JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2013 Kirkkoneuvosto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2013 Kirkkoneuvosto"

Transkriptio

1 JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2013 Kirkkoneuvosto AIKA: Tiistai klo PAIKKA: Kirkonkulman sali, 2. krs., Kirkkotie 6 Liite Asia 257 KOKOUKSEN AVAUS LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN JA ÄÄNTENLASKIJOIDEN VALINTA TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN KIRKKOVALTUUSTON PÄÄTÖSTEN TARKISTAMINEN JA 337 TOIMEENPANO liite HINNASTOT 2014 TALOUSARVIOON liite ULKOMAISET AVUSTUKSET KIRKOLLISVEROTULOISTA liite JÄSENEN JA VARAJÄSENEN VALINTA MÄNTÄLÄN SEURAKUNNAN KEHITYSVAMMATYÖN JOHTOKUNTAAN VUOSIKSI liite TIEDOKSI YHTEISKUNTATYÖN TYÖMUODON TULEVAISUUSTYÖRYHMÄ KIRKKOVALTUUSTOALOITE KIRKKOVALTUUSTON KOKOUKSIEN AIKAISTAMISESTA liite LASTENOHJAAJAN TEHTÄVÄNIMIKKEEN MUUTTAMINEN VAPAAEHTOISTOIMINNAN KOORDINAATTORIKSI liite INNOFACTOR SOFTWARE OY:N HANKINTAOIKAISU VARAUSJÄRJESTELMÄN HANKINTAPÄÄTÖKSESTÄ OIKAISUVAATIMUSOHJEET KOKOUKSEN PÄÄTÖS 354

2 KIRKKONEUVOSTO 15/2013 AIKA: Tiistai klo PAIKKA: Kirkonkulman Sali, 2. krs, Kirkkotie 6 Jäsenet Muut osallistujat Heli Alaja Henry Berg Arne Graeffe Vesa Koivisto, puheenjohtaja Esko Lappalainen Pekka Luuk Brita Peltokoski (POISSA) Terttu Sihvola-Rauttu Liisa Tuovinen, varapuheenjohtaja Jukka Virkki Jarkko Åström Petra Teittinen, varajäsen Brita Peltokoski Jouko Porkka, kirkkovalt. pj. Matti Auranen, kirkkovalt. vpj Kari J. Hietala, talousjohtaja, esittelijä, sihteeri Mikko Lundqvist, vt. hallintosihteeri (POISSA) Allekirjoitukset Vesa Koivisto Kari J. Hietala puheenjohtaja sihteeri Pöytäkirjan Järvenpäässä / 2013 Järvenpäässä / 2013 tarkastus Esko Lappalainen Pekka Luuk Pöytäkirjan nähtävänä Pöytäkirja pidetään julkisesti nähtävänä pitäminen viraston aukioloaikoina (ma ke klo , to klo 8 18 ja pe klo 8 13) kirkkoherranvirastossa, Kirkkotie 1 3. Todistaa Mikko Lundqvist vt. hallintosihteeri

3 Kirkkoneuvosto 14/ Kirkkoneuvosto KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja avasi kokouksen. Alkuhartauden piti Petra Teittinen. Hartauden aluksi veisattiin virsi 525 (seuraavalla kerralla on vuorossa Terttu Sihvola-Rauttu). 258 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kokouksen kutsuu koolle puheenjohtaja kirkkoneuvoston päättämällä tavalla. Seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. (KL 7:4). Esityslista on lähetetty kuriiripostina pe varsinaisille jäsenille ja sähköpostina varajäsenille. Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Kn 258 Päätös: Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 259 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN JA ÄÄNTENLASKIJOIDEN VALINTA Pöytäkirjan tarkastajiksi ja ääntenlaskijoiksi valitaan vuorojärjestelmän mukaisesti Esko Lappalainen ja Pekka Luuk. Kn 259 Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti. 260 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Esityslista hyväksytään kokouksen työjärjestykseksi. Kn 260 Päätös: Esityslista hyväksyttiin työjärjestykseksi siten, että lisättiin käsiteltäväksi 269 Markkinaoikeuden päätös Innofactor Software hankintavalitukseen.

4 Kirkkoneuvosto 14/ Kirkkoneuvosto KIRKKOVALTUUSTON PÄÄTÖSTEN TARKISTAMINEN JA TOIMEENPANO Kirkkoneuvosto toteaa, että kirkkovaltuuston tekemät päätökset ovat syntyneet Kirkkolain (KL 10:6) tarkoittamassa laillisessa järjestyksessä, eivätkä mene toimivaltaa ulommaksi tai muutoin ole lain tai asetuksen vastaisia ja hyväksyy seuraavat päätösten toimeenpanot: 38 Kokouksen avaus 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 40 Pöytäkirjan tarkistajien valinta 41 Ääntenlaskijoiden valinta 42 Työjärjestyksen hyväksyminen 43 Hautausmaan kaavan ja käyttösuunnitelman muutos Päätöksestä annetaan ote tuomiokapitulille toimeenpanoa varten 44 Hautaustoimen ohjesääntö Päätöksestä annetaan ote tuomiokapitulille toimeenpanoa varten 45 Kiinteistökartoituksen tekeminen Päätöksestä annetaan ote talousjohtajalle, kiinteistöpäällikölle ja kiinteistöjohtokunnan puheenjohtajalle 46 Kirkkovaltuustoaloite osakehuoneistoihin liittyen Päätöksestä annetaan ote aloitteen tekijälle, talousjohtajalle, kiinteistöpäällikölle ja kiinteistöjohtokunnan puheenjohtajalle 47 Tiedoksi 48 Eron myöntäminen Tomi Riihimäelle seurakunnan luottamustoimista ja uuden jäsenen kutsuminen kirkkovaltuustoon Päätöksestä annetaan ote asianosaisille henkilöille 49 Tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2014 Päätöksestä annetaan ote talousjohtajalle 50 Sääntöluettelon päivittäminen ja vanhentuneiden sääntöjen poistaminen Päätöksestä annetaan ote kirkkoherralle ja talousjohtajalle 51 Hallintosihteerin viran täyttäminen Päätöksestä annetaan ote virkaa hakeneille, kirkkoherralle, talousjohtajalle ja palkkasihteerille 52 Kirkkovaltuustoaloite kirkkovaltuuston kokouksien aikaistamisesta Merkitään tiedoksi 53 Valitusosoitus 54 Kokouksen päätös Merkitään tiedoksi Kn 261 Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti.

5 Kirkkoneuvosto 14/ Kirkkoneuvosto HINNASTOT 2014 TALOUSARVIOON Talousarvion laadintaohjeessa vuodelle 2014 oli tavoitteena maksujen ja hintojen korottaminen 5 %:lla. Maksutarkistusesitykset on tehty liitteenä nro 262 oleviin hinnastoihin. Viiden prosentin korotukset on muiden hinnastojen osalta toteutettu mutta Leiriniemen ulkopuolisten käyttäjien osalta hinnastoja ei ole korotettu, koska tavoitteena on leirikeskuksen käytön lisääminen. Kirkkoneuvoston aiemmin käsittelemän astiamaksun osuudesta tilavuokrissa on luovuttu ja lisätty ao. 30 tilavuokriin. Seurakunnan tilavuokrat ovat senkin korotuksen jälkeen hyvin edulliset paikkakunnan muihin juhlatiloihin verrattuna. Rovastikunnallisesti ns. puheenjohtajiston kokouksessa vuosi sitten on kirjattu pyrkimys yhdenmukaisiin hinnastoihin hautaustoimessa Järvenpään, Keravan ja Tuusulan seurakunnissa. Samoin rovastikunnan puheenjohtajiston kokouksessa kirjattiin, että tehdään yhdenmukainen hinnasto. Käytännössä Keravan seurakunnalla oli valmistelut hinnat taloudelliselle jaostolle. Tuusulan seurakunnassa on esittelijän esityksenä samat hinnat kuin Järvenpään seurakunnan esityksessä. Tj:n esitys: Kirkkoneuvosto hyväksyy liitteenä nro 262 olevista hinnastoista hautauspalvelumaksut, hautojen hoitomaksut, tilavuokrat ja leiriniemen hinnat vuodelle 2014 ja antaa ne talousarvion yhteydessä kirkkovaltuustolle tiedoksi. Lisäksi kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että se hyväksyy hautapaikkamaksut esitetyn hautapaikkamaksuliitteen mukaisina. Kn 262 Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti.

6 Kirkkoneuvosto 14/ Kirkkoneuvosto ULKOMAISET AVUSTUKSET KIRKOLLISVEROTULOISTA Kirkon strategiamietinnön mukaan (sivu 41) suositellaan käytettäväksi 4 % osuutta kirkollisverotuloista kansainväliseen diakoniaan ja ulkomaiseen avustamiseen. Strategiamietintö on saatavissa mm. netistä: n_strategia_2015_mietinto.pdf Järvenpään seurakunnan kirkkovaltuusto on toiminta- ja taloussuunnitelmien yhteydessä tehnyt linjapäätökset ulkomaisten avustusten prosenttiosuudesta suhteessa kirkollisverotuloihin ja aiemmin päätti myös ns. projektiavustuksina annettavat ulkomaiset avustukset. Kirkkoneuvosto on talousarvioesityksen sisällä päättänyt ulkomaiseen avustukseen varattujen määrärahojen jaosta eri avustuslajeille ja vuodesta 2012 myös ns. projektiavustuksista. Julistustyön johtokunta on päättänyt suurimman määrärahan eli lähetysjärjestöille annettavien avustusten jakamisesta. Liitteenä nro 263 on selvitys ja tilasto vuodesta 2008 ulkomaisen avun määrärahojen jakautumisesta. Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että se varaa edelleen 4 % kirkollisverovaroista ulkomaan avustuksiin siten, että summaa laskettaessa vähennetään veroista suoraan vähennettävät verotuskulut ja eläkerahastomaksu. Kn 263 Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti. Lisäksi keskustelun aikana tulleiden esitysten pohjalta kirkkoneuvosto päätti yksimielisesti, että se: 1) pyytää tarkemman selvityksen mihin ulkomaisen avun määrärahat käytetään ja mitkä määrärahoista ovat sitoumuksin tai sopimuksin sidottuja, 2) järjestää iltakoulun kotimaisen diakonian avustuksista.

7 Kirkkoneuvosto 14/ Kirkkoneuvosto JÄSENEN JA VARAJÄSENEN VALINTA MÄNTÄLÄN SEURAKUNNAN KEHITYSVAMMA- TYÖN JOHTOKUNTAAN VUOSIKSI Mäntsälän seurakunnan kehitysvammatyön johtokunnan jäsenten kaksivuotiskausi päättyy tänä vuonna. Johtokunnan jäsenet on valittu sopijaseurakunnista valintavuoron mukaisessa järjestyksessä. tulevaksi kaudeksi varsinaisen jäsenen ja hänelle varajäsenen valitsevat Karjaan suomalainen, Karkkilan, Kirkkonummen suomalainen, Järvenpään, Mäntsälän, Nurmijärven, Tuusulan, Hyvinkään, Pukkilan ja Sipoon suomalainen seurakunta. Kokouksessaan kehitysvammatyön johtokunta päätti, että ne seurakunnat, jotka eivät ole varsinaisen jäsenen valintavuorossa, voivat halutessaan valita johtokuntaan läsnäolojäsenen. Tällä jäsenellä on johtokunnan kokouksissa puhe- ja läsnäolo-oikeus. Tällä on pyritty syventämään jäsenseurakuntien ja kehitysvammatyön johtokunnan välistä tiedon kulkua. Johtokunnan jäsenten, varajäsenten ja läsnäolojäsenten kokous- ja matkakulut hoitaa kotiseurakunta omien käytäntöjensä mukaisesti. Tulevan johtokunnan ensimmäinen kokous on jo tammikuussa Valinnan suorittaa kirkkovaltuusto. Kirkkovaltuuston päätöksellä Mäntsälän seurakunnan kehitysvammatyön johtokunnan jäsenenä vuosina toimi Juha Paukkunen ja hänen varajäsenenään Marjut Torkkeli. Liitteenä nro 264 on johtosääntö Uudenmaan erityispalvelut kuntayhtymän alueen seurakuntien kehitysvammatyön yhteistoiminnalle. Kn 264 Päätös: Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että se valitsee jäsenen ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen Mäntsälän seurakunnan kehitysvammatyön johtokuntaan vuosiksi Hyväksyttiin yksimielisesti.

8 Kirkkoneuvosto 14/ Kirkkoneuvosto TIEDOKSI 1. KIERTOKIRJEET A. Kirkkohallituksen yleiskirjeet 13 18/ /2013 Vuoden 2014 kirkkokolehdit 14/2013 Vuoden 2014 tuloveroprosentin ilmoittaminen verohallinnolle 15/2013 Piispainkokouksen päätös lapsityön virkoihin otettavilta tutkinnoista tai koulutuksesta annetun piispainkokouksen päätöksen muuttamisesta 16/2013 Piispainkokouksen päätös papiksi vihkimistä tai lehtorin oikeuksia hakevalta vaadittavista todistuksista 17/2013 Piispainkokouksen päätös pappisvirkaan vaadittavasta teologisesta koulutuksesta 18/2013 Seurakuntarakenteiden kehittäminen uusi seurakuntayhtymä 2015 Lisätietoja aiheesta löytyy osoitteesta: kohdasta Yleiskirjeet B. Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirje A15/2013 A15/2013 Kirkon sopimusratkaisu vuosille Sopimus sisältää: 1.Kirkon sopimusratkaisu Työllisyys- ja kasvusopimuksen mukainen 2.Sopimuskorotukset 3.Ylimmän johdon palkkausjärjestelmää uudistetaan kokeilulla 4.Muutoksia vuosilomamääräyksiin 5.Kuluvaa sopimuskautta koskevat toimenpiteet Lisätietoja aiheesta löytyy osoitteesta: kohdasta Palvelussuhde KiT:n yleiskirjeet SAAPUNEET PÖYTÄKIRJAT A. Diakoniajohtokunta Kokouksen avaus - Laillisuus ja päätösvaltaisuus - Pöytäkirjan tarkastajien valinta - Työjärjestyksen hyväksyminen Yhteiskuntatyön työmuodon tulevaisuustyöryhmän kahden jäsenen valinta Yhteisvastuukeräyksen 2014 oman seurakunnan osuuden kohdentaminen Adventtimyyjäisten 2013 tuoton kohdentaminen Diakonia-avustusvarojen myöntäminen Tiedoksi - Muut mahdolliset asiat - Oikaisuvaatimus - Kokouksen päätös 3. ERONNEET JA LIITTYNEET Tilastot lähetettiin kirkkoneuvoston jäsenille kokousasiakirjojen yhteydessä, liite nro 265/3. 4. JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSLUETTELOT

9 Kirkkoneuvosto 14/ Johtavien viranhaltijoiden päätösluettelot syys-lokakuulta 2013 lähetettiin kirkkoneuvoston jäsenille kokousasiakirjojen yhteydessä, liite nro 265/4. 5. MARIA PUOTINIEMEN VIRKAVAPAUS Espoon hiippakunnan tuomiokapituli on lähettänyt tiedoksi viranhaltijapäätöksen : Myönnetään pastori Maria Puotiniemelle omasta anomuksesta virkavapautta Järvenpään seurakunnan III seurakuntapastorin virasta äitiys- ja vanhempainvapaata varten. 6. KUUROJEN LÄHETYS RY:N KIITOSKIRJE Kuurojen Lähetys ry on lähettänyt Järvenpään seurakunnan kirkkoherralle päivätyn kiitoskirjeen vuonna 2013 kerätyistä kolehdeista. 7. VEROTILITYKSET KUUKAUSITTAIN Tietoa Järvenpään seurakunnan verotilityksistä lähetettiin kirkkoneuvoston jäsenille kokousasiakirjojen yhteydessä, liite nro 265/7. 8. TUUSULAN RAKENNUSTARKASTAJAN PÄÄTÖS Tuusulan rakennustarkastaja on päätöksellään hylännyt maisematyöluvan Jokelan seurakunnan maa-alueelle haettuun puunkaatoon. Lupapäätöksessä todetaan, että kaatuneet puut saa poistaa. 9. JOULUATERIA Luottamushenkilöiden, henkilökunnan ja seurakunnasta eläkkeelle jääneiden yhteinen jouluateria on to klo 18 alkaen. Merkitään tiedoksi ja todetaan, ettei kirkkoneuvosto siirrä otto-oikeuden piirissä olevia listalle merkittyjä johtokunnan tai viranhaltijoiden päätöksiä käsiteltäväkseen. Kn 265 Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti.

10 Kirkkoneuvosto 14/ Kirkkoneuvosto Kirkkoneuvosto YHTEISKUNTATYÖN TYÖMUODON TULEVAISUUSTYÖRYHMÄ Diakoniajohtokunta on kokouksessaan tehnyt seuraavan ehdotuksen: Diakoniajohtokunta ehdottaa kirkkoneuvostolle, että se asettaa työntekijöistä ja luottamushenkilöistä koostuvan työryhmän pohtimaan yhteiskuntatyön työmuodon tulevaisuutta ja sen aiheuttamia toimenpiteitä. Kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan: Yhteiskunnallisen työn sihteerin virka jätetään toistaiseksi täyttämättä. Viran tehtävät hoidetaan diakonian ja muiden työmuotojen toimesta. Maahanmuuttajatyössä etsitään yhteistyötä Tuusulan rovastikunnan seurakuntien kanssa, ja tämän toiminnan tueksi perustetaan työryhmä, jonka koollekutsujana toimii yhteiskunnallisen työn pappi. Virkaa myöhemmin mahdollisesti täytettäessä otetaan diakoniajohtokunnan kannanotto huomioon. Vs. yhteiskunnallisen työn pastori Nonna Lemola-Palm on selvittänyt yhteistyötä maahanmuuttajatyössä Tuusulan rovastikunnan seurakuntien kanssa. Espoon hiippakunnan tuomiokapituli on kutsunut seurakuntien maahanmuuttajatyöstä vastaavat yhteiseen monikulttuuurisuustyön neuvottelupäivään neuvottelemaan rovastikuntatason yhteistyöstä Kirkkoneuvoston tehtäväksiannon mukainen työryhmä on vielä perustamatta. Tässä tilanteessa on perusteltua perustaa diakoniajohtokunnan esittämä työryhmä pohtimaan yhteiskuntatyön tulevaisuutta. Vasta tämän työryhmän työskentelyn jälkeen tulee ajankohtaiseksi toiminnan tueksi perustettavan työryhmän perustaminen. Kirkkoneuvosto valitsee yhteiskuntatyön työmuodon tulevaisuustyöryhmään kaksi kirkkoneuvoston edustajaa ja pyytää diakoniajohtokuntaa nimeämään keskuudestaan kaksi jäsentä työryhmään. Viranhaltijoista työryhmään valitaan yhteiskunnallisen työn pappi ja johtava diakonian viranhaltija. Työryhmä valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja sihteerin. Työryhmä antaa lausunnon yhteiskuntatyön työmuodon tulevaisuudesta ja sen aiheuttamista toimenpiteistä vuoden 2013 loppuun mennessä. Kn 222 Päätös: Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Kirkkoneuvosto valitsi yksimielisesti edustajikseen yhteiskuntatyön työmuodon tulevaisuustyöryhmään Raili Hallikaisen ja Lauri Uljaan (varalla Petra Teittinen ja Taru Tiusanen) Diakoniajohtokunta on kokouksessaan tehnyt seuraavan päätöksen ja ehdotuksen:

11 Kirkkoneuvosto 14/ Diakoniajohtokunta nimeää Ilkka Jääskeläisen (vara Viljo Smed) ja Terho Pursiaisen (vara Tero-Pekka Lehtonen) yhteiskuntatyön työmuodon tulevaisuustyöryhmään. Tämän lisäksi diakoniajohtokunta pyytää kirkkoneuvostoa nimeämään aikuistyön ja perhetyön edustajat työryhmään. Kn 266 Päätös: Kirkkoneuvosto päättää, että työryhmä ei täydennetä vaan työryhmä voi tarvittaessa kuulla asiantuntijoita. Hyväksyttiin yksimielisesti.

12 Kirkkoneuvosto 14/ Kirkkovaltuusto Kirkkoneuvosto KIRKKOVALTUUSTOALOITE KIRKKOVALTUUSTON KOKOUKSIEN AIKAISTAMISES- TA Kirkkovaltuuston jäsenet Taru Tiusanen ja Tiia Lintula tekivät kokouksen kuluessa seuraavan kirkkovaltuustoaloitteen: Esitämme, että kirkkoneuvosto selvittää mahdollisuutta aikaistaa tulevia kirkkovaltuuston kokouksia esimerkiksi tunnilla. Kirkkovaltuustoaloite toimitetaan kirkkoneuvoston valmisteltavaksi kirkkojärjestyksen 8 luvun 4 :n mukaisesti. Esitys: Merkitään tiedoksi. Kv 52 Päätös: Esitys hyväksyttiin yksimielisesti Kn 267 Päätös: Kirkkoneuvosto keskustelee asiasta. Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että kokouksen aloittamisaikaa ei muuteta. Keskustelun aikana tuotiin perusteluina esille, että osalla valtuustoryhmistä on ryhmäkokous juuri ennen valtuuston kokousta, jolloin valtuuston kokouksen aikaistaminen johtaisi erillisen eri päivänä olevan valtuustoryhmän kokouksen pitämiseen. Pidemmällä töissä oleville kokouksen aikaistaminen merkitsisi töistä aikaisemmin lähtemistä, mikä ei aina ole mahdollista.

13 Kirkkoneuvosto 14/ Kirkkoneuvosto LASTENOHJAAJAN TEHTÄVÄNIMIKKEEN MUUTTAMINEN VAPAAEHTOISTOIMINNAN KOORDINAATTORIKSI Lastenohjaaja Tarja Karhu on toiminut vuoden 2013 alusta 15 tuntia viikossa vapaaehtoistoiminnan koordinaatiotehtävissä aikuistyön toiminta- ja taloussuunnitelman mukaisesti. Julistusjohtokunnassa käsitellyn aikuistyön vuoden 2014 toiminta- ja taloussuunnitelmassa esitetään seuraavaa: Lastenohjaaja Tarja Karhu on hoitanut vapaaehtoistoiminnan koordinointia 15 tuntia viikossa eli n. 40 %. Käytännössä aikuistyö on maksanut lapsityölle tämän osuuden hänen palkkauksestaan. Seurakunnan vapaaehtoistoiminnan koordinaattorin tehtävä edellyttää kuitenkin työnkuvan vaativuuden ja palkkauksen arviointia. Tämän vuoksi esitämme vapaaehtoistoiminnan koordinaattorin toimen perustamista aikuistyön kustannuspaikalle. Vapaaehtoistoiminnan kehittämistyöryhmä on käsitellyt kokouksessaan esitystä vapaaehtoistoiminnan koordinaattorista. Työryhmä esittää kirkkoneuvostolle Tarja Karhun työnimikkeen muuttamista vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriksi 60 %:n osuudella työajasta. Työryhmä on myös päivittänyt ehdotuksen vapaaehtoistoiminnan koordinaattorin työtehtävistä (liite nro 268 A) Vs. johtavan lapsityönohjaaja Iia Palmgrenin kanssa on neuvoteltu lastenohjaaja Tarja Karhun tehtävänimikkeen muutoksesta ja työajan jakautumisesta vapaaehtoistoiminnan koordinaattorin tehtävien (60 %) ja lapsi- ja perhetyön tehtävien (40 %) kesken. Ehdotetut muutokset nimikkeen ja työajan jakautumisen suhteen sopivat lapsi- ja perhetyölle. Kirkkoneuvosto päättää 1) muuttaa lastenohjaaja Tarja Karhun tehtävänimikkeen vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriksi alkaen 2) hyväksyä vapaaehtoistoiminnan koordinaattorin toimenkuvan liitteen nro 268 B mukaisena. Kn 268 Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti.

14 Kirkkoneuvosto 14/ Kirkkoneuvosto Kirkkoneuvosto INNOFACTOR SOFTWARE OY:N HANKINTAOIKAISU VARAUSJÄRJESTELMÄN HANKINTAPÄÄTÖKSESTÄ Järvenpään seurakunnan kirkkoneuvosto on kokouksessaan tehnyt hankintapäätöksen koskien Järvenpään seurakunnan tilavarausjärjestelmän hankintaa. Tilavarausjärjestelmäksi valittiin tarjouskilpailun perusteella M&V Software Oy:n toimittama Katrina-niminen ohjelmisto. Innofactor Software Oy (jäljempänä Innofactor) on tehnyt Järvenpään seurakunnan kirkkoneuvostolle julkisista hankinnoista annetun lain (348/2007, jäljempänä hankintalaki) 80 :n (321/2010) mukaisen hankintaoikaisun koskien tehtyä hankintapäätöstä. Samassa yhteydessä Innofactor on tehnyt myös hankintalain 85 :n mukaisen rinnakkaisen valituksen markkinaoikeudelle. Hankintaoikaisussaan Innofactor vaatii, että kirkkoneuvosto muuttaa tekemäänsä hankintapäätöstä siten, että se katsoo sekä M&V Software Oy:n että Rauhala Yhtiöt Oy:n tarjoukset tarjouspyynnön vastaisiksi ja tekee uuden tarjousvertailun tarjouspyynnön mukaisten tarjousten kesken. Käytännössä Innofactorin vaatimusten toteuttaminen tarkoittaisi Innofactorin tarjouksen hyväksymistä. Järvenpään seurakunta on pyytänyt hankintaoikaisun johdosta vastineen M&V Software Oy:ltä. M&V Software Oy on vaatinut oikaisuvaatimuksen hylkäämistä perusteettomana. Sen käsityksen mukaan annettu tarjous täyttää kaikki tarjouspyynnön vaatimukset, eikä Innofactorin oikaisuvaatimuksen hyväksymiselle ole muutakaan asiallista perustetta. M&V Software Oy:llä on ollut olemassa KIRKKO-verkkoyhteys kytkettynä vuodesta 2012 ja liittymässä useita ohjelmia (mm. Perheneuvos ja Katrina Diakonia). Kirjuri rajapinta avataan kaikkien ohjelmistotoimittajien osalta tilauksesta ja prosessiin sekä rajapinnan määrittämiseen menee 3 päivää asiakkaalta saadusta tilauksesta. M&V Software Oy:llä on jo useita sovelluksia tuotannossa, jotka toimivat samassa rajapinnassa. Kipa-rajapinta taas perustuu XML ja SAP ERP kuvauksiin, jotka ovat yleisesti käytettyjä. Niiltä osin kuin rajapinnat ovat valmiina, M&V Software Oy on saanut tarvittavan dokumentaation. Niiltä osin kuin rajapintojen on arvioitu valmistuvan keväällä 2013, rajapinta toteutetaan viipymättä. M&V Software Oy on tunnettu ja tunnustettu rajapinta integraattori. Tausta ja hankinnan valmistelu Tuusulan rovastikunta muodostuu kolmesta erillisestä seurakunnasta eli Tuusulan, Järvenpään ja Keravan seurakunnista. Kukin seurakunta on kirkkolain mukaisesti itsenäinen seurakunta niin taloudellisesti kuin hallinnollisestikin. Julkisten hankintojen näkökulmasta kukin seurakunta on oma itsenäinen hankintayksikkö ja tekee itsenäisesti omia hankintojaan koskevat päätökset. Seurakuntien kesken ei ole perustettu hankintarengasta tai muuta yhteistä hankintaorganisaatiota.

15 Kirkkoneuvosto 14/ Toiminnallisesti Tuusulan rovastikunnan seurakuntien yhteistyö on tiivistä, mikä korostaa seurakuntien välistä yhteistyötä monilla eri sektoreilla mm. julkisissa hankinnoissa. Esimerkiksi tilavarausjärjestelmien yhdenmukaisuudesta on saatavissa toiminnallista lisäarvoa, kun tiloja käytetään jossakin määrin myös ristiin eri seurakuntien välillä. Seurakuntien taloudellisten resurssien käyttämisen optimoimiseksi on myös perusteltuja, että hankintoja valmistellaan yhteistyönä seurakuntien kesken silloin, kun se on mahdollista. Yhteisen valmistelun pohjalta kukin seurakunta tekee itsenäisesti päätöksensä kuten muissakin seurakuntaa koskevissa asioissa. Hankintaoikaisun kohteena olevan tilavarausjärjestelmähankinnan osalta Tuusulan rovastikuntien puheenjohtajisto nimesi kokouksessaan työryhmän valmistelemaan tilavarausjärjestelmän hankintaa tavoitteena, että Tuusulan, Järvenpään sekä Keravan seurakunnissa voitaisiin jatkossa käyttää samaa tilavarausjärjestelmää. Työryhmään nimettiin edustus kustakin seurakunnasta (Vesa Koivisto, Marja-Leena Rilla, Ari Autio, Kalervo Pöykkö ja Päivi Viljanen). Hankinnan valmisteluvaiheessa ennen tarjouspyynnön laatimista työryhmän jäsenet tutustuivat laajalti Keravan seurakunnassa käytössä olevaan Innofactorin Primejärjestelmään, Rauhala-yhtiöiden Labora-Varaajaan, jonka edeltäjä on ollut käytössä Järvenpään seurakunnassa sekä useissa seurakunnissa käytössä olevaan M&V Software Oy:n Katrina-järjestelmään. Ennakollinen tutustuminen järjestelmiin oli välttämätöntä sen johdosta, että tarjouspyyntö ylipäänsä oli mahdollista laatia. Edellä mainitut yhtiöt esittelivät tuotteitaan (Rauhala-yhtiöt Oy , M&V Software Oy ja Innofactor ) työryhmän jäsenille siten, että kokonaistieto järjestelmistä välittyi kaikille työryhmän jäsenille, myös niille, jotka eivät olleet tilaisuudessa paikalla. Valittajan Prime-järjestelmä oli työryhmän jäsenille kaikkein tutuin sen vuoksi, että se oli esitellyistä ainoa, joka jo oli käytössä yhdessä seurakunnassa. Kaikille toimittajille varattiin yhtäläinen ja tasapuolinen oikeus esitellä järjestelmiään. Perehdyttyään tarjolla oleviin järjestelmiin työryhmä valmisteli päivätyn tarjouspyynnön, joka toimitettiin kaikille edellä mainituille järjestelmätoimittajille. Tarjouspyynnössä edellytettiin, että siirryttäessä uuteen varausjärjestelmään se täyttää tarjouspyyntöön edellytyksiksi kirjatut ominaisuudet. Käyttöönottoajankohta on tarjouspyynnössä jätetty valittavan toimittajan kanssa sovittavaksi kysymykseksi. Tarjouspyynnön mukaiset vertailukriteerit ovat olleet: 1. Tarjotun ohjelmiston toiminta ja selkeys (40 % painoarvolla), 2. Aikaisempi kokemus palveluntarjoajasta (30 % painoarvolla) ja hinta (30 % painoarvolla). Hankintaa valmisteltaessa hankinnan ennakoidun arvonlisäverottoman arvon on arvioitu asettuvan hintaluokkaan euroa/ vuosi per hankintayksikkö (kukin seurakunta). Kukin järjestelmätoimittaja antoi pyydetyn tarjouksen (Rauhala Yhtiöt Oy , Innofactor ja M&V Software Oy ). Tarjouspyynnön toimittamisen ja hankintapäätöksen tekemisen välillä hankintayksikkö ei kommunikoinut kenenkään järjestelmätoimittajan kanssa tarjouspyynnön sisältöä koskevissa asioissa.

16 Kirkkoneuvosto 14/ Tarjousten saapumisen jälkeen ne käsiteltiin valmisteluryhmän kokouksessa ja tarjousten perusteella laadittiin tarjousvertailu, joka liitettiin kirkkoneuvoston päätöksen esittelytekstiin. Ohjelmiston toiminta ja selkeys kriteerillä parhaaksi on arvioitu M&V Software Oy:n Katrina-ohjelmisto, palveluntarjoajaa koskevassa kriteerissä sekä M&V Software Oy että Innofactor on arvioitu parhaaksi (yhtä hyviä). Hinnan osalta halvin on ollut Labora-Varaaja ja kallein Innofactorin Prime-järjestelmä. Arviointikriteerien mukainen vertailutulos on näin ollen ollut Katrina (3,70), Prime (3,10) ja Rauhala (3,0). Tarjousvertailun valmistuttua Keravan seurakunta ilmoitti jättäytyvänsä pois hankinnasta jos hankittava varausjärjestelmä on jokin muu kuin Prime. Keravan seurakunta ilmoitti liittyneensä Vantaan IT-alueeseen Vantaan it-alueella on käytössä PRIME ja Keravan seurakunnan ei ole perusteltua vaihtaa käytössä olevaa järjestelmäänsä. Tuusulan ja Järvenpään seurakuntien kirkkoneuvostot päättivät kokouksissaan valita hankintatyöryhmän esityksen mukaisesti Katrina-järjestelmän molempien seurakuntien varausjärjestelmäksi. Päätös annettiin tiedoksi Innofactorille Innofactorin hankintaoikaisu on tehty hankintalain 81 :n mukaisessa 14 vuorokauden määräajassa tiedoksisaannista lukien. Innofactorin sisällölliset valitusperusteet Innofactor on hankintaoikaisussaan katsonut, etteivät Rauhala Yhtiöt Oy:n ja M&V Software Oy:n tarjoukset ole olleet tarjouspyynnössä asetettujen edellytysten mukaisia. M&V Software Oy:n osalta Innofactorin peruste on, että Katrina-ohjelmistolla ei ole tarjouspyynnössä edellytettyä rajapintaa Kipan (Kirkon palvelukeskuksen) ja Kirjurin ohjelmistoihin. Lisäksi Innofactor katsoo, että rajapinnan tulee olla olemassa viimeistään järjestelmän käyttöönoton alkaessa, jona hetkenä Innofactor pitää vuoden 2013 alkua. Innofactorin väite M&V Softwaren tarjouksen tarjouspyynnön vastaisuudesta on virheellinen. Järvenpään seurakunta hyväksyy näkemyksen siitä, että rajapinnan tulee olla ohjelmistossa sitä käyttöönotettaessa, joka ajankohta on tarjouspyynnössä ilmoitettu sovittavan valitun tarjoajan kanssa erikseen eli käyttöönottoa ei ole sidottu vuoden 2013 alkuun. Liittymistä ei luonnollisestikaan voida toteuttaa, jos Kirjuri- ja Kipa-järjestelmät eivät ole valmiina olemassa. Erityisesti on myös otettava huomioon, että tarjouspyynnössä on edellytetty vain rajapintamahdollisuuden olemassaoloa, ei konkreettisen toteutuksen olemassaoloa. Innofactor perustelee väitettään tarjouspyynnön vastaisuudesta mm. sillä, että M&V Software ei ole ollut mukana projektiryhmässä, jolla on toteutettu Kirjuri-rajapintaa eikä toimittajajoukossa, jolta on tilattu rajapintatoteutusta Kipaan. Perustelu on paitsi virheellinen myös osoitus pyrkimyksestä kilpailun rajoittamiseen toimialalla, mikä ei liene sopusoinnussa hankintalain tai kilpailunrajoituslain kanssa.

17 Kirkkoneuvosto 14/ Varausjärjestelmän hankintatyöryhmä on pyytänyt oikaisuvaatimuksen käsittelyä varten selvityksen Kirjurin ja Kipan rajapinnoista kirkkohallituksen vs. tietohallintojohtaja Jukka Tammiselta. Tammisen selvityksen mukaan rajapinnat eivät ole toimittajakohtaisia ja myös M&V Software voi niitä käyttää. Kaikilta osin Kirjuri-rajapinnat eivät ole vielä valmiit, vaikka ne osittain on otettu käyttöön Kirkkohallitus ei rajoita toimittajia myöskään Kipan rajapintojen käyttämisen osalta. Näiltä osin rajapinnat ovat kesken ja valmistuvat käyttöönotettavaksi mennessä. Edellä todetusta seuraa, että M&V Software Oy:n Katrina-järjestelmä voi liittyä Kirjurijärjestelmään eli sillä on edellytetty rajapintamahdollisuus. Sama koskee Kipajärjestelmää. Järvenpään seurakunnalla ei ole tarjousasiakirjojen ja kirkkohallituksen ilmoituksen perusteella syytä epäillä M&V Software Oy:tä siitä, että se kykenee rajapinnan toteuttamaan. Huomionarvoista on, että kirkkohallituksen ilmoituksen mukaan edes Innofactorilla ei ole kipa-rajapintoja valmiina (tuotantovaiheessa), vaan ne valmistuvat käyttöönotettaviksi mennessä. Rauhala Yhtiöt Oy:n tarjouksen osalta Innofactorin väite on sama kuin edellä M&V Softwaren osalta, sillä erotuksella, että Rauhala Yhtiöt Oy on ollut mukana projektiryhmässä ja valmistelemassa toteutuksia. Rauhala Yhtiöt Oy on tarjouksessaan todennut totuudenmukaisesti Kirjurin ja Kipan rajapintojen olleen tarjoushetkellä kesken (ei tuotantokäytössä), mutta tarpeelliset ja mahdolliset liittymät tullaan toteuttamaan. Näin ollen Innofactorin väite on perusteeton myös Rauhala Yhtiöt Oy:n tarjouksen osalta. Mikäli Innofactorin virheellinen näkemys M&V Software Oy:n ja Rauhala Yhtiöt Oy:n tarjousten tarjouspyynnön vastaisuudesta tällä perusteella hyväksyttäisiin, tulisi sen johtaa yhdenvertaisuuden toteuttamiseksi myös Innofactorin tarjouksen hylkäämiseen tarjouspyynnön vastaisena (ei tuotantokäytössä). Muiden tarjouspyynnössä mainittujen edellytysten täyttymisen osalta ei ole Innofactorin taholta esitetty väitteitä. Innofactorin hankintamenettelyä koskevat valitusperusteet Innofactor katsoo hankintamenettelyn olleen virheellinen sen vuoksi, että sille ei olisi oma-aloitteisesti tarjottu mahdollisuutta esitellä tuotettaan esittelytilaisuudessa ja että Rauhala Yhtiöt Oy:llä olisi ollut tilaisuus esitellä ratkaisuaan kahteen kertaan ( ja ). Väite on tarkoitushakuinen. Käsillä olevan hankintaprosessin valmistelu käynnistettiin valmistelutyöryhmän nimeämisellä On totta, että Rauhala Yhtiöt Oy esitteli omaa järjestelmäänsä , mutta tuolla esittelyllä ei ollut mitään tekemistä käsillä olevan hankintaprosessin kanssa, vaan kyse oli oma-aloitteisesta tarjolla olevan järjestelmän esittelystä, jonka Rauhala Yhtiöt Oy halusi tehdä laajalle joukolle ihmisiä. Ainoa merkitys esittelyllä oli, että hankintaprosessin valmistelun yhteydessä ei enää koettu tarpeelliseksi kuulla laajaa esittelyä Labora-Varaajasta, vaan valmisteluryhmän jäsenelle Kalervo Pöykölle järjestettiin ainoastaan etäesittely , koska hän ei ollut osallistunut esittelyyn. Kuten tarjousvertailusta havaitaan, Labora-Varaaja on saanut ohjelmiston toiminnasta heikoimmat pisteet eli sanotulla menettelyllä ei ole ollut ratkaisuun minkäänlaista asiallista vaikutusta.

18 Kirkkoneuvosto 14/ Sekä Innofactorille että M&V Software Oy:lle on annettu yhtäläinen mahdollisuus esitellä tuotettaan ( ja ). Lisäksi Innofactorilla on ollut merkittävä tosiasiallinen etu siitä, että sen Prime-järjestelmä on ollut käytössä Keravan seurakunnassa ja se on siksi ollut valmisteluryhmälle kaikkein tutuin järjestelmistä. Edellä todetun perusteella väite siitä, että Innofactor olisi asetettu muita huonompaan asemaan esittelyjä toteutettaessa, on täysin perusteeton. Innofactorin toinen menettelyä koskeva väite on, että ohjelmiston toimintaa ja selkeyttä koskevan kriteerin arviointiperusteet ovat olleet epämääräiset. Väite on sekin perusteeton. Tarjouspyynnössä on todettu, että kyseistä vertailukriteeriä arvioitaessa otetaan huomioon kokemukset kyseisistä ohjelmistoista sekä esittelytilaisuudet ja demot. Kuten tarjousvertailusta ilmenee, näin on myös menetelty. Hankintalain systematiikassa hankintayksiköllä on oikeus päättää millä kriteerein se tarjouksia vertaa, kunhan kriteerit ovat tasapuolisia ja niitä sovelletaan yhdenvertaisesti. Vertailukriteeriä arvioitaessa pääpaino on ollut esittelytilaisuuksien kautta syntyneellä kuvalla tuotteesta, jota on täydennetty demoversioiden kautta syntyneellä kuvalla. Valmisteluryhmässä on ollut edustus kaikista rovastikunnan seurakunnista, jossa kussakin on ollut käytössä eri varausjärjestelmä. Valmisteluryhmän jäsenet ovat luonnollisesti jakaneet toisilleen tietoa oman järjestelmänsä käyttökokemuksista. Innofactor jättää hankintaoikaisussaan tarkoituksellisesti mainitsematta, että sen tarjoama järjestelmä on tarjotuista järjestelmistä ainoa, joka sellaisenaan on käytössä yhdessä rovastikunnan seurakunnassa. Järvenpäässä käytössä ollut Varaaja-järjestelmä on ollut nyt tarjotun järjestelmän edeltäjä ja Katrina-järjestelmä ei ole ollut käytössä missään rovastikunnan seurakunnassa. Näin ollen käyttäjäkokemusten huomioon ottaminen esittelytilaisuuksien ja demojen ohella on palvellut nimenomaan Innofactorin intressejä, eikä sillä missään olosuhteissa ole syrjitty Innofactoria. Innofactor on hankintaoikaisussaan esittänyt lokitietoihinsa perustuvan väitteen, että kukaan ei ole ajalla käynyt kokeilemassa Primen demoversiota, mistä syystä vertailussa huomioon otettua demon hitautta ei ole voitu aidosti todentaa. Näiltä osin on todettava, että seurakuntapastori Kalervo Pöykkö on saanut maaliskuussa 2012 Innofactorin Topi Ahavalta käyttöönsä tunnukset Prime-järjestelmän koulutusympäristöön, jota on hänelle markkinoitu testiympäristönä. Tarjousvertailussa tehdyt havainnot perustuvat tämän järjestelmän käyttöön. Minkään informaation valossa ei ole ollut syytä olettaa, että tämä versio ei olisi ollut Prime-ohjelman testijärjestelmä, sillä Ahavan sähköposteissa Pöykölle puhutaan pelkästään testiympäristöstä. Painavimmaksi arvioitu ero Katrinan ja Primen välillä on ollut se, että Katrinassa kaikki tiedot mahtuvat yhdelle lehdelle, kun taas Prime on toteutettu välilehtiratkaisuin. Edelleen Innofactor tuo hankintaoikaisussaan esiin, että tarjousvertailussa mainittu Katrina-järjestelmän yhteensopivuus Tuusulan seurakunnan Sujuu-julkaisujärjestelmän kanssa ei ole kelvollinen arviointiperuste sen johdosta, että se ei ole ollut tarjouspyynnössä vaatimuksena. Näiltä osin todettava, että kyse on ollut järjestelmästä esittelyissä ilmenneen hyvän ominaisuuden esiintuomisesta vertailussa, mikä on normaali ja hyväk-

19 Kirkkoneuvosto 14/ syttävä menettely. Muiden järjestelmien osalta tämä mahdollisuus ei ole tullut esiin. Mikäli kyse olisi ollut edellytyksestä, olisi Innofactorin ja Rauhala Yhtiöt Oy:n tarjouk set pitänyt sulkea pois tarjousvertailusta, mikäli Prime ja Labora-Varaaja eivät ole yhteensopivia Sujuu-julkaisujärjestelmän kanssa. Näin ei luonnollisestikaan ole menetelty. Toisena vertailukriteerinä käytetty aiempi kokemus palveluntarjoajasta ei Innofactorin käsityksen mukaan ole hankintalain mukainen vertailuperuste. Näiltä osin Järvenpään seurakunta toteaa, että vertailukriteeri on ollut huonosti muotoiltu ja sellaisenaan subjektiivinen. Innofactor jättää kuitenkin huomioimatta, että se on, samoin kuin valittu palvelutuottaja, saanut vertailussa näiltä osin täydet pisteet eli tällä vertailukriteerillä ei ole ollut asiallista vaikutusta päätöksen sisältöön. Hankinnan lopputulos olisi ollut sama ilman tämän kriteerin soveltamista, mistä syystä hankintapäätöstä ei ole tällä perusteella syytä muuttaa. Hintaa koskeva informaatio Tarjouspyynnön kolmannen vertailukriteerin eli hinnan osalta ei Innofactor ole esittänyt väitteitä. Hinnan osalta on kuitenkin hankintaoikaisun käsittelyn yhteydessä todettava, että halvimman tarjouksen on antanut Rauhala Yhtiöt Oy ja kalleimman Innofactor. Valitun tarjoajan M&V Software Oy:n tarjoushinta on ollut 7.079,52 vuodessa (+ mahdolliset koulutuspäivät á 672 /pv + matkat ja majoitus), kun taas valittaja Innofactorin tarjoushinta on ollut ,96 vuodessa (+ mahdolliset koulutuspäivät á /pv). Innofactorin tarjous on ollut selkeästi kalliimpi kuin valittu tarjous. Tarjouspyynnössä on pyydetty ilmoittamaan hintatiedot vuosihinnoitteluna. Kuten hankintapäätöksestä ilmenee, valittaja Innofactor ei ole näin tehnyt, vaan sen hintatiedot ovat olleet osin kuukausi- ja käyttäjäkohtaisia. Tästä syystä Innofactorin tarjous olisi tullut tarjouspyynnön vastaisena hylätä. Kun tätä ei ole ei ole ennen hankintapäätöksentekoa tehty, eikä tarjouksen hylkäämisellä enää hankintaoikaisuvaiheessa ole päätöksen sisältöä muuttavaa vaikutusta, ei hylkäämiseen enää tässä vaiheessa kuitenkaan ole syytä. Mikäli asia käsitellään markkinaoikeudessa ja mikäli markkinaoikeus vastoin seurakunnan perusteltua käsitystä kumoaisi hankintapäätöksen, ei Innofactorin tarjousta tästä syystä kuitenkaan voida ottaa mahdollisessa uudessa tarjousvertailussa huomioon. Yhteenveto Edellä todetuin perustein Innofactorin esittämät väittämät Rauhala Yhtiöt Oy:n ja M&V Software Oy:n tarjousten tarjouspyynnön vastaisuudesta ovat perusteettomia, eikä tarjouksia tule tällä perusteella jättää huomiotta. Tarjouspyynnön sisällöllinen vertaaminen on tehty tarjouspyynnössä esitettyjä vertailukriteereitä ja niiden soveltamislauseita yhdenvertaisesti ja tasapuolisesti soveltaen, mistä syystä hankintaoikaisun hyväksymiselle ei ole hankintalaista johtuvaa perustetta. Ainoa selkeä virhe sisältyy vertailukriteerin 2. muotoiluun, mutta sillä ei ole ollut päätöksen aineelliseen sisältöön merkitystä sen johdosta, että sekä valittu tarjoaja että valittaja ovat saaneet vertailusta saman lopputuloksen. Näin ollen hankintaoikaisun hyväksymiseen ei ole tästäkään syystä perustetta. Markkinaoikeusvalitus Kuten edellä on todettu, Innofactor on jättänyt hankinnasta hankintalain 85 :n mukaisen valituksen markkinaoikeudelle. Järvenpään seurakunnan tulee antaa vastine valituk-

20 Kirkkoneuvosto 14/ seen mennessä. Järvenpään seurakunnan käsityksen mukaan hankinnan arvonlisäveroton arvo jää hankintalain 15 :ssä tarkoitetun euron kansallisen kynnysarvon alle sopimuskaudelta, mistä syystä asia ei kuulu markkinaoikeuden toimivaltaan. Sen varalta, että markkinaoikeus kuitenkin määrittää hankinnan ennakoidun arvonlisäverottoman arvon eri tavalla kuin Järvenpään seurakunta, liitetään vastineeseen edellä kuvatun sisältöinen vastaus pääasiassa. Liitteinä ovat Innofactor Oy:n hankintaoikaisu (nro 19 A), Innofactor Oy:n valitus markkinaoikeuteen (nro 19 B) sekä M&V Software Oy:n antama vastine (nro 19 C). Muut asiakirjat ovat esillä kokouksessa. Kirkkoneuvosto päättää 1. hylätä Innofactor Oy:n hankintaoikaisun kirkkoneuvoston päätöksestä koskien varausjärjestelmän hankintaa esityslistasta ilmenevin perustein. 2. liittää markkinaoikeudelle lähetettävään vastineeseen edellä kuvatun sisältöinen vastaus pääasiassa. Kn 19 Päätös: Esitys (kohdat 1 2) hyväksyttiin yksimielisesti Markkinaoikeus on päätöksellään nro 398/13 (liitteenä nro 269) kumonnut Järvenpään seurakunnan kirkkoneuvoston tekemän hankintapäätöksen 277. Markkinaoikeus kieltää Järvenpään seurakuntaa tekemästä hankintasopimusta sanotun päätöksen perusteella tai panemasta sitä muutoin täytäntöön nyt asetetun euron sakon uhalla. Markkinaoikeus velvoittaa Järvenpään seurakunnan korvaamaan Innofactor Software Oy:n oikeudenkäyntikulut 800 eurolla viivästyskorkoineen. Viivästyskorko määräytyy korkolain 4 :n 1 momentissa tarkoitetun korkokannan mukaisesti siitä lukien, kun kuukausi on kulunut tämän markkinaoikeuden päätöksen antamisesta. Markkinaoikeus hylkää Järvenpään seurakunnan ja M&V Software Oy:n vaatimukset oikeudenkäyntikulujensa korvaamisesta. Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Kirkkoneuvosto päättää 1) merkitä tiedoksi markkinaoikeuden päätöksen 2) olla valittamatta asiasta korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Kn 269 Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti.

21 Kirkkoneuvosto 14/ Kirkkoneuvosto OIKAISUVAATIMUSOHJEET Kn 270 Liitettiin pöytäkirjaan oikaisuvaatimusohjeet (KL 24 ja 25 luvut). 271 KOKOUKSEN PÄÄTÖS Kn 271 Puheenjohtaja päätti kokouksen klo

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kirkkoneuvosto

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kirkkoneuvosto JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kirkkoneuvosto AIKA: Tiistai 19.3.2013 klo 17.45 17.51 PAIKKA: Loutin kerhotalo (alakerta), Harjutie 2 Liite Asia 87 KOKOUKSEN AVAUS 116 88 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 Kirkkoneuvosto

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 Kirkkoneuvosto JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 Kirkkoneuvosto AIKA: Tiistai 24.5.2016 klo 17.30 PAIKKA: Kirkonkulman sali 2. krs, Kirkkotie 6 Liite Asia 103 KOKOUKSEN AVAUS... 125 104 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS...

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 18/2013 Kirkkoneuvosto

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 18/2013 Kirkkoneuvosto JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 18/2013 Kirkkoneuvosto AIKA: Tiistai 10.12.2013 klo 17.30 18.03 PAIKKA: Seurakuntasali, Kirkkotie 1 Liite Asia 304 KOKOUKSEN AVAUS 408 305 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 Kirkkoneuvosto

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 Kirkkoneuvosto JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 Kirkkoneuvosto AIKA: Tiistai 29.3.2016 klo 18.30 PAIKKA: Kirkonkulman sali 2. krs, Kirkkotie 6 Liite Asia 56 KOKOUKSEN AVAUS... 71 57 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS...

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 KIRKKONEUVOSTO (12) klo kokous (kahvit alkaen)

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 KIRKKONEUVOSTO (12) klo kokous (kahvit alkaen) KIRKKONEUVOSTO 10.1.2019 1 (12) KOKOUSTIEDOT Aika 10.1.2019 klo 16.30 kokous (kahvit 16.00 alkaen) Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KN 1 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 2 KOKOUKSEN

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 8.8.2019 1 (7) KOKOUSTIEDOT Aika 8.8.2019 klo 15.00 kokous (kahvit 14.30 alkaen) Paikka Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT KN 82 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 83 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 KIRKKONEUVOSTO (14) klo kokous (kahvit alkaen)

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 KIRKKONEUVOSTO (14) klo kokous (kahvit alkaen) KIRKKONEUVOSTO 1.2.2018 1 (14) KOKOUSTIEDOT Aika 1.2.2018 klo 17.00 kokous (kahvit 16.30 alkaen) Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KN 1 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Veikko Tuominen. Muut läsnäolijat Seija Suokunnas sihteeri Sanna Kuitunen, Taina Kujanen, Eeva-Maria Pyykkönen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Veikko Tuominen. Muut läsnäolijat Seija Suokunnas sihteeri Sanna Kuitunen, Taina Kujanen, Eeva-Maria Pyykkönen Kokousaika torstai 21.2.2019 klo 18-20.15 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen varapuheenjohtaja Ville Honkasaari, poistui klo 19.32, 16 Ida Maula Tiia

Lisätiedot

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 1/2015 Sivu 1 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko klo 17-18.35 Paikka: Virastotalon kokoushuone Läsnä: Kari Mantere, pj Matti Antila Eija Harmanen Henry Hautala Heli Kurikka Heikki Lintala Maija-Liisa

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika torstai 27.10.2016 klo 18-19.25 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko Nurminen

Lisätiedot

DIAKONIAJOHTOKUNTA 05.02.2015 1/2015

DIAKONIAJOHTOKUNTA 05.02.2015 1/2015 DIAKONIAJOHTOKUNTA 05.02.2015 1/2015 Aika: Torstai 05.02.2015 klo 17.00-18.47 Tarjoilu klo 16.45 alkaen Paikka: Vanhankirkon sali, Kirkkotie 2 liite sivu 2 KOKOUKSEN AVAUS 1 2 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai klo 18.00 18.35 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 11.10.2017 klo 17-18.15 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen Kanerva Esa, varajäsen

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika keskiviikko 25.10.2017 klo 18-20.05 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto N:o 1/2018 Sivu 1

Kirkkoneuvosto N:o 1/2018 Sivu 1 N:o 1/2018 Sivu 1 Kokousaika Torstai 15.2.2018 klo 18.00-18.46 Kokouspaikka Seurakuntatalo Saapuvilla olleet jäsenet ja varajäsenet Jäsenet Malinen Oiva, kirkkoherra, pj Saastamoinen Matti, vpj. Ikäläinen

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Ti klo 18.30 20.20 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen Marjut

Lisätiedot

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, hänen tulee ilmoittaa siitä varajäsenelleen tai aluesihteerille p

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, hänen tulee ilmoittaa siitä varajäsenelleen tai aluesihteerille p JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3 / 2018 1 AIKA 30.8.2018 klo 17.00- PAIKKA Kuokkalan kirkko, Syöttäjänkatu 4 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 27

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 21.1.2015 klo 17-18.20 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 22.2.2017 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Käsitellyt asiat 16 - - Allekirjoitukset

Lisätiedot

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1(5) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1(5) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1(5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 17.00 18.16 Paikka Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali Jäsenet, läsnä Gärdström Keijo pj. 1 5 Ainali

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/ JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2015 1 AIKA klo 17.30 PAIKKA Tikkakosken kirkko, seurakuntasali, Kirkkokatu 18 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ YHTEISEN SRK-PALVELUN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ YHTEISEN SRK-PALVELUN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 1 (5) AIKA keskiviikko klo 17.00-18.30 PAIKKA Aseman Pysäkki, kokoontumistila, Hannikaisenkatu 29 Käsiteltävät asiat 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 89 Työjärjestyksen hyväksyminen 90 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna. Anniina Iivonen Taisto Jantunen Jorma Lundström. Markku Salmisaari

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna. Anniina Iivonen Taisto Jantunen Jorma Lundström. Markku Salmisaari YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Tiistai 12.2.1.2015 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Heikki Kilpeläinen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kokousaika 3.2.2015 klo 18.00 21.17 Kirkonkylän srk-talo, Iso Kylätie 1, 04130 Sipoo

Kokousaika 3.2.2015 klo 18.00 21.17 Kirkonkylän srk-talo, Iso Kylätie 1, 04130 Sipoo SIPOON SUOMALAINEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA SEURAKUNTANEUVOSTO Kokousaika 3.2.2015 klo 18.00 21.17 Kokouspaikka Kirkonkylän srk-talo, Iso Kylätie 1, 04130 Sipoo Läsnä: Anu Aalto Tuomas Alaterä Kaarlo

Lisätiedot

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.4.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.4.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO 16.4.2014 klo 17.30 Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 4 / 2014 Sivu 2 71 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkojärjestyksen mukaan n kokouksen

Lisätiedot

K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U

K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U Hämeenlinnan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston kokous pidetään torstaina klo 18.00 Vapaaehtoiskeskus Pysäkin auditoriossa, Kirjastokatu 1, Hämeenlinna.

Lisätiedot

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Aika: 9.2.2016 klo 19.00 19.30 Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat: Jäsenet Läsnä

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ YHTEISEN SRK-PALVELUN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ YHTEISEN SRK-PALVELUN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 (5) AIKA torstai klo 17.00 PAIKKA Palokan kirkko, opintosali, Rovastintie 8 Käsiteltävät asiat 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 89 Työjärjestyksen hyväksyminen 90 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Väkiparta Ritva jäsen Heinonen Ritva kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja

Väkiparta Ritva jäsen Heinonen Ritva kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja KAUHAVAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 (8) Aika: Tiistaina 12.09.2017 kello 18.00 19.18 Paikka: Seurakunta kokoushuone Läsnä: Jormakka Jyrki kirkkoherra, puheenjohtaja Aaramaa Simo Erkinheimo Heikki Jokinen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/ JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2015 1 AIKA klo 18 20.15 PAIKKA Tikkakosken pappila, Kirkkokatu 18 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Työjärjestyksen

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto Aika 14.6.2016 klo 17.30-18.22 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta jäsen Heikkinen

Lisätiedot

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ (8) KIRKKONEUVOSTO Kokous Keskiviikko klo Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ (8) KIRKKONEUVOSTO Kokous Keskiviikko klo Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2013 1 (8) KOKOUSTIEDOT Aika Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Keskiviikko 10.4.2013 klo 16.00-19.30 Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone KN 60 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 61 SIHTEERIN VALINTA

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Aika Maanantai klo Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Aika Maanantai klo Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 Asialista Kauppalankatu 1, 53300 Lappeenranta P. 040 3126 400, 040 3126 401 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Maanantai 14.1.2019 klo 17.30 18.00 Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 ASIALISTA

Lisätiedot

Lähdekorpi Anita jäsen. Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen

Lähdekorpi Anita jäsen. Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen 1 KOKOUSAIKA Maanantai 30.10.2017 klo 17.55 18.40 KOKOUSPAIKKA Torikatu, Olohuone KUTSUTUT JÄSENET: Malmberg Erkki puheenjohtaja, kirkkoherra Ylivakeri Paula varapuheenjohtaja Immonen Anna-Kaisa jäsen

Lisätiedot

PORNAISTEN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 1 / 2013

PORNAISTEN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 1 / 2013 Kokousaika Tiistai 8.1.2013 Klo 18.37 18.53 Kokouspaikka Osallistujat Kirkon Wanha Sali Asikanius Pertti Haapala Konsta Jokinen Eija-Sisko Kanerva Teemu Karhunen Otto poistui kokouksesta klo 18.51 Kippilä

Lisätiedot

ASKOLAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2016

ASKOLAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2016 K U U L U T U S Askolan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään 01.12.2016 klo 18.00 seurakuntakodilla Askolantie 23 Kokouksen asialista on nähtävillä 24.11. 1.12.2016 ja pöytäkirja 2. 16.12.2016

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 KIRKKONEUVOSTO (9) klo kokous (kahvit alkaen)

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 KIRKKONEUVOSTO (9) klo kokous (kahvit alkaen) KIRKKONEUVOSTO 5.4.2018 1 (9) KOKOUSTIEDOT Aika 5.4.2018 klo 17.00 kokous (kahvit 16.30 alkaen) Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KN 38 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 39 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 12. 2.2013 Kirkkoneuvosto 1/5

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 12. 2.2013 Kirkkoneuvosto 1/5 1/5 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai 12.2.2013 klo 18.00 Paikka Läsnä Auran seurakunnan virastotalo Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Kalmi Pekka Loukonen Terttu Moisala Taina Mäki Kaija Lindholm Minna

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 Sivu 1 Kokousaika Tiistaina 9.2.2016 klo 16.30 17.35 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen

Lisätiedot

HAMINAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/2015 Kirkkoneuvosto. Simeon-talon kokoushuone

HAMINAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/2015 Kirkkoneuvosto. Simeon-talon kokoushuone KOKOUSKUTSU 1/2015 Kirkkoneuvosto Kokousaika keskiviikko 7.1.2014 klo 17 Kokouspaikka Simeon-talon kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45 Aika Tiistai 21.3.2017 kello 16.00 17.05 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

4 48 Lausunto luottamushenkilöorganisaatiota tarkastelevan työryhmän loppuraportista (liite)

4 48 Lausunto luottamushenkilöorganisaatiota tarkastelevan työryhmän loppuraportista (liite) JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/2018 1 AIKA 11.10.2018 klo 18.00 PAIKKA Sivu / Neulaskodilla, Pihkatie 4, Keljonkangas Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 7 /2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu Raija Savolainen Helvi Vornanen

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 7 /2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu Raija Savolainen Helvi Vornanen KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 38 KOKOUSAIKA Tiistai kello 17.30-19.00 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kaapo Björklund, puheenjohtaja Anneli Hintikka Pekka

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 9

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 9 Sivu 1 Kokousaika Maanantaina 12.12.2016 klo 17 17.35 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

Isokääntä Arto Kaukoniemi Paula Kestilä Kalevi Leinonen-Simoska Johanna. Pirneskoski Toivo Simoska Kyllikki

Isokääntä Arto Kaukoniemi Paula Kestilä Kalevi Leinonen-Simoska Johanna. Pirneskoski Toivo Simoska Kyllikki 1 Kokoustiedot Aika Tiistai 13.2.2018 klo 19.00 19.28 Paikka Seurakuntakeskus Osallistujat Päätöksentekijät Aalto Ilkka Hamari Helena Isokääntä Arto Kaukoniemi Paula Kestilä Kalevi Leinonen-Simoska Johanna

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 8 KOKOUSAIKA Tiistai kello 17.30-19.10 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kaapo Björklund, puheenjohtaja Anneli Hintikka Pekka Laakkonen

Lisätiedot

Julkipanotodistus Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle kirkkoherran virastossa

Julkipanotodistus Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle kirkkoherran virastossa Viranomainen TOHMAJÄRVEN EVL SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU Kirkkoneuvosto 5/2016 Kokousaika Tiistai 18.10.2016 kello 12.30 Kokouspaikka Kemien kirkon kahvio, Tohmajärvi Käsiteltävät asiat 57 Kokouksen avaus 58

Lisätiedot

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1(5) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1(5) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1(5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 17.00 17.21 Paikka Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali Jäsenet, läsnä Gärdström Keijo pj. 1 Ainali

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 22.2.2017 kello 18.00 18.50 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja Aulis Ansaharju Riitta Aumo Jari

Lisätiedot

Myrskylän seurakunta/ kirkkoneuvosto Pöytäkirja 11-2011 1. kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja talouspäällikkö, esittelijä, sihteeri

Myrskylän seurakunta/ kirkkoneuvosto Pöytäkirja 11-2011 1. kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja talouspäällikkö, esittelijä, sihteeri Myrskylän seurakunta/ kirkkoneuvosto Pöytäkirja 11-2011 1 MYRSKYLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11 2011 Kirkkoneuvosto Aika: 13.12.2011 klo 18.00 Paikka: Seurakuntakoti Jäsenet: Nurminen Anja puheenjohtaja Päivi

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/ Keltinmäen alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/ Keltinmäen alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 14.9.2017 klo 16.30-18.52. PAIKKA Keltinmäen kirkko, Keltinmäentie 10 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 35 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Paikka Torstai klo 18.00 Virastotalo LÄSNÄ Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Holppi Hanna- Maria Ääri Anna- Liisa Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru Laakso Arvo

Lisätiedot

JÄMSÄN SEURAKUNTA Pöytäkirja 6/ (10)

JÄMSÄN SEURAKUNTA Pöytäkirja 6/ (10) JÄMSÄN SEURAKUNTA Pöytäkirja 6/2019 1 (10) Aika Keskiviikko 12.6.2019 klo 16.00 17.45 Paikka Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KOKOUKSEN ASIALISTA 76 Kokouksen avaus 3 77 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/ Keltinmäen alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/ Keltinmäen alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2014 1 AIKA 13.3.2014 klo 16.30 18.07 PAIKKA Keltinmäen kirkko, Keltinmäentie 10 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen

Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen 1 KOKOUSAIKA Maanantai 20.11.2017 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Torikatu, Olohuone KUTSUTUT JÄSENET: Malmberg Erkki puheenjohtaja, kirkkoherra Ylivakeri Paula varapuheenjohtaja Immonen Anna-Kaisa jäsen Järvenpää

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 20.20 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Ulla Jokinen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

MUUT LÄSNÄOLLEET Outi Leino, kirkkovaltuuston pj Ari Vilén, kirkkovaltuuston vpj. Susanna Nieminen, vt. talouspäällikkö, sihteeri

MUUT LÄSNÄOLLEET Outi Leino, kirkkovaltuuston pj Ari Vilén, kirkkovaltuuston vpj. Susanna Nieminen, vt. talouspäällikkö, sihteeri 1/8 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 1/2018 Aika Torstai 15.02.2018 klo 18:00 Paikka Auran seurakuntatalon kahvio LÄSNÄ Torsti Äärelä, pj Leena Hafrén, vpj Jarmo Arvola Timo Isotalo Kaija Mäki, saapui 5 :n käsittelyn

Lisätiedot

Kokousaika: tiistai 8.9.2015 klo 18-20 Kokouspaikka: Hauhon Pappila Läsnä: Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen.

Kokousaika: tiistai 8.9.2015 klo 18-20 Kokouspaikka: Hauhon Pappila Läsnä: Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Kokousaika: tiistai 8.9.2015 klo 18-20 Kokouspaikka: Hauhon Pappila Läsnä: Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa, poissa Jouni Lehtonen Pirkko

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 25.11.2014 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 25.11.2014 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 25.11.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 28.11.2014-29.12.2014 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Kirkkoneuvosto 15.4.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Kirkkoneuvosto 15.4.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen ,Aika 15.4.2014 klo 17.30 - Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Kangas Anja varajäsen Pihkala Isto jäsen Selinummi

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto N:o 1/2017 Sivu 1

Kirkkovaltuusto N:o 1/2017 Sivu 1 N:o 1/2017 Sivu 1 Aika: 18.1.2017 klo 19 19.35 Paikka: Seurakuntatalo Saapuvilla olleet Jäsenet Hintsala Kirsti Ikäläinen Kirsi Laukkanen Esko Laukkanen Jari poissa, ei varajäsentä Leskinen Antero Muhos

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019. Kirkkovaltuusto

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 23.1.2019 1 KOKOUSKUTSU Forssan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona 23.1.2019 klo 18.00 Forssan seurakuntatalo, Kartanonkatu 16, 30100 Forssa ASIALISTA 1. Kokouksen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/ Keltinmäen alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/ Keltinmäen alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2017 1 AIKA 8.6.2017 klo 16.30 17.30 PAIKKA Keltinmäen kirkko, Keltinmäentie 10 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 25 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 5

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 5 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 24.8.2016 klo 18 18.55 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2012 Kirkkoneuvosto. Kirkonkulman pienryhmätilassa 3, Kirkkotie 6, Järvenpää. Liite Asia sivu

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2012 Kirkkoneuvosto. Kirkonkulman pienryhmätilassa 3, Kirkkotie 6, Järvenpää. Liite Asia sivu JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2012 Kirkkoneuvosto AIKA: Torstai 5.4.2012 klo 9.30 9.55 PAIKKA: Kirkonkulman pienryhmätilassa 3, Kirkkotie 6, Järvenpää Liite Asia sivu 115 Kokouksen avaus 176 116 Laillisuus

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 31.5.2017 1 3 25 KOKOUKSEN AVAUS JA ALKUHARTAUS Kärsämäen seurakunnan kirkkovaltuuston työjärjestyksen mukaan kirkkovaltuuston kokouksen alussa pidetään alkuhartaus. Puheenjohtaja avaa

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1/8 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1/8 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1/8 KOKOUSAIKA 9.1.2019 klo 18-18.48 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Ulla Maija Puhakka Sirkka Konttinen puheenjohtaja 1-6 :t puheenjohtaja 7-12 :t Liisa

Lisätiedot

Päivämäärä. Virastotalo, Linnankatu 12, valtuustosali

Päivämäärä. Virastotalo, Linnankatu 12, valtuustosali PÖYTÄKIRJA Nro 11/2017 Kirkkoneuvosto Päivämäärä Kokousaika 19.12.2017 klo 16.30 16.54 Kokouspaikka Virastotalo, Linnankatu 12, valtuustosali OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Varajäsenet Miettinen Marko,

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24 Kirkkoneuvosto 05.08.2013 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 13.08.2013

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24 Kirkkoneuvosto 05.08.2013 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 13.08.2013 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 18.00 20.40 Paikka Kirkko, hautausmaa ja virastotalo Läsnä Petteri Hämäläinen vt. kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KEMPELEEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015. Keskustan seurakuntakeskus, kokoushuone Toppelius. Läsnä Holma Sisko kirkkoneuvoston jäsen

KEMPELEEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015. Keskustan seurakuntakeskus, kokoushuone Toppelius. Läsnä Holma Sisko kirkkoneuvoston jäsen 1 KEMPELEEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 PL 28, 90441 KEMPELE KIRKKONEUVOSTO p. 08-561 4500 kempeleen.seurakunta@evl.fi Aika Tiistaina 15.10.2015 klo 18:00-19.28 Paikka Keskustan seurakuntakeskus, kokoushuone

Lisätiedot

Pöytäkirja Esityslista 1/2017

Pöytäkirja Esityslista 1/2017 1 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 1/2017 Aika: keskiviikko 25.1.2017 klo 18.00 18.20 Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat:

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/ JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2015 1 OSALLISTUJALUETTELO AIKA tiistaina klo 16.00-17.45 PAIKKA Innova, Piippukatu 11 JÄSENET/LÄSNÄ Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Eerola Matti, puh.joht.

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 11.11.2015 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 11.11.2015 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 11.11.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 16.11.2015-17.12.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. jäsen jäsen

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. jäsen jäsen VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 Aika: 20.5.2013 klo 17.30-18.00 Paikka: Seurakuntatalo Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kesola Anneli Luukkaala

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA 2/2015 PÖYTÄKIRJA 14.04.2015

AURAN SEURAKUNTA 2/2015 PÖYTÄKIRJA 14.04.2015 Sivu 1/4 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Tiistai 14.04.2015 klo 18.00 Paikka LÄSNÄ Virastotalo Jarmo Arvola Leena Hafrén Timo Isotalo Pekka Kalmi Outi Leino Kaija Mäki Taina Mäkinen Eila Saari Taru Sahla

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2016

KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 (5) Limingan seurakunta Pappilantie 6, 91900 Liminka KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2016 KOKOUSAIKA: 29.11.2016 ALKAMISAIKA: klo 18.00 PÄÄTTYMISAIKA: klo 19.52 KOKOUSPAIKKA: seurakuntatalo Heiskari Helli

Lisätiedot

Simon seurakunta Pöytäkirja 1/2018 Kirkkoneuvosto Osallistujat Päätöksentekijät Raimo Kittilä, vs. kirkkoherra

Simon seurakunta Pöytäkirja 1/2018 Kirkkoneuvosto Osallistujat Päätöksentekijät Raimo Kittilä, vs. kirkkoherra 1 Pöytäkirja Nro 1/2018 Kokoustiedot Aika Tiistai 13.02.2018 klo 18.00-18.19 Paikka Simon seurakuntakeskus Osallistujat Päätöksentekijät Raimo Kittilä, vs. kirkkoherra Jari Miettunen (varapj) Johanna Leinonen-Simoska

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 KIRKKONEUVOSTO (10) klo kokous (kahvit alkaen)

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 KIRKKONEUVOSTO (10) klo kokous (kahvit alkaen) KIRKKONEUVOSTO 22.2.2018 1 (10) KOKOUSTIEDOT Aika 22.2.2018 klo 17.00 kokous (kahvit 16.30 alkaen) Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KN 15 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 16 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Seurakuntatalo klo

Seurakuntatalo klo N:o 1/2015 Sivu 1 Seurakuntatalo 28.1.2015 klo 18-19.58 Saapuvilla olleet Jäsenet Hintsala Kirsti Ikäläinen Kirsi Laukkanen Esko Laukkanen Hanna-Maria Laukkanen Jari Leskinen Antero, poissa, varajäsen

Lisätiedot

RAUMAN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 9/2017

RAUMAN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 9/2017 Aika: to 14.9.2017 klo 16.30 Paikka: Virastotalo, sali KÄSITELTÄVÄT ASIAT: 177 KOKOUKSEN AVAUS 178 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 179 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 180 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN

Lisätiedot

A S I A L U E T T E L O

A S I A L U E T T E L O IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 (10) A S I A L U E T T E L O 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4. Ääntenlaskijoiden valinta 5. Työjärjestyksen

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA /2016 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA Sivu 112

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA /2016 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA Sivu 112 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 12.12.2016 Sivu 112 Kokousaika Torstai 15.12.2016 kello 16.30 Kokouspaikka Laukaan seurakuntatalo Päätöksen tekijät Hytönen Pauliina, poissa ei varajäsentä Kallio Marja Kovanen

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 Kirkkoneuvosto

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 Kirkkoneuvosto JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 Kirkkoneuvosto AIKA: Tiistai 3.11.2015 klo 18.30 PAIKKA: Loutin kerhotalo, Harjutie 2 Liite Asia 191 KOKOUKSEN AVAUS... 216 192 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS...

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA 3/2017 Sivu 1 / 8 Korpilahden alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA 3/2017 Sivu 1 / 8 Korpilahden alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA 3/2017 Sivu 1 / 8 AIKA To 27.4.2017 klo 17 (kahvit klo 16.45) PAIKKA Seurakuntatalo, Kirkonmäentie 1 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3/26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 08/ Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 08/ Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko klo 18.00 Paikka Läsnä Seurakuntatalo Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Loukonen Terttu Moisala Taina Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru poistui paikalta

Lisätiedot

Puronvarsi-Syrjälä Tuula. Poissa: Lahtinen Helena, Luoma Riitta, Nyrhilä Jaakko, Panula Aaro, Rajala Lasse, Ylitalo Teppo

Puronvarsi-Syrjälä Tuula. Poissa: Lahtinen Helena, Luoma Riitta, Nyrhilä Jaakko, Panula Aaro, Rajala Lasse, Ylitalo Teppo 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 29.1.2013 klo 19.00 19.30 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, alasali Läsnä: Äystö Leena, pj Hakola Anni Haukkala Pentti Hietala Heikki Joutsiniemi Juha Kangasluoma Pentti Kontola

Lisätiedot

3/7 Esteestä ilmoittaminen ja varajäsenen kutsuminen kokoukseen. 3/9 Vaajakosken alueseurakunnan toimintakertomus vuodelta 2014 työaloittain

3/7 Esteestä ilmoittaminen ja varajäsenen kutsuminen kokoukseen. 3/9 Vaajakosken alueseurakunnan toimintakertomus vuodelta 2014 työaloittain AIKA 10.02.2015 klo 17.00 PAIKKA Vaajakosken kirkko Kirkkotie 11 40800 Vaajakoski Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 1/1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2/2 Työjärjestyksen hyväksyminen 2/3

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto 18.02.2008 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 03.03.2008

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto 18.02.2008 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 03.03.2008 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Maanantai klo 18.30 20.16 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Petri Jurkka

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 23.1.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 26.01.2017-27.02.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Temisevä Liisa jäsen Vilander AnnaMarja jäsen Vilkman Pirkko jäsen

Temisevä Liisa jäsen Vilander AnnaMarja jäsen Vilkman Pirkko jäsen PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika 3.1.2019 klo 17.22 18.45 Paikka Joutsan seurakuntakoti, Jousitie 42 (kirkkosali) Läsnä Leppämäki Tuula puheenjohtaja Jaakkola Teuvo varapuheenjohtaja Eskelinen

Lisätiedot

Tainionvirran seurakunta / Kirkkoneuvosto Pöytäkirja 6/ ( 7 )

Tainionvirran seurakunta / Kirkkoneuvosto Pöytäkirja 6/ ( 7 ) Tainionvirran seurakunta / Pöytäkirja 6/7.5.2019 1 ( 7 ) KOKOUSKUTSU Kokousaika tiistai 7.5.2019 klo 17.00 Kokouspaikka Olavin toimintakeskus Sysmä, Nuotta-sali, Uotintie 7, 19700 Sysmä Käsiteltävät asiat

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika tiistai 10.4.2018 klo 18-19.25 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen, estynyt Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko

Lisätiedot

VAASAN SUOMALAINEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 2 (10)

VAASAN SUOMALAINEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 2 (10) VAASAN SUOMALAINEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 2 (10) 173 Kokouksen avaus Puheenjohtaja käytti puheenvuoron, jossa hän mm. kertasi kuluneena vuonna käsiteltyjä asioita, ja avasi kokouksen. 174 Kokouksen

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika torstai 13.9.2018 klo 19-20.15 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen, poissa

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/ Säynätsalon alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/ Säynätsalon alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/2016 1 AIKA 7.9.2016 klo 18.00 PAIKKA Sivu / Säynätsalon seurakuntakoti, Saarnatie Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 38 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 39

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/ Säynätsalon alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/ Säynätsalon alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/2018 1 AIKA 12.9.2018 klo 18.00 PAIKKA Sivu / Säynätsalon seurakuntakoti, Saarnatie Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 1 (9) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Käsiteltävät asiat 209 Kokouksen avaus 210 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 211 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 212 Ääntenlaskijoiden

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/2016 1 TIKKAKOSKEN AENEUVOSTO AIKA klo 18.58 20.25 PAIKKA Tikkakosken kirkko, seurakuntasali, Kirkkokatu 18 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 81 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto sivut 1 8

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto sivut 1 8 KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2017 sivut 1 8 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA LÄSNÄOLIJAT (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) klo 19.00 20.00 Raahen seurakuntakoti, Kirkkokatu 10, 92100 RAAHE puheenjohtaja Mattila

Lisätiedot