Lisa Rogak. Da Vinci koodin luoja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lisa Rogak. Da Vinci koodin luoja"

Transkriptio

1 Tieto ja elämäkerta

2 Lisa Rogak Da Vinci koodin luoja <p>loppuunmyyty Vaikka Da Vinci -koodi on inspiroinut monia muita kirjailijoita, Dan Brownista on kirjoitettu vain vähän. Da Vinci -koodin luoja on teos, jossa kirjailija Lisa Rogak valottaa kirjailija Dan Brownin taustaa ja nousua myyntilistojen huipulle. Lisa Rogak on tehnyt hienon henkilökuvan yhdestä aikamme merkittävimmistä ja vaikutusvaltaisimmista kirjailijoista haastattelemalla Brownin läheisiä ihmisiä ja työtovereita sekä tutkimalla uutisartikkeleita ja haastatteluja Brownin uran varrelta.</p> Kirjailija: Lisa Rogak Kääntäjä: Tiina Sjelvgren Alkuteos: The man behind the Da Vinci code : the unauthorized biography of Dan Brown 155 Sivua ISBN Yhdysvaltalainen Lisa Rogak on työskennellyt kirjai lijana ja toimittajana jo lähes 30 vuotta, ja hän on julkaissut monenlaisia tietokirjoja ja elämäkertoja.

3 Anders C. Krogh Jaguaarin voima <p>vaikeakulkuinen sademetsäalue Perun ja Brasilian rajalla on yksi maailman eristyneimmistä seuduista. Seudulla asuu useita alkuperäiskansoja, jotka ovat yhteydessä ulkomaailmaan vain harvoin, jos lainkaan. Norjalainen Anders C. Krogh haaveili jo lapsena matkasta sademetsään. Hän halusi elää luonnon ehdoilla, kaukana länsimaisesta kulutuskulttuurista. 23-vuotiaana hän osti ainoastaan menolipun Peruun, ja hänen mahdottomalta tuntuva unelmansa toteutui: pieni matses-intiaaniheimo hyväksyi hänet joukkoonsa. Krogh asui heimon luona kokonaisen vuoden. Pieni yhteisö jakoi hänen kanssaan arkensa ja juhlansa, ilonsa ja surunsa, ja opetti hänelle kieltään, metsästystekniikoitaan ja rituaalejaan. Krogh oli heimon luona onnellinen ja aikoi jäädä sinne loppuiäkseen. Hän kuitenkin järkyttyi huomatessaan, millaista tuhoa kapitalistiset markkinavoimat saavat aikaan tunkeutuessaan sademetsään, ja päätti alkaa taistella alkuperäiskansojen tulevaisuuden puolesta. Krogh ymmärsi, että heimon luona asuessaan hän ei pysty juurikaan vaikuttamaan tilanteeseen, joten hän palasi Norjaan ja alkoi etsiä mahdollisuuksia työskennellä sademetsien ja niiden asukkaiden hyväksi. Norjassa Krogh kirjoitti kokemuksistaan kirjan. Jaguaarin voima on ainutlaatuinen kuvaus pienen perulaisen luonnonkansan elämästä ja kulttuurista sekä jännittävä kertomus nuoren skandinaavin uskomattomasta seikkailusta. Kirjassa on laaja värikuvaliite.</p> Kirjailija: Anders C. Krogh Kääntäjä: Sanna Manninen Alkuteos: Med jaguarens kraft 367 Sivua ISBN Anders C. Krogh on aina ollut kiinnostunut luonnon kansoista ja sademetsistä. Hän on opiskellut filo sofiaa, antropologiaa ja journalismia Norjassa ja Australiassa. Krogh on asunut Perussa kahden alkuperäiskansan luona ja Afrikassa pienessä gabonilaisessa kylässä, ja vuodesta 2004 hän on työskennellyt sademetsien ja alkuperäiskansojen suojelemista edistävässä Regnskogfondet järjestössä. Krogh asuu Oslossa puolisonsa ja lapsensa kanssa.

4 Allen Carr Kilot kuriin! <p>carrin menetelmän valttikortteja ovat helppous, käytännöllisyys ja edullisuus: painonhallintaan ei tarvita tiukkaa dieettiä, kalorien laskemista tai rankkaa kunto-ohjelmaa - saati sitten laihtumista lupaavia pillereitä tai kalliita rasvanpolttovempaimia. Painonhallinnan ei myöskään tarvitse tarkoittaa jatkuvaa kieltäytymistä ja tunnetta, että jää jostain paitsi. Carr ei kehota lukijoitaan luopumaan herkuttelusta kokonaan vaan lupaa menetelmänsä vähentävän halua syödä epäterveellisesti. -syö lempiruokiasi -kuuntele tuntemuksiasi -anna ruokahalun olla oppaasi -nauti herkullisista tuoreista ruoista -kouluta aistisi uudelleen -ei syyllisyyttä tai katumusta -ei enää ruoansulatushäiriöitä</p> Kirjailija: Allen Carr Kääntäjä: Marja Luoma Alkuteos: Allen Carr's easyweight to lose weight 219 Sivua ISBN Allen Carr on kirjoittanut myös nämä kirjat Allen Carr keksi sen, mitä kaikki tupakoijat olivat odot taneet: helpon tavan lopettaa tupakointi. Hän kirjoitti huippusuositun kirjan Stumppaa tähän Helppo tapa lopettaa tupakointi ja perusti maailmanlaajuisen Ea syway klinikoiden verkoston. Myöhemmin Carr kirjoitti useita teoksia, joissa hän soveltaa menetelmäänsä muiden riippuvuuksien hallintaan. Hänen kirjojaan on käännetty yli 20 kielelle.

5 Alan Macfarlane Kirjeitä Lilylle <p>mitä rakkaus on? Miten oikeudenmukaisuutta jaetaan? Kuinka hyvin demokratia toimii? Kuka Jumala on? Mikä tekee meistä yksilöitä? Miksi me ylipäätään olemme olemassa? Alan Macfarlane on antropologi ja Lily hänen tiedonhaluinen tyttärentyttärensä, joka esittää isoisälleen hankalia kysymyksiä maailmasta. Tässä ainutlaatuisessa kirjassa isoisä vastaa Lilyn kysymyksiin kolmenkymmenen kirjeen muodossa. Alan Macfarlane kirjoittaa selkeästi ja hauskasti hyödyntäen kokemuksiaan antropologina, historioitsijana ja opettajana. Kirjeissä käsitellään eri aikakausia ja kulttuureita. Aiheet vaihtelevat hyvin henkilökohtaisista teemoista yleismaailmallisiin ja filosofisiin kysymyksiin. Lilyn kysymykset ovat ajattomia, samoin isoisän vastaukset.</p> Kirjailija: Alan Macfarlane Kääntäjä: Sari-Anne Ahvonen Alkuteos: Letters to Lily 377 Sivua ISBN Alan Macfarlane on opettanut sosiaaliantropologiaa yli 30 vuotta. Hän syntyi Intiassa ja on ennen Cambridgeen muuttamistaan työskennellyt myös Nepalissa, Japanissa ja Kiinassa ja kirjoittanut lukuisia kirjoja ja artikkeleita. Kirjeitä Lilylle on ensimmäinen suomennettu Macfarlanen teos.

6 Koodin salaisuudet <p>loppuunmyyty Koodin salaisuudet on markkinoiden kattavin opas Da Vinci -koodin herättämiin kysymyksiin. Koodin salaisuudet -kirjan on toimittanut Dan Burstein. Kirjassa etsitään vastauksia romaanin mysteereihin eri alojen asiantuntijoilta, kuten historioitsijoilta, teologeilta, arkeologeilta, filosofeilta ja taidehistorian asiantuntijoilta. Teos antaa uusia näkökulmia länsimaisen kulttuuriperinnön mysteereihin. Asiantuntijoiden haastattelut ja artikkelit tarjoavat lukijalle toimivan avaimen kirjan mysteereihin helppolukuisessa muodossa.</p> Kirjailija: Alkuteos: Secrets of the code : the unauthorized guide to the mysteries behind the Da Vinci code 511 Sivua ISBN

7 Laurence Gardner Maria Magdaleenan arvoitus <p>loppuunmyyty Osa evankeliumeista jätettiin pois Raamatusta. Näiden tuntemattomampien evankeliumien mukaan Maria Magdaleena oli nainen, jota Jeesus rakasti. Kirkon mukaan hän oli katuva prostituoitu. Laurence Gardnerin ilmiömäinen tietokirja on ollut kansainvälinen myyntimenestys, ja se tempaa lukijan mukaansa selvittämään myös Marian oman evankeliumin salaisuuksia.</p> Kirjailija: Laurence Gardner Kääntäjä: Tarmo Haarala Alkuteos: The Magdalene legacy : the Jesus and Mary bloodline conspiracy 438 Sivua ISBN Laurence Gardner on kirjoittanut kansainväliset myyntimenestykset Bloodline of the Holy Grail, Realms of the Ring Lords, Genesis of the Grail Kings ja Lost Secrets of the Sacred Ark. Hän on mm. Skotlannin Antikvariaattiyhdistyksen jäsen, valtiosäännön historioitsija ja jakobiittien kuninkaallinen historiankirjoittaja. Suomeksi Gardnerilta on julkaistu kirja Maria Magdaleenan arvoitus.

8 Veijo Kiuru Miksi ruoho kasvaa? <p>miksi ruoho kasvaa? on mielenkiintoinen ja hauska kokoelma tarinoita, jotka tarjoavat monia eri näkökulmia arjen huoliin ja ilonaiheisiin. Helppolukuiset kertomukset herättävät ajatuksia ja antavat uutta pohdittavaa.</p> Kirjailija: Magnus Kull Kääntäjä: Veijo Kiuru Alkuteos: Varför växer gräset? 95 Sivua ISBN

9 Miksi sotaa? LOPPUUNMYYTY "Koskaan ei ole ollut hyvää sotaa eikä koskaan huonoa rauhaa". Albert Einstein viittaa tähän Benjamin Franklinin ajatukseen kirjoituksessaan "Taistelevan pasifismin puolesta". Kirjeessään Sigmund Freudille hän kysyy: Miksi sotaa? Freud yrittää vastata kysymykseen omassa kirjeessään, missä hän selittää myös kappaleen viettioppia. Kaksi luvun neroa keskustelevat ihmisen sielusta. Löytävätkö he syyn rajattomaan väkivaltaan ja barbariaan? Mitä me voimme tehdä? Isaac Asimovin essee päättää teoksen, joka on pieni kooltaan mutta merkityksellinen sisällöltään. Maailmanrauha on haavoittuva, eikä kulttuuri periydy. Se on opittava, yhä uudelleen ja uudelleen. "Mikään muu, mitä teen tai sanon, ei voi muuttaa maailmankaikkeuden rakennetta. Mutta ääneni voi ehkä palvella suurinta kaikesta: yksimielisyyttä ihmisten kesken ja rauhaa maan päällä." Albert Einstein Kirjailija: Tämä pieni kirjanen on tänään ajankohtaisempi kuin koskaan. Alkuteos: Warum Krieg? : ein Briefwechsel 61 Sivua ISBN

10 Kirsten Santelmann Naisten niksejä läheltä ja kaukaa <p>loppuunmyyty Inkivääri, katajanmarjat, nokkkoset ja ruusutkin ovat muuttuneet viisaiden naisten hyppysissä rohdoiksi jotka ovat auttaneet niin vatsavaivoissa kuin lemmenhuolissakin. Kirjoittaja on koonnut ohjeita maailmanlaajuisesta kulttuuriperinteeestä. Osaa niistä on hauska lukea lääketieteen historiana, ja monet jo antiikin aikana käytetyt niksit pätevät edelleen.</p> Kirjailija: Kirsten Santelmann Alkuteos: Man tar det man har : kjerringråd fra fjern og nñr 183 Sivua ISBN Kirsten Santelmann on tutkinut ja kerännyt niksejä ympäri maailmaa vuosien ajan. Hän myös käyttää niitä hyväkseen: muulloinkin kuin mätäkuussa hänen käsilaukustaan löytyy valkosipulinkynsi! Kirsten Santelmann on julkaissut Norjassa useita kirjoja ruuasta, yrttien taikavoimasta ja valkosipulista.

11 Álex Rovira Onnea ja menestystä <p>loppuunmyyty Onnea ja menestystä! on kaunis tarina elämästä ja onnistumisesta. Tämä ihana pieni kirja on hurmannut kustantajat ja lukijat ympäri maailmaa. Tässä kirjassa on klassikon ainesta!</p> Kirjailija: Álex Rovira, Fernando Trías de Bes Alkuteos: La buena suerte 128 Sivua ISBN Kirjailijat Álex Rovira ja Fernando Triasdebes ovat molemmat arvostetun Barcelona Business School ESADE:n hallinnon ja liikejohdon dosentteja. Akateemisen uran lisäksi he ovat yhtiökumppaneita Salvetti & Llombart konsultointiyrityksessä, jossa heidän asiakkainaan on vaikutusvaltaisia monikansallisia yrityksiä ja kansalaisjärjestöjä. He ovat erikoistuneet yritysstrategioihin, markkinatutkimukseen, uudistuksiin ja johtajuuteen. He ovat myös kysyttyjä esitelmöijiä ympäri maailmaa järjestettävissä seminaareissa.

12 Lars Bugge Parhaat salaliittoteoriat <p>loppuunmyyty Salaliittoteoriat ovat nykyajan myyttejä, jotka haastavat virallisen totuuden. Jotkin tuntuvat tuulesta temmatuilta, toiset taas perustuvat vakavahenkiseen ja perusteelliseen tutkimustyöhön. Moni luulee, että kaikki salaliittoteoriat ovat hullujen keksintöä ja että jotkut eivät yksinkertaisesti pysty hyväksymään maailmaa sellaisena kuin se on. Joissakin tapauksissa tämä eittämättä pitää paikkansa, mutta suositut salaliittoteoriat jatkavat elämäänsä siksi, että teoriat perustuvat kummallisiin tapahtumiin tai uskomattomiin sattumiin, jotka herättävät oikeutetusti epäilyksiä.</p> Kirjailija: Lars Bugge Kääntäjä: Veijo Kiuru 191 Sivua ISBN X Tanskalainen Lars Bugge on kirjoittanut useita kirjoja historiallisista ja kulttuurihistoriallisista aiheista kuten Temppeliritareista, John F. Kennedyn murhasta ja Tanskan sodista.

13 Fernando Morais Paulo Coelho Sanojen alkemisti Kirjailija: Fernando Morais Kääntäjä: Satu Ekman, Jarna Piippo Alkuteos: O mago 543 Sivua ISBN <p>rakastetun kirjailijan hätkähdyttävä elämäkerta. Paulo Coelhon elämäkerta on yksityiskohtainen ja kaunistelematon kuvaus siitä, miten rimppakinttuisesta rasavillistä kasvoi kirjallisuuden supertähti. Vuonna 1947 syntynyt Coelho on elänyt mitä värikkäimmän elämän, ja ennen kuin hänen pakkomielteinen unelmansa menestyksekkäästä kirjailijanurasta toteutui, hän ehti kokeilla siipiään useammallakin alalla. Elämäkerrassa kuvataan Coelhon koko vauhdikas matka synnytyslaitokselta maailmankuuluksi julkkikseksi, ja lukija pääsee Coelhon kanssa jesuiittakoulun penkille, poliittisesti valveutuneiden nuorten joukkoon Rion teatterimaailmaan, tapaamaan Paulon lukuisia tyttöystäviä ja maistamaan menestyvän rocksanoittajan riehakasta elämää. Matkan varrella on kuitenkin myös synkempiä sattumuksia: sähkösokkihoitoja mielisairaalassa, jonne vanhemmat passittivat poikansa, toistuvia masennus- ja ahdistusjaksoja, huumeita ja kuulusteluja Brasilian turvallisuuspoliisin sellissä. Kirjassa kuvataan yksityiskohtaisesti myös Coelhon käänteentekevä tapaaminen arvoituksellisen J:n kanssa, josta tuli hänen henkinen ohjaajansa esoteerisessa RAM-järjestössä. J:n ansiosta Coelho kulki vuonna 1986 pyhiinvaellusreitin Espanjan Santiagoon, ja tuohon matkaan perustuvasta esikoisromaanista Pyhiinvaellus tuli myöhemmin Coelhon läpimurtoteos. Coelhon elämäkerta on mittavan tutkimuksen tulos. Elämäkerran merkittävin lähde ovat Coelhon henkilökohtaiset päiväkirjat neljänkymmenen vuoden ajalta. Coelho aikoi polttaa päiväkirjansa, mutta tuli toisiin aatoksiin ja antoi elämäkertansa kirjoittajan Fernando Moraisin tutustua niihin. Morais avustajineen on lisäksi haastatellut kymmenittäin ihmisiä ja kulkenut Coelhon mukana ja jäljillä maailmaa ristiin rastiin. Kirjassa on laaja kuvaliite.</p> Fernando Morais on kirjoittanut myös nämä kirjat Kuva: Olga Vlahou Fernando Morais (s. 1946) on kirjoittanut lukuisia tieto kirjoja ja työskennellyt maan suurimmissa lehdissä sekä televisiossa. Lisäksi hän on toiminut kansane dustajana ja eri ministeriöiden valtiosihteerinä. Morais on saanut kotimaassaan monia merkittäviä kirjallisuus ja journalistipalkintoja sekä muita tunnus tuksia.

14 Carl Honoré Perhe paineessa? Kirjailija: Carl Honoré Kääntäjä: Tiina Sjelvgren Alkuteos: Under pressure 318 Sivua ISBN <p>toivotko lapsellesi hyvää elämää, terveyttä ja menestystä? Haluako että lapsesi saa aina vain parasta ja ettei hänen tarvitse kokea epäonnistumisia? Jos voisit, poistaisitko lapsesi eteen tulevat vaikeudet? Nykyään monet vanhemmat haluavat niin kovasti onnistua kasvattajina, että täydellisyyteen pyrkiminen menee liian pitkälle. Carl Honoré nimittää ilmiötä hypervanhemmuudeksi. Pienten lasten vanhemmat ovat keskimäärin iäkkäämpiä kuin ennen, ja he ovat ehtineet opiskella, siirtyä työelämään ja hankkia omaisuutta. Kun elämä on muuten hallinnassa, syntyy helposti kuvitelma, että lasten tekoon ja kasvatukseen voi suhtautua suunnitelmallisesti ja tavoitehakuisesti. Ajatus eteenpäin pyrkimisestä ja itsensä kehittämisestä on vallannut myös lapsuuden. Paineen alla ovat sekä vanhemmat että lapset. Siihen nähden miten paljon vanhemmuuteen panostetaan, luulisi että lapset olisivat nykyisin onnellisempia ja terveempiä kuin koskaan ennen. Näin ei kuitenkaan ole. Lapset viettävät paljon aikaa sisätiloissa ja heitä kuskataan autolla paikasta toiseen, joten lihavuus on yhä yleisempää myös lapsilla. Toisaalta urheilua harrastavat lapset joutuvat usein kärsimään kilpailemisen ja menestymisen vaatimusten mukanaan tuomista paineista. Lapsilla on myös enemmän mielenterveysongelmia kuin ennen. Lapset eivät suorita, stressaa ja pyri huipputehokkuuteen luonnostaan, vaan me aikuiset saamme sen aikaan. Olisiko aika hidastaa ja antaa lasten olla lapsia? Perhe paineessa? ei ole kasvatusopas, eikä se pyri syyllistämään vanhempia. Sen tarkoitus on herättää kysymys siitä, miten voimme olla parempia vanhempia lapsillemme. Siksi se on kiinnostavaa luettavaa kaikille pienten lasten vanhemmille sekä opettajille ja muille kasvatustyötä tekeville. Kirjaa varten Carl Honoré perehtyi vanhemmuuteen eri puolilla maailmaa ja haastatteli lukuisia asiantuntijoita, lapsia ja vanhempia. Honoré on kirjoittanut myös suositun hitaampaa elämäntapaa käsittelevän kirjan, joka on ilmestynyt suomeksi nimellä Slow - Elä Carl Honoré on kirjoittanut myös nämä kirjat Carl Honoré syntyi Skotlannissa ja kasvoi Kana dassa. Honoré on opiskellut historiaa ja italiaa Edin burghin yliopistossa ja työskennellyt sen jälkeen toimittajana ja katulasten parissa Brasiliassa. Vuo desta 1991 alkaen hän on matkustellut ympäri Eu rooppaa ja Etelä Amerikkaa ja kirjoittanut artikkeleita muun muassa The Economist, Observer, National Post ja Globe lehtiin. Honoré asuu Lontoossa vai monsa ja kahden lapsensa kanssa.

15 Marcia Grad Prinsessa joka uskoi satuihin Mitä tehdä, kun unelmien prinssi osoittautuu tunteettomaksi julmuriksi? Prinsessa joka uskoi satuihin on oivaltava ja viihdyttävä elämäntaito-opas kaikille niille, jotka kärsivät puolisonsa tai kumppaninsa tähden - ja niille, jotka haluavat auttaa tuossa tilanteessa olevaa läheistään. Kirja kertoo viehättävästä prinsessa Victoriasta, joka pikkutytöstä lähtien haaveilee satukirjamaisesta liitosta uljaan prinssin kanssa. Prinsessan haave toteutuu, mutta pian satuhäiden jälkeen paljastuu karmaiseva totuus: kotioloissa prinssi onkin ilkeä ja sydämetön julmuri, ja prinsessaparka saa tuon tuosta kärsiä puolisonsa raivonpuuskista ja solvauksista. Lopulta epätoivoinen prinsessa päättää hakea apua, ja hänet ohjataan etsimään ratkaisua sietämättömään tilanteeseen totuuden tieltä. Matka on pitkä ja raskas, mutta prinsessa on määrätietoinen ja hänellä on tukenaan joukko uskollisia ystäviä. Kulkiessaan totuuden tiellä prinsessa ymmärtää, että kaikki sadut eivät lopu samalla tavalla ja että onnellisten loppujen lisäksi on myös onnellisia alkuja. Kirjailija: Marcia Grad Kääntäjä: Soili Takkala Alkuteos: The princess who believed in fairy tales 265 Sivua ISBN Marcia Gard on kirjoittanut monia suosittuja tietokirjoja ja toimittanut useita teoksia, mm. Robert Fisherin kulttikirjaksi nousseen elmäntaito oppaan Ritari ja ruostunut haarniska (Bazar 2009). Prinsessa joka uskoi satuihin on ensiimäinen suomennettu Gradin kirjoittama teos.

16 Michael Baigent Pyhä veri, Pyhä Graal LOPPUUNMYYTY Alkuperäisteos ilmestyi Isossa-Britanniassa vuonna 1982, nousi heti myyntitilastojen kärkeen ja synnytti kiivaan kansainvälisen keskustelun. Kirjan johtopäätökset sekä tässä päivitetyssä versiossa esitetyt uudet asiakirjatodisteet ovat vakuuttavia ja monien mielestä hämmästyttäviä jopa vaarallisia. Pyhä veri, pyhä Graal on jännittävä kuin trilleri. Kirjan kirjoittajien mukaan tutkimus osoittaa, ettei Jeesus kuollutkaan ristillä, vaan meni naimisiin ja sai perillisiä, joiden suonissa virtaa tänäkin päivänä Jeesuksen veri. Kirjailija: Michael Baigent, Richard Leigh, Henry Lincoln Alkuteos: The holy blood and the holy Grail 578 Sivua ISBN X Michael Baigent on kirjoittanut myös nämä kirjat Michael Baigent on Uudessa Seelannissa syntynyt psykologi ja valokuvaaja, joka asuu nykyään Englan nissa.

17 Michael Baigent Pyhä veri, pyhä Graal LOPPUUNMYYTY Alkuperäisteos ilmestyi Isossa-Britanniassa vuonna 1982, nousi heti myyntitilastojen kärkeen ja synnytti kiivaan kansainvälisen keskustelun. Kirjan johtopäätökset sekä tässä päivitetyssä versiossa esitetyt uudet asiakirjatodisteet ovat vakuuttavia ja monien mielestä hämmästyttäviä jopa vaarallisia. Pyhä veri, pyhä Graal on jännittävä kuin trilleri. Kirjan kirjoittajien mukaan tutkimus osoittaa, ettei Jeesus kuollutkaan ristillä, vaan meni naimisiin ja sai perillisiä, joiden suonissa virtaa tänäkin päivänä Jeesuksen veri. Kirjailija: Michael Baigent, Richard Leigh, Henry Lincoln Kääntäjä: Tarmo Haarala 576 Sivua ISBN Michael Baigent on kirjoittanut myös nämä kirjat Michael Baigent on Uudessa Seelannissa syntynyt psykologi ja valokuvaaja, joka asuu nykyään Englan nissa.

18 Michael Baigent Ristin salaisuus Vastaukset seuraaviin kysymyksiin saattavat muuttaa uskomuksiasi: Mitä jos kaikki, mitä meille on kerrottu kristinuskon alkuperästä, onkin valhetta? Mitä jos pieni ryhmä on pitänyt totuuden tähän asti salassa? Mitä jos on kiistattomasti todistettavissa, että Jeesus selvisi ristiinnaulitsemisesta elossa? Ristin salaisuus tarjoaa lukijalle hämmästyttäviä uusia todisteita, jotka kyseenalaistavat kaiken, mitä tiedämme Jeesuksen elämästä ja kuolemasta. Teos käsittelee Jeesuksen elinajan merkittävimpiä yhteiskunnallisia ja poliittisia tapahtumia ja sitä, kuka olisi voinut avustaa Jeesusta ja miksi. Entä mihin Jeesus olisi mennyt ristiinnaulitsemisen jälkeen? Michael Baigent valottaa myös uuden testamentin kirjoittamisen taustoja ja pohtii, mitkä tahot pimittävät totuutta. Kirjailija: Michael Baigent Kääntäjä: Seppo Raudaskoski Alkuteos: The Jesus papers 360 Sivua ISBN Michael Baigent on kirjoittanut myös nämä kirjat Michael Baigent on Uudessa Seelannissa syntynyt psykologi ja valokuvaaja, joka asuu nykyään Englan nissa.

19 Robert Fisher Ritari ja ruostunut haarniska Ritari ja ruostunut haarniska on kertomus ritarista, joka on kadottanut itsensä. Ritari luulee olevansa hyvä ja hellä, kunnes eräänä päivänä hänen perheensä saa tarpeekseen peltihaarniskan kanssa elämisestä. Vaimo uhkaa lähteä ja viedä yhteisen lapsen mukanaan, ellei ritari riisu haarniskaansa. Mutta helpommin sanottu kuin tehty, sillä haarniska ja kypärä ovat kasvaneet ritariin kiinni! Epätoivoinen ritari lähtee hovinarrin neuvosta etsimään taikuri Merliniä. Avukseen matkalla totuuden tiellä ritari saa oravan ja kyyhkysen. Yhdessä kolmikko kulkee kolmen linnan halki: hiljaisuuden, tiedon sekä tahdon ja rohkeuden linnan. Matkalla ritari joutuu kohtaamaan oman itsensä, pelkonsa ja ennakkoluulonsa. Vapautuuko ritari kahleistaan? Kirjailija: Robert Fisher Kääntäjä: Maija-Leena Remes Alkuteos: The knight in rusty armor 94 Sivua ISBN Amerikkalaisella Robert Fisherillä on pitkä ja menestynyt ura komedioiden käsikirjoittajana. Hän on kirjoittanut myös suosittujen koomikkojen kuten Groucho Marxin ja Bob Hopen ohjelmia. Yhteensä Fisher on käsikirjoittanut yli TV ja radio ohjelmaa.

20 Ingrid Kristiansen Sauvakävely LOPPUUNMYYTY Sauvakävely tarjoaa tehokasta kokonaiskuntoilua kuormittamatta liian paljon yksittäisiä niveliä, ja kunnonkohottajana se voi olla jopa 46 prosenttia tehokkaampaa kuin tavallinen kävely. Sauvakävely on myös sosiaalinen kuntoilumuoto, sillä lenkille on helppo lähteä yhdessä. Sauvakävely on "aikaa säästävää", sillä se ei vaadi paljon valmisteluja ja antaa silti paljon. Ingrid Kristiansen löysi sauvakävelyn muutama vuosi sitten, ja hänestä on tullut Norjassa tämän hauskan, niin huippukuntoiselle kuin normaalikuntoilijalle sopivan liikuntamuodon puolestapuhuja. Kirjailija: Ingrid Kristiansen, Arvid Kristiansen Alkuteos: Stavgang : Nordic Walking for alle 96 Sivua ISBN Ingrid Kristiansen on pitkän huippu uran tehnyt norjalainen hiihtäjä ja juoksija. Parhaiten hänet tunnetaan pitkänmatkanjuoksijana. Hänellä on maailman ainoana ihmisenä ollut yhtä aikaa 5000 metrin metrin, 15 kilometrin, puolimaratonin ja maratonin maailmanennätys. Hän on edustanut Norjaa kolmesti olympialaisista, ja hänen paras sijoituksensa on maratonin neljäs sija Los Angelesissa 1984.

21 Carl Honoré Slow LOPPUUNMYYTY Jatkuva kiire ja kilpajuoksu kellon kanssa vaativat veronsa; työmme, terveytemme ja ihmissuhteemme kärsivät. Yritämme rentoutua, jotta voisimme nauttia elämästä ja ihmisistä. Slow Elä hitaammin! on manifesti hitaan elämän puolesta. Kirja innoittaa löytämään elämän verkkaisen puolen ja muistuttaa, ettei hidas elämä ole takapajuista. Voit hidastaa tahtia ja silti elää modernissa, kiihkeässä yhteiskunnassa. Kirjailija: Carl Honoré Kääntäjä: Outi Huovinen Alkuteos: In praise of slow 307 Sivua ISBN Carl Honoré on kirjoittanut myös nämä kirjat Carl Honoré syntyi Skotlannissa ja kasvoi Kana dassa. Honoré on opiskellut historiaa ja italiaa Edin burghin yliopistossa ja työskennellyt sen jälkeen toimittajana ja katulasten parissa Brasiliassa. Vuo desta 1991 alkaen hän on matkustellut ympäri Eu rooppaa ja Etelä Amerikkaa ja kirjoittanut artikkeleita muun muassa The Economist, Observer, National Post ja Globe lehtiin. Honoré asuu Lontoossa vai monsa ja kahden lapsensa kanssa.

22 Carl Honoré Slow Jatkuva kiire ja kilpajuoksu kellon kanssa vaativat veronsa; työmme, terveytemme ja ihmissuhteemme kärsivät. Yritämme rentoutua, jotta voisimme nauttia elämästä ja ihmisistä. Slow Elä hitaammin! on manifesti hitaan elämän puolesta. Kirja innoittaa löytämään elämän verkkaisen puolen ja muistuttaa, ettei hidas elämä ole takapajuista. Voit hidastaa tahtia ja silti elää modernissa, kiihkeässä yhteiskunnassa. Kirjailija: Carl Honoré Kääntäjä: Outi Huovinen Alkuteos: In praise of slow Pokkari 308 Sivua ISBN Carl Honoré on kirjoittanut myös nämä kirjat Carl Honoré syntyi Skotlannissa ja kasvoi Kana dassa. Honoré on opiskellut historiaa ja italiaa Edin burghin yliopistossa ja työskennellyt sen jälkeen toimittajana ja katulasten parissa Brasiliassa. Vuo desta 1991 alkaen hän on matkustellut ympäri Eu rooppaa ja Etelä Amerikkaa ja kirjoittanut artikkeleita muun muassa The Economist, Observer, National Post ja Globe lehtiin. Honoré asuu Lontoossa vai monsa ja kahden lapsensa kanssa.

23 Sydämeni neuvoja <p>tiibetiläisessä perinteessä on usein ollut tapana koota kirjan muotoon niitä neuvoja, joita suuret hengelliset opettajat ovat jakaneet heiltä opastusta pyytäneille ihmisille. Kirjat kulkevat "Sydämen neuvojen" nimellä. Dalai Lama on käyttänyt hyväkseen tätä tapaa ja tarjoaa tässä teoksessa kokoelman yksinkertaisia ohjeita, joiden on tarkoitus opastaa itse kutakin hänen elämäntaipaleellaan, riippumatta hänen vakaumuksestaan tai uskonnollisesta taustastaan.</p> Kirjailija: Pokkari 199 Sivua ISBN

24 Sydämeni neuvoja <p>loppuunmyyty Tiibetiläisessä perinteessä on usein ollut tapana koota kirjan muotoon niitä neuvoja, joita suuret hengelliset opettajat ovat jakaneet heiltä opastusta pyytäneille ihmisille. Kirjat kulkevat "Sydämen neuvojen" nimellä. Dalai Lama on käyttänyt hyväkseen tätä tapaa ja tarjoaa tässä teoksessa kokoelman yksinkertaisia ohjeita, joiden on tarkoitus opastaa itse kutakin hänen elämäntaipaleellaan, riippumatta hänen vakaumuksestaan tai uskonnollisesta taustastaan.</p> Kirjailija: 199 Sivua ISBN X

25 Lars Mytting Täyttä puuta <p>täyttä puuta kertoo puulämmityksen perinteestä ja on samalla perusteellinen tietolähde polttopuusta ja puun polttamisesta. Pohjolassa puulämmitys on sekä välttämättömyys että osa kulttuuria. Kulutamme Suomessa noin 5 miljoonaa kuutiometriä polttopuuta vuodessa, ja kulutus lisääntyy samaa tahtia kuin sähkön hinta nousee. Puu on ilmastoneutraalia bioenergiaa, jonka rooli on tulevaisuudessa tärkeämpi. Hakkuu ja lämmitys voidaan tehdä järkevästi tai vähemmän järkevästi. Kirja on täynnä tietoa polttopuun ostosta sekä eri tavoista pinota, kuivata ja lämmittää. Se käsittelee myös metsänhoitoa, ympäristöasioita sekä moottorisahojen ja uunien historiaa. Tärkeä osa kirjaa ovat kohtaamiset puuhun lämpimästi suhtautuvien ihmisten kanssa.</p> Kirjailija: Lars Mytting Kääntäjä: Seppo Hovila Alkuteos: Hel Ved 300 Sivua ISBN Mytting on innokas halonhakkaaja ja valurautauunien harrastaja, joka laittoin äskettäin eläkkeelle kuluneen Partner 5000 Professionalinsa ja vaihtoi Husqvarna 353G:hen. Kuva: Christian Elgvin

26 Fredrik Paulún Verensokeriblues LOPPUUNMYYTY Verensokeriblues perustuu tietoon glykeemisestä indeksistä, joka määrittää sitä, kuinka nopeasti verensokeri aterian jälkeen nousee ja laskee. Voit tämän tiedon avulla hallita verensokeria helposti ja siten kontrolloida diabetesta tai laihduttaa. Glykeeminen indeksi on tehokas työkalu myös liikunnan harrastajalle, koska se vaikuttaa sekä kestävyyteen että henkiseen terävyyteen. Siitä on sitä paitsi tullut myös migreenin, hammasmädän ja polykystisen munasarjaoireyhtymän tehokas hoitomuoto, ja se voi todennäköisesti ehkäistä myös syöpää. Ei ole siis liioiteltua väittää, että tietojen omaksumisesta glykeemisestä indeksistä voi olla suurta hyötyä kaikille. Lopultahan kysymys on vain siitä, että siirrytään jälleen noudattamaan ruokavaliota, johon keho on sopeutunut. Kirjailija: Fredrik Paulún Kääntäjä: Jouni Virtamo 173 Sivua ISBN Tukholman yliopistosta valmistunut Paulún on kirjoittanut lukuisia kirjoja ravitsemuksesta. Hän seuraa jatkuvasti alalla tehtävää tutkimusta ja on suosittu luennoija.

27 Allen Carr Vihdoinkin savuton! Mikä estää tupakanpolton lopettamisen? Pelko, että tiedossa on epämääräisen pitkä kärsimyksen, puutteen ja tyydyttämättömän tupakanhimon aika ennen pääsemistä tavasta eroon. Pelko, että ateria tai sosiaalinen tilanne ei ole enää koskaan entisenlainen ilman savuketta, ettemme pysty enää koskaan keskittymään, hallitsemaan stressiä tai olemaan yhtä itsevarmoja kuin ennen. Pelko, että persoonallisuutemme tai luonteemme muuttuu. Allen Carrin menetelmän tavoite on poistaa pelko. Vihdoinkin lopettamismenetelmä, joka toimii: - Välittömät tulokset - Tulos taattu myös ketjupolttajille - Ei ikäviä vieroitusoireita - Ei riipu tahdonvoimasta - Ei shokkihoitoja - Ei ihmekeinoja tai kikkoja - Ei lihomista - Pysyvä lopputulos Kirjailija: Allen Carr Kääntäjä: Helinä Kangas Alkuteos: Allen Carr's Easy Way to Stop Smoking Pokkari 212 Sivua ISBN Allen Carr on kirjoittanut myös nämä kirjat <p>allen Carr keksi sen, mit&auml kaikki tupakoijat olivat odottaneet: helpon tavan lopettaa tupakointi. Carr poltti itse runsaasti ja teki useita ep&auml onnis tuneita lopettamisyrityksi&auml, kunnes vuonna 1983 onnistui. H&auml n kirjoitti huippusuositun kirjan Stumppaa t&auml h&auml n &ndash Helppo tapa lopettaa tupakointi ja perusti maailmanlaajuisen Ea syway klinikoiden verkoston. My&ouml hemmin Carr kirjoitti useita teoksia, joissa h&auml n sovel taa menetelm&auml &auml ns&auml muiden riippu vuuksien hallintaan. H&auml nen kirjojaan on k&auml &auml nnetty yli 20 kielelle.</p>

28 Allen Carr Vihdoinkin vapaa tupakasta! <p>loppuunmyyty Mikä estää tupakanpolton lopettamisen? Pelko, että tiedossa on epämääräisen pitkä kärsimyksen, puutteen ja tyydyttämättömän tupakanhimon aika ennen pääsemistä tavasta eroon. Pelko, että ateria tai sosiaalinen tilanne ei ole enää koskaan entisenlainen ilman savuketta, ettemme pysty enää koskaan keskittymään, hallitsemaan stressiä tai olemaan yhtä itsevarmoja kuin ennen. Pelko, että persoonallisuutemme tai luonteemme muuttuu. Allen Carrin menetelmän tavoite on poistaa pelko. Vihdoinkin lopettamismenetelmä, joka toimii: - Välittömät tulokset - Tulos taattu myös ketjupolttajille - Ei ikäviä vieroitusoireita - Ei riipu tahdonvoimasta Ei shokkihoitoja - Ei ihmekeinoja tai kikkoja - Ei lihomista - Pysyvä lopputulos</p> Kirjailija: Allen Carr Kääntäjä: Helinä Kangas Alkuteos: Allen Carr's easy way to stop smoking 223 Sivua ISBN Allen Carr on kirjoittanut myös nämä kirjat <p>allen Carr keksi sen, mit&auml kaikki tupakoijat olivat odottaneet: helpon tavan lopettaa tupakointi. Carr poltti itse runsaasti ja teki useita ep&auml onnis tuneita lopettamisyrityksi&auml, kunnes vuonna 1983 onnistui. H&auml n kirjoitti huippusuositun kirjan Stumppaa t&auml h&auml n &ndash Helppo tapa lopettaa tupakointi ja perusti maailmanlaajuisen Ea syway klinikoiden verkoston. My&ouml hemmin Carr kirjoitti useita teoksia, joissa h&auml n sovel taa menetelm&auml &auml ns&auml muiden riippu vuuksien hallintaan. H&auml nen kirjojaan on k&auml &auml nnetty yli 20 kielelle.</p>

Ingrid Kristiansen. Sauvakävely LOPPUUNMYYTY

Ingrid Kristiansen. Sauvakävely LOPPUUNMYYTY Terveys Ingrid Kristiansen Sauvakävely LOPPUUNMYYTY Sauvakävely tarjoaa tehokasta kokonaiskuntoilua kuormittamatta liian paljon yksittäisiä niveliä, ja kunnonkohottajana se voi olla jopa 46 prosenttia

Lisätiedot

JEESUS? Episodi II OPINTOPUTKI MUTKALLA. Aito vai väärennetty. Mitä haluaisit kysyä Jumalalta? Onnellisen kansan kärsimys

JEESUS? Episodi II OPINTOPUTKI MUTKALLA. Aito vai väärennetty. Mitä haluaisit kysyä Jumalalta? Onnellisen kansan kärsimys Kristillinen opiskelijalehti 1/2007 OPINTOPUTKI MUTKALLA Aito vai >4 >6 väärennetty JEESUS? Episodi II >12 Mitä haluaisit kysyä Jumalalta? >3 10 syytä osallistua kristilliseen opiskelijatoimintaan >10

Lisätiedot

NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT

NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT ISBN 978-952-457-405-1 NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT RAPORTIN LAATIJA: EIJA SEPPÄNEN, FOUNTAIN PARK OY HELSINKI 2008 SISÄLLYSLUETTELO ESIPUHE 5 NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT TUTKIMUKSEN

Lisätiedot

Elä sitä, mitä jo olet!

Elä sitä, mitä jo olet! ! Co-Creating meaningful futures. Mikko Paloranta mikko.paloranta@mirrorlearning.com 040 585 0022 Elä sitä, mitä jo olet!... 1 1.1. Lukijalle... 4 2. Luomme oman todellisuutemme... 5 2.1. Minä ja todellisuuteni...

Lisätiedot

SYÖPÄ MEDIA JULKISUUS. SATU LIPPONEN (toim.)

SYÖPÄ MEDIA JULKISUUS. SATU LIPPONEN (toim.) SYÖPÄ MEDIA & JULKISUUS SATU LIPPONEN (toim.) SYÖPÄ & MEDIA & JULKISUUS Satu Lipponen (toim.) Teksti on vapaasti lainattavissa kirjoittaja ja lähde mainiten. Suomen Syöpäyhdistyksen julkaisuja nro: 77

Lisätiedot

Sisällysluettelo 1. Sisällysluettelo

Sisällysluettelo 1. Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Johdanto... 3 Korkeimman Mestari Ching Hain lyhyt elämäkerta... 9 Tuonpuoleisen maailman mysteeri... 12 Korkeimman Mestari Ching Hain luento 26. kesäkuuta, 1992, Yhdistyneissä

Lisätiedot

MYSTEERIETSIVÄ kävi Suomessa

MYSTEERIETSIVÄ kävi Suomessa 3 2009 MYSTEERIETSIVÄ kävi Suomessa SISÄLTÖ Julkaisija: PL 483 00101 Helsinki www.skepsis.fi Päätoimittaja: Risto K. Järvinen E-mail: editor@skepsis.fi #82 Toimitus: Närhitie 11 01450 Vantaa Toimitusneuvosto:

Lisätiedot

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net. Pirkko Jalovaara: Päältä terve, sisältä kipeä!

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net. Pirkko Jalovaara: Päältä terve, sisältä kipeä! Rakkauden ja toivon sanomaa Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Kiinalainen pastori, veli Taivaallinen kehottaa: Huuda ääneen Jumalan

Lisätiedot

Ensimmäinen kokous. Aloittelijoiden kokoukset syntyivät varhain 40-luvun alussa kun AA alkoi kasvaa nopeasti.

Ensimmäinen kokous. Aloittelijoiden kokoukset syntyivät varhain 40-luvun alussa kun AA alkoi kasvaa nopeasti. Paluu Perusasioihin - Aloittajien kokoukset 1 Ensimmäinen kokous TERVETULOA ensimmäiseen neljästä yhden tunnin AA-kokouksesta. Seuraavien viikkojen aikana tulet kuulemaan, miten toivutaan alkoholismin

Lisätiedot

Kulttuuri kantaa ystävyys antaa SIVUT 6 7

Kulttuuri kantaa ystävyys antaa SIVUT 6 7 10/22 14/20 12.9.2012 21.5.2008 www.tampereenkirkkosanomat.fi REILUSTI KRISTITTY Kaisa Härkisaari Rippikoulupolusta jäi hyvä mieli Eeva-Maria Inkinen luotsasi Isosaarenleiriläisiä Aleksanterin kirkossa.

Lisätiedot

kuuden vuoden ihme Maallemuuttaja Maria-Katariina Rahkala antaa hevosille kenkää Kirkkosählyssä Päivi Lautamäen lauluissa soi kaipaus ei armoa anella

kuuden vuoden ihme Maallemuuttaja Maria-Katariina Rahkala antaa hevosille kenkää Kirkkosählyssä Päivi Lautamäen lauluissa soi kaipaus ei armoa anella Maallemuuttaja Maria-Katariina Rahkala antaa hevosille kenkää SIVU 12 Lehti uskosta ja elämästä 2 2010 kuuden vuoden ihme SIVUT 3 4 A&O Kirkkosählyssä ei armoa anella Naantalilaisen Päivi Lautamäen lauluissa

Lisätiedot

Pohjolan lapset Nuorilla on väliä!

Pohjolan lapset Nuorilla on väliä! Pohjolan lapset Nuorilla on väliä! Pohjoismainen hyvinvointikeskus Ideavihko Varhainen tuki perheille -projektin tulokset 1 Pohjolan lapset Nuorilla on väliä! Julkaisija: Pohjoismainen hyvinvointikeskus

Lisätiedot

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net. Birger Skoglund

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net. Birger Skoglund Järvenpää extra - rakkauden ja toivon sanomaa Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Paul Raja-aho: Seurakunta kasvaa ja voi hyvin

Lisätiedot

To Verdener, Tanska 2008

To Verdener, Tanska 2008 To Verdener, Tanska 2008 OPPIMATERIAALI Oppimateriaali on tuotettu yhteistyössä Espoon kulttuuritoimen kanssa Ohjaus: Niels Arden Oplev Käsikirjoitus: Niels Arden Oplev & Steen Bille Näyttelijät: Sara

Lisätiedot

Iloa isovanhemmuuteen Työkirja isovanhemmille ja vanhemmille. Leena Tiilikka Anna Suutarla Marjo Kankkonen

Iloa isovanhemmuuteen Työkirja isovanhemmille ja vanhemmille. Leena Tiilikka Anna Suutarla Marjo Kankkonen Iloa isovanhemmuuteen Työkirja isovanhemmille ja vanhemmille Leena Tiilikka Anna Suutarla Marjo Kankkonen Tämä työkirja on osa Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tukea vanhemmille -aineistoa. Työkirjan on

Lisätiedot

Uusi Elämä. Ole maan suolana sivu 12. Kaiken takana on järkevä suunnittelija sivu 5. Uskova ajan haasteissa sivu9. Talous tasapainoon sivu 6

Uusi Elämä. Ole maan suolana sivu 12. Kaiken takana on järkevä suunnittelija sivu 5. Uskova ajan haasteissa sivu9. Talous tasapainoon sivu 6 Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Nro 4/2011 Pekka Reinikainen: Kaiken takana on järkevä suunnittelija sivu 5 Anne Huhtala: Ole

Lisätiedot

perheyrit ys 1/2013 Perheyritysten liitto ry

perheyrit ys 1/2013 Perheyritysten liitto ry perheyrit ys 1/2013 Perheyritysten liitto ry Hankenin uusi tutkimuskeskus keskittyy perheyrityksiin SIVU 44 Talviakatemiassa perehdytään jatkuvuuteen SIVU 12 Berner Oy sai työelämäpalkinnon SIVU 30 1 Perheyritys

Lisätiedot

voi olla myönteinen vaihtoehto

voi olla myönteinen vaihtoehto LAPSETTOMIEN YHDISTYS SIMPUKKA RY:N JÄSENLEHTI 3 2014 Lapsettomana yhteiskunnassa Uusi kolumni: Mitä mies ALKIOTUTKIMUS apuna hedelmöityshoidoissa Kaksi kokemusta kohduttomuudesta Anitta Stuart: Kaksin

Lisätiedot

16 Odottaako vaiko jännittää? 17 Lukiolainen, tulisitko päiväkirjahuoneeseen? 18 Itsenäisen elämän vapaus ja vastuu

16 Odottaako vaiko jännittää? 17 Lukiolainen, tulisitko päiväkirjahuoneeseen? 18 Itsenäisen elämän vapaus ja vastuu 1 2 Kuva: Taru Kalvi MURROS 2. NUMERO Sisältö 04 Pääkirjoitus: Aikuiseksi tulemisen haasteet 05 Askel baariin vai velvollisuuksien maailmaan? 06 Alkoholi on myrkky, mutta miksi sitä käytetään? 08 Hei,

Lisätiedot

1/2007. Kuntoa mielelle. Lehti näkövammaisista lapsista ja nuorista

1/2007. Kuntoa mielelle. Lehti näkövammaisista lapsista ja nuorista 1/2007 Kuntoa mielelle Lehti näkövammaisista lapsista ja nuorista 1/2007 Kuntoa mielelle 3 Mieli vahvana vaikeuksissakin 4 Taitavat kädet kertovat satuja sormille 6 Satu lohduttaa 8 Matka Riikan maailmaan

Lisätiedot

Raamattu kannesta kanteen täyttää 10 vuotta

Raamattu kannesta kanteen täyttää 10 vuotta 2 H E L M I K U U 2 0 0 7 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I Wind-radion Gantuya Khaatanbaatar: Hyviä uutisia Jeesuksesta koko Mongoliaan s. 11 Kuuntelijan kiitos Intiassa: Ohjelman kautta ymmärsin,

Lisätiedot

Pois tuskasta. Sisällys

Pois tuskasta. Sisällys 2 Pois tuskasta Sisällys 1. Johdanto... 4 2. Hyväksyminen... 12 3. Kuunteleminen... 25 4. Rakkaus... 40 5. Irti päästäminen... 51 6. Kuuluminen... 65 7. Sureminen... 72 8. Viha... 83 9. Pelko... 93 10.

Lisätiedot

etsijä Jouni Hynynen marisee itselleen ja Jumalalle Johanna panee joulun jazziksi sivu 3 tapasi gurujaan Amerikassa sivut 8 9

etsijä Jouni Hynynen marisee itselleen ja Jumalalle Johanna panee joulun jazziksi sivu 3 tapasi gurujaan Amerikassa sivut 8 9 Petra Pohjola on Vantaan Lucia-neito, sivu 19 43 10.12.09 Jani Saxell tapasi gurujaan Amerikassa sivut 8 9 Johanna Iivanainen panee joulun jazziksi sivu 3 Parisuhde paremmaksi opaskirjoilla sivu 5 Sirpa

Lisätiedot

Mohandas K. Gandhi Hind Swaraj eli Intian itsehallinto

Mohandas K. Gandhi Hind Swaraj eli Intian itsehallinto m.k. gandhi m.k. gandhi S I S Ä L T Ö Mohandas K. Gandhi Hind Swaraj eli Intian itsehallinto Alunperin julkaistu Gujaratin kielellä Indian Opinion -lehdessä 11.12. ja 18.12. 1909. Suomennettu tekijän toimittaman,

Lisätiedot

PERHONEN Tammikuu 2010 Alkoholistien aikuiset lapset

PERHONEN Tammikuu 2010 Alkoholistien aikuiset lapset PERHONEN Tammikuu 2010 Alkoholistien aikuiset lapset Tammikuun perhosessa: - Tuulahdus Joensuun ryhmästä ja Kolin seikkailusta - Tilannekatsaus AAL:n ison kirjan käännöstyöhön sekä tutustuminen AAL:n ison

Lisätiedot

Aslan ry:n tapahtumia vuonna 2009. Hylätystä sydämestä yhteyteen eheytymisseminaari 27.2.-1.3.2009

Aslan ry:n tapahtumia vuonna 2009. Hylätystä sydämestä yhteyteen eheytymisseminaari 27.2.-1.3.2009 Hylätystä sydämestä yhteyteen eheytymisseminaari 27.2.-1.3.2009 Sielunhoidon peruskoulutusta 1. jakso DVD-kurssina 2.2. 20.4.2009 1. jakso intensiivikurssina 10.-14.6.2009 2. jakso kolmena viikonloppuna

Lisätiedot

Toivoa ja toipumista kodeissa

Toivoa ja toipumista kodeissa Toivoa ja toipumista kodeissa Kansainvälisen adventtikirkon naistyön jaoston tuottama materiaali pienryhmäkokoontumisille. Kahdeksan aihetta rohkaisuksi ja rakennukseksi. 1 Sisältö Johdanto - Toivoa ja

Lisätiedot

SUOMEN AIKAKAUSLEHDEN- TOIMITTAJAIN LIITTO 4/2007. Mestarielokuvat lehtimaailmaa tutkimassa

SUOMEN AIKAKAUSLEHDEN- TOIMITTAJAIN LIITTO 4/2007. Mestarielokuvat lehtimaailmaa tutkimassa SUOMEN AIKAKAUSLEHDEN- TOIMITTAJAIN LIITTO 4/2007 Mestarielokuvat lehtimaailmaa tutkimassa sisältö 4-2007 3...Pääkirjoitus 4... Journalismi elokuvissa pääkirjoitus Meni tämäkin vuosi 2 LÖÖPPI 4-2007 s.

Lisätiedot

Joulun alla elokuvateattereihin tullut Matka Beetlehemiin on varmasti yksi tämän vuoden mielenkiintoisimpia elokuvia.

Joulun alla elokuvateattereihin tullut Matka Beetlehemiin on varmasti yksi tämän vuoden mielenkiintoisimpia elokuvia. 5. vuosikerta KUSTANTAJA Faktapro Oy PL 4, 02941 Espoo puh. (09) 54 79 74 10 fax (09) 512 20 33 info@faktapro.fi TOIMITUS PL 4, 02941 Espoo puh. (09) 54 79 74 10 fax (09) 512 20 33 toimitus@tosimies-lehti.fi

Lisätiedot

NAISTEN VÄLISESTÄ YSTÄVYYDESTÄ. - ystävyys Anna- lehden artikkeleissa 1960-2000 luvuilla

NAISTEN VÄLISESTÄ YSTÄVYYDESTÄ. - ystävyys Anna- lehden artikkeleissa 1960-2000 luvuilla NAISTEN VÄLISESTÄ YSTÄVYYDESTÄ - ystävyys Anna- lehden artikkeleissa 1960-2000 luvuilla Heini Orell Pro gradu-tutkielma Sosiologia/ Kulttuuripolitiikan koulutusohjelma Yhteiskuntatieteiden ja filosofian

Lisätiedot