Lisa Rogak. Da Vinci koodin luoja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lisa Rogak. Da Vinci koodin luoja"

Transkriptio

1 Tieto ja elämäkerta

2 Lisa Rogak Da Vinci koodin luoja <p>loppuunmyyty Vaikka Da Vinci -koodi on inspiroinut monia muita kirjailijoita, Dan Brownista on kirjoitettu vain vähän. Da Vinci -koodin luoja on teos, jossa kirjailija Lisa Rogak valottaa kirjailija Dan Brownin taustaa ja nousua myyntilistojen huipulle. Lisa Rogak on tehnyt hienon henkilökuvan yhdestä aikamme merkittävimmistä ja vaikutusvaltaisimmista kirjailijoista haastattelemalla Brownin läheisiä ihmisiä ja työtovereita sekä tutkimalla uutisartikkeleita ja haastatteluja Brownin uran varrelta.</p> Kirjailija: Lisa Rogak Kääntäjä: Tiina Sjelvgren Alkuteos: The man behind the Da Vinci code : the unauthorized biography of Dan Brown 155 Sivua ISBN Yhdysvaltalainen Lisa Rogak on työskennellyt kirjai lijana ja toimittajana jo lähes 30 vuotta, ja hän on julkaissut monenlaisia tietokirjoja ja elämäkertoja.

3 Anders C. Krogh Jaguaarin voima <p>vaikeakulkuinen sademetsäalue Perun ja Brasilian rajalla on yksi maailman eristyneimmistä seuduista. Seudulla asuu useita alkuperäiskansoja, jotka ovat yhteydessä ulkomaailmaan vain harvoin, jos lainkaan. Norjalainen Anders C. Krogh haaveili jo lapsena matkasta sademetsään. Hän halusi elää luonnon ehdoilla, kaukana länsimaisesta kulutuskulttuurista. 23-vuotiaana hän osti ainoastaan menolipun Peruun, ja hänen mahdottomalta tuntuva unelmansa toteutui: pieni matses-intiaaniheimo hyväksyi hänet joukkoonsa. Krogh asui heimon luona kokonaisen vuoden. Pieni yhteisö jakoi hänen kanssaan arkensa ja juhlansa, ilonsa ja surunsa, ja opetti hänelle kieltään, metsästystekniikoitaan ja rituaalejaan. Krogh oli heimon luona onnellinen ja aikoi jäädä sinne loppuiäkseen. Hän kuitenkin järkyttyi huomatessaan, millaista tuhoa kapitalistiset markkinavoimat saavat aikaan tunkeutuessaan sademetsään, ja päätti alkaa taistella alkuperäiskansojen tulevaisuuden puolesta. Krogh ymmärsi, että heimon luona asuessaan hän ei pysty juurikaan vaikuttamaan tilanteeseen, joten hän palasi Norjaan ja alkoi etsiä mahdollisuuksia työskennellä sademetsien ja niiden asukkaiden hyväksi. Norjassa Krogh kirjoitti kokemuksistaan kirjan. Jaguaarin voima on ainutlaatuinen kuvaus pienen perulaisen luonnonkansan elämästä ja kulttuurista sekä jännittävä kertomus nuoren skandinaavin uskomattomasta seikkailusta. Kirjassa on laaja värikuvaliite.</p> Kirjailija: Anders C. Krogh Kääntäjä: Sanna Manninen Alkuteos: Med jaguarens kraft 367 Sivua ISBN Anders C. Krogh on aina ollut kiinnostunut luonnon kansoista ja sademetsistä. Hän on opiskellut filo sofiaa, antropologiaa ja journalismia Norjassa ja Australiassa. Krogh on asunut Perussa kahden alkuperäiskansan luona ja Afrikassa pienessä gabonilaisessa kylässä, ja vuodesta 2004 hän on työskennellyt sademetsien ja alkuperäiskansojen suojelemista edistävässä Regnskogfondet järjestössä. Krogh asuu Oslossa puolisonsa ja lapsensa kanssa.

4 Allen Carr Kilot kuriin! <p>carrin menetelmän valttikortteja ovat helppous, käytännöllisyys ja edullisuus: painonhallintaan ei tarvita tiukkaa dieettiä, kalorien laskemista tai rankkaa kunto-ohjelmaa - saati sitten laihtumista lupaavia pillereitä tai kalliita rasvanpolttovempaimia. Painonhallinnan ei myöskään tarvitse tarkoittaa jatkuvaa kieltäytymistä ja tunnetta, että jää jostain paitsi. Carr ei kehota lukijoitaan luopumaan herkuttelusta kokonaan vaan lupaa menetelmänsä vähentävän halua syödä epäterveellisesti. -syö lempiruokiasi -kuuntele tuntemuksiasi -anna ruokahalun olla oppaasi -nauti herkullisista tuoreista ruoista -kouluta aistisi uudelleen -ei syyllisyyttä tai katumusta -ei enää ruoansulatushäiriöitä</p> Kirjailija: Allen Carr Kääntäjä: Marja Luoma Alkuteos: Allen Carr's easyweight to lose weight 219 Sivua ISBN Allen Carr on kirjoittanut myös nämä kirjat Allen Carr keksi sen, mitä kaikki tupakoijat olivat odot taneet: helpon tavan lopettaa tupakointi. Hän kirjoitti huippusuositun kirjan Stumppaa tähän Helppo tapa lopettaa tupakointi ja perusti maailmanlaajuisen Ea syway klinikoiden verkoston. Myöhemmin Carr kirjoitti useita teoksia, joissa hän soveltaa menetelmäänsä muiden riippuvuuksien hallintaan. Hänen kirjojaan on käännetty yli 20 kielelle.

5 Alan Macfarlane Kirjeitä Lilylle <p>mitä rakkaus on? Miten oikeudenmukaisuutta jaetaan? Kuinka hyvin demokratia toimii? Kuka Jumala on? Mikä tekee meistä yksilöitä? Miksi me ylipäätään olemme olemassa? Alan Macfarlane on antropologi ja Lily hänen tiedonhaluinen tyttärentyttärensä, joka esittää isoisälleen hankalia kysymyksiä maailmasta. Tässä ainutlaatuisessa kirjassa isoisä vastaa Lilyn kysymyksiin kolmenkymmenen kirjeen muodossa. Alan Macfarlane kirjoittaa selkeästi ja hauskasti hyödyntäen kokemuksiaan antropologina, historioitsijana ja opettajana. Kirjeissä käsitellään eri aikakausia ja kulttuureita. Aiheet vaihtelevat hyvin henkilökohtaisista teemoista yleismaailmallisiin ja filosofisiin kysymyksiin. Lilyn kysymykset ovat ajattomia, samoin isoisän vastaukset.</p> Kirjailija: Alan Macfarlane Kääntäjä: Sari-Anne Ahvonen Alkuteos: Letters to Lily 377 Sivua ISBN Alan Macfarlane on opettanut sosiaaliantropologiaa yli 30 vuotta. Hän syntyi Intiassa ja on ennen Cambridgeen muuttamistaan työskennellyt myös Nepalissa, Japanissa ja Kiinassa ja kirjoittanut lukuisia kirjoja ja artikkeleita. Kirjeitä Lilylle on ensimmäinen suomennettu Macfarlanen teos.

6 Koodin salaisuudet <p>loppuunmyyty Koodin salaisuudet on markkinoiden kattavin opas Da Vinci -koodin herättämiin kysymyksiin. Koodin salaisuudet -kirjan on toimittanut Dan Burstein. Kirjassa etsitään vastauksia romaanin mysteereihin eri alojen asiantuntijoilta, kuten historioitsijoilta, teologeilta, arkeologeilta, filosofeilta ja taidehistorian asiantuntijoilta. Teos antaa uusia näkökulmia länsimaisen kulttuuriperinnön mysteereihin. Asiantuntijoiden haastattelut ja artikkelit tarjoavat lukijalle toimivan avaimen kirjan mysteereihin helppolukuisessa muodossa.</p> Kirjailija: Alkuteos: Secrets of the code : the unauthorized guide to the mysteries behind the Da Vinci code 511 Sivua ISBN

7 Laurence Gardner Maria Magdaleenan arvoitus <p>loppuunmyyty Osa evankeliumeista jätettiin pois Raamatusta. Näiden tuntemattomampien evankeliumien mukaan Maria Magdaleena oli nainen, jota Jeesus rakasti. Kirkon mukaan hän oli katuva prostituoitu. Laurence Gardnerin ilmiömäinen tietokirja on ollut kansainvälinen myyntimenestys, ja se tempaa lukijan mukaansa selvittämään myös Marian oman evankeliumin salaisuuksia.</p> Kirjailija: Laurence Gardner Kääntäjä: Tarmo Haarala Alkuteos: The Magdalene legacy : the Jesus and Mary bloodline conspiracy 438 Sivua ISBN Laurence Gardner on kirjoittanut kansainväliset myyntimenestykset Bloodline of the Holy Grail, Realms of the Ring Lords, Genesis of the Grail Kings ja Lost Secrets of the Sacred Ark. Hän on mm. Skotlannin Antikvariaattiyhdistyksen jäsen, valtiosäännön historioitsija ja jakobiittien kuninkaallinen historiankirjoittaja. Suomeksi Gardnerilta on julkaistu kirja Maria Magdaleenan arvoitus.

8 Veijo Kiuru Miksi ruoho kasvaa? <p>miksi ruoho kasvaa? on mielenkiintoinen ja hauska kokoelma tarinoita, jotka tarjoavat monia eri näkökulmia arjen huoliin ja ilonaiheisiin. Helppolukuiset kertomukset herättävät ajatuksia ja antavat uutta pohdittavaa.</p> Kirjailija: Magnus Kull Kääntäjä: Veijo Kiuru Alkuteos: Varför växer gräset? 95 Sivua ISBN

9 Miksi sotaa? LOPPUUNMYYTY "Koskaan ei ole ollut hyvää sotaa eikä koskaan huonoa rauhaa". Albert Einstein viittaa tähän Benjamin Franklinin ajatukseen kirjoituksessaan "Taistelevan pasifismin puolesta". Kirjeessään Sigmund Freudille hän kysyy: Miksi sotaa? Freud yrittää vastata kysymykseen omassa kirjeessään, missä hän selittää myös kappaleen viettioppia. Kaksi luvun neroa keskustelevat ihmisen sielusta. Löytävätkö he syyn rajattomaan väkivaltaan ja barbariaan? Mitä me voimme tehdä? Isaac Asimovin essee päättää teoksen, joka on pieni kooltaan mutta merkityksellinen sisällöltään. Maailmanrauha on haavoittuva, eikä kulttuuri periydy. Se on opittava, yhä uudelleen ja uudelleen. "Mikään muu, mitä teen tai sanon, ei voi muuttaa maailmankaikkeuden rakennetta. Mutta ääneni voi ehkä palvella suurinta kaikesta: yksimielisyyttä ihmisten kesken ja rauhaa maan päällä." Albert Einstein Kirjailija: Tämä pieni kirjanen on tänään ajankohtaisempi kuin koskaan. Alkuteos: Warum Krieg? : ein Briefwechsel 61 Sivua ISBN

10 Kirsten Santelmann Naisten niksejä läheltä ja kaukaa <p>loppuunmyyty Inkivääri, katajanmarjat, nokkkoset ja ruusutkin ovat muuttuneet viisaiden naisten hyppysissä rohdoiksi jotka ovat auttaneet niin vatsavaivoissa kuin lemmenhuolissakin. Kirjoittaja on koonnut ohjeita maailmanlaajuisesta kulttuuriperinteeestä. Osaa niistä on hauska lukea lääketieteen historiana, ja monet jo antiikin aikana käytetyt niksit pätevät edelleen.</p> Kirjailija: Kirsten Santelmann Alkuteos: Man tar det man har : kjerringråd fra fjern og nñr 183 Sivua ISBN Kirsten Santelmann on tutkinut ja kerännyt niksejä ympäri maailmaa vuosien ajan. Hän myös käyttää niitä hyväkseen: muulloinkin kuin mätäkuussa hänen käsilaukustaan löytyy valkosipulinkynsi! Kirsten Santelmann on julkaissut Norjassa useita kirjoja ruuasta, yrttien taikavoimasta ja valkosipulista.

11 Álex Rovira Onnea ja menestystä <p>loppuunmyyty Onnea ja menestystä! on kaunis tarina elämästä ja onnistumisesta. Tämä ihana pieni kirja on hurmannut kustantajat ja lukijat ympäri maailmaa. Tässä kirjassa on klassikon ainesta!</p> Kirjailija: Álex Rovira, Fernando Trías de Bes Alkuteos: La buena suerte 128 Sivua ISBN Kirjailijat Álex Rovira ja Fernando Triasdebes ovat molemmat arvostetun Barcelona Business School ESADE:n hallinnon ja liikejohdon dosentteja. Akateemisen uran lisäksi he ovat yhtiökumppaneita Salvetti & Llombart konsultointiyrityksessä, jossa heidän asiakkainaan on vaikutusvaltaisia monikansallisia yrityksiä ja kansalaisjärjestöjä. He ovat erikoistuneet yritysstrategioihin, markkinatutkimukseen, uudistuksiin ja johtajuuteen. He ovat myös kysyttyjä esitelmöijiä ympäri maailmaa järjestettävissä seminaareissa.

12 Lars Bugge Parhaat salaliittoteoriat <p>loppuunmyyty Salaliittoteoriat ovat nykyajan myyttejä, jotka haastavat virallisen totuuden. Jotkin tuntuvat tuulesta temmatuilta, toiset taas perustuvat vakavahenkiseen ja perusteelliseen tutkimustyöhön. Moni luulee, että kaikki salaliittoteoriat ovat hullujen keksintöä ja että jotkut eivät yksinkertaisesti pysty hyväksymään maailmaa sellaisena kuin se on. Joissakin tapauksissa tämä eittämättä pitää paikkansa, mutta suositut salaliittoteoriat jatkavat elämäänsä siksi, että teoriat perustuvat kummallisiin tapahtumiin tai uskomattomiin sattumiin, jotka herättävät oikeutetusti epäilyksiä.</p> Kirjailija: Lars Bugge Kääntäjä: Veijo Kiuru 191 Sivua ISBN X Tanskalainen Lars Bugge on kirjoittanut useita kirjoja historiallisista ja kulttuurihistoriallisista aiheista kuten Temppeliritareista, John F. Kennedyn murhasta ja Tanskan sodista.

13 Fernando Morais Paulo Coelho Sanojen alkemisti Kirjailija: Fernando Morais Kääntäjä: Satu Ekman, Jarna Piippo Alkuteos: O mago 543 Sivua ISBN <p>rakastetun kirjailijan hätkähdyttävä elämäkerta. Paulo Coelhon elämäkerta on yksityiskohtainen ja kaunistelematon kuvaus siitä, miten rimppakinttuisesta rasavillistä kasvoi kirjallisuuden supertähti. Vuonna 1947 syntynyt Coelho on elänyt mitä värikkäimmän elämän, ja ennen kuin hänen pakkomielteinen unelmansa menestyksekkäästä kirjailijanurasta toteutui, hän ehti kokeilla siipiään useammallakin alalla. Elämäkerrassa kuvataan Coelhon koko vauhdikas matka synnytyslaitokselta maailmankuuluksi julkkikseksi, ja lukija pääsee Coelhon kanssa jesuiittakoulun penkille, poliittisesti valveutuneiden nuorten joukkoon Rion teatterimaailmaan, tapaamaan Paulon lukuisia tyttöystäviä ja maistamaan menestyvän rocksanoittajan riehakasta elämää. Matkan varrella on kuitenkin myös synkempiä sattumuksia: sähkösokkihoitoja mielisairaalassa, jonne vanhemmat passittivat poikansa, toistuvia masennus- ja ahdistusjaksoja, huumeita ja kuulusteluja Brasilian turvallisuuspoliisin sellissä. Kirjassa kuvataan yksityiskohtaisesti myös Coelhon käänteentekevä tapaaminen arvoituksellisen J:n kanssa, josta tuli hänen henkinen ohjaajansa esoteerisessa RAM-järjestössä. J:n ansiosta Coelho kulki vuonna 1986 pyhiinvaellusreitin Espanjan Santiagoon, ja tuohon matkaan perustuvasta esikoisromaanista Pyhiinvaellus tuli myöhemmin Coelhon läpimurtoteos. Coelhon elämäkerta on mittavan tutkimuksen tulos. Elämäkerran merkittävin lähde ovat Coelhon henkilökohtaiset päiväkirjat neljänkymmenen vuoden ajalta. Coelho aikoi polttaa päiväkirjansa, mutta tuli toisiin aatoksiin ja antoi elämäkertansa kirjoittajan Fernando Moraisin tutustua niihin. Morais avustajineen on lisäksi haastatellut kymmenittäin ihmisiä ja kulkenut Coelhon mukana ja jäljillä maailmaa ristiin rastiin. Kirjassa on laaja kuvaliite.</p> Fernando Morais on kirjoittanut myös nämä kirjat Kuva: Olga Vlahou Fernando Morais (s. 1946) on kirjoittanut lukuisia tieto kirjoja ja työskennellyt maan suurimmissa lehdissä sekä televisiossa. Lisäksi hän on toiminut kansane dustajana ja eri ministeriöiden valtiosihteerinä. Morais on saanut kotimaassaan monia merkittäviä kirjallisuus ja journalistipalkintoja sekä muita tunnus tuksia.

14 Carl Honoré Perhe paineessa? Kirjailija: Carl Honoré Kääntäjä: Tiina Sjelvgren Alkuteos: Under pressure 318 Sivua ISBN <p>toivotko lapsellesi hyvää elämää, terveyttä ja menestystä? Haluako että lapsesi saa aina vain parasta ja ettei hänen tarvitse kokea epäonnistumisia? Jos voisit, poistaisitko lapsesi eteen tulevat vaikeudet? Nykyään monet vanhemmat haluavat niin kovasti onnistua kasvattajina, että täydellisyyteen pyrkiminen menee liian pitkälle. Carl Honoré nimittää ilmiötä hypervanhemmuudeksi. Pienten lasten vanhemmat ovat keskimäärin iäkkäämpiä kuin ennen, ja he ovat ehtineet opiskella, siirtyä työelämään ja hankkia omaisuutta. Kun elämä on muuten hallinnassa, syntyy helposti kuvitelma, että lasten tekoon ja kasvatukseen voi suhtautua suunnitelmallisesti ja tavoitehakuisesti. Ajatus eteenpäin pyrkimisestä ja itsensä kehittämisestä on vallannut myös lapsuuden. Paineen alla ovat sekä vanhemmat että lapset. Siihen nähden miten paljon vanhemmuuteen panostetaan, luulisi että lapset olisivat nykyisin onnellisempia ja terveempiä kuin koskaan ennen. Näin ei kuitenkaan ole. Lapset viettävät paljon aikaa sisätiloissa ja heitä kuskataan autolla paikasta toiseen, joten lihavuus on yhä yleisempää myös lapsilla. Toisaalta urheilua harrastavat lapset joutuvat usein kärsimään kilpailemisen ja menestymisen vaatimusten mukanaan tuomista paineista. Lapsilla on myös enemmän mielenterveysongelmia kuin ennen. Lapset eivät suorita, stressaa ja pyri huipputehokkuuteen luonnostaan, vaan me aikuiset saamme sen aikaan. Olisiko aika hidastaa ja antaa lasten olla lapsia? Perhe paineessa? ei ole kasvatusopas, eikä se pyri syyllistämään vanhempia. Sen tarkoitus on herättää kysymys siitä, miten voimme olla parempia vanhempia lapsillemme. Siksi se on kiinnostavaa luettavaa kaikille pienten lasten vanhemmille sekä opettajille ja muille kasvatustyötä tekeville. Kirjaa varten Carl Honoré perehtyi vanhemmuuteen eri puolilla maailmaa ja haastatteli lukuisia asiantuntijoita, lapsia ja vanhempia. Honoré on kirjoittanut myös suositun hitaampaa elämäntapaa käsittelevän kirjan, joka on ilmestynyt suomeksi nimellä Slow - Elä Carl Honoré on kirjoittanut myös nämä kirjat Carl Honoré syntyi Skotlannissa ja kasvoi Kana dassa. Honoré on opiskellut historiaa ja italiaa Edin burghin yliopistossa ja työskennellyt sen jälkeen toimittajana ja katulasten parissa Brasiliassa. Vuo desta 1991 alkaen hän on matkustellut ympäri Eu rooppaa ja Etelä Amerikkaa ja kirjoittanut artikkeleita muun muassa The Economist, Observer, National Post ja Globe lehtiin. Honoré asuu Lontoossa vai monsa ja kahden lapsensa kanssa.

15 Marcia Grad Prinsessa joka uskoi satuihin Mitä tehdä, kun unelmien prinssi osoittautuu tunteettomaksi julmuriksi? Prinsessa joka uskoi satuihin on oivaltava ja viihdyttävä elämäntaito-opas kaikille niille, jotka kärsivät puolisonsa tai kumppaninsa tähden - ja niille, jotka haluavat auttaa tuossa tilanteessa olevaa läheistään. Kirja kertoo viehättävästä prinsessa Victoriasta, joka pikkutytöstä lähtien haaveilee satukirjamaisesta liitosta uljaan prinssin kanssa. Prinsessan haave toteutuu, mutta pian satuhäiden jälkeen paljastuu karmaiseva totuus: kotioloissa prinssi onkin ilkeä ja sydämetön julmuri, ja prinsessaparka saa tuon tuosta kärsiä puolisonsa raivonpuuskista ja solvauksista. Lopulta epätoivoinen prinsessa päättää hakea apua, ja hänet ohjataan etsimään ratkaisua sietämättömään tilanteeseen totuuden tieltä. Matka on pitkä ja raskas, mutta prinsessa on määrätietoinen ja hänellä on tukenaan joukko uskollisia ystäviä. Kulkiessaan totuuden tiellä prinsessa ymmärtää, että kaikki sadut eivät lopu samalla tavalla ja että onnellisten loppujen lisäksi on myös onnellisia alkuja. Kirjailija: Marcia Grad Kääntäjä: Soili Takkala Alkuteos: The princess who believed in fairy tales 265 Sivua ISBN Marcia Gard on kirjoittanut monia suosittuja tietokirjoja ja toimittanut useita teoksia, mm. Robert Fisherin kulttikirjaksi nousseen elmäntaito oppaan Ritari ja ruostunut haarniska (Bazar 2009). Prinsessa joka uskoi satuihin on ensiimäinen suomennettu Gradin kirjoittama teos.

16 Michael Baigent Pyhä veri, Pyhä Graal LOPPUUNMYYTY Alkuperäisteos ilmestyi Isossa-Britanniassa vuonna 1982, nousi heti myyntitilastojen kärkeen ja synnytti kiivaan kansainvälisen keskustelun. Kirjan johtopäätökset sekä tässä päivitetyssä versiossa esitetyt uudet asiakirjatodisteet ovat vakuuttavia ja monien mielestä hämmästyttäviä jopa vaarallisia. Pyhä veri, pyhä Graal on jännittävä kuin trilleri. Kirjan kirjoittajien mukaan tutkimus osoittaa, ettei Jeesus kuollutkaan ristillä, vaan meni naimisiin ja sai perillisiä, joiden suonissa virtaa tänäkin päivänä Jeesuksen veri. Kirjailija: Michael Baigent, Richard Leigh, Henry Lincoln Alkuteos: The holy blood and the holy Grail 578 Sivua ISBN X Michael Baigent on kirjoittanut myös nämä kirjat Michael Baigent on Uudessa Seelannissa syntynyt psykologi ja valokuvaaja, joka asuu nykyään Englan nissa.

17 Michael Baigent Pyhä veri, pyhä Graal LOPPUUNMYYTY Alkuperäisteos ilmestyi Isossa-Britanniassa vuonna 1982, nousi heti myyntitilastojen kärkeen ja synnytti kiivaan kansainvälisen keskustelun. Kirjan johtopäätökset sekä tässä päivitetyssä versiossa esitetyt uudet asiakirjatodisteet ovat vakuuttavia ja monien mielestä hämmästyttäviä jopa vaarallisia. Pyhä veri, pyhä Graal on jännittävä kuin trilleri. Kirjan kirjoittajien mukaan tutkimus osoittaa, ettei Jeesus kuollutkaan ristillä, vaan meni naimisiin ja sai perillisiä, joiden suonissa virtaa tänäkin päivänä Jeesuksen veri. Kirjailija: Michael Baigent, Richard Leigh, Henry Lincoln Kääntäjä: Tarmo Haarala 576 Sivua ISBN Michael Baigent on kirjoittanut myös nämä kirjat Michael Baigent on Uudessa Seelannissa syntynyt psykologi ja valokuvaaja, joka asuu nykyään Englan nissa.

18 Michael Baigent Ristin salaisuus Vastaukset seuraaviin kysymyksiin saattavat muuttaa uskomuksiasi: Mitä jos kaikki, mitä meille on kerrottu kristinuskon alkuperästä, onkin valhetta? Mitä jos pieni ryhmä on pitänyt totuuden tähän asti salassa? Mitä jos on kiistattomasti todistettavissa, että Jeesus selvisi ristiinnaulitsemisesta elossa? Ristin salaisuus tarjoaa lukijalle hämmästyttäviä uusia todisteita, jotka kyseenalaistavat kaiken, mitä tiedämme Jeesuksen elämästä ja kuolemasta. Teos käsittelee Jeesuksen elinajan merkittävimpiä yhteiskunnallisia ja poliittisia tapahtumia ja sitä, kuka olisi voinut avustaa Jeesusta ja miksi. Entä mihin Jeesus olisi mennyt ristiinnaulitsemisen jälkeen? Michael Baigent valottaa myös uuden testamentin kirjoittamisen taustoja ja pohtii, mitkä tahot pimittävät totuutta. Kirjailija: Michael Baigent Kääntäjä: Seppo Raudaskoski Alkuteos: The Jesus papers 360 Sivua ISBN Michael Baigent on kirjoittanut myös nämä kirjat Michael Baigent on Uudessa Seelannissa syntynyt psykologi ja valokuvaaja, joka asuu nykyään Englan nissa.

19 Robert Fisher Ritari ja ruostunut haarniska Ritari ja ruostunut haarniska on kertomus ritarista, joka on kadottanut itsensä. Ritari luulee olevansa hyvä ja hellä, kunnes eräänä päivänä hänen perheensä saa tarpeekseen peltihaarniskan kanssa elämisestä. Vaimo uhkaa lähteä ja viedä yhteisen lapsen mukanaan, ellei ritari riisu haarniskaansa. Mutta helpommin sanottu kuin tehty, sillä haarniska ja kypärä ovat kasvaneet ritariin kiinni! Epätoivoinen ritari lähtee hovinarrin neuvosta etsimään taikuri Merliniä. Avukseen matkalla totuuden tiellä ritari saa oravan ja kyyhkysen. Yhdessä kolmikko kulkee kolmen linnan halki: hiljaisuuden, tiedon sekä tahdon ja rohkeuden linnan. Matkalla ritari joutuu kohtaamaan oman itsensä, pelkonsa ja ennakkoluulonsa. Vapautuuko ritari kahleistaan? Kirjailija: Robert Fisher Kääntäjä: Maija-Leena Remes Alkuteos: The knight in rusty armor 94 Sivua ISBN Amerikkalaisella Robert Fisherillä on pitkä ja menestynyt ura komedioiden käsikirjoittajana. Hän on kirjoittanut myös suosittujen koomikkojen kuten Groucho Marxin ja Bob Hopen ohjelmia. Yhteensä Fisher on käsikirjoittanut yli TV ja radio ohjelmaa.

20 Ingrid Kristiansen Sauvakävely LOPPUUNMYYTY Sauvakävely tarjoaa tehokasta kokonaiskuntoilua kuormittamatta liian paljon yksittäisiä niveliä, ja kunnonkohottajana se voi olla jopa 46 prosenttia tehokkaampaa kuin tavallinen kävely. Sauvakävely on myös sosiaalinen kuntoilumuoto, sillä lenkille on helppo lähteä yhdessä. Sauvakävely on "aikaa säästävää", sillä se ei vaadi paljon valmisteluja ja antaa silti paljon. Ingrid Kristiansen löysi sauvakävelyn muutama vuosi sitten, ja hänestä on tullut Norjassa tämän hauskan, niin huippukuntoiselle kuin normaalikuntoilijalle sopivan liikuntamuodon puolestapuhuja. Kirjailija: Ingrid Kristiansen, Arvid Kristiansen Alkuteos: Stavgang : Nordic Walking for alle 96 Sivua ISBN Ingrid Kristiansen on pitkän huippu uran tehnyt norjalainen hiihtäjä ja juoksija. Parhaiten hänet tunnetaan pitkänmatkanjuoksijana. Hänellä on maailman ainoana ihmisenä ollut yhtä aikaa 5000 metrin metrin, 15 kilometrin, puolimaratonin ja maratonin maailmanennätys. Hän on edustanut Norjaa kolmesti olympialaisista, ja hänen paras sijoituksensa on maratonin neljäs sija Los Angelesissa 1984.

21 Carl Honoré Slow LOPPUUNMYYTY Jatkuva kiire ja kilpajuoksu kellon kanssa vaativat veronsa; työmme, terveytemme ja ihmissuhteemme kärsivät. Yritämme rentoutua, jotta voisimme nauttia elämästä ja ihmisistä. Slow Elä hitaammin! on manifesti hitaan elämän puolesta. Kirja innoittaa löytämään elämän verkkaisen puolen ja muistuttaa, ettei hidas elämä ole takapajuista. Voit hidastaa tahtia ja silti elää modernissa, kiihkeässä yhteiskunnassa. Kirjailija: Carl Honoré Kääntäjä: Outi Huovinen Alkuteos: In praise of slow 307 Sivua ISBN Carl Honoré on kirjoittanut myös nämä kirjat Carl Honoré syntyi Skotlannissa ja kasvoi Kana dassa. Honoré on opiskellut historiaa ja italiaa Edin burghin yliopistossa ja työskennellyt sen jälkeen toimittajana ja katulasten parissa Brasiliassa. Vuo desta 1991 alkaen hän on matkustellut ympäri Eu rooppaa ja Etelä Amerikkaa ja kirjoittanut artikkeleita muun muassa The Economist, Observer, National Post ja Globe lehtiin. Honoré asuu Lontoossa vai monsa ja kahden lapsensa kanssa.

22 Carl Honoré Slow Jatkuva kiire ja kilpajuoksu kellon kanssa vaativat veronsa; työmme, terveytemme ja ihmissuhteemme kärsivät. Yritämme rentoutua, jotta voisimme nauttia elämästä ja ihmisistä. Slow Elä hitaammin! on manifesti hitaan elämän puolesta. Kirja innoittaa löytämään elämän verkkaisen puolen ja muistuttaa, ettei hidas elämä ole takapajuista. Voit hidastaa tahtia ja silti elää modernissa, kiihkeässä yhteiskunnassa. Kirjailija: Carl Honoré Kääntäjä: Outi Huovinen Alkuteos: In praise of slow Pokkari 308 Sivua ISBN Carl Honoré on kirjoittanut myös nämä kirjat Carl Honoré syntyi Skotlannissa ja kasvoi Kana dassa. Honoré on opiskellut historiaa ja italiaa Edin burghin yliopistossa ja työskennellyt sen jälkeen toimittajana ja katulasten parissa Brasiliassa. Vuo desta 1991 alkaen hän on matkustellut ympäri Eu rooppaa ja Etelä Amerikkaa ja kirjoittanut artikkeleita muun muassa The Economist, Observer, National Post ja Globe lehtiin. Honoré asuu Lontoossa vai monsa ja kahden lapsensa kanssa.

23 Sydämeni neuvoja <p>tiibetiläisessä perinteessä on usein ollut tapana koota kirjan muotoon niitä neuvoja, joita suuret hengelliset opettajat ovat jakaneet heiltä opastusta pyytäneille ihmisille. Kirjat kulkevat "Sydämen neuvojen" nimellä. Dalai Lama on käyttänyt hyväkseen tätä tapaa ja tarjoaa tässä teoksessa kokoelman yksinkertaisia ohjeita, joiden on tarkoitus opastaa itse kutakin hänen elämäntaipaleellaan, riippumatta hänen vakaumuksestaan tai uskonnollisesta taustastaan.</p> Kirjailija: Pokkari 199 Sivua ISBN

24 Sydämeni neuvoja <p>loppuunmyyty Tiibetiläisessä perinteessä on usein ollut tapana koota kirjan muotoon niitä neuvoja, joita suuret hengelliset opettajat ovat jakaneet heiltä opastusta pyytäneille ihmisille. Kirjat kulkevat "Sydämen neuvojen" nimellä. Dalai Lama on käyttänyt hyväkseen tätä tapaa ja tarjoaa tässä teoksessa kokoelman yksinkertaisia ohjeita, joiden on tarkoitus opastaa itse kutakin hänen elämäntaipaleellaan, riippumatta hänen vakaumuksestaan tai uskonnollisesta taustastaan.</p> Kirjailija: 199 Sivua ISBN X

25 Lars Mytting Täyttä puuta <p>täyttä puuta kertoo puulämmityksen perinteestä ja on samalla perusteellinen tietolähde polttopuusta ja puun polttamisesta. Pohjolassa puulämmitys on sekä välttämättömyys että osa kulttuuria. Kulutamme Suomessa noin 5 miljoonaa kuutiometriä polttopuuta vuodessa, ja kulutus lisääntyy samaa tahtia kuin sähkön hinta nousee. Puu on ilmastoneutraalia bioenergiaa, jonka rooli on tulevaisuudessa tärkeämpi. Hakkuu ja lämmitys voidaan tehdä järkevästi tai vähemmän järkevästi. Kirja on täynnä tietoa polttopuun ostosta sekä eri tavoista pinota, kuivata ja lämmittää. Se käsittelee myös metsänhoitoa, ympäristöasioita sekä moottorisahojen ja uunien historiaa. Tärkeä osa kirjaa ovat kohtaamiset puuhun lämpimästi suhtautuvien ihmisten kanssa.</p> Kirjailija: Lars Mytting Kääntäjä: Seppo Hovila Alkuteos: Hel Ved 300 Sivua ISBN Mytting on innokas halonhakkaaja ja valurautauunien harrastaja, joka laittoin äskettäin eläkkeelle kuluneen Partner 5000 Professionalinsa ja vaihtoi Husqvarna 353G:hen. Kuva: Christian Elgvin

26 Fredrik Paulún Verensokeriblues LOPPUUNMYYTY Verensokeriblues perustuu tietoon glykeemisestä indeksistä, joka määrittää sitä, kuinka nopeasti verensokeri aterian jälkeen nousee ja laskee. Voit tämän tiedon avulla hallita verensokeria helposti ja siten kontrolloida diabetesta tai laihduttaa. Glykeeminen indeksi on tehokas työkalu myös liikunnan harrastajalle, koska se vaikuttaa sekä kestävyyteen että henkiseen terävyyteen. Siitä on sitä paitsi tullut myös migreenin, hammasmädän ja polykystisen munasarjaoireyhtymän tehokas hoitomuoto, ja se voi todennäköisesti ehkäistä myös syöpää. Ei ole siis liioiteltua väittää, että tietojen omaksumisesta glykeemisestä indeksistä voi olla suurta hyötyä kaikille. Lopultahan kysymys on vain siitä, että siirrytään jälleen noudattamaan ruokavaliota, johon keho on sopeutunut. Kirjailija: Fredrik Paulún Kääntäjä: Jouni Virtamo 173 Sivua ISBN Tukholman yliopistosta valmistunut Paulún on kirjoittanut lukuisia kirjoja ravitsemuksesta. Hän seuraa jatkuvasti alalla tehtävää tutkimusta ja on suosittu luennoija.

27 Allen Carr Vihdoinkin savuton! Mikä estää tupakanpolton lopettamisen? Pelko, että tiedossa on epämääräisen pitkä kärsimyksen, puutteen ja tyydyttämättömän tupakanhimon aika ennen pääsemistä tavasta eroon. Pelko, että ateria tai sosiaalinen tilanne ei ole enää koskaan entisenlainen ilman savuketta, ettemme pysty enää koskaan keskittymään, hallitsemaan stressiä tai olemaan yhtä itsevarmoja kuin ennen. Pelko, että persoonallisuutemme tai luonteemme muuttuu. Allen Carrin menetelmän tavoite on poistaa pelko. Vihdoinkin lopettamismenetelmä, joka toimii: - Välittömät tulokset - Tulos taattu myös ketjupolttajille - Ei ikäviä vieroitusoireita - Ei riipu tahdonvoimasta - Ei shokkihoitoja - Ei ihmekeinoja tai kikkoja - Ei lihomista - Pysyvä lopputulos Kirjailija: Allen Carr Kääntäjä: Helinä Kangas Alkuteos: Allen Carr's Easy Way to Stop Smoking Pokkari 212 Sivua ISBN Allen Carr on kirjoittanut myös nämä kirjat <p>allen Carr keksi sen, mit&auml kaikki tupakoijat olivat odottaneet: helpon tavan lopettaa tupakointi. Carr poltti itse runsaasti ja teki useita ep&auml onnis tuneita lopettamisyrityksi&auml, kunnes vuonna 1983 onnistui. H&auml n kirjoitti huippusuositun kirjan Stumppaa t&auml h&auml n &ndash Helppo tapa lopettaa tupakointi ja perusti maailmanlaajuisen Ea syway klinikoiden verkoston. My&ouml hemmin Carr kirjoitti useita teoksia, joissa h&auml n sovel taa menetelm&auml &auml ns&auml muiden riippu vuuksien hallintaan. H&auml nen kirjojaan on k&auml &auml nnetty yli 20 kielelle.</p>

28 Allen Carr Vihdoinkin vapaa tupakasta! <p>loppuunmyyty Mikä estää tupakanpolton lopettamisen? Pelko, että tiedossa on epämääräisen pitkä kärsimyksen, puutteen ja tyydyttämättömän tupakanhimon aika ennen pääsemistä tavasta eroon. Pelko, että ateria tai sosiaalinen tilanne ei ole enää koskaan entisenlainen ilman savuketta, ettemme pysty enää koskaan keskittymään, hallitsemaan stressiä tai olemaan yhtä itsevarmoja kuin ennen. Pelko, että persoonallisuutemme tai luonteemme muuttuu. Allen Carrin menetelmän tavoite on poistaa pelko. Vihdoinkin lopettamismenetelmä, joka toimii: - Välittömät tulokset - Tulos taattu myös ketjupolttajille - Ei ikäviä vieroitusoireita - Ei riipu tahdonvoimasta Ei shokkihoitoja - Ei ihmekeinoja tai kikkoja - Ei lihomista - Pysyvä lopputulos</p> Kirjailija: Allen Carr Kääntäjä: Helinä Kangas Alkuteos: Allen Carr's easy way to stop smoking 223 Sivua ISBN Allen Carr on kirjoittanut myös nämä kirjat <p>allen Carr keksi sen, mit&auml kaikki tupakoijat olivat odottaneet: helpon tavan lopettaa tupakointi. Carr poltti itse runsaasti ja teki useita ep&auml onnis tuneita lopettamisyrityksi&auml, kunnes vuonna 1983 onnistui. H&auml n kirjoitti huippusuositun kirjan Stumppaa t&auml h&auml n &ndash Helppo tapa lopettaa tupakointi ja perusti maailmanlaajuisen Ea syway klinikoiden verkoston. My&ouml hemmin Carr kirjoitti useita teoksia, joissa h&auml n sovel taa menetelm&auml &auml ns&auml muiden riippu vuuksien hallintaan. H&auml nen kirjojaan on k&auml &auml nnetty yli 20 kielelle.</p>

Ingrid Kristiansen. Sauvakävely LOPPUUNMYYTY

Ingrid Kristiansen. Sauvakävely LOPPUUNMYYTY Terveys Ingrid Kristiansen Sauvakävely LOPPUUNMYYTY Sauvakävely tarjoaa tehokasta kokonaiskuntoilua kuormittamatta liian paljon yksittäisiä niveliä, ja kunnonkohottajana se voi olla jopa 46 prosenttia

Lisätiedot

Merja Niemi. Aurinkoista ruokaa

Merja Niemi. Aurinkoista ruokaa Harrasteet Merja Niemi Aurinkoista ruokaa merja Niemen vuonna 1995 kirjoittama Aurinkoinen Ruoka - ravinto lääkkeenä ilmestyy nyt uudistettuna. Jo klassikon maineen saanut kasviskeittokirja on ollut

Lisätiedot

Paulo Coelho. Paulo Coelho on kirjoittanut myös nämä kirjat. Kunnioitus Kalenteri 2014

Paulo Coelho. Paulo Coelho on kirjoittanut myös nämä kirjat. Kunnioitus Kalenteri 2014 Kalenterit Kunnioitus Kalenteri 2014 paulo Coelhon huippusuosittu vuosikalenteri julkaistaan nyt kahdeksatta kertaa. Kalenteri sisältää myös vuoden tärkeimmät pyhä-, merkki- ja liputuspäivät. Kalenterin

Lisätiedot

Lataa Stumppaa tähän! - Allen Carr. Lataa

Lataa Stumppaa tähän! - Allen Carr. Lataa Lataa Stumppaa tähän! - Allen Carr Lataa Kirjailija: Allen Carr ISBN: 9789522792358 Sivumäärä: 221 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 32.71 Mb Helppo tapa lopettaa tupakointi "Ainoa asia, mikä estää meitä

Lisätiedot

Maanviljelijä ja kylvösiemen

Maanviljelijä ja kylvösiemen Nettiraamattu lapsille Maanviljelijä ja kylvösiemen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina EROKUMPPANIT Nalleperhe Karhulan tarina Avuksi vanhempien eron käsittelyyn lapsen kanssa Ulla Sauvola 1 ALKUSANAT Tämä kirja on tarkoitettu avuksi silloin, kun vanhemmat eroavat ja asiasta halutaan keskustella

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Prinssi joesta

Nettiraamattu. lapsille. Prinssi joesta Nettiraamattu lapsille Prinssi joesta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Me juhlimme tänään Jeesuksen taivaaseen astumista. Miksi Jeesus meni pois? Eikö olisi ollut parempi, että hän olisi jäänyt tänne. Helposti ajattelemme,

Lisätiedot

Jeesus ruokkii 5000 ihmistä

Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Nettiraamattu lapsille Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika Nettiraamattu lapsille Tuhlaajapoika Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Jeesus parantaa sokean

Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä.

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. elämä alkaa tästä 2008 Evangelism Explosion International Kaikki oikeudet pidätetään. Ei saa kopioida missään muodossa ilman kirjallista lupaa. Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. Asteikolla

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Rikas mies, köyhä mies

Nettiraamattu lapsille. Rikas mies, köyhä mies Nettiraamattu lapsille Rikas mies, köyhä mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

lehtipajaan! Oppilaan aineisto

lehtipajaan! Oppilaan aineisto Tervetuloa lehtipajaan! Oppilaan aineisto OSA 1: Tietoa sanomalehdestä Mikä on lehtipaja? Tässä lehtipajassa opit tekemään uutisia Luokkanne on Aamulehti junior -lehden toimitus it Saat oman ammatin ja

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Prinssi joesta

Nettiraamattu lapsille. Prinssi joesta Nettiraamattu lapsille Prinssi joesta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2011

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jumala loi kaiken

Nettiraamattu lapsille. Jumala loi kaiken Nettiraamattu lapsille Jumala loi kaiken Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: Bob Davies; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2009

Lisätiedot

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017 Minun elämäni Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, Nid Minä olen syntynyt Buriramissa Thaimaassa. Minun perheeni oli iskä äiskä 2 veljeä ja 2 siskoa. Minun

Lisätiedot

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 1 Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 Hepreankielisessä sanassa eikev on hyvin paljon tarkoitusta. Ensimmäinen tarkoitus on: johdonmukainen, askel askeleelta eteenpäin. Sana eikev tarkoittaa myös kantapäätä. Kaikkivaltias

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jumala koettelee Abrahamin rakkautta

Nettiraamattu lapsille. Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Nettiraamattu lapsille Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Apologia-forum 25.-27.4.2014

Apologia-forum 25.-27.4.2014 Mikä on kristinuskolle luovuttamatonta? Kuvat: sxc.hu Apologia-forum 25.-27.4.2014 Ryttylän Kansanlähetysopisto Pääpuhujana prof. John Lennox (oxfordin yliopisto) Tiede usko luominen evoluutio www.kansanlahetysopisto.fi/apologiaforum

Lisätiedot

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 LUOMINEN 1) Raamattu kertoo kaiken olevaisen synnystä yksinkertaisen (entisajan) maailmankuvan puitteissa. 2) Raamatun

Lisätiedot

Kim Polamo Työnohjaukse ks n voi n m voi a Lu L e,,ku inka i t yönohj t aus s autt t a t a t yös t s yös ä s si s. i 1

Kim Polamo Työnohjaukse ks n voi n m voi a Lu L e,,ku inka i t yönohj t aus s autt t a t a t yös t s yös ä s si s. i 1 Kim Polamo Työnohjauksen voima Lue, kuinka työnohjaus auttaa työssäsi. 1 Työnohjauksen tulos näkyy taseessa.* * Vähentyneinä poissaoloina, parempana työilmapiirinä ja hyvinä asiakassuhteina... kokemuksen

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeremia, kyynelten mies

Nettiraamattu lapsille. Jeremia, kyynelten mies Nettiraamattu lapsille Jeremia, kyynelten mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

David Safier. David Safier on kirjoittanut myös nämä kirjat. Happy Family

David Safier. David Safier on kirjoittanut myös nämä kirjat. Happy Family Huumori David Safier Happy Family neljääkymmentä ikävuottaan lähestyvä Emma Wünschmann on uhrannut lupaavan uransa kustannusalalla perheensä vuoksi. Emman lastenkirjakauppa on konkurssin partaalla,

Lisätiedot

Jumalan lupaus Abrahamille

Jumalan lupaus Abrahamille Nettiraamattu lapsille Jumalan lupaus Abrahamille Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Hyviä ja huonoja kuninkaita

Hyviä ja huonoja kuninkaita Nettiraamattu lapsille Hyviä ja huonoja kuninkaita Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jumalan lupaus Abrahamille

Nettiraamattu lapsille. Jumalan lupaus Abrahamille Nettiraamattu lapsille Jumalan lupaus Abrahamille Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jumala loi kaiken

Nettiraamattu. lapsille. Jumala loi kaiken Nettiraamattu lapsille Jumala loi kaiken Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: Bob Davies; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2008

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Tyttö, joka eli kahdesti

Nettiraamattu lapsille. Tyttö, joka eli kahdesti Nettiraamattu lapsille Tyttö, joka eli kahdesti Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 49/52 MARIA MAGDALEENA SAA NÄHDÄ JEESUKSEN

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 49/52 MARIA MAGDALEENA SAA NÄHDÄ JEESUKSEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) MARIA MAGDALEENA SAA NÄHDÄ JEESUKSEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Yhä ollaan Jeesuksen tyhjällä haudalla. b) Ajallinen yhteys

Lisätiedot

Ajatuksia sateenkaariperheiden läheiselle

Ajatuksia sateenkaariperheiden läheiselle 15.4.2014 Ajatuksia sateenkaariperheiden läheiselle Tiia Aarnipuu, koulutussuunnittelija tiia.aarnipuu@sateenkaariperheet.fi Mitkä sateenkaariperheet? Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ihmisten

Lisätiedot

Näiden tapahtumien jälkeen tuli keskustelua seurannut lainopettaja Jeesuksen luo kysyen Jeesukselta, mikä käsky on kaikkein tärkein.

Näiden tapahtumien jälkeen tuli keskustelua seurannut lainopettaja Jeesuksen luo kysyen Jeesukselta, mikä käsky on kaikkein tärkein. Mark.12:28-34: Muuan lainopettaja oli seurannut heidän väittelyään ja huomannut, miten hyvän vastauksen Jeesus saddukeuksille antoi. Hän tuli nyt Jeesuksen luo ja kysyi: "Mikä käsky on kaikkein tärkein?"

Lisätiedot

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Viisas kuningas Salomo

Nettiraamattu lapsille. Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

AIKAMUODOT. Perfekti

AIKAMUODOT. Perfekti AIKAMUODOT Perfekti ???! YLEISPERFEKTI Puhumme menneisyydestä YLEISESTI, mutta emme tiedä tarkasti, milloin se tapahtui Tiesitkö, että Marja on asunut Turussa? Minä olen käynyt usein Kemissä. Naapurit

Lisätiedot

Viisas kuningas Salomo

Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Ruth Klassen Suomi Kertomus 22/60 www.m1914.org Bible for Children, PO Box

Lisätiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Jag vill veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Tämä esite on tarkoitettu nuorille, joilla on suojatut henkilötiedot. Sen ovat laatineet yhdessä Rikosuhriviranomainen (Brottsoffermyndigheten)

Lisätiedot

JOULUN TUNNELMA. Ken saavuttaa nyt voi joulun tunnelmaa niin parhaimman lahjan hän itselleen näin saa.

JOULUN TUNNELMA. Ken saavuttaa nyt voi joulun tunnelmaa niin parhaimman lahjan hän itselleen näin saa. JOULUN TUNNELMA Nyt joulun kellot näin kaukaa soi, joulurauhaa julistaa. Äänet hiljentyvät kaupungin ja on kiire jäänyt taa. Nyt syttyy tähdet nuo miljoonat jokaiselle tuikkimaan. Jälleen kodeissa vain

Lisätiedot

Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet

Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet Päivämäärä.. Oppilaitos.. Nimi.. Tehtävä 1 Millainen kielenoppija sinä olet? Merkitse rastilla (x) lauseet, jotka kertovat sinun tyylistäsi oppia ja käyttää kieltä. 1. Muistan

Lisätiedot

Kim Polamo T:mi Tarinapakki

Kim Polamo T:mi Tarinapakki Kim Polamo T:mi Tarinapakki Työnohjauksen voima Lue, kuinka työnohjaus auttaa työssäsi. 1 Tässä esitteessä on konkreettisia esimerkkejä työnohjaus -formaatin vaikutuksista. Haluan antaa oikeaa tietoa päätösten

Lisätiedot

Jeremia, kyynelten mies

Jeremia, kyynelten mies Nettiraamattu lapsille Jeremia, kyynelten mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ruokkii 5000 ihmistä

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Nettiraamattu lapsille Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible

Lisätiedot

Riittävän hyvää isä? Esitelmää MLL:n isyyspäivillää 6.3 2009

Riittävän hyvää isä? Esitelmää MLL:n isyyspäivillää 6.3 2009 Riittävän n hyvä isä? Esitelmä MLL:n isyyspäivill ivillä 6.3 2009 Milloin riittävyys on koetuksella? Epävarmuus riittävyydest vyydestä ennen kuin on edes saanut lapsen. Silloin kun lapsemme voi psyykkisesti

Lisätiedot

Kolminaisuusoppi. Jumala: Isä - Poika - Pyhä Henki

Kolminaisuusoppi. Jumala: Isä - Poika - Pyhä Henki Kolminaisuusoppi Jumala: Isä - Poika - Pyhä Henki KOLMINAISUUSOPPI - KIRKON TÄRKEIN OPPI Kolminaisuusoppia pidetään yhtenä kristinuskon tärkeimmistä opeista. Se erottaa kirkon uskon muista uskonnoista.

Lisätiedot

Leirikirjan omistajan muotokuva:

Leirikirjan omistajan muotokuva: Leirikirjan omistajan muotokuva: MUISTIINPANOJA, OSOITTEITA JNE. Nimi: Leiri: Leiriaika: Harrastukseni: Parhaat kaverini: LEIRIOHJELMA TERVETULOA KESÄLEIRILLE 2003!! Rohkeutta on monenlaista: Oletko sinä

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Nooa ja vedenpaisumus

Nettiraamattu lapsille. Nooa ja vedenpaisumus Nettiraamattu lapsille Nooa ja vedenpaisumus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Kleopas, muukalainen me toivoimme

Kleopas, muukalainen me toivoimme Luukas 24 : 13-35 16 18 : Mutta heidän silmänsä olivat pimitetyt, niin etteivät he tunteneet häntä. Ja hän sanoi heille: "Mistä te siinä kävellessänne puhutte keskenänne?" Niin he seisahtuivat murheellisina

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Maanviljelijä ja kylvösiemen

Nettiraamattu lapsille. Maanviljelijä ja kylvösiemen Nettiraamattu lapsille Maanviljelijä ja kylvösiemen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Viisas kuningas Salomo

Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

Pietari ja rukouksen voima

Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

SUOMI EUROOPASSA 2002 -TUTKIMUS

SUOMI EUROOPASSA 2002 -TUTKIMUS A SUOMI EUROOPASSA 2002 -TUTKIMUS GS1. Alla kuvaillaan lyhyesti ihmisten ominaisuuksia. Lukekaa jokainen kuvaus ja rastittakaa, kuinka paljon tai vähän kuvaus muistuttaa teitä itseänne. a. Ideoiden tuottaminen

Lisätiedot

Ilolla uuteen vuoteen!

Ilolla uuteen vuoteen! Ilolla uuteen vuoteen! Ota kynä ja paperi. Kirjoitetaan pari juttua muistiin. Ihan yksinkertaisia juttuja, tiedät kyllä vastaukset. Selkiytetään ja kirkastetaan ja ehkä keksitään uuttakin, jotta tiedetään,

Lisätiedot

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012 Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen Pekka Peura 28.01.2012 MOTIVAATIOTA JA AKTIIVISUUTTA LISÄÄVÄN OPPIMISYMPÄRISTÖN ESITTELY (lisätietoja maot.fi)

Lisätiedot

Nooa ja vedenpaisumus

Nooa ja vedenpaisumus Nettiraamattu lapsille Nooa ja vedenpaisumus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Yhteisöllisyys ja yksilön tuki riittääkö tavallisuus? Jyri Hakala

Yhteisöllisyys ja yksilön tuki riittääkö tavallisuus? Jyri Hakala Yhteisöllisyys ja yksilön tuki riittääkö tavallisuus? Jyri Hakala Urbaani syrjäytyminen Koskaan ei ole ollut näin paljon tietoa ja tarjontaa eri opiskeluvaihtoehdoista. Oppilashuollon palvelut ovat parantuneet

Lisätiedot

MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ?

MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ? Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ? 1. Kertomuksen taustatietoja a) Vieraat termit Synti on Jumalan käskyjen rikkomista. Raamattu nimittää sitä mm. laittomuudeksi,

Lisätiedot

Viisas kuningas Salomo

Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Daniel vankeudessa

Nettiraamattu. lapsille. Daniel vankeudessa Nettiraamattu lapsille Daniel vankeudessa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

Pietari ja rukouksen voima

Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Lisätiedot

Tervetuloa Teinilän Lastenkotiin

Tervetuloa Teinilän Lastenkotiin Tervetuloa Teinilän Lastenkotiin Lapsen nimi: LASTEN OIKEUKSIEN JULISTUS Lapsella on oikeus Erityiseen suojeluun ja hoivaan Riittävään osuuteen yhteiskunnan voimavaroista Osallistua ikänsä ja kehitystasonsa

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jesaja näkee tulevaisuuteen

Nettiraamattu lapsille. Jesaja näkee tulevaisuuteen Nettiraamattu lapsille Jesaja näkee tulevaisuuteen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa

Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa 1 opettaja- Isak Penzev 21.0.3.2013 Jatkamme Johanneksen kirjeen tutkimista. Tämä oppitunti kuuluu opetussarjaan, jossa me tutkimme Uutta testamenttia. Kun me tutkimme

Lisätiedot

SAARNA JÄRVENPÄÄN KIRKOSSA 7.9.2014 JEESUS PARANTAJAMME

SAARNA JÄRVENPÄÄN KIRKOSSA 7.9.2014 JEESUS PARANTAJAMME SAARNA JÄRVENPÄÄN KIRKOSSA 7.9.2014 JEESUS PARANTAJAMME Evankeliumi Matteuksen mukaan (Matt.12:33-37) Jeesus sanoi: Jos puu on hyvä, sen hedelmäkin on hyvä, mutta jos puu on huono, sen hedelmäkin on huono.

Lisätiedot

Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa

Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa Nettiraamattu lapsille Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for

Lisätiedot

Fellmannian kulma 5.10.2013 Virpi Koskela LUT/Lahti School of Innovation

Fellmannian kulma 5.10.2013 Virpi Koskela LUT/Lahti School of Innovation Fellmannian kulma 5.10.2013 Virpi Koskela LUT/Lahti School of Innovation Jokaisessa uudessa kohtaamisessa kannamme mukanamme kehoissamme kaikkien edellisten kohtaamisten historiaa. Jako kahteen! - Ruumis

Lisätiedot

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun:

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun: Lapsen oma KIRJA Lapsen oma kirja Työkirja on tarkoitettu lapsen ja työntekijän yhteiseksi työvälineeksi. Lapselle kerrotaan, että hän saa piirtää ja kirjoittaa kirjaan asioita, joita hän haluaa jakaa

Lisätiedot

Ehyeksi aikuiseksi osa 3. 12 askelta Ehyempään aikuisuuteen - Opas Kristus-keskeisen parantumisen tielle, 1996

Ehyeksi aikuiseksi osa 3. 12 askelta Ehyempään aikuisuuteen - Opas Kristus-keskeisen parantumisen tielle, 1996 12 askelta Ehyempään aikuisuuteen - Opas Kristus-keskeisen parantumisen tielle, 1996 Saarnaajan kirjasta (4:9-12) voidaan lukea Kristus-keskeisen kumppanuuden periaate: Kaksin on parempi kuin yksin, sillä

Lisätiedot

Opettajalle JOKAINEN IHMINEN ON ARVOKAS

Opettajalle JOKAINEN IHMINEN ON ARVOKAS Miten kohtelet muita? Ihmiset ovat samanarvoisia Vastuu ja omatunto Missä Jumala on? Opettajalle TAVOITE Oppilas saa keskustelujen ja tekstien kautta mahdollisuuden muodostaa ja syventää käsityksiään ihmisyydestä

Lisätiedot

SELVIÄ VOITTAJANA LAMASTA tästä ja seuraavasta. Olli E. Juvonen

SELVIÄ VOITTAJANA LAMASTA tästä ja seuraavasta. Olli E. Juvonen SELVIÄ VOITTAJANA LAMASTA tästä ja seuraavasta Olli E. Juvonen Talentum Helsinki 2009 Talentum Media Oy ja Olli E. Juvonen ISBN 978-952-14-1446-6 Kansi: Ea Söderberg Taitto: NotePad Ay, www.notepad.fi

Lisätiedot

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet).

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet). Kirjoittaminen KESKITASO Lyhyet viestit: 1. Ystäväsi on lähtenyt lomamatkalle ja pyytänyt sinua kastelemaan hänen poissa ollessaan kukat. Kun olet ystäväsi asunnossa, rikot siellä vahingossa jonkin esineen.

Lisätiedot

Preesens, imperfekti ja perfekti

Preesens, imperfekti ja perfekti Preesens, imperfekti ja perfekti ennen nyt Neljä vuotta sitten olin töissä tehtaassa. Nyt minä olen lähihoitaja. r Olen työskennellyt sairaalassa jo kaksi vuotta. J Joo, kävin toissapäivänä. Sinun tukka

Lisätiedot

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat.

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Herra on Paimen Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Joh. 10:11 Minä olen se hyvä paimen. Joh. 10:11 Minä olen

Lisätiedot

1. Seuraava kuvaus on lyhennetty lastensuojelun asiakirjoista. Lue kuvaus ja vastaa sitä koskevaan kysymykseen.

1. Seuraava kuvaus on lyhennetty lastensuojelun asiakirjoista. Lue kuvaus ja vastaa sitä koskevaan kysymykseen. FINLAND: 1. Seuraava kuvaus on lyhennetty lastensuojelun asiakirjoista. Lue kuvaus ja vastaa sitä koskevaan kysymykseen. Pentti, 2-vuotias poika Pentti syntyi seitsemän viikkoa etuajassa ja vietti neljä

Lisätiedot

P U M P U L I P I L V E T

P U M P U L I P I L V E T T U O M O K. S I L A S T E P U M P U L I P I L V E T Runoja TUOMO K. SILASTE Teokset: Matka, romaani; 2007 Rakkaani kosketa minua, runoja; 2007 Apolloperhonen, runoja; 2008 Rakastettu leskirouva Gold,

Lisätiedot

Koulumaailman tehtäväpaketti. alakoululaisille

Koulumaailman tehtäväpaketti. alakoululaisille Koulumaailman tehtäväpaketti alakoululaisille TEHTÄVÄ 1 Miltä sanomalehti tuntuu? Tuleeko kotiisi sanomalehti? Mihin se laitetaan lukemisen jälkeen? 1 Kuinka monta sivua tämän päivän lehdessä on? 2 Miltä

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jumalan. mies

Nettiraamattu. lapsille. Jumalan. mies Nettiraamattu lapsille Jumalan lähettämä mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Daniel vankeudessa

Nettiraamattu lapsille. Daniel vankeudessa Nettiraamattu lapsille Daniel vankeudessa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible for Children,

Lisätiedot

Parhaimmillaan kirjallisuus auttaa ymmärtämään elämää. Kirjallisuustutkielma 9. luokan kotimaisen kirjallisuuden historia

Parhaimmillaan kirjallisuus auttaa ymmärtämään elämää. Kirjallisuustutkielma 9. luokan kotimaisen kirjallisuuden historia Parhaimmillaan kirjallisuus auttaa ymmärtämään elämää Kirjallisuustutkielma 9. luokan kotimaisen kirjallisuuden historia Tutkielmatyöskentely opettaa tieteellisen ja analyyttisen kirjoittamisen taitoja.

Lisätiedot

Prinssistä paimeneksi

Prinssistä paimeneksi Nettiraamattu lapsille Prinssistä paimeneksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 10 ohjelmat -

Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 10 ohjelmat - Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 10 ohjelmat - www.tv7.fi 08:00 Valerie ja Gregg Ellis - Perintö: Kovaäänisin voittaa 08:30 Raamattu puhuu sinulle: Johanneksen evankeliumi 17 ja 18:1-24 08:40 Armon kalliolla:

Lisätiedot

Ihmisen toivottomuuden alku

Ihmisen toivottomuuden alku Nettiraamattu lapsille Ihmisen toivottomuuden alku Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Alina Rukkila Tuottaja: Bible for

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Nainen kaivolla

Nettiraamattu. lapsille. Nainen kaivolla Nettiraamattu lapsille Nainen kaivolla Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible for Children,

Lisätiedot

STEP 1 Tilaa ajattelulle

STEP 1 Tilaa ajattelulle Työkalu, jonka avulla opettaja voi suunnitella ja toteuttaa systemaattista ajattelutaitojen opettamista STEP 1 Tilaa ajattelulle Susan Granlund Euran Kirkonkylän koulu ja Kirsi Urmson Rauman normaalikoulu

Lisätiedot

Jesaja näkee tulevaisuuteen

Jesaja näkee tulevaisuuteen Nettiraamattu lapsille Jesaja näkee tulevaisuuteen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Mary-Anne S. Suomi Kertomus 27/60 www.m1914.org Bible for Children,

Lisätiedot

Missio Järvenpää/TV7 raamattukoulu 2011 Pekka Sartola V A R T I J A. Mikä hetki yöstä on?

Missio Järvenpää/TV7 raamattukoulu 2011 Pekka Sartola V A R T I J A. Mikä hetki yöstä on? Missio Järvenpää/TV7 raamattukoulu 2011 Pekka Sartola i I V A R T I J A. Mikä hetki yöstä on? Jeesuksen profetiat : Matteus 24 - Jesaja 2:1-4 62:6-7 (Jerusalem) - Hesekiel 36:19 ja 24 ja 28 - Sakarja 8:

Lisätiedot

Lasten huoltajuudesta eron jälkeen. Osmo Kontula Tutkimusprofessori

Lasten huoltajuudesta eron jälkeen. Osmo Kontula Tutkimusprofessori Lasten huoltajuudesta eron jälkeen Osmo Kontula Tutkimusprofessori Osmo Kontula 16.5.214 Tutkimuksen aineisto Vuonna 25 avo- tai avioliiton solmineet: Lkm % Otos 1. Naimisissa olevat suomenkieliset 726

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Nainen kaivolla

Nettiraamattu lapsille. Nainen kaivolla Nettiraamattu lapsille Nainen kaivolla Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible for Children,

Lisätiedot

Mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää!

Mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää! Mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää! Median matkassa Media on tuotettua todellisuutta. Media tarjoaa informaatiota ja tapoja ymmärtää maailmaa. Suomalaiseksi sanaksi media on päätynyt englannin

Lisätiedot

Rikas mies, köyhä mies

Rikas mies, köyhä mies Nettiraamattu lapsille Rikas mies, köyhä mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Tyttö, joka eli kahdesti

Tyttö, joka eli kahdesti Nettiraamattu lapsille Tyttö, joka eli kahdesti Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible

Lisätiedot

ALAKOULUT 1 2lk. Lukekaa Katri Kirkkopellon Molli (Lastenkeskus 2000) ja tutkikaa tarkkaan myös teoksen kuvia.

ALAKOULUT 1 2lk. Lukekaa Katri Kirkkopellon Molli (Lastenkeskus 2000) ja tutkikaa tarkkaan myös teoksen kuvia. ALAKOULUT 1 2lk Lukekaa Katri Kirkkopellon Molli (Lastenkeskus 2000) ja tutkikaa tarkkaan myös teoksen kuvia. 1A) Pohtikaa, miksi Molli asuu linnassa, jonka piha on täynnä kieltokylttejä? IB) Kirjoittakaa

Lisätiedot