JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 KUNNANHALLITUS SISÄLLYSLUETTELO

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 KUNNANHALLITUS 19.2.2013 SISÄLLYSLUETTELO"

Transkriptio

1 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 SISÄLLYSLUETTELO 33 KUNNANHALLITUKSEN KOKOUSAIKA JA PAIKKA SEKÄ PÖYTÄKIRJAN PITÄMINEN NÄHTÄVILLÄ VUODEN 2013 TALOUSARVIO / KÄYTTÖSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN / TEKNISEN TOIMEN VASTUUALUE TYÖHJELMA VUODELLE VANHAINKODIN KORJAUSTYÖT / TILANNEKATSAUS VANHUSTENTALO II PERUSKORJAUS / TILANNEKATSAUS PAJUSENTIEN TURVALLISEKSI SAAMINEN JUUPAJOEN KUNNAN RISKIKARTOITUS JA VAKUUTUSTEN KILPAILUTTAMINEN KUNNANHALLITUKSEN KEHITTÄMISJAOSTON VAALI KUNNANHALLITUKSEN EDUSTAJAT YHTEISTYÖTOIMIKUNNASSA VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA YHTIÖKOKOUSEDUSTAJIEN NIMEÄMINEN JA TOIMIOHJE HALLITUKSEN JÄSENTEN VALINNASTA JÄSENEN JA VARAJÄSENEN NIMEÄMINEN MERIKANTO-OPISTON JOHTOKUNTAAN POMOOTTORIN KUNTANEUVOTTELUKUNNAN EDUSTAJAT EDUSTAJAN VALINTA HYYTIÄLÄN METSÄASEMAN NEUVOTTELUKUNTAAN VANHUSNEUVOSTON NIMEÄMINEN TOIMIKAUDELLE PIRKANMAAN PELASTUSTOIMEN NEUVOTTELUKUNTA VUOSILLE KUNNIAMERKKITYÖRYHMÄN NIMEÄMINEN VALTUUSTON PITÄMÄN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TÄYTÄNTÖÖNPANO KÄYTTÖSUUNNITELMAN VAHVISTAMINEN JA TOSITTEIDEN HYVÄKSYJÄT TALOUS- JA VELKANEUVONNAN SEURANTARAPORTTI VUODELTA VALTIONOSUUSPÄÄTÖKSET VUODELLE KESKENERÄISET ALOITTEET JUUPAJOEN ROTKO / TARJOUS METSO -KOHTEEKSI / RAUHOITUSMÄÄRÄYKSET KUNTA-ALAN SOPIMUKSIIN LIITTYVÄ PAIKALLINEN JÄRJESTELYERÄ HENKILÖSTÖASIAT ANTOLAINA JUUPAJOEN VANHUSTENKOTIYHDISTYS RY:LLE LAUSUNTOPYYNTÖ KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖN PALVELURAKENNETYÖRYHMÄN LOPPURAPORTTI TOIMIELINTEN PÖYTÄKIRJAT JA VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJAT. 102

2 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ TILAISUUDET JA TIEDOKSI MERKITTÄVÄT ASIAT KIRJELMÄT

3 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ KUNNANHALLITUS Kokouksen paikka ja aika Juupajoen kunnanvirasto, tiistaina klo Läsnäolevat jäsenet Muut läsnäolevat Hannu Hämylä Juha Soikka Tarja-Riitta Koskinen Anne Markkula Mirja Saarinen Janne Salomaa Heikki Sikiö Martta Lepistö Jani Jauhiainen Aarno Niemelä Antti Rahkonen Pirkko Lindström Pekka Maasilta Mervi Korhonen Sirkka Viiala puheenjohtaja varapuheenjohtaja jäsen jäsen jäsen, poistu klo jäsen jäsen varajäsen valtuuston puheenjohtaja valtuuston I varapuheenjohtaja valtuuston II varapuheenjohtaja kunnanjohtaja tekninen johtaja klo pöytäkirjanpitäjä perusturvajohtaja klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Juha Soikka ja Tarja-Riitta Koskinen. Allekirjoitukset Puheenjohtaja Hannu Hämylä Pöytäkirjanpitäjä Mervi Korhonen Pöytäkirja tarkastettu ja hyväksytty: Juupajoella Juha Soikka pöytäkirjantarkastaja Tarja-Riitta Koskinen pöytäkirjantarkastaja Pöytäkirja pidetään nähtävillä kunnanvirastossa klo

4 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ KUNNANHALLITUKSEN KOKOUSAIKA JA PAIKKA SEKÄ PÖYTÄKIRJAN PITÄMINEN NÄHTÄVILLÄ Juupajoen kunnan hallintosäännön 15 :n mukaan toimielin pitää kokouksensa päättämänään aikana ja paikassa. Kokous pidetään myös, milloin puheenjohtaja katsoo kokouksen tarpeelliseksi tai enemmistö toimielimen jäsenistä tekee puheenjohtajalle esityksen sen pitämisestä. Kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat (asialista) ja se on lähetettävä, mikäli mahdollista vähintään kolme päivää ennen kokousta kirjallisesti kokouksen osallistujille. Esityslista lähetetään mahdollisuuksien mukaan kokouskutsun yhteydessä. Kokouskutsu lähetetään toimielimen päättämällä tavalla jäsenille ja muille, joilla on oikeus tai velvollisuus osallistua kokoukseen. Hallintosäännön 22 :ssä todetaan läsnäolo-oikeudesta ja puheoikeudesta eri toimielinten kokouksissa: Kunnan eri toimielinten kokouksissa on jäsenten lisäksi läsnäolo- ja puheoikeus: - kunnanhallituksen kokouksessa valtuuston puheenjohtajalla ja varapuheenjohtajilla - kunnanhallituksen kokouksessa teknisellä johtajalla - muun toimielimen kokouksessa kunnanhallituksen puheenjohtajalla ja kunnanjohtajalla - toimielimen valitsemalla sihteerillä. Muiden kuin edellä mainittujen henkilöiden läsnäolosta ja puheoikeudesta päättää asianomainen toimielin. Kunnanhallitus päättää kokoontua vuoden 2013 aikana varsinaisiin kokouksiinsa Juupajoen kunnanvirastolle tiistaina klo alustavan suunnitelman mukaan seuraavasti: Kunnanhallitus voi kokoontua tarpeen mukaan muulloinkin. Vuoden 2014 kokousaikataulu sovitaan ko. vuoden alussa.

5 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kunnanhallitus päättää, että - esityslista lähetetään kokouskutsuna luottamushenkilöille ja niille, joilla on oikeus olla kokouksessa läsnä vähintään kolme päivää ennen kokousta. Kiireellisissä tapauksissa kokouskutsu voidaan toimittaa puhelimitse tai sähköpostilla; - esityslista lähetetään myös kunnanhallituksen varajäsenille tiedoksi ja toimielimen varsinainen jäsen ilmoittaa esteestä suoraan varajäsenelleen. Edelleen kunnanhallitus päättää - antaa pöytäkirjan tarkastuksen kussakin kokouksessa vuorotteluperiaatetta noudattaen valittavan kahden jäsenen tehtäväksi; - pitää tarkastetut pöytäkirjat yleisesti nähtävillä Juupajoen kunnanvirastolla toisena kokouksen jälkeisenä päivänä virastoaikana; - ilmoittaa kokoustensa ajasta ja paikasta sekä pöytäkirjan nähtävänä pitämisestä sillä tavalla kuin kunnalliset ilmoitukset kunnassa julkaistaan sekä - ilmoittaa valmistelijoille, että kunnanhallituksen käsiteltäväksi tarkoitetut asiat on huolellisesti valmisteltuina toimitettava ajoissa siten, että ne ovat viimeistään 7 päivää ennen kokousta listan kokoajalla. Hyväksyttiin ehdotus yksimielisesti.

6 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ VUODEN 2013 TALOUSARVIO / KÄYTTÖSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN / TEKNISEN TOIMEN VASTUUALUE Valmistelija: tekninen johtaja Pekka Maasilta, puh Hallintosäännön 30 mukaan kunnan toiminnassa ja taloudessa noudatetaan talousarviota. Valtuusto hyväksyy talousarviossa toimielimille tulosaluekohtaiset ja hankekohtaiset toimintatavoitteet, määrärahat ja tuloarviot. Määräraha- ja tuloarvio esitetään talousarviossa bruttomääräisinä. Kunnanhallitus ja lautakunta hyväksyvät talousarvioon perustuvat käyttösuunnitelmat alaisensa toiminnan osalta. Vuoden 2013 alusta tekninen lautakunta lakkautettiin ja kunnanvaltuuston hyväksymässä hallintosäännössä lautakunnan tehtävät siirrettiin kunnanhallitukselle. Kunnanhallitus hyväksyy hallintosäännön mukaan teknisen toimen osalta talousarvioon perustuvan käyttösuunnitelman. Valtuusto hyväksyi vuoden 2013 talousarvion ja taloussuunnitelman vuosille kokouksessaan Tällöin teknisen lautakunnan alaiselle tulosalueelle bruttomenoiksi hyväksyttiin ja tuloiksi , jolloin nettomenoiksi jäi Menot sisältävät poistoja Liitteenä n:o 1 on teknisen toimen käyttösuunnitelma. Kunnanhallitus hyväksyy 2013 talousarvioon perustuvan teknisen toimen käyttösuunnitelman. Hyväksyttiin ehdotus yksimielisesti.

7 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ TYÖHJELMA VUODELLE 2013 Valmistelija: tekninen johtaja Pekka Maasilta, puh Hallintosäännön 6 :n mukaan kunnanhallitus päättää kunnallistekniikan ja talonrakentamisen työohjelmasta. Vuoden 2013 talousarvion investointiosassa on hankekohtainen investointiohjelma vuosille Tekninen toimi on laatinut hankekohtaisen työohjelman vuodelle 2013 hyväksytyn talousarvion investointiosan pohjalta seuraavasti: Kp / Hanke KS 2013 Tot Perusturva / investoinnit Vanhainkodin korjaukset ( Keittiön lattian korjaus, sähkötyöt, pesuhuone-saunaosaston lattiapinnoitus, IV-kanavien puhdistus E Vanhustentalo II peruskorjaus Rahoitusosuudet valtiolta Päiväkodin peruskorjaus Pintojen uusimista 9030 Sivistystoimi / investoinnit Jääkiekkokaukalon laidat Tekninen toimi / investoinnit Kaavateiden perusparannus Katuvalaistus, Kopsamo, Korkeakoski Kopsamon kevyen liikenteen väylä Siirtoviemäri ja Tähtiniemen puhdistamo Loppurahoitus Tähtiniemen jätevedenpuhdistamo Korkeakosken puhdistamon purkutyöt Investoinnit yhteensä Rakennuttaminen Rahoitusosuudet valtiolta Yhteensä Kunnanhallitus hyväksyy laaditun työohjelman Vanhainkodin korjausten, Vanhustentalo II peruskorjauksen, Kopsamon kevyen liikenteen väylän sekä siirtoviemärin ja Tähtiniemen puhdistamon osalta ja päättää, että työohjelma toimii investointien käyttösuunnitelmana.

8 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Koska on todennäköistä, että vanhainkodin korjausten ja Tähtiniemen puhdistamon loppurahoituksen sekä Korkeakosken puhdistamon purkutöiden osalta ei talousarvion määräraha tule riittämään, muiden kohteiden osalta työohjelmaan palataan myöhemmin keväällä viimeistään kuitenkin toukokuussa. Kunnanhallitus hyväksyi ehdotuksen siten muutettuna, että työohjelmaan hyväksyttiin myös päiväkodin peruskorjaus.

9 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ VANHAINKODIN KORJAUSTYÖT / TILANNEKATSAUS Valmistelija: tekninen johtaja Pekka Maasilta, puh Vanhainkodin keittiö peruskorjattiin edellisen kerran vuonna Vanhainkodin peruskorjauksessa uusittiin keittiötiloista vain ilmanvaihto. Koko keittiön osalta jouduttiin lattiarakenteet purkamaan kulumisen ja rakenteissa olevan kosteuden vuoksi. Korjauksessa uusitaan lattiapinnoitteen lisäksi sähkötyöt, vesijohdot ja viemärit, pintarakenteita, kalusteita ja suoritetaan ilmastoinnin puhdistaminen. Työ valmistuu helmi-maaliskuussa ja on työllistänyt 1 3 miestä. Työn suorittaa Juupajoen Rakennus- ja Pihatyö Oy. Lisäksi vanhainkodilla selvitetään sauna- ja pesutilojen lattiarakenteiden uusimista ja tutkitaan sisäilmaongelmien edellyttämiä toimenpiteitä. Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi vanhainkodin korjaustyön tilannekatsauksen. Hyväksyttiin ehdotus yksimielisesti.

10 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ VANHUSTENTALO II PERUSKORJAUS / TILANNEKATSAUS Valmistelija: tekninen johtaja Pekka Maasilta, puh Talousarviossa ja taloussuunnitelmassa 2012 on varattu vuosille yhteensä euroa Juupakodin läheisyydessä sijaitsevan vuokratalon (Vanhustentalo II) peruskorjaus- ja muutostöiden rahoittamiseen. Talousarviossa on tulona huomioitu ARA:n avustusta eur. Talousarvion rahoituslaskelmassa ei ole huomioitu hankkeeseen tarvittavaa korkotukilainaa euroa, josta hakemus on toimitettu ARA:lle. Hankkeen urakkatarjoukset (yht eur) on hyväksytty kunnanhallituksessa ja hanke on käynnistynyt. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) on tekemällään päätöksellä hyväksynyt kohteen perusparannussuunnitelmat ja kustannukset, perusparannuskustannukset yhteensä (sis. alv:n) eur (korkotuettavat ja avustettavat kustannukset alv 0 % eur. Hanke sisältää 16 kpl erityisasuntoja yht. 518,5 asm 2. Tilannekatsaus tekninen johtaja Pekka Maasilta: Hankkeen urakkasopimukset on allekirjoitettu Asunnot peruskorjataan inva mitoituksen mukaisesti. Peruskorjauksessa uusitaan mm. salaojitus, routaeristykset, vesikate, ikkunat, ulko-ovet, kaikki sisärakenteet, kaikki pinnoitteet ja kalusteet, viemärit, vesijohdot, lämpöjohdot ja patterit, ilmanvaihtoputket ja -koneet ja sähköjohdot. Taloihin rakennetaan uudet sisäänkäyntikatokset ja automaattinen sammutusjärjestelmä. Peruskorjaus tehdään kahdessa vaiheessa, ensin talot A ja B (10 asuntoa), valmistui joulukuussa ja talo C (6 asuntoa) valmistuu keväällä. Talo C:n rakennustyöt ovat edenneet aikataulun mukaisesti ja asunnot valmistuvat toukokuussa Koko hankkeen arvioidaan valmistuvan pihatöineen kesäkuussa Lisätöitä ovat aiheuttaneet mm. väliseinäanturoiden purkamattomat laudoitukset, jotka on jouduttu poistamaan, arvio lisätöistä tällä hetkellä n. 3 % ( eur). Oheisessa taulukossa on esitetty hankkeen kustannusarviot ja rahoitustilanne. Tämänhetkisen arvion mukaan koko hanke tulee maksamaan n euroa. Hankeen suunnittelun yhteydessä päädyttiin toteuttamaan saneeraus alustavaa suunnitelmaa perusteellisemmin (mm. lämpöputkisto ja ikkunat).

11 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ VANHUSTENTALO II PERUSKORJAUS Talousarvio Aran hyv. Kustannukset kust.arvio ta alv 0 v Menot ,79 (sis. v ,33) Rahoitusosuudet ,00 ta.2013 v arvio Menot ,00 Rahoitusosuudet ,00 Yhteensä v Menot ,00 Rahoitusosuudet ,00 Netto ,00 Hanke valmistuu lopullisesti kesäkuussa 2013 Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi Vanhustentalo II rakennushankkeen tilannekatsauksen kustannustietoineen. Hyväksyttiin ehdotus yksimielisesti.

12 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PAJUSENTIEN TURVALLISEKSI SAAMINEN Tapio Huppunen on kirjoittanut kirjeen kunnanhallitukselle, jossa hän kertoo Pajusentien tilanteesta seuraavaa: - tukkiralli on jatkunut Pajusentiellä eikä tilanteelle ole kahteen vuoteen tapahtunut mitään, paikallinen autoilija liikennöi tiellä liikaa - tekninen lautakunta on käsitellyt ko. asiaa ja , mutta päätökset eivät ole tyydyttäneet Tapio Huppusta, jolloin tekninen johtaja on neuvonut tekemään valituksen kunnanhallitukselle - tie on päällystetty, mutta päällyste on routinut siten, että tietä on vaikea aurata ja lakaista hiekasta - Huppunen toivoo, että kunnanhallitus tutustuisi tiehen paikan päällä, laittaisi tielle raskaan liikenteen ajokieltomerkit ja kunnostaisi tien. Teiden perusparantamisen investointimäärärahat on käytetty käyttösuunnitelman mukaisesti Ratakatu ja Poikkitien jalkakäytävä sekä Romulan alueen päällystykseen 2012 Lepolantien ja Tapulitien peruskorjaukseen ja leventämiseen Pajusentien osalta tie on rakennettava kokonaan uudestaan, kiinteistöiltä on lunastettava kaavanmukainen katualue n. 12 m, laadittava tie- ja rakentamissuunnitelma ja samalla on myös uusittava kunnallistekniikka tien rakentamisen yhteydessä. Kokonaiskustannukset ovat eikä tällaiseen investointiin ole ollut mahdollista ryhtyä. Hanke kevenisi huomattavasti jos rekkaliikenteelle asetettaisiin painorajoitus, mutta tekninen lautakunta ei pitänyt sitä mahdollisena, koska raskaan liikenteen on päästävä Pajusentien varressa oleville kiinteistöille ja metsätiloille. Kunnanhallitus keskustelee asiasta ja siirtää asian käsittelyn vuoden 2014 talousarvion käsittelyn yhteyteen. Muutettu päätösehdotus: Kunnanhallitus keskustelee asiasta ja toteaa, että kunnalla ei tässä taloudellisessa tilanteessa ole mahdollisuutta toteuttaa Pajusentien peruskorjausta. Kunnanhallitus hyväksyi muutetun päätösehdotuksen yksimielisesti.

13 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ JUUPAJOEN KUNNAN RISKIKARTOITUS JA VAKUUTUSTEN KILPAILUTTAMINEN Juupajoen kunnan vakuutukset ovat olleet useita vuosia samassa vakuutusyhtiössä eikä vakuutuksia ole kilpailutettu pitkään aikaan. Vakuutukset liittyvät laajemmin koko kunnan riskienhallintaan. Kesällä voimaan tulleet kuntalain uudet säännökset velvoittavat kunnat järjestämään kunnan sisäisen valvonnan, riskienhallinnan ja konsernivalvonnan sekä raportoimaan niiden tuloksellisuudesta. Riskienhallinnan tulee olla järjestelmällistä toimintaa ja kattaa olennaiset kunnan ja kuntakonsernin toimintaan ja talouteen liittyvät riskit. Kunnan vakuutuksia on tarkasteltu vuosittain nykyisen vakuutusyhtiön edustajan kanssa ja siten pyritty pitämään vakuutusturva ajan tasalla. Optimiriskit ky on toteuttanut Juupajoen kunnan vakuutusanalyysin. Sen perusteella voidaan todeta, että kunnan vakuutusmaksut ovat kohtuulliset ja korvattavien vahinkojen määrä on ollut hyvin vähäinen. Tammikuussa toteutettiin johtoryhmän ja Optimisriskit ky:n edustajan kanssa riskienkartoituspäivä, jossa käytiin läpi kunnan kaikki vastuualueet, päivitettiin kiinteistö-, yms. omaisuustiedot, tunnusluvut ja pohdittiin kunnan riskejä laajasti. Kartoituksen perusteella laaditaan luonnos kilpailuttamisasiakirjoiksi. Aikataulu: vko 8 tarjouspyyntöaineiston tarkastaminen RH ryhmällä vko 9 kilpailutuksen käynnistäminen (tarjouspyynnön lähettäminen), avoin menettely vko 13 tarjouspyynnöt palautuvat vko 15 vakuutussuunnitelma vko 15 tai vko 16 hallituksen päätöskokous. Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi kunnan riskien kartoitusmenettelyn ja vakuutusten kilpailuttamisen käynnistämisen. Hyväksyttiin ehdotus yksimielisesti.

14 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ KUNNANHALLITUKSEN KEHITTÄMISJAOSTON VAALI Hallintosäännön 7 :n mukaan kunnassa on kehittämisjaosto. Kunnanhallitus nimeää kehittämisjaostoon kolme jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet, joiden tulee olla kunnanhallituksen jäseniä tai varajäseniä. Kunnanhallitus nimeää kehittämisjaoston jäsenistä yhden puheenjohtajaksi. Jaoston esittelijänä toimii kunnanjohtaja. Kunnanhallituksen puheenjohtajistolla on läsnäolo- ja puheoikeus kehittämisjaoston kokouksissa. Kehittämisjaoston tehtävänä on 1. ohjata kuntastrategian, muiden strategioiden, suunnitelmien ja kehittämisohjelmien sekä -hankkeiden valmistelua 2. valmistella kuntastrategian ja taloussuunnittelun laadinnan pohjana olevia ennusteita 3. ohjata hallinnon kehittämistä 4. ohjata palvelutuotannon kehittämistä, palvelujen tuotantotapojen uudistamista ja palvelujen toimipisteverkon kehittämistä 5. valmistella talousarvion ja taloussuunnitelman laadintaa 6. ohjata maankäytön suunnittelua ja maapolitiikkaa 7. ohjata kunnan asuntopolitiikkaa 8. ohjata elinkeinopolitiikkaa sekä valmistella elinkeinopolitiikkaan liittyvät asiat 9. ohjata kuntamarkkinointia 10. ohjata kuntayhteistyötä ja valmistella kunnan edunvalvonta-asioita. Toimielimiä valittaessa on otettava huomioon tasa-arvolain vaatimukset. Sekä miehiä että naisia on oltava vähintään 40 prosenttia eli 3 jäsenen jaostossa vähintään 1. Tasa-arvovaatimus koskee erikseen varsinaisia jäseniä ja varajäseniä. Kunnanhallitus valitsee kunnanhallituksen kehittämisjaostoon kolme jäsentä ja kullekin jäsenelle henkilökohtaisen varajäsenen. Kunnanhallitus valitsee jäseniksi valituista kehittämisjaoston puheenjohtajan.

15 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Hyväksyttiin ehdotus yksimielisesti ja valittiin kehittämisjaostoon seuraavat jäsenet: Jäsen Juha Soikka Mirja Saarinen Tarja-Riitta Koskinen Henkilökohtainen varajäsen Esko Välttilä Martta Lepistö Johanna Kallenautio Kehittämisjaoston puheenjohtajaksi valittiin Mirja Saarinen.

16 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ KUNNANHALLITUKSEN EDUSTAJAT YHTEISTYÖTOIMIKUNNASSA Työnantajaa sitovasta yhteistoiminnasta ja yhteistoiminta menettelystä on säädetty laissa työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnassa kunnissa (449/2007). Lain tarkoitus on työnantajan ja henkilöstön välisen yhteistoiminnan edistäminen, henkilöstön vaikutusmahdollisuuksien turvaaminen sekä kunnallisen palvelutuotannon tuloksellisuuden ja henkilöstön työelämän laadun edistäminen. Yhteistoiminnan osapuolia ovat Juupajoen kunta työnantajana ja sen palveluksessa oleva henkilöstö. Jokaisessa kunnassa pitää olla yhteistoimintaelin. Sen toimikausi on neljä vuotta. Kunta-alan pääsopijajärjestö tai sen rekisteröity alayhdistys nimeää edustajan yhteistoiminta elimeen. Edustajan nimeäminen ratkaistaan jokaisessa pääsopijajärjestössä sisäisesti. Työsuojeluvaltuutettujen ja varavaltuutettujen vaali suoritetaan syksyllä 2013 ja nykyinen työsuojelutoimikunta jatkaa toimikautensa loppuun ( asti). Vuoden 2014 alusta perustettavan uuden työsuojelutoimikunnan valinnasta ja kokoonpanosta neuvotellaan järjestöjen kanssa ja tavoitteena olisi yhdistää työsuojelutoimikunnan ja yhteistyötoimikunnan toiminta. Kunnanhallitus nimeää yhteistyötoimikuntaan kaksi kunnanhallituksen edustajaa. Työnantajan edustajana yhteistyötoimikunnassa on myös kunnanjohtaja. Pääsopijajärjestöt (ja Tehy) nimeävät yhteistyötoimikuntaan kukin yhden edustajan. Hyväksyttiin ehdotus yksimielisesti ja nimettiin yhteistyötoimikuntaan kunnanhallituksen edustajiksi Anne Markkula ja Hannu Hämylä.

17 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA Kunnanhallitus on toimikausittain asettanut Kuntaliiton suosituksen mukaisesti rintamaveteraaniasiain neuvottelukunnan, johon kunnan edustajien lisäksi ovat Juupajoen sotaveteraanit nimenneet edustajansa huomioiden myös sotainvalidien ja naisjaostojen edustavuuden. Neuvottelukunnan sihteerinä on toiminut perusturvajohtaja. Asetetaan vuosiksi rintamaveteraaniasiain neuvottelukunta, johon kunnanhallitus nimeää 2 edustajaa. Lisäksi kunnanhallitus pyytää Juupajoen sotaveteraaneja nimeämään 3 edustajaa sekä Juupajoen sotainvalidit nimeävät 3 edustajaa. Perusturvajohtaja toimii neuvottelukunnan koollekutsujana ja sihteerinä. Hyväksyttiin ehdotus yksimielisesti, ja nimettiin kunnanhallituksen edustajiksi rintamaveteraaniasiain neuvottelukuntaan vuosiksi Yrjö Rintamäki ja Sirkka-Liisa Oikari.

18 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ YHTIÖKOKOUSEDUSTAJIEN NIMEÄMINEN JA TOIMIOHJE HALLITUKSEN JÄSENTEN VALINNASTA Kunnanhallitus nimeää toimikaudekseen kuntaomisteisiin osakeyhtiöihin yhtiökokousedustajan toimikaudekseen Yhtiökokousedustaja nimetään seuraaville yhtiöille: Koskitalot Oy, Juupajoen Lämpö Oy, As Oy Kopsamonlinna, Kiinteistö Oy Kirjakoski, Kiinteistö Oy Koskiportti ja Asuntohankintayhtiö Juupas Oy. Edelleen muihin osakeyhtiöihin, joissa kunnalla on huoneistoja, Asunto Oy Juupajoen Naapi ja Asunto Oy Kaukonhaka. Lisäksi kunnanhallitus antaa yhtiökokousedustajalle toimiohjeen kunnan edustajan/edustajien valinnasta yhtiöiden hallitukseen. Yhtiö Koskitalot Oy Juupajoen Lämpö Oy As Oy Kopsamonlinna Kiinteistö Oy Kirjakoski Kiinteistö Oy Koskiportti Asuntohankintayhtiö Juupas Oy Kunnanhallitus nimeää toimikaudekseen yhtiökokousedustajat. Lisäksi kunnanhallitus antaa yhtiökokousedustajalle toimiohjeen hallitusjäsenen nimeämisestä vuosille Hyväksyttiin ehdotus yksimielisesti ja nimettiin yhtiökokousedustajat seuraavasti Koskitalot Oy Juupajoen Lämpö Oy As Oy Kopsamonlinna Kiinteistö Oy Kirjakoski Kiinteistö Oy Koskiportti Asuntohankintayhtiö Juupas Oy Aarno Niemelä Hannu Hämylä Tarja-Riitta Koskinen Mirja Saarinen Juha Soikka Pirkko Lindström

19 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kunnanhallitus esittää hallitusjäseniksi seuraavia henkilöitä: Jäsen Varajäsen Koskitalot Oy Aarno Niemelä Heikki Sikiö Juupajoen Lämpö Oy Pekka Maasilta Pirkko Lindström As Oy Kopsamonlinna Tarja-Riitta Koskinen Heikki Sikiö Kiinteistö Oy Kirjakoski Mirja Saarinen Martta Lepistö Kiinteistö Oy Koskiportti Juha Soikka Aarno Niemelä Asuntohankintayhtiö Juupas Oy Pirkko Lindström Jani Jauhiainen As Oy Juupajoen Naapin ja Asunto Oy Kaukonhakan yhtiökokousedustajaksi valittiin Tarja-Riitta Koskinen.

20 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ JÄSENEN JA VARAJÄSENEN NIMEÄMINEN MERIKANTO-OPISTON JOHTOKUNTAAN Valtuusto hyväksyi sopimuksen musiikinopetuksen järjestämisestä Ylä- Pirkanmaan musiikkiopistossa ( alkaen Merikanto-opistossa). Merikanto-opisto on seutukunnallinen taideoppilaitos, jonka tehtävänä on antaa korkeatasoista ja monipuolista sävel- ja tanssitaiteen perusopetusta sekä järjestää konsertteja ja muuta musiikkikulttuurin kehittämiseen liittyvää toimintaa oppilaitoksen ja sen toimintaympäristön erityistarpeet ja mahdollisuudet huomioiden. Oppilaita on opiston toiminta-alueen kunnista seuraavasti: Virrat 210, Ähtäri 98, Ruovesi 108, Mänttä-Vilppula 229, Juupajoki 17 ja Orivesi 122. Sopimuksen mukaan Ylä-Pirkanmaan musiikkiopistossa on johtokunta, johon kuuluu 12 jäsentä ja heidän henkilökohtaiset varajäsenensä. Sopimuksen mukaan Juupajoen kunnanhallitus valitsee johtokuntaan yhden jäsenen ja 1 varajäsenen. Juupajoen jäsenenä toimi kaudella Lea Nurminen ja hänen varajäsenenään Pirjo Sahra. Kunnanhallitus nimeää kunnan edustajan Merikanto-opiston johtokuntaan ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen. Hyväksyttiin ehdotus yksimielisesti ja valittiin Merikanto-opiston johtokuntaan edustajaksi Lea Nurminen sekä hänelle henkilökohtaiseksi varajäseneksi Pirjo Sahra.

21 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ POMOOTTORIN KUNTANEUVOTTELUKUNNAN EDUSTAJAT 2013 Pomoottori ry on yksi Suomen 55:stä maaseudun kehittämisyhdistyksestä eli Leader -toimintaryhmästä. Pomoottorin toiminta-alueeseen kuuluvat Juupajoki, Kuhmalahti, Orivesi ja Pälkäne. Pomoottorin tehtävänä on auttaa maaseudun asukkaita, yhdistyksiä ja yrityksiä kehittämään aluettaan myöntämällä tukea erilaisille maaseudun kehittämishankkeille, joilla tähdätään oman asuin- ja toimintaympäristön viihtyisyyden ja elinvoimaisuuden lisäämiseen. Pomoottorin ja sen toimialueen kuntien yhteistyöfoorumina on POMO-ohjelman toteutuksen aikana ollut kuntaneuvottelukunta. Neuvottelukunta on koostunut toimialueen kuntia edustavista luottamushenkilöistä (kaksi/kunta) ja Pomoottorin edustajista (2). Juupajoen kunnan edustajina ovat olleet Jani Jauhiainen ja Aarno Niemelä vuosina Kunnanhallitus nimeää kaksi edustajaa Pomoottorin kuntaneuvottelukuntaan vuodeksi Hyväksyttiin ehdotus yksimielisesti ja nimettiin Pomoottorin kuntaneuvottelukuntaan edustajiksi Jani Jauhiainen ja Aarno Niemelä.

22 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ EDUSTAJAN VALINTA HYYTIÄLÄN METSÄASEMAN NEUVOTTELUKUNTAAN Juupajoella sijaitsevalla Helsingin yliopiston alaisella Hyytiälän metsäasemalla on neuvottelukunta. Neuvottelukunnan tarkoituksena on tehdä strategista suunnittelua ja kehittää metsäaseman toimintoja. Neuvottelukunta on myös yliopiston sisäinen yhteistyökanava metsätieteidenlaitoksen, fysiikanlaitoksen ja maatalousmetsätieteellisen tiedekunnan välillä. Neuvottelukunta kokoontuu 2-3 kertaa vuodessa. Neuvottelukuntaan kuuluu edustajat yliopiston eri laitoksista, metsäaseman johtaja, Hyytiälän henkilökunnan edustaja sekä Pirkanmaan liiton edustaja. Neuvottelukunnassa on ollut edustaja myös Juupajoen kunnasta. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Sirkka-Liisa Oikari oli kunnan edustajana vuoden 2012 loppuun. Kunnanhallitus nimeää Juupajoen kunnan edustajaksi neuvottelukuntaan kunnanjohtajan. Hyväksyttiin ehdotus yksimielisesti ja nimettiin Juupajoen kunnan edustajaksi Pirkko Lindström.

23 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ VANHUSNEUVOSTON NIMEÄMINEN TOIMIKAUDELLE Kunnallisella vanhusneuvostolla tarkoitetaan ikäihmisten, kunnan viranomaisten, vanhus- ja eläkeläisjärjestöjen sekä muiden ikäihmisten parissa toimivien yhteistyöelintä. Ikääntyneen väestön vaikutusmahdollisuuksien parantamiseksi vanhusneuvostot voivat tehdä esityksiä, aloitteita sekä antaa lausuntoja asioissa, joilla on merkitystä ikäihmisten elämän ja selviytymisen kannalta. Vanhusneuvostot osallistuvat esimerkiksi ikääntymispoliittisen strategian laatimiseen ja seuraavat strategian toteutumista kunnassa sekä ovat mukana kehittämishankkeissa. Vanhusneuvostot ovat tehneet aloitteita ja antaneet lausuntoja muun muassa sosiaali- ja terveyspalveluihin, asumiseen ja elinympäristöön sekä liikuntaan ja virkistystoimintaan liittyvissä kysymyksissä. Vanhusneuvoston asettaminen on kunnille vapaaehtoista. Kun vanhusneuvoston asemasta ei säädetä lainsäädännössä, organisointi on kunnan vapaasti harkittavissa. Juupajoen kunnanvaltuusto on päättänyt perustaa kuntaan vanhusneuvoston ja hyväksynyt tätä varten toimintasäännön. Toimintasääntö kuuluu seuraavasti: Vanhusneuvoston tehtävänä on edistää viranomaisten, vanhusten sekä eläkeläisja vanhustyöjärjestöjen yhteistoimintaa sekä edesauttaa ikäihmisten osallistumista ja vaikuttamista kunnalliseen päätöksentekoon. Vanhusneuvosto seuraa ikäihmisten näkökulmasta kunnan päätöksentekoa, erityisesti heille tarkoitettujen palvelujen tukitoimien ja muiden etuuksien järjestämiseksi, sekä niiden saatavuuden parantamiseksi. Vanhusneuvosto pyrkii myös edistämään ikäihmisten selviytymistä eri toiminnoissa, kuten asumisessa, sosiaali- ja terveyspalvelujen saamisessa sekä kulttuuri- ja vapaa-ajan toiminnoissa. Vanhusneuvosto vaikuttaa myös ympäristön suunnitteluun ja toteutukseen siten, että julkiset tilat soveltuvat myös ikäihmisten, vammaisten ja sairaiden tarpeisiin. Vanhusneuvosto tekee esityksiä ja aloitteita sekä antaa lausuntoja kunnan viranomaisille ikäihmisiä koskevissa kysymyksissä sekä hoitaa muut vanhusneuvoston toimialaan kuuluvat ja kunnanhallituksen/valtuuston määräämät tehtävät. Vanhusneuvosto kokoontuu vähintään kaksi kertaa vuodessa.

24 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Vanhusneuvostoon kuuluu puheenjohtaja ja 10 varsinaista jäsentä, sekä lisäksi kymmenen henkilökohtaista varajäsentä. Kuusi jäsentä valitaan kunnassa toimivista järjestöistä (2 kustakin järjestöstä), kolme jäsentä kunnan eri hallintokunnista, sekä yksi jäsen Juupajoen seurakunnasta. Sihteerinä toimii kunnan viranhaltija. Vanhusneuvoston toiminta kunnassa on hiipunut vuosien saatossa. Viimeksi neuvosto on nimetty vuosille Vanhusneuvoston kokoonpanoa on syytä tiivistää ja sen vuoksi kukin yhdistys ja muu taho nimeää yhden edustajan neuvostoon. Kunnanhallitus päättää, että kuntaan nimetään vanhusneuvosto toimintakaudelle Kunnanhallitus nimeää edustajansa ja varaedustajan vanhusneuvostoon. Lisäksi kunnanhallitus pyytää Juupajoen eläkkeensaajia, Juupajoen eläkeliittoa, Juupajoen seurakuntaa ja Juupajoen SPR:ää nimeämään edustajansa ja hänelle varajäsenen neuvostoon. Kunnanhallitus nimeää vanhusneuvoston koollekutsujaksi ja sihteeriksi vanhustyönjohtajan. Hyväksyttiin ehdotuksen mukaan yksimielisesti. Nimettiin vanhusneuvostoon kunnan edustajaksi Mirja Saarinen ja hänelle varaedustajaksi Martta Lepistö.

25 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PIRKANMAAN PELASTUSTOIMEN NEUVOTTELUKUNTA VUOSILLE Pirkanmaan pelastustoimen yhteistyösopimuksessa ja siihen liittyvässä johtosäännön 4 :ssä todetaan, että Pirkanmaan pelastustoimen neuvottelukuntaan kuuluu kymmenen (10) jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet. Neuvottelukunnan toimikausi on kaksi (2) vuotta. Neuvottelukuntaan valitaan Tampereelta kolme (3) jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet. Tampereen kaupunkiseudun kunnat: Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Vesilahti ja Ylöjärvi valitsevat yhteensä kolme (3) jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet. Muut kunnat: Akaa, Ikaalinen, Mänttä-Vilppula, Parkano, Sastamala, Valkeakoski, Virrat, Hämeenkyrö, Juupajoki, Kihniö, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi ja Urjala valitsevat yhteensä neljä (4) jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet. Tampereen kaupunginhallitus valitsee neuvottelukunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetun lain 4 a :n mukaan kuntien välisen yhteistoiminnan toimielimissä tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia, jollei erityisistä syistä muuta johdu. Nimeävien tahojen tulee mahdollisuuksien mukaan ehdottaa sekä naista että miestä jokaista jäsenpaikkaa kohden. Tampereen kaupunki pyytää Pirkanmaan kuntia tekemään esityksensä neuvottelukunnan jäsenistä ja varajäsenistä edellä mainitun johtosäännön mukaisesti tasa-arvovaatimus huomioiden mennessä osoitteella Pirkanmaan pelastuslaitos/pelastuspäällikkö Esko Kautto. Kunnanhallitus tekee esityksen Juupajoen kunnan edustajaksi Pirkanmaan pelastustoimen neuvottelukuntaan. Hyväksyttiin ehdotuksen mukaan yksimielisesti. Esitetään Juupajoen kunnan edustajaksi Pirkanmaan Pelastustoimen neuvottelukuntaan Pekka Maasiltaa ja varajäseneksi Pirkko Lindströmiä.

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Yhtymäkokous kokouskutsu 2/

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Yhtymäkokous kokouskutsu 2/ Yhtymäkokous kokouskutsu 2/2017 22.6.2017 Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän yhtymäkokous pidetään 22.6.2017 klo 12.00 alkaen, Tampereen kaupunkiseutu, kokoushuone Tammer, Kelloportinkatu 1 B. Tampereella

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 SISÄLLYSLUETTELO 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 3 3 VALTUUSTON PUHEENJOHTAJIEN VAALI TOIMIKAUDELLE 2015-2016... 4

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 VALTUUSTO 10.11.2014 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 VALTUUSTO 10.11.2014 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 SISÄLLYSLUETTELO 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 99 33 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 100 34 KIINTEISTÖVEROPROSENTIN MÄÄRÄÄMINEN VUODELLE 2015... 101

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 VALTUUSTO 1.2.2016 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 VALTUUSTO 1.2.2016 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 SISÄLLYSLUETTELO 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 3 3 SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖN JA VALTIOVARAINMINISTERIÖN LAUSUNTOPYYNTÖ

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 VALTUUSTO 3.2.2014 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 VALTUUSTO 3.2.2014 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 SISÄLLYSLUETTELO 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 3 3 JUUPAJOEN KUNNAN JA ORIVEDEN KAUPUNGIN TURVALLISUUSSUUNNITELMA...

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa 1/2010 1 Tekninen lautakunta Torstai 14.01.2010 klo 18.00-19.55 Kunnanvirasto I, valtuustosali Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen Sonja Buuri Riku

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1/ JUUPAJOEN KUNTA JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO

PÖYTÄKIRJA 1/ JUUPAJOEN KUNTA JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN VAALIN TOTEAMINEN... 3 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 4 3 TARKASTUSLAUTAKUNNAN ESITYSLISTAN TOIMITTAMINEN, PÖYTÄKIRJANPITÄJÄN VALINTA, PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali Kunnanvaltuusto 11.2.2019 1 Kokousaika Kokouspaikka Kutsutut 11.2.2019 klo 18.00- Kunnantalo, valtuustosali Puonti, Mervi Lisäksi 18 valtuutettua puheenjohtaja Muut osallistujat Hiitiö, Harri Haapala,

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 8

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 8 ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 8 Vanhusneuvosto 01.06.2017 AIKA 14:00-15:00 PAIKKA Palvelukeskus Mäntyrinne KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 6 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 10 7 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS

Lisätiedot

VUODEN 2009 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET

VUODEN 2009 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET VUODEN 2009 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET 1. TALOUTTA JA TOIMINTAA KOSKEVAT OHJEET JA SÄÄNNÖT Kaupungin taloudenhoitoa ja sen järjestämistä ohjaavat kuntalain 8. luku, kirjanpitolaki ja asetus, kirjanpitolautakunnan

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 SISÄLLYSLUETTELO 18 ARVIOINNIN KÄYTÄNNÖN SUORITTAMINEN... 28 19 TARKASTUSLAUTAKUNNAN TALOUSARVIO JA MENOJEN HYVÄKSYMINEN... 29 20 VIRANHALTIJOIDEN KUULEMINEN... 30 21

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 9.20 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 1 / 2019 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 No 28.10.2009 4/2009 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 28.10.2009 kello 14.00 14.55 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Varsinaiset

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 SISÄLLYSLUETTELO 19 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON SEUDULLISEN YHTEISTOIMINTA-ALUEEN PERUSTAMINEN / JÄSENEN VALINTA YHTEISLAUTAKUNTAAN... 36 20 SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN YHTEISTOIMINTA-ALUEEN

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 18 TEKNISEN TOIMEN KATSAUS 3 19 KUNNANJOHTAJAN KATSAUS 3 20 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo. (x) (-) (x) (x) (x) (-) (-) (x) (x)

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo. (x) (-) (x) (x) (x) (-) (-) (x) (x) KINNULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu Nro 4 5.7.2017 26 Kokousaika 5.7.2017 klo 19-20.25 Kokouspaikka Kunnanvirasto, neuvotteluhuone Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 58 19.02.2018 Ympäristölautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 58 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 164 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Tarkastuslautakunta

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Tarkastuslautakunta Auran kunta Pöytäkirja 3/2018 1 ( 10) Aika 11.09.2018, klo 08:41-14:43 Paikka Käsitellyt asiat Kunnanvirasto, valtuustosali 12 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjantarkastajat 14 Kunnan taloudellisen

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 63 19.02.2018 Tarkastuslautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 63 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 170 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

511 Edustajien nimeäminen Pirkanmaan pelastustoimen neuvottelukuntaan. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli

511 Edustajien nimeäminen Pirkanmaan pelastustoimen neuvottelukuntaan. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli Ote pöytäkirjasta 46/2017 1 (5) 511 Edustajien nimeäminen Pirkanmaan pelastustoimen neuvottelukuntaan TRE:3351/00.01.05/2017 Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli Valmistelijan yhteystiedot Päätösvalmistelusuunnittelija

Lisätiedot

Hämeenlinnan vanhusneuvosto

Hämeenlinnan vanhusneuvosto Hämeenlinnan vanhusneuvosto 1 n toiminta lakisääteistä Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaalija terveyspalveluista, 28.12.2012/980 http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2012/20120980

Lisätiedot

Ritva Lill-Smeds, jäsen

Ritva Lill-Smeds, jäsen Tarkastuslautakunta 2009-2012 18.05.2010 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 18.05.2010 klo 15.00 19.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto Yhteispalvelupisteen kokoustila Lapinjärvi Mats Antas, puheenjohtaja

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 15.11.2017 klo 13:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMISTOIMET

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ Yhtymäkokous pöytäkirja 1/2009 13.1.2009

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ Yhtymäkokous pöytäkirja 1/2009 13.1.2009 Aika: 13.1.2009 klo 9.00-9.30 Paikka: Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä, kokoushuone, Satakunnankatu 18 A, 2. krs. Osallistujat: Päätöksentekijät Kangasalan kunta Lempäälän kunta Nokian kaupunki Oriveden

Lisätiedot

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017 Kangasniemi Pöytäkirja 3/2018 1 (14) Aika 18.05.2018, klo 12:30-15:00 Paikka Kangasniemen kunnantalo, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston kokoushuone, Tervontie 4 (uusi kokoushuone)

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston kokoushuone, Tervontie 4 (uusi kokoushuone) ympäristölautakunta Tervontie 4, 72210 Tervo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston

Lisätiedot

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto Raision seudun koulutuskuntayhtymä Esityslista 30.8.2017 RAISION SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ YHTYMÄVALTUUSTO ESITYSLISTA 2/2017 YHTYMÄVALTUUSTON ESITYSLISTA 2/2017 Aika Keskiviikko 30.8.2017 klo 17.00 Paikka

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 26.4.2010 klo 9.00 14.15 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Nummela Ritva varajäsen Laukkanen

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Hyvinvointipalvelujen johtosääntö

Oulun kaupunki. Hyvinvointipalvelujen johtosääntö Oulun kaupunki Hyvinvointipalvelujen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 116 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 13 1.1.2013 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/2015 1 Kokousaika 12.1.2015 kello 18.00 18.06 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Halkivaha, Erkki Isotalo, Päivi Jokinen, Olli Juhala,

Lisätiedot

3.2 Vammaisneuvoston tehtävät

3.2 Vammaisneuvoston tehtävät 1 (5) Imatran kaupungin vanhusneuvoston ja Imatran, Ruokolahden ja Rautjärven vammaisneuvoston toimintasääntö 1. Toimintasääntö ja sen soveltaminen 2. Neuvostojen toiminnan tarkoitus Toimintasääntöä noudatetaan

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA ESITYSLISTA Tekninen lautakunta

PADASJOEN KUNTA ESITYSLISTA Tekninen lautakunta PADASJOEN KUNTA ESITYSLISTA 28.11.2018 KOKOUSAIKA Keskiviikko 28. marraskuuta 2018 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) MUUT SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 57 19.02.2018 Kaupunginhallituksen jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 57 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 162 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2015. Sivistyslautakunta 10.02.2015 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2015. Sivistyslautakunta 10.02.2015 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2015 Sivistyslautakunta 10.02.2015 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Tiistai 10.02.2015 klo 18.00 18.55 Kunnanviraston kokoushuone Pystykoski Tero

Lisätiedot

Osmo Pylkkö puheenjohtaja ja pöytäkirjanpitäjä. Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä

Osmo Pylkkö puheenjohtaja ja pöytäkirjanpitäjä. Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä Lemin kunta 1 Aika klo 16.00-16.30 Paikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanvirasto Pylkkö Osmo Huttunen Matti Pesari Markku puheenjohtaja varapuheenjohtaja varajäsen Muut saapuvilla olleet - Laillisuus

Lisätiedot

Palvelutuotannon lautakunnan vuoden 2017 talousarvion käyttösuunnitelma. Talousarvio 2017 ja vuosien taloussuunnitelma

Palvelutuotannon lautakunnan vuoden 2017 talousarvion käyttösuunnitelma. Talousarvio 2017 ja vuosien taloussuunnitelma Palvelutuotannon lautakunta 3 26.01.2017 Palvelutuotannon lautakunnan vuoden 2017 talousarvion käyttösuunnitelma 838/02.02.02/2016 Palvelutuotannon lautakunta 26.01.2017 3 Talousarvio 2017 ja vuosien 2018-2019

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 KATSAUS NEUVOSTON KULUNEESEEN

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 KATSAUS NEUVOSTON KULUNEESEEN ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Vanhusneuvosto 01.02.2017 AIKA 14:00-15:10 PAIKKA Palvelukeskus Mäntyrinne KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KATSAUS NEUVOSTON KULUNEESEEN 3 TOIMINTAKAUTEEN 2 KATSAUS KUNNAN

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina 4.3.2019 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2017 1 (5) 656 Työterveysliikelaitoksen johtokunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002989 T 00 00 02 Päätös päätti valita kahden vuoden toimikaudeksi

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 59 19.02.2018 Sivistyslautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 59 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 165 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

LAITILAN KAUPUNKI Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta 1/2009. Kokouspaikka Kaupungintalo, kokoushuone 232 Keskuskatu 30, LAITILA

LAITILAN KAUPUNKI Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta 1/2009. Kokouspaikka Kaupungintalo, kokoushuone 232 Keskuskatu 30, LAITILA Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta 1/2009 Kokousaika 4.2.2009 klo 18.30-19.30 Kokouspaikka Kaupungintalo, kokoushuone 232 Keskuskatu 30, LAITILA Läsnä Muut osallistujat Anneli Vuorio, puheenjohtaja

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2014 KOKOUSAIKA 06.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 6 7 1 8 2 9 10

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Pöytäkirja 3/2013

Tarkastuslautakunta Pöytäkirja 3/2013 Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2009-2012 Pöytäkirja 3/2013 Kokousaika: 15.5.2013 klo 13.00-14.50 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Risto Björn, puheenjohtaja Erkki Ojala, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 61 19.02.2018 Asukaslautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 61 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 168 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta (2017-2020) KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 18.10.2017 klo 14.00 - Paikka PHKS Karpalo-kabinetti KÄSITELTÄVÄT ASIAT 59 Kokouksen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2011. Perusturvalautakunta. 18.01.2011 klo 17.30 18.10

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2011. Perusturvalautakunta. 18.01.2011 klo 17.30 18.10 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet 18.01.2011 klo 17.30 18.10 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi

Lisätiedot

Kivijärven kunta Khall Liite nro 1. TALOUSARVIO 2018 TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET

Kivijärven kunta Khall Liite nro 1. TALOUSARVIO 2018 TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET TALOUSARVIO 2018 TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET 1 SISÄLLYS 1. TALOUTTA OHJAAVAT SÄÄNNÖKSET... 3 1.1. Kuntalaki... 3 1.2. Hallintosääntö ja konserniohjeet... 3 1.3. Täytäntöönpano-ohjeet... 3 2. TALOUSARVION NOUDATTAMINEN...

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 3/2016 Kokousaika: 17.5.2016 klo 13.00 16.10 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kansalaisopiston johtokunta Nro 1/

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kansalaisopiston johtokunta Nro 1/ KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 1/7.3.2012 Kokousaika 7.3.2012 klo 17.00 17.50 Kokouspaikka Kinnulan kunta, valtuustosali Jäsenet Saapuvilla olleet enet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x = läsnä - = poissa

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 3/2017 Kokousaika: 19.4.2017 klo 12.00 15.45 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Minna Yli-Kujala, varajäsen

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 25.1.2017 1 3 1 KOKOUKSEN AVAUS JA ALKUHARTAUS Kärsämäen seurakunnan kirkkovaltuuston työjärjestyksen mukaan kirkkovaltuuston kokouksen alussa pidetään alkuhartaus. Puheenjohtaja avaa kokouksen.

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 53 19.02.2018 Teknisen lautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 53 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 163 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Perusturvakeskus, Turuntie 639, Riihikoski

Perusturvakeskus, Turuntie 639, Riihikoski PÖYTYÄN KUNTA VANHUSNEUVOSTO 24.10.2017 1. Aika: 24.10.2017 klo 9.00 10.00 Paikka: Paikalla: Perusturvakeskus, Turuntie 639, 21870 Riihikoski Veikko Rantala, Auranmaan kansalliset seniorit Seppo Eskola,

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Torstai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 2 / 2019 ASIA LIITE 5 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 91 Kokousaika 16.9.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 Pöytäkirjantarkastajien valinta 52 Esityslistan

Lisätiedot

Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n omistajakunnat (jäljempänä sopijakunnat):

Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n omistajakunnat (jäljempänä sopijakunnat): Luonnos 16.03.2012 Yhteistoimintasopimus jätehuoltoviranomaisena toimimisesta 1. Sopimuksen osapuolet Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n omistajakunnat (jäljempänä

Lisätiedot

Juupajoen kunta PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ. Hyväksytty

Juupajoen kunta PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ. Hyväksytty Juupajoen kunta PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Hyväksytty 29.10.2012 Voimaantulo 1.1.2013 Sisällysluettelo: 1 Soveltamisala... 3 2 Kokouspalkkiot... 3 3 Samana päivänä pidetyt kokoukset... 4 4 Vuosipalkkiot...

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto. Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto. Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 10.5.2017 kello 18.15-18.35 KOKOUSPAIKKA Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B211 SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79 Pappilantie 11 D 1 97700 RANUA 4.12.2018 KIRKKONEUVOSTO Aika maanantai 3.12.2018 klo 18.00 Paikka Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone

Lisätiedot

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille.

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 5/2015 Kokousaika: 16.11.2015 klo 13.00 15.40 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/2018 1 Kokousaika 19.3.2018 kello 18.00 18.20 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Yhtymäkokous pöytäkirja 1/

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Yhtymäkokous pöytäkirja 1/ Aika: keskiviikko 11.2.2015 klo 11.55-12.10 Paikka: Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä, kokoushuone, Satakunnankatu 18 A, 2. krs. Osallistujat Päätöksentekijät Kangasalan kunta Lempäälän kunta Nokian

Lisätiedot

(KuntaL 73 ) Vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan:

(KuntaL 73 ) Vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan: Kunnanhallitus 179 06.06.2017 Valtuusto 63 14.06.2017 Toimielinten jäsenten vaali 2017-2021 KH 06.06.2017 179 Kuntalain 32 :n mukaan tulee valtuuston suorittaa kunnanhallituksen, tarkastuslautakunnan ja

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/2016 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 6 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 7 TILINPÄÄTÖKSEN 2015 ESITTELY 3 8 KUNNANHALLITUKSEN PUHEENJOHTAJAN KATSAUS 3 9 EDELLISEN KOKOUKSEN

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 60 19.02.2018 Kaupunginvaltuusto 27 12.03.2018 Perusturvalautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 60 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 4/2016 Kokousaika: 5.9.2016 klo 13.00 15.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 19.6.2017 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 38 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 39

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009 Sivistyslautakunta 27.01.2009 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 27.01.2009 klo 18.00 18.40 Kunnanviraston kokoushuone Hietala Ritva Mattila

Lisätiedot

Kirkkonummen vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen

Kirkkonummen vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen Perusturvalautakunta 9 0.03.07 Kunnanhallitus 00 0.03.07 Vanhusneuvosto 4 09.05.07 Kunnanhallitus 80 5.05.07 Kirkkonummen vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen.6.07 alkaen 786/00.0.0/06 Perusturvalautakunta

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 258 n vaalilautakunnan asettaminen ja jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002995 T 00 00 02 Päätös päätti asettaa toimikaudekseen kaupunginvaltuuston

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Yhtymäkokous kokouskutsu 2/

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Yhtymäkokous kokouskutsu 2/ Yhtymäkokous kokouskutsu 2/2017 22.6.2017 Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän yhtymäkokous pidetään 22.6.2017 klo 12.00 alkaen, Tampereen kaupunkiseutu, kokoushuone Tammer, Kelloportinkatu 1 B. Tampereella

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2008 1 Vanhusneuvosto 27.10.2008 AIKA 27.10.2008 klo 10:00-11:30 PAIKKA Tuulensuun palvelukeskus, Huvilakatu 32 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 30 KOKOUKSEN AVAUS 3 31 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Esityslista N:o 1 25.1.2019 Asialuettelo: 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 2 NIMENHUUTO JA ÄÄNIVALLAN TOTEAMINEN 3 3 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Liite nro 1

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNGIN. TOIMIELINTEN PALKKIOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto 10.12.2012 94

JÄRVENPÄÄN KAUPUNGIN. TOIMIELINTEN PALKKIOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto 10.12.2012 94 JÄRVENPÄÄN KAUPUNGIN TOIMIELINTEN PALKKIOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto 10.12.2012 94 1 Sisältö TOIMIELINTEN PALKKIOSÄÄNTÖ... 3 1 Soveltamisala... 3 1 LUKU PALKKIOT... 3 2 Kokouspalkkiot... 3 3 Samana päivänä

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo () () () () () () () () ()

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo () () () () () () () () () KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA Sivu Nro 4 5.7.2017 26 Kokousaika 5.7.2017 klo 19- Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x = läsnä

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 Kunnanhallitus 44 21.03.2016 Tarkastuslautakunta 36 02.06.2016 Valtuusto 15 20.06.2016 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 38/02.06.01/2016 Kunnanhallitus 21.03.2016 44 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 12 V 7.6.2017, Keskusvaalilautakunnan asettaminen ja jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002991 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 15. tammikuuta 2019 kello

Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 15. tammikuuta 2019 kello SAVONLINNAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSKUTSU Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 15. tammikuuta 2019 kello 18.00. Kokouksen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2010. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2010. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2010 Sivistyslautakunta 26.01.2010 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 26.01.2010 klo 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Räsänen Jesse

Lisätiedot

10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 11 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 12 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 13 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 14

Lisätiedot

Kunnallinen Asetuskokoelma

Kunnallinen Asetuskokoelma N:o 490/2012 Pietarsaaren kaupungin Kunnallinen Asetuskokoelma TALOUS JA TILINTARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä 16.12.1996 9 muutettu kaupunginvaltuuston kokouksessa 30.1.2001 12 muutettu kaupunginvaltuuston

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (5) 7 Kaupunginhallituksen johtamisen jaoston jäsenten valinta toimikaudeksi 2015 2016 HEL 2014-013179 T 00 00 02 Päätös päätti valita kaupunginhallituksen toimikaudeksi

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2017 1 (1) 190 Asianro 3131/00.00.01.00/2017 Jäsenten valinta ylikunnallisiin luottamustoimiin Yleistä Kuntalain (410/2015) 32 :n mukaan toimielinten jäsenet valitaan valtuuston

Lisätiedot

Eron myöntäminen perusturvalautakunnan jäsenyydestä ja perusturvalautakunnan täydennysvaali

Eron myöntäminen perusturvalautakunnan jäsenyydestä ja perusturvalautakunnan täydennysvaali Kaupunginhallitus 60 19.02.2018 Kaupunginvaltuusto 27 12.03.2018 Kaupunginhallitus 373 17.12.2018 Eron myöntäminen perusturvalautakunnan jäsenyydestä ja perusturvalautakunnan täydennysvaali 287/00.00.01/2017

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 1/2017 Kokousaika: 2.2.2017 klo 13.00 16.10 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 4/2014 Kokousaika: 18.8.2014 klo 13.00-15.45 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot