Espoon Akilles

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Espoon Akilles 28.3.2015. www.suunnistusliitto.fi"

Transkriptio

1 Espoon Akilles

2 Suunnistusseurojen jäsenmäärä 2014 Vuonna 2014 suunnistusseuroissa oli jäsentä ja seuroja 342 Laskutapa: 234 seuraa ilmoitti jäsenmääräksi henkilöä Keskiarvo näistä 126 Lopputulos saatiin kaavalla ,5 x (108 x 125,6) = Tähän laskukaavaan olen päätynyt, koska pääosa vastaamattomista on jäsenmäärältään pieniä seuroja. Joukossa on toki aina joku isompikin. Osalla seuroista jäsenmäärä on arvio toimintaan osallistuvista, koska yleisseurojen jaostot eivät yleensä pidä omaa rekisteriä. Erikoisseuroja on noin 110 ja jaostoja 230. Vastaavalla tavalla laskettuna jäsenmäärät aiempina vuosina: , seuroja , seuroja , seuroja , seuroja 375

3 Seurojen jäsenmäärän arvioitu jakautuminen 21-vuotiaat tai vanhemmat x 1,24 = noin (n. 68 %) Miehet x 1,24 = Naiset 7392 x 1,24 = noin vuotiaat tai nuoremmat x 1,24 = noin (n. 32 %) Pojat 4647 x 1,24 = noin 5800 Tytöt 4510 x 1,24 = noin 5600 Yhteismäärissä on arvioitu puuttuvien vastausten osuudeksi 24 % tasaisesti kaikissa ryhmissä. Miehet ja pojat noin 59 % Naiset ja tytöt noin 41 %

4 Lasten ja nuorten ohjaus- ja valmennustoiminta Alle 20-vuotiaita mukana seurojen toiminnassa noin Kyselyssä ilmoitettu lasta ja nuorta, mutta osa ilmoittanut myös koululaistapahtumia, jotka poistettu laskelmasta. Puuttuvat seurat huomioitiin kertoimella 1,24. Seuroissa toimivat ohjaajat ja valmentajat, noin 1900 henkilöä eli keskimäärin 10 ohjaajaa tai valmentajaa / seura Lasten tai nuorten suunnistuskoulu-, harjoitus- ja valmennustoimintaa järjesti noin 210 seuraa Nuoriso- ja valmennustoimintaa toteutettiin laajemmin ja suppeammin..

5 Ympäristöasioiden vastaukset Suurimmalla osalla seuroista ei ole merkittäviä maastonkäyttöongelmia. Tyypillistä on jonkun maanomistajan kielto, joka ei kuitenkaan aiheuta suurempaa haittaa. Seurojen kommenteista poimittua: Peltojen käyttöön kilpailukeskusalueena tai pysäköintiin on joillakin seuroille ollut vaikea saada lupia ja maksut ovat olleet jopa este. HS: Iltarastit, Firmaliiga ja yrityksille järjestetyissä tapahtumissa aina maksetaan tuntimaksu maanomistajalle. Helsingin kaupungin kustannukset ovat suuremmat, kun kyseessä on Firmaliiga tai firmoille järjestetty tapahtuma. MH:n mailla järjestettävien tapahtumien kaikki rastipisteet hyväksytetään ennen tapahtumia. Seuramme järjesti Tunturisuunnistuksen Muoniossa Pallaksen alueella ja siellä Metsähallitus rajoitti joillekin alueille rastien laiton. Kyseessähän on kansallispuiston alue. Yksi maanomistaja on kieltänyt maidensa käytön suunnistustapahtumissamme johtuen henkilökohtaisista riidoista entisen puheenjohtajamme kanssa. Luvan antanut maanomistaja siirsi rastia kesken kansallisen kisan. Asiasta ilmoitettu Suunnistusliitolle kilpailun jälkeen viime heinäkuussa. Maanomistaja ei anna lupia protestiksi sille, että ei ole saanut kunnalta toivomiaan rakennuslupia ja että kunta on pakkolunastanut hänen maitaan. Yhdessä kuntosuunnistustapahtumassa sattui että reitti kulki hyvin läheltä yksityistaloa (ei maanomistaja), ja asianomistajan mukaan suunnistajat oikaisivat hänen pihansa kautta. Yksi suunnistaja väitti irrallaan olleen koiran purreen, ja teki asiasta rikosilmoituksen ja vaati vahingonkorvausta. Seura maksoi korvauksen lajin ja seuran maineen vuoksi.

6 Ympäristöasioiden vastaukset, jatkoa Seura järjesti SM-pitkä R1:n kilpailut Muuratsalon saaressa. Alueella sijaitsevien yksityisten ja valtion suojelualueiden käyttöön saatiin luvat Keski-Suomen ELY-keskukselta ja Metsähallitukselta. Pienehköjä yksityisiä suojelualueita on Päijänteen rantamilla melko runsaasti. Niiden rauhoitussäännöksiin on usein kirjattu suunnistus- ja maastotapahtumien ja harjoitusten järjestämiskielto (mikä on pahasti ristiriidassa jokamiehenoikeuksien periaatteiden kanssa). Nämä ovat suunnistustoiminnan kannalta melko ongelmallisia, koska rauhoitussäännökset ovat usein melko hankalasti löydettävissä, joskus myös alueiden rajaukset. Käytännössä ne täytyy pyytää erikseen asianomaisesta ELY-keskuksesta. Otettaessa uusia alueita suunnistuskäyttöön mm. pullautinkarttojen avustuksella riski alueiden rauhoitussäännösten tahattomaan rikkomiseen kasvaa. Suunnistusliitto voisi ehkä noteerata ongelman ja vaikka ohjeistaa asiassa. Kartoitimme vv Pälkäneellä hienon ns. Kalliosjärven maaston. Ehdimme pitää kartan molemmissa osissa yhdet kilpailut. Huhtikuussa 2014 Pirkanmaan ELY-keskus kielsi suunnistuksen tällä alueella ml. suunnistuksen harjoittelun (!). Syynä alueen keskelle päätetty luonnonsuojelualue. Hirvenmetsästys alueella on edelleen sallittu (!). Maanomistaja sai erittäin huomattavan korvauksen tästä kaikesta veronmaksajien kustantamana. Päätöksen merkitystä hiukan ihmeltiin myös, koska tieto siitä tuli sattumalta, kun joku suunnistaja kävi Pälkäneen kunnantoimistossa. ELY-keskuksen verkkosivujen perusteella tällaisia päätöksiä on tulossa runsaasti lisää. Rahoitusta ns. Metso-ohjelmaan on eduskuntamme reippaasti myöntänyt. Yleisiä havaintoja: Yksityisteiden käytöstä perittiin maksua vaihtelevin perustein.

7 Seurojen palkatut työntekijät Osa-aikainen seuratyöntekijä 23 seuralla Työaika 2 viikkoa koko vuosi Osa työntekijöistä yhteisiä yleisseuran muiden jaostojen kanssa Palkkaukseen saatiin monenlaisia tukia (kunta, pankki, EMO ry, oppisopimus, työllistämistuki, Leader-hankeraha, seuran oma rahoitus) Karttojen päivitystä, lasten ohjausta, toimistotöitä, kuntosaliohjausta, valmennus, kuntorastit, Fin5-pääsihteeri ym. Kokoaikainen työntekijä Ikaalisten Nouseva-Voima, Koo-Vee, Kiimingin Urheilijat, Lahden Suunnistajat-37, Turun Suunnistajat, IF Sibbo-Vargarna, Kouvolan Suunnistajat, KRV ry, Louna-Jukola (10 henkilöä) Kiiminkin työntekijät koko yleisseuran työntekijöitä LS -37:n toimistolla kaksi henkilöä kerrallaan vuoden jaksoissa. Työllistämishanke, joka on jatkunut jo useita vuosia. TuS, Koovee, SV ja KS OKM:n palkkatuki IkNV työllistämistuella toiminnanjohtaja / valmennuspäällikkö Jukolan pääsihteeri (TuS ja PR) Kainuun Rastiviikon pääsihteeri

8 Harrastesuunnistus Kuntosuunnistustapahtumia noin 3850 Kuntosuunnistussuorituksia noin Tapahtumia järjestäviä seuroja 252 (laskua hieman mm. KS kattaa nyt entiset neljä seuraa) Aikuisten suunnistuskouluja ja kursseja järjesti 60 seuraa Jukola-kouluja järjesti seitsemän (7) seuraa Yhteensä noin 90 eri kurssia Ohjausta annettiin kursseilla noin 1200 henkilölle Naisia noin 75 % Jukola-kouluissa noin 80 henkilöä HS suurin aikuisten kouluttaja, 188 eri henkilöä Ohjausta kuntosuunnistuspaikoilla järjesti noin 70 seuraa, joilla ei ollut suunnistuskursseja Muut harrastesuunnistustapahtumat n (seuran omat tilaisuudet, yritykset ym.) ja näissä noin suoritusta.

9 Kuntosuunnistajan vakuutus 2015 Vakuutuksen hinta vuonna 2015 tulee olemaan 15 Seuran osuus summasta kasvaa 3 :n Viisi tai useampi seuran tunnuksella myyty vakuutus oikeuttaa jatkossa seuraosuuden tilitykseen eli pienin tilityssumma noin 20 30, riippuen myytyjen vakuutusten kokonaismäärästä Tunnuksettomina ostettujen vakuutusten seuraosuus jakautuu jatkossakin tunnuksellisten suhteessa Myynti vuodelle 2015 alkaa verkkokaupassa tammikuun alussa Vuonna 2014 myytiin 406 vakuutusta, kasvua edelliseen vuoteen oli noin 100 Vakuutusta mainostetaan ensi kaudella myös Mapperin kautta tilattujen kuntosuunnistuskarttojen kääntöpuolella, alkukauden kartoissa. Seuroille ei tule tästä kuluja.

10 Uudistettu kuntosuunnistuskalenteri, kunto.suunnistus.fi Uusi kuntosuunnistuskalenteri on otettu käyttöön helmikuussa Kalenteria varten tulee seuroille uudet käyttäjätunnukset jollei seurallasi jo ole, tilaa tunnukset Suunnistusliitosta täyttämällä tilauslomake https://www.webropolsurveys.com/s/e39bf2c c8.par Kalenterin toiminnot ja tietojen lataaminen säilyvät entisen tyyppisinä, mutta nykyinen toteutus on jopa helpompi kuin vanha Lähde liikkeelle ohjeesta Uutta kalenteri voi käyttää jatkossa sujuvasti myös tavanomaisilla älypuhelimella eli näkymä skaalautuu automaattisesti Vältä lataamasta samaa tiedostoa useampaan kertaan! Lataamisen jälkeen vaihda sivua ja tarkasta onnistuiko lataaminen.

11 Mapperi-karttapalvelu Suunnistusliiton yhteistyökumppani Grano tarjoaa seuroille uuden suunnistuskarttojen tulostuspalvelun, Mapperin. Seura voi tilata verkkopalvelu Mapperin kautta tapahtumien karttatulosteet edulliseen hintaan, toimitettuna seuran tai tilaajan ilmoittamaan osoitteeseen. Kartan hinta riippuu tilattavista määristä. Tarkan hinnan saat kirjautumalla palveluun Granon toimipisteitä löytyy 12 paikkakunnalta; Espoo, Helsinki, Hämeenlinna, Joensuu, Jyväskylä, Kotka, Kouvola, Kuopio, Lappeenranta, Mikkeli, Tampere, Varkaus. Tilatut kartat voi noutaa myös toimipisteistä ja säästää postikulut. - 25% kymmenelle ensimmäiselle Mapperia 2015 käyttämään sitoutuneelle seuralle kampanjakoodi (yhteys avauskampanja) Uutiskirje + uutinen sivuilla

12 Mitkä asiat vaikuttavat onnistuneeseen nuorten seuratoimintaan 1. Toiminnan tavoite 2. Toimintaa pyörittävät ohjaajat ja valmentajat 3. Verkostoituminen ja yhteistyö 4. Toiminnan suunnittelu 5. Harjoitusten laadun kehittäminen 6. Kouluttautuminen ja ideoiden haku kohtaamisista 7. Ilmapiiri seurassa. Kuulumisen tunne.

13 Seuran kehitystyön polkuja. Ensimmäinen askel seurassa on aktiivinen ja innostava toiminta. Seuraava kehittämisen askel on toiminnan laatu. Toiminta on hyvä rakentaa innostavaksi myös seuratoimijoiden näkökulmasta. Seuran kehityssuunnitelma: Askelmat, mitä ensin, mitä sitten. Kouluttautuminen, verkostoituminen. Lajiliiton tukitoimien hyödyntäminen: Koulutukset, tapaamiset, sinettiseuratoiminta, hankkeet jne. Lisää toimijoita seuraan: Vanhemmat mukaan myös seuran toimintaan. Muita ratkaisuja: Verkostoituminen muiden seurojen tai eri lajien kanssa. Osaajien palkkaaminen

14 Suunnistaja tablettina Suunnistus on tässäkin lajien edelläkävijä Toimii sekä Applen että Androidin laitteilla Nyt mahdollista ostaa Suunnistaja-lehti myös irtonumerona, hinta 3,99. Myös vuositilauksena Applella. Paljon uutta sisältöä ja lisäominaisuuksia videoita, animaatioita, kuvasarjoja Tulossa: mahdollisuus liittää printtilehden tilaukseen latauskoodilla ilmainen tutustumisnumero

15 Rastitreffit => treenikarkelot Tavoitteena aikaisempaa huomattavasti suurempi osanotto Tallinna pe su Seuraihmisille, tavallisille suunnistajia, maajoukkueet Tavallisen suunnistajan sprinttileiri, tavoitteena valmistautuminen esim WMOC 2016 Viro. Lukuisia harjoituksia + palautteita

16 Suunnistussäätiö & Huippusuunnistusrahasto Säätiö tukee n vuosittain stipendein Huippusuunnistusrahasto: tukea nuorille, tuleville huipuille Varainkeruun kohderyhmänä suunnistuksen ystävät & seurat Pilotti: Huippusuunnistuksen iltarastit, syksyllä seuraa, seuran nuoret huiput mukaan, tuotto rahastolle, tulevaisuuden rakentaminen!

17 Muuta ajankohtaista Nuori Suunta -kortit Nuorten Trimtex ryhmä mittakaava 1:7 500 vapaa lähtöaikakokeilu Strategia 2016-

SEURAKÄSIKIRJA KAJAANIN SUUNNISTAJAT RY

SEURAKÄSIKIRJA KAJAANIN SUUNNISTAJAT RY SEURAKÄSIKIRJA KAJAANIN SUUNNISTAJAT RY Päivitetty 21.12.2014 Sisällysluettelo 2. KASU VISIO... 3 3. KASU EETTISET LINJAUKSET... 3 4. KASU SEURATOIMINNAN TAVOITTEET... 3 5. KASU KÄYTÄNNÖN TOIMINTAPERIAATTEET...

Lisätiedot

SELVITYS GOLFSEUROJEN NUORISOTOIMINNASTA 2013. Raportti Huhtikuu 2014 KIHU & Suomen Golfliitto Jari Lämsä & Antti Rimpiläinen

SELVITYS GOLFSEUROJEN NUORISOTOIMINNASTA 2013. Raportti Huhtikuu 2014 KIHU & Suomen Golfliitto Jari Lämsä & Antti Rimpiläinen SELVITYS GOLFSEUROJEN NUORISOTOIMINNASTA 2013 Raportti Huhtikuu 2014 KIHU & Suomen Golfliitto Jari Lämsä & Antti Rimpiläinen Kaikkien kyselyyn vastanneiden seurojen kesken arvottiin huikea pääpalkinto;

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2012. Suomen Suunnistusliitto ry VUOSIKERTOMUS 2012 1 (49) 22.03.2013

VUOSIKERTOMUS 2012. Suomen Suunnistusliitto ry VUOSIKERTOMUS 2012 1 (49) 22.03.2013 Suomen Suunnistusliitto ry VUOSIKERTOMUS 2012 1 (49) VUOSIKERTOMUS 2012 Suomen Suunnistusliitto ry VUOSIKERTOMUS 2012 2 (49) 1. TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS VUOTEEN 2012 Suunnistuksen MM-kilpailut kilpailtiin

Lisätiedot

NYT ON AIKA NOSTAA KUNTO KOHDILLEEN.

NYT ON AIKA NOSTAA KUNTO KOHDILLEEN. NYT ON AIKA NOSTAA KUNTO KOHDILLEEN. Tutustu toimialakohtaisiin CADS Planner -suunnitteluohjelmistoihin ja huomaa niiden tuoma tehokkuus. Kymdata Oy Heikinkatu 7, 48100 Kotka p. 05 227 5100 www.cads.fi

Lisätiedot

Kati Lehtonen Seurahankkeiden paikallistuki Arviointiraportti toimintakaudelta 2005-2006

Kati Lehtonen Seurahankkeiden paikallistuki Arviointiraportti toimintakaudelta 2005-2006 Kati Lehtonen Seurahankkeiden paikallistuki Arviointiraportti toimintakaudelta 2005-2006 Liikunnan ja kansanterveyden julkaisuja 199 Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKES Lasten ja nuorten

Lisätiedot

SELVITYS GOLFSEUROJEN NUORISOTOIMINNASTA 2011

SELVITYS GOLFSEUROJEN NUORISOTOIMINNASTA 2011 SELVITYS GOLFSEUROJEN NUORISOTOIMINNASTA 211 Raportti Toukokuu 212 Suomen Golfliitto Antti Rimpiläinen Kaikkien kyselyyn vastanneiden seurojen kesken arvottiin huikea pääpalkinto; Kyselyyn vastanneiden

Lisätiedot

Järjestä kuntosuunnistus

Järjestä kuntosuunnistus Järjestä kuntosuunnistus Suomen Suunnistusliitto JÄRJESTÄ KUNTOSUUNNISTUS Julkaisija: Suomen Suunnistusliitto ry, 11/2008 Tekstit: Heikki Liimatainen Kuvat: SSL Taitto: Paula Lehtomäki Paino: EuraPrint

Lisätiedot

1/2015. Kymin Suunnistajien jäsenlehti 3.4.2015

1/2015. Kymin Suunnistajien jäsenlehti 3.4.2015 1/2015 Kymin Suunnistajien jäsenlehti 3.4.2015 Coor Service Management on Pohjoismaiden johtava kokonaispalvelujen toimittaja. Meiltä saa kaikki tarvittavat tukipalvelut, joita yksityisen tai julkisen

Lisätiedot

SELVITYSTYÖ ALUETOIMINNASTA:

SELVITYSTYÖ ALUETOIMINNASTA: SELVITYSTYÖ ALUETOIMINNASTA: Kysely lajiliitoille touko-kesäkuussa 2013 1 Saate ja kysymykset 21.5.2013 UUSI: KYSELY LAJILIITOILLE Hyvä lajiliittojohtaja, VALO ry:n hallitus on päättänyt käynnistää yhdessä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2012 Talousarvio 2012. Suomen Kendoseurojen Keskusliitto ry

Toimintasuunnitelma 2012 Talousarvio 2012. Suomen Kendoseurojen Keskusliitto ry Toimintasuunnitelma 2012 Talousarvio 2012 Suomen Kendoseurojen Keskusliitto ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 Yleistä...3 Hallinto...4 Tiedotuskanavat...4 Sähköpostilista...4 Suomen_kendoliitto@yahoogroups.com...4

Lisätiedot

KyS kasvaa ja kehittyy

KyS kasvaa ja kehittyy Puheenjohtajan palsta 1/2011 3 KyS kasvaa ja kehittyy Tekstit Jyrki Metsola Kaisa Snell Hannu Währn Sanna Villikka Marja Streng Mika Kilpinen Kuvat Jyrki Metsola Toimitus, ulkoasu ja taitto Mika Kilpinen,

Lisätiedot

11-15-vuotiaiden valmennuksen kehittäminen seurassa

11-15-vuotiaiden valmennuksen kehittäminen seurassa 11-15-vuotiaiden valmennuksen kehittäminen seurassa Suunnistusvalmennusseminaari Vierumäki 8.2.2013 Katri Lilja Nuorisotoiminnan kehityspäällikkö Suomen Suunnistusliitto Esityksen taustaa, esityksen näkökulma:

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2011 Talousarvio 2011

Toimintasuunnitelma 2011 Talousarvio 2011 Suomen Kendoseurojen Keskusliitto ry. Toimintasuunnitelma 2011 Talousarvio 2011 2010 Hallitus SISÄLTÖ Yleistä...3 Hallinto...4 Tiedotuskanavat...4 Sähköpostilista Suomen_kendoliitto@yahoogroups.com...4

Lisätiedot

Rannikkorastit Nuoren suunnistajan ABC Geokätkentä Iberiaa ihmettelemässä 1/2012. Kymin Suunnistajien jäsenlehti 4.4.2012

Rannikkorastit Nuoren suunnistajan ABC Geokätkentä Iberiaa ihmettelemässä 1/2012. Kymin Suunnistajien jäsenlehti 4.4.2012 1/2012 Kymin Suunnistajien jäsenlehti 4.4.2012 Rannikkorastit Nuoren suunnistajan ABC Geokätkentä Iberiaa ihmettelemässä POM ja AOM, raportit kisapaikoilta NYT ON AIKA NOSTAA KUNTO KOHDILLEEN. Tutustu

Lisätiedot

TOIMINTA-AJATUS. nuorison kasvattaminen tavoitteelliseen ja elämykselliseen vapaa-ajan viettoon

TOIMINTA-AJATUS. nuorison kasvattaminen tavoitteelliseen ja elämykselliseen vapaa-ajan viettoon TOIMINTA-AJATUS Suunnistukseen ja hiihtoon keskittyvänä urheiluseurana Rasti-Lukko tuottaa Rauman seudulla monipuolisia ja laadukkaita harrastusmahdollisuuksia sekä kuntoliikkujille että kilpaurheilijoille.

Lisätiedot

STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA 2013

STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Kajaanin Suunnistajat ry STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA 2013 HYVÄKSYTTY SYYSKOKOUKSESSA 28.10.2012 1. KASUN STRATEGISET TAVOITTEET JA TOIMINNAN LINJAUKSET 2013-2017 Seuran tarkoituksena on edistää liikunta-

Lisätiedot

MITÄ KAINUULAISILLE URHEILUSEUROILLE KUULUU? SEURATUTKIMUS 2009

MITÄ KAINUULAISILLE URHEILUSEUROILLE KUULUU? SEURATUTKIMUS 2009 MITÄ KAINUULAISILLE URHEILUSEUROILLE KUULUU? SEURATUTKIMUS 2009 Kokonaisvastaajamäärä kyselyssä oli 47. Osa vastaajista ei ole vastannut kaikkiin kysymyksiin. Raportti kyselystä jakautuu vastaajien taustatietoihin,

Lisätiedot

KTK LAPUAN KULJETUS OY Puh. 050-5556705. www.virkia.org HIEKAT, SORAT JA MURSKEET. RASTI-SIMPSIÖ Leiri- ja harjoituskeskus.

KTK LAPUAN KULJETUS OY Puh. 050-5556705. www.virkia.org HIEKAT, SORAT JA MURSKEET. RASTI-SIMPSIÖ Leiri- ja harjoituskeskus. Toukokuu 2015 Haastattelussa Sara Peltonen... 2 Virkiästä tuli suunnistuksen sinettiseura... 2 Sinetti seuratoiminnan laatumerkki... 3 Team Hige nuorta energiaa... 3 Suunnistusperhe Nivuskoski... 4 POP-Iltarastit

Lisätiedot

Jukolan viesti liikunnan vapaaehtoistoiminnan voimannäytteenä

Jukolan viesti liikunnan vapaaehtoistoiminnan voimannäytteenä Jukolan viesti liikunnan vapaaehtoistoiminnan voimannäytteenä Tero Viljanen Jukolan viesti on yhdessä Venlojen viestin kanssa maailman suurin suunnistusviestitapahtuma, joka kerää yhteen 13000 15000 kilpailijaa

Lisätiedot

11 15-vuotiaiden harjoittelun edistäminen seurassa

11 15-vuotiaiden harjoittelun edistäminen seurassa 11 15-vuotiaiden harjoittelun edistäminen seurassa Suunnistusliiton kehityshanke yhteistyössä seurojen kanssa Hankeraportti 13.9.2012 Katri Lilja Hankkeen tavoitteet Kehittää ja vahvistaa tavoitteellisen

Lisätiedot

Rannikkorastit 2009 1/2009. - aikuisten suunnistuskoulu - Firmaliiga - lisää ratavaihtoehtoja - reittihärveli - ym. ym.

Rannikkorastit 2009 1/2009. - aikuisten suunnistuskoulu - Firmaliiga - lisää ratavaihtoehtoja - reittihärveli - ym. ym. 1/2009 Kymin Suunnistajien jäsenlehti 17.4.2009 Rannikkorastit 2009 - aikuisten suunnistuskoulu - Firmaliiga - lisää ratavaihtoehtoja - reittihärveli - ym. ym. 2 Puheenjohtajan palsta 1/2009 KyS:n tavoitteet

Lisätiedot

Iltarasteilla saavutettiin uusi kävijäennätys

Iltarasteilla saavutettiin uusi kävijäennätys Jämsä- Jukolassa oli tunnelmaa Sivut 6-8 Suunnistuskoulussa oli todella paljon osallistujia kesän aikana. Sivut 4-5 Iltarasteilla saavutettiin uusi kävijäennätys EPILÄN ESAN JÄSENLEHTI 2/2013 Sivu 12 2

Lisätiedot

Rastihaukkojen Hippo suunnistuskoulu 2014. Suunnistuskoulun ohjelmassa. Rastihaukat ry / nuoriso / 2014

Rastihaukkojen Hippo suunnistuskoulu 2014. Suunnistuskoulun ohjelmassa. Rastihaukat ry / nuoriso / 2014 Rastihaukkojen Hippo suunnistuskoulu 2014 Lasten omia harjoituksia järjestetään periodinomaisesti keväällä ja syksyllä. Tapahtumia on noin kerran viikossa. Omissa harjoituksissa opetellaan metsässä kulkemisen

Lisätiedot

Seurahankkeiden paikallistuki Arviointiraportti toimintakaudelta 2006-2007

Seurahankkeiden paikallistuki Arviointiraportti toimintakaudelta 2006-2007 Seurahankkeiden paikallistuki Arviointiraportti toimintakaudelta 2006-2007 Jarkko Kandelin ja Matti Hakamäki Liikunnan ja kansanterveyden julkaisuja 213 Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKES

Lisätiedot

Seura toimintaympäristönä

Seura toimintaympäristönä SUOMEN KORIPALLOLIITTO Seura toimintaympäristönä Versio 3.0-21.9.2006 Copyright 2006. Suomen Koripalloliitto Sisällysluettelo 1. JOHDANTO 1 2. SEURAN LINJAUSTEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU 2 2.1 HALLITUS

Lisätiedot

Vuonna 2013 tarjotaan kokeilumielessä myös vanhemmille mahdollisuutta osallistua suunnistusopetukseen Itärastien yhteydessä.

Vuonna 2013 tarjotaan kokeilumielessä myös vanhemmille mahdollisuutta osallistua suunnistusopetukseen Itärastien yhteydessä. Rastihaukkojen Hippo suunnistuskoulu 2013 Lasten omia harjoituksia järjestetään periodinomaisesti keväällä ja syksyllä. Tapahtumia on noin kerran viikossa. Omissa harjoituksissa opetellaan metsässä kulkemisen

Lisätiedot

Selvitys uimaseurojen harjoitus- ja kilpailuolosuhteista 2014

Selvitys uimaseurojen harjoitus- ja kilpailuolosuhteista 2014 Selvitys uimaseurojen harjoitus- ja kilpailuolosuhteista 2014 Yhteenveto uimaseurojen, uimahallihenkilökunnan ja kunnan liikuntaviranomaisten kyselystä 1 Suomen Uimaliitto ry Finska Simförbundet rf 2014

Lisätiedot

Kati Lehtonen. Löydä liikunta -kerhojen arviointi

Kati Lehtonen. Löydä liikunta -kerhojen arviointi Kati Lehtonen Löydä liikunta -kerhojen arviointi Liikunnan ja kansanterveyden julkaisuja 206 Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKES Lasten ja nuorten elämäntavan tutkimusyksikkö LINET ISBN

Lisätiedot

Seuraposti Tiedote seurajohdolle 1/2014

Seuraposti Tiedote seurajohdolle 1/2014 Tiedote seurajohdolle 1/2014 Puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet Sukeltajaliiton syyskokous Jäsenmaksut ja jäsenmaksupalvelu SuperVOK-viikonloppu Joensuun aluetapaaminen Syksyn norpparalli Valo ja ebookers

Lisätiedot

Kyselyyn vastanneet (n=40)

Kyselyyn vastanneet (n=40) SEURAKYSELY 2015 Kyselyyn vastanneet (n=40) 20 18 16 14 12 10 8 6 4 yksinluistelu vanhempi muodostelmaluistelu vanhempi luistelukoulu vanhempi yl + ml vanhempi yl + lk vanhempi luistelija yl vanhempi &

Lisätiedot