Porolahden peruskoulu Roihuvuorentien toimipiste Perusparannus Hankesuunnitelma

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Porolahden peruskoulu Roihuvuorentien toimipiste Perusparannus Hankesuunnitelma"

Transkriptio

1 Porolahden peruskoulu Roihuvuorentien toimipiste Perusparannus Hankesuunnitelma HELSINGIN KAUPUNKI KIINTEISTÖVIRASTO / TILAKESKUS OPETUSVIRASTO RAKENNUSVIRASTO / HKR- Rakennuttaja

2 Sisällysluettelo 1. YHTEENVETO Tiivistelmä Yhteenveto Hankesuunnittelutyöryhmä HANKKEEN LÄHTÖKOHDAT Rakennuksen historia Hankkeen toiminnalliset lähtökohdat Tutkimukset TOIMINNAN KUVAUS LAAJUUS JA TILAOHJELMA Tilat nykyisin ja muutostarpeet Tilat muutostöiden jälkeen RAKENNUSPAIKKA Hankkeen sijainti Asemakaava Rakennuslupa-asiat Liikennejärjestelyt ja pysäköinti Kunnallistekniikka LAATUTASO Toiminnallinen laatutaso Tekninen laatutaso Rakennustekniikka Sähköjärjestelmät LVIA- tekniikka AIKATAULU JA RAKENNUSTYÖN JÄRJESTELYT Aikataulu Vaiheistus Työmaajärjestelyt KUSTANNUKSET Rakennuskustannukset RAHOITUSSUUNNITELMA KÄYTTÖTALOUS Vuokrakustannukset Käyttäjän muut kustannukset TOTEUTUS-JA YLLÄPITOVASTUU MUUT TARVITTAVAT SELVITYKSET VÄISTÖTILAT JA TOIMINTAOLOSUHTEET MUUTOSTYÖN AIKANA LIITTEET (16)

3 1. YHTEENVETO 1.1 Tiivistelmä Hankkeen nimi Osoite Porolahden peruskoulu, Roihuvuorentien toimipiste, peruskorjaus Roihuvuorentie 2, Helsinki Sijainti Kaupunginosa 43 Herttoniemi kortteli Toiminta Koulurakennus, jossa toimii Porolahden peruskoulu. Roihuvuorentien toimipisteessä on 1-6 luokkaasteiden opetustiloja sekä 7-9 luokka-asteita palvelevia erikoisopetustiloja. Koko koulun oppilasmäärä yhteensä 748 (271 luokkaasteilla 1-6 ja 477 luokka-asteilla 7-9) ( ) Perusparannuksen jälkeen koululla on Itä-Helsingin musiikkikoulun oppilaita 60 luokka-asteet 5-6. Laajuus perusparannuksen jälkeen (hankkeen laajuus) Rakennuksen bruttoala on 6609 brm 2 (Rakennuksen bruttoala ennen korjausta 6468 brm 2 ) Rakennuksen huoneistoala on 5535 htm 2 Rakennuksen hyötyala on 4078 hym 2 Rakennuksen tilavuus m 3 Rakennuskustannukset euroa (alv 0 %), euroa (alv 22 %) Liitteenä kustannusarvio / Liite 1 Vuokrakustannukset Nykyinen vuokra /kk Uusi vuokra /kk Vuokran lisäys on /kk Perusparantamisen jälkeen ei väistötiloilla ole vuokraan vaikutusta Muut käyttäjän kustannukset Muutto euroa Irtokalustus euroa Teknisen työn laitehankinnat euroa Turvajärjestelmät euroa Ajoitus hankesuunnittelu 2009 suunnittelu 2010, toteutus Liitteenä hankeaikataulu / Liite 2 Väistötilat 1. vaiheessa 2 kpl kahden luokan viipalekoulua eli 4 opetustilaa 2. vaiheessa 7 kpl viipalekouluja eli 14 opetustilaa. 3(16)

4 1.2 Yhteenveto Porolahden peruskoulu on yhtenäinen peruskoulu, joka toimii kolmessa toimipisteessä. Roihuvuorentien kiinteistössä toimii 1-6 luokka-asteiden opetus ja 7-9 luokka-asteiden aineopetusta. Vuonna 1957 valmistunutta ja 1962 aineopetustilojen osalta laajennettua kiinteistöä on korjattu useammassa vaiheessa toiminnallisten puutteiden ja teknisten korjaustarpeiden vaatimassa laajuudessa. Talvella on toteutettu vesikaton, ikkunoiden ja ulko-ovien uusiminen sekä kulunvalvonnan rakentaminen. Myös ulkoseinärakenteita on korjattu ikkunakorjauksen yhteydessä havaittujen vaurioiden laajuudelta. Ympäristökeskuksen vuonna 2006 antaman lausunnon mukaan sisäilman laatu olisi edellyttänyt ilmanvaihdon peruskorjausta viimeistään vuosina Ilmanvaihdon peruskorjauksen viivästymisestä on tiedotettu ympäristökeskusta. Tässä perusparannushankkeessa toteutetaan talotekniikan uusiminen koko rakennuksessa. Tilamuutoksia tehdään toiminnan muutostarpeiden mukaan. Pihan salaojitus sekä vesi- ja viemäriliittymä on uusittu. Tässä perusparannuksessa toteutetaan pihan muu peruskorjaus. Työsuojelulausunto Opetusviraston työsuojelutoimikunta totesi lausunnossaan , ettei sillä ole tämän hankkeen osalta huomautettavaa. 1.3 Hankesuunnittelutyöryhmä Käyttäjähallintokunta Opetusvirasto / Marketta Savelainen, johtava arkkitehti Porolahden peruskoulu / Markku Keijonen, rehtori. Marju Töyri, apulaisrehtori Uolevi Halonen, kouluisäntä Tilaaja: Rakennuttaja: Kiinteistövirasto / tilakeskus Riitta Söderholm, projektiarkkitehti HKR- Rakennuttaja: Pekka Pussinen, projektinjohtaja Pirjo Kajaste, hankesuunnittelija Timo Immonen, erityisasiantuntija Kaj Rehn, LVI-rakennuttaja Jouni Mäkinen, sähkörakennuttaja Eira Kaskela, kustannuslaskija 4(16)

5 Suunnittelijat: Arkkitehtisuunnittelu Arkkitehtitoimisto A-Konsultit Oy / Jyrki Iso-Aho, Teemu Taskinen Liitteenä yhteystietoluettelo / Liite 9 Rakennesuunnittelu Ylimäki & Tinkanen Oy / Veikko Paronen LVIA- suunnittelu Äyräväinen Oy / Mona Förström Sähkösuunnittelu Lausamo Oy / Tapio Kilpimaa Keittiösuunnittelu HKR-ARK / Seppo Kupari Tutkimukset Insinööritoimisto Mikko Vahanen Oy Hankesuunnitelmaa laadittaessa on oltu yhteydessä Rakennusvalvontavirastoon (aluearkkitehti Marina Fogdell), Pelastuslaitokseen (palotarkastaja Harri Laakso) ja Kaupunginmuseoon (Anne Salminen) 2. HANKKEEN LÄHTÖKOHDAT 2.1 Rakennuksen historia Koulurakennus on valmistunut vuonna Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Claus Tandefelt, joka toimi Helsingin kaupunginarkkitehtina kyseisenä ajankohtana. Vuonna 1962 koulua on laajennettu erikoisluokkasiivellä. Koulurakennukseen on tehty viime vuosina korjaustoimenpiteitä. Tämän hankesuunnittelutyön kuluessa on parhaillaan menossa vesikaton, ikkunoiden ja ulko-ovien uusiminen sekä kulunvalvonnan toteuttaminen koko rakennukseen. Samassa yhteydessä korjataan havaittavat ulkoseinien vauriot. Samassa pihapiirissä on vuonna 1959 valmistunut rakennus, jossa toimivat tällä hetkellä kirjasto ja hammashoitola. Kyseinen kiinteistö peruskorjataan myöhemmin omana hankkeenaan. Koulurakennus on luokiteltu luokkaan 1+ opetusviraston, kaupunkisuunnitteluviraston ja kaupunginmuseon koulurakennusarviointiraportissa Opintiellä, Helsinkiläisiä koulurakennuksia , joka on valmistunut vuonna (16)

6 2.2 Hankkeen toiminnalliset lähtökohdat Hankesuunnittelun alussa on tehty tarveselvitys koulun toiminnallisista muutostarpeista. Hankkeen lähtökohtana ovat sisäilmaston puutteet, jotka eivät täytä toiminnalle asetettavia terveellisyyden vaatimuksia. Tavoitteena on parantaa tilojen turvallisuutta ja terveellisyyttä, edistää tilojen ja varustetason parantamisella opetussuunnitelmien toteutumista sekä lisätä liikuntamahdollisuuksia ja viihtyisyyttä koulupihalla. 2.3 Tutkimukset Koulun sisäilmanlaadussa on todettu puutteita jo vuonna 2003 ja sisäilman hiilidioksidipitoisuus oli Ympäristökeskuksen mittausten mukaan yli sallittujen rajojen. Ympäristökeskuksen vuonna 2006 antaman lausunnon mukaan tilanne olisi edellyttänyt ilmanvaihdon peruskorjausta viimeistään vuosina Hanketta voidaan pitää täten erittäin kiireellisenä. Koululla tehtiin keväällä 2008 haitta-ainekartoitus koskien teknisen työn luokkien ja kuvaamataidon luokkien lattiarakenteita. Näissä tiloissa on tehty lattiakorjauksia vuonna Syksyllä 2008 tehtiin ikkunarakenteen kunnon selvittämiseksi yksi pistokoe, jonka perustella voitiin todeta laajemmat tutkimukset ikkuna- ja seinärakenteissa tarpeellisiksi. Rakennuksessa on tehty keväällä 2009 rakenteiden ja julkisivujen kuntotutkimuksia ja haitta-ainekartoituksia. Liitteenä tutkimusraportteja. Osa tutkimuksissa todetuista puutteista on korjattu ikkunaremontin yhteydessä vuonna Periaatteessa kattoihin ja julkisivuihin liittyvät korjaukset kuivatuksineen ja rakenteiden uusintoineen on tehty julkisivuhankkeessa. Kosteustekninen kuntotutkimus / Liite 10 Julkisivujen kuntotutkimus / Liite 11 Haitta-ainekartoitus / Liite TOIMINNAN KUVAUS 3.1 Toiminta nykyisin Porolahden peruskoulu on yhtenäinen peruskoulu luokka-asteille 1-9. Oppilaita oli syksyllä 2008 yhteensä 748. Näistä Roihuvuorentien kiinteistössä toimii 1-6 luokka-asteet 256 oppilasta sekä osa 7-9 vuosiluokkien opetukses- 6(16)

7 ta. Roihuvuorentien toimipisteessä toimivat erityisopetuksen ryhmät: Starttiluokka ja kolme dysfasiaryhmää (syksyllä 2009 neljä ryhmää). Henkilökunnan määrä oli Roihuvuorentien toimipisteessä syksyllä opettajaa, 4-5 kouluavustajaa ja muuta henkilökuntaa 13. Vuosiluokkien 1-6 painopistealue on ilmaisukasvatus. Turvallisen ilmapiirin luominen on luovan ilmaisun edellytys. Koulussa tuetaan oppilaan persoonallisuuden, myönteisen minäkäsityksen, sosiaalisuuden ja yhteistyötaitojen kehittymistä. Tavoitteena on, että oppilas oppii käyttämään viestinnällisiä taitoja: harjaantuu kirjallisessa, suullisessa ja kuvallisessa ilmaisussa. Luokka-asteilla 1-6 painotus toteutuu pääasiassa äidinkielessä ja kuvataiteissa. Yhteiset aamunavaukset, juhlat ja ilmaisuproduktiot ovat osa koulun toimintaa. Luokka-asteilla 7-9 toimii painotettu kuvataiteen ja musiikin opetus (yhteistyössä Itä-Helsingin musiikkiopiston kanssa). Painotettu opetus toteutuu erillisen opetussuunnitelman mukaan. Tuntimäärät painotetussa kuvataiteen ja musiikin opetuksessa ovat luokkaasteittain: 7. luokka 1 tunti / 8. luokka 2 tuntia / 9. luokka 3 tuntia 3.2 Toiminta hankkeen toteutumisen jälkeen Oppilasennusteen perusteella oppilasmäärä pysyy 1-6 luokka-asteen oppilaiden osalta ennallaan ja 7-9 luokka-asteen oppilasmäärä vähenee. Perusparannuksen jälkeen Itä-Helsingin musiikkikoulun oppilaista 60 siirtyy Porolahden peruskoulun tiloihin 60 luokka-asteilta LAAJUUS JA TILAOHJELMA 4.1 Tilat nykyisin ja muutostarpeet Rakennuksen bruttoala on yhteensä 6467,5 brm 2 Huoneistoalaa rakennuksessa on htm 2 Hyötyalaa rakennuksessa on 4117 hym 2 Rakennuksen yksittäiset huonetilat ovat pääosin hyvin säilyneitä ja soveltuvat käyttötarkoitukseensa. Poikkeuksellinen sisätilarakenne on tuottanut ilmavia opetustiloja, mutta toisaalta aiheuttanut ongelmalliset sisäyhteydet. Hankkeen keskeinen arkkitehtoninen tavoite on säilyttää rakennuksen ominaispiirteet yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa laadittavien suojeluperiaatteiden mukaisesti ja parantaa rakennuksen sisä- sekä huoltoyhteyksiä. Uuden talotekniikan sovittamisessa rakennukseen erityisenä huomionkohteena ovat rakennuksen suojeluarvot. 7(16)

8 Opettajien työ- ja taukotilat ovat puutteelliset. Tavoitteena on erillinen henkilökunnan kahvio ja opettajien työtila kuten Satumaanpolun toimipisteessä. Opettajien wc-tilat ovat vähäiset ja puutteelliset. Oppilashuollon tilojen on tarkoituksenmukaista sijaita toistensa läheisyydessä Kirjastotila puuttuu, tavoitteena on nykyaikainen oppimis- ja tietokeskus. Opetustilojen kiintokalustus ja varustus on vanhentunutta. Ison salin näyttämötekniikka vaatii uusimista. Puku- ja pesutilat molemmissa saleissa vaativat perusparannuksen. Teknisen työn tilat vaativat perusparannuksen. Opetusvälinevarastotilaa puuttuu. Henkilökunnan sosiaalitilat ovat puutteelliset. Tavoitteena on uudet puku- ja pesutilat miehille ja naisille. Henkilöstön taukotila on yhteisessä kahviossa kuten Satumaanpolun toimipisteessä. Oppilaiden wc-tiloja puuttuu, tavoite on korvata isot käytöstä poistetut yhteisvessat yksilövessoilla, mitoitus15-20 oppilasta/wc, olemassa olevat wc-tilat peruskorjataan Siivouskeskus on puutteellinen. Keittiö Keittiö mitoitetaan palvelemaan Roihuvuorentien toimipisteen 1-6 luokkaasteiden ruokailua. Nykyinen keittiötila on pieni ja varustukseltaan puutteellinen. Nykyisestä keittiöstä puuttuvat riittävät kylmäsäilytys- ja varastointitilat. Keittiön astianpesukone on kapasiteetiltaan liian pieni oppilasmäärään nähden ja laitteet ovat vanhoja ja kuluneita, eivätkä ne täytä työturvallisuuden kannalta nykymääräyksiä. Keittiön nykyisiin tiloihin ei saada mahtumaan kaikkia tarvittavia tiloja ja keittiötä on sen vuoksi laajennettava, niin että tilat täyttävät terveysviranomaisten tila- ja laatuvaatimukset. Esteettömyys Hankesuunnittelun aikana selvitettiin mahdollisuuksia parantaa koulun esteettömyyttä. Rakennuksissa on useita tasoeroja, joten sen muuttaminen esteettömäksi edellyttäisi huomattavia investointeja. On päädytty esittämään vain joitakin liikkumista parantavia muutoksia. Liitteenä esteettömyysselvitys / Liite 8 8(16)

9 Piha Rakennuksen salaojajärjestelmä on peruskorjattu vuonna Koulun piha vaatii perusparannusta välituntiliikuntamahdollisuuksien ja viihtyisyyden lisäämiseksi. 4.2 Tilat muutostöiden jälkeen Rakennuksen bruttoala on muutosten jälkeen yhteensä 6609 brm 2 Huoneistoalaa rakennuksessa on muutosten jälkeen yhteensä 5535 htm 2. Hyötyalaa rakennuksessa on yhteensä 4078 hym 2 Keskeiset tilamuutokset 1. krs - Keittiön uusiminen ja siirto toiminnallisesti parempaan paikkaan - Puku- ja pesuhuonetilojen uusiminen - Sisäyhteyksien parantaminen rakennuksen eri osien välillä (liikuntasalin käytäväyhteys) - Wc-tilojen uusiminen ja lisäykset - Teknisentyöntilan uudelleenjärjestely - Uudet iv-konehuoneet rakennuksen päädyissä - Henkilökunnan sosiaalitilojen uudelleenjärjestely 2. krs - Opettajienhuoneen ja aputilojen tilamuutokset - Uusi inva-wc tila sisäänkäyntiaulan yhteyteen - Vanhan puku- ja pesuhuonetilan muutos opetustilaksi - Uudet iv-konehuoneet rakennuksen päädyissä 3. krs - Kirjaston rakentaminen olevaan auditorioluokkaan - Atk-tilan rakentaminen olevaan fy-ke opetustilaan - Uusi iv-konehuone rakennuksen päädyssä Liitteenä tilaohjelma / Liite 3 Liitteenä pohjakaaviot / Liite 4 Keittiö Tässä yhteydessä keittiön sijainti muutetaan siten, että sen tavarantoimitukset eivät häiritse koulun muuta toimintaa. Keittiö suunnitellaan Helsingin kaupungin opetusviraston ja HKR:n keittiösuunnittelijoiden yhdessä laatiman suunnittelu- ja mitoitusohjeen mukaan. 9(16)

10 Esteettömyys Rakennusta ei saada peruskorjauksessa kokonaan esteettömäksi. Rakennuksen yleisötilojen esteettömyyttä parannetaan. Piha Pihan perusparantamisesta on laadittu 2005 alustavat luonnossuunnitelmat (H&M ARKKITEHDIT), jotka ovat pihan perusparannuksen lähtökohtana. 5. RAKENNUSPAIKKA 5.1 Hankkeen sijainti Rakennus sijaitsee Herttoniemessä osoitteessa Roihuvuorentie 2. Samalla tontilla on kadun vieressä rakennus, jossa toimivat kirjasto ja hammashoitola. Kadun toisella puolella osoitteessa Satumaanpolku 2 toimii osa Porolahden peruskoulua. O 5.2 Asemakaava Toiminta säilyy voimassa olevan asemakaavan mukaisena. 5.3 Rakennuslupa-asiat Muutoksiin tarvitaan rakennuslupa. 10(16)

11 5.4 Liikennejärjestelyt ja pysäköinti Tontin sisäisiin liikennejärjestelyihin tehdään huoltoliikenteen osalta muutoksia pihan turvallisuuden parantamiseksi. 5.5 Kunnallistekniikka Rakennus on liitetty kaupungin vesi-, viemäri- ja kaukolämpöverkostoon. 5.6 Perustamisolosuhteet Kellarin uudelleen rakennettavat lattiat ja IV-konehuonelaajennuksien alapohjat ovat tehtävissä maanvaraisena betonilaattana. 6 LAATUTASO 6.1 Toiminnallinen laatutaso Koulun toiminta pysyy muuten ennallaan, mutta perusparannuksen jälkeen Itä-Helsingin musiikkikoulun oppilaista siirtyy Porolahden peruskoulun tiloihin 60 oppilasta luokka-asteilta 5-6. Suunnittelun lähtökohtana toimivat Opetushallituksen ja Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen asettamat fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia tukevan koulurakentamisen laatukriteerit. Kaupunginhallitus on hyväksynyt Helsingin kaupungin esteettömyyssuunnitelman , jonka mukaan uudis- ja korjausrakentaminen on esteetöntä ja korkeatasoista sekä noudattaa kaupungin hyväksymiä suunnittelu- ja rakennusohjeita. Rakennusta ei saada peruskorjauksessa kokonaan esteettömäksi. Rakennuksen yleisötilojen esteettömyyttä parannetaan. Tehtävät tilamuutokset ja tekniset parannukset parantavat työskentelyolosuhteita rakennuksessa. Rakennuksessa on hyvät fyysiset työskentelyolosuhteet (eli rakennuksen sisäilmasto, akustiikka, valaistus, puhtaus eli siivottavuus, sähkö- ja paloturvallisuus, kalusteiden varusteiden ja laitteiden käytettävyys eli ergonomia ja turvallisuus). Tilat ovat tarkoituksenmukaiset ja materiaalit kestäviä ja helposti korjattavia ja kunnostettavia. Jatkosuunnittelussa oppilaiden osallistuminen otetaan huomioon (pihasuunnittelu) 11(16)

12 6.2 Tekninen laatutaso Talotekniikka toteutetaan vastaamaan tämän päivän määräyksiä ja toiminnallisia tarpeita. Kaikissa suunnitteluratkaisuissa on tavoitteena elinkaarikustannusten minimointi ja matalaenergiatavoitteet siinä määrin kuin se vanhan rakennuksen peruskorjauksessa on mahdollista Rakennustekniikka Rakennuksen ulkovaippa on aiemmin toteutettujen peruskorjaustoimien myötä teknisiltä ominaisuuksiltaan pääosin hyvässä kunnossa. Rakennuksen runkorakenteisiin tehdään uusia oviaukkoja ja oviaukkojen muutoksia sekä LVISasennusten edellyttämiä reikiä. Pääpaino hankkeessa on sisätilojen pintarakenteiden ja pintojen kunnostamisessa/uusimisessa. Tilamuutosten edellyttämät väliseinämuutokset on esitetty arkkitehtisuunnitelmissa. Jatkosuunnittelussa varmistetaan, että suunnitteluratkaisut tehdään yksityiskohdiltaan Helsingin kaupunginmuseon hyväksymien periaatteiden mukaan. Liitteenä rakennustapaselostus / Liite Sähköjärjestelmät Sähköjärjestelmien saneerauksen tarkoituksena on käyttäjille turvallinen ja viihtyisä ympäristö. Erityistä huomiota kiinnitetään tarkoituksenmukaiseen valaistukseen sekä turvajärjestelmiin. Kaikissa suunnitteluratkaisuissa on tavoitteena elinkaarikustannusten minimointi ja matalaenergiatavoitteet siinä määrin kuin se vanhan rakennuksen peruskorjauksessa on mahdollista. Järjestelmien valinnassa käytetään yleisesti Suomessa saatavia tuotteita joiden saatavuus on varmistettu myös jatkossa. Tuotteiden tulee olla kestäviä ja muuntojoustavia. Kiinteistö varustetaan yleiskaapelointi-, palovaroitin-, rikosilmoitin- ja kuulutusjärjestelmillä sekä äänentoisto- ja merkinantojärjestelmillä. Palovaroitinjärjestelmä varustetaan kantaääni-ilmaisimilla tilapäiseen majoituskäyttöön tarkoitetuissa tiloissa. Tilojen keskuksen uusitaan pääkeskusta lukuun ottamatta. Liitteenä Sähköteknisten töiden selostus / Liite LVIA- tekniikka Peruskorjauksen laajuus LVI-teknisten järjestelmien osalta - Lämmitysjärjestelmät / vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä kunnostetaan - LTO- järjestelmät / nestekiertoinen LTO- verkosto asennetaan kolmelle tuloilmakojeelle 12(16)

13 - Vesi- ja viemärijärjestelmät / kaikki viemärit, vesijohdot ja kalusteet uusitaan - Ilmastointijärjestelmät / kaikki ilmastointilaitteet uusitaan A- ja B-osissa, C- osassa lukuun ottamatta teknistä käsityötä. Ilmanvaihto säilyy entisellään D- ja E-osissa. Väestösuojan ilmanvaihtolaitteet uusitaan. - Kylmätekniset järjestelmät ja jäähdytysjärjestelmät / uusitaan - Palontorjuntajärjestelmät / pikapaloposteja 11kpl - Eristykset / tehdään Talotekniikka RYL 2002 noudattaen - Automaatiojärjestelmät / kohteeseen tulee rakennusautomaatiojärjestelmä - Kaupunkikaasu / kaupunkikaasusta luovutaan Liitteenä LVIA- selostus / Liite 7 7 AIKATAULU JA RAKENNUSTYÖN JÄRJESTELYT 7.1 Aikataulu Muutostyöt suunnitellaan 2010 ja toteutetaan vaiheittain vuosina Kesällä 2013 tehdään vielä piha-alueiden viimeistelytöitä. Tavoitteena on saada koulu peruskorjattuna käyttöön vuoden 2013 alussa. Liitteenä projektiaikataulu / Liite Vaiheistus 1. vaihe 6/2011-2/2012 A-siipi / tekniikka, liikunta, hallinto C-siipi / liikuntasali, puu- ja metallityö, opetustiloja D-siipi / tekninen työ, kuvataide (kesällä 2011) E-siipi / kotitalous, tekstiilityö (kesällä 2011) 2. vaihe 3/ /2012 B-siipi / opetustilat, ruokala pihatyöt kesällä 3. vaihe 2013 pihan viimeistely kesällä Hankkeen vaiheistuksella tarkoitetaan tässä projektissa sitä, että työmaa etenee tilaryhmittäin. Hanke vaiheistetaan siten, että erikoisopetustilat ja liikuntatila voi olla pääosin käytössä perusparannuksen ajan ja osa toiminnoista siirretään Satumaanpolun koulutiloin. Väistötiloiksi hankitaan ns. kuivaviipaleita ja wc-tilakontti koulun pihalle. 13(16)

14 7.3 Työmaajärjestelyt C- ja D-siivistä joudutaan järjestämään kulkuyhteydet suoraan ulos B-siiven peruskorjauksen ajaksi. Työmaa- ja oppilasliikenteen erottaminen toisistaan tulee vaatimaan erittäin tarkan työmaasuunnitelman. Väistötilat tulee sijoittaa siten, että niistä on luonteva yhteys niihin koulun tiloihin, jotka peruskorjataan kesäaikaan ja jotka ovat peruskorjauksen aikana koulun käytössä. 8. KUSTANNUKSET 8.1 Rakennuskustannukset HKR- Rakennuttajan laatiman kustannusarvion mukaan hankkeen investointikustannukset ovat euroa (alv 0 %) ja euroa (alv 22 %) Liitteenä kustannusarvio / Liite 1 9. RAHOITUSSUUNNITELMA Hanke on suunniteltu toteutettavaksi tilakeskuksen opetusviraston hankkeille varattavien vuosittaisten perusparannusmäärärahojen puitteissa. Hankkeen edellyttämä rahoitustarve otetaan huomioon myös opetusviraston hankkeiden käyttösuunnitelmaa tarkistettaessa. 10. KÄYTTÖTALOUS 10.1 Vuokrakustannukset Roihuvuorentien kiinteistöstä maksettava nykyinen vuokra on 5,00 + 2,85 = 7,84 /htm2/kk eli yhteensä /kk, htm2 vuokra-alalle. Kiinteistön vuokra perusparannuksen jälkeen (indeksi 5/2009) on 13,77 + 2,85 = 16,62 /htm2/kk eli yhteensä /kk, htm2 vuokra-alalle. Vuokrakustannukset sisältävät pääomavuokran ja ylläpitovuokran. Ylläpitovuokralla katetaan ylläpitomenot kuten lämmitys-, vesi- ja jätevesi-, jätehuolto-, kiinteistöhuolto-, kunnossapito-, isännöinti- ja kiinteistösähkökustannukset. 14(16)

15 10.2 Käyttäjän muut kustannukset Käyttäjä maksaa käyttäjäsähkön. Muuttokustannuksista ja toiminnan käynnistyskustannuksista vastaa opetusvirasto. Arvio näistä kustannuksista on euroa. Irtokalusteiden ja teknisen työn laitteiden hankinnasta sekä turvajärjestelmien laitehankinnasta vastaa opetusvirasto. Irtokalustehankintaan on arvioitu tarvittavan euroa ja teknisen työn laitehankintoihin euroa. Kulunvalvonnan, kameravalvonnan ja rikosilmoitusjärjestelmän laitteistoihin on arvioitu tarvittavan euroa Henkilöstö Perusparannuksella ei ole vaikutusta henkilöstön määrään. 11. TOTEUTUS-JA YLLÄPITOVASTUU Hankkeen investointikustannuksista vastaa Helsingin kaupungin kiinteistövirasto ja tilojen käyttökustannuksista Helsingin kaupungin opetusvirasto. 12. MUUT TARVITTAVAT SELVITYKSET Hankeen kustannukset ylittävät EU-hankintailmoituksen kynnysarvon, joka on rakennusurakassa noin 5,28 miljoonaa euroa (alv 0 %). 13. VÄISTÖTILAT JA TOIMINTAOLOSUHTEET MUUTOSTYÖN AIKANA Väistötilojen tarve painottuu B-siiven peruskorjauksen aikaan eli vuoteen vaiheessa tarvitaan 2 kpl kahden luokan viipalekoulua ja 2. vaiheessa 7 kpl viipalekouluja eli 14 opetustilaa. Väistötilan pystytys- ja vuokrakustannukset suunnitelmien mukaan toteutettuina eivät ylitä alustavan laskennan mukaan vanhojen tilojen vuokraa eli perusparantamisen jälkeen ei väistötiloilla ole vuokraan vaikutusta 15(16)

16 LIITTEET Liite 1 / Kustannusarvio Liite 2 / Hankeaikataulu Liite 3 / Tilaohjelma Liite 4 / Pohjakaaviot Liite 5 / Rakennustapaselostus Liite 6 / Sähköteknisten töiden selostus Liite 7 / LVIA- selostus Liite 8 / Esteettömyysselvitys Liite 9 / Yhteystietoluettelo ERILLISET LIITTEET Liite 10 / Kosteustekninen kuntotutkimus Liite 11 / Julkisivujen kuntotutkimus Liite 12 / Haitta-ainekartoitus 16(16)

MEILAHDEN ALA-ASTE Jalavatie 6, Helsinki PERUSPARANNUS LISÄLEHTI PÄIVÄTTYYN HANKESUUNNITELMAAN

MEILAHDEN ALA-ASTE Jalavatie 6, Helsinki PERUSPARANNUS LISÄLEHTI PÄIVÄTTYYN HANKESUUNNITELMAAN MEILAHDEN ALA-ASTE Jalavatie 6, 00270 Helsinki PERUSPARANNUS LISÄLEHTI 12.8.2010 PÄIVÄTTYYN HANKESUUNNITELMAAN 17.11.2011 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO... 3 1.1 Hankkeen perustiedot... 3

Lisätiedot

LPK Perttu ja RPPK Arttu Pertunpellontie 10. Rakennetekniset korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS

LPK Perttu ja RPPK Arttu Pertunpellontie 10. Rakennetekniset korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS LPK Perttu ja RPPK Arttu Pertunpellontie 10 Rakennetekniset korjaukset Hanke 8081470 11.6.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot 1.2 Hankkeen tarpeellisuus 1.3 Laajuus

Lisätiedot

Vallilan ala-aste Hämeentie 80 IKKUNOIDEN KORJAUSTYÖN TEKNINEN HANKESUUNNITELMA

Vallilan ala-aste Hämeentie 80 IKKUNOIDEN KORJAUSTYÖN TEKNINEN HANKESUUNNITELMA Vallilan ala-aste Hämeentie 80 IKKUNOIDEN KORJAUSTYÖN TEKNINEN HANKESUUNNITELMA hankenumero 8010159 9.12.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Tekninen hankesuunnitelma, Asko Rintamäki 2 Tekninen hankesuunnitelma,

Lisätiedot

Stadin ammattiopisto Taucher-Talo Nilsiänkatu 3. Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS

Stadin ammattiopisto Taucher-Talo Nilsiänkatu 3. Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Stadin ammattiopisto Taucher-Talo Nilsiänkatu 3 Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke 8010146 27.11.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot 1.2 Hankkeen tarpeellisuus

Lisätiedot

Pakilan yläaste Pakilantie 67. Rakennetekniset korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS

Pakilan yläaste Pakilantie 67. Rakennetekniset korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Pakilan yläaste Pakilantie 67 Rakennetekniset korjaukset Hanke 8081401 9.12.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot 1.2 Hankkeen tarpeellisuus 1.3 Laajuus ja aikataulu

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI Liittyy hankesuunnitelmaan

HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI Liittyy hankesuunnitelmaan ROIHUVUOREN ALA-ASTE VUORENPEIKONTIE 7 00820 HELSINKI PERUSPARANNUS HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI 12.4.2013 Liittyy hankesuunnitelmaan 18.3.2010 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Roihuvuoren ala-aste, perusparannushankkeen

Lisätiedot

Taivallahden peruskoulu Hankesuunnitelma

Taivallahden peruskoulu Hankesuunnitelma Taivallahden peruskoulu Hankesuunnitelma 14.8.2008 HELSINGIN KAUPUNKI KIINTEISTÖVIRASTO / TILAKESKUS OPETUSVIRASTO RAKENNUSVIRASTO / HKR- Rakennuttaja Sisällysluettelo 1. YHTEENVETO...3 1.1 Tiivistelmä...3

Lisätiedot

HELSINGIN KUVATAIDELUKIO TORKKELINKATU 6. HANKESUUNNITELMA Vesikaton korjaus

HELSINGIN KUVATAIDELUKIO TORKKELINKATU 6. HANKESUUNNITELMA Vesikaton korjaus HELSINGIN KUVATAIDELUKIO TORKKELINKATU 6 HANKESUUNNITELMA Vesikaton korjaus 28.05.2012 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 1 YHTEENVETO... 3 1.1 Hankkeen perustiedot... 3 1.2 Hankkeen tarpeellisuus... 3 1.3

Lisätiedot

MÄKELÄNRINTEEN LUKIO Mäkelänkatu 47 PUUIKKUNOIDEN PERUSKORJAUS

MÄKELÄNRINTEEN LUKIO Mäkelänkatu 47 PUUIKKUNOIDEN PERUSKORJAUS MÄKELÄNRINTEEN LUKIO Mäkelänkatu 47 PUUIKKUNOIDEN PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA 30.11.2015 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 1 YHTEENVETO... 3 1.1 Hankkeen perustiedot... 3 1.2 Hankkeen tarpeellisuus... 3

Lisätiedot

Stadin ammattiopisto Nilsiänkatu 3, Taucher-talo julkisivukorjaus JULKISIVUJEN PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITELMA

Stadin ammattiopisto Nilsiänkatu 3, Taucher-talo julkisivukorjaus JULKISIVUJEN PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITELMA Stadin ammattiopisto Nilsiänkatu 3, Taucher-talo julkisivukorjaus JULKISIVUJEN PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITELMA 4.4.2016 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Tekninen peruskorjaus, Nilsiänkatu 3, Taucher-talo,

Lisätiedot

AURORAN SAIRAALA, RAKENNUS 22 NORDENSKIÖLDINKATU 20. HANKESUUNNITELMA Vesikaton kunnostus

AURORAN SAIRAALA, RAKENNUS 22 NORDENSKIÖLDINKATU 20. HANKESUUNNITELMA Vesikaton kunnostus AURORAN SAIRAALA, RAKENNUS 22 NORDENSKIÖLDINKATU 20 HANKESUUNNITELMA Vesikaton kunnostus 23.3.2012 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 1 YHTEENVETO... 3 1.1 Hankkeen perustiedot... 3 1.2 Hankkeen tarpeellisuus...

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS. Naulakallion hoitokoti KASTELLI Naulakalliontie 11. TEKNINEN PERUSKORJAUS Hanke 8085203 16.4.2013

HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS. Naulakallion hoitokoti KASTELLI Naulakalliontie 11. TEKNINEN PERUSKORJAUS Hanke 8085203 16.4.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Naulakallion hoitokoti KASTELLI Naulakalliontie 11 TEKNINEN PERUSKORJAUS Hanke 8085203 16.4.2013 2 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot 1.2 Hankkeen tarpeellisuus 1.3 Laajuus

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Opetusvirasto TARVESELVITYS VALLILAN ALA-ASTEEN TILAPÄISET LISÄTILAT Nilsiänkatu 3

HELSINGIN KAUPUNKI Opetusvirasto TARVESELVITYS VALLILAN ALA-ASTEEN TILAPÄISET LISÄTILAT Nilsiänkatu 3 HELSINGIN KAUPUNKI Opetusvirasto TARVESELVITYS 11.05.2017 VALLILAN ALA-ASTEEN TILAPÄISET LISÄTILAT 2017 Nilsiänkatu 3 TARVESELVITYS. YHTEENVETO JA TARVEPÄÄTÖSEHDOTUS Tunnistetiedot Hankkeen nimi: VALLILAN

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Opetusvirasto TARVESELVITYS LAUTTASAAREN ALA-ASTEEN TILAPÄISET LISÄ- JA VÄISTÖTILAT Lauttasaarentie 50

HELSINGIN KAUPUNKI Opetusvirasto TARVESELVITYS LAUTTASAAREN ALA-ASTEEN TILAPÄISET LISÄ- JA VÄISTÖTILAT Lauttasaarentie 50 HELSINGIN KAUPUNKI Opetusvirasto TARVESELVITYS 30.11.2015 LAUTTASAAREN ALA-ASTEEN TILAPÄISET LISÄ- JA VÄISTÖTILAT 2015 Lauttasaarentie 50 TARVESELVITYS. YHTEENVETO JA TARVEPÄÄTÖSEHDOTUS Tunnistetiedot

Lisätiedot

LIITTEET: - LVIA-hankesuunnitelma ja kustannusarvio - SÄHKÖ-hankesuunnitelmaselostus - Sähkökustannusarvioyhteenveto - LVISA-hanke muut kustannukset

LIITTEET: - LVIA-hankesuunnitelma ja kustannusarvio - SÄHKÖ-hankesuunnitelmaselostus - Sähkökustannusarvioyhteenveto - LVISA-hanke muut kustannukset Tilayksikkö 3.5.2017 1/6 NIEMENMÄEN KALLIOSUOJA LVISA-PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA Lapinmäentie 1, Niemenmäentie 8 00350 Helsinki SISÄLLYSLUETTELO 1. YHTEENVETO HANKKEESTA 2. PERUSKORJAUKSEN TARPEELLISUUS

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2016 1 (5) 213 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Ressun lukion perusparannuksen hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2016-004435 T 10 06 00 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Stadin ammattiopisto Sturenkatu 18-20. Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke 8010082 13.11.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS

Stadin ammattiopisto Sturenkatu 18-20. Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke 8010082 13.11.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Stadin ammattiopisto Sturenkatu 18-20 Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke 8010082 13.11.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot 1.2 Hankkeen tarpeellisuus 1.3 Laajuus

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMA Helsingin Uusi Yhteiskoulu Oy Julkisivujen ja vesikaton peruskorjaus

HANKESUUNNITELMA Helsingin Uusi Yhteiskoulu Oy Julkisivujen ja vesikaton peruskorjaus 1(6) HANKESUUNNITELMA Helsingin Uusi Yhteiskoulu Oy Julkisivujen ja vesikaton peruskorjaus 2(6) Sisällysluettelo 1. YHTEENVETO... 3 1.1 Tiivistelmä... 3 1.2 Yhteenveto... 3 1.3 Hankesuunnittelutyöryhmä...

Lisätiedot

LAUTTASAAREN ALA-ASTE MYLLYKALLIONTIE 3 TEKNINEN PERUSKORJAUS

LAUTTASAAREN ALA-ASTE MYLLYKALLIONTIE 3 TEKNINEN PERUSKORJAUS LAUTTASAAREN ALA-ASTE MYLLYKALLIONTIE 3 TEKNINEN PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA 5.9.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Lauttasaaren ala-aste, vesikatteen uusiminen, hankesuunnitelma, 5.9.2013 2 TIIVISTELMÄ

Lisätiedot

HELTECH KÄPYLÄ perusparannus LISÄVÄISTÖTILAT KONTULANTIE 1

HELTECH KÄPYLÄ perusparannus LISÄVÄISTÖTILAT KONTULANTIE 1 HELTECH KÄPYLÄ perusparannus LISÄVÄISTÖTILAT KONTULANTIE 1 TARVESELVITYS 17.02.2012 HELSINGIN KAUPUNKI OPETUSVIRASTO Sisällysluettelo 0. YHTEENVETO... 3 1. HANKKEEN LÄHTÖKOHDAT... 4 1.1. Hankkeesta tehdyt

Lisätiedot

Hakaniemen Kauppahalli

Hakaniemen Kauppahalli Tilakeskus Hakaniemen Kauppahalli Peruskorjaus Hankenumero 8086089 Tilakeskus Helsingin kaupungin tukkutori Sijainti 2 Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero 8086089 Osoite, 00530 Helsinki Sijainti Kaupunginosa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tapiolan koulun ja lukion peruskorjauksen tarveselvityksen hyväksyminen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tapiolan koulun ja lukion peruskorjauksen tarveselvityksen hyväksyminen 29.09.2011 Sivu 1 / 1 4977/10.03.02/2011 123 Tapiolan koulun ja lukion peruskorjauksen tarveselvityksen hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Sinikka Sorvari, puh. (09) 816 52137 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

KANNELMÄEN PERUSKOULU, PERUSKORJAUS

KANNELMÄEN PERUSKOULU, PERUSKORJAUS KANNELMÄEN PERUSKOULU, PERUSKORJAUS RUNONLAULAJANTIE 40 00420 HELSINKI Bruttoala 5410 Valmistunut 2009 KOULUN PÄÄSISÄÄNKÄYNTI KOHDE Koulu on rakennettu vuonna 1966 Etelä-Kaarelan Yhteiskouluksi. Rakennuksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2012 1 (7) 225 Vesalan yläasteen koulun peruskorjauksen hankesuunnitelma päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä 2.5.2011 päivätyn Vesalan yläasteen

Lisätiedot

Porolahden peruskoulu, kirjasto, hammash

Porolahden peruskoulu, kirjasto, hammash Helsinki Kaupunkiympäristön tomiala Porolahden peruskoulu, kirjasto, hammash Tutkimuksessa tod.vaurioiden korjaus Hankenro2821P20495 Kaupunkiympäristö Sijainti N- c,v on^ ^ 9 «OS." % IVIaJTcj f* -^ Hamma-

Lisätiedot

Vartiokylän ala-aste. Kiviportintie 10, Helsinki. Tilakeskus. Katto- ja julkisivukorjaus Hankenumero Hankesuunnitelma 11.9.

Vartiokylän ala-aste. Kiviportintie 10, Helsinki. Tilakeskus. Katto- ja julkisivukorjaus Hankenumero Hankesuunnitelma 11.9. Tilakeskus, 00950 Helsinki Katto- ja julkisivukorjaus Hankenumero 80010128 Tilakeskus Varhaiskasvatusvirasto Opetusvirasto Sijainti Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero katto- ja julkisivukorjaus 8010128

Lisätiedot

METROPOLIA AMMATTIKORKEAKOULU EERIKINKATU 36 00180 HELSINKI HANKESUUNNITELMA RÄYSTÄS- JA VESIKATTOKORJAUS TEKNINEN PERUSKORJAUS

METROPOLIA AMMATTIKORKEAKOULU EERIKINKATU 36 00180 HELSINKI HANKESUUNNITELMA RÄYSTÄS- JA VESIKATTOKORJAUS TEKNINEN PERUSKORJAUS METROPOLIA AMMATTIKORKEAKOULU EERIKINKATU 36 00180 HELSINKI HANKESUUNNITELMA RÄYSTÄS- JA VESIKATTOKORJAUS TEKNINEN PERUSKORJAUS 21.6.2012 HANKENUMERO: 8086563 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS HKR-RAKENNUTTAJA

Lisätiedot

LPK KANERVA - LISÄTILA Näyttelijäntie 2 TARVESELVITYS / HANKESUUNNITELMA 20.1.2012

LPK KANERVA - LISÄTILA Näyttelijäntie 2 TARVESELVITYS / HANKESUUNNITELMA 20.1.2012 LPK KANERVA - LISÄTILA Näyttelijäntie 2 TARVESELVITYS / HANKESUUNNITELMA 20.1.2012 HELSINGIN KAUPUNKI SOSIAALIVIRASTO TILAKESKUS LPK KANERVAN LISÄTILA Näyttelijäntie 2 SISÄLLYSLUETTELO 0 YHTEENVETO / HANKKEEN

Lisätiedot

Kiseleffin / Sunnin talo, peruskorjaus. Hankesuunnitelma

Kiseleffin / Sunnin talo, peruskorjaus. Hankesuunnitelma Kiseleffin / Sunnin talo, peruskorjaus Hankesuunnitelma 28.9.2007 HELSINGIN KAUPUNKI KIINTEISTÖVIRASTO / Tilakeskus RAKENNUSVIRASTO / HKR- Rakennuttaja Sisällysluettelo Sisällysluettelo...2 1. Tiedot hankkeesta...3

Lisätiedot

Tehtaankadun ala-aste

Tehtaankadun ala-aste Sisäilmakorjaukset Opetusvirasto Hankenumero 8010429 Sijainti Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero 8010429 Osoite 1420 Sijainti 91-7-126-1 4372 Rakennustunnus (RATU) Kohdenumero Käyttäjä/toiminta Peruskoulu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2014 1 (6) 250 Oulunkylän ala-asteen perusparannuksen hankesuunnitelma päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä 10.2.2014 päivätyn Oulunkylän ala-asteen

Lisätiedot

Riihikallion koulukeskus. Vaihtoehtoiset mallit

Riihikallion koulukeskus. Vaihtoehtoiset mallit Riihikallion koulukeskus Vaihtoehtoiset mallit Riihikallion koulukeskus 3 eri vaihtoehtoa VE1 koulun laajennus ja säilytettävien osien (2007-siipi ja liikuntasali) peruskorjaus VE2 koulun laajennus ja

Lisätiedot

Pöytäkirja

Pöytäkirja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1(6) 128 Botby grundskola -koulun perusparannuksen ja laajennuksen hankesuunnitelma Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä Botby grundskola

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMA. Haapajärven yläasteen korjaustyöt

HANKESUUNNITELMA. Haapajärven yläasteen korjaustyöt HANKESUUNNITELMA Haapajärven yläasteen korjaustyöt Haapajärven yläasteen korjaustöiden hankesuunnitelma Sisällysluettelo 1. Tarveselvitys... 2 2. Hankesuunnitelma... 2 2.1. Yleistä ja suunnittelun organisointi...

Lisätiedot

Kannelmäen peruskoulu

Kannelmäen peruskoulu Tilakeskus 22.04.2016 Kosteusvauriokorjaus ja perusparannus Hankenumero 8010430 Tilakeskus Opetusvirasto Sijainti Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero Kosteusvauriokorjaus ja perusparannus 8010430 Osoite

Lisätiedot

Pasilan peruskoulu. Savonkatu 4, Helsinki. Tilakeskus. Kouluverkkopäätöksistä johtuvat muutokset. Hankesuunnitelma. Hankenumero

Pasilan peruskoulu. Savonkatu 4, Helsinki. Tilakeskus. Kouluverkkopäätöksistä johtuvat muutokset. Hankesuunnitelma. Hankenumero Tilakeskus Hankesuunnitelma 25.4.2016 Pasilan peruskoulu Savonkatu 4, 00520 Helsinki Kouluverkkopäätöksistä johtuvat muutokset Tilakeskus Opetusvirasto Hankenumero 8010406 Hankesuunnitelma 25.4.2016 Tilakeskus

Lisätiedot

SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU

SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU UUDEN KOULURAKENNUKSEN TAUSTAT JA LÄHTÖKOHDAT Timo Juolevi rakennuttajapäällikkö 20.11.2018 PERUSKORJAUKSEN SELVITYS 10/2013-> Lähtötilanne Koulun sisäilma on koettu huonoksi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2015 1 (5) 586 Karviaismäen toimintakeskuksen peruskorjaus, tarveselvityksen ja hankesuunnitelman hyväksyminen HEL 2015-006654 T 10 06 00 Kiinteistökartta 117/681500 Päätös

Lisätiedot

HAAGAN PERUSKOULU HANKESUUNNITELMA PERUSPARANNUS (LÄNSI-HELSINGIN LUKION LAKKAUTTAMISEEN JA SIIRTYMISEEN LIITTYVÄT TYÖT)

HAAGAN PERUSKOULU HANKESUUNNITELMA PERUSPARANNUS (LÄNSI-HELSINGIN LUKION LAKKAUTTAMISEEN JA SIIRTYMISEEN LIITTYVÄT TYÖT) HAAGAN PERUSKOULU HANKESUUNNITELMA PERUSPARANNUS (LÄNSI-HELSINGIN LUKION LAKKAUTTAMISEEN JA SIIRTYMISEEN LIITTYVÄT TYÖT) 30.3.2011 PÄIVITETTY 31.1.2012 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 1(13) 1.1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

Niemikotisäätiön Haagan työkeskus Vanha viertotie 22 C, Helsinki Vesikaton uusiminen, julkisivumuutokset ja pihan kunnostaminen

Niemikotisäätiön Haagan työkeskus Vanha viertotie 22 C, Helsinki Vesikaton uusiminen, julkisivumuutokset ja pihan kunnostaminen Niemikotisäätiön Haagan työkeskus Vanha viertotie 22 C, 00330 Helsinki Vesikaton uusiminen, julkisivumuutokset ja pihan kunnostaminen Kuva: Haagan työkeskuksen julkisivu Tekninen hankesuunnitelma 25.11.2013

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Esityslista 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Esityslista 22/2016 1 (5) 3 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Vesalan peruskoulun laajennuksen ja muutoksen hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2016-012295 T 10 06

Lisätiedot

MEILAHDEN YLÄASTE KUUSITIE 12 TEKNINEN PERUSKORJAUS

MEILAHDEN YLÄASTE KUUSITIE 12 TEKNINEN PERUSKORJAUS MEILAHDEN YLÄASTE KUUSITIE 12 TEKNINEN PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA 16.4.2014 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 TIIVISTELMÄ Hankkeen perustiedot Meilahden yläaste, Kuusitie 12 Kaupunginosa 19, kortteli

Lisätiedot

HELTECH VALLILA STURENKATU 18-20 TEKNINEN HANKESUUNNITELMA B-TALON IV-KANAVIEN ASBESTIPURKU

HELTECH VALLILA STURENKATU 18-20 TEKNINEN HANKESUUNNITELMA B-TALON IV-KANAVIEN ASBESTIPURKU HELTECH VALLILA STURENKATU 18-20 TEKNINEN HANKESUUNNITELMA B-TALON IV-KANAVIEN ASBESTIPURKU 23.4.2012 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Heltech Vallila, Tekninen peruskorjaus, hankesuunnitelma, 23.4.2012,

Lisätiedot

KANNUKSEN KOULUKESKUS JUHANI VUORISEN KOULU, KANNUKSEN LUKIO PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA

KANNUKSEN KOULUKESKUS JUHANI VUORISEN KOULU, KANNUKSEN LUKIO PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA 1 KANNUKSEN KOULUKESKUS JUHANI VUORISEN KOULU, KANNUKSEN LUKIO PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA 1.6.2016 Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 SELOSTUS HANKKEESTA 1.1 Hankesuunnitelman

Lisätiedot

Sturenkatu 2, väistötilat

Sturenkatu 2, väistötilat n toimiala Muutostyö Hankenro 2821P20701 Kaupunkiympäristö Kasvatus ja koulutus Sisällysluettelo 1 Hankkeen perustiedot... 1 2 Tehdyt päätökset... 1 3 Hyväksytty hankesuunnitelma... 1 4 Kustannusten nousu...

Lisätiedot

DIGIPAINON JA POSTIKESKUKSEN TILAT HANKESUUNNITELMA HELSINGIN KAUPUNKI KIINTEISTÖVIRASTO TILAKESKUS

DIGIPAINON JA POSTIKESKUKSEN TILAT HANKESUUNNITELMA HELSINGIN KAUPUNKI KIINTEISTÖVIRASTO TILAKESKUS DIGIPAINON JA POSTIKESKUKSEN TILAT HANKESUUNNITELMA 4.2.2014 HELSINGIN KAUPUNKI KIINTEISTÖVIRASTO TILAKESKUS Sivu 2 / 7 YHTEENVETO Hankkeen perustiedot nimi Digipainon ja postikeskuksen tilat osoite Helsingin

Lisätiedot

RANTAKYLÄN LIIKUNNAN MONITOIMIHALLI, PATALUODONKATU 2 UUDISRAKENNUS. HANKESUUNNITELMA päivitetty Nykyinen liikuntahalli

RANTAKYLÄN LIIKUNNAN MONITOIMIHALLI, PATALUODONKATU 2 UUDISRAKENNUS. HANKESUUNNITELMA päivitetty Nykyinen liikuntahalli Nykyinen liikuntahalli RANTAKYLÄN LIIKUNNAN MONITOIMIHALLI, PATALUODONKATU 2 HANKESUUNNITELMA päivitetty 14.06.2016 JOENSUUN TILAKESKUS Länsikatu 15, rakennus 2 80100 Joensuu puh. (013) 267 7111 faksi

Lisätiedot

Tekniset palvelut / tekninen johtaja Hannu Seppälä. Sivistyspalvelut/ Pekka Lintonen, Janne Mäkinen

Tekniset palvelut / tekninen johtaja Hannu Seppälä. Sivistyspalvelut/ Pekka Lintonen, Janne Mäkinen TOIMITILAT Riihenmäen yhtenäiskoulu Sivistyspalvelut/ Pekka Lintonen, Janne Mäkinen Aikataulu: Rakentamisen aloitus 11/2015 Budjetti: 15 300 000 Nykyisen koulurakennuksen yhteyteen rakennetaan laajennusosa,

Lisätiedot

SIIRTOKELPOISET KIIREVÄISTÖT / TILANNEKATSAUS 9.1.2014

SIIRTOKELPOISET KIIREVÄISTÖT / TILANNEKATSAUS 9.1.2014 SIIRTOKELPOISET KIIREVÄISTÖT / TILANNEKATSAUS 9.1.2014 Alustava aikataulu ( 9.1.2014 ) lähes kaikissa siirtokelpoisissa kouluissa ja parakeissa sama: 1) Lupakuvat jätetään rakennusvalvontaan n. 31.01.2014

Lisätiedot

Helsingin kaupungintalo, galleria

Helsingin kaupungintalo, galleria Hankesuunnitelma Pohjoisesplanadi 11-13 Muutos Hankenumero 2085412 Helsingin Leijona Oy Sijainti 2 Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero 2085412 Osoite Pohjoisesplanadi 11-13, 00170 Helsinki Sijainti 1.

Lisätiedot

PERUSKORJAUS, C-SIIPI (TEKNISEN TYÖN TILAT (3 KPL) TEKSTIILITYÖ, MUSIIKKI, KUVATAIDE JA PERUSLUOKKIA

PERUSKORJAUS, C-SIIPI (TEKNISEN TYÖN TILAT (3 KPL) TEKSTIILITYÖ, MUSIIKKI, KUVATAIDE JA PERUSLUOKKIA HANKE- /TARVESELVITYS 1.9.2014 Sivu 1/3 AMA Tilaaja: Turun Kiinteistöliikelaitos PL 11 20101 Turku Hanke: Puropellon koulu, C-osan korjaustyöt Osoite: Sepänkatu 11, 20700 Turku PERUSKORJAUS, C-SIIPI (TEKNISEN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (7) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Vesalan peruskoulun laajennuksen ja muutoksen hankesuunnitelma

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (7) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Vesalan peruskoulun laajennuksen ja muutoksen hankesuunnitelma Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (7) 191 Vesalan peruskoulun laajennuksen ja muutoksen hankesuunnitelma Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä Vesalan yhtenäisen peruskoulun

Lisätiedot

JOKILAAKSON KOULUN LUONNOSPIIRUSTUSTEN JA URAKKATARJOUSVAIHEEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN

JOKILAAKSON KOULUN LUONNOSPIIRUSTUSTEN JA URAKKATARJOUSVAIHEEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN Kaupunginhallitus 173 20.05.2019 JOKILAAKSON KOULUN LUONNOSPIIRUSTUSTEN JA URAKKATARJOUSVAIHEEN KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN 2930/58/2019 KH 20.05.2019 173 Valmistelu ja lisätiedot: toimitilajohtaja Börje

Lisätiedot

Kustaankartanon palvelukeskus

Kustaankartanon palvelukeskus , Sprinkler-varavoimakoneiston rakentaminen Sosiaali- ja terveysvirasto Hankenumero 808616 Sijainti Yhteenveto Hankkeen nimi, springler- varavoimakoneiston rakentaminen Hankenumero 808616 Osoite, Rakennustunnus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2016 1 (6) 554 Lasten päiväkoti Yliskylän uudisrakennuksen hankesuunnitelma HEL 2016-002292 T 10 06 00 Päätös päätti hyväksyä 10.2.2016 päivätyn Lasten päiväkoti Yliskylän

Lisätiedot

Vihdin kirkonkylän Campus. Vihdin yhteiskoulun vanhan säilytettävän osan muutokset. dok no 2 G LVIAJ- rakennustapaselostus.

Vihdin kirkonkylän Campus. Vihdin yhteiskoulun vanhan säilytettävän osan muutokset. dok no 2 G LVIAJ- rakennustapaselostus. LVIAJ- rakennustapaselostus 28.4.2017 1(7) Vihdin kirkonkylän Campus Vihdin yhteiskoulun vanhan säilytettävän osan muutokset Vihti LVIAJ- rakennustapaselostus dok no 2 G0 002 28.4.2017 LVIAJ- rakennustapaselostus

Lisätiedot

Tilaohjelma 4.2.2014 Nikkilän sydän, 1 vaihe Luokkatilat: Aineluokat: Teorialuokat: Erityisopetus: Aulat ja käytävät Liikuntatilat Muut tilat:

Tilaohjelma 4.2.2014 Nikkilän sydän, 1 vaihe Luokkatilat: Aineluokat: Teorialuokat: Erityisopetus: Aulat ja käytävät Liikuntatilat Muut tilat: Liite 1 Tilaohjelma 4.2.2014 Nikkilän sydän, 1 vaihe Tilojen määrä hym2 (á) hym2 yhteensä Huom! Luokkatilat: Aineluokat: Musiikki 2 77,00 154 Tekstiilityö 2 92,50 185 Kuvataide 2 100,00 200 Fysiikka/kemia

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4 07.06.2012 Sivu 1 / 1 24/00.02.02/2011 4 Pelastustoimen rakennushankkeet vuosina 2013-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Lindholm Stefan, puh. (09) 816 83061 Pietikäinen Olli, puh. (09) 816 26820 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Liikuntamylly. Myllyaukio 4, Helsinki. Tilakeskus. Kattosadevesijärjestelmän uusiminen Hankenumero Hankesuunnitelma 29.8.

Liikuntamylly. Myllyaukio 4, Helsinki. Tilakeskus. Kattosadevesijärjestelmän uusiminen Hankenumero Hankesuunnitelma 29.8. , Kattosadevesijärjestelmän uusiminen Hankenumero 8037239 Liikuntavirasto Sijainti 2 Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero, kattosadevesijärjestelmän uusiminen 8037239 Osoite Rakennustunnus (RATU), 27899

Lisätiedot

Kyllön terveysaseman peruskorjaus 2004-2012

Kyllön terveysaseman peruskorjaus 2004-2012 Kyllön terveysaseman peruskorjaus 2004-2012 14.12.2012 Asemapiirros vuoden 2010 hankesuunnitelmasta Yhteenveto Rakentamiskustannukset yhteensä 24 400 000 euroa (alv 0 %) Suunnittelu ja rakentaminen vuosina

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 (5) 123 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Lasten päiväkoti Yliskylän uudisrakennuksen tarveselvityksen ja hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2016-002292

Lisätiedot

HAAGAN PERUSKOULU TARVESELVITYS JA HANKESUUNNITELMA LÄNSI-HELSINGIN LUKION LAKKAUTTAMISEEN JA SIIRTYMISEEN LIITYVÄT TYÖT (PERUSPARANNUS)

HAAGAN PERUSKOULU TARVESELVITYS JA HANKESUUNNITELMA LÄNSI-HELSINGIN LUKION LAKKAUTTAMISEEN JA SIIRTYMISEEN LIITYVÄT TYÖT (PERUSPARANNUS) HAAGAN PERUSKOULU TARVESELVITYS JA HANKESUUNNITELMA LÄNSI-HELSINGIN LUKION LAKKAUTTAMISEEN JA SIIRTYMISEEN LIITYVÄT TYÖT (PERUSPARANNUS) TILAKESKUS 30.3.2011 1(13) 1.1 Tiivistelmä... 3 1.2 Yhteenveto...

Lisätiedot

Kulosaaren LPK, kirjasto ja ala-aste, perusparannus. Rakennus B Hankesuunnitelma

Kulosaaren LPK, kirjasto ja ala-aste, perusparannus. Rakennus B Hankesuunnitelma Kulosaaren LPK, kirjasto ja ala-aste, perusparannus Rakennus B Hankesuunnitelma 22.9.2009 HELSINGIN KAUPUNKI KIINTEISTÖVIRASTO / TILAKESKUS OPETUSVIRASTO SOSIAALIVIRASTO KAUPUNGINKIRJASTO RAKENNUSVIRASTO

Lisätiedot

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano Päätösehdotus

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano Päätösehdotus Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (5) 148 Lauttasaaren 2. ala-aste, Tarveselvityksen hyväksyminen, opetusvirasto HEL 2016-013438 T 10 06 00 Päätös Käsittely päätti hyväksyä 2.12.2016 päivätyn Lauttasaaren

Lisätiedot

Röykän sairaala / Nummela Sanatorium

Röykän sairaala / Nummela Sanatorium Tilakeskus Röykän sairaala / Nummela Sanatorium Käytöstä poistetun sairaalarakennuksen kunnostaminen vastaanottokeskukseksi Hankenumero 8037276 Tilakeskus Sijainti Tilakeskus Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2014 1 (5) 249 Teollisuuskatu 23-25:n muutos- ja perusparannustyön hankesuunnitelma päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä 29.1.2014 päivätyn Teollisuuskatu

Lisätiedot

HEKA LÄNSI-HERTTONIEMI SUSITIE 2-6 PERUSKORJAUS / hnro /

HEKA LÄNSI-HERTTONIEMI SUSITIE 2-6 PERUSKORJAUS / hnro / 2 SIJAINTIKARTTA C-TALON PIHAJULKISIVU 3 SUUNNITTELUKOHDE: KAUPUNGINOSA 42 / KORTTELI 101 / TONTTI 5 HELSINGIN ASUNTOTUOTANTOKOMITEAN HANKE V. 1950-1951 OHJELMASSA RAKENNUKSET OVAT VALMISTUNEET 1950-52

Lisätiedot

Ilvestarhan rakennustyöt

Ilvestarhan rakennustyöt HKR-RAKENNUTTAJA Ilvestarhan rakennustyöt, Mustikkamaanpolku 12 Perusparannus Hankenumero R-04238 Sijainti Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero Ilvestarhan rakennustyö R-04238 Osoite Rakennustunnus (RATU)

Lisätiedot

Laajasalon ala-aste, perusparannus Hankesuunnitelma

Laajasalon ala-aste, perusparannus Hankesuunnitelma Laajasalon ala-aste, perusparannus Hankesuunnitelma 4.11.2008 HELSINGIN KAUPUNKI KIINTEISTÖVIRASTO / TILAKESKUS OPETUSVIRASTO RAKENNUSVIRASTO / HKR- Rakennuttaja Sisällysluettelo 1. YHTEENVETO...3 1.1

Lisätiedot

Aktiivisen kuntoutuksen malli, yhteistyö muiden toimijoitten kanssa

Aktiivisen kuntoutuksen malli, yhteistyö muiden toimijoitten kanssa MALMIN SAIRAALAN PERUSKORJAUS JA LAAJENNUS Kuva Arkkitehtitoimisto Olli-Pekka Jokela Oy Taustaa Keskitetty terveyskeskuspäivystys iltaisin ja viikonloppuina Perustason sisätautien päivystys Sairaansijoja

Lisätiedot

Tapiolan uimahalli. TIIVISTELMÄ KORJAUSHANKKEESTA Kimmo Martinsen

Tapiolan uimahalli. TIIVISTELMÄ KORJAUSHANKKEESTA Kimmo Martinsen Tapiolan uimahalli TIIVISTELMÄ KORJAUSHANKKEESTA 8.1.2018 Kimmo Martinsen 1 Tiivistelmä hankkeesta Korjaushankkeen ensimmäisessä vaiheessa v. 2014 2016 on jo toteutettu uimahallin vanhan osan puku- ja

Lisätiedot

Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, varhaiskasvatuslautakunta Päätösehdotus

Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, varhaiskasvatuslautakunta Päätösehdotus Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (5) 4 Päiväkoti Särjen peruskorjausta korvaavan hankkeen tarveselvityksen hyväksyminen HEL 2017-000185 T 10 06 00 Päätös Käsittely päätti hyväksyä tarveselvityksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/2 21.03.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/2 21.03.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) 128 Virastotalo K31:n uuden panimoravintolan hankehinnan korotuksen hyväksyminen HEL 2012-012430 T 10 06 00 Päätös päätti myöntää Panimoravintolan toteuttamisen

Lisätiedot

Konalan ala-asteen koulu infotilaisuus vanhemmille klo

Konalan ala-asteen koulu infotilaisuus vanhemmille klo Konalan ala-asteen koulu infotilaisuus vanhemmille 28.8.2018 klo 18.30-19.30 OHJELMA Koulurakennuksen kunto ja korjaukset kesällä 2018 Jari Pere, projektinjohtaja, sisäilmatiimi Koulurakennuksen peruskorjaus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2017 1 (5) 3 Lasten päiväkoti Kaivopuiston perusparannuksen tarveselvityksen ja hankesuunnitelman hyväksyminen HEL 2017-002423 T 10 06 00 Kiinteistökartta 51/671 496, Puistokatu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (6) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (6) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2016 1 (6) 460 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Sofianlehdon A-talon toiminnallisen muutoksen tarveselvityksen ja hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL

Lisätiedot

KORKEASAAREN ELÄINTARHA

KORKEASAAREN ELÄINTARHA KORKEASAAREN ELÄINTARHA LUONTOKOULU PUUTARHURIN TUPAAN HANKESUUNNITELMA ALUSTAVA 13.5.2015 HKR-Rakennuttaja 1 0. Johdanto... 3 0.1 Perustiedot hankkeesta... 3 0.2 Aikaisemmat päätökset ja esitykset...

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2012 1 (5) Kiinteistölautakunta Tila/5 09.02.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2012 1 (5) Kiinteistölautakunta Tila/5 09.02.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2012 1 (5) 67 Kruununhaan ruotsinkielisen ala-asteen koulun teknisen peruskorjauksen hankesuunnitelman hyväksyminen HEL 2012-001384 T 10 06 00 Kiinteistökartta H3 P3, Oikokatu

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Ote pöytäkirjasta 1. Vanhankylän alakoulun laajennus- ja peruskorjaustyön suunnitelmaluonnosten hyväksyminen

Ulvilan kaupunki Ote pöytäkirjasta 1. Vanhankylän alakoulun laajennus- ja peruskorjaustyön suunnitelmaluonnosten hyväksyminen Ulvilan kaupunki Ote pöytäkirjasta 1 Tekninen lautakunta 89 09.12.2014 Vanhankylän alakoulun laajennus- ja peruskorjaustyön suunnitelmaluonnosten hyväksyminen 42/10.03.02.00/2014 Tekninen lautakunta 89

Lisätiedot

tehopinta-ala 140 m2 (20x7=140)

tehopinta-ala 140 m2 (20x7=140) RT 12-11055 KH X0-00494 LVI 00-10483 SIT 12-610082 Hyötyala-käsitettä käytetään rakennushankkeissa, joissa tilan tarve hankesuunnitelmassa kirjataan tilaohjelmana. Hyötyala kuvaa tilaohjelmaan kuuluvien

Lisätiedot

NIKKILÄN SYDÄMEN LAAJENTAMINEN VAIHE 2 ARK-HOUSE ARKKITEHDIT OY

NIKKILÄN SYDÄMEN LAAJENTAMINEN VAIHE 2 ARK-HOUSE ARKKITEHDIT OY NIKKILÄN SYDÄMEN LAAJENTAMINEN VAIHE 2 ARK-HOUSE ARKKITEHDIT OY Nykytilanne Mitoittava oppilasmäärä 740 oppilasta 7-9 koulu, 740 oppilasta, 2 rehtoria, n.80 opettajaa Muu henkilökunta n.30 henkeä HANKESUUNNITELMAN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2016 1 (5) 212 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Stadin ammattiopiston Roihupellon kampuksen 1. vaiheen hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2015-013974

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA 1 OULUNKYLÄN HUOLTORAKENNUKSEN KATON JA PIHAKANNEN PERUSPARANTAMINEN

HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA 1 OULUNKYLÄN HUOLTORAKENNUKSEN KATON JA PIHAKANNEN PERUSPARANTAMINEN HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA 1 HANKESUUNNITELMA OULUNKYLÄN LIIKUNTAPUISTON HUOLTORAKENNUKSEN KATON JA PIHAKANNEN PERUSPARANTAMINEN HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA 2 HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMA HANKESUUNNITELMA. Rovaniemen kaupunki Hallituskatu Rovaniemi. Runko / ohje. xx.xx.20xx Sivu 1/10.

HANKESUUNNITELMA HANKESUUNNITELMA. Rovaniemen kaupunki Hallituskatu Rovaniemi. Runko / ohje. xx.xx.20xx Sivu 1/10. xx.xx.20xx Sivu 1/10 Tilaaja: Rovaniemen kaupunki Hallituskatu 7 96100 Rovaniemi Hanke: Runko / ohje HANKESUUNNITELMA Sivu 2/10 HANKESUUNNITELMA TIIVISTELMÄ n olennainen sisältö Rovaniemi xx.xx.20xx Sivu

Lisätiedot

ALPPILAN YLÄASTE JA LUKIO TAMMISAARENKATU 2 00510 HELSINKI

ALPPILAN YLÄASTE JA LUKIO TAMMISAARENKATU 2 00510 HELSINKI ALPPILAN YLÄASTE JA LUKIO TAMMISAARENKATU 2 00510 HELSINKI TEKNINEN HANKESUUNNITELMA ALAPOHJAN KOSTEUSVAURIOKORJAUS 17.10.2011 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Tekninen peruskorjaus, hankesuunnitelma 17.10.2011

Lisätiedot

LASTEN PÄIVÄKOTI TUULIMYLLY HANKESUUNNITELMA 8.2.2008 HELSINGIN KAUPUNKI SOSIAALIVIRASTOVIRASTO KIINTEISTÖVIRASTO TILAKESKUS

LASTEN PÄIVÄKOTI TUULIMYLLY HANKESUUNNITELMA 8.2.2008 HELSINGIN KAUPUNKI SOSIAALIVIRASTOVIRASTO KIINTEISTÖVIRASTO TILAKESKUS LASTEN PÄIVÄKOTI TUULIMYLLY HANKESUUNNITELMA 8.2.2008 HELSINGIN KAUPUNKI SOSIAALIVIRASTOVIRASTO KIINTEISTÖVIRASTO TILAKESKUS 2 LASTEN PÄIVÄKOTI TUULIMYLLYN HANKESUUNNITELMA Sisällysluettelo Tiedot hankkeesta,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 57

Espoon kaupunki Pöytäkirja 57 04.06.2014 Sivu 1 / 1 4367/10.03.02/2013 57 Lausunto Riilahden toimintakeskuksen peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Nina Hiltunen, puh. 046 877 3466 Eeva-Maija

Lisätiedot

Sääksjärven seurakuntakeskus Hankeohjelma

Sääksjärven seurakuntakeskus Hankeohjelma Sääksjärven seurakuntakeskus Hankeohjelma 1. Tausta Sääksjärven seurakuntakeskuksen tulevaisuutta pohtinut hanketyöryhmä kokoontui vuoden 2009 aikana kaksi kertaa. Hanketyöryhmän käytössä ja merkittävänä

Lisätiedot

KUSTANNUSSELVITYS. LOVISA SSC Loviisa ruotsinkielinen koulukeskus LOVIISA

KUSTANNUSSELVITYS. LOVISA SSC Loviisa ruotsinkielinen koulukeskus LOVIISA KUSTANNUSSELVITYS LOVISA SSC Loviisa ruotsinkielinen koulukeskus LOVIISA 28.11.2016 Sisällysluettelo Sisällysluettelo 2 Dokumentin tiedot 2 Hankekuvaus 3 Lähtökohdat 3 Laskentaperusteet 4 Erillishinnat

Lisätiedot

Tapiolan koulu ja lukio peruskorjaus

Tapiolan koulu ja lukio peruskorjaus sijaitsee Tapiolassa osoitteessa Opintie 1 Sijaintikartta Arkkitehti Jorma Järven suunnittelema koulurakennus toteutettiin vuosina 1958-1960 Arkkitehti Heikki Koskela laajensi koulua vuosina 1967-1968

Lisätiedot

1(4) 15.9.2015. Laukaan Ekokoulu. Laukaantie 14 41340 Laukaa TAVOITEHINTA ARVIO LASKENTAMUISTIO. Tavoitehinta, Laukaan Ekokoulu

1(4) 15.9.2015. Laukaan Ekokoulu. Laukaantie 14 41340 Laukaa TAVOITEHINTA ARVIO LASKENTAMUISTIO. Tavoitehinta, Laukaan Ekokoulu 1(4) HANKE TILAAJA Laukaan Ekokoulu Laukaan kunta Laukaantie 14 41340 Laukaa TAVOITEHINTA ARVIO LASKENTAMUISTIO Tavoitehinta, Laukaan Ekokoulu TAVOITEHINTA ARVIO 2(4) 1. HANKETIEDOT Hanke: Osoite: Hankemuoto:

Lisätiedot

Staran ja liikuntaviraston Vuosaaren tukikohdan esirakentaminen ja alueella sijaitsevien rakennusten purkaminen

Staran ja liikuntaviraston Vuosaaren tukikohdan esirakentaminen ja alueella sijaitsevien rakennusten purkaminen Staran ja liikuntaviraston Vuosaaren tukikohdan ja alueella sijaitsevien rakennusten purkaminen Itäreimarintie 5 ja Pallokuja 5, Esirakentaminen Hankenumero 2080109 Sijainti Yhteenveto Hankkeen nimi Staran

Lisätiedot

KUNTOARVIOISTA: Rakennustekniikka

KUNTOARVIOISTA: Rakennustekniikka KUNTOARVIOISTA: A-Insinöörit Suunnittelu Oy Kauhava; Pernaan koulu KUNTOARVIO Rakennukset ovat rakennusteknisiltä osiltaan tyydyttävässä sekä osin vain välttävässä kunnossa. Merkittävimmät kustannukset

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 44/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 44/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Esityslista 44/2016 1 (6) 1 Sofianlehdon A-talon toiminnallisen muutoksen hankesuunnitelma HEL 2016-011899 T 10 06 00 Päätösehdotus Tiivistelmä päättää hyväksyä 8.11.2016 päivätyn Sofianlehdon

Lisätiedot

Pääkirjaston laajennushanke ALUSTAVAA - Hankesuunnittelun tilanne 5/2015. ^'^'y^ic^"' ROVASTIN-<%^1' l.^^ ^ ^ 1i^l y4825<yht675,:l^^'

Pääkirjaston laajennushanke ALUSTAVAA - Hankesuunnittelun tilanne 5/2015. ^'^'y^ic^' ROVASTIN-<%^1' l.^^ ^ ^ 1i^l y4825<yht675,:l^^' Oheismateriaali PatuL 28.5.2015 19.5.2015 Pääkirjaston laajennushanke ALUSTAVAA - Hankesuunnittelun tilanne 5/2015 ^'^'y^ic^"' ^t ^^Jlf^^ '^^^^w^ ROVASTIN-

Lisätiedot

Kortepohjan koulu. Kunnostustoimenpiteet koululla 2000-luvulla VAHANEN JYVÄSKYLÄ OY

Kortepohjan koulu. Kunnostustoimenpiteet koululla 2000-luvulla VAHANEN JYVÄSKYLÄ OY Kortepohjan koulu Kunnostustoimenpiteet koululla 2000-luvulla 1 Yleistietoja rakennuksesta Kortepohjan koulu on valmistunut pääosin 1970-luvulla Kohde on rakennettu neljässä vaiheessa, joista ensimmäisessä

Lisätiedot

Laakson sairaala, rakennus 1.

Laakson sairaala, rakennus 1. . Lääkärinkatu 8, 0050 Helsinki Hankenumero 8033083 Sijainti Yhteenveto Hankkeen nimi Laakson sairaala rak. 1, pohjaviemärikorjaukset Hankenumero 8033083 Osoite Lääkärinkatu 8, 0050 Helsinki Rakennustunnus

Lisätiedot

Hankepalvelut Tilakeskus Kiinteistövirasto

Hankepalvelut Tilakeskus Kiinteistövirasto Porolahden pk 1 POROLAHDEN PERUSKOULUN ALA-ASTEEN RAKENNUS JULKISIVUJEN, IKKUNOIDEN JA VESIKATON PERUSKORJAUS TEKNINEN HANKESUUNNITELMA, 00820 Helsinki 4.7.2008 Hankepalvelut Tilakeskus Kiinteistövirasto

Lisätiedot

SARVIKUONO KORTTELI K 31 SOFIANKATU 4 JA UNIONINKATU 25, VESIKATTOJEN KORJAUSTYÖT. HANKESUUNNITELMA Hanke 86893 19.8.2011

SARVIKUONO KORTTELI K 31 SOFIANKATU 4 JA UNIONINKATU 25, VESIKATTOJEN KORJAUSTYÖT. HANKESUUNNITELMA Hanke 86893 19.8.2011 SARVIKUONO KORTTELI K 31 SOFIANKATU 4 JA UNIONINKATU 25, VESIKATTOJEN KORJAUSTYÖT HANKESUUNNITELMA Hanke 86893 19.8.2011 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS TARKASTUSVIRASTO KAUPUNGINMUSEO 2 1 YHTEENVETO 1.1

Lisätiedot

Ruotsinkielinenkielinen koulukeskus Tilaohjelma ISO RKK, VE1

Ruotsinkielinenkielinen koulukeskus Tilaohjelma ISO RKK, VE1 Tilakonsultit TM2 Oy Loviisan kaupunki 5.11.2015 Ruotsinkielinenkielinen koulukeskus Tilaohjelma ISO RKK, VE1 Oppilasmäärät Koulun oppilasmäärä yhteensä 694 Alakoulu 200 Haddom 58 Tessjö 46 Yläkoulu 270

Lisätiedot