ST55 *A5B * Be inspired. Ref.No.: A31008-H6850-A Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D Munich

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ST55 *A5B00075103070* Be inspired. Ref.No.: A31008-H6850-A107-1-7319. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich"

Transkriptio

1 s Be inspired Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D Munich Siemens AG 2003 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft Ref.No.: A31008-H6850-A *A5B * ST55

2 Sisällysluettelo 1 lueyös Johdanto Turvallisuus... 3 Puhelimen yleiskuva... 5 Näytön symbolit (osa)... 7 Käyttöönotto... 8 SIM-kortin/akun asennus... 8 Akun lataus... 9 Puhelin päälle tai pois päältä/ PIN SIM-osoitteiden kopiointi Valmiustila Käyttöohje usto Valikoiden pikavalinta Valikoiden selaaminen Tunnusluvut Avausvarmistus Operaattorin palvelut Soittaminen Numeron valinta Puhelun lopettaminen Äänenvoimakkuuden säätö Soitontoisto Jos numero on varattu Puheluun vastaaminen Puhelun hylkääminen Puheluiden vuorottelu Neuvottelu Puheluvalikko Ohjauskoodit (DTMF) Tekstin kirjoitus...20 Tekstin kirjoitus ilman T9-tukea...20 T9-tekstinsyöttö...21 Valmis viesti...22 Yhteystiedot...23 Uusi tieto...23 Tiedon muuttaminen...24 Soittaminen...24 Yhteystiedot-valikko...24 SIM-numerot...25 Ryhmä...26 Puhelutiedot...27 Ei vastatut...27 Vastat. puhelut...27 Soit. puhelut...27 Aika & hinta...28 Näyttö...28 Hinta-asetukset...28 Kamera...29 Kuvan otto...29 Omat valokuvat...30 Asetukset...31 Surf/Fun...32 Lataukset...35 SMS...36 Tekstiviestien kirjoitus/lähetys...36 Uuden tekstiviestin luku...38 Luettelot...38 SMS-asetukset...40 Katso myös käyttöoppaan lopussa oleva hakemisto

3 2 Sisällysluettelo MMS Multimediaviestin kirjoitus/ lähetys MMS-viestin vastaanotto Luettelot MMS-asetukset Sähköposti Uuden sähköpostin kirjoitus Sähköpostin vastaanotto/ lukeminen S-postin asetukset Puheviesti/vastaaja CB-palvelut Asetukset Ääniasetukset Puhelin Puheluiden aikana Turvallisuus Verkko Yhteydet Siirto Estot Suljettu käyttäjäryhmä Pikavalinta Ekstrat...62 Yleistä Organiser...62 Kello...64 Laskin...65 Äänen säätö...66 Äänite...67 Asiakaspalvelu (Customer Care)...69 Kysymyksiä ja vastauksia...71 Käsittely- ja huolto-ohjeet...74 Laitetiedot...75 SAR...76 Lisävarusteet...77 Akkujen kapasiteetti...78 Takuuehdot...79 Hakemisto...80 Katso myös käyttöoppaan lopussa oleva hakemisto

4 Turvallisuus 3 us Ohje vanhemmille Tutustu käyttö- ja turvallisuusohjeisiin huolellisesti ennen matkapuhelimen käyttöä! Kerro ohjeet myös lapsillesi ja selvitä mitä mahdollisia vaaroja matkapuhelimen käyttöön voi liittyä. Noudata paikallisia ohjeita ja määräyksiä matkapuhelinta käyttäessäsi. Matkapuhelimen käyttöä on rajoitettu esimerkiksi lentokoneissa, huoltoasemilla, sairaaloissa ja autolla ajaessa. Puhelin saattaa häiritä terveydenhuollon laitteiden, kuten kuulolaitteiden ja sydämentahdistimien toimintaa. Puhelimen ja tahdistimen välisen etäisyyden on oltava vähintään 20 cm. Pidä puhelin sitä korvaa vasten, joka on kauempana tahdistimesta. Kysy lisää lääkäriltäsi. SIM-kortti voidaan irrottaa. Varo! Pidä ne ja muut pienet osat lasten ulottumattomissa. Verkkolaitteessa annettua jännitettä (V) ei saa ylittää. Laturi saattaa vaurioitua käytettäessä korkeampaa jännitettä. Soittoääni (S. 50) ja merkkiäänet kuuluvat kaiuttimesta. Älä pidä puhelinta korvaa vasten kun se soi. Näin vältät vakavat, pysyvät kuulovauriot. Käytä ainoastaan Siemensin alkuperäisiä akkuja (100 % elohopeavapaa) ja -latureita. Muussa tapauksessa seurauksena saattaa olla huomattavia terveydellisiä haittoja tai laitevaurioita. Vääränlainen akku saattaa esimerkiksi räjähtää. Puhelimen saa avata vain akun (100 % elohopeavapaa) tai SIM-kortin vaihtoa varten. Akkua ei saa missään tapauksessa avata. Puhelimeen ei saa tehdä minkäänlaisia muutoksia, muutoin takuu ei ole voimassa.

5 4 Turvallisuus Tärkeää: Hävitä käytetyt akut ja puhelimet paikallisten lakien ja määräysten mukaan. Puhelin saattaa aiheuttaa häiriöitä lähellä oleviin televisioihin, radioihin ja tietokoneisiin. Käytä ainoastaan Siemensin alkuperäisiä lisävarusteita. Näin vältät mahdolliset terveyshaitat ja laitevauriot ja varmistat, että puhelin täyttää kaikki olennaiset vaatimukset. Takuu ei ole voimassa, mikäli puhelinta on käytetty väärin!

6 Puhelimen yleiskuva 5 n Sisäinen antenni Älä peitä puhelinta akun yläpuolelta tarpeettomasti, sillä se heikentää lähetystehoa. Kaiutin Näyttö Joystick Valmiustilassa: G Pitkä painallus - ääniohjaus. G Lyhyt painallus - äänivalikko. H Yhteystietojen avaus. F Toiminto kuten valintanäppäimissä. C Valikon avaus. Luetteloissa ja valikoissa: I Selaus eteen ja taakse. D Paluu edelliselle valikkotasolle. E/ C Toiminnon valinta. Puhelun aikana: G Äänet kovemmalle. H Äänet hiljaisemmalle. D Toiminto kuten vasemmassa valintanäppäimessä. E/ C Puheluvalikon avaus. Mikrofoni Laitteiden liitäntäkohta Liitäntä laturille, kuulokkeelle jne. Ohje Puhelimen näytön ja takakuoressa olevan kameralinssin päällä on toimitettaessa suojakalvot. Irrota kalvot ennen kuin otat puhelimen käyttöön. Kalvon irrottamisesta johtuva staattinen varaus saattaa muuttaa näytön reunojen väriä, joka tasoittuu normaaliksi viimeistään 10 minuutissa.

7 6 Puhelimen yleiskuva Valintanäppäimet Valintanäppäinten toiminnot näkyvät näytön alarivillä tekstinä tai kuvakkeina. B Soittonäppäin Näytöllä näkyvään numeroon tai näytöllä näkyvälle henkilölle soittaminen, puheluihin vastaaminen. Valmiustilassa: Viimeisimpien puhelujen näyttö. A Päälle/Pois/Lopeta-näppäin Pois päältä: Puhelin päälle painamalla pitkään. Puhelun aikana tai sovelluksen ollessa käynnissä: Lopetus painamalla lyhyesti. Valikoissa: Paluu edelliselle valikkotasolle painamalla lyheysti. Paluu valmiustilaan painamalla pitkään. Valmiustilassa: Puhelin pois päältä painamalla pitkään. Numeronäppäimet Numerot ja kirjaimet. * Pitkä painallus Valmiustilassa: Kaikki merkkiäänet päälle tai pois päältä (paitsi herätyskello). Puhelun aikana: Mykistys päälle tai pois. #Pitkä painallus Valmiustilassa: Näppäinlukko päälle tai pois päältä. Näppäimet kannattaa lukita, jotta et paina niitä vahingossa ja avaa esimerkiksi Internet-yhteyttä, jos napsautat huomaamattasi joystickia kahdesti.

8 Näytön symbolit (osa) 7 Valikkosymbolit Yhteystiedot Puhelutiedot SIM-palvelut tai Profiilit Viestit Kamera Internet Lataukset Organiser Asetukset Näytön symbolit Verkon voimakkuus. Akun varaus, esim. 100 %. Kaikki puhelut siirretään. Merkkiäänet pois. Soittoääni kuuluu vain, kun soittaja on ryhmän jäsen yhteystiedoissa. Herätyskello päällä. Näppäimet lukittu. Puhelinnumerot/nimet: SIM-kortilla. SIM-kortilla (vaatii PIN2-koodin). Yhteystiedot (puhelimessa). T9-tekstinsyöttö. Käytössä. Internet Online. Kuulokekäyttö. Automaattinen vastaus päällä. Valintanäppäinten toiminnot Tekstiviesti saapunut. Vastaajaviesti saapunut. MMS-viesti saapunut: Logo. MMS-viesti saapunut: Soittoääni. MMS-viesti saapunut: Soittajan kuva. Vastaamaton puhelu. Kuittaamaton muistutus. Kuittaamaton merkkiääni. Yhteystiedot auki. Viestimuisti täynnä.

9 8 otto SIM-kortin/akun asennus Operaattoriltasi saat SIM-kortin, johon on tallennettu liittymäsi kaikki tärkeät tiedot. Jos SIM-korttisi on luottokortin kokoinen, irrota siitä pienempi osa erilleen ja poista mahdolliset muoviosat. Työnnä lukkoa nuolen suuntaan. Käyttöönotto Aseta pidikkeet aukkoihin, ja paina akku puhelimeen niin, että se napsahtaa paikalleen. Irrota kansi ja siinä oleva akku. Aseta SIM-kortti paikalleen kosketuspinta alaspäin ja paina se kevyesti vastimeen saakka pidikkeen alle (varmista, että SIM-kortin viisto kulma on asetettu oikein). Tärkeää Sulje puhelin aina ennen kuin irrotat akun! Puhelimessa voidaan käyttää vain 3-volttisia SIM-kortteja. Jos käytät vanhempaa korttia, ota yhteys operaattoriisi. Ongelmia SIM-kortin kanssa...s. 71 Toiminnot ilman SIM-korttia Hätäpuhelu (SOS) SOS Soita hätänumeroon valintanäppäintä painamalla. Voit soittaa hätäpuhelun mistä tahansa verkosta myös ilman SIM-korttia tai PIN-koodia (ei ole mahdollista kaikissa maissa). Soita hätänumeroon vain hätätapauksessa! Valikko Paina valintanäppäintä. Toiminnot näkyvät näytöllä.

10 Käyttöönotto 9 Akun lataus Akkua ei ole ladattu valmiiksi täyteen. Kytke laturin johto puhelimen pohjaliittimeen, verkkolaite pistorasiaan ja lataa vähintään 2,5 tuntia. Laturi irrotetaan painamalla liitintä nuolten suunnassa. Latausaika Tyhjä akku latautuu täyteen noin 2,5 tunnissa. Lataaminen on mahdollista vain, kun ympäristön lämpötila on 5 C - 40 C. (Jos lämpötila on 5 C rajan yli tai ali, latauksen symboli varoittaa vilkkumalla.) Verkkolaitteessa annettua jännitettä ei saa ylittää. Lataussymbolia ei näy Kun akku on täysin tyhjä, lataussymboli ei näy heti, kun laturi kytketään puhelimeen. Symboli tulee näkyviin 2 tunnin kuluessa. Tässä tapauksessa akku latautuu täyteen 3-4 tunnissa. Käytä ainoastaan toimitukseen kuuluvaa laturia! Näytön symbolit käytön aikana Akun varauksen määrä käytön aikana (tyhjä-täysi): Kun akku on lähes tyhjä, kuulet varoitusäänen. Akun varaus näkyy oikein vain, kun lataus tai sen poisto on suoritettu loppuun saakka keskeytyksittä. Älä irrota akkua tarpeettomasti tai lopeta latausta liian aikaisin. Lisätietoja Laturi lämpenee, kun se on käytössä pitkään. Tämä on tavallista ja vaaratonta. Käyttöajat Täyden akun valmiusaika on jopa 140 tuntia ja puheaika 270 minuuttia (s. 75).

11 pois 10 Puhelin päälle tai pois päältä/pin Päälle ja pois päältä A Puhelin avataan ja suljetaan painamalla Päälle/Pois/Lopeta-näppäintä pitkään. PIN-koodin näppäily Voit suojata SIM-kortin 4-8-numeroisella PIN-koodilla. J Näppäile PIN-koodi numeronäppäimillä. Koodi näkyy näytöllä tähtinä turvallisuussyistä (****). Virheet korjataan painamalla Poista. OK Vahvista koodi painamalla oikeanpuoleista valintanäppäintä. Verkkoyhteyden muodostuminen kestää muutaman sekunnin. Lisätietoja PIN-koodin vaihtaminen... s. 13 Toinen verkko (Roaming)... s. 55 SIM-kortin lukituksen avaaminen... s. 13 Verkon voimakkuus Verkon voimakkuus hyvä. Heikko signaali huonontaa äänenlaatua ja saattaa katkaista yhteyden. Vaihda paikkaa. SIM-osoitteiden kopiointi SIM-kortilla olevat yhteystiedot voidaan kopioida puhelimeen. Älä keskeytä kopiointia, äläkä vastaa puheluihin sen aikana. Seuraa näytöllä näkyviä ohjeita. Voit kopioida SIM-kortin tiedot myös myöhemmin toiminnolla Kopioi kaikki (SIM-tietojen valikossa, s. 25). Valmiustila Kun operaattorin nimi näkyy näytön yläreunassa, puhelin on valmiustilassa (stand-by) ja käyttövalmis. Oikeanpuoleisen valintanäppäimen toiminto vaihtelee (s. 61). A Valmiustilaan palataan mistä tahansa valikosta painamalla pitkään Päälle/ pois/lopeta-näppäintä.

12 Käyttöohje Tässä käyttöohjeessa puhelimen toimintoja kuvataan seuraavilla symboleilla: Numeroiden ja kirjaimien J näppäily. A Päälle/Pois/Lopeta-näppäin B Soittonäppäin <> Valintanäppäimet C D F E H I G Valitse L Joystickin painaminen, esim. valikon avaamista varten. Joystickin painaminen kuvassa näkyvään suuntaan. Valintanäppäimen toiminto. Operaattorikohtainen toiminto, saattaa edellyttää erillistä rekisteröitymistä. Johdanto 11 Näin viestit haetaan puhelimella: C Avaa valikko valmiustilassa joystickia napsauttamalla. Valikoiden selaaminen Käyttöopas kuvaa toimintojen haun yleensä lyhyesti, esimerkiksi tekstiviestit haetaan seuraavasti: CMViestitMSMS D C Valitse joystickilla Viestitvalikko ja vahvista valinta napsauttamalla joystickia. Valitse Uusi SMS napsauttamalla joystickia uudelleen.

13 12 Valikoiden pikavalinta Kaikilla valikkotoiminnoilla on oma järjestysnumeronsa, jolla toiminto voidaan ottaa käyttöön suoraan. Esim. uuden tekstiviestin kirjoitus (valmiustilassa): C Avaa valikko painamalla joystickia. 4 Siirry kohtaan Viestit 1 Siirry kohtaan SMS 1 Siirry kohtaan Uusi SMS Johdanto Tunnusluvut Puhelin ja SIM-kortti on suojattu tunnusluvuilla (koodeilla) luvattoman käytön estämiseksi. Säilytä tunnusluvut varmassa tallessa kuitenkin niin, että löydät ne itse tarvittaessa! PIN PIN2 PUK PUK2 Puhelinkoodi Suojaa SIM-korttia (henkilökohtainen tunnusluku). Tarvitaan erikois-sim-korteissa hintanäytön ja erikoistoimintojen asetuksiin. Avainkoodi, jolla avataan väärän PIN-koodin takia lukittu SIM-kortti. Suojaa puhelinta. Asetetaan itse ensimmäisen puhelinkoodilla suojatun toiminnon yhteydessä. CMAsetuksetMTurvallisuus MKoodit MValitse toiminto. PIN-kysely PIN-koodia kysytään yleensä aina, kun puhelin avataan. Voit valita PINkyselyn pois käytöstä. Tällöin vaarana on kuitenkin, että joku voi käyttää puhelintasi luvatta. Jotkin operaattorit eivät anna valita PIN-koodin kyselyä pois päältä.

14 Muuta J OK Muuta OK Vaihda PIN Paina. Näppäile PIN. Vahvista koodi. Paina. Vahvista. Voit vaihtaa PIN-koodin mihin tahansa 4-8-numeroiseen tunnukseen, jonka muistat helposti. J Näppäile nykyinen PIN. OK Paina. J, OK Näppäile uusi PIN. J, OK Toista uusi PIN. Vaihda PIN2 (Näkyy vain, kun PIN2 on käytössä) Vaihdetaan samalla tavalla kuin kohdassa Vaihda PIN. Vaihda puh.koodi Näppäile (4 8-numeroinen) puhelinkoodi itse ensimmäisen puhelinkoodilla suojatun toiminnon yhteydessä. Sama koodi pätee kaikkiin suojattuihin toimintoihin. Jos koodi on näppäilty väärin kolme kertaa peräkkäin, puhelin lukittuu. Ota tällöin yhteys Siemensin asiakaspalveluun (s. 69). Johdanto 13 SIM-kortin lukituksen avaaminen Jos PIN-koodi näppäillään väärin kolme kertaa peräkkäin, SIM-kortti lukittuu. Näppäile tällöin SIM-kortin yhteydessä operaattorilta saamasi PUK-koodi (MASTER PIN) ohjeiden mukaan. Jos olet kadottanut PUK-koodin (MAS- TER PIN), ota yhteys operaattoriisi. Lisätietoja Näppäinlukko...s. 52 Muita turvallisuusasetuksia...s. 54 Avausvarmistus Puhelimen avaaminen on varmistettava, vaikka PIN-koodin kysely ei olisikaan päällä. Näin puhelin ei pääse avautumaan vahingossa esim. taskussa tai lentokoneessa. A Paina pitkään. OK Paina. Puhelin aukeaa.

15 14 Johdanto Operaattorin palvelut (operaattorista riippuen) L Operaattori saattaa tarjota käyttöösi SIM-kortin kautta sovelluksia, kuten verkkopankin, pörssitiedotteita jne. Näitä palveluja varten tarvitaan erikois-sim-kortti. Jos sovelluksia on paljon, ne ovat omassa valikossaan. SIM-palveluiden avulla saat uusinta tietoa operaattorisi tarjoamista palveluista. Kysy lisätietoja operaattoriltasi. Jos SIM-kortissasi ei ole tätä toimintoa, tämän valikon kohdalla on ääniasetusvalikko, josta pääset suoraan puhelimen ääniasetuksiin (s. 50).

16 en Numeron valinta Puhelimen on oltava päällä (valmiustilassa). Näppäile numero (aina J myös suuntanumero, tarvittaessa ulkomaansuunta). Poista B Lyhyt painallus poistaa edellisen merkin, pitkä painallus koko puhelinnumeron. Soita numeroon painamalla soittonäppäintä. Soittaminen 15 Puhelun lopettaminen A Lopeta puhelu painamalla lyhyesti Lopeta-näppäintä. Paina näppäintä myös silloin, kun toinen osapuoli on jo katkaissut yhteyden. Äänenvoimakkuuden säätö I Äänenvoimakkuutta säädetään joystickilla (ylös/ alas) (mahdollista vain puhelun aikana). Lisätietoja Tallenna Puhelinnumeron tallennus yhteystietoihin/sim-kortille... s. 23/s. 25 Valikko Puheluvalikko... s. 19 Mikrofoni pois päältä... s. 19 Autom. näppäinlukko... s. 52 Ohjauskoodit (DTMF)... s. 19 Äänivalinta... s. 66 Ulkomaansuuntanumerot Valmiustilassa: 0 Paina pitkään, kunnes näytöllä näkyy + merkki. +Lista Paina ja valitse maa. Puhelinnumeromuistio Voit näppäillä puhelinnumeron myös puhelun aikana. Puhelun toinen osapuoli kuulee näppäilyäänet. Puhelun loputtua voit tallentaa numeron tai soittaa siihen. Soitontoisto Viimeksi soitettuihin numeroihin voidaan soittaa uudelleen seuraavasti: B Paina soittonäppäintä kahdesti. Soitontoisto muihin aikaisemmin soitettuihin numeroihin: B I Paina soittonäppäintä kerran. Valitse puhelinnumero luettelosta ja soita numeroon... B... painamalla soittonäppäintä.

17 16 Soittaminen Jos numero on varattu Jos numero on varattu tai siihen ei saada yhteyttä verkko-ongelmien takia, mahdollisuuksia on kaksi operaattorista riippuen. Toiminto keskeytyy, jos puhelu saapuu tai puhelimen muita toimintoja käytetään. Tee näin Autom. uudelleenvalinta Autom. Paina. Puhelinnumeroon soitetaan kymmenen kertaa tietyin väliajoin. Lopetus: A Lopeta-näppäin. Tai näin Muistutus Muistutus Paina. Merkkiääni muistuttaa soittamaan numeroon uudelleen 15 minuutin kuluttua. Puheluun vastaaminen Puhelimen on oltava päällä (valmiustilassa). Kaikki muut toiminnot keskeytyvät, jos puhelu saapuu. Vastaus Paina. Tai B Paina. Soittajan numero näkyy näytöllä, jos verkko tunnistaa soittajan. Jos soittaja on tallennettu yhteystietoihin, hänen nimensä tai kuvansa näkyy näytöllä. Tärkeää Ota puhelu vastaan ennen kuin laitat puhelimen korvaa vasten. Kova soittoääni saattaa vaurioittaa kuuloa! Lisätietoja Ei vastatut puhelut...s. 27 Puheluun vastaaminen millä tahansa näppäimellä...s. 53 Soittoääni pois päältä...s. 50 Puhelun hylkääminen Hylkää Paina. Jos siirtoasetus on tehty, puhelu siirtyy toiseen numeroon (s. 57). Tai A Paina lyhyesti.

18 Puheluiden vuorottelu Toiseen numeroon soittaminen Voit soittaa puhelun aikana toiseen numeroon. Pito J B (Vuorott.) Meneillään oleva puhelu siirtyy pitoon: Valitse toinen puhelinnumero. Soita numeroon. Vuorottele puheluiden välillä. Meneillään olevan puhelun lopetus Lopeta meneillään oleva A puhelu. Takaisin Palaa toiseen puheluun. Kaksi puhelua yhtä aikaa Palvelu on operaattorin tarjoama ja sitä varten on mahdollisesti rekisteröidyttävä ja tehtävä puhelimeen uudet asetukset. Soittaminen 17 L Jos saat puhelun, kun puhut parhaillaan toista puhelua, kuulet koputusäänen. Valittavana on kaksi vaihtoehtoa: Uuteen puheluun vastaaminen B Vastaa uuteen puheluun ja aseta meneillään oleva puhelu pitoon. Vuorottele puheluiden välillä edellä kuvatulla tavalla. Uuden puhelun hylkääminen Hylkää Hylkää uusi puhelu. Meneillään olevan puhelun hylkääminen, uuteen vastaaminen Lopeta meneillään oleva A puhelu. Vastaus Vastaa uuteen puheluun.

19 18 Soittaminen Neuvottelu Voit soittaa peräkkäin jopa 5 henkilölle ja yhdistää puhelut neuvotteluksi. Palvelu on operaattorin tarjoama ja saattaa edellyttää rekisteröitymistä. Kun yhteys on muodostunut: Pito Meneillään oleva puhelu asetetaan pitoon. / J Soita toiseen numeroon. Kun yhteys on muodostunut... Valikko L... avaa valikko ja valitse Neuvottelu. Pidossa olevat puhelut yhdistetään neuvotteluun. Neuvottelu-valikko Valikko Avaa valikko Liity kaikkiin Kaikki pidossa olevat puhelut yhdistetään neuvotteluun. Kaikki pitoon Kaikki meneillään olevat puhelut asetetaan pitoon. Siirto Ensimmäinen ja toinen puhelu yhdistetään. Molemmat puhelut loppuvat osaltasi. Lopeta kaikki Kaikki meneillään olevat puhelut lopetetaan. Lopetus Kaikki neuvottelun puhelut A lopetetaan painamalla Lopeta-näppäintä.

20 Puheluvalikko Seuraavat toiminnot voidaan valita vain puhelun aikana: Valikko Avaa valikko. Äänimuistio Äänityksen aloitus. Äänetön Mikrofoni päälle tai pois päältä. Kun mikrofoni on pois päältä, puhelun toinen osapuoli ei kuule sinua (mykistys). Kaiutin Päälle tai pois päältä. Äänenvoimakkuus Äänenvoimakkuuden säätö puhelun aikana. Neuvottelu Katso Neuvotteluvalikko edellä. Yhteystiedot Avaa yhteystiedot puhelinnumeron valintaa varten. Viestit Tekstiviestin lähetys (s. 36). Soittaminen 19 Ohjauskoodit (DTMF) Ohjauskoodin lähetys Voit näppäillä ohjauskoodeja (numeroita) puhelun aikana puhelinvastaajan kaukokyselyä varten. Numerot siirtyvät automaattisesti DTMF-ääninä (ohjauskoodeina). J Näppäile ohjauskoodi (DTMF). B Lähetä. Tallennus yhteystietoihin Puhelinnumerot ja ohjauskoodit (DTMF-äänet) tallennetaan samalla tavalla kuin tavalliset tiedot. J 0 J 0 J Tallenna Paina. Näppäile puhelinnumero. Paina, kunnes näytöllä näkyy + merkki (tauko yhteyden muodotumisen ajan). Näppäile ohjauskoodi. Lisää 3 sekunnin taukoja, jotta vastaanottaja saa tiedot vastaan oikein. Näppäile nimi. Voit tallentaa ohjauskoodit (numerot) ja lähettää ne puhelun aikana.

21 20 Tekstin kirjoitus ilman T9-tukea Paina numeronäppäintä useamman kerran, kunnes kirjain näkyy näytöllä. Kohdistin siirtyy eteenpäin hetken kuluttua. Esimerkki: 2 Yksi lyhyt painallus: a-kirjain, kaksi painallusta b jne. Nimet kirjoitetaan automaattisesti isolla alkukirjaimella. Ä,ä,1-9 Poista Ä, Ö ja numerot näkyvät kirjainten jälkeen. Lyhyt painallus poistaa kohdistimen edessä olevan merkin, pitkä painallus koko sanan. Tekstin kirjoitus Sanan korjaus F Poista J Merkki kerrallaan vasemmalle/oikealle. Poistaa kohdistimen vasemmalla puolella olevan merkin. Merkit lisätään kohdistimen kohtaan. Erikoismerkit 0 Paina pitkään (T9 pois päältä). Näytöllä näkyy erikoismerkkien luettelo 1 Välilyönti painamalla kerran lyhyesti. F I * Kohdistinta siirretään joystickilla (eteen/taakse, ylös /alas). Lyhyt painallus: Vaihto: T9Abc, T9abc, T9ABC, Abc, abc, ABC, 123. Näppäilytapa näkyy näytön ylärivillä. F I Valitse Siirtyminen merkistä toiseen. Paina tai vahvista valinta napsauttamalla joystickia.

22 T9-tekstinsyöttö T9 päättelee oikean sanan yksittäisistä kirjaimista käyttämällä laajaa sanakirjaa. T9-valikko CMAsetuksetMPuhelin MT9-kirjoitus Näppäilykielen valinta Valitse näppäilykieleksi se, jolla haluat kirjoittaa viestin. T9-syöttökieli Valitse. Valitse Vahvista. Uusi kieli on valittu. T9-tuen valinta vakiokäyttöön T9-tekstinsyöttö asetetaan vakiokäyttöön. T9 ensisijainen Valitse. Valitse Vahvista. Näytön symboli. T9 päälle/pois päältä hetkeksi # Painamalla lyhyesti T9-tuki käyttöön tai pois käytöstä. Tekstin kirjoitus 21 Sanan kirjoitus T9-tuella Näyttö muuttuu jatkuvasti näppäilyn aikana. Kirjoita sana kokonaan loppuun kiinnittämättä huomiota näyttöön. Paina vain kerran näppäintä, jossa on haluamasi kirjain, esim. talo : Paina. Välilyönti lopettaa sanan. Älä kirjoita tekstiin erikoismerkkejä, kuten Ä-kirjainta, vaan vastaava perusmerkki, esim. A. T9 huolehtii lopusta. Lisätietoja 0 Piste. Lopettaa sanan, kun sen jäljessä on välilyönti. Sanan keskellä piste tarkoittaa heittomerkkiä tai yhdysviivaa: Esim. Jane.s = Jane s. Siirto oikealle: Lopettaa sanan. E Sanan korjaus F Siirtyminen vasemmalle/ oikealle sana kerrallaan, kunnes sana näkyy tummalla pohjalla. T9-sanaehdotusten selaus uudelleen. Poista Kohdistimen vasemmalla puolella olevan merkin poisto, samalla T9 ehdottaa uutta sanaa!

23 22 T9:n sanaehdotukset Jos sanakirjassa on yhtä näppäinyhdistelmää (sanaa) kohden useampia vaihtoehtoja, näkyy ensin niistä yleisin. Jos sana ei ole hakemasi, T9:n seuraava ehdotus voi olla oikea. Kun sana näkyy tummalla pohjalla: Paina. Näytöllä näkyvä sana vaihtuu uuteen. Jos tämä sana ei ole oikea, paina. Toista, kunnes oikea sana näkyy. Jos sana ei ole sanakirjassa, kirjoita se ilman T9-tukea tai lisää se sanakirjaan seuraavasti: (Opeta) Valitse. Viimeisin ehdotus poistetaan ja voit näppäillä sanan ilman T9-tukea. Sana lisätään automaattisesti sanakirjaan painamalla Tallenna. Lisätietoja T9:n ehdottamaa sanaa ei voida muuttaa, ennen kuin T9-tuki on valittu pois päältä. Yleensä on nopeampaa kirjoittaa sana uudelleen. T9 Text Input is licensed under one or more of the following: U.S. Pat. Nos. 5,818,437, 5,953,541, 5,187,480, 5,945,928, and 6,011,554; Canadian Pat. No. 1,331,057; United Kingdom Pat. No B; Hong Kong Standard Pat. No. HK ; Republic of Singapore Pat. No ; Euro.Pat. No ( ) DE/DK, FI, FR, IT, NL, PT, ES, SE, GB; and additional patents are pending worldwide. Tekstin kirjoitus Valmis viesti Voit tallentaa puhelimeen valmiita viestejä, joita voit lisätä viesteihin (SMS, MMS, sähköposti). Valmiin viestin kirjoitus CMViestitMSMS MValmis viesti Muuta Valitse <Tyhjä> ja tallenna painamalla OK. J Kirjoita viesti. Valmiiden viestien käyttö J Kirjoita viesti. Lisätoim) Avaa tekstivalikko. H H Valitse Valitse Valitse valmis viesti. Valitse valmis viesti luettelosta. Vahvista. Valmis viesti näkyy näytöllä. Vahvista. Valmis viesti lisätään kohdistimen oikealle puolelle.

24 dot Puhelimen muistiin voidaan tallentaa jopa 255 tietoa, joista jokaiseen useita puhelin- ja faksinumeroita ja osoitetietoja. Puhelimen muistissa ja SIM-kortilla olevia tietoja hallitaan erikseen. Voit kuitenkin siirtää tietoja puhelimen yhteystietojen ja SIMkortin välillä. Yhteystiedot 23 Uusi tieto CMYhteystiedot Uusi tieto Paina. J J Näppäile puhelinnumero ja aina myös suuntanumero. Näppäile etu- ja sukunimi. Yhteystietojen avaaminen: CMYhteystiedot SIM-numerot SIM-kortille tallennettuihin puhelinnumeroihin soittaminen tai niiden muuttaminen (s. 25). Ryhmä Tiedot voidaan yhdistää ryhmiksi (s. 26). Näytölle avautuu puhelimen muistissa olevat puhelinnumerot. Ryhmä Avaa ryhmävalikko (s. 26). F Valitse ryhmä. Näppäile tiedot kenttä kerrallaan. Puh./työ: Postinro: Puh./matkap.: Paikkakunta: FAKSI: Maa: Yritys: URL: S-posti: Soittajan kuva Osoite: Soittoääni

25 24 Soittajan kuva Voit liittää yhteystietoon soittajan kuvan, joka näkyy, kun kyseinen henkilö soittaa. Soittoääni Voit määrittää yhteystiedolle soittoäänen, joka kuuluu, kun kyseinen henkilö soittaa. )Tallenna) Tallenna yhteystieto. Tiedon muuttaminen Avaa yhteystiedot (valmiustilassa): CMYhteystiedot I Näytä I Muuta J Valitse muutettava yhteystieto. Paina. Valitse tietokenttä. Avaa tieto. Tee muutokset. Tallenna Tallenna. Soittaminen Avaa yhteystiedot (valmiustilassa): CMYhteystiedot Yhteystiedot I Valitse nimi. B Numeroon soitetaan. Jos yhteystietoon on tallennettu useita numeroita: I Valitse puhelinnumero. B Numeroon soitetaan. Yhteystiedot-valikko Valittavana on tilanteen mukaan eri toimintoja. Lisätoim) Avaa valikko. Näytä, Muuta, Uusi tieto, Poista, Poista kaikki, Äänivalinta (s. 66), Kopioi yksi, SIM-numerot, Lähetä SMS, Kapasiteetti Erityistoiminnot: Kopioi yksi Nykyisen tiedon kopiointi yhteystiedoista SIM-kortille. SIM-numerot SIM-kortille tallennettujen puhelinnumeroiden haku. Katso jäljempänä. Lähetä SMS Tekstiviestin lähetys valittuun numeroon. Tekstinsyöttöeditori avautuu (s. 36).

26 SIM-numerot SIM-kortilla ja puhelimen muistissaolevia tietoja hallitaan erikseen. Voit kuitenkin siirtää tietoja puhelimen yhteystietojen ja SIM-kortin välillä. Omat numerot Voit näppäillä oman numeron muistiin. SIM-kortin tiedot: Puhelinnro Näppäile aina myös suuntanumero. Nimi Näppäile etu- ja/tai sukunimi. Tiedon nro Kun tieto lisätään muistiin, sille annetaan automaattisesti järjestysnumero. Paikka: SIM Tiedot tallennetaan SIMkortille, jolloin voit käyttää niitä myös muissa GSM-puhelimissa. SIM suojattu Erikois-SIM-korteille voidaan tallentaa numeroita suojattuina. Niitä varten tarvitaan PIN2-koodi. Toiminto otetaan käyttöön valitsemalla Vain puh.luettelo (s. 54). Yhteystiedot 25 SIM-kortin toiminnot Erityistoiminnot: Lisätoim) Avaa valikko. Kopioi yksi Nykyisen tiedon kopiointi SIM-kortilta puhelimen yhteystietoihin. Kopioi kaikki Kaikkien tietojen kopiointi SIM-kortilta puhelimen yhteystietoihin. Yhteystiedot Yhteystietoihin (puhelimen muistiin) tallennettujen tietojen haku. Lähetä SMS Nykyisen tiedon lähetys vastaanottajalle tekstiviestinä. Tekstinsyöttöeditori aukeaa (s. 36). Tiedon numerolla soittaminen SIM-kortin yhteystietoihin voidaan soittaa valmiustilassa näppäilemällä tiedon järjestysnumero. Näppäile järjestysnumero. J # Paina. B Paina.

27 26 Ryhmä Puhelimessa on valmiina 5 ryhmää, joihin voit järjestää yhteystiedot. Ryhmien näyttö CMYhteystiedotMRyhmä I Näytä Valitse ryhmä. Ryhmänimen jälkeen suluissa näkyy sen jäsenten määrä. Ryhmän jäsenet. Uuden jäsenen lisääminen I Valitse ryhmä ja valitse jäsenluettelo napsauttamalla joystickia. Uusi tieto Lisää uusi tieto. Toimi samoin kuten uuden yhteystiedon yhteydessä. Tai Valitse tieto yhteystiedoista. Yhteystiedot Ryhmän toiminnot Lisätoim) Avaa valikko. Muuta nimi, Jäsenet, Poista tiedot, Ryhmäkuva, Ryhmä-ääni, Ryhmäviesti Erityistoiminnot: Ryhmäkuva Voit määrittää ryhmälle symbolin, joka näkyy näytöllä aina, kun ryhmän jäsen soittaa. Ryhmä-ääni Voit määrittää ryhmälle soittoäänen, joka kuuluu aina, kun ryhmän jäsen soittaa. Ryhmäviesti Valitse ne ryhmän jäsenet, joille haluat lähettää tekstiviestin. I Valitse tieto. Valitse Merkitse ja valitse tieto. OK Vahvista, kirjoita viesti ja lähetä tekstiviesti (s. 36). Valitse Tieto lisätään ryhmään.

28 dot Puhelin tallentaa puhelinnumerot luetteloihin, joista ne on helppo hakea. CMPuhelutiedotMPuhelutiedot I Valitse I Valitse puhelutietojen luettelo. Paina. Valitse puhelinnumero. B Soita numeroon. Tai (Näytä) Puhelinnumeron tiedot. Ei vastatut Vastaamattomat puhelut tallennetaan, jotta niihin on helppo soittaa takaisin. Vastaamattoman puhelun symboli (valmiustilassa). Saat puhelinnumeron näkyviin painamalla oikeanpuoleista valintanäppäintä. Edellytys: Verkko tunnistaa soittajan. Vastat. puhelut Luettelossa näkyvät kaikki vastatut puhelut. Puhelutiedot 27 Soit. puhelut Puhelinnumerot, joihin on viimeksi soitettu. B Pikahaku valmiustilassa. Puhelutiedot-valikko Lisätoim) Avaa valikko. Kun tieto on valittu, voit siirtyä Puhelutiedot-valikkoon. Lisätoim) Avaa valikko. Näytä, Korjaa nro, Kopioi kohteeseen, Poista, Poista kaikki Erityistoiminnot: Korjaa nro Numeron haku näytölle ja korjaus tarvittaessa. Kopioi kohteeseen Tiedon tallennus SIMkortille (katso alla). Lisätietoja Puhelinnumero voidaan kopioida osoitekirjaan joko uutena tietona tai lisätä se olemassa olevaan tietoon. Valitse tietokenttä ja siirrä numero valitsemalla Liitä.

29 28 Aika & hinta nta CMPuhelutiedotMAika & hinta Hintatiedot ja puhelun kesto voidaan asettaa näkymään puhelun aikana. Voit asettaa myös aikarajoituksen lähteville puheluille. Näyttö I Valitse puhelutyyppi: Edellinen puhelu Kaikki puhelut Loput yksiköt Saapuvat puhelut Soitetut puhelut Valitse Tietojen näyttö. Kun tiedot ovat näkyvissä, voit: Nollaa Nollata näytön. OK Sulkea näytön. Hinta-asetukset CMPuhelutiedotMHinta-asetukset Valuutta (Vaatii PIN2koodin) Hintanäytön valuutan valinta. L Yksikköhinta (Vaatii PIN2-koodin) Hinta yksikköä/aikaa kohti. Saldoraja L (Vaatii PIN2-koodin) Erikois-SIM-korteissa operaattorisi tai sinä itse voit asettaa hinta- tai aikarajan, jonka jälkeen puhelimella ei voi soittaa. Muuta Paina, näppäile PIN2. Saldoraja Ota käyttöön. J L Näppäile sykäysten määrä. OK Vahvista. Vahvista rajoitus tai nollaa laskuri. Etukäteen maksettujen prepaid-korttien näyttö saattaa vaihdella operaattorin mukaan. Autom. näyttö Puhelun kesto ja hintatiedot näkyvät jokaisen puhelun jälkeen automaattisesti.

Käyttöoppaasi. SIEMENS ST55 http://fi.yourpdfguides.com/dref/534141

Käyttöoppaasi. SIEMENS ST55 http://fi.yourpdfguides.com/dref/534141 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

C60. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

C60. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Be inspired Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2003 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

CL50. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

CL50. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s Be inspired Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2002 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SIEMENS CL50 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533895

Käyttöoppaasi. SIEMENS CL50 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533895 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Hakemisto 1. Z Puhelutiedot...39 Z Aika/hinta...40 ] Puheviesti/Vastaaja...41 ] SMS...42 ] MMS...47. Katso myös hakemisto oppaan lopussa

Hakemisto 1. Z Puhelutiedot...39 Z Aika/hinta...40 ] Puheviesti/Vastaaja...41 ] SMS...42 ] MMS...47. Katso myös hakemisto oppaan lopussa s Be inspired SL55 Hakemisto 1 to Turvallisuus... 3 Puhelimen yleiskuva... 5 Näytön symbolit (osa)... 9 Käyttöönotto... 11 SIM-kortti/akku... 11 Lataus... 12 Puhelin päälle tai pois/pin... 13 Ensimmäinen

Lisätiedot

Doro Secure 580. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580 Käyttöopas Suomi Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois 2. Kuulokemikrofoniliitäntä 3. Laturin

Lisätiedot

A60. mobile. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

A60. mobile. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s mobile Be inspired Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2003 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. Asennus. Kytkeminen. Instalace

Tervetuloa. Pikaopas. Asennus. Kytkeminen. Instalace Tervetuloa FI Pikaopas 1 2 3 Asennus Kytkeminen Instalace Mitä laatikko sisältää Luuri Tukiasema Tukiaseman verkkosovitin Puhelinjohto 2 AAA ladattavat akut Akkutilan kansi Käyttöopas Pika-aloitus opas

Lisätiedot

mobile SL65 Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

mobile SL65 Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s mobile s mobile Issued by Information and ommunication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2004 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

M55. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

M55. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s Be inspired Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2003 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

C75. Designed for life. Siemens Aktiengesellschaft, issued by Communications, Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

C75. Designed for life. Siemens Aktiengesellschaft, issued by Communications, Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s s Siemens Aktiengesellschaft, issued by ommunications, Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2005 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s Be inspired Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2002 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

mobile A57 Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

mobile A57 Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s moile s moile Issued y Information and Communication moile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2004 All rights reserved. Suject to availaility. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s Be inspired Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2002 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

mobile A65 Designed for life Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

mobile A65 Designed for life Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s mobile s mobile Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2004 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

DNA Vastaaja käyttöohje

DNA Vastaaja käyttöohje 1 (9) DNA Vastaaja käyttöohje DNA Oy Puhelin Y-tunnus 044 0440 0592509-6 www.dna.fi Ansatie 6a B PL 41 Kotipaikka 01741 Vantaa Vantaa Sisältö 1 DNA Vastaaja... 3 1.1 Hyödyllistä tietoa... 3 2 DNA Vastaajan

Lisätiedot

C45. Be inspired. C45_ba_neu 22.02.2002 14:25 Uhr Seite 1. cyan magenta yellow black

C45. Be inspired. C45_ba_neu 22.02.2002 14:25 Uhr Seite 1. cyan magenta yellow black C45_ba_neu 22.02.2002 14:25 Uhr Seite 1 s Be inspired Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2002 All rights reserved. Subject to availability. Rights

Lisätiedot

mobile CX70 CXT70 CXV70 Designed for life Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

mobile CX70 CXT70 CXV70 Designed for life Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s mobile s mobile Issued by Information and ommunication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2004 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

Digitaalinen langaton puhelin SE 240 Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja SE 245

Digitaalinen langaton puhelin SE 240 Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja SE 245 Digitaalinen langaton puhelin SE 240 Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja SE 245 TERVETULOA Pikaopas 1 2 3 Liitä Asenna Nauti Pakkauksen sisältö SE240/SE245 luuri SE240 tai SE245 tukiasema

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET

DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET DNA Kotiluuri -liittymä on perinteisellä kiinteällä lankaliittymänumerolla matka viestinverkossa toimiva liittymä. Voit soittaa minne tahansa ja siihen voi soittaa mistä vain,

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa  CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome CD250 CD255 SE250 SE255 Pikaopas 1 Kytke 2 Asenna 3 Nauti Mitä laatikko sisältää? Tukiasema TAI Luuri Akkutilan kansi Tukiasema ja

Lisätiedot

Digitaalinen langaton puhelin Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja TERVETULOA. Pikaopas. Liitä. Asenna. Nauti

Digitaalinen langaton puhelin Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja TERVETULOA. Pikaopas. Liitä. Asenna. Nauti Digitaalinen langaton puhelin Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja SE140 SE145 TERVETULOA Pikaopas 1 2 3 Liitä Asenna Nauti Pakkauksen sisältö SE140/SE145 luuri SE140 tai SE145 tukiasema Verkkolaite

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

Calisto P240. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS

Calisto P240. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS Calisto P240 USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS Tervetuloa Onnittelumme uuden Plantronics-tuotteen hankinnasta. Tämä opas sisältää Plantronics Calisto P240 -USB-kuulokkeen asennus- ja käyttöohjeet. Laitteen pikaoppaassa

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SIEMENS A51 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533719

Käyttöoppaasi. SIEMENS A51 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533719 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

mobile CFX65 Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

mobile CFX65 Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s mobile s mobile Issued by Information and ommunication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2004 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SIEMENS A57 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533755

Käyttöoppaasi. SIEMENS A57 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533755 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle SIEMENS A57. Löydät kysymyksiisi vastaukset SIEMENS A57 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

CL75. Designed for life. Siemens Aktiengesellschaft, issued by Communications, Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

CL75. Designed for life. Siemens Aktiengesellschaft, issued by Communications, Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s s Siemens Aktiengesellschaft, issued by Communications, Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2005 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SIEMENS CF75 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533885

Käyttöoppaasi. SIEMENS CF75 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533885 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

SF65. Designed for life. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

SF65. Designed for life. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s s ssued by nformation and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2004 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

Pikaopas CD480/CD485

Pikaopas CD480/CD485 Pikaopas CD480/CD485 Pakkauksen sisältö Tukiasema (CD485) Tukiasema (CD480) Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Joissakin maissa on liitettävä linjasovitin

Lisätiedot

Calisto P240-M. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS

Calisto P240-M. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS TM Calisto P240-M USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS Tervetuloa Onnittelumme uuden Plantronics-tuotteen hankinnasta. Tämä opas sisältää Plantronics Calisto P240-M -USB-kuulokkeen asennus- ja käyttöohjeet. Calisto

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti Tervetuloa Pikaopas 1 2 3 Liitä Asenna Nauti philips + Pakkauksen sisältö CD640 tukiasema TAI - Connect Install Enjoy CD640/CD645 luuri CD645 tukiasema Tukiaseman verkkolaite Welcome Quick start guide

Lisätiedot

Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje

Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 1/7 Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 2/7 Puhelimen käyttöönotto 1. Puhelin poistetaan laatikostaan 2. Verkkokaapeli kytketään puhelimen NET-porttiin ja toinen pää kytkimeen tai seinässä

Lisätiedot

ABB-Welcome-ovipuhelinjärjestelmä Pikakäyttöohjeet

ABB-Welcome-ovipuhelinjärjestelmä Pikakäyttöohjeet Pikakäyttöohjeet Ulkoyksikkö näppäimistöllä ja näytöllä Tervehdysteksti ja kellonaika vuorottelevat näytössä. Näytön taustavalo syttyy, kun on pimeää. Soittaminen asuntoon: Soitto tapahtuu näppäilemällä

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa. CD290 CD295. Pikaopas. 1 Liitä 2 pääset alkuun 3 Käyttö

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa.  CD290 CD295. Pikaopas. 1 Liitä 2 pääset alkuun 3 Käyttö Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome CD290 CD295 Pikaopas 1 Liitä 2 pääset alkuun 3 Käyttö Pakkauksen sisältö Tukiasema (CD295) Tukiasema (CD290) Laturi* Verkkolaite*

Lisätiedot

GroupWise WebAccessin perusliittymä

GroupWise WebAccessin perusliittymä GroupWise WebAccessin perusliittymän pikakäynnistysopas 8 Novell GroupWise WebAccessin perusliittymä PIKAKÄYNNISTYS www.novell.com novdocx (fi) 10 July 2008 GroupWise WebAccessin perusliittymän käyttäminen

Lisätiedot

Profset Pro10 -käyttöopas

Profset Pro10 -käyttöopas Profset Pro10 -käyttöopas Onneksi olkoon! Olet hankkinut ammattitason matkapuhelinkuulokkeen huippuluokan taustamelun poistomikrofonilla. Pakkauksen sisältö Pakkaus sisältää Profset Pro10- kuulokkeen,

Lisätiedot

SmashBass. Langattomat kuulokkeet

SmashBass. Langattomat kuulokkeet SmashBass Langattomat kuulokkeet FI Käyttöohje- SmashBass beta Langattomat kuulokkeet Tuotteen turvallinen käsittely Lue nämä ohjeet ennen käyttöä! 1. Pidä kuulokkeet ja niiden mukana tulevat varusteet

Lisätiedot

Pikaopas XL370/XL375

Pikaopas XL370/XL375 Pikaopas XL370/XL375 Pakkauksen sisältö Tukiasema (XL375) Tukiasema (XL370) Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Joissakin maissa on liitettävä linjasovitin

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot

Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Bluesia. Lue myös sen laitteen ohjeet, jonka kanssa aiot käyttää Bluesia ennekuin yhdistät laitteet.

Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Bluesia. Lue myös sen laitteen ohjeet, jonka kanssa aiot käyttää Bluesia ennekuin yhdistät laitteet. Bluetooth teknologiaa käyttävä vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Bluesia.

Lisätiedot

Snom. GBC Networks Oy Itälahdenkatu 18 C, 00210 Helsinki Puh 09 3478 3600 Fax 09 3478 3669 www.gbc.fi

Snom. GBC Networks Oy Itälahdenkatu 18 C, 00210 Helsinki Puh 09 3478 3600 Fax 09 3478 3669 www.gbc.fi Snom SOITTAMINEN SOITTOTAPA 1 Nostakaa luuri ja syöttäkää puhelinnumero, painakaa lopuksi OK-näppäintä (hopeisen menun oikealla puolella, V). SOITTOTAPA 2 Syöttäkää puhelinnumero nostamatta luuria ja painakaa

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SAMSUNG SGH-P510 http://fi.yourpdfguides.com/dref/783568

Käyttöoppaasi. SAMSUNG SGH-P510 http://fi.yourpdfguides.com/dref/783568 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle SAMSUNG SGH-P510. Löydät kysymyksiisi vastaukset SAMSUNG SGH-P510 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

AX75. Designed for life. Siemens Aktiengesellschaft, issued by Communications, Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

AX75. Designed for life. Siemens Aktiengesellschaft, issued by Communications, Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s s Siemens Aktiengesellschaft, issued by Communications, Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2005 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Moi Vastaajan käyttöohje 1/6

Sisällysluettelo. Moi Vastaajan käyttöohje 1/6 1/6 Sisällysluettelo 1 Vastaaja 3 1.1 Hyödyllistä tietoa vastaajasta 3 1.2 Vastaajan käyttöönotto 3 1.3 Vastaajan numero 3 1.4 Viestien kuuntelu 4 1.5 Vastaajan käyttö ulkomailla 4 1.6 Vastaajan tunnusluku

Lisätiedot

TiiMiMobile. KÄYTTÖOHJE v. 1.01

TiiMiMobile. KÄYTTÖOHJE v. 1.01 KÄYTTÖOHJE v. 1.01 KUVAUS TiiMiMobile on matkapuhelimessa toimiva Java -sovellus, jolla voi luoda etäyhteyden TiiMi-sarjan säätimeen. Yhteyden luonti voi tapahtua joko suoraan säätimeen tai palvelimen

Lisätiedot

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Softphone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP Softphonen asentamiseksi tietokoneellesi. lla olevat yksinkertaiset

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

Puhelimen yleiskuva. 1 Näytön symbolit. 5 Näppäimet. Puhelimen yleiskuva. Verkon voimakkuus/akun varaus. 2 Valintanäppäimet

Puhelimen yleiskuva. 1 Näytön symbolit. 5 Näppäimet. Puhelimen yleiskuva. Verkon voimakkuus/akun varaus. 2 Valintanäppäimet Puhelimen yleiskuva 1 Puhelimen yleiskuva 1 Näytön symolit Verkon voimakkuus/akun varaus. 2 Valintanäppäimet Valintanäppäintä painamalla avataan toiminto, joka näkyy tekstinä tai symolina harmaalla pohjalla

Lisätiedot

NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet

NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet NOOX XCIO tukee seuraavia protokollia HSP Headset Profile HFP Hands-free Profile A2DP Advanced Audio Distribution Profile AVRCP Audio/Video Remote Control Profile

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Tukiasema

Pakkauksen sisältö. Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Tukiasema Pikaopas SE888 Pakkauksen sisältö Tukiasema Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Joissakin maissa on liitettävä linjasovitin linjajohtoon ja sitten

Lisätiedot

Käytön aloittaminen. Nokia N95-1. 9205530 1. painos FI

Käytön aloittaminen. Nokia N95-1. 9205530 1. painos FI Käytön aloittaminen Nokia N95-1 9205530 1. painos FI Näppäimet ja osat (tietokonetila) Mallinumero: Nokia N95-1. Jäljempänä käytetään nimitystä Nokia N95. 1 Virtanäppäin 2 Valintanäppäimet ja, joilla valitaan

Lisätiedot

EF81. Issued by BenQ Mobile GmbH & Co. OHG Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

EF81. Issued by BenQ Mobile GmbH & Co. OHG Haidenauplatz 1 D-81667 Munich EF81 Issued by BenQ Mobile GmbH & Co. OHG Haidenauplatz 1 D-81667 Munich BenQ Mobile GmbH & Co. OHG 2005 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Manufactured by BenQ

Lisätiedot

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä.

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Android Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Android-laitteeseesi, voit

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

Bluetooth Hands Free -laite Bluetooth-matkapuhelimille. 2 vuoden takuu

Bluetooth Hands Free -laite Bluetooth-matkapuhelimille. 2 vuoden takuu Bluetooth Hands Free -laite Bluetooth-matkapuhelimille 2 vuoden takuu A. Tuotteen kuvaus SUPERTOOTH BUDDY on Bluetooth hands free -laite, joka tukee kuulokkeita ja hands free -profiilin omaavia puhelimia.

Lisätiedot

Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen.

Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen. 1 / 50 1. Etusivu Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen. Virtuaali hakemistoihin voi tuoda tiedostoja tietokoneelta tai luoda niitä tällä

Lisätiedot

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle OHJE 1/9 Yleistä Saunalahti on lähettänyt asiakkaillemme uuden SIM kortin. Kaikki Saunalahden SIM kortit tulevat vaihtumaan jollakin aikajaksolla Saunalahden siirryttyä palveluoperaattorista virtuaalioperaattoriksi.

Lisätiedot

Electronic user s guide released subject to Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998. Käyttöopas. 9351722 Issue 2

Electronic user s guide released subject to Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998. Käyttöopas. 9351722 Issue 2 Electronic user s guide released subject to Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998. Käyttöopas 9351722 Issue 2 Nokia is a registered trademark of Nokia Corporation, Finland. Navi is a

Lisätiedot

Lafayette Smart Käyttöopas

Lafayette Smart Käyttöopas Lafayette Smart Käyttöopas DC-70 Smart Yhteystieto: 032344300 www.hjorth.fi www.lafayette.eu Lafayette AB 2017 1 Sisällysluettelo Virran kytkeminen s.3 Normaalitila s.4 Kanavatila s.5 Pikavalinnan/suosikin:

Lisätiedot

Tero Mononen / Kumppanuuskampus

Tero Mononen / Kumppanuuskampus Yksi tili kaikkiin Googlen palveluihin. Ne joilla on GOOGLE TILI, tutkikaa ja testatkaa sivun 19 valikosta löytyvää GOOGLE DRIVE -palvelua https://accounts.google.com/signup 1 Yksityisille ilmainen palvelu

Lisätiedot

JABRA MOVE WIRELESS. KäyttöOpas. jabra.com/movewireless

JABRA MOVE WIRELESS. KäyttöOpas. jabra.com/movewireless KäyttöOpas jabra.com/movewireless 1. TERVETULOA...3 2. TOIMITUSSISÄLTÖ... 4 3. KUINKA KÄYTÄT...5 3.1 KORKEUDEN SÄÄTÖ 4. LATAAMINEN... 6 4.1 AKUN TILA 5. KUINKA KYTKET...7 5.1 BLUETOOTHIN LIITTÄMINEN UUTEEN

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SIEMENS SL42 http://fi.yourpdfguides.com/dref/534102

Käyttöoppaasi. SIEMENS SL42 http://fi.yourpdfguides.com/dref/534102 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle SIEMENS SL42. Löydät kysymyksiisi vastaukset SIEMENS SL42 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Snom 300 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje

Snom 300 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 1/7 Snom 300 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 2/7 Puhelimen käyttöönotto Puhelin poistetaan laatikostaan Verkkokaapeli kytketään puhelimen NET-porttiin ja toinen pää kytkimeen tai seinässä olevaan

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SIEMENS C60 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533825

Käyttöoppaasi. SIEMENS C60 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533825 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle SIEMENS C60. Löydät kysymyksiisi vastaukset SIEMENS C60 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Usein kysyttyä Eee Pad TF201:stä FI6915

Usein kysyttyä Eee Pad TF201:stä FI6915 Usein kysyttyä Eee Pad TF201:stä FI6915 Tiedostojen hallinta... 2 Kuinka pääsen käyttämään microsd-kortille, SD-kortille ja USB-laitteelle tallennettuja tietojani?... 2 Kuinka siirrän valitun tiedoston

Lisätiedot

Usein kysyttyä Transformer TF201:stä

Usein kysyttyä Transformer TF201:stä FI7211 Usein kysyttyä Transformer TF201:stä Tiedostojen hallinta... 2 Kuinka pääsen käyttämään microsd-kortille, SD-kortille ja USB-laitteelle tallennettuja tietojani?... 2 Kuinka siirrän valitun tiedoston

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

Plantronics DA80 Audio Processor. User Guide

Plantronics DA80 Audio Processor. User Guide Plantronics DA80 Audio Processor User Guide Sisällysluettelo Tervetuloa 3 Virta 4 Plantronics Spokes -ohjelmisto 5 Sovelluksen asentaminen 5 Aloita ohjelmistot 5 Hub-sovelluksen välilehdet 5 Kuulokkeen

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

SL75. Designed for life. issued by BenQ Mobile GmbH & Co.OHG Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

SL75. Designed for life. issued by BenQ Mobile GmbH & Co.OHG Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s s issued by BenQ Mobile GmbH & Co.OHG Haidenauplatz 1 D-81667 Munich BenQ Mobile GmbH & Co.OHG All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Manufactured by BenQ Mobile

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

Pikaopas. Painikkeet. Luuri. Digitaalinen johdoton puhelin. Malli KX-TCD300NE. Lue käyttöohjeesta tarkemmat tiedot seuraavista:

Pikaopas. Painikkeet. Luuri. Digitaalinen johdoton puhelin. Malli KX-TCD300NE. Lue käyttöohjeesta tarkemmat tiedot seuraavista: TCD300NE_QG(fi-fi).fm Page 1 Friday, November 12, 2004 2:01 PM Pikaopas Digitaalinen johdoton puhelin Malli KX-TCD300NE Lue käyttöohjeesta tarkemmat tiedot seuraavista: Painikkeet Luuri A B C D E F G H

Lisätiedot

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 Verkkoliittymän ohje F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 F-Secure Online Backup Service for Consumers -verkkoliittymän ohje... 2 Johdanto... 2 Mikä F-Secure Online Backup Service for Consumers

Lisätiedot

Connection Manager -käyttöohje

Connection Manager -käyttöohje Connection Manager -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Tee yhteysongelmien vianmääritys 10 Tietoja yhteydenhallintasovelluksesta 3 Näin pääset alkuun 3 Avaa yhteydenhallintasovellus 3 Tarkista nykyisen yhteyden

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Tämä ohje kertoo miten paikantavaa turvapuhelinta käytetään Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Mannerheimintie 164 00300 Helsinki Sisällysluettelo

Lisätiedot

TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM. Koukku (220 240 V, 50 Hz) (KX-TG7202/KX-TG7203/KX-TG7222) Koukut

TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM. Koukku (220 240 V, 50 Hz) (KX-TG7202/KX-TG7203/KX-TG7222) Koukut TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM Pikaopas Digitaalinen langaton puhelin Malli KX-TG7200NE/KX-TG7202NE KX-TG7203NE Digitaalinen langaton vastaajapuhelin Malli KX-TG7222NE

Lisätiedot

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile Windows Phone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet

Lisätiedot

Opus SMS tekstiviestipalvelu

Opus SMS tekstiviestipalvelu Opus SMS tekstiviestipalvelu Sivu 1 / 17 1. Yleistä toiminnosta Opus SMS tekstiviestipalvelun avulla voidaan Opus Dental potilashallintaohjelmasta Lähettää muistutuksia tekstiviestillä Lähettää tiedusteluita

Lisätiedot

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa.

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Windows Phone Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Windows-puhelimeesi,

Lisätiedot

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset Laitteen kytkentä 1. Kytke laitteeseen käyttöjännite 12V. Sulakkeelle menevään punaiseen johtoon kytketään +12V. Normaalissa odotustilassa laitteen virrankulutus

Lisätiedot

SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU

SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU Yleisimmät ongelmat CGI (Mukana) sovellus Sovelluksen päivittäminen Lataaminen ja asennus Kielen vaihtaminen Ympäristön vaihtaminen (tuotanto-testi) Uudelleenasennus Pakotettu

Lisätiedot

Gigaset DE380 IP R: Uudet ja laajennetut toiminnot

Gigaset DE380 IP R: Uudet ja laajennetut toiminnot Sisältö Gigaset DE380 IP R: Uudet ja laajennetut toiminnot Tämä asiakirja täydentää Gigaset IP -puhelimen käyttöohjetta: Gigaset DE380 IP R Puhelimen käyttöohjeen valmistuttua puhelimeen on lisätty ominaisuuksia

Lisätiedot

Aloittaminen. Nokia N93i-1

Aloittaminen. Nokia N93i-1 Aloittaminen Nokia N93i-1 Näppäimet ja osat kansi kiinni 2. painos/fi, 9253925 Mallinumero: Nokia N93i-1. Jäljempänä käytetään nimitystä Nokia N93i. 1 Pääkamera ja linssi. Laitteessa on 3,2 megapikselin

Lisätiedot

PIKAOPAS INSMAT BB-300 GSM-MATKAPUHELIMELLE VERSIO 2011/07/25 PÄIVITETTY 2011/11

PIKAOPAS INSMAT BB-300 GSM-MATKAPUHELIMELLE VERSIO 2011/07/25 PÄIVITETTY 2011/11 PIKAOPAS INSMAT BB-300 GSM-MATKAPUHELIMELLE VERSIO 2011/07/25 PÄIVITETTY 2011/11 OHEISET KUVAT LIITTYVÄT ALLA OLEVAAN OHJEESEEN SIM KORTIN ASENNUS / AKUN ASENNUS 2 SIM-KORTIN ASENTAMINEN Puhelimella soittamiseen

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

Doro PhoneEasy 510. Suomi

Doro PhoneEasy 510. Suomi Doro PhoneEasy 510 Suomi 1. Taskulamppu 2. Äänenvoimakkuuden säätö 3. Näyttö 4. Vasen valintanäppäin 5. Soittopainike 6. Pikavalintanäppäimet 7. Vastaaja 8. Näppäinlukko 9. Äänetön/Syöttötapa 10. Viestin

Lisätiedot

Suomenkielinen käyttöopas

Suomenkielinen käyttöopas Suomenkielinen käyttöopas Yleiskatsaus 1. Jatko-osa 2. -näppäin: Seuraava kappale 4. LED-merkkivalo a) Lataaminen LED-merkkivalo Punainen LED-merkkivalo palaa Lataaminen

Lisätiedot

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike Bernafon SoundGate SoundGate PIKAOHJE Näppäinlukko Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen Puhelu Musiikki/audio-painike Bluetooth -painike Akun merkkivalo Tämä ohje on vain lyhyt tiivistelmä. Tärkeä

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

Tärkeitä turvallisuusohjeita. Yleiskuvaus

Tärkeitä turvallisuusohjeita. Yleiskuvaus Pikaopas CD180 Tärkeitä turvallisuusohjeita Käytä ainoastaan teknisissä tiedoissa mainittua virtalähdettä. Pidä huoli, että tuote ei pääse kosketuksiin nesteiden kanssa. Räjähdysvaara, jos akku vaihdetaan

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SIEMENS SL65 http://fi.yourpdfguides.com/dref/534119

Käyttöoppaasi. SIEMENS SL65 http://fi.yourpdfguides.com/dref/534119 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle SIEMENS SL65. Löydät kysymyksiisi vastaukset SIEMENS SL65 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Useimmin kysytyt kysymykset

Useimmin kysytyt kysymykset Useimmin kysytyt kysymykset Versio 1.1 1 1. Mikä mobiilikortti on? Mobiilikortti on matkapuhelimessa toimiva sovellus ja www.mobiilikortti.com osoitteessa oleva palvelu. Sovelluksen avulla voit siirtää

Lisätiedot

Nokia Kannettava radio-hf HS-2R Käyttöohje. 9355494 2. painos

Nokia Kannettava radio-hf HS-2R Käyttöohje. 9355494 2. painos Nokia Kannettava radio-hf HS-2R Käyttöohje 9355494 2. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote HS-2R noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä.

Lisätiedot