ST55 *A5B * Be inspired. Ref.No.: A31008-H6850-A Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D Munich

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ST55 *A5B00075103070* Be inspired. Ref.No.: A31008-H6850-A107-1-7319. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich"

Transkriptio

1 s Be inspired Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D Munich Siemens AG 2003 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft Ref.No.: A31008-H6850-A *A5B * ST55

2 Sisällysluettelo 1 lueyös Johdanto Turvallisuus... 3 Puhelimen yleiskuva... 5 Näytön symbolit (osa)... 7 Käyttöönotto... 8 SIM-kortin/akun asennus... 8 Akun lataus... 9 Puhelin päälle tai pois päältä/ PIN SIM-osoitteiden kopiointi Valmiustila Käyttöohje usto Valikoiden pikavalinta Valikoiden selaaminen Tunnusluvut Avausvarmistus Operaattorin palvelut Soittaminen Numeron valinta Puhelun lopettaminen Äänenvoimakkuuden säätö Soitontoisto Jos numero on varattu Puheluun vastaaminen Puhelun hylkääminen Puheluiden vuorottelu Neuvottelu Puheluvalikko Ohjauskoodit (DTMF) Tekstin kirjoitus...20 Tekstin kirjoitus ilman T9-tukea...20 T9-tekstinsyöttö...21 Valmis viesti...22 Yhteystiedot...23 Uusi tieto...23 Tiedon muuttaminen...24 Soittaminen...24 Yhteystiedot-valikko...24 SIM-numerot...25 Ryhmä...26 Puhelutiedot...27 Ei vastatut...27 Vastat. puhelut...27 Soit. puhelut...27 Aika & hinta...28 Näyttö...28 Hinta-asetukset...28 Kamera...29 Kuvan otto...29 Omat valokuvat...30 Asetukset...31 Surf/Fun...32 Lataukset...35 SMS...36 Tekstiviestien kirjoitus/lähetys...36 Uuden tekstiviestin luku...38 Luettelot...38 SMS-asetukset...40 Katso myös käyttöoppaan lopussa oleva hakemisto

3 2 Sisällysluettelo MMS Multimediaviestin kirjoitus/ lähetys MMS-viestin vastaanotto Luettelot MMS-asetukset Sähköposti Uuden sähköpostin kirjoitus Sähköpostin vastaanotto/ lukeminen S-postin asetukset Puheviesti/vastaaja CB-palvelut Asetukset Ääniasetukset Puhelin Puheluiden aikana Turvallisuus Verkko Yhteydet Siirto Estot Suljettu käyttäjäryhmä Pikavalinta Ekstrat...62 Yleistä Organiser...62 Kello...64 Laskin...65 Äänen säätö...66 Äänite...67 Asiakaspalvelu (Customer Care)...69 Kysymyksiä ja vastauksia...71 Käsittely- ja huolto-ohjeet...74 Laitetiedot...75 SAR...76 Lisävarusteet...77 Akkujen kapasiteetti...78 Takuuehdot...79 Hakemisto...80 Katso myös käyttöoppaan lopussa oleva hakemisto

4 Turvallisuus 3 us Ohje vanhemmille Tutustu käyttö- ja turvallisuusohjeisiin huolellisesti ennen matkapuhelimen käyttöä! Kerro ohjeet myös lapsillesi ja selvitä mitä mahdollisia vaaroja matkapuhelimen käyttöön voi liittyä. Noudata paikallisia ohjeita ja määräyksiä matkapuhelinta käyttäessäsi. Matkapuhelimen käyttöä on rajoitettu esimerkiksi lentokoneissa, huoltoasemilla, sairaaloissa ja autolla ajaessa. Puhelin saattaa häiritä terveydenhuollon laitteiden, kuten kuulolaitteiden ja sydämentahdistimien toimintaa. Puhelimen ja tahdistimen välisen etäisyyden on oltava vähintään 20 cm. Pidä puhelin sitä korvaa vasten, joka on kauempana tahdistimesta. Kysy lisää lääkäriltäsi. SIM-kortti voidaan irrottaa. Varo! Pidä ne ja muut pienet osat lasten ulottumattomissa. Verkkolaitteessa annettua jännitettä (V) ei saa ylittää. Laturi saattaa vaurioitua käytettäessä korkeampaa jännitettä. Soittoääni (S. 50) ja merkkiäänet kuuluvat kaiuttimesta. Älä pidä puhelinta korvaa vasten kun se soi. Näin vältät vakavat, pysyvät kuulovauriot. Käytä ainoastaan Siemensin alkuperäisiä akkuja (100 % elohopeavapaa) ja -latureita. Muussa tapauksessa seurauksena saattaa olla huomattavia terveydellisiä haittoja tai laitevaurioita. Vääränlainen akku saattaa esimerkiksi räjähtää. Puhelimen saa avata vain akun (100 % elohopeavapaa) tai SIM-kortin vaihtoa varten. Akkua ei saa missään tapauksessa avata. Puhelimeen ei saa tehdä minkäänlaisia muutoksia, muutoin takuu ei ole voimassa.

5 4 Turvallisuus Tärkeää: Hävitä käytetyt akut ja puhelimet paikallisten lakien ja määräysten mukaan. Puhelin saattaa aiheuttaa häiriöitä lähellä oleviin televisioihin, radioihin ja tietokoneisiin. Käytä ainoastaan Siemensin alkuperäisiä lisävarusteita. Näin vältät mahdolliset terveyshaitat ja laitevauriot ja varmistat, että puhelin täyttää kaikki olennaiset vaatimukset. Takuu ei ole voimassa, mikäli puhelinta on käytetty väärin!

6 Puhelimen yleiskuva 5 n Sisäinen antenni Älä peitä puhelinta akun yläpuolelta tarpeettomasti, sillä se heikentää lähetystehoa. Kaiutin Näyttö Joystick Valmiustilassa: G Pitkä painallus - ääniohjaus. G Lyhyt painallus - äänivalikko. H Yhteystietojen avaus. F Toiminto kuten valintanäppäimissä. C Valikon avaus. Luetteloissa ja valikoissa: I Selaus eteen ja taakse. D Paluu edelliselle valikkotasolle. E/ C Toiminnon valinta. Puhelun aikana: G Äänet kovemmalle. H Äänet hiljaisemmalle. D Toiminto kuten vasemmassa valintanäppäimessä. E/ C Puheluvalikon avaus. Mikrofoni Laitteiden liitäntäkohta Liitäntä laturille, kuulokkeelle jne. Ohje Puhelimen näytön ja takakuoressa olevan kameralinssin päällä on toimitettaessa suojakalvot. Irrota kalvot ennen kuin otat puhelimen käyttöön. Kalvon irrottamisesta johtuva staattinen varaus saattaa muuttaa näytön reunojen väriä, joka tasoittuu normaaliksi viimeistään 10 minuutissa.

7 6 Puhelimen yleiskuva Valintanäppäimet Valintanäppäinten toiminnot näkyvät näytön alarivillä tekstinä tai kuvakkeina. B Soittonäppäin Näytöllä näkyvään numeroon tai näytöllä näkyvälle henkilölle soittaminen, puheluihin vastaaminen. Valmiustilassa: Viimeisimpien puhelujen näyttö. A Päälle/Pois/Lopeta-näppäin Pois päältä: Puhelin päälle painamalla pitkään. Puhelun aikana tai sovelluksen ollessa käynnissä: Lopetus painamalla lyhyesti. Valikoissa: Paluu edelliselle valikkotasolle painamalla lyheysti. Paluu valmiustilaan painamalla pitkään. Valmiustilassa: Puhelin pois päältä painamalla pitkään. Numeronäppäimet Numerot ja kirjaimet. * Pitkä painallus Valmiustilassa: Kaikki merkkiäänet päälle tai pois päältä (paitsi herätyskello). Puhelun aikana: Mykistys päälle tai pois. #Pitkä painallus Valmiustilassa: Näppäinlukko päälle tai pois päältä. Näppäimet kannattaa lukita, jotta et paina niitä vahingossa ja avaa esimerkiksi Internet-yhteyttä, jos napsautat huomaamattasi joystickia kahdesti.

8 Näytön symbolit (osa) 7 Valikkosymbolit Yhteystiedot Puhelutiedot SIM-palvelut tai Profiilit Viestit Kamera Internet Lataukset Organiser Asetukset Näytön symbolit Verkon voimakkuus. Akun varaus, esim. 100 %. Kaikki puhelut siirretään. Merkkiäänet pois. Soittoääni kuuluu vain, kun soittaja on ryhmän jäsen yhteystiedoissa. Herätyskello päällä. Näppäimet lukittu. Puhelinnumerot/nimet: SIM-kortilla. SIM-kortilla (vaatii PIN2-koodin). Yhteystiedot (puhelimessa). T9-tekstinsyöttö. Käytössä. Internet Online. Kuulokekäyttö. Automaattinen vastaus päällä. Valintanäppäinten toiminnot Tekstiviesti saapunut. Vastaajaviesti saapunut. MMS-viesti saapunut: Logo. MMS-viesti saapunut: Soittoääni. MMS-viesti saapunut: Soittajan kuva. Vastaamaton puhelu. Kuittaamaton muistutus. Kuittaamaton merkkiääni. Yhteystiedot auki. Viestimuisti täynnä.

9 8 otto SIM-kortin/akun asennus Operaattoriltasi saat SIM-kortin, johon on tallennettu liittymäsi kaikki tärkeät tiedot. Jos SIM-korttisi on luottokortin kokoinen, irrota siitä pienempi osa erilleen ja poista mahdolliset muoviosat. Työnnä lukkoa nuolen suuntaan. Käyttöönotto Aseta pidikkeet aukkoihin, ja paina akku puhelimeen niin, että se napsahtaa paikalleen. Irrota kansi ja siinä oleva akku. Aseta SIM-kortti paikalleen kosketuspinta alaspäin ja paina se kevyesti vastimeen saakka pidikkeen alle (varmista, että SIM-kortin viisto kulma on asetettu oikein). Tärkeää Sulje puhelin aina ennen kuin irrotat akun! Puhelimessa voidaan käyttää vain 3-volttisia SIM-kortteja. Jos käytät vanhempaa korttia, ota yhteys operaattoriisi. Ongelmia SIM-kortin kanssa...s. 71 Toiminnot ilman SIM-korttia Hätäpuhelu (SOS) SOS Soita hätänumeroon valintanäppäintä painamalla. Voit soittaa hätäpuhelun mistä tahansa verkosta myös ilman SIM-korttia tai PIN-koodia (ei ole mahdollista kaikissa maissa). Soita hätänumeroon vain hätätapauksessa! Valikko Paina valintanäppäintä. Toiminnot näkyvät näytöllä.

10 Käyttöönotto 9 Akun lataus Akkua ei ole ladattu valmiiksi täyteen. Kytke laturin johto puhelimen pohjaliittimeen, verkkolaite pistorasiaan ja lataa vähintään 2,5 tuntia. Laturi irrotetaan painamalla liitintä nuolten suunnassa. Latausaika Tyhjä akku latautuu täyteen noin 2,5 tunnissa. Lataaminen on mahdollista vain, kun ympäristön lämpötila on 5 C - 40 C. (Jos lämpötila on 5 C rajan yli tai ali, latauksen symboli varoittaa vilkkumalla.) Verkkolaitteessa annettua jännitettä ei saa ylittää. Lataussymbolia ei näy Kun akku on täysin tyhjä, lataussymboli ei näy heti, kun laturi kytketään puhelimeen. Symboli tulee näkyviin 2 tunnin kuluessa. Tässä tapauksessa akku latautuu täyteen 3-4 tunnissa. Käytä ainoastaan toimitukseen kuuluvaa laturia! Näytön symbolit käytön aikana Akun varauksen määrä käytön aikana (tyhjä-täysi): Kun akku on lähes tyhjä, kuulet varoitusäänen. Akun varaus näkyy oikein vain, kun lataus tai sen poisto on suoritettu loppuun saakka keskeytyksittä. Älä irrota akkua tarpeettomasti tai lopeta latausta liian aikaisin. Lisätietoja Laturi lämpenee, kun se on käytössä pitkään. Tämä on tavallista ja vaaratonta. Käyttöajat Täyden akun valmiusaika on jopa 140 tuntia ja puheaika 270 minuuttia (s. 75).

11 pois 10 Puhelin päälle tai pois päältä/pin Päälle ja pois päältä A Puhelin avataan ja suljetaan painamalla Päälle/Pois/Lopeta-näppäintä pitkään. PIN-koodin näppäily Voit suojata SIM-kortin 4-8-numeroisella PIN-koodilla. J Näppäile PIN-koodi numeronäppäimillä. Koodi näkyy näytöllä tähtinä turvallisuussyistä (****). Virheet korjataan painamalla Poista. OK Vahvista koodi painamalla oikeanpuoleista valintanäppäintä. Verkkoyhteyden muodostuminen kestää muutaman sekunnin. Lisätietoja PIN-koodin vaihtaminen... s. 13 Toinen verkko (Roaming)... s. 55 SIM-kortin lukituksen avaaminen... s. 13 Verkon voimakkuus Verkon voimakkuus hyvä. Heikko signaali huonontaa äänenlaatua ja saattaa katkaista yhteyden. Vaihda paikkaa. SIM-osoitteiden kopiointi SIM-kortilla olevat yhteystiedot voidaan kopioida puhelimeen. Älä keskeytä kopiointia, äläkä vastaa puheluihin sen aikana. Seuraa näytöllä näkyviä ohjeita. Voit kopioida SIM-kortin tiedot myös myöhemmin toiminnolla Kopioi kaikki (SIM-tietojen valikossa, s. 25). Valmiustila Kun operaattorin nimi näkyy näytön yläreunassa, puhelin on valmiustilassa (stand-by) ja käyttövalmis. Oikeanpuoleisen valintanäppäimen toiminto vaihtelee (s. 61). A Valmiustilaan palataan mistä tahansa valikosta painamalla pitkään Päälle/ pois/lopeta-näppäintä.

12 Käyttöohje Tässä käyttöohjeessa puhelimen toimintoja kuvataan seuraavilla symboleilla: Numeroiden ja kirjaimien J näppäily. A Päälle/Pois/Lopeta-näppäin B Soittonäppäin <> Valintanäppäimet C D F E H I G Valitse L Joystickin painaminen, esim. valikon avaamista varten. Joystickin painaminen kuvassa näkyvään suuntaan. Valintanäppäimen toiminto. Operaattorikohtainen toiminto, saattaa edellyttää erillistä rekisteröitymistä. Johdanto 11 Näin viestit haetaan puhelimella: C Avaa valikko valmiustilassa joystickia napsauttamalla. Valikoiden selaaminen Käyttöopas kuvaa toimintojen haun yleensä lyhyesti, esimerkiksi tekstiviestit haetaan seuraavasti: CMViestitMSMS D C Valitse joystickilla Viestitvalikko ja vahvista valinta napsauttamalla joystickia. Valitse Uusi SMS napsauttamalla joystickia uudelleen.

13 12 Valikoiden pikavalinta Kaikilla valikkotoiminnoilla on oma järjestysnumeronsa, jolla toiminto voidaan ottaa käyttöön suoraan. Esim. uuden tekstiviestin kirjoitus (valmiustilassa): C Avaa valikko painamalla joystickia. 4 Siirry kohtaan Viestit 1 Siirry kohtaan SMS 1 Siirry kohtaan Uusi SMS Johdanto Tunnusluvut Puhelin ja SIM-kortti on suojattu tunnusluvuilla (koodeilla) luvattoman käytön estämiseksi. Säilytä tunnusluvut varmassa tallessa kuitenkin niin, että löydät ne itse tarvittaessa! PIN PIN2 PUK PUK2 Puhelinkoodi Suojaa SIM-korttia (henkilökohtainen tunnusluku). Tarvitaan erikois-sim-korteissa hintanäytön ja erikoistoimintojen asetuksiin. Avainkoodi, jolla avataan väärän PIN-koodin takia lukittu SIM-kortti. Suojaa puhelinta. Asetetaan itse ensimmäisen puhelinkoodilla suojatun toiminnon yhteydessä. CMAsetuksetMTurvallisuus MKoodit MValitse toiminto. PIN-kysely PIN-koodia kysytään yleensä aina, kun puhelin avataan. Voit valita PINkyselyn pois käytöstä. Tällöin vaarana on kuitenkin, että joku voi käyttää puhelintasi luvatta. Jotkin operaattorit eivät anna valita PIN-koodin kyselyä pois päältä.

14 Muuta J OK Muuta OK Vaihda PIN Paina. Näppäile PIN. Vahvista koodi. Paina. Vahvista. Voit vaihtaa PIN-koodin mihin tahansa 4-8-numeroiseen tunnukseen, jonka muistat helposti. J Näppäile nykyinen PIN. OK Paina. J, OK Näppäile uusi PIN. J, OK Toista uusi PIN. Vaihda PIN2 (Näkyy vain, kun PIN2 on käytössä) Vaihdetaan samalla tavalla kuin kohdassa Vaihda PIN. Vaihda puh.koodi Näppäile (4 8-numeroinen) puhelinkoodi itse ensimmäisen puhelinkoodilla suojatun toiminnon yhteydessä. Sama koodi pätee kaikkiin suojattuihin toimintoihin. Jos koodi on näppäilty väärin kolme kertaa peräkkäin, puhelin lukittuu. Ota tällöin yhteys Siemensin asiakaspalveluun (s. 69). Johdanto 13 SIM-kortin lukituksen avaaminen Jos PIN-koodi näppäillään väärin kolme kertaa peräkkäin, SIM-kortti lukittuu. Näppäile tällöin SIM-kortin yhteydessä operaattorilta saamasi PUK-koodi (MASTER PIN) ohjeiden mukaan. Jos olet kadottanut PUK-koodin (MAS- TER PIN), ota yhteys operaattoriisi. Lisätietoja Näppäinlukko...s. 52 Muita turvallisuusasetuksia...s. 54 Avausvarmistus Puhelimen avaaminen on varmistettava, vaikka PIN-koodin kysely ei olisikaan päällä. Näin puhelin ei pääse avautumaan vahingossa esim. taskussa tai lentokoneessa. A Paina pitkään. OK Paina. Puhelin aukeaa.

15 14 Johdanto Operaattorin palvelut (operaattorista riippuen) L Operaattori saattaa tarjota käyttöösi SIM-kortin kautta sovelluksia, kuten verkkopankin, pörssitiedotteita jne. Näitä palveluja varten tarvitaan erikois-sim-kortti. Jos sovelluksia on paljon, ne ovat omassa valikossaan. SIM-palveluiden avulla saat uusinta tietoa operaattorisi tarjoamista palveluista. Kysy lisätietoja operaattoriltasi. Jos SIM-kortissasi ei ole tätä toimintoa, tämän valikon kohdalla on ääniasetusvalikko, josta pääset suoraan puhelimen ääniasetuksiin (s. 50).

16 en Numeron valinta Puhelimen on oltava päällä (valmiustilassa). Näppäile numero (aina J myös suuntanumero, tarvittaessa ulkomaansuunta). Poista B Lyhyt painallus poistaa edellisen merkin, pitkä painallus koko puhelinnumeron. Soita numeroon painamalla soittonäppäintä. Soittaminen 15 Puhelun lopettaminen A Lopeta puhelu painamalla lyhyesti Lopeta-näppäintä. Paina näppäintä myös silloin, kun toinen osapuoli on jo katkaissut yhteyden. Äänenvoimakkuuden säätö I Äänenvoimakkuutta säädetään joystickilla (ylös/ alas) (mahdollista vain puhelun aikana). Lisätietoja Tallenna Puhelinnumeron tallennus yhteystietoihin/sim-kortille... s. 23/s. 25 Valikko Puheluvalikko... s. 19 Mikrofoni pois päältä... s. 19 Autom. näppäinlukko... s. 52 Ohjauskoodit (DTMF)... s. 19 Äänivalinta... s. 66 Ulkomaansuuntanumerot Valmiustilassa: 0 Paina pitkään, kunnes näytöllä näkyy + merkki. +Lista Paina ja valitse maa. Puhelinnumeromuistio Voit näppäillä puhelinnumeron myös puhelun aikana. Puhelun toinen osapuoli kuulee näppäilyäänet. Puhelun loputtua voit tallentaa numeron tai soittaa siihen. Soitontoisto Viimeksi soitettuihin numeroihin voidaan soittaa uudelleen seuraavasti: B Paina soittonäppäintä kahdesti. Soitontoisto muihin aikaisemmin soitettuihin numeroihin: B I Paina soittonäppäintä kerran. Valitse puhelinnumero luettelosta ja soita numeroon... B... painamalla soittonäppäintä.

17 16 Soittaminen Jos numero on varattu Jos numero on varattu tai siihen ei saada yhteyttä verkko-ongelmien takia, mahdollisuuksia on kaksi operaattorista riippuen. Toiminto keskeytyy, jos puhelu saapuu tai puhelimen muita toimintoja käytetään. Tee näin Autom. uudelleenvalinta Autom. Paina. Puhelinnumeroon soitetaan kymmenen kertaa tietyin väliajoin. Lopetus: A Lopeta-näppäin. Tai näin Muistutus Muistutus Paina. Merkkiääni muistuttaa soittamaan numeroon uudelleen 15 minuutin kuluttua. Puheluun vastaaminen Puhelimen on oltava päällä (valmiustilassa). Kaikki muut toiminnot keskeytyvät, jos puhelu saapuu. Vastaus Paina. Tai B Paina. Soittajan numero näkyy näytöllä, jos verkko tunnistaa soittajan. Jos soittaja on tallennettu yhteystietoihin, hänen nimensä tai kuvansa näkyy näytöllä. Tärkeää Ota puhelu vastaan ennen kuin laitat puhelimen korvaa vasten. Kova soittoääni saattaa vaurioittaa kuuloa! Lisätietoja Ei vastatut puhelut...s. 27 Puheluun vastaaminen millä tahansa näppäimellä...s. 53 Soittoääni pois päältä...s. 50 Puhelun hylkääminen Hylkää Paina. Jos siirtoasetus on tehty, puhelu siirtyy toiseen numeroon (s. 57). Tai A Paina lyhyesti.

18 Puheluiden vuorottelu Toiseen numeroon soittaminen Voit soittaa puhelun aikana toiseen numeroon. Pito J B (Vuorott.) Meneillään oleva puhelu siirtyy pitoon: Valitse toinen puhelinnumero. Soita numeroon. Vuorottele puheluiden välillä. Meneillään olevan puhelun lopetus Lopeta meneillään oleva A puhelu. Takaisin Palaa toiseen puheluun. Kaksi puhelua yhtä aikaa Palvelu on operaattorin tarjoama ja sitä varten on mahdollisesti rekisteröidyttävä ja tehtävä puhelimeen uudet asetukset. Soittaminen 17 L Jos saat puhelun, kun puhut parhaillaan toista puhelua, kuulet koputusäänen. Valittavana on kaksi vaihtoehtoa: Uuteen puheluun vastaaminen B Vastaa uuteen puheluun ja aseta meneillään oleva puhelu pitoon. Vuorottele puheluiden välillä edellä kuvatulla tavalla. Uuden puhelun hylkääminen Hylkää Hylkää uusi puhelu. Meneillään olevan puhelun hylkääminen, uuteen vastaaminen Lopeta meneillään oleva A puhelu. Vastaus Vastaa uuteen puheluun.

19 18 Soittaminen Neuvottelu Voit soittaa peräkkäin jopa 5 henkilölle ja yhdistää puhelut neuvotteluksi. Palvelu on operaattorin tarjoama ja saattaa edellyttää rekisteröitymistä. Kun yhteys on muodostunut: Pito Meneillään oleva puhelu asetetaan pitoon. / J Soita toiseen numeroon. Kun yhteys on muodostunut... Valikko L... avaa valikko ja valitse Neuvottelu. Pidossa olevat puhelut yhdistetään neuvotteluun. Neuvottelu-valikko Valikko Avaa valikko Liity kaikkiin Kaikki pidossa olevat puhelut yhdistetään neuvotteluun. Kaikki pitoon Kaikki meneillään olevat puhelut asetetaan pitoon. Siirto Ensimmäinen ja toinen puhelu yhdistetään. Molemmat puhelut loppuvat osaltasi. Lopeta kaikki Kaikki meneillään olevat puhelut lopetetaan. Lopetus Kaikki neuvottelun puhelut A lopetetaan painamalla Lopeta-näppäintä.

20 Puheluvalikko Seuraavat toiminnot voidaan valita vain puhelun aikana: Valikko Avaa valikko. Äänimuistio Äänityksen aloitus. Äänetön Mikrofoni päälle tai pois päältä. Kun mikrofoni on pois päältä, puhelun toinen osapuoli ei kuule sinua (mykistys). Kaiutin Päälle tai pois päältä. Äänenvoimakkuus Äänenvoimakkuuden säätö puhelun aikana. Neuvottelu Katso Neuvotteluvalikko edellä. Yhteystiedot Avaa yhteystiedot puhelinnumeron valintaa varten. Viestit Tekstiviestin lähetys (s. 36). Soittaminen 19 Ohjauskoodit (DTMF) Ohjauskoodin lähetys Voit näppäillä ohjauskoodeja (numeroita) puhelun aikana puhelinvastaajan kaukokyselyä varten. Numerot siirtyvät automaattisesti DTMF-ääninä (ohjauskoodeina). J Näppäile ohjauskoodi (DTMF). B Lähetä. Tallennus yhteystietoihin Puhelinnumerot ja ohjauskoodit (DTMF-äänet) tallennetaan samalla tavalla kuin tavalliset tiedot. J 0 J 0 J Tallenna Paina. Näppäile puhelinnumero. Paina, kunnes näytöllä näkyy + merkki (tauko yhteyden muodotumisen ajan). Näppäile ohjauskoodi. Lisää 3 sekunnin taukoja, jotta vastaanottaja saa tiedot vastaan oikein. Näppäile nimi. Voit tallentaa ohjauskoodit (numerot) ja lähettää ne puhelun aikana.

21 20 Tekstin kirjoitus ilman T9-tukea Paina numeronäppäintä useamman kerran, kunnes kirjain näkyy näytöllä. Kohdistin siirtyy eteenpäin hetken kuluttua. Esimerkki: 2 Yksi lyhyt painallus: a-kirjain, kaksi painallusta b jne. Nimet kirjoitetaan automaattisesti isolla alkukirjaimella. Ä,ä,1-9 Poista Ä, Ö ja numerot näkyvät kirjainten jälkeen. Lyhyt painallus poistaa kohdistimen edessä olevan merkin, pitkä painallus koko sanan. Tekstin kirjoitus Sanan korjaus F Poista J Merkki kerrallaan vasemmalle/oikealle. Poistaa kohdistimen vasemmalla puolella olevan merkin. Merkit lisätään kohdistimen kohtaan. Erikoismerkit 0 Paina pitkään (T9 pois päältä). Näytöllä näkyy erikoismerkkien luettelo 1 Välilyönti painamalla kerran lyhyesti. F I * Kohdistinta siirretään joystickilla (eteen/taakse, ylös /alas). Lyhyt painallus: Vaihto: T9Abc, T9abc, T9ABC, Abc, abc, ABC, 123. Näppäilytapa näkyy näytön ylärivillä. F I Valitse Siirtyminen merkistä toiseen. Paina tai vahvista valinta napsauttamalla joystickia.

22 T9-tekstinsyöttö T9 päättelee oikean sanan yksittäisistä kirjaimista käyttämällä laajaa sanakirjaa. T9-valikko CMAsetuksetMPuhelin MT9-kirjoitus Näppäilykielen valinta Valitse näppäilykieleksi se, jolla haluat kirjoittaa viestin. T9-syöttökieli Valitse. Valitse Vahvista. Uusi kieli on valittu. T9-tuen valinta vakiokäyttöön T9-tekstinsyöttö asetetaan vakiokäyttöön. T9 ensisijainen Valitse. Valitse Vahvista. Näytön symboli. T9 päälle/pois päältä hetkeksi # Painamalla lyhyesti T9-tuki käyttöön tai pois käytöstä. Tekstin kirjoitus 21 Sanan kirjoitus T9-tuella Näyttö muuttuu jatkuvasti näppäilyn aikana. Kirjoita sana kokonaan loppuun kiinnittämättä huomiota näyttöön. Paina vain kerran näppäintä, jossa on haluamasi kirjain, esim. talo : Paina. Välilyönti lopettaa sanan. Älä kirjoita tekstiin erikoismerkkejä, kuten Ä-kirjainta, vaan vastaava perusmerkki, esim. A. T9 huolehtii lopusta. Lisätietoja 0 Piste. Lopettaa sanan, kun sen jäljessä on välilyönti. Sanan keskellä piste tarkoittaa heittomerkkiä tai yhdysviivaa: Esim. Jane.s = Jane s. Siirto oikealle: Lopettaa sanan. E Sanan korjaus F Siirtyminen vasemmalle/ oikealle sana kerrallaan, kunnes sana näkyy tummalla pohjalla. T9-sanaehdotusten selaus uudelleen. Poista Kohdistimen vasemmalla puolella olevan merkin poisto, samalla T9 ehdottaa uutta sanaa!

23 22 T9:n sanaehdotukset Jos sanakirjassa on yhtä näppäinyhdistelmää (sanaa) kohden useampia vaihtoehtoja, näkyy ensin niistä yleisin. Jos sana ei ole hakemasi, T9:n seuraava ehdotus voi olla oikea. Kun sana näkyy tummalla pohjalla: Paina. Näytöllä näkyvä sana vaihtuu uuteen. Jos tämä sana ei ole oikea, paina. Toista, kunnes oikea sana näkyy. Jos sana ei ole sanakirjassa, kirjoita se ilman T9-tukea tai lisää se sanakirjaan seuraavasti: (Opeta) Valitse. Viimeisin ehdotus poistetaan ja voit näppäillä sanan ilman T9-tukea. Sana lisätään automaattisesti sanakirjaan painamalla Tallenna. Lisätietoja T9:n ehdottamaa sanaa ei voida muuttaa, ennen kuin T9-tuki on valittu pois päältä. Yleensä on nopeampaa kirjoittaa sana uudelleen. T9 Text Input is licensed under one or more of the following: U.S. Pat. Nos. 5,818,437, 5,953,541, 5,187,480, 5,945,928, and 6,011,554; Canadian Pat. No. 1,331,057; United Kingdom Pat. No B; Hong Kong Standard Pat. No. HK ; Republic of Singapore Pat. No ; Euro.Pat. No ( ) DE/DK, FI, FR, IT, NL, PT, ES, SE, GB; and additional patents are pending worldwide. Tekstin kirjoitus Valmis viesti Voit tallentaa puhelimeen valmiita viestejä, joita voit lisätä viesteihin (SMS, MMS, sähköposti). Valmiin viestin kirjoitus CMViestitMSMS MValmis viesti Muuta Valitse <Tyhjä> ja tallenna painamalla OK. J Kirjoita viesti. Valmiiden viestien käyttö J Kirjoita viesti. Lisätoim) Avaa tekstivalikko. H H Valitse Valitse Valitse valmis viesti. Valitse valmis viesti luettelosta. Vahvista. Valmis viesti näkyy näytöllä. Vahvista. Valmis viesti lisätään kohdistimen oikealle puolelle.

24 dot Puhelimen muistiin voidaan tallentaa jopa 255 tietoa, joista jokaiseen useita puhelin- ja faksinumeroita ja osoitetietoja. Puhelimen muistissa ja SIM-kortilla olevia tietoja hallitaan erikseen. Voit kuitenkin siirtää tietoja puhelimen yhteystietojen ja SIMkortin välillä. Yhteystiedot 23 Uusi tieto CMYhteystiedot Uusi tieto Paina. J J Näppäile puhelinnumero ja aina myös suuntanumero. Näppäile etu- ja sukunimi. Yhteystietojen avaaminen: CMYhteystiedot SIM-numerot SIM-kortille tallennettuihin puhelinnumeroihin soittaminen tai niiden muuttaminen (s. 25). Ryhmä Tiedot voidaan yhdistää ryhmiksi (s. 26). Näytölle avautuu puhelimen muistissa olevat puhelinnumerot. Ryhmä Avaa ryhmävalikko (s. 26). F Valitse ryhmä. Näppäile tiedot kenttä kerrallaan. Puh./työ: Postinro: Puh./matkap.: Paikkakunta: FAKSI: Maa: Yritys: URL: S-posti: Soittajan kuva Osoite: Soittoääni

25 24 Soittajan kuva Voit liittää yhteystietoon soittajan kuvan, joka näkyy, kun kyseinen henkilö soittaa. Soittoääni Voit määrittää yhteystiedolle soittoäänen, joka kuuluu, kun kyseinen henkilö soittaa. )Tallenna) Tallenna yhteystieto. Tiedon muuttaminen Avaa yhteystiedot (valmiustilassa): CMYhteystiedot I Näytä I Muuta J Valitse muutettava yhteystieto. Paina. Valitse tietokenttä. Avaa tieto. Tee muutokset. Tallenna Tallenna. Soittaminen Avaa yhteystiedot (valmiustilassa): CMYhteystiedot Yhteystiedot I Valitse nimi. B Numeroon soitetaan. Jos yhteystietoon on tallennettu useita numeroita: I Valitse puhelinnumero. B Numeroon soitetaan. Yhteystiedot-valikko Valittavana on tilanteen mukaan eri toimintoja. Lisätoim) Avaa valikko. Näytä, Muuta, Uusi tieto, Poista, Poista kaikki, Äänivalinta (s. 66), Kopioi yksi, SIM-numerot, Lähetä SMS, Kapasiteetti Erityistoiminnot: Kopioi yksi Nykyisen tiedon kopiointi yhteystiedoista SIM-kortille. SIM-numerot SIM-kortille tallennettujen puhelinnumeroiden haku. Katso jäljempänä. Lähetä SMS Tekstiviestin lähetys valittuun numeroon. Tekstinsyöttöeditori avautuu (s. 36).

26 SIM-numerot SIM-kortilla ja puhelimen muistissaolevia tietoja hallitaan erikseen. Voit kuitenkin siirtää tietoja puhelimen yhteystietojen ja SIM-kortin välillä. Omat numerot Voit näppäillä oman numeron muistiin. SIM-kortin tiedot: Puhelinnro Näppäile aina myös suuntanumero. Nimi Näppäile etu- ja/tai sukunimi. Tiedon nro Kun tieto lisätään muistiin, sille annetaan automaattisesti järjestysnumero. Paikka: SIM Tiedot tallennetaan SIMkortille, jolloin voit käyttää niitä myös muissa GSM-puhelimissa. SIM suojattu Erikois-SIM-korteille voidaan tallentaa numeroita suojattuina. Niitä varten tarvitaan PIN2-koodi. Toiminto otetaan käyttöön valitsemalla Vain puh.luettelo (s. 54). Yhteystiedot 25 SIM-kortin toiminnot Erityistoiminnot: Lisätoim) Avaa valikko. Kopioi yksi Nykyisen tiedon kopiointi SIM-kortilta puhelimen yhteystietoihin. Kopioi kaikki Kaikkien tietojen kopiointi SIM-kortilta puhelimen yhteystietoihin. Yhteystiedot Yhteystietoihin (puhelimen muistiin) tallennettujen tietojen haku. Lähetä SMS Nykyisen tiedon lähetys vastaanottajalle tekstiviestinä. Tekstinsyöttöeditori aukeaa (s. 36). Tiedon numerolla soittaminen SIM-kortin yhteystietoihin voidaan soittaa valmiustilassa näppäilemällä tiedon järjestysnumero. Näppäile järjestysnumero. J # Paina. B Paina.

27 26 Ryhmä Puhelimessa on valmiina 5 ryhmää, joihin voit järjestää yhteystiedot. Ryhmien näyttö CMYhteystiedotMRyhmä I Näytä Valitse ryhmä. Ryhmänimen jälkeen suluissa näkyy sen jäsenten määrä. Ryhmän jäsenet. Uuden jäsenen lisääminen I Valitse ryhmä ja valitse jäsenluettelo napsauttamalla joystickia. Uusi tieto Lisää uusi tieto. Toimi samoin kuten uuden yhteystiedon yhteydessä. Tai Valitse tieto yhteystiedoista. Yhteystiedot Ryhmän toiminnot Lisätoim) Avaa valikko. Muuta nimi, Jäsenet, Poista tiedot, Ryhmäkuva, Ryhmä-ääni, Ryhmäviesti Erityistoiminnot: Ryhmäkuva Voit määrittää ryhmälle symbolin, joka näkyy näytöllä aina, kun ryhmän jäsen soittaa. Ryhmä-ääni Voit määrittää ryhmälle soittoäänen, joka kuuluu aina, kun ryhmän jäsen soittaa. Ryhmäviesti Valitse ne ryhmän jäsenet, joille haluat lähettää tekstiviestin. I Valitse tieto. Valitse Merkitse ja valitse tieto. OK Vahvista, kirjoita viesti ja lähetä tekstiviesti (s. 36). Valitse Tieto lisätään ryhmään.

28 dot Puhelin tallentaa puhelinnumerot luetteloihin, joista ne on helppo hakea. CMPuhelutiedotMPuhelutiedot I Valitse I Valitse puhelutietojen luettelo. Paina. Valitse puhelinnumero. B Soita numeroon. Tai (Näytä) Puhelinnumeron tiedot. Ei vastatut Vastaamattomat puhelut tallennetaan, jotta niihin on helppo soittaa takaisin. Vastaamattoman puhelun symboli (valmiustilassa). Saat puhelinnumeron näkyviin painamalla oikeanpuoleista valintanäppäintä. Edellytys: Verkko tunnistaa soittajan. Vastat. puhelut Luettelossa näkyvät kaikki vastatut puhelut. Puhelutiedot 27 Soit. puhelut Puhelinnumerot, joihin on viimeksi soitettu. B Pikahaku valmiustilassa. Puhelutiedot-valikko Lisätoim) Avaa valikko. Kun tieto on valittu, voit siirtyä Puhelutiedot-valikkoon. Lisätoim) Avaa valikko. Näytä, Korjaa nro, Kopioi kohteeseen, Poista, Poista kaikki Erityistoiminnot: Korjaa nro Numeron haku näytölle ja korjaus tarvittaessa. Kopioi kohteeseen Tiedon tallennus SIMkortille (katso alla). Lisätietoja Puhelinnumero voidaan kopioida osoitekirjaan joko uutena tietona tai lisätä se olemassa olevaan tietoon. Valitse tietokenttä ja siirrä numero valitsemalla Liitä.

29 28 Aika & hinta nta CMPuhelutiedotMAika & hinta Hintatiedot ja puhelun kesto voidaan asettaa näkymään puhelun aikana. Voit asettaa myös aikarajoituksen lähteville puheluille. Näyttö I Valitse puhelutyyppi: Edellinen puhelu Kaikki puhelut Loput yksiköt Saapuvat puhelut Soitetut puhelut Valitse Tietojen näyttö. Kun tiedot ovat näkyvissä, voit: Nollaa Nollata näytön. OK Sulkea näytön. Hinta-asetukset CMPuhelutiedotMHinta-asetukset Valuutta (Vaatii PIN2koodin) Hintanäytön valuutan valinta. L Yksikköhinta (Vaatii PIN2-koodin) Hinta yksikköä/aikaa kohti. Saldoraja L (Vaatii PIN2-koodin) Erikois-SIM-korteissa operaattorisi tai sinä itse voit asettaa hinta- tai aikarajan, jonka jälkeen puhelimella ei voi soittaa. Muuta Paina, näppäile PIN2. Saldoraja Ota käyttöön. J L Näppäile sykäysten määrä. OK Vahvista. Vahvista rajoitus tai nollaa laskuri. Etukäteen maksettujen prepaid-korttien näyttö saattaa vaihdella operaattorin mukaan. Autom. näyttö Puhelun kesto ja hintatiedot näkyvät jokaisen puhelun jälkeen automaattisesti.

Hakemisto 1. Z Puhelutiedot...39 Z Aika/hinta...40 ] Puheviesti/Vastaaja...41 ] SMS...42 ] MMS...47. Katso myös hakemisto oppaan lopussa

Hakemisto 1. Z Puhelutiedot...39 Z Aika/hinta...40 ] Puheviesti/Vastaaja...41 ] SMS...42 ] MMS...47. Katso myös hakemisto oppaan lopussa s Be inspired SL55 Hakemisto 1 to Turvallisuus... 3 Puhelimen yleiskuva... 5 Näytön symbolit (osa)... 9 Käyttöönotto... 11 SIM-kortti/akku... 11 Lataus... 12 Puhelin päälle tai pois/pin... 13 Ensimmäinen

Lisätiedot

CL50. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

CL50. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s Be inspired Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2002 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

M55. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

M55. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s Be inspired Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2003 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

mobile SL65 Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

mobile SL65 Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s mobile s mobile Issued by Information and ommunication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2004 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

mobile CX70 CXT70 CXV70 Designed for life Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

mobile CX70 CXT70 CXV70 Designed for life Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s mobile s mobile Issued by Information and ommunication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2004 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

C75. Designed for life. Siemens Aktiengesellschaft, issued by Communications, Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

C75. Designed for life. Siemens Aktiengesellschaft, issued by Communications, Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s s Siemens Aktiengesellschaft, issued by ommunications, Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2005 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

A60. mobile. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

A60. mobile. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s mobile Be inspired Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2003 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens

Lisätiedot

SF65. Designed for life. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

SF65. Designed for life. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s s ssued by nformation and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2004 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SIEMENS CF75 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533885

Käyttöoppaasi. SIEMENS CF75 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533885 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

EF81. Issued by BenQ Mobile GmbH & Co. OHG Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

EF81. Issued by BenQ Mobile GmbH & Co. OHG Haidenauplatz 1 D-81667 Munich EF81 Issued by BenQ Mobile GmbH & Co. OHG Haidenauplatz 1 D-81667 Munich BenQ Mobile GmbH & Co. OHG 2005 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Manufactured by BenQ

Lisätiedot

Puhelimen yleiskuva. 1 Näytön symbolit. 5 Näppäimet. Puhelimen yleiskuva. Verkon voimakkuus/akun varaus. 2 Valintanäppäimet

Puhelimen yleiskuva. 1 Näytön symbolit. 5 Näppäimet. Puhelimen yleiskuva. Verkon voimakkuus/akun varaus. 2 Valintanäppäimet Puhelimen yleiskuva 1 Puhelimen yleiskuva 1 Näytön symolit Verkon voimakkuus/akun varaus. 2 Valintanäppäimet Valintanäppäintä painamalla avataan toiminto, joka näkyy tekstinä tai symolina harmaalla pohjalla

Lisätiedot

SL780 - SL785 - SL785

SL780 - SL785 - SL785 SL780 - SL785 - SL785 SL780 Gigaset Communications GmbH Frankenstr. 2a, D-46395 Bocholt Manufactured by Gigaset Communications GmbH under trademark license of Siemens AG. As of 1 Oct. 2011 Gigaset products

Lisätiedot

Luurin yleiskuva. Ohje: Kuvassa oleva luuri on tekstiviestitoimintoa tukevassa tukiasemassa

Luurin yleiskuva. Ohje: Kuvassa oleva luuri on tekstiviestitoimintoa tukevassa tukiasemassa Issued by Gigaset Communications GmbH Schlavenhorst 66, D-46395 Bocholt Gigaset Communications GmbH is a trademark licensee of Siemens AG Gigaset Communications GmbH 2008 All rights reserved. Subject to

Lisätiedot

Käyttöohje 9353151 2. painos

Käyttöohje 9353151 2. painos Tämän ohjeen sähköistä versiota koskee Nokian käyttöohjeiden ehdot 7.6.1998 ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) Käyttöohje 9353151 2. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA

Lisätiedot

Käyttöohje. 93545208 2. painos

Käyttöohje. 93545208 2. painos Käyttöohje 93545208 2. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote RH-9 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

Copyright 2003 Nokia. All rights reserved.

Copyright 2003 Nokia. All rights reserved. Laaja käyttöopas VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote NHL-8 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta on

Lisätiedot

Doro PhoneEasy 608. Suomi

Doro PhoneEasy 608. Suomi Doro PhoneEasy 608 Suomi 1 13 2 3 4 5 12 11 14 15 16 17 18 19 20 6 10 7 9 8 Suomi 1. Kuuloke 2. Mikrofoni 3. Nuolinäppäimet 4. Vasen valintanäppäin 5. Soittopainike 6. Pikavalintanäppäimet 7. Vastaaja

Lisätiedot

Käyttöohje. 9352293 1. painos

Käyttöohje. 9352293 1. painos Tämän ohjeen sähköistä versiota koskee "Nokian käyttöohjeiden ehdot 7.6.1998". Electronic user s guide released subject to Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998. Käyttöohje 9352293 1.

Lisätiedot

Laajennettu käyttöohje. 9356713 2. painos

Laajennettu käyttöohje. 9356713 2. painos Laajennettu käyttöohje 9356713 2. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote RH-19 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/ EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

Gigaset S685 IP / S675 IP. Gigaset

Gigaset S685 IP / S675 IP. Gigaset s Gigaset S685 IP / S675 IP Gigaset Luurin yleiskuva Luurin yleiskuva 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 Ð ½ V SISÄ 1 15.01.08 09:45? SMS 1 2 Luurin näppäimet 1 Näyttö valmiustilassa (esimerkki) 2 Akkujen

Lisätiedot

Käyttöohje. 9355025 3. painos

Käyttöohje. 9355025 3. painos Käyttöohje 9355025 3. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA CORPORATION ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote NPL-2 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. NOKIA 640 http://fi.yourpdfguides.com/dref/822654

Käyttöoppaasi. NOKIA 640 http://fi.yourpdfguides.com/dref/822654 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Laajennettu käyttöohje. 9310210 4. painos

Laajennettu käyttöohje. 9310210 4. painos Laajennettu käyttöohje 9310210 4. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote RH-12 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

Doro PhoneEasy 632. Suomi

Doro PhoneEasy 632. Suomi Doro PhoneEasy 632 Suomi 1 2 3 4 5 6 7 8 14 13 12 11 10 9 15 16 17 18 19 23 22 21 20 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Kuuloke

Lisätiedot

GSM-matkapuhelin. Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa.

GSM-matkapuhelin. Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa. Käyttöohjeet GSM-matkapuhelin EB-GD93 Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa. Pikaopas Tämän pikaoppaan tarkoituksena on mahdollistaa puhelimen perusominaisuuksien välitön käyttö

Lisätiedot

Nokia 3230 -puhelimen käyttöopas. 9234634 1. painos / FI

Nokia 3230 -puhelimen käyttöopas. 9234634 1. painos / FI Nokia 3230 -puhelimen käyttöopas 9234634 1. painos / FI VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote RM-51 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä.

Lisätiedot

This is the Internet version of the User's guide. Print only for private use.

This is the Internet version of the User's guide. Print only for private use. Sisältö Aloittaminen... 4 Kokoaminen, SIM-kortti, akku, virran kytkeminen, ohje, puhelut. Puhelimeen tutustuminen... 8 Puhelimen yleiskuvaus, valikot, navigointi, kirjainten kirjoittaminen, toimintovalikko,

Lisätiedot

This is the Internet version of the user's guide. Print only for private use.

This is the Internet version of the user's guide. Print only for private use. Sisältö Aloittaminen.................... 4 Puhelimen kokoaminen, SIM-kortti, akku, soittaminen. Tutustuminen puhelimeen......... 9 Puhelimen yleiskuvaus, valikoiden käyttäminen, kirjainten syöttäminen,

Lisätiedot

This is the Internet version of the User's guide. Print only for private use.

This is the Internet version of the User's guide. Print only for private use. Sisältö Sony Ericsson K660i Aloittaminen... 5 Kokoaminen... 5 Puhelimen käynnistäminen... 6 Puhelimen Ohje-toiminto... 7 Akun lataaminen... 7 Puhelimen yleiskuvaus... 8 Valikkojen yleiskuvaus... 10 Navigointi...

Lisätiedot

Nokia 2610 -puhelimen käyttöohje. 9248178 1. painos

Nokia 2610 -puhelimen käyttöohje. 9248178 1. painos Nokia 2610 -puhelimen käyttöohje 9248178 1. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA OYJ vakuuttaa täten, että RH-86-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien

Lisätiedot