ST55 *A5B * Be inspired. Ref.No.: A31008-H6850-A Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D Munich

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ST55 *A5B00075103070* Be inspired. Ref.No.: A31008-H6850-A107-1-7319. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich"

Transkriptio

1 s Be inspired Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D Munich Siemens AG 2003 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft Ref.No.: A31008-H6850-A *A5B * ST55

2 Sisällysluettelo 1 lueyös Johdanto Turvallisuus... 3 Puhelimen yleiskuva... 5 Näytön symbolit (osa)... 7 Käyttöönotto... 8 SIM-kortin/akun asennus... 8 Akun lataus... 9 Puhelin päälle tai pois päältä/ PIN SIM-osoitteiden kopiointi Valmiustila Käyttöohje usto Valikoiden pikavalinta Valikoiden selaaminen Tunnusluvut Avausvarmistus Operaattorin palvelut Soittaminen Numeron valinta Puhelun lopettaminen Äänenvoimakkuuden säätö Soitontoisto Jos numero on varattu Puheluun vastaaminen Puhelun hylkääminen Puheluiden vuorottelu Neuvottelu Puheluvalikko Ohjauskoodit (DTMF) Tekstin kirjoitus...20 Tekstin kirjoitus ilman T9-tukea...20 T9-tekstinsyöttö...21 Valmis viesti...22 Yhteystiedot...23 Uusi tieto...23 Tiedon muuttaminen...24 Soittaminen...24 Yhteystiedot-valikko...24 SIM-numerot...25 Ryhmä...26 Puhelutiedot...27 Ei vastatut...27 Vastat. puhelut...27 Soit. puhelut...27 Aika & hinta...28 Näyttö...28 Hinta-asetukset...28 Kamera...29 Kuvan otto...29 Omat valokuvat...30 Asetukset...31 Surf/Fun...32 Lataukset...35 SMS...36 Tekstiviestien kirjoitus/lähetys...36 Uuden tekstiviestin luku...38 Luettelot...38 SMS-asetukset...40 Katso myös käyttöoppaan lopussa oleva hakemisto

3 2 Sisällysluettelo MMS Multimediaviestin kirjoitus/ lähetys MMS-viestin vastaanotto Luettelot MMS-asetukset Sähköposti Uuden sähköpostin kirjoitus Sähköpostin vastaanotto/ lukeminen S-postin asetukset Puheviesti/vastaaja CB-palvelut Asetukset Ääniasetukset Puhelin Puheluiden aikana Turvallisuus Verkko Yhteydet Siirto Estot Suljettu käyttäjäryhmä Pikavalinta Ekstrat...62 Yleistä Organiser...62 Kello...64 Laskin...65 Äänen säätö...66 Äänite...67 Asiakaspalvelu (Customer Care)...69 Kysymyksiä ja vastauksia...71 Käsittely- ja huolto-ohjeet...74 Laitetiedot...75 SAR...76 Lisävarusteet...77 Akkujen kapasiteetti...78 Takuuehdot...79 Hakemisto...80 Katso myös käyttöoppaan lopussa oleva hakemisto

4 Turvallisuus 3 us Ohje vanhemmille Tutustu käyttö- ja turvallisuusohjeisiin huolellisesti ennen matkapuhelimen käyttöä! Kerro ohjeet myös lapsillesi ja selvitä mitä mahdollisia vaaroja matkapuhelimen käyttöön voi liittyä. Noudata paikallisia ohjeita ja määräyksiä matkapuhelinta käyttäessäsi. Matkapuhelimen käyttöä on rajoitettu esimerkiksi lentokoneissa, huoltoasemilla, sairaaloissa ja autolla ajaessa. Puhelin saattaa häiritä terveydenhuollon laitteiden, kuten kuulolaitteiden ja sydämentahdistimien toimintaa. Puhelimen ja tahdistimen välisen etäisyyden on oltava vähintään 20 cm. Pidä puhelin sitä korvaa vasten, joka on kauempana tahdistimesta. Kysy lisää lääkäriltäsi. SIM-kortti voidaan irrottaa. Varo! Pidä ne ja muut pienet osat lasten ulottumattomissa. Verkkolaitteessa annettua jännitettä (V) ei saa ylittää. Laturi saattaa vaurioitua käytettäessä korkeampaa jännitettä. Soittoääni (S. 50) ja merkkiäänet kuuluvat kaiuttimesta. Älä pidä puhelinta korvaa vasten kun se soi. Näin vältät vakavat, pysyvät kuulovauriot. Käytä ainoastaan Siemensin alkuperäisiä akkuja (100 % elohopeavapaa) ja -latureita. Muussa tapauksessa seurauksena saattaa olla huomattavia terveydellisiä haittoja tai laitevaurioita. Vääränlainen akku saattaa esimerkiksi räjähtää. Puhelimen saa avata vain akun (100 % elohopeavapaa) tai SIM-kortin vaihtoa varten. Akkua ei saa missään tapauksessa avata. Puhelimeen ei saa tehdä minkäänlaisia muutoksia, muutoin takuu ei ole voimassa.

5 4 Turvallisuus Tärkeää: Hävitä käytetyt akut ja puhelimet paikallisten lakien ja määräysten mukaan. Puhelin saattaa aiheuttaa häiriöitä lähellä oleviin televisioihin, radioihin ja tietokoneisiin. Käytä ainoastaan Siemensin alkuperäisiä lisävarusteita. Näin vältät mahdolliset terveyshaitat ja laitevauriot ja varmistat, että puhelin täyttää kaikki olennaiset vaatimukset. Takuu ei ole voimassa, mikäli puhelinta on käytetty väärin!

6 Puhelimen yleiskuva 5 n Sisäinen antenni Älä peitä puhelinta akun yläpuolelta tarpeettomasti, sillä se heikentää lähetystehoa. Kaiutin Näyttö Joystick Valmiustilassa: G Pitkä painallus - ääniohjaus. G Lyhyt painallus - äänivalikko. H Yhteystietojen avaus. F Toiminto kuten valintanäppäimissä. C Valikon avaus. Luetteloissa ja valikoissa: I Selaus eteen ja taakse. D Paluu edelliselle valikkotasolle. E/ C Toiminnon valinta. Puhelun aikana: G Äänet kovemmalle. H Äänet hiljaisemmalle. D Toiminto kuten vasemmassa valintanäppäimessä. E/ C Puheluvalikon avaus. Mikrofoni Laitteiden liitäntäkohta Liitäntä laturille, kuulokkeelle jne. Ohje Puhelimen näytön ja takakuoressa olevan kameralinssin päällä on toimitettaessa suojakalvot. Irrota kalvot ennen kuin otat puhelimen käyttöön. Kalvon irrottamisesta johtuva staattinen varaus saattaa muuttaa näytön reunojen väriä, joka tasoittuu normaaliksi viimeistään 10 minuutissa.

7 6 Puhelimen yleiskuva Valintanäppäimet Valintanäppäinten toiminnot näkyvät näytön alarivillä tekstinä tai kuvakkeina. B Soittonäppäin Näytöllä näkyvään numeroon tai näytöllä näkyvälle henkilölle soittaminen, puheluihin vastaaminen. Valmiustilassa: Viimeisimpien puhelujen näyttö. A Päälle/Pois/Lopeta-näppäin Pois päältä: Puhelin päälle painamalla pitkään. Puhelun aikana tai sovelluksen ollessa käynnissä: Lopetus painamalla lyhyesti. Valikoissa: Paluu edelliselle valikkotasolle painamalla lyheysti. Paluu valmiustilaan painamalla pitkään. Valmiustilassa: Puhelin pois päältä painamalla pitkään. Numeronäppäimet Numerot ja kirjaimet. * Pitkä painallus Valmiustilassa: Kaikki merkkiäänet päälle tai pois päältä (paitsi herätyskello). Puhelun aikana: Mykistys päälle tai pois. #Pitkä painallus Valmiustilassa: Näppäinlukko päälle tai pois päältä. Näppäimet kannattaa lukita, jotta et paina niitä vahingossa ja avaa esimerkiksi Internet-yhteyttä, jos napsautat huomaamattasi joystickia kahdesti.

8 Näytön symbolit (osa) 7 Valikkosymbolit Yhteystiedot Puhelutiedot SIM-palvelut tai Profiilit Viestit Kamera Internet Lataukset Organiser Asetukset Näytön symbolit Verkon voimakkuus. Akun varaus, esim. 100 %. Kaikki puhelut siirretään. Merkkiäänet pois. Soittoääni kuuluu vain, kun soittaja on ryhmän jäsen yhteystiedoissa. Herätyskello päällä. Näppäimet lukittu. Puhelinnumerot/nimet: SIM-kortilla. SIM-kortilla (vaatii PIN2-koodin). Yhteystiedot (puhelimessa). T9-tekstinsyöttö. Käytössä. Internet Online. Kuulokekäyttö. Automaattinen vastaus päällä. Valintanäppäinten toiminnot Tekstiviesti saapunut. Vastaajaviesti saapunut. MMS-viesti saapunut: Logo. MMS-viesti saapunut: Soittoääni. MMS-viesti saapunut: Soittajan kuva. Vastaamaton puhelu. Kuittaamaton muistutus. Kuittaamaton merkkiääni. Yhteystiedot auki. Viestimuisti täynnä.

9 8 otto SIM-kortin/akun asennus Operaattoriltasi saat SIM-kortin, johon on tallennettu liittymäsi kaikki tärkeät tiedot. Jos SIM-korttisi on luottokortin kokoinen, irrota siitä pienempi osa erilleen ja poista mahdolliset muoviosat. Työnnä lukkoa nuolen suuntaan. Käyttöönotto Aseta pidikkeet aukkoihin, ja paina akku puhelimeen niin, että se napsahtaa paikalleen. Irrota kansi ja siinä oleva akku. Aseta SIM-kortti paikalleen kosketuspinta alaspäin ja paina se kevyesti vastimeen saakka pidikkeen alle (varmista, että SIM-kortin viisto kulma on asetettu oikein). Tärkeää Sulje puhelin aina ennen kuin irrotat akun! Puhelimessa voidaan käyttää vain 3-volttisia SIM-kortteja. Jos käytät vanhempaa korttia, ota yhteys operaattoriisi. Ongelmia SIM-kortin kanssa...s. 71 Toiminnot ilman SIM-korttia Hätäpuhelu (SOS) SOS Soita hätänumeroon valintanäppäintä painamalla. Voit soittaa hätäpuhelun mistä tahansa verkosta myös ilman SIM-korttia tai PIN-koodia (ei ole mahdollista kaikissa maissa). Soita hätänumeroon vain hätätapauksessa! Valikko Paina valintanäppäintä. Toiminnot näkyvät näytöllä.

10 Käyttöönotto 9 Akun lataus Akkua ei ole ladattu valmiiksi täyteen. Kytke laturin johto puhelimen pohjaliittimeen, verkkolaite pistorasiaan ja lataa vähintään 2,5 tuntia. Laturi irrotetaan painamalla liitintä nuolten suunnassa. Latausaika Tyhjä akku latautuu täyteen noin 2,5 tunnissa. Lataaminen on mahdollista vain, kun ympäristön lämpötila on 5 C - 40 C. (Jos lämpötila on 5 C rajan yli tai ali, latauksen symboli varoittaa vilkkumalla.) Verkkolaitteessa annettua jännitettä ei saa ylittää. Lataussymbolia ei näy Kun akku on täysin tyhjä, lataussymboli ei näy heti, kun laturi kytketään puhelimeen. Symboli tulee näkyviin 2 tunnin kuluessa. Tässä tapauksessa akku latautuu täyteen 3-4 tunnissa. Käytä ainoastaan toimitukseen kuuluvaa laturia! Näytön symbolit käytön aikana Akun varauksen määrä käytön aikana (tyhjä-täysi): Kun akku on lähes tyhjä, kuulet varoitusäänen. Akun varaus näkyy oikein vain, kun lataus tai sen poisto on suoritettu loppuun saakka keskeytyksittä. Älä irrota akkua tarpeettomasti tai lopeta latausta liian aikaisin. Lisätietoja Laturi lämpenee, kun se on käytössä pitkään. Tämä on tavallista ja vaaratonta. Käyttöajat Täyden akun valmiusaika on jopa 140 tuntia ja puheaika 270 minuuttia (s. 75).

11 pois 10 Puhelin päälle tai pois päältä/pin Päälle ja pois päältä A Puhelin avataan ja suljetaan painamalla Päälle/Pois/Lopeta-näppäintä pitkään. PIN-koodin näppäily Voit suojata SIM-kortin 4-8-numeroisella PIN-koodilla. J Näppäile PIN-koodi numeronäppäimillä. Koodi näkyy näytöllä tähtinä turvallisuussyistä (****). Virheet korjataan painamalla Poista. OK Vahvista koodi painamalla oikeanpuoleista valintanäppäintä. Verkkoyhteyden muodostuminen kestää muutaman sekunnin. Lisätietoja PIN-koodin vaihtaminen... s. 13 Toinen verkko (Roaming)... s. 55 SIM-kortin lukituksen avaaminen... s. 13 Verkon voimakkuus Verkon voimakkuus hyvä. Heikko signaali huonontaa äänenlaatua ja saattaa katkaista yhteyden. Vaihda paikkaa. SIM-osoitteiden kopiointi SIM-kortilla olevat yhteystiedot voidaan kopioida puhelimeen. Älä keskeytä kopiointia, äläkä vastaa puheluihin sen aikana. Seuraa näytöllä näkyviä ohjeita. Voit kopioida SIM-kortin tiedot myös myöhemmin toiminnolla Kopioi kaikki (SIM-tietojen valikossa, s. 25). Valmiustila Kun operaattorin nimi näkyy näytön yläreunassa, puhelin on valmiustilassa (stand-by) ja käyttövalmis. Oikeanpuoleisen valintanäppäimen toiminto vaihtelee (s. 61). A Valmiustilaan palataan mistä tahansa valikosta painamalla pitkään Päälle/ pois/lopeta-näppäintä.

12 Käyttöohje Tässä käyttöohjeessa puhelimen toimintoja kuvataan seuraavilla symboleilla: Numeroiden ja kirjaimien J näppäily. A Päälle/Pois/Lopeta-näppäin B Soittonäppäin <> Valintanäppäimet C D F E H I G Valitse L Joystickin painaminen, esim. valikon avaamista varten. Joystickin painaminen kuvassa näkyvään suuntaan. Valintanäppäimen toiminto. Operaattorikohtainen toiminto, saattaa edellyttää erillistä rekisteröitymistä. Johdanto 11 Näin viestit haetaan puhelimella: C Avaa valikko valmiustilassa joystickia napsauttamalla. Valikoiden selaaminen Käyttöopas kuvaa toimintojen haun yleensä lyhyesti, esimerkiksi tekstiviestit haetaan seuraavasti: CMViestitMSMS D C Valitse joystickilla Viestitvalikko ja vahvista valinta napsauttamalla joystickia. Valitse Uusi SMS napsauttamalla joystickia uudelleen.

13 12 Valikoiden pikavalinta Kaikilla valikkotoiminnoilla on oma järjestysnumeronsa, jolla toiminto voidaan ottaa käyttöön suoraan. Esim. uuden tekstiviestin kirjoitus (valmiustilassa): C Avaa valikko painamalla joystickia. 4 Siirry kohtaan Viestit 1 Siirry kohtaan SMS 1 Siirry kohtaan Uusi SMS Johdanto Tunnusluvut Puhelin ja SIM-kortti on suojattu tunnusluvuilla (koodeilla) luvattoman käytön estämiseksi. Säilytä tunnusluvut varmassa tallessa kuitenkin niin, että löydät ne itse tarvittaessa! PIN PIN2 PUK PUK2 Puhelinkoodi Suojaa SIM-korttia (henkilökohtainen tunnusluku). Tarvitaan erikois-sim-korteissa hintanäytön ja erikoistoimintojen asetuksiin. Avainkoodi, jolla avataan väärän PIN-koodin takia lukittu SIM-kortti. Suojaa puhelinta. Asetetaan itse ensimmäisen puhelinkoodilla suojatun toiminnon yhteydessä. CMAsetuksetMTurvallisuus MKoodit MValitse toiminto. PIN-kysely PIN-koodia kysytään yleensä aina, kun puhelin avataan. Voit valita PINkyselyn pois käytöstä. Tällöin vaarana on kuitenkin, että joku voi käyttää puhelintasi luvatta. Jotkin operaattorit eivät anna valita PIN-koodin kyselyä pois päältä.

14 Muuta J OK Muuta OK Vaihda PIN Paina. Näppäile PIN. Vahvista koodi. Paina. Vahvista. Voit vaihtaa PIN-koodin mihin tahansa 4-8-numeroiseen tunnukseen, jonka muistat helposti. J Näppäile nykyinen PIN. OK Paina. J, OK Näppäile uusi PIN. J, OK Toista uusi PIN. Vaihda PIN2 (Näkyy vain, kun PIN2 on käytössä) Vaihdetaan samalla tavalla kuin kohdassa Vaihda PIN. Vaihda puh.koodi Näppäile (4 8-numeroinen) puhelinkoodi itse ensimmäisen puhelinkoodilla suojatun toiminnon yhteydessä. Sama koodi pätee kaikkiin suojattuihin toimintoihin. Jos koodi on näppäilty väärin kolme kertaa peräkkäin, puhelin lukittuu. Ota tällöin yhteys Siemensin asiakaspalveluun (s. 69). Johdanto 13 SIM-kortin lukituksen avaaminen Jos PIN-koodi näppäillään väärin kolme kertaa peräkkäin, SIM-kortti lukittuu. Näppäile tällöin SIM-kortin yhteydessä operaattorilta saamasi PUK-koodi (MASTER PIN) ohjeiden mukaan. Jos olet kadottanut PUK-koodin (MAS- TER PIN), ota yhteys operaattoriisi. Lisätietoja Näppäinlukko...s. 52 Muita turvallisuusasetuksia...s. 54 Avausvarmistus Puhelimen avaaminen on varmistettava, vaikka PIN-koodin kysely ei olisikaan päällä. Näin puhelin ei pääse avautumaan vahingossa esim. taskussa tai lentokoneessa. A Paina pitkään. OK Paina. Puhelin aukeaa.

15 14 Johdanto Operaattorin palvelut (operaattorista riippuen) L Operaattori saattaa tarjota käyttöösi SIM-kortin kautta sovelluksia, kuten verkkopankin, pörssitiedotteita jne. Näitä palveluja varten tarvitaan erikois-sim-kortti. Jos sovelluksia on paljon, ne ovat omassa valikossaan. SIM-palveluiden avulla saat uusinta tietoa operaattorisi tarjoamista palveluista. Kysy lisätietoja operaattoriltasi. Jos SIM-kortissasi ei ole tätä toimintoa, tämän valikon kohdalla on ääniasetusvalikko, josta pääset suoraan puhelimen ääniasetuksiin (s. 50).

16 en Numeron valinta Puhelimen on oltava päällä (valmiustilassa). Näppäile numero (aina J myös suuntanumero, tarvittaessa ulkomaansuunta). Poista B Lyhyt painallus poistaa edellisen merkin, pitkä painallus koko puhelinnumeron. Soita numeroon painamalla soittonäppäintä. Soittaminen 15 Puhelun lopettaminen A Lopeta puhelu painamalla lyhyesti Lopeta-näppäintä. Paina näppäintä myös silloin, kun toinen osapuoli on jo katkaissut yhteyden. Äänenvoimakkuuden säätö I Äänenvoimakkuutta säädetään joystickilla (ylös/ alas) (mahdollista vain puhelun aikana). Lisätietoja Tallenna Puhelinnumeron tallennus yhteystietoihin/sim-kortille... s. 23/s. 25 Valikko Puheluvalikko... s. 19 Mikrofoni pois päältä... s. 19 Autom. näppäinlukko... s. 52 Ohjauskoodit (DTMF)... s. 19 Äänivalinta... s. 66 Ulkomaansuuntanumerot Valmiustilassa: 0 Paina pitkään, kunnes näytöllä näkyy + merkki. +Lista Paina ja valitse maa. Puhelinnumeromuistio Voit näppäillä puhelinnumeron myös puhelun aikana. Puhelun toinen osapuoli kuulee näppäilyäänet. Puhelun loputtua voit tallentaa numeron tai soittaa siihen. Soitontoisto Viimeksi soitettuihin numeroihin voidaan soittaa uudelleen seuraavasti: B Paina soittonäppäintä kahdesti. Soitontoisto muihin aikaisemmin soitettuihin numeroihin: B I Paina soittonäppäintä kerran. Valitse puhelinnumero luettelosta ja soita numeroon... B... painamalla soittonäppäintä.

17 16 Soittaminen Jos numero on varattu Jos numero on varattu tai siihen ei saada yhteyttä verkko-ongelmien takia, mahdollisuuksia on kaksi operaattorista riippuen. Toiminto keskeytyy, jos puhelu saapuu tai puhelimen muita toimintoja käytetään. Tee näin Autom. uudelleenvalinta Autom. Paina. Puhelinnumeroon soitetaan kymmenen kertaa tietyin väliajoin. Lopetus: A Lopeta-näppäin. Tai näin Muistutus Muistutus Paina. Merkkiääni muistuttaa soittamaan numeroon uudelleen 15 minuutin kuluttua. Puheluun vastaaminen Puhelimen on oltava päällä (valmiustilassa). Kaikki muut toiminnot keskeytyvät, jos puhelu saapuu. Vastaus Paina. Tai B Paina. Soittajan numero näkyy näytöllä, jos verkko tunnistaa soittajan. Jos soittaja on tallennettu yhteystietoihin, hänen nimensä tai kuvansa näkyy näytöllä. Tärkeää Ota puhelu vastaan ennen kuin laitat puhelimen korvaa vasten. Kova soittoääni saattaa vaurioittaa kuuloa! Lisätietoja Ei vastatut puhelut...s. 27 Puheluun vastaaminen millä tahansa näppäimellä...s. 53 Soittoääni pois päältä...s. 50 Puhelun hylkääminen Hylkää Paina. Jos siirtoasetus on tehty, puhelu siirtyy toiseen numeroon (s. 57). Tai A Paina lyhyesti.

18 Puheluiden vuorottelu Toiseen numeroon soittaminen Voit soittaa puhelun aikana toiseen numeroon. Pito J B (Vuorott.) Meneillään oleva puhelu siirtyy pitoon: Valitse toinen puhelinnumero. Soita numeroon. Vuorottele puheluiden välillä. Meneillään olevan puhelun lopetus Lopeta meneillään oleva A puhelu. Takaisin Palaa toiseen puheluun. Kaksi puhelua yhtä aikaa Palvelu on operaattorin tarjoama ja sitä varten on mahdollisesti rekisteröidyttävä ja tehtävä puhelimeen uudet asetukset. Soittaminen 17 L Jos saat puhelun, kun puhut parhaillaan toista puhelua, kuulet koputusäänen. Valittavana on kaksi vaihtoehtoa: Uuteen puheluun vastaaminen B Vastaa uuteen puheluun ja aseta meneillään oleva puhelu pitoon. Vuorottele puheluiden välillä edellä kuvatulla tavalla. Uuden puhelun hylkääminen Hylkää Hylkää uusi puhelu. Meneillään olevan puhelun hylkääminen, uuteen vastaaminen Lopeta meneillään oleva A puhelu. Vastaus Vastaa uuteen puheluun.

19 18 Soittaminen Neuvottelu Voit soittaa peräkkäin jopa 5 henkilölle ja yhdistää puhelut neuvotteluksi. Palvelu on operaattorin tarjoama ja saattaa edellyttää rekisteröitymistä. Kun yhteys on muodostunut: Pito Meneillään oleva puhelu asetetaan pitoon. / J Soita toiseen numeroon. Kun yhteys on muodostunut... Valikko L... avaa valikko ja valitse Neuvottelu. Pidossa olevat puhelut yhdistetään neuvotteluun. Neuvottelu-valikko Valikko Avaa valikko Liity kaikkiin Kaikki pidossa olevat puhelut yhdistetään neuvotteluun. Kaikki pitoon Kaikki meneillään olevat puhelut asetetaan pitoon. Siirto Ensimmäinen ja toinen puhelu yhdistetään. Molemmat puhelut loppuvat osaltasi. Lopeta kaikki Kaikki meneillään olevat puhelut lopetetaan. Lopetus Kaikki neuvottelun puhelut A lopetetaan painamalla Lopeta-näppäintä.

20 Puheluvalikko Seuraavat toiminnot voidaan valita vain puhelun aikana: Valikko Avaa valikko. Äänimuistio Äänityksen aloitus. Äänetön Mikrofoni päälle tai pois päältä. Kun mikrofoni on pois päältä, puhelun toinen osapuoli ei kuule sinua (mykistys). Kaiutin Päälle tai pois päältä. Äänenvoimakkuus Äänenvoimakkuuden säätö puhelun aikana. Neuvottelu Katso Neuvotteluvalikko edellä. Yhteystiedot Avaa yhteystiedot puhelinnumeron valintaa varten. Viestit Tekstiviestin lähetys (s. 36). Soittaminen 19 Ohjauskoodit (DTMF) Ohjauskoodin lähetys Voit näppäillä ohjauskoodeja (numeroita) puhelun aikana puhelinvastaajan kaukokyselyä varten. Numerot siirtyvät automaattisesti DTMF-ääninä (ohjauskoodeina). J Näppäile ohjauskoodi (DTMF). B Lähetä. Tallennus yhteystietoihin Puhelinnumerot ja ohjauskoodit (DTMF-äänet) tallennetaan samalla tavalla kuin tavalliset tiedot. J 0 J 0 J Tallenna Paina. Näppäile puhelinnumero. Paina, kunnes näytöllä näkyy + merkki (tauko yhteyden muodotumisen ajan). Näppäile ohjauskoodi. Lisää 3 sekunnin taukoja, jotta vastaanottaja saa tiedot vastaan oikein. Näppäile nimi. Voit tallentaa ohjauskoodit (numerot) ja lähettää ne puhelun aikana.

21 20 Tekstin kirjoitus ilman T9-tukea Paina numeronäppäintä useamman kerran, kunnes kirjain näkyy näytöllä. Kohdistin siirtyy eteenpäin hetken kuluttua. Esimerkki: 2 Yksi lyhyt painallus: a-kirjain, kaksi painallusta b jne. Nimet kirjoitetaan automaattisesti isolla alkukirjaimella. Ä,ä,1-9 Poista Ä, Ö ja numerot näkyvät kirjainten jälkeen. Lyhyt painallus poistaa kohdistimen edessä olevan merkin, pitkä painallus koko sanan. Tekstin kirjoitus Sanan korjaus F Poista J Merkki kerrallaan vasemmalle/oikealle. Poistaa kohdistimen vasemmalla puolella olevan merkin. Merkit lisätään kohdistimen kohtaan. Erikoismerkit 0 Paina pitkään (T9 pois päältä). Näytöllä näkyy erikoismerkkien luettelo 1 Välilyönti painamalla kerran lyhyesti. F I * Kohdistinta siirretään joystickilla (eteen/taakse, ylös /alas). Lyhyt painallus: Vaihto: T9Abc, T9abc, T9ABC, Abc, abc, ABC, 123. Näppäilytapa näkyy näytön ylärivillä. F I Valitse Siirtyminen merkistä toiseen. Paina tai vahvista valinta napsauttamalla joystickia.

22 T9-tekstinsyöttö T9 päättelee oikean sanan yksittäisistä kirjaimista käyttämällä laajaa sanakirjaa. T9-valikko CMAsetuksetMPuhelin MT9-kirjoitus Näppäilykielen valinta Valitse näppäilykieleksi se, jolla haluat kirjoittaa viestin. T9-syöttökieli Valitse. Valitse Vahvista. Uusi kieli on valittu. T9-tuen valinta vakiokäyttöön T9-tekstinsyöttö asetetaan vakiokäyttöön. T9 ensisijainen Valitse. Valitse Vahvista. Näytön symboli. T9 päälle/pois päältä hetkeksi # Painamalla lyhyesti T9-tuki käyttöön tai pois käytöstä. Tekstin kirjoitus 21 Sanan kirjoitus T9-tuella Näyttö muuttuu jatkuvasti näppäilyn aikana. Kirjoita sana kokonaan loppuun kiinnittämättä huomiota näyttöön. Paina vain kerran näppäintä, jossa on haluamasi kirjain, esim. talo : Paina. Välilyönti lopettaa sanan. Älä kirjoita tekstiin erikoismerkkejä, kuten Ä-kirjainta, vaan vastaava perusmerkki, esim. A. T9 huolehtii lopusta. Lisätietoja 0 Piste. Lopettaa sanan, kun sen jäljessä on välilyönti. Sanan keskellä piste tarkoittaa heittomerkkiä tai yhdysviivaa: Esim. Jane.s = Jane s. Siirto oikealle: Lopettaa sanan. E Sanan korjaus F Siirtyminen vasemmalle/ oikealle sana kerrallaan, kunnes sana näkyy tummalla pohjalla. T9-sanaehdotusten selaus uudelleen. Poista Kohdistimen vasemmalla puolella olevan merkin poisto, samalla T9 ehdottaa uutta sanaa!

23 22 T9:n sanaehdotukset Jos sanakirjassa on yhtä näppäinyhdistelmää (sanaa) kohden useampia vaihtoehtoja, näkyy ensin niistä yleisin. Jos sana ei ole hakemasi, T9:n seuraava ehdotus voi olla oikea. Kun sana näkyy tummalla pohjalla: Paina. Näytöllä näkyvä sana vaihtuu uuteen. Jos tämä sana ei ole oikea, paina. Toista, kunnes oikea sana näkyy. Jos sana ei ole sanakirjassa, kirjoita se ilman T9-tukea tai lisää se sanakirjaan seuraavasti: (Opeta) Valitse. Viimeisin ehdotus poistetaan ja voit näppäillä sanan ilman T9-tukea. Sana lisätään automaattisesti sanakirjaan painamalla Tallenna. Lisätietoja T9:n ehdottamaa sanaa ei voida muuttaa, ennen kuin T9-tuki on valittu pois päältä. Yleensä on nopeampaa kirjoittaa sana uudelleen. T9 Text Input is licensed under one or more of the following: U.S. Pat. Nos. 5,818,437, 5,953,541, 5,187,480, 5,945,928, and 6,011,554; Canadian Pat. No. 1,331,057; United Kingdom Pat. No B; Hong Kong Standard Pat. No. HK ; Republic of Singapore Pat. No ; Euro.Pat. No ( ) DE/DK, FI, FR, IT, NL, PT, ES, SE, GB; and additional patents are pending worldwide. Tekstin kirjoitus Valmis viesti Voit tallentaa puhelimeen valmiita viestejä, joita voit lisätä viesteihin (SMS, MMS, sähköposti). Valmiin viestin kirjoitus CMViestitMSMS MValmis viesti Muuta Valitse <Tyhjä> ja tallenna painamalla OK. J Kirjoita viesti. Valmiiden viestien käyttö J Kirjoita viesti. Lisätoim) Avaa tekstivalikko. H H Valitse Valitse Valitse valmis viesti. Valitse valmis viesti luettelosta. Vahvista. Valmis viesti näkyy näytöllä. Vahvista. Valmis viesti lisätään kohdistimen oikealle puolelle.

24 dot Puhelimen muistiin voidaan tallentaa jopa 255 tietoa, joista jokaiseen useita puhelin- ja faksinumeroita ja osoitetietoja. Puhelimen muistissa ja SIM-kortilla olevia tietoja hallitaan erikseen. Voit kuitenkin siirtää tietoja puhelimen yhteystietojen ja SIMkortin välillä. Yhteystiedot 23 Uusi tieto CMYhteystiedot Uusi tieto Paina. J J Näppäile puhelinnumero ja aina myös suuntanumero. Näppäile etu- ja sukunimi. Yhteystietojen avaaminen: CMYhteystiedot SIM-numerot SIM-kortille tallennettuihin puhelinnumeroihin soittaminen tai niiden muuttaminen (s. 25). Ryhmä Tiedot voidaan yhdistää ryhmiksi (s. 26). Näytölle avautuu puhelimen muistissa olevat puhelinnumerot. Ryhmä Avaa ryhmävalikko (s. 26). F Valitse ryhmä. Näppäile tiedot kenttä kerrallaan. Puh./työ: Postinro: Puh./matkap.: Paikkakunta: FAKSI: Maa: Yritys: URL: S-posti: Soittajan kuva Osoite: Soittoääni

25 24 Soittajan kuva Voit liittää yhteystietoon soittajan kuvan, joka näkyy, kun kyseinen henkilö soittaa. Soittoääni Voit määrittää yhteystiedolle soittoäänen, joka kuuluu, kun kyseinen henkilö soittaa. )Tallenna) Tallenna yhteystieto. Tiedon muuttaminen Avaa yhteystiedot (valmiustilassa): CMYhteystiedot I Näytä I Muuta J Valitse muutettava yhteystieto. Paina. Valitse tietokenttä. Avaa tieto. Tee muutokset. Tallenna Tallenna. Soittaminen Avaa yhteystiedot (valmiustilassa): CMYhteystiedot Yhteystiedot I Valitse nimi. B Numeroon soitetaan. Jos yhteystietoon on tallennettu useita numeroita: I Valitse puhelinnumero. B Numeroon soitetaan. Yhteystiedot-valikko Valittavana on tilanteen mukaan eri toimintoja. Lisätoim) Avaa valikko. Näytä, Muuta, Uusi tieto, Poista, Poista kaikki, Äänivalinta (s. 66), Kopioi yksi, SIM-numerot, Lähetä SMS, Kapasiteetti Erityistoiminnot: Kopioi yksi Nykyisen tiedon kopiointi yhteystiedoista SIM-kortille. SIM-numerot SIM-kortille tallennettujen puhelinnumeroiden haku. Katso jäljempänä. Lähetä SMS Tekstiviestin lähetys valittuun numeroon. Tekstinsyöttöeditori avautuu (s. 36).

26 SIM-numerot SIM-kortilla ja puhelimen muistissaolevia tietoja hallitaan erikseen. Voit kuitenkin siirtää tietoja puhelimen yhteystietojen ja SIM-kortin välillä. Omat numerot Voit näppäillä oman numeron muistiin. SIM-kortin tiedot: Puhelinnro Näppäile aina myös suuntanumero. Nimi Näppäile etu- ja/tai sukunimi. Tiedon nro Kun tieto lisätään muistiin, sille annetaan automaattisesti järjestysnumero. Paikka: SIM Tiedot tallennetaan SIMkortille, jolloin voit käyttää niitä myös muissa GSM-puhelimissa. SIM suojattu Erikois-SIM-korteille voidaan tallentaa numeroita suojattuina. Niitä varten tarvitaan PIN2-koodi. Toiminto otetaan käyttöön valitsemalla Vain puh.luettelo (s. 54). Yhteystiedot 25 SIM-kortin toiminnot Erityistoiminnot: Lisätoim) Avaa valikko. Kopioi yksi Nykyisen tiedon kopiointi SIM-kortilta puhelimen yhteystietoihin. Kopioi kaikki Kaikkien tietojen kopiointi SIM-kortilta puhelimen yhteystietoihin. Yhteystiedot Yhteystietoihin (puhelimen muistiin) tallennettujen tietojen haku. Lähetä SMS Nykyisen tiedon lähetys vastaanottajalle tekstiviestinä. Tekstinsyöttöeditori aukeaa (s. 36). Tiedon numerolla soittaminen SIM-kortin yhteystietoihin voidaan soittaa valmiustilassa näppäilemällä tiedon järjestysnumero. Näppäile järjestysnumero. J # Paina. B Paina.

27 26 Ryhmä Puhelimessa on valmiina 5 ryhmää, joihin voit järjestää yhteystiedot. Ryhmien näyttö CMYhteystiedotMRyhmä I Näytä Valitse ryhmä. Ryhmänimen jälkeen suluissa näkyy sen jäsenten määrä. Ryhmän jäsenet. Uuden jäsenen lisääminen I Valitse ryhmä ja valitse jäsenluettelo napsauttamalla joystickia. Uusi tieto Lisää uusi tieto. Toimi samoin kuten uuden yhteystiedon yhteydessä. Tai Valitse tieto yhteystiedoista. Yhteystiedot Ryhmän toiminnot Lisätoim) Avaa valikko. Muuta nimi, Jäsenet, Poista tiedot, Ryhmäkuva, Ryhmä-ääni, Ryhmäviesti Erityistoiminnot: Ryhmäkuva Voit määrittää ryhmälle symbolin, joka näkyy näytöllä aina, kun ryhmän jäsen soittaa. Ryhmä-ääni Voit määrittää ryhmälle soittoäänen, joka kuuluu aina, kun ryhmän jäsen soittaa. Ryhmäviesti Valitse ne ryhmän jäsenet, joille haluat lähettää tekstiviestin. I Valitse tieto. Valitse Merkitse ja valitse tieto. OK Vahvista, kirjoita viesti ja lähetä tekstiviesti (s. 36). Valitse Tieto lisätään ryhmään.

28 dot Puhelin tallentaa puhelinnumerot luetteloihin, joista ne on helppo hakea. CMPuhelutiedotMPuhelutiedot I Valitse I Valitse puhelutietojen luettelo. Paina. Valitse puhelinnumero. B Soita numeroon. Tai (Näytä) Puhelinnumeron tiedot. Ei vastatut Vastaamattomat puhelut tallennetaan, jotta niihin on helppo soittaa takaisin. Vastaamattoman puhelun symboli (valmiustilassa). Saat puhelinnumeron näkyviin painamalla oikeanpuoleista valintanäppäintä. Edellytys: Verkko tunnistaa soittajan. Vastat. puhelut Luettelossa näkyvät kaikki vastatut puhelut. Puhelutiedot 27 Soit. puhelut Puhelinnumerot, joihin on viimeksi soitettu. B Pikahaku valmiustilassa. Puhelutiedot-valikko Lisätoim) Avaa valikko. Kun tieto on valittu, voit siirtyä Puhelutiedot-valikkoon. Lisätoim) Avaa valikko. Näytä, Korjaa nro, Kopioi kohteeseen, Poista, Poista kaikki Erityistoiminnot: Korjaa nro Numeron haku näytölle ja korjaus tarvittaessa. Kopioi kohteeseen Tiedon tallennus SIMkortille (katso alla). Lisätietoja Puhelinnumero voidaan kopioida osoitekirjaan joko uutena tietona tai lisätä se olemassa olevaan tietoon. Valitse tietokenttä ja siirrä numero valitsemalla Liitä.

29 28 Aika & hinta nta CMPuhelutiedotMAika & hinta Hintatiedot ja puhelun kesto voidaan asettaa näkymään puhelun aikana. Voit asettaa myös aikarajoituksen lähteville puheluille. Näyttö I Valitse puhelutyyppi: Edellinen puhelu Kaikki puhelut Loput yksiköt Saapuvat puhelut Soitetut puhelut Valitse Tietojen näyttö. Kun tiedot ovat näkyvissä, voit: Nollaa Nollata näytön. OK Sulkea näytön. Hinta-asetukset CMPuhelutiedotMHinta-asetukset Valuutta (Vaatii PIN2koodin) Hintanäytön valuutan valinta. L Yksikköhinta (Vaatii PIN2-koodin) Hinta yksikköä/aikaa kohti. Saldoraja L (Vaatii PIN2-koodin) Erikois-SIM-korteissa operaattorisi tai sinä itse voit asettaa hinta- tai aikarajan, jonka jälkeen puhelimella ei voi soittaa. Muuta Paina, näppäile PIN2. Saldoraja Ota käyttöön. J L Näppäile sykäysten määrä. OK Vahvista. Vahvista rajoitus tai nollaa laskuri. Etukäteen maksettujen prepaid-korttien näyttö saattaa vaihdella operaattorin mukaan. Autom. näyttö Puhelun kesto ja hintatiedot näkyvät jokaisen puhelun jälkeen automaattisesti.

Käyttöoppaasi. SIEMENS ST55 http://fi.yourpdfguides.com/dref/534141

Käyttöoppaasi. SIEMENS ST55 http://fi.yourpdfguides.com/dref/534141 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

Doro Secure 580. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580 Käyttöopas Suomi Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois 2. Kuulokemikrofoniliitäntä 3. Laturin

Lisätiedot

DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET

DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET DNA Kotiluuri -liittymä on perinteisellä kiinteällä lankaliittymänumerolla matka viestinverkossa toimiva liittymä. Voit soittaa minne tahansa ja siihen voi soittaa mistä vain,

Lisätiedot

Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s Be inspired Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2002 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

CL75. Designed for life. Siemens Aktiengesellschaft, issued by Communications, Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

CL75. Designed for life. Siemens Aktiengesellschaft, issued by Communications, Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s s Siemens Aktiengesellschaft, issued by Communications, Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2005 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

mobile CFX65 Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

mobile CFX65 Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s mobile s mobile Issued by Information and ommunication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2004 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Moi Vastaajan käyttöohje 1/6

Sisällysluettelo. Moi Vastaajan käyttöohje 1/6 1/6 Sisällysluettelo 1 Vastaaja 3 1.1 Hyödyllistä tietoa vastaajasta 3 1.2 Vastaajan käyttöönotto 3 1.3 Vastaajan numero 3 1.4 Viestien kuuntelu 4 1.5 Vastaajan käyttö ulkomailla 4 1.6 Vastaajan tunnusluku

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa. CD290 CD295. Pikaopas. 1 Liitä 2 pääset alkuun 3 Käyttö

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa.  CD290 CD295. Pikaopas. 1 Liitä 2 pääset alkuun 3 Käyttö Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome CD290 CD295 Pikaopas 1 Liitä 2 pääset alkuun 3 Käyttö Pakkauksen sisältö Tukiasema (CD295) Tukiasema (CD290) Laturi* Verkkolaite*

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SAMSUNG SGH-P510 http://fi.yourpdfguides.com/dref/783568

Käyttöoppaasi. SAMSUNG SGH-P510 http://fi.yourpdfguides.com/dref/783568 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle SAMSUNG SGH-P510. Löydät kysymyksiisi vastaukset SAMSUNG SGH-P510 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Pikaopas. Painikkeet. Luuri. Digitaalinen johdoton puhelin. Malli KX-TCD300NE. Lue käyttöohjeesta tarkemmat tiedot seuraavista:

Pikaopas. Painikkeet. Luuri. Digitaalinen johdoton puhelin. Malli KX-TCD300NE. Lue käyttöohjeesta tarkemmat tiedot seuraavista: TCD300NE_QG(fi-fi).fm Page 1 Friday, November 12, 2004 2:01 PM Pikaopas Digitaalinen johdoton puhelin Malli KX-TCD300NE Lue käyttöohjeesta tarkemmat tiedot seuraavista: Painikkeet Luuri A B C D E F G H

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

Plantronics M70. -M90 sarja. Käyttöopas

Plantronics M70. -M90 sarja. Käyttöopas Plantronics M70 -M90 sarja - Käyttöopas Sisällysluettelo Tervetuloa 3 Pakkauksen sisältö* 4 Kielen valitseminen 5 Pariliitoksen muodostaminen 6 Kuulokkeen osat 7 Käytä turvallisesti! 7 Hallinta 8 Puheluun

Lisätiedot

TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM. Koukku (220 240 V, 50 Hz) (KX-TG7202/KX-TG7203/KX-TG7222) Koukut

TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM. Koukku (220 240 V, 50 Hz) (KX-TG7202/KX-TG7203/KX-TG7222) Koukut TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM Pikaopas Digitaalinen langaton puhelin Malli KX-TG7200NE/KX-TG7202NE KX-TG7203NE Digitaalinen langaton vastaajapuhelin Malli KX-TG7222NE

Lisätiedot

SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU

SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU Yleisimmät ongelmat CGI (Mukana) sovellus Sovelluksen päivittäminen Lataaminen ja asennus Kielen vaihtaminen Ympäristön vaihtaminen (tuotanto-testi) Uudelleenasennus Pakotettu

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v 1.2 Toiminnallisuuden kuvaus Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat toimenpiteet: Valitse aktiviteetiksesi

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

Nokia Display Headset (HS-6) -laitteen käyttöohje. 9232425 1. painos

Nokia Display Headset (HS-6) -laitteen käyttöohje. 9232425 1. painos Nokia Display Headset (HS-6) -laitteen käyttöohje 9232425 1. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote HS-6 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SIEMENS GIGASET 5020 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3953924

Käyttöoppaasi. SIEMENS GIGASET 5020 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3953924 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Tärkeitä turvallisuusohjeita. Yleiskuvaus

Tärkeitä turvallisuusohjeita. Yleiskuvaus Pikaopas CD180 Tärkeitä turvallisuusohjeita Käytä ainoastaan teknisissä tiedoissa mainittua virtalähdettä. Pidä huoli, että tuote ei pääse kosketuksiin nesteiden kanssa. Räjähdysvaara, jos akku vaihdetaan

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

Nokia Display Headset HS-69 Käyttöopas. 9250694 1. painos, FI

Nokia Display Headset HS-69 Käyttöopas. 9250694 1. painos, FI Nokia Display Headset HS-69 Käyttöopas 9250694 1. painos, FI VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA vakuuttaa täten, että HS-69-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien

Lisätiedot

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Ohje 1 (10) Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Suojatun viestin vastaanottaminen... 1 3 Suojatun viestin lukeminen... 2 4 Vastaanotetun

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto

Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto Windows Phonet yleisesti Nokian Lumiat Vanhemmat WindowsPhone 7 Uudemmat WindowsPhone 8 Samsungin Windows Phone mallit HTC:n mallit www.windowsphone.com

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 7" kosketusnäyttö. Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin 3G (optional) Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

SL75. Designed for life. issued by BenQ Mobile GmbH & Co.OHG Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

SL75. Designed for life. issued by BenQ Mobile GmbH & Co.OHG Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s s issued by BenQ Mobile GmbH & Co.OHG Haidenauplatz 1 D-81667 Munich BenQ Mobile GmbH & Co.OHG All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Manufactured by BenQ Mobile

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Poissaolotiedotetoiminnallisuuden käyttöopas 1 (8) Sonera Viestintäpalvelu VIP - poissaolotiedotetoiminnallisuus Toiminnallisuuden kuvaus Poissaolotiedotteen aktivoit päälle

Lisätiedot

Plantronics Explorer 50. Käyttöopas

Plantronics Explorer 50. Käyttöopas Plantronics Explorer 50 Käyttöopas Sisällysluettelo Tervetuloa 3 Pakkauksen sisältö 4 Kuulokkeen osat 5 Käytä turvallisesti! 5 Pariliitoksen muodostaminen ja lataaminen 6 Pariliitoksen muodostaminen 6

Lisätiedot

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Suomi PCH-2016 7025574 PlayStation Vita-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa Paina viisi sekuntia Kytke virta PS Vita -järjestelmään. Kun kytket

Lisätiedot

Käytön aloittaminen Nokia N92-1

Käytön aloittaminen Nokia N92-1 Käytön aloittaminen Nokia N92-1 Tilat Käytön aloittaminen Mallinumero: Nokia N92-1. Jäljempänä käytetään nimitystä Nokia N92. Laitteella on neljä tilaa: Suljettu tila (1), katselutila (2), avoin tila (3)

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Nokia autoluuri Asennusohje Käyttöopas

Nokia autoluuri Asennusohje Käyttöopas Nokia autoluuri Asennusohje Käyttöopas HSU-4 CUW-3 9232831 2. painos 2004-2006 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän asiakirjan sisällön jäljentäminen, jakeleminen tai tallentaminen kokonaan tai osittain

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa. CD191 CD196. Pikaopas. 1 Liitä 2 Aloita 3 Käyttö

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa.  CD191 CD196. Pikaopas. 1 Liitä 2 Aloita 3 Käyttö Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome CD191 CD196 Pikaopas 1 Liitä 2 Aloita 3 Käyttö Tärkeitä turvallisuusohjeita Käytä ainoastaan teknisissä tiedoissa mainittua virtalähdettä.

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v 1.2 Toiminnallisuuden kuvaus Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat toimenpiteet: Valitse aktiviteetiksesi

Lisätiedot

Doro PhoneEasy 510. Suomi

Doro PhoneEasy 510. Suomi Doro PhoneEasy 510 Suomi 1. Taskulamppu 2. Äänenvoimakkuuden säätö 3. Näyttö 4. Vasen valintanäppäin 5. Soittopainike 6. Pikavalintanäppäimet 7. Vastaaja 8. Näppäinlukko 9. Äänetön/Syöttötapa 10. Viestin

Lisätiedot

Senioripuhelin GSP-130 www.facebook.com/denverelectronics Käyttöopas Finnish

Senioripuhelin GSP-130 www.facebook.com/denverelectronics Käyttöopas Finnish Senioripuhelin GSP-130 www.facebook.com/denverelectronics Käyttöopas Finnish FIN-1 Aseta SIM-kortti: SIM-kortissa on puhelinnumerosi, PIN-koodi, yhteys operaattorin palveluihin, yhteystiedot ja tekstiviestit.

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Käyttöohje Setera Office+

Käyttöohje Setera Office+ SNOM 370 Käyttöohje Setera Office+ 1. Puhelimen tärkeimmät näppäimet 4 3 5 2 1 1. Pito (Hold) : Laittaa puhelun pitoon, uudelleen painamalla ottaa pois pidosta. 2. Yhdistäminen (Transfer) : Painamalla

Lisätiedot

Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin

Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin Tekniikka 11.10.2015 10:45 Olavi Koistinen, Helsingin Sanomat Yhteystietojen siirto Androidista iphoneen kuin Gmail-käyttäjätunnus.

Lisätiedot

- 4 - - 5 - kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia).

- 4 - - 5 - kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia). kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia). 4.4 Merkkivalojen tila A. GSM merkkivalo (Sininen): Tietoliikennesignaalin merkkivalo. Kun laite on yhdistetty GSM verkkoon,

Lisätiedot

BeoCom 2. Käytön aloittaminen

BeoCom 2. Käytön aloittaminen BeoCom 2 Käytön aloittaminen Ennen kuin aloitat Tässä oppaassa neuvotaan, kuinka BeoCom 2 -kuuloke asennetaan ja kuinka sitä käytetään BeoLine-tukiaseman kanssa. Kuuloketta voidaan käyttää myös muiden

Lisätiedot

Käyttöohje. Sonera Visuaalisen kommunikaation henkilökohtainen käyttö tietokoneella älylaitteella ja selaimella

Käyttöohje. Sonera Visuaalisen kommunikaation henkilökohtainen käyttö tietokoneella älylaitteella ja selaimella Käyttöohje Sonera Visuaalisen kommunikaation henkilökohtainen käyttö tietokoneella älylaitteella ja selaimella Soneran visuaalisen kommunikaation palvelu käyttö onnistuu useilla eri tavoilla ja laitteilla.

Lisätiedot

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

GSMRELE PG-30 v 12.9.2010

GSMRELE PG-30 v 12.9.2010 GSMRELE PG-30 v 12.9.2010 GSMRELE PG-30 on ohjaus ka hälytyslaite, joka toimii Nokia 3310 GSM-puhelimen avulla 1 Ominaisuudet Neljän releen etäohjaus, esim. termostaatin valinta mökillä. 13.9.2010 Probyte

Lisätiedot

Kun haluat hallinnoida vastaajan tai sen lisäpalveluiden asetuksia, kirjaudu Omille Sivuille puhelinnumerollasi sekä salasanalla.

Kun haluat hallinnoida vastaajan tai sen lisäpalveluiden asetuksia, kirjaudu Omille Sivuille puhelinnumerollasi sekä salasanalla. Vastaajan hallinnointi Omilla Sivuilla Kun haluat hallinnoida vastaajan tai sen lisäpalveluiden asetuksia, kirjaudu Omille Sivuille puhelinnumerollasi sekä salasanalla. Jos sinulla ei ole salasanaa tai

Lisätiedot

Doro PhoneEasy 520X. Suomi

Doro PhoneEasy 520X. Suomi Doro PhoneEasy 520X Suomi 2 16 15 1 17 3 14 13 4 12 5 11 6 10 18 7 9 8 19 20 21 22 23 1. Äänenvoimakkuuden säätö 2. Kuulokemikrofoniliitäntä 3. Vasen valintanäppäin 4. Soittonäppäin 5. Pikavalinta 6. Vastaaja

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SAMSUNG SGH-Z720 http://fi.yourpdfguides.com/dref/783655

Käyttöoppaasi. SAMSUNG SGH-Z720 http://fi.yourpdfguides.com/dref/783655 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

BT220 HEADSET. Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen)

BT220 HEADSET. Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen) Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen) 6 Korvanappi 7 Mikrofoni 8 Pidike 9 Varauksen osoitin (punainen) 10 Virtavalo (vihreä) Asennus

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä luvussa on tietoja käyttöpaneelista, tulostinasetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoista. Useimmat tulostinasetukset voidaan muuttaa sovellusohjelmalla tai tulostinajurilla. Sovellusohjelmalla

Lisätiedot

GSRELE ohjeet. Yleistä

GSRELE ohjeet. Yleistä GSRELE ohjeet Yleistä GSM rele ohjaa Nokia 3310 puhelimen avulla releitä, mittaa lämpötilaa, tekee etähälytyksiä GSM-verkon avulla. Kauko-ohjauspuhelin voi olla mikä malli tahansa tai tavallinen lankapuhelin.

Lisätiedot

F-Secure Mobile Security. Android

F-Secure Mobile Security. Android F-Secure Mobile Security Android F-Secure Mobile Security Sisällysluettelo 3 Sisällys Luku 1:Asennus...5 Asentaminen...6 Aktivointi...7 Luku 2:Luottamuksellisten tietojen suojaaminen...9 Anti-Theftin

Lisätiedot

Käyttöohje. 9352601 2. painos

Käyttöohje. 9352601 2. painos Tämän ohjeen sähköistä versiota koskee Nokian käyttöohjeiden ehdot 7.6.1998 ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) Käyttöohje 9352601 2. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA

Lisätiedot

Doro PhoneEasy 715. Suomi

Doro PhoneEasy 715. Suomi Doro PhoneEasy 715 Suomi 17 18 19 20 1. Kuuloke 2. Nuolinäppäimet 3. Vasen valintanäppäin 4. Soittopainike 5. Pikavalintanäppäimet 6. Vastaaja 7. Äänetön/Syöttötapa 8. Mikrofoni 9. Viestin pikavalinta

Lisätiedot

VANHEMPIEN KÄYTTÖLIITTYMÄN OHJEET

VANHEMPIEN KÄYTTÖLIITTYMÄN OHJEET VANHEMPIEN KÄYTTÖLIITTYMÄN OHJEET SISÄLLYSLUETTELO 1 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN PÄIKKYYN 1 1.1 Käyttäjätunnuksen aktivointi 1 1.2 Sisäänkirjautuminen 2 1.3 Salasanan vaihtaminen 2 1.3.1 Vanhentuva salasana 2

Lisätiedot

Windows Liven elokuvatyo kalun ka ytto ohje

Windows Liven elokuvatyo kalun ka ytto ohje Windows Liven elokuvatyo kalun ka ytto ohje Aloittaminen Hae video kansiosta, johon se on tallennettu painamalla Lisää videoita ja valokuvia painiketta. Kun video on tuotu elokuvatyökaluun sitä voi esikatsella

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi LIELAHDEN KIRJASTO TIETOTORI Teivaankatu 1, Lielahtikeskus 33400 Tampere

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. BANG & OLUFSEN BEOCOM 2

Käyttöoppaasi. BANG & OLUFSEN BEOCOM 2 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. KONICA MINOLTA DI251F http://fi.yourpdfguides.com/dref/590228

Käyttöoppaasi. KONICA MINOLTA DI251F http://fi.yourpdfguides.com/dref/590228 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE

NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE Netikka TV 1 Versio 2.1 NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE Netikka TV 2(10) Tervetuloa Netikka TV:n käyttäjäksi! Tervetuloa käyttämään Anvian Netikka TV -palvelua. Onnittelemme sinua hyvästä valinnasta! Palvelu antaa

Lisätiedot

E-RESULTS LITE -OHJEET

E-RESULTS LITE -OHJEET E-RESULTS LITE -OHJEET 1 ALKUVALMISTELUT Huolehdi ennen rastiesi pitoa, että Tulospalvelutietokoneen akku on ladattu täyteen Seuran EMIT-kortit ovat tallessa ja selkeästi erillään lähtöleimasimesta. Lähtö-

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä SONERA VIESTINTÄPALVELU VIP Pikaohje palvelun käyttöönottoon 1 Yleistä VIP on moderni puhelinvaihderatkaisu, joka toteutetaan palveluna internet-/ datanetyhteyttä pitkin asiakkaan ei siis tarvitse itse

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

AB mypilotin pikaopas

AB mypilotin pikaopas AB mypilotin pikaopas AB mypilot -laitteeseen tutustuminen AB mypilot -kaukosäädin mahdollistaa Advanced Bionicsin Naída CI Q70 (Naída CI) -ääniprosessorin etäkäytön, jolloin näet hallinta- ja tilatiedot

Lisätiedot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A.VAROITUS Lue turvavaroitukset ennen kuin muutat

Lisätiedot

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Pikaopas M570

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Pikaopas M570 LASERJET PRO 500 COLOR MFP Pikaopas M570 USB-pikatulostus 1. Liitä USB-asema laitteen etupaneelin USBporttiin. 2. USB-flash-asema-valikko avautuu. Selaa vaihtoehtoja nuolipainikkeilla. Tulosta asiakirja

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

Rekisteröi tuote, voit käyttää tukipalvelua osoitteessa. B141. Lyhyt käyttöopas

Rekisteröi tuote, voit käyttää tukipalvelua osoitteessa.  B141. Lyhyt käyttöopas Rekisteröi tuote, voit käyttää tukipalvelua osoitteessa www.philips.com/support B141 Lyhyt käyttöopas Tärkeitä turvallisuusohjeita Varoitus Sähköverkko on luokiteltu vaaralliseksi. Laturin virran voi katkaista

Lisätiedot

Tecdesk 8000 Pöytäpuhelimen käyttöopas

Tecdesk 8000 Pöytäpuhelimen käyttöopas Tecdesk 8000 Pöytäpuhelimen käyttöopas Tässä käyttöoppaassa on tärkeitä tietoja puhelimesta ja sen käyttämisestä. SISÄLTÖ a. Puhelin b. USB-virtakaapeli c. Käyttöopas d. Verkkovirtasovitin e. Ladattava

Lisätiedot

Tuotetta koskeva ilmoitus

Tuotetta koskeva ilmoitus Suojaus Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Microsoft Lync 2013 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Microsoft Lync 2013 Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi ja Sirpa Kemppainen

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. NOKIA 1100 http://fi.yourpdfguides.com/dref/527392

Käyttöoppaasi. NOKIA 1100 http://fi.yourpdfguides.com/dref/527392 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle NOKIA 1100. Löydät kysymyksiisi vastaukset NOKIA 1100 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Doro PhoneEasy 612. Suomi

Doro PhoneEasy 612. Suomi Doro PhoneEasy 612 Suomi 17 18 19 1. Kuuloke 2. Kameranäppäin 3. Vasen valintanäppäin 4. Soittopainike 5. Pikavalintanäppäimet 6. Vastaaja 7. Äänetön/Syöttötapa 8. Mikrofoni 9. Viestin pikavalinta 10.

Lisätiedot

Plantronics Explorer 10. Käyttöopas

Plantronics Explorer 10. Käyttöopas Plantronics Explorer 10 Käyttöopas Sisällysluettelo Tervetuloa 3 Pakkauksen sisältö 4 Kuulokkeen osat 5 Käytä turvallisesti! 5 Pariliitoksen muodostaminen ja lataaminen 6 Pariliitoksen muodostaminen 6

Lisätiedot

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET...

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET... OHJE OPPILAALLE 2 / 21 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SIEMENS A55 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533743

Käyttöoppaasi. SIEMENS A55 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533743 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle SIEMENS A55. Löydät kysymyksiisi vastaukset SIEMENS A55 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Käyttäjän ohje Ohje 0.5 Luottamuksellinen Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta... 3 1.4.

Lisätiedot

Tutustu REMUC:illa ohjattavan laitteen käyttö-, huolto- ja turvaohjeisiin

Tutustu REMUC:illa ohjattavan laitteen käyttö-, huolto- ja turvaohjeisiin PIKAOPAS ESIVAATIMUKSET Tutustu REMUC:illa ohjattavan laitteen käyttö-, huolto- ja turvaohjeisiin Varmista, että REMUC-ohjaimeen on asennettu toimiva SIM-kortti, jossa on datapaketti kiinteällä kuukausimaksulla

Lisätiedot

testo 460 Käyttöohje

testo 460 Käyttöohje testo 460 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 460 Pikaohje testo 460 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Sensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset Laite sammutettuna >

Lisätiedot

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO)

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO) Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio 22.5.2015 RO) Asio Sanomapalvelinohjelmiston ja viestintäpalvelun käyttö nettiselaimella Kirjautuminen palveluun, Viestin lähetys, Sanomaryhmän luominen

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä jaksossa on tietoja käyttöpaneelin käytöstä, tulostimen asetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoiden sisällöstä. 1 Useimpia tulostimen asetuksia voi muuttaa sovellusohjelmasta tai tulostinajurista.

Lisätiedot

pois tai niistä ilmenee muita virheitä, pyydetään niistä ilmoittamaan keskukseen Anneli Lindgrenille, puh. 17199, 90 tai 881.

pois tai niistä ilmenee muita virheitä, pyydetään niistä ilmoittamaan keskukseen Anneli Lindgrenille, puh. 17199, 90 tai 881. Turussa 14.12.2005 PUHELINJÄRJESTELMÄT Seurakuntayhtymä on kilpailuttanut puhelinliikenteensä ja puhelinjärjestelmänsä. Kaikkien toimintojen operaattoriksi ja sopimuskumppaniksi on valittu Sonera/Auria

Lisätiedot

1 Voiko tiedotuksen saapuneesta viestistä saada useaan matkapuhelimeen?

1 Voiko tiedotuksen saapuneesta viestistä saada useaan matkapuhelimeen? Elisa Oyj Liite 1 (5) ELISA 010-VASTAAJA JA ELISA 010-FAKSI FAQ 1 Voiko tiedotuksen saapuneesta viestistä saada useaan matkapuhelimeen? Elisa 010-Vastaajassa ja Elisa 010-Faksissa voidaan lähettää SMS-tiedonanto

Lisätiedot

THINK TIT-904 GSM-pöytäpuhelin

THINK TIT-904 GSM-pöytäpuhelin 5. Tekniset tiedot GSM taajuusalueet 900/1800MHz Lähetysteho 2W @ 900MHz Kanavaväli 200KHz Käyttöjännite / virrankulutus 5V @ 1500mA Käyttölämpötila-alue -10...+45 Ilman kosteus 5%...95% Ilmanpaine 86...106Kpa

Lisätiedot

Käyttöopas. Sangean PR-D4

Käyttöopas. Sangean PR-D4 Käyttöopas Sangean PR-D4 TURVAOHJEET Lue tuotteen ohjeet tuotteen turvallisen käytön takaamiseksi ja säilytä nämä ohjeet tulevaisuuden varalle. 1. Älä käytä tuotetta veden lähellä. 2. Puhdista laite kuivalla

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

Tärkeimmät toiminnot. Kertausta ja uusia toimintoja Wordistä sekä tiedostonhallinnasta. Tärkeimmät toiminnot jatkuu...

Tärkeimmät toiminnot. Kertausta ja uusia toimintoja Wordistä sekä tiedostonhallinnasta. Tärkeimmät toiminnot jatkuu... Tärkeimmät toiminnot Kertausta ja uusia toimintoja Wordistä sekä tiedostonhallinnasta Kun hiiren jättää kuvakkeen päälle vähäksi ajaksi Word selittää toiminnon Avaa tiedosto Tallenna Kumoa, nuolesta aiemmat

Lisätiedot

Käyttöohje 9353972 Issue 2 FI

Käyttöohje 9353972 Issue 2 FI Tämän ohjeen sähköistä versiota koskee Nokian käyttöohjeiden ehdot 7.6.1998 ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) Käyttöohje 9353972 Issue 2 FI VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA

Lisätiedot

DNA Mokkula 4G LTE WLAN S

DNA Mokkula 4G LTE WLAN S PIKAOPAS DNA Mokkula 4G LTE WLAN S Virtapainike Navigaatiopainike WPS-painike LCD-näyttö Ulkoisen antennin liitin Micro USB-portti Paketin sisältö Mokkulan lisäksi: Litium-ioniakku Seinälatausadapteri

Lisätiedot

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

TIDOMAT smartone versio 2.1. GSM-modeemin asennus smartone keskusyksikköön

TIDOMAT smartone versio 2.1. GSM-modeemin asennus smartone keskusyksikköön TIDOMAT smartone versio 2.1 GSM-modeemin asennus smartone keskusyksikköön GSM modeemin asetukset (kirjaudu laitteiston ylläpitäjänä) Kytkemällä GSM-modeemin smartone keskusyksikköön SO-3008, mahdollistaa

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 7" kosketusnäyttö. Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas Kuvaus

Lisätiedot

1(16) Soneco MC3 KÄYTTÖOHJE

1(16) Soneco MC3 KÄYTTÖOHJE 1(16) Soneco MC3 KÄYTTÖOHJE 2(16) Julkaistu heinäkuussa 2012 Copyright 2012 Soneco Oy Soneco Oy (Ltd.) Teknologiantie 14 A, FI-90590 Oulu, FINLAND. Soneco MC3 on Soneco Oy:n tavaramerkki. Tämä dokumentti

Lisätiedot