Hakemisto 1. Z Puhelutiedot...39 Z Aika/hinta...40 ] Puheviesti/Vastaaja...41 ] SMS...42 ] MMS Katso myös hakemisto oppaan lopussa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hakemisto 1. Z Puhelutiedot...39 Z Aika/hinta...40 ] Puheviesti/Vastaaja...41 ] SMS...42 ] MMS...47. Katso myös hakemisto oppaan lopussa"

Transkriptio

1 s Be inspired SL55

2 Hakemisto 1 to Turvallisuus... 3 Puhelimen yleiskuva... 5 Näytön symbolit (osa)... 9 Käyttöönotto SIM-kortti/akku Lataus Puhelin päälle tai pois/pin Ensimmäinen avaus Vastaanottosignaali Valmiustila ös Johdanto o opssa Käyttöohje Valikossa siirtyminen Turvallisuus Avausvarmistus Oma puhelin Soittaminen Numeron valinta Puhelun lopetus Äänenvoimakkuuden säätö Uudelleenvalinta Jos numero on varattu Puheluun vastaaminen Puhelun hylkääminen Kaiutin Kahden puhelun vuorottelu Neuvottelu Babysitter Tekstin kirjoitus Tekstimoduuli è Vakioluettelo...30 Puhelinluettelo...31 <Uusi tieto>...31 Soittaminen (tiedon haku)...32 Tiedon muuttaminen...32 Osoitekirja...34 <Uusi tieto>...34 Tiedon luku/muuttaminen...35 Soittaminen, tiedon haku...36 Osoitekirja-valikko...36 Äänivalinta...37 Ryhmät...38 Z Puhelutiedot...39 Z Aika/hinta...40 ] Puheviesti/Vastaaja...41 ] SMS...42 Tekstiviestin kirjoitus/lähetys...42 Kuva & Ääni...43 Ryhmäviesti...44 Tekstiviestin luku...44 Soittoäänet, logot Luettelot...45 Arkisto...46 ] MMS...47 MMS-viestin kirjoitus/lähetys...47 MMS-viestin vastaanotto...50 MMS-viestin luku...50 Luettelot...51 Katso myös hakemisto oppaan lopussa

3 2 Hakemisto ] Sähköposti Sähköpostin kirjoitus/lähetys.. 53 Sähköpostin vastaanotto Uuden sähköpostin lukeminen Luettelot ] Viestiprofiilit Tekstiviestiprofiilit MMS-profiilit Sähköpostin asetukset Puheviesti CB-palvelut ] CB-palvelut É Surf/Fun Internet-selain (WAP) Pelaa & Viihdy m Asetukset Näyttö Soittoäänet Näppäimet Puhelinasetuk Kello Tiedonsiirto Turvallisuus Verkko Lisävarusteet Liukukansi ~ Profiilit Oma valikko ç Organiser...89 Kalenteri...89 Muistutukset...91 Tehtävät...93 Muistio...94 Menetetyt muistutukset...95 Sanelukone...96 Aikavyöhyke...97 [ Ekstrat...98 Herätyskello...98 Laskin...98 Valuuttamuun Sekuntikello Lähtölaskenta Kamera (lisävaruste) Äänikomento Synkronointi Pikavalinta Ñ Arkisto Tulostustapa/Lähetystapa: Aakkoselliset ohjeet Siemens Data Suite Kysymyksiä ja vastauksia Asiakaspalvelu (Customer Care) Käsittely- ja huolto-ohjeet Laitetiedot Lisävarusteet Akkujen kapasiteetti Takuuehdot SAR Hakemisto Katso myös hakemisto oppaan lopussa

4 us Turvallisuus 3 Ohje vanhemmille Tutustu käyttö- ja turvallisuusohjeisiin huolellisesti ennen matkapuhelimen käyttöä! Kerro ohjeet myös lapsellesi ja selvitä mitä mahdollisia vaaroja matkapuhelimen käyttöön voi liittyä! Noudata paikallisia ohjeita ja määräyksiä matkapuhelinta käyttäessäsi. Esimerkiksi lentokoneissa, huoltoasemilla, sairaaloissa ja autolla ajaessa on matkapuhelimen käyttöön liittyviä rajoituksia. Puhelin saattaa häiritä terveydenhuollon laitteiden, kuten kuulolaitteiden ja sydämentahdistimien toimintaa. Puhelimen ja sydämentahdistimen välisen etäisyyden on oltava vähintään 20 cm. Pidä puhelin sitä korvaa vasten, joka on kauempana tahdistimesta. Lisätietoja saat lääkäriltäsi. SIM-kortti voidaan irrottaa. Varo! Pidä se nielaisuvaaran takia lasten ulottumattomissa. Verkkolaitteessa annettua jännitettä (V) ei saa ylittää. Laturi saattaa vaurioitua käytettäessä korkeampaa jännitettä. Soittoääni (s. 70), merkkiäänet (s. 71) ja kaiutin-toiminnon ääni kuuluvat kaiuttimesta. Älä pidä puhelinta korvaa vasten, kun se soi tai kun kaiutin-toiminto (s. 22) on päällä. Näin vältät vakavat, pysyvät kuulovauriot. Aktivoitua infrapunaliitäntää [luokka 1 LED (luokitus IEC )] ei saa katsoa optisilla suurennuslaitteilla. Käytä ainoastaan Siemensin alkuperäisiä akkuja (100% elohopeavapaa) ja latureita. Muussa tapauksessa seurauksena saattaa olla huomattavia terveydellisiä haittoja tai laitevaurioita. Vääränlainen akku saattaa esimerkiksi räjähtää. Puhelimen saa avata vain akun (100% elohopeavapaa) tai SIMkortin vaihtoa varten. Akkua ei saa missään tapauksessa avata. Puhelimeen ei saa tehdä minkäänlaisia muutoksia, muutoin takuu ei ole voimassa.

5 4 Turvallisuus Huomaa myös: Hävitä käytetyt akut ja puhelimet paikallisten lakien ja määräysten mukaan. Puhelin saattaa aiheuttaa häiriöitä lähellä oleviin televisioihin, radioihin ja tietokoneisiin. Käytä ainoastaan Siemensin alkuperäisiä lisävarusteita. Näin vältät mahdolliset terveyshaitat ja laitevauriot ja varmistat, että puhelin täyttää kaikki olennaiset vaatimukset. Takuu ei ole voimassa, mikäli puhelinta on käytetty epäasianmukaisesti! Puhelinta saa käyttää vain, kun liukukansi on täysin auki tai täysin kiinni. Äänenlaatu on paras mahdollinen, kun liukukansi on täysin auki.

6 Puhelimen yleiskuva 5 n Kaiutin Näytön symbolit Verkon voimakkuus, GPRS käytettävissä, akun varaus. Selausnäppäin Katso seuraava sivu. Näppäimet Numerot, kirjaimet. Mikrofoni Sisäinen antenni Älä pidä puhelinta kuoren yläpuolelta tarpeettomasti, sillä se huonontaa kuuluvuutta ja lähetystehoa. Sanelunäppäin (Valmiustilassa): Pitkä painallus: Äänitys. Lyhyt painallus: Kuuntelu. Pitkä sivunäppäin Puhelun aikana: Äänenvoimakkuuden säätö: kovemmalle tai hiljemmalle. Valikoissa, luetteloissa, WAP-sivuilla: Selaus eteen ja taakse. Valmiustilassa: Lyhyt painallus ylhäältä: Profiilin valinta. Pitkä painallus alhaalta: Ääniohjauksen käynnistys. Infrapunaliitäntä (IrDA, esim. tietokoneen/pda:n ja matkapuhelimen väliseen yhteyteen). Laitteiden liitäntäkohta Liitäntä laturille, kuulokkeelle jne. _ ª g Operaattori :30 d Valikko

7 6 Puhelimen yleiskuva Valintanäppäimet Näiden näppäinten toiminnot näkyvät näytön alarivillä tekstinä tai symbolina (esim. d). Selausnäppäin Päävalikossa: I Valikoiden selaus. Luetteloissa ja valikoissa: G Selaus eteen ja taakse. D Toiminnon haku. C Paluu edelliseen valikkoon. Puhelun aikana: D Puheluvalikon avaus. Valmiustilassa: E Ääniohjaus (pitkä painallus). F Osoitekirja/puhelinluettelo. D Valikon avaus. C GPRS-tiedot. _ ª g Operaattori :30 d Valikko A Soittonäppäin Näytöllä näkyvään numeroon tai näytöllä näkyvälle henkilölle soittaminen, puheluun vastaaminen. Valmiustilassa edellisten soitettujen puheluiden luettelo.

8 Puhelimen yleiskuva 7 B Päälle/Pois/Lopeta-näppäin Pois päältä: Kytke puhelin päälle painamalla pitkään. Puhelun tai sovelluksen aikana (paitsi Surf/Fun-valikossa): Lopetus painamalla lyhyesti. Valikoissa: Paluu edelliselle tasolle painamalla lyhyesti. Paluu valmiustilaan painamalla pitkään. Valmiustilassa: Kun näppäinlukko on pois päältä ja liukukansi on suljettu, puhelin kytketään pois päältä painamalla pitkään. Näppäinlukko valmiustilassa, liukukansi on suljettu: Näppäinlukko päälle painamalla lyhyesti, pois päältä painamalla lyhyesti ja vahvistamalla OK. _ ª g Operaattori :30 d Valikko * Pitkä painallus Valmiustilassa: Kaikki merkkiäänet päälle/ pois (paitsi herätyskello). Saapuva puhelu: Vain soittoääni pois päältä. # Pitkä painallus Valmiustilassa: Näppäinlukko päälle tai pois päältä. Ohje Puhelimen näytön ja puhelimen takakuoressa olevan metalliosan päällä on toimitettaessa suojakalvot. Irrota suojakalvot ennen kuin otat puhelimen käyttöön.

9 8 Puhelimen yleiskuva Liukukannen avaus: Taustavalo päällä. Näppäinlukko pois päältä. Avausmelodia kuuluu (jos asetettu). Puheluun vastataan. Merkkiääni pois päältä (muistutus, herätyskello). Liukukannen sulkeminen: Paluu valmiustilaan. Taustavalo pois päältä. Näppäinlukko päällä (jos asetettu). Lopetusmelodia kuuluu (jos asetettu). Puhelu lopetetaan. Puhelu hylätään. Merkkiääni pois päältä (muistutus, herätyskello). Antenni Puhelimen kuuluvuus on paras, kun puhelimen yläosassa olevaa antennia ei ole peitetty.

10 Näytön symbolit (osa) 9 Näytön symbolit _ Verkon voimakkuus. h Akku latautuu. d Akun varaus. è Vakioluettelo (puhelinluettelo tai osoitekirja). Z Puhelutiedot. É Surf/Fun. ç Organiser. ] Viestit. ~ Profiilit. [ Ekstrat. Ñ Arkisto. m Asetukset. n Kaikkien puheluiden siirto. j Soittoääni pois päältä. k Vain lyhyt soittoääni (piip). l Soittoääni kuuluu vain, kun soittaja on tallennettu puhelinluetteloon/osoitekirjaan tai kuuluu johonkin ryhmään. Ø Merkkiääni päällä. Ö Herätyskello päällä. µ Näppäinlukko päällä. Puhelinnumerot/nimet: SIM-kortilla. SIM-kortilla (vaatii PIN 2 -koodin). v Puhelimen omassa muistissa. ² Verkkoyhteys ei mahdollinen. p, o Toiminto päällä, pois päältä. N Puhelinluettelo/osoitekirja. ABC/ Pienet tai isot kirjaimet käytössä. Abc/abc Kirjoitus T9:llä. IrDA päällä. IrDA siirron aikana. «Päällä. ª Käytössä. GPRS-lataus. Ê WAP Online. Ë WAP GPRS Onlinen kautta. Ì WAP Ei verkkoa. Kuulokekäyttö. ± Automaattinen vastaus päällä. Organiserin/Ekstrat-valikon symbolit u Muistio. v Puhelu. w Kokous. x Sanelukone/äänimuistio. { Syntymäpäivä. y/æ Herätyskello/sekuntikello.

11 10 Näytön symbolit (osa) Näytön symbolit ] Viesti saapunut. \ Puheviesti saapunut. Dataa saapunut. Kuva saapunut. Ääni saapunut. Vastaamaton puhelu. O Siirto puhelinluetteloon/ osoitekirjaan. Haku puhelinluettelosta/ osoitekirjasta. Vaihto puhelinluettelon ja osoitekirjan välillä.

12 otto SIM-kortti/akku Operaattoriltasi saat SIM-kortin, johon on tallennettu liittymäsi kaikki tärkeät tiedot. Jos SIM-korttisi on luottokortin kokoinen, irrota siitä pienempi osa erilleen ja poista mahdolliset muoviosat. Paina uraa, ja irrota kansi nuolen suunnassa. Aseta SIM-kortti paikalleen kosketuspinta alaspäin ja työnnä kortti varovasti vastimeen saakka pidikkeen alle (varmista, että SIM-kortin viisto kulma on asetettu oikein). Käyttöönotto 11 Aseta akku paikalleen ensin alaosaan ja paina se alas, kunnes se loksahtaa paikalleen. SIM-kortin irrotus Irrota akku. Työnnä SIM-kortti pidikkeen takaosasta hieman sisäänpäin ja nosta samalla hieman kortin toisesta päästä. Vedä SIM-kortti kokonaan irti pidikkeen alta. Lisätietoja Sulje puhelin aina ennen kuin irrotat akun! Puhelin tukee vain 3-volttisia SIM-kortteja. Jos käytät vanhempaa SIM-korttia, ota yhteys operaattoriisi. Toiminnot ilman SIM-korttia...s. 111

13 12 Käyttöönotto Lataus Akkua ei ole ladattu valmiiksi täyteen. Kytke laturin johto puhelimen pohjaliittimeen ja verkkolaite pistorasiaan. Lataa vähintään kaksi tuntia. Näytön symboli latauksen aikana h Akku latautuu. Latausaika Tyhjä akku latautuu täyteen noin 2 tunnissa. Lataaminen on mahdollista vain, kun ympäristön lämpötila on 5 C 40 C. Jos lämpötila on 5 C rajan yli tai ali, latauksen symboli varoittaa vilkkumalla. Verkkolaitteessa annettua jännitettä ei saa ylittää. Lataussymbolia ei näy Kun akku on täysin tyhjä, lataussymboli ei näy heti, kun laturi kytketään puhelimeen. Symboli tulee näkyviin 2 tunnin kuluessa. Tässä tapauksessa tyhjä akku latautuu täyteen 3 4 tunnissa. Käytä ainoastaan toimitukseen kuuluvaa laturia! Näytön symbolit käytön aikana Akun varauksen määrä käytön aikana (tyhjä-täysi): a d g Kun akku on lähes tyhjä, kuulet varoitusäänen. Varauksen määrä näkyy oikein vain keskeytymättömän latauksen tai latauksen purkamisen jälkeen. Tämän takia akkua ei saa irrottaa tarpeettomasti eikä latausta kannata keskeyttää liian aikaisin. Lisätietoja Laturi lämpenee, kun se on käytössä pitkään. Tämä on tavallista ja vaaratonta. Kotiverkon ulkopuolella...s. 112 Käyttöaika...s. 113

14 Puhelin päälle tai pois/pin 13 Puhelin päälle tai pois B Puhelin kytketään päälle tai pois päältä painamalla Päälle/Pois/Lopeta-näppäintä pitkään. PIN-koodin näppäily Voit suojata SIM-kortin 4 8-numeroisella PIN-koodilla. J OK Avaa liukukansi täysin auki. Näppäile PIN-koodi numeronäppäimillä. Koodi näkyy näytöllä turvallisuussyistä tähtinä ****. Virheiden korjaus painamalla Poista. Poista Syötä PIN: * * * * OK Vahvista koodi painamalla oikeanpuoleista valintanäppäintä. Verkkoyhteyden muodostaminen kestää muutaman sekunnin. Lisätietoja PIN-koodin vaihto... s. 17 Toinen verkko... s. 82 Ongelmia SIM-kortin kanssa... s. 114 SIM-kortin lukituksen avaus... s. 18 Ensimmäinen avaus Kontrasti G Aseta näytön kontrasti. Aika/päiväys Aseta kello oikeaan aikaan, kun otat puhelimen käyttöön. Kyllä J OK Paina. Avaa liukukansi täysin auki. Näppäile ensin päiväys (päivä/kuukausi/vuosi), ja sitten kellonaika (24 tuntia ja sekunnit). Paina. Aika ja päiväys on asetettu. Aikavyöhyke Aseta oikea aikavyöhyke. Valitse aikavyöhyke F luettelosta ja... Aseta... ota se käyttöön. Lisätietoja Jos irrotat akun puhelimesta yli 30 sekunniksi, kello on asetettava uudelleen aikaan. Kellon lisäasetukset...s. 76

15 14 Puhelin päälle tai pois/pin Puhelinluettelo vai osoitekirja Valitse haluatko käyttää vakioluettelona SIM-kortin puhelinluetteloa vai puhelimen muistissa olevaa osoitekirjaa. Voit kopioida SIM-kortin puhelinluettelon tiedot osoitekirjaan. Älä keskeytä kopiointia. Älä vastaa puheluihin kopioinnin aikana. Seuraa näytön ohjeita. Voit kopioida SIM-kortin tiedot myöhemmin valitsemalla haluamasi tiedot (katso s. 116) ja kopioimalla ne Kopioi 9 -toiminnolla (puhelinluettelon valikko, s. 32). Voit vaihtaa vakioluettelon milloin tahansa (s. 30). Vastaanottosignaali _ ^ Voimakas vastaanottosignaali. Heikko signaali heikentää puhelun laatua ja saattaa katkaista yhteyden. Vaihda paikkaa. Hätäpuhelu (SOS) Soita hätänumeroon vain hätätapauksessa! SOS -valintanäppäintä painamalla voit soittaa hätänumeroon myös ilman SIM-korttia tai PIN-koodia (ei ole mahdollista kaikissa maissa). Valmiustila Kun operaattorin nimi näkyy näytöllä, puhelin on valmiustilassa ja käyttövalmis. Jos suljet liukukannen nyt, puhelin pysyy valmiustilassa. Vasemmanpuoleisen valintanäppäimen toiminnot vaihtelevat. B _ g Operaattori :30 d Valikko Painamalla Päälle/Pois/ Lopeta-näppäintä pitkään pääset aina takaisin valmiustilaan. Lisätietoja } SIM-palvelut (valinnaisia)...s. 105

16 Käyttöohje Puhelimen toimintoja kuvataan seuraavilla symboleilla: J Numeroiden tai kirjainten näppäily. B Päälle/Pois/Lopeta-näppäin. A Soittonäppäin. Paina selausnappia tumman D nuolen kohdalta. < > Valintanäppäimet. Valikko L Valintanäppäimen toiminto. Operaattorikohtainen toiminto, joka saattaa edellyttää rekisteröintiä. Valikossa siirtyminen Toimintojen haku neuvotaan tässä käyttöohjeessa kohta kohdalta lyhyesti, esim. vastaamattomien puheluiden luettelo haetaan seuraavasti: Valikko KZKVastaam. puh. Johdanto 15 Paina seuraavia puhelimen näppäimiä: Valikko _ g Operaattori :30 d Valikko Avaa valikko. Paina valmiustilassa oikeanpuoleista valintanäppäintä. Viestit 5 è Z É ç ] ~ [ Ñ m Oma val. Valitse E Valitse Puhelutiedot Z. Paina selausnappia ylhäältä.

17 16 Johdanto Puhelutiedot 2 è Z É ç ] ~ [ Ñ m Oma val. Valitse Z Vastaam. puh. Toimisto Jonna Näytä Lisätoim Valitse Paina. Avaa Puhelutiedot-alavalikko painamalla oikeanpuoleista valintanäppäintä. Z Puhelutiedot 2-1 Vastaam. puh. Vast. puhelut Soit. puhelut Valitse F Siirry haluamaasi kohtaan. Selaa alaspäin painamalla selausnäppäintä alhaalta. Z Vastaam. puh Jonna Huoltamo Näytä Lisätoim Valitse Paina. Avaa Vastaam. puh. -luettelo painamalla oikeanpuoleista valintanäppäintä. Näytä Paina. Vasemmanpuoleista valintanäppäintä painamalla näytöllä näkyy puhelinnumero, puhelun päiväys, kellonaika ja puheluiden määrä. N Näytä Jonna :30 5 OK Lisätoim

18 Turvallisuus 17 us Tunnusluvut Puhelin ja SIM-kortti on suojattu useilla tunnusluvuilla (koodeilla) luvattoman käytön estämiseksi. Säilytä tunnusluvut varmassa tallessa kuitenkin niin, että löydät ne itse tarvittaessa! PIN PIN2 PUK PUK2 Puhelinkoodi Suojaa SIM-korttia (henkilökohtainen tunnusluku). Tarvitaan erikois-sim-korteissa hintanäytön ja erikoistoimintojen asetuksiin. Avainkoodi, jolla avataan väärän PIN-koodin takia lukittu SIM-kortti. Suojaa puhelinta. Annetaan itse ensimmäisen turva-asetuksen yhteydessä. Valikko KmKTurvallisuus KTunnusluvut KValitse toiminto. Valitse J OK Muuta OK Vaihda PIN Paina. Näppäile PIN-koodi. Vahvista koodi. Paina. Vahvista. Voit vaihtaa PIN-koodin mihin tahansa 4 8-numeroiseen tunnukseen, jonka muistat helposti. J Näppäile nykyinen PIN. OK Paina. J, OK Näppäile uusi PIN. J, OK Toista uusi PIN. Vaihda PIN2 (Näkyy vain, kun PIN 2 on käytössä) Toimi kuten kohdassa Vaihda PIN. PIN-käyttö PIN-koodia kysytään yleensä aina, kun puhelin avataan. PIN-kysely voidaan valita pois käytöstä tällä toiminnolla. Tällöin vaarana on kuitenkin, että joku voi käyttää puhelinta luvatta. Kaikki operaattorit eivät anna valita PIN-koodin kyselyä pois päältä.

19 18 Uusi puh.koodi Näppäile (4 8-numeroinen) puhelinkoodi itse ensimmäisen puhelinkoodilla suojatun toiminnon yhteydessä (esim. Babysitter, s. 25). Sama koodi pätee kaikkiin suojattuihin toimintoihin. Jos koodi on näppäilty väärin kolme kertaa peräkkäin, puhelin lukittuu. Ota tällöin yhteys Siemensin asiakaspalveluun (s. 124). SIM-kortin lukituksen avaus Jos PIN-koodi näppäillään väärin kolme kertaa peräkkäin, SIM-kortti lukittuu. Näppäile tällöin SIM-kortin yhteydessä operaattorilta saamasi PUKkoodi (MASTER PIN) ohjeiden mukaan. Jos olet kadottanut PUK-koodin (MASTER PIN), ota yhteys operaattoriisi. Turvallisuus L Lisätietoja Näytönsäästäjä... s. 69 Näppäinlukitus... s. 72 Muita turva-asetuksia... s. 80 Avausvarmistus Vaikka PIN-koodin kysely ei olisikaan päällä (s. 17) puhelimen avaus on varmistettava. Avausvarmistuksen ansiosta puhelin ei kytkeydy päälle vahingossa esimerkiksi laukussa tai lentokoneessa. B Paina pitkään. OK Paluu L Kytketäänkö virta päälle? OK Paluu Paina. Puhelin kytkeytyy päälle. Paina tai älä tee mitään. Puhelimen avaus keskeytyy.

20 Oma puhelin 19 elin Voit räätälöidä puhelimesi itsellesi sopivaksi. Soittoäänet Voit määrittää eri soittajaryhmille tai tapahtumille omia soittoääniä (s. 71). Animaatiot, näytönsäästäjä, logot, sovellukset Voit määrittää seuraavat toiminnot tyyliisi sopiviksi: Animaatiot Valitse puhelimen avauksen ja sulkemisen yhteydessä näkyvä animaatio (s. 69) ja näppäile oma tervehdysteksti (s. 69). Näytönsäästäjä Valitse näytönsäästäjäksi analoginen kello tai haluamasi kuva (s. 69). Logo Valitse haluamasi kuva, joka näkyy, kun puhelin on valmiustilassa (s. 68). Taustakuva Valitse pysyvä taustakuva (s. 68). Sovellukset Lataa omat sovelluksesi Internetistä (s. 65). Värit Valitse käyttöjärjestelmän värit (s. 68). Mistä niitä saa? Lisää soittoääniä, logoja, animaatioita ja näytönsäästäjiä voit tilata Internetistä ja vastaanottaa tekstiviestinä (SMS) tai multimediaviestinä (MMS): Siemensin City-sivusto Paljon sovelluksia, pelejä ja matkapuhelinpalveluja saat Citystä: Siemensin City-sivustossa on luettelo niistä maista, joissa nämä palvelut ovat saatavissa. Oma valikko Kokoa oma valikkosi, josta löydät usein käyttämäsi puhelinnumerot tai WAP-sivut (s. 88).

21 20 en Numeron valinta Puhelimen on oltava päällä (valmiustilassa) ja liukukannen täysin auki. J A Näppäile numero (aina myös suuntanumero, tarvittaessa myös ulkomaansuunta). Poista Lyhyt painallus poistaa edellisen merkin, pitkä painallus koko numeron. Soita numeroon painamalla soittonäppäintä. Puhelun lopetus B Paina Lopeta-näppäintä lyhyesti. Tai Sulje liukukansi kokonaan (puhelu loppuu vain, jos liukukansi oli täysin auki). Lopeta puhelu aina itse, myös silloin, kun puhelun toinen osapuoli on jo katkaissut yhteyden. Äänenvoimakkuuden säätö Äänenvoimakkuutta säädetään pitkällä sivunäppäimellä (painamalla ylä- tai alapuolta) (vain puhelun aikana). Jos käytössä on autosarja, sen äänenvoimakkuuden asetukset eivät vaikuta puhelimen normaaliasetuksiin. Soittaminen Uudelleenvalinta Soittaminen uudelleen viimeksi soitettuun numeroon: A Paina soittonäppäintä kaksi kertaa. Soittaminen muihin aiemmin soitettuihin numeroihin: Paina soittonäppäintä A kerran. Etsi numero luettelosta ja G soita numeroon painamalla... A... soittonäppäintä. Lisätietoja Puhelinnumeron tallennus puhelinluetteloon tai osoitekirjaan... s. 31, s. 34 Lisätoim Puhelutiedot...s. 39 Pito...s. 22 ;valikko Puheluvalikko...s. 24 Siirto Soitosiirto...s. 73 Kaiutin Kaiutin...s. 22 Mikrofoni päälle tai pois päältä...s. 24 Äänivalinta...s. 37 Näppäinlukitus...s. 72 Numeronäytönesto päällä tai pois päältä...s. 73 Ulkomaansuuntanumerot... s. 116 Puhelinnumeromuistio...s. 114 Ohjauskoodit (DTMF)...s. 113

22 Jos numero on varattu Jos numero on varattu tai siiden ei saada yhteyttä verkko-ongelmien takia, valittavana on operaattorista riippuen seuraavat vaihtoehdot. Nämä toiminnot keskeytyvät, jos puhelu saapuu tai jos puhelimella tehdään muita toimintoja. Toimi näin Automaattinen uudelleenvalinta Aut. val. Paina. Numeroon soitetaan automaattisesti kymmenen kertaa peräkkäin tietyin väliajoin. Lopetus: B Lopeta-näppäin. Tai näin Takaisinsoit. L Takaisinsoit. Paina. Puhelin soi, kun varattu numero vapautuu. Soita numeroon painamalla soittonäppäintä. Muistutus Muistut. Paina. Merkkiääni muistuttaa 15 minuutin päästä soittamaan numeroon uudelleen. Soittaminen 21 Puheluun vastaaminen Puhelimen on oltava päällä (valmiustilassa). Puhelimen muut toiminnot keskeytyvät, jos puhelu saapuu. Jos liukukansi on kiinni, puhelun soittoääni voidaan valita pois päältä painamalla Äänetön -valintanäppäintä. i Vastaa Hylkää Vastaa Paina. Tai A Paina. Tai Avaa liukukansi kokonaan. Soittajan numero näkyy näytöllä, jos verkko tunnistaa soittajan. Jos soittajan nimi on tallennettu puhelinluetteloon tai osoitekirjaan, se näkyy näytöllä. Kellon kuvan tilalla voi olla myös kuva, jos sellainen on asetettu (s. 34). Tärkeää! Vastaa puheluun ennen kuin laitat puhelimen korvaa vasten, sillä kovaääninen soittoääni saattaa aiheuttaa kuulovaurioita!

23 22 Soittaminen Puhelun hylkääminen Hylkää Tai B Tai Paina. Puhelu siirretään toiseen numeroon, jos siirto on asetettu (s. 73). Paina lyhyesti. Sulje liukukansi kokonaan (puhelu loppuu vain, jos liukukansi oli täysin auki.) Lisätietoja Vastaamattomat puhelut... s. 39 Puheluun vastaaminen joka näppäimellä... s. 72 Soittoääni pois päältä... s. 118 Kaiutin Voit asettaa soittajan äänen kuulumaan kaiuttimen kautta puhelun aikana. Kaiutin _ v v Ota kaiutin käyttöön. g Jonna Kaiutin %valikko Kyllä Kaiutin päälle. Äänenvoimakkuutta säädetään pitkällä sivunäppäimellä. Kaiutin _ Kaiutin Kaiutin pois päältä. Tärkeää! Kytke kaiutin ehdottomasti pois päältä ennen kuin laitat puhelimen korvaa vasten. Näin vältät kuulovauriot! ;valikko Puheluvalikko...s. 24 Kahden puhelun vuorottelu g %valikko L Toiseen numeroon soittaminen Voit soittaa puhelun aikana toiseen numeroon. ;valikko Avaa puheluvalikko. Pito Aseta meneillään oleva puhelu pitoon. _ g Puhelu pidossa Paluu

24 Soittaminen 23 Soita toiseen numeroon (puhelinluettelo/osoitekirja F). Kun toinen puhelu on yhdistynyt: ;valikko Avaa puheluvalikko. Vuorott. Vuorottele puheluiden välillä. Meneillään olevan puhelun lopetus B Lopeta meneillään oleva puhelu ja vahvista painamalla Kyllä. Olet edelleen yhteydessä toisen puhelun puhujaan. Molempien puheluiden lopetus Sulje liukukansi kokonaan (puhelu loppuu vain, jos liukukansi oli täysin auki). Uusi puhelu puhelun aikana Kuulet koputusäänen, jos sinulle soitetaan, kun puhut toista puhelua. Palvelu on operaattorin tarjoama ja saattaa vaatia rekisteröinnin ja puhelimen lisäasetuksia (s. 73). Valittavana ovat seuraavat vaihtoehdot: Uuteen puheluun vastaaminen Vuorott. Vastaa uuteen puheluun ja aseta meneillään oleva puhelu pitoon. Voit vuorotella puheluiden välillä yllä olevien ohjeiden mukaan. Puhelun/puheluiden lopetus: Paina Lopeta-näppäintä B. Puhelin kysyy: Palaa pidossa olevaan puh.? Painamalla Kyllä palaat pidossa olevaan puheluun. Tai Painamalla Ei voit lopettaa myös toisen puhelun. Uuden puhelun hylkääminen Hylkää Hylkää uusi puhelu. Tai Siirto Uusi puhelu siirretään esim. vastaajaan. Meneillään olevan puhelun lopetus, uuteen puheluun vastaaminen Lopeta meneillään oleva B puhelu. Vastaa Vastaa uuteen puheluun. Molempien puheluiden lopetus Sulje liukukansi kokonaan (puhelu loppuu vain, jos liukukansi oli täysin auki).

25 24 Neuvottelu Voit soittaa peräkkäin jopa 5 henkilölle ja yhdistää puhelut neuvotteluksi. Palvelu on operaattorin tarjoama ja saattaa vaatia rekisteröinnin ja puhelimen lisäasetuksia. Kun yhteys on muodostettu: ;valikko J Avaa valikko ja valitse Pito. Meneillään oleva puhelu asetetaan pitoon. Soita toiseen numeroon. Kun yhteys on muodostettu: ;valikko Avaa valikko ja valitse Neuvottelu. Pidossa oleva puhelu yhdistetään mukaan neuvotteluun. Toimi samoin, kunnes kaikki neuvotteluun osallistujat on yhdistetty puheluun (enintään 5 osallistujaa). Lopetus B Tai Kaikki neuvottelun puhelut lopetetaan painamalla Lopeta-näppäintä. Sulje liukukansi kokonaan (puhelu loppuu vain, jos liukukansi oli täysin auki). Soittaminen L Puheluvalikko Seuraavat toiminnot voidaan valita vain puhelun aikana: ;valikko Avaa valikko. Vuorott. (s. 22) Pito (s. 22) Mikrofoni Mikrofoni päälle tai pois päältä. Kun mikrofoni on pois päältä, puhelun toinen osapuoli ei kuule sinua (äänetön asetus). Tai: * Pitkä painallus. Kaiutin (s. 22) Äänenvoimakk Neuvottelu Aika/hinta Lähetä DTMF Soitonsiirto L Päävalikko Puhelun tila Nappikuulokkeen äänenvoimakkuuden säätö. (Katso edellä) Puhelun aikana näkyy käytetty puheaika ja (jos asetettu, s. 40) hinta. (s. 113) Ensimmäinen ja toinen puhelu yhdistetään. Molemmat puhelut loppuvat sinun osaltasi. Paluu päävalikkoon. Kaikkien pidossa ja meneillään olevien puheluiden luettelo (esim. neuvotteluun osallistujat).

26 Babysitter Kun toiminto on päällä, voit soittaa vain yhteen numeroon. Babysitter päälle Valikko KmKTurvallisuus KBabysitter Valitse Paina. J Näppäile puhelinkoodi. Aseta (4 8-numeroinen) puhelinkoodi itse ensimmäisen kyselyn yhteydessä. Kirjoita puhelinkoodi ehdottomasti muistiin (katso myös s. 18)! OK Vahvista koodi. Muuta /J OK Paina. Valitse puhelinnumero puhelinluettelosta (s. 35) tai osoitekirjasta (s. 32) tai näppäile se. Ota Babysitter käyttöön. Soittaminen 25 Käyttö Valitse painamalla oikeanpuoleista valintanäppäintä pitkään (esim. Jonnan numero). Babysitter pois päältä # Paina pitkään. J Näppäile puhelinkoodi. OK Muuta OK _ Vahvista koodi. Paina. g Operaattori :30 Jonna Ota Babysitter pois päältä.

27 26 Tekstin kirjoitus ilman T9-tukea Paina numeronäppäintä toistuvasti, kunnes haluamasi merkki näkyy näytöllä. Kohdistin siirtyy eteenpäin pienellä viiveellä. Esimerkki: 2 Yksi lyhyt painallus a-kirjain, kaksi painallusta b-kirjain jne. Nimi kirjoitetaan automaattisesti isolla alkukirjaimella. Numerot kirjoitetaan painamalla pitkään, tässä 2. Ä, ä, 1 9 Ä, Ö ja numerot näkyvät kirjainten jälkeen. Poista H # * Lyhyt painallus poistaa kohdistimen edessä olevan merkin, pitkä painallus koko sanan. Kohdistimen siirto (eteen/ taakse). Lyhyt painallus: Vaihto: abc, Abc, T9abc, T9Abc, T9ABC, 123. Näppäilytapa näkyy näytön ylärivillä. Pitkä painallus: Kaikki näppäilytavat. Lyhyt painallus: Erikoismerkit. Pitkä painallus: Näppäilyvalikon avaus. Tekstin kirjoitus 0 Yksi tai useampi painallus:.,?! " 0 - ( / : _ Pitkä painallus: 0 (nolla). 1 Välilyönti. Kaksi painallusta = rivinvaihto. Erikoismerkit * Paina lyhyesti. Näytöllä näkyy erikoismerkkien luettelo: 1) _ ;.,?! + - " : * / ( ) \ & # [ ] { } % ~ < = > ^ Γ Θ Λ Ξ Π Σ Φ Ψ Ω 1) Rivinvaihto G,H Siirtyminen merkistä toiseen. Valitse Paina. Näppäilyvalikko Tekstin kirjoitus: * Paina pitkään. Näppäilyvalikko aukeaa: Tekstimuoto (vain SMS) Näppäilykieli Valitse Kopioi/Lisää

28 T9-tekstinsyöttö T9 päättelee oikean sanan yksittäisistä kirjaimista käyttämällä laajaa sanakirjaa. T9 päälle tai pois päältä Lisätoim Avaa tekstivalikko. T9-kirjoitus Valitse. T9 ensisij. Valitse. Muokkaa Ota T9 käyttöön. Näppäilykieli Valitse näppäilykieleksi se, jolla haluat kirjoittaa viestin. Lisätoim Avaa tekstivalikko. T9-kirjoitus Valitse. Näppäilykieli Valitse. Valitse Vahvista. Uusi kieli on valittu. T9-kielet on merkitty T9-symbolilla. T9-kieliversiot Jos haluat ladata toisen kielen sanakirjan, löydät erikielisiä sanakirjoja ja niiden asennusohjeet Internet-osoitteesta: Tekstin kirjoitus 27 Sanan kirjoitus T9-tuella Näyttö muuttuu jatkuvasti näppäilyn aikana. Kirjoita sana kokonaan katsomatta näytölle. Paina vain kerran näppäintä, jossa on haluamasi kirjain, esim. talo : # Paina lyhyesti (T9Abc), sitten Paina. Välilyönti lopettaa sanan. Älä kirjoita tekstiin erikoismerkkejä, kuten Ä-kirjainta, vaan vastaava perusmerkki, esim. A. T9 huolehtii lopusta. Lisätietoja 0 D # * Piste. Sanan keskellä piste tarkoittaa heittomerkkiä tai yhdysviivaa: Esim. Jane.s = Jane s. Siirto oikealle: Lopettaa sanan. Lyhyt painallus: Vaihto: abc, Abc, T9abc, T9Abc, T9ABC, 123. Näppäilytapa näkyy näytön ylärivillä. Pitkä painallus: Kaikki näppäilytavat. Lyhyt painallus: Erikoismerkit (s. 26). Pitkä painallus: Näppäilyvalikon avaus (s. 26).

29 28 Tekstin kirjoitus T9:n sanaehdotukset Jos sanakirjassa on yhtä näppäinyhdistelmää (sanaa) kohden useampia vaihtoehtoja, näkyy ensin niistä yleisin. Jos sana ei ole hakemasi, T9:n seuraava ehdotus voi olla oikea. Kun sana näkyy tummalla pohjalla :» Paina. Näytöllä näkyvä sana vaihtuu uuteen. Jos tämä sana ei ole oikea,» paina. Toista, kunnes oikea sana näkyy. Jos sana ei ole sanakirjassa, voit kirjoittaa sen ilman T9-tukea. SMS Lähdetään klo 8 Opeta» Sanan lisääminen sanakirjaan: Opeta Valitse. Viimeisin ehdotus poistetaan ja voit näppäillä sanan ilman T9-tukea. Sana lisätään automaattisesti sanakirjaan painamalla Tallenna. Sanan korjaus T9:n avulla kirjoitetut sanat: H» Sana kerrallaan vasemmalle/oikealle, kunnes sana näkyy tummalla pohjalla. T9-sanaehdotusten selaus uudelleen. Poista Kohdistimen vasemmalla puolella olevan merkin poisto, samalla T9 ehdottaa uutta sanaa. Ilman T9-tukea kirjoitetut sanat: H Poista J Merkki kerrallaan vasemmalle/oikealle. Kohdistimen vasemmalla puolella olevan merkin poisto. Merkit lisätään kohdistimen kohtaan. Lisätietoja T9:n ehdottamaa sanaa ei voida muuttaa, ennen kuin T9-tuki on valittu pois päältä. Yleensä on nopeampaa kirjoittaa sana uudelleen. T9 Text Input is licensed under one or more of the following: U.S. Pat. Nos. 5,818,437, 5,953,541, 5,187,480, 5,945,928, and 6,011,554; Canadian Pat. No. 1,331,057; United Kingdom Pat. No B; Hong Kong Standard Pat. No. HK ; Republic of Singapore Pat. No ; Euro.Pat. No ( ) DE/DK, FI, FR, IT, NL, PT, ES, SE, GB; and additional patents are pending worldwide.

Käyttöohje. 9355025 3. painos

Käyttöohje. 9355025 3. painos Käyttöohje 9355025 3. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA CORPORATION ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote NPL-2 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

Nokia 3230 -puhelimen käyttöopas. 9234634 1. painos / FI

Nokia 3230 -puhelimen käyttöopas. 9234634 1. painos / FI Nokia 3230 -puhelimen käyttöopas 9234634 1. painos / FI VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote RM-51 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä.

Lisätiedot

Nokia 5330 Mobile TV Edition -käyttöohje

Nokia 5330 Mobile TV Edition -käyttöohje Nokia 5330 Mobile TV Edition -käyttöohje 2. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Alkuvalmistelut 5 Näppäimet ja osat 5 SIM-kortin ja akun asettaminen paikalleen 6 Muistikortin asettaminen paikalleen

Lisätiedot

This is the Internet version of the user's guide. Print only for private use.

This is the Internet version of the user's guide. Print only for private use. Sisältö Aloittaminen.................... 4 Puhelimen kokoaminen, SIM-kortti, akku, soittaminen. Tutustuminen puhelimeen......... 9 Puhelimen yleiskuvaus, valikoiden käyttäminen, kirjainten syöttäminen,

Lisätiedot

Nokia E6 00 -käyttöohje

Nokia E6 00 -käyttöohje Nokia E6 00 -käyttöohje 1.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 Aseta SIM-kortti ja akku paikalleen 10 Aseta tai poista muistikortti 12 Lataus 14 Kytke tai katkaise

Lisätiedot

Nokia C5 00 -käyttöohje

Nokia C5 00 -käyttöohje Nokia C5 00 -käyttöohje 3.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Tietoja laitteestasi 5 Toimistosovellukset 6 Verkkopalvelut 6 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 SIM-kortin ja akun asentaminen 7

Lisätiedot

Nokia 6111 -käyttöohje. FI 9241589 2. painos

Nokia 6111 -käyttöohje. FI 9241589 2. painos Nokia 6111 -käyttöohje FI 9241589 2. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj vakuuttaa täten, että RM-82-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien direktiivin

Lisätiedot

Java and all Java-based marks are trademarks or registered trademarks of Sun Microsystems, Inc.

Java and all Java-based marks are trademarks or registered trademarks of Sun Microsystems, Inc. VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote NEM-4 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta on kopio WWW-osoitteessa

Lisätiedot

Nokia 300 -käyttöohje

Nokia 300 -käyttöohje Nokia 300 -käyttöohje 1.2. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Alkuvalmistelut 5 Näppäimet ja osat 5 Aseta SIM-kortti ja akku paikoilleen 5 Aseta muistikortti paikalleen 7 Lataa akku 8 Akun lataaminen

Lisätiedot

Nokia 7360 -puhelimen käyttöohje. 9243658 1. painos

Nokia 7360 -puhelimen käyttöohje. 9243658 1. painos Nokia 7360 -puhelimen käyttöohje 9243658 1. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote RM-127 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

Gigaset AS180/AS280. Luurin yleiskuva. h Puhelinluettelo-näppäin 2. d Kaiutinnäppäin. U Selaus ylös/alas u-näppäimellä ja äänenvoimakkuuden

Gigaset AS180/AS280. Luurin yleiskuva. h Puhelinluettelo-näppäin 2. d Kaiutinnäppäin. U Selaus ylös/alas u-näppäimellä ja äänenvoimakkuuden Gigaset AS180/AS280 Luurin yleiskuva 1 Akkujen varaus 2 Näyttönäppäimet 3 Viestinäppäin vilkkuu: uusi viesti saapunut 4 AS180: 1 h Puhelinluettelo-näppäin AS280: d Kaiutinnäppäin 5 Ohjausnäppäin (u) 6

Lisätiedot

Nokia C6-00 -käyttöopas

Nokia C6-00 -käyttöopas Nokia C6-00 -käyttöopas 4.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Tietoja laitteestasi 5 Toimistosovellukset 6 Verkkopalvelut 6 Jaettu muisti 6 Magneetit ja magneettiset kentät 7 Ohjeiden etsiminen

Lisätiedot

Nokia E7-00 -käyttöohje

Nokia E7-00 -käyttöohje Nokia E7-00 -käyttöohje 3.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 6 Näppäimet ja osat 6 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 10 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa

Lisätiedot

Nokia C3 00 -käyttöohje

Nokia C3 00 -käyttöohje Nokia C3 00 -käyttöohje 4.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Tuki 5 Nokia C3 lyhyesti 5 Tärkeimmät ominaisuudet 5 Näppäimet ja osat 5 Alkuvalmistelut 7 SIM-kortin ja akun asentaminen 7 Virran kytkeminen

Lisätiedot

Nokia E7-00 -käyttöohje

Nokia E7-00 -käyttöohje Nokia E7-00 -käyttöohje 3.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 6 Näppäimet ja osat 6 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 10 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa

Lisätiedot

Nokia N8 00 -käyttöohje

Nokia N8 00 -käyttöohje Nokia N8 00 -käyttöohje 1.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 9 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa lukitus

Lisätiedot

Nokia 201 -käyttöohje

Nokia 201 -käyttöohje Nokia 201 -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 5 Näppäimet ja osat 5 Aseta SIM-kortti ja akku 6 Akun lataaminen 7 Virran kytkeminen tai katkaiseminen 8 Aseta muistikortti

Lisätiedot

Nokia Lumia 610 -käyttöohje

Nokia Lumia 610 -käyttöohje Nokia Lumia 610 -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 6 Näppäimet ja osat 6 Peruutus-, aloitus- ja hakunäppäin 7 Aseta SIM-kortti paikalleen 8 Lataa puhelin 10 Antennien

Lisätiedot

Valmistaja varaa oikeuden vaihtaa tai muokata tässä ohjekirjassa olevia tietoja ilman etukäteisilmoitusta tai velvoitteita.

Valmistaja varaa oikeuden vaihtaa tai muokata tässä ohjekirjassa olevia tietoja ilman etukäteisilmoitusta tai velvoitteita. Cat B25-puhelimen käyttöohje Kiitos Cat B25-matkapuhelimen hankinnasta Lyhyt johdanto Kiitos Cat B25 GSM-matkapuhelimen valitsemisesta. Löydät tietoja puhelimen loistavista ominaisuuksista tästä ohjekirjasta.

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 920

Käyttöohje Nokia Lumia 920 Käyttöohje Nokia Lumia 920 1.1. painos FI Käyttöohje Nokia Lumia 920 Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 5 Näppäimet ja osat 5 Peruutus-, aloitus- ja hakunäppäin 5 Antennien paikat 6 Aseta SIM-kortti

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia 515. 2.1. painos FI

Käyttöohje Nokia 515. 2.1. painos FI Käyttöohje Nokia 515 2.1. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Tämän käyttöoppaan ohjeet perustuvat uusimpaan saatavilla olevaan ohjelmistoversioon. Jos laitetta ei ole päivitetty

Lisätiedot

Laajennettu käyttöopas

Laajennettu käyttöopas X2 Laajennettu käyttöopas Sisältö Aloittaminen...5 Puhelimessa oleva käyttöohje...5 Lisäohjeita...5 Kokoaminen...5 Puhelimen käynnistäminen ja sammuttaminen...6 Kohdistaminen...7 Puhelimeen tutustuminen...8

Lisätiedot

Alcatel Mobile Reflexes. Alcatel OmniPCX Office ARCHITECTS OF AN INTERNET WORLD

Alcatel Mobile Reflexes. Alcatel OmniPCX Office ARCHITECTS OF AN INTERNET WORLD Alcatel Mobile Reflexes Alcatel OmniPCX Office OK ARCHITECTS OF AN INTERNET WORLD 2 KRZ Käyttöohje KRZ Kiitos, että valitsit Mobile 100- tai 200 Reflexes -puhelimen. Laite on suunniteltu mahdollisimman

Lisätiedot

Gigaset DA610:n yleiskuva

Gigaset DA610:n yleiskuva Gigaset DA60:n yleiskuva 2 3 4 5 6 7 8 9 0 2 Näyttö ja näppäimet Näyttö ( s. 4) 2 Ohjausnäppäin ( s. 5) 3 Pikavalintanäppäimet 4 Tallennusnäppäin 5 Valinnantoistonäppäin/taukonäppäin 6 Välipuhelunäppäin

Lisätiedot

dna SUPER Prepaid Uuden ajan KÄYTTÖOPAS

dna SUPER Prepaid Uuden ajan KÄYTTÖOPAS 12/09 Uuden ajan dna SUPER Prepaid KÄYTTÖOPAS Tämän oppaan avulla saat DNA-liittymäsi helposti käyttöön. Se opastaa sinua myös käyttämään liittymääsi monipuolisesti. www.dna.fi 2 Sisällys 1 Näin aloitat

Lisätiedot

Nokia autosarja CK-200 Käyttö- ja asennusopas

Nokia autosarja CK-200 Käyttö- ja asennusopas Nokia autosarja CK-200 Käyttö- ja asennusopas 2.0. painos / FI VAATIMUSTENMUKAISUUSVAKUUTUS NOKIA Oyj vakuuttaa, että tämä CK-200-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja direktiivin

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 625

Käyttöohje Nokia Lumia 625 Käyttöohje Nokia Lumia 625 4.0. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Puhelimessa on käyttöohje, joka on aina mukanasi ja käytettävissä, kun sitä tarvitset. Löydä vastauksia kysymyksiin

Lisätiedot

Cat S50 Älypuhelin Käyttöohjekirja MIL SPEC

Cat S50 Älypuhelin Käyttöohjekirja MIL SPEC Cat S50 Älypuhelin Käyttöohjekirja MIL SPEC Lue tämä ennen kuin jatkat Turvaohjeet Lue turvaohjeet tarkasti, jotta varmistat käyttäväsi matkapuhelinta oikein. Vaikka tämä matkapuhelin on lujatekoinen,

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 2520 RX-113

Käyttöohje Nokia Lumia 2520 RX-113 Käyttöohje Nokia Lumia 2520 RX-113 1.1. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Katso videoita osoitteessa www.youtube.com/nokiasupportvideos. Lisätietoja Nokian palveluehdoista ja

Lisätiedot

Käyttöohje TC 7.2. Cisco TelePresence MX200 G2 MX300 G2 MX700 MX800 SX80

Käyttöohje TC 7.2. Cisco TelePresence MX200 G2 MX300 G2 MX700 MX800 SX80 1 Cisco TelePresence MX200 G2 MX300 G2 MX700 MX800 SX80 TC 7.2 Käyttöohje Tuotettu: heinäkuu 2014 tuotteelle TC 7.2 2 Sisällys Tämän ohjeen sisältö Johdanto videoneuvotteluun Paras käytäntö... 4 Kosketusnäytön

Lisätiedot