mobile CFX65 Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D Munich

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "mobile CFX65 Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich"

Transkriptio

1 s mobile s mobile Issued by Information and ommunication mobile Haidenauplatz 1 D Munich Siemens AG 2004 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft FX65

2 Sisällysluettelo 1 Turvallisuus... 2 Puhelimen yleiskuva... 4 Näytön symbolit... 6 Käyttöönotto... 7 Puhelin päälle/pois, PIN-koodi. 10 Johdanto Perustoiminnot Turvallisuus Tekstin kirjoitus Soittaminen Vakioluettelo Osoitekirja Puhelinluettelo Puhelutiedot Kamera Viestit SMS MMS Sähköposti...36 Vastaajaviesti/B...37 Surf/Fun Asetukset...41 Pikavalinta...50 Organiser...51 Ekstrat...53 Arkisto...55 Asiakaspalvelu (ustomer are) Lisävarusteet Käsittely- ja huolto-ohjeet Laitetiedot...59 Takuuehdot...60 SAR...61 Valikkorakenne...62 Hakemisto...68

3 2 Turvallisuus Turvallisuus Ohje vanhemmille Tutustu käyttö- ja turvallisuusohjeisiin huolellisesti ennen matkapuhelimen käyttöä! Kerro ohjeet myös lapsillesi ja selvitä mitä mahdollisia vaaroja matkapuhelimen käyttöön voi liittyä! Noudata paikallisia ohjeita ja määräyksiä matkapuhelinta käyttäessäsi. Esimerkiksi lentokoneissa, huoltoasemilla, sairaaloissa ja autolla ajaessa on matkapuhelimen käyttöön liittyviä rajoituksia. Puhelin saattaa häiritä terveydenhuollon laitteiden, kuten kuulolaitteiden ja sydämentahdistimien toimintaa. Puhelimen ja sydämentahdistimen välisen etäisyyden on oltava vähintään 20 cm. Pidä puhelin sitä korvaa vasten, joka on kauempana tahdistimesta. Lisätietoja saat lääkäriltäsi. Pienet osat, kuten SIM-kortti, tiivisteet, objektiivirengas ja -kansi voidaan irrottaa. Varo, etteivät lapset nielaise niitä! Pidä puhelin lasten ulottumattomissa. Aktivoitua infrapunaliitäntää [luokka 1 LED (luokitus IE )] ei saa katsoa optisilla suurennuslaitteilla. Verkkolaitteessa annettua jännitettä (V) ei saa ylittää. Laturi saattaa vaurioitua käytettäessä korkeampaa jännitettä. Akku ladataan kytkemällä laturin verkkolaite pistorasiaan. Irrota laturi pistorasiasta aina latauksen jälkeen. Soittoääni (s. 43), merkkiäänet (s. 45) ja kaiutin-toiminnon ääni kuuluvat kaiuttimesta. Älä pidä puhelinta korvaa vasten, kun se soi tai kun kaiutin-toiminto (s. 19) on päällä. Näin vältät vakavat, pysyvät kuulovauriot. Käytä ainoastaan Siemensin alkuperäisiä akkuja (100 % elohopeavapaa) ja latureita. Muussa tapauksessa seurauksena saattaa olla huomattavia terveydellisiä haittoja tai laitevaurioita. Vääränlainen akku saattaa esimerkiksi räjähtää.

4 Turvallisuus 3 Puhelimen saa avata vain akun (100 % elohopeavapaa) tai SIMkortin vaihtoa varten. Akkua ei saa missään tapauksessa avata. Puhelimeen ei saa tehdä minkäänlaisia muutoksia, muutoin takuu ei ole voimassa. Hävitä käytetyt akut ja puhelimet paikallisten lakien ja määräysten mukaan. Puhelin saattaa aiheuttaa häiriöitä lähellä oleviin televisioihin, radioihin ja tietokoneisiin. Käytä ainoastaan Siemensin alkuperäisiä lisävarusteita. Näin vältät mahdolliset terveyshaitat ja laitevauriot ja varmistat, että puhelin täyttää kaikki olennaiset vaatimukset. Takuu ei ole voimassa, jos puhelinta on käytetty väärin! Nämä turvaohjeet koskevat myös Siemensin alkuperäisiä lisävarusteita. Nopea tiedonsiirto Nopeaa tiedonsiirtoa varten puhelimeen tarvitaan hyvä verkkoyhteys. Tiedonsiirto viivästyy, jos yhteys on heikko. Puhelimen on oltava vähintään 1,5 cm etäisyydellä käyttäjästä, jotta radiotaajuuksien rajaarvot (SAR) pysyvät sallituissa rajoissa tiedonsiirron aikana.

5 4 Puhelimen yleiskuva Puhelimen yleiskuva 1 A Soittonäppäin Näytöllä näkyvään numeroon tai näytöllä näkyvälle henkilölle soittaminen, puheluun vastaaminen. Valmiustilassa viimeisimpien puheluiden näyttö. 2 B Päälle/Pois/Lopeta-näppäin Pois päältä: Puhelin avataan painamalla pitkään. Puhelun tai sovelluksen aikana: Lopetus painamalla lyhyesti. Valikoissa: Paluu edelliselle tasolle painamalla lyhyesti. Paluu valmiustilaan painamalla pitkään. Valmiustilassa: Puhelin pois päältä painamalla pitkään. 3 Keskinäppäin Sovellus tai toiminto käynnistetään painamalla keskinäppäintä alas. Valmiustilassa: Päävalikon avaus. 4 Selausnäppäin Käyttäjäprofiilien avaus. G H Puhelinluettelon/osoitekirjan avaus. E Saapuneet-valikon avaus. D Kameran käynnistys. Luettelot, viestit ja valikot: I Selaus eteen ja taakse. D Paluu edelliselle tasolle. Puhelun aikana: I Äänenvoimakkuuden säätö. Puhelutoiminnot: 5 Valintanäppäimet Näppäimen toiminnot näkyvät näytön alarivillä tekstinä /symbolina (esim. p). 6 Mahdollinen Internet-yhteyden lisänäppäin (jos muita asetuksia ei ole tehty).

6 Puhelimen yleiskuva 5 1 Sisäinen antenni Älä peitä puhelinta akun yläpuolelta tarpeettomasti, sillä se heikentää lähetystehoa. 2 Kaiutin 3 Näyttö 4 Ulkoinen näyttö 5 Infrapunaliitäntä (IrDA) 6 Näppäimet 7 * Soittoääni Pitkä painallus valmiustilassa: Kaikki merkkiäänet päälle tai pois päältä (paitsi herätyskello). Pitkä painallus puhelun saapuessa: Vain tämän puhelun soittoääni pois päältä. 8 # Näppäinlukko Pitkä painallus valmiustilassa: Näppäinlukko päälle tai pois päältä. 9 Laitteiden liitäntäkohta Laturille, kuulokkeelle jne. : Salama/taskulamppu 11 Kameran objektiivi 12 Kaiutin 13 Mikrofoni 14 Plus/miinus-näppäin Puhelun aikana: Äänenvoimakkuuden säätö. Valikoissa, luetteloissa, Internetissä: Selaus eteen ja taakse. Valmiustilassa: Profiilien muokkaus painamalla plus-näppäintä. Äänitys painamalla miinus-näppäintä. Äänitteen kuuntelu painamalla miinus-näppäintä pitkään. Kansi suljettuna: LD-näytön taustavalo päälle painamalla plus/miinusnäppäintä. Taskulamppu päälle painamalla miinus-näppäintä pitkään.

7 6 Näytön symbolit Näytön symbolit Näytön symbolit (osa) Z Verkon voimakkuus W Akun varaus, esim. 50 % L P O Q M R S N T Ç Puhelinluettelo Puhelutiedot Surf/Fun/ operaattorin sivusto Organiser Viestit Kamera Ekstrat Arkisto Asetukset Kaikkien puheluiden siirto Merkkiäänet pois päältä ¾ ¼ Vain lyhyt merkkiääni (piippaus) Soittoääni kuuluu vain, kun soittaja on tallennettu puhelinluetteloon ¹ Herätys asetettu Ä Å ² Selainyhteys IrDA-siirto Näppäimet lukittu Automaattivastaus päällä Päällä ja käytettävissä Toiminnot (osa) ã ä å Æ Â Ê Tekstiviestimuisti täynnä Teksti-/multimediaviestien muisti täynnä Puhelimen muisti täynnä Verkkoyhteys ei mahdollinen Vastaamaton puhelu Muistin hallinta Viestisymbolit (osa) p Ei luettu q Luettu s Lähetetty w Multimediaviesti vastaanotettu z Sähköpostiviesti lähetetty eteenpäin { Sähköpostiviesti, jossa on liite À Vastaajaviesti saapunut

8 Käyttöönotto 7 Käyttöönotto SIM-kortin ja akun asetus paikalleen Operaattorilta saamaasi SIM-korttiin on tallennettu liittymäsi kaikki tärkeät tiedot. Jos SIM-korttisi on kiinni luottokortin kokoisessa muovikortissa, irrota se ja poista ylimääräiset muovireunat. Sulje puhelin ennen kuin irrotat akun. Paina uritettua kohtaa 1 ja työnnä kantta nuolen suuntaan 2. Työnnä SIM-kortti kosketuspinta alaspäin korttiaukkoon. Työnnä SIM-kortti kevyesti sisään 3 (varmista, että viisto reuna on oikein). Aseta akku sivuttain puhelimeen 4 ja paina se alas 5, kunnes se loksahtaa paikalleen. Irrota akku painamalla sen sivussa olevaa lukitusta ja irrota akku puhelimesta nostamalla.

9 8 Käyttöönotto Aseta kansi paikalleen ja työnnä sitä eteenpäin 6, kunnes se loksahtaa paikalleen. Lisätietoja Puhelimessa voidaan käyttää vain 3 voltin SIM-kortteja. Jos käytät vanhempaa korttia, ota yhteys operaattoriisi. Akun lataus Lataus Akkua ei ole ladattu valmiiksi täyteen. Kytke laturin johto puhelimen pohjaliittimeen kuvan osoittamalla tavalla ja kytke verkkolaite pistorasiaan. Lataa vähintään kaksi tuntia. Y Näytön symboli latauksen aikana. Latausaika Tyhjä akku latautuu täyteen 2 tunnissa. Lataaminen on mahdollista vain, kun ympäristön lämpötila on Jos lämpötila on 5 rajan yli tai ali, latauksen symboli varoittaa vilkkumalla. Verkkolaitteessa annettua jännitettä ei saa ylittää. Käyttöajat Käyttöajat riippuvat verkko-olosuhteista ja käyttötavasta. Liian korkeat lämpötilat vähentävät puhelimen valmiusaikaa huomattavasti. Älä jätä puhelinta aurinkoon tai patterin läheisyyteen. Puheaika: minuuttia Valmiusaika: tuntia. Lataussymboli ei näy Kun akku on täysin tyhjä, lataussymboli ei näy heti, kun laturi kytketään puhelimeen. Symboli tulee näkyviin 2 tunnin kuluessa. Tässä tapauksessa akku latautuu täyteen 3-4tunnissa. Käytä ainoastaan toimitukseen kuuluvaa laturia!

10 Käyttöönotto 9 Näytön symbolit käytön aikana Akun varauksen määrä käytön aikana (tyhjä-täysi): V W X Kun akku on lähes tyhjä, kuulet varoitusäänen. Akun varaus näkyy oikein vain silloin, kun lataus tai sen purkaminen ei ole keskeytynyt. Tämän takia akkua ei saa irrottaa turhaan eikä akun latausta saa lopettaa liian aikaisin. Lisätietoja Laturi lämpenee, kun se on käytössä pitkään. Tämä on tavallista ja vaaratonta. Jos akku irrotetaan yli 30 sekunniksi, kellonaika on asetettava uudelleen.

11 10 Puhelin päälle/pois, PIN-koodi Puhelin päälle/pois, PIN-koodi Puhelin päälle tai pois B Paina pitkään. PIN-koodin näppäily Voit suojata SIM-kortin 4-8-numeroisella PIN-koodilla. J Näppäile PIN-koodi numeronäppäimillä. Koodi näkyy näytöllä tähtinä turvallisuussyistä (****). Virheet korjataan painamalla ]. Vahvista koodi painamalla keskinäppäintä. Verkkoyhteyden muodostaminen kestää muutaman sekunnin. Lisätietoja PIN-koodin vaihtaminen... s. 15 SIM-kortin lukituksen avaaminen...s. 16 Hätäpuhelu (SOS) Soita hätänumeroon vain oikeassa hätätapauksessa! Voit soittaa hätäpuhelun myös ilman SIM-korttia ja PIN-koodia painamalla vasemmanpuoleista SOS -valintanäppäintä (ei toimi kaikissa maissa). Ensimmäinen käyttökerta Aika/päiväys Aseta kello oikeaan aikaan ensimmäisellä käyttökerralla. J Paina, paina sitten Muuta. Näppäile ensin päiväys (päivä/kuukausi/vuosi), sitten kellonaika (24 tuntia ja sekunnit). Paina. Aika ja päiväys päivittyvät.

12 Puhelin päälle/pois, PIN-koodi 11 Aikavyöhyke Määritä oikea aikavyöhyke. Valitse luettelosta oikealla I aikavyöhykkeellä oleva kaupunki... Aseta... ja ota se käyttöön. Jos akku tai SIM-kortti irrotetaan, on kello asetettava uudelleen aikaan. SIM-osoitteiden kopiointi Kun asetat SIM-kortin puhelimeen ensimmäisen kerran, sen yhteystiedot voidaan kopioida osoitekirjaan. Älä keskeytä toimintoa äläkä vastaa saapuviin puheluihin. Seuraa näytön ohjeita. Voit kopioida SIM-kortin tiedot myös myöhemmin (s. 25).

13 12 Johdanto Johdanto Valmiustila Puhelin on valmiustilassa ja käyttövalmis, kun operaattorin nimi näkyy näytöllä. Painamalla soittonäppäintä pitkään pääset aina ta- B kaisin valmiustilaan. Vastaanottosignaali Z [ Voimakas vastaanottosignaali. Heikko signaali heikentää puhelun laatua ja saattaa katkaista yhteyden. Vaihda paikkaa. Päävalikko Päävalikon symbolit ovat seuraavat: Haku valmiustilasta. F/ ISovellusten symboleiden valinta. Sovelluksen käynnistys. Päävalikon toiminnot Lisätoim Avaa valikko. Valittavana on erilaisia toimintoja tilanteen mukaan: Isot kirjaimet Taustavalo Valinta kahden eri kirjainkoon välillä. Näytön taustavalon asetus kirkkaammaksi tai tummemmaksi.

14 Johdanto 13 Käyttöohje Valikoissa siirtyminen Käyttöohjeessa toimintojen hakua kuvataan lyhyesti, esim. vastaamattomien puheluiden luettelo avataan seuraavasti: P Ei vastatut Toimi näin: Avaa päävalikko. Valitse P, sitten toiminto Ei vastatut. Valitse Vahvista. Valikoiden pikavalinta Kaikilla valikoilla on oma järjestysnumeronsa, jolla toiminto voidaan valita käyttöön suoraan. Esimerkiksi uuden tekstiviestin kirjoitus (valmiustilassa): Avaa päävalikko Siirry kohtaan Viestit. Siirry kohtaan Luo uusi. Siirry kohtaan SMS. Symbolit Käyttöoppaassa käytetyt symbolit: J B A Numeroiden/kirjainten näppäily Päälle/Pois/Lopeta-näppäin Soittonäppäin <> Valintanäppäimet Valikko Valintanäppäimen toiminnon kuvaus. D F E H I G = Paina keskinäppäintä alaspäin, esim. valikon avaus. Paina selausnäppäintä kuvan suuntaan. Operaattorikohtainen toiminto, joka saattaa edellyttää rekisteröitymistä.

15 14 Perustoiminnot Perustoiminnot Lisätoimintojen valikot Seuraavassa on yhteenveto lisätoimintojen valikon toiminnoista. Lisätoim Muokkaa Avaa Poista/ Poista kaikki Uusi tieto Lähetys... Vastaa/ Vastaa kaikille Tallenna Tallenna 9 Lajittele Avaa valikko. Tiedon avaus muokkausta varten. Tiedon näyttö. Tiedon poisto/kaikkien tietojen poisto vahvistuksen jälkeen. Uuden tiedon luominen. Lähetystavan valinta. Lähettäjästä tulee vastaanottaja, aiheen eteen lisätään "Re:", saapunut viesti lisätään uuteen viestiin. Tiedon tallennus. Vastaanottajan tallennus osoitehakemistoon. Lajitteluperusteiden valinta (aakkosellinen, tyyppi, aika). Tekstinsyöttö (s. 17) Uusi nimi Kapasiteetti Ominaisuudet Ohje Valintatila Valitse yksi tai useampi tieto, jolle haluat kohdistaa toiminnon. Lisätoim Avaa valikko. Valitse Ota valintatila käyttöön. Valitse T9 ensisijain.: T9-kirjoitus päälle tai pois päältä. Näppäilykieli: Tekstin kirjoituskielen valinta. Valitun tiedon nimeäminen. Muistin näytö. Valitun kohteen ominaisuudet. Ohjetekstin näyttö. Valitse tieto, jossa ei ole valintamerkintää. Kumoa Kumoa tiedon valinta, joka on valittuna. Muita valintatoimintoja: Valitse kaikki Poista valinnat Poista valitut Kaikkien tietojen valinta. Kaikkien valittujen tietojen valinnan poisto. Kaikkien valittujen tietojen poisto.

16 Turvallisuus Puhelin ja SIM-kortti on suojattu tunnusluvuilla. Säilytä tunnusluvut varmassa tallessa kuitenkin niin, että löydät ne itse tarvittaessa. Tunnusluvut PIN PIN2 PUK PUK2 Puhelinkoodi Suojaa SIM-korttia (henkilökohtainen tunnusluku). Tarvitaan erikois-sim-korteissa hintanäytön ja erikoistoimintojen asetuksiin. Avainkoodi, jolla avataan väärän PIN-koodin takia lukittu SIM-kortti. Suojaa puhelinta. Asetetaan ensimmäisen koodilla suojatun toiminnon yhteydessä. Turvallisuus T Turvallisuus Tunnusluvut Valitse toiminto. 15 PIN-käyttö PIN-koodia kysytään yleensä aina, kun puhelin avataan. Voit valita PINkyselyn pois käytöstä. Tällöin vaarana on kuitenkin, että joku voi käyttää puhelintasi luvatta. Kaikki operaattorit eivät salli PIN-käytön ottamista pois käytöstä. Paina. J OK Vaihda PIN Näppäile PIN. Vahvista koodi. Voit vaihtaa PIN-koodin mihin tahansa 4-8-numeroiseen tunnukseen, jonka muistat helposti. J Näppäile nykyinen PIN. OK Paina. J / OK J / OK Näppäile uusi PIN. Toista uusi PIN.

17 16 Turvallisuus T Turvallisuus Tunnusluvut Valitse toiminto. Vaihda PIN2 (Näkyy vain, kun PIN2 on käytössä) PIN2 vaihdetaan samalla tavalla kuin kohdassa Vaihda PIN. Uusi puh.koodi (Puhelinkoodin vaihtaminen) Voit vaihtaa puhelinkoodin 4-8-numeroiseen tunnukseen ensimmäisen sillä suojatun toiminnon (esim. Babysitter, s. 47) yhteydessä. Uusi koodi pätee kaikkiin puhelinkoodilla suojattuihin toimintoihin. Jos puhelinkoodi näppäillään väärin kolme kertaa peräkkäin, kaikkien koodilla suojattujen sovellusten käyttö estetään. Ota yhteys Siemensin asiakaspalveluun (s. 56). SIM-kortin lukituksen avaus Jos PIN-koodi näppäillään väärin kolme kertaa peräkkäin, SIM-kortti lukkiutuu. Näppäile tällöin SIM-kortin yhteydessä operaattorilta saamasi PUK-koodi (MASTER PIN) ohjeiden mukaan. Jos olet kadottanut PUKkoodin (MASTER PIN), ota yhteys operaattoriisi. Avausvarmistus Vaikka PIN-koodin kysely ei olisikaan päällä (s. 15), puhelimen avaus on varmistettava. Avausvarmistuksen ansiosta puhelin ei kytkeydy päälle vahingossa, esim. laukussa tai ollessasi lentokoneessa. B Paluu Paina pitkään. Paina. Puhelin kytkeytyy päälle. Paina tai älä tee mitään. Puhelimen avaus keskeytyy.

18 Tekstin kirjoitus Tekstin kirjoitus ilman T9-tukea Paina numeronäppäintä useasti, kunnes haluamasi kirjain näkyy näytöllä. Esimerkki: 2 Yksi lyhyt painallus: a-kirjain, kaksi painallusta: b- kirjain jne. Numerot painamalla pitkään. ] Lyhyt painallus poistaa kohdistimen vasemmalla puolella olevan merkin, pitkä painallus koko sanan. F # * 0 1 Kohdistimen siirto (eteen/taakse). Lyhyt painallus: Vaihto: abc, Abc, T9abc, T9Abc, T9AB, 123. Pitkä painallus: Näppäilytavat näkyvät näytön ylärivillä. Lyhyt painallus: Erikoismerkit. Pitkä painallus: Näppäilyvalikon avaus. Yksi tai useampi painallus:.,?! " ( / : _ Pitkä painallus: 0 (nolla). Välilyönti. Kaksi painallusta = rivinvaihto. Tekstin kirjoitus Erikoismerkit * Paina lyhyesti. 1) _ ;!?,. + - " : ( ) / * $ & # [ ] { } % ~ < = > ^ Γ Θ Λ Ξ Π Σ Φ Ψ Ω 1) Rivinvaihto I/ FHae oikea merkki selaamalla. Valitse Vahvista. Näppäilyvalikko * Paina pitkään: Tekstimuoto (vain tekstiviesteissä), Näppäilykieli, Valitse, Kopioi/Lisää 17 Tekstin kirjoitus T9-tuella T9 päättelee oikean sanan yksittäisistä kirjaimista käyttämällä laajaa sanakirjaa. # T9 päälle/pois päältä. Näppäilykielen valinta Lisätoim Avaa tekstivalikko. Valitse Tekstinsyöttö, sitten Näppäilykieli. Valitse Vahvista.

19 18 Tekstin kirjoitus Kirjoitus T9-tuella Kirjoita sana kokonaan loppuun kiinnittämättä huomiota näyttöön. Paina vain kerran näppäintä, jossa on haluamasi kirjain. 1/ E Välilyönti tai kohdistimen siirtäminen oikealle lopettaa sanan. Älä kirjoita tekstiin erikoismerkkejä, kuten Ä-kirjainta, vaan vastaava perusmerkki, esim. A. T9 huolehtii lopusta. T9:n sanaehdotukset Jos sanakirjassa on yhtä näppäinyhdistelmää kohden useampia vaihtoehtoja, näkyy ensin niistä yleisin. ^ Paina. Näytöllä oleva sana vaihtuu toiseen. Jos tämäkään sana ei ole oikea: ^ Paina uudelleen, kunnes oikea sana näkyy. Uuden sanan lisäys sanakirjaan: Opeta Valitse ja kirjoita sana ilman T9-tukea. Tallenna sana painamalla Tallenna. Sanan korjaus T9-tuella kirjoitetut sanat: F Sana kerrallaan vasemmalle/oikealle, kunnes oikea sana näkyy tummalla pohjalla. ^ Selaa T9-sanaehdotuksia. ] Kohdistimen vasemmalla puolella olevan merkin poisto, samalla T9 ehdottaa uutta sana. Lisätietoja # * Lyhyt painallus: Vaihto: abc, Abc, T9abc, T9Abc, 123. Pitkä painallus: Kaikki näppäilytavat. Pitkä painallus: Näppäilyvalikon avaus (s. 17). T9 Text Input is licensed under one or more of the following: U.S. Pat. Nos. 5,818,437, 5,953,541, 5,187,480, 5,945, 928 and 6,011,554; anadian Pat. No. 1,331,057; United Kingdom Pat. No B; Hong Kong Standard Pat. No. HK ; Republic of Singapore Pat. No ; Euro.Pat. No ( ) DE/DK, FI, FR, IT, NL, PT, ES, SE, GB; and additional patents are pending worldwide.

20 Soittaminen J A Näppäile puhelinnumero (aina myös suuntanumero, tarvittaessa ulkomaansuunta). ] Lyhyt painallus poistaa edellisen merkin, pitkä painallus koko puhelinnumeron. Soita numeroon. Puhelun lopetus Paina Lopeta-näppäintä lyhyesti. B Äänenvoimakkuuden säätö I Säädä ääntä puhelun aikana painamalla ylös/alas. Uudelleenvalinta A Paina kahdesti. Viimeksi soitettuun numeroon soitetaan uudelleen. Muut aiemmin valitut numerot: A I A Paina kerran. Valitse numero luettelosta ja soita siihen soittonäppäimellä. Automaattinen uudelleenvalinta Aut.val. Numeroon soitetaan automaattisesti 10 kertaa pitenevin aikavälein. Soittaminen Muistutus Muistut. Merkkiääni muistuttaa soittamaan numeroon 15 minuutin kuluttua. Puheluun vastaaminen A Paina. Puhelun hylkääminen B Paina lyhyesti. 19 Lisätietoja Vastaa puheluun ennen kuin asetat luurin korvaa vasten, jotta kovaääninen soittoääni ei aiheuta pysyviä kuulovaurioita. Ð Puhelinnumeron tallennus puhelinluetteloon/osoitekirjaan. Kaiutin Äänentoisto kaiuttimen kautta (handsfree). Kytke kaiutinkäyttö pois päältä ennen kuin asetat luurin korvaa vasten, jotta kovaääninen soittoääni ei aiheuta pysyviä kuulovaurioita! Mikrofoni pois päältä painamalla pitkään. * Ulkomaansuuntanumerot Paina pitkään, kunnes näytöllä näkyy +-merkki. 0 Maa Valitse maa.

21 20 Soittaminen Puhelun lisätoiminnot Lisätoim Luettelossa olevia toimintoja voidaan käyttää vain puhelun aikana. Kahden puhelun vuorottelu b Toiseen numeroon soittaminen Lisätoim Avaa valikko. Pito Aseta meneillään oleva puhelu pitoon ja soita toiseen numeroon. Lisätoim Vuorott. Avaa valikko. Vuorottele puheluiden välillä. Uusi saapuva puhelu puhelun aikana Kuulet koputusäänen. Toimi näin: Vastaa uuteen puheluun Vuorott. Vastaa puheluun ja aseta meneillään oleva puhelu pitoon. Hylkää uusi puhelu Hylkää Hylkää puhelu tai siirrä se Siirto-toiminnolla esim. vastaajaan. Lopeta meneillään oleva puhelu ja vastaa uuteen B Lopeta puhelu. Vastaa uuteen puheluun. Puhelun/puheluiden lopetus B Paina Lopeta-näppäintä. Neuvottelu b Voit soittaa peräkkäin jopa 5 henkilölle ja yhdistää puhelut neuvotteluksi. Kun ensimmäinen yhteys on muodostettu: Lisätoim Avaa valikko ja valitse Pito. Meneillään oleva puhelu siirtyy pitoon. Valitse toinen numero. J Kun toinen yhteys on muodostettu... Lisätoim avaa valikko ja valitse Neuvottelu. Toista, kunnes kaikki henkilöt ovat mukana neuvottelussa. Lopetus B Kaikki neuvottelun puhelut lopetetaan painamalla Lopeta-näppäintä. Ohjauskoodit (DTMF) Ohjauskoodeilla (numeroilla) voit esim. kuunnella vastaajan viestit etäkyselynä. Lisätoim Avaa valikko ja valitse Lähetä DTMF.

22 Vakioluettelo L Vakioluettelo Valitse toiminto. Näytä tiedot Vakioluettelon tiedot näkyvät (osoitekirja tai puhelinluettelo). Valitse nimi alkukirjaimel- ja/tai J/ Ila selaamalla. Uusi tieto Uuden tiedon lisääminen. Osoitekirja (katso myös s. 22) Puhelinluettelo (katso myös s. 24) Käyntikortti Voit luoda oman käyntikorttisi, jonka voit lähettää toiseen GSM-puhelimeen. Jos yhtään käyntikorttia ei ole vielä luotu, tyhjät tietokentät näkyvät näytöllä. Lisää tiedot kenttä H kerrallaan. Tallenna Paina. Vakioluettelo Vakioluettelo Tässä voit asettaa vakioluettelona käytettävän hakemiston. Valitsemasi vakioluettelo avataan valmiustilassa selausnäppäimellä. Avaa puhelinluettelo tai H osoitekirja. 21 Osoitekirja Osoitekirjan tietoon voidaan tallentaa paljon tietoa ja lisätoimintoja (esim. kuvia, syntymäpäiviä, sähköpostitoiminnon). Puhelinluettelo Puhelinluettelo on SIM-kortilla. Puhelinluettelotietoon voidaan tallentaa vain yksi puhelinnumero. SIMkortilla oleva puhelinluettelo voidaan siirtää helposti toiseen puhelimeen. Ryhmät Katso s. 23.

23 22 Osoitekirja Osoitekirja Voit tallentaa osoitekirjaan jopa 250 tietoa, joissa jokaisessa voi olla useita puhelin- ja faksinumeroita sekä muita yhteystietoja. Osoitekirjan ja puhelimen muistissa olevan puhelinluettelon tietoja hallitaan erikseen. Uusi tieto Vakioluettelona on osoitekirja: H I J Avaa osoitekirja (valmiustilassa). Tietokentät. Valitse haluamasi tietokentät. Täytä tietokentät. Kirjoita vähintään yksi nimi. Lisää puhelinnumeroon aina suuntanumero, esim Erikoiskentät Ryhmä: Tiedon lisäys ryhmään (s. 23). Osoite: Täydellisen osoitteen lisäys: Katu:, Postinumero:, Kaupunki:, Maa: Syntymäpäivä: Valinnan jälkeen näppäillään syntymäpäivä. Muistutus: Puhelin muistuttaa tiettyyn aikaan päivää ennen syntymäpäivää. Kuva: Kuvan lisäys osoitekirjan tietoon. Kuva näkyy, kun numerosta soitetaan. Kaikki kentät/väh. kenttiä Syöttökenttien määrä. Tallenna Tiedon tallennus. Lisätietoja Î Vaihto väliaikaisesti puhelinluetteloon. Tiedon näyttö/haku H I Avaa tieto. Avaa osoitekirja (valmiustilassa). Valitse haluamasi tieto. Näytön lisätoiminnot Lisätoim Valitun kentän toiminnot.

24 Osoitekirja 23 Tiedon muuttaminen H I J Valitse kenttä ja paina Muokkaa. Valitse tieto ja paina Muokkaa. Tee muutokset, paina sitten Tallenna. Tietoon soittaminen H Avaa osoitekirja (valmiustilassa). Valitse nimi alkukirjaimel- ja/tai selaamalla. J /Ila A Henkilölle soitetaan. Jos osoitekirjan tietoon on tallennettu useita puhelinnumeroita, voit valita niistä sopivan. Osoitekirjan lisätoiminnot Valittavana on erilaisia toimintoja tilanteen mukaan: Lisätoim Avaa valikko. Siirrä... Kopioi SIMille Importoi Avatun tai valitun tiedon siirto ryhmään. Nimen ja puhelinnumeron kopiointi SIM-kortille (puhelinluetteloon). Vastaanottovalmiuden luominen puhelinluettelon tietoon IrDA:n kautta (s. 47) tai tekstiviestitse (s. 30). (Perustoiminnot, katso s. 14) Ryhmät Puhelimessa on valmiina 9 ryhmää, joihin voit tallentaa osoitekirjan tiedot käteviksi kokonaisuuksiksi. Voit vaihtaa 7 ryhmän nimeä. Avaa osoitekirja (valmiustilassa). H <Ryhmät> Valitse (ryhmän nimen perässä on sen sisältämien tietojen määrä). I Valitse ryhmä.

25 24 Puhelinluettelo Puhelinluettelo Puhelinluettelon tietoja (SIM-kortilla) ja osoitekirjan tietoja hallitaan erikseen. Uusi tieto Puhelinluettelo on asetettu vakioluetteloksi: H H Avaa puhelinluettelo (valmiustilassa). Valitse <Uusi tieto>. Avaa tietokentät näkyvii n. Valitse ja täytä tietokentät. I Puhelinnumero: Näppäile puhelinnumeroon aina myös suuntanumero. Tieto, jossa ei ole puhelinnumeroa, ei tallennu. Nimi: Näppäile etu- ja/tai sukunimi. Ryhmä: Tehdasasetus: Ei ryhmää Tärkeät puhelinnumerot voidaan lisätä ryhmään (VIP). Paikka: Tehdasasetus: SIM Erikois-SIM-korteilla puhelinnumeroita voidaan tallentaa suojatulle alueelle (SIM suojattu) (vaatii PIN2-koodin). Tiedon numero: Lisätään automaattisesti jokaiseen tietoon. Tiedon järjestysnumerolla voidaan soittaa puhelinnumeroon. Tallenna Tallenna uusi tieto. Lisätietoja Î Vaihto väliaikaisesti osoitekirjaan. Maa Ulkomaansuuntanumero...s. 19 Soittaminen (tiedon haku) H Avaa puhelinluettelo. Valitse nimi alkukirjaimella ja/tai selaamalla. J /I A Soita numeroon. Tiedon muokkaaminen I Muokkaa I J Tallenna Valitse tieto puhelinluettelosta. Paina. Valitse muutettava tietokenttä. Tee muutokset. Paina.

26 Puhelinluettelo 25 Puhelinluettelon lisätoiminnot Valittavana on erilaisia toimintoja tilanteen mukaan. Lisätoim Avaa valikko. Kopioi D Kopioi kaik.d Poista kaikki Importoi Valittujen tietojen kopiointi osoitekirjaan. Kaikkien tietojen kopiointi osoitekirjaan. Koko puhelinluettelon poisto (suojattu PINkoodilla). (Perustoiminnot, katso s. 14) Puhelinluettelotiedon vastaanottovalmius IrDA:n kautta (s. 47) tai tekstiviestitse (s. 30). <Muut luettelot> H <Omat numerot> Avaa puhelinluettelo ja valitse <Muut luettelot>. Omien puhelinnumeroiden (esim. faksinumeron) näppäily muistiin puhelinluetteloon. <VIP-numerot> VIP-ryhmään tallennetut puhelinnumerot. <SIM-puh.luett.> SIM-kortilla olevaan puhelinluetteloon tallennettuja tietoja voidaan käyttää myös toisessa GSM-puhelimessa. <Suojattu SIM> b Erikois-SIM-korteissa puhelinnumeroita voidaan tallentaa suojatulle alueelle. Niiden muokkaamiseen tarvitaan PIN2-koodia. <Palvelunumerot>/ <Infonumerot> Operaattori on saattanut tallentaa puhelinluetteloon palvelu- tai infonumeroita.

27 26 Puhelutiedot Puhelutiedot Puhelinnumerot tallennetaan luetteloihin, josta ne löytyvät helposti. P I I A Valitse puhelutietojen luettelo. Avaa puhelutiedot. Valitse puhelinnumero. Soita numeroon. Jokaiseen luetteloon tallennetaan 10 puhelinnumeroa. Ei vastatut b Vastaamattomien puheluiden numerot tallennetaan luetteloon myöhempää käyttöä varten. Â Ei vastattu. Vastatut Vastattujen puheluiden luettelo. Soitetut Viimeksi soitettujen puheluiden luettelo. Pikahaku valmiustilassa. A Poista listat Puhelutietojen luettelot poistetaan. Aika/hinta P Aika/hinta Edell. puhelu, Yhteissumma, Loput yksiköt I Nollaa Valitse. Valitse näytettävä tieto. Valitun asetuksen nollaus. Hinta-asetuks. Avaa valikko. Valuutta Valuutan valitseminen. Hinta/yksikkö Valuutan valinta sekä hinnan näkyminen yksikön tai ajan mukaan. Saldoraja Erikois-SIM-korteissa operaattori tai käyttäjä voi asettaa puhelimelle saldo- tai aikarajan, jonka jälkeen puhelimella ei voida enää soittaa. Autom. näyttö Puhelun kesto ja hinta näkyvät automaattisesti.

28 Kamera Sisäänrakennetulla kameralla voit ottaa valokuvia ja katsella niitä heti. Voit myös: käyttää valokuvaa taustakuvana tai logona. send the photo via MMS. Kytkeminen päälle R Tai D Kytke kamera päälle valmiustilassa. Uusin (esikatselu-) kuva näkyy näytöllä. Ensimmäisellä rivillä vasemmalta oikealle: Ù Kirkkaus Zoomauskerroin Ú Û Valkotasapaino Flash. Esikatselukuvan oikeassa yläkulmassa näkyy valitulla resoluutiolla otettavien kuvien mahdollinen määrä. Määrä riippuu kuvan koosta (tarvittava muisti). The selected resolution is indicated beneath the preview image. Valokuvatila Ota kuva. Kamera 27 Valokuva tallennetaan nimellä, päiväyksellä ja kellonajalla. Nimen näppäily, katso Asetukset, Lisätoimintojen valikko (s. 28). Asetukset ennen kuvan ottoa: Kirkkauden asetus. F I Zoomauskertoimen asetus. Resoluutio Kuvan laatua voidaan säätää esikatselukuvan resoluutiosta riippumatta. Hieno: (VGA) Normaali: (QVGA) Perus: (QQVGA) Taustakuva: tai

29 28 Kamera Salama Ota ulkoinen tai sisäänrakennettu salama käyttöön. R Salama Ulkoinen salama Kun salama on kytketty puhelimeen, näytöllä näkyy symboli. Salama latautuu jatkuvasti niin kauan kun se on kytketty puhelimeen. Tämä vähentää puhelimen valmiusaikaa. Symboli vilkkuu ulkoisen salaman latauksen aikana. Sisäänrakennettu salama Sisäinen salama kytkeytyy automaattisesti päälle (jos toiminto on otettu käyttöön). Huomaa, että sisäisen salaman kantavuus on 50 cm. Asetukset, katso lisätoimintojen valikko. Kameran lisätoiminnot Valittavana on erilaisia toimintoja tilanteen mukaan. Lisätoim Asetukset Kuvat Salama Kehykset Itselaukaisin Valkotasap. Ohje Avaa valikko. Kuvan nimi Resoluutio Väritila: Tavallinen, sepia, harmaasävy ja Dream scape. Valokuvien luettelo. Valitse: Pois, Päällä, Automaattinen, Punasilm. esto Kuvan kehykset. Kamera ottaa kuvan noin 15 sekunnin kuluttua napin painamisesta. Valitse: Automaattinen, Sisällä, Ulkona (Perustoiminnot, katso s. 14)

30 Viestit Saapuneet Tämä kansio sisältää uudet saapuneet viestit. Viestit on merkitty symbolilla tyypin ja tilan mukaan (s. 6). Kansion avaaminen esimerkiksi silloin, kun uusi tekstiviesti saapuu: p Paina symbolin alapuolella olevaa valintanäppäintä. Oikea sovellus avautuu, kun avaat tiedon. Luetut viestit siirtyvät viestikohtaisiin saapuneiden luetteloihin ( Lisätoim ) oletusajan kuluttua. Kansiossa on seuraavat viestityypit: SMS, MMS, Sähköposti Järjestelmäviestit llmoitukset seuraavista: MMS, Menet.herätys, Menet.muistu., Ei vastatut, Palveluviestit, Vastaajaviesti Data Soittoäänet, Kuvat, kalenteritiedot, Muistio, Käyntikortti ja Ääniviesti. Viestit 29 Viestiluettelot Kaikki tekstiviestit (SMS), multimediaviestit (MMS) ja Sähköpostiviestit tallennetaan yhteen seuraavista neljästä luettelosta. M Saapuneet Valitse viestityyppi. Saapuneiden viestien luettelo. M Luonnokset Valitse viestityyppi. Tallennettujen viestiluonnosten luettelo. M Lähtevät Valitse viestityyppi. Luettelo viesteistä, joita ei ole vielä lähetetty. M Lähetetyt Valitse viestityyppi. Lähetettyjen viestien luettelo. Lisätoim Toimintovalikon avaus viestien muokkausta varten.

31 30 SMS SMS Voit lähettää ja vastaanottaa puhelimella erityispitkiä tekstiviestejä (enintään 760 merkkiä), jotka muodostuvat automaattisesti useammasta tavallisesta tekstiviestistä (muista hinta). Voit lisätä tekstiviesteihin myös kuvia ja ääniä. Kirjoitus/lähetys M Luo uusi SMS Kirjoita viesti (katso myös J s. 17). Lisätoim Tekstin kirjoitustoiminnot. A Aloita viestin lähetys. Ï/ J Hae puhelinnumero puhelinluettelosta tai osoitekirjasta tai näppäile se. Tekstiviesti siirtyy viestikeskukseen lähetystä varten. Erityistoiminnot Kuva & Ääni Voit lähettää kuvia ja ääniä tekstin kanssa tai ilman. Kun tekstikenttä näkyy: Lisätoim Avaa valikko. I I I Valitse Kuva & Ääni. Valikon sisältö: Vakioanim., Vakioäänet, Omat animaat., Omat kuvat, Omat äänet Valitse luettelo. Vahvista. Valitun kohteen ensimmäinen tieto näkyy näytöllä. Selaa haluamasi kuvan tai äänen kohtaan. Vakioanim./Vakioäänet: Valitsemasi kohde lisätään tekstiviestiin. Omat animaat., Omat kuvat, Omat äänet: SMS-arkisto Valitsemasi kohde näkyy tai kuuluu. Valitsemasi kohde lisätään tekstiviestiin. M SMS-arkisto Näytöllä näkyy puhelimeen arkistoitujen tekstiviestien luettelo.

32 SMS 31 Ryhmätekstiviesti Voit lähettää saman tekstiviestin kaikille ryhmän jäsenille. Lisätoim Avaa valikko. Lähetä Valitse. Ryhmä I Lukeminen p Ryhmäluettelo näkyy näytöllä. Valitse ryhmä. Avaa ryhmä ja valitse kaikki jäsenet/jäseniä. Viesti lähetetään vahvistuksen jälkeen. Näytöllä näkyy uuden tekstiviestin symboli. Näytölle avautuu Saapuneet-kansio, josta näet kätevästi kaikki viimeksi saapuneet viestit. I Lisätietoja ã Lue tekstiviesti. Tekstiviestin selaus rivi kerrallaan. Jos symboli vilkkuu, SIM-muisti on täynnä. Poista tai arkistoi viestejä. Vastaaminen Auki olevaan tekstiviestiin voidaan vastata saman tien. Uusi teksti näkyy vanhan tekstin yläpuolella. Viestiin vastaaminen suoraan. Viestiasetukset SMS-profiilit M Viestiasetuks. SMS SMS-profiilit Voit asettaa enintään 5 tekstiviestiprofiilia, joissa määritetään viestin lähetysasetukset. Profiilin valinta käyttöön I Valitse profiili. Ota käyttöön. Profiilin asetukset Valitse profiili ja avaa I muokkausta varten valitsemalla Muokkaa. Allekirjoitus M Viestiasetuks. SMS Allekirjoitus Voit tallentaa muistiin enintään 16 merkin allekirjoituksen, joka lisätään tekstiviesteihin muulloin kuin Vastaa -toiminnon yhteydessä tai valmista viestiä muokattaessa.

33 32 MMS MMS MMS-tekniikan (Multimedia Messaging Service) avulla voit yhdistää tekstejä, kuvia/videoita ja ääniä yhteen viestiin ja lähettää sen toiseen matkapuhelimeen tai sähköpostin vastaanottajalle. Puhelimen asetuksista riippuen saat joko koko viestin tai ilmoituksen saapuneen viestin lähettäjästä ja viestin koosta. Voit ladata multimediaviestin myös myöhemmin. Uusi viesti Multimediaviestissä on osoitekenttä ja sisältö. Viestissä voi olla useita sivuja, joista jokainen voi sisältää tekstiä, kuvan ja äänen. Tavallinen multimediaviesti M Luo uusi MMS Valitse ensin multimediaviestin ensimmäiselle sivulle tuleva kohde. Lisätoim Avaa valikko. <Kuva> Valitse. Kuvatoiminnot: Lähetä, Lisää kuva, Kamera <Ääni> Valitse. Lisätoiminnot Lisätoim Lähetä MMS Esikatselu Kuva... Ääni... Teksti... Sivu Äänitoiminnot: Lisää ääni, Äänitä, Avaa, Tallenna ääni Avaa valikko. Multimediaviestin lähetys. Koko multimediaviestin esikatselu. Katso edellä. Katso edellä. Katso edellä. Lisää sivu: Uuden sivun lisääminen auki olevan sivun jälkeen. Poista sivu: Auki olevan sivun poisto. Sivuluettelo: Käytössä olevien sivujen näyttö. Ajoitus: Multimediaviestiesityksen keston asetus: Sivun kesto: Automaattinen tai Manuaalinen Näytä sivu: Vain kun ensin on asetettu Manuaalinen. Sivun keston asetus.

34 MMS 33 Ominaisuudet Lähetysasetusten määrittely (katso seuraava luku). Vastaa Lähetä edelleen Multimediaviestimallit M MMS-malli Multimediaviestimallit ovat viestejä, joissa ei ole osoitekenttää, ja jotka voidaan lähettää uutena multimediaviestinä tai osana sitä. Muistiin voidaan tallentaa jopa 10 mallia. Mallit luodaan luomalla uusi viesti tai käyttämällä vastaanotettua viestiä. Lisätoim Vastaus esim. multimediaviestiin tai tekstiviestiin. Auki olevan viestin lähetys edelleen. Tall. malli Avatun multimediaviestin tallennus malliksi. Katso myös seuraavassa. (Perustoiminnot, katso s. 14) Avaa valikko ja valitse Tall. malli Lähetys Uuden multimediaviestin sivut ovat valmiina. Multimediaviesti näkyy näytöllä. A Avaa osoitetieto. Aihe: Lyhyt kuvaus sisällöstä. Vastaanottaja: Yhden tai useamman vastaanottajan puhelinnumero tai sähköpostiosoite. Koko: Multimediaviestin koko. A Lisää: p MMS Aihe: Terveisiä Saksasta Vast.ottaja: Koko: 85 kt Þßá ] Lisätoim Aloita lähetys. Multimediaviesti lähetetään vahvistuksen jälkeen. Lisää osoitekenttiä.

35 34 MMS Lähetystoiminnot Lisätoim Lähetä Näytä Muokkaa Lisää vast.ot. Poista vast.o. Avaa valikko. Multimediaviestin lähetys. Koko multimediaviestin avaus. Kohteen valinta muokkausta varten. Vastaanottajan haku osoitehakemistosta. Yksittäisten vastaanottajien poisto. Sivuluettelo Multimediaviestin sivujen katselu ja/tai muuttaminen. Tall. malli Valmiin multimediaviestin tallennus malliksi. (Perustoiminnot, katso s. 14) Vastaanotto p/w Näytön symboli ilmoittaa uuden multimediaviestin/ilmoituksen saapuneen. Aloita vastaanotto. Asetuksesta riippuen (s. 35), < multimediaviesti/ilmoitus siirtyy Saapuneet-kansioon. Koko multimediaviesti vastaanotetaan myöhemmin avaamalla ilmoitus. Vast.ota Siirron käynnistys. Lukeminen Multimediaviesti on vastaanotettu. Avaa viesti. Näppäintoiminnot viestiä luettaessa: E Seuraavalle sivulle. Paluu auki olevan sivun alkuun painamalla kerran D lyhyesti, paluu edelliselle sivulle painamalla kaksi kertaa lyhyesti. I Äänenvoimakkuuden säätö. /B Lopetus. Kun multimediaviesti on katsottu läpi, näytöllä näkyvät viestin tiedot. Aihe: Multimediaviestin kuvaus. Lähettäjä: Lähettäjän tiedot. Koko: Multimediaviestin koko kilotavuina (kt). Lisää: Lisäkentät.

36 MMS 35 Asetukset M Viestiasetuks. MMS MMS-profiili: Voit asettaa 5 multimediaviestiprofiilia, joissa määritetään viestin lähetysasetukset. Useimmiten asetukset ovat jo valmiina. Lisätietoja saat operaattoriltasi. F Valitse profiili. Avaa muokkausta varten. Asetusten lisätoiminnot Lisätoim Avaa valikko. Valitse, Muuta aset., Uusi nimi Käyttäjäaset. Tee haluamasi multimediaviestien lähetysasetukset: Näytä lähettäjä: Lähetysraportti: Vahvistus: Oletustärkeys: Numeron näyttö/piilotus multimediaviestiä lähetettäessä. Raportti lähetetyistä viesteistä. Vahvistus, kun multimediaviesti on luettu. Viestin tärkeys: Normaali, Tärkeä, Ei tärkeä Voimassaolo: Aikaisin läh.aika: Oletuskesto: Kysely: Näytä koko: = Ajanjakson valinta, jolloin viestikeskus yrittää lähettää viestin: Manuaalinen, 1 tunti, 3 tuntia, 6 tuntia, 12 tuntia, 1 päivä, 1 viikko, Maksimi* * Operaattorin sallima enimmäisaika. Siirto viestikeskuksesta vastaanottajalle: Heti, Huomenna Multimediaviestin yhden sivun kesto (perusasetus). Koko multimediaviestin tai vain ilmoituksen vastaanotto. Heti Koko multimediaviestin vastaanotto heti. Kotiverkossa Koko multimediaviestin vastaanotto heti kotiverkossa. Manuaalinen Pelkän ilmoituksen vastaanotto. Viestin enimmäiskoon asetus.

37 36 Sähköposti Sähköposti Puhelimessa on sähköpostiohjelma, jonka avulla voit kirjoittaa ja vastaanottaa sähköpostia. Voit vastaanottaa koko sähköpostiviestin heti tai pelkät viestin tiedot (sähköpostiosoite, päiväys, aihe jne.). Vastaanotto/lukeminen M Saapuneet Valitse toiminto. Sähköpostit on haettava palvelimelta, jotta ne voidaan lukea. Sähköposti Kaikkien vastaanotettujen sähköpostiviestien luettelo. Lisätoim Avaa valikko ja valitse Hae viesti. Hae s-postit Kaikki viestit siirtyvät palvelimelta Saapuneet-kansioon. Asetukset M Viestiasetuks. Sähköposti Ennen sähköpostin käyttöä on muodostettava palvelinyhteys ja tehtävä sähköpostin asetukset. Nämä tiedot ovat yleensä jo valmiina. Jos tietoja ei ole, saat ne operaattoriltasi. Katso myös osoitteesta: Yhteyden muodostaminen I Yhteysaset. I Muokkaa Valitse yhteys. Ota yhteys käyttöön. Valitse yhteys tai <Tyhjä>. Aloita muokkaus. Täytä tietokentät operaattorin ohjeiden mukaan.

38 Vastaajaviesti/B Vastaajaviesti M Asetukset Vastaajaviesti Jos käytössäsi on vastaaja, soittaja voi jättää sinulle viestin, jos puhelimesi on pois päältä tai verkon ulkopuolella, et voi tai halua vastata puheluun, puhut parhaillaan toista puhelua. Palvelu saattaa vaatia rekisteröitymistä ja asetusten tekemistä käsin. Asetukset b Saat operaattoriltasi kaksi puhelinnumeroa: Vastaajan numeron tallennus Soita numeroon, kun haluat kuunnella saamasi vastaajaviestit. M Asetukset Vastaajaviesti Näppäile numero ja vahvista painamalla OK. Siirtonumeron tallennus Puhelut siirretään tähän numeroon, kun soitonsiirto on päällä. T Puhelinasetuk. Siirrot esim. Ei vastatut Aseta Näppäile puhelinnumero ja rekisteröidy verkkoon painamalla OK. Vastaajaviesti/B 37 Viestin kuuntelu b Uudesta vastaajaviestistä ilmoitetaan operaattorikohtaisesti seuraavasti: À Symboli ja merkkiääni. Tai p Tekstiviesti-ilmoitus. Tai Saat automaattisen puhelun, joka ilmoittaa vastaajaviestin saapuneen. Soita vastaajan numeroon ja kuuntele saapuneet viestit. Paina pitkään (näppäile 1 tarvittaessa vastaajan numero kerran). Operaattorista riippuen: Vahvista painamalla OK ja Vastaaja. B-palvelut b M Asetukset B-palvelut Jotkin operaattorit tarjoavat käyttöön infopalveluita eli tiedotteita (infokanavia, ell Broadcast). Kun palvelu on käytössä, saat viestejä valitsemistasi Aiheluettelon aiheista.

39 38 Surf/Fun Surf/Fun Hae Internetistä puhelimeesi uusimmat tiedot. Voit myös ladata pelejä ja sovelluksia puhelimeesi. Operaattorisi saattaa vaatia rekisteröitymistä Internet-yhteyden käyttöä varten. Internet O Internet Selaimen avaus valituilla asetuksilla (Selaimen asetuks., s. 39; operaattori on saattanut tehdä asetukset valmiiksi). Selainvalikko Lisätoim Avaa valikko. Kotisivu Kirjanmerkit Sivuhistoria Siirry... Edellinen Asetukset Palveluviestit Nykyisen profiilin aloitussivun haku (s. 39). Puhelimeen tallennettu kirjanmerkkien luettelo, kirjanmerkkien tallennus. Viimeksi avatut Internetsivut. Näppäile URL-osoite. Ennen edellisen yhteyden katkaisemista auki olleen sivun avaaminen. Selaimen asetukset (s. 39). Näytä ja tallenna palveluviestit. Yhteyden katkaiseminen B Katkaise yhteys painamalla pitkään. Selain sulkeutuu. Siirtyminen selaimessa B I Linkin valinta. Asetukset, tila päälle/pois. Lyhyt painallus: Paluu edelliselle sivulle. Edellinen/seuraava tietokenttä/linkki. Selaus rivi kerrallaan. Selaimen symbolit ² Yhdistää Ei verkkoa ± Verkko ³ GPRS online Erikoismerkit * / 0 Valitse erikoismerkkejä.

40 Surf/Fun 39 Selaimen asetuks. O Internet Lisätoim Avaa valikko. Asetukset Muuta kotisivua Valitse profiili Yhteys Selaimen valinnat Valitse. Kotisivun nimen ja URLosoitteen muokkaaminen. Profiililuettelo, josta profiileja valitaan käyttöön (katso jäljempänä). Eri profiilien yhteystietojen määrittäminen. Aloituksen ja kuvien/äänien käsittelyn ja lähetyksen asetukset. Uusi nimi Käytössä olevan profiilin nimen muuttaminen. Välimuisti Välimuisti päälle/pois. Eväste Evästeet päälle/pois. Palv.viestias. Palveluviestien vastaanottoasetukset: Vastaanotto kaikilta, ei keneltäkään tai tietyiltä operaattoreilta. Tyhjennä sivuhistoria Kaikkien URL-osoitteiden poistaminen kohdasta Viimeisimmät sivut. Internet-selaimen lisenssin omistavat: Profiilit Puhelimesi Internet-valmius on operaattorikohtainen: Profiilin asetukset valmiina Yleensä yhden tai useamman operaattorin yhteysprofiilit ovat valmiina. I Valitse profiili. Ota profiili käyttöön. Profiilin asetukset on tehtävä itse Lisätietoja saat operaattoriltasi. Asetuksia voidaan muuttaa.

41 40 Surf/Fun Pelaa & Viihdy Voit ladata Internetistä pelejä ja sovelluksia puhelimeesi. Kun sovellus on ladattu kerran, se on käytössä puhelimessasi. Useimmissa sovelluksissa on mukana käyttöohjeet. Puhelimeen on asennettu valmiiksi muutamia sovelluksia ja pelejä. Lisätietoja saat osoitteesta: Edellytykset Selainprofiilin (s. 39) ja yhteyden (s. 47) asetusten on oltava valmiina. Lataaminen Valitse haluatko ladata pelejä vai sovelluksia: O Pelit/Sovellukset Näytöllä näkyvät latausosoitteet (URL) ja operaattorit sekä ladattavat sovellukset/pelit ja kansiot. Lisätietoja Internetistä voidaan ladata sovelluksia (esim. soittoääniä, pelejä, kuvia, animaatioita). Sovellusten lataus tai käyttö ei vaikuta Java -puhelimen omiin ohjelmiin eikä muuta niitä. Siemens ei vastaa millään tavalla asiakkaan lataamista sovelluksista tai toimitussisältöön kuulumattomista ohjelmista. Siemens ei myöskään vastaa toiminnoista, jotka on otettu käyttöön asiakkaan pyynnöstä jälkikäteen. Ostaja on yksin vastuussa puhelimen ja sovellusten sekä ohjelmistojen häviämisestä, vaurioitumisesta tai puutteista ja kaikista näiden sovellusten ja ohjelmien aiheuttamista vaurioista ja seurauksista. Teknisistä syistä nämä sovellukset ja ohjelmat ja myöhemmin käyttöönotetut toiminnot eivät pysy puhelimen muistissa vaihdon tai uuden toimituksen tai mahdollisesti korjauksen yhteydessä. Näissä tapauksissa ostajan on ladattava sovellukset, ohjelmat tai toiminnot uudelleen ja otettava ne käyttöön. Ota huomioon, että puhelimessa on digitaalisten oikeuksien hallinta (Digital Rights Management, DRM), joka mahdollistaa Internetistä ladattujen yksittäisten sovellusten suojaamisen laitonta kopiointia vastaan. Nämä sovellukset toimivat vain omassa puhelimessasi eikä niistä voida ottaa varmuuskopioita. Siemens ei anna mitään takuuta tai vastaa millään lailla siitä, että uudelleenlataaminen ja käyttöönotto on mahdollista ja ilmaista. Jos mahdollista, tallenna sovellukset tietokoneellesi Mobile Phone Managerin avulla.

42 Asetukset Profiilit T Profiilit Yhteen profiiliin voidaan tallentaa useita erilaisia asetuksia, esimerkiksi mukauttaa puhelimen ääniasetuksen ympäristön melutason mukaisiksi. Puhelimessa on valmiina viisi profiilia, joissa on vakioasetukset. Voit muuttaa asetuksia: Normaali tila, Hiljainen tila, Meluisa tila, Autosarja, Kuuloke Voit asettaa itse kaksi profiilia (<Nimi>). Lentokonetila-erikoisprofiilia ei voida muuttaa. Profiilin asetukset Vakioprofiilin muuttaminen tai uuden oman profiilin luominen: I Valitse profiili. Lisätoim Avaa valikko ja valitse Muuta aset. Näytöllä näkyy käytössä olevien toimintojen valikko. Kun toiminnon asetukset on tehty, palaa takaisin profiilivalikkoon ja tee halutessasi lisäasetuksia. Asetukset 41 Autosarja Profiili aktivoituu automaattisesti, kun käytössä on Siemensin alkuperäinen autosarja ja puhelin asetetaan telineeseen (katso myös lisävarusteet). Kuuloke Profiili aktivoituu automaattisesti, kun Siemensin alkuperäinen kuuloke liitetään puhelimeen (katso myös lisävarusteet). Lentokonetila Merkkiäänet (muistutukset, herätys) on kytketty pois päältä. Tätä profiilia ei voida muuttaa. Profiilin aktivointi H Selaa kohtaan Lentokonetila. Vahvista valinta. Aktivoi profiili vahvistamalla varmistuskysely. Puhelin sulkeutuu automaattisesti. Normaalikäyttö Kun avaat puhelimen seuraavan kerran, käytössä on edellisellä käyttökerralla aktiviisena ollut profiili.

43 42 Asetukset Näyttö T Näyttö Valitse toiminto. Kieli Näyttötekstien kielen asetus. Kun valitset Automaattinen, kieleksi latautuu oman operaattorisi kieli. Jos olet valinnut puhelimeen kielen, jota et ymmärrä, oman operaattorin kieli valitaan käyttöön seuraavalla näppäinyhdistelmällä (valmiustilassa: * # # Tekstinsyöttö T9 ensisijain. Ennakoiva tekstinsyöttö päälle tai pois päältä. Näppäilykieli Tekstin kirjoituskielen valinta. Taustakuva Näytön taustakuvan valinta. Logo Valitse kuva, joka näkyy operaattorin logon paikalla näytöllä. Väriasetukset Valitse tässä koko käyttöjärjestelmän väriteema ja taustakuva. Näytönsääst. Näytönsäästäjä avautuu näytölle määrätyn ajan kuluttua. Saapuva puhelu tai minkä tahansa näppäimen painallus keskeyttää näytönsäästäjän toiminnon, paitsi jos suojatoiminto on päällä. Aloitusanim. Näkyy, kun puhelin avataan. Ohje Näytönsäästäjät Kuva (animoitu) ja Digitaalikello vähentävät puhelimen valmiusaikaa huomattavasti. Lopetusanim. Näkyy, kun puhelin suljetaan. Tervehdys Näkyy animaation sijaan, kun puhelin avataan. Isot kirjaimet Näytön merkkikoon valinta kahdesta vaihtoehdosta. Taustavalo Taustavalon asetus kirkkaammaksi tai tummemmaksi. Kontrasti Näytön kontrastin asettaminen.

44 Asetukset 43 Soittoäänet T Soittoäänet Valitse toiminto. Puhelimen soittoäänien valinta. Ääniasetukset Äänten asetus päälle/pois päältä tai piippaus. Värinä Jos et halua puhelimen soittoäänen häiritsevän jossain paikassa tai tilanteessa, voit valita käyttöön värinähälytyksen. Värinä ja soittoääni voivat olla päällä myös samanaikaisesti. Värinähälytys ei ole päällä akkua ladattaessa tai kun puhelimeen on liitetty lisälaite (muu kuin kuuloke). Äänenvoimak. Eri puhelutyyppien ja toimintojen äänenvoimakkuuden säätö. Lisätietoja Vastaa puheluun ennen kuin laitat puhelimen korvaa vasten, jotta kovaääninen soittoääni ei aiheuta kuulovaurioita. D-puhelut Saman soittoäänen valinta kaikista osoitekirjaan tai SIM-kortille tallennetuista numeroista tuleviin puheluihin. Ryhmäpuhelut Ryhmän kaikista numeroista tulevien puheluiden soittoääni. Muut puhelut Sama soittoäänen voimakkuus asetetaan kaikkiin tallentamattomista numeroista saapuville puheluihin. Lisää melod. Eri soittoääniä voidaan asettaa viesteille, herätyskelloon, aloitusmelodiaksi, lopetusmelodiaksi, soittoääneksi jne. Äänitys Äänitys-toiminnolla voit äänittää äänimuistioita ja ympäristön ääniä. Uusi äänimuistio <Uusi tieto> Valitse. Käytetty ja jäljellä oleva aika näkyvät näytöllä.

45 44 Asetukset Toisen sovelluksen käynnistys Äänitysnäyttö avautuu: Äänityksen alussa kuuluu lyhyt merkkiääni. D Äänityksen lopetus. Äänityksen nimeksi tulee äänitysaika ja se tallentuu Äänet-kansioon. Toisto Toisto. Puheluasetuks. T Puheluasetuks. Valitse toiminto. Nronäyt.esto b Kun numeronäytönesto on päällä, oma numerosi ei näy puhelun vastaanottajan näytöllä (operaattorikohtainen toiminto). Koputus b Jos olet rekisteröitynyt palvelun käyttäjäksi, voit tarkistaa onko toiminto päällä ja valita sen päälle tai pois päältä. Siirrot Määritä soitonsiirron asetukset eli siirretäänkö puhelut vastaajaan vai toiseen puhelinnumeroon. Siirron asetus (esimerkki) Ei vastatut b Valitse Ei vastatut. (Sisältää I vaihtoehdot Ei yhteyttä, Ei vastausta, Varattu, katso seuraavassa) Vahvista ja valitse Aseta, näppäile sitten puhelinnumero, johon haluat siirtää puhelut. Vahvista. Verkko vahvistaa asetuksen.

46 Asetukset 45 Kaikki puhelut Kaikki puhelut siirretään. Ç b Symboli näytön ylärivillä valmiustilassa. Muita siirtoasetuksia: Ei yhteyttä, Ei vastausta, Varattu, Tilan tarkistus, Poista kaikki Suodatus Vain puhelinluettelossa/osoitekirjassa olevista tai ryhmän numeroista tulevien puheluiden soittoääni kuuluu. Muut puhelut näkyvät vain puhelimen näytöllä. Avaa kansi Kun tämä asetus on valittuna, voit vastata puheluihin avaamalla kannen. Minuuttiääni Kuulet merkkiäänen minuutin välein (vain) puhelun aikana, ja voit seurata puhelun kestoa. Puhelinasetuk. T Puhelinasetuk. Valitse toiminto. Näppäinäänet Näppäinäänten asetus. Merkkiäänet Palvelu- ja varoitusäänten asetus. Automaattinen pois päältä Puhelin sulkeutuu automaattisesti päivittäin tiettyyn aikaan. Laitetunnus Laitetunnus (IMEI) näkyy näytöllä. Laitehuolto saattaa tarvita tunnusta. Haku valmiustilassa: * # 0 6 # Lisää Lisätietoja puhelimesta. Ohjelmistoversio Haku valmiustilassa: Paina ensin # 0 6 #, sitten Lisää. *

47 46 Asetukset Arkisto Formatointi (Suojattu puhelinkoodilla) Puhelimen muisti formatoidaan ja kaikki tallennetut tiedot poistetaan, mukaan luettuna soittoäänet, kuvat, pelit jne. Formatointi saattaa kestää yli minuutin. Tiivistys Muistin tiivistys poistamalla tarpeettomia väliaikaisia tiedostoja. Tehdasaset.et Puhelimen perusasetukset (tehdasasetukset) palautetaan. Ei vaikuta SIM-kortin eikä verkon asetuksiin. Vaihtoehtoisesti valmiustilassa näppäinyhdistelmällä: * # # Kello T Kello Valitse toiminto. Aika/päiväys Muuta Näppäile ensin päiväys, sitten kellonaika. Aikavyöhyke Aikavyöhyke Maailman aikavyöhykkeet. F Valitse aikavyöhyke. Kaupunkiluettelo Luettelo kaupungeista eri puolilla maailmaa. Valitse kaupunki valitulta I aikavyöhykkeeltä. Päiväysmuoto Päiväyksen muodon valinta. Ajan muoto Valitse 24 h tai 12 h. Näytä kello Kellon näyttö päälle tai pois päältä.

CL75. Designed for life. Siemens Aktiengesellschaft, issued by Communications, Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

CL75. Designed for life. Siemens Aktiengesellschaft, issued by Communications, Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s s Siemens Aktiengesellschaft, issued by Communications, Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2005 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SIEMENS ST55 http://fi.yourpdfguides.com/dref/534141

Käyttöoppaasi. SIEMENS ST55 http://fi.yourpdfguides.com/dref/534141 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s Be inspired Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2002 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

mobile SL65 Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

mobile SL65 Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s mobile s mobile Issued by Information and ommunication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2004 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

SL75. Designed for life. issued by BenQ Mobile GmbH & Co.OHG Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

SL75. Designed for life. issued by BenQ Mobile GmbH & Co.OHG Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s s issued by BenQ Mobile GmbH & Co.OHG Haidenauplatz 1 D-81667 Munich BenQ Mobile GmbH & Co.OHG All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Manufactured by BenQ Mobile

Lisätiedot

C75. Designed for life. Siemens Aktiengesellschaft, issued by Communications, Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

C75. Designed for life. Siemens Aktiengesellschaft, issued by Communications, Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s s Siemens Aktiengesellschaft, issued by ommunications, Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2005 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SIEMENS SL65 http://fi.yourpdfguides.com/dref/534119

Käyttöoppaasi. SIEMENS SL65 http://fi.yourpdfguides.com/dref/534119 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle SIEMENS SL65. Löydät kysymyksiisi vastaukset SIEMENS SL65 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

mobile CX70 CXT70 CXV70 Designed for life Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

mobile CX70 CXT70 CXV70 Designed for life Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s mobile s mobile Issued by Information and ommunication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2004 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

C60. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

C60. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Be inspired Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2003 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SIEMENS CF75 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533885

Käyttöoppaasi. SIEMENS CF75 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533885 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET

DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET DNA Kotiluuri -liittymä on perinteisellä kiinteällä lankaliittymänumerolla matka viestinverkossa toimiva liittymä. Voit soittaa minne tahansa ja siihen voi soittaa mistä vain,

Lisätiedot

CL50. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

CL50. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s Be inspired Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2002 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SIEMENS CFX65 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533890

Käyttöoppaasi. SIEMENS CFX65 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533890 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle SIEMENS CFX65. Löydät kysymyksiisi vastaukset SIEMENS CFX65 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SIEMENS CL50 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533895

Käyttöoppaasi. SIEMENS CL50 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533895 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Hakemisto 1. Z Puhelutiedot...39 Z Aika/hinta...40 ] Puheviesti/Vastaaja...41 ] SMS...42 ] MMS...47. Katso myös hakemisto oppaan lopussa

Hakemisto 1. Z Puhelutiedot...39 Z Aika/hinta...40 ] Puheviesti/Vastaaja...41 ] SMS...42 ] MMS...47. Katso myös hakemisto oppaan lopussa s Be inspired SL55 Hakemisto 1 to Turvallisuus... 3 Puhelimen yleiskuva... 5 Näytön symbolit (osa)... 9 Käyttöönotto... 11 SIM-kortti/akku... 11 Lataus... 12 Puhelin päälle tai pois/pin... 13 Ensimmäinen

Lisätiedot

Doro Secure 580. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580 Käyttöopas Suomi Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois 2. Kuulokemikrofoniliitäntä 3. Laturin

Lisätiedot

TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM. Koukku (220 240 V, 50 Hz) (KX-TG7202/KX-TG7203/KX-TG7222) Koukut

TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM. Koukku (220 240 V, 50 Hz) (KX-TG7202/KX-TG7203/KX-TG7222) Koukut TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM Pikaopas Digitaalinen langaton puhelin Malli KX-TG7200NE/KX-TG7202NE KX-TG7203NE Digitaalinen langaton vastaajapuhelin Malli KX-TG7222NE

Lisätiedot

mobile A65 Designed for life Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

mobile A65 Designed for life Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s mobile s mobile Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2004 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

Pikaopas. Painikkeet. Luuri. Digitaalinen johdoton puhelin. Malli KX-TCD300NE. Lue käyttöohjeesta tarkemmat tiedot seuraavista:

Pikaopas. Painikkeet. Luuri. Digitaalinen johdoton puhelin. Malli KX-TCD300NE. Lue käyttöohjeesta tarkemmat tiedot seuraavista: TCD300NE_QG(fi-fi).fm Page 1 Friday, November 12, 2004 2:01 PM Pikaopas Digitaalinen johdoton puhelin Malli KX-TCD300NE Lue käyttöohjeesta tarkemmat tiedot seuraavista: Painikkeet Luuri A B C D E F G H

Lisätiedot

A60. mobile. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

A60. mobile. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s mobile Be inspired Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2003 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens

Lisätiedot

ST55 *A5B00075103070* Be inspired. Ref.No.: A31008-H6850-A107-1-7319. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

ST55 *A5B00075103070* Be inspired. Ref.No.: A31008-H6850-A107-1-7319. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s Be inspired Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2003 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

M55. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

M55. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s Be inspired Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2003 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s Be inspired Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2002 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SIEMENS C60 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533825

Käyttöoppaasi. SIEMENS C60 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533825 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle SIEMENS C60. Löydät kysymyksiisi vastaukset SIEMENS C60 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. Asennus. Kytkeminen. Instalace

Tervetuloa. Pikaopas. Asennus. Kytkeminen. Instalace Tervetuloa FI Pikaopas 1 2 3 Asennus Kytkeminen Instalace Mitä laatikko sisältää Luuri Tukiasema Tukiaseman verkkosovitin Puhelinjohto 2 AAA ladattavat akut Akkutilan kansi Käyttöopas Pika-aloitus opas

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SAMSUNG SGH-P510 http://fi.yourpdfguides.com/dref/783568

Käyttöoppaasi. SAMSUNG SGH-P510 http://fi.yourpdfguides.com/dref/783568 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle SAMSUNG SGH-P510. Löydät kysymyksiisi vastaukset SAMSUNG SGH-P510 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Senioripuhelin GSP-130 www.facebook.com/denverelectronics Käyttöopas Finnish

Senioripuhelin GSP-130 www.facebook.com/denverelectronics Käyttöopas Finnish Senioripuhelin GSP-130 www.facebook.com/denverelectronics Käyttöopas Finnish FIN-1 Aseta SIM-kortti: SIM-kortissa on puhelinnumerosi, PIN-koodi, yhteys operaattorin palveluihin, yhteystiedot ja tekstiviestit.

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Moi Vastaajan käyttöohje 1/6

Sisällysluettelo. Moi Vastaajan käyttöohje 1/6 1/6 Sisällysluettelo 1 Vastaaja 3 1.1 Hyödyllistä tietoa vastaajasta 3 1.2 Vastaajan käyttöönotto 3 1.3 Vastaajan numero 3 1.4 Viestien kuuntelu 4 1.5 Vastaajan käyttö ulkomailla 4 1.6 Vastaajan tunnusluku

Lisätiedot

C45. Be inspired. C45_ba_neu 22.02.2002 14:25 Uhr Seite 1. cyan magenta yellow black

C45. Be inspired. C45_ba_neu 22.02.2002 14:25 Uhr Seite 1. cyan magenta yellow black C45_ba_neu 22.02.2002 14:25 Uhr Seite 1 s Be inspired Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2002 All rights reserved. Subject to availability. Rights

Lisätiedot

GroupWise WebAccessin perusliittymä

GroupWise WebAccessin perusliittymä GroupWise WebAccessin perusliittymän pikakäynnistysopas 8 Novell GroupWise WebAccessin perusliittymä PIKAKÄYNNISTYS www.novell.com novdocx (fi) 10 July 2008 GroupWise WebAccessin perusliittymän käyttäminen

Lisätiedot

SF65. Designed for life. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

SF65. Designed for life. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s s ssued by nformation and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2004 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

Nokia autoluuri Asennusohje Käyttöopas

Nokia autoluuri Asennusohje Käyttöopas Nokia autoluuri Asennusohje Käyttöopas HSU-4 CUW-3 9232831 2. painos 2004-2006 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän asiakirjan sisällön jäljentäminen, jakeleminen tai tallentaminen kokonaan tai osittain

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa  CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome CD250 CD255 SE250 SE255 Pikaopas 1 Kytke 2 Asenna 3 Nauti Mitä laatikko sisältää? Tukiasema TAI Luuri Akkutilan kansi Tukiasema ja

Lisätiedot

Nokia Display Headset (HS-6) -laitteen käyttöohje. 9232425 1. painos

Nokia Display Headset (HS-6) -laitteen käyttöohje. 9232425 1. painos Nokia Display Headset (HS-6) -laitteen käyttöohje 9232425 1. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote HS-6 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY

Lisätiedot

Doro PhoneEasy 510. Suomi

Doro PhoneEasy 510. Suomi Doro PhoneEasy 510 Suomi 1. Taskulamppu 2. Äänenvoimakkuuden säätö 3. Näyttö 4. Vasen valintanäppäin 5. Soittopainike 6. Pikavalintanäppäimet 7. Vastaaja 8. Näppäinlukko 9. Äänetön/Syöttötapa 10. Viestin

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 7" kosketusnäyttö. Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin 3G (optional) Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SIEMENS CF62 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533880

Käyttöoppaasi. SIEMENS CF62 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533880 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle SIEMENS CF62. Löydät kysymyksiisi vastaukset SIEMENS CF62 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Aloittaminen. Nokia N93i-1

Aloittaminen. Nokia N93i-1 Aloittaminen Nokia N93i-1 Näppäimet ja osat kansi kiinni 2. painos/fi, 9253925 Mallinumero: Nokia N93i-1. Jäljempänä käytetään nimitystä Nokia N93i. 1 Pääkamera ja linssi. Laitteessa on 3,2 megapikselin

Lisätiedot

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle OHJE 1/9 Yleistä Saunalahti on lähettänyt asiakkaillemme uuden SIM kortin. Kaikki Saunalahden SIM kortit tulevat vaihtumaan jollakin aikajaksolla Saunalahden siirryttyä palveluoperaattorista virtuaalioperaattoriksi.

Lisätiedot

Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje

Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 1/7 Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 2/7 Puhelimen käyttöönotto 1. Puhelin poistetaan laatikostaan 2. Verkkokaapeli kytketään puhelimen NET-porttiin ja toinen pää kytkimeen tai seinässä

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Nokia Display Headset HS-69 Käyttöopas. 9250694 1. painos, FI

Nokia Display Headset HS-69 Käyttöopas. 9250694 1. painos, FI Nokia Display Headset HS-69 Käyttöopas 9250694 1. painos, FI VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA vakuuttaa täten, että HS-69-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien

Lisätiedot

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Suomi PCH-2016 7025574 PlayStation Vita-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa Paina viisi sekuntia Kytke virta PS Vita -järjestelmään. Kun kytket

Lisätiedot

Käytön aloittaminen Nokia N92-1

Käytön aloittaminen Nokia N92-1 Käytön aloittaminen Nokia N92-1 Tilat Käytön aloittaminen Mallinumero: Nokia N92-1. Jäljempänä käytetään nimitystä Nokia N92. Laitteella on neljä tilaa: Suljettu tila (1), katselutila (2), avoin tila (3)

Lisätiedot

Plantronics M70. -M90 sarja. Käyttöopas

Plantronics M70. -M90 sarja. Käyttöopas Plantronics M70 -M90 sarja - Käyttöopas Sisällysluettelo Tervetuloa 3 Pakkauksen sisältö* 4 Kielen valitseminen 5 Pariliitoksen muodostaminen 6 Kuulokkeen osat 7 Käytä turvallisesti! 7 Hallinta 8 Puheluun

Lisätiedot

Pikaopas CD480/CD485

Pikaopas CD480/CD485 Pikaopas CD480/CD485 Pakkauksen sisältö Tukiasema (CD485) Tukiasema (CD480) Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Joissakin maissa on liitettävä linjasovitin

Lisätiedot

mobile A57 Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

mobile A57 Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s moile s moile Issued y Information and Communication moile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2004 All rights reserved. Suject to availaility. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

Doro PhoneEasy 520X. Suomi

Doro PhoneEasy 520X. Suomi Doro PhoneEasy 520X Suomi 2 16 15 1 17 3 14 13 4 12 5 11 6 10 18 7 9 8 19 20 21 22 23 1. Äänenvoimakkuuden säätö 2. Kuulokemikrofoniliitäntä 3. Vasen valintanäppäin 4. Soittonäppäin 5. Pikavalinta 6. Vastaaja

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. DORO PHONEEASY 615 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3925193

Käyttöoppaasi. DORO PHONEEASY 615 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3925193 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle DORO PHONEEASY 615. Löydät kysymyksiisi vastaukset DORO PHONEEASY 615 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Doro PhoneEasy 715. Suomi

Doro PhoneEasy 715. Suomi Doro PhoneEasy 715 Suomi 17 18 19 20 1. Kuuloke 2. Nuolinäppäimet 3. Vasen valintanäppäin 4. Soittopainike 5. Pikavalintanäppäimet 6. Vastaaja 7. Äänetön/Syöttötapa 8. Mikrofoni 9. Viestin pikavalinta

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SAMSUNG SGH-Z720 http://fi.yourpdfguides.com/dref/783655

Käyttöoppaasi. SAMSUNG SGH-Z720 http://fi.yourpdfguides.com/dref/783655 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Profset Pro10 -käyttöopas

Profset Pro10 -käyttöopas Profset Pro10 -käyttöopas Onneksi olkoon! Olet hankkinut ammattitason matkapuhelinkuulokkeen huippuluokan taustamelun poistomikrofonilla. Pakkauksen sisältö Pakkaus sisältää Profset Pro10- kuulokkeen,

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

AX75. Designed for life. Siemens Aktiengesellschaft, issued by Communications, Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

AX75. Designed for life. Siemens Aktiengesellschaft, issued by Communications, Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s s Siemens Aktiengesellschaft, issued by Communications, Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2005 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Lisätiedot

Käyttöopas. Sangean PR-D4

Käyttöopas. Sangean PR-D4 Käyttöopas Sangean PR-D4 TURVAOHJEET Lue tuotteen ohjeet tuotteen turvallisen käytön takaamiseksi ja säilytä nämä ohjeet tulevaisuuden varalle. 1. Älä käytä tuotetta veden lähellä. 2. Puhdista laite kuivalla

Lisätiedot

Tecdesk 8000 Pöytäpuhelimen käyttöopas

Tecdesk 8000 Pöytäpuhelimen käyttöopas Tecdesk 8000 Pöytäpuhelimen käyttöopas Tässä käyttöoppaassa on tärkeitä tietoja puhelimesta ja sen käyttämisestä. SISÄLTÖ a. Puhelin b. USB-virtakaapeli c. Käyttöopas d. Verkkovirtasovitin e. Ladattava

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Poissaolotiedotetoiminnallisuuden käyttöopas 1 (8) Sonera Viestintäpalvelu VIP - poissaolotiedotetoiminnallisuus Toiminnallisuuden kuvaus Poissaolotiedotteen aktivoit päälle

Lisätiedot

Gigaset. Gigaset E450

Gigaset. Gigaset E450 s Issued by Gigaset Communications GmbH Schlavenhorst 66, D-46395 Bocholt Gigaset Communications GmbH is a trademark licensee of Siemens AG Gigaset E450 Gigaset Communications GmbH 2008 All rights reserved.

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SIEMENS A51 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533719

Käyttöoppaasi. SIEMENS A51 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533719 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöohje. 9352601 2. painos

Käyttöohje. 9352601 2. painos Tämän ohjeen sähköistä versiota koskee Nokian käyttöohjeiden ehdot 7.6.1998 ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) Käyttöohje 9352601 2. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA

Lisätiedot

PROBYTE GSM ALARM #6d

PROBYTE GSM ALARM #6d PROBYTE GSM ALARM #6d PROBYTE GSM ALARM #6 toimii GSM-hälyttimenä ja kaukoohjaimena. Soitto- tai SMS-hälytysviestien vastaanottajia voidaan hallita etäohjatusti. Ohjusrelettä voidaan ohjata SMS-viestillä.

Lisätiedot

Doro PhoneEasy 612. Suomi

Doro PhoneEasy 612. Suomi Doro PhoneEasy 612 Suomi 17 18 19 1. Kuuloke 2. Kameranäppäin 3. Vasen valintanäppäin 4. Soittopainike 5. Pikavalintanäppäimet 6. Vastaaja 7. Äänetön/Syöttötapa 8. Mikrofoni 9. Viestin pikavalinta 10.

Lisätiedot

Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto

Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto Windows Phonet yleisesti Nokian Lumiat Vanhemmat WindowsPhone 7 Uudemmat WindowsPhone 8 Samsungin Windows Phone mallit HTC:n mallit www.windowsphone.com

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa. CD290 CD295. Pikaopas. 1 Liitä 2 pääset alkuun 3 Käyttö

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa.  CD290 CD295. Pikaopas. 1 Liitä 2 pääset alkuun 3 Käyttö Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome CD290 CD295 Pikaopas 1 Liitä 2 pääset alkuun 3 Käyttö Pakkauksen sisältö Tukiasema (CD295) Tukiasema (CD290) Laturi* Verkkolaite*

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. NOKIA 1100 http://fi.yourpdfguides.com/dref/527392

Käyttöoppaasi. NOKIA 1100 http://fi.yourpdfguides.com/dref/527392 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle NOKIA 1100. Löydät kysymyksiisi vastaukset NOKIA 1100 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SIEMENS A55 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533743

Käyttöoppaasi. SIEMENS A55 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533743 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle SIEMENS A55. Löydät kysymyksiisi vastaukset SIEMENS A55 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SIEMENS GIGASET 5020 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3953924

Käyttöoppaasi. SIEMENS GIGASET 5020 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3953924 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Doro Magna 4000. Suomi

Doro Magna 4000. Suomi Doro Magna 4000 Suomi 5 6 7 8 OK C 9 10 4 3 A B b 11 12 2 R 13 1 14 60 db 15 16 17 Suomi 1. Luurin äänenvoimakkuuden säätö 2. Kaiutin 3. Palvelun käyttö painikkeet 4. Ripustuskiinnike luurille 5. Poista

Lisätiedot

Pikaopas XL370/XL375

Pikaopas XL370/XL375 Pikaopas XL370/XL375 Pakkauksen sisältö Tukiasema (XL375) Tukiasema (XL370) Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Joissakin maissa on liitettävä linjasovitin

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Tukiasema

Pakkauksen sisältö. Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Tukiasema Pikaopas SE888 Pakkauksen sisältö Tukiasema Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Joissakin maissa on liitettävä linjasovitin linjajohtoon ja sitten

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

DNA Vastaaja käyttöohje

DNA Vastaaja käyttöohje 1 (9) DNA Vastaaja käyttöohje DNA Oy Puhelin Y-tunnus 044 0440 0592509-6 www.dna.fi Ansatie 6a B PL 41 Kotipaikka 01741 Vantaa Vantaa Sisältö 1 DNA Vastaaja... 3 1.1 Hyödyllistä tietoa... 3 2 DNA Vastaajan

Lisätiedot

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500 SISÄLTÖ SISÄLTÖ Digitaalinen yönäkö-monokulaari Käyttöohje Malli: SISÄLTÖ Esittely 3 Käyttövinkkejä 4 Osien esittely 5 7 Paristojen asennus 7 Virta päälle 8 Virran sammuttaminen 8 Ympäristön tarkkailu

Lisätiedot

Käyttöohje 9353972 Issue 2 FI

Käyttöohje 9353972 Issue 2 FI Tämän ohjeen sähköistä versiota koskee Nokian käyttöohjeiden ehdot 7.6.1998 ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) Käyttöohje 9353972 Issue 2 FI VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

- 4 - - 5 - kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia).

- 4 - - 5 - kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia). kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia). 4.4 Merkkivalojen tila A. GSM merkkivalo (Sininen): Tietoliikennesignaalin merkkivalo. Kun laite on yhdistetty GSM verkkoon,

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SIEMENS A57 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533755

Käyttöoppaasi. SIEMENS A57 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533755 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle SIEMENS A57. Löydät kysymyksiisi vastaukset SIEMENS A57 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

GSMRELE PG-30 v 12.9.2010

GSMRELE PG-30 v 12.9.2010 GSMRELE PG-30 v 12.9.2010 GSMRELE PG-30 on ohjaus ka hälytyslaite, joka toimii Nokia 3310 GSM-puhelimen avulla 1 Ominaisuudet Neljän releen etäohjaus, esim. termostaatin valinta mökillä. 13.9.2010 Probyte

Lisätiedot

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE Käyttöohje Onneksi olkoon, olet hankkinut ensiluokkaisen näytön! iloft VDS- laitteessa on handsfree- toiminto, sen värinäytön avulla voit kommunikoida ovipuhelimen

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. KONICA MINOLTA DI251F http://fi.yourpdfguides.com/dref/590228

Käyttöoppaasi. KONICA MINOLTA DI251F http://fi.yourpdfguides.com/dref/590228 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SIEMENS A65 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533768

Käyttöoppaasi. SIEMENS A65 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533768 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle SIEMENS A65. Löydät kysymyksiisi vastaukset SIEMENS A65 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Doro Secure 680. Suomi

Doro Secure 680. Suomi Doro Secure 680 Suomi A B C 1 2 3 ABC DEF 4 5 6 GHI JKL MNO 7 8 9 PQRS TUV 0 WXYZ 20 1. Kuuloke 2. Vasen valintanäppäin 3. Soittonäppäin 4. Mikrofoni 5. Pikavalinta (Telecaretoiminnot) 6. Vastaaja 7. Äänetön

Lisätiedot

Snom. GBC Networks Oy Itälahdenkatu 18 C, 00210 Helsinki Puh 09 3478 3600 Fax 09 3478 3669 www.gbc.fi

Snom. GBC Networks Oy Itälahdenkatu 18 C, 00210 Helsinki Puh 09 3478 3600 Fax 09 3478 3669 www.gbc.fi Snom SOITTAMINEN SOITTOTAPA 1 Nostakaa luuri ja syöttäkää puhelinnumero, painakaa lopuksi OK-näppäintä (hopeisen menun oikealla puolella, V). SOITTOTAPA 2 Syöttäkää puhelinnumero nostamatta luuria ja painakaa

Lisätiedot

Digitaalinen langaton puhelin Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja TERVETULOA. Pikaopas. Liitä. Asenna. Nauti

Digitaalinen langaton puhelin Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja TERVETULOA. Pikaopas. Liitä. Asenna. Nauti Digitaalinen langaton puhelin Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja SE140 SE145 TERVETULOA Pikaopas 1 2 3 Liitä Asenna Nauti Pakkauksen sisältö SE140/SE145 luuri SE140 tai SE145 tukiasema Verkkolaite

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SIEMENS C55 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533819

Käyttöoppaasi. SIEMENS C55 http://fi.yourpdfguides.com/dref/533819 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle SIEMENS C55. Löydät kysymyksiisi vastaukset SIEMENS C55 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

EF81. Issued by BenQ Mobile GmbH & Co. OHG Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

EF81. Issued by BenQ Mobile GmbH & Co. OHG Haidenauplatz 1 D-81667 Munich EF81 Issued by BenQ Mobile GmbH & Co. OHG Haidenauplatz 1 D-81667 Munich BenQ Mobile GmbH & Co. OHG 2005 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Manufactured by BenQ

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

Connection Manager -käyttöohje

Connection Manager -käyttöohje Connection Manager -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Tee yhteysongelmien vianmääritys 10 Tietoja yhteydenhallintasovelluksesta 3 Näin pääset alkuun 3 Avaa yhteydenhallintasovellus 3 Tarkista nykyisen yhteyden

Lisätiedot

Tämä Parrot Minikit + käyttöohje on tehty helpottamaan laitteesi käyttöönottoa. Lisää tietoa laitteesta ja sen käytöstä löytyy www.parrot.com.

Tämä Parrot Minikit + käyttöohje on tehty helpottamaan laitteesi käyttöönottoa. Lisää tietoa laitteesta ja sen käytöstä löytyy www.parrot.com. Pikakäyttöohje Ennen aloittamista Tietoja käyttöohjeesta Vähentääksemme turhaa paperinkulutusta Parrot Minikit + käyttöohje julkaistaan painetun version sijaan verkossa. Löytät kaikkien valmistamiemme

Lisätiedot

Doro PhoneEasy 508. Suomi

Doro PhoneEasy 508. Suomi Doro PhoneEasy 508 Suomi 1 14 15 2 3 4 5 13 12 11 10 9 8 6 7 16 17 18 19 Puhelimesi mukana toimitetut osat saattavat vaihdella alueellasi saatavilla olevien tai palveluntarjoajasi tarjoamien ohjelmistojen

Lisätiedot

GSRELE ohjeet. Yleistä

GSRELE ohjeet. Yleistä GSRELE ohjeet Yleistä GSM rele ohjaa Nokia 3310 puhelimen avulla releitä, mittaa lämpötilaa, tekee etähälytyksiä GSM-verkon avulla. Kauko-ohjauspuhelin voi olla mikä malli tahansa tai tavallinen lankapuhelin.

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. NOKIA 616 http://fi.yourpdfguides.com/dref/822233

Käyttöoppaasi. NOKIA 616 http://fi.yourpdfguides.com/dref/822233 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Digitaalinen langaton puhelin SE 240 Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja SE 245

Digitaalinen langaton puhelin SE 240 Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja SE 245 Digitaalinen langaton puhelin SE 240 Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja SE 245 TERVETULOA Pikaopas 1 2 3 Liitä Asenna Nauti Pakkauksen sisältö SE240/SE245 luuri SE240 tai SE245 tukiasema

Lisätiedot