KUNNANVALTUUSTO 1/2016

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KUNNANVALTUUSTO 1/2016"

Transkriptio

1 KUNNANVALTUUSTO 1/2016 Aika Maanantai klo Paikka Karvian kunnantalo, Valtuustosali Läsnä Paikalla 21 valtuutettua Ervelä Mari Halmela Kari Hietaluoma Jaakko Hietanen Toni Holkko Merja Huhtaluoma Heikki Kangas Kaija Kannisto Jari Kaskimäki Veijo Laitila Sami Louhisuo Jori Mustajärvi Marko Mustakoski Risto Ohrankämmen Jukka Otava Antti Pukkila Esa Raita-aho Voitto Suominen Päivi Vainionpää Joni Välimäki Aarre Niskala Jorma Poissa Niemenmaa Jaana Muut saapuvilla olleet Hosiasluoma Tarja Vainionpää Hanna kunnanjohtaja kunnansihteeri, pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirja tarkastettu Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä kunnantalolla

2 SISÄLLYSLUETTELO: KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3 KUNNALLISTEN KUULUTUSTEN JULKAISEMINEN V KUNNANVALTUUSTON KOKOUSKUTSUJEN JULKAISEMINEN JA KOKOUKSISTA ILMOITTAMINEN 5 LISÄMÄÄRÄRAHA SASTAMALAN ALUEEN TALOUS- JA VELKANEUVONTAAN 6 LAUSUNTOPYYNTÖ HALLITUKSEN LINJAUKSISTA ITSEHALLINTOALUEJAON PERUSTEIKSI JA SOTE-UUDISTUKSEN ASKELMERKEIKSI 7 KARVIAN KUNNAN HYVINVOINTIKERTOMUS 12 VALTUUSTOALOITTEET 14 MUUT ASIAT 16 ILMOITUSASIAT 17 OIKAISUVAATIMUSOHJE JA VALITUSOSOITUS 18

3 Ennen varsinaisen valtuuston kokouksen alkua luovutettiin Tasavallan presidentin päiväyksellä antama ritarikuntien kunniamerkki kukkien ja kunniakirjan kera saajalleen. Kunniamerkki: Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali Saaja: palkanlaskija-arkistonhoitaja Arja Honkanen KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KV 1 Kuntalain 54 :n mukaan kokouskutsu on lähetettävä ja kokouksesta on annettava yleisesti tieto vähintään neljä päivää ennen kokousta. Karvian kunnanvaltuuston työjärjestyksen mukaan kokouskutsu on lähetettävä valtuutetuille seitsemän päivää ennen kokousta, postitus- ja kokouspäivä mukaan lukien. Kokouksesta on ilmoitettava kunnan ilmoitustaululla sekä Ylä-Satakunta ja Kankaanpään Seutu lehdissä sekä kunnan nettisivuilla. Kuntalain 58 :n mukaan kunnanvaltuusto on päätösvaltainen, kun vähintään kaksi kolmannesta valtuutetuista on saapuvilla. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN KV 2 PÄÄTÖSEHDOTUS: Valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Toni Hietanen ja Merja Holkko.

4 KUNNALLISTEN KUULUTUSTEN JULKAISEMINEN V KH KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että vuonna 2016 kunnalliset kuulutukset julkaistaan kunnan ilmoitustaululla ja Ylä-Satakunta lehdessä sekä tarvittaessa kunnan eri toimielinten harkinnan mukaan muissakin lehdissä. Lisäksi kunnalliset kuulutukset julkaistaan kunnan kotisivuilla. Perusteluna ovat lehtien levikit Karviassa: Ylä-Satakunta 834 kappaletta ja Kankaanpään Seutu 370 kappaletta. PÄÄTÖS Kunnanhallitus päätti esittää valtuustolle, että vuonna 2016 kunnalliset kuulutukset julkaistaan kunnan ilmoitustaululla ja Ylä-Satakunta lehdessä sekä tarvittaessa kunnan eri toimielinten harkinnan mukaan muissakin lehdissä. Lisäksi kunnalliset kuulutukset julkaistaan kunnan kotisivuilla. KV 3 Kunnanvaltuusto hyväksyi kunnanhallituksen esityksestä, että vuonna 2016 kunnalliset kuulutukset julkaistaan kunnan ilmoitustaululla ja Ylä-Satakunta lehdessä sekä tarvittaessa kunnan eri toimielinten harkinnan mukaan muissakin lehdissä. Lisäksi kunnalliset kuulutukset julkaistaan kunnan kotisivuilla.

5 KUNNANVALTUUSTON KOKOUSKUTSUJEN JULKAISEMINEN JA KOKOUKSISTA ILMOITTAMINEN KH KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että vuonna 2016 kokouskutsu julkaistaan kunnan ilmoitustaululla ja Ylä-Satakunta- sekä Kankaanpään Seutu -lehdissä. Lisäksi kunnanvaltuuston kokouskutsu julkaistaan kunnan kotisivuilla. Kokouskutsu lähetetään valtuutetuille valtuuston työjärjestyksen mukaan 7 päivää ennen kokousta postitus- ja kokouspäivä mukaan lukien. Kunnanhallitus päätti esittää valtuustolle, että vuonna 2016 kokouskutsu julkaistaan kunnan ilmoitustaululla ja Ylä-Satakunta- sekä Kankaanpään Seutu -lehdissä. Lisäksi kunnanvaltuuston kokouskutsu julkaistaan kunnan kotisivuilla. Kokouskutsu lähetetään valtuutetuille valtuuston työjärjestyksen mukaan 7 päivää ennen kokousta postitus- ja kokouspäivä mukaan lukien. KV 4 Kunnanhallituksen esityksestä kunnanvaltuusto päätti, että vuonna 2016 kokouskutsu julkaistaan kunnan ilmoitustaululla ja Ylä-Satakunta- sekä Kankaanpään Seutu - lehdissä. Lisäksi kunnanvaltuuston kokouskutsu julkaistaan kunnan kotisivuilla. Kokouskutsu lähetetään valtuutetuille valtuuston työjärjestyksen mukaan 7 päivää ennen kokousta postitus- ja kokouspäivä mukaan lukien.

6 LISÄMÄÄRÄRAHA SASTAMALAN ALUEEN TALOUS- JA VELKANEUVONTAAN KH Karvian kunta ja Lounais-Suomen aluehallintovirasto ovat tehneet toimeksiantosopimuksen Sastamalan ja Huittisten kaupunkien sekä Punkalaitumen kunnan alueen talous- ja velkaneuvonnan järjestämisestä ajalle ja sen jälkeen toistaiseksi, mikäli kumpikaan osapuoli ei sano sopimusta irti viimeistään kolmea kuukautta aikaisemmin. Lounais-Suomen aluehallintoviraston arvion mukaan valtion korvaus Sastamalan alueen talous- ja velkaneuvonnalle on vuonna euroa. Menoja toiminnalla arvioidaan olevan saman verran, lähinnä talous- ja velkaneuvojan palkkauskustannuksista. Varsinaisten toimintakulujen lisäksi varataan noin euroa laskennallisiin kustannuksiin, joita ei merkitä talousarvioon. KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että se myöntää kustannuspaikalle Sastamalan alueen velkaneuvonta (001212) euron lisämäärärahan toimintakuluihin sekä lisää euroa kustannuspaikan toimintatuottoihin. Kunnanhallitus päätti esittää kunnanvaltuustolle, että se myöntää kustannuspaikalle Sastamalan alueen velkaneuvonta (001212) euron lisämäärärahan toimintakuluihin sekä lisää euroa kustannuspaikan toimintatuottoihin. KV 5 Kunnanvaltuusto päätti kunnanhallituksen esityksestä myöntää kustannuspaikalle Sastamalan alueen velkaneuvonta (001212) euron lisämäärärahan toimintakuluihin sekä lisää euroa kustannuspaikan toimintatuottoihin.

7 LAUSUNTOPYYNTÖ HALLITUKSEN LINJAUKSISTA ITSEHALLINTOALUEJAON PERUSTEIKSI JA SOTE-UUDISTUKSEN ASKELMERKEIKSI KH Pääministeri Juha Sipilän hallitus on linjannut ja tekemillään päätöksillä sosiaali- ja terveydenhuollon rahoituksen uudistamisesta sekä perustettavien itsehallintoalueiden määrästä ja aluejaosta. Itsehallintoalueet järjestävät sote-palvelut joko yksin tai lailla säädettävät kolme itsehallintoaluetta tukeutuen lailla säädettävän työnjaon mukaisesti vaativimmissa palveluissa muiden itsehallintoalueiden palvelurakenteisiin siten, että sosiaali- ja terveydenhuollossa on maassa 15 selkeää alueellista kokonaisuutta, joilla sote-palvelut järjestetään. Hallituksen aluejakoa koskeva linjaus sekä sitä perusteleva muistio ovat lausuntopyynnön liitteinä. Hallituksen rahoituksen uudistamista koskevan linjauksen mukaan kunnilla ei voi jatkossa olla merkittävää vastuuta sosiaali- ja terveydenhuollon rahoituksesta. Itsehallintoalueiden rahoitusta valmistellaan ensisijaisesti valtion rahoitusvastuun pohjalta, minkä lisäksi myös osittain alueiden omaan verotusoikeuteen perustuvaa ratkaisua selvitetään. Hallituksen rahoituslinjaus on liitteenä. Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta, itsehallintoalueiden perustamista ja aluehallintouudistusta valmistellaan sosiaali- ja terveysministeriön ja valtionvarainministeriön yhteisessä hankkeessa, jota hallinnoidaan teknisesti sosiaalija terveysministeriössä. Sosiaali- ja terveysministeriö ja valtiovarainministeriö pyytävät Manner-Suomen kunnilta, kuntayhtymiltä sekä muilta jakelussa mainituilta tahoilta lausunnot hallituksen linjauksista. Lausuntopyyntöön tulee vastata sähköisellä kyselyllä, jossa on kohdennettuja kysymyksiä hallituksen linjauksista. Kyselyyn annettuja vastauksia on mahdollista perustella, minkä lisäksi kyselyyn on varattu runsaasti tilaa myös vapaamuotoiselle kommentoinnille. Hallituksen linjauksen mukaan itsehallintoalueet muodostetaan maakuntajaon pohjalta. Kuntia pyydetään ottamaan lausunnossaan kantaa siihen, minkä maakunnan pohjalta muodostettavaan itsehallintoalueeseen kunta katsoo kuuluvansa sekä perustelemaan kannanottonsa. Sen vuoksi kunnille osoitettu lausuntopyyntö on kohdistettu valtuustoille. Annetut lausunnot otetaan huomioon hallituksen esityksen laatimisessa. Hallituksen esityksestä pyydetään lausunnot keväällä Lausunnot pyydetään antamaan klo mennessä. Annetut vastaukset ovat julkisia. Lausuntoyhteenvedossa otetaan huomioon vain määräaikaan sähköisesti saapuneet lausunnot. Liitteet: Lausuntopyyntö STM068:00/2015 liitteineen Lausuntoluonnos KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että se antaa asiassa liitteenä olevan lausunnon.

8 Kunnanhallitus päätti esittää kunnanvaltuustolle, että se antaa asiassa liitteenä olevan lausunnon lisäyksillä, että joukkoliikennepalvelut tulee turvata alueella tasapuolisesti sekä ympäristöterveydenhuollossa, mikäli se menee maakuntatasolle, tulee ottaa huomioon eläinlääkärin päivystyspalveluiden järjestämisessä maakunnan sisällä pitkät etäisyydet. KV 6 Puheenjohtaja Voitto Raita-aho avasi keskustelun antaen ensimmäisen puheenvuoron kunnanjohtajalle. Kunnanjohtaja Tarja Hosiasluoma totesi, että asiassa on vielä paljon avoimia kysymyksiä, kuten esimerkiksi rahoituslinjaukset. Päätös joudutaan perustamaan omalle tunnetasolle. On mietittävä, miten tulevaisuudessa Karvian kunta saisi parhaat eväät toimiakseen. Oikeaa ratkaisua ei voi tällä hetkellä tietää, mutta viime kädessä menestymisemme on kuitenkin meidän omissa käsissämme. Tärkeää on hyvä yhteistyö naapurien kanssa. Sitä tehdään jo nyt ja tulevaisuudessa tullaan edelleen tekemään. Satakunnassa meillä on suuremmat vaikutusmahdollisuudet, koska meillä on siellä jo hyvät ja toimivat yhteistyöverkot. Hyvää ja toimivaa yhteistyötä tehdään myös Pohjanmaan ja Pirkanmaan suuntiin. Kunnanhallituksen puheenjohtaja ja valtuutettu Jukka Ohrankämmen käytti pitkän puheenvuoron lausuntopyynnöstä, joka koski hallituksen linjauksia itsehallintojaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi. Ohrankämmen kertoi kunnanhallituksen käsitelleen lausuntopyyntöä ja antaneen ehdotuksensa muihin kysymyksiin lukuun ottamatta maakuntaa koskevia kohtia, joihin vastauksen antaa valtuusto. Kolmen maakunnan, Pohjanmaa, Pirkanmaa ja Satakunta, kesken valinta tulee tehdä ja perustella. Tällä hetkellä kunta kuuluu Satakunnan maakuntaan on kuulunut jo ammoisista ajoista asti. Mikäli haluamme vaihtaa maakuntaa, niin siihen tulee löytyä selkeät perusteet. Ohrankämmen listasi tämänhetkisiä suuntautumisia. Kunnan verkostot yhteistoiminta-alueissa valtion hallinnoimissa asioissa sekä koulutus nuorten osalta suuntautuvat osapuilleen Satakuntaan. Perusterveydenhuollon saamme PoSan kautta, sairaanhoitopiirinä on Satakunnan sairaanhoitopiiri. Keskussairaalan toimintaan on oltu suhteellisen tyytyväisiä. Satakunnan keskussairaala, pois lukien yliopistosairaalat, on toiseksi suurin Suomessa. Sen toimintaan voimme jatkossakin luottaa. Ensihoitopalvelun päättyminen on nähty huonona asiana ja kuntalaisten turvallisuuden vaarantavana seikkana. Aika näyttää, onko vielä joskus mahdollista saada niitä takaisin. PoSa on toiminut vanhan kuntayhtymän pohjalta nyt seitsemän vuotta. Palvelut ovat pysyneet kattavina ja niitä on täälläkin saatu lähipalveluina. Karviasta on oltu mukana Sata-soten ohjausryhmässä, jossa on hahmoteltu tulevan maakunnallisen sosiaali- ja terveyspalveluorganisaation rakentamista. Palo- ja pelastustoimi on jo muutaman vuoden ollut maakunnallinen samoin maaseutuhallinto. Yritysten kehittämispalveluista vastaa Pohjois-Satakunnan kehittämiskeskus ja nyt sitä ollaan lisäämässä kunnan omana työnä. Tieinfra ja sen ylläpito on kunnalle ja kuntalaisille tärkeää, koska etäisyydet täältä ovat aina pitkiä. Viime perjantaina tulleen tiedon

9 mukaan Niinisalon suunnasta tulevan tiestön peruskunnostukseen on tulossa 2,5 miljoonaa euroa kunnostusrahaa. Asiaa on ajettu voimakkaammin viime kesästä lähtien. Asiaan on saatu teollisuudelta myönteiset lausunnot ja siitä on puhuttu kansanedustajille ja hanke on edennyt myönteisesti. Koulutoimesta on selvitetty lukioon ja ammattioppilaitoksiin suuntautumiset. Lukioiksi karvialaiset valitsevat tällä hetkellä pääasiassa Honkajoen tai Kankaanpään. Ammattiin valmistavat koulut käydään valtaosin Satakunnan alueella ja seuraavaksi tulevat Pohjanmaa ja Pirkanmaa. Yliopistoiden valinnassa maakunnan merkitys katoaa ja kriteerit löytyvät muista seikoista. Kaikkien edellä mainittujen toimintojen onnistuminen vaikuttaa kuntaan toiminnallisesti palvelujen saannin osalta sekä taloudellisesti palvelujen kustannusten osalta. Kunnan talous on viime vuosina vahvistunut merkittävästi osaltaan näiden toimintojen onnistumisen johdosta. Tuotetut palvelut kestävät hintojen ja toiminnan tarkastelun vertailussa, kun katsotaan vastaavien kuntien tilastoja. Nyt kun rakennetaan maakuntaan uudenlaisia sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelurakenteita ja niihin liittyvää hallintoa ja jatkossa maakuntahallintoa, on tärkeää, että kunnan ääni saadaan kuuluviin ja pystymme, mikäli mahdollista, osaltamme vaikuttamaan lopputulokseen pitkien yhteistyöverkostojen kautta ja vakiintuneiden henkilösuhteiden avulla. Näillä perusteilla se on uskoakseni meille Satakunnassa helpompaa kuin muualla, Ohrankämmen toteaa. On sanottu, että jos ei tunneta historiaa, on tulevaisuutta vaikea rakentaa. Menneinä vuosina ja vuosikymmeninä on alueelliset ja maakunnalliset yhteistoiminta-alueiden ja valtionhallinnon palvelut saatu riittävällä tasolla Satakunnassa, joten ei ole nähty tarvetta lähteä hakemaan niitä muualta. Joissakin yksittäisissä virkamiespalveluissa tai hankkeissa, kuten valokuidussa on kumppanit löydetty Pohjanmaalta tai Pirkanmaalta. Näitä yhteistyön mahdollisuuksia ja kanssakäymistä naapurien kanssa kannattaa jatkossakin harrastaa. Mikäli maakuntaa aiotaan vaihtaa, siihen pitää olla asiaperusteet. Kunnan vastuulla on tuottaa palvelut riittävällä, kestävällä ja uskottavalla tavalla. Perusteita tarpeelle vaihtaa maakuntaa ei Ohrankämmen ole miettimästä päästyäänkään löytänyt. Kaikkeen edellä olevaan liittyen Jukka Ohrankämmen esitti, että valtuusto vastaa kohtaan 3, Satakunnan maakunta, ja kohtaan neljä peruste -osaan, että Karvian kunta katsoo kuuluvansa Satakuntaan ja uskoo, että palvelut ja hallinto toteutuvat kunnan ja kuntalaisten edun mukaisesti parhaiten Satakunnan maakunnassa. Puheenjohtaja Voitto Raita-aho kannatti puheenvuorossaan Satakunnan maakunnassa pysymistä. Muita puheenvuoroja Satakunnan maakunnan puolesta käyttivät valtuutetut Mari Ervelä, Esa Pukkila, Veijo Kaskimäki, Jori Louhisuo, Merja Holkko, Jari Kannisto ja Aarre Välimäki. Satakuntaa puolustavissa puheenvuoroissa mm. Satakuntaa pidettiin varteenotettavana maakuntana, koska on maakunnista seitsemänneksi suurin. Maakunnan eteen on tehty hartiavoimin töitä ja sen uskottiin säilyvän. Satakunta on oma itsehallintoalueensa ja sillä on oma vaalipiirinsäkin. Satakunnan virkamiehet ovat jo suurimmaksi osaksi entuudestaan tuttuja, mikä helpottaa asioiden hoitoa.

10 PoSa on menestynyt valtakunnallisessa vertailussa. Lääkäriin pääsee kohtuullisessa ajassa. Keskussairaalatasoista sairaanhoitoa saa Satakunnan keskussairaalassa ja lisäksi potilas voidaan lähettää Satakunnasta tarvittaessa myös sen ulkopuolelle hoidettavaksi. Karvian tulevaisuus on osaltaan myös meistä itsestämme kiinni. Satasote ja sen puolesta puhuminen on tärkeää. Nyt kannattaa olla tosissaan ja puhaltaa yhteen hiileen. Karvia on kaikesta kaukana sen vuoksi yhteistyön tekeminen on tärkeää jatkossakin. Kulkuyhteydet paranevat Pohjois-Satakunnassa, sillä tiestön kunnostukseen on saatu juuri määrärahoja. Mikäli vaihtaisimme maakuntaa, niin siinä samassa siirtyisivät mm. palo- ja pelastustoimi ja poliisipalvelut. Ely-keskuksen ja TE-keskuksen palvelut ovat toimineet hyvin, kuten myös Posan ja Satakunnan sairaanhoitopiirin palvelut. Olemme tottuneet neuvottelemaan Satakunnassa ja on todennäköistä, että saamme äänemme Satakunnassa kuulumaan paremmin kuin Pirkanmaalla, jota emme tunne. Kuntarakenneselvityksessä kolmesta vaihtoehdosta ainoastaan Kankaanpää oli halukas neuvottelemaan asiasta Karvian kanssa. Epäiltiin Pirkanmaan kiinnostusta Karviaa kohtaan. Vieraan kanssa toimiminen olisi varmasti hieman varautuneempaa. Satakunta on jo meille tuttu kumppani. Meidän kokoisella alueella ei itsehallintoalueen säilymisen kannalta ole Pirkanmaalle sellaista merkitystä kuin Satakunnalle. Lähipalveluja tarjoavat terveyskeskukset säilyvät parhaiten, mikäli äänemme kuuluvat päätöksentekopöytien äärellä. Karvia on aina ollut osa Satakuntaa, muistutettiin puheenvuoroissa. Kunnanvaltuuston III varapuheenjohtaja Sami Laitila käytti puheenvuoron, jossa ilmoitti olevansa Pirkanmaan maakunnan kannalla. Pirkanmaa on kehityksessä edellä Satakuntaa. Pirkanmaa on joka suuntaan kehittyvä maakunta. Pori voi kehittyä ainoastaan kolmeen suuntaan neljännellä puolella on meri. Pori on satamakaupunki, joka ei ole Laitilan mukaan kehittynyt aikoihin. Nyt pitää ajatella pidempään, missä olemme vuonna 2020 tai Karvia on aina sivussa, ollaan sitten Satakunnassa tai Pirkanmaalla. Sami Laitila esitti, että valitaan suunnaksi Pirkanmaan maakunta, sillä silloin olemme lähempänä isompaa yksikköä. Sami Laitila esitti, että Karvia valitsee maakunnakseen Pirkanmaan maakunnan. Valtuutettu Kaija Kangas ja valtuuston I varapuheenjohtaja Joni Vainionpää kannattivat Sami Laitilan esitystä. Puheenvuoroissa todettiin Pirkanmaan olevan vahva maakunta, jonka nettomenot ovat neljänneksi pienimmät ja ikärakenne on nuorempaa, mikä tekee huoltosuhteesta paremman. Alueella on yliopisto, mikä tuo tiettyä vetovoimaa. Teollinen toiminta on monipuolista. Keskittyessään antaa aaltoja ympäristöönsä. Positiivisena asiana myös joukkoliikenne, jossa rautatie on osana liikennettä. On todennäköistä, että isompiin kokonaisuuksiin ollaan menossa. Satakunta voi kehittyä vain kolmeen suuntaan, koska neljännellä suunnalla on meri. Ely-keskusten toiminta tulee kehittymään niin, että yksi Ely-keskus hoitaa tiettyjä asioita ja toinen toisia asioita. Ollaanpa sitten Satakunnassa taikka Pirkanmaalla, palvelut tulevat etääntymään. Nyt tulisi valita se suunta, jossa palvelut saadaan pidempään säilymään. Muutosta ei pidä pelätä. Puheenvuoroissa todettiin, että Karvialle olisi parempi ratkaisu kuulua eteläisempään suuntaan eli Pirkanmaahan. Tätä kautta voitaisiin turvata Karvian tulevaisuus. Valtion taholta tuleva sanelupolitiikka häiritsi. Jos ei yhteistyötä löydy, niin Satakunta häviää. Satakunnan tulevaisuus mietitytti, siksi asiaa tulee ajatella pidemmälle kuin muutaman vuoden päähän. Tästä johtuen Karvian tulisi valita suunnakseen Pirkanmaan maakunta.

11 Puheenjohtaja Voitto Raita-aho totesi, että on tehty kaksi kannatettua ehdotusta: kunnanhallituksen puheenjohtajan, Jukka Ohrankämmenen, ehdotus Satakunnan maakunnasta sekä valtuuston III varapuheenjohtajan, Sami Laitilan, ehdotus Pirkanmaan maakunnasta. Puheenjohtaja totesi, että on suoritettava äänestys, joka toimitetaan nimenhuutoäänestyksenä siten, että ne, jotka kannattavat Jukka Ohrankämmenen esitystä, vastaavat JAA ja ne, jotka kannattavat Sami Laitilan esitystä vastaavat EI Äänestysmenettely hyväksyttiin. Suoritettiin nimenhuutoäänestys, jossa annettiin viisitoista (15) JAA -ääntä ja kuusi (6) EI -ääntä. Näin ollen Karvian kunnanvaltuuston päätökseksi itsehallintoalueesta tuli äänin 15 / 6 Satakunnan maakunta. Kunnanvaltuusto hyväksyi näin kunnanhallituksen esittämän lausunnon lisäten lausuntoon itsehallintoalueeksi Satakunnan maakunnan perusteluineen.

12 KARVIAN KUNNAN HYVINVOINTIKERTOMUS KH voimaan tullut terveydenhuoltolaki (12 ) edellyttää kuntia seuraamaan asukkaittensa terveyttä ja hyvinvointia sekä niihin vaikuttavia tekijöitä väestöryhmittäin. Lain mukaan kunnan on myös arvioitava toteutettuja toimenpiteitä, joilla vastataan kuntalaisten hyvinvointitarpeisiin. Kuntalaisten terveydestä ja hyvinvoinnista sekä toteutetuista toimenpiteistä on raportoitava valtuustolle vuosittain, minkä lisäksi valtuustolle on kerran valtuustokaudessa valmisteltava laajempi hyvinvointikertomus. Kunnan on suunnittelussaan asetettava paikallisiin olosuhteisiin ja tarpeisiin perustuvat terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen tavoitteet, määriteltävä niitä tukevat toimenpiteet ja käytettävä näiden perustana kuntakohtaisia hyvinvointi- ja terveysosoittimia. Terveydenhuoltolaki on velvoittanut kuntia nimeämään terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen vastuutahot. Kunnan eri toimialojen on tehtävä yhteistyötä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Lisäksi kunnan on tehtävä yhteistyötä muiden kunnassa toimivien julkisten tahojen sekä yksityisten yritysten ja yleishyödyllisten yhteisöjen kanssa. Karviassa on viranhaltijoiden toimesta organisoitu poikkihallinnollinen ryhmä suunnitelman laadintaan ja seurantaan. Mukana ovat olleet kunnanjohtaja, kunnansihteeri-koulutoimenjohtaja, liikuntasihteeri, nuorisosihteeri sekä päivähoidon ohjaaja. Karvian kunnan hyvinvointikertomuksessa selvitetään ja analysoidaan kunnassa vallitsevan hyvinvoinnin tasoa ja palveluiden kykyä vastata olemassa oleviin tarpeisiin. Hyvinvointikertomuksessa on keskitytty kuvaamaan hyvinvointia erilaisten indikaattoreiden kautta. Hyvinvointia on haluttu tarkastella eri väestöryhmissä ja eri-ikäisten kohdalla. Esille on pyritty saamaan haastavimmat tarpeet ja tavoitteet hyvinvoinnin edistämisen näkökulmasta. Hyvinvointikertomuksen laatimista varten on suunniteltu sähköinen hyvinvointikertomus - työkalu ( Hyvinvointikertomus on laadittu sähköisenä hyvinvointikertomuksena. Se on tehty kuluvalle valtuustokaudelle. Liitteet: Hyvinvointikertomus KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus hyväksyy ja esittää edelleen kunnanvaltuustolle, että se hyväksyy liitteenä olevan Karvian kunnan hyvinvointikertomuksen. Kunnanhallitus hyväksyi osaltaan liitteenä olevan Karvian kunnan hyvinvointikertomuksen ja esittää sen edelleen kunnanvaltuustolle hyväksyttäväksi.

13 KV 7 Kunnanjohtaja Tarja Hosiasluoma selvitti valtuutetuille hyvinvointikertomuksen sisältöä. Valtuutettu Heikki Huhtaluoma kysyi, ovatko opettajat valmiita toteuttamaan uutta opetussuunnitelmaa. Kunnanjohtaja sekä kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja ja valtuutettu, Merja Holkko, totesivat, että opettajat ovat hyvin sitoutuneita uuteen opetussuunnitelmaan. Kunnanvaltuusto hyväksyi kunnanhallituksen esityksestä Karvian kunnan hyvinvointikertomuksen.

14 VALTUUSTOALOITTEET KH Kunnanhallitus antaa selvityksen vuonna 2015 tehdyistä kuntalais- ja valtuustoaloitteista. Aarre Välimäen ja Jari Kanniston valtuustoaloite Köykkäperäntie Jokisillan rakentamisavustusanomuksen ottamisesta uudelleen käsiteltäväksi Tekninen lautakunta on kokouksessaan käsitellyt asiaa ja päättänyt hylätä avustushakemuksen, koska silta rakennettiin puutteellisilla suunnitelmilla. Lautakunta edellyttää jatkossakin, että jos kunta myöntää avustusta siltarakentamiseen, tulee sillan rakentaminen suunnitella hyvin ammattilaisen toimesta, jotta voidaan varmistua sillan kestävyydestä ja turvallisuudesta. Lautakunnan päätös on viety tiedoksi kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle , jolloin kunnanvaltuusto on todennut valtuustoaloitteen loppuun käsitellyksi. Mari Ervelän valtuustoaloite Karvian kunnan elinkeinostrategian jatko nopeutetussa käsittelyssä Karvian kunnanvaltuusto on käsitellyt elinkeinotoimen kehittämistä valtuustoseminaarissa Seminaarin johdosta on päätetty siirtää kunnanjohtajalle elinkeinolautakunnan esittelijän tehtävät. Karvian kunnanvaltuusto on hyväksynyt kokouksessaan kuntastrategian vuosille Strategiassa on vahvasti keskitytty elinkeinotoimeen. Vuoden 2016 talousarvioon on varattu 5000 euroa palveluseteleihin, joilla yrittäjät voivat hankkia asiantuntijapalveluita Merja Holkon valtuustoaloite perustettavan Karvian oman kylälehden käyttämisestä kunnan tiedottamisessa Karvian kunnanhallitus on kokouksessaan käsitellyt Krupukirja ry:n avustusanomuksen ja päättänyt myöntää avustusta lehden tuottamiseen sekä päättänyt hallintokunnittaisesta aineiston toimittamisesta. Hanke ei kuitenkaan ole toteutunut vuoden 2015 aikana. Veijo Kaskimäen valtuustoaloite Karvian Kirkkojärven ja siitä lähtevän Karvianjoen kunnostuksesta Karvian vesistöjen (Karvianjoki, Kirkkojärvi ja Karvianjärvi) kunnostusmahdollisuuksia on tiedusteltu ELY-keskukselta ja ELYkeskuksen mukaan kunnostushankkeisiin on tällä hetkellä vaikea saada avustuksia määrärahojen vähäisyyden vuoksi. Jos vesistön kunnostamiseen haluaisi saada hankerahaa, pitäisi kunnostustoimenpiteiden olla yleishyödyllisiä sekä vesistöjen

15 kuntoa/suojelua edistäviä, esim. pelkästään maisemalliset syyt (puuston poisto/kaislikon niitto) eivät ole riittävä peruste hankerahan saamiseen. Hankerahoitusta on yleensä mahdollista saada n % ja lopulle osalle pitäisi löytyä yksityinen rahoitus. Hankerahoituksen lisäksi hankkeen toteutuminen vaatisi hankevetäjää hankkeen hakijan taholta, vesistöjen maanomistajan yhteistyöhalukkuutta ja todennäköisesti myös jonkin verran talkootyötä. Merja Holkon valtuustoaloite Kylänraitti elävänä projektista: JOJO 365 jokaiselle jotakin vuoden 365 päivänä Kunnanjohtaja kutsui koolle yhdistysten edustajia, pienyrittäjiä, yrittäjyyttä suunnittelevia henkilöitä ja muita asiasta kiinnostuneita. Tilaisuudessa kartoitettiin halukkuutta aloitteen mukaiseen toimintamalliin. Tilaisuuden jälkeen Merja Holkko ilmoitti, että hän ryhtyy viemään ajatustaan eteenpäin ilman hanketta omana toimintanaan. Kunnanhallitus on merkinnyt asian käsittelyn tiedoksi kokouksessaan ja kunnanvaltuusto kokouksessaan KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle edellä mainitut selvitykset vuonna 2015 tehdyistä kuntalais- ja valtuustoaloitteista. Kunnanhallitus päätti esittää kunnanvaltuustolle edellä mainitut selvitykset vuonna 2015 tehdyistä kuntalais- ja valtuustoaloitteista. KV 8 Kunnanvaltuusto merkitsi tiedoksi ja loppuun käsitellyiksi kunnanhallituksen antamat selvitykset vuonna 2015 tehdyistä kuntalais- ja valtuustoaloitteista.

16 MUUT ASIAT KV 9 Muita asioita ei ollut.

17 ILMOITUSASIAT KV 10 Ilmoitusasioita ei ollut.

18 OIKAISUVAATIMUSOHJE JA VALITUSOSOITUS KV 11 Pöytäkirjaan ja pöytäkirjasta annettaviin otteisiin liitetään oikaisuvaatimusohje ja valitusosoitus kuntalain mukaisesti.

KUNNANVALTUUSTO 1/2015

KUNNANVALTUUSTO 1/2015 KUNNANVALTUUSTO 1/2015 Aika Keskiviikkona 28.1.2015 klo 19.00 19.30 Paikka Karvian kunnantalo, Valtuustosali Läsnä Paikalla 21 valtuutettua Ervelä Mari Halmela Kari Hietaluoma Jaakko Hietanen Toni Holkko

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 6/2013

KUNNANVALTUUSTO 6/2013 KUNNANVALTUUSTO 6/2013 Aika Maanantai 14.10.2013 klo 19.00 20.25 Paikka Karvian kunnantalo, Valtuustosali Läsnä Paikalla 21 valtuutettua Ervelä Mari Halmela Kari Hietaluoma Jaakko Hietanen Toni Huhtaluoma

Lisätiedot

Hallituksen linjaukset itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi, kunnanvaltuuston lausunto

Hallituksen linjaukset itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi, kunnanvaltuuston lausunto Kunnanhallitus 10 18.01.2016 Hallituksen linjaukset itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi, kunnanvaltuuston lausunto 557/05.00.00/2015 Kunnanhallitus 18.01.2016 10 Pääministeri

Lisätiedot

Viite STMO68:00/2015. MliDno Valmistelija / lisätiedot: Ari Liikanen, Timo Halonen. Li itteet 1 Liite Mikkelin kaupungin lausuntoluonnos

Viite STMO68:00/2015. MliDno Valmistelija / lisätiedot: Ari Liikanen, Timo Halonen. Li itteet 1 Liite Mikkelin kaupungin lausuntoluonnos Viite STMO68:00/2015 Mikkeli Ote pöytäkirjasta 1/2016 1(5) Kaupunginvaltuusto 25.01.201 6 Kaupunginhallitus, 24, 18.01.2016 Kaupunginvaltuusto, 12, 25.01.2016 12 Lausunto hallituksen linjaukseen itsehallintoaluejaon

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Hallituksen linjaukset itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi, kunnanvaltuuston lausunto 557/05.00.00/2015 Kunnanhallitus 18.01.2016 10 Pääministeri Juha Sipilän hallitus on

Lisätiedot

Hallituksen linjaukset itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi, kunnanvaltuuston lausunto

Hallituksen linjaukset itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi, kunnanvaltuuston lausunto Kunnanhallitus 10 18.01.2016 Kunnanvaltuusto 1 26.01.2016 Hallituksen linjaukset itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi, kunnanvaltuuston lausunto 557/05.00.00/2015 Kunnanhallitus

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 (7) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 (7) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 (7) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 2.2.2016 kello 18.00-18.45 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 18 valtuutettua LIITE A

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 2/2015

KUNNANVALTUUSTO 2/2015 KUNNANVALTUUSTO 2/2015 Aika Torstai 16.4.2015 klo 19.15-19.45 Paikka Karvian kunnantalo, Valtuustosali Läsnä Paikalla 21 valtuutettua Ervelä Mari Halmela Kari Hietaluoma Jaakko Hietanen Toni Holkko Merja

Lisätiedot

Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone

Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone Elinkeinolautakunta 5/2016 Kokousaika Tiistai 20.12.2016 klo 18.30 20.10 Kokouspaikka Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Ruokola Jori Louhisuo Sari Vaholuoto Mari Ervelä

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS 16/2014

KUNNANHALLITUS 16/2014 KUNNANHALLITUS 16/2014 Aika Maanantai 15.12.2014 klo 21.41 22.20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Huhtaluoma Heikki Järvinen Tiina Kangas Kaija Mustajärvi Marko Mustakoski Risto Niemenmaa Jaana

Lisätiedot

LAUSUNNON ANTAMINEN HALLITUKSEN LINJAUKSISTA ITSEHALLINTOALUEJAON PERUSTEIKSI JA SOTE-UUDISTUKSEN ASKELMERKEIKSI

LAUSUNNON ANTAMINEN HALLITUKSEN LINJAUKSISTA ITSEHALLINTOALUEJAON PERUSTEIKSI JA SOTE-UUDISTUKSEN ASKELMERKEIKSI LAUSUNNON ANTAMINEN HALLITUKSEN LINJAUKSISTA ITSEHALLINTOALUEJAON PERUSTEIKSI JA SOTE-UUDISTUKSEN ASKELMERKEIKSI Kh 14 18.1.2016 Pääministeri Juha Sipilän hallitus on linjannut 20.10. ja 7.11.2015 tekemillään

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone 67 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

kunnanviraston kokoushuone 67 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika to 16.11.2017 klo 18.00 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 66 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 VALTUUSTO 1.2.2016 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 VALTUUSTO 1.2.2016 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 SISÄLLYSLUETTELO 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 3 3 SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖN JA VALTIOVARAINMINISTERIÖN LAUSUNTOPYYNTÖ

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 2/2016

KUNNANVALTUUSTO 2/2016 KUNNANVALTUUSTO 2/2016 Aika Keskiviikko 30.3.2016 klo 19.02 19.35 Paikka Karvian kunnantalo, Valtuustosali Läsnä Paikalla 21 valtuutettua Ervelä Mari Halmela Kari Hietaluoma Jaakko Hietanen Toni Holkko

Lisätiedot

KUTSU Kunnantalo, istuntosali

KUTSU Kunnantalo, istuntosali KUTSU Laadittu 20.1.2016 1 Kokousaika Keskiviikkona klo 18:00 Kokouspaikka Kunnantalo, istuntosali Asia nro Asia 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Aloite vammaisten henkilöiden

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS 15/2014

KUNNANHALLITUS 15/2014 KUNNANHALLITUS 15/2014 Aika Perjantai 12.12.2014 klo 18.30 20.38 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Huhtaluoma Heikki Järvinen Tiina Kangas Kaija Mustajärvi Marko Mustakoski Risto Ohrankämmen Jukka

Lisätiedot

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2016 Kunnanvaltuusto 1. 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2016 Kunnanvaltuusto 1. 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2016 Kunnanvaltuusto 1 KOKOUSAIKA Perjantai 05.02.2016 klo 14.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 2 Pöytäkirjantarkistajien

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 2/2017

KUNNANVALTUUSTO 2/2017 KUNNANVALTUUSTO 2/2017 Aika Torstai 20.4.2017 klo 19.00 19.23 Paikka Karvian kunnantalo, Valtuustosali Läsnä Paikalla 20 valtuutettua Ervelä Mari Halmela Kari Hietaluoma Jaakko Hietanen Toni Huhtaluoma

Lisätiedot

Karvian kunta, kunnanhallituksen kokoushuone. Saapuvilla olleet jäsenet Laitila Sami puheenjohtaja Hautakorpi Esko varapuheenjohtaja, alk.

Karvian kunta, kunnanhallituksen kokoushuone. Saapuvilla olleet jäsenet Laitila Sami puheenjohtaja Hautakorpi Esko varapuheenjohtaja, alk. Elinvoimalautakunta 2/2018 Kokousaika Torstai 13.3.2018 klo 18.30-19.55 Kokouspaikka Karvian kunta, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Laitila Sami puheenjohtaja Hautakorpi Esko varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 () Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 () Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 () Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 25.1.2016 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2018

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2018 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2018 Aika 1.10.2018 klo 8.37 11.32 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Isotalo Aila varapuheenjohtaja Halmela Kari jäsen Huhdanmäki

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet

Muut saapuvilla olleet Elinkeinolautakunta 2/2016 Kokousaika Torstai 31.3.2016 klo 18.30 19.35 Kokouspaikka Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Ruokola Jori Louhisuo Sari Vaholuoto Mari Ervelä

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2016

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2016 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2016 Aika 1.8.2016 klo 15.00 15.16 Paikka Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Läsnä Paavo Tuuliniemi puheenjohtaja

Läsnä Paavo Tuuliniemi puheenjohtaja VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 3/2010 Aika Torstai 14.10.2010 klo 17.00 18.15 Paikka Karvian kunta, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Paavo Tuuliniemi puheenjohtaja Riina Tallberg varapuheenjohtaja Jari Kannisto

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5/2019

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5/2019 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5/2019 Aika Torstai 19.9.2019 klo 18.00 21.15 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Elinkeinolautakunta. Kokousaika Tiistai 08.10.2013 klo 19.00-21.00. Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone

Elinkeinolautakunta. Kokousaika Tiistai 08.10.2013 klo 19.00-21.00. Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone Elinkeinolautakunta Kokousaika Tiistai 08.10.2013 klo 19.00-21.00 Kokouspaikka Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Ruokola puheenjohtaja Sari Vaholuoto jäsen Mari Ervelä

Lisätiedot

Hyvinvointikertomukset ja -strategiat elämään

Hyvinvointikertomukset ja -strategiat elämään Hyvinvointikertomukset ja -strategiat elämään Työkokouspäivä 22.3.2011 Avauspuheenvuoro Yksikön päällikkö Riitta Pöllänen Lapin aluehallintovirasto Lapin aluehallintovirasto, Peruspalvelut, oikeusturva

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2016

PÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2016 1 PÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2016 KOKOUSAIKA 25.1.2016 klo 19.33 20.39 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, valtuustosali Läsnä Juha Alkio, pj Niina Alatalo Jari Anttikoski Seppo Haapasuo Matti

Lisätiedot

KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2017

KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2017 KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2017 Aika 23.2.2017 klo 18.01-18.22 Paikka Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja Halmela

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012 Aika 29.5.2012 klo 19.18 20.29 Paikka Saran koulu Läsnä Niskala Jorma puheenjohtaja Mustasilta Timo varapuheenjohtaja Haavisto Jonna jäsen Hietikko

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 1. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.1.2016 klo 17.00

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 1. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.1.2016 klo 17.00 ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 1. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.1.2016 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel Miliza OLLEET JÄSENET Alatörmänen

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 9/2017

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 9/2017 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 9/2017 Aika 16.11.2017 klo 18.35-19.50 Paikka Jokipirtti Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja Halmela Kari jäsen Huhdanmäki Tuire

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2013

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2013 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2013 Aika 13.6.2013 klo 19.00 19.40 Paikka Karvian kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2015 Kunnanhallitus 3.12.2015. Otsikko Sivu 168 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2015 Kunnanhallitus 3.12.2015. Otsikko Sivu 168 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PUOLANGAN KUNA PÖYÄKIRJA 5/05 AIKA 3..05 9:00 - :9 PAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSIELLY ASIA Otsikko Sivu 68 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA 3 PÄÄÖSVALAISUUDEN OEAMINEN 69 PÖYÄKIRJANARKASAJIEN VALINA

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 2/2018

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 2/2018 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 2/2018 Aika 3.4.2018 klo 18.01-21.44 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja

Lisätiedot

417 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta Kasvatus- ja opetuslautakunta 8/2018

417 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta Kasvatus- ja opetuslautakunta 8/2018 417 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta 18.10.2018 1 Kasvatus- ja opetuslautakunta 8/2018 Kokousaika 18.10.2018 klo 18.10-18.27 Kokouspaikka Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Lisätiedot

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2012

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2012 ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2012 Aika: torstaina 23.2.2012 kello 18.00 19.20 Paikka: Kosken Tl kunnantalo. Saapuvilla: läsnä poissa Puheenjohtaja Pertti Kujala x Varapuheenjohtaja Jutta Kivikallio

Lisätiedot

Sote tukijana ja tekijänä kunnan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä

Sote tukijana ja tekijänä kunnan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä Sote tukijana ja tekijänä kunnan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä Sosiaali- ja terveysjohdon neuvottelupäivät 4.2.2015 Johtaja Taru Koivisto Sosiaali- ja terveysministeriö Hyvinvoinnin ja terveyden

Lisätiedot

Lausuntopyyntökysely. Ohjeet:

Lausuntopyyntökysely. Ohjeet: Lausuntopyyntökysely Ohjeet: Sähköisessä kyselylomakkeessa voi liikkua edestakaisin painamalla Edellinen- tai Seuraava - painikkeita. Kysely on mahdollista lähettää vastaamatta kaikkiin kysymyksiin, mutta

Lisätiedot

Lausuntopyynnön materiaalit löytyvät Internet-osoitteesta: http://alueuudistus.fi/lausuntopyynnot

Lausuntopyynnön materiaalit löytyvät Internet-osoitteesta: http://alueuudistus.fi/lausuntopyynnot LAUSUNTOPYYNTÖ STM068:00/2015 1(5) 19.11.2015 Jakelussa mainitut LAUSUNTOPYYNTÖ HALLITUKSEN LINJAUKSISTA ITSEHALLINTOALUEJAON PERUSTEIKSI JA SOTE-UUDISTUKSEN ASKELMERKEIKSI Pääministeri Juha Sipilän hallitus

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 1/2014

KUNNANVALTUUSTO 1/2014 KUNNANVALTUUSTO 1/2014 Aika Maanantai 17.2.2014 klo 19.00-19.29 Paikka Karvian kunnantalo, Valtuustosali Läsnä Paikalla 21 valtuutettua Ervelä Mari Halmela Kari Hietaluoma Jaakko Hietanen Toni Huhtaluoma

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Pyhännän kunta 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Jouko Nissinen 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot Nimi Asema organisaatiossa

Lisätiedot

KARVIAN KUNNANHALLITUS

KARVIAN KUNNANHALLITUS u Kunnanhallitus 23.10.2006 KOKOUSKUTSU KARVIAN KUNNANHALLITUS 1/2016 I KOKOUSAIKA JA -PAIKKA: Maanantai 25.1.2016 klo 18.00 Karvian kunnantalo Kunnanhallituksen kokoushuone Kahvitarjoilu klo 17.45 Puheenjohtaja:

Lisätiedot

Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 3/2012 Aika Torstai 11.10.2012 klo 18.00 19.05 Paikka Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä Paavo Tuuliniemi puheenjohtaja Jari Kannisto Päivi Haapaniemi-Kokko Jaana Vähäsavo

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 4/2014

KUNNANVALTUUSTO 4/2014 KUNNANVALTUUSTO 4/2014 Aika Torstai 9.10.2014 klo 19.00-20.02 Paikka Karvian kunnantalo, Valtuustosali Läsnä Paikalla 21 valtuutettua Ervelä Mari Halmela Kari Hietaluoma Jaakko Hietanen Toni Holkko Merja

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS 12/2016

KUNNANHALLITUS 12/2016 KUNNANHALLITUS 12/2016 Aika Maanantai 26.9.2016 klo 18.02 18.54 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Hietaluoma Jaakko jäsen Huhtaluoma Heikki jäsen Järvinen Tiina jäsen Kangas Kaija jäsen Mustajärvi

Lisätiedot

Hyvinvointikertomus uuden terveydenhuoltolain toteuttajana

Hyvinvointikertomus uuden terveydenhuoltolain toteuttajana Hyvinvointikertomus uuden terveydenhuoltolain toteuttajana Hyvinvointikertomukset ja strategiat elämään! Työkokous, Rovaniemi 22.3.2011 Terveempi Pohjois-Suomi Suvi Helanen, hankesuunnittelija Mitä laeissa

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 4/2018. Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. tilintarkastaja, JHTT

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 4/2018. Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. tilintarkastaja, JHTT 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 7.9.2018 klo 9.00 13.25 KOKOUSPAIKKA Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Paavo Tuuliniemi puheenjohtaja Aarre Välimäki varapuheenjohtaja Marita

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2014 KOKOUSAIKA 06.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 6 7 1 8 2 9 10

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5/2018

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5/2018 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5/2018 Aika 6.9.2018 klo 18.54 20.32 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Halmela Kari jäsen Huhdanmäki Tuire jäsen Isotalo Aila varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5 / 2015

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5 / 2015 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5 / 2015 Aika 12.10.2015 klo 18.10-19.36 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2017

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2017 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2017 Aika 29.8.2017 klo 18.02 19.47 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 17.11.2014 kello 18.00 19.20 Puumilan Taitotalo Wiinamäki Petteri, pj. Markkola Juha-Matti

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 5/2011 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 5/2011 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 5/2011 Kokousaika 19.9.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Elinkeinolautakunta 3/2016. Kokousaika Torstai klo Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone. Saapuvilla olleet jäsenet

Elinkeinolautakunta 3/2016. Kokousaika Torstai klo Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone. Saapuvilla olleet jäsenet Elinkeinolautakunta 3/2016 Kokousaika Torstai 26.5.2016 klo 18.30 19.15 Kokouspaikka Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Ruokola Jori Louhisuo Sari Vaholuoto Mari Ervelä

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 2/2012

KUNNANVALTUUSTO 2/2012 KUNNANVALTUUSTO 2/2012 Aika Tiistai 10.4.2012 klo 19.00-19.44 Paikka Karvian kunnantalo, Valtuustosali Läsnä Paikalla 21 valtuutettua Hietaluoma Jaakko Hietanen Toni Kangas Kaija Kannisto Jari Laitila

Lisätiedot

Karvian kunta, kunnanjohtajan kokoushuone

Karvian kunta, kunnanjohtajan kokoushuone Elinkeinolautakunta 1/2017 Kokousaika Torstai 23.3.2017 Kokouspaikka Karvian kunta, kunnanjohtajan kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Ruokola Jori Louhisuo Mari Ervelä Markus Mustajärvi puheenjohtaja

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet

Muut saapuvilla olleet Elinkeinolautakunta 3/2015 Kokousaika Tiistai 6.10.2015 klo 19.00 19.45 Kokouspaikka Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone Saapuvilla olleet et Seppo Ruokola Jori Louhisuo Sari Vaholuoto Mari Ervelä

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2014 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 25.6.2014 klo 17.00 18.50 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen ky 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Antti Turunen 3. Vastauksen vastuuhenkilön

Lisätiedot

Kunnanvirasto, valtuustosali 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3. TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 6. MUUT MAHDOLLISET ASIAT

Kunnanvirasto, valtuustosali 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3. TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 6. MUUT MAHDOLLISET ASIAT KOKOUSKUTSU 10/2018 Valtuusto KOKOUSAIKA 27.12.2018 klo 18 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

Elinvoimalautakunta 3/2017

Elinvoimalautakunta 3/2017 Elinvoimalautakunta 3/2017 Kokousaika Torstai 16.11.2017 klo 18.30-20.15 Kokouspaikka Karvian kunta, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Laitila Sami puheenjohtaja Hautakorpi Esko varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Lausuntopyyntökysely. Khall. 18.01.2016 13 liite nro 2. TAUSTATIEDOT. Vastaajatahon virallinen nimi. Padasjoen kunta

Lausuntopyyntökysely. Khall. 18.01.2016 13 liite nro 2. TAUSTATIEDOT. Vastaajatahon virallinen nimi. Padasjoen kunta Lausuntopyyntökysely TAUSTATIEDOT Vastaajatahon virallinen nimi Padasjoen kunta Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Kristiina Laakso Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot kristiina.laakso@padasjoki.fi

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 238 10.10.2016 Kunnanhallitus 269 07.11.2016 Kunnanvaltuusto 46 14.11.2016 Rautavaaran kunnan Lausunto hallituksen esitysluonnoksesta eduskunnalle maakuntauudistukseksi ja sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Honkajoen kunta 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Mauno Mäkiranta 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot Nimi Asema organisaatiossa

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2015

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2015 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2015 Aika 31.8.2015 klo 19.10 20.07 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7 / 2015

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7 / 2015 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7 / 2015 Aika 17.11.2015 klo 18.12-18.43 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 1 No 1/2008 KOKOUSAIKA Perjantaina 18.01.2008 kello 13.00-14.00 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanviraston, valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Soinin kunta 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Stefan Sundberg 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot Nimi Asema organisaatiossa

Lisätiedot

HUMPPILAN KUNTA Kokouskutsu 3/2019 KUNNANVALTUUSTO Muut mahdollisesti esille tulevat asiat. Lainvoimainen valitusosoitus annetaan.

HUMPPILAN KUNTA Kokouskutsu 3/2019 KUNNANVALTUUSTO Muut mahdollisesti esille tulevat asiat. Lainvoimainen valitusosoitus annetaan. HUMPPILAN KUNTA Kokouskutsu 3/2019 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 17.4.2019 klo 18.30 KOKOUSPAIK- KA Liite Kunnanvirasto KÄSITELTÄ- VÄT ASIAT 11 12 13 14 15 4 5-7 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 1/2012

KUNNANVALTUUSTO 1/2012 KUNNANVALTUUSTO 1/2012 Aika Perjantai 9.3.2012 klo 19.14-19.58 Paikka Karvian kunnantalo, Valtuustosali Läsnä Paikalla 21 valtuutettua Hietanen Toni Holkko Merja Kangas Kaija Kannisto Jari Kaskimäki Veijo

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3/2018

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3/2018 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3/2018 Aika 15.5.2018 klo 18.55-19.47 Paikka Jokipirtti Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja Huhdanmäki Tuire jäsen Koivuniemi Tanja

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018. Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. tilintarkastaja, JHTT. jäsen

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018. Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. tilintarkastaja, JHTT. jäsen 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 13.4.2018 klo 9.00 13.40 KOKOUSPAIKKA Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Paavo Tuuliniemi puheenjohtaja Aarre Välimäki varapuheenjohtaja Marita

Lisätiedot

HYVINVOINTIKERTOMUKSEN MITTARIT

HYVINVOINTIKERTOMUKSEN MITTARIT HYVINVOINTIKERTOMUKSEN MITTARIT Liikunnan palveluketju vahvaksi 26.5.2015 Ylilääkäri Maarit Varjonen-Toivonen Motto: Hyvin suunniteltu on jo puoleksi tehty 2 26.5.2015 Terveydenhuoltolaki 1326/2010, 12

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 3/ Elämänhallintatyöryhmä. Aika klo 09:00-10:35. Paikka Punkalaitumen kunnantalo, osoite Vesilahdentie 5.

PÖYTÄKIRJA 3/ Elämänhallintatyöryhmä. Aika klo 09:00-10:35. Paikka Punkalaitumen kunnantalo, osoite Vesilahdentie 5. PÖYTÄKIRJA 3/2016 1 Elämänhallintatyöryhmä Aika 10.06.2016 klo 09:00-10:35 Paikka Punkalaitumen kunnantalo, osoite Vesilahdentie 5. Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

VALTUUSTO 4/2016. Sisällys

VALTUUSTO 4/2016. Sisällys REISJÄRVEN KUNTA VALTUUSTO 4/2016 ASIALISTA Aika: Tiistai 24.5.2016 klo 18.00 18.12 Paikka: Kunnantalo, valtuustosali Läsnä: Liite 1 Tikkanen Timo, kunnanhallituksen jäsen Ranto Mauno, va. kunnanjohtaja

Lisätiedot

KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 6/2017

KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 6/2017 KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 6/2017 Aika 27.6.2017 klo 18.07 19.07 Paikka Kunnantalo, lautakuntien huone Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja Ala-Korte Kalevi varajäsen Huhdanmäki

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 23.3.2015 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 22

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 (11) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 (11) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 (11) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 25.1.2016 kello 18.00-19.50 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Paraisten kaupungin hyvinvointikertomus

Sosiaali- ja terveyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Paraisten kaupungin hyvinvointikertomus Sosiaali- ja terveyslautakunta 30 09.03.2017 Kaupunginhallitus 93 24.04.2017 Kaupunginvaltuusto 35 09.05.2017 75/00.04.00/2017, 200/05.07/2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta 09.03.2017 30 Valmistelija

Lisätiedot

KUNTIEN JA MAAKUNTIEN VASTUUT JA ROOLIT HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN EDISTÄMISESSÄ

KUNTIEN JA MAAKUNTIEN VASTUUT JA ROOLIT HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN EDISTÄMISESSÄ KUNTIEN JA MAAKUNTIEN VASTUUT JA ROOLIT HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN EDISTÄMISESSÄ Sosiaali- ja terveysjohdon neuvottelupäivät Helsinki, Selvityshenkilöraportti 14.8.2015 3) Itsehallintoalueiden ja kuntien

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 9.5.2014 klo 9.15 14.05 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Myllykoski Satu puheenjohtaja Naakka Tommi varapuheenjohtaja Hatakka Jarno Kallela Sanna

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - kl 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi 3. Lausuntopyynnön käsittelypäivämäärä toimielimessä 4. Toimielimen nimi Nimi - kl 5. Onko vastaaja

Lisätiedot

1. Vastaajatahon virallinen nimi. 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi. 3. Lausuntopyynnön käsittelypäivämäärä toimielimessä. 4.

1. Vastaajatahon virallinen nimi. 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi. 3. Lausuntopyynnön käsittelypäivämäärä toimielimessä. 4. 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Jouko Silvennoinen 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi 3. Lausuntopyynnön käsittelypäivämäärä toimielimessä 4. Toimielimen nimi 5. Onko vastaaja kunta sosiaali-

Lisätiedot

HUMPPILAN KUNTA Kokouskutsu 1/2019 KUNNANVALTUUSTO Muut mahdollisesti esille tulevat asiat. Lainvoimainen valitusosoitus annetaan.

HUMPPILAN KUNTA Kokouskutsu 1/2019 KUNNANVALTUUSTO Muut mahdollisesti esille tulevat asiat. Lainvoimainen valitusosoitus annetaan. HUMPPILAN KUNTA Kokouskutsu 1/2019 KOKOUSAIKA Torstaina 17.1.2019 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Liite Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 2 3 4 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Lauri Tanner 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU KARVIAN KUNNANVALTUUSTO 7/2016. Torstai klo Tervetuloa! Kahvitarjoilu klo 18:45

KOKOUSKUTSU KARVIAN KUNNANVALTUUSTO 7/2016. Torstai klo Tervetuloa! Kahvitarjoilu klo 18:45 KOKOUSKUTSU KARVIAN KUNNANVALTUUSTO 7/2016 I KOKOUSPAIKKA JA -AIKA: Karvian kunnantalo, valtuustosali Torstai 15.12.2016 klo 19.00 Käsitellään kokouskutsussa luetellut asiat. Kunnanvaltuuston ja kunnanhallituksen

Lisätiedot

klo kunnanvirastossa

klo kunnanvirastossa KOKOUSAIKA Maanantai 29.2.2016 klo 18:00 19:50 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 51 52 53 54 55 Liite 10 56 57 58 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastus Tiedoksi merkittävät

Lisätiedot

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2013. Saapuvilla: läsnä poissa

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2013. Saapuvilla: läsnä poissa ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2013 Aika: Maanantaina 11.3.2013 kello 18.00 Paikka: Kosken Tl kunnantalo. Saapuvilla: läsnä poissa Puheenjohtaja Pertti Kujala Varapuheenjohtaja Matti Tausa Jäsenet

Lisätiedot

418 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 7/2018

418 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 7/2018 418 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta 1.10.2018 1 KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 7/2018 KOKOUSAIKA JA -PAIKKA: 1.10.2018 klo 8.30 Karvian kunnantalo Kunnanhallituksen

Lisätiedot

Jori Louhisuo. Muut saapuvilla olleet Matti Arkko sihteeri Kaija Kangas kunnanhallituksen edustaja

Jori Louhisuo. Muut saapuvilla olleet Matti Arkko sihteeri Kaija Kangas kunnanhallituksen edustaja Kokousaika Torstai 14.02.2013 klo 19.00 20.30 Kokouspaikka Karvian kunta, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Ruokola Jori Louhisuo Mari Ervelä Sari Vaholuoto Pentti Malmila Marko

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2014 KOKOUSAIKA 06.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 6 7 1 8 2 9 10 Kokouksen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 43 (52) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 43 (52) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 43 (52) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 8.11.2016 kello 18.10-18.40 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 16 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/2018 20 Kokousaika 17.9.2018 kello 18.00 18.13 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot