Niinku nisus istuus ja kaakkuhun kenaas.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Niinku nisus istuus ja kaakkuhun kenaas."

Transkriptio

1 2010

2 Niinku nisus istuus ja kaakkuhun kenaas. Tervetuloa Jalasjärvelle! Jalasjärvi on Etelä-Pohjanmaan ensimmäinen kunta ajettaessa Kolmostietä pohjoiseen ja on saanut lempinimen Pohjanmaan portti. Asutusta Jalasjärven seudulla on ollut esihistorialliselta ajalta lähtien. Itsenäinen Jalasjärven kunta perustettiin vuoden 1867 kunnallisuudistuksen yhteydessä. Asukkaita kunnassa on vajaat (2010). Konstailematon maalaiskunta elää virkeää nykypäivää juuriaan hyödyntäen. Tulitpa käymään tai olemaan, löydät kaipaamasi palvelut.

3 Jalasjärvi sijaitsee kahden maakunnan rajalla. Täällä aukeaa sekä pohjalainen lakeus että jo hivenen kumpuileva pohjoishämäläinen maisema. Tiesitkö, että......jalasjärven tunnus on tuulimylly? Myllyjä näkee kunnassa perinteisessä ja modernissa asussa linja-autopysäkkejä ja kunnan logoa myöten. Jalasjärvi on Suomen neljänneksi suurin maatalouspitäjä, mikä näkyy myös maisemassa. Avarat pellot ja monipäiset lypsykarjat kertovat omaa kieltään suomalaisesta yritteliäisyydestä. Nimensä Jalasjärvi on saanut järvestä, jonka rannalla kasvoi hyviä puita reenjalaksiin. Siksi kunnan vaak u n a s s a on kaksi koivua. Yrittäminen on Jalasjärvellä tuttua myös muilla aloilla. Kunnassa toimii lukuisia yrityksiä, joista moni on nostanut brändinsä valtakunnalliseen tietoisuuteen.

4 Suupeli pois, jotta kuuloo fiulin äänen Jalasjärvi on perinteisesti tunnettu taitavista pelimanneistaan, ja musiikilla on vahva asema kunnassa nykypäivänäkin. Musiikin lisäksi Jalasjärvellä näytellään. Kylissä toimii kaksikin kesäteatteria, minkä lisäksi Aukusti-tapahtumaan kuuluu usein nuorten itsensä toteuttama näytelmä. Musiikkiopiston kautta kasvaa uusi soittajien ja laulajien sukupolvi. Myös erilaisia konsertteja järjestetään kunnassa usein. Omalla tavallaan musiikkiperinnettä vie eteenpäin jokavuotinen nuorten ja varttuneempenkin kulttuuritapahtuma Aukusti. Elämys Jalasjärvellä on myös museo, jonka kokoelma on Pohjoismaiden suurin. Vierailu entisajan maalaistalossa, kaupassa, kirkossa ja koulussa ovat unohtumattomia kokemuksia. Viime sodat tulevat tutuiksi Veteraanien perinnetalossa. Museota ylläpitää Jalasjärvi-seura.

5 Keskustassa sijaitseva Jalasjärven kirkko on valmistunut vuonna Istumapaikkoja on tuhannelle hengelle. Alexandra Frosterus-Såltinin maalaama alttaritaulu on vuodelta Mikael Toppeliuksen maalaama vanhempi alttaritaulu siirrettiin tuolloin vastavalmistuneelle Koskuen rukoushuoneelle, nykyiseen kyläkirkkoon. Toppeliuksen kattomaalaus on jäljellä. Jalasjärven kirkko on tiekirkko, joka on kesäisin avoinna vierailijoille. Käyntikohteita ja tapahtumia kulttuurinystävälle JALASJÄRVEN MUSEO, Vanhankirkontie 2, puh. (06) tai / Jalasjärviseura ry, JALASJÄRVEN KIRKKO ja KOSKUEN KYLÄKIRKKO, Jalasjärven seurakunta, Keskustie 14, puh. (06) , jalasjarvi.fi AUKUSTI-festivaali JALASJÄRVEN TAPAHTUMA- KALENTERI Tiesitkö, että......rehupiiklesyhtye, tangokuningatar Kirsi Ranto, Jalas Chamber -orkesteri, mestaripelimanni Teppo Välimäki ja maailmankuulu urkuri Kalevi Kiviniemi ovat kaikki Jalasjärveltä?

6 Ei sitä karu, jotta palio kyläälöö, jos ei sielä rikastu, niin viisastuu. Jalasjärvellä on monia tehtaanmyymälöitä ja muita ostospaikkoja. Jokipiin Pellavan tehtaanmyymälästä löytyvät erilaiset laadukkaat pellavatuotteet, ja Juustoportti on maankuulu palkituista maitotuotteistaan. Juustoportilta voi ostaa myös Pentikin, TopManin ja Marimekon tuotteita. Kunnan keskustassa voi tutustua Lennolin tehtaanmyymälän monipuoliseen tekstiilivalikoimaan. Keskustassa on myös monia lahjatavaraa ja käsityötuotteita myyviä liikkeitä. Tori on täynnä elämää tiistaisin. Aarteiden etsijän kannattaa lisäksi poiketa Jalasjärven kirpputoreilla. Kaikilla jalasjärveläisillä yrityksillä ei ole omaa tehtaanmyymälää. Pramian tuotteita voi kuitenkin ostaa Alkoista, Jalaksen kenkiä K-Raudoista ja Agrimarketeista ja Taivalkosken Myllyn tuotteita ruokakaupoista.

7 Matkalla oleellista on myös hyvä ruoka ja riittävä lepo. Jalasjärvellä on monia erityylisiä ruokapaikkoja, joista Neste Jalastuuli ja ABC Wisiitti ovat avoinna vuorokauden ympäri. Majoittua voi yhtä hyvin hotellissa kuin mökissä. Niin ryhmille kuin yksittäisille matkailijoille sopivien ruoka- ja majapaikkojen yhteystiedot ovat tämän esitteen sivulla 11. Käyntikohteita ostosmatkailijalle ASKEMA, Keskustie 18, puh , HALPA-HALLI, Oikotie 2A, puh , JUUSTOPORTTI, Keisarintie 145, Pentinmäki (Jalasjärvi), puh. (06) , (Juustokellari, Marimekko, Pentik, TopMan) JOKIPIIN PELLAVA, Pellavatehtaantie 35, Jokipii (Jalasjärvi), puh , KÄSITYÖTAVARATALO, Keskustie 22, puh. (06) LENNOL OY, Rantatie 22, puh , LUTUNA, Keskustie 24, puh. (06) Tiesitkö, että......jalasjärvi LYKKY-LUTTI, sijaitsee erinomaisella paikalla Keskustie 21, puh. (06) valtateiden 3 ja 19 risteyksessä, ja sen kautta ajaa autoa päivässä?

8 Kyllä maa tapansa pitää, vaikka mies mistä tuloo. Jalasjärven luonto ja maisemat tarjoavat monta yllätystä: lakeutta, kumpuja, jokia, nevoja, järviä... Erikoisin paikkakunnan luonnonnähtävyyksistä on Euroopan syvin rapauma, hiidenkirnuksikin kutsuttu Pirunpesä Ylivallin kylässä (opastus Kolmostieltä). Isovuoren kallioon muotoutunut 14 metrin levyinen ja 23 metrin syvyinen kuilu kiehtoo mielikuvitusta. Voit kiivetä rappuset kuilun pohjalle - ja jatkaa paluumatkaa vieressä seisovan 21-metrisen näkötornin huipulle! Kesäaikaan alueella on kahvila ja matkamuistomyyntiä. Sieltä lähtevät myös luontopolut Isovuoren maastoon. Kolmostien varrella sijaitsevalla Saarijärven virkistysalueella voit uida ja kalastaa sekä nauttia kesäkahvilan palveluista. Jalasjärven kalastuskunta myy kalastuslupia ja huolehtii istutuksin järven saalisvarmuudesta. Yli 200- metrinen laituri sopii myös liikuntarajoitteisille kalastajille. Laiturin eteläpäässä on taukokatos kotakeittiöineen ja pohjoispäässä kalanperkauspaikka.

9 Jos liikut polkupyörällä tai henkilöautolla, ajele kyläteitä ja ihaile niiden idylliä - tai anna katseen avartua Luopajärven lakeudella. Kunta ylläpitää retkeilijöitä varten myös useita kotia, joihin voi reippailla tai ajella vaikka makkaraa paistamaan. Käyntikohteita luonnonystävälle PIRUNPESÄ, Pirunpesätie 100, Ylivalli (Jalasjärvi), opastus Kolmostieltä Tampereen suuntaan. Puh , SAARIJÄRVEN VIRKISTYSALUE, Tampereentie 2525, Koskue (Jalasjärvi), puh / ravintola Karhunpesä, KALASTUSLUPIA myy Jalasjärven kalastuskunta, puh LUOPAJÄRVEN LAKEUTTA voi ihailla valtatie 19 varrella (Seinäjoen suuntaan) HIRVIJÄRVI on tunnettu lintujärvi, LAMMINJÄRVEN VIRKISTYS- ALUE keskustassa, KIUASKALLION ULKOI- LUKESKUS Seuraa opasteita KYLIIN! kylat/map.htm Tiesitkö, että......viihdetaiteilija Pertti Spede Pasanen toimi aktiivisesti Pirunpesän kehittämiseksi? Alueella on nykyään hänen muistopatsaansa, jonka on suunnitellut viitasaarelainen kuvanveistäjä Heikki Räsänen.

10 Ei se oo lihava, joka liikkuu, sanoo Suksen isäntä. Jalasjärvi tarjoaa hyvät mahdollisuudet liikuntaharrastuksille ympäri vuoden. Uimarantoja on useita, mm. Saarijärven virkistysalueella (ks. kalastusmahdollisuuksista s. 8), Koskuen leirintäalueella sekä aivan keskustassa Lamminjärvellä, jossa on myös valaistu kävelytie. Lisäksi kunnassa on uimahalli. Kiuaskallion urheilukeskus keskustan tuntumassa palvelee sekä kesällä että talvella. Urheiluhalli ja -kenttä, tenniskentät, ampumarata ja kuntopolut sekä laskettelukeskus ja latureitit takaavat kotiinviemisiksi punaiset posket. 10

11 Syö hyvin ja lepää Jalasjärvellä ABC JALASJÄRVI 24 h, Oikotie 1, puh , KUHAN KEIDAS, Kannontie 93, Jokipii, puh , , AULIN ATERIAT (lounasravintola), Jalasjärven hallitie 14, puh , HESBURGER, Seinäjoentie 7 (Neste Jalastuuli), puh. (06) HOTELLI VALTATIE 3, Rantatie 22, puh. (06) , , www. hotellivaltatie3.net IMPIVAARAN PIHALOMAILU, Riskunperäntie 90, Koskue, puh , JAKK, majoitusta ja ruokailua, Kurssitie 2, puh , JALASLEIRINTÄ, Tampereentie 1560, Koskue, puh. (06) , JOKIPIIN PELLAVAN TEHTAANMYY- MÄLÄN KAHVILA, Pellavatehtaantie 35, Jokipii, puh , JUUSTOPORTTI, Keisarintie 145, Pentinmäki, puh. (06) , KÄSITYÖTAVARATALON KAHVI- LA, Keskustie 22, puh. (06) KALLIOMAJAT, Fräntintie 20, Ylivalli, puh , MAJAN TALO, Tampereentie 1594, Koskue, puh TILAUSRAVINTOLA MIHINÄ- MOON (Pramia Oy), Ilvesjoentie 1060, Ilvesjoki, tiedustelut ja varaukset puh , NAR KEBAB & PIZZERIA, Keskustie 22, puh. (06) NESTE JALASTUULI 24h, Seinäjoentie 7, puh. (06) KAHVILA NONPARELLI, Keskustie 6, puh. (06) MÖKKIMAJOITUS PETÄYS, Kannontie 530, Jokipii, puh. (06) , , PIHLAJAN KEVARI (aterioita tilauksesta ryhmille), Koskimäentie 46, Pentimäki, puh. (06) , TAIVALTUPA, juhla- ja majoitustilat Taivalmaan vanhalla kansakoululla. Tokerotie 1144, puh tai , VENESNIEMI, Kangasniementie 200, Jokipii, puh. (06) , , YKKÖSGRILLI, Rantatie 22, puh. (06) KAHVILA-RAVINTOLA KARHUN- PESÄ, Tampereentie 2525, Saarijärven virkistysalue, puh , 11

12 Jalasjärven kunta 2010 LISÄTIETOA: Jalasjärven kunta, Kirkkotie 4, Jalasjärvi puh. (06) Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy Matkakeskus, Seinäjoki Opaskartassa Jalasjärven keskusta. Koko kunnan kartta on osoitteessa NÄHTÄVYYDET, AKTIVITEETIT 1. Jalasjärven kirkko, srk-keskus 2. Jalasjärven museo 3. Lamminjärven virkistysalue 4. Kiuaskallion urheilukeskus 5. Yökerho CinemaBar 6. Lasten liikennepuisto 7. Kirjasto 8. Uimahalli Keskustan ulkopuolella: Saarijärven virkistysalue ja Koskuen kyläkirkko Koskuella, Hiidenkirnu Pirunpesä Ylivallissa. OSTOKSET Keskustassa 9. Tori sekä erikoisliikkeitä, ks. s. 7. Keskustan ulkopuolella Juustoportti ja Jokipiin Pellava. RUOKAA JA KAHVIA 5. Ykkösgrilli 10. Käsityötavaratalon kahvila 11. ABC liikenneasema 24 h 12. Kebab-pizzeria 13. Kahvila Nonparelli 14. Neste Jalastuuli 24 h 14. Hesburger Keskustan ulkopuolella useita ruoka- ja kahvipaikkoja, ks. sivu 11. MAJOITUS 5. Hotelli Valtatie JAKK hotelli Keskustan ulkopuolella useita majoitusliikkeitä, ks. sivu 11.

Tervetuloa kotiin! Business pyörii! Oman elämän projektit! Lifestyle

Tervetuloa kotiin! Business pyörii! Oman elämän projektit! Lifestyle Tervetuloa kotiin! Business pyörii! Oman elämän projektit! Lifestyle Aktiivisen ihmisen Jalasjärvi Jalasjärvi on ensimmäinen etappi Etelä-Pohjanmaalla VT 3:sta Tampereen suunnasta kulkeville. Runsaan 8000

Lisätiedot

Vauhtia ja vetovoimaa KURIKAN MATKAILUPALVELUT

Vauhtia ja vetovoimaa KURIKAN MATKAILUPALVELUT Vauhtia ja vetovoimaa KURIKAN MATKAILUPALVELUT NÄE, KOE JA LIIKU RUOKAILE JA NAUTI MAJOITU Tervetuloa Kurikkaan. s. 4 NÄE, KOE JA LIIKU s. 20 24 s. MAJOITU Toteutus I-print plus Paino I-print Oy 2 RUOKAILE

Lisätiedot

Tervetuloa Jalasjärvelle!

Tervetuloa Jalasjärvelle! Tervetuloa Jalasjärvelle! Uuden asukkaan opas Sisällys Tervetuloa Jalasjärvelle! 3 Perustietoa 4 Viranomaiset ja julkisyhteisöt 5 Kaupat ja palvelut 6 Media 11 Terveyden- ja sairaanhoito 12 Eläinlääkäri

Lisätiedot

Jalasjärvelle. komiasti. Koti. www.jalasjarvi.fi. Lue tästä esitteestä lisää Jalasjärven kunnan monista tonttivaihtoehdoista sekä Mökkipörssistä!

Jalasjärvelle. komiasti. Koti. www.jalasjarvi.fi. Lue tästä esitteestä lisää Jalasjärven kunnan monista tonttivaihtoehdoista sekä Mökkipörssistä! www.jalasjarvi.fi Vuoden 2010 tilanne! Koti komiasti Jalasjärvelle Lue tästä esitteestä lisää Jalasjärven kunnan monista tonttivaihtoehdoista sekä Mökkipörssistä! www.karttatiimi.fi/jalasjarvi Jalasjärvi

Lisätiedot

Minun Ilmajokeni. Aino Välkkilä. Jaakko Ilkan koulu 9B

Minun Ilmajokeni. Aino Välkkilä. Jaakko Ilkan koulu 9B Aino Välkkilä Jaakko Ilkan koulu 9B Minun Ilmajokeni Suomessa on n. 320 kuntaa ja yksi niistä on Etelä-Pohjanmaan maakunnassa sijaitseva kotikuntani Ilmajoki. Ilmola, kuten se ruotsin kielellä kuuluu,

Lisätiedot

UNELMISTA NUUKAILEMATTA.

UNELMISTA NUUKAILEMATTA. UNELMISTA NUUKAILEMATTA. Viisaan euron kunta Kun nuukuus tarkoittaa järkeviä toimintatapoja, kestävää kehitystä ja kuntalaisten eduista huolehtimista silloin Laihialla ollaan nuukia. Laihialaiset ovat

Lisätiedot

Dialogi 1 Luonto ja ympäristö

Dialogi 1 Luonto ja ympäristö Lämmittely Kuinka paljon Suomen pinta-alasta on metsää? Mikä suo on? Miksi ihmiset liikkuvat syksyllä paljon metsässä? Mikä on villieläimen ja kesyn eläimen ero? Millainen eläin karhu / susi on? Mitkä

Lisätiedot

Kouvolan seudun ABC-asemat

Kouvolan seudun ABC-asemat Nykyään ABC on S-ryhmän ketju, joka on sekä matkailijan viihtyisä taukopaikka että lähiseudun asukkaan päivittäisiä palveluja tarjoava palvelukeskus. ABC-ketjuun kuuluu ABC-palveluasemia, ABC-automaattiasemia

Lisätiedot

. AJm Ä f Ä 4m. rnri. HUIMIA NOfKELMIÄ KUMPUILEVIA KANGASMAITA. PIHKAN KYLLXStXMiX MÄNNIKÖITÄ

. AJm Ä f Ä 4m. rnri. HUIMIA NOfKELMIÄ KUMPUILEVIA KANGASMAITA. PIHKAN KYLLXStXMiX MÄNNIKÖITÄ . AJm Ä f Ä 4m. rnri ' ii HUIMIA NOfKELMIÄ KUMPUILEVIA KANGASMAITA PIHKAN KYLLXStXMiX MÄNNIKÖITÄ HYVINKÄÄNHIIHTOKESKUKSENKARTTA paperiliuskoilla. paperiliuskoilla. punaisilla merkitty latu km. 10 oleva

Lisätiedot

ELÄMÄSI TAPAHTUMIIN LAPPEENRANTA-SALI LAPPEENRANNAN KAUPUNGINTEATTERI

ELÄMÄSI TAPAHTUMIIN LAPPEENRANTA-SALI LAPPEENRANNAN KAUPUNGINTEATTERI ELÄMÄSI TAPAHTUMIIN LAPPEENRANTA-SALI LAPPEENRANNAN KAUPUNGINTEATTERI JUHLAT, KOKOUKSET, KONFERENSSIT JA SEMINAARIT LAPPEENRANTA TARJOAA AINUTLAATUISET PUITTEET IKIMUISTOISIIN TAPAHTUMIIN! MYLLYSAARI KAUPUNGIN

Lisätiedot

HYI//NKÄÄN TAU//URHEIU>S (/OU/s/ KARTTA.

HYI//NKÄÄN TAU//URHEIU>S (/OU/s/ KARTTA. -Xi tr i II II l HYI//NKÄÄN TAU//URHEIU>S (/OU/s/ KARTTA. Hiihtoladut on merkitty punaisilla kangasliuskoilla. Asematta laduille johtava tie on viitoitettu. Hyvinkää hiihtomaastona Hyvinkää sijaitsee Salpausselän

Lisätiedot

Näkyvyydet paketissa. Yritysnäkyvyydet 2013

Näkyvyydet paketissa. Yritysnäkyvyydet 2013 Näkyvyydet paketissa Yritysnäkyvyydet 2013 Kaakko135.fi, sisältölinjauksia 2 Kaakko135 tai Info Mikä kaakko Liikenneyhteydet Yhteystiedot Palvelut Majoitus Kahvilat ja ravintolat Ostokset Tilausliikenne

Lisätiedot

Tervetuloa loma-asuntomessumatkalle Mäntyharjuun!

Tervetuloa loma-asuntomessumatkalle Mäntyharjuun! Tervetuloa loma-asuntomessumatkalle Mäntyharjuun! Loma-asuntomessut Mäntyharjussa 27.6. - 10.7.2011 Valtakunnalliset loma-asuntomessut pidetään lomaasumisen sydämessä Mäntyharjussa 27.6. 10.7.2011. Messut

Lisätiedot

Perustietoja Ähtäristä

Perustietoja Ähtäristä Perustietoja Ähtäristä asukasluku 6182 pinta-ala 906 km² 169 järveä elinkeinorakenne: alkutuotanto 10 %, jalostus 26 %, palvelut 64 % valtakunnallisesti tunnettu matkailusta 200 000 kävijää/v E-P:n toiseksi

Lisätiedot

Ulkomaiset matkailijat Suomessa ja Kymenlaaksossa

Ulkomaiset matkailijat Suomessa ja Kymenlaaksossa Ulkomaiset matkailijat Suomessa ja Kymenlaaksossa Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy tuhatta matkaa 2 Ulkomaalaiset matkailijat Suomessa 2015 ULKOMAALAISET MATKAILIJAT SUOMESSA ASUINMAITTAIN 3 000 2

Lisätiedot

RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN , 3 PÄIVÄÄ

RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN , 3 PÄIVÄÄ www.matkarasti.fi RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN 13.-15.9.2019, 3 PÄIVÄÄ Ruskamatkamme suuntaa Varangin vuonolle; Pykeijaan ja Kirkkoniemeen. Perehdymme oppaan johdolla alueen historiaan ja nykypäivään,

Lisätiedot

RAKENNUSPERINTÖPÄIVÄT 2013 KUHMOISISSA

RAKENNUSPERINTÖPÄIVÄT 2013 KUHMOISISSA RAKENNUSPERINTÖPÄIVÄT 2013 KUHMOISISSA Kuhmoisten rakennusperintöpäivät lauantaina 7.9. ja sunnuntaina 8.9.2013 kuuluu Euroopan rakennusperintöpäiviin. Koko Euroopan Unionin alueella järjestetään aina

Lisätiedot

Myydään leipomokahvilasekatavarakauppa

Myydään leipomokahvilasekatavarakauppa Myydään leipomokahvilasekatavarakauppa Juankosken keskustassa huippupaikalla Yrityksen nimi: Sepon Valinta Oy Yrityksen osoite: Juankoskentie 17, 73500 Juankoski Perustamisvuosi: 1986 Toimiala: Kauppa

Lisätiedot

SAIMAAN SEUDUN AARTEET , 3 PÄIVÄÄ

SAIMAAN SEUDUN AARTEET , 3 PÄIVÄÄ www.matkarasti.fi SAIMAAN SEUDUN AARTEET 23.-25.7.2019, 3 PÄIVÄÄ Suomen suurin vesistö ja Euroopan 4. suurin järvi tunnetaan maisemiensa kauneudesta ja luonnon rauhasta. Lappeenranta nähtävyyksineen ja

Lisätiedot

MATKAILUN TALOUDELLISET VAIKUTUKSET KIVIJÄRVELLÄ KESÄ 2013 TALVI 2014. 29.8.2014 Mika Niskanen

MATKAILUN TALOUDELLISET VAIKUTUKSET KIVIJÄRVELLÄ KESÄ 2013 TALVI 2014. 29.8.2014 Mika Niskanen MATKAILUN TALOUDELLISET VAIKUTUKSET KIVIJÄRVELLÄ KESÄ 2013 TALVI 2014 Toimeksiantaja Kivijärven kunta KÄYTETTY MENETELMÄ Menomenetelmä Tulomenetelmä Asukaskyselyt (keskiarvot) Kuntatilastot Mökkikyselyt

Lisätiedot

UNELMIESI KOTI PICKALAAN

UNELMIESI KOTI PICKALAAN UNELMIESI KOTI PICKALAAN Parasta aikaa kotona ja vapaalla Pickalan asuntoalue sijaitsee luonnon keskellä meren rannassa, pääkaupunkiseudun tuntumassa vain reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Lisätiedot

Kurikan kaupunki PL KURIKKA Seuraavien kohteiden liikennöintiaika on Liikennöinti tapahtuu peruskoulun

Kurikan kaupunki PL KURIKKA Seuraavien kohteiden liikennöintiaika on Liikennöinti tapahtuu peruskoulun TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA 1 B/JALASJÄRVEN ALUE TARJOUSPYYNNÖN KOHDE Kohdekuvaukset: Seuraavien kohteiden liikennöintiaika on 1.8.2017-30.7.2019. Liikennöinti tapahtuu peruskoulun koulupäivisin. Liikennöitsijä

Lisätiedot

TERVEISIÄ TARVAALASTA

TERVEISIÄ TARVAALASTA TERVEISIÄ TARVAALASTA TIESITKÖ, ETTÄ TARVAALA ON MAAKUNNALLISESTI ARVOKASTA MAISEMA- ALUETTA. TARVAALASSA ON MYÖS VALTAKUNNALLISESTI ARVOKASTA RAKENNUSPERINNETTÄ. NO NIIN, ASIAAN! eli hieman taustaa Sotilasvirkata-losta

Lisätiedot

Muuttuva Museo Seminaari 2014 YLEISÖTYÖ JA VAPAAEHTOISTYÖ 1.10.2014, Savilahtitalo, Vähäkyrö. Paikallismuseo matkailun kehittäjänä?

Muuttuva Museo Seminaari 2014 YLEISÖTYÖ JA VAPAAEHTOISTYÖ 1.10.2014, Savilahtitalo, Vähäkyrö. Paikallismuseo matkailun kehittäjänä? Muuttuva Museo Seminaari 2014 YLEISÖTYÖ JA VAPAAEHTOISTYÖ 1..2014, Savilahtitalo, Vähäkyrö Paikallismuseo matkailun kehittäjänä? Matkailu ja kotiseututyö & museot alueen kulttuuri kiinnostaa aina matkailijoita

Lisätiedot

Taide ja kulttuuri lapsille ja nuorille Kesä- Metakka suunnitelma 2016

Taide ja kulttuuri lapsille ja nuorille Kesä- Metakka suunnitelma 2016 k -Pohjois-Karjalan kulttuurirahaston tuella- Taide ja kulttuuri lapsille ja nuorille Kesä- Metakka suunnitelma 2016 1 Metakan kalenteri 2016 Tiistai Keskiviikko Torstai Viikko 26 Musiikki Yhdessä Ekobändi

Lisätiedot

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen.

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen. tarjoaa unohtumattomia elämyksiä veneretkillä yrityksille, ryhmille ja yhteisöille. Kymijoen historiaretkillä, Verlan kirkkailla vesillä ja Unescon Maailmanperintökohteessa, sekä Repoveden erämaiden siimeksessä.

Lisätiedot

Suomen Höyrypursiseuran Saimaan regatta 2011

Suomen Höyrypursiseuran Saimaan regatta 2011 Suomen Höyrypursiseuran Saimaan regatta 2011 Punkaharju Tuunaansaari Saimaan regatta järjestetään lauantaina heinäkuun 2. päivä Punkaharjun Tuunaansaaressa. Tuunaansaaren Lomakeskusalue tarjoaa loistavat

Lisätiedot

SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA.

SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA. MISSÄ? MISTÄ? MIHIN? SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA. MISSÄ? Missä laiva on? Missä sinun paperit ovat? Missä sinun kansio on? Missä rikas nainen istuu? Missä ruoat

Lisätiedot

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ Kesäohjelma 2016 Helsingin Seurakuntayhtymä Näkövammaistyö Seurakuntien talo, 4 krs. Kolmas linja 22, 00530 Helsinki Toimisto 09-2340 2538

Lisätiedot

4 Etelä-Pohjanmaa. 4.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti

4 Etelä-Pohjanmaa. 4.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Kulttuuria kartalla 4 Etelä-Pohjanmaa 4.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Taulukko 4.1 ETELÄ-POHJANMAA Kuntien lukumäärä Kaupunkimaiset: 1 kpl Taajaan asutut: 5 kpl Maaseutumaiset: 13 kpl Etelä-Pohjanmaan

Lisätiedot

Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016

Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016 Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan loistavampia nähtävyyksiä.

Lisätiedot

Tervetuloa! Varkauden-Pieksämäen seutu. Sisältö:

Tervetuloa! Varkauden-Pieksämäen seutu. Sisältö: Varkauden-Pieksämäen seutu Sisältö: Tervetuloa! Tule kokemaan iloisia hetkiä Savon sydämeen! Täällä voit nauttia kiireettömästä yhdessäolosta perheesi kanssa tai osallistua elämyksellisiin aktiviteetteihin.

Lisätiedot

Teemakysely: Kulttuuriviikko 2019

Teemakysely: Kulttuuriviikko 2019 Teemakysely: Kulttuuriviikko 2019 Vastaajien kokonaismäärä: 39 1. Vastaajan ikä alle 20 2 5,13% 20-30 1 2,56% 30-40 5 12,82% 40-50 10 25,64% 50-60 9 23,08% yli 60 12 30,77% 2. Vastaajan sukupuoli nainen

Lisätiedot

Asu hyvin Jalasjärvellä! Omakotitalotontit Vuokra-asunnot Mökkipörssi www.jalasjarvi.fi/asuminen

Asu hyvin Jalasjärvellä! Omakotitalotontit Vuokra-asunnot Mökkipörssi www.jalasjarvi.fi/asuminen Asu hyvin Jalasjärvellä! Omakotitalotontit Vuokra-asunnot Mökkipörssi www.jalasjarvi.fi/asuminen Tervetuloa kotiin - Jalasjärvelle! SISÄLLYS: OMA KOTI JALASJÄRVELLÄ...3 Ilkankallio...4 Rajala...5 Puskanmäki...6

Lisätiedot

Hämeenkoski kutsuu asumaan ja onnistumaan!

Hämeenkoski kutsuu asumaan ja onnistumaan! Hämeenkoski kutsuu asumaan ja onnistumaan! Kangasala 12 Padasjoki 24 Heinola Hyvien yhteyksien varrella 53 Asikkala 10 54 Hämeenlinna Janakkala Riihimäki Hyvinkää 3 Lammi HÄMEENKOSKI Kärkölä 4 Hausjärvi

Lisätiedot

Jalasjärven. Juhlatalot ja kokoontumistilat

Jalasjärven. Juhlatalot ja kokoontumistilat Jalasjärven Juhlatalot ja kokoontumistilat Lukijalle 3 Alavallin Kylätalo 4 Alavallin Ahjola 5 Hirvijärven Raittiustalo Joukola 6 Ilvesjoen Toimela 7 Hirsipirtti 8 Jalasranta 10 Kiuaskallion Rinnekahvila

Lisätiedot

ARVIO RAKENNETUN YMPÄRISTÖN HOIDOSTA. Kauppalan keskusta Nurmes 2010

ARVIO RAKENNETUN YMPÄRISTÖN HOIDOSTA. Kauppalan keskusta Nurmes 2010 ARVIO RAKENNETUN YMPÄRISTÖN HOIDOSTA Katuvalaistus Koivukatujen hoito Siisteys Istutukset Kadut Puistojen hoito Liikennejärjestelyt Opasteet Sadevesiviemäröinti Yleisilme Jalkakäytävät Rakennusten kunto

Lisätiedot

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visbyn risteily Silja Europalla Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visby on kaupunki ja maineensa veroinen. Täällä kävijän hurmaavat sen matalat, ruusuihin peittyvät talot, sen korkeat tornit, varjoisat

Lisätiedot

OHJELMAA KOLILLA HIIHTOLOMAVIIKOILLA 8-10 (2011)

OHJELMAA KOLILLA HIIHTOLOMAVIIKOILLA 8-10 (2011) OHJELMAA KOLILLA HIIHTOLOMAVIIKOILLA 8-10 (2011) Maanantai (huom. pienille lapsille omat haalarit mukaan). Henkilömäärä 4-50. Kesto 2-3h. Korpisoturi Oy. Ilmoittautuminen edellisenä päivänä klo 16.00 Sokos

Lisätiedot

MÖKILLE SAMMALNIEMEEN

MÖKILLE SAMMALNIEMEEN MÖKILLE SAMMALNIEMEEN Lähde kaupungin kiireestä Sammalniemen luontoon viettämään unohtumaton loma! Raision Seudun Lasten Tuen mökki on avoinna ympärivuoden, mökki sijaitsee Juupajoella Sammalniemen leirikeskuksen

Lisätiedot

Pohjanmaan matkailuesite 2016 MEDIATIEDOT

Pohjanmaan matkailuesite 2016 MEDIATIEDOT Pohjanmaan matkailuesite 2016 MEDIATIEDOT Pohjanmaan matkailuesite 2016 ESITTELEMME VAASAN SEUTUA ENTISTÄ KUTSUVAMPANA MATKAILUKOHTEENA. VARMISTA NÄKYVYYTESI VUODEN 2016 MATKAILUESITTEESSÄMME JA SÄHKÖISESSÄ

Lisätiedot

UUDISTUVA KIVINOKKA KESÄLLÄ

UUDISTUVA KIVINOKKA KESÄLLÄ UUDISTUVA KIVINOKKA KESÄLLÄ PIENVENESATAMA Huoltorakennus Vuokrattava sauna NÄKÖALATORNI Yleinen grillipaikka URHEILUKENTTÄ Liikuntaleirejä ja muuta aktiivista toimintaa AARNIMETSÄ Luontopolun kehittäminen

Lisätiedot

Oulunsalon Aeroportti

Oulunsalon Aeroportti Oulunsalon Aeroportti Kansainvälisen tason käyntikortti Pääkonttoritasoinen toimistotila osoitteessa Tietotie 2, Oulu. OULUN KESKUSTA 14 KM LENTOKENTTÄ 400 M SATAMA 11,5 KM TAKSIASEMA 400 M Osaksi monipuolisen

Lisätiedot

Pohjanmaan kautta. Talviaktiviteetit Kulttuuri ja tapahtumat Majoitus ja ruokailu Perhe ja hyvinvointi Kokous

Pohjanmaan kautta. Talviaktiviteetit Kulttuuri ja tapahtumat Majoitus ja ruokailu Perhe ja hyvinvointi Kokous Talviaktiviteetit Kulttuuri ja tapahtumat Majoitus ja ruokailu Perhe ja hyvinvointi Kokous Talvi 2006-2007 Tervetuloa Pohjan maalle! Tule Sinäkin Pohjanmaalle! Kulttuuria ja hemmottelua Perhelomat Talviloma

Lisätiedot

TERVETULOA. Valtran traktoritehtaalle

TERVETULOA. Valtran traktoritehtaalle TERVETULOA Valtran traktoritehtaalle TÄTÄ ON VALTRA YKSILÖLLISIÄ TRAKTOREITA JA PALVELUJA MAAILMAN POHJOISIN TRAKTORITEHDAS SUOSITTU VIERAILUKOHDE Valtran Suomen tehdas sijaitsee Suolahdessa, Keski-Suomessa

Lisätiedot

Kesäkerhot ja -toiminta JALASJÄRVELLÄ Tekemisen iloa ja meninkiä lapsille ja nuorille sekä liikuntaa aikuisille

Kesäkerhot ja -toiminta JALASJÄRVELLÄ Tekemisen iloa ja meninkiä lapsille ja nuorille sekä liikuntaa aikuisille Tekemisen iloa ja meninkiä lapsille ja nuorille sekä liikuntaa aikuisille Kesäkerhot ja -toiminta JALASJÄRVELLÄ 2012 Jalasjärven kunta, nuorisotoimi ja liikuntatoimi Hei! Tästä esitteestä löydät itsellesi

Lisätiedot

HW/NKÄÄN TAU//URH ILUS UDUN KARTTA.

HW/NKÄÄN TAU//URH ILUS UDUN KARTTA. r \ I HW/NKÄÄN TAU//URH ILUS UDUN KARTTA. Hiihtoladut on merkitty punaisilla kangasliuskoilla. Asemalta laduille johtava tie on viitoitettu. Hyvinkää hiihtomaastona Hyvinkää sijaitsee Salpausselän ja Lohjanselän

Lisätiedot

Hotel Levi Panorama & Levi Summit

Hotel Levi Panorama & Levi Summit Hotel Levi Panorama & Levi Summit Juhli kanssamme! Hotel Levi Panorama ja Kokous- ja kongressikeskus Levi Summit sijaitsevat korkealla Levitunturin rinteellä, merenpinnasta korkeus on yli 300 metriä. Hotellin

Lisätiedot

Ulkomaiset matkailijat Suomessa ja pääkaupunkiseudulla v. 2015

Ulkomaiset matkailijat Suomessa ja pääkaupunkiseudulla v. 2015 Ulkomaalaiset matkailijat Suomessa ja pääkaupunkiseudulla 2015 Ulkomaiset matkailijat Suomessa ja pääkaupunkiseudulla v. 2015 Tutkimus ja Analysointikeskus TAK Oy 2 Ulkomaalaiset matkailijat Suomessa 2015

Lisätiedot

ELÄMÄN ILOA JA ELINVOIMAA

ELÄMÄN ILOA JA ELINVOIMAA ELÄMÄN ILOA JA ELINVOIMAA 2 Etäisyydet: Seinäjoki 32 km Vaasa 75 km (Jurvan Sarvijoelta Vaasaan 30 km) Pori 150 km Tampere 165 km Kurikka yrittäjäkaupunki Kurikan kaupunki tunnetaan tänä päivänä hyvästä

Lisätiedot

Uutta vetovoimaa bisnekseen.

Uutta vetovoimaa bisnekseen. Magneetti vetää uusia mahdollisuuksia Kurikkaan Kurikan Magneetti on uusi yritysalue ja kaupungin ykköshanke, joka yhdistää keskustan ja kolmostien vilkkaan valtaväylän. Uutta vetovoimaa bisnekseen. WWW.KURIKKA.FI

Lisätiedot

Aulanko. Matkailija rautatieasemalta Aulankoon. Tuukka Virtanen

Aulanko. Matkailija rautatieasemalta Aulankoon. Tuukka Virtanen Aulanko Matkailija rautatieasemalta Aulankoon Tuukka Virtanen Hämeenlinnan rautatieasema Hämeenlinnan rautatieasemalla pysähtyy päivittäin noin parisenkymmentä Helsingin ja Tampereen välillä kulkevaa lähi-

Lisätiedot

Tervetuloa Lapinlahden kirkkoon! Kirkon suunnitteli arkkitehti Frans Anatolius Sjöström vuonna 1877.

Tervetuloa Lapinlahden kirkkoon! Kirkon suunnitteli arkkitehti Frans Anatolius Sjöström vuonna 1877. LAPINLAHDEN KIRKKO Tervetuloa Lapinlahden kirkkoon! Kirkon suunnitteli arkkitehti Frans Anatolius Sjöström vuonna 1877. Kirkkoa rakennettiin vuosina 1877-1880. Kirkon rakennusmestarina toimi Johannes Store

Lisätiedot

Kuva: Veikko Hahmo. Suomi100v. LUONTOHELMIKOHDE Pirkkalassa TAAPORINVUORI- KURIKKAKALLIO

Kuva: Veikko Hahmo. Suomi100v. LUONTOHELMIKOHDE Pirkkalassa TAAPORINVUORI- KURIKKAKALLIO Kuva: Veikko Hahmo Suomi100v. LUONTOHELMIKOHDE Pirkkalassa TAAPORINVUORI- KURIKKAKALLIO Retkelle lännestä Mistä retkelle: Kuntakeskusta, Takamaa, Vähäjärvi Kävellen kohti Takamaata ja moottoritien alikulun

Lisätiedot

HELVETINJÄRVEN KANSALLISPUISTON KÄVIJÄKYSELY VASTAUKSIA 576, JOISTA 182 ANNETTU PAPERILOMAKKEELLA

HELVETINJÄRVEN KANSALLISPUISTON KÄVIJÄKYSELY VASTAUKSIA 576, JOISTA 182 ANNETTU PAPERILOMAKKEELLA HELVETINJÄRVEN KANSALLISPUISTON KÄVIJÄKYSELY 3.7.-5.8.2018 VASTAUKSIA 576, JOISTA 182 ANNETTU PAPERILOMAKKEELLA Mistä maasta olet kotoisin? N=576 SUOMI RUOTSI VIRO SAKSA ITALIA NORJA TANSKA RANSKA ENGLANTI

Lisätiedot

BUSINESS TO BUSINESS MEDIAT OY DUBLIN 03.-06.05.2007

BUSINESS TO BUSINESS MEDIAT OY DUBLIN 03.-06.05.2007 BUSINESS TO BUSINESS MEDIAT OY DUBLIN 03.-06.05.2007 tourwiseireland 1 Hotelli Dublinissa: Academy Hotel * * * Academy hotelli on mukava kolmen tähden hotelli aivan Dublinin keskustassa O Connell Street

Lisätiedot

Hyvää oloa Kruunupuistosta HOTELLI RAVINTOLA KYLPYLÄ HYVINVOINTI AKTIVITEETIT KUNTOUTUS KOKOUS

Hyvää oloa Kruunupuistosta HOTELLI RAVINTOLA KYLPYLÄ HYVINVOINTI AKTIVITEETIT KUNTOUTUS KOKOUS Hyvää oloa Kruunupuistosta HOTELLI RAVINTOLA KYLPYLÄ HYVINVOINTI AKTIVITEETIT KUNTOUTUS KOKOUS Tervetuloa Kruunupuistoon! Kruunupuisto on todellinen hyvinvoinnin helmi, haluatpa liittää vierailuusi upeaa

Lisätiedot

Millainen Maltsu? Malminkartanon asukaskyselyn tulokset. Liisi Ylönen. Helsingin kaupunki Kaupunkisuunnitteluvirasto

Millainen Maltsu? Malminkartanon asukaskyselyn tulokset. Liisi Ylönen. Helsingin kaupunki Kaupunkisuunnitteluvirasto Millainen Maltsu? Malminkartanon asukaskyselyn tulokset Liisi Ylönen Kaupunkisuunnitteluvirasto 16.3.2017 Millainen Maltsu? kysely Linkki kyselyyn Kysely toteutettiin syksyllä 2016 399 vastaajaa, 2146

Lisätiedot

Sivistystoimen tiedotustilaisuus klo 9.00 Visit Alvar Aalto, Päivi Haapaniemi

Sivistystoimen tiedotustilaisuus klo 9.00 Visit Alvar Aalto, Päivi Haapaniemi Sivistystoimen tiedotustilaisuus 5.6.2018 klo 9.00 Visit Alvar Aalto, Päivi Haapaniemi Alvar Aalto -kaupunkien verkosto Alvar Aalto -kaupunkien verkosto perustettiin 3.2.2017 Jyväskylässä. Verkoston jäsenkaupunkeja

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! Varmasti viihtyy.

Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! Varmasti viihtyy. Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! Varmasti viihtyy. Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! 1 Majoittuminen Hangosta löytyy monta majoituskohdetta, jotka sopivat leirikoulu ryhmälle. Valitsetko motellin

Lisätiedot

PUIJO. Kuopion kaupunki 2009

PUIJO. Kuopion kaupunki 2009 uijon näkötornista voi ihailla Kallaveden saariston kauniita maisemia. Noin kilometrin päässä näkötornista on Konttilan vanha torppa, jossa on uijon luonnosta kertova näyttely ja kahvila. uijon laen palveluista

Lisätiedot

JOKIPIIN PELLAVA OY. Timo Laurila toimitusjohtaja

JOKIPIIN PELLAVA OY. Timo Laurila toimitusjohtaja JOKIPIIN PELLAVA OY Isoisämme Asser Laurila perusti v. 1920 yrityksen 21-vuotiaana nuorena miehenä Jokipiin kylään Jalasjärvellä. Sahatoiminta oli tuon ajan tyypillistä maaseudun teollisuutta. Tukit uitettiin

Lisätiedot

HS ipad profiilitutkimus. Tammikuu 2014

HS ipad profiilitutkimus. Tammikuu 2014 HS ipad profiilitutkimus Tammikuu 2014 Tutkimuksen toteutus Tulokset InterQuestin SPOT -profiilitutkimuksesta. Tutkimuksen tiedonkeruu toteutettiin HS ipad-sovelluksessa 10.1.-22.1.2014 välisenä aikana.

Lisätiedot

Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016

Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016 Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan

Lisätiedot

SOTILASURHEILULIITON SALIBANDYMESTARUUSTURNAUS 2014

SOTILASURHEILULIITON SALIBANDYMESTARUUSTURNAUS 2014 LAHVU 1968-2014 SOTILASURHEILULIITON SALIBANDYMESTARUUSTURNAUS 2014 Henkilökunnan A- ja B-sarjat HELSINGIN ENERGIA CUP Vierumäki 24.-25.1.2014 Sotilasurheilupoolissa mukana: TERVETULOA LAHDEN VARUSKUNNAN

Lisätiedot

SILTASAARENKATU 10, HELSINKI. Kohta täällä on kaikki. Siltasaari 10 puhaltaa elämää Helsingin kantakaupungin uuteen ytimeen, Hakaniemeen.

SILTASAARENKATU 10, HELSINKI. Kohta täällä on kaikki. Siltasaari 10 puhaltaa elämää Helsingin kantakaupungin uuteen ytimeen, Hakaniemeen. Kohta täällä on kaikki. Siltasaari 10 puhaltaa elämää Helsingin kantakaupungin uuteen ytimeen, Hakaniemeen. 2 Kautta historian moni uusi ja ihmeellinen asia on nähnyt päivänvalon Hakaniemessä. Tarina jatkuu,

Lisätiedot

Multia sijaitsee Pohjanmaan ja Keski-Suomen välisellä metsäisellä vedenjakajalla. Kunnan alueella on Kiiskilänmäki, keskisen Suomen korkein kohta,

Multia sijaitsee Pohjanmaan ja Keski-Suomen välisellä metsäisellä vedenjakajalla. Kunnan alueella on Kiiskilänmäki, keskisen Suomen korkein kohta, Multia sijaitsee Pohjanmaan ja Keski-Suomen välisellä metsäisellä vedenjakajalla. Kunnan alueella on Kiiskilänmäki, keskisen Suomen korkein kohta, runsaasti vesistöjä ja luontopolkuja vaihtelevassa maastossa.

Lisätiedot

Lasten museokesä 2013

Lasten museokesä 2013 Lasten museokesä 2013 Museoiden kesä on täynnä tapahtumia, ja moni niistä on tarkoitettu erityisesti lapsille. Haluaisitko kehrätä, oppia vanhan ajan valokuvauksesta ja otattaa itsestäsi visiittikorttikuvan

Lisätiedot

MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5)

MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5) MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5) Matka 14: Myanmar (11 pvä/ 10 yötä) 1 yö Yangon- 1 yö Bagan- 2 yötä Mandalay- 2 yötä Inle-järvi- 1 yö Yangon- 3 yötä Ngpali Hotellit: Summit Park View Hotel (Yangon), Thazin

Lisätiedot

Seuraavien kohteiden liikennöintiaika on 1.8.2014 31.7.2016. Liikennöinti tapahtuu peruskoulun koulupäivisin.

Seuraavien kohteiden liikennöintiaika on 1.8.2014 31.7.2016. Liikennöinti tapahtuu peruskoulun koulupäivisin. TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA 1 B TARJOUSPYYNNÖN KOHDE Kohdekuvaukset: Seuraavien kohteiden liikennöintiaika on 1.8.2014 31.7.2016. Liikennöinti tapahtuu peruskoulun koulupäivisin. Liikennöitsijä voi tehdä

Lisätiedot

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN 22. 25.04.2020 Kevään ryhmämatkamme suuntautuu Slovenian pääkaupunkiin, sympaattiseen Ljubljanaan. Lähde mukaan kokemaan uusi, upea ja raikas kaupunkikohde, sen historia

Lisätiedot

Majoitusliikekysely 2009

Majoitusliikekysely 2009 Lappeenranta ja Imatra Valtakatu 49 :: FIN 53100 LAPPEENRANTA :: GSM +358 45 137 5099 :: info@takoy.fi :: www.takoy.fi Sisällysluettelo Tiivistelmä... 1 Johdanto... 2 Hotellivierailijoiden matkustaminen...

Lisätiedot

Multian tonttitarjonta 2015

Multian tonttitarjonta 2015 Tarjous koskee kaava-alueen tontteja. Kaipaatko maalle maaseudun rauhaan? Multia sijaitsee Pohjanmaan ja Keski-Suomen välisellä metsäisellä vedenjakajalla. Kunnan alueella on Kiiskilänmäki, keskisen Suomen

Lisätiedot

Tutustu WILD TAIGAN KESÄÄN. Luontoa ja kulttuuria. Kesän 2015 parhaat vinkit. Kuva: Lassi Rautiainen

Tutustu WILD TAIGAN KESÄÄN. Luontoa ja kulttuuria. Kesän 2015 parhaat vinkit. Kuva: Lassi Rautiainen Tutustu WILD TAIGAN KESÄÄN Luontoa ja kulttuuria Kesän 2015 parhaat vinkit Kuva: Lassi Rautiainen VILLIÄ ELÄMÄÄ erämaaluonnossa Wild Taigan koskematon erämaaluonto tarjoaa hyvät mahdollisuudet eläinten

Lisätiedot

* Perustettu v. 1946, pj. Vilho Rintala

* Perustettu v. 1946, pj. Vilho Rintala PESÄPALLOJAOSTO 1(5) * Perustettu v. 1946, pj. Vilho Rintala 1933 Pesäpallon ohjaaminen annettiin Heikki Lammin tehtäväksi. 1934 Miehet Osallistuivat piirin B-sarjaan. 1948 Miehet voittivat sarjassaan

Lisätiedot

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Nilsiän Kotiseutukeskus, museo ja museoka

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Nilsiän Kotiseutukeskus, museo ja museoka Torstai 29.06.2017 Nilsiän Kotiseutukeskus, museo ja museoka... Perjantai 30.06.2017 Dj Tahko MTB Lauantai 01.07.2017 Yleinen Jo 19. kertaa järjestettävä Suomen suurin ja haastavin MTB tapahtuma tulee

Lisätiedot

HORECA-REKISTERI 2015

HORECA-REKISTERI 2015 HORECA-REKISTERI 2015 1 1.4.2016 Taloustutkimus 2015 Sisältö 1. Johdanto 2. Rekisterin sisältö ja toimialaluokitus 3. Keittiöiden luku- ja annosmäärät toimialoittain 4. Keittiöiden luku- ja annosmäärät

Lisätiedot

ELÄVÄ TILA, JONKA HEHKU VETÄ Ä PUOLEENSA

ELÄVÄ TILA, JONKA HEHKU VETÄ Ä PUOLEENSA 2 PORKKALANKATU 3 Helsinki ELÄVÄ TILA, JONKA HEHKU VETÄ Ä PUOLEENSA Ruoholahden Roihu vie ajatukset paikkaan, jossa luova ajattelu ja teknologinen osaaminen synnyttävät uudenlaista energiaa ja innovaatiota.

Lisätiedot

Vähäjoki KAARINA. TURKU Linnankatu. Vanhalinna. Ravattula. Loukinainen. 1 km. Halistenkoski. Halistentie. Koroisten muinaismuistoalue.

Vähäjoki KAARINA. TURKU Linnankatu. Vanhalinna. Ravattula. Loukinainen. 1 km. Halistenkoski. Halistentie. Koroisten muinaismuistoalue. km alistenkoski Vähäjoki Koroisten muinaismuistoalue alistentie Liedon Vanhalinna Vierasvenesatama Turun Linna Saaristomeren melontareitti, Sininen Reitti TURKU Linnankatu Puutarhakatu Puistokatu Aninkaistenkatu

Lisätiedot

HIIHTÄMÄSSÄ ITÄVALLASSA 2006

HIIHTÄMÄSSÄ ITÄVALLASSA 2006 HIIHTÄMÄSSÄ ITÄVALLASSA 2006 NEVA järjesti matkan Alppien parhaimmistoon kuuluvalle murtomaahiihtoalueelle Itävallan Ramsauhun 20 hengen voimin 25.2. - 4.3.2006. Kokemukset olivat todella hyvät. Majoituimme

Lisätiedot

Melontaretket Aurajoella Aurajokimelonta 20 vuotta! 2011 2.-3.7. 29.5. 27.8. YÖMELONTA AURAJOKIMELONTA KEVÄTMELONTA Aurajoen opastuskeskus Myllärintalo avoinna 1.6.-31.8.2011, talviaikaan tilauksesta Tervetuloa!

Lisätiedot

SIBELIUS150 - ILTAMAT. Ainola-interiöörin on koonnut tekstiiliartesaani Leena Gustafsson

SIBELIUS150 - ILTAMAT. Ainola-interiöörin on koonnut tekstiiliartesaani Leena Gustafsson Ainola-interiöörin on koonnut tekstiiliartesaani Leena Gustafsson SIBELIUS150 - ILTAMAT Tmi Arja Kitola, Retkitie 6, 23100 Mynämäki +358 50 441 8660, arja.kitola@tmikitola.fi www.tmikitola.fi Sibelius-iltamat

Lisätiedot

Jalasjärven kylien yhteistyöryhmä Vuosikertomus (6)

Jalasjärven kylien yhteistyöryhmä Vuosikertomus (6) Jalasjärven kylien yhteistyöryhmä Vuosikertomus 2017 1 (6) Vuosikertomus 2017 Jalasjärven kylien yhteistyöryhmässä toimivat Jalasjärven alueen kylien yhdistykset. Ryhmän keskeisenä tavoitteena on kylien

Lisätiedot

ESPOONJOKILAAKSON ESISELVITYS

ESPOONJOKILAAKSON ESISELVITYS ESPOONJOKILAAKSON ESISELVITYS ANALYYSI JA KEHITTÄMISSUUNNITELMA 20.10.2011 Suunnittelualueen sijainti / maiseman historia Jokilaakso oli pitkään metsäselänteiden reunustamaa avointa maisemaa, peltoja ja

Lisätiedot

RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16

RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16 RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16 1. päivä 4.5.16 Saapuminen Sloveniaan ja Bledin retki Saapuminen Ljubljaanan lentokentälle. Suomea puhuva RIL-matkalaisille tuttu oppaamme Marketa Sindelova ja

Lisätiedot

KESKIAIKAINEN ULVILA KUTSUU

KESKIAIKAINEN ULVILA KUTSUU KESKIAIKAINEN ULVILA KUTSUU Vanhan Musiikin Viikolle 27.7.-2.8.09 Tiedusteluihin vastaavat diplomiurkuri Anne-Marie Grundstén, puh. 050 520 4798. Kulttuurisihteeri Hilpi Toikka-Haldin, puh. (02) 677 4698;

Lisätiedot

Kiltauutiset 1/2014. Kaartin Jääkärirykmentin Kilta

Kiltauutiset 1/2014. Kaartin Jääkärirykmentin Kilta Kiltauutiset 1/2014 Kaartin Jääkärirykmentin Kilta Kaartin Jääkärirykmentin Kilta KUTSU Paikka: Perinnetalo/ Jääkärisali Aika: 26.4.2014 klo 11:00 alkaen Tilaisuuden kesto noin tunnin Esityslista Kaartin

Lisätiedot

LEIRINTÄMATKAILU LUO TULOJA JA TYÖPAIKKOJA!

LEIRINTÄMATKAILU LUO TULOJA JA TYÖPAIKKOJA! Leirintämatkailualan yksi vahvuus on se, että se työllistää. Sen töiden automatisoinnin mahdollisuudet ovat rajalliset. Työtä ei voida siirtää merkittävissä määrin ulkomailla tehtäväksi. Alan on ennustettu

Lisätiedot

EUROOPAN KULTTUURIYMPÄRISTÖPÄIVÄT 2016 PORUKAN PAIKAT, YHTEISET YMPÄRISTÖT

EUROOPAN KULTTUURIYMPÄRISTÖPÄIVÄT 2016 PORUKAN PAIKAT, YHTEISET YMPÄRISTÖT EUROOPAN KULTTUURIYMPÄRISTÖPÄIVÄT 2016 PORUKAN PAIKAT, YHTEISET YMPÄRISTÖT Cultural heritage -makers 2016, LASTU, Lapinlahti, Finland LASTU School of Architecture and Environmental Culture LASTU School

Lisätiedot

Ukonniemen tontit nyt myynnissä!

Ukonniemen tontit nyt myynnissä! Asetu asumaan Ukonniemen tontit nyt myynnissä! Vireä kunta vetten äärellä Leppävirta on lähes 10 000 asukkaan kunta Pohjois-Savossa, Viitostien varrella. Leppävirran alueella sijaitsevat suuret järvet

Lisätiedot

RIPARI Roihuvuoren srk rippikoulut 2014

RIPARI Roihuvuoren srk rippikoulut 2014 RIPARI Roihuvuoren srk rippikoulut 2014 Rippikouluun ilmoittautuminen Hei sinä ensi vuonna 15 vuotta täyttävä nuori! Roihuvuoren seurakunta kutsuu erityisesti sinut rippikouluun. Jos taas olet jo vanhempi

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

KAJAANIN KAMPUS KIRJASTORAKENNUS SEMINAARINKATU 2

KAJAANIN KAMPUS KIRJASTORAKENNUS SEMINAARINKATU 2 KAJAANIN KAMPUS KIRJASTORAKENNUS SEMINAARINKATU 2 2 Yrittäjän Kajaani Kajaani on kehittyvä yrityskaupunki sekä vireä kulttuuri- ja urheilukaupunki. Se on valittu suurista kaupungeista ja maakuntakeskuksista

Lisätiedot

Majoitustarjonta KoneAgria 2018

Majoitustarjonta KoneAgria 2018 Majoitustarjonta KoneAgria 2018 Original Sokos Hotel Alexandra Lämminhenkinen ja monipuoliset palvelut tarjoava Sokos Hotel Alexandra sijaitsee aivan Jyväskylän ydinkeskustassa kivenheiton päässä Matkakeskuksesta.

Lisätiedot

Ulkomaalaiset matkailijat Suomessa ja Porvoon-Loviisanseudulla vuosina 2014 ja 2015

Ulkomaalaiset matkailijat Suomessa ja Porvoon-Loviisanseudulla vuosina 2014 ja 2015 Ulkomaalaiset matkailijat Suomessa ja Porvoon-Loviisanseudulla vuosina 2014 ja 2015 Jaakko Roponen Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy jaakko@tak.fi 1 750 MATKAT SUOMEEN KESÄKAUDELLA 2015 (TOUKO-LOKAKUU)

Lisätiedot

Tarjoamme senioreille itsenäistä asumista, yhteisökoteja, palvelua ja terveyslomaa

Tarjoamme senioreille itsenäistä asumista, yhteisökoteja, palvelua ja terveyslomaa Tarjoamme senioreille itsenäistä asumista, yhteisökoteja, palvelua ja terveyslomaa Ainutlaatuista asumista Jyllin Kodit tarjoaa mahdollisuudet elinikäiseen asumiseen ja rentouttavaan terveyslomailuun Ikaalisten

Lisätiedot

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Halusin lähteä ulkomaille työssäoppimaan sekä tutustumaan pieneksi aikaa toiseen maahan ja kulttuuriin. Kuusi

Lisätiedot

Vajaakäyttöisen modernin rakennuskannan uusiokäyttö Pohjoismaiden kirkonkylissä. Esittely tutkittavista kohteista Koonnut: Pyry Kuismin

Vajaakäyttöisen modernin rakennuskannan uusiokäyttö Pohjoismaiden kirkonkylissä. Esittely tutkittavista kohteista Koonnut: Pyry Kuismin Vajaakäyttöisen modernin rakennuskannan uusiokäyttö Pohjoismaiden kirkonkylissä Esittely tutkittavista kohteista Koonnut: Pyry Kuismin Matkailualue Wanhat Wehkeet Karstula Alkutilanne Karstula on noin

Lisätiedot

Tervetuloa kotiin! Jalasjärvi

Tervetuloa kotiin! Jalasjärvi Tervetuloa kotiin! Jalasjärvi Graafi nen ohjeistus 2011 Vapaat tontit - Rakentaminen - Mökkipörssi - Lähipalvelut - Harrastukset - /asuminen Sininen: Pantone 293 C Jalasjärven perustunnus C 96 % M 70 %

Lisätiedot