PUIJO. Kuopion kaupunki 2009

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PUIJO. Kuopion kaupunki 2009"

Transkriptio

1 uijon näkötornista voi ihailla Kallaveden saariston kauniita maisemia. Noin kilometrin päässä näkötornista on Konttilan vanha torppa, jossa on uijon luonnosta kertova näyttely ja kahvila. uijon laen palveluista Teksti: Merja Hyttinen ja Timo erätie iirrokset: Ulla aananen ja Helena Rönkä uijonkatu 22 A, Kuopio ennen kuin on noussut tuolle kohoavalle harjalle, ujovuorelle, joka ylöskiipeämisen vaivan palkitsee ihanimmalla näöllä Kallaveden selkien ynnä niiden satojen saarien, luotojen, salmien, lahtien, ruohorantojen, savuavien höyrylaivain ja kaukaa paistavien purjeitten yli. UIJO Ulkoilureitit ja luontopolut näkyvät kääntöpuolen kartalta. Noin kahden kilometrin mittaiset luontopolut, uijon uijo on Kuopion suosituimpia virkistysalueita. Ulkoilijoita varten alueelle on rakennettu kattava ulkoilureitistö. uijolle on tehty myös luontopolkuja monipuolisen uijolla voit kävellä, hiihtää, marjastaa ja sienestää. Näin liikut uijolla uijon selänne on muodostunut maapallon vanhimpiin kohoava uijo. Mannerjään muistona uijon rinteestä uijo on merkittävä talviurheilukeskus. Siellä on harrastettu kelkkailua, hiihtoa ja mäkihyppyä 1900-luvun alkupuolelta lähtien. uijon talvikisoilla on pitkät, 1930luvulle ulottuvat perinteet. Hyppyrimäki ja muut liikuntapaikat keskittyvät urheilualueelle uijon selänteen Myös alueen linnusto on monipuolinen ja runsas. uijolla on tavattu useita ohjois-savossa harvinaisia tyypillisiä lajeja. Muun muassa idänuunilintu, pikkusieppo ja pohjantikka pesivät uijon metsissä. Luonnonsuojelulla on pitkät perinteet uijolla. Ensimmäinen, hieman yli 60 hehtaarin suuruinen suojelualue perustettiin uijolle jo vuonna 1928, yhtenä maamme Tällä hetkellä uijon luonnonsuojelualueen pinta-ala Natura-verkostoon. Luonnonsuojelualueeseen sisältyvät uijon selänteen arvokkaimmat osat, niiden joukossa Satulanotkon ja Antikkalanrinteen lehdot. Suojeluarvoa lisäävät myös vanhat kuusimetsät, jotka sijaitsevat Kokonmäellä ja Satulanotkossa sekä alueen uijolle rakennettiin ensimmäinen näkötorni 1850-luvun puolivälissä. Tämä 16 metriä korkea puutorni korvattiin noin viisikymmentä Kuopio kuuluu ohjois-savon lehtokeskukseen, joka on tärkein vaateliaan kasvillisuuden esiintymisalue JärviSuomessa. uijolta on löydetty yli 350 putkilokasvilajia, hajuheinä ja lehtoleinikki. uijo on myös EU:n alueella vain Itä-Suomessa tavattavan idänlehväsammalen uijon mäki on tunnettu erityisesti näköalapaikkana. uijo ja sieltä avautuvat komeat näkymät kuuluvatkin kansallismaisemiimme, joita ovat ihailleet muun uijon luonnontilaisissa metsissä kasvaa monia harvinaisia ja uhanalaisia kääpiä, kuten silokääpä, mesipillikääpä ja sitkankääpä. Laskettelurinteiden niityillä viihtyy Ensimmäinen ravintola uijolla toimi jo 0-luvun lopulla. Majoitustoiminnan alkuna voidaan pitää uijon irtin rakentamista vuonna Nykyään uijon tornissa käy vuosittain noin matkailijaa.

2 Teksti: Merja Hyttinen ja Timo erätie iirrokset: Ulla aananen ja Helena Rönkä uijon näkötornista voi ihailla Kallaveden saariston kauniita maisemia. Noin kilometrin päässä näkötornista on Konttilan vanha torppa, jossa on uijon luonnosta kertova näyttely ja kahvila. uijon laen palveluista uijonkatu 22 A, Kuopio ennen kuin on noussut tuolle kohoavalle harjalle, ujovuorelle, joka ylöskiipeämisen vaivan palkitsee ihanimmalla näöllä Kallaveden selkien ynnä niiden satojen saarien, luotojen, salmien, lahtien, ruohorantojen, savuavien höyrylaivain ja kaukaa paistavien purjeitten yli. UIJO uijo on Kuopion suosituimpia virkistysalueita. Ulkoilijoita varten alueelle on rakennettu kattava ulkoilureitistö. uijolle on tehty myös luontopolkuja monipuolisen Ulkoilureitit ja luontopolut näkyvät kääntöpuolen kartalta. Noin kahden kilometrin mittaiset luontopolut, uijon uijolla voit kävellä, hiihtää, marjastaa ja sienestää. Näin liikut uijolla uijon selänne on muodostunut maapallon vanhimpiin kohoava uijo. Mannerjään muistona uijon rinteestä uijo on merkittävä talviurheilukeskus. Siellä on harrastettu kelkkailua, hiihtoa ja mäkihyppyä 1900-luvun alkupuolelta lähtien. uijon talvikisoilla on pitkät, 1930luvulle ulottuvat perinteet. Hyppyrimäki ja muut liikuntapaikat keskittyvät urheilualueelle uijon selänteen Myös alueen linnusto on monipuolinen ja runsas. uijolla on tavattu useita ohjois-savossa harvinaisia tyypillisiä lajeja. Muun muassa idänuunilintu, pikkusieppo ja pohjantikka pesivät uijon metsissä. Luonnonsuojelulla on pitkät perinteet uijolla. Ensimmäinen, hieman yli 60 hehtaarin suuruinen suojelualue perustettiin uijolle jo vuonna 1928, yhtenä maamme Tällä hetkellä uijon luonnonsuojelualueen pinta-ala Natura-verkostoon. Luonnonsuojelualueeseen sisältyvät uijon selänteen arvokkaimmat osat, niiden joukossa Satulanotkon ja Antikkalanrinteen lehdot. Suojeluarvoa lisäävät myös vanhat kuusimetsät, jotka sijaitsevat Kokonmäellä ja Satulanotkossa sekä alueen Kuopio kuuluu ohjois-savon lehtokeskukseen, joka on tärkein vaateliaan kasvillisuuden esiintymisalue JärviSuomessa. uijolta on löydetty yli 350 putkilokasvilajia, hajuheinä ja lehtoleinikki. uijo on myös EU:n alueella vain Itä-Suomessa tavattavan idänlehväsammalen uijon luonnontilaisissa metsissä kasvaa monia harvinaisia ja uhanalaisia kääpiä, kuten silokääpä, mesipillikääpä ja sitkankääpä. Laskettelurinteiden niityillä viihtyy uijolle rakennettiin ensimmäinen näkötorni 1850-luvun puolivälissä. Tämä 16 metriä korkea puutorni korvattiin noin viisikymmentä uijon mäki on tunnettu erityisesti näköalapaikkana. uijo ja sieltä avautuvat komeat näkymät kuuluvatkin kansallismaisemiimme, joita ovat ihailleet muun Ensimmäinen ravintola uijolla toimi jo 0-luvun lopulla. Majoitustoiminnan alkuna voidaan pitää uijon irtin rakentamista vuonna Nykyään uijon tornissa käy vuosittain noin matkailijaa.

3 Teksti: Merja Hyttinen ja Timo erätie iirrokset: Ulla aananen ja Helena Rönkä uijon näkötornista voi ihailla Kallaveden saariston kauniita maisemia. Noin kilometrin päässä näkötornista on Konttilan vanha torppa, jossa on uijon luonnosta kertova näyttely ja kahvila. uijon laen palveluista uijonkatu 22 A, Kuopio ennen kuin on noussut tuolle kohoavalle harjalle, ujovuorelle, joka ylöskiipeämisen vaivan palkitsee ihanimmalla näöllä Kallaveden selkien ynnä niiden satojen saarien, luotojen, salmien, lahtien, ruohorantojen, savuavien höyrylaivain ja kaukaa paistavien purjeitten yli. UIJO uijo on Kuopion suosituimpia virkistysalueita. Ulkoilijoita varten alueelle on rakennettu kattava ulkoilureitistö. uijolle on tehty myös luontopolkuja monipuolisen Ulkoilureitit ja luontopolut näkyvät kääntöpuolen kartalta. Noin kahden kilometrin mittaiset luontopolut, uijon uijolla voit kävellä, hiihtää, marjastaa ja sienestää. Näin liikut uijolla uijon selänne on muodostunut maapallon vanhimpiin kohoava uijo. Mannerjään muistona uijon rinteestä uijo on merkittävä talviurheilukeskus. Siellä on harrastettu kelkkailua, hiihtoa ja mäkihyppyä 1900-luvun alkupuolelta lähtien. uijon talvikisoilla on pitkät, 1930luvulle ulottuvat perinteet. Hyppyrimäki ja muut liikuntapaikat keskittyvät urheilualueelle uijon selänteen Myös alueen linnusto on monipuolinen ja runsas. uijolla on tavattu useita ohjois-savossa harvinaisia tyypillisiä lajeja. Muun muassa idänuunilintu, pikkusieppo ja pohjantikka pesivät uijon metsissä. Luonnonsuojelulla on pitkät perinteet uijolla. Ensimmäinen, hieman yli 60 hehtaarin suuruinen suojelualue perustettiin uijolle jo vuonna 1928, yhtenä maamme Tällä hetkellä uijon luonnonsuojelualueen pinta-ala Natura-verkostoon. Luonnonsuojelualueeseen sisältyvät uijon selänteen arvokkaimmat osat, niiden joukossa Satulanotkon ja Antikkalanrinteen lehdot. Suojeluarvoa lisäävät myös vanhat kuusimetsät, jotka sijaitsevat Kokonmäellä ja Satulanotkossa sekä alueen Kuopio kuuluu ohjois-savon lehtokeskukseen, joka on tärkein vaateliaan kasvillisuuden esiintymisalue JärviSuomessa. uijolta on löydetty yli 350 putkilokasvilajia, hajuheinä ja lehtoleinikki. uijo on myös EU:n alueella vain Itä-Suomessa tavattavan idänlehväsammalen uijon luonnontilaisissa metsissä kasvaa monia harvinaisia ja uhanalaisia kääpiä, kuten silokääpä, mesipillikääpä ja sitkankääpä. Laskettelurinteiden niityillä viihtyy uijolle rakennettiin ensimmäinen näkötorni 1850-luvun puolivälissä. Tämä 16 metriä korkea puutorni korvattiin noin viisikymmentä uijon mäki on tunnettu erityisesti näköalapaikkana. uijo ja sieltä avautuvat komeat näkymät kuuluvatkin kansallismaisemiimme, joita ovat ihailleet muun Ensimmäinen ravintola uijolla toimi jo 0-luvun lopulla. Majoitustoiminnan alkuna voidaan pitää uijon irtin rakentamista vuonna Nykyään uijon tornissa käy vuosittain noin matkailijaa.

4 Teksti: Merja Hyttinen ja Timo erätie iirrokset: Ulla aananen ja Helena Rönkä uijon näkötornista voi ihailla Kallaveden saariston kauniita maisemia. Noin kilometrin päässä näkötornista on Konttilan vanha torppa, jossa on uijon luonnosta kertova näyttely ja kahvila. uijon laen palveluista uijonkatu 22 A, Kuopio ennen kuin on noussut tuolle kohoavalle harjalle, ujovuorelle, joka ylöskiipeämisen vaivan palkitsee ihanimmalla näöllä Kallaveden selkien ynnä niiden satojen saarien, luotojen, salmien, lahtien, ruohorantojen, savuavien höyrylaivain ja kaukaa paistavien purjeitten yli. UIJO uijo on Kuopion suosituimpia virkistysalueita. Ulkoilijoita varten alueelle on rakennettu kattava ulkoilureitistö. uijolle on tehty myös luontopolkuja monipuolisen Ulkoilureitit ja luontopolut näkyvät kääntöpuolen kartalta. Noin kahden kilometrin mittaiset luontopolut, uijon uijolla voit kävellä, hiihtää, marjastaa ja sienestää. Näin liikut uijolla uijon selänne on muodostunut maapallon vanhimpiin kohoava uijo. Mannerjään muistona uijon rinteestä uijo on merkittävä talviurheilukeskus. Siellä on harrastettu kelkkailua, hiihtoa ja mäkihyppyä 1900-luvun alkupuolelta lähtien. uijon talvikisoilla on pitkät, 1930luvulle ulottuvat perinteet. Hyppyrimäki ja muut liikuntapaikat keskittyvät urheilualueelle uijon selänteen Myös alueen linnusto on monipuolinen ja runsas. uijolla on tavattu useita ohjois-savossa harvinaisia tyypillisiä lajeja. Muun muassa idänuunilintu, pikkusieppo ja pohjantikka pesivät uijon metsissä. Luonnonsuojelulla on pitkät perinteet uijolla. Ensimmäinen, hieman yli 60 hehtaarin suuruinen suojelualue perustettiin uijolle jo vuonna 1928, yhtenä maamme Tällä hetkellä uijon luonnonsuojelualueen pinta-ala Natura-verkostoon. Luonnonsuojelualueeseen sisältyvät uijon selänteen arvokkaimmat osat, niiden joukossa Satulanotkon ja Antikkalanrinteen lehdot. Suojeluarvoa lisäävät myös vanhat kuusimetsät, jotka sijaitsevat Kokonmäellä ja Satulanotkossa sekä alueen Kuopio kuuluu ohjois-savon lehtokeskukseen, joka on tärkein vaateliaan kasvillisuuden esiintymisalue JärviSuomessa. uijolta on löydetty yli 350 putkilokasvilajia, hajuheinä ja lehtoleinikki. uijo on myös EU:n alueella vain Itä-Suomessa tavattavan idänlehväsammalen uijon luonnontilaisissa metsissä kasvaa monia harvinaisia ja uhanalaisia kääpiä, kuten silokääpä, mesipillikääpä ja sitkankääpä. Laskettelurinteiden niityillä viihtyy uijolle rakennettiin ensimmäinen näkötorni 1850-luvun puolivälissä. Tämä 16 metriä korkea puutorni korvattiin noin viisikymmentä uijon mäki on tunnettu erityisesti näköalapaikkana. uijo ja sieltä avautuvat komeat näkymät kuuluvatkin kansallismaisemiimme, joita ovat ihailleet muun Ensimmäinen ravintola uijolla toimi jo 0-luvun lopulla. Majoitustoiminnan alkuna voidaan pitää uijon irtin rakentamista vuonna Nykyään uijon tornissa käy vuosittain noin matkailijaa.

5 uijon näkötornista voi ihailla Kallaveden saariston kauniita maisemia. Noin kilometrin päässä näkötornista on Konttilan vanha torppa, jossa on uijon luonnosta kertova näyttely ja kahvila. uijon laen palveluista Teksti: Merja Hyttinen ja Timo erätie iirrokset: Ulla aananen ja Helena Rönkä uijonkatu 22 A, Kuopio ennen kuin on noussut tuolle kohoavalle harjalle, ujovuorelle, joka ylöskiipeämisen vaivan palkitsee ihanimmalla näöllä Kallaveden selkien ynnä niiden satojen saarien, luotojen, salmien, lahtien, ruohorantojen, savuavien höyrylaivain ja kaukaa paistavien purjeitten yli. UIJO Ulkoilureitit ja luontopolut näkyvät kääntöpuolen kartalta. Noin kahden kilometrin mittaiset luontopolut, uijon uijo on Kuopion suosituimpia virkistysalueita. Ulkoilijoita varten alueelle on rakennettu kattava ulkoilureitistö. uijolle on tehty myös luontopolkuja monipuolisen uijolla voit kävellä, hiihtää, marjastaa ja sienestää. Näin liikut uijolla uijon selänne on muodostunut maapallon vanhimpiin kohoava uijo. Mannerjään muistona uijon rinteestä uijo on merkittävä talviurheilukeskus. Siellä on harrastettu kelkkailua, hiihtoa ja mäkihyppyä 1900-luvun alkupuolelta lähtien. uijon talvikisoilla on pitkät, 1930luvulle ulottuvat perinteet. Hyppyrimäki ja muut liikuntapaikat keskittyvät urheilualueelle uijon selänteen Myös alueen linnusto on monipuolinen ja runsas. uijolla on tavattu useita ohjois-savossa harvinaisia tyypillisiä lajeja. Muun muassa idänuunilintu, pikkusieppo ja pohjantikka pesivät uijon metsissä. Luonnonsuojelulla on pitkät perinteet uijolla. Ensimmäinen, hieman yli 60 hehtaarin suuruinen suojelualue perustettiin uijolle jo vuonna 1928, yhtenä maamme Tällä hetkellä uijon luonnonsuojelualueen pinta-ala Natura-verkostoon. Luonnonsuojelualueeseen sisältyvät uijon selänteen arvokkaimmat osat, niiden joukossa Satulanotkon ja Antikkalanrinteen lehdot. Suojeluarvoa lisäävät myös vanhat kuusimetsät, jotka sijaitsevat Kokonmäellä ja Satulanotkossa sekä alueen uijolle rakennettiin ensimmäinen näkötorni 1850-luvun puolivälissä. Tämä 16 metriä korkea puutorni korvattiin noin viisikymmentä Kuopio kuuluu ohjois-savon lehtokeskukseen, joka on tärkein vaateliaan kasvillisuuden esiintymisalue JärviSuomessa. uijolta on löydetty yli 350 putkilokasvilajia, hajuheinä ja lehtoleinikki. uijo on myös EU:n alueella vain Itä-Suomessa tavattavan idänlehväsammalen uijon mäki on tunnettu erityisesti näköalapaikkana. uijo ja sieltä avautuvat komeat näkymät kuuluvatkin kansallismaisemiimme, joita ovat ihailleet muun uijon luonnontilaisissa metsissä kasvaa monia harvinaisia ja uhanalaisia kääpiä, kuten silokääpä, mesipillikääpä ja sitkankääpä. Laskettelurinteiden niityillä viihtyy Ensimmäinen ravintola uijolla toimi jo 0-luvun lopulla. Majoitustoiminnan alkuna voidaan pitää uijon irtin rakentamista vuonna Nykyään uijon tornissa käy vuosittain noin matkailijaa.

6 uijon näkötornista voi ihailla Kallaveden saariston kauniita maisemia. Noin kilometrin päässä näkötornista on Konttilan vanha torppa, jossa on uijon luonnosta kertova näyttely ja kahvila. uijon laen palveluista Teksti: Merja Hyttinen ja Timo erätie iirrokset: Ulla aananen ja Helena Rönkä uijonkatu 22 A, Kuopio ennen kuin on noussut tuolle kohoavalle harjalle, ujovuorelle, joka ylöskiipeämisen vaivan palkitsee ihanimmalla näöllä Kallaveden selkien ynnä niiden satojen saarien, luotojen, salmien, lahtien, ruohorantojen, savuavien höyrylaivain ja kaukaa paistavien purjeitten yli. UIJO Ulkoilureitit ja luontopolut näkyvät kääntöpuolen kartalta. Noin kahden kilometrin mittaiset luontopolut, uijon uijo on Kuopion suosituimpia virkistysalueita. Ulkoilijoita varten alueelle on rakennettu kattava ulkoilureitistö. uijolle on tehty myös luontopolkuja monipuolisen uijolla voit kävellä, hiihtää, marjastaa ja sienestää. Näin liikut uijolla uijon selänne on muodostunut maapallon vanhimpiin kohoava uijo. Mannerjään muistona uijon rinteestä uijo on merkittävä talviurheilukeskus. Siellä on harrastettu kelkkailua, hiihtoa ja mäkihyppyä 1900-luvun alkupuolelta lähtien. uijon talvikisoilla on pitkät, 1930luvulle ulottuvat perinteet. Hyppyrimäki ja muut liikuntapaikat keskittyvät urheilualueelle uijon selänteen Myös alueen linnusto on monipuolinen ja runsas. uijolla on tavattu useita ohjois-savossa harvinaisia tyypillisiä lajeja. Muun muassa idänuunilintu, pikkusieppo ja pohjantikka pesivät uijon metsissä. Luonnonsuojelulla on pitkät perinteet uijolla. Ensimmäinen, hieman yli 60 hehtaarin suuruinen suojelualue perustettiin uijolle jo vuonna 1928, yhtenä maamme Tällä hetkellä uijon luonnonsuojelualueen pinta-ala Natura-verkostoon. Luonnonsuojelualueeseen sisältyvät uijon selänteen arvokkaimmat osat, niiden joukossa Satulanotkon ja Antikkalanrinteen lehdot. Suojeluarvoa lisäävät myös vanhat kuusimetsät, jotka sijaitsevat Kokonmäellä ja Satulanotkossa sekä alueen uijolle rakennettiin ensimmäinen näkötorni 1850-luvun puolivälissä. Tämä 16 metriä korkea puutorni korvattiin noin viisikymmentä Kuopio kuuluu ohjois-savon lehtokeskukseen, joka on tärkein vaateliaan kasvillisuuden esiintymisalue JärviSuomessa. uijolta on löydetty yli 350 putkilokasvilajia, hajuheinä ja lehtoleinikki. uijo on myös EU:n alueella vain Itä-Suomessa tavattavan idänlehväsammalen uijon mäki on tunnettu erityisesti näköalapaikkana. uijo ja sieltä avautuvat komeat näkymät kuuluvatkin kansallismaisemiimme, joita ovat ihailleet muun uijon luonnontilaisissa metsissä kasvaa monia harvinaisia ja uhanalaisia kääpiä, kuten silokääpä, mesipillikääpä ja sitkankääpä. Laskettelurinteiden niityillä viihtyy Ensimmäinen ravintola uijolla toimi jo 0-luvun lopulla. Majoitustoiminnan alkuna voidaan pitää uijon irtin rakentamista vuonna Nykyään uijon tornissa käy vuosittain noin matkailijaa.

7 150m 6 UIJONSARVI Kallavesi ÄIVÄRANTA Iisalmeen Talvilaavu Näköalapaikka 32 9 ÄIVÄRANTA Ryhmäpuutarha-alue JULKULA JULKULANMÄKI ieni- Valkeinen 10 IENI-VALKEINEN Ryhmäpuutarha-alue Hotelli Iso-Valkeinen 29 7 JULKULA UIJO 18 oukama Iso-Valkeinen SATULANOTKO 33 KETTULANLAHTI 35 Satulanotko Kokonmäki Kokonmäen kierto 2 km Luonnonsuojelualue RYYSUO RYYSUO KONTTILA Konttilan niityt ALA-ANTIKKALA Konttilan kierto 2,3 km m 23 Golf-kenttä 5 ANTIKKALA Antikkalan laskettelurinne MERKKIEN SELITYKSET HIIHTOSTADION 21 UIJO 1 uijon Maja Laskettelurinne Näköalatorni 64 ortaat Hyppyrimäet Urheilualue uijon polku 2 km Luonnonsuojelualue 62 INKILÄNMÄKI 42 OASTUSISTE OASTUSYLVÄS / KARTTA OASTUSYLVÄS RISTEYKSEN NUMERO ULKOILUREITTI UIJONLAAKSO 3 ESÄALLOSTADION uijon merkkikivi VANHA UIJONTIE Valtatie 5 LUONTOOLUT: KOKONMÄEN KIERTO 2 km KONTTILAN KIERTO 2,3 km UIJON OLKU 2 km Best Western Hotelli Savonia Kävely-yhteys uijolle u i j olle 100 LUONNONSUOJELUALUE NATURA ALUE Mikkeliin Keskustaan Keskustaan Linja-autoasema YSÄKÖINTIALUE km Rautatieasema c Kuopion kaupunki, mittausosasto 2004

PUIJON GOLFKENTÄN LAAJENNUS

PUIJON GOLFKENTÄN LAAJENNUS 1 Kuopion kaupunki Strateginen maankäytön suunnittelu Juha Romppanen UIJON GOLFKENTÄN LAAJENNUS VAIKUTUKSET YLEISKAAVAAN 25.9.2012 2 uijon alueella on voimassa uijo-uijonsarvi -osayleiskaava, joka on vuodelta

Lisätiedot

Tervetuloa Kuopioon! Puijo Kuopio Finland

Tervetuloa Kuopioon! Puijo Kuopio Finland Tervetuloa Kuopioon! Puijo Kuopio Finland Puijon Torni Puijon Torni on maamerkki, joka Kuopioon saavuttaessa erottuu jo kaukaa. Se sijaitsee keskellä kaupunkia vain parin kilometrin päässä kuuluisasta

Lisätiedot

Kalkkikallion luonnonsuojelualue

Kalkkikallion luonnonsuojelualue Kalkkikallion luonnonsuojelualue Vantaa 2013 Komeaa geologiaa, vaihtelevia elinympäristöjä Kuninkaalassa sijaitseva Kalkkikallio on saanut nimensä alueen kallioperästä löytyvän kalkkikiven mukaan. Kalkkikallion

Lisätiedot

llypuron luonnonsuojelualuatutmustu Tampereen luontoon

llypuron luonnonsuojelualuatutmustu Tampereen luontoon llypuron luonnonsuojelualuatutmustu Tampereen luontoon Luonnonsuojelualueet, luonnonmuistomerkit, luontopolut Halimasjärven luonnonsuojelualue 2 Tampereen kaupungin ympäristövalvonta 2006 Halimasjärven

Lisätiedot

Esipuhe. Sisällysluettelo. Puijon metsäalueen hoidon ja käytön vuorovaikutteinen suunnittelu

Esipuhe. Sisällysluettelo. Puijon metsäalueen hoidon ja käytön vuorovaikutteinen suunnittelu uijon metsäalueen hoidon ja käytön vuorovaikutteinen suunnittelu Sisällysluettelo Esipuhe 3 1 uijon alueen yleiskuvaus käytön ja hoidon näkökulmasta 4 2. Kuntametsien vuorovaikutteisen suunnittelun kokemuksia

Lisätiedot

++Luontop 2.5.2002 15:04 Page 1

++Luontop 2.5.2002 15:04 Page 1 ++Luontop 2.5.2002 15:04 Page 1 C M Y CM MY CY CMY K ++Luontop 2.5.2002 15:04 Page 2 PL 32, 90015 OULUN KAUPUNKI www.ouka.fi/tekninen PL 124, 90101 OULU, puh. (08) 315 8300 www.vyh.fi/ppo/ppo.htm OULUN

Lisätiedot

VÄESTÖ, ELINKEINOT JA ASUMINEN - RAKENTAMISEN ETENEMINEN JA KÄYTTÖÖNOTETTAVAT ALUEET VUOSINA :

VÄESTÖ, ELINKEINOT JA ASUMINEN - RAKENTAMISEN ETENEMINEN JA KÄYTTÖÖNOTETTAVAT ALUEET VUOSINA : 2.6.2008 VÄESTÖ, ELINKEINOT JA ASUMINEN - RENTAMISEN ETENEMINEN JA KÄYTTÖÖNOTETTAVAT ALUEET VUOSINA 2009-2013: Lähtötiedot vuoden 2009 talousarviota ja vuosien 2009-2013 talous- ja toimintasuunnitelmaa

Lisätiedot

Peltolammi Pärrinkosken luonnonsuojelualue

Peltolammi Pärrinkosken luonnonsuojelualue llypuron luonnonsuojelualuatutmustu Tampereen luontoon Luonnonsuojelualueet, luonnonmuistomerkit, luontopolut Peltolammi Pärrinkosken luonnonsuojelualue 2 Tampereen kaupungin ympäristövalvonta 2006 Peltolammin

Lisätiedot

UNELMIESI KOTI PICKALAAN

UNELMIESI KOTI PICKALAAN UNELMIESI KOTI PICKALAAN Parasta aikaa kotona ja vapaalla Pickalan asuntoalue sijaitsee luonnon keskellä meren rannassa, pääkaupunkiseudun tuntumassa vain reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Lisätiedot

Vanhoja ja uusia kalamajoja Muista muita käyttäjiä Kysy lisätietoja KALLAVEDEN SAARISTO suojelukohteit Arvokkait luontoa Monipuolist

Vanhoja ja uusia kalamajoja Muista muita käyttäjiä Kysy lisätietoja KALLAVEDEN SAARISTO suojelukohteit Arvokkait luontoa Monipuolist KALLAVEDEN SAARISTO KUOPION KAUPUNKI 2001 Kaupunki Kallaveden kainalossa Kuopion voi hyvällä syyllä sanoa sijaitsevan Kallaveden kainalossa, sillä järvi muodostaa lähes kolmanneksen kaupungin pinta-alasta.

Lisätiedot

LIITE LIITE 11. Kuusankoski-Koria. Kouvolan keskustaajaman. viherosayleiskaava. viherosayleiskaava

LIITE LIITE 11. Kuusankoski-Koria. Kouvolan keskustaajaman. viherosayleiskaava. viherosayleiskaava LIITE LIITE 11 Kuusankosken-Korian viherosayleiskaava Kouvolan keskustaajaman viherosayleiskaava Kuusankoski-Koria viherosayleiskaava Suunnittelualueen Suunnittelualueen sijainti sijainti Yleiskaavoitus

Lisätiedot

TOPPILANSAAREN YMPÄRISTÖRAKENTAMINEN

TOPPILANSAAREN YMPÄRISTÖRAKENTAMINEN TOPPILANSAAREN YMPÄRISTÖRAKENTAMINEN Toppilansaaren ympäristörakentamisprojekti kuuluu Oulun kaupungin Maankäytön muutostilanteiden hallinta II-hankkeeseen. Hanke kuuluu EU:n tavoite 2-ohjelmaan. Projektin

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNGIN VIRKISTYS- JA VAPAA-AJAN ALUEIDEN KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET

LOVIISAN KAUPUNGIN VIRKISTYS- JA VAPAA-AJAN ALUEIDEN KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET LOVIISAN KAUPUNGIN VIRKISTYS- JA VAPAA-AJAN ALUEIDEN KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET VIRKISTYSALUEET OSA I SAARISTO JA RANNIKKO TAAJAMARAKENTEEN ULKOPUOLISET ALUEET Loviisan kaupunki Arkkitehtitoimisto syksy 2007

Lisätiedot

Uurainen 17. Uuraisten työkohteet

Uurainen 17. Uuraisten työkohteet Uurainen 17. Uuraisten työkohteet Työnsuunnittelija Erkki Kupari on laatinut loppuraportit Uuraisten työkohteista. Loppuraporttien henkilötyöpäiviin on merkitty työntekijöiden henkilötyöpäivät. Uuraisten

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2124/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2124/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (1) 134 Asianro 2124/10.03.01.02/2016 Valtuustoaloite Puijon suunnitelmien toteuttamiseksi Valtuustoaloite 14.3.2016 Ilkka Raninen ja 23 muuta valtuutettua: Puijon

Lisätiedot

Kuva: Veikko Hahmo. Suomi100v. LUONTOHELMIKOHDE Pirkkalassa TAAPORINVUORI- KURIKKAKALLIO

Kuva: Veikko Hahmo. Suomi100v. LUONTOHELMIKOHDE Pirkkalassa TAAPORINVUORI- KURIKKAKALLIO Kuva: Veikko Hahmo Suomi100v. LUONTOHELMIKOHDE Pirkkalassa TAAPORINVUORI- KURIKKAKALLIO Retkelle lännestä Mistä retkelle: Kuntakeskusta, Takamaa, Vähäjärvi Kävellen kohti Takamaata ja moottoritien alikulun

Lisätiedot

UNELMISTA NUUKAILEMATTA.

UNELMISTA NUUKAILEMATTA. UNELMISTA NUUKAILEMATTA. Viisaan euron kunta Kun nuukuus tarkoittaa järkeviä toimintatapoja, kestävää kehitystä ja kuntalaisten eduista huolehtimista silloin Laihialla ollaan nuukia. Laihialaiset ovat

Lisätiedot

RÖÖLÄN TAAJAMAOSAYLEISKAAVA LIITE 4

RÖÖLÄN TAAJAMAOSAYLEISKAAVA LIITE 4 RÖÖLÄN TAAJAMAOSAYLEISKAAVA LIITE 4 OHJEITA RAKENTAMISEEN JA MAISEMANHOITOON KYLÄALUEELLA Röölän taajamaosayleiskaavan alueella tulee noudattaa Rymättylän kunnan rakennusjärjestystä ellei osayleiskaavassa

Lisätiedot

Etelä-Savon seutukaava, joka on vahvistettu ympäristöministeriössä 18.12.2001, koskee koko suunnittelualuetta.

Etelä-Savon seutukaava, joka on vahvistettu ympäristöministeriössä 18.12.2001, koskee koko suunnittelualuetta. SULKAVAN KUNTA PARTALANSAAREN RANTAOSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelualue Oikeusvaikutteinen osayleiskaava on tarkoitus laatia Sulkavan kunnan Partalansaaren ranta-alueille.

Lisätiedot

MÄTÄOJAN LUONNONSUOJELUALUE

MÄTÄOJAN LUONNONSUOJELUALUE MÄTÄOJAN LUONNONSUOJELUALUE VANTAAN LUON- NONHELMEKSI Vielä ajanlaskun alun aikoihin Vantaanjoki laski mereen nykyisen Mätäojan kautta. Sitä perua ovat esihistoriallisen ajan merkit asutuksesta Mätäojanlaaksossa

Lisätiedot

Ylöjärvellä sijaitsevat Natura 2000 verkostoon kuuluvat alueet

Ylöjärvellä sijaitsevat Natura 2000 verkostoon kuuluvat alueet Ylöjärvellä sijaitsevat Natura 2000 verkostoon kuuluvat alueet 1. Alhonlahden alue 2. Aurejärvi 3. Hirvijärvi 4. Ilvesmäki-Läämännevanmetsä 5. Isoneva-Raitakulonneva 6. Korpijärven haka 7. Lymylampi 8.

Lisätiedot

Luonnonsuojelualueiden laiduntaminen

Luonnonsuojelualueiden laiduntaminen Luonnonsuojelualueiden laiduntaminen 1 LUONNONSUOJELUALUEET Suomen pinta-alasta suojeltu noin yhdeksän prosenttia luonnonsuojelu- ja erämaalailla. Lisäksi suojelutavoitteita tukevia muita alueita sisältyy

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/7 1 b KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA 15.2.2007

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/7 1 b KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA 15.2.2007 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/7 1 b 7 LAUSUNTO PORVARINLAHDEN ETELÄRANNAN LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISESITYKSESTÄ SEKÄ HOITO- JA KÄYTTÖSUUNNITELMASTA Kslk 2007-56, Ylk 2 9.1.2007 Karttaruudut L6,

Lisätiedot

Kuusiselän osayleiskaavan vaikutukset matkailuun

Kuusiselän osayleiskaavan vaikutukset matkailuun Kuusiselän osayleiskaavan vaikutukset Timo Huhtinen 22.12.2016 2 (10) 22.12.2016 Kuusiselän osayleiskaavan vaikutukset SISÄLTÖ 1 SELVITYKSEN TARKOITUS... 3 2 LAPIN MATKAILUN MAANKÄYTTÖSTRATEGIA 2040...

Lisätiedot

LIITE 10. 5.5.2014, lisätty 18.11.2015. Uudet/Muuttuneet luonnonsuojelualueet:

LIITE 10. 5.5.2014, lisätty 18.11.2015. Uudet/Muuttuneet luonnonsuojelualueet: LIITE 10 Kemiönsaaren kunta Dragsfjärdin itäisen saariston rantaosayleiskaavan muutos Luonnonsuojelukohteet Aineiston alkuperä: http://wwwp3.ymparisto.fi/lapio/lapio_flex.html# Lataus pvm. 5.5.2014, lisätty

Lisätiedot

Asunto Oy. Kuopion Majakanvalo

Asunto Oy. Kuopion Majakanvalo Kuopion Majakanvalo majakanvalo.indd 1 29.6.2017 8.11.55 valmistuu upealle paikalle, uuden Keilarinteen aukion viereen! Hyvät kulkuyhteydet bussilla keskustaan ja loistavat pyörätiet yliopistolle sekä

Lisätiedot

Suomenselän ja maanselän alueiden -suojelu ja ennallistamisesitys Helmikuu ID 8032 Salmivaara, Valtimo, Pohjois-Karjala

Suomenselän ja maanselän alueiden -suojelu ja ennallistamisesitys Helmikuu ID 8032 Salmivaara, Valtimo, Pohjois-Karjala Suomenselän ja maanselän alueiden -suojelu ja ennallistamisesitys Helmikuu 2016 ID 8032 Salmivaara, Valtimo, Pohjois-Karjala Sijainti Kohde sijaitsee 12 km Valtimon kunnan keskustasta pohjoiskoilliseen.

Lisätiedot

Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! Varmasti viihtyy.

Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! Varmasti viihtyy. Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! Varmasti viihtyy. Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! 1 Majoittuminen Hangosta löytyy monta majoituskohdetta, jotka sopivat leirikoulu ryhmälle. Valitsetko motellin

Lisätiedot

Maastopyöräpolku Helsingin Keskuspuistoon

Maastopyöräpolku Helsingin Keskuspuistoon 23.10.2015 Tiina Saukkonen luonnonhoidon suunnitteluvastaava metsänhoitaja Helsingin kaupunki Rakennusvirasto Maastopyöräpolku Helsingin Keskuspuistoon Keskuspuisto on Helsingin tärkein ja suosituin ulkoilualue.

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Luontoselvityksen tarkoitus. Tuulivoima-alueet. Tuulivoima-alueet ja kaava-alueen merkittävät luontokohteet

Sisällysluettelo. Luontoselvityksen tarkoitus. Tuulivoima-alueet. Tuulivoima-alueet ja kaava-alueen merkittävät luontokohteet Ilmajoen kunta Kaavoitustoimi 1.4.2016 Sisällysluettelo Luontoselvityksen tarkoitus Tuulivoima-alueet Alueiden sijainti 4 Topografia 5 Kallioperä 6 Maaperä 7 Maanpeite 8 Pohjavesialueet 9 Tuulivoima-alueet

Lisätiedot

ID 8032 Salmivaara, Valtimo, Pohjois-Karjala

ID 8032 Salmivaara, Valtimo, Pohjois-Karjala Suomenselän ja maanselän alueiden -suojelu ja ennallistamisesitys Helmikuu 2016 (kohdekuvaus ja -rajaus päivitetty vuonna 2017). ID 8032 Salmivaara, Valtimo, Pohjois-Karjala Sijainti Kohde sijaitsee 12

Lisätiedot

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 2 12,999,976 km 9,136,765 km 1,276,765 km 499,892 km 245,066 km 112,907 km 36,765 km 24,159 km 7899 km 2408 km 76 km 12 14 16 1 12 7 3 1 6 2 5 4 3 11 9 10 8 18 20 21 22 23 24 25 26

Lisätiedot

Suomenselän ja maanselän alueiden -suojelu ja ennallistamisesitys Helmikuu ID 8016 Saarvalampi ja sen lähimetsät, Lieksa, Pohjois-Karjala

Suomenselän ja maanselän alueiden -suojelu ja ennallistamisesitys Helmikuu ID 8016 Saarvalampi ja sen lähimetsät, Lieksa, Pohjois-Karjala Suomenselän ja maanselän alueiden -suojelu ja ennallistamisesitys Helmikuu 2016 ID 8016 Saarvalampi ja sen lähimetsät, Lieksa, Pohjois-Karjala Sijainti Kohde sijaitsee Lieksan luoteisosassa, vain 0,5 km

Lisätiedot

PUIJON NATURA-ALUEEN HOITO- JA KÄYTTÖSUUNNITELMA / LAUSUNNOT JA VASTINEET

PUIJON NATURA-ALUEEN HOITO- JA KÄYTTÖSUUNNITELMA / LAUSUNNOT JA VASTINEET PUIJON NATURA-ALUEEN HOITO- JA KÄYTTÖSUUNNITELMA / LAUSUNNOT JA VASTINEET Suunnitelma oli julkisesti nähtävillä 7.7-5.8.2016. Lausuntoja pyydettiin 19 toimijalta. Määräaikaan mennessä saatiin neljä lausuntoa.

Lisätiedot

Tuulivoima kaavoituksessa. Tuulivoima.laisuus Lai.la, 28.11.2013 Aleksis Klap

Tuulivoima kaavoituksessa. Tuulivoima.laisuus Lai.la, 28.11.2013 Aleksis Klap Tuulivoima kaavoituksessa Tuulivoima.laisuus Lai.la, 28.11.2013 Aleksis Klap MITÄ SELVITETÄÄN Valtakunnalliset alueidenkäyhö- tavoiheet MaankäyHö- ja rakennuslaki EU:n säädökset Strategiat ja ohjelmat

Lisätiedot

MUISTIO 1(6) PUIJO-ANTIKKALA-SEMINAARI (Kuopion kaupunki, hyvinvoinnin palvelut)

MUISTIO 1(6) PUIJO-ANTIKKALA-SEMINAARI (Kuopion kaupunki, hyvinvoinnin palvelut) MUISTIO 1(6) Aika, klo 18.00 Paikka Puijon Maja Läsnä Anne-Paolo Tuovinen (vihr.) Aleksi Eskelinen (kesk.) Ilkka Raninen (kok.) Veikko Tiihonen (kok.) Kalle Keinänen (vas.) Keijo Voutilainen (kesk.) Janne

Lisätiedot

Storträsket-Furusbacken

Storträsket-Furusbacken Storträsket-Furusbacken Pinta-ala: 19,1 ha Omistaja: Mustasaaren kunta Kaavatilanne: Tuovila-Granholmsbacken osa-yleiskaavassa alue on virkistysaluetta (V/s), suurin osa on myös osa-yleiskaavan luo-aluetta.

Lisätiedot

Koodi FI 130 0908. Kunta. Sodankylä. Pelkosenniemi, Kemijärvi. Pinta-ala. 14 325 ha. Aluetyyppi. SPA (sisältää SCI:n)

Koodi FI 130 0908. Kunta. Sodankylä. Pelkosenniemi, Kemijärvi. Pinta-ala. 14 325 ha. Aluetyyppi. SPA (sisältää SCI:n) Pyhä-Luosto Koodi FI 130 0908 Kunta Sodankylä. Pelkosenniemi, Kemijärvi Pinta-ala 14 325 ha Aluetyyppi SPA (sisältää SCI:n) Pelkosenniemen Natura 2000 -kohteet 3 / Pyhätunturin kansallispuisto 9 / Pyhä-Luosto

Lisätiedot

Puijon Natura-2000 alueen hoito- ja käyttösuunnitelma

Puijon Natura-2000 alueen hoito- ja käyttösuunnitelma POHJOIS-SAVON YMPÄRISTÖKESKUKSEN RAPORTTEJA 5 2007 Puijon Natura-2000 alueen hoito- ja käyttösuunnitelma Jari Kärkkäinen ja Anne Grönlund (toim.) POHJOIS-SAVON YMPÄRISTÖKESKUKSEN RAPORTTEJA 5 2007 Puijon

Lisätiedot

Suomenselän ja maanselän alueiden -suojelu ja ennallistamisesitys Helmikuu ID 2036 Lumivuori, Ylöjärvi, Pirkanmaa

Suomenselän ja maanselän alueiden -suojelu ja ennallistamisesitys Helmikuu ID 2036 Lumivuori, Ylöjärvi, Pirkanmaa Suomenselän ja maanselän alueiden -suojelu ja ennallistamisesitys Helmikuu 2016 ID 2036 Lumivuori, Ylöjärvi, Pirkanmaa Sijainti Lumivuoren alue sijaitsee Ylöjärven Kurussa, noin 10 kilometriä Kurun keskustasta

Lisätiedot

Suomenlahden kansallispuistojen kehittäminen

Suomenlahden kansallispuistojen kehittäminen Suomenlahden kansallispuistojen kehittäminen Petteri Tolvanen, WWF 19.3.2015 Petteri Tolvanen WWF:n esitys toukokuu 2014 Porkkalan uudelleenperustaminen; erittäin monipuolinen luontokokonaisuus vanhoista

Lisätiedot

Monimuotoisuuden suojelu

Monimuotoisuuden suojelu Monimuotoisuuden suojelu Metson keinoin i Ylitarkastaja Leena Lehtomaa, Lounais-Suomen ELY-keskus METSO Metsien monimuotoisuuden toimintaohjelma 2008-2016 1 Esityksen sisältö METSO turvaa monimuotoisuutta

Lisätiedot

Suomenselän ja maanselän alueiden -suojelu ja ennallistamisesitys Helmikuu ID 2024 Matolamminneva-Räntäjärvi,Virrat, Pirkanmaa

Suomenselän ja maanselän alueiden -suojelu ja ennallistamisesitys Helmikuu ID 2024 Matolamminneva-Räntäjärvi,Virrat, Pirkanmaa Suomenselän ja maanselän alueiden -suojelu ja ennallistamisesitys Helmikuu 2016 ID 2024 Matolamminneva-Räntäjärvi,Virrat, Pirkanmaa Sijainti Matolamminneva-Räntäjärven alue sijaitsee Virtain pohjoisosassa,

Lisätiedot

MaaIlman poluille. Ulkoilureittisuunnitelma Turun Maariaan ja Liedon Ilmarisiin

MaaIlman poluille. Ulkoilureittisuunnitelma Turun Maariaan ja Liedon Ilmarisiin MaaIlman poluille Ulkoilureittisuunnitelma Turun Maariaan ja Liedon Ilmarisiin Turun kaupunki / yleiskaavayksikkö Liedon kunta / kaavoitustoimi Tuuli Vesanto 11.6. 2013 Katse seudullisiin ulkoilureitteihin

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 2124/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 2124/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 (1) Kaupunginhallitus 134 9.5.2016 31 Asianro 2124/10.03.01.02/2016 Valtuustoaloite Puijon suunnitelmien toteuttamiseksi Päätöshistoria Kaupunginhallitus 9.5.2016 134

Lisätiedot

LUONNOS PUIJON NATURA-ALUEEN HOITO- JA KÄYTTÖSUUNNITELMA

LUONNOS PUIJON NATURA-ALUEEN HOITO- JA KÄYTTÖSUUNNITELMA LUONNOS 1.7.2016 PUIJON NATURA-ALUEEN HOITO- JA KÄYTTÖSUUNNITELMA Kuopion kaupunki ja Pohjois-Savon ELY-keskus 2016 - 2 - Sisällys Tiivistelmä...4 1. JOHDANTO...5 2 HOITO- JA KÄYTTÖSUUNNITELMAN LAADINTA...6

Lisätiedot

MAISEMASELVITYKSEN TÄYDENNYS. Sastamalan kaupunki. Yhdyskunta ja ympäristö. Yhdyskuntasuunnittelu

MAISEMASELVITYKSEN TÄYDENNYS. Sastamalan kaupunki. Yhdyskunta ja ympäristö. Yhdyskuntasuunnittelu MOUHIJÄRVI - HÄIJÄÄ SALMI OIKEUSVAIKUTTEINEN OSAYLEISKAAVA 2030 MAISEMASELVITYKSEN TÄYDENNYS 3.10.2013 Sastamalan kaupunki Yhdyskunta ja ympäristö Yhdyskuntasuunnittelu Sisällys 1 JOHDANTO... 1 2 TARKASTELUALUE...

Lisätiedot

Kainuun luonnonsuojelupiiri, Luonto-Liitto, Mustarinda-seura ja Nature Point Paljakka Esitys Vaara-Kainuun kansallispuistoksi

Kainuun luonnonsuojelupiiri, Luonto-Liitto, Mustarinda-seura ja Nature Point Paljakka Esitys Vaara-Kainuun kansallispuistoksi Kainuun luonnonsuojelupiiri, Luonto-Liitto, Mustarinda-seura ja Nature Point Paljakka Esitys Vaara-Kainuun kansallispuistoksi Näkymä Paljakanvaaran näkötornilta Mustakummun, Säkkisenlatvansuon ja Peuravaaran

Lisätiedot

Vesijärvi on yksi eteläisen Suomen hienoimmista lintujärvistä.

Vesijärvi on yksi eteläisen Suomen hienoimmista lintujärvistä. Vesijärvi on yksi eteläisen Suomen hienoimmista lintujärvistä. Vesijärven tilan muutokset ovat heijastuneet järven pesimälinnustoon. Järvelle pesimään kotiutuneet linnut kertovat siitä, millaista ravintoa

Lisätiedot

REITTITARKASTELU - KESKUSTASTA ITÄÄN 1

REITTITARKASTELU - KESKUSTASTA ITÄÄN 1 REITTITARKASTELU - KESKUSTASTA ITÄÄN 1 KEVYEN LIIKENTEEN REITTITARKASTELUT KESKUSTASTA ITÄÄN - ESISELVITYS 1. Työn sisältö ja tarkoitus Keskustasta itään suuntautuva reitti kulkee Lapinniemestä Rauhaniementien

Lisätiedot

MAISEMAA, METSÄÄ, LINNUNLAULUA VAIHEITA PUIJON TUTKIMUKSESTA JA SUOJELUSTA

MAISEMAA, METSÄÄ, LINNUNLAULUA VAIHEITA PUIJON TUTKIMUKSESTA JA SUOJELUSTA JUKKA KAUPPINEN MAISEMAA, METSÄÄ, LINNUNLAULUA VAIHEITA PUIJON TUTKIMUKSESTA JA SUOJELUSTA Johan Fridolf Weurlander: Maisema Kuopiosta (1887) PUIJO HISTORIAA Kun on kysymys Puijosta, on paikallaan puhua

Lisätiedot

KANGASLAHTI MAISEMANHOITOSUUNNITELMA

KANGASLAHTI MAISEMANHOITOSUUNNITELMA KANGASLAHTI MAISEMANHOITOSUUNNITELMA Kehittämisyhdistys Kalakukko ry Varpu Mikola 2009 Sisältö Maisemanhoidon tavoitteet 3 Maisemanhoidon painopisteet 5 Maisemanhoitotoimenpiteet 6 Viljelymaisema 6 Avoimena

Lisätiedot

KONKAKUMPU. Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista

KONKAKUMPU. Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista KONKAKUMPU Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista KONKAKUMPU Tarjolla hyvä elämä Fiskarsissa! Kuvittele että voisit saada parhaat palat sekä maaseudusta että kaupungista. Luonto ja historia olisivat lähellä,

Lisätiedot

Villantuoksuinen elämysloma perinnemaisemien ja monimuotoisuuden hyväksi

Villantuoksuinen elämysloma perinnemaisemien ja monimuotoisuuden hyväksi Kuva: Mirja Nylander / Metsähallitus Villantuoksuinen elämysloma perinnemaisemien ja monimuotoisuuden hyväksi Lammaspaimenviikot suojelualueilla Metsähallitus Anneli Suikki 9.11.2017 Kuva: Vesa Simonen

Lisätiedot

Ilmajoki. Vihtakallio. 3 Lähtökohdat. Ahonkylä. Asemakaavan muutos ja laajennus 2013. 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista

Ilmajoki. Vihtakallio. 3 Lähtökohdat. Ahonkylä. Asemakaavan muutos ja laajennus 2013. 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Ilmajoki Ahonkylä Vihtakallio Asemakaavan muutos ja laajennus 2013 3 Lähtökohdat 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Suunnittelualue on rakentamatonta, luonnontilaista metsä- ja hakkuualuetta, joka

Lisätiedot

Suojelualueet, yleiskartta

Suojelualueet, yleiskartta Suojelualueet, yleiskartta Mustavuoren lehto ja Östersundomin lintuvedet FI0100065 Vuosaarenlahden merenrantaniitty Mölandetin luodot Pikku Niinisaaren rantaniitty ja vesialue Uutelan Särkkäniemi Pikku

Lisätiedot

Kymenlaakson Liitto. Tuulivoimaselvitys 2010

Kymenlaakson Liitto. Tuulivoimaselvitys 2010 Kymenlaakson Liitto Tuulivoimaselvitys 2010 Tuulivoimaselvitys 2010 Tavoitteena löytää riittävän laajoja, tuulisuudeltaan ja maankäytöltään tuulivoimatuotantoon parhaiten soveltuvia alueita 2005 laadittu

Lisätiedot

SATAKUNNAN MAAKUNTAKAAVA Ehdotus 27.4.2009

SATAKUNNAN MAAKUNTAKAAVA Ehdotus 27.4.2009 SATAKUNNAN MAAKUNTAKAAVA Ehdotus 27.4.2009 NAKKILAN TAAJAMAOSAYLEISKAAVAN Tarkistaminen ja laajentaminen 2010 SATAKUNNAN ALUESUUNNITTELUN YHTEISTYÖRYHMÄ 20.1.2011 * KAAVOITUSARKKITEHTI SUSANNA ROSLÖF Satakunnan

Lisätiedot

H e l s i n g i n l u o n n o n m o n i m u o t o i s u u s. Kääpien merkitys luonnon toiminnassa. Kaarina Heikkonen, Sami Kiema, Heikki Kotiranta

H e l s i n g i n l u o n n o n m o n i m u o t o i s u u s. Kääpien merkitys luonnon toiminnassa. Kaarina Heikkonen, Sami Kiema, Heikki Kotiranta H e l s i n g i n l u o n n o n m o n i m u o t o i s u u s Kääpien merkitys luonnon toiminnassa Kaarina Heikkonen, Sami Kiema, Heikki Kotiranta Luonnontilaisessa metsässä on paljon lahopuuta ja runsaasti

Lisätiedot

Napapiirin luontokansio

Napapiirin luontokansio LINTURETKELLE Napapiirin retkeilyalueen maastossa on monia hyviä lintujen tarkkailupaikkoja. Jokivarressa, Könkäänsaarissa ja Kivalonaavalla voi tavata peräpohjalaisessa suo- ja metsäluonnossa viihtyviä

Lisätiedot

Kelotähti. Saariselkä

Kelotähti. Saariselkä Kelotähti Saariselkä Kelotähti - Saariselän uusi keskipiste. Kelotähti on rakennettu Saariselän keskustaan paikalle, jossa kunnioitettavaan ikään ehtinyt kelovanhus aiemmin kurotti kohti revontulia. Nyt

Lisätiedot

Maisema-alueen aikaisempi nimi ja arvoluokka: Ehdotettu arvoluokka: Valtakunnallisesti arvokas maisema-alue

Maisema-alueen aikaisempi nimi ja arvoluokka: Ehdotettu arvoluokka: Valtakunnallisesti arvokas maisema-alue KAUNISPÄÄN TUNTURIMAISEMAT Maisema-alueen aikaisempi nimi ja arvoluokka: Ehdotettu arvoluokka: Valtakunnallisesti arvokas maisema-alue Kunta: Inari Pinta-ala: 8 025,7 ha Maisemamaakunta ja -seutu: Metsä-Lapin

Lisätiedot

Henrikin valokuvaus ja luontoretket. Henrikin valokuvaus ja luontoretket Liikkumisen, kokemisen, luovuuden iloa

Henrikin valokuvaus ja luontoretket. Henrikin valokuvaus ja luontoretket Liikkumisen, kokemisen, luovuuden iloa Henrikin valokuvaus ja luontoretket Henrikin valokuvaus ja luontoretket Liikkumisen, kokemisen, luovuuden iloa Tarkoitus Henrikin valokuvaus ja luontoretkien tarkoitus on innostaa valokuvaamaan, liikkumaan

Lisätiedot

Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk

Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk Kaikille löytyy sopivia reittejä patikoida ja samalla antautua luonnon rauhoittavaan syleilyyn. Nuotiopaikat, laavut ja kahvilat toivottavat kulkijan virkistävälle

Lisätiedot

Ympäristöpolku Puijon alueen luonto- ja kulttuuriympäristö

Ympäristöpolku Puijon alueen luonto- ja kulttuuriympäristö Kuopion kulttuuripalvelukeskus Kuopion Kulttuuripolku Ympäristöpolku Puijon alueen luonto- ja kulttuuriympäristö Meeri Koski Timo Perätie ja Jouni Hoffren Kuopion kaupungin ympäristönsuojelutoimisto Sisällys

Lisätiedot

FINLAND. www.tampereallbright.fi

FINLAND. www.tampereallbright.fi www.tampereallbright.fi FINLAND IDEA Toteutuksen lähtökohtana on Tampereen monipuolisuus matkailukohteena. Tätä mahdollisuuksien kirjoa edustamaan valittiin Tampereen kolme tornia eli Pyynikin näkötorni,

Lisätiedot

Liitteet. Liite 1. Aineiston sijoittuminen maakunnittain. Aineisto maakunnittain. Etelä- ja Pohjois-Savo 5 % Keski-Suomi 2 %

Liitteet. Liite 1. Aineiston sijoittuminen maakunnittain. Aineisto maakunnittain. Etelä- ja Pohjois-Savo 5 % Keski-Suomi 2 % Liite 1 Aineiston sijoittuminen maakunnittain. Aineisto maakunnittain Etelä- ja Pohjois-Savo % Keski-Suomi % Satakunta 3 % Pohjanmaa, Etelä- ja Keskipohjanmaa % Pohjois-Pohjanmaa % Varsinais-Suomi % Kymenlaakso

Lisätiedot

2 Lime 4 RKY -alue (saaristoasutus) ympärillä RKY-alue, peni koko, asutuksen läheisyys 96288

2 Lime 4 RKY -alue (saaristoasutus) ympärillä RKY-alue, peni koko, asutuksen läheisyys 96288 numero Alue Sopivuus luokka Huomioitavaa Perustelu Pintaala Kaavoitus 1 Rödjan 3 Merikotkan ja Kalasääsken pesimäalueiden Suojelukohteiden ja asutuksen 190737 2 Lime 4 RKY -alue (saaristoasutus) ympärillä

Lisätiedot

LINNUSTOSELVITYS 16X170594 07.01.2014. VAPO OY Korvanevan lisäalueiden pesimälinnustoselvitys, Jalasjärvi

LINNUSTOSELVITYS 16X170594 07.01.2014. VAPO OY Korvanevan lisäalueiden pesimälinnustoselvitys, Jalasjärvi LINNUSTOSELVITYS 16X170594 07.01.2014 VAPO OY Korvanevan lisäalueiden pesimälinnustoselvitys, Jalasjärvi Sisältö 1 JOHDANTO JA MENETELMÄT 1 2 TULOKSET 2 2.1 Yleiskuvaus 2 2.2 Suojelullisesti huomionarvoiset

Lisätiedot

Freshabit LIFE Metsähallitus Luontopalvelut Itä-Suomen puistoalue. Tiina Linsén

Freshabit LIFE Metsähallitus Luontopalvelut Itä-Suomen puistoalue. Tiina Linsén Freshabit LIFE Metsähallitus Luontopalvelut Itä-Suomen puistoalue Tiina Linsén 29.7.2017 Punkaharjun luonnonsuojelualue Punkaharjun luonnonsuojelualue on yksi maailman vanhimmista - siitä perustettiin

Lisätiedot

Helsingin luonnon monimuotoisuus. Kääpien merkitys luonnon toiminnassa. Kaarina Heikkonen, Sami Kiema, Heikki Kotiranta

Helsingin luonnon monimuotoisuus. Kääpien merkitys luonnon toiminnassa. Kaarina Heikkonen, Sami Kiema, Heikki Kotiranta Helsingin luonnon monimuotoisuus Kääpien merkitys luonnon toiminnassa Kaarina Heikkonen, Sami Kiema, Heikki Kotiranta Luonnontilaisessa metsässä on paljon lahopuuta ja runsaasti kääpiä. MARKKU HEINONEN

Lisätiedot

SANGINJOEN METSÄLINNUSTON KEHITYS

SANGINJOEN METSÄLINNUSTON KEHITYS SANGINJOEN METSÄLINNUSTON KEHITYS 1997 2016 Ari Rajasärkkä, Ari Pekka Auvinen ja Juha Markkola Pohjois Pohjanmaan lintutieteellinen yhdistys ry 21.9.2016 1 Ari Rajasärkkä, Ari Pekka Auvinen ja Juha Markkola

Lisätiedot

3. VAIHEMAAKUNTAKAAVA / KESKI-SUOMEN TUULIVOIMAPUISTOT TAUSTATIEDOT

3. VAIHEMAAKUNTAKAAVA / KESKI-SUOMEN TUULIVOIMAPUISTOT TAUSTATIEDOT 1 3. VAIHEMAAKUNTAKAAVA / KESKI-SUOMEN TUULIVOIMAPUISTOT TAUSTATIEDOT Sisältö JOHDANTO... 2 HÄÄHINMÄKI, HANKASALMI/KONNEVESI... 3 KÄRKISTENSALMI, JYVÄSKYLÄ... 5 JÄMSÄNNIEMI, JÄMSÄ... 8 VEKKULA, JÄMSÄ...

Lisätiedot

Perustietoja Ähtäristä

Perustietoja Ähtäristä Perustietoja Ähtäristä asukasluku 6182 pinta-ala 906 km² 169 järveä elinkeinorakenne: alkutuotanto 10 %, jalostus 26 %, palvelut 64 % valtakunnallisesti tunnettu matkailusta 200 000 kävijää/v E-P:n toiseksi

Lisätiedot

Lataa Lähde linturetkelle! Lataa

Lataa Lähde linturetkelle! Lataa Lataa Lähde linturetkelle! Lataa ISBN: 9789522403179 Sivumäärä: 372 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 28.58 Mb Helsingin ja lähialueiden linnusto on monipuolinen. Jo Helsingin kantakaupungista löytyy erilaisia

Lisätiedot

1.6.2016. Yleiskuvaus

1.6.2016. Yleiskuvaus Toimenpidesuunnitelma paahde-elinympäristöjen kunnostamiseksi Utajärven Rokuan Natura 2000 alueella (FI1102608) tiloilla Rikkola 10:52 ja Alaperä 13:17 Yleiskuvaus Rokuanvaara on osa harjumuodostumaa,

Lisätiedot

Pinta-ala: 13,8 ha Omistaja: Vaasan kaupunki Kaavatilanne: Vaasan yleiskaavassa 2030 alue on virkistysaluetta (V), pääosin myös luo-aluetta.

Pinta-ala: 13,8 ha Omistaja: Vaasan kaupunki Kaavatilanne: Vaasan yleiskaavassa 2030 alue on virkistysaluetta (V), pääosin myös luo-aluetta. Långstrandsbergen Pinta-ala: 13,8 ha Omistaja: Vaasan kaupunki Kaavatilanne: Vaasan yleiskaavassa 2030 alue on virkistysaluetta (V), pääosin myös luo-aluetta. Kuvaus: Långstrandsbergenilla kasvaa tuoreen

Lisätiedot

Maakunnallisen aluemielikuvakartoituksen tulokset

Maakunnallisen aluemielikuvakartoituksen tulokset Maakunnallisen aluemielikuvakartoituksen tulokset Brändiseminaari 7.11.2012 Hotelli Savonia, Kuopio Mielikuvatutkimus, vaihe 1 Tutkimuksen toteutti Innolink Research Oy. Tavoitteena oli selvittää sekä

Lisätiedot

Rahjan saariston suojelu ja hoito

Rahjan saariston suojelu ja hoito Rahjan saariston suojelu ja hoito KALVOSARJA 4 Vuonna 1982 valtioneuvosto vahvisti valtakunnallisen lintuvesiensuojeluohjelman. Sen tavoitteena on ohjelmaan sisältyvien alueiden säilyttäminen mahdollisimman

Lisätiedot

VT 13 RASKAAN LIIKENTEEN ODOTUSKAISTAN RAKENTAMINEN VÄLILLE MUSTOLA METSÄKANSOLA, LAPPEENRANTA. Luontoselvitys. Pekka Routasuo

VT 13 RASKAAN LIIKENTEEN ODOTUSKAISTAN RAKENTAMINEN VÄLILLE MUSTOLA METSÄKANSOLA, LAPPEENRANTA. Luontoselvitys. Pekka Routasuo VT 13 RASKAAN LIIKENTEEN ODOTUSKAISTAN RAKENTAMINEN VÄLILLE MUSTOLA METSÄKANSOLA, LAPPEENRANTA Luontoselvitys Pekka Routasuo 7.9.2009 Vt 13 raskaan liikenteen odotuskaistan rakentaminen välille Mustola

Lisätiedot

Työmatkapyöräilyn potentiaalin arviointi Lappeenrannassa

Työmatkapyöräilyn potentiaalin arviointi Lappeenrannassa Pasi Metsäpuro Työmatkapyöräilyn potentiaalin arviointi Lappeenrannassa PYKÄLÄ II -tutkimusprojekin osaraportti Tampereen teknillinen yliopisto. Liikenteen tutkimuskeskus Verne Tampere 24 2 Pyöräilyn potentiaali

Lisätiedot

Suomen Luonnonsuojelun Säätiö Naturskyddsstiftelsen i Finland luonnonsuojelua

Suomen Luonnonsuojelun Säätiö Naturskyddsstiftelsen i Finland luonnonsuojelua Suomen Luonnonsuojelun Säätiö Naturskyddsstiftelsen i Finland luonnonsuojelua tieteen ja taiteen keinoin Esite 2015. Painettu 1000 kpl kierrätyspaperille. Tekstit: Tarja Ketola. Taitto: Milla Aalto. Kuvat:

Lisätiedot

Suomenselän ja maanselän alueiden -suojelu ja ennallistamisesitys Helmikuu ID 4009 Martinjärven iätpuoliset metsät ja suot, Keuruu, Keski-Suomi

Suomenselän ja maanselän alueiden -suojelu ja ennallistamisesitys Helmikuu ID 4009 Martinjärven iätpuoliset metsät ja suot, Keuruu, Keski-Suomi Suomenselän ja maanselän alueiden -suojelu ja ennallistamisesitys Helmikuu 2016 ID 4009 Martinjärven iätpuoliset metsät ja suot, Keuruu, Keski-Suomi Sijainti Laaja kokonaisuus sijaitsee luoteisella Keuruulla,

Lisätiedot

Liito-orava kartoitus Nouvanlahden ulkoilualueelle sekä eteläisen Kilpijärven länsirannalle.

Liito-orava kartoitus Nouvanlahden ulkoilualueelle sekä eteläisen Kilpijärven länsirannalle. Liito-orava kartoitus Nouvanlahden ulkoilualueelle sekä eteläisen Kilpijärven länsirannalle. Tarmo Saastamoinen 2010. Kuva.1 Kaatunut kuusenrunko Nouvanlahdesta. LIITO-ORAVA: Liito-orava (pteromys volans)on

Lisätiedot

KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄ IITIN KIRKONKYLÄN KOHDALLA LUONTOSELVITYS

KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄ IITIN KIRKONKYLÄN KOHDALLA LUONTOSELVITYS KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄ IITIN KIRKONKYLÄN KOHDALLA LUONTOSELVITYS Marko Vauhkonen Ympäristösuunnittelu Enviro Oy 18.6.2013 1 JOHDANTO TL-Suunnittelu Oy laatii tiesuunnitelmaa maanteiden 362 ja 3622 kevyen

Lisätiedot

Maisemallinen maankäyttösuunnitelma

Maisemallinen maankäyttösuunnitelma Maisemallinen maankäyttösuunnitelma Asemakaavan Lavanko 340400 Katriinantien länsipuolinen alue Suunnittelualueen sijainti maisemassa Lähtökohdat Suunnittelualue sijaitsee valtakunnallisesti arvokkaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Lausunto 1 (5) Kaupunginmuseo Kulttuuriympäristöyksikkö Yksikön päällikkö

Helsingin kaupunki Lausunto 1 (5) Kaupunginmuseo Kulttuuriympäristöyksikkö Yksikön päällikkö Helsingin kaupunki Lausunto 1 (5) Hyvinkään kaupunginhallitus Jarva Anne PL 86 05801 Hyvinkää Hyvinkään Sveitsin-Härkävehmaan alueen maankäytön kehittämissuunnitelma HEL 2016-004447 T 10 03 01 Keski-Uudenmaan

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI LAUSUNTOPYYNTÖ 1 1 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA HELSINGFORS STAD MILJÖNÄMNDEN 9.1.2007

HELSINGIN KAUPUNKI LAUSUNTOPYYNTÖ 1 1 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA HELSINGFORS STAD MILJÖNÄMNDEN 9.1.2007 HELSINGIN KAUPUNKI LAUSUNTOPYYNTÖ 1 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta PL 2100 (Kansakoulukatu 3) 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Ympäristölautakunnan päätös 9.1.2007 5 MUSTAVUOREN-PORVARINLAHDEN LUONNONSUOJELUALUEEN

Lisätiedot

Retkelle luontoon Pirkkalassa

Retkelle luontoon Pirkkalassa Retkelle luontoon Pirkkalassa Pirkkalan luontokohteiden esittelyä (enimmäkseen vain kunnan omistamat maa-alueet otettu mukaan) Suojelualueet Pirkkalassa Suojelualueet Pirkkalassa: K i l l o n vanha metsä

Lisätiedot

KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄ PYHTÄÄN PUROLAN KOHDALLA LUONTOSELVITYS

KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄ PYHTÄÄN PUROLAN KOHDALLA LUONTOSELVITYS KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄ PYHTÄÄN PUROLAN KOHDALLA LUONTOSELVITYS Pekka Routasuo Ympäristösuunnittelu Enviro Oy 17.6.2013 1 JOHDANTO TL-Suunnittelu Oy laatii tiesuunnitelmaa maanteiden 3501 ja 14535 kevyen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN ARVOKKAAT LUONTOKOHTEET. Harjut ja kalliot

LEMPÄÄLÄN ARVOKKAAT LUONTOKOHTEET. Harjut ja kalliot Harjut ja kalliot 52. Sotavallan harju Pinta-ala: Kylä: Omistaja: Status Metso soveltuvuus: 10,7 ha Sotavalta Yksityinen Arvokas harjualue, Pohjavesialue, Opetuskohde, Arvokas luontokohde Kyllä Merkittävä

Lisätiedot

Luontoarvot ja luonnonsuojelu Jyväskylässä. Katriina Peltonen Metsäohjelman yhteistyöryhmä

Luontoarvot ja luonnonsuojelu Jyväskylässä. Katriina Peltonen Metsäohjelman yhteistyöryhmä Luontoarvot ja luonnonsuojelu Jyväskylässä Katriina Peltonen Metsäohjelman yhteistyöryhmä 26.4.2017 27.4.2017 Sisältö Miksi ekologinen näkökulma on tärkeä? Mitä kuuluu Suomen metsäluonnolle? Suojelutaso

Lisätiedot

VAIHTOEHTO PUIJON KEHITTÄMISEKSI

VAIHTOEHTO PUIJON KEHITTÄMISEKSI VAIHTOEHTO PUIJON KEHITTÄMISEKSI TOIMINTAA, VIRKISTYSTÄ, URHEILUA JA MATKAILUA LUONTOA KUNNIOITTAEN Tämä esitys koskee Puijon virkistysmetsien hoito- ja käyttösuunnitelmaa sekä täytäntöönpanosuunnitelmaa.

Lisätiedot

Vuokatti FCGgis kyselyn tulokset Page 1

Vuokatti FCGgis kyselyn tulokset Page 1 Vuokatti 2035 FCGgis kyselyn tulokset 2.9.2016 Page 1 Vastaajat 2.9.2016 Page 2 2.9.2016 Page 3 Mitkä ovat mielestäsi Vuokatin alueen vetovoimatekijät tai puutteet? n=30 2.9.2016 Page 4 Vetovoimatekijät

Lisätiedot

Suomenselän ja maanselän alueiden -suojelu ja ennallistamisesitys Helmikuu ID 3048 Lehtosenjärven laajennus, Lestijärvi, Keski-Pohjanmaa

Suomenselän ja maanselän alueiden -suojelu ja ennallistamisesitys Helmikuu ID 3048 Lehtosenjärven laajennus, Lestijärvi, Keski-Pohjanmaa Suomenselän ja maanselän alueiden -suojelu ja ennallistamisesitys Helmikuu 2016 ID 3048 Lehtosenjärven laajennus, Lestijärvi, Keski-Pohjanmaa Sijainti Kohde sijaitsee Keski-Pohjanmaalla Lestijärven kunnassa,

Lisätiedot

Liite 4. Luonnonsuojelu

Liite 4. Luonnonsuojelu Liite 4. Luonnonsuojelu Luonnonsuojelualueet (SL) Kohteen nimi Kohdeluokka Arvo Inventointi 1 Koukkurahka Puuttomat suot Luonnonsuojelulain nojalla rauhoitettu, alue kuuluu Natura Kangasalan kunta 2000

Lisätiedot

0 0,5 1 2 Kilometriä. Tarra ja Soltti. Tarra ja Soltti.

0 0,5 1 2 Kilometriä. Tarra ja Soltti. Tarra ja Soltti. Näppisen ja Lieviön peltoaukeat ovat vuosisataista viljelymaisemaa. pelto alue Lieviön peltomaisemat Näppisen kantatilojen vanhat rakennusryhmät. Tarra ja Soltti. Tarra ja Soltti. Alue tulee säilyttää

Lisätiedot

Työmatkapyöräilyn potentiaalin arviointi Oulussa

Työmatkapyöräilyn potentiaalin arviointi Oulussa Pasi Metsäpuro Työmatkapyöräilyn potentiaalin arviointi Oulussa PYKÄLÄ II -tutkimusprojekin osaraportti Tampereen teknillinen yliopisto. Liikenteen tutkimuskeskus Verne Tampere Pyöräilyn potentiaali vs.

Lisätiedot

Väylä 1 - Ei niin helppo startti

Väylä 1 - Ei niin helppo startti Väylä 1 - Ei niin helppo startti Kiinteän radan väylä 1 hieman pidennettynä. Edelleen aika lyhyt, mutta haastava heitto ylämäkeen. Heittopaikka kulkureitillä suoraan normaalin tiin takana. Heittopaikka

Lisätiedot