HÄMEENLINNAN HST-LANSEERAUSHANKE MERKITTÄVÄ YHTEISTYÖPROJEKTI SÄHKÖISEN ASIOINNIN KEHITTÄMISESSÄ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HÄMEENLINNAN HST-LANSEERAUSHANKE MERKITTÄVÄ YHTEISTYÖPROJEKTI SÄHKÖISEN ASIOINNIN KEHITTÄMISESSÄ"

Transkriptio

1 1 TIEDOTE Julkaisuvapaa HÄMEENLINNAN HST-LANSEERAUSHANKE MERKITTÄVÄ YHTEISTYÖPROJEKTI SÄHKÖISEN ASIOINNIN KEHITTÄMISESSÄ Hämeenlinnan seudun HST- lanseeraushanke (HST ~ Henkilön Sähköinen Tunnistaminen) on valtakunnallisesti merkittävä pilottihanke, jonka tavoitteena on kehittää Internetin kautta käytettäviä sähköisiä asiointipalveluja käyttäjäystävällisemmiksi ja entistä turvallisemmiksi. Tavoitteeseen pyritään lanseeraamalla seudulla yhtäaikaisesti käyttäjien (asukkaiden, asiakkaiden, kansalaisten) käyttöön sekä sähköisen henkilöllisyyden sisältävä sirukortti, että tämän käyttöä tukeva sähköinen asiointiympäristö sähköisine asiointipalveluineen. Hämeenlinnan seudun HST-lanseeraushanke on valtakunnallisesti merkittävä pilottihanke, jonka tavoitteena on kehittää Internetin kautta käytettäviä sähköisiä asiointipalveluita käyttäjäystävällisempään suuntaan. Väestörekisterikeskus, Hämeenlinnan Seudun Osuuspankki, HPO-yhtymä, Hämeenlinnan kaupunki, Akateeminen tietopalvelu Oy, Poliisi ja Lammin Säästöpankki ovat toteuttamassa yhteistyössä seudullista hanketta, jonka pyrkimyksenä on luoda Hämeenlinnan seudulle aktiivinen sähköisten Internetissä toimivien asiointipalveluiden käyttäjäkunta. Yhteistyökumppanit julkistavat Elomessuilla uudenlaisen sähköisen palveluympäristön asiointipalveluineen, joka avataan seudullisen -palvelun yhteyteen. Monet Internetissä olevat julkiset ja yksityiset palvelut löytyvät näin helposti yhden internetosoitteen kautta. Asiointiympäristön kertakirjautumisominaisuus helpottaa asiointia, koska moni asiointiympäristössä oleva palvelu aukeaa automaattisesti käyttäjän käyttöön asiointiympäristöön sisään kirjautumisen jälkeen. Asiointiympäristöön voi kirjautua sisään helposti ja turvallisesti sirukortille sijoitetulla sähköisen henkilöllisyyden tunnistautumisominaisuudella, eli Väestörekisterikeskuksen myöntämällä kansalaisvarmenteella. Sirukortin lisäksi käyttäjä tarvitsee palveluympäristön käyttämiseen kortinlukijan ja internetyhteydellä varustetun pc-tietokoneen. Sirukorttien ja kortinlukijapakettien saatavuutta voi tiedustella paikallisten yhteistyökumppaneiden toimipisteistä. OP-ryhmä avasi ensimmäisenä pankkina maailmassa jo vuonna 2000 internetpalvelunsa avautumaan Väestörekisterikeskuksen sähköisen kansalaisvarmenteen sisältämän sähköisen henkilöllisyyden avulla. Tulevaisuudessa kansalaisvarmenteella on mahdollista kirjautua myös lukuisten muiden toimijoiden ylläpitämiin palveluihin, mikä helpottaa ja lisää sekä palveluiden käyttöä että niiden saatavuutta.

2 2 HPO-yhtymä kehittää sähköistä asiointiympäristöä ja siinä toimivia palveluja Elomessuilla avattavaa kansalaisvarmenteen sisältämiä henkilön tunnistus- ja allekirjoitusominaisuuksia hyödyntävää asiointiympäristöä kehitetään HPOyhtymään kuuluvien Hämeen tietotekniikkakeskus Oy:n (HTK) ja Graftor Media Production Oy:n (Graftor) yhteistyönä. Yritykset hyödyntävät saamiaan aikaisempia kokemuksia seutuportaalien kehittämisestä muun muassa Centuri 21 - ja SEPPO 2002 projekteista. Seudullisen -palvelun yhteyteen Elomessuilla avattava asiointiympäristö tarjoaa käyttäjälleen selviä käytännön hyötyjä. Näitä ovat muun muassa palveluiden löytyminen helposti yhden internetsivuston kautta ja tämän jälkeen tapahtuva palveluiden automaattinen avautuminen käyttäjän käyttöön. Sähköinen asiointiympäristö sisältää aluksi keskeisiä seudullisia ja valtakunnallisia palveluita. Ensi vaiheessa avattavia palveluita ovat muun muassa yhdistysten sähköinen jäsenrekisteri ja pk-yritysten sekä asunto-osakeyhtiöiden käyttöön suunnattu sähköinen taloushallintojärjestelmä. Palvelutarjonta tarkentuu jatkuvasti Elomessujen lähestyessä. Palvelujen määrä asiointiympäristössä lisääntyy jatkuvasti palveluntarjoajien liittäessään henkilön sähköistä tunnistus- ja allekirjoitusominaisuutta tukevat toiminnot sähköiseen palveluunsa. Hämeenlinnan kaupunki ja HPO-yhtymä kehittävät palveluja yhteistyössä Sähköiseen asiointiympäristöön avataan heti alkuvaiheessa muutama Hämeenlinnan kaupungin ja HTK:n yhteistyönä toteutettu esimerkkipalvelu. Kansalaisvarmenteella toimivia ensimmäisiä palveluja ovat muun muassa koulun ja kodin monikanavainen vuorovaikutussovellus Reissuvihko, kouluun ilmoittautumislomake, palaute / aloitelomake ja luonnonhoitotoimiston kämppävarauspalvelu. Muita palveluita avataan vähitellen kaupungin siirtäessä palvelujaan myös sähköisessä muodossa käytettäväksi. Lisätietoja: Harri Lampela, projektipäällikkö Hämeen tietotekniikkakeskus Oy Puh. (03) Gsm

3 3 Hämeen Puhelin mukana käytännön järjestelyissä ja käyttäjän tukipalveluissa Hämeen Puhelin Oy (HPO) koordinoi palveluntuottajien esiintymistä Elomessuilla. Lisäksi HPO hoitaa yhteistyökumppaneiden Elomessuille osallistumisen käytännön järjestelyjä. Hämeen puhelin Oy vastaa aluksi myös kansalaisvarmenteen sisältämien sirukorttien käyttämisessä vaadittavien kortinlukijoiden jakelusta yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa. Myöhemmin kortinlukijoita on saatavilla yleisesti myös paikallisista tavarataloista ja kodinkoneliikkeistä. Hämeen Puhelin Oy:n teknisen tukiryhmän tehtävänä on sähköisen henkilöllisyyden käyttämiseen liittyvä tekninen neuvonta- ja tukipalvelu sekä kortinlukijapakettien käyttöönottoon liittyvien ohjeiden laatiminen. Kukin palveluntarjoaja vastaa omaan palveluunsa liittyvästä asiakastukipalvelusta. Lisätietoja: Piritta Puranen, markkinointiassistentti Hämeen Puhelin Oy Puh. (03) Gsm Kirjastot mukana kehityksessä Pian varmennetta voidaan käyttää myös kirjastopalveluissa Lähitulevaisuudessa Hämeenlinnan seudulla asiakas voi kansalaisvarmenteen sisältämän sirukortin avulla kirjautua alueen kirjastojen verkkopalveluun, eli Web-Origoon. Kirjautumisen jälkeen Web- Origossa voi katsoa omat lainat ja uusia ne tarvittaessa sekä varata teoksia. Sama sirukortti toimii koko Hämeenlinnan seudun kirjastojen (Hämeenlinna, Janakkala, Hattula, Hauho, Lammi, Kalvola, Renko ja Tuulos) verkkopalveluissa. Samat palvelut ovat käytössä ilman sirukorttiakin kirjastokortin sisältämän asiakastunnuksen ja siihen liittyvän salasanan avulla. Lisäarvoa uudelle palvelulle tuo kansalaisvarmenteen sisältämän sähköisen henkilöllisyyden monikäyttöisyys, visioi toimitusjohtaja Minna Rouhiainen Akateeminen Tietopalvelu Oy:stä. Akateeminen Tietopalvelu ATP Oy on vuonna 1992 perustettu hämeenlinnalainen yritys, joka on erikoistunut kirjastojen tietojärjestelmien tuottamiseen. Yrityksen ATP Origo -kirjastojärjestelmä on käytössä Hämeenlinnan seudun kirjastoissa Lisätietoja: Minna Rouhiainen, toimitusjohtaja puhelin (03) tai Timo Koivu, kirjastotoimenjohtaja puhelin (03)

4 4 Hyppäys seuraavan sukupolven pankkikorttiin Valtion sähköinen henkilötunniste Osuuspankkiryhmän pankkikorttiin OP-ryhmä yhdistää Väestörekisterikeskuksen sähköisen kansalaisvarmenteen pankkikorttiinsa. Tunniste on sama kuin sähköisessä henkilökortissa. Hämeenlinnan Seudun Osuuspankin asiakas voi halutessaan tilata ominaisuuden sirulliseen Visa Electron -korttiinsa jo syyskuussa. Sähköisen kansalaisvarmenteen avulla henkilö voidaan tunnistaa sähköisesti Internetissä ja hän voi käyttää erilaisia tarjolla olevia julkishallinnon ja yksityissektorin tarjoamia verkkopalveluja. OP-ryhmä avasi ensimmäisenä pankkina maailmassa jo vuonna 2000 Internetpalvelunsa avautumaan Väestörekisterikeskuksen sähköisen kansalaisvarmenteen avulla. Nyt tapahtuva pankkikortin ja henkilön sähköisen tunnistamisen yhdistäminen on hyppäys seuraavan sukupolven pankkikorttiin ja kansalaisen sähköiseen palvelukorttiin. OP-ryhmän jakamat 1,9 miljoonaa korttia muunnetaan asteittain sirullisiksi vuoteen 2005 mennessä. Näihin asiakas voi halutessaan saada aikaa myöden sähköisen kansalaisvarmenteen. Ensimmäisenä ominaisuus tulee mahdolliseksi Visa Electron -kortille, tietohallintopäällikkö Rauha Kallasmaa Hämeenlinnan Seudun Osuuspankista kuvailee. Sähköisen kansalaisvarmenteen avulla asiakas voi esimerkiksi allekirjoittaa lainasopimuksen pankin internetpalvelussa. Sähköinen kansalaisvarmenne turvaa asiakkaan tiedot Internet-asioinnissa, kuten laki sähköisestä asioinnista edellyttää. Tunniste mahdollistaa myös asiakirjojen sähköisen allekirjoittamisen. Korttia käytetään tietokoneeseen liitettävän kortinlukijan avulla. Tutkimusten mukaan kansalaiset haluavat maksupalvelut ja sähköiset asiointipalvelut samalle kortille. OP-ryhmän pankkikorttiin tulevan sähköisen kansalaisvarmenteen myöntää valtio ja pankkikortissa se toimii samalla tavalla kuin sähköisessä henkilökortissa. Lisätietoja: Rauha Kallasmaa, tietohallintopäällikkö, Hämeenlinnan Seudun Osuuspankki, puh. (03)

5 5 HST-lanseeraushankkeen toteutus säästöpankeissa Säästöpankit toteuttavat ensimmäisessä vaiheessa kansalaisvarmenteen sisältävällä sirukortilla tapahtuvan tunnistautumisen Internetpankkipalveluihinsa. Aluksi internetpankkiin pääsee pankkitunnusten lisäksi poliisin antamalla HST-kortilla. Voimassa olevan säästöpankkien sisäisen toteutusprojektin aikataulun mukaan HST-kortilla tapahtuva pankin internetpalveluun tunnistautuminen ja toimeksiantojen allekirjoittaminen voi tapahtua myöhäissyksyllä Seuraavassa vaiheessa säästöpankit lisäävät sirulliseen maksukorttiinsa Väestörekisterikeskuksen myöntämän kansalaisvarmenteen, joka osoittaa sähköisesti käyttäjänsä henkilöllisyyden. Hanketta ei ole vielä aikataulutettu, koska meneillään on koko korttikannan vaihtaminen ns. EMV-sirukorttiin. - Säästöpankkiryhmä pitää HST-lanseeraushanketta erittäin tärkeänä. Uskomme, että yhtenäisen ja ehdottoman luotettavan tunnistautumismenettelyn toteutus verkkopalveluihin lisää ratkaisevasti verkkopalveluiden käyttöä. Nykytilanteessa eri palveluntarjoajien omat tunnistusmenetelmät käyttäjätunnuksineen ja salasanoineen ovat monelle verkon käyttäjälle este palveluiden laajalle käyttämiselle, toteaa pankinjohtaja Leena Rautavirta. Lisätietoja: Jouni Tossava, Säästöpankkiliitto, s-posti Leena Rautavirta, Lammin Säästöpankki, s-posti Marko Sinkkonen, Lammin Säästöpankki, s-posti

6 6 TAUSTAT TUTUKSI Valtakunnallisen HST- ryhmän perustajajäseniä ovat Luottokunta Svenska Handelsbanken AB (julk.) Suomen sivukonttoritoiminta Nordea Pankki Suomi Oyj Osuuspankkikeskus OPK osuuskunta Radiolinja Oy Ab Sampo Pankki Oyj Sonera Oyj Oy Samlink Ab säästöpankkien ja paikallisosuuspankkien puolesta Väestörekisterikeskus Tavoitteet Ryhmän tavoitteena on mahdollistaa, että kuluttajalle on tarjolla palveluita, joihin voidaan tunnistautua ja tehdä tarvittaessa sähköisiä allekirjoituksia samalla yleiskäyttöisellä valtion kansalaisvarmenteella, joka on jo käytössä sähköisessä henkilökortissa, eli HST-kortissa. Hämeenlinnan seutu on valittu pilottialueeksi, jolla tavoitteita lähdetään viemään eteenpäin. Päämääräksi on asetettu, että viiden vuoden kuluessa 35 % väestöstä käyttäisi sähköistä henkilötunnistetta verkkoasioinnissaan. Tätä tukee pyrkimys aktivoida palveluiden tarjoajia tuottamaan varmennepohjaisia verkkopalveluja ja poistaa PKI-infrastuktuurin rakentamisen teknologisia esteitä. Käyttäminen Käyttäjän näkökulmasta laatuvarmenteiden laaja-alainen hyödyntäminen esimerkiksi sähköisessä asioinnissa, kaupankäynnissä ja työskentelyssä, helpottaa toimintojen käyttämistä, sillä palvelukohtaisia tunnuslukuja tai salasanoja ei enää tarvita. Käyttäjälle riittävät ainoastaan kansalaisvarmenteen käyttämiseen tarvittavat kaksi 4-8 merkkiä pitkää tunnuslukua. Palveluihin tunnistautumisella on oma tunnuslukunsa (PIN 1) ja sähköisen allekirjoituksen tekoon omansa (PIN 2). Esimerkiksi pankkiasioinnissa PIN 1 tunnusluvun suojaama todentamis- ja salausvarmenne korvaa pankkien verkkotunnukset ja avainlukulistat. PIN 2 tunnusluvun suojaamaa allekirjoitusvarmennetta voidaan käyttää esimerkiksi sopimusten sähköisessä allekirjoituksessa. Tunnusluvut ovat vain kortinhaltijan tiedossa ja haltija voi vaihtaa niitä tarvittaessa. Väärän tunnusluvun syöttäminen kolme kertaa peräkkäin lukitsee kortin, jolloin kortin avaamiseen tarvitaan lukituksen avauskoodi. Lukitus voidaan avata asioimalla

7 7 rekisteröintiviranomaisen (poliisi) luona ja ottamalla mukaan henkilöllisyystodistus, lukkiutunut kortti ja avauskoodin sisältävä sirukortin mukana tullut tunnuslukupaperi. Kortin ja henkilökohtaisten avainten väärinkäyttö vaatii sekä kortin että avaimia suojaavien tunnuslukujen haltuun saamista. Mikäli näin pääsee käymään esimerkiksi varkauden seurauksena, voidaan kansalaisvarmenteen sisältävä sirukortti asettaa Väestörekisterikeskuksen sulkulistalle, jolloin kortti muuttuu hallussapitäjälleen käyttökelvottomaksi. Varmenteita voidaan hyödyntää myös esim. työasemiin kirjautumisissa tai työaseman/verkossa olevien sovellusten käyttöoikeuksien hallinnoinnissa esimerkiksi työpaikalla, etätyöskentelyssä ja liikkuvassa työssä. Varmenteita voidaan myös käyttää tietoliikenteen salauksessa, sekä esim. sähköpostin tai tiedostojen sisällön salaamisessa. Ratkaisuvaihtoehdot sekä toteutustavat ovat sovelluksista, käyttöjärjestelmästä ja varmenteen korttialustasta riippuvaisia. Kansalaisvarmenteen sisältämälle sirukortille voidaan sijoittaa useita sovelluksia tai sirukortilla voi olla sähköisestä käytöstä riippumattomia käyttötarkoituksia esimerkiksi henkilöllisyystodistuksena. Tämä mahdollistaa sen, että sirukorttien jakeluun ja ylläpitoon liittyvät kustannukset voidaan jakaa useampien toimijoiden ja palvelujen kesken. Samoin korttien levittäminen käyttäjille voidaan toteuttaa tehokkaasti ja käyttäjien kannalta mielekkäällä tavalla, kun sähköinen henkilöllisyys liitetään samalle kortille yhdessä muiden jo vakiintuneiden käyttötarkoitusten kanssa. Sirukorttien, kuten pankkikorttien ja operaattoreiden liittymäkorttien jakeluun ja ylläpitoon, on olemassa vuosien varrella turvallisiksi ja tehokkaiksi muodostuneita menettelyjä. Samoin sähköistä henkilökorttia on myönnetty kansalaisille poliisin toimesta useita vuosia. Tekniikka Kansalaisvarmenteen muodostavat sirukortille tallennetut todentamis- ja salaus- sekä allekirjoitusvarmenteet. Nämä perustuvat epäsymmetristen salausavainten käyttöön pohjautuvaan yleismaailmalliseksi standardiksi alalla muodostuneeseen PKI -menetelmään (PKI ~ Public Key Infrastructure). Sirukortti mahdollistaa henkilökohtaisten varmenneavainten turvallisen ja käytännöllisen säilyttämisen sekä kuljettamisen varmenteen haltijan hallinnassa esimerkiksi lompakossa tai matkapuhelimessa. Sirukortin muistin suljetulla alueella sijaitsevat henkilökohtaiset salaiset avainparit on tallennettu kortille niin, että niitä ei voida kopioida sieltä pois. Salaisia avainparien osia käytetään ainoastaan kortin sisällä olevassa suljetussa tilassa ja kortin oman niin sanotun kryptoprosessorin avulla.

8 Tällöin kortin haltija voi olla varma siitä, että kukaan ei pysty esiintymään hänen nimissään kopioidun identiteetin turvin. Käyttäjän salaiseen avainpariin liittyvä julkinen osa on sen sijaan nimensä mukaisesti täysin julkinen. Julkisen avaimen tehtävänä on todentaa aidoksi käyttäjän salaisella avaimella allekirjoittama tieto vastaanottajalle. Julkinen avain voi myös toimia avaimena tiedon salaamisessa, jolloin salatun tiedon saa auki ainoastaan käyttäjän hallussa olevalla kyseiseen julkiseen avaimeen liittyvällä salaisella avainparilla. 8

9 9 SANASTOA Allekirjoittajalla tarkoitetaan luonnollista henkilöä, jolla on laillisesti hallussaan allekirjoituksen luomistiedot ja joka toimii itsensä tai edustamansa luonnollisen henkilön tai oikeushenkilön puolesta. Allekirjoituksen luomistiedoilla tarkoitetaan allekirjoittajan sähköisen allekirjoituksen luomisessa käyttämää ainutkertaista tietokokonaisuutta, kuten koodeja ja yksityisiä avaimia. Allekirjoituksen luomisvälineellä tarkoitetaan ohjelmistoja ja laitteita, joilla yhdessä allekirjoituksen luomistietojen kanssa luodaan sähköinen allekirjoitus. Allekirjoituksen todentamistiedoilla tarkoitetaan sähköisen allekirjoituksen todentamisessa käytettävää tietokokonaisuutta, kuten koodeja ja julkisia avaimia. Kansalaisvarmenne on Väestörekisterikeskuksen luonnolliselle henkilölle myöntämä sähköisen asioinnin laatuvarmenne, jonka tietosisältö on määritelty väestötietolain (507/1993) 20 :ssä. Valtion viranomaisen myöntämä kansalaisvarmenne on valtion takaama sähköinen henkilöllisyys jokaiselle Suomen kansalaiselle tai Suomessa pysyvästi asuvalle ulkomaalaiselle sekä viranomaisasiointiin että yksityisiin palveluihin käytettäväksi. Kansalaisvarmenne on yleiskäyttöinen ja teknisestä alustasta riippumaton, joten varmenne voidaan tallettaa erilaisille korttialustoille tai muuhun tekniseen välineeseen, esimerkiksi matkaviestimeen. Kehittyneellä sähköisellä allekirjoituksella tarkoitetaan sähköistä allekirjoitusta, a) joka liittyy yksiselitteisesti sen allekirjoittajaan, b) jolla voidaan yksilöidä allekirjoittaja, c) joka on luotu menetelmällä, jonka allekirjoittaja voi pitää yksinomaisessa valvonnassaan, tai d) joka on liitetty muuhun sähköiseen tietoon siten, että tiedon mahdolliset muutokset voidaan havaita Laatuvarmenteella tarkoitetaan varmennetta, jonka sisältö vastaa laissa sähköisistä allekirjoituksista laatuvarmenteelle määriteltyä sisältöä ja jonka lain vaatimukset täyttävä laatuvarmenteita tarjoava varmentaja on myöntänyt luonnolliselle henkilölle. Palveluntarjoajan PKI-komponentilla tarkoitetaan palveluja ja sovelluksia, joita palveluntarjoaja tarvitsee laatuvarmenteen ja sähköisen allekirjoituksen hyödyntämiseksi sovelluksissaan. Nämä voidaan toteuttaa palveluntarjoajan sovelluksen osana tai hankkia palveluna sähköisiin allekirjoituksiin liittyviä palveluita tarjoavalta toimijalta.

10 10 Rekisteröijällä tarkoitetaan toimijaa, joka luotettavasti liittää yhteen varmenteen ja sen haltijan. Rekisteröijä voi joissain tapauksissa toimia myös varmenteella varustetun sirukortin jakelijana. Sähköinen asiointitunnus on numeroista ja tarkistusmerkistä muodostettu tietojoukko, jonka avulla yksilöidään Suomen kansalaiset ja kotikuntalain mukaisesti Suomessa vakinaisesti asuvat ulkomaalaiset, jotka on merkitty Väestötietojärjestelmään. Sähköinen henkilöllisyys Väestörekisterikeskus luo kansalaiselle sähköisen henkilöllisyyden samoin kuin se antaa kansalaiselle henkilötunnuksen. Sähköisen henkilöllisyyden tunnuksena turvallisessa verkkoasioinnissa toimii sähköinen asiointitunnus (SATU). Sähköisellä allekirjoituksella tarkoitetaan sähköisessä muodossa olevaa tietoa, joka on liitetty tai joka loogisesti liittyy muuhun sähköiseen tietoon ja jota käytetään allekirjoittajan henkilöllisyyden todentamisen välineenä. Sähköisiin allekirjoituksiin liittyvällä palvelulla tarkoitetaan varmenteiden sekä muiden sähköisiin allekirjoituksiin liittyvien tuotteiden tai palveluiden tarjontaa. Sähköisiin allekirjoituksiin liittyvällä tuotteella tarkoitetaan laitteistoa tai ohjelmistoa tai niiden merkityksellistä osaa, jotka on tarkoitettu palveluntarjoajan käyttöön tämän tarjotessa sähköisiin allekirjoituksiin liittyviä palveluja tai käytettäväksi sähköisten allekirjoitusten luomiseen tai todentamiseen. Varmenteella varustetun sirukortin liikkeellelaskijalla tarkoitetaan toimijaa, jonka omistamalle alustalle voidaan liittää tai toteuttaa laatuvarmenteeseen liittyvät allekirjoituksen luomistiedot ja allekirjoituksen luomisvälineet. Alustana voi toimia esim. pankin liikkeelle laskema sirukortti, matkapuhelinoperaattorin liittymäkortti tai muu vastaava. Sirukortti/Älykortti on mikropiirin sisältävä kortti. Synonyymeja ovat älykortti, sirukortti ja toimikortti. Älykortti voi olla joko ainoastaan muistia sisältävä muistikortti tai prosessorikortti, joka voi sisältää muistin lisäksi erilaisia sovelluksia. Varmenteisiin liittyvät todentamis- ja salaus- sekä allekirjoitusavaimet edellyttävät salausprosessorin sisältävää älykorttia. Kansalaisvarmenteella varustetut sirukortit sisältävät salausprosessorin. Validoinnilla tarkoitetaan sähköisen allekirjoituksen tai varmenteen voimassaolon tarkistamista.

11 11 Varmentajalla tarkoitetaan luonnollista henkilöä tai oikeushenkilöä, joka tarjoaa varmenteita. Varmentajan yksilöintirekisterillä tarkoitetaan sähköisiin allekirjoituksiin liittyvää palvelua, jonka avulla voidaan luotettavasti tarkistaa laatuvarmenteen haltijan henkilöllisyys, esim. varmenteen sisältämien tietojen perusteella voidaan hakea varmenteen haltijan henkilötunnus. Varmenteella tarkoitetaan sähköistä todistusta, joka liittää allekirjoituksen todentamistiedot allekirjoittajaan ja vahvistaa allekirjoittajan henkilöllisyyden. Lue lisää:

Sähköinen allekirjoitus ja henkilön tunnistaminen matkapuhelimella. Terveydenhuollon ATK-päivät 30.5.2005

Sähköinen allekirjoitus ja henkilön tunnistaminen matkapuhelimella. Terveydenhuollon ATK-päivät 30.5.2005 Sähköinen allekirjoitus ja henkilön tunnistaminen matkapuhelimella Terveydenhuollon ATK-päivät 30.5.2005 24.03.2013 Mobiilivarmenteet asioinnissa ja työskentelyssä Sähköinen asiointi, itsepalvelu ja kaupankäynti

Lisätiedot

Toimikortin käyttöopas. Terveydenhuolto

Toimikortin käyttöopas. Terveydenhuolto Toimikortin käyttöopas Terveydenhuolto TOIMIKORTIN KÄYTTÖOPAS / TH SISÄLLYSLUETTELO TERVEYDENHUOLLON TOIMIKORTTI... 1 1 Kortin käyttötarkoitus ja voimassaolo... 1 1.1 Sallitut varmenteen käyttötarkoitukset...

Lisätiedot

Sonera ID. huippukätevä sähköinen henkilötodistus omassa matkapuhelimessasi

Sonera ID. huippukätevä sähköinen henkilötodistus omassa matkapuhelimessasi Sonera ID huippukätevä sähköinen henkilötodistus omassa matkapuhelimessasi 2 Joko sinulla on henkilöllisyystodistus matkapuhelimessasi? Sonera ID -mobiilivarmenne on uudenlainen sähköinen henkilötodistus,

Lisätiedot

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje Mac

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje Mac Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje Mac Fujitsun mpollux DigiSign Client on kortinlukijaohjelmisto, jonka avulla voit kirjautua luotettavasti ja turvallisesti organisaation tietoverkkoon tai sähköiseen

Lisätiedot

SecGo. Sähköinen allekirjoitus ja sen käyttö. Ari-Pekka Paananen, SecGo VE Oy Director,technology ari-pekka.paananen@secgo.com

SecGo. Sähköinen allekirjoitus ja sen käyttö. Ari-Pekka Paananen, SecGo VE Oy Director,technology ari-pekka.paananen@secgo.com SecGo Sähköinen allekirjoitus ja sen käyttö Ari-Pekka Paananen, SecGo VE Oy Director,technology ari-pekka.paananen@secgo.com Turvallinen Sähköinen Tiedonkulku Tunnistetut käyttäjät tietojärjestelmiin Pääsyoikeudet

Lisätiedot

Kansallinen sähköinen potilasarkisto Varmenteiden käyttö

Kansallinen sähköinen potilasarkisto Varmenteiden käyttö Kansallinen sähköinen potilasarkisto Varmenteiden käyttö Teemupekka Virtanen Erityisasiantuntija teemupekka.virtanen@stm.fi A1 05/2005/tao/paht Keskitetty arkisto Keskitetty sähköinen arkisto Potilastietojen

Lisätiedot

JHS 164 Tunnistautuminen ja maksaminen sähköisessä asioinnissa VETUMA-palvelun avulla

JHS 164 Tunnistautuminen ja maksaminen sähköisessä asioinnissa VETUMA-palvelun avulla JHS 164 Tunnistautuminen ja maksaminen sähköisessä asioinnissa VETUMA-palvelun avulla Versio: 1.1 5.10.2012 Julkaistu: 19.6.2007 Voimassaoloaika: Toistaiseksi Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Soveltamisala...

Lisätiedot

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje - Windows

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje - Windows Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje - Windows Fujitsun mpollux DigiSign Client on kortinlukijaohjelmisto, jonka avulla voit kirjautua luotettavasti ja turvallisesti organisaation tietoverkkoon tai

Lisätiedot

VETUMA. VErkkoTUnnistus ja MAksaminen. julkishallinnon verkkopalveluihin. B2C PRO päätösseminaari 2. 10. 2007 ari.mikkola@fi.fujitsu.

VETUMA. VErkkoTUnnistus ja MAksaminen. julkishallinnon verkkopalveluihin. B2C PRO päätösseminaari 2. 10. 2007 ari.mikkola@fi.fujitsu. VETUMA VErkkoTUnnistus ja MAksaminen julkishallinnon verkkopalveluihin B2C PRO päätösseminaari 2. 10. 2007 ari.mikkola@fi.fujitsu.com VETUMAn käyttö tunnistuspalveluna Sähköinen asiointipalvelu Kansalainen?

Lisätiedot

todenna.fi todenna.fi Käyttöohje Tässä käyttäohjeessa kerrotaan mikä on todenna.fi -kirjautumispalvelu ja miten sitä käytetään.

todenna.fi todenna.fi Käyttöohje Tässä käyttäohjeessa kerrotaan mikä on todenna.fi -kirjautumispalvelu ja miten sitä käytetään. Käyttöohje Tässä käyttäohjeessa kerrotaan mikä on -kirjautumispalvelu ja miten sitä käytetään. - 0 - Mikä on? Henkilökohtaisia tietojasi sisältävä verkkopalvelu on suojattu niin, että tietosi ovat turvassa.

Lisätiedot

Enigmail-opas. Asennus. Avainten hallinta. Avainparin luominen

Enigmail-opas. Asennus. Avainten hallinta. Avainparin luominen Enigmail-opas Enigmail on Mozilla Thunderbird ja Mozilla Seamonkey -ohjelmille tehty liitännäinen GPG-salausohjelmiston käyttöä varten. Sitä käytetään etenkin Thunderbirdin kanssa sähköpostin salaamiseen

Lisätiedot

PKI Käytännön kokemukset ja SWOT-analyysi

PKI Käytännön kokemukset ja SWOT-analyysi PKI Käytännön kokemukset ja SWOT-analyysi TIEKE Toimivan Sähköisen Asioinnin Edellytykset 6.3.2001 Jari.Pirhonen@atbusiness.com Projektin tavoitteet ja toteutus Tavoite Kerätä ja dokumentoida kokemuksia

Lisätiedot

Sisällys. Katso-tunnisteiden hankinta ja käyttö opetus- ja kulttuuriministeriön valtionavustusten asiointipalvelussa

Sisällys. Katso-tunnisteiden hankinta ja käyttö opetus- ja kulttuuriministeriön valtionavustusten asiointipalvelussa Katso-tunnisteiden hankinta ja käyttö opetus- ja kulttuuriministeriön valtionavustusten asiointipalvelussa Sisällys 1 Yleistä Katso-tunnistautumisesta... 2 2 Kuinka saan Katso-tunnisteen asiointipalvelun

Lisätiedot

Sähköinen asiointi hallinnossa ja HST-järjestelmä. Joensuun yliopisto Tietojenkäsittelytieteen laitos Laudaturseminaari Tapani Reijonen 21.3.

Sähköinen asiointi hallinnossa ja HST-järjestelmä. Joensuun yliopisto Tietojenkäsittelytieteen laitos Laudaturseminaari Tapani Reijonen 21.3. Sähköinen asiointi hallinnossa ja HST-järjestelmä Joensuun yliopisto Tietojenkäsittelytieteen laitos Laudaturseminaari Tapani Reijonen 21.3.2001 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 2. VAADITTAVAT OMINAISUUDET

Lisätiedot

Ilmoitettu Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 98/34/EY, muut. 98/48/EY, mukaisesti

Ilmoitettu Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 98/34/EY, muut. 98/48/EY, mukaisesti Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi väestötietolain ja henkilökorttilain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi väestötietolakia siten, että siinä otettaisiin

Lisätiedot

Henkilökortin käyttöehdot POLIISIHALLITUS VÄESTÖREKISTERIKESKUS OHJE 1.3.2016 HENKILÖKORTIN KÄYTTÖ JA VASTUUT YLEISTÄ

Henkilökortin käyttöehdot POLIISIHALLITUS VÄESTÖREKISTERIKESKUS OHJE 1.3.2016 HENKILÖKORTIN KÄYTTÖ JA VASTUUT YLEISTÄ 1 Henkilökortin käyttöehdot POLIISIHALLITUS VÄESTÖREKISTERIKESKUS OHJE 1.3.2016 HENKILÖKORTIN KÄYTTÖ JA VASTUUT YLEISTÄ Poliisin myöntämän henkilökortin ensisijainen käyttötarkoitus on osoittaa haltijansa

Lisätiedot

VETUMA kansalaisen verkkotunnistus- ja maksamispalvelu. Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö

VETUMA kansalaisen verkkotunnistus- ja maksamispalvelu. Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö VETUMA kansalaisen verkkotunnistus- ja maksamispalvelu Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö VETUMA v. 2.0 palvelun yleiskuva kansalaiset WWW-yhteys VETUMA Asiointi palvelut / kunta Asiointi palvelut /

Lisätiedot

Kansalaisten asiointitili

Kansalaisten asiointitili Kansalaisten asiointitili Kansalaiskuuleminen Otakantaa.fi -keskustelussa Esittelymateriaali Asiointitili@valtiokonttori.fi Tästä esityksestä Tämä esitys on laadittu taustatiedoksi kansalaisten asiointitilistä.

Lisätiedot

OHJEET LIIKEPAIKOILLE

OHJEET LIIKEPAIKOILLE OHJEET LIIKEPAIKOILLE DINERS CLUB -KORTIN TUNNISTAMINEN Yhteistä kaikille Diners Club -korteille on vasemmassa yläkulmassa oleva Diners Clubin logo. Kortin etupuolelle on kohopainettu kortin numero, kortinhaltijan

Lisätiedot

HUOVIn käyttäjärekisteröinti

HUOVIn käyttäjärekisteröinti 1 HUOVIn käyttäjärekisteröinti Tämä ohje kuvaa käyttäjärekisteröinnin vaiheet: 0. pankkitunnusten käyttö 1. pankkitunnistus 2. käyttäjätiedot 3. tunnistamisen aktivointi 4. käyttäjärekisteröinnin vahvistus

Lisätiedot

Siru ja tunnusluku. Elokuu 2007

Siru ja tunnusluku. Elokuu 2007 Siru ja tunnusluku Elokuu 27 Siru ja tunnusluku Euroopassa siirrytään kortilla maksamisessa sirukortteihin ja sirukortit ovat laajasti käytössä jo useissa Euroopan maissa. Myös Suomessa on otettu sirukortit

Lisätiedot

Uuden strategiamme ytimen voikin tiivistää muutamaan sanaan: ydintehtävät, keskittyminen, yhteistyö, vaikuttavuus ja luottamus.

Uuden strategiamme ytimen voikin tiivistää muutamaan sanaan: ydintehtävät, keskittyminen, yhteistyö, vaikuttavuus ja luottamus. Uuden strategiamme ytimen voikin tiivistää muutamaan sanaan: ydintehtävät, keskittyminen, yhteistyö, vaikuttavuus ja luottamus. Väestörekisterikeskuksen uusi strategia linjaa virastomme toimintaa uuden

Lisätiedot

VETUMAan LIITTYMINEN. Valtiovarainministeriö Tapani Puisto VALTIOVARAINMINISTERIÖ

VETUMAan LIITTYMINEN. Valtiovarainministeriö Tapani Puisto VALTIOVARAINMINISTERIÖ VETUMAan LIITTYMINEN Valtiovarainministeriö Tapani Puisto 1 VETUMA liittymisohjeet VETUMAN PALVELUKUVAUS SEKÄ LIITTYMISEN JA KÄYTTÖÖNOTON PÄÄKOHDAT liittymisohjeet löytyvät Tietoyhteiskuntaohjelma.fi sivustolta

Lisätiedot

Elisa Mobiilivarmenne. Turvallisesti aina mukana

Elisa Mobiilivarmenne. Turvallisesti aina mukana Turvallisesti aina mukana 1 78137_EL_varmenne_ohje_A5.indd 1 10.10.2011 16.04 Henkilökohtainen, sähköinen tunnistautumisväline Elisa Mobiilivarmenne mahdollistaa henkilöllisyyden todistamisen verkossa,

Lisätiedot

DNSSec. Turvallisen internetin puolesta

DNSSec. Turvallisen internetin puolesta DNSSec Turvallisen internetin puolesta Mikä on DNSSec? 2 DNSSec on nimipalvelujärjestelmän (DNS) laajennos, jolla varmistetaan nimipalvelimelta saatavien tietojen alkuperä ja eheys. Teknisillä toimenpiteillä

Lisätiedot

Valtion viranomainen tai kunta/kuntayhtymä voi liittyä ilmoitusmenettelyllä tähän palveluun. Liite 1.

Valtion viranomainen tai kunta/kuntayhtymä voi liittyä ilmoitusmenettelyllä tähän palveluun. Liite 1. VETUMA-PALVELU VTJkysely Sovelluskysely TIETOLUPA Päivämäärä 4.4.2014 Dnro 874/410/06 Viite: aikaisemmat tietoluvat 10.12.2013 12.10.2007, 23.5.2006 ja Verkkotunnistamisen ja -maksamisen (VETUMA) sopimus

Lisätiedot

PKI- ja hakemistotarpeet pacsissa

PKI- ja hakemistotarpeet pacsissa PKI- ja hakemistotarpeet pacsissa keskitetty käyttäjähallinta käyttäjän vahva tunnistaminen 1. klusterissa 2. klusterin ulkopuolella kliinikot: vanhat web-serverit, kliinikkotyöasemat tutkijat 3. etäkäytössä

Lisätiedot

Ammattilaisen tunnistaminen ja sähköinen allekirjoitus sosiaalihuollossa

Ammattilaisen tunnistaminen ja sähköinen allekirjoitus sosiaalihuollossa Ammattilaisen tunnistaminen ja sähköinen allekirjoitus sosiaalihuollossa SOSIAALIALAN TIETOTEKNOLOGIAHANKE SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Suomen Kuntaliitto Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Itä-Suomen

Lisätiedot

Terveydenhuollon ATK päivät 29. 30.05.2007 TURKU

Terveydenhuollon ATK päivät 29. 30.05.2007 TURKU Ari Pätsi Tietohallintopäällikkö Aulikki Hautsalo Johtava tietojärjestelmäsuunnittelija Terveydenhuollon ATK päivät 29. 30.05.2007 TURKU Terveydenhuoltopiiristä lyhyesti Terveydenhuoltopiiri (Sosteri)

Lisätiedot

Verkkopalkan palvelukuvaus

Verkkopalkan palvelukuvaus 27.1.2012 1 (6) Verkkopalkan palvelukuvaus 27.1.2012 2 (6) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Verkkopalkka-palvelun toiminta palkanmaksajalle... 3 3 Verkkopalkan käyttöönotto... 4 4 Verkkopalkka-palvelun

Lisätiedot

Sähköinen allekirjoitus

Sähköinen allekirjoitus Sähköinen allekirjoitus Pekka Kuosmanen 18.1.2008 Esityksen aiheet Sähköinen allekirjoitus Lainsäädäntö ja standardit Käytännön kokemukset Sähköinen allekirjoitus minkä vuoksi Sähköisen asiakirjan tai

Lisätiedot

ValueFrame Laskuhotelli

ValueFrame Laskuhotelli ValueFrame Laskuhotelli ValueFramen käyttäjäpäivät 30.11.2010 Harri Kanerva, ValueFrame Oy Esityksen sisältö 1 2 3 4 5 ValueFrame Laskuhotelli - taustaa Laskuhotelli-palvelun käyttöönotto Laskuhotelli-palvelun

Lisätiedot

TeliaSonera CA Asiakkaan vastuut ja velvollisuudet (Subscriber Agreement)

TeliaSonera CA Asiakkaan vastuut ja velvollisuudet (Subscriber Agreement) TeliaSonera CA Asiakkaan vastuut v. 2.0 TeliaSonera CA Asiakkaan vastuut ja velvollisuudet (Subscriber Agreement) Luottavan osapuolen velvollisuudet Varmenteen hakijan ja haltijan velvollisuudet Rekisteröijän

Lisätiedot

Käyttäjän henkilöllisyys varmistetaan HUOVIn käyttäjärekisteröinnissä henkilökohtaisella verkkopankkitunnuksella.

Käyttäjän henkilöllisyys varmistetaan HUOVIn käyttäjärekisteröinnissä henkilökohtaisella verkkopankkitunnuksella. 1 HUOVIn käyttäjärekisteröinti Tämä ohje kuvaa käyttäjärekisteröinnin vaiheet: 0. pankkitunnusten käyttö 1. pankkitunnistus 2. käyttäjätiedot 3. tunnistamisen aktivointi 4. käyttäjärekisteröinnin vahvistus

Lisätiedot

Yritysturvallisuuden perusteet. 11. Luento Tietotekninen turvallisuus

Yritysturvallisuuden perusteet. 11. Luento Tietotekninen turvallisuus Yritysturvallisuuden perusteet Teemupekka Virtanen Helsinki University of Technology Telecommunication Software and Multimedia Laboratory teemupekka.virtanen@hut.fi 11. Luento Tietotekninen turvallisuus

Lisätiedot

Itella ecare asiointipalvelu

Itella ecare asiointipalvelu Itella ecare asiointipalvelu B2C-PRO-projektin päätösseminaari 2.10.2007 Kirsti-Liisa Orasmaa Digitizing Solutions Sähköinen asiointi 1 Kaikki lähtee ihmisestä ja hänen tarpeestaan ASIONTI- JA NEUVONTA-

Lisätiedot

IKI ry:n lausunto laista sähköisestä tunnistamisesta ja sähköisistä allekirjoituksista

IKI ry:n lausunto laista sähköisestä tunnistamisesta ja sähköisistä allekirjoituksista Liikenne- ja viestintäministeriölle IKI ry:n lausunto laista sähköisestä tunnistamisesta ja sähköisistä allekirjoituksista Viite: Lausuntopyyntö 5.11.2008 (1862/30/2008) Internet-käyttäjät ikuisesti IKI

Lisätiedot

Miten sähköinen allekirjoitus nopeuttaa lainanhakua. Case Ellos Yksityislaina

Miten sähköinen allekirjoitus nopeuttaa lainanhakua. Case Ellos Yksityislaina Miten sähköinen allekirjoitus nopeuttaa lainanhakua Case Ellos Yksityislaina Finaref Oy Ellos Yksityislaina Finaref Oy Finaref on kansainvälinen rahoitusalan yritys, jonka omistaa Crédit Agricole S.A.,

Lisätiedot

Joonas Mäkinen. Käyttäjähallinnan esittely 13.12.2012

Joonas Mäkinen. Käyttäjähallinnan esittely 13.12.2012 Joonas Mäkinen Käyttäjähallinnan esittely 13.12.2012 Opintopolku-palvelu monessa mukana Sisäiset tarpeet ja riippuvuudet: Toteutettavat palvelut (näitä koskevat osaprojektit: KSHJ, ALPE, AIKU) OPH:n omat

Lisätiedot

TUPAS-palveluiden ohje Päivitetty 26.11.2014 Sivu 1. Tunnistautuminen TUPAS-palvelun kautta tarvitaan silloin, kun halutaan yliopiston webpalvelun

TUPAS-palveluiden ohje Päivitetty 26.11.2014 Sivu 1. Tunnistautuminen TUPAS-palvelun kautta tarvitaan silloin, kun halutaan yliopiston webpalvelun TUPAS-palveluiden ohje Päivitetty 26.11.2014 Sivu 1 TUPAS-palvelut Yleistä Tunnistautuminen TUPAS-palvelun kautta tarvitaan silloin, kun halutaan yliopiston webpalvelun avulla: asettaa salasana uudelle

Lisätiedot

Mobiilivarmenteen käyttö Helsingin yliopistossa. Ville Tenhunen, Juha Ojaluoma 24.10.2008

Mobiilivarmenteen käyttö Helsingin yliopistossa. Ville Tenhunen, Juha Ojaluoma 24.10.2008 Mobiilivarmenteen käyttö Helsingin yliopistossa Ville Tenhunen, Juha Ojaluoma 24.10.2008 Sisältö HY:n ja Methics Oy:n projekti Mitä palveluita voidaan toteuttaa? Kansalaisvarmenne ja mobiilivarmenne Mobiilivarmenteen

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN VARMENNEPOLITIIKKA

VARSINAIS-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN VARMENNEPOLITIIKKA Laati: VSSHP Atk-Palvelut / Fujitsu Invia Versio: 1.0 06.02.2007 sivu 1 / 14 VARSINAIS-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN VARMENNEPOLITIIKKA Tulosti: Miika Jääskeläinen 1 (14) Laati: VSSHP Atk-Palvelut / Fujitsu

Lisätiedot

16.1.2009. terminologia

16.1.2009. terminologia 16.1.2009 terminologia 1 K-Plus Oy K-Plus Oy:tä käytetään tarkoitettaessa yritystä tai organisaatiota. Muotoa meillä K-Plussassa/me K-Plussassa ei käytetä, jos tarkoitetaan työpaikkaa. K-Plus Oy on K-Plussa-asiakkuusjärjestelmää

Lisätiedot

Elisalla tarkoitetaan näissä ehdoissa Elisa Oyj:tä (myöhemmin Elisa) sekä sen tytäryhtiötä Saunalahti Group Oyj:tä (myöhemmin Saunalahti).

Elisalla tarkoitetaan näissä ehdoissa Elisa Oyj:tä (myöhemmin Elisa) sekä sen tytäryhtiötä Saunalahti Group Oyj:tä (myöhemmin Saunalahti). Erityisehdot 1 (10) ELISA MOBIILIVARMENNE -PALVELUN ERITYISEHDOT 1. Yleistä Elisa Mobiilivarmenne -palvelu (myöhemmin Palvelu) on luonnolliselle henkilölle tarkoitettu palvelu, jonka avulla Palvelun rekisteröinyt

Lisätiedot

Valitse Siirry palveluun

Valitse Siirry palveluun Valitse Siirry palveluun Valitse tämä kohta mikäli haluat perustaa pääkäyttäjän organisaatiolle Pääkäyttäjätunnuksen voi luoda vain allekirjoituksen omaava henkilö. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava

Lisätiedot

Sähköisen tunnistamisen järjestäminen julkisessa hallinnossa. @kimmomakinen 29.9.2015

Sähköisen tunnistamisen järjestäminen julkisessa hallinnossa. @kimmomakinen 29.9.2015 Sähköisen tunnistamisen järjestäminen julkisessa hallinnossa @kimmomakinen 29.9.2015 Uusi toimintamalli Asiointipalvelu - Asiointipalvelu pyytää kansalaisesta ajantasaisia henkilötietoja Kunta X asiointipalvelu

Lisätiedot

OP-POHJOLA-RYHMÄN IBAN-MUUNTOPALVELU. Maksuliikepalvelut

OP-POHJOLA-RYHMÄN IBAN-MUUNTOPALVELU. Maksuliikepalvelut OP-POHJOLA-RYHMÄN IBAN-MUUNTOPALVELU Maksuliikepalvelut Asiakas- ja sovellusohje Elokuu 2009 Maksuliikepalvelut 2 (8) Johdanto... 3 IBAN-MUUNTOPALVELUN TOIMINTA... 4 KÄYTTÖÖNOTTO... 4 Sopimukset... 4 Palvelukohtaiset

Lisätiedot

Energiatodistusrekisteri ja laatijan rooli

Energiatodistusrekisteri ja laatijan rooli Energiatodistusrekisteri ja laatijan rooli (Ohjelmassa: Energiatodistusten tietojärjestelmän esittely ja käyttö) 12.10.2007 Tekijän nimi 10.3.2015 Energiatodistusten laatijoiden verkottumistilaisuus Harri

Lisätiedot

VASKI kirjastot: uusi järjestelmä ja uusia kirjastoja 2.5. alkaen

VASKI kirjastot: uusi järjestelmä ja uusia kirjastoja 2.5. alkaen VASKI kirjastot: uusi järjestelmä ja uusia kirjastoja 2.5. alkaen Kysymyksiä ja vastauksia (muutokset mahdollisia) Milloin Vaski laajenee? Milloin oma kirjasto on osa Vaskia? Laajentunut Vaski avaa ovensa

Lisätiedot

Anne Lindblad-Ahonen Vantaan kaupunki

Anne Lindblad-Ahonen Vantaan kaupunki Julkisen hallinnon yhteiset palvelut Verkkotunnistautuminen ja -maksaminen VETUMA Anne Lindblad-Ahonen Vantaan kaupunki Lähde:Fujitsu Services Tunnistautuminen on nyt sangen kirjavaa Verkkomaksaminen

Lisätiedot

Henkilökohtaista käyttäjäystävällistä tietoturvaa! NTG Solo Secure

Henkilökohtaista käyttäjäystävällistä tietoturvaa! NTG Solo Secure Henkilökohtaista käyttäjäystävällistä tietoturvaa! NTG Solo Secure Kuinka moneen tietovuotoon teidän yrityksellänne on varaa? Palomuurit ja VPN ratkaisut suojelevat yritystä ulkopuolisia uhkia vastaan,

Lisätiedot

Henkilön sähköinen vahva tunnistus. Mikkola, Teija

Henkilön sähköinen vahva tunnistus. Mikkola, Teija Henkilön sähköinen vahva tunnistus Mikkola, Teija Leppävaara 2009 2 (65) Laurea-ammattikorkeakoulu Laurea Leppävaara HENKILÖN SÄHKÖINEN VAHVA TUNNISTUS Teija Mikkola Tietojärjestelmäosaamisen koulutusohjelma,

Lisätiedot

Korma [Tiedoston otsikko] Ssähkno Maija VIPU-KÄYTTÄJÄN OHJE. SÄHKÖINEN TUKIHAKU 2014 Kansallisten kotieläintukien ennakot

Korma [Tiedoston otsikko] Ssähkno Maija VIPU-KÄYTTÄJÄN OHJE. SÄHKÖINEN TUKIHAKU 2014 Kansallisten kotieläintukien ennakot Korma [Tiedoston otsikko] Ssähkno Maija VIPU-KÄYTTÄJÄN OHJE SÄHKÖINEN TUKIHAKU 2014 Kansallisten kotieläintukien ennakot Sisältö 1 Yleistä sovelluksesta... 3 1.1 Laitteistovaatimukset... 3 1.2 Käyttäjätunnukset

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi vahvasta sähköisestä tunnistamisesta ja sähköisistä allekirjoituksista sekä eräiksi siihen liittyviksi laeiksi ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan

Lisätiedot

Lainanhakijan opas. Seitsemän askelta onnistuneeseen rahoitukseen. Joutsen Rahoitus

Lainanhakijan opas. Seitsemän askelta onnistuneeseen rahoitukseen. Joutsen Rahoitus Lainanhakijan opas Seitsemän askelta onnistuneeseen rahoitukseen. Joutsen Rahoitus Lainan hakeminen on helppoa, nopeaa ja turvallista Joutsen Rahoituksen verkkopalvelussa lainan haku on tehty niin helpoksi

Lisätiedot

MAKSUTAULUKKO. Väestörekisterikeskuksen julkisoikeudellisista suoritteista peritään seuraavat maksut: I KYSELYT

MAKSUTAULUKKO. Väestörekisterikeskuksen julkisoikeudellisista suoritteista peritään seuraavat maksut: I KYSELYT 4 817/2012 MAKSUTAULUKKO Liite Väestörekisterikeskuksen julkisoikeudellisista suoritteista peritään seuraavat maksut: OSA A. VAKIOMUOTOISET VÄESTÖTIETOPALVELUT 1. VTJkyselyn SUORAKYSELYT I KYSELYT VTJkyselyn

Lisätiedot

Kokemuksia kertakirjautumisesta kuinka Valvira-kortista tehdään haluttu

Kokemuksia kertakirjautumisesta kuinka Valvira-kortista tehdään haluttu Kokemuksia kertakirjautumisesta kuinka Valvira-kortista tehdään haluttu 26.5.2010 Pertti Eskelinen Head of Consulting and Support Salcom Group Oy, osasto 57 Salcom Groupin tavoite ja missio Yritys, joka

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

Soneran varmennepalvelut Asiakkaan vastuut

Soneran varmennepalvelut Asiakkaan vastuut Varmenteisiin liittyvät 1 (7) Soneran varmennepalvelut Asiakkaan vastuut Useiden :n (jäljempänä Sonera ) tietoturvapalveluiden yhteydessä käytetään hyväksi Sonera CA:n myöntämiä varmenteita. Asiakas voi

Lisätiedot

Varmennejärjestelmä ja kertakirjautuminen miksi ja miten?

Varmennejärjestelmä ja kertakirjautuminen miksi ja miten? Varmennejärjestelmä ja kertakirjautuminen miksi ja miten? Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ratkaisu Yrjö Koivusalo tietohallintapäällikkö VSSHP Esityksen sisältö Miksi PKI Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriin?

Lisätiedot

Sopimus Espoon Omahoitopalvelun käytöstä

Sopimus Espoon Omahoitopalvelun käytöstä 1 (5) Sopimus Espoon Omahoitopalvelun käytöstä Espoon kaupungin Terveyspalvelut tarjoaa asiakkailleen sähköisiä terveyspalveluita Internetin kautta Omahoitopalvelun (Terveyskansion) välityksellä. Palvelu

Lisätiedot

Fi-verkkotunnus yksilöllinen ja suomalainen

Fi-verkkotunnus yksilöllinen ja suomalainen Fi-verkkotunnus yksilöllinen ja suomalainen Fi-verkkotunnus yksilöllinen ja suomalainen 2 Fi-verkkotunnus on yhtä supisuomalainen asia kuin sauna ja joulupukki. Se on merkki turvallisuudesta ja luotettavuudesta.

Lisätiedot

Tätä ohjekirjaa sovelletaan 01.05.2009 alkaen. Ohjeeseen on lisätty tietoa avainversioista ja avainten vaihtamisesta

Tätä ohjekirjaa sovelletaan 01.05.2009 alkaen. Ohjeeseen on lisätty tietoa avainversioista ja avainten vaihtamisesta Tarkennukset Samp o Pankin tarjoamaan Tunnistus palveluun Tätä ohjekirjaa sovelletaan 01.05.2009 alkaen. Ohjeeseen on lisätty tietoa avainversioista ja avainten vaihtamisesta 1. JOHDANTO Sampo Pankin Tunnistuspalvelussa

Lisätiedot

Tervetuloa käyttämään Kevan sähköisiä palveluja

Tervetuloa käyttämään Kevan sähköisiä palveluja 1 (2) Ylin johto/talousjohto Tervetuloa käyttämään Kevan sähköisiä palveluja Kevan sähköiset asiointipalvelut eli Asta-palvelut ovat myös valtion ja kirkon työnantajien käytettävissä. Ensimmäisenä palveluna

Lisätiedot

Sähköisen asioinnin demo 11.11.2014

Sähköisen asioinnin demo 11.11.2014 Sähköisen asioinnin demo 11.11.2014 Esitys Esitysjärjestys Sähköisen asioinnin alusta Tunnistautuminen Demo Keskustelu Sähköisen asioinnin alusta Ympäristö Tunnistus Sähköinen asiointi Asianhallinta ja

Lisätiedot

Virkamiehen asiointikortti. Tietoyhteiskunnan luotettava palvelukeskus

Virkamiehen asiointikortti. Tietoyhteiskunnan luotettava palvelukeskus Virkamiehen asiointikortti Esityksen sisältö: VRK:n Varmennepalvelut Toimikortit/Virkakortit Korttien tilaaminen Toimikortin käyttö Ongelmatilanteet Varmennepalvelut Kansalaisvarmenne Organisaatiovarmenne

Lisätiedot

Taipuuko Kansalaisten asiointitili terveydenhuoltoon

Taipuuko Kansalaisten asiointitili terveydenhuoltoon Taipuuko Kansalaisten asiointitili terveydenhuoltoon Valtiovarainministeriö Neuvotteleva virkamies Riku Jylhänkangas Sisällysluettelo Kansalaisten asiointitilin toteuttaminen Asiointitilin toiminta Asiointitili

Lisätiedot

Kunnan rakennetun ympäristön sähköiset palvelut (KRYSP)

Kunnan rakennetun ympäristön sähköiset palvelut (KRYSP) Kunnan rakennetun ympäristön sähköiset palvelut (KRYSP) Hankkeen tavoitteet ja sisältö Kunnan rakennetun ympäristön sähköiset palvelut projektin (KRYSP) tavoitteena on tuottaa sähköinen asiointipalvelukokonaisuus,

Lisätiedot

YritysSuomi verkko- ja puhelinpalvelun kehittäminen 15.11.2007

YritysSuomi verkko- ja puhelinpalvelun kehittäminen 15.11.2007 YritysSuomi verkko- ja puhelinpalvelun kehittäminen 15.11.2007 Jaana Lappi KTM, Elinkeino-osasto, TE-keskusryhmä 11/19/2007 1 YritysSuomi verkko- ja puhelinpalvelun kehittämisen lähtökohtana YritysSuomi

Lisätiedot

Sisällys. Valtion tietotekniikan rajapintasuosituksia. XML:n rooleja sähköisen asioinnin tavoitearkkitehtuurissa. dbroker - asiointialusta

Sisällys. Valtion tietotekniikan rajapintasuosituksia. XML:n rooleja sähköisen asioinnin tavoitearkkitehtuurissa. dbroker - asiointialusta Palveluita ja sisältöä portaaliin - XML:n mahdollisuuksista XML-tietokannat ja julkishallinnon XML-sovellukset, 28.05.2002 Lasse Akselin, TietoEnator Oyj Sisällys Valtion tietotekniikan rajapintasuosituksia

Lisätiedot

Sähköisten palveluiden tietoturva Maksufoorumi, Suomen Pankki 29.5.2008

Sähköisten palveluiden tietoturva Maksufoorumi, Suomen Pankki 29.5.2008 Sähköisten palveluiden tietoturva Maksufoorumi, Suomen Pankki 29.5.2008 Jari Pirhonen Turvallisuusjohtaja, CISSP, CISA Samlink www.samlink.fi Samlinkin visiona on olla finanssialalla asiakaslähtöisin,

Lisätiedot

Suomi.fi-Asiointivaltuudet

Suomi.fi-Asiointivaltuudet Suomi.fi-Asiointivaltuudet Toukokuu 2016 Stefan Sundell Projektipäällikkö Yrityksen puolesta asiointi KaPA ohjelman Rooli ja valtuutushankkeen Suomi.fi Asiointivaltuudet-palvelu Tunnistaminen Suomi.fi-palvelukokonaisuus

Lisätiedot

Rolling up the Sleeves: Let s Make Growth with Digital Services. Tunnistautuminen saḧkoïseen asiointiin

Rolling up the Sleeves: Let s Make Growth with Digital Services. Tunnistautuminen saḧkoïseen asiointiin Rolling up the Sleeves: Let s Make Growth with Digital Services Tunnistautuminen saḧkoïseen asiointiin 1 Oma Säästöpankki Oy lyhyesti Oma Saä sto pankista muodostumassa Suomen suurin ja vahvin saä sto

Lisätiedot

Rajapintojen hyödyntäminen aineistojen myynti- ja jakelupalveluissa

Rajapintojen hyödyntäminen aineistojen myynti- ja jakelupalveluissa Rajapintojen hyödyntäminen aineistojen myynti- ja jakelupalveluissa Mikko Ristikangas 15.9.2011 Kuntamarkkinat Aineistojen myynti- ja jakelupalvelut Kuntien aineistojen myynti- ja jakelu Miksi sähköisiä

Lisätiedot

IT-palvelujen ka yttö sa a nnö t

IT-palvelujen ka yttö sa a nnö t IT-palvelujen ka yttö sa a nnö t Tampereen yliopisto Yliopistopalvelut / tietohallinto Rehtorin päätös 28.8.2014. Sisällysluettelo 1 Soveltamisala... 2 2 Käyttövaltuudet ja käyttäjätunnus... 2 2.1 Käyttövaltuudet...

Lisätiedot

Julkinen sanomarajapinta. 4.9. ja 11.9.2009

Julkinen sanomarajapinta. 4.9. ja 11.9.2009 4.9. ja 11.9.2009 1 Asiakkaiden nykyiset sanomaliikenneyhteydet Tulliin Nykytilassa sanomaliikenneyhteydet Tullin asiakkaiden tietojärjestelmistä Tullin sovelluksiin välillä hoidetaan operaattoreiden kautta,

Lisätiedot

TIETOTURVA- JA TIETOSUOJARIKKOMUSTEN SEURAAMUSTAULUKKO

TIETOTURVA- JA TIETOSUOJARIKKOMUSTEN SEURAAMUSTAULUKKO TIETOTURVA- JA TIETOSUOJARIKKOMUSTEN SEURAAMUSTAULUKKO 3.4.2015 Taustaa Lainsäädäntö edellyttää (esim. sosiaali- ja terveydenhuollossa) palveluista vastuussa olevan valvomaan asiakas/potilastietojen käyttöä

Lisätiedot

Etu Sukunimi. xx.yyx.2010

Etu Sukunimi. xx.yyx.2010 Palvelut tuotetaan koko julkisen hallinnon käyttöön valtiovarainministeriön toimeksiannosta. Kansalaisneuvonta antaa tukea kaikkien näiden palvelujen käytössä ja ohjaa asiakkaan oikean viranomaisen ja

Lisätiedot

Ajankohtaista sähköisessä asioinnissa. Jorma Flinkman 20.2.2014

Ajankohtaista sähköisessä asioinnissa. Jorma Flinkman 20.2.2014 Ajankohtaista sähköisessä asioinnissa Jorma Flinkman 20.2.2014 Maatila ICT hanke lyhyesti Etelä-Savon Maatila ICT -hanke on maakunnallinen, vuosina 2013 2014 toteutettava tiedonvälityshanke, jonka keskeisinä

Lisätiedot

Asiakkaan tunteminen - miksi pankki kysyy?

Asiakkaan tunteminen - miksi pankki kysyy? Asiakkaan tunteminen - miksi pankki kysyy? Pankit ovat velvollisia tuntemaan asiakkaansa Suomen lainsäädännön mukaan pankkien tulee tunnistaa ja tuntea asiakkaansa. Pankilla tulee olla asiakkaan henkilötietojen

Lisätiedot

VÄESTÖREKISTERIKESKUKSEN TUNNISTUSPERIAATTEET

VÄESTÖREKISTERIKESKUKSEN TUNNISTUSPERIAATTEET Dno 35/040/10 1 (8) 22.6.2011 VÄESTÖREKISTERIKESKUKSEN TUNNISTUSPERIAATTEET varmentajana (VRK) toimii valtiovarainministeriön hallinnonalalla. VRK on henkilörekisteriä ylläpitävä viranomainen, jonka väestötietojärjestelmästä

Lisätiedot

Sähköisen asioinnin alusta kehitettävät yhteiset alustat, palvelut ja ratkaisut

Sähköisen asioinnin alusta kehitettävät yhteiset alustat, palvelut ja ratkaisut ValtIT - Asiakaslähtöiset sähköiset palvelut kehittämisohjelma Sähköisen asioinnin alusta kehitettävät yhteiset alustat, palvelut ja ratkaisut VM kehittämisosasto, Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö

Lisätiedot

Suomeksi Potilastiedot valtakunnalliseen arkistoon

Suomeksi Potilastiedot valtakunnalliseen arkistoon Suomeksi Potilastiedot valtakunnalliseen arkistoon Potilastiedot tallennetaan jatkossa valtakunnalliseen Potilastiedon arkistoon. Potilastiedon arkisto on osa uutta terveydenhuollon tietojärjestelmää,

Lisätiedot

SÄHKÖISET JA LAINSÄÄDÄNTÖ

SÄHKÖISET JA LAINSÄÄDÄNTÖ LIIKEARKISTOPÄIVÄT 12.-13.9.2007 ASIAKIRJAT SÄHKÖISET JA LAINSÄÄDÄNTÖ Jukka Tuomela Tampereen yliopisto Oikeustieteiden laitos Lainsäädännön lähtökohtia Lainsäädännössä pyritään siihen, että sähköisiä

Lisätiedot

Henkilötunnus on merkittävä veroilmoituksiin, tuloslaskelmiin ja muihin Ruotsin verovirastolle toimitettaviin asiakirjoihin.

Henkilötunnus on merkittävä veroilmoituksiin, tuloslaskelmiin ja muihin Ruotsin verovirastolle toimitettaviin asiakirjoihin. VEROTUNNISTENUMERO (TIN) Maakohtaiset tiedot: Ruotsi (SE) 1. Verotunnistenumeron rakenne 999999 9999 999999+9999 Muoto Selitys Huomautukset 10 numeroa Henkilötunnus: luonnolliset henkilöt, jotka asuvat

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

Sähköisen liiketoiminnan kehittäminen Päijät-Hämeen pk-yrityksissä. Ari Saloranta 09.09.2004

Sähköisen liiketoiminnan kehittäminen Päijät-Hämeen pk-yrityksissä. Ari Saloranta 09.09.2004 Sähköisen liiketoiminnan kehittäminen Päijät-Hämeen pk-yrityksissä Ari Saloranta 09.09.2004 datatiimi - Tietojenkäsittely Päijät-Hämeen suurin tietotekniikan yrityskouluttaja Yrityksen henkilöstökoulutus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 289. Kaupunginhallitus 28.09.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 289. Kaupunginhallitus 28.09.2015 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 28.09.2015 Sivu 1 / 1 2581/07.02.01/2015 289 Valtuustoaloite Espoon liittymisestä kuntalaisaloite.fi -palveluun (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Mari Immonen, puh. 050 525 2706 etunimi.e.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

PARAVANT REITTi-VARMENNUSPALVELU Yleinen palvelukuvaus

PARAVANT REITTi-VARMENNUSPALVELU Yleinen palvelukuvaus 1 (7) PARAVANT REITTi-VARMENNUSPALVELU Yleinen palvelukuvaus 18.04.2005 2 (7) Sisällysluettelo 1 REITTi -varmmennuspalvelun palvelukuvaus... 3 1.1 REITTi -varmennuspalvelu... 3 2 Tekninen toteutus... 4

Lisätiedot

Sähköinen tunnistaminen EU:ssa, tilannekatsaus

Sähköinen tunnistaminen EU:ssa, tilannekatsaus Sähköinen tunnistaminen EU:ssa, tilannekatsaus t Maksufoorumi 17.5.2011 Pekka Jelekäinen Väestörekisterikeskus EU:n sähköisen allekirjoituksen direktiivin uudistaminen Tässä vaiheessa meneillään keskustelua

Lisätiedot

Terveydenhuollon ATK-päivät

Terveydenhuollon ATK-päivät Terveydenhuollon ATK-päivät 27.5.2002 Tero Tammisalo Myyntipäällikkö Alueellinen digitaalinen arkisto Aiheet Aiheen esittely Asiointi ja prosessit sähköiseksi, verkkoon Sähköinen käsittely ja päätöksenteko

Lisätiedot

TIETOTURVAA TOTEUTTAMASSA

TIETOTURVAA TOTEUTTAMASSA TIETOTURVAA TOTEUTTAMASSA Ari Andreasson Juha Koivisto TIETOTURVAA TOTEUTTAMASSA TIETOSANOMA Tekijät ja Tietosanoma Oy ISBN 978-951-885-334-6 KL 61.7 Tietosanoma Oy Bulevardi 19 C 00120 Helsinki 09 694

Lisätiedot

Click to edit Master subtitle style. Click to edit Master subtitle style. Viro egovernment. Jukka Lehtonen

Click to edit Master subtitle style. Click to edit Master subtitle style. Viro egovernment. Jukka Lehtonen Viro egovernment Jukka Lehtonen Viro verkossa Click Click to to edit edit Master Master subtitle subtitle style style Internet-yhteys perusoikeuksia, käyttäjiä 76 % asukkaista 98% alle 35-vuotiaista käyttää

Lisätiedot

Julkishallinnon tunnistuksen ohjauspalvelun kehityshanke mitä PoC-vaihe on opettanut? 16.12.2014 Manne Miettinen, Henri Mikkonen ja Arto Tuomi

Julkishallinnon tunnistuksen ohjauspalvelun kehityshanke mitä PoC-vaihe on opettanut? 16.12.2014 Manne Miettinen, Henri Mikkonen ja Arto Tuomi Julkishallinnon tunnistuksen ohjauspalvelun kehityshanke mitä PoC-vaihe on opettanut? 16.12.2014 Manne Miettinen, Henri Mikkonen ja Arto Tuomi PoC arkkitehtuuri Asiointipalvelu Elisa MSSP VTJ Mobile Login

Lisätiedot

VETUMA esittely. VETUMA-yleiskoulutus, osa 1 pp.kk.2006 ETTEI TIETOTEKNIIKKA KÄVISI TYÖSTÄ. Fujitsu Services Oy

VETUMA esittely. VETUMA-yleiskoulutus, osa 1 pp.kk.2006 ETTEI TIETOTEKNIIKKA KÄVISI TYÖSTÄ. Fujitsu Services Oy VETUMA esittely VETUMA-yleiskoulutus, osa 1 pp.kk.2006 Aiheet Miten VETUMA-palvelu syntyi Mitä VETUMA-palvelu tekee VETUMA ja sähköinen asiointi VETUMA-palvelun tekniikoista VETUMA-palvelun asiakkuus Missä

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA. 1999 Julkaistu Helsingissä 4 päivänä elokuuta 1999 N:o 829 835. Henkilökorttilaki. N:o 829

SÄÄDÖSKOKOELMA. 1999 Julkaistu Helsingissä 4 päivänä elokuuta 1999 N:o 829 835. Henkilökorttilaki. N:o 829 SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 1999 Julkaistu Helsingissä 4 päivänä elokuuta 1999 N:o 829 835 SISÄLLYS N:o Sivu 829 Henkilökorttilaki... 1913 830 Laki väestötietolain 23 :n muuttamisesta... 1917 831 Asetus väestötietoasetuksen

Lisätiedot

Smilehouse Workspace API 15 ja 16 maksumoduulin asennusohje Versio 1.2

Smilehouse Workspace API 15 ja 16 maksumoduulin asennusohje Versio 1.2 Laskulla ja Osamaksulla Smilehouse Workspace API 15 ja 16 maksumoduulin asennusohje Versio 1.2 asennusohje 2 1. JOUSTORAHAN EDUT VERKKOKAUPPIAALLE... 3 2. KÄYTTÖÖNOTTO VERKKOKAUPPAAN... 3 3. JOUSTORAHAN

Lisätiedot

Aineistosiirron testauksen aloituksen ohje Trafin sopimuskumppaneille

Aineistosiirron testauksen aloituksen ohje Trafin sopimuskumppaneille TraFin ulkoinen integraatio Aineistosiirron testauksen aloituksen ohje Trafin sopimuskumppaneille Ohje 26.2.2014 Versio 1.1, Hyväksytty Luottamuksellinen Vastuutaho Trafi MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys

Lisätiedot

Dialogisuutta sähköisillä palveluilla. Leena Latva-Rasku

Dialogisuutta sähköisillä palveluilla. Leena Latva-Rasku Dialogisuutta sähköisillä palveluilla Kuka minä olen? Sähköisen asioinnin projektisuunnittelija Espoon kaupungilla 06/2009- Aikuisten sosiaalipalvelut 2 Työpajan ohjelma Espoo-tarina Sähköisen asioinnin

Lisätiedot