SAMMATTISEURA RY Jäsenkirje 1 / 2012

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SAMMATTISEURA RY Jäsenkirje 1 / 2012"

Transkriptio

1 SAMMATTISEURA RY Jäsenkirje 1 / 2012

2 PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Kulunut talvikausi on ollut Seuralle enemmän kuin kiireinen. Töitä ovat teettäneet lähivuosien tasavuosijuhlat. Sellainen on ajan riento. Elias Lönnrotin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 210 vuotta. Ensi vuonna juhlimme omistamamme Miinan mökin valmistumisen 150-vuotisjuhlia. Vuonna 2014 tulee kuluneeksi 125 vuotta siitä, kun Paikkarin torppa senaatin tekemällä päätöksellä päätettiin säilyttää muuttumattomana muistona tämän suomalaisen suurmiehen varhaisvaiheista. Miinan mökki on monessa mielessä yksi pysyvistä esimerkeistä Seuramme toiminnasta. Mökki ja sen ympäristö tarvitsevat aika moista kunnostusta. Tästä on tehty suunnitelmat ja tarvittavat luvat hankittu. Ulkoalueen työtkin on saatu jo alulle. Tämä on edellyttänyt suuria ponnistuksia samoin kuin varojen hankkiminen. Ensi kesän korvilla toivottavasti kaikki on valmiina, mutta se edellyttää myös jäseniltämme tarvittaviin talkootöihin osallistumista. Toivottavasti siihen löytyy innostusta. Paikkarin torpasta tuli viime syksynä kaikille sammattilaisille todellinen huolenaihe Museoviraston ilmoitettua museotoiminnan lopettamisesta säästösyistä. Seura ponnisteli ja vaikutti monella tavalla ja tasolla järkevän ja Elias Lönnrotin työn arvoa kunnioittavan ratkaisun aikaansaamiseksi. Tätä kirjoitettaessa on juuri julkaistu tieto Lohjan kaupungin ja Museoviraston välisestä sopimuksesta. Sen mukaan Lohja ottaa vastuulleen museon aukipitämisen tulevana kesänä. Tämä on todellinen kulttuuriteko! Paikkarin torppa ja Miinan mökki muodostavat yhden kokonaisuuden yhteisellä historiallaan. Kun saamme Miinan mökin kunnostettua, niin se voi entistä paremmin palvella kävijöitään ja samalla edesauttaa Paikkarin torppaa. Ja luonnollisesti myös päinvastoin. Tämän puolesta Seura tekee töitä. Vuosikokouksemme lähestyy. Paikkarin torppa ja Miinan mökki ovat asialistalla. Lisäksi on myös tärkeänä asiana Seuramme sääntöjen uudistaminen ajan tasalle ja vastaamaan tämän päivän toimintaa ja vaatimuksia. Tämä sääntöuudistustyö on tehty huolella säilyttäen kaikki hyvät Seuramme perinteet. Hyvää ja aurinkoista kevättä toivottaen Risto Piekka Sammattiseuran puheenjohtaja

3 SAMMATTISEURA RY:n TOIMINTAKERTOMUS 2011 Omat tilaisuudet ja toimet Seuran vuosikokous pidettiin huhtikuun alussa Agronomiliiton toimitiloissa Helsingissä. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Veteraanikivelle laskettiin kukat huhtikuussa yhdessä Maamiesseuran kanssa. Eliaksen lenkki järjestettiin kesäkuussa ja se suuntautui Tytyrin kaivokseen Lohjalle. Elojuhlat järjestettiin elokuussa tutustumalla Selio-Boatsin toimintaan. Kesätorilla järjestettiin kesä- ja heinäkuussa tapaamistilaisuudet jäsenistölle. Seura järjesti Sammatin itsenäisyyspäiväjuhlat Sampaalassa. Juhlapuhujana oli kenraaliluutnantti (evp) Ilkka Aspara. Tilaisuuteen osallistui yhteensä noin 100 henkilöä. Sammatin kotiseutuvaakuna luovutettiin marraskuussa seurakuntatalolle ja Seuran viiri kesällä Paikkarin torpalle. Osallistuminen yhteisiin tilaisuuksiin Seura jakoi stipendit koulun henkisten kilpailujen parhaimmistolle sekä koululle oppilaiden harrastustoiminnan tukemiseksi helmikuussa yhdessä Työeläkeyhtiö Varman kanssa. Huhtikuussa osallistuttiin Sammatin kotokontupäiviin koululla. Sammattilaisten järjestöjen kesätorivuorojen jakotilaisuuden koollekutsujana toimi Seura. Lavatanssikurssit järjestettiin heinäkuussa yhdessä Nuorisoseuran kanssa. Seura osallistui elokuussa Elias Lönnrotin kirkkopyhään. Sammattilaisten järjestöjen joulumyyjäisiin osallistuttiin marraskuussa. Miinan mökki Miinan mökin näyttelytilat maalattiin toukokuussa ja samalla tilat varustettiin näyttelytoimintaa varten. Lohjan kaupunki tuki taloudellisesti hanketta. Ulkoalue siistittiin myös toukokuussa. Miinan mökki täyttää ensi vuonna 150 vuotta. Tätä silmälläpitäen ja jotta kulttuuri- ja kotiseutuhistoriallisesti tärkeä mökki voitaisiin säilyttää, laadittiin mökin ja sen ulkoalueen korjaussuunnitelmat. Seura anoi avustusta seurantalojen korvausavustuksista ( Kotiseutuliitto) ja Ykkösakselilta. Päätökset avustuksista siirtyivät vuodelle Hallinto Vuosikokouksessa hallitukseen valittiin seuraavat: puheenjohtajaksi Risto Piekka, varapuheenjohtajaksi Asko Saviaho ja jäseniksi Jukka Apajalahti, Paula Kanerva, Anita Remitz ja Kari Uittamo sekä varajäseniksi Marja Eloranta ja Anja Hänninen. Jäsenmaksut vuosikokouksessa päätettiin pitää ennallaan eli vuosijäsenmaksu on 15 euroa ja ainaisjäsenmaksu 150 euroa. Seuran taloudenhoitajana on toiminut Paula Kanerva ja sihteerinä Kari Uittamo. Tilitoimistona on Arol Finance Oy. Miinan mökin isäntänä on toiminut Teppo Eloranta, taidenäyttelyvastaavana Nina Haatio ja käsityönäyttelyn vastaavana Piia Hietamies. Kotisivuja on hoitanut Toivo Haatio.

4 Hallitus on kokoontunut vuoden aikana kuusi kertaa. Lisäksi on pidetty tiivistä yhteyttä sähköpostitse. Lisäksi on pidetty lukuisia pienimuotoisia palavereja Miinan mökin korjaussuunnitelmien osalta. Maksavien jäsenten määrä vuoden lopussa oli vuosijäsenten osalta 212 ja ainaisjäsenten osalta 66. Maksavien jäsenmäärä kasvoi runsaalla viidelläkymmenellä. Seuran kokonaisjäsenmäärä oli 370. Tiedotus Seuralla on oma kotisivu. Se on ollut varsin suosittu tietokanava. Jäsenkirjeitä on lähetetty perinteiset kolme. Lisäksi aloitettiin jäsentiedotteen toimittaminen niille jäsenille, jotka ovat antaneet Seuralle -osoitteensa. Seura on ylläpitänyt aktiivisesti hyviä mediasuhteita erityisesti Länsi-Uusimaahan ja Ykkössanomiin. Näihin lehtiin on myös aktiivisesti kirjoitettu kolumneja ja juttuja. Hallitus myös vieraili elokuussa Länsi- Uusimaan toimituksessa. Yhteistyö Seura on harjoittanut yhteistyötä lukuisten sammattilaisten järjestöjen kanssa. Näin on tapahtunut erityisesti kesätoriasioissa ja Itsenäisyyspäivien organisoinnissa sekä yhteisissä toimissa. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen Seura on aktiivisesti toiminut Paikkarin torpan säilyttämiseksi Eduskunnassa, Kotiseutuliitossa, Lohjalla ja medioissa. Seura on myös ottanut kantaa Sammatin seurakunnan aseman säilyttämiseksi myös tulevaisuudessa. Seura on vaikuttanut kirjoituksillaan, kannanotoillaan ja tapaamisillaan kotiseututyön ja erityisesti Elias Lönnrotin merkityksen korostamiseksi. Seuran puheenjohtaja valittiin Suomen Kotiseutuliiton valtuuston jäseneksi heinäkuussa pidetyillä kotiseutupäivillä Turussa. SAMMATTISEURA RY:n TOIMINTASUUNNITELMA 2012 Sääntöjensä tarkoituspykälän mukaan Sammattiseura toimii Elias Lönnrotin kulttuuri- ja kotiseutuperinteen vaalijana, kehittäjänä ja uudistajana sekä yhdysrenkaana Sammattiin sitoutuneiden henkilöiden ja yhteisöjen kanssa. Tämä tarkoitus on ollut kestävä yli 75 vuoden ajan ja toimintaa jatketaan vakiintuneelta pohjalta yhteistyöjärjestönä, toimijana ja vaikuttajana. Omat tilaisuudet ja toimet Veteraanikivelle lasketaan kukat huhtikuussa. Tuetaan Sammatin koulun oppilaiden harrastustoimintaa stipendein toukokuussa. Toritapahtuma järjestetään perinteisin tavoin kesä- ja heinäkuussa. Selvitetään mahdollisuudet järjestöjen yhteiseen tapahtumaan kesätorin päättymispäivänä Kesäaikana järjestetään Miinan mökillä jäsentapahtumia. Syksyllä järjestetään perinteiset elojuhlat. Itsenäisyyspäiväjuhlat järjestetään perinteisessä sammattilaisessa muodossa.

5 Talvikautena järjestetään Helsingissä 1 2 jäsentapahtumaa. Osallistuminen yhteisiin tilaisuuksiin Osallistutaan Sammatin kotokontupäiviin huhtikuussa. Seura toimii kokoonkutsujana kesätorin torivuorojen jakotilaisuudessa huhtikuussa. Osallistutaan toritapahtumiin. Osallistutaan Elias Lönnrotin kirkkopyhään elokuussa. Osallistutaan joulumyyjäisiin. Selvitetään mahdollisuudet yhteistoiminnassa jonkun/joidenkin sammattilaisten järjestöjen kanssa toteuttaa perhetapahtuma esim luontoretki tai ulkoilutapahtuma. Sääntöjen uudistaminen Voimassa olevat säännöt ovat lähes 20 vuotta vanhat. Yhdistyslaki on uudistunut muutaman kerran ja Seuran toiminta on monipuolistunut. Tarkoitus on teknisesti saattaa säännöt ajan tasalle noudattaen Seuran perinteitä ja vakiintuneita toimintamuotoja. Miinan mökki Miinan mökki peruskorjataan mm katon, rännien ja kuistin osalta. Myös sähköt uusitaan. Mökin ympäristö kunnostetaan mm kaatamalla kuivuneet taikka mökin kannalta haitalliset puut. ja uusitaan wc ympäristöystävälliseksi, hankitaan ulkokompostori ja uusitaan varasto. Lisäksi kunnostetaan kävelytiet ja hankitaan pihalle uusi kalusto. Parkkipaikka kunnostetaan. Miinan mökissä järjestetään perinteinen sammattilaisten käsityönäyttely sekä taidenäyttelyitä kesä- ja heinäkuussa. Valmistellaan vuonna 2013 toteutettavaa Miinan mökin 150-vuotisjuhlatapahtumaa ja kerätään materiaalia juhlakirjaa varten mm valokuvia ja tarinoita. Paikkarin torppa Seura osallistuu aktiivisesti Paikkarin torpan toiminnan jatkamiseen liittyviin neuvotteluihin ja kehittämistoimiin. Tavoitteena on aikaansaada toimiva kokonaisuus mm torpan ja Miinan mökin käytössä. Keskeisenä tavoitteena on aikaansaada läntiselle Uudellemaalle kulttuurihistoriallisesti ja kansallisesti keskeinen kokonaisuus Sammatin ja Lohjan ympärille. Tiedotus Jäsentiedotusta kehitetään uusimalla kotisivut niitä monipuolistaen ja ajan tasalle saattaen. Lisäksi jatketaan sähköisen jäsentiedotteen julkaisemista. Jäsenkirjettä toimitetaan perinteisesti kolme. Jatketaan jäsenten -osoitteiden keruuta. Ylläpidetään ja kehitetään hyviä yhteistyösuhteita mediaan.

6 Tilaisuuksista tiedotetaan Länsi-Uusimaan ja Ykkössanomien järjestöpalstoilla. Jatketaan aktiivista kirjoittamista paikallislehtiin. Jäsenistö Jatketaan aktiivista jäsenhankintaa ja yhteydenpitoa jäseniin. Kehitetään jäsenrekisteriä ja -osoitteiden hankintaa. Selvitetään mahdollisuudet uudenlaisten jäsentapahtumien toteuttamiseen. Yhteistyö Jatketaan ja kehitetään yhteistyötä sammattilaisten järjestöjen ja Lohjan kotiseutuyhdistyksen kanssa. Selvitetään mahdollisuudet yhteistyöhön lähialueen kotiseutuyhdistysten kanssa. Talous Jatketaan aktiivista toimintaa omaehtoisen rahoituksen ylläpitämiseksi mm jäsentuotteiden myynnillä ja muilla tulohankkimiskeinoilla mm Miinan mökin kesäajan tuotoilla. Tehostetaan edelleen jäsenmaksuperintää. Miinan mökin peruskorjaukseen, piha-alueen perusparannukseen, wc- ja varastorakennukseen ja erilaisiin mökin käyttötarkoitusta parantaviin hankintoihin tarvitaan ulkopuolista lisärahoitusta Seuran oman rahoituksen ja talkootyön lisäksi. Lisärahoitusta on anottu useilta rahoittajilta, mutta päätökset siirtyvät loppukevääseen tai alkukesään. Siksi mökin peruskorjaustöitä tarvittaessa jaksotetaan rahoitustilanteen mukaisesti. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen Jatketaan sääntöjen tarkoituspykälässä määriteltyjen tavoitteiden edistämistä mediassa, käytännön toiminnassa ja erilaisissa verkostoissa. PAIKKARIN TORPPA Lohjan kaupunki tarvitsee mahdollisesti vapaaehtoisia oppaita Paikkarin torpalle kesäkuun alun ja elokuun puoliväliin ulottuvalle ajalle. Jos kaupunki päätyy tähän, niin se myös järjestää tarvittavaa koulutusta. Torpan aukioloajat ovat ke-su klo Kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä Seuran puheenjohtajaan osoitteeseen risto(at)piekka.fi maaliskuun aikana.

7 SAMMATTISEURA RY:n vuosikokous klo Paikka: Työeläkeyhtiö Varma, Salmisaarenranta 11, Helsinki Huom! Kahvit klo alkaen Ajo-ohje sivulla 8. Sammattilaiset voivat kuljetusasioissa ottaa yhteyttä Kari Uittamoon ESITYSLISTA 1. Vuosikokouksen avaus 2. Kokouksen järjestäytyminen - puheenjohtajan valitseminen - sihteerin valitseminen - kahden pöytäkirjantarkistajan valitseminen - kahden ääntenlaskijan valitseminen 3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 4. Kokouksen esityslistan hyväksyminen 5. Esitetään toimintakertomus, tilinpäätös ja tilintarkastajien lausunto 6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille 7. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruus 8. Päätetään hallituksen jäsenten lukumäärästä 9. Valitaan hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä muut hallituksen jäsenet 10. Valitaan toiminnantarkastaja ja hänelle varahenkilö 11. Päätetään Seuran sääntöjen muuttamisesta 12. Muut mahdolliset asiat 13. Kokouksen päättäminen HUOM! Säännöt eivät ole liitteenä, mutta ne voi pyytää kari.uittamo [at] kolumbus.fi tai p

8 Pysäköinti Vieraspysäköinti sijaitsee Salmiparkki Oy:n maksullisessa pysäköintihallissa, johon ajetaan Salmisaarenrannasta. Maksullisia pysäköintipaikkoja lyhytaikaiseen käyttöön on myös Salmisaarenrannan merenpuoleisella sivulla. Lyhytaikaiseen luvanvaraiseen vieraspysäköintiin Varma on varannut muutamia pysäköintipaikkoja pääsisäänkäynnin läheisyydestä vasemmalta puolelta. Vieraspaikkoja on rajoitettu määrä, joten suosittelemme julkisten liikennevälineiden käyttöä Varmaan saavuttaessa. Varsinkin suurissa asiakastilaisuuksissa emme voi taata paikkojen riittävyyttä.

SAMMATTISEURA RY Jäsenkirje 3 / 2012

SAMMATTISEURA RY Jäsenkirje 3 / 2012 1 SAMMATTISEURA RY Jäsenkirje 3 / 2012 Kuva: Kari Uittamo Näkymä Paikkarin torpalta Valkjärveen 2 PUHEENJOHTAJALTA Kulunut kesä on ollut Seuralle työntäyteistä aikaa. Miinan mökin ympäristö on kunnostettu,

Lisätiedot

SAMMATTISEURA RY Jäsenkirje 2 / 2013

SAMMATTISEURA RY Jäsenkirje 2 / 2013 1 SAMMATTISEURA RY Jäsenkirje 2 / 2013 Ruskainen näkymä Sammatista Kuva: Kari Uittamo 2 PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Kuluva vuosi on ollut Sammatille todellinen ympyriäisten vuosien sarja. Aikajärjestyksessä

Lisätiedot

Kutsu vuoden 2014 vuosikokoukseen

Kutsu vuoden 2014 vuosikokoukseen Kutsu vuoden 2014 vuosikokoukseen Tervetuloa Suomi-Espanja Seura ry:n vuosikokoukseen keskiviikkona 19.3.2014 klo 18.30 alkaen Hotelli Arthuriin, osoite Vuorikatu 19, 00100 Helsinki. Kokouksen alussa esiintyy

Lisätiedot

Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net. Merenkulkija 1/2014. Merenkulkijoiden vuosikokous pidetään

Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net. Merenkulkija 1/2014. Merenkulkijoiden vuosikokous pidetään Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net Merenkulkija 1/2014 Sisältö: Kommodorin palsta Venepaikkahakemukset vuodelle 2014 Juhlavuosikirjamateriaalia seuralle Sataman sähköt, viesti kaupungilta

Lisätiedot

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ Selkokieliversio YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ YHDISTYS ON YHTEISTOIMINTAA...2 Yhteinen asia, kaikki mukaan!... 2 Jäseneksi liittyminen...3 Tärkeä tiedonkulku... 4 Ero yhdistyksen jäsenyydestä...

Lisätiedot

ESITYSLISTA. Aika: 8. marraskuuta 2014 kello 11.00 Paikka: Aalto-auditorio, Lahden tiedepuisto, Niemenkatu 73, Lahti

ESITYSLISTA. Aika: 8. marraskuuta 2014 kello 11.00 Paikka: Aalto-auditorio, Lahden tiedepuisto, Niemenkatu 73, Lahti Puoluehallitus 01.11.2014 1(1) Syyskokous 2014 ESITYSLISTA Aika: 8. marraskuuta 2014 kello 11.00 Paikka: Aalto-auditorio, Lahden tiedepuisto, Niemenkatu 73, Lahti 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen järjestäytyminen

Lisätiedot

LOUNAIS-SUOMEN KIIPEILYKERHO KRUXI RY VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2010

LOUNAIS-SUOMEN KIIPEILYKERHO KRUXI RY VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2010 LOUNAIS-SUOMEN KIIPEILYKERHO KRUXI RY VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2010 Aika: 31.3.2010 Klo:18:00 Paikka: Turku, yhdistyksen boulder-sali Paikalla: Juha Jonsson, Kaisa Rajala, Janne Ahola, Sini Välimaa, 011i-

Lisätiedot

Vanhempainyhdistystoiminnan tietopaketti

Vanhempainyhdistystoiminnan tietopaketti Vanhempainyhdistystoiminnan tietopaketti Vanhempainyhdistystoiminta on aikuisten yhteistyötä koulun tai päiväkodin kaikkien lasten hyväksi. Se on toimintaa lasten viihtymisen ja hyvinvoinnin edistämiseksi

Lisätiedot

Finnish Linux User Group PÖYTÄKIRJA 1 (3) FLUG ry PL 117, FIN-00181 HELSINKI flug-hallitus@xunil.fi 19.02.2003

Finnish Linux User Group PÖYTÄKIRJA 1 (3) FLUG ry PL 117, FIN-00181 HELSINKI flug-hallitus@xunil.fi 19.02.2003 Finnish Linux User Group PÖYTÄKIRJA 1 (3) FLUG ry VUOSIKOKOUS Aika 08.02.2003 kello 12:00 Paikka Oulun pääkirjasto, Pakkalansali, Kaarlenväylä 3, Oulu Läsnä Esko Wessman puheenjohtaja Ilpo Nyyssönen sihteeri

Lisätiedot

lauantaina maaliskuun 12. päivä 2011 klo 13.30 Paavalin kirkon kokoustiloissa, Sammatintie 5.

lauantaina maaliskuun 12. päivä 2011 klo 13.30 Paavalin kirkon kokoustiloissa, Sammatintie 5. N:o 85 Helmikuu 2011 40. vuosikerta Koonneet Anja Wirman, Juha Tuhkanen ja Maarit Kivistö Taitto Minna Kommeri Kumpulan Siirtolapuutarhayhdistys ry:n SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2011 pidetään lauantaina

Lisätiedot

Suomen Vanhempainliitto 2012 PERUSTAMME VANHEMPAIN- YHDISTYKSEN

Suomen Vanhempainliitto 2012 PERUSTAMME VANHEMPAIN- YHDISTYKSEN 1 PERUSTAMME VANHEMPAIN- YHDISTYKSEN 1913 Koti-lehti 2 Koti ja koulu Vanhemmat käykööt usein lastensa opettajain luona ja opettajat myös sikäli kun voivat vanhempien luona tiedustelemassa ja antamassa

Lisätiedot

Merenkulkija 1/2015. Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net. Sisältö: Merenkulkijoiden vuosikokous pidetään. sunnuntaina 8.2. klo 14.

Merenkulkija 1/2015. Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net. Sisältö: Merenkulkijoiden vuosikokous pidetään. sunnuntaina 8.2. klo 14. Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net Merenkulkija 1/2015 Sisältö: Kommodorin palsta Venepaikkahakemukset vuodelle 2015 Vuosikirjamateriaalia Vartioinnista/vartioinnin sääntömuutos 2015 Sähköpostiosoitteiden

Lisätiedot

VUOSIKOKOUS ja YLIMÄÄRÄINEN KOKOUS TEKEVÄT KATTOJÄRJESTÖSSÄ PÄÄTÖKSET

VUOSIKOKOUS ja YLIMÄÄRÄINEN KOKOUS TEKEVÄT KATTOJÄRJESTÖSSÄ PÄÄTÖKSET 1 10.12 KOKOUKSEN MUOKKAAMA HARVINAISTEN KATTOJÄRJESTÖN XXX ORGANISAATIOKAAVIO. Näkökulmana on yksi yksittäinen jäsenyhdistys (huom. järjestössä on useampia jäsenyhdistyksiä) HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA

Lisätiedot

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN Sisältö: Liitteet: Mikä on vanhempainyhdistys? Rekisteröity vai rekisteröimätön vanhempainyhdistys? VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMINEN 1. Perustava kokous 2. Vanhempainyhdistyksen

Lisätiedot

Jaostotoiminnan. pelisäännöt LAL 2012

Jaostotoiminnan. pelisäännöt LAL 2012 Jaostotoiminnan pelisäännöt LAL 2012 1 Pelisäännöt ja hyviä vinkkejä 3 2 LAL:n jaostot ja jaostovaliokunta 4 3 Liiton ja jaostojen toimintatarkoitus 6 4 Jaostojen säännöt ja jäsenyys 8 41 Jaostojen säännöt

Lisätiedot

KOTISEUTUYHDISTYKSEN MALLISÄÄNNÖT

KOTISEUTUYHDISTYKSEN MALLISÄÄNNÖT KOTISEUTUYHDISTYKSEN MALLISÄÄNNÖT Kaksi kokousta (Kommentit ja sovellutusohjeet lopussa)... :n säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on... ry. sen kotipaikka on...n kunta ja toimialue

Lisätiedot

Autismi- ja Aspergerliitto ry. Yhdistystoiminnan opas

Autismi- ja Aspergerliitto ry. Yhdistystoiminnan opas Autismi- ja Aspergerliitto ry Yhdistystoiminnan opas Heikki Kokko & Katriina Tamminen 2008 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto 2. Mikä on yhdistys 2.1 Yhdistystoiminnan käsitteitä 2.2. Liitto yhdistys aluekerho

Lisätiedot

PERUSTETAAN LIPPUKUNTA

PERUSTETAAN LIPPUKUNTA PERUSTETAAN LIPPUKUNTA SISÄLLYS 1. LUKIJALLE... 3 2. MITÄ PARTIO ON?... 4 3. LIPPUKUNNAN PERUSTAMINEN... 6 4. LIPPUKUNNAN SÄÄNNÖT...17 5. LIPPUKUNNAN TOIMINTA...19 6. TIEDOTETAAN TOIMINNASTA...29 7. EVÄITÄ

Lisätiedot

LAPIN LIITON MENNÄÄN KYLÄÄN! HANKE & Maakunnallinen kylien yhteenliittymä LAPIN KYLÄTOIMINNAN TUKI RY

LAPIN LIITON MENNÄÄN KYLÄÄN! HANKE & Maakunnallinen kylien yhteenliittymä LAPIN KYLÄTOIMINNAN TUKI RY Kyläkirje 3 / 2010 LAPIN LIITON MENNÄÄN KYLÄÄN! HANKE & Maakunnallinen kylien yhteenliittymä LAPIN KYLÄTOIMINNAN TUKI RY TÄSSÄ KYLÄKIRJEESSÄ MUUN MUASSA : - LAPIN KYLÄTOIMINTA JÄRJESTÄYTYI Sivut 7-8 -

Lisätiedot

Suomen RC-purjehtijat ry - Finlands RC-seglare rf Pöytäkirja - Protokoll Vuosikokous 2005 - Årsmöte 2005 5.2.2005

Suomen RC-purjehtijat ry - Finlands RC-seglare rf Pöytäkirja - Protokoll Vuosikokous 2005 - Årsmöte 2005 5.2.2005 Paikka ja aika: Lauantai 5.2.2005 klo 11.00 Kivenlahden venekerho Marinsatamantie 3, Espoo Liitteet: 1. Kokouskutsu 2. Toimintakertomus 2004 3. Tilinpäätös 2004 4. Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2005

Lisätiedot

Kyyjärven Mediamyllärit ry. TOIMINTAKERTOMUS vuodelta 2007

Kyyjärven Mediamyllärit ry. TOIMINTAKERTOMUS vuodelta 2007 Kyyjärven Mediamyllärit ry TOIMINTAKERTOMUS vuodelta 2007 1 Sisällysluettelo 1. Puheenjohtajan katsaus 2 2. Hallitus ja tilintarkastajat 4 3. Yhdistyksen kokoukset 4 4. Jäsenet ja jäsenhankinta 5 5. Henkilöstö

Lisätiedot

Maanmittausalan ammattikorkeakouluja opistoteknisten Liitto MAKLI ry.

Maanmittausalan ammattikorkeakouluja opistoteknisten Liitto MAKLI ry. Maanmittausalan ammattikorkeakouluja opistoteknisten Liitto MAKLI ry. JÄSENTIEDOTE MAALISKUU 2015 Kulmakatu 8 A 00170 HELSINKI GSM 045-2770 347 sähköposti: makli@welho.com kotisivut: www.makli.fi 1 Maanmittausalan

Lisätiedot

Puheenjohtajalta. Hyvää alkanutta juhlavuotta!

Puheenjohtajalta. Hyvää alkanutta juhlavuotta! Puheenjohtajalta Hyvää alkanutta juhlavuotta! MALin perustamisesta tulee ensi syksynä kuluneeksi 50 vuotta. Vuotta 2011 juhlitaankin monin tavoin. Juhlaristeily järjestetään Helsingin edustalla ti 31.5.

Lisätiedot

HERTTONIEMENRANNAN VÄESTÖN- JA TALOSUOJELUYHDISTYS HVTY RY TOIMINTAKERTOMUS

HERTTONIEMENRANNAN VÄESTÖN- JA TALOSUOJELUYHDISTYS HVTY RY TOIMINTAKERTOMUS HERTTONIEMENRANNAN VÄESTÖN- JA TALOSUOJELUYHDISTYS HVTY RY TOIMINTAKERTOMUS 2014 Sorsavuorenkatu 14 B 31, 00810 Helsinki. Puh. 0400 447 025 www. hvty.fi 1 1. Yleistä Yhdistyksen sääntöjen mukaan "Herttoniemenrannan

Lisätiedot

Kaikki tämän oppaan tiedot sekä mm. päivitetyt esityslistamallit löytyvät: www.kd.fi/osastosivu

Kaikki tämän oppaan tiedot sekä mm. päivitetyt esityslistamallit löytyvät: www.kd.fi/osastosivu Kaikki tämän oppaan tiedot sekä mm. päivitetyt esityslistamallit löytyvät: www.kd.fi/osastosivu Opas tehty syyskuussa 2013 Sisällysluettelo Osastojen ja piirien toimintakalenteri. 3 Osaston tapahtumatoiminta..

Lisätiedot

Pasilan virastokeskus, Liikenneviraston nh SATAMA 2.kerros Kokoontuminen Opastinsilta 12 A 2. krs / Aulavahtimestari

Pasilan virastokeskus, Liikenneviraston nh SATAMA 2.kerros Kokoontuminen Opastinsilta 12 A 2. krs / Aulavahtimestari ASIALISTA Vuosikokous 1 (1) 3.3.2014 TieLoman Tuki ry:n vuosikokous Aika 19.3.2014 klo 14.00 Paikka Pasilan virastokeskus, Liikenneviraston nh SATAMA 2.kerros Kokoontuminen Opastinsilta 12 A 2. krs / Aulavahtimestari

Lisätiedot

Jaosto-opas 2010. Toimittaneet Suvi Liikkanen ja Kirsi-Marja Valariutta

Jaosto-opas 2010. Toimittaneet Suvi Liikkanen ja Kirsi-Marja Valariutta Jaosto-opas 2010 Toimittaneet Suvi Liikkanen ja Kirsi-Marja Valariutta 1. Johdanto 1 2. LAL:n jaostot ja jaostovaliokunta 1 3. Liiton ja jaostojen toimintatarkoitus 2 4. Jaostojen säännöt ja jäsenyys 3

Lisätiedot

4.5. Yhteistyötahot... 14 4.5.1. Kaupunki ja yritysmaailma... 14 4.5.2. Poliisi ja muut viranomaiset... 14 5. VIESTINTÄ, MARKKINOINTI, VARAINHANKINTA

4.5. Yhteistyötahot... 14 4.5.1. Kaupunki ja yritysmaailma... 14 4.5.2. Poliisi ja muut viranomaiset... 14 5. VIESTINTÄ, MARKKINOINTI, VARAINHANKINTA 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 4 1.1. Johdanto... 4 1.1.1. Mikä on toiminnan käsikirja... 4 1.1.2. Seuran historia... 4 1.1.3. Seuran asema alueella... 4 1.1.4. Kattojärjestöt ja lajiliitot... 4 2.

Lisätiedot

Hyvät Marttisen sukuseuralaiset

Hyvät Marttisen sukuseuralaiset Hyvät Marttisen sukuseuralaiset Hyvää varhaista kevättä jäsenistölle. Tätä kirjoitettaessa olemme saaneet kokea jo helteitä, mutta sitten tuli perinteinen takatalvi. Mennyt talvi oli kyllä poikkeuksellinen,

Lisätiedot

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus)

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus) 1/5 Vuosikokouksen 2014 esityslista SAKSIN SUKUSEURA RY:N VUOSIKOKOUS :n jäsenet ja suvun toiminnasta kiinnostuneet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle

Lisätiedot