Trizact TM Naarmujen poishiontalaite

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Trizact TM Naarmujen poishiontalaite"

Transkriptio

1 Trizact TM Naarmujen poishiontalaite Käyttöohjeet 3M TM naarmujen poishiontalaite on tarkoitettu naarmujen, hapettumien ja happojälkien poistamiseen erilaisista lasipinnoista. Järjestelmä on helppokäyttöinen ja työn lopputulos erinomainen. Hionta- ja kiillotustyökalut, 3M TM 268XA ja 3M TM 568XA, mahdollistavat lähes kuivan ja siksi myös puhtaan työskentelyn. Naarmujen poistamisen ansiosta lasin pinnasta tulee optisesti kirkas. Vesi Käytä vain puhdasta hanavettä. Tislattu vesi ei sovi tähän tarkoitukseen. Lisää pari tippaa tiskiainetta suihkepulloon (500 ml). Näin syntyneellä seoksella on kaksi tehtävää: Se parantaa hionta- ja kiillotusprosessia. Se alentaa lasin lämpötilaa. Hiontaan ja kiillotukseen riittää pieni määrä vettä. Liika vesi aiheuttaa vesiliirtoilmiön, jota voidaan kompensoida vain lisäämällä kontaktipainetta. Vesi huuhtelee hiontajäämät pois työskentelyalueelta ja vähentää siten prosessin nopeutta. Käytä runsaasti vettä puhdistukseen yksittäisten hiontaprosessien välillä. Puhtaus Haitallisten naarmujen välttämiseksi työskentelyalue ja kone on syytä pitää puhtaana. Poista hiontajäämät lasin pinnalta ennen seuraavalle hiontatasolle siirtymistä. Näin estät suurten partikkelien siirtymisen seuraavaksi hienommalle hiontatasolle. Käytä aina puhtaita paperipyyhkeitä. Pyyhi lika pois aika ajoin myös tukilevyistä Älä koskaan laske konetta alas tukialustalle! GD3m_Trizact_manual_ doc 1(7)

2 Optimituloksen saavuttamiseksi noudatetaan seuraavaa tekniikkaa: Puhdista käsiteltävä pinta ensin huolellisesti. Rajaa tarkasti pinnan naarmuinen alue. Merkitse naarmu (takapuolelta, jos mahdollista) Jäljennä naarmu etupinnalta vedenpitävällä tussilla. Näin naarmu pysyy näkyvissä koko hiontaprosessin ajan. Suojaa viereiset kumitiivisteet, kehykset ja saranat 3M TM kuituteipillä ennen työn aloittamista. Hio hiontatyökalut teräviksi ja sileiksi ennen ensimmäistä käyttökertaa. Käytä tähän tarkoituksen hiontalaikan valmiiksi rei itettyä keskikohtaa. Teroita hiontalaikka hiomalla hiontakohdan loppuosa Älä aseta tukialustaa pinnalle ennen kuin säädetty huippunopeus ( rpm) on saavutettu. Siirrä hiottavaa pintaa lisäämällä painetta tasaisesti ja kevyesti. Keskity työstön aikana merkittyyn naarmuun. Älä hio pitkään samaa kohtaa. Näin vältät eristetyn ylikuumenemisen. Poista laite lasin pinnalta ennen sammuttamista. Vianmääritys: Vian luonne Testi Vika Materiaali Syvät naarmut Tuntuu selvästi (kynsitesti) Hiekkapaperinaarmut > 20 µ (0,02 mm) A35 vihreä Keskisyvät naarmut Pienet naarmut Vaikea tuntea (kynsitesti), mutta näkyy selvästi Tiskirätti naarmut Hiomakipinöiden tunkeutuminen läpi Eivät tunnu, mutta näkyvät Pölyhiukkasnaarmut < 20 µ A10 sininen < 5 µ A5 ruskea Happojäljet ja -jäämät Karkeat, kiillottomat pinnat Betoni-, kupari- ja sinkkijäämät < 2 µ P valkoinen tai Kiillotusaine Ennen aloittamista on suositeltavaa selvittää vian laatu ja tutustua tarkasti käyttöohjeisiin. Mitä useammin käytät laitetta, sitä vähemmän aikaa ja vaivaa prosessiin kuluu. GD3m_Trizact_manual_ doc 2(7)

3 SYVIEN JEN HIONTA Puhdista pinta huolellisesti ja merkkaa naarmu molemmilta puolilta. Aloita käyttämällä vihreää hiontalaikkaa 3M TM 268 XA A35. Aseta ensimmäinen punainen/musta tukialusta paikalleen. Puhdista hiomalaikka ja hio hiontapinta. Käytä tähän tarkoitukseen valmiiksi rei itettyä keskikohtaa tai muuta samankarkeuksista/-väristä hiomalaikkaa. Suihkuta hieman vettä lasille. Aseta tukialusta paikalleen, kierrosnopeus rpm (koneen asetusten maksimitaso 2), lasin pinnalle. Hiontakulma ei saisi olla yli 5 º. Maksimikaltevuus 5 º. Naarmu on hiottava kokonaan pois. Sen jälkeen kun naarmut on hiottu kokonaan pois, lasin pinta on kiilloton (kuvattu tässä vihreänä) º kulma naarmua kohti GD3m_Trizact_manual_ doc 3(7)

4 PIENTEN JEN HIONTA Puhdista käsiteltävä pinta ja työkalut puhtailla paperipyyhkeillä. Puhdista pinta huolellisesti ja merkkaa naarmu (tai samea alue) molemmilta puolilta. Työstäessäsi vihreällä A35-hiomalaikalla käsiteltyä kiillotonta pintaa rajaa alue noin 1 cm laajemmaksi, jotta edellisen hionnan jälki peittyy kokonaan. Käytä 3M TM 268 XA A10 sinistä hiomalaikkaa pienten naarmujen hiomiseen Puhdista ja hio käsiteltävä pinta. Käytä tähän tarkoituksen hiontalaikan valmiiksi rei itettyä keskikohtaa tai muuta samankarkeuksista/-väristä hiomalaikkaa. Sumuta lasin pinnalle hieman vettä. Aseta tukialusta paikalleen, kierrosnopeus rpm (koneen asetusten maksimitaso 2), lasin pinnalle. Hiontakulma ei saisi olla yli 5 º. Keskity merkittyyn alueeseen. Maksimikaltevuus 5 º Hio siten, että edellisen hionnan jälki peittyy. A10 SININEN Jatka hiomista, kunnes lasi on kauttaaltaan himmeä. Käyttäessäsi hienompaa hiontakarkeutta varmista, että se on 90 º kulmassa ensimmäiseen hiontajälkeen nähden (1. 2.). Kaikki hiomaurat ensimmäisestä karkeudesta alkaen on hiottava pois kokonaan. GD3m_Trizact_manual_ doc 4(7)

5 ERITTÄIN PIENTEN JEN HIONTA Puhdista käsiteltävä pinta ja työkalut puhtailla paperipyyhkeillä. Puhdista pinta huolellisesti ja merkkaa naarmu (tai samea alue) molemmilta puolilta. Työstäessäsi sinisellä A10-hiomalaikalla käsiteltyä kiillotonta pintaa rajaa alue noin 1 cm laajemmaksi, jotta edellisen hionnan jälki peittyy kokonaan. Käytä 3M TM 268 XA A5 ruskeaa hiomalaikkaa pienten naarmujen hiomiseen Puhdista ja hio käsiteltävä pinta. Käytä tähän tarkoituksen hiontalaikan valmiiksi rei itettyä keskikohtaa tai muuta samankarkeuksista/-väristä hiomalaikkaa. Sumuta lasin pinnalle hieman vettä. Aseta tukialusta paikalleen, kierrosnopeus rpm (koneen asetusten maksimitaso 2), lasin pinnalle. Hiontakulma ei saisi olla yli 5 º. Keskity merkittyyn alueeseen. Maksimikaltevuus 5 º Hio siten, että edellisen hionnan jälki peittyy. A10 SININEN A5 RUSKEA Jatka hiomista, kunnes lasi on kauttaaltaan himmeä. Käyttäessäsi hienompaa hiontakarkeutta varmista, että se on 90 º kulmassa toiseen hiontajälkeen nähden ( ). Kaikki hiomaurat toisesta karkeudesta alkaen on hiottava pois kokonaan. GD3m_Trizact_manual_ doc 5(7)

6 KIILLOTUS TRIZACT TM -LAITTEELLA Puhdista käsiteltävä pinta uudelleen lasinpuhdistusaineella. Puhdista pinta huolellisesti ja merkkaa vioittunut kohta (tai samea alue) molemmilta puolilta. Työstäessäsi ruskealla A5-hiomalaikalla käsiteltyä kiillotonta pintaa rajaa alue noin 1 cm laajemmaksi, jotta edellisen hionnan jälki peittyy kokonaan. Aseta toinen punainen/musta tukialusta paikalleen. Käytä 3M TM 568 XA P valkoista hiomalaikkaa hienojen naarmujen kiillottamiseen Puhdista ja hio käsiteltävä pinta. Käytä tähän tarkoituksen hiontalaikan valmiiksi rei itettyä keskikohtaa tai muuta samankarkeuksista/-väristä hiomalaikkaa. Sumuta lasin pinnalle hieman vettä. Puhdista kiinnitetty kiillotuslaikka uudelleen käyttäen hieman vettä. Aseta tukialusta paikalleen, kierrosnopeus rpm (koneen asetusten maksimitaso 2), lähes vaakatasoon lasin pinnalle. Älä koskaan aseta tukialustaa vaakatasoon lasin pinnalle. Maksimikaltevuus 5 º Nesteen kuivuttua kostuta pinta uudelleen (2 3 kertaa). Jatka kiillotusta, kunnes pinta on kuiva. Tarkista tulos. Kiillota uudelleen alueet, jotka ovat edelleen kiillottomia. Kiillotussuunnalla ei ole merkitystä lopputuloksen kannalta. Kiillottaminen Trizact TM menetelmää käyttäen on huomattavasti nopeampaa kuin kiillotustahnojen käyttö. Se edellyttää kuitenkin pölyttömän pinnan. Pinnalla oleva lika aiheuttaa uusia naarmuja. Valkoiset kiillotusainejäämät on helppoa poistaa alkoholilla. A10 SININEN A5 RUSKEA P VALKOINEN GD3m_Trizact_manual_ doc 6(7)

7 KIILLOTUS 3M TM -LASINKIILLOTUSAINEELLA Puhdista käsiteltävä pinta uudelleen lasinpuhdistusaineella. Puhdista pinta huolellisesti ja merkkaa vioittunut kohta (tai samea alue) molemmilta puolilta. Aseta vihreä/punainen tukialusta paikalleen. Käytä huopalaikkoja hienojen naarmujen kiillottamiseen ja jäämien/happojälkien poistamiseen. Kostuta huopalaikan takapuoli (punainen puoli) pienellä määrällä vettä. Paina huopalaikan punainen puoli Velcro Fastener tukialustan keskikohtaan Ravista seosta kunnolla. Sumuta noin 2 jälkiruokalusikallista seosta huopalaikalle. Kiillotuksen voi aloittaa seoksen imeydyttyä. Aseta tukialusta paikalleen, kierrosnopeus rpm (koneen asetusten maksimitaso 2), vaakatasoon lasin pinnalle. Liuoksen kuivuttua huovan tai lasin pinnan voi kostuttaa useaan kertaan. Jatka kiillotusta, kunnes pinta on kuiva. Tarkista tulos. Kiillota uudelleen alueet, jotka ovat edelleen kiillottomia. Kiillotussuunnalla ei ole merkitystä lopputuloksen kannalta. Kiillottaminen seoksella on hitaampaa kuin Trizact TM menetelmällä. Se ei kuitenkaan edellytä erityisen pölytöntä pintaa. Pinnan pienet likapartikkelit joutuvat pehmeään huopapintaan eivätkä siksi aiheuta uusia naarmuja. Kiillotusainejäämät on helppoa poistaa alkoholilla. TILAUSTIEDOT Tuotenumero Naarmujen poishiontalaite- BO sisältää: Flex-koneen 230 V nopeus kierr./min 3 karkeutta hiontalaikkoja yhteensä 75 kpl Kiillotuslaikkoja 25 kpl Huopalaikkoja 5 kpl + 1 L kiillotusnestettä Kuljetus/säilytyslaatikko + ohjeet Tilaus 24 h Hiomalaikat 3M 268XA A 35 vihreä BO M 268XA A 10 sininen BO M 268XA A 5 ruskea BO Kiillotuslaikat 3M 568XA (P) BO Tukialustat Tukialusta, tarttuva pinta BO Tukialusta, Velcro BO Sekalaista Lasinkiillotusaine BO Kiillottava huopatyyny BO GD3m_Trizact_manual_ doc 7(7)

Quality from start to finish 21.7.2014 1

Quality from start to finish 21.7.2014 1 21.7.2014 1 Kiillotuksen perussäännöt: Sääntö #1: Aloita vähiten aggressiivisella työkalulla tai kiillotusaineella, jolla työ saadaan tehtyä. Kiillotus käsin on vähiten aggressiivista. Seuraavaksi tulee

Lisätiedot

TV-TASON MAALAUS. Copyright Isto Jokinen

TV-TASON MAALAUS. Copyright Isto Jokinen TV-TASON MAALAUS LÄHTÖTILANNE TV-taso on laadukas, hyväkuntoinen ja aidolla tammiviilulla pinnoitettu. TV-taso ei kuitenkaan sovi väriltään omistajan sisustukseen, joten se halutaan maalata kiiltävän valkoiseksi

Lisätiedot

DEDECO TUOTTEET U.S.A. KIILLOTUKSEEN

DEDECO TUOTTEET U.S.A. KIILLOTUKSEEN DEDECO TUOTTEET U.S.A. KIILLOTUKSEEN KUMISEOSTEISET KARALAIKAT "JUMBOS" 5 kpl SARJOINA KARA 2,4 mm, MIKÄ VOIDAAN SUURENTAA 6 mm:n VÄLIHOLKILLA (D-3074T). KS. SIVU 61 X) - MERKITYT HETI VARASTOSTA MUOTO

Lisätiedot

Zen Petsivahalla käsiteltyjen pintojen hoito-ohjeet

Zen Petsivahalla käsiteltyjen pintojen hoito-ohjeet Zen Petsivahalla käsiteltyjen pintojen hoito-ohjeet Käsittele pintoja varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1 kk:n kuluttua.

Lisätiedot

Pienten pintojen kiillottamiseen PE

Pienten pintojen kiillottamiseen PE Bahnhofstraße 5 77 Steinheim Puhelin +49 744 88-0 Faksi +49 744 5899 Pienten pintojen kiillottamiseen PE 8-4 80 Tilausnumero 405.87 Laikan maksimi halkaisija 80 mm Tukialustan maksimi Ø 75 mm Kierrosluku

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 B-2170 Merkkivalojen selitys Keltainen merkkivalo (1) Alilämpötilan näyttö Punainen merkkivalo (2) Tyhjän säiliön näyttö STOP MAHDOLLISET VIAT Jos laite ei toimi moitteettomasti,

Lisätiedot

Kuva1. Tyypillinen katevaurio.

Kuva1. Tyypillinen katevaurio. Tässä artikkelissa käsitellään suurien muovikatehalkeamien korjaamista kotikonstein ja ilman muovihitsaamista. Menetelmä sopii hyvin pitkien katehalkeamien korjaamiseen. Mikäli esimerkiksi kiinnikekannakkeita

Lisätiedot

Handy-Kirahvi seinä- ja kattohiomakone. WSE 7 Vario

Handy-Kirahvi seinä- ja kattohiomakone. WSE 7 Vario Bahnhofstraße 5 77 Steinheim Puhelin +49 744 828-0 Faksi +49 744 899 Handy-Kirahvi seinä- ja kattohiomakone WSE 7 Vario 377.82 Handy-Kirahvi seinä- ja kattohiomakone + VR-elektroniikka: portaaton nopeuden

Lisätiedot

SUPI-SAUNATUOTTEET. Löydä oma löylytunnelmasi

SUPI-SAUNATUOTTEET. Löydä oma löylytunnelmasi SUPI-SAUNATUOTTEET Löydä oma löylytunnelmasi Supi-sarjan tuotteilla luot saunaasi tunnelmaa ja suojaat sen kauniisti. Samalla saunasi pysyy pitkään helppohoitoisena. Löydä Supi-perheestä monipuoliset tuotteet

Lisätiedot

Handy-Kirahvi seinä- ja kattohiomakone. WSE 7 Vario

Handy-Kirahvi seinä- ja kattohiomakone. WSE 7 Vario Bahnhofstraße 5 77 Steinheim Puhelin +49 744 828-0 Faksi +49 744 899 Handy-Kirahvi seinä- ja kattohiomakone WSE 7 Vario Tilausnumero 377.82 Handy-Kirahvi seinä- ja kattohiomakone + VR-elektroniikka: portaaton

Lisätiedot

SETTI, jossa á 250 g teräshauleja, satelliittia ja tappeja ja ½ kg Metallux:ia, hinta 40,00

SETTI, jossa á 250 g teräshauleja, satelliittia ja tappeja ja ½ kg Metallux:ia, hinta 40,00 MAAHANTUOMME KAIKKIALTA MAAILMASTA PARHAAT KULTASEPÄN KONEET, LAITTEET JA TYÖKALUT. MYÖS LAADUKKAAT SAKSALAISET KIVENHIONTAKONEET JA TARVIKKEET KUULUVAT VALIKOIMAAMME Kuvasto hinnasto 7/2013 Pienet pyörivät

Lisätiedot

90 mm HALK. G-42002-O 93,00 100 mm LEV. 90 mm HALK. G-42001-O 58,00 50 mm LEV. 90 mm HALK. 100 mm LEV.

90 mm HALK. G-42002-O 93,00 100 mm LEV. 90 mm HALK. G-42001-O 58,00 50 mm LEV. 90 mm HALK. 100 mm LEV. POLY-PTX HIOMA-, KIILLOTUS- JA HARJAUSKONE TASOILLE JA PUTKILLE TUOTE nro /kpl 240 V, 50-60 Hz, 1750 W NOPEUDEN SÄÄDÖLLÄ 1000-3500 RPM PAINO: 3,3 kg PYÖRÖJEN HALKAISIJA 90-115mm VALMISTUSMAA: SAKSA HIOMA-

Lisätiedot

Jenni Pietiläinen ja Anni Janatuinen

Jenni Pietiläinen ja Anni Janatuinen POM1YTN TYÖOHJE Jenni Pietiläinen ja Anni Janatuinen Työohje on suunnattu kolmasluokkalaisille alakoulun oppilaille. Tavoitteena on vahvistaa oppilaan kiinnostusta ja innostusta käsin tekemiseen sekä vahvistaa

Lisätiedot

Tuotetiedote DP6000 2K Pikapohjamaali

Tuotetiedote DP6000 2K Pikapohjamaali GLOBAL REFINISH SYSTEM Lokakuu 2015 Tuotetiedote DP6000 2K Pikapohjamaali D8531 Vaaleanharmaa D8535 Harmaa D8537 Tummanharmaa D8302 UHS kovete D8716 Pikaohenne D8719 IR-kuivaukseen TUOTEKUVAUS DP6000 2K

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet TARJOILUPATA ESK Asennus- ja käyttöohjeet 4239100, 4239101 YLEISTÄ Tutustu huolellisesti tämän ohjeen sisältöön, koska siinä on tärkeää tietoa laitteen oikeasta ja turvallisesta asentamisesta, käytöstä

Lisätiedot

Kirahvi pitkävartinen seinä- ja kattohiomakone GE 5 R + TB-L + SH

Kirahvi pitkävartinen seinä- ja kattohiomakone GE 5 R + TB-L + SH Kirahvi pitkävartinen seinä- ja kattohiomakone GE 5 R + TB-L + SH Tilausnumero 409.405 Kirahvi pitkävartinen seinä- ja kattohiomakone + Elektroniikka: Nopeuden vakiointi, pehmeä käynnistys, ylikuormitussuoja

Lisätiedot

Voimakas kiillottuskone luonnonkivelle, varustettu näppiotteella

Voimakas kiillottuskone luonnonkivelle, varustettu näppiotteella Voimakas kiillottuskone luonnonkivelle, varustettu näppiotteella LK 602 VR 258.580 Laikan maksimi halkaisija 220 mm Tukialustan maksimi Ø 75 mm Kierrosluku ilman kuormitusta 800-2400 /min Ottoteho 500

Lisätiedot

Voimakas kiillottuskone luonnonkivelle, varustettu näppiotteella

Voimakas kiillottuskone luonnonkivelle, varustettu näppiotteella Bahnhofstraße 5 77 Steinheim Puhelin +49 744 828-0 Faksi +49 744 25899 Voimakas kiillottuskone luonnonkivelle, varustettu näppiotteella LK 602 VR 258.580 Laikan maksimi halkaisija 220 Tukialustan maksimi

Lisätiedot

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa:

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa: Potilasopas Tämän oppaan omistaa: Icare HOME (Malli: TA022) POTILASOPAS TA022-035 FI-3.1 3 Johdanto Tämä opas sisältää Icare HOME -tonometrin käyttöohjeet. Lue ohjeet huolellisesti, ennen kuin alat käyttää

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 400

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 400 Lyhyt käyttöohje Cafitesse 400 stop BREWING heißes wasser B-2264 empty low temperature empty Käyttöohje Cafitesse 400 - LED-merkkivalot LED (vihreä) LED (keltainen) LED (punainen) LED (punainen) stop BREWING

Lisätiedot

Kirahvi pitkävartinen seinä- ja kattohiomakone GE 5 R

Kirahvi pitkävartinen seinä- ja kattohiomakone GE 5 R Kirahvi pitkävartinen seinä- ja kattohiomakone GE 5 R Tilausnumero 405.892 Kirahvi pitkävartinen seinä- ja kattohiomakone + Elektroniikka: Nopeuden vakiointi, pehmeä käynnistys, ylikuormitussuoja ja nopeuden

Lisätiedot

Kattospoileri lisäjarruvalolla

Kattospoileri lisäjarruvalolla Ohje nro Versio Osa nro 30664254 1.0 Kattospoileri lisäjarruvalolla M8400560 Sivu 1 / 10 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0000180 A0000214 A0000177 M0000232 M8903187 Sivu 2 / 10 JOHDANTO Lue läpi koko

Lisätiedot

Ikaclean Vannepesu Happopohjainen puhdistusaine kaikille vanteille (ml. kevytmetallivanteet).

Ikaclean Vannepesu Happopohjainen puhdistusaine kaikille vanteille (ml. kevytmetallivanteet). KEMIKAALIT AUTONHOITO AUTONHOITOAINEET Ajoneuvojen pesuun, vahaukseen, kiillotukseen ja pintojen hoitoon Kaikentyyppisten ajoneuvojen pesuun ja pintojen hoitoon. Ikaclean Vannepesu Happopohjainen puhdistusaine

Lisätiedot

Profex Lasinpuhdistaja

Profex Lasinpuhdistaja Profex Lasinpuhdistaja Lasinpuhdistusaine, sopii kaikille lasipinnoille, kiiltäville muoveille yms. Haihtuva aine, ei jätä jäämiä puhdistetuille pinnoille. Pyyhi pinta nukkaamattomalla liinalla tai kuivaa

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OPAS. Yksityiskohtainen käyttöoppaasi. BYDUREON 2 mg injektiokuiva-aine ja liuotin depotsuspensiota varten

KÄYTTÄJÄN OPAS. Yksityiskohtainen käyttöoppaasi. BYDUREON 2 mg injektiokuiva-aine ja liuotin depotsuspensiota varten KÄYTTÄJÄN OPAS Yksityiskohtainen käyttöoppaasi BYDUREON 2 mg injektiokuiva-aine ja liuotin depotsuspensiota varten Jos sinulla on kysymyksiä BYDUREON-valmisteen käytöstä Katso Tavallisia kysymyksiä ja

Lisätiedot

Nostalgia puuöljyillä käsiteltyjen huonekalujen hoito-ohjeet

Nostalgia puuöljyillä käsiteltyjen huonekalujen hoito-ohjeet Nostalgia puuöljyillä käsiteltyjen huonekalujen hoito-ohjeet Nostalgia Puuöljyillä käsitellyn puisen huonekalun peruspuhdistukseen riittää kuivapuhdistus pölypyyhkeellä tai neutraaliin astianpesuaineliuokseen

Lisätiedot

1. Tarkista, että pullon vakuumi on kunnossa. Vihreän haitarin pitää olla lytyssä.

1. Tarkista, että pullon vakuumi on kunnossa. Vihreän haitarin pitää olla lytyssä. PleurX-dreeni on katetri, jonka avulla voitte itse tyhjentää keuhkopussiin kertyneen nesteen. Katetri laitetaan potilaille, jotka ovat toistuvasti joutuneet käymään keuhkopussin tyhjennyksessä. Katetri

Lisätiedot

Timantinluja kumppanisi. Laaja valikoima KGS:n monipuolisia hiomatyökaluja

Timantinluja kumppanisi. Laaja valikoima KGS:n monipuolisia hiomatyökaluja Timantinluja kumppanisi Laaja valikoima KGS:n monipuolisia hiomatyökaluja KÄSIHIOMALAIKAT KGS Swiflex K1 tarralaikat Koko Ø * Harmaa 50 MB 100 Vihreä 60 MB 100 Musta 120 MB 100 Punainen 200 MB 100 Keltainen

Lisätiedot

Kuvasto-hinnasto 3-2015 muutospvm 11.3.2015 HIOMA- JA KIILLOTUSVAHAT JALOMETALLIEN HOITOAINEET JALOMETALLISEPÄN TARVIKKEET

Kuvasto-hinnasto 3-2015 muutospvm 11.3.2015 HIOMA- JA KIILLOTUSVAHAT JALOMETALLIEN HOITOAINEET JALOMETALLISEPÄN TARVIKKEET Kuvasto-hinnasto 3-2015 muutospvm 11.3.2015 DIALUX hioma- ja kiillotusvahat pakkaus kartonki 100-160 Dialux roue punainen Loistekiillotusvaha kullalle. 4,25 Dialux vert vihreä Kiillotusvaha erittäin koville

Lisätiedot

ASENNUSOPAS KATON JAKO SEINÄPROFIILIN ASENTAMINEN RIPUSTIMET PRIMÄÄRIPROFIILIT. Merkinnät:

ASENNUSOPAS KATON JAKO SEINÄPROFIILIN ASENTAMINEN RIPUSTIMET PRIMÄÄRIPROFIILIT. Merkinnät: ASENNUSOPAS Kuva 1 E A G B F C D H Merkinnät: Seinälista UD 28/27 Ruuvi SN 3,5 x 30 CD profiili 60/27 A = Maks. 300 mm B = Maks. 333 mm C = Maks. 900 mm D = Maks.900 mm Nonius-ripustimen (tyyppi riippuu

Lisätiedot

Asennusohjeet ammattilaisille

Asennusohjeet ammattilaisille Asennusohjeet ammattilaisille Tämän ohje on tarkoitettu ammattilaisille mahdollistamaan paras mahdollinen lopputulos. Ei loppukäyttäjille. Valmistajan suosittelema kitti: Gyproc Promix Lite https://www.youtube.com/watch?v=blchabm0j9a

Lisätiedot

Sähkösavustin 230V-50Hz 1250W. Malli:35069

Sähkösavustin 230V-50Hz 1250W. Malli:35069 Sähkösavustin 230V-50Hz 250W Malli:35069 322 luettelo: A Runko E Vastusyksikön kelkka B Jalat 4 F Vastusyksikkö C Kansi G Purualusta H Alustalevy I Savustinritilä 2 K 4.5mm mutteri L Ritilän ulosvetokah

Lisätiedot

KIITOS LUOTTAMUKSESTASI. LUETHAN NÄMÄ KÄYTTÖOHJEET HUOLELLISESTI ENNEN UUDEN KYLPYAMMEESI KÄYTTÖÖNOTTOA.

KIITOS LUOTTAMUKSESTASI. LUETHAN NÄMÄ KÄYTTÖOHJEET HUOLELLISESTI ENNEN UUDEN KYLPYAMMEESI KÄYTTÖÖNOTTOA. KIITOS LUOTTAMUKSESTASI. LUETHAN NÄMÄ KÄYTTÖOHJEET HUOLELLISESTI ENNEN UUDEN KYLPYAMMEESI KÄYTTÖÖNOTTOA. OLEMME TEHNEET PARHAAMME, JOTTA TÄMÄ KYLPYAMME OLISI TÄYDELLINEN JUURI SINULLE, JA TOIVOMME SINULLE

Lisätiedot

Betonilattioiden hoito-ohjeet

Betonilattioiden hoito-ohjeet Betonilattioiden hoito-ohjeet 2. syyskuuta 2013 Betonilattioiden hoito-ohjeet Yleistä Vanhoissa betonilattioissa yleisiä ongelmia ovat niiden likaantuminen, vaikea puhdistettavuus ja pölyäminen. Näiden

Lisätiedot

-laikat teolliseen käyttöön Erittäin kestävät ja pitkäikäiset Tarkat leikkuuominaisuudet (Inox laatu) Erinomainen materiaalin poisto

-laikat teolliseen käyttöön Erittäin kestävät ja pitkäikäiset Tarkat leikkuuominaisuudet (Inox laatu) Erinomainen materiaalin poisto -laikat teolliseen käyttöön Erittäin kestävät ja pitkäikäiset Tarkat leikkuuominaisuudet (Inox laatu) Erinomainen materiaalin poisto alk. KIPINÄTARJOUKSET! alv 0% STARLINE katkaisulaikka Mitat Tuotekoodi

Lisätiedot

Siemens Pure kuulokojeiden käyttöohje. www.kuulotekniikka.com

Siemens Pure kuulokojeiden käyttöohje. www.kuulotekniikka.com Siemens Pure kuulokojeiden käyttöohje www.kuulotekniikka.com Sisällysluettelo Kuvaus Pure kuulokojeista sivu 3 Pure kuulokojeen pariston vaihto sivu 4 Tilanneohjelmat ja kuulokojeen virtakytkin sivu 5

Lisätiedot

WeAreMicrobiome tutkimus KOTIOHJEET. Luethan huolellisesti nämä ohjeet.

WeAreMicrobiome tutkimus KOTIOHJEET. Luethan huolellisesti nämä ohjeet. WeAreMicrobiome tutkimus KOTIOHJEET Hyvä tutkittava, Kiitos, että olet mukana tässä tutkimuksessa! Tässä paketissa on sinulle välineet 1) sylkinäytteen, 2) virtsanäytteen ja 3) ulostenäytteen ottamiseen.

Lisätiedot

Käyttötekninen tiedote.

Käyttötekninen tiedote. Käyttötekninen tiedote. Permasolid HS timanttikirkaslakka 8450 Permasolid HS timanttikirkaslakka 8450 on VOC-raja-arvot täyttävä (VOC-arvo

Lisätiedot

E G. Asennus: Levyjen huolellinen käsittely estää vaurioita ja pinnan epäpuhtauksia ennen maalausta ja varmistaa näin hyvän lopputuloksen.

E G. Asennus: Levyjen huolellinen käsittely estää vaurioita ja pinnan epäpuhtauksia ennen maalausta ja varmistaa näin hyvän lopputuloksen. STRATOPANEL Kuva 1 E A G B F C D H Merkinnät: Seinälista UD 28/27 Ruuvi SN 3,5 x 30 CD profiili 60/27 Ristilukitsin Nonius-ripustimen (tyyppi riippuu asennussyvyydestä Levyn reuna A = Maks. 300 mm B =

Lisätiedot

Instrumenttien teroitus Karin Kanerva

Instrumenttien teroitus Karin Kanerva Instrumenttien teroitus Karin Kanerva Copyright KK 1 Käyttö / käyttöasento KK 2 Teroitustavat Käsin teroitus hidasta instrumentin rakenne tunnettava Koneellinen teroitus nopeaa instrumentin rakenne tunnettava

Lisätiedot

Ohjaamon jälkimaalaus. Ohjaamon peltiosat. Esikäsittely PGRT TÄRKEÄÄ!

Ohjaamon jälkimaalaus. Ohjaamon peltiosat. Esikäsittely PGRT TÄRKEÄÄ! Esikäsittely TÄRKEÄÄ! Korin metalli on suojattu korroosiolta mm. sinkkikerroksella. Täydellisen korroosiosuojauksen varmistamiseksi tämä sinkkikerros on korjattava päällemaalaamalla, jos se on vahingoittunut

Lisätiedot

ROSE ROSE K2 POTILASOHJE IRREGULAR CORNEA. Post Graft TM ROSE K2 XL. semiskleraaliset piilolinssit

ROSE ROSE K2 POTILASOHJE IRREGULAR CORNEA. Post Graft TM ROSE K2 XL. semiskleraaliset piilolinssit ROSE TM K TM ROSE K2 ROSE K2 TM NC POTILASOHJE ROSE K2 IRREGULAR CORNEA IC TM ROSE K2 Post Graft TM ROSE K2 XL semiskleraaliset piilolinssit TM Semiskleraalisten Rose K2 XL piilolinssien silmiin laitto

Lisätiedot

Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE

Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE Hankkimallasi Lava vakuumipakkauslaitteella on 2 vuoden takuu. Takuu ei kata vahinkoa, mikäli ilmapumppuun on päästetty nestettä. On tärkeä tietää,

Lisätiedot

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet SALAMANTERI OS200 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Asennus... 3 4. Laitteen kuljetus ja siirto... 3 5. Käyttöpaneeli... 4 6. Käyttö... 4 7. Puhdistus ja

Lisätiedot

Kirahvi pitkävartinen seinä- ja kattohiomakone GE 5 R

Kirahvi pitkävartinen seinä- ja kattohiomakone GE 5 R Bahnhofstraße 5 77 Steinheim Puhelin +49 744 828-0 Faksi +49 744 899 Kirahvi pitkävartinen seinä- ja kattohiomakone GE 5 R Tilausnumero 405.892 Kirahvi pitkävartinen seinä- ja kattohiomakone + Elektroniikka:

Lisätiedot

Tuoteseloste FI 08.2005 Heatset Prosessivärit APUAINEET

Tuoteseloste FI 08.2005 Heatset Prosessivärit APUAINEET APUAINEET Hubergroupin uuden teknologian heatset-painovärit on suunniteltu käytettäviksi sellaisenaan ilman apuaineita. Joskus syntyy kuitenkin tilanteita, joissa painatusprosessin olosuhteissa tapahtuu

Lisätiedot

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä SUOMI 49 Johdanto Onnittelut ostoksestasi ja tervetuloa Philips-tuotteiden käyttäjäksi! Hyödynnä Philipsin tuki ja rekisteröi tuotteesi osoitteessa www.philips.com/welcome. Yleiskuvaus (Kuva 1) 1 Terä

Lisätiedot

Siemens Pure micon kuulokojeiden käyttöohje. www.kuulotekniikka.com

Siemens Pure micon kuulokojeiden käyttöohje. www.kuulotekniikka.com Siemens Pure micon kuulokojeiden käyttöohje www.kuulotekniikka.com Sisällysluettelo Kuvaus Pure micon kuulokojeista sivu 3 Pure micon kuulokojeen pariston vaihto sivu 4 Pure micon kuulokojeen keinukytkin

Lisätiedot

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET TÄMÄ SISÄLTYY: Tuulettimen Virtapainike nopeuden merkkivalot Takasäleikkö EA I SK KE NEN I HA AL KO RK Etusäleikkö Vesisäiliö Tuulettimen nopeuspainike Valopainike USB-johto USB-virta-adapteri LUE KÄYTTÖOHJE

Lisätiedot

Myytävänä olevat tölkinvedin kukkarot

Myytävänä olevat tölkinvedin kukkarot 1 MUSTA/HOPEA ISO YMPYRÄ KUKKARO Koko 13 x 13 cm, pronssinvärinen kehys, pronssinvärinen nappi Hinta euroa 30 euroa+ postikulut 3 euroa MUSTA/KULTA ISO YMPYRÄ KUKKARO Koko 13 x 13 cm, pronssinvärinen kehys,

Lisätiedot

AVONEX in (beeta-1a-interferoni) antaminen on entistäkin helpompaa

AVONEX in (beeta-1a-interferoni) antaminen on entistäkin helpompaa AVONEX in (beeta-1a-interferoni) antaminen on entistäkin helpompaa Uusi BIO-SET-yhdistäjä Potilaille, jotka käyttävät AVONEX ia (beeta-1a-interferoni) BIO-SET is a Trademark of BIODOME beeta-1a-interferoni

Lisätiedot

GREENLINE. Foratia Lattianpesukapseli 2. Foratia Kylpyhuoneen pesukapseli 3. Foratia Yleispesukapseli 4. Foratia Rasvanpoistoainetabletti 5

GREENLINE. Foratia Lattianpesukapseli 2. Foratia Kylpyhuoneen pesukapseli 3. Foratia Yleispesukapseli 4. Foratia Rasvanpoistoainetabletti 5 GREENLINE Foratia Lattianpesukapseli 2 Foratia Kylpyhuoneen pesukapseli 3 Foratia Yleispesukapseli 4 Foratia Rasvanpoistoainetabletti 5 Foratia IB Imeytysjauhe 6 Foratia teline IB imeytysjauhesäkeille

Lisätiedot

Syanotypia on 1842 peräisin oleva sinikopiomenetelmä, jossa rautasuoloilla herkistetylle huokoiselle materiaalille valotetaan kuva.

Syanotypia on 1842 peräisin oleva sinikopiomenetelmä, jossa rautasuoloilla herkistetylle huokoiselle materiaalille valotetaan kuva. syanotypia Syanotypia on 1842 peräisin oleva sinikopiomenetelmä, jossa rautasuoloilla herkistetylle huokoiselle materiaalille valotetaan kuva. Syanotypiassa käytettävä aine kaliumferrisyanidi on myrkyllistä,

Lisätiedot

SIVU 1. laittaa mikä tahansa geeli tai akryyli. TrendyNailWraps kynsikalvot ovat erittäin kestäviä ja saatavilla 50 erilaisena mallina.

SIVU 1. laittaa mikä tahansa geeli tai akryyli. TrendyNailWraps kynsikalvot ovat erittäin kestäviä ja saatavilla 50 erilaisena mallina. TrendyNailWraps kynsikalvot on valmis- tettu Yhdysvalloissa erityiselle laminoidulle pinnalle, joka on niin kestävä että sen pintaa voidaan karhentaa. TrendyNailWraps kynsikalvojen päälle voidaan laittaa

Lisätiedot

VAATTEET - Puhdistaminen

VAATTEET - Puhdistaminen VAATTEET - Puhdistaminen Uuden vaatteen pinnassa on vettähylkivä käsittely, jonka ansiosta vesi valuu pois. Lika ja normaalit pesuaineet tukkivat ajan kuluessa tämän käsittelyn ja vaatteen päällikangas

Lisätiedot

Henny Penny Poistetun öljyn kuljetin ODS-300.02 ODS-300.03. (Finnish) (Käännetyt asiakirjat saatavilla käsikirjan mukana olevalla CD:llä)

Henny Penny Poistetun öljyn kuljetin ODS-300.02 ODS-300.03. (Finnish) (Käännetyt asiakirjat saatavilla käsikirjan mukana olevalla CD:llä) Model ODS-300 Henny Penny Poistetun öljyn kuljetin ODS-300.02 ODS-300.03 (Finnish) FM07-702-B 11-22-10 (Käännetyt asiakirjat saatavilla käsikirjan mukana olevalla CD:llä) KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA REKISTERÖI

Lisätiedot

Huhtikuu 2015 Tuotetiedote 2K AEROSOLIT D8470 2K Tartuntapohjamaali (kromaattivapaa) D8410 2K Epoksipohjamaali D8163 2K Kirkaslakka

Huhtikuu 2015 Tuotetiedote 2K AEROSOLIT D8470 2K Tartuntapohjamaali (kromaattivapaa) D8410 2K Epoksipohjamaali D8163 2K Kirkaslakka GLOBAL REFINISH SYSTEM Huhtikuu 2015 Tuotetiedote 2K AEROSOLIT D8470 2K Tartuntapohjamaali (kromaattivapaa) D8410 2K Epoksipohjamaali D8163 2K Kirkaslakka Tuotekuvaus 2K Tartuntapohjamaali (kromaattivapaa)

Lisätiedot

Seinä- ja kattopinnat kuivissa sisätiloissa.

Seinä- ja kattopinnat kuivissa sisätiloissa. TIKKURILA TELATTAVA TASOITE TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Vesiohenteinen, käyttövalmis telattava kevyttasoite. Täyttökyky 3 mm ilman halkeilua. Vihreän värin asteittainen vaaleneminen työvaiheiden aikana

Lisätiedot

Valmistasoitteet. Kiillon valmistasoitteet tarjoavat laajan valikoiman tuotteita erilaisiin kodin tasoitustarpeisiin.

Valmistasoitteet. Kiillon valmistasoitteet tarjoavat laajan valikoiman tuotteita erilaisiin kodin tasoitustarpeisiin. Valmistasoitteet Kiillon valmistasoitteet tarjoavat laajan valikoiman tuotteita erilaisiin kodin tasoitustarpeisiin. VIIMEISTELYSILOTE Kiilto Fine HIENO, KEVYTTÄYTTEINEN VALKOINEN VIIMEISTELYTASOITE KUIVIIN

Lisätiedot

Maskeeraa oikein. Muovituksen maskeeraus - reikä ohjaustapille ylöspäin

Maskeeraa oikein. Muovituksen maskeeraus - reikä ohjaustapille ylöspäin Maskeeraa oikein Helpottaakseen saumaustyötä (ei vuotoja) on tärkeätä että maskeeraus tehdään meidän ohjeistuksen mukaan. 1 1 2 3 2 Suosittelemme myös että saumat muovitetaan koska tämä antaa suojan kemikaaleja

Lisätiedot

Kasvinsuojeluruiskun tekniikka ja suutinvalinta. Kasvinsuojelukoulutus

Kasvinsuojeluruiskun tekniikka ja suutinvalinta. Kasvinsuojelukoulutus Kasvinsuojeluruiskun tekniikka ja suutinvalinta Kasvinsuojelukoulutus Kasvinsuojelutekniikan ongelmat Alhainen hyötysuhde jopa noin 90 % torjunta-aineesta joutuu hukkaan Ruiskutustekniikan taso heikko

Lisätiedot

Miksi hyvää pinnanlaatua tavoitellaan? Kiillotettavuuteen vaikuttavat tekijät. Pinnanlaadun arviointi. Työkaluteräksen laatu 2007-12-01E 1 (7)

Miksi hyvää pinnanlaatua tavoitellaan? Kiillotettavuuteen vaikuttavat tekijät. Pinnanlaadun arviointi. Työkaluteräksen laatu 2007-12-01E 1 (7) 1 (7) Sisältö Miksi hyvää pinnanlaatua tavoitellaan?... 1 Pinnanlaadun arviointi... 1 Kiillotettavuuteen vaikuttavat tekijät... 1 Työkaluteräksen laatu... 1 Lämpökäsittely... 2 Kiillotustekniikka... 2

Lisätiedot

Helppo hiominen laitetta vaihtamatta

Helppo hiominen laitetta vaihtamatta Uudenveroiseksi...... kädenkäänteessä Helppo hiominen laitetta vaihtamatta Make it your home. Kotisi parhaaksi. Maailmanuutuus Bosch-rullahiomakone PRR 250 ES. Sen helposti vaihdettavat erilaisille materiaaleille

Lisätiedot

Tapas- ja Sushi lasikko

Tapas- ja Sushi lasikko Tapas- ja Sushi lasikko Metos VS4, VS6, VS8, VS10 4209540, 4209542, 4209544, 4209546 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 02.01.2012 02.01.2012 METOS Tapas- ja

Lisätiedot

Puhdasta joka käänteessä

Puhdasta joka käänteessä BR 35 /12 C Puhdasta joka käänteessä Yhdistelmäkone BR 35/12 C Ennennäkemätön ketteryys Koskaan aikaisemmin ei ole siivouskone ollut yhtä ketterä ja kevyt ohjata - Berliinin CMS-messuilla palkittu BR 35/12

Lisätiedot

Kompakti Okapi pitkävartinen seinä- ja kattohiomakone GSE 5 R + TB-L

Kompakti Okapi pitkävartinen seinä- ja kattohiomakone GSE 5 R + TB-L Bahnhofstraße 5 77 Steinheim Puhelin +49 744 828-0 Faksi +49 744 899 Kompakti Okapi pitkävartinen seinä- ja kattohiomakone GSE 5 R + TB-L Tilausnumero 46.207 Kompakti Okapi pitkävartinen seinä- ja kattohiomakone

Lisätiedot

BETONIHIERRIN KÄYTTÖOHJE S120/100/80

BETONIHIERRIN KÄYTTÖOHJE S120/100/80 BETONIHIERRIN KÄYTTÖOHJE S120/100/80 VAROITUKSET Tarkasta öljymäärät seuraavasti: 1. moottorin öljymäärä, varmista että moottorin öljymäärä on riittävä. Moottori rikkoutuu jos öljyä on liian vähän. 2.

Lisätiedot

Kiillotuskone, jonka kierrosalue on laaja L 1503 VR

Kiillotuskone, jonka kierrosalue on laaja L 1503 VR Bahnhofstraße 5 77 Steinheim Puhelin +49 744 88-0 Faksi +49 744 5899 Kiillotuskone, jonka kierrosalue on laaja L 503 VR Tilausnumero 50.80 Laikan maksimi halkaisija 40 mm Tukialustan maksimi Ø 5 mm Kierrosluku

Lisätiedot

DE IJSSEL COATINGS MAALISYSTEEMIT

DE IJSSEL COATINGS MAALISYSTEEMIT DE IJSSEL COATINGS MAALISYSTEEMIT ALUMIINIVENEET Alumiini - vesilinjan alapuoliset osat Alumiini - vesilinjan yläpuoliset osat Alumiini - kansi Alumiini - pintarakenteet Alumiini - verhoilujen takana olevat

Lisätiedot

Putkenhiomakoneet & putkenpaanmuotoilijat

Putkenhiomakoneet & putkenpaanmuotoilijat Putkenhiomakoneet & putkenpaanmuotoilijat Putkenhiomakoneet ALMI putkihiomakoneet tarjoavat lisäarvoa turvallisuuden kautta; virheettömyyttä, tarkkuutta ja nopeasti muokattavia putkia. Almi koneita myydään

Lisätiedot

Asennusohje PEM1366FIN 2012-06

Asennusohje PEM1366FIN 2012-06 Asennusohje PEM1366FIN 2012-06 SUOMI KYLMÄKUTISTE JATKO YKSIJOHDIN MUOVIKAAPELEILLE KUPARILANKASUOJALLA CJ11.42 Uo/U = 20.8/36 kv, Um = 42 kv 2/10 CJ11.42 PEM1366FIN 2012-06 YLEISTÄ - Tarkista, että olet

Lisätiedot

Sekoitinsarja Käyttöohje

Sekoitinsarja Käyttöohje Sekoitinsarja Käyttöohje Lue ohjekirja huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa. Käytä laitetta vain käyttöohjeen mukaisesti. Säilytä ohjekirja lukemiseksi tulevaisuudessa. TURVALLISUUS Laite ei ole

Lisätiedot

Jynkän Monari. Perusaineisto kurssille, osa 1. http://www.geologia.fi/index.php/2011-12-21-12-58-39/2011-12-21-13-00-22/johdatus-korukiviin

Jynkän Monari. Perusaineisto kurssille, osa 1. http://www.geologia.fi/index.php/2011-12-21-12-58-39/2011-12-21-13-00-22/johdatus-korukiviin Kuopion kivikerho ry Kivenhionnan perusteet kurssi 22.-23.9.2010 klo 9.00-16.00 Jynkän Monari Perusaineisto kurssille, osa 1. Lisämateriaalia, johon kannattaa tutustua jo ennalta osoitteessa: http://www.geologia.fi/index.php/2011-12-21-12-58-39/2011-12-21-13-00-22/johdatus-korukiviin

Lisätiedot

PUHDISTUSTARVIKKEET LASIKUITUKYNÄT ELI RAAPEKYNÄT

PUHDISTUSTARVIKKEET LASIKUITUKYNÄT ELI RAAPEKYNÄT PUHDISTUSTARVIKKEET LASIKUITUKYNÄT ELI RAAPEKYNÄT - käyttökohteet: metallit, puu, muovit, keramiikka, kivi, betoni, lasi - näiden pintojen puhdistus, kiillotus, hionta, irrotus, purseenpoisto, ruosteenpoisto

Lisätiedot

ROMUMETALLIA OSTAMASSA (OSA 1)

ROMUMETALLIA OSTAMASSA (OSA 1) ROMUMETALLIA OSTAMASSA (OSA 1) Johdanto Kupari on metalli, jota käytetään esimerkiksi sähköjohtojen, tietokoneiden ja putkiston valmistamisessa. Korkean kysynnän vuoksi kupari on melko kallista. Kuparipitoisen

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41 Installation instructions, accessories Ohje nro 31310099 Versio 1.2 Osa nro 31285547 Handsfree, Bluetooth Volvo Car Corporation Handsfree, Bluetooth- 31310099 - V1.2 Sivu 1 / 41 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot

KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE

KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE 1. Ominaisuudet a. valmistettu korkealaatuisesta polyeteenistä b. täysin omavarainen c. ei vaadi ulkoisia liitäntöjä d. varmatoimiset lukot ja saranat e. kaikki osat käyttäjän

Lisätiedot

Seinä- ja kattopinnat kuivissa sisätiloissa.

Seinä- ja kattopinnat kuivissa sisätiloissa. TIKKURILA TELATTAVA TASOITE TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Vesiohenteinen, käyttövalmis telattava kevyttasoite. Täyttökyky 3 mm ilman halkeilua ja hyvä tarttuvuus eri alustoille. Seinä- ja kattopinnat

Lisätiedot

Turvallisemmat vaihtoehdot vaarallisille kotitaloustuotteille

Turvallisemmat vaihtoehdot vaarallisille kotitaloustuotteille Turvallisemmat vaihtoehdot vaarallisille kotitaloustuotteille Turvallisempi vaihtoehto -miksi? Vaarallisten kotitaloustuotteiden riskit (video) Käytä turvallisinta tuotetta Lue tuoteselosteet Käytä hajuttomia

Lisätiedot

Tutustu. Innostu. Luo! www.villihelmi.fi. 2013 VilliHelmi Oy

Tutustu. Innostu. Luo! www.villihelmi.fi. 2013 VilliHelmi Oy 1 Yhteen kaulakoruun tarvitset: 40 cm makeanvedenhelminauha TAI vastaava/haluttu määrä irtohelmiä 2 m valmiiksi neuloitettu helmisilkki 0,6 0,65 mm TAI paksuutta, joka mahtuu kerran helmien läpi helmilukko,

Lisätiedot

Kovax tarjoaa markkinoiden. täydellisimmän ja ajanmukaisimman. tuotevalikoiman. Lisäksi Kovaxin tuotteet. ovat erittäin korkea- ja tasalaatuisia.

Kovax tarjoaa markkinoiden. täydellisimmän ja ajanmukaisimman. tuotevalikoiman. Lisäksi Kovaxin tuotteet. ovat erittäin korkea- ja tasalaatuisia. Luettelo 2009 Kovax Europe Kovax on innovatiivisten ja aikaa säästävien hiomatuotteiden valmistaja. Sen päämaja sijaitsee Tokiossa Japanissa ja Euroopan päämaja Enschedessä Hollannissa. Perustamisensa

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 11. ULKOLATTIAT Terassit ja laiturit

MAALILINJA NEUVOO 11. ULKOLATTIAT Terassit ja laiturit MAALILINJA NEUVOO 11 ULKOLATTIAT Terassit ja laiturit Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet puulattiat... 4 Vanhat puulattiat... 5 2 NIKSIT 1.1 Ennen käsittelyä Tarkista aina lattiapintojen kunto ja tee tarvittavat

Lisätiedot

Taskutulostin KÄYTTÖOPAS

Taskutulostin KÄYTTÖOPAS Taskutulostin KÄYTTÖOPAS Kiitos Polaroid Mint -taskutulostimen ostamisesta. Tämä käyttöopas on tarkoitettu tarjoamaan sinulle ohjeita, joita noudattamalla tämän tuotteen käyttö on turvallista eikä se aiheuta

Lisätiedot

Abranet Max kapeanauhahiontaan

Abranet Max kapeanauhahiontaan Abranet Max kapeanauhahiontaan Tietoa Mirkasta OY KWH MIRKA AB on perheomisteinen suomalainen yritys ja maailman johtaviin lukeutuva hiomatuoteteknologian kehittäjä. Tarjoamme täydellisen valikoiman teknisesti

Lisätiedot

DYNAPAC BG21 BETONIHIERRIN KÄYTTÖOHJE JA VARAOSALUETTELO

DYNAPAC BG21 BETONIHIERRIN KÄYTTÖOHJE JA VARAOSALUETTELO DYNAPAC BG21 BETONIHIERRIN KÄYTTÖOHJE JA VARAOSALUETTELO TURVALLISUUSOHJEET KONEET : Voimanlähteet: sähkö-, paineilma-, bensiini- tai dieselöljymoottori. MERKIT : Turvallisuusohjeissa esiintyvillä sanoilla

Lisätiedot

Edut. Deep Clarifying Shampoo. Instant Keratin Infusion. Smooth Extending Shampoo. Boost Shine Drops

Edut. Deep Clarifying Shampoo. Instant Keratin Infusion. Smooth Extending Shampoo. Boost Shine Drops SUPREME KERATIN Klikkaa tästä saadaksesi tuotteista enemmän tietoa: Edut Deep Clarifying Shampoo Instant Keratin Infusion Smooth Extending Shampoo Smooth Conditioning Gloss Mask Boost Shine Drops ASK Education

Lisätiedot

KULTA/MUSTA RAITA LAUKKU KUKKARON KEHYKSELLÄ

KULTA/MUSTA RAITA LAUKKU KUKKARON KEHYKSELLÄ 1 KULTA/MUSTA RAITA LAUKKU KUKKARON KEHYKSELLÄ Kukkaron kehys pronssinvärinen Koko 16 x 18 cm Ketju kullanvärinen, pituus noin 100 cm Tölkinvedin kullanvärinen HOPEA/MUSTA/BEIGE RAITA LAUKKU KUKKARON KEHYKSELLÄ

Lisätiedot

2K Häivytysmenetelmä. P Häivytyslisäaine Basecoateille

2K Häivytysmenetelmä. P Häivytyslisäaine Basecoateille VAIN AMMATTIKÄYTTÖÖN Julkaisupäivämäärä: Huhtikuu 1999 Korvaa: Toukokuu 1997 A1.4 2K Häivytysmenetelmä Tuotteet P850-1401 2K Häivytysohenne P273-1051 Häivytyslisäaine Basecoateille P850-1471 Häivytysohenne

Lisätiedot

SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje. SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe

SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje. SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe Kiitos siitä, että olet ostanut SingStar -mikrofonipaketin. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen

Lisätiedot

Käyttöohje Asennusohje. CD-vaihtaja A08

Käyttöohje Asennusohje. CD-vaihtaja A08 Käyttöohje Asennusohje CD-vaihtaja A8 1 2 3 Vipu Levynpidin Valmistelu Makasiinin lataaminen Kuva 1 Aseta makasiini lataamista varten tähän asentoon (nuoli ylh.) Vedä levynpidin ulos. Älä koskaan poista

Lisätiedot

KÄSIHYGIENIAOHJE LÄNSI-POHJAN SAIRAANHOITOPIIRIN. KÄSIHYGIENIAOHJE KUNTAYHTYMÄ Infektio- ja sairaalahygieniayksikkö 28.11.2012

KÄSIHYGIENIAOHJE LÄNSI-POHJAN SAIRAANHOITOPIIRIN. KÄSIHYGIENIAOHJE KUNTAYHTYMÄ Infektio- ja sairaalahygieniayksikkö 28.11.2012 MITÄ KÄSIHYGIENIALLA TARKOITETAAN? Käsihygienialla tarkoitetaan käsiin kohdistuvia toimenpiteitä, joilla pyritään vähentämään infektioiden ja niitä aiheuttavien mikrobien siirtymistä käsien välityksellä.

Lisätiedot

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1 Lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Niitä noudattamalla varmistat laitteellesi pitkän käyttöiän ja luotettavantoiminnan. Kospel Oy pidättää oikeuden tehdä pieniä muutoksia laitteen rakenteeseen

Lisätiedot

Nokia teline HH-20 ja CR-122

Nokia teline HH-20 ja CR-122 Nokia teline HH-20 ja CR-122 B 1 D C E A 2.0. painos A C D 2 F E G B 4 4 3 3 5 7 8 6 2010 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia

Lisätiedot

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WK-6 WATER KETTLE NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM VEDENKEITIN FIN KÄYTTÖOHJE Lue tämä käyttöohje huolella ennen vedenkeittimen käyttöönottoa

Lisätiedot

Vario-Kirahvi pitkävartinen seinä- ja kattohiomakone WST 700 VV

Vario-Kirahvi pitkävartinen seinä- ja kattohiomakone WST 700 VV Bahnhofstraße 5 77 Steinheim Puhelin +49 744 828-0 Faksi +49 744 899 Vario-Kirahvi pitkävartinen seinä- ja kattohiomakone WST 700 VV Tilausnumero 350.3 Vario-Kirahvi pitkävartinen seinä- ja kattohiomakone

Lisätiedot

Potilastietoa. lasisista silmäproteeseista

Potilastietoa. lasisista silmäproteeseista Potilastietoa lasisista silmäproteeseista Hyvä potilas silmän poistaminen leikkauksella voi olla järkyttävä kokemus ja vaikea asia hyväksyä. Useimmille potilaillemme sopeutuminen uuteen tilanteeseen sujuu

Lisätiedot

Katolle asennettu GSM-antenni

Katolle asennettu GSM-antenni Ohje nro Versio Osa nro 30660777 1.0 Katolle asennettu GSM-antenni Sivu 1 / 10 Varuste A0000162 A0800872 A0000214 A0000177 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset ja varoitustekstit

Lisätiedot

Valmistaja: ZQuiet 5247 Shelburne Rd., Suite 204 Shelburne, VT 05482 U.S.A.

Valmistaja: ZQuiet 5247 Shelburne Rd., Suite 204 Shelburne, VT 05482 U.S.A. Valmistaja: ZQuiet 5247 Shelburne Rd., Suite 204 Shelburne, VT 05482 U.S.A. Copyright 2012 Sleeping Well, LLC. Kaikki oikeudet pidätetään. Zquiet on Sleeping Well, LLC -yhtiön rekisteröity tavaramerkki.

Lisätiedot

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE Oikeus teknisiin muutoksiin pidätetään Z oom työtelineet ovat paljon enemmän kuin pelkkä työteline. Telineen kiinniytspaloja voidaan liikuttaa portaattomasti pöytäurissa ja pöydän

Lisätiedot

Puhtaus mies. Puhtaus edistää terveyttä. Se edistää myös hyvää oloa, koska on kiva olla puhdas. Puhtaana myös tuoksut hyvälle.

Puhtaus mies. Puhtaus edistää terveyttä. Se edistää myös hyvää oloa, koska on kiva olla puhdas. Puhtaana myös tuoksut hyvälle. Puhtaus mies Puhtaus edistää terveyttä. Se edistää myös hyvää oloa, koska on kiva olla puhdas. Puhtaana myös tuoksut hyvälle. Puhtaus ei ole vain oma asiasi. Puhtaus on tärkeää, kun olet tekemisissä muiden

Lisätiedot