Perustietoa putkivastuksista

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Perustietoa putkivastuksista"

Transkriptio

1 Perustietoa putkivastuksista

2 2 Perustietoa putkivastuksista SisäItö 1 oval-putkivastus Rakenne Toimintaperiaate Mitoitus Vaippaputki Vastusspiraali Eristemateriaali ja päiden tiivistäminen Tehottomat osat Eristehelmet Putkivastuksen muotoilu Putkivastuksen hehkutus Putkivastuksen taivutus Yleistä tietoa vastuksen taivutuksesta Muuta muistettavaa vastuksen taivutuksesta oval-vastuksen hyväksynnät iittimet Johtoliitännät Eristetty muovirunkoinen liitäntä Vulkanoidut liitännät Johdot Kiinnitysosat Vakiovalmisteiset puristamalla tai juottamalla kiinnitettävät kierrenippelit Vakiovalmisteiset juottamalla kiinnitettävät kierrelaipat Yhteenveto...19 innunrata oviisa Puhelin Fax Sähköposti: loval@loval.fi Internet:

3 oval-putkivastus 3 1 oval-putkivastus 1.1 Rakenne oval-pukivastuksen ydin on lämpöä kehittävä vastusspiraali. Vastuksen runkona ja samalla sähköisten osien suojana on metallinen vaippaputki. Putken ja spiraalin välissä on magnesiumoksidieriste. Vastuksen molemmissa päissä on läpivientieristin ja kosteudelta suojaava tiivistemassa. Jännite kytketään eristeen läpi tuotuihin kytkentätappeihin, jotka muodostavat tehottoman. lämpöä tuottamattoman osan. oval-putkivastus on rakenteeltaan erittäin luja ja kestävä. Se sietää korkeita lämpötiloja, mekaanista rasitusta, tärinää ja lähes kaikkia ajateltavissa olevia käyttöympäristöjä. Se on sähköisesti käyttöeristetty komponentti ja sellaisenaan asennusvalmis mitä moninaisimpiin kojeisiin ja laitteisiin. Eristehelmi Vastusspiraali Tehoton osa Vastuksen rakenne Kytkentätappi Vaippaputki MgO-eriste Tiivistemassa 1.2 Toimintaperiaate Putkivastus muuttaa sähköenergian lämmöksi. Jännitteeseen kytketyssä vastuksessa kulkee sähkövirta, jonka suuruus riippuu (1) jännitteestä ja (2) spiraalin resistanssista. Sähkövirran sisältämä energia muuttuu resistanssin vaikutuksesta lämmöksi, joka siirtyy MgO-eristeen läpi vaippaputkeen ja siitä edelleen ympäristöön joko kuljettamalla, säteilemällä tai johtumalla. Kuljettamalla ilman mukana Johtumalla kiviin ja kiukaan rakenteisiin Säteilemällä vastuksen pinnasta ämmön siirtyminen vastuksesta ympäristöön. Kuvassa halkileikattu sähkökiuas, jossa näkyvät vastukset.

4 4 oval-putkivastus Perustietoa putkivastuksista 1.3 Mitoitus Vastuksen ulkomitat Vakiorakenteisen oval-putkivastuksen mitat ovat oheisen taulukon mukaiset. Vastukset voidaan tarvittaessa tehdä mittatarkemmiksi, mutta tämä aiheuttaa ylimääräisiä työvaiheita ja siten lisäkustannuksia. Putkivastuksen minimivalmistuspituus on noin 200 mm. Ulkohalkaisija, mm Maksimipituus, mm Pituuden maksimipoikkeama (% nimellisarvosta) Paino g/m Om. pinta-ala cm 2 /cm 6,4 ±0, ±2 % 160 2,01 8,5 ±0, ±2 % 260 2,67 Pituuden osalta on otettava huomioon paitsi valmistuksessa syntyvä vaihtelu (max. ±2 %) myös lämpölaajeneminen, joka saattaa nousta jopa 2 %:iin vastuksen pituudesta Vastuksen teho, jännite ja pintateho oval-vastuksen teho voidaan mitoittaa vastaamaan hyvin moninaisia tarpeita. Niinpä yksittäisten vastussauvojen teho voi vaihdella muutamasta kymmenestä watista useisiin kilowatteihin. Erilaisissa laitteissa voidaan kytkeä kymmeniä tai satoja vastuksia tarpeen mukaan yhteen, jolloin päästään jopa satojen kilowattien kokonaistehoihin. Kuten teho, myös oval-vastuksen mitoitusjännite voidaan valita kulloiseenkin tarpeeseen sopivaksi. Jännitealue ulottuu muutamasta voltista aina 500 volttiin, ja erikoisratkaisuilla voidaan mennä tästä ylikin. Tehon ja jännitteen lisäksi on vastusta mitoitettaessa olennaista ottaa huomioon vastuksen kuormitus, ns. pintateho (W/cm 2 ), koska se vaikuttaa ratkaisevasti vastuksen elinkään. Pintateho voi käyttökohteesta riippuen vaihdella alle 1 W/cm 2 (esim. sulatusvastukset) aina >20 W/cm 2 (läpivirtauslämmittimet). Vastuksen teho saa poiketa nimellisarvostaan sähköturvallisuusmääräysten mukaan yleensä alueella %. isäksi on otettava huomioon sähköverkon jännitteen vaihtelut, joiden merkitys vastuksen tuottaman tehon kannalta saattaa olla yllä olevia arvoja selvästi suurempi. Siten käyttötilanteessa vastuksen teho voi poiketa nimellisarvostaan suurusluokkana 20 % ja ylikin. Kriittisissä sovellutuksissa tämä seikka on syytä pitää mielessä.

5 oval-putkivastus Vaippaputki Kulloinkin sopivin vaippaputken materiaali riippuu vastuksen käyttökohteesta, -lämpötilasta ja -ympäristöstä. oval-vastusten vaippamateriaalivalikoima on oheisen taulukon mukainen. Materiaali Kupari Hiiliteräs Ruostumaton teräs 18/9 Tyypillinen analyysi Haponkestävä teräs 17/13/2,5 Tulenkestävä teräs 20/12 Incoloy 800 Incoloy 825 Cu 99,9 2,3 P 0,03 C 0,10 0,05 0,03 0,05 0,05 0,03 Si 0,5 0,5 2,0 0,5 0,3 Cr Ni Mo 2,5 3,0 Fe loput loput loput loput loput loput Titaani Alumiini Al 0,4 99 Ti 0,4 1,0 99,5 Mn 1 Normi AISI C S Inc800 Inc Vaippaputken max. lämpötilakestoisuus DIN 2,0090 1,0330 1,4301 1,4404 1,4828 1,4876 2,4858 3,7025 3,0515 SIS Vastus Ø 8,5 mm Vastus Ø 6,4 mm Vaippaputken seinämän vahvuus vaihtelee vastuksen ulkohalkaisijan ja materiaalin mukaan välillä 0,5... 0,7 mm. 1.5 Vastusspiraali oval-vastuksen varsinaisena lämpöä kehittävänä osana on vastusspiraali. Se valmistetaan käämimällä vastuslangasta, joka materiaaliltaan on joko NiCr- tai FeCrAl-seosta. Vastuslangan halkaisija vaihtelee välillä Ø 0,1...0,75 mm. Joissain tapauksissa käytetään kaksinkertaista (ns. tandem-) spiraalia. Spiraalin mitoitus on varsin mutkikas optimointitehtävä, ja siksi se tehdäänkin tietokoneella käyttäen hyväksi tähän tarkoitukseen kehitettyä ohjelmaa. 1.6 Eristemateriaali ja päiden tiivistäminen oval-vastusten eristemateriaalina käytetään alan johtavilta valmistajilta hankittua magnesiumoksidijauhetta, MgO on yksi harvoista tarkoitukseen sopivista aineista, koska vaatimuksina ovat samanaikaisesti hyvät eristysominaisuudet, korkeiden lämpötilojen kesto ja hyvä lämmönjohtavuus. Valmistusteknisesti MgO:n suurin haittapuoli on sen taipumus imeä itseensä kosteutta, koska sen seurauksena MgO:n eristysominaisuudet heikkenevät. Heikkeneminen on kuitenkin vain tilapäistä, sillä käytössä eristysominaisuudet palautuvat nopeasti alkuperäiselle korkealle tasolle. Jotta eristeen kostuminen estettäisiin, tiivistetään putkivastuksen päät. Tiivistykseen voidaan käyttää joko lähes hermeettistä hartsia tai silikonia. Jälkimmäisen lämpötilakestoisuus on hartsia parempi, mutta tiiviys vastaavasti jonkin verran huonompi. Vastuksen käyttökohde ratkaisee kumpi tiivistysmateriaali kulloinkin on soveliaampi.

6 6 oval-putkivastus Perustietoa putkivastuksista 1.7 Tehottomat osat Tehoton osa Sähköiset kytkennät tuodaan kytkentätappeihin, jotka samalla muodostavat vastusten päihin tehottoman kylmän osan. Tällä tavoin estetään vastuksen päiden sähköliitäntöjen ja koko kytkentätilan liiallinen kuumeneminen. Kytkentätapit ovat tavallisimmin terästä, mutta myös ruostumatonta terästä voidaan joissain tapauksissa käyttää. Kytkentätappien läpimitta on Ø 8,5 mm:n vastuksissa Ø 3,5 mm tai Ø 2,5 ja Ø 6,4 mm:n vastuksissa Ø 2,5 mm. Viimemainitut ovat aina sileitä, mutta Ø 3,5 mm:n tapeissa on liitäntään tuleva osa joko sileä Ø 3,5 mm tai kierteellinen M4. Tehoton osa vaihtelee yleensä välillä mm, ja erikoistapauksissa voidaan mennä tämän alueen ylikin. Yleisimmät ja siksi suositeltavimmat mitat ovat 35/50/80/100/120 mm. 1.8 Eristehelmet Tiivistemassan lisäksi vastuksen päihin laitetaan yleensä läpivientieristimet, ns, eristehelmet. Niiden avulla varmistetaan riittävä etäisyys (pintaväli ja ilmaväli) metallisen vaippaputken ja jännitteisen osan (kytkentätappi, siinä oleva liitin) välillä. Eristehelmet voivat olla eri materiaaleista. Käyttökohteen mukaan ne voivat olla joko keraamista ainetta tai muovia. Erivärisiä helmiä voidaan käyttää helpottamaan samannäköisten, mutta eri jännitteille mitoitettujen vastusten tunnistamista. Siinä erikoistapauksessa, ettei vastusta hehkuteta (ks. kohta 2.1) voidaan tiivistemassa ja eristehelmi korvata silikonikumimassalla. Tällaisen ratkaisun lämmön- ja kosteudenkestävyys ovat samaa tasoa kuin silikonimassalla ja keraamisella helmellä toteutetun rakenteen.

7 Putkivastuksen muotoilu 7 2 Putkivastuksen muotoilu Suora hehkuttamaton perusputkivastus sopii joihinkin käyttökohteisiin sellaisenaan. Useimmiten sitä kuitenkin täytyy jatkojalostaa hehkuttamalla, taivuttamalla ja kiinnittämällä siihen erilaisia kytkentä-, kiinnitys- ja tukilaitteita. 2.1 Putkivastuksen hehkutus Valmistusvaiheessa putkivastus useimmiten hehkutetaan eli lämpökäsitellään suojakaasu-uunissa. Hehkutuksen tarkoituksena on ensinnäkin muuttaa vastuksen vaippamateriaalin ominaisuuksia siten, että vastus on paremmin taivuteltavissa. Hehkutuksen toinen tärkeä tehtävä on antaa vastukselle haluttu pintakäsittely. Ilmanlämmitykseen tarkoitetun vastuksen pinnan on mieluiten oltava tummaksi hehkutettu, koska lämmön siirtyminen tummalta pinnalta on tehokkainta. Nestelämmittimien vastukset puolestaan hehkutetaan kirkaspintaisiksi, koska kirkas vastus kestää korroosiota tummaksi hehkutettua paremmin. Hehkutus poistaa myös tehokkaasti vastuksessa mahdollisesti olevan kosteuden ennen sen päiden tiivistämistä. Varsinkin kesäisin, kun ilman suhteellinen kosteus on suuri. korostuu kosteuden eliminoinnin merkitys. oval-vastuksen hehkutus määräytyy siis vastuksen käyttökohteen mukaan. Se, miten tumma tai kirkas lopullinen vastuksen pinta on, riippuu paitsi käytettävästä suojakaasusta myös hehkutettavasta materiaalista itsestään. Esim. erilaisten ruostumattomien terästen ja krominikkeliseosten pinnan väri voi vaihdella metallisen kirkkaasta oliivinvihreään, ja lähes mustaan. Hehkutus voidaan oval-vastukselle tehdä myös vaativia juotoksia varten olevassa tyhjöuunissa. Tyhjöuunikäsittelyn jälkeen on vastuksen pinta kirkas, lähes kiillotettua vastaava. 2.2 Putkivastuksen taivutus Putkivastusta käytetään vain harvoin suorana sauvana. Syynä tähän ovat tilankäytön ohella mm. vastuksen asentamis- ja sähköliitäntäkysymykset, jotka yleensä voidaan ratkaista edullisimmin,silloin, kun vastuksen päät ovat suhteellisen lähekkäin. oval-vastukset taivutetaan useimmiten mittapiirroksen mukaan jo tehtaalla, mutta erikoistapauksissa taivutus voi tapahtua myös käyttäjän luona. Vastuksen taivutuksen osalta on otettava huomioon muutamia seikkoja: taivutusta ei tulisi sijoittaa tehollisen ja tehottoman osan yhtymäkohtaan eikä kovin lähelle vastuksen päätä; vastuksen taivutettavuus, ts. pienin mahdollinen taivutussäde vaihtelee (se riippuu vaippaputken materiaalista, vastuksen ulkohalkaisijasta ja edeltävistä käsittelyistä). Tarpeettoman pieniä taivutussäteitä on syytä välttää. Toisaalla vastuksiin saadaan tarvittaessa hyvinkin pienisäteisiä taivutuksia tekemällä normaalitaivutuksen jälkeen lisätyövaiheita (hehkutus, puristus). Niin saadaan esimerkiksi ruostumattomasta teräksestä valmistetut vastukset tarvittaessa muotoilluksi niin,

8 8 oval-putkivastus Perustietoa putkivastuksista että 180 taivutuksessa sauvan suorat osat ovat lähes yhdessä. Vaikka tiukatkin taivutukset ovat valmistusteknisesti mahdollisia, lisäävät ne valmistuskustannuksia eivätkä ole vastuksen eliniän kannalta suositeltavia. Siksi kojeiden suunnittelussa olisi syytä varata vastuksille niin paljon tilaa, ettei niiden taivutuksessa tarvitse mennä äärimmäisyyksiin. 2.3 Yleistä tietoa vastuksen taivutuksesta Vastuksen mitoituksessa on otettava huomioon pituuden mittapoikkeama. Vastuksen lämpölaajenemisen on voitava tapahtua vastusta rasittamatta. Vastusta ei saa taivuttaa kytkentätapin ja vastusspiraalin liitoskohdasta. Taivutus ei saa alkaa liian läheltä vastuksen päätä. Taivutussäde on pyrittävä pitämään kohtuullisen suurena. 2.4 Muuta muistettavaa vastuksen taivutuksesta Tavanomaisin menetelmin valmistetun putkivastuksen mitat poikkeavat nimellisarvostaan mm. seuraavista syistä: suoran sauvan valmistuksessa syntyy pituuspoikkeama (Ks. kohta 1.3.1), taivutuskoneiden asetuksessa on poikkeamaa, ja taivutuksen jälkeen esiintyy joustoa, ts. taivutuskohta avautuu omaksuen suuremman säteen kuin sillä on ollut taivutushetkellä. Jouston määrä riippuu monista tekijöistä eikä sitä voida yleensä ennakoida täysin tarkasti. Edellä olevista syistä on aiheellista varata vastuksen mitoille riittävä vaihtelualue. Tarvittaessa on mahdollista parantaa vastusten mittatarkkuutta huomattavastikin, mutta erityisesti pienten valmistuserien kohdalla siitä seuraa huomattavia lisäkustannuksia. Toisaalta, myös vakiovalmisteisissa, tuotteissa huolehditaan siitä, että tietyt, käytön kannalta tärkeät mitat, (esim. liittimien etäisyys vastuksen kiinnitysosasta) pidetään riittävän tarkasti.

9 oval-vastuksen hyväksynnät 9 3 oval-vastuksen hyväksynnät oval-vastus on suomalainen laatutuote. aadun takeena ovat omalta osaltaan useiden maiden viranomaisten antamat hyväksynnät. Niistä voidaan mainita pohjoismaisten hyväksyntöjen lisäksi yhdysvaltalainen U-, saksalainen VDE-, englantilainen ATEXhyväksyntä. Annamme tarvittaessa tarkempia tietoja hyväksyntöjen kattavuudesta.

10 10 iittimet Perustietoa putkivastuksista 4 iittimet Sähköistä liitäntää varten voidaan oval-vastukset varustaa liittimin. aitteen sisäisissä kytkennöissä käytettäviksi soveltuvat pistokeliittimet. Verkkoliitäntää varten tarvitaan puolestaan kierreliitäntämahdollisuus. ovalin valikoimasta löytyy sekä pistoke- että kierreliittimiä niin 8,5 mm:n kuin 6,4 mm:n vastuksille A1 Ø 8,5/6,4 A2 Ø 8,5/6,4 A3 Ø 8,5/6, A4 Ø 8,5/6,4 A5 Ø 8,5/6, A6 Ø 8,5/6, ,5 A7 Ø 8,5/6,4 A8 Ø 8,5/6,4 A9 Ø 8,5/6, / A10 Ø 8,5/6,4 V1 Ø 8,5 V2 Ø 8,5 0.8/0.5 4 mm 2 10 mm KR1 Ø 8,5/6,4 KR3 Ø 6,4 2 x 2.5 mm 2 KR4 Ø 8,5 2 x 4 mm 2 M R1 Ø 8,5 T1 Ø 8,5 T2 Ø 8,5/6,4 M ø 3,5 ø 2.5

11 Johtoliitännät 11 5 Johtoliitännät ovalin valikoimaan kuuluu sekä eristettyjä että eristämättömiä johtoja, jotka voidaan liittää vastuksen päihin eri tavoin. 5.1 Eristetty muovirunkoinen liitäntä Putkivastuksen päihin voidaan liittää yksinapainen kumivaippainen johto muovirunkoisen liitoskappaleen avulla. iitos on vedenpitävä, eivätkä jännitteiset osat ole kosketeltavissa. Myös useita vastuksia voidaan kytkeä yhteen näillä liitoskappaleilla. iitos on palamista ylläpitämättömästä materiaalista oleva eristys. Sen hyväksytty käyttölämpötila-alue on -40 C C. iitäntä on Baseefan (Englanti) ja U (Yhdysvallat) hyväksymä, ja se sopii käytettäväksi 8,5 mm:n vastuksille. iitännän tavallisimmat käyttökohteet ovat huurteen ja jään sulattamiseen tarkoitetut vastukset Vulkanoidut liitännät Kumivaippaiset johdot voidaan liittää vastukseen vedenpitävästi myös vulkanoimalla liitoskohdan ympärille kuminen suojarakenne. Kumi on palamista ylläpitämätöntä laatua, ja sen lämpötilakestoisuus on 60 C. Vulkanoitua liitäntää käytetään esiim. huurteen ja jään sulatusvastuksissa. 18 OVA OVA K3 12 K1 18 OVA Johdot Myös muissa kuin yllä olevissa vedenpitävää liitäntää vaativissa käyttökohteissa saattaa olla tarkoituksenmukaista, että tarvittava sisäinen johdotus on vastuksessa valmiiksi liitettynä. Oheisesta taulukosta näkyvät ovalin valikoimassa olevat eristetyt sisäiseen johdotukseen soveltuvat johdot. aji Johdin Eriste Max. käyttölämpötila ,0 mm 2 Cu VSM-kumi (Hypalon) 60 C ,0 mm 2 Cu PTFE (Teflon) 260 C ,5/2,5 mm 2 Cu Silikoni 180 C ,5/2,5 mm 2 Ni asikuitu/silikoni 250 C ,5/2,5 mm 2 Cu asikuitu/silikoni 250 C

12 12 Kiinnitysosat Perustietoa putkivastuksista 6 Kiinnitysosat Käyttökohteeseen asentamista varten voidaan oval-vastus varustaa sopivalla kiinnitysosalla. Tämän koko, muoto, materiaali ja kiinnitystapa vastukseen voivat vaihdella laajalti. ovalin vakiolaippojen ja kierrenippelien lisäksi voidaan vastus varustaa asiakkaan toimittamin osin tai, etenkin mikäli tilattu vastusmäärä on suuri, jollakin erityisesti tarkoitukseen suunnitellulla osalla. Kiinnitysosa liitetään vastukseen tavallisimmin joko puristamalla tai juottamalla. Kiinnitysratkaisua valittaessa on otettava huomioon käyttökohteen asettamat vaatimukset, esim. lämmitettävän aineen lämpötila, mahdolliset syövyttävät ominaisuudet sekä laitteessa vallitseva paine. ovalin kiinnitysosavalikoimasta löytyvät seuraavat tyypit: 6.1 Vakiovalmisteiset puristamalla kiinnitettävät laipat ajimerkki Raaka-aine Muuta Mittapiirros Sinkitty teräs Grillipistoke AISI 304 M8 Pesukonelaippa. Ulkoa asennettava AISI 304 M5 Astianpesukonelaippa. Sisältä asennettava Sinkitty teräs Kiinnitysruuvi M5 8, Sinkitty teräs ø d = 4,5 tai 3,3 mm ø 6.4 mm:n ød

13 Kiinnitysosat Vakiovalmisteiset puristamalla kiinnitettävät laipat ajimerkki Raaka-aine Muuta Mittapiirros 2432 Sinkitty teräs ø D = 4,5 mm ød Sinkitty teräs ø d = 3,5 mm M5 d Sinkitty teräs ø d = 4,2 mm 5,2 mm 4,0 mm ød Sinkitty teräs 20 M Sinkitty teräs 31 M Sinkitty teräs M

14 14 Perustietoa putkivastuksista Vakiovalmisteiset puristamalla kiinnitettävät laipat ajimerkki Raaka-aine Muuta Mittapiirros Sinkitty teräs M 4 M Sinkitty teräs M 10 x 1 10 mm Sinkitty teräs M 12 x 1,5 13 mm Sinkitty teräs M 14 x 1,5 9,5 mm 15 mm 20 mm 25 mm Sinkitty teräs M 14 x 1,5 12 mm Vakiovalmisteiset puristamalla tai juottamalla kiinnitettävät kierrenippelit 1503 AISI 303 M 10 x 1 10 mm 15 mm Ms M 12 x 1 3,5 mm AISI 316 M 12 x 1,5 12 mm Sinkitty teräs M 14 x 1,5 9,5 mm 19 17

15 Kiinnitysosat Vakiovalmisteiset puristamalla tai juottamalla kiinnitettävät kierrenippelit ajimerkki Raaka-aine Muuta Mittapiirros 1843 AISI 303 M 14 x 1,5 15 mm AISI 316 M14 x 1,5 15 mm Ms M 14 x 1,5 12 mm Ms M 14 x 1,5 10 mm 15 mm 20 mm 25 mm 30 mm Vakiovalmisteiset juottamalla kiinnitettävät kierrelaipat 0004 AISI 304 R 1 (33 mm) 14 mm Ms R 1 (33 mm) 11 mm Ms R 1 ¼ (42 mm) 14 mm 60 M4

16 16 Perustietoa putkivastuksista Vakiovalmisteiset juottamalla kiinnitettävät kierrelaipat ajimerkki Raaka-aine Muuta Mittapiirros 0201 Ms R 1½ (48 mm) 14 mm M AISI 304 R 1½ (48 mm) 15 mm Ms R 2 (60 mm) 17 mm 0334 AISI 304 R 2 (60 mm) 16 mm M Ms R 2¼ 13 mm M 5

17 Kiinnitysosat Vakiovalmisteiset juottamalla kiinnitettävät kierrelaipat ajimerkki Raaka-aine Muuta Mittapiirros 0403 Ms R 2½ (75 mm) 16 mm M Ms DB M Ms Pk 16 5,5 x 15,5 mm:n 10 mm 16 mm Ms M 26 x 1,5 11 mm ø Ms R ¾ 12 mm M 4 35

18 18 Perustietoa putkivastuksista Vakiovalmisteiset juottamalla kiinnitettävät kierrelaipat ajimerkki Raaka-aine Muuta Mittapiirros 2037 AISI mm 63 48

19 Yhteenveto 19 7 Yhteenveto oval-vastusten suunnittelussa lähtökohtana on vastuksen käyttökohde. Sen perusteella määräytyvät jännite, teho, pintateho, vaippamateriaali ja myös vastuksen muoto. oval-vastus muodostuu kolmesta pääkomponentista: vaippaputkesta vastusspiraalista magnesiumoksidieristeestä Ns. täytössä vastusspiraali ja eriste sijoitetaan vaippaputken sisälle. Tämän jälkeen putkivastus valssataan, niin että eristeenä oleva magnesiumoksidi tiivistyy. Valssauksen jälkeen vastukset useimmiten hehkutetaan, jotta taivutus olisi helpompaa, vastukselle saataisiin haluttu pinnan laatu ja mahdollinen kosteus poistuisi. Hehkutuksen jälkeen vastus taivutetaan, tiivistetään ja siihen laitetaan eristehelmet, kiinnitys- ja sähköliitäntäosat. Viimeisessä työvaiheessa on lopputarkastus, joka tehdään kaikille tuotteille. Erilaisia tuki- ja kiinnityslaitteita voidaan kiinnittää vastukseen puristamalla, juottamalla tai hitsaamalla. Putken hitsaus Täyttökone Spiraalikone Tyhjöjuotosuuni Taivutuskone

20 oval Oy innunrata oviisa Puhelin Fax Sähköposti: loval@loval.fi Internet: PK-Mainosstudio Ky / Uusimaa Oy/ 02.04

Normaalisti valmistamme vastuksia oheisen taulukon mukaisista laadukkaista raaka-aineista. Erikoistilauksesta on saatavana myös muita raaka-aineita.

Normaalisti valmistamme vastuksia oheisen taulukon mukaisista laadukkaista raaka-aineista. Erikoistilauksesta on saatavana myös muita raaka-aineita. Putkivastuksien vaippaputken raaka-aineet Vastuksen käyttölämpötila ja ympäristön olosuhteet määräävät minkälaisesta materiaalista vastuksen vaippaputki on valmistettu. Tavallisesti käytettäviä aineita

Lisätiedot

Loval-erikoisvastukset Loval-sulatusvastukset Loval-päättyvät putkivastukset Loval-pantavastukset Loval-lattavastukset Loval-tehoelektroniikan

Loval-erikoisvastukset Loval-sulatusvastukset Loval-päättyvät putkivastukset Loval-pantavastukset Loval-lattavastukset Loval-tehoelektroniikan Loval-erikoisvastukset Loval-sulatusvastukset Loval-päättyvät putkivastukset Loval-pantavastukset Loval-lattavastukset Loval-tehoelektroniikan vastukset 2 Sisältö Loval-erikoisvastukset Sisältö 1 Loval-sulatusvastukset...3

Lisätiedot

Loval-vastukset ilmanlämmitykseen

Loval-vastukset ilmanlämmitykseen Loval-vastukset ilmanlämmitykseen 2 Loval-ilmanlämmitysvastukset SisäItö 1 Yleistä...3 1.1 Rakenne...3 2 Ilmanlämmitysvastusten materiaalit...4 2.1 Yleistä...4 2.2 Raaka-aineiden ominaisuuksia...4 2.2.1

Lisätiedot

Teflonletkut. Poimutettu teflonletku Sileä teflonletku

Teflonletkut. Poimutettu teflonletku Sileä teflonletku Teflonletkut Poimutettu teflonletku Sileä teflonletku Teflonletkut Poimutettu 300-sarja 300-sarjan PTFE-letku on sopii erityisesti elintarvike-, lääke- ja kemianteollisuuden käyttöön. Se kestää erittäin

Lisätiedot

Loval-vastukset nesteiden lämmitykseen

Loval-vastukset nesteiden lämmitykseen Loval-vastukset nesteiden lämmitykseen 2 Sisältö Loval-vastukset nesteiden lämmitykseen Sisältö 1 Yleistä...3 1.1 Rakenne...3 2 Nestelämmitysvastusten materiaalit...4 2.1 Yleistä...4 2.2 Kupari...4 2.3

Lisätiedot

Nestelämmittimet ja lisävarusteet

Nestelämmittimet ja lisävarusteet 2012 Nestelämmittimet ja lisävarusteet Tuotteet nesteiden lämmitykseen Veden lämmitys Öljyn lämmitys Läpivirtauslämmittimet Kytkentäkotelot ja termostaatit Asennustarvikkeet ym. Sivu 2 Hinnat ovat ohjehintoja

Lisätiedot

tekniikkaa ja terästä

tekniikkaa ja terästä tekniikkaa ja terästä yritysinfo Tekniikkaa ja terästä Spinea Oy on vuonna 1992 perustettu tekninen tukku- & maahantuontiliike. Asiakaskuntamme koostuu suurista kansainvälisistä yrityksistä pksektorin

Lisätiedot

FERRIITTISET RUOSTUMATTOMAT TERÄKSET. www.polarputki.fi

FERRIITTISET RUOSTUMATTOMAT TERÄKSET. www.polarputki.fi FERRIITTISET RUOSTUMATTOMAT TERÄKSET www.polarputki.fi Polarputken valikoimaan kuuluvat myös ruostumattomat ja haponkestävät tuotteet. Varastoimme saumattomia ja hitsattuja putkia, putkenosia sekä muototeräksiä.

Lisätiedot

KEHITTYNYT PUTKJÄRJESTELMÄ TYHJIÖPUTKIKERÄIMIÄ VARTEN

KEHITTYNYT PUTKJÄRJESTELMÄ TYHJIÖPUTKIKERÄIMIÄ VARTEN KEHITTYNYT PUTKJÄRJESTELMÄ TYHJIÖPUTKIKERÄIMIÄ VARTEN Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Jopa lämpötilaltaan +220 C:n käyttökohteisiin Integroitu lämpötila-anturin johto Tuottaa hyvän UV-säteilyn kestävyyden

Lisätiedot

Moninapapistoliittimet Sarja Han

Moninapapistoliittimet Sarja Han Moninapapistoliittimet Sarja LUETTELO-OSIO: 01 KOMPONENTIT J ERIKOISKPELIT 1 3 Sisältö Sivu Tekniset tiedot......................................... 01.10 Tekniset tiedot 3 HRX -tekniikalla.......................

Lisätiedot

PATENTOITU HELPOSTI ASENNETTAVA ESIERISTETTY PUTKIJÄRJESTELMÄ TEHOKKAITA AURINKOLÄMPÖJÄRJESTELMIÄ VARTEN

PATENTOITU HELPOSTI ASENNETTAVA ESIERISTETTY PUTKIJÄRJESTELMÄ TEHOKKAITA AURINKOLÄMPÖJÄRJESTELMIÄ VARTEN Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) PATENTOITU HELPOSTI ASENNETTAVA ESIERISTETTY PUTKIJÄRJESTELMÄ TEHOKKAITA AURINKOLÄMPÖJÄRJESTELMIÄ VARTEN Vähentää asennuskustannuksia ja

Lisätiedot

Cables in motion ALINDUFLEX. tekee sen helpoksi ALINDUFLEX

Cables in motion ALINDUFLEX. tekee sen helpoksi ALINDUFLEX ALINDUFLEX Cables in motion tekee sen helpoksi ALINDUFLEX ALINDUFLEX-TKD:n vallankumous kumikaapeleihin Erittäin taipuisa alumiinijohdin eristettynä laadukkaalla erikoiskumiseoksella sekä C8-liitostekniikka

Lisätiedot

BUDERUS EDELSTAHL. Buderus Edelstahl GmbH l P.O. 1449 l D- 35576 Wetzlar

BUDERUS EDELSTAHL. Buderus Edelstahl GmbH l P.O. 1449 l D- 35576 Wetzlar PYÖRÖTERÄKSET BUDERUS EDELSTAHL Saksalainen Buderus Edelstahl GmbH on Euroopan johtavia korkealaatuisten vaihde- ja erikoisterästen valmistajia. Buderuksen kokemus erikoisterästen valmistuksesta ja jalostuksesta

Lisätiedot

EDISTYKSELLINEN PUTKEN TUKI NOPEAA ASENNUSTA JA KONDENSAATION HALLINTAA VARTEN AF/ARMAFLEX -TUOTTEEN KANSSA

EDISTYKSELLINEN PUTKEN TUKI NOPEAA ASENNUSTA JA KONDENSAATION HALLINTAA VARTEN AF/ARMAFLEX -TUOTTEEN KANSSA EDISTYKSELLINEN PUTKEN TUKI NOPEAA ASENNUSTA JA KONDENSAATION HALLINTAA VARTEN AF/ARMAFLEX -TUOTTEEN KANSSA Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Varma Euroclass B/BL-s3,d0 ja suuri vesihöyryn siirtymiskestävyys

Lisätiedot

Taivutus ja muotoilu

Taivutus ja muotoilu Taivutus ja muotoilu Laaja valikoima erilaisiin taivutus- ja muotoilutarpeisiin. Luotettavaa laatua. Mallien Putkikoot määrä mm Sivu Putkentaivutuspihdit Putkityöt 7 5 8-4 10-18 8.2 Taivutuspihti 8 16-1

Lisätiedot

Uponor-paineputkijärjestelmä PE100 turvallinen valinta juoma- ja jätevesien johtamiseen 04 I

Uponor-paineputkijärjestelmä PE100 turvallinen valinta juoma- ja jätevesien johtamiseen 04 I U P O N O R Y H D Y S K U N TA - J A Y M P Ä R I S T Ö T E K N I I K K A U p o n o r - p a i n e p u t k i - j ä r j e s t e l m ä p e 10 0 Uponor-paineputkijärjestelmä PE100 turvallinen valinta juoma-

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet. SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R

Asennus- ja käyttöohjeet. SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R FI Asennus- ja käyttöohjeet SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R 00000000 00000000 0809 Misa-järjestelmäsavupiippu on testattu standardin EN 1856-1:2009 mukaisesti käytettäväksi

Lisätiedot

Aurinkolämpö. Tässä on tarkoitus kertoa aurinkolämmön asentamisesta ja aurinkolämmön talteen ottamiseen tarvittavista osista ja niiden toiminnasta.

Aurinkolämpö. Tässä on tarkoitus kertoa aurinkolämmön asentamisesta ja aurinkolämmön talteen ottamiseen tarvittavista osista ja niiden toiminnasta. Aurinkolämpö Tässä on tarkoitus kertoa aurinkolämmön asentamisesta ja aurinkolämmön talteen ottamiseen tarvittavista osista ja niiden toiminnasta. Keräimien sijoittaminen ja asennus Keräimet asennetaan

Lisätiedot

Johtimien kuormitettavuus

Johtimien kuormitettavuus Johtimien kuormitettavuus Pekka Rantala Kevät 2015 Suurin jatkuva virta Suurin jatkuva virta, jolla johdinta saa kuormitta = kuormitettavuus. Sen pitää olla sellainen, että johtimen eristysaineen lämpötila

Lisätiedot

VAKIO NESTELÄMMITTIMET JA LISÄVARUSTEET. Oy Meyer vastus Ab Puh. 019-574 0200 Fax. 019-574 0220 07230 MONNINKYLÄ FINLAND. www.meyervastus.

VAKIO NESTELÄMMITTIMET JA LISÄVARUSTEET. Oy Meyer vastus Ab Puh. 019-574 0200 Fax. 019-574 0220 07230 MONNINKYLÄ FINLAND. www.meyervastus. VAKIO NESTELÄMMITTIMET JA LISÄVARUSTEET Oy Meyer vastus Ab Puh. 019-574 0200 Fax. 019-574 0220 07230 MONNINKYLÄ FINLAND www.meyervastus.fi Hinnat ovat ohjehintoja ilman arvonlisäveroa vapaasti varastossamme

Lisätiedot

ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU

ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU Käyttötarkoitus: ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU Hormex T600 liekki piippu on lämpöä kestävä, kaksoisseinäinen savupiippujärjestelmä, joka on valmistettu 1.4828 lämpöä kestävästä teräksestä (ulkokuori - 1.4301)

Lisätiedot

Termoelementtejä valmistetaan eri vakiotyyppejä. Valintaan vaikuttaa mittauskohde, lämpötila-alue, sijoitus, mittatarkkuus jne.

Termoelementtejä valmistetaan eri vakiotyyppejä. Valintaan vaikuttaa mittauskohde, lämpötila-alue, sijoitus, mittatarkkuus jne. YLEISTÄ Termoelementtejä valmistetaan eri vakiotyyppejä. Valintaan vaikuttaa mittauskohde, lämpötila-alue, sijoitus, mittatarkkuus jne. Yleisimmät ovat NiCrNi ja FeCuNI termoelementeissä, sekä PT100 vastusantureissa.

Lisätiedot

OSA MATERIAALI HUOMAUTUS. Etulevy Rei'itetty sinkitty teräslevy Vaihtoehtona ruostumaton teräs AISI 316

OSA MATERIAALI HUOMAUTUS. Etulevy Rei'itetty sinkitty teräslevy Vaihtoehtona ruostumaton teräs AISI 316 AFP Piennopeustuloilmalaite Pieninopeuksinen ilmasuihku suuntautuu vaakasuoraan lattiatasossa. Virtauskuvion ollessa 180 asteen kulmassa laitteella voidaan tuoda sisään suuria ilmamääriä samalla, kun virtausnopeudet

Lisätiedot

ja sähkövirta I lämpövirtaa q, jolloin lämpövastukselle saadaan yhtälö

ja sähkövirta I lämpövirtaa q, jolloin lämpövastukselle saadaan yhtälö Säteily Konvektio Johtuminen iitosjohto astu Kansi Kotelo Pinni Kaikki lämmönsiirtomuodot käytössä. Eri mekanismien voimakkuus riippuu kuitenkin käyttölämpötilasta ja kotelosta. astun ja kehyksen liitos

Lisätiedot

OSA MATERIAALI HUOMAUTUS. Rei'itetty sinkitty teräslevy. Tiivisteellä varustettu irrotettava liitoskaulus Sinkitty teräs Kumitiiviste

OSA MATERIAALI HUOMAUTUS. Rei'itetty sinkitty teräslevy. Tiivisteellä varustettu irrotettava liitoskaulus Sinkitty teräs Kumitiiviste AFA Piennopeustuloilmalaite Vaakasuuntainen pieninopeuksinen ilmasuihku lattiatasossa tai pystysuuntainen ilmasuihku katosta. Voidaan upottaa myös seinään tai kattoon. Irrotettava etulevy ja metallinen

Lisätiedot

Aurinkolämpö. Tässä on tarkoitus kertoa aurinkolämmön asentamisesta ja aurinkolämmön talteen ottamiseen tarvittavista osista ja niiden toiminnasta.

Aurinkolämpö. Tässä on tarkoitus kertoa aurinkolämmön asentamisesta ja aurinkolämmön talteen ottamiseen tarvittavista osista ja niiden toiminnasta. Aurinkolämpö Tässä on tarkoitus kertoa aurinkolämmön asentamisesta ja aurinkolämmön talteen ottamiseen tarvittavista osista ja niiden toiminnasta. Keräimien sijoittaminen ja asennus Kaikista aurinkoisin

Lisätiedot

Ratkaisee kulumisongelmat lähes kaikissa tilanteissa Kalenborn GmbH:n tuotteiden avulla.

Ratkaisee kulumisongelmat lähes kaikissa tilanteissa Kalenborn GmbH:n tuotteiden avulla. Ratkaisee kulumisongelmat lähes kaikissa tilanteissa Kalenborn GmbH:n tuotteiden avulla. KALOCER KALOCER KALSICA ABRESIST KALSICA Piikarbidi Piikarbidi Kovasementti Valettu Kovasementti keraami Teollisuuden

Lisätiedot

Nostin- ja kuljetinkettingit

Nostin- ja kuljetinkettingit Nostin- ja kuljetinkettingit 212 WWW.ERLATEK.FI RUD Nostinkettingit RUD on EN818-7 mukaisten nostinkettinkien suurin valmistaja maailmassa. Kettingit sopivat niin moottoroituihin nostimiin kuin käsitaljoihinkin.

Lisätiedot

OSA MATERIAALI HUOMAUTUS. Etulevy Rei'itetty sinkitty teräslevy Vaihtoehtona ruostumaton teräs AISI 316

OSA MATERIAALI HUOMAUTUS. Etulevy Rei'itetty sinkitty teräslevy Vaihtoehtona ruostumaton teräs AISI 316 AFQ Piennopeustuloilmalaite Pieninopeuksinen ilmasuihku suuntautuu vaakasuoraan lattiatasossa. Asennus nurkkaan;virtauskuvio 90 asteen kulmassa. Irrotettava etulevy ja metallinen sisärakenne mahdollistavat

Lisätiedot

LÄPPÄVENTTIILI haponkestävä teräs WAFER tyyppi 411- (41000) sarjat

LÄPPÄVENTTIILI haponkestävä teräs WAFER tyyppi 411- (41000) sarjat Operation haponkestävä teräs WAFER tyyppi 11- (1000) sarjat C ont R o L Käyttö ja rakenne Versio 07-09-011 Wafer tyyppi 11 (1000) läppäventtiileitä käytetään vaativiin sulku- ja säätötehtäviin. Venttiili

Lisätiedot

3/2-, 5/2- ja 5/3-venttiilit sarja 590 On-Line järjestelmä Täydelliset venttiiliryhmät, koko VDMA 01

3/2-, 5/2- ja 5/3-venttiilit sarja 590 On-Line järjestelmä Täydelliset venttiiliryhmät, koko VDMA 01 Tekniset tiedot Tyyppi Luistiventtiili Vakio VDMA 24 563 koko 01 Käyttöpaine, maks. Ks. Taulukko Virtaus 6 barilla ja P (painehäviö) 1 bar Qn 750 NI/min. Lämpötila-alue 10 C +40 C Paineväliaine Paineilma,

Lisätiedot

OSA MATERIAALI HUOMAUTUS. Etulevy Rei'itetty sinkitty teräslevy Vaihtoehtona ruostumaton teräs AISI 316

OSA MATERIAALI HUOMAUTUS. Etulevy Rei'itetty sinkitty teräslevy Vaihtoehtona ruostumaton teräs AISI 316 AFC Piennopeustuloilmalaite Vaakasuuntainen pieninopeuksinen ilmasuihku lattiatasossa, sopii sijoitettavaksi keskelle huonetilaa. Virtauskuvion ollessa 360 asteen kulmassa laitteella voidaan tuoda sisään

Lisätiedot

Johtimien kuormitettavuus

Johtimien kuormitettavuus Johtimien kuormitettavuus Pekka Rantala Syksy 2013 29.10.2013 Kohteena ylikuormitustilanne Kuormitettavuus kytkeytyy kaapelin ylikuormitukseen, joka voi ajallisesti kestää pitkänkin aikaa (1 tunti) Ylikuormitussuojana

Lisätiedot

kipinäpurkauksena, josta salama on esimerkki.

kipinäpurkauksena, josta salama on esimerkki. Sähkö 25 Esineet saavat sähkövarauksen hankauksessa kipinäpurkauksena, josta salama on esimerkki. Hankauksessa esineet voivat varautua sähköisesti. Varaukset syntyvät, koska hankauksessa kappaleesta siirtyy

Lisätiedot

EINO TALSI RIPAPUTKIPATTERIT TYYLIKÄSTÄ LÄMMÖNTUOTTOA

EINO TALSI RIPAPUTKIPATTERIT TYYLIKÄSTÄ LÄMMÖNTUOTTOA EINO TALSI RIPAPUTKIPATTERIT TYYLIKÄSTÄ LÄMMÖNTUOTTOA JOUSTAVAA SUUNNITTELUA MUKAUTUU ERI TILOIHIN Eino Talsi Oy on osa Ekocoil-konsernia. Se on useiden vuosikymmenien ajan erikoistunut ripaputkituotteiden

Lisätiedot

Kaksi yleismittaria, tehomittari, mittausalusta 5, muistiinpanot ja oppikirjat. P = U x I

Kaksi yleismittaria, tehomittari, mittausalusta 5, muistiinpanot ja oppikirjat. P = U x I Pynnönen 1/3 SÄHKÖTEKNIIKKA Kurssi: Harjoitustyö : Tehon mittaaminen Pvm : Opiskelija: Tark. Arvio: Tavoite: Välineet: Harjoitustyön tehtyäsi osaat mitata ja arvioida vastukseen jäävän tehohäviön sähköisessä

Lisätiedot

YRITYSINFO. Tekniikkaa ja terästä. www.spinea.fi

YRITYSINFO. Tekniikkaa ja terästä. www.spinea.fi teräsluettelo YRITYSINFO Tekniikkaa ja terästä Spinea Oy on vuonna 1992 perustettu tekninen tukku- & maahantuontiliike. Asiakaskuntamme koostuu suurista kansainvälisistä yrityksistä pksektorin laitevalmistajiin

Lisätiedot

KAS/3W Kapasitiivinen pinnankorkeusanturi Käyttö- ja asennusohje

KAS/3W Kapasitiivinen pinnankorkeusanturi Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 9.1.2013 Internet: www.labkotec.fi 1/8 KAS/3W Kapasitiivinen pinnankorkeusanturi Copyright 2013 Labkotec Oy Varaamme oikeuden

Lisätiedot

kansainvälisyys JACQUET johtava, maailmanlaajuinen ruostumattomien kvarttolevyjen käyttäjä 483 työntekijää

kansainvälisyys JACQUET johtava, maailmanlaajuinen ruostumattomien kvarttolevyjen käyttäjä 483 työntekijää JACQUET kansainvälisyys johtava, maailmanlaajuinen ruostumattomien kvarttolevyjen käyttäjä 43 työntekijää 3 yksikköä 20 eri maassa / 21 palvelukeskusta 7 500 asiakasta 60 eri maassa liikevaihto 23 M5 7

Lisätiedot

Vapaataontapuristimien puristusvoima on 80/100, 55 ja 20 meganewtonia. Niillä voidaan takoa jopa 160 tonnin painoisia kappaleita.

Vapaataontapuristimien puristusvoima on 80/100, 55 ja 20 meganewtonia. Niillä voidaan takoa jopa 160 tonnin painoisia kappaleita. www.polarputki.fi 2 Saksalainen Buderus Edelstahl GmbH on Euroopan johtavia korkealaatuisten vaihde- ja erikoisterästen valmistajia. Buderuksen kokemus erikoisterästen valmistuksesta ja jalostuksesta tekee

Lisätiedot

MYYNTI myynti@hk-helat.fi 040-5882874 (Myynti) 040-8362502 (Hanna)

MYYNTI myynti@hk-helat.fi 040-5882874 (Myynti) 040-8362502 (Hanna) PAINIKE 04 8912 CR 8913 HCR Mallisuojattu (rek.nro 25347). Ovenpainike sisä- ja ulkokäyttöön. Valmistettu messingistä. Pintakäsittelyt: CR ja HCR. Soveltuu 40-80mm ovivahvuuksille vakiona. Kilven halkaisija

Lisätiedot

Kartiohattu. Myrskykaulus Läpivientipelti

Kartiohattu. Myrskykaulus Läpivientipelti Suojattuhattu Kartiohattu Sadehattu Tukivanne Piippujakso Myrskykaulus Läpivientipelti Aluskatteen läpivienti Piippujakso Seinätuki Seinäkulmatuki Säädettävä jakso Mittausjakso 22,5 o Käyrät 135 o T-jakso

Lisätiedot

PYÖRÖ- JA MUOTOKUPARI- LANKOJEN TEKNISET TIEDOT

PYÖRÖ- JA MUOTOKUPARI- LANKOJEN TEKNISET TIEDOT PYÖRÖ- JA MUOTOKUPARI- LANKOJEN TEKNISET TIEDOT KORKEAN TEKNOLOGIAN YRITYS Dahréntråd on Euroopan suurimpia ja moderneimpia kupari- ja alumiinilankojen valmistajia. Yritys valmistaa vuosittain yli 30 000

Lisätiedot

Datalehti. Nivocap Kapasitiivinen pinnankorkeuden mittalaite. www.labkotec.fi. www.labkonet.com CHR-200 CAF-110 CTR-300 CFR-100 CTK-200

Datalehti. Nivocap Kapasitiivinen pinnankorkeuden mittalaite. www.labkotec.fi. www.labkonet.com CHR-200 CAF-110 CTR-300 CFR-100 CTK-200 9/2015 Datalehti Document nr. DOC001184 Kapasitiivinen pinnankorkeuden mittalaite 2-johdin kapasitiiviset pinnankorkeuden mittalaitteet soveltuvat erinomaisesti johtaville tai johtamattomille nesteille.

Lisätiedot

Paineanturi nesteitä ja kaasuja varten

Paineanturi nesteitä ja kaasuja varten 904 Paineanturi nesteitä ja kaasuja varten QBE620-P Paineanturi ylipaineen mittaukseen LVIS-sovelluksissa, joissa käytetään väliaineena nesteitä tai kaasuja Pietsoresistiivinen mittausjärjestelmä Lähtöviesti

Lisätiedot

KLINGER ramikro. Tinankuja 3, 02430 MASALA Puhelin 010 400 1 015 Fax 010 400 1 550

KLINGER ramikro. Tinankuja 3, 02430 MASALA Puhelin 010 400 1 015 Fax 010 400 1 550 KLINGER ramikro Tinankuja 3, 02430 MASALA Puhelin 010 400 1 015 Fax 010 400 1 550 O-renkaita valmistetaan DIN 3770 ja DIN ISO 3601 mukaisesti. Lisäksi käytössä ovat amerikkalainen standardi MS 29513, ranskalainen

Lisätiedot

ECOA 901 lämmitettävä lumi- ja jäätunnistin ECOA 902 lämpötila- ja kosteustunnistin

ECOA 901 lämmitettävä lumi- ja jäätunnistin ECOA 902 lämpötila- ja kosteustunnistin KÄYTTÖOHJE BRUKSANVISNING OPERATING INSTRUCTION BEDIENUNGSANLEITUNG PAIGALDUSJUHEND ИНСТРУКЦИЯ ПО ЭКСПЛУАТАЦИИ NOTICE D INSTALLATION MONTAVIMO INSTRUKCIJA RAK 24.05.2004 ECOA 901 lämmitettävä lumi- ja

Lisätiedot

PST-LÄMMITYSKAAPELI PST-LÄMMITYSKAAPELI 20 W

PST-LÄMMITYSKAAPELI PST-LÄMMITYSKAAPELI 20 W PST-LÄMMITYSKAAPELI PST-LÄMMITYSKAAPELI 20 W PST-lämmityskaapeleilla toteutat helposti ja nopeasti omakotitaloissa, tehdaskiinteistöissä yms. vastaavissa betonilla valetuissa lattioissa nykyaikaisen ja

Lisätiedot

AINESPUTKET JA SAUMATTOMAT TERÄSPUTKET

AINESPUTKET JA SAUMATTOMAT TERÄSPUTKET AINESPUTKET JA SAUMATTOMAT TERÄSPUTKET V & M TUBES - kumppanisi onnistumiseen Laaja asiantuntemus Erikoisosaaminen saumattomasta, kuumavalssatusta teräsputkesta. Kattava mittavalikoima Halkaisijat 17,3

Lisätiedot

MONIKÄYTTÖINEN RATKAISU AMMATTILAISILLE

MONIKÄYTTÖINEN RATKAISU AMMATTILAISILLE MONIKÄYTTÖINEN RATKAISU AMMATTILAISILLE Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Täydellinen valikoima kaiken kokoisille putkille ja kanaville helposti levitettäviä tuotteita Tehokas lämpöhäviöiden esto Järjestelmän

Lisätiedot

ROBUST Sähköiset ilmanlämmittimet vaativiin olosuhteisiin

ROBUST Sähköiset ilmanlämmittimet vaativiin olosuhteisiin Sähköiset ilmanlämmittimet vaativiin olosuhteisiin Sähköiset ilmanlämmittimet vaativiin olosuhteisiin Robust on sarja sähkökäyttöisiä ilmanlämmittimiä, jotka sopivat käytettäviksi ympäristöissä, joissa

Lisätiedot

Stravent. Radiaattorit. Kamrör. Radiaattori.

Stravent. Radiaattorit. Kamrör. Radiaattori. Stravent Radiaattorit Kamrör Radiaattori www.stravent.fi www.stravent.fi Kamrör-radiaattori TEKNISET TIEDOT Materiaali: Pintakäsittely: Väri: P235-laatuista putkea. Paksuus vaihtelee koon mukaan Rasvanpoisto,

Lisätiedot

Alpex-duo paineputkijärjestelmän putki on kerrosrakenteinen komposiittiputki, jonka sisä- ja ulkopinta on PEX-muovia ja välikerros alumiinia.

Alpex-duo paineputkijärjestelmän putki on kerrosrakenteinen komposiittiputki, jonka sisä- ja ulkopinta on PEX-muovia ja välikerros alumiinia. Alpex-duo Asennusohjeet 1.1 Yleistä Alpex-duo paineputkijärjestelmän putki on kerrosrakenteinen komposiittiputki, jonka sisä- ja ulkopinta on PEX-muovia ja välikerros alumiinia. Järjestelmän liittimet

Lisätiedot

LÄPPÄVENTTIILI WAFER tyyppi haponkestävää terästä 411 (410) sarjat PN40 41101, 41001 sarjat höyrylle (fire safe rakenne)

LÄPPÄVENTTIILI WAFER tyyppi haponkestävää terästä 411 (410) sarjat PN40 41101, 41001 sarjat höyrylle (fire safe rakenne) Operation WAFER tyyppi haponkestävää terästä 41101, 41001 sarjat höyrylle (fire safe rakenne) C ont R o L Käyttö ja rakenne Versio Wafer tyyppi 411 (410) läppäventtiiliä käytetään teollisuusputkistoissa

Lisätiedot

RT 37907. KATTOKAIVOT Peltitarvike Oy KATTOKAIVOT. Tuotteet. Materiaali. Mitoitus. Laadunvalvonta

RT 37907. KATTOKAIVOT Peltitarvike Oy KATTOKAIVOT. Tuotteet. Materiaali. Mitoitus. Laadunvalvonta RT CAD -kirjastot TARVIKETIETO huhtikuu 2010 (päivitetty 3.6.2013) voimassa 31.8.2013 asti korvaa RT X37/486.4-37292 1 (6) RT 37907 257.1 Talo 2000 486.4 Talo 90 X37 SfB F43.3 Hoito- ja huoltokoodi KATTOKAIVOT

Lisätiedot

KOMPOSIITTILETKUT JA LIITTIMET METALLINAUHASTA VALMISTETUT LETKUT

KOMPOSIITTILETKUT JA LIITTIMET METALLINAUHASTA VALMISTETUT LETKUT KOMPOSIITTILETKUT JA LIITTIMET METALLINAUHASTA VALMISTETUT LETKUT KOMPOSIITTILETKUT 60 PALJETASAIMET 64 METALLINAUHASTA VALMISTETUT LETKUT 66 59 KOMPOSIITTILETKUT JA LIITTIMET KOMPOSIITTILETKUT 5N333 HAPPOJEN

Lisätiedot

Täysaukkopalloventtiilit (PN 16/25/40)

Täysaukkopalloventtiilit (PN 16/25/40) Tekninen esite Täysaukkopalloventtiilit (PN 16/25/40) Kuvaus Pallon ja karan tiivisteiden rakenteen ja materiaalin (hiilivahvisteinen PTFE) ansiosta tiiviys on erinomainen ja käyttöikä pitkä. Venttiilejä

Lisätiedot

LÄPPÄVENTTIILI hiiliterästä WAFER tyyppi 311- (310-312) sarjat

LÄPPÄVENTTIILI hiiliterästä WAFER tyyppi 311- (310-312) sarjat Operation hiiliterästä WAFER tyyppi 311- (310-312) sarjat C ont R o L Käyttö ja rakenne Versio 23-07-2015 Wafer tyyppi 311 (310-312) läppäventtiiliä käytetään teollisuusputkistoissa vaativiin sulku- ja

Lisätiedot

AINUTLAATUINEN HALOGEENIVAPAA PUTKITUKI

AINUTLAATUINEN HALOGEENIVAPAA PUTKITUKI AINUTLAATUINEN HALOGEENIVAPAA PUTKITUKI Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Estää kondensaation ja säästää energiaa Kantavat lohkot on valmistettu kierrätetystä ja kierrätyskelpoisesta PET-muovista Hyvä järjestelmäturvallisuus

Lisätiedot

SET-61. Käyttö- ja asennusohje. Oy Labkotec Ab Labkotie Kangasala Vaihde Fax Sähköposti

SET-61. Käyttö- ja asennusohje. Oy Labkotec Ab Labkotie Kangasala Vaihde Fax Sähköposti Oy Labkotec Ab Labkotie 1 36240 Kangasala Vaihde 020 1285 200 Fax 020 1285 530 Sähköposti labkotec@labko.fi 02.01.2003 D17016Cs SET-61 Käyttö- ja asennusohje S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1. TEKNISET

Lisätiedot

Taiter Oy. Taiter-pistokkaan ja Taiter-triangeliansaan käyttöohje

Taiter Oy. Taiter-pistokkaan ja Taiter-triangeliansaan käyttöohje Taiter-pistoansaan ja Taiter-tringaliansaan käyttöohje 17.3.2011 1 Taiter Oy Taiter-pistokkaan ja Taiter-triangeliansaan käyttöohje 17.3.2011 Liite 1 Betoniyhdistyksen käyttöseloste BY 5 B-EC2: nro 22

Lisätiedot

OFIX. Lukitusholkit. Pyymosantie 4, 01720 VANTAA puh. 09-2532 3100 fax 09-2532 3177. Hermiankatu 6 G, 33720 TAMPERE puh. 09-2532 3190 fax 03-318 0344

OFIX. Lukitusholkit. Pyymosantie 4, 01720 VANTAA puh. 09-2532 3100 fax 09-2532 3177. Hermiankatu 6 G, 33720 TAMPERE puh. 09-2532 3190 fax 03-318 0344 OFIX Lukitusholkit Pyymosantie 4, 01720 VANTAA puh. 09-2532 3100 fax 09-2532 3177 e-mail: konaflex@konaflex.fi Hermiankatu 6 G, 33720 TAMPERE puh. 09-2532 3190 fax 03-318 0344 Internet: www.konaflex.fi

Lisätiedot

MDY-kiskosiltajärjestelmä Luotettava ja turvallinen ratkaisu tehonsiirtoon muuntajalta kojeistoon ja kojeisto-osien välillä

MDY-kiskosiltajärjestelmä Luotettava ja turvallinen ratkaisu tehonsiirtoon muuntajalta kojeistoon ja kojeisto-osien välillä MDY-kiskosiltajärjestelmä Luotettava ja turvallinen ratkaisu tehonsiirtoon muuntajalta kojeistoon ja kojeisto-osien välillä MDY-kiskosillan monipuoliset käyttömahdollisuudet MDY-kiskosiltajärjestelmä on

Lisätiedot

FE 20, FE 25, MMT 25, PMT 25

FE 20, FE 25, MMT 25, PMT 25 FE 20, FE 25, MMT 25, PMT 25 1. 2. 3. 4. ø 14 mm ø 14 mm ø 14 mm ø 14 mm 60,5 60,5 60,5 60,5 ø 18 mm ø 18 mm ø 18 mm ø 20 mm Kaasusuutin 1. 9580101* Vakio 2. 958010101 Eristerenkaalla varustettu 3. 4113470

Lisätiedot

Termoelementit ja Pt100-anturit Varastomallit

Termoelementit ja Pt100-anturit Varastomallit YLEISTÄ Termoelementtejä valmistetaan eri vakiotyyppejä. Valintaan vaikuttaa mittauskohde, lämpötila-alue, sijoitus, mittatarkkuus jne. Yleisimmät ovat NiCrNi ja FeCuNI termoelementeissä, sekä PT100-vastusantureissa.

Lisätiedot

Läppäventtiili Eurovalve

Läppäventtiili Eurovalve Nimelliskoot PN Lämpötila-alue Materiaali DN 50-1600 10-16 -30-200 ºC Valurauta/pallografiittivalurauta Käyttökohteet Sulku- ja säätökäyttöön teollisuusprosesseihin nesteille ja kaasuille. Kylmälle ja

Lisätiedot

Lämmönkestävä. Antistaattinen. PU, erittäin kestävä

Lämmönkestävä. Antistaattinen. PU, erittäin kestävä Näiltä sivuilta löydät pölynerottimeesi kaikki tarvittavat varusteet, esimerkiksi letkut, putki- ja asennuskiinnikkeet, työpisteautomatiikan, liittimet, lisävarusteet, yleissuulakkeet, flexpipe-tuotteet,

Lisätiedot

7. Resistanssi ja Ohmin laki

7. Resistanssi ja Ohmin laki Nimi: LK: SÄHKÖ-OPPI Tarmo Partanen Teoria (Muista hyödyntää sanastoa) 1. Millä nimellä kuvataan sähköisen komponentin (laitteen, johtimen) sähkön kulkua vastustavaa ominaisuutta? 2. Miten resistanssi

Lisätiedot

Ruostumattomat ja haponkestävät putket ja putkenosat

Ruostumattomat ja haponkestävät putket ja putkenosat Ruostumattomat ja haponkestävät putket ja putkenosat Putkenosat, laaja valikoima Neliö- ja suorakaideputket Myös kaideosat SISÄLLYSLUETTELO PUTKET Prosessiputket ISO-normi NS-normi Meijeriputket Kierteitettävät

Lisätiedot

Valmispiippu Kerastar on ainutlaatuinen yhdistelmä: teräksinen kuori, keraaminen hormi

Valmispiippu Kerastar on ainutlaatuinen yhdistelmä: teräksinen kuori, keraaminen hormi Asennusohjeet Valmispiippu Kerastar on ainutlaatuinen yhdistelmä: teräksinen kuori, keraaminen hormi Valmispiippu Kerastar on tarkoitettu lähtemään tulisijan päältä. Siinä on haponkestävä, keraaminen sisähormi.

Lisätiedot

Roth Alu-LaserPlus putkijärjestelmä

Roth Alu-LaserPlus putkijärjestelmä Roth Alu-LaserPlus putkijärjestelmä Kannakointi ja kiinnitys German quality since 1947 Roth Alu-LaserPlus putkijärjestelmä - Kannakointi ja kiinnitys Roth Alu-LaserPlus putkijärjestelmä Alu-LaserPlus -putket

Lisätiedot

FDV -Fire Valve FDV. Palonrajoitinventtiili

FDV -Fire Valve FDV. Palonrajoitinventtiili FDV Palonrajoitinventtiili Yhdistetty poistoilmaventtiili ja palonrajoitinventtiili pyöreisiin kanaviin. Tyyppihyväksytty ja standardien EN 1366-2 ja EN 13501-3 mukainen palonrajoitinventtiili. Palonrajoitinventtiilin

Lisätiedot

RUUVIKESKUS. Mutterinkiertimet. Tuote n:o 709-S-1305. Tuote n:o 709-S-7825. Tuote n:o 709-S-1355. Tuote n:o 709-S-1356. Tuote n:o 709-S-1605SR

RUUVIKESKUS. Mutterinkiertimet. Tuote n:o 709-S-1305. Tuote n:o 709-S-7825. Tuote n:o 709-S-1355. Tuote n:o 709-S-1356. Tuote n:o 709-S-1605SR Mutterinkiertimet Tuote n:o 1305 Tuote n:o 7825 Tuote n:o 1356 Tuote n:o 1355 Tuote n:o 1605SR Tuote n:o 1610SR Tuotekoodi Vääntö momentti Suositeltava työskentelyalue Suurin pulttikoko Tyhjäkäynti kierrosluku

Lisätiedot

Normit TUOTETTA KOSKEVAT NORMIT JA MÄÄRÄYKSET

Normit TUOTETTA KOSKEVAT NORMIT JA MÄÄRÄYKSET Normit TUOTETTA KOSKEVAT NORMIT JA MÄÄRÄYKSET Suihkukaapit on valmistettu seuraavien direktiivien mukaisesti: Matalajännite 2006/95/EEC Yhdenmukaisuus kyseisen direktiivin kanssa taataan seuraavilla harmonisointinormeilla:

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. devimat DSVK-300 1-johtiminen lämpökaapelimatto ja. deviflex DSVK-25 1-johtiminen lämpökaapeli asfaltille

ASENNUSOHJEET. devimat DSVK-300 1-johtiminen lämpökaapelimatto ja. deviflex DSVK-25 1-johtiminen lämpökaapeli asfaltille FI ASENNUSOHJEET devimat DSVK-300 1-johtiminen lämpökaapelimatto ja deviflex DSVK-25 1-johtiminen lämpökaapeli asfaltille Muistiinpanoja devimat DSVK lämpökaapelimatto ja deviflex DSVK lämpökaapeli devimat

Lisätiedot

Pynnönen SIVU 1 KURSSI: Opiskelija Tark. Arvio

Pynnönen SIVU 1 KURSSI: Opiskelija Tark. Arvio Pynnönen SIVU 1 ELEKTRONIIKKA & SÄHKÖOPPI SÄHKÖTEHO JA LÄMPÖ KURSSI: pvm Opiskelija Tark. Arvio Työ tavoite Opiskelija osaa arvioida sähkötehon tai oikeammin sähköenergian lämmittävän vaikutuksen komponenttiin/komponentteihin

Lisätiedot

Omnia AMMATTIOPISTO Pynnönen

Omnia AMMATTIOPISTO Pynnönen MMTTOSTO SÄHKÖTEKNKK LSKHJOTKS; OHMN LK, KCHHOFFN LT, TEHO, iirrä tehtävistä N piirikaavio, johon merkitset kaikki virtapiirin komponenttien tunnisteet ja suuruudet, jännitteet ja virrat. 1. 22:n vastuksen

Lisätiedot

ARCA seinäkaappi UUTUUS. Suorituskykyä ja toiminnallisuutta uudella ARCA polykarbonaattiseinäkaapilla. Suojaa vaativissa olosuhteissa

ARCA seinäkaappi UUTUUS. Suorituskykyä ja toiminnallisuutta uudella ARCA polykarbonaattiseinäkaapilla. Suojaa vaativissa olosuhteissa ARCA seinäkaappi UUTUUS Suorituskykyä ja toiminnallisuutta uudella ARCA polykarbonaattiseinäkaapilla Suojaa vaativissa olosuhteissa -40 C UUSI Fibox ARCA Fibox ARCA - ruostumattomat sähkökaapit erityisen

Lisätiedot

Edelläkävijän ratkaisut kannattavaan tuotantoon

Edelläkävijän ratkaisut kannattavaan tuotantoon Edelläkävijän ratkaisut kannattavaan tuotantoon Lujatekoinen ja varmatoiminen Tehokkuutta ja helppoutta vasikanjuottoon hapanjuottovaunulla VAPAARUOKKIJA RehuPiika Laitteella voidaan tehdä jopa kolmen

Lisätiedot

TBV - Pääteyksikkö. Halton TBV. Pääteyksikkö

TBV - Pääteyksikkö. Halton TBV. Pääteyksikkö Halton TBV Pääteyksikkö Vaakasuuntainen ilmasuihku, sopii myös poistoilmalle. Integroitu, suorakaiteen muotoinen liitäntälaatikko, joka on varustettu ilmavirran mittaus- ja säätömoduulilla. Tehokas äänenvaimennus.

Lisätiedot

DHN HEPA-suodattimella varustettu hajotin

DHN HEPA-suodattimella varustettu hajotin DHN HEPA-suodattimella varustettu hajotin Version: 16.02.2012 Radiaali- tai pyörreilmasuihku yksilöllisesti säädettävien suuttimien kautta, sopii myös poistoilmasovelluksiin. Laite voidaan asentaa kattoon

Lisätiedot

PUTKITUKIEN UUSINTA UUTTA

PUTKITUKIEN UUSINTA UUTTA PUTKITUKIEN UUSINTA UUTTA Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Estää kylmäsiltojen muodostumisen luotettavasti PET-muovista valmistetut ympäristöystävälliset ja kevyet kantavat lohkot Itseliimautuva kiinnitys

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 0-40 / 0-80 BAR 0-600 / 0-1200 PSI Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 1 10-2015 TURVALLINEN JA OIKEA KÄYTTÖ Laitteen turvallinen ja luotettava käyttö edellyttää näiden ohjeiden tarkkaa noudattamista. Ohjeiden

Lisätiedot

Täyttää painelaitedirektiivin 97/23/EC vaatimukset. Kaasu, ryhmä 1.

Täyttää painelaitedirektiivin 97/23/EC vaatimukset. Kaasu, ryhmä 1. Operation haponkestävä teräs WAFER tyyppi C ont R o L Käyttö ja rakenne Versio Wafer tyyppi 411 (410) läppäventtiileitä käytetään vaativiin sulku- ja säätötehtäviin. Venttiili on tiivis molempiin virtaussuuntiin.

Lisätiedot

DEE-11110: SÄHKÖTEKNIIKAN PERUSTEET

DEE-11110: SÄHKÖTEKNIIKAN PERUSTEET DEE-0: SÄHKÖTEKNIIKAN PEUSTEET Passiiviset piirikomponentit vastus kondensaattori käämi Tarkoitus on yrittää ymmärtää passiivisten piirikomponenttien toiminnan taustalle olevat luonnonilmiöt. isäksi johdetaan

Lisätiedot

JIP -täysaukkopalloventtiilit (PN 16/25/40)

JIP -täysaukkopalloventtiilit (PN 16/25/40) Tekninen esite JIP -täysaukkopalloventtiilit (PN 16/25/40) Kuvaus Pallon ja karan tiivisteiden rakenteen ja materiaalin (hiilivahvisteinen PTFE) ansiosta tiiviys on erinomainen ja käyttöikä pitkä. Venttiilejä

Lisätiedot

Elevate lanseeraa uuden malliston

Elevate lanseeraa uuden malliston Elevate lanseeraa uuden malliston Esittelemme kokonaan uuden Elevate kovien tuotteiden malliston keväällä 2015. Teemana on design, toimivuus ja ulkoiluaktiviteetit. Tuotteet sopivat hyvin yhteen trendikkään

Lisätiedot

E3 Ruostumaton teräs. Materiaali ja pintakäsittely Sinkkiseos, pulveri maalattu tai kromi ja sinkitty teräs. Maksimi staattinen kuormitus 300N

E3 Ruostumaton teräs. Materiaali ja pintakäsittely Sinkkiseos, pulveri maalattu tai kromi ja sinkitty teräs. Maksimi staattinen kuormitus 300N Aero Materiel Lukot E3 Materiaali ja pintakäsittely Sinkkiseos, pulveri maalattu tai kromi ja sinkitty teräs Maksimi staattinen kuormitus 300N Tiiveys NEMA4/IP65 saavutetaan käyttämällä vaihtoehtoista

Lisätiedot

PIENJÄNNITELASKUTUSMITTARIN MITTAROINTIOHJEET

PIENJÄNNITELASKUTUSMITTARIN MITTAROINTIOHJEET Ohje SUM6 1 (9) PIENJÄNNITELASKUTUSMITTARIN MITTAROINTIOHJEET Ohje SUM6 2 (9) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 2 Vastuut... 3 2.1 Liittyjän vastuut... 3 2.2 Vantaan Energian vastuut... 3 3 Tekniset ohjeet...

Lisätiedot

AW C, AW D, AW Ex ja AW H Lämpöpuhaltimet lämpimälle vedelle raskaisiin ympäristöihin

AW C, AW D, AW Ex ja AW H Lämpöpuhaltimet lämpimälle vedelle raskaisiin ympäristöihin AW C, AW D, AW Ex ja AW H Lämpöpuhaltimet lämpimälle vedelle raskaisiin ympäristöihin LÄMPÖPUHALTIMET RASKAISIIN YMPÄRISTÖIHIN AW C, AW D, AW Ex ja AW H Lämpöpuhaltimet raskaisiin ympäristöihin AW-puhaltimet

Lisätiedot

Silent Gliss. Kierrekaihtimet

Silent Gliss. Kierrekaihtimet Kierrekaihtimet 2 Sähkökäyttöinen kierrekaihdin Ominaisuudet Hiljainen, täsmällisesti toimiva ja huoltovapaa kierrekaihdin julkisiin tiloihin, toimisto- ja kodin tiloihin. Mekanismi on erittäin helppokäyttöinen.

Lisätiedot

Coulombin laki. Sähkökentän E voimakkuus E = F q

Coulombin laki. Sähkökentän E voimakkuus E = F q Coulombin laki Kahden pistemäisen varatun hiukkasen välinen sähköinen voima F on suoraan verrannollinen varausten Q 1 ja Q 2 tuloon ja kääntäen verrannollinen etäisyyden r neliöön F = k Q 1Q 2 r 2, k =

Lisätiedot

SILE-lattialämmityskaapeli. asennusohje

SILE-lattialämmityskaapeli. asennusohje SILE-lattialämmityskaapeli 20W/m asennusohje SILE-lattialämmityskaapeli 20 W/m asennusohje Tuotetiedot: Kaksijohtiminen lämpökaapeli, sis. 2 m:n kylmäkaapelin. Teho 20 W/m, 230 V AC Käyttökohteet: Lattialämmitys

Lisätiedot

NVI 2000 moduulisavupiippujen ASENNUSOHJEET

NVI 2000 moduulisavupiippujen ASENNUSOHJEET 1.4.2005 5. painos NVI 2000 moduulisavupiippujen ASENNUSOHJEET SISÄLLYSLUETTELO : - tekniset tiedot ja CE-merkinnät 2-3 - takuu- ja toimitusehdot 3 - yleisimmät asennustavat 4-6 - asennuspaketti 7 - asennus

Lisätiedot

RG7H1R-1,8/3 kv 26/45 kv RG7H1OR-1,8/3 kv 18/30 kv

RG7H1R-1,8/3 kv 26/45 kv RG7H1OR-1,8/3 kv 18/30 kv Lyijytön Keskisuuri jännite Energia RG7H1R-1,8/3 kv 26/45 kv RG7H1OR-1,8/3 kv 18/30 kv Rakennus ja vaatimukset: CEI 20-13, IEC 60502 Osittaisten purkauksien mitta: CEI 20-16, IEC 60885-3 Liekin leviämisen

Lisätiedot

Tuotanto. Lankojen valmistus tapahtuu kylmävetämällä, käyttäen raakaaineena

Tuotanto. Lankojen valmistus tapahtuu kylmävetämällä, käyttäen raakaaineena Jokioisten lankatehdas Oy:n juuret ulottuvat vuoteen 1804, jolloin Jokioisten kartanoiden silloinen omistaja Gustaf von Willebrand perusti Loimijoen varteen kankirautapajan. Jokioisten Lankatehdas Oy jatkaa

Lisätiedot

Läppäventtiili Eurovalve

Läppäventtiili Eurovalve Internet_Description Nimelliskoot PN Lämpötila-alue Materiaali DN 50-1600 10-16 -30-200 ºC Valurauta/pallografiittivalurauta Käyttökohteet Sulku- ja säätökäyttöön teollisuusprosesseihin nesteille ja kaasuille.

Lisätiedot

LOVAL VEDENLÄMMITTIMET PIENKIINTEISTÖJEN KESKUSLÄMMITYSJÄRJESTELMIIN

LOVAL VEDENLÄMMITTIMET PIENKIINTEISTÖJEN KESKUSLÄMMITYSJÄRJESTELMIIN LOVAL VEDENLÄMMITTIMET PIENKIINTEISTÖJEN KESKUSLÄMMITYSJÄRJESTELMIIN KESKUSLÄMMITYSELEMENTIT POLTTOAINEKATTILOIHIN Pienkiinteistöjen keskuslämmitysjärjestelmää voidaan täydentää asentamalla polttoainekattilaan

Lisätiedot

Koneen ominaisuudet METALEX SÄHKÖINEN-DIGITAALINEN PUTKENTAIVUTUSKONE

Koneen ominaisuudet METALEX SÄHKÖINEN-DIGITAALINEN PUTKENTAIVUTUSKONE METALEX SÄHKÖINEN-DIGITAALINEN PUTKENTAIVUTUSKONE Koneen ominaisuudet max 50 ohjelmaa max taivutuskulma per ohjelma on 9 kappaletta on saatavilla lukuisilla varusteilla eri putkimalleille ja paksuuksille

Lisätiedot

Asennusohje aurinkopaneeliteline

Asennusohje aurinkopaneeliteline Asennusohje aurinkopaneeliteline Sisällysluettelo 1. Kehikon kokoonpano ja kiinnitys kattoon...3 2. Aurinkopaneelien asennus...4 3. Aurinkopaneelien sähköinen kytkentä...7 3.1 Kytkentä pienjänniteverkkoon...7

Lisätiedot