BRASILIAN PANTANAL & IGUASSU 2015

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "BRASILIAN PANTANAL & IGUASSU 2015"

Transkriptio

1 Suomen Kuvausmatkat oy BRASILIAN PANTANAL & IGUASSU 2015 Aika: Su Su pv Ryhmäkoko: 8-10 henkilöä + matkanjohtaja Hinta: eur* * Sis. kansainväliset menopaluulennot Helsingistä. Pääkohteet: Pantanalin maailmanperintöalue Iguassun maailmanperintöalue Rio de Janeiron upeat maisemat Lajstoa: Jaguaari Hyasinttiara, jabiru, tukaanit Kaimaanit, jurumi, tapiiri Ruokailut: Täysihoito / aamiaismajoitus matkaohjelman mukaisesti: A, aamiainen, L= lounas P= päivällinen Kansainväliset lennot: * Helsinki - Rio de Janeiro - Helsinki Kotimaanlennot: * Rio de Janeiro - Cuiaba * Cuiaba - Fog do Iguassu * Fog do Iguassu - Rio Ajomatkat: Pikkubussi Venesafarit: Vain 4-5 henkilöä / moottorivene. Kohderyhmä: Kaikki luonto- ja kulttuurikohteista kiinnostuneet. Vaativuus: Lähtijöiltä edellytetään normaalia terveydentilaa. Retket eivät edellytä tavanomaisesta poikkeavaa kuntoa. Hotellit: Rio, Copacabana (****), 3 yötä Cuiaba, Deville-hotelli (****), 1 yö Pantanal, Pouso Alegre, 2 yötä Pantanal, Porto Jofre (***), 3 yötä Iguassu, Argentiina (****), 2 yötä Iguassu, Brasilia (****), 1 yö Lisätiedot: Jouni Klinga, puh Vesa Taiveaho, puh Suomen Kuvausmatkat Oy on Kuluttajaviraston rekisteröimä valmismatkanjärjestäjä, jolla on toiminnan edellyttämät vakuudet. Rek. nro 46/12/Mj. SMAL

2 BRASILIA: PANTANAL, IGUASSU & RIO Brasilian Pantanal on maailman suurimpia kosteikkoalueita. Sadekaudella suuri osa maisemasta jää veden valtaan, mutta kuivalla kaudella avovedet kuihtuvat pieniksi allikoiksi. Luontoharrastajalle tämä on parasta retkeilyaikaa. Linnut ja nisäkkäät hakeutuvat veden äärelle, ja yksilötiheydet voivat olla suuria. Samoin vesissä elävät kaimaanit sinnittelevät uuteen sadekauteen kutistuvissa lammikoissa. Pantanal on ainoa paikka maailmassa, jossa jaguaarin kohtaaminen on hyvin todennäköistä elokuulta syyskuun loppuun saakka jatkuvan kuivan kauden aikana. Jaguaareja löytääkseen on kuitenkin matkattava Pantanalin keskiosiin. Elo-syyskuussa Pantanalissa voi päästä kokemaan myös upeaa kukkaloistoa, kun eri väriset tabebuiapuut puhkeavat värien ilotulitukseen. Brasilian luontomatkalla tutustumme maan kahteen arvokkaimpaan ja toisistaan poikkeavaan alueeseen. Pantanalin suunnaton kosteikkoalue on kuuluisa paitsi rikkaasta eläimistöstä, myös eläinten luottavaisuudesta. Vaikka suurin osa Pantanalista on näihin päiviin saakka ollut karjan laidunmaita, niin ihmistoiminta on rajoittunut karjan kasvatukseen ja villieläimet ovat saaneet elää suhteellisen rauhassa. Luontomatkailu on saanut jalansijaa vasta muutaman viime vuoden aikana ja nyt yhä useampi karjatila on keskittymässä luontomatkailijoiden palvelemiseen. Jo nyt Pantanalissa on hyvät puitteet luontomatkailulle, mutta matkailijoiden määrät ovat edelleen hyvin vähäisiä. Yhtenä Etelä-Amerikan parhaista villieläinkohteista Pantanalin suosio tulee kuitenkin kasvamaan nopeasti. Erityisen Pantanalista tekee hyasinttiarojen, jurumien eli muurahaiskarhujen ja muiden eksoottisten lajien ohella juuri mahdollisuus jaguaarien kohtaamiseen. Taustalla on jo vuosien ajan Cuiaba-joella liikkuneet urheilukalastajat. Kuivana kautena jokivarsille kerääntyvät jaguaarit ovat tottuneet moottoriveneiden liikkeisiin joella eivätkä välitä moottoroidusti liikkuvista ihmisistä. Erityisellä jaguaarisafariosuudella tulemme partioimaan jokivarsia moottoriveneellä, mutta jaguaarien ohella joella on paljon muutakin nähtävää. Sympaattisia jättiläissaukkojen perhekuntia, kapypadoja eli jokisikoja, kaimaaneja ja monipuolinen lajisto kosteikkolinnustoa.

3 Iguassu puolestaan on mielikuviamme monipuolisempi retkikohde. Kyse ei ole vain muutamasta valtavasta putouksesta, vaan yli 270 vesiputouksen muodostamasta vesiekosysteemistä. Putouksia ympäröivät tiheät lajirikkaat sademetsät. Koska lukemattomilla retkipoluilla liikkuu säännöllisesti ihmisiä, myös eläimet ovat tottuneet kulkijoihin ja ovat siten helpommin havainnoitavissa. Majoitumme putouspuiston äärelle sekä Argentiinan että Brasilian puolella ja nautiskelemme veden rentouttavasta kohinasta sademetsien siimeksessä. Argentiinan ja Brasilian puolet eroavat monessa suhteessa toisistaan. Argentiinan puolella avautuu enemmän näkymiä pienemmille sademetsän sisällä jyriseville putouksille, kun taas Brasilian puolella pääsemme aivan suurimman putouksen juurelle. Brasilian puolella majapaikkamme on kansallispuiston sisällä, joka mahdollistaa vapaan liikkumisen vesiputouksilla myös illan ja aamun valoissa. Tiiviin retkiohjelman sijaan voi täälläkin viettää myös rentouttavaa hotellilomaa putousten läheisyydessä. Rio de Janeiron jylhät maisemat ja hiekkarannat ovat tärkeä osa brasilialaista identiteettiä. Matkamme alkaa tutustumisella Rion rantoihin ja Sokeritoppavuoren maisemiin. Iltapäivällä nousemme Corcovadon näköalapaikalle ja Kristus-patsaalle odottelemaan kaupungin valojen syttymistä. Halukkailla on mahdollisuus osallistua myös lisäretkelle Tijucan rannikkosademetsiin. Rio on ehdottomasti kokemisen arvoinen kohde myös niille, jotka yleensä ovat tottuneet kiertämään kaupunkikohteet kaukaa. Braslian luontomatkalle on tyypillistä pienen ryhmän mukaan tuoma joustavuus aikatauluihin ja liikkumisiin.

4 Muutokset ohjelmassa ja ilmoitetuissa lentoreiteissä ovat mahdollisia. Su Helsinki Rio De Janeiro Ma Rio De Janeiro Ti Rio De Janeiro (A) Ke Rio De Janeiro - Cuiaba (A) Suomen Kuvausmatkat oy Brasilian Pantanal & Iguassu Brasilian kiertomatka Matka alkaa Helsinki-Vantaan lentokentältä iltalennolla Rio De Janeiroon. Alustavana lentoreittinä on lähtö Finnairin iltavuorolla Pariisiin, josta Air Francen suora jatkoyhteys Rio De Janeiroon. Saapuminen lentoreitistä riippuen joko varhaisaamulla tai aamupäivällä Rio De Janeiroon. Perillä siirrymme Cobacabanan rantojen tuntumassa olevaan neljän tähden hotelliimme aamiaiselle sekä orientoitumaan Rion rentoon elämänrytmiin. Hotellihuoneet saadaan noin puolen päivän aikaan, jonka jälkeen halukkaat voivat viettää joko siestaa tai tutustua elämään Cobacabanan rannoilla. Iltapäivällä lähdemme ensimmäiselle retkelle. Nousemme ratasjunalla Corcovadon Kristus-patsaalle ihastelemaan Rion upeaa kaupunkimaisemaa sekä odottelemaan valojen syttymistä illan hämärtyessä. Majoittuminen: Nejän tähden hotelli Cobacabanalla. Aamulla lähdemme jälleen maisemaretkelle. Nousemme kaapelihissillä Sokeritoppavuoren huikeille näköalapaikoille ja teemme kierroksen kaupungin muilla nähtävyyksillä. Iltapäivällä on vapaata aikaa tutustua Cobacabanan rantoihin, tai mahdollisuus osallistua muille myöhemmin ilmoitettaville lisäretkille. Vapaa aamu Riossa. Halukkailla on mahdollisuus osallistua lisäretkelle Tijucan rannikkosademetsiin Rion eteläpuolella. Itse sademetsien ohella ajomatka vie jälleen uusille hengästyttävän kauniille maisemapaikoille. Keskipäiväksi palaamme takaisin lentokentälle ja lennämme Mato Grosson osavaltion pääkaupunkiin, Cuiabaan. Puolen miljoonan asukkaan kaupunki perustettiin seudun kultaryntäyksen aikaan vuonna Nykyisin Mato Grosso on kuitenkin ennen kaikkea karjankasvatusaluetta. Luontomatkailijoille Cuiaba on satamakaupunki eteläpuolella avautuvalle Pantanalin valtaisalle tasangolle ja kosteikkoalueelle.

5 To Cuiaba - Pantanal, Pouso Alegre (A, L, P) Aamulla lähdemme ajomatkalle kohti Pantanalin kuuluisaa kosteikkoaluetta ja maailmanperintöaluetta. Ajomatka käyttöömme varatulla tila-autolla kestäisi suoraan ajettuna noin pari tuntia, mutta meidän tapauksessamme siihen voi kulua pidempään. Lähdemme matkaan aamulla, koska ajomatka Pantanalin ensimmäiselle kohteellemme on jo tärkeä osa tutustumista alueen ekosysteemiin. Heti Pantanalin tasangoille laskeuduttuamme eläimistön runsaus on huikaiseva. Ensimmäisenä huomio ehkä kiinnittyy tietä reunustavilla allikoilla lipuvien kaimaanien runsauteen - ja niiden seassa kahlaileviin haikaroihin, jabiruihin ja muihin kosteikkolintuihin. Lounasaikaan mennessä saavumme perille Pouso Alegren maatilamajoitukselle. Kyseessä on lähes sadan neliökilometrin maatila, jolla perinteitä vaalien edelleen kasvatetaan karjaa. Tilakeskus toimintoineen on muutettu luontomatkailukäyttöön ja savannilla laiduntavasta karjasta vastaavat nyt ulkopuoliset maatilayrittäjät. Pouso Alegren isäntä on matelijoihin erikoistunut biologi, ja siten myös verraton Pantanalin luonnon asiantuntija. Alueella retkeillessämme törmäämmekin toisinaan erikoisiin viritelmiin ja maahan upotettuihn tynnyreihin, joiden avulla seudulta on löydetty viime vuosina myös koko Pantanalille uusia matelijalajeja. Oleskelumme Pouso Alegrella on täysihoidolla ilmastoiduissa ja vaatimattomissa, mutta kuitenkin siisteissä huoneissa / mökeissä. Pouso Alegren nettisivuilta tarkemmin: Maatilan biotooppeja on esitelty täällä: Eläinten ja kasvien luettelot: Majoittuminen: Pouso Alegre Pe Pantanal, Pouso Alegre (A, L, P) Aamuvarhaisella teemme jokimelontaretken läheiselle joelle, jossa meillä on hyvä mahdollisuus päästä seuraamaan jättiläissaukkoperheen elämää. Iltapäivän retkikohteena voi olla esimerkiksi juomapaikka, joka houkuttelee iltahämärässä alueen arempia nisäkkäitä, kuten tapiireja. Pouso Alegren tarkempi päiväohjelma sovitaan kuitenkin vasta matkan aikana, ja sitä on mahdollista muokata toiveiden mukaisesti joustavasti. Voimme myös hajaantua pienempiin ryhmiin, jos osa haluaa keskittyä yksittäisiin aiheisiin.

6 Halukkaat voivat kuitenkin vaihtoehtoisesti nauttia rauhallisesta maalaiselämästä brasilialaisella maatilalla tai keskittyä seurailemaan pihapiirin eläinmaailmaa. Pihapiirissä pesii juhlavia ja kovaäänisiä hyasinttiaroja. Taloa ympäröivät pensaat houkuttevat paikalle runsaan pikkulintulajiston ja toisinaan myös kuningastukaanit voivat lennellä pihan puissa. Samoin pihapiirissä on myös pieniä vesilammikoita, joilla monet linnut käyvät päivän mittaan juomassa ja kylpemässä. Alueen luontoon on mahdollista tutustua myös ratsastamalla. Majoittuminen: Pouso Alegre La Pantanal, Pouso Alegre - Porto Jofre (A, L, P) Tutustumme Pouso Alegren monipuoliseen luontoon vielä aamupäivän ajan ja lounaan jälkeen sitten lähdemme jatkamaan Pantanalin halkovaa Transpantaneira-tietä kohti etelää. Vuonna 1971 rakennettu tie kulkee aivan Pantanalin sydämeen, Cuiaba-joen varrella olevaan Porto Jofren pieneen kalastajakylään saakka. Alkujaan tavoitteena oli rakentaa tie koko Pantanalin alueen halki, mutta rakentamisaikana Mato Grosson osavaltio jakaantui kahtia ja uusi eteläisempi osavaltio ei halunnutkaan jatkaa tien rakentamista Cuiaba-joen eteläpuolella. Tien rakentamista varten molemmin puolin tietä on kaivettu laajoja jokimaisia kaivantoja, jotka sittemmin ovat tasaantuneet maisemassa ja osin myös pitkälti soistuneita. Kuivalla kaudella nämä ihmisen aikanaan rakentamat minnekään johtamattomat joenuomat ovat mitä parhaita villieläinkeitaita, joiden vesialtaat houkuttelevat eläimistöä Transpantaneiran tuntumaan. Paikoitellen tien laiteet ovat jo metsittyneet, mutta toisinaan nämä kosteikot tarjoavat kiehtovia tilanteita seurata villieläimiä lähietäisyydeltä; jokisikoja, kaimaaneja, karakaroja, jabiruja Tulva-aikaa varten tien ali on rakennettu myös valtava määrä alittavia kanavia ja niitä ylittäviä puusiltoja. Suuri osa näistä on edelleen alkuperäisessä asussa ja nämä noin 120 puusiltaa luovat matkantekoon oman tunnelmansa. Käytämme koko aamupäivän tähän reilun sadan kilometrin matkantekoon; pysähdellen tarkkailemaan, mutta toisaalta myös tien kuoppaisuuskin pitää etenemisvauhtimme hitaana. Pieni ryhmäkoko on matkateossa suuresti avuksi. Autosta poistumiset tapahtuvat sujuvasti ja vastaavasti voimme tehdä useampia pieniä pysähdyksiä - myös sen mukaan, missä itse kukin haluaisi pysähdellä kuvaamaan. Seuraavan sivun jalohaikaraparvi antaa hieman viitteitä Transpantaneiran houkutuksista luontoharrastajalle, kuva on otettu tienvarresta. Tällaisten tilanteiden kohtaaminen edellyttää kuitenkin hieman odottelua, johon meillä on varattu riittävästi aikaa. Iltaan mennessä saavumme Cuiaba-joen varteen, josta seuraavana päivänä aloitamme jaguaarisafarit. Majoittuminen: Hotel Porto Jofre

7 Su Pantanal, Porto Jofre (A, L, P) Aikaisen aamiaisen jälkeen noin 5.30 lähdemme ensimmäiselle jaguaarisafarille. Parhaat jaguaarialueet sijaitsevat noin puolen tunnin moottorivenematkan päässä hotellilta, mutta joskus viidakon valtias on löydetty jokivarresta jo varttitunnin ajomatkan jälkeen. Käytössämme on viime aikojen havainnointitiedot, joiden perusteella suunnittelemme tarkemman päiväohjelman. Yhdessä veneessä on neljä-viisi matkustajaa, jolloin kaikilla on optimaaliset tarkkailumahdollisuudet ja pienikokoisten safariveneiden liikuttelu joella on sujuvaa. Tämä takaa jokaiselle riittävän tilan veneessä liikkumiseen ja kuvaamiseen - ja muutoinkin matkustusmukavuutta. Moottoriveneet ovat käytössämme koko päivän. Tarkasta päiväretkiohjelmasta päätetään ryhmän kesken vasta matkan aikana. Yleensä palaamme keskipäivällä takaisin hotellille lounaalle ja viettämään siestaa ja jatkaa iltapäivällä uudelle safarille. Kahdella veneellä liikkuessamme ryhmä voidaan myös jakaa kahtia, jolloin osa jää retkilounaan kanssa joelle koko päiväksi toisen venekunnan tehdessä lyhyemmän aamuretken ja palatessa iltapäivällä uudelle retkelle. Jaguaarisafarilla liikumme jaguaarien suosimilla jokivarsilla ja havainnoimme jokivarsia. Monesti kuivan kauden aikana jaguaarit hakeutuvat jokivarsille juomaan ja viettämään siestaa jokivarren varjostavien puiden suojiin. Itse jaguaareja etsiessämme meillä tulee olemaan möys paljon muuta seurattavaa ja kuvattavaa.

8 Pääuoman ohella alueella on laajoja umpeutuvia joenuomia erinomaisia kosteikkoja jättiläissaukoille, kaimaaneille, haikaroille, käärmekauloille, kuningaskalastajille ja muille kosteikkoeläimille. Viimeistään täällä pääsemme tekemään tuttavuutta myös maailman suurimman jyrsijän, jokisian eli capypadan, kanssa. Jaguaarien kohtaamiseksi emme voi antaa takuuta, mutta mahdollisuudet ovat hyvät. Viime syksyn matkalla parhaana päivänä kohtasimme jaguaarin jokivarsilla jopa kuusi eri kertaa saman päivän aikana. Viimeistään iltapäivän päätteeksi venekunnat palaavat takaisin hotelliin maittavalle päivälliselle ja ilmastoitujen hotellihuoneiden viileyteen. Ma Pantanal, Porto Jofre (A, L, P) Toinen jaguaarisafaripäivä Cuiaba-joella. Ensimmäisen päivän safarikokemusten perusteella jatkamme retkeilyä samoilla tai uusilla alueilla. Ryhmän toiveiden mukaisesti voimme jakautua jälleen kahteen venekuntaan, joista toinen tekee lyhyemmät aamu- ja iltapäiväretket ja toinen venekunta voi viettää safarilla koko päivän retkilounaiden kanssa. Jos onni on ollut myötä heti ensimmäisenä safaripäivänä, niin halukkaat voivat tietenkin viettää myös rentouttavan vapaapäivän nauttien Porto Jofren hotellin palveluista, kuten uima-altaasta, tropiikin lämmössä. Myös hotellin läheisellä kosteikolla on runsaasti elämää, kuten jokisikoja ja hyasinttiaroja. Ti Pantanal, Porto Jofre - Cuiaba (A, L) Pitkien safaripäivien jälkeen nautimme hieman rauhallisemmasta aamusta, mutta kiinnostuneet voivat toki silti kuvailla aamuvaloja myös hotellin ympäristössä jo ennen aamiaista. Lounaan jälkeen lähdemme palaamaan Transpantaneiraa pohjoiseen ja tutustuen jälleen tien varsien kiehtovaan eläimistöön. Käytämme iltapäivän Transpantaneiran varrella ja tavoittelemme auringonlaskuun mennessä Pantanalin pohjoispuolella oleville kosteikoille, jossa on monesti löydettävissä monipuolista linnustoa. Iltapäivän tarkempi rekiohjelma voi myös vielä hioutua matkan aikana sen mukaan, missä päin Pantanalia kuulemme uutisia mahdollisista uusista houkuttelevista pysähdyskohteista. Luonnossa kun tilanteet vaihtuvat aina nopealla tempolla. Joka tapauksessa auto on käytettävissämme aina iltaan saakka, jolloin saavumme takaisin Cuiaban kaupunkiin. Majoitumme keskustassa olevaan hyvätasoiseen Deville-hotelliin.

9 Ke Cuiaba - Fog Do Iguassu (A) Aamiaisen jälkeen starttaamme kohti lentokenttää ja Iguassun putouksia. Suora lento Brasilian Iguassulle kestää noin kaksi tuntia. AD2926 CGB IGU Lentokentältä kuljetus suoraan Argentiinan puolella Iguassun kansallispuiston lähellä olevaan neljän tähden hotelliimme. Lounaan jälkeen suuntaamme jo ensimmäiselle retkelle Iguassun kansallispuistoon. Puiston alueelle on rakennettu oma rautatieverkosto, joka kuljettaa matkustajia puiston sisällä polkujen lähtöpisteille. Ensimmäisenä retkikohteena esimerkiksi vaikuttava paholaisen kurkku. Pääsemme seuraamaan 50 metrin etäisyydeltä, kuinka joki syöksyy 80 metriä syvään rotkoon. Katselupaikkamme on joen ylle rakennettu betoninen kävelysilta. Lisäksi ehdimme koluta myös joitakin pienempiä metsän siimeksestä syöksyviä putouksia putousten varsia kiertäviltä poluilta. Majoittuminen: Loi Suites tai vastaava. To Iguassu, Argentiina (A) Täysi retkipäivä Argentiinan Igussulla. Laajassa putouspuistossa on monipuolinen polkuverkosto, jotka tarjoavat toinen toistaan upeampia näkymiä vesiputouksille. Halukkailla on mahdollisuus keskittyä retkeilyyn myös omatoimisesti. Puiston portilla on useita lounasravintoloita, joissa voimme käydä viettämässä hetken siestaa ja lounasta ennen iltapäivän retkeä. Kiinnostuksen mukaan voimme kuitenkin viettää keskipäivän lounasaikaa ja siestaa myös hotellillamme. Yksi iltapäivän suositeltavista retkikohteista on veneretki San Martin saarelle, jolla on oma polkuverkostonsa jälleen uusille putousmaisemien luokse. Majoittuminen: Loi Suites -Hotelli tai vastaava. Pe Iguassu, Argentiina - Iguassu, Brasilia (A) Iguassun upeimmat putoukset sijoittuvat Argentiinan ja Brasilian puolelle, ja molemmat tarjoavat hyvin erilaisen elämyksen maailman kauneimmista vesiputouksista. Aamuvarhaisella palaamme takaisin Brasilian puolelle. Halukkailla on mahdollisuus varata ennakkoon helikopterilento putousten yllä. Lento pyritään tekemään heti aamun ensimmäisellä lennolla. Normaali helikopterilento kestää n. 10 minuuttia. Valokuvaajille suositeltava vaihtoehto on 30 minuutin yksityislento, johon mahtuu kyytiin kolme matkustajaa. Pyydämme ilmoittamaan jo ilmoittautumisen yhteydessä, jos olet kiinnostunut joko 10 minuutin peruslennosta tai 30 minuutin kuvaajille soveltuvasta yksityislennosta, joka edellyttää vähintään kolmea osallistujaa. Aamulla vierailemme myös kuuluisassa trooppisten lintujen puistossa, jossa on mahdollisuus liikkua samoissa häkeissä esimerkiksi kuningastukaanien kanssa. Puisto tarjoaa oivan mahdollisuuden lintujen lähikuvaukseen. Bird Park,

10 Halukkailla on mahdollisuus osallistua päivällä myös Macuko-venesafarille (lisäretki). Kumivenesafareilla on 100% kastumistakuu, joten kamera kannattaa ottaa mukaan vain, jos se on vesitiivis tai sille on vesitiivis pussi/ kotelo. Kumiveneretkellä noustaan vuolasta virtaa myöten suoraan putousten alapuolelle. Safarin jälkeen meillä on lyhyt matka palata takaisin hotelliin vaihtamaan varusteita. Iltapäivällä tutustumme sitten ehkä kaikista näyttävimpiin putousmaisemiin, joista ensimmäiset avautuvat heti Das Cataratas -hotellimme edustalta. Majoitumme ainoaan ja samalla seudun parhaaseen hotelliin, joka on puiston sisällä. Jokivarren kanjonia seurailevat polut ovat hyvin merkittyjä ja halukkaat voivat kulkea myös omaan tahtiin, jos haluaa edetä hieman nopeammin tai hitaammin. Itse putousten ohella näillä poluilla voi kohdata myös monia kiehtovia eläimiä ja rikasta kasvillisuutta. Yksi erikoisemmista lajeista on vesiputousten takana pesivä kuohukiitäjä, joiden lentoa kuohuissa toisinaan pääsemme seuraamaan. Toistaiseksi halukkailla on ollut mahdollisuus vierailla putouksilla myös illalla, kun tähdet ovat syttyneet taivaalle. Majoittuminen: Das Cataratas -hotelli. La Brasilian Iguassu - Sao Paolo (A) Majoittuessamme puiston sisälle voimme retkeillä upeimmilla putouskohteilla heti auringon noustessa, jolloin valot ovat parhaimmat ja myös putouspoluilla liikkuva eläimistö aktiivisimmillaan. Tai vaihtoehtoisesti voi viettää rauhallisempaa aamua viihtyisän hotellin palveluista ja uima-altaasta nauttien. Heti aamuretken jälkeen on kuitenkin hyvästellä jylhät putousmaisemat ja suunnata Fog do Iguassun lentokentälle. Kotimatkamme alkaa lennolla Sao Paolon ja Pariisin kautta Helsinkiin (muutokset lentoreitissä mahdollisia). Su Pariisi - Helsinki Alustavan lentoaikataulun mukaisesti saapuminen Helsinki-Vantaan lentokentälle Finnairin iltalennolla Pariisista, perillä Helsingissä puolen yön aikaan.

BRASILIA: PANTANAL & IGUASSU 27.8. - 11.9.2016

BRASILIA: PANTANAL & IGUASSU 27.8. - 11.9.2016 BRASILIA: PANTANAL & IGUASSU 27.8. - 11.9.2016 Suomen Kuvausmatkat oy BRASILIAN PANTANAL & IGUASSU 2016 Aika: Ryhmäkoko: Hinta: La 27.8. - Su 11.9.2016 16 pv 8 henkilöä + matkanjohtaja 5 540 eur* Ajomatkat:

Lisätiedot

BRASILIA: PANTANAL & IGUASSU

BRASILIA: PANTANAL & IGUASSU BRASILIA: PANTANAL & IGUASSU 25.8. - 9.9.2018 Suomen Kuvausmatkat oy BRASILIAN PANTANAL & IGUASSU 2018 Aika: Ryhmäkoko: Hinta: La 25.8. - Su 9.9.2018 16 pv 9 henkilöä + matkanjohtaja 5 540 eur* Ajomatkat:

Lisätiedot

Kenian Suuri Migration Safari 2015

Kenian Suuri Migration Safari 2015 : Kenian Suuri Migration Safari 2015 Aika: Hinta: Ryhmäkoko: La 12.9. - Su20.9.2015 4 880 eur 12 henkilöä Oma penkkirivi maastoautossa: + 620 eur Pääkohteet: Amboselin kansallispuisto Masai Maran suojelualue

Lisätiedot

BRASILIA / Antti Vauhkonen

BRASILIA / Antti Vauhkonen 1 BRASILIA / Antti Vauhkonen Lennot: ( huom. Pariisin menoaikataulu saattaa muuttua ) 27.11 AF1099 Helsinki- Pariisi klo 12.15 14.20 27.11 AF442 Pariisi Rio de Janeiro klo 23.20 07.35 06.12 AF443 Rio de

Lisätiedot

THAIMAA SPECIAL. Päivä 1. Päivä 2

THAIMAA SPECIAL. Päivä 1. Päivä 2 THAIMAA SPECIAL BANGKOK - KWAI-JOKI HUA HIN GOLF KIERROS 14 päivää / 13 yötä Upea yhdistelmämatka, jossa koet Thaimaan eri puolet ja pelaat Thaimaan upeimmilla kentillä. Voit hankkia edullisia golfvarusteita

Lisätiedot

MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5)

MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5) MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5) Matka 14: Myanmar (11 pvä/ 10 yötä) 1 yö Yangon- 1 yö Bagan- 2 yötä Mandalay- 2 yötä Inle-järvi- 1 yö Yangon- 3 yötä Ngpali Hotellit: Summit Park View Hotel (Yangon), Thazin

Lisätiedot

BOTSWANA & ZIMBABWE 23.3. -4. 4.2016

BOTSWANA & ZIMBABWE 23.3. -4. 4.2016 BOTSWANA & ZIMBABWE 23.3. -4. 4.2016 Suomen Kuvausmatkat Oy BOTSWANA & VIKTORIAN PUTOUKSET Aika: Ke 23.3. - Ma 4.4.20 16 Kesto: 13 pv Hinta: 6.260 eur Ryhmäkoko: Max 12 henkilöä 1hh -lisämaksu: Oma penkkirivi

Lisätiedot

KENIAN SUURI MIGRATION SAFARI 3. - 11.9.2016

KENIAN SUURI MIGRATION SAFARI 3. - 11.9.2016 KENIAN SUURI MIGRATION SAFARI 3. - 11.9.2016 : Kenian Suuri Migration Safari 2016 Aika: La 3.9. - Su 11.9.2016 Hinta: 4 880 eur Ryhmäkoko: 12 henkilöä Oma penkkirivi maastoautossa: + 620 eur Ruokailut:

Lisätiedot

Action Photography -Safari Tansania 20.-29.2.2016

Action Photography -Safari Tansania 20.-29.2.2016 Suomen Kuvausmatkat Oy Action Photography -Safari Aika: La 20. - Ma 29.2.2016 Hinta: 4 790 eur Ryhmäkoko: max 12 henkilöä 1hh -lisämaksu: Oma penkkirivi maastoautossa: Lapset, 10-12 v, jaettu 3hh: + 450

Lisätiedot

Malesian Borneo & INDONESIAN saaristo 2015

Malesian Borneo & INDONESIAN saaristo 2015 Suomen Kuvausmatkat oy Malesian Borneo & INDONESIAN saaristo 2015 Orangit, Komodonvaraanit & Sademetsät. Aika: To 9.4. - Su 26.4.2015 18 pv Ryhmäkoko: Hinta: Max 8+1 henkilöä 4 920 eur* * Sis. kansainväliset

Lisätiedot

Tieteen Ystävien Seura ry Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja

Tieteen Ystävien Seura ry Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja Tieteen Ystävien Seura ry Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja 22. 28.5.2017 Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja Ajankohta: 22. 28.5.2017 Norwegianin

Lisätiedot

Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015

Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015 Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015 Unelmamatka Kaukoitään niille, jotka pitävät kalastuksesta ja yleensä luonnossa liikkumisesta! Kalastusmuotoina ovat vetouistelu ja pohjaonginta. Varaa ja maksa

Lisätiedot

Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016

Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016 Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan loistavampia nähtävyyksiä.

Lisätiedot

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta Kevätretki Maltalle 23 27.4.2017 Matkalla nähdään pääsaaren lisäksi Gozon vihreämpää luontoa ja tutustutaan monipuolisesti historiaan ja nähtävyyksiin. Saaren etelä-osan retkellä nähdään mm. Zurrieq laakso

Lisätiedot

HUIPPUVUORET & Suomen Kuvausmatkat oy HUIPPUVUORET & JÄÄKARHUT JÄÄKARHUT

HUIPPUVUORET & Suomen Kuvausmatkat oy HUIPPUVUORET & JÄÄKARHUT JÄÄKARHUT HUIPPUVUORET & Suomen Kuvausmatkat oy HUIPPUVUORET & JÄÄKARHUT JÄÄKARHUT Suomen Kuvausmatkat oy HUIPPUVUORET JA JÄÄKARHUT Aika: Ma 25.6 - La 7.7.2018 Kesto: 13 pv Hinnat: Risteily alkaen 7.820 eur Maa-

Lisätiedot

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7 Sivu 1 / 7 Esittely Pariisi 3-4pv Romanttisuudestaan tunnettu Pariisi on ennen kaikkea kaupunkilomailijan kohde. Nähtävää ja koettavaa riittää jokaiselle ja kaupunki tarjoaa aina jotain uutta. Kohdetietoa

Lisätiedot

INTIAN TIIKERISAFARI & SARVIKUONOT 17. - 30.3.2016

INTIAN TIIKERISAFARI & SARVIKUONOT 17. - 30.3.2016 INTIAN TIIKERISAFARI & SARVIKUONOT 17. - 30.3.2016 Suomen Kuvausmatkat oy INTIAN TIIKERISAFARI & SARVIKUONOT 2016 Aika: To 17.3. - Ke 30.3.2016 Ryhmäkoko: 8-11 henkilöä Hinta: 4 140 eur Kohdemaat: Intia

Lisätiedot

Guyanas Ranskan Guyana, Guyana, Surinam

Guyanas Ranskan Guyana, Guyana, Surinam Guyanas Ranskan Guyana, Guyana, Surinam 15.11-29.11.2014 Tässä se vihdoin tulee! Matkaohjelma, jonka valmistuminen kesti kauemmin kuin talon rakentaminen. Guyanas on pioneerimatka Etelä-Amerikkaan, poluille,

Lisätiedot

AUSTRALIAN KIERTOMATKA 2015

AUSTRALIAN KIERTOMATKA 2015 Suomen Kuvausmatkat oy AUSTRALIAN KIERTOMATKA 2015 Aika: Ryhmäkoko: Hinta: Pe 28.8. - Pe 11.9.2015 (15 pv) Pe 28.8. - La 19.9.2015 (23 pv) 7+1 henkilöä 6 580 eur (15 pv) 7 340 eur (23 pv) Sis. kansainväliset

Lisätiedot

Kalastuspäiviä on neljä, aamu yhdeksästä iltapäivään kello viiteen. Majoituksemme hotelli Bahari Beach issa sisältää all inclusivepalvelun.

Kalastuspäiviä on neljä, aamu yhdeksästä iltapäivään kello viiteen. Majoituksemme hotelli Bahari Beach issa sisältää all inclusivepalvelun. Mombasan alue on tunnettu Marliinien, purjekalojen ja Doradojen urheilukalastuspaikka. Kalat alkavat siirtyä joulukuun puolessa välissä pohjoisesta etelään merivirtojen mukaan. Mombasan edustalla on hyviä

Lisätiedot

Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA. 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm

Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA. 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm Reki nro 1. Reykjavík Opastettu kierros Reykjavikissa Kerrotaan ja nähdään eri paikkoja kaupungissa Retken

Lisätiedot

Matkaohjelma. A- Beach Links Kohti rantalomaa. Yrjö Tervakangas

Matkaohjelma. A- Beach Links Kohti rantalomaa. Yrjö Tervakangas Matkaohjelma A- Beach Links Kohti rantalomaa Yrjö Tervakangas 2 1. Päivä: Saapuminen Siem Reapiin valitsemastanne kohteesta. Kuljetus hotellille ja sisäänkirjautuminen. Päivällinen paikallisessa ravintolassa.

Lisätiedot

ELÄMYKSIÄ LUONNOSTA! KAUKOMATKAT 2013-2014. Himalajan lumileopardit

ELÄMYKSIÄ LUONNOSTA! KAUKOMATKAT 2013-2014. Himalajan lumileopardit KAUKOMATKAT 2013-2014 ELÄMYKSIÄ LUONNOSTA! Galapagossaaret & pilvimetsät Falklandinsaaret & Patagonia Perun Amazon & Andit Brasilian Pantanal & Iguassu Intian tiikerit ja leijonat Tiikerit ja sarvikuonto

Lisätiedot

RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16

RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16 RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16 1. päivä 4.5.16 Saapuminen Sloveniaan ja Bledin retki Saapuminen Ljubljaanan lentokentälle. Suomea puhuva RIL-matkalaisille tuttu oppaamme Marketa Sindelova ja

Lisätiedot

Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk

Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk Kaikille löytyy sopivia reittejä patikoida ja samalla antautua luonnon rauhoittavaan syleilyyn. Nuotiopaikat, laavut ja kahvilat toivottavat kulkijan virkistävälle

Lisätiedot

Ulkoilua Kuolimon äärellä!

Ulkoilua Kuolimon äärellä! Ulkoilua Kuolimon äärellä! Kuolimon ympäristö tarjoaa loistavat mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen. Rantametsissä on kilometreittäin merkittyjä retkipolkuja ja monin paikoin myös laavuja

Lisätiedot

KALASTUSMATKAT MEKSIKOON, PLAYA DEL CARMENIIN 1-17.4.2014 ja 7-23.4.2015

KALASTUSMATKAT MEKSIKOON, PLAYA DEL CARMENIIN 1-17.4.2014 ja 7-23.4.2015 KALASTUSMATKAT MEKSIKOON, PLAYA DEL CARMENIIN 1-17.4.2014 ja 7-23.4.2015 Yleisön, eli aikaisemmin Playa del Carmenissa mukana olleiden toiveesta järjestämme yllämainittuina ajankohtina kalastusmatkat.

Lisätiedot

Action Photography -Safari Tansania 20.-29.2.2016

Action Photography -Safari Tansania 20.-29.2.2016 Suomen Kuvausmatkat Oy Action Photography -Safari Aika: La 20. - Ma 29.2.2016 Hinta: 4 790 eur Ryhmäkoko: max 12 henkilöä 1hh -lisämaksu: Oma penkkirivi maastoautossa: Lapset, 10-12 v, jaettu 3hh: + 450

Lisätiedot

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 6

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 6 Sivu 1 / 6 Esittely Pariisi 3-4pv Romanttisuudestaan tunnettu Pariisi on ennen kaikkea kaupunkilomailijan kohde. Nähtävää ja koettavaa riittää jokaiselle ja kaupunki tarjoaa aina jotain uutta. Kohdetietoa

Lisätiedot

KALASTUS- JA/TAI METSÄSTYSMATKA PORT ELIZABETHIIN - YSTÄVYYDEN KAUPUNKIIN - ETELÄ-AFRIKKAAN 12.02.2013-25.02.2013

KALASTUS- JA/TAI METSÄSTYSMATKA PORT ELIZABETHIIN - YSTÄVYYDEN KAUPUNKIIN - ETELÄ-AFRIKKAAN 12.02.2013-25.02.2013 Bonus-Matkat KALASTUS- JA/TAI METSÄSTYSMATKA PORT ELIZABETHIIN - YSTÄVYYDEN KAUPUNKIIN - ETELÄ-AFRIKKAAN 12.02.2013-25.02.2013 Jälleen on tullut aika suunnistaa uusille vesille. Tällä kertaa olemme valinneet

Lisätiedot

BOTSWANA & ZIMBABWE

BOTSWANA & ZIMBABWE BOTSWANA & ZIMBABWE 25.3. -5. 4.2017 Suomen Kuvausmatkat Oy BOTSWANA & VIKTORIAN PUTOUKSET Aika: La 25.3. - Ke 5.4.2017 Kesto: 12 pv Hinta: 6.260 eur Ryhmäkoko: Max 12 henkilöä 1hh -lisämaksu: Oma penkkirivi

Lisätiedot

Ryhmässä Fuengirolaan. v v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu

Ryhmässä Fuengirolaan. v v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu Ryhmässä Fuengirolaan v 14. -28.04.2018 v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu 30.11.2017 mennessä Mirja ; 0407635528 mirja.hanninen@hyvame.fi Tuomas ; 0400242686 tuomas.samuel@gmail.com

Lisätiedot

MADAGASKARIN KIERTOMATKA 2015

MADAGASKARIN KIERTOMATKA 2015 Suomen Kuvausmatkat oy MADAGASKARIN KIERTOMATKA 2015 Aika: Ryhmäkoko: Hinta: To 24.9. - Pe 09.10.2015 16 pv 8 henkilöä + matkanjohtaja 5 180 eur* * Sis. kansainväliset menopaluulennot Helsingistä. Pääkohteet:

Lisätiedot

HyväMe- lomaristeily. Kroatiaan Matkan hinta 1445,00. Ilmoittaudu marraskuun 2017 loppuun mennessä

HyväMe- lomaristeily. Kroatiaan Matkan hinta 1445,00. Ilmoittaudu marraskuun 2017 loppuun mennessä HyväMe- lomaristeily Kroatiaan 2018 18. 25.8.2018 Matkan hinta 1445,00 Ilmoittaudu marraskuun 2017 loppuun mennessä Mirja : mirja.hanninen@hyvame.fi puh : 040765528 1 2 HyväMe- ryhmä Makarskassa merenrannalla

Lisätiedot

AUSTRALIAN KIERTOMATKA 2013 Kakadu, Uluru, Daintree & Sydney

AUSTRALIAN KIERTOMATKA 2013 Kakadu, Uluru, Daintree & Sydney Suomen Kuvausmatkat oy AUSTRALIAN KIERTOMATKA 2013 Kakadu, Uluru, Daintree & Sydney Aika: Pe 27.9. - Ma 14.10.2013 Pe 27.9. - Ke 17.10.2013 (Sydney) Kesto: 17 pv 20 pv Ryhmäkoko: 7+1 henkilöä Hinta: alk.

Lisätiedot

JCI WORLD CONGRESS 2015

JCI WORLD CONGRESS 2015 Japani kutsuu Lähde Nuorkauppakamarien maailmankokoukseen ja tutustu samalla lumoavaan Kiotoon ja Okinawan trooppisiin saariin! Yhteistyössä Suomen Nuorkauppakamarit ja SMT. Tarjolla on kuusi erilaista

Lisätiedot

Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016

Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016 Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016 24.10. 31.10.2015 Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme monilla luomuviinitiloilla, tutustumme

Lisätiedot

Suomi Paviljonki yhteisosasto työstökoneja teknologiamessuille Kiinan Shenzheniin 28.-31.3.2011

Suomi Paviljonki yhteisosasto työstökoneja teknologiamessuille Kiinan Shenzheniin 28.-31.3.2011 Suomi Paviljonki yhteisosasto työstökoneja teknologiamessuille Kiinan Shenzheniin 28.-31.3.2011 Cannus Oy (Suomi) ja Nordic Trade House - NTH (Kiina) järjestävät suomalaisille yrityksille Finland Pavilion

Lisätiedot

Tarjous 5 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Tarjous 5 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Tarjous 5 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI P9 ALKUSARJA, LYHYT 1 5.9.2014 5 VRK ALK 650 SUORA LENTO HELSINKI HINTAAN SISÄLTYY SUORA

Lisätiedot

TERVETULOA MUKAAN! Karjatilallisten opintomatkalle Yhdysvaltoihin (10 pv)

TERVETULOA MUKAAN! Karjatilallisten opintomatkalle Yhdysvaltoihin (10 pv) TERVETULOA MUKAAN! Karjatilallisten opintomatkalle Yhdysvaltoihin 22. 31.10.2018 (10 pv) Yhdysvaltojen keskilännessä maisemaa hallitsevat lännenelokuvista tutut laajat preeriat, joilla karja laiduntaa.

Lisätiedot

Espanjan petolinnut. Lisätietoja: Vuorikotka

Espanjan petolinnut. Lisätietoja: Vuorikotka Espanjan petolinnut Kohde: Espanja Teema: Espanjan petolinnut Vaativuus: Pääsääntöisesti kojukuvausta Ryhmäkoko: 5 8 valokuvaajaa Aika: 31.3. 6.4.2017 Hinta: 1920 Lisämaksusta 1hh 195 Vuorikotka Munkkikorppikotka

Lisätiedot

SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput!

SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput! SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput! 1. KELKKASAFARI TUNTURIIN (14:00-16:00) päivittäin (paitsi su) Tällä vauhdikkaalla safarilla kiertelemme Saariselän lähiympäristössä

Lisätiedot

Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013

Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013 Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013 Lähtöpaikat: Lapinlahti Siilinjärvi Kuopio Hinta: 32 / henkilö (edellyttää 30 lähtijää) Sitovat ilmoittautumiset 9.2 mennessä: Jaana Neuvonen p.044-5640

Lisätiedot

Lomalla Raamatun historiaa

Lomalla Raamatun historiaa Lomalla Raamatun historiaa Yhdistelmämatka Israeliin 03.-11.09.2018 v Asumme Tel Avivissa Leonardo Art- hotellissa v Teemme kaksi retkipäivää Jerusalemiin v Kaksi retkipäivää Tiberiakseen v Oppaana Ariel

Lisätiedot

Islannin Matkaraportti

Islannin Matkaraportti Islannin Matkaraportti Olen aina haaveillut työskentelystä ulkomailla ja koulun kautta sain siihen mahdollisuuden! En itse oikein tiennyt mihin maahan haluaisin mennä mutta päädyin Islantiin koska opettaja

Lisätiedot

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA Joulunajan viikko-ohjelma on voimassa 23.12.2011 8.1.2012 PERJANTAI 23.12. / 30.12. / 6.1. 12:00 MOOTTORIKELKKASAFARI ERÄMAAHAN Nauti ulkoilmaelämästä moottorikelkkasafarilla luonnon sydämeen. Reittimme

Lisätiedot

PERUN LUONTO JA KULTTUURI 2013

PERUN LUONTO JA KULTTUURI 2013 Suomen Kuvausmatkat oy PERUN LUONTO JA KULTTUURI 2013 Amazon, Machu Picchu, Titicaca, Colca Aika: Ke 13. - La 24.11.2013 12 pv La 9.11. - La 24.11.2013 16 pv Ryhmäkoko: Hinta: 8+1 henkilöä Perusmatka 12

Lisätiedot

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA MAANANTAI 13:00-17:00 KANOOTTIRETKI OULUJOKISUISTOSSA (EI OPASTUSTA) Ohjelma alkaa Hietasaaren Vauhtipuistosta, josta saat tarvittavat varusteet, turvallisuusohjeet sekä reittiohjeistukset. Tämän jälkeen

Lisätiedot

Paratiisilinnut ja sademetsän kansa PAPUA-UUSI- GUINEA 7.-23.8.2016

Paratiisilinnut ja sademetsän kansa PAPUA-UUSI- GUINEA 7.-23.8.2016 Paratiisilinnut ja sademetsän kansa PAPUA-UUSI- GUINEA Suomen Kuvausmatkat oy Paratiisilinnut & Sademetsän kansa PAPUA-UUSI-GUINEA Aika: Su 7.8. - Ti 23.8.2016 Kesto: 17 pv Ryhmäkoko: Max 9 + 1 henkilöä

Lisätiedot

Illallinen hotellin ravintolassa.

Illallinen hotellin ravintolassa. 1 Lähettäjä Forssan matkatoimisto oy / Leila Rauhaniemi puh. 0207 75 77 22 sähköposti. leila.rauhaniemi@fmtours.fi Attn: Pekka Heikkilä sähköposti: pekkah09@gmail.com Talinkorvantie 11B49, 20320 Turku,

Lisätiedot

Kairankutsun lintubongausretket

Kairankutsun lintubongausretket Kairankutsun lintubongausretket Luonnon ja lintujen tarkkailu retkeilymuodossa on yksi parhaista rentoutumiskeinoista kiireisen maailmanmenon keskellä. Tähän Pyhä-Luoston kansallispuisto ja Itä-Lapin lumoava

Lisätiedot

Maidontuottajien ammattimatka USA, Wisconsin, 1.10 8.10.2015

Maidontuottajien ammattimatka USA, Wisconsin, 1.10 8.10.2015 Maidontuottajien ammattimatka USA, Wisconsin, 1.10 8.10.2015 Vuoden 2015 World Dairy Expo ammattimatka lähestyy. Matkan pituus on kahdeksan päivää. Ohjelman mukaan matkaan sisältyy yhteensä 8 tilavierailu,

Lisätiedot

Lataa Lähde linturetkelle! Lataa

Lataa Lähde linturetkelle! Lataa Lataa Lähde linturetkelle! Lataa ISBN: 9789522403179 Sivumäärä: 372 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 28.58 Mb Helsingin ja lähialueiden linnusto on monipuolinen. Jo Helsingin kantakaupungista löytyy erilaisia

Lisätiedot

Spittelhof Estate. Biel-Benken, Sveitsi, 1996 Peter Zumthor. 50m

Spittelhof Estate. Biel-Benken, Sveitsi, 1996 Peter Zumthor. 50m Spittelhof Estate Biel-Benken, Sveitsi, 1996 Peter Zumthor Spittelhof Estate on Peter Zumthorin suunnittelema maaston mukaan porrastuva kolmen eri rakennuksen muodostama kokonaisuus Biel-Benkenissä, Sveitsissä.

Lisätiedot

Islanti 22.10.- 26.10.2012

Islanti 22.10.- 26.10.2012 Matkatoimisto PT-Matkat Tapiontie 4 34800 Virrat ALV rek Puhelin / Fax 03 4755161 GSM +358 40 5559161 Y-tunnus 1126019-0 Sähköposti pt-matkat@phpoint.fi KUVI 3484 / 00 MJM MTK-Virrat Islanti 22.10.- 26.10.2012

Lisätiedot

Formulamatka Unkariin. Esittely. Formulamatkalle Unkarin Hungaroringille! Hungaroring. Budapest. Miksi valita tämä matka?

Formulamatka Unkariin. Esittely. Formulamatkalle Unkarin Hungaroringille! Hungaroring. Budapest. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 6 Esittely Formulamatkalle Unkarin Hungaroringille! Lähde jännitämään suomalaisten menestystä Hungaroringin radalle! Tällä matkalla pääset seuraamaan harjoituksia, aika-ajoja sekä tietenkin itse

Lisätiedot

Islanti 22.10.- 26.10.2012 Matkanjohtajat;

Islanti 22.10.- 26.10.2012 Matkanjohtajat; Matkatoimisto PT-Matkat Tapiontie 4 34800 Virrat ALV rek Puhelin / Fax 03 4755161 GSM +358 40 5559161 Y-tunnus 1126019-0 Sähköposti pt-matkat@phpoint.fi KUVI 3484 / 00 MJM MTK-Virrat Islanti 22.10.- 26.10.2012

Lisätiedot

Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015

Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015 Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015 1. Päivä: Lento (Kuopio) - Helsinki München: Willkommen in Deutschland! Ajamme Münchenistä Baijerin läpi, Innsbruckin ohi, henkeäsalpaavan

Lisätiedot

PERUN AMAZON & ANDIT 2012. Luonto- ja kuvausmatka:

PERUN AMAZON & ANDIT 2012. Luonto- ja kuvausmatka: Jättiläissaukot. Manun kansallispuisto, marraskuu 2010. Kuva: Jouni Klinga Luonto- ja kuvausmatka: PERUN AMAZON & ANDIT 2012 Monipuolinen luontomatka tutustuttaa Perun luonnon huikeaan monimuotoisuuteen

Lisätiedot

Alkusarja 4 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 4 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 4 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 8 WWW.AIKAMATKAT.FI P2 ALKUSARJA, LYHYT 5 8.9.2014 4 VRK ALK 790 SUORA LENTO HELSINGISTÄ HINTAAN SISÄLTYY

Lisätiedot

Pyhän Astelin ohjelmapalvelut

Pyhän Astelin ohjelmapalvelut n ohjelmapalvelut 2015-2016 Moottorikelkka Safarit: Iltasafari moottorikelkalla (klo 20.00 22.00 / ma, ti, ke, la) Iltasafari on ohjattu moottorikelkkasafari illan hämärässä läpi lumisen maiseman. Jos

Lisätiedot

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 8 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI P1 ALKUSARJA, PITKÄ 31.8. 7.9.2014 8 VRK ALK 990 SUORAT CHARTER LENNOT HKI, TRE JA

Lisätiedot

Luomuviinimatka Andien juurille

Luomuviinimatka Andien juurille Luomuviinimatka Andien juurille 24.02. - 08.03.2017 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan loistavampia nähtävyyksiä. Matkamme alkaa

Lisätiedot

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 8 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI P1 ALKUSARJA, PITKÄ 1 8.9.2014 8 CHARTER LENNOT HKI, TRE JA KUOPIO HINTAAN SISÄLTYY

Lisätiedot

KENIAN SUURI. Suomen Kuvausmatkat oy KENIAN MIGRATION SAFARI MIGRATION SAFARI

KENIAN SUURI. Suomen Kuvausmatkat oy KENIAN MIGRATION SAFARI MIGRATION SAFARI KENIAN SUURI Suomen Kuvausmatkat oy KENIAN MIGRATION SAFARI MIGRATION SAFARI 4. - 12.9.2017 Suomen Kuvausmatkat oy KENIAN MIGRATION SAFARI Kenian Suuri Migration Safari 2017 Aika: Hinta: Ryhmäkoko: Ma

Lisätiedot

Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016

Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016 Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan

Lisätiedot

Tverin Karjalan Savusaunamatka 16.8. 23.8.2015

Tverin Karjalan Savusaunamatka 16.8. 23.8.2015 Tverin Karjalan Savusaunamatka 16.8. 23.8.2015 Tämä matka on tehty ennenkin. Se oli niin hyvä että pyysimme Leo Baskinia järjestämään matkan uudelleen. Tämä on tosi Savusaunafaneille. Matalle mahtuu vain

Lisätiedot

Löydä päivävaelluksen hauskuus

Löydä päivävaelluksen hauskuus Päivävaelluksen suunnittelu FValitse jokin hauska ja mielenkiintoinen retkikohde. Jos liikutte ryhmänä, ota muut huomioon retkikohteen valinnassa. FOta selvää vaellusreitin pituudesta ja siitä, kuinka

Lisätiedot

Kiehtova Katania, suloinen Taormina, tulivuori Etna, muinaisia temppeleitä, hiekkarannat, luomuviinit...

Kiehtova Katania, suloinen Taormina, tulivuori Etna, muinaisia temppeleitä, hiekkarannat, luomuviinit... Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme monilla luomuviinitiloilla, tutustumme viinin valmistukseen, maistelemme viinejä sisilialaisen

Lisätiedot

KALASTUSMATKA MEKSIKOON, PLAYA DEL CARMENIIN 7-23.4.2015

KALASTUSMATKA MEKSIKOON, PLAYA DEL CARMENIIN 7-23.4.2015 KALASTUSMATKA MEKSIKOON, PLAYA DEL CARMENIIN 7-23.4.2015 Yleisön, eli aikaisemmin Playa del Carmenissa mukana olleiden toiveesta järjestämme Playa del Carmeniin uuden kalastusmatkan. Matka soveltuu lomamatkaksi

Lisätiedot

Tarjous 15 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Tarjous 15 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Tarjous 15 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI P9 ALKUSARJA, PITKÄ 1. 15.9.2014 15 VRK ALK 1450 LENNOT HKI-KTW, KRK-HEL HINTAAN SISÄLTYY

Lisätiedot

Hyvä tietää. Brasilia. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä

Hyvä tietää. Brasilia. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Brasilia Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Brasiliasta Pääkaupunki Asukasluku Kieli Brasilia 201 milj. Portugali Uskonto Valuutta Pinta-ala Roomalaiskatolinen ja lukuisia muita uskontoryhmiä

Lisätiedot

LEN European Short Course Swimming Championships Copenhagen, 13/

LEN European Short Course Swimming Championships Copenhagen, 13/ LEN European Short Course Swimming Championships Copenhagen, 13/15.-17.12.2017 KOE VAIVATON FANIMATKA UINNIN EM- KISOIHIN! Viiden tai kolmen päivän fanimatka, jonka aikana näet kaikki tapahtumat ja myös

Lisätiedot

Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä

Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä Vietä pitkä viikonloppu kesäisessä Krakovassa Finnairin suorilla lennoilla Helsingistä! Krakovan värikäs historia ja eloisa nykypäivä, hyvin säilynyt UNESCO:n maailmanperintökohteisiin

Lisätiedot

BUSINESS TO BUSINESS MEDIAT OY DUBLIN 03.-06.05.2007

BUSINESS TO BUSINESS MEDIAT OY DUBLIN 03.-06.05.2007 BUSINESS TO BUSINESS MEDIAT OY DUBLIN 03.-06.05.2007 tourwiseireland 1 Hotelli Dublinissa: Academy Hotel * * * Academy hotelli on mukava kolmen tähden hotelli aivan Dublinin keskustassa O Connell Street

Lisätiedot

Saapuminen Tukholmaan, josta jatketaan välittömästi kohti Kalmaria ja Öölantia

Saapuminen Tukholmaan, josta jatketaan välittömästi kohti Kalmaria ja Öölantia Sunnuntai 11.6.2017 klo 16.30 klo 20.55 Lähtö Nurmijärven kirkon parkkipaikalta kohti Turkua Lähtee m/s Viking Grace kohti Maarianhaminaa ja Tukholmaa Maanantai 12.6.2017 klo 6.30 klo 13.00 klo 16.00 klo

Lisätiedot

MÖKILLE SAMMALNIEMEEN

MÖKILLE SAMMALNIEMEEN MÖKILLE SAMMALNIEMEEN Lähde kaupungin kiireestä Sammalniemen luontoon viettämään unohtumaton loma! Raision Seudun Lasten Tuen mökki on avoinna ympärivuoden, mökki sijaitsee Juupajoella Sammalniemen leirikeskuksen

Lisätiedot

Krav Maga leiri Kroatiassa, 3-10.09.2011

Krav Maga leiri Kroatiassa, 3-10.09.2011 Krav Maga leiri Kroatiassa, 3-10.09.2011 Krav Maga Ry Turku ja Sunnea Oy järjestivat harjoitusleirin Kroatiassa syyskuussa 2011. Matkakohteena oli historiallinen Trogir. lensivät Norwegianilla ja myöhemmin

Lisätiedot

Kappale kauneinta Suomea

Kappale kauneinta Suomea Kappale kauneinta Suomea Kapeat mutkaiset vesistöt, saaristoiset järvenselät ja vanhat kanavat tekevät Heinäveden reitistä ainutlaatuisen elämyksen, joka kaikkien pitäisi ainakin kerran elämässään kokea.

Lisätiedot

MYS-kesäretki 3.-5.7.2014 / Porvoo Tirmo Pernaja Kaunissaari Pyhtää Munapirtti

MYS-kesäretki 3.-5.7.2014 / Porvoo Tirmo Pernaja Kaunissaari Pyhtää Munapirtti MYS-kesäretki 3.-5.7.2014 / Porvoo Tirmo Pernaja Kaunissaari Pyhtää Munapirtti Tervetuloa MYS:in vuoden 2014 kesäiselle veneretkelle, joka suuntautuu itäiselle Suomenlahdelle Porvoosta Pyhtäälle. Kokoonnumme

Lisätiedot

Tansanian suursafari: Serengeti, Ndutu, Ngorongoro, Tarangire Nyt paluumatka Serengetistä lentäen!

Tansanian suursafari: Serengeti, Ndutu, Ngorongoro, Tarangire Nyt paluumatka Serengetistä lentäen! Suomen Kuvausmatkat Oy Tansanian suursafari: Serengeti, Ndutu, Ngorongoro, Tarangire 20.2.-1.3.2017 -Nyt paluumatka Serengetistä lentäen! Aika: Ma 20.2. - Ke 1.3.2017 Hinta: 5.480 eur Ryhmäkoko: max 12

Lisätiedot

Nakhon Si Thammaratin provinssi upean luonnon ja kulttuurin paratiisi

Nakhon Si Thammaratin provinssi upean luonnon ja kulttuurin paratiisi Nakhon Si Thammaratin provinssi upean luonnon ja kulttuurin paratiisi Nakhon Si Thammaratin provinssi on valloittava vaihtoehto matkailijoille, jotka haluavat välttää liiankin suosittuja turistikohteita.

Lisätiedot

HURTIGRUTEN - MAAILMAN KAUNEIN MERIMATKA KIRKKONIEMESTÄ BERGENIIN *, **, **, , JA

HURTIGRUTEN - MAAILMAN KAUNEIN MERIMATKA KIRKKONIEMESTÄ BERGENIIN *, **, **, , JA HURTIGRUTEN - MAAILMAN KAUNEIN MERIMATKA KIRKKONIEMESTÄ BERGENIIN 13.-19.4.*, 15.-21.5.**, 1.-7.8.**, 22.-28.8., 3.-10.9. JA 14.-20.9.2017 Hurtigruten on Norjan rannikon alkuperäinen laivareitti, joka

Lisätiedot

SAIMAAN LAIVAMATKAT OY KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT LUOSTARIRISTEILYT HOTELLIRISTEILY

SAIMAAN LAIVAMATKAT OY KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT LUOSTARIRISTEILYT HOTELLIRISTEILY RISTEILYT SINISELLÄ SAIMAALLA KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT Lähtö Kuopiosta (ti, to, la) tai Savonlinnasta (ma, ke, pe) klo 9.00. Risteily Heinäveden reittiä pitkin neljän sulkukanavan ja kahden avokanavan kautta

Lisätiedot

Lataa Mikä eläin? - Lars-Henrik Olsen. Lataa

Lataa Mikä eläin? - Lars-Henrik Olsen. Lataa Lataa Mikä eläin? - Lars-Henrik Olsen Lataa Kirjailija: Lars-Henrik Olsen ISBN: 9789510391990 Sivumäärä: 273 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 25.37 Mb Ainutlaatuinen luonto-opas! Mikä eläin? esittelee eläinten

Lisätiedot

INTIAN TIIKERISAFARI Suomen Kuvausmatkat oy INTIAN TIIKERISAFARI

INTIAN TIIKERISAFARI Suomen Kuvausmatkat oy INTIAN TIIKERISAFARI INTIAN TIIKERISAFARI 7.-18.4.2018 Suomen Kuvausmatkat oy Suomen Kuvausmatkat oy INTIAN TIIKERISAFARI 7.-18.4.2018 Aika: La 7.4. - Ke 18.4.2018 Ryhmäkoko: max 8-10 hlö Hinta: 3.980 eur Kohdemaat: Intia

Lisätiedot

Adventtimatka Roomaan joulukuun pimeydestä Rooman valoon 04.12 09.12.2016

Adventtimatka Roomaan joulukuun pimeydestä Rooman valoon 04.12 09.12.2016 Adventtimatka Roomaan joulukuun pimeydestä Rooman valoon 04.12 09.12.2016 Matkaoppaana legendaarinen Italian asiantuntija Silja Tuominen Matkaemäntänä Hanna Ekola, musiikissa Hannan tilaisuuksissa mukana

Lisätiedot

Finland golf Vivian open Pertti Hämälä / Puh

Finland golf Vivian open Pertti Hämälä / Puh Finland golf Vivian open Pertti Hämälä / pera@finlandgolf.fi/pera.hamala@gmail.com Puh. 0500 423 295 VIVIAN OPENIN 10 VUOTIS JUHLAKILPAILU Ryhmäkoko: noin 60 henkilöä Ajankohta: perjantai 7.7. maanantai

Lisätiedot

LOMA-ASUNTOJEN RAKENNUSPAIKAT

LOMA-ASUNTOJEN RAKENNUSPAIKAT LOMA-ASUNTOJEN RAKENNUSPAIKAT Ruovedellä myynnissä olevat kunnan omistamat lomarakennuspaikat sijaitsevat pienempien järvien rannoilla, joita ovat mm. Luomajärvi ja Kankijärvi Helvetinjärven kansallispuiston

Lisätiedot

-opintomatka Solna, Ruotsi 2.-5.4. 2014

-opintomatka Solna, Ruotsi 2.-5.4. 2014 -opintomatka Solna, Ruotsi 2.-5.4. 2014 Miltä kuulostaa ruokakul-uuriin profiloitunut vanhusten hoivako4, jossa on joka maanantai tas4ng päivä, keskiviikkoisin gourmet- lounas, ja jossa kahvitellaan itse

Lisätiedot

OPINTOPÄIVÄT KUUSAMOSSA

OPINTOPÄIVÄT KUUSAMOSSA 12.12.2013 PALOKUNTANUORTEN OHJAAJIEN JA PALOKUNTANAISTEN OPINTOPÄIVÄT KUUSAMOSSA SPEK Pohjois-Suomi järjestää Pohjois-Suomen ja Lapin pelastusliiton palokuntanuorten ohjaajien ja palokuntanaisten opintopäivät

Lisätiedot

Saapuminen Allbaniaan Tiranan lentokentälle kello 19.45, jossa suomea puhuva opas ja bussi vastassa.

Saapuminen Allbaniaan Tiranan lentokentälle kello 19.45, jossa suomea puhuva opas ja bussi vastassa. BALKANIN KIERROS 3-10.10.2015 : Albania, Makedonia, Kosovo Kuvassa Tirana 1. matkapäivä 3.10.2015 Helsinki - Tirana Saapuminen Allbaniaan Tiranan lentokentälle kello 19.45, jossa suomea puhuva opas ja

Lisätiedot

ALAKÖNKÄÄN KOSKIMAISEMA. Maisema-alueen aikaisempi nimi ja arvoluokka: Ehdotettu arvoluokka: Valtakunnallisesti arvokas maisemanähtävyys

ALAKÖNKÄÄN KOSKIMAISEMA. Maisema-alueen aikaisempi nimi ja arvoluokka: Ehdotettu arvoluokka: Valtakunnallisesti arvokas maisemanähtävyys ALAKÖNKÄÄN KOSKIMAISEMA Maisema-alueen aikaisempi nimi ja arvoluokka: Ehdotettu arvoluokka: Valtakunnallisesti arvokas maisemanähtävyys Kunta: Utsjoki Pinta-ala: 780,1 ha Maisemaseutu: Pohjois-Lapin tunturiseutu

Lisätiedot

5. Kurittula-Parikka-Jäppilänlahti

5. Kurittula-Parikka-Jäppilänlahti 5. Kurittula-Parikka-Jäppilänlahti Korkeakoskenhaaran ja Koivukoskenhaaran haarautumiskohdassa on laaja kulttuurikeskittymä vanhoilla kylätonteilla sijaitsevine kylineen ja vanhoine peltoineen. Joen niemekkeet

Lisätiedot

Lataa Lumoava Helsinki. Lataa

Lataa Lumoava Helsinki. Lataa Lataa Lumoava Helsinki Lataa ISBN: 9789513771805 Sivumäärä: 248 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 14.56 Mb Tiedätkö, missä harmaahaikarat pesivät? Entä mistä löydät harvinaisen vanhat hiidenkirnut, Aarnipadan

Lisätiedot

IRLANNIN KIERTOMATKA 11. - 18.6. JA 19. - 26.8.2016

IRLANNIN KIERTOMATKA 11. - 18.6. JA 19. - 26.8.2016 IRLANNIN KIERTOMATKA 11. - 18.6. JA 19. - 26.8.2016 Limerick - Galway - Westport - Sligo - Vihreän saaren kierroksella matkataan kauniissa maisemissa, osin paljon kehuttua "Wild Atlantic Way" -reittiä

Lisätiedot

Luomuviinimatka Rheinin laaksoon

Luomuviinimatka Rheinin laaksoon Luomuviinimatka Rheinin laaksoon 19.05. 22.05.2017 Oletko aina jo halunnut romanttiselle matkalle Rheinin laaksoon? Nyt toiveesi toteutuu! Lähde mukaamme tälle kiehtovalle luomuviinimatkallemme! Saksassa

Lisätiedot

Alkusarja 9 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 9 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 9 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI BUSSIMATKA KATOWICEEN 31.8. 8.9.2014 9 KULJETUS: LAUTTA + BUSSI HINTAAN SISÄLTYY LAUTTAMATKAT

Lisätiedot

Viher-Nikkilä. A-36.1152 Yhdyskuntasuunnittelun perusteet, MaKa2

Viher-Nikkilä. A-36.1152 Yhdyskuntasuunnittelun perusteet, MaKa2 Viher-Nikkilä 00 A-36.115 Yhdyskuntasuunnittelun perusteet, MaKa SELOSTUS Suunnittelemamme alueen valintaan vaikuttivat monet tekijät. Päädyimme alueeseen, joka sijaitsee lähellä Nikkilän keskustaa ja

Lisätiedot

HINTAAN SISÄLTYY. Hurtigruten - maailman kaunein merimatka

HINTAAN SISÄLTYY. Hurtigruten - maailman kaunein merimatka HURTIGRUTEN-RISTEILY KIRKKONIEMESTÄ BERGENIIN 30.3.-5.4.* JA 13.-20.5.**, 23.-29.6., 29.7.-5.8., 6.-12.8.***, 9.-15.8.**, 20.-26.8., 28.8.-3.9., 31.8.-6.9., 11.-17.9., 22.-28.9. JA 19.-25.12.2018 Hurtigruten

Lisätiedot