MADAGASKARIN KIERTOMATKA 2015

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MADAGASKARIN KIERTOMATKA 2015"

Transkriptio

1 Suomen Kuvausmatkat oy MADAGASKARIN KIERTOMATKA 2015 Aika: Ryhmäkoko: Hinta: To Pe pv 8 henkilöä + matkanjohtaja eur* * Sis. kansainväliset menopaluulennot Helsingistä. Pääkohteet: Tsingyn maailmanperintöalue Baobab-metsät, kansallismaisema Mosambikin kanavan hiekkarannat Etelän kuivat piikkimetsät Andasiben sademetsät Lajstoa: Ruokailut: Endeemiset lintulajit Rengashäntämaki Tanssivat sifakat Indri - lemurien suurin ja uljain Kameleontit Apinanleipäpuut Aamiaismajoitus / Puolihoito matkaohjelman mukaisesti Kotimaanlennot: * Antananarivo - Fort Dauph * F.Dauphin - Tulear * Tulear - Morondawa * Morondawa - Tana Ajomatkat: Landcruiser tai vastaava, 3 hlö/auto Berenty ja Andasibe: pikkubussi Kohderyhmä: Kaikki luonto- ja kulttuurikohteista kiinnostuneet. Vaativuus: Lisätiedot: Lähtijöiltä edellytetään normaalia terveydentilaa. Retket eivät edellytä tavanomaisesta poikkeavaa kuntoa. Jouni Klinga, puh Vesa Taiveaho, puh Lennot: Kansainväliset lennot Air France: * HEL - Pariisi - Antananarivo * Antananarivo - Pariisi - Helsinki Suomen Kuvausmatkat Oy on Kuluttajaviraston rekisteröimä valmismatkanjärjestäjä, jolla on toiminnan edellyttämät vakuudet. Rek. nro 46/12/Mj. SMAL

2 Madagaskar kissamakit ja kameleontit Kiehtovien lemurien asuttama Madagaskar on luonnonystävän ihmemaa, joka on edelleen varsin huonosti tunnettu. Luontomatkailu on vasta kehittymässä, mutta luontokohteet tarjoavat parastaan. Madagaskarin kiertomatka tutustuttaa yhteen maailman suurimmista saarista, jonka luonto ja kulttuuri ovat eristyneisyyden ansiosta hyvin ainutkertaisia. Saarivaltion eri osissa tavataan hyvin toisistaan poikkeavia luontotyyppejä. Idässä sijaitsevat Madagaskarin trooppiset sademetsät, länsiosissa savannimaiset, jättiläismäisten apinanleipäpuiden metsiköt ja etelässä kuivat piikkipensastot. Maan keskiosia puolestaan värittävät vuoristot rinteille pengerrettyine riisiviljelmineen. Länsirannikolla Mosambikin kanaalin rannoilla matkailijaa odottavat ihastuttavat valkoiset hiekkadyynit. Ja jälleen uutena ääripäänä Tsingyn maailmanperintöalue yllättää veitsenterävillä kalkkikivipinaakkeleilla, geologisilla muodostelmalla, joka jatkuu silmänkantamattomaan. Madagaskar on myös kulttuurinsa puolesta vastakohtaisuuksien maa. Pääkapungissa Antananarivossa (tuttavallisesti Tana) yhteiskunta on varsin pitkälle kehittynyt. Mutta pian maaseudulle lähdön jälkeen astumme aimo harppauksen ajassa taaksepäin. Esimerkiksi länsiosien erämaissa tärkein kulkuväline on edelleen puupyöräinen härkävankkuri. Luontoharrastajalle Madagaskarin luonnon erikoisuutta kuvastaa parhaiten korkea endeemisyysaste. Esimerkiksi puulajeista 90%, matelijoista 95% ja linnuista 40% on sellaisia lajeja, joita tavataan vain ja ainoastaan Madagaskarilla. Matelijoista tunnetuin ryhmä on väriään vaihtavat kameleontit. Niitä tavataan kaikilta luontotyypeiltä, sekä pieniä että suuria. Kameleonttien löytäminen vaatii vähän silmänäppäryyttä, mutta löytymisen jälkeen niiden seuraaminen on melko helppoa. Ne kun luottavat naamioväriinsä. Kuuluisimpia ovat silti puoliapinoihin kuuluvat lemurit. Valtaosa maan nisäkäslajistosta on näitä pitkähäntäisiä puissa asustavia veijareita, joita löytyy suurikokoisesta ja päiväaktiivisesta indristä pienen pieneen ja yöllä elävään hiirimakiin. Matkalla Madagaskarille tulemme syventymään monipuolisesti lemurien kiehtovaan elämään. Indrin tuijotus ei jätä ketään kylmäksi, mutta toisaalta pääsemme nauttimaan myös kissamakien auringonotosta. Oma lukunsa ovat lakkisifakat, joiden tanssinäytökset ovat vailla vertaa. Kuljemme lemurien matkassa niin päivällä kuin yöllä. Osaan voimme tehdä tuttavuutta heti lodgen terassilla, toisista näemme vain vilahduksia otsalamppujen valossa.

3 Madagaskarin kiertomatka jakaantuu kolmeen erilaiseen osioon. Ensimmäiseksi suuntaamme Berentyn yksityiselle suojelualueelle maan eteläosassa. Ajomatka vie kuvauksellisten riisipeltomaisemien halki kuiviin piikkipensastoihin. Berentyn lodge sijaitsee suojelualueen sisällä ja pääkohteemme tulevat toisinaan jopa mökkien terasseille. Kohde on kuuluisa kissamakeista, rengashäntälemureista, jotka kerääntyvät lämmittelemään jäseniään aamuauringossa. Toisaalta alueella asustaa useita lakkisifakoiden perhekuntia, joiden tanssiesitykset ovat vertaansa vailla - monelle koko Madagaskarin matkan kohokohta. Lisäksi lodgen takana alkava galleriametsä on monien lintulajien turvapaikka. Tällä yksityisellä suojelualueella on lupa liikkua myös omatoimisesti. Berentyn jälkeen voimme rentoutua viihtyisässä neljän tähden rantavillassa länsirannikolla ennen matkan seuraavaa vaihetta Madagaskarin syrjäisimpiin kolkkiin. Toisena pääkohteena maasturisafari vie Tsingyn maailmanperintöalueelle ja etsimme parhaita kuvakulmia jättiläismäisten apinanleipäpuiden pilaristoihin. Yksi vaikuttavimmista elämyksistä on seurata tähtien syttymistä baobab-puiden yllä. Toteutamme monipuolisen maasturisafarin länsirannikon vähän kuljetuissa erämaissa. Käytössämme ovat ilmastoidut maasturit (Landcruiser tai vastaava), ja matkustusmukavuuden ylläpitämiseksi kussakin autossa on vain kolme matkustajaa. Näin voimme liikkua ja pysähdellä kuvaamaan sujuvasti. Tsingyn alueella vierailee vuosittain noin 7000 matkustajaa ja heistä suurin osa madagaskarilaisia. Retkeilyn jälkeen hengähdämme vielä hetken Morondavan rantakaupungin kupeessa olevalla villalla ennen kuin sukellamme vielä aivan uudenlaiseen biotooppiin, sademetsiin. Sademetsäretki alkaa ajomatkalla pääkaupunki Antananarivosta itään. Andasiben kansallispuiston ja yksityisten suojelualueiden ikonilaji on hännätön indri, maan suurin lemurilaji. Suomen Luonnonsuojeluliitto on myös vahvasti mukana indrien kotimetsien suojeluhankkeissa Andasibessa. Sademetsissä pääsemme seuraamaan myös muun muassa useita kameleonttilajeja ja teemme retkiä myös taskulamppujen valossa yöllä. Ne tarjoavat aina uutta lajistoa: endeemisiä gekkoja, yöaktiivisia lemurilajeja tai vaikkapa eksoottisia siilimäisiä tanrekkeja.

4 Muutokset ohjelmassa ja ilmoitetuissa lentoreiteissä ovat mahdollisia. To Helsinki Pariisi Suomen Kuvausmatkat oy Madagaskarin kiertomatka Madagaskarin kiertomatka Matka alkaa Helsinki-Vantaan lentokentältä aamulennolla Pariisiin. Uusien lentoaikataulujen myötä pääsemme jatkamaan matkaa sujuvasti kohti Madagaskarin pääkaupunkia Antanarivoa. Suoran lennon operoi Air France. AY 5003 HEL CDG AF 0934 CDG TNR 11:30 22:55 Saapuminen Antananarivon lentokentälle illalla ja kuljetus lentokentän lähellä olevaan hotelliin. Majoittuminen: Hotel Au Bois Vert tai vastaava. Pe Antananarivo - Fort Dauphin - Berentyn yksityinen suojelualue (A, P) Varhain aamulla siirrymme lentokentälle odottelemaan aamulentoa aivan Madagaskarin eteläosassa olevaan Fort Dauphinin kaivoskaupunkiin. TNR FTU 08:20 10:50 Lentokentältä lähdemme suoraan ajomatkalle kohti Berentyä. Ajomatka rannikon rehevistä metsistä sisämaan kuiviin piikkimetsiin tarjoaa upeita maisemia ja samalla sukellamme heti madagaskarilaiseen maaseutuelämään. Ajotie kulkee pienten kylien halki ja matkalla pysähtelemme milloin seuraamaan riisipeltojen kyntämistä härkäpareilla tai kuvaamaan polttopuukuormia päänsä päällä kantavia malakasi-naisia. Parin tunnin ajomatkan jälkeen maisema vaihtuu valtaviksi sisal-viljelmiksi, joita jatkuu aina Berentyn suojelualueen laidalle saakka. Berenty on kuuluisa kissamakeista ja lakkisifakoista - molemmat ovat ehdottomasti kolmen kiehtovimman lemurilajin joukossa. Edelleen nämä ovat lajeja, joiden näkemiseen ja kuvaamiseen ei tarjoudu mahdollisuuksia Madagaskarin normaalilla turistireitillä pääkaupungista länsirannikolle Tuleariin. Niiden vuoksi on lennettävä saarivaltion eteläosiin. Vaiva kuitenkin kannattaa, sillä samalla pääsemme tutustumaan myös hyvin omintakeiseen kulttuuriin.

5 Kissamakien päivä alkaa aina auringonotolla. Ne nousevat näkyvälle paikalle ja asettuvat vatsa aurinkoon imeäkseen nousevan auringon lämmön lihastensa notkistamiseksi. Myöhemmin ne sitten liikkuvat lodgen tuntumassa lajityypillisesti kissamaiset poikkijuovaiset hännät pystyssä sojottaen. Kissamaki on hyvin tuttavallinen, ja monesti niitä voi seurata vain muutaman metrin etäisyydeltä. Toinen Berentyn ylpeys on lakkisifaka. Alueella on muutamia perheryhmiä, joiden vuorokautiset liikkeet toistuvat lähes samalla kaavalla päivästä toiseen. Berentyssä majoitumme aivan suojelualueen keskelle ja voisi jopa sanoa, että eläimet tulevat ennemmin katsomaan majatalon asukkaita kuin päinvastoin! Majoitus on keskitasoa, mutta upea luonto on luksusta. Pitkin päivää eri puolilla lodgea tapahtumat seuraavat toisiaan. Ylittäessään isompia aukioita sifakat laittavat tanssiksi! Seurailemme perheiden liikkeitä, ja meillä on hyvä mahdollisuus osua paikalle, kun perhekunta lähtee kevyesti tanssien ylittämään punaisia hiekkakenttiä. Toisaalta lodgelta lähtee polkuja jykevään galleriametsään, jossa on rikas linnusto ja muun muassa hedelmänsyöjälepakoiden yhdyskunta. Uutena kohteena Berentyssä on erittäin kuvauksellinen piikkimetsä, jossa on hyvät mahdollisuudet puusta toiseen hyppivien sifakoiden kuvaamiseen. Illan yöretkellä tutustumme seudun yöaktiivisiin lemureihin sekä kameleonttilajeihin. Majoittuminen: Berenty lodge. La Berentyn yksityinen suojelualue (A, P) Vietämme koko päivän Berentyn lodgen ympäristössä retkeillen. Tämä on harvoja paikkoja Madagaskarilla, jossa liikkuminen myös suojelualueella on vapaata. Linnuista ja kuvaamisesta kiinnostuneet voivat turvallisesti kulkea heti lodgen takapihalta alkavilla metsäpoluilla ja tarkkailla lintuja tai seurailla sypaattisten lemurien touhuja. Käytössämme on silti koko ajalle myös luonto-opas, ja halukkailla on mahdollisuus osallistua koko päiväksi myös ohjattuun retkeilyyn. Parasta täällä on silti eläinten läheisyys. Toisinaan riittää, että vääntäytyy oman majoitusmökin terassille tekemään tuttavuutta kissamakien kanssa. Olemme kartoittaneet esimerkiksi sifakaperheiden liikkeitä lodgen ympäristössä ja aamupäivien retkiohjelma on laadittu siten, että mahdollisuudet tanssivien sifakoiden suhteen voidaan maksimoida. Vastaavasti jotkin kohteet ovat parhaimmillaan auringonlaskun aikaan; täälläkin tarkemmalla paikkatiedolla on mahdollisuus päästä näkemään mahdollisimman paljon kohteen ainutlaatuista lajistoa ja niiden käyttäytymistä. Uusi ulottuvuus retkeilyssä on lisäksi yösafarit. Illan hämärtyessä esimerkiksi hiiri- ja hoikkamakit tulevat ulos koloistaan ja pienellä ryhmällä voimme päästä katsomaan pienten nappisilmien tuijotusta aivan lähietäisyydeltä. Majoittuminen: Berenty lodge.

6 Su Berentyn yksityinen suojelualue - Fort Dauphin (A, P) Aamupäivän vietämme Benrentyn leppoisassa sifakaparatiisissa retkeillen ja oleskellen. Iltapäivällä lähdemme sitten paluumatkalle kohti Fort Dauphinin kaupunkia. Ajoitamme saapumisemme parhaisiin iltavaloihin, jolloin voimme käyttää paluumatkan ihmisten arkiaskareita kuvaten ja tienvarren kylissä pysähdellen. Majoitumme yhdeksi yöksi Fort Dauphinin keskustassa olevaan hotelliin. Majoittuminen: Croix Du Sud Ma Fort Dauphin - Antananarivo (A) Tiivistahtisten retkipäivien jälkeen vietämme vapaan aamupäivän Fort Dauphinissa. Päivällä jatkamme lentokentälle ja takaisin pääkapunkiin Antananarivoon. Majoitumme kaupungin keskustan laidalla olevaan Tamboho hotelliin ja pääsemme nyt ensi kertaa varsinaisesti tutustumaan pääkaupungin elämään. Toisaalta hotellin toisella laidalla on pieni lintukosteikko ja riisipeltoja. Majoittuminen: Tamboho Hotel tai vastaava. Ti Antananarivo - Tulear - Ifaty (A, P) Aamulla lennämme Madagaskarin länsirannikolle Tulearin kaupunkiin. Itse Tulear on vilkas rannikkokaupunki, mutta jatkamme matkaa edelleen maastureilla pohjoisempana olevaan Ifatyn pieneen kalastajakylään. Majoitumme Mosambikin kanaalin rannalle, dyyneille rakennettuun Dunes de Itatyn rantahotelliin. Rantalomailun ohella paikka tarjoaa monia kiinnostavia aktiviteetteja. Illalla rannassa on mukava seurata, kun kalastajat purjehtivat piroque-kanooteillaan kotiin kalastusretkiltään. Myös kylänraitin tunnelma vie ajatuksen helposti ajassa taaksepäin. Majoittuminen: Dunes de Ifaty -Hotelli.

7 Ke Ifaty (A, P) Vapaapäivä Ifatyssa. Mahdollisuus viettää omaa aikaa hotellilla tai tutustua ympäristöön omatoimisesti. Halukkailla on mahdollisuus osallistua lisäretkelle läheiselle yksityiselle suojelualueelle, joka on harvinaisen luonnontilaisena säilynyt esimerkkikohde kuivista piikkimetsistä. Retkelle lähdetään perinteitä vaalien: aamun hämärissä hotellimme taksitolpalla odottavat autojen sijaan härät vankkureineen. Normaalin päiväretken sijaan teemme etenkin lintuihin painottuneen ja vain pienien ryhmien kanssa onnistuvan yksityisen aamuretken. Näemme monia endeemisistä lintulajeja, kuten useita vanga-lajeja. Erikoisuuksiin kuuluvat myös uhanalainen pyrstömarhi ja arokyyhkyrääkkä, joiden etsinnässä käytämme erillisiä jäljittäjiä. Lintujen ohella voimme toki tutustua myös eksoottiseen kasvillisuuteen, kuten yli tuhat vuotta vanhoihin apinanleipäpuujättiläisiin. Vaihtoehtoisina retkikohteina Ifatyssa on mahdollisuus lähteä myös snorklausretkelle. Iltapäivällä voimme vierailla lähiseudun kalastajakylissä. Majoittuminen: Dunes de Ifaty -Hotelli. To Ifaty - Tulear - Morondava (A) Aamulla palaamme takaisin Tuleariin ja jatkamme aamulennolla pohjoisemmaksi Morondavan pikkukaupunkiin. Morondava on lähtöpiste Tsingy de Bemarahan maailmanperintöalueelle tehtävälle maasturisafarille. Majoitumme ensimmäiseksi yöksi kaupungin parhaaseen rantavillaan nauttimaan auringonlaskusta Mosambiqin kanaalin rannattomalle ulapalle. Illalla halukkailla on mahdollisuus osallistua lisäretkenä järjestettävälle tähtiretkelle apinanleipäpuiden avenidalle. Tähtiretki tarjoaa mahdollisuuden kuvata apinanleipäpuiden rivistöjä ja taivaita kurottelevia latvustoja yötaivaan ja linnunradan alla - näkymä, jota vain harva on nähnyt saati kuvannut. Samat jättiläispuurivistöt tullaan kuitenkin sittemmin kokemaan kaikkien kesken myös päivänvalossa. Majoittuminen: Palisandre Morondava Resort & Spa.

8 Pe Morondava - Bekopaka (A) Tänään lähdemme seikkailulle Madagaskarin rannikon erämaihin. Teemme tarvittavat eväshankinnat vielä Morondavan torilla ja sitten sukellamme Madagaskarin maaseudulle. Reittimme kulkee aluksi kuuluisan apinanleipäpuiden avenuen halki Kirindyn suojelualueelle. Baobab avenue on Madagaskarin kuuluisin nähtävyys ja vanhimmat puut ovat yli tuhatvuotiaita. Voi olla, että ryhmämme kädet eivät yhdessäkään riitä yksittäisen puun ympäri! Pysähdymme jättiläisten äärelle aamuvaloissa. Seuraavana pysähdyksenä on Kirindyn yksityinen, noin 100 km2:n reservaatti, joka suojelee Madagaskarin harvinaista, kuivaksi kaudeksi lehtensä pudottavaa metsätyyppiä. Luontotyypistä ja sen omintakeisesta lajistosta on jäljellä enää kolme prosenttia. Pysähdymme suojelualueella olevalle lähinnä tutkijoiden käyttämälle metsänvartijan majalle, josta käsin teemme pienen aamuretken metsäpoluille. Monipuolisen linnuston ohella kohtaamme ehkä uuden sifakalajin, sekä hyvällä onnella jopa Madagaskarin suurimman petoeläimen fossan. Sitten on aika suunnata kuoppaisia erämaareittejä kohti pohjoista. Tiet ovat huonoja ja maisemat erämaisia. Ohitamme matkan aikana myös monia perinteisiä malakasikyliä ja paikallisia ihmisiä omissa askareissaan. Päivän pitkä ajomatka tulee olemaan täynnä tapahtumia auton ulkopuolella ja matkanteko onkin perinteisen sanonnan mukaan osa perillä olemisesta, jossa aika harvoin tulee pitkäksi. Lokakuussa on edelleen kuiva kausi, ja tieura kohtuullisessa ajokunnossa. Välillä ajonopeus silti tippuu minimiin, ja matkanteko muistuttaa offroad-ajoa. Keskipäivällä saavumme Belo-Tsihiribinan erämaakaupunkiin, josta löytyy länsimaisillekin soveltuva lounasravintola. Kuvauspysähdyksistä huolimatta tavoittelemme illan hämärtymiseen mennessä perille Bekopakan kylälle. Majoitumme hyvätasoiseen neljän tähden hotelliin, jonka ravintolasta ja uima-altailta avautuu kaunis metsäinen näköala. Vuosi sitten avattu maisemahotelli on nostanut Bekopakan majoituksen uudelle tasolle. Majoittuminen: Soleil du Tsingy.

9 La Tsingy de Bemarahan maailmanperintöalue ja kansallispuisto (A) Maasturisafarin tavoitteena on vierailu Tsingy de Bemarahan kansallispuistossa, joka on samalla Madagaskarin ensimmäinen maailmanperintöalue. Sadan kilometrin pituinen kalliomuodostelma on yksi Madagaskarin suurimmista ja kansainvälisesti merkittävin suojelualue. Siinä yhdistyy sekä ainutlaatuinen geologia, eliölajisto että kulttuurihistoria. Alue on tullut matkailijoiden tietoisuuteen vasta viimeisten kymmenen vuoden aikana kallioille rakennetun retkeilyreitin myötä. Vielä nykyisinkin alueella vierailee vuodessa vain noin matkailijaa, joista ehkä neljännes ulkomaalaisia. Tsingy on kokonaisuudessaan valtaisia kalkkikivimassiivi, joka on muotoutunut miljoonien vuosin kuluessa, osin aikana, jolloin seutu on ollut veden vallassa. Nyt sen tunnusomaisin maisema on laaja karstialue, jossa silmänkantamattomana jatkuvat, jopa 60 metrin korkuiset terävät kalkkikivipinaakkelit seuraavat toisiaan. Väleissä on kapeita kanjoneita, kanjoneiden varsilla laajoja luolia, metsäisiä kallioiden ympäröimiä saarekkeita ja mitä mainioin ympäristö monien lemureiden taitaville hyppynäytöksille. Tsingyn kansallispuistossa on mahdollisuus tavata jopa 11 eri lemurilajia! Aloitamme päivän auringonnousun veneretkellä Manambolojoella. Safariajon jälkeen hiljainen veneretki on aistien nautintoa: voimme kaikessa hiljaisuudessa seurata mustapapukaijojen aamukonserttia ja bongata ehkä jopa harvinaisen merikotkan jokivarresta kohoavilta Tsingyn jyrkänteiltä. Keskipäivän siestan jälkeen vierailemme eteläisillä Pikku-Tsingyn retkipoluilla. Täällä on kiehtovien pienmaisemien ohella hyvät mahdollisuus myös lemurien ja sifakoiden kohtaamiseen. Majoittuminen: Soleil du Tsingy. Su Tsingy de Bemarahan maailmanperintöalue ja kansallispuisto (A) Lähdemme koko päivän retkelle Suuren Tsingyn poluille. Tänään käytettävä reitti edellyttävää hyvää peruskuntoa ja lisäksi reittiä ei suositella korkean tai ahtaan paikan kammoisille. Reitillä on kanjonin ylittävä riippusilta ja välillä polku laskeutuu kapean rotkokanjonin pohjalle. Lisäksi matkalla on joitakin lyhyitä luolia, joista osassa on edettävä joitakin metrejä kumartuneena/kontaten. Palkintona perillä on huikeat näköalat. Lähdemme ennen auringon nousua ja palaamme takaisin puolenpäivän jälkeen. Iltapäivän vietämme palautuen maisemahotellin uima-altaalla ja terassilla.

10 Vaihtoehtoisesti halukkaat voivat viettää vapaapäivää hotellin upeissa maisemissa ja uima-altaalla. Lisäretkikohteena lodgelle jääville on mahdollista sopia myös vierailusta läheisellä Bekopakan kylällä seuraamassa ihmisten aamuaskareita. Tsingyn kansallispuistossa on mahdollista toteuttaa pidempi lähes koko päivän vaellusretki, joka kulkee loputtomassa kalliolabyrintissä nousten välillä maisemapaikoille ja sukeltaen hetkeä myöhemmin kallioiden keskellä oleville keitaille. Tässä retkivaihtoehdossa on joitakin ahtaita luolaosuuksia, jonka vuoksi reitti edellyttää hieman enemmän ketteryyttä. Lisäksi luolien koosta johtuen reitille osallistujille on kokorajoituksia. Pyydä tarkemmat tiedot, jos olet kiinnostunut pidemmän retkiversion toteutuksesta (lyhyempi perusversio toteutetaan, vaikka osa haluaisi lähteä myös pidemmälle reitille). Iltapäivällä rentoudumme lodgen maisema-altailla auringonlaskusta nauttien. Majoittuminen: Soleil du Tsingy. Ma Bekopaka - Morondava (A) Aamiaisen jälkeen lähdemme paluumatkalle Morondavaan. Teemme pysähdyksiä kiehtoviin kohteisiin matkan aikana ja nautimme lounaan jo tutussa Belo-Tsihiribinan erämaakaupungissa. Tavoittelemme iltavaloihin mennessä kuuluisalle apinanleipäpuiden avenidalle. Puiden siluetit luovat vastavalomaisemaan aivan uudenlaisen ilmeen. Tunnelmaa lisää baobab-puiden varjossa oleva pieni kylä, jossa illan hämärtyessä kyläläiset sytyttelevät nuotiotulia kotieläinten ympäröimänä. Yövymme Morondavan kylällä jo tutussa Palisandre Resort & Spa -hotellissa. Majoittuminen: Hotel Palisandre Resort & Spa

11 Ti Morondava - Antananarivo - Andasibe (A) Aamupäivällä lennämme Morondavasta takaisin pääkaupunkiin Antananarivoon. MOQ TNR Kiertomatkamme viimeisenä kohteena vierailemme vielä saarivaltion itärannikon sademetsissä. Lähdemme heti lentokentältä noin kolmen tunnin ajomatkalle hyväkuntoisia teitä myöten kohti Andasiben kansallispuistoa. Andasiben vuoristosademetsät ovat kuuluisia lemureista ja kameleonteista, mutta erityisesti kiinnostuksen kohteena on suurin puoliapinalaji Indri. Lajisto on muutoinkin täysin poikkeava aikaisempiin kuiviin luontotyyppeihin verrattuna. Ajomatkalla pysähdymme matelijapuistoon tutustumaan Madagaskarin rikkaaseen kameleontti- ja liskolajistoon. Samalla tämä on myös hyvä paikka saada lähikuvia monista harvinaisista lajeista. Pääsemme aitauksiin sisälle, joten voimme kuvata kohteita luontaisilla taustoilla. Andasiben kansallispuisto on yksi edustavimmista, noin metrin korkeudelle sijoittunut näyte Madagaskarin vuoristosademetsistä. Metsissä on runsaasti epifyyttejä, satoja orkideoja sekä rikas linnusto. Majoittuminen: Andasibe Hotel Ke Andasibe (A) Andasiben noin 170 km2:n kansallispuisto koostuu useammasta osa-alueesta ja niillä on runsas polkuverkosto koluttavana. Aamu- ja iltapäiväretkien lisäksi joillekin poluille voimme tutustua myös hämärän laskeuduttua ja yöaktiivisten eläinten heräillessä. Lähdemme aamuretkelle hämärän vielä peittäessä maisemaa, sillä alueen tunnetuin lemuri, indri, aloittaa reviirihuutonsa pian auringonnousun jälkeen. Ja silloin tulisi olla jo metsässä valmiina. Kansallispuiston ohella vierailemme myös yksityisillä suojelualueilla, joissa aktiivisemman luonnon havainnoinin ja tutkimuksen vuoksi mahdollisuudet lajien löytämiseksi voivat olla vieläkin paremmat. Vierailemme esimerkiksi samoilla reviireillä, joissa indrejä on kuvattu BBC:n Madagaskar-dokumentteihin. Parhaimmillaan olemme saaneet tutustua pienen ryhmäkokomme ansiosta tähän viidakon harvinaiseen kuninkaalliseen vain muutaman metrin etäisyydeltä.

12 Vaikka indrit ja muut lemurit helposti ovat retkiemme pääkohteina, viidakkopoluilla kohtaamme myös paljon monenlaista muuta kiehtovaa kulkijaa. Kuten isokokoisia kameleontteja, lehteä muistuttavia gekkoja, tenrekkejä tai erikoisia hyönteisiä. Retket on suunniteltu peruskuntoisille matkustajille ja liikkuminen metsässä tapahtuu poluilla. Etenemisemme on hidasta, jolloin jokainen peruskuntoinen pysyy hyvin matkassa mukana. Iltapäivällä teemme retken lemurien saarelle, jossa pääsemme tutustumaan villeihin, mutta ruokinnan turvin luonnontilaisella saarella pidettäviin lemureihin lähietäisyydeltä. Uteliaimmat tulevat tekemään ehkä tuttavuutta jopa olkapäällä istuen. Toisaalta täällä on mahdollista harjoitella myös lemurien lentokuvausta. Illan hämärtyessä lähdemme sitten vielä halukkaiden kanssa iltaretkelle. Kohteena ovat yöaktiiviset lemurilajit ja kameleontit. Monesti myös kameleonttien havainnointi on helpointa juuri yöllä taskulampun valossa. Majoittuminen: Andasibe Hotel To Andasibe - Antananarivo (A, P) Kiinnostuksen mukaan halukkailla on mahdollisuus lähteä vielä lisäretkelle joko indien pariin tai seurailemaan vari-lemurien heräilyä lemurisaarella. Viimeistään lounasaikaan on kuitenkin aika lähteä paluumatkalle kohti pääkaupunkia. Iltapäivällä vierailemme kuuluisilla käsityöläismarkkinoilla, joka on kiistatta Madagaskarin paras paikka tutustua kattavasti maan käsityöperinteeseen. Ja tietenkin sopiva ajankohta pakata laukkuun myös muutamia Madagaskarin tuliaisia. Illalla kokoonnumme vielä yhteiselle päivälliselle. Käytössämme on illan ajaksi ryhmähuoneet, joissa voimme käydä jaksotetusti suihkussa ja vaihtamassa vaatetusta lentomatkaa varten. Kuljetus lentokentälle lähtee noin ilta yhdeltätoista ja yölento Pariisiin starttaa puolen yön jälkeen klo 01:40. Pitkien retkipäivien jälkeen uni toivottavasti maittaa indrin huudon kaikuessa vielä mielissämme... Pe Pariisi - Helsinki AF :40 11:25 TNR CDG AF CDG HEL Saapuminen Helsinki-Vantaalle klo Pariisi - Helsinki -lennon aikataulu varmistetaan varausajankohdan mukaisen saatavuuden mukaan.

MADAGASKAR

MADAGASKAR MADAGASKAR 21.9.-6.10.2017 Suomen Kuvausmatkat oy MADAGASKARIN KIERTOMATKA 2017 Aika: Ryhmäkoko: Hinta: To 21.9. - Pe 06.10.2017 8-11 henkilöä + matkanjohtaja 5 480 eur* * Sis. kansainväliset menopaluulennot

Lisätiedot

MADAGASKARIN KIERTOMATKA Suomen Kuvausmatkat oy Madagaskarin kiertomatka

MADAGASKARIN KIERTOMATKA Suomen Kuvausmatkat oy Madagaskarin kiertomatka MADAGASKARIN KIERTOMATKA 3-21.10.2018 Suomen Kuvausmatkat oy Madagaskarin kiertomatka Suomen Kuvausmatkat oy Madagaskarin kiertomatka Suomen Kuvausmatkat oy MADAGASKARIN KIERTOMATKA 2018 Aika: Kesto: Ryhmäkoko:

Lisätiedot

Kenian Suuri Migration Safari 2015

Kenian Suuri Migration Safari 2015 : Kenian Suuri Migration Safari 2015 Aika: Hinta: Ryhmäkoko: La 12.9. - Su20.9.2015 4 880 eur 12 henkilöä Oma penkkirivi maastoautossa: + 620 eur Pääkohteet: Amboselin kansallispuisto Masai Maran suojelualue

Lisätiedot

MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5)

MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5) MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5) Matka 14: Myanmar (11 pvä/ 10 yötä) 1 yö Yangon- 1 yö Bagan- 2 yötä Mandalay- 2 yötä Inle-järvi- 1 yö Yangon- 3 yötä Ngpali Hotellit: Summit Park View Hotel (Yangon), Thazin

Lisätiedot

Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015

Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015 Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015 Unelmamatka Kaukoitään niille, jotka pitävät kalastuksesta ja yleensä luonnossa liikkumisesta! Kalastusmuotoina ovat vetouistelu ja pohjaonginta. Varaa ja maksa

Lisätiedot

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta Kevätretki Maltalle 23 27.4.2017 Matkalla nähdään pääsaaren lisäksi Gozon vihreämpää luontoa ja tutustutaan monipuolisesti historiaan ja nähtävyyksiin. Saaren etelä-osan retkellä nähdään mm. Zurrieq laakso

Lisätiedot

Malesian Borneo & INDONESIAN saaristo 2015

Malesian Borneo & INDONESIAN saaristo 2015 Suomen Kuvausmatkat oy Malesian Borneo & INDONESIAN saaristo 2015 Orangit, Komodonvaraanit & Sademetsät. Aika: To 9.4. - Su 26.4.2015 18 pv Ryhmäkoko: Hinta: Max 8+1 henkilöä 4 920 eur* * Sis. kansainväliset

Lisätiedot

KENIAN SUURI MIGRATION SAFARI 3. - 11.9.2016

KENIAN SUURI MIGRATION SAFARI 3. - 11.9.2016 KENIAN SUURI MIGRATION SAFARI 3. - 11.9.2016 : Kenian Suuri Migration Safari 2016 Aika: La 3.9. - Su 11.9.2016 Hinta: 4 880 eur Ryhmäkoko: 12 henkilöä Oma penkkirivi maastoautossa: + 620 eur Ruokailut:

Lisätiedot

AUSTRALIAN KIERTOMATKA 2015

AUSTRALIAN KIERTOMATKA 2015 Suomen Kuvausmatkat oy AUSTRALIAN KIERTOMATKA 2015 Aika: Ryhmäkoko: Hinta: Pe 28.8. - Pe 11.9.2015 (15 pv) Pe 28.8. - La 19.9.2015 (23 pv) 7+1 henkilöä 6 580 eur (15 pv) 7 340 eur (23 pv) Sis. kansainväliset

Lisätiedot

BOTSWANA & ZIMBABWE 23.3. -4. 4.2016

BOTSWANA & ZIMBABWE 23.3. -4. 4.2016 BOTSWANA & ZIMBABWE 23.3. -4. 4.2016 Suomen Kuvausmatkat Oy BOTSWANA & VIKTORIAN PUTOUKSET Aika: Ke 23.3. - Ma 4.4.20 16 Kesto: 13 pv Hinta: 6.260 eur Ryhmäkoko: Max 12 henkilöä 1hh -lisämaksu: Oma penkkirivi

Lisätiedot

Paratiisilinnut ja sademetsän kansa PAPUA-UUSI- GUINEA 7.-23.8.2016

Paratiisilinnut ja sademetsän kansa PAPUA-UUSI- GUINEA 7.-23.8.2016 Paratiisilinnut ja sademetsän kansa PAPUA-UUSI- GUINEA Suomen Kuvausmatkat oy Paratiisilinnut & Sademetsän kansa PAPUA-UUSI-GUINEA Aika: Su 7.8. - Ti 23.8.2016 Kesto: 17 pv Ryhmäkoko: Max 9 + 1 henkilöä

Lisätiedot

Matkaohjelma. A- Beach Links Kohti rantalomaa. Yrjö Tervakangas

Matkaohjelma. A- Beach Links Kohti rantalomaa. Yrjö Tervakangas Matkaohjelma A- Beach Links Kohti rantalomaa Yrjö Tervakangas 2 1. Päivä: Saapuminen Siem Reapiin valitsemastanne kohteesta. Kuljetus hotellille ja sisäänkirjautuminen. Päivällinen paikallisessa ravintolassa.

Lisätiedot

Kairankutsun lintubongausretket

Kairankutsun lintubongausretket Kairankutsun lintubongausretket Luonnon ja lintujen tarkkailu retkeilymuodossa on yksi parhaista rentoutumiskeinoista kiireisen maailmanmenon keskellä. Tähän Pyhä-Luoston kansallispuisto ja Itä-Lapin lumoava

Lisätiedot

Tieteen Ystävien Seura ry Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja

Tieteen Ystävien Seura ry Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja Tieteen Ystävien Seura ry Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja 22. 28.5.2017 Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja Ajankohta: 22. 28.5.2017 Norwegianin

Lisätiedot

Action Photography -Safari Tansania 20.-29.2.2016

Action Photography -Safari Tansania 20.-29.2.2016 Suomen Kuvausmatkat Oy Action Photography -Safari Aika: La 20. - Ma 29.2.2016 Hinta: 4 790 eur Ryhmäkoko: max 12 henkilöä 1hh -lisämaksu: Oma penkkirivi maastoautossa: Lapset, 10-12 v, jaettu 3hh: + 450

Lisätiedot

THAIMAA SPECIAL. Päivä 1. Päivä 2

THAIMAA SPECIAL. Päivä 1. Päivä 2 THAIMAA SPECIAL BANGKOK - KWAI-JOKI HUA HIN GOLF KIERROS 14 päivää / 13 yötä Upea yhdistelmämatka, jossa koet Thaimaan eri puolet ja pelaat Thaimaan upeimmilla kentillä. Voit hankkia edullisia golfvarusteita

Lisätiedot

AUSTRALIAN KIERTOMATKA 2013 Kakadu, Uluru, Daintree & Sydney

AUSTRALIAN KIERTOMATKA 2013 Kakadu, Uluru, Daintree & Sydney Suomen Kuvausmatkat oy AUSTRALIAN KIERTOMATKA 2013 Kakadu, Uluru, Daintree & Sydney Aika: Pe 27.9. - Ma 14.10.2013 Pe 27.9. - Ke 17.10.2013 (Sydney) Kesto: 17 pv 20 pv Ryhmäkoko: 7+1 henkilöä Hinta: alk.

Lisätiedot

MYS-kesäretki 3.-5.7.2014 / Porvoo Tirmo Pernaja Kaunissaari Pyhtää Munapirtti

MYS-kesäretki 3.-5.7.2014 / Porvoo Tirmo Pernaja Kaunissaari Pyhtää Munapirtti MYS-kesäretki 3.-5.7.2014 / Porvoo Tirmo Pernaja Kaunissaari Pyhtää Munapirtti Tervetuloa MYS:in vuoden 2014 kesäiselle veneretkelle, joka suuntautuu itäiselle Suomenlahdelle Porvoosta Pyhtäälle. Kokoonnumme

Lisätiedot

BRASILIA / Antti Vauhkonen

BRASILIA / Antti Vauhkonen 1 BRASILIA / Antti Vauhkonen Lennot: ( huom. Pariisin menoaikataulu saattaa muuttua ) 27.11 AF1099 Helsinki- Pariisi klo 12.15 14.20 27.11 AF442 Pariisi Rio de Janeiro klo 23.20 07.35 06.12 AF443 Rio de

Lisätiedot

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7 Sivu 1 / 7 Esittely Pariisi 3-4pv Romanttisuudestaan tunnettu Pariisi on ennen kaikkea kaupunkilomailijan kohde. Nähtävää ja koettavaa riittää jokaiselle ja kaupunki tarjoaa aina jotain uutta. Kohdetietoa

Lisätiedot

BRASILIAN PANTANAL & IGUASSU 2015

BRASILIAN PANTANAL & IGUASSU 2015 Suomen Kuvausmatkat oy BRASILIAN PANTANAL & IGUASSU 2015 Aika: Su 9.8. - Su 23.8.2015 15 pv Ryhmäkoko: 8-10 henkilöä + matkanjohtaja Hinta: 5 560 eur* * Sis. kansainväliset menopaluulennot Helsingistä.

Lisätiedot

Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA. 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm

Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA. 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm Reki nro 1. Reykjavík Opastettu kierros Reykjavikissa Kerrotaan ja nähdään eri paikkoja kaupungissa Retken

Lisätiedot

HyväMe- lomaristeily. Kroatiaan Matkan hinta 1445,00. Ilmoittaudu marraskuun 2017 loppuun mennessä

HyväMe- lomaristeily. Kroatiaan Matkan hinta 1445,00. Ilmoittaudu marraskuun 2017 loppuun mennessä HyväMe- lomaristeily Kroatiaan 2018 18. 25.8.2018 Matkan hinta 1445,00 Ilmoittaudu marraskuun 2017 loppuun mennessä Mirja : mirja.hanninen@hyvame.fi puh : 040765528 1 2 HyväMe- ryhmä Makarskassa merenrannalla

Lisätiedot

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA MAANANTAI 13:00-17:00 KANOOTTIRETKI OULUJOKISUISTOSSA (EI OPASTUSTA) Ohjelma alkaa Hietasaaren Vauhtipuistosta, josta saat tarvittavat varusteet, turvallisuusohjeet sekä reittiohjeistukset. Tämän jälkeen

Lisätiedot

HUIPPUVUORET & Suomen Kuvausmatkat oy HUIPPUVUORET & JÄÄKARHUT JÄÄKARHUT

HUIPPUVUORET & Suomen Kuvausmatkat oy HUIPPUVUORET & JÄÄKARHUT JÄÄKARHUT HUIPPUVUORET & Suomen Kuvausmatkat oy HUIPPUVUORET & JÄÄKARHUT JÄÄKARHUT Suomen Kuvausmatkat oy HUIPPUVUORET JA JÄÄKARHUT Aika: Ma 25.6 - La 7.7.2018 Kesto: 13 pv Hinnat: Risteily alkaen 7.820 eur Maa-

Lisätiedot

UUDEN SEELANNIN KIERTOMATKA 2015

UUDEN SEELANNIN KIERTOMATKA 2015 Suomen Kuvausmatkat oy UUDEN SEELANNIN KIERTOMATKA 2015 Aika: La 14.11. - La 5.12.2015 (22 pv) Ryhmäkoko: 8+1 henkilöä Hinta: 6 820 eur Sis. kansainväliset menopaluulennot Helsingistä. Lennot: Kansainväliset

Lisätiedot

Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016

Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016 Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan loistavampia nähtävyyksiä.

Lisätiedot

Pyhän Astelin ohjelmapalvelut

Pyhän Astelin ohjelmapalvelut n ohjelmapalvelut 2015-2016 Moottorikelkka Safarit: Iltasafari moottorikelkalla (klo 20.00 22.00 / ma, ti, ke, la) Iltasafari on ohjattu moottorikelkkasafari illan hämärässä läpi lumisen maiseman. Jos

Lisätiedot

BRASILIA: PANTANAL & IGUASSU 27.8. - 11.9.2016

BRASILIA: PANTANAL & IGUASSU 27.8. - 11.9.2016 BRASILIA: PANTANAL & IGUASSU 27.8. - 11.9.2016 Suomen Kuvausmatkat oy BRASILIAN PANTANAL & IGUASSU 2016 Aika: Ryhmäkoko: Hinta: La 27.8. - Su 11.9.2016 16 pv 8 henkilöä + matkanjohtaja 5 540 eur* Ajomatkat:

Lisätiedot

INTIAN TIIKERISAFARI & SARVIKUONOT 17. - 30.3.2016

INTIAN TIIKERISAFARI & SARVIKUONOT 17. - 30.3.2016 INTIAN TIIKERISAFARI & SARVIKUONOT 17. - 30.3.2016 Suomen Kuvausmatkat oy INTIAN TIIKERISAFARI & SARVIKUONOT 2016 Aika: To 17.3. - Ke 30.3.2016 Ryhmäkoko: 8-11 henkilöä Hinta: 4 140 eur Kohdemaat: Intia

Lisätiedot

Löydä päivävaelluksen hauskuus

Löydä päivävaelluksen hauskuus Päivävaelluksen suunnittelu FValitse jokin hauska ja mielenkiintoinen retkikohde. Jos liikutte ryhmänä, ota muut huomioon retkikohteen valinnassa. FOta selvää vaellusreitin pituudesta ja siitä, kuinka

Lisätiedot

Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA. 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm

Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA. 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm Retki nro 1. Reykjavík - pääkaupungin kiertoajelu Opastettu kierros Reykjavikissa. Retken pituus n. 2,5

Lisätiedot

Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016

Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016 Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016 24.10. 31.10.2015 Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme monilla luomuviinitiloilla, tutustumme

Lisätiedot

UUDEN SEELANNIN KIERTOMATKA 2016

UUDEN SEELANNIN KIERTOMATKA 2016 Suomen Kuvausmatkat oy UUDEN SEELANNIN KIERTOMATKA 2016 Aika: Ryhmäkoko: To 1. - to 22.12.2016 (22 pv) 9+1 henkilöä Sis. kansainväliset menopaluulennot Helsingistä. Pääkohteita: Rotoruan geoterminen alue

Lisätiedot

MÖKILLE SAMMALNIEMEEN

MÖKILLE SAMMALNIEMEEN MÖKILLE SAMMALNIEMEEN Lähde kaupungin kiireestä Sammalniemen luontoon viettämään unohtumaton loma! Raision Seudun Lasten Tuen mökki on avoinna ympärivuoden, mökki sijaitsee Juupajoella Sammalniemen leirikeskuksen

Lisätiedot

SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput!

SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput! SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput! 1. KELKKASAFARI TUNTURIIN (14:00-16:00) päivittäin (paitsi su) Tällä vauhdikkaalla safarilla kiertelemme Saariselän lähiympäristössä

Lisätiedot

ELÄMYKSIÄ LUONNOSTA! KAUKOMATKAT 2013-2014. Himalajan lumileopardit

ELÄMYKSIÄ LUONNOSTA! KAUKOMATKAT 2013-2014. Himalajan lumileopardit KAUKOMATKAT 2013-2014 ELÄMYKSIÄ LUONNOSTA! Galapagossaaret & pilvimetsät Falklandinsaaret & Patagonia Perun Amazon & Andit Brasilian Pantanal & Iguassu Intian tiikerit ja leijonat Tiikerit ja sarvikuonto

Lisätiedot

Action Photography -Safari Tansania 20.-29.2.2016

Action Photography -Safari Tansania 20.-29.2.2016 Suomen Kuvausmatkat Oy Action Photography -Safari Aika: La 20. - Ma 29.2.2016 Hinta: 4 790 eur Ryhmäkoko: max 12 henkilöä 1hh -lisämaksu: Oma penkkirivi maastoautossa: Lapset, 10-12 v, jaettu 3hh: + 450

Lisätiedot

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 6

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 6 Sivu 1 / 6 Esittely Pariisi 3-4pv Romanttisuudestaan tunnettu Pariisi on ennen kaikkea kaupunkilomailijan kohde. Nähtävää ja koettavaa riittää jokaiselle ja kaupunki tarjoaa aina jotain uutta. Kohdetietoa

Lisätiedot

Guyanas Ranskan Guyana, Guyana, Surinam

Guyanas Ranskan Guyana, Guyana, Surinam Guyanas Ranskan Guyana, Guyana, Surinam 15.11-29.11.2014 Tässä se vihdoin tulee! Matkaohjelma, jonka valmistuminen kesti kauemmin kuin talon rakentaminen. Guyanas on pioneerimatka Etelä-Amerikkaan, poluille,

Lisätiedot

KALASTUSMATKAT MEKSIKOON, PLAYA DEL CARMENIIN 1-17.4.2014 ja 7-23.4.2015

KALASTUSMATKAT MEKSIKOON, PLAYA DEL CARMENIIN 1-17.4.2014 ja 7-23.4.2015 KALASTUSMATKAT MEKSIKOON, PLAYA DEL CARMENIIN 1-17.4.2014 ja 7-23.4.2015 Yleisön, eli aikaisemmin Playa del Carmenissa mukana olleiden toiveesta järjestämme yllämainittuina ajankohtina kalastusmatkat.

Lisätiedot

Luonnonrikkautta Madagascarilla

Luonnonrikkautta Madagascarilla Luonnonrikkautta Madagascarilla 17.-30.10.2017 Tämä maailman neljänneksi suurin saari on ollut Kon-Tikin ohjelmistossa jo vuodesta 1988. Ainutlaatuinen luontokohde Itä-Afrikan rannikon kyljessä on fantastinen!

Lisätiedot

JCI WORLD CONGRESS 2015

JCI WORLD CONGRESS 2015 Japani kutsuu Lähde Nuorkauppakamarien maailmankokoukseen ja tutustu samalla lumoavaan Kiotoon ja Okinawan trooppisiin saariin! Yhteistyössä Suomen Nuorkauppakamarit ja SMT. Tarjolla on kuusi erilaista

Lisätiedot

KENIAN SUURI. Suomen Kuvausmatkat oy KENIAN MIGRATION SAFARI MIGRATION SAFARI

KENIAN SUURI. Suomen Kuvausmatkat oy KENIAN MIGRATION SAFARI MIGRATION SAFARI KENIAN SUURI Suomen Kuvausmatkat oy KENIAN MIGRATION SAFARI MIGRATION SAFARI 4. - 12.9.2017 Suomen Kuvausmatkat oy KENIAN MIGRATION SAFARI Kenian Suuri Migration Safari 2017 Aika: Hinta: Ryhmäkoko: Ma

Lisätiedot

Lomalla Raamatun historiaa

Lomalla Raamatun historiaa Lomalla Raamatun historiaa Yhdistelmämatka Israeliin 03.-11.09.2018 v Asumme Tel Avivissa Leonardo Art- hotellissa v Teemme kaksi retkipäivää Jerusalemiin v Kaksi retkipäivää Tiberiakseen v Oppaana Ariel

Lisätiedot

Ulkoilua Kuolimon äärellä!

Ulkoilua Kuolimon äärellä! Ulkoilua Kuolimon äärellä! Kuolimon ympäristö tarjoaa loistavat mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen. Rantametsissä on kilometreittäin merkittyjä retkipolkuja ja monin paikoin myös laavuja

Lisätiedot

Maidontuottajien ammattimatka USA, Wisconsin, 1.10 8.10.2015

Maidontuottajien ammattimatka USA, Wisconsin, 1.10 8.10.2015 Maidontuottajien ammattimatka USA, Wisconsin, 1.10 8.10.2015 Vuoden 2015 World Dairy Expo ammattimatka lähestyy. Matkan pituus on kahdeksan päivää. Ohjelman mukaan matkaan sisältyy yhteensä 8 tilavierailu,

Lisätiedot

Espanjan petolinnut. Lisätietoja: Vuorikotka

Espanjan petolinnut. Lisätietoja: Vuorikotka Espanjan petolinnut Kohde: Espanja Teema: Espanjan petolinnut Vaativuus: Pääsääntöisesti kojukuvausta Ryhmäkoko: 5 8 valokuvaajaa Aika: 31.3. 6.4.2017 Hinta: 1920 Lisämaksusta 1hh 195 Vuorikotka Munkkikorppikotka

Lisätiedot

Krav Maga leiri Kroatiassa, 3-10.09.2011

Krav Maga leiri Kroatiassa, 3-10.09.2011 Krav Maga leiri Kroatiassa, 3-10.09.2011 Krav Maga Ry Turku ja Sunnea Oy järjestivat harjoitusleirin Kroatiassa syyskuussa 2011. Matkakohteena oli historiallinen Trogir. lensivät Norwegianilla ja myöhemmin

Lisätiedot

Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk

Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk Kaikille löytyy sopivia reittejä patikoida ja samalla antautua luonnon rauhoittavaan syleilyyn. Nuotiopaikat, laavut ja kahvilat toivottavat kulkijan virkistävälle

Lisätiedot

Tervetuloa! Varkauden-Pieksämäen seutu. Sisältö:

Tervetuloa! Varkauden-Pieksämäen seutu. Sisältö: Varkauden-Pieksämäen seutu Sisältö: Tervetuloa! Tule kokemaan iloisia hetkiä Savon sydämeen! Täällä voit nauttia kiireettömästä yhdessäolosta perheesi kanssa tai osallistua elämyksellisiin aktiviteetteihin.

Lisätiedot

RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16

RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16 RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16 1. päivä 4.5.16 Saapuminen Sloveniaan ja Bledin retki Saapuminen Ljubljaanan lentokentälle. Suomea puhuva RIL-matkalaisille tuttu oppaamme Marketa Sindelova ja

Lisätiedot

Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016

Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016 Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan

Lisätiedot

KALASTUS- JA/TAI METSÄSTYSMATKA PORT ELIZABETHIIN - YSTÄVYYDEN KAUPUNKIIN - ETELÄ-AFRIKKAAN 12.02.2013-25.02.2013

KALASTUS- JA/TAI METSÄSTYSMATKA PORT ELIZABETHIIN - YSTÄVYYDEN KAUPUNKIIN - ETELÄ-AFRIKKAAN 12.02.2013-25.02.2013 Bonus-Matkat KALASTUS- JA/TAI METSÄSTYSMATKA PORT ELIZABETHIIN - YSTÄVYYDEN KAUPUNKIIN - ETELÄ-AFRIKKAAN 12.02.2013-25.02.2013 Jälleen on tullut aika suunnistaa uusille vesille. Tällä kertaa olemme valinneet

Lisätiedot

Ryhmässä Fuengirolaan. v v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu

Ryhmässä Fuengirolaan. v v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu Ryhmässä Fuengirolaan v 14. -28.04.2018 v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu 30.11.2017 mennessä Mirja ; 0407635528 mirja.hanninen@hyvame.fi Tuomas ; 0400242686 tuomas.samuel@gmail.com

Lisätiedot

On visite la Bretagne!

On visite la Bretagne! On visite la Bretagne! Bretagne sijaitsee niemimaalla ja rajaa Atlanttiin. Rantaviivaa on yhteensä noin 1300 kilometriä. Bretagnen pääkaupunki on Rennes. Muita kaupunkeja alueella ovat muun muassa St.Malo,

Lisätiedot

Suomi Paviljonki yhteisosasto työstökoneja teknologiamessuille Kiinan Shenzheniin 28.-31.3.2011

Suomi Paviljonki yhteisosasto työstökoneja teknologiamessuille Kiinan Shenzheniin 28.-31.3.2011 Suomi Paviljonki yhteisosasto työstökoneja teknologiamessuille Kiinan Shenzheniin 28.-31.3.2011 Cannus Oy (Suomi) ja Nordic Trade House - NTH (Kiina) järjestävät suomalaisille yrityksille Finland Pavilion

Lisätiedot

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 8 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI P1 ALKUSARJA, PITKÄ 1 8.9.2014 8 CHARTER LENNOT HKI, TRE JA KUOPIO HINTAAN SISÄLTYY

Lisätiedot

Kalastuspäiviä on neljä, aamu yhdeksästä iltapäivään kello viiteen. Majoituksemme hotelli Bahari Beach issa sisältää all inclusivepalvelun.

Kalastuspäiviä on neljä, aamu yhdeksästä iltapäivään kello viiteen. Majoituksemme hotelli Bahari Beach issa sisältää all inclusivepalvelun. Mombasan alue on tunnettu Marliinien, purjekalojen ja Doradojen urheilukalastuspaikka. Kalat alkavat siirtyä joulukuun puolessa välissä pohjoisesta etelään merivirtojen mukaan. Mombasan edustalla on hyviä

Lisätiedot

IRLANNIN KIERTOMATKA 11. - 18.6. JA 19. - 26.8.2016

IRLANNIN KIERTOMATKA 11. - 18.6. JA 19. - 26.8.2016 IRLANNIN KIERTOMATKA 11. - 18.6. JA 19. - 26.8.2016 Limerick - Galway - Westport - Sligo - Vihreän saaren kierroksella matkataan kauniissa maisemissa, osin paljon kehuttua "Wild Atlantic Way" -reittiä

Lisätiedot

Illallinen hotellin ravintolassa.

Illallinen hotellin ravintolassa. 1 Lähettäjä Forssan matkatoimisto oy / Leila Rauhaniemi puh. 0207 75 77 22 sähköposti. leila.rauhaniemi@fmtours.fi Attn: Pekka Heikkilä sähköposti: pekkah09@gmail.com Talinkorvantie 11B49, 20320 Turku,

Lisätiedot

KAMCHATKAN KARHUT & Suomen Kuvausmatkat oy VENÄJÄN KAMCHATKA TULIVUORET

KAMCHATKAN KARHUT & Suomen Kuvausmatkat oy VENÄJÄN KAMCHATKA TULIVUORET KAMCHATKAN KARHUT & Suomen Kuvausmatkat oy VENÄJÄN KAMCHATKA TULIVUORET 14.-28.7.2018 Suomen Kuvausmatkat oy VENÄJÄN KAMCHATKA KARHUT & TULIVUORET 2018 Aika: La 14.7. - La 28.7.2018 Kesto: 15 pv Ryhmäkoko:

Lisätiedot

KALASTUSMATKA MEKSIKOON, PLAYA DEL CARMENIIN 7-23.4.2015

KALASTUSMATKA MEKSIKOON, PLAYA DEL CARMENIIN 7-23.4.2015 KALASTUSMATKA MEKSIKOON, PLAYA DEL CARMENIIN 7-23.4.2015 Yleisön, eli aikaisemmin Playa del Carmenissa mukana olleiden toiveesta järjestämme Playa del Carmeniin uuden kalastusmatkan. Matka soveltuu lomamatkaksi

Lisätiedot

Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013

Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013 Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013 Lähtöpaikat: Lapinlahti Siilinjärvi Kuopio Hinta: 32 / henkilö (edellyttää 30 lähtijää) Sitovat ilmoittautumiset 9.2 mennessä: Jaana Neuvonen p.044-5640

Lisätiedot

Finland golf Vivian open Pertti Hämälä / Puh

Finland golf Vivian open Pertti Hämälä / Puh Finland golf Vivian open Pertti Hämälä / pera@finlandgolf.fi/pera.hamala@gmail.com Puh. 0500 423 295 VIVIAN OPENIN 10 VUOTIS JUHLAKILPAILU Ryhmäkoko: noin 60 henkilöä Ajankohta: perjantai 7.7. maanantai

Lisätiedot

MAINOS: Tule mukaan ainutlaatuiselle IMYn linja-automatkalle Belgiaan kansainväliseen Sanicolen 40-vuotis juhlalentonäytökseen.

MAINOS: Tule mukaan ainutlaatuiselle IMYn linja-automatkalle Belgiaan kansainväliseen Sanicolen 40-vuotis juhlalentonäytökseen. MAINOS: Tule mukaan ainutlaatuiselle IMYn linja-automatkalle Belgiaan kansainväliseen Sanicolen 40-vuotis juhlalentonäytökseen. Sisällys MAINOS: Tule mukaan ainutlaatuiselle IMYn linja-automatkalle Belgiaan

Lisätiedot

HIIHTÄMÄSSÄ ITÄVALLASSA 2006

HIIHTÄMÄSSÄ ITÄVALLASSA 2006 HIIHTÄMÄSSÄ ITÄVALLASSA 2006 NEVA järjesti matkan Alppien parhaimmistoon kuuluvalle murtomaahiihtoalueelle Itävallan Ramsauhun 20 hengen voimin 25.2. - 4.3.2006. Kokemukset olivat todella hyvät. Majoituimme

Lisätiedot

Eväitä elämään lähiluonnosta hanke Toimintatuokiokortti

Eväitä elämään lähiluonnosta hanke Toimintatuokiokortti Aihe 3 4. luokkien elämyspäivä Rantokankaalla Tavoitteet edistää ryhmäytymistä yhteistoiminnallisilla aktiviteeteilla luontoelämysten kokeminen Kohderyhmä ja koko 9 10-vuotiaat oppilaat, 36 lasta ja neljä

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN ARVOKKAAT LUONTOKOHTEET. Harjut ja kalliot

LEMPÄÄLÄN ARVOKKAAT LUONTOKOHTEET. Harjut ja kalliot Harjut ja kalliot 52. Sotavallan harju Pinta-ala: Kylä: Omistaja: Status Metso soveltuvuus: 10,7 ha Sotavalta Yksityinen Arvokas harjualue, Pohjavesialue, Opetuskohde, Arvokas luontokohde Kyllä Merkittävä

Lisätiedot

TAJ MAHAL PORUKKAKUVA

TAJ MAHAL PORUKKAKUVA 1 Kuva: Markus Keskitalo TAJ MAHAL PORUKKAKUVA Reissuporukka Taj Mahalilla 26.1.2010: Markus, Vinod, Ville, Harri, Seppo, Marja, Jouni ja Saana 2 Intian lyhyt oppimäärä Valtiomuoto: tasavalta Pääkaupunki:

Lisätiedot

Alkusarja 4 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 4 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 4 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 8 WWW.AIKAMATKAT.FI P2 ALKUSARJA, LYHYT 5 8.9.2014 4 VRK ALK 790 SUORA LENTO HELSINGISTÄ HINTAAN SISÄLTYY

Lisätiedot

Kokoontuminen hotelliimme Brisbanessa. Yhteinen päivällinen kello 19:00 mennessä saapuneille.

Kokoontuminen hotelliimme Brisbanessa. Yhteinen päivällinen kello 19:00 mennessä saapuneille. Tongatapu Tyynen valtameren saaristo 28.3-17.4.2014 27.3-16.4.2015 Unohda Ahvenanmaan saaristo ja lähde suuremmille vesille. Tongatapu on vertaansa vailla oleva saariseikkailu, jonka perusajatus on nähdä

Lisätiedot

Nakhon Si Thammaratin provinssi upean luonnon ja kulttuurin paratiisi

Nakhon Si Thammaratin provinssi upean luonnon ja kulttuurin paratiisi Nakhon Si Thammaratin provinssi upean luonnon ja kulttuurin paratiisi Nakhon Si Thammaratin provinssi on valloittava vaihtoehto matkailijoille, jotka haluavat välttää liiankin suosittuja turistikohteita.

Lisätiedot

Lomamatka. Turkin Sideen Lento Jyväskylästä Anatalyaan. Matkan hinta Supertäysihoidolla

Lomamatka. Turkin Sideen Lento Jyväskylästä Anatalyaan. Matkan hinta Supertäysihoidolla Lomamatka Turkin Sideen 3.5. 10.5.2018 Lento Jyväskylästä Anatalyaan Matkan hinta 699.00 Supertäysihoidolla Hotelli La Grande Resort & Spa on iso, monipuolinen kylpylähotelli joka sijaitsee ranta-alueella

Lisätiedot

Tarjous 5 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Tarjous 5 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Tarjous 5 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI P9 ALKUSARJA, LYHYT 1 5.9.2014 5 VRK ALK 650 SUORA LENTO HELSINKI HINTAAN SISÄLTYY SUORA

Lisätiedot

Visbyn risteily Helsingistä

Visbyn risteily Helsingistä Visbyn risteily Helsingistä Reitti: Karstula-Äänekoski-Jyväskylä-Jämsä (menoon mahdollista saada liityntäkuljetukset myös Keuruulta ja Petäjävedeltä -> kysy lisää toimistoistamme!) Lähdöt: 3.7 ja 24.7

Lisätiedot

Kroatia-Montenegro, 6pv. Esittely. Kroatia ja Montenegro, 6pv. Kohdetietoa. Dubrovnik. Montenegro. Miksi valita tämä matka?

Kroatia-Montenegro, 6pv. Esittely. Kroatia ja Montenegro, 6pv. Kohdetietoa. Dubrovnik. Montenegro. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7 Esittely Kroatia ja Montenegro, 6pv Etsitpä sitten kulttuuria, historiaa, rantoja tai hyvää ruokaa, Kroatian Dubrovnikista ja Montenegrosta löydät sen varmasti. Näille Adrianmeren helmille on

Lisätiedot

Kairankutsun luonto- ja linturetket

Kairankutsun luonto- ja linturetket Kairankutsun luonto- ja linturetket Luonnon ja lintujen tarkkailu retkeilymuodossa on yksi parhaista rentoutumiskeinoista kiireisen maailmanmenon keskellä. Tähän Pyhä-Luoston kansallispuisto ja Itä-Lapin

Lisätiedot

TREKKAUS ETELÄ-KREETALLA

TREKKAUS ETELÄ-KREETALLA TREKKAUS ETELÄ-KREETALLA Eteläisen Kreetan patikointipolut kulkevat pitkin merenrantoja, yli rantakivikkojen, pyörtäen pienten hiekkaisten lahdenpoukamien ympäri. Ne sukeltavat yllättäen katajapensaita

Lisätiedot

Meidän metsämme mahdollistaa meille monenlaista toimintaa. Ilman metsää, olisi jäänyt monet mukavat hetket kokematta. Meidän lähimetsämme sijaitsee

Meidän metsämme mahdollistaa meille monenlaista toimintaa. Ilman metsää, olisi jäänyt monet mukavat hetket kokematta. Meidän lähimetsämme sijaitsee Tämä metsä on meille tärkeä kilpailu Sarjassa Päiväkodit Meidän metsämme mahdollistaa meille monenlaista toimintaa. Ilman metsää, olisi jäänyt monet mukavat hetket kokematta. Meidän lähimetsämme sijaitsee

Lisätiedot

18 JAN SEDERHOLMIN SIJOITTAMAA REIKÄÄ, JA SE ON VASTA ALKUA. KÄÄNNÄ SIVUA JA NÄE LISÄÄ.

18 JAN SEDERHOLMIN SIJOITTAMAA REIKÄÄ, JA SE ON VASTA ALKUA. KÄÄNNÄ SIVUA JA NÄE LISÄÄ. 18 JAN SEDERHOLMIN SIJOITTAMAA REIKÄÄ, JA SE ON VASTA ALKUA. KÄÄNNÄ SIVUA JA NÄE LISÄÄ. PARAS PALVELU 2007 GOLF DIGEST -LEHTI PAY & PLAY PREMIUM Minämäki Aura Masku Naantali Kultaranta Golf Turku Sauvo

Lisätiedot

SUOMI Graafinen ohjeistus

SUOMI Graafinen ohjeistus SUOMI ohjeistus ovellukset. inen värilogo valkoisena juhla-asussaan. värinen. inari.fi Inari on Suomen suurin kunta. Sen voimavara on mahtava luonto, josta voi olla aidosti ylpeä. Inarin helmi ja aarreaitta

Lisätiedot

Myynnin sertifikaatti Palveluprosessin visualisointi Jonna Rothberg-Mikkonen 20.2.2015

Myynnin sertifikaatti Palveluprosessin visualisointi Jonna Rothberg-Mikkonen 20.2.2015 Myynnin sertifikaatti Palveluprosessin visualisointi Jonna Rothberg-Mikkonen 20.2.2015 Case: Hyvän Olon viikonloppu kurssilaisen palvelupolku Vierumäellä VIERUMÄKI KOTISIVUT www.vierumaki.fi - Paljon informaatiota

Lisätiedot

Kappale kauneinta Suomea

Kappale kauneinta Suomea Kappale kauneinta Suomea Kapeat mutkaiset vesistöt, saaristoiset järvenselät ja vanhat kanavat tekevät Heinäveden reitistä ainutlaatuisen elämyksen, joka kaikkien pitäisi ainakin kerran elämässään kokea.

Lisätiedot

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA Joulunajan viikko-ohjelma on voimassa 23.12.2011 8.1.2012 PERJANTAI 23.12. / 30.12. / 6.1. 12:00 MOOTTORIKELKKASAFARI ERÄMAAHAN Nauti ulkoilmaelämästä moottorikelkkasafarilla luonnon sydämeen. Reittimme

Lisätiedot

Alkusarja 9 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 9 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 9 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI BUSSIMATKA KATOWICEEN 31.8. 8.9.2014 9 KULJETUS: LAUTTA + BUSSI HINTAAN SISÄLTYY LAUTTAMATKAT

Lisätiedot

Seikkailuretki Lyngenin kajakkivaellus

Seikkailuretki Lyngenin kajakkivaellus Seikkailuretki Lyngenin kajakkivaellus Lyngen, NORJA 26.7.2014 3.8.2014 Kajakkivaellus Norjan Lyngenissä on opastettu merimelontaretki Lyngenin saaren ympäri elämyspedagogisella otteella. Kuuden päivän

Lisätiedot

Ilmoittaudu ja tule mukaan!

Ilmoittaudu ja tule mukaan! Suomen Ladun 54. Leiripäivät Vantaan Hakunilassa Ilmoittaudu ja tule mukaan! Tule hetkeksi, päiväksi tai koko viikonlopuksi pelaamaan, kisaamaan, osallistumaan ja rentoutumaan, tule lauantai-iltana tanssimaan

Lisätiedot

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 8 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI P1 ALKUSARJA, PITKÄ 31.8. 7.9.2014 8 VRK ALK 990 SUORAT CHARTER LENNOT HKI, TRE JA

Lisätiedot

Liikkuvan Arjen Design KÄYTTÄJÄPROFIILIT. Metropolia Ammattikorkeakoulu Hanna Laisi, Sabella Kiias & Noora Hokkanen

Liikkuvan Arjen Design KÄYTTÄJÄPROFIILIT. Metropolia Ammattikorkeakoulu Hanna Laisi, Sabella Kiias & Noora Hokkanen KÄYTTÄJÄPROFIILIT Metropolia Ammattikorkeakoulu Hanna Laisi, Sabella Kiias & Noora Hokkanen KÄYTTÄJÄPROFIILIT TYÖMATKAPYÖRÄILIJÄ SATUNNAINEN PYÖRÄILIJÄ RETKIPYÖRÄILIJÄ MAANTIEPYÖRÄILIJÄ MAASTOPYÖRÄILIJÄ

Lisätiedot

Hyvä tietää. Norja. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä

Hyvä tietää. Norja. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Norja Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Huippuvuorista Kieli Uskonto Valuutta Norja Evankelisluterilainen Norjan kruunu Mitä erityistä on risteilymatkassa arktisille alueille? Risteily

Lisätiedot

Kenian safari ja Mombasa Joulu-uusivuosi

Kenian safari ja Mombasa Joulu-uusivuosi Joulu-uusivuosi 23.12.2012 3.1.2013 12 päivää / 9 yötä perillä AMBOSELI LÄNSI- JA ITÄ-TSAVO - MOMBASA Vuodenvaihteen matkamme Keniaan tarjoaa Afrikan savannien villieläimet ja rentouttavan rantaloman Intian

Lisätiedot

Islanti 22.10.- 26.10.2012 Matkanjohtajat;

Islanti 22.10.- 26.10.2012 Matkanjohtajat; Matkatoimisto PT-Matkat Tapiontie 4 34800 Virrat ALV rek Puhelin / Fax 03 4755161 GSM +358 40 5559161 Y-tunnus 1126019-0 Sähköposti pt-matkat@phpoint.fi KUVI 3484 / 00 MJM MTK-Virrat Islanti 22.10.- 26.10.2012

Lisätiedot

KONKAKUMPU. Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista

KONKAKUMPU. Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista KONKAKUMPU Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista KONKAKUMPU Tarjolla hyvä elämä Fiskarsissa! Kuvittele että voisit saada parhaat palat sekä maaseudusta että kaupungista. Luonto ja historia olisivat lähellä,

Lisätiedot

Yritystilaisuuksia, jotka järjestyvät helposti

Yritystilaisuuksia, jotka järjestyvät helposti Yritystilaisuudet Yritystilaisuuksia, jotka järjestyvät helposti ff Event on Konffan uusi, ainutlaatuinen tapahtumakonsepti. Kustannuksia säästävä f Event valmispaketti sopii yrityksen henkilöstö- ja asiakastilaisuuksiin.

Lisätiedot

Aktiviteetit ryhmille

Aktiviteetit ryhmille Aktiviteetit ryhmille Tiimihenkeä nostattavaa kisailua ja hauskanpitoa Puhalletaan yhteen hiileen 60 min, max 30 hlöä 135 Kisaillaan tiimin nostatus hengessä hauskojen tehtävien parissa. Aktiviteetti toteutetaan

Lisätiedot

Adventtimatka Roomaan joulukuun pimeydestä Rooman valoon 04.12 09.12.2016

Adventtimatka Roomaan joulukuun pimeydestä Rooman valoon 04.12 09.12.2016 Adventtimatka Roomaan joulukuun pimeydestä Rooman valoon 04.12 09.12.2016 Matkaoppaana legendaarinen Italian asiantuntija Silja Tuominen Matkaemäntänä Hanna Ekola, musiikissa Hannan tilaisuuksissa mukana

Lisätiedot

HyväMe - ryhmämatka Ecuadoriin

HyväMe - ryhmämatka Ecuadoriin HyväMe - ryhmämatka Ecuadoriin 17. 26.9.2018 Syyskuun puolenvälin jälkeen 2018 toteutamme yhteistyössä Muinaisen Egyptin Matkat - matkatoimiston kanssa viikon ryhmämatkan Ecuadoriin Matkan hinta on 2095,00

Lisätiedot

OULU TALVEN VIIKKO-OHJELMA

OULU TALVEN VIIKKO-OHJELMA MAANANTAI 12:00 LUMIKENKÄRETKI LUONTOON Aisti pohjoisen talvipäivän todellinen tunnelma lumikenkäretkellämme. Opas kuljettaa teidät retken lähtöpaikkaan ja opettaa lumikenkävaelluksen tekniikan. Retki

Lisätiedot

Matkan hinta (meno-paluu) määräytyy osallistujamäärän mukaan. 20 henkeä n. 250, jos 40, niin lähempänä 100.

Matkan hinta (meno-paluu) määräytyy osallistujamäärän mukaan. 20 henkeä n. 250, jos 40, niin lähempänä 100. Kesän bussimatka Lappiin Lähtö Imatralta pe 21.7.2017 Paluu Lemmenjoelta la 29.7.2017 Reitti: Imatra-Joensuu-Kajaani-Pudasjärvi-Rovaniemi-Sodankylä-Kiilopää- Saariselkä-Inari-Lemmenjoki ja takaisin. (Vaihtoehtoinen

Lisätiedot