INTIAN TIIKERISAFARI & SARVIKUONOT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "INTIAN TIIKERISAFARI & SARVIKUONOT 17. - 30.3.2016"

Transkriptio

1 INTIAN TIIKERISAFARI & SARVIKUONOT

2 Suomen Kuvausmatkat oy INTIAN TIIKERISAFARI & SARVIKUONOT 2016 Aika: To Ke Ryhmäkoko: 8-11 henkilöä Hinta: eur Kohdemaat: Intia * Sis. kansainväliset menopaluulennot Helsingistä. Lennot: Kansainväliset lennot: * HEL - DELHI - HEL Kotimaanlennot: * Raipur - Kalkuta * Kalkuta - Guwahati * Guwahati - Delhi Pääkohteet: Kazirangan kansallispuisto Kanhan kansallispuisto Bandhavgarhin kansallispuisto Delhi, Agra, Taj Mahal Kohderyhmä: Kaikki luonnosta kiinnostuneet. Vaativuus: Lähtijöiltä edellytetään normaalia terveydentilaa. Retket eivät edellytä tavanomaisesta poikkeavaa kuntoa. Lajstoa: Ruokailut: Bengalintiikerit Aasiansarvikuonot Intiannorsut Runsas hirvieläinlajisto Hanomanit ja reesusmakakit Matka toteutetaan täysihoidolla: Aamiainen, Lounas, Päivällinen Lisätiedot: Jouni Klinga, puh Vesa Taiveaho, puh Suomen Kuvausmatkat Oy on Kuluttajaviraston rekisteröimä valmismatkanjärjestäjä, jolla on toiminnan edellyttämät vakuudet. Rek. nro 46/12/Mj. SMAL Esitteen kuvat: Jouni Klinga

3 INTIAN TIIKERISAFARI & SARVIKUONOT 2016 Monipuolinen safarimatka tutustuttaa Intian upeimpiin suurnisäkkäisiin: Bengalintiikeri, aasiansarvikuono, villi intiannorsu, vesipuhvelit... Osassa puistoista on myös runsas linnusto, vaikka pääpaino onkin nisäkkäissä. Yksi matkan tavoitteista on uhanalaisen bengalintiikerin kohtaaminen viidakossa. Ikimuistoinen elämys vaatii silti hiukan kärsivällisyyttä. Useimmiten tiikerin havaitsemiseksi tarvitaan parhaissakin tiikeripuistoissa vähintään kolme täyttä safaripäivää. Tällä matkalla mahdollisuudet ovat hyvät, sillä kohteiksi on valikoitu kaksi Intian parasta tiikeripuistoa: Bandhavgarh ja Kanha. Viime vuosina kaikilla vastaavilla tiikerisafareilla asiakkaamme ovat kohdanneet tiikerin 4-17 kertaa. Tiikeri- ja sarvikuonosafarin lähtökohtana on mahdollisimman yksilöllinen safariretkeily. Käytössämme on pienikokoiset ja hiljaiset avojeepit, ja yhdessä autossa on kerrallaan vain kolme matkustajaa. Tämä tarjoaa paitsi erinomaiset mahdollisuudet valokuvauksesta kiinnostuneille harrastajille, myös pientä luksusta rauhalliseen tahtiin luontoa tarkkaileville. Matkan hintaan on paketoitu täysipainoinen safarikokonaisuus täysihoidolla. Tarvitset lisäksi vain reipasta retkimieltä, ja ehkä kiikarit ja kameran! Matkamme alkaa retkellä Agran kulttuurihistorialliseen kaupunkiin. Vietämme yön tunnelmallisessa palatsihotellissa ja vierailemme Taj Mahalin tarunhohtoisessa hautamausoleumissa. Agrassa halukkailla on mahdollisuus lähteä myös Gambal-joen lisäretkelle. Agrasta matka taittuu yöjunalla kohti tiikeripuistoja. Halutessasi voit kuitenkin vaihtaa junamatkan myös suoraan lentomatkaan. Ensimmäisenä safarikohteena meillä on Bandhavgarhin kansallispuisto. Sen ydinalueilla kohoaa korkea Bandhavgarhin vuori vanhoine linnoituksineen, ja sama alue on Intian tiheimmän tiikerikannan tyyssija. Maisema on kallioista ja kuivaa monsuunimetsää, jossa lukemattomat kallionkolot tarjoavat pedoille hyviä suojapaikkoja. Useasti tiikerit silti haluavat liikkua myös puistoa halkovilla metsätieurilla ja suuret tassunjäljet auttavat jäljityksessä. Bandhavgarhissa ohjelmassamme on kaikkiaan kuusi puistosafaria, ja kohteiksemme on valittu kattava otos puiston polkureitistöistä. Parhaiden kohteiden valinnassa auttavat myös henkilökohtaiset suhteemme kansallispuiston johdon kanssa. Safarien onnistumisen kannalta on tärkeää, että yksittäisessä puistossakin safarit toteutetaan ajankohtaan nähden oikeilla vyöhykkeillä.

4 Toisena pääkohteena on Kanhan kansallispuisto, jonka keskiosia hallitsevat laajat aamu-usvaiset niittyalueet. Jylhät sal-metsiköt kätkevät tiikerit ja leopardit tehokkaasti, mutta niiden liikkeet ovat hyvin tunnettuja ja sen vuoksi kohtaamiset tiikerien kanssa ovat päivittäisiä. Petoja houkuttelevat erityisesti suuret laiduntavat hirvieläinlaumat: aksishirvet, sambarhirvet ja barasingat. Monesti tiikerit illan hämärtyessä lähtevät päivämakuupaikoiltaan metsistä kohti niittyjen ruoka-aittaa - ja näyttäytyvät toisinaan samalla myös luontomatkailijoille. Teemme täällä kaikkiaan viisi safaria, joka tarjoaa melko hyvät mahdollisuudet myös raitakissojen kohtaamiselle. Kolmantena kohteena siirrymme HImalajan juurelle Assamin osavaltioon. Kazirangan kansallispuisto ja maailmanperintöalue on sadalla tiikeriyksilöllä yksi Intian merkittävimmistä tiikerin suojelualueista. Mutta tiikeriä täällä tuskin kohtaamme. Ruohostotasangot kätkevät suuren kissapedon tehokkaasti. Sen sijaan Kazirangassa saamme kohdata Intian muita suurnisäkkäitä. Aasiansarvikuonoihin teemme lähempää tuttavuutta norsusafareilla ja kenties yhytämme myös villinä liikkuvien intiannorsujen lauman. Oman värinsä retkeen tuo monimuotoisen ympäristön kätkemä runsas linnusto. Intiassa matkustus on aina myös tutustumista paikalliseen kulttuuriin, halusi sitä tai ei. Matkoillamme välimatkat taitetaan kolmen hengen autokunnissa ketterillä tila-autoilla. Useasti pysähtelemmekin ajomatkoilla ihmettelemään ja kuvaamaan arkielämän kirjoa Intian maaseudulla. Milloin tiellä paimennetaan lehmiä, kannetaan pään päällä valtavaa heinäkuormaa tai milloin värikkäät naiset leikkaavat tien varren pelloilla sirppeineen riisipeltoa. Tai miehet kyntävät riisivainioita härillä ja puuauroillaan. Liikumme alueilla, joilla turisteja liikkuu edelleen harvoin, ja jossa hymyllä voi saada muistokseen kuvan iloisista kasvoista. Finnairin suora yhteys Delhiin* on tuonut Intian lähelle suomalaisia ja maan upeiden luontokohteiden suosio on voimakkaassa kasvussa. Ekoturismi edistää myös maan luonnonsuojelua. Vain laaja kansainvälinen kiinnostus voi varmistaa riittävät panokset viidakon valtiaan säilymiselle tuleville sukupolville. Ekomatkailun merkitys tiikerien suojelulle on konkreettista. Luontomatkailijoiden tuoman työn ansiosta mielipiteet tiikerien suojelulle ovat monilla alueilla muuttuneet suopeiksi. Puistoluvat haetaan nykyisin lähtijöiden passitiedoilla ja vapaat paikat jaetaan monesti jo puoli vuotta ennen matka-ajankohtaa. Tiikerisafarien varaukset kannattaa siksi tehdä jo hyvissä ajoissa syksyllä. Valmistamme ryhmämme matkaan aina ennakkotapaamisella ja seikkaperäisellä, henkilökohtaisiin kokemuksiin perustuvalla valmistautumisvihkosella. *Finnairin suorat lennot taataan vain jos varaus on tehty mennessä.

5 Virallinen matkaohjelma. Muutokset ohjelmassa mahdollisia. To Helsinki Delhi Suomen Kuvausmatkat oy TIIKERISAFARI & SARVIKUONOT Intian Tiikerisafari ja Sarvikuonot Matka alkaa Helsinki-Vantaan lentokentältä Finnairin suoralla yölennolla Delhiin. HEL DEL Finnairin suora lento taataan, jos varaus on tehty viimeistään Myöhemmin hintaan sisältyvä lentoreitti saatavuuden mukaan. Voit pyytää myös tarjouksen business-luokan lennoista. Pe Saapumien Delhiin - Agra (L, P) Saavumme Delhiin usvaisen aamun valjetessa noin Siirrymme kentältä lähiseudun hotelliin vielä uudelle aamiaiselle ja rentoutumaan hetkeksi ennen ajomatkaa Agran kulttuurikaupunkiin. Ennen puolta päivää olemme perillä Agrassa ja majoitumme Jaypee Palace -hotelliimme. Iltapäivä vapaata rentoutumista ja valmistautumista tulevaan retkiohjelmaan. Majoittuminen: Four points by Sheraton tai vastaava. La Agra, Taj Mahal (A, L, P) Tänään tutustumme Taj Mahalin satumaiseen hautamausoleumiin Jamunajoen varrella. Rakennus on monille tuttu kuvista, mutta yksi maailman seitsemästä ihmeestä on silti vaikuttava elämys kokea paikanpäällä. Taj Mahalin hautamausoleumi valmistui vuonna 1653 noin 20 vuotta kestäneen rakennusprojektin jälkeen. Islamilaistyylistä monumenttia oli rakentamassa miestä ja itseoikeutetusti se kuuluu myös Unescon maailmanperintökohteisiin. Täällä tutustumme myös intialaiseen turismiin, sillä nähtävyyttä käy ihastelemassa vuosittain noin 2 miljoonaa turistia. Taustatietoa: Lisäretki Chambal-joelle Taj Mahalin ohella tänään on halukkailla mahdollisuus lähteä myös Chambal-joen lisäretkelle. Joki on kuuluisa krokotiileihin kuuluvista kapeanokkaisista gaviaaleistaan. LIsäksi joella on runsas linnusto ja vakiolajistossa nähdään muun muassa saksinokkia. Lisäretkelle lähdetään noin aamuviideltä, jolloin olemme valmiita aloittamaan kolmen tunnin venesafarin noin seitsemän tuntumassa. Takaisin Agran hotelliimme palaamme sitten lounasaikaan mennessä.

6 INTIA Mikäli kiinnostuneita on riittävästi (väh. 3 osallistujaa), niin aamupäivän ohjelmassa on Chambal-joen käynti ja lounaan jälkeen tutustumme Taj Mahaliin. Vaihtoehtoisesti aamulla voi nauttia vielä väljemmästä aikataulusta hotellilla. Chambal-joen lisäretken hinta on 100 eur. Varhaisen päivällisen jälkeen suuntaamme Agran rautatieasemalle ja nousemme yöjunaan kohti Katnia. Käytössämme on ensimmäisen ja toisen luokan ilmastoidut makuuvaunut. Ensimmäinen luokka ei Intiassa tarkoita luksusta, mutta oikealla ennakkoasennoitumisella asiakkaamme ovat viime vuosina pitäneet elämystä Intian rautateillä silti kokemisen arvoisena. Ensimmäisen luokan makuuvaunupaikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä (ei hintaeroa). Su Katni - Bandhavgarh National Park (A, L, P) Aamulla olemme perillä Katnissa, josta on noin kahden tunnin ajomatka ensimmäiseen tiikeripuistoomme, Bandhavgarhin kansallispuistoon. Nautimme vielä aamiaisen ja valmistaudumme sitten iltapäivän ensimmäiseen safariretkeen. Majoittuminen Bandhav Vilas tai vastaava. Ma Bandhavgarh National Park (A, L, P) Bandhavgarhin kansallispuistossa maisemaa luonnetii karut kalliometsät ja pienet niittyalueet. Puiston pinta-ala on neliökilometriä, mutta liikumme etupäässä vain noin 624 neliökilometrin laajuisella ydinalueella. Tiikerien kohtaamisen suhteen parhaat vyöhykkeet kuitenkin vaihtelevat vuosittain, joten valinnat safarialueista tehdään kulloisenkin tiikeritilanteen mukaisesti. Tyypillisesti jeeppisafarireittimme kulkee osin vuoren rinteillä kiemurtelevilla metsäteillä. Alue sijoittuu noin metrin korkeudelle merenpinnasta. Aamut ovat viileitä, mutta päivän mittaan lämpötila nousee hellelukemiin. Safarikohteemme on jaettu kolmelle eri vyöhykkeelle. Tämä tarjoaa parhaat mahdollisuudet tiikerien löytymiselle, koska joinakin vuosina havaintoja tehdään enemmän tietyillä alueilla (viime hetken muutokset vyöhykkeiden välillä eivät ole mahdollisia, koska paikat parhaille alueille myydään loppuun jo noin puoli vuotta ennen matkaa). Aamulla jatkamme täydellä safariretkiohjelmalla Bandhavgarhissa. Aiempaan tapaan käytössämme on jälleen oma jeeppi jokaista kolmea matkustajaa kohden. Olemme liikkeellä jo varhain, jotta pääsemme puiston avautumisjonoissa hyville lähtöpaikoille. Nykyisin matkailua on rajoitettua, ja samalle alueelle voidaan päästää esimerkiksi vain 6-10 jeeppiä päivässä. Tämän vuoksi on helppo ymmärtää, miksi parhaat safaripaikat varataan syksyllä nopeasti loppuun. Tiikerien paras havainnointikausi kun on varsin lyhyt, vain maaliskuulta huhtikuulle. Päivällä palaamme jälleen lodgelle ja uudet safariretket jatkuvat iltapäivällä. Majoittuminen: Bandhav Vilas tai vastaava.

7 Ti Bandhavgarh National Park (A, L, P) Toinen täysi safaripäivä Bandhavgarhin kansallispuistossa. Kansallispuiston ydinalueilla on tällä hetkellä Intian tihein tiikerikanta ja kallioisessa maisemassa niiden havainnointimahdollisuudet ovat monesti olleet hyvät. Täällä tiikerit monesti käyttävät metsäteiden varsia liikkuessaan, joka parantaa mahdollisuuksia kissapetojen löytymiseksi. Majoittuminen: Bandhav Vilas tai vastaava. Ke Bandhavgarh - Kanhan kansallispuisto (A, L, P) Tiiviin safarisession jälkeen vietämme rauhallisen aamun lodgella. Kiinnostuksen mukaan voimme kuitenkin tehdä aamulla myös tutustumisretken jollekin läheisistä maalaiskylistä ja seurata heidän valmistautumistaan uuden päivän askareisiin. Aamupäivällä jatkamme matkaamme kohti uutta tiikeripuistoa: Kanhan kansallispuistoa. Käytämme ajomatkan samalla ympäröivään maaseutuun tutustuen ja kiinnostavien kohteiden löytyessä voimme tehdä joustavasti pysähdyksiä niin luontokuin kulttuurikohteidenkin äärelle. Aikaisempiin matkaohjelmiin verrattuna olemme uppgreidanneet majapaikkamme Kanhassa Tuli Tiger Corridorin tasokkaaseen telttalodge-majoitukseen. Majoittuminen: Tuli Tiger Corridor To Kanha National Park (A, L, P) Kanhan neliökilometrin kansallispuisto on yksi Intian suurimmista ja samalla maan merkittävimpiä tiikerien suojelualueita. Kansallispuisto sijaitsee Maikalin ylänköalueella, jossa vuorottelevat metsäiset mäkimaastot ja puiston keskiosien laajat ruohostoiset tasangot. Alue on tunnettu jylhistä sal-metsistä, jotka takaavat villieläimille suojaa. Toisaalta laajat ruohostot varmistavat ihanteelliset laidunmaat hirvieläinten laumoille. Nämä Kanhan niityiksi kutsut alueet ovat monesti myös hyvin kuvauksellisia - etenkin aamun usvaisina hetkinä. Kanhan kuuluisin eläin on kauriisiin lukeutuva barasinga, jonka englanninkielinen nimi Swamp deer kertoo paljon lajin ekologiasta. Alkujaan puisto myös perustettiin juuri uhanalaisen barasingan suojelemiseksi vuonna 1955, mutta myöhemmin Project Tiger -hankkeen käynistyessä 1970-luvulla puistosta tuli yksi Intian avainkohteista tiikerien suojelssa.

8 Kanhassa tavattavaa nisäkäslajistoa ovat muun muassa sambarhirvi, aksishirvi, gauri, villisika ja hanumaani. Myös leopardeja tavataan, mutta niiden havaitseminen on Intiassa hyvin haastavaa maaston peitteisyydestä johtuen. Täysi safaripäivä muodostuu aamun ja illan safariretkistä, joiden välissä käymme lodgella lounaalla. Majoittuminen: Tuli Tiger Corridor. Pe Kanha National Park (A, L, P) Täysi safaripäivä Kanhan kansallispuistossa. Aamusafarille lähdemme ennen auringonnousua hämärän vielä peittäessä kylänraitin. Puisto sulkeutuu keskipäivällä, jolloin palaamme hotelliin lounaalle, lataamaan muistikortteja sekä nauttimaan pientä siestaa. Iltapäivän safarilla puolestaan viivymme aina auringonlaskuun saakke. Majoittuminen: Tuli TIger Corridor. La Kanha National Park - Raipur - Kolkata (A, L, P) Aamulla lähdemme vielä tiikerien jäljille, mutta etenkin aamuvaloissa puistossa pääsemme kohtaamaan myös monipuolisesti muuta villieläinlajistoa - vaikka tiikerit pysyttelisivätkin piilossa. Lounaan jälkeen starttaamme tila-autoilla kohti Raipurin kaupunkia. Raipurin maalaiskaupungissa ajamme suoraan lentokentälle ja lennämme illalla Kolkatan kaupunkiin yhdeksi yöksi. Majoitumme lentokentän läheisyydessä olevaan Novotel -hotelliin. Su Kolkata - Guwahati - Kaziranga (A, L, P) Aamulento vie meidät Intian itäiseen ulokkeeseen Himalajan juurelle, Assamin osavaltioon. Lentokentällä meitä on vastassa ryhmälle varatut maastokelpoiset tila-autot, joissa matkustaminen on mieluisaa myös Intian huonokuntoisillakin teillä. Tosin tieyhteys Kazirangaan on viime vuosina parantunut, ja suuri osa matkasta taittuu nyt hyväkuntoista moottoritietä myöten. Autoja on aina yksi kolmea matkustajaa kohden, jolloin jokaisella on autossa ikkunapaikka. Lounasaikaan saavumme perille Kazirangan kansallispuistoon.

9 Majapaikkamme on tunnelmallinen Diphlu River Lodge -viidakkohotelli. Joen rantatörmällä olevan hotellin vastarannalta alkaa heti kansallispuisto ja parhaimmillaan sarvikuonot ovat laiduntaneet heti joen vastarannalla. Toisinaan lodgelta voi seurata, kun kalastajat palaavat illaksi kotiin kanooteillaan ja bambulautoillaan. Iltapäivällä lähdemme ensimmäiselle safariretkelle puiston läntiselle alueelle. Majoittuminen: Diphlu River Lodge. Ma Kazirangan kansallispuisto (A, L, P) Täysipainoinen safariohjelma Kazirangan kansallispuistossa alkaa varhaisaamun norsusafarilla sarvikuonojen parissa. Norsun selässä pääsemme liikkumaan sarvikuonojen suosimalla tulvaniityllä ja monesti myös aivan lähietäisyydelle näitä valtavin panssarein varustettuja jättiläisiä. Tunnin norsusafarin jälkeen suuntaamme harvemmin vierailuille puiston itäisille reiteille. Monesti samana aamuna täällä on vain pari kolme muuta jeeppiä. Metsätiet kulkevat jyhkeässä sademetsässä Brahmaputra-joen vanhoja umpeutuvia uomia kierrellen. Kosteikkojen ansiosta tällä reitillä on poikkeuksellisen runsas linnusto, mutta monesti tapaamme myös esimerkiksi villejä vesipuhveleita. Keskipäiväksi palaamme lodgelle viettämään siestaa ja lounastamaan. Lodge rakentuu kahden hengen pylväiden varassa olevista korkeatasoisista mökeistä, joiden keskellä tunnelmaa on luomassa pengerrettyjä riisipeltoja. Iltapäivällä retkeilymme jatkuu puiston keskiosissa jeeppisafarina. Normaalisti jeepeissä on 6 matkustajaa, mutta meillä jeepeissä on kulloinkin korkeintaan kolme matkustajaa per auto. Tämä tarjoaa väljän matkustamisen ja valokuvaajilla on riittävästi tilaa varusteiden mukana kuljettamiselle - ja kaikilla on reunapaikka. Illan pimetessä palaamme takaisin lodgelle suihkuun ja maittavalle päivälliselle. Majoittuminen: Diphlu River Lodge

10 Ti Kazirangan kansallispuisto - Guwahati - Delhi (A, L, P) Nousemme myös tänään jo aamun sarastaessa, mutta nyt kohteenamme on lähiseudun pienet maalaiskylät. Tutustumme perinteiseen kyläelämään ja ihmisten aamuaskareita: jotkut keittävät majansa edustalla kynsitulilla riisiä, toiset vetävät sikoja laitumelle ja jotkut ovat ehkä jo ehtineet muokkaamaan läheisiä riisipeltoja. Kazirangan kansallispuistoa ympäröi myös laajat ja kuvaukselliset teeviljelykset. Mikäli teen poiminta on jo alkanut, voimme tutustua myös teen poimintaan. Aamiaiselle palattuamme on sitten tullut aika pakata matkalaukut paluumatkalle kohti Delhiä. Lentomme Guwahatista Delhiin lähtee iltapäivällä ja Delhissä olemme illan pimetessä. Delhissä majoitumme kiertomatkamme päätteeksi lähellä lentokenttää olevaan uuteen Holiday Inn -hotelliin. Majoitus: Holiday Inn Ke Delhi - Helsinki (A) Aamiaisen jälkeen siirrymme lentokentälle, jonne on vain noin varttitunnin ajomatka. Finnairin suora lento Helsinkiin lähtee klo ja olemme perillä iltapäivällä klo Huom. Halukkaat voivat varata myös lisäpäiviä Delhistä. Lennot varataan jokaiselle henkilökohtaisesti, joten poikkeavat lentoaikataulut eivät vaikuta matkan hintaan, mutta lentopäivät tulee päättää jo matkan varauksen yhteydessä.

MADAGASKARIN KIERTOMATKA 2015

MADAGASKARIN KIERTOMATKA 2015 Suomen Kuvausmatkat oy MADAGASKARIN KIERTOMATKA 2015 Aika: Ryhmäkoko: Hinta: To 24.9. - Pe 09.10.2015 16 pv 8 henkilöä + matkanjohtaja 5 180 eur* * Sis. kansainväliset menopaluulennot Helsingistä. Pääkohteet:

Lisätiedot

Kenian Suuri Migration Safari 2015

Kenian Suuri Migration Safari 2015 : Kenian Suuri Migration Safari 2015 Aika: Hinta: Ryhmäkoko: La 12.9. - Su20.9.2015 4 880 eur 12 henkilöä Oma penkkirivi maastoautossa: + 620 eur Pääkohteet: Amboselin kansallispuisto Masai Maran suojelualue

Lisätiedot

GALAPAGOSSAARET & ANDIEN PILVIMETSÄT 13. - 27. 11.2016

GALAPAGOSSAARET & ANDIEN PILVIMETSÄT 13. - 27. 11.2016 GALAPAGOSSAARET & ANDIEN PILVIMETSÄT 13. - 27. 11.2016 Suomen Kuvausmatkat oy GALAPAGOS & ANDIEN PILVIMETSÄT Aika: Su 13.11. - Su 27.11.2016 Ryhmäkoko: 15 henkilöä + matkanjohtaja Hinta: Standard-luokan

Lisätiedot

GALAPAGOS & ANDIEN PILVIMETSÄT

GALAPAGOS & ANDIEN PILVIMETSÄT Suomen Kuvausmatkat oy GALAPAGOS & ANDIEN PILVIMETSÄT Aika: Ryhmäkoko: Hinta: Pe 16.10. - Su 1.11.2015 17 pv 15 henkilöä + matkanjohtaja Standard-luokan hytti, 6 160 eur* Sviitti-hytti, 7 140 eur - täynnä

Lisätiedot

Tansanian Safari Luontoa ja kulttuuria

Tansanian Safari Luontoa ja kulttuuria Tansanian Safari Luontoa ja kulttuuria 2.-14.11.2011 13 päivää / 11 yötä perillä ARUSHA NATRONJÄRVI SERENGETIN KANSALLISPUISTO NGORONGORON SUOJELUALUE EYASIJÄRVI MANYARAN KANSALLISPUISTO TARANGIREN KANSALLISPUISTO

Lisätiedot

Matkaohjelma. Once in the lifetime 15.11. - 4.12. 2014 AUSTRALIAN KIERTOMATKA, MACAO JA SINGAPORE

Matkaohjelma. Once in the lifetime 15.11. - 4.12. 2014 AUSTRALIAN KIERTOMATKA, MACAO JA SINGAPORE Matkaohjelma 15.11. - 4.12. 2014 AUSTRALIAN KIERTOMATKA, MACAO JA SINGAPORE Once in the lifetime HELSINKI HONG KONG / MACAO 2 YÖTÄ - CAIRNS PALM COVE 6 YÖTÄ SUURI VALLIRIUTTA - AYERS ROCK 1 YÖ ALICE SPRINGS

Lisätiedot

KAUPUNKI. ja kiertomatkat 2010 UPEAT UUTUUDET

KAUPUNKI. ja kiertomatkat 2010 UPEAT UUTUUDET KAUPUNKI ja kiertomatkat 2010 UPEAT UUTUUDET Alpit, Alsacen viinimatka, Slovenia Kroatia Italia, Amsterdam ja KESTOSUOSIKIT Tallinna, Pärnu ja Saarenmaa! Elämänmittaisia matkamuistoja. Maailma täynnä kauniita,

Lisätiedot

Yhdysvaltojen länsiosan merkittävimmät nähtävyydet!

Yhdysvaltojen länsiosan merkittävimmät nähtävyydet! Yhdysvaltojen länsiosan merkittävimmät nähtävyydet! Los Angeles, Route 66, Grand Canyon, Monumental Valley, Navajo Land, Arches, Canyon Lands, Capitol Reef, Bryce, Zion, Dead Valley, Las Vegas Tunnettuja

Lisätiedot

Opastettu moottoripyörämatka, jossa Yhdysvaltojen länsiosan tärkeimmät nähtävyydet ja uskomattomat moottoripyöräreitit! 17.9.-3.10.

Opastettu moottoripyörämatka, jossa Yhdysvaltojen länsiosan tärkeimmät nähtävyydet ja uskomattomat moottoripyöräreitit! 17.9.-3.10. Opastettu moottoripyörämatka, jossa Yhdysvaltojen länsiosan tärkeimmät nähtävyydet ja uskomattomat moottoripyöräreitit! 17.9.-3.10.2015 Los Angeles, Highway 1, Route 66, Grand Canyon, Monumental Valley,

Lisätiedot

SUDAN MUSTIEN FAARAOIDEN VALTAKUNTA

SUDAN MUSTIEN FAARAOIDEN VALTAKUNTA SUDAN MUSTIEN FAARAOIDEN VALTAKUNTA 7.-15.2.2014 8 vrk Upea, suomeksi opastettu matka Sudaniin, mystiseen Mustien Faaraoiden valtakuntaan. Nubian aavikon ääretön autius hiljentää kokeneenkin matkailijan

Lisätiedot

Vaihtooppilasohjelmat

Vaihtooppilasohjelmat Vaihtooppilasohjelmat Lukuvuonna 2014 2015 sinulle 14 18-vuotias 20 Valitse yli kohdemaasta unohtumaton kokemus vaihtooppilaana! Vastuu Turvallisuus Laatu VUODEsta 1958 WWW.sts.fi Sisältö 2014/2015 Tervetuloa

Lisätiedot

KURSSI. Vuoden 2013 kurssiesittelyt LIITE. Monipuolinen kurssikesä tulossa TIETOA JA OHJEITA HAKEMUKSIIN. Lähde Sydänlasten matkalle Legolandiin!

KURSSI. Vuoden 2013 kurssiesittelyt LIITE. Monipuolinen kurssikesä tulossa TIETOA JA OHJEITA HAKEMUKSIIN. Lähde Sydänlasten matkalle Legolandiin! 2013 SYDÄNLAPSET JA -AIKUISET RY KURSSI LIITE Hae uusia kokemuksia ja elämyksiä, vertaistukea ja Tietoa. Ilmoittaudu 1.1. 31.3. Vuoden 2013 kurssiesittelyt Monipuolinen kurssikesä tulossa TIETOA JA OHJEITA

Lisätiedot

JOULUCURRY 19.12.2015 3.1.2016. Nyt Finnairilla 22.6. saakka erikoishinta Delhiin. (kuvallinen tarkennettu ohjelma ilmestyy lähipäivinä)

JOULUCURRY 19.12.2015 3.1.2016. Nyt Finnairilla 22.6. saakka erikoishinta Delhiin. (kuvallinen tarkennettu ohjelma ilmestyy lähipäivinä) JOULUCURRY 19.12.2015 3.1.2016 HUOM! Nyt Finnairilla 22.6. saakka erikoishinta Delhiin 499 Alustava matkaohjelma (kuvallinen tarkennettu ohjelma ilmestyy lähipäivinä) > 19.12. Suosittelen Finnairin suoraa

Lisätiedot

PERHEMATKAN TUOTEKEHITYS

PERHEMATKAN TUOTEKEHITYS Elina Maarit Alho PERHEMATKAN TUOTEKEHITYS SATUMAINEN MATKA SAKSAAN Liiketalous ja matkailu 2011 2 VAASAN AMMATTIKORKEAKOULU Matkailun koulutusohjelma TIIVISTELMÄ Tekijä Elina Maarit Alho Opinnäytetyön

Lisätiedot

Tämän jutun nimistö perustuu Japanin lintukäsikirjaan: WBSJ, A Field Guide to the Birds of Japan

Tämän jutun nimistö perustuu Japanin lintukäsikirjaan: WBSJ, A Field Guide to the Birds of Japan Japanin talvi 28.12.1996 5.4.1997 Kari T. Haataja kari.t.haataja@nokia.com Tämä raportti kuvaa reilun kolmen kuukauden tapahtumia lintuharrastajan silmin Japanin talvesta ja sen linnustosta. Alla mainittu

Lisätiedot

VIINIMATKAPAKETIN SUUNNITTELU Matka Loiren laaksoon

VIINIMATKAPAKETIN SUUNNITTELU Matka Loiren laaksoon VIINIMATKAPAKETIN SUUNNITTELU Matka Loiren laaksoon Jenni Virtanen Opinnäytetyö Huhtikuu 2005 Matkailu-, ravitsemis- ja talousala JYVÄSKYLÄN KUVAILULEHTI AMMATTIKORKEAKOULU Matkailu-, ravitsemis- ja talousala

Lisätiedot

HelsinkiLoma. Linnanmäki Korkeasaari Suomenlinna Heureka Serena Helsinki

HelsinkiLoma. Linnanmäki Korkeasaari Suomenlinna Heureka Serena Helsinki HelsinkiLoma Linnanmäki Korkeasaari Suomenlinna Heureka Serena Helsinki Lapset.. ovat TAhtivieraita! LOMAA PARHAIMMILLAAN! Kaksitoista yksilöllistä kohdetta - monta tapaa nauttia ja rentoutua. Lomapäiviin

Lisätiedot

8 sivua juhlahumua Forex Bank 50 vuotta lue lisää sivulta 11»

8 sivua juhlahumua Forex Bank 50 vuotta lue lisää sivulta 11» 2015 Tervetuloa erilaiseen pankkiin magazine 8 sivua juhlahumua Forex Bank 50 vuotta lue lisää sivulta 11» Liikkeessämme Aina aikaa asiakkaalle Matkakohde Pienen pinta-alan metropoli Hong kong Sveriges

Lisätiedot

Langenlois, valkoviinin sydänmailla

Langenlois, valkoviinin sydänmailla CWT Finlandin asiakaslehti 1/15 Langenlois, valkoviinin sydänmailla Namibia on safarikohteiden aatelia Tervetuloa Tahitille! Nuoret tärkeälle kansainvälistymisen tielle Edullisen lentohinnan metsästäjän

Lisätiedot

TERVETULOA MATKALLE MUKAAN!

TERVETULOA MATKALLE MUKAAN! POHJOIS-KARJALAN MARTTOJEN RUOKA- JA KULTTUURIMATKA ITALIAAN Ohjelmassa EXPO Maailmannäyttely Milanossa teemana ravinto Matka-aika: to 14.5. ti 19.5.2015 Matkamme vie meidät Pohjois-Italian kauniisiin

Lisätiedot

ilmoitusliite tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti ilmoitusliite kokoukset ja energinen ilmapiiri vauhdittaa onnistumista

ilmoitusliite tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti ilmoitusliite kokoukset ja energinen ilmapiiri vauhdittaa onnistumista 4vinkkiä ilmoitusliite tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti ilmoitusliite Liikematkat Toimiva kumppanuus luo turvallisuutta Kokousvalmistelut Huolellisella suunnittelulla tulokseen kokoukset

Lisätiedot

PARHAAT. Perhelomat 2010. UUTUUDET Gardaland Italia, Kolmården lentäen KESTOSUOSIKIT Disneyland Resort Paris, LEGOLAND, Visby ja paljon muuta!

PARHAAT. Perhelomat 2010. UUTUUDET Gardaland Italia, Kolmården lentäen KESTOSUOSIKIT Disneyland Resort Paris, LEGOLAND, Visby ja paljon muuta! PARHAAT Perhelomat 2010 UUTUUDET Gardaland Italia, Kolmården lentäen KESTOSUOSIKIT Disneyland Resort Paris, LEGOLAND, Visby ja paljon muuta! Kerää kesän parhaat muistot! Matka-Vekan perhelomalle on helppo

Lisätiedot

Elämäsi paras vuosi! VAIHTO- OPPILASOHJELMAT LUKUVUONNA 2016 2017 SINULLE 14 18-VUOTIAS. Valitse omasi. kohdemaasta

Elämäsi paras vuosi! VAIHTO- OPPILASOHJELMAT LUKUVUONNA 2016 2017 SINULLE 14 18-VUOTIAS. Valitse omasi. kohdemaasta VAIHTO- OPPILASOHJELMAT LUKUVUONNA 2016 2017 SINULLE 14 18-VUOTIAS Valitse omasi 15 kohdemaasta Vaihto-ohjelma USA:ssa: Valmennuskurssi New Yorkissa sis. ohjelmahintaan Elämäsi paras vuosi! VASTUU TURVALLISUUS

Lisätiedot

Aptera - historiaa ja huikaisevia näkymiä

Aptera - historiaa ja huikaisevia näkymiä Matkakohteena. Ajankohtais- ja uutislehti matkailijoille. Numero 6. Kesäkuu 2013. 5. vsk. Loutro -salainen ranta sivut 14-17 Aptera - historiaa ja huikaisevia näkymiä on ympäröity uimarannoilla sivu 12

Lisätiedot

lasketaan! Näin Levillä Kevään tapahtumatärpit Grooving High Allstars loihtii bileet Lemmikin kanssa reissussa tule ja tutustu! FB-kyselyn tulokset:

lasketaan! Näin Levillä Kevään tapahtumatärpit Grooving High Allstars loihtii bileet Lemmikin kanssa reissussa tule ja tutustu! FB-kyselyn tulokset: juhlanumero Numero 20 kevät 2013 FB-kyselyn tulokset: Näin Levillä lasketaan! Levi Official Partnerit 09 / 2012 Kevään tapahtumatärpit tule ja tutustu! Lemmikin kanssa reissussa Grooving High Allstars

Lisätiedot

juhlistamme myös Helsinki-Vantaan upouutta terminaalilaajennusta kylpylöineen,

juhlistamme myös Helsinki-Vantaan upouutta terminaalilaajennusta kylpylöineen, vähentää lentämistä, jotta ympäristömme voisi paremmin? Näinä ilmastonmuutoksen aikoina moni meistä varmasti on. Ehkä yllättävää kyllä, ympäristöaktivisti ja kirjailija Risto Isomäki kehottaa jotain muuta:

Lisätiedot

Partiomatkailijan opas

Partiomatkailijan opas Partiomatkailijan opas Partiomatka = Partiolaisten partiolaisille järjestämä ulkomaanmatka, jonka aikana tutustutaan kohdemaan partiotoimintaan ja partiolaisiin. Sisältö: Miksi lähtisit partiomatkalle?

Lisätiedot

Unelmaristeilyt. Aitoa Berliiniä etsimässä

Unelmaristeilyt. Aitoa Berliiniä etsimässä CWT Kaleva Travelin asiakaslehti 3/11 Unelmaristeilyt Aitoa Berliiniä etsimässä CWT Kaleva Travelin kehitystyö jatkuu vahvana suomalaisasiakasta kuunnellen CWT Kaleva Travel Index kertoo lentomatkustuksen

Lisätiedot

TERVETULOA MUKAAN MATKALLE!

TERVETULOA MUKAAN MATKALLE! AGRONOMILIITON ELÄKELÄISTEN RUOKA- JA KULTTUURIMATKA ITALIAAN Ohjelmassa EXPO Maailmannäyttely Milanossa teemana ravinto Matka-aika: perjantai 2.10. keskiviikko 7.10.2015 Matkamme vie meidät Pohjois-Italian

Lisätiedot

Hurtigruten 2011. Ainutlaatuisia rannikkomatkoja vuodesta 1893

Hurtigruten 2011. Ainutlaatuisia rannikkomatkoja vuodesta 1893 2011 Hurtigruten 2011 Ainutlaatuisia rannikkomatkoja vuodesta 1893 NORja Tervetuloa Hurtigrutenille Hurtigruten tunnetaan monista erilaisista matkoistaan. Useimmille tuttu nimi tuo mieleen miellyttävät

Lisätiedot