Aihe: Kouluverkostoselvityksen yleinen keskustelu, kuulemis ja vaikuttamismahdollisuuden varaamistilaisuus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Aihe: Kouluverkostoselvityksen yleinen keskustelu, kuulemis ja vaikuttamismahdollisuuden varaamistilaisuus"

Transkriptio

1 Kuopion kaupunki Asiakirjan nimi Numero 1 (13) Aihe: Kouluverkostoselvityksen yleinen keskustelu, kuulemis ja vaikuttamismahdollisuuden varaamistilaisuus Aika: klo. 18:00 20:47 Paikka: Valtuusto virastotalo, Suokatu 42, KUOPIO Läsnä: Kasvun ja oppimisen lautakunnan puheenjohtaja Aleksi Eskelinen ja palvelualuejohtaja Pekka Vähäkangas sekä 13 kaupungin viranhaltijaa ja työntekijää ja 64 kuntalaista Kuopioin kaupungin kasvun ja oppimisen palvelualueen lautakunnan puheenjohtaja Aleksi Eskelilnen avasi tilaisuuden klo. 18:00 toivottamalla kuulijat tervetulleiksi tilaisuuteen. Avauksen jälkeen esiteltiin valmisteilla olevaa Kuopion kaupungin kouluverkosto tarkastelutilannetta. Palvelualuejohtaja Pekka Vähäkangas käsitteli puheenvuorossaan kaupungin yleistä taloudellista tilannetta ja verkostosuunnittelun lähtökohtia. Puheenvuorossa käytiin läpi myös suunnitelman etenemisen aikataulu. Tavoitteena on että Kuopion kaupunginvaltuusto tekee asiasta päätöksen kokouksessaan Palvelualuejohtaja Pekka Vähäkankaan puheenvuoron jälkeen opetusjohtaja Leena Auvinen ja lukioopetuspäällikkö Antti Kervinen esittelivät Kalevalan koulun, Kempaanmäen ja Särkiniemen koulun suunnitelmat ja niiden merkityksen kaupungin koko kouluverkostolle. Lisäksi esitettiin verkostoratkaisun suunnitelman taloudellisia, toiminnallisia, oppilas ja henkilöstövaikutuksia. Esityksessä käytiin läpi myös lukiokoulutuksen suunnitelmat MIT lukioon liittyen. Tilaisuudessa luovutettiin lautakunnan puheenjohtajalle Aleksi Eskeliselle adressi Kalevalan koulun säilyttämisestä ja palvelualuejohtaja Pekka Vähäkankaalle kannanotto Kalevalan koulun lakkauttamisesta. Adressi ja kannanotto ovat n liitteenä. Alustusten jälkeen avattiin keskustelu. Keskustelu alkoi klo. 18:45 ja päättyi klo. 20:46. Tilaisuudessa esitetyt kysymykset ja vastaukset on esitetty alla. Nämä tilaisuudet olisi pitänyt järjestää ao. kouluissa eikä valtuusto virastotalolla. Asia on jo kysyjän mielestä jo ratkaisu. Miten luokkakoot pysyvät alle 23 oppilaassa. Nyt suunnitellaan eilispäivää eikä huomista varten. On käsittämätöntä, että 6000 asukkaan lähiö jää ilman yläkoulua. Itkonniemen ja Männistön oppilailla koulumatka tulee turvattomaksi. Kaivataan tietoa siitä mihin muiden toimintojen salivuorot siirtyvät lakkautettavista tiloista. On käsittämätöntä, että ylibuukatut koulujen iltavuorot heitetään roskakoppaan. Kalevalan koulun oppilaiden mahtuminen Hatsalaan: Hatsalan oppilaaksiottoa vähennetään siirtämällä kuljetusoppilaita per vuosiluokka Minna Canthin kouluun, lisäämällä Hatsalan 25 oppilaspaikkaa vuosittain sekä mahdollisesti siirtämällä painotusopetusta esim. liikunnan osalta esim Pyörön kouluun. Erityisopetuksen oppilaat siirtyvät jo ennen yläkoulua omaan lähikouluun ja he tarvittaessa voivat jatkaa Pohjantiellä.

2 Kuopion kaupunki Asiakirjan nimi Numero 2 (13) Vastaus : Kuuleminen on siksi valtuusto virastotalolla, että asia koskettaa kaikkia kuopiolaisia ei ainoastaan joitakin tiettyjä kouluja. Koulujen sijoittamisesta kartalle Eskelinen totesi, että myös Saaristokaupunki on ilman yläkoulua. Koulujen salien Iltakäyttö: Salien käytössä on vielä tehostamista. Vaikka on ruuhka aikoja, on selvinnyt, että on myös tehostamisvaraa. Uusi mahdollisuus on luolastot Neulamäessä. Tärkeintä on turvata koululaisten liikuntatuntikäyttö. Toivotaan myös, että yksityiset palveluntuottajat tulevat liikuntatila markkinoille. Kysymys : Koko syksyn on pyydetty selvityksiä, miksi Kalevalan koulu voitaisiin lakkauttaa. Oppilaiden sijoittamisesta ei ole saatu vastauksia; Hatsalasta pitää siirtää 30 % pois, että sopisivat; Minna Canthin lukio pois ennen kuin on tilaa. Ei ole saatu vastauksia alakoulun puoleltakaan, luokat eivät sovi Pohjantielle. On odotettu Tilakeskuksen laskelmia. Ei vastauksia myöskään erityisryhmien järjestelyihin kuudennen luokan jälkeen. Kysyjä jätti adressin Kalevalan koulun säilyttämiseksi. Alustuksena vastaukseen esitettiin uudelleen oppilaiden siirtoon liittyviä asioita (40 50 siirrettävää yhtä vuosiluokkaa kohti). Erityisopetuksen oppilaat integroituvat jo ennen yläkouluun siirtymistä. He, jotka eivät integroidu ennen yläkoulua, jatkavat Pohjantiellä. Syvänniemi on ollut vilkas ja toimiva kyläyhteisö. Ihmiset ovat muuttaneet Syvänniemelle saadakseen lapsensa pieneen kouluun. Kuopion kaupunki on pallotellut syvänniemeläisiä kouluasiassa jo vuosia. Viittaan edelliseen puheenvuoroon. Kuntaliitoksessa on sovittu, että kuntaliitosrahaa kohdistetaan Karttulan kuntakeskukseen ja sinne rakennetaan uusi koulu ja päiväkoti.

3 Kuopion kaupunki Asiakirjan nimi Numero 3 (13) Karttulanlahden koululla ovat oppilasmäärät ensin vähentyneet ja sitten lisääntyneet lakkautettujen koulujen oppilaiden ansiosta. Kirkonkylän oppilasmäärät ovat laskevat myös jatkossa. Nyt näyttää siltä, että Syvänniemeltä lakkautetaan palvelut Karttulanlahden oppilasmäärän kasvattamiseksi. Millä voidaan saada Karttulan alue pysymään elinvoimaisena. Miten turvataan, että uuteen kouluun on jatkossakin oppilaita. Onko tämä asukaslähtöistä päätöksentekoa? Kiitos hyvistä kysymyksistä. Jos tiedettäisiin miten entiset kuntakeskukset saadaan pidettyä elinvoimaisina, olisi se hyvä juttu. Myös kaavoituksella pyritään ohjaamaan palveluja entisiin kuntakeskuksiin. Särkiniemi ei kuulu verkostoselvitykseen, siellä on enemmän oppilaita kuin voidaan ottaa. Kolme vuotta sitten kaupunki lupasi turvalliset matkat Särkiniemestä Neulamäkeen. Ei ole edes valoja, ei ole pidetty lupauksia, kirjasto otettu pois. Kaupunki on satsannut asukastupiin, sitten hajotetaan. 7 milj. eurolla rakennettiin silta. Särkiniemen koulussa ei ole korjaustarpeita, ei ole esitetty mitään. Särkiniemi on tarkastelussa mukana, koska Särkiniemen koulu on tulossa peruskorjausikään (noin 5 milj. ). Neulamäen koulussa on väljyyttä (Särkiniemen koulun kaikki oppilaat mahtuisivat sinne), Jynkän uuteen alakouluun on lyhyt matka Särkilahdesta. Oppilaita on jo nyt halunnut käydä koulua Jynkässä. Alueella on varsin hyvä kevyen liikenteen verkosto ja joukkoliikenne. Kaupunki järjestää tarvittaessa koulukuljetuksen, jos koulumatka on vaarallinen. Kuinka monia oppilaita muuttuvat koulumatkat koskisivat? Tästä halutaan lisäselvitystä. Pieni kyläkoulu keskellä kaupunkia ei ole realistinen vaihtoehto. Särkiniemen koulu on ollut ylitäysi. Rehtorin mukaan koulussa ei ole peruskorjaustarpeita. Mikäli koulu lopetetaan, koskeeko myös esiopetusta? Missä olisi esiopetus? Tilakustannusten säästöt ovat suurimpia summia, käsittääkseni ne ovat kaupungin sisäisiä siirtoja ja realisoituvat ainoastaan, jos tilat otetaan muuhun käyttöön. Onko suunnitelmia?

4 Kuopion kaupunki Asiakirjan nimi Numero 4 (13) Nyt Särkiniemen koulussa on 188 oppilasta ja Neulamäessä 321 oppilasta. Särkiniemestä siirryttäisiin Neulamäkeen ja Särkilahdesta Jynkkään. Kaikille kouluille on tulossa remontit jossakin vaiheessa. Tila, joka ei aiheuta kuluja nyt tai tulevaisuudessa, on tila, jota ei ole olemassa. Ikääntyneille rakennuksille on tulossa remontit jossakin vaiheessa. Särkiniemen koulun osalta kustannusarvio perustuu kiinteistön elinkaareen ja kokoon (mitä maksaisi tietyn kokoinen tila). Se on investointilistalla tällä hetkellä vuosilla Tilavuokra pitää sisällään pääomavuokran ja ylläpitovuokran. Tyhjilleen jäävistä kiinteistöistä ei ole tällä hetkellä pidemmälle vietyjä suunnitelmia. Suunnitelmat tehdään sitten kun on päätös. Kustannuksista pyritään eroon mahdollisimman pian. Esiopetuksessa on kolmelle uudelle ryhmälle lisää tilaa, kun Jynkän koulu valmistuu. Esiopetus pystytään järjestämään lähipalveluna. Kommentti, jos Särkiniemen koulu ruksataan yli, jää kartalle iso, valkoinen alue, jossa ei ole alakoulua. Virkamiehet esittävät mielestäni vain yhden vaihtoehdon. Mielestäni pitäisi olla vähintään kolme vaihtoehtoa luottamushenkilöille ja päätöksentekoon pitäisi ottaa mukaan myös oppilaat, oppilaiden vanhemmat ja isovanhemmat. Lisäksi totean, että tilakeskus on nykyisin Kuopion kannattavin tulosyksikkö. Tilakeskuksen veloitukset ovat mielestäni salatiedettä ja kaupungin rahoja siirretään taskusta toiseen. Lisäksi alueiden ikärakenteet menevät aaltoliikkeinä. Suunnitelmissa ei mielestäni oteta huomioon, että Savisaarta ja Neulamäkeä ollaan kaavoittamassa. Missä on tiivistämisvarat lakkautettavien koulujen iltakäytössä? Ihmettelen syvästi, että ei ole selvitetty koulujen muuta käyttöä kuin opetuksen. On laskettu että yhden nuoren syrjäytyminen maksaa 2 miljoonaa euroa. Vetoa valtuutettuihin, että raha ei ole ainoa ratkaiseva tekijä. Koulutilojen ulkopuolisen käytön tiivistämisestä on menossa selvitys, missä käydään kaikki koulut läpi. Selvityksessä käydään läpi koulujen oman varaamisen ja ulkopuolisen käytön pelisäännöt. Kouluverkostossa on otettu huomioon kokonaistilanne ja se, että ratkaisu olisi pitkällä tähtäimellä kestävä.

5 Kuopion kaupunki Asiakirjan nimi Numero 5 (13) Valtuuston päätöksessä koskien lukiokoulutusta 2013 oli käsitelty 3 vaihtoehtoa ja silloin edullisimmaksi katsottiin MIT lukio. Myös muilla alueilla on verkostotyössä esitelty useita vaihtoehtoja. Liikuntatilat ja muu koulutyön ulkopuolinen käyttö on tärkeää, mutta se ei voi ohjata kouluverkostotyötä. Koulutus on menestyksen avain ja verkostoratkaisuja tehdään juuri siksi että säästöt eivät kohdistuisi opetukseen vaan tiloihin. Missä ovat Tilakeskuksen laskelmat? Mitkä ovat tilavuokrat? Mikä on Hatsalan koulun ja Kettulan koulun remonttien ajankohta? Minne Minna Canthin lukion oppilaat siirretään? Ratkaisu edellyttää MIT:n perustamista, että lukion oppilaat voidaan siirtää pois ilman että aloituspaikkoja vähennetään. MIT maksaa 18,7 milj.. Investointi on jossakin vaiheessa joka tapauksessa edessä, musiikkilukio tarvitsee remontin. Lukiokoulutus vaatii oppilasta, että ryhmäkoot ovat sopivia ja opettajien opetusvelvollisuudet täyttyvät. Tilavuokrat ovat nyt Kalevalan koulussa noin euroa vuodessa. Jatkossa (ratkaisun jälkeen) euroa vuodessa riippuen jatkokäytöstä. Hatsalan koulun keittiöinvestointi on vuonna Kettulan koulun talotekniset korjaukset eivät ole toiminnallisuudesta johtuvia, noin Rakennamme myös lapsille hyvää tulevaisuutta. Vuoden 2011 kouluverkostoselvityksessä on kolme vaihtoehtoa lukioista, edullisin on MITlukio. Vaihtoehtoja löytyy tässäkin. Koulun ulkopuolinen käyttö ei voi olla verkostosuunnittelun lähtökohtana.

6 Kuopion kaupunki Asiakirjan nimi Numero 6 (13) Kun Pohjantien koululle sijoittuvia on laskettu, niin onko laskuissa mukana esiopetus? Lisäksi Hiltunen kommentoi, että Kalevala Pohjantien alueen koulutuksen laatu kärsii, jos Kalevala lakkautetaan. Koulumatkojen turvallisuus on lisäksi parempi, jos voidaan liikkua omalla asuinalueella ja jos ei tarvitse lähteä kulkemaan keskustaan. Laskelmissa on ollut mukana nykyinen oppilasmäärä, jolloin 6 luokka ja esiopetus eivät tule pitkällä tähtäimellä mahtumaan Pohjantien tiloihin. Koulutuksen laatu turvataan kaikissa kouluissa. On huoli Karttulan alueen pysymisestä elinvoimaisena. Pari kertaa jo päätetty valtuustossa, että uusi koulu rakennetaan. Ei voi pysyä elinvoimaisena, jos tapetaan koulu. Arvio uudesta koulusta on noin 2 milj., sisältääkö päivähoidon? Kuulutan suoraselkäisyyttä, on toimittava valtuuston päätösten mukaisesti. Mitä investointi sisältää? Onko tarkkoja laskelmia Syvänniemen uuden koulun osalta? Syvänniemi sisältää päivähoidon tilat. Alustava tilatarkastelu on tehty /neliö, tarkkoja kustannusarvioita ei voi tehdä tässä vaiheessa. 1,9 2,2 milj. euroa kaupungin omana työnä mahdollinen myös vuokravaihtoehto. Koulujen lakkauttamisia on ollut esillä kuuden vuoden ajan. Mielestäni tuntuu, että muut arvot vaikuttavat enemmän kuin lasten ja perheiden etu. Säästöt ovat olleet hankala asia. Koen, että säästöt ovat olleet pieniä. Onko olemassa laskelmia Kalevalan koulun remontin todellisesta hinnasta. Onko kyseessä homekoulu? Tarvitaanko pintaremontti? Kannattaako korjata? Alueella tarvitaan koulu. Kaikkialla pitäisi ottaa huomioon asuinalueiden rakentaminen eli tulevaisuus. Pihlajalaakso on vasta alussa ja odotan sinne suuria

7 Kuopion kaupunki Asiakirjan nimi Numero 7 (13) lapsimääriä. Miten Kalevalankoulun remonttikuluissa on otettu huomioon mahdollinen valtionavustus? Kaikki lakkautukset ovat valitettavia, mutta emme (Kuopion kaupunki) voi elää yli varojen. Kalevalan koulun korjaustarve perustuu rakennuksen elinkaareen. Rakennus on peruskorjausiässä. Samalla on järkevä tehdä tarvittavat pedagogiikkaan perustuvat uudistukset. Kuopio varautuu kasvuun ja kehitykseen. On paljon uusia kasvualueita ja meillä on hyvät perinteet tarkoista väestöennusteista. Meillä on viisivuotisennuste rakentamisen uusiin alueisiin. Rakentumissuunnitelmat viedään väestönennusteisiin. Suurin paine on eteläisellä alueella. Kerrostaloalueella lapsimäärät jäävät usein pieniksi. Kerrostaloalueet eivät kovinkaan paljon nosta lapsimäärää alueella. Ympäri kaupunkia on paljon koulutiloja ja samanaikaisesti kasvualueelle tarvitaan kouluja, minkä vuoksi alueilla, missä lapsimäärät ovat pienentyneet tulee verkostoa supistaa. Kuopio on hakenut valtionosuutta kaikkiin viimeaikaisiin kouluinvestointeihin. Viimeksi on saatu tukea Vehmersalmen koulukeskuksen korjaukseen. Investointivaroja tullaan leikkaamaan valtion puolelta eli laskelmat eivät voi perustua niihin. Miten maahanmuuttajanuorten opetuksen käy Kuopiossa? Hyvä päätös mitä tehty Kalevalan koulussa. Lapset oppivat helpoimmin suomen kielen alle 10 vuotiaana. Kalevalan koulussa on hyviä, ammattitaitoisia opettajia. Kuopiossa on hyvin tehty työtä, taas aloitetaan nollasta. Miten yli 10 vuotiaana maahan tulevat maahanmuuttajat pärjäävät? Kuopio on hyvä paikka maahanmuuttajille. Maahanmuuttaajaopetuksessa ja erityisopetuksessa on ammattitaitoinen henkilöstö, samat metodit ovat edelleen käytössä jatkossa. Miten yläluokat otetaan huomioon: osa on

8 Kuopion kaupunki Asiakirjan nimi Numero 8 (13) Pohjantiellä, sama ammattitaitoinen henkilökunta luotsaa eteenpäin yksilöllisesti Hatsalassa tai muualla kuten tähänkin asti. Erityisen tuen järjestelyt jatkuisivat edelleenkin. Valmistavan vaiheen jälkeen integroidaan aina omaan lähikouluun (kuten nykyisinkin). Suurin osa integroituu ennen yläkoulua. Puheenvuoro, kommentti: Täytyy huomata, että kaupunki ei vähennä ainoastaan kouluja vaan myös esim. terveysasemia ja muita palveluita. Tyhjäksi jääneet tilat laitetaan myyntiin kiinteistömyynnin ammattilaisille. Raha ja rakennukset ovat tärkeitä, mutta tärkeintä on lapset. Miksi lapsia ei ole kuultu eikä vanhempia? Tämä tilaisuus on yhtä tyhjän kanssa. Ymmärrän, että kouluja lakkautetaan, jos rakennus on korjauskelvoton, mutta jos koulun voisi korjata, pitäisi niin tehdä. Onko Jynkän koulun rakentaminen jo päätetty? Mielestäni koulujen yhdistäminen ei ole hyvä asia. En usko että luokkakoot pysyvät 23 vaan että luokkakooksi tulee 30. Entä koulukiusaaminen, ekaluokkalainen hukkuu isoon kouluun, entä opettajat? Jynkän koulun rakentamispäätös on tehty ja aikataulu on selvitettävänä. Kaikissa ratkaisuissa on otettu huomioon luokkakoot ja mihinkään ei muodostu 1000 opiskelijan koulua kuten Viljakainen esitti. Mikäli verkostoratkaisut eivät toteudu, tulee luokkakoot kasvamaan. Mikä kiire tällä kouluverkostoasialla nyt on? Kuntalaisille ei annettu aikaa kunnolla tutustua asiaan. Miksi ei järjestetä avointa foorumia nettisivulle, ideoita paremmista vaihtoehdoista? Kettula Pohjantien väki ei mahdu kahteen kouluun.

9 Kuopion kaupunki Asiakirjan nimi Numero 9 (13) Pohjantien oppilaaksiottoaluetta pienennetään. Kettula Pohjantien alue saadaan mahtumaan (Kettula 50, Pohjantie samankokoinen), 2+2 sarjainen, viiden vuoden kuluttua Pohjantien palautuu 3 sarjaiseksi. Kouluverkosto.kuopio.fi sivusto on olemassa. Itse ajattelen, että tämä on tärkeä tilaisuus ennen kuin esitys lähtee eteenpäin. Valtuuston esitys jo viime keväänä, on ollut mahdollisuus tutustua. Mitkä ovat koulukohtaiset kustannukset? Mielestäni Särkiniemen koulu on ollut hyvin kustannustehokas. Lisäksi Särkiniemeen on tullut voimaan kaavamuutos. Jos rakennus voidaan ottaa muuhun käyttöön, on se ilmeisesti niin hyväkuntoinen, että siellä voisi toimia myös koulu. Alustuksena vastaukselle osallistujille esitettiin vuoden 2013 tilinpäätöstietoja koulukohtaisesti. Euromäärää ei voi katsoa ihan suoraan, vaan tulee tietää myös sisältöä. Kustannukset esitettiin ensin kaikkia kuluja ja sitten kuluja ilman vuokria. Täytyy muistaa, että verkostoratkaisussa pyritään parantamaan koko verkoston kannattavuutta. Kommentti, Männistön koulu ollut tyhjillään kuusi vuotta, koulu lakkautettiin vuonna 2006, myös lukio lakkautettiin. Jonkin aikaa esikoulu kellaritiloissa, sali ollut käytössä, kirjasto lakkautettiin. Kahdeksan vuotta meni koulukäytöstä poistettuna. Männistön koulun hyvät käytännöt ovat siirtyneet Kalevalan kouluun. Kalevalan koulua ollaan ajamassa alas. Tiivistän tämän kaupunginhallitukselle tai viimeistään valtuustolle. Miten kaupungilla on varaa rakentaa ilmaista harrastustoimintaa tukeva lukio kun ei ole varaa tukea lähiopetusta? Miten Kalevalankoulun 8 luokkalaiset laitetaan syksyllä 2016 koska

10 Kuopion kaupunki Asiakirjan nimi Numero 10 (13) Hatsalaan ei mahdu? Miten taataan Kalevalan sisäilma? Perheemme on valinnut asuinpaikan koulun perusteella ja uskon, että niin tapahtuu jatkossakin myös muissa perheissä. Kuvaan teille oman lapsemme koulupolun. Lapsen hyppyyttämiselläkö saadaan laadukas koulupolku. Perusopetukseen on satsattu investointeja ja tullaan edelleenkin investoimaan myös tulevaisuudessa. Myös lukioihin pitää investoida. Kuulostaa siltä, että olen ollut täällä ennenkin. Samat puheet on käyty läpi ennenkin. Mukava, jos joskus kouluista keskusteltaisiin keväällä, ei aina vain silloin, kun on talousarvion tekeminen edessä. Vuosittain on esitetty miljoonaleikkauksia kouluille, en tiedä miten ovat toteutuneet ei ole koskaan ole kerrottu. Henkilöstösäästökustannuksia ei saada, tilakustannukset epävarmaa säästämistä. Syvänniemen koulu päätettiin rakentaa ennen kunnallisvaaleja toteutuminen on edelleen auki odotetaan seuraavia kunnallisvaaleja. Koulumatkan turvallisuuteen liittyy muutakin kuin liikenneturvallisuus: keskustan ongelmat, luokkakoot, ryhmäkoot, mitä isompi koulu sitä turvattomampi oppilas, on puhuttava oppilashyvinvoinnista. Mitä palveluita yleensäkin jollakin alueella pitäisi olla? On tarjottava palvelukokonaisuus kaupunkilaisille. Vuoden 2011 verkostoselvityksen nimeen vannottiin ja sen perusteella alettiin rakentaa koulujärjestelmää kaupunkiin edelleen auki. Musiikkilukioratkaisu on tehtävä ensin, ennen ei voi tehdä mitään. Keskustelussa on tullut monesti esille laatu ja koulunkäynnin sisällön asiat. Kalevala Pohjantien koulussa on olemassa hyvät käytänteet. Vanhemmat pelkäävät että musiikki ja tanssikasvatus joutuvat ahtaalle. Miksi sama asuinalue joutuu aina tarkasteluun? Painotusopetuksen tulevaisuus tulee tarkasteluun uuden opsin myötä. Mikäli joudumme supistamaan tarjontaa, tulee se koskettamaan myös painotusopetusta. Männistö Linnanpelto on siksi joutunut usein tarkastelun kohteeksi, että se on keskustan tuntumassa ja voi palveluissaan tukeutua keskustaan.

11 Kuopion kaupunki Asiakirjan nimi Numero 11 (13) Kalevalan koululla on vain pari vuotta aikaa valmistautua, se on liian vähän. Kouluverkostosivuista: kukaan ei vastannut kysymyksiin joita sivuilla esitettiin. Mikä aikataulu, että Minna Canth on kokonaan yläkoulun käytössä? Kalevalan koulun korjaus? Joutuvatko lapset olemaan huonokuntoisessa koulussa 3 4 vuotta? Hatsala menee korjaukseen. Kuulostaa harvinaisen typerältä. Kouluverkostosivun vastausten sisällöistä vastaavat asiaa tuntevat virkamiehet. Tiedottajamme on vienyt vastaukset sivustolle. Hatsala korjattu vuonna 2000 ja tuleva korjaus on noin 2020 luvulla. Kuopion tavoite on asukkaan kaupunki. Ainut laajenemismahdollisuus on maaseudulle. Sanottiin, että Karttulan on pakko liittyä, koska on tulossa isot investoinnit veronmaksajaa on tullut, mitään ei ole tullut koulujen osalta. Vastau: Koulukeskusinvestointi on tulossa sopimuksen mukaisesti. On tarkasteltava uudelleen, koska taloudelliset tilanteet ja väestöennusteet ovat muuttuneet kuntaliitoksen jälkeen. Männistö Linnapelto osalta voidaan todeta että alue on tarkastelussa, koska siellä on ollut tiheässä kouluja jo aikaisemmilla vuosilla, turvataan lähipalvelut (alle 5 km). Kommentti ja esitys. Esitän, että asiaa ei käsitellä lainkaan valtuustossa joulukuussa, vaan että seuraava valtuusto käsittelee asian. Niiralan kulman laskelmien mukaan joka kolmas asukas on kouluikäinen. Viime syksynä Pihlajalaaksoa ei oltu otettu huomioon väestöennusteissa. Männistön ja Itkonniemen alueille sekä Päivärantaan täydennysrakennetaan koko ajan. Länsi Puijon ja Puijonsarven koulut ovat liian pieniä luvulla valtuusto päätti, että kaikki juhlasalit rakennetaan ylisuurina. Päätös ei ole kuitenkaan toteutunut. Yläkoulukeskustelussa ei ole tarkasteltu muiden koulujen tilannetta. Lakkautetaan Hatsalan koulu? Suuremmalle osalle (oppilaista) tulee pitempi matka Hatsalan kouluun. Miksi ei käyty kaikkia Kuopion kouluja läpi?

12 Kuopion kaupunki Asiakirjan nimi Numero 12 (13) Oppilasmäärät ovat eri luokkaa näissä toisissa kouluissa. Hatsalassa on 650 oppilasta. On punnittu muitakin kouluja (Neulamäki, Puijonsarvi), muut koulut ovat selkeästi isompia kuin Kalevalan koulu (oppilasmääriltään). Onko lukiopäätöstä mahdollista arvioida uudelleen? Kirpaisee, kun kaupunki ei huolehdi perusopetuksesta. Kustannusarvio tuntuu huimalta. Mikä on tilatarve, johon Vähäkangas viittasi? Onko huomioitu, että kaksi yläastetta tulisi lähekkäin, lähes kivenheiton päähän toisistaan? Olen erittäin surullinen, että koillinen alue, iso alue, jää ilman peruspalvelua. Kyseessä ei ole kiinteistö, joka poistuu vaan palvelu, joka poistuu. Vastaus Aleksi Eskelinen: MIT:stä saa keskustella. Se on poliittinen päätös. Tilatarve: vähintään 550 oppilasta (yleislukio ja erityislukio). Kaupunki säilyttää kilpailukyvyn, satsaus lukiopuolelle, perusopetus lisää myös kilpailukykyä. Montako yläkoululaista on Minna Canthissa? 442. Kiitos tilaisuudesta. Kysyjä toivoo, että pyörätiet kunnostetaan ja joukkoliikenne Särkiniemen ja Neulamäen välillä laitetaan kuntoon. Kaikkien palveluiden ei tarvitse olla nenän edessä, mutta liikkumisedellytykset pitää olla kunnossa. Tunti on liian pitkä koulumatka niin lyhyellä matkalla.

13 Kuopion kaupunki Asiakirjan nimi Numero 13 (13) Vastauksen alustuksena kuljetussuunnittelija kertoi vaihtoehdoista. Viesti hankalasta bussimatkasta viedään eteenpäin. Hän myös kertoi, että taksat 7 16 vuotiaille yhtenäistyvät Palautteet viedään eteenpäin. Puheenjohtaja päätti tilaisuuden klo Liitteet 1 kpl (adressi) 1 kpl (kannanotto) Muistion laativat Pekka Savolainen Eila Kumpulainen Kaisa Lumilampi vs. henkilöstö ja hallintopäällikkö suunnittelija hallintosihteeri

Verkostotyön eteneminen. Yleinen kuuleminen 3.11.2014 Opetusjohtaja Leena Auvinen

Verkostotyön eteneminen. Yleinen kuuleminen 3.11.2014 Opetusjohtaja Leena Auvinen Verkostotyön eteneminen Yleinen kuuleminen 3.11.2014 Opetusjohtaja Leena Auvinen Verkostotyön ja valmistelun perusteet Kuopion kaupunginvaltuuston 26.9.2011 71 hyväksymä Kuopion päivähoito-, koulu- ja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta. 10 Asianro 1323/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta. 10 Asianro 1323/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2013 1 (1) 10 Asianro 1323/12.01.02/2013 Oikaisuvaatimus kasvun ja oppimisen lautakunnan päätöksestä 27.11.2012/Jari Vartiainen Perusopetusjohtaja Kari Raninen Perusopetus-

Lisätiedot

Perusopetuksen palveluverkoston tarkastelu koillisella maaseutualueella

Perusopetuksen palveluverkoston tarkastelu koillisella maaseutualueella Perusopetuksen palveluverkoston tarkastelu koillisella maaseutualueella Kasvun ja oppimisen palvelualueella on käynnistetty palveluverkoston tarkastelu. Aiemmasta poiketen tavoitteena ei ole tuottaa yhtä

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 423/02.02/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 423/02.02/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2014 1 (1) 6 Asianro 423/02.02/2014 Perusopetuksen palveluverkostomuutos: Kettulan koulun lakkauttaminen 1.8.2014 alkaen Perusopetusjohtaja Kari Raninen Perusopetus- ja nuorisopalvelut

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7191/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7191/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/2014 1 (1) 415 Asianro 7191/00.01.02.00/2014 Perusopetuksen palveluverkoston muutos 1.8.2016 alkaen: Kalevalan koulun Linnanpellon yksikön lakkauttaminen ja vuosiluokkien

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 7205/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 7205/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) 64 Asianro 7205/00.01.02.00/2014 Perusopetuksen palveluverkoston muutos 1.8.2016 alkaen: Särkiniemen koulun lakkauttaminen ja opetuksen ja oppilaiden siirtäminen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 459/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 459/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (1) 30 Asianro 459/10.03.02.04/2017 Eteneminen Melalahden koulun tilaratkaisussa Opetusjohtaja Leena Auvinen Perusopetus ja nuorisopalvelut sekä lukiokoulutus ja toisen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 127 08.12.2014. 127 Asianro 7205/00.01.02.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 127 08.12.2014. 127 Asianro 7205/00.01.02.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) 127 Asianro 7205/00.01.02.00/2014 Perusopetuksen palveluverkoston muutos 1.8.2016 alkaen: Särkiniemen koulun lakkauttaminen ja opetuksen ja oppilaiden siirtäminen

Lisätiedot

Haapaveden kaupungin kouluverkon kehittäminen Kouluverkkovaihtoehtojen oppilasvaikutukset ja toiminnalliset vaikutukset

Haapaveden kaupungin kouluverkon kehittäminen Kouluverkkovaihtoehtojen oppilasvaikutukset ja toiminnalliset vaikutukset Haapaveden kaupungin kouluverkon kehittäminen Kouluverkkovaihtoehtojen oppilasvaikutukset ja toiminnalliset vaikutukset Oppilasmäärät 2019 ja ennuste 2020-2025 perusopetus esiopetus ei ole mukana luvuissa

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (34) Kasvun ja oppimisen lautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (34) Kasvun ja oppimisen lautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (34) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-18:52 Paikka Vuorikatu 27, 2. kerroksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Aleksi Eskelinen, puheenjohtaja Sirpa

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 7327/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 7327/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2018 1 (1) 65 Asianro 7327/10.03.02.02/2018 Perusopetuksen palveluverkoston tarkastelu koillisella maaseutualueella Opetusjohtaja Leena Auvinen Perusopetus ja nuorisopalvelut

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta 63 11.11.2014. 63 Asianro 7202/00.01.02.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta 63 11.11.2014. 63 Asianro 7202/00.01.02.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) 63 Asianro 7202/00.01.02.00/2014 Perusopetuksen palveluverkoston muutos 1.8.2016 alkaen: Kemppaanmäen koulun lakkauttaminen ja opetuksen ja oppilaiden siirtäminen

Lisätiedot

Läntisen alueen palveluverkkoselvitys. Kasvu ja kulttuuri ydinprosessi Pekka Kares

Läntisen alueen palveluverkkoselvitys. Kasvu ja kulttuuri ydinprosessi Pekka Kares Läntisen alueen palveluverkkoselvitys Kasvu ja kulttuuri ydinprosessi Pekka Kares 18.11.2015 Tausta Kaupunginvaltuusto on päättänyt lakkauttaa vaiheittain Mouhijärven lukion ja Äetsän Sarkia- lukion Tilat

Lisätiedot

Kuopion perusopetus Kouluikkunan tiedot 2016

Kuopion perusopetus Kouluikkunan tiedot 2016 Kuopion perusopetus Kouluikkunan tiedot 2016 Tämä raportti perustuu Kouluikkuna-tietokantaan 2016. Raportissa on käytetty perusopetuksen kustannustietoja sekä toimintaan ja vaikuttavuuteen liittyviä tunnuslukuja.

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 5727/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 5727/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (1) 42 Asianro 5727/00.02.03/2013 Tiedonantoja 28.8.2013 Kasvun ja oppimisen palvelualueelle saapuneet kirjeet, ym.: 5592/2013 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja

Lisätiedot

TIIVISTELMÄ LOPPURAPORTEISTA

TIIVISTELMÄ LOPPURAPORTEISTA Hanke: Kuopion päivähoito-, peruskoulu- ja lukioverkosto TIIVISTELMÄ LOPPURAPORTEISTA 24.2.2011 Haahtela kehitys Oy Tinasepäntie 45, 00620 Helsinki, puhelin 09-777 1820, telefax 09-777 18250, sähköposti

Lisätiedot

Nykyinen verkosto/2018 syksyn oppilasmäärä ja nykyinen verkosto/2024 ja 2030 oppilasmäärä / /oppilas

Nykyinen verkosto/2018 syksyn oppilasmäärä ja nykyinen verkosto/2024 ja 2030 oppilasmäärä / /oppilas Nykyinen verkosto/2018 syksyn oppilasmäärä ja nykyinen verkosto/2024 ja 2030 oppilasmäärä / /oppilas Melalahden koulu 8 083 /oppilas (118 oppilasta) 10 523 /oppilas (85 oppilasta) Vehkalammin koulu Juantehtaan

Lisätiedot

TAIVALKUNNAN JA VAHALAHDEN KOULUJEN TULEVAISUUS

TAIVALKUNNAN JA VAHALAHDEN KOULUJEN TULEVAISUUS TAIVALKUNNAN JA VAHALAHDEN KOULUJEN TULEVAISUUS K U N TA L A I S I LTA 3. 1 0. 2 0 1 9 K L O 1 8 N O K I A N K A U P U N G I N VA LT U U S TO S A L I 3.10.2019 1 LÄHTÖKOHDAT TARKASTELULLE Nokian kaupungin

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2014 1 (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta 4 22.01.2014. 4 Asianro 260/02.02/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2014 1 (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta 4 22.01.2014. 4 Asianro 260/02.02/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2014 1 (1) 4 Asianro 260/02.02/2014 Perusopetuksen palveluverkostomuutokset 1.8.2014 alkaen Perusopetuksen palveluverkostomuutos: Kemppaanmäen koulun lakkauttaminen 1.8.2014

Lisätiedot

SUOMENKIELISEN PERUSOPETUKSEN PALVELU- JA KOULUVERKKOSELVITYS 2015 / Jatkoselvitys

SUOMENKIELISEN PERUSOPETUKSEN PALVELU- JA KOULUVERKKOSELVITYS 2015 / Jatkoselvitys SUOMENKIELISEN PERUSOPETUKSEN PALVELU- JA KOULUVERKKOSELVITYS 2015 / Jatkoselvitys Vaasan kaupunki Suomenkielinen koulutoimi Lokakuussa 2015 Sisällys: 1. Lautakunnan toimeksianto 2. Alueen 1 alakoulujen

Lisätiedot

Sorkkisten koulun lakkauttaminen

Sorkkisten koulun lakkauttaminen Kasvatus- ja opetuslautakunta 67 26.10.2015 Kunnanhallitus 192 02.11.2015 Valtuusto 53 09.11.2015 Sorkkisten koulun lakkauttaminen 250/12.00.00/2015 Kasvope 26.10.2015 67 Euran kunnan kouluverkkosuunnitelmaa

Lisätiedot

KOULUVERKKOSELVITYSTYÖRYHMÄN VÄLIKATSAUS 2016

KOULUVERKKOSELVITYSTYÖRYHMÄN VÄLIKATSAUS 2016 KOULUVERKKOSELVITYSTYÖRYHMÄN VÄLIKATSAUS 2016 KOULUVERKKOSELVITYSTYÖRYHMÄN VÄLIKATSAUS Kouluverkkoselvitys on osa sivistysverkkoselvitystä, joka valmistuu syksyllä 2016 Tämän välikatsauksen tarkoituksena

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Kasvun ja oppimisen palvelualue Perusopetus

Kuopion kaupunki Kasvun ja oppimisen palvelualue Perusopetus Kuopion kaupunki Kasvun ja oppimisen palvelualue Perusopetus Tilastotietoja perusopetuksesta lukuvuonna 2015-2016 2009-10 2010-11 2011-12 2012-13 2013-14 2014-15 2015-16 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2014 1 (5) 386 V 23.4.2014, Eläintarhan ala-asteen koulun, Länsi-Pasilan ala-asteen koulun ja Alppilan yläasteen koulun hallinnollinen yhdistäminen esitti kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Asiakirjan nimi Numero 1 (5) Kasvun ja oppimisen palvelualue

Kuopion kaupunki Asiakirjan nimi Numero 1 (5) Kasvun ja oppimisen palvelualue Kuopion kaupunki Asiakirjan nimi Numero 1 (5) KOULUVERKOSTOSELVITYKSEN KUULEMISTILAISUUS MINNA CANTHIN HENKILÖSTÖ Kuulemisajankohta:, klo. 14:20 15:45 Paikka: Minna Canthin lukio, Ruotsinkatu 35, 70600

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 260/02.02/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 260/02.02/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) 42 Asianro 260/02.02/2014 Perusopetuksen palveluverkostomuutos: Kemppaanmäen koulun lakkauttaminen 1.8.2014 alkaen Kasvun ja oppimisen lautakunta 22.1.2014 4: Perusopetusjohtaja

Lisätiedot

TILASTOTIETOJA PERUSOPETUKSESTA

TILASTOTIETOJA PERUSOPETUKSESTA TILASTOTIETOJA PERUSOPETUKSESTA 2016-2017 SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto 2. Perusopetuksen oppilasmäärä 3. Opetusryhmien koot 4. Erityinen tuki 5. Maahanmuuttajaopetus 6. Kielivalinnat 2016 2017 7. Painotusopetus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 422/02.02/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 422/02.02/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2014 1 (1) 5 Asianro 422/02.02/2014 Perusopetuksen palveluverkostomuutos: Pitkälahden koulun lakkauttaminen 1.8.2014 alkaen Perusopetusjohtaja Kari Raninen Perusopetus- ja

Lisätiedot

Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Itäisen alueen palveluverkkosuunnittelu. 2018, esitys Nastolan alue

Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Itäisen alueen palveluverkkosuunnittelu. 2018, esitys Nastolan alue Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Itäisen alueen palveluverkkosuunnittelu 2018, esitys Nastolan alue 25.4.2018 Oppilaaksiottoalueet keskiviikko, 11. huhtikuuta 2018 5 Koulujen oppilasennusteet,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Kasvun ja oppimisen palvelualue Perusopetus

Kuopion kaupunki Kasvun ja oppimisen palvelualue Perusopetus Kuopion kaupunki Kasvun ja oppimisen palvelualue Perusopetus Tilastotietoja perusopetuksesta lukuvuonna 2014-2015 Henkilöiden määrä 1. Perusopetuksen oppilasmäärä Tilastointipäivä 20.9. lv. 2012-2013 lv.

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI RYHMÄKIRJE 92 1/6 OPETUSVIRASTO Perusopetuslinja Linjanjohtaja

HELSINGIN KAUPUNKI RYHMÄKIRJE 92 1/6 OPETUSVIRASTO Perusopetuslinja Linjanjohtaja HELSINGIN KAUPUNKI RYHMÄKIRJE 92 1/6 Siltamäen en koulun johtokunta Suutarilan en koulun johtokunta Töyrynummen en koulun johtokunta Suutarilan yläasteen koulun johtokunta Maatullin en koulun johtokunta

Lisätiedot

Palveluverkon kehittäminen Suutarila-Tapanilan alueiden johtokuntien tapaaminen

Palveluverkon kehittäminen Suutarila-Tapanilan alueiden johtokuntien tapaaminen Palveluverkon kehittäminen Suutarila-Tapanilan alueiden johtokuntien tapaaminen 8.10.2014 Outi Salo linjanjohtaja Peruskoulut Helsingissä 1.8.2014 yhteensä 143 Peruskoulun oppilasmäärät Helsingissä 20.9.2014

Lisätiedot

Palveluverkkotoimikunnan esitys - kuntalaiskyselyn tuloksia

Palveluverkkotoimikunnan esitys - kuntalaiskyselyn tuloksia Palveluverkkotoimikunnan esitys - kuntalaiskyselyn tuloksia Risto Nikunlaakso 16.5.2016 1 Kuntalaiskysely palveluverkkotoimikunnan esityksestä Kuntalaisille varattiin mahdollisuus kommentoida palveluverkkotoimikunnan

Lisätiedot

Neulamäen koulun ja Särkiniemen koulun hallinnollinen yhdistäminen alkaen

Neulamäen koulun ja Särkiniemen koulun hallinnollinen yhdistäminen alkaen Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (5) Muut asiat 8 / 2018 Neulamäen koulun ja Särkiniemen koulun hallinnollinen yhdistäminen 1.8.2018 alkaen Selostus ja perustelu Kaupunginvaltuusto on kokouksessaan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7202/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7202/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/2014 1 (1) 416 Asianro 7202/00.01.02.00/2014 Perusopetuksen palveluverkoston muutos 1.8.2016 alkaen: Kemppaanmäen koulun lakkauttaminen ja opetuksen ja oppilaiden siirtäminen

Lisätiedot

Sivistyspalveluiden tilaratkaisujen kehittäminen

Sivistyspalveluiden tilaratkaisujen kehittäminen Sivistyspalveluiden tilaratkaisujen kehittäminen Juvan kunta 10.2.2016 12.2.2016 Page 1 Toimeksiantona määritellä toimitilojen tarve Kunnanjohtaja perusti marraskuussa työryhmän, jonka tehtävänä on selvittää

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 423/02.02/2014. Kaupunginhallitus 24.2.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 423/02.02/2014. Kaupunginhallitus 24.2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) 17 Asianro 423/02.02/2014 Perusopetuksen palveluverkostomuutos: Kettulan koulun järjestelyt Kaupunginhallitus 24.2.2014 81: Kasvun ja oppimisen lautakunta 19.2.2014:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 75

Espoon kaupunki Pöytäkirja 75 10.10.2016 Sivu 1 / 1 3757/2016 10.03.02 70 5.9.2016 75 Jousenkaaren koulu (Pöydälle 5.9.2016) Valmistelijat / lisätiedot: Maija Lehtinen, puh. 046 877 3683 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Teknisen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 7202/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 7202/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) 126 Asianro 7202/00.01.02.00/2014 Perusopetuksen palveluverkoston muutos 1.8.2016 alkaen: Kemppaanmäen koulun lakkauttaminen ja opetuksen ja oppilaiden siirtäminen

Lisätiedot

KOULUJÄRJESTELYT NYKYTILA ALUEEN ALAKOULUT

KOULUJÄRJESTELYT NYKYTILA ALUEEN ALAKOULUT KOULUJÄRJESTELYT NYKYTILA ALUEEN ALAKOULUT Koulu Oppilaat Tilanne Karsikko 300 Toimii väliaikaistiloissa Sirkkalassa Iiksenvaara 60 Ei muutoksia odotettavissa Karhunmäki 300 Aloitti 1.1.2017, oppilasmäärä

Lisätiedot

Tilastotietoja perusopetuksesta

Tilastotietoja perusopetuksesta Sisällysluettelo 1. Johdanto 2. Perusopetuksen oppilasmäärä 3. Opetusryhmien koot 4. Erityinen tuki 5. Maahanmuuttajaopetus 6. Kielivalinnat 7. Painotettu opetus 8. Perusopetuksen iltapäivätoiminta 9.

Lisätiedot

Tämä raportti perustuu Kouluikkunatietokantaan

Tämä raportti perustuu Kouluikkunatietokantaan Kuopion tilastotiedote 1/2017 Kuopion perusopetuksen ja lukiokoulutuksen Kouluikkuna 2015 Tämä raportti perustuu Kouluikkunatietokantaan 2015. Raportissa on käytetty perusopetuksen ja lukiopetuksen kustannustietoja

Lisätiedot

Kuntaliitossopimuksen mukaan: Lakisääteiset peruspalvelut turvataan lähipalveluina kuntalaisille kuntakeskuksissa.

Kuntaliitossopimuksen mukaan: Lakisääteiset peruspalvelut turvataan lähipalveluina kuntalaisille kuntakeskuksissa. Kouluverkko Sivistyslautakunnan iltakoulu 16.1.2014 Markku Kankkunen, Tuija Kauppinen, Marja-Liisa Brunou, Aila Kosunen, Minna Rautiainen, Riitta Kitunen, Sirpa Malinen Kuntaliitossopimuksen mukaan: Lakisääteiset

Lisätiedot

Kuntalaiskyselyn tulokset

Kuntalaiskyselyn tulokset n tulokset Pia Setälä Lasten ja nuorten palveluiden johtaja 5.1.2018 1. Asun Salossa (rastita missä kuntakeskuksessa) Yhteensä 540 vastaajaa 100% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 32,4% 41,9% 20% 10% 0% 2,8%

Lisätiedot

Perusopetuksen kouluverkkoselvitys 2015 (Yleisötilaisuus ) LUONNOS

Perusopetuksen kouluverkkoselvitys 2015 (Yleisötilaisuus ) LUONNOS Perusopetuksen kouluverkkoselvitys 2015 (Yleisötilaisuus 30.11.2015) LUONNOS Kuulemistilaisuus 30.11.2015 Tilaisuuden tarkoitus on kertoa perusopetuksen kouluverkkoon esitettävistä muutoksista Koulujen

Lisätiedot

Asukastilaisuus Myllypuron alueen palveluverkko Outi Salo Linjanjohtaja Helsingin opetusvirasto

Asukastilaisuus Myllypuron alueen palveluverkko Outi Salo Linjanjohtaja Helsingin opetusvirasto Asukastilaisuus Myllypuron alueen palveluverkko 12.5.2015 Outi Salo Linjanjohtaja Helsingin opetusvirasto Miksi Myllypuron alueella tarkastellaan kouluverkkoa? Väestö alueella kasvaa, ja koulutilaa tarvitaan

Lisätiedot

Perusopetuksen palveluverkoston muutos : Säyneisen koulun lakkauttaminen ja opetuksen ja oppilaiden siirtäminen Juantehtaan kouluun - asia 4

Perusopetuksen palveluverkoston muutos : Säyneisen koulun lakkauttaminen ja opetuksen ja oppilaiden siirtäminen Juantehtaan kouluun - asia 4 Sivistyslautakunta 10 19.02.2014 Kaupunginhallitus 98 26.05.2014 Sivistyslautakunta 82 27.11.2014 Kaupunginhallitus 218 15.12.2014 Kaupunginvaltuusto 46 30.12.2014 Perusopetuksen palveluverkoston muutos

Lisätiedot

Kurikan kouluverkkoselvitys

Kurikan kouluverkkoselvitys Kouluverkkoselvitys Kurikan kouluverkkoselvitys 2017-2018 Päätös 28.11.2016 : Kaupunginhallitus päätti, että Kurikan kaupungissa tehdään kokonaisvaltainen kouluverkkoselvitys sisältäen myös lukiot, kevään

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 76. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 76. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 29.02.2016 Sivu 1 / 1 5651/2015 12.01.00.00 Kaupunginhallitus 24 18.1.2016 Valtuusto 22 15.2.2016 76 Valtuustokysymys integroidussa valmistavassa opetuksessa olevien oppilaiden tuen eheästä

Lisätiedot

Päiväkoti- ja Kouluverkko. Toinen luonnos

Päiväkoti- ja Kouluverkko. Toinen luonnos Päiväkoti- ja Kouluverkko Toinen luonnos 6.11.2009 Sipoon kunnan kasvustrategiassa varaudutaan 35 000 uuteen asukkaaseen vuoteen 2025 mennessä. Kaavoitusohjelman mukaiset asukasmäärälisäykset ja palveluiden

Lisätiedot

TILASTOTIETOJA PERUSOPETUKSESTA

TILASTOTIETOJA PERUSOPETUKSESTA TILASTOTIETOJA PERUSOPETUKSESTA 2017-2018 SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto 2. Perusopetuksen oppilasmäärä 3. Opetusryhmien koot 4. Erityinen tuki 5. Maahanmuuttajaopetus 6. Kielivalinnat 2017 2018 7. Painotettu

Lisätiedot

1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 44

1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 44 Koulukysely oppilaiden huoltajille 1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 44 1/11 2/11 N Prosentti Hirvijärvi 0 0 Jurvan yhtenäiskoulu 0 0 Kangas 0

Lisätiedot

päivitetty YHDEN ALAKOULUN MALLIN LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTEET

päivitetty YHDEN ALAKOULUN MALLIN LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTEET päivitetty 30.11.2015 YHDEN ALAKOULUN MALLIN LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTEET 2 1. JOHDANTO Perusopetuslain mukaan kunta on velvollinen järjestämään sen alueella asuville oppivelvollisuusikäisille perusopetusta

Lisätiedot

VAIHTOEHTOTARKASTELU LÄNSIALUEEN KOULUT JA PÄIVÄKODIT

VAIHTOEHTOTARKASTELU LÄNSIALUEEN KOULUT JA PÄIVÄKODIT VAIHTOEHTOTARKASTELU LÄNSIALUEEN KOULUT JA PÄIVÄKODIT Tutkitut vaihtoehdot Nykyverkko, parannettuna VE 0 + Kahden koulun malli VE 1 Kolmen koulun malli VE 2 Neljän koulun malli VE 3 Huom! Molemmat eivät

Lisätiedot

Skenaariot Meilahden ja Pikku Huopalahden kouluverkon kehittämiseksi

Skenaariot Meilahden ja Pikku Huopalahden kouluverkon kehittämiseksi Skenaariot Meilahden ja Pikku Huopalahden kouluverkon kehittämiseksi Haaste ja reunaehdot Meilahden ja Pikku Huopalahden alueen kouluverkkotarkastelussa keskitytään erityisesti seuraaviin haasteisiin.

Lisätiedot

Liite 1: Oppilasmäärät alueen kouluissa Liite 2: Laskentamallin perusteet ja koulujen sijainti alueella

Liite 1: Oppilasmäärät alueen kouluissa Liite 2: Laskentamallin perusteet ja koulujen sijainti alueella Keskusta-Ounasjoen palveluverkkoselvitys Liite 1: Oppilasmäärät alueen kouluissa Liite 2: Laskentamallin perusteet ja koulujen sijainti alueella Koulutuslautakunta 17.12.2015 148 Ylikylän Vennivaaran alueen

Lisätiedot

LOPPURAPORTTI 24.2.2011

LOPPURAPORTTI 24.2.2011 Hanke: Kuopion peruskoulu- ja lukioverkosto LOPPURAPORTTI 24.2.2011 Haahtela kehitys Oy Tinasepäntie 45, 00620 Helsinki, puhelin 09-777 1820, telefax 09-777 18250, sähköposti haahtela@haahtela.fi Sivu

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 69. Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen, puh Juha Nurmi, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 69. Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen, puh Juha Nurmi, puh 20.05.2015 Sivu 1 / 1 2271/02.08.00/2015 69 Hansakallion koulun siirtokelpoisten tilojen tarveselvitys Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen, puh. 043 824 8456 Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

ENON JAUIMAHARJUN YLÄKOULUJEN YHDISTÄMINEN. Riitta Huurinainen

ENON JAUIMAHARJUN YLÄKOULUJEN YHDISTÄMINEN. Riitta Huurinainen ENON JAUIMAHARJUN YLÄKOULUJEN YHDISTÄMINEN Riitta Huurinainen 18.10.2017 NYKYTILANNE Uimaharjussa yhtenäiskoulu, oppilaita alakoulussa 122 ja yläkoulussa 56. Enossa yhtenäiskoulu, oppilaita alakoulussa

Lisätiedot

Raportissa on käytetty perusopetuksen ja lukiopetuksen kustannustietoja sekä toimintaan ja vaikuttavuuteen liittyviä tunnuslukuja.

Raportissa on käytetty perusopetuksen ja lukiopetuksen kustannustietoja sekä toimintaan ja vaikuttavuuteen liittyviä tunnuslukuja. Kuopion tilastotiedote 2/2016 Kuopion perusopetuksen ja lukiokoulutuksen kustannuskehitys vuonna 2014 2 / 2016 Raportti perustuu: - Kouluikkuna-raporttiin Perusopetuksen ja lukiokoulutuksen kustannuskehitys

Lisätiedot

Ajankohtaista perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnassa ja koulun kerhotoiminnassa ja toiminnan tulevaisuus 7.2.2013

Ajankohtaista perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnassa ja koulun kerhotoiminnassa ja toiminnan tulevaisuus 7.2.2013 Ajankohtaista perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnassa ja koulun kerhotoiminnassa ja toiminnan tulevaisuus 7.2.2013 Erityisasiantuntija Riitta Rajala, Opetushallitus JOUSTAVA KOULUPÄIVÄ SEMINAARI 23.1.2013

Lisätiedot

VAIKUTUS KÄYTTÖKUSTANNUKSIIN

VAIKUTUS KÄYTTÖKUSTANNUKSIIN VAIHTOEHTOJEN VERTAILU Vaihtoehto KUSTANNUKSET investointi ylläpito/kk VAIKUTUS KÄYTTÖKUSTANNUKSIIN TOIMINNALLISET HYÖDYT/EDUT TOIMINNALLISET HAITAT/HAASTEET Vaihtoehto 1 Opintien (suppea vaihtoehto) 2

Lisätiedot

PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN SEKÄ KERHOTOIMINNAN AJANKOHTAISPÄIVÄ 23.4.2014 VARKAUS T E R V E T U L O A! Riitta Rajala, Opetushallitus

PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN SEKÄ KERHOTOIMINNAN AJANKOHTAISPÄIVÄ 23.4.2014 VARKAUS T E R V E T U L O A! Riitta Rajala, Opetushallitus PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN SEKÄ KERHOTOIMINNAN AJANKOHTAISPÄIVÄ 23.4.2014 VARKAUS T E R V E T U L O A! Ajankohtaistilanne perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta ja koulun kerhotoiminta

Lisätiedot

Tulevaisuuden koulu Askolan kouluverkko kuntalaisilta 3.3.2015

Tulevaisuuden koulu Askolan kouluverkko kuntalaisilta 3.3.2015 Tulevaisuuden koulu Askolan kouluverkko kuntalaisilta 3.3.2015 Kouluverkkotyöryhmän työskentelyn lähtökohdat: Kaikissa alakouluissa investointitarve Oppilasmäärien kasvu Opetussuunnitelmauudistus Prosessi

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI RYHMÄKIRJE OPETUSVIRASTO Perusopetuslinja Linjanjohtaja

HELSINGIN KAUPUNKI RYHMÄKIRJE OPETUSVIRASTO Perusopetuslinja Linjanjohtaja HELSINGIN KAUPUNKI RYHMÄKIRJE 032 1 Meilahden ala-asteen koulun johtokunta Pikku Huopalahden ala-asteen koulun johtokunta Meilahden yläasteen koulun johtokunta LAUSUNTOPYYNTÖ PALVELUVERKON KEHITTÄMISESTÄ

Lisätiedot

Tulevaisuuden koulu Askolan kouluverkko

Tulevaisuuden koulu Askolan kouluverkko Tulevaisuuden koulu Askolan kouluverkko Kouluverkkotyöryhmän työskentelyn lähtökohdat: Kaikissa alakouluissa investointitarve Oppilasmäärien kasvu Opetussuunnitelmauudistus LUONNOS Strategia ja opetussuunnitelma

Lisätiedot

Kosken koulukeskuksen hankesuunnitelman valmistelun tilannekatsaus

Kosken koulukeskuksen hankesuunnitelman valmistelun tilannekatsaus Kosken koulukeskuksen hankesuunnitelman valmistelun tilannekatsaus 10.10.2018 1 Kosken koulukeskuksen hankesuunnittelun tilannekatsaus 10.10.2018 - hankkeen kokonaisaikataulun esittely (Ari Lattu) - Hankesuunnitelman

Lisätiedot

Raimo Salo Erityisen tuen keskus Oulun kaupungin opetustoimi raimo.salo@ouka.fi 044 703 9689

Raimo Salo Erityisen tuen keskus Oulun kaupungin opetustoimi raimo.salo@ouka.fi 044 703 9689 Maahanmuuttajien opetus Oulun kaupungin opetustoimessa hallinnon näkökulmasta Raimo Salo Erityisen tuen keskus Oulun kaupungin opetustoimi raimo.salo@ouka.fi 044 703 9689 Oulun kaupunki Opetustoimi Erityisen

Lisätiedot

Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan Ruotsinkylän koulun tulevaisuudesta. Kuuleminen Ruotsinkylän koulun huoltajille

Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan Ruotsinkylän koulun tulevaisuudesta. Kuuleminen Ruotsinkylän koulun huoltajille Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan Ruotsinkylän koulun tulevaisuudesta Kuuleminen Ruotsinkylän koulun huoltajille 24.9.2018 Tilaisuuden ohjelma Tilaisuuden avaus, Virpi Lehmusvaara, kasvatus- ja sivistystoimenjohtaja

Lisätiedot

TA 2018 Talousar- Yhteensä viomuutos Tulot Menot Netto

TA 2018 Talousar- Yhteensä viomuutos Tulot Menot Netto Kiinteistöjen myynnit Tulot 3 285 000-1 285 000 2 000 000 Menot 0 0 0 Netto 3 285 000-1 285 000 2 000 000 Kiinteistöomaisuuden myyntitulot, toteutuneita kauppoja 5. UUDISRAKENTAMINEN Nilsiän terveys- ja

Lisätiedot

Palveluverkon kehittäminen Suutarila-Tapanilan alueiden asukasilta ( tarkistettu versio)

Palveluverkon kehittäminen Suutarila-Tapanilan alueiden asukasilta ( tarkistettu versio) Palveluverkon kehittäminen Suutarila-Tapanilan alueiden asukasilta 23.10.2014 (27.10.2014 tarkistettu versio) Outi Salo Linjanjohtaja Tulevaisuuden koulu - jalostammeko vain olemassa olevaa vai rakennammeko

Lisätiedot

Yleisön kuulemis- ja keskustelutilaisuus / Kettulan koulu

Yleisön kuulemis- ja keskustelutilaisuus / Kettulan koulu Yleisön kuulemis- ja keskustelutilaisuus / Kettulan koulu Aika: 23.10.2013 klo 18.00 20.10 Paikka: Kettulan koulu Läsnä: Vanhempia ja kuntalaisia oheisen liitteen mukaisesti, palvelualuejohtaja Pekka Vähäkangas,

Lisätiedot

Pyydän lasten parlamentin lausuntoa koskien ko. selvitystä tammikuun 2019 loppuun mennessä.

Pyydän lasten parlamentin lausuntoa koskien ko. selvitystä tammikuun 2019 loppuun mennessä. Lähettäjä: Henriksson Juha Vastaanottaja: Kirjaamo; Liukkonen Raili Aihe: VL: Lasten parlamentin lausunto koskien varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkoselvitystä Päivämäärä: perjantai 1. helmikuuta

Lisätiedot

22 vastausta. Tiivistelmä. Olen. Vuosiluokkani on. Alakouluni oli. Muokkaa tätä lomaketta. Näytä kaikki vastaukset Julkaise tiedot

22 vastausta. Tiivistelmä. Olen. Vuosiluokkani on. Alakouluni oli. Muokkaa tätä lomaketta. Näytä kaikki vastaukset Julkaise tiedot vastausta Näytä kaikki vastaukset Julkaise tiedot vesa.raasumaa@gmail.com Muokkaa tätä lomaketta Tiivistelmä Olen 5% Tyttö 5 % Poika 5 % 5% Vuosiluokkani on 8,% 3,8% 7. 5 % 8. 8. % 9. 7 3.8 % 5% Alakouluni

Lisätiedot

Huoltajakysely2017 Hatsalan klassillinen koulu

Huoltajakysely2017 Hatsalan klassillinen koulu Huoltajakysely07 Hatsalan klassillinen koulu..07 Taustatiedot I. Koulun nimi Alavan koulu Haapaniemen koulu Hiltulanlahden koulu Juankosken koulu Jynkän koulu Kaislastenlahden koulu Karttulan Kissakuusen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 369. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 369. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 28..206 Sivu / 3757/206 0.03.02 369 Jousenkaaren koulu Valmistelijat / lisätiedot: Maija Lehtinen, puh. 046 877 3683 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olli

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Päivänkehrän koulun opetuksen järjestäminen lukuvuosina ja

Espoon kaupunki Pöytäkirja Päivänkehrän koulun opetuksen järjestäminen lukuvuosina ja 23.09.2014 Sivu 1 / 1 3843/12.01.01/2014 178 Päivänkehrän koulun opetuksen järjestäminen lukuvuosina 2015-2016 ja 2016-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Kasvatus ja koulutus Peruspalvelujen tila Neuvotteleva virkamies Timo Ertola,

Kasvatus ja koulutus Peruspalvelujen tila Neuvotteleva virkamies Timo Ertola, Kasvatus ja koulutus Peruspalvelujen tila 2018 Neuvotteleva virkamies Timo Ertola, 15.3.2018 90% 80% 70% Varhaiskasvatukseen osallistuminen kasvussa Kunnallisessa varhaiskasvatuksessa ja yksityisen hoidon

Lisätiedot

Mikko Laaksonen Poliitikon näkökulma opetustoimen uudistuksiin

Mikko Laaksonen Poliitikon näkökulma opetustoimen uudistuksiin Mikko Laaksonen 11.9.2013 Poliitikon näkökulma opetustoimen uudistuksiin RVS 2009-2012 4) KESKITYTÄÄN YDINPALVELUIHIN Palveluverkkoselvitys tehdään kaikkien palveluiden osalta poikkihallinnollisesti ja

Lisätiedot

Kysymyksiä ja vastauksia lukuvuoden 2011 2012 alusta toteutettavasta koulupiiriuudistuksesta

Kysymyksiä ja vastauksia lukuvuoden 2011 2012 alusta toteutettavasta koulupiiriuudistuksesta Kysymyksiä ja vastauksia lukuvuoden 2011 2012 alusta toteutettavasta koulupiiriuudistuksesta MUUTOKSEN TAUSTA 1. Miksi uudistus tehdään? 2. Millä perusteella koulupaikka 3. Mitkä ovat lähikoulun osoittamisen

Lisätiedot

valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) 4258 3627 tai sähköposti "etunimi.sukunimi@karkkila.

valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) 4258 3627 tai sähköposti etunimi.sukunimi@karkkila. Kasvatus- ja opetuslautakunta 28 21.04.2015 Kaupunginhallitus 84 27.04.2015 Kaupunginvaltuusto 16 25.05.2015 Ahmoon koulun yhdistäminen Nyhkälän kouluun ja lakkauttaminen 16/12.00.01/2015 Kasvatus- ja

Lisätiedot

Talousvaikutusten arviointia. Melalahden, Vehkalammin ja Riistaveden koulut Juantehtaan, Muuruveden ja Juankosken koulut Vehmersalmen koulu

Talousvaikutusten arviointia. Melalahden, Vehkalammin ja Riistaveden koulut Juantehtaan, Muuruveden ja Juankosken koulut Vehmersalmen koulu Talousvaikutusten arviointia Melalahden, Vehkalammin ja Riistaveden koulut Juantehtaan, Muuruveden ja Juankosken koulut Vehmersalmen koulu Oppilaskohtainen kustannus /vuosi Seuraavassa diassa kuvataan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 2138/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 2138/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta 15 22.8.2017 Kaupunginhallitus 110 25.9.2017 35 23.10.2017 57 Asianro 2138/12.00.01.00/2017 Kuopiolainen opetus - lupa innostua /

Lisätiedot

Vaihtoehtojen vaikutusten arviointia perusopetuksen laatukriteereiden näkökulmasta

Vaihtoehtojen vaikutusten arviointia perusopetuksen laatukriteereiden näkökulmasta Vaihtoehtojen vaikutusten arviointia perusopetuksen laatukriteereiden näkökulmasta Viitekehyksenä perusopetuksen laatukriteerit ja varhaiskasvatuksessa viitekehyksenä on käytetty Valtakunnallisia varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Esiopetuksen ja siihen liittyvän päivähoidon järjestämisen vaihtoehtoiset tavat

Espoon kaupunki Pöytäkirja Esiopetuksen ja siihen liittyvän päivähoidon järjestämisen vaihtoehtoiset tavat 16.12.2015 Sivu 1 / 1 5253/2015 05.10.00 219 Esiopetuksen ja siihen liittyvän päivähoidon järjestämisen vaihtoehtoiset tavat Valmistelijat / lisätiedot: Virpi Mattila, puh. 09 816 23022 Juha Nurmi, puh.

Lisätiedot

1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 45

1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 45 Koulukysely oppilaille 1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 45 1/19 2/19 N Prosentti Hirvijärvi 0 0% Jurvan yhtenäiskoulu 0 0% Kangas 0 0% Keskikylä 0 0% Kirkonkylä 0 0% Koivisto 0 0% Koskue 0 0%

Lisätiedot

Kouvolan kaupungin perusopetuksen kehittäminen valtuustokaudella

Kouvolan kaupungin perusopetuksen kehittäminen valtuustokaudella Kouvolan kaupungin perusopetuksen kehittäminen valtuustokaudella 2017 2021 Kuntalaisinfot 22./23./24.5.2018 Selvityksen lähtökohdat Ismo Korhonen, lasten ja nuorten palvelujen johtaja 28.09.20 Sisäilma

Lisätiedot

Muonion kunta/sivistystoimi KOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISEN PERIAATTEET

Muonion kunta/sivistystoimi KOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISEN PERIAATTEET Muonion kunta/sivistystoimi KOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISEN PERIAATTEET Sivistyslautakunta 6.8.2012 Sisällys 1. JOHDANTO...3 2. PERUSOPETUS...3 2.1 OPETUKSEN JÄRJESTÄMINEN...3 2.2 OPPILAAT...3 2.3 OPPILASKULJETUKSET...4

Lisätiedot

Oppilaskysely2017 Hatsalan klassillinen koulu

Oppilaskysely2017 Hatsalan klassillinen koulu Oppilaskysely07 Hatsalan klassillinen koulu 0.4.07 Taustatiedot I. Valitsesi oma koulusi seuraavista... Alavan koulu Haapaniemen koulu Hiltulanlahden koulu Juankosken koulu Jynkän koulu Kaislastenlahden

Lisätiedot

Kunnanhallitus Sivistystoimen palveluverkko - kouluverkko 467/ /2014. Kunnanhallitus 298. Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Sivistystoimen palveluverkko - kouluverkko 467/ /2014. Kunnanhallitus 298. Kunnanhallitus Kunnanhallitus 298 08.12.2014 Sivistystoimen palveluverkko - kouluverkko 467/12.00.00/2014 Kunnanhallitus 298 Kunnanhallitus 20.10.2014 247 Koulutuslautakunta on kokouksissaan 8.9. ja 23.9.2014 valmistellut

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 2037/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 2037/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 (1) 14 Asianro 2037/02.05.00.00/2016 Kuopion kaupungin perusopetuksen iltapäivätoiminnan jen tarkistaminen 1.8.2016 alkaen Opetusjohtaja Leena Auvinen Perusopetus ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto Asia/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto Asia/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2017 1 (5) 8 7. luokkien yleisopetuksen enimmäisoppilasmäärät lukuvuodelle 2018 2019 HEL 2017-013193 T 12 00 01 Päätösehdotus päättää kaupungin ylläpitämien suomenkielisten

Lisätiedot

1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 22

1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 22 Koulukysely oppilaiden huoltajille 1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 22 1/11 2/11 N Prosentti Hirvijärvi 0 0 Jurvan yhtenäiskoulu 0 0 Kangas 0

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 5638/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 5638/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) 47 19.8.2015 59 7.10.2015 65 Asianro 5638/02.02.00/2015 Kasvun ja oppimisen palvelualueen vuoden 2016 talousarvion laadinnan tilannekatsaus historia 19.8.2015 47

Lisätiedot

TOLKKISTEN ELINKAARIHANKE

TOLKKISTEN ELINKAARIHANKE TOLKKISTEN ELINKAARIHANKE SIVISTYSLAUTAKUNTA Kaupunginhallitus valitsi kokouksessaan 5.10.2015 ( 281) Lemminkäinen talo Oy:n elinkaarihankkeiden palvelutuottajaksi. Palvelusopimus Porvoon kaupungin ja

Lisätiedot

Koulutulokasinfo. Lukion auditorio

Koulutulokasinfo. Lukion auditorio Koulutulokasinfo 14.1.2019 Lukion auditorio Illan ohjelma: klo 18 tilaisuus alkaa Perusopetuksesta ja oppilassijoittelusta, Arja Korhonen Oppimisen tuki, Tiina Erkkilä-Wahtera Kouluterveydenhoito, Liisa

Lisätiedot

YHTENÄISKOULUHANKE, VAIKUTUSTEN ARVIOINTIA VAIHTOEHTOJEN 2+ JA UUSI VÄLILLÄ

YHTENÄISKOULUHANKE, VAIKUTUSTEN ARVIOINTIA VAIHTOEHTOJEN 2+ JA UUSI VÄLILLÄ YHTENÄISKOULUHANKE, VAIKUTUSTEN ARVIOINTIA VAIHTOEHTOJEN 2+ JA UUSI VÄLILLÄ Vaikutus Vaihtoehto 2+ (7,4 milj.+0,8 milj. = 8,2 milj.) Vaihtoehto UUSI (9,8 milj.+0,6 milj. = 10,4 milj.) Perusopetuksen vl.

Lisätiedot

OmaLahti tilaisuus Ahtialan Kunnaksen - Myllypohjan asukkaille

OmaLahti tilaisuus Ahtialan Kunnaksen - Myllypohjan asukkaille OmaLahti tilaisuus Ahtialan Kunnaksen - Myllypohjan asukkaille 3.5.2018 Tietoa tilaisuudesta OmaLahti -asukasilta Ahtiala - Kunnas - Myllypohja ke 3.5.18 klo 18 20 / Linkki koko pohjoisen alueen palveluverkkosuunnitelmaan

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Sivistyspalvelut

Kajaanin kaupunki Sivistyspalvelut Kajaanin kaupunki Sivistyspalvelut 14.2.2013 KAJAANIN KAUPUNGIN PERUSKOULUJEN OPPILAAKSI OTTAMISEN PERIAATTEET JA OPETUKSEN JÄRJESTÄMINEN 1.8.2013 ALKAEN Hyväksytty Kajaanin sivistyslautakunnan kokouksessa

Lisätiedot

Pöytäkirja

Pöytäkirja Pöytäkirja 4.5.2018 1 Paikka Kh:n kokoushuone Aika: 04.05.2018 klo 8.00 10.17 Läsnä: Tynkkynen Jonne puheenjohtaja (luottamushenkilö) Kristiansson Olli -Pekka jäsen (luottamushenkilö) Mustonen Merja jäsen

Lisätiedot