Polttoainesäästöjä kilometri kilometriltä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Polttoainesäästöjä kilometri kilometriltä"

Transkriptio

1 Polttoainesäästöjä kilometri kilometriltä

2 Bridgestone, kumppanisi vastuullisessa suhteessa ympäristöön Liikkuvuuden parissa toimivana yhtiönä Bridgestone tekee työtä CO 2 -päästöjen vähentämiseksi ja luonnonsuojelun edistämiseksi. Bridgestone-konsernin tavoitteena on vähentää hankinnoista, tuotteista, logistiikasta, myynnistä ja renkaan käytöstäpoiston jälkeisestä kierrätyksestä aiheutuvia maailmanlaajuisia hiilidioksidipäästöjään (toimipisteittäin mitattuna) 35 prosentilla 1 vuoteen 2020 mennessä siten, että erityisenä painopisteenä on renkaan vierintätehokkuuden parantaminen. Osana näitä tavoitteita saamme ylpeinä esitellä uuden lippulaivamallistomme, johon kuuluu ensiluokkaisia maantierenkaita ohjaavalle akselille, vetoakselille ja perävaunuille. Se on ympäristön suhteen vallankumouksellinen mallisto. (1) Verovuoden 2005 tietoihin verrattuna

3 Jopa 5 % * pienempi polttoaineen kulutus aiempaan Ecopiamallistoon verrattuna Tutustu täysin uusiin ECOPIA H-STEER 001-, ECOPIA H-DRIVE 001- ja ECOPIA H-TRAILER 001 -renkaisiin. Ne ovat Bridgestonen kaikkien aikojen tehokkaimmat maantieajoon tarkoitetut kuorma-auton renkaat, joiden ratkaisevasti pienempi vierintävastus takaa jopa 5 prosentin * polttoainesäästön aiempaan Ecopia-mallistoon verrattuna heikentämättä kuitenkaan renkaan käyttöikää. Lisäksi sen erinomainen pito ja jarrutusvaste märällä tiellä takaavat turvallisuuden entistäkin paremmin **. (*) Väite perustuu TÜV SÜD -testituloksiin ja sisäisiin testeihin, joissa ECOPIA H-STEER 001-, ECOPIA H-DRIVE 001- ja ECOPIA H-TRAILER 001 -renkaita verrattiin aiempaan Ecopia-mallistoon (eli R249 Ecopia-, M749 Ecopia- ja R109 Ecopia -renkaisiin, koot 315/70 R 22.5 ja 385/55 R 22.5). (**) Väite perustuu sisäisiin testeihin, joissa ECOPIA H-STEER 001-, ECOPIA H-DRIVE 001- ja ECOPIA H-TRAILER 001 -renkaita verrattiin aiempaan Ecopia-mallistoon (eli R249 Ecopia-, M749 Ecopia- ja R109 Ecopia -renkaisiin). Huomaa, että todelliset polttoainesäästöt ja liikenneturvallisuus saattavat vaihdella, koska ne riippuvat suurelta osin kuljettajien toiminnasta.

4 Ecopia - jopa 5 % * pienempi polttoaineen kulutus Bridgestonen ainutlaatuinen NanoPro-Tech -materiaali pienentää ratkaisevasti rengasmateriaalin eri ainesosien välistä sisäistä kitkaa. Tämä pienentää energiahäviötä ja siten myös vierintävastusta. Se puolestaan merkitsee välittömästi jopa 5 prosentin * polttoainesäästöjä, mikä on osoitettu laajoilla testeillä. Merkittävästi pienempi vierintävastus Sekä Bridgestonen omat testit että riippumattomien tahojen suorittamat testit* osoittavat, että ECOPIA H-STEER 001:n, ECOPIA H-DRIVE 001:n ja ECOPIA H-TRAILER 001:n vierintävastus on merkittävästi pienempi aiempaan Ecopia-mallistoon verrattuna.

5 Miten polttoainesäästöt syntyvät? Tilanteesta ja ajo-olosuhteista riippuen prosenttia polttoaineen kulutuksesta on seurausta vierintävastuksesta, joka on pelkästään renkaan pyörimiseen vaadittava voima. Esimerkiksi tasaisella 80 km/h:n nopeudella n. 40 % polttoaineen kulutuksesta aiheutuu vierintävastuksesta. Mikä aiheuttaa vierintävastuksen? Suurin osa vierintävastuksesta (80 90 %) aiheutuu rengasmateriaalin eri ainesosien välisestä sisäisestä kitkasta johtuvasta energiahäviöstä (lämpeneminen). Muita vähäisempiä tekijöitä, jotka myös vaikuttavat vierintävastukseen, ovat ilmanvastus sekä renkaan ja tienpinnan välisestä kitkasta aiheutuva energiahäviö. Renkaan ja tien välisestä kitkasta aiheutuva energiahäviö (noin 8 %) Ilmanvastus (noin 2%) Rengasmateriaalien eri ainesosien välisestä sisäisestä kitkasta johtuva energiahäviö (lämpö) (noin 90%)

6 Jopa 5 % * pienempi polttoaineen kulutus merkitsee huomattavaa eroa Kuorma-autojen määrä Km yhteensä Polttoaine yhteensä Litrahinta Polttoainekustannus yht. 5 prosentin* polttoainesäästöt km litraa 1, Esimerkkilaskelma Kansainvälisiin pitkän matkan kuljetuksiin erikoistuneella kuljetusyhtiöllä on 300 kuorma-autoa. Jokainen autoista ajaa noin km vuosittain. Keskimääräinen polttoaineen kulutus on 30 l/100 km. Jos keskimääräinen litrahinta on 1,40 euroa, vuotuiset polttoainekustannukset ovat yhteensä euroa. 5 prosentin * säästö alentaa polttoainekustannuksia jopa eurolla vuodessa! Laske oma säästösi Tee laskutoimitus tässä ja totea ero! Kuorma-autojen määrä Km per ajoneuvo Km yhteensä Polttoaineen kulutus, keskiarvo/ ajoneuvo Litramäärä km... km... litraa/ km... litraa Litrahinta... (*) Väite perustuu TÜV SÜD -testituloksiin ja sisäisiin testeihin, joissa ECOPIA H-STEER 001-, ECOPIA H-DRIVE 001- ja ECOPIA H-TRAILER 001 -renkaita verrattiin aiempaan Ecopia-mallistoon (eli R249 Ecopia-, M749 Ecopia- ja R109 Ecopia -renkaisiin, koot 315/70 R 22.5 ja 385/55 R 22.5). Huomaa, että todelliset polttoainesäästöt ja liikenneturvallisuus saattavat vaihdella, koska ne riippuvat suurelta osin kuljettajien toiminnasta. Polttoainekustannus yht. 5 prosentin* polttoainesäästöt......

7 Mitä uusien Ecopia-renkaiden käyttäjät sanoivat? M.T.L. s.r.l. (Italia) Kalustomme on erikoistunut kuljetusratkaisuihin kotimaassa ja ulkomailla. Vaihtamalla uusiin Bridgestone ECOPIA H-STEER 001- ja ECOPIA H-DRIVE 001 -renkaisiin olemme onnistuneet pienentämään polttoaineen kulutustamme 5,3 %. Lisäksi olemme todenneet, että renkaiden käyttöikä on erinomainen. Kalustomme on erikoistunut kylmäkuljetuksiin Länsi-Euroopassa. Polttoaineen kulutuksen pienentäminen on liiketoimintamme kannalta olennaisen tärkeää, joten päivitimme autoihimme ilomielin uudet Ecopia-renkaat. Kuljettajamme ovat myös kertoneet, että renkaiden pito on hyvä myös talvikeleillä, mikä parantaa turvallisuutta. Global East Kft. (Unkari) ALPETRANS (Italia) Kuljemme päivittäin suurten tehtaiden ja kauppojen väliä Italiassa ja Euroopassa. Kuljettajamme ovat erittäin tyytyväisiä ajomukavuuteen, jonka uudet Bridgestone ECOPIA H-STEER 001- ja ECOPIA H-DRIVE 001 -renkaat tarjoavat. Tämän lisäksi olemme myös todenneet, että polttoainetta säästyy huomattavasti, mikä on ratkaisevaa katteidemme varmistamiseksi.

8 Rengasteknologialla saadaan polttoainesäästöjä ja muita hyötyjä Teknologia Vakioseos: tarpeeton kitka kuluttaa ylimääräistä energiaa NanoPro-Tech -materiaali: pienempi kitka sallii saman muodonmuutoksen vähemmällä energialla Pienempi vierintävastus ja entistä pidempi käyttöikä Bridgestonen ainutlaatuinen NanoPro Tech -materiaali pienentää merkittävästi rengasmateriaalin eri ainesosien välistä sisäistä kitkaa. Tämä pienentää pintamateriaalin energiahäviötä renkaan pyöriessä. Pienempi energiahäviö merkitsee pienempää vierintävastusta, mikä puolestaan merkitsee pienempää polttoaineen kulutusta. Vankkatekoinen runko takaa pidemmän käyttöiän ja paremman pinnoitettavuuden Bridgestonen vallankumouksellinen Waved Belt -teknologia koostuu 9 teräslangan muodostamasta aaltomaisesta nauhasta. Se on kierretty renkaan kehän ympäri, ja se muodostaa teräsvyön ensimmäisen ja toisen kerroksen. Tämä vähentää painetta ja rasitusta vyön reunoilla sekä lisää rungon vakautta ja kestävyyttä. Tällainen teknologia takaa, että kosketus tiehen säilyy vakaana koko renkaan käyttöiän ajan, mikä ehkäisee rungon paisumista. Hunajakennokuvio Energiapihi kuvio Kuusikulmaiset palat VIERIMISSUUNTA TUKEE SEURAAVAA PALAA Esimerkki Pienempi vierintävastus ja entistä pidempi käyttöikä Bridgestonen energiapihi kuvio (Low Energy Pattern) on suunniteltu hallitsemaan kuviolohkojen liikkeet tehokkaammin. Koska muoto muuttuu vähemmän, pinta kuluu vähemmän, jolloin absorboituvan energian väheneminen pienentää myös renkaan vierintävastusta.

9 Mallisto ECOPIA H-STEER 001 Koko Nopeussymboli 295/80 R /149 M C C 70 db 315/80 R /70 R /150 L 154/150 M 156/150 L 154/150 M C C 69 db B C 68 db ECOPIA H-DRIVE 001 Koko Kuormitusindeksi Kuormitusindeksi Nopeussymboli 295/80 R /148 M C C 73 db 315/80 R /70 R /150 L 154/150 M 154/150 L 152/148 M C C 70 db B C 74 db 295/60 R /147 L C D 74 db 315/60 R /148 L C C 73 db ECOPIA H-TRAILER 001 Koko Uusi nimeämisjärjestelmä Kuormitusindeksi Nopeussymboli 385/65 R /55 R K 158 L 160 K 158 L B B 68 db B C 73 db Uudet ECOPIA H-STEER 001-, ECOPIA H-DRIVE 001- ja ECOPIA H-TRAILER 001 -renkaat noudattavat Bridgestonen uutta käyttäjäystävällistä nimeämisjärjestelmää. Sen tarkoituksena on tehdä renkaiden nimistä havainnollisempia ja kuvaavampia tuomalla nimessä selkeästi esiin renkaan oikean käytön kaksi tärkeintä osa-aluetta: pinnan tyyppi (H = highway eli maantieajo) ja akseli (Steer = ohjaava, Drive = vetävä, Trailer = perävaunu).

10 BRIDGESTONE FINLAND OY Korpivaarantie 1 - PL Vantaa, Finland Tärkeä oikeudellinen huomautus: 1. Vaikka Bridgestone Europe on esitettä laatiessaan tehnyt kaiken voitavansa, se ei vastaa mahdollisista tappioista tai vahingoista, joita esitteeseen mahdollisesti huomaamatta jääneestä teknisestä tai kaupallisesta virheestä aiheutuu. 2. Tässä julkaisussa annettuja tietoja saatetaan tarkistaa julkaisuajankohdan jälkeen. Rengasteknologian jatkuvan kehityksen vuoksi tämän julkaisun sisältö saattaa muuttua ilman ennakkovaroitusta. Unides - BS TBR B EU - 01/

Valitse voittajarengas

Valitse voittajarengas Valitse voittajarengas Monipuolisuus on nyt tärkeämpää kuin koskaan Nykyisessä vaikeassa taloustilanteessa yksi parhaista kuljetus- ja kalustotoimintojen optimointitavoista on hyödyntää jokaista kuorma-autoa

Lisätiedot

Valitse voittajarengas

Valitse voittajarengas Valitse voittajarengas Monipuolisuus Bridgestonen uuden sukupolven renkaat keskipitkille matkoille Todella monipuoliset, aidosti monikäyttöiset Bridgestonen keskipitkän matkan ajoon tarkoitetut uuden sukupolven

Lisätiedot

TRAKTORI MAXI TRACTION IF MAXI TRACTION PERFORMER 65. Erinomainen työrengas: ehkäisee maan pakkautumista ja tehostaa työskentelyä.

TRAKTORI MAXI TRACTION IF MAXI TRACTION PERFORMER 65. Erinomainen työrengas: ehkäisee maan pakkautumista ja tehostaa työskentelyä. RENGASVALIKOIMA MAATALOUSVYÖRENKAAT 2016 TRAKTORI MAXI TRACTION IF Erinomainen työrengas: ehkäisee maan pakkautumista ja tehostaa työskentelyä. Jopa 20 % suuremmat kuormat. Erinomainen ajomukavuus suurissakin

Lisätiedot

INDUSTRIAL HYÖDYLLISTÄ TIETOA. Tutustu Firestonen etuihin. DURAFORCE-UTILITY R8000 UTILITY

INDUSTRIAL HYÖDYLLISTÄ TIETOA. Tutustu Firestonen etuihin. DURAFORCE-UTILITY R8000 UTILITY RENGASVALIKOIMA MAATALOUSVYÖRENKAAT 2015 HYÖDYLLISTÄ TIETOA Tutustu Firestonen etuihin. Italiassa suunnitellut ja Espanjassa valmistetut Firestonen eurooppalaiset maataloustuotteet vastaavat eurooppalaisten

Lisätiedot

Rengasvalikoima ja EU-rengasmerkinnät Kuorma- ja linja-auton renkaat SPECIMEN. 72 db 1222/2009 - C3

Rengasvalikoima ja EU-rengasmerkinnät Kuorma- ja linja-auton renkaat SPECIMEN. 72 db 1222/2009 - C3 Rengasvalikoima ja EU-rengasmerkinnät Kuorma- ja linja-auton renkaat B B SPECIMEN 72 db 1222/2009 - C3 Yleistä Kokovalikoima EU:n rengasmerkintä-asetus Regulation (EY) N:o 1222/2009 Marraskuun 1. päivänä

Lisätiedot

Nokian E-Truck. Luotettavat All Season -renkaat keskipitkään ja alueelliseen kuljetukseen

Nokian E-Truck. Luotettavat All Season -renkaat keskipitkään ja alueelliseen kuljetukseen Nokian E-Truck Luotettavat All Season -renkaat keskipitkään ja alueelliseen kuljetukseen Teiden tarinoita GERARD LEUSHUIS, HOLLANTI Lähden sunnuntaina ja palaan lauantaina, turvallisesti. Gerard Leushuis

Lisätiedot

Valmiina kaikkeen. Uusi On/Off-mallisto kuorma-autoille

Valmiina kaikkeen. Uusi On/Off-mallisto kuorma-autoille Valmiina kaikkeen Uusi On/Off-mallisto kuorma-autoille Kestävä kumppani kaikenlaisiin työoloihin Pitkä käyttömatka Pienet käyttökulut Äärimmäinen kestävyys Pidempi renkaan käyttöikä * Bridgestonen uusin

Lisätiedot

Hinnasto 18.8.2014 Talvirenkaat

Hinnasto 18.8.2014 Talvirenkaat Hinnasto 18.8.2014 Talvirenkaat 2 Nokian Renkaat Talvirenkaat, hinnasto 18.8.2014 HAKKAPELIITTA 8 Ennenkokematonta pitoa Vakaa ja tarkka ohjaustuntuma, luotettava talvipito Ympäristöystävällinen: pienempi

Lisätiedot

AL02 Ohjaaville ja vapaasti pyöriville akseleille. Lyhyet ja keskipitkät matkat

AL02 Ohjaaville ja vapaasti pyöriville akseleille. Lyhyet ja keskipitkät matkat hankook.fi HANKOOK Kuorma-auto rengashinnasto KESÄ 2015 www.hankook.fi KM-RRR YHTIÖT OY Virkamaankatu 7 95420 Tornio, Suomi puh. 040-5868199 tai 016-431066 info@kmrrr.fi tilaukset@kmrrr.fi DM09 Uusi vetorengas

Lisätiedot

TRAKTOREIDEN VYÖRENKAAT

TRAKTOREIDEN VYÖRENKAAT TRAKTOREIDEN VYÖRENKAAT MEILTÄ PITOA. SINULLE SATOA. SUORITUSKYKYISET TRAKTORIN RENKAAT PARANTAVAT TUOTTAVUUTTASI Tilastothan me tunnemme. Maailman väestön odotetaan kasvavan 9 miljardiin vuoteen 2050

Lisätiedot

Saat luonnolta enemmän tänään... ja huomenna. Uusi VT-TRACTOR. Pieni kulutus. Pakkaa maata vähemmän. Vetää ja pitää

Saat luonnolta enemmän tänään... ja huomenna. Uusi VT-TRACTOR. Pieni kulutus. Pakkaa maata vähemmän. Vetää ja pitää Saat luonnolta enemmän tänään... ja huomenna Uusi VT-TRACTOR Pieni kulutus Vetää ja pitää Pakkaa maata vähemmän Nykyään ovat maanviljelijät nopeasti muuttuvan maailman etulinjassa. Nopeutuva väestönkasvu,

Lisätiedot

FUELMAX-mallisto. Aja pitemmälle vähemmällä polttoaineella. Jopa 10 % pienempi vierintävastus edeltäjään verrattuna*

FUELMAX-mallisto. Aja pitemmälle vähemmällä polttoaineella. Jopa 10 % pienempi vierintävastus edeltäjään verrattuna* FUELMAX-mallisto. Aja pitemmälle vähemmällä polttoaineella. Jopa 10 % pienempi vierintävastus edeltäjään verrattuna* * Goodyearin Luxemburgin innovaatiokeskuksen rengaskoolla 15/70R22.5 tekemät vertailutestit

Lisätiedot

Nokian Renkaat Hinnasto. Hinnasto Kesärenkaat

Nokian Renkaat Hinnasto. Hinnasto Kesärenkaat 1 Nokian Renkaat Hinnasto Hinnasto 1.1.2013 Kesärenkaat 2 Nokian Renkaat Kesärenkaat, hinnasto 1.1.2013 Nokian Hakka Black viileää suorituskykyä nopeaan ajoon. Vakaa, tarkka ja hiljainen Täsmällinen ja

Lisätiedot

Move For The Better Life, KUMHO TYRE KUMHO KESÄRENGASKUVASTO henkilöauto, SUV, maastoauto, pakettiauto KH17 on kestävä, hiljainen rengas ja vaivaton ajettaessa. Optimaalinen vierintävastus. KH27 on edullinen

Lisätiedot

K E S Ä RENKAAT

K E S Ä RENKAAT KESÄRENKAAT 18.2.2019 2 RENKAAT KESÄRENKAAT SISÄLTÖ HENKILÖAUTON RENKAAT 3 HAKKA BLACK 2 4 HAKKA BLUE 2 5 HAKKA GREEN 2 6 NORDMAN SZ 6 NORDMAN SX2 SUV 4X4 RENKAAT 7 HAKKA BLACK 2 SUV 8 HAKKA BLUE 2 SUV

Lisätiedot

Talvirenkaat. Hinnasto Nokian Renkaat Talvirenkaat

Talvirenkaat. Hinnasto Nokian Renkaat Talvirenkaat Talvirenkaat Hinnasto 11.9.2017 1 Nokian Renkaat Talvirenkaat TALVIRENKAAT HINNASTO 11.9.2017 SISÄLLYS HENKILÖAUTON RENKAAT Uutuus! 3 Nokian Hakkapeliitta 9 4 Nokian Hakkapeliitta 8 6 Nokian Hakkapeliitta

Lisätiedot

BRIDGESTONE HENKILÖAUTON, MAASTURIN JA TAVARA-AUTON KESÄRENKAAT HINNASTO 2013 Voimassa 1.1.2013 alkaen

BRIDGESTONE HENKILÖAUTON, MAASTURIN JA TAVARA-AUTON KESÄRENKAAT HINNASTO 2013 Voimassa 1.1.2013 alkaen BRIDGESTONE HENKILÖAUTON, MAASTURIN JA TAVARA-AUTON KESÄRENKAAT HINNASTO 2013 Voimassa 1.1.2013 alkaen Sisällysluettelo RFT Your Journey, Our Passion HENKILÖAUTON RENKAAT sivu 25-SARJA: 20 8 30-SARJA:

Lisätiedot

Nokian Renkaat Hinnasto. Hinnasto 1.3.2014 Kesärenkaat

Nokian Renkaat Hinnasto. Hinnasto 1.3.2014 Kesärenkaat 1 Nokian Renkaat Hinnasto Hinnasto 1.3.2014 Kesärenkaat 2 Nokian Renkaat Kesärenkaat, hinnasto 1.3.2014 HAKKA BLACK viileää suorituskykyä nopeaan ajoon. Vakaa, tarkka ja hiljainen Täsmällinen ja helppo

Lisätiedot

Kuorma-auton rengashinnasto

Kuorma-auton rengashinnasto hankook.fi shop.kmrrr.fi Kuorma-auton rengashinnasto KM-RRR YHTIÖT OY Virkamaankatu 7 95420 Tornio, Suomi KESÄ 2017 www.hankook.fi puh. 040-5868199 016-431066 shop.kmrrr.fi info@kmrrr.fi tilaukset@kmrrr.fi

Lisätiedot

EU-RENGASMERKINTÄ RENGASVALINTOJEN TUEKSI

EU-RENGASMERKINTÄ RENGASVALINTOJEN TUEKSI EU-RENGASMERKINTÄ RENGASVALINTOJEN TUEKSI, tekninen päällikkö Bridgestone Finland Oy Rengasvalmistajat ry EU-RENGASMERKINNÄN TARKOITUS JA TAVOITTEET EU-rengasmerkinnän tarkoituksena on lisätä tieliikenteen

Lisätiedot

TALVIRENKAAT KXS10 Ohjaava rengas ympärivuotiseen käyttöön UUTUUS! ALV 0% ALV 24% 5XS /80 R 22.5 M+S 156/150L D B 2 73 db 551,90 684,35 3PMSF

TALVIRENKAAT KXS10 Ohjaava rengas ympärivuotiseen käyttöön UUTUUS! ALV 0% ALV 24% 5XS /80 R 22.5 M+S 156/150L D B 2 73 db 551,90 684,35 3PMSF Raskaan kaluston RENGASHINNASTO 2017 kuorma-autot linja-autot rekat TALVIRENKAAT KXS10 Ohjaava rengas ympärivuotiseen käyttöön UUTUUS! ALV 0% ALV 24% 5XS18031 315/80 R 22.5 M+S 156/150L D B 2 73 db 551,90

Lisätiedot

HINNASTO 1.6.2015 TALV IRENKAAT

HINNASTO 1.6.2015 TALV IRENKAAT HINNASTO 1.6.2015 TALV IRENKAAT 2 Nokian Renkaat Talvirenkaat, hinnasto 1.6.2015 HAKKAPELIITTA 8 Ennenkokematonta pitoa Vakaa ja tarkka ohjaustuntuma, luotettava talvipito Ympäristöystävällinen: pienempi

Lisätiedot

Yleistietoja polttoaineenkulutuksesta. Yhteenveto PGRT

Yleistietoja polttoaineenkulutuksesta. Yhteenveto PGRT Yhteenveto Yhteenveto Tässä asiakirjassa esitellään ja selitetään lyhyesti ajoneuvon polttoaineenkulutukseen vaikuttavat tekijät. Ajoneuvon polttoaineenkulutukseen vaikuttavat useat eri tekijät: Renkaat

Lisätiedot

EU:n uudet rengasmääräykset

EU:n uudet rengasmääräykset EU:n uudet rengasmääräykset Haaste rengasteollisuudelle mahdollisuus kuluttajille Nokia 9.3.2010 Teppo Huovila Uudet EU:n rengassäädökset Keskeinen sisältö Uudet pakolliset renkaiden tyyppihyväksyntä-

Lisätiedot

TALVIRENKAAT HINNASTO

TALVIRENKAAT HINNASTO TALVIRENKAAT HINNASTO 2.5.2018 2 RENKAAT TALVIRENKAAT SISÄLLYS 3 HAKKAPELIITTA 9 4 HAKKAPELIITTA 8 5 HAKKAPELIITTA R3 7 HAKKAPELIITTA 9 SUV 9 HAKKAPELIITTA 8 SUV 10 HAKKAPELIITTA R3 SUV 11 HAKKAPELIITTA

Lisätiedot

Kuorma-auton renkaat TALVI 2016

Kuorma-auton renkaat TALVI 2016 Kuorma-auton renkaat TALVI 2016 KM-RRR YHTIÖT OY shop.kmrrr.fi www.hankook.fi Virkamaankatu 7 info@kmrrr.fi 95420 Tornio, Suomi puh. 040-5868199 tai 016-431066 tilaukset@kmrrr.fi Sisältö 02: Myyntiehdot

Lisätiedot

Raskaan kaluston renkaat 2014

Raskaan kaluston renkaat 2014 Helsinki 0214 Raskaan kaluston renkaat 2014 koivunen.fi hankooktire.com Raskaan kaluston Hankook-renkaiden tyyppimerkinnät AH22+ Hankook-renkaiden käyttösuositukset kuorma- ja linja-autoille sekä perävaunuille

Lisätiedot

Rengas. pidemmälle. , jolla pääset SISÄLTÖ TUOTTEET JA HINNAT KESÄRENKAAT 2015 HENKILÖAUTON, SUV-/4X4- JA JAKELUAUTON RENKAAT

Rengas. pidemmälle. , jolla pääset SISÄLTÖ TUOTTEET JA HINNAT KESÄRENKAAT 2015 HENKILÖAUTON, SUV-/4X4- JA JAKELUAUTON RENKAAT Rengas, jolla pääset pidemmälle N 7 44 E 98 46 TUOTTEET JA HINNAT KESÄRENKAAT 2015 HENKILÖAUTON, SUV-/4X4- JA JAKELUAUTON RENKAAT SISÄLTÖ HENKILÖAUTON RENKAAT SIVU 27 SUV-/4X4-RENKAAT SIVU 28 JAKELUAUTON

Lisätiedot

is KUMHO. 758 KH11

is KUMHO. 758 KH11 KUMHO KESÄRENGASOPAS henkilöauto SUV maastoauto pakettiauto 2017 www.kumho.fi is KUMHO. 758 KH11 www.kumho.fi H E N K I L Ö A U T O 10-15 10 13 14 KOODI KOKO MALLI NL LI 1758004 145/80 R10 758 T 69 0 0

Lisätiedot

SHOKKITARJOUS! Bridgestonen valmistama laadukas kesärengas! Asennus kaupan päälle! TESTIMENESTYJÄ KESÄRENGAS! MAKSUAIKA! 149,33/kk.

SHOKKITARJOUS! Bridgestonen valmistama laadukas kesärengas! Asennus kaupan päälle! TESTIMENESTYJÄ KESÄRENGAS! MAKSUAIKA! 149,33/kk. RENGASASIANTUNTIJASI Nyt uudet, turvalliset renkaat ja vanteet KOLMEN KUUKAUDEN KOROTON JA KULUTON KESÄRENGAS- VERTAILU TM 5/2019 TESTIMENESTYJÄ KESÄRENGAS! MAKSUAIKA! 448 149,33/kk Testimenestyjä, viiden

Lisätiedot

eurovulk oy Västanbyntie 5 FIN Tammisaari Puh

eurovulk oy Västanbyntie 5 FIN Tammisaari Puh TIEDOTE 31.03.2017 tiedote: Alkaen 31.3.2017 on sopinut Duraturn kuorma-auton renkaiden jälleenmyynnistä. Palvelevana rengasalan erikoisliikkeenä olemme laajentaneet valikoimiamme myös kuorma-autojen renkaisiin.

Lisätiedot

UUTUUDET KRS50 Ohjaava rengas ALV 0% ALV 24% 5S506538 385/65 R 22.5 160K C B 1 69 db 589,84 731,40 UUTUUS! KXS10 Ohjaava rengas ympärivuotiseen käyttöön 5XS18031 315/80 R 22.5 M+S 156/150L D B 2 73 db

Lisätiedot

BRIDGESTONE KUORMA-, LINJA- JA PAKETTIAUTOT RENGASMALLISTO 2016

BRIDGESTONE KUORMA-, LINJA- JA PAKETTIAUTOT RENGASMALLISTO 2016 BRIDGESTONE KUORMA-, LINJA- JA PAKETTIAUTOT RENGASMALLISTO 2016 Sisällysluettelo Käyttökohdekaavio Total Tyre Life Bandag Retread Käyttökohdekaavio... 4 Rengasvalikoima... 26 EU:n rengasmerkintäasetus...

Lisätiedot

KESÄ- renkaat HINNASTO 1.3.2015

KESÄ- renkaat HINNASTO 1.3.2015 KESÄrenkaat HINNASTO 1.3.2015 2 Nokian Renkaat Kesärenkaat, hinnasto 1.3.2015 NOKIAN HAKKA BLACK viileää suorituskykyä nopeaan ajoon. Vakaa, tarkka ja hiljainen Täsmällinen ja helppo hallita myös ääritilanteissa

Lisätiedot

TIETOA RENKAISTAMME JA UUDELLEENURITUKSESTA 2016

TIETOA RENKAISTAMME JA UUDELLEENURITUKSESTA 2016 TIETOA RENKAISTAMME JA UUDELLEENURITUKSESTA 2016 Johdanto Sisältö Renkaiden soveltuvuustaulukko Hakemisto Johdanto Sisältö Renkaiden soveltuvuustaulukko Hakemisto Yleistä Renkaiden soveltuvuustaulukko...

Lisätiedot

Volvo FH ja I-Save POLTTOAINEEN SÄÄSTÄMINEN EI OLE KOSKAAN OLLUT NÄIN VAIVATONTA

Volvo FH ja I-Save POLTTOAINEEN SÄÄSTÄMINEN EI OLE KOSKAAN OLLUT NÄIN VAIVATONTA Volvo FH ja I-Save POLTTOAINEEN SÄÄSTÄMINEN EI OLE KOSKAAN OLLUT NÄIN VAIVATONTA Lyömätön kaukoliikenneauto Polttoaineesta puhuttaessa kyse ei ole pelkästään säästöjen suuruudesta vaan myös siitä, miten

Lisätiedot

Kesärenkaat. 1 Nokian Renkaat Kesärenkaat

Kesärenkaat. 1 Nokian Renkaat Kesärenkaat 1 Nokian Renkaat Kesärenkaat Kesärenkaat Hinnasto 1.12.2017 KESÄRENKAAT HINNASTO 1.12.2017 SISÄLLYS HENKILÖAUTON RENKAAT Uutuus! 3 Nokian Hakka Black 2 4 Nokian Hakka Blue 2 5 Nokian Hakka Green 2 6 Nokian

Lisätiedot

Yleisiä tietoja polttoaineenkulutuksesta. Ilmanvastus

Yleisiä tietoja polttoaineenkulutuksesta. Ilmanvastus Yhteenveto Yhteenveto Tässä asiakirjassa esitellään ja selitetään lyhyesti ajoneuvon polttoaineenkulutukseen vaikuttavat tekijät. Voimanotto on yksi tärkeimmistä tekijöistä, joka vaikuttaa siihen, kuinka

Lisätiedot

TIET ELINKEINOELÄMÄN TUKENA. Suuremman ajoneuvokoon vaikutus kaupan yritystoimintaan ja päästöihin. Jussi Hytönen / Kesko Logistiikka

TIET ELINKEINOELÄMÄN TUKENA. Suuremman ajoneuvokoon vaikutus kaupan yritystoimintaan ja päästöihin. Jussi Hytönen / Kesko Logistiikka TIET ELINKEINOELÄMÄN TUKENA Suuremman ajoneuvokoon vaikutus kaupan yritystoimintaan ja päästöihin Jussi Hytönen / Kesko Logistiikka 1 Esityksen sisältö Kesko lyhyesti HCT-pilotointi Keskon HCT hanke Toteutus

Lisätiedot

Teknologiaraportti. Heikki Torvinen. 18/1/11 Metropolia Ammattikorkeakoulu

Teknologiaraportti. Heikki Torvinen. 18/1/11 Metropolia Ammattikorkeakoulu Teknologiaraportti Heikki Torvinen 1 Teknologiaraportti Käsittelee tekniikan näkökulmasta nyt ja tulevaisuuden ajoneuvoratkaisuja Polttoaineet Energian varastointi Lataus Ajoneuvoryhmät Henkilöauto Hyötyajoneuvot

Lisätiedot

Kuorma-auton renkaat TALVI 2017

Kuorma-auton renkaat TALVI 2017 Kuorma-auton renkaat TALVI 2017 KM-RRR YHTIÖT OY Virkamaankatu 7 95420 Tornio, Suomi shop.kmrrr.fi puh. 040-5868199 tai 016-431066 www.hankook.fi info@kmrrr.fi tilaukset@kmrrr.fi Sisältö 03: Asennushinnasto,

Lisätiedot

Koko Koodi alv 0 % alv 24 %

Koko Koodi alv 0 % alv 24 % HINNASTO 1.6.2016 TALVIRENKAAT 2 Nokian Renkaat Talvirenkaat, hinnasto 1.6.2016 HAKKAPELIITTA 8 Ennenkokematonta pitoa Vakaa ja tarkka ohjaustuntuma, luotettava talvipito Ympäristöystävällinen: pienempi

Lisätiedot

sekä lisäksi budjetti- ja poistotuotteet Talvi 2017

sekä lisäksi budjetti- ja poistotuotteet Talvi 2017 sekä lisäksi budjetti- ja poistotuotteet Talvi 2017 Ym. merkkejä todella edullisin hinnoin! Hox! Tätä hinnastoa päivitetään kotisivuillemme tulevien tuotteiden, tarjousten ja hintojen osalta. KM-RRR YHTIÖT

Lisätiedot

PRESS info. Scanian kulutusoptimoidut vetoautot. P09904EN / Per-Erik Nordström Syyskuu 2009

PRESS info. Scanian kulutusoptimoidut vetoautot. P09904EN / Per-Erik Nordström Syyskuu 2009 PRESS info P09904EN / Per-Erik Nordström Syyskuu 2009 Scanian kulutusoptimoidut vetoautot Uuden R-sarjan kuorma-autojen julkistuksen yhteydessä Scania esittelee uuden vetoautomalliston, joka on räätälöity

Lisätiedot

Työkonerenkaat. Myynti ja varastointi:

Työkonerenkaat. Myynti ja varastointi: 20 Työkonerenkaat Myynti ja varastointi: 02/ Pääkonttori: Apollo Vredestein B.V., Tel. +31-53- 888 35, E-mail: agri-ind@apollovredestein.com Suomi: Vredestein Däck AB, Puh. 08001 128, S-posti: customer.fi@apollovredestein.com

Lisätiedot

EHDOTUS TALVIKAUDEN RENGASVAATIMUKSIKSI RASKAILLE AJONEUVOILLE

EHDOTUS TALVIKAUDEN RENGASVAATIMUKSIKSI RASKAILLE AJONEUVOILLE EHDOTUS TALVIKAUDEN RENGASVAATIMUKSIKSI RASKAILLE AJONEUVOILLE Rengasalan tekninen foorumi, myyntipäällikkö/ka-renkaat Oy Suomen Michelin Ab/Michelin Nordic TEKNINEN FOORUMI Rengasalan tekninen foorumi

Lisätiedot

KUORMA-AUTON RENKAAT HINNASTO, voimassa lähtien

KUORMA-AUTON RENKAAT HINNASTO, voimassa lähtien KUORMA-AUTON RENKAAT 2019 HINNASTO, voimassa 1.2.2019 lähtien BANDAG & BRIDGESTONE PINNOITUKSET Maantieajo M749 R109 BDL2 HT HD BTR-SA BANDAG & BRIDGESTONE PINNOITUKSET - MAANTIEAJO HINNASTO Rengaskoko/Dimension

Lisätiedot

KUORMA-AUTON RENKAAT 2013

KUORMA-AUTON RENKAAT 2013 KUORMA-AUTON RENKAAT 2013 HINNASTO, voimassa 1.1.2013 lähtien Kustannuksia ja aikaa säästävät rengasratkaisut Total Tyre Services Ammattimaista renkaiden huoltoa & neuvontapalvelua ympäri Euroopan Total

Lisätiedot

Henkilöauton energiankäyttö ja hybridiauton energiatehokkuus

Henkilöauton energiankäyttö ja hybridiauton energiatehokkuus Henkilöauton energiankäyttö ja hybridiauton energiatehokkuus Markku Ikonen Turun ammattikorkeakoulu markku.ikonen@turkuamk.fi 1 Miksi polttoaineenkulutuksta pitäisi alentaa? Päästöt ja säästöt 1. HIILIDIOKSIDIPÄÄSTÖT

Lisätiedot

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan VOLVO S60 & V60 DRIV Lisäys käyttöohjekirjaan Tästä lisäyksestä Tämä painotuote Tämä käyttöohje on auton käyttöohjekirjaa täydentävä lisäys. Volvo Personvagnar AB Lisäys käsittelee tämän automallin varsinaisen

Lisätiedot

Kuorma-auton renkaat

Kuorma-auton renkaat hankook.fi shop.kmrrr.fi Kuorma-auton renkaat KM-RRR YHTIÖT OY Virkamaankatu 7 95420 Tornio, Suomi shop.kmrrr.fi puh. 040-5868199 tai 016-431066 KESÄ 2019 www.hankook.fi info@kmrrr.fi tilaukset@kmrrr.fi

Lisätiedot

Raskaan kaluston kesä- ja talvirenkaat 6/2015

Raskaan kaluston kesä- ja talvirenkaat 6/2015 Ryhmä 18-08 1118-766 Helsinki 0615 Raskaan kaluston kesä- ja talvirenkaat 6/2015 MIKÄ ON AEOLUS Aeolus on tunnettu kuorma-autojen, sekä maansiirtokoneiden renkaiden valmistajana. Vuonna 2012 Aeolus ryhtyi

Lisätiedot

MULTIWAY D M+S XDE2 LT M+S XDE2+ MT M+S (2) / XDE2+ M+S (1) VETO VETO ERINOMAINEN KILOMETRITULOS ERINOMAINEN VETO- JA PITOKYKY PITO-/VETO-OMINAISUUDET

MULTIWAY D M+S XDE2 LT M+S XDE2+ MT M+S (2) / XDE2+ M+S (1) VETO VETO ERINOMAINEN KILOMETRITULOS ERINOMAINEN VETO- JA PITOKYKY PITO-/VETO-OMINAISUUDET MAANTIEKULJETUKSET MULTIWAY D M+S KAIKKIIN OLOSUHTEISIIN ERINOMAINEN - JA PITOKYKY MICHELIN-pintamalli yksinoikeudella. Renkaan poikkeuksellinen suorituskyky säilyy sen koko käyttöiän ajan MICHELINin patentoiman

Lisätiedot

KOKEMUKSIA YMPÄRISTÖKRITEERIEN KÄYTÖSTÄ JOUKKOLIIKENNE-, HENKILÖKULJETUSPALVELU- SEKÄ AJONEUVOHANKINNOISSA

KOKEMUKSIA YMPÄRISTÖKRITEERIEN KÄYTÖSTÄ JOUKKOLIIKENNE-, HENKILÖKULJETUSPALVELU- SEKÄ AJONEUVOHANKINNOISSA Motivan HANKINTAPALVELU KOKEMUKSIA YMPÄRISTÖKRITEERIEN KÄYTÖSTÄ JOUKKOLIIKENNE-, HENKILÖKULJETUSPALVELU- SEKÄ AJONEUVOHANKINNOISSA KOKEMUKSIA YMPÄRISTÖKRITEERIEN KÄYTÖSTÄ JOUKKOLIIKENNE-, HENKILÖKULJETUSPALVELU-

Lisätiedot

LEHDISTÖTIEDOTE Goodyearin linja-autonrenkaat saatavilla Suomessa

LEHDISTÖTIEDOTE Goodyearin linja-autonrenkaat saatavilla Suomessa Yhteystiedot: Hindrek Pikk Commercial Marketing Manager Nordic +372 565 5880 hindrek_pikk@goodyear.com LEHDISTÖTIEDOTE Goodyearin linja-autonrenkaat saatavilla Suomessa Goodyearin uusimpien polttoainetehokkaiden

Lisätiedot

Ryhmä 18-08 1118-766 Helsinki 08/14

Ryhmä 18-08 1118-766 Helsinki 08/14 Ryhmä 18-08 1118-766 Helsinki 08/14 Raskaan kaluston kesä- ja talvirenkaat 2014-2015 MIKÄ ON AEOLUS Aeolus on tunnettu kuorma-autojen, sekä maansiirtokoneiden renkaiden valmistajana. Vuonna 2012 Aeolus

Lisätiedot

BRIDGESTONE KUORMA-, LINJA- JA PAKETTIAUTOT RENGASMALLISTO 2016

BRIDGESTONE KUORMA-, LINJA- JA PAKETTIAUTOT RENGASMALLISTO 2016 BRIDGESTONE KUORMA-, LINJA- JA PAKETTIAUTOT RENGASMALLISTO 2016 Sisällysluettelo Käyttökohdekaavio Total Tyre Life Bandag Retread Käyttökohdekaavio... 4 Rengasvalikoima... 26 EU:n rengasmerkintäasetus...

Lisätiedot

Kesärenkaat. 1 Nokian Renkaat Kesärenkaat

Kesärenkaat. 1 Nokian Renkaat Kesärenkaat 1 Nokian Renkaat Kesärenkaat Kesärenkaat Hinnasto 1.3.2017 KESÄRENKAAT HINNASTO 1.3.2017 SISÄLLYS HENKILÖAUTON RENKAAT Uutuus! Uutuus! 3 Nokian Hakka Black 4 Nokian Hakka Blue 2 5 Nokian Hakka Green 2

Lisätiedot

Energiatehokkuuden hallinta- ja kannustinjärjestelmät kuljetusyrityksissä

Energiatehokkuuden hallinta- ja kannustinjärjestelmät kuljetusyrityksissä 1 Energiatehokkuuden hallinta- ja kannustinjärjestelmät kuljetusyrityksissä Tutkija Heikki Liimatainen Tampereen teknillinen yliopisto Tiedonhallinnan ja logistiikan laitos 2 Miksi energiatehokkuuden hallintaa?

Lisätiedot

Maantiekuljetukset, logistiikka ja ympäristöhallinta -seminaari 17.5.2006 Helsingin messukeskus

Maantiekuljetukset, logistiikka ja ympäristöhallinta -seminaari 17.5.2006 Helsingin messukeskus Maantiekuljetukset, logistiikka ja ympäristöhallinta -seminaari 17.5.2006 Helsingin messukeskus Suomen liikenteen energiansäästöpolitiikan viitekehykset ovat: hallituksen energia- ja ilmastoselonteko,

Lisätiedot

BRIDGESTONEN KUORMA-, LINJA- JA PAKETTIAUTOJEN RENGASMALLISTO 2017

BRIDGESTONEN KUORMA-, LINJA- JA PAKETTIAUTOJEN RENGASMALLISTO 2017 BRIDGESTONEN KUORMA-, LINJA- JA PAKETTIAUTOJEN RENGASMALLISTO 2017 Sisällysluettelo Käyttökohdekaavio Total Tyre Life Bandag Retread Käyttökohdekaavio... 4 Rengasvalikoima... 28 EU:n rengasmerkintäasetus...

Lisätiedot

HCT käyttökokeilut puutavaran kuljetuksissa Pohjois- ja Itä-Suomessa Tulosseminaari

HCT käyttökokeilut puutavaran kuljetuksissa Pohjois- ja Itä-Suomessa Tulosseminaari HCT käyttökokeilut puutavaran kuljetuksissa Pohjois- ja Itä-Suomessa Tulosseminaari Hannu Pirinen Kehityspäällikkö, Metsä Group, puunhankinta ja metsäpalvelut 06.09.2016 Veljekset Hannonen Oy, 84 -tonninen

Lisätiedot

Turussa Scason Oy:n kehittämä ja valmistama XT-Turbine-nasta on suunniteltu Kumhon WI31-renkaalle. XT-Turbine-nasta on suurempi. Se lisää kulutuskestä

Turussa Scason Oy:n kehittämä ja valmistama XT-Turbine-nasta on suunniteltu Kumhon WI31-renkaalle. XT-Turbine-nasta on suurempi. Se lisää kulutuskestä KUMHO2017-18 TALVIRENGASOPAS henkilöauto SUV maastoauto pakettiauto Turussa Scason Oy:n kehittämä ja valmistama XT-Turbine-nasta on suunniteltu Kumhon WI31-renkaalle. XT-Turbine-nasta on suurempi. Se lisää

Lisätiedot

Nastat vai kitkat? Valitse viisaasti aja viisaammin!

Nastat vai kitkat? Valitse viisaasti aja viisaammin! Nastat vai kitkat? Valitse viisaasti aja viisaammin! Talviliikenne on täynnä yllättäviä tilanteita Vastassa lunta, jäätä, loskaa mitä milloinkin. Ole valmis. Valitse viisaasti, perillä turvallisesti. Valitsetpa

Lisätiedot

Henkilöstölogistiikka suurtapahtumassa LAMK

Henkilöstölogistiikka suurtapahtumassa LAMK Henkilöstölogistiikka suurtapahtumassa Teemu Koistinen LAMK Henkilöstölogistiikka MM-kisat 2017 Lahti Yksityisautoilun vähentäminen kaupunkialueella Fokus: Lahden ulkopuolelta autolla tulevien kisaturistien

Lisätiedot

Tosiasioita kuorma-auton renkaista ja polttoainesäästöistä

Tosiasioita kuorma-auton renkaista ja polttoainesäästöistä www.prinfohobro.dk 130092 FI Oikein vai väärin? Tosiasioita kuorma-auton renkaista ja polttoainesäästöistä Manufacture Française des Pneumatiques Michelin, 23 place des Carmes, 63000 Clermont-Ferrand,

Lisätiedot

RASKAAN KALUSTON RENKAAT JA LEVYPYÖRÄT 2011

RASKAAN KALUSTON RENKAAT JA LEVYPYÖRÄT 2011 Ryhmä 18-08 1118-785 05/11 RASKAAN KALUSTON RENKAAT JA LEVYPYÖRÄT 2011 AL10 AL15 AM15 DL10 TL10 1 Raskaan kaluston Hankook-renkaiden tyyppimerkinnät AH11 Akseli Käyttö Sarjanumero Akseli Pitkän matkan

Lisätiedot

PIRELLI HINNASTO SISÄLTÄÄ ALV 24%

PIRELLI HINNASTO SISÄLTÄÄ ALV 24% PIRELLI HINNASTO 01-06-2019 SISÄLTÄÄ ALV 24% Juha Yrjänä juha@gripenwheels.fi 040-5100566 Keijo Lehtinen keijo@gripenwheels.fi 040-5450065 Esa Väinölä esa@gripenwheels.fi 0400-511600 Björn Martin bjorn@gripenwheels.fi

Lisätiedot

KUORMA-AUTON JA LINJA-AUTON RENKAAT

KUORMA-AUTON JA LINJA-AUTON RENKAAT KUORMA-AUTON JA LINJA-AUTON RENKAAT Nokian Renkaat mukanasi siellä, missä hommat hoidetaan Missä ikinä toimitkin, voit olla varma, että Nokian Renkailla on oikeanlainen rengas kaikkiin tehtäviin. Tulemme

Lisätiedot

KMAX-mallisto. Aja pitemmälle vuoden ympäri...

KMAX-mallisto. Aja pitemmälle vuoden ympäri... KMAX-mallisto. Aja pitemmälle vuoden ympäri... Jopa 5 % pitempi ajomatka edeltäjäänsä verrattuna. 1 1 Goodyearin Luxemburgin innovaatiokeskuksen koolla 15/80R22.5 heinäkuun 2011 ja kesäkuun 201 välisenä

Lisätiedot

NORDISKE ARBEJDSPAPIRER P OHJOISMAISET T YÖASIAKIRJAT

NORDISKE ARBEJDSPAPIRER P OHJOISMAISET T YÖASIAKIRJAT Ved Stranden 18 DK-1061 København K www.norden.org NORDISKE ARBEJDSPAPIRER P OHJOISMAISET T YÖASIAKIRJAT Kuluttajaopas Käytä vaatteitasi Käytä päätäsi Vaali ympäristöä! Rostra Kommunikation v/ David Zepernick,

Lisätiedot

Kuorma-auton renkaat KESÄ 2018

Kuorma-auton renkaat KESÄ 2018 hankook.fi shop.kmrrr.fi Kuorma-auton renkaat KESÄ 2018 KM-RRR YHTIÖT OY shop.kmrrr.fi www.hankook.fi Virkamaankatu 7 info@kmrrr.fi 95420 Tornio, Suomi puh. 040-5868199 tai 016-431066 tilaukset@kmrrr.fi

Lisätiedot

2 Myynti 010 6501 410, 010 6501 420. Hyväksytyt vanteet (Suositeltu leveys lihavoituna)

2 Myynti 010 6501 410, 010 6501 420. Hyväksytyt vanteet (Suositeltu leveys lihavoituna) Ryhmä 18-08 Tuotekoodi 1118-785 Raskaan kaluston renkaat 2015 koivunen.fi hankooktire.com Helsinki 0615 Hankook Tire Hankook on yksi maailman suurimmista rengasvalmistajista, jonka tuotantolaitokset Aasiassa

Lisätiedot

Renkaiden virheiden vaikutus energiankulutukseen

Renkaiden virheiden vaikutus energiankulutukseen Renkaiden virheiden vaikutus energiankulutukseen HVAC Apulaitteiden energiankulutus HDENIQ Osku Kaijalainen Aalto yliopisto Koneenrakennustekiikan laitos Auto ja työkonetekniikan tutkimusryhmä Renkaiden

Lisätiedot

Ympäristöohjelma ja ajoneuvot

Ympäristöohjelma ja ajoneuvot Ympäristöohjelma ja ajoneuvot Tiina Viitanen Kehitys-ympäristöpäällikkö Itella Posti Oy 1 Esityksen sisältö Yritysvastuu Itella:ssa Postinjakelun vaiheet CO2- päästökehitys Itellan ympäristöohjelma Ajotapa

Lisätiedot

TransEco-tutkimusohjelma 2009 2013. Showdown. Katsaus ohjelman tärkeimpiin tuloksiin ja vaikuttavuuteen

TransEco-tutkimusohjelma 2009 2013. Showdown. Katsaus ohjelman tärkeimpiin tuloksiin ja vaikuttavuuteen TransEco-tutkimusohjelma 2009 2013 Tieliikenteen energiansäästö ja uusiutuva energia Showdown Katsaus ohjelman tärkeimpiin tuloksiin ja vaikuttavuuteen Juhani Laurikko, VTT TransEco pähkinänkuoressa Nelisen

Lisätiedot

KUORMA-AUTON RENKAAT 2015. HINNASTO, voimassa 1.8.2015 lähtien

KUORMA-AUTON RENKAAT 2015. HINNASTO, voimassa 1.8.2015 lähtien KUORMA-AUTON RENKAAT 2015 HINNASTO, voimassa 1.8.2015 lähtien EU-rengasmerkintä 1.11.2012 tuli voimaan uusi EU-rengasmerkintä, jolla edistetään turvallisempaa, taloudellisempaa ja ympäristöystävällisempää

Lisätiedot

KUORMA-AUTON RENKAAT 2016. HINNASTO, voimassa 1.1.2016 lähtien

KUORMA-AUTON RENKAAT 2016. HINNASTO, voimassa 1.1.2016 lähtien KUORMA-AUTON RENKAAT 2016 HINNASTO, voimassa 1.1.2016 lähtien EU-rengasmerkintä 1.11.2012 tuli voimaan uusi EU-rengasmerkintä, jolla edistetään turvallisempaa, taloudellisempaa ja ympäristöystävällisempää

Lisätiedot

Noranza 2 EVO NASTARENKAAT 175/65R14 411 185/65R14 436 185/65R15 442 195/65R15 490 205/55R16 633 205/60R16 636 215/55R16 677

Noranza 2 EVO NASTARENKAAT 175/65R14 411 185/65R14 436 185/65R15 442 195/65R15 490 205/55R16 633 205/60R16 636 215/55R16 677 Noranza 2 EVO NASTARENKAAT 175/65R14 411 185/65R14 436 185/65R15 442 195/65R15 490 205/55R16 633 205/60R16 636 215/55R16 677 Vaikeimmat talviolosuhteet vaativat innovatiivisen ja ehdottoman lähestymisen

Lisätiedot

Kuorma-auton renkaat TALVI 2019

Kuorma-auton renkaat TALVI 2019 hankook.fi shop.kmrrr.fi Kuorma-auton renkaat TALVI 2019 TW01 KM-RRR YHTIÖT OY Virkamaankatu 7 95420 Tornio, Suomi shop.kmrrr.fi puh. 040-5868199 tai 016-431066 www.hankook.fi info@kmrrr.fi tilaukset@kmrrr.fi

Lisätiedot

RASKAAN KALUSTON ENERGIANKÄYTÖN TUTKIMUS

RASKAAN KALUSTON ENERGIANKÄYTÖN TUTKIMUS RASKAAN KALUSTON ENERGIANKÄYTÖN TUTKIMUS HDENERGIA HANKE 2003 2005 RASTU-HANKE 2006 2008 Nils-Olof Nylund www.rastu.fi 1 SUOMI ON KUMIPYÖRIEN VARASSA Suomalainen yhteiskunta ja talouselämä ovat riippuvaisia

Lisätiedot

KUORMA-AUTON RENKAAT 2014. HINNASTO, voimassa 1.1.2014 lähtien

KUORMA-AUTON RENKAAT 2014. HINNASTO, voimassa 1.1.2014 lähtien KUORMA-AUTON RENKAAT 2014 HINNASTO, voimassa 1.1.2014 lähtien EU-rengasmerkintä 1.11.2012 tuli voimaan uusi EU-rengasmerkintä, jolla edistetään turvallisempaa, taloudellisempaa ja ympäristöystävällisempää

Lisätiedot

KUORMA-AUTON RENKAAT 2015. HINNASTO, voimassa 1.1.2015 lähtien

KUORMA-AUTON RENKAAT 2015. HINNASTO, voimassa 1.1.2015 lähtien KUORMA-AUTON RENKAAT 2015 HINNASTO, voimassa 1.1.2015 lähtien EU-rengasmerkintä 1.11.2012 tuli voimaan uusi EU-rengasmerkintä, jolla edistetään turvallisempaa, taloudellisempaa ja ympäristöystävällisempää

Lisätiedot

RASTU RASKAS AJONEUVOKALUSTO: TURVALLISUUS, YMPÄRISTÖOMINAISUUDET JA UUSI TEKNIIKKA. Interaction 6.8.2007 Kimmo Erkkilä & Nils-Olof Nylund

RASTU RASKAS AJONEUVOKALUSTO: TURVALLISUUS, YMPÄRISTÖOMINAISUUDET JA UUSI TEKNIIKKA. Interaction 6.8.2007 Kimmo Erkkilä & Nils-Olof Nylund RASTU RASKAS AJONEUVOKALUSTO: TURVALLISUUS, YMPÄRISTÖOMINAISUUDET JA UUSI TEKNIIKKA Interaction 6.8.2007 Kimmo Erkkilä & Nils-Olof Nylund LAAJAT TUTKIMUSHANKKEET Päättynyt tutkimusvaihe 2003-2005 - Raskaan

Lisätiedot

Nokian Hakkapeliitta Truck F2. Eturengas talven ammattilaisille

Nokian Hakkapeliitta Truck F2. Eturengas talven ammattilaisille Nokian Hakkapeliitta Truck F2 Eturengas talven ammattilaisille Suunnittelulla on syynsä Nokian Hakkapeliitta Truck F2 on uusi referenssiluokan eturengas vaativaan talvikäyttöön. Sen monien huippuunsa hiottujen

Lisätiedot

Tyllis-esite 2004 17.8.2004 13:19 Page 1 FIN

Tyllis-esite 2004 17.8.2004 13:19 Page 1 FIN Tyllis-esite 2004 17.8.2004 13:19 Page 1 FIN Tyllis-esite 2004 17.8.2004 13:19 Page 2 Suunnittelu & tuotanto Kuljetustoiminnassa erikoistuminen tuo säästöjä. Oikein suunniteltu kalusto tehostaa merkittävästi

Lisätiedot

HDENIQ Energiatehokas ja älykäs raskas ajoneuvo. Tilannekatsaus

HDENIQ Energiatehokas ja älykäs raskas ajoneuvo. Tilannekatsaus HDENIQ Energiatehokas ja älykäs raskas ajoneuvo Tilannekatsaus TransEco tutkijaseminaari 3.11.2011 Kimmo Erkkilä, VTT Petri Laine, VTT Hannu Kuutti, VTT Micke Bergman, VTT Paula Silvonen, VTT 2 Sisältö

Lisätiedot

Hiilineutraali kiertotalous

Hiilineutraali kiertotalous Helsinki, Ravintola Bryggeri, 11.12.2018 Hiilineutraali kiertotalous Hanna Mattila, kiertotalouden asiantuntija, Sitra V I S I O Suomi menestyy kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä. KESTÄVYYS- KRIISI NYT!

Lisätiedot

Autovero: autojen elinkaari, autojen määrä, vaikutus joukkoliikenteeseen

Autovero: autojen elinkaari, autojen määrä, vaikutus joukkoliikenteeseen Autovero: autojen elinkaari, autojen määrä, vaikutus joukkoliikenteeseen TkT Kimmo Klemola Kemiantekniikan yliassistentti Lappeenrannan teknillinen yliopisto Eduskunta 15.11.2007 Suomessa myytyjen uusien

Lisätiedot

TYÖKONERENKAAT. plementbanden_omslag_2017.indd :2

TYÖKONERENKAAT. plementbanden_omslag_2017.indd :2 TYÖKONERENKAAT plementbanden_omslag_2017.indd 2 04-01-17 12:2 Sinun tuottosi, Meidän työkonerenkaamme Kantavuudeltaan suuret perävaunut sekä raskaat työkoneet ovat erottamaton osa modernia maatalousyritystä.

Lisätiedot

Ajoneuvojen ympäristövaikutusten huomioiminen vähimmäisvaatimuksina koulukuljetushankinnoissa. Motiva Oy 1

Ajoneuvojen ympäristövaikutusten huomioiminen vähimmäisvaatimuksina koulukuljetushankinnoissa. Motiva Oy 1 Ajoneuvojen ympäristövaikutusten huomioiminen vähimmäisvaatimuksina koulukuljetushankinnoissa Motiva Oy 1 Laki ajoneuvojen energia- ja ympäristövaikutusten huomioimisesta julkisissa hankinnoissa ( 1509/2011)

Lisätiedot

Henkilöauto ja 4x4 nastarenkaat

Henkilöauto ja 4x4 nastarenkaat Henkilöauto ja 4x4 nastarenkaat IceContact 2 nasta Uuden Kristall-nastan ansiosta renkaan jääpito on parantunut lisäämättä kuitenkaan nastojen tietä kuluttavaa vaikutusta Jäähilekäytävät ohjaavat nastan

Lisätiedot

Kuljetusyritysten energiatehokkuuden raportointi ja tehostamistoimien vaikutusten arviointi + JOLEN

Kuljetusyritysten energiatehokkuuden raportointi ja tehostamistoimien vaikutusten arviointi + JOLEN 1 Kuljetusyritysten energiatehokkuuden raportointi ja tehostamistoimien vaikutusten arviointi + JOLEN TransEco tutkijaseminaari 18.11.2010 Heikki Liimatainen 2 TTY:n osuudet asiakaskohtainen kuljetusten

Lisätiedot

Tuotekuvasto. Suomi Bandag- ja Bridgestone-pinnoitukset 04.2011

Tuotekuvasto. Suomi Bandag- ja Bridgestone-pinnoitukset 04.2011 Tuotekuvasto Suomi Bandag- ja Bridgestone-pinnoitukset 04.2011 Bandag- ja Bridgestone-pinnoitukset, joita yksinomaan Bandag-pinnoittajaverkosto tuottaa Bandag on tuotemerkki, jonka omistaa Bridgestone

Lisätiedot

Dirica.fi Autonostajan tietopalvelu AUDI A6, 2008 DIR-1

Dirica.fi Autonostajan tietopalvelu AUDI A6, 2008 DIR-1 Dirica.fi Autonostajan tietopalvelu AUDI A6, 2008 DIR-1 Ajoneuvovero erääntynyt Seuraava katsastus 14 päivän kuluessa. Auto on yksittäin maahantuotu. Tuontimaa: Iso-Britannia. Vetotapa: Etuveto

Lisätiedot

Nokian Renkaat Hinnasto. Hinnasto 1.6.2013 Talvirenkaat

Nokian Renkaat Hinnasto. Hinnasto 1.6.2013 Talvirenkaat 1 Renkaat Hinnasto Hinnasto 1.6.2013 Talvirenkaat 2 Renkaat Talvirenkaat, hinnasto 1.6.2013 Koko Koodi alv 0 % alv 24 % Hakkapeliitta 8 Ennenkokematonta pitoa Vakaa ja tarkka ohjaustuntuma, luotettava

Lisätiedot

Työkonerenkaat. Myynti ja varastointi:

Työkonerenkaat. Myynti ja varastointi: Työkonerenkaat 20 012 Myynti ja varastointi: 03/12 Pääkonttori: Apollo Vredestein B.V., Tel. +31-53- 888 35, E-mail: agri-ind@apollovredestein.com Suomi: Vredestein Däck AB, Puh. 08001 128, S-posti: customer.fi@apollovredestein.com

Lisätiedot

758 KH11 KH17 KH27 KR26 Move For The Better Life, KUMHO TYRE

758 KH11 KH17 KH27 KR26 Move For The Better Life, KUMHO TYRE KUMHO KUVASTO 2016 KESÄRENKAAT henkilöauto, SUV, maastoauto, pakettiauto 758 KH11 KH17 KH27 KR26 Move For The Better Life, KUMHO TYRE H E N K I L Ö A U T O 10-15 10 13 KOODI KOKO MALLI NL LI 1758004 145

Lisätiedot

Puukuljetusten kaluston kehittäminen, investoinnit ja kustannustehokkuus

Puukuljetusten kaluston kehittäminen, investoinnit ja kustannustehokkuus Puukuljetusten kaluston kehittäminen, investoinnit ja kustannustehokkuus BIOENERGIA JA PUUKULJETUSTEN TULEVAISUUS -seminaari 27.10.2010, Kemi Asko Poikela Sisältö Kaluston kehitysnäkymiä Kuormatilat Kokonaispainot

Lisätiedot

OHJE 2(5) 25.8.2015 Dnro LIVI/4495/05.00/2015 1 KITKAN MITTAAMISEN MENETELMÄ... 3

OHJE 2(5) 25.8.2015 Dnro LIVI/4495/05.00/2015 1 KITKAN MITTAAMISEN MENETELMÄ... 3 OHJE 2(5) Sisällys 1 KITKAN MITTAAMISEN MENETELMÄ... 3 2 LAATUVAATIMUKSET KITKAMITTAREILLE... 3 2.1 Käyttöturvallisuus... 3 2.2 Kalibroitavuus... 3 2.3 Mittaustarkkuus... 4 2.3.1 Mittarien samankaltaisuuteen

Lisätiedot