Kertomus yhdistyksen toiminnasta vuodelta 2009

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kertomus yhdistyksen toiminnasta vuodelta 2009"

Transkriptio

1 Suomen Ringetteliitto ry Hämeentie 105 A, HELSINKI

2 JOHDANTO Ringette syntyi tyttöjen ja naisten yhteiseksi jääpeliksi Kanadassa 46 vuotta sitten. Suomeen pelin toi Juhani Juuso Wahlsten tammikuussa1979. Vuosi 2009 oli Ringetteliiton 26. toimintavuosi. Liiton tarkoituksena on edistää, kehittää ja valvoa tyttöjen ja naisten ringettetoimintaa, edistää liikunta- ja urheiluharrastusta, terveitä elämäntapoja sekä edesauttaa nuorison välistä ystävyyttä. Liitto on rekisteröityjen ringettetoimintaa harjoittavien seurojen valtakunnallinen keskusjärjestö. Suomen Ringetteliiton päämäärät vuoteen 2010 Ringetessä mukana oleminen edistää ihmisten hyvinvointia. Ringettepeli tarjoaa jokaiselle mukaan tulevalle elämyksellisen kokemuksen tässä ja nyt. Mukaan voidaan ottaa kaikki halukkaat tasa-arvoisesti ja kukin voi toteuttaa peliä omista lähtökohdista ja omien motiiviensa ohjaamana. Ringette on hyvä vaihtoehto jokaiselle osallistua ja vaikuttaa liikuntakulttuurissa. Strategiset valinnat ja niiden tavoitteet vuoteen 2010 Strategiset valinnat A. Pelaamisen kokemus ydinasiaksi B. Osaamisen lisääminen C. Lajin tutuksi tekeminen Suomen ringetteliiton strategian arviointi Suomen Ringetteliiton strategia vuosille on toteutunut hyvin. Pääosin olemme saavuttaneet asetut tavoitteet. Olemme pystyneet tarjoamaan paikan liikkua ja vaikuttaa liikuntakulttuurissa entistä useammalle harrastajalle jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Jokaisen mukana olevan panos on ollut yhtä arvokas. Pelaaminen Tasaisen peliajan takaamiseksi kaikille lapsille lasten kilpailujärjestelmässä siirryttiin pelaamaan F-, E-, ja D-junioreissa numerojärjestyssäännöllä. Kilpailujärjestelmä on B-tyttöjen ja naisten osalta uudistettu ja harrastesarjat tarjoavat uuden tavan kilpailla. Myös aikuisliikunta on vahvistunut ladytoiminnan lisääntymisen myötä.

3 Lajin tunnetuksi tekeminen Eri puolilla Suomea seurojen järjestämiä koulutapahtumia oli vuosien aikana yhteensä 388 kappaletta ja niissä liikutettiin ja tutustutettiin lajiin tuhansia tyttöjä opettajineen. Vuoden 2007 aikana perustetun lajinlevitystyöryhmän työ alkoi tuottaa tulosta, kun strategiakauden lopulla alettiin menestyksekkäästi kehittää ja kokeilla myös uusia tapoja tehdä lajia tunnetuksi. Työn tuloksena tuotettiin lisäksi runsaasti uutta lajinlevitysmateriaalia. Ringettekoulujen perustamisen ja markkinoimisen tukemisen ansiosta RK Ice Cardien määrä kasvoi merkittävästi. Lajin tunnettuus lisääntyi myös strategiakaudella toteutettujen finaalitapahtumien ja MM kisamenestyksen myötä. Laji sai erityisesti vuoden 2007 aikana TV- ja printtimedianäkyvyyttä, joka auttoi lajin tunnettuuden lisäämisessä. Strategiakauden loppupuolella uudistettiin Ringetteliiton visuaalinen ilme ja Internetsivut sekä uudistettiin liiton myyntimateriaali. Asetetuista tavoitteista ringetteä pelataan puolessa Suomen jäähalleista ei ole toteutunut, sillä Ringetteä pelattiin strategiakauden päättyessä kolmasosassa Suomen jäähalleista. Harrastajamäärä on jatkanut tasaista kasvuaan, vaikka seurojen määrä on laskenut. Erityisesti pienet, haja-asutusalueilla olevat seurat ovat hävinneet ja vastaavasti väestökeskittymissä, lyhyiden välimatkojen ja harrastuspaikkojen läheisyydessä toiminta on lisääntynyt. Toimivien seurojen koot ovat kasvaneet ja toiminnan laatu parantunut. Ulkojääpaikkakunnat ovat leutojen talvien myötä poistuneet ringettekartalta. Osaamisen lisääminen Pelisäännöt ovat olleet käytössä koko strategiakauden ajan ja seurat ovat laatineet lisääntyvässä määrin seurojen sisäisiä pelisääntöjä toimintansa tueksi. Ringetteliitolla oli sinettiseuroja strategiakauden lopussa seitsemän. Valmentajakoulutusjärjestelmää on uudistettu pariin kertaan vastaamaan kulloisiakin tarpeita ja seurakoulutus on käynnistynyt kahdella alueella. Osaaminen on kaikessa tekemisessä muuttunut ammattimaisempaan suuntaan. Lopuksi Toimintamme tukena ovat Opetusministeriön myöntämät avustukset liikuntajärjestöille. Vuosittain tuki mahdollistaa osaltaan ringeten nuorison liikuntakasvatustyön ja aikuisten terveysliikunnan. Nuorten ringettetoiminnan monipuolistaminen ja Seurojen vuotiaiden harrastajamäärien lisääminen erityishankkeiden osalta ovat Nuoren Suomen myöntämät avustukset merkittävästi auttaneet kehittämään toimintaamme. Strategiakauden aikana kansainvälisen mittapuun mukaan sekä pelillisesti että toiminnallisesti Suomesta on tullut maailman johtava ringettemaa. Maailmanmestaruudet 2004 ja 2007 naisissa sekä 2009 nuorissa osoittavat valmennusjärjestelmämme olevan kunnossa ja pystymme liittona vastaamaan strategisiin haasteisiimme.

4 Uusi strategiatyö Ringetteliitto aloitti uuden strategian työstämisen teettämällä kirjallisen strategiakyselyn vuoden 2008 aikana. Kyselyn tulokset purettiin saman vuoden syysseminaarissa. Strategiatyö kulki vuoden 2009 aikana mukana kaikissa liittohallituksen kokouksissa ja lisäksi järjestettiin kaksi erillistä strategiaseminaaria kokoontui strategiatyöryhmä, jossa ulkopuolisena konsulttina toimi seuratoiminnan asiantuntija Sirpa Korkatti Suomen Liikunnasta ja Urheilusta pidettiin liittohallituksen strategiaseminaari vision ja mission täsmentämiseksi sekä tavoitteiden ja keinojen työstämiseksi. Liiton nuorten ryhmä oli kokoontunut ennen kesäkuun seminaaria ja antanut evästyksensä kokousväelle kirjallisena. Liiton syyskokous hyväksyi liittohallituksen esityksen Suomen Ringetteliiton strategiaksi kaudelle (Liite 1). Painopistealueet vuonna 2009 toimialoittain A. NUORISOLIIKUNNAN TOIMIALA Nuorten osallisuuden ja harrastepelaamisen lisääminen ringetteseuroissa Seurojen tukeminen harrastajamäärien kasvattamisessa Ringettekoulujen määrän ja markkinoinnin lisääminen Juniorivalmentajan työn tukeminen seuroissa B. AIKUISLIIKUNNAN TOIMIALA Ladyringette toiminnan monipuolistaminen Erotuomari- ja toimitsijatoiminnan laadun parantaminen C. HUIPPU-URHEILUN TOIMIALA Tähdistötapahtuma lajin näyteikkunaksi Nuorten maajoukkue kansainvälisen kulttuurivaihdon lähettiläinä D. JÄRJESTÖTOIMINNAN TOIMIALA Seuratoiminnan tukeminen Internet-sivujen kehittäminen

5 NUORISOLIIKUNNAN TOIMIALA Järjestötoiminta nuorisoliikunnan toimialalla Nuorten osallisuuden ja harrastepelaamisen lisääminen Ringetteliiton nuorten ryhmä jatkoi nuorten ringettetoiminnan kehittämistä. Vuoden ensimmäisessä tapaamisessa Nuorten ryhmä suunnitteli ja työsti nuorille sekä seurojen toimihenkilöille tarkoitetun esitteen nuorten seuratoiminnan monipuolistamisesta. Esite valmistui keväällä ja nuorten päätöksestä se lähetettiin kauden alussa nuorten laatiman saatekirjeen kera Ice Card -kirjeen mukana kaikille syntyneille. Esite postitettiin saatekirjeineen myös seurojen puheenjohtajille. Kevään tapaamisessa liiton Nuorten ryhmä pohti ringeten tulevaisuutta ja antoi omat evästykset liittohallitukselle uuden strategian työstämiseen. Suomen Ringetteliiton Nuorten ryhmä koostui seitsemästä vuotiaasta nuoresta. Ryhmässä oli edustus jokaiselta ringeten alueelta. Ryhmään valitut nuoret suunnittelevat itse millaista toimintaa nuoret ringeten pariin haluaisivat (esim. pelejä, turnauksia, tapahtumia, leirejä, sarjoja, koulutuksia jne.). Tavoitteena on edistää nuorten vaikutusmahdollisuuksia niin omaan kuin seuran muuhun toimintaan. Nuorten ryhmän edustajalla on läsnäolo- ja puheoikeus liittohallituksen kokouksissa. Vuoden lopulla päätettiin laittaa vuodesta 2006 toiminut Nuorten ryhmä uuteen hakuun.

6 Ringetteliitto järjesti ringetteseurojen nuorille Mä Oon Täällä -koulutuksen Vantaalla (Tähdistötapahtuma) ja Osa koulutuksen käyneistä nuorista valittiin liiton kesäleireille ohjaajiksi. Hyvinkää Ringette ja VG-62 Naantalista perustivat seuraan oman nuorten ryhmän ja Nurmijärvi Seven Ringettes aloitti liiton tuella nuorten harrastejoukkuetoiminnan. Seurojen tukeminen harrastajamäärien kasvattamisessa Ringetteliiton lajinlevitystyöryhmä jatkoi lajinlevityshankkeen eteenpäin viemistä. Nuorelta Suomelta saatiin lajinlevityshankkeen (Lisää harrastajia alle 12-vuotiaiden toimintaan) jatkokaudelle tukea euroa. Hankkeen avulla kannustettiin seuroja edelleen markkinoimaan toimintaansa paikallisesti harrastajamäärien lisäämiseksi. Toimintavuoden 2009 aikana monet ringetteseurat järjestivät Ringetteliiton tukemia ringeten kokeilutapahtumia. Yhteensä seurat järjestivät 12 Tule kokeilemaan ringetteä -tapahtumaa, 27 Kaveripäivää ja 78 koululle koulutapahtuman. Lajinlevitystyöryhmässä käynnistettiin myös suunnittelu uusien paikkakuntien saamiseksi mukaan ringettetoimintaan. Lajinlevitykseen käytettiin vuoden aikana Ringetteliiton budjetista euroa. Summasta noin euroa käytettiin seurojen avustamiseen tapahtumien järjestämiseksi ja noin 9500 euroa välineisiin (ringett oihin ja -renkaisiin) sekä noin 8000 euroa materiaaleihin. Summat eivät sisällä henkilötyötunteja. Lajinlevitystyöryhmä valitsi kauden lajinlevityskeinoiksi: Ringeten kaveripäivä ringettekoululaisten ja F-junioreiden kavereille Koulutapahtuma Tule kokeilemaan ringetteä -tapahtuma Seuroja kannustettiin ja tuettiin järjestämään ringeten kokeilutapahtumia sekä taloudellisesti että valmiilla materiaalilla mm. mainoksilla ja tuntimalleilla.

7 Tukimuodot kaudelle : Ringettetapahtuma Tuki / tapahtuma Materiaalituki Tule kokeilemaan ringetteä tapahtuma 200 Koulutapahtuma Kaveripäivä Ringettehuivi kaveripäivään osallistujille Valmis mainos tapahtuman markkinoimiseksi kpl 20 ringett aa seuralle 10 mailaa ja 10 rengasta koululle Ringettevihko lapsille Opettajan opas opettajille Valmis tuntimalli Ringettepostikortti, jolla kaverit kutsutaan mukaan Valmiit tuntimallit RK ja F Tule kokeilemaan ringetteä -tapahtuma järjestettiin 12 paikkakunnalla Ringetteseurat järjestivät Tule kokeilemaan ringetteä -tapahtuman 12 paikkakunnalla. Tule kokeilemaan ringetteä -kokeilutapahtuma on seurojen järjestämä tilaisuus jäähallissa, jonne kaikki kiinnostuneet paikkakunnan lapset vanhempineen voivat tulla kokeilemaan lajia. Kokeilupäivää markkinoitiin etukäteen mm. alakouluissa, päiväkodeissa ja kaupoissa. Kokeilutapahtuman aikana osallistujat saivat tietoa seuran toiminnasta ja heille tarjottiin mahdollisuus tulla mukaan seuran toimintaan. Tapahtumat 2009 Pvm Osallistujia Vantaa Valkeakoski Turku Tikkakoski Nummela Helsinki Harjavalta Kaarina Nokia Sipoo Lahti Kerava Yhteensä

8 Kaveripäivistä saatiin eniten harrastajia seuraan Ringeten kaveripäivä on seuran järjestämä tapahtuma, johon nykyiset ringeten harrastajat voivat kutsua kavereitaan tietylle harjoituskerralle kokeilemaan ringetteä. Kaveripäivää markkinoitiin seuran ringettekoululaisten ja F-junioreiden kavereille. Kaveripäivien järjestämistä tuettiin osallistujille jaettavilla ringettehuiveilla sekä valmiilla materiaalilla. Valmis materiaali sisälsi postikortit, joilla kaverit voitiin kutsua kaveripäivään sekä valmiit tuntimallit ohjaajien avuksi jäälle. Muihin kokeilutapahtumiin verrattuna kaveripäivät osoittautuivat tehokkaimmaksi keinoksi saada uusia harrastajia seuraan. Kaveripäivät 2009 Pvm Kavereita Laitila (RK ja F) Tuusula (RK ja F) ILVES 24. ja VG tammikuu - Helsinki Ringette (RK) Pieksämäki Hyvinkää (RK ja F) Tuusula RK RNK (F) Shakers Forssa Harjavalta Nurmijärvi Helsinki F Lahti F Heinola Uusikaupunki RK Uusikaupunki F Rauma Valkeakoski / F Turun Ringette RK 21. ja Helsinki Ringette RK Uplakers F Nurmijärvi RK ja F RNK RK Tikkakoski RK ja F Ilves RK 12.ja yhteensä

9 Seurat esittelivät ringetteä 78 koulussa Seurat järjestivät ringeten koulutapahtuman 78 koululla, joissa yhteensä noin 3650 koululaista kokeili ringetteä jäällä. Tapahtumien yhteydessä lapsille jaettiin ringettevihko muistoksi ringeten kokeilusta. Koulut saivat liiton lahjoittaman ringettepaketin, joka sisälsi 10 ringett aa, 10 ringetterengasta sekä Ringette -mainio koulupeli -oppaan. Seuroja tuettiin Ringettekoulujen perustamisessa ja markkinoinnissa Ringetteseurat markkinoivat onnistuneesti toimintaansa paikkakunnan lapsille. Seurojen ringettekouluissa oli kauden lopussa 106 ringettekoululaista enemmän kuin edellisellä kaudella. Kasvua oli 21 % edelliseen kauteen verrattuna. Lajinlevityshankkeen yhtenä tavoitteena oli ringettekoulujen määrän lisääminen. Vuonna 2009 aloitti neljä uutta ringettekoulua (Ilves Ringette (Tesoma), Lapinlahden Luistin -89, Kuopion Hockey Club ja Turun Ringette (Kaarina). Uudet ringettekouluryhmät saivat taloudellista tukea sekä Ringetteliitolta että Nuoren Suomen seuratukihankkeen kautta. Kauden alussa uudistettiin seurojen yhteistä ringettekoulun mainospohjaa ringettekoulujen markkinoimiseksi. Jokaisella ringetteseuralla oli mahdollisuus saada valmis oma mainos omilla teksteillä, yhteystiedoilla ja seuran omalla logolla. Mainosta painettiin seuralle valmiiksi seuran haluama määrä. Yhteensä 27 ringetteseuraa hyödynsi tämän liiton tarjoaman palvelun ja kaiken kaikkiaan ringettekoulumainoksia painettiin kpl.

10 Ringetessä seitsemän sinettiseuraa Ringeten sinettiseurojen määrä väheni yhdellä kahdeksasta seitsemään ringettetoiminnan loppuessa Ylöjärven Ilveksessä. Seurassa olleet ringeten harrastajat perustivat uuden seuran (Uplakers), mutta sinetti ei siirry automaattisesti uudelle seuralle. Silti edelleen joka viides ringetteseura on sinettiseura. Sinettiseuratoiminta kiinnostaa myös muita ringetteseuroja ja sinettihankkeet ovat vuoden aikana edenneet NoU Ringetellä ja Tikkakosken Tikalla. Vuoden 2009 lopulla sinettiseuroja olivat Ilves Ringette, Jääurheiluseura Haukat, Lahti Ringette, Raision Nuorisokiekko, Rauman Lukko, Turun Ringette ja VG-62. Sinettiseurojen yhteinen tapaaminen järjestettiin Tampereella Ringetteliiton sinettiseuroista tapaamiseen osallistui edustajia kuudesta sinettiseurasta. Sinettiseurojen laatu tarkastetaan kolmen vuoden välein sinetin auditoinnilla. Ringeten sinettiseuroista auditoitiin vuoden 2009 aikana Jääurheiluseura Haukat ( ). Koulutustoiminta nuorisoliikunnan toimialalla Ringetteliiton I-tason koulutusta uudistettiin Ringeten I-tason valmentajakoulutus uudistettiin. Koulutus pilkottiin ns. yhden päivän teemakoulutuksiksi, joita seurat voivat tilata ja sopia järjestettäväksi suoraan liiton toimiston kanssa. Koulutuksia voidaan räätälöidä tapauskohtaisesti ja pitää hyvinkin erikokoisille ryhmille tarpeesta riippuen. Koulutuspäiviä voidaan pitää seurakohtaisesti tai kahden kolmen seuran kimppakoulutuksina. Koulutuksista ohjaajat saavat mm. paljon malliharjoituksia omaan toimintaansa. Vuoden aikana Ringetteliitto järjesti näitä ko. I-tason kursseja ja valmennusseminaareja. Lisäksi liiton toimiston henkilökunta piti yksittäisiä seurakohtaisia koulutustilaisuuksia..

11 I-tason kursseja järjestettiin seuraavasti: Ringettekoulun ohjaajakoulutus (79 osallistujaa) 1 / 2009, Harjavalta (4) 8 / 2009, Forssa (6) 8 / 2009 Klaukkala (31) 8 / 2009, Heinola (8) 9 / 2009, Raisio (17) 11/2009, Helsinki (10) 11/2009 Lapinlahti (3) Muut I-tason teemakoulutukset (87 osallistujaa) 2 / 2009, Vermuntila (16) Maalivahtikoulutus 10/2009, Tikkakoski (10) Pelaamisen perusteet 10 / 2009, Tampere (9) Maalivahtikoulutus 10 / 2009, Naantali (15) Mailatekniikat 11 / 2009, Lapinlahti (4) Mailatekniikat 11 / 2009, Järvenpää (15) Maalivahtikoulutus 11 / 2009, Kerava (18) Pelaamisen perusteet Edellä mainituissa tilaisuuksissa koulutettiin yhteensä 166 osallistujaa. Kouluttajina toimivat Matti Virtanen, Merja Markkanen, Katja Pasanen ja Kim Forsblom. Valmentajaseminaari C-, B-junioreiden ja SM-sarjan valmentajille pidettiin Tähdistötapahtuman yhteydessä. Seminaariin osallistui 22 valmentajaa 12 eri seurasta. Opettajakoulutuslaitoksille, urheiluopistoille ja liikunnanopettajien paikallisyhdistyksille järjestettiin ringettedemonstraatioita. Edellä mainittujen tahojen opiskelijat ja opettajat saivat käytännön koulutuksen lisäksi Opettajan Opas vihkosen, missä käydään läpi lajin eri mahdollisuuksista koulumaailmaan soveltaen. Harjoitus- ja valmennustoiminta nuorisoliikunnan toimialalla Pelisäännöt edistävät lasten ja nuorten ringetteä Pelisääntöjen tekeminen on ollut ringeten tapa edistää keskustelua lasten ja nuorten ringetestä jo vuodesta 1999 lähtien. Pelisääntökeskustelujen pitäminen ja pelisääntöjen tekeminen kauden alussa juniorijoukkueissa (F, E, D ja C) oli edelleen velvoite aluesarjaan osallistumiselle. Pelisäännöt tehneitä joukkueita oli 104 kpl (kausi ).

12 Nuorten aluejoukkueet (alle 17 v) Nuorten aluejoukkuetoimintaan osallistui neljä aluetta (Etelä-Suomi, Lounais-Suomi, Häme-Pohjanmaa ja Itä-Suomi). Aluejoukkueet osallistuivat elokuun lopussa järjestetylle Suurleirille Kisakallion urheiluopistolla. Aluejoukkueet harjoittelivat ja pelasivat omilla alueillaan 5-10 kertaa vuoden aikana leirien ja yksittäisten harjoitusten muodossa valmistautuessaan aluejoukkueturnaukseen -10. Vuoden 2009 aluejoukkueturnaus pidettiin tammikuussa Vantaalla Tähdistötapahtumassa. Kaiken kaikkiaan vuoden aikana neljän joukkueen toiminnassa oli mukana n syntynyttä pelaajaa. Aluejoukkuevalmentajat 2009: Lounais-Suomi Itä-Suomi Pohjanmaa-Häme Etelä-Suomi Jouni Jäppinen Antero Köninki Jari Huotari ja Mika Salonen Jarmo Merivaara Urheilulukiot ja Urheiluakatemiat Opiskelun ja ringeten harjoittelun yhdistämistä tarjottiin viidellä paikkakunnalla Suomessa: Turun urheiluakatemiassa, Sammon lukiossa, Keravan lukiossa, Lapinlahden lukiossa ja Hyvinkään ammatillisissa oppilaitoksissa. Kaikilla paikkakunnilla pelaajat saivat 1-2 kertaa viikossa ringettevalmennusta jää- ja fyysisten harjoituksien muodossa, joissa painopisteenä olivat henkilökohtaisen tekniikan, taktiikan ja fysiikan kehittäminen. Liiton yhdyshenkilönä urheilulukio- ja urheiluakatemiatoiminnassa oli liiton koulutuspäällikkö Matti Virtanen. Kilpailutoiminta ja tapahtumat nuorisoliikunnan toimialalla Ringeten lasten ja nuorten kilpailusuosituksia päivitettiin Lasten ja nuorten kilpailulle ja harjoittelulle laadittiin ensimmäiset kilpailusuositukset vuonna Vuonna 2009 tehtiin kilpailusuosituksiin päivityksiä. Uudet suositukset määriteltiin nyt ikäkausittain alkaen G-junioreista. Suosituksiin lisättiin kokonaan uusia kohtia ja vanhoja kohtia tarkennettiin. Kilpailusuositukset pohjautuvat Nuoren Suomen kaikkien lajien yhteisiin lasten ja nuorten kilpailusuosituksiin.

13 Liikuntasuositukset ja monipuolinen harjoittelu Koska joka kolmas urheiluseurassa mukana oleva lapsi ei liiku terveytensä kannalta riittävästi, lisättiin ringeten kilpailusuosituksiin yleinen liikuntasuosituksen tuntimäärä 2h / päivä. Kilpaurheilusta innostuneiden pelaajien liikuntasuositus on vähintään 18h / vko, joten liikuntasuositus per päivä on heillä hieman enemmän. Suosituksiin lisättiin jään ohessa pidettävien oheisharjoitusten kestosuositukset. Oheisharjoittelun avulla saadaan lisättyä lapsen ja nuoren kokonaisliikuntamäärää. Sen tavoitteena on myös varmistaa monipuolinen harjoittelu. Sääntömuutokset Suosituksiin lisättiin myös kilpailuja koskevia suosituksia. Sääntöihin tuli mm. muutos aloituksien osalta. Tästä lähtien E-junioreista ylöspäin otetaan käyttöön maalivahdinrengas -sääntö. On tärkeää, että maalivahdit pääsevät harjoittelemaan avaamistaitoja jo pienestä pitäen. Tulosten julkaisu Aikaisemmin kilpailusuosituksiin ei ollut kirjattu tulosten julkistamistapaa. Aluesarjoissa on kuitenkin monena vuonna noudatettu käytäntöä, jossa ottelutulosten julkaisu aloitetaan E-junioreista, sarjataulukon ylläpito D-junioreista ja muiden tilastojen mm. pistepörssin ja jäähytilastojen ylläpito C-junioreista lähtien. Lisäksi tarkennettiin epäselvyyttä aiheuttanutta turnausten pelijärjestelmää. Turnausvoittajat voi ratkaista E-junioreista lähtien. Huom. E-junioreiden aluesarjassa ei ratkota voittajaa. Ohjaajien määrä: Minimi yksi ohjaaja / 8 ohjattavaa Ohjaajien määrän suositusta suurennettiin. Nyt suosituksena on, että ohjaajia jäällä olisi joukkueessa vähintään yksi per kahdeksan ohjattavaa. Täällä halutaan varmistaa se, että jokaisen lapsen ja nuoren on mahdollista saada yksilöllistä palautetta ja kannustusta harjoittelun aikana. E-junioreista lähtien olisi hyvä olla myös ohjaaja, joka huolehtii maalivahtien ohjaamisesta jäällä. Junioreiden aluesarjat pelattiin lasten kilpailusuositusten mukaisesti Junioreiden aluesarjoja pelattiin kaikilla neljällä alueella ikäluokissa F, E, D, C ja B ringeten lasten ja nuorten kilpailutoiminnan suositusten mukaisesti.

14 D-junioriturnaus Forssassa Ringetteliitto ja Forssan Palloseuran juniorit järjestivät yhteistyössä D-junioriturnauksen Forssassa Finaalitapahtuman yhteydessä. Mukana olleet 10 joukkuetta arvottiin 16 halukkaan joukosta, niin, että jokaiselta alueelta pääsi mahdollisimman monta joukkuetta. Turnauksen finaalipeli pelattiin juuri ennen SMfinaalisarjan ensimmäisen ottelun käynnistymistä. Järjestelyillä pyrittiin siihen, että kaikilla turnaukseen osallistuvilla joukkueilla oli mahdollisuus jäädä oman turnauksen jälkeen seuramaan naisten SM-sarjan ensimmäistä finaalia sekä pronssipeliä. Alueelliset lasten kauden päätöstapahtumat Etelä-Suomi järjesti kaksi alueellista päätöstapahtumaa alueen seurojen juniorijoukkueille. F-junioreiden ja ringettekoulujen päätöstapahtuma järjestettiin Hyvinkäällä Häme-Pohjanmaan alue järjesti alueen ringettekoulujen päätöstapahtuman Nokialla. Nuorten kilpailutoiminta B- ja C-nuorten Suomen mestaruudet ratkottiin perinteisesti keväällä SM-turnauksissa: C-nuorten SM-turnaus pelattiin Uudessakaupungissa , järjestäjänä Uudenkaupungin Jää-Kotkat. Turnaukseen osallistui 16 joukkuetta

15 B-nuorten SM-turnaus pelattiin Lahdessa , järjestäjänä Lahti Ringette. Turnaukseen osallistui 11 joukkuetta. Kaikkiaan tapahtumiin osallistui n. 430 nuorta pelaajaa Vuonna 2008 tehdyt kilpailutoiminnan uudistukset jatkuivat B-nuorten osalta vuonna Kaudella pelattu ylialueellinen sarja sai erittäin positiivisen vastaanoton. Keväällä 2009 päätettiin palautteen pohjalta yhdistää B-SM turnaus ja ylialueellinen sarja ja muodostaa B nuorten SM sarja kaudelle B-nuorten SM sarja Uutena sarjana syksyllä aloitettiin B-nuorten SM sarja. Sarjaan lähti mukaan 11 joukkuetta. Sarjan kuusi parasta pelaavat sarjan ratkaisevassa lopputurnauksessa keväällä Leppävirrasta uusi kesäleiripaikka Vuoden 2009 kesällä Ringetteliitto järjesti kolme ringeten kesäleiriä sekä yhden laji- ja maalivahtileirin. Leireille osallistui 224 lasta ja nuorta. Kesäleirien suunnittelusta ja käytännön toiminnasta vastasi 21 ohjaajaa. Neljä leireistä pidettiin Kisakalliossa Lohjalla ja yksi ensimmäistä kertaa Leppävirralla. Kesäleirien ohjelmaan kuului 1-2 kertaa päivässä jäätä ja oheisharjoittelua. Jäällä keskityttiin ringettetaitojen osalta syöttely- ja luistelutaitoon. Leirin aikana käytiin lasten kanssa keskusteluja Kisakallion Hyvä Seura toimintakansion aiheista. Aiheina oli mm. Elämän ruisleipä, Ohjattu päiväuni, Reilu Peli ja Tunti tuomarina. Jokaisena leiri-iltana järjestettiin hauskaa iltaohjelmaa ja viimeisenä iltana leiriläisille pidettiin leikkimieliset Staraoke -laulukilpailut. Ennen leirien alkua ohjaajille järjestettiin yhden päivän koulutustilaisuus, jossa käytiin jäällä läpi ringeten luisteluharjoituksia ja suunniteltiin leirin yhteistä ohjelmaa. Kesäleirien lisäksi järjestettiin lajileiri yli 14 -vuotiaille kenttäpelaajille ja maalivahtileiri yli 12 -vuotiaille maalivahdeille.

16 AIKUISLIIKUNNAN TOIMIALA Ladyringette toiminnan monipuolistaminen Aikuisliikunnassa vuoden 2009 tavoitteina olivat ladytoiminnan edelleen kehittäminen, ladypelaajien määrän lisääntyminen sekä ladytoiminnan sisäisen ja ulkoisen viestinnän kehittäminen. Vuoden aikana uudistettiin koko harrasteringeten kenttää siten, että Ladytoiminnan lisäksi alettiin organisoida myös N-harrastejoukkueiden toimintaa. Uudistuksen tavoitteena oli aktivoida ja motivoida aikaisempaa tehokkaammin eri-ikäisiä ja tasoisia harrastajia. N-harrastetoimintaa alettiin markkinoida nuorille aikuisille, jotka halusivat jatkaa ringeten harrastusta vähemmän kilpailullisessa mielessä. Ladytoimintaa puolestaan markkinointiin aikuisiällä lajin aloittaneille aikuisille naisille. Ladyringetteä harrastavia joukkueita oli liittoon ilmoittautunut 21 ja N- harrastejoukkueita noin kymmenen. Todellinen luku molemmissa saattoi olla jonkin verran suurempi, sillä pelkkä harrastetoiminta ei vaadi lisenssiä tai muuta pakollista rekisteröitymistä liittoon. Kaiken kaikkiaan uudistus sai kiitosta harrastajilta erityisesti sen vuoksi, että omantasoisen joukkueen löytyminen helpottui. Viestintää terävöitettiin vuoden aikana. Ringette-lehden numeroissa 1/2009, 2/2009 ja 4/2009 kerrottiin Lady- ja N- harrastetoiminnasta. Vuoden 2009 lopulla avatuille Ringetteliiton uusille Internet-sivuille rakennettiin harrastetoiminnan nimen alle omat tietopaketit sekä Lady- että N-joukkueille. Lisäksi vuoden aikana lähetettiin joukkueenjohtajille sähköpostilla tiedotteita harrastetoimintaan liittyvistä ajankohtaisista asioista.

17 Aikuisten harrasteturnaus järjestettiin Forssassa sunnuntaina Turnaukseen pystyttiin jääaikojen puitteissa ottamaan 5 N-joukkuetta ja 9 Ladyjoukkuetta. N-joukkueiden voiton vei Tuusula Ringette ja Ladyjoukkueiden kiertopalkinnon pokkasi kotiinsa Tikkakosken Tikka. Ladytapaaminen järjestettiin Forssan harrasteturnauksen yhteydessä lauantaina Tapaamiseen osallistui noin 40 naista ympäri Suomea. Mukana tapaamisessa oli sekä N- että Ladyjoukkueiden edustajia. Kokouksessa päätettiin mm. seuraavan kauden sääntöasioista ja suunniteltiin tulevien vuosien turnauksia ja tapaamisia. Erityisen hyvä tämänkertaisessa tapaamisessa oli se, että mukaan oli saatu harrastajia molemmista ryhmistä ja eri alueilta. H Ice Cardeja lunastettiin 426 kappaletta kaudella (399 / 2008, 269 / 2007).

18 Aikuisten liikunnan muut tuotteet Kilpailutoiminta Keväällä 2008 SM-kehitystyöryhmä saattoi päätökseen sarjauudistustyön, joka vaikutti suuresti ringeten aikuisten ja vanhimpien juniori-ikäluokkien kilpailutoimintaan kaudella Keväällä 2009 päätettiin positiivisten palautteiden pohjalta jatkaa aikuisten sarjoissa valitulla linjalla. SM -sarja ja Naisten valtakunnallista SM -sarjaa pelattiin 22. kertaa. Kauden SM -sarjaan osallistui 9 joukkuetta. Runkosarjan päätyttyä helmikuussa 2009 pelattiin neljän parhaan kesken välierät, joista voittajat etenivät finaaliin ja häviäjät pronssiotteluun. Lapinlahden Luistin -89 voitti SM -sarjan mestaruuden SM karsintasarja pelattiin viiden joukkueen voimin, kolme SM-sarjan heikointa joukkuetta ja kaksi Ykkössarjan parasta joukkuetta. Sarjan kaksi parasta (Helsinki Ringette ja Turun Ringette) lunastivat paikan SM-sarjaan kaudelle Kaudella käynnistyi SM -sarjakausi 23. kertaa seitsemän joukkueen voimin nelinkertaisella runkosarjalla. Helsinki Ringette joutui luopumaan kesän aikana sarjapaikastaan ja siirtyi pelaamaan Ykkössarjaa. SM -sarjajoukkueiden kauden avausturnaus pelattiin Järvenpäässä järjestäjänä Järvenpään Haukat. Turnaukseen osallistui kaikki SM -sarjajoukkueet. Ykkössarja ja valtakunnallisena sarjana startannut Ykkössarja pelattiin viiden joukkueen ja nelinkertaisen runkosarjan voimin. Lahti Ringette voitti ensimmäisen Ykkössarjan mestaruuden keväällä Sarjan kaksi parasta joukkuetta jatkoivat kauttaan vielä SM-karsintasarjassa Toisella sarjakaudellaan Ykkössarja houkutteli mukaan seitsemän joukkuetta. Kolminkertainen sarja alkoi lokakuussa. Aluesarjat Naisten harrastetoiminta sai tuulta purjeisiin vuonna Edelliskaudella aloitetut toimenpiteet saivat jatkoa syksyllä 2009 ja kolmella alueella järjestettiin naisten ikäluokan joukkueille omia aluesarjoja. Kaikkiaan sarjoissa aloitti n. 20 joukkuetta.

19 Ringeten Finaalitapahtuma Forssassa Ringeten vuosittainen päätapahtuma Finaalitapahtuma järjestettiin toimintasuunnitelman mukaisesti toisen kerran Lounais-Suomen alueella. Paikkana oli Forssan jäähalli ja päävastuullisena seurana toimi FoPS Juniorit Ringette. Finaalitapahtuman yhteydessä järjestettiin perjantaista lauantaihin kestänyt D-junioreiden turnaus ja sunnuntaille sijoitettu aikuisten harrasteturnaus. Itse Finaalitapahtuma oli aikaisemmista vuosista poikkeava, sillä finaalisarja pelattiin kaudella paras viidestä Forssan jäähallissa pelattiin näin ko. sarjan ensimmäisen ottelun lisäksi SMpronssiottelu.

20 Yleisömäärä jäi aikaisempiin vuosiin nähden vaatimattomaksi. Aikaisempina vuosina molempien mitalien ratkettua samassa tapahtumassa oli yleisömäärä vakiintunut välille. Nyt yleisöä oli arviolta 700. Tapahtumasta saatiin kuitenkin uusia kokemuksia ja aineksia kilpailutoiminnasta sekä huippu-urheilutapahtumista vastaavien työryhmien tulevien vuosien työlle. SM finaalisarjan ensimmäisen pelin Naantalin VG-62 vastaan voitti Lapinlahden Luistin -89. Lapinlahden Luistin vei SM-kullan myöhemmin nimiinsä lukemin 12 5 (5-4, 5-1 ja 2-0). Kuva: Riikka Pasanen Naantalin VG-62 hopealla ja pronssia Luvian LuKi-82. Kuva: Jouni Valkeeniemi / Pakkalan Mediatalo

21 Finaalitapahtumassa palkittiin perinteiseen tapaan myös lajin parissa ansioituneita henkilöitä. Kuvassa: Mika Pitkänen, Jyrki Issakainen, Marja Salenius, Marko Moilanen, Katriina Keskitalo, Jussi Isaksson ja Eeva Saarela. Kuva: Jouni Valkeeniemi / Pakkalan Mediatalo Erotuomari- ja toimitsijatoiminnan laadun parantaminen Erotuomaritoiminta Vuoden 2008 suurten muutosten jälkeen erotuomaritoiminta jatkoi toimintaansa uudistetulla tiellä vuonna Erotuomarityöryhmän tehtävänä oli mm. tuomaritoiminnan kehittäminen, koulutukset, sääntötulkintojen vahvistaminen sekä tuomareiden luokitusten hoitaminen ja liiton alaisten otteluiden ja turnausten tuomariasettelut. Sääntötulkinnoista tehty julkaisu oli saatavilla liiton Internet -sivustolta. Lisäksi se jaettiin tuomarikoulutuksissa. SM- ja Ykkössarjan otteluiden erotuomaripalkkioiden maksamisessa jatkettiin edelliskauden toimintamallia, joka perustui kiinteään ottelukohtaiseen kokonaiskuluun seuroille. Työryhmän puheenjohtajana toimi Katriina Keskitalo liittohallituksesta. ET ja alueiden erotuomarikerhot järjestivät erotuomareille ja toimitsijoille useita koulutuksia eri puolella Suomea.

22 Perinteisiä liittotason erotuomarikoulutuksia pidettiin kaksi. Vuosittainen kauden avaava koulutusviikonloppu järjestettiin Suurleirin ohessa Kisakallion Urheiluopistolla ja välipalaveri pidettiin Varalan Urheiluopistolla. Koulutettavan ryhmään kuului tuomareita, kouluttajia ja otteluvalvojia, kaikkiaan 24 henkilöä. Erotuomarikoulutuksien tapaa pyrittiin myös muuttamaan henkilökohtaisemmiksi oppimistapahtumiksi. Tähdistötapahtumassa ja C- SM turnauksessa otettiin kokeiluluontoisesti käyttöön koulutusmuoto jossa tapahtuman läpivievät tuomarit ja kouluttaja ovat tapahtumassa paikalla alusta loppuun. Tapahtuman aikana ryhmä työsti omaa toimintaansa videoiden, keskustellen ja arvioiden. Kokeilusta saatiin hyviä palautteita ja toimintaa päätettiin jatkaa tulevaisuudessa. Erotuomareiden pääkouluttajana toimi Veera Lempiäinen U19 MM-turnauksessa Prahassa erotuomaritehtävissä toimivat Risto Viertola ja Merja Laakso. HUIPPU-URHEILUN TOIMIALA Nuorten maajoukkue kansainvälisen kulttuurivaihdon lähettiläinä Nuorten maajoukkue (alle 19 v) Nuorten maajoukkueen toiminta-ajatuksena säilyi Tie Huipulle -ohjelman (liite) mukaisesti toimia nuorten aluejoukkueiden ja naisten maajoukkueen välissä tavoitteellisena väliportaana. Päävalmentajana jatkoi Timo Himberg Naantalista ja toisena valmentajana Katariina Forsblom Espoosta, joukkueen johtajana Henna Smolander Espoosta ja huoltajana toimi jo totuttuun tapaan Lotta Björn Helsingistä. Uutena maalivahti valmentajana aloitti Niko Tuominen Hyvinkäältä. Ryhmään kuului vuoden aikana n. 30 vuosina syntynyttä urheilijaa. Ryhmä osallistui normaaliin tapaan nuorten Tähdistöotteluun ja leireili Kisakallion urheiluopistolla sekä Suurleirillä Lisäksi ryhmä leireili kesän aikana 13.6 Hyvinkäällä ja Raisiossa joukkue osallistui Kansainvälisen Ringetteliiton (IRF:n) järjestämiin ensimmäisiin alle 19 -vuotiaiden MM-kisoihin. IRF:n pyynnöstä, kisoihin osallistuneiden joukkueiden vähyyden vuoksi, kisoja varten nuorten maajoukkueryhmä jaettiin kahteen joukkueeseen.

23 Kisoissa Timo Himberg valmensi Team White joukkuetta ja Katariina Forsblom Team Blue joukkuetta. Team White voitti U19 MM-turnauksen ja Team Blue sijoittui kolmanneksi. Samaan aikaan U19 MM-turnauksen kanssa samassa hallikompleksissa pelattiin lajinlevitysajatuksella järjestetty kansainvälinen avoin ringetteturnaus, jossa oli osanottajia Kanadasta, Ruotsista, Slovakiasta ja Suomesta. Kisaviikon aikana molempien turnausten osallistujilla oli yhteisohjelmaa kaukalon ulkopuolella. Team White ja Blue yhteiskuvassa Prahan U19 MM-kisoissa Naisten maajoukkuetoiminta Vuosi 2009 oli naisten maajoukkueella toinen tapahtumamäärältään kevyempi vuosi. Maajoukkuetoimintaa toteutettiin kuitenkin Tie Huipulle - ohjelman mukaan kansallisten päätapahtumien kautta. Maajoukkuerinki käsitti n. 35 urheilijaa ja tämä ryhmä osallistui Tähdistöotteluun Vantaalla ja Suurleirille Kisakallion urheiluopistolla. Maajoukkueen toimihenkilöinä toimivat: Virpi Karjalainen vastuuvalmentaja, Tommi Tuominiemi valmentaja, Kim Forsblom mv-valmentaja, Kristiina Heinonen joukkueenjohtaja, Katja Kortesoja joukkueenjohtaja, Heikki Kontto huoltaja ja Mika Salminen huoltaja.

24 JÄRJESTÖTOIMINNAN TOIMIALA Seuratoiminnan tukeminen Järjestötoiminnan toimialalla aloitettiin toimintasuunnitelman mukaisesti seurakoulutus Itä-Suomen alueella. Lauantain 9.5. pidettiin Kuopion keilahallilla neljän tunnin tilaisuus, johon osallistui 17 henkilöä seuraavasti: Juankosken Kuohu Kangasniemen Palloilijat KHC Ringette Lapinlahden Luistin -89 Pieksämäen Pallosepot Suonenjoen Kiekkokarhut Tikkakosken Tikka Vieremän Pelihaukat Itä-Suomen aluehallitus Liiton nuorten ryhmä Kouluttajina ja tapahtuman suunnittelijoina toimivat Niina Markkanen Pohjois-Savon Liikunnasta ja Sari Honkalehto Ringetteliitosta. Päivän aikana käytiin läpi seurojen nykytilaa kehityshaasteineen sekä tehtiin lopuksi kaikille seuroille kehitysteemat ja hankesuunnitelmat. Itä-Suomen seuraava tapaaminen sovittiin ja myös se on tarkoitus toteuttaa yhteistyössä Pohjois-Savon Liikunnan kanssa. Vuoden lopulla järjestettiin seuraseminaari liiton syyskokouksen jatkoksi. Seminaarin aiheet ja luennoitsija oli valittu seurojen toiveet ja tarpeet huomioiden. Seminaarin ensimmäisessä osuudessa Etelä-Suomen Liikunnan ja Urheilun Kaj-Erik Fohlin piti Hyvä Seura koulutuspuuhun kuuluvan Johda Innostavasti koulutuksen, josta seminaariväki sai eväitä seuratoimintaan osallistuvien vapaaehtoisten johtamiseen. Seminaarin toisessa osuudessa etsittiin konkreettisia toimenpiteitä, joilla Ringetteliiton strategiset valinnat näkyvät seurojen toiminnassa.

25 Etelä-Suomen Liikunnan ja Urheilun Kaj-Erik Fohlin luennoi seuraseminaarissa Seuraseminaarissa ryhmätöiden parissa etualalla on Hyvinkään, Turun ja Helsingin edustajia. Seminaarista raportoitiin koko ringetteväelle Ringette-lehdessä 4 / 2009.

26 Vuoden 2008 aikana laseerattua Seurarengas-logoa käyttöä jatkettiin kuvaamaan ringeten seura- ja toimihenkilöyhteistyötä. Liiton toiminnanjohtaja Sari Honkalehto oli Kisakallion Urheiluopiston Hyvä Seura koulutuskeskuksen Urheilutoiminnan reseptit ohjausryhmän jäsen ja osallistui sitä kautta hankkeen suunnitteluun, seurantaan ja arviointiin. Hankkeen kehittämiä Hyvä Seura toimintatehtäviä testattiin Ringetteliiton kesäleireillä. Toiminnanjohtaja oli myös Nuoren Suomen seuratoiminnan johtoryhmän jäsen. Molempien edellä mainittujen ryhmien jäsenyydestä oli apua Ringetteliiton oman toiminnan suunnittelussa ja strategian työstämisessä. Liiton jäsenyydet Suomen Ringetteliitto ry on Suomen Valtakunnan Urheiluliiton ry:n, Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n, Kansainvälisen Ringetteliiton (International Ringette Federation), Nuori Suomi ry:n, Pohjois-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n, Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n, Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n, Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n ja Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n jäsen. Liiton edustukset Kristiina Heinonen jatkoi IRF:n (International Ringette Federation) hallituksessa Vice President Administration tehtävässä. IRF kokoontui Prahassa U19 MM-kisojen yhteydessä. Kokoukseen osallistuivat Sari Honkalehto ja Matti Virtanen.

27 IRF:n hallituksen jäsen David Mills vieraili Suomessa heinäkuun lopulla. Vierailun yhteydessä hän kävi neuvotteluita Sari Honkalehdon ja Matti Virtasen kanssa. Liiton valmennus- ja koulutuspäällikkö Matti Virtanen oli Antidoping toimikunnan koulutustyöryhmän jäsen. Liiton toiminnanjohtaja Sari Honkalehto kuului Nuoren Suomen seuratoiminnan johtoryhmään, Hyvä Seura hankkeen urheiluseuratoiminnan reseptit johtoryhmään sekä SLU:n organisoimaan jääurheiluliittojen työryhmään. Toiminnanjohtaja toimi yhteyshenkilönä myös Kunnon aikuisliikunnan vastaavien tapaamisissa. Liiton nuorisopäällikkö Merja Markkanen osallistui Nuoren Suomen organisoimiin lajiliittojen nuorisopäällikköjen tapaamisiin. Lisäksi vuoden aikana toiminnanjohtaja, koulutus- ja valmennuspäällikkö, nuorisopäällikkö ja liittohallituksen puheenjohtaja osallistuivat useisiin Suomen Liikunnan ja Urheilun sekä Nuoren Suomen järjestämiin koulutusja kokoustilaisuuksiin. Liiton ansiomerkit ja vuoden palkitut henkilöt Vuoden 2009 aikana palkittiin seuraavat henkilöt: Kultainen ansiomerkki: Hopeinen ansiomerkki: Pronssinen Ansiomerkki: Alpo Lindström Pekka Kortelainen Antero Köninki Matti Pasanen Virpi Rossi Katariina Forsblom Pekka Eloranta Kaisa Leppänen Jyrki Tetri Timo Kahelin Mika Manner Pirkko Loveson Jan Lindström Hannu Palletvuori Tapio Peltomaa Martti Hotanen Tuula Lehtinen Timo Tammelin Saara Talvio Hannu Talvio

28 Päivikki Mäki Päivi Reiman Tiina Kuusisto Ilkka Keinänen Teemu Koskelin Juha Haapalainen Jussi Kylmälä Muut palkitut: Vuoden ringettehenkilö Vuoden juniorivalmentaja Vuoden ringetteseura Vuoden ringettekoulu Action Fun Sport Jussi Isaksson Marko Moilanen Nurmijärvi Seven Ringettes Ilves Ringette ja Järvenpään Haukat Häme-Pohjanmaan ringettemessut SM -sarjan All Stars palkinnot: Maalivahti Heidi Ahlberg, EKS Espoo Puolustaja Jonna Ruotsalainen, Lapinlahden Luistin -89 Puolustaja Miia Railio, LuKi-82 Luvia Hyökkääjä Riikka Vainio, VG-62 Naantali Hyökkääjä Anna-Kaisa Raesola, LuKi-82 Luvia Keskushyökkääjä Anne Pohjola, LL-89 Lapinlahti Agnes Jacks Trophy Anne Pohjola, LL-89 Lapinlahti Vuoden valmentaja Vuoden erotuomari Juha Pohjola, LL-89 Lapinlahti Katriina Keskitalo Sääntömääräinen kevätkokous Suomen Ringetteliiton sääntömääräinen kevätkokous pidettiin Viking Line XPRS -laivalla. Kevätkokouksen siirtämistä laivalle ja kauden päätöstapahtuman yhdistämistä kokeiltiin nyt ensimmäistä kertaa. Kokouksen puheenjohtajana toimi Jarkko Hellsten Lahdesta ja sihteerinä Sari Honkalehto. Kokoukseen osallistui 30 henkilöä ja äänioikeutettuja seuroja oli 15. Kevätkokous uudessa muodossaan sai kiitosta ja samalla päätettiin sen järjestämisestä myös keväällä 2010.

29 Sääntömääräinen syyskokous Suomen Ringetteliiton sääntömääräinen syyskokous pidettiin kokoushotelli Rantapuistossa Helsingin Vuosaaressa. Syyskokousta jatkettiin yön yli kestävällä seuraseminaarilla. Kokouksen puheenjohtajana toimi Kai Saarinen ja sihteerinä Päivi Reiman. Kokoukseen osallistui 27 henkilöä, joista äänioikeutettuja edustajia oli 13. Uusiksi jäseniksi liittohallitukseen erovuoroisten tilalle valittiin Maija Koljonen, Tiia Palletvuori ja Marja Salenius. Erovuorossa olleista valittiin jatkamaan Susanna Saarela. Ringetteliiton tilien ja hallinnon tarkastusta valittiin jatkamaan tilintarkastusyhteisö Tilintarkastus Rantalainen Oy. Syyskokous vahvisti Suomen Ringetteliiton strategian kaudelle otettavaksi käyttöön heti vuoden 2010 alusta. Liittohallitus Liittohallitus kokoontui vuoden 2009 aikana 10 kertaa. Lisäksi liittohallituksella oli kaksi sähköpostikokousta sähköpostikokouksissa käsiteltiin lisäbudjetti ja hyväksyttiin liiton uusien Internet-sivujen ostaminen NettiTieto Oy:ltä. Lisäksi liittohallituksella oli vuoden aikana Tampereella hallitusseminaari, jonka aiheena oli strategiatyö.

30 Hallituksen jäsenet ja kokousaktiivisuus: Kari Lahti, puheenjohtaja (9/10) Tia Haanpää (9/10) Leena Hirvonen (5/10) Pirjo Lehtonen (8/10) Katriina Keskitalo (7/10) Lea Mäkelä (9/10) Matti Pasanen (4/10) Susanna Saarela (9/10) Kai Saarinen (8/10) Liittohallituksen kokouksiin oli kutsuttu lisäksi alueiden puheenjohtajat, joilla liiton sääntöjen ja määräysten mukaan on kokouksissa puhe-, mutta ei äänioikeutta. Liittohallituksen alaiset työryhmät kokoontuivat seuraavasti: Kansainvälinen työryhmä ja Ringettekoulun kehittämistyöryhmä Lajinlevittämistyöryhmä , , ja Nuorten ryhmä , , ja Talous- ja hallintotyöryhmä ja Seuratoiminta- ja toimihenkilötyöryhmä Aluetoiminnan yhteistyöryhmä Ladytyöryhmä Kilpailusäännöt työryhmä Erotuomari työryhmä ja Finaali- ja huippu-urheilutapahtuman työryhmä ja Kilpailutyöryhmä viikolla 34 Kurinpitoryhmä Hallituksen kokouskutsut ja pöytäkirjat lähetettiin arkistoitavaksi sähköisinä tilintarkastajalle. Tilintarkastajat Suomen Ringetteliiton tilien ja hallinnon tarkastuksesta vastasi tilintarkastusyhteisö Tilintarkastus Rantalainen Oy. Liiton kirjanpitoa hoiti Suomen Liikunnan ja Urheilun kirjanpitäjä Virva Parkkonen.

31 Liiton henkilöstö Liitossa työskenteli edelleen neljä (4) täysipäiväistä työntekijää. Tehtävänimikkeet olivat nuorisopäällikkö, valmennus- ja koulutuspäällikkö, toiminnanjohtaja sekä toimisto- ja sarjapäällikkö. Naisten MM 2010 projektiin liittyen liiton alaisuudessa toimivat myös maajoukkueen päävalmentaja (Virpi Karjalainen), apuvalmentajat (Kim Forsblom ja Tommi Tuominiemi), joukkueenjohtajat (Kristiina Heinonen ja Katja Kortesoja) sekä kaksi huoltajaa (Heikki Kontto ja Mika Salminen). Nuorten maajoukkuetoiminnassa liiton alaisuudessa toimivat kaksi valmentajaa (Timo Himberg ja Katariina Forsblom), maalivahtivalmentaja (Niko Tuominen), joukkueenjohtaja (Henna Smolander) sekä kaksi huoltajaa (Heikki Kontto ja Lotta Björn). Ringetteliiton aluetoiminta Ringetteliiton aluehallitukset toimivat aktiivisesti Etelä-Suomessa, Häme- Pohjanmaalla, Itä-Suomessa ja Lounais-Suomessa. Alueet toteuttivat laajasti sarjatoimintaa. Jokaisella alueella oli omat aluejoukkueet, jotka osallistuivat yhteiseen aluejoukkueturnaukseen. Alueet järjestivät totuttuun tapaan myös kerran vuodessa yhden suuremman alueellisen tapaamisen. Näihin tapaamisiin osallistui aina vähintään yksi liiton työntekijä. Alue- ja seuratapaamiset koettiin erittäin hyödyllisiksi molemmin puolin. Pohjois-Suomessa ei ollut aktiivista toimintaa, mutta toiminnan herättämistä ringettekoulu- ja ladytoiminnan tasolla pidetään edelleen mahdollisena. Alueella on ollut edelleen jatkuvasti kysyntää, mutta toiminnan käynnistämisen vastuunottajista on ollut pula. Aluejakoja mietitään uudelleen vuoden 2010 alusta alkavalla strategiakaudella, jolloin myös Pohjois-Suomen tilanne tulee käsittelyyn uudelleen. Vuoden 2009 aikana ei järjestetty varsinaista alueseminaaria. Aluehallituksien jäseniä osallistui vuoden aikana liittohallituksen työryhmiin, liittohallituksen kokouksiin sekä kevät ja syysseminaareihin. Jäsenseurat Vuoden 2009 lopussa Ringetteliitolla oli 40 jäsenyhdistystä, joissa oli aktiivista ringettetoimintaa. Viimeisten vuosien trendin mukaan jäsenseurojen määrä on vähentynyt, mutta lisenssimäärä lisääntynyt.

32 Vuoden 2009 aikana liiton jäsenyys myönnettiin kahdelle uudelle seuralle. Häme-Pohjanmaan alueella sijaitseva Ringette erotuomarikerho Seepra ry hyväksyttiin liiton jäseneksi ja samassa yhteydessä hyväksyttiin Hämeen Ringette erotuomarit ry eroanomus. Ylöjärven Tapparan ja Ylöjärven Ilves yhdistyivät Uplakers ry nimiseksi seuraksi. Liittohallitus myönsi seuralle Ringetteliiton jäsenyyden Listalla punaisella merkityissä seuroissa ei ole aktiivista toimintaa, mutta ne ovat edelleen liiton jäsenseuroja. BLD Ringette Valkeakoski Etelä-Suomen Ringette -erotuomarit Espoon Kiekkoseura Espoo Forssan Palloseuran juniorit Forssa Forssan Ringettetuomarit Heinola Ringette Heinola Hela Kiekko Kauhava Helsinki Ringette Helsinki Hyvinkää Ringette Hyvinkää Hämeen Ringette erotuomarikerho Tampere (lakkautettu ja eronnut) Ilves Ringette Tampere Janakkalan Kiekko Janakkala Jääkotkat Uusikaupunki Jääurheiluseura Haukat Järvenpää Kangasniemen Palloilijat -51 Kangasniemi Kuopion Hockey Club Kuopio Lahti Ringette Lahti Laitilan Jyske Laitila Lapinlahden Luistin -89 Lapinlahti Lappeen Riento Ringette Lappeenranta Lauttakylän Luja Ringette Huittinen Luvian Kiekko Luvia Rockets / Loimi Kiekko Loimaa Nokian Urheilijat Nokia Nummelan Palloseura Ringette Nummela Nurmijärvi Seven Ringettes Nurmijärvi Paimion Haka Paimio Parkanon Kiekko Parkano Pieksämäen Pallo Sepot Pieksämäki Raision Nuorisokiekko Raisio Rauman Lukko Rauma Ringette Walapais Vantaa Ringeten SM Erotuomarit Satakunnan Jääurheilijat Harjavalta Seepra ry Tampere (uusi) Shakers Ringette Kerava Suonenjoen Kiekko Karhut Suonenjoki Tampereen Ringette Tampere Tikkakosken Tikka Tikkakoski Turun Ringette Turku Tuusula Ringette Tuusula Uplakers ry Ylöjärvi (uusi seura) Varsinais-Suomen Ringette erotuomarit VaPS Jääliikunta Vammala VG-62 Naantali Vieremän Peli Haukat Vieremä Ylöjärven Ilves Ylöjärvi (seura lakkautettu)

33 Ice Cardit Suomen Ringetteliiton kilpailuluvan (entinen lisenssi) nimeksi tuli alkaneella kaudella Ice Card. Nimenmuutoksen yhteydessä uudistettiin myös kilpailulupien luokkia. Uudet luokat ovat A, BC, DEF, RK, H, ET ja TO. Suurin uudistus koettiin kuitenkin vakuutuksettomissa kilpailuluvissa, joita kauden alusta alkaen on ollut vain yksi. Vuoden aikana Ice Cardien kokonaismäärä pysyi hienoisessa nousussa. Vuoden 2009 lopussa Ice Cardeja oli 3579 (v , v , v ). Alle 18-vuotiaiden eli lasten ja nuorten osuus oli 2553 kpl (v , v ) Ice Card ikäluokittain H G F E D C B N Kaikki yhteensä Jäsenseurojen vähenemisestä huolimatta on Ice Cardien määrä pysynyt nousujohteisena toimivien seurojen aktiivisen ja laadukkaan työn tuloksena.

34 Liiton lehti Ringette-lehti ilmestyi vuoden aikana neljä kertaa. Lehti jaettiin jokaiselle ringeten Ice Cardin lunastaneelle, yhteistyökumppaneille, tiedotusvälineisiin ja erilaisiin tapahtumiin (myös lajinlevitystapahtumissa). Lehden toimituksessa pyrittiin huomioimaan koko lukijakunnan tarpeet aiheiden liikkuessa ringettekouluista järjestötoimintaan. Lisäksi pääkirjoituksen kirjoittajaksi pyydettiin aina kulloinkin ajankohtaisena olevan aiheen asiantuntijaa. Lehti toimi myös yhtenä liiton virallisena tiedotuskanavana. Lehden toimituksesta vastasi koko liiton henkilökunta, taitosta Corsetto Design Oy / Marita Paapio ja painopaikkana oli Auranen / Forssa.

35 Muu tiedottaminen ja viestintä Sisäisen tiedottamisen välineenä Ringettelehden lisäksi käytettiin seurapostia, joka jaettiin sähköisenä kaksi kertaa vuoden 2009 aikana. Ulkoisen tiedottamisen kanavana toimivat tiedotusvälineille lähetettävät lehdistötiedotteet eri tapahtumista. SM-sarjan tiedotuksesta vastasi liiton toimisto- ja sarjapäällikkö Päivi Reiman yhdessä liiton toiminnanjohtaja Sari Honkalehdon kanssa. Markkinointiviestintään liittyen uudistettua materiaalia sai totuttuun tapaan lunastaa liitosta joko ilmaiseksi tai omakustannushintaan. Liiton Internet - kotisivut uudistettiin täydellisesti vuoden aikana. Uudet sivut avattiin syyskuussa ja niiden sisällön rakentamista jatkettiin vuoden loppuun. Uudet Internet-sivut saivat hyvää palautetta sekä jäsenistöltä että täysin satunnaisilta sivujen käyttäjiltä. Erityisesti lajinomainen ja raikas ulkonäkö sekä selkeä rakenne saivat hyvää palautetta. Uusien sivujen avulla Ringetteliitto pystyy palvelemaan jäsenistöään entistä paremmin ja toisaalta luomaan uudenlaista viestinnällistä kuvaa lajista. Uudistuksen yhteydessä tuli merkittävä parannus myös sivujen päivittämiseen, jota hoitavat reaaliaikaisesti kaikki toimiston henkilöt. Samassa yhteydessä uudistettiin ja yhtenäistettiin myös alueiden sivustot. Nettisivujen uudistusta varten oli perustettu erillinen työryhmä, jonka esityksen liittohallitus hyväksyi. Viestintään liittyen Ringetteliitto jatkoa uuden SM-sarjan tulospalveluohjelman käyttöä. Päivi Reiman vastasi tulospalvelun käytöstä, yhteydenpidosta ohjelman toimittajaan sekä palvelun käyttäjien koulutuksesta.

36 MUU TOIMINTA Kansainvälinen toiminta IRF (International Ringette Federation) piti vuoden aikana yhden pitkän kokouksen. Kokous järjestettiin Prahassa U19 MM-kisojen yhteydessä. Suomesta kokoukseen osallistuivat toiminnanjohtaja Sari Honkalehto ja koulutus- ja valmennuspäällikkö Matti Virtanen. Lisäksi Suomesta kokoukseen osallistui Kristiina Heinonen IRF:n vice president Administration tehtävässään. Kokouksessa käytiin läpi monia lajin tulevaisuuden kannalta tärkeitä aiheita ja lisäksi käytiin läpi Suomessa 2010 järjestettävien naisten MM-kisojen asioita. Prahassa järjestettiin U19 MM-kisat, johon Suomesta osallistui kaksi joukkuetta. Maamme ringeten tasosta kertoo kisojen tuliaiset - Suomen White Stars joukkue voitti kultaa ja Blue Stars joukkue pronssia. Suomesta oli Ringetteliiton lähettämänä kisoissa erotuomareina Risto Viertola ja Merja Laakso. Samaan aikaan järjestettiin myös perinteinen Challenger turnaus, johon Suomesta osallistui Tikkakosken Tikka. Mainittakoon, että Prahassa oli runsaasti kisaturisteja Suomesta tutustumassa järjestelyihin ja kannustamassa joukkueita. Ringette-lehdessä 3 / 2009 kerrottiin kaikista U19 MM-kisaviikolla olleista tapahtumista. IRF:n jäsen ja ringeten historiikkia kokoava David Mills vieraili edellisen vuoden tapaan jälleen heinäkuussa Suomessa. Matti Virtanen ja Sari Honkalehto kävivät hänen kanssaan neuvotteluita ja auttoivat ringeten historiatiedon keräämisessä. Vuoden aikana useat eri ikä-luokkien joukkueet Kanadasta ja Ruotsista vierailivat Suomessa pelaten ystävyysotteluita ja turnauksissa. Suomalaiset joukkueet vierailivat vastaavasti ahkerasti näissä maissa.

Itä-Suomen VUOSIKERTOMUS 2013

Itä-Suomen VUOSIKERTOMUS 2013 Itä-Suomen VUOSIKERTOMUS 2013 SISÄLLYSLUETTELO VUOSI 2013 PÄHKINÄNKUORESSA 3 PAINOPISTEET NUORISOLIIKUNNAN TOIMIALALLA 3 1. Seuratoiminta 3 2. 3 PAINOPISTEET AIKUISTEN LIIKUNNAN TOIMIALALLA 4 1. 4 2. Seuratoiminta

Lisätiedot

SEURAPOSTI 2 / Seurapostissa tällä kertaa

SEURAPOSTI 2 / Seurapostissa tällä kertaa SEURAPOSTI 2 / 2009 Seurapostissa tällä kertaa KILPAILULUVAT UUDISTUVAT KAUDELLE 2009-2010 JÄRJESTÄ RINGETEN KOKEILUTAPAHTUMA HYÖDYNNÄ VALMISTA MAINOSTA RINGETTEKOULUN MARKKINOINNISSA UUSIEN RINGETTEKOULUJEN

Lisätiedot

Suomen Ringetteliitto ry

Suomen Ringetteliitto ry TOIMINTASUUNNITELMA 2009 Suomen Ringetteliitto ry SISÄLLYSLUETTELO SUOMEN RINGETTELIITON PÄÄMÄÄRÄT VUOTEEN 2010 3 SUOMEN RINGETTELIITON STRATEGISET VALINNAT VUOTEEN 2010 3 SUOMEN RINGETTELIITON ORGANISAATIO

Lisätiedot

Alue Etelä-Suomi VUOSIKERTOMUS 2013

Alue Etelä-Suomi VUOSIKERTOMUS 2013 Alue Etelä-Suomi VUOSIKERTOMUS 2013 SISÄLLYSLUETTELO VUOSI 2013 PÄHKINÄNKUORESSA 3 PAINOPISTEET NUORISOLIIKUNNAN TOIMIALALLA 3 1. Ringettekoulujen toiminnan tukeminen 3 2. Aluesarjojen kehittäminen 4 PAINOPISTEET

Lisätiedot

Suomen Ringetteliitto ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010

Suomen Ringetteliitto ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Suomen Ringetteliitto ry SISÄLLYSLUETTELO SUOMEN RINGETTELIITON PÄÄMÄÄRÄT VUOTEEN 2010 3 SUOMEN RINGETTELIITON STRATEGISET VALINNAT 3 SUOMEN RINGETTELIITON ORGANISAATIO 3 SUOMEN

Lisätiedot

Alueiden seuraseminaarit Etelä-Suomen alue (Järvenpää) Länsi-Suomen alue (Forssa)

Alueiden seuraseminaarit Etelä-Suomen alue (Järvenpää) Länsi-Suomen alue (Forssa) Alueiden seuraseminaarit 2017 Etelä-Suomen alue 27.8.2017 (Järvenpää) Länsi-Suomen alue 27.8.2017 (Forssa) ALUEIDEN SEURASEMINAARIT Ice cardit / Tuplaturva Tulospalvelu Toiminnanjohtajan esittely Liittohallitus,

Lisätiedot

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2016

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2016 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 3 PAINOPISTEET NUORISOLIIKUNNAN TOIMIALALLA 3 1. Aluesarjatoiminta 3 2. Ringettekoulut 4 3. Lajinlevitys 4 4. Päätöstapahtumat 4 5.

Lisätiedot

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2015 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 3 PAINOPISTEET NUORISOLIIKUNNAN TOIMIALALLA 3 1. Aluesarja toiminta 3 2. Ringettekoulut 4 3. Lajinlevitys 4 4. Päätöstapahtumat ja taitokisat

Lisätiedot

SEURASEMINAARI 30.11.2014

SEURASEMINAARI 30.11.2014 SEURASEMINAARI 30.11.2014 Seurakäynnit 2015 / haku OKM:n seuratuki ja työllistämistuki Liiton tuet kaudelle 2014 2015 Ringetteviikko 24.1. 1.2.2015 Tie huipulle -tapahtuma MM-kisat ja Ringette Festivaali

Lisätiedot

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2013

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2013 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 3 PAINOPISTEET NUORISOLIIKUNNAN TOIMIALALLA 3 1. Aluesarja toiminta 3 2. Ringettekoulut 3 3. Lajinlevitys 4 4. Päätöstapahtumat ja taitokisat

Lisätiedot

Toimintakertomus 2005

Toimintakertomus 2005 1 Toimintakertomus 2005 Suomen Ringetteliitto ry Hämeentie 105 A 00550 Helsinki www.ringette.fi 2 Johdanto Liiton tarkoituksena on edistää, kehittää ja valvoa tyttöjen ja naisten ringettetoimintaa, edistää

Lisätiedot

SEURATIEDOTE MARRASKUU/2004

SEURATIEDOTE MARRASKUU/2004 1.12.2004 SEURATIEDOTE MARRASKUU/2004 SUOMI MAAILMANMESTARIKSI UUTISIA SYYSKOKOUKSESTA TOIMISTO TIEDOTTAA RINGETTELIITON ALAISET TURNAUKSET KAUDELLA 2004-2005 HAETAAN KOULUTAPAHTUMAJÄRJESTÄJIÄ FINAALITAPAHTUMA

Lisätiedot

SUOMEN RINGETTELIITON STRATEGISET VALINNAT VUOTEEN 2016

SUOMEN RINGETTELIITON STRATEGISET VALINNAT VUOTEEN 2016 SUOMEN RINGETTELIITTO TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Suomen Ringetteliitolla on 30-vuotisjuhlavuosi sekä lisäksi laji täyttää 50 vuotta. Juhlavuosi alkaa tammikuussa 30-vuotis sarjapeleillä ja päättyy 30-vuotisjuhlaan

Lisätiedot

ALUEIDEN SEURASEMINAARIT 2015

ALUEIDEN SEURASEMINAARIT 2015 ALUEIDEN SEURASEMINAARIT 2015 23.8.2015 Lounais-Suomi, Laitila 30.8.2015 Etelä-Suomi, Järvenpää 5.9.2015 Häme-Pohjanmaa, Tampere 12.9.2014 Itä-Suomi, Suonenjoki Aiheina mm. MM-kisat Kalenteri 2015-2016

Lisätiedot

SEURAPOSTI 3 / 2013 Seurapostissa tällä kertaa

SEURAPOSTI 3 / 2013 Seurapostissa tällä kertaa SEURAPOSTI 3 / 2013 Seurapostissa tällä kertaa SUOMEN RINGETTELIITON 30V- JUHLAT VIETETTIIN KISAKALLIOSSA 20.4. ICE CARDIT KAUDELLA 2013-2014 LIITON ALAISET SARJAT JA TURNAUKSET RINGETEN VALMENTAJAKOULUTUKSET

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2012

Toimintasuunnitelma 2012 Kisakallio Toimintasuunnitelma 2012 A. NUORISOLIIKUNNAN TOIMIALA Kilpailutapahtumien monipuolistaminen Taitokisat Show Your Skills Harjoittelukulttuurin kehittäminen seuroissa Yksilön valmentaminen joukkueurheilussa

Lisätiedot

Kertomus yhdistyksen toiminnasta vuodelta 2008

Kertomus yhdistyksen toiminnasta vuodelta 2008 Suomen Ringetteliitto ry Hämeentie 105 A, 00550 HELSINKI www.ringette.fi JOHDANTO Ringette syntyi tyttöjen ja naisten yhteiseksi jääpeliksi Kanadassa 45 vuotta sitten. Suomeen pelin toi Juhani Juuso Wahlsten

Lisätiedot

SEURATIEDOTE / ELOKUU 2005

SEURATIEDOTE / ELOKUU 2005 31.8.2005 SEURATIEDOTE / ELOKUU 2005 SEUROJEN YHTEYSTIEDOT PELISÄÄNNÖT LISENSSIT RINGETTELIITON ALAISET TURNAUKSET KAUDELLA 2005-2006 HAE TUKEA LASTEN JA NUORTEN RINGETTEEN LIITON UUDET HENKILÖT HYVÄÄ

Lisätiedot

Kausi 1988-1989 Pistepörssin voittaja. kausi 1898-1990. kausi 1993-1994. kausi 1991-1992 Pistepörssin voittaja Petra Vaarakallio, Ringette Walapais

Kausi 1988-1989 Pistepörssin voittaja. kausi 1898-1990. kausi 1993-1994. kausi 1991-1992 Pistepörssin voittaja Petra Vaarakallio, Ringette Walapais Kausi 1988-1989 kausi 1898-1990 kausi 1990-1991 Erkki Valavuo, Laitilan Jyske Satu Himberg, VG-62 Satu himberg, VG-62 kausi 1991-1992 Petra Vaarakallio, Ringette Walapais VG-62 Naantali Satu Himberg, VG-62

Lisätiedot

Toimintakertomus 2006

Toimintakertomus 2006 Toimintakertomus 2006 Suomen Ringetteliitto ry Hämeentie 105 A, 00550 HELSINKI www.ringette.fi TOIMINTAKERTOMUS 2006 2 Johdanto Liiton tarkoituksena on edistää, kehittää ja valvoa tyttöjen ja naisten ringettetoimintaa,

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18.05. Kokous on päätösvaltainen, koska neljä aluehallituksen jäsentä on paikalla.

1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18.05. Kokous on päätösvaltainen, koska neljä aluehallituksen jäsentä on paikalla. Ringetteliiton Etelä-Suomen alue Aluehallituksen kokous n:o 6 /kausi 2012-2013 8.10.2012 klo 18.00 Järvenpään jäähalli, toimisto Seutulantie 14, Järvenpää PÖYTÄKIRJA Läsnäolijat: Mika Passila, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kausi 1988-1989 Pistepörssin voittaja. kausi 1898-1990. kausi 1990-1991. kausi 1991-1992 Pistepörssin voittaja Petra Vaarakallio, Ringette Walapais

Kausi 1988-1989 Pistepörssin voittaja. kausi 1898-1990. kausi 1990-1991. kausi 1991-1992 Pistepörssin voittaja Petra Vaarakallio, Ringette Walapais Kausi 1988-1989 kausi 1898-1990 kausi 1990-1991 Erkki Valavuo, Laitilan Jyske Satu Himberg, VG-62 Satu himberg, VG-62 kausi 1991-1992 Petra Vaarakallio, Ringette Walapais VG-62 Naantali Satu Himberg, VG-62

Lisätiedot

Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot.

Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot. TIE HUIPULLE TIE HUIPULLE!!! Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot. Maajoukkueajattelu Ringeten maajoukkuetoiminta

Lisätiedot

Lounais-Suomen Alue VUOSIKERTOMUS 2013

Lounais-Suomen Alue VUOSIKERTOMUS 2013 Lounais-Suomen Alue VUOSIKERTOMUS 2013 SISÄLLYSLUETTELO VUOSI 2013 PÄHKINÄNKUORESSA 3 PAINOPISTEET NUORISOLIIKUNNAN TOIMIALALLA 4 Aihe 1 4 PAINOPISTEET AIKUISTEN LIIKUNNAN TOIMIALALLA 4 1. Aihe 1 4 PAINOPISTEET

Lisätiedot

Ohjeistus jäsenyyden hakemisesta

Ohjeistus jäsenyyden hakemisesta Ohjeistus jäsenyyden hakemisesta Kaukalopalloseurat ja yksittäiset joukkueet Liiton alueet:, Oulu, Etelä- Suomi, Keski- Suomi, Itä- Suomi, Etelä- Karjala, Pohjois- Suomi Uusi liikuntalaki * Valtakunnallisuuden

Lisätiedot

SEURATIEDOTE MAALISKUU/2005

SEURATIEDOTE MAALISKUU/2005 30.3.2005 SEURATIEDOTE MAALISKUU/2005 FINAALIPÄIVÄ -TAPAHTUMA 9.-10.4. VANTAALLA KEVÄTKOKOUS 17.4. KUTSU, ESITYSLISTA JA VALTAKIRJA RINGETEN KESÄLEIRIT 2005 PELISÄÄNTÖPALAUTE RINGETTELIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA

Lisätiedot

SEURATIEDOTE HUHTIKUU/2006

SEURATIEDOTE HUHTIKUU/2006 28.4.2006 SEURATIEDOTE HUHTIKUU/2006 * ENSIMMÄINEN LADY TAPAAMINEN HELSINGISSÄ VIELÄ EHTII KESÄLEIRILLE PIIRRÄ RINGETTEKOULULLE MASKOTTI PELISÄÄNTÖKESKUSTELUT 2006-2007 POHJOLAN SOPIMUSHOITOLAITOKSET JA

Lisätiedot

Suomen Ringetteliitto ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Suomen Ringetteliitto ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Suomen Ringetteliitto ry SISÄLLYSLUETTELO SUOMEN RINGETTELIITON MISSIO VUOTEEN 2016 3 SUOMEN RINGETTELIITON STRATEGISET VALINNAT VUOTEEN 2016 3 SUOMEN RINGETTELIITON ORGANISAATIO

Lisätiedot

Alueiden seuraseminaarit 2014

Alueiden seuraseminaarit 2014 Alueiden seuraseminaarit 2014 17.8.2014 Lounais-Suomi, Naantali 31.8.2014 Etelä-Suomi, Järvenpää 6.9.2014 Häme-Pohjanmaa, Tampere 7.9.2014 Itä-Suomi, Suonenjoki Kisahuivit myyntiin syksyllä 2014 WRC2015

Lisätiedot

SEURATIEDOTE MAALISKUU/2004

SEURATIEDOTE MAALISKUU/2004 26.3.2004 SEURATIEDOTE MAALISKUU/2004 PELISSÄ ELÄMÄ TAPAHTUMA 3.-4.4. VANTAALLA! KEVÄTKOKOUS 18.4. KUTSU, ESITYSLISTA JA VALTAKIRJA PELISÄÄNTÖPALAUTE Varaa aikaa ihmisille, jotka ovat Sinulle tärkeitä

Lisätiedot

Suomen Ringetteliitto ry TOIMINTASUUNNITELMA 2012

Suomen Ringetteliitto ry TOIMINTASUUNNITELMA 2012 TOIMINTASUUNNITELMA 2012 Suomen Ringetteliitto ry SISÄLLYSLUETTELO SUOMEN RINGETTELIITON MISSIO VUOTEEN 2016 3 SUOMEN RINGETTELIITON STRATEGISET VALINNAT VUOTEEN 2016 3 SUOMEN RINGETTELIITON ORGANISAATIO

Lisätiedot

SEURAPOSTI 6 / 2008. Seurapostissa tällä kertaa

SEURAPOSTI 6 / 2008. Seurapostissa tällä kertaa SEURAPOSTI 6 / 2008 Seurapostissa tällä kertaa Haaste ringetteseuroille suhteellisesti eniten lisenssimääriä kaudella 2008-2009 kasvattanut seura Lajin markkinointi / Ringeten kokeilutapahtumat Liikunta-

Lisätiedot

SUOMEN RINGETTELIITTO RY VUOSIKERTOMUS 2013

SUOMEN RINGETTELIITTO RY VUOSIKERTOMUS 2013 SUOMEN RINGETTELIITTO RY VUOSIKERTOMUS 2013 VUOSI 2013 PÄHKINÄNKUORESSA KANSAINVÄLISYYS PAINOPISTEET NUORISOLIIKUNNAN TOIMIALALLA PAINOPISTEET AIKUISTEN LIIKUNNAN TOIMIALALLA PAINOPISTEET HUIPPU-URHEILUN

Lisätiedot

Hyvinkää Ringettessä oli jäseniä 266, joista pelaajia 202. Seuramme oli Suomen suurin ringetteseura kuluneella kaudella.

Hyvinkää Ringettessä oli jäseniä 266, joista pelaajia 202. Seuramme oli Suomen suurin ringetteseura kuluneella kaudella. Hyvinkää Ringette ry Toimintakertomus kaudelta 2013-2014 1. SEURAN TARKOITUS Tarkoituksena on kehittää ja järjestää ringettetoimintaa tytöille Etelä-Suomen alueella sekä naisille valtakunnallisella tasolla.

Lisätiedot

Ringeten työryhmät 1 RINGETEN TYÖRYHMÄT (PÄIVITETTY 1.10.2014) TYÖRYHMIEN TALOUS

Ringeten työryhmät 1 RINGETEN TYÖRYHMÄT (PÄIVITETTY 1.10.2014) TYÖRYHMIEN TALOUS Ringeten työryhmät 1 RINGETEN TYÖRYHMÄT (PÄIVITETTY 1.10.2014) TYÖRYHMIEN TALOUS Työryhmien jäsenille maksetaan vain kilometrikorvaukset Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto ry:n talousohjeen mukaisesti

Lisätiedot

Me yhdessä Ehdotus syyskokoukselle Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017

Me yhdessä Ehdotus syyskokoukselle Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017 Me yhdessä 2017 Ehdotus syyskokoukselle 29.10.2016 Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017 Liittomme * 86 jäsenyhdistystä * Jäsenyhdistyksissä on n. 10 työntekijää * Liitolla on 5 työntekijää * 9 aluetta

Lisätiedot

SEURATIEDOTE MAALISKUU/2006

SEURATIEDOTE MAALISKUU/2006 30.3.2006 SEURATIEDOTE MAALISKUU/2006 FINAALIPÄIVÄ -TAPAHTUMA 9.4.2006 TAMPEREELLA * LADY TAPAAMINEN 23.4.2006 HELSINGISSÄ RINGETEN KESÄLEIRIT RINGETTEKOULUN KEHITTÄMINEN POHJOLAN SOPIMUSHOITOLAITOKSET

Lisätiedot

Lounais Suomen alueen Lajinlevityssuunnitelma Kaudelle 2015-2016

Lounais Suomen alueen Lajinlevityssuunnitelma Kaudelle 2015-2016 Lounais Suomen alueen Lajinlevityssuunnitelma Kaudelle 2015-2016 1. TAUSTAA 3 2. LAJINLEVITYSVASTAAVAN TOIMENKUVA 4 3. ALUEEN TAVOITTEET KAUDELLA 2015-2016 5 3.1 Ringettekoulu 5 3.2 Aluesarja ja kilpasarjatoiminta

Lisätiedot

Ringettepelaajan tie huipulle!

Ringettepelaajan tie huipulle! Ringettepelaajan tie huipulle! Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja perustoimintamuodot. Maajoukkueajattelu Ringeten maajoukkuetoiminta

Lisätiedot

KAUKALOPALLON JA RINGETEN VALINNAT 2015-2019 SINISTÄ VETOVOIMAA

KAUKALOPALLON JA RINGETEN VALINNAT 2015-2019 SINISTÄ VETOVOIMAA KAUKALOPALLON JA RINGETEN VALINNAT 2015-2019 SINISTÄ VETOVOIMAA TAUSTAA Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliiton ensimmäinen strategiatyö käynnistyi syksyllä 2014 Suomen Ringetteliiton ja Suomen Kaukalopalloliiton

Lisätiedot

SEURAPOSTI 1 / 2014 Seurapostissa tällä kertaa

SEURAPOSTI 1 / 2014 Seurapostissa tällä kertaa SEURAPOSTI 1 / 2014 Seurapostissa tällä kertaa KESÄLEIREILLE ILMOITTAUTUNUT ALKANUT EHDOTA VUODEN PALKITTAVIA PALKINTOGAALA 3.5. VIKING XPRS ANSIOMERKIT KEVÄTKOKOUSKUTSU 3.5. VIKING XPRS ALUESEMINAARI

Lisätiedot

Tikkakosken Tikka ry 2015

Tikkakosken Tikka ry 2015 22.6.2015 RINGETEN G-JOUKKUEEN TOIMINTAKERTOMUS KAUDELTA 2014 2015 Tikkakosken Tikan G-ringettejoukkueen toiminta oli suunnattu liikunnasta, ringetestä ja joukkuepelistä kiinnostuneille vuonna 2007 ja

Lisätiedot

4. Aluehallituksen tehtävät Mika Passila valittiin turnausvastaavaksi. Muut tehtävät säilyvät ennallaan. Varapuheenjohtajana jatkaa Keijo Neffling.

4. Aluehallituksen tehtävät Mika Passila valittiin turnausvastaavaksi. Muut tehtävät säilyvät ennallaan. Varapuheenjohtajana jatkaa Keijo Neffling. Ringetteliiton Etelä Suomen alue Aluehallituksen kokous n:o 1 / 10 11 Lahti 5.5.2010 klo 18.00 PÖYTÄKIRJA Läsnäolijat: Keijo Neffling, puheenjohtaja Jarmo Suojala Jarmo Heinonen Suvi Luukkonen Sirpa Paakkola

Lisätiedot

Tältä sivulta löytyvät ringetteen liittyvät uutiset laidasta laitaan vuodelta 2008.

Tältä sivulta löytyvät ringetteen liittyvät uutiset laidasta laitaan vuodelta 2008. Tältä sivulta löytyvät ringetteen liittyvät uutiset laidasta laitaan vuodelta 2008. 22.12.2008 Toimiston aukioloajat jouluna Ringetteliiton toimisto on auki joulun- ja vuodenvaihteen aikaan seuraavasti:

Lisätiedot

SEURAPOSTI 3 / 2008. Lisätietoja ja ilmoittautumiset, Matti Virtanen, 040 740 5750 tai etunimi.sukunimi@ringette.slu.fi

SEURAPOSTI 3 / 2008. Lisätietoja ja ilmoittautumiset, Matti Virtanen, 040 740 5750 tai etunimi.sukunimi@ringette.slu.fi SEURAPOSTI 3 / 2008 RINGETEN VALMENTAJATUTKINTO 2008 Ringeten Valmentajatutkinto on II-tason tutkinto ja on tarkoitettu C- ja B- junioreiden sekä SMsarjajoukkueiden valmentajille, joilla on I-taso suoritettuna

Lisätiedot

SEURAPOSTI 2 / 2010. Seurapostissa tällä kertaa

SEURAPOSTI 2 / 2010. Seurapostissa tällä kertaa SEURAPOSTI 2 / 2010 Seurapostissa tällä kertaa UUSI TOIMINNANJOHTAJA ESITTÄYTYY ICE CARDIT KAUDELLA 2010-2011 HYÖDYNNÄ HETI KAUDEN ALUSSA VALMISTA RINGETTEKOULUMAINOSTA UUSIEN RINGETTEKOULUJEN KÄYNNISTÄMISTÄ

Lisätiedot

SEURAPOSTI 5 / 2008 TOIMINNANJOHTAJAN TERVEISIÄ ALKAVALLE KAUDELLE

SEURAPOSTI 5 / 2008 TOIMINNANJOHTAJAN TERVEISIÄ ALKAVALLE KAUDELLE SEURAPOSTI 5 / 2008 TOIMINNANJOHTAJAN TERVEISIÄ ALKAVALLE KAUDELLE Koulujen alettua ja kesälomien ollessa suurimmalla osalla takana, on aika siirtyä miettimään tulevan ringettekauden asioita. Kaudella

Lisätiedot

Suomen Ringetteliitto ry TOIMINTASUUNNITELMA

Suomen Ringetteliitto ry TOIMINTASUUNNITELMA Suomen Ringetteliitto ry TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Suomen Ringetteliitto ry www.ringette.fi SISÄLLYSLUETTELO SUOMEN RINGETTELIITON PÄÄMÄÄRÄT VUOTEEN 2010 3 SUOMEN RINGETTELIITON STRATEGISET VALINNAT VUOTEEN

Lisätiedot

Ringeten Itä-Suomen alueen sarjakirja 2012 2013

Ringeten Itä-Suomen alueen sarjakirja 2012 2013 Ringeten Itä-Suomen alueen sarjakirja 2012 2013 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 1. RINGETTELIITTO... 3 1.1. Ringetteliiton hallitus 2012...4 2. ITÄ-SUOMEN ALUEHALLITUS KAUDELLA 2012 2013... 5 3.

Lisätiedot

Genuine Hockey Spirit Since Haukat G 2010 Kausi

Genuine Hockey Spirit Since Haukat G 2010 Kausi Genuine Hockey Spirit Since 1979 Haukat G 2010 Kausi 2017-2018 Haukat seurana Perustettu 1979 Valon Sinettiseura vuodesta 1997 (entinen Nuori Suomi) Lajeina jääkiekko ja ringette Lapsia ja nuoria lisenssipelaajia

Lisätiedot

Seurapostissa tällä kertaa

Seurapostissa tällä kertaa Seurapostissa tällä kertaa KEVÄÄN TURNAUKSET KAUKISVIIKOT AVOIN SM-TURNAUS SM-SARJAN 17-18 KESKUSTELUTILAISUUS KILPAILUSÄÄNNÖT 2017-2018 VUODEN PALKITTAVAT ANSIOMERKKIEN HAKEMINEN KAUKALOPALLON SEURAKOKOUS,

Lisätiedot

LIITON ALAINEN RINGETEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA

LIITON ALAINEN RINGETEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA LIITON ALAINEN RINGETEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA 2019 2020 Liiton alaisten ringettesarjojen kilpailutoiminnan kuvaus kaudella 2019-2020. Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin tarvittaessa.

Lisätiedot

Lajinlevityssuunnitelma 2008-

Lajinlevityssuunnitelma 2008- Suomen Ringetteliitto ry Lajinlevityssuunnitelma 2008- SISÄLLYS I. Taustaa II. Kokonaistavoite III. Ensimmäisen kehittämisvuoden tavoitteet IV. Toimintasuunnitelma 1.9.2008 31.8.2009 V. Talous- ja henkilöresurssit

Lisätiedot

SEURATIEDOTE / ELOKUU 2006

SEURATIEDOTE / ELOKUU 2006 22.8.2006 SEURATIEDOTE / ELOKUU 2006 SEUROJEN YHTEYSTIEDOT KOULUTAPAHTUMIEN HAKU PÄÄTTYY 31.8.2006 PELISÄÄNNÖT LISENSSIT RINGETTELIITON ALAISET TURNAUKSET KAUDELLA 2006-2007 TUKEA LASTEN JA NUORTEN SEURATOIMINTAAN

Lisätiedot

Hyvinkää Ringette. Kesäkuu Hoitaa Aika Sarjamaksut maksuun Edu+B+C-joukkueet 1. Pj + Rahastonhoitaja

Hyvinkää Ringette. Kesäkuu Hoitaa Aika Sarjamaksut maksuun Edu+B+C-joukkueet 1. Pj + Rahastonhoitaja Kesäkuu Hoitaa Aika Sarjamaksut maksuun Edu+B+C-joukkueet 1. Pj + Rahastonhoitaja Kesäkuu erä Sarjaan ilmoittautuminen 9.6. Etelä-Suomen (E- S) E (enemmän ja vähemmän pelanneet), E-S D Pj 9.6.2017 mennessä

Lisätiedot

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA 2017 2018 Liiton alaisten ringettesarjojen kilpailutoiminnan kuvaus kaudella 2017-2018. Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin tarvittaessa. Naisten

Lisätiedot

Lounais Suomen alueen Lajinlevityssuunnitelma Kaudelle 2012-2013

Lounais Suomen alueen Lajinlevityssuunnitelma Kaudelle 2012-2013 Lounais Suomen alueen Lajinlevityssuunnitelma Kaudelle 2012-2013 1. TAUSTAA 3 2. LAJINLEVITYSVASTAAVAN TOIMENKUVA 4 3. ALUEEN TAVOITTEET KAUDELLA 2012-2013 5 3.1 Ringettekoulu 5 3.2 Aluesarja ja kilpasarjatoiminta

Lisätiedot

Nokian Urheilijat ry Ringettejaosto

Nokian Urheilijat ry Ringettejaosto Nokian Urheilijat ry Ringettejaosto Toimintasuunnitelma 2015 Ringettejaosto Jaosto Uusi ringettejaosto nimetään helmi-maaliskuussa jaostonvuosikokouksessa. Vanha jaosto jatkaa toimintaansa kauden loppuun.

Lisätiedot

SEURAPOSTI 4 / 2008 TÄHDISTÖ- JA FINAALITAPAHTUMAT HAKUUN 15.8.2008 MENNESSÄ

SEURAPOSTI 4 / 2008 TÄHDISTÖ- JA FINAALITAPAHTUMAT HAKUUN 15.8.2008 MENNESSÄ SEURAPOSTI 4 / 2008 LISENSSIT KAUDELLA 2008 2009 Ringetteliiton liittohallitus hyväksyi 9.6.2008 kokouksessaan lisenssihinnat ja ohjeet kaudelle 2008 2009. Lisenssikategorioihin ja ehtoihin ei tullut muutoksia.

Lisätiedot

SEURATIEDOTE LOKAKUU/2004

SEURATIEDOTE LOKAKUU/2004 29.10.2004 SEURATIEDOTE LOKAKUU/2004 MM-KISAT TUKHOLMASSA 23.-27.11.2004 KUTSU KILPAILUJÄRJESTELMÄSEMINAARIIN SYYSKOKOUSKUTSU + ESITYSLISTA JA VALTAKIRJA toimintasuunnitelma ja talousarvio 2005 OPERAATIO

Lisätiedot

SEURAPOSTI 1 / 2009. Seurapostissa tällä kertaa

SEURAPOSTI 1 / 2009. Seurapostissa tällä kertaa SEURAPOSTI 1 / 2009 Seurapostissa tällä kertaa TÄHDISTÖTAPAHTUMA V JA ALUEJOUKKUETURNAUS VALTTI AREENALLA KAUDEN PALKITTAVAT JA ANSIOMERKIT JÄRJESTÄ RINGETEN KOKEILUTAPAHTUMA LIIKUNTA- JA URHEILUSEURAN

Lisätiedot

SEURAPOSTI 1 / Seurapostissa tällä kertaa

SEURAPOSTI 1 / Seurapostissa tällä kertaa SEURAPOSTI 1 / 2012 Seurapostissa tällä kertaa KEVÄTKOKOUS JA SEURASEMINAARI 28. 29.4.2012 VUODEN PALKITTAVAT, ANSIOMERKIT YM. KULUVALLA KAUDELLA LAJINLEVITYSTUET HAE SEURATOIMINNAN KEHITTÄMISTUKEA 15.3.

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y.

TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y. TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y. 1. JOHDANTO HALLINTO Johtokunnan jäsenet kaudella 2014 2015: Puheenjohtaja Joona Knuuti (Petri Hannula osan kautta) Ulkoiset yhteydet, yleinen

Lisätiedot

Vuosi lähenee jälleen loppuaan ja on monella tapaa tilinpäätöksen aika.

Vuosi lähenee jälleen loppuaan ja on monella tapaa tilinpäätöksen aika. 30.11.2006 Kiitoksen aika! Vuosi lähenee jälleen loppuaan ja on monella tapaa tilinpäätöksen aika. Ringetteliitossa pitkään vaikuttanut puheenjohtaja Jarkko Hellsten on jättämässä tehtävänsä toiselle henkilölle.

Lisätiedot

Häme-Pohjanmaan alueen seuraseminaari :30 Avaus 10:35 Alueen ajankohtaiset asiat ja aluetoiminnan toimintaohje 11:00 SKRL esitys 12:00

Häme-Pohjanmaan alueen seuraseminaari :30 Avaus 10:35 Alueen ajankohtaiset asiat ja aluetoiminnan toimintaohje 11:00 SKRL esitys 12:00 Häme-Pohjanmaan alueen seuraseminaari 3.9.2016 10:30 Avaus 10:35 Alueen ajankohtaiset asiat ja aluetoiminnan toimintaohje 11:00 SKRL esitys 12:00 Lounas 12:45 F-, E- ja D-sarjojen asiat, naisten harrasteasiat

Lisätiedot

ALUEIDEN ESITYKSET VUODEN PALKITTAVIKSI

ALUEIDEN ESITYKSET VUODEN PALKITTAVIKSI ALUEIDEN ESITYKSET VUODEN PALKITTAVIKSI Vuoden Ringettehenkilö Vuoden Ringetteseura Vuoden Ringettekoulu Vuoden Ringettemedia Action*Fun*Sport kiertopalkinto VUODEN RINGETTEHENKILÖ Erkki Kekkonen ja Anssi

Lisätiedot

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA 2018 2019 Liiton alaisten ringettesarjojen kilpailutoiminnan kuvaus kaudella 2018-2019. Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin tarvittaessa. Naisten

Lisätiedot

SEURAPOSTI 3 / 2015 Seurapostissa tällä kertaa:

SEURAPOSTI 3 / 2015 Seurapostissa tällä kertaa: SEURAPOSTI 3 / 2015 Seurapostissa tällä kertaa: LIITON SYYSKOKOUS 31.10.2015 SEURASEMINAARI 31.10.2015 EHDOLLEPANOTOIMIKUNTA SM- SARJA SUOMEN CUP SM- TURNAUKSET 2016 ALUEIDEN LOPPUTURNAUS SÄÄNTÖTULKINTA

Lisätiedot

SEURAPOSTI 1 / 2011. Seurapostissa tällä kertaa

SEURAPOSTI 1 / 2011. Seurapostissa tällä kertaa SEURAPOSTI 1 / 2011 Seurapostissa tällä kertaa KEVÄTKOKOUS JA KAUDEN PÄÄTÖSRISTEILY LAUANTAINA 16.4.2011 VUODEN PALKITTAVAT, ANSIOMERKIT YM. KULUVALLA KAUDELLA LAJINLEVITYS TUET HAE SEURATOIMINNAN KEHITTÄMISTUKEA

Lisätiedot

Suomen Kaukalopalloliitto ry:n ja Suomen Ringetteliitto ry:n yhdistymisprosessi ja - aikataulu. Ehdotus syyskokoukselle 11.11.2012

Suomen Kaukalopalloliitto ry:n ja Suomen Ringetteliitto ry:n yhdistymisprosessi ja - aikataulu. Ehdotus syyskokoukselle 11.11.2012 Suomen Kaukalopalloliitto ry:n ja Suomen Ringetteliitto ry:n yhdistymisprosessi ja - aikataulu Ehdotus syyskokoukselle 11.11.2012 Tavoite Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto ry Lajien kansallinen kattojärjestö;

Lisätiedot

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA 2016 2017 Naisten SM sarja Ajalla 1.10.2016 25.2.2017 pelataan 8 joukkueen nelinkertainen sarja (28 ottelua/joukkue). Sarjassa sijalle 8 sijoittunut joukkue putoaa

Lisätiedot

SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITON RINGETEN LÄNSI-SUOMEN ALUEEN SARJAKIRJA

SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITON RINGETEN LÄNSI-SUOMEN ALUEEN SARJAKIRJA SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITON RINGETEN LÄNSI-SUOMEN ALUEEN SARJAKIRJA 1.5.2017 30.4.2018 1 5.11.2017 Sisällysluettelo 1 LÄNSI-SUOMEN ALUETYÖRYHMÄN YHTEYSTIEDOT... 3 2 ALUESARJASSA PELAAMINEN...

Lisätiedot

Joukkueenjohtajien opas

Joukkueenjohtajien opas Joukkueenjohtajien opas Tervetuloa Palokan Riennon joukkueenjohtajaksi! Tässä oppaassa käsitellään lyhyesti joukkueenjohtajien vastuita ja velvollisuuksia ja heille sekä joukkueelle kuuluvia tehtäviä.

Lisätiedot

Suomen Ringetteliitto ry Toimintasuunnitelma 2006

Suomen Ringetteliitto ry Toimintasuunnitelma 2006 Suomen Ringetteliitto ry Toimintasuunnitelma 2006 Suomen Ringetteliitto ry Hämeentie 105 a 00550 Helsinki www.ringette.fi SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 SUOMEN RINGETTELIITON PÄÄMÄÄRÄT VUOTEEN

Lisätiedot

SEURAPOSTI 5 / 2013 Seurapostissa tällä kertaa

SEURAPOSTI 5 / 2013 Seurapostissa tällä kertaa SEURAPOSTI 5 / 2013 Seurapostissa tällä kertaa ICE CARDIT KAUDELLA 2013-2014 LIITON ALAISET SARJAT JA TURNAUKSET RINGETEN I-TASON VALMENTAJAKOULUTUS RINGETEN REILU PELI PERIAATTEET SYYSKOKOUSKUTSU 10.11.2013

Lisätiedot

SEURAPOSTI 5 / 2013 Seurapostissa tällä kertaa

SEURAPOSTI 5 / 2013 Seurapostissa tällä kertaa SEURAPOSTI 5 / 2013 Seurapostissa tällä kertaa ICE CARDIT KAUDELLA 2013-2014 LIITON ALAISET SARJAT JA TURNAUKSET RINGETEN I-TASON VALMENTAJAKOULUTUS RINGETEN REILU PELI PERIAATTEET SYYSKOKOUSKUTSU 10.11.2013

Lisätiedot

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi 2016-2017, 2017-2018 ja 2018-2019 Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja strategiset painopisteet Strategian osana on määritelty myös seuran

Lisätiedot

Sinettiseura uudistus etenee

Sinettiseura uudistus etenee Sinettiseura uudistus etenee Sinettiseurojen uusien kriteerien osa-alueet Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa organisointi ja toimintaperiaatteet osaamisen kehittäminen viestintä

Lisätiedot

SEURATIEDOTE / LOKAKUU 2005

SEURATIEDOTE / LOKAKUU 2005 28.10.2005 SEURATIEDOTE / LOKAKUU 2005 LISENSSIMÄÄRÄT KASVUSSA LADY -RINGETTE SUOSITTUA LIITTO TUKEE NUORTEN TOIMINNAN KEHITTÄMISTÄ SEUROJEN HARRASTEMANAGERIEN KAUTTA HAE KOULUTAPAHTUMAN JÄRJESTÄJÄKSI

Lisätiedot

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC Saarijärvi ry FC Saarijärvi on 21.11.2000 perustettu jalkapallon erikoisseura, jonka tarkoitus on antaa lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuus

Lisätiedot

Tältä sivulta löytyvät ringetteen liittyvät uutiset laidasta laitaan vuodelta 2007. Ringetteliitto onnittelee Elinaa!

Tältä sivulta löytyvät ringetteen liittyvät uutiset laidasta laitaan vuodelta 2007. Ringetteliitto onnittelee Elinaa! Tältä sivulta löytyvät ringetteen liittyvät uutiset laidasta laitaan vuodelta 2007 19.12.2007 Elina Raesola vuoden 2007 paras ringeten pelaaja Urheilutoimittajien liitto valitsi vuoden 2007 parhaaksi ringeten

Lisätiedot

STRATEGIA * Taustaa * Valinnat * Valintojen työstöä * Johtopäätökset

STRATEGIA * Taustaa * Valinnat * Valintojen työstöä * Johtopäätökset STRATEGIA 2015-2019 * Taustaa * Valinnat * Valintojen työstöä * Johtopäätökset Taustaa Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliiton ensimmäinen strategia Jos haluat ottaa kantaa, voit antaa oman näkemyksesi

Lisätiedot

SEURATIEDOTE TAMMIKUU/2003

SEURATIEDOTE TAMMIKUU/2003 SEURATIEDOTE TAMMIKUU/2003 PUHEENJOHTAJAN TERVEISET PELISSÄ ELÄMÄ TAPAHTUMA 12.-13.4. VANTAALLA - KUTSU LADY-TURNAUKSEEN -KUTSU F-TYTTÖJEN NUORI SUOMI -TURNAUKSEEN KOULUTAPAHTUMAT MAAJOUKKUEEN VALMENTAJA

Lisätiedot

SEURAPOSTI 1 / 2013. Seurapostissa tällä kertaa

SEURAPOSTI 1 / 2013. Seurapostissa tällä kertaa SEURAPOSTI 1 / 2013 Seurapostissa tällä kertaa Ansiomerkit 2013 haku viimeistään 28.2.2013 Ringeten Tukirahaston avustukset vuodelle 2013 Hae seuratoiminnan kehittämistukea 15.3. mennessä Lähde ringetteleirille!

Lisätiedot

Ringetteviikko. Hyödynnä valmiita tekstipohjia viestinnässä. Ringetteviikko. Kaveripäivä

Ringetteviikko. Hyödynnä valmiita tekstipohjia viestinnässä. Ringetteviikko. Kaveripäivä Ringetteviikko Hyödynnä valmiita tekstipohjia viestinnässä Tässä alla on valmiita ringetestä kertovia tekstejä, joita voit hyödyntää Ringetteviikon viestinnässä sellaisenaan tai itse niitä muokkaamalla

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2007

TOIMINTASUUNNITELMA 2007 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Oulunsalo Pesäpallojaosto 28.11.2006 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Yleistä Pesäpallojaoston yleisenä tavoitteena on lisätä pesäpalloilun harrastuneisuutta Oulunsalossa ja tarjota melenkiintoista

Lisätiedot

Näytösotteluita pelataan 29.12. lähtien ja otteluohjelma on nähtävillä kokonaisuudessaan tässä mediaoppaassa.

Näytösotteluita pelataan 29.12. lähtien ja otteluohjelma on nähtävillä kokonaisuudessaan tässä mediaoppaassa. Team Finland 2013 Mediaopas 19.12.2013 Tämä opas esittelee naisten ja U19 maajoukkueemme sekä kertoo tulevista ja menneistä MMkisoista. Kisat järjestetään ringeten synnyinkaupungissa North Bayssa, Ontariossa,

Lisätiedot

SEURATIEDOTE HELMIKUU/2005

SEURATIEDOTE HELMIKUU/2005 25.2.2005 SEURATIEDOTE HELMIKUU/2005 RINGETTELIITTO HAKEE TOIMINNANJOHTAJAA RINGETEN FINAALIPÄIVÄ -TAPAHTUMA 9.-10.4. KEVÄTKOKOUS 17.4. KUTSU, ESITYSLISTA JA VALTAKIRJA RINGETEN KESÄLEIRIT 2005 RINGETEN

Lisätiedot

SEURATIEDOTE MARRASKUU/2003

SEURATIEDOTE MARRASKUU/2003 28.11.2003 SEURATIEDOTE MARRASKUU/2003 Hanki helppoa rahaa seurallesi DNA JA RINGETTELIITTO YHTEISTYÖHÖN SYYSKOKOUS 15.11.2003 TOIMISTO TIEDOTTAA SINUSTAKO KOULUTAPAHTUMAN VETÄJÄ? PELISÄÄNNÖT RINGETTELIITON

Lisätiedot

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE 01.04.2009 LAIHIAN LUJA LENTOPALLOJAOSTO TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE Tämän kirjan omistaa : Joukkueeni : Valmentaja : Valmentaja puhelinnumero: Joukkueen

Lisätiedot

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 -

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 - Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015-1 Yleiset sinettiseurakriteerit Seuralla on kirjallinen toimintalinja seuran toimintaperiaatteista ja -tavoista. Seura pitää huolta

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MIKKELIN JUDO RY 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä judotaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja sen harrastuksen levittämiseksi. Tarkoituksensa

Lisätiedot

M-Teamin strategia

M-Teamin strategia M-Teamin strategia 2014-2018 25.8.2014 Toimintaympäristön muutostekijät M-Teamin strategia Salibandyliiton strategia Yhteisöllisyys, vapaaehtoistyö ja seurauskollisuus Kilpailu kunnallisista liikuntapaikoista

Lisätiedot

SEURATIEDOTE MAALISKUU/2003

SEURATIEDOTE MAALISKUU/2003 26.3.2003 SEURATIEDOTE MAALISKUU/2003 PELISSÄ ELÄMÄ TAPAHTUMA 12.-13.4. KEVÄTKOKOUS 27.4. KUTSU, ESITYSLISTA JA VALTAKIRJA PUHU JA PUUTU KOULUTUS VARAINHANKINTAA SEURALLESI! RINGETTELIITON ALAISET TURNAUKSET

Lisätiedot

Juniori KuPS JÄSENKIRJE LOKAKUU Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ

Juniori KuPS JÄSENKIRJE LOKAKUU Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ JÄSENKIRJE LOKAKUU 2015 Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ www.facebook.com/juniorikups KuPS A- ja B-nuoret jälleen mitaleille, BANZAI! KuPS A- ja B-nuoret pelaavat ikäluokkansa kovatasoista SM-sarjaa,

Lisätiedot

EROTUOMARITOIMINTA ETELÄ-SUOMI Etelä-Suomen Ringette-erotuomarit ry.

EROTUOMARITOIMINTA ETELÄ-SUOMI Etelä-Suomen Ringette-erotuomarit ry. EROTUOMARITOIMINTA ETELÄ-SUOMI 2018-2019 Etelä-Suomen Ringette-erotuomarit ry. Jäsenet Alueella n. 60 erotuomaria Liitt0tuomareita kutsuttu koulutukseen 18 Aluekoulutukset 8.9. Tikkurila ja 29.9. Järvenpää

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010

Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010 Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010 1 (6) Toimintasuunnitelma kaudelle 1.5.2009 30.4.2010 Seurassa toimii kauden aikana juniorijoukkueita kahdessatoissa eri ikäluokassa G- junioreista A-junioreihin.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 MIKKELIN JUDO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 Toimintasuunnitelma 2009 Sivu 1 Sisällysluettelo 1. JÄRJESTÖTOIMINTA... 3 1.1 Hallinto... 3 1.1.1 Edustajat... 3 1.1.2 Aluetoiminta... 3 1.1.3 Huomionosoitukset...

Lisätiedot