Lumo Expedition 2016 LUMILEOPARDIT HIMALAJALLA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lumo Expedition 2016 LUMILEOPARDIT HIMALAJALLA 15. - 26.2.2016"

Transkriptio

1 Lumo Expedition 2016 LUMILEOPARDIT HIMALAJALLA

2 Suomen Kuvausmatkat oy Lumo Expedition 2016: Aika: Ma Pe Kesto: 12 pv Ryhmäkoko: 8 henkilöä Hinta: alk eur Kohdemaat: Intia * Sis. kansainväliset menopaluulennot Helsingistä tai muualta Euroopasta. Pääkohteet: Hemis kansallispuisto Leh:n kaupunki Luostarit Himalajalla Delhi Lajstoa: Ruokailut: Lennot: Lumileopardi Baraali, villakarvajänis, pika Ohjelman mukaisesti: A= Aamiainen, L= Lounas, P= Päivällinen Kansainväliset lennot: * Finnair: HEL - DELHI - HEL Korkeus: Vaativuus: Lisätiedot: Kotimaanlennot: * Delhi-Leh-Delhi Maksimikorkeus noin m (pl. Khardunga La -päiväretki) Himalajan osuudella normaali peruskunto riittää, mutta matka edellyttää talviretkeilyyn sopeutumista. Lumo: Jukka Palm, puh jukka.palm@lumolehti.fi Kuvausmatkat: info@kuvausmatkat.fi Jouni Klinga, puh Vesa Taiveaho, puh Suomen Kuvausmatkat Oy on Kuluttajaviraston rekisteröimä valmismatkanjärjestäjä, jolla on toiminnan edellyttämät vakuudet. Rek. nro 46/12/Mj. SMAL IATA

3 Lumo Expedition 2016: Himalajan vuoriston karuihin ja ankariin oloihin sopeutunut lumileopardi on kautta aikain kiehtonut luonnontutkijoita. Salaperäisen kissapedon selviytyminen maailman ankarimmissa olosuhteissa on herättänyt kunnioitusta, ja se on pitkään pysynyt yhtenä maailman vaikeimmin saavutettavista lajeista. Vasta tällä vuosituhannella lumileopardin kohtaaminen on tullut realistiseksi tavoitteeksi Hemis kansallispuiston alueella Intian Himalajalla. Tietoisuus lumileopardien liikkeistä alkoi syventyä vasta kamera-ansatekniikan myötä. Paikalliset tutkijat olivat jo seuranneet lumileopardien liikkeitä jo joitakin vuosia automaattikameroilla, kun National Geographic -valokuvaaja Steve Winter aloitti kunnianhimoisen kuvausprojektin lumileopardien parissa. Kaikkiaan 40 kamera-ansalla hän onnistui tallentamaan maailmaa kohahduttaneet lumileopardikuvat vuonna ja voitti niillä muun muassa arvostetun BBC:n luontokuvakilpailun. Kuvat syntyivät seudulla, jonne nyt olemme matkalla. Esimerkiksi viereinen kuva on tunnin kävelymatkan päässä tulevasta perusleiristämme ja samassa sommitelmassa on kuvattu yksi maailman tunnetuimmista lumileopardikuvista. Kuvaustyöstä vastasivat paikalliset kyläläiset, jotka sittemmin ovat kouliintuneet lumileopardien jäljittäjiksi. Parin viime vuoden aikana ensimmäiset luontomatkailuretkikunnat ovat päässeet sittemmin tutustumaan Himalajan talviseen luontoon heidän opastuksellaan. Viimeisen kolmen vuoden aikana lumileopardien kohtaamismahdollisuus on joka vuosi parantunut ja viime vuoden puolesta tusinasta retkikunnasta jo puolet onnistui kissapedon kohtaamisessa. Paras ryhmä onnistui nähdä vastaavalla viikon retkellä kuusi eri lumileopardia! Kohtaaminen voi kestää hetken, ja havainto voi olla kaukainen kaukoputkella nähtävä hahmo vuorten huipuilla. Mutta parhaimmillaan lumileopardia on voitu seurailla jopa aivan metrin etäisyydeltä. Avainasemassa lumileopardiretkellä on tärkein saaliseläin baraali. Talvella, ja etenkin kovilla pakkasilla, baraalit laskeutuvat huipuilta alas suojaisiin laaksoihin ja houkuttelevat näin myös saalistajat perässään. Ensimmäisellä pohjoismaisella lumileopardiretkellä perustamme perusleirin Himalajan vuoristoon. Tavoitteemme on löytää vuorilla viuhahtava harmaa aave aktiivisen tarkkailun tuloksena. Useimmiten lumileopardin elinpiiri paljastuu lumelta löytyvinä suurina tassunjälkinä. Lumileopardimatka on ennen kaikkea suuri seikkailuretki Himalajan talveen. Matkalla voidaan tavata baraalien ohella myös villakorvajäniksiä, pikoja, kettuja, maakotkia ja joitakin muita talvilintuja. Mutta sekä lajien että yksilöiden määrät ovat niukkoja.

4 Matkamme Intian Himalajalla alkaa Lehin kaupungista Ladakhin osavaltiossa, Tiibetin kainalossa. Ensimmäiset päivät vietämme kaupungin ainoassa lämmitettävässä hotellissa totutellen ohueen ilmanalaan. Totuttelupäivien aikana järjestämme tutustumisretkiä lähiseudun buddhalaisluostareihin, joissa samalla saamme ensituntumaa paikalliseen arkielämään. Vuoriston eläinlajisto talvella on niukkaa, mutta maisemat ovat huikeat sekä toisinaan vuorten huipuilla olevista luostareista että ajomatkoilla. Varsinainen lumileopardiosuus toteutetaan suojaiseen vuoristosolaan pystytettävästä perusleiristä. Vaikka kyse on talviretkeilystä, niin palveluiden osalta tämä toteutetaan täysihoidolla. Tyypillisesti lähdemme aamulla perusleiristä johonkin lähiseudun kolmesta vuorisolasta ja asetumme hyville näköalapaikoille tarkkailuasemiin. Käytössämme on kokenut lumileopardijäljittäjä, joka kollegoineen selvittää kissapetojen liikkeitä. Jos pääsemme tuoreille jäljille, silloin olemme vastaavasti myös valmiudessa pieniin jäljityssessioihin. Kaikki retkeily tapahtuu ilman apuvälineitä liikuttavissa olevissa maastoissa. Pisimmillään päivän retkiosuudet kestävät ehkä 5-6 tuntia, josta monesti suuri osa tulee kulumaan havainnoidessa ja odotellessa. Retkikunnan kanssa keskustellaan erikseen myös lisäretkestä syvemmällä vuoristossa oleviin kyliin. Lumileopardit Himalajallla -matkan varustautuminen vaatii tavanomaista tarkempaa ennakkosuunnittelua. Kaikilla lähtijöillä tulee olla tietyt talviretkeilyyn soveltuvat varusteet, kuten talvimakuupussi ja vaativissa oloissa toimivat asusteet. Vaikka normaali peruskunto riittää näinkin vaativissa oloissa tapahtuvaan talviretkeilyyn, matkasta nauttimiseksi suosittelemme kunnosta huolehtimista ennen matkaa. Valmistamme ryhmämme matkaan aina ennakkotapaamisella ja seikkaperäisellä valmistautumisvihkosella. Pienestä ryhmäkoosta johtuen käytännössä voimme käydä kaikkien lähtijöiden kansa läpi riittävän varustautumisen. Matka Himalajalle edellyttää lähtijöiltä joustavuutta ja sopeutumista talvisiin retkioloihin. Vastineeksi matka tarjoaa unohtumattomia elämyksiä, jotka parhaimmillaan voi kruunata maailman salaperäisin ja sitkein kissapeto, lumileopardi.

5 Virallinen matkaohjelma. Muutokset ohjelmassa mahdollisia. Ma Helsinki Delhi Lumo Expedition 2016: Lumo Expedition Matka alkaa Helsinki-Vantaan lentokentältä Finnairin suoralla yölennolla Delhiin. HEL DEL Ti Delhi - Leh Saavumme Delhiin usvaisen aamun valjetessa noin Siirrymme suoraan kotimaanterminaaliin ja noin puolentoistatunnin lennolle Himalajan vuoristoon. G8 193 DEL LEH 08:40 09:55 Leh sijaitsee vuoristossa noin metrin korkeudella olevassa laaksossa ja lentoreittimme kulkee upeiden lumihuippuisten ja teräväpiirteisten vuoristojen yli. Auringon noustessa maisemat Himalajalla ovat parhaimmillaan. Lehiin lennetään vain aamulla, koska Airbussin ohjailu terävien lumihuippujen väliseen laaksoon edellyttää hyvää näkyvyyttä. Majoitumme kaupungin keskustassa olevaan Grand Dragon -hotelliin. Ensimmäinen saapumispäivä on pakollinen lepopäivä. Ohuesta ilmanalasta johtuen on tärkeä olla liikkumatta liikaa, koska rasitus lisää hapen tarvetta, jota elimistö ei vähähappisella alueella pysty heti tuottamaan riittävästi. Yleensä oireet ilmenevät vasta pienellä viiveellä, joten rasitusta kannattaa ensimmäisenä päivänä välttää, vaikka ilman ohuus ei tuntuisikaan haittaavan liikkumista. Totutteluvaiheessa kannattaa syödä kevyesti ja tämän vuoksi majoitukseemme Grand Dragon -hotellissa sisältyy vain aamiainen. Jokaisella on näin mahdollisuus tilata haluamansa ateria suoraan hotellin ravintolan ála carte -listalta. Majoittuminen Grand Dragon Hotel. Ke Delhi - Leh (A) Toinen totuttelupäivä Lehin kaupungissa. Aamulla kartoitamme tilannetta miten akklimatisoituminen on itse kullakin sujunut. Vähähappisiin oloihin sopeutuminen kestää fysiologisista syistä toisilla pidempään ja siltä tuntuessa on syytä jatkaa edelleen palautumista ylimääräistä fyysistä rasitusta välttäen.

6 Kaikille halukkaille olemme varanneet tälle päivälle jo retken lähiseudun kulttuurikohteisiin. Koko päivän luostariretkellä pääsemme kurkistamaan budhalaiseen kulttuuriin ja paikallisten vaatimattomaan arkeen Himalajan vuoristossa. Noin sadan kilometrin retkellä kohteinamme ovat Shey Palace, Thiksey, Hemis luostari ja Stock Palacen museo. Shey on Ladakhin maakunnan vanha pääkaupunki ja hallitsijan asuinpaikka ennen kuin nykyinen uusi Lehin kaupunki on perustettu. Shey on rakennettu strategiseen paikkaan Indusjoen laaksossa. Sen päätemppelissä on suuri nepalilaisten kuvanveistäjien tekemä Buddha-patsas. Thiksey on Gelukpa-munkkien 1400-luvulla rakentama luostari, joka sijaitsee huikealla maisemapaikalla pienen vuoren huipulla. Hemis on tämän päivän merkittävin luostarikompleksi Ladakhissa. Luostari on perstettu suojaiseen vuoren kainaloon kuningas Senge Nampar Gyalvan toimesta vuonna Stok Palatsi on 14 km Lehin eteläpuolella ja siellä asuvat Ladakhin tämän päivän kuninkaalliset suvut. Koko päivän retkellä meillä on mukana retkieväät, joita pysähdytään nauttimaan paikalliseen teekuppilaan. Auringon laskiessa palaamme takaisin hotelliimme Lehissä, mutta siltä tuntuessa voimme luonnollisesti palata takaisin jo myös aikaisemmin. Retkipäivän aikana tutustumme myös paikalliseen vuoristossa talvehtivaan linnustoon, joka on kuitenkin niukka sekä laji- että yksilömääränsä suhteen: harakka ja kivikkopyy ovat ehkä tavanomaisimmat lajit. Monesti luostarien seudut ovat parhaita kohteita myös linnuston tarkkailuun. Majoittuminen Grand Dragon Hotelli.

7 Suomen Kuvausmatkat oy To Leh - Hemis kansallispuisto (A,L,P) Aamiaisen jälkeen pakkaamme autot ajomatkalle Hemis-kansallispuiston laidalle. Tuleva perusleirimme Himalajan vuoristossa sijaitsee yllä olevan kuvan keskiosissa näkyvän laakson varrella. Pieniä vuoristoteitä myöten pääsemme nousemaan autolla varsin pitkälle, ja lopullinen kävelymatka itse perustettavaan perusleiriin on vain noin kahden tunnin pituinen. Kantajat vastaavat tavaroidemme kuljetuksesta perusleiriin - kameralaukut mukaanlukien. Ohuessa ilmanalassa meille sopiva rasitustaso on kevyt kävely ilman varusteita. Jokivartta seurailee hyväkuntoinen polku, joten etappi on tavanomaista päiväretkeilyä. Erona on kuitenkin ilman ohuus. Leirimme on noin m korkeudella, joten ensimmäisinä päivinä liikumme poluilla hyvin hitaasti. Perusleiri sijaitsee lähellä jokien haarautumiskohtaa, josta se laakso erkanee kolmeksi erilliseksi kanjoniksi. Lumileopardijäljittäjät tulevat retkeilemään kaikkien laaksojen alueilla ja eri päivinä hakeudumme tarkkailuasemiin sinne, missä lumijäljet ja muut merkit viestivät viimeiaikaisista lumileopardien liikkeistä. Aina perusleiristä ei tarvitse silti mennä edes kovin kauas. Joskus lumileopardi on kohdattu jo puolen tunnin sisällä leiriin saapumisesta aivan teltta-alueen lähellä. Perusleiri on suojaisessa paikassa vuorten kainalossa, pienen vuoripuron varrella. Toisella puolella kohoava jyrkkäpiirteinen seinä tarjoaa suojaa tuulia vastaan ja laakson pohjalla kasvaa myös suojaavaa pensaikkoa. Majoittuminen tapahtuu kahden hengen retkiteltoissa ja kantajamme pystyttävät teltat valmiiksi ryhmämme käyttöön. Majoitustelttojen ohella leirissämme on seisomakorkuinen kaasukaminalla lämmitettävä ruokailuteltta, joka toimii samalla myös latauspisteenä. Samoin tämän ruokailuteltan suojissa on paras paikka latailla muistikortteja kovalevylle sekä tehdä muita mahdollisia huoltotoimenpitäitä. Lisäksi leirissä on erillinen WC-teltta.

8 Pakkassäästä johtuen jokaisella lähtijällä tulee olla oma, pakkaskäyttöön soveltuva makuupussi, jonka pakkasrajasuositus on -30 astetta (maksimipakkaslukema helmikuun lopulla voi olla noin -20). Monesti makuupussien pakkasrajat kun on ylimitoitettuja. Peseytymistä varten henkilökunta lämmittää tarpeen mukaan lämmintä vettä, jota on riittävästi tarjolla läheisestä purosta. Vaikka kylmä sää tietenkin lisää matkan haastavuutta, niin juuri pakkaskelit tarjoavat parhaat mahdollisuudet lumileopardien löytymiselle. Ne kun laskutuvat kovilla pakkasilla saaliseläinten eli baraalien perässä vuorten huipulta alas suojaisempiin laaksoihin. Ensimmäinen iltapäivä sujuu perusleiriin asettuessa ja pienillä tutustumisretkillä lähimaastoon. Majoittuminen: Perusleiri Pe Hemis National Park (A,L,P) Aamulla varhain lähdemme lumileopardijäljittäjien kanssa ensimmäiselle retkelle. Jäljittäjämme opastaa meitä lumileopardin jälkien tunnistamisessa ja miten maastosta löytyy myös kissapetojen merkkauspaikkoja. Merkkauskiveä nuuskimalla voi päätellä, milloin viimeinen kulkija on huiskutellut seudulla pitkää laahushäntäänsä. Itse lumileopardien spottaamista varten nousemme perusleiristä kulloinkin yhtä kanjonia myöten hyvälle maisemapaikalle - keskimäärin etäisyys perusleiristä tulee olemaan noin h. Oheinen kuva on näkymä laakson pohjalta perusleirin lähellä. Alue on vähälumista, helmikuussa valtaosalla rinteistä odotettavissa on vain ohut 5-10 sentin lumikerros. Liikkuminen tapahtuu siis jalan ja omien mieltymysten mukaan joko huopavuorisilla kumisaappailla tai lämpimillä vaelluskengillä. Mikäli lumileopardispottaajat eivät ole saaneet tarkempaa vihiä, jäämme tarkkailuasemiin haravoimaan yli neljän kilometrin korkeuteen kohoavia huippuja ja laaksojen rinteitä kiikareilla ja kaukoputkella. Merkittävä osa lumileopardien jäljittämisessä on rauhallista odottelua. Toisinaan vuoren solassa voi olla tyyntä, toisinaan tuulista. Tärkeintä on, että mukana on riittävän lämpimät varusteet useamman tunninkin tarkkailuun, vaikka lämpöä aina tietenkin voikin kohottaa liikkumalla. Suositeltava varuste täällä on myös pehmustettu ns. maastoistuin, jossa on sekä pehmustettu istuin että selkänoja. Koska meillä ei ole kiirettä minnekään, tällä matkalla on runsaasti aikaa nauttia vuoristomaisemista ja eläytyä kiireettömään elämäntyyliin maailmamme katolla.

9 Joinakin päivinä otamme mukaan eväslounaan, mutta monesti henkilökunta tuo lounaan myös luoksemme vuorille valmistettuaan sen ensin perusleirissä. Himalajan pientä luksusta on nauttia neljän ruokalajin lounas lumihuippujen keskellä. Toisinaan taas palaamme lounaaksi takaisin perusleiriin ja keskipäivän siestalle. Koko leiri-osuudella matkalla on täysihoito. Retkipäiviä varten käytössämme on yksi kantaja kahta matkustajaa kohden kameralaukkujen ja mahdollisten muiden tarvikkeiden kantamiseen. Kantajan maksimikuorma on kiloa. Halukkailla on mahdollisuus varata yksityinen kantaja 100 euron lisämaksulla. Majoittuminen: Perusleiri. La Hemis National Park (A,L,P) Kolmas retkipäivä Hemis kansallispuistossa. Lumi ja hajujälkien ohella lumileopardien jäljityksessä apuna käytetään muun muassa seuraavia signaaleja: * Saaliseläinten varoitushuudot * Taivaalla kaartelevat maakotkat voivat paljastaa lumileopardien tekemän kaadon. * Haaska voi löytyä myös harakoiden ääntelyn tai lentelyn perusteella. * Kettujen kulkureitit; haaskalla kettujen käyttäytyminen voi paljastaa lähistöllä piilottelevan ison pedon. Majoittuminen: Perusleiri.

10 Su Hemis National Park (A,L,P) Neljäs retkipäivä Hemis kansallispuistossa; joko uusilla reiteillä tai samoilla paikoilla, jos olemme saaneet vihiä lumileopardien liikkeistä. Kivikkopyy on yksi uskollisimmista seuralaisista vuoripoluilla kulkiessamme. Toisinaan saamme nauttia myös petolintujen lentonäytöksistä. Laaksossa partioi muun muassa maakotka ja partakorppikotka. Majoittuminen: Perusleiri. Ma Hemis National Park - Ulley (A,L,P) Aamullä heräämme viimeiseen leiriaamuun Hemis-kansallispuistossa, Himalajan korkean taivaan alla. Aamuretken jälkeen on aika pakata viikon varusteet takaisin reppuihin ja lähteä paluumatkalle kohti autotietä. Retkemme jatkuu tänään kohti uusia vuoristoseikkailuja. Päästyämme päätielle jatkamma kahden-kolmen tunnin ajomatkan päähän syrjäiseen Ulleyn laaksoon. Majoitumme täällä pienen vuoristokylän laidalle ja henkilökunnan pystyttäessä leiriä lähdemme iltapäiväretkelle läheisille vuorille. Uutena lajina täällä voimme tavata urialin eli persianlampaan, ja myös lumileopardit liikkuvat seudulla säännöllisesti. Retki kartoista puuttuvalle syrjäiselle vuorikylälle on toisaalta myös upea maisemamatka Himalajan karuun maisemaan. Majoittuminen: Perusleiri. Ti Ulley - Leh (A,L) Aamulla retkeilemme Ulleyn vuorilla. Vuoristot ovat täällä hivenen loivapiirteisempiä, joka mahdollistaa vapaamman liikkumisen myös polkujen ulkopuolella. Iltapäivällä on aika palata takaksin Lehin kaupunkiin, ja tuttuun Grand Dragon hotelliin. Lämmin suihku ja oikea vuode tuntuvat viikon leirielämän jälkeen luksukselta. Majoittuminen: Grand Dragon hotel. Ke Leh (A) Retkipäivä Lehistä. Olemme varanneet matkan loppuosuuteen vielä yhden retkipäivän, ja tavoitteena on tutustua Lehin ympäristön upeaan vuoristoon. Lehin kaupungista läntisille vuorille kohoava vuoristotie nousee jylhissä maisemissa Khardunga La :n kuuluisalle ylätasangolle. Maisemat ovat silmiä hivelevän kauniita, ja hyvän sään suosiessa voimme lähteä matkaan jo pimeällä yökuvauksia silmällä pitäen. Päiväretken teema painottuu maisemakuvaukseen, vaikka tietenkin syrjäisessä vuoristossa liikkuessamme voimme törmätä myös Himalajan nisäkäslajistoon.

11 Khardung La:n korkeus merenpinnasta on huikeat m ja se lähestyy maanteiden korkeimpia paikkoja maailmassa. Koska olemme tähän mennessä oleskelleet jo toista viikkoa lähes neljän kilometrin korkeudessa, elimistömme on jo sopeutunut vähähappisiin olosuhteisiin. Luonnollisesti ylhäällä ollessa liikkuminen tulee olemaan minimaalista. Khardung La -retki toteutetaan säävarauksella eli tien ollessa avoinna liikenteelle ja mikäli sääennusteet lupaavat kirjasta pakkaspäivää. Vaihtoehtoisesti halukkaat voivat jäädä viettämään vapaapäivää myös Lehissä. Majoittuminen Grand Dragon Hotelli. To Leh - Delhi (A, P) Auringonnousun aikaan siirrymme Lehin lentokentälle ja pian katselemme jo tutuksi tulleita Himalajan vuoristomaisemia Airbussin ikkunasta paluumatkallamme Delhiin. Saavumme Delhiin noin puolenpäivän aikaan ja majoitumme retkemme päätteeksi lentokentän läheisyydessä olevaan Holiday Inn -hotelliin. Iltapäivällä halukkailla on mahdollisuus tutustua Delhin vanhan kaupungin nähtävyyksiin. Teemme riksa-ajelun kapeilla väen täyttämillä kujilla, vierailemme maustetorin voimakkaissa aromeissa ja alueen suurimmassa moskeijassa, Jama Masjidissa. Ryhmän kiinnostuksen mukaan voimme vierailla myös käsityöläismarketissa, jossa on tarjolla matkan parhaat tarjoukset kuuluisista intialaisista matoista, kivitöistä tai muista käsityöläistuotteista. Hotellille palaamme takaisin päivälliseen mennessä. Opastetun kaupunkikierroksen kulut jaetaan lähtijöiden kesken, hinta osallistujamäärästä riippuen noin 25 euroa. Kaupunkiretkestä huolimatta majoitumme lentokentän tuntumaan, koska vierailu kaupungin keskustassa käy täältä kätevästi uudella metrolla. Hotellista on lyhyt matka myös yhteen Delhin suurimmista kauppakeskuksista ja halukkaille on mahdollista varata ennakkoon myös illaksi liput hotellimme lähellä olevaan Bollywood-musikaaliesitykseen. Majoittuminen: Holiday Inn Delhi Airport Pe Delhi - Helsinki (A) Aamiaisen jälkeen siirrymme lentokentälle, jonne on vain noin varttitunnin ajomatka. Finnairin suora lento Helsinkiin lähtee klo ja olemme perillä iltapäivällä klo Lisäoptio Delhi & Taj Mahal * Halukkaat voivat varata myös lisäpäiviä Delhistä. Voimme esimerkiksi järjestää käynnin Taj Mahalin kuuluisalla hautamausoleumilla - joko päiväretkenä tai yhden yön vierailuna. Huomaa, että päivämäärät on sovitettava lentopäiviin. Lennot varataan jokaiselle henkilökohtaisesti, joten poikkeavat lentoaikataulut eivät vaikuta matkan hintaan, mutta lentopäivät tulee päättää jo matkan varauksen yhteydessä.

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN 22. 25.04.2020 Kevään ryhmämatkamme suuntautuu Slovenian pääkaupunkiin, sympaattiseen Ljubljanaan. Lähde mukaan kokemaan uusi, upea ja raikas kaupunkikohde, sen historia

Lisätiedot

Tieteen Ystävien Seura ry Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja

Tieteen Ystävien Seura ry Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja Tieteen Ystävien Seura ry Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja 22. 28.5.2017 Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja Ajankohta: 22. 28.5.2017 Norwegianin

Lisätiedot

Kenian Suuri Migration Safari 2015

Kenian Suuri Migration Safari 2015 : Kenian Suuri Migration Safari 2015 Aika: Hinta: Ryhmäkoko: La 12.9. - Su20.9.2015 4 880 eur 12 henkilöä Oma penkkirivi maastoautossa: + 620 eur Pääkohteet: Amboselin kansallispuisto Masai Maran suojelualue

Lisätiedot

INTIAN TIIKERISAFARI & SARVIKUONOT 17. - 30.3.2016

INTIAN TIIKERISAFARI & SARVIKUONOT 17. - 30.3.2016 INTIAN TIIKERISAFARI & SARVIKUONOT 17. - 30.3.2016 Suomen Kuvausmatkat oy INTIAN TIIKERISAFARI & SARVIKUONOT 2016 Aika: To 17.3. - Ke 30.3.2016 Ryhmäkoko: 8-11 henkilöä Hinta: 4 140 eur Kohdemaat: Intia

Lisätiedot

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta Kevätretki Maltalle 23 27.4.2017 Matkalla nähdään pääsaaren lisäksi Gozon vihreämpää luontoa ja tutustutaan monipuolisesti historiaan ja nähtävyyksiin. Saaren etelä-osan retkellä nähdään mm. Zurrieq laakso

Lisätiedot

MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5)

MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5) MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5) Matka 14: Myanmar (11 pvä/ 10 yötä) 1 yö Yangon- 1 yö Bagan- 2 yötä Mandalay- 2 yötä Inle-järvi- 1 yö Yangon- 3 yötä Ngpali Hotellit: Summit Park View Hotel (Yangon), Thazin

Lisätiedot

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 6

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 6 Sivu 1 / 6 Esittely Pariisi 3-4pv Romanttisuudestaan tunnettu Pariisi on ennen kaikkea kaupunkilomailijan kohde. Nähtävää ja koettavaa riittää jokaiselle ja kaupunki tarjoaa aina jotain uutta. Kohdetietoa

Lisätiedot

THAIMAA SPECIAL. Päivä 1. Päivä 2

THAIMAA SPECIAL. Päivä 1. Päivä 2 THAIMAA SPECIAL BANGKOK - KWAI-JOKI HUA HIN GOLF KIERROS 14 päivää / 13 yötä Upea yhdistelmämatka, jossa koet Thaimaan eri puolet ja pelaat Thaimaan upeimmilla kentillä. Voit hankkia edullisia golfvarusteita

Lisätiedot

Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015

Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015 Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015 1. Päivä: Lento (Kuopio) - Helsinki München: Willkommen in Deutschland! Ajamme Münchenistä Baijerin läpi, Innsbruckin ohi, henkeäsalpaavan

Lisätiedot

Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016

Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016 Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan loistavampia nähtävyyksiä.

Lisätiedot

Pyhän Astelin ohjelmapalvelut

Pyhän Astelin ohjelmapalvelut n ohjelmapalvelut 2015-2016 Moottorikelkka Safarit: Iltasafari moottorikelkalla (klo 20.00 22.00 / ma, ti, ke, la) Iltasafari on ohjattu moottorikelkkasafari illan hämärässä läpi lumisen maiseman. Jos

Lisätiedot

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7 Sivu 1 / 7 Esittely Pariisi 3-4pv Romanttisuudestaan tunnettu Pariisi on ennen kaikkea kaupunkilomailijan kohde. Nähtävää ja koettavaa riittää jokaiselle ja kaupunki tarjoaa aina jotain uutta. Kohdetietoa

Lisätiedot

KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, , 5 PÄIVÄÄ

KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, , 5 PÄIVÄÄ www.matkarasti.fi KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, Viehättävä ja satumaisen kaunis Alsace sijaitsee Ranskassa, Saksan ja Sveitsin rajalla. Alue tunnetaan keskiaikaisista kylistään, värikkäästä

Lisätiedot

ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa

ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa 22.-29.4.2018 Su 22.4.2018 Matka lähti Kuopiosta, Rissalan lentoasemalta. Morotettiin porukat ja hypättiin myöhässä olevaan koneeseen. Eväät syötiin suomalaisella

Lisätiedot

Ryhmässä Fuengirolaan. v v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu

Ryhmässä Fuengirolaan. v v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu Ryhmässä Fuengirolaan v 14. -28.04.2018 v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu 30.11.2017 mennessä Mirja ; 0407635528 mirja.hanninen@hyvame.fi Tuomas ; 0400242686 tuomas.samuel@gmail.com

Lisätiedot

Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013

Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013 Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013 Lähtöpaikat: Lapinlahti Siilinjärvi Kuopio Hinta: 32 / henkilö (edellyttää 30 lähtijää) Sitovat ilmoittautumiset 9.2 mennessä: Jaana Neuvonen p.044-5640

Lisätiedot

TAJ MAHAL PORUKKAKUVA

TAJ MAHAL PORUKKAKUVA 1 Kuva: Markus Keskitalo TAJ MAHAL PORUKKAKUVA Reissuporukka Taj Mahalilla 26.1.2010: Markus, Vinod, Ville, Harri, Seppo, Marja, Jouni ja Saana 2 Intian lyhyt oppimäärä Valtiomuoto: tasavalta Pääkaupunki:

Lisätiedot

Action Photography -Safari Tansania 20.-29.2.2016

Action Photography -Safari Tansania 20.-29.2.2016 Suomen Kuvausmatkat Oy Action Photography -Safari Aika: La 20. - Ma 29.2.2016 Hinta: 4 790 eur Ryhmäkoko: max 12 henkilöä 1hh -lisämaksu: Oma penkkirivi maastoautossa: Lapset, 10-12 v, jaettu 3hh: + 450

Lisätiedot

SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput!

SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput! SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput! 1. KELKKASAFARI TUNTURIIN (14:00-16:00) päivittäin (paitsi su) Tällä vauhdikkaalla safarilla kiertelemme Saariselän lähiympäristössä

Lisätiedot

KENIAN SUURI MIGRATION SAFARI 3. - 11.9.2016

KENIAN SUURI MIGRATION SAFARI 3. - 11.9.2016 KENIAN SUURI MIGRATION SAFARI 3. - 11.9.2016 : Kenian Suuri Migration Safari 2016 Aika: La 3.9. - Su 11.9.2016 Hinta: 4 880 eur Ryhmäkoko: 12 henkilöä Oma penkkirivi maastoautossa: + 620 eur Ruokailut:

Lisätiedot

Intian Kultainen Kolmio ja buddhalainen pohjoinen

Intian Kultainen Kolmio ja buddhalainen pohjoinen Intian Kultainen Kolmio ja buddhalainen pohjoinen 19.6.-2.7.2012 14 päivää / 12 yötä perillä Delhi Agra Jaipur Delhi Ladakh (Leh - Uleytokpo Alchi Likir - Thiksey & Hemis Matho Stakna Khardung La) - Delhi

Lisätiedot

Kappale kauneinta Suomea

Kappale kauneinta Suomea Kappale kauneinta Suomea Kapeat mutkaiset vesistöt, saaristoiset järvenselät ja vanhat kanavat tekevät Heinäveden reitistä ainutlaatuisen elämyksen, joka kaikkien pitäisi ainakin kerran elämässään kokea.

Lisätiedot

HURTIGRUTEN - MAAILMAN KAUNEIN MERIMATKA KIRKKONIEMESTÄ BERGENIIN *, **, **, , JA

HURTIGRUTEN - MAAILMAN KAUNEIN MERIMATKA KIRKKONIEMESTÄ BERGENIIN *, **, **, , JA HURTIGRUTEN - MAAILMAN KAUNEIN MERIMATKA KIRKKONIEMESTÄ BERGENIIN 13.-19.4.*, 15.-21.5.**, 1.-7.8.**, 22.-28.8., 3.-10.9. JA 14.-20.9.2017 Hurtigruten on Norjan rannikon alkuperäinen laivareitti, joka

Lisätiedot

Kalastuspäiviä on neljä, aamu yhdeksästä iltapäivään kello viiteen. Majoituksemme hotelli Bahari Beach issa sisältää all inclusivepalvelun.

Kalastuspäiviä on neljä, aamu yhdeksästä iltapäivään kello viiteen. Majoituksemme hotelli Bahari Beach issa sisältää all inclusivepalvelun. Mombasan alue on tunnettu Marliinien, purjekalojen ja Doradojen urheilukalastuspaikka. Kalat alkavat siirtyä joulukuun puolessa välissä pohjoisesta etelään merivirtojen mukaan. Mombasan edustalla on hyviä

Lisätiedot

HIIHTÄMÄSSÄ ITÄVALLASSA 2006

HIIHTÄMÄSSÄ ITÄVALLASSA 2006 HIIHTÄMÄSSÄ ITÄVALLASSA 2006 NEVA järjesti matkan Alppien parhaimmistoon kuuluvalle murtomaahiihtoalueelle Itävallan Ramsauhun 20 hengen voimin 25.2. - 4.3.2006. Kokemukset olivat todella hyvät. Majoituimme

Lisätiedot

Kiehtova Katania, suloinen Taormina, tulivuori Etna, muinaisia temppeleitä, hiekkarannat, luomuviinit...

Kiehtova Katania, suloinen Taormina, tulivuori Etna, muinaisia temppeleitä, hiekkarannat, luomuviinit... Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme monilla luomuviinitiloilla, tutustumme viinin valmistukseen, maistelemme viinejä sisilialaisen

Lisätiedot

HELMI 2015 Kohti talvileiriä. Talvileireilykoulutus Helmelle lähtijöille

HELMI 2015 Kohti talvileiriä. Talvileireilykoulutus Helmelle lähtijöille HELMI 2015 Kohti talvileiriä Talvileireilykoulutus Helmelle lähtijöille Koulutuksen sisältö Ohjelma leirillä Ohjelma pääpiirteittäin Elämää talvileirillä Kuinka teltassa toimitaan? Miten syödään? Pukeutuminen

Lisätiedot

MAINOS: Tule mukaan ainutlaatuiselle IMYn linja-automatkalle Belgiaan kansainväliseen Sanicolen 40-vuotis juhlalentonäytökseen.

MAINOS: Tule mukaan ainutlaatuiselle IMYn linja-automatkalle Belgiaan kansainväliseen Sanicolen 40-vuotis juhlalentonäytökseen. MAINOS: Tule mukaan ainutlaatuiselle IMYn linja-automatkalle Belgiaan kansainväliseen Sanicolen 40-vuotis juhlalentonäytökseen. Sisällys MAINOS: Tule mukaan ainutlaatuiselle IMYn linja-automatkalle Belgiaan

Lisätiedot

Lomalla Raamatun historiaa

Lomalla Raamatun historiaa Lomalla Raamatun historiaa Yhdistelmämatka Israeliin 03.-11.09.2018 v Asumme Tel Avivissa Leonardo Art- hotellissa v Teemme kaksi retkipäivää Jerusalemiin v Kaksi retkipäivää Tiberiakseen v Oppaana Ariel

Lisätiedot

Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Esittely. Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Kohdetietoa. Budapest. Miksi valita tämä matka: Sivu 1 / 6

Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Esittely. Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Kohdetietoa. Budapest. Miksi valita tämä matka: Sivu 1 / 6 Sivu 1 / 6 Esittely Budapestin kaupunkiloma, 4pv Budapest on yksi Keski-Euroopan aurinkoisimmista kaupungeista. Monien mielestä kevätkausi Budapestissä on kauneinta aikaa, kun kaupunki herää talven jälkeen

Lisätiedot

Illallinen hotellin ravintolassa.

Illallinen hotellin ravintolassa. 1 Lähettäjä Forssan matkatoimisto oy / Leila Rauhaniemi puh. 0207 75 77 22 sähköposti. leila.rauhaniemi@fmtours.fi Attn: Pekka Heikkilä sähköposti: pekkah09@gmail.com Talinkorvantie 11B49, 20320 Turku,

Lisätiedot

Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016

Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016 Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016 24.10. 31.10.2015 Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme monilla luomuviinitiloilla, tutustumme

Lisätiedot

RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN , 3 PÄIVÄÄ

RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN , 3 PÄIVÄÄ www.matkarasti.fi RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN 13.-15.9.2019, 3 PÄIVÄÄ Ruskamatkamme suuntaa Varangin vuonolle; Pykeijaan ja Kirkkoniemeen. Perehdymme oppaan johdolla alueen historiaan ja nykypäivään,

Lisätiedot

Eksoottinen Balkanin kiertomatka Albaniassa ja Makedoniassa 30.9. 5.10.2016

Eksoottinen Balkanin kiertomatka Albaniassa ja Makedoniassa 30.9. 5.10.2016 Hämeenlinnan kansalliset seniorit ry Eksoottinen Balkanin kiertomatka Albaniassa ja Makedoniassa 30.9. 5.10.2016 Matkaohjelma Perjantai 30.9. Matkapäivä, Skopje, 25 km Lennämme Helsingistä klo 13.05 Istanbuliin,

Lisätiedot

Formulamatka Unkariin. Esittely. Formulamatkalle Unkarin Hungaroringille! Hungaroring. Budapest. Miksi valita tämä matka?

Formulamatka Unkariin. Esittely. Formulamatkalle Unkarin Hungaroringille! Hungaroring. Budapest. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 6 Esittely Formulamatkalle Unkarin Hungaroringille! Lähde jännitämään suomalaisten menestystä Hungaroringin radalle! Tällä matkalla pääset seuraamaan harjoituksia, aika-ajoja sekä tietenkin itse

Lisätiedot

SAIMAAN LAIVAMATKAT OY KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT LUOSTARIRISTEILYT HOTELLIRISTEILY

SAIMAAN LAIVAMATKAT OY KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT LUOSTARIRISTEILYT HOTELLIRISTEILY RISTEILYT SINISELLÄ SAIMAALLA KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT Lähtö Kuopiosta (ti, to, la) tai Savonlinnasta (ma, ke, pe) klo 9.00. Risteily Heinäveden reittiä pitkin neljän sulkukanavan ja kahden avokanavan kautta

Lisätiedot

Reykjavikin kaupunkiloma, 4pv. Esittely. Reykjavikin kaupunkiloma, 4pv. Kohdetietoa. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7

Reykjavikin kaupunkiloma, 4pv. Esittely. Reykjavikin kaupunkiloma, 4pv. Kohdetietoa. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7 Sivu 1 / 7 Esittely Reykjavikin kaupunkiloma, 4pv Huikeiden vastakohtien Islanti on kuumien lähteiden, jäätiköiden, tulivuorien ja mahtavien putousten maa. Islannista löytyy niin satojen vuosien historiaa

Lisätiedot

Matkaohjelma. A- Beach Links Kohti rantalomaa. Yrjö Tervakangas

Matkaohjelma. A- Beach Links Kohti rantalomaa. Yrjö Tervakangas Matkaohjelma A- Beach Links Kohti rantalomaa Yrjö Tervakangas 2 1. Päivä: Saapuminen Siem Reapiin valitsemastanne kohteesta. Kuljetus hotellille ja sisäänkirjautuminen. Päivällinen paikallisessa ravintolassa.

Lisätiedot

HUIPPUVUORET & Suomen Kuvausmatkat oy HUIPPUVUORET & JÄÄKARHUT JÄÄKARHUT

HUIPPUVUORET & Suomen Kuvausmatkat oy HUIPPUVUORET & JÄÄKARHUT JÄÄKARHUT HUIPPUVUORET & Suomen Kuvausmatkat oy HUIPPUVUORET & JÄÄKARHUT JÄÄKARHUT Suomen Kuvausmatkat oy HUIPPUVUORET JA JÄÄKARHUT Aika: Ma 25.6 - La 7.7.2018 Kesto: 13 pv Hinnat: Risteily alkaen 7.820 eur Maa-

Lisätiedot

Luomuviinimatka Andien juurille

Luomuviinimatka Andien juurille Luomuviinimatka Andien juurille 24.02. - 08.03.2017 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan loistavampia nähtävyyksiä. Matkamme alkaa

Lisätiedot

Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA. 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm

Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA. 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm Reki nro 1. Reykjavík Opastettu kierros Reykjavikissa Kerrotaan ja nähdään eri paikkoja kaupungissa Retken

Lisätiedot

Paikallisyhteisön huomioiminen matkailussa, turvallisuusohjeiston esittely Inarin matkailuseminaari

Paikallisyhteisön huomioiminen matkailussa, turvallisuusohjeiston esittely Inarin matkailuseminaari Paikallisyhteisön huomioiminen matkailussa, turvallisuusohjeiston esittely Inarin matkailuseminaari 2.11.2018 Arctic Outdoor, turvallisuutta ja terveyttä tunturista kehittämishanke 2017-2019, Inarin kunta

Lisätiedot

KENIAN SUURI. Suomen Kuvausmatkat oy KENIAN MIGRATION SAFARI MIGRATION SAFARI

KENIAN SUURI. Suomen Kuvausmatkat oy KENIAN MIGRATION SAFARI MIGRATION SAFARI KENIAN SUURI MIGRATION SAFARI 29.8. - 7.9.2019 Kenian Suuri Migration Safari 2019 Aika: Hinta: Ryhmäkoko: To 29.8. - La 7.9.2019 5.480 eur 10 henkilöä Oma penkkirivi maastoautossa: + 720 eur Pääkohteet:

Lisätiedot

Hejdå! - Terveisiä Norjasta

Hejdå! - Terveisiä Norjasta Hejdå! - Terveisiä Norjasta. 17.06.2109 Tai oikeastaan tällä hetkellä istun jo autossa ruotsin puolella, matkalla kohti Tulkholmaa. Reissun viimeinen treeni tehtiin juuri Örebrossa joka oli 1,30h juoksu.

Lisätiedot

KALASTUS- JA/TAI METSÄSTYSMATKA PORT ELIZABETHIIN - YSTÄVYYDEN KAUPUNKIIN - ETELÄ-AFRIKKAAN 12.02.2013-25.02.2013

KALASTUS- JA/TAI METSÄSTYSMATKA PORT ELIZABETHIIN - YSTÄVYYDEN KAUPUNKIIN - ETELÄ-AFRIKKAAN 12.02.2013-25.02.2013 Bonus-Matkat KALASTUS- JA/TAI METSÄSTYSMATKA PORT ELIZABETHIIN - YSTÄVYYDEN KAUPUNKIIN - ETELÄ-AFRIKKAAN 12.02.2013-25.02.2013 Jälleen on tullut aika suunnistaa uusille vesille. Tällä kertaa olemme valinneet

Lisätiedot

Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016

Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016 Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan

Lisätiedot

Patikoi Kiinan muurilla jylhässä vuoristossa, järven rannalla ja vehreässä kanjonissa sekä tutustu Kiinan historiaan, maaseutuun ja ruokakulttuuriin.

Patikoi Kiinan muurilla jylhässä vuoristossa, järven rannalla ja vehreässä kanjonissa sekä tutustu Kiinan historiaan, maaseutuun ja ruokakulttuuriin. Patikointia Kiinan muurilla 50plus Patikoi Kiinan muurilla jylhässä vuoristossa, järven rannalla ja vehreässä kanjonissa sekä tutustu Kiinan historiaan, maaseutuun ja ruokakulttuuriin. Chengde Mutianyu

Lisätiedot

KALASTUSMATKAT MEKSIKOON, PLAYA DEL CARMENIIN 1-17.4.2014 ja 7-23.4.2015

KALASTUSMATKAT MEKSIKOON, PLAYA DEL CARMENIIN 1-17.4.2014 ja 7-23.4.2015 KALASTUSMATKAT MEKSIKOON, PLAYA DEL CARMENIIN 1-17.4.2014 ja 7-23.4.2015 Yleisön, eli aikaisemmin Playa del Carmenissa mukana olleiden toiveesta järjestämme yllämainittuina ajankohtina kalastusmatkat.

Lisätiedot

Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk

Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk Kaikille löytyy sopivia reittejä patikoida ja samalla antautua luonnon rauhoittavaan syleilyyn. Nuotiopaikat, laavut ja kahvilat toivottavat kulkijan virkistävälle

Lisätiedot

HURTIGRUTEN-RISTEILY KIRKKONIEMESTÄ BERGENIIN , , ***, **, , , JA

HURTIGRUTEN-RISTEILY KIRKKONIEMESTÄ BERGENIIN , , ***, **, , , JA HURTIGRUTEN-RISTEILY KIRKKONIEMESTÄ BERGENIIN 23.-29.6., 29.7.-5.8., 6.-12.8.***, 9.-15.8.**, 20.-26.8., 31.8.-6.9., 11.-17.9. JA 22.-28.9.2018 Hurtigruten - maailman kaunein merimatka Hurtigruten on Norjan

Lisätiedot

Visbyn risteily Helsingistä

Visbyn risteily Helsingistä Visbyn risteily Helsingistä Reitti: Karstula-Äänekoski-Jyväskylä-Jämsä (menoon mahdollista saada liityntäkuljetukset myös Keuruulta ja Petäjävedeltä -> kysy lisää toimistoistamme!) Lähdöt: 3.7 ja 24.7

Lisätiedot

HURTIGRUTEN - MAAILMAN KAUNEIN MERIMATKA *, , , , , , JA

HURTIGRUTEN - MAAILMAN KAUNEIN MERIMATKA *, , , , , , JA HURTIGRUTEN - MAAILMAN KAUNEIN MERIMATKA 13.-19.4.*, 15.-21.5., 1.-7.8., 17.-24.8., 22.-28.8., 3.-9.9., 8.-15.9. JA 14.-20.9.2017 Hurtigruten on Norjan rannikon alkuperäinen laivareitti, joka on jo vuodesta

Lisätiedot

HyväMe- lomaristeily. Kroatiaan Matkan hinta 1445,00. Ilmoittaudu marraskuun 2017 loppuun mennessä

HyväMe- lomaristeily. Kroatiaan Matkan hinta 1445,00. Ilmoittaudu marraskuun 2017 loppuun mennessä HyväMe- lomaristeily Kroatiaan 2018 18. 25.8.2018 Matkan hinta 1445,00 Ilmoittaudu marraskuun 2017 loppuun mennessä Mirja : mirja.hanninen@hyvame.fi puh : 040765528 1 2 HyväMe- ryhmä Makarskassa merenrannalla

Lisätiedot

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen.

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen. tarjoaa unohtumattomia elämyksiä veneretkillä yrityksille, ryhmille ja yhteisöille. Kymijoen historiaretkillä, Verlan kirkkailla vesillä ja Unescon Maailmanperintökohteessa, sekä Repoveden erämaiden siimeksessä.

Lisätiedot

BOTSWANA & ZIMBABWE 23.3. -4. 4.2016

BOTSWANA & ZIMBABWE 23.3. -4. 4.2016 BOTSWANA & ZIMBABWE 23.3. -4. 4.2016 Suomen Kuvausmatkat Oy BOTSWANA & VIKTORIAN PUTOUKSET Aika: Ke 23.3. - Ma 4.4.20 16 Kesto: 13 pv Hinta: 6.260 eur Ryhmäkoko: Max 12 henkilöä 1hh -lisämaksu: Oma penkkirivi

Lisätiedot

Löydä päivävaelluksen hauskuus

Löydä päivävaelluksen hauskuus Päivävaelluksen suunnittelu FValitse jokin hauska ja mielenkiintoinen retkikohde. Jos liikutte ryhmänä, ota muut huomioon retkikohteen valinnassa. FOta selvää vaellusreitin pituudesta ja siitä, kuinka

Lisätiedot

Kemiönsaaren Nordanån merikotkatarkkailu kesällä 2017

Kemiönsaaren Nordanån merikotkatarkkailu kesällä 2017 Kemiönsaaren Nordanån merikotkatarkkailu kesällä 2017 Tmi Vespertilio 11.8.2017 Tiivistelmä Kemiönsaaren Nordanå-Lövbölen alueelle suunnitellaan tuulivoimapuistoa. Varsinais-Suomen ELYkeskus on vuonna

Lisätiedot

Gran Canaria

Gran Canaria Gran Canaria 13.- 27.1.2020 HyväMe ryhmämatka Playa del Inglesiin : ü Aktiiviloma vaikka vuoristossa vaeltaen ü Tai leväten tasokkaassa hotellissa ü Viihtyen ryhmässä ü Puolihoidolla ü 1372,00 Gran Canarian

Lisätiedot

INTIAN TIIKERISAFARI Suomen Kuvausmatkat oy INTIAN TIIKERISAFARI

INTIAN TIIKERISAFARI Suomen Kuvausmatkat oy INTIAN TIIKERISAFARI INTIAN TIIKERISAFARI 7.-18.4.2018 Suomen Kuvausmatkat oy Suomen Kuvausmatkat oy INTIAN TIIKERISAFARI 7.-18.4.2018 Aika: La 7.4. - Ke 18.4.2018 Ryhmäkoko: max 8-10 hlö Hinta: 3.980 eur Kohdemaat: Intia

Lisätiedot

KALASTUSMATKA MEKSIKOON, PLAYA DEL CARMENIIN 7-23.4.2015

KALASTUSMATKA MEKSIKOON, PLAYA DEL CARMENIIN 7-23.4.2015 KALASTUSMATKA MEKSIKOON, PLAYA DEL CARMENIIN 7-23.4.2015 Yleisön, eli aikaisemmin Playa del Carmenissa mukana olleiden toiveesta järjestämme Playa del Carmeniin uuden kalastusmatkan. Matka soveltuu lomamatkaksi

Lisätiedot

Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä

Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä Vietä pitkä viikonloppu kesäisessä Krakovassa Finnairin suorilla lennoilla Helsingistä! Krakovan värikäs historia ja eloisa nykypäivä, hyvin säilynyt UNESCO:n maailmanperintökohteisiin

Lisätiedot

HINTAAN SISÄLTYY. Hurtigruten - maailman kaunein merimatka

HINTAAN SISÄLTYY. Hurtigruten - maailman kaunein merimatka HURTIGRUTEN-RISTEILY KIRKKONIEMESTÄ BERGENIIN 30.3.-5.4.* JA 13.-20.5.**, 23.-29.6., 29.7.-5.8., 6.-12.8.***, 9.-15.8.**, 20.-26.8., 28.8.-3.9., 31.8.-6.9., 11.-17.9., 22.-28.9. JA 19.-25.12.2018 Hurtigruten

Lisätiedot

INTIAN TIIKERISAFARI & SARVIKUONOT

INTIAN TIIKERISAFARI & SARVIKUONOT INTIAN TIIKERISAFARI & SARVIKUONOT 23.3. - 5.4.2017 Suomen Kuvausmatkat oy INTIAN TIIKERISAFARI & SARVIKUONOT 2017 Aika: To 23.3. - Ke 5.4.2017 Ryhmäkoko: 8-11 henkilöä Hinta: 4 360 eur Kohdemaat: Intia

Lisätiedot

Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015

Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015 Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015 Unelmamatka Kaukoitään niille, jotka pitävät kalastuksesta ja yleensä luonnossa liikkumisesta! Kalastusmuotoina ovat vetouistelu ja pohjaonginta. Varaa ja maksa

Lisätiedot

Kairankutsun lintubongausretket

Kairankutsun lintubongausretket Kairankutsun lintubongausretket Luonnon ja lintujen tarkkailu retkeilymuodossa on yksi parhaista rentoutumiskeinoista kiireisen maailmanmenon keskellä. Tähän Pyhä-Luoston kansallispuisto ja Itä-Lapin lumoava

Lisätiedot

MASTERS-LEIRI RICCIONESSA, ITALIASSA 9.-16.6.2013

MASTERS-LEIRI RICCIONESSA, ITALIASSA 9.-16.6.2013 MASTERS-LEIRI RICCIONESSA, ITALIASSA 9.-16.6.2013 Odotettu masters-uimarien etelän leiri järjestetään kesällä 2013 uudessa mastersleirikohteessa, Italian Riccionessa. Matkatoimistona toimii Aurinkomatkat.

Lisätiedot

Seikkailuretki Lyngenin kajakkivaellus

Seikkailuretki Lyngenin kajakkivaellus Seikkailuretki Lyngenin kajakkivaellus Lyngen, NORJA 26.7.2014 3.8.2014 Kajakkivaellus Norjan Lyngenissä on opastettu merimelontaretki Lyngenin saaren ympäri elämyspedagogisella otteella. Kuuden päivän

Lisätiedot

Matkakertomus Busiasta 2.6.-15.6.2011

Matkakertomus Busiasta 2.6.-15.6.2011 Matkakertomus Busiasta 2.6.-15.6.2011 Lähdimme Kenian matkalle hyvin varautuneina kohdata erilainen kulttuuri. Olimme jo saaneet kuulla, mihin asioihin on syytä varautua, ja paikan päällä tuntuikin, että

Lisätiedot

RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16

RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16 RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16 1. päivä 4.5.16 Saapuminen Sloveniaan ja Bledin retki Saapuminen Ljubljaanan lentokentälle. Suomea puhuva RIL-matkalaisille tuttu oppaamme Marketa Sindelova ja

Lisätiedot

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 8 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI P1 ALKUSARJA, PITKÄ 1 8.9.2014 8 CHARTER LENNOT HKI, TRE JA KUOPIO HINTAAN SISÄLTYY

Lisätiedot

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA Joulunajan viikko-ohjelma on voimassa 23.12.2011 8.1.2012 PERJANTAI 23.12. / 30.12. / 6.1. 12:00 MOOTTORIKELKKASAFARI ERÄMAAHAN Nauti ulkoilmaelämästä moottorikelkkasafarilla luonnon sydämeen. Reittimme

Lisätiedot

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visbyn risteily Silja Europalla Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visby on kaupunki ja maineensa veroinen. Täällä kävijän hurmaavat sen matalat, ruusuihin peittyvät talot, sen korkeat tornit, varjoisat

Lisätiedot

IADS-VAIHTO INTIASSA KESÄLLÄ 2015

IADS-VAIHTO INTIASSA KESÄLLÄ 2015 IADS-VAIHTO INTIASSA KESÄLLÄ 2015 Kevättalvella 2015 aloitimme vaihto-opiskelupaikan hakuprosessin valmistelun. Pohdimme perusteellisesti mihin maahan haluamme matkustaa ja missä maassa voisimme oppia

Lisätiedot

BRASILIA / Antti Vauhkonen

BRASILIA / Antti Vauhkonen 1 BRASILIA / Antti Vauhkonen Lennot: ( huom. Pariisin menoaikataulu saattaa muuttua ) 27.11 AF1099 Helsinki- Pariisi klo 12.15 14.20 27.11 AF442 Pariisi Rio de Janeiro klo 23.20 07.35 06.12 AF443 Rio de

Lisätiedot

Cerviniaan vaeltamaan 1520, o Sveitsin rajalla sijaitseva pieni Cervinian kylä on LänsiEuroopan ja Alppien huippujen välissä

Cerviniaan vaeltamaan 1520, o Sveitsin rajalla sijaitseva pieni Cervinian kylä on LänsiEuroopan ja Alppien huippujen välissä 10.-17.8.2019 Cerviniaan vaeltamaan o Sveitsin rajalla sijaitseva pieni Cervinian kylä on LänsiEuroopan ja Alppien huippujen välissä o Aurinko paistaa ja lämpötila nousee suhteellisen korkealle o Vaeltajan

Lisätiedot

Islanti 22.10.- 26.10.2012 Matkanjohtajat;

Islanti 22.10.- 26.10.2012 Matkanjohtajat; Matkatoimisto PT-Matkat Tapiontie 4 34800 Virrat ALV rek Puhelin / Fax 03 4755161 GSM +358 40 5559161 Y-tunnus 1126019-0 Sähköposti pt-matkat@phpoint.fi KUVI 3484 / 00 MJM MTK-Virrat Islanti 22.10.- 26.10.2012

Lisätiedot

Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE

Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE 21.-28.3.2020 Suomi-Portugali yhdistyksen jäsenmatka Vastuullinen matkanjärjestäjä: SUBLU TOUR PORTUGAL (www.sublutour.com/fi) - Nazaré, Portugali Ryhmän

Lisätiedot

... Alppien alta Adrialle

... Alppien alta Adrialle Itävallan, Unkarin, Italian ja Kroatian syleilyssä sijaitseva pieni Slovenia on mantereemme monipuolisimpia maita. Sen maalaukselliset maisemat ulottuvat Alpeilta Adrianmerelle tarjoten lukuisia maailmanluokan

Lisätiedot

ETELÄMANTEREEN ERIKOISRISTEILY. Suomen Kuvausmatkat oy ETELÄMANTEREEN RISTEILY

ETELÄMANTEREEN ERIKOISRISTEILY. Suomen Kuvausmatkat oy ETELÄMANTEREEN RISTEILY ETELÄMANTEREEN ERIKOISRISTEILY Suomen Kuvausmatkat oy ETELÄMANTEREEN RISTEILY 28.10. - 16.11.2019 Suomen Kuvausmatkat oy ETELÄMANTEREEN RISTEILY Suomen Kuvausmatkat oy ETELÄMANTEREEN ERIKOISRISTEILY 2019

Lisätiedot

Espanjan petolinnut. Lisätietoja: Vuorikotka

Espanjan petolinnut. Lisätietoja: Vuorikotka Espanjan petolinnut Kohde: Espanja Teema: Espanjan petolinnut Vaativuus: Pääsääntöisesti kojukuvausta Ryhmäkoko: 5 8 valokuvaajaa Aika: 31.3. 6.4.2017 Hinta: 1920 Lisämaksusta 1hh 195 Vuorikotka Munkkikorppikotka

Lisätiedot

Lomamatka. Turkin Sideen Lento Jyväskylästä Anatalyaan. Matkan hinta Supertäysihoidolla

Lomamatka. Turkin Sideen Lento Jyväskylästä Anatalyaan. Matkan hinta Supertäysihoidolla Lomamatka Turkin Sideen 3.5. 10.5.2018 Lento Jyväskylästä Anatalyaan Matkan hinta 699.00 Supertäysihoidolla Hotelli La Grande Resort & Spa on iso, monipuolinen kylpylähotelli joka sijaitsee ranta-alueella

Lisätiedot

Adventtimatka Roomaan joulukuun pimeydestä Rooman valoon 04.12 09.12.2016

Adventtimatka Roomaan joulukuun pimeydestä Rooman valoon 04.12 09.12.2016 Adventtimatka Roomaan joulukuun pimeydestä Rooman valoon 04.12 09.12.2016 Matkaoppaana legendaarinen Italian asiantuntija Silja Tuominen Matkaemäntänä Hanna Ekola, musiikissa Hannan tilaisuuksissa mukana

Lisätiedot

-opintomatka Solna, Ruotsi 2.-5.4. 2014

-opintomatka Solna, Ruotsi 2.-5.4. 2014 -opintomatka Solna, Ruotsi 2.-5.4. 2014 Miltä kuulostaa ruokakul-uuriin profiloitunut vanhusten hoivako4, jossa on joka maanantai tas4ng päivä, keskiviikkoisin gourmet- lounas, ja jossa kahvitellaan itse

Lisätiedot

Vaellusviikonloppu Baijerin Alpeilla

Vaellusviikonloppu Baijerin Alpeilla Vaellusviikonloppu Baijerin Alpeilla Hoi sinä luonnosta, liikunnasta ja luomusta kiinnostunut yksilö! Tervetuloa meidän kanssamme Müncheniin ja sen jälkeen Alpeille patikoimaan! Luvassa upeita vaellusreittejä

Lisätiedot

Guyanas Ranskan Guyana, Guyana, Surinam

Guyanas Ranskan Guyana, Guyana, Surinam Guyanas Ranskan Guyana, Guyana, Surinam 15.11-29.11.2014 Tässä se vihdoin tulee! Matkaohjelma, jonka valmistuminen kesti kauemmin kuin talon rakentaminen. Guyanas on pioneerimatka Etelä-Amerikkaan, poluille,

Lisätiedot

JCI WORLD CONGRESS 2015

JCI WORLD CONGRESS 2015 Japani kutsuu Lähde Nuorkauppakamarien maailmankokoukseen ja tutustu samalla lumoavaan Kiotoon ja Okinawan trooppisiin saariin! Yhteistyössä Suomen Nuorkauppakamarit ja SMT. Tarjolla on kuusi erilaista

Lisätiedot

HUIPPUVUORET & Suomen Kuvausmatkat oy HUIPPUVUORET & JÄÄKARHUT JÄÄKARHUT

HUIPPUVUORET & Suomen Kuvausmatkat oy HUIPPUVUORET & JÄÄKARHUT JÄÄKARHUT HUIPPUVUORET & JÄÄKARHUT 2.-13.7.2019 Suomen Kuvausmatkat oy HUIPPUVUORET JA JÄÄKARHUT 2.-13.7.2019 Aika: Ti 2.7. - La 13.7.2019 Kesto: 12 pv Hinnat: Risteily alkaen á 7.450 eur /hlö Maa- ja lentopaketti

Lisätiedot

LAPLAND HOTEL BEAR S LODGE VIIKKO-OHJELMA Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput!

LAPLAND HOTEL BEAR S LODGE VIIKKO-OHJELMA Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput! LAPLAND HOTEL BEAR S LODGE VIIKKO-OHJELMA 2016 2017 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput! 1. KELKKASAFARI LUONTOON (14:30-16:30) ma, ti (9:00-11:00) su, to Tutustu Lapin luontoon moottorikelkkaillen.

Lisätiedot

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION 18. elokuuta kello 14.30 Hki- Vantaan kentällä alkoi tämän vuotinen Twinning vierailumme kaksoiskamariimme Stadeen. Lento lähti 17.30, mutta puheenjohtajamme Jarno

Lisätiedot

Miesten salibandymaa joukkue metsästää kultamitaleja MM-kisoissa Tsekin upeassa pääkaupungissa

Miesten salibandymaa joukkue metsästää kultamitaleja MM-kisoissa Tsekin upeassa pääkaupungissa salibandy mm praha, tsekki / 6-10.12.2018 Miesten salibandymaa joukkue metsästää kultamitaleja MM-kisoissa Tsekin upeassa pääkaupungissa joulukuussa 2018! Samaan aikaan MM-kisojen kanssa järjestettävä

Lisätiedot

Alkusarja 4 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 4 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 4 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 8 WWW.AIKAMATKAT.FI P2 ALKUSARJA, LYHYT 5 8.9.2014 4 VRK ALK 790 SUORA LENTO HELSINGISTÄ HINTAAN SISÄLTYY

Lisätiedot

ClubOne-alennus edellyttää 1 kortti / hytti. Samaa korttia ei voi hyödyntää useammassa hytissä.

ClubOne-alennus edellyttää 1 kortti / hytti. Samaa korttia ei voi hyödyntää useammassa hytissä. Ikaalisten Matkatoimisto Taru Malmström 03-4580203 taru.malmstrom@ikaalistenmatkatoimisto.fi Matti Ristimäki 040-5025917 matti.ristimaki@luukku.com Tässä tarjouksemme Visbyn risteilystä 7.-9.8.2016 Matkaohjelma

Lisätiedot

Tarjous 15 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Tarjous 15 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Tarjous 15 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI P9 ALKUSARJA, PITKÄ 1. 15.9.2014 15 VRK ALK 1450 LENNOT HKI-KTW, KRK-HEL HINTAAN SISÄLTYY

Lisätiedot

PERUN LUONTO JA KULTTUURI 2013

PERUN LUONTO JA KULTTUURI 2013 Suomen Kuvausmatkat oy PERUN LUONTO JA KULTTUURI 2013 Amazon, Machu Picchu, Titicaca, Colca Aika: Ke 13. - La 24.11.2013 12 pv La 9.11. - La 24.11.2013 16 pv Ryhmäkoko: Hinta: 8+1 henkilöä Perusmatka 12

Lisätiedot

Oy Kon-Tiki Tours Ltd Fredrikinkatu 25 A 10, 00120 Helsinki, Finland Tel. +358 (0)9 466 300 www.kontiki.fi

Oy Kon-Tiki Tours Ltd Fredrikinkatu 25 A 10, 00120 Helsinki, Finland Tel. +358 (0)9 466 300 www.kontiki.fi Amsterdam tunnetaan kuvauksellisista kanavistaan ja polkupyöristään. Museoitakin on yli viisikymmentä, joten valinnanvaraa riittää. Amsterdamin paikalle nousivat ensimmäiset puutalot jo 1200-luvulla, jolloin

Lisätiedot

Sveitsi patikointia. 6 päivää

Sveitsi patikointia. 6 päivää Sveitsi patikointia Alpeilla Ihastu mahtaviin Alppimaisemiin vuorten, jäätiköiden ja jokien kera, patikoi Jungfraun alueella sekä rentoudu päivän päätteeksi hotellilla 6 päivää 10.6.2019-15.6.2019 26.8.2019-31.8.2019

Lisätiedot

Su su Kiehtova Peking

Su su Kiehtova Peking Su 4.11. su 11.11.2018 Kiehtova Peking Keisarien valtakunnassa koet hämmästyttävän Kiinan muurin yhden maailman seitsemästä ihmeestä, Kielletyn kaupungin lohikäärmevaltaistuimineen sekä Taivaallisen rauhan

Lisätiedot

Malesian Borneo & INDONESIAN saaristo 2015

Malesian Borneo & INDONESIAN saaristo 2015 Suomen Kuvausmatkat oy Malesian Borneo & INDONESIAN saaristo 2015 Orangit, Komodonvaraanit & Sademetsät. Aika: To 9.4. - Su 26.4.2015 18 pv Ryhmäkoko: Hinta: Max 8+1 henkilöä 4 920 eur* * Sis. kansainväliset

Lisätiedot

MAJOITUS PYEONGCHANGISSA SEOLIM HOTEL*** (MOUNTAIN CLUSTER)

MAJOITUS PYEONGCHANGISSA SEOLIM HOTEL*** (MOUNTAIN CLUSTER) PARALYMPIALAISET KOREA 9. 18.3.2018 PYEONGCHANG LENNOT JA MAJOITUS G R O U P +358 9 622 70 940 (Karoliina tai Maiju) info@elamysmatkat.com KUTSU PARALYMPIALAISIIN Haluamme tarjota sinulle ja seuralaisellesi

Lisätiedot

TERVETULOA MUKAAN! Karjatilallisten opintomatkalle Yhdysvaltoihin (10 pv)

TERVETULOA MUKAAN! Karjatilallisten opintomatkalle Yhdysvaltoihin (10 pv) TERVETULOA MUKAAN! Karjatilallisten opintomatkalle Yhdysvaltoihin 22. 31.10.2018 (10 pv) Yhdysvaltojen keskilännessä maisemaa hallitsevat lännenelokuvista tutut laajat preeriat, joilla karja laiduntaa.

Lisätiedot