JATKO-OPINTOJA TIETOTEKNIIKASTA KIINNOSTUNEILLE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JATKO-OPINTOJA TIETOTEKNIIKASTA KIINNOSTUNEILLE"

Transkriptio

1 JATKO-OPINTOJA TIETOTEKNIIKASTA KIINNOSTUNEILLE

2 OPISKELUVAIHTOEHTOJA Yliopistossa n. 5 vuotta Ammattikorkeakoulussa n. 4 vuotta Yliopisto-opinnoissa keskitytään enemmän teoriaan, ammattikorkeakouluopinnoissa käytäntöön mm. erilaisten projektien ja työelämäyhteistyön kautta.

3 VALINTAPERUSTEET JA VALINTAKOE Alalle on mahdollisuus päästä opiskelemaan myös pelkkien todistuspisteiden tai kilpailumenestyksen perusteella. Yliopistoissa yleensä etukäteisaineistoon ja/tai kokeessa jaettavaan aineistoon perustuva valintakoe. Diplomi-insinöörikohteissa vaaditaan matematiikan koe ja vaihtoehtoisesti fy/ke (joissain tapauksissa vain fy) Ammattikorkeakouluissa tekniikan ja liikenteen alalla kirjallinen koe, jossa mitataan loogista päättelykykyä sekä matematiikan ja fy/ke perusosaamista.

4 PÄÄAINEVAIHTOEHTOJA YLIOPISTOSSA: TIETOTEKNIIKKA Filosofian maisterin tai diplomi-insinöörin tutkinto Opiskelupaikkakuntia Helsinki (Aalto), Jyväskylä, Lappeenranta, Oulu, Turku ja Vaasa. Opiskelu ei edellytä aiempaa perehtymistä alaan. Usein luonnontieteellis-teknisien alojen, kuten matematiikan sivuaineopinnot ovat hyödyllisiä. Suuntautumisvaihtoehdot vaihtelevat yliopistoittain, mm. mobiilijärjestelmät, ohjelmistotekniikka, simulointi ja optimointi, älykkäät järjestelmät, signaalinkäsittely, informaatioverkostot. Työpaikkoja esim. teollisuuden ja kaupan tietotekniikan johtotehtävät, järjestelmän hankintatehtävät, ohjelmistoyritykset, yritysten tietohallinto-osastot, tutkimuslaitokset tai itsenäinen yritys.

5 PÄÄAINEVAIHTOEHTOJA YLIOPISTOSSA: TIETOJENKÄSITTELYTIEDE Filosofian maisterin tutkinto, pääaineena tietojenkäsittelytiede. Opiskelupaikkakuntia Helsinki, Joensuu, Kuopio, Oulu, Tampere ja Turku Sivuaineena matematiikkaa, tilastotiedettä ja menetelmäopintoja. Opiskellaan mm. ohjelmistoja, algoritmejä, tietojärjestelmiä, käyttöliittymiä ja tietoliikennettä. Vaaditaan ryhmätyötaitoja, loogista ajattelukykyä, viestintätaitoja ja sosiaalisia taitoja. Työskentelevät esim. tutkijoina, tietojärjestelmien suunnittelijoina ja toteuttajina, kehitystyössä, konsultti-, kouluttaja- ja opetustehtävissä.

6 PÄÄAINEVAIHTOEHTOJA YLIOPISTOSSA: TIETOJÄRJESTELMÄTIEDE Kauppatieteiden maisterin tutkinto, pääaineena tietojärjestelmätiede. Opiskelupaikkakuntana Jyväskylä Taloustieteiden ja viestinnän opintoja sekä yhteistyötä yritysten kanssa. Kansainvälisyys painottuu. Vaaditaan ryhmätyötaitoja, loogista ajattelukykyä, viestintätaitoja ja sosiaalisia taitoja. Suuntautumisvaihtoehtoja elektroninen liiketoiminta, digitaalinen media ja järjestelmäkehitys.

7 MAISTERIOHJELMA YLIOPISTOSSA: KOGNITIOTIEDE Filosofian maisterin tutkinto, pääaineena kognitiotiede. Maisteriohjelma, johon haetaan kandidaatintutkinnon suorittamisen jälkeen. Opiskelupaikkana Jyväskylä Erilaisia ihmistieteellisiä ja teknistaloudellisia aineita yhdistävä tieteenala. Taustalla voivat olla mm. psykologia, filosofia, kielitiede, tietojenkäsittely ja erilaiset taloudelliset aineet. Tutkitaan erilaisia ihmisen ja tietoyhteiskunnan suhteita.

8 PÄÄAINEVAIHTOEHTOJA YLIOPISTOSSA: TIETOTEKNIIKAN AINEENOPETTAJAKOULUTUS Filosofian maisterin tutkinto, pääaineena tietotekniikka Suorahaku Jyväskylässä, mahdollisuus suorittaa myös muissa yliopistoissa. Antaa kelpoisuuden toimia perusopetuksen, lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten tietotekniikan aineenopettajana. Opettajan pedagogiset opinnot osana opintoja. Opettajankoulutukseen voi hakeutua joko suoraan opettajankoulutuksen suoravalinnan kautta tai myöhemmin opintojen aikana.

9 PÄÄAINEVAIHTOEHTOJA YLIOPISTOSSA: TIETOLIIKENNETEKNIIKKA Diplomi-insinöörin tutkinto Opiskella voit Aalto-yliopistossa tai Turun yliopistossa Sovelluksia mm. tietoliikenneteollisuuden, ympäristönhuollon ja suojelun sekä terveydenhuollon piirissä. Suuntautua voi mm. ohjelmistotekniikkaan, digitaaliseen signaalinkäsittelyyn, optisiin tietoliikennejärjestelmiin, tuotekehitykseen ja käyttöliittymiin, verkkoihin ja järjestelmiin, tietoliikenteen matemaattisiin menetelmiin, mediatekniikkaan.

10 YLIOPISTOSSA: INFORMAATIOVERKOSTOJEN KOULUTUSOHJELMA Diplomi-insinöörin tutkinto Aalto-yliopistossa Opiskellaan tietotekniikkaa, teknisiä opintoja, taloutta, viestintä- ja kommunikaatio-opintoja, oikeutta, psykologiaa ja yhteiskuntatieteitä. Opitaan mm. ryhmätyötaitoja, ihmisläheistä ajattelua tekniikkaan, IT-taitoja ja ohjelmointia. Käytännönläheisiä projekteja ja työelämäyhteistyötä opinnoissa mukana. Työskentelevät mm. yrittäjinä, käyttöliittyminen suunnittelijoina, mediatuotannossa käsikirjoittajana, graafikkona tai tuottajana.

11 PÄÄAINEVAIHTOEHTOJA YLIOPISTOSSA: TIETOJOHTAMINEN Diplomi-insinöörin tutkinto Tampereen teknillisessä yliopistossa Ammattilaisia, jotka kehittävät liiketoimintaa hyödyntäen tieto- ja viestintäteknologiaa. Pääaineena joko tiedonhallinta tai logistiikka, lisäksi opiskellaan tuotantotaloutta ja tietotekniikkaa. Sivuaineena esim. psykologiaa, kasvatustiedettä tai juridiikkaa. Sijoittuvat asiantuntija-, kehittämis- ja johtotehtäviin sekä paikallisiin että kansainvälisiin yrityksiin.

12 OPISKELUVAIHTOEHTOJA AMMATTIKORKEAKOULUSSA: TIETOTEKNIIKKA Insinöörin tutkinto Opiskelu mahdollista 18 eri ammattikorkeakoulussa Opiskellaan tietotekniikkaa, ohjelmointia, matematiikkaa, fysiikkaa, viestintää ja kieliä sekä yritystoimintaa. Suuntautumisvaihtoehtoina sulautetut järjestelmät, ohjelmistotuotanto, tietoliikennetekniikka tai tietoverkkotekniikka. Työnantajia mm. matkapuhelimien, ohjelmistokehityksen, tietoliikenneverkkojen ja tietoturvan alalla toimivat yritykset. Myös kunnat, järjestöt, valtio ja puolustusvoimat tarvitsevat tietotekniikan ammattiosaajia.

13 OPISKELUVAIHTOEHTOJA AMMATTIKORKEAKOULUSSA: OHJELMISTOTEKNIIKKA Insinöörin tutkinto Jyväskylän AMK:ssa Opiskellaan ohjelmointia, matematiikkaa, fysiikkaa, sähkötekniikkaa, elektroniikkaa, kieliä ja yritystaloutta. Opetus perustuu tekemällä oppimiseen Suuntautumisvaihtoehtoja mm. mobiiliohjelmointi, peliohjelmointi, verkko-ohjelmointi, sulautettujen järjestelmien tai tietokantojen ohjelmointi. Työtehtäviä valmistumisen jälkeen mm. ohjelmien suunnittelu ja toteutus matkapuhelimiin, pclaitteille, www-selaimille, eri käyttöympäristöihin ja tietokonepelien ohjelmointi.

14 OPISKELUVAIHTOEHTOJA AMMATTIKORKEAKOULUSSA: MEDIATEKNIIKKA Insinöörin tutkinto Opiskelu mahdollista 5 eri AMK:ssa Opiskellaan matemaattis-luonnontieteellisiä aineita, tietotekniikkaa, kieliä ja liiketoimintaa. Suuntautumisvaihtoehtoina digitaalinen viestintä (osa-alueina multimediatekniikka, digitaalinen dokumentointi, monikanavajulkaiseminen, internet-, mobiili- ja AV-tekniikka) ja graafinen viestintä(osa-alueina painoviestinnän prosessit, materiaalit ja järjestelmät). Työskentelee esim. ohjelmoijana, tuottajana, projektipäällikkönä sekä käyttöliittymä-, tietokanta- ja sisältösuunnittelijana.

15 OPISKELUVAIHTOEHTOJA AMMATTIKORKEAKOULUSSA: TUOTANTOTALOUS Insinöörin tutkinto tarjolla 5 eri AMK:ssa Opinnoissa korostuu tekniikka ja yritystalous (mm. markkinointi, myynti, tuotekehitys ja yrittäjyys). Opintoja myös luonnontieteistä ja tietotekniikasta. Opinnoissa tärkeää myös kansainvälisyys, vuorovaikutus ja vieraat kielet. Valmistuu tekniikan, talouden ja markkinoinnin osaajia, jotka sijoittuvat töihin teollisuuteen, kaupan ja palvelualan yrityksiin, erilaisiin kaupan ja logistiikan sekä suunnittelu- ja tuotekehitystehtäviin.

JATKO-OPINTOJA MATEMATIIKASTA KIINNOSTUNEILLE

JATKO-OPINTOJA MATEMATIIKASTA KIINNOSTUNEILLE JATKO-OPINTOJA MATEMATIIKASTA KIINNOSTUNEILLE Opiskeluvaihtoehtoja yliopistossa (n.5v. opinnot) ja ammattikorkeakoulussa (n. 3,5v. opinnot) Yliopistossa keskitytään enemmän teoriaan, amk:ssa käytäntöön

Lisätiedot

SUOMEN PELIALAN KOULUTUKSEN KARTOITUS 2014

SUOMEN PELIALAN KOULUTUKSEN KARTOITUS 2014 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO SUOMEN PELIALAN KOULUTUKSEN KARTOITUS 2014 Informaatioteknologian tiedekunta Petri Vähäkainu Pekka Neittaanmäki Laura Mononen Suomen pelialan koulutuksen kartoitus toteutettiin syyslukukaudella

Lisätiedot

Jatko-opintoja englannista kiinnostuneille

Jatko-opintoja englannista kiinnostuneille Jatko-opintoja englannista kiinnostuneille Opiskeluvaihtoehtoja yliopistossa (n.5v.) ja ammattikorkeakoulussa (n. 3,5v.) Yliopistossa keskitytään enemmän teoriaan, amk:ssa käytäntöön mm. erilaisten työelämäprojektien

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Tietotekniikan tutkinto-ohjelman opinto-opas 2006-2007

SISÄLLYSLUETTELO. Tietotekniikan tutkinto-ohjelman opinto-opas 2006-2007 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. OSASTON ESITTELY...5 1.1 Yleistä...5 1.2 Hallinto ja yhteystiedot...7 1.3 Toimikunnat ja työryhmät...7 1.4 Laboratoriot...8 1.5 Tietotekniikan talon kirjasto...9 2. TUTKINTOJEN TAVOITTEET

Lisätiedot

Sisällys. Insinöörikoulutus 3. Tekniikan oppimisympäristö 4. Kone- ja tuotantotekniikka 6. Rakennustekniikka 8. Sähkötekniikka 10

Sisällys. Insinöörikoulutus 3. Tekniikan oppimisympäristö 4. Kone- ja tuotantotekniikka 6. Rakennustekniikka 8. Sähkötekniikka 10 Tekniikan osaajaksi 1 2 Sisällys Insinöörikoulutus 3 Tekniikan oppimisympäristö 4 Kone- ja tuotantotekniikka 6 Rakennustekniikka 8 Sähkötekniikka 10 Tietotekniikka Information Technology 12 Ympäristöteknologia

Lisätiedot

MEDIATEKNIIKAN KOULUTUSOHJELMA INSINÖÖRI (AMK) OPETUSSUUNNITELMA

MEDIATEKNIIKAN KOULUTUSOHJELMA INSINÖÖRI (AMK) OPETUSSUUNNITELMA MEDIATEKNIIKAN KOULUTUSOHJELMA INSINÖÖRI (AMK) OPETUSSUUNNITELMA Opintojen laajuus 240 opintopistettä Opintojen kestoaika 2011-2015 Hyväksytty 31.1.2011 2 1 JOHDANTO Ammattikorkeakoulun hallituksen 15.10.2010

Lisätiedot

Seuraavan 30/45/75 minuutin aikana käymme läpi, millaista on opiskella LUT:ssa ja mitä siellä voi opiskella...

Seuraavan 30/45/75 minuutin aikana käymme läpi, millaista on opiskella LUT:ssa ja mitä siellä voi opiskella... Introduction Esitelkää lyhyesti itsenne - keitä olette ja mistä tulette, mitä tulette kertomaan, lyhyt outline. Yleisö on hyvä pitää koko ajan tietoisena, mitä kerrotte ja mitä seuraavaksi tapahtuu. Seuraavan

Lisätiedot

Elina Noppari. Peruskartoitus digitaalisen median koulutuksesta ja tutkimuksesta Tampereen seudulla

Elina Noppari. Peruskartoitus digitaalisen median koulutuksesta ja tutkimuksesta Tampereen seudulla Elina Noppari Peruskartoitus digitaalisen median koulutuksesta ja tutkimuksesta Tampereen seudulla Journalismin tutkimusyksikkö Tampereen yliopisto Tampere 2005 2 Sisällys 1. Johdanto...3 1.1. Kartoituksen

Lisätiedot

Tervetuloa! Koulullamme toimii kahvila Cafe Amis,

Tervetuloa! Koulullamme toimii kahvila Cafe Amis, 2 3 Koulullamme toimii kahvila Cafe Amis, Tervetuloa! Järvenpään Ammattiopisto * Wärtsilänkatu 7 * 04400 Järvenpää Aukioloajat: klo 8.45-9.00 klo 9.30-10.00 klo 10.45-12.10 klo 12.55-13.10 (ei perjantaina)

Lisätiedot

Kasva vahvaksi. Grow strong. Mikkelin ammattikorkeakoulu

Kasva vahvaksi. Grow strong. Mikkelin ammattikorkeakoulu Kasva vahvaksi. Grow strong. Mikkelin ammattikorkeakoulu Mitä reittiä tutkintoon ja ammattiin? Mikä on AMK? Ammattikorkeakoulut ovat korkeakouluja yliopistojen rinnalla Opinnoissa yhdistetään teoriaa

Lisätiedot

Valintaopas 2015. Urvalsguide

Valintaopas 2015. Urvalsguide Valintaopas 2015 Urvalsguide Sisältö/Innehåll Hakijalle... Vaasan yliopisto... Koulutusalat ja tutkinnot... 6 Opiskelijaksi hakeminen 2015... 10 Kelpoisuus korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin...10

Lisätiedot

Sisällys. Lehteä julkaisee Aalto-yliopiston Sähkövoimatekniikan kerho SVTK. Lehti ilmestyy 27. kertaa. Päätoimittaja: Tuukka Huikari

Sisällys. Lehteä julkaisee Aalto-yliopiston Sähkövoimatekniikan kerho SVTK. Lehti ilmestyy 27. kertaa. Päätoimittaja: Tuukka Huikari Sisällys Pääkirjoitus Itsestään selvää sähköä 3 Alaesittelyt 4 Diplomi-insinööri vai insinööri 8 Aalto-1 10 Sähköistä talotekniikkaa tulevaisuuden rakentajille 13 Akustiikka 15 Yhteiskunnallisesti merkittäviä

Lisätiedot

METROPOLIA AMMATTIKORKEAKOULU Hakutoimisto

METROPOLIA AMMATTIKORKEAKOULU Hakutoimisto METROPOLIA AMMATTIKORKEAKOULU Hakutoimisto Puhelin 020 783 5100 Faksi 020 783 5500 Sähköposti hakutoimisto@metropolia.fi Käyntiosoite Postiosoite Bulevardi 29, 00180 Helsinki PL 4011, 00079 Metropolia

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulutus

Ammattikorkeakoulutus Ammattikorkeakoulutus Ammattikorkeakoulutus suuntaa opintoja suoraan työelämän tarpeeseen. Ammattikorkeakoulutus on käytännönläheisempää kuin yliopisto-opetus. Ammattikorkeakoulututkintoon sisältyy lisäksi

Lisätiedot

Avaamme. asiantuntijuuteen. HAKIJAN OPAS

Avaamme. asiantuntijuuteen. HAKIJAN OPAS Avaamme asiantuntijuuteen. HAKIJAN OPAS KEVÄT 2014 Sisältö NUORTEN KOULUTUS AIKUISKOULUTUS KULTTUURIALA Media-alan koulutus Medianomi (AMK) s. 9 s. 9 Musiikin koulutus Musiikkipedagogi (AMK) s. 11 LUONNONVARA-

Lisätiedot

erillisvalinnat Turun kauppakorkeakoulu Porin yksikkö VALINTAOPAS

erillisvalinnat Turun kauppakorkeakoulu Porin yksikkö VALINTAOPAS 10 erillisvalinnat Turun kauppakorkeakoulu Porin yksikkö VALINTAOPAS 2010 Sisällysluettelo Tervetuloa opiskelemaan kauppatieteitä Poriin!...2 Kauppatieteiden maisteriksi erillisvalinnassa...3 Valintojen

Lisätiedot

9 Tietojenkäsittelytiede...1. 9.1 Tietojenkäsittelytieteen laitos...1. 9.2 Tietojenkäsittelytieteen ala...3

9 Tietojenkäsittelytiede...1. 9.1 Tietojenkäsittelytieteen laitos...1. 9.2 Tietojenkäsittelytieteen ala...3 9 Tietojenkäsittelytiede...1 9.1 Tietojenkäsittelytieteen laitos...1 9.2 Tietojenkäsittelytieteen ala...3 9.3 Luonnontieteiden kandidaatin tutkinto (180 op)...4 Luonnontieteiden kandidaatin tutkinto aineenopettajille...5

Lisätiedot

TIETOTEKNIIKAN KOULUTUSOHJELMA

TIETOTEKNIIKAN KOULUTUSOHJELMA TIETOTEKNIIKAN KOULUTUSOHJELMA Tietotekniikan koulutusohjelman toimintaympäristö ja osaamistavoitteet Tietotekniikan koulutusohjelmasta valmistuneet insinöörit sijoittuvat suunnittelu-, ohjelmointi-, esimies-,

Lisätiedot

Sisällys. Päätoimittaja: Eemeli Mölsä. Kansikuva: Erika Forstén. Paino: Multiprint Oy. Taitto: Erika Forstén Katarina Sandberg. Painos: 15 000 kpl

Sisällys. Päätoimittaja: Eemeli Mölsä. Kansikuva: Erika Forstén. Paino: Multiprint Oy. Taitto: Erika Forstén Katarina Sandberg. Painos: 15 000 kpl Sisällys Pääkirjoitus 3 Alaesittelyt 4 Insinööri vai diplomi-insinööri? 8 Sähkötekniikan opiskelu Lapin AMKissa 9 Aurinkotaloutta Lappeenrannassa 11 Kansainväliseksi elektroniikan ja tietoliikennetekniikan

Lisätiedot

Hakijan opas APPLICANT S GUIDE. Satakunnan ammattikorkeakoulu Satakunta University of Applied Sciences

Hakijan opas APPLICANT S GUIDE. Satakunnan ammattikorkeakoulu Satakunta University of Applied Sciences Hakijan opas APPLICANT S GUIDE Satakunnan ammattikorkeakoulu Satakunta University of Applied Sciences SAATTEEKSI Haluatko kuvataiteilijaksi, medianomiksi, restonomiksi tai tradenomiksi? Vai fysioterapeutiksi,

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Hyvä hakija! Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto... 30 Sairaanhoitajakoulutus Kuusamo...30

Sisällysluettelo. Hyvä hakija! Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto... 30 Sairaanhoitajakoulutus Kuusamo...30 HAKIJAN OPAS 2015 Sisällysluettelo Hyvä hakija! Hyvä hakija!...3 Opiskelijan Kajaani...4 Opiskelijan ammattikorkeakoulu...5 Hakuaikataulu, kevät 2015...6 OSA I: SUOMENKIELINEN AMK-TUTKINTOON JOHTAVA KOULUTUS

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Toimitus Taitto Kansi Janne Inkilä Matti Hamarila Olli Kajan. Ville Viita

Sisällysluettelo. Toimitus Taitto Kansi Janne Inkilä Matti Hamarila Olli Kajan. Ville Viita Sisällysluettelo Pääkirjoitus 3 Sähkötekniikka avaa tien tulevaisuuteen 4 Opiskelu ja työelämä 6 Teekkareita Nokia-uralla 8 Vaasassa on sähköä 10 Opintotuki 11 Poweria uralle 12 Vaihto-opiskelu 13 Vaihda

Lisätiedot

TIIVISTELMÄ YLIOPISTOJEN ICT-KYSELYN TULOKSISTA

TIIVISTELMÄ YLIOPISTOJEN ICT-KYSELYN TULOKSISTA TIIVISTELMÄ YLIOPISTOJEN ICT-KYSELYN TULOKSISTA YLEISET HUOMIOT OKM:n asettama OKM-ICT-2015-hankeryhmä (puheenjohtaja Heikki Mannila) muodostaa kokonaiskuvan ICT-alan koulutuksesta ja tutkimuksesta sekä

Lisätiedot

INSSI-seminaari 28.-29.1.2014 1 (12) Työryhmien vastaukset

INSSI-seminaari 28.-29.1.2014 1 (12) Työryhmien vastaukset INSSI-seminaari 28.-29.1.2014 1 (12) 1. Miten insinöörin koulutusvastuun eri täsmennysalat profiloituvat omassa ammattikorkeakoulussasi? Mitä uutta on tarjolla? Onko toteutuksessa jotain muista poikkeavaa?

Lisätiedot

VALINTAOPAS 2015. Haluatko Diplomi-insinööriksi? Haluatko Arkkitehdiksi? DIPLOMI-INSINÖÖRI- JA ARKKITEHTIKOULUTUKSEN YHTEISVALINTA

VALINTAOPAS 2015. Haluatko Diplomi-insinööriksi? Haluatko Arkkitehdiksi? DIPLOMI-INSINÖÖRI- JA ARKKITEHTIKOULUTUKSEN YHTEISVALINTA VALINTAOPAS 2015 DIPLOMI-INSINÖÖRI- JA ARKKITEHTIKOULUTUKSEN YHTEISVALINTA # 14 # 17 # 25 # 23 NAISJOHTAJILLA ON KYSYNTÄÄ Miesvaltaisiin yrityksiin kaivataan myös diplomi-insinöörinaisia PELAA VARMAN PÄÄLLE

Lisätiedot

DIPLOMI-INSINÖÖRI- JA ARKKITEHTIKOULUTUKSEN YHTEISVALINTA

DIPLOMI-INSINÖÖRI- JA ARKKITEHTIKOULUTUKSEN YHTEISVALINTA Teknilliset yliopistot ja tiedekunnat Aalto-yliopisto Hakijapalvelut Otakaari 1, Espoo PL 11100, 00076 AALTO Puh. (09) 470 22911, 470 25554 Fax (09) 470 22075 www.tkk.fi/fi/opiskelemaan, www.admissions.aalto.fi

Lisätiedot

Opinto-opas 2014 2015 TEKNIIKAN KANDIDAATIN JA DIPLOMI-INSINÖÖRIN TUTKINNOT

Opinto-opas 2014 2015 TEKNIIKAN KANDIDAATIN JA DIPLOMI-INSINÖÖRIN TUTKINNOT Lappeenrannan teknillinen yliopisto Lappeenranta University of Technology TUOTANTOTALOUDEN TIEDEKUNTA TEKNIIKAN KANDIDAATIN JA DIPLOMI-INSINÖÖRIN TUTKINNOT Opinto-opas 2014 2015 Tuotantotalous Tietotekniikka

Lisätiedot

DIPLOMI-INSINÖÖRI- JA ARKKITEHTIKOULUTUKSEN YHTEISVALINTA

DIPLOMI-INSINÖÖRI- JA ARKKITEHTIKOULUTUKSEN YHTEISVALINTA 20 14 # 27 ENEMMÄN URAVAIHTOEHTOJA Diplomi-insinöörin tai arkkitehdin tutkinto avaa monta tietä tulevaisuutesi rakentamiseen. # 28 # 29 PAIKKA KULMAHUONEESSA Enemmistö suomalaisten pörssiyhtiöiden johtajista

Lisätiedot

Selvitys Suomen kauppatieteellisten yksiköiden painotuksista ja profiileista

Selvitys Suomen kauppatieteellisten yksiköiden painotuksista ja profiileista Selvitys Suomen kauppatieteellisten yksiköiden painotuksista ja profiileista ABS:n raportti 1/2012 Suomen kauppakorkeakoulut Föreningen för Handelshögskolorna i Finland Association of Business Schools

Lisätiedot

Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma, Malmi, aikuiset

Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma, Malmi, aikuiset Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma, Malmi, aikuiset Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma pähkinänkuoressa Tietojenkäsittelyn koulutusohjelman profiili Koulutuksen tavoitteet Ammatillinen kasvu Lukukausiteemat

Lisätiedot