Kirjoittaja on yli 30 vuotta Näsijärvellä purjehtinut sekä Nokian Veneilijöiden että Näsijärven purjehdusseuran jäsen.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kirjoittaja on yli 30 vuotta Näsijärvellä purjehtinut sekä Nokian Veneilijöiden että Näsijärven purjehdusseuran jäsen."

Transkriptio

1 1(12) TAMPERE VIRRAT OMALLA VENEELLÄ Hannu Vesterinen, s/y Lady E Kirjoittaja on yli 30 vuotta Näsijärvellä purjehtinut sekä Nokian Veneilijöiden että Näsijärven purjehdusseuran jäsen. Veneily Näsijärvellä ei edellytä poikkeavaa varustautumista. Karttasarja N, Tampere Virrat, on kuitenkin välttämätön hankinta. Jo senkin takia, että sen avulla voi etukäteen kotona suunnitella tulevaa veneretkeä. Pelkkiin sähköisiin laitteisiin ei kannata luottaa Näsijärven vesistö tarjoaa loistavat mahdollisuudet retkeillä joko luonnonsatamia hyödyntäen tai yöpyä turvallisissa vierassatamissa. Tamperelaisilla veneseuroilla, kuten Navigaatioseura ja Näsijärven purjehdusseura, on omia retkitukikohtia useita. Ne ovat kuitenkin vain seurojen jäsenten käytössä. Tästä poiketen ns. vierailukutsut ovat mahdollisia. Tästä tavasta tuonnempana. Pispalan uittotunneli otettiin veneilijöiden käyttöön vuonna Kumikanavaa hoitaa toistaiseksi Esko Kulmala, puh , jolta kuljetus tilataan hyvissä ajoin. Mitä useampi vene saadaan siirretyksi on kuljetuksen hinta myös halvempi. Hintataso on / vene / suunta. Siirrettävän veneen maksimimitat ovat 9m x 3m, korkeus 3,5m ja paino 5,5 tonnia. Uittotunnelin kautta Nässylle!

2 2(12) Edullisimmin veneen saa tankatuksi Tampereella Särkänniemen kupeessa. Muita tankkauspisteitä ovat Pimeänsalmen telakka, Ruoveden laivaranta ja Virtain laivaranta. Riippuen kunkin veneen matkanopeudesta ja retkeen varatusta kokonaisajasta, määräytyy yöpymispaikat sen mukaan. Ensimmäinen suosittelemani käyntikohde on Maisansalon vieraslaituri N 61º41,5 E 23º49,4. Paikka on joka säällä suojainen ja aisapaikat ovat ilmaisia. Maisan juharavintola palvelee veneilijöitä terassiravintolasta ja viikonloppuisin myös seisovan pöydän antimilla, Maisan suojasatama. Terassiravintolassa on tunnelmaa. Matkalla Maisansaloon kannattaa käydä ajelemassa Pohjoismaiden pisimmällä sisävesivuonolla, Paarlahdella. Sinne pääsee Aunessillansalmen kautta, jossa on myös vieraslaituri, N 61º37,9 E23º50,3. Laiturin sivukiinnitys on varattu risteilyaluksille. Aisapaikat ovat vierailijoille. Paarlahden sisävesivuono on tutustumisen arvoinen kohde. Jos ensimmäisen yön haluaa viettää luonnonsatamassa, suosittelen Unnekivensalmessa olevaa Kirvessaaren pohjoisrantaa, N61º46,2 E23º45,0 Kirvessaaressa on myös muistokivi, joka pystytettiin 1958 Suomen sodan sissien muistoksi. Unnekiven salmessa Rothin ja Spoofin sissipartio valtasi venäläisen viljajaalan

3 3(12) Näsijärvelle tullessaan kannattaa myös ainakin poiketa Kurussa. Kurun laivarannasta on lyhyt matka kaupoille eikä huoltoasemakaan ole järin kaukana. Kurua lähestyttäessä pääsee myös treenaamaan kardinaalijärjestelmällä toteutettua viitoitusta. Suosittelen pysymistä väylällä. Matkan jatkuessa kohti pohjoista, saavutaan erittäin viehättävälle ja hyvin hoidetulle Muroleen kanava-alueelle. Kesä elokuussa sulutusta saa klo 9:00 23:00. Syyskuussa klo 9:00 18:00. Muroleen kesäkahvila tarjoaa ruokaa, juomaa, jäätelöä ja myös mukaan otettavaa evästä. Kanavan yläpuolella oleva venttilaituri ja varsinkin sen rannan puoleinen sivusta soveltuu myös yöpymiseen. Tosin varsinkin sesonkiaikana yöt saattavat olla varsin levottomia. On myös syytä huomauttaa, että Muroleesta ei saa enää vettä ei polttoaineita eikä tyhjennettyä septitankkia! Muroleen sulut ja kääntösilta- Muroleen maantiesilta. Muroleen jälkeen laivareitti mutkittelee ilman suurempia selkiä aina Virroille asti. Navikointiin kannattaa kiinnittää huomiota. Reitin suunta jokaisen mutkan ja saaren jälkeen ei aina ole helposti havaittavissa Muroleesta lähdettäessä suosittu luonnonsatama löytyy Kaitainsaarten kupeesta N 61º53,2 E23º56,8. Rannat ovat syviä ja kallioilla on valmiita nuotiopaikkoja. Lähellä Kaitainsaaria on myös Viitasaari eli Mikonsaari joka on yksi N:n retkisaarista. Me N:läiset otamme mielellämme vastaan vierailevia venekuntia. Idea on, että retkisaaressa on paikalla vierailun ajan kutsun esittänyt seuramme jäsen. Suosittelen, että liikkuessanne Nässyllä soitatte allekirjoittaneelle ( ). Jos satun olemaan itse paikalla jossain tukikohdassamme vierailukutsu on varma. N:läisten veneet juhlaliputettuina Viitasaaressa.

4 4(12) Reitti pohjoiseen jatkuu Kirnusalmen läpi N61º54,4 E23º58,6. Salmeen ajettaessa on styyrpuurin puoleisessa kallion seinämässä heikosti erottuvat kalliomaalaukset. Ne kannattaa havainnoida. Teosten alkuperä on epäselvä, mutta niiden arvellaan syntyneen Akseli Gallen-Kallelan ja Hugo Simbergin yhteistyönä. s/s Tarjanne Kirnusalmessa. Veneretken tässä vaiheessa alkaa septitankin tyhjennys olla ajankohtaista. Muroleen kanavalla aikoinaan ollut tyhjennyspiste on nykyään Jäminkipohjan Telakanrannassa N61º54,0 E24º05,6. Telakanranta on muutenkin tutustumisen arvoinen kohde. Nykyiset yrittäjät ovat satsanneet palveluun ja sataman varusteluun. Satamassa on kioski / kahvila. Mausteisiin erikoistunut yritys on kävelymatkan etäisyydellä. Yöpyminen maksaa 10 venekunnalta eikä saunan vuokrakaan ole kohtuuton. Telakan alueelle on aikanaan nostettu myös Pohjola höyrylaiva joka ei kyllä ole mieltä ylentävä näky. Suosittelen veneilijöitä käyttämään Telakanrannan palveluja. Tarvitsemme viihtymiseen vesillä alan palveluja. Telakanrannan toimisto. s/s Pohjola lähdössä kierrätykseen.

5 5(12) Telakanrannassa on mahdollisuus sekä kylki- että peräpoijukiinnitykseen. Myös septitankin tyhjennys on mahdollista (Pidä Saaristo Siistinä ry). Jäminkipohjan jälkeen mielenkiintoinen paikka on Kautunvuolle, N61º57,1 E24º06,5. Sen yli kulkeva maantiesilta on matalimman alikulkukorkeuden omaava paikka Tampereelta Virroille mentäessä. Vähänkään isommat purjeveneet joutuvat kallistamaan mastonsa mahtuakseen n. 11,5m:n korkeudessa kulkevan sillan ali. Jos satutte tapaamaan masto kallistettuna kulkevan veneen olisi suotavaa, että välttäisitte aiheuttamasta korkeaa aallokoa. Yleensä mastojen tuenta tässä tilanteessa ei ole varsinkaan sivusuunnassa paras mahdollinen. hyödyntää koko vesistoalueen. Maston kaatojärjestelmä on pakollinen jos aikoo

6 6(12) Kautun kanavan jälkeen kannattaa käydä katsomassa Kalelaa, Akseli Gallen-Kallelan erämaaateljea. N61º57,9 E24º09,0. Ongelma vain on, että sisälle atejeen ei pääse kuin suuremman ryhmän mukana. Itse rakennus on kuitenkin katsomisen arvoinen. Rannassa on vieraslaituri tilapäistä kiinnittymistä varten. Akseli Gallen-Kallelan erämaa-ateljee Kalela. Ruovesi N61º59,4 E24º04,7 on luonnollinen pysähdyspaikka veneretkellä. Polttoainetta, sähköä,septitankin tyhjennysmahdollisuus ja elintarvikemarketit ovat tarjolla. Samoin laivarannan uudehko rantaravintola sekä ravintolalaiva Katariina tarjoavat sekä nälkään että janoon helpotusta. Satamassa on veneille tarkoitettuja laitureita 3 kpl, A, B ja C. Lyhytaikaista pysähtymistä varten (kauppareissu, lounas, jne) on C laiturissa vapaana olevat paikat käytettävissä. Heti kun paikka vapautuu siihen voi mennä seuraava. Myös A-laiturin uudessa osassa on mahdollisuus kiinnittyä, jos paikalla ei ole sinistä VARATTU kylttiä. Myös varatut kausipaikat, jotka ovat tyhjänä, saattavat olla varustettuna vuokraajan puhelinnumerolla. Itse olen onnistunut saamaan sellaisen paikan käyttööni soittamalla kaverille, joka kertoo ajankohdan, jolloin palaa takaisin. Sesonkiaikaan Ruovedellä on todella tunkua niin vesillä kuin rannalla. Kesän tapahtumat Ruovedellä kannattaa päivittää kunnan kotisivuilta. Laivarantaa vastapäätä on Haapasaaren lomakylä. Haapasaaressa on lounaspöytä joka päivä ja palaute siellä käyneiltä on ollut pelkästään positiivinen. Kannattaa kokeilla varsinkin jos naapurissa on ruuhkaa.

7 7(12) Ruoveden laivaranta. Ruoveden laivaranta. Lauri Rajala Ruoveden jälkeen matka jatkuu kohti Tarjannevettä. Kauniita pysähdyspaikkoja löytyy runsaasti ja Mustaselällä ohitetaan kohta, josta halutessa voisi poiketa Vilppulan reitille. Sinne tämä tarina ei meitä kuitenkaan vie vaan jatkamme Syvinkisalmen kautta Visuvedelle N62º07,1 E23º55,6. Visuvedellä kannattaa poiketa maistamaan tuoreita räiskäleitä erilaisilla täytteillä. Kahvia ja jäätelöä sekä muita suolaisia ja makeita naposteltavia löytyy. Jos vain pysähtyy hetkeksi, kannattaa ajaa sillan ali ja kiinnittyä kyljittäin venttilaituriin, jos siinä on tilaa. Laituri on tarkoitettu lähinnä purjeveneille, jotka odottavat maantiesillan aukaisua. Myös yöpyminen Visuvedellä on mahdollista sillan pohjoispuolella, jossa lahden pohjukassa on paikkoja, joihin kiinnittämällä perän ankkurilla, keulan saa laituriin. Korkea laituri sillan vieressä soveltuu myös tilapäiskiinnitykseen, mutta s/s Tarjanne saattaa siihen myös silloin tällöin pysähtyä. Sillan vieressä on myös PajaMaja, jonka huolto on ollut varsin vaihtelevaa. Noin kilometrin etäisyydellä Visuveden keskustassa on myös kauppa, jos Ruovedellä jäi jotain ostamatta..

8 8(12) Tarjanneveden maisemat muistuttavat meitä ajoista, jolloin Näsijärvi purki vetensä Pohjanlahteen. Syvingin salmi. Kuvat maantiesillalta. Lauri Rajala. Visuveden kääntösilta. Lauri Rajala. Rasvasaari Oikanselällä, N62º08,2 E23º47,1 soveltuu itäpäänsä osalta luonnonsatamapaikaksi. Saaren länsipäässä on Virtain Pursiseuran ja Näsijärven Purjehdusseuran hallinnoima retkitukikohta. Sinne voi vain vierailukutsun saaneena rantautua myös muiden seurojen aluksella. Saaren itäpäässä on myös kota, jonka moottorikelkkailijat ovat aikanaan rakentaneet talvisia käyntejä varten. Tutustumisen arvoinen kohde.

9 9(12) Rasvasaaren grillikota. Lauri Rajala Kuru laiva, tai mitä siitä on jäljellä Visuvedellä Lauri Rajala Virrat, Laivaranta, N62º14,3 E23º45,1 on tämän tarinan kääntöpaikka. Virroilta löytyy kaikki palvelut, joita veneilijä voi toivoa. Polttoainetta, septitankin tyhjennystä, polkupyörien vuokrausta ja saunan ja pesutuvan vuokrausta. Rantaterassi Baarpuurissa on tarjolla ruokaa ja juomaa joka janoon (A-oikeudet). Viikonloppuisin myös elävää musiikkia on myös tarjolla. Tapahtumakalenteri löytyy Baarpuurin kotisivuilta. Siihen kannattaa etukäteen tutustua. Ensi kesän (2016) erikoisuutena tarjoaa Baarpuuri jokaiselle Nokian Veneilijöiden venekunnalle yhden ilmaisen saunavuoron sen mukaan, kun varausjärjestelmä antaa tilaa. Tästä on sovittu allekirjoittaneen ja Päivi Grönroosin kanssa. Veneen perälippu toimii jäsenyyden näyttönä. Virtain laivaranta ja Rantaravintola Baarpuuri. Lauri Rajala

10 10(12) Herraskosken kanava, Teemu Ala-Hynnilä Herraskosken itsepalvelusulku. Teemu Ala-Hynnilä. Tampereen ja Virtain välillä on huomattavasti enemmän luonnonsatamia, kuin mitä tässä artikkelissa olen suositellut. Parhaimman kuvan soveltuvista pysähdyspaikoista saa tilaamalla netistä osoitteesta esimerkiksi Veneilykesä 2014 teoksen. Hinta veneilijän palveluoppaalle on n. 20. Samassa oppaassa ovat mukana Päijänne, Keitele, Kansallisvesi, Näsijärvi, Pyhäjärvi, Hämeen vesitiet Puula-Kyyvesi ja Kumikanavat. Upeita nuotiopaikkoja on runsaasti. Auringonlaskut ovat upeita myös Nässyllä

11 11(12) Purjeveneellä voi myös uistella. Eikä turhaan! Vapautettu tietenkin. Kesämökki vaihtuvalla järvinäköalalla ja ekologisesti edeten. Näsijärvi-retken suunnittelussa ja myös itse reissun aikana kannattaa käydä katsastamassa viimeisin info mielenkiintoisista kohteista. Alla luettelo muutamista osoitteista:

12 12(12) TERVETULOA NÄSIJÄRVELLE! Nautinnollista ja turvallista veneilykesää 2016 toivoen Hannu Vesterinen, s/y Lady E

Hirviniemi HIRVINIEMI

Hirviniemi HIRVINIEMI Hirviniemi HIRVINIEMI 62 09,3' N 29 09,5' E Kaunis niemenkärki pitkän ja kapean järvenselän etelärannalla. Kallioiden vieressä pieni ja viihtyisä lahden poukama. Lisäksi kalliossa on kiinnityslenkit. Satamaan

Lisätiedot

Oulujärven käyntisatamat palvelutietoineen

Oulujärven käyntisatamat palvelutietoineen 1 Oulujärven käyntisatamat palvelutietoineen Oulujärven alati kasvava veneily tarvitsee ajantasaisia tietoja sopivista käyntisatamista ja niiden tarjoamista palveluista. Merenkulkulaitoksen julkaisemassa

Lisätiedot

Ateljeet ja taiteilijakodit: Asunta-ateljee (Heikki Asunnan taiteilija-ateljee), Kalela (Akseli Gallen-Kallelan erämaa-ateljee)

Ateljeet ja taiteilijakodit: Asunta-ateljee (Heikki Asunnan taiteilija-ateljee), Kalela (Akseli Gallen-Kallelan erämaa-ateljee) Ruoveden kunnan kulttuurikasvatussuunnitelma 2016 Dokumentti on luotu Kulttuurikasvatussuunnitelma. fi-palvelussa: http://kulttuurikasvatussuunnitelma.fi/suunnitelma/ruoveden-kunta-2/ Kulttuurikasvatussuunnitelma

Lisätiedot

Ulkoilua Kuolimon äärellä!

Ulkoilua Kuolimon äärellä! Ulkoilua Kuolimon äärellä! Kuolimon ympäristö tarjoaa loistavat mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen. Rantametsissä on kilometreittäin merkittyjä retkipolkuja ja monin paikoin myös laavuja

Lisätiedot

Juha Nurmi ja veneilyjaosto

Juha Nurmi ja veneilyjaosto Juha Nurmi ja veneilyjaosto 9.10.2017 Kulku mereltä Saimaan kanavan kautta tai kumikanavana pyörien päällä Suomen suurin sisävesistö Saimaan syväväylän kulkusyvyys on 4,35m ja aluksen max korkeus on 24,5

Lisätiedot

RAIMO UOLEVI LIUKKO. Latvavesillä VENERETKIÄ KOKEMÄENJOEN VESISTÖN ALAVESILLÄ

RAIMO UOLEVI LIUKKO. Latvavesillä VENERETKIÄ KOKEMÄENJOEN VESISTÖN ALAVESILLÄ RAIMO UOLEVI LIUKKO Latvavesillä VENERETKIÄ KOKEMÄENJOEN VESISTÖN ALAVESILLÄ Latvavesillä Raimo Uolevi Liukko Layout: R. Liukko Tekninen toteutus: R. Penttinen Kustantaja: Mediapinta 2010 ISBN 978-952-235-238-5

Lisätiedot

Kimolan kanava. Vesiväylän ja satamien kehittäminen Kehitysjohtaja Petteri Portaankorva, DI & KTM

Kimolan kanava. Vesiväylän ja satamien kehittäminen Kehitysjohtaja Petteri Portaankorva, DI & KTM Kimolan kanava Vesiväylän ja satamien kehittäminen, DI & KTM Kimolan kanava 50 vuotta Kimolan uittokanava on vuodesta 1966 lähtien yhdistänyt Konniveden kaakkoisosassa sijaitsevan Pohjanlahden ja Pyhäjärven

Lisätiedot

MYS-kesäretki 3.-5.7.2014 / Porvoo Tirmo Pernaja Kaunissaari Pyhtää Munapirtti

MYS-kesäretki 3.-5.7.2014 / Porvoo Tirmo Pernaja Kaunissaari Pyhtää Munapirtti MYS-kesäretki 3.-5.7.2014 / Porvoo Tirmo Pernaja Kaunissaari Pyhtää Munapirtti Tervetuloa MYS:in vuoden 2014 kesäiselle veneretkelle, joka suuntautuu itäiselle Suomenlahdelle Porvoosta Pyhtäälle. Kokoonnumme

Lisätiedot

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen.

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen. tarjoaa unohtumattomia elämyksiä veneretkillä yrityksille, ryhmille ja yhteisöille. Kymijoen historiaretkillä, Verlan kirkkailla vesillä ja Unescon Maailmanperintökohteessa, sekä Repoveden erämaiden siimeksessä.

Lisätiedot

Usein Kysytyt kysymykset Kuunari Linden

Usein Kysytyt kysymykset Kuunari Linden ME RAKASTAMME MERTA Usein Kysytyt kysymykset Kuunari Linden Mistä alus lähtee? Lindenin kotisatama on Halkolaituri Pohjoisrannassa. Mikä on ryhmän maksimikoko Lindenillä? Lindenillä voimme ottaa kyytiin

Lisätiedot

Äijälän Rustin veneretket

Äijälän Rustin veneretket Äijälän Rustin veneretket Veneemme 360 -asteinen kuva veneen sisätiloista, klikkaa: http://www.paratiisisaari.com/rusti_pure/harmony.html M/y Harmony luxusjahti Elegance 65, 19,6 m, max. 40 hlö M/s Juhana

Lisätiedot

Visbyn risteily Helsingistä

Visbyn risteily Helsingistä Visbyn risteily Helsingistä Reitti: Karstula-Äänekoski-Jyväskylä-Jämsä (menoon mahdollista saada liityntäkuljetukset myös Keuruulta ja Petäjävedeltä -> kysy lisää toimistoistamme!) Lähdöt: 3.7 ja 24.7

Lisätiedot

Seuraseminaari 2014 Lapset ja nuoret 12.30-13.00 Teemavuoden satoa (Mika) Miltä teemavuosi on näyttänyt, tuonut tullessaan, mitä on tehty 13.00-13.

Seuraseminaari 2014 Lapset ja nuoret 12.30-13.00 Teemavuoden satoa (Mika) Miltä teemavuosi on näyttänyt, tuonut tullessaan, mitä on tehty 13.00-13. Seuraseminaari 2014 Lapset ja nuoret 12.30-13.00 Teemavuoden satoa (Mika) Miltä teemavuosi on näyttänyt, tuonut tullessaan, mitä on tehty 13.00-13.20 Seuramme junioritoiminnan haasteet (Mikko) Parityö

Lisätiedot

Väliväylä Kannuskoski - Pyötsiä 9 km

Väliväylä Kannuskoski - Pyötsiä 9 km Kannuskoski - Pyötsiä 9 km Sulunkoski, niva / I- N 60 57.179' E 27 09.474' (WGS84) Kivisessä koskessa on oikeassa reunassa oleva suora ja kapea kivetön ränni. Kyykoski, I N 60 57.221' E 27 09.632' (WGS84)

Lisätiedot

ARVOSTELU Oikeat laput oikeissa laatikoissa Tehtäväkäskyn vastainen suoritus

ARVOSTELU Oikeat laput oikeissa laatikoissa Tehtäväkäskyn vastainen suoritus Järvikoitos Etelä-Karjalan partiolaisten syys-pt 10.-11.9.2011 Lauritsalassa TEHTÄVÄKÄSKY Sarja SI PU RU HA Rasti 7 7 8 8 Tehtävä 8 8 11 11 Maksimipisteet 5 5 5 5 Taitotehtävä Saimaa ELÄMÄÄ Vartion tehtävänä

Lisätiedot

Myydään suosittu kahvila-lounasravintola PÄIVÄMÄÄRÄ: Myyjän yhteystiedot: Sirpa Ihanus

Myydään suosittu kahvila-lounasravintola PÄIVÄMÄÄRÄ: Myyjän yhteystiedot: Sirpa Ihanus PÄIVÄMÄÄRÄ: 1.4.2019 Myydään suosittu kahvila-lounasravintola Myyjän yhteystiedot: Sirpa Ihanus +358 44 7415716 Yritys: Kahvila Wanha Postitalo Nilsiäntie 76, 73300 Nilsiä www.wanhapostitalo.fi Perustamisvuosi:

Lisätiedot

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA Joulunajan viikko-ohjelma on voimassa 23.12.2011 8.1.2012 PERJANTAI 23.12. / 30.12. / 6.1. 12:00 MOOTTORIKELKKASAFARI ERÄMAAHAN Nauti ulkoilmaelämästä moottorikelkkasafarilla luonnon sydämeen. Reittimme

Lisätiedot

Alumnipurjehdus Kroatia 19-26.9.2015. www.lagooncharter.fi

Alumnipurjehdus Kroatia 19-26.9.2015. www.lagooncharter.fi Alumnipurjehdus Kroatia 19-26.9.2015 OHJELMA*: Lauantai Lauantai 4:30 kokoontuminen Helsinki-Vantaa lentokentälle 6:30-8:30 omakustanteinen lento Helsinki-Split* 9:00-9:30 kuljetus satamaan 10-12 lounas

Lisätiedot

OHJELMA 11.7.2015. JA TIETYSTI 17:00-23:00 Sauna lämpiää Sataman Loisteessa (alkaa Naisten vuorolla klo 18:00 asti)

OHJELMA 11.7.2015. JA TIETYSTI 17:00-23:00 Sauna lämpiää Sataman Loisteessa (alkaa Naisten vuorolla klo 18:00 asti) MSSA 11.7.2015 OHJELMA 11.7.2015 10:00 Ilmoittautuminen 11:30 Kuljettajapalaveri 13:00 Lähtö Lappeenrannasta Historic * 13:15 Lähtö Lappeenrannasta Hitaat * 13:30 Lähtö Lappeenrannasta Nopeat * 14:00 Historic-maanäyttely

Lisätiedot

Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016

Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016 Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016 Lapland Hotel Sirkantähden talven viikko-ohjelmassa nautitaan luonnon rauhasta, uusista kokemuksista, yhdessä tekemisestä ja Lapin tarinoista!

Lisätiedot

varusteita Tekstikysymysraportti Ristiintaulukointi kysymyksillä Ikä: 15-24 Vastauspäivä Kysymys Vastaus Aikajakso: 01.01.2002-31.08.

varusteita Tekstikysymysraportti Ristiintaulukointi kysymyksillä Ikä: 15-24 Vastauspäivä Kysymys Vastaus Aikajakso: 01.01.2002-31.08. Tekstikysymysraportti Ristiintaulukointi kysymyksillä Aikajakso: 01.01.2002-31.08.2012 Ikä: 15-24 ruokailuolosuhteita saanti kiinotuin lehtijutuin luin asiansa suurempia kalansaanti varusteita kooo kaloja

Lisätiedot

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visbyn risteily Silja Europalla Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visby on kaupunki ja maineensa veroinen. Täällä kävijän hurmaavat sen matalat, ruusuihin peittyvät talot, sen korkeat tornit, varjoisat

Lisätiedot

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ Kesäohjelma 2016 Helsingin Seurakuntayhtymä Näkövammaistyö Seurakuntien talo, 4 krs. Kolmas linja 22, 00530 Helsinki Toimisto 09-2340 2538

Lisätiedot

Raportti. Naantalin kaupunki. Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavan tarkistus. Kanavavaihtoehdot 67050263.SU 10.1.2006

Raportti. Naantalin kaupunki. Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavan tarkistus. Kanavavaihtoehdot 67050263.SU 10.1.2006 Raportti 67050263.SU 10.1.2006 Naantalin kaupunki Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavan tarkistus Kanavavaihtoehdot 1 YLEISTÄ Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavan tarkistukseen

Lisätiedot

HELVETINJÄRVEN KANSALLISPUISTON KÄVIJÄKYSELY VASTAUKSIA 576, JOISTA 182 ANNETTU PAPERILOMAKKEELLA

HELVETINJÄRVEN KANSALLISPUISTON KÄVIJÄKYSELY VASTAUKSIA 576, JOISTA 182 ANNETTU PAPERILOMAKKEELLA HELVETINJÄRVEN KANSALLISPUISTON KÄVIJÄKYSELY 3.7.-5.8.2018 VASTAUKSIA 576, JOISTA 182 ANNETTU PAPERILOMAKKEELLA Mistä maasta olet kotoisin? N=576 SUOMI RUOTSI VIRO SAKSA ITALIA NORJA TANSKA RANSKA ENGLANTI

Lisätiedot

Kuinka kaukana Länsirannasta asut?

Kuinka kaukana Länsirannasta asut? Porvoon kaupunki 22.9.2014 LÄNSIRANNAN KAAVATYÖN ALOITUSVAIHEEN INTERNETKYSELYN TULOKSET Länsirannan ranta-alueen asemakaavan tavoitteiden asettamista varten tarvitaan tietoa alueen käyttäjien toiveista.

Lisätiedot

Örö yleiskatsaus

Örö yleiskatsaus Örö yleiskatsaus 17.12.2018 Örön vierasvenesatama-alue Kolme vierasvenelaituria, 1910-luvulla valmistunut myymälä ja kahviorakennus, sekä käymälä- ja tiskausrakennus. Satamaalue on kivetty terassiksi.

Lisätiedot

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Hei kotiväki! Kesä on tulossa ja sen mukana Järvenpään seurakunnan kesäleirit. Tervetuloa mukaan! Leireillä oppii paljon uusia asioita ja tapaa uusia ja vanhoja kavereita

Lisätiedot

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN 22. 25.04.2020 Kevään ryhmämatkamme suuntautuu Slovenian pääkaupunkiin, sympaattiseen Ljubljanaan. Lähde mukaan kokemaan uusi, upea ja raikas kaupunkikohde, sen historia

Lisätiedot

Työttömyyden vuositason kasvu hidastui kolmantena kuukautena peräkkäin

Työttömyyden vuositason kasvu hidastui kolmantena kuukautena peräkkäin Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimiston tiedote 21.10.2014 Syyskuun 2014 tilannekatsaus (tilastopäivä 30.9.2014) Työttömyyden vuositason kasvu hidastui kolmantena kuukautena peräkkäin Pirkanmaan TE-toimistossa

Lisätiedot

Answer date Question Answer

Answer date Question Answer Text Question Report Cross tabulate by month Time period: 01.01.2002-31.08.2012 01 / 2003 04.01.2003 Things that could be developed in accommodation and catering services: hieman epäsiistit paikat! 03

Lisätiedot

KUTSU neljän seuran soutuun 6.6.2015

KUTSU neljän seuran soutuun 6.6.2015 Tampereen Suomalaisen Klubin, Tampereen kauppaseuran, Tampereen teknillisen seuran ja tampereen ammattiklubin jäsenille Sivuja 6 KUTSU neljän seuran soutuun 6.6.2015 Tervetuloa sisävesiretkelle ja kannustamaan

Lisätiedot

Kausi 2010 HINNASTO. Lisäksi osallistumme myös muihin lajin suurimpiin moottorikelkka tapahtumiin ympäri maan.

Kausi 2010 HINNASTO. Lisäksi osallistumme myös muihin lajin suurimpiin moottorikelkka tapahtumiin ympäri maan. Kausi 2010 Menokone Racing osallistuu kaudella 2010 kahden kuljettajan voimin moottorikelkkailun Sprintin sekä Enduron SM sarjoihin. Tiimi lähtee puolustamaan Enduron Suomen mestaruutta, jonka Ville Siiskonen

Lisätiedot

Mökkien vuokraus Suomessa. SunrayTravels

Mökkien vuokraus Suomessa. SunrayTravels järjestää vapaa-ajan toimintaa Suomessa ja tarjoaa erilaisia matkailupalveluja, kuten mökkivuokraus, kalastus, kuljetuspalvelut, venevuokraus ja erilaiset retket. Sivusto sunraytravels.fi on mökkien, kalastusoppaiden,

Lisätiedot

Hiihtotyyli vapaa ja perinteinen kullakin matkalla. Erityisesti pidempien matkojen reitit ovat vaativat ja haasteelliset!

Hiihtotyyli vapaa ja perinteinen kullakin matkalla. Erityisesti pidempien matkojen reitit ovat vaativat ja haasteelliset! Tervetuloa 63. Napapiirin Hiihtoon 10.3.2018 Napapiirin hiihto on Suomen vanhimpia keskeytyksettä järjestettyjä laturetkiä. Hiihto järjestetään Rovaniemen Ounasvaaralla upeissa puitteissa jo 63. kerran.

Lisätiedot

Toiminta- ja yhteistyösuunnitelma Metsähallituksen omistamien retkisatamien ylläpitämiseksi Saimaalla

Toiminta- ja yhteistyösuunnitelma Metsähallituksen omistamien retkisatamien ylläpitämiseksi Saimaalla Toiminta- ja yhteistyösuunnitelma Metsähallituksen omistamien retkisatamien ylläpitämiseksi Saimaalla Antti Kaipainen Päivitetty 16.5.2016 / AK Palaveri 16.5.2016 muistio: Läsnä: Jouni Penttinen (Metsähallitus)

Lisätiedot

SAIMAAN LAIVAMATKAT OY KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT LUOSTARIRISTEILYT HOTELLIRISTEILY

SAIMAAN LAIVAMATKAT OY KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT LUOSTARIRISTEILYT HOTELLIRISTEILY RISTEILYT SINISELLÄ SAIMAALLA KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT Lähtö Kuopiosta (ti, to, la) tai Savonlinnasta (ma, ke, pe) klo 9.00. Risteily Heinäveden reittiä pitkin neljän sulkukanavan ja kahden avokanavan kautta

Lisätiedot

Finlandia-talo 11.2.2016 m/s Baltic Queen 11.-12.2.2016

Finlandia-talo 11.2.2016 m/s Baltic Queen 11.-12.2.2016 Finlandia-talo 11.2.2016 m/s Baltic Queen 11.-12.2.2016 Tarjoamme sinulle arvokkaimmat kontaktit LOGY Conference on johtava logistiikka- ja hankinta-alan kohtaamispaikka Pohjois-Euroopassa. Kontaktifoorumi

Lisätiedot

ClubOne-alennus edellyttää 1 kortti / hytti. Samaa korttia ei voi hyödyntää useammassa hytissä.

ClubOne-alennus edellyttää 1 kortti / hytti. Samaa korttia ei voi hyödyntää useammassa hytissä. Ikaalisten Matkatoimisto Taru Malmström 03-4580203 taru.malmstrom@ikaalistenmatkatoimisto.fi Matti Ristimäki 040-5025917 matti.ristimaki@luukku.com Tässä tarjouksemme Visbyn risteilystä 7.-9.8.2016 Matkaohjelma

Lisätiedot

SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput!

SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput! SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput! 1. KELKKASAFARI TUNTURIIN (14:00-16:00) päivittäin (paitsi su) Tällä vauhdikkaalla safarilla kiertelemme Saariselän lähiympäristössä

Lisätiedot

VIISAS VUOKRAA VENEENSÄ

VIISAS VUOKRAA VENEENSÄ Vuokraa vene Sunny Boats jätä veneesi vuokrattavaksi avoveneiden vuokraus merellinen kokouspaketti VIISAS VUOKRAA VENEENSÄ VIISAS VUOKRAA VENEENSÄ? LAITA VENEESI TUOTTAMAAN? SunnyBoats (SB) on vuonna 2008

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 7156/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 7156/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (1) 172 Asianro 7156/10.00.02/2013 Tukikohdan rakennuspaikan ( 297-465-2-23 ) vuokraaminen Vuorisalon saaresta / Maljalahden Purjehdusklubi ry Kiinteistöjohtaja Jari

Lisätiedot

Kimolan kanava. Vesiväylän ja satamien kehittäminen Kehitysjohtaja Petteri Portaankorva, DI & KTM

Kimolan kanava. Vesiväylän ja satamien kehittäminen Kehitysjohtaja Petteri Portaankorva, DI & KTM Kimolan kanava Vesiväylän ja satamien kehittäminen, DI & KTM Kimolan kanava 50 vuotta Kimolan uittokanava on vuodesta 1966 lähtien yhdistänyt Konniveden kaakkoisosassa sijaitsevan Pohjanlahden ja Pyhäjärven

Lisätiedot

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA MAANANTAI 9:00-12:00 KESÄAAMUN MAASTOPYÖRÄILYRETKI Nauti raikkaasta kesäaamun tuulesta sekä Oulun kaupungin kauniista luonnosta korkealuokkaisen maastopyörän ohjaksissa. Retki lähtee kauppatorilta ja jatkuu

Lisätiedot

Merenkulkija 4/2017. Espoon Merenkulkijat ry Sisältö:

Merenkulkija 4/2017. Espoon Merenkulkijat ry  Sisältö: Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net Merenkulkija 4/2017 Sisältö: Johtokunnan yhteystiedot Kommodorin palsta Tärkeät päivämäärät Varoitus matalikosta Talvisäilytyslaskut Kiinnostaako Kroatia?

Lisätiedot

HIEKKASAARI SATAMA 61 38,25 N 029 10,34E

HIEKKASAARI SATAMA 61 38,25 N 029 10,34E Hiekkasaari HIEKKASAARI 61 38,25 N 029 10,34E Merikartta no 220 (214) Pieni ja kaunis hiekka- ja sorarantainen saari keskellä kirkasta Hirvolanselkää Vuoriniemen jylhissä maisemissa. Saari on todellinen

Lisätiedot

ELÄMÄSI TAPAHTUMIIN LAPPEENRANTA-SALI LAPPEENRANNAN KAUPUNGINTEATTERI

ELÄMÄSI TAPAHTUMIIN LAPPEENRANTA-SALI LAPPEENRANNAN KAUPUNGINTEATTERI ELÄMÄSI TAPAHTUMIIN LAPPEENRANTA-SALI LAPPEENRANNAN KAUPUNGINTEATTERI JUHLAT, KOKOUKSET, KONFERENSSIT JA SEMINAARIT LAPPEENRANTA TARJOAA AINUTLAATUISET PUITTEET IKIMUISTOISIIN TAPAHTUMIIN! MYLLYSAARI KAUPUNGIN

Lisätiedot

ENSIMMÄINEN PÄIVÄ ( )

ENSIMMÄINEN PÄIVÄ ( ) MUSTIKKARETKI 2010 ENSIMMÄINEN PÄIVÄ (26.7. 2010) Klo 8 9 Tapaamme Eskimomajalla Pakataan tavarat ja kajakit autoihin Klo 10 Lähdemme ajamaan kohti Anttolaa Matka 273 km Matkalla syödään lounas myöhemmin

Lisätiedot

NÄKY viettää kansallissäveltäjämme, Jean Sibeliuksen juhlavuotta. 1. Juhlavuoden Sibeliusta koskevat tapahtumat erillisenä tämän luettelon lopussa.

NÄKY viettää kansallissäveltäjämme, Jean Sibeliuksen juhlavuotta. 1. Juhlavuoden Sibeliusta koskevat tapahtumat erillisenä tämän luettelon lopussa. KULTTUURITAPAHTUMAT VUONNA 2015 NÄKY viettää kansallissäveltäjämme, Jean Sibeliuksen juhlavuotta. 8.12.2015 tuli hänen syntymästään kuluneeksi 150 vuotta. 1. Juhlavuoden Sibeliusta koskevat tapahtumat

Lisätiedot

Tekstikysymysraportti Ristiintaulukointi vastauskuukaudella. Vastauspäivä Kysymys Vastaus

Tekstikysymysraportti Ristiintaulukointi vastauskuukaudella. Vastauspäivä Kysymys Vastaus Tekstikysymysraportti Ristiintaulukointi vastauskuukaudella Aikajakso: 01.01.2002-31.08.2012 01 / 2003 04.01.2003 Kehitettävää majoitus- ja ruokapalveluissa hieman epäsiistit paikat! 03 / 2003 koo haamulta

Lisätiedot

Etelä Hesaan. Lomamieli ilman lentomatkaa!

Etelä Hesaan. Lomamieli ilman lentomatkaa! Etelä Hesaan Elisa Anttonen Ilona Damski Aura Kajaniemi Antti Kemppainen Vanamo Korell Inka Luhtanen Antton Nuotio Marja Ojala Emmi Pakkanen Ida-Sofia Tuomisto Eija Vehviläinen Sandra Wirtanen Lomamieli

Lisätiedot

Kimolan vesiväylähanke

Kimolan vesiväylähanke Kimolan vesiväylähanke 1 Hankkeen kuvaus Kimolan vesiväylähanke on elinkeinojen kehittämishanke, jossa laaditaan suunnitelmat kanavan muuttamiseksi veneille ja aluksille soveltuvaksi sulkukanavaksi. Kimolan

Lisätiedot

MÖKILLE SAMMALNIEMEEN

MÖKILLE SAMMALNIEMEEN MÖKILLE SAMMALNIEMEEN Lähde kaupungin kiireestä Sammalniemen luontoon viettämään unohtumaton loma! Raision Seudun Lasten Tuen mökki on avoinna ympärivuoden, mökki sijaitsee Juupajoella Sammalniemen leirikeskuksen

Lisätiedot

Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy.

Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy. Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy. 1 1874 perustettu Hangon kaupunki on pikkukaupunki sanan kaikkein parhaimmassa merkityksessä. Rennosti ylellinen Suomen Etelä tarjoaa kiehtovan historian,

Lisätiedot

NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU

NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU 43 NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU 44 Kevyen liikenteen reittitarkastelu välillä Sahanteränkatu Enqvistinkatu 1. Työn sisältö ja tarkoitus Reitti alkaa Sahanteränkadun päästä ja päättyy

Lisätiedot

Tervetuloa koko perheen kesäretkelle Seitsemiseen!

Tervetuloa koko perheen kesäretkelle Seitsemiseen! Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä TAPAHTUMIA 22.5.2018 ylojarven@yrittajat.fi www.yrittajat.fi/ylojarvi www.facebook.com/yrittajat Tervetuloa koko perheen kesäretkelle Seitsemiseen!

Lisätiedot

Linikkalanlammi (Forssa)

Linikkalanlammi (Forssa) Linikkalanlammi (Forssa) Forssan keskustan tuntumassa, Lamminrannan kaupunginosassa sijaitseva Linikkalanlammi on pinta-alaltaan 4,6 hehtaaria ja rantaviivaa puistomaisemissa kertyy noin yhden kilometrin

Lisätiedot

OHJELMAA KOLILLA HIIHTOLOMAVIIKOILLA 8-10 (2011)

OHJELMAA KOLILLA HIIHTOLOMAVIIKOILLA 8-10 (2011) OHJELMAA KOLILLA HIIHTOLOMAVIIKOILLA 8-10 (2011) Maanantai (huom. pienille lapsille omat haalarit mukaan). Henkilömäärä 4-50. Kesto 2-3h. Korpisoturi Oy. Ilmoittautuminen edellisenä päivänä klo 16.00 Sokos

Lisätiedot

hienoa saisi kalustoa naapurilta saloista annokset asennetta lehtijutuin saaliin seisova reissun saalis ilma jdy jkbjh kiva niinkuin isompi dhg

hienoa saisi kalustoa naapurilta saloista annokset asennetta lehtijutuin saaliin seisova reissun saalis ilma jdy jkbjh kiva niinkuin isompi dhg Tekstikysymysraportti Ristiintaulukointi vastauskielellä Aikajakso: 01.01.2002-31.08.2012 Suomi retken vio arvostella asiansa ruokia tuotteita paremmiksi hienoa saisi saloista kalustoa naapurilta annokset

Lisätiedot

Myydään Kahvila Kerman liiketoiminta Varkaudessa

Myydään Kahvila Kerman liiketoiminta Varkaudessa Myydään Kahvila Kerman liiketoiminta Varkaudessa Yrityksen nimi: Kahvila Kerma Ky Yrityksen osoite: Kauppakatu 48, Varkaus Internet-osoite: www.facebook.com Perustamisvuosi: 2012 Toimiala: Majoitus, ravintola,

Lisätiedot

Seuran tulevaisuus. Tärkeintä ei ole se, missä olemme, vaan mihin suuntaan olemme menossa.

Seuran tulevaisuus. Tärkeintä ei ole se, missä olemme, vaan mihin suuntaan olemme menossa. Seuran tulevaisuus Tärkeintä ei ole se, missä olemme, vaan mihin suuntaan olemme menossa. On syytä tietää, mistä on lähtenyt ja mihin on menossa, niin tietää myöhemmin onko tullut perille. Ellemme muuta

Lisätiedot

saalis ilma hieno ruoka Text Question Report Cross tabulate by language Finnish paremmiksi kavereilta ruuat maidottomia paremmat suolaa Answer date

saalis ilma hieno ruoka Text Question Report Cross tabulate by language Finnish paremmiksi kavereilta ruuat maidottomia paremmat suolaa Answer date Text Question Report Cross tabulate by language Time period: 01.01.2002-31.08.2012 Finnish keli loistava suurempia asenne lajitella asiansa monipuolisempi pesupaikka kylmiin oppaat seisova arvostella huomasin

Lisätiedot

Alueen mahdollisuudet esittelyssä. Kaavoittajat Anne Rihtniemi-Rauh ja Pekka Mikkola Porvoon kaupunki

Alueen mahdollisuudet esittelyssä. Kaavoittajat Anne Rihtniemi-Rauh ja Pekka Mikkola Porvoon kaupunki Alueen mahdollisuudet esittelyssä Kaavoittajat Anne Rihtniemi-Rauh ja Pekka Mikkola Porvoon kaupunki Kaavatavoitteista todeksi Kaavatavoitteista todeksi Kaavatavoitteista todeksi Rantareitit 2000 m 1500

Lisätiedot

KOTIHARJUN SAUNAYHDISTYS ry

KOTIHARJUN SAUNAYHDISTYS ry To 17. Su 20.5.2012 Saunaretki Karjalaan Sivu 1 / 14 Kotiharjun Saunayhdistys ry:n perinteinen kevätretki Karjalan maisemiin ja sen saunoihin. Entistä Suomea. Heino Tours Finland, Kotka. Venäjän puolella.

Lisätiedot

Kotkan meripäivät Itämeren aallot 16.7.2009

Kotkan meripäivät Itämeren aallot 16.7.2009 Kotkan meripäivät Itämeren aallot 16.7. Energiahankkeiden vaikutus Itämeren turvallisuustilanteeseen Dosentti, erikoistutkija Alpo Juntunen MpKK, strategian, Helsinki 0 Suomenlahti ja Itämeri ovat olleet

Lisätiedot

MATKUSNIEMEN KAHVILA-RAVINTOLA

MATKUSNIEMEN KAHVILA-RAVINTOLA Kuopion kaupunki Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut Asemakaavoitus MATKUSNIEMEN KAHVILA-RAVINTOLA RAKENTAMISTAPAOHJEET SISÄLTÖ: 1 Yleistä 2 Asemakaava 3 Rakentamistapaohjeet 4 Sijainti ja aluevaraukset

Lisätiedot

Vene vie kyselytutkimus

Vene vie kyselytutkimus Vene vie esiselvityksen kokonaisuuteen kuuluvat erillisinä julkaistut Vene vie - raportit: 1. Kyselytutkimus Sähköisen kyselytutkimuksen yhteenveto 2. Kirjallisuuskatsaus Katsaus muihin vesistömatkailun

Lisätiedot

Seuraavassa on esitetty paikkamäärineen Tornion kaupungin ylläpitämät venesatamat.

Seuraavassa on esitetty paikkamäärineen Tornion kaupungin ylläpitämät venesatamat. TORNION KAUPUNGIN VENEPAIKAT HAETTAVANA Tornion kaupungilla on viisi venesatamaa, joissa on vuokrattavana yhteensä 318 venepaikkaa. Seuraavassa on esitetty paikkamäärineen Tornion kaupungin ylläpitämät

Lisätiedot

Suomen Navigaatioliitto Finlands Navigationsförbund rf Saaristomerenkulkuopin tutkinnon 10.12.2004 tehtävien ratkaisu

Suomen Navigaatioliitto Finlands Navigationsförbund rf Saaristomerenkulkuopin tutkinnon 10.12.2004 tehtävien ratkaisu 1 Suomen Navigaatioliitto Finlands Navigationsförbund rf Saaristomerenkulkuopin tutkinnon 10.12.2004 tehtävien ratkaisu Tehtävät on ratkaistu Microsoft PowerPoint ohjelmalla. Apuna on käytetty Carta Marina

Lisätiedot

Baltic Queen-risteily Tallinnaan

Baltic Queen-risteily Tallinnaan Baltic Queen-risteily Tallinnaan Tervetuloa Mannisen matkassa risteilylle Tallinnaan. TallinkSiljan uusin kuningatar Baltic Queen risteilee Helsingistä Tallinnaan. Alkuviikosta risteillään rauhassa nautiskellen

Lisätiedot

B A LTIA N K IE R R O S 10.7. - 16.7.2007

B A LTIA N K IE R R O S 10.7. - 16.7.2007 MAANANTAI 9.7.2007 N. Klo 8.00 startti Huttulasta ja sen jälkeenvesilahdelta Koskenkylästä kohti Vantaata, keli pilvinen ja vesikuurojen mahdollisuus ilmassa Yöpyminen vaimon serkun luona mistä aamulla

Lisätiedot

KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N JÄSENTIEDOTE 3/2016 maaliskuu

KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N JÄSENTIEDOTE 3/2016 maaliskuu KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N JÄSENTIEDOTE 3/2016 maaliskuu Kouvolan Ydinkeskusta ry I Keskikatu 9, 3.krs, 45100 Kouvola I 044 311 8250, 044 311 8251 I toimisto@kouvolanydinkeskusta.fi Toiminnanjohtaja Marja-Leena

Lisätiedot

Liite Lii nro 2/17.11.2004 66 Muutettu 19.10.2005 75

Liite Lii nro 2/17.11.2004 66 Muutettu 19.10.2005 75 Liite Lii nro 2/17.11.2004 66 Muutettu 19.10.2005 75 VENEPAIKKOJEN VUOKRAUSSÄÄNNÖT, PIENVENESATAMASÄÄNNÖT JA KARTAT Muutettu 19.10.2005 75 Hyväksytty liikuntalautakunnassa 17.11.2004 66 KIRKKONUMMEN KUNNAN

Lisätiedot

Purjehdusalue 2010 Saronicos - Argolicos

Purjehdusalue 2010 Saronicos - Argolicos Purjehdusalue 2010 Saronicos - Argolicos Ionian meri Saronicos - Argolicos Dodekanesia 30 nm Saronicin ja Argolicin lahdet 4 3 1 2 + Helpot ja edulliset yhteydet Suomesta + Paljon mukavia historiallisia

Lisätiedot

Työttömyyden vuositason kasvu väheni

Työttömyyden vuositason kasvu väheni Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimiston tiedote 21.5.2013 Tilannekatsaus 30.4.2013 alue: Pirkanmaa Työttömyyden vuositason kasvu väheni Pirkanmaan TE-toimiston alueella oli huhtikuun 2013 tilannekatsauspäivänä

Lisätiedot

t i e d o t t a a! MÖKKIP MÖKKIPOSTI Toukokuu 2016 KIRJASTO TIEDOTTAA KUNNANVIRASTO SULJETTUNA LAITAKARIN KEHITTÄMISSUUNNITELMA Porissa 20.4.

t i e d o t t a a! MÖKKIP MÖKKIPOSTI Toukokuu 2016 KIRJASTO TIEDOTTAA KUNNANVIRASTO SULJETTUNA LAITAKARIN KEHITTÄMISSUUNNITELMA Porissa 20.4. MÖKKIP MÖKKIPOSTI Toukokuu 2016 t i e d o t t a a! Palstamillimetrin hinta 1.1.2013 alkaen 0,99 (sis.alv 24%) LAITAKARIN KEHITTÄMISSUUNNITELMA Laitakarin alue tullaan kaavoittamaan. Tämä tarkoittaa sitä

Lisätiedot

Tervetuloa Porvooseen, Suomen parhaaseen matkailukaupunkiin!

Tervetuloa Porvooseen, Suomen parhaaseen matkailukaupunkiin! Tervetuloa seen, Suomen parhaaseen matkailukaupunkiin! Monta reittiä seen! on paikka, jonka vanhan kaupungin mukulakivikadut, pienet galleriat ja jokimaisema ranta-aittoineen hurmaavat kävijänsä yhä uudelleen.

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 20.6.2012 48 (Voimaantulo 1.8.2012 alkaen) KUNNAN OMISTAMIEN TILOJEN VUOKRAUS / OHJEET JA TAKSA

Tekninen lautakunta 20.6.2012 48 (Voimaantulo 1.8.2012 alkaen) KUNNAN OMISTAMIEN TILOJEN VUOKRAUS / OHJEET JA TAKSA Tekninen lautakunta 20.6.2012 48 (Voimaantulo 1.8.2012 alkaen) KUNNAN OMISTAMIEN TILOJEN VUOKRAUS / OHJEET JA TAKSA Kunnan omistamien ja hallitsemien eri tilojen vuokrauskäytäntö ja vuokratasot määritellään

Lisätiedot

Navigoi Porvoo Toursin maailmaan!

Navigoi Porvoo Toursin maailmaan! Navigoi Porvoo Toursin maailmaan! Kongressimessut 1.-2.4.2009 BP 1 Mitä et vielä tiennyt? - Kartanorikkain alue - Kokous tai juhla yksityisessä ranta-aitassa - Parhaimmat ravintolat Porvoossa - Haikon

Lisätiedot

VASTUUVAPAUS. Esittelyssä: LUOTTAMUKSELLINEN

VASTUUVAPAUS. Esittelyssä: LUOTTAMUKSELLINEN Yritysesittely VASTUUVAPAUS Tämän esityksen sisältö perustuu Kotkanpesä 2000 Oy:ltä (Yhtiö) ja muista lähteistä saatuihin tietoihin. Suomen Yrityskaupat Oy, tämän edustaja tai Yhtiö eivät vastaa muistion

Lisätiedot

Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn!

Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn! 1 Liite 9: Kyselylomake Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn! Helsingin kaupungin ympäristökeskus tekee Vanhankaupunginlahdelle uutta hoito- ja käyttösuunnitelmaa. Lähtökohtana

Lisätiedot

Ympäristöpalvelut. Yleinen uimaranta tai uimala (Terveydensuojelulain 13 :n mukainen ilmoitus, myös kuluttajaturvallisuuslain mukaisia tietoja)

Ympäristöpalvelut. Yleinen uimaranta tai uimala (Terveydensuojelulain 13 :n mukainen ilmoitus, myös kuluttajaturvallisuuslain mukaisia tietoja) Viranomainen vastaanottanut ilmoituksen / 20 Ilmoituksen aihe Dnro VLK/ / Vastaanottaja Päätöstiedot / 20 Työtilan tai toiminnon, josta voi aiheutua terveyshaittaa, sijoittuminen asuinrakennukseen tai

Lisätiedot

VANASADAMIN VIERASVENESATAMAN (JAHISADAMIN) SÄÄNNÖT

VANASADAMIN VIERASVENESATAMAN (JAHISADAMIN) SÄÄNNÖT LIITE 6 VANASADAMIN VIERASVENESATAMAN (JAHISADAMIN) SÄÄNNÖT Voimassa 11.3.2013 alkaen 1. Yleistä 1.1 AS Tallinna Sadamin omistaman Vanasadam-sataman (jäljempänä Satama) satamaalueella sijaitseva vierasvenesatama

Lisätiedot

Löydä päivävaelluksen hauskuus

Löydä päivävaelluksen hauskuus Päivävaelluksen suunnittelu FValitse jokin hauska ja mielenkiintoinen retkikohde. Jos liikutte ryhmänä, ota muut huomioon retkikohteen valinnassa. FOta selvää vaellusreitin pituudesta ja siitä, kuinka

Lisätiedot

3.1 Rakennusten soveltuminen rakennettuun ympäristöön ja maisemaan L: Rakentamisessa on mahdollisuuksien mukaan säilytettävä rakennuspaikan

3.1 Rakennusten soveltuminen rakennettuun ympäristöön ja maisemaan L: Rakentamisessa on mahdollisuuksien mukaan säilytettävä rakennuspaikan Seuraavat muutokset tehty hyväksyttyyn ( 16.9.2014 91 Rakennus- ja ympäristölautakunta ) rakennusjärjestysluonnokseen 16.9.2014: L = hyväksytty luonnos 16.9.2014 E = hyväksytty ehdotus 24.3.2015 Sisällys

Lisätiedot

SAVITAIPALEEN KUNTA Kysely Savitaipaleen kunnan venesatama-alueista YHTEENVETO

SAVITAIPALEEN KUNTA Kysely Savitaipaleen kunnan venesatama-alueista YHTEENVETO 1 (5) LIITE 1 30.12.2009 0620-D3757 SAVITAIPALEEN KUNTA Kyselyjä lähetetty 250 kpl Kyselyyn vastanneita 6 kpl Vastausprosentti 18 % 1. Mikä seuraavista vaihtoehdoista edustaa veneilytilannettanne parhaiten?

Lisätiedot

* Järjestäjä varaa itselleen oikeuden muuttaa luokkajakoja ja järjestystä Lopullinen lähtöjärjestys julkaistaan viimeistään kuljettajapalverissa

* Järjestäjä varaa itselleen oikeuden muuttaa luokkajakoja ja järjestystä Lopullinen lähtöjärjestys julkaistaan viimeistään kuljettajapalverissa MSSA 8.7.2017 OHJELMA LAUANTAI 8.7.2017 10:00 Ilmoittautuminen (etkot pe klo 17:00) 11:30 Kuljettajapalaveri 13:00 Lähtö Lappeenrannasta Historic * 13:05 Lähtö Lappeenrannasta Luokka 1 * 13:10 Lähtö Lappeenrannasta

Lisätiedot

Itä-Suomen senioriviinakauppiaiden jäsentiedote 3/2015

Itä-Suomen senioriviinakauppiaiden jäsentiedote 3/2015 Itä-Suomen senioriviinakauppiaiden jäsentiedote 3/2015 KESÄTEATTERI KIINNOSTI Kuopion Uudessa Kesäteatterissa Rauhalahdessa esitettiin kuluneena kesänä täysille katsomoille musikaalia Solistina Olavi Virta.

Lisätiedot

Hailuoto 24. 25.3.2007 Olsyn ja Helsyn retki

Hailuoto 24. 25.3.2007 Olsyn ja Helsyn retki Hailuoto 24. 25.3.2007 Olsyn ja Helsyn retki Junassa on tunnelmaa siitä ei pääse mihinkään. Ja yöjunassa sitä on moninverroin enemmän. Aamulla puoli kahdeksan aikaan astuimme yön rytkytyksen jälkeen Oulun

Lisätiedot

TERVETULOA. Valtran traktoritehtaalle

TERVETULOA. Valtran traktoritehtaalle TERVETULOA Valtran traktoritehtaalle TÄTÄ ON VALTRA YKSILÖLLISIÄ TRAKTOREITA JA PALVELUJA MAAILMAN POHJOISIN TRAKTORITEHDAS SUOSITTU VIERAILUKOHDE Valtran Suomen tehdas sijaitsee Suolahdessa, Keski-Suomessa

Lisätiedot

GCJ ~.- If - \'~. r -...:... 1

GCJ ~.- If - \'~. r -...:... 1 1 0,5 nm /' /./ / /././ Bole /--',-// /...,,-) /... / 2 3 '" "- / -. r-_..._---... " j I. '. " Rosala - Norrvik T GCJ.- If - '. r -...:... 1 'f P:t:. I. r, '" () - ---, R. '_ r'/ _... ) ---...---- (8 I

Lisätiedot

Työssäoppimisjakso Bilbaossa, Espanjassa Manuel&Ariana 27.9.-24.11.2012. Veera Helander arva10

Työssäoppimisjakso Bilbaossa, Espanjassa Manuel&Ariana 27.9.-24.11.2012. Veera Helander arva10 Työssäoppimisjakso Bilbaossa, Espanjassa Manuel&Ariana 27.9.-24.11.2012 Veera Helander arva10 Työpaikka Manuel & Ariana on pieni yritys jossa tehdään juhlavaatteita, hääpukuja, mittatilaustöitä sekä couture

Lisätiedot

Päiväys Sivu Tunniste Versio Sisällysluettelo Tulostettu

Päiväys Sivu Tunniste Versio Sisällysluettelo Tulostettu 2 (15) Sisällysluettelo 1 Yleisiä huomioita Siuruajoesta melontaa ajatellen...3 2 Koskiluokitus välillä Kokkokylän silta Konttilan laavu (matka 7km)...3 3 Koskiluokitus välillä Konttilan laavu Yli Siurua

Lisätiedot

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Minä rupesin hakemaan toppipaikkaa muutama kuukautta ennen kun tulin Sloveniaan. Minulla on kavereita, jotka työskentelee mediassa ja niiden kautta

Lisätiedot

Etelä-Savon retkisatamien kunnostus- ja kehittämistarpeiden kartoitus. Luontomatkailuseminaari Veli-Matti Hartikainen

Etelä-Savon retkisatamien kunnostus- ja kehittämistarpeiden kartoitus. Luontomatkailuseminaari Veli-Matti Hartikainen Etelä-Savon retkisatamien kunnostus- ja kehittämistarpeiden kartoitus Luontomatkailuseminaari 27.1.2015 Veli-Matti Hartikainen Taustaa Järvisuomessa on maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen retkisatamaverkosto.

Lisätiedot

Eskaaderi Saimaalle. Michael Eidam

Eskaaderi Saimaalle. Michael Eidam Eskaaderi Saimaalle Michael Eidam Kuusi venettä kokoontuu 23.6. Kotkassa (Christine, Elisabeth, Jasmiina, Meri-Neppis, Primavera ja Rumbalotte), lähtee seuraavana päivänä Santioon ja saapuu sinne ukkosen

Lisätiedot

Norrkullalandet Västerskog Saarikohteen esittely ja pohdintaa Suojaisa ja monipuolinen saaripaikka n. 20nm etäisyydellä KoPusta Sipoon sisäisessä

Norrkullalandet Västerskog Saarikohteen esittely ja pohdintaa Suojaisa ja monipuolinen saaripaikka n. 20nm etäisyydellä KoPusta Sipoon sisäisessä Norrkullalandet Västerskog Saarikohteen esittely ja pohdintaa Suojaisa ja monipuolinen saaripaikka n. 20nm etäisyydellä KoPusta Sipoon sisäisessä saaristossa. NORRKULLALANDETIN KOHTEEN ESITTELY JA SELVITYSRYHMÄN

Lisätiedot