Luku 2 Aloitus. Tässä luvussa kerrotaan ZoomTextin perusasioista, kuten:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Luku 2 Aloitus. Tässä luvussa kerrotaan ZoomTextin perusasioista, kuten:"

Transkriptio

1 Luku 2 Aloitus Tässä luvussa kerrotaan ZoomTextin perusasioista, kuten: Kuinka ZoomText asennetaan ja aktivoidaan. Kuinka ZoomText käynnistetään ja sammutetaan. Kuinka ZoomText laitetaan päälle ja pois päältä. Kuinka ZoomTextin pääkäyttöliittymää ja järjestelmätarjottimen pikakuvaketta käytetään. Kuinka ZoomTextin kirjautumiskäyttötukea Windows Vistalle käytetään. Kuinka saadaan apua ZoomTextin käyttöön. Vaikka tämän luvun tiedot auttavat alkuun, suosittelemme, että luet seuraavat luvut lisätiedon saamiseksi.

2 14 ZoomTextin 9.1 Asennus ZoomText 9.1 on helppo asentaa järjestelmäsi. ZoomText CD sisältää puhuvan asennusohjelman isoilla dialogeilla (ikkunoilla) jotka avustavat koko asennusprosessin läpi. Asennusohjelma tarjoaa kaksi erilaista asennusmahdolisuutta: Automaattien ja Manuaalinen. Automaattinen asennus asentaa ZoomTextin tavanomaisilla asennusvalinnoilla (listattu alla olevassa taulukossa). Asennusohjelmassa on vähemmän dialogeja ja asennus vie vähemmän aikaa. Manuaalinen asennusmoodissa voit valita itse kaikki asennusasetukset. Alla oleva taulukko kuvaa asennusvalinnat, jotka asennetaan automaattisen asennuksen yhteydessä.

3 Luku 2 Aloitus 15 Asennusvalinnat Automaattinen asennus Asennuskansio C:\Ohjelmat\ZoomText 9.1 Näytä ZoomText pikakuvake Windows työpöydällä * Käynnistä ZoomText automaattisesti järjestelmän käynnistyessä * Puhesyntetisaattorit ** Kyllä Ei ZoomText vain-englanti versio: Kaikki englanninkieliset puhesyntetisaattorit asennetaan. ZoomText vain-englanti versio: Kaikki englanninkieliset puhesyntetisaattorit asennetaan. * Tämä asetus voidaan muuttaa koska vain ZoomTextin asennuksen jälkeen. Tämä asetus on ZoomTextin Ohjelman Asetukset dialogissa. Avataksesi tämän dialogin valitse Ohjelma Asetukset valikosta ** Puhesyntetisaattori valinnat toimivat ainoastaan, kun asennetaan ZoomText Suurennuslasi/Lukija versiota.

4 16 ZoomTextin asennus 1. Kytke viruksentorjuntaohjelma pois päältä ja sulje muut ohjelmat. 2. Syötä ZoomText CD CD-ROM asemaan. ZoomText Setup-ohjelma käynnistyy automaattisesti kun CD-ROM on syötetty asemaan. Seuraa näytöltä asennusohjeet. 3. Seuraa näytöllä olevia ohjeita asennuksen loppuun viemiseksi. Mikäli asennus ei käynnisty automaattisesti 1. Napsauta Windows Käynnistä ja valitse Suorita Selaa CD-ROM-asemaa 3. Valitse Setup ohjelma ja napsauta Avaa. 4. Valitse OK Suorita dialogista.

5 Luku 2 Aloitus 17 Lataa Ohjelmatiedostoja Mikäli hankit ZoomText 9.1 ohjelmiston Ai Squared:n kotisivulta, on mahdollista, että ohjelmiston mukana ei tullut kaikkia ZoomTextin valinnaisia ohjelmakomponentteja. Nämä komponentit sisältävät puhesyntetisaattoreita ja paikallisia versioita (ZoomText versioita muilla kielillä). Voit ladata nämä komponentit koska haluat. Huomio: Ladattavien komponenttien valikoima riippuu siitä minkälainen ZoomText ohjelmisto on asennettu systeemiisi. Ohjelmatiedostojen lataaminen ZoomTextin Ohje valikossa valitse Lataa Ohjelmatiedostoja... Internet-sovellus avaa ZoomTextin ohjelmakomponentti websivun. Lista saatavilla olevista komponenteista on nähtävissä lataus- ja asennusohjeiden kera.

6 18 Automaattinen Päivitys ZoomText 9.1 sisältää automaattisen online version tarkistuksista ja päivityksistä. Tämä palvelu pitää ZoomText ohjelmasi päivitettynä viimeisillä korjauksilla ja toiminnoilla. Se toimii seuraavasti... Joka kerran, kun käynnistät ZoomTextin, päivitysohjelma tarkistaa oletko online-tilassa. Jos olet, se nopeasti tarkistaa käytätkö viimeisintä saatavilla olevaa versiota. Jos päivitys on saatavilla, päivitysohjelma kysyy haluatko ladata päivityksen. Jos klikkaat Kyllä painiketta, päivitys ladataan ja se asennetaan automaattisesti. Huomio: Internet-yhteys vaaditaan tämän toiminnon käyttämiseksi. ZoomText Päivitys Asennusohjelma

7 Luku 2 Aloitus 19 Jos Sinä tai järjestelmävastaava ette halua tarkistaa päivityksiä joka kerran kun ZoomText käynnistetään, voidaan toiminto poistaa seuraavalla tavalla: Automaattisen päivityksen poistaminen 1. Asetukset vaikosta valitse Ohjelma 2. Poista merkki ruudusta Tarkista automaattiset online-päivitykset ZoomTextin käynnistyessä. 3. Klikkaa OK. Automaattisten päivitysten lisäksi voit manuaalisesti tarkistaa saatavilla olevat päivitykset koska tahansa. Päivitysten tarkistus manuaalisesti Windows Käynnistä valikosta, valitse Ohjelmat ZoomText 9.1 Päivitysten Tarkistus. Päivitys asennusohjelma aukeaa ja avittaa päivityksen läpi viemisessä.

8 20 ZoomText 9.1:n Käynnistys ZoomTextin asennuksen jälkeen ohjelma voidaan käynnistää yhdellä seuraavista tavoista. Windows työpöydällä, napsauta ZoomText 9.1 pikakuvaketta. Windows Käynnistä valikosta, valitse Ohjelmat ZoomText 9.1 ZoomText 9.1. Huomio: ZoomText voidaan asentaa avautumaan automaattisesti Windowsia käynnistettäessä. Tämä mahdollisuus voidaan valita samanaikaisesti ZoomTextiä asennettaessa tai ZoomTextin Suositukset-dialogin kautta. Lisätietoa kohdasta ʺOhjelman Suosituksetʺ Luku 5. Kun ZoomText käynnistyy, normaali ikkuna suurentuu. Hiiriosoitinta liikkuttaen, tekstiä näppäillen ja ohjelmia valikoiden, suurennettu ikkuna seuraa automaattisesti ja valittu alue on aina suurennettu. Mikäli olet asentanut ZoomText Suurennuslasi/Lukija:n, ZoomText puhuu ääneen kertoen tekemäsi asiat, kun työskentelet dokumenttien ja sovellusten kanssa. Kaikki Windows ohjelmat toimivat normaalisti ZoomTextiä käytettäessä.

9 Luku 2 Aloitus 21 ZoomText 9.1 Aktivointi ZoomText 9.1 sisältää tuoteaktivointi tekniikkaa joka on suunniteltu eliminoimaan laittoman ZoomTextin käytön ilman, että se häiritsisi laillisia käyttäjiä. Tuoteaktivointi on yksinkertainen, suoraviivainen ja anonyymi prosessi, joka vie ainoastaan muutaman sekunnin, kun se tehdään Internetin välityksellä. ZoomTextin asennuksen jälkeen käyttäjällä on 60 päivää aktivoida ohjelma. Ennen aktivointia ZoomText toimii kokeiluversiona. Voit aktivoida heti tai koska tahansa 60 päivän kokeiluajanjakson aikana. Kaikki toiminnot ovat saatavilla kokeiluajanjakson aikana, joten käyttäjällä on koko ohjelmisto käytettävissään. Kokeiluajanjakson päättyessä on ZoomText aktivoitava mikäli ohjelmiston käyttöä halutaan jatkaa.

10 22 ZoomText Aktivoinnin valmistelu Aktovoidaksesi ZoomText 9.1 ohjelman tarvitset ZoomText 9.1 sarjanumeron joka tulee ostamasi tuotteen mukana. Jos olet ostanut päivityksen ZoomText versioon 9.1 tarvitse myös sarjanumeron edellisestä ZoomText versiosta (versio 9.0 tai aiempi) ellei aiempi versio ole asennettuna järjestelmääsi. Nämä sarjanumerot ovat ZoomTextin tuotepakkauksessa, alla olevan mukaisesti. Mistä löydät ZoomText sarjanumeron ZoomText CD kotelosta Tuotteen rekisteröintikortista ZoomText tuotepakkauksen päältä ZoomText käyttäjäoppaan takaata Huomio: Jos ostit ZoomText 9.1 ohjelman Ai Squared:n verkkokaupasta, tuotteen sarjanumero on sähköpostiviestissä, joka vahvistaa ostoksen.

11 Luku 2 Aloitus 23 Aktivointi prosessi 60 päivän kokeiluajanjakson aikana joka kerta, kun käynnistät ZoomTextin aktivointi-ohjelma tulee näkyviin seuraavin vaihtoehdoin: Vaihtoehto 1: Minulla on sarjanumero ja haluan aktivoida ZoomTextin Valitse tämä vaihtoehto jos olet jo ostanut tai olet saanut ZoomText ohjelman ja olet valmis aktivoimaan sen. Ohjelma avustaa läpi aktivointiprosessin. Vaihtoehto 2: Haluan ostaa ZoomText ohjelman Valitse tämä vaihtoehto jos haluat ostaa ZoomText ohjelman. Apuohjelma antaa tietoa kuinka voit ostaa ZoomTextin. Vaihtoehto 3: Haluan kokeilla ZoomText ohjelmaa Valitse tämä vaihtoehto jos haluat kokeilla ZoomText -ohjelmaa. Kokeilulisenssi antaa Sinun käyttää ZoomTextiä 60 päivän ajan. Kun 60 päivän kokeiluajanjakso on päättynyt, on ZoomText aktivoitava, jos haluat jatkaa sen käyttöä.

12 24 ZoomText aktivointiohjelma Tervetuloa dialogi Kun päätät aktivoida ZoomText-ohjelman Sinua pyydetään antamaan tuotteen sarjanumero. Kun olet syöttänyt sarjanumeron sisään, aktivointitapa riippuu siitä onko käytössäsi Internet-yhteys.

13 Luku 2 Aloitus 25 Jos käytössäsi on Internet-yhteys sarjanumero ja järjestelmäkoodi siirretään automaattisesti Ai Squared:n aktivointipalvelimelle hyväksyntään. Tämän jälkeen koneellesi siirretään aktivointikoodi joka aktivoi ZoomText lisenssin. Tämä prosessi kestää vain muutamia sekunteja. Jos käytössäsi ei ole Internet-yhteyttä apuohjelma näyttää sarjanumeron ja järjestelmäkoodin yhdessä ohjeiden kanssa kuinka manuaalisesti saat aktivointikoodin. Aktivointi koodi on saatavissa Ai Squared:n aktivointisivulta (käyttämällä toista tietokonetta joka on yhteydessä Internetiin), tai ottamalla yhteyttä Ai Squared:n käyttötukeen. Aktivointi puhelimitse on mahdollista maanantaista perjantaihin, 9:00 17:00 EST. Pohjois-Amerikassa soita maksutta (866) Muut maat, soita (802)

14 26 Suurennuslasi/Lukijan aktivointi Lukija sarjanumerolla Jos olet asentanut ZoomText Suurennuslasi/Lukija version ja tämän jälkeen aktivoit ZoomTextin käyttämällä Lukija sarjanumeroa, ohjelma konvertoituu ZoomText Lukija versioksi eli kaikki näytön luku toiminnot ovat pois päältä. Palauttaaksesi näytönluku toiminnot on Sinun ostettava Suurennuslasi/Lukija sarjanumero ja aktivoitava ZoomText uudelleen. ZoomTextin aktivointi useammalle kuin yhdelle tietokoneelle Yhden käyttäjän ZoomText versiolla voit asentaa ja aktivoida ohjelman maksimissaan kolmelle tietokoneelle (ZoomText ohjelman lisenssisopimuksen mukaan). Useat samanaikaiset aktivoinnit on luotu tukemaan käyttäjiä jotka käyttävät useampaa kuin yhtä tietokonetta, kuten esimerkiksi erillistä kotikonetta, työkonetta ja kannettavaa tietokonetta. Vaikka ZoomText voidaan asentaa maksimissaan kolmelle eri koneelle, samanaikaisten asennusten käyttö on rajattu yhteen käyttäjään kerrallaan. Huomio: Multi-käyttäjien ZoomText erillisohjelmat antavat yhden aktivoinnin per lisensoitu käyttäjä.

15 Luku 2 Aloitus 27 ZoomText tuotelisenssin siirto Mikäli haluat siirtää ZoomText ohjelman toiselle tietokoneelle, tai haluat formatoida uudelleen nykyisen koneesi kovalevyn, on tärkeätä, että ennen toimenpidettä siirrät ohjelmalisenssisi takaisin ZoomText aktivointipalvelimelle. Tämä toimenpide säilyttää lisenssisi niin, että voit aktivoida sen asentaessasi ZoomTextin uudelleen. Siirtääksesi ZoomText lisenssisi valitse ZoomTextin valikosta Ohje Siirrä Tuotelisenssi Tämä toimenpide aloittaa ZoomText aktivointiohjelman ja avustaa siirtoprosessin läpiviemisessä. Tämä toimenpide poistaa ZoomTextin nykyiseltä tietokoneeltasi, jotta lisenssi voidaan aktivoida uudelle koneelle.

16 28 Usein kysyttyjä kysymyksiä tuoteaktvoinnista Mikä on tuoteaktivointi? Tuoteaktivointi on kopiointia ehkäisevä teknologia joka on suunniteltu varmistamaan, että ZoomText on laillisesti lisensioitu. Kuinka tuoteaktivointi toimii? Aktivointiprosessi varmistaa, että sarjanumero on aito ja että sitä ei ole aktivoitu useammille tietokoneille, kuin mitä ZoomText ohjelmalisenssi sopimus sallii. Mitä tapahtuu jos en aktivoi tuotetta? Mikäli tuotetta ei aktivoida 60:nä päivänä (asennuksen jälkeen), ZoomText lakkaa toimimasta kunnes se aktivoidaan. Mitä jos tuoteaktivointi epäonnistuu? Tuoteaktivointi epäonnistuu ainoastaan hyvin poikkeavissa olosuhteissa. Useimmissa tapauksissa ZoomText voidaan aktivoida uudelleen aivan niin nopeasti ja helposti kuin originaali aktivointi tapahtui. Jos yrityksesi aktivoida uudelleen epäonnistuu, ota yhteys Ai Squared käyttötukeen. Mitä jos minun täytyy formatoida uudelleen tai päivittää tietokoneeni? Mikäli kovalevy on formatoitava uudelleen tai päivität Windows:n operatiivisen systeemin, on ZoomText lisenssi ensin siirrettävä ZoomText aktivointipalvelimelle. Katso ZoomText tuotelisenssin siirto edellisestä osiosta. Huomio: Sinun ei tarvitse siirtää ZoomText lisenssiäsi asentaessasi Windows service packs- ja hot fixes -päivityksiä.

17 Luku 2 Aloitus 29 Entä jos haluan siirtää ZoomText ohjelman toiselle tietokoneelle? Jos haluat siirtää ZoomText ohjelman toiselle tietokoneelle, on tärkeätä, että ensin siirrät tuotelisenssisi takaisin ZoomText aktivointipalvelimelle. Tämä toimenpide säilyttää tuotelisenssisi niin, että voit aktivoida sen kun asennat ZoomTextin uudelleen. Katso ZoomText tuotelisenssin siirto edellisestä osiosta.

18 30 ZoomText 9.1 Rekisteröinti Varmistaaksesi että saat ZoomTextistä mahdollisimman paljon irti ja suojellaksesi tuotelisenssiäsi, Ai Squared suosittelee, että rekisteröit ZoomTextin heti asennuksen jälkeen. Rekisteröimällä ZoomTextin olet oikeutettu käyttötukeen, edullisiin päivityksiin ja kustannustehokkaisiin käyttötukipaketteihin. Saat myös sähköpostiisi uutiskirjeemme joka käsittelee uusia tuotelanseerauksia, erikoistarjouksia ja ZoomText käyttövinkkejä. Eikä ole syytä huoleen, sillä Ai Squared säilyttää henkilötietosi luottamuksella. Ai Squared ei jaa asiakasinformaatiota joten Sinun ei tarvitse murehtia yhteydenotoista kolmansilta osapuolilta. ZoomText voidaan rekisteröidä kolmella eri tavalla:

19 Luku 2 Aloitus 31 Rekisteröi ZoomText Internetissä (suositus) ZoomText rekisteröinti Internetissä on nopea ja helppo. Luo tai kirjaudu sisään Ai Squared asiakastilillesi ja valitse rekisteröi tuote. Ai Squared asiakastilille voit kirjautua 24 tuntia vuorokaudessa päivittääksesi tietojasi, tarkastellaksesi Ai Squared tilauksiasi tai hakea ZoomText tuotteesi sarjanumeron. Tämä on erittäin kätevää tuoteaktivoinnissa jos Sinulla ei ole sarjanumeroa saatavilla. Aloittaaksesi Internet rekisteröinnin, tee yksi seuraavista: ZoomText Aktivointi-prosessissa valitse Rekisteröidy Internetissä nyt linkki (prosessin viimeisessä dialogissa). ZoomTextin Ohje-valikossa valitse Rekisteröi ZoomText Webselaimessasi valitse Postita ZoomText rekisteröintikortti Suurikirjaiminen ZoomText rekisteröintikortti tulee jokaisen ZoomText tuotteen mukana. Täytä kortti, laita tarvittava postimaksu ja postita. Rekisteröinti puhelimitse Jos halua, voit myös soittaa Ai Squared:n toimistoon rekisteröidäksesi tuotteesi maanantai-perjantai, 9:00 17:00 Eastern Time (GMT-5:00). Pohjois-Amerikassa 1 (800) Pohjois-Amerikan ulkopuolelta +1 (802)

20 32 ZoomTextin Käyttäjäliittymä ZoomTextin käynnistyessä, sen käyttäjäliittymä näkyy näyttöruudulla. Tämä ikkuna sisältää kaikkien ZoomTextin toimintojen hallinnan. Kaikki ZoomTextin asetukset löytyvät tavallisista valikoista tai helppokäyttöisiltä työkaluriveiltä. Jokainen työkalurivi sisältää painikkeita, jotka tarjoavat nopean yhteyden tärkeimpiin ja useimmin käytettyihin asetuksiin. Jokainen painike koostuu omasta pikakuvakkeesta ja nimilapusta helpottaen niiden tunnistamista. Painikkeet on ryhmitetty toimintojen mukaan ja jokainen ryhmä on nimetty yhdessä linkin kanssa, joka avaa niihin liittyvän dialogin. Huomio: Suurennukseen ja näytönlukemiseen liittyvät ominaisuudet on ryhmitetty erillisille työkaluriveille ja dialogeihin. Näytönlukemiseen liittyvät ominaisuudet esiintyvät ZoomText Suurennuslasi/Lukija-ohjelmassa.

21 Luku 2 Aloitus 33 ZoomText painike Poistaa ja palauttaa ZoomTextin. Poistettuna, kaikki suurennuksen ja puheen toiminnat on sammutettu ilman ohjelman lopettamista. Suurennuslasi-välilehti Näyttää työkalurivin hallinnat ZoomTextin suurennuksen toiminnoille. Lukija-välilehti Näyttää työkalurivin hallinnat ZoomTextin näytön lukemisen toiminnoille. Ohje -työkalu Näyttää ohjeet napsautettavaan kohteeseen. Statuspalkki Näyttää aktiivin sovelluksen numen ja ilmoittaa koska AppReader ja DocReader (ʺLukijatʺ), lukualueen (ʺalueetʺ) ja sovelluksen asetukset (ʺApp Settingsʺ) ovat käyttövalmiita. Pienennä painike Piilottaa ZoomTextin käyttöliittymän.

22 34 Käyttäjäliittymän Pienentäminen ja Palauttaminen ZoomText on mahdollista piilottaa (pienentää) ja palauttaa (suurentaa) vaikuttamatta ZoomTextin toimintaan. ZoomTextin Pienentäminen Toimi seuraavasti: ZoomTextin nimipalkissa, klikkaa pienennä painiketta. Samaan aikaan kun ZoomText käyttöliittymä on aktivoitu, paina ESC. ZoomTextin Palauttaminen Valitse yksi seuraavista vaihtoehdoista: Napsauta ZoomText 9.1 painiketta tehtävärivillä. Käytä Suurenna Käyttäjäliittymä pikanäppäimiä: CTRL + SHIFT + U. Huomio: Mikäli ZoomTextin käyttäjäliittymä on avattu, mutta peitossa muiden sovelluksien alla, palauttaminen tuo sen takaisin näkyviin

23 Luku 2 Aloitus 35 ZoomTextin Palauttaminen ja Poistaminen Voit laittaa ZoomTextin päälle ja pois päältä koska tahansa ilman, että suljet ohjelman. Kun ZoomText on poissa päältä, näyttöruutu palaa normaaliin (ei suurennettuun) kokoon ja kaikki puhetoiminnot ovat poissa päältä. ZoomTextin palauttaminen ZoomText käyttäjäliittymässä, valitse ZoomText painike. Pikanäppäin: ALT + INSERT ZoomTextin poistaminen ZoomText käyttäjäliittymässä, valitse ZoomText painike. Pikanäppäin: ALT + DELETE

24 36 Tarjottimen Pikakuvakkeen Käyttö ZoomTextiä suorittaessa, sen pikakuvake esiintyy järjestelmän tarjottimella (kellon vieressä). Napsauttamalla pikakuvaketta, valikot, jotka sisältävät tärkeää tietoa ZoomTextin asetuksista, tulevat esiin. Napsauttamalla hiiren vasenta painiketta pikakuvakkeen kohdalla, seuraavat toiminnat voidaan suorittaa: ZoomTextin poistaminen ja palauttaminen Suurennuksen tason muokkaaminen AppReaderin tai DocReaderin käynnistäminen (vain ZoomText Suurennuslasi/Lukija) Vasemman painikkeen valikko Napsauttamalla hiiren oikeaa painiketta pikakuvakkeen kohdalla, seuraavat toiminnat voidaan suorittaa: ZoomTextin työkalurivin avaaminen ja sulkeminen Palauta ja pienennä ZoomText Oikean painikkeen valikko

25 Luku 2 Aloitus 37 Työkalujen Käyttö Näppäimistöllä ZoomTextin Mukautus, Jäädytys ja SpeakIt työkalut antavat käyttäjän kilkata ja vetää mukanaan valittuja näyttöruudun alueita jotka liittyvät niiden toimintoihin. Vaikka työkalut ovat suunniteltu helppoon hiirenkäyttöön, on niitä myös mahdollista käyttää näppäimistökäskyillä, jotka simuloivat hiiren toimintaa. Kun nämä työkalut ovat aktiiveina, voit käyttää niitä seuraavan taulukon mukaisilla näppäimistökomennoilla. Hiiren Toiminta Liikuta osoitinta Vasemman painikkeen napsautus Oikean painikkeen napsautus Vedä kohdetta oikealle Vedä kohdetta vasemmalle Vedä kohdetta ylös Vedä kohdetta alas Näppäimistön Komento YLÖS, ALAS, VASEN, OIKEA ENTER ESC SHIFT + OIKEA SHIFT + VASEN SHIFT + YLÖS SHIFT + ALAS

26 38 ZoomTextin Lopetus ZoomText voidaan lopetta milloin tahansa. Kun ZoomText on lopetettu, näyttöruutu palaa normaaliin (suurentamattomaan) tilaan ja kaikki puheentuotto loppuu. ZoomTextin lopetus Suorita yksi seuraavista: Tiedosto valikossa, valitse Lopeta. ZoomTextin nimipalkissa, klikkaa sulje ruutua.

27 Luku 2 Aloitus 39 ZoomTextin poistaminen Mikäli et enää tarvitse ZoomTextiä järjestelmässäsi, voit poistaa sen koska haluat. ZoomTextin poistaminen hävittää kaikki ohjelmatiedostot ja palauttaa järjestelmäsi siihen tilaan jossa se oli ennen ZoomTextin asennusta. Ennen kuin poistat ZoomTextin on Sinun hyvä olla tietoinen seuraavista asioista: Jos käytössäsi on 60 päivän koeversio ZoomTextistä, ohjelman poistaminen aiheuttaa myös lopun testiajan menetyksen. ZoomTextin uudelleen asentaminen ei tuo menetettyjä päivä takaisin. Jos ZoomText ohjelmasi on aktivoitu, tulisi Sinun siirtää tuotelisenssisi takaisin ZoomTextin aktivointipalvelimelle ennen sen poistoa. Tämä toimenpide säilyttää tuotelisenssisi ja voit näin aktivoida ZoomTextin uudelleen toisessa järjestelmässä. Lisätietoa, katso ZoomText tuotelisenssin siirto tässä luvussa. ZoomTextin poistaminen 1. Windows Käynnistä valikosta valitse Ohjelmat ZoomText 9.1 Poista ZoomText Seuraa ohjeita näytöllä. ZoomText poisto-ohjelma alkaa.

28 40 Windows Vista Kirjautumiskäyttötuki ZoomTextin uusi kirjautumiskäyttötuki antaa tärkeän suurennuksen kirjautuessa sisään Windown Vistaan. Voit zoomata sisään ja ulos (maksimissaan 36x), kääntää ruudun värit ja sallia näytönlukijan toiminnon niin, että jokainen hallinta puhutaan kun navigoit ikkunan läpi. Huomio: ZoomText s xfont tekstinsuurennus ei ole mahdollinen kirjautuessa sisään Windows Vistaan; tästä johtuen suurennetun tekstin laatu on heikompaa. ZoomText käyttää standardina Windowsiin konfiguroitua puhesyntetisaattoria. ZoomText Kirjautumiskäyttötuki työkalurivi ZoomTextin kirjautumiskäyttötuen ollessa sallittuna, ZoomText kirjautumiskäyttötuen työkalurivi tulee automaattisesti näkyviin kun Windows Vista kirjautumissivu näytetään. Kirjautumiskäyttötuen työkalurivi sisältää päälle, poissa päältä ja muokkaus toiminnot käytettävissä oleville suurennuksen tehoille ja näytönluku toiminnoille. ZoomText Kirjautumiskäyttötuki työkalurivi

29 Luku 2 Aloitus 41 ZoomText painike Sallii tai estää ZoomTextin. Kun ZoomText on estetty, kaikki suurennukset ja näytönluku toiminnot lopetetaan ilman uloskirjautumista. Pikanäppäin: Salli ZoomText: ALT + INSERT Estä ZoomText: ALT + DELETE Voimakkuus Asettaa suurennuksen tason 1x - 36x. Pikanäppäin: Suurentaa suurennusta: ALT + NUMPAD PLUS Pienentää suurennusta: ALT + NUMPAD MINUS Käännä Sallii ja estää värien kääntämisen. Pikanäppäin: CTRL + SHIFT + C Puhe Sallii ja estää puheen. Pikanäppäin: ALT + SHIFT + S Huomio: Joka kerran kun kirjaudut sisään Windows Vistaan käyttäen ZoomTextin kirjautumiskäyttötukea, valitut sisäänkirjautumisasetukset tallennetaan automaattisesti seuraavaa kirjautumiskertaan varten.

30 42 ZoomTextin Kirjautumiskäyttötuen salliminen ja estäminen ZoomTexin kirjautumiskäyttötuen salliminen ja estäminen tehdään ZoomTextin Ohjelma suositukset ikkunassa. Kun ZoomText kirjautumiskäyttötuki on sallittu, se on kaikkien käyttäjien käytettävissä Windows Vistan sisäänkirjautumissivulla. ZoomText s kirjautumiskäyttötuen salliminen 1. ZoomTextin Asetukset valikossa valitse Ohjelma... Ohjelmasuositukset ikkunan välilehti Ohjelma avautuu. 2. Varmista, että Salli ZoomTextin kirjautumiskäyttötuki ruutu Windows Vistalle on ruksattu. Huomio: Sinun on oltava kirjautuneena sisään hallinnollisilla oikeuksilla voidaksesi tehdä tämän valinnan. Jos et ole kirjautunut sisään hallinnollisilla oikeuksilla, tämä vaihtoehtoa on harmaalla ja et voi muuttaa sitä. 3. Valitse OK painike.

31 Luku 2 Aloitus 43 Windows Vista Käyttäjätilin hallinta Yksi tärkeimmistä uusista turvallisuustekijöistä Windows Visassa on Käyttäjätilin hallinta ( User Account Control, UAC ), johon referoidaan seuraavassa lyhenteellä KTH. KTH on suunniteltu estämään haitallisia ohjelmia tuhoamasta tiedostoja, muuttamaan järjestelmäasetuksia ja siirtämästä luottamuksellista tietoa järjestelmän ulkopuolelle. Tämän taatakseen. KTH vaatii käyttämiesi sovellusten operoimisen standardikäyttäjänä vaikka olisit kirjautuneena sisään hallinnollisin oikeuksin. Tästä johtuen kun avaat ohjelman joka vaatii hallinnollisia oikeuksia, KTH ikkuna avautuu ja pyytää siihen lupaasi. Windows KTH:sta johtuen, useat hyväksytyt ohjelmat aiheuttavat KTH ikkunan jopa yleisille toiminnoille kuten kellon ajan vaihtamiseen tai uuden tulostinajurin asentamiseen. KTH ikkuna voi tulla näkyviin myös silloin kun muokkaat tai käytät seuraavia ZoomText toimintoja, joita kaikkia voit turvallisesti käyttää järjestelmässäsi: Aktivointi-ohjelma ZoomText päivitys ohjelma ZoomText ohjelmistolisenssin siirto Ohjelmakomponenttien lataaminen ja asentaminen Jotkut Korjaa-toiminnot (Käyttötuki-ikkunassa) ZoomTextin ohjelmiston tai käyttöliittymän asetusten muuttaminen

32 44 Lisätietoa käyttäjätilin hallinnasta saat Windows Vista Ohje-järjestelmästä. Jos Sinulla on kysyttävää ZoomTextin aiheuttamista KHT ikkunasta, ota yhteys Ai Squared käyttötukeen.

33 Luku 2 Aloitus 45 Ohjeiden Saaminen ZoomText tarjoaa seuraavat kirjallisuudet ja työkalut, jotka auttavat ohjelman ja sen käytön oppimisessa: ZoomText 9.1 Käyttäjäopas Sisältää taydellisen tietopaketin ZoomText 9.1:n ominaisuuksien ja komentojen käytöistä. ZoomText 9.1 Pikaopas Antaa tiivistettyä, käyttöystävällistä tietoa jokaisesta ZoomTextin tärkeimmistä toiminnoista. ZoomText 9.1 Online Ohje Sisältää kaiken tiedon ZoomText 9.1 käyttöoppaasta suunniteltu online käyttöön. Voit siirtyä suoraan ohje-osioon käyttöliittymästä ja hakea asioita Sisältö, Indeksi ja Haku -välilehdiltä. ZoomText Apuohjelma Näyttää pop-up kuvaukset napsauttamalla ZoomTextin työkalurivejä. Whatʹs This? Apuväline Näyttää pop-up kuvaukset klikatuille asioille kaikissa ZoomText dialogeissa.

34 46 ZoomTextin Online Ohjeiden käyttö 1. Ohje valikossa, valitse ZoomTextin Ohje. 2. Ohje ikkunassa, klikkaa yhtä seuraavista välilehdistä: Sisältö Mahdollistaa otsikon valinnan online Ohjeiden osasta. Index Mahdollistaa indexin käytön aiheen löytämiseksi. Etsi Mahdollistaa aiheen löytämisen etsimällä tietyn sanan tai lauseen avulla. Huomio: Jokainen ZoomTextin dialogi sisältää myös Ohje painikkeen, joka valittaessa näyttää kyseisen dialogiin liittyvät ohjeet. ZoomTextin apuohjelman käyttö 1. ZoomText käyttöliittymässä valitse ZoomText Ohje työkalu. Ohje työkalu aktivoituu. 2. Siirrä osoitin työkalurivin toiminnon kohdalle. 3. Napsauta nähdäksesi kohdan pop-up kuvaus. 4. Ohje työkalusta poistuessa, paina oikeaa painiketta tai paina ESC. What's This? Ohje työkalun käyttö 1. Missä tahansa ZoomTextin dialogissa valitse What s This? Ohje työkalu (sijaitsee otsikkopalkissa). What s This? työkalu aktivoituu. 2. Siirrä osoitin dialogin ylle. 3. Klikkaa nähdäksesi pop-up kuvaus kohteesta.

Ohjelman Suositukset. Luku 5 Suositukset

Ohjelman Suositukset. Luku 5 Suositukset Luku 5 Suositukset Suositukset ovat asetuksia jotka määräävät kuinka ZoomText käynnistyy, lopettaa ja esiintyy Windows työpöydällä käytön aikana. Aktivoimalla Automaattiset Päivitykset, aina ZoomTextin

Lisätiedot

Pikanäppäin Yhdistelmiä. Luku 6 Pikanäppäimet

Pikanäppäin Yhdistelmiä. Luku 6 Pikanäppäimet Luku 6 Pikanäppäimet Pikanäppäimet ovat näppäinyhdistelmiä, jotka mahdollistavt ZoomTextin komennot ilman ZoomTextin käyttäjäliittymän aktivointia. Pikanäppäin komentoja on melkein jokaisella ZoomTextin

Lisätiedot

Suurennus ja näyntönhalli ntaohjelma helpottamaan silmien rasitusta. Pikaopas

Suurennus ja näyntönhalli ntaohjelma helpottamaan silmien rasitusta. Pikaopas Suurennus ja näyntönhalli ntaohjelma helpottamaan silmien rasitusta Pikaopas Tervetuloa ZoomText Express on edullinen ja helppokäyttöinen suurennusohjelma tietokoneellesi. ZoomText Express suurentaa hieman

Lisätiedot

Luku 7 Uusien Mallien Tiedostot

Luku 7 Uusien Mallien Tiedostot Luku 7 Uusien Mallien Tiedostot Kaikki ZoomTextin asetukset voidaan tallentaa ja palauttaa käyttämällä mallitiedostoja. Mallitiedostot kontrolloivat kaikkia ZoomTextin toimintoja mukaan lukien suurennustasot,

Lisätiedot

Index. ääniopas 163 Äänioppaan painike 139

Index. ääniopas 163 Äänioppaan painike 139 Index Ä ääniopas 163 Äänioppaan painike 139 A AHOI pikanäppäimet 225 aina ylimmäisenä 213 Aktovoidaksesi ZoomText 9.1 21 alueen sisäpuolella 127 alueen ulkopuolella 127 Alueet painike 139 AppRdr painike

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Tobii Communicator 4. Alkutoimet

Tobii Communicator 4. Alkutoimet Tobii Communicator 4 Alkutoimet TERVETULOA TOBII COMMUNICATOR 4 -OHJELMAAN Tobii Communicator 4:n avulla liikuntarajoitteiset tai kommunikaatiokyvyiltään rajoittuneet henkilöt voivat käyttää tietokonetta

Lisätiedot

Asennuksessa kannattaa käyttää asennusohjelman tarjoamia oletusarvoja.

Asennuksessa kannattaa käyttää asennusohjelman tarjoamia oletusarvoja. 1 1 Tivax Laskutus 4.5 1.1 Tivax ohjelman asentaminen TivaxLaskutus version 4.5 asentamiseksi on oltava asennus CD. Asennusohjelma käynnistetään tuplaklikkamalla asennus CD:llä olevaa Tivax45LaskuSetup.exe

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n asennus ja päivitys Päivitä BIOS, sovellukset ja ohjaimet ja suorita Windows Update Valitse asennustyyppi Asenna Windows 8.1 Käy Samsungin päivitystukisivust

Lisätiedot

HARJOITUS 3: Asennetaan Windows Vista koneeseen Windows 7 Professional upgrade ohjelmisto (Windows 7 käyttöjärjestelmän asennus)

HARJOITUS 3: Asennetaan Windows Vista koneeseen Windows 7 Professional upgrade ohjelmisto (Windows 7 käyttöjärjestelmän asennus) HARJOITUS 3: Asennetaan Windows Vista koneeseen Windows 7 Professional upgrade ohjelmisto (Windows 7 käyttöjärjestelmän asennus) Microsoft Windows Vista Business Microsoft Winodows 7 Professional Upgrade

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859496

Käyttöoppaasi. F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859496 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID. Löydät kysymyksiisi vastaukset F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID

Lisätiedot

Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen

Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen s. 1/5 Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen Yleistä Internetissä on paljon hyödyllisiä ilmaisohjelmia, jotka voi ladata ja asentaa omalle koneelle. Osa ohjelmista löytyy suomenkielisiltä sivuilta,

Lisätiedot

1 Tivax siirto uuteen koneeseen

1 Tivax siirto uuteen koneeseen Tivax siirto uuteen koneeseen 1 1 Tivax siirto uuteen koneeseen 1.1 Tivax ohjelman asentaminen Huom. Siirrossa mahdollisesti esiintyvien ongelmien ratkaisu on veloituksetonta ainoastaan asiakkaille, joilla

Lisätiedot

Tuen kotisivu: http://support.magix.net

Tuen kotisivu: http://support.magix.net Manual 26 Tuki Tuki Kun otat yhteytää MAGIX-tukeen, varmista että saatavillasi on tarvittavat tiedot järjestelmästäsi ja tarkka kuvaus ongelmasta. Mitä enemmän pystyt antamaan tietoa ongelmastasi, sitä

Lisätiedot

Lumon tuotekirjaston asennusohje. Asennus- ja rekisteröintiohje

Lumon tuotekirjaston asennusohje. Asennus- ja rekisteröintiohje Lumon tuotekirjaston asennusohje Asennus- ja rekisteröintiohje 1. Sisältö 1. Asennuspaketin lataaminen 4 2. Zip-tiedoston purkaminen ja sovelluksen asentaminen 4 3. Sovelluksen rekisteröiminen 7 4. Sisällön

Lisätiedot

Maha Eurosystem jarrulaskentaohjelman asennusohje versio 7.20.026

Maha Eurosystem jarrulaskentaohjelman asennusohje versio 7.20.026 2012 Tecalemit Oy Seppo Koskivuori Maha Eurosystem jarrulaskentaohjelman asennusohje versio 7.20.026 Vaatimukset: - tietokone (PC), jossa vapaa USB portti - käyttöjärjestelmä Windows XP, Vista tai Windows

Lisätiedot

ZoomText 9.1. Käyttöopas. Ai Squared

ZoomText 9.1. Käyttöopas. Ai Squared ZoomText 9.1 Käyttöopas Ai Squared Copyrights ZoomText Magnifier Copyright 2007, Algorithmic Implementations, Inc. All Rights Reserved. ZoomText Magnifier/Reader Copyright 2007, Algorithmic Implementations,

Lisätiedot

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA Asennusohjeiden sisältö 1. RICA optimointiohjelmoinnin periaate isoftloaderilla... 2 2. RICA isoftloader toimituspaketin sisältö... 3 3. isoftloader Sync-ohjelmiston

Lisätiedot

TIETOTURVA TUTUKSI. SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi

TIETOTURVA TUTUKSI. SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi TIETOTURVA TUTUKSI SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi TIETOTURVAN TUTUKSI 2(9) Avast Antivirus - ilmainen virustorjuntaohjelma Lataaminen Internet

Lisätiedot

NETIKKA PCTV KÄYTTÖOHJE

NETIKKA PCTV KÄYTTÖOHJE 1 (20) NETIKKA PCTV 2 (20) 1 YLEISTÄ...3 1.1 MIKÄ ON PCTV?...3 2 PCTV:N KÄYTÖN ALOITTAMINEN...4 2.1 VAATIMUKSET PALOMUURILTA...4 2.1.1 IGMP-palvelun käytön salliminen F-Securessa...4 2.2 VAATIMUKSET TIETOKONEELTA...8

Lisätiedot

Febdok 6.0 paikallisversion asennus OHJEISTUS

Febdok 6.0 paikallisversion asennus OHJEISTUS Febdok 6.0 paikallisversion asennus OHJEISTUS Sisällys 1 YLEISTÄ 1 2 ASENNUKSEN VALMISTELUT 2 2.1 VARMUUSKOPIOT 2 2.2 ASENNUSTIEDOSTON LATAUS, WWW.FEBDOK.FI 2 2.3 ASENNUSTIEDOSTON LATAUS, FEBDOK:IN SISÄINEN

Lisätiedot

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen Johdanto Memeo Instant Backup on yksinkertainen varmuuskopiointiratkaisu monimutkaiseen digitaaliseen maailmaan. Memeo Instant Backup suojaa arvokkaat tietosi varmuuskopioimalla C-aseman tiedot automaattisesti

Lisätiedot

Nero 7:n Windows Vista TM -tuki

Nero 7:n Windows Vista TM -tuki Nero 7:n Windows Vista TM -tuki Nero AG Sivu 1 Tietoja tekijänoikeudesta ja tavaramerkistä Tämä opaskirjanen ja sen sisältö on Nero AG:n omaisuutta ja suojattu tekijänoikeudella. Kaikki oikeudet pidätetään.

Lisätiedot

Jäsenrekisteri (dos) Kirjuri tekstinkäsittely Vuosipäivitys 3.11.2007

Jäsenrekisteri (dos) Kirjuri tekstinkäsittely Vuosipäivitys 3.11.2007 Jäsenrekisteri (dos) Kirjuri tekstinkäsittely Vuosipäivitys 3.11.2007 Asentaminen... 4 Näppäinpikakomentoja... 5 EtäAsteri... 6 Tulostaminen doswintu:n avulla... 8 Wordiin tulostaminen... 10 Windows XP

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ

TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ Windows XP-käyttöjärjestelmän asetuksilla sekä Word-asetuksilla voit vaikuttaa tietokoneen näytön ulkoasuun, selkeyteen ja helppokäyttöisyyteen.. 1) ASETUKSET

Lisätiedot

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 Verkkoliittymän ohje F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 F-Secure Online Backup Service for Consumers -verkkoliittymän ohje... 2 Johdanto... 2 Mikä F-Secure Online Backup Service for Consumers

Lisätiedot

Ennen asennusta ja sen aikana huomioitavat asiat

Ennen asennusta ja sen aikana huomioitavat asiat AutoFutur / KoneFutur asennus 1-kone Päivitetty 30.7.2009 Ennen asennusta ja sen aikana huomioitavat asiat Tällä ohjeella asennat AutoFutur tai KoneFutur 1-kone-asennuksen. verkko-asennuksesta on olemassa

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin Zyxel Prestige 645 ISP Zyxel Prestige 645 WEB Zyxel Prestige 645R Zyxel Prestige 645 Ennen aloitusta tarkista,

Lisätiedot

NetMeetingiä voi käyttää esimerkiksi Internet puheluissa, kokouksissa, etätyössä, etäopiskelussa ja teknisessä tuessa.

NetMeetingiä voi käyttää esimerkiksi Internet puheluissa, kokouksissa, etätyössä, etäopiskelussa ja teknisessä tuessa. NetMeeting NetMeeting on ilmainen pienimuotoinen videoneuvottelu- ja ryhmätyöohjelmisto, joka mahdollistaa virtuaalikokousten pitämisen Internetissä tai Intranetissä. NetMeetingiä voi käyttää esimerkiksi

Lisätiedot

OTOsuite. Asennusopas. Suomi

OTOsuite. Asennusopas. Suomi OTOsuite Asennusopas Suomi Asiakirjassa kuvataan OTOsuite-ohjelman asentaminen DVD:ltä, muistitikulta tai pakatusta tiedostosta. Järjestelmävaatimukset 1,5 GHz:n suoritin tai parempi (suositus 2 GHz) 2

Lisätiedot

Kokeiluversion asennusopas

Kokeiluversion asennusopas MapInfo Pro Versio 15.2 Kokeiluversion asennusopas Sisällys: Johdanto Kokeiluversion asentaminen tietokoneeseen Lisenssin aktivointi kokeiluversiossa 2 2 4 Johdanto Asentamalla kokeiluversion saat MapInfo

Lisätiedot

NÄIN OTAT F-SECURE SAFEN KÄYTTÖÖN

NÄIN OTAT F-SECURE SAFEN KÄYTTÖÖN NÄIN OTAT F-SECURE SAFEN KÄYTTÖÖN 2 REKISTERÖINTI Avaa saamasi SAFE -linkki tai mene ostamastasi tuotepakkauksesta löytyvään osoitteeseen. 2 Täytä lomake ja valitse vahva salasana. Klikkaa Luo käyttäjätili.

Lisätiedot

mobile PhoneTools Käyttöopas

mobile PhoneTools Käyttöopas mobile PhoneTools Käyttöopas Sisältö Vaatimukset...2 Ennen asennusta...3 Asentaminen - mobile PhoneTools...4 Matkapuhelimen asennus ja määritys...5 Online-rekisteröinti...7 Asennuksen poistaminen - mobile

Lisätiedot

F-Secure Mobile Security. Android

F-Secure Mobile Security. Android F-Secure Mobile Security Android F-Secure Mobile Security Sisällysluettelo 3 Sisällys Luku 1:Asennus...5 Asentaminen...6 Aktivointi...7 Luku 2:Luottamuksellisten tietojen suojaaminen...9 Anti-Theftin

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. F-SECURE PSB E-MAIL AND SERVER SECURITY http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859688

Käyttöoppaasi. F-SECURE PSB E-MAIL AND SERVER SECURITY http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859688 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle F-SECURE PSB E-MAIL AND SERVER SECURITY. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

VIDA ADMIN PIKAOPAS SISÄLTÖ

VIDA ADMIN PIKAOPAS SISÄLTÖ SISÄLTÖ 1 VIDA ADMIN... 3 1.1 Tarkastusluettelo... 3 1.2 Lisää käyttäjä... 3 1.3 Rekisteröi VIDA All-in-one... 4 1.4 Aktivoi tilaus sekä liitä käyttäjät ja tietokoneet tilaukseen... 4 1.5 Käyttäjätunnus

Lisätiedot

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Mac-koneella Sisällys

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Mac-koneella Sisällys Sisällys 1 Varmista, että DigiSign-kortinlukijaohjelmisto on käynnissä 2 1.1 DigiSign-kuvake 2 1.2 Sovelluksen käynnistäminen 2 1.3 Kortin toiminnan varmistaminen 4 2 Jos käytät selaimena Mozilla, Firefox

Lisätiedot

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sisältö 1/14 Sonera Yrityssähköpostin käyttöönotto Outlook 2013 -sovelluksella SISÄLLYS Outlook 2013 asennuspaketin lataus... 2 Outlook 2013 asennus...

Lisätiedot

Asetusten avulla voit säätää tietokoneen suojaustasoja. Suojaustila ilmoittaa tietokoneen senhetkisen tietoturvan ja suojauksen tason.

Asetusten avulla voit säätää tietokoneen suojaustasoja. Suojaustila ilmoittaa tietokoneen senhetkisen tietoturvan ja suojauksen tason. Pikaopas ESET Cybersecurity suojaa tietokonetta haitalliselta koodilta huippuluokan ominaisuuksilla. Palkitussa NOD32-virustentorjuntajärjestelmässä ensimmäisen kerran esiteltyyn ThreatSense -tarkistusohjelmaan

Lisätiedot

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta Etusivu > Tietohallintokeskus > Ohjeet > Tutoriaalit > Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Ohjeet Microsoft Security Essentials -virustorjuntaohjelman

Lisätiedot

Tikon Ostolaskujenkäsittely/Web-myyntilaskutus versio 6.4.0

Tikon Ostolaskujenkäsittely/Web-myyntilaskutus versio 6.4.0 Toukokuu 2014 1 (11) Tikon Ostolaskujenkäsittely/Web-myyntilaskutus versio 6.4.0 Päivitysohje Toukokuu 2014 2 (11) Sisällysluettelo 1. Tehtävät ennen versiopäivitystä... 3 1.1. Ohjelmistomuutosten luku...

Lisätiedot

Verkkosivu: Puhelin: Sähköposti: Aktivointiopas

Verkkosivu:  Puhelin: Sähköposti: Aktivointiopas Verkkosivu: www.haltija.fi Puhelin: 09 612 2250 Sähköposti: asiakaspalvelu@haltija.fi Aktivointiopas Widgit Product Activator Widgit-tuotteiden aktivoiminen ja lisenssien hallinnointi tehdään Widgit Product

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla.

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. HUOM! TÄMÄ OHJE ON COMET LAITTEEN ENSIMMÄISTÄ ASENNUSKERTAA VARTEN. Ladataksesi rahaa Comet pysäköintimittariisi

Lisätiedot

WinTraden päivitys- ja asennusohjeistus 2006-09-06

WinTraden päivitys- ja asennusohjeistus 2006-09-06 Sisällysluettelo Automaattisesta päivityksestä...1 Uuden version hakeminen...2 Laajennetut asetukset...3 Lataamisen aloittaminen...3 Latauksen päättäminen...5 Ohjelman asentamisesta...6 Kielen valinta...6

Lisätiedot

TIETOTURVA TUTUKSI. SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi

TIETOTURVA TUTUKSI. SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi TIETOTURVA TUTUKSI SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi TIETOTURVAN ALKEET 2(9) Avast Antivirus - ilmainen virustorjuntaohjelma Lataaminen Internet

Lisätiedot

PÄIVITÄ TIETOKONEESI

PÄIVITÄ TIETOKONEESI PÄIVITÄ TIETOKONEESI SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi PÄIVITÄ TIETOKONEESI 2(16) Sisällys 1. Mihin päivityksiä tarvitaan?... 3 1.1. Windowsin

Lisätiedot

Koe uusi. Windows 8 viidessä minuutissa

Koe uusi. Windows 8 viidessä minuutissa Koe uusi Windows Windows 8 viidessä minuutissa Mitä tarvitset Päästäksesi nopeasti alkuun, tulee sinulla olla: Salasana langattomaan verkkoosi Salasana sähköpostitiliisi Tervetuloa! Tervetuloa Windows

Lisätiedot

CAMI Havaintotaidot -harjoitusohjelman asennus- ja käyttöönotto-ohje ei verkkoasennus

CAMI Havaintotaidot -harjoitusohjelman asennus- ja käyttöönotto-ohje ei verkkoasennus CAMI Havaintotaidot -ohjelmiston asennus 1 CognAid Oy CAMI Havaintotaidot -harjoitusohjelman asennus- ja käyttöönotto-ohje ei verkkoasennus CAMI Havaintotaidot -harjoitusohjelma toimii kaikissa ajanmukaisissa

Lisätiedot

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Softphone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP Softphonen asentamiseksi tietokoneellesi. lla olevat yksinkertaiset

Lisätiedot

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi tämän ohjeen mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna tämä ohje työpaikan

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys ClassPad fx-cp400 päivitys + Manager for ClassPad II Subscription päivitys Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

ZoomText 10.1 Pikaoppaan Lisäosa

ZoomText 10.1 Pikaoppaan Lisäosa ZoomText 10.1 Pikaoppaan Lisäosa Tämä lisäosa ZoomText Pikaoppaaseen käy läpi uuden toiminnot ja muutokset, jotka liittyvät ZoomText 10.1:lle ohjelmaan. Ensisijaiset ohjeet asennukseen ja ZoomText 10.1:n

Lisätiedot

Poista tietokoneessa olevat Java ja asenna uusin Java-ohjelma

Poista tietokoneessa olevat Java ja asenna uusin Java-ohjelma Poista tietokoneessa olevat Java ja asenna uusin Java-ohjelma Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi näiden ohjeiden mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna ohjeet työpaikan

Lisätiedot

ArcGIS Pro -ohjelmiston käyttöönotto. Ohje /

ArcGIS Pro -ohjelmiston käyttöönotto. Ohje / ArcGIS Pro -ohjelmiston käyttöönotto Ohje / 12.7.2017 2 (14) Sisältö 1. ArcGIS Pro:n lataaminen, asennuspaketin purkaminen ja asentaminen... 3 ArcGIS Pro:n lataaminen My Esri -palvelusta... 3 Asennuspaketin

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET INTERNET-ASENNUS. Navita Yritysmalli. YHTEYSTIEDOT Visma Solutions Oy Mannerheiminkatu 5 53900 LAPPEENRANTA Puh.

ASENNUSOHJEET INTERNET-ASENNUS. Navita Yritysmalli. YHTEYSTIEDOT Visma Solutions Oy Mannerheiminkatu 5 53900 LAPPEENRANTA Puh. 1/5 ASENNUSOHJEET INTERNET-ASENNUS Navita Yritysmalli YHTEYSTIEDOT Visma Solutions Oy Mannerheiminkatu 5 53900 LAPPEENRANTA Puh. 010 7564 986 Käyttöönotto Matti Sihvo Koulutus Jan-Markus Viikari LAITEVAATIMUKSET

Lisätiedot

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun.

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. StorageIT 2006 varmuuskopiointiohjelman asennusohje. Hyvä asiakkaamme! Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. Ennen asennuksen aloittamista Varmista, että

Lisätiedot

Pikakäyttöohje Päivitys I OHJELMAN KÄYNNISTÄMINEN SISÄLLYS

Pikakäyttöohje Päivitys I OHJELMAN KÄYNNISTÄMINEN SISÄLLYS Pikakäyttöohje Päivitys 14.11.2011 SISÄLLYS I. Ohjelman käynnistäminen II. Harjoiteltavan osa-alueen ja tehtäväsovelluksen valinta III. Tehtäväsovellusten käyttö Mallisuoritus ja tehtävän suoritusohje

Lisätiedot

Aditro Tikon ostolaskujen käsittely versio 6.2.0 SP1

Aditro Tikon ostolaskujen käsittely versio 6.2.0 SP1 Tammikuu 2013 1 (7) Aditro versio 6.2.0 SP1 Päivitysohje Tammikuu 2013 2 (7) Sisällysluettelo 1. Tehtävät ennen versiopäivitystä... 3 1.1. Ohjelmistomuutosten luku... 3 1.2. Aditro Pankkipalvelut yhteensopiva

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

Aditro Tikon ostolaskujen käsittely versio 6.2.0

Aditro Tikon ostolaskujen käsittely versio 6.2.0 Lokakuu 2012 1 (9) Aditro versio 6.2.0 Päivitysohje Lokakuu 2012 2 (9) Sisällysluettelo 1. Tehtävät ennen versiopäivitystä... 3 1.1. Ohjelmistomuutosten luku... 3 1.2. Aditro Pankkipalvelut yhteensopiva

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta

Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta..1 Tiedoston kytkeminen haluttuun ohjelmaan...2 Pikakuvakkeen luominen...3 Resurssien jakaminen verkossa olevien

Lisätiedot

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Windows-koneilla

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Windows-koneilla Sisällys 1 Varmista, että DigiSign-kortinlukijaohjelmisto on käynnissä 2 1.1 DigiSign-kuvake 2 1.2 Sovelluksen käynnistäminen 3 1.3 Kortin toiminnan varmistaminen 4 2 Jos käytössä Mozzilla Firefox tai

Lisätiedot

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI 1 RAY MOBIILIASIAKASKORTTI Mobiiliasiakaskortti on matkapuhelimeen ladattava kortti, joka toimii perinteistä muovista asiakaskorttia vastaavana näyttökorttina. Siihen on personoitu asiakkaan nimi, asiakasnumero

Lisätiedot

Asteri Vuokrankanto (Dos) Vuosipäivitys 1.11.2007

Asteri Vuokrankanto (Dos) Vuosipäivitys 1.11.2007 Asteri Vuokrankanto (Dos) Vuosipäivitys 1.11.2007 Päivityksen asentaminen... 4 Vista... 6 Uuteen koneeseen siirtäminen... 7 - pikakuvake työpöydälle... 9 Tulostusongelmat uusissa koneissa... 12 - Tulostaminen

Lisätiedot

Coolselector Asennusohje

Coolselector Asennusohje MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Coolselector Asennusohje Täydellinen valinta on vain muutaman klikkauksen päässä www.danfoss.fi/kylma Yleiset vaatimukset Windows XP asennus Windows 7 asennus Asennuksen poisto

Lisätiedot

Konfiguraatiotyökalun päivitys

Konfiguraatiotyökalun päivitys Konfiguraatiotyökalun päivitys Kuinka aloitan? Konfiguraatiotyökalu avataan niin kuin aiemminkin suoraan Tenstar clientin käyttöliittymästä, tai harjoituksen ollessa käynnissä. Kuinka aloitan konfiguraatiotyökalun

Lisätiedot

2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP

2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP DHCP-käyttöönotto 1 1. YLEISTÄ...2 2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP...2 3. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN - RAS PPPoE Windows 2000 / XP...4 4. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN Windows

Lisätiedot

Virustorjuntaohjelman F-Secure 5.54 asennus kotikoneelle

Virustorjuntaohjelman F-Secure 5.54 asennus kotikoneelle Virustorjuntaohjelman F-Secure 5.54 asennus kotikoneelle ennen asennusta poista vanha virustorjunta koneeltasi (F-Secure tai jokin muu virustorjuntaohjelma) ja käynnistä kone uuelleen F-Securen tapauksessa

Lisätiedot

Asennus- ja aktivointiohje (Päivitetty )

Asennus- ja aktivointiohje (Päivitetty ) Asennus- ja aktivointiohje (Päivitetty 22.2.2012) Organisaation / tietokoneen asennuksista vastaavalle. Sisältö 1. Järjestelmävaatimukset 2. Ohjelmiston asennus 3. Ohjelmiston käyttöohjeet 4. Ohjelmiston

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Tikon Ostolaskujenkäsittely/Web-myyntilaskutus versio 6.3.0

Tikon Ostolaskujenkäsittely/Web-myyntilaskutus versio 6.3.0 Toukokuu 2013 1 (10) Tikon Ostolaskujenkäsittely/Web-myyntilaskutus versio 6.3.0 Päivitysohje Copyright Aditro 2013 Toukokuu 2013 2 (10) Sisällysluettelo 1. Tehtävät ennen versiopäivitystä... 3 1.1. Ohjelmistomuutosten

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Klikkaa sitä Windows-versiota, jonka haluat kopioida USB-tikulle, niin pääset suoraan oikeaan oppaaseen. Windows

Lisätiedot

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään edupori.fi/office 365 3.10.2013 Porin kaupunki ATK Tuki Sisällys Johdanto... 2 Edupori.fi sähköpostin määrittäminen Office 365:n Outlook-ohjelmaan

Lisätiedot

T&M Autori Versio Series 60 -puhelimiin

T&M Autori Versio Series 60 -puhelimiin T&M Autori Versio 5.0.0 Series 60 -puhelimiin Asennusohje 19. huhtikuuta 2010 TIETOMEKKA T&M Autori asennusohje - 2 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 2 1. YLEISTÄ 3 2. UUDEN MUISTIKORTIN ASENNUS 3 3. T&M

Lisätiedot

Ajokorttimoduuli Moduuli 2. - Laitteenkäyttö ja tiedonhallinta. Harjoitus 1

Ajokorttimoduuli Moduuli 2. - Laitteenkäyttö ja tiedonhallinta. Harjoitus 1 Ajokorttimoduuli Moduuli 2 - Laitteenkäyttö ja tiedonhallinta Harjoitus 1 Tämän harjoituksen avulla opit alustamaan levykkeesi (voit käyttää levykkeen sijasta myös USBmuistitikkua). Harjoitus tehdään Resurssienhallinnassa.

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset

Ohjelmistopäivitykset Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö

FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö Versio 1.0 Tiedostonsiirto FTP -menetelmällä Lahden Väriasemoinnilla on käytössä suurempien tiedostojen siirtoa varten oma FTP -yhteys. Tällä menetelmällä saadaan

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto VMS-, Alpro- tai DelProtuotannonohjausjärjestelmästä Ammuohjelmistoon 5/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot VMS-Management

Lisätiedot

Unifaun OnlinePrinter

Unifaun OnlinePrinter Unifaun OnlinePrinter Unifaun Online 2013-10-14 2 Sisältö 1 Unifaun OnlinePrinter tulostusasetukset... 3 2 Automaattinen asennus - Unifaun Online Printer... 4 3 Javan asentaminen... 6 4 Vianmääritys Internet

Lisätiedot

ZoomText 11 USB. Asennusohje

ZoomText 11 USB. Asennusohje ZoomText 11 USB Asennusohje Tekijänoikeudet ZoomText Suurennuslasi Copyright 2017, Freedom Scientific, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. ZoomText Suurennuslasi/Lukija Copyright 2017, Freedom Scientific,

Lisätiedot

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI 1 RAY MOBIILIASIAKASKORTTI Mobiiliasiakaskortti on matkapuhelimeen ladattava kortti, joka toimii perinteistä muovista asiakaskorttia vastaavana näyttökorttina. Siihen on personoitu asiakkaan nimi, asiakasnumero

Lisätiedot

Tikon Web-sovellukset

Tikon Web-sovellukset Toukokuu 2015 1 (11) Tikon Web-sovellukset Toukokuu 2015 2 (11) 1 Johdanto... 3 2 Silverlight sovellukset... 3 2.1 Windows... 3 2.1.1 Microsoft Silverlight... 3 2.1.2 Tablet-laitteet... 4 2.1.3 Selaimet...

Lisätiedot

Ohjeet e kirjan ostajalle

Ohjeet e kirjan ostajalle 1 Ohjeet e kirjan ostajalle 1. Ostaminen ja käyttöönotto 1.1. Näin saat e kirjan käyttöösi Lataa tietokoneellesi Adobe Digital Editions (ADE) ohjelma täältä: http://www.adobe.com/products/digitaleditions/.

Lisätiedot

Aditro Tikon ostolaskujen käsittely versio SP1

Aditro Tikon ostolaskujen käsittely versio SP1 Toukokuu 2012 1 (8) Aditro versio 6.1.2 SP1 Päivitysohje Toukokuu 2012 2 (8) Sisällysluettelo 1. Tehtävät ennen versiopäivitystä... 3 1.1. Ohjelmistomuutosten luku... 3 1.2. Application Pool Identity...

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008

Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008 Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008 Asennuksessa on kaksi vaihetta. Ensin asennetaan ohjelma tietokoneelle (vaiheet 1-3). Sen jälkeen asennetaan lisenssi (vaiheet 4-12). 1. Aseta Mathcad 14 CD-levy

Lisätiedot

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä opaskirjassa kerrotaan, miten WR-R10- langattoman kaukoohjaimen laiteohjelma päivitetään. Jos

Lisätiedot

KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA

KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA SISÄLLYS 1. KUVAN TUOMINEN PAINTIIN...1 1.1. TALLENNETUN KUVAN HAKEMINEN...1 1.2. KUVAN KOPIOIMINEN JA LIITTÄMINEN...1 1.1. PRINT

Lisätiedot

Pika-asennusohjeet Suomeksi

Pika-asennusohjeet Suomeksi Pika-asennusohjeet Suomeksi (Virallinen ohje löytyy asennuslevyltä Englanninkielisenä) Tulosta tämä ohje asennuksen avuksi. Ensiksi asennetaan itse ohjelma, sitten rekisteröidytään testerin käyttäjäksi

Lisätiedot

Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle. 3.2.2015 Esa Väistö

Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle. 3.2.2015 Esa Väistö Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle 3.2.2015 Esa Väistö Sisällysluettelo 2 (8) Office2013 ProPlus asennus opiskelijoille ja opettajille... 3 Asennus Windows työasemaan... 3 Asennus

Lisätiedot

Opi kuvin: By Choice v.1.4 asennus Asennus järjestelmänvalvojan oikeuksin

Opi kuvin: By Choice v.1.4 asennus Asennus järjestelmänvalvojan oikeuksin Opi kuvin: By Choice v.1.4 asennus Asennus järjestelmänvalvojan oikeuksin Opi kuvin: By Choice 1.4 sisältää ilmaisen, yli 3000 symbolia sisältävän symbolipäivityksen. Uudet kuvasymbolit löytyvät erillisistä

Lisätiedot

F-Secure 5.42 -virustorjuntaohjelmiston käyttö

F-Secure 5.42 -virustorjuntaohjelmiston käyttö F-Secure 5.42 -virustorjuntaohjelmiston käyttö Tässä ohjeessa käsitellään: 1. Ohjelmiston asennuksen jälkeen. 1.1 Käyttöasetusten ja toiminnan tarkistus --> 2. Käyttäjäkohtaisten asetuksien muokkaaminen

Lisätiedot

ZoomText 10.1. Pikakäyttäjäopas. version

ZoomText 10.1. Pikakäyttäjäopas. version ZoomText Pikakäyttäjäopas version 10.1 Sisältö Tervetuloa ZoomText 10.1:n... 2 Järjestelmän Vaatimukset... 3 ZoomTextin Asennus... 4 ZoomTextin Käynnistys... 5 ZoomTextin Aktivointi... 6 Kosketusnäytön

Lisätiedot