Luku 2 Aloitus. Tässä luvussa kerrotaan ZoomTextin perusasioista, kuten:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Luku 2 Aloitus. Tässä luvussa kerrotaan ZoomTextin perusasioista, kuten:"

Transkriptio

1 Luku 2 Aloitus Tässä luvussa kerrotaan ZoomTextin perusasioista, kuten: Kuinka ZoomText asennetaan ja aktivoidaan. Kuinka ZoomText käynnistetään ja sammutetaan. Kuinka ZoomText laitetaan päälle ja pois päältä. Kuinka ZoomTextin pääkäyttöliittymää ja järjestelmätarjottimen pikakuvaketta käytetään. Kuinka ZoomTextin kirjautumiskäyttötukea Windows Vistalle käytetään. Kuinka saadaan apua ZoomTextin käyttöön. Vaikka tämän luvun tiedot auttavat alkuun, suosittelemme, että luet seuraavat luvut lisätiedon saamiseksi.

2 14 ZoomTextin 9.1 Asennus ZoomText 9.1 on helppo asentaa järjestelmäsi. ZoomText CD sisältää puhuvan asennusohjelman isoilla dialogeilla (ikkunoilla) jotka avustavat koko asennusprosessin läpi. Asennusohjelma tarjoaa kaksi erilaista asennusmahdolisuutta: Automaattien ja Manuaalinen. Automaattinen asennus asentaa ZoomTextin tavanomaisilla asennusvalinnoilla (listattu alla olevassa taulukossa). Asennusohjelmassa on vähemmän dialogeja ja asennus vie vähemmän aikaa. Manuaalinen asennusmoodissa voit valita itse kaikki asennusasetukset. Alla oleva taulukko kuvaa asennusvalinnat, jotka asennetaan automaattisen asennuksen yhteydessä.

3 Luku 2 Aloitus 15 Asennusvalinnat Automaattinen asennus Asennuskansio C:\Ohjelmat\ZoomText 9.1 Näytä ZoomText pikakuvake Windows työpöydällä * Käynnistä ZoomText automaattisesti järjestelmän käynnistyessä * Puhesyntetisaattorit ** Kyllä Ei ZoomText vain-englanti versio: Kaikki englanninkieliset puhesyntetisaattorit asennetaan. ZoomText vain-englanti versio: Kaikki englanninkieliset puhesyntetisaattorit asennetaan. * Tämä asetus voidaan muuttaa koska vain ZoomTextin asennuksen jälkeen. Tämä asetus on ZoomTextin Ohjelman Asetukset dialogissa. Avataksesi tämän dialogin valitse Ohjelma Asetukset valikosta ** Puhesyntetisaattori valinnat toimivat ainoastaan, kun asennetaan ZoomText Suurennuslasi/Lukija versiota.

4 16 ZoomTextin asennus 1. Kytke viruksentorjuntaohjelma pois päältä ja sulje muut ohjelmat. 2. Syötä ZoomText CD CD-ROM asemaan. ZoomText Setup-ohjelma käynnistyy automaattisesti kun CD-ROM on syötetty asemaan. Seuraa näytöltä asennusohjeet. 3. Seuraa näytöllä olevia ohjeita asennuksen loppuun viemiseksi. Mikäli asennus ei käynnisty automaattisesti 1. Napsauta Windows Käynnistä ja valitse Suorita Selaa CD-ROM-asemaa 3. Valitse Setup ohjelma ja napsauta Avaa. 4. Valitse OK Suorita dialogista.

5 Luku 2 Aloitus 17 Lataa Ohjelmatiedostoja Mikäli hankit ZoomText 9.1 ohjelmiston Ai Squared:n kotisivulta, on mahdollista, että ohjelmiston mukana ei tullut kaikkia ZoomTextin valinnaisia ohjelmakomponentteja. Nämä komponentit sisältävät puhesyntetisaattoreita ja paikallisia versioita (ZoomText versioita muilla kielillä). Voit ladata nämä komponentit koska haluat. Huomio: Ladattavien komponenttien valikoima riippuu siitä minkälainen ZoomText ohjelmisto on asennettu systeemiisi. Ohjelmatiedostojen lataaminen ZoomTextin Ohje valikossa valitse Lataa Ohjelmatiedostoja... Internet-sovellus avaa ZoomTextin ohjelmakomponentti websivun. Lista saatavilla olevista komponenteista on nähtävissä lataus- ja asennusohjeiden kera.

6 18 Automaattinen Päivitys ZoomText 9.1 sisältää automaattisen online version tarkistuksista ja päivityksistä. Tämä palvelu pitää ZoomText ohjelmasi päivitettynä viimeisillä korjauksilla ja toiminnoilla. Se toimii seuraavasti... Joka kerran, kun käynnistät ZoomTextin, päivitysohjelma tarkistaa oletko online-tilassa. Jos olet, se nopeasti tarkistaa käytätkö viimeisintä saatavilla olevaa versiota. Jos päivitys on saatavilla, päivitysohjelma kysyy haluatko ladata päivityksen. Jos klikkaat Kyllä painiketta, päivitys ladataan ja se asennetaan automaattisesti. Huomio: Internet-yhteys vaaditaan tämän toiminnon käyttämiseksi. ZoomText Päivitys Asennusohjelma

7 Luku 2 Aloitus 19 Jos Sinä tai järjestelmävastaava ette halua tarkistaa päivityksiä joka kerran kun ZoomText käynnistetään, voidaan toiminto poistaa seuraavalla tavalla: Automaattisen päivityksen poistaminen 1. Asetukset vaikosta valitse Ohjelma 2. Poista merkki ruudusta Tarkista automaattiset online-päivitykset ZoomTextin käynnistyessä. 3. Klikkaa OK. Automaattisten päivitysten lisäksi voit manuaalisesti tarkistaa saatavilla olevat päivitykset koska tahansa. Päivitysten tarkistus manuaalisesti Windows Käynnistä valikosta, valitse Ohjelmat ZoomText 9.1 Päivitysten Tarkistus. Päivitys asennusohjelma aukeaa ja avittaa päivityksen läpi viemisessä.

8 20 ZoomText 9.1:n Käynnistys ZoomTextin asennuksen jälkeen ohjelma voidaan käynnistää yhdellä seuraavista tavoista. Windows työpöydällä, napsauta ZoomText 9.1 pikakuvaketta. Windows Käynnistä valikosta, valitse Ohjelmat ZoomText 9.1 ZoomText 9.1. Huomio: ZoomText voidaan asentaa avautumaan automaattisesti Windowsia käynnistettäessä. Tämä mahdollisuus voidaan valita samanaikaisesti ZoomTextiä asennettaessa tai ZoomTextin Suositukset-dialogin kautta. Lisätietoa kohdasta ʺOhjelman Suosituksetʺ Luku 5. Kun ZoomText käynnistyy, normaali ikkuna suurentuu. Hiiriosoitinta liikkuttaen, tekstiä näppäillen ja ohjelmia valikoiden, suurennettu ikkuna seuraa automaattisesti ja valittu alue on aina suurennettu. Mikäli olet asentanut ZoomText Suurennuslasi/Lukija:n, ZoomText puhuu ääneen kertoen tekemäsi asiat, kun työskentelet dokumenttien ja sovellusten kanssa. Kaikki Windows ohjelmat toimivat normaalisti ZoomTextiä käytettäessä.

9 Luku 2 Aloitus 21 ZoomText 9.1 Aktivointi ZoomText 9.1 sisältää tuoteaktivointi tekniikkaa joka on suunniteltu eliminoimaan laittoman ZoomTextin käytön ilman, että se häiritsisi laillisia käyttäjiä. Tuoteaktivointi on yksinkertainen, suoraviivainen ja anonyymi prosessi, joka vie ainoastaan muutaman sekunnin, kun se tehdään Internetin välityksellä. ZoomTextin asennuksen jälkeen käyttäjällä on 60 päivää aktivoida ohjelma. Ennen aktivointia ZoomText toimii kokeiluversiona. Voit aktivoida heti tai koska tahansa 60 päivän kokeiluajanjakson aikana. Kaikki toiminnot ovat saatavilla kokeiluajanjakson aikana, joten käyttäjällä on koko ohjelmisto käytettävissään. Kokeiluajanjakson päättyessä on ZoomText aktivoitava mikäli ohjelmiston käyttöä halutaan jatkaa.

10 22 ZoomText Aktivoinnin valmistelu Aktovoidaksesi ZoomText 9.1 ohjelman tarvitset ZoomText 9.1 sarjanumeron joka tulee ostamasi tuotteen mukana. Jos olet ostanut päivityksen ZoomText versioon 9.1 tarvitse myös sarjanumeron edellisestä ZoomText versiosta (versio 9.0 tai aiempi) ellei aiempi versio ole asennettuna järjestelmääsi. Nämä sarjanumerot ovat ZoomTextin tuotepakkauksessa, alla olevan mukaisesti. Mistä löydät ZoomText sarjanumeron ZoomText CD kotelosta Tuotteen rekisteröintikortista ZoomText tuotepakkauksen päältä ZoomText käyttäjäoppaan takaata Huomio: Jos ostit ZoomText 9.1 ohjelman Ai Squared:n verkkokaupasta, tuotteen sarjanumero on sähköpostiviestissä, joka vahvistaa ostoksen.

11 Luku 2 Aloitus 23 Aktivointi prosessi 60 päivän kokeiluajanjakson aikana joka kerta, kun käynnistät ZoomTextin aktivointi-ohjelma tulee näkyviin seuraavin vaihtoehdoin: Vaihtoehto 1: Minulla on sarjanumero ja haluan aktivoida ZoomTextin Valitse tämä vaihtoehto jos olet jo ostanut tai olet saanut ZoomText ohjelman ja olet valmis aktivoimaan sen. Ohjelma avustaa läpi aktivointiprosessin. Vaihtoehto 2: Haluan ostaa ZoomText ohjelman Valitse tämä vaihtoehto jos haluat ostaa ZoomText ohjelman. Apuohjelma antaa tietoa kuinka voit ostaa ZoomTextin. Vaihtoehto 3: Haluan kokeilla ZoomText ohjelmaa Valitse tämä vaihtoehto jos haluat kokeilla ZoomText -ohjelmaa. Kokeilulisenssi antaa Sinun käyttää ZoomTextiä 60 päivän ajan. Kun 60 päivän kokeiluajanjakso on päättynyt, on ZoomText aktivoitava, jos haluat jatkaa sen käyttöä.

12 24 ZoomText aktivointiohjelma Tervetuloa dialogi Kun päätät aktivoida ZoomText-ohjelman Sinua pyydetään antamaan tuotteen sarjanumero. Kun olet syöttänyt sarjanumeron sisään, aktivointitapa riippuu siitä onko käytössäsi Internet-yhteys.

13 Luku 2 Aloitus 25 Jos käytössäsi on Internet-yhteys sarjanumero ja järjestelmäkoodi siirretään automaattisesti Ai Squared:n aktivointipalvelimelle hyväksyntään. Tämän jälkeen koneellesi siirretään aktivointikoodi joka aktivoi ZoomText lisenssin. Tämä prosessi kestää vain muutamia sekunteja. Jos käytössäsi ei ole Internet-yhteyttä apuohjelma näyttää sarjanumeron ja järjestelmäkoodin yhdessä ohjeiden kanssa kuinka manuaalisesti saat aktivointikoodin. Aktivointi koodi on saatavissa Ai Squared:n aktivointisivulta (käyttämällä toista tietokonetta joka on yhteydessä Internetiin), tai ottamalla yhteyttä Ai Squared:n käyttötukeen. Aktivointi puhelimitse on mahdollista maanantaista perjantaihin, 9:00 17:00 EST. Pohjois-Amerikassa soita maksutta (866) Muut maat, soita (802)

14 26 Suurennuslasi/Lukijan aktivointi Lukija sarjanumerolla Jos olet asentanut ZoomText Suurennuslasi/Lukija version ja tämän jälkeen aktivoit ZoomTextin käyttämällä Lukija sarjanumeroa, ohjelma konvertoituu ZoomText Lukija versioksi eli kaikki näytön luku toiminnot ovat pois päältä. Palauttaaksesi näytönluku toiminnot on Sinun ostettava Suurennuslasi/Lukija sarjanumero ja aktivoitava ZoomText uudelleen. ZoomTextin aktivointi useammalle kuin yhdelle tietokoneelle Yhden käyttäjän ZoomText versiolla voit asentaa ja aktivoida ohjelman maksimissaan kolmelle tietokoneelle (ZoomText ohjelman lisenssisopimuksen mukaan). Useat samanaikaiset aktivoinnit on luotu tukemaan käyttäjiä jotka käyttävät useampaa kuin yhtä tietokonetta, kuten esimerkiksi erillistä kotikonetta, työkonetta ja kannettavaa tietokonetta. Vaikka ZoomText voidaan asentaa maksimissaan kolmelle eri koneelle, samanaikaisten asennusten käyttö on rajattu yhteen käyttäjään kerrallaan. Huomio: Multi-käyttäjien ZoomText erillisohjelmat antavat yhden aktivoinnin per lisensoitu käyttäjä.

15 Luku 2 Aloitus 27 ZoomText tuotelisenssin siirto Mikäli haluat siirtää ZoomText ohjelman toiselle tietokoneelle, tai haluat formatoida uudelleen nykyisen koneesi kovalevyn, on tärkeätä, että ennen toimenpidettä siirrät ohjelmalisenssisi takaisin ZoomText aktivointipalvelimelle. Tämä toimenpide säilyttää lisenssisi niin, että voit aktivoida sen asentaessasi ZoomTextin uudelleen. Siirtääksesi ZoomText lisenssisi valitse ZoomTextin valikosta Ohje Siirrä Tuotelisenssi Tämä toimenpide aloittaa ZoomText aktivointiohjelman ja avustaa siirtoprosessin läpiviemisessä. Tämä toimenpide poistaa ZoomTextin nykyiseltä tietokoneeltasi, jotta lisenssi voidaan aktivoida uudelle koneelle.

16 28 Usein kysyttyjä kysymyksiä tuoteaktvoinnista Mikä on tuoteaktivointi? Tuoteaktivointi on kopiointia ehkäisevä teknologia joka on suunniteltu varmistamaan, että ZoomText on laillisesti lisensioitu. Kuinka tuoteaktivointi toimii? Aktivointiprosessi varmistaa, että sarjanumero on aito ja että sitä ei ole aktivoitu useammille tietokoneille, kuin mitä ZoomText ohjelmalisenssi sopimus sallii. Mitä tapahtuu jos en aktivoi tuotetta? Mikäli tuotetta ei aktivoida 60:nä päivänä (asennuksen jälkeen), ZoomText lakkaa toimimasta kunnes se aktivoidaan. Mitä jos tuoteaktivointi epäonnistuu? Tuoteaktivointi epäonnistuu ainoastaan hyvin poikkeavissa olosuhteissa. Useimmissa tapauksissa ZoomText voidaan aktivoida uudelleen aivan niin nopeasti ja helposti kuin originaali aktivointi tapahtui. Jos yrityksesi aktivoida uudelleen epäonnistuu, ota yhteys Ai Squared käyttötukeen. Mitä jos minun täytyy formatoida uudelleen tai päivittää tietokoneeni? Mikäli kovalevy on formatoitava uudelleen tai päivität Windows:n operatiivisen systeemin, on ZoomText lisenssi ensin siirrettävä ZoomText aktivointipalvelimelle. Katso ZoomText tuotelisenssin siirto edellisestä osiosta. Huomio: Sinun ei tarvitse siirtää ZoomText lisenssiäsi asentaessasi Windows service packs- ja hot fixes -päivityksiä.

17 Luku 2 Aloitus 29 Entä jos haluan siirtää ZoomText ohjelman toiselle tietokoneelle? Jos haluat siirtää ZoomText ohjelman toiselle tietokoneelle, on tärkeätä, että ensin siirrät tuotelisenssisi takaisin ZoomText aktivointipalvelimelle. Tämä toimenpide säilyttää tuotelisenssisi niin, että voit aktivoida sen kun asennat ZoomTextin uudelleen. Katso ZoomText tuotelisenssin siirto edellisestä osiosta.

18 30 ZoomText 9.1 Rekisteröinti Varmistaaksesi että saat ZoomTextistä mahdollisimman paljon irti ja suojellaksesi tuotelisenssiäsi, Ai Squared suosittelee, että rekisteröit ZoomTextin heti asennuksen jälkeen. Rekisteröimällä ZoomTextin olet oikeutettu käyttötukeen, edullisiin päivityksiin ja kustannustehokkaisiin käyttötukipaketteihin. Saat myös sähköpostiisi uutiskirjeemme joka käsittelee uusia tuotelanseerauksia, erikoistarjouksia ja ZoomText käyttövinkkejä. Eikä ole syytä huoleen, sillä Ai Squared säilyttää henkilötietosi luottamuksella. Ai Squared ei jaa asiakasinformaatiota joten Sinun ei tarvitse murehtia yhteydenotoista kolmansilta osapuolilta. ZoomText voidaan rekisteröidä kolmella eri tavalla:

19 Luku 2 Aloitus 31 Rekisteröi ZoomText Internetissä (suositus) ZoomText rekisteröinti Internetissä on nopea ja helppo. Luo tai kirjaudu sisään Ai Squared asiakastilillesi ja valitse rekisteröi tuote. Ai Squared asiakastilille voit kirjautua 24 tuntia vuorokaudessa päivittääksesi tietojasi, tarkastellaksesi Ai Squared tilauksiasi tai hakea ZoomText tuotteesi sarjanumeron. Tämä on erittäin kätevää tuoteaktivoinnissa jos Sinulla ei ole sarjanumeroa saatavilla. Aloittaaksesi Internet rekisteröinnin, tee yksi seuraavista: ZoomText Aktivointi-prosessissa valitse Rekisteröidy Internetissä nyt linkki (prosessin viimeisessä dialogissa). ZoomTextin Ohje-valikossa valitse Rekisteröi ZoomText Webselaimessasi valitse Postita ZoomText rekisteröintikortti Suurikirjaiminen ZoomText rekisteröintikortti tulee jokaisen ZoomText tuotteen mukana. Täytä kortti, laita tarvittava postimaksu ja postita. Rekisteröinti puhelimitse Jos halua, voit myös soittaa Ai Squared:n toimistoon rekisteröidäksesi tuotteesi maanantai-perjantai, 9:00 17:00 Eastern Time (GMT-5:00). Pohjois-Amerikassa 1 (800) Pohjois-Amerikan ulkopuolelta +1 (802)

20 32 ZoomTextin Käyttäjäliittymä ZoomTextin käynnistyessä, sen käyttäjäliittymä näkyy näyttöruudulla. Tämä ikkuna sisältää kaikkien ZoomTextin toimintojen hallinnan. Kaikki ZoomTextin asetukset löytyvät tavallisista valikoista tai helppokäyttöisiltä työkaluriveiltä. Jokainen työkalurivi sisältää painikkeita, jotka tarjoavat nopean yhteyden tärkeimpiin ja useimmin käytettyihin asetuksiin. Jokainen painike koostuu omasta pikakuvakkeesta ja nimilapusta helpottaen niiden tunnistamista. Painikkeet on ryhmitetty toimintojen mukaan ja jokainen ryhmä on nimetty yhdessä linkin kanssa, joka avaa niihin liittyvän dialogin. Huomio: Suurennukseen ja näytönlukemiseen liittyvät ominaisuudet on ryhmitetty erillisille työkaluriveille ja dialogeihin. Näytönlukemiseen liittyvät ominaisuudet esiintyvät ZoomText Suurennuslasi/Lukija-ohjelmassa.

21 Luku 2 Aloitus 33 ZoomText painike Poistaa ja palauttaa ZoomTextin. Poistettuna, kaikki suurennuksen ja puheen toiminnat on sammutettu ilman ohjelman lopettamista. Suurennuslasi-välilehti Näyttää työkalurivin hallinnat ZoomTextin suurennuksen toiminnoille. Lukija-välilehti Näyttää työkalurivin hallinnat ZoomTextin näytön lukemisen toiminnoille. Ohje -työkalu Näyttää ohjeet napsautettavaan kohteeseen. Statuspalkki Näyttää aktiivin sovelluksen numen ja ilmoittaa koska AppReader ja DocReader (ʺLukijatʺ), lukualueen (ʺalueetʺ) ja sovelluksen asetukset (ʺApp Settingsʺ) ovat käyttövalmiita. Pienennä painike Piilottaa ZoomTextin käyttöliittymän.

22 34 Käyttäjäliittymän Pienentäminen ja Palauttaminen ZoomText on mahdollista piilottaa (pienentää) ja palauttaa (suurentaa) vaikuttamatta ZoomTextin toimintaan. ZoomTextin Pienentäminen Toimi seuraavasti: ZoomTextin nimipalkissa, klikkaa pienennä painiketta. Samaan aikaan kun ZoomText käyttöliittymä on aktivoitu, paina ESC. ZoomTextin Palauttaminen Valitse yksi seuraavista vaihtoehdoista: Napsauta ZoomText 9.1 painiketta tehtävärivillä. Käytä Suurenna Käyttäjäliittymä pikanäppäimiä: CTRL + SHIFT + U. Huomio: Mikäli ZoomTextin käyttäjäliittymä on avattu, mutta peitossa muiden sovelluksien alla, palauttaminen tuo sen takaisin näkyviin

23 Luku 2 Aloitus 35 ZoomTextin Palauttaminen ja Poistaminen Voit laittaa ZoomTextin päälle ja pois päältä koska tahansa ilman, että suljet ohjelman. Kun ZoomText on poissa päältä, näyttöruutu palaa normaaliin (ei suurennettuun) kokoon ja kaikki puhetoiminnot ovat poissa päältä. ZoomTextin palauttaminen ZoomText käyttäjäliittymässä, valitse ZoomText painike. Pikanäppäin: ALT + INSERT ZoomTextin poistaminen ZoomText käyttäjäliittymässä, valitse ZoomText painike. Pikanäppäin: ALT + DELETE

24 36 Tarjottimen Pikakuvakkeen Käyttö ZoomTextiä suorittaessa, sen pikakuvake esiintyy järjestelmän tarjottimella (kellon vieressä). Napsauttamalla pikakuvaketta, valikot, jotka sisältävät tärkeää tietoa ZoomTextin asetuksista, tulevat esiin. Napsauttamalla hiiren vasenta painiketta pikakuvakkeen kohdalla, seuraavat toiminnat voidaan suorittaa: ZoomTextin poistaminen ja palauttaminen Suurennuksen tason muokkaaminen AppReaderin tai DocReaderin käynnistäminen (vain ZoomText Suurennuslasi/Lukija) Vasemman painikkeen valikko Napsauttamalla hiiren oikeaa painiketta pikakuvakkeen kohdalla, seuraavat toiminnat voidaan suorittaa: ZoomTextin työkalurivin avaaminen ja sulkeminen Palauta ja pienennä ZoomText Oikean painikkeen valikko

25 Luku 2 Aloitus 37 Työkalujen Käyttö Näppäimistöllä ZoomTextin Mukautus, Jäädytys ja SpeakIt työkalut antavat käyttäjän kilkata ja vetää mukanaan valittuja näyttöruudun alueita jotka liittyvät niiden toimintoihin. Vaikka työkalut ovat suunniteltu helppoon hiirenkäyttöön, on niitä myös mahdollista käyttää näppäimistökäskyillä, jotka simuloivat hiiren toimintaa. Kun nämä työkalut ovat aktiiveina, voit käyttää niitä seuraavan taulukon mukaisilla näppäimistökomennoilla. Hiiren Toiminta Liikuta osoitinta Vasemman painikkeen napsautus Oikean painikkeen napsautus Vedä kohdetta oikealle Vedä kohdetta vasemmalle Vedä kohdetta ylös Vedä kohdetta alas Näppäimistön Komento YLÖS, ALAS, VASEN, OIKEA ENTER ESC SHIFT + OIKEA SHIFT + VASEN SHIFT + YLÖS SHIFT + ALAS

26 38 ZoomTextin Lopetus ZoomText voidaan lopetta milloin tahansa. Kun ZoomText on lopetettu, näyttöruutu palaa normaaliin (suurentamattomaan) tilaan ja kaikki puheentuotto loppuu. ZoomTextin lopetus Suorita yksi seuraavista: Tiedosto valikossa, valitse Lopeta. ZoomTextin nimipalkissa, klikkaa sulje ruutua.

27 Luku 2 Aloitus 39 ZoomTextin poistaminen Mikäli et enää tarvitse ZoomTextiä järjestelmässäsi, voit poistaa sen koska haluat. ZoomTextin poistaminen hävittää kaikki ohjelmatiedostot ja palauttaa järjestelmäsi siihen tilaan jossa se oli ennen ZoomTextin asennusta. Ennen kuin poistat ZoomTextin on Sinun hyvä olla tietoinen seuraavista asioista: Jos käytössäsi on 60 päivän koeversio ZoomTextistä, ohjelman poistaminen aiheuttaa myös lopun testiajan menetyksen. ZoomTextin uudelleen asentaminen ei tuo menetettyjä päivä takaisin. Jos ZoomText ohjelmasi on aktivoitu, tulisi Sinun siirtää tuotelisenssisi takaisin ZoomTextin aktivointipalvelimelle ennen sen poistoa. Tämä toimenpide säilyttää tuotelisenssisi ja voit näin aktivoida ZoomTextin uudelleen toisessa järjestelmässä. Lisätietoa, katso ZoomText tuotelisenssin siirto tässä luvussa. ZoomTextin poistaminen 1. Windows Käynnistä valikosta valitse Ohjelmat ZoomText 9.1 Poista ZoomText Seuraa ohjeita näytöllä. ZoomText poisto-ohjelma alkaa.

28 40 Windows Vista Kirjautumiskäyttötuki ZoomTextin uusi kirjautumiskäyttötuki antaa tärkeän suurennuksen kirjautuessa sisään Windown Vistaan. Voit zoomata sisään ja ulos (maksimissaan 36x), kääntää ruudun värit ja sallia näytönlukijan toiminnon niin, että jokainen hallinta puhutaan kun navigoit ikkunan läpi. Huomio: ZoomText s xfont tekstinsuurennus ei ole mahdollinen kirjautuessa sisään Windows Vistaan; tästä johtuen suurennetun tekstin laatu on heikompaa. ZoomText käyttää standardina Windowsiin konfiguroitua puhesyntetisaattoria. ZoomText Kirjautumiskäyttötuki työkalurivi ZoomTextin kirjautumiskäyttötuen ollessa sallittuna, ZoomText kirjautumiskäyttötuen työkalurivi tulee automaattisesti näkyviin kun Windows Vista kirjautumissivu näytetään. Kirjautumiskäyttötuen työkalurivi sisältää päälle, poissa päältä ja muokkaus toiminnot käytettävissä oleville suurennuksen tehoille ja näytönluku toiminnoille. ZoomText Kirjautumiskäyttötuki työkalurivi

29 Luku 2 Aloitus 41 ZoomText painike Sallii tai estää ZoomTextin. Kun ZoomText on estetty, kaikki suurennukset ja näytönluku toiminnot lopetetaan ilman uloskirjautumista. Pikanäppäin: Salli ZoomText: ALT + INSERT Estä ZoomText: ALT + DELETE Voimakkuus Asettaa suurennuksen tason 1x - 36x. Pikanäppäin: Suurentaa suurennusta: ALT + NUMPAD PLUS Pienentää suurennusta: ALT + NUMPAD MINUS Käännä Sallii ja estää värien kääntämisen. Pikanäppäin: CTRL + SHIFT + C Puhe Sallii ja estää puheen. Pikanäppäin: ALT + SHIFT + S Huomio: Joka kerran kun kirjaudut sisään Windows Vistaan käyttäen ZoomTextin kirjautumiskäyttötukea, valitut sisäänkirjautumisasetukset tallennetaan automaattisesti seuraavaa kirjautumiskertaan varten.

30 42 ZoomTextin Kirjautumiskäyttötuen salliminen ja estäminen ZoomTexin kirjautumiskäyttötuen salliminen ja estäminen tehdään ZoomTextin Ohjelma suositukset ikkunassa. Kun ZoomText kirjautumiskäyttötuki on sallittu, se on kaikkien käyttäjien käytettävissä Windows Vistan sisäänkirjautumissivulla. ZoomText s kirjautumiskäyttötuen salliminen 1. ZoomTextin Asetukset valikossa valitse Ohjelma... Ohjelmasuositukset ikkunan välilehti Ohjelma avautuu. 2. Varmista, että Salli ZoomTextin kirjautumiskäyttötuki ruutu Windows Vistalle on ruksattu. Huomio: Sinun on oltava kirjautuneena sisään hallinnollisilla oikeuksilla voidaksesi tehdä tämän valinnan. Jos et ole kirjautunut sisään hallinnollisilla oikeuksilla, tämä vaihtoehtoa on harmaalla ja et voi muuttaa sitä. 3. Valitse OK painike.

31 Luku 2 Aloitus 43 Windows Vista Käyttäjätilin hallinta Yksi tärkeimmistä uusista turvallisuustekijöistä Windows Visassa on Käyttäjätilin hallinta ( User Account Control, UAC ), johon referoidaan seuraavassa lyhenteellä KTH. KTH on suunniteltu estämään haitallisia ohjelmia tuhoamasta tiedostoja, muuttamaan järjestelmäasetuksia ja siirtämästä luottamuksellista tietoa järjestelmän ulkopuolelle. Tämän taatakseen. KTH vaatii käyttämiesi sovellusten operoimisen standardikäyttäjänä vaikka olisit kirjautuneena sisään hallinnollisin oikeuksin. Tästä johtuen kun avaat ohjelman joka vaatii hallinnollisia oikeuksia, KTH ikkuna avautuu ja pyytää siihen lupaasi. Windows KTH:sta johtuen, useat hyväksytyt ohjelmat aiheuttavat KTH ikkunan jopa yleisille toiminnoille kuten kellon ajan vaihtamiseen tai uuden tulostinajurin asentamiseen. KTH ikkuna voi tulla näkyviin myös silloin kun muokkaat tai käytät seuraavia ZoomText toimintoja, joita kaikkia voit turvallisesti käyttää järjestelmässäsi: Aktivointi-ohjelma ZoomText päivitys ohjelma ZoomText ohjelmistolisenssin siirto Ohjelmakomponenttien lataaminen ja asentaminen Jotkut Korjaa-toiminnot (Käyttötuki-ikkunassa) ZoomTextin ohjelmiston tai käyttöliittymän asetusten muuttaminen

32 44 Lisätietoa käyttäjätilin hallinnasta saat Windows Vista Ohje-järjestelmästä. Jos Sinulla on kysyttävää ZoomTextin aiheuttamista KHT ikkunasta, ota yhteys Ai Squared käyttötukeen.

33 Luku 2 Aloitus 45 Ohjeiden Saaminen ZoomText tarjoaa seuraavat kirjallisuudet ja työkalut, jotka auttavat ohjelman ja sen käytön oppimisessa: ZoomText 9.1 Käyttäjäopas Sisältää taydellisen tietopaketin ZoomText 9.1:n ominaisuuksien ja komentojen käytöistä. ZoomText 9.1 Pikaopas Antaa tiivistettyä, käyttöystävällistä tietoa jokaisesta ZoomTextin tärkeimmistä toiminnoista. ZoomText 9.1 Online Ohje Sisältää kaiken tiedon ZoomText 9.1 käyttöoppaasta suunniteltu online käyttöön. Voit siirtyä suoraan ohje-osioon käyttöliittymästä ja hakea asioita Sisältö, Indeksi ja Haku -välilehdiltä. ZoomText Apuohjelma Näyttää pop-up kuvaukset napsauttamalla ZoomTextin työkalurivejä. Whatʹs This? Apuväline Näyttää pop-up kuvaukset klikatuille asioille kaikissa ZoomText dialogeissa.

34 46 ZoomTextin Online Ohjeiden käyttö 1. Ohje valikossa, valitse ZoomTextin Ohje. 2. Ohje ikkunassa, klikkaa yhtä seuraavista välilehdistä: Sisältö Mahdollistaa otsikon valinnan online Ohjeiden osasta. Index Mahdollistaa indexin käytön aiheen löytämiseksi. Etsi Mahdollistaa aiheen löytämisen etsimällä tietyn sanan tai lauseen avulla. Huomio: Jokainen ZoomTextin dialogi sisältää myös Ohje painikkeen, joka valittaessa näyttää kyseisen dialogiin liittyvät ohjeet. ZoomTextin apuohjelman käyttö 1. ZoomText käyttöliittymässä valitse ZoomText Ohje työkalu. Ohje työkalu aktivoituu. 2. Siirrä osoitin työkalurivin toiminnon kohdalle. 3. Napsauta nähdäksesi kohdan pop-up kuvaus. 4. Ohje työkalusta poistuessa, paina oikeaa painiketta tai paina ESC. What's This? Ohje työkalun käyttö 1. Missä tahansa ZoomTextin dialogissa valitse What s This? Ohje työkalu (sijaitsee otsikkopalkissa). What s This? työkalu aktivoituu. 2. Siirrä osoitin dialogin ylle. 3. Klikkaa nähdäksesi pop-up kuvaus kohteesta.

Suurennus ja näyntönhalli ntaohjelma helpottamaan silmien rasitusta. Pikaopas

Suurennus ja näyntönhalli ntaohjelma helpottamaan silmien rasitusta. Pikaopas Suurennus ja näyntönhalli ntaohjelma helpottamaan silmien rasitusta Pikaopas Tervetuloa ZoomText Express on edullinen ja helppokäyttöinen suurennusohjelma tietokoneellesi. ZoomText Express suurentaa hieman

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

F-Secure Mobile Security. Android

F-Secure Mobile Security. Android F-Secure Mobile Security Android F-Secure Mobile Security Sisällysluettelo 3 Sisällys Luku 1:Asennus...5 Asentaminen...6 Aktivointi...7 Luku 2:Luottamuksellisten tietojen suojaaminen...9 Anti-Theftin

Lisätiedot

Asetusten avulla voit säätää tietokoneen suojaustasoja. Suojaustila ilmoittaa tietokoneen senhetkisen tietoturvan ja suojauksen tason.

Asetusten avulla voit säätää tietokoneen suojaustasoja. Suojaustila ilmoittaa tietokoneen senhetkisen tietoturvan ja suojauksen tason. Pikaopas ESET Cybersecurity suojaa tietokonetta haitalliselta koodilta huippuluokan ominaisuuksilla. Palkitussa NOD32-virustentorjuntajärjestelmässä ensimmäisen kerran esiteltyyn ThreatSense -tarkistusohjelmaan

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys ClassPad fx-cp400 päivitys + Manager for ClassPad II Subscription päivitys Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Pikakäyttöohje Päivitys I OHJELMAN KÄYNNISTÄMINEN SISÄLLYS

Pikakäyttöohje Päivitys I OHJELMAN KÄYNNISTÄMINEN SISÄLLYS Pikakäyttöohje Päivitys 14.11.2011 SISÄLLYS I. Ohjelman käynnistäminen II. Harjoiteltavan osa-alueen ja tehtäväsovelluksen valinta III. Tehtäväsovellusten käyttö Mallisuoritus ja tehtävän suoritusohje

Lisätiedot

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Klikkaa sitä Windows-versiota, jonka haluat kopioida USB-tikulle, niin pääset suoraan oikeaan oppaaseen. Windows

Lisätiedot

Asennus- ja aktivointiohje (Päivitetty )

Asennus- ja aktivointiohje (Päivitetty ) Asennus- ja aktivointiohje (Päivitetty 22.2.2012) Organisaation / tietokoneen asennuksista vastaavalle. Sisältö 1. Järjestelmävaatimukset 2. Ohjelmiston asennus 3. Ohjelmiston käyttöohjeet 4. Ohjelmiston

Lisätiedot

Aditro Tikon ostolaskujen käsittely versio SP1

Aditro Tikon ostolaskujen käsittely versio SP1 Toukokuu 2012 1 (8) Aditro versio 6.1.2 SP1 Päivitysohje Toukokuu 2012 2 (8) Sisällysluettelo 1. Tehtävät ennen versiopäivitystä... 3 1.1. Ohjelmistomuutosten luku... 3 1.2. Application Pool Identity...

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Resteri myyntireskontra (Dos)

Resteri myyntireskontra (Dos) Resteri myyntireskontra (Dos) (lisäohjelma peruslaskutukseen: "laajempi myyntireskontra") Vuosipäivitys 3.11.2007 Atsoft Oy Mäkinen puh (09) 350 7530 0400-316 088 www.atsoft.fi Malminkaari 21 B fax (09)

Lisätiedot

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje Mac

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje Mac Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje Mac Fujitsun mpollux DigiSign Client on kortinlukijaohjelmisto, jonka avulla voit kirjautua luotettavasti ja turvallisesti organisaation tietoverkkoon tai sähköiseen

Lisätiedot

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 1 INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 HUOM: Tämä ohje on tarkoitettu yksittäisen koneen päivittämiseen, mikäli InterBase on asennettu serverille ota yhteys DL Software Tukeen. HUOM: Mikäli koneessasi on

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

1 Tivax Professional 4.5

1 Tivax Professional 4.5 Tivax Professional 4.5 1 1 Tivax Professional 4.5 1.1 Tivax ohjelman asentaminen TivaxProfessional versio 4.5 asennetaan joko CD:ltä tai lataamalla asennustiedosto Internetistä. Asennus CD:ltä: Asennusohjelma

Lisätiedot

Versio 1.1 P/N 137-40340-20. Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Versio 1.1 P/N 137-40340-20. Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. HydraVision Käyttöopas Versio 1.1 P/N 137-40340-20 Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. ATI, kaikki ATI-tuotteiden ja tuotteen ominaisuuksien nimet ovat Ati Technologies Inc:in

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Sovellussivusto

Käyttöohjeet. Sovellussivusto Käyttöohjeet Sovellussivusto SISÄLLYSLUETTELO Tietoja oppaasta...2 Oppaassa käytetyt symbolit...2 Vastuuvapauslauseke...3 Huomautuksia...3 Mitä sovellussivustolla voi tehdä... 4 Ennen sovellussivuston

Lisätiedot

TeamViewer 11 -ohjelma etäkoulutuksissa ja tuessa

TeamViewer 11 -ohjelma etäkoulutuksissa ja tuessa TeamViewer 11 -ohjelma etäkoulutuksissa ja tuessa Asentaminen 1. Valitse osoitteessa www.teamviewer.com Lataa Versio 11. TeamViewerin asennus, vaihe 1. 2. Napauta Lataa TeamViewer 11 -linkkiä. TeamViewerin

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Turvapaketti Asennusohje

Turvapaketti Asennusohje Turvapaketti Asennusohje 01/2017 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://www.omahallinta.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

ESET CYBER SECURITY Mac Pikaopas. Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä

ESET CYBER SECURITY Mac Pikaopas. Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä ESET CYBER SECURITY Mac Pikaopas Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä ESET Cyber Security tarjoaa huippuluokan suojauksen tietokoneellesi haittaohjelmia vastaan. Alun perin palkitussa

Lisätiedot

Webinaariin liittyminen Skype for

Webinaariin liittyminen Skype for Webinaariin liittyminen Skype for Business Web Appin kautta Ohjeet Sähköpostin Liity webinaariin tästä -linkki Kun klikkaat Osallistumisohjeet webinaariin -sähköpostiviestissä olevaa Liity webinaariin

Lisätiedot

ArcGIS Pro -ohjelmiston käyttöönotto. Ohje /

ArcGIS Pro -ohjelmiston käyttöönotto. Ohje / ArcGIS Pro -ohjelmiston käyttöönotto Ohje / 9.10.2015 2 (10) Sisältö 1. ArcGIS Pro:n lataaminen, asennuspaketin purkaminen ja asentaminen... 3 ArcGIS Pro:n lataaminen My Esri -palvelusta... 3 Asennuspaketin

Lisätiedot

SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU

SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU Yleisimmät ongelmat CGI (Mukana) sovellus Sovelluksen päivittäminen Lataaminen ja asennus Kielen vaihtaminen Ympäristön vaihtaminen (tuotanto-testi) Uudelleenasennus Pakotettu

Lisätiedot

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut Turvallinen veneily -näyttö Kun VesselView käynnistetään sen oltua sammutettuna vähintään 30 sekuntia, näyttöön tulee turvalliseen veneilyyn liittyviä ohjeita sisältävä ikkuna. Jatka painamalla Accept

Lisätiedot

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje - Windows

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje - Windows Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje - Windows Fujitsun mpollux DigiSign Client on kortinlukijaohjelmisto, jonka avulla voit kirjautua luotettavasti ja turvallisesti organisaation tietoverkkoon tai

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Tiedostot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi työpöydältä raahata

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle

Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle Versio 2008.1 15.10.2008 ohje 15.10.2008 Asennus, käyttöönotto ja päätoiminnot Ohjelmiston tarkoitus Ohjelmiston tarkoitus on yhdistää Peltotuki

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Turvapaketti Asennusohje 04/2016 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://oma.ipp.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

Ennen kuin aloitat lataamisen tarkista järjestelmävaatimukset: http://www.fprot.com/support/windows/fpwin_faq/425.html

Ennen kuin aloitat lataamisen tarkista järjestelmävaatimukset: http://www.fprot.com/support/windows/fpwin_faq/425.html Lataaminen ja asennus F-PROT Antivirus 6 Windows Home Huomautukset: Ennen kuin aloitat lataamisen tarkista järjestelmävaatimukset: http://www.fprot.com/support/windows/fpwin_faq/425.html F-PROT Antivirus

Lisätiedot

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Sisällys 1. Johdanto... 1 2. Sisäänkirjautuminen... 1 3. Palvelussa navigointi... 2 4. Laitteet... 2 5. Sisällönhallinta... 4 6. Soittolistat... 7 7. Aikataulut...

Lisätiedot

TIETOKONE JA TIETOVERKOT TYÖVÄLINEENÄ

TIETOKONE JA TIETOVERKOT TYÖVÄLINEENÄ aaro.leikari@hotmail.com TIETOKONE JA TIETOVERKOT TYÖVÄLINEENÄ 25.01.2016 SISÄLLYS 1. Käyttöjärjestelmän asentaminen... 1 1.1 Windowsin asettamia laitteistovaatimuksia... 1 1.2 Windowsin asentaminen...

Lisätiedot

Adobe Digital Editions -ohjeet

Adobe Digital Editions -ohjeet Adobe Digital Editions -ohjeet Adobe Digital Editions on Adoben e-kirjojen lukemiseen tarkoitettu kevyt erillinen lukuohjelma, joka on ollut käytössä Adobe Reader -ohjelman 8-versiosta alkaen. Ohjelman

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti Johdanto Älä altista PU011-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU011-korttia

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Norton AntiVirus Online -käyttöopas

Norton AntiVirus Online -käyttöopas Käyttöopas Norton AntiVirus Online -käyttöopas Tässä oppaassa kuvailtu ohjelmisto on varustettu lisenssisopimuksella, ja sitä voidaan käyttää ainoastaan sopimusehtojen mukaisesti. Käyttöoppaan versio 15,0

Lisätiedot

Bomgar etähuoltoohjelmisto

Bomgar etähuoltoohjelmisto Bomgar etähuoltoohjelmisto Asiakasohje Tämän dokumentin tarkoituksena on kertoa Microksen asiakkaille, mitä asiakkaan tulee tehdä liittyäkseen Microksen asiakastuen lähettämään etähuoltoistuntokutsuun

Lisätiedot

Hiiressäsi on kallistusrulla pysty- ja vaakasuoravieritystä, yhden askeleen zoomausta ja nopeaa Internet-navigointia varten.

Hiiressäsi on kallistusrulla pysty- ja vaakasuoravieritystä, yhden askeleen zoomausta ja nopeaa Internet-navigointia varten. Hiiren käyttö Painikkeet Painikkeet Hiiressäsi on kolme painiketta sekä vieritys- ja kallistusrulla. Hiiren toimintojen painikkeet valikossa voit parantaa tuottavuuttasi osoittamalla hiiren painikkeet

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti Johdanto Älä altista PU013-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU013-korttia

Lisätiedot

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin PU006V2 Sweex 2-porttinen PCI-sarjakortti Johdanto Älä altista PU006V2-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU006V2-korttia erittäin

Lisätiedot

Lahden Teho-Opetus Oy. Opetusohjelmien Palvelinohjelma. Käyttö- ja asennusohjeet

Lahden Teho-Opetus Oy. Opetusohjelmien Palvelinohjelma. Käyttö- ja asennusohjeet Lahden Teho-Opetus Oy Opetusohjelmien Palvelinohjelma Käyttö- ja asennusohjeet YLEISTÄ Lahden Teho-Opetus Oy:n opetusohjelmia voidaan nyt käyttää verkon välityksellä siten, että itse opetusohjelma asennetaan

Lisätiedot

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla Digitointiohjeita_LP 17.3.2016 1 LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla I Levyn tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Levysoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä kopiointiohjelma

Lisätiedot

TRUST WIRELESS KEYBOARD & MOUSE

TRUST WIRELESS KEYBOARD & MOUSE TRUST WIRELESS KEYBOARD & MOUSE Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Wireless Keyboard & Mouse -tuotteiden käyttäjille. Jos kaipaat lisäapua, voit ottaa yhteyttä

Lisätiedot

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo Sivu 1 / 11 Kuvien siirto kamerasta Lyhyesti Tämän oppaan avulla voit: - käyttää tietokoneen omaa automaattista kopiointiin tai siirtoon tarkoitettua toimintaa kuvien siirtoon kamerasta tai muistikortista

Lisätiedot

Yrityspalvelujärjestelmä

Yrityspalvelujärjestelmä Yrityspalvelujärjestelmä Voit tehdä tyylikkäät nettisivut yrityksellesi YPJ:n sivueditorilla. Sivueditorin avulla on helppoa päivittää ittää ja ylläpitää sivuja silloin, i kun sinulle parhaiten sopii.

Lisätiedot

DNA Toimistoviestintä Microsoft - sähköposti

DNA Toimistoviestintä Microsoft - sähköposti DNA Toimistoviestintä Microsoft - sähköposti 30.10.2013 Luottamuksellinen MS Outlook, Standard postitilin asennus 1/6 Käynnistä Outlook 2010. Seuraava näyttö avautuu Valitse Next (Seuraava). 2 MS Outlook,

Lisätiedot

Salamalaitteen laiteohjelman päivittäminen

Salamalaitteen laiteohjelman päivittäminen Salamalaitteen laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kerrotaan, kuinka Nikon-salamalaitteiden laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, pystytkö tekemään päivityksen

Lisätiedot

Tutustu REMUC:illa ohjattavan laitteen käyttö-, huolto- ja turvaohjeisiin

Tutustu REMUC:illa ohjattavan laitteen käyttö-, huolto- ja turvaohjeisiin PIKAOPAS ESIVAATIMUKSET Tutustu REMUC:illa ohjattavan laitteen käyttö-, huolto- ja turvaohjeisiin Varmista, että REMUC-ohjaimeen on asennettu toimiva SIM-kortti, jossa on datapaketti kiinteällä kuukausimaksulla

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP

PIKAOPAS MODEM SETUP PIKAOPAS MODEM SETUP Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN MODEEMIKSI...2

Lisätiedot

STELLARIUM KÄYTTÖOHJE

STELLARIUM KÄYTTÖOHJE Järjestelmävaatimukset: Windows (XP, Vista, 7) DirectX 9.x ja uusin ServicePack tai MacOS X 10.3.x (tai suurempi), 3D-grafi ikkkortti ja OpenGL-tuki, min. 512 MB RAM, 1 GB vapaata levytilaa. ASENNUS Asennus

Lisätiedot

TRUST AMI MOUSE WIRELESS 300

TRUST AMI MOUSE WIRELESS 300 TRUST AMI MOUSE WIRELESS 300 Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Ami Mouse Wireless 300 -tuotteen käyttäjille.voit liikkua hiiren avulla kaikissa lempisovelluksissasi

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Voodoo Dragon 2. Voodoo Dragon 2. Käyttöohje. Versio 1.0

Voodoo Dragon 2. Voodoo Dragon 2. Käyttöohje. Versio 1.0 Voodoo Dragon 2 Käyttöohje Versio 1.0 Tekijänoikeus Tätä käsikirjaa ei saa miltään osin kopioida tai luovuttaa missään muodossa tai millään tavalla: sähköisesti, mekaanisesti, valokopiona tai äänitteenä

Lisätiedot

Win7 & Office 2010. Kouluttaja: Mikko Niskanen. Materiaali: ITP / hannele.rajariemi@jyu.fi ITP / mikko.niskanen@jyu.fi ITP / timo.vorne@jyu.

Win7 & Office 2010. Kouluttaja: Mikko Niskanen. Materiaali: ITP / hannele.rajariemi@jyu.fi ITP / mikko.niskanen@jyu.fi ITP / timo.vorne@jyu. Win7 & Office 2010 Kouluttaja: Mikko Niskanen Materiaali: ITP / hannele.rajariemi@jyu.fi ITP / mikko.niskanen@jyu.fi ITP / timo.vorne@jyu.fi Sisältö 1(2) Win7 Perustoiminnot Asetukset Pikakomennot SCCM

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

Asteri Laskutus (Dos)

Asteri Laskutus (Dos) Asteri Laskutus (Dos) Vuosipäivitys 3.11.2007 Päivityksen asentaminen... 4 Uudelle koneelle siirtäminen... 6 - pikakuvake Vistan työpöydälle... 7 Tulostaminen kun tulostaminen ei onnistu... 11 - tulostaminen

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Ohje 1 (10) Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Suojatun viestin vastaanottaminen... 1 3 Suojatun viestin lukeminen... 2 4 Vastaanotetun

Lisätiedot

TRUST SIGHT FIGHTER VIBRATION FEEDBACK & PREDATOR QZ 500

TRUST SIGHT FIGHTER VIBRATION FEEDBACK & PREDATOR QZ 500 TRUST SIGHT FIGHTER VIBRATION FEEDBACK & PREDATOR QZ 500 Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Sight Fighter Vibration Feedback - ja Predator QZ 500 - tuotteiden

Lisätiedot

Liitäntä AutoFuturista Koivunen Web Shopiin

Liitäntä AutoFuturista Koivunen Web Shopiin Liitäntä AutoFuturista Koivunen Web Shopiin Päivitetty 16.3.2012 KÄYTTÖÖNOTTO 1. Päivitetään ohjelmaversio 2010.1.1 (tai uudempi) ohjelman tukisivuilta. Ohjeen julkaisuhetkellä versio löytyy tukisivujen

Lisätiedot

My easyfairs -palvelun käyttö

My easyfairs -palvelun käyttö My easyfairs A palvelun käyttö Page 1 My easyfairs -palvelun käyttö Näytteilleasettajien opas My easyfairs A palvelun käyttö Page 2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 3 LOGON JA OSASTONIMEN LISÄÄMINEN... 5 YRITYSTIETOJEN

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 7" kosketusnäyttö. Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin 3G (optional) Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöopas. Android C-Penille

Asennus- ja käyttöopas. Android C-Penille Asennus- ja käyttöopas Android C-Penille TÄRKEÄ HUOMAUTUS: C-Pen 3.5 sisältää litium-ioni-akun. Tätä akkutyyppiä EI saa säilyttää lataamattomana pitkään. Jos C-Pen 3.5 -kynää ei käytetä pitempään aikaan,

Lisätiedot

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti - Testaa

Lisätiedot

Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas

Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröity tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Asetukset Exchange 2007 alustalle Office 2007 AutoDiscover (RPC over HTTPS) Alue: Finland / Käyttöjärjestelmä: Windows Vista

Asetukset Exchange 2007 alustalle Office 2007 AutoDiscover (RPC over HTTPS) Alue: Finland / Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Asetukset Exchange 2007 alustalle Office 2007 AutoDiscover (RPC over HTTPS) Alue: Finland / Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Outlook 2007 ensikäynnistys... 4 Outlook 2007 käynnistys ikkuna... 5 Microsoft

Lisätiedot

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin PU007V2 Sweex 1 portin rinnakkainen & 2 portin sarja PCI-kortti Johdanto Älä altista PU007V2-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä

Lisätiedot

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU Työpaikkakouluttajan ohje Kun työssäoppimisen arviointi ja koulutuskorvauksen haku ovat ajankohtaisia, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy tällöin

Lisätiedot

Trust Gamer Kit PCI TRUST GAMER KIT PCI. Pika-asennusohje. Versio 1.0

Trust Gamer Kit PCI TRUST GAMER KIT PCI. Pika-asennusohje. Versio 1.0 TRUST GAMER KIT PCI Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Gamer Kit PCI -tuotteen käyttäjille. Tuotteen asentamisessa tarvitaan jonkin verran kokemusta tietokoneista.

Lisätiedot

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Pikaopas Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä ESET NOD32 Antivirus suojaa tietokonetta haitalliselta koodilta

Lisätiedot

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Microsoft Lync 2013 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Microsoft Lync 2013 Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi ja Sirpa Kemppainen

Lisätiedot

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla 1. Kytke skanneriin virta painamalla skannerin oikealla puolella olevaa virtakytkintä. 2. Avaa skannerin kansi. 3. Aseta valokuva/asiakirja

Lisätiedot

3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP

3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP 3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP 3.1 Laajakaistaliittymän asetusten tarkistus / Windows XP Seuraavien ohjeiden avulla tarkistat Windows XP -käyttöjärjestelmien asetukset ja luot Internet-yhteyden.

Lisätiedot

TRUST FLAT SCAN USB 19200

TRUST FLAT SCAN USB 19200 TRUST FLAT SCAN USB 19200 Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Flat Scan USB 19200 - tuotteen käyttäjille. Tuotteen asentamisessa ei tarvita mitään erityisiä ennakkotietoja

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN?

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? Connect-ohje oppilaalle MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? 1. Avaa internet-selain ja kirjoita osoiteriville virtuaaliluokkasi osoite, esim. http://tampere.adobeconnect.com/virta ja paina Enter: Luokkien

Lisätiedot

6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.)

6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.) 6. Tekstin muokkaaminen 6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.) Tekstin maalaaminen onnistuu vetämällä hiirellä haluamansa tekstialueen yli (eli osoita hiiren

Lisätiedot

Käyttöohje. Sonera Visuaalisen kommunikaation henkilökohtainen käyttö tietokoneella älylaitteella ja selaimella

Käyttöohje. Sonera Visuaalisen kommunikaation henkilökohtainen käyttö tietokoneella älylaitteella ja selaimella Käyttöohje Sonera Visuaalisen kommunikaation henkilökohtainen käyttö tietokoneella älylaitteella ja selaimella Soneran visuaalisen kommunikaation palvelu käyttö onnistuu useilla eri tavoilla ja laitteilla.

Lisätiedot

TRUST WIRELESS KEYBOARD

TRUST WIRELESS KEYBOARD TRUST WIRELESS KEYBOARD Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Wireless Keyboard -tuotteen käyttäjille. Ota ongelmatilanteissa yhteyttä yhteen Trustin asiakaspalvelukeskuksista.

Lisätiedot

MY STANDARD -OHJE. mystandard.hansaworld.com. Standard ERP Pilvipalvelu Sivu 1/6

MY STANDARD -OHJE. mystandard.hansaworld.com. Standard ERP Pilvipalvelu Sivu 1/6 MY STANDARD -OHJE mystandard.hansaworld.com Standard ERP Pilvipalvelu Sivu 1/6 KÄYTTÖÖNOTTO Mikäli Standard ERP -ohjelmistonne on HansaWorldin pilvipalvelimella (hostingissa), teidän on mahdollista hallinnoida

Lisätiedot

Miten siirrän omat työni Office 365:stä Peda.nettiin sekä jaan sen siellä muille Eija Arvola

Miten siirrän omat työni Office 365:stä Peda.nettiin sekä jaan sen siellä muille Eija Arvola Miten siirrän omat työni Office 365:stä Peda.nettiin sekä jaan sen siellä muille Eija Arvola 16.12.2017 UUDEN SIVUN LUOMINEN OMAAN TILAAN Jos haluat tallentaa omia töitäsi Peda.nettiin, sinun pitää luoda

Lisätiedot

Käyttöohje. Energent MagiCAD plugin

Käyttöohje. Energent MagiCAD plugin Käyttöohje Energent MagiCAD plugin Sisältö 1. Yleistä 1 Dokumentin sisältö... 1 Ohjelman asennus... 1 Vaadittavat ohjelmistot... 1 Asennus... 1 Ohjelman käynnistys... 2 2. Toiminnallisuudet 3 Insert Energent

Lisätiedot

Varmenteiden asentaminen & WLAN Nokian puhelimille

Varmenteiden asentaminen & WLAN Nokian puhelimille Tietohallintokeskus Varmenteiden asentaminen & WLAN Nokian puhelimille Datainfon toimittamiin vakioituihin henkilökunnan Nokian puhelimiin E5, E6 ja E7 on esiasennettu tarvittavat varmenteet, joten yleensä

Lisätiedot

Etäkokousohjeet ammattilaisille, jotka eivät työskentele HUS:n palveluksessa ja eivät omista VRK-korttia

Etäkokousohjeet ammattilaisille, jotka eivät työskentele HUS:n palveluksessa ja eivät omista VRK-korttia Etäkokousohjeet ammattilaisille, jotka eivät työskentele HUS:n palveluksessa ja eivät omista VRK-korttia Tämä ohje on tarkoitettu ammattilaisille, jotka työskentelevät HUS:n ulkopuolella ja eivät omista

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE YKSIKKÖHINTA SOPIMUKSEN TOTEUTUNEET MÄÄRÄT-SOVELLUS CMPRO5 VERSIO 2.8 PÄIVITETTY HEINÄKUU 2010 COPYRIGHT 2010 ARTEMIS FINLAND OY. ALL RIGHTS RESERVED. KÄYTTÖOHJE SIVU 2 (12) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

DIOJEN & NEGATIIVIEN DIGITOINTI Canon Canoscan -skannerilla

DIOJEN & NEGATIIVIEN DIGITOINTI Canon Canoscan -skannerilla DIOJEN & NEGATIIVIEN DIGITOINTI Canon Canoscan -skannerilla 1. Kytke skanneriin virta painamalla skannerin oikealla puolella olevaa virtakytkintä. 2. Avaa skannerin kansi ja poista valotuskannen suoja-arkki.

Lisätiedot

Lync-järjestelmän käyttö etäpalvelussa Työasemavaatimukset ja selainohjelman asennus. 14.10.2015 Valtiovarainministeriö

Lync-järjestelmän käyttö etäpalvelussa Työasemavaatimukset ja selainohjelman asennus. 14.10.2015 Valtiovarainministeriö Lync-järjestelmän käyttö etäpalvelussa Työasemavaatimukset ja selainohjelman asennus 14.10.2015 Valtiovarainministeriö 1 1 Taustaa Nykyisten videoneuvottelulaitteiden sopimus päättyy vuoden 2015 lopussa.

Lisätiedot

Site Data Manager Käyttöohje

Site Data Manager Käyttöohje Site Data Manager Käyttöohje Sisällysluettelo Sivu Mikä on SDM 2 SDM asennus 2 Ohjelman käyttö 3 Päävalikko 4 Varmuuskopion tekeminen 5 Täydellisen palautuksen tekeminen 6 Osittaisen palautuksen tekeminen

Lisätiedot

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö Office_365_loppukäyttäjän ohje 15.5.2015 Esa Väistö 2 Sisällysluettelo Kuvaus... 3 Kirjautuminen Office_365:een... 3 Valikko... 4 Oppilaan näkymä alla.... 4 Opettajan näkymä alla... 4 Outlook (Oppilailla)...

Lisätiedot

ETÄPALVELU. HALTIK Videoportaali - osallistujan ohje

ETÄPALVELU. HALTIK Videoportaali - osallistujan ohje ETÄPALVELU HALTIK Videoportaali - osallistujan ohje 19.5.2015 Laitevaatimukset Tietokoneessa tulee olla asennettuna: Web-kamera Mikrofoni ja kaiuttimet tai kuulokkeet Tietokoneen internet selaimen tulee

Lisätiedot

Fiscal INFO TV -ohjelmisto koostuu kolmesta yksittäisestä ohjelmasta, Fiscal Media Player, Fiscal Media Manager ja Fiscal Media Server.

Fiscal INFO TV -ohjelmisto koostuu kolmesta yksittäisestä ohjelmasta, Fiscal Media Player, Fiscal Media Manager ja Fiscal Media Server. PIKA-ALOITUSOPAS Fiscal INFO TV -ohjelmisto koostuu kolmesta yksittäisestä ohjelmasta, Fiscal Media Player, Fiscal Media Manager ja Fiscal Media Server. Fiscal Media Manager -ohjelmalla tehdään kalenteri,

Lisätiedot

WINDOWSIN ASENTAMINEN

WINDOWSIN ASENTAMINEN WINDOWSIN ASENTAMINEN Tässä dokumentissa kuvataan Windows 7:n asentaminen. Kuvaruutukaappaukset on tehty virtuaalikoneella ja asennusversiona käytetään Windows 7 Professional -versiota. Asennuksen jälkeen

Lisätiedot