ZoomText 10.1 Pikaoppaan Lisäosa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ZoomText 10.1 Pikaoppaan Lisäosa"

Transkriptio

1 ZoomText 10.1 Pikaoppaan Lisäosa Tämä lisäosa ZoomText Pikaoppaaseen käy läpi uuden toiminnot ja muutokset, jotka liittyvät ZoomText 10.1:lle ohjelmaan. Ensisijaiset ohjeet asennukseen ja ZoomText 10.1:n käyttöön ovat edelleen ZoomText 10 Käyttöoppaassa tai ZoomText Ohje osiossa. Tärkeätä! Ennen ZoomText 10.1 asentamista, tarkista järjestelmävaatimukset tästä lisäosasta. Erityiset laitteisto ja ohjelmisto vaatimukset on täytettävä, jotta ZoomText 10.1:lle. Mitä uutta on ZoomText 10.1 ZoomText 10.1 sisältää seuraavat uudet toiminnallisuudet ja parannukset. Tuki Windows 8:lle Tuki Microsoft Office 2013:lle Tuki Internet Explorer 10:lle ja 11:lle Parannettu Tuki Videoille ja Peleille Kosketusnäyttöjen Tuki Parannettu Seuranta ja Toistoääni Tasaiset Hiiriosoittimet Värien Parannus Siirtymisen Tehosteisiin Lisätasot suurennukseen: Lisätasot välillä 42 x ja 60x Lisätasot murto-osissa välillä 1x ja 5x

2 2 Mitä ZoomText 10.1 puuttuu? Seuraavat ZoomText 10 toiminnot ovat tilapäisesti pois ZoomText 10.1:n toiminnoista. Nämä toiminnot tullaan lisäämään mahdollisimman pian: Jäädytetty Ikkuna Kaksoisnäytön Tuki Teksti Haku Järjestelmävaatimukset Seuraavat järjestelmä- ja ohjelmistovaatimukset on täytettävä ZoomText 10.1:lle käyttöä varten: Windows 7, 8 tai 8.1 Prosessori: 2 GHz single core tai 1 GHz dual core Muisti (RAM): 2 GB Suositus: 4 GB tai enemmän Näytönohjain joka tukee DirectX 9.1 tai uudempaa Suositus: DirectX 10 tai uudempi Suositus: 256 MB dedikoitua video muistia Kovalevytila: 100 MB versiolle: US English, 350 MB kansainvälisille versioille 5-pisteen multi-touch-näyttö vaaditaan ZoomText Kosketus Tilan tukeen Äänikortti (tarvitaan vain Suurennuslasi/Lukija -versiolle) USB 2.0 (tulevaa ZoomText Kamera tukea varten)

3 ZoomText 10.1 Pikaoppaan Lisäosa 3 ZoomText 10.1:lle Asentaminen ZoomText CD käynnistyy automaattisesti, kun CD on syötetty asemaan. Seuraa näytöltäasennusohjeita. Mikäli asennus ei käynnisty automaattisesti 1. Paina Windows + S avataksesi Suorita ikkunan. 2. Selaa CD-ROM-asemaa. 3. Valitse Setup ohjelma ja napsauta Avaa. 4. Valitse OK Suorita dialogista. ZoomTextin poistaminen Poistaminen ZoomText Windows 8.x Aloitusnäytössä, kirjoita Poista ZoomText. Valitse Poista ZoomText Poistaminen ZoomText Windows 7 Windows Käynnistä valikosta valitse Ohjelmat ZoomText 10.1 Muut Poista ZoomText ZoomText Käynnistys ZoomText Käynnistys Windows 8.x Aloitusnäytössä, klikkaa ZoomText 10.1 ruutua. Windows työpöydällä, klikkaa ZoomText 10.1 ohjelmaikonia. Aloitusnäytössä, kirjoita ZoomText Etsi-laatikkoon. Valitse listasta ZoomText ZoomText Käynnistys Windows 7 Windows työpöydällä, napsauta ZoomText 10.1 pikakuvaketta. Windows Käynnistä valikosta, valitse Ohjelmat ZoomText 10.1 ZoomText 10.1.

4 4 Kosketusnäytön tuki ZoomText 10.1 voidaan käyttää kosketusnäytöllisten laitteiden kanssa mukaan lukien tabletit, kannettavat tietokoneet ja pöytämonitorit. ZoomText seuraa mukana kun napsautat, vedät ja pyyhkäiset läpi sovellusten. ZoomText ei tee eroa näiden eleiden kanssa ja vastaa näihin eleisiin samalla tavalla kun se vastaa näppäimistön ja hiiren antamiin komentoihin. Voit päästä ZoomTextin käyttöliittymään (työkalupalkit, valikot ja ikkunat) samoilla peruskomennoilla, joilla pääset muihinkin sovelluksiin. Huom.: Sinulla on oltava Windows 8 laite, joka tukee ainakin viittä samanaikaista kosketuspistettä. Nämä laitteet omaavat Designed for Windows logon Windows 8:lle. Ruudun suurentajan käyttö kosketusnäytöllä Käytettäessä ruudun suurentajaa kosketusnäyttöisellä Windows 8 koneella on hyvä pitää mielessä muutamia tärkeitä konsepteja, käyttäytymismalleja ja tekniikoita: Useat sovellukset tarjoavat zoomausta ja liukumamahdollisuuksia näytetyissä dokumenteissa. Ruudun suurentaja lisää ylimääräisen zoomauksen ja liukuman sovelluksen tarjoamien tasojen päälle. Päällekkäisyys voi aiheuttaa hankaluuksia dokumentin hahmottamisessa, jos sekä sovelluksen että ruudun suurentajan zoomauksen ovat päällä samanaikaisesti. Välttääksesi hahmottamisongelman, on suositeltavaa että käytät vain yhtä zoomaustasoa kerrallaan. Itsenäisen kosketusnäytöllisen laitteen käyttö vaatii näytön näppäimistön käyttöä. Ruudun suurentajan ollessa käytössä, ruudun näppäimistö ei ole kokonaan näkyvissä joten suurennettua näkymää on liu utettava näkymässä kaikkien näppäinten käyttämiseksi. Tämä hidastaa näppäimistön käyttövauhtia sekä tehokkuutta. On suositeltavaa, että laite yhdistetään fyysiseen näppäimistöön, kun on tarve suorittaa paljon näppäimistön käyttöä vaativia toimintoja.

5 ZoomText 10.1 Pikaoppaan Lisäosa 5 ZoomText Kosketus Ikoni ZoomText 10.1 sisältää erityisen ZoomText Kosketus ikonin, jonka avulla saat heti pääsyn ZoomTextin päätoimintoihin käyttäen kosketuseleitä. Nämä toiminnot sisältävät lähemmäs ja kauemmas zoomauksen, suurennetun näkymän vierityksen ja ZoomTextin AppReaderin ja SpeakIt lukemisen työkalujen käytön. Näin ne toimivat Oletusasetuksena, kun ZoomText 10.1 on asennettu kosketusnäyttölaitteelle, ZoomText Kosketus ikoni tulee näkyviin ruudun laidalle. Tämä leijuva ikoni pysyy näkyvillä vaikka zoomaat näytöllä edes takaisin tai vierität suurennettua näkymää. Voit siirtää ikonia useaan eri kohtaan ruudun reunalla, valiten sen paikan jossa haluat sitä pitää ja siirtää sitä tarvittaessa pois ruudulla olevien asioiden päältä. Huom.: ZoomText Kosketus ikonin käyttö ja siihen liittyvät komennot vaativat 5-pisteen (tai useamman) multi-touch-näytön. ZoomText Kosketus ikonilla on kaksi käyttötilaa: Windows Kosketus Tila ja ZoomText Kosketus Tila. Windows Kosketus Tila siirtää kaikki eleet Windows järjestelmään ja ruudulla avoimena oleviin sovelluksiin, ikään kuin ZoomText ei olisi käytössä järjestelmässä. Valitse tämä tila, jos haluat kommunikoida työpöydän kanssa tai sovellusten kanssa, jotka käyttävät kosketuseleitä (mukaan lukien ZoomText työkalurivi). Kun olet Windows Kosketus -tilassa, ikoni näkyy ryhmänä Windows 8 Aloitus Näytön ruudukkoa, jossa on alareunassa osoittava sormi. ZoomText Kosketus Tila lähettää kaikki eleet ZoomTextiin. Valitse tämä tila jos haluat päästä käsiksi ZoomText toimintoihin, jotka on tuettu kosketuselein (esim. zoomaa vähän sisään ja ulos, tai liu uta suurennettua näkymää). Kun olet ZoomText Kosketus tilassa, ikoni näkyy ZoomText logona, jossa on alareunassa osoittava sormi. Tämä ikoni myös sykkii (himmenee edes takaisin) merkkinä siitä, että ZoomText Kosketus Tila on käytössä.

6 6 ZoomText Kosketus Ikonin Salliminen ja Käyttäminen Tässä osiossa opit kuinka sallit ja käytät ZoomText Kosketus Ikonia. Kosketus Ikonin Salliminen ja Estäminen Asetukset valikossa, valitse Kosketusnäytön Tuki Salli Kosketus Ikoni. Kun sallittu, Kosketus ikoni tulee näkyviin yhdelle ruudun reunoista. Kun toiminto on estetty, ikonia ei näy. Huom.: Kosketus Ikonia ei näytetä, kun ZoomText on estetty. Kosketus Ikonin koon muuttaminen Asetukset valikossa, valitse Kosketusnäytön Tuki Kosketus Ikonin Koko {koko}. Kosketus Ikoni pysyy valitun kokoisena. Kosketus Ikonin värien valinta Asetukset valikossa, valitse Kosketusnäytön Tuki Kosketus Ikonin Väri {väri}. Kosketus Ikoni vaihtaa väriä valitun värin mukaiseksi. Kosketus Ikonin siirteleminen ruudulla Paina ja pidä yhtä sormea ikonilla ja raahaa se haluttuun ruudun reunan kohtaan. Kun päästät sormen ikonin päältä, ikoni automaattisesti kiinnittyy lähimpää ankkuripisteeseen. Vaihto Windows Kosketus Tilan ja ZoomText Kosketus Tilan Välillä Tuplanapauta Kosketus Ikonia yhdellä sormella. Kun olet Windows Kosketus Tilassa, ikoni näkyy ryhmänä Windows 8 Aloitus näkymän ruutuja. Kun ZoomText Kosketus Tilassa, ikoni näyttäytyy ZoomText logona.

7 ZoomText 10.1 Pikaoppaan Lisäosa 7 Vinkki! Voit hetkellisesti vaihtaa tiloja pitämällä yhtä sormea kosketus ikonilla. Kun siirrät sormen pois ikonilta, edellinen aktiivi kosketuksen tila palautetaan automaattisesti. Tämä tarkoittaa, että kun olet Windows Kosketus Tilassa, voit hetkeksi vaihtaa ZoomText Kosketus Tilaan siirtääksesi eleen ZoomTextiin ja sen jälkeen automaattisesti palata Windows Kosketus Tilaan. Tämä toimii myös päinvastoin, eli kun olet ZoomText Kosketus Tilassa, voit hetkellisesti vaihtaa Windows Kosketus Tilaan lähettääksesi eleen työpöydälle tai sovellukseen ja sen jälkeen automaattisesti palata ZoomText Kosketus Tilaan.

8 8 ZoomText Toimintojen Saatavuus Kosketuseleillä Tässä osassa kerrotaan, kuinka käytät ZoomText Kosketus Ikonia ja eleitä päästäksesi ja käyttääksesi ZoomTextin päätoimintoja. Muista, että Kosketus Ikoni on oltava ZoomText Kosketus Tilassa, kun käytät näitä eleitä. Näyttääksesi ZoomText käyttöliittymän Tuplanapauta neljällä sormella. Suurennuksen tason muokkaus (zoomaa lähemmäs tai kauemmas) Tuplanapauta ja pidä kolmea sormea, siten raahaa ylös zoomataksesi lähemmäs ja raahaa alaspäin zoomataksesi kauemmaksi. Suurennetun näkymän liu uttaminen Raahaa kolmea sormea ruudulla. Zoomatun ikkunan koon ja paikan mukauttaminen 1. Suurennuslasi työkalurivillä, valitse Tyyppi Mukauta. Mukautus-työkalu aktivoituu ja koon mukauttamista varten ilmestyvät kahvat zoomattavan ikkunan reunoihin. 2. Ikkunan koon muokkaamiseksi, pidä yhtä sormea kahvalla ja raahaa sitä kunnes saat haluamasi koon. 3. Ikkunan liikuttamiseksi, pidä yhtä sormea zoomattavan ikkunan sisäpuolella ja liikuta sitä ruudulla. 4. Poistuaksesi Mukautus-työkalusta, tuplanapauta kolmella sormella. SpeakIt Työkalun Käyttö 5. Lukija työkalurivillä, valitse SpeakIt. SpeakIt työkalu aktivoituu. 6. Yksittäisen sanan puhumista varten, napauta sanaa. 7. Useamman sanan puhumiseen, raahaa diagonaalisesti yhdellä sormella maalataksesi ne sanat jotka halutaan puhuttavan. Kun raahaus on valmis, kaikki maalatut sanat puhutaan. 8. Poistuaksesi SpeakIt työkalusta, tuplanapauta kolmella sormella.

9 ZoomText 10.1 Pikaoppaan Lisäosa 9 AppReaderin Käyttö 1. Avaa tiedosto, verkkosivu tai sähköposti jonka haluat lukea. 2. Aloita AppReader käyttäen yhtä seuraavista tavoista: Lukemisen aloittaminen minkä tahansa sanan kohdalta: Tuplanapauta yhdellä sormella sanaa, josta haluat lukemisen alkavan. Lukemisen aloittaminen kursorin kohdalta (jos kursori on aktiivinen): Tuplanapauta kahdella sormella. AppReader aloittaa lukemisen. 3. Lukemisen aloittaminen ja lopettaminen, navigointi/lukeminen sana, rivi, lause ja kappale kerrallaan, käytä AppReaderin eleitä, jotka on listattu alla olevassa taulukossa. 4. Poistuminen AppReaderista tapahtuu tuplanapauttamalla kolmella sormella. Kun AppReaderista poistutaan, kursori on automaattisesti sijoitettu viimeisen maalatun sanan kohdalle (jos kursori on sovelluksessa mukana). Tapahtuma Vaihda Lukemista (Päällä/Pois päältä) Lue uudesta paikasta Sano Seuraava Sana Sano Edellinen Sana Sano Nykyinen Sana Sano Sana Alapuolella Sano Sana Yläpuolella Sano Seuraava Lause Sano Edellinen Lause Sano Seuraava Kappale Sano Edellinen Kappale Asiakirjan Alku Asiakirjan Loppu Ele 2-sormen yksi napautus 1-sormen yksi napautus 1-sormen pyyhkäisy oikeaan 1-sormen pyyhkäisy vasempaan 1-sormen kaksoisnapautus puhuu sanan. Komennon toistaminen saman sanan kohdalla maksimissaan kahden sekunnin sisällä kierrättää seuraavat vaihtoehdot: sano / tavaa / tavaa kirjaimittain. Palautuu jos taukoa on enemmän kuin kaksi sekuntia. 1-sormen pyyhkäisy alas 1-sormen pyyhkäisy ylös 2-sormen pyyhkäisy oikealle 2-sormen pyyhkäisy vasemmalle 2-sormen pyyhkäisy alas 2-sormen pyyhkäisy ylös 4-sormen pyyhkäisy alas 4-sormen pyyhkäisy ylös

ZoomText 10.1 Windows 8:lle Pikaoppaan Lisäosa

ZoomText 10.1 Windows 8:lle Pikaoppaan Lisäosa ZoomText 10.1 Windows 8:lle Pikaoppaan Lisäosa Tämä lisäosa ZoomText Pikaoppaaseen käy läpi uuden toiminnot ja muutokset, jotka liittyvät ZoomText 10.1 Windows 8:lle ohjelmaan. Ensisijaiset ohjeet asennukseen

Lisätiedot

ZoomText 10.1. Käyttöoppaan lisäosa

ZoomText 10.1. Käyttöoppaan lisäosa ZoomText 10.1 Käyttöoppaan lisäosa Copyrights ZoomText Magnifier Copyright 2014, Algorithmic Implementations, Inc. All Rights Reserved. ZoomText Magnifier/Reader Copyright 2014, Algorithmic Implementations,

Lisätiedot

ZoomText 10.1. Käyttöoppaan lisäosa

ZoomText 10.1. Käyttöoppaan lisäosa ZoomText 10.1 Windows 8:lle Käyttöoppaan lisäosa Copyrights ZoomText Magnifier Copyright 2013, Algorithmic Implementations, Inc. All Rights Reserved. ZoomText Magnifier/Reader Copyright 2013, Algorithmic

Lisätiedot

Suurennus ja näyntönhalli ntaohjelma helpottamaan silmien rasitusta. Pikaopas

Suurennus ja näyntönhalli ntaohjelma helpottamaan silmien rasitusta. Pikaopas Suurennus ja näyntönhalli ntaohjelma helpottamaan silmien rasitusta Pikaopas Tervetuloa ZoomText Express on edullinen ja helppokäyttöinen suurennusohjelma tietokoneellesi. ZoomText Express suurentaa hieman

Lisätiedot

Index. ääniopas 163 Äänioppaan painike 139

Index. ääniopas 163 Äänioppaan painike 139 Index Ä ääniopas 163 Äänioppaan painike 139 A AHOI pikanäppäimet 225 aina ylimmäisenä 213 Aktovoidaksesi ZoomText 9.1 21 alueen sisäpuolella 127 alueen ulkopuolella 127 Alueet painike 139 AppRdr painike

Lisätiedot

Pikanäppäin Yhdistelmiä. Luku 6 Pikanäppäimet

Pikanäppäin Yhdistelmiä. Luku 6 Pikanäppäimet Luku 6 Pikanäppäimet Pikanäppäimet ovat näppäinyhdistelmiä, jotka mahdollistavt ZoomTextin komennot ilman ZoomTextin käyttäjäliittymän aktivointia. Pikanäppäin komentoja on melkein jokaisella ZoomTextin

Lisätiedot

TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ

TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ Windows XP-käyttöjärjestelmän asetuksilla sekä Word-asetuksilla voit vaikuttaa tietokoneen näytön ulkoasuun, selkeyteen ja helppokäyttöisyyteen.. 1) ASETUKSET

Lisätiedot

Ohjelman Suositukset. Luku 5 Suositukset

Ohjelman Suositukset. Luku 5 Suositukset Luku 5 Suositukset Suositukset ovat asetuksia jotka määräävät kuinka ZoomText käynnistyy, lopettaa ja esiintyy Windows työpöydällä käytön aikana. Aktivoimalla Automaattiset Päivitykset, aina ZoomTextin

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

ZoomText 10.1. Pikakäyttäjäopas. version

ZoomText 10.1. Pikakäyttäjäopas. version ZoomText Pikakäyttäjäopas version 10.1 Sisältö Tervetuloa ZoomText 10.1:n... 2 Järjestelmän Vaatimukset... 3 ZoomTextin Asennus... 4 ZoomTextin Käynnistys... 5 ZoomTextin Aktivointi... 6 Kosketusnäytön

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

NETIKKA PCTV KÄYTTÖOHJE

NETIKKA PCTV KÄYTTÖOHJE 1 (20) NETIKKA PCTV 2 (20) 1 YLEISTÄ...3 1.1 MIKÄ ON PCTV?...3 2 PCTV:N KÄYTÖN ALOITTAMINEN...4 2.1 VAATIMUKSET PALOMUURILTA...4 2.1.1 IGMP-palvelun käytön salliminen F-Securessa...4 2.2 VAATIMUKSET TIETOKONEELTA...8

Lisätiedot

OTOsuite. Asennusopas. Suomi

OTOsuite. Asennusopas. Suomi OTOsuite Asennusopas Suomi Asiakirjassa kuvataan OTOsuite-ohjelman asentaminen DVD:ltä, muistitikulta tai pakatusta tiedostosta. Järjestelmävaatimukset 1,5 GHz:n suoritin tai parempi (suositus 2 GHz) 2

Lisätiedot

Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän käytön aloitus

Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän käytön aloitus Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän käytön aloitus Windows 8.1 Support Center @ Lenovo support.lenovo.com/windows8.1 Hyvä lukija! Lenovo on laatinut tämän ohjeen helpottamaan Microsoft Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Hiiressäsi on kallistusrulla pysty- ja vaakasuoravieritystä, yhden askeleen zoomausta ja nopeaa Internet-navigointia varten.

Hiiressäsi on kallistusrulla pysty- ja vaakasuoravieritystä, yhden askeleen zoomausta ja nopeaa Internet-navigointia varten. Hiiren käyttö Painikkeet Painikkeet Hiiressäsi on kolme painiketta sekä vieritys- ja kallistusrulla. Hiiren toimintojen painikkeet valikossa voit parantaa tuottavuuttasi osoittamalla hiiren painikkeet

Lisätiedot

Samsung Galaxy Tab tietokoneen käyttöohje

Samsung Galaxy Tab tietokoneen käyttöohje Tervetuloa käyttämään Samsungin Galaxy Tab tietokonetta Laitteen keskeinen ominaisuus on 7 tuuman kosketusnäyttö, jonka alapuolella ole neljä (4) taustavalaistua ohjausnäppäintä, ja yläpuolella 1.3 pixelin

Lisätiedot

Windows 10 -käyttöohje

Windows 10 -käyttöohje Windows 10 -käyttöohje Sisällys 1. Aloitus 3 1.1. Painikkeet 3 1.2. Haku 4 1.3. Aloitusvalikko ja ohjelmien kiinnitys 4 1.4. Tämä tietokone 5 1.5. Resurssienhallinta 5 2. Asetukset ja mukautus 6 2.1. Windowsin

Lisätiedot

Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen

Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen s. 1/5 Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen Yleistä Internetissä on paljon hyödyllisiä ilmaisohjelmia, jotka voi ladata ja asentaa omalle koneelle. Osa ohjelmista löytyy suomenkielisiltä sivuilta,

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

Luku 1 Johdanto. ZoomText 9.1 on saatavana kahtena eri versiona:

Luku 1 Johdanto. ZoomText 9.1 on saatavana kahtena eri versiona: Luku 1 Johdanto ZoomText 9.1 on tietokoneohjelma näkövammaisille henkilöille. Kaksi mukautettua ohjelmaa, monitorin suurennuslasi- ja lukuohjelma, ZoomText helpottaa tekstin lukemista ja kuulemista monitorilta

Lisätiedot

Ajokorttimoduuli Moduuli 2. - Laitteenkäyttö ja tiedonhallinta. Harjoitus 1

Ajokorttimoduuli Moduuli 2. - Laitteenkäyttö ja tiedonhallinta. Harjoitus 1 Ajokorttimoduuli Moduuli 2 - Laitteenkäyttö ja tiedonhallinta Harjoitus 1 Tämän harjoituksen avulla opit alustamaan levykkeesi (voit käyttää levykkeen sijasta myös USBmuistitikkua). Harjoitus tehdään Resurssienhallinnassa.

Lisätiedot

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla.

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. HUOM! TÄMÄ OHJE ON COMET LAITTEEN ENSIMMÄISTÄ ASENNUSKERTAA VARTEN. Ladataksesi rahaa Comet pysäköintimittariisi

Lisätiedot

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n asennus ja päivitys Päivitä BIOS, sovellukset ja ohjaimet ja suorita Windows Update Valitse asennustyyppi Asenna Windows 8.1 Käy Samsungin päivitystukisivust

Lisätiedot

Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta

Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta..1 Tiedoston kytkeminen haluttuun ohjelmaan...2 Pikakuvakkeen luominen...3 Resurssien jakaminen verkossa olevien

Lisätiedot

KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA

KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA SISÄLLYS 1. KUVAN TUOMINEN PAINTIIN...1 1.1. TALLENNETUN KUVAN HAKEMINEN...1 1.2. KUVAN KOPIOIMINEN JA LIITTÄMINEN...1 1.1. PRINT

Lisätiedot

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake 1 Sisällysluettelo 1. Accuna-pikakuvakkeen asentaminen työpöydälle... 2 2. Työasemakäyttö... 3 2.1 Käynnistäminen... 3 2.2 Raportin valinta... 4 2.3 Laskentakohteiden valinta... 4 2.4 Kauden vaihto...

Lisätiedot

Koe uusi. Windows 8 viidessä minuutissa

Koe uusi. Windows 8 viidessä minuutissa Koe uusi Windows Windows 8 viidessä minuutissa Mitä tarvitset Päästäksesi nopeasti alkuun, tulee sinulla olla: Salasana langattomaan verkkoosi Salasana sähköpostitiliisi Tervetuloa! Tervetuloa Windows

Lisätiedot

Asennus- ja aktivointiohje (Päivitetty )

Asennus- ja aktivointiohje (Päivitetty ) Asennus- ja aktivointiohje (Päivitetty 22.2.2012) Organisaation / tietokoneen asennuksista vastaavalle. Sisältö 1. Järjestelmävaatimukset 2. Ohjelmiston asennus 3. Ohjelmiston käyttöohjeet 4. Ohjelmiston

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

Visma Avendon asennusohje

Visma Avendon asennusohje Visma Avendon asennusohje 1 Versio 5.21 On tärkeää, että käytössäsi on aina uusin toimittamamme versio ohjelmistosta. Asentamalla viimeisimmän version saat käyttöösi ohjelman tuoreimmat ominaisuudet ja

Lisätiedot

sivu 1 SURFCAM V5 JÄRJESTELMÄN VAATIMUKSET

sivu 1 SURFCAM V5 JÄRJESTELMÄN VAATIMUKSET sivu 1 Minimi: Käyttöjärjestelmä: Windows XP Service Pack 3 Prosessori: Duo Core II tai nopeampi Muisti: 2 GB RAM Kovalevytila: 1 GB vapaana DVD asema Näytönohjain: 512 MB näyttömuistia. DirectX 9.0c tai

Lisätiedot

Windows 8 -kurssi. Kurssista

Windows 8 -kurssi. Kurssista Windows 8 -kurssi petri.kiiskinen@wellamo-opisto.fi Kurssista Maanantaisin ja keskiviikkoisin 9. 16.9.2013 Kolme kertaa 3 x 4 h = 12 h Klo 12:15 15:30 Puolessa välissä pidetään vartin kahvitauko Kännykät

Lisätiedot

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin Zyxel Prestige 645 ISP Zyxel Prestige 645 WEB Zyxel Prestige 645R Zyxel Prestige 645 Ennen aloitusta tarkista,

Lisätiedot

Febdok 6.0 paikallisversion asennus OHJEISTUS

Febdok 6.0 paikallisversion asennus OHJEISTUS Febdok 6.0 paikallisversion asennus OHJEISTUS Sisällys 1 YLEISTÄ 1 2 ASENNUKSEN VALMISTELUT 2 2.1 VARMUUSKOPIOT 2 2.2 ASENNUSTIEDOSTON LATAUS, WWW.FEBDOK.FI 2 2.3 ASENNUSTIEDOSTON LATAUS, FEBDOK:IN SISÄINEN

Lisätiedot

CEM DT-3353 Pihtimittari

CEM DT-3353 Pihtimittari CEM DT-3353 Pihtimittari Sivu 1/5 CEM DT-3353 Pihtimittari Ongelma Mittarin ohjelmisto ilmoittaa NO DATA vaikka tiedonsiirtokaapeli on kytketty tietokoneen ja mittarin välille, mittarissa on virta päällä

Lisätiedot

Lumon tuotekirjaston asennusohje. Asennus- ja rekisteröintiohje

Lumon tuotekirjaston asennusohje. Asennus- ja rekisteröintiohje Lumon tuotekirjaston asennusohje Asennus- ja rekisteröintiohje 1. Sisältö 1. Asennuspaketin lataaminen 4 2. Zip-tiedoston purkaminen ja sovelluksen asentaminen 4 3. Sovelluksen rekisteröiminen 7 4. Sisällön

Lisätiedot

Unifaun OnlinePrinter

Unifaun OnlinePrinter Unifaun OnlinePrinter Unifaun Online 2013-10-14 2 Sisältö 1 Unifaun OnlinePrinter tulostusasetukset... 3 2 Automaattinen asennus - Unifaun Online Printer... 4 3 Javan asentaminen... 6 4 Vianmääritys Internet

Lisätiedot

Microsoft PhotoStory 3 pikaopas

Microsoft PhotoStory 3 pikaopas Microsoft PhotoStory 3 pikaopas Petäjä-opisto 11.10.2010 Olli Ruohomäki Tämä oppimateriaalin tavoitteena on esitellä tiiviisti ja havainnollisesti otsikossa mainitun ohjelman perusominaisuuksia. Aineisto

Lisätiedot

Skype for Business ohje

Skype for Business ohje Skype for Business 2015 -ohje 7.12.2015 1 Kuvaus Skype for Business 2015 on pikaviestinohjelma ja videopuheluiden järjestämiseen suunniteltu ohjelma. Ohjelmalla voi järjestää isonkin kokouksen ja esittää

Lisätiedot

Luku 7 Uusien Mallien Tiedostot

Luku 7 Uusien Mallien Tiedostot Luku 7 Uusien Mallien Tiedostot Kaikki ZoomTextin asetukset voidaan tallentaa ja palauttaa käyttämällä mallitiedostoja. Mallitiedostot kontrolloivat kaikkia ZoomTextin toimintoja mukaan lukien suurennustasot,

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

1 Tivax siirto uuteen koneeseen

1 Tivax siirto uuteen koneeseen Tivax siirto uuteen koneeseen 1 1 Tivax siirto uuteen koneeseen 1.1 Tivax ohjelman asentaminen Huom. Siirrossa mahdollisesti esiintyvien ongelmien ratkaisu on veloituksetonta ainoastaan asiakkaille, joilla

Lisätiedot

Käyttöopas RoofCon Viewer

Käyttöopas RoofCon Viewer Käyttöopas RoofCon Viewer Sisällysluettelo Käyttöopas RoofCon Viewer... 1 Sisällysluettelo... 2 Asennus... 3 Merkitse objekti... 3 Zoomaa... 3 Mittaa etäisyys... 3 Työkaluvalikko ja Piirustusvaihtoehdot...

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

Käyttöliittymän muokkaus

Käyttöliittymän muokkaus Käyttöliittymän muokkaus Ohjelman pitkän kehityshistorian takia asetukset ovat jakaantuneet useampaan eri kohtaan ohjelmassa. Ohessa yhteenveto nykyisistä asetuksista (versio 6.4.1, 2/2018). Ylä- ja sivupalkkien

Lisätiedot

Share-työkalu (AC 9.1)

Share-työkalu (AC 9.1) 1 Share-työkalu (AC 9.1) Share-työkalulla voit jakaa Connect-huoneessa tietokoneesi näyttöä, koneellasi auki olevia sovelluksia tai valkotaulun, johon voi piirtää tai kirjoittaa. Jos haluat uuden Share-työkalun,

Lisätiedot

Selkosanakirja sdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmq. Tietokoneet. wertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk 1.4.

Selkosanakirja sdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmq. Tietokoneet. wertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk 1.4. qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghj klöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwerty uiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxc vbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåa Selkosanakirja

Lisätiedot

Windows 10 käyttöjärjestelmän helppokäyttötoiminnot ja asetukset

Windows 10 käyttöjärjestelmän helppokäyttötoiminnot ja asetukset Windows 10 käyttöjärjestelmän helppokäyttötoiminnot ja asetukset Windowsin asetukset on keskus, jossa voit mm. muuttaa tietokoneen näkemistä, kuulemista ja käyttämistä helpottavia helppokäyttötoimintoja.

Lisätiedot

Konfiguraatiotyökalun päivitys

Konfiguraatiotyökalun päivitys Konfiguraatiotyökalun päivitys Kuinka aloitan? Konfiguraatiotyökalu avataan niin kuin aiemminkin suoraan Tenstar clientin käyttöliittymästä, tai harjoituksen ollessa käynnissä. Kuinka aloitan konfiguraatiotyökalun

Lisätiedot

Työryhmän jäsenen käyttöohje - RUMA-mobiilisovellus. 1. Sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen

Työryhmän jäsenen käyttöohje - RUMA-mobiilisovellus. 1. Sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen Työryhmän jäsenen käyttöohje - RUMA-mobiilisovellus Sisällys 1. Sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen... 1 2. Päävalikko... 2 3. Työkartta-näkymä... 3 4. Liittyminen työryhmään... 4 5. Poistuminen työryhmästä...

Lisätiedot

Tulostaminen koulun koneilta Sibelius-tulostimelle voi tulostaa seuraavilta koulun koneilta

Tulostaminen koulun koneilta Sibelius-tulostimelle voi tulostaa seuraavilta koulun koneilta Sibelius-tulostin Monistamossa on uusi tulostin nimeltään sibelius, joka korvaa vanhan topelius-tulostimen. Tällä uudella tulostimella on käytössä tulostusmäärien seuranta sekä henkilökohtainen tulostussaldo.

Lisätiedot

Adobe Premiere Elements ohjeet

Adobe Premiere Elements ohjeet Adobe Premiere Elements ohjeet 1. Käynnistä ohjelma kaksoisnapsauttamalla työpöydän kuvaketta. 2. Avautuvasta Elements-ikkunasa valitse a. New Project jos aloitat uuden videoeditoinnin. b. Open Project

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Muistitikun liittäminen tietokoneeseen

Muistitikun liittäminen tietokoneeseen Muistitikun käyttäminen 1 Muistitikun liittäminen tietokoneeseen Muistitikku liitetään tietokoneen USB-porttiin. Koneessa voi olla useita USB-portteja ja tikun voi liittää mihin tahansa niistä. USB-portti

Lisätiedot

Eye Pal Solo. Käyttöohje

Eye Pal Solo. Käyttöohje Eye Pal Solo Käyttöohje 1 Eye Pal Solon käyttöönotto Eye Pal Solon pakkauksessa tulee kolme osaa: 1. Peruslaite, joka toimii varsinaisena lukijana ja jonka etureunassa on laitteen ohjainpainikkeet. 2.

Lisätiedot

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Windows-koneilla

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Windows-koneilla Sisällys 1 Varmista, että DigiSign-kortinlukijaohjelmisto on käynnissä 2 1.1 DigiSign-kuvake 2 1.2 Sovelluksen käynnistäminen 3 1.3 Kortin toiminnan varmistaminen 4 2 Jos käytössä Mozzilla Firefox tai

Lisätiedot

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun.

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. StorageIT 2006 varmuuskopiointiohjelman asennusohje. Hyvä asiakkaamme! Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. Ennen asennuksen aloittamista Varmista, että

Lisätiedot

Aloita tästä. Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta

Aloita tästä. Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta Aloita tästä Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta Noudata Asennusohjeessa annettuja laitteiston asennusohjeita. Jatka optimoimalla tulostuslaatu seuraavasti. 1 Varmista, että olet lisännyt paperikaukaloon

Lisätiedot

SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2015. TULOSPALVELUN OHJEET v.2 1. LAITTEISTO 2. LAITTEISTON VALMISTELU 3. VALMISTELUT ENNEN TAPAHTUMAA

SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2015. TULOSPALVELUN OHJEET v.2 1. LAITTEISTO 2. LAITTEISTON VALMISTELU 3. VALMISTELUT ENNEN TAPAHTUMAA SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2015 TULOSPALVELUN OHJEET v.2 1. LAITTEISTO - Kannettava tietokone Panasonic CF-29, verkkolaturi, autolaturi ja langaton hiiri. (vara-akku) - Emit 250 -lukijaleimasin - MTR4-kortinlukija

Lisätiedot

Pikaopas Bookeen Cybook Muse -lukulaitteet

Pikaopas Bookeen Cybook Muse -lukulaitteet Pikaopas Bookeen Cybook Muse -lukulaitteet Onnittelut lukulaitteen uudelle omistajalle E-kirjojen siirto lukulaitteelle WiFi-yhteyden yli Kädessäsi on varta vasten e-kirjojen lukemiseen suunniteltu laite,

Lisätiedot

Paperiton näyttösuunnitelma

Paperiton näyttösuunnitelma Paperiton näyttösuunnitelma Käyttöohje opettajalle ja työpaikkaohjaajalle Koonnut: Jarkko Lehmuskenttä Turun sivistystoimiala, Suunnittelu- ja kehittämispalvelut 18.10.2015 Versio 2.0 Ohje on koottu OPH:n

Lisätiedot

Jäsenrekisteri (dos) Kirjuri tekstinkäsittely Vuosipäivitys 3.11.2007

Jäsenrekisteri (dos) Kirjuri tekstinkäsittely Vuosipäivitys 3.11.2007 Jäsenrekisteri (dos) Kirjuri tekstinkäsittely Vuosipäivitys 3.11.2007 Asentaminen... 4 Näppäinpikakomentoja... 5 EtäAsteri... 6 Tulostaminen doswintu:n avulla... 8 Wordiin tulostaminen... 10 Windows XP

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

Poista tietokoneessa olevat Java ja asenna uusin Java-ohjelma

Poista tietokoneessa olevat Java ja asenna uusin Java-ohjelma Poista tietokoneessa olevat Java ja asenna uusin Java-ohjelma Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi näiden ohjeiden mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna ohjeet työpaikan

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys ClassPad fx-cp400 päivitys + Manager for ClassPad II Subscription päivitys Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

GIGABYTE tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa

GIGABYTE tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa Onnittelut GIGABYTE tietokoneen ostosta. Tämä käyttöohje auttaa sinua tietokoneesi käyttöönotossa. Lopullisen tuotteen asetukset riippuvat ostohetken mallista. GIGABYTE varaa itselleen oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

1. HARJOITUS harjoitus3_korjaus.doc

1. HARJOITUS harjoitus3_korjaus.doc Word - harjoitus 1 1. HARJOITUS harjoitus3_korjaus.doc Kopioi itsellesi harjoitus3_korjaus.doc niminen tiedosto Avaa näyttöön kopioimasi harjoitus. Harjoitus on kirjoitettu WordPerfet 5.1 (DOS) versiolla

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Uuden työtilan luonti

Uuden työtilan luonti Uuden työtilan luonti 1. Valitaan Uusi työtila vasemmanpuoleisesta valikosta 2. Valitaan Tyhjä työtila aukeavasta valikosta. Tämä toiminto luo uuden tyhjän työtilan. 3. Kun uusi työtila on luotu, aukeaa

Lisätiedot

Tikon Web-sovellukset

Tikon Web-sovellukset Toukokuu 2015 1 (11) Tikon Web-sovellukset Toukokuu 2015 2 (11) 1 Johdanto... 3 2 Silverlight sovellukset... 3 2.1 Windows... 3 2.1.1 Microsoft Silverlight... 3 2.1.2 Tablet-laitteet... 4 2.1.3 Selaimet...

Lisätiedot

ATI REMOTE WONDER Asennusopas

ATI REMOTE WONDER Asennusopas ATI REMOTE WONDER Asennusopas i Vastuuvapautuslauseke Vaikka tämän asiakirjan laatimisessa on pyritty äärimmäiseen huolellisuuteen, ATI Technologies Inc. ei vastaa ATI-laitteen tai - ohjelmiston, muun

Lisätiedot

Windows 10 -pikaohje. Ohjelmien käynnistäminen

Windows 10 -pikaohje. Ohjelmien käynnistäminen Windows 10 -pikaohje Ohjelmien käynnistäminen Tietokoneen sammutus ja uudelleenkäynnistys Uloskirjautuminen, lukitseminen ja käyttäjän vaihtaminen Kuvan näyttäminen projektorilta tai lisänäytöltä Oletustulostimen

Lisätiedot

AMIS-ohjelman käyttöohjeet

AMIS-ohjelman käyttöohjeet AMIS-ohjelman käyttöohjeet Yleistä AMIS-ohjelma on Daisy-kirjojen ilmainen lukuohjelma. AMISin avulla voit lukea Daisy-äänikirjoja, Daisy-yhdistelmäkirjoja, jotka sisältävät sekä tekstiä että ääntä, ja

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

Käyttämisen aloittaminen!

Käyttämisen aloittaminen! Käyttämisen aloittaminen! FI Tervetuloa Kiitos, että valitsit Optapadin ergonomiseksi hiireksi. Tämän käyttöohjeen voi ladata suomeksi, ruotsiksi tanskaksi, norjaksi ja englanniksi osoitteesta optapad.com.

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

MyTheatre asennus ja kanavien haku

MyTheatre asennus ja kanavien haku 25.10.2006 MyTheatre asennus ja kanavien haku Talletettuasi asennusohjelman koneellesi, käynnistä asennus kaksoisklikkaamalla tiedostoa Artec Driverpack by Toptronics.exe Valitse Seuraava Varmista, että

Lisätiedot

BlueStacks Käyttöopas

BlueStacks Käyttöopas BlueStacks Käyttöopas Model No. VS14140 Sisällysluettelo 1. Esittely...2 1.1 BlueStacks-yleiskatsaus...2 1.2 Kohdeyleisö...2 2. BlueStacksin käynnistäminen...2 2.1. BlueStacksin käynnistäminen...2 2.2

Lisätiedot

Integroidun maksupäätteen lisääminen käyttöönotossa

Integroidun maksupäätteen lisääminen käyttöönotossa Integroidun maksupäätteen lisääminen käyttöönotossa Elisa tarjoaa maksupäätteiksi Netsin Ingenico ipp350 tai iwl250 Ethernet yhteydellä ja iwl250 mallia Bluetooth yhteydellä. Jotta maksupääte toimii Elisa

Lisätiedot

Coolselector Asennusohje

Coolselector Asennusohje MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Coolselector Asennusohje Täydellinen valinta on vain muutaman klikkauksen päässä www.danfoss.fi/kylma Yleiset vaatimukset Windows XP asennus Windows 7 asennus Asennuksen poisto

Lisätiedot

Flow!Works Pikaohjeet

Flow!Works Pikaohjeet 1 Flow!Works Pikaohjeet FW 3.0.0 Piirtotyökalut Kynä Sivellin Kirjoituskynä Korostuskynä Loistekynä Kuviokynä Älykynä Elekynä Valitse Kuvion Piirtotoiminnot Täytä llä Leveys Pyyhekumi Pyyhi alku muoto

Lisätiedot

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta Etusivu > Tietohallintokeskus > Ohjeet > Tutoriaalit > Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Ohjeet Microsoft Security Essentials -virustorjuntaohjelman

Lisätiedot

Win7 & Office 2010. Kouluttaja: Mikko Niskanen. Materiaali: ITP / hannele.rajariemi@jyu.fi ITP / mikko.niskanen@jyu.fi ITP / timo.vorne@jyu.

Win7 & Office 2010. Kouluttaja: Mikko Niskanen. Materiaali: ITP / hannele.rajariemi@jyu.fi ITP / mikko.niskanen@jyu.fi ITP / timo.vorne@jyu. Win7 & Office 2010 Kouluttaja: Mikko Niskanen Materiaali: ITP / hannele.rajariemi@jyu.fi ITP / mikko.niskanen@jyu.fi ITP / timo.vorne@jyu.fi Sisältö 1(2) Win7 Perustoiminnot Asetukset Pikakomennot SCCM

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Riikka Marttinen, Helsingin Tikoteekki, 2012. Windows 7:n helppokäyttötoiminnot

Riikka Marttinen, Helsingin Tikoteekki, 2012. Windows 7:n helppokäyttötoiminnot Windows 7:n helppokäyttötoiminnot Windows-käyttöjärjestelmä mahdollistaa useita eri helppokäyttötoimintoja, joilla voi helpottaa tietokoneen käyttöä. Valitsemalla Käynnistä/Ohjauspaneeli/Helppokäyttökeskus

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Vasemman laidan painikkeet... 5 4 Erikoishinnoittelut ruutu... 6 5 Raportit... 12 1 Yleistä Fivaldi Asiakaskohtaiset

Lisätiedot

Käyttöohje - Sanoma Pro digikirjat verkkopalvelu v 1.0 2013-07- 10. Sanoma Pro digikirjat verkkopalvelu... 2. Yleistä... 2. Laitteistovaatimukset...

Käyttöohje - Sanoma Pro digikirjat verkkopalvelu v 1.0 2013-07- 10. Sanoma Pro digikirjat verkkopalvelu... 2. Yleistä... 2. Laitteistovaatimukset... - 1 - Käyttöohje - Sanoma Pro digikirjat verkkopalvelu v 1.0 2013-07- 10 Sanoma Pro digikirjat verkkopalvelu... 2 Yleistä... 2 Laitteistovaatimukset... 2 Sisäänkirjautuminen... 2 Uloskirjautuminen... 3

Lisätiedot

Ksenos Prime Käyttäjän opas

Ksenos Prime Käyttäjän opas Ksenos Prime Käyttäjän opas Versio 11.301 Turun Turvatekniikka Oy 2011 Selaa tallenteita. Tallenteiden selaaminen tapahtuu samassa tilassa kuin livekuvan katselu. Voit raahata hiirellä aikajanaa tai käyttää

Lisätiedot

Tekstinkäsittelyn jatko Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear here. KSAO Liiketalous 1

Tekstinkäsittelyn jatko Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear here. KSAO Liiketalous 1 KSAO Liiketalous 1 Lomakkeet Lomake on asiakirja, joka sisältää täyttämistä ohjaavia tietoja tai merkintöjä. Wordin lomakekenttä-toiminnolla luodaan näytöllä täytettäviä lomakkeita tai tulostettavia lomakepohjia.

Lisätiedot

Tuen kotisivu: http://support.magix.net

Tuen kotisivu: http://support.magix.net Manual 26 Tuki Tuki Kun otat yhteytää MAGIX-tukeen, varmista että saatavillasi on tarvittavat tiedot järjestelmästäsi ja tarkka kuvaus ongelmasta. Mitä enemmän pystyt antamaan tietoa ongelmastasi, sitä

Lisätiedot

Virustorjuntaohjelman F-Secure 5.54 asennus kotikoneelle

Virustorjuntaohjelman F-Secure 5.54 asennus kotikoneelle Virustorjuntaohjelman F-Secure 5.54 asennus kotikoneelle ennen asennusta poista vanha virustorjunta koneeltasi (F-Secure tai jokin muu virustorjuntaohjelma) ja käynnistä kone uuelleen F-Securen tapauksessa

Lisätiedot

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi ja kenelle

Lisätiedot

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Softphone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP Softphonen asentamiseksi tietokoneellesi. lla olevat yksinkertaiset

Lisätiedot

Sisällysluettelo. HUOM! Muista lukea tämä opas huolellisesti ennen käyttöönottoa.

Sisällysluettelo. HUOM! Muista lukea tämä opas huolellisesti ennen käyttöönottoa. 2 Sisällysluettelo Aihe: Sivunumero: 1. Yleistä tietoa laitteesta 1.1. Tärkeimmät ominaisuudet 3. 1.2. Laitteistovaatimukset 3. 1.3. Rajoitukset/kiellot 3. 2. Piirtopöydän esittely 2.1. Laitteen osat 4.

Lisätiedot

SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU

SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU Yleisimmät ongelmat CGI (Mukana) sovellus Sovelluksen päivittäminen Lataaminen ja asennus Kielen vaihtaminen Ympäristön vaihtaminen (tuotanto-testi) Uudelleenasennus Pakotettu

Lisätiedot

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Turvapaketti Asennusohje 04/2016 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://oma.ipp.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

Asteri Laskutus (Dos)

Asteri Laskutus (Dos) Asteri Laskutus (Dos) Vuosipäivitys 3.11.2007 Päivityksen asentaminen... 4 Uudelle koneelle siirtäminen... 6 - pikakuvake Vistan työpöydälle... 7 Tulostaminen kun tulostaminen ei onnistu... 11 - tulostaminen

Lisätiedot