Lomautettuna olevalle työntekijälle lomaltapaluuraha maksetaan lomautuksen päätyttyä seuraavan palkanmaksun yhteydessä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lomautettuna olevalle työntekijälle lomaltapaluuraha maksetaan lomautuksen päätyttyä seuraavan palkanmaksun yhteydessä."

Transkriptio

1 ylläpitokorvaus ylläpitokorvaus ateriakorvaus ateriakorvaus kun työntekijä yöpyy työnantajan työmaalle toimittamassa, siirrettävässä asianmukaisesti varustetussa majoitustilassa kun työnantaja ei ole jäljestänyt asuntoa tai kun työntekijä yöpyy työnantajan työmaalle toimittamassa muussa majoitustilassa Ateriakorvaus verohallituksen päätöksen verovapaista korvauksista mukainen ja suuruinen. Kun työmatka ylittää S km maksetaan ateriakorvausta X mk/työpäivä 13 VUOSILOMA kolmas kappale Työntekijän vuosilomapalkka on hänen keskimääräinen päiväpalkkansa kerrottuna lomapäivien lukumäärän perusteella määräytyvällä seuraavasta taulukosta ilmenevällä kertoimella. kuudes kappale Lomaltapaluuraha Lomautettuna olevalle työntekijälle lomaltapaluuraha maksetaan lomautuksen päätyttyä seuraavan palkanmaksun yhteydessä. 16 TAPATURMA-JA SAIRAUSTAPAUKSET 16.2 Taulukon jälkeen teksti Jos sairaudesta tai tapaturmasta johtuva työkyvyttömyys alkaa ennenkuin työsuhde jatkunut yhden kuukauden, maksaa työnantaja 50 % sairausajan palkasta, kuitenkin enintään niiltä työtuntijärjestelmän mukaisilta työpäiviltä jotka ovat työkyvyttömyyden alkamispäivän se sen jälkeisen 9 arkipäivän pituisen ajanjakson sisällä. Karenssipäivältä maksettavan palkan suhteen ja myös muutoin noudatetaan tämän pykälän määräyksiä. Lisäksi esitämme: Työssäoppimiseen pelisäännöt; liitteenä esitys Työsuojeluasioista sopimus tai sopimukseen keskeisimpiä kohtia Ansioiden tilastointi

2 Puu- ja erityisalojen liitto Kalevi Vanhala puheenjohtaja Kalevi Väisänen liittosihteeri

3 PUU- JA I-RH YlSALOJI-N UIVVO Jyrki Alaparlancn VENEENRAKENNUSTEOLLISUUDEN TYÖEHTOSOPIMUS Muutosehdotukset Suorituspaikat poistetaan 5 kohta 6 Palvelusvuosilisä korotetaan kertoimia (huomioidaan palkankorotuksia määriteltäessä) 10 Töiden iäriestelv ia siirto toiseen tvöhön kohdan I ja 2 määräaika I kk:n. 13 Työaika lisätään 8 kohdan toiseen kappaleeseen Helatorstai poistetaan 8 kohdan pöytäkirjamerkintä. 16 Ruokailutauko jatketaan 2 kohdan tekstiä seuraavasti: paikallisesti voidaan sopia 15 min. ruokailutauosta joka kuuluu työaikaan. 19 Vuosiloma lisätään pöytäkirjamerkintöihin 6 kohta seuraavalla tekstillä: Työnantajan on annettava lomanmääräytymisvuoden päätyttyä selvitys vuosilomapalkasta, kuitenkin ennen vuosiloman alkamista. 22 Sairausajan ia svnnvtvsloman palkka lisätään 1 kohdan toiseksi kappaleeksi seuraava teksti: Jos sairaudesta tai tapaturmasta johtuva työkyvyttömyys alkaa ennen kuin työsuhde on Jatkunut yhden kuukauden, maksaa työnantaja sairausajan palkkana 50% työntekijän keskituntiansion mukaisesta palkasta, niiltä työtuntijäijestelmän mukaisilta työpäiviltä, jotka ovat työkyvyttömyyden alkamispäivän ja sen jälkeisen 9 arkipäivän pituisen ajanjakson sisällä. Muilta osin noudatetaan tämän pykälän määräyksiä. 28 Työturvallisuus Muutetaan I kohdan teksti seuraavaksi: työnantaja hankkii työntekijöille työ- ja Suojavaatetuksen sekä tarpeelliset suojavälineet. Lisätään uusi 3 kohta seuraavanlaisella tekstillä: työpaikan työsuojeluvaltuutettuun Sovelletaan tes: n 29 pöytäkiijamerkintää, kuten pääluottamusmiehecn. 29 Luottaniusmlcliet korotetaan 3 kohdan vapautuksen määrää l -2 / h.

4 Muut sovillavat asiat Sovitaan pelisäännöt tutkintatavoitteisen koulutukseen liittyvästä työharjoittelusta ja työssäoppimisesta. Liite I Esitetään perustettavaksi työryhmä työehtosopimuksen uudistamiseksi. Palkankorotusten osalta liiton hallitus määrittelee tavoitteet myöhemmin.

5 PUU- JA ERITYISALOJEN LIITTO 1(2) VENEENRAKENNUSTEOLLISUUS SOPIMUS TUTKINTOTAVOITTEISEEN KOULUTUKSEEN LIITTYVÄSTÄ TYÖHARJOITTELUSTA JA TYÖSSÄOPPIMISESTA 1 Soveltamisala Tämä sopimus koskee tutkintotavoitteiseen koulutukseen liittyvää työharjoittelua Pöytäkirjamerkintä: Työssäoppiminen osana toisen asteen ammatillista koulutusta järjestetään ammatillisesta koulutuksesta annetun lain mukaan siten, että tällainen opiskelija ei ole yritykseen työsopimussuhteessa. Poikkeuksellisesti voidaan työssäoppijan kanssa laatia myös työsopimus. Tämän sopimuksen määräyksiä sovelletaan kuitenkin myös työssäoppijoihin. 2 Tutkintotavoitteiseen koulutukseen liittyvää työharjoittelua ja työssäoppimista koskeva yhteistoiminta Paikallisesti tulee yhteisesti todeta, joko ennen tutkintotavoitteiseen koulutukseen liittyvän työharjoittelun tai työssäoppimisen järjestämistä taikka yhteistoimintalain mukaisen henkilöstö- ja koulutussuunnitelman käsittelyn yhteydessä - yrityksessä käytössä olevat tutkintotavoitteiseen koulutukseen liittyvät työharjoittelu- ja työssäoppimismuodot ja se, - ettei niillä ole tarkoitus vaikuttaa yrityksen palveluksessa olevan henkilöstön työsuhteisiin ja - ettei kenenkään työsopimusta irtisanota tai työntekijöitä lomauteta tämän sopimuksen tarkoittamien henkilöiden vuoksi.

6 3 Henkilöstön työsuhdeturva Sikäli kun yrityksessä on noudatettu edellä 2 :ssä todettua menettelytapaa työsopimuslakiin tai irtisanomissuojasopimukseen sisältyvät työvoiman vähentämistä - lisätyön tarioamisvelvollisuutta tai - takaisinottoa koskevat säännökset ja määräykset eivät aseta esteitä tutkintotavoittei seen koulutukseen liittyvän työharjoittelu- ja työssäoppimispaikkojen tarjoamiselle. 4 Voimassaolo

7 PUU - ERITYISALOJEN LIITTO Jyrki Alapartanen HARJA - SIVELLINALOJEN TYÖEHTOSOPIMUS Muutosehdotukset Työaika lisätään 3 kohdan toisen kappaleeseen seuraava teksti: paikallisesti voidaan sopia vuoden pkuisesta ajanjaksosta. lisätään 7 kohdan toiseen kappaleeseen helatorstai poistetaan 7 kohdan pöytäkirjamerkinnät 8 Ruokailutauko 12 Aikapalkka siirretään teksti työaika 6 pykälään siirretään työehtosopimuksen liitteenä oleva ohjetuntipalkka taulukko a. Aikatyö 12 ja b urakkapalkka, c palkkiotyö 15. palkkarakennetyöryhmän raportin johtopäätösten pohjalta esitetään uusi työnvaativuusryhmittely liite 1. poistetaan toinen paikkakuntakalleusluokka. siirrytään ohjetuntipalkka taulukossa neljään palkkaryhmään (liitteenä uusi työnvaativuusryhmittely esit^). muutetaan 2 kohdan teksti uutta töidenvaativuusryhmittelyä vastaavaksi. 13 Palvelusvuosilisä Muutetaan työsuhteen kestoon perustuvaa porrastusta siten, että porrastus alkaa 5 vuodesta ja päättyy 20 vuoteen. Kertoimet entiset. 19 Arkipyhäkorvaus LisäJ^ään Helatorstai. 1 kohdan ensimmäiseen kappaleeseen. 23 Sairausajan ja synnytysloman palkka Lisätään 1 kohdan toiseksi kappaleeksi seuraava teksti: Jos sairaudesta tai tapaturmasta johtuva työkyvyttömyys alkaa ennen kuin työsuhde on Jatkunut yhden kuukauden, maksaa työnantaja sairausajan palkkana 50% työntekijän keskituntiansion mukaisesta palkasta, niiltä työtuntijärjestelmän mukaisilta työpäiviltä, jotka ovat työkyvyttömyyden alkamispäivän ja sen jälkeisen 9 arkipäivän pituisen ajanjakson sisällä. Muilta osin noudatetaan tämän pykälän määräyksiä.

8 29 Luottamusmiehet Lisätään 1 ja 2 kohdan teksteihin työsuojeluvaltuutettu. Esitetään luottamusmiehen vapautusta 2 / h:si alle 20 työntekijän työpaikoilla. Palkankorotusten osalta liiton hallitus määrittelee tavoitteet myöhemmin.

9 Puu- ja erityisalojen liitto Taimitarha- alan työehtosopimusneuvottelukunta J///ß // ESITYKSET TAIMITARHA - ALAN TYÖEHTOSOPIMUSNEUVOTTELUIHIN 6 Työvoiman vähentämisjärjestys Kohdaksi 2 uusi teksti: Otettaessa uutta työvoimaa kausiluontoisiin töihin työnantaja tiedustelee paikalliselta työvoimaviranomaiselta, onko edellisenä työkautena työssdolleita työntekijöitä etsimässä tämän viranomaisen välityksellä työtä, myönteisessä tapauksessa tarjoaa työtä ensisijassa näille työnhakijoille. 20 Kasvinsuojelu - ja torjunta-alnellsä Tasokorotus 10 % 32 Tapaturmat - ja sairaustapaukset Sairausajan palkka Kohtaan 2 lisätään taulukon jälkeen teksti: Jos sairaudesta tai tapaturmasta johtuva työkyvyttömyys alkaa ennen kuin työsuhde on jatkunut yhden kuukauden, maksaa työnantaja 50 % kohdan 5 mukaan lasketusta sairausajan palkasta, kuitenkin enintään niiltä työtuntijärjestelmän mukaisilta työpäiviltä, jotka ovat työkyvyttömyyden alkamispäivän ja sen jälkeisen 9 arkipäivän pituisen ajanjakson sisällä. Karenssipäivältä maksettavan palkan suhteen ja myös muutoinkin noudatetaan tämän pykälän määräyksiä.

10 33 Kausityöntekijän sairausajanpalkka Muutetaan ensimmäisen kappaleen teksti kuulumaan: on oikeutettu välittömästi edellisessä pykälässä tarkoitettuun 28 päivän täyteen sairausajanpalkkaan. Muut teksti asiat Sovitaan tutkintotavoitteiseen koulutukseen liittyvästä työharjoittelusta ja työssäoppimisesta taimitartia- alalla. Liitteenä. Kirjataan työehtosopimukseen osa- aikaeläkkeellä olevien osalta soveltamisohjeet arkipyhiä, työajan lyhennystä ja vuosilomaa koskien. (tekstit sovittu ) Liitteenä. Palkankorotukset Nimellispalkkojen korotukset tulee asettua vähintään sille tasolle, että palkkojen korotusvaikutus lisää reaalista ostovoimaa.

11 PUU- JA ERITYISALOJEN LIITTO 1 (2) SOPIMUS TUTKINTOTAVOITTEISEEN KOULUTUKSEEN LIITTYVÄSTÄ TYÖHARJOITTELUSTA JA TYÖSSÄOPPIMISESTA TAIMITARHA- ALALLA 1 Soveltamisala Tämä sopimus koskee tutkintotavoitteiseen koulutukseen liittyvää työharjoittelua taimitaftia- alalla. Pöytdkirjamertdntä: Työssäoppiminen osana toisen asteen ammatillista koulutusta jäfjestetään amntatillisesta koulutuksesta annetun lain mukaan siten, että tällainen opiskelija ei ole yritykseen työsopimussuhteessa. Poikkeuksellisesti voidaan tyossäoppijan kanssa laatia myös työsopimus. Tämän sopimuksen määräyksiä sovelletaan kuitenkin myös työssäoppijoihin. 2 Tutkintotavoitteiseen koulutukseen liittyvää työharjoittelua ja työssäoppimista koskeva yhteistoiminta Paikallisesti tulee yhteisesti todeta, joko ennen tutkintotavoitteiseen koulutukseen liitt^än työharjoittelun tai työssäoppimisen järjestämistä taikka yhteistoimintalain mukaisen henkilöstö- ja koulutussuunnitelman käsittelyn yhteydessä - yrityksessä käytössä olevat tutkintotavoitteiseen koulutukseen liitt^ät työharjoittelu- ja työssäoppimismuodot ja se, - ettei niillä ole tarkoitus vaikuttaa yrityksen palveluksessa olevan henkilöstön työsuhteisiin ja ettei kenenkään työsopimusta irtisanota tai työntekijöitä lomauteta tämän sopimuksen tarkoittamien henkilöiden vuoksi.

12 3 Henkilöstön työsuhdeturva Sikäli kun yrityksessä on noudatettu edellä 2 :ssä todettua nienettelytapaa työsopimuslakiin tai taimitartia- alan työehtosopimukseen sisältyvät työvoiman vähentämistä takaisinottoa koskevat säännökset ja määräykset eivät aseta esteitä tutkintotavoitteiseen koulutukseen liittyvän työharjoittelu- ja työssäoppimispaikkqen tarjoamiselle. 4 Voimassaolo

13 Sovittu Liite TAIMITARHA-ALAN TYÖEHTOSOPIMUS OSA-AIKAELÄKELÄISEN TYÖEHDOT ARKIPYHÄT Osa-aikatyötä tekevälle työntekijälle maksetaan arkipyhäkorvaus niiltä arkipyhiltä, jotka osuvat työjaksolle edellyttäen, että työehtosopimuksen arkipyhäkorvauksen maksamiselle asetetut muut edellytykset täyttyvät. Työ- ja eläkejaksojen sijoittelusta sovitaan kirjallisesti ennen osa-aikaeläkkeelle siirtymistä. TYÖAJAN LYHENNYS Työajan lyhentämistä koskevia työehtosopimuksen 8 :n määräyksiä ei sovelleta osa aikaeläkkeellä olevaan, koska säännöllinen työaika on alle 40 tuntia viikossa. VUOSILOMA Jos työaika on vähintään 35 tuntia kuukaudessa, vuosilomaa kertyy vuosilomalain mukaisesti. Lomapalkkaa ja lomaltapaluurahaa maksetaan työehtosopimuksen määräyksen mukaisesti prosenttikorvauksena. Viikko- ja kuukausipalkkaisen työntekijän lomapalkka ja lomaltapaluuraha maksetaan työehtosopimusmääräyksen mukaisesti suhteessa työaikaan. Jos työaika on lyhyempi kuin 35 tuntia kuukaudessa, maksetaan työntekijälle vuosilomakorvaus työehtosopimuksen mukaisesti prosenttikorvauksena.

14 Puu- ja erityisalojen liitto Metsäalan työchtosopimusjaosto ESITYKSET METSÄALAN TYÖEHTOSOPIMUSNEUVOTTELUIHIN 4 PALKKAMAARAYKSET 4.2 Palkat vaativuusryhmä 1 vaativuusryhmä 2 vaativuusryhmä 3 lisäys Paikallisesti voidaan sopia käytettäväksi useamman työn sisältämää ^toimen^ vaativuutta työtehtävien monipuolistuessa, jolloin vaativuusiyhmittelyyn lisätään vaativuusryhmät 4 ja S. Lisättyjen vaativuusiyhmien työkohtaisten palkkojen suhteelliset erot ovat edellä taulukoissa olevien suuruiset. 4.3 Palkkaustavat ensimmäinen kappale Palkkaustavat valitaan niin, että kuhunkin työhön käytetään parhaiten soveltuvaa palkkaustapaa. Palkkaustapoja valittaessa otetaan huomioon työtehtävien tai työkokonaisuuksien sisältö. 6 Korvaukset ja lisät 6.2 Ateriakorvaus Työpäivän ylittäessä työniatkoineen kuusi tuntia maksetaan työntekijälle ateriakorvaus x x mk/pv.

15 7 TAPATURMA- JA SAIRAUSTAPAUKSET 2.kohta lisäys taulukon jälkeen Jos sairaudesta tai tapaturmasta johtuva työkyvyttömyys alkaa ennen kuin työsuhde on jatkunut yhden kuukauden* maksaa työnantaja 50 % sairausajan palkasta, kuitenkin enintään niiltä työtuntijfirjestdman mukaisilta työpäiviltä, jotka ovat työkyvyttömyyden alkamispäivän ja sen jälkeisen 9 arkipäivän pituisen ajanjakson sisällä. Karenssipäiviltä maksettavan palkan suhteen ja myös muutoinkin noudatetaan tämän pykälän määräyksiä. LUOTTA M USM lessopimus 8 3 kohta toinen kappale muutos kustannuksista korvausta 300 mk/kk 3 kohta uusi kappale Siltä osin kuin iuottamusmiestehtävissä työaika ylittää säännöllisen työajan, korvaus siitä määräytyy tämän työehtosopimuksen 3 2 kohdan mukaan SOPIMUS TURVAVARUSTEISTA 1 1 kohta 3 muutos, Sadeasu 1 kohta lisäys, viimeinen kappale Paikallisesti sopien työtehtävien muuttuessa voidaan hankkia tarkoituksenmukaisia turva-ja suojavarusteita edellämainituin ehdoin. Hankinnat voivat olla vaihtoehtoisia 1 kohdan 1-5 varusteille. 4 kohta muutos - sadeasu

16 SOPIMUS TYÖSUOJELUYTEISTOIMINNASTA 16 TYÖSUOJELUVALTUUTETUN ANSIONMENETYS JA MATKAKORVAUKSET 2 kohta 5 kappale muutos Työsuojeluvaltuutetun kokous- Ui tarkastusmatkalla 2 kohta 6 kappale muutos Mainittujen kustannusten korvaamiseksi suoritetaan Ateriakorvaus xx mk/pv = % osa Verohallituksen vahvutamasta päivärahasta. PÖYTÄKIRJA TYÖSSÄ OPPIMINEN lisäys Liitteenä esitys

17 Puu- ja erityisalojen liitto Liite Muutosesitykset METSÄALAN KOULUTUSAINEISTO Poistettavan puuston tiheys, m3/ha muutos Tiheyden ollessa päätehakkuussa alle 50 in3/ha ja harvennushakkuilla alle 30 m3/ha, taksoihin tehdään alitiheyskorotus lisäys Muut työt, toinen kappale Mikäli ylispuun poiston yhteydessä joudutaan varomaan taimistoa/nuorta metsää, korotetaan ko. puutavaralajin yksikköpalkka kertoimella LOS lisäys Muut työt, 6 kappale Mikäli oksien maksimikoot vaihtuvat sahatukin latvaläpimitan mukaan kerrotaan yksikköpalkka luvulla LOS Hakkuutaksan rakenteellisia korjausesityksiä Harvennushakkuussa kuituosan järeyden ollessa alle 50 dm3/r ja tukkiosan alle dm3/r tasokorotus. Istutustyön urakkahinnoittelu Urakkahinnoitteluun 5 % tasokorotus Taimien noutokertoimiin korjaus Taimien noutomatkaan lisää luokkia 250 m + Maaperäluokka, osumia esteeseen MP 1. MP 2 ja MP 3 rajat Pottiputki 50 cm ja 60 cm välisen hinnoittelueron tarkistus

18 Puu- ja erityisalojen liitto Turvealan työehtosopimusneuvottelukunta J. ESITYKSET TURVETEOLLISUUDEN TYÖEHTOSOPIMUSNEUVOTTELUIHIN PALKKAMÄÄRÄYKSET Uudistetaan pykälien 16.17,18 ja 19 palkkausta koskevat määräykset päivätyn liitteen mukaisiksi. 27 Sairausajan palkka ja terveystarkastukset Kohtaan 1 lisätään taulukon jälkeen teksti: Jos sairaudesta tai tapaturmasta johtuva työkyvyttömyys alkaa ennen kuin työsuhde on jatkunut yhden kuukauden, maksaa työnantaja 50 % sairausajan palkasta, kuitenkin enintään niiltä työtuntijärjestelmän mukaisilta työpäiviltä, jotka ovat työkyvyttömyyden alkamispäivän ja sen jälkeisen 9 arkipäivän pituisen ajanjakson sisällä. Karenssipäivältä maksettavan palkan suhteen ja myös muutoinkin noudatetaan tämän pykälän määräyksiä. Muut teksti asiat Sovitaan tutkintotavoitteeseen koulutukseen liittyvästä työharjoittelusta ja työssäoppimisesta turveteollisuudessa. Liitteenä. Palkankorotukset Nimellispalkkojen korotukset tulee asettua vähintään sille tasolle, että palkkojen korotusvaikutus lisää reaalista ostovoimaa.

19 PUU- JA ERITYISALOJEN LIITTO 1(2) SOPIMUS TUTKINTOTAVOITTEISEEN KOULUTUKSEEN LIITTYVÄSTÄ TYÖHARJOITTELUSTA JA TYÖSSÄOPPIMISESTA TURVETEOLLISUUDESSA 1 Soveltamisala Tämä sopimus koskee tutkintotavoitteiseen koulutukseen liittyvää työharjoittelua turveteollisuudessa Pöytäkifjamerldntä: Työssäoppiminen osana toisen asteen ammatittista koulutusta järjestetään ammatillisesta koulutuksesta annetun lain mukaan siten, että tällainen opiskelija ei ole yritykseen työsopimussuhteessa. Poikkeuksellisesti voidaan tyossäoppijan kanssa laatia myös työsopimus. Tämän sopimuksen määräyksiä sovelletaan kuitenkin myös työssäoppijoihin. 2 Tutkintotavoitteiseen koulutukseen liittyvää työhaijoittelua ja työssäoppimista koskeva yhteistoiminta Paikallisesti tulee yhteisesti todeta, joko ennen tutkintotavoitteiseen koulutukseen liitt^än työharjoittelun tai työssäoppimisen järjestämistä taikka yhteistoimintalain mukaisen henkilöstö- ja koulutussuunnitelman käsittelyn yhteydessä yrityksessä käytössä olevat tutkintotavoitteiseen koulutukseen liitt^ät työharjoittelu- ja työssäoppimismuodot ja se, - ettei niillä ole tarkoitus vaikuttaa yrityksen palveluksessa olevan henkilöstön työsuhteisiin ja - ettei kenenkään työsopimusta irtisanota tai työntekijöitä lomauteta tämän sopimuksen tarkoittamien henkilöiden vuoksi.

20 3 Henkilöstön työsuhdeturva Sikäli kun yrityksessä on noudatettu edellä 2 :ssä todettua menettelytapaa työsopimuslakiin tai turveteollisuuden irtisanomissuojasopimukseen sisältyvät - työvoiman vähentämistä - lisätyön taqoamisvelvollisuutta tai - takaisinottoa koskevat säännökset ja määräykset eivät aseta esteitä tutkintotavoitteiseen koulutukseen liittyvän työharjoittelu- ja työssäoppimispaikkojen tarjoamiselle. 4 Voimassaolo

21 Puu- ja erityisalojen liitto LA TURVETEOLLISUUDEN TYÖEHTOSOPIMUKSEN PALKKAUSMAARAYSTEN UUDISTAMI NEN 16 Pallclcaperusteet Yleiset määräykset Työntekijöiden palkat perustuvat työn vaativuuteen, työntekijän pätevyyteen työssään ja työsuoritukseen. Työntekijän henkilökohtainen palkka muodostuu hänen pääasiassa tekemiensä töiden vaativuuden ja henkilökohtaisen pätevyyden mukaan. Työpalkka määräytyy joko ajan perusteella laskettavana aikapalkkana tai kokonaan tai osaksi työsuorituksen perusteella laskettavana suorituspaikkana. Työn vaativuus Työn vaativuudella tarkoitetaan työn tekijälleen asettamia vaatimuksia. Työn vaativuuden ryhmittely perustuu työn sisällön kuvauksiin. Työt asetetaan kolmeen vaativuusryhmään neljän vaativuustekijän: työn vaatiman osaamisen, työn edellyttämän vastuun, työn aiheuttaman kuormituksen ja työolosuhteiden perusteella. Työt voidaan tarvittaessa sijoittaa vaativuusryhmiin useamman työtehtävän ( toimen ) perusteella, jolloin työtehtävien yhdessä muodostaman vaativuuden perusteella määräytyy vaativuusryhmä.

22 Työnvaativuusryhmittely I Ammattityöt Työ vaatii perusammattitaitoa ja lyhyehköä perehdyttämistä sekä normaalia vastuuta ja itsenäisyyttä. Työ aiheuttaa vähäistä kuormitusta ja työolosuhteet ovat hyvät. II Vaativat ammattityöt Työ vaatii ammattitaitoa ja hyvää käytännön kokemusta sekä suurta vastuuta ja itsenäisyyttä. Työ aiheuttaa normaalia kuormitusta ja olosuhteet ovat tavanomaiset. III Erittäin vaativat ammattityöt Työ vaatii monipuolista ammattitaitoa ja hyvää käytännön kokemusta sekä erittäin suurta vastuuta ja itsenäisyyttä. Työ aiheuttaa suurta kuormitusta tai olosuhteet ovat tavanomaista vaikeammat. Työt sijoitetaan vaativuusryhmiin tulosyksikkö-, asiakas alue- tai tehdaspaikkakuntakohtaisessa työryhmässä. Kussakin työryhmässä on kaksi työnantajan ja kaksi työntekijöiden nimeämää edustajaa. Työntekijän pätevyys työssään Työntekijän pätevyydellä tarkoitetaan hänen taitoaan suoriutua tekemistään töistä. Työntekijän pätevyys määräytyy työtuloksen, ammatinhallinnan ja huolellisuuden perusteella. Työntekijän pätevyyden määrittämisohjeet ja määrittämistäpä sovitaan paikallisesti.

23 1. 2. TyötuloS/ jolla verrataan työntekijän työtulosta työssä saavutettuihin normaaleihin työtuloksiin. Ammatinhallinta, jolla tarkoitetaan työntekijän taitoa selviytyä joustavasti töissä esiintyvistä työskentelytapaan ja työmenetelmiin liittyvistä valintatilanteista. Ammatinhallintaa arvioitaessa otetaan huomioon työntekijän työkokemus, monitaitoisuus ja kyky tuloksellisten työtapojen ja menetelmien kehittämiseen. 3. Huolellisuus, johon kuuluu työtehtävien täsmällinen suorittaminen, hyvä työn laatu sekä työja turvallisuusohjeiden noudattaminen. Pätevyyden määrittämisen tekee työnantaja paikallisesti sovitun järjestelmän mukaisesti. Työntekijällä on oikeus saada selvitys määrittelyn perusteista ja niistä tekijöistä, jotka ovat vaikuttaneet hänen pätevyydenmääritystulokseensa. Pätevyyden määrittelyllä arvioidaan työntekijän henkilökohtainen palkanosa. Määrittely tehdään heti kun siihen on edellytykset, kuitenkin viimeistään 2 kuukauden työssäolon jälkeen. Henkilökohtainen palkanosa tarkistetaan kun työntekijän pääasiassa tekemät työt muuttuvat tai pätevyystekijät sitä edellyttävät, kuitenkin vähintään kerran vuodessa. Töiden vaativuusryhmittelyssä ja henkilökohtaisen palkanosan määrittelyssä käytetään tarvittaessa sopijapuolten laatimia soveltamisohjeita. 17 Työkohtaiset tuntipalkat XX.XX.XXXX - XX.XX.XXXX vaativuusryhmä 1 vaativuusryhmä 2 vaativuusryhmä 3 XX, XX mk/tunti XX,XX mk/tunti XX,XX mk/tunti

24 18 Henkilökohtainen aikapalkka Henkilökohtainen aikapalkka määräytyy työntekijän pääasiallisesti tekemien töiden työkohtaisen palkan ja henkilökohtaisen Palkanosan perusteella. Henkilökohtainen palkanosa on 2-20 % työkohtaisesta palkasta. Alalle tulevan uuden työntekijän työkyvystä ja ammattitaidosta riippuen aikapalkka voidaan sopia työnantajan ja työntekijän välillä työ kohtaista tuntipalkkaa pienemmäksi/ kuitenkin niin, että palkka on vähintään 90 % työntekijän pääasiallisesti suorittaman työn työkohtaisesta palkasta enintään kuukauden ajan työsuhteen alkamisesta lukien. Henkilökohtainen aikapalkka maksetaan tunti tai kuukausi palkkana. Kuukausipalkka saadaan kertomalla henkilökohtainen tuntipalkka luvulla Suori tuspalkka Suorituspaikalla tarkoitetaan joko urakkatyöstä suoritettavaa urakkapalkkaa tai erilaatuisia, osaksi ajan, osaksi työsuorituksen perusteella määräytyviä palkkoja. Urakkatyötä ja muuta edellä tarkoitettua suorituspalkkatyötä tehdään työnantajan ja työntekijän välisen suorituspalkkasopimuksen perusteella. Ellei työn suorittamisesta suorituspalkkatyönä päästä sopimukseen, työ tehdään aikapalkalla.

25 Pöytäkirjamerkintä: Sovittaessa turpeen nostokauden alkaessa nostoa koskevasta suorituspalkkauksesta käydään läpi työsuorituksen mittaustapa. Luottamusmiehenä on oikeus saada tietoonsa palkanmaksun perusteena oleva turpeen nostomäärä, jonka mittaukseen hänellä niin ikään on oikeus osallistua. Urakkahinnoittelun tulee perustua työkohtaisiin tuntipalkkoihin ja olla sellainen, että työntekijän urakka- ansio nousee tavanomaisella urakkavauhdilla xx % työkohtaisia tuntipalkkoja korkeammaksi sekä kasvaa työsuorituksen ja työtehon lisääntyessä vähintään samassa suhteessa. Suoritustyön (tuotantopalkkiotyö) osalta tulee hinnoittelun tapahtua siten, että työntekijän ansion lisäys normaalilla suorituspalkkavauhdi11a työskenneltäessä on xx % työkohtaisesta palkasta, paitsi turpeen nostokaudella turvetyömailla tehtävissä töissä xx %. Milloin suorituspalkkatyötä suorittava työntekijä joutuu itsestään riippumattomasta syystä keskeyttämään työnsä eikä hänelle kyetä osoittamaan muuta suorituspalkkatyötä, maksetaan hänelle muuta työtä suorittaessaan keskituntiansion suuruinen palkka 14 vuorokauden ajan.

26 ^///T/tr^ 1(4) 1 PUU- JA ERITYISALOJEN LIITTO TES-MUUTOSESITYKSET PUUTARHA-ALA (PT) VIHER- JA GOLFALA (V&G) MAASEUTUELINKEINOT (M) TURKISTARHAUSALA, TARHATYÖT (TT) TURKISTARHAUSALA. REHUKESKUKSET (RK) KAIKKIIN EDELLÄ MAINITTUIHIN SOPIMUKSIIN: 1 Lisätään tekstit, jotka on jatkuvan neuvottelun periaatetta noudattaen sovittu sopimusjaksolla Tekstit aiemmin hallinnon hyväksymiä. Lisätään sopimus koskien työssä oppimista liite 1 Lisätään Työsuhteen alkaminen, työsopimuksen tekeminen ja koeaika pykälään uusi, 7. Kohta: " Työnantajan on annettava uudelle tai työtehtävästä toiseen siirtyvälle työntekijälle riittävä opastus ja perehdytettävä työntekijä uuteen tehtäväänsä ja siihen liittyviin työturvallisuusriskeihin. Työpaikan koon niin vaatiessa on tähän tehtävään nimettävä ja koulutettava riittävä määrä työnopastajia.' Arkipyhäkorvaus pykälään. PT 27. V&G 29. M 35, TT 26, RK 27 kohtaan 3 lisätään toinen kappale: "Arkipyhäkorvaus maksetaan myös työntekijälle, jolle on ennen kontattavaa arkipyhää kertynyt voimassa olevasta ja sitä edeltäneistä samaan työnantajaan enintään kahden edellisen vuoden aikana olleista työsuhteista yhteensä vähintään kuuden kuukauden mittainen työsuhde." Sairaustapaukset ja tapatunnat pykälään. PT 30. V&K 31. M 40. TT 31 ja RK 31 lisätään 2. Kappaleeseen taulukon jälkeen teksti: " Jos sairaudesta tai tapaturmasta johtuva työkyvyttömyys alkaa ennen kuin työsuhde on jatkunut yhden kuukauden, maksaa työnantaja 50% kohdan 2 mukaan lasketusta sairausajan palkasta, kuitenkin enintään niiltä työtuntijärjestelmän mukaisilta työpäiviltä, jotka ovat työkyvyttömyyden alkamispäivän ja sen jälkeisen yhdeksän päivän pituisen ajanjakson sisällä. Muutoin noudatetaan esim. omavastuupäivän ja sairauden toteamisen osalta tämän pykälän määräyksiä." Vuosilomapykälään. PT 34. V&G 35, M 38. TT 35 ja RK 35 Kuudennen kohdan toisen kappaleen loppu kuulumaan:"...päiväpalkka kerrotaan luvulla 1.06."

27 Suojavaatetuspykölään. PT 37, V&G 38, M 47, TT 37 ja RK 37 Lisätään suojapukujen antamista koskevan tekstin jälkeen:' Ulkotöitä tekevälle työntekijälle työnantaja hankkii talvikäyttöön tarkoitetun lämpöasu. Lisätään 2. Kohdan sadevaatetusta koskevan lauseen loppuun teksti:'.johon kuuluvat myös kumisaappaat. 8 Järjestysmääräyksiä pykälä, PT 38, V&G 39. TT 38 ja RK 38 poistetaan Uusi pykälä kaikkiin sopimuksiin: Työpaikan yhteistyö Työnantajan ja työntekijöiden välisellä yhteistyöllä on merkittävä vaikutus työilmapiiriin. yhteistyöllä voidaan lisätä työntekijöiden työssä viihtyvyyttä, vähentää sairauspoissaoloja ja muita tuotantohäiriöitä. Hyvä yhteistyö lisää työn tuottavuutta ja laatua lisäten täten yrityksen toiminnan kannattavuutta sekä palkanmaksukykyä. Allekirjoittaneet järjestöt suosittelevatkin, että -alan yrityksissä kiinnitettäisiin huomiota hyvän yhteistyön merkitykseen ja sen ylläpitämiseen sekä kehittämiseen. Paikallinen sopiminen Tässä sopimuksessa useissa työehtosopimusmääräyksissä mainittu paikallinen sopiminen tarkoittaa työnantajan tai hänen edustajansa ja työntekijäin edustajan, tai milloin sellaista ei ole valittu, työnantajan ja työntekijöiden välistä sopimusta. Työntekijäin edustajan kanssa tehty sopimus sitoo niitä työntekijöitä, joita tämän katsotaan edustavan. Sopimus voidaan solmia määräajaksi tai olemaan voimassa toistaiseksi. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus voidaan irtisanoa kolmen kuukauden irtisanomisaikaa noudattaen, ellei irtisanomisajasta ole muuta sovittu. Sopimus tehdään kirjallisesti, jos jompikumpi sopijapuoli sitä pyytää. Tässä tarkoitettu paikallinen sopimus on voimassa olevan työehtosopimuksen osa. 10. Kaikilla sopimusaloilla varataan mahdollisuus esittää muutosta luottamusmiessopimuksen sisältöön vaikka sopimusta ei ole sanottukaan irti. Vaihtoehtona uusi pykälä kaikkiin sopimuksiin:" Luottamusmiesten ajan käyttö ja korvaukset" 1. Luottamusmiestehtävän hoitamista varten annetaan luottamusmiehelle työstään vapautusta kuukausittain seuraavasti: Työntekijäin määrä yli 100 vapaata 4 tuntia/kk

28 Vapaan ajankohdasta sovitaan paikallisesti. Luottamusmiestoimen hoitamiseen käytetty aika rinnastetaan työaikaan. 2. Luottamusmiessopimuksen tarkoittamille luottamusmiehille maksetaan kuu< kausittain korvausta seuraavasti: Työntekijäin määrä yli 100 korvaus/kk 150,00 mk 200,00 300,00 400,00 11 Paikkakuntien kalleusluokittelu, PT 15, V&G 17, M 21, TT 14 ja RK 15 poistetaan. ALAKOHTAISET ESITYKSET: 12. Vuorotyö, iltatyö ja yötyö pykälä, PT 19, V&G 21. M 17 uusi nimi: Vuoro-, ilta-, yö- ja lauantaityö. Uusi teksti: kohta3. Työvuoroluettelon mukaiselta lauantaivuorolta maksetaan vähittäismyyntityössä tehdylle työtunnille 5 mk:n suuruinen lisä Maaseutuelinkeinojen tes. Suojavaatetus 47, lisätään kohtaan 2. Kolmanneksi kappaleeksi: " Eläintenhoitotyötä tekevälle työntekijälle työnantaja hankkii vuosittain turvajalkineet." Turkisalan sopimuksiin. TT 18 ja RK 19. Vuorotyö ja yötyö, 1. Kappaleeseen uusi, korvaava teksti: Vuorotyössä maksetaan iltavuorossa 10%:lla ja yövuorossa 20 %:lla korotettu palkka. Puutarha-alan tes, 35 ja Viher- ja golfalan sopimuksen 36, Matkakustannusten korvaukset: 4. kohta, uusi kappale: Työmatka ja työaika Milloin työntekijällä useita työntekemispaikkoja ja hän matkustaa työnantajansa määräyksestä muualle kuin ensisijaiseen työpaikkaansa, ja maksetaan hänelle tämän pykälän tarkoittama matkakustannusten korvaus. Matka-aika lasketan työaikaan vain siinä tapauksessa, että työntekijä samalla tekee työsuorituksen, esim. kuljettaa työmaalle ihmisiä tai tavaraa. Puutarha-alan, Viher- ja golfalan sekä maaseutuelinkeinojen sopimusten työaika ja palkkaus pykälien uudistamisesta, sekä uudistuksen vaikutuksista muihin pykäliin käytyjä neuvotteluita jatketaan.

29 Palkankorotukset Nimellispalkkojen kon/austen tason on oltava sellainen, että se lisää työnteki jöiden reaalista ostovoimaa. Korotusten tulee olla markkamääräisiä. Sopimuksissa olevia lisiä korotetaan samassa suhteessa kuin palkkojakin.

30 PUU- JA ERITYISALOJEN LIITTO 1(2) SOPIMUS TUTKINTOTAVOITTEISEEN KOULUTUKSEEN LIITTYVÄSTÄ TYÖHARJOITTELUSTA JA TYÖSSÄOPPIMISESTA PUUTARHA-ALALLA 1 Soveltamisala Tämä sopimus koskee tutkintotavoitteiseen koulutukseen liittyvää työharioittelua Puutartia- alalla Pöytäkirjamerkintä: Työssäoppirrvrwn osana toisen asteen ammatillista koulutusta järjestetään ammatillisesta koulutuksesta annetun lain (630/98) mukaan siten, että tällainen opiskelija ei ole yritykseen työsopimussutiteessa. Poikkeuksellisesti voidaan työssäoppijan kanssa laatia myös t^sopimus. Tämän sopimuksen määräyksiä sovelletaan kuitenkin myös työssäoppijoihin. 2 Tutkintotavoitteiseen koulutukseen liittyvää työharjoittelua ja työssäoppimista koskeva yhteistoiminta Paikallisesti tulee yhteisesti todeta, joko ennen tutkintotavoitteiseen koulutukseen liitt^än työharjoittelun tai työssäoppimisen järjestämistä taikka yhteistoimintalain mukaisen henkilöstö- ja koulutussuunnitelman käsittelyn yhteydessä - yrityksessä käytössä olevat tutkintotavoitteiseen koulutukseen liittyvät työharjoittelu- ja työssäoppimismuodot ja se, - ettei niillä ole tarkoitus vaikuttaa yrityksen palveluksessa olevan henkilöstön työsuhteisiin ja - ettei kenenkään työsopimusta irtisanota tai työntekijöitä lomauteta tämän sopimuksen tarkoittamien henkilöiden vuoksi.

31 3 Henkilöstön työsuhdeturva Sikäli kun yrityksessä on noudatettu edellä 2 :ssä todettua menettelytapaa työsopimuslakiin tai puutartia-alan työehtosopimukseen työvoiman vähentämistä koskevat säännökset ja määräykset eivät aseta esteitä tutkintotavoitteiseen koulutukseen liittyvän työhaijoittelu- ja työssäoppimispaikkojen tarjoamiselle. 4 Voimassaolo

32 Metsänhoitoyhdistysten Liitoille Metsähallitukselle Metsäteollisuus ry: Ile Yksityismetsätalouden Työnantajille Maaseudun Työnantajaliitolle MTK:lle Työvoimalla keinottelu vaarantaa metsien sertifioinnin Suomeen on metsäalan eri tahojen yhteistyöllä rakennettu maamme olosuhteisiin soveltuva ja kansainvälisen vertailun kestävä metsien sertifiointijärjestelmä. Järjestelmään sisältyvät sosiaaliset kriteerit ovat Puu- ja erityisalojen liiton jäsenten kannalta erityisen tärkeät. Liiton tietoon tulee jatkuvasti viestejä, joiden mukaan metsätyönantajat, varsinkin metsänhoitoyhdistykset, yrittävät systemaattisesti kiertää järjestelmän määräyksiä ja pyrkivät käyttämään pelkästään henkilöyrittäjiä työsuhteisen työvoiman sijaan. Liitto on erittäin huolissaan siitä, että työsuhteisia metsureita painostetaan ja houkutellaan ryhtymään henkilöyrittäjiksi. Tiedossa on, että myös yhteiskunnan koulutusvaroja käytetään tähän toimintaan. Erityisen tuomittavaa on hädänalaisten, työttömien tai työttömyysuhan alle joutuneiden työntekijöiden kiristäminen lupauksilla, että työtä on, kunhan ryhtyy yrittäjäksi. Samanaikaisesti metsätyönantajat ovat ilmoittaneet olevansa huolissaan alan työvoiman saatavuudesta. Voidaankin aiheellisesti kysyä, onko sosiaalinen dumppaus oikea keino parantaa metsäalan ulkoista kuvaa. Työehtosopimusten ja työlainsäädännön takaama vähimmäissuoja on olennainen osa työntekijöiden turvallisuutta saada toimeentulonsa valitsemassaan ammatissa. Myös metsäalan työntekijöillä on oltava tähän oikeus. Puu ja erityisalojen liiton hallitus katsoo, että yrittäjyydellä keinottelu on ristiriidassa sosiaalisesti kestävän metsätalouden kanssa ja vaarantaa Suomen kansallisen sertifiointijärjestelmän kansainvälisen uskottavuuden. Jos metsätyöntekijöiden perusoikeuksia ei kunnioiteta, liitto joutuu kyseenalaistamaan koko suomalaisen sertifiointijärjestelmän ja ryhtyy yhteistyössä kansainvälisen ay-liikkeen kanssa varmistamaan, etteivät työntekijöiden perusoikeudet vaarannu myöskään Suomessa lyhytnäköisen keinottelun seurauksena. Helsingissä Puu - ja erityisalojen liitto Kalevi Vanhala Kalevi Väisänen

33 LUONNOS Puu- ja erityisalojen liiton hallitus Puu- ja erityisalojen liitto on huolissaan siitä, että työvoimalla keinottelu on vaarantamassa metsien sertifioinnin. Liiton hallitus toteaa, että Suomessa hyväksyttyyn metsien sertifiointijärjestelmään sisältyvät sosiaaliset kriteerit ovat liiton jäsenten kannalta erityisen tärkeät. Liiton saamien tietojen mukaan eräät metsätyönantajat yrittävät kiertää sertifiointimääräyksia ja pyrkivät käyttämään pelkästään henkilöyrittäjiä työsuhteisen työvoiman sijasta. Saman-^ikaisesti työsuhteisia painostetaan ryhtymään henkilöyrittäjäksi. Tähän toimintaan käytetään myös yhteiskunnan koulutusvaroja. Liiton hallitus katsoo, että yrittäjyydellä keinottelu on ristirikjassa sosiaalisesti kestävän met sätalouden kanssa ja vaarantaa siten Suomen kansallisen sertifiointijärjestelmän kansainväli sen uskottavuuden. Jos metsätyöntekijöiden perusoikeuksia ei kunnioiteta, liitto joutuu ky seenalaistamaan koko suomalaisen sertifiointi järjestelmän ja ryhtyy yhteistyössä kansainvä lisen ay-liikkeen kanssa vannistamaan, etteivät työntekijöiden perusoikeudet vaarannu myös kään Suomessa lyhytnäköisen keinottelun seurauksena.

34 LUONNOS Puu- ja erityisalojen liiton hallitus Puu- ja erityisalojen liitto on huolissaan siitä, että työvoimalla keinottelu on vaarantamassa metsien sertifioinnin. Liiton hallitus toteaa, että Suomessa hyväksyttyyn metsien sertifiointijärjestelmään sisältyvät sosiaaliset kriteerit ovat liiton jäsenten kannalta erityisen tärkeät. Liiton saamien tietojen mukaan eräät metsätyönantajat yrittävät kiertää sertifiointimääräyksiä ja pyrkivät käyttämään pelkästään henkilöyrittäjiä työsuhteisen työvoiman sijasta. Samanaikaisesti työsuhteisia painostetaan ryhtymään henkilöyrittäjäksi. Tähän toimintaan käytetään myös yhteiskunnan koulutusvaroja. Liiton hallitus katsoo, että yrittäjyydellä keinottelu on ristiriidassa sosiaalisesti kestävän met sätalouden kanssa ja vaarantaa siten Suomen kansallisen sertifiointijärjestelmän kansainväli sen uskottavuuden. Jos metsätyöntekijöiden perusoikeuksia ei kunnioiteta, liitto joutuu ky seenalaistamaan koko suomalaisen sertifiointi järjestelmän ja ryhtyy yhteistyössä kansainvä lisen ay-liikkeen kanssa vamiistamaan, etteivät työntekijöiden perusoikeudet vaarannu myös kään Suomessa lyhytnäköisen keinottelun seurauksena.

35 PUU- JA ERITYISALOJEN LIITTO TALOUSARVIO 2000 TOT 199«TALCKISARVK3 -M TALOUSARVIO 2000 VARSINAINEN TOIMINTA TUOTOT Toimintatuotot 5110 Toimintavälinemyynti 5112 TES-myynnit 5210 Ilmoitustuotot 5211 Tilaustuotot 5310 Lytiytkurssien valtionavut 5410 Saadut avustukset ja lahjoitukset Toimintatuotot yhteensä , , , , , , , , , , , , , ,00 Muut tuotot 5411 Oikeudenkäyntihyvitykset 5412 Muut tuotot 5413 Vuokratuotot Muut tuotot yhteensä , , , , , , , , , , , , , , , ,00 TUOTOT YHTEENSÄ , , , ,00 TVK

36 KULUT TOT 19M TALOUSARVIO -M 1-9/M % TALOUSARVIO 2000 Henkilöstökulut Palkat 6110 Palkat 6111 Palkkojen oikaisuerät Palkat yhteensä Eläkekulut 6120 Eläkevastuun muutos 6121 Eläkkeet 6122 Eläkevakuutusmaksut 6123 Tt eläkevakuutusmaksut Eläkekulut yhteensä Henkilösivukulut 6130 Sosiaaliturvamaksut 6132 Muut henkilöstövakuutukset 6134 Tt työttömyysvakuutusmaksut Henkilösivukulut yhteensä Henkilöstökulut yhteensä , , , , , , , , , , , Poistot aineettomista oikeuksista 6210 Poistot rakennuksista 6220 Poistot koneista ja kalustosta Poistot yhteensä , , , , , , , , Muut kulut Henkilöstön muut kulut 6310 Sairauskulut 6311 Työterveyshuolto 6312 Työpaikkaruokailu 6314 Koulutustoiminta 6315 Virkistystoiminta 6316 Muut henkilöstömenot 6317 Autovakuutukset 6318 Henkilöstön matkakulut 6313 Muut sosiaalikulut Henkilöstön muut kulut yhteensä , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,00 0, , , , TVK

37 TOT 1»9t TALOUSARVIO -M l-s/m % TALOUSARVIO 2000 Vuokra- ja vastikekulut 6410 Toimitilojen vuokrat 6411 Toimitilojen vastikkeet 6412 Leasing vuokrat Vuokra- ja vastikekulut yhteensä Järjestökulut 6510 Ansionmenetyskorvaukset 6511 Hallinnon palkkiot 6512 Hallinnon vakuutukset 6513 Huomaavaisuudenosoitukset 6514 Ilmoitukset 6515 Kurssimaksut 6516 Lahjoitukset 6517 Uiton edustukset 6518 Majoituskulut 6519 Matkakulut 6520 Muut kokouskulut 6521 Muut vakuutukset 6522 Opintoavustukset 6523 PalkkatyöläinenA.öntagare 6524 Ruokailukulut 6525 Sosiaaliturvamaksut 6526 Stipendit 6527 Tiedotustilaisuudet 6528 Tilojen vuokrat 6529 Tuki eri järjestöille Järjestökulut yhteensä , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , TVK

38 Materiaalikulut 6610 Kirjallisuus 6611 Lehdet 6612 Muut materiaalikulut 6613 Painotuotteet 6614 Taide- ja lahjaesineet 6615 Toimistotarvikkeet 6616 Työehtosopimukset 6617 Valokuvat 6618 Kopiokulut Materiaalikulut yhteensä TOT 1998 TALOUSARVIO -99 TALOUSARVIO , , , ,00 Ulkopuoliset kulut 6651 ATK-palvelut 6652 Kaluston huolto ja korjaus 6653 Käännöspalkkiot 6654 MAO 6655 Muut ostetut palvelut 6656 Muut palkkiot 6657 Painatukset 6658 Postitus 6659 Sosiaaliturvamaksut 6660 Toimiston huolto ja korjaus Ulkopuoliset palvelut yhteensä Jäsenmaksukulut 6710 SAK.n jäsenmaksut 6720 Muut jäsenmaksut Jäsenmaksukulut yhteensä Avustukset jäsenille 6760 Lehtftuet 6761 Lomatoiminta 6762 Muut avustukset 6763 Oikeusapu 6764 Työlaisteluavustukset Avustukset jäsenille yhteensä , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,00 0, , , , , , ,00 0, , , , , ,00 TVK

39 TOT 19M TALOUSARVIO /M TALOUSARVIO 2000 Muut toimintakulut 6810 ATK-kulut 6812 Postimaksut 6813 Putielinmaksut 6814 Sähkö 6816 Pöylinniemen kulut Muut toimintakulut yhteensä Muut kulut yhteensä KULUT YHTEENSÄ , , , , , , , , , , , , , , , Varsinaisen toiminnan kulujäämä VARAINHANKINTA Tuotot Jäsenmaksutuotot 7100 Jäsenmaksutuotot/neijännes 7110 Jäsenmaksutuotot/brutto 7200 Ammattiosastojen jäsenmaksuosuus 7300 Piirien jäsenmaksuosuus 7400 Työttömyyskassan jäsenmaksuosuus Jäsenmaksutuotot yhteensä Muut tuotot 7500 Metsäalan lomakassan korot 7550 Muut varainhankinnan tuotot Tuotot yhteensä Kulut 7600 Varainhankinnan kulut VARAINHANKINTA YHTEENSÄ Tuotto/kulujäämä , ,83 0,00 0,00 0, , , , , , , , , ,70 0, , , , , TVK

40 SUOITUS-IIAHOITUSTOIMINTA Tuotot Osinkotuotot Tuotot muista osakkeista ja osuuksista 8100 Osinko- ja osuuskofkotuotot Korkotuotot Korkotuotot enenfim.om.kiinteistöyhtiöiltd 8120 Korkotuotot Mäntymotelli Oy Muut korkotuotot 8125 Korkotuotot pitkäaikaisista sijoituksista 8126 Korkotuotot rahoitusomaisuudesta Muut korkotuotot ytiteensä Korkotuotot yhteensä Vuokratuotot 8130 Vuokratuotot 8135 Vuokratuotot Mäntymotelli Oy Vuokratuotot yhteensä Muut sijoitus- ja rahoitustuotot 8140 Muut sijoitus- ja rahoitustuotot Tuotot yhteensä Kulut Arvonalentumiset pysyvien vastaavien 8500 Poistot sijoituksista Yhtiövastikekulut 8520 Hoitovastike Mäntymotelli Oy 8530 Pääomavastike Mäntymotelli Oy 8540 Rahoitusvastike Mäntymotelli Oy 8550 Yhtiövastikekulut Yhtiövastikekulut yhteensä Korkokulut 8560 Korkokulut Muut sijoitus- ja rahoituskulut 8570 Muut sijoitus- ja rahoituskulut Kulut ytiteensá SUOITUS- RAHOITUSTOIMINTA YHTEENSÄ Tuotto/kulujäämä TOT ItM TALOUSARVIO -M TALOUSARVIO , , , , O , , ,00 0,00 0,00 0, , , , ,09 0, , , , , , , , , , , , , , , , , ,72

41 TOT IfM TALOUSARVIO -M TALOUSARVIO 2000 SATUNNAISET ERAT 9000 Satunnaiset tuotot 9001 Satunnaiset kulut , , , TIUKAUDEN TULOS , ,72 TIUNPÄÄTÖSSIIRROT Vapaaehtoisten varausten lisäysa^ähennys 9500 Uittokokousvaraus 9505 Eläkemaksuvaraus vuotisjuhlavaraus Vapaaehtoisten varausten iisäysafätiennys yliteensä , ,00 O O ,00 0, ,00 Tiliiuiuden ylijäämä , ' ,72 TVK

42 UITON JOHTO TOT19M TALOUSARVIO-M TALOUSARVIO 2000 LMTOM SATAVUOTISJUHLAT 6518 Majoituskulut 6520 Muut kokouskulut 6524 Ruokailukulut 6528 Tilojen vuokrat 6653 Kaannöspalkkiot 6655 Muut ostetut palvelut , YHTEENSÄ: , UnrOVALTUUSTO 6123 Tt eläkevakuutusmaksut Ansionmenetyskorvaukset , HallinrK>n palkkiot , Hallinnon vakuutukset , , Huomaavaisuudenosoitukset , Majoituskulut , Matkakulut , , Muut kokouskulut 0, Ruokailukulut , Sosiaaliturvamaksut , , YHTEENSÄ: TVK^II.1999

43 TOT ItM TALOUSARVIO-M 1^/99 TALOUSARVIO 2000 LMTTOHALUTUS 6123 Tt eläkevakuutusmaksut Ansionmenetyskorvaukset Hallinnon palkkiot Hallinnon vakuutukset Huomaavaisuudenosoitukset Majoituskulut Matkakulut Muut kokouskulut , Ruokailukulut , SosiaalKurvamaksut YHTEENSÄ: TVK

44 TOT 199t TALOUSARVIO -M 1-»/M TALOUSARVIO 2000 MUU HALUNTO 6510 Ansionmenetyskorvaukset , Hallinnon palkkiot , Huomaavaisuudenosoitukset , , Ilmoitukset , , Kurssimaksut , , , Lafijoitukset , , , Liiton edustukset , , , Majoituskulut , , Matkakulut , Muut kokouskulut , , , Ruokailukulut , , Sosiaaliturvamaksut , , Stipendit , , , Tiedotustilaisuudet , , Tilojen vuokrat , , , Tuki eri järjestöille , , Painotuotteet , , Muut ostetut palvelut , , Muut palkkiot , , Sosiaaliturvamaksut , , SAK:n jäsenmaksut , , Muut jäsenmaksut , ,00 YHTEENSÄ: , TVK

MAASEUDUN TYÖNANTAJALIITTO LANDSBYGDENS ARBETSGIVAREFÖRBUND TYÖEHTOSOPIMUKSEN UUDISTAMINEN VUOSILLE 2007 2010

MAASEUDUN TYÖNANTAJALIITTO LANDSBYGDENS ARBETSGIVAREFÖRBUND TYÖEHTOSOPIMUKSEN UUDISTAMINEN VUOSILLE 2007 2010 MAASEUDUN TYÖNANTAJALIITTO LANDSBYGDENS ARBETSGIVAREFÖRBUND Marjatta Sidarous JÄSENKIRJE M/2/2007 10.10.2007 1(5) TYÖEHTOSOPIMUKSEN UUDISTAMINEN VUOSILLE 2007 2010 Maaseudun Työnantajaliiton ja Puu- ja

Lisätiedot

TERVEYSPALVELUALAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA. Henkilökohtaisia ja taulukkopalkkoja korotetaan 3,4 %.

TERVEYSPALVELUALAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA. Henkilökohtaisia ja taulukkopalkkoja korotetaan 3,4 %. 10.10.2007 TERVEYSPALVELUALAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA Sopimuskausi 1.10.2007 31.1.2010 Palkankorotukset 1.10.2007 Henkilökohtaisia ja taulukkopalkkoja korotetaan 3,4 %. 1.3.2008 Otetaan

Lisätiedot

METSÄALAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN MUUTOKSET 1.5.2008 ALKAEN

METSÄALAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN MUUTOKSET 1.5.2008 ALKAEN YKSITYISMETSÄTALOUDEN TYÖNANTAJAT JÄSENKIRJE 5/T/2008 puh. (09) 684 4380 19.03.2008 Jakelu: Jäsentyönantajat 1(2) METSÄALAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN MUUTOKSET 1.5.2008 ALKAEN Metsäalan työehtosopimukseen tulee

Lisätiedot

2.3.1 Ammattitutkintoraha, 15a, 104 euroa tutkinnolta

2.3.1 Ammattitutkintoraha, 15a, 104 euroa tutkinnolta MAASEUDUN TYÖNANTAJALIITTO PUU- JA ERITYISALOJEN LIITTO ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA PUUTARHA-ALAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN UUDISTAMISTA KOSKEVA PÖYTÄKIRJA Aika: 23.1.2012 Paikka: Puu- ja erityisalojen liiton toimisto,

Lisätiedot

KIVIPOHJAISEN RAKENNUSTUOTE- TEOLLISUUDEN PALKKAUSJÄRJESTELMÄ RTT/RL 2010

KIVIPOHJAISEN RAKENNUSTUOTE- TEOLLISUUDEN PALKKAUSJÄRJESTELMÄ RTT/RL 2010 KIVIPOHJAISEN RAKENNUSTUOTE- TEOLLISUUDEN PALKKAUSJÄRJESTELMÄ RTT/RL 2010 Palkkaustavat Peruspalkkaustavat: Aikapalkkaus Perustuu tehtävien luokittamiseen työn vaativuuden perusteella ja työntekijän pätevyyden

Lisätiedot

Metsäteollisuus ry Puuliitto ry

Metsäteollisuus ry Puuliitto ry Metsäteollisuus ry Puuliitto ry Neuvottelutulos 31.5.2016 klo 8.00 MEKAANISEN METSÄTEOLLISUUDEN TYÖEHTOSOPIMUKSEN UUDISTAMINEN KILPAILUKYKYSOPIMUKSELLA Allekirjoittaneet liitot uudistavat työehtosopimuksensa

Lisätiedot

METSÄALAN TYÖEHTOSOPIMUS AJALLE 1.6.2010 31.8.2012

METSÄALAN TYÖEHTOSOPIMUS AJALLE 1.6.2010 31.8.2012 Jäsenkirje 5 / T / 2010 8.6.2010 1(2) Jakelu: Jäsentyönantajien puheenjohtajat Jäsentyönantajien toimistot METSÄALAN TYÖEHTOSOPIMUS AJALLE 1.6.2010 31.8.2012 Metsäalan työehtosopimuksen sopijaosapuolet

Lisätiedot

-480.00-200.00 0,00-233.74 0.00-2.127.50-27.00 -7.975.54-32.764.00-31.133,66 95 -3.068.24

-480.00-200.00 0,00-233.74 0.00-2.127.50-27.00 -7.975.54-32.764.00-31.133,66 95 -3.068.24 MAATALOUSALAN NEUVOTTELUKUNTA TOT19M TOT1M9 TALOUSARVIO 2000 KAUSI 6510 Ansionmenetyskorvaukset 6511 Hallinnon pamciot 6518 Myituskukit 6510 Matkakukit 6520 Muut kokouskukit 6524 Ruokaikikukit 6525 Sosiaalitufvamaksut

Lisätiedot

KOTIMAAN MATKUSTAJA-ALUSLIIKENTEEN LUOTTAMUSMIESSOPIMUS

KOTIMAAN MATKUSTAJA-ALUSLIIKENTEEN LUOTTAMUSMIESSOPIMUS Kotimaan matkustaja-alusliikenteen työehtosopimus 1(6) LIITE 3 JOHDANTO KOTIMAAN MATKUSTAJA-ALUSLIIKENTEEN LUOTTAMUSMIESSOPIMUS Työehtosopimusjärjestelmän ylläpitäminen ja kehittäminen perustuu työnantaja-

Lisätiedot

Metsänhoitoyhdistys TASE VASTAAVAA. Pysyvät vastaavat Aineettomat hyödykkeet Aineettomat oikeudet Muut pitkävaikutteiset menot

Metsänhoitoyhdistys TASE VASTAAVAA. Pysyvät vastaavat Aineettomat hyödykkeet Aineettomat oikeudet Muut pitkävaikutteiset menot TASE VASTAAVAA Pysyvät vastaavat Aineettomat hyödykkeet Aineettomat oikeudet Muut pitkävaikutteiset menot Ennakkomaksut Aineelliset hyödykkeet Maa- ja vesialueet Rakennukset ja rakennelmat Koneet ja kalusto

Lisätiedot

Työehtosopimuspöytäkirja, joka tehtiin puolustusministeriön sekä Valtion ja erityispalvelujen

Työehtosopimuspöytäkirja, joka tehtiin puolustusministeriön sekä Valtion ja erityispalvelujen TES 270105 Työehtosopimuspöytäkirja, joka tehtiin puolustusministeriön sekä Valtion ja erityispalvelujen ammattiliitto VAL ry:n välillä 1.9.2003 alkaen noudatettavista eräistä työehtosopimusmääräyksistä

Lisätiedot

VENEENRAKENNUSTEOLLISUUDEN TYÖEHTOSOPIMUKSEN UUDISTAMISTA KOSKEVA ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA

VENEENRAKENNUSTEOLLISUUDEN TYÖEHTOSOPIMUKSEN UUDISTAMISTA KOSKEVA ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA VENEENRAKENNUSTEOLLISUUDEN TYÖEHTOSOPIMUKSEN UUDISTAMISTA KOSKEVA ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA Aika 13.1.2011 Paikka Läsnä Eteläranta 10, Helsinki Veneteollisuuden Työnantajat ry Timo Sarparanta Puu- ja erityisalojen

Lisätiedot

Viittomakielen tulkkien palkka- ja muut työsuhteen ehdot

Viittomakielen tulkkien palkka- ja muut työsuhteen ehdot Viittomakielen tulkkien palkka- ja muut työsuhteen ehdot tuntipalkkaan perustuvassa työsuhteessa 1.2.2016 31.1.2017 Viittomakielen tulkkien palkka- ja muut työsuhteen ehdot tuntipalkkaan perustuvassa työsuhteessa

Lisätiedot

Liite 2 Uudenmaan vihreiden syyskokous 12.12.2013. Talousarvio 2014

Liite 2 Uudenmaan vihreiden syyskokous 12.12.2013. Talousarvio 2014 Liite 2 Uudenmaan vihreiden syyskokous 12.12.2013 Talousarvio 2014 TULOSLASKELMA Budjetti Budjetti Toteuma 2014 2013 2012 VARSINAINEN TOIMINTA Yleistoiminta 3000 Vuokratuotot 3001 Vision avustukset 50

Lisätiedot

-17 796,87 3305 Työpaikkaterveydenhoito 0,00 0,00

-17 796,87 3305 Työpaikkaterveydenhoito 0,00 0,00 Liite 2 UUVI syyskokous 13.12.2014 Talousarvio 2015 TULOSLASKELMA Budjetti 2015 Toteuma VARSINAINEN TOIMINTA Yleistoiminta Tuotot 2011 (EK-vaalit) 3000 Vuokratuotot 0,00 0,00 3001 Vision avustukset 300

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden ja Metallityöväen liiton yhteiset tiedotustilaisuudet työehtosopimusratkaisusta 1.11.2013 31.10.2016

Teknologiateollisuuden ja Metallityöväen liiton yhteiset tiedotustilaisuudet työehtosopimusratkaisusta 1.11.2013 31.10.2016 Teknologiateollisuuden ja Metallityöväen liiton yhteiset tiedotustilaisuudet työehtosopimusratkaisusta 1.11.2013 31.10.2016 1 1. Työllisyys- ja kasvusopimus Työmarkkinakeskusjärjestöjen 30.8.2013 allekirjoittaman

Lisätiedot

!"! #$$% $ &&& #& &#& $!" %%!" &!""$'$()!% ""

!! #$$% $ &&& #& &#& $! %%! &!$'$()!% !"! #$$% $!"# &&& #& &#& $!" %%!" &!""$'$()!% "" !"! &$# *+!,% *&!!&!"!-"". /%-"!". #$$ &&& # & 0 $!"! *+ 1 2"!!" % AMMATTIOSAAMINEN SÄILYTETTÄVÄ TALOUDEN HAASTEISTA HUOLIMATTA Talouden taantuma on tuonut

Lisätiedot

METSÄALAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN Sivu 1 / 5 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA NEUVOTTELUTULOS Työehtosopimuksen voimassaoloaika on

METSÄALAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN Sivu 1 / 5 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA NEUVOTTELUTULOS Työehtosopimuksen voimassaoloaika on METSÄALAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN Sivu 1 / 5 1 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLOAIKA Työehtosopimuksen voimassaoloaika on 1.12.2013 31.1.2017 4 PALKKAMÄÄRÄYKSET Yleiskorotus 1.4.2014 Työkohtaiset palkat Palkkoja korotetaan

Lisätiedot

1 Tätä liitettä sovelletaan aikuiskoulutuskeskusten opetushenkilöstöön,

1 Tätä liitettä sovelletaan aikuiskoulutuskeskusten opetushenkilöstöön, OSIO E AMMATILLINEN AIKUISKOULUTUSKESKUS 1 Soveltamisala 1 Tätä liitettä sovelletaan aikuiskoulutuskeskusten opetushenkilöstöön, johon kuuluvat rehtorit ja apulaisrehtorit kokoaikaiset opettajat osa-aikaiset

Lisätiedot

TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry

TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry KULUTUSTAVARARYHMÄ RY YLEINEN TEOLLISUUSLIITTO RY TEAM TEOLLISUUSALOJEN AMMATTILIITTO RY PÖYTÄKIRJA NEUVOTTELUTULOS: TEKSTIILIHUOLTOALAN TYÖEHTOSOPIMUS Aika 17. päivänä helmikuuta 2010 Paikka Kulutustavararyhmä

Lisätiedot

TIIVISTELMÄ TALOUSARVIOSTA 2016

TIIVISTELMÄ TALOUSARVIOSTA 2016 - TIIVISTELMÄ TIIVISTELMÄ TALOUSARVIOSTA 2016 1 (13) 100 SAUNA-LEHTI JA TIEDOTUSTOIMINTA Budjetti 2016 Ennuste 2015 Budjetti 2015 Toteuma Budjetti 2014 2012 Tuotot yhteensä 81 000,00 101 000,00 71 000,00

Lisätiedot

Tässä jäsenkirjeessä selvitetään vuosilomiin ja juhannuksen palkanmaksuun liittyvää tärkeää tietoa tiivistetysti.

Tässä jäsenkirjeessä selvitetään vuosilomiin ja juhannuksen palkanmaksuun liittyvää tärkeää tietoa tiivistetysti. JÄSENKIRJE M+P+T/1/2016 4.3.2016 1(8) Kristel Nybondas Tässä jäsenkirjeessä selvitetään vuosilomiin ja juhannuksen palkanmaksuun liittyvää tärkeää tietoa tiivistetysti. Maaseutuelinkeinojen, puutarha-alan

Lisätiedot

TEA»:;llis usalojen ammattiliitto

TEA»:;llis usalojen ammattiliitto TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry Saa te 2 (2) Edunvalvontaosasto/Petri Ahokas/ssi 11.11.2015 Palkantarkistusten toteuttaminen Uusien urakoiden laskenta-aikaa varataan helmikuun 2016 loppuun asti.

Lisätiedot

Tilastokeskus TK 11 248 00 TES:285203

Tilastokeskus TK 11 248 00 TES:285203 Tilastokeskus TK 11 248 00 TES:285203 Työehtosopimus, joka tehtiin 18 päivänä helmikuuta 2000 Tilastokeskuksen, Akava JS ry:n ja Tilastoväen Unioni ry:n välillä Tilastokeskuksen työsopimussuhteisen henkilöstön

Lisätiedot

Jäsenkirje T7/2007 Liite 2. Vuonna 2008 toteutetaan keskitetysti sovitut palkantarkistukset ja yleiskorotus.

Jäsenkirje T7/2007 Liite 2. Vuonna 2008 toteutetaan keskitetysti sovitut palkantarkistukset ja yleiskorotus. ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJAN SOVELTAMISOHJEET Palkantarkistukset ja järjestelyerät Vuosi 2007 Yleiskorotus 1.10.2007 lukien Lokakuun alusta korotetaan työntekijän henkilökohtaista peruspalkkaa tai siihen rinnastettavaa

Lisätiedot

Valtion työmarkkinalaitos ja pääsopijajärjestöt ovat 7.11.2013 uudistaneet valtion virka- ja työehtosopimukset sopimuskaudelle 2014-2017.

Valtion työmarkkinalaitos ja pääsopijajärjestöt ovat 7.11.2013 uudistaneet valtion virka- ja työehtosopimukset sopimuskaudelle 2014-2017. Suomen ympäristökeskuksen ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry:n, Palkansaajajärjestö Pardia ry:n sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry:n välinen TYÖEHTOSOPIMUS 29.2.2008

Lisätiedot

14 TALOUS' JA HALUNTO OSASTO YHTEENSÄ:

14 TALOUS' JA HALUNTO OSASTO YHTEENSÄ: TALOUSARVIO -95 1-10/95 TALOUSARVIO -96 TAHO 5 KS) 14 TALOUS' JA HALUNTO OSASTO YHTEENSÄ: 5110 Toimintavälinemyynti 25.00 22.915,50 25.00 5111 PTL: n historia 2.40 5.00 5412 Muut tuotot 210.00 276.699,23

Lisätiedot

1 VIHREIDEN NUORTEN JA OPISKELIJOIDEN LIITTO ViNO RY

1 VIHREIDEN NUORTEN JA OPISKELIJOIDEN LIITTO ViNO RY 1 VIHREIDEN NUORTEN JA OPISKELIJOIDEN LIITTO ViNO RY 2 Talousarvio 2013 / Hallituksen esitys liittokokoukselle 3 4 5 6 7 VARSINAINEN TOIMINTA TA2013 TA2013 TA2013 TA2012 TP2011 8 Nykyinen Optimistinen

Lisätiedot

Sovittiin VM:n 2.11.2007 antamien sopimuskauden 2007 2010 neuvottelu- ja sopimusmääräysten mukaisesti seuraavaa:

Sovittiin VM:n 2.11.2007 antamien sopimuskauden 2007 2010 neuvottelu- ja sopimusmääräysten mukaisesti seuraavaa: TES: 313014 Työehtosopimus, joka tehtiin 26.2.2008 Merenkulkulaitoksen ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry:n välillä. Sovittiin VM:n 2.11.2007 antamien sopimuskauden 2007 2010 neuvottelu- ja

Lisätiedot

KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2014 2016 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA

KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2014 2016 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2014 2016 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 Työllisyys- ja kasvusopimuksen toteuttaminen Tällä työehtosopimuksella toteutetaan työmarkkinakeskusjärjestöjen

Lisätiedot

SUOMEN SAUNASEURA RY TIEDOTUSTOIMINTA YHTEENSÄ -38400,00-20671,44-84500,00 18169,22-31100,00

SUOMEN SAUNASEURA RY TIEDOTUSTOIMINTA YHTEENSÄ -38400,00-20671,44-84500,00 18169,22-31100,00 SUOMEN SAUNASEURA RY Budjetti Toteuma Budjetti Toteuma Budjetti 2013 09/2012 2012 12/2011 2011 VARSINAINEN TOIMINTA TIEDOTUSTOIMINTA 3010 Lehtituotot, tilatut lehdet 1000,00 1100,00 1000,00 1240,00 2800,00

Lisätiedot

Tradenomi, HSOt ja HSO-sihteerit

Tradenomi, HSOt ja HSO-sihteerit Tradenomi, HSOt ja HSO-sihteerit Työsuhteen ehdot 1.4.2016 31.3.2017 Akavan Erityisalat AE ry ja Aito HSO ry ovat laatineet tämän suosituksen työsuhteen vähimmäisehdoista tradenomi, HSOille ja HSO-sihteereille.

Lisätiedot

Mantymotelli Oy 100% mk S 961036.03 99184,31

Mantymotelli Oy 100% mk S 961036.03 99184,31 PUU- JA ERITYISALOJEN LIITTO 12(14) 8. OMISTUKSET Enemmlstftosuudot Omistusosuus Oma pasoma Tilikauden voltto/tappio % kllntolstflyhtlöisa Mantymotelli Oy 100% mk S 961036.03 99184,31 Muut osakkeet Ja

Lisätiedot

Sosiaalialan järjestötyötä koskeva palkkausjärjestelmä

Sosiaalialan järjestötyötä koskeva palkkausjärjestelmä Sosiaalialan järjestötyötä koskeva palkkausjärjestelmä 1 Sopimuksen ulottuvuus 1. Tätä sopimusta noudatetaan Sosiaalialan Työnantajat ry:n jäseninä olevissa sosiaalialan järjestöissä työskenteleviin toimihenkilöihin.

Lisätiedot

Valio Oy Meijerialan Ammattilaiset MVL ry

Valio Oy Meijerialan Ammattilaiset MVL ry 1 Valio Oy Meijerialan Ammattilaiset MVL ry PÖYTÄKIRJA MEIJEREIDEN ERIKOISKOULUTUKSEN SAANEIDEN JA TEKNISTEN TOIMIHENKILÖIDEN TYÖEHTOSOPIMUKSEN (ETL/MVL) YRITYSKOHTAISESTA TÄYDENTÄMISESTÄ 31.1.2017 SAAKKA.

Lisätiedot

KVTES:n palkkausluvun 11 :n henkilökohtaista lisää korotetaan 1,46 prosentilla.

KVTES:n palkkausluvun 11 :n henkilökohtaista lisää korotetaan 1,46 prosentilla. KUNNALLISTEN MUUSIKKOJEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUSTEN 2012 2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 Raamisopimuksen toteuttaminen Tällä virka- ja työehtosopimuksella toteutetaan kunnallisten muusikkojen virkaja työehtosopimuksen

Lisätiedot

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,05 94, , , ,

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,05 94, , , , 00001000 TARKASTUSLAUTAKUNTA (02) 4001 Henkilöstökulut -1.920-1.045,81 54,5-1.286,61 240,80-1.055,48-2.342-2.101-1.920 4300 Palvelujen ostot -8.200-8.880,87 108,3-5.240,33-3.640,54-5.792,97-11.033-14.674-14.260

Lisätiedot

HELSINGIN YLIOPISTON ATK ALAN HENKILÖSTÖÄ KOSKEVA TYÖEHTOSOPIMUS 16.2.2005 30.9.2007

HELSINGIN YLIOPISTON ATK ALAN HENKILÖSTÖÄ KOSKEVA TYÖEHTOSOPIMUS 16.2.2005 30.9.2007 HELSINGIN YLIOPISTON ATK ALAN HENKILÖSTÖÄ KOSKEVA TYÖEHTOSOPIMUS 16.2.2005 30.9.2007 TES: 291203 PL: 07 1 Sovittiin, että Helsingin yliopiston ja Yliopistojen ja tutkimusalan henkilöstöliitto YHL ry:n

Lisätiedot

Osapuolet toteavat, että uusi työehtosopimus korvaa 1.2.2017 lukien osapuolten kesken ajalle 1.3.2014-31.1.2017 allekirjoitetun työehtosopimuksen.

Osapuolet toteavat, että uusi työehtosopimus korvaa 1.2.2017 lukien osapuolten kesken ajalle 1.3.2014-31.1.2017 allekirjoitetun työehtosopimuksen. NEUVOTTELUTULOS VENEENRAKENNUSTEOLLISUUDEN TYÖEHTOSOPIMUKSEN UUDISTAMISEKSI TYÖMARKKINAKESKUSJÄRJESTÖJEN KILPAILUKYKYSOPIMUKSEN MUKAISESTI 1.2.2017-31.1.2018 1. Keskusjärjestöjen kilpailukykysopimus ja

Lisätiedot

Työelämän ABC. Materiaali on tarkoitettu erityisesti yli 18-vuotiaille määräaikaisia tai toistaiseksi voimassa olevia työsopimuksia solmiville.

Työelämän ABC. Materiaali on tarkoitettu erityisesti yli 18-vuotiaille määräaikaisia tai toistaiseksi voimassa olevia työsopimuksia solmiville. Työelämän ABC Materiaali on tarkoitettu erityisesti yli 18-vuotiaille määräaikaisia tai toistaiseksi voimassa olevia työsopimuksia solmiville. Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva työsopimus?

Lisätiedot

TULOSLASKELMA Tilikausi 1.1.2011-31.12.2011 Jakso 12/11-12/11

TULOSLASKELMA Tilikausi 1.1.2011-31.12.2011 Jakso 12/11-12/11 Sivu 1 V a r s i n a i n e n t o i m i n t a Asiakirjat 3000 Alkuperätodistukset 10 237,34 12 562,00 51 250,00 47 377,00 3010 ATA Carnet 255,00 0,00 585,00 1 861,50 3070 Muut tuotot 3 616,46 1 929,50 15

Lisätiedot

AUTO- JA KORJAAMOALAN TYÖEHTOJEN PALKARAKENNE 2000

AUTO- JA KORJAAMOALAN TYÖEHTOJEN PALKARAKENNE 2000 1 (7) AUTO- JA KORJAAMOALAN TYÖEHTOJEN PALKARAKENNE 2000 LASKENTAOHJE 2011 2013 1 PALKANKOROTUKSET Palkkojen korotukset ja tarkistukset Palkkojen korottaminen 1.10.2011 Henkilökohtaisia aika-, kuukausi

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ

RAUMAN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ RAUMAN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 7.3.2016 Voimaantulopäivä 1.4.2016 Soveltamisala 1 Luottamushenkilölle suoritetaan palkkiota luottamustoimen

Lisätiedot

1 VIHREIDEN NUORTEN JA OPISKELIJOIDEN LIITTO ViNO RY

1 VIHREIDEN NUORTEN JA OPISKELIJOIDEN LIITTO ViNO RY 1 VIHREIDEN NUORTEN JA OPISKELIJOIDEN LIITTO ViNO RY 2 Talousarvio 2011 / Hallituksen esitys 09.11.2010 3 4 5 6 7 VARSINAINEN TOIMINTA TA2011 TA2011 TA2011 TA2010 TP2009 8 Haetaan Optimistinen Nykyinen

Lisätiedot

TULOSLASKELMA Jakso 12/14-12/14. Vuosibudjetti Vuosibudjetti Edellinen vuosi Rahayksikkö EURO 01/15-12/15 01/14-12/14 01/13-12/13

TULOSLASKELMA Jakso 12/14-12/14. Vuosibudjetti Vuosibudjetti Edellinen vuosi Rahayksikkö EURO 01/15-12/15 01/14-12/14 01/13-12/13 Sivu 1 1 Nuorisoliikunta VARSINAINEN TOIMINTA Biljardi 3089 Muut tuotot 1000,00 1000,00 0,00 yhteensä 1000,00 1000,00 0,00 Ulkopuoliset palvelut 3290 Muut ostetut palvelut -1500,00-1500,00-2604,88 Yhteensä

Lisätiedot

AUTOALAN KAUPAN JA KORJAAMOTOIMINNAN TYÖEHTO- SOPIMUKSEEN TEHDYT TEKSTIMUUTOKSET 1.10.2011 ALKAEN

AUTOALAN KAUPAN JA KORJAAMOTOIMINNAN TYÖEHTO- SOPIMUKSEEN TEHDYT TEKSTIMUUTOKSET 1.10.2011 ALKAEN 1 (7) AUTOALAN KAUPAN JA KORJAAMOTOIMINNAN TYÖEHTO- SOPIMUKSEEN TEHDYT TEKSTIMUUTOKSET 1.10.2011 ALKAEN SOVELTAMINEN JA YLEISET MÄÄRÄYKSET Lisätään uusi Ryhmähenkivakuutus Työnantaja toteuttaa kustannuksellaan

Lisätiedot

Vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimus 1.4.2012-30.4.2014

Vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimus 1.4.2012-30.4.2014 Vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimus 1.4.2012-30.4.2014 VÄHITTÄISKAUPAN ESIMIESTEN TYÖEHTOSOPIMUS SISÄLLYS 1 SOPIMUKSEN ULOTTUVUUS... 3 2 ESIMIES... 3 3 TYÖSOPIMUS... 4 4 TYÖEHDOT... 5 5 TYÖPALKAT...

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden työehtosopimuksen palkkarakenne KARKEARYHMITTELYOPAS

Teknologiateollisuuden työehtosopimuksen palkkarakenne KARKEARYHMITTELYOPAS Teknologiateollisuuden työehtosopimuksen palkkarakenne KARKEARYHMITTELYOPAS 2010 Teknologiateollisuus ry Metallityöväen Liitto ry Puh. (09) 19 231 Puh. 020 77 4001 www.teknologiateollisuus.fi www.metalliliitto.fi

Lisätiedot

TALOUSARVIO 2015 Budjetti 2015 Ennuste 2014 Budjetti 2014 Toteuma 2013

TALOUSARVIO 2015 Budjetti 2015 Ennuste 2014 Budjetti 2014 Toteuma 2013 1 (12) V A R S I N AI N E N T O I M I N T A TIEDOTUSTOIMINTA 100 SAUNA-LEHTI JA MUU TIEDOTUSTOIMINTA T u o t o t 3010 Lehtituotot, tilatut lehdet 1 000,00 1 000,00 1 000,00 1 075,00 3011 Lehden ilmoitustuotot

Lisätiedot

Talousarvio 2017, toiminnoittain

Talousarvio 2017, toiminnoittain Talousarvio, toiminnoittain 1/2 1.1. - 31.7. Kaikki yhteensä Järjestötoiminta Tuotot 47 500 21 500 26 000 63 006 8 778 24 931 Kulut -227 798-173 900-53 898-163 986-79 151-168 411 Yhteensä -180 298-152

Lisätiedot

VIHREIDEN NUORTEN JA OPISKELIJOIDEN LIITTO ViNO RY Talousarvio 2012 / Hyväksytty liittokokouksessa

VIHREIDEN NUORTEN JA OPISKELIJOIDEN LIITTO ViNO RY Talousarvio 2012 / Hyväksytty liittokokouksessa VIHREIDEN NUORTEN JA OPISKELIJOIDEN LIITTO ViNO RY Talousarvio 2012 / Hyväksytty liittokokouksessa 4.12.2011 VARSINAINEN TOIMINTA TA2012 TA2012 TA2012 TA2011 TP2010 Nykyinen Optimistinen Haetaan Yleinen

Lisätiedot

01.01.2014:31.12.2014 01.01.2013:31.12.2013

01.01.2014:31.12.2014 01.01.2013:31.12.2013 Tuloslaskelma, Print date: 27.01.2015 12:38 Sivu: 1 01.01.2014:31.12.2014 01.01.2013:31.12.2013 VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot 3001 Valtionavustus 0,00 3 800,00 3002 Hanke- ja erityisavustukset 76 946,77

Lisätiedot

Tekstimuutokset 2011 Liite Kaupan työehtosopimukseen 20.4.2010 31.3.2013

Tekstimuutokset 2011 Liite Kaupan työehtosopimukseen 20.4.2010 31.3.2013 Tekstimuutokset 2011 Liite Kaupan työehtosopimukseen 20.4.2010 31.3.2013 ALKUSANAT Tähän liitteeseen on koottu Kaupan työehtosopimuksen, luottamusmiessopimuksen, yhteistoimintasopimuksen soveltamisohjeiden

Lisätiedot

MAATALOUSLOMITTAJIA KOSKEVAT ERITYISMÄÄRÄYKSET

MAATALOUSLOMITTAJIA KOSKEVAT ERITYISMÄÄRÄYKSET LIITE 13 MAATALOUSLOMITTAJIA KOSKEVAT ERITYISMÄÄRÄYKSET 1 Soveltamisala ja sovellettavat määräykset Lomittajilla tarkoitetaan myös turkistuottajien lomituspalvelulaissa (1264/2009) tarkoitettuja paikallisyksikön

Lisätiedot

TULOSLASKELMA 10. Helsingin Vihreät ry. Y-tunnus 0832062-3 01.01.2010 01.01.2009-31.12.2010-31.12.2009

TULOSLASKELMA 10. Helsingin Vihreät ry. Y-tunnus 0832062-3 01.01.2010 01.01.2009-31.12.2010-31.12.2009 TULOSLASKELMA 10 01.01.2010 01.01.2009-31.12.2010-31.12.2009 VARSINAINEN TOIMINTA Yleinen järjestötoiminta 3000 Avustukset 1 147,90 821,70 3005 Kohdeavustukset, Vihreä liitto 12 456,72 11 475,00 3006 Saadut

Lisätiedot

Kirkon palkkausmääräykset eivät tule voimaan vielä 1.5.2007. Voimaantuloajankohdasta tiedotetaan Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeellä.

Kirkon palkkausmääräykset eivät tule voimaan vielä 1.5.2007. Voimaantuloajankohdasta tiedotetaan Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeellä. Kirkon palkkausmääräykset eivät tule voimaan vielä 1.5.2007. Voimaantuloajankohdasta tiedotetaan Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeellä. VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS KIRKON PALKKAUSMÄÄRÄYKSISTÄ 1.5.2007

Lisätiedot

KUNNALLISEN YLEISEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2012 2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA

KUNNALLISEN YLEISEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2012 2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA KUNNALLISEN YLEISEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2012 2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 Raamisopimuksen toteuttaminen Tällä virka- ja työehtosopimuksella toteutetaan kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen

Lisätiedot

KIRKON YLEISEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2012-2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA

KIRKON YLEISEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2012-2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA KIRKON YLEISEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2012-2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 Sopimuksen allekirjoittaminen 1 mom. Kirkon työmarkkinalaitos sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry., Kirkon

Lisätiedot

2 1 mom. Kunnan toimielinten kokouksista suoritetaan palkkiota seuraavasti:

2 1 mom. Kunnan toimielinten kokouksista suoritetaan palkkiota seuraavasti: PALTAMON KUNNAN PALKKIOSÄÄNTÖ Hyväksytty: Kunnanvaltuusto 22.1.2009 Voimassa: 1.1.2009 alkaen toistaiseksi I LUOTTAMUSHENKILÖT 1 Kunnan luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota luottamustoimen hoitamisesta

Lisätiedot

Nais- ja matalapalkkaerä on käytetty edellä mainittuun palkkaratkaisuun.

Nais- ja matalapalkkaerä on käytetty edellä mainittuun palkkaratkaisuun. 3(3) Mikäli paikallisesti ei päästä sopimukseen erän jakotavasta, maksetaan se 1.2.1998 tai lähinnä sen jälkeen alkavan palkanmaksukauden alusta lukien taannehtivasti 5 pennin/t yleiskorotuksena kaikille

Lisätiedot

1. Säännöllinen työaika toimistotyössä on keskimäärin enintään 7 1/4 tuntia vuorokaudessa ja enintään 36 1/4 tuntia viikossa.

1. Säännöllinen työaika toimistotyössä on keskimäärin enintään 7 1/4 tuntia vuorokaudessa ja enintään 36 1/4 tuntia viikossa. 6 Työaika 1. Säännöllinen työaika toimistotyössä on keskimäärin enintään 7 1/4 tuntia vuorokaudessa ja enintään 36 1/4 tuntia viikossa. 2. Säännöllinen työaika muussa kuin toimistotyössä on enintään 9

Lisätiedot

TALOUSARVIOVERTAILU. Tilikausi 1.1. - 31.12.2013 1.1.-31.12. 1.1.-31.12. -1 506,01 -2 200,00. -2 123,81 320005 EPJ Palkkio 0,00 -750,00

TALOUSARVIOVERTAILU. Tilikausi 1.1. - 31.12.2013 1.1.-31.12. 1.1.-31.12. -1 506,01 -2 200,00. -2 123,81 320005 EPJ Palkkio 0,00 -750,00 Sivu 1(5) Varsinainen toiminta Luottamushenkilötoiminta Edustajisto 320000 Kokouskulut -1 506,01-2 20 693,99 68,5-2 123,81 320005 EPJ Palkkio -75 75-55 320010 Matkustus ja päivärahat -70 70-134,68 320020

Lisätiedot

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -16.363-12.018,66 73,5-13.391,54 1.372,88-3.933,38-17.325-15.952-15.610

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -16.363-12.018,66 73,5-13.391,54 1.372,88-3.933,38-17.325-15.952-15.610 00001000 TARKASTUSLAUTAKUNTA (02) 4001 Henkilöstökulut -3.060-1.318,92 43,1-1.487,56 168,64-738,33-2.226-2.057-2.660 4300 Palvelujen ostot -12.460-9.774,01 78,4-11.261,05 1.487,04-3.084,21-14.345-12.858-12.000

Lisätiedot

MATKAILU-, RAVINTOLA- JA VAPAA-AJAN PALVELUITA KOSKEVA TYÖEHTOSOPIMUS

MATKAILU-, RAVINTOLA- JA VAPAA-AJAN PALVELUITA KOSKEVA TYÖEHTOSOPIMUS 1 MATKAILU-, RAVINTOLA- JA VAPAA-AJAN PALVELUITA KOSKEVA TYÖEHTOSOPIMUS Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluita koskevat työehtosopimukset (työntekijät ja esimiehet) on uudistettu keskusjärjestöjen

Lisätiedot

PALKKARATKAISU Syksy 2012

PALKKARATKAISU Syksy 2012 MTHL:n Työnantajat ja Metallityöväen Liitto PALKKARATKAISU Syksy 2012 1 Palkkaratkaisu 1. Palkkaratkaisusta neuvotellaan paikallisesti 2. Paikallinen palkkaratkaisu 3. Palkankorotukset, ellei paikallista

Lisätiedot

Kiinteistöpalvelualan toimihenkilöitä koskeva TYÖEHTOSOPIMUS AJANJAKSOLLE 16.2.2005 30.9.2007

Kiinteistöpalvelualan toimihenkilöitä koskeva TYÖEHTOSOPIMUS AJANJAKSOLLE 16.2.2005 30.9.2007 Kiinteistöpalvelualan toimihenkilöitä koskeva TYÖEHTOSOPIMUS AJANJAKSOLLE 16.2.2005 30.9.2007 Kiinteistöpalvelut ry Toimihenkilöunioni TU ry Sisällys I YLEISET MÄÄRÄYKSET... 4 2 Keskusjärjestösopimukset...

Lisätiedot

01.01.2013:31.12.2013 01.01.2012:31.12.2012

01.01.2013:31.12.2013 01.01.2012:31.12.2012 Tuloslaskelma, Print date: 19.02.2014 08:45 Sivu: 1 01.01.2013:31.12.2013 01.01.2012:31.12.2012 VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot 3001 Valtionavustus 3 800,00 3002 Hanke- ja erityisavustukset 71 639,56 32 049,48

Lisätiedot

Johtajasopimus: Maakuntajohtaja Ossi Savolainen

Johtajasopimus: Maakuntajohtaja Ossi Savolainen SOPIMUS 1 (5) 16.3.2015 Johtajasopimus: Maakuntajohtaja Ossi Savolainen 1. Sopimuksen tausta ja lähtökohdat Maakuntajohtajan virkaan sovelletaan kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain ja kunnallisen

Lisätiedot

Palkkaratkaisu syksy 2012. Info syksy 2012 1

Palkkaratkaisu syksy 2012. Info syksy 2012 1 Palkkaratkaisu syksy 2012 Info syksy 2012 1 Palkkaratkaisusta neuvotellaan paikallisesti Neuvottelut aidosti työpaikkatasolla tiedetään menestystekijät, vaatimukset, muutospaineet palkkaratkaisu mitoitetaan

Lisätiedot

03 Budjetointiraportti, pitkä

03 Budjetointiraportti, pitkä 1/4 1.1. - 31.8. VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot 3105 Hanke- ja erityisavustukset 555 826 419 000 136 826 352 552 500 961 664 792 3106 Tapahtumien valtionavut 66 000 104 000-38 000 33 000 0 0 3110 Kuntien

Lisätiedot

OSASAIRAUSPÄIVÄRAHA JA TAPATURMAVAKUUTUS

OSASAIRAUSPÄIVÄRAHA JA TAPATURMAVAKUUTUS TAPATURMA-ASIAIN KORVAUSLAUTAKUNTA KIERTOKIRJE 4/2008 Bulevardi 28 00120 Helsinki Puhelin (09) 680 401 20.2.2008 Faksi (09) 604 714 Merja Salonen 1(5) OSASAIRAUSPÄIVÄRAHA JA TAPATURMAVAKUUTUS Vuoden 2007

Lisätiedot

Sosiaalialan järjestötyötä koskeva palkkausjärjestelmä

Sosiaalialan järjestötyötä koskeva palkkausjärjestelmä Liite 1 Sosiaalialan järjestötyötä koskeva palkkausjärjestelmä 1 Sopimuksen ulottuvuus 1. Tätä sopimusta noudatetaan Sosiaalialan Työnantajat ry:n jäseninä olevissa sosiaalialan järjestöissä työskenteleviin

Lisätiedot

VÄHITTÄISKAUPAN ESIMIESTEN

VÄHITTÄISKAUPAN ESIMIESTEN VÄHITTÄISKAUPAN ESIMIESTEN työehtosopimus 1.5.2014 31.1.2017 Vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimus 1.5.2014 31.1.2017 Vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimus 1.5.2014 31.1.2017 1 VÄHITTÄISKAUPAN

Lisätiedot

TERVEYSPALVELUALAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA

TERVEYSPALVELUALAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA TERVEYSPALVELUALAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA Allekirjoittaneet ovat sopineet työehtosopimuksen uudistamisesta seuraavaa: (Muutokset kursiivilla) 1. Sopimuksen voimassaolo Uusi työehtosopimuskausi

Lisätiedot

VARSINAISEN TOIMINNAN KULUJÄÄMÄ -214 095,11-190 099,44

VARSINAISEN TOIMINNAN KULUJÄÄMÄ -214 095,11-190 099,44 Y-tunnus 0678820-6 2 TULOSLASKELMA Euroina Euroina VARSINAINEN TOIMINTA 1.1.2015-31.12.2015 1.1.2014-31.12.2014 1. Tuotot Työtoimintatuotot 60 408,58 55 222,39 Järjestötoimintatuotot 4 988,00 5 116,00

Lisätiedot

Itä-Suomen päihdehuollon kuntayhtymä TALOUSARVIO EHDOTUS 2019

Itä-Suomen päihdehuollon kuntayhtymä TALOUSARVIO EHDOTUS 2019 Itä-Suomen päihdehuollon kuntayhtymä TALOUSARVIO EHDOTUS 2019 TA TA KUNTAYHTYMÄ 2018 2019 Hallinto 000101 Yhtymävaltuusto 4001 kokouspalkkiot -9500-8000 -9500-8000 -9500-8000 4100 KuEL-maksut -410-400

Lisätiedot

ULKOMAANTYÖN SOPIMUSMALLI

ULKOMAANTYÖN SOPIMUSMALLI ULKOMAANTYÖN SOPIMUSMALLI 1. Sopimusosapuolet Työnantaja Nimi Osoite Työnantajan edustaja asemamaassa Nimi Osoite Työntekijä Nimi Osoite 2. Työn suorittamispaikka Asemamaa: Paikkakunta: Toimipiste: 3.

Lisätiedot

PUUSEPÄNTEOLLISUUDEN TYÖNTEKIJÖIDEN TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2010-2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA

PUUSEPÄNTEOLLISUUDEN TYÖNTEKIJÖIDEN TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2010-2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 (6) PUUSEPÄNTEOLLISUUDEN TYÖNTEKIJÖIDEN TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2010-2013 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA Osapuolet ovat sopineet 19.2.2010 alkaneeseen ja 31.1.2013 asti voimassa olevaan Puusepänteollisuuden työntekijöiden

Lisätiedot

Tringa TASE VASTAAVAA. Kaudelta

Tringa TASE VASTAAVAA. Kaudelta TASE VASTAAVAA PYSYVÄT VASTAAVAT AINEELLISET HYÖDYKKEET MAA- JA VESIALUEET 1110 Maa- ja vesialueet/liittymisma 2 95 2 95 2 95 2 95 RAKENNUKSET JA RAKENNELMAT 1120 Rakennukset ja rakennelmat 4 666,67 4

Lisätiedot

Työväen Arkisto. Puu- ja Erityisalojen Liitto. Rulla 1167. Kuvannut Monikko Oy Espoo 2007

Työväen Arkisto. Puu- ja Erityisalojen Liitto. Rulla 1167. Kuvannut Monikko Oy Espoo 2007 Työväen Arkisto Puu- ja Erityisalojen Liitto Rulla 1167 Kuvannut Monikko Oy Espoo 2007 CB 45 HALLITUKSEN PÖYTÄKIRJAT I - VII, 2000 CB 45 HALLITUKSEN PÖYTÄKIRJAT I - VII. 2000 PUU - JA ERITYISALOJEN HALLITUKSEN

Lisätiedot

Hyvä seura työnantajana

Hyvä seura työnantajana Hyvä seura työnantajana Vapaaehtoisuus, tuntityö, päätoimisuus mikä on tulevaisuus? Työsuhteinen työntekijä täydentää ja tukee vapaaehtoisuutta ei korvaa Seuran talous (omarahoitus, tuet) Työoikeudelliset

Lisätiedot

1 (2) SOSIAALIALAN JÄRJESTÖJÄ KOSKEVAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA PALKKARATKAISUSTA VUODELLE 2011

1 (2) SOSIAALIALAN JÄRJESTÖJÄ KOSKEVAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA PALKKARATKAISUSTA VUODELLE 2011 1 (2) SOSIAALIALAN TYÖNANTAJAT RY ERITYISALOJEN TOIMIHENKILÖLIITTO ERTO RY SOSIAALIALAN JÄRJESTÖJÄ KOSKEVAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA PALKKARATKAISUSTA VUODELLE 2011 Työehtosopimusosapuolet

Lisätiedot

Tilastokeskus TK 11 249 00 VES:285251

Tilastokeskus TK 11 249 00 VES:285251 Tilastokeskus TK 11 249 00 VES:285251 Tilastokeskus sekä Tutkimusväen liitto TUTKI ry. ja Akava JS ry. ovat tehneet 18 päivänä helmikuuta 2000 tarkentavan virkaehtosopimuksen Tilastokeskuksen virkasuhteiseen

Lisätiedot

s o v i n t o e h d o t u k s e n :

s o v i n t o e h d o t u k s e n : 1 Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ry:n ja Elintarviketeollisuusliitto ry:n välisen työriidan ratkaisemiseksi ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ry:n 5.5.2010 kello 00.00 alkavaksi ilmoittaman

Lisätiedot

Vihreä liitto r.p. Tuloslaskelmaerittelyt 31.12.2007

Vihreä liitto r.p. Tuloslaskelmaerittelyt 31.12.2007 VARSINAINEN TOIMINTA YLEINEN JÄRJESTÖTOIMINTA Toimisto ja hallinto Toimiston ja hallinnon tuotot 3000 Vuokratuotot 0,00 17 299,09 3001 Henkilöstötuotot 0,03 41 326,54 3002 Työterv.hoidon tulot :Kelakorv

Lisätiedot

Suositus harrastajateatterin ohjaustariffiksi

Suositus harrastajateatterin ohjaustariffiksi Teatteri- ja Mediatyöntekijät ry TeMe Suomen Teatteriohjaajien Liitto ry Suositus harrastajateatterin ohjaustariffiksi 1. Tämä on Suomen Teatteriohjaajien Liiton suositus harrastajateatterikentän ohjaustariffiksi.

Lisätiedot

Anu Huttunen, Riikka Jäntti. Rakennustuoteteollisuuden työntekijöiden työsuhde- ja palkanlaskentaopas

Anu Huttunen, Riikka Jäntti. Rakennustuoteteollisuuden työntekijöiden työsuhde- ja palkanlaskentaopas Anu Huttunen, Riikka Jäntti Rakennustuoteteollisuuden työntekijöiden työsuhde- ja palkanlaskentaopas Suomen Rakennusmedia Oy Helsinki 2012 3. päivitetty painos Suomen Rakennusmedia Oy www.rakennusmedia.fi

Lisätiedot

Ryhmä Nimi Tili Tilin nimi Tyyppi List.kdi Seur.kdi Omin.kdi Alv-kdi Rivik.alv B/N Tasekdi Verokdi

Ryhmä Nimi Tili Tilin nimi Tyyppi List.kdi Seur.kdi Omin.kdi Alv-kdi Rivik.alv B/N Tasekdi Verokdi 15:19 20.08.2013 Sivu 1 1 VASTAAVAA 10 PYSYVÄT VASTAAVAT 100 AINEETTOMAT HYÖDYKKEET 1030 AINEETTOMAT OIKEUDET 1030 Aineettomat oikeudet 1 1003 1 0 Ei N 3 650 1050 MUUT PITKÄVAIKUTTEISET MENOT 1050 Muut

Lisätiedot

1 Tätä liitettä osiota sovelletaan aikuiskoulutuskeskusten opetushenkilöstöön,

1 Tätä liitettä osiota sovelletaan aikuiskoulutuskeskusten opetushenkilöstöön, OSIO E AMMATILLINEN AIKUISKOULUTUSKESKUS 1 Soveltamisala 1 Tätä liitettä osiota sovelletaan aikuiskoulutuskeskusten opetushenkilöstöön, johon kuuluvat rehtorit ja apulaisrehtorit kokoaikaiset opettajat

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNGIN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ

IMATRAN KAUPUNGIN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ IMATRAN KAUPUNGIN PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ Sisällysluettelo PALKKIO- JA MATKUSTUSSÄÄNTÖ 1 Soveltamisala 1 2 Luottamushenkilöiden kokouspalkkiot 1 3 Samana päivänä pidetyt kokoukset 1 4 Vuosipalkkiot

Lisätiedot

Tuloslaskelma 1-12 / 2016 Valitut tositesarjat: 10000,11000

Tuloslaskelma 1-12 / 2016 Valitut tositesarjat: 10000,11000 Tuloslaskelma 1-12 / 216 Valitut tositesarjat: 1,11 1635 216 Raportti tulostettu: 15.3.217 (9:44) Toteuma 1- Muutettu KS Jäljellä MKS Toteuma-% MKS Toteuma 1-1635 Kulttuuri Toteuma 12/216 TP 215 12/216

Lisätiedot

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelu sopimus

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelu sopimus Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelu sopimus Kaupan liitto ja PAM haluavat omalta osaltaan tukea peruskoululaisten ja lukiolaisten mahdollisuuksia tutustua työelämään "Tutustu työelämään ja tienaa"

Lisätiedot

Yritykseen perehdyttämisen yhteydessä tulee työntekijälle selvittää muun muassa seuraavat

Yritykseen perehdyttämisen yhteydessä tulee työntekijälle selvittää muun muassa seuraavat 1 UUDEN TYÖNTEKIJÄN PEREHDYTTÄMINEN Perehdyttämisellä tarkoitetaan toimenpiteitä, joilla uusi työntekijä oppii tuntemaan yrityksen ja työpaikan sekä työssä noudatettavat työpaikan järjestykseen ja turvallisuuteen

Lisätiedot

T A I M I T A R H A - A L A N T Y Ö E H T O S O P I M U S

T A I M I T A R H A - A L A N T Y Ö E H T O S O P I M U S T A I M I T A R H A - A L A N T Y Ö E H T O S O P I M U S 1.3.2014 31.12.2016 (Päivitetty 1.1.2016 palkankorotuksilla) 2 TAIMITARHA-ALAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN SOPIJAPUOLET YKSITYISMETSÄTALOUDEN TYÖNANTAJAT

Lisätiedot

PAIKALLINEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS HÄLYTYSRAHAN MAKSAMISESTA

PAIKALLINEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS HÄLYTYSRAHAN MAKSAMISESTA 1 PAIKALLINEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS HÄLYTYSRAHAN MAKSAMISESTA 1 Soveltamisala Tätä sopimusta sovelletaan Kainuun maakunta -kuntayhtymän palveluksessa oleviin Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen

Lisätiedot

Työkykylähtöinen tehtävien uudelleenjärjestely

Työkykylähtöinen tehtävien uudelleenjärjestely Henkilöstöjaosto 22.12.2014 POHJOIS-KARJALAN SAIRAANHOITO- JA SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄ Työkykylähtöinen tehtävien uudelleenjärjestely Periaatteet työtehtävien pitkäaikaiseen uudelleenjärjestelyyn

Lisätiedot

Tietotekniikan palvelualan TES vs. laki

Tietotekniikan palvelualan TES vs. laki Tietotekniikan palvelualan TES vs. laki Palkat Minimipalkkalakia ei ole! Tehtäväryhmän ja vaativuuden mukaiset vähimmäispalkat. 2 Säännöllinen työaika Säännöllinen työaika on enintään kahdeksan tuntia

Lisätiedot

Työsopimus ja ohjeet sovitusta keikasta/esiintymisestä on suositeltavaa tehdä kirjallisesti. Työsopimusmalli on työehtosopimuksen liitteenä.

Työsopimus ja ohjeet sovitusta keikasta/esiintymisestä on suositeltavaa tehdä kirjallisesti. Työsopimusmalli on työehtosopimuksen liitteenä. RAVINTOLAMUUSIKKOJA KOSKEVA TYÖEHTOSOPIMUS I YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Sopimuksen soveltamisala Tällä työehtosopimuksella määrätään vähimmäispalkat ja työehdot ohjelmatoimistoihin ja ravintoloihin työsuhteessa

Lisätiedot

Talousarvio. Teologian Ylioppilaiden Tiedekuntayhdistys 2012

Talousarvio. Teologian Ylioppilaiden Tiedekuntayhdistys 2012 Talousarvio Teologian Ylioppilaiden Tiedekuntayhdistys 2012 2 Teologian Ylioppilaiden Tiedekuntayhdistys Talousarvio 2012 TA 2012 TA 2011 31.12.2010 Varsinainen toiminta Tuotot 17 375,00 17 030,00 25 537,29

Lisätiedot

Budjetti Bu-muutos Budjetti + Toteutuma Poikkeama muutos

Budjetti Bu-muutos Budjetti + Toteutuma Poikkeama muutos Heinäveden kunta Sivu 1 00001000 TARKASTUSLAUTAKUNTA (02) 4001 Henkilöstökulut -1.920-1.920-1.045,81-874,19 4300 Palvelujen ostot -8.200-8.200-8.880,87 680,87 4500 Aineet, tarvikkeet ja tavarat -370-370

Lisätiedot