46 RAKENNUSTARKASTAJAN VIRKA YMPÄRISTÖTARKASTAJAN VIRKA VASTINE KORKEIMMALLE HALLINTO-OIKEUDELLE TEHDYSTÄ VALITUKSESTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "46 RAKENNUSTARKASTAJAN VIRKA 104 47 YMPÄRISTÖTARKASTAJAN VIRKA 107 48 VASTINE KORKEIMMALLE HALLINTO-OIKEUDELLE TEHDYSTÄ VALITUKSESTA"

Transkriptio

1 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennus- ja ympäristölautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 37 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA YMPÄRISTÖN SIISTIMISKATSELMUS SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS N:O 2/2014 JA RAKENNUSLUPAHAKEMUS N:O 89/2014 HAAVISTO ARI MATTI 41 MAA-AINESLUPAHAKEMUS N:O 5/2013 PARKANON BETONI OY 42 MAA-AINESLUVAN N:O 4/2006 SIIRTÄMINEN MORENIA OY:LLE TALOUSARVION TOTEUTUMINEN RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN LAUSUNTO ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA KOSKIEN KALLION KAUPUNGINOSAN KORTTELIA RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN LAUSUNTO ASEMAKAAVALUONNOKSESTA JA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMASTA ( 9.) HAUKKALAN KAUPUNGINOSA RAKENNUSTARKASTAJAN VIRKA YMPÄRISTÖTARKASTAJAN VIRKA VASTINE KORKEIMMALLE HALLINTO-OIKEUDELLE TEHDYSTÄ VALITUKSESTA RAKENNUSTARKASTAJAN VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET ILMOITUSASIAT MAA-AINESLUVAN N:O 10/2004 SIIRTÄMINEN LUOMAN OY:LLE MUUTOSESITYS HALLINTOSÄÄNTÖÖN LÄNSI- JA SISÄ-SUOMEN ALUEHALLINTOVIRASTON LAUSUNTOPYYNTÖ VESILAIN MUKAISESTA LUPAHAKEMUKSESTA 124

2 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennus- ja ympäristölautakunta AIKA klo 17:00-18:30 PAIKKA KAUPUNGINTALO, III-KERROS, KOKOUSHUONE 7 Nimi Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Leppänen Juhani puheenjohtaja Grönfors Arja jäsen Kaitaranta Kauko jäsen Kelkkasalo Mika jäsen Martikainen Niina jäsen Siro Mika jäsen Talonen Juha jäsen Talonen-Levula Anne jäsen Westerlund Leena varajäsen Viitasalo Taisto jäsen MUU Runsas Pertti KH:n edustaja Huhtala Pertti esittelijä Jalava Soili pöytäkirjanpitäjä Vainionpää Marja-Liisa hyvinvointikoordinaattori Poistui ennen kokouksen alkua klo 17:30 POISSA Kinnunen Kielo varapuheenjohtaja Karinsalo-Manninen Raisa asuntosihteeri ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Juhani Leppänen Soili Jalava KÄSITELLYT ASIAT :t PÖYTÄKIRJAN TAR KAS- TUS Rakennusvalvontatoimistossa PÖYTÄKIRJA YLEI- SESTI NÄHTÄVÄNÄ Mika Kelkkasalo Rakennusvalvontatoimistossa Leena Westerlund Soili Jalava

3 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennus- ja ympäristölautakunta KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN RAKYMP 37 Todetaan kokouksessa läsnä olevat, sekä kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Merkitään että hyvinvointikoordinaattori Marja-Liisa Vainionpää oli ennen varsinaisen kokouksen alkua klo kertomassa tekeillä olevasta Parkanon kaupungin hyvinvointikertomuksesta.

4 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennus- ja ympäristölautakunta PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA RAKYMP 38 Valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa. Tarkastusvuorossa ovat: Kelkkasalo Mika ja Kinnunen Kielo. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Mika Kelkkasalo ja Leena Westerlund.

5 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennus- ja ympäristölautakunta YMPÄRISTÖN SIISTIMISKATSELMUS 1188/ /2014 RAKYMP 39 Rakennus- ja ympäristölautakunnan vuosittainen ympäristön siistimiskatselmus on jälleen ajankohtainen. Katselmus on pidetty yleensä kesäkuun alkupäivinä. Katselmuksen ajankohdasta ilmoitetaan Ylä-Satakunta lehdessä. Katselmuksessa kiinnitetään huomiota rakennusten kuntoon MRL 166 ja ympäristön siisteyteen MRL 167. Lain mukaan, jos rakennusten kunnossapitovelvollisuus laiminlyödään kunnan rakennusvalvontaviranomainen voi määrätä rakennuksen korjattavaksi tai sen ympäristön siistittäväksi. Jos rakennuksessa on ilmeistä vaaraa turvallisuudelle, tulee rakennus määrätä purettavaksi tai kieltää sen käyttäminen. Ennen korjauskehotuksen antamista, rakennusvalvontaviranomainen voi määrätä rakennuksen omistajan esittämään rakennusta koskevan kuntotutkimuksen, terveellisyyden tai turvallisuuden johdosta ilmeisen välttämättömien korjaustoimenpiteiden selvittämiseksi. Valmistelija: rakennustarkastaja Pertti Huhtala. Ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää siistimiskatselmuksen päivämäärän ja valitsee keskuudestaan rakennustarkastajan lisäksi katselmukseen osallistuvat luottamusmiehet. Rakennus- ja ympäristölautakunta päätti, että ympäristön siistimiskatselmus pidetään maanantaina alkaen klo. 9:00. Siistimiskatselmukseen osallistuu rakennustarkastajan lisäksi lautakunnan puheenjohtaja Juhani Leppänen ja jäsenet Taisto Viitasalo ja Kauko Kaitaranta.

6 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennus- ja ympäristölautakunta SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS N:O 2/2014 JA RAKENNUSLUPAHAKEMUS N:O 89/2014 HAAVISTO ARI MATTI 1197/ /2014 RAKYMP 40 Haavisto Ari Matti hakee suunnittelutarveratkaisua ja rakennuslupaa Heittolankylän määrä-alalle tilasta Artolanranta RN:o 3:62, osoitteessa Tampereentie 29-65, PARKANO. Tarkoituksena on rakentaa asuinrakennus 186 m2 (seuraava sivu). Rakennuspaikka sijaitsee Keskustan oikeusvaikutteisen osayleiskaavan A-SELV alueella. Parkanon kaupunginhallitus on myöntänyt hankkeelle poikkeamisluvan osayleiskaavan kaavamääräysten mukaisesta toimenpide- ja rakentamisrajoituksesta. Alueelle on vireillä myös asemakaavan laatiminen. Asuinrakennuksen etäisyys Parkanonjärveen on yli 200m. Alueelle on rakennettu tie Tampereentie 29 liittymästä ja rakennus tullaan liitämään Parkanon kaupungin vesihuoltolaitoksen vesi- ja viemäriverkkoon. Naapureilla ei ole huomautettavaa hankkeesta. Valmistelija: rakennustarkastaja Pertti Huhtala Suunnittelutarveratkaisu ja rakennuslupa hyväksyttiin rakennuslupaehtojen mukaisesti.

7 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennus- ja ympäristölautakunta MAA-AINESLUPAHAKEMUS N:O 5/2013 PARKANON BETONI OY 1077/ /2013 RAKYMP 41 Hakija Parkanon Betoni Oy Raitaniementie LAPINNEVA Maanomistaja Parkanon Betoni Oy Raitaniementie LAPINNEVA Ottamisalueen sijainti Ottamisalue sijaitsee Lapinnevan kylässä, valtatie 23:n varrella Parkanosta Porin suuntaan noin 11 km, kääntyen oikealle Kangaslammin tielle, josta ottoalueelle on matkaa noin 3 km. Liitteenä n:o 15 / Kartta ottamisalueesta Ottamispaikka Niininevan kylässä tilalla Huuhkasuo RN:o 5:2 Ottamisalue Pinta-ala 4 ha Pohjaveden korkeus +158,00 Keskimääräinen ottosyvyys 4 m Toimenpide Soran ja hiekan ottaminen Määrä ja aika Kokonaisottomäärä m³ Vuotuinen otto m³ Ottoaika 4 vuotta Rajanaapurit Kekkilä Oy Rukoneva RN:o 5:1 Finsilva Oyj Karila RN:o 6:0 Piilola Jorma ja Marja-Terttu Kangaslampi RN:o 1:33 Lupahakemuksesta on kuulutettu kunnan ilmoitustaululla Mal 13 :n mukaisesti Lausunnot Pirkanmaan Ely-keskus liitteenä n:o 16

8 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Luonnonvarayksikkö, sekä Liikenne ja Infra Kiellot ja rajoitukset Alueelle ei ole esitetty maakuntakaavassa rajoituksia. Alueella ei ole voimassa olevaa asemakaavaa. Alue ei ole tärkeää pohjavesialuetta. Ely-keskuksen tietokannan mukaan noin 600 m suunnitelma-alueen pohjoispuolella on havaintoja erittäin uhanalaisesta putkilokasvista, jonka esiintymisympäristönä on kangasmaasto, sekä silmällä pidettävästä sarakasvista. Perustelut Alue on vanhaa soranottoaluetta. Alueen läheisyydessä on Parkanon kaupungin käytöstä poistettu vanha kaatopaikka ja Vapo Oy:n turvetuotantoalue sijaitsee viereisellä Rukoneva tilalla. Lähimmät vakituisen asumiseen käytettävät kiinteistöt sijaitsevat metrin etäisyydellä alueen etelä-ja lounaispuolella. Alue ei ole maisemallisesti eikä virkistyskäytöllisesti merkittävää. Lupaehdot 1. Ennen maa-ainesten ottamisen aloittamista sallitut ottotasot ja kaivualueen rajat on merkittävä asianmukaisesti näkyviin ja sidottava valtakunnalliseen korkeusjärjestelmään. 2. Pohjaveden korkeustason seurantaa varten alueelle tulee asentaa pohjaveden tarkkailuputket suunnitelma-alueen etelä- ja pohjoispäähän. Pohjavedenpintaa on seurattava em. tarkkailuputkista neljännesvuosittain. Tarkkailusta on pidettävä kirjanpitoa, joka toimitettava vuosittain maa-ainesten ottamista valvoville viranomaisille. 3. Maa-ainesten ottaminen on lopetettava 2 metriä ylimmän havaitun pohjavesipinnan yläpuolelle. 4. Pintamaakerros on varastoitava ottoalueelle ja käytettävä kahden vuoden kuluessa kuorinnasta alueen maisemointiin. 5. Alueella ei tankata eikä huolleta kuormaus- ja kuljetuskalustoa. 6. Kuormaajan ja muun kaluston säilytyspaikka tulee olla muualla kuin ottamisalueella, säilytyspaikka tulee tiivistää asianmukaisella tavalla ja huolehtia siitä, ettei ympäristöön pääse öljyisiä tai muita luontoon kuulumattomia vesiä. 7. Mikäli alueella varastoidaan polttoaineita, öljyjä tai muita vesien ja muun ympäristön kannalta haitallisia aineita, varastointi on suoritettava siten, että säiliöiden ja pakkausten rikkoutuessakin aineiden valuminen ja liukeneminen ympäristöön on estetty. Varastoinnin tulee lisäksi tapahtua lukitussa tilassa asiattomien pääsyn estämiseksi.

9 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Öljyjen ja muiden ympäristölle haitallisten aineiden käsittelyssä on noudatettava erityistä huolellisuutta. 9. Kalustossa tulisi ensisijaisesti käyttää kasviöljypohjaisia voiteluaineita mm. hydrauliikkaöljynä. 10. Öljyvahingon varalta alueella on pidettävä öljyvahinkoviranomaisen riittäväksi katsoma öljyntorjuntavälineistö 11. Mikäli alueella tapahtuu öljyvahinko, on siitä välittömästi ilmoitettava aluepelastuslaitoksen öljyntorjunnasta vastaavalle viranomaiselle ja ryhdyttävä välittömästi toimenpiteisiin vahingon leviämisen estämiseksi. 12. Alueella tulee välttää koneiden turhaa joutokäyntiä. 13. Maa-ainesten ottamisen loputtua, soveltuvin osin jo sen aikana tulee alueen maisemointi ja jälkityöt suorittaa viivyttelemättä. Viimeistellyn rinteen kaltevuuden tulee olla 1:3 tai maiseman vaatiessa loivempi. Luiskien loiventaminen tulee ehdottomasti tapahtua pyöristäen. 14. Alueella ei saa polttaa tai sinne haudata jätteitä. Romutavara ja jätteet tulee kuljettaa ympäristölain mukaisesti käsiteltäviksi. 15. Maa-ainesten ottamisen loputtua kaikki alueelle ja sen välittömään läheisyyteen pystytetyt rakennelmat puretaan ja kuljetetaan pois. 16. Maa-ainesluvan haltijan tulee vuosittain tehdä maa-aineslain 23 :ssä mainittu ilmoitus maa-ainesasetuksen 10 a :n mukaisesti. 17. Ottamistoiminnan päättyessä tai luvan umpeutuessa luvan haltijan on pyydettävä valvontaviranomaiselta maa-ainesasetuksen 10 :n mukaista loppukatselmusta. 18. Kangaslammentien liittymä valtatieltä 23 (Porintie) ei ole nykyisten liittymäohjeiden mukainen. Jotta maa-aineksia voidaan ajaa kyseisestä liittymästä, tulee se saattaa nykyohjeiden mukaisesti turvallisemmaksi. Yksityistien tienpitäjä tulee hakea uutta liittymälupaa Pirkanmaan Ely-keskukselta. 19. Lupaehtojen varmistamiseksi luvanhaltijan tulee hyväksytyttää maa-ainesten ottotoiminnalle vastaava työnjohtaja. 20. Ennen ottamistoiminnan aloittamista luvanhaltijan tulee esittää kaivannaisjätteen jätehuoltosuunnitelma. 21. Ottamistoimintaa ei saa ulottaa kymmentä metriä lähemmäksi naapuritiloja, eikä kahtakymmentämetriä lähemmäksi Kangaslammin tien keskilinjaa. 22. Alueen luonnonarvojen ja uhanalaisten lajien vuoksi, alueella tulee

10 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennus- ja ympäristölautakunta suorittaa kesällä 2014 kasvillisuusinventointi. Kasvillisuusinventoinnista ja sen vaikutuksista suunniteltuun ottamistoimintaan tulee pyytää ELYkeskuksen lausunto. Jälkihoidon vakuus Luvan edellyttämäksi vakuudeksi esitetään 4 ha x 5000,00 = ,00 Vakuus on oltava voimassa 1 vuosi yli ottoajan Vakuutta voidaan purkaa sitä mukaa kuin alueen jälkihoitotyöt etenevät. Luvan viimeinen voimassaolopäivä on Valmistelija: rakennustarkastaja Pertti Huhtala Ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta myöntää maa-ainesluvan suunnitelman mukaisesti, edellä mainituin ehdoin. Maa-ainesluvan maisemoinnin vakuudeksi hyväksytään Hyväksyttiin yksimielisesti. Päätöksen antopäivä

11 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennus- ja ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN N:O 4/2006 SIIRTÄMINEN MORENIA OY:LLE 1060/ /2013 RAKYMP 42 Morenia Oy on allekirjoitetulla kauppakirjalla myynyt osan liiketoiminnastaan Andament Group Oy:lle ja T. Maijala Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun. Oikeus toiminimeen "Morenia " on siirtynyt kaupassa ostajalle. Sittemmin perustetun yhtiön toiminimeksi on tullut Morenia Oy, y- tunnus Parkanon kaupungissa olevien maa-aineslupien haltijana olevan Morenia Oy:n nykyinen toiminimi on MH-Kivi Oy. Maa-ainesten ottotoiminta joka sisältyy maa-aineslupaan N:o 4/2006 (Sikomäki), sisältyy kaupan kohteeseen ja kaupan yhteydessä on myös sovittu ko. lupien siirtämisestä ostajalle. Parkanon rakennuslautakunta on myöntänyt Morenia Oy:lle (nykyinen MH-Kivi Oy) maa-ainesluvan N:o 4/2006 (kallion louhinta) kymmeneksi vuodeksi. Kohde sijaitsee Kuivasjärven kylässä tilalla Sikomäki RN:o 166:1. Ottamisalueen pinta-ala on 6,1240 ha, kokonaisottomäärä m3, vuotuinen ottomäärä m3. Maa-ainesluvan jälkihoidon vakuus vaaditaan Mal13 a.n mukaisesti luvan siirron yhteydessä, uuden luvan haltijan tulee asettaa ennen ainesten ottamista Mal12 :ssä tarkoitettu vakuus. Maa-ainesluvan N:o 4/2006 myöntämisen yhteydessä on maisemoinnin vakuudeksi määrätty ,00. Mal 12 :n mukaan lupaviranomainen voi myös erityisestä syystä määrätä lisävakuuden asettamisesta, mikäli vakuuden ei voida katsoa olevan riittävä Mal 11 :n tarkoitettujen toimenpiteiden suorittamiseksi. Koska maisemointikustannukset ovat vuosien myötä nousseet tulee maisemoinnin vakuuden määrä tarkistaa luvan siirron yhteydessä. Maisemoinnin vakuudeksi esitetään 6,124 ha x 5000 / ha = Vakuus on oltava voimassa 1 vuosi yli ottoajan eli saakka. Voimassa olevaan maa-ainesluvan läjitysalueet sijaitsevat Metsähallituksen omistamalla Kuivasjärven valtionmaan alueella, Maa-aineslupaan on toimitettu kaivannaisjätesuunnitelma maa-ainesluvan edellisen haltijan eli nykyisen MH-Kivi Oy:n toimesta, tuossa suunnitelmassa ei ole esitetty näiden läjitysalueiden sijaintia. Jätehuoltosuunnitelma laaditaan koko toiminta-ajalle mutta se tulee tarkastaa viiden vuoden välein ja myös luvan siirtotilanteissa suunnitelma tulee päivittää. Läjitysalueen hallinnasta tai sen siirrosta ei ole mainittu mitään lupahakemuksen siirtohakemuksessa. Jos pysyvää kaivannaisjätettä joudutaan varastoimaan yli 3 vuotta, tulee kaivannaisjätehuolto- suunnitelman sisältää myös tiedot jätteen käsittelypaikasta ei kaivannaisjätteen jätealueesta. Rakennus- ja ympäristölautakunta on siirtänyt voimassa olevan

12 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennus- ja ympäristölautakunta ympäristöluvan Morenia Oy:lle koskien kiinteistöä Kaivannaisjätteen läjitys/jätealue ei sijaitse tällä kiinteistöllä, joten jätealueelle pitää myös hakea erikseen ympäristölupa. Liitteenä n:o 17 maa-aineluvan siirtohakemus kirje Liitteenä n:o 18 maa-aineslupa N:o 4/2006 päätöspöytäkirja Valmistelija: rakennustarkastaja Pertti Huhtala Ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää siirtää maa-ainesluvan N:o 4/2006 Morenia Oy:lle ( y- tunnus ). Rakennus- ja ympäristölautakunta palauttaa maa-ainesluvan vakuuden ja vapauttaa MH-Kivi Oy:n maa-ainesluvan velvoitteista Mal 13 a :n perusteella, vasta sitten kun Morenia Oy (y-tunnus ) on toimittanut kaivannaisjätesuunnitelman läjitysalueesta ja selvityksen sen hallinta-oikeudesta. Morenia Oy:n tulee toimittaa välittömästi maa-aineslupaa N:o 4/2006 koskeva maisemoinnin vakuus , sekä ottotoiminnasta vastaavan työnjohtajan hakemus Parkanon rakennus- ja ympäristölautakunnalle. Hyväksyttiin yksimielisesti. Päätöksen antopäivä

13 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennus- ja ympäristölautakunta TALOUSARVION TOTEUTUMINEN / /2013 RAKYMP 43 Rakennus- ja ympäristölautakunnan talousarvion toteutuma ajalta Rakennus - ja ympäristölautakunnan alaisen toiminnan toteutuma oli väliseltä ajalta menojen osalta 19,5% ja tulojen osalta 3,6%.Tasaisen kehityksen mukaan toteutuma olisi 25 %. Oheismateriaalina talousarvion toteutumisvertailu. Valmistelija: rakennustarkastaja Pertti Huhtala Ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta merkitsee tiedoksi talousarvion toteutuman väliseltä ajalta. Hyväksyttiin yksimielisesti.

14 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN LAUSUNTO ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA KOSKIEN KALLION KAUPUNGINOSAN KORTTELIA / /2013 RAKYMP Parkanon kaupungin kaavoituslautakunta pyytää pyytää rakennus- ja ympäristölautakunnan lausuntoa asemakaavan muutosluonnoksesta ja osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta koskien Kallion kaupunginosan korttelia 4003 sekä siihen liittyviä puisto- ja katualueita. Alue rajoittuu länsi-ja pohjoissivulta Elokankaankatuun, itärajana on Parkanontie ja etelärajana on Olovinkuja ja Pikkupuiston eteläreuna. Asemakaavan muutoksen tavoitteena on, että korttelin 4003 tonttien tieyhteys Parkanontielle virallistetaan Pikkupuiston kautta kulkevalla pihakadulla. Korttelin 4003 liittymäkiellot Parkanontielle ja Elokankaankadulle poistetaan. Töyrykuja muutetaan puistoalueeksi. Oheisaineistona: Asemakaavan muutosluonnoskartta ja osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Valmistelija: rakennustarkastaja Pertti Huhtala Ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta hyväksyy asemakaavan muutosluonnoksen ja osallistumis- ja arviointisuunnitelman esitetyssä muodossa. Hyväksyttiin yksimielisesti. RAKYMP 44 Parkanon kaupungin kaavoituslautakunta pyytää rakennus- ja ympäristölautakunnan lausuntoa asemakaavan muutosehdotuksesta koskien Kallion kaupunginosan korttelia 4003 sekä siihen liittyviä puistoja katualueita. Lopullisessa ehdotuksessa on kerroskorkeudet muutettu vastaamaan tämän ajan tarvetta. Tästä johtuen kerroskorkeus on muutettu seuraavaksi ½ k I 3/ 4 u. Samoin tarkennetaan kaavamääräyksiä siten että tonttien 1-12 kaavamääräys (AO) on sanallisesti muodossa "Erillispientalojen korttelialue. Tonttiin numero 12 on liitetty Olovinkujan päästä 148 m2 suuruinen alue. Tämän jälkeen tonttien 1-12 pinta-ala on ,6 m2. Samalla kaikkien näiden tonttien tehokkuuslukua on tarkistettu. Uusi tehokkuusluku on 0,25. Kokonaisrakennusoikeus on siten 3890 m2. Korttelin 4003 tonteille numerot osoitetaan ajoyhteys Pikkupuiston kautta. Kaavassa oleva Töyrykuja muutetaan puistoalueeksi.

15 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Tämän uuden puistoalueen Elokankaankadun puoleiseen päähän on merkitty tilan 57:2 käyttöä varten ajoyhteys. Oheisaineistona: asemakaavaehdotus kartta ja kaavamääräykset Valmistelija: rakennustarkastaja Pertti Huhtala Ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta hyväksyy asemakaavanmuutos ehdotuksen esitetyssä muodossa. Hyväksyttiin yksimielisesti.

16 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennus- ja ympäristölautakunta RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN LAUSUNTO ASEMAKAAVALUONNOKSESTA JA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMASTA ( 9.) HAUKKALAN KAUPUNGINOSA RAKYMP 45 Kaavoituslautakunta pyytää rakennus- ja ympäristölautakunnan lausuntoa asemakaavaluonnoksesta sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta koskien uutta asemakaava-aluetta ja kaupunginosaa Haukkala ( 9.) Asemakaavoituksen kohteena oleva alue rajoittuu Parkanonjärveen. Alue on Parkanon kaupungin Heittolan kylää. Kaava-alueeseen kuuluvat seuraavat tilat: Artolanranta RN:o 3:62, pinta-ala 5,120 ha, Honkakallio RN:o 3:63, pinta-ala 2,530 ha. Artolanranta-tilan omistaa Parkanon kaupunki. Parkanon kaupunki on myynyt ko. tilasta kaksi yhden hehtaarin suuruista määrä-alaa, toisen Joni Haavistolle ja Johanna Pyylöniemelle, toisen Ari Haavistolle, nämä tontin on vielä lohkomatta, joten määrä-alojen pinta-ala sisältyy Artolanrantatilan pinta-alaan. Honkallio tilan omistavat Mari ja Sauli Kallio. Alueella on voimassa oleva oikeusvaikutteinen osayleiskaava, jossa alue on merkitty A-SELV alueeksi ( alue on tarkoitus asemakaavoittaa osayleiskaavan tavoitevuoden jälkeen). Kaavahankkeen tavoitteena on saada alueelle pinta-alaltaan suuria asuinpientalotontteja. Alueen länsireunassa kulkee Alaskylän alueen vesija viemärijohto ja alueelle johtaa yksityistie, jota pitkin kulku tulee kaikille alueen tonteille. Asemakaavaluonnoksessa alueelle muodostetaan 7 AO-tonttia joissa rakennusoikeus as + t (erillispientalon ja talousrakennuksen) sallittu kerrosala on yhteensä 350 m2 / tontti. Yhdelle tontille on lisäksi sallittu erillisen saunan rakentaminen kerrosala 30m2 ja tilan Honkallio 3:63 M-alueelle saunan rakentaminen 30 m2. Kaavaan on myös merkitty yhteinen venevalkama-alue. Oheisaineistona: Asemakaavakartta sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma Valmistelija: rakennustarkastaja Pertti Huhtala Ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta hyväksyy asemakaavaluonnoksen sekä osallistumis ja arviointisuunnitelman esitetyssä muodossa. Hyväksyttiin yksimielisesti.

17 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Rakennus- ja ympäristölautakunta RAKENNUSTARKASTAJAN VIRKA 1092/ /2014 RAKYMP Virassa oleva rakennustarkastaja on eläköitymässä kesällä Maankäyttö ja rakennusasetuksen 4 :n mukaan kunnan rakennusvalvontaviranomaisen tehtävänä on valvoa kaavojen noudattamista, huolehtia rakentamista ja muita toimenpiteitä koskevien lupien käsittelemisestä sekä osaltaan valvoa rakennetun ympäristön ja rakennusten kunnossapitoa ja hoitoa siten kun sitä säädetään. Rakennustarkastajalla tulee olla tehtävään soveltuva rakennusalan korkeakoulututkinto. Lisäksi hänellä tulee olla riittävä kokemus rakennussuunniteluun ja rakennustyön suoritukseen liittyvistä tehtävistä. Rakennustarkastaja on maankäyttö ja rakennuslakiin perustuvissa tehtävissään kunnan rakennusvalvontaviranomaisen alainen. Hallintosäännön mukaan rakennustarkastajan tehtäviin kuuluu: 1. maa-aineslupahakemusten tarkastamisesta perittävän taksaan perustuvan tarkastusmaksun määrääminen ja maksuunpano; 2. maa-ainesten oton valvonnasta perittävän taksaan perustuvan valvontamaksun määrääminen ja maksuunpano; 3. maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) 145 :ssä tarkoitettujen lupa- ja valvontamaksujen määrääminen yksittäistapauksissa; 4. haja-asutusalueiden osoitteiden antaminen; 5. MRL:n 122 :ssä tarkoitetun vastaavan työnjohtajan ja erityisalan työnjohtajan hyväksyminen; 6. MRL:n 130 :ssä tarkoitetun rakennusluvan, toimenpideluvan ja purkamisluvan myöntäminen, kun kyseessä on enintään kaksi huoneistoa käsittävä asuinrakennus tai talousrakennus; 7. MRL:n 130 :ssä tarkoitetun maisematyöluvan myöntäminen; 8. MRL 143 :n mukaisesti luvan voimassaolon jatkamisesta päättäminen; 9. MRL:n 151 :ssä tarkoitetusta rakennuttajavalvonnasta, asiantuntijatarkastuksesta ja ulkopuolisesta tarkastuksesta päättäminen; 10. päättäminen MRL:n 175 :n mukaisesti vähäisestä poikkeamisesta rakennusluvan yhteydessä; 11. rakennusluvan myöntäminen tilapäiselle rakennukselle MRL:n 176 :n mukaisesti; 12. rakennustyön keskeyttäminen MRL:n 180 :n 1 momentin mukaisesti. Rakennustarkastajan työpanosta on suunniteltu jatkossa myytävän myös naapurikuntaan.

18 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Rakennus- ja ympäristölautakunta Valmistelija: rakennustarkastaja Pertti Huhtala Ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää pyytää kaupunginhallitukselta täyttölupaa rakennustarkastajan virkaan ja julistaa viran julkisesti haettavaksi, sekä valitsee hakijoiden haastattelutilaisuuteen lautakunnan edustajat; puheenjohtajan lisäksi kaksi jäsentä. Hyväksyttiin yksimielisesti. Hakijoiden haastattelutilaisuuteen osallistuu puheenjohtaja Juhani Leppäsen lisäksi jäsenet Arja Grönfors ja Taisto Viitasalo. KHALL Kaup.johtajan ehdotus: KHALL Kaup.johtajan ehdotus: Kaupunginhallitus päättää myöntää täyttöluvan rakennustarkastan virkaan alkaen ja nimeää edustajan haastattelutilaisuuteen. Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti palauttaa asian valmisteluun. Rakennustarkastajan palvelujen myynnistä Karviaan on käyty tarkentavia neuvotteluja KH:n kokouksen jälkeen. Karvian kunnanhallitus on päättänyt valtuuttaa kunnanjohtajan neuvottelemaan rakennustarkastajan ja maa-aineslupiin liittyvän työpanoksen ostamisen Parkanosta, yhteensä 1-2 päivää viikossa. Tarkoituksenmukainen työnjako Parkanon kaupungin maa-aineslupien osalta arvioidaan vielä rakennustarkastajan ja ympäristötarkastajan kesken virkoihin valinnan ja toimeenpanon yhteydessä. Kaupunginhallitus päättää myöntää täyttöluvan rakennustarkastan virkaan alkaen ja nimeää edustajan haastattelutilaisuuteen. Hyväksyttiin yksimielisesti. Nimettiin edustajaksi haastattelutilaisuuteen Pertti Runsas. Merkitään, että tekninen johtaja Jarmo Kyösti oli läsnä tämän asian kokouskeskustelun aikana. RAKYMP 46 Rakennustarkastajan virka on ilmoitettu avoimeksi työvoimahallinnon avoimissa työpaikoissa, KTK Tekniikan asiantuntijan ry:n työpaikkasivuilla, Rakennustarkastusyhdistyksen työpaikkasivuilla, Aamulehdessä, Ylä-Satakunta-lehdessä sekä kaupungin kotisivuilla.

19 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Rakennus- ja ympäristölautakunta Avoimen viran hakuaika päättyi Määräaikaan mennessä hakemuksensa jätti 5 hakijaa, joista haastatteluun kutsuttiin 4 hakijaa. Vesa Pihlaja, Matti Halme, Velimatti Hietaoja ja Juha Koivumäki. Rakennus- ja ympäristölautakunnan sekä kaupunginhallituksen valitsemat edustajat sekä teknisen osaston edustajat haastattelivat hakijoita klo välisenä aikana. Haastattelun suorittivat lautakunnan puheenjohtaja Juhani Leppänen, jäsen Arja Grönfors, jäsen Taisto Viitasalo, kaupunginhallituksen edustaja Pertti Runsas, tekninen johtaja Jarmo Kyösto, rakennustarkastaja Pertti Huhtala ja toimistosihteeri Soili Jalava sekä Karvian kunnanjohtaja Tarja Hosiasluoma ja rakennusmestari Jaakko Kallioniemi. Valmistelija: rakennustarkastaja Pertti Huhtala. Oheisaineistona: Yhteenveto hakijoista nähtävillä kokouksessa Ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää nimetä rakennustarkastajan virkaan valittavan henkilön. Rakennus- ja ympäristölautakunta valitsi suoritetun haastattelun perusteella rakennustarkastajan virkaan Vesa Pihlajan Kankaanpäästä (insinööri, rakennustekniikka AMK). Valitun on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan ennen viran vastaanottamista. Viran täyttämisessä noudatetaan neljän (4) kuukauden koeaikaa.

20 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Rakennus- ja ympäristölautakunta YMPÄRISTÖTARKASTAJAN VIRKA 1095/ /2014 RAKYMP Parkanon kaupungin teknisellä osastolla on ollut terveys- ja ympäristötarkastajan virka. Virkanimike on muutettu ympäristötarkastajaksi v.2014 talousarvion hyväksymisen yhteydessä. Terveys- ja ympäristötarkastajan tehtäviä on hoitanut 60/40 jaolla yksi henkilö. Terveystarkastajan tehtävät (ympäristö terveydensuojelu) on siirretty Sote- sopimukseen perustuen Sastamalan kaupungin alaisuuteen ja Parkanon kaupungille on jääneet ympäristöviranomaisen tehtävät. Ympäristönsuojelulain mukaisista kunnalle kuuluvista lain lupa- ja valvontatehtävistä huolehtii kunnan ympäristönsuojeluviranomainen, joka käyttää osaltaan ympäristönsuojelun yleisen edun puhevaltaa tämän lain mukaisessa päätöksenteossa. Parkanossa ympäristönsuojeluviranomaisena toimiin hallintosäännön mukaan rakennus- ja ympäristölautakunta ja toimivaltaa on siirretty ympäristötarkastajalle siten kuin kuntien ympäristönsuojelun hallinnosta annetussa laissa säädetään. Hallintosäännön mukaan terveys- ympäristötarkastajan tehtäviin kuulunut: 1. ympäristönsuojelulain 60, 61 ja 62 :ssä tarkoitetuttujen ilmoitusten käsitteleminen; 2. ympäristönsuojelua koskevat lausunnot lausunnot maankäyttöön, kuten maa-ainesten ottamiseen ja kaavoitukseen, liittyvistä asioista; 3. taksan mukaisen ympäristönsuojeluviranomaisen maksun määrääminen ja maksuunpano rakennus- ja ympäristölautakunnan määräämissä rajoissa; 4. poikkeaminen Parkanon kaupungin yleisistä jätehuoltomääräyksistä, kuten jätteiden keräysvälineiden tyhjennysvälin muutokset, rakennusja ympäristö-lautakunnan delegoimalla tavalla Parkanon kaupungille tarvitaan uusi ympäristötarkastaja mahdollisimman nopeasti lakisääteisten tehtävien hoitamiseksi. Ympäristölupa-asioiden valmistelu ja valvonta on kokonaan ympäristötarkastajan vastuulla. Rakennustarkastajan eläköityessä on suunniteltu että uuden rakennustarkastajan työpanosta myydään naapurikuntiin, joten Parkanon maa-aineslupien valvontatehtävät on tarkoitus siirtää rakennustarkastajalta ympäristötarkastajalle. Kihniön kunnan kanssa on sovittu että he ostavat ympäristötarkastajan työpanosta 1 päivän viikossa, myös Karvian kanssa on yhteistyö vireillä. Ympäristötarkastajan pätevyysvaatimuksena on virkaan soveltuva

21 PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennus- ja ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Rakennus- ja ympäristölautakunta korkeakoulututkinto sekä riittävä käytännön kokemus ympäristösuojelun tehtävistä. Valmistelija: rakennustarkastaja Pertti Huhtala Ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää pyytää kaupunginhallitukselta täyttölupaa ympäristötarkastajan virkaan ja julistaa viran julkisesti haettavaksi, sekä valitsee hakijoiden haastattelutilaisuuteen lautakunnan edustajat; puheenjohtajan lisäksi kaksi jäsentä. Hyväksyttiin yksimielisesti. Hakijoiden haastattelutilaisuuteen osallistuu puheenjohtaja Juhani Leppäsen lisäksi jäsenet Arja Grönfors ja Taisto Viitasalo. KHALL Kaup.johtajan ehdotus: KHALL Kaup. johtajan ehdotus: Kaupunginhallitus päättää myöntää täyttöluvan ympäristötarkastajan virkaan alkaen ja nimeää edustajan haastattelutilaisuuteen. Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti palauttaa asian valmisteluun. Ympäristötarkastajan työpanoksen myynnistä Kihniön ja Karvian kuntiin on käyty tarkentavia neuvotteluja KH:n jälkeen. Kihniö on varannut määrärahan ja palveluista on valmisteltu sopimus, siten että kunta maksaa 20 % Parkanon kaupungin ympäristötarkastajan kokonaispalkkakustannuksista sivukuluineen.karvian kunnanhallitus on päättänyt valtuuttaa kunnanjohtajan neuvottelemaan rakennustarkastajan ja maa-aineslupiin liittyvän työpanoksen ostamisen Parkanosta, yhteensä 1-2 päivää viikossa. Tarkoituksenmukainen työnjako Parkanon kaupungin maa-aineslupien osalta arvioidaan vielä rakennustarkastajan ja ympäristötarkastajan kesken virkoihin valinnan ja toimeenpanon yhteydessä. Kaupunginhallitus päättää myöntää täyttöluvan ympäristötarkastajan virkaan alkaen ja nimeää edustajan haastattelutilaisuuteen. Hyväksyttiin yksimielisesti. Nimettiin edustajaksi haastattelutilaisuuteen Pertti Runsas.

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

RAKENNUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

RAKENNUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 1 RAKENNUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty 19.12.2001 (muutos KV 26.1.2005 5) Voimaatulo 01.01.2002 1 Toimiala, kokoonpano ja vastuualue Rakennuslautakunnan yleisenä tehtävänä on rakennustoiminnan ja

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- KOKOUSAIKA Torstai 6.7.2017 klo.16.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2014 Ympäristölautakunta Sivu 84. Keskiviikko 7.5.2014 klo 18.30 18.55 Isonkyrön virastotalo, kokoushuone 2

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2014 Ympäristölautakunta Sivu 84. Keskiviikko 7.5.2014 klo 18.30 18.55 Isonkyrön virastotalo, kokoushuone 2 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2014 Ympäristölautakunta Sivu 84 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Keskiviikko 7.5.2014 klo 18.30 18.55

Lisätiedot

2. Rakennustarkastajan hyväksymät rakennusluvat:

2. Rakennustarkastajan hyväksymät rakennusluvat: Rakennuslautakunta 72 01.09.2009 ILMOITUSASIAT RLK 72 1. Pirkanmaan ympäristökeskuksen päätös 22.7.2009. Lomarakennuksen 50 m2 ja talousrakennuksen 15 m2 rakentaminen. Rakennuspaikka sijait see Vahojärven

Lisätiedot

Ottamispaikka Lapinnevan kylän tiloilla Santalansanta, RN: ja Niemensanta RN:

Ottamispaikka Lapinnevan kylän tiloilla Santalansanta, RN: ja Niemensanta RN: Rakennus- ja ympäristölautakunta 75 15.08.2017 MAA-AINESLUPA N:O 8/2016 1798/05.056.0566/2016 RAKYMP 15.08.2017 75 Hakija Maanrakennus K. Viitaharju Oy Riuttankatu 7 39700 Parkano Maanomistaja Maanrakennus

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä Irja Keskinen

Lisätiedot

Hollolan kunta Valvontajaosto. Rakennusvalvonnan päätösvaltaluettelo alkaen

Hollolan kunta Valvontajaosto. Rakennusvalvonnan päätösvaltaluettelo alkaen Rakennusvalvonnan päätösvaltaluettelo 6.6.2016 alkaen Toimialajohtaja alueen päällikkö tekninen johtaja rakennustarkastaja 2 Maankäyttö- ja rakennuslaki MRL 15 Hyväksyy rakennusjärjestyksen MRL 21 Määrää

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20 Kokousaika 21.03.2012 klo 15.00-15.21 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Sora ja Kuljetusliike Partanen Oy ja Kuljetusliike Töppönen, maa-aineslupahakemus Haapaniemen kylän Käpykangas 1:25 tilalle

Sora ja Kuljetusliike Partanen Oy ja Kuljetusliike Töppönen, maa-aineslupahakemus Haapaniemen kylän Käpykangas 1:25 tilalle Rakennuslautakunta 20 11.04.2011 Kunnanhallitus 103 19.04.2011 Sora ja Kuljetusliike Partanen Oy ja Kuljetusliike Töppönen, maa-aineslupahakemus Haapaniemen kylän Käpykangas 1:25 tilalle 377/520.521/2011

Lisätiedot

Ympäristölautakunnan päämääränä on hyvä ja turvallinen elinympäristö.

Ympäristölautakunnan päämääränä on hyvä ja turvallinen elinympäristö. 1 ULVILAN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 31.01.2011 Valt. 7 Voimaantulo: 01.02.2011 1 Toiminta-ajatus Ympäristölautakunnan päämääränä on hyvä ja turvallinen elinympäristö. Ympäristölautakunta

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12. Tekninen lautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12. Tekninen lautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 Tekninen lautakunta 21.12.2011 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 21.12.2011 klo 16.30 18.05 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 Tekninen lautakunta 13.11.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 13.11.2014 klo 16.30 17.50 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta 18.5.2011

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta 18.5.2011 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 18.5.2011 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.5.2011 klo 16.30 17.30 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi Oulunkaaren ympäristölautakunta 13 20.03.2014 Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi OULYMP 13 ASIA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Utajärven

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Timo Villman Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan ottamista Porin kaupungin Kuuminaisissa sijaitsevalta tilalta Timonmaa

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76 KOKOUSAIKA Torstai 25.6.2015 klo.16.00 16.40. KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 Tekninen lautakunta 25.3.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 25.3.2015 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä

Lisätiedot

Ylöjärven ympäristölautakunnan 17.12.2013 198 hyväksymä. Suunnitelmaa kohti perusmaksu 300

Ylöjärven ympäristölautakunnan 17.12.2013 198 hyväksymä. Suunnitelmaa kohti perusmaksu 300 1 (5) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET YLÖJÄRVEN KAUPUNGISSA (liite 3 / ymp.ltk 17.12.2013) Ylöjärven ympäristölautakunnan

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 2/2019 1 Tekninen lautakunta Aika 29.04.2019 klo 13:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 15 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja Keskinen

Lisätiedot

Ympäristölautakunnan päätösvallan delegointi 2018 alkaen

Ympäristölautakunnan päätösvallan delegointi 2018 alkaen Kalajoen kaupunki Ympäristölautakunta Ymp.ltk 18.10.2018 30 Ympäristölautakunnan päätösvallan delegointi 2018 alkaen Kalajoen kaupunki Ympäristölautakunta Ymp-ltk 18.10.2018 30 Sisällysluettelo Ympäristölautakunnan

Lisätiedot

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 22. Tekninen lautakunta 18.02.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 22. Tekninen lautakunta 18.02.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 22 Tekninen lautakunta 18.02.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 14 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 24 15 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 25 16 TYÖNTUTKIMUKSEN

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 19.9.2012

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 19.9.2012 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 19.9.2012 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.9.2012 klo 16.30 17.45 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Jussi Vierikko Silvennoinen

Lisätiedot

Kangasniemi Pöytäkirja 1/ (9) Rakennuslautakunta Aika , klo 15:16-16:00. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Kangasniemi Pöytäkirja 1/ (9) Rakennuslautakunta Aika , klo 15:16-16:00. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Kangasniemi Pöytäkirja 1/2016 1 (9) Aika 26.01.2016, klo 15:16-16:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

25. helmikuuta 2013 (tielautakunnan toimituksen jälkeen) Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto läsnä poissa. Jutta Kivikallio Pekka Raitanen

25. helmikuuta 2013 (tielautakunnan toimituksen jälkeen) Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto läsnä poissa. Jutta Kivikallio Pekka Raitanen KOSKEN TL RAKENNUSLAUTAKUNTA ESITYSLISTA 1-2013 Aika: 25. helmikuuta 2013 (tielautakunnan toimituksen jälkeen) Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto läsnä poissa Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Jäsenet Pekka

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 4/ (11) Rakennus- ja ympäristölautakunta

Laihia Pöytäkirja 4/ (11) Rakennus- ja ympäristölautakunta Laihia Pöytäkirja 4/2017 1 (11) Aika, klo 17:00-19:02 Paikka Teknisen osaston kokoushuone Käsitellyt asiat 35 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 36 Kokouksen pöytäkirjan tarkastajien valinta

Lisätiedot

Kiviaineksen ottamistoiminnan keskeyttäminen tilalla Louhelo RN:o 16:1 / Männistö Mauri

Kiviaineksen ottamistoiminnan keskeyttäminen tilalla Louhelo RN:o 16:1 / Männistö Mauri Rakennuslautakunta 28 04.12.2014 Kiviaineksen ottamistoiminnan keskeyttäminen tilalla Louhelo RN:o 16:1 / Männistö Mauri 174/11.03.07/2014 Rakla 28 Mauri Männistön maa-aineslupaa tilalta Louhelo RN:o 16:1

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13. Tekninen lautakunta 15.12.2010

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13. Tekninen lautakunta 15.12.2010 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 Tekninen lautakunta 15.12.2010 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 15.12.2010 klo 16.30 17.15 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Lehtinen

Lisätiedot

PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ / TEKNISET PALVELUT

PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ / TEKNISET PALVELUT PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ / TEKNISET PALVELUT Hyväksytty Kv 10.12.2008 80 Voimaantulo 1.1.2009 1 LUKU HALLINTO-ORGANISAATIO 1 Luottamushenkilöorganisaatio Teknisen palvelualueen luottamushenkilöorganisaatio

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 11.10.2011, kello 17.30 18.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

Salon kaupunginvaltuusto 27.1.2014 9 1 (5)

Salon kaupunginvaltuusto 27.1.2014 9 1 (5) Salon kaupunginvaltuusto 27.1.2014 9 1 (5) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT SALON KAUPUNGISSA 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( )

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( ) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2012 1 (7) 1135 Poikkeamishakemus (Vartiokylä, tontti 45270/17) HEL 2012-006696 T 10 04 01 Rakvv 45-640-12-S Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset, joista poiketaan

Lisätiedot

Rakennus- ja. 83 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 243 30.06.2015 Kaupunginvaltuusto 67 07.09.2015

Rakennus- ja. 83 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 243 30.06.2015 Kaupunginvaltuusto 67 07.09.2015 Rakennus- ja 83 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 243 30.06.2015 Kaupunginvaltuusto 67 07.09.2015 Rakennustarkastajan viran (700 039) perustaminen 1238/01.01.00.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN Pohjolankatu 14 MUUTTAMISESTA 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen 1/5 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA

Lisätiedot

päättää oman toimialansa osalta valtionavustusten sekä muiden avustusten hakemisesta sekä tilityksistä

päättää oman toimialansa osalta valtionavustusten sekä muiden avustusten hakemisesta sekä tilityksistä Ympäristölautakunnan määräys ratkaisuvallan siirtämisestä Ympäristölautakunta siirtää ratkaisuvaltaansa 1.1.2015 alkaen seuraavasti: Muutettu ympäristölautakunnan kokouksessa 3.11.2016 77, tulee voimaan

Lisätiedot

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2014 234. Kaupunginhallitus 19.05.2014 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2014 234. Kaupunginhallitus 19.05.2014 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2014 234 Kaupunginhallitus 19.05.2014 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 122 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 236 123 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 237 124 PARKANON

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Poikkeaminen (LTK) / Ryönä, 451-2-26 (Kaarinniementie 150) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Muut rakennukset: rakennusluvatrakennustakohti 170,00. Tuulivoimala: Rakennuslupatuulivoimalayksikköäkohti 660,00

Muut rakennukset: rakennusluvatrakennustakohti 170,00. Tuulivoimala: Rakennuslupatuulivoimalayksikköäkohti 660,00 LIPERINKUNNANRAKENNUSLUPAMAKSUTAKSA1.1.2018ALKAEN Elinympäristölautakunnan03.10.2017hyväksymä 1 YLEISTÄ Maankäytö-jarakennuslain145 :nmukaanluvanhakijataitoimenpiteensuoritajaon velvolinensuoritamaanviranomaistehtävistäkunnalemaksun,jonkaperusteetmäärätään

Lisätiedot

Kauko Nukari, Paasikankaantie 267, 31130 Koijärvi. Soran ottamistoiminnan jatkaminen kahdella vuodella.

Kauko Nukari, Paasikankaantie 267, 31130 Koijärvi. Soran ottamistoiminnan jatkaminen kahdella vuodella. FORSSAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Maa-aineslupahakemus lupamääräysten PL 62 muuttamiseksi (maa-aineslaki 555/81) 30100 FORSSA Annettu julkipanon jälkeen puh. 03-41411 Antopäivä Kokouspäivä ja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 31.5.2011, kello 17.00 18.12 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2011 Rakennuslautakunta sivu 16. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2011 Rakennuslautakunta sivu 16. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2011 Rakennuslautakunta sivu 16 Kokousaika 23.02.2011 klo 15.15-16.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 3/ (8) Rakennuslautakunta Aika , klo 16:30-17:09. Kunnantalo, kaavoittajan huone.

Mäntyharju Pöytäkirja 3/ (8) Rakennuslautakunta Aika , klo 16:30-17:09. Kunnantalo, kaavoittajan huone. Mäntyharju Pöytäkirja 3/2016 1 (8) Aika 19.04.2016, klo 16:30-17:09 Paikka Kunnantalo, kaavoittajan huone Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Pöytäkirjan tarkastus 19 Rakennustarkastajan

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46 RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Torstai 16.8.2018 klo.16.00

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle Teknisen lautakunnan valvontajaosto 16 26.02.2014 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO 218/8.86/2013 VALVJAOS 16 Ympäristönsuojelusihteeri 11.2.2014 ASIA Päätös maa-aineslain 4

Lisätiedot

Viranomaislautakunta 17 12.05.2014 Viranomaislautakunta 21 18.06.2014

Viranomaislautakunta 17 12.05.2014 Viranomaislautakunta 21 18.06.2014 Viranomaislautakunta 17 12.05.2014 Viranomaislautakunta 21 18.06.2014 OIKAISUVAATIMUS RAKENNUSLUPAAN 14-0016-R/ AS OY METSOHOVIN KATETUT TERASSIT/VASTINE VALITUKSEEN 244/00.02.02/2014 VOLTK 17 Juhani Riuttanen

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN KYLÄSSÄ / REIJA SCHNITZER

MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN KYLÄSSÄ / REIJA SCHNITZER Rakennuslautakunta 26 16.10.2006 Rakennuslautakunta 31 24.10.2006 Kunnanhallitus 240 13.11.2006 Rakennuslautakunta 36 05.12.2006 MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN

Lisätiedot

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281 Ympäristölautakunta 36 23.04.2013 Ympäristölautakunta 89 24.09.2013 Kaupunginhallitus 370 02.10.2013 Ympäristölautakunta 79 23.09.2014 Kaupunginhallitus 308 01.10.2014 HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

Hakija: Pasila Petteri ja Minna

Hakija: Pasila Petteri ja Minna Rakennuslautakunta 14 04.02.2015 Kaavoitustoimikunta 15 02.03.2015 Kunnanhallitus 50 09.03.2015 Poikkeamislupa, Pasila Petteri ja Minna 495/10.03.00.02/2015 Rakennuslautakunta 04.02.2015 14 Hakija: Pasila

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Torstai 31.5.2018 Huom! Kokouksen aluksi kevätkatselmus. Lähtö virastotalon pihasta yhteiskuljetuksella

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (6) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (6) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 (6) RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU Rakenneyksikön muiden viranhaltijoiden tekemät rakennuslupapäätökset Päätökset annetaan julkipanon jälkeen

Lisätiedot

Sivu 1 KOKOUKSEN AVAUS 3 2 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 4 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEKSI

Sivu 1 KOKOUKSEN AVAUS 3 2 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 4 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEKSI PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 08.02.2016 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 1 KOKOUKSEN AVAUS 3 2 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 4 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

RAKENNUSTYÖN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

RAKENNUSTYÖN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 RAKENNUSTYÖN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LUPA- JA VALVONTAMAKSU (MRL 145 ) 1 Yleistä Luvan haltija tai toimenpiteen suorittaja on velvollinen suorittamaan tarkastusja valvontatehtävistä sekä muista

Lisätiedot

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 7/2014 103 Kaavoitustoimikunta 08.12.2014 Aika 08.12.2014 klo 18:00-18.50 Paikka Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen Juha Kare Terhi

Lisätiedot

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen Oulunkaaren ympäristölautakunta 57 14.08.2014 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen OULYMP 57 ASIA HAKIJA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten

Lisätiedot

Tykkimäen Sora Oy:n maa-aineslupahakemus ja ympäristölupahakemukset, lausunto

Tykkimäen Sora Oy:n maa-aineslupahakemus ja ympäristölupahakemukset, lausunto Kunnanhallitus 181 24.10.2016 Tykkimäen Sora Oy:n maa-aineslupahakemus ja ympäristölupahakemukset, lausunto 710/10.03.00.09/2016 Kunnanhallitus 24.10.2016 181 Kouvolan kaupungin ympäristöpalvelut pyytää

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 79 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) 3390/11.111/2014 KHALL 79 Hakija Nimi Eeva ja Paavo Runtti Osoite Lodentie

Lisätiedot

UTAJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 1

UTAJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 UTAJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 Lupa- ja valvontalautakunta AIKA 15.08.2018 17:00-18:26 PAIKKA Roomari sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 9 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 10 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 82/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 82/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (1) 62 Asianro 82/00.02.03/2015 Tiedonannot ympäristö- ja rakennuslautakunnalle vuonna 2015 Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelujen tukipalvelut Itä-Suomen aluehallintovirasto

Lisätiedot

Ympäristölautakunta 40 23.04.2015 PAIMION KAUPUNGIN (VÄHÄNIITUNTIE 1) RAKENNUSLUPAHAKEMUS YMPLTK 40. Paimion kaupunki PL 50 21531 PAIMIO

Ympäristölautakunta 40 23.04.2015 PAIMION KAUPUNGIN (VÄHÄNIITUNTIE 1) RAKENNUSLUPAHAKEMUS YMPLTK 40. Paimion kaupunki PL 50 21531 PAIMIO Ympäristölautakunta 40 23.04.2015 PAIMION KAUPUNGIN (VÄHÄNIITUNTIE 1) RAKENNUSLUPAHAKEMUS YMPLTK 40 Hakija Paimion kaupunki PL 50 21531 PAIMIO Rakennuspaikka Kiinteistötunnus Kaupunginosa/kylä Tilan nimi

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LAADINTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ( MRL 63 )

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LAADINTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ( MRL 63 ) In s i n ö ö r i - j a K i i n t e i s t ö t o i m i s t o H a v a n k a O y Keskuskatu 5, 39700 PARKANO p. 040 833 9275, 0400-234 349, 03-4482 702 email:havanka@kolumbus.fi http://www.kolumbus.fi/havanka

Lisätiedot

Rakennus- ja. 83 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 243 30.06.2015. Rakennustarkastajan viran (700 039)perustaminen

Rakennus- ja. 83 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 243 30.06.2015. Rakennustarkastajan viran (700 039)perustaminen Rakennus- ja 83 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 243 30.06.2015 Rakennustarkastajan viran (700 039)perustaminen 1238/01.01.00.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 10.06.2015 83 Valmistelija:

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET PIRKKALAN KUNNASSA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET PIRKKALAN KUNNASSA Pirkkalan kunta 1 (5) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET PIRKKALAN KUNNASSA Kunnanhallitus hyväksynyt 3.9.2018 Voimaantulo

Lisätiedot

HATTULAN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT

HATTULAN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT 1 HATTULAN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA 1 YLEISTÄ Hattulan kunnassa maa-ainesten

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET VIHDIN KUNNASSA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET VIHDIN KUNNASSA VIHDIN KUNTA Ympa 9.12.2008 Ympa liite 7 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET VIHDIN KUNNASSA 1 Yleistä 2 Tarkastusmaksu Maa-ainesten

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNNAN RAKENNUSVALVONNAN VIRANOMAISTEHTÄVIEN MAKSUPERUSTEIDEN TAKSA

ASIKKALAN KUNNAN RAKENNUSVALVONNAN VIRANOMAISTEHTÄVIEN MAKSUPERUSTEIDEN TAKSA ASIKKALAN KUNNAN RAKENNUSVALVONNAN VIRANOMAISTEHTÄVIEN MAKSUPERUSTEIDEN TAKSA Ympäristölautakunta 4.3.2014 16 Sisällys 1 Yleistä... 2 2 Rakentamisen ja siihen verrattavien muutoksien valvonta (MRL 125

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kaupunginhallituksen lupajaosto hyväksynyt 24.4.2018 Taksa tulee voimaan 1.6.2018

Lisätiedot

Hakemuksen käsittelystä ja suunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava seuraavat

Hakemuksen käsittelystä ja suunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava seuraavat KUOPION KAUPUNKI, Alueelliset ympäristönsuojelupalvelut MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA Maa-aineslain mukaista maa-aineslupaa, yhdistettyä maa-aineslupaa ja ympäristölupaa sekä maankäyttö-

Lisätiedot

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen Tekninen lautakunta 289 04.09.2013 Kaupunginhallitus 423 09.09.2013 Kaupunginhallitus 373 15.09.2014 Kaupunginvaltuusto 84 29.09.2014 Asemakaavan muutos ja tonttijako, 64 Skinnarila, kortteli 81, virkistys-

Lisätiedot

PIEKSÄMÄEN KAUPUNGIN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

PIEKSÄMÄEN KAUPUNGIN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PIEKSÄMÄEN KAUPUNKI RAKENNUSLAUTAKUNTA PIEKSÄMÄEN KAUPUNGIN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT RAKENNUSLAUTAKUNTA 03.12.2009 34 PIEKSÄMÄEN

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 9/2011 Rakennuslautakunta sivu 119. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 9/2011 Rakennuslautakunta sivu 119. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 9/2011 Rakennuslautakunta sivu 119 Kokousaika 14.12.2011 klo 13.00-13.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9 Tekninen lautakunta 17.9.2008 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 17.9.2008 klo 16.30 17.05 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Kohtala Paavo Hautamäki

Lisätiedot

2.1 Suunnitelmaa kohti 350. + ottamisalueen pinta-alan mukaan 170 /ha. sekä lisäksi hakemuksessa otettavaksi esitetyn

2.1 Suunnitelmaa kohti 350. + ottamisalueen pinta-alan mukaan 170 /ha. sekä lisäksi hakemuksessa otettavaksi esitetyn NAANTALIN KAUPUNKI MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TAR- 1(5) KASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVON- NASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1.6.2011 alkaen Kaupunginhallitus 26.4.2011 184 1 YLEISTÄ Maa-ainesten

Lisätiedot

Lupatunnus 12-0072-R 12.06.2012 32

Lupatunnus 12-0072-R 12.06.2012 32 Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PL 111 570101 SAVONLINNA RAKENNUSPAIKKA Anttola, 246-402-0001-0049 Kitkantie 6, 58410 HAAPAKALLIO Kiinteistön nimi AAPELINMÄKI pinta-ala 4000 m² Rakentamismääräykset

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 220 Asianro 5398/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-510-10-33 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 10.4.2012, kello 17.30 18.20 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

133 RAKENNUSTARKASTAJAN VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET 257 134 TERVEYS- JA YMPÄRISTÖTARKASTAJAN VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET

133 RAKENNUSTARKASTAJAN VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET 257 134 TERVEYS- JA YMPÄRISTÖTARKASTAJAN VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2013 245 Rakennus- ja ympäristölautakunta 03.12.2013 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 125 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 247 126 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

ILOMANTSI Kirkonkylä OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Päiväys 30.1.2015. KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue

ILOMANTSI Kirkonkylä OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Päiväys 30.1.2015. KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue ILOMANTSI Kirkonkylä Päiväys 30.1.2015 KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Ilomantsin Kirkonkylän

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 2/2010 13 Tekninen lautakunta. Torstai 18.02.2010 klo 18.00-20.10. Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 2/2010 13 Tekninen lautakunta. Torstai 18.02.2010 klo 18.00-20.10. Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa 2/2010 13 Tekninen lautakunta Torstai 18.02.2010 klo 18.00-20.10 Kunnanvirasto I, valtuustosali Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen Sonja Buuri

Lisätiedot

PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ / TEKNISET PALVELUT

PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ / TEKNISET PALVELUT PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ / TEKNISET PALVELUT Hyväksytty: Kv 5.9.2012 30 Voimaantulo: 1.1.2013 1 LUKU HALLINTO-ORGANISAATIO 1 Luottamushenkilöorganisaatio Teknisen palvelualueen luottamushenkilöorganisaatio

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 Tekninen lautakunta 11.9.2013 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 11.9.2013 klo 16.30 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Esityslista Nro 6/2015. Rakennuslautakunta

Kosken Tl kunta Esityslista Nro 6/2015. Rakennuslautakunta Rakennuslautakunta 15.12.2015 1 Kokousaika Tiistai 15.12.2015 klo 18:00 Kokouspaikka Kosken Tl kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Jäsenet: Pekka Kulmanen

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Mäntyharjun kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta

Lisätiedot

MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE

MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE Teknisen lautakunnan valvontajaosto 19 30.03.2011 Kaupunginhallitus 141 12.04.2011 MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE 202/8/86/2010 VALVJAOS 19 Vt.

Lisätiedot

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61 Valtuusto 6 09.09.2013 6 S 19 C Joensuun venesataman asemakaavan hyväksyminen 152/10.02.03/2012 KAAVJAOS 61 Kaavoitusjaosto 12.6.2012 Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Matti Kanerva matti.kanerva (at)

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA Raahen kaupunki, Piehingin kylä Tila Hannila Rn:o 1:33 LEMMINKÄINEN INFRA OY 2016 Raahen kaupungin Piehingin kylässä 2 (6) Sisällysluettelo 1 Alueen perustiedot... 3 1.1 Omistus- ja hallintaoikeus sekä

Lisätiedot

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen Kunnanhallituksen 61 02.10.2014 Kunnanhallituksen 82 04.12.2014 Kunnanhallituksen 23 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 09.06.2015 Kunnanvaltuusto 36 17.06.2015 Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen

Lisätiedot

Tontin pinta-ala: 2082m2

Tontin pinta-ala: 2082m2 Rakennuslautakunta 23 20.05.2015 Rakennuslupahakemus R2-2015 (6. kaupunginosan korttelin 82 tontti 5, Alppitie 10A, olohuoneen ja eteistilan laajennus ja muutos sekä terassin laajennus, lupaa haetaan jo

Lisätiedot

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä.

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä. 1/YMPLA 28.5.2014 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO HAKIJA: Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä 32610 Vampula OTTOALUE: MAANOMISTUS:

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 27.3.2012, kello 17.30 18.50 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja

Lisätiedot

Ehdotus Esittelijä: Kimmo Hagman, tekninen johtaja. Tekninen lautakunta päättää myöntää haetun poikkeamisluvan.

Ehdotus Esittelijä: Kimmo Hagman, tekninen johtaja. Tekninen lautakunta päättää myöntää haetun poikkeamisluvan. Puumala Ote pöytäkirjasta 5/2015 1 (5) 48 Poikkeamislupa / Barthelet Philippe ja Ritva PuuDno-2015-315 Valmistelija / lisätiedot: Kimmo Hagman kimmo.hagman@puumala.fi Liitteet 1 Barthelet2015.pdf (Salassa

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kärkölän kunta Ympäristölautakunta 30.1.2013 10 15.6.2016 28, muutos MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 (5) Kärkölän

Lisätiedot

26 Tileistä poistettavat saatavat v. 2013 / Rakennuslautakunta

26 Tileistä poistettavat saatavat v. 2013 / Rakennuslautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 5/2015 1 (12) Aika 03.11.2015, klo 16:30-16:50 Paikka Kunnantalo, kaavoittajan huone Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 Pöytäkirjan tarkastus 25 Talousarvio

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu 137 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 240

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu 137 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 240 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2018 237 Kunnanhallitus 25.06.2018 AIKA 25.6.2018 klo 19.10-19.19 PAIKKA Yläaste KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 137 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2011. Perusturvalautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2011. Perusturvalautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 17.3.2011 klo 17.30 18.30 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Heinilä Päivi Koivisto Sini

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Kunnanhallitus 07.01.2019 AIKA 7.1.2019 klo 18.30-19.32 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Perusturvalautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Perusturvalautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 48 Perusturvalautakunta 13.05.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 50 26 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 51 27 JOHTAVAN SOSIAALITYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 3/2018 1 Tekninen lautakunta Aika 15.06.2018 klo 12:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 32 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot