UUDEN SEELANNIN KIERTOMATKA 2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "UUDEN SEELANNIN KIERTOMATKA 2015"

Transkriptio

1 Suomen Kuvausmatkat oy UUDEN SEELANNIN KIERTOMATKA 2015 Aika: La La (22 pv) Ryhmäkoko: 8+1 henkilöä Hinta: eur Sis. kansainväliset menopaluulennot Helsingistä. Lennot: Kansainväliset lennot: * HEL - - HKG - Auckland * Auckland - HKG - - HEL Kotimaanlennot: * Queenstown - Auckland Pääkohteita: Rotoruan geoterminen alue Waitomon kiiltomatoluolat Kidnappers-lintuyhdyskunnat Kapiti-saaren endeeminen lajisto Kaikouran albatrossit ja delfiinit Franz Josefin jäätiköt ja Mt Cook Doubtful ja Milford Sound Auckland Queenstown Lisäretket: White Island -tulivuorisaari Helikopterilento Mt Cookin huipulle Tiritiri Matangin saariretki Suomen Kuvausmatkat Oy on Kuluttajaviraston rekisteröimä valmismatkanjärjestäjä, jolla on toiminnan edellyttämät vakuudet. Rek. nro 46/12/Mj Esitteen kuvat vuoden matkoilta: Jouni Klinga Risteilyt: Doubtful Sound (2D1N -risteily) Milford Sound (päiväristeily) Kohderyhmä: Kaikki luonnosta kiinnostuneet. Vaativuus: Ruokailut: Lisätiedot: Retket eivät edellytä tavanomaisesta poikkeavaa kuntoa. Aamiaismajoitus Muut ruokailut on ilmoitettu mat kaohjelmassa: A = aamiainen, L = Lounas, P = päivällinen. Jouni Klinga, puh Vesa Taiveaho, puh

2 UUDEN SEELANNIN SUURI KIERTOMATKA 2015 Elokuvat ovat syystä nostaneet Uuden Seelannin unelmien luontomatkakohteeksi. Eteläisen meren saarivaltion maisemat hakevat vertaistaan ja tarjoavat unohtumattomat puitteet luontoretkeilylle. Juuri Uutta Seelantia kauemmaksi Suomesta on vaikea matkustaa, ja paras matkustusajankohta onkin etelän kevätkesä marras-joulukuussa. Eläinten pesimäkausi on vielä parhaimmillaan ja kukat kukkivat - samaan aikaan kun meillä täällä pohjoisessa kaamos kolkuttelee jo oven takana. Uudessa Seelannissa on kaksi pääsaarta sekä lähes 70 pienempää ulkosaarta. Vaikka saarivaltio on vajaata kolmannesta Suomea pienempi, on pitkänomaisten saarten luonto hyvin vaihteleva. Pohjoissaarelle luonteenomaista on paitsi kumpuilevat lammaslaitumet, myös aktiiviset tulivuoret ja kuumat lähteet geysiireineen. Eteläisen saaren maisemaa puolestaan jakaa Etelän Alpeiksi kutsuttu vuoristo. Sen itäpuoli on kuivaa ja loivapiirteistä karjankasvatusaluetta. Länsipuolelta sen sijaan löytyvät lumihuippuiset vuoret sekä kuuluisat vuonoalueet. Kuvausmatkojen Uuden Seelannin Kiertomatkalla kohteiksi on valittu kattava otos saarivaltion upeimmista luontokohteista. Vierailemme klassisilla maisemakohteilla, jotka jokaisen Uuden Seelannin kävijän pitää kokea kerran elämässä. Vastapainoksi tutustumme vain pienimuotoisilla luontomatkoilla saavutettavissa oleviin erikoiskohteisiin. Matkan erityisluonteeseen kuuluu pienen ryhmäkoon mukanaan tuoma joustavuus. Esimerkiksi suhteellisen pitkät ajomatkat eivät ole pelkkiä siirtymiä, sillä monet upeat maisemakohteet tulevat tutuksi juuri siirtymäretkillä kohteelta toiselle. Matkamme luonteeseen kuuluu, että aikataulujen puitteissa voimme helposti pysähdellä myös ajomatkojen aikana. Kiertomatka alkaa Pohjoissaaren suurimmasta kaupungista Auklandista. Tutustumme kaupungin ympäristöön aikaerosta toipuen. Ensimmäisinä pääkohteina ovat Waitomon kuuluisat kiiltomatoluolat ja Rotoruan geotermiset kohteet. Reittimme jatkuu Napierin rannikolle, jossa pääsemme tutustumaan suurimpaan mantereella pesivään australiansuulayhdyskuntaan. Maisemallisella Kidnappers-niemellä pesii kaikkiaan yli suulaparin yhdyskunta.

3 Uusi Seelanti on lintujen valtakuntaa. Koko saaristossa ei ole ollut alkujaan lainkaan varsinaisia maanisäkkäitä, jonka vuoksi saarille kehittyi monimuotoinen lajisto lentokyvyttömiä lintulajeja. Kuuluisin sukupuuttoon kuolleista lajeista on jättiläislintu Moa, mutta myös moni muu laji on kokenut saman kohtalon ihmisen saapumisen myötä. Osa lentokyvyttömistä endeemisistä lintulajeista on silti onnistuttu suojelemaan pääsaaria ympäröivillä ulkosaarilla. Yksi tällainen endeemisten lajien turvapaikka on Pohjoissaaren länsirannikolla oleva Kapiti. Majoitumme Kapiti-saarelle perusmukavuuksilla varustettuihin mökkeihin kahdeksi yöksi ja iltaretkillä pääsemme ehkä myös kansallislintu kiivin jäljille sen luontaisessa elinympäristössä. Kapiti on yksi Uuden Seelannin merkittävimpiä turvapaikkoja endeemisille linnuille. Retkemme Pohjoissaarella päättyy pääkaupunkiin Wellingtoniin, josta jatkamme autolautalla Cookin salmen yli Eteläsaaren Pictoniin. Merilintujen ystävien ykköskohteena Uudessa Seelannissa on Kaikoura, josta tehdään kuuluisia albatrossi- ja delfiiniretkiä. Parhaimmillaan risteilyillä voidaan kuvata muiden merilintujen ohella jopa jättiläisalbatrosseja aivan lähietäisyydeltä. Tutustuminen Eteläsaareen jatkuu itärannikon kumpuilevista maisemista Arthur Pass -solan myötä Eteläisten Alppien vuoristoon. Kierrämme länsirannikon kuuluisilla maisemapaikoilla Franz Josefin jäätiköllä sekä rannikon upeissa metsissä. Halukkailla on mahdollisuus myös helikopterilentoon Mt Cookin lumihuippumaisemiin. Matkan viimeinen osio ei suinkaan ole vähäpätöisin: Sukellamme Eteläsaaren lounasosan vuonojen maahan. Tutustumme upeisiin maisemiin sekä maitse että vesitse. Aluksi lähdemme heikommin tunnetulle Doubtful Sound -vuonolle. Tutustumme tämän mittasuhteiltaan suurimman vuonon huikeisiin maisemiin kahden päivän ja yhden yön risteilyllä. Näin saamme nauttia aamun ja illan valojen vaihteluista ja kenties onnistumme näkemään myös harvinaisia vuonopingviinejä sekä turkishylkeitä. Tunnetumpi, mutta pienempi vuonoalue on Milford Sound. Matka Milford -vuonolle on elämys jo itsessäänkin, joten jäähdyttelemme maisemaretkeämme vielä pienellä päiväristeilyllä Milford Soundilla. Ennen kotimatkaa vietämme vielä vapaapäivän Aucklandissa. Kuvausmatkojen Uuden Seelannin Kiertomatkalla on mahdollisuus aktiiviseen retkiohjelmaan saarivaltion upeimmissa luontokohteissa. Useimmissa pääkohteissa viivymme vähintään kaksi yötä, jolloin ohjelmaa voi halutessaan keventää myös omatoimisesti kunkin lodgen ympäristössä lomaillen. Täysipainoinen retkiohjelma on ohjelmassa mainuttuja poikkeuksia lukuunottamatta sisällytetty suoraan osaksi matkan hintaa. Tervetuloa mukaan luontomatkalle tulen ja jään maahan!

4 Uuden Seelannin suuri kiertomatka Muutokset matkaohjelmassa sekä ilmoitetuissa lentojen reitityksissä ovat mahdollisia. La Helsinki Hongkong Matka alkaa Helsinki-Vantaan lentokentältä yölennolla Pariisin ja Hongkongin kautta Uuden Seelannin suurimpaan kaupunkiin Aucklandiin. Alla lähtökohtainen Cathay Pacific (Oneworld) -lentoreitti. Lopullinen reitti vahvistetaan ilmoittautujille ennen lippujen kirjoitusta. HEL CDG (Finnair) CDG HKG (+1, Cathay Pacific) - Saapuminen Hongkongiin Su Ryhmän lennot hankitaan yksittäislippuina, jonka vuoksi lopullinen reitti päätetään vasta kun lennot ovat varattavissa ilmoittautujien nimillä. Voimme antaa tarjouksen myös vaihtoehtoisille reiteille, kuten Finnairin suoralle reitille Hongkongin kautta sekä siten, että meno- ja paluulennolla olisi väliyö Hongkongissa. Su Lento- ja aikaeropäivä HKG AKL (+1, Cathay Pacific). Saapuminen Aucklandiin Ma Ma Saapumien Aucklandiin (A) Saavumme Aucklandiin aamulla klo Kokonaislentoaika on n. 30 h. Lentokentältä siirrymme suoraan kaupungin keskustassa olevaan hotelliimme, jossa vapaata palautumista aikaerosta ja lentomatkasta. Jos huoneet eivät ole saapuessamme vielä vapaana, halukkailla on mahdollisuus lyhyeen tutustumiskierrokseen hotellin lähistöllä ydinkeskustassa. Hotellin lähellä on mm. 328 m korkeuteen kohoava näköalatorni. Majoittuminen: Sky City Auckland -hotelli (4*) tai vastaava.

5 Ti Auckland - Waitomo - Rotorua (A) Varhaisen aamiaisen jälkeen starttaamme kiertomatkamme Pohjoissaaren salaisuuksiin. Ajelemme aluksi Waitomon kiiltomatoluolille, joissa kuljemme sekä jalan että myös maanalaista jokea myöten veneellä. Ehkä upeimmillaan sysipimeässä luolassa veneellä lipuen yläpuolinen kalliokatto loistaa kiiltomatojen loisteesta kuin valovahvistettu tähtitaivas. Iltapäivän puolella matkaamme lähes pyhiinvaelluskohde-statuksen saaneeseen Hobbitonin kylään. Pääsemme vierailemaan Taru Sormusten herrasta -elokuvan kuvauspaikoilla ja kurkistamaan hobbitien miniatyyrikokoisiin majoihin. Illan hämärtymiseen mennessä saavumme Rotoruan geotermiselle alueelle. Majoittuminen: Silver Fern Rotorua Hotel. Ke Rotorua (A, P) Roturuan geotermisellä alueella on runsaasti kuumia höyryäviä lähteitä ja lampia, geysireitä ja muita geologisesta aktiivisuudesta kertovia ilmiöitä. Aloitamme päivän retkellä yhdellä maisemallisesti kiehtovimmista kohteista. Kiehuvista lammista jotkut ovat punarantaisia, toiset kirkkaan keltaisia. Kuvauksellisesti viehättäviä ovat myös kiehuvat ja poksahtelevat mutalähteet. Palaamme lounaaseen mennessä takaisin hotellillemme, jolta käsin halukkaat voivat vierailla myös paikallisten kylpylöiden kuumilla altailla. Iltapäivä on muutoin vapaata, mutta halukkaiden kanssa voidaan silti sopia paikanpäällä myös lisäretkistä. Mahdollisuuksia on lukuisia alkaen lammaskoiraesityksistä metsäretkiin. Mahdollisten lisäretkien samoin kuin kylpyläkäyntien kustannuksena on kohteiden paikanpäällä perimät pääsymaksut. Tiiviin retkipäivän päätteeksi vietämme illan maorikulttuurin parissa. Vierailemme kuuluisalla Tamaki Maori -kylällä, joka on rakennettu esittelemään Uuden Seelannin alkuperäisväestön elämää ennen eurooppalaisten saapumista. Osana kansainvälistä ryhmää tapahtuva maori-illanvietto kestää 3,5 tuntia, jonka kuluessa nautimme myös hintaan sisältyvän perinnepäivällisen maorien tapaan. Majoittuminen: Silver Fern Rotorua Hotel tai vastaava.

6 To Rotorua (A) Vapaapäivä Rotoruan geologisten ihmeiden äärellä. Halukkaat voivat viettää tiiviimpien retkipäivien jälkeen vapaapäivää tutustuen esimerkiksi Rotoruan kylpylöiden tarjontaan. Tänään on mahdollista lähteä myös lisäretkelle White Islandille, yhdelle Uuden Seelannin aktiivisimmista tulivuorista. Retki alkaa rannikolta, noin tunnin ajomatkan päästä hotellistamme. Noin 50 km etäisyydellä rannikolta olevalle saarelle on puolentoista tunnin venematka, jonka jälkeen voimme retkeillä oppaamme johdolla puhisevan tulivuoren sulfiitinkeltaisissa maisemissa noin kahden tunnin ajan. Matkan tarkka ajankohta vaihtelee päivittäin säätilan ja nousuveden vaihteluiden mukaan, mutta takaisin hotelliimme retkeltä palataan noin klo Siirtymät saarelle tehdään osana kansainvälistä ryhmää, mutta retkeily tulivuorella tapahtuu omaan tahtiimme yksityisen oppaan kanssa (ryhmäkoostamme riippumatta), joka tarjoaa mahdollisuuden myös kuvaamiseen kiinnostavissa kohteissa joustavasti. Esimerkkikuvia: White Island -lisäretken hinta yksityisellä opastuksella on 150 eur (sis. retkieväät). Majoittuminen: Silver Fern Rotorua Hotel tai vastaava. Pe Rotorua - Napier (A) Aamulla matkamme jatkuu Pohjoissaaren halki itärannikolle, Napierin idylliseen pikkukaupunkiin. Majoitumme rantabulevardin tuntumaan ja lähdemme heti iltavaloiksi retkelle Kidnappers -niemimaalle. Alueen erikoisuutena on suurin mantereelta löydettävä australiansuulien yhdyskunta, joka on viime vuosina kasvanut jo yli parin suuruiseksi. Retkemme ajankohtaan poikaset ovat jo kuoriutuneet ja hyvin maisemallisella paikalla oleva lintuyhdyskunta tarjoaa runsaasti tilanteita kalastajien saapuessa ruokkimaan jälkikasvuaan. Majoittuminen: Scenic Hotel Te Pania (4*) tai vastaava. La Napier - Kapiti Island (A, P) Vapaa aamu Napierin rannoilla. Mikäli ryhmässä on kiinnostusta uusintaretkelle suulakoloniaan aamuvalojen aikaan, voimme varata myös auringonnousun lisäretken Kidnappersin niemimaalle. Aamiaisen jälkeen noin kymmeneltä lähdemme ajamaan Pohjoissaaren lounaisrannalle, jossa meitä odottaa venekuljetus Kapiti-saarelle. Majoitumme saarella oleviin vaatimattomiin mökkeihin. Vaikka Kapiti on avoinna myös luontomatkailijoille, se on uusseelantilaisittain pienimuotoista ja saarelle pääsee korkeintaan viisikymmentä kävijää päivässä. Iltapäivällä tutustumista Kapiti-saaren endeemiseen lintulajistoon majapaikkamme tuntumassa ja illalla lähdemme ensimmäiselle kiiviretkelle. Majoittuminen: Kapiti Island Resort (täysihoito).

7 Su Kapiti Island (A, L, P) Suomen Kuvausmatkat oy Uuden Seelannin kiertomatka Aamiaisen jälkeen venekuljetus saaren toisella laidalla oleville luontopoluille. Retkeilemme koko päivän alueen linnustoon tutustuen ja nautimme retkilounaan päivän aikana. Illalla päivällisen jälkeen lähdemme jälleen uudelle kiiviretkelle. Majoittuminen: Kapiti Island Resort (täysihoito). Ma Kapiti Island - Wellington - Picton - Kaikoura (A) Aamiaisen jälkeen palaamme mantereelle ja tutustumme lounasaikaan maan pääkaupunkiin Wellingtoniin. Keskipäivällä lähdemme autolautta-risteilylle Cookin salmen yli Eteläsaarelle. Etenkin Eteläsaaren puolella risteilyreitti kulkee upeissa vuonomaisissa maisemissa. Risteilyt rantautuvat Eteläsaarella Pictonin kaupunkiin, josta matkaamme vielä kuuluisten viiniviljelyalueiden halki Kaikouran rannikkokaupunkiin. Mikäli ryhmällä on kiinnostusta, voimme pysähtyä jollekin Marlboroughin viinitiloista omakustanteiselle päivälliselle. Majoittuminen: The White Morph Heritage Hotel tai vastaava. Ti Kaikoura (A) Kaikouran rannikkokaupunki on tullut tunnetuksi ikkunana Uuden Seelannin meriluontoon. Ainutlaatuisimpia ovat albatrossi- ja merilinturetket rannikon edustalle. Safariyrittäjät tuntevat seudun parhaat merilintupaikat ja lisäksi useat albatrossilajit ovat tottuneet hakemaan tarjottuja tuoreita kala-aamiaisia. Tyypillisesti retkellä voidaan nähdä isolabatrosseja ja jättiläisalbatrosseja sekä useita liitäjälajeja - parhaimmillaan aivan lähietäisyydeltä. Ryhmällemme on varattu auringonnousun aikaan tehtävä yksityinen ja pidennetty albatrossi- ja merilinturisteily. Iltapäivällä on vapaata retkeilyä Kaikouran rannoilla, mutta halukkailla on mahdollisuus varata ennakkoon iltapäivällä myös uudelle delfiini- tai albatrossiristeilylle. Majoittuminen: The White Morph Heritage Hotel tai vastaava. Ke Kaikoura - Arthur Pass (A) Aamulla matkamme jatkuu Eteläsaaren itärannikon kumpuilevissa maisemissa. Lähdemme ylittämään Eteläisiä Alppeja Arthur Pass -nimistä solaa myöten. Reittimme kulkee tänään läheltä Christchurchin kaupunkia, ja ryhmän kiinnostuksen mukaan myös lyhyt vierailu tässä maanjäristyksen runtelemassa kaupungissa on mahdollinen. Käytämme päivän kiinnostaviin kohteisiin tutustuen ja saavumme iltapäivän päätteeksi Arthur Passin kapeassa solassa yli 700 metrin korkeudella olevaan kylään. Majoitumme yhdeksi yöksi vaatimattomaan motelliin. Majoittuminen: Arthur s Pass Alpine Motel.

8 To Arthur s Pass - Franz Josef Glacier (A) Aamupäivän ajomatkalla pysähtelemme hyville maisemapaikoille ja pidämme silmät auki myös paikallisen erikoisuuden, kea-papukaijan suhteen. Isokokoiset keat hakeutuvat toisinaan myös omatoimisesti tienvarteen pysäköityjen autojen luokse. Ne nimittäin ovat hurahtaneet autonovien tiivisteisiin ja toisinaan silmän välttäessä ne livahtavat auton katolle venyttelemään ovien tiivisteitä terävällä koukkunokallaan. Ylitettyämme Eteläiset Alpit jatkamme länsirannikkoa etelään kohti Foxin ja Franz Josefin jäätiköitä. Olemme perillä puolen päivän jälkeen. Majoittumisen jälkeen itapäivällä on mahdollisuus vielä retkeillä rannikon rehevissä metsissä tai jäätiköiden reunoilla kulkevilla poluilla. Majoittuminen: Scenic Hotel Franz Josef Glacier (4*) Pe Franz Josef Glacier - Lake Maokerie (A, P) Halukkailla on mahdollisuus lähteä varhain aamulla lisäretkelle Mt Cookin lumihuipuille! Franz Josefin kylältä tehdään helikopterilentoja ylös jäätiköille. Lyhimmät lennot kestävät vain varttitunnin ja pisimmillä lennoilla kierretään Mt Cookin lumihuiput ympäri. Ryhmän kiinnostus helikopterilennolle kartoitetaan kevään aikana. Mikäli lähtijöitä on riittävästi omaan helikopteriin, voimme neuvotella myös kuvaajille räätälöidystä lennosta. Pitkän n. 40 minuutin lennon alustava hinta on noin 270 eur / hlö.

9 Iltapäivällä jatkamme noin sata kilometriä etelämpänä olevalle Lake Maokerien alueelle. Majoitumme viihtyisään Lake Maokerie Wilderness Lodgeen ja tutustumme jo iltapäivän aikana lähiympäristön monipuolisiin retkipolustoihin. Majoittuminen: Lake Maokerie Wilderness Lodge (täysihoito). La Lake Maokerie (A, L, P) Aamulla lähdemme puolenpäivän opastetulle vuonopingviiniretkelle; kohteelle on mahdollista mennä vain laillistetun oppaan kanssa. Maokerie Lodgen mailla pesii pieni yhdyskunta vuonopingviinejä, ja täällä niitä on mahdollisuus päästä seuraamaan luonnollisesti, ja jopa 10 metrin etäisyydeltä. Useimmissa turisteille avoimissa paikoissa tämä ei ole mahdollista, ja täälläkin kohde on avoinna vain lodgen asukkaille. Iltapäivällä liikumme lodgen ympäristön poluilla tai rannoilla omatoimisesti. Majoittuminen: Lake Maokerie Wilderness Lodge (täysihoito). Su Lake Maokerie - Queenstown (A) Ajomatka Lake Maokerielta Queenstowniin on maisemallisesti vaikuttava. Tie kiemurtelee milloin vuorten laiteilla tai vuoristojärvien rannoilla, ja välillä pysähdymme katsomaan seinämillä kuohuvia putouksia. Lähdemme matkaan jo varhain aamulla ja Queenstowniin saavumme iltapäivän puolella. Iltapäivä ja ilta vapaata tutustumista Queenstownissa. Yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä on nousta kaapelihissilla kaupungin laidalla olevalle maisemapaikalle. Majoittuminen: Novotel Hotel tai vastaava. Ma Queenstown - Manapouri - Douptful Sound, risteily (A, L, P) Aamuvarhaisella suuntaamme kohti maan lounaisosien vaikutavia vuonomaisemia. Ajamme autolla Manapourin pikkukaupunkiin, josta matkamme jatkuu ensin Lake Manapourin vastarannalle yhteysaluksella. Vastarannalla odottaa sitten kuljetuksemme yhden Uuden Seelannin upeimman vuonon, Doubtful Soundin pohjukkaan. Puoliltapäivin aloittelemme kaksipäiväisen risteilyn Doubtful Soundilla. Ryhmämme käyttöön on vuokrattu vuonna 2008 rakennettu Sea-Finn -moottorialus. Aluksella on täysihoito ja majoittuminen tapahtuu perustasoisissa kahden hengen hyteissä. Oma alus tarjoaa mahdollisuuden liikkua vuonoissa yksilöllisten toiveiden mukaan sekä käyttää enemmän aikaa myös luonnon tarkkailuun: hyvällä onnella voimme nähdä lisää pingviinejä, turkishylkeitä tai vaikkapa pullonokkadelfiinejä.

10 Halukkaat voivat kokeilla myös melontaa ja aluksella on pienempi moottorivene, jolla voimme päästä lähemmäksi rannalla olevia eläimiä. Ti Doubtful Sound - Milford Sound (A) Tänään kello kannattaa laittaa soittamaan ennen auringonnousua ja nousta kannelle seuraamaan päivän valkenemista - monesti aamun ensihetket ovat myös verraten tyveniä. Risteilemme vielä aamupäivän ajan vuonoilla ennen kuin on aika palata takaisin Manapouriin. Te Anaun pikkukaupungissa on mukava pysähtyä lounaalle, sillä seuraava ajomatkamme Milford -vuonolle kulkee jälleen upeissa maisemissa ja se voi tarkoittaa useampia kuvaus- ja ihastelupysähdyksiä. Serpentiinitie kiertelee jylhässä ja suurelta osin metsäisessäkin vuoristossa ja sukeltaa välillä myös pitkiin tunneleihin. Näin kesäaikana tiet ovat kuitenkin sulia. Lopulta laskeudumme alas tunnetun Milford-vuonon pohjukkaan. Yksi parhaista maisemista avautuu suoraan lahden pohjukan luontopolulta. Olemme varanneet majoituksen läheiseen lodgeen, jolloin voimme liikkua näillä parhailla maisemapaikoilla sekä aamun että illan parhaiden valojen aikaan. Nämä vuonot ovat erittäin sateisia, mutta parin yön retkellä mahdollisuus hyväänkin säähän on jo verraten hyvä. Majoittuminen: Milford Sound Lodge. Ke Milford Sound (A) Retkipäivä Milford Soundin vuonomaisemissa ja rehevissä metsissä. Halukkailla on mahdollisuus puolen päivän kävelyretkeen kuuluisalla Milford Trek -retkipolulla, mutta voimme liikkua myös autolla lähiseudun päiväretkikohteille. Vastaavasti tietenkin voi viettää päivän myös lodgen maisemissa erämaisesta miljööstä nauttien. Iltapäivällä lähdemme jälleen risteilylle, ja nyt tutustumaan Milford Soundin vuonomaisemiin ja kuvaukselliseen vesiputoukseen. Risteilyn jälkeen voimme nautiskella iltavaloista upeilla maisemapaikoilla. Majoittuminen: Milford Sound Lodge. To Milford Sound - Queenstown - Auckland (A) Aamiaisen jälkeen on aika lähteä vuoristojen yli paluumatkalle kohti Queenstownia. Iltapäivällä aikataulun salliessa vietämme vielä hetken Queenstownin kesäisillä kaduilla ennen kuin suuntaamme lentokentälle.

11 Lennämme illaksi takaisin Pohjoissaarelle ja Aucklandiin, jossa majoitumme kaupungin keskustassa olevaan hotelliin. Majoittuminen: SkyCity Auckland hotelli (4*) tai vastaava. Pe Auckland (A) Vapaapäivä Aucklandissa. Huoneet on luovutettava klo 12.00, mutta varaamme yhden huoneen yleiseen käyttöön, jossa on mahdollisuus käydä illalla siistiytymässä ennen lentokentälle lähtöä. Halukkailla on mahdollisuus vielä lisäretkelle Tiritiri Matangin saarelle. Noin 30 km päässä Aucklandista oleva 220 hehtaarin saari on yksi maan menestyksekkäimpiä ennallistamiskohteita, jossa alkuperäinen eläinlajisto on onnistuttu palauttamaan takaisin. Venematka alkaa Aucklandin satama-altaasta aamuyhdeksältä ja saapuu takaisin noin puoli viideltä iltapäivällä. Saari on kuuluisa etenkin endeemisistä lintulajeista, jotka ovat myös hyvin tottuneita ihmisiin. Kävijämäärä on kuitenkin rajoitettu yhteen lauttaan per päivä, joten paikat retkelle on syytä varata hyvissä ajoin. Retken hinta on 50 eur, ja omat eväät on otettava mukaan. Kauttamme voi varata myös muita päiväretkikohteita Aucklandissa ja sen ympäristössä. Halukkaat voivat vielä nauttia kevyttä päivällistä hotellissa tai lähiravintoloissa ennen kuin noin iltayhdeksältä lähdemme lentokentälle. Lentomatka alkaa yölennolla Hongkongiin. AKL HKG (Cathay Pacific) La Hongkong - Helsinki Olemme Hongkongissa aamulla klo Jatkolento Pariisin kautta lähtee klo HKG CDG (Cathay Pacific) CDG HKI (Finnair) Perillä Helsingissä illalla klo

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta Kevätretki Maltalle 23 27.4.2017 Matkalla nähdään pääsaaren lisäksi Gozon vihreämpää luontoa ja tutustutaan monipuolisesti historiaan ja nähtävyyksiin. Saaren etelä-osan retkellä nähdään mm. Zurrieq laakso

Lisätiedot

Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016

Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016 Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016 24.10. 31.10.2015 Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme monilla luomuviinitiloilla, tutustumme

Lisätiedot

HURTIGRUTEN - MAAILMAN KAUNEIN MERIMATKA KIRKKONIEMESTÄ BERGENIIN *, **, **, , JA

HURTIGRUTEN - MAAILMAN KAUNEIN MERIMATKA KIRKKONIEMESTÄ BERGENIIN *, **, **, , JA HURTIGRUTEN - MAAILMAN KAUNEIN MERIMATKA KIRKKONIEMESTÄ BERGENIIN 13.-19.4.*, 15.-21.5.**, 1.-7.8.**, 22.-28.8., 3.-10.9. JA 14.-20.9.2017 Hurtigruten on Norjan rannikon alkuperäinen laivareitti, joka

Lisätiedot

Syysmatka Montenegroon 3-11.10.2014

Syysmatka Montenegroon 3-11.10.2014 Syysmatka Montenegroon 3-11.10.2014 Vaasan Retkeilijät ry:n 30 hengen iloinen joukko Tuomo Perkiön johdolla teki ikimuistoisen matkan Montenegroon (Crna Gora) jota voidaan kutsua Välimeren helmeksi. Montenegro

Lisätiedot

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visbyn risteily Silja Europalla Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visby on kaupunki ja maineensa veroinen. Täällä kävijän hurmaavat sen matalat, ruusuihin peittyvät talot, sen korkeat tornit, varjoisat

Lisätiedot

Visbyn risteily Helsingistä

Visbyn risteily Helsingistä Visbyn risteily Helsingistä Reitti: Karstula-Äänekoski-Jyväskylä-Jämsä (menoon mahdollista saada liityntäkuljetukset myös Keuruulta ja Petäjävedeltä -> kysy lisää toimistoistamme!) Lähdöt: 3.7 ja 24.7

Lisätiedot

Luomuviinimatka Andien juurille

Luomuviinimatka Andien juurille Luomuviinimatka Andien juurille 24.02. - 08.03.2017 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan loistavampia nähtävyyksiä. Matkamme alkaa

Lisätiedot

Maidontuottajien ammattimatka USA, Wisconsin, 1.10 8.10.2015

Maidontuottajien ammattimatka USA, Wisconsin, 1.10 8.10.2015 Maidontuottajien ammattimatka USA, Wisconsin, 1.10 8.10.2015 Vuoden 2015 World Dairy Expo ammattimatka lähestyy. Matkan pituus on kahdeksan päivää. Ohjelman mukaan matkaan sisältyy yhteensä 8 tilavierailu,

Lisätiedot

Löydä päivävaelluksen hauskuus

Löydä päivävaelluksen hauskuus Päivävaelluksen suunnittelu FValitse jokin hauska ja mielenkiintoinen retkikohde. Jos liikutte ryhmänä, ota muut huomioon retkikohteen valinnassa. FOta selvää vaellusreitin pituudesta ja siitä, kuinka

Lisätiedot

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA Joulunajan viikko-ohjelma on voimassa 23.12.2011 8.1.2012 PERJANTAI 23.12. / 30.12. / 6.1. 12:00 MOOTTORIKELKKASAFARI ERÄMAAHAN Nauti ulkoilmaelämästä moottorikelkkasafarilla luonnon sydämeen. Reittimme

Lisätiedot

Saapuminen Tukholmaan, josta jatketaan välittömästi kohti Kalmaria ja Öölantia

Saapuminen Tukholmaan, josta jatketaan välittömästi kohti Kalmaria ja Öölantia Sunnuntai 11.6.2017 klo 16.30 klo 20.55 Lähtö Nurmijärven kirkon parkkipaikalta kohti Turkua Lähtee m/s Viking Grace kohti Maarianhaminaa ja Tukholmaa Maanantai 12.6.2017 klo 6.30 klo 13.00 klo 16.00 klo

Lisätiedot

ClubOne-alennus edellyttää 1 kortti / hytti. Samaa korttia ei voi hyödyntää useammassa hytissä.

ClubOne-alennus edellyttää 1 kortti / hytti. Samaa korttia ei voi hyödyntää useammassa hytissä. Ikaalisten Matkatoimisto Taru Malmström 03-4580203 taru.malmstrom@ikaalistenmatkatoimisto.fi Matti Ristimäki 040-5025917 matti.ristimaki@luukku.com Tässä tarjouksemme Visbyn risteilystä 7.-9.8.2016 Matkaohjelma

Lisätiedot

Kokoontuminen hotelliimme Brisbanessa. Yhteinen päivällinen kello 19:00 mennessä saapuneille.

Kokoontuminen hotelliimme Brisbanessa. Yhteinen päivällinen kello 19:00 mennessä saapuneille. Tongatapu Tyynen valtameren saaristo 28.3-17.4.2014 27.3-16.4.2015 Unohda Ahvenanmaan saaristo ja lähde suuremmille vesille. Tongatapu on vertaansa vailla oleva saariseikkailu, jonka perusajatus on nähdä

Lisätiedot

Espanjan petolinnut. Lisätietoja: Vuorikotka

Espanjan petolinnut. Lisätietoja: Vuorikotka Espanjan petolinnut Kohde: Espanja Teema: Espanjan petolinnut Vaativuus: Pääsääntöisesti kojukuvausta Ryhmäkoko: 5 8 valokuvaajaa Aika: 31.3. 6.4.2017 Hinta: 1920 Lisämaksusta 1hh 195 Vuorikotka Munkkikorppikotka

Lisätiedot

Eväitä elämään lähiluonnosta hanke Toimintatuokiokortti

Eväitä elämään lähiluonnosta hanke Toimintatuokiokortti Aihe 3 4. luokkien elämyspäivä Rantokankaalla Tavoitteet edistää ryhmäytymistä yhteistoiminnallisilla aktiviteeteilla luontoelämysten kokeminen Kohderyhmä ja koko 9 10-vuotiaat oppilaat, 36 lasta ja neljä

Lisätiedot

Guyanas Ranskan Guyana, Guyana, Surinam

Guyanas Ranskan Guyana, Guyana, Surinam Guyanas Ranskan Guyana, Guyana, Surinam 15.11-29.11.2014 Tässä se vihdoin tulee! Matkaohjelma, jonka valmistuminen kesti kauemmin kuin talon rakentaminen. Guyanas on pioneerimatka Etelä-Amerikkaan, poluille,

Lisätiedot

Hyvä tietää. Uusi-Seelanti. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä

Hyvä tietää. Uusi-Seelanti. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Uusi-Seelanti Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Uudesta-Seelannista Pääkaupunki Kielet Asukasluku Wellington Englanti ja maori Kristinusko ja Uudenuseita Seelannin pienempiä dollari

Lisätiedot

Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen

Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen Maanatai aamuna 2.11 hyppäsimme Ylivieskassa junaan kohti Helsinkiä, jossa olimme puolen päivän aikoihin. Lento Pariisiin lähti 16.05. Meitä

Lisätiedot

IRLANNIN KIERTOMATKA 11. - 18.6. JA 19. - 26.8.2016

IRLANNIN KIERTOMATKA 11. - 18.6. JA 19. - 26.8.2016 IRLANNIN KIERTOMATKA 11. - 18.6. JA 19. - 26.8.2016 Limerick - Galway - Westport - Sligo - Vihreän saaren kierroksella matkataan kauniissa maisemissa, osin paljon kehuttua "Wild Atlantic Way" -reittiä

Lisätiedot

Ulkoilua Kuolimon äärellä!

Ulkoilua Kuolimon äärellä! Ulkoilua Kuolimon äärellä! Kuolimon ympäristö tarjoaa loistavat mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen. Rantametsissä on kilometreittäin merkittyjä retkipolkuja ja monin paikoin myös laavuja

Lisätiedot

Adventtimatka Roomaan joulukuun pimeydestä Rooman valoon 04.12 09.12.2016

Adventtimatka Roomaan joulukuun pimeydestä Rooman valoon 04.12 09.12.2016 Adventtimatka Roomaan joulukuun pimeydestä Rooman valoon 04.12 09.12.2016 Matkaoppaana legendaarinen Italian asiantuntija Silja Tuominen Matkaemäntänä Hanna Ekola, musiikissa Hannan tilaisuuksissa mukana

Lisätiedot

Lähdöt lähes päivittäin (ei lauantaisin) klo 21:30 tai 20:00 (sunnuntaisin) Helsingistä.

Lähdöt lähes päivittäin (ei lauantaisin) klo 21:30 tai 20:00 (sunnuntaisin) Helsingistä. Sivu 1 / 7 Esittely 23h Päivä Tallinnassa risteily Lähdöt lähes päivittäin (ei lauantaisin) klo 21:30 tai 20:00 (sunnuntaisin) Helsingistä. Suositulla Ostosristeilyllä vietät yön laivalla ja Tallinnassa

Lisätiedot

SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput!

SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput! SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput! 1. KELKKASAFARI TUNTURIIN (14:00-16:00) päivittäin (paitsi su) Tällä vauhdikkaalla safarilla kiertelemme Saariselän lähiympäristössä

Lisätiedot

BRASILIA: PANTANAL & IGUASSU 27.8. - 11.9.2016

BRASILIA: PANTANAL & IGUASSU 27.8. - 11.9.2016 BRASILIA: PANTANAL & IGUASSU 27.8. - 11.9.2016 Suomen Kuvausmatkat oy BRASILIAN PANTANAL & IGUASSU 2016 Aika: Ryhmäkoko: Hinta: La 27.8. - Su 11.9.2016 16 pv 8 henkilöä + matkanjohtaja 5 540 eur* Ajomatkat:

Lisätiedot

HURTIGRUTEN - MAAILMAN KAUNEIN MERIMATKA *, , , , , , JA

HURTIGRUTEN - MAAILMAN KAUNEIN MERIMATKA *, , , , , , JA HURTIGRUTEN - MAAILMAN KAUNEIN MERIMATKA 13.-19.4.*, 15.-21.5., 1.-7.8., 17.-24.8., 22.-28.8., 3.-9.9., 8.-15.9. JA 14.-20.9.2017 Hurtigruten on Norjan rannikon alkuperäinen laivareitti, joka on jo vuodesta

Lisätiedot

MHY KESKIPOHJAN METSÄ- JA LUONTOMATKA ITÄVALTAAN Matka-aika: ke 2.9. ti 8.9.2015

MHY KESKIPOHJAN METSÄ- JA LUONTOMATKA ITÄVALTAAN Matka-aika: ke 2.9. ti 8.9.2015 MHY KESKIPOHJAN METSÄ- JA LUONTOMATKA ITÄVALTAAN Matka-aika: ke 2.9. ti 8.9.2015 Itävalta Keski-Euroopan sydämessä lumoaa kauneudellaan. Maisemaa hallitsevat upeina kohoavat metsäiset rinteet ja lumihuippuiset

Lisätiedot

Suomen metsien kasvutrendit

Suomen metsien kasvutrendit Metlan tutkimus 3436, vetäjänä prof. Kari Mielikäinen: Suomen metsien kasvutrendit Suomen metsien kokonaiskasvu on lisääntynyt 1970-luvulta lähes 70 %. Osa lisäyksestä aiheutuu metsien käsittelystä ja

Lisätiedot

Hyvä tietää. Kuuba. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä

Hyvä tietää. Kuuba. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Kuuba Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Kuubasta Pääkaupunki Asukasluku Kieli Havanna 11 milj. Espanja Uskonto Valuutta Pinta-ala Katolilaisuus Kuuban peso (CUC) Tällä sivulla on

Lisätiedot

Kolmården eläinpuisto + 1 yö Tukholman hotellissa / Silja Line 4 pv

Kolmården eläinpuisto + 1 yö Tukholman hotellissa / Silja Line 4 pv Kolmården eläinpuisto + 1 yö Tukholman hotellissa / Silja Line 4 pv Reitit: - Hankasalmi-Lievestuore-Jyväskylä-Jämsä (ti 5.7 ja ti 2.8) - Karstula-Äänekoski-Jyväskylä-Keuruu-Mänttä (ma 11.7) - Karstula-Äänekoski-Jyväskylä-Jämsä

Lisätiedot

Kairankutsun luonto- ja linturetket

Kairankutsun luonto- ja linturetket Kairankutsun luonto- ja linturetket Luonnon ja lintujen tarkkailu retkeilymuodossa on yksi parhaista rentoutumiskeinoista kiireisen maailmanmenon keskellä. Tähän Pyhä-Luoston kansallispuisto ja Itä-Lapin

Lisätiedot

BOTSWANA & ZIMBABWE

BOTSWANA & ZIMBABWE BOTSWANA & ZIMBABWE 25.3. -5. 4.2017 Suomen Kuvausmatkat Oy BOTSWANA & VIKTORIAN PUTOUKSET Aika: La 25.3. - Ke 5.4.2017 Kesto: 12 pv Hinta: 6.260 eur Ryhmäkoko: Max 12 henkilöä 1hh -lisämaksu: Oma penkkirivi

Lisätiedot

LAPLAND HOTEL BEAR S LODGE VIIKKO-OHJELMA Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput!

LAPLAND HOTEL BEAR S LODGE VIIKKO-OHJELMA Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput! LAPLAND HOTEL BEAR S LODGE VIIKKO-OHJELMA 2016 2017 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput! 1. KELKKASAFARI LUONTOON (14:30-16:30) ma, ti (9:00-11:00) su, to Tutustu Lapin luontoon moottorikelkkaillen.

Lisätiedot

Kinaporin palvelukeskus Tapahtumakalenteri

Kinaporin palvelukeskus Tapahtumakalenteri Kinaporin palvelukeskus 10.6.2016 Tapahtumakalenteri Pe 10.6. Virkeänä kohti viikonloppua -tuokio klo 14 Ma 13.6. Tanssit klo 13, Rami s band Ti 14.6. Ulkoilupäivä Pihlajasaaressa. Lähtö Kinaporin aulasta

Lisätiedot

TAJ MAHAL PORUKKAKUVA

TAJ MAHAL PORUKKAKUVA 1 Kuva: Markus Keskitalo TAJ MAHAL PORUKKAKUVA Reissuporukka Taj Mahalilla 26.1.2010: Markus, Vinod, Ville, Harri, Seppo, Marja, Jouni ja Saana 2 Intian lyhyt oppimäärä Valtiomuoto: tasavalta Pääkaupunki:

Lisätiedot

Liikkuvan Arjen Design KÄYTTÄJÄPROFIILIT. Metropolia Ammattikorkeakoulu Hanna Laisi, Sabella Kiias & Noora Hokkanen

Liikkuvan Arjen Design KÄYTTÄJÄPROFIILIT. Metropolia Ammattikorkeakoulu Hanna Laisi, Sabella Kiias & Noora Hokkanen KÄYTTÄJÄPROFIILIT Metropolia Ammattikorkeakoulu Hanna Laisi, Sabella Kiias & Noora Hokkanen KÄYTTÄJÄPROFIILIT TYÖMATKAPYÖRÄILIJÄ SATUNNAINEN PYÖRÄILIJÄ RETKIPYÖRÄILIJÄ MAANTIEPYÖRÄILIJÄ MAASTOPYÖRÄILIJÄ

Lisätiedot

Vaellusviikonloppu Baijerin Alpeilla

Vaellusviikonloppu Baijerin Alpeilla Vaellusviikonloppu Baijerin Alpeilla Hoi sinä luonnosta, liikunnasta ja luomusta kiinnostunut yksilö! Tervetuloa meidän kanssamme Müncheniin ja sen jälkeen Alpeille patikoimaan! Luvassa upeita vaellusreittejä

Lisätiedot

ROMANTTINEN ITÄVALTA. Wien-Wachau-Salzburg-Salzkammergut-Graz- Burgenland-Neusiedlersee-Eisenstadt

ROMANTTINEN ITÄVALTA. Wien-Wachau-Salzburg-Salzkammergut-Graz- Burgenland-Neusiedlersee-Eisenstadt OHJELMALLINEN KIERTOMATKA ROMANTTINEN ITÄVALTA Wien-Wachau-Salzburg-Salzkammergut-Graz- Burgenland-Neusiedlersee-Eisenstadt Tiesitkö, että Mozart sai yhden etunimistään Wolfgangsee -järven mukaan? Tai

Lisätiedot

Ounaksen Retkiviikko 27.-31.7.2015 OunasTriathlon 1.8.2015. Ohjelma

Ounaksen Retkiviikko 27.-31.7.2015 OunasTriathlon 1.8.2015. Ohjelma Ounaksen Retkiviikko 27.-31.7.2015 OunasTriathlon 1.8.2015 Ohjelma Ounaksen Retkiviikko 27.7. 1.8.2015 Muutokset ja lisäykset ohjelmaan mahdollisia, päivitetty ohjelma löytyy myös Facebookista ja osoitteesta

Lisätiedot

Hyvä tietää. Norja. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä

Hyvä tietää. Norja. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Norja Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Huippuvuorista Kieli Uskonto Valuutta Norja Evankelisluterilainen Norjan kruunu Mitä erityistä on risteilymatkassa arktisille alueille? Risteily

Lisätiedot

Kiertomatka Sisiliassa

Kiertomatka Sisiliassa Kiertomatka Sisiliassa 30.09. 07.10.2017 Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme monilla luomuviinitiloilla, tutustumme viinin valmistukseen,

Lisätiedot

Viking Line päiväristeily Tallinnaan. Esittely. Viking Line päiväristeily Tallinnaan. Miksi päiväristeilylle? Matkustaminen. Matkan kesto.

Viking Line päiväristeily Tallinnaan. Esittely. Viking Line päiväristeily Tallinnaan. Miksi päiväristeilylle? Matkustaminen. Matkan kesto. Sivu 1 / 6 Esittely Viking Line päiväristeily Tallinnaan Matka sisältää päiväristeilyn Päiväristeily alkaa aamupäivällä, jolloin voit nauttia lounaan Bistro Buffetissa. Päivässä ehtii vaikka mitä! Merimatka

Lisätiedot

Syötteen PSM-tempon yleisopastus ja reittikuvaukset

Syötteen PSM-tempon yleisopastus ja reittikuvaukset 1 Syötteen PSM-tempon yleisopastus ja reittikuvaukset Lähtö/maalialueen vieressä on isot sorapintaiset paikoitusalueet. Kilpailulähtöjen ollessa käynnissä lämmittely teillä ajaen onnistuu ainoastaan Syötekyläntiellä

Lisätiedot

MAJOITUSTARJOUKSET MINI AURORA CUP 2017

MAJOITUSTARJOUKSET MINI AURORA CUP 2017 MAJOITUSTARJOUKSET MINI AURORA CUP 2017 1. Kylpylähotelli Kunnonpaikka 2. Spa Hotel Rauhalahti 3. Rantasipi Atlas 4. Cumulus Kuopio 5. Hotelli IsoValkeinen Kuopio 6. Sokos Hotel Puijonsarvi 7. Scandic

Lisätiedot

Rantakylän terassiasuntoja lähellä Marseillen kaupunkia. Nauti rennosta rantaelämästä ja Provencen rannoista sekä nähtävyyksistä.

Rantakylän terassiasuntoja lähellä Marseillen kaupunkia. Nauti rennosta rantaelämästä ja Provencen rannoista sekä nähtävyyksistä. Rantakylän terassiasuntoja lähellä Marseillen kaupunkia. Nauti rennosta rantaelämästä ja Provencen rannoista sekä nähtävyyksistä. Lomailijoille tarkoitettuja terassiasuntoja Välimeren ranta-alueella Six

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN ARVOKKAAT LUONTOKOHTEET. Suot ja kosteikot

LEMPÄÄLÄN ARVOKKAAT LUONTOKOHTEET. Suot ja kosteikot Suot ja kosteikot 47. Mantereenrahka Pinta-ala: Kylä: Omistaja: Status: Metso soveltuvuus: 4,2 ha Hulaus Yksityinen Arvokas luontokohde Kyllä Mantereenrahka sijaitsee Hulausjärven rannalla Vesilahden ja

Lisätiedot

Itä-Suomen senioriviinakauppiaiden jäsentiedote 3/2015

Itä-Suomen senioriviinakauppiaiden jäsentiedote 3/2015 Itä-Suomen senioriviinakauppiaiden jäsentiedote 3/2015 KESÄTEATTERI KIINNOSTI Kuopion Uudessa Kesäteatterissa Rauhalahdessa esitettiin kuluneena kesänä täysille katsomoille musikaalia Solistina Olavi Virta.

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN ARVOKKAAT LUONTOKOHTEET. Harjut ja kalliot

LEMPÄÄLÄN ARVOKKAAT LUONTOKOHTEET. Harjut ja kalliot Harjut ja kalliot 52. Sotavallan harju Pinta-ala: Kylä: Omistaja: Status Metso soveltuvuus: 10,7 ha Sotavalta Yksityinen Arvokas harjualue, Pohjavesialue, Opetuskohde, Arvokas luontokohde Kyllä Merkittävä

Lisätiedot

Kouvolan seudun ABC-asemat

Kouvolan seudun ABC-asemat Nykyään ABC on S-ryhmän ketju, joka on sekä matkailijan viihtyisä taukopaikka että lähiseudun asukkaan päivittäisiä palveluja tarjoava palvelukeskus. ABC-ketjuun kuuluu ABC-palveluasemia, ABC-automaattiasemia

Lisätiedot

Thaimaa Rayong 26.1.-2.2.2015

Thaimaa Rayong 26.1.-2.2.2015 Thaimaa Rayong 26.1.-2.2.2015 Rayong Marriott Resort Rayongin alue tuli vähän yllättäen osaksi tämän kertaista Thaimaan matkaamme. Olemme niin intohimoisia hiekkarantakävelijöitä eli varpaistelijoita,

Lisätiedot

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION 18. elokuuta kello 14.30 Hki- Vantaan kentällä alkoi tämän vuotinen Twinning vierailumme kaksoiskamariimme Stadeen. Lento lähti 17.30, mutta puheenjohtajamme Jarno

Lisätiedot

Hyvä tietää. Rostock Helsinki. Tallink Superfast Helsinki Rostock

Hyvä tietää. Rostock Helsinki. Tallink Superfast Helsinki Rostock Tallink Superfast Helsinki Rostock Rostock Helsinki Hyvä tietää YLEISTÄ: Passi/viisumi: Jokaisen Saksaan matkustavan on oman turvallisuutensa takia pystyttävä todistamaan henkilöllisyytensä tarvittaessa

Lisätiedot

Tulokset syksyllä 2012 toteutetusta Sipoonkorven kansallispuiston kehittämiseen liittyvästä pehmogis-kyselystä

Tulokset syksyllä 2012 toteutetusta Sipoonkorven kansallispuiston kehittämiseen liittyvästä pehmogis-kyselystä Tulokset syksyllä 2012 toteutetusta Sipoonkorven kansallispuiston kehittämiseen liittyvästä pehmogis-kyselystä 1 Kyselyn y sisältö 1. Etusivu, jolla tietoa alueen suunnittelusta ja kyselystä 2. Taustatiedot

Lisätiedot

Espanjassa työssäoppimassa 27.10. 6.12.2009. Kaupunki: Fuengirola. Asukasluku: 68 646 (2008) Keskilämpötila: 18 astetta

Espanjassa työssäoppimassa 27.10. 6.12.2009. Kaupunki: Fuengirola. Asukasluku: 68 646 (2008) Keskilämpötila: 18 astetta Espanjassa työssäoppimassa 27.10. 6.12.2009 Työssäoppimispaikkamme oli Fuengirolassa. (Costa del sol) Kaupunki: Fuengirola Asukasluku: 68 646 (2008) Keskilämpötila: 18 astetta Lähin lentokenttä: Málaga

Lisätiedot

Punaisenmeren eteläinen safari 8.- 16.11.2013

Punaisenmeren eteläinen safari 8.- 16.11.2013 Punaisenmeren eteläinen safari 8.- 16.11.2013 Kohteina: Brother Islands, Daedalus ja Elphinstone Divetravel Finland kutsuu sinut mukaan maailman luonnonkauneimmille sukellusvesille! Suuntaamme Egyptin

Lisätiedot

Europa viihderisteily Tallinnaan. Esittely. Europan viihderisteily Tallinnaan. Miksi Europan viihderisteily? Matkustaminen. Matkan kesto.

Europa viihderisteily Tallinnaan. Esittely. Europan viihderisteily Tallinnaan. Miksi Europan viihderisteily? Matkustaminen. Matkan kesto. Sivu 1 / 6 Esittely Europan viihderisteily Tallinnaan Lähdöt päivittäin klo 18.30 Helsingistä. Matka sisältää Helsinki - Tallinna - Helsinki risteilyn valitussa hyttiluokassa. Alkuviikosta Europan 22h

Lisätiedot

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Sunny Beach on upea rantalomakohde Mustanmeren rannikolla Bulgariassa. Kohde sijaitsee 30 kilometrin päässä Burgasista pohjoiseen. Sunny Beachin

Lisätiedot

Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) MALLIOHJELMA 2017

Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) MALLIOHJELMA 2017 Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) MALLIOHJELMA 2017 Sunnuntai Klo 15.00- Majoittuminen hotelliin Klo 18.00-19.00 Tuloinfo. Taloon ja toisiin tutustuminen

Lisätiedot

Ecuadorin luontomatka ja Galapagos-risteily 9.-19.11.2016

Ecuadorin luontomatka ja Galapagos-risteily 9.-19.11.2016 Ecuadorin luontomatka ja Galapagos-risteily 9.-19.11.2016 Ecuadorin vuoristo- ja sademetsäalueet sekä tarunomaiset Galapagossaaret ovat monen luontomatkailijan haaveena. Tällä matkalla tutustutaan niin

Lisätiedot

MÖKILLE SAMMALNIEMEEN

MÖKILLE SAMMALNIEMEEN MÖKILLE SAMMALNIEMEEN Lähde kaupungin kiireestä Sammalniemen luontoon viettämään unohtumaton loma! Raision Seudun Lasten Tuen mökki on avoinna ympärivuoden, mökki sijaitsee Juupajoella Sammalniemen leirikeskuksen

Lisätiedot

Eläkeliiton Keski-Pohjanmaan piiri ry

Eläkeliiton Keski-Pohjanmaan piiri ry Eläkeliiton Keski-Pohjanmaan piiri ry JÄSENMATKA ISLANNIN IHMEITÄ SAAGOJEN SAARELLA Matka-aika: la 7.9. ke 11.9.2013 Islanti on meille monelle pitkäaikainen haave pääsisinpä käymään. Nyt tämän haaveen

Lisätiedot

Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016. Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin!

Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016. Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin! Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016 Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin! Parempi avioliitto ry järjestää Avioparikurssin Itä-Hämeen opistossa Tainionvirran

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

Tarjous 5 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Tarjous 5 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Tarjous 5 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI P9 ALKUSARJA, LYHYT 1 5.9.2014 5 VRK ALK 650 SUORA LENTO HELSINKI HINTAAN SISÄLTYY SUORA

Lisätiedot

OPINTOPÄIVÄT KALAJOELLA

OPINTOPÄIVÄT KALAJOELLA 1.12.2014 PALOKUNTANUORTEN OHJAAJIEN JA PALOKUNTANAISTEN OPINTOPÄIVÄT KALAJOELLA SPEK Pohjois-Suomi järjestää Pohjois-Suomen ja Lapin pelastusliiton palokuntanuorten ohjaajien ja palokuntanaisten opintopäivät

Lisätiedot

Bangkok Jokilaivalla Wat Phra Kaeolle

Bangkok Jokilaivalla Wat Phra Kaeolle Bangkok 2.-6.2.2015 Jokilaivalla Wat Phra Kaeolle Vajaan puolen kilometrin päässä hotellistamme oli venelaituri, jossa kaikki jokilaivat pysähtyivät. Olimme hokanneet, että klo 9.30 alkaen siitä lähtisi

Lisätiedot

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Halusin lähteä ulkomaille työssäoppimaan sekä tutustumaan pieneksi aikaa toiseen maahan ja kulttuuriin. Kuusi

Lisätiedot

Vuoden 2016 Scandinavian Defendon Suurleiri- Kotkassa 2.-3.4.2016

Vuoden 2016 Scandinavian Defendon Suurleiri- Kotkassa 2.-3.4.2016 Vuoden 2016 Scandinavian Defendon Suurleiri- Kotkassa 2.-3.4.2016 LEIRIN OHJAAJAT: Jyrki Saario -pääkouluttaja Scandinavian Defendo Antti Nurmi 4.aste musta vyö Defendo -Defendo Blue pääkouluttaja -I.D.D.I-

Lisätiedot

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa Leimaus 2011 Kisakeskuksessa ma 6.6. Lähdimme perinteisesti Lappia talolta kimpsuinemme klo 12 kohti etelää. Martti ja Mauri otettiin kyytiin Keminmaasta. Onneksi autossa oli DVD laite ja ilmastointi,

Lisätiedot

Spittelhof Estate. Biel-Benken, Sveitsi, 1996 Peter Zumthor. 50m

Spittelhof Estate. Biel-Benken, Sveitsi, 1996 Peter Zumthor. 50m Spittelhof Estate Biel-Benken, Sveitsi, 1996 Peter Zumthor Spittelhof Estate on Peter Zumthorin suunnittelema maaston mukaan porrastuva kolmen eri rakennuksen muodostama kokonaisuus Biel-Benkenissä, Sveitsissä.

Lisätiedot

Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä

Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä 6.10. 14.11.2014 Sisustusrakennusalan opiskelijat Anne Kinnunen ja Johanna Laukkanen Piippolan ammatti- ja kulttuuriopisto Ajatuksena oli lähteä työharjoittelujakson

Lisätiedot

FAKTAT M1. Maankohoaminen

FAKTAT M1. Maankohoaminen Teema 3. Nousemme koko ajan FAKTAT. Maankohoaminen Jääpeite oli viime jääkauden aikaan paksuimmillaan juuri Korkean Rannikon ja Merenkurkun saariston yllä. Jään paksuudeksi arvioidaan vähintään kolme kilometriä.

Lisätiedot

Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016

Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016 Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016 Lapland Hotel Sirkantähden talven viikko-ohjelmassa nautitaan luonnon rauhasta, uusista kokemuksista, yhdessä tekemisestä ja Lapin tarinoista!

Lisätiedot

SAVUSILAKKAKULINARISTIN MATKASSA

SAVUSILAKKAKULINARISTIN MATKASSA Illalla pääni kun tyynyyn pistin väsyneet kädet rinnalle ristin pyysin Herralta isolta ett suojelisi myrskytuulen vihoilta samalla vielä, aivan kuin salaa pyysin ett saisin sopivasti kalaa ei niin paljon

Lisätiedot

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA GRAN CANARIA 26.9.-3.10.2016 POHJOISRANNIKKO Toinen vähän pidempi saarikierroksemme suuntautui pohjoisrannikolle reittiä Las Palmas Moya - Santa Maria de Guia Playa de las Nieves. Monta mielenkiintoista

Lisätiedot

Tapahtuma Aika Paikka Yhteyshenkilö

Tapahtuma Aika Paikka Yhteyshenkilö Toimintasuunnitelma 2016 Päivitetty 25.3.2016 Keskiviikkomelonnat ovat 1-2 tunnin kestoisia porukalla tehtäviä kevyitä melontalenkkejä. Peruskurssien jälkeiset neljä ovat ohjattuja. Voi myös lähteä koskeen

Lisätiedot

Suomen Höyrypursiseuran Saimaan regatta 2011

Suomen Höyrypursiseuran Saimaan regatta 2011 Suomen Höyrypursiseuran Saimaan regatta 2011 Punkaharju Tuunaansaari Saimaan regatta järjestetään lauantaina heinäkuun 2. päivä Punkaharjun Tuunaansaaressa. Tuunaansaaren Lomakeskusalue tarjoaa loistavat

Lisätiedot

Työharjoittelu Kreikassa, Korfun kunnassa!

Työharjoittelu Kreikassa, Korfun kunnassa! Työharjoittelu Kreikassa, Korfun kunnassa! Olimme Korfulla työharjoittelussa 5.8-17.9.2012, Jokilaaksojen koulutuskunta yhtymän JEDUn Kalajoen yksikön ammattiopisto ARTEMAn kautta. Korfu kuuluu Kreikan

Lisätiedot

ENSIMMÄINEN PÄIVÄ ( )

ENSIMMÄINEN PÄIVÄ ( ) MUSTIKKARETKI 2010 ENSIMMÄINEN PÄIVÄ (26.7. 2010) Klo 8 9 Tapaamme Eskimomajalla Pakataan tavarat ja kajakit autoihin Klo 10 Lähdemme ajamaan kohti Anttolaa Matka 273 km Matkalla syödään lounas myöhemmin

Lisätiedot

++Luontop 2.5.2002 15:04 Page 1

++Luontop 2.5.2002 15:04 Page 1 ++Luontop 2.5.2002 15:04 Page 1 C M Y CM MY CY CMY K ++Luontop 2.5.2002 15:04 Page 2 PL 32, 90015 OULUN KAUPUNKI www.ouka.fi/tekninen PL 124, 90101 OULU, puh. (08) 315 8300 www.vyh.fi/ppo/ppo.htm OULUN

Lisätiedot

Usein Kysytyt kysymykset Kuunari Linden

Usein Kysytyt kysymykset Kuunari Linden ME RAKASTAMME MERTA Usein Kysytyt kysymykset Kuunari Linden Mistä alus lähtee? Lindenin kotisatama on Halkolaituri Pohjoisrannassa. Mikä on ryhmän maksimikoko Lindenillä? Lindenillä voimme ottaa kyytiin

Lisätiedot

Kaikille avoin, jokamiesluokan Maisema-Triathlon Hämeenkyrössä 26.7.2015 klo 12.00.

Kaikille avoin, jokamiesluokan Maisema-Triathlon Hämeenkyrössä 26.7.2015 klo 12.00. Kaikille avoin, jokamiesluokan Maisema-Triathlon Hämeenkyrössä 26.7.2015 klo 12.00. Kilpailukeskus: Laitilan sillan pielessä, ent. Meijerin tontilla, os. Trossitie Sarjat ja matkat: Miehet yleinen, Naiset

Lisätiedot

Tule mukaan kumppaniksi Bioaikaan!

Tule mukaan kumppaniksi Bioaikaan! Tule mukaan kumppaniksi Bioaikaan! Bioaika-tapahtumakiertue on koko metsäsektorin yhteinen lahja 100-vuotiaalle Suomelle ja Suomen nuorille. Kiertueen ytimen muodostaa pyörillä - ja biopolttoaineella -

Lisätiedot

Ylöjärvi Kyrönlahti Ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2011

Ylöjärvi Kyrönlahti Ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2011 1 Ylöjärvi Kyrönlahti Ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2011 Timo Jussila Kustantaja: INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Kuvia... 4 Kartat...

Lisätiedot

Shanghai OPINTOMATKA, SÄHKÖALA

Shanghai OPINTOMATKA, SÄHKÖALA Shanghai OPINTOMATKA, SÄHKÖALA Niklas Sillander Luksia Marraskuu, 2015 Matkaan mars! Laukku on pakattu ja kaikki tarvittava varmistettu moneen kertaan olevan mukana joten nyt vain odotellaan kyytiä lentokentälle,

Lisätiedot

Healthy European Youth. Erasmus+ -meeting in Nokia, Finland 24.-29.5.2015

Healthy European Youth. Erasmus+ -meeting in Nokia, Finland 24.-29.5.2015 Healthy European Youth Erasmus+ -meeting in Nokia, Finland 24.-29.5.2015 Tervetuloa Info-iltaan! Illan kulku: - Kahvitarjoilu - rehtorin puheenvuoro Eija Paukkuri - Erasmus-tiimi esittäytyy - viikon ohjelma

Lisätiedot

ALAKÖNKÄÄN KOSKIMAISEMA. Maisema-alueen aikaisempi nimi ja arvoluokka: Ehdotettu arvoluokka: Valtakunnallisesti arvokas maisemanähtävyys

ALAKÖNKÄÄN KOSKIMAISEMA. Maisema-alueen aikaisempi nimi ja arvoluokka: Ehdotettu arvoluokka: Valtakunnallisesti arvokas maisemanähtävyys ALAKÖNKÄÄN KOSKIMAISEMA Maisema-alueen aikaisempi nimi ja arvoluokka: Ehdotettu arvoluokka: Valtakunnallisesti arvokas maisemanähtävyys Kunta: Utsjoki Pinta-ala: 780,1 ha Maisemaseutu: Pohjois-Lapin tunturiseutu

Lisätiedot

Selvitys Joensuun lentosaavutettavuudesta

Selvitys Joensuun lentosaavutettavuudesta Selvitys Joensuun lentosaavutettavuudesta 2 JOHDANTO JA YHTEENVETO Korkeatasoinen ja toimiva lentoliikenne on merkittävä osa alueiden kilpailukykyä. Tämän vuoksi Pohjois- Karjalan maakuntaliitto osallistuu

Lisätiedot

Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut

Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut Sudenpentujen päiväretki Korkeasaareen Kaikki TaMen sudenpennut tekevät päiväretken Korkeasaareen 9.4. Lisätietoa tapahtumakirjeliitteessä.

Lisätiedot

Vuoden 2013 Scandinavian Defendon Suurleiri- Surviving armed assaults Kotkassa 6-7.4.2013

Vuoden 2013 Scandinavian Defendon Suurleiri- Surviving armed assaults Kotkassa 6-7.4.2013 Vuoden 2013 Scandinavian Defendon Suurleiri- Surviving armed assaults Kotkassa 6-7.4.2013 LEIRIN OHJAAJAT: Jyrki Saario pääkouluttaja Scandinavian Defendo Antti Nurmi/Madman Sport Center I.D.D.I- Level

Lisätiedot

TIEDEKESKUS TIETOMAA, OULU. KOKO PERHEEN TOIMINNALLINEN VIERAILUKOHDE

TIEDEKESKUS TIETOMAA, OULU.  KOKO PERHEEN TOIMINNALLINEN VIERAILUKOHDE TIEDEKESKUS TIETOMAA, OULU 2013 www.tietomaa.fi UUTUUSNÄYTTELY KOKO PERHEEN TOIMINNALLINEN VIERAILUKOHDE YLEISÖN PYYNNÖSTA Musiikki koskettaa meitä jokaista. Encore-näyttelyssä voit tutustua monipuolisesti

Lisätiedot

NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24

NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24 1 (6) HAMINAN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELU Maankäytön suunnittelu PL 70 49401 HAMINA NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24 SELOSTUS NRO 515 KAAVA- ALUEEN SIJAINTI Sijainti Kymenlaakson

Lisätiedot

ÖLJYN VAIKUTUKSET LUONTOON. Öljyntorjunnan peruskurssi WWF, 15.10.2015 Jouni Jaakkola

ÖLJYN VAIKUTUKSET LUONTOON. Öljyntorjunnan peruskurssi WWF, 15.10.2015 Jouni Jaakkola ÖLJYN VAIKUTUKSET LUONTOON Öljyntorjunnan peruskurssi WWF, 15.10.2015 Jouni Jaakkola ÖLJY LUONNOSSA Öljy vaikuttaa luontoon monin eri tavoin sekä pinnan alla että rannoilla. Öljyn koostumus vaikuttaa sen

Lisätiedot

Ty össäoppimi nen 9.1 -.6.2. 2013 Paikassa Blue Explorers Dive Center, Taurito Bay, Gran Canaria, Espanja

Ty össäoppimi nen 9.1 -.6.2. 2013 Paikassa Blue Explorers Dive Center, Taurito Bay, Gran Canaria, Espanja Ty össäoppimi nen Tuula Pekkala LHM11 Kalajoen ammattiopisto Ty össäoppimi nen 9.1 -.6.2. 2013 Paikassa Blue Explorers Dive Center, Taurito Bay, Gran Canaria, Espanja Gran Canaria on Espanjalle kuuluva

Lisätiedot

Työssäoppimassa Espanjassa

Työssäoppimassa Espanjassa 1 Johanna Karjalainen M11A Työssäoppimassa Espanjassa 17.2. 3.4.2014 Mistä kaikki lähti? Opettaja kysyi eräänä päivänä koko luokalta ketkä olisi kiinnostuneet lähtemään työssäoppimaan ulkomaille. Totta

Lisätiedot

Merisuo & Storm Monenlaista luettavaa 2. Sisältö

Merisuo & Storm Monenlaista luettavaa 2. Sisältö Merisuo & Storm 2 Sisältö Opettajalle.................................... 3 Leijona ja hiiri (kansansatua mukaellen).............. 5 Kyyhkynen ja muurahainen (La Fontainea mukaellen).. 8 Korppi ja muurahainen

Lisätiedot

toimisto 017 261 2348 gsm 050 537 5857 gsm 0440 576 205

toimisto 017 261 2348 gsm 050 537 5857 gsm 0440 576 205 Toimintakalenteri Lokakuu-Marraskuu 2012 Vuoden teema: YHTEYS Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna Kemilänrinne 3 tiistaisin ja torstaisin 70340 Kuopio klo 10-12 Pastori, seurakunnan johtaja

Lisätiedot

KULHO 10, TURKU MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS.

KULHO 10, TURKU MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS. KULHO 10, TURKU MYYNTIESITE TURKU, MÖKKI TAI HUVILA 2 tupakeittiö+alk+makuutila+wc+vh, saunarakennus, 0 m, 150 000 Vastaava välittäjä Karoliina Siikarla KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄ LKV, KiAT, PARTNER 040 571

Lisätiedot

SM Kuvagalleria /21

SM Kuvagalleria /21 www.saunamafia.fi 6.6.2011 1/21 Linja-autossa on tunnelmaa. Shakkia pelaa Lars! Rantagrillikin löytyi. Erik ja Larissa matkalla mukana. Välillä väsyttää.. Ensimmäinen majapaikkamme Fregat-leirintäalueella.

Lisätiedot

Tarjous pitää tehdä kohteittain, osa- ja yhdistelmätarjouksia ei hyväksytä. Uura - Pajulammentie - Leppikoski - Kokonlahdentie - Paltamo

Tarjous pitää tehdä kohteittain, osa- ja yhdistelmätarjouksia ei hyväksytä. Uura - Pajulammentie - Leppikoski - Kokonlahdentie - Paltamo KOHTEET Liite 1 Tarjous pitää tehdä kohteittain, osa- ja yhdistelmätarjouksia ei hyväksytä. KOHDE 1 1. Aamukuljetus ma pe klo 7.20 Uura - Pajulammentie - Leppikoski - Kokonlahdentie - Paltamo oppilaita

Lisätiedot

Matkalla Mestariksi JEDUsta -hankkeen rahoituksella Työssäoppiminen Meerfeld, Saksa 5.4.-20.5.2015

Matkalla Mestariksi JEDUsta -hankkeen rahoituksella Työssäoppiminen Meerfeld, Saksa 5.4.-20.5.2015 Matkalla Mestariksi JEDUsta -hankkeen rahoituksella Työssäoppiminen Meerfeld, Saksa 5.4.-20.5.2015 Johdanto Aloimme etsimään työssäoppimispaikkaa ulkomailta, koska olimme kiinnostuneet mahdollisuudesta

Lisätiedot