UUDEN SEELANNIN KIERTOMATKA 2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "UUDEN SEELANNIN KIERTOMATKA 2015"

Transkriptio

1 Suomen Kuvausmatkat oy UUDEN SEELANNIN KIERTOMATKA 2015 Aika: La La (22 pv) Ryhmäkoko: 8+1 henkilöä Hinta: eur Sis. kansainväliset menopaluulennot Helsingistä. Lennot: Kansainväliset lennot: * HEL - - HKG - Auckland * Auckland - HKG - - HEL Kotimaanlennot: * Queenstown - Auckland Pääkohteita: Rotoruan geoterminen alue Waitomon kiiltomatoluolat Kidnappers-lintuyhdyskunnat Kapiti-saaren endeeminen lajisto Kaikouran albatrossit ja delfiinit Franz Josefin jäätiköt ja Mt Cook Doubtful ja Milford Sound Auckland Queenstown Lisäretket: White Island -tulivuorisaari Helikopterilento Mt Cookin huipulle Tiritiri Matangin saariretki Suomen Kuvausmatkat Oy on Kuluttajaviraston rekisteröimä valmismatkanjärjestäjä, jolla on toiminnan edellyttämät vakuudet. Rek. nro 46/12/Mj Esitteen kuvat vuoden matkoilta: Jouni Klinga Risteilyt: Doubtful Sound (2D1N -risteily) Milford Sound (päiväristeily) Kohderyhmä: Kaikki luonnosta kiinnostuneet. Vaativuus: Ruokailut: Lisätiedot: Retket eivät edellytä tavanomaisesta poikkeavaa kuntoa. Aamiaismajoitus Muut ruokailut on ilmoitettu mat kaohjelmassa: A = aamiainen, L = Lounas, P = päivällinen. Jouni Klinga, puh Vesa Taiveaho, puh

2 UUDEN SEELANNIN SUURI KIERTOMATKA 2015 Elokuvat ovat syystä nostaneet Uuden Seelannin unelmien luontomatkakohteeksi. Eteläisen meren saarivaltion maisemat hakevat vertaistaan ja tarjoavat unohtumattomat puitteet luontoretkeilylle. Juuri Uutta Seelantia kauemmaksi Suomesta on vaikea matkustaa, ja paras matkustusajankohta onkin etelän kevätkesä marras-joulukuussa. Eläinten pesimäkausi on vielä parhaimmillaan ja kukat kukkivat - samaan aikaan kun meillä täällä pohjoisessa kaamos kolkuttelee jo oven takana. Uudessa Seelannissa on kaksi pääsaarta sekä lähes 70 pienempää ulkosaarta. Vaikka saarivaltio on vajaata kolmannesta Suomea pienempi, on pitkänomaisten saarten luonto hyvin vaihteleva. Pohjoissaarelle luonteenomaista on paitsi kumpuilevat lammaslaitumet, myös aktiiviset tulivuoret ja kuumat lähteet geysiireineen. Eteläisen saaren maisemaa puolestaan jakaa Etelän Alpeiksi kutsuttu vuoristo. Sen itäpuoli on kuivaa ja loivapiirteistä karjankasvatusaluetta. Länsipuolelta sen sijaan löytyvät lumihuippuiset vuoret sekä kuuluisat vuonoalueet. Kuvausmatkojen Uuden Seelannin Kiertomatkalla kohteiksi on valittu kattava otos saarivaltion upeimmista luontokohteista. Vierailemme klassisilla maisemakohteilla, jotka jokaisen Uuden Seelannin kävijän pitää kokea kerran elämässä. Vastapainoksi tutustumme vain pienimuotoisilla luontomatkoilla saavutettavissa oleviin erikoiskohteisiin. Matkan erityisluonteeseen kuuluu pienen ryhmäkoon mukanaan tuoma joustavuus. Esimerkiksi suhteellisen pitkät ajomatkat eivät ole pelkkiä siirtymiä, sillä monet upeat maisemakohteet tulevat tutuksi juuri siirtymäretkillä kohteelta toiselle. Matkamme luonteeseen kuuluu, että aikataulujen puitteissa voimme helposti pysähdellä myös ajomatkojen aikana. Kiertomatka alkaa Pohjoissaaren suurimmasta kaupungista Auklandista. Tutustumme kaupungin ympäristöön aikaerosta toipuen. Ensimmäisinä pääkohteina ovat Waitomon kuuluisat kiiltomatoluolat ja Rotoruan geotermiset kohteet. Reittimme jatkuu Napierin rannikolle, jossa pääsemme tutustumaan suurimpaan mantereella pesivään australiansuulayhdyskuntaan. Maisemallisella Kidnappers-niemellä pesii kaikkiaan yli suulaparin yhdyskunta.

3 Uusi Seelanti on lintujen valtakuntaa. Koko saaristossa ei ole ollut alkujaan lainkaan varsinaisia maanisäkkäitä, jonka vuoksi saarille kehittyi monimuotoinen lajisto lentokyvyttömiä lintulajeja. Kuuluisin sukupuuttoon kuolleista lajeista on jättiläislintu Moa, mutta myös moni muu laji on kokenut saman kohtalon ihmisen saapumisen myötä. Osa lentokyvyttömistä endeemisistä lintulajeista on silti onnistuttu suojelemaan pääsaaria ympäröivillä ulkosaarilla. Yksi tällainen endeemisten lajien turvapaikka on Pohjoissaaren länsirannikolla oleva Kapiti. Majoitumme Kapiti-saarelle perusmukavuuksilla varustettuihin mökkeihin kahdeksi yöksi ja iltaretkillä pääsemme ehkä myös kansallislintu kiivin jäljille sen luontaisessa elinympäristössä. Kapiti on yksi Uuden Seelannin merkittävimpiä turvapaikkoja endeemisille linnuille. Retkemme Pohjoissaarella päättyy pääkaupunkiin Wellingtoniin, josta jatkamme autolautalla Cookin salmen yli Eteläsaaren Pictoniin. Merilintujen ystävien ykköskohteena Uudessa Seelannissa on Kaikoura, josta tehdään kuuluisia albatrossi- ja delfiiniretkiä. Parhaimmillaan risteilyillä voidaan kuvata muiden merilintujen ohella jopa jättiläisalbatrosseja aivan lähietäisyydeltä. Tutustuminen Eteläsaareen jatkuu itärannikon kumpuilevista maisemista Arthur Pass -solan myötä Eteläisten Alppien vuoristoon. Kierrämme länsirannikon kuuluisilla maisemapaikoilla Franz Josefin jäätiköllä sekä rannikon upeissa metsissä. Halukkailla on mahdollisuus myös helikopterilentoon Mt Cookin lumihuippumaisemiin. Matkan viimeinen osio ei suinkaan ole vähäpätöisin: Sukellamme Eteläsaaren lounasosan vuonojen maahan. Tutustumme upeisiin maisemiin sekä maitse että vesitse. Aluksi lähdemme heikommin tunnetulle Doubtful Sound -vuonolle. Tutustumme tämän mittasuhteiltaan suurimman vuonon huikeisiin maisemiin kahden päivän ja yhden yön risteilyllä. Näin saamme nauttia aamun ja illan valojen vaihteluista ja kenties onnistumme näkemään myös harvinaisia vuonopingviinejä sekä turkishylkeitä. Tunnetumpi, mutta pienempi vuonoalue on Milford Sound. Matka Milford -vuonolle on elämys jo itsessäänkin, joten jäähdyttelemme maisemaretkeämme vielä pienellä päiväristeilyllä Milford Soundilla. Ennen kotimatkaa vietämme vielä vapaapäivän Aucklandissa. Kuvausmatkojen Uuden Seelannin Kiertomatkalla on mahdollisuus aktiiviseen retkiohjelmaan saarivaltion upeimmissa luontokohteissa. Useimmissa pääkohteissa viivymme vähintään kaksi yötä, jolloin ohjelmaa voi halutessaan keventää myös omatoimisesti kunkin lodgen ympäristössä lomaillen. Täysipainoinen retkiohjelma on ohjelmassa mainuttuja poikkeuksia lukuunottamatta sisällytetty suoraan osaksi matkan hintaa. Tervetuloa mukaan luontomatkalle tulen ja jään maahan!

4 Uuden Seelannin suuri kiertomatka Muutokset matkaohjelmassa sekä ilmoitetuissa lentojen reitityksissä ovat mahdollisia. La Helsinki Hongkong Matka alkaa Helsinki-Vantaan lentokentältä yölennolla Pariisin ja Hongkongin kautta Uuden Seelannin suurimpaan kaupunkiin Aucklandiin. Alla lähtökohtainen Cathay Pacific (Oneworld) -lentoreitti. Lopullinen reitti vahvistetaan ilmoittautujille ennen lippujen kirjoitusta. HEL CDG (Finnair) CDG HKG (+1, Cathay Pacific) - Saapuminen Hongkongiin Su Ryhmän lennot hankitaan yksittäislippuina, jonka vuoksi lopullinen reitti päätetään vasta kun lennot ovat varattavissa ilmoittautujien nimillä. Voimme antaa tarjouksen myös vaihtoehtoisille reiteille, kuten Finnairin suoralle reitille Hongkongin kautta sekä siten, että meno- ja paluulennolla olisi väliyö Hongkongissa. Su Lento- ja aikaeropäivä HKG AKL (+1, Cathay Pacific). Saapuminen Aucklandiin Ma Ma Saapumien Aucklandiin (A) Saavumme Aucklandiin aamulla klo Kokonaislentoaika on n. 30 h. Lentokentältä siirrymme suoraan kaupungin keskustassa olevaan hotelliimme, jossa vapaata palautumista aikaerosta ja lentomatkasta. Jos huoneet eivät ole saapuessamme vielä vapaana, halukkailla on mahdollisuus lyhyeen tutustumiskierrokseen hotellin lähistöllä ydinkeskustassa. Hotellin lähellä on mm. 328 m korkeuteen kohoava näköalatorni. Majoittuminen: Sky City Auckland -hotelli (4*) tai vastaava.

5 Ti Auckland - Waitomo - Rotorua (A) Varhaisen aamiaisen jälkeen starttaamme kiertomatkamme Pohjoissaaren salaisuuksiin. Ajelemme aluksi Waitomon kiiltomatoluolille, joissa kuljemme sekä jalan että myös maanalaista jokea myöten veneellä. Ehkä upeimmillaan sysipimeässä luolassa veneellä lipuen yläpuolinen kalliokatto loistaa kiiltomatojen loisteesta kuin valovahvistettu tähtitaivas. Iltapäivän puolella matkaamme lähes pyhiinvaelluskohde-statuksen saaneeseen Hobbitonin kylään. Pääsemme vierailemaan Taru Sormusten herrasta -elokuvan kuvauspaikoilla ja kurkistamaan hobbitien miniatyyrikokoisiin majoihin. Illan hämärtymiseen mennessä saavumme Rotoruan geotermiselle alueelle. Majoittuminen: Silver Fern Rotorua Hotel. Ke Rotorua (A, P) Roturuan geotermisellä alueella on runsaasti kuumia höyryäviä lähteitä ja lampia, geysireitä ja muita geologisesta aktiivisuudesta kertovia ilmiöitä. Aloitamme päivän retkellä yhdellä maisemallisesti kiehtovimmista kohteista. Kiehuvista lammista jotkut ovat punarantaisia, toiset kirkkaan keltaisia. Kuvauksellisesti viehättäviä ovat myös kiehuvat ja poksahtelevat mutalähteet. Palaamme lounaaseen mennessä takaisin hotellillemme, jolta käsin halukkaat voivat vierailla myös paikallisten kylpylöiden kuumilla altailla. Iltapäivä on muutoin vapaata, mutta halukkaiden kanssa voidaan silti sopia paikanpäällä myös lisäretkistä. Mahdollisuuksia on lukuisia alkaen lammaskoiraesityksistä metsäretkiin. Mahdollisten lisäretkien samoin kuin kylpyläkäyntien kustannuksena on kohteiden paikanpäällä perimät pääsymaksut. Tiiviin retkipäivän päätteeksi vietämme illan maorikulttuurin parissa. Vierailemme kuuluisalla Tamaki Maori -kylällä, joka on rakennettu esittelemään Uuden Seelannin alkuperäisväestön elämää ennen eurooppalaisten saapumista. Osana kansainvälistä ryhmää tapahtuva maori-illanvietto kestää 3,5 tuntia, jonka kuluessa nautimme myös hintaan sisältyvän perinnepäivällisen maorien tapaan. Majoittuminen: Silver Fern Rotorua Hotel tai vastaava.

6 To Rotorua (A) Vapaapäivä Rotoruan geologisten ihmeiden äärellä. Halukkaat voivat viettää tiiviimpien retkipäivien jälkeen vapaapäivää tutustuen esimerkiksi Rotoruan kylpylöiden tarjontaan. Tänään on mahdollista lähteä myös lisäretkelle White Islandille, yhdelle Uuden Seelannin aktiivisimmista tulivuorista. Retki alkaa rannikolta, noin tunnin ajomatkan päästä hotellistamme. Noin 50 km etäisyydellä rannikolta olevalle saarelle on puolentoista tunnin venematka, jonka jälkeen voimme retkeillä oppaamme johdolla puhisevan tulivuoren sulfiitinkeltaisissa maisemissa noin kahden tunnin ajan. Matkan tarkka ajankohta vaihtelee päivittäin säätilan ja nousuveden vaihteluiden mukaan, mutta takaisin hotelliimme retkeltä palataan noin klo Siirtymät saarelle tehdään osana kansainvälistä ryhmää, mutta retkeily tulivuorella tapahtuu omaan tahtiimme yksityisen oppaan kanssa (ryhmäkoostamme riippumatta), joka tarjoaa mahdollisuuden myös kuvaamiseen kiinnostavissa kohteissa joustavasti. Esimerkkikuvia: White Island -lisäretken hinta yksityisellä opastuksella on 150 eur (sis. retkieväät). Majoittuminen: Silver Fern Rotorua Hotel tai vastaava. Pe Rotorua - Napier (A) Aamulla matkamme jatkuu Pohjoissaaren halki itärannikolle, Napierin idylliseen pikkukaupunkiin. Majoitumme rantabulevardin tuntumaan ja lähdemme heti iltavaloiksi retkelle Kidnappers -niemimaalle. Alueen erikoisuutena on suurin mantereelta löydettävä australiansuulien yhdyskunta, joka on viime vuosina kasvanut jo yli parin suuruiseksi. Retkemme ajankohtaan poikaset ovat jo kuoriutuneet ja hyvin maisemallisella paikalla oleva lintuyhdyskunta tarjoaa runsaasti tilanteita kalastajien saapuessa ruokkimaan jälkikasvuaan. Majoittuminen: Scenic Hotel Te Pania (4*) tai vastaava. La Napier - Kapiti Island (A, P) Vapaa aamu Napierin rannoilla. Mikäli ryhmässä on kiinnostusta uusintaretkelle suulakoloniaan aamuvalojen aikaan, voimme varata myös auringonnousun lisäretken Kidnappersin niemimaalle. Aamiaisen jälkeen noin kymmeneltä lähdemme ajamaan Pohjoissaaren lounaisrannalle, jossa meitä odottaa venekuljetus Kapiti-saarelle. Majoitumme saarella oleviin vaatimattomiin mökkeihin. Vaikka Kapiti on avoinna myös luontomatkailijoille, se on uusseelantilaisittain pienimuotoista ja saarelle pääsee korkeintaan viisikymmentä kävijää päivässä. Iltapäivällä tutustumista Kapiti-saaren endeemiseen lintulajistoon majapaikkamme tuntumassa ja illalla lähdemme ensimmäiselle kiiviretkelle. Majoittuminen: Kapiti Island Resort (täysihoito).

7 Su Kapiti Island (A, L, P) Suomen Kuvausmatkat oy Uuden Seelannin kiertomatka Aamiaisen jälkeen venekuljetus saaren toisella laidalla oleville luontopoluille. Retkeilemme koko päivän alueen linnustoon tutustuen ja nautimme retkilounaan päivän aikana. Illalla päivällisen jälkeen lähdemme jälleen uudelle kiiviretkelle. Majoittuminen: Kapiti Island Resort (täysihoito). Ma Kapiti Island - Wellington - Picton - Kaikoura (A) Aamiaisen jälkeen palaamme mantereelle ja tutustumme lounasaikaan maan pääkaupunkiin Wellingtoniin. Keskipäivällä lähdemme autolautta-risteilylle Cookin salmen yli Eteläsaarelle. Etenkin Eteläsaaren puolella risteilyreitti kulkee upeissa vuonomaisissa maisemissa. Risteilyt rantautuvat Eteläsaarella Pictonin kaupunkiin, josta matkaamme vielä kuuluisten viiniviljelyalueiden halki Kaikouran rannikkokaupunkiin. Mikäli ryhmällä on kiinnostusta, voimme pysähtyä jollekin Marlboroughin viinitiloista omakustanteiselle päivälliselle. Majoittuminen: The White Morph Heritage Hotel tai vastaava. Ti Kaikoura (A) Kaikouran rannikkokaupunki on tullut tunnetuksi ikkunana Uuden Seelannin meriluontoon. Ainutlaatuisimpia ovat albatrossi- ja merilinturetket rannikon edustalle. Safariyrittäjät tuntevat seudun parhaat merilintupaikat ja lisäksi useat albatrossilajit ovat tottuneet hakemaan tarjottuja tuoreita kala-aamiaisia. Tyypillisesti retkellä voidaan nähdä isolabatrosseja ja jättiläisalbatrosseja sekä useita liitäjälajeja - parhaimmillaan aivan lähietäisyydeltä. Ryhmällemme on varattu auringonnousun aikaan tehtävä yksityinen ja pidennetty albatrossi- ja merilinturisteily. Iltapäivällä on vapaata retkeilyä Kaikouran rannoilla, mutta halukkailla on mahdollisuus varata ennakkoon iltapäivällä myös uudelle delfiini- tai albatrossiristeilylle. Majoittuminen: The White Morph Heritage Hotel tai vastaava. Ke Kaikoura - Arthur Pass (A) Aamulla matkamme jatkuu Eteläsaaren itärannikon kumpuilevissa maisemissa. Lähdemme ylittämään Eteläisiä Alppeja Arthur Pass -nimistä solaa myöten. Reittimme kulkee tänään läheltä Christchurchin kaupunkia, ja ryhmän kiinnostuksen mukaan myös lyhyt vierailu tässä maanjäristyksen runtelemassa kaupungissa on mahdollinen. Käytämme päivän kiinnostaviin kohteisiin tutustuen ja saavumme iltapäivän päätteeksi Arthur Passin kapeassa solassa yli 700 metrin korkeudella olevaan kylään. Majoitumme yhdeksi yöksi vaatimattomaan motelliin. Majoittuminen: Arthur s Pass Alpine Motel.

8 To Arthur s Pass - Franz Josef Glacier (A) Aamupäivän ajomatkalla pysähtelemme hyville maisemapaikoille ja pidämme silmät auki myös paikallisen erikoisuuden, kea-papukaijan suhteen. Isokokoiset keat hakeutuvat toisinaan myös omatoimisesti tienvarteen pysäköityjen autojen luokse. Ne nimittäin ovat hurahtaneet autonovien tiivisteisiin ja toisinaan silmän välttäessä ne livahtavat auton katolle venyttelemään ovien tiivisteitä terävällä koukkunokallaan. Ylitettyämme Eteläiset Alpit jatkamme länsirannikkoa etelään kohti Foxin ja Franz Josefin jäätiköitä. Olemme perillä puolen päivän jälkeen. Majoittumisen jälkeen itapäivällä on mahdollisuus vielä retkeillä rannikon rehevissä metsissä tai jäätiköiden reunoilla kulkevilla poluilla. Majoittuminen: Scenic Hotel Franz Josef Glacier (4*) Pe Franz Josef Glacier - Lake Maokerie (A, P) Halukkailla on mahdollisuus lähteä varhain aamulla lisäretkelle Mt Cookin lumihuipuille! Franz Josefin kylältä tehdään helikopterilentoja ylös jäätiköille. Lyhimmät lennot kestävät vain varttitunnin ja pisimmillä lennoilla kierretään Mt Cookin lumihuiput ympäri. Ryhmän kiinnostus helikopterilennolle kartoitetaan kevään aikana. Mikäli lähtijöitä on riittävästi omaan helikopteriin, voimme neuvotella myös kuvaajille räätälöidystä lennosta. Pitkän n. 40 minuutin lennon alustava hinta on noin 270 eur / hlö.

9 Iltapäivällä jatkamme noin sata kilometriä etelämpänä olevalle Lake Maokerien alueelle. Majoitumme viihtyisään Lake Maokerie Wilderness Lodgeen ja tutustumme jo iltapäivän aikana lähiympäristön monipuolisiin retkipolustoihin. Majoittuminen: Lake Maokerie Wilderness Lodge (täysihoito). La Lake Maokerie (A, L, P) Aamulla lähdemme puolenpäivän opastetulle vuonopingviiniretkelle; kohteelle on mahdollista mennä vain laillistetun oppaan kanssa. Maokerie Lodgen mailla pesii pieni yhdyskunta vuonopingviinejä, ja täällä niitä on mahdollisuus päästä seuraamaan luonnollisesti, ja jopa 10 metrin etäisyydeltä. Useimmissa turisteille avoimissa paikoissa tämä ei ole mahdollista, ja täälläkin kohde on avoinna vain lodgen asukkaille. Iltapäivällä liikumme lodgen ympäristön poluilla tai rannoilla omatoimisesti. Majoittuminen: Lake Maokerie Wilderness Lodge (täysihoito). Su Lake Maokerie - Queenstown (A) Ajomatka Lake Maokerielta Queenstowniin on maisemallisesti vaikuttava. Tie kiemurtelee milloin vuorten laiteilla tai vuoristojärvien rannoilla, ja välillä pysähdymme katsomaan seinämillä kuohuvia putouksia. Lähdemme matkaan jo varhain aamulla ja Queenstowniin saavumme iltapäivän puolella. Iltapäivä ja ilta vapaata tutustumista Queenstownissa. Yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä on nousta kaapelihissilla kaupungin laidalla olevalle maisemapaikalle. Majoittuminen: Novotel Hotel tai vastaava. Ma Queenstown - Manapouri - Douptful Sound, risteily (A, L, P) Aamuvarhaisella suuntaamme kohti maan lounaisosien vaikutavia vuonomaisemia. Ajamme autolla Manapourin pikkukaupunkiin, josta matkamme jatkuu ensin Lake Manapourin vastarannalle yhteysaluksella. Vastarannalla odottaa sitten kuljetuksemme yhden Uuden Seelannin upeimman vuonon, Doubtful Soundin pohjukkaan. Puoliltapäivin aloittelemme kaksipäiväisen risteilyn Doubtful Soundilla. Ryhmämme käyttöön on vuokrattu vuonna 2008 rakennettu Sea-Finn -moottorialus. Aluksella on täysihoito ja majoittuminen tapahtuu perustasoisissa kahden hengen hyteissä. Oma alus tarjoaa mahdollisuuden liikkua vuonoissa yksilöllisten toiveiden mukaan sekä käyttää enemmän aikaa myös luonnon tarkkailuun: hyvällä onnella voimme nähdä lisää pingviinejä, turkishylkeitä tai vaikkapa pullonokkadelfiinejä.

10 Halukkaat voivat kokeilla myös melontaa ja aluksella on pienempi moottorivene, jolla voimme päästä lähemmäksi rannalla olevia eläimiä. Ti Doubtful Sound - Milford Sound (A) Tänään kello kannattaa laittaa soittamaan ennen auringonnousua ja nousta kannelle seuraamaan päivän valkenemista - monesti aamun ensihetket ovat myös verraten tyveniä. Risteilemme vielä aamupäivän ajan vuonoilla ennen kuin on aika palata takaisin Manapouriin. Te Anaun pikkukaupungissa on mukava pysähtyä lounaalle, sillä seuraava ajomatkamme Milford -vuonolle kulkee jälleen upeissa maisemissa ja se voi tarkoittaa useampia kuvaus- ja ihastelupysähdyksiä. Serpentiinitie kiertelee jylhässä ja suurelta osin metsäisessäkin vuoristossa ja sukeltaa välillä myös pitkiin tunneleihin. Näin kesäaikana tiet ovat kuitenkin sulia. Lopulta laskeudumme alas tunnetun Milford-vuonon pohjukkaan. Yksi parhaista maisemista avautuu suoraan lahden pohjukan luontopolulta. Olemme varanneet majoituksen läheiseen lodgeen, jolloin voimme liikkua näillä parhailla maisemapaikoilla sekä aamun että illan parhaiden valojen aikaan. Nämä vuonot ovat erittäin sateisia, mutta parin yön retkellä mahdollisuus hyväänkin säähän on jo verraten hyvä. Majoittuminen: Milford Sound Lodge. Ke Milford Sound (A) Retkipäivä Milford Soundin vuonomaisemissa ja rehevissä metsissä. Halukkailla on mahdollisuus puolen päivän kävelyretkeen kuuluisalla Milford Trek -retkipolulla, mutta voimme liikkua myös autolla lähiseudun päiväretkikohteille. Vastaavasti tietenkin voi viettää päivän myös lodgen maisemissa erämaisesta miljööstä nauttien. Iltapäivällä lähdemme jälleen risteilylle, ja nyt tutustumaan Milford Soundin vuonomaisemiin ja kuvaukselliseen vesiputoukseen. Risteilyn jälkeen voimme nautiskella iltavaloista upeilla maisemapaikoilla. Majoittuminen: Milford Sound Lodge. To Milford Sound - Queenstown - Auckland (A) Aamiaisen jälkeen on aika lähteä vuoristojen yli paluumatkalle kohti Queenstownia. Iltapäivällä aikataulun salliessa vietämme vielä hetken Queenstownin kesäisillä kaduilla ennen kuin suuntaamme lentokentälle.

11 Lennämme illaksi takaisin Pohjoissaarelle ja Aucklandiin, jossa majoitumme kaupungin keskustassa olevaan hotelliin. Majoittuminen: SkyCity Auckland hotelli (4*) tai vastaava. Pe Auckland (A) Vapaapäivä Aucklandissa. Huoneet on luovutettava klo 12.00, mutta varaamme yhden huoneen yleiseen käyttöön, jossa on mahdollisuus käydä illalla siistiytymässä ennen lentokentälle lähtöä. Halukkailla on mahdollisuus vielä lisäretkelle Tiritiri Matangin saarelle. Noin 30 km päässä Aucklandista oleva 220 hehtaarin saari on yksi maan menestyksekkäimpiä ennallistamiskohteita, jossa alkuperäinen eläinlajisto on onnistuttu palauttamaan takaisin. Venematka alkaa Aucklandin satama-altaasta aamuyhdeksältä ja saapuu takaisin noin puoli viideltä iltapäivällä. Saari on kuuluisa etenkin endeemisistä lintulajeista, jotka ovat myös hyvin tottuneita ihmisiin. Kävijämäärä on kuitenkin rajoitettu yhteen lauttaan per päivä, joten paikat retkelle on syytä varata hyvissä ajoin. Retken hinta on 50 eur, ja omat eväät on otettava mukaan. Kauttamme voi varata myös muita päiväretkikohteita Aucklandissa ja sen ympäristössä. Halukkaat voivat vielä nauttia kevyttä päivällistä hotellissa tai lähiravintoloissa ennen kuin noin iltayhdeksältä lähdemme lentokentälle. Lentomatka alkaa yölennolla Hongkongiin. AKL HKG (Cathay Pacific) La Hongkong - Helsinki Olemme Hongkongissa aamulla klo Jatkolento Pariisin kautta lähtee klo HKG CDG (Cathay Pacific) CDG HKI (Finnair) Perillä Helsingissä illalla klo

MADAGASKARIN KIERTOMATKA 2015

MADAGASKARIN KIERTOMATKA 2015 Suomen Kuvausmatkat oy MADAGASKARIN KIERTOMATKA 2015 Aika: Ryhmäkoko: Hinta: To 24.9. - Pe 09.10.2015 16 pv 8 henkilöä + matkanjohtaja 5 180 eur* * Sis. kansainväliset menopaluulennot Helsingistä. Pääkohteet:

Lisätiedot

BRASILIAN PANTANAL & IGUASSU 2015

BRASILIAN PANTANAL & IGUASSU 2015 Suomen Kuvausmatkat oy BRASILIAN PANTANAL & IGUASSU 2015 Aika: Su 9.8. - Su 23.8.2015 15 pv Ryhmäkoko: 8-10 henkilöä + matkanjohtaja Hinta: 5 560 eur* * Sis. kansainväliset menopaluulennot Helsingistä.

Lisätiedot

GALAPAGOSSAARET & ANDIEN PILVIMETSÄT 13. - 27. 11.2016

GALAPAGOSSAARET & ANDIEN PILVIMETSÄT 13. - 27. 11.2016 GALAPAGOSSAARET & ANDIEN PILVIMETSÄT 13. - 27. 11.2016 Suomen Kuvausmatkat oy GALAPAGOS & ANDIEN PILVIMETSÄT Aika: Su 13.11. - Su 27.11.2016 Ryhmäkoko: 15 henkilöä + matkanjohtaja Hinta: Standard-luokan

Lisätiedot

ECUADORIN ANDIT & GALAPAGOSSAARET 16. - 27. 11.2016

ECUADORIN ANDIT & GALAPAGOSSAARET 16. - 27. 11.2016 ECUADORIN ANDIT & GALAPAGOSSAARET 16. - 27. 11.2016 Suomen Kuvausmatkat oy ECUADORIN ANDIT & GALAPAGOS Aika: Ke 16.11. - Su 27.11.2016 Kesto: 12 pv Ryhmäkoko: 15 henkilöä + matkanjohtaja Hinta: Standard-luokan

Lisätiedot

INTIAN TIIKERISAFARI & SARVIKUONOT 17. - 30.3.2016

INTIAN TIIKERISAFARI & SARVIKUONOT 17. - 30.3.2016 INTIAN TIIKERISAFARI & SARVIKUONOT 17. - 30.3.2016 Suomen Kuvausmatkat oy INTIAN TIIKERISAFARI & SARVIKUONOT 2016 Aika: To 17.3. - Ke 30.3.2016 Ryhmäkoko: 8-11 henkilöä Hinta: 4 140 eur Kohdemaat: Intia

Lisätiedot

GALAPAGOS & ANDIEN PILVIMETSÄT

GALAPAGOS & ANDIEN PILVIMETSÄT Suomen Kuvausmatkat oy GALAPAGOS & ANDIEN PILVIMETSÄT Aika: Ryhmäkoko: Hinta: Pe 16.10. - Su 1.11.2015 17 pv 15 henkilöä + matkanjohtaja Standard-luokan hytti, 6 160 eur* Sviitti-hytti, 7 140 eur - täynnä

Lisätiedot

PERUN AMAZON & ANDIT 2012. Luonto- ja kuvausmatka:

PERUN AMAZON & ANDIT 2012. Luonto- ja kuvausmatka: Jättiläissaukot. Manun kansallispuisto, marraskuu 2010. Kuva: Jouni Klinga Luonto- ja kuvausmatka: PERUN AMAZON & ANDIT 2012 Monipuolinen luontomatka tutustuttaa Perun luonnon huikeaan monimuotoisuuteen

Lisätiedot

Kenian Suuri Migration Safari 2015

Kenian Suuri Migration Safari 2015 : Kenian Suuri Migration Safari 2015 Aika: Hinta: Ryhmäkoko: La 12.9. - Su20.9.2015 4 880 eur 12 henkilöä Oma penkkirivi maastoautossa: + 620 eur Pääkohteet: Amboselin kansallispuisto Masai Maran suojelualue

Lisätiedot

Action Photography -Safari Tansania 20.-29.2.2016

Action Photography -Safari Tansania 20.-29.2.2016 Suomen Kuvausmatkat Oy Action Photography -Safari Aika: La 20. - Ma 29.2.2016 Hinta: 4 790 eur Ryhmäkoko: max 12 henkilöä 1hh -lisämaksu: Oma penkkirivi maastoautossa: Lapset, 10-12 v, jaettu 3hh: + 450

Lisätiedot

KAUPUNKI. ja kiertomatkat 2010 UPEAT UUTUUDET

KAUPUNKI. ja kiertomatkat 2010 UPEAT UUTUUDET KAUPUNKI ja kiertomatkat 2010 UPEAT UUTUUDET Alpit, Alsacen viinimatka, Slovenia Kroatia Italia, Amsterdam ja KESTOSUOSIKIT Tallinna, Pärnu ja Saarenmaa! Elämänmittaisia matkamuistoja. Maailma täynnä kauniita,

Lisätiedot

Matkaraportti 2014 Uusi-Seelanti

Matkaraportti 2014 Uusi-Seelanti Prologue Matkaraportin kirjoittaja kävi vaimonsa kanssa tammikuussa 2015 vuotuisilla matkamessuilla Helsingissä vakiintuneen tavan mukaan ja tapasin siellä myös Suomi Uusi-Seelanti ystävyysseuran puheenjohtajan

Lisätiedot

Islanti 2011 Grönlanti Färsaaret Hurtigruten-risteilyt

Islanti 2011 Grönlanti Färsaaret Hurtigruten-risteilyt Islanti 2011 Grönlanti Färsaaret Hurtigruten-risteilyt Islanti tulivuoria ja jäätiköitä Sisällys Islanti matkakohteena...3-5 Reykjavik matkakohteena...6 Reykjavik hotellimatkat...7-8 Reykjavik-Akureyri

Lisätiedot

Makusi mukaan. maailmalle. www.matka-agentit.fi

Makusi mukaan. maailmalle. www.matka-agentit.fi Makusi mukaan maailmalle 2014 www.matka-agentit.fi 30. 20. San Francisco Los Angeles 25. 12. Makusi mukaan maailmalle... Matkoja ympäri maailmaa valitse omasi! Pohjois- Amerikka New York Miami Reykjavik

Lisätiedot

Islanti Vastakohtien saari

Islanti Vastakohtien saari Islanti Grönlanti Färsaaret Hurtigruten-risteilyt Islanti Vastakohtien saari Sisällys Islanti matkakohteena...3-5 Reykjavik matkakohteena...6-7 Reykjavik-Akureyri matka...7 Reykjavik hotellimatkat...8-9

Lisätiedot

Kolmården. Pohjoismaiden suurin eläinpuisto. Kolmårdenin risteilymatkat Turusta, 3 pv. Lentäen meno 2 pv, alk./hlö 199

Kolmården. Pohjoismaiden suurin eläinpuisto. Kolmårdenin risteilymatkat Turusta, 3 pv. Lentäen meno 2 pv, alk./hlö 199 Perhelomia 2014 Kolmården Kolmårdenin risteilymatkat Turusta, 3 pv Lähdöt 9.6., 13.6. sekä keskiviikkoisin 25.6. 6.8. 1. pv Bussi vie illaksi Turusta klo 20.15 lähtevälle Tallink Siljan Baltic Princessille,

Lisätiedot

Australia: New South Wales & Queensland 21.8. - 22.9.2003. " I now belong to a higher cult of mortals, for I have seen the albatross!

Australia: New South Wales & Queensland 21.8. - 22.9.2003.  I now belong to a higher cult of mortals, for I have seen the albatross! Australia: New South Wales & Queensland 21.8. - 22.9.2003 Esa Ervasti ervasti.esa@netti.fi " I now belong to a higher cult of mortals, for I have seen the albatross! " Robert Cushman Murphy, 28 October

Lisätiedot

TÄHTIMATKA UUTEEN-SEELANTIIN 1.11 15.11.2014

TÄHTIMATKA UUTEEN-SEELANTIIN 1.11 15.11.2014 TÄHTIMATKA UUTEEN-SEELANTIIN 1.11 15.11.2014 Matkaoppaina Päivi Kaskimäki ja Maiccu Kostiainen Huom! muuttunut ilmoittautumispäivä: Sitovat ilmoittautumiset 15.6 mennessä. Lisätiedot tämän esitteen lopussa.

Lisätiedot

Uusi- Seelanti- lukuisten saarten valtio. Nea Isaksson 7.c 2012

Uusi- Seelanti- lukuisten saarten valtio. Nea Isaksson 7.c 2012 Nea Isaksson 7.c 2012 Uusi- Seelanti- lukuisten saarten valtio Kuva 1: Uuden- Seelannin lippu. Sininen väri kuvastaa merta ja taivasta, punainen Etelän risti sijaintia Tyynellä valtamerellä. Kuva 2: Uusi-

Lisätiedot

RYHMÄMATKAN SUUNNITTELU JA TOTEUTUS

RYHMÄMATKAN SUUNNITTELU JA TOTEUTUS RYHMÄMATKAN SUUNNITTELU JA TOTEUTUS Kiertomatka Pohjois-Amerikkaan Heli Lehtinen Opinnäytetyö Lokakuu 2010 Matkailu-, ravitsemis- ja talousala Matkailun koulutusohjelma OPINNÄYTETYÖN KUVAILULEHTI Tekijä(t)

Lisätiedot

Ohjelmantapahtuma 1. Pietarista Volgan mutkaan. 6:00 Lähtö Suomesta Suomalainen bussiyhtiö*; bussi on varustettu

Ohjelmantapahtuma 1. Pietarista Volgan mutkaan. 6:00 Lähtö Suomesta Suomalainen bussiyhtiö*; bussi on varustettu vuorimarien kannelkansa pv Luontomatka volgan mutkaan Ohjelmantapahtuma 1. Pietarista Volgan mutkaan Kuvaus Pietari, inkeri Nižni novgorod Vuori-mari volgan mutka tsikmä čavašinmaa Moskova 6:00 Lähtö Suomesta

Lisätiedot

1 Italia, Kreikka, Kroatia, Viro HARRASTEMATKAT

1 Italia, Kreikka, Kroatia, Viro HARRASTEMATKAT 1 Italia, Kreikka, Kroatia, Viro HARRASTEMATKAT Matkat/lentoaikataulu Suorat AirFinland Holidays:n lomalennot Helsinki-Hania-Helsinki, lentoaika n.4t. Lennon numero OF461/OF462 Menolento lauantai Helsinki

Lisätiedot

Matkaohjelma. Once in the lifetime 15.11. - 4.12. 2014 AUSTRALIAN KIERTOMATKA, MACAO JA SINGAPORE

Matkaohjelma. Once in the lifetime 15.11. - 4.12. 2014 AUSTRALIAN KIERTOMATKA, MACAO JA SINGAPORE Matkaohjelma 15.11. - 4.12. 2014 AUSTRALIAN KIERTOMATKA, MACAO JA SINGAPORE Once in the lifetime HELSINKI HONG KONG / MACAO 2 YÖTÄ - CAIRNS PALM COVE 6 YÖTÄ SUURI VALLIRIUTTA - AYERS ROCK 1 YÖ ALICE SPRINGS

Lisätiedot

Tansanian Safari Luontoa ja kulttuuria

Tansanian Safari Luontoa ja kulttuuria Tansanian Safari Luontoa ja kulttuuria 2.-14.11.2011 13 päivää / 11 yötä perillä ARUSHA NATRONJÄRVI SERENGETIN KANSALLISPUISTO NGORONGORON SUOJELUALUE EYASIJÄRVI MANYARAN KANSALLISPUISTO TARANGIREN KANSALLISPUISTO

Lisätiedot

VenäjänMatkat ja kielikurssit

VenäjänMatkat ja kielikurssit VenäjänMatkat ja kielikurssit 2010 Tietoa ja tunnetta 1 Vodkan juhlaa ja keväinen Viipuri Aika 2.-3.4.2010 2 pv/1yö, pe-la Matkustustapa bussi Hinta 160 /hlö jäsenalennus 20 hlö. bussimatkat Helsinki-Viipuri-Helsinki

Lisätiedot

Hurtigruten 2011. Ainutlaatuisia rannikkomatkoja vuodesta 1893

Hurtigruten 2011. Ainutlaatuisia rannikkomatkoja vuodesta 1893 2011 Hurtigruten 2011 Ainutlaatuisia rannikkomatkoja vuodesta 1893 NORja Tervetuloa Hurtigrutenille Hurtigruten tunnetaan monista erilaisista matkoistaan. Useimmille tuttu nimi tuo mieleen miellyttävät

Lisätiedot

KANARIAN- SAARET. Talvi 2013 2014. Kohdetieto. Viisi saarta viikossa m/s Kristina Katarinalla! La Palma. Teneriffa. La Gomera. Gran Canaria.

KANARIAN- SAARET. Talvi 2013 2014. Kohdetieto. Viisi saarta viikossa m/s Kristina Katarinalla! La Palma. Teneriffa. La Gomera. Gran Canaria. Talvi 2013 2014 KANARIAN- SAARET Kohdetieto La Palma La Gomera Teneriffa Lanzarote Fuerteventura El Hierro Gran Canaria Viisi saarta viikossa m/s Kristina Katarinalla! Onnellisten saarina tunnetut Kanariansaaret

Lisätiedot

Monipuolista liikuntaa

Monipuolista liikuntaa TRL 42 vuotta toimintaa Nro 2 6.5.2013 TRL -Retket to.com www.tyovaenretkeilyliit Retket ovat kaikille avoimia ja kokeneiden retkeilijöiden vetämiä. Lisää retkiä sisäsivuilla. Tutustu nettisivuihin www.

Lisätiedot

PARHAAT. Perhelomat 2010. UUTUUDET Gardaland Italia, Kolmården lentäen KESTOSUOSIKIT Disneyland Resort Paris, LEGOLAND, Visby ja paljon muuta!

PARHAAT. Perhelomat 2010. UUTUUDET Gardaland Italia, Kolmården lentäen KESTOSUOSIKIT Disneyland Resort Paris, LEGOLAND, Visby ja paljon muuta! PARHAAT Perhelomat 2010 UUTUUDET Gardaland Italia, Kolmården lentäen KESTOSUOSIKIT Disneyland Resort Paris, LEGOLAND, Visby ja paljon muuta! Kerää kesän parhaat muistot! Matka-Vekan perhelomalle on helppo

Lisätiedot

Viron kylpylälomat. Islanti. Teemamatkat. Hotellilomat

Viron kylpylälomat. Islanti. Teemamatkat. Hotellilomat Viron kylpylälomat Islanti Teemamatkat Hotellilomat 2012 TEEMAMATKAT EUROOPPAAN Saga Matkat 2012 Uudistuneesta esitteestämme löydät enemmän vaihtoehtoja ja monipuolisuutta tehdään yhdessä matkastasi sopiva

Lisätiedot

KIELIMATKAT KESÄLLÄ. Lähde kielimatkalle. Tarkista ajankohtainen tarjous netistä! Se kannattaa! WWW.STS.FI

KIELIMATKAT KESÄLLÄ. Lähde kielimatkalle. Tarkista ajankohtainen tarjous netistä! Se kannattaa! WWW.STS.FI KIELIMATKAT kesä 2013 SINULLE 13 19-VUOTIAS JUNIORIKURSSI 10 13-VUOTIAILLE Lähde kielimatkalle KESÄLLÄ 2013! Tarkista ajankohtainen tarjous netistä! Se kannattaa! WWW.STS.FI Opiskele englantia Maltalla

Lisätiedot