Pojat, näin vältätte vaikeudet! Täyttä asiaa kokemuksen syvällä rintaäänellä kirjoittaa Eowyn< ConText

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pojat, näin vältätte vaikeudet! Täyttä asiaa kokemuksen syvällä rintaäänellä kirjoittaa Eowyn<3. 2010 ConText"

Transkriptio

1 Epäonnistuneet iskurepliikit Osa 8 Web 2.0 -fail Eowyn<3:n kirjoitukseen liittyen, viime yönä (pe-la välinen yö) suoritettiin erityisen epäonnistunut iskurepliikki netissä, tähän tapaan: yksittäisiä tyttösiä vailla yösijaa? hotellihuoneen puolikas Tappiolassa tarjolla :> noh, ehkä ei tälle yölle enää mutta seuraavaan lähtöön voi vielä ehtiä Ei näin. Huomatkaa ensinnäkin freudilainen lipsahdus Tappiolassa. Niinpä. Kyselijä oli mieshenkilö (naispuoleinen olisi voinutkin menestyä!). Eikä koskaan ole liian myöhäistä. Sitä ei olisi pitänyt sanoa. Mutta, loppuviimeksi täydellisen epäonnistumisen varmisti se, että tämä yritys tehtiin äm-irkissä. Facebook, kyllä! Äm-irk ei toivoakaan. Voin kertoa, että se ei todellakaan kannata. Nyt, kun teemana on Ropecon 2020, niin muistutanpa, että minäkin olen enimmäkseen conromanssin takia yksinhuoltajana vastuussa sinänsä ihanasta pienestä lapsesta aina vuoteen 2020 asti ja kauemminkin. Se on kuulkaas kokopäivätyötä! Vapaa-ajan ongelmia ei vielä pitkään aikaan ole yhtään, koska sitä ei ole yhtään, siis vapaaaikaa. Jo elatusmaksujen puristaminen ulos "isukista" on sekin ihan totista työtä, ja lisäksi pitää ravata sossussa jatkuvasti selittämässä tädeille, että kyllä elämiseen ja asumiseen ihan oikeasti tarvitaan rahaa. Pojat, näin vältätte vaikeudet! Täyttä asiaa kokemuksen syvällä rintaäänellä kirjoittaa Eowyn<3 Näinä ihan viime vuosina Ropeconissa olen kauhulla seurannut nuorempien kävijöiden touhua. Vaikuttaa siltä, että yhä useampi tyttö odottaa conromanssia. Pahaa teki, kun joku poikakin kehuskeli netissä, P**in kahta tyttöä vuoden 2008 conissa! Mutta eipä silti, kyllä nykyajan tytöt pitävät huolen itsestään.

2 Pojanreppanoista minä olen huolissani. Niinpä tahdonkin paljastaa muutamia naisten visusti varjeltuja salaisuuksia siitä, miten pojat voivat välttää con-romanssin ja siis myöskin elatusmaksut. Tärkeintä on tietysti asenne. Mikäli poika ottaa sellaisen asenteen, että häntä ei voisi vähääkään kiinnostaa mikään romanssi tai tyttöjen kanssa peuhaaminen conissa, niin tällainen asenne kiehtoo tavattomasti naisia, ja vaikuttaa siis suorastaan päinvastaisesti. Nainenhan haluaa aina sitä mitä ei voi saada, joten kaikki naisethan haluavat automaattisesti tehdä vaikutuksen tällaiseen salaperäiseen, saavuttamattoman tuntuiseen mieheen. Tilanteesta voi kehittyä vieläkin vaarallisempi, jos naiset näkevät jonkun toisen naisen yrittämässä pokata tällaista ihanuutta. He voivat ryhtyä kilpailemaan! alfauroksina ja se herättää heti kiinnostuksen. Ne pojat, jotka haluavat välttää vaikeuksia, eli, tyttöjen huomiota, käyttäytyvät ja puhuvat siis aina kohteliaasti eivätkä missään nimessä lääpi tyttöjä. Päinvastoin, pienintäkin kosketusta tulee varoa ja suorastaan kavahtaa. Tämä on se asenne, jolla saa tytöt karttamaan sinua kuin ruttoa. Niinpä poikien kannattaa opetella täysin päinvastainen asenne: heidän kannattaa conissa olla hyvinkin kiinnostuneita tytöistä ja lähestyä näitä. Iskurepliikit ja muu epätoivoiselta kuulostava yrittäminen karkottaa takuuvarmasti kaikki tytöt! Mutta sekin jo riittää, että poika olisi periaatteessa ihan vain ajatuksissaankin valmis puuhaamaan tyttöjen kanssa. Jo se välittyy sopivasti eleistä ja olemuksesta. Mikäli nyt kuitenkin olet kanssakäymisissä naisten kanssa, niin röyhkeys ja hieman komenteleva käytös ovat kuin magneetti. Naiset näkevät tällaiset machomiehet ns. Hieman tuoksahtava, partainen ja pitkätukkainen retku, ainakin tietyissä rajoissa, on paljon kiinnostavampi kuin täysin hajuton ja siisti poju. Ne pojat, jotka haluavat välttää con-romanssia, siis peseytyvät joka päivä, kampaavat lyhyen tukkansa, ajavat parransängen pois ja vaihtavat puhtaat vaatteet. Harvoja naisia kiinnostaa tällainen kliinisen puhdas ja siisti tyyppi. Lisäksi se on vinkki siitä, että poju on etsimässä seuraa. Ja jos hän on etsimässä seuraa, hän on epätoivoinen tai jotenkin viallinen. Varma karkotuskeino! Tosin ns. amisviikset ovat poikkeuksellisen

3 hyvä tyttökarkotin, eli tällä osastolla voi pienillä keinoilla saada aikaan paljon hyvää eli romanssien välttämistä. Mikäli sinä, poika, nyt kaikesta huolimatta ajaudut con-romanssin pyörteisiin, niin ota se niin kuin kyseessä olisi vakavakin suhde. Kun tyydyt pelkkään kädestä pitämiseen, tähtien katseluun yhdessä ja ujoihin pikku pusuihin, niin kyllä tyttö varmasti kohta jo kaipasikin oikeastaan vain pelkkää ystävää. Älä missään nimessä heitä tyttöä olkapäälle ja kanna häntä makkariin kuin apinamies! Jos vain saat tytön siirrettyä ns. friendzonelle, olet pelastettu. Silloin jutusta ei koskaan eikä ikinä tule yhtään mitään, sänkyyn ei takuulla päädytä, ei tule siis lasta eikä p...! Tehokas nykyteknologia, toisin sanoen internet, on lukemattomien poikien pelastus. Sinne kun menet, poju, ja pysyt siellä, niin mahdollisuutesi joutua elättämään lapsiasi putoavat pohjalukemiin. Voi olla jo liiankin tehokas keino, jos et muista ollenkaan edes lähteä coniin kun heilut vaan velhona jossain pikselimaailmassa tai voivottelet masennustasi nörttien forumeilla. Ropeconiin nyt sentään on tultava! Vaikka se onkin tietysti se lopullinen keino välttää con-romanssit, eli olla tulematta. Varo kuitenkin netissä Facebookia. Sitä ei jostain syystä pidetä vain epätoivoisten nörttien irkkinä vaan sen kautta voi joutua oikeisiin suhteisiin. Harrastuskohteen valinta on suhteiden välttelemisessä oleellinen asia. Lauta-, kortti- ja miniatyyripeliharrastukset ovat oiva keino karkottaa kaikki potentiaaliset tytöt pois. Pöytäroolipelit ovat toiseksi paras tähän tarkoitukseen, vaikkakin tytöt ovat huolestuttavasti tulossa niihinkin mukaan (Stalker!). Mutta yksi asia, mitä kannattaa varoa, on larppaus. Kuten me kaikki me tiedämme, larppaus, etenkin vampyyrilarppaus, on toimintaa, jossa lemmen lieskat leimuavat ja pareja vaihdetaan useammin kuin sukkia! Näinä aikoina meillä on tietysti sitten näitä Pride-kulkueita ja muuta homouteen provosoivia juttuja. Onhan se tehokas keino välttää lasten saaminen, mutta sitä en voi suositella. Toivoisin että pojat edelleen pysyisivät heteroina jotta meillä naisilla olisi mahdollisimman paljon valinnan varaa siltä varalta, että kuitenkin tarvitsisi vielä miestä. Tänäkään vuonna en taida tuon toukan takia päästä ropeconiin, enkä kyllä päästä isukkiakaan. Tuolla se kakara siis, ei isukki - nyt taas huutaa korvatulehduksessa ja kello on kolme sunnuntai-aamuyöllä. Ajatelkaapa pojat sitä ennen kuin lähdette kylvämään siemeniä! (Jota ei missään nimessä pidä sotkea Eowyn-nimimerkkiä netissä käyttävään Eowyniin joka oli hyvin närkästynyt että hänet voitaisiin sotkea!)

4 Mitä oikeastaan on aragornius? Aiheuttaako doppelgänger depersonalisaatiokokemuksen? Onko olemassa vain yhtä aragorniutta, joka määrittäisi samoojan eksistenssin luonnetta, vai onko itse aragorniuden olemistapa seurausta dúnedainin eksistenssistä? Koordinaation kukkanen Ketäpä nyt tuommoinen kiinnostaisi Lauantai-aamu klo 10: auditoriossa (250 paikkaa) on esitelmä larphahmon kirjoittamisesta. Kuulijoita: 5 kpl. Yleisömeri velloo auditoriossa: (Kuva: np) Salissa 26 (100 paikkaa) esitelmöidään kidutuksesta. Kuulijoita: paikka on aivan tupaten täynnä ja käytävällä parikymmentä yrittää kurkkia vielä ovenraosta. Orvokki! Ihan oikeesti nyt hei! Voi vanamo! Pioni! Mitä me laitettiin leivän päälle, ennen kuin oli Ropecon? Adan ovat ikään kuin heitetty Eä:an vapaana eldarin sidotusta kohtalosta, koska he eivät joudu Mandosin saleihin vaan kuolemassa poistuvat maailmankaikkeudesta. Mitä siis tässä kontekstissä (ei ConTextissä) tarkoittaisi kohdata doppelgänger? Jos menee ruumista katsomaan ja seisahtuu sen jalkojen eteen, näyttää ruumis nousevan ylös, ja silloin voi heikkohenkinen kovasti pelästyä. -Kurikka 1904 Ropeconin aika-akenttiongelma Tulevaisuus on vaarassa? Jo heti perjantai-iltapäivänä coniin jonottajien kimpussa hääräsi monta hämäräperäistä porukkaa markkinoimassa faktioita, jotka (Jatkuu sivulla 64)

5 Lisää lauantai-aamun melankolisia tunnelmia Huom. etyylialkoholin päihdekäytöllä ei ollut osaa surullisiin tapahtumiin. Invisible game! Tässä pöydässä on koko conin ajan kestävä non-stop scifi peli menossa. Ei, pelaajat eivät olleet pöydän alla piilossa. Cloaking device? Dipolin reittiopas vihdoin lähes saatavilla! Tunnetusti Dipolin syövereihin eksyisi vaikka itse Minotauros. Mutta eipä hätää, nyt labyrintin päässä pilkottaa valoa! Kokeneiden Dipoli-luotsien reittiopas on jo aivan kohta saatavilla internetistä. Salista 26 esimerkiksi lyhyin reitti Larp-tiskille kulkee ei niin kovin kätevästi ilmastointikanavien kautta. Kenttiuutisia: Kentillä ei ole syöpää aiheuttavia vaikutuksia! (Kuva:np) Miniatyyrimaalausta Polissa, eli yksi surullisen näköinen maalaaja nysväili pöydän ääressä. Otamme osaa. Käytettävissä olevan tutkimustiedon perusteella näyttää ilmeiseltä, että hyvin pientaajuisilla kentillä ei ole syöpää aiheuttavia vaikutuksia. Näin kertoo Säteilyturvakeskuksen julkaisu "Hyvin pientaajuisten kenttien vaikutuksia" julkaisusarjasta "Sähkömagneettiset kentit". ( arja/fi_fi/kirjasarja6/_files/ /default/6_5.pdf) (Kuva: np) Mitä se semmoinen slash on? Kaunis perinne kadonnut sukupolvenvaihdoksen myötä! Narikassa ei enää kirjoiteta coniteaslashia! Narikkatyöläinen ei edes tiennyt, mitä on slash. Onneksi narikan nuori naistyöläinen sentään osasi valistaa asian merkityksen herralle, mutta coniteaslashista hänkään ei ollut tietoinen. Näin ollen emme voineet kysyä, mikä on tämän vuoden suosituin paritus. Mutta ConText jatkaa tutkimuksia!

6 Mestari on eliminoitu! Bofferisankari Joonas Kekkonen on kuin onkin saatu eliminoitua turnauksesta. Ensin uhattiin, että edellisen vuoden mestari ei pääse suoraan loppuotteluun vaan joutuu karsimaan kuten muutkin. Sitten hänelle löydettiin muuta ohjelmaa. Näin kierot ovat bofferimafian juonet! Lauantaina sattui! Auts! Conissa on jo murrettu hampaita Keltsun pizzaan ja oksennettu verta. (Kuvassa Dipolissa sijaitseva kidutusväline.) Työvoimavastaavan vuoroon tulevan housut tippuivat ja polvikin oli vammainen (Coniteastressipolvioireyhtymä alkoi kunniavierasvastaavana Traconissa ja laukesi uudestaan Ropecon-stressin takia). Kvanttityöntekijä yritti olla yhtä aikaa sekä Smökissä että Dipolissa, mutta koska työvoimavastaava tarkkaili häntä, hän ei pystynyt tunneloitumaan ja hänet piti muuttaa tavalliseksi työntekijäksi. Naistenvessan pönttö vuosi 10 milliä tai senttiä tunnissa tai minuutissa, mutta sille kuitenkin tehdään jotain. TS:iä kutsuttiin radiolla pakolliselle kahvitauolle useaan otteeseen. (Kuva: np) Aivot oli yöllä viety narikkaan. Aivoja tarjottiin useille tahoille, mutta kuulemma TS:t, GM-info tai info eivät tarvinneet aivoja mihinkään. Salista 11 haettiin euroja sisältävää aarrearkkua useaan kertaan. Narikka oli kerännyt 800 euroa rahaa, jotka käytiin hakemassa pois. Lampaat söivät lipunmyynnissä vaihtorahoja (niitä oli niin paljon että lampaat söivät). Takahuoneen kahvinkeittäjätär sanoi: Se on hyvää, jos lusikka seisoo siinä." Hän ehkä puhui kahvista. Animeteinejä on sittenkin kuitenkin huhuttu näkyneen jossain. ConText jatkaa tutkimuksia. Lauantaina puolen päivän aikaan etsitään parhaillaan valittua lasta. Pusutauti valtasi Conitean. Muista tunnustella potilaalta perna! Ropeconiin kaivattiin noitavainoja ohjelmanumeroksi. Logistiikkaa pyydettiin äm-irkissä siirtämään ulkoilma sisälle. Mutta ei se sieltä äm-irkistä pyytämällä onnistu! Radiopuhelimista särähti vartin yli viiden kuumottaviin korviin törkeästi naisia syrjivä viesti! Infoon pyydettiin MIESpuoleista TS:ää kantamaan jotain painavaa! Miten naisia voidaan syrjiä näin törkeällä tavalla vielä näin 2010-luvulla!

7 Limassa on tänään ollut kymmenisen astetta pakkasta ja muualla päin samaa maata jopa 20 asteen pakkasia. Ja sillä välin täällä karussa pohjolassa uhkaillaan sunnuntaiksi jopa yli 30 asteen positiivisia lämpötiloja! Miksi Ropecon on aina liian kuuma tai kylmä?!? Vaadimme coniteaa puuttumaan asiaan! Klo 17:25 tupakkapaikan tuhkakuppi syttyi palamaan ja sinne tilattiin vettä. eikä myöskään demopelejä conissa siis tarvita. ConTextin historiaa Tarkkojen perjantaina alkaneiden tutkimusten tuloksena voidaan todeta, että ConText on syntynyt jo yli tuhat vuotta sitten eli vuonna Tuo ensimmäinen ConText on ilmeisesti olemassakin jossain. Se oli lehden näköinen ja sitä taitettiin kuulemma viikkokausia vielä conin jälkeen. Mitä me laitettiin leivän päälle, ennen kuin oli Ropecon? Jos ruumisarkun kantta ei naulata lujasti kiinni, tulee ruumis siitä naulaajalle jälkeenpäin valittamaan. -Helsinki 1892 Pelinrintaman sotakirjeenvaihtoa HAX-pelin pääsuunnittelija Ville Vuorela kertoi, että HAX-peli kannustaa nuoria ja lapsia opettelemaan hakkerointie, eli se glorifioi tietomurtoja, halventaa viranomaisia ja edistää keskustelun kääntymistä kopiosuojauksien purkamisen suuntaan. Kristillisdemokraattien puheenjohta Päivi Räsänen ei ole antanut HAXpelistä vielä minkäänlaista lausuntoa, jota odotamme. HAX-peli on myöskin revitty veronmaksajien selkänahasta. Pelin kehittäjät ovat nimittäin veronmaksajia. Tuore kotimainen ilmainen roolipeli Neuhanse on saksalaisuutta ihannoiva peli, jossa on 4. valtakunta. Pelin suunnittelijat ovat niin varmoja pelin toimivuudesta, että pelitestaus on ollut tarpeetonta Tämän jälkeen alkoi ConTextin pimeä kivikausi Sen ajan kirjoitukset ovat niin arkaaista kieltä (Pagemaker), että sitä ei ole kyetty lukemaan. Kivikaudella ConTextiä tekivät mm. Suvi Korhonen ja Sami Nikander. Vuonna 2003 kirjoitettu ConText löytyy arkistoista (sijaitsevat tällä hetkellä internet-selain-osoitteessa Se koostui 1 jutusta ja 1 sarjakuvasta (jota ei löydy arkistoista), enempää ei saatu kai tulostettua kirjoitinajurien ongelmien takia. Vuonna 2004 ilmestyi sitten lopultakin maailman kaikkien aikojen eniten luettu ConText juttu. Opetus: seksi myy! Juttu on vieläkin sangen korkealla sijoituksella googlehakukoneessa, ainakin jos käytetään harvinaisia hakusanoja alaston tyttö.

8 ConTextin tulevaisuus on hämärä mutta epävarma. Tiedämme kuitenkin, että ConText ilmestyy vielä vuonna 2020:kin, koska olemme saaneet aikalähetyksenä otteita ConText 2020:stä. Otteet julkaistaan mahdollisesti huomenna. Tällöin selviää myös Ropeconin tulevaisuuden kohtalo. Blogin puolelta (context.ropecon.fi) voi katsoa myös Lighting Talk ohjelmanumerossa PowerPointesitystä aiheesta, joka oli oikeastaan nyt se asia, josta tämä juttu kertoi. Vuosina ConTextiä teki hyvinkin usea kokki, jonka tuloksena olivat sangen sekavat joskin runsaat sopat. Vuonna 2007 valokuvaaja sanoi, että hän ei tule tekemään ConTextiä, mikäli se ei ole asiallinen, ja niinpä ConTextistä tuli asiallinen. Onneksi jo seuraavana vuonna, 2008, yhden jutun laajuinen mahtava lukupaketti laadittiin etätyönä ilman päätoimittajaa, eli palattiin takaisin täysin asiattomille linjoille. Vuonna 2009 kenenkään ei ainakaan lehdistön toimesta nähty kertaakaan edes naurahtavan lukiessaan ConTextiä Dipolin seinältä. ConText alkoi harkita Comic Sans MS fonttia, koska se on hauska fontti, ja ehkä ConTexistäkin tulisi hauska hauskalla fontilla kirjoitettuna. Vuonna 2010 ConText hyökkää Web 2.0 aikakauteen: löytyy blogia ja Facebook-ryhmää Twitteriä kuitenkaan ei, koska olisi T**ttumaista lyhentää nämä kuolettavat jaarittelut 140 merkin mittaisiksi. Ropeconin epätiedotus epätiedottaa Ropecon on Ruotsin pienin roolipelialan tapahtuma, joka houkuttelee Sodankylän Hartwall-areenalle vuosittain yli alan harrastajaa. Vuonna 2010 Ropecon järjestetään joulukuuta osoitteessa Otakaari 21, Vantaa, Tapiola. Disinfotiski: disinfopiste, jossa tiedetään kaikki väärin ja jaetaan disinformaatiota. Illogistiikka (tai epälogistiikka): hukkaa kaikki tavarat tai ainakin vie ne ihan väärään paikkaan. Deconitea: vastuussa conin johtamisesta päin hemmettiä. Demolitiohuone: täällä pilataan joukolla kaikki uudet ja jo aiemmin ilmestyneetkin pelit niin että kukaan ei enää halua pelata niitä. Häpeävieraat: henkilöt, jotka ovat tehneet hallaa koko skenelle. Huom. ConTextiä ei oikolueta. Lukeminen omalla vastuulla.

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ - 2 - Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas alkaa

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi Akuliinan tarina Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi muuten kerennyt kouluun. Oli matikan

Lisätiedot

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla.

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla. Ranska Chamonix Niin tällänen blogikin pitäis kirjottaa. Meinasin että kirjotan ihan mitä olen Ranskassa tehny ja lisäilen sinne tänne kuvia, en oo mitenkään blogin kirjottaja tyyppiä. 3.1 Lähin Kittilästä

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä

7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä 7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä montako tietokirjaa pitää myydä, että olisit suomessa bestseller? Bestseller-listalle Suomessa tietokirjalla on päässyt vuonna 2014 jos on myynyt yli 13500 kappaletta tai

Lisätiedot

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Minä rupesin hakemaan toppipaikkaa muutama kuukautta ennen kun tulin Sloveniaan. Minulla on kavereita, jotka työskentelee mediassa ja niiden kautta

Lisätiedot

Peliteoria luento 2. May 26, 2014. Peliteoria luento 2

Peliteoria luento 2. May 26, 2014. Peliteoria luento 2 May 26, 2014 Pelien luokittelua Peliteoriassa pelit voidaan luokitella yhteistoiminnallisiin ja ei-yhteistoiminnallisiin. Edellisissä kiinnostuksen kohde on eri koalitioiden eli pelaajien liittoumien kyky

Lisätiedot

Näiden tapahtumien jälkeen tuli keskustelua seurannut lainopettaja Jeesuksen luo kysyen Jeesukselta, mikä käsky on kaikkein tärkein.

Näiden tapahtumien jälkeen tuli keskustelua seurannut lainopettaja Jeesuksen luo kysyen Jeesukselta, mikä käsky on kaikkein tärkein. Mark.12:28-34: Muuan lainopettaja oli seurannut heidän väittelyään ja huomannut, miten hyvän vastauksen Jeesus saddukeuksille antoi. Hän tuli nyt Jeesuksen luo ja kysyi: "Mikä käsky on kaikkein tärkein?"

Lisätiedot

Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle.

Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle. Hän rakastaa minua. Tietenkin minä rakastan häntä. Kyllä minä uskon, että hän rakastaa minua... Hänhän on vaimoni! Joskus hän sanoo sen ääneenkin. Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle. On hyvä

Lisätiedot

Prinssistä paimeneksi

Prinssistä paimeneksi Nettiraamattu lapsille Prinssistä paimeneksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa

Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa 1 opettaja- Isak Penzev 21.0.3.2013 Jatkamme Johanneksen kirjeen tutkimista. Tämä oppitunti kuuluu opetussarjaan, jossa me tutkimme Uutta testamenttia. Kun me tutkimme

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika Nettiraamattu lapsille Tuhlaajapoika Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Lisätiedot

Temppelin johtomies tulee Jeesuksen luo

Temppelin johtomies tulee Jeesuksen luo Nettiraamattu lapsille Temppelin johtomies tulee Jeesuksen luo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom. Mikun koekuvausmateriaali

PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom. Mikun koekuvausmateriaali PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom Mikun koekuvausmateriaali MUSTA RUUTU. Kuulemme musiikkia. Ruudun oikeaan ala-laitaan ilmestyy grafiikkaa: SANNA on POKEttanut sinua. S0 INT.

Lisätiedot

-kunniavieras tai troubleshoooter: kriittinen onnistuminen. Jos pelinjohtaja ei tunnista kumpiakaan, eivät hahmot voi onnistua kriittisesti.

-kunniavieras tai troubleshoooter: kriittinen onnistuminen. Jos pelinjohtaja ei tunnista kumpiakaan, eivät hahmot voi onnistua kriittisesti. Faijan BMW Tunnin roolipeli menetetystä nuoruudesta. Pelaajien hahmot (3-5 pelaajaa) olivat kavereita yläkoulussa ja vielä muutaman vuoden senkin jälkeen. Sitten jatko-opiskelut ja työelämä heittivät hahmot

Lisätiedot

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 1 Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 Hepreankielisessä sanassa eikev on hyvin paljon tarkoitusta. Ensimmäinen tarkoitus on: johdonmukainen, askel askeleelta eteenpäin. Sana eikev tarkoittaa myös kantapäätä. Kaikkivaltias

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

>>"Siihen meni varmaan kauan aikaa mennä Mekasta Jerusalemiin sillä eläimellä.

>>Siihen meni varmaan kauan aikaa mennä Mekasta Jerusalemiin sillä eläimellä. ISRA JA MIRAAJ Eräänä yönä, kauan aikaa sitten Mekassa, enkeli Gabriel tuli profeetan (salallaahu äleihi wa sallam) luokse. Hän leikkasi hänen rintansa avoimeksi, otti ulos hänen sydämensä, pesi sen Zam

Lisätiedot

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet).

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet). Kirjoittaminen KESKITASO Lyhyet viestit: 1. Ystäväsi on lähtenyt lomamatkalle ja pyytänyt sinua kastelemaan hänen poissa ollessaan kukat. Kun olet ystäväsi asunnossa, rikot siellä vahingossa jonkin esineen.

Lisätiedot

TULOSTA VÄHEMMÄLLÄ. Juha T Hakala Työhyvinvointiseminaari 17.-18.9.2015 Tampereella

TULOSTA VÄHEMMÄLLÄ. Juha T Hakala Työhyvinvointiseminaari 17.-18.9.2015 Tampereella TULOSTA VÄHEMMÄLLÄ Työhyvinvointiseminaari 17.-18.9.2015 Tampereella Veikko Huovinen 2 Jotta näkee, tarvitsee haukan siivet ja etäisyyttä! Muuan tietotyöntekijä 3 Saan sata sähköpostia päivässä. Ok, kaikki

Lisätiedot

Heittäkää kaikki murheenne

Heittäkää kaikki murheenne 1 Heittäkää kaikki murheenne Otan lähtökohdaksi Pietarin 1 kirjeen 5-luvun 7 jakeen, jossa apostoli rohkaisee: "heittäkää kaikki murheenne hänen päällensä, sillä hän pitää teistä huolen." Eikö olekin inhimillisä,

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

Miesten kokema väkivalta

Miesten kokema väkivalta Miesten kokema väkivalta Lahden ensi- ja turvakoti ry; Jussi-työ 1 * Suomessa on toteutettu yksi tutkimus, jossa on tarkasteltu erikseen ja erityisesti miehiin kohdistunutta väkivaltaa (Heiskanen ja Ruuskanen

Lisätiedot

Viisas kuningas Salomo

Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Ruth Klassen Suomi Kertomus 22/60 www.m1914.org Bible for Children, PO Box

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) VAARAN MERKKI

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) VAARAN MERKKI Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) VAARAN MERKKI 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin c) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt

Lisätiedot

Asiakkaiden osallistaminen on innovaation paras lanseeraus. Laura Forsman FFF, Turun Yliopisto

Asiakkaiden osallistaminen on innovaation paras lanseeraus. Laura Forsman FFF, Turun Yliopisto Asiakkaiden osallistaminen on innovaation paras lanseeraus Laura Forsman FFF, Turun Yliopisto Tuotteita käyttävistä ihmisistä on tullut parempia mainoksia, kuin perinteisistä medioista Miksi näin on? 3

Lisätiedot

Pokemon Yellow Läpipeluuopas

Pokemon Yellow Läpipeluuopas Pokemon Yellow Läpipeluuopas Kiitos kun latasit oppaasi pokelandiasta. Tämä opas on tehty huolella ja kaikki sen toiminnot tarkastettu. Toivomme että siitä on sinulle apua kun pelaat Pokemon Yellowia.

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Maanviljelijä ja kylvösiemen

Nettiraamattu lapsille. Maanviljelijä ja kylvösiemen Nettiraamattu lapsille Maanviljelijä ja kylvösiemen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Mediakyselyn tulokset

Mediakyselyn tulokset Teetimme Tammikuussa 2016 kyselyn lasten mediakäyttäytymisestä Kankaan päiväkodin esikoululaisten ja Kankaan koulun 1-4- luokkalaisten vanhemmilla. Kyselyn avulla oli tarkoitus kartoittaa lasten sosiaalisen

Lisätiedot

KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS:

KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS: Rauman freinetkoulun 2lk:n luokkalehti 5# helmikuu 2011 KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS: Oppilaan haastattelu 2 Mikaelin arvoitus 2 Kaksi merenneitoa 3 Kirjaesittely 3 Hiihtoloma 5 Hiihtoretki 5 Silja Europalla

Lisätiedot

WERNER SÖDERSTRÖM OSAKEYHTIÖ HELSINKI

WERNER SÖDERSTRÖM OSAKEYHTIÖ HELSINKI WERNER SÖDERSTRÖM OSAKEYHTIÖ HELSINKI BJØRN SORTLAND TIMO PARVELA KUVITUS PASI PITKÄNEN SUOMENTANUT OUTI MENNA KIRJA KAKSI: LÄHTÖLASKENTA 1. Norjankielinen alkuteos: KEPLER62 - Nedtelling Teksti Bjørn

Lisätiedot

lehtipajaan! Oppilaan aineisto

lehtipajaan! Oppilaan aineisto Tervetuloa lehtipajaan! Oppilaan aineisto OSA 1: Tietoa sanomalehdestä Mikä on lehtipaja? Tässä lehtipajassa opit tekemään uutisia Luokkanne on Aamulehti junior -lehden toimitus it Saat oman ammatin ja

Lisätiedot

Matinteko (1 / 10) Matinteko (2 / 10) Helpointa matin tekeminen on kahdella raskaalla upseerilla (esim. kuningattarella ja tornilla).

Matinteko (1 / 10) Matinteko (2 / 10) Helpointa matin tekeminen on kahdella raskaalla upseerilla (esim. kuningattarella ja tornilla). Shakkinappuloiden voimasuhteet Matinteko (1 / 10) Kuningas on pelin tärkein nappula, ilman kuningasta peli on hävitty. 1. Kuningas + Daami + Torni vs Kuningas Matinteko (2 / 10) Helpointa matin tekeminen

Lisätiedot

KUINKA KIRJOITAT E-KIRJAN päivässä

KUINKA KIRJOITAT E-KIRJAN päivässä KUINKA KIRJOITAT E-KIRJAN päivässä Valmentaja-Akatemia opettaa sinulle kuinka valmentajana pystyt kasvattamaan bisnestäsi, auttamaan useampia ihmisiä ja ansaitsemaan enemmän. www.valmentaja- akatemia.fi

Lisätiedot

Dialogin missiona on parempi työelämä

Dialogin missiona on parempi työelämä VIMMA 6.6. 2013 Dialogin missiona on parempi työelämä Amis-Dialogi yhdisti yritykset ja opiskelijat vuoropuheluun rakentamaan yhdessä parempaa tulevaisuuden työtä. Amis-Dialogia tehtiin isolla porukalla

Lisätiedot

Jesaja näkee tulevaisuuteen

Jesaja näkee tulevaisuuteen Nettiraamattu lapsille Jesaja näkee tulevaisuuteen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Mary-Anne S. Suomi Kertomus 27/60 www.m1914.org Bible for Children,

Lisätiedot

Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama

Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama Suoraa puhetta, kuuleeko kukaan? Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama Matt. 7: 1-6 1."Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi. 2. Niin kuin te tuomitsette, niin tullaan teidät tuomitsemaan, ja niin kuin te mittaatte,

Lisätiedot

nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset selkeät

nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset selkeät nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset sanat selkeät sanat CC Kirsi Alastalo 2016 Kuvat: Papunetin kuvapankki, www.papunet.net, Sclera

Lisätiedot

KESKUSTELUJA KELASSA. Kansalaisopistot kotouttamisen tukena hanke/opetushallitus 2007 2008 Kuopion kansalaisopisto

KESKUSTELUJA KELASSA. Kansalaisopistot kotouttamisen tukena hanke/opetushallitus 2007 2008 Kuopion kansalaisopisto KESKUSTELUJA KELASSA Kansalaisopistot kotouttamisen tukena hanke/opetushallitus 2007 2008 Kuopion kansalaisopisto Materiaalin tekijät: Teksti: Mirja Manninen Ulkoasu/muokkaus: Sari Pajarinen Piirroskuvat:

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

Sosiaalinen media vetovoimaisuuden edistäjänä

Sosiaalinen media vetovoimaisuuden edistäjänä Sosiaalinen media vetovoimaisuuden edistäjänä Ville Lehtovirta Aleksin Kaiku Oy 15.11.2012 Paula, taloustoimittaja Anita, asiakas Matti, myyntipäällikkö Teppo, työnhakija Viestintä www.aleksinkaiku.fi

Lisätiedot

Minä päätin itse sitoa ankkurinköyden paikalle, johon laitetaan airot. Kun ankkuri upposi joen pohjaan ja heti

Minä päätin itse sitoa ankkurinköyden paikalle, johon laitetaan airot. Kun ankkuri upposi joen pohjaan ja heti Joki Minä asun omakotitalossa. Talo sijaitsee Kemijärven rannan lähellä. Talon ja rannan välimatka on noin 20 metriä. Tänä keväänä Kemijoen pinnan jää alkoi sulaa aikaisemmin kuin ennen. Kaiken jään sulamisen

Lisätiedot

Viimeiseksi opetuslapsen huippujutuksi määrittelemme: Riippuvaisuus on vaikeaa, koska emme näe sinua Jumala. Auta meitä löytämään sinut joka päivä.

Viimeiseksi opetuslapsen huippujutuksi määrittelemme: Riippuvaisuus on vaikeaa, koska emme näe sinua Jumala. Auta meitä löytämään sinut joka päivä. MERKKIEN SELITYKSET: Koko tunnin pääajatus Kinkkinen pähkinä purtavaksi Viisastelijat kertovat joka tunti paljastuvan opetuslapsen huippuominaisuuden Sinun on valittava oikeat vaihtoehdot päästäksesi jatkamaan

Lisätiedot

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 ...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 Nyt ei siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa,

Lisätiedot

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 Hei kaikille lukijoille. Olen Tytti Teivonen, matkailualan opiskelija Luksiasta. Olin työssäoppimassa Suzhoussa Kiinassa hotellissa kaksi kuukautta. Hotelli, jossa olin, on

Lisätiedot

MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ?

MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ? Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ? 1. Kertomuksen taustatietoja a) Vieraat termit Synti on Jumalan käskyjen rikkomista. Raamattu nimittää sitä mm. laittomuudeksi,

Lisätiedot

bab.la Sanontoja: Yksityinen kirjeenvaihto Onnentoivotukset suomi-kiina

bab.la Sanontoja: Yksityinen kirjeenvaihto Onnentoivotukset suomi-kiina Onnentoivotukset : Avioliitto Onnittelut! Toivomme teille molemmille kaikkea onnea maailmassa. 祝 贺, 愿 你 们 幸 福 快 乐 Vastavihityn Lämpimät onnentoivotukset teille molemmille hääpäivänänne 致 以 我 对 你 们 婚 姻

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Nainen kaivolla

Nettiraamattu. lapsille. Nainen kaivolla Nettiraamattu lapsille Nainen kaivolla Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible for Children,

Lisätiedot

Mitä saamme aikaan 20 miljoonalla eurolla? ja miten kerromme siitä tuloksista kiinnostuneille ja kiinnostuville?

Mitä saamme aikaan 20 miljoonalla eurolla? ja miten kerromme siitä tuloksista kiinnostuneille ja kiinnostuville? Mitä saamme aikaan 20 miljoonalla eurolla? ja miten kerromme siitä tuloksista kiinnostuneille ja kiinnostuville? Mikä on tutkimusohjelman tai hankkeen tulos? Tutkijoille työtä, opinnäytteitä, meriittejä

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Nainen kaivolla

Nettiraamattu lapsille. Nainen kaivolla Nettiraamattu lapsille Nainen kaivolla Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible for Children,

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto

Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto Jani Koivula, 21.11.2010 Kuka on se oikea? 23.11.2010 TULe urheiluseuraan liikkumaan 2 Ovatko sidosryhmänne sosiaalisessa mediassa? Oletteko te? Sosiaalisen

Lisätiedot

PUHUMINEN Harjoit- Osaa KUULLUN YMMÄRTÄMINEN Harjoit-Osaa. pvm pvm pvm pvm TAITOTASO A1 Suppea viestintä kaikkien tutuimmissa tilanteissa

PUHUMINEN Harjoit- Osaa KUULLUN YMMÄRTÄMINEN Harjoit-Osaa. pvm pvm pvm pvm TAITOTASO A1 Suppea viestintä kaikkien tutuimmissa tilanteissa PIENTEN KIELIREPPU SUOMEN KIELEN OPPIMISEN SEURANTA VARHAISKASVATUKSESSA JA ALKUOPETUKSESSA (sovellus eurooppalaisesta viitekehyksestä) Lapsen nimi : Päiväkoti/koulu: Lomakkeen täyttäjä: PUHUMINEN Harjoit-

Lisätiedot

Peltolan uutiset 3/2011

Peltolan uutiset 3/2011 Peltolan uutiset 3/2011 Syksyllä golfkausi alkaa olla lopuillaan, mutta ei vielä ohi. Golfkauden lopuksi on hyvä kaivella aivojen muistisopukoita ja kerrata golfin sääntöjä. Sääntöopas, golffarin paras

Lisätiedot

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu Kiveen hakattu 2/2013 Aleksis Kiven peruskoulu Sisällysluettelo Pääkirjoitus Minun proggikseni 3 Proggislogokilpailu 2013 5 Sarjakuvia 6 Koulu alkoi ja musiikki soi 10 Koululehti sai nimen 12 Lomatoivoituksia

Lisätiedot

Pietarin matka. - Sinella Saario -

Pietarin matka. - Sinella Saario - Pietarin matka - Sinella Saario - Matkakuumetta, kirjaimellisesti. Kun astuin Pietariin vievästä junasta ulos, oli tunnelma epätodellinen. Ensimmäinen ulkomaanmatkani oli saanut alkunsa. Epätodellisuutta

Lisätiedot

Epätäydellisen tiedon jatkuvat pelit. Mika Viljanen Peliteorian seminaari

Epätäydellisen tiedon jatkuvat pelit. Mika Viljanen Peliteorian seminaari Epätäydellisen tiedon jatkuvat pelit Mika Viljanen Peliteorian seminaari Erityispiirteitä Erityispiirteitä Epätäydellinen tieto aiemmista toiminnoista Erityispiirteitä Epätäydellinen tieto aiemmista toiminnoista

Lisätiedot

Kleopas, muukalainen me toivoimme

Kleopas, muukalainen me toivoimme Luukas 24 : 13-35 16 18 : Mutta heidän silmänsä olivat pimitetyt, niin etteivät he tunteneet häntä. Ja hän sanoi heille: "Mistä te siinä kävellessänne puhutte keskenänne?" Niin he seisahtuivat murheellisina

Lisätiedot

Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava

Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava JAKSON❶TAVOITTEET 1. Tutustu jaksoon 1. Kotona, koulussa ja kaupungissa. Mikä aiheista kiinnostaa sinua eniten? 2. Merkitse rastilla tärkein tavoitteesi tässä jaksossa.

Lisätiedot

SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN

SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Beersebassa. Siellä sekä Aabraham, Iisak

Lisätiedot

Jeesus parantaa sokean

Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

OU! Kirjaston yö taiteissa

OU! Kirjaston yö taiteissa OU! Kirjaston yö taiteissa Taiteiden yön toinen juhlajulkaisu 22.8.2013 1 Pääkirjoitus Taidetta ja remonttia K eskellä pääkirjaston remonttia vietettiin uuden Oulun kaupungin juhlavuoden taiteiden yötä.

Lisätiedot

Leirikirjan omistajan muotokuva:

Leirikirjan omistajan muotokuva: Leirikirjan omistajan muotokuva: MUISTIINPANOJA, OSOITTEITA JNE. Nimi: Leiri: Leiriaika: Harrastukseni: Parhaat kaverini: LEIRIOHJELMA TERVETULOA KESÄLEIRILLE 2003!! Rohkeutta on monenlaista: Oletko sinä

Lisätiedot

Työhaastattelu näin onnistut haastattelussa Tervetuloa! Työnhakuveturi 11.3.2015 Satu Myller ja Nina Juhava

Työhaastattelu näin onnistut haastattelussa Tervetuloa! Työnhakuveturi 11.3.2015 Satu Myller ja Nina Juhava Työhaastattelu näin onnistut haastattelussa Tervetuloa! Työnhakuveturi 11.3.2015 Satu Myller ja Nina Juhava 10-12 asiantuntijaluentoa vuosittain 1 000 osallistujaa Teemoina mm. työnhaun uudet tuulet, työnantajien

Lisätiedot

Turnaustoimistosta joukkueenjohtaja hakee ennen ensimmäistä peliä rannekkeet, ruokaliput, turnauspaidat yms. materiaalin.

Turnaustoimistosta joukkueenjohtaja hakee ennen ensimmäistä peliä rannekkeet, ruokaliput, turnauspaidat yms. materiaalin. Tallink Floorball 2016 INFO 27.-29.5.2016 TÄRKEÄÄ TIETOA TURNAUKSESTA Ottelupaikat: Messukeskus, Eesti Näitused Pirita tee 28, 10127 Tallinna (Eesti näitused). HALLI MES http://www.fair.ee/ Pirita koulu,

Lisätiedot

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma NALLE PUH Olipa kerran Nalle Puh. Nalle Puh lähti tapaamaan veljeään. Nalle Puh ja hänen veljensä nauroi itse keksimäänsä vitsiä. Se oli kuka on Nalle Puhin veli. Vastaus oli puhveli. Sitten he söivät

Lisätiedot

Arvoisa Ville Niinistö,

Arvoisa Ville Niinistö, Arvoisa Ville Niinistö, Olitte haastateltavana TV 2:ssa eräänä iltana. Suoraselkäisesti ja rohkeasti, suorastaan intohimoisesti puolustitte Suomeen tulleitten pakolaisten oikeuksia. Hienoa. Heistä saadaan

Lisätiedot

Yleinen tietämys ja Nashin tasapaino

Yleinen tietämys ja Nashin tasapaino Yleinen tietämys ja Nashin tasapaino 24.3.2010 Nashin tasapaino Ratkaisumalli kahden tai useamman pelaajan pelille. Yleisesti: Jos jokainen pelaaja on valinnut strategiansa eikä yksikään pelaaja voi hyötyä

Lisätiedot

b) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt Jairus oli Kapernaumin synagoogan esimies ja hänellä oli vain yksi lapsi, 12-vuotias tytär.

b) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt Jairus oli Kapernaumin synagoogan esimies ja hänellä oli vain yksi lapsi, 12-vuotias tytär. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VÄLIKOHTAUS MATKALLA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui - Kapernaumissa b) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt Jairus oli Kapernaumin

Lisätiedot

Selkä suoraksi Suomi TM. Pidetään hauskaa harjoittelemalla!

Selkä suoraksi Suomi TM. Pidetään hauskaa harjoittelemalla! Selkä suoraksi Suomi TM Pidetään hauskaa harjoittelemalla! "Selkä suoraksi Suomi" ʺSelkä suoraksi Suomiʺ on helppo muutaman minuutin harjoitusohjelma, joka päivittäin tehtynä auttaa lapsia kehittämään

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Komea mutta tyhmä kuningas

Nettiraamattu lapsille. Komea mutta tyhmä kuningas Nettiraamattu lapsille Komea mutta tyhmä kuningas Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible

Lisätiedot

Kansanedustajat, syksy 2015

Kansanedustajat, syksy 2015 Kansanedustajat, syksy 215 1. Puolue 1 2 4 Keskusta Kokoomus Kristillisdemokraatit Perussuomalaiset Ruotsalainen kansanpuolue Sosialidemokraatit Vasemmistoliitto Vihreät 4 2. Vastaajan sukupuoli 1 2 Nainen

Lisätiedot

Työssäoppimassa Tanskassa

Työssäoppimassa Tanskassa Työssäoppimassa Tanskassa Taustatietoja kohteesta: Herning- kaupunki sijaitsee Tanskassa Keski- Jyllannissa. Herningissä asukkaita on noin. 45 890. Soglimt koostuu yhteensä 50 hoitopaikasta. Soglimtissa

Lisätiedot

Yksityisautoilijoille ABAX AJOPÄIVÄKIRJA

Yksityisautoilijoille ABAX AJOPÄIVÄKIRJA The difference is ABAX Yksityisautoilijoille ABAX AJOPÄIVÄKIRJA The difference is ABAX 2 The difference is ABAX ABAX SÄHKÖINEN AJOPÄIVÄKIRJA Tähän esitteeseen on koottu vastauksia kysymyksiin, jotka liittyvät

Lisätiedot

Miehet haluavat seksiä useammin kuin naiset

Miehet haluavat seksiä useammin kuin naiset Miehet haluavat seksiä useammin kuin naiset Julkisessa keskustelussa nostetaan ajoittain esille väitteitä siitä, haluavatko miehet vai naiset seksiä useammin ja joutuvatko jotkut elämään seksuaalisessa

Lisätiedot

Tyttö, joka eli kahdesti

Tyttö, joka eli kahdesti Nettiraamattu lapsille Tyttö, joka eli kahdesti Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible

Lisätiedot

Vapaamuotoinen raportti työssäoppimisajasta / opiskelusta ulkomailla

Vapaamuotoinen raportti työssäoppimisajasta / opiskelusta ulkomailla Vapaamuotoinen raportti työssäoppimisajasta / opiskelusta ulkomailla 1. Perustiedot a. Roosa Haapa, Hotelli-, ravintola-, cateringala, b. The Sandwich Company, The Diamond, Derry, Northern Ireland, http://www.thesandwichco.com/stores/thediamond.php

Lisätiedot

Valmistelut: Aseta kartiot numerojärjestykseen pienimmästä suurimpaan (alkeisopiskelu) tai sekalaiseen järjestykseen (pidemmälle edenneet oppilaat).

Valmistelut: Aseta kartiot numerojärjestykseen pienimmästä suurimpaan (alkeisopiskelu) tai sekalaiseen järjestykseen (pidemmälle edenneet oppilaat). Laske kymmeneen Tavoite: Oppilaat osaavat laskea yhdestä kymmeneen ja kymmenestä yhteen. Osallistujamäärä: Vähintään 10 oppilasta kartioita, joissa on numerot yhdestä kymmeneen. (Käytä 0-numeroidun kartion

Lisätiedot

Ensitietoa skitsofreniasta Mitä skitsofrenia tarkoittaa?

Ensitietoa skitsofreniasta Mitä skitsofrenia tarkoittaa? Ensitietoa skitsofreniasta Mitä skitsofrenia tarkoittaa? Materiaali hoitosuhdekeskusteluihin Selkomukautus Ensitietoa skitsofreniasta Mitä skitsofrenia tarkoittaa? Opas on tehty Arjen mieli -hankkeessa,

Lisätiedot

SYDÄNPOTILAS ja SEKSUAALISUUS

SYDÄNPOTILAS ja SEKSUAALISUUS SYDÄNPOTILAS ja SEKSUAALISUUS Sydäntukihoitajien alueellinen koulutuspäivä 11.01.2016 Silvennoinen Tiina Seksuaaliterapeutti- ja neuvoja SEKSUAALISUUS - Mitä se on? * Seksuaalisuus liittyy kiinteästi ihmisen

Lisätiedot

Liitteet. Kohderyhmän ikä ja elämäntyyli. Liite I. Kyselylomake

Liitteet. Kohderyhmän ikä ja elämäntyyli. Liite I. Kyselylomake Liitteet Liite I. Kyselylomake Kohderyhmän ikä ja elämäntyyli 1. Onko yritys määritellyt kohderyhmän iän mallistolle, jota olet viimeksi suunnitellut tai jota suunnittelet parhaillaan? a. on, kohderyhmän

Lisätiedot

Mistä Ropecon-rannekkeet tulevat?

Mistä Ropecon-rannekkeet tulevat? Mistä Ropecon-rannekkeet tulevat? Onko synkkä alkuperä paljastunut? Muistatteko vielä tämän uutisen: Jos muistatte, tai vaikka ette muistaisikaan, niin luokaapa nyt syrjäsilmällä epäilevä katse ranteeseenne.

Lisätiedot

Lapsen ylivilkkaus haastaa vanhemman. Annette Kortman Suunnittelija, VTM Sosiaalityöntekijä

Lapsen ylivilkkaus haastaa vanhemman. Annette Kortman Suunnittelija, VTM Sosiaalityöntekijä Lapsen ylivilkkaus haastaa vanhemman Suunnittelija, VTM Sosiaalityöntekijä Esityksen sisältö Mitä ylivilkkaus on? Lapsen käyttäytymisen ymmärtäminen Aikalisän käyttö Kodin ulkopuoliset tilanteet Vuorovaikutus

Lisätiedot

RAPORTTI. Pajapäivä Joensuun Steinerkoululla 20.5.2014. Joensuussa 22.5.2014 Tuuli Karhumaa

RAPORTTI. Pajapäivä Joensuun Steinerkoululla 20.5.2014. Joensuussa 22.5.2014 Tuuli Karhumaa RAPORTTI Pajapäivä Joensuun Steinerkoululla 20.5.2014 Joensuussa 22.5.2014 Tuuli Karhumaa Johdanto Työpajatoiminta matemaattisissa aineissa kurssiin kuului työskentely SciFest-tapahtumassa. Itse en päässyt

Lisätiedot

Kokemuksia kerhotoiminnasta

Kokemuksia kerhotoiminnasta Kokemuksia kerhotoiminnasta Kerhopäivinä koulussa on aina myönteinen sutina. Ovat oppilaat ja ohjaajat sama hehku kasvoillaan touhottamassa sinne tänne. Siinä tulee rehtorinakin tunne, että tämähän toimii!

Lisätiedot

JOKA -pronomini. joka ja mikä

JOKA -pronomini. joka ja mikä JOKA -pronomini joka ja mikä Talon edessä on auto. Auto kolisee kovasti. Talon edessä on auto, joka kolisee kovasti. Tuolla on opettaja. Opettaja kirjoittaa jotain taululle. Tuolla on opettaja, joka kirjoittaa

Lisätiedot

Banana Split -peli. Toinen kierros Hyvin todennäköisesti ryhmien yhteenlaskettu rahasumma on suurempi kuin 30 senttiä. Ryhmien

Banana Split -peli. Toinen kierros Hyvin todennäköisesti ryhmien yhteenlaskettu rahasumma on suurempi kuin 30 senttiä. Ryhmien Banana Split -peli Tavoite Esitellä banaanin tuotantoketju (mitä banaanille tapahtuu ennen kuin se on kuluttajalla) ja keskustella kuka saa mitä banaanin hinnasta. Kuinka peliä pelataan Jaa ryhmä viiteen

Lisätiedot

OHJEET / KESKITETTY MAKSUJÄRJESTELMÄ

OHJEET / KESKITETTY MAKSUJÄRJESTELMÄ OHJEET / KESKITETTY MAKSUJÄRJESTELMÄ TILINUMERO JA VEROKORTTI Erotuomari (otteluvalvoja) toimittaa tiedot (tilinumero IBAN-muodossa sekä verokorttinsa) Rantalainen Oy:lle. Lisätietoja verokortista/verotuksen

Lisätiedot

TEHTÄVIÄ SATUUN PEUKALOINEN

TEHTÄVIÄ SATUUN PEUKALOINEN 1 TEHTÄVIÄ SATUUN PEUKALOINEN A) Sisältökysymykset: 1. Miksi pojan nimeksi tuli Peukaloinen? 2. Millainen Peukaloinen oli lapsena? 3. Miten Peukaloinen ohjasi hevosta oikeaan paikkaan? 4. Mitä vastaan

Lisätiedot

MIKAN SALAISUUS. Teksti Per Dunsö, kuvat Janne Harju

MIKAN SALAISUUS. Teksti Per Dunsö, kuvat Janne Harju Mika on reipas 6-vuotias jalkapalloa rakastava poika. Hänen paras ystävänsä on Lotta joka pelaa Mikan kanssa samassa joukkueessa. Heidän joukkueensa nimi on Nappulat. Nappulalaiset ovat päässeet mukaan

Lisätiedot

ELIA OTETAAN TAIVAASEEN

ELIA OTETAAN TAIVAASEEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) ELIA OTETAAN TAIVAASEEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Elia otettiin taivaaseen jossakin Jordanin itäpuolella, Jerikon kohdalla.

Lisätiedot

Ilmailu ja nuoret. Suomen Ilmailuliitto

Ilmailu ja nuoret. Suomen Ilmailuliitto Ilmailu ja nuoret Suomen Ilmailuliitto Ilmailusta Innostus nostaa lentoon. Takaiskut painavat mielen maahan. Kielikuvat vihjaavat lentämisen olevan jotakin suurta ja ovat oikeassa: Lentäjältä ei tarvitse

Lisätiedot

Pelot vaikuttavat myös aikuisen elämään. Ne voivat olla tiettyjen käyttäytymismalliemme taustalla eikä aina mitenkään tiedostettuja asioita.

Pelot vaikuttavat myös aikuisen elämään. Ne voivat olla tiettyjen käyttäytymismalliemme taustalla eikä aina mitenkään tiedostettuja asioita. Järvenpää 1.2.2009 Saarna Joh 6: 16-21 Älä pelkää, älkää pelätkö! Joku on laskenut että Raamatussa on nämä lauseet 365 kertaa. Jokaiselle päivälle riittää siis oma älä pelkää -lause. Äsken kuullussa evankeliumitekstissä

Lisätiedot

MOBIILITEKNOLOGIAN KÄYTTÖ, IKÄ JA SUKUPUOLI

MOBIILITEKNOLOGIAN KÄYTTÖ, IKÄ JA SUKUPUOLI MOBIILITEKNOLOGIAN KÄYTTÖ, IKÄ JA SUKUPUOLI Sanna-Mari Kuoppamäki Jyväskylän yliopisto Esityksen sisältö MTV:n katsojapaneeli eri-ikäisten internetin käytöstä, laitteista ja asenteista Yli 50-vuotiaiden

Lisätiedot

Gepa Käpälä Jännittävä valinta

Gepa Käpälä Jännittävä valinta Gepa Käpälä Jännittävä valinta Moikka! Mä oon Gepa Käpälä. Oon 7-vuotias ja käyn eskaria. Siili Iikelkotti ja oravakaksoset on siellä kanssa. Mutta mä oon niitä nopeampi. Oon koko Aparaattisaaren nopein.

Lisätiedot

Maanantai 14.7.2014 Heitä sitä valkoista palloa kohti!

Maanantai 14.7.2014 Heitä sitä valkoista palloa kohti! Maanantai 14.7.2014 Heitä sitä valkoista palloa kohti! Ensimmäinen kohteemme tällä viikolla oli Anttolan palvelukeskus. Aloitimme aamun reippaasti pihapeleillä. Yksi asukkaista ymmärsi petanquen idean

Lisätiedot

RIKU VASSINEN MOCCALATTEHIPSTERI

RIKU VASSINEN MOCCALATTEHIPSTERI RIKU VASSINEN MOCCALATTEHIPSTERI KIISTAKIRJOITUKSIA MARKKINOINNISTA TALENTUM HELSINKI Copyright 2011 Talentum Media Oy ja Riku Vassinen ISBN 978-952-14-1761-0 ISBN 978-952-14-1762-7 (sähkökirja) Ulkoasu:

Lisätiedot