1 SÄÄNTÖHUOMIO KESKI-SUOMEN HIIHTO RY/SHL KESKI-SUOMI SÄÄNTÖJÄ/HUOMIOITA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1 SÄÄNTÖHUOMIO2015 1 KESKI-SUOMEN HIIHTO RY/SHL KESKI-SUOMI SÄÄNTÖJÄ/HUOMIOITA 2014-2015"

Transkriptio

1 1 SÄÄNTÖHUOMIO KESKI-SUOMEN HIIHTO RY/SHL KESKI-SUOMI SÄÄNTÖJÄ/HUOMIOITA Hiihtokilpailuissa noudatetaan SHL:n/SMH:n ja FIS:n sääntöjä. Voimassa olevat SHL/SMH, FIS-säännöt Korea syyskuu/2012 ja FIS- suomennokset löytyvät SHL:n/SMH nettisivuilta materiaalisalkusta. (www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/materiaalisalkku/säännöt ja td-asiat). Kilpailijan ja kisajärjestäjän tulee tuntea säännöt. Tuomarineuvosto (3): 1) TD, 2) kilpailunjohtaja sekä järjestäjän nimeämä, 3) TD- assistentti (säännöt tunteva, esim. ratamestari). Järjestäjä asettaa tuomarineuvoston sihteerin, joka tekee pöytäkirjat. Tuomarineuvosto/maakuntaviesti (5) : 1) TD, 2) kilpailun johtaja, 3) ratamestari, 4-5) kaksi seuraedustajaa (suuret/pienet kunnat). Järjestäjä asettaa tuomarineuvoston sihteerin. Protestiaika: 15 min, voi olla kunkin sarjan tulosten julkistamisen jälkeen. Kilpailija ei saa lyödä vetoa omasta kilpailutapahtumasta. Sopupeli on kielletty. Dopingin ja huumeiden alaisena kilpaileminen sekä nuuskan käyttö on kielletty. ADT:n vihko "Kielletyt lääkeaineet ja menetelmät urheilussa" (www.antidoping.fi). HS-sarjoissa ja yli 20 km matkoilla pakkasraja -17 astetta, muutoin -20 astetta. Jos lämpötila on astetta, tulee tuomarineuvoston kokoontua (SHL:n/SMH:n säännöt). Massahiihdoissa pakkasraja erikseen kv. säännöissä (-15>-25 astetta tuomarineuvoston suojautumissuositus, Jos -25 astetta ja kylmempi suurimalla osalla reittiä>>peruutus tai siirto. Jälki-ilmoittautumismaksu voidaan periä nelinkertaisena. Kilpailija saa kilpailukauden aikana edustaa vain yhtä liiton jäsenseuraa. Seuramuuton takaraja on 15.8., paitsi alle 16-vuotiailla ennen ensimmäistä kilpailua. Yksi vuosi kilpailematta>voi vaihtaa vapaasti seuraa. SLU/SHL:lla on vapaaehtoistoimitsijavakuutus seurojensa kilpailutapahtumiin. SHL on maksanut seurojensa kilpailutapahtumien Teosto- ja Gramexmaksut. yleisötapahtumissa/hiihtokilpailuissa tulee olla sen tason mukainen turvallisuussuunnitelma. Tietoja/lomake: >palvelut>pelastussuunnitelmat> lomake yleisötilaisuuksia varten. SM- kilpailut: SM-kilpailuihin ja HS-loppukilpailuun ilmoittautumisten on oltava kilpailujen järjestäjällä 10 pv ennen ensimmäistä kilpailupäivää. Joukkueenjohtajakokoukseen SM/HS:ssa on osallistuva seura oikeutettu yhteen äänivaltaiseen edustajaan. Joukkueenjohtajien kokous on avoin. HS-finaaliin ei ole karsintaa, osallistumisoikeus aluekilpailuun osallistumalla HS-loppukilpailussa saa HS-piiripäällikkö edustaa puhevaltaisena piirijoukkueenjohtajana. viestijoukkueiden oma nimi sallitaan seuranimen rinnalla ( Petoteam ). SM-viestien vain 12 parasta säilyttää ed. vuoden lähtöpaikan. Nuorten sarjoissa lähtönumerot arvotaan huomioimalla alkutalven menestys ja voimassa oleva ranking-lista. Viesteissä lähtöjärjestys arvotaan.

2 2 SÄÄNTÖHUOMIO Piiritarkkailija yleinen/nuoret pj on Sami Hilden. HS-loppukilpailussa lähtönumerot arvotaan edelleen piirien ilmoittamassa paremmuusjärjestyksessä (valintaraadin pj Sami Hilden). HS-loppukilpailussa alaikäraja on 13 vuotta. Viesteissä 12-vuotias saa osallistua enintään 14-sarjan joukkueeseen. SM-kilpailut 2015: Yleisen sarjan SM-hiihtoihin ja muihin FIS-kisoihin vaaditaan lunastettu FISkoodi kansallisen lisenssin lisäksi. FIS-lisenssin hinta on 45 EUR. SM-kisoja lukuun ottamatta FIS-sarjoja ovat yleiset sarjat ja 20-vuotiaiden sarjat. Myös FIS-koodin omistavat 18-vuotiaat saavat FIS-pisteitä, mikäli sarja yhdistetään 20-vuotiaiden sarjaan. FIS-pisteet: Yleisen sarjan SM-TD:n nimeää SHL/SMH esityksestä FIS. Kiintiöt miesten SM-yleisissä sarjoissa 2015: Kiintiöisissä kilpailuissa poisjääneiden tilalle ei nimetä uusia kilpailijoita. SM:ssä ei ole 2015 kiintiöitä. Suomen cupissa osallistumisoikeus määritetty Suomen Cupin nettisivuilla normaalimatkoilla. Sprinteissä ja viesteissä vapaa osallistumisoikeus. SM-kisoissa kultamitali jaetaan myös voittajan valmentajalle. Veteraanien (yli 35v) SM-hiihdoissa Pihtiputaalla : Viestit M/N yhteisikä 120v (alaikäraja 35v), M 150v (alaikäraja 45v) ja M180 (55v). Henkilökohtaisia sarjoja M/N 35-75v. Ei arvontaryhmiä. Väliaikalähtö la/v, yhteislähdöt su/p sarjoittain. Kilpailusääntöjä FIS/SHL/SMH: - Väliaikalähdössä on kuuma ryhmä yleensä viimeisenä, sprintissä ensimmäisenä. Lähtöjärjestys FIS/ranking tai arvonta. SMH/TD antaa ohjeet kisajärjestäjälle. yhdistelmähiihdossa (takaa-ajo) ja yhteislähtökilpailuissa, sprinttiviestissä kierroksella ohitettu joutuu luopumaan kilpailusta (astutaan sivuun ja numero pois). Sijoittuminen viimeisen radalla olleen sijoituksen mukaisesti. Tulosluettelossa merkitään keskeytys (DNF). Kilpailijalle, joka ei osallistu palkintojenjakoon ilman hyväksyttävää syytä, toimitetaan palkinto ainoastaan hyvän ja pätevän syyn perusteella. Virallisiin tilaisuuksiin on osallistuttava. Suomessa asuva ulkomaalainen, jolla on kotipaikka Suomessa tai pääasiassa oleskelee Suomessa ja joka kuuluu jäsenenä liiton jäsenseuraan ja jolla on voimassa oleva Suomen Hiihtoliiton myöntämä kilpailulisenssi, saa osallistua valtakunnallisiin mestaruuskilpailuihin, kansallisiin ja piirikunnallisiin kilpailuihin. SHL määrää SM- ja HS-tasolle sekä suosittelee kansalliselle tasolle, että lisenssikortin tai Skipassin esittävä on oikeutettu ilmaiseen parkkipaikkaan ja vapaaseen sisäänpääsyyn. Muilta autossa olevilta voidaan periä pääsylippu tai käsiohjelmamaksu.

3 3 SÄÄNTÖHUOMIO Ranking-kilpailut: Kilpailujärjestäjän ilmoitettava kauden alussa SHL:oon ATK-yhdyshenkilö ja www-osoite, joka myös kilpailuilmoitukseen (ml. maininta "Ranking"). SHL:n ranking-pisteyttäjä on Oskari Westerholm , Ohjeet maastohiihdon nettisivulla/ranking. Järjestäjän atk-yhdyshenkilö saa kilpailua ed. viikolla lisenssitiedoston. Maksut tarkistettava. Tähti (*) lisenssinumeron edessä= maksamaton = ei osallistumisoikeutta. Epäselvissä tapauksissa maksukuitti tarkistettava ennen kilpailulähtöä. Maksettu lisenssi/skipassi kelpaa heti, jos maksuaika näkyy kuitissa, muutoin maksupäivänä klo Kaudella 3-4 kilpailua piirissä (2 kans. P ja V + yksi piirinmestaruushiihto+ yksi yhteislähtö), FIS-kisat, SM-hiihdot, liiton tarkkailu- ja cupkilpailut. Sprinttikilpailut eivät ole ranking-kilpailuja. o Rankingjärjestelmän sarjat 10 (M 6, N 4- listaa) Myl, M20, M18/17,M35/40, M45/50, M55/M65 Nyl, N20, N18/17, N35/N45 Yhdistetyillä ikäluokilla samat matkat ja sarjat aikataulussa peräkkäin. Kilpailujen pisteytys (www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/kilpailut/ranking_ /). Järjestäjä on velvollinen lähettämään tulokset CSV-muodossa SMH:oon sekä sähköisesti että faxilla kilpailua seuraavana arkipäivänä klo mennessä. Voit varmistaa vielä aamulla puhelimella. Ranking- pisteoikeus: kilpailulisenssi, ranking-sarjat ja hiihtoseuran jäsenyys. Massahiihto-rankingissa ilmoitettava ilmoittautuessa lisenssi/skipassinumero. SM/kv/ranking-kilpailujen tulokset on säilytettävä järjestäjän www-sivulla vähintään yksi vuosi. Sprinttihiihto (FIS-matkat: M 1,0-1,8 km, N 0,8-1.6 km): FIS-pisteet tulevat karsintahiihdon perusteella. Sprintissä suksia ei merkitä, kierroksella ohitettu radalta pois. Kilpailussa tulee käyttää rintanumeron lisäksi reisi ja/tai käsivarsinumeroa. Karsintakilpailun lähtöväli 10, 15, 20 tai 30 sekuntia sama kuin kilpailussa). Parhaat lähtevät alussa. OK, MM, MC-kilpailuissa hiihdetään vain A-finaali, ei B-finaalia. Muissa järjestäjä voi päättää B-finaalista. Erälähtö: ryhmittyminen esilähtöviivan 1 m taakse. Komennot: Ottakaa paikkanne (paikan valinta esilähtöviivalla, ohjeet), Paikoillenne (siirtyminen lähtöviivalle), Valmiit (liikkumatta), Laukaus (tai merkki). Virhelähtö ammutaan/kutsutaan takaisin. 1.virhelähdön tehnyt kilpailija saa varoituksen. 2. virhelähdön tekijä lähdöstä pois ja sijoitus eränsä viimeiseksi. Jos sama kilpailija ottaa myöhemmin/myöhemmässä erässä uuden virhelähdön> HYL. Sopivan matkan päässä oltava pysäyttäjä. Kaikki kirjalliset rangaistukset tulosluetteloon. Virhelähtö varsinaisessa kilpailussa: toisen virhelähdön tekijä samassa erässä = kilpailija lopettaa kilpailun ja sijoittuu erässä viimeiseksi (6,12,30 tai 4,8,16). Mikäli kilpailija ei lähde (esim. virhelähtö) tai hiihdä koko rataa jokaisessa erässä, kilpailija sijoittuu viimeiseksi omassa finaalissaan, välierässä tai alkuerässään (sijoitus 6,12, 30 tai 4, 8, tai 16). parempi lucky loser menee toiseen välierään ja huonompi ensimmäiseen.

4 4 SÄÄNTÖHUOMIO tuomarineuvoston erään hyväksymä ylimääräinen kilpailija lähtee toisesta rivistä, 6 m muiden takaa. Maailmancupissa ja SM-sprintissä karsintahiihdosta jatkoon 30 kilpailijaa, jolloin ensimmäisissä viidessä jatkoerässä on 6 kilpailijaa. (Eräjakomallit/kuusi kilpailijaa viidessä erässä> SMH:n netissä/materiaalisalkku >FIS-säännöt/suomennokset). Kilpailuissa, joiden erissä ei oteta aikoja, välierien kuudes paikka valitaan alkuerissä kolmansiksi sijoittuneiden joukosta. Alkuerässään kolmanneksi sijoittunut kilpailija, jolla on nopein karsintakilpailun aika pääsee välierään nro 1 (S1). Alkuerässään kolmanneksi sijoittunut kilpailija, jolla on toiseksi nopein karsintakilpailun aika pääsee välierään nro 2 (S2). Huomioitava eri ikäsarjojen sprinttimatkan pituus. Hopeasompasarjan matka on selvästi lyhyempi. Piiritasolla karsintahiihdosta jatkoon 16 tai 8 hiihtäjää. Suorilla voidaan merkitä kaistat. Lähtölatuväli min. 1,8 m, maalikaistoja neljä (1,2 m/p, 3 m/v). Edellä menijän tulee valita kaistansa. Oikeus vaihtaa kaistaa aiheuttamatta häiriötä ICR (estäminen). sprintin loppu nousua (12-16%), ettei voi hiihtää ilman pitoja tasatyöntöä. Sprinttiviesti on nimeltään kahden kilpailijan (3-6 osuutta kumpikin) joukkuesprinttikilpailu, jossa käytetään toispuoleista "nuolilähtöä", jossa lähtijät eivät saa vaihtaa rataa, ennen kuin he ovat ylittäneet lähtöalueen merkityn rajan. Sprinttiviestissä voi olla alkuerät, joka määrittää lähtöpaikat. Jos ei aikoja> 5 joka erästä jatkoon. Maalikaistoja on vähintään kolme. sprinttiviestin vaihtoalueen tulee olla 9/15 m leveä ja vähintään 45 m pitkä. Sprintin maalissa maalikamera/videovarmistus. Yhdistelmähiihto (takaa-ajo, skiathlon): Yhdistelmähiihto/takaa-ajo (Pursuit): Kilpailu joko 1) takaa-ajo tauolla, jolloin 1.osa väliaikalähtönä ja jatkossa lähtö takaa-ajoeroin ilman kymmenyksiä tai 2) yhdistelmähiihto tauotta (Skiathlon) samana päivänä yhteislähtönä ("Paavo-startti" eli "nuolilähtö"), jolloin välineet vaihdetaan vaihtoalueella karsinassa ja jatketaan. (Esim. M km P+V, N 7,5+7,5 km P+V). Kilpailija vie sukset karsinaan, huoltaja voi noutaa kilpailun jälkeen. Huoltajat pois vaihtoalueelta 5 min ennen lähtöä. Merkityllä vaihtoalueella tekniikka vapaa. Sukset on vaihdettava karsinassa, johon ne jäävät kilpailun loppuun. Sauvat/monot voi vaihtaa. Kilpailijan vaihtokarsina: pituus 2-2,5 m, leveys 1,2-1,5 m. Takaa-ajo voi olla kaksipäiväinen (Prologi/takaa-ajo SM Keuruu 2012). Yhdistelmä- tai yhteislähtökilpailun suksenvaihtokarsinan suksenvaihto: o yhden kerran, jos matka max. 30 km. o kaksi kertaa, jos matka yli 30 km. Ohituskaista suljetaan ensimmäisen tultua maaliin.

5 5 SÄÄNTÖHUOMIO Yhteislähtökilpailut: Yhteislähdön lähtö tapahtuu viestissä nuolilähtönä, jolloin käy kapeampi lähtöalue eikä joukko sumppuunnu, jos edessä kapeikkoja. Nro 1 lähtee keskeltä, 2 oikealta jne; 1 metrin auraporrastus (1-3 m). Ratamerkki ladun oikea puoli. Tuomarineuvoston päätöksellä myös vanha rivilähtö. Yhteislähdössä ohitus/kaistanvaihto vasta lähtöviivan jälkeen. Lähdössä ratojen väli min. 1,2 m (keskeltä-keskelle), Yhteislähdön lähtöjärjestelyt alkavat komennolla 2 min ennen lähtökäskyä. Tänä aikana annetaan ohjeet kilpailijoille, jotka ovat asettuneet lähtöpaikoilleen. Ohjeet loppuvat 1 min ennen lähtökäskyä:komento Yksi minuutti lähtöön. Komento 30 sekuntia lähtöön. Kun kilpailijat ovat liikkumatta, annetaan lähtömerkki. (Pyritään aikataulunmukaisuuteen). Viestilähtö voidaan varmistaa toimitsijaketjulla. Virhelähtö uusitaan. Yhteislähtökilpailuissa huoltajien tulee antaessaan virvokkeita pysytellä merkityllä järjestetyllä alueella. Juottaja ei saa saattaa, vaan pysyy paikoillaan. Voidaan perustaa juottosaareke joka ohitetaan molemmilta puolilta. Muuta muistettavaa: suositus: varsinkin pakkaskaudella vanhemmat sarjat kilpailun alkuun. 8-vuotiaiden ja nuorempien sarjoja saa järjestää järjestettävissä kansallisissa kilpailuissa. Suksia ei merkata, paitsi tuomarineuvoston päätöksellä. Sauvat saa vaihtaa. Molemmat sukset voidaan vaihtaa, jos suksi tai side on vaurioitunut tai yhdistelmähiihdon vaihtokarsinassa. Kilpailijan tulee todistaa rikkoutuminen heti kilpailun jälkeen tuomaristolle. Huoltaja ei auta suksen vaihtoa jalkaan. Kilpailijan suksien voiteleminen, kaapiminen ja puhdistaminen on kilpailun aikana kielletty. Poikkeus: perinteisen hiihtotavan kilpailussa kilpailija saa kaapia suksensa tai poistaa lumen ja jään ja lisätä voidetta käyttäen sellaisia välineitä, joita on saatavissa kaupoista. Toimenpide tulee tehdä ladun sivussa ilman apua. Ulkopuolinen voi antaa välineitä. Suksen vähimmäispituus= hiihtäjän pituus - 10 cm, sauvat/max = hiihtäjän pituus. Langaton tekninen yhteys kilpailija- valmentaja, kiritys ja työntäminen kielletty. Kotimaisissa kilpailuissa ei noudateta FIS:n mainossääntöjä. Hiihtoasun mainoskoko yht. max 300 neliösenttiä. Suomessa ei alkoholia, tupakkaa tai siveellisyyttä loukkaavia mainoksia. Ulkona olevissa kukituksissa saa olla sukset/sauvat mukana, varsinaisessa palkintojenjaossa ei. FIS-säännöt: Tuomarineuvosto voi tuomita kilpailijalle virallisen suullisen huomautuksen, virallisen kirjallisen varoituksen, sakon (FIS-sakko 250 EUR) tai hylkäyksen, jotka on merkittävä TD- raporttiin (väitetty rikkomus, todisteet rikkomuksesta, sääntökohta, langetettu rangaistus). Tuomarineuvosto kuulee kilpailijaa. Sanktiot koskevat myös joukkueen (seuran) valmentajia ja huoltajia. HUOM: Sakkoa ei sovelleta kansallisissa hiihdoissa. Urheilijalle voidaan antaa kirjallinen varoitus, jossa on TD:n ja urheilijan allekirjoitukset. Lähetetään heti ja TD-raportin mukana SMH:oon. SMH:n nettisivulla on linkki varoitusrekisteriin. Toinen varoitus aiheuttaa hylkäyksen siinä kilpailussa. Jos tulee kaksi varoitusta, toisen varoituksen kilpailu hylätään. Hylkäys ei poista

6 6 SÄÄNTÖHUOMIO rekisterissä ollutta varoitusta. Varoitus on voimassa kilpailukauden. FIS ja SMH-varoitusrekisteri erikseen. Jos kilpailija saa sääntörikkomuksesta hyötyä, hänet on hylättävä. Kaikissa harjoitus- ja kilpailutilanteissa rataa saa kiertää vain hiihtosuuntaan. FIS- protestiraha (kirjallisena) 100 Sveitsin frangia. Palautus, jos hyväksytään. Käytäntö Suomessa esim. 50 EUR. Väliaikalähdössä 15/20 sekunnin lähtöväliä voidaan käyttää myös kansallisella tasolla, jolloin kilpailujen kesto lyhenee. Kilpailija on vastuussa oikeasta lähdöstä. Varaslähtöä ei väliaikalähdössä kutsuta takaisin. Todetusta virhelähdöstä (jos kilpailija ei itse palaa takaisin) seuraa tuomarineuvoston harkinnan mukaan hylkäys tai tuntuva aikasakko (väliaikakilpailu: todellinen aika+ 15 sek., takaa-ajokilpailu hyöty+30 sek ja tour-tyyppisissä kisoissa 3 min). Jos kilpailija lähtee muuna aikana kuin lähtöluettelossa, lähtöaika kirjataan ylös. Lähtökellojen lähtöväliasetukset tarvittaessa myös 10/15/20/30 sek. Kello on hiihtäjän näkyvillä. Aikuisia lähetettäessä ei lähettäjän kättä olalle (sähköportti +3 sek/-3sek). Viestin vaihto: Vaihtoalueella käden kosketus mihin tahansa lähtijän kehon osaan. Lähtevän kilpailijan työntö kielletty. Takaa-ajossa, yhdistelmähiihdossa, yhteislähtökilpailussa, sprinttiviestissä ja viestissä kierroksella saavutettu hiihtäjä poistetaan radalta. Sijoitus viimeisen väliajan mukainen. Yhteislähtökisoissa käytetään sivunumeroita ja varmistuksena video/maalikameraa. Radat: Viesti: 1.osuus voi poiketa pituudeltaan +5%/-5% muista. Vaihtoalue 30 m, leveys 9 m, tasainen tai loiva ylämäki. Viesti: perinteinen viesti: 2 latua. Viesti P+V: Riittävä rataleveys, P-latu laitaan/edullisin hiihtolinja puolta vaihtaen. Ratakarttamerkinnät: HD, MC, TC, radalla kilometrimerkinnät. HS-latuvaatimussuositus (helpotus): 3 km rata kokonaisnousu m, 5 km m, 8 km rata m. Suositus käy myös maakuntaviestiin. FIS:n ratasuositukset: sprintti (HD 50 m, MC 30 m, TC 0-60 m), 2,5 km (HD 50 m, MC 50 m, TC m), 3,3 km (HD 65 m, MC 65 m, TC m), 3,75 km (HD 80 m, MC 80 m, TC m), 5 km (HD 100 m, MC 80m, TC m) huomioitava hiihtokeskusten jatkokehittelyssä. Maailmancupit hiihdetään 2,5 km, 3,3 km ja 3,75 km, 5 km, 8,3 km, 10 km, 12,5 km, 15 km ja 16,7 km radoilla. SM-hiihtojen radat on FIS-homologoitava. Lumetusvalmius oltava SMjärjestäjällä. Kierrosladun pituus saa poiketa max. 5% yli tai 1% alle.(5 km: m). Ratahyötyleveys/FIS-luokitus: Väliaikalähtö/P= minimileveys 3 m. Väliaikalähtö/V ja viestin perinteinen osuus= leveys nousuissa 4 m. Viestinhiihto/V, yhteislähtö/p ja sprintti/p= leveys nousuissa 6 m. Yhteislähtö/V, viesti P+V, sprintti/v= leveys nousuissa 9 m. Yhteislähdön jälkeen radan väli 500m-1000m pitäisi olla leveä kolmelle rinnakkaishiihtäjälle. Yhdistelmähiihdossa P- (nousut 6 m) ja V-radat (nousut

7 7 SÄÄNTÖHUOMIO m) erikseen tai sama rata P/V rataleveys nousuissa 12 m. Leveys perustuu mittaukseen, kun rata on valmis ja aidattu kilpailua varten. Maaliviiva merkittävä, esim lumeen kaivettu punainen lankku, lev. max 10 cm. Maalin jälkeinen kontrolliviiva poistettu.. Maalikaistat: Kaistoitetulla alueella kilpailijan tulee valita kaistansa. Kilpailijalla on oikeus vaihtaa kaistaa noudattaen sääntöä ICR (estäminen). Perinteinen hiihtotapa: Radan osalla, missä on latu, kääntymistekniikan käyttö luistelupotkuin ei ole sallittu. Tämä koskee myös kilpailijaa, joka hiihtää tehdyn ladun ulkopuolella. Perinteisellä pyrittävä hiihtämään latu-uraa käyttäen (paitsi ohitustilanne/keliolosuhteet). Ohitettavan kilpailijan on ensimmäisestä pyynnöstä väistettävä, paitsi sprintissä. Ohittaja ei saa estää ohitettavaa. Perinteisessä on väistettävä, vaikka radalla olisi kaksi latua. Ei saa hiihtää ohitettavan suksen yli. Tuomarineuvosto voi sallia suksien kokeilun ja lämmittelyn kilparadalla ennen kilpailua ja sen aikana kilpailijoille, joilla on lähtönumero. Voidekokeilu ja lämmittely tulee tehdä aina kilpailusuuntaan. Yleensä testi/lämmittelylatu erikseen, joka kunnostettava kuten kilpalatu. Rullahiihto: Rullahiihtorata on suljettava kaikelta muulta liikenteeltä. Rullasuksien akseliväli ei saa alittaa 53 senttiä eikä yhdenkään pyörän halkaisija saa ylittää 100 millimetriä (Suomessa markkinoitavat sukset mahtuvat näihin rajoihin). Kenkien kiinnitykseen rullasuksiin käytettävä kilpasiteitä. Rullahiihtokilpailussa on järjestäjän vaadittava suojavälineiden käyttö (FIS: kypärä ja suojalasit pakolliset. SMH-suositus: hansikkaat, polvisuojat, peittävä vaatetus). Käytettävä kilpailupaikalla, verryttelyssä ja kilpailussa. Puute estää lähdön. Muistutus kilpailukutsussa. (Vakuutusyhtiöt eivät korvaa...). Sääntötarkistukset on päivitetty SMH:n Tampereen Varalan TD-koulutuksessa perustuen FIS-sääntöihin syyskuu/2012, Kangwonland, Etelä-Korea. FISsäännöt SMH:n netissä ja FIS-sääntövihkona. SHL/SMH säännöt netissä. Matti Harju /Sami Hilden

Yhteenveto keskeisistä hiihtosäännöistä

Yhteenveto keskeisistä hiihtosäännöistä Yhteenveto keskeisistä hiihtosäännöistä Tämän yhteenvedon tarkoitus ja käyttö - Yhteenveto sisältää keskeisiä sääntöjä esimerkkeineen hiihtäjille (kilpailijan velvollisuudet) - Yhteenvedon tavoitteena

Lisätiedot

Yhteislähtökilpailut. TD-jatkokoulutus Pekka Palosuo

Yhteislähtökilpailut. TD-jatkokoulutus Pekka Palosuo Yhteislähtökilpailut TD-jatkokoulutus 16.10.2015 Pekka Palosuo Hiihtokilpailujen lähtötavat Väliaikalähtö Takaa-ajolähtö Yhteislähtö Erälähtö (Aaltolähtö) Yhteislähtökilpailut Tavallinen henkilökohtainen

Lisätiedot

Kilpailunjohtaja Jukka Lehtosaari

Kilpailunjohtaja Jukka Lehtosaari Kilpailunjohtaja Jukka Lehtosaari Läsnäololista kiertää kokouksessa Tapahtuman johtaja: Kauko Tikkanen Pyhäjärven kaupunki: Mauno Ranto Pyhäjärven Pohti: Anne Happo Lamminahon Ahto: Erkki Ryynänen Media

Lisätiedot

Hämeenlinnan hiihdot

Hämeenlinnan hiihdot 1 (5) Hämeenlinnan hiihdot Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa 27.2.2016 Kilpailuohje 2 (5) KILPAILU Hämeenlinnan hiihdot, hiihtotapa perinteinen (P), kilpailunumero 154. KILPAILUKESKUS JA -TOIMISTO

Lisätiedot

Imatra 2.11.2012. Annmari Viljanmaa

Imatra 2.11.2012. Annmari Viljanmaa Imatra 2.11.2012 Annmari Viljanmaa TUOMARINEUVOSTON TULEE KOKOONTUA RIKKOMUKSEN ILMETESSÄ Todetaan itse / hiihtotapavalvonta/muu toimitsija/ protesti EI käsitellä turuilla ja toreilla kuultuja asioita

Lisätiedot

Kilpailusäännöt

Kilpailusäännöt Kilpailusäännöt 2015-2016 Liitossa on operatiivista urheilutoimintaa varten kolme lajiryhmää: maastohiihto, mäkihyppy ja yhdistetty sekä alppilajit. Johtokunta kuultuaan lajiryhmien seuroja valitsee maastohiihdon

Lisätiedot

Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2016

Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2016 Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2016 Online-ranki Online-ranki on haettavissa jäljempänä mainittuina päivinä osoitteesta, jonka kilpailun tulospalveluvastaava saa pyydettäessä kilpailupäällikkö Petteri

Lisätiedot

Kilpailusäännöt 2014

Kilpailusäännöt 2014 Kilpailusäännöt 2014 Kilpailusäännöt 2014 tärkeimmät muutokset Mitä on muuttunut (1) - Hiihtoliiton organisaatiomuutos on huomioitu - Seuramuuttoa on täsmennetty - Kilpailulisenssien vaatimuksiin pieniä

Lisätiedot

Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2017

Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2017 Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2017 Online-ranki Online-ranki on haettavissa jäljempänä mainittuina päivinä osoitteesta, jonka kilpailun tulospalveluvastaava saa pyydettäessä kilpailupäällikkö Petteri

Lisätiedot

1 (7) Hämeen Viesti 2015. Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa 25.1.2015. Kilpailuohje

1 (7) Hämeen Viesti 2015. Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa 25.1.2015. Kilpailuohje 1 (7) Hämeen Viesti 2015 Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa 25.1.2015 Kilpailuohje 2 (7) KILPAILU Hämeen Viesti 2015, 8-henkisin joukkuein, hiihtotapa P ja V, kilpailunumero 624. Kilpailussa hiihdetään

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJIEN KOKOUS 4.3.2016 HS-LOPPUKILPAILU KUOPIO HENKILÖKOHTAISET MATKAT

JOUKKUEENJOHTAJIEN KOKOUS 4.3.2016 HS-LOPPUKILPAILU KUOPIO HENKILÖKOHTAISET MATKAT JOUKKUEENJOHTAJIEN KOKOUS 4.3.2016 HS-LOPPUKILPAILU KUOPIO HENKILÖKOHTAISET MATKAT AGENDA 1. Läsnäolijoiden toteaminen 2. Kilpailuorganisaation esittely 3. Tuomarineuvoston esittely 4. Ilmoittautumiset

Lisätiedot

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011 Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011 Näitä sääntöjä sovelletaan kaikissa Suomen Curlingliiton järjestämissä kilpailuissa, joilla on SM-status. Tällaisia kilpailuja

Lisätiedot

Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2012

Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2012 Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2012 WWW-ranki WWW-ranki on haettavissa jäljempänä mainittuina päivinä osoitteesta, jonka kilpailun tulospalveluvastaava saa pyydettäessä kilpailupäällikkö Petteri Palmilta

Lisätiedot

Masters PM-KILPAILUT

Masters PM-KILPAILUT Masters PM-KILPAILUT 30.-31.07.2011 Sipoo - Suomi KILPAILUMÄÄRÄYKSET 1. KILPAILUSSA NOUDATETTAVAT SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Kilpailussa noudatetaan UCI:n ja Pohjoismaiden Pyöräilyliiton kilpailusääntöjä sekä

Lisätiedot

Taulukot sääntöjen mukaisista ratojen pituuksista, mitoituksista, leveyksistä ja ylämäkien nousuvaatimuksista

Taulukot sääntöjen mukaisista ratojen pituuksista, mitoituksista, leveyksistä ja ylämäkien nousuvaatimuksista Ratojen peruskuvaus Hiihtoradat on suunniteltava sellaisiksi, että ne koettelevat kilpailijoiden teknisiä, taktisia ja fyysisiä ominaisuuksia. Radan vaikeuden on oltava kilpailun arvon mukainen. Radan

Lisätiedot

034 MOTOCROSSIN KERHOJOUKKUEIDEN SM-KILPAILUT

034 MOTOCROSSIN KERHOJOUKKUEIDEN SM-KILPAILUT 034 MOTOCROSSIN KERHOJOUKKUEIDEN SM-KILPAILUT 034.1 MÄÄRITELMÄ 034.2 MOOTTORIPYÖRÄT, KILPAILULUOKAT JA NUMEROKILVET 034.2.1 Moottoripyörät ja kilpailuluokat 034.3 AJAJAT 034.3.1 Ajajan ikä 034.3.2 Kilpailuun

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET Kilpailuissa noudatetaan FIS:n eli kansainvälisen hiihtoliiton sekä Suomen hiihtoliiton SMkilpailujen

KILPAILUOHJEET Kilpailuissa noudatetaan FIS:n eli kansainvälisen hiihtoliiton sekä Suomen hiihtoliiton SMkilpailujen KILPAILUOHJEET Kilpailuissa noudatetaan FIS:n eli kansainvälisen hiihtoliiton sekä Suomen hiihtoliiton SMkilpailujen sääntöjä. KILPAILUKESKUS Kilpailukeskus sijaitsee Ukonniemen alueella Aviasport Areenalla

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.1.2017 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

KANSALLISET AMPUMAHIIHDON PIKA- JA YHTEISLÄHTÖKILPAILUT TUUSULAN AMPUMAHIIHTO- STADIONILLA

KANSALLISET AMPUMAHIIHDON PIKA- JA YHTEISLÄHTÖKILPAILUT TUUSULAN AMPUMAHIIHTO- STADIONILLA 1 KANSALLISET AMPUMAHIIHDON PIKA- JA YHTEISLÄHTÖKILPAILUT TUUSULAN AMPUMAHIIHTO- STADIONILLA 12.-13.2.2011 KILPAILUORGANISAATIO Kilpailun johtaja Ratamestari Ammunnan johtaja Lähdönjohtaja Maali Tuloslaskenta

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf KILPAILUSÄÄNNÖT BOATERCROSS

Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf KILPAILUSÄÄNNÖT BOATERCROSS Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf KILPAILUSÄÄNNÖT BOATERCROSS Vahvistettu 24.2.2016 2 Sisältö 1. YLEISET MÄÄRÄYKSET... 3 2 KILPAILUSARJAT... 3 3 KILPAILUNAIKAINEN

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS. Liakan tempo

TEKNINEN OPAS. Liakan tempo TEKNINEN OPAS Liakan tempo 2.7.2011 SISÄLLYSLUETTELO: 1. Kilpailun toimihenkilöt 2. Ohjeita kilpailijoille ja huoltajille 3. Kilpailu 4. Liitteet - kartat - kilpailunumeron kiinnittäminen - lähtöluettelot

Lisätiedot

AKK-Motorsport ry, Seuraamusasteikko (13.11.2015)

AKK-Motorsport ry, Seuraamusasteikko (13.11.2015) AKK-Motorsport ry, Seuraamusasteikko (13.11.2015) Seuraamusasteikko on tarkoitettu sääntörikkomuksista johtuvien sanktioiden määrittämiseen työkaluksi tuomaristoille, lajiryhmille ja hallitukselle yhtenäisen

Lisätiedot

Suomen Karateliitto ry Radiokatu Helsinki KILPAILUKUTSU 1/5

Suomen Karateliitto ry Radiokatu Helsinki KILPAILUKUTSU 1/5 00240 Helsinki KILPAILUKUTSU 1/5 Kilpailu Paikka KARATEN SUOMEN MESTARUUS KILPAILUT 1.4.2017 Tesoman palloiluhalli, Tesoman valtatie 46, 33310 Tampere Karttalinkki: Tesoman valtatie 46 Ajankohta Osallistumismaksut

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET NUORTEN SM-VIESTIT, PIIRIVIESTIT JA KLL:N MESTARUUSKILPAILUT Kilpailuissa noudatetaan Kansainvälisen Hiihtoliiton ja Suomen

KILPAILUOHJEET NUORTEN SM-VIESTIT, PIIRIVIESTIT JA KLL:N MESTARUUSKILPAILUT Kilpailuissa noudatetaan Kansainvälisen Hiihtoliiton ja Suomen KILPAILUOHJEET NUORTEN SM-VIESTIT, PIIRIVIESTIT JA KLL:N MESTARUUSKILPAILUT Kilpailuissa noudatetaan Kansainvälisen Hiihtoliiton ja Suomen Hiihtoliiton SM-kilpailujen sääntöjä. KILPAILUUN ILMOITTAUTUMINEN

Lisätiedot

OHJEET KILPAILIJOILLE

OHJEET KILPAILIJOILLE OHJEET KILPAILIJOILLE AMPUMAHIIHDON NUORTEN SM-KILPAILUT 10.-11.1.201 OHJEET KILPAILIJOILLE OHJELMA Perjantai 9.1. Klo 13.00-17.00 Klo 1.00-17.00 Kilpailutoimisto auki Harjoittelu ja ratoihin tutustuminen

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS PORKKA-SM-KORTTELIT

TEKNINEN OPAS PORKKA-SM-KORTTELIT 1 Paikka: Huurretie13, 33470 Ylöjärvi Aika: 21.8.2016 PORKKA-SM-korttelit klo 14: Elite, M-18, Naiset, N-18 SUP-Juniorikorttelit klo 11: M/N10- M/N16 1. Ilmoittautuminen ja osanottomaksu Porkka SM-kortteliin

Lisätiedot

Ampumahiihdon kansalliset ja nuorten MM-tarkkailut Kontiolahti OHJEET KILPAILIJOILLE

Ampumahiihdon kansalliset ja nuorten MM-tarkkailut Kontiolahti OHJEET KILPAILIJOILLE kansalliset ja nuorten MM-tarkkailut Kontiolahti OHJEET KILPAILIJOILLE AMPUMAHIIHDON KANSALLISET JA NUORTEN MM-KATSASTUKSET OHJEET KILPAILIJOILLE OHJELMA Lauantai 19.12. Klo 9.00 Kilpailutoimisto avautuu

Lisätiedot

Kilpailujen järjestämisoikeutta on haettava kirjallisesti edellisen vuoden maaliskuun viimeiseen päivään mennessä.

Kilpailujen järjestämisoikeutta on haettava kirjallisesti edellisen vuoden maaliskuun viimeiseen päivään mennessä. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty voimistelu- ja tanssijaoston kesäkokouksessa

Lisätiedot

PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT

PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 1. OSAPUOLET 1. Haukiputaan Ahmat Ry (jäljempänä seura), joukkue (jäljempänä joukkue) sekä 2. (jäljempänä pelaaja) ja 3. (jäljempänä huoltaja) 2.

Lisätiedot

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Lempäälä Kalliojärvi

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Lempäälä Kalliojärvi Helasuunnistus kansallinen keskimatka Lempäälä Kalliojärvi Huom! Nämä kilpailuohjeet ovat alustavat, viralliset kilpailuohjeet ovat nähtävillä kilpailukeskuksen tulostaululla. Kilpailuohjeet Kilpailussa

Lisätiedot

Yleiset Suomen mestaruuskilpailujen säännöt Ver 6.0. hyväksytty Ilmailuliiton lajivaliokunnan kokouksessa /km

Yleiset Suomen mestaruuskilpailujen säännöt Ver 6.0. hyväksytty Ilmailuliiton lajivaliokunnan kokouksessa /km Suomen Ilmailuliitto ry Yleiset Suomen mestaruuskilpailujen säännöt Ver 6.0. hyväksytty Ilmailuliiton lajivaliokunnan kokouksessa 29.11.2005/km SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN YLEISET SÄÄNNÖT Näitä sääntöjä

Lisätiedot

FELT HelTri Cup harjoituskilpailusarja

FELT HelTri Cup harjoituskilpailusarja SÄÄNNÖT Sivu 1 / 5 FELT HelTri Cup 2017- harjoituskilpailusarja SÄÄNNÖT Sivu 2 / 5 Sisällys FELT HelTri Cup 2017:in säännöt... 3 Kilpaileminen... 3 Kilpailusarjat... 3 Ilmoittautuminen... 3 Palkitseminen...

Lisätiedot

Seuran hiihtäjien kausimaksut voit valita alla olevasta tiedotteesta omien tarpeiden mukaan.

Seuran hiihtäjien kausimaksut voit valita alla olevasta tiedotteesta omien tarpeiden mukaan. 1 Hiihtojaosto tiedottaa 26.10.2009 Seuran hiihtäjien kausimaksut voit valita alla olevasta tiedotteesta omien tarpeiden mukaan. PALVELUPAKETIT ovat joko Skipassi- tai Lisenssi PAKETTEJA. Kaikilla 7-vuotiailla

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto Sivu 1(6) MELONNAN SUOMEN CUP SÄÄNNÖT 2015 Säännöt hyväksytty: n kokous Laatija / tiedustelut: Harri Sairiala 1 YLEISTÄ Näissä säännöissä määrätään Suomen melonta- ja soutuliiton alaisissa rata- ja maratonmelontakilpailuissa

Lisätiedot

Aikuisten ja nuorten TAEKWONDO SM

Aikuisten ja nuorten TAEKWONDO SM Lasten ja nuorten Noin Seitsemän Veljeksen Cup 5.11.2011 ja Aikuisten ja nuorten TAEKWONDO SM 2011 5.-6.11.2011 (Kuvat Heikki Liukkonen) LASTEN JA NUORTEN NOIN SEITSEMÄN VELJEKSEN CUP 5.11.2011 TAEKWONDON

Lisätiedot

KANSALLISET AMPUMAHIIHDON PIKA- JA YHTEISLÄHTÖKILPAILUT TUUSULAN AMPUMAHIIHTO- STADIONILLA 11.-12.2.2012

KANSALLISET AMPUMAHIIHDON PIKA- JA YHTEISLÄHTÖKILPAILUT TUUSULAN AMPUMAHIIHTO- STADIONILLA 11.-12.2.2012 1 KANSALLISET AMPUMAHIIHDON PIKA- JA YHTEISLÄHTÖKILPAILUT TUUSULAN AMPUMAHIIHTO- STADIONILLA 11.-12.2.2012 KILPAILUORGANISAATIO Kilpailun johtaja Ratamestari Ammunnan johtaja Maali Tuloslaskenta Kuulutus

Lisätiedot

LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2017 KILPAILUKUTSU

LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2017 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2017 KILPAILUKUTSU KUOPIO OPEN POOMSAE 2017 POHJANTIEN KOULU, KUOPIO 8.4.2017 JÄRJESTÄJÄ: KUOPION TAEKWONDO RY LIIKESARJAKILPAILU KUOPIO OPEN 2017 Kuopion Taekwondo ry järjestää

Lisätiedot

Sarjasäännöt. Rallin Suomen Juniorimestaruussarja 2015

Sarjasäännöt. Rallin Suomen Juniorimestaruussarja 2015 Sarjasäännöt Rallin Suomen Juniorimestaruussarja 2015 1. Yleistä Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan (myöhemmin Sarja), kaikki oikeudet ovat AKK- Motorsport ry:n (myöhemmin Liitto) omaisuutta. Sarjassa

Lisätiedot

AMPUMASUUNNISTUKSEN SUOMEN- JA SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT, MAAILMAN CUP 3. JA 4. OSAKILPAILU VIMPELISSÄ

AMPUMASUUNNISTUKSEN SUOMEN- JA SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT, MAAILMAN CUP 3. JA 4. OSAKILPAILU VIMPELISSÄ KILPAILUOHJEET AMPUMASUUNNISTUKSEN SUOMEN- JA SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT, MAAILMAN CUP 3. JA 4. OSAKILPAILU VIMPELISSÄ 6.-7.5.2016 Perjantaina 6.5.2016 sprinttimatkat, väliaikalähtö Ohjelma

Lisätiedot

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 0.08.013 1 (5) PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 1. OSAPUOLET 1. Kiimingin Kiekko-Pojat Ry (jäljempänä seura), joukkue (jäljempänä joukkue) sekä. (jäljempänä pelaaja) ja 3. (jäljempänä huoltaja). SOPIMUSKAUSI Tämä

Lisätiedot

AMPUMASUUNNISTUKSEN SUOMEN- JA SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT, MAAILMAN CUP 3. JA 4. OSAKILPAILU

AMPUMASUUNNISTUKSEN SUOMEN- JA SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT, MAAILMAN CUP 3. JA 4. OSAKILPAILU AMPUMASUUNNISTUKSEN SUOMEN- JA SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT, MAAILMAN CUP 3. JA 4. OSAKILPAILU Perjantaina 9.5.2014 sprinttimatkat, väliaikalähtö Ohjelma Klo 16.00 17.00 Kohdistus Klo 17.00-17.10

Lisätiedot

HelTri Cup- kilpailusarja sekä Rykäsyn reittiseloste

HelTri Cup- kilpailusarja sekä Rykäsyn reittiseloste SELOSTE Sivu 1 / 12 HelTri Cup- kilpailusarja sekä Rykäsyn reittiseloste SELOSTE Sivu 2 / 12 Sisällys HelTri Cup- kilpailusarja sekä Rykäsyn reittiseloste... 1 HelTri-cup säännöt... 3 Kilpaileminen...

Lisätiedot

KERIMÄEN URHEILIJOIDEN HIIHTOKOULU!

KERIMÄEN URHEILIJOIDEN HIIHTOKOULU! KERIMÄEN URHEILIJOIDEN HIIHTOKOULU! MAANANTAISIN HARJUMAJALLA KLO 18.00. KOULU ON TARKOITETTU ALLE 12-VUOTIAILLE TYTÖILLE JA POJILLE. HIIHTOKOULU SISÄLTÄÄ HIIHTOHARJOITTELUA JA LEIKKEJÄ. HIIHTOKOULUN PAKKASRAJA

Lisätiedot

SUOMEN PYÖRÄILYMESTARUUS- KILPAILUJEN SÄÄNNÖT SUOMEN VOIMISTEXIP J* URHEILU- LIITTO

SUOMEN PYÖRÄILYMESTARUUS- KILPAILUJEN SÄÄNNÖT SUOMEN VOIMISTEXIP J* URHEILU- LIITTO SUOMEN PYÖRÄILYMESTARUUS- KILPAILUJEN SÄÄNNÖT SUOMEN VOIMISTEXIP J* URHEILU- LIITTO SVUL:n SUOMEN PYÖRÄILYMESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT Hyväksytty liittohallinnon kokouksessa 3. V. 1925 HELSINKI 1925 KESKUSKIRJAPAINO

Lisätiedot

SUOMEN ILMAILULIITTO RY. Suomen mestaruuskilpailujen yleiset säännöt

SUOMEN ILMAILULIITTO RY. Suomen mestaruuskilpailujen yleiset säännöt SUOMEN ILMAILULIITTO RY Suomen mestaruuskilpailujen yleiset säännöt Hyväksytty Suomen Ilmailuliitto ry:n lajivaliokunnan kokouksessa 22.11.2006 1 SUOMEN MESTARUUSKILPAILUJEN YLEISET SÄÄNNÖT Näitä sääntöjä

Lisätiedot

NATIONAL RACE SERIES

NATIONAL RACE SERIES NATIONAL RACE SERIES KANSALLINEN RATASARJA 2013 Sarjasäännöt 1. YLEISTÄ Sarjan kilpailut järjestetään ja pisteet lasketaan paikallisten osakilpailujärjestäjien toimesta. Kilpailuissa noudatetaan AKK Motorsport

Lisätiedot

044 SUPERMOTO 044.1 MÄÄRITELMÄ. 044.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 044.2.1 Moottoripyörät 044.2.2 Kilpailuluokat

044 SUPERMOTO 044.1 MÄÄRITELMÄ. 044.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 044.2.1 Moottoripyörät 044.2.2 Kilpailuluokat 044 SUPERMOTO 044.1 MÄÄRITELMÄ 044.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 044.2.1 Moottoripyörät 044.2.2 Kilpailuluokat 044.3 AJAJAT 044.3.1 Ajajien ikä 044.3.2 Ajovarusteet 044.4 RATA 044.5 HARJOITUKSET 044.6

Lisätiedot

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SM-kilpailujen säännöt kaudella

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SM-kilpailujen säännöt kaudella Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SM-kilpailujen säännöt kaudella 2011-2012 Näitä sääntöjä sovelletaan kaikissa Suomen Curlingliiton järjestämissä kilpailuissa, joilla on SM-status. SM-kilpailuissa

Lisätiedot

HIIHTOSUUNNISTUKSEN SM-SPRINTTI ja MAAILMANRANKIKILPAILU (WRE) SM-SPRINTTIVIESTI Tuuloksessa (Hämeenlinna)

HIIHTOSUUNNISTUKSEN SM-SPRINTTI ja MAAILMANRANKIKILPAILU (WRE) SM-SPRINTTIVIESTI Tuuloksessa (Hämeenlinna) 6.2.2016 HIIHTOSUUNNISTUKSEN SM-SPRINTTI ja MAAILMANRANKIKILPAILU (WRE) 7.2.2016 SM-SPRINTTIVIESTI Tuuloksessa (Hämeenlinna) Lauantaina 6.2. henkilökohtainen sprinttikilpailu (karsinnat ja loppukilpailut)

Lisätiedot

Suomen Metsästäjäliiton Pohjois-Karjalan Piirin kilpailukalenteri 2017

Suomen Metsästäjäliiton Pohjois-Karjalan Piirin kilpailukalenteri 2017 Suomen Metsästäjäliiton Pohjois-Karjalan Piirin kilpailukalenteri 2017 Hirvenhiihto 11.02 Kajaani,Hoikanportti SM hirvenhiihto esikisa PK-piiri/Ilm. Tapio Kiiskiselle 0503232737 18.02 Ilomantsi Hirvenhiihto

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU JA PURJEHDUSOHJEET

KILPAILUKUTSU JA PURJEHDUSOHJEET Keskiviikkokilpailu 2015 20.5., 27.5., 3.6., 10.6., 12.8., 19.8., 26.8., 2.9.2015 Jyväskylän Veneseura Ry Jyväskylä, Säynätsalo KILPAILUKUTSU JA PURJEHDUSOHJEET SÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan Purjehduksen

Lisätiedot

Sähköä, ruutia Lähettäjän työskentelyä

Sähköä, ruutia Lähettäjän työskentelyä Sähköä, ruutia Lähettäjän työskentelyä Sähköase/Ruutiase Sähköase ja siihen liitetty äänentoisto toistaa komennot ja laukauksen ensisijaisesti urheilijoille lähtöpaikalla tällä kokoonpanolla. Sekä sisällä,

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU / KILPAILUN SÄÄNNÖT Aluemestaruuskilpailu 2014, Alue 5, Kangasala

KILPAILUKUTSU / KILPAILUN SÄÄNNÖT Aluemestaruuskilpailu 2014, Alue 5, Kangasala KILPAILUKUTSU / KILPAILUN SÄÄNNÖT Aluemestaruuskilpailu 2014, Alue 5, Kangasala 31.8.2014 KILPAILUKUTSU Pirkanmaan Karting ry kutsuu karting kilpailijoita osallistumaan Aluemestaruuskilpailu 2014 nimiseen

Lisätiedot

3. Yksittäiset varoitukset aiheuttavat pelikieltoa portaittain seuraavasti:

3. Yksittäiset varoitukset aiheuttavat pelikieltoa portaittain seuraavasti: VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2012-2013 A. VAROITUSTEN KERTYMINEN 1. Pelaajan saamilla yksittäisillä varoituksilla on merkitystä seuraavissa sarjamuotoisissa kilpailuissa: Futsal-Liiga, Futsal-Ykkönen

Lisätiedot

NATIONAL RACE SERIES

NATIONAL RACE SERIES NATIONAL RACE SERIES KANSALLINEN RATA SARJA 2012 Sarjasäännöt 1. YLEISTÄ Sarjan kilpailut järjestetään ja pisteet lasketaan paikallisten osakilpailujärjestäjien toimesta. Kilpailuissa noudatetaan AKK Motorsport

Lisätiedot

SARJASPEEDWAY SÄÄNNÖT 2008

SARJASPEEDWAY SÄÄNNÖT 2008 SARJASPEEDWAY SÄÄNNÖT 2008 SPEEDWAYN EXTRALIIGA YLEISTÄ Speedwayn Extraliiga järjestetään kaudella 2008 sarjaan ilmoittuneiden joukkueiden kesken. Sarjaottelut ajetaan neljän joukkueen välisinä kilpailuina

Lisätiedot

MAASTOHIIHDON KILPAILUSÄÄNNÖT Maastohiihdon johtoryhmä, 7.10.2015

MAASTOHIIHDON KILPAILUSÄÄNNÖT Maastohiihdon johtoryhmä, 7.10.2015 1. YLEISET MÄÄRITTELYT... 4 1.1. Käsitteet... 4 1.1.1. Keskusjärjestöt... 4 1.1.2. Piirit ja alueet... 4 1.1.3. Seura... 4 1.1.4. Järjestäjä... 4 1.1.5. Urheilija... 4 1.1.6. Kilpailija... 4 1.1.7. Poolijäsen...

Lisätiedot

Kilpailunjohtaja Mikko Heikkinen, puh. 0400 750 884 Tiedottaja Jarmo Tanskanen, puh. 050 553 6899

Kilpailunjohtaja Mikko Heikkinen, puh. 0400 750 884 Tiedottaja Jarmo Tanskanen, puh. 050 553 6899 Suunnistuksen SM keskimatka R2 Kangasalla 15.9.2012 KILPAILUOHJEET Kilpailunjohto Tuomarineuvosto Kilpailunjohtaja Mikko Heikkinen, puh. 0400 750 884 Tiedottaja Jarmo Tanskanen, puh. 050 553 6899 Varajohtaja

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS. Mastercupin osakilpailu

TEKNINEN OPAS. Mastercupin osakilpailu TEKNINEN OPAS versio 1.0 19.8.2015 Teknistä opasta täydennetään tarvittaessa ennen kilpailua, tarkista että käytössäsi on viimeisin versio tästä oppaasta. ( www.koivistonisku.fi ) Mastercupin osakilpailu

Lisätiedot

FAM 20 vuotta - kauden avaus

FAM 20 vuotta - kauden avaus FAM 20 vuotta - kauden avaus FinnishAlpine MastersCup 2014 o Kalpalinna 18.-19.1.2014 P (FIS) + P (FIS) o Påminne 25.1.2014 P + P o Himos 1.-2.2.2014 SP + SP (SM) o Riihivuori 8.-9.2.2014 SP + SP o Tahko

Lisätiedot

Kuva 1. Heittosektori. Sivu 1/7

Kuva 1. Heittosektori. Sivu 1/7 Kansainvälisen Saappaanheittoliiton, IBTA:n, hyväksymät Saappaanheiton kilpailusäännöt 2013 (Liitteenä 1 Suomen Saappaanheittoliiton lisäykset kilpailusääntöihin) 1. Heittoväline Naisten sarjassa virallinen

Lisätiedot

ZOOM8-LUOKAN RANKING-KILPAILUJEN SÄÄNNÖT >

ZOOM8-LUOKAN RANKING-KILPAILUJEN SÄÄNNÖT > Suomen Zoom8-liitto ry ZOOM8-LUOKAN RANKING-KILPAILUJEN SÄÄNNÖT 2016 -> Nämä säännöt on hyväksytty Suomen Zoom8-liiton vuosikokouksessa 20.9.2014 ja ne ovat voimassa toistaiseksi. Vuosittain päätettävät

Lisätiedot

SM-KARATE VIIKONLOPPU 24 25.3.2012 TAMPERE

SM-KARATE VIIKONLOPPU 24 25.3.2012 TAMPERE SM-KARATE VIIKONLOPPU 24 25.3.2012 TAMPERE BULLETIN 15.2.2012 24 25.3.2012 PYYNIKIN PALLOILUHALLI, TAMPERE Osoite: Ammattikoulunkatu 20, 33230 Tampere Osallistumismaksu Ilmoittautuminen 30 / kilpailija

Lisätiedot

122. TERVAHIIHDTO 12.03.2011 HIIHTÄJÄN OHJE

122. TERVAHIIHDTO 12.03.2011 HIIHTÄJÄN OHJE 122. TERVAHIIHDTO 12.03.2011 HIIHTÄJÄN OHJE YHTEYSTIETOJA KILPAILUN JOHTO Järjestelytoimikunnan pj. Veikko Anttonen 050 517 0884 Kilpailun johtaja Sauli Ylitalo 0400 683 266 Kilpailusihteeri Ville Kukkonen

Lisätiedot

1.1. Alkuerä Kaikki kuljettajat mahtuvat mukaan yhteen alkuerälähtöön, koska enimmäisosallistujamäärä lähdössä on tuo 10.

1.1. Alkuerä Kaikki kuljettajat mahtuvat mukaan yhteen alkuerälähtöön, koska enimmäisosallistujamäärä lähdössä on tuo 10. 1. Luokassa enintään 10 kuljettajaa Tässä tapauksessa luokassa ajetaan kaksi (2) lähtöä, yksi (1) alkuerä ja yksi (1) finaali. 1.1. Alkuerä 1.1.1. Kaikki kuljettajat mahtuvat mukaan yhteen alkuerälähtöön,

Lisätiedot

Uppopallon sarjakutsu

Uppopallon sarjakutsu Uppopallon sarjakutsu 2010-2011 Sukeltajaliiton järjestämät uppopallon sarjat 2010-2011 Palauta osallistumisvahvistus Liiton toimistoon ilmoittautumisaikaan mennessä. Myöhässä tulleita ilmoittautumisia

Lisätiedot

Suomen Liitokiekko ry:n Junioreiden kilpailusäännöt. versio 2.1 voimassa lähtien

Suomen Liitokiekko ry:n Junioreiden kilpailusäännöt. versio 2.1 voimassa lähtien Suomen Liitokiekko ry:n Junioreiden kilpailusäännöt versio 2.1 voimassa 08.10.2016 lähtien Aluksi Junioreiden SM-sarja noudattaa junioreille sovellettuna Suomen Liitokiekkoliiton yleisiä ultimaten kilpailusääntöjä.

Lisätiedot

7Brothers Karate Cup

7Brothers Karate Cup 7Brothers Karate Cup Kilpailupaikka: Liikuntakeskus Rajakaari Osoite: keskusraitti 1 Rajamäki, Nurmijärvi Punnitus ja ilmoittautuminen: Lauantai kello 7:30 9:00 Aloitus: Kello 9:30 Kilpailunjärjestäjä

Lisätiedot

LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2016 KILPAILUKUTSU

LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2016 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2016 KILPAILUKUTSU KUOPIO OPEN POOMSAE 2016 SPORT & SPA HOTEL VESILEPPIS, LEPPÄVIRTA 29.10.2016 JÄRJESTÄJÄ: KUOPION TAEKWONDO RY LIIKESARJAKILPAILU KUOPIO 2016 Kuopion Taekwondo

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU

KILPAILUKUTSU MUODOSTELMALUISTELUN I-LOHKON KANSALLISTEN SARJOJEN 1. KILPAILU JYVÄSKYLÄSSÄ 22.11.2015 Jyväskylän Taitoluisteluseura ry (JyTLS) kutsuu STLL:n jäsenseurojen I - lohkon muodostelmaluistelijoita tulokkaiden,

Lisätiedot

Suomen Suunnistusliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksissaan , ja seuraavat lajisääntömuutokset

Suomen Suunnistusliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksissaan , ja seuraavat lajisääntömuutokset LAJISÄÄNTÖMUUTOKSET 1(6) Suomen Suunnistusliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksissaan 25.1.2016, 3.10.2016 ja 12.12.2016 seuraavat lajisääntömuutokset 1. Nuorten sarjajaon muuttaminen pyöräsuunnistuksen

Lisätiedot

www.pedart.fi/pikonlinna-swimrun Pikonlinna SwimRun 11.6.2016 lauantaina Kangasalla kello 10.00 lähtee Kokeile Swimrun kilpailu kello 12.00 lähtee Pikonlinna Swimrun kilpailu YHTEISLÄHTÖ YHTEISLÄHTÖ Säännöt

Lisätiedot

LAPPEENRANTA GP SaimiaRACE Kilpailukutsu ja säännöt

LAPPEENRANTA GP SaimiaRACE Kilpailukutsu ja säännöt LAPPEENRANTA GP 25.4.2015 SaimiaRACE Kilpailukutsu ja säännöt KILPAILUKUTSU: SaimiaRACE Lappeenranta GP on Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun yhteistyönä järjestämä kilpailu,

Lisätiedot

POHJOISMAISET (NCR) CARAMBA SÄÄNNÖT, alkaen 1. 1. 2006

POHJOISMAISET (NCR) CARAMBA SÄÄNNÖT, alkaen 1. 1. 2006 POHJOISMAISET (NCR) CARAMBA SÄÄNNÖT, alkaen 1. 1. 2006 A. YLEISTÄ 1 Kilpailija on oltava sen treffin osanottaja, jonka aikana kilpailu suoritetaan. Järjestävän maan kilpailutoimikunta voi myöntää poikkeuksia

Lisätiedot

KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA

KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA 1/10 KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA 2017 2020 KANSALLISET SÄÄNNÖT JA OHJEET päivitetty 12/2016 KH (19.12.2016) 2/10 Sisällys Kilpa-aerobicin kilpailujärjestelmä kaavio Luokkien 2.-6. säännöt 2-luokan säännöt

Lisätiedot

SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITON

SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITON 1 SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITON YLEISET KILPAILUSÄÄNNÖT SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITTO RY Vahvistettu Suomen melonta- ja soutuliiton hallituksessa 7.5.2012 SISÄLTÖ 2 1. Yleistä... 3 1.1. Sääntöjen pätemisjärjestys...

Lisätiedot

Avoin AM keskimatka Euran Savikolla 15.5.2010 ALUSTAVAT KIPAILUOHJEET

Avoin AM keskimatka Euran Savikolla 15.5.2010 ALUSTAVAT KIPAILUOHJEET Lopullinen kilpailuohje julkaistaan kilpailupäivänä ilmoitustaululla Avoin AM keskimatka Euran Savikolla 15.5.2010 ALUSTAVAT KIPAILUOHJEET Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä sekä Satakunnan Suunnistus

Lisätiedot

SM-RALLISPRINT 23.5.2015 Karhunkorven teollisuusalue Nurmijärvi

SM-RALLISPRINT 23.5.2015 Karhunkorven teollisuusalue Nurmijärvi SM-RALLISPRINT 23.5.2015 Karhunkorven teollisuusalue Kilpailun järjestää Nurmijärven Urheiluautoilijat ry RALLISPRINT-KILPAILUN SÄÄNNÖT LÄHITAPIOLA SM-rallisprint 23.5.2015 Kansallinen / SM Nurmijärven

Lisätiedot

Uppopallon sarjakutsu

Uppopallon sarjakutsu Uppopallon sarjakutsu 2011-2012 Sukeltajaliiton järjestämät uppopallon sarjat 2010-2011 Palauta osallistumisvahvistus Liiton toimistoon ilmoittautumisaikaan mennessä. Myöhässä tulleita ilmoittautumisia

Lisätiedot

BC5 / 2WD LUOKKA. Radio-ohjattavien 1/6 kupla krossareiden vuoden 2014 säännöt

BC5 / 2WD LUOKKA. Radio-ohjattavien 1/6 kupla krossareiden vuoden 2014 säännöt BC5 / 2WD LUOKKA Radio-ohjattavien 1/6 kupla krossareiden vuoden 2014 säännöt BC5 / 2WD Luokka Luokassa ajetaan luokka organisaattorin määrittelemällä rungolla ja kuplan korilla. Yhteyshenkilöt Sarjaorganisaattori

Lisätiedot

FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2015-2016

FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2015-2016 FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2015-2016 Näissä määräyksissä säädetään liiton otteluissa annetuista varoituksista ja kentältäpoistoista seuraavista pelikielloista. Pelikiellot ovat kilpailun

Lisätiedot

KILPAILUOHJE. Pohjois-Pohjanmaan aluemestaruuskilpailut, pitkämatka ja viesti Pattijoen Mäntykankaalla elokuuta 2013

KILPAILUOHJE. Pohjois-Pohjanmaan aluemestaruuskilpailut, pitkämatka ja viesti Pattijoen Mäntykankaalla elokuuta 2013 KILPAILUOHJE Pohjois-Pohjanmaan aluemestaruuskilpailut, pitkämatka ja viesti Pattijoen Mäntykankaalla 17.-18. elokuuta 2013 Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita. Kilpailun

Lisätiedot

Kilpailuohjeet Tuplasprintti suunnistuskilpailu klo 12.15

Kilpailuohjeet Tuplasprintti suunnistuskilpailu klo 12.15 11.9.2013 1(5) Kilpailuohjeet Tuplasprintti suunnistuskilpailu 14.9.2013 klo 12.15 Huom! Tämä on alustava kilpailuohje. Tarkista lopullinen kilpailuohje kilpailupaikalla. Tuplasprintti Tuplasprintti on

Lisätiedot

Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012.

Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012. Näillä säännöillä määritellään

Lisätiedot

2014 Luokkajärjestelmäohje

2014 Luokkajärjestelmäohje 2014 Luokkajärjestelmäohje Tyttöjen telinevoimistelun luokkajärjestelmän kaaviokuva, merkkiliikkeet, sarjat ja muut valmiit materiaalit ovat NTV:n internetsivuilla http://www.voimistelu.fi/voimistelutoiminta/lajit/naisten_telinevoimistelu/kilpailujarjestelma/luokkakilpail

Lisätiedot

Ohjeita passilajien järjestäjille. Passitoimikunta

Ohjeita passilajien järjestäjille. Passitoimikunta Ohjeita passilajien järjestäjille Passitoimikunta 24.02.2015 Ohjeistuksen tarkoitus on antaa tukea passilajien järjestämiseen, ennen kaikkea kuvata tarvittavien tuomareiden ja toimihenkilöiden määrää ja

Lisätiedot

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 KILPAILUKUTSU

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 KILPAILUKUTSU PORI OPEN 2012 PORIN URHEILUTALOLLA 14.04.2012 JÄRJESTÄJÄ: PORIN TAEKWONDO RY LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2012 Kisoissa myös harrastaja ja ilvessarjat KILPAILUPÄIVÄ

Lisätiedot

PURJEHDUSOHJEET. X-99 kauden päätöskilpailu

PURJEHDUSOHJEET. X-99 kauden päätöskilpailu PURJEHDUSOHJEET X-99 kauden päätöskilpailu 17.9.2016 1 SÄÄNNÖT 1.1 Kilpailussa noudatetaan Purjehduksen kilpailusäännöissä määriteltyjä sääntöjä. 2 TIEDOTUKSET KILPAILIJOILLE 2.1 Tiedotukset kilpailijoille

Lisätiedot

LAPPEENRANTA GP 27.4.2013. Joulella pisimmälle Kilpailukutsu ja säännöt

LAPPEENRANTA GP 27.4.2013. Joulella pisimmälle Kilpailukutsu ja säännöt LAPPEENRANTA GP 27.4.2013 Joulella pisimmälle Kilpailukutsu ja säännöt KILPAILUKUTSU: Joulella pisimmälle Lappeenranta GP on Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun yhteistyönä

Lisätiedot

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja 6.3.2014 III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja Huom. Välierät ja finaalit pelataan paras kahdesta järjestelmällä (ja 2 pisteen systeemillä) peliajan

Lisätiedot

20. Naisten SM-nyrkkeilyt Tampere

20. Naisten SM-nyrkkeilyt Tampere 20. Naisten SM-nyrkkeilyt 8.-9.3.2014 Tampere 20. NAISTEN SM-NYRKKEILYT 2014 Aika 8.-9.03.2014 KILPAILUKUTSU Paikka Pyynikin Palloiluhalli, Ammattikoulunkatu 20, Tampere Aikataulu Lauantai 8.3.2014 klo

Lisätiedot

SM-KARATE VIIKONLOPPU TAMPERE KUTSU

SM-KARATE VIIKONLOPPU TAMPERE KUTSU SM-KARATE VIIKONLOPPU 6-7.4.2013 TAMPERE KUTSU 6-7.4.2013 PYYNIKIN PALLOILUHALLI, TAMPERE Osoite: Ammattikoulunkatu 20, 33230 Tampere Osallistumismaksu Ilmoittautuminen 30 / kilpailija / sarja 75 / joukkue

Lisätiedot

SUOMEN KANOOTTILIITTO ry KILPAILUSÄÄNNÖT BOATERCROSS

SUOMEN KANOOTTILIITTO ry KILPAILUSÄÄNNÖT BOATERCROSS SUOMEN KANOOTTILIITTO ry KILPAILUSÄÄNNÖT BOATERCROSS Vahvistettu hallituksen kokouksessa 20.3.2006 2 SISÄLTÖ 1 YLEISET MÄÄRÄYKSET... 3 2 EDUSTUSMÄÄRÄYKSET... 4 3 KILPAILUSARJAT... 5 4 MESTARUUSKILPAILUT...

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS. SM Cyclocross 2016 18.10.2015 SISÄLLYSLUETTELO: 1. Kilpailun toimihenkilöt. 2. Ohjeita kilpailijoille ja huoltajille. 3.

TEKNINEN OPAS. SM Cyclocross 2016 18.10.2015 SISÄLLYSLUETTELO: 1. Kilpailun toimihenkilöt. 2. Ohjeita kilpailijoille ja huoltajille. 3. TEKNINEN OPAS SM Cyclocross 2016 18.10.2015 SISÄLLYSLUETTELO: 1. Kilpailun toimihenkilöt 2. Ohjeita kilpailijoille ja huoltajille 3. Aikataulu 4. Kartat 15.10.2015 Kilpailun järjestäjä: Kilpailukeskus:

Lisätiedot

23. Satakunnan ajot 18.-19.6.2016 (etappiajo) Skoda maantiecupin 4. osakilpailu (etappiajo) TEKNINEN OPAS

23. Satakunnan ajot 18.-19.6.2016 (etappiajo) Skoda maantiecupin 4. osakilpailu (etappiajo) TEKNINEN OPAS 23. Satakunnan ajot 18.-19.6.2016 (etappiajo) Skoda maantiecupin 4. osakilpailu (etappiajo) TEKNINEN OPAS versio 1.1 16.6.2016 Teknistä opasta täydennetään tarvittaessa ennen kilpailua, tarkista että käytössäsi

Lisätiedot

MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2015 Tampere-Satakunta

MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2015 Tampere-Satakunta MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2015 Tampere-Satakunta PELIASUT Kaikilla joukkueen kenttäpelaajilla tulee olla samanlainen pelipaita. Pelihousut ja sukat on oltava kaikilla joukkueen pelaajilla samanväriset.

Lisätiedot