1 SÄÄNTÖHUOMIO KESKI-SUOMEN HIIHTO RY/SHL KESKI-SUOMI SÄÄNTÖJÄ/HUOMIOITA

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1 SÄÄNTÖHUOMIO2015 1 KESKI-SUOMEN HIIHTO RY/SHL KESKI-SUOMI SÄÄNTÖJÄ/HUOMIOITA 2014-2015"

Transkriptio

1 1 SÄÄNTÖHUOMIO KESKI-SUOMEN HIIHTO RY/SHL KESKI-SUOMI SÄÄNTÖJÄ/HUOMIOITA Hiihtokilpailuissa noudatetaan SHL:n/SMH:n ja FIS:n sääntöjä. Voimassa olevat SHL/SMH, FIS-säännöt Korea syyskuu/2012 ja FIS- suomennokset löytyvät SHL:n/SMH nettisivuilta materiaalisalkusta. (www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/materiaalisalkku/säännöt ja td-asiat). Kilpailijan ja kisajärjestäjän tulee tuntea säännöt. Tuomarineuvosto (3): 1) TD, 2) kilpailunjohtaja sekä järjestäjän nimeämä, 3) TD- assistentti (säännöt tunteva, esim. ratamestari). Järjestäjä asettaa tuomarineuvoston sihteerin, joka tekee pöytäkirjat. Tuomarineuvosto/maakuntaviesti (5) : 1) TD, 2) kilpailun johtaja, 3) ratamestari, 4-5) kaksi seuraedustajaa (suuret/pienet kunnat). Järjestäjä asettaa tuomarineuvoston sihteerin. Protestiaika: 15 min, voi olla kunkin sarjan tulosten julkistamisen jälkeen. Kilpailija ei saa lyödä vetoa omasta kilpailutapahtumasta. Sopupeli on kielletty. Dopingin ja huumeiden alaisena kilpaileminen sekä nuuskan käyttö on kielletty. ADT:n vihko "Kielletyt lääkeaineet ja menetelmät urheilussa" (www.antidoping.fi). HS-sarjoissa ja yli 20 km matkoilla pakkasraja -17 astetta, muutoin -20 astetta. Jos lämpötila on astetta, tulee tuomarineuvoston kokoontua (SHL:n/SMH:n säännöt). Massahiihdoissa pakkasraja erikseen kv. säännöissä (-15>-25 astetta tuomarineuvoston suojautumissuositus, Jos -25 astetta ja kylmempi suurimalla osalla reittiä>>peruutus tai siirto. Jälki-ilmoittautumismaksu voidaan periä nelinkertaisena. Kilpailija saa kilpailukauden aikana edustaa vain yhtä liiton jäsenseuraa. Seuramuuton takaraja on 15.8., paitsi alle 16-vuotiailla ennen ensimmäistä kilpailua. Yksi vuosi kilpailematta>voi vaihtaa vapaasti seuraa. SLU/SHL:lla on vapaaehtoistoimitsijavakuutus seurojensa kilpailutapahtumiin. SHL on maksanut seurojensa kilpailutapahtumien Teosto- ja Gramexmaksut. yleisötapahtumissa/hiihtokilpailuissa tulee olla sen tason mukainen turvallisuussuunnitelma. Tietoja/lomake: >palvelut>pelastussuunnitelmat> lomake yleisötilaisuuksia varten. SM- kilpailut: SM-kilpailuihin ja HS-loppukilpailuun ilmoittautumisten on oltava kilpailujen järjestäjällä 10 pv ennen ensimmäistä kilpailupäivää. Joukkueenjohtajakokoukseen SM/HS:ssa on osallistuva seura oikeutettu yhteen äänivaltaiseen edustajaan. Joukkueenjohtajien kokous on avoin. HS-finaaliin ei ole karsintaa, osallistumisoikeus aluekilpailuun osallistumalla HS-loppukilpailussa saa HS-piiripäällikkö edustaa puhevaltaisena piirijoukkueenjohtajana. viestijoukkueiden oma nimi sallitaan seuranimen rinnalla ( Petoteam ). SM-viestien vain 12 parasta säilyttää ed. vuoden lähtöpaikan. Nuorten sarjoissa lähtönumerot arvotaan huomioimalla alkutalven menestys ja voimassa oleva ranking-lista. Viesteissä lähtöjärjestys arvotaan.

2 2 SÄÄNTÖHUOMIO Piiritarkkailija yleinen/nuoret pj on Sami Hilden. HS-loppukilpailussa lähtönumerot arvotaan edelleen piirien ilmoittamassa paremmuusjärjestyksessä (valintaraadin pj Sami Hilden). HS-loppukilpailussa alaikäraja on 13 vuotta. Viesteissä 12-vuotias saa osallistua enintään 14-sarjan joukkueeseen. SM-kilpailut 2015: Yleisen sarjan SM-hiihtoihin ja muihin FIS-kisoihin vaaditaan lunastettu FISkoodi kansallisen lisenssin lisäksi. FIS-lisenssin hinta on 45 EUR. SM-kisoja lukuun ottamatta FIS-sarjoja ovat yleiset sarjat ja 20-vuotiaiden sarjat. Myös FIS-koodin omistavat 18-vuotiaat saavat FIS-pisteitä, mikäli sarja yhdistetään 20-vuotiaiden sarjaan. FIS-pisteet: Yleisen sarjan SM-TD:n nimeää SHL/SMH esityksestä FIS. Kiintiöt miesten SM-yleisissä sarjoissa 2015: Kiintiöisissä kilpailuissa poisjääneiden tilalle ei nimetä uusia kilpailijoita. SM:ssä ei ole 2015 kiintiöitä. Suomen cupissa osallistumisoikeus määritetty Suomen Cupin nettisivuilla normaalimatkoilla. Sprinteissä ja viesteissä vapaa osallistumisoikeus. SM-kisoissa kultamitali jaetaan myös voittajan valmentajalle. Veteraanien (yli 35v) SM-hiihdoissa Pihtiputaalla : Viestit M/N yhteisikä 120v (alaikäraja 35v), M 150v (alaikäraja 45v) ja M180 (55v). Henkilökohtaisia sarjoja M/N 35-75v. Ei arvontaryhmiä. Väliaikalähtö la/v, yhteislähdöt su/p sarjoittain. Kilpailusääntöjä FIS/SHL/SMH: - Väliaikalähdössä on kuuma ryhmä yleensä viimeisenä, sprintissä ensimmäisenä. Lähtöjärjestys FIS/ranking tai arvonta. SMH/TD antaa ohjeet kisajärjestäjälle. yhdistelmähiihdossa (takaa-ajo) ja yhteislähtökilpailuissa, sprinttiviestissä kierroksella ohitettu joutuu luopumaan kilpailusta (astutaan sivuun ja numero pois). Sijoittuminen viimeisen radalla olleen sijoituksen mukaisesti. Tulosluettelossa merkitään keskeytys (DNF). Kilpailijalle, joka ei osallistu palkintojenjakoon ilman hyväksyttävää syytä, toimitetaan palkinto ainoastaan hyvän ja pätevän syyn perusteella. Virallisiin tilaisuuksiin on osallistuttava. Suomessa asuva ulkomaalainen, jolla on kotipaikka Suomessa tai pääasiassa oleskelee Suomessa ja joka kuuluu jäsenenä liiton jäsenseuraan ja jolla on voimassa oleva Suomen Hiihtoliiton myöntämä kilpailulisenssi, saa osallistua valtakunnallisiin mestaruuskilpailuihin, kansallisiin ja piirikunnallisiin kilpailuihin. SHL määrää SM- ja HS-tasolle sekä suosittelee kansalliselle tasolle, että lisenssikortin tai Skipassin esittävä on oikeutettu ilmaiseen parkkipaikkaan ja vapaaseen sisäänpääsyyn. Muilta autossa olevilta voidaan periä pääsylippu tai käsiohjelmamaksu.

3 3 SÄÄNTÖHUOMIO Ranking-kilpailut: Kilpailujärjestäjän ilmoitettava kauden alussa SHL:oon ATK-yhdyshenkilö ja www-osoite, joka myös kilpailuilmoitukseen (ml. maininta "Ranking"). SHL:n ranking-pisteyttäjä on Oskari Westerholm , Ohjeet maastohiihdon nettisivulla/ranking. Järjestäjän atk-yhdyshenkilö saa kilpailua ed. viikolla lisenssitiedoston. Maksut tarkistettava. Tähti (*) lisenssinumeron edessä= maksamaton = ei osallistumisoikeutta. Epäselvissä tapauksissa maksukuitti tarkistettava ennen kilpailulähtöä. Maksettu lisenssi/skipassi kelpaa heti, jos maksuaika näkyy kuitissa, muutoin maksupäivänä klo Kaudella 3-4 kilpailua piirissä (2 kans. P ja V + yksi piirinmestaruushiihto+ yksi yhteislähtö), FIS-kisat, SM-hiihdot, liiton tarkkailu- ja cupkilpailut. Sprinttikilpailut eivät ole ranking-kilpailuja. o Rankingjärjestelmän sarjat 10 (M 6, N 4- listaa) Myl, M20, M18/17,M35/40, M45/50, M55/M65 Nyl, N20, N18/17, N35/N45 Yhdistetyillä ikäluokilla samat matkat ja sarjat aikataulussa peräkkäin. Kilpailujen pisteytys (www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/kilpailut/ranking_ /). Järjestäjä on velvollinen lähettämään tulokset CSV-muodossa SMH:oon sekä sähköisesti että faxilla kilpailua seuraavana arkipäivänä klo mennessä. Voit varmistaa vielä aamulla puhelimella. Ranking- pisteoikeus: kilpailulisenssi, ranking-sarjat ja hiihtoseuran jäsenyys. Massahiihto-rankingissa ilmoitettava ilmoittautuessa lisenssi/skipassinumero. SM/kv/ranking-kilpailujen tulokset on säilytettävä järjestäjän www-sivulla vähintään yksi vuosi. Sprinttihiihto (FIS-matkat: M 1,0-1,8 km, N 0,8-1.6 km): FIS-pisteet tulevat karsintahiihdon perusteella. Sprintissä suksia ei merkitä, kierroksella ohitettu radalta pois. Kilpailussa tulee käyttää rintanumeron lisäksi reisi ja/tai käsivarsinumeroa. Karsintakilpailun lähtöväli 10, 15, 20 tai 30 sekuntia sama kuin kilpailussa). Parhaat lähtevät alussa. OK, MM, MC-kilpailuissa hiihdetään vain A-finaali, ei B-finaalia. Muissa järjestäjä voi päättää B-finaalista. Erälähtö: ryhmittyminen esilähtöviivan 1 m taakse. Komennot: Ottakaa paikkanne (paikan valinta esilähtöviivalla, ohjeet), Paikoillenne (siirtyminen lähtöviivalle), Valmiit (liikkumatta), Laukaus (tai merkki). Virhelähtö ammutaan/kutsutaan takaisin. 1.virhelähdön tehnyt kilpailija saa varoituksen. 2. virhelähdön tekijä lähdöstä pois ja sijoitus eränsä viimeiseksi. Jos sama kilpailija ottaa myöhemmin/myöhemmässä erässä uuden virhelähdön> HYL. Sopivan matkan päässä oltava pysäyttäjä. Kaikki kirjalliset rangaistukset tulosluetteloon. Virhelähtö varsinaisessa kilpailussa: toisen virhelähdön tekijä samassa erässä = kilpailija lopettaa kilpailun ja sijoittuu erässä viimeiseksi (6,12,30 tai 4,8,16). Mikäli kilpailija ei lähde (esim. virhelähtö) tai hiihdä koko rataa jokaisessa erässä, kilpailija sijoittuu viimeiseksi omassa finaalissaan, välierässä tai alkuerässään (sijoitus 6,12, 30 tai 4, 8, tai 16). parempi lucky loser menee toiseen välierään ja huonompi ensimmäiseen.

4 4 SÄÄNTÖHUOMIO tuomarineuvoston erään hyväksymä ylimääräinen kilpailija lähtee toisesta rivistä, 6 m muiden takaa. Maailmancupissa ja SM-sprintissä karsintahiihdosta jatkoon 30 kilpailijaa, jolloin ensimmäisissä viidessä jatkoerässä on 6 kilpailijaa. (Eräjakomallit/kuusi kilpailijaa viidessä erässä> SMH:n netissä/materiaalisalkku >FIS-säännöt/suomennokset). Kilpailuissa, joiden erissä ei oteta aikoja, välierien kuudes paikka valitaan alkuerissä kolmansiksi sijoittuneiden joukosta. Alkuerässään kolmanneksi sijoittunut kilpailija, jolla on nopein karsintakilpailun aika pääsee välierään nro 1 (S1). Alkuerässään kolmanneksi sijoittunut kilpailija, jolla on toiseksi nopein karsintakilpailun aika pääsee välierään nro 2 (S2). Huomioitava eri ikäsarjojen sprinttimatkan pituus. Hopeasompasarjan matka on selvästi lyhyempi. Piiritasolla karsintahiihdosta jatkoon 16 tai 8 hiihtäjää. Suorilla voidaan merkitä kaistat. Lähtölatuväli min. 1,8 m, maalikaistoja neljä (1,2 m/p, 3 m/v). Edellä menijän tulee valita kaistansa. Oikeus vaihtaa kaistaa aiheuttamatta häiriötä ICR (estäminen). sprintin loppu nousua (12-16%), ettei voi hiihtää ilman pitoja tasatyöntöä. Sprinttiviesti on nimeltään kahden kilpailijan (3-6 osuutta kumpikin) joukkuesprinttikilpailu, jossa käytetään toispuoleista "nuolilähtöä", jossa lähtijät eivät saa vaihtaa rataa, ennen kuin he ovat ylittäneet lähtöalueen merkityn rajan. Sprinttiviestissä voi olla alkuerät, joka määrittää lähtöpaikat. Jos ei aikoja> 5 joka erästä jatkoon. Maalikaistoja on vähintään kolme. sprinttiviestin vaihtoalueen tulee olla 9/15 m leveä ja vähintään 45 m pitkä. Sprintin maalissa maalikamera/videovarmistus. Yhdistelmähiihto (takaa-ajo, skiathlon): Yhdistelmähiihto/takaa-ajo (Pursuit): Kilpailu joko 1) takaa-ajo tauolla, jolloin 1.osa väliaikalähtönä ja jatkossa lähtö takaa-ajoeroin ilman kymmenyksiä tai 2) yhdistelmähiihto tauotta (Skiathlon) samana päivänä yhteislähtönä ("Paavo-startti" eli "nuolilähtö"), jolloin välineet vaihdetaan vaihtoalueella karsinassa ja jatketaan. (Esim. M km P+V, N 7,5+7,5 km P+V). Kilpailija vie sukset karsinaan, huoltaja voi noutaa kilpailun jälkeen. Huoltajat pois vaihtoalueelta 5 min ennen lähtöä. Merkityllä vaihtoalueella tekniikka vapaa. Sukset on vaihdettava karsinassa, johon ne jäävät kilpailun loppuun. Sauvat/monot voi vaihtaa. Kilpailijan vaihtokarsina: pituus 2-2,5 m, leveys 1,2-1,5 m. Takaa-ajo voi olla kaksipäiväinen (Prologi/takaa-ajo SM Keuruu 2012). Yhdistelmä- tai yhteislähtökilpailun suksenvaihtokarsinan suksenvaihto: o yhden kerran, jos matka max. 30 km. o kaksi kertaa, jos matka yli 30 km. Ohituskaista suljetaan ensimmäisen tultua maaliin.

5 5 SÄÄNTÖHUOMIO Yhteislähtökilpailut: Yhteislähdön lähtö tapahtuu viestissä nuolilähtönä, jolloin käy kapeampi lähtöalue eikä joukko sumppuunnu, jos edessä kapeikkoja. Nro 1 lähtee keskeltä, 2 oikealta jne; 1 metrin auraporrastus (1-3 m). Ratamerkki ladun oikea puoli. Tuomarineuvoston päätöksellä myös vanha rivilähtö. Yhteislähdössä ohitus/kaistanvaihto vasta lähtöviivan jälkeen. Lähdössä ratojen väli min. 1,2 m (keskeltä-keskelle), Yhteislähdön lähtöjärjestelyt alkavat komennolla 2 min ennen lähtökäskyä. Tänä aikana annetaan ohjeet kilpailijoille, jotka ovat asettuneet lähtöpaikoilleen. Ohjeet loppuvat 1 min ennen lähtökäskyä:komento Yksi minuutti lähtöön. Komento 30 sekuntia lähtöön. Kun kilpailijat ovat liikkumatta, annetaan lähtömerkki. (Pyritään aikataulunmukaisuuteen). Viestilähtö voidaan varmistaa toimitsijaketjulla. Virhelähtö uusitaan. Yhteislähtökilpailuissa huoltajien tulee antaessaan virvokkeita pysytellä merkityllä järjestetyllä alueella. Juottaja ei saa saattaa, vaan pysyy paikoillaan. Voidaan perustaa juottosaareke joka ohitetaan molemmilta puolilta. Muuta muistettavaa: suositus: varsinkin pakkaskaudella vanhemmat sarjat kilpailun alkuun. 8-vuotiaiden ja nuorempien sarjoja saa järjestää järjestettävissä kansallisissa kilpailuissa. Suksia ei merkata, paitsi tuomarineuvoston päätöksellä. Sauvat saa vaihtaa. Molemmat sukset voidaan vaihtaa, jos suksi tai side on vaurioitunut tai yhdistelmähiihdon vaihtokarsinassa. Kilpailijan tulee todistaa rikkoutuminen heti kilpailun jälkeen tuomaristolle. Huoltaja ei auta suksen vaihtoa jalkaan. Kilpailijan suksien voiteleminen, kaapiminen ja puhdistaminen on kilpailun aikana kielletty. Poikkeus: perinteisen hiihtotavan kilpailussa kilpailija saa kaapia suksensa tai poistaa lumen ja jään ja lisätä voidetta käyttäen sellaisia välineitä, joita on saatavissa kaupoista. Toimenpide tulee tehdä ladun sivussa ilman apua. Ulkopuolinen voi antaa välineitä. Suksen vähimmäispituus= hiihtäjän pituus - 10 cm, sauvat/max = hiihtäjän pituus. Langaton tekninen yhteys kilpailija- valmentaja, kiritys ja työntäminen kielletty. Kotimaisissa kilpailuissa ei noudateta FIS:n mainossääntöjä. Hiihtoasun mainoskoko yht. max 300 neliösenttiä. Suomessa ei alkoholia, tupakkaa tai siveellisyyttä loukkaavia mainoksia. Ulkona olevissa kukituksissa saa olla sukset/sauvat mukana, varsinaisessa palkintojenjaossa ei. FIS-säännöt: Tuomarineuvosto voi tuomita kilpailijalle virallisen suullisen huomautuksen, virallisen kirjallisen varoituksen, sakon (FIS-sakko 250 EUR) tai hylkäyksen, jotka on merkittävä TD- raporttiin (väitetty rikkomus, todisteet rikkomuksesta, sääntökohta, langetettu rangaistus). Tuomarineuvosto kuulee kilpailijaa. Sanktiot koskevat myös joukkueen (seuran) valmentajia ja huoltajia. HUOM: Sakkoa ei sovelleta kansallisissa hiihdoissa. Urheilijalle voidaan antaa kirjallinen varoitus, jossa on TD:n ja urheilijan allekirjoitukset. Lähetetään heti ja TD-raportin mukana SMH:oon. SMH:n nettisivulla on linkki varoitusrekisteriin. Toinen varoitus aiheuttaa hylkäyksen siinä kilpailussa. Jos tulee kaksi varoitusta, toisen varoituksen kilpailu hylätään. Hylkäys ei poista

6 6 SÄÄNTÖHUOMIO rekisterissä ollutta varoitusta. Varoitus on voimassa kilpailukauden. FIS ja SMH-varoitusrekisteri erikseen. Jos kilpailija saa sääntörikkomuksesta hyötyä, hänet on hylättävä. Kaikissa harjoitus- ja kilpailutilanteissa rataa saa kiertää vain hiihtosuuntaan. FIS- protestiraha (kirjallisena) 100 Sveitsin frangia. Palautus, jos hyväksytään. Käytäntö Suomessa esim. 50 EUR. Väliaikalähdössä 15/20 sekunnin lähtöväliä voidaan käyttää myös kansallisella tasolla, jolloin kilpailujen kesto lyhenee. Kilpailija on vastuussa oikeasta lähdöstä. Varaslähtöä ei väliaikalähdössä kutsuta takaisin. Todetusta virhelähdöstä (jos kilpailija ei itse palaa takaisin) seuraa tuomarineuvoston harkinnan mukaan hylkäys tai tuntuva aikasakko (väliaikakilpailu: todellinen aika+ 15 sek., takaa-ajokilpailu hyöty+30 sek ja tour-tyyppisissä kisoissa 3 min). Jos kilpailija lähtee muuna aikana kuin lähtöluettelossa, lähtöaika kirjataan ylös. Lähtökellojen lähtöväliasetukset tarvittaessa myös 10/15/20/30 sek. Kello on hiihtäjän näkyvillä. Aikuisia lähetettäessä ei lähettäjän kättä olalle (sähköportti +3 sek/-3sek). Viestin vaihto: Vaihtoalueella käden kosketus mihin tahansa lähtijän kehon osaan. Lähtevän kilpailijan työntö kielletty. Takaa-ajossa, yhdistelmähiihdossa, yhteislähtökilpailussa, sprinttiviestissä ja viestissä kierroksella saavutettu hiihtäjä poistetaan radalta. Sijoitus viimeisen väliajan mukainen. Yhteislähtökisoissa käytetään sivunumeroita ja varmistuksena video/maalikameraa. Radat: Viesti: 1.osuus voi poiketa pituudeltaan +5%/-5% muista. Vaihtoalue 30 m, leveys 9 m, tasainen tai loiva ylämäki. Viesti: perinteinen viesti: 2 latua. Viesti P+V: Riittävä rataleveys, P-latu laitaan/edullisin hiihtolinja puolta vaihtaen. Ratakarttamerkinnät: HD, MC, TC, radalla kilometrimerkinnät. HS-latuvaatimussuositus (helpotus): 3 km rata kokonaisnousu m, 5 km m, 8 km rata m. Suositus käy myös maakuntaviestiin. FIS:n ratasuositukset: sprintti (HD 50 m, MC 30 m, TC 0-60 m), 2,5 km (HD 50 m, MC 50 m, TC m), 3,3 km (HD 65 m, MC 65 m, TC m), 3,75 km (HD 80 m, MC 80 m, TC m), 5 km (HD 100 m, MC 80m, TC m) huomioitava hiihtokeskusten jatkokehittelyssä. Maailmancupit hiihdetään 2,5 km, 3,3 km ja 3,75 km, 5 km, 8,3 km, 10 km, 12,5 km, 15 km ja 16,7 km radoilla. SM-hiihtojen radat on FIS-homologoitava. Lumetusvalmius oltava SMjärjestäjällä. Kierrosladun pituus saa poiketa max. 5% yli tai 1% alle.(5 km: m). Ratahyötyleveys/FIS-luokitus: Väliaikalähtö/P= minimileveys 3 m. Väliaikalähtö/V ja viestin perinteinen osuus= leveys nousuissa 4 m. Viestinhiihto/V, yhteislähtö/p ja sprintti/p= leveys nousuissa 6 m. Yhteislähtö/V, viesti P+V, sprintti/v= leveys nousuissa 9 m. Yhteislähdön jälkeen radan väli 500m-1000m pitäisi olla leveä kolmelle rinnakkaishiihtäjälle. Yhdistelmähiihdossa P- (nousut 6 m) ja V-radat (nousut

7 7 SÄÄNTÖHUOMIO m) erikseen tai sama rata P/V rataleveys nousuissa 12 m. Leveys perustuu mittaukseen, kun rata on valmis ja aidattu kilpailua varten. Maaliviiva merkittävä, esim lumeen kaivettu punainen lankku, lev. max 10 cm. Maalin jälkeinen kontrolliviiva poistettu.. Maalikaistat: Kaistoitetulla alueella kilpailijan tulee valita kaistansa. Kilpailijalla on oikeus vaihtaa kaistaa noudattaen sääntöä ICR (estäminen). Perinteinen hiihtotapa: Radan osalla, missä on latu, kääntymistekniikan käyttö luistelupotkuin ei ole sallittu. Tämä koskee myös kilpailijaa, joka hiihtää tehdyn ladun ulkopuolella. Perinteisellä pyrittävä hiihtämään latu-uraa käyttäen (paitsi ohitustilanne/keliolosuhteet). Ohitettavan kilpailijan on ensimmäisestä pyynnöstä väistettävä, paitsi sprintissä. Ohittaja ei saa estää ohitettavaa. Perinteisessä on väistettävä, vaikka radalla olisi kaksi latua. Ei saa hiihtää ohitettavan suksen yli. Tuomarineuvosto voi sallia suksien kokeilun ja lämmittelyn kilparadalla ennen kilpailua ja sen aikana kilpailijoille, joilla on lähtönumero. Voidekokeilu ja lämmittely tulee tehdä aina kilpailusuuntaan. Yleensä testi/lämmittelylatu erikseen, joka kunnostettava kuten kilpalatu. Rullahiihto: Rullahiihtorata on suljettava kaikelta muulta liikenteeltä. Rullasuksien akseliväli ei saa alittaa 53 senttiä eikä yhdenkään pyörän halkaisija saa ylittää 100 millimetriä (Suomessa markkinoitavat sukset mahtuvat näihin rajoihin). Kenkien kiinnitykseen rullasuksiin käytettävä kilpasiteitä. Rullahiihtokilpailussa on järjestäjän vaadittava suojavälineiden käyttö (FIS: kypärä ja suojalasit pakolliset. SMH-suositus: hansikkaat, polvisuojat, peittävä vaatetus). Käytettävä kilpailupaikalla, verryttelyssä ja kilpailussa. Puute estää lähdön. Muistutus kilpailukutsussa. (Vakuutusyhtiöt eivät korvaa...). Sääntötarkistukset on päivitetty SMH:n Tampereen Varalan TD-koulutuksessa perustuen FIS-sääntöihin syyskuu/2012, Kangwonland, Etelä-Korea. FISsäännöt SMH:n netissä ja FIS-sääntövihkona. SHL/SMH säännöt netissä. Matti Harju /Sami Hilden

ICR-MUUTOKSET 2014 303.1.4

ICR-MUUTOKSET 2014 303.1.4 ICR-MUUTOKSET 2014 303.1.4 Yliopistojen talvikisojen (UWG) tuomarineuvostoon kuuluvat seuraavat jäsenet: TD, joka on tuomarineuvoston puheenjohtaja (FIS nimittää) TD-assistentti (FIS-nimittää) Kilpailupäällikkö

Lisätiedot

Yhteenveto keskeisistä hiihtosäännöistä

Yhteenveto keskeisistä hiihtosäännöistä Yhteenveto keskeisistä hiihtosäännöistä Tämän yhteenvedon tarkoitus ja käyttö - Yhteenveto sisältää keskeisiä sääntöjä esimerkkeineen hiihtäjille (kilpailijan velvollisuudet) - Yhteenvedon tavoitteena

Lisätiedot

HOPEASOMPA - SPRINTTI Lempäälä

HOPEASOMPA - SPRINTTI Lempäälä HOPEASOMPA - SPRINTTI Lempäälä 17.2.2017 PERINTEINEN HIIHTOTAPA (ICR 310.2.1) Perinteinen hiihtotapa käsittää: vuorohiihdon tasatyönnön haarakäynnin ilman luistovaihetta mäkien laskut käännökset Yksi-

Lisätiedot

HOPEASOMPA - VIESTIT Lempäälä

HOPEASOMPA - VIESTIT Lempäälä HOPEASOMPA - VIESTIT Lempäälä 19.2.2017 YHTEISLÄHTÖ (ICR 315.3) Yhteislähdössä käytetään auramuodostelmaa. Numero yksi sijoitetaan auramuodostelman keskelle, parilliset numerot sijoitetaan auran oikealle

Lisätiedot

Kilpailunjohtaja Jukka Lehtosaari

Kilpailunjohtaja Jukka Lehtosaari Kilpailunjohtaja Jukka Lehtosaari Hämeen Hiihto ry Keski-Pohjanmaan Hiihto ry Lahden piirin Hiihto ry Uudenmaan Hiihto ry Finlands Svenska Skidförbund rf Kainuun Hiihto ry Keski-Suomen Hiihto ry Satakunnan

Lisätiedot

Yhteislähtökilpailut. TD-jatkokoulutus Pekka Palosuo

Yhteislähtökilpailut. TD-jatkokoulutus Pekka Palosuo Yhteislähtökilpailut TD-jatkokoulutus 16.10.2015 Pekka Palosuo Hiihtokilpailujen lähtötavat Väliaikalähtö Takaa-ajolähtö Yhteislähtö Erälähtö (Aaltolähtö) Yhteislähtökilpailut Tavallinen henkilökohtainen

Lisätiedot

Yhteenveto keskeisistä hiihtosäännöistä

Yhteenveto keskeisistä hiihtosäännöistä Yhteenveto keskeisistä hiihtosäännöistä Tämän yhteenvedon tarkoitus ja käyttö - Yhteenveto sisältää keskeisiä sääntöjä esimerkkeineen hiihtäjille (kilpailijan velvollisuudet) - Yhteenvedon tavoitteena

Lisätiedot

Kilpailunjohtaja Jukka Lehtosaari

Kilpailunjohtaja Jukka Lehtosaari Kilpailunjohtaja Jukka Lehtosaari Läsnäololista kiertää kokouksessa Tapahtuman johtaja: Kauko Tikkanen Pyhäjärven kaupunki: Mauno Ranto Pyhäjärven Pohti: Anne Happo Lamminahon Ahto: Erkki Ryynänen Media

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Hiihto ry Etelä-Pohjanmaan Hiihto ry Hämeen Hiihto ry. Kainuun Hiihto ry. Keski-Pohjanmaan Hiihto ry Keski-Suomen Hiihto ry Lahden

Etelä-Karjalan Hiihto ry Etelä-Pohjanmaan Hiihto ry Hämeen Hiihto ry. Kainuun Hiihto ry. Keski-Pohjanmaan Hiihto ry Keski-Suomen Hiihto ry Lahden Etelä-Karjalan Hiihto ry Etelä-Pohjanmaan Hiihto ry Hämeen Hiihto ry. Kainuun Hiihto ry. Keski-Pohjanmaan Hiihto ry Keski-Suomen Hiihto ry Lahden piirin Hiihto ry Pohjois-Karjalan Hiihto ry Pohjois-Pohjanmaan

Lisätiedot

Kilpailusäännöt 2018

Kilpailusäännöt 2018 Kilpailusäännöt 2018 Kilpailusäännöt 2018 Kilpailukausi muuttuu Lex Laukkanen kymmenkunta muuta pienempää muutosta 1.1.8. Kilpailut Monikansallinen määritys jää kokonaan pois Kilpailukauden muutos - Laatinut

Lisätiedot

Kilpailunjohtaja Jukka Lehtosaari

Kilpailunjohtaja Jukka Lehtosaari Kilpailunjohtaja Jukka Lehtosaari Läsnäololista kiertää kokouksessa Tapahtuman johtaja: Kauko Tikkanen Pyhäjärven kaupunki: Mauno Ranto Pyhäjärven Pohti: Anne Happo Lamminahon Ahto: Erkki Ryynänen Media

Lisätiedot

Hämeenlinnan hiihdot

Hämeenlinnan hiihdot 1 (5) Hämeenlinnan hiihdot Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa 27.2.2016 Kilpailuohje 2 (5) KILPAILU Hämeenlinnan hiihdot, hiihtotapa perinteinen (P), kilpailunumero 154. KILPAILUKESKUS JA -TOIMISTO

Lisätiedot

Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2015

Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2015 Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2015 Online-ranki Online-ranki on haettavissa jäljempänä mainittuina päivinä osoitteesta, jonka kilpailun tulospalveluvastaava saa pyydettäessä kilpailupäällikkö Petteri

Lisätiedot

Mitä on yhdistelmähiihto?

Mitä on yhdistelmähiihto? Osa-alueet 1. Mitä on Yhdistelmähiihto 2. Matkat 3. Radan vaatimukset 4. Lähtö, maali 5. Stadion vaatimukset 6. Skiathlon pit box area / exchange zone 7. Muuta yleistä Mitä on yhdistelmähiihto? Yhdistelmähiihto,

Lisätiedot

Joukkueenjohtajien kokous (Kainuun Ammatti-instituutti)

Joukkueenjohtajien kokous (Kainuun Ammatti-instituutti) KILPAILUOHJEET: KILPAILUJEN AIKATAULU Pe 30.3. Klo 17.00 Klo 19.00 Lehdistötilaisuus: hiihtostadionin lehdistökeskus Joukkueenjohtajien kokous: Kainuun Ammatti-instituutti La 31.3. Klo 09.45 Klo 10.00

Lisätiedot

Imatra 2.11.2012. Annmari Viljanmaa

Imatra 2.11.2012. Annmari Viljanmaa Imatra 2.11.2012 Annmari Viljanmaa TUOMARINEUVOSTON TULEE KOKOONTUA RIKKOMUKSEN ILMETESSÄ Todetaan itse / hiihtotapavalvonta/muu toimitsija/ protesti EI käsitellä turuilla ja toreilla kuultuja asioita

Lisätiedot

Hämeenlinnan hiihdot

Hämeenlinnan hiihdot 1 (5) Hämeenlinnan hiihdot Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa 7.3.2015 Kilpailuohje 2 (5) KILPAILU Hämeenlinnan hiihdot, hiihtotapa vapaa (V), kilpailunumero 154. KILPAILUKESKUS JA -TOIMISTO Kilpailukeskus

Lisätiedot

Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2018

Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2018 Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2018 Online-ranki Online-ranki on haettavissa jäljempänä mainittuina päivinä osoitteesta, jonka kilpailun tulospalveluvastaava saa pyydettäessä kilpailupäällikkö Petteri

Lisätiedot

TD koulutus B-taso. Tuomarineuvoston toiminta. Tuomarineuvoston toiminta

TD koulutus B-taso. Tuomarineuvoston toiminta. Tuomarineuvoston toiminta Tuomarineuvoston toiminta Tuomarineuvoston toiminta Tuomarineuvoston tehtävät ICR 303 Ennen kilpailua > yhteyden otot, valmistelut, priorisointi, ilmoittautumiset, kilpailikutsu Organisaatio ICR 302.3,

Lisätiedot

Hiihtosuunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2015

Hiihtosuunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2015 Hiihtosuunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2015 Online-ranki Online-ranki on haettavissa jäljempänä mainittuina päivinä osoitteesta, jonka kilpailun tulospalveluvastaava saa pyydettäessä kilpailupäällikkö

Lisätiedot

Ilmoittautuminen ja arvonta

Ilmoittautuminen ja arvonta Ilmoittautuminen ja arvonta TD- ja SM-koulutus 2011 Pekka Palosuo Ilmoittautuminen Osallistumisen edellytys Vain seura on oikeutettu sen tekemään Vain kirjallinen ilmoittautuminen on pätevä Mikä on kirjallinen?

Lisätiedot

Kilpailusäännöt

Kilpailusäännöt Kilpailusäännöt 2015-2016 Liitossa on operatiivista urheilutoimintaa varten kolme lajiryhmää: maastohiihto, mäkihyppy ja yhdistetty sekä alppilajit. Johtokunta kuultuaan lajiryhmien seuroja valitsee maastohiihdon

Lisätiedot

Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2016

Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2016 Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2016 Online-ranki Online-ranki on haettavissa jäljempänä mainittuina päivinä osoitteesta, jonka kilpailun tulospalveluvastaava saa pyydettäessä kilpailupäällikkö Petteri

Lisätiedot

Kilpailusäännöt 2014

Kilpailusäännöt 2014 Kilpailusäännöt 2014 Kilpailusäännöt 2014 tärkeimmät muutokset Mitä on muuttunut (1) - Hiihtoliiton organisaatiomuutos on huomioitu - Seuramuuttoa on täsmennetty - Kilpailulisenssien vaatimuksiin pieniä

Lisätiedot

Hiihtosuunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2013

Hiihtosuunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2013 Hiihtosuunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2013 WWW-ranki WWW-ranki on haettavissa jäljempänä mainittuina päivinä osoitteesta, jonka kilpailun tulospalveluvastaava saa pyydettäessä kilpailupäällikkö Petteri

Lisätiedot

Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2017

Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2017 Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2017 Online-ranki Online-ranki on haettavissa jäljempänä mainittuina päivinä osoitteesta, jonka kilpailun tulospalveluvastaava saa pyydettäessä kilpailupäällikkö Petteri

Lisätiedot

3. Irrallisten rastinmääritteiden antohetki Irralliset rastinmääritteet on annettava kilpailijalle ennen lähtöä.

3. Irrallisten rastinmääritteiden antohetki Irralliset rastinmääritteet on annettava kilpailijalle ennen lähtöä. LAJISÄÄNTÖMUUTOKSET 1(5) Suomen Suunnistusliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksissaan 4.11.2013, 9.12.2013, 10.2.2014, 19.5.2014, 6.10.2014 ja 3.11.2014 seuraavat lajisääntömuutokset 1. Edustusoikeus

Lisätiedot

Joukkueen johtajien kokouksen pöytäkirja

Joukkueen johtajien kokouksen pöytäkirja Joukkueen johtajien kokouksen pöytäkirja Agenda: 1. Kokouksen avaus, Ville Niemelä 2. Läsnäolijat: todetaan kiertävällä listalla 3. Esityslistan hyväksyminen 4. Perjantain kommentit 5. Organisaatio 6.

Lisätiedot

KILPAILUSÄÄNTÖJEN (ICR) MUUTOKSET A- ja B-tason TD-koulutus, Lahti Juha Kolu

KILPAILUSÄÄNTÖJEN (ICR) MUUTOKSET A- ja B-tason TD-koulutus, Lahti Juha Kolu KILPAILUSÄÄNTÖJEN (ICR) MUUTOKSET 2016-2017 A- ja B-tason TD-koulutus, Lahti 11.11.2017 Juha Kolu Kaikkia lajeja koskevat säännöt (ICR 200) ICR 205: Riippumatta kilpailijoiden iästä, sukupuolesta, rodusta,

Lisätiedot

1 (7) Hämeen Viesti 2015. Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa 25.1.2015. Kilpailuohje

1 (7) Hämeen Viesti 2015. Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa 25.1.2015. Kilpailuohje 1 (7) Hämeen Viesti 2015 Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa 25.1.2015 Kilpailuohje 2 (7) KILPAILU Hämeen Viesti 2015, 8-henkisin joukkuein, hiihtotapa P ja V, kilpailunumero 624. Kilpailussa hiihdetään

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJIEN KOKOUS 4.3.2016 HS-LOPPUKILPAILU KUOPIO HENKILÖKOHTAISET MATKAT

JOUKKUEENJOHTAJIEN KOKOUS 4.3.2016 HS-LOPPUKILPAILU KUOPIO HENKILÖKOHTAISET MATKAT JOUKKUEENJOHTAJIEN KOKOUS 4.3.2016 HS-LOPPUKILPAILU KUOPIO HENKILÖKOHTAISET MATKAT AGENDA 1. Läsnäolijoiden toteaminen 2. Kilpailuorganisaation esittely 3. Tuomarineuvoston esittely 4. Ilmoittautumiset

Lisätiedot

Nuorten PM-hiihdot 2014, Rovaniemi 31.1.-2.2.2014

Nuorten PM-hiihdot 2014, Rovaniemi 31.1.-2.2.2014 Nuorten PM-hiihdot 2014, Rovaniemi 31.1.-2.2.2014 Kilpailuohjelma: Perjantai 31.1.2014 16.00 karsinta Naiset 1,1 km / Miehet 1,4km vapaa hiihtotapa Alkuerät 17.30 Naisten I alkuerä 17.36 Naisten II alkuerä

Lisätiedot

HOMOLOGOINTIASIAA IMATRA 3.11.2012. TD-päivityskurssi ja SM-kisajärjestäjäkoulutus. Juha Torvikoski

HOMOLOGOINTIASIAA IMATRA 3.11.2012. TD-päivityskurssi ja SM-kisajärjestäjäkoulutus. Juha Torvikoski HOMOLOGOINTIASIAA TD-päivityskurssi ja SM-kisajärjestäjäkoulutus IMATRA 3.11.2012 Juha Torvikoski Sisältö - Säännöistä - Kilpailuradoista - Homologoinnista - FIS lähetti Suomelle huomautuksen FIS-kisoista

Lisätiedot

Joukkueen johtajien kokouksen pöytäkirja

Joukkueen johtajien kokouksen pöytäkirja Joukkueen johtajien kokouksen pöytäkirja Agenda: 1. Kokouksen avaus, Ville Niemelä 2. Läsnäolijat: todetaan kiertävällä listalla 3. Esityslistan hyväksyminen 4. Perjantain kommentit 5. Organisaatio 6.

Lisätiedot

Taulukot sääntöjen mukaisista ratojen pituuksista, mitoituksista, leveyksistä ja ylämäkien nousuvaatimuksista

Taulukot sääntöjen mukaisista ratojen pituuksista, mitoituksista, leveyksistä ja ylämäkien nousuvaatimuksista Ratojen peruskuvaus Hiihtoradat on suunniteltava sellaisiksi, että ne koettelevat kilpailijoiden teknisiä, taktisia ja fyysisiä ominaisuuksia. Radan vaikeuden on oltava kilpailun arvon mukainen. Radan

Lisätiedot

SITÄ SUN TÄTÄ. Lahti Juha Torvikoski

SITÄ SUN TÄTÄ. Lahti Juha Torvikoski SITÄ SUN TÄTÄ Lahti 12.11.2016 Juha Torvikoski PIIRIEN TD-VASTAAVAT Piirin johtokunnan nimeämä tehtävä. Piiristä riippuen voi kuulua johtokuntaan. Toimii yhteistyössä piirin kilpailuvastaavan kanssa. PIIRIEN

Lisätiedot

19,00 - Palkintojenjako perjantain ja lauantain SM-kilpailujen osalta Hotelli Sorsanpesä, Törnäväntie 27 60200 Seinäjoki

19,00 - Palkintojenjako perjantain ja lauantain SM-kilpailujen osalta Hotelli Sorsanpesä, Törnäväntie 27 60200 Seinäjoki Kilpailuohjeet Veteraanien SM-ampumahiihdot Seinäjoella 2015 Ohjelma pe 20.2 13,00 15,00 Harjoittelumahdollisuus 16,45 17,45 Kohdistus MN 120, 150, 180, 200 18,00 - Viestit MN 120, 150, 180, 200 la 21.2

Lisätiedot

HOMOLOGOINTIPROSESSISTA

HOMOLOGOINTIPROSESSISTA HOMOLOGOINTIPROSESSISTA 16.10.2017 Kun hiihtoradat halutaan homologoita, tulee ottaa yhteyttä Hiihtoliittoon (larissa.erola@hiihtoliitto.fi). Ennen varsinaisen homologoinnin aloitusta tehdään maastokäynti.

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS. PSM-ratakilpailut KUUSAMO

TEKNINEN OPAS. PSM-ratakilpailut KUUSAMO TEKNINEN OPAS PSM-ratakilpailut KUUSAMO La 13.7.2013 SISÄLTÖ 1. Kilpailun toimihenkilöt... 3 1.1. Tuomarineuvosto... 3 1.2. Kilpailun vastuuhenkilöt... 3 1.3. Ensiapu... 3 2. Ohjeita kilpailijoille ja

Lisätiedot

HOMOLOGOINNIN AJANKOHTAISET ASIAT

HOMOLOGOINNIN AJANKOHTAISET ASIAT HOMOLOGOINNIN AJANKOHTAISET ASIAT A- ja B-tason TD-jatkokoulutus / SM-kisajärjestäjien koulutus Jyväskylä 19.10.2013 Janne Pylväs HOMOLOGOINTI Homologointi on työkalu, jolla tarkistetaan radan rakenteet

Lisätiedot

MX KERHOJOUKKUEIDEN SM

MX KERHOJOUKKUEIDEN SM 034 MOTOCROSSIN KERHOJOUKKUEIDEN KILPAILUT... 2 034.1 MÄÄRITELMÄ... 2 034.2 KILPAILIJAT... 2 034.2.1 Kilpailuun ilmoittautuminen ja kilpailuun hyväksyminen... 2 034.2.2 Kilpailijan vaihtaminen... 2 034.2.3

Lisätiedot

Nuorten SM-sprintti & KLL

Nuorten SM-sprintti & KLL Nro 145 Ranking P Nuorten SM-sprintti & KLL FIS Nuorten SM-sprintti - KLL - St1-cup - Nuorten cup 23.-24.2.2013 Pyhäjärven Honkavuorella Kilpailukeskuksen sijainti Kilpailukeskus sijaitsee aivan nelostien

Lisätiedot

1. Kilpailujen järjestämisen helpottaminen Muutoksista suurimman osan tarkoituksena on helpottaa kilpailujen järjestämistä.

1. Kilpailujen järjestämisen helpottaminen Muutoksista suurimman osan tarkoituksena on helpottaa kilpailujen järjestämistä. LAJISÄÄNTÖMUUTOKSET 1(5) Suomen Suunnistusliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksissaan 7.3.2017 ja 2.5.2017 seuraavat lajisääntömuutokset 1. Kilpailujen järjestämisen helpottaminen Muutoksista suurimman

Lisätiedot

Kaukalopallossa järjestetään vuosittain mestaruuskilpailut henkilökunnan A- ja B- sarjoissa ja ikämiessarjassa, yli 40 v.

Kaukalopallossa järjestetään vuosittain mestaruuskilpailut henkilökunnan A- ja B- sarjoissa ja ikämiessarjassa, yli 40 v. 1(5) KAUKALOPALLO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton kaukalopallomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Kaukalopalloliiton sääntöjä sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin poikkeuksin.

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS. PSM-ratakilpailut nro76 KUUSAMO

TEKNINEN OPAS. PSM-ratakilpailut nro76 KUUSAMO TEKNINEN OPAS PSM-ratakilpailut nro76 KUUSAMO Su 14.8.2011 SISÄLTÖ Kilpailun toimihenkilöt...3 1.1. Tuomarineuvosto...3 1.2. Kilpailun vastuuhenkilöt...3 1.3. Ensiapu...3 Ohjeita kilpailijoille ja huoltajille...4

Lisätiedot

Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2012

Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2012 Suunnistuksen SM kilpailujen ohjeet 2012 WWW-ranki WWW-ranki on haettavissa jäljempänä mainittuina päivinä osoitteesta, jonka kilpailun tulospalveluvastaava saa pyydettäessä kilpailupäällikkö Petteri Palmilta

Lisätiedot

Järjestäjällä tulee olla anottuna turnauslupa Jääkiekkoliiton alueelta, jolla turnaus pelataan.

Järjestäjällä tulee olla anottuna turnauslupa Jääkiekkoliiton alueelta, jolla turnaus pelataan. 1(5) JÄÄKIEKKO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton jääkiekkomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton harraste- ja seniorisääntöjä ( www.finhockey.fi ) sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä

Lisätiedot

SUOMEN KANOOTTILIITTO ry TEKNISET KILPAILUSÄÄNNÖT BOATERCROSS

SUOMEN KANOOTTILIITTO ry TEKNISET KILPAILUSÄÄNNÖT BOATERCROSS SUOMEN KANOOTTILIITTO ry TEKNISET KILPAILUSÄÄNNÖT BOATERCROSS Vahvistettu hallituksen kokouksessa 30.3.2009 2 SISÄLTÖ SISÄLTÖ... 2 1 YLEISET MÄÄRÄYKSET... 3 2 KILPAILUTEKNISET MÄÄRÄYKSET... 3 3 KILPAILUFORMAATTI...

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET Kilpailuissa noudatetaan FIS:n eli kansainvälisen hiihtoliiton sekä Suomen hiihtoliiton SMkilpailujen

KILPAILUOHJEET Kilpailuissa noudatetaan FIS:n eli kansainvälisen hiihtoliiton sekä Suomen hiihtoliiton SMkilpailujen KILPAILUOHJEET Kilpailuissa noudatetaan FIS:n eli kansainvälisen hiihtoliiton sekä Suomen hiihtoliiton SMkilpailujen sääntöjä. KILPAILUKESKUS Kilpailukeskus sijaitsee Ukonniemen alueella Aviasport Areenalla

Lisätiedot

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011 Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011 Näitä sääntöjä sovelletaan kaikissa Suomen Curlingliiton järjestämissä kilpailuissa, joilla on SM-status. Tällaisia kilpailuja

Lisätiedot

Seuran tulee aina käyttää ensisijaisesti saavuttamansa korkeimman sarjatasonsa pelioikeus.

Seuran tulee aina käyttää ensisijaisesti saavuttamansa korkeimman sarjatasonsa pelioikeus. 1(6) KAUKALOPALLO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton kaukalopallomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Kaukalopalloliiton sääntöjä sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin poikkeuksin.

Lisätiedot

Masters PM-KILPAILUT

Masters PM-KILPAILUT Masters PM-KILPAILUT 30.-31.07.2011 Sipoo - Suomi KILPAILUMÄÄRÄYKSET 1. KILPAILUSSA NOUDATETTAVAT SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Kilpailussa noudatetaan UCI:n ja Pohjoismaiden Pyöräilyliiton kilpailusääntöjä sekä

Lisätiedot

Suomen Urheiluliitto Kilpailuvaliokunta. Kalevan kisat. SM-kisojen tulosrajat ulkoratakaudella 2015. Vahvistettu SUL:n kilpailuvaliokunnassa 25.2.

Suomen Urheiluliitto Kilpailuvaliokunta. Kalevan kisat. SM-kisojen tulosrajat ulkoratakaudella 2015. Vahvistettu SUL:n kilpailuvaliokunnassa 25.2. Suomen Urheiluliitto Kilpailuvaliokunta SM-kisojen tulosrajat ulkoratakaudella 2015 Vahvistettu SUL:n kilpailuvaliokunnassa 25.2.2015 Tulosrajakauden alku on 1.5.2014 Kalevan kisat SUL Kalevan kisojen

Lisätiedot

LAPPEENRANTA GP 28.4.2012. Joulella pisimmälle Kilpailukutsu ja säännöt

LAPPEENRANTA GP 28.4.2012. Joulella pisimmälle Kilpailukutsu ja säännöt LAPPEENRANTA GP 28.4.2012 Joulella pisimmälle Kilpailukutsu ja säännöt KILPAILUKUTSU: Joulella pisimmälle Lappeenranta GP on Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun yhteistyönä

Lisätiedot

034 MOTOCROSSIN KERHOJOUKKUEIDEN SM-KILPAILUT

034 MOTOCROSSIN KERHOJOUKKUEIDEN SM-KILPAILUT 034 MOTOCROSSIN KERHOJOUKKUEIDEN SM-KILPAILUT 034.1 MÄÄRITELMÄ 034.2 MOOTTORIPYÖRÄT, KILPAILULUOKAT JA NUMEROKILVET 034.2.1 Moottoripyörät ja kilpailuluokat 034.3 AJAJAT 034.3.1 Ajajan ikä 034.3.2 Kilpailuun

Lisätiedot

MAASTOHIIHDON KILPAILUSÄÄNNÖT 9.10.2014

MAASTOHIIHDON KILPAILUSÄÄNNÖT 9.10.2014 1. YLEISET MÄÄRITTELYT... 3 1.1. Käsitteet... 3 1.1.1. Keskusjärjestöt... 3 1.1.2. Piirit ja alueet... 3 1.1.3. Seura... 3 1.1.4. Järjestäjä... 3 1.1.5. Urheilija... 3 1.1.6. Kilpailija... 3 1.1.7. Poolijäsen...

Lisätiedot

PALAUTETTA KAUDELTA Lahti Annmari Viljanmaa

PALAUTETTA KAUDELTA Lahti Annmari Viljanmaa PALAUTETTA KAUDELTA 2015-2016 Lahti 12.11.2016 Annmari Viljanmaa TD raportit kaudelta 2015-2016 Yhteensä kauden aikana saapunut 124 TD-raporttia käsittäen SM-tason, Suomen Cupin ja Kansalliset kilpailut

Lisätiedot

KANSALLISET AMPUMAHIIHDON PIKA- JA YHTEISLÄHTÖKILPAILUT TUUSULAN AMPUMAHIIHTO- STADIONILLA

KANSALLISET AMPUMAHIIHDON PIKA- JA YHTEISLÄHTÖKILPAILUT TUUSULAN AMPUMAHIIHTO- STADIONILLA 1 KANSALLISET AMPUMAHIIHDON PIKA- JA YHTEISLÄHTÖKILPAILUT TUUSULAN AMPUMAHIIHTO- STADIONILLA 12.-13.2.2011 KILPAILUORGANISAATIO Kilpailun johtaja Ratamestari Ammunnan johtaja Lähdönjohtaja Maali Tuloslaskenta

Lisätiedot

Edustusoikeus yleissääntöjen mukaisesti. Perheenjäsenillä ei ole osallistumisoikeutta.

Edustusoikeus yleissääntöjen mukaisesti. Perheenjäsenillä ei ole osallistumisoikeutta. 1(5) SALIBANDY 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton salibandymestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Salibandyliiton sääntöjä ( www.salibandy.net ) sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin

Lisätiedot

Teknisen Delegaatin (TD) toimintaohje

Teknisen Delegaatin (TD) toimintaohje Teknisen Delegaatin (TD) toimintaohje Kansainvälisessä hiihtoliitossa (FIS) on kiinnitetty enemmän huomiota ratojen vaativuuteen ja rakenteisiin. Enää kilpailuja ei voida järjestää miten sattuu, vaan ne

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET. Tervetuloa Suur-Savon alueen 71. maakuntaviestiin ja Tsemppi-harrasteviestiin 7.2.2015 Mäntyharjuun!

KILPAILUOHJEET. Tervetuloa Suur-Savon alueen 71. maakuntaviestiin ja Tsemppi-harrasteviestiin 7.2.2015 Mäntyharjuun! KILPAILUOHJEET Tervetuloa Suur-Savon alueen 71. maakuntaviestiin ja Tsemppi-harrasteviestiin 7.2.2015 Mäntyharjuun! YLEISTÄ Maakuntaviestiin voivat osallistua henkilöt, jotka ovat henkikirjoilla kyseisessä

Lisätiedot

OHJEET KILPAILIJOILLE

OHJEET KILPAILIJOILLE OHJEET KILPAILIJOILLE AMPUMAHIIHDON NUORTEN SM-KILPAILUT 2.-26.1.201 OHJEET KILPAILIJOILLE OHJELMA Perjantai 2.1. Klo 13.00-17.00 Klo 1.00-17.00 Kilpailutoimisto auki Harjoittelu ja ratoihin tutustuminen

Lisätiedot

Rallin Perustoimitsijakoulutus, AT-toiminta

Rallin Perustoimitsijakoulutus, AT-toiminta Rallin Perustoimitsijakoulutus, AT-toiminta AT toiminnat AT toiminnassa täytettäviä lomakkeita ovat: Pöytäkirja, aikakortti, ja kilpailijoiden seurantalomake / lähtöluettelo. AT:lla tarvittavia välineitä

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET NUORTEN SM-VIESTIT, PIIRIVIESTIT JA KLL:N MESTARUUSKILPAILUT Kilpailuissa noudatetaan Kansainvälisen Hiihtoliiton ja Suomen

KILPAILUOHJEET NUORTEN SM-VIESTIT, PIIRIVIESTIT JA KLL:N MESTARUUSKILPAILUT Kilpailuissa noudatetaan Kansainvälisen Hiihtoliiton ja Suomen KILPAILUOHJEET NUORTEN SM-VIESTIT, PIIRIVIESTIT JA KLL:N MESTARUUSKILPAILUT Kilpailuissa noudatetaan Kansainvälisen Hiihtoliiton ja Suomen Hiihtoliiton SM-kilpailujen sääntöjä. KILPAILUUN ILMOITTAUTUMINEN

Lisätiedot

Rulla-ampumahiihdon kansalliset 2014

Rulla-ampumahiihdon kansalliset 2014 Rulla-ampumahiihdon kansalliset 2014 OHJEET KILPAILIJOILLE KILPAILUN AIKATAULU SUNNUNTAI /PIKAKILPAILU (palkintojenjako kilp. päätyttyä) 10.00-10.45 Kohdistus kaikki sarjat (M/N11-75) 11.00 Pikakilpailu

Lisätiedot

OHJEET KILPAILIJOILLE

OHJEET KILPAILIJOILLE OHJEET KILPAILIJOILLE AMPUMAHIIHDON NUORTEN SM-KILPAILUT 10.-11.1.201 OHJEET KILPAILIJOILLE OHJELMA Perjantai 9.1. Klo 13.00-17.00 Klo 1.00-17.00 Kilpailutoimisto auki Harjoittelu ja ratoihin tutustuminen

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto. Säännöt hyväksytty: Rata- ja maratonjaoston kokous 11.4.2015

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto. Säännöt hyväksytty: Rata- ja maratonjaoston kokous 11.4.2015 Sivu 1(6) MARATON CUP SÄÄNNÖT 2015 Säännöt hyväksytty: Rata- ja maratonjaoston kokous Laatija / tiedustelut: Pekka Tulonen 1 YLEISTÄ Näissä säännöissä määrätään Suomen melonta- ja soutuliiton alaisissa

Lisätiedot

PERJANTAI Mahdollisuus harjoitteluun ja ratoihin tutustumiseen Joukkueenjohtajien kokous, kahviossa

PERJANTAI Mahdollisuus harjoitteluun ja ratoihin tutustumiseen Joukkueenjohtajien kokous, kahviossa AMPUMAHIIHDON NUORTEN SM-KILPAILUT NORMAALIMATKA JA YHTEISLÄHTÖ LAHTI 10. -11.2.2018 KILPAILUN JOHTO-ORGANISAATIO Kilpailun johtaja Jari Karinkanta 0440286443 TD Juha Tuominen 0405171074 Ratamestari Jukka

Lisätiedot

OHJEET KILPAILIJOILLE

OHJEET KILPAILIJOILLE nuorten SM-kilpailut ja nuorten MM-katsastukset Kontiolahti OHJEET KILPAILIJOILLE AMPUMAHIIHDON NUORTEN SM-KILPAILUT OHJEET KILPAILIJOILLE OHJELMA Perjantai 20.1. Klo 13.00-17.00 Klo 14.00-17.00 Kilpailutoimisto

Lisätiedot

HIIHTOKISOJEN KULJETUSAIKATAULU 1.3.2012:

HIIHTOKISOJEN KULJETUSAIKATAULU 1.3.2012: HIIHTOKISOJEN KULJETUSAIKATAULU 1.3.2012: Bussi 1. klo 8.00 Nuuksion koulu (10) klo 8.20 Auroran koulu (9) klo 8.30 Ymmerstan koulu (8) klo 8.45 Kilon koulu (3) Leppävaaran urheilupuisto (yht. 30 henkilöä)

Lisätiedot

OHJEET KILPAILIJOILLE

OHJEET KILPAILIJOILLE Ampumahiihdon kansalliset kilpailut ja nuorten Kontiolahti OHJEET KILPAILIJOILLE AMPUMAHIIHDON KANSALLISET JA NUORTEN MM-KATSASTUKSET OHJEET KILPAILIJOILLE OHJELMA Lauantai 10.12. Klo 09.00 Kilpailutoimisto

Lisätiedot

Suunnistusmestaruuskilpailujen SÄÄNNÖT. Lounais-Suomen Partiopiiri Kisajaosto

Suunnistusmestaruuskilpailujen SÄÄNNÖT. Lounais-Suomen Partiopiiri Kisajaosto Suunnistusmestaruuskilpailujen SÄÄNNÖT Lounais-Suomen Partiopiiri Kisajaosto 1. JOHDANTO 1.1. Nämä säännöt sisältävät kilpailumääräykset Lounais-Suomen partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailujen järjestämiseksi.

Lisätiedot

Futsalsääntöjen muutokset kaudelle 2014 2015

Futsalsääntöjen muutokset kaudelle 2014 2015 Futsalsääntöjen muutokset kaudelle 2014 2015 Muutos 1, Sääntö 3, s. 16 Pelaajavaihto Pelaajavaihto voidaan tehdä milloin tahansa riippumatta siitä, onko pallo pelissä vai ei. Vaihtoa tehtäessä tulee noudattaa

Lisätiedot

Sprinttisuunnistuksen nuorten MM-katsastus ja avoin Hervanta-sprintti Tampereen Hervannassa keskiviikkona 23.6.2010 KILPAILUOHJEET

Sprinttisuunnistuksen nuorten MM-katsastus ja avoin Hervanta-sprintti Tampereen Hervannassa keskiviikkona 23.6.2010 KILPAILUOHJEET Sprinttisuunnistuksen nuorten MM-katsastus ja avoin Hervanta-sprintti Tampereen Hervannassa keskiviikkona 23.6.2010 KILPAILUOHJEET Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS. Liakan tempo

TEKNINEN OPAS. Liakan tempo TEKNINEN OPAS Liakan tempo 2.7.2011 SISÄLLYSLUETTELO: 1. Kilpailun toimihenkilöt 2. Ohjeita kilpailijoille ja huoltajille 3. Kilpailu 4. Liitteet - kartat - kilpailunumeron kiinnittäminen - lähtöluettelot

Lisätiedot

TAEKWONDO LAHTI JUNIOR CHALLENGE

TAEKWONDO LAHTI JUNIOR CHALLENGE LA 20.9.2014 klo 11:00 KAMPPAILUAREENA, SUURMÄENKATU 4, LAHTI WWW.TAEKWONDOLAHTI.FI TAEKWONDO LAHTI 2014 KILPAILUKUTSU KYORUGI JUNIORIKILPAILUT Taekwondo Lahti ry järjestää Taekwondon ottelukilpailut kaikille

Lisätiedot

Ampumahiihdon kansalliset OHJEET KILPAILIJOILLE

Ampumahiihdon kansalliset OHJEET KILPAILIJOILLE Ampumahiihdon kansalliset 11. 12.2.2017 OHJEET KILPAILIJOILLE AMPUMAHIIHDON KANSALLISET 11.-12.2.2017 OHJEET KILPAILIJOILLE OHJELMA Lauantai 11.2. Klo 9.00 Klo 9.00 Klo 10.00 10.45 Klo 11.00 Kilpailutoimisto

Lisätiedot

AKK-Motorsport ry, Seuraamusasteikko (13.11.2015)

AKK-Motorsport ry, Seuraamusasteikko (13.11.2015) AKK-Motorsport ry, Seuraamusasteikko (13.11.2015) Seuraamusasteikko on tarkoitettu sääntörikkomuksista johtuvien sanktioiden määrittämiseen työkaluksi tuomaristoille, lajiryhmille ja hallitukselle yhtenäisen

Lisätiedot

AMPUMASUUNNISTUKSEN SUOMEN- JA SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT, MAAILMANCUPIN 3. JA 4. OSAKILPAILU KAUHAJOKI 15. 16.5.2015

AMPUMASUUNNISTUKSEN SUOMEN- JA SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT, MAAILMANCUPIN 3. JA 4. OSAKILPAILU KAUHAJOKI 15. 16.5.2015 AMPUMASUUNNISTUKSEN SUOMEN- JA SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT, MAAILMANCUPIN 3. JA 4. OSAKILPAILU KAUHAJOKI 15. 16.5.2015 Perjantaina 15.5.2015 sprinttimatkat, väliaikalähtö Ohjelma Aseiden merkkaus

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf KILPAILUSÄÄNNÖT BOATERCROSS

Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf KILPAILUSÄÄNNÖT BOATERCROSS Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf KILPAILUSÄÄNNÖT BOATERCROSS Vahvistettu 24.2.2016 2 Sisältö 1. YLEISET MÄÄRÄYKSET... 3 2 KILPAILUSARJAT... 3 3 KILPAILUNAIKAINEN

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.1.2017 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS PORKKA-SM-KORTTELIT

TEKNINEN OPAS PORKKA-SM-KORTTELIT 1 Paikka: Huurretie13, 33470 Ylöjärvi Aika: 21.8.2016 PORKKA-SM-korttelit klo 14: Elite, M-18, Naiset, N-18 SUP-Juniorikorttelit klo 11: M/N10- M/N16 1. Ilmoittautuminen ja osanottomaksu Porkka SM-kortteliin

Lisätiedot

5. Joukkueen kuljettajien tunnukset, nimet, kilpailulisenssien numerot sekä seurat.

5. Joukkueen kuljettajien tunnukset, nimet, kilpailulisenssien numerot sekä seurat. EVK-Liiga 20.-21.9.2008 Ylämyllyn RC-rata, Joensuu 1. Ilmoittautuminen Ilmoittautuminen tulee suorittaa netissä osoitteessa www.jokkis.net 1.9.2008 klo 16.00 mennessä. Ilmoittautumismaksu 250e maksetaan

Lisätiedot

Crosskart SM kilpailusäännöt Sisällys. versio 1.0

Crosskart SM kilpailusäännöt Sisällys. versio 1.0 1 Crosskart SM kilpailusäännöt 2017 versio 1.0 Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Osallistumismaksu... 2 3. Aikataulu... 2 4. Radat... 2 5. Tapahtumien lukumäärä ja sijoittaminen... 2 6. Lisenssi ja osallistuminen...

Lisätiedot

KERIMÄEN URHEILIJOIDEN HIIHTOKOULU!

KERIMÄEN URHEILIJOIDEN HIIHTOKOULU! 1 KERIMÄEN URHEILIJOIDEN HIIHTOKOULU! Hiihtokoulu alkaa Harjumajalla loppiaisen jälkeen ma 10.1.2011 klo 18.00. Kaikki uudet ja vanhat joukolla mukaan! Suunnitelmissa perustaa ainakin 3 ryhmää; alkeisryhmä

Lisätiedot

Ampumahiihdon kansalliset ja nuorten MM-tarkkailut Kontiolahti OHJEET KILPAILIJOILLE

Ampumahiihdon kansalliset ja nuorten MM-tarkkailut Kontiolahti OHJEET KILPAILIJOILLE kansalliset ja nuorten MM-tarkkailut Kontiolahti OHJEET KILPAILIJOILLE AMPUMAHIIHDON KANSALLISET JA NUORTEN MM-KATSASTUKSET OHJEET KILPAILIJOILLE OHJELMA Lauantai 19.12. Klo 9.00 Kilpailutoimisto avautuu

Lisätiedot

LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2015 KILPAILUKUTSU

LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2015 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2015 KILPAILUKUTSU KUOPIO OPEN POOMSAE 2015 SPORT & SPA HOTEL VESILEPPIS, LEPPÄVIRTA 24.10.2015 JÄRJESTÄJÄ: KUOPION TAEKWONDO RY LIIKESARJAKILPAILU KUOPIO 2015 Kuopion Taekwondo

Lisätiedot

OTTELU / LIIKESARJA SM-kilpailut

OTTELU / LIIKESARJA SM-kilpailut SUOMEN TAEKWONDOLIITTO RY OTTELU / LIIKESARJA SM-kilpailut 19.9.2015 Kuva: Elina Glad Paikka: Euran Urheilutalo Eurantie 33, 27510 Eura www.euranurheilutalo.fi ALUSTAVA AIKATAULU: Perjantai 18.9.2015 20.00-21.00

Lisätiedot

Suomen Karateliitto ry Radiokatu Helsinki KILPAILUKUTSU 1/5

Suomen Karateliitto ry Radiokatu Helsinki KILPAILUKUTSU 1/5 00240 Helsinki KILPAILUKUTSU 1/5 Kilpailu Paikka KARATEN SUOMEN MESTARUUS KILPAILUT 1.4.2017 Tesoman palloiluhalli, Tesoman valtatie 46, 33310 Tampere Karttalinkki: Tesoman valtatie 46 Ajankohta Osallistumismaksut

Lisätiedot

SM-KARATE VIIKONLOPPU 5-6.4.2014 TAMPERE KILPAILUKUTSU

SM-KARATE VIIKONLOPPU 5-6.4.2014 TAMPERE KILPAILUKUTSU SM-KARATE VIIKONLOPPU 5-6.4.2014 TAMPERE KILPAILUKUTSU 5-6.4.2014 PYYNIKIN PALLOILUHALLI, TAMPERE Osoite: Ammattikoulunkatu 20, 33230 Tampere Osallistumismaksu 30 / kilpailija / sarja 50 / joukkue / sarja

Lisätiedot

AUTOURHEILUN KANSALLINEN KESKUSLIITTO AKK ry LÄNSI-SUOMEN ALUE 7. Kilpailukutsu ALUE KUPPI 2011

AUTOURHEILUN KANSALLINEN KESKUSLIITTO AKK ry LÄNSI-SUOMEN ALUE 7. Kilpailukutsu ALUE KUPPI 2011 AUTOURHEILUN KANSALLINEN KESKUSLIITTO AKK ry LÄNSI-SUOMEN ALUE 7 Kilpailukutsu ALUE KUPPI 2011 Kilpailukutsu Alastaron Moottoriradalla ajettavassa Länsi-Suomen Alueen 7 Alue-Kupin osakilpailuissa noudatetaan

Lisätiedot

KÄSIOHJELMA. Kontiolahden Urheilijat ry. Kontiolahden Kunta

KÄSIOHJELMA. Kontiolahden Urheilijat ry. Kontiolahden Kunta KÄSIOHJELMA Kontiolahden Urheilijat ry Kontiolahden Kunta 1 Hyvät ampumahiihdon ystävät Tervetuloa kilpailijat, valmentajat ja tukijoukot rulla-ampumahiihdon SMkilpailuihin Kontiolahdelle. Kontiolahden

Lisätiedot

Pakoputkihuolto A. Anttila SM-Sprint. Korvenkylä Junkkari 14.10.2012

Pakoputkihuolto A. Anttila SM-Sprint. Korvenkylä Junkkari 14.10.2012 Pakoputkihuolto A. Anttila SM-Sprint Korvenkylä Junkkari 14.10.2012 OHJAAJAINFO Ajo-ohje Varikko ja kilpailutoimisto sijaitsevat Korvenkylän koululla ja sen välittömässä läheisyydessä, osoite on Korventie

Lisätiedot

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja SM-kilpailujen erillisohjeita sekä järjestäjän antamia ohjeita.

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja SM-kilpailujen erillisohjeita sekä järjestäjän antamia ohjeita. Kilpailuohjeet Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja SM-kilpailujen erillisohjeita sekä järjestäjän antamia ohjeita. Toimihenkilöt ja vastuut Kilpailunjohtaja Tarmo Hyttinen Kilpailunvalvoja

Lisätiedot

SM2017 Hirvenhiihdot, Kilpailuohje

SM2017 Hirvenhiihdot, Kilpailuohje KILPAILUOHJE SM2017 Hirvenhiihdot, Kilpailuohje HIRVENHIIHDON SM-KILPAILUT 2017 SÄÄNNÖT Noudatetaan voimassa olevia Suomen metsästysampumasääntöjä. ILMOITTAUTUMINEN Piirien toiminnanjohtajat ilmoittavat

Lisätiedot

Kansalliset Pohjantähti-rastit ja Pohjois-Pohjanmaan aluemestaruuskilpailut 11.5.2013 Oulussa

Kansalliset Pohjantähti-rastit ja Pohjois-Pohjanmaan aluemestaruuskilpailut 11.5.2013 Oulussa Kansalliset Pohjantähti-rastit ja Pohjois-Pohjanmaan aluemestaruuskilpailut 11.5.2013 Oulussa - henkilökohtainen sprinttikilpailu ja parisprinttiviesti Henkilökohtaisen kilpailun ja viestin yhteiset ohjeet

Lisätiedot

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Tampere Kaukajärvi

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Tampere Kaukajärvi Helasuunnistus kansallinen keskimatka Tampere Kaukajärvi Nämä Kilpailuohjeet ovat alustavat, lopulliset löytyvät kilpailukeskuksen tulostaululta. Kilpailuohjeet Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä

Lisätiedot

SM-KARATE VIIKONLOPPU 28 29.3.2015 TAMPERE KILPAILUKUTSU

SM-KARATE VIIKONLOPPU 28 29.3.2015 TAMPERE KILPAILUKUTSU SM-KARATE VIIKONLOPPU 28 29.3.2015 TAMPERE KILPAILUKUTSU 28-29.3.2015 TAMPEREEN MESSU- JA URHEILUKESKUS D-HALLI, TAMPERE Osoite:Ilmailunkatu 20, 33900 Tampere Osallistumismaksu 30 / kilpailija / sarja

Lisätiedot

KILPAILUOHJE. Kansallinen keskimatka ja maakuntaviesti Raahe, Sarvankangas elokuuta 2014

KILPAILUOHJE. Kansallinen keskimatka ja maakuntaviesti Raahe, Sarvankangas elokuuta 2014 KILPAILUOHJE Kansallinen keskimatka ja maakuntaviesti Raahe, Sarvankangas 23.-24. elokuuta 2014 Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita. Kilpailun johtaja Valvoja Ratamestariryhmän

Lisätiedot

RANGAISTUS- JA RIKETAULUKKO

RANGAISTUS- JA RIKETAULUKKO 4.3.2014 OFK-125 RY RANGAISTUS- JA RIKETAULUKKO [Kirjoita asiakirjan alaotsikko] OFK-125 ry Tämä taulukko on ohjeellinen rangaistustaulukko, mitä kilpailun johto ja tuomaristo soveltavat. Heillä on valta

Lisätiedot