KEHITTYVÄ TIKKAKOSKI RY

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KEHITTYVÄ TIKKAKOSKI RY"

Transkriptio

1 KEHITTYVÄ TIKKAKOSKI RY VERKKOSIVUSTON KÄYTTÖOHJEET 2014 HANNA RAUTIO KEHITTYVÄ TIKKAKOSKI RY, VIESTINTÄTIIMI Humak, kulttuurituottaja

2 SISÄLLYS 1 Yleistä Käyttäjät Kategoriat Avainsanat Sivustolle kirjoittaminen Ohjauspaneeli ja pikavalikot Luo uusi artikkeli Lisää media muokkaaminen tai poistaminen Luo uusi tapahtuma Tapahtuman ajastaminen Kommentointi Profiiliasetukset... 16

3 1 YLEISTÄ Kehittyvä Tikkakoski ry:n (myöhemmin KTry ) verkkosivuston tarkoituksena on toimia koko Tikkakosken kyläyhteisön yhteisenä viestintä ja kommunikointikanavana, keräten ja koostaen ajankohtaista tietoa paikallisista toimijoita, tapahtumista, henkilötarinoista ynnä muista kyläläisiä kiinnostavista asioista. Verkkosivuille voi kuka tahansa kyläläinen tilata itselleen käyttäjätunnukset, joiden kautta pääsee tuottamaan itse sisältöä sivustolle. Käyttäjätunnukset eivät maksa mitään ja niiden mukana tulee nämä sivuston käyttöohjeet. Käyttäjätunnukset ovat henkilökohtaiset eikä niitä saa luovuttaa eteenpäin. Väärinkäytön ilmetessä toimitaan KTry Käyttöehtojen mukaisella tavalla. Käyttäjä, eli henkilö jolla on käyttäjätunnukset sivustolle, on itse vastuussa kirjoittamastaan sisällöstä KTry verkkosivuston Käyttöehtoja sekä Suomen Tekijänoikeuslakia noudattaen. 1.1 Käyttäjät Sivustolla on kahta käyttäjäkuntaa: Käyttäjiä Avustajia Käyttäjät voivat julkaista sisältöä aihekategorioissa sekä luoda tapahtumia. He voivat myös kommentoida sisältöä omalla nimellään. Avustajat ovat luottamushenkilöitä, joille on annettu oikeudet tuottaa sisältöä yhdelle tai useammalle verkkosivuston alisivulle. Esimerkki Avustajasta on Tohinatoimikunnassa toimiva vapaaehtoinen, jolle on annettu oikeudet päivittää Tikkakosken Tohinat -alisivua. Avustajat nimeää joko hallituksen jäsen tai työryhmän vastuuhenkilö, mutta käyttöoikeudet myöntää verkkosivuvastaava. Kun haluat kirjautua ulos, vie hiiri oikeaan yläreunaan missä lukee Moi, [käyttäjänimi] ja valitse pudotusvalikosta Kirjaudu ulos.

4 1.2 Kategoriat Sivustolla on kuusi aihekategoriaa, joissa kuka tahansa käyttäjätunnukset omaava voi julkaista sisältöä. Nämä kategoriat ovat: Artikkelit ja haastattelut, jonka alla voidaan julkaista paikallisista henkilöistä, yrittäjistä, seuroista, tapahtumista ym. tehtyjä haastatteluja tai artikkeleita. Myös lehdistä poimittuja artikkeleita voi jakaa tässä kategoriassa, kunhan muistaa mainita lähteen sekä linkin alkuperäiseen tekstiin. Kulttuuri ja liikunta, jonka alla voi julkaista mitä tahansa mikä liittyy paikalliseen kulttuuriin, liikuntaan, hyvinvointiin ja terveyteen jne. Lapset ja nuoret, jossa nimensä mukaisesti voi julkaista sisältöä joka koskettaa tikkakoskelaisia lapsia ja/tai nuoria. Rohkaisemme myös nuoria itse tilaamaan käyttäjätunnukset ja kirjoittamaan tähän kategoriaan omia näkemyksiään ja ajatuksiaan Tikkakoskesta. Seniorit, nimensä mukaisesti sisältää senioreista ja senioreita kiinnostavaa sisältöä. Seurakunnat. Kategoria, jonka sisältö kohdistuu hengellisten tapahtumien, artikkeleiden tai kertomusten jakamiseen uskonnosta riippumatta. Vaikka Tikkakoskella on vain kaksi kirkkoa, uskontojen edustajia on useampia ja toivomme että hekin saavat äänen tämän kategorian kautta. Ilmoitustaulu on suunnattu enemmän yhdistyksille, yrittäjille sekä järjestöille jotta he voivat mainostaa omia tapahtumiaan, kampanjoitaan tai muita tarjouksiaan. Huom! Tämä on ainut kategoria, jossa kaupallinen ilmoittaminen on sallittua. Mikäli kaupallista markkinointia tapahtuu muissa kategorioissa, ylläpito voi siirtää julkaistun sisällön tähän kategoriaan. Vaikka kategorioilla on selkeät teemat, se ei kiellä esimerkiksi urheiluseuraa julkaisemasta sisältöä Lapset ja nuoret kategoriassa kertomuksia junnusarjan kisoista tai senioreita julkaisemasta Kulttuuri ja liikunta -kategoriassa vaikka kuulumisia jostain kulttuurimatkalta. Tärkeintä on julkaista artikkeli VAIN yhdessä kategoriassa. Valitse siis kategoria, joka laajemmin kuvastaa sen sisältöä.

5 1.3 Avainsanat Avainsanat ovat käytännössä hakusanoja, joilla sivustolla vierailevat löytävät haluamansa sisällön nopeammin. Myös hakukoneet kuten Google, Bing tai Yahoo! hyödyntävät näitä avainsanoja tuodessaan tiedonhankkijalle parhaat tulokset. Avainsanoja voit lisätä julkaisuihisi niin monta kuin haluat, mutta suositus on että nostat esiin vain ne tärkeimmät. Avainsanojen avulla voidaan myös laajentaa sisällönkuvausta ilman, että julkaisee kahdessa kategoriassa samaa sisältöä. Esimerkki 1: Partiolaiset järjestävät lapsille suunnatun työpajan, missä teemana on vaikka solmujen tekeminen. He haluavat kirjoittaa työpajasta lyhyen blogikirjoitus -tyylisen julkaisun ja julkaisevat sen kategoriassa Lapset ja nuoret. Partiolaiset haluavat että joku joka etsii Googlesta tietoa Tikkakosken Partiolaisista, voisi löytää heidän kirjoituksensa, joten he voivat käyttää avainsanoinaan esimerkiksi Tikkakosken Partiolaiset, solmujen teko, solmutyöpaja, partiotoiminta Tikkakoskella. Tällöin nuo avainsanat tulevat näkyviin verkkosivuston etusivulle, joita klikkaamalla vierailija saa listan samoja avainsanoja käyttävistä artikkeleista sekä Googlen ja muiden hakukoneiden hakutuloksissa näkyy linkki kyseiseen kirjoitukseen. Esimerkki 2: Eläkeläisyhdistys lähtee kulttuurimatkalle toiselle paikkakunnalle yhdessä jonkin ystäväjärjestönsä kanssa ja haluavat kirjoittaa matkastansa lyhyen jutun, jolla he haluavat viestiä ulospäin mitä heidän yhdistyksensä tekee ja tätä kautta mahdollisesti herättää mielenkiintoa potentiaalisissa jäsenissä. He julkaisevat kertomuksensa kategoriassa Kulttuuri ja liikunta mutta hyödyntävät avainsanoja kuten seniorien kulttuurimatkat, eläkeläisyhdistykset, tikkakosken eläkeläiset. Jälleen, avainsanat tulevat näkyviin verkkosivuston etusivulle, joita klikkaamalla vierailija saa listan samoja avainsanoja käyttävistä artikkeleista sekä Googlen ja muiden hakukoneiden hakutuloksissa näkyy linkki kyseiseen kirjoitukseen.

6 2 SIVUSTOLLE KIRJOITTAMINEN Sivustolla on neljän tyyppistä sisältöä: sivut, artikkelit, tapahtumat ja kommentit. Käyttäjät eivät voi tuottaa sisältöä sivuille, mutta voivat kirjoittaa ja kommentoida sekä julkaisuja että tapahtumia. Sivujen muokkaaminen on mahdollista ainoastaan Avustajille. Ensin Käyttäjän tulee kirjautua sisään verkkosivustolle käyttäen Kirjaudu sisään -linkkiä verkkosivuston Päävalikosta. Tämä ohjaa sinut Ohjesivulle, josta voit ladata muun muassa tämän ohjeistuksen sekä saat lisätietoa sivustosta. Luodaksesi sisältöä sivuille klikkaa Ohjesivulta linkkiä Siirry Ohjauspaneeliin tai käytä Pikavalikoita. 2.1 Ohjauspaneeli ja pikavalikot Ohjauspaneelista pystyt hallinnoimaan kaikkea verkkosivustolle tuottamaasi sisältöä, kommentteja sekä omia käyttäjäasetuksiasi. Voit valita mikä Lempinimi näkyy sivustolla vieraileville sinun julkaiseman sisällön perässä tai kommenteissasi. Lempinimi on sama kuin sähköposteissa allekirjoitus. Pikavalikolla tarkoitetaan verkkosivuston yläreunassa näkyvää valikkorivistöä, mikä näkyy silloin kun olet sisään kirjautuneena sivustolle. + Uusi linkistä saat näkyviin pikavalikot sisällön luomiseksi. Tästä valikosta voit luoda nopeasti uuden artikkelin tai tapahtuman. Pääset siirtymään Ohjauspaneeliin koska tahansa, viemällä hiiren Pikavalikon vasempaan yläreunaan ja klikkaamalla Tervetuloa Tikkakoskelle linkin pudotusvalikosta linkkiä Ohjauspaneeli.

7 2.2 Luo uusi artikkeli Kirjoita ensin artikkelillesi otsikko, joka kuvaa sen sisältöä ja korosta sitä mikä on olennaista Kirjoita artikkelisi sisältö. Voit lisätä kuvia, videoita, ääntä ym. liitteitä tekstin joukkoon. (kts. kohta Lisää media) Valitse artikkelillesi kategoria ja lisää tarvittaessa avainsanoja helpottamaan sen löytämistä (lue tarkemmin: Avainsanat) Lisää halutessasi Artikkelikuva, mikä näkyy verkkosivuilla artikkelisi nimen edessä (kts. Lisää media) Paina lopuksi oikealta Julkaise.

8 Onneksi olkoon! Näin helppoa se on. Lue lisää artikkelien muokkaamisesta kohdassa Artikkelin muokkaaminen tai poistaminen LISÄÄ MEDIA Voit lisätä kuvia, videota, ääntä tai muita liitetiedostoja artikkelisi sisällön joukkoon. Ainut sääntö on, että mitään liitteitä ei saa siirtää/tallentaa vaan ne tulee linkittää ulkoisesta lähteestä, kuten esimerkiksi Dropboxista, Google Drivesta, Facebookista tai Photobucketista. Vie kursori siihen kohtaan, missä haluat mediatiedostosi näkyvän. Klikkaa Lisää media linkkiä otsikkokentän alapuolelta ja sinulle avautuu uusi ruutu. Valitse ruudun vasemmasta reunasta median liittämistapa: URL-osoitteesta ja kirjoita/liitä mediatiedostosi osoite ensimmäiselle riville ja halutessasi seuraavalle sen otsikko. Otsikkoteksti toimii kuten Avainsanat. Paina lopuksi liitä tekstiin ja kirjoita sisältösi normaalisti loppuun. Paina lopuksi Julkaise.

9 2.2.2 MUOKKAAMINEN TAI POISTAMINEN Kun haluat muokata tai poistaa kirjoittamiasi artikkeleita tai tapahtumia, mene ensin Ohjauspaneeliin ja valitse sieltä Artikkelit. Tapahtumia muokataksesi tai poistaaksesi valitse Events. Siirryt automaattisesti kaikkien artikkeleidesi tai tapahtumiesi listaukseen, riippuen siitä kumman valitsit. Muokataksesi artikkelia tai tapahtumaa, yksinkertaisesti klikkaa sen otsikkoa jolloin siirryt automaattisesti muokkausnäkymään. Muokkausnäkymä on täsmälleen samanlainen kuin uuden luominen, mutta Julkaise-napin tilalla lukee nyt Päivitä. Tee haluamasi muutokset ja paina lopuksi Päivitä.

10 Poistaaksesi artikkelin tai tapahtuman kokonaan, rastita haluamasi artikkeli ja valitse ensimmäisestä pudotusvalikosta Siirrä roskakoriin. Paina lopuksi vierestä nappia Hyväksy. 2.3 Luo uusi tapahtuma Tapahtuman luominen on hieman erilaista verrattuna artikkelin luomiseen. Tapahtumat näkyvät automaattisesti verkkosivuston Tapahtumakalenterissa, joka toistaiseksi on saatavilla vain englanninkielellä. Kielipäivityksestä ilmoitetaan erikseen. Tapahtuman luomisessa on huomioita muutama asia, joten käymme seuraavassa läpi vaihe vaiheelta tapahtuman luomisen.

11 1. Tapahtuman ajankohta Klikkaa vihreää otsikkoa Event date and Time avataksesi ajankohtavalinnat. Valitse tapahtumasi alkamisajankohta (Start date /time) klikkaamalla ajankohtakenttää, mikä avaa sinulle pienen kalenterin josta voit valita tapahtumapäivän. Klikkaa sen jälkeen kellonaikaa, mikä avaa sinulle vastaavan valikon kellonajoista. Valitse myös tapahtuman päättymisajankohta (End date / tune) vastaavasti. Jos tapahtumasi on kokopäiväinen, voit rastittaa kohdan All-day-event ja mikäli tapahtumalla ei ole määriteltyä päättymisaikaa, rastita kohta No end time. Valitse seuraavaksi tapahtumasi toistuvuus. Toistuuko tapahtumasi kenties joka toinen maanantai, joka toinen kuukausi tai vain tiettyinä päivinä. Valitaksesi toistuvuus rastita kohta Repeat jolloin sinulle aukeaa uusi ikkuna, josta voit valita eri toistuvuus vaihtoehtoja.

12 Voit valita toistuvuuden päivä, viikko, kuukausi tai vuositasolla. Esimerkkikuvassa on valittu tapahtuman toistuvuudeksi joka viikon maanantai, keskiviikko ja perjantai saakka. Paina lopuksi Apply. End: -pudotusvalikosta voit vaihtaa päättymismäärityksiä: On Date = tapahtuma toistetaan asettamasi päivämäärään saakka After = tapahtumaa toistetaan X kertaa Never = tapahtuma on toistaiseksi voimassa oleva ja toistuu kunnes se poistetaan kalenterista Voit myös käyttää Exclude toimintoa ja määrittää päivät jolloin tapahtumasi ei ole voimassa. Tällöin tapahtumasi näkyy Tapahtumkalenterissa kaikkina muina päivinä, paitsi merkitseminäsi ajankohtina. Jos tapahtumasi toistuu esimerkiksi joka maanantai ja torstai paitsi kuukauden kolmantena maanantaina, voit käyttää Exclude dates: Choose dates toimintoa ja valita joka kuun kolmannen maanantain, jolloin tapahtumaasi ei näytetä Tapahtumakalenterissa.

13 2. Tapahtumapaikka Klikkaa vihreää otsikkoa Event location details avataksesi tapahtumapaikan tiedot. Anna tapahtuman paikka, osoite ja valitse haluatko näyttää Google kartan tai GPS-koordinaatit tapahtumatietojen yhteydessä. Venue name = tapahtumapaikka Address = tapahtumapaikan osoite Longitude = pituusaste Latitude = leveysaste Tapahtumapaikan nimi voi olla vaikka Maija Meikäläisen tönö mutta karttalinkkiä varten tulee antaa tarkka osoite. 3. Tapahtuman lippu- ja hintatiedot Klikkaa jälleen vihreää otsikkoa Event cost and tickets saadaksesi lippuasetukset auki. Merkitse lippujesi hinta kohtaan Cost, tai rastita kohta Free event. Mikäli tapahtumaasi on saatavilla maksullisia lippuja, esimerkiksi Lippupisteen tai Tiketin kautta, voit liittää lippupalvelun tilauslinkin suoraan tapahtumaasi kohtaan Buy Tickets URL.

14 4. Tapahtuman järjestäjän tiedot Lopuksi ilmoitetaan tapahtumanjärjestäjän yhteystiedot. Contact name = yhteyshenkilön nimi Phone = puhelinnumero = sähköposti External URL = verkkosivuosoite, joko tapahtumaan tai johonkin muualle, esim järjestäjän omat sivut

15 5. Tapahtuman sisältö ja kuvaus Tämän jälkeen päästäänkin luomaan itse tapahtuman sisältö normaalisti, kuten loisit artikkelia. Luo mahdollisimman selkeä kuvaus tapahtumastasi. Voit liittää sisällön sekaan kuvia, ääntä, videota kuten artikkeleissakin. (kts. Lisää media) Lisää tapahtumallesi kategoria ja avainsanat kuten artikkeleita luodessasi. Event tag = tapahtuman avainsanat Event categories = tapahtumakategoriat TAPAHTUMAN AJASTAMINEN Tapahtumia voi ajastaa niin, että ne poistuvat tapahtumakalenterista automaattisesti. Rastita kohta Enable Post Expiration avainsanojen alapuolelta. Valitse koska haluat tapahtumasi vanhenevan ja valitse vanhenemistapa (How to expire) poistettavaksi (Delete). Ja näin tapahtuma on luotu. Paina lopuksi Julkaise.

16 2.4 Kommentointi Kommentointi on mielipiteiden, kannustusten, kritiikin ja vuorovaikutuksen keino verkkosivuilla. Mitä tahansa julkaisua tai tapahtumaa voi kommentoida. Käyttäjät, eli henkilöt joilla on käyttäjätunnukset, voivat kommentoida omalla nimellään. Voit vaihtaa Näyttönimesi profiiliasetuksistasi. Mikäli haluat muokata tai poistaa kommenttejasi, siirry ensin Ohjauspaneeliin ja valitse sieltä valikko Kommentit. Muokkaaminen ja poistaminen tapahtuu samalla tavalla kuin artikkeleiden tai tapahtumien muokkaaminen ja poistaminen.

17 2.5 Profiiliasetukset Profiiliasetuksista voit muokata Ohjauspaneelisi väriteemaa, vaihtaa salasanasi sekä Lempinimesi, joka näkyy kaikissa julkaisuissasi ja kommenteissasi allekirjoituksenasi. Tämän on julkaissut Hanna Rautio. Kirjoita Lempinimi kohtaan nimi, jolla haluat tulla nähdyksi verkkosivuilla. Valitse sen jälkeen pudotusvalikosta sopiva nimi vaihtoehto. Lempinimi on oletuksena asetettu muotoon Etunimi Sukunimi. Profiiliasetuksissa voit myös kertoa itsestäsi hieman lisää (tämä tieto näkyy toistaiseksi vain Ylläpidolle) tai lisätä itsestäsi profiilikuvan, mikä näkyy kommenttiesi edessä.

Kirkkonummen Reserviupseeriyhdistyksen. ja ylläpito

Kirkkonummen Reserviupseeriyhdistyksen. ja ylläpito Kotisivuohje Sivu 1 / 10 Kirkkonummen Reserviupseeriyhdistyksen kotisivujen muokkaaminen ja ylläpito Seppo Vahasalo 2012-07-02 Kotisivuohje Sivu 2 / 10 1. Aloitus Ylläpidon käyttöliittymää käytetään selaimen

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 7 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/36 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere. FACEBOOK-KURSSI Edistyneille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Aluksi... 2 Asetukset... 3 Käyttäjätilin asetukset...

Lisätiedot

Noppa-opintoportaalin OHJE OPETTAJALLE V 12/12

Noppa-opintoportaalin OHJE OPETTAJALLE V 12/12 Noppa-opintoportaalin OHJE OPETTAJALLE V 12/12 1 Yleistä... 3 Muistilista Nopan opintojaksosivuston ylläpitäjälle... 4 Kerro opiskelijoille Nopasta opintojakson alkaessa... 4 Opintojaksotietojen siirtyminen

Lisätiedot

www-sivuston ylläpitojärjestelmä OHJEET YLLÄPITÄJÄLLE

www-sivuston ylläpitojärjestelmä OHJEET YLLÄPITÄJÄLLE www-sivuston ylläpitojärjestelmä OHJEET YLLÄPITÄJÄLLE 2 Ohjeet ylläpitäjälle Esittely...3 1. Kirjautuminen...3 2. Aloitus...3 3. Sivut...4 3.1. Sivupaneeli...4 3.1.1. Sivuston kielen vaihto...4 3.1.2.

Lisätiedot

Wordpress sisällönhallintajärjestelmä. Päivitysohjeet. sytyke.fi. 26.9.2014, versio 1.2

Wordpress sisällönhallintajärjestelmä. Päivitysohjeet. sytyke.fi. 26.9.2014, versio 1.2 Wordpress sisällönhallintajärjestelmä Päivitysohjeet sytyke.fi 26.9.2014, versio 1.2 Sisältö 3 Luku 1: Järjestelmään kirjautuminen 4 Luku 2: Ohjauspaneeli 5 Luku 3: ston esikatselu 6 Luku 4: Artikkelien

Lisätiedot

VIESTINTÄ- KOULUTUS TO 4.4.2013. Vanajaveden opisto, Hämeenlinna

VIESTINTÄ- KOULUTUS TO 4.4.2013. Vanajaveden opisto, Hämeenlinna VIESTINTÄ- KOULUTUS TO 4.4.2013 Vanajaveden opisto, Hämeenlinna Viestintä Luottamushenkilökoulutus 4.4.2013 Vanajaveden opisto Verkatehdas 1 Sylvi-extranet paikallisyhdistyksen puheenjohtaja ja sihteeri

Lisätiedot

Sinä osaat. Käyttäjän käsikirja

Sinä osaat. Käyttäjän käsikirja Sinä osaat. Käyttäjän käsikirja Asiakaspalvelu Myynti: 020 7416 669 Tuki: 020 7416 668 Sähköposti: tuki@verkkovelho.fi www.verkkovelho.fi Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO Vaihde: 020

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset...

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset... Opas käyttäjälle 2 Optima Opas käyttäjälle Sisällysluettelo 1 1 Yleistä Optimasta... 7 1.1 Laitteistovaatimukset... 8 1.2 Sisäänkirjautuminen... 8 1.3 Optiman käyttöliittymä... 8 2 Optiman eri objektityypit...

Lisätiedot

Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet

Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet Voit tehdä tyylikkäät kotisivut yhdistyksellesi Suomen Yrittäjien kotisivupaketilla. Aloittaaksesi tarvitset vain tietokoneen ja Internet yhteyden. Tarkempia neuvoja

Lisätiedot

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE SIVU 1/30 POLKU SIVU 2/30 POLKU JÄSENREKISTERIN LYHYT KÄYTTÖOHJE Julkaisun tiedot: Toimittaja: Päivitys: Kuvittaja: Julkaisija: Laura Kalervo, Suunnittelutoimisto Omena Eero Tuomenoksa, Suomen Partiolaiset

Lisätiedot

Pääkäyttäjän opas Näin pääset alkuun Yhdistysavaimella

Pääkäyttäjän opas Näin pääset alkuun Yhdistysavaimella Pääkäyttäjän opas Näin pääset alkuun Yhdistysavaimella Oppaassa esitellään Avaimen tilaajalle ja pääkäyttäjälle käytettävissä olevat ominaisuudet ja opastetaan hyödyntämään Yhdistysavainta yhdistyksen

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. APPLE IWEB http://fi.yourpdfguides.com/dref/3677516

Käyttöoppaasi. APPLE IWEB http://fi.yourpdfguides.com/dref/3677516 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Manuaali. 2.5 KALAS Sitemanager

Manuaali. 2.5 KALAS Sitemanager Manuaali 2.5 KALAS Sitemanager 1. Johdanto...............................................................1 1.1 Järjestelmävaatimukset.............................................1 1.1.1 Sivujen esittäminen...................................................1

Lisätiedot

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja Julkaisujärjestelmän ohje 2014 2 PM-Julk aisujärjestelmän perusohjeet Julkaisujärjestelmän käyttöönotto Julkaisujärjestelämän avulla voit itsenäisesti muokata

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

Facebook-sivun ylläpitäjän opas

Facebook-sivun ylläpitäjän opas 1/214 2/214 Facebook-sivun ylläpitäjän opas Marraskuu 2014 Jari Juslén 3/214 Kirjoittaja Jari Juslén, Akatemia 24/7 Oy Tämän oppaan on kirjoittanut KTM, MBA Jari Juslén. Jari Juslén on kokenut markkinoinnin

Lisätiedot

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 Sisältö: Sisältö:... 2 Yleistä Moodlesta... 5 Navigointi ja liikkuminen... 5 Ympäristön aloitussivu... 5 Sisäänkirjautuminen... 6 Kurssit ja työtilat... 6 Kurssin aloitussivu...

Lisätiedot

Julkaisujärjestelmän käyttöohje

Julkaisujärjestelmän käyttöohje Julkaisujärjestelmän käyttöohje Päivitetty 21.10.2010 Sisältö 1. Yleistä... 2 1.1. Käyttöoikeudet... 2 1.2. Kirjautuminen ja tunnukset... 2 1.3. Unohtuneen salasanan palautus... 2 1.4. Kirjautuminen ulos

Lisätiedot

iweb Käyttöönotto Tutustu iwebiin ja opi, kuinka voit luoda oman verkkosivustosi.

iweb Käyttöönotto Tutustu iwebiin ja opi, kuinka voit luoda oman verkkosivustosi. iweb Käyttöönotto Tutustu iwebiin ja opi, kuinka voit luoda oman verkkosivustosi. 1 Sisältö Luku 1 3 Tervetuloa käyttämään iweb-ohjelmaa 3 Tietoja iwebistä 3 Mitä opit 4 Ennen kuin aloitat 4 Mitä tarvitset

Lisätiedot

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96 Käyttöohjeet Kuksa Jäsenrekisteri sivu 1/96 Contents 1 Johdanto... 5 1.1 Käytön tuki... 5 2 Kirjautuminen Kuksa -jäsenrekisteriin... 5 2.1 Yleistä... 5 2.2 PartioID... 5 2.3 Virhetilanteet... 6 2.3.1 Rekisteröityminen

Lisätiedot

Jäsenyhdistyssivut ja tiedostopankki

Jäsenyhdistyssivut ja tiedostopankki 1 Jäsenyhdistyssivut ja tiedostopankki Käyttöohje pitkä oppimäärä Päivitetty 9.10.2014 Sisällys Jäsenyhdistyssivu... 3 Mikä jäsenyhdistyssivu on ja mitä se ei ole?... 3 Sivun tilaaminen getting started!...

Lisätiedot

SEMPRE M E D I A. Monet. Perehdytys ylläpitotyökaluun v3.0. Sempre Media Oy Hämeentie 153 C 00560 Helsinki. +358 45 113 8137 www.sempre.

SEMPRE M E D I A. Monet. Perehdytys ylläpitotyökaluun v3.0. Sempre Media Oy Hämeentie 153 C 00560 Helsinki. +358 45 113 8137 www.sempre. SEMPRE M E D I A Monet Perehdytys ylläpitotyökaluun v3.0 Sempre Media Oy Hämeentie 153 C 00560 Helsinki +358 45 113 8137 Sisällys 1. Aloitus 3 Yleistä Monet-työkalusta 3 Käyttövaatimukset 3 Kirjautuminen

Lisätiedot

BASE CONTENTMANAGER Käyttöohje

BASE CONTENTMANAGER Käyttöohje BASE CONTENTMANAGER Käyttöohje Johdanto Base ContentManager Base ContentManager on Media Cabinet Oy:n toteuttama julkaisujärjestelmä, jonka avulla organisaation julkinen www-sivusto sekä intranet ja ekstranet

Lisätiedot

Suomen Omakotiliitto ry 1.9.2010. OMAKOTILIITON JÄSENYHDISTYSTEN WWW-SIVUJEN PÄIVITTÄJÄOHJEET alustava versio v. 1.1.

Suomen Omakotiliitto ry 1.9.2010. OMAKOTILIITON JÄSENYHDISTYSTEN WWW-SIVUJEN PÄIVITTÄJÄOHJEET alustava versio v. 1.1. Suomen Omakotiliitto ry 1.9.2010 OMAKOTILIITON JÄSENYHDISTYSTEN WWW-SIVUJEN PÄIVITTÄJÄOHJEET alustava versio v. 1.1. Sisältö 1. Yleistä... 1 1.1. Käyttöoikeudet... 2 1.2. Kirjautuminen ja tunnukset...

Lisätiedot

OHJE (päivitetty viimeksi 05.09.2012)

OHJE (päivitetty viimeksi 05.09.2012) OHJE (päivitetty viimeksi 05.09.2012) Ohjeet on tehty ensisijaisesti Puutarha.nettiin käyttöohjeeksi siellä toimivien valvojien toimesta, ja niissä on myös sääntöjä täydentävää asiaa. Jos Rakentaja.fi

Lisätiedot

Turun kasvatus- ja opetustoimi Jarkko Lehmuskenttä & Mirkku Virkkunen Versio: 15.10.2012

Turun kasvatus- ja opetustoimi Jarkko Lehmuskenttä & Mirkku Virkkunen Versio: 15.10.2012 Turun kasvatus- ja opetustoimi Jarkko Lehmuskenttä & Mirkku Virkkunen Versio: 15.10.2012 Palautetta voi lähettää osoitteeseen: moodletuki@turku.fi Sisällysluettelo 1 Kasvatus- ja opetustoimen moodlet...1

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot