KEHITTYVÄ TIKKAKOSKI RY

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KEHITTYVÄ TIKKAKOSKI RY"

Transkriptio

1 KEHITTYVÄ TIKKAKOSKI RY VERKKOSIVUSTON KÄYTTÖOHJEET 2014 HANNA RAUTIO KEHITTYVÄ TIKKAKOSKI RY, VIESTINTÄTIIMI Humak, kulttuurituottaja

2 SISÄLLYS 1 Yleistä Käyttäjät Kategoriat Avainsanat Sivustolle kirjoittaminen Ohjauspaneeli ja pikavalikot Luo uusi artikkeli Lisää media muokkaaminen tai poistaminen Luo uusi tapahtuma Tapahtuman ajastaminen Kommentointi Profiiliasetukset... 16

3 1 YLEISTÄ Kehittyvä Tikkakoski ry:n (myöhemmin KTry ) verkkosivuston tarkoituksena on toimia koko Tikkakosken kyläyhteisön yhteisenä viestintä ja kommunikointikanavana, keräten ja koostaen ajankohtaista tietoa paikallisista toimijoita, tapahtumista, henkilötarinoista ynnä muista kyläläisiä kiinnostavista asioista. Verkkosivuille voi kuka tahansa kyläläinen tilata itselleen käyttäjätunnukset, joiden kautta pääsee tuottamaan itse sisältöä sivustolle. Käyttäjätunnukset eivät maksa mitään ja niiden mukana tulee nämä sivuston käyttöohjeet. Käyttäjätunnukset ovat henkilökohtaiset eikä niitä saa luovuttaa eteenpäin. Väärinkäytön ilmetessä toimitaan KTry Käyttöehtojen mukaisella tavalla. Käyttäjä, eli henkilö jolla on käyttäjätunnukset sivustolle, on itse vastuussa kirjoittamastaan sisällöstä KTry verkkosivuston Käyttöehtoja sekä Suomen Tekijänoikeuslakia noudattaen. 1.1 Käyttäjät Sivustolla on kahta käyttäjäkuntaa: Käyttäjiä Avustajia Käyttäjät voivat julkaista sisältöä aihekategorioissa sekä luoda tapahtumia. He voivat myös kommentoida sisältöä omalla nimellään. Avustajat ovat luottamushenkilöitä, joille on annettu oikeudet tuottaa sisältöä yhdelle tai useammalle verkkosivuston alisivulle. Esimerkki Avustajasta on Tohinatoimikunnassa toimiva vapaaehtoinen, jolle on annettu oikeudet päivittää Tikkakosken Tohinat -alisivua. Avustajat nimeää joko hallituksen jäsen tai työryhmän vastuuhenkilö, mutta käyttöoikeudet myöntää verkkosivuvastaava. Kun haluat kirjautua ulos, vie hiiri oikeaan yläreunaan missä lukee Moi, [käyttäjänimi] ja valitse pudotusvalikosta Kirjaudu ulos.

4 1.2 Kategoriat Sivustolla on kuusi aihekategoriaa, joissa kuka tahansa käyttäjätunnukset omaava voi julkaista sisältöä. Nämä kategoriat ovat: Artikkelit ja haastattelut, jonka alla voidaan julkaista paikallisista henkilöistä, yrittäjistä, seuroista, tapahtumista ym. tehtyjä haastatteluja tai artikkeleita. Myös lehdistä poimittuja artikkeleita voi jakaa tässä kategoriassa, kunhan muistaa mainita lähteen sekä linkin alkuperäiseen tekstiin. Kulttuuri ja liikunta, jonka alla voi julkaista mitä tahansa mikä liittyy paikalliseen kulttuuriin, liikuntaan, hyvinvointiin ja terveyteen jne. Lapset ja nuoret, jossa nimensä mukaisesti voi julkaista sisältöä joka koskettaa tikkakoskelaisia lapsia ja/tai nuoria. Rohkaisemme myös nuoria itse tilaamaan käyttäjätunnukset ja kirjoittamaan tähän kategoriaan omia näkemyksiään ja ajatuksiaan Tikkakoskesta. Seniorit, nimensä mukaisesti sisältää senioreista ja senioreita kiinnostavaa sisältöä. Seurakunnat. Kategoria, jonka sisältö kohdistuu hengellisten tapahtumien, artikkeleiden tai kertomusten jakamiseen uskonnosta riippumatta. Vaikka Tikkakoskella on vain kaksi kirkkoa, uskontojen edustajia on useampia ja toivomme että hekin saavat äänen tämän kategorian kautta. Ilmoitustaulu on suunnattu enemmän yhdistyksille, yrittäjille sekä järjestöille jotta he voivat mainostaa omia tapahtumiaan, kampanjoitaan tai muita tarjouksiaan. Huom! Tämä on ainut kategoria, jossa kaupallinen ilmoittaminen on sallittua. Mikäli kaupallista markkinointia tapahtuu muissa kategorioissa, ylläpito voi siirtää julkaistun sisällön tähän kategoriaan. Vaikka kategorioilla on selkeät teemat, se ei kiellä esimerkiksi urheiluseuraa julkaisemasta sisältöä Lapset ja nuoret kategoriassa kertomuksia junnusarjan kisoista tai senioreita julkaisemasta Kulttuuri ja liikunta -kategoriassa vaikka kuulumisia jostain kulttuurimatkalta. Tärkeintä on julkaista artikkeli VAIN yhdessä kategoriassa. Valitse siis kategoria, joka laajemmin kuvastaa sen sisältöä.

5 1.3 Avainsanat Avainsanat ovat käytännössä hakusanoja, joilla sivustolla vierailevat löytävät haluamansa sisällön nopeammin. Myös hakukoneet kuten Google, Bing tai Yahoo! hyödyntävät näitä avainsanoja tuodessaan tiedonhankkijalle parhaat tulokset. Avainsanoja voit lisätä julkaisuihisi niin monta kuin haluat, mutta suositus on että nostat esiin vain ne tärkeimmät. Avainsanojen avulla voidaan myös laajentaa sisällönkuvausta ilman, että julkaisee kahdessa kategoriassa samaa sisältöä. Esimerkki 1: Partiolaiset järjestävät lapsille suunnatun työpajan, missä teemana on vaikka solmujen tekeminen. He haluavat kirjoittaa työpajasta lyhyen blogikirjoitus -tyylisen julkaisun ja julkaisevat sen kategoriassa Lapset ja nuoret. Partiolaiset haluavat että joku joka etsii Googlesta tietoa Tikkakosken Partiolaisista, voisi löytää heidän kirjoituksensa, joten he voivat käyttää avainsanoinaan esimerkiksi Tikkakosken Partiolaiset, solmujen teko, solmutyöpaja, partiotoiminta Tikkakoskella. Tällöin nuo avainsanat tulevat näkyviin verkkosivuston etusivulle, joita klikkaamalla vierailija saa listan samoja avainsanoja käyttävistä artikkeleista sekä Googlen ja muiden hakukoneiden hakutuloksissa näkyy linkki kyseiseen kirjoitukseen. Esimerkki 2: Eläkeläisyhdistys lähtee kulttuurimatkalle toiselle paikkakunnalle yhdessä jonkin ystäväjärjestönsä kanssa ja haluavat kirjoittaa matkastansa lyhyen jutun, jolla he haluavat viestiä ulospäin mitä heidän yhdistyksensä tekee ja tätä kautta mahdollisesti herättää mielenkiintoa potentiaalisissa jäsenissä. He julkaisevat kertomuksensa kategoriassa Kulttuuri ja liikunta mutta hyödyntävät avainsanoja kuten seniorien kulttuurimatkat, eläkeläisyhdistykset, tikkakosken eläkeläiset. Jälleen, avainsanat tulevat näkyviin verkkosivuston etusivulle, joita klikkaamalla vierailija saa listan samoja avainsanoja käyttävistä artikkeleista sekä Googlen ja muiden hakukoneiden hakutuloksissa näkyy linkki kyseiseen kirjoitukseen.

6 2 SIVUSTOLLE KIRJOITTAMINEN Sivustolla on neljän tyyppistä sisältöä: sivut, artikkelit, tapahtumat ja kommentit. Käyttäjät eivät voi tuottaa sisältöä sivuille, mutta voivat kirjoittaa ja kommentoida sekä julkaisuja että tapahtumia. Sivujen muokkaaminen on mahdollista ainoastaan Avustajille. Ensin Käyttäjän tulee kirjautua sisään verkkosivustolle käyttäen Kirjaudu sisään -linkkiä verkkosivuston Päävalikosta. Tämä ohjaa sinut Ohjesivulle, josta voit ladata muun muassa tämän ohjeistuksen sekä saat lisätietoa sivustosta. Luodaksesi sisältöä sivuille klikkaa Ohjesivulta linkkiä Siirry Ohjauspaneeliin tai käytä Pikavalikoita. 2.1 Ohjauspaneeli ja pikavalikot Ohjauspaneelista pystyt hallinnoimaan kaikkea verkkosivustolle tuottamaasi sisältöä, kommentteja sekä omia käyttäjäasetuksiasi. Voit valita mikä Lempinimi näkyy sivustolla vieraileville sinun julkaiseman sisällön perässä tai kommenteissasi. Lempinimi on sama kuin sähköposteissa allekirjoitus. Pikavalikolla tarkoitetaan verkkosivuston yläreunassa näkyvää valikkorivistöä, mikä näkyy silloin kun olet sisään kirjautuneena sivustolle. + Uusi linkistä saat näkyviin pikavalikot sisällön luomiseksi. Tästä valikosta voit luoda nopeasti uuden artikkelin tai tapahtuman. Pääset siirtymään Ohjauspaneeliin koska tahansa, viemällä hiiren Pikavalikon vasempaan yläreunaan ja klikkaamalla Tervetuloa Tikkakoskelle linkin pudotusvalikosta linkkiä Ohjauspaneeli.

7 2.2 Luo uusi artikkeli Kirjoita ensin artikkelillesi otsikko, joka kuvaa sen sisältöä ja korosta sitä mikä on olennaista Kirjoita artikkelisi sisältö. Voit lisätä kuvia, videoita, ääntä ym. liitteitä tekstin joukkoon. (kts. kohta Lisää media) Valitse artikkelillesi kategoria ja lisää tarvittaessa avainsanoja helpottamaan sen löytämistä (lue tarkemmin: Avainsanat) Lisää halutessasi Artikkelikuva, mikä näkyy verkkosivuilla artikkelisi nimen edessä (kts. Lisää media) Paina lopuksi oikealta Julkaise.

8 Onneksi olkoon! Näin helppoa se on. Lue lisää artikkelien muokkaamisesta kohdassa Artikkelin muokkaaminen tai poistaminen LISÄÄ MEDIA Voit lisätä kuvia, videota, ääntä tai muita liitetiedostoja artikkelisi sisällön joukkoon. Ainut sääntö on, että mitään liitteitä ei saa siirtää/tallentaa vaan ne tulee linkittää ulkoisesta lähteestä, kuten esimerkiksi Dropboxista, Google Drivesta, Facebookista tai Photobucketista. Vie kursori siihen kohtaan, missä haluat mediatiedostosi näkyvän. Klikkaa Lisää media linkkiä otsikkokentän alapuolelta ja sinulle avautuu uusi ruutu. Valitse ruudun vasemmasta reunasta median liittämistapa: URL-osoitteesta ja kirjoita/liitä mediatiedostosi osoite ensimmäiselle riville ja halutessasi seuraavalle sen otsikko. Otsikkoteksti toimii kuten Avainsanat. Paina lopuksi liitä tekstiin ja kirjoita sisältösi normaalisti loppuun. Paina lopuksi Julkaise.

9 2.2.2 MUOKKAAMINEN TAI POISTAMINEN Kun haluat muokata tai poistaa kirjoittamiasi artikkeleita tai tapahtumia, mene ensin Ohjauspaneeliin ja valitse sieltä Artikkelit. Tapahtumia muokataksesi tai poistaaksesi valitse Events. Siirryt automaattisesti kaikkien artikkeleidesi tai tapahtumiesi listaukseen, riippuen siitä kumman valitsit. Muokataksesi artikkelia tai tapahtumaa, yksinkertaisesti klikkaa sen otsikkoa jolloin siirryt automaattisesti muokkausnäkymään. Muokkausnäkymä on täsmälleen samanlainen kuin uuden luominen, mutta Julkaise-napin tilalla lukee nyt Päivitä. Tee haluamasi muutokset ja paina lopuksi Päivitä.

10 Poistaaksesi artikkelin tai tapahtuman kokonaan, rastita haluamasi artikkeli ja valitse ensimmäisestä pudotusvalikosta Siirrä roskakoriin. Paina lopuksi vierestä nappia Hyväksy. 2.3 Luo uusi tapahtuma Tapahtuman luominen on hieman erilaista verrattuna artikkelin luomiseen. Tapahtumat näkyvät automaattisesti verkkosivuston Tapahtumakalenterissa, joka toistaiseksi on saatavilla vain englanninkielellä. Kielipäivityksestä ilmoitetaan erikseen. Tapahtuman luomisessa on huomioita muutama asia, joten käymme seuraavassa läpi vaihe vaiheelta tapahtuman luomisen.

11 1. Tapahtuman ajankohta Klikkaa vihreää otsikkoa Event date and Time avataksesi ajankohtavalinnat. Valitse tapahtumasi alkamisajankohta (Start date /time) klikkaamalla ajankohtakenttää, mikä avaa sinulle pienen kalenterin josta voit valita tapahtumapäivän. Klikkaa sen jälkeen kellonaikaa, mikä avaa sinulle vastaavan valikon kellonajoista. Valitse myös tapahtuman päättymisajankohta (End date / tune) vastaavasti. Jos tapahtumasi on kokopäiväinen, voit rastittaa kohdan All-day-event ja mikäli tapahtumalla ei ole määriteltyä päättymisaikaa, rastita kohta No end time. Valitse seuraavaksi tapahtumasi toistuvuus. Toistuuko tapahtumasi kenties joka toinen maanantai, joka toinen kuukausi tai vain tiettyinä päivinä. Valitaksesi toistuvuus rastita kohta Repeat jolloin sinulle aukeaa uusi ikkuna, josta voit valita eri toistuvuus vaihtoehtoja.

12 Voit valita toistuvuuden päivä, viikko, kuukausi tai vuositasolla. Esimerkkikuvassa on valittu tapahtuman toistuvuudeksi joka viikon maanantai, keskiviikko ja perjantai saakka. Paina lopuksi Apply. End: -pudotusvalikosta voit vaihtaa päättymismäärityksiä: On Date = tapahtuma toistetaan asettamasi päivämäärään saakka After = tapahtumaa toistetaan X kertaa Never = tapahtuma on toistaiseksi voimassa oleva ja toistuu kunnes se poistetaan kalenterista Voit myös käyttää Exclude toimintoa ja määrittää päivät jolloin tapahtumasi ei ole voimassa. Tällöin tapahtumasi näkyy Tapahtumkalenterissa kaikkina muina päivinä, paitsi merkitseminäsi ajankohtina. Jos tapahtumasi toistuu esimerkiksi joka maanantai ja torstai paitsi kuukauden kolmantena maanantaina, voit käyttää Exclude dates: Choose dates toimintoa ja valita joka kuun kolmannen maanantain, jolloin tapahtumaasi ei näytetä Tapahtumakalenterissa.

13 2. Tapahtumapaikka Klikkaa vihreää otsikkoa Event location details avataksesi tapahtumapaikan tiedot. Anna tapahtuman paikka, osoite ja valitse haluatko näyttää Google kartan tai GPS-koordinaatit tapahtumatietojen yhteydessä. Venue name = tapahtumapaikka Address = tapahtumapaikan osoite Longitude = pituusaste Latitude = leveysaste Tapahtumapaikan nimi voi olla vaikka Maija Meikäläisen tönö mutta karttalinkkiä varten tulee antaa tarkka osoite. 3. Tapahtuman lippu- ja hintatiedot Klikkaa jälleen vihreää otsikkoa Event cost and tickets saadaksesi lippuasetukset auki. Merkitse lippujesi hinta kohtaan Cost, tai rastita kohta Free event. Mikäli tapahtumaasi on saatavilla maksullisia lippuja, esimerkiksi Lippupisteen tai Tiketin kautta, voit liittää lippupalvelun tilauslinkin suoraan tapahtumaasi kohtaan Buy Tickets URL.

14 4. Tapahtuman järjestäjän tiedot Lopuksi ilmoitetaan tapahtumanjärjestäjän yhteystiedot. Contact name = yhteyshenkilön nimi Phone = puhelinnumero = sähköposti External URL = verkkosivuosoite, joko tapahtumaan tai johonkin muualle, esim järjestäjän omat sivut

15 5. Tapahtuman sisältö ja kuvaus Tämän jälkeen päästäänkin luomaan itse tapahtuman sisältö normaalisti, kuten loisit artikkelia. Luo mahdollisimman selkeä kuvaus tapahtumastasi. Voit liittää sisällön sekaan kuvia, ääntä, videota kuten artikkeleissakin. (kts. Lisää media) Lisää tapahtumallesi kategoria ja avainsanat kuten artikkeleita luodessasi. Event tag = tapahtuman avainsanat Event categories = tapahtumakategoriat TAPAHTUMAN AJASTAMINEN Tapahtumia voi ajastaa niin, että ne poistuvat tapahtumakalenterista automaattisesti. Rastita kohta Enable Post Expiration avainsanojen alapuolelta. Valitse koska haluat tapahtumasi vanhenevan ja valitse vanhenemistapa (How to expire) poistettavaksi (Delete). Ja näin tapahtuma on luotu. Paina lopuksi Julkaise.

16 2.4 Kommentointi Kommentointi on mielipiteiden, kannustusten, kritiikin ja vuorovaikutuksen keino verkkosivuilla. Mitä tahansa julkaisua tai tapahtumaa voi kommentoida. Käyttäjät, eli henkilöt joilla on käyttäjätunnukset, voivat kommentoida omalla nimellään. Voit vaihtaa Näyttönimesi profiiliasetuksistasi. Mikäli haluat muokata tai poistaa kommenttejasi, siirry ensin Ohjauspaneeliin ja valitse sieltä valikko Kommentit. Muokkaaminen ja poistaminen tapahtuu samalla tavalla kuin artikkeleiden tai tapahtumien muokkaaminen ja poistaminen.

17 2.5 Profiiliasetukset Profiiliasetuksista voit muokata Ohjauspaneelisi väriteemaa, vaihtaa salasanasi sekä Lempinimesi, joka näkyy kaikissa julkaisuissasi ja kommenteissasi allekirjoituksenasi. Tämän on julkaissut Hanna Rautio. Kirjoita Lempinimi kohtaan nimi, jolla haluat tulla nähdyksi verkkosivuilla. Valitse sen jälkeen pudotusvalikosta sopiva nimi vaihtoehto. Lempinimi on oletuksena asetettu muotoon Etunimi Sukunimi. Profiiliasetuksissa voit myös kertoa itsestäsi hieman lisää (tämä tieto näkyy toistaiseksi vain Ylläpidolle) tai lisätä itsestäsi profiilikuvan, mikä näkyy kommenttiesi edessä.

SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje

SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje Sisältö 1 Verkon pääkäyttäjä (Network Admin)...3 2 Verkonhallinta...3 2.1 Navigointi verkonhallintaan...3 2.2 Sivustot...3 2.1 Sivustojen toiminnot...4 2.3 Sivuston

Lisätiedot

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Tervetuloa mukaan rakentamaan yr-blogiamme! Lue seuraavat ohjeet ennen artikkelisi julkaisemista. Pääset kirjautumaan sisään osoitteessa

Lisätiedot

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Forte-kotisivujen päivitysohje 2 Sisällysluettelo: Kirjautuminen 2 Ohjausnäkymä 3 Sivun lisääminen ja yleisnäkymä 4 Sivun muokkaus 5 Sivun hakusanaoptimointi

Lisätiedot

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy Vehmaan kunta Wordpress käyttöopas Betta Digital Oy 1 / 22 Sisällys 1. Kirjautuminen... 3 1.1. Sisäänkirjautuminen ei onnistu... 3 2. Hallintapaneeli... 5 2.1. Sisään kirjautuneen hallintanäkymä... 6 3.

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi.

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Tunnuksia jakavat Punomo.fi:n ylläpitäjät. Kun olet kirjautunut, blogin OHJAUSNÄKYMÄ

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Kotkaliikkuu.fi Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Tunnukset Tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan käyttääksesi palvelua. Tunnukset ovat usein yhteisölle yhteiset. Henkilökohtaisia tunnuksia

Lisätiedot

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen Sisällysluettelo Sisällys Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen... 1 Sisällysluettelo... 1 Käyttöoikeus... 1 Kirjautunut käyttäjä... 3 Artikkelin kommentointi...

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA Prologi Blogi voidaan määritellä verkkosivustoksi, johon yksi ihminen tai tietty ryhmä tuottaa ajankohtaista sisältöä. Blogi mahdollistaa omien ajatusten

Lisätiedot

OHJEET WORDPRESS-BLOGIN LUOMISEEN JA TAVALLISIMPIIN BLOGITOIMINTOIHIN

OHJEET WORDPRESS-BLOGIN LUOMISEEN JA TAVALLISIMPIIN BLOGITOIMINTOIHIN OHJEET WORDPRESS-BLOGIN LUOMISEEN JA TAVALLISIMPIIN BLOGITOIMINTOIHIN Koulutusteknologian perusopinnot Digitaalinen portfolio oppimisen tukena 2010 Essi Vuopala 1. BLOGIN LUOMINEN Mene osoitteeseen http://www.wordpress.com

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14 Ylläpitäjän ohje Sisältö Ylläpitäjän ohje... 1 Yleistä... 3 Vinkkejä ylläpitäjälle... 3 Osoitteet... 3 Internet-selain ja Flash-laajennus... 3 Julkinen sivunäkymä ja ylläpitonäkymä eri välilehdissä...

Lisätiedot

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

Maaseutu.fi uudistuu - tule mukaan! Riika Isola ja Hanna Lilja

Maaseutu.fi uudistuu - tule mukaan! Riika Isola ja Hanna Lilja Maaseutu.fi uudistuu - tule mukaan! Riika Isola ja Hanna Lilja Sivu 1 21.8.2014 Uusi maaseutu.fi Voit tuottaa sisältöä monella eri tavalla Esittele hankkeesi Kirjoita vieraskynäartikkeli Ehdota uutista

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta

Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta 1 Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta Blogi on yhden tai useamman kirjoittajan verkkosivu tai -sivusto, jonka kautta voidaan julkaista omia kirjoituksia perinteisten julkaisukanavien

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Tapahtuman lisääminen Lukkariin

Tapahtuman lisääminen Lukkariin Tapahtuman lisääminen Lukkariin 1. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalut, mistä avautuu pudotusvalikko. Valitse tapahtumien hallinta. (Voit myös valita Lukkarin etusivulle ja siirtyä sieltä tapahtumien

Lisätiedot

ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Mediapaja. Artikkeleiden hallinta ja julkaisu

ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Mediapaja. Artikkeleiden hallinta ja julkaisu ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Artikkeleiden hallinta ja julkaisu ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Sivu 1(16) Sisällysluettelo 1 Joomla! sivuston sisällöntuotanto... 2 2 Artikkeleiden julkaisu sivustolla... 4 3 Artikkelin julkaisemista

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja Julkaisujärjestelmän ohje 2014 2 PM-Julk aisujärjestelmän perusohjeet Julkaisujärjestelmän käyttöönotto Julkaisujärjestelämän avulla voit itsenäisesti muokata

Lisätiedot

Joomla pikaopas. Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta.

Joomla pikaopas. Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta. Joomla pikaopas Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta. Paavo Räisänen www.ohjelmoimaan.net Tätä opasta saa vapaasti kopioida, tulostaa

Lisätiedot

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun n luominen Google Sites palveluun Mikä Osaamispassi on? Osaamispassi auttaa kertomaan taidoistasi, koulutuksestasi, työkokemuksestasi ja sinua kiinnostavista asioista työnantajalle kun haet työtä. Osaamispassi

Lisätiedot

Google Sites: sivun muokkaaminen (esim. tekstin, kuvien, linkkien, tiedostojen, videoiden ym. lisääminen)

Google Sites: sivun muokkaaminen (esim. tekstin, kuvien, linkkien, tiedostojen, videoiden ym. lisääminen) Google Sites: sivun muokkaaminen (esim. tekstin, kuvien, linkkien, tiedostojen, videoiden ym. lisääminen) 1. Valitse sivu, jolle haluat lisätä sisältöä tai jota haluat muutoin muokata, ja klikkaa sitä.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

Netsor Webmailin käyttöohje

Netsor Webmailin käyttöohje Netsor Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry 09/2012 Tämän ohjeen avulla lippukuntanne voi luoda uudet nettisivut käyttäen valmista Google sivusto mallipohjaa. OHJE: Google

Lisätiedot

Uuden Peda.netin käyttöönotto

Uuden Peda.netin käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden Peda.netin käyttöönotto...2 Sisään- ja uloskirjautuminen...2 OmaTila...3 Peda.netin yleisrakenne...4 Työvälineet - Sivut...5 Sivun lisääminen omaan profiiliin:...5 Sivun poistaminen

Lisätiedot

DriveGate -ohjeet. DriveGate-käyttöohjeet: Rekisteröityminen palveluun. Rekisteröitymisohjeet ja rekisteröitymisprosessin kuvaus

DriveGate -ohjeet. DriveGate-käyttöohjeet: Rekisteröityminen palveluun. Rekisteröitymisohjeet ja rekisteröitymisprosessin kuvaus DriveGate-käyttöohjeet: Rekisteröityminen palveluun Rekisteröitymisohjeet ja rekisteröitymisprosessin kuvaus Johdanto Jotta voit käyttää DriveGaten palveluja ja sovelluksia, sinun tulee kirjautua DriveGate-palveluun.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

Worldpress ohje. Artikkelin kirjoittaminen, päivittäminen, kuvan, linkin, lomakkeen ja Google-kalenterimerkkinnän lisääminen

Worldpress ohje. Artikkelin kirjoittaminen, päivittäminen, kuvan, linkin, lomakkeen ja Google-kalenterimerkkinnän lisääminen Worldpress ohje Artikkelin kirjoittaminen, päivittäminen, kuvan, linkin, lomakkeen ja Google-kalenterimerkkinnän lisääminen Kun päivität sivuja, kirjaudu omalla salasanalla ja lisäksi jäsenten yhteisellä

Lisätiedot

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 Data@Flow ohjeet AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 1 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sisältöalueiden muokkaaminen... 4 2.1. Sisältöalueen sisällön muokkaaminen...

Lisätiedot

Yhdistysten kotisivujen päivittäminen Sisällys

Yhdistysten kotisivujen päivittäminen Sisällys Yhdistysten kotisivujen päivittäminen Sisällys Kirjaudu verkkosivuston hallintapaneeliin... 2 Etusivun pääkuvan asettaminen... 3 Tapahtumakalenteri-osion kuvan asettaminen... 5 Etusivun vaihtuvien kuvien

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

Artikkelin lisääminen

Artikkelin lisääminen Sisällys Artikkelin lisääminen...3 Artikkelin muokkaaminen...5 Kuvan lisääminen artikkeliin...6 Väliotsikoiden lisääminen artikkeliin...9 Navigointilinkin lisääminen valikkoon...10 Käyttäjätietojen muuttaminen...13

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

Nettisivujen Päivitysohje

Nettisivujen Päivitysohje Hämeenlinnan rauhanyhdistys ry Nettisivujen Päivitysohje Ohje päivitetty 18.7.2012 Hallintapaneeli Kirjautuminen nettisivujen hallintaan Hallintapaneeliin päästään kirjautumaan klikkaamalla linkkiä nettisivujen

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

PUTTERI JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

PUTTERI JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE PUTTERI JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

Wordpresspikaopas. Viivamedia

Wordpresspikaopas. Viivamedia Wordpresspikaopas 1 Viivamedia Kirjautuminen Kirjaudu sivuston ylläpitoon osoitteessa http://[verkkotunnus]/wp-admin. Verkkotunnus on sivuston osoitteen perusosa, esim. viivamedia.fi. Syöttämällä pääkäyttäjältä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 / / Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: https://www.martat.fi/wp-admin 2.2 Salasana hukassa? 3. Uuden Ajankohtaisen

Lisätiedot

Moodle-oppimisympäristö

Moodle-oppimisympäristö k5kcaptivate Moodle-oppimisympäristö Opiskelijan opas Sisältö 1. Mikä on Moodle? 2. Mistä löydän Moodlen? 3. Kuinka muokkaan käyttäjätietojani? 4. Kuinka ilmoittaudun kurssille? 5. Kuinka käytän Moodlen

Lisätiedot

WordPress-blogin perustaminen

WordPress-blogin perustaminen WordPress-blogin perustaminen Mene osoitteeseen http://wordpress.com/ ja luo itsellesi tili. Tilin luomiseen tarvitset seuraavat tiedot: sähköpostiosoitteen, käyttäjätunnuksen ja salasanan. Klikattuasi

Lisätiedot

Munstadi Wordpress ohjeet

Munstadi Wordpress ohjeet Munstadi Wordpress ohjeet Sisällys Kirjautuminen... 4 Ohjauspaneeli... 4 Sisällön luominen... 6 1.1 Sivut... 6 1) Uuden sivun luominen (tai vanhan muokkaaminen)... 6 2) Otsikon valinta ja tekstisisällön

Lisätiedot

Ohjeistus hankkeen sivujen tekemiseen julkaisujärjestelmällä

Ohjeistus hankkeen sivujen tekemiseen julkaisujärjestelmällä Ohjeistus hankkeen sivujen tekemiseen julkaisujärjestelmällä Viestintäpalvelut 9.6.2015 1 Sivupohjan tekeminen Ennen kuin alat tekemään hankkeen sivuja, tilaa Viestintäpalveluilta hankesivupohja ja ilmoita

Lisätiedot

OHJE KÄYTTÄJILLE 2019

OHJE KÄYTTÄJILLE 2019 LAPPILAISET.FI -JÄRJESTÖTIETOPALVELU LYHYESTI Lappilaiset.fi - järjestötietopalvelu on maksuton tiedotus- ja viestintäkanava Lapissa toimiville järjestöille, yhdistyksille ja yhteisöille. Sivusto kokoaa

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN...

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... 4 1.5.1 Vahvista lähtöön osallistuminen

Lisätiedot

PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET

PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET Suomen partiolaiset Finlands scouter ry 04/2013, muokattu 02/2015 Tämä ohje on tarkoitettu Suomen Partiolaisten hallinnoimien projektisivustojen sisällöntuottajille

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään.

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. 1. Artikkelin lisääminen a. Kirjaudu sisään b. Lisää sisältöä c. Artikkeli i. Lisää pääkuva 1. Pääkuvalle kuvateksti ii. Anna artikkelille otsikko iii. Ingressi-kenttään

Lisätiedot

KURRA HOCKEY RY Nettisivujen joukkueen ylläpito-ohje Piia Heiniö, 1/2018. Kurra Hockey Ry 1

KURRA HOCKEY RY Nettisivujen joukkueen ylläpito-ohje Piia Heiniö, 1/2018. Kurra Hockey Ry 1 KURRA HOCKEY RY Nettisivujen joukkueen ylläpito-ohje Piia Heiniö, 1/2018 Kurra Hockey Ry 1 Kirjautuminen ylläpitoon https://www.kurra.fi/jasen Kirjaudu sisään saamillasi tunnuksilla Kurra Hockey Ry 2 Päivitä

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

Aloita oman blogisi luominen (järjestelmä lupaa sen tapahtuvan sekunneissa ;-))

Aloita oman blogisi luominen (järjestelmä lupaa sen tapahtuvan sekunneissa ;-)) BLOGIN LUOMINEN Esimerkkinä http://wordpress.com/ - ilmainen blogi-julkaisujärjestelmä. WordPress:stä on myös palvelimelle asennettava versio (WordPress.org) Avaa http://wordpress.com/ -sivu. Aloita oman

Lisätiedot

Outlook Web App ver 1.2

Outlook Web App ver 1.2 Outlook Web App ver 1.2 Kirjautuminen Kirjoita selaimen osoiteriville: o365.edu.hel.fi Kirjoita opetuksen verkon tunnuksesi ja salasanasi avautuvalla kirjautumissivulla. Hetken odottelun jälkeen esiin

Lisätiedot

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen:

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: http://www.kamera73.fi/kuukaudenkuvaaja Kukin seuran jäsen voi laittaa

Lisätiedot

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 4 Google Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 Googleen siirtyminen Avaa Firefox- tai Google Crome selain Siirry näkymättömään tilaan Google Cromessa näppäinyhdistelmällä (Ctrl + Shift + N) ja Firefoxissa

Lisätiedot

OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE

OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE 1 REKISTERÖITYMINEN Mene Keksinnöt.fi -sivuston etusivulle. Etusivulla löytyy uusi käyttäjä -laatikko, josta voit liittyä jäseneksi. Linkki ohjaa sinut rekisteröinti

Lisätiedot

Digi.kansalliskirjasto.fi:n käyttöohje

Digi.kansalliskirjasto.fi:n käyttöohje Digi.kansalliskirjasto.fi:n käyttöohje Digi.kansalliskirjasto.fi:n käyttöohje Kansalliskirjasto / Digitointi- ja konservointikeskus Uusittu 14.9.2016 Digi.kansalliskirjasto.fi - Pääsivu Etusivu Sivustokartta

Lisätiedot

Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta.

Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta. Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta. Sisäänkirjauduttuasi näet palvelun etusivulla helppokäyttöisen hallintapaneelin. Vasemmassa reunassa on esillä viimeisimmät tehdyt muutokset

Lisätiedot

Ohjeet Google kalenteriin. Kirjaudu palveluun saamillasi tunnuksilla

Ohjeet Google kalenteriin. Kirjaudu palveluun saamillasi tunnuksilla Ohjeet Google kalenteriin Kirjaudu palveluun saamillasi tunnuksilla Valitse käyttämäsi kalenteri Kalenterivaihtoehtojen vieressä oleva värillinen ruutu ilmaisee näytetäänkö kalenterin tiedot. Tapahtuman

Lisätiedot

TOOLS KÄYTTÖOHJEET OPETTAJALLE

TOOLS KÄYTTÖOHJEET OPETTAJALLE TOOLS KÄYTTÖOHJEET OPETTAJALLE KÄYTTÖOHJEEN SISÄLTÖ Tästä käyttöohjeesta löydät seuraavat ohjeet: Salasanan luominen Ryhmien ja käyttäjien luominen Ryhmien ja käyttäjien muokkaaminen ja poistaminen Leikkituokio-ohjeiden

Lisätiedot

Aloittaminen. Tilojen ja ajan haku. Liikuntapalvelut Hietalahdenkatu Vaasa

Aloittaminen. Tilojen ja ajan haku. Liikuntapalvelut Hietalahdenkatu Vaasa Aloittaminen Kirjaudu rekisteröitymisen jälkeen varausjärjestelmään käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Klikkaa näytöltä Varauskalenteri linkkiä tai ylävalikosta Varaukset varauskalenteri Vasemmasta sivupalkista

Lisätiedot

NETTISIVUOHJE. MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen

NETTISIVUOHJE. MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen NETTISIVUOHJE SISÄLTÖ 2 JULKAISUJÄRJESTELMÄ tietoa WordPress julkaisujärjestelmästä perustoiminnot (kirjautuminen, asetukset) 6 MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen

Lisätiedot

AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje

AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje AinaUCX 1 (6) AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje Microsoft Lync Web Scheduler on verkkopohjainen ohjelma, jolla voit luoda Lync-kokouksia, jos käytössäsi ei ole Microsoft Outlookia tai käytät käyttöjärjestelmää,

Lisätiedot

UpdateIT 2010: Uutisten päivitys

UpdateIT 2010: Uutisten päivitys UpdateIT 2010: Uutisten päivitys Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Uutisen lisääminen... 1

Lisätiedot

www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon

www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon Kotisivut helposti! www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon Näin Kotisivukone toimii Kun olet avannut kotisivut Kotisivukoneella, tulet helppokäyttöiseen ylläpitotilaan ja voit heti aloittaa kotisivujen

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

Yksityiskohtaiset ohjeet. TwinSpacen käyttäminen

Yksityiskohtaiset ohjeet. TwinSpacen käyttäminen Yksityiskohtaiset ohjeet TwinSpacen käyttäminen Profiilin päivittäminen...3 Opettajien ja vierailijoiden kutsuminen TwinSpaceen...4 Oppilaiden kutsuminen TwinSpaceen...7 Blogin lisääminen TwinSpacen Harjoituksiin...10

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 5 2.1 SELAA AIKOJA... 6 2.2 PALAUTESIVU... 7

2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 5 2.1 SELAA AIKOJA... 6 2.2 PALAUTESIVU... 7 KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 OMAT VARAUKSET... 4 1.6 MUOKKAA JÄSENTIETOJA... 4 1.7 MUUTA SALASANA... 4

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi LIELAHDEN KIRJASTO TIETOTORI Teivaankatu 1, Lielahtikeskus 33400 Tampere

Lisätiedot

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Oulun kaupunki Liikuntapalvelut Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Aloittaminen Kirjaudu rekisteröitymisen jälkeen varausjärjestelmään käyttäjätunnuksella ja salasanalla jotka olet saanut

Lisätiedot

Doodle-kalenteriohjelma

Doodle-kalenteriohjelma Doodle-kalenteriohjelma 1. Kyselyyn vastaaminen Avaa linkki www.doodle.com Osallistuaksesi kyselyyn tarvitset linkin kyselyn sivulle, joka voi olla henkilökohtainen tai yleinen riippuen siitä kumman asetuksen

Lisätiedot

Moodle 2.2 pikaohje. 1. Kirjautuminen ja omat kurssit (Työtilat) 1. Mene internet-selaimella osoitteeseen

Moodle 2.2 pikaohje. 1. Kirjautuminen ja omat kurssit (Työtilat) 1. Mene internet-selaimella osoitteeseen Moodle 2.2 pikaohje 1. Kirjautuminen ja omat kurssit (Työtilat) 1. Mene internet-selaimella osoitteeseen https://moodle2.pkky.fi Kirjaudu omilla kuntayhtymän verkkotunnuksilla klikkaamalla Kirjaudu linkkiä

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

TERVETULOA LAPPAJÄRVI-INFOON!

TERVETULOA LAPPAJÄRVI-INFOON! TERVETULOA LAPPAJÄRVI-INFOON! Lappajärvi-info on uudenlainen, interaktiivinen tiedonjakofoorumi netissä. Se löytyy osoitteesta: lappajarvi-info.fi Lappajärvi-infossa on neljä toiminnallisuutta: Hakupalvelu

Lisätiedot

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013 Rekisteröitymisohje Vaihe 1 Kiitos osoittamastasi luottamuksesta ja ilmoituksesta liittyä Suomen Yrittäjien hankintaasiamiespalvelun käyttäjäksi. Tämä ohje koskee rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi.

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Valtti Valmis tutkinto työelämävalttina, Jenni Kaisto Sisältö NÄKYMÄ SISÄÄNKIRJAUTUESSA... 1 NINGIN HALLINNOINTI JA MUOKKAUS... 3 KOJELAUTA...

Lisätiedot

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com Sisällys Editorin käyttöohje...

Lisätiedot

Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto Valitse muokkaustila päälle kurssialueen etusivun oikean yläkulman painikkeesta.

Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto Valitse muokkaustila päälle kurssialueen etusivun oikean yläkulman painikkeesta. Sanasto Sanasto -työkalulla voi laatia sanakirjan tapaisen sanaston, jonka hakusanoja (käsitteitä ja niiden määritelmiä) voidaan selata ja opettajan niin halutessa myös kommentoida. Sekä opettaja että

Lisätiedot

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään edupori.fi/office 365 3.10.2013 Porin kaupunki ATK Tuki Sisällys Johdanto... 2 Edupori.fi sähköpostin määrittäminen Office 365:n Outlook-ohjelmaan

Lisätiedot

Tervetuloa käyttämään ehopsia

Tervetuloa käyttämään ehopsia Tervetuloa käyttämään ehopsia Sisällys: Uuden ehops-pohjan luominen (opettaja)... ehops-pohjan jakaminen opiskelijoille (opettaja)... Opiskelijan jakaman ehopsin etsiminen (opettaja)... Opiskelijan jakaman

Lisätiedot

ohje - tapahtumakalenteri ja harrastehakemisto Pinkit neliöt kertovat ohjeessa, Kysyttävää? Kysy chatissä tai

ohje - tapahtumakalenteri ja harrastehakemisto Pinkit neliöt kertovat ohjeessa, Kysyttävää? Kysy chatissä tai 1 ohje - tapahtumakalenteri ja harrastehakemisto Sisältö 1. 2. Tapahtuman näkyminen eri paikoissa 3. Sisältö (nimi, kuvaus, asiasanat) 4. Tapahtumatyyppi - Säännöllinen toistuvuus 5. Tapahtumatyyppi -

Lisätiedot

Kirkkonummen Reserviupseeriyhdistyksen. ja ylläpito

Kirkkonummen Reserviupseeriyhdistyksen. ja ylläpito Kotisivuohje Sivu 1 / 10 Kirkkonummen Reserviupseeriyhdistyksen kotisivujen muokkaaminen ja ylläpito Seppo Vahasalo 2012-07-02 Kotisivuohje Sivu 2 / 10 1. Aloitus Ylläpidon käyttöliittymää käytetään selaimen

Lisätiedot

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPress-hallintajärjestelmän kanssa on hyvin helppoa. Sitä vähän tutkimalla ja tätä ohjetta lukemalla sen käyttö tulee nopeasti tutuksi. Olen myös

Lisätiedot