Tarinoita vuosikymmenien varrelta: Matkakertomus Kuopio Lille Pariisi Kuopio maaliskuu Pentti Tarnanen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tarinoita vuosikymmenien varrelta: Matkakertomus Kuopio Lille Pariisi Kuopio maaliskuu 1971. Pentti Tarnanen"

Transkriptio

1 Tarinoita vuosikymmenien varrelta: Matkakertomus Kuopio Lille Pariisi Kuopio maaliskuu 1971 Tietokoneiden käyttötapa 60 luvulla oli pääasiassa erämuotoista yksiajoa. Se tarkoitti, että tietokoneissa käsiteltävä materiaali syötettiin reikäkorteilta tai nauhalta. Tämän jälkeen materiaali käsiteltiin peräkkäin suoritelluilla ohjelmilla, jonka jälkeen päästiin tietojen tulostukseen rivikirjoittimella. Moniajoon siirryttiin, koska tietokoneet olivat kalliita. Moniajossa pystyttiin suorittamaan edellä mainittuja eräajoja rinnakkain, toisin sanoen useita ohjelmia samanaikaisesti. Menetelmä kuitenkin edellytti uusia ominaisuuksia tietokoneilta sekä käyttöjärjestelmiltä ja moniajon huomioimista myös sovelluksissa. GE-400 sarjan tietokoneilla moniajokäyttöjärjestelmä oli Direct Access Processing System DAPS. DAPSia ei kuitenkaan ollut Suomen yrityksissä käytössä. Niinpä käyttökokemuksia piti hankkia ulkomailta. Nokian avustuksella löytyi lähin DAPSia käyttävä palvelukeskus Coranord, Pohjois- Ranskasta, Lillen kaupungista. Päätimme käydä tutustumassa yritykseen ja heidän kokemuksiinsa DAPSin käytöstä palvelukeskustoiminnassa. Ryhmään valittiin osallistujiksi toimitusjohtaja Jaakko Suoninen ja Toivo Topi Partanen sekä Pentti Tarnanen eli minut. Ryhmää täydensi Nokian DAPS -asiantuntija Matti Keinänen. Kustannussyistä päätimme tehdä matkan autolla. Kulkuneuvoksi valittiin Topin tuliterä Opel Manta. Matkamittarissa oli 1800 km, kun lähdimme matkaan Myllykadulta vuoden 1971 maaliskuussa. Nastarenkaat alla! Matkamme suuntautui ensiksi Turkuun, josta edelleen autolautalla Norrtäljeen. Autolla ajoimme Etelä-Ruotsin läpi ja edelleen autolautalla Tanskaan. Tanskasta menimme autolautalla Saksaan. Olimme saavuttaneet Keski-Euroopan! Ajomatkan etappeja emme suunnitelleet etukäteen. Luotimme siihen, että löydämme majapaikan kulloisellakin taukopaikalla. Lähdimme aamulla Norrtäljestä ja ajoimme Ruotsin ja Tanskan läpi Saksaan. Ilta alkoi olla jo pitkällä kun saavuimme Hampuriin. Jaska ja Matti torkkuivat takapenkillä. Topin kanssa sovimme että olisi aika löytää majapaikka. Erkanimme moottoritieltä tietämättä tarkkaan missä olimme. Hetken ajettuamme totesimme, että kadun varrella oli useita hotelleja. Takapenkiltä kuului Matin ääni: Tiedättekö missä olemme? Olemme muuten Reeperbahnilla!. Toki tiesimme kuuluisan kadun maineeltaan. Emme kuitenkaan Mattia lukuun ottamatta olleet tutustuneet tähän kuuluisaan katuun. Nyt siihen tuli tilaisuus.

2 Hotelli Monopolista löytyi vapaita huoneita joten menimme sinne. Väsymys tuntui haihtuneen seurueeltamme ja suuntasimme tutustumaan Saint Paulin kaupunginosaan. Nähtävyyksiin tutustumiseen kului useampi tunti. Aamulla jatkoimme matkaa kohti Hollantia, Belgiaa ja Ranskaa. Päätimme kuitenkin ikuistaa päähineemme, jotka vaikuttivat hieman erikoisilta tässä ympäristössä. Karvahatut laitoimme Mantan katolle kuvattavaksi. Korttelin verran ajettuamme, Topi huomasi peruutuspeilistä, että Jaskan koivistolainen karvahattu lensi automme perässä! Se oli unohtunut lähtökiireessä auton katolle. Topi pysäytti auton ja Jaska syöksyi hakemaan hattuaan. Noin 10-vuotias miehenalku oli kuitenkin siepannut hatun, ja väitti kivenkovaa hattua omakseen. Jaska joutui käymään kovaa neuvottelua saadakseen hattunsa takaisin. Oikotien käyttämisestä saimme ansaitsemamme opetuksen Saksan ja Hollannin välisellä matkalla, kun eksyimme maaseudulla tielle. Tie päättyi joen rantaan missä ei ollut ylikulkumahdollisuutta. Palasimme päätielle ja päätimme, ettei oikoteitä enää käytetä. Hollannin ja Belgian raja oli keskellä kaupunkia. Huolestuimme kovasti, kun huomasimme ylittäneemme valtakunnan rajan pysähtymättä raja-asemalla. Topi alkoi peruuttaa autoa raja-asemalle. Rajavartija näytti suorastaan kauhistuneelle yrityksestämme ja hän huitoi meitä jatkamaan matkaamme! Iltamyöhällä saavuimme Lilleen, jossa majoituimme Novotel Lille Aéroport hotelliin. Coranordin palvelukekuksessa saimme ystävällisen vastaanoton ja varsin hyödyllisiä tietoja DAPSsta ja ATKpalvelutoiminnasta tässä ympäristössä. Kieliongelmiamme lieventämässä oli espanjalainen kaveri Honeywell Bullilta. Hän tulkkasi englantia ranskaksi ja ranskaa englanniksi. Hyvin se kävi espanjalaiselta kaverilta. Coranordissa vierailimme kahden päivän ajan. Jaska antoi Coranordin johtajalle läksiäislahjaksi Lignell & Piispasen mesimarjalikööriä. Mesimarjaa saimme selvitellä isännillemme pitemmän kaavan mukaan.

3 Jaska soitti Nokialle ja kertoi yhteyshenkilöllemme Arto Tanhuanpäälle, että tarvitsemme vahvistuksia ryhmäämme. Arto ilmoittikin saapuvansa Lilleen Brysselistä saapuvalla junalla. Lupasimme olla häntä vastassa. Juna tuli, mutta Artoa ei näkynyt. Palasimme hotelliin. Matkan varrella heitimme huulta, että Arto oli jo varmaan hotellissa. Kun sitten pääsimme hotelliin, näimme lasisten ulko-ovien läpi Arton istumassa aulabaarissa juomaa lasissaan. Terveisiä härmästä irtosi mieheltä, kun pääsimme aulaan. Totesimme olevamme niin kaukana kotoa, että olisi sääli jos emme voisi käydä Pariisissa ostamassa solmiot. Arto ja espanjalainen tulkkimme järjesti meille käynnin Pariisissa sijaitsevassa puhelinyhtiössä jossa DAPS oli käytössä. Samoin järjestyi käynti Honeywell Bullin Pariisin päämajassa. Siispä kohti Pariisia!

4 Autossamme oli tunnelmaa, kun Topi painoi kaasua etelään vievällä moottoritiellä. Meitä oli nyt viisi aikuista Mantassa, jonka sisätilat olivat niukahkot tälle matkustajamäärälle. Topi käskytti kuitenkin Mantaa ja huippunopeudeksi mittarin mukaan saimme 190 km/h. Pariisissa kun olimme, niin totta kai kaupunkiin piti tutustua myös työn ulkopuolella. Topi selvisi Pariisin, joskus kaoottiselta tuntuvassa liikenteessä niin kiitettävästi, että sovimme myöntävämme hänelle Diplomin Pariisin liikenteen hallinnasta. Arto lupasi tarjota meille myös kulttuurielämyksen. Hän varasi meille paikat Moulin Rougeen. Arto kertoi, että pääsymaksuun sisältyy pieni pullo samppanjaa jokaiselle vieraalle. Arvelimme, että juomat Punaisessa Myllyssä ovat melko hintavia ja että pienestä samppanjapullosta ei saa kuin kielen kosteaksi. Niinpä hankimme juomatäydennystä Montmatren puiston myymälästä matkallamme Myllyyn. Saimme pöydän melko hyvästä paikasta lähellä esiintymislavaa ja si imme varovasti talon tarjoamia juomia ohjelman alkua odotellessamme. Lähes kaksituntisen non-stop ohjelman jälkeen havaitsimme että pienistä samppanjapulloista suurin osa oli vielä juomatta! Kyllä härmän pojilla oli ihmettelemistä! Paluumatkamme suunniteltiin siten, että reitti kulki Champagnen maakunnan kautta. Jaska kun halusi ostaa samppanjaa juoman alkulähteeltä. Lisäksi oli kuljettava Luxemburgin kautta, jotta passeihin saadaan uuden maan leimat. Taisipa viimeinenkin nasta renkaista irrota sen matkan aikana.

5 Vihdoin pääsimme Tanskaan ja lautalle kohti Ruotsia. Kuinkas kävikään. Noustessamme jaloittelemaan lauttamatkan ajaksi, suljimme auton ovet ja varmistimme että ne olivat varmasti lukossa. Sen jälkeen huomasimme että avaimet olivat jääneet virtalukkoon! Katastrofi! Otimme yhteyttä lautan henkilökuntaan ongelman ratkaisemiseksi. Yrityksistä huolimatta henkilökunta ei saanut Mantan ovia auki. Meille alkoi tulla hätä. Lautta oli saapumassa satamaan ja takanamme oli suurin osa lautalla olevia autoja. Mantassa oli vaihde silmässä ja käsijarru varmuuden vuoksi päällä. Auton työntäminenkään ei siis ollut mahdollista. Automme edessä oli amerikanrauta, jonka kuski oli seurannut mielenkiinnolla pyrkimyksiämme. Kaveri tulikin kysymään, josko hän voisi auttaa asiassa. Olemukseltaan kaveri oli kyllä sen näköinen, että hän oli mennyt lukittuun autoon ennenkin. Hätä ei lue lakia joten otimme tarjouksen vastaan. Kaveri kiersi kerran Mantan ympäri, ja kertoi sen jälkeen, että oikeanpuoleisen oven ikkunan saa auki, mutta sen kiinnisaaminen tämän jälkeen voisi olla vaikeaa. Olimme kiitollisia mahdollisuudesta, mutta ihmettelimme kuitenkin kuinka ovi avattaisiin. Luvan saatuaan kaveri siirtyi oven eteen ja laittoi sormensa ikkunalasin yläreunaan, joka oli noin puoli senttiä raollaan. Nopea ja voimakas tempaisu alaspäin ja voilá, ikkuna oli auki. Viisi minuuttia myöhemmin lautta oli satamassa ja pystyimme ajamaan auton ulos lautalta. Teippasimme ikkunan yläasentoon ja läksimme ajamaan kohti Norrtäljeä. Lähestyessämme Norrköpingiä näytti siltä, että meillä olisi mahdollisuus ennättää iltalautalle Suomeen. Tämä kuitenkin edellytti hieman suurempaa ajonopeutta kuin liikennemerkit sallivat. Jaska kuitenkin lupasi, että työnantaja voisi kattaa mahdollisesti aiheutuvat ylimääräiset kustannukset. Topi oli ajanut jo pitkän tovin ja ruori luovutettiin Matille. Ilta oli jo pimentynyt ja näkyvyys huonontunut. Tämä lienee syynä siihen, että Mantan eturengas osui liikenteenjakajan reunaan ja liukkaalla tiellä Manta teki piruetit. Pysähtyessään auton keula oli tien reunalla ja perä pellolla lumihangessa. Henkilövauriot jäivät onneksi vain henkiselle puolelle.

6 Paikalle saapui onneksi kutsumatta hetimmiten hinausauto. Hinausauto nykäisi Mantan takaisin tielle. Vaurioiden tarkastuksessa todettiin, että vararenkaan alle oli ilmestynyt pieni reikä. Muuten auto näytti olevan kunnossa. Jaskan huoli takakontissa olleiden samppanjapullojen kohtalosta osoittautui turhaksi. Kaikki olivat ehjiä. Kiire takaisin Suomeen kumminkin loppui ja yövyimme sovinnolla Norrtäljessä. Aamulautalle päästyämme tunsimme olevamme jo kotona. Matti erkani ryhmästämme Turussa. Kuopiossa Mantan matkamittarissa oli 5200 km. PS. Topi vei Mantan huoltoon matkamme jälkeen. Huollon arvio oli, että oikeanpuoleisen ikkunan nostomekanismi olisi päässyt jäätymään ja siten rikkonut ikkunan mekanismin. Onneksi auton takuu oli voimassa. Tietosavo otti DAPSin käyttöön vuosien aikana.

Unohtumaton kevät Ranskassa 2009

Unohtumaton kevät Ranskassa 2009 Unohtumaton kevät Ranskassa 2009 Leonardo Da Vinci - Projekti Legta Charles Baltet Ranska 14.4-5.5.2009 Iina Hulkko Maaseutuopisto Kannus Johdanto Sähköpostia tutkiessani osui heti silmääni otsikko Ranskaan!!!

Lisätiedot

Annen ja Jukan MP-reissu Keski-Eurooppaan 2010

Annen ja Jukan MP-reissu Keski-Eurooppaan 2010 Annen ja Jukan MP-reissu Keski-Eurooppaan 2010 Maanantai 24.5., Lahti Helsinki 117km, vesisadetta +17 o Valmisteluiden täyttämä päivä. Lähtö kotoa ja sadehaalarit päälle jo muutaman kilsan jälkeen Jokimaan

Lisätiedot

Moottoripyörämatka Mustallemerelle, Varnaan ja takaisin

Moottoripyörämatka Mustallemerelle, Varnaan ja takaisin Risto Honkala 1 Moottoripyörämatka Mustallemerelle, Varnaan ja takaisin 28.6-14.7.2011 2 Risto Honkala Risto Honkala 3 SISÄLLYSLUETTELO MOOTTORIPYÖRÄMATKA MUSTALLEMERELLE, VARNAAN JA TAKAISIN... 1 LYHYESTI...

Lisätiedot

1/2015. RetroMobile Vuosikokous Ranuan Jääratapäivät TalviHeikki

1/2015. RetroMobile Vuosikokous Ranuan Jääratapäivät TalviHeikki Club Renault de Finlande r.y. 1/2015 RetroMobile Vuosikokous Ranuan Jääratapäivät TalviHeikki Puheenjohtajalta Turun Kuntotesti Ja Korjaus Oy Erikoistunut RENAULT-autojen huoltoihin ja korjauksiin. AutoCom-vikatesteri

Lisätiedot

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia.

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia. Huhtikuu 2005 to. 7.4. ma. 11.4. ke. 14.4. su 17.4. Muutto Teneriffalle. Lähtö Helsingistä 7.4.2005 Tjareborgin turistilennolla MYT 2007 Klo. 9:00. Iltapäivällä laskeuduimme Teneriffan pohjoiselle kentälle

Lisätiedot

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia.

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia. Huhtikuu 2005 to. 7.4. ma. 11.4. ke. 14.4. su 17.4. Muutto Teneriffalle. Lähtö Helsingistä 7.4.2005 Tjareborgin turistilennolla MYT 2007 Klo. 9:00. Iltapäivällä laskeuduimme Teneriffan pohjoiselle kentälle

Lisätiedot

Kurkijoen reissu. Sivu 1 (39) Matkan taustoja.

Kurkijoen reissu. Sivu 1 (39) Matkan taustoja. Matkan taustoja. Ihan pikkupoika-ajoista on elävästi jäänyt mieleen Isän tarinoinnint nuoruusvuosistaan Karjalassa, Sorjosta, Elisenvaarasta, Kurkijoesta, sota-ajoista ja evakkoreissuista. Tuo kaikki oli

Lisätiedot

EURAN MATKAMOOTTORIPYÖRÄILIJÄT ry

EURAN MATKAMOOTTORIPYÖRÄILIJÄT ry EURAN MATKAMOOTTORIPYÖRÄILIJÄT ry www.euranmmp.fi KAUSIJULKAISU 2013 Koko Alasatakunnan Moottoripyöräkerho KERHON ASUSTEET PRODEERATTUNA GLIQUE VEDENPITÄVÄ TAKKI 90 GLIQUE VETOKETJULLINEN GOLLEGE TAKKI

Lisätiedot

4.1.2009 Kiertoajelu La Lagunan, Teiden, Mascaan ja Buenavistan kautta Puertoon.

4.1.2009 Kiertoajelu La Lagunan, Teiden, Mascaan ja Buenavistan kautta Puertoon. Tammikuu 2009 1.1.2009 Hyvää Uutta Vuotta 2009 Mekin kävimme Uutta Vuotta vastaanottamassa. Uuden Vuoden ilotulitusta oli kalasatamaan saapunut seuraamaan suuri joukko paikallisia ja täällä lomaansa viettäviä.

Lisätiedot

Juuri ennen satamaa bongasimme nuorisojoukon joka oli testailemassa autojensa suorituskykyä talven ensiliukkailla.

Juuri ennen satamaa bongasimme nuorisojoukon joka oli testailemassa autojensa suorituskykyä talven ensiliukkailla. Raportti Tanska Oppilaiden mielipiteet matkasta löytyvät raportin viimeiseltä sivulta. 7.11.2010 Sunnuntai Matka alkoi 11.45 Iisalmesta, Henri Koivikko ja Pekka Karppinen ajoivat ajokillamme (Ford Transit

Lisätiedot

Polkien halki itäisen Euroopan

Polkien halki itäisen Euroopan Matka halki Itäisen Euroopan keväällä 2010 Ajatus matkasta halki itäisen Euroopan sai alkunsa suunnitellessani polkupyörämatkaa talvella 2009. Toinen vaihtoehto oli lähteä kotoani Euroopan eteläisenpään

Lisätiedot

Savon Seudun VINTTIKOIRAHARRASTAJAT SSVH ry

Savon Seudun VINTTIKOIRAHARRASTAJAT SSVH ry HALLITUS 2012 PUHEENJOHTAJA Tarja Pohjanvirta pvirrat@luukku.com Savon Seudun VINTTIKOIRAHARRASTAJAT SSVH ry VARAPUHEENJOHTAJA Marjo Blomberg m.lampela@dnainternet.net SIHTEERI Heidi Vilpponen heidi.vilpponen@hotmail.com

Lisätiedot

JUHAN JA ANTERON HOLLANNIN YMPÄRIAJO 26.4-6.5.2005

JUHAN JA ANTERON HOLLANNIN YMPÄRIAJO 26.4-6.5.2005 JUHAN JA ANTERON HOLLANNIN YMPÄRIAJO 26.4-6.5.2005 Viimevuotisen Espanjan pyöräretken rohkaisemina olin jälleen Stockmannin Hulluilla Päivillä kyttäämässä edullisia lentoja. Valinnan varaa olikin; Amsterdam,

Lisätiedot

Bruinesin satamaa. Laiturit olivat erinomaiset, jonkinlainen muovipinta oli siisti ja tukeva.

Bruinesin satamaa. Laiturit olivat erinomaiset, jonkinlainen muovipinta oli siisti ja tukeva. Eräs veneenhakumatka Hollannista- Raisioon. Martti Tähtinen (RVS) oli ostanut huhtikuussa 2011 Hollannista 36 jalkaisen Jeanneau Sun Odyssey purjeveneen. Hän oli käynyt sitä paikan päällä katsomassa ja

Lisätiedot

KARVETIN KLUBITALO. niitä silloin tällöin muiden Erkin ystävien. Kaikesta huolimatta lämmintä ja hyvää kesää kaikille. Kristiina Merisaari

KARVETIN KLUBITALO. niitä silloin tällöin muiden Erkin ystävien. Kaikesta huolimatta lämmintä ja hyvää kesää kaikille. Kristiina Merisaari 2 KARVETIN KLUBITALO Julkaisija: Karvetin klubitalo Painopaikka: Hallintoyksikkö Osoite: Karvetin klubitalo Karvetinkatu 1 21110 Naantali Yhteystiedot: Toimisto- ja hallintoyksikkö Puh: 02-4306850 Fax:

Lisätiedot

ASMON MUISTELUKSIA. Kertomuksia. Toivomusten mukaisesti koetan hieman kertoilla näitä elämäni varrella sattuneita tapauksia.

ASMON MUISTELUKSIA. Kertomuksia. Toivomusten mukaisesti koetan hieman kertoilla näitä elämäni varrella sattuneita tapauksia. Kertomuksia. Toivomusten mukaisesti koetan hieman kertoilla näitä elämäni varrella sattuneita tapauksia. Kun olin aivan pieni ja pappani kuoli, olin ollut kovin onneton ja kulkenut surullisena hokien:

Lisätiedot

Kädessäsi oleva kirjanen on jaettu kolmeen osioon: Eurooppa, Pohjoismaat sekä Aasia, Amerikka ja Australia.

Kädessäsi oleva kirjanen on jaettu kolmeen osioon: Eurooppa, Pohjoismaat sekä Aasia, Amerikka ja Australia. Palaako mielesi maailmalle? Pidät nyt käsissäsi seitsemännettä koostetta Vaasan yliopiston vaihdossa olleiden opiskelijoiden kokemuksista. Kirjaseen on koottu akateemisen vuoden 2003 2004 vaihtokertomuksia,

Lisätiedot

Tarinoita ajoilta jolloin armeija oli vielä armeija. II/93

Tarinoita ajoilta jolloin armeija oli vielä armeija. II/93 SOTAPÄIVÄKIRJA Tarinoita ajoilta jolloin armeija oli vielä armeija. PsVK / ParP / PsPr II/93 Kari Huhtama 1993-2007 TJ 329 Armeijan harmaisiin 10.6.1993 torstai Kesäinen aamupäivä, torstai, kesäkuussa

Lisätiedot

OSALUETTELO KARDAANIKANSA KERTOO MOLYCOTEA SORMISSA KAJ MALLU KIMMO SAMI PEKKA MATTI VAUHTIPYÖRÄ 2 HALLITUS 2 OSALUETTELO 3 PUHEENJOHTAJAN KAISTA 4

OSALUETTELO KARDAANIKANSA KERTOO MOLYCOTEA SORMISSA KAJ MALLU KIMMO SAMI PEKKA MATTI VAUHTIPYÖRÄ 2 HALLITUS 2 OSALUETTELO 3 PUHEENJOHTAJAN KAISTA 4 JOULUKUU 2013 OSALUETTELO VAUHTIPYÖRÄ 2 HALLITUS 2 OSALUETTELO 3 PUHEENJOHTAJAN KAISTA 4 KIMMO KAJ MALLU HALL OF FAME 5 KERHOTUOTTEET 6 TAPAHTUMAKALENTERI 7 KARDAANIKANSA KERTOO GMGF:n ajokauden Päätöskokoontuminen

Lisätiedot

Varsinaisen koeajotarinan äänenä on Rutinoffin kuski, joten annetaanpas hänen jatkaa ja jakaa kokemuksiaan omalla tyylillään. Nissan Leaf Haltialassa.

Varsinaisen koeajotarinan äänenä on Rutinoffin kuski, joten annetaanpas hänen jatkaa ja jakaa kokemuksiaan omalla tyylillään. Nissan Leaf Haltialassa. - KORVIKEAUTOT KOEAJOSSA - Nissan Leaf 2015 Rutinoffin kuski tekee silloin tällöin autojen koeajoja. Koeajoista kirjoitetaan koeajotarina ja niistä kuvataan myös koeajovideo, joka löytyy Rutinoffin kuskin

Lisätiedot

Kolmin aina kaunihimpi

Kolmin aina kaunihimpi Kolmin aina kaunihimpi TIMO MÄNNIKKÖ Paula asteli keittöön haukotellen raskaasti. Huomenta, hän sanoi unisella äänellä. Huomenta, kulta, sanoin ja kaadoin kahvia hänen mukiinsa. Ei sinun olisi tarvinnut

Lisätiedot

Rauno Vääräniemi. Hotelli Atli Kusadasi

Rauno Vääräniemi. Hotelli Atli Kusadasi Turkki 2012 Tämä matkakertomus / kuvallinen matkapäiväkirja on kirjoitettu viikon Turkin lomalta. Matkan ajankohta oli 9.8. 16.8.2012. Kirjoittaja oli reissussa yksin. Majoituin Turkin Kusadasissa Hotelli

Lisätiedot

TAPOLA. Talvi 2003/04 LEHTI

TAPOLA. Talvi 2003/04 LEHTI TAPOLA Talvi 2003/04 LEHTI Lumihiutale Sinä valkoinen, hentoinen Pitsinen hohtavainen pieni Kevyt ilmassa leijäten. Alas pilven reunalta Leijailet tänne jonnekin. Loiste, joka valaisee. Läpi pimeyden tuoden

Lisätiedot

Matkalla Shikokun 88 temppeliin

Matkalla Shikokun 88 temppeliin Matkalla Shikokun 88 temppeliin Shikokun saarella on pyhiinvaellusreitti, joka kiertää 88 buddhalaista temppeliä. Kyseiset temppelit liitetään liitetään shingon-buddhalaisuuden perustaneeseen munkkiin

Lisätiedot

Kerholehti. HONDA Riders of Finland ry 2/2009. Sisällysluettelo

Kerholehti. HONDA Riders of Finland ry 2/2009. Sisällysluettelo Kerholehti HONDA Riders of Finland ry 2/2009 v Sisällysluettelo 1 SISÄLLYSLUETTELO Puheenjohtajan "hörinät"... 3 Reissu Saksaan 12.05 21.05.2009... 4 Ruosteenpoistoa ja rokkenrollia... 7 HRoF Ruosteenpoisto

Lisätiedot

Vellamobiili. N:o 4/2014. Päijät-Hämeen Mobilistit Ry:n jäsenlehti. Päijät-Hämeen Mobilistit. Orimattilan Elomarkkinoille

Vellamobiili. N:o 4/2014. Päijät-Hämeen Mobilistit Ry:n jäsenlehti. Päijät-Hämeen Mobilistit. Orimattilan Elomarkkinoille N:o 4/2014 Vellamobiili Päijät-Hämeen Mobilistit Ry:n jäsenlehti Päijät-Hämeen Mobilistit osallistuivat Orimattilan Elomarkkinoille 10.08.2014 järjestämällään pienellä autonäyttelyllä, autoja kävi näytillä

Lisätiedot

Mixu Laurosen ja Anastasia Laitilan kirjoittama novelli on aiemmin julkaistu teoksessa Huomenna tuulet voimistuvat (2013).

Mixu Laurosen ja Anastasia Laitilan kirjoittama novelli on aiemmin julkaistu teoksessa Huomenna tuulet voimistuvat (2013). Vilja "Kun sain asianajajalta viestin laseihini, pelästyin todella. M haastoi silloin tällöin viljelijöitään oikeuteen, ja korvausvaatimukset olivat valtavia. Hain kaapista Koskenkorvaa, otin kunnon hömpsyt,

Lisätiedot

Pari sanaa päätoimittajalta 2 Sisällysluettelo 2 Painavia sanoja puheenjohtajalta 3 Hallitus 4 Yhteystiedot 5 Sadusta totta?

Pari sanaa päätoimittajalta 2 Sisällysluettelo 2 Painavia sanoja puheenjohtajalta 3 Hallitus 4 Yhteystiedot 5 Sadusta totta? 4 1 Pari sanaa päätoimittajalta SISÄLTÖ Pari sanaa päätoimittajalta 2 Olen ylpeä teistä! Olette olleet hienosti mukana tämän lehden teossa. Lehteä on tehty yhdessä, juuri niin kuin jäsenlehteä mielestäni

Lisätiedot

Airaksen perheen matkakertomus

Airaksen perheen matkakertomus Euroopan turnee 24.5-28.6.2007 Airaksen perheen matkakertomus Ajassa matkustetaan Lomastamme kirjoitamme matkakertomusta, jonka kiinnostavuus yltänee korkeitaan välttävälle tasolle. Kulkiessamme koemme

Lisätiedot

Lincoln Highway Centennial Tour

Lincoln Highway Centennial Tour EST. 1989 Cadillac Club ry jäsenjulkaisu nro 4 / 2014 Club Cadillac News Lincoln Highway Centennial Tour 1913 2013 25 Club years u TYKKÄÄ Cadillac Club Facebookissa Jotain pientä pukinkonttiin - Hannan

Lisätiedot