OHJEITA MUUTTOTAVAROIDEN PAKKAAMISEEN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OHJEITA MUUTTOTAVAROIDEN PAKKAAMISEEN"
  • Pia Aro
  • 8 vuotta sitten
  • Katselukertoja:

Transkriptio

1 OHJEITA MUUTTOTAVAROIDEN PAKKAAMISEEN Katso myös Muuton pakkaaminen on vaativa. Tavaroiden pakkaaminen on aikaa vievää työ, ja voi myös olla mentaalisesti vaikeaa käydä läpi vanhoja tavaroita ja lajitella niitä. Varmista tämän vuoksi, että suunnittelet pakkaamiseen hyvin ja että sinulla on ylimääräistä aikaa itsellesi ennakoimattomien tapahtumien vuoksi. Käytä mahdollisuus tyhjentämään pois ylimääräiset tavarat joita et enää tarvitse. Lahjoita hyväntekeväisyyteen, tai myy ne halvalla, monilla muilla on ehkä enemmän iloa niistä tavaroista kuin teillä itse. Muista, että laatiminen vaatii ylimääräistä aikaa omaan aikatauluusi. Tämä pakkausopas sisältää ohjeita, sekä vinkkejä siitä, miten suunnitella ja toteuttaa oman muuton pakkaaminen parhaalla tavalla. Jäljempänä löydät tietoa miten pakata jokaisen kodin huoneen varten. Muuttolaatikot Muuttolaatikoihin on ehdottomasti helpoin tapa pakata ja tallentaa tavaroita muuttamisen aikana. Ne ovat kestäviä, muuttoja varten suunniteltuja pakkauslaatikoita. Niiden ansiosta lastaaminenkin käy nopeasti ja vaivattomasti. Helposti särkyvät esineet suojataan hyvin pakkausmateriaalilla ja pakataan tiiviisti muuttolaatikoihin. Muuttolaatikot voit ostaa eri tavarataloista, rautakaupasta tai muuttofirmalta. Muista, että laatu voi erota paljon eri myyjillä. Muuttofirmalla on usein parhaat laatikot, mutta myös kalliimmat. Tarkista jos voit vuokrata laatikoita, jos et halua ostaa niitä. Jos palkkaama muuttoyritys muuttaa sinulle, voit yleensä lainata laatikot ilmaiseksi. Muuttolaatikoiden korvikkeina käytettävät banaanilaatikot, jätesäkit, paperikassit ja matkalaukut eivät ole tarkoituksenmukaisia. Niitä ei voi pinota, eikä niitä voi nokkakärryillä kuljettaa. Rikkoontumisriski on niihin pakatessa paljon suurempi. Joten: ikävien yllätysten välttämiseksi ja tehokkaan muuton läpiviemiseksi, käytä tarkoitukseen tehtyjä laatikoita. Muuttaen mahdollisimman tehokkaasti sekä minimoida ikäviä yllätyksiä, tavalliset pahvilaatikot käyvät myös hyvin. Muuttolaatikoiden määrä riippuu tavaramäärästä. Laskelmien mukaan jokaista asuinneliötä kohti pitäisi varata yksi laatikko. Mikäli olet asunut kauan samassa paikassa ja sen lisäksi olet huono heittämään tavaroita pois, tarvitset luultavasti paljon enemmän. MoveriaTM.fi on hallinnollinen apusi muuttamiseen. Autamme sinua suunnittelemaan muuttoasi ja siihen liittyviä toimintoja. Otamme mielellämme vastaan palautetta jotta voimme kehittää palvelua entistä paremmaksi. Aloita muuttosi Yhteystiedot: Blogi:

2 Suunnittele pakkaaminen Paras vihje on: aloita mahdollisimman aikaisin. Aloita tavaroista joita et tarvitse ennen muuttoa, kuten kausivaatteet, arvoposliinit, kirjat ym. Jätä ehdottomat tavarat viimeiseksi ja pakkaa ne viimeisinä päivinä ennen muuttoa. Seuraavat kohdat on syytä tarkistaa: Puhdistusaineet ja muut loppusiivoukseen tarvittavat tavarat/ varusteet ei pidä pakata etukäteen. Tuoli, tikkaat tai jakkara jätetään jälkisiivousta varten. Valaistus - eli sähkö, tarvitaan viimeiseen asti vanhassa kodissasi - ja ensimmäisenä uudessa paikassa. Ilman valoa kaikissa huoneessa on vaikea muuttaa sekä sisään että ulos. Mikäli muutat kauas, muistettava on ottaa mukaan hygieniatuotteita (kuten saippuaa ja wc- paperia), vaihtovaatteet sekä eväät, jotka ovat helposti saatavilla. Siten pääset alkuun kunnolla uudessa kodissa, ja sinun ei heti tarvitse penkoa laatikoita. Organisoi pakkaaminen ottamalla huone kerrallaan, ja pakkaamalla asioita samasta huoneesta laatikkoihin. Merkitse ne etupuolelta niin, että voit helposti nähdä mitä niissä on, ja mihin tilaan ne kuuluvat uudessa paikassa. (Jos merkitset ne yläpäälle, teksti ei näy, kuin asetat laatikot toistensa päälle). Muuttolaatikoiden pakkaustapa on tärkeää, jotta laatikoita voidaan pinota päällekkäin. Kolme laatikkoa yleensä riittää kuljettamaan kerralla. Raskain laatikko pitäisi laittaa päällimmäiseksi kuljetuskärryille. Aseta pakatut laatikot tyhjään huoneeseen, tai tilaan jota harvoin käytät, niin, että ne ovat poissa tieltä ennen muuttopäivää. Älä laita laatikoita ullakolle (varastoon), kellariin tai ulos, koska ne, ja niiden sisältö, voi vaurioitua jos on kylmä tai kostea. Jäljempänä on tietoa miten eri työpisteen tavarat pitäisi pakata. Keittiö Keittiössä voit usein aloittaa pakkaamisen aikaisin, saadakseen pois keittiövarusteet joita et käytä usein. Muista säästää muutamat yleisimmistä asioista, jotka tarvitset ruuanlaittoon ja syömiseen viimeisinä päivinä. Lasit, posliini ja muut särkyvät esineet kääritään suojapaperiin tai kuplamuovilla. Muita suosittuja vaihtoehtoja ovat silkkipaperi, sanomalehtipaperi, lakanat, pyyhkeet ja vaatteet, jotka kuitenkin tulee pakata. Sanomalehtipaperi on halpaa, mutta jättää usein jälkiä posliiniin ym., ja sinun täytyy pestä nämä uudelleen ennen käyttöä Lakanat, pyyhkeet ja vaatteet ovat tosin puhtaita, mutta pakkaamisesta voi tulla tehotonta ja ne ottavat paljon tilaa laatikoissa. Ne myös vaikuttavat purkaumista koska vaatteet ja astiat eivät kuulu samaan paikkaan kodissa. Silkkipaperin tai suojapaperin ostaminen on tosin kallista, mutta voi silti olla paras vaihtoehto suojata helposti särkyviin esineisiin. MoveriaTM.fi on hallinnollinen apusi muuttamiseen. Autamme sinua suunnittelemaan muuttoasi ja siihen liittyviä toimintoja. Otamme mielellämme vastaan palautetta jotta voimme kehittää palvelua entistä paremmaksi. Aloita muuttosi Yhteystiedot: asiakaspalvelu@moveria.fi Blogi:

3 Lautaset pakataan suojapaperin välillä pystyasennossa. Käytä rypistynyttä paperia täyteaineena laatikon pohjalle, ja asioitten väliin, silloin pakkauksesta tulee tukevampi. Lasit tulee pakata erikseen paperiin ja sijoitetaan laatikkoon. Minimoimiseksi, että jotakin rikkoutuu, on hyvä idea pakata pienempiin laatikkoihin (esim. kenkälaatikot) ja laitta ne muuttolaatikkoihin. Toinen vaihtoehto on ostaa ristikon (välipahvin) jonka avulla pahvilaatikko muuntuu lasien ja kuppien pakkauslaatikoksi, (saatavana muuttofirmoilta ja varastointi yrityksiltä) Keittiönkoneet (kahvinkeitin, leipäpaahdin, jne.) pakataan yksittäisin, pienempiin laatikkoihin, jotka sitten kerätään muuttolaatikoihin. Jos sinulla ei ole sopivia laatikoita, kääri ne suojapaperilla tai kuplamuovilla, niin ne suojautuvat rikkomisesta. Jos astianpesukoneeseen, tai muuhun keittiökoneeseen, jotka sisältyvät muuttoon. Ja niissä on kiinteä liittymä, sähkö- ja vesiliitännät tulee olla valmiit ennen siirtoa, nämä asiat on syytä antaa ammattilaisen tehtäväksi. Näin vältetään onnettomuudet ja vakuutus pysyy voimassa. Tarkista varmuuden vuoksi vakuutusyhtiön kanssa miten suhtautua. Olohuone Olohuoneessa voit usein aloittaa pakkaamalla kirjat, videot, koristeet joita et välttämättä tarvitse ennen muuttoa. Kirjat ovat liian raskaita täyttämiseksi koko laatikon, pakkaa siksi laatikkoon puolet kirjoja ja täytä ne kevyempien esineiden kanssa, kuten tyynyt, peitot, verhot ja niin edelleen. Sekoita pokkarit kovakantisien kirjojen kanssa, tasaamaan laatikoiden painoa. Koriste- esineet yms. suojataan hyvin samoin kuin lasi ja posliini, silkkipaperiin tai pakkauspaperiin, ennen niiden pakkaamista muuttolaatikoihin. Taulut, peilit jne. jotka ovat liian isot muuttolaatikoihin, pakataan hyvin esim. kuplamuoviin. (Muuttofirmoilta on saatavilla myös aaltopahvia, kulmasuojia ja pahvisia taululaatikoita) Halvempi vaihtoehto on teipata / sitoa ne yhteen pahvin väliin. Sinun ei pitäisi pakata tauluja liian varhaisessa vaiheessa, jotta ne eivät vahingoitu, sekä siirrä ne pystyasentoon. Virtajohdot ja sen kaltaiset, sinun pitäisi niputtaa ja merkitä huolellisesti tietämään missä niiden pitäisi olla, kun tarvitset niitä uudelleen. Jos virtajohtoa ei ole mahdollista poistaa laitteesta sen pitäisi kääriä ja teipata laiteeseen vahinkojen ehkäisemiseksi. MoveriaTM.fi on hallinnollinen apusi muuttamiseen. Autamme sinua suunnittelemaan muuttoasi ja siihen liittyviä toimintoja. Otamme mielellämme vastaan palautetta jotta voimme kehittää palvelua entistä paremmaksi. Aloita muuttosi Yhteystiedot: asiakaspalvelu@moveria.fi Blogi:

4 Verhotangot ja vastaavat niputetaan narulla tai teipillä, samoin samankaltaiset, kuten luudat, sukset ja muut vastaavat esineet. Matot pakkaat parhaiten rullaamalla niitä, ja sitomalla niitä narulla. Jos on monta pienempiä mattoja, tätä voi tehostaa rullaamalla useita yhteen. Kirjahyllyistä ja vastaavista huonekaluista, poista irtohyllyt ja paketoi ne nippuun narulla tai teipillä. Muista merkitä ruuvit ja muut liittymät niihin, jotta ne löytyvät helposti löytyy kuin taas tarvitaan ne huonekalujen kokoonpanoon. Kaikki irtain tavara kaapeista ja säilytyskalusteista, laatikot, hyllyt jne. tyhjennetään ja pakataan muuttolaatikoihin. Kaappien ovet ja vetolaatikot jätetään lukitsematta. Jos laatikot tai ovet avutuvat helposti, teippaa ne kiinni, joten ne eivät vahingoitu kuljetuksen aikana. Huonekalut joissa on monta uloketta, on paras purkaa osiin, kuljetuksen helpottamiseksi. Lamput ovat usein isoja ja hankalia muuttaa, erityisesti kattokruunut ja vastaavat. Varmuuden vuoksi on hyvä ripustaa ne muuttoauton kattoon. Täytyy olla tarkkana siitä, että ne eivät voi pudota kuljetuksen aikana. Lamppujen kuvut irrotetaan ja pakataan kuten astiat muuttolaatikkoon. Viherkasvit suojataan teippaamalla esim. aaltopahvia tai solumuovia alhaalta ruukkuun kiinni ja ylhäältä suojamateriaalin ympäri. Kasvit lastataan, varsinkin talvella, muuttoautoon viimeisenä ja puretaan ensimmäisenä lämpimään. Huonekasvit ovat herkkiä ja vahingoittuvat usein siirrettäessä. Useimmat muuttofirmat eivät ota vastuuta huonekasveista, mutta ne voit siirtää itse. Pakkaa ne seisoen avoimessa laatikossa, ja mielellään eristettynä hieman sanomalehtipaperien suojaamaan kylmältä ja tuulelta. Hyvin varustetuista puutarhakeskuksista voi ostaa turvaverkon isoille tuuheille kasveille, jotka helpottavat niiden siirtoa. Makuuhuone Makuuhuoneen tavarat pitäisi alkaa pakata aikaisessa vaiheessa, kuten lakanat, pyyhkeet, ja vaatteet, jotka et tarvitse lähitulevaisuudessa. Mieti myös, jos voit käyttää esimerkiksi pyyhkeet suojaamaan helposti särkyvät esineet muuton aikana, tai täyttämällä raskaita laatikkoja. MoveriaTM.fi on hallinnollinen apusi muuttamiseen. Autamme sinua suunnittelemaan muuttoasi ja siihen liittyviä toimintoja. Otamme mielellämme vastaan palautetta jotta voimme kehittää palvelua entistä paremmaksi. Aloita muuttosi Yhteystiedot: Blogi:

5 Vaatteet vaatekaapista voi myös taittaa ja pakata muuttolaatikoihin. Jos useat vaatteet ovat vaateripustimella, ratkaisu on aikaa vievää. Vaihtoehto on että ne pakataan muovisäkkeihin, säkkien suut teipataan hyvin kiinni ja ripustimien koukut jätetään näkyviin, leikkaamalla reikä pussin yläosaan. Muu vaihtoehto on vaatelaatikot, joita voi vuokrata tai ostaa muuttofirmalta. Näillä vaihtoehdoilla vaatteet voivat nyt roikkua siirrossa, ja ne voidaan sujuvasti ripustaa suoraan vaatekaappiin uudessa kodissa. Sijauspatjat rullataan kuten matot, ne sidotaan narulla tai kiristyshihnalla ja suojataan suojamuovilla. Kylpyhuone Kylpyhuone on vaikein tila pakata etukäteen, se sisältää usein asioita jota käytät päivittäin tai viikoittain. Lääkehoito ja vastaavat, eivät sovellu pakata vaikka et tarvitse niitä tällä hetkellä, voit sairastua ennen muuttoa ja sitten niiden on oltava käytettävissä. Kun muutto lähestyy (vähemmän kuin viikon aikaa), on suositeltavaa aloittaa pakkaaminen kylpyhuoneessa. Pakkaa kaikki paitsi useimmiten tarvittavat hygieniatuotteet pakattu viimeksi. Varmista, että sinulla on myös niitä helposti saatavilla, kun saavut uuteen kotiin. Jos sinulla on pesukone, kuivausrumpu ja kaltaiset jotka myös sisältyvät muuttoon, näiden rumpu ja kuljetustuki tulee olla kiinnitettynä ennen siirtoa (ohjeet löydät pesukoneen ohjekirjasta) Sähkö- ja vesiliitännät tulee olla valmiit ennen siirtoa, samoin kuin astianpesukone, nämä asiat on syytä antaa ammattilaisen tehtäväksi. Autotalli / varasto Nämä tilat sopii hyvin pakata aikaisin, koska ne sisältävät usein asioita, joita et käytä liian usein. Näissä paikossa on kuitenkin tavarat usein vaikeita pakata. Koneet ja laitteet on tyhjennettävä polttoaineesta (diesel, bensiini, jne.) ennen kuin ne pakataan. ne pitäisi myös, mikäli mahdollista, pakata laatikoihin ja säilyttää pystyasennossa, estämiseksi nesteiden valumisesta. Jos sinulla on useita tilaa vieviä tavaroita, kuten polkupyörät, ruohonleikkurit, ja puutarhan koneet ym., saatat tarvita ekstra ison muuttoauton, koska nämä ovat vaikeita pakata tehokkaalla tavalla. MoveriaTM.fi on hallinnollinen apusi muuttamiseen. Autamme sinua suunnittelemaan muuttoasi ja siihen liittyviä toimintoja. Otamme mielellämme vastaan palautetta jotta voimme kehittää palvelua entistä paremmaksi. Aloita muuttosi Yhteystiedot: asiakaspalvelu@moveria.fi Blogi:

6 Muuttoauto Että muuttosi olisi mahdollisimman sujuva, on myös tärkeää organisoida tavaroiden siirto muuttoautoon. Seuraavat asiat sinun tarvitsee harkita, kun pakkaat tavarat muuttoautoon. Aloita isojen huonekalujen ja täytä niiden välinen tila pienemmällä huonekaluilla ja muuttolaatikoilla. Yksi tapa tehdä tilaa, on irrottaa ulkonevat huonekalujen osat huonekalujen osat, kuten niin kuin nuput, pöydänjalat ja vastaavat. Jotta huonekalut eivät vahingoittuisi, ne olisi kiinnitettävä kuljetus- /kiristyshihnoilla tai kaltaisilla. Epäherkät, pehmeät pinnoitteet kuten matot, huovat ja vastaavat voidaan käyttää auton lattialla, seinillä, ja huonekalujen välissä, että tavarat eivät vaurioidu kuljetuksen aikana. Huonekalut jotka kuuluvat samaan huoneeseen, pakataan mielellään yhteen muuttoautoon, helpottamiseksi saapumiseen uuteen asuntoon. Tietääkseen kuinka ison muuttoauton tarvitset, on hyvä tietää, että muuttolaatikko on noin 0,5 kuutiometriä. Autovuokraamojen hinnat riippuvat auton tavaratilan kuutiomäärästä. Lisää siihen myös arvio siitä, kuinka paljon huonekaluja sinulla on. Isommassa autossa on helpompi pakata sisään ja ulos, mikä tietenkin yksinkertaistaa lastausta. Helpointa on vuokrata auto, johon kaikki muuttotavarasi mahtuvat kerralla. Näin et menetä arvokasta aikaa ajelemalla useita kertoja asuntojen välillä. Tarkista myös kuin vuokraat pakettiauton omaan käyttöösi, jos voit ajaa sitä henkilöauton ajokortilla (b- kortti), jos vuokraat kuorma- auton käyttöösi, tämän ajamiseen tarvitaan kuorma- auton ajokortti (c- kortti). MoveriaTM.fi on hallinnollinen apusi muuttamiseen. Autamme sinua suunnittelemaan muuttoasi ja siihen liittyviä toimintoja. Otamme mielellämme vastaan palautetta jotta voimme kehittää palvelua entistä paremmaksi. Aloita muuttosi Yhteystiedot: Blogi:

OHJEITA MUUTTOTAVAROIDEN PAKKAAMISEEN

OHJEITA MUUTTOTAVAROIDEN PAKKAAMISEEN OHJEITA MUUTTOTAVAROIDEN PAKKAAMISEEN www.moveria.fi. Katso myös www.moveria.se/blogg Muuton pakkaaminen on vaativa. Tavaroiden pakkaaminen on aikaa vievää työ, ja voi myös olla mentaalisesti vaikeaa käydä

Lisätiedot

Muuttajan muistio Varman vuokra-asujalle

Muuttajan muistio Varman vuokra-asujalle Muuttajan muistio Varman vuokra-asujalle Muuttajan muistio Varman vuokra-asujalle Muutto on suuri elämänmuutos, johon liittyy sekä iloa uudesta kodista että luopumisen haikeutta. Se vie myös voimia, sillä

Lisätiedot

Järjestystä kodin kaaokseen!

Järjestystä kodin kaaokseen! Järjestystä kodin kaaokseen! Kiire, ylimääräinen tavara ja sekamelska sano ei ja laita arkesi järjestykseen. Pienellä vaivalla saat aikaan suuren muutoksen. Kaiken A ja O järjestyksen hallinnassa on turhasta

Lisätiedot

HUONEKALUT Olohuone Keittiö Kirjasto Erkin työhuone Raijan työhuone Eteishalli & TV Makuuhuone Alakerta asuin Sauna & pukuhukodinhoitohuon Sauna ja pukuhuverstas Autotalli Kylmä varasto Alak. Lämmin varasto

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

Varman toimitilamuuttajan muistio. Tervetuloa uusiin Varman toimitiloihin!

Varman toimitilamuuttajan muistio. Tervetuloa uusiin Varman toimitiloihin! Varman toimitilamuuttajan muistio Tervetuloa uusiin Varman toimitiloihin! Varman toimitilamuuttajan muistio Kun yrityksenne muuttaa uusiin toimitiloihin, valmistautuminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin.

Lisätiedot

Muut Sovella tuotteet. Vaatteiden ripustaminen. Verraton varasto KODIN SÄILYTYSJÄRJESTELMÄT. 535,20 (sis. alv 22 %)

Muut Sovella tuotteet. Vaatteiden ripustaminen. Verraton varasto KODIN SÄILYTYSJÄRJESTELMÄT. 535,20 (sis. alv 22 %) Muut Sovella tuotteet Vaatteiden ripustaminen Housunkannatin naulakkoon, kpl pss,0 Tuuletusteline Tamppausteline 0 0 Naulakko, koukkua, 0 Naulakko, koukkua,00, 0, 0 0 Vaatteiden kannatinputki,, sinkitty,0

Lisätiedot

KVARTAL S U O M I SUUNNITTELU: MITAT: HYVÄ TIETÄÄ: HOITO: IKEA of Sweden

KVARTAL S U O M I SUUNNITTELU: MITAT: HYVÄ TIETÄÄ: HOITO: IKEA of Sweden S U O M I KVARTAL SUUNNITTELU: IKEA of Sweden MITAT: 1-urainen verhokisko 140 cm, 3-urainen verhokisko 140 cm. Ylä- ja alatukilista 60 cm. HYVÄ TIETÄÄ: Valitse seinä-/kattomateriaaliin sopivat ruuvit/tulpat.

Lisätiedot

Tervetuloa Villa Hillaan!

Tervetuloa Villa Hillaan! Villa Hilla Tervetuloa Villa Hillaan! Olet lämpimästi tervetullut lomailemaan YTYn Villa Hillaan Kittilän Leville. Tutustuthan ohjeisiin huolella ja muista ilmoittaa tuloaikasi avainpalveluumme. Perustiedot

Lisätiedot

KELAN TOIMEENTULOTUETUT MUUTOT

KELAN TOIMEENTULOTUETUT MUUTOT KELAN TOIMEENTULOTUETUT MUUTOT KOTIMUUTTO-OHJEET Seuraavat seikat ovat muuttajan vastuulla: hyvin ja ajoissa suoritettu pakkaus purettavien tai irrotusta vaativien kalusteiden ja tavaroiden saattaminen

Lisätiedot

AURINKOUUNI. Tarvittavat taidot: Senttimetrien mittaus, askartelutaidot ja taulukoiden käyttö.

AURINKOUUNI. Tarvittavat taidot: Senttimetrien mittaus, askartelutaidot ja taulukoiden käyttö. AURINKOUUNI Tavoite: Tutustutaan aurinkoon uusiutuvana energianlähteenä askartelemalla yksinkertainen aurinkouuni. Havainnollistetaan oppilaille kasvihuoneilmiötä. Tehtävä: Oppilaat jaetaan useaan ryhmään

Lisätiedot

OSTOAPU PAX & KOMPLEMENT. Liukuovelliset vaatekaapit & sisusteet

OSTOAPU PAX & KOMPLEMENT. Liukuovelliset vaatekaapit & sisusteet OSTOAPU PAX & KOMPLEMENT Liukuovelliset vaatekaapit & sisusteet SUOMI Lisätietoja takuuvihkosessa TURVALLISUUS Kaapit on kiinnitettävä seinään. Erilaisiin seinämateriaaleihin tarvitaan erilaiset kiinnikkeet.

Lisätiedot

y Polttonestetoiminen lämmitin 87

y Polttonestetoiminen lämmitin 87 Klimat 5 1 y Polttonestetoiminen lämmitin 87 912-B, 912-D Op. no. 87516 01- Bensiini 30618 095-1 Diesel 3730 340-1 20000 paitsi AT Bensiini 30618 095-1 912-B edustaa lämmittimien uuttaa sukupolvea. Tämä

Lisätiedot

Iveco Daily. Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi.

Iveco Daily. Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Iveco Daily Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Olet ostanut pakettiauton, joka voi olla liiketoimintasi tärkein osa pitkänkin aikaa. Pakettiauto on kuitenkin vain kuori, ja sinun tulee miettiä

Lisätiedot

Näin pakkaat oikein. Olemme koonneet avuksesi pakkaamisohjeita helpottaaksemme lähettämistä. Lue lisää seuraavilta sivuilta.

Näin pakkaat oikein. Olemme koonneet avuksesi pakkaamisohjeita helpottaaksemme lähettämistä. Lue lisää seuraavilta sivuilta. Näin pakkaat oikein Kun lähetyksesi kulkee TNT:llä voit luottaa, että se toimitetaan nopeasti ja turvallisesti määränpäähänsä. Jotta lähetyksesi saapuisi perille myös hyvässä kunnossa, on oikea pakkaaminen

Lisätiedot

Missä sinä asut? Minä asun kaupungissa. Asuuko Leena kaupungissa vai maalla? Leena asuu maalla, mutta hän on työssä kaupungissa.

Missä sinä asut? Minä asun kaupungissa. Asuuko Leena kaupungissa vai maalla? Leena asuu maalla, mutta hän on työssä kaupungissa. ASUNTO JA ASUMINEN ASUMINEN 1. Missä sinä asut? Minä asun kaupungissa. Asuuko Leena kaupungissa vai maalla? Leena asuu maalla, mutta hän on työssä kaupungissa. 2. Missä kaupungissa sinä asut? Asun Lahdessa.

Lisätiedot

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 HUOM! Lue tämän käyttö- ja turvallisuusohjeen sisältö huolellisesti ennen TL-radiaalipuhaltimen käyttöä turvallisen käytön varmistamiseksi.

Lisätiedot

IVAR. Tarvitsetko apua? Lisätietoja näistä ja muista palveluista saat henkilökunnalta.

IVAR. Tarvitsetko apua? Lisätietoja näistä ja muista palveluista saat henkilökunnalta. IVAR SUOMI HOITO-OHJE Käsittele öljyllä, vahalla, värillä, lakalla tai petsillä kestävän ja helppohoitoisen pinnan aikaansaamiseksi. YMPÄRISTÖTIEDOT Uusiutuvaa materiaalia (puukuitua). Uusiutuvaa materiaalia

Lisätiedot

PALOTURVALLISUUTTA KOTONA

PALOTURVALLISUUTTA KOTONA TURVALLISEEN HUOMISEEN PALOTURVALLISUUTTA KOTONA Kunta/kaupunki: Katuosoite: Ovikoodi: Asukkaan puhelinnumero: HÄTÄNUMERO: 112 Säilytä tämä lehtinen näkyvällä paikalla. 1 Palovaroitin Kiinnitä palovaroitin

Lisätiedot

Metallinen halkovaja. KÄYTTÖOHJE/ asennusohje. Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä ja siihen menee 1 2 tuntia.

Metallinen halkovaja. KÄYTTÖOHJE/ asennusohje. Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä ja siihen menee 1 2 tuntia. Metallinen halkovaja KÄYTTÖOHJE/ asennusohje Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä ja siihen menee 1 2 tuntia. 1 ENNEN TYÖN ALOITTAMISTA Käyttöohje Ennen halkovajan kokoonpanoa tarkista rakennuslaissa säädetyt

Lisätiedot

Peugeot Bipper Partner Expert Boxer

Peugeot Bipper Partner Expert Boxer Peugeot Bipper Partner Expert Boxer Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Olet ostanut pakettiauton, joka voi olla liiketoimintasi tärkein osa pitkänkin aikaa. Pakettiauto on kuitenkin vain kuori,

Lisätiedot

MUISTILISTA MUUTTOSIIVOUKSEEN

MUISTILISTA MUUTTOSIIVOUKSEEN MUISTILISTA MUUTTOSIIVOUKSEEN www.moveria.fi. Katso myös www.moveria.se/blogg Valmistelu Tyhjennä koko asunnon huonekalut, muuttolaatikot ja kaikki tavarat, jotka vielä ovat kaapeissa ja laatikoissa. Muista

Lisätiedot

Hifitalo 2010. Hifitalo SIMPLE-XXX KOTELOT. Kasausohje YHTEYSTIEDOT

Hifitalo 2010. Hifitalo SIMPLE-XXX KOTELOT. Kasausohje YHTEYSTIEDOT Hifitalo 2010 Hifitalo SIMPLE-XXX KOTELOT Kasausohje YHTEYSTIEDOT Myymälä: info@hifitalo tel.044 055 3595 Asentamo: asentamo@hifitalo.fi tel.040 588 4680 Onnittelut, olette ostaneet itsellenne laatutuotteen

Lisätiedot

OSTOAPU ELVARLI. -säilytysjärjestelmä SUUNNITTELIJA. TURVALLISUUS Säädettävät pylväät tulee kiinnittää kattoon. Päätytikkaat tulee kiinnittää seinään.

OSTOAPU ELVARLI. -säilytysjärjestelmä SUUNNITTELIJA. TURVALLISUUS Säädettävät pylväät tulee kiinnittää kattoon. Päätytikkaat tulee kiinnittää seinään. OSTOAPU ELVARLI -säilytysjärjestelmä SUUNNITTELIJA Ehlén Johansson TURVALLISUUS Säädettävät pylväät tulee kiinnittää kattoon. Päätytikkaat tulee kiinnittää seinään. Seinä- ja kattokiinnitystarvikkeet (esim.

Lisätiedot

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen?

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen? 5. Vastaa kysymyksiin (kpl1) Onko sinulla sisaruksia? Asuuko sinun perhe kaukana? Asutko sinä keskustan lähellä? Mitä sinä teet viikonloppuna? Oletko sinä viikonloppuna Lahdessa? Käytkö sinä usein ystävän

Lisätiedot

Onko tilasi pieni? Ajattele suuria.

Onko tilasi pieni? Ajattele suuria. Onko tilasi pieni? Ajattele suuria. Älä anna pienten tilojen rajoittaa suuria unelmia Oikealla säilytysratkaisulla luot viihtyisän ja inspiroivan ympäristön pieniinkin tiloihin. elfa Utility Home on uusin

Lisätiedot

Volkswagen Caddy Transporter Crafter

Volkswagen Caddy Transporter Crafter Volkswagen Caddy Transporter Crafter Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Olet ostanut pakettiauton, joka voi olla liiketoimintasi tärkein osa pitkänkin aikaa. Pakettiauto on kuitenkin vain kuori,

Lisätiedot

1. Tarvikkeet omatoimisiin remontteihin

1. Tarvikkeet omatoimisiin remontteihin 1.9. - 30.11.2016 erikoistarjoukset Etupisteitä voi käyttää kodin kunnostukseen, sisustukseen tai tarvikkeisiin. Kerralla on lunastettava vähintään viisisataa (500) tuhat (1000) pistettä. Kaikissa hankinnoissa

Lisätiedot

TULLIKATU 7, NAANTALI MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS.

TULLIKATU 7, NAANTALI MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS. TULLIKATU 7, NAANTALI MYYNTIESITE NAANTALI, KERROSTALO 3h+kt+s+ph/khh+wc+vh+las.terassi+v+ak, 84 m, 314 000 Vastaava välittäjä Johanna Willberg MYYNTIPÄÄLLIKKÖ, LKV, PARTNER, KAUPANVAHVISTAJA 040 041 048

Lisätiedot

Asumisen suunnitelmani. Kehitysvammaisten Palvelusäätiö Asumisen yksilölliset tukimallit projektin tuottamaa aineistoa

Asumisen suunnitelmani. Kehitysvammaisten Palvelusäätiö Asumisen yksilölliset tukimallit projektin tuottamaa aineistoa Asumisen suunnitelmani Asumisen yksilölliset tukimallit projektin tuottamaa aineistoa Asumisen suunnitelmani Jos suunnittelet muuttoa, on hyödyllistä pohtia etukäteen, millaiset asiat ovat sinulle tärkeitä

Lisätiedot

JOKAPÄIVÄINEN PAPERIMME

JOKAPÄIVÄINEN PAPERIMME JOKAPÄIVÄINEN PAPERIMME Ohjeita näyttelyn ripustukseen Näyttely koostuu kuudesta puoliympyrän mallisesta seinäkkeestä, joissa on tekstejä ja vitriineitä molemmilla puolilla. Elementit (18 kpl) ovat kuljetuksen

Lisätiedot

HORNADY LOCK-N-LOAD SONIC CLEANER LOCK-N-LOAD MAGNUM SONIC CLEANER KÄYTTÖOHJE

HORNADY LOCK-N-LOAD SONIC CLEANER LOCK-N-LOAD MAGNUM SONIC CLEANER KÄYTTÖOHJE HORNADY LOCK-N-LOAD SONIC CLEANER LOCK-N-LOAD MAGNUM SONIC CLEANER KÄYTTÖOHJE Hornady Lock-N-Load Sonic/Magnum Sonic Cleaner poistaa ruutijäämät hylsyn sisä-ja ulkopuolelta ultraäänienergian ja erityisen

Lisätiedot

High Class ratkaisu! Joustavat moduuliratkaisut kouluille ja päiväkodeille

High Class ratkaisu! Joustavat moduuliratkaisut kouluille ja päiväkodeille High Class ratkaisu! Joustavat moduuliratkaisut kouluille ja päiväkodeille www.ramirent.fi Korkeat standardit Monipuolisiin High Class-tiloihin sovelletaan standardeja, jotka ovat lähes yhtä tiukat kuin

Lisätiedot

LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN. Kiertokapula 2013

LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN. Kiertokapula 2013 Nuukuusviikko 2013 LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN KÄYTTÖ Nuukuusviikko vko 16 TEEMAVIIKKO, JOLLE ON TÄNÄ VUONNA VALITTU TEEMAKSI LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN KÄYTTÖ NUUKUUSVIIKOLLA NOSTETAAN TÄRKEÄÄ KESTÄVÄN

Lisätiedot

Tervetuloa Putti Torppaan!

Tervetuloa Putti Torppaan! Putti Torppa Tervetuloa Putti Torppaan! Olet lämpimästi tervetullut lomailemaan YTYn Putti Torppaan Jämsän Himokselle. Perustiedot Putti Torpasta Osoite: Kivistönkatu 5, 42100 Jämsä Tyyppi: hirsirakenteinen

Lisätiedot

Renault KADJAR Lisävarusteet 2015-09

Renault KADJAR Lisävarusteet 2015-09 Renault KADJAR Lisävarusteet 2015-09 01 Ulkovarustelu 01 Valaistut kylkiputket Hyvännäköiset ja käytännölliset. Aina kun ovet suljetaan tai avataan kylkiputkien valot syttyvät 30 sekunniksi. 82 01 583

Lisätiedot

ASENNUS- JA HOITO-OHJE

ASENNUS- JA HOITO-OHJE 3/2008 SENNUS- J HOITO-OHJE SEVEN D- Kylpyhuonekalusteet Sisällysluettelo IDO Seven D-kylpyhuonekalusteet sennuslistan mittatiedot Seven D kaappiasennusta koskeva yleisohje: - asennuslistan kiinnittäminen

Lisätiedot

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Oppitunti 21 - Audio - osa 1. paperikassi paperikassi, ostoskassi

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Oppitunti 21 - Audio - osa 1. paperikassi paperikassi, ostoskassi Oppitunti 21 - Audio - osa 1 1 paperikassi paperikassi, ostoskassi kaksi ostoskassia ostoskärry monta ostoskärryä ostoskori Ostoskori on tyhjä. Ostoskorissa ei ole mitään. laatikko Laatikko on tyhjä. Laatikossa

Lisätiedot

SOTAINVALIDIEN (15 %) SIIVOUS- JA ASIOINTIPALVELUJEN HANKINTASOPIMUS

SOTAINVALIDIEN (15 %) SIIVOUS- JA ASIOINTIPALVELUJEN HANKINTASOPIMUS 1(5) Sotainvalidien siivous - ja asiointipalvelu SOTAINVALIDIEN (15 %) SIIVOUS- JA ASIOINTIPALVELUJEN HANKINTASOPIMUS Sopimuksen osapuolet TORNION KAUPUNKI (tilaaja / ostaja ) ja SOVEA Oy (palvelutuottaja

Lisätiedot

OSTOAPU NORDLI. -makuuhuonekalusteet. SUUNNITTELIJA Ola Wihlborg PUHDISTUS JA HOITO. TURVALLISUUS Osa sarjan kalusteista on kiinnitettävä

OSTOAPU NORDLI. -makuuhuonekalusteet. SUUNNITTELIJA Ola Wihlborg PUHDISTUS JA HOITO. TURVALLISUUS Osa sarjan kalusteista on kiinnitettävä OSTOAPU NORDLI -makuuhuonekalusteet SUOMI SUUNNITTELIJA Ola Wihlborg PUHDISTUS JA HOITO Puhdistetaan mietoon puhdistusaineeseen kostutetulla liinalla. Kuivataan puhtaalla liinalla. TURVALLISUUS Osa sarjan

Lisätiedot

Lue asennusohje huolellisesti aina ennen asentamisen aloittamista

Lue asennusohje huolellisesti aina ennen asentamisen aloittamista Lue asennusohje huolellisesti aina ennen asentamisen aloittamista Lamellikisko on koottu valmiiksi, ja pakattu pahviin. Lamellikankaat ja osat on pakattu erilliseen laatikkoon. Kankaissa on valmiina ripustushengarit.

Lisätiedot

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät Akkutoimiset porraskiipijät ihmiset SANO asettaa etusijalle! LIFTKAR PT PORRASKIIPIJÄT LIFTKAR PT ON TURVALLINEN PORTAISSA JA HELPPOKÄYTTÖINEN. ELÄMÄNLAATU ON ELÄMÄSTÄ NAUTTIMISTA TÄYSILLÄ JA YHDESSÄ

Lisätiedot

Muuttojen sopimusehdot koti- ja yritysmuuttoihin Muuttotalo 2012 2016

Muuttojen sopimusehdot koti- ja yritysmuuttoihin Muuttotalo 2012 2016 23 Muuttojen sopimusehdot koti- ja yritysmuuttoihin Muuttotalo 2012 2016 1. Tilauksen ja sopimuksen syntyminen Tilauksen tekeminen onnistuu sähköpostitse tai puhelimen kautta. Muuttotalon internet sivustoilla

Lisätiedot

Suunnitelmissa mukana mm. näiden yhteistyökumppaniemme tuotteita.

Suunnitelmissa mukana mm. näiden yhteistyökumppaniemme tuotteita. Suunnitelmissa mukana mm. näiden yhteistyökumppaniemme tuotteita. Sisustussuunnitelmasi Hei, Kiitos sisustustilauksestasi, makuuhuoneesi uutta ilmettä oli kiva suunnitella. Lähdin suunnitelmassani kokonaisvaltaisesta

Lisätiedot

DINO 80R Pikaopas. Nostimen rekisteriote ja käyttöohjeet sijaitsevat putkessa puomin tyvessä.

DINO 80R Pikaopas. Nostimen rekisteriote ja käyttöohjeet sijaitsevat putkessa puomin tyvessä. DINO 80R Pikaopas Nostimen rekisteriote ja käyttöohjeet sijaitsevat putkessa puomin tyvessä. Yhteystiedot: 040 6736064 Mikko Jokiranta 050 3171745 Jukka Jokiranta veljeksetjokiranta@gmail.com YLEISET TURVALLISUUSOHJEET

Lisätiedot

Suojainten käyttö. Käytä eristyssiivouksessa eristyssiivousohjeistuksen mukaisia suojaimia. Suojaimet puetaan seuraavassa järjestyksessä.

Suojainten käyttö. Käytä eristyssiivouksessa eristyssiivousohjeistuksen mukaisia suojaimia. Suojaimet puetaan seuraavassa järjestyksessä. 1 Suojainten käyttö Käytä eristyssiivouksessa eristyssiivousohjeistuksen mukaisia suojaimia. Suojaimet puetaan seuraavassa järjestyksessä. Suojainten pukeminen Suusuojus à Suojalasit à Suojatakki à Suojakäsineet

Lisätiedot

1. Tarkista ennen asennuksen aloittamista että sinulla on kaikki siihen vaadittavat osat.

1. Tarkista ennen asennuksen aloittamista että sinulla on kaikki siihen vaadittavat osat. Turner 210/230 1. Tarkista ennen asennuksen aloittamista että sinulla on kaikki siihen vaadittavat osat. - Ovielementit 4kpl - Vaakajohteet - Pystyjohteen C-kiskot (kiinni L-kiskossa) - L-muotoiset pystykiskot

Lisätiedot

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan.

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan. Ympäristöystävällinen hävittäminen Hoito ja puhdistus Hoito ja puhdistus Huoltopalvelu Hävitä pakkaus ympäristönsuojelumääräysten mukaisesti. Tämän laitteen merkintä perustuu käytettyjä sähkö- ja elektroniikkalaitteita

Lisätiedot

Teollisuushyllyt ja -kaapit. Tavaralle kuin tavaralle oma paikka. Työvälineiden ikä pitenee. Sovella-säilytysjärjestelmä on monipuolisesti muunneltava

Teollisuushyllyt ja -kaapit. Tavaralle kuin tavaralle oma paikka. Työvälineiden ikä pitenee. Sovella-säilytysjärjestelmä on monipuolisesti muunneltava Tavaralle kuin tavaralle oma paikka Erilaiset hyllyt ja kaapit ovat tarpeen, jotta järjestys säilyy työpaikalla. Valikoimamme on runsas ja monipuolinen, joten esittelemme tällä aukeamalla tuoteperheet

Lisätiedot

ASUMISOIKEUDEN LUOPUMISILMOITUS

ASUMISOIKEUDEN LUOPUMISILMOITUS ASUMISOIKEUDEN LUOPUMISILMOITUS Koulukatu 19 Skolhusgatan PL 2 PB, Vaasa 65101 Vasa faksi/fax (06) 325 3629, www.pikipruukki.com Pvm TÄYTÄ JA TULOSTA. Palauta allekirjoitettuna osoitteeseen: Oy Vaasan

Lisätiedot

Kaikki arjen valinnat vaikuttavat ympäristöön. Haluamme oppilaitoksessamme toimia niin, että kuormitamme ympäristöä mahdollisimman vähän:

Kaikki arjen valinnat vaikuttavat ympäristöön. Haluamme oppilaitoksessamme toimia niin, että kuormitamme ympäristöä mahdollisimman vähän: Opiskelemme ja työskentelemme ainutlaatuisen kauniissa ympäristössä. Kun pidämme siitä hyvää huolta, se pysyykin viihtyisänä. Pidetään kunniaasiana sitä, että niin koulun rakennukset kuin piha-alueetkin

Lisätiedot

PERHEPALVELUJEN ALUEEN KIINTEISTÖT

PERHEPALVELUJEN ALUEEN KIINTEISTÖT Sotkamon kunta / sivistyspalvelut LIITE 2 PL 42 88601 SOTKAMO Palvelun sisältö ja taajuus1.1.2013 PERHEPALVELUJEN ALUEEN KIINTEISTÖT PÄIVÄTOIMINTA LEIVOLA (382,9m²) Käytävä (102, 104, 109) 5 x viikko Likaantuneet

Lisätiedot

1. Tarvikkeet omatoimisiin remontteihin

1. Tarvikkeet omatoimisiin remontteihin 21.12.2016 Etupisteitä voi käyttää kodin kunnostukseen, sisustukseen tai tarvikkeisiin. Pisteitä on lunastettava kerralla vähintään tuhat (1000) pistettä, paitsi astianpesukoneen asennus 500 pistettä.

Lisätiedot

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 ASENNUSOHJE GOLD LP Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 1. ASENNUS 1.4 Koneen asennus 1.1 Yleistä Henkilöstön on tutustuttava näihin ohjeisiin ennen koneelle

Lisätiedot

OSTOAPU BROR. säilytysratkaisu

OSTOAPU BROR. säilytysratkaisu OSTOAPU BROR säilytysratkaisu HOITO-OHJE Pyyhitään puhtaaksi mietoon puhdistusaineliuokseen kostutetulla liinalla. Pyyhitään kuivaksi kuivalla liinalla. LAATU BROR-säilytysjärjestelmä on luotu kestämään.

Lisätiedot

OMAKOTITALOT HIRSITYÖT. Ra-Re-Si. Rantasalmentie 430 57710 SAVONLINNA PUH./FAX 015-278 248, 0500-867 680

OMAKOTITALOT HIRSITYÖT. Ra-Re-Si. Rantasalmentie 430 57710 SAVONLINNA PUH./FAX 015-278 248, 0500-867 680 OMAKOTITALOT HIRSITYÖT Ra-Re-Si Rantasalmentie 430 57710 SAVONLINNA PUH./FAX 015-78 48, 0500-867 680 TUOHINIEMI 87,5 m 8,0 m Pienen perheen toimiva koti, jossa keittiö ja olohuone muodostavat yhtenäisen

Lisätiedot

Melojan pieni solmuopas. Johdanto. Köysimateriaali. Solmun sitominen. Timo Kiravuo kiravuo@iki.fi

Melojan pieni solmuopas. Johdanto. Köysimateriaali. Solmun sitominen. Timo Kiravuo kiravuo@iki.fi Melojan pieni solmuopas Timo Kiravuo kiravuo@iki.fi Johdanto Meloa voi solmuja osaamatta, mutta osaamalla muutaman perussolmun hän pärjää paremmin. Teltan saa kireäksi, pyykkinaru ei romahda, unohtunut

Lisätiedot

K-S Tili ja Isännöinti Oy

K-S Tili ja Isännöinti Oy K-S Tili ja Isännöinti Oy Asunto Oy:n valvontavastuu huoneiston kunnossapito- tai muutostöissä Asunto-osakeyhtiölain mukaan osakas on velvollinen ilmoittamaan kirjallisesti taloyhtiölle kaikista huoneistonsa

Lisätiedot

1. Tarvikkeet omatoimisiin remontteihin

1. Tarvikkeet omatoimisiin remontteihin 2.11.2016 1.9. - 30.11.2016 erikoistarjoukset Etupisteitä voi käyttää kodin kunnostukseen, sisustukseen tai tarvikkeisiin. Kerralla on lunastettava vähintään viisisataa (500) tuhat (1000) pistettä. Kaikissa

Lisätiedot

VUOKRASOPIMUKSEN IRTISANOMINEN

VUOKRASOPIMUKSEN IRTISANOMINEN VUOKRASOPIMUKSEN IRTISANOMINEN Koulukatu 19 Skolhusgatan PL 2 PB, Vaasa 65101 Vasa faksi/fax (06) 325 3629, www.pikipruukki.com Pvm TÄYTÄ JA TULOSTA. Palauta allekirjoitettuna osoitteeseen: Koy Pikipruukki,

Lisätiedot

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN RAUTAKESKO 1 Mukavaa lämpöä - miten ja miksi? Lämpö on yksi ihmisen perustarpeista. Lämpöä tarvitaan asuinhuoneissa: kotona ja vapaa-ajanasunnoissa, mökeillä, puutarhassa,

Lisätiedot

Tietokilpailu 2016 VASTAUKSET. pisteet yhteensä / 80 pistettä

Tietokilpailu 2016 VASTAUKSET. pisteet yhteensä / 80 pistettä Tietokilpailu 2016 VASTAUKSET pisteet yhteensä / 80 pistettä 1 Valitse oikea väittämä 1 Jätteiden määrää voi vähentää a ostamalla enemmän b ostamalla ulkomailta c ostamalla vähemmän Ympyröi yksi oikea

Lisätiedot

Toimitusehdot. Muuttomiehet K Niskanen Oy sopimusehdot. Palvelut

Toimitusehdot. Muuttomiehet K Niskanen Oy sopimusehdot. Palvelut Toimitusehdot Muuttomiehet K Niskanen Oy sopimusehdot Palvelut Työsuorituksiksi ja palveluiksi lasketaan ilman poikkeuksia kaikki ne tilaisuudet, joita Muuttomiehet K Niskanen Oy tai sen alihankkija ovat

Lisätiedot

Carrer de Viladomat 89 BHM-3178

Carrer de Viladomat 89 BHM-3178 www.barcelona-home.com info@barcelona-home.com +34 934 231 270 - Carrer de Viladomat 89 BHM-3178 FABULOUS 3 MAKUUHUONEEN HUONEISTO PYSÄKÖINTI, SARRIA-SANT GERVASI kuvaus Hinta per yö alkaen 122 Kuukausittainen

Lisätiedot

KOTITYÖT. Sanasto ja lämmittely

KOTITYÖT. Sanasto ja lämmittely Sanasto ja lämmittely 1. Teitkö kotitöitä, kun olit lapsi? 2. Saitko viikkorahaa? 3. Miksi siivoat? 4. Onko sulla kengät jalassa sisällä? 5. Tuuletatko kotona? 6. Mihin viet paperiroskat ja lehdet? 7.

Lisätiedot

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited TANSUN QUARTZHEAT Käyttöohje Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU Valmistaja: Tansun Limited Asiakaspalvelukysymyksissä, ota yhteyttä maahantuojaan: Proviter Oy Tullikatu 12 A 4 21100

Lisätiedot

PYSTYTYSOHJEET Turvaohjeet

PYSTYTYSOHJEET Turvaohjeet POMPPULINNA Tässä ovat ohjeet pomppulinnan pystytykseen ja pakkaamiseen sekä säännöt pomppulinnan käyttöön. Lue ohjeet huolella läpi ennen kuin alat pystyttämään pomppulinnaa. Muista noudattaa sääntöjä,

Lisätiedot

Autotalliin, kellariin, ullakolle ja ruokakomeroon HEJNEsäilytysjärjestelmä

Autotalliin, kellariin, ullakolle ja ruokakomeroon HEJNEsäilytysjärjestelmä OSTOAPU HEJNE -säilytysjärjestelmä SUOMI HYVÄ TIETÄÄ Hyllylevyjen enimmäiskuormitus: 77 47 cm: 50 kg 77 28 cm: 35 kg Jos yhteen osioon kiinnitetään enemmän kuin kuusi hyllylevyä, hyllylevyjen kantavuus

Lisätiedot

Tavaroiden kuljetus pyörällä

Tavaroiden kuljetus pyörällä Tavaroiden kuljetus pyörällä Ongelma: Tavaroiden ja lasten kuljettaminen pyörällä Ongelma: Tavaroiden ja lasten kuljettaminen pyörällä Hyödyt Halpa Nopea Ongelmat Rajoittaa ostosten määrää Useamman lapsen

Lisätiedot

OSTOAPU NORDLI. -makuuhuonekalusteet. SUUNNITTELIJA Ola Wihlborg PUHDISTUS JA HOITO. TURVALLISUUS Osa sarjan kalusteista on kiinnitettävä

OSTOAPU NORDLI. -makuuhuonekalusteet. SUUNNITTELIJA Ola Wihlborg PUHDISTUS JA HOITO. TURVALLISUUS Osa sarjan kalusteista on kiinnitettävä OSTOAPU NORDLI -makuuhuonekalusteet SUOMI SUUNNITTELIJA Ola Wihlborg PUHDISTUS JA HOITO Puhdistetaan mietoon puhdistusaineeseen kostutetulla liinalla. Kuivataan puhtaalla liinalla. TURVALLISUUS Osa sarjan

Lisätiedot

Työpapereiden hävittämisessä on hyvä muistaa, että jotkut asiakirjat pitää laittaa paperinkeräykseen silppurin kautta.

Työpapereiden hävittämisessä on hyvä muistaa, että jotkut asiakirjat pitää laittaa paperinkeräykseen silppurin kautta. Työhuone Työpaperit Työpapereiden hävittämisessä on hyvä muistaa, että jotkut asiakirjat pitää laittaa paperinkeräykseen silppurin kautta. Karsi pois sellainen materiaali: jossa on tietoa, joka löytyy

Lisätiedot

Nauti elämästäsi enemmän.

Nauti elämästäsi enemmän. Nauti elämästäsi enemmän. Järjestä ullakkosi, kellarisi ja kaikki siltä väliltä. Jokainen perheenjäsenesi löytää tavarat nopeammin ja hukkaa ne harvemmin, joten kulutat vähemmän aikaa niiden hakemiseen

Lisätiedot

Muuttojen sopimusehdot koti- ja yritysmuuttoihin Muuttotalo

Muuttojen sopimusehdot koti- ja yritysmuuttoihin Muuttotalo 23 Muuttojen sopimusehdot koti- ja yritysmuuttoihin Muuttotalo 2012 2018 Tilauksen ja sopimuksen syntyminen Tilauksen tekeminen onnistuu sähköpostitse tai puhelimen kautta. Muuttotalon internet sivustoilla

Lisätiedot

Volkswagen Caddy Transporter T6 Crafter

Volkswagen Caddy Transporter T6 Crafter Autokalusteet ammattilaisille Volkswagen Caddy Transporter T6 Crafter Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Olet ostanut pakettiauton, joka voi olla liiketoimintasi tärkein osa pitkänkin aikaa.

Lisätiedot

tavoittaa puhelinnumerosta 09-310 47744.

tavoittaa puhelinnumerosta 09-310 47744. Taide-Laakson näyttelytila Lääkärinkatu 8, P-porras (rakennus 4), ovella lukee isolla teksti INFO, jalankulkijoille käynti myös Urheilukatu 52:a vastapäätä Laakson sairaala vietti 75-vuotisjuhlaansa 10.6.2004.

Lisätiedot

Vuokralainen vastaa ja maksaa itse. Vuokranantaja vastaa ja sisältyy vuokraan

Vuokralainen vastaa ja maksaa itse. Vuokranantaja vastaa ja sisältyy vuokraan asumispalveluyksikköä 1 Vuokranantaja vastaa ja sisältyy vuokraan Vuokralainen vastaa ja maksaa itse KIINTEISTÖYHTIÖN HALLINTO Hallinnollinen isännöinti KiinteistöOy hallinto Kirjanpito ja maksuliikenne

Lisätiedot

Kuluttajien välinen kirjamyynti kukoistaa. Tuula Loikkanen Kaupan liitto

Kuluttajien välinen kirjamyynti kukoistaa. Tuula Loikkanen Kaupan liitto Kuluttajien välinen kirjamyynti kukoistaa Tuula Loikkanen Kaupan liitto Vertaiskauppa verkossa - Marginaali-ilmiöstä ilmiöksi 24.11.2015 Tutkimuksen taustaa: tutkimusyhteistyö Tampereen yliopiston kanssa

Lisätiedot

Ulkoilma Ihmisestä ja kotieläimistä (hilseet ja mikrobit) Ihmisen toiminta (hajusteet, väärin hoidetut pinnat, kynttilänpoltto, ruuanvalmistus jne )

Ulkoilma Ihmisestä ja kotieläimistä (hilseet ja mikrobit) Ihmisen toiminta (hajusteet, väärin hoidetut pinnat, kynttilänpoltto, ruuanvalmistus jne ) 24.11.2015 Ulkoilma Ihmisestä ja kotieläimistä (hilseet ja mikrobit) Ihmisen toiminta (hajusteet, väärin hoidetut pinnat, kynttilänpoltto, ruuanvalmistus jne ) Rakennus- ja sisustusmateriaalit (tekstiilipinnat,

Lisätiedot

Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava

Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava JAKSON❶TAVOITTEET 1. Tutustu jaksoon 1. Kotona, koulussa ja kaupungissa. Mikä aiheista kiinnostaa sinua eniten? 2. Merkitse rastilla tärkein tavoitteesi tässä jaksossa.

Lisätiedot

16. pukkeja 3 kpl, polttoainekanisteri yms. 17. Makita pora/ruuvinväännin 18. sekalaista tavaraa erä 19. porakone, teriä yms. 20.

16. pukkeja 3 kpl, polttoainekanisteri yms. 17. Makita pora/ruuvinväännin 18. sekalaista tavaraa erä 19. porakone, teriä yms. 20. HUUTOLUETTELO, VANHA VALTATIE 34, JÄRVENPÄÄ, perjantaina 13.5.2016, kello 11:00 alkaen (oikeudet muutoksiin pidätetään, osa tavaroista meklarin esittämin myyntierin) U1. Nytkysaha U2. sekalaista lavallinen

Lisätiedot

Sinulla on banaaninkuoret, jotka pitäisi saada ns. pois käsistä aterioinnin jälkeen. Mikä kuvaa tyypillistä toimintaasi?

Sinulla on banaaninkuoret, jotka pitäisi saada ns. pois käsistä aterioinnin jälkeen. Mikä kuvaa tyypillistä toimintaasi? 1 KYSELY OPETTAJILLE Hellu, kysely, 24.10.2013 (loppukysely) Punaisella on alkukartoituksen tilanne 25.10.2012 Joissakin kohdissa alkukartoituksessa oli ei vastausta, joka ei sähköisesti vastattaessa ollut

Lisätiedot

DHL KULJETUSVAKUUTUS OTA RENNOSTI. OLET HYVISSÄ KÄSISSÄ.

DHL KULJETUSVAKUUTUS OTA RENNOSTI. OLET HYVISSÄ KÄSISSÄ. DHL KULJETUSVAKUUTUS OTA RENNOSTI. OLET HYVISSÄ KÄSISSÄ. OLETKO SUOJAUTUNUT KATTAVASTI? Rahdinkuljettajilla on rajoitettu vastuu tuotteiden katoamisesta tai vahingoittumisesta kansainvälisiä kuljetuksia

Lisätiedot

Turvallisesti kotona. Ohjeita ja ideoita kotitapaturmien ehkäisyyn

Turvallisesti kotona. Ohjeita ja ideoita kotitapaturmien ehkäisyyn Turvallisesti kotona Ohjeita ja ideoita kotitapaturmien ehkäisyyn Turvallisesti kotona Kodin tarkistuslista Kotitapaturmia sattuu vuosittain Suomessa yli 300 000. Kolmannes kaikista tapaturmista sattuu

Lisätiedot

Säilytystilaa kodin kaikkiin tiloihin.

Säilytystilaa kodin kaikkiin tiloihin. Ideakuvastosta saat vinkkeä miten voit rakentaa kodin säilytystilat toimiviksi ja ilmeeltään yhtenäisiksi. Mitä pienempi asunto, sitä tärkeämpää on osata ottaa kaikki tila käyttöön. Mallisto on erittäin

Lisätiedot

Seinähyllyt TURVALLISUUS HYVÄ TIETÄÄ Hyllyjä kaikkiin tarpeisiin

Seinähyllyt TURVALLISUUS HYVÄ TIETÄÄ Hyllyjä kaikkiin tarpeisiin OSTOAPU Seinähyllyt TURVALLISUUS Erilaiset seinämateriaalit vaativat erilaiset kiinnikkeet. Käytä omaan seinämateriaaliisi soveltuvia kiinnikkeitä (myydään erikseen). Apua kiinnikkeiden valintaan saat

Lisätiedot

SCdefault. 9-5 Asennusohje

SCdefault. 9-5 Asennusohje SCdefault 9-5 Asennusohje SITdefault Kuormanpitimet MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces

Lisätiedot

Kauppakassivaunun käyttö. Yksityiskohtia ja vaihtoehtoja

Kauppakassivaunun käyttö. Yksityiskohtia ja vaihtoehtoja Kauppakassivaunun käyttö Yksityiskohtia ja vaihtoehtoja 1 Keräilyn toteutus Tuotteet keräillään eräkeräilynä (batch picking) kauppakassivaunuun, paitsi pakasteet ja suurikokoiset tuotteet Eräkeräily suoritetaan

Lisätiedot

Säilytystilaa kodin kaikkiin tiloihin.

Säilytystilaa kodin kaikkiin tiloihin. Ideakuvastosta saat vinkkeä miten voit rakentaa kodin säilytystilat toimiviksi ja ilmeeltään yhtenäisiksi. Mitä pienempi asunto, sitä tärkeämpää on osata ottaa kaikki tila käyttöön. Mallisto on erittäin

Lisätiedot

Muovijätteen puhtaus, lajittelu ja säilytys tiloilla

Muovijätteen puhtaus, lajittelu ja säilytys tiloilla Muovijätteen puhtaus, lajittelu ja säilytys tiloilla Ohje Likaisen muovin keräys ja kierto- LiMuKe- hanke Leena Erälinna Taustaa Maatalousmuovijätettä syntyy Suomessa vuosittain noin 12 000 tn (Alenius

Lisätiedot

Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-kylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-,

Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-kylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-, GODMORGON Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-kylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-, NORRVIKEN- ja BREDVIKEN-pesualtaat sekä GODMORGON-lokerikot

Lisätiedot

GODMORGON. GODMORGON_GUARANT_FY13_FI.indd 1 7.8.2012 17.18

GODMORGON. GODMORGON_GUARANT_FY13_FI.indd 1 7.8.2012 17.18 GODMORGON GODMORGON_GUARANT_FY13_FI.indd 1 7.8.2012 17.18 Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGONkylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-, EDEBOVIKEN-

Lisätiedot

MINÄ MUUTAN. Muuttovalmennusopas vammaiselle muuttajalle

MINÄ MUUTAN. Muuttovalmennusopas vammaiselle muuttajalle MINÄ MUUTAN Muuttovalmennusopas vammaiselle muuttajalle Kirsi Timonen, projektityöntekijä Vammaispalvelujen valtakunnallinen kehittämishanke 2010-2012 MINÄ MUUTAN Olet suuren muutoksen edessä. Uuteen kotiin

Lisätiedot

Työvaatepalvelut Hyvää tyyliä Hyvää fiilistä Parasta työtä

Työvaatepalvelut Hyvää tyyliä Hyvää fiilistä Parasta työtä Työvaatepalvelut Hyvää tyyliä Hyvää fiilistä Parasta työtä TYÖVAATE- PALVELUMME pitää huolta Ihmisistä Turvallisuus on taitolaji. Työstä Paras suoja työllesi. Tyylistä Tyylipuhtaasti töihin. 2 Monta hyvää

Lisätiedot

Kaija Jokinen - Kaupantäti

Kaija Jokinen - Kaupantäti Kaija maitokaapissa täyttämässä hyllyjä. Kaija Jokinen - Kaupantäti Kun menet kauppaan, ajatteletko sitä mitä piti ostaa ja mahdollisesti sitä mitä unohdit kirjoittaa kauppalistaan? Tuskin kellekään tulee

Lisätiedot

SML:N SUUR-SAVON PIIRIN PÖNTTÖSORVIN KÄYTTÖ-OHJEET 2015 OHJEKIRJA SISÄLLYSLUETTELO

SML:N SUUR-SAVON PIIRIN PÖNTTÖSORVIN KÄYTTÖ-OHJEET 2015 OHJEKIRJA SISÄLLYSLUETTELO SML:N SUUR-SAVON PIIRIN PÖNTTÖSORVIN KÄYTTÖ-OHJEET 2015 OHJEKIRJA SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. TEKNINEN ERITTELY 3. TURVALLISUUSOHJEET JA KÄYTTÖ 4. VALOKUVAT 5. HUOLTO 6. KUITTAUS TURVAOHJEISTA 20.1.2015

Lisätiedot

OSTOAPU NORDLI. -makuuhuonekalusteet. SUUNNITTELIJA Ola Wihlborg PUHDISTUS JA HOITO. TURVALLISUUS Osa sarjan kalusteista on kiinnitettävä

OSTOAPU NORDLI. -makuuhuonekalusteet. SUUNNITTELIJA Ola Wihlborg PUHDISTUS JA HOITO. TURVALLISUUS Osa sarjan kalusteista on kiinnitettävä OSTOAPU NORDLI -makuuhuonekalusteet SUUNNITTELIJA Ola Wihlborg PUHDISTUS JA HOITO Puhdistetaan mietoon puhdistusaineeseen kostutetulla liinalla. Kuivataan puhtaalla liinalla. TURVALLISUUS Osa sarjan kalusteista

Lisätiedot

YLEISET SOPIMUSEHDOT KOTIMUUTTOIHIN

YLEISET SOPIMUSEHDOT KOTIMUUTTOIHIN YLEISET SOPIMUSEHDOT KOTIMUUTTOIHIN Kuluttajat, yksityistaloudet Ehtoja noudattavat Suomen Muuttopalveluyritykset ry (SMPY) ja Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:hyn järjestäytyneet muuttopalveluyritykset

Lisätiedot

Tervetuloa! Hoidamme kansainväliset lähetykset nopeasti, täsmällisesti ja luotettavasti. Tutustu DHL Express -lähetysten moniin etuihin.

Tervetuloa! Hoidamme kansainväliset lähetykset nopeasti, täsmällisesti ja luotettavasti. Tutustu DHL Express -lähetysten moniin etuihin. Tervetuloa! DHL EXPRESS Hoidamme kansainväliset lähetykset nopeasti, täsmällisesti ja luotettavasti. Tutustu DHL Express -lähetysten moniin etuihin. Tutustu moninaisiin palveluihin ja ratkaisuihin, joita

Lisätiedot

TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ

TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ SISÄLLYSLUETTELO: TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ...1 ENNEN KUIN ALOITAT...2 KOKOAMINEN...4 SÄÄDÖT...15 KAAPELIKAAVIO...17 ONGELMANRATKAISU JA HUOLTO...18 OSA LISTA...19 RÄJÄYTYSKUVAT...20 TÄRKEITÄ VAROTOIMENPITEITÄ

Lisätiedot

OSTOAPU LIXHULT. Säilytyskaapit. HOITO-OHJEET Pyyhi puhtaaksi mietoon puhdistusaineeseen

OSTOAPU LIXHULT. Säilytyskaapit. HOITO-OHJEET Pyyhi puhtaaksi mietoon puhdistusaineeseen OSTOAPU LIXHULT Säilytyskaapit HOITO-OHJEET Pyyhi puhtaaksi mietoon puhdistusaineeseen kostutetulla liinalla. Kuivaa puhtaalla liinalla. TURVALLISUUS Kaatumisriskin vuoksi kaluste täytyy aina kiinnittää

Lisätiedot