OHJEITA MUUTTOTAVAROIDEN PAKKAAMISEEN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OHJEITA MUUTTOTAVAROIDEN PAKKAAMISEEN"

Transkriptio

1 OHJEITA MUUTTOTAVAROIDEN PAKKAAMISEEN Katso myös Muuton pakkaaminen on vaativa. Tavaroiden pakkaaminen on aikaa vievää työ, ja voi myös olla mentaalisesti vaikeaa käydä läpi vanhoja tavaroita ja lajitella niitä. Varmista tämän vuoksi, että suunnittelet pakkaamiseen hyvin ja että sinulla on ylimääräistä aikaa itsellesi ennakoimattomien tapahtumien vuoksi. Käytä mahdollisuus tyhjentämään pois ylimääräiset tavarat joita et enää tarvitse. Lahjoita hyväntekeväisyyteen, tai myy ne halvalla, monilla muilla on ehkä enemmän iloa niistä tavaroista kuin teillä itse. Muista, että laatiminen vaatii ylimääräistä aikaa omaan aikatauluusi. Tämä pakkausopas sisältää ohjeita, sekä vinkkejä siitä, miten suunnitella ja toteuttaa oman muuton pakkaaminen parhaalla tavalla. Jäljempänä löydät tietoa miten pakata jokaisen kodin huoneen varten. Muuttolaatikot Muuttolaatikoihin on ehdottomasti helpoin tapa pakata ja tallentaa tavaroita muuttamisen aikana. Ne ovat kestäviä, muuttoja varten suunniteltuja pakkauslaatikoita. Niiden ansiosta lastaaminenkin käy nopeasti ja vaivattomasti. Helposti särkyvät esineet suojataan hyvin pakkausmateriaalilla ja pakataan tiiviisti muuttolaatikoihin. Muuttolaatikot voit ostaa eri tavarataloista, rautakaupasta tai muuttofirmalta. Muista, että laatu voi erota paljon eri myyjillä. Muuttofirmalla on usein parhaat laatikot, mutta myös kalliimmat. Tarkista jos voit vuokrata laatikoita, jos et halua ostaa niitä. Jos palkkaama muuttoyritys muuttaa sinulle, voit yleensä lainata laatikot ilmaiseksi. Muuttolaatikoiden korvikkeina käytettävät banaanilaatikot, jätesäkit, paperikassit ja matkalaukut eivät ole tarkoituksenmukaisia. Niitä ei voi pinota, eikä niitä voi nokkakärryillä kuljettaa. Rikkoontumisriski on niihin pakatessa paljon suurempi. Joten: ikävien yllätysten välttämiseksi ja tehokkaan muuton läpiviemiseksi, käytä tarkoitukseen tehtyjä laatikoita. Muuttaen mahdollisimman tehokkaasti sekä minimoida ikäviä yllätyksiä, tavalliset pahvilaatikot käyvät myös hyvin. Muuttolaatikoiden määrä riippuu tavaramäärästä. Laskelmien mukaan jokaista asuinneliötä kohti pitäisi varata yksi laatikko. Mikäli olet asunut kauan samassa paikassa ja sen lisäksi olet huono heittämään tavaroita pois, tarvitset luultavasti paljon enemmän.

2 Suunnittele pakkaaminen Paras vihje on: aloita mahdollisimman aikaisin. Aloita tavaroista joita et tarvitse ennen muuttoa, kuten kausivaatteet, arvoposliinit, kirjat ym. Jätä ehdottomat tavarat viimeiseksi ja pakkaa ne viimeisinä päivinä ennen muuttoa. Seuraavat kohdat on syytä tarkistaa: Puhdistusaineet ja muut loppusiivoukseen tarvittavat tavarat/ varusteet ei pidä pakata etukäteen. Tuoli, tikkaat tai jakkara jätetään jälkisiivousta varten. Valaistus - eli sähkö, tarvitaan viimeiseen asti vanhassa kodissasi - ja ensimmäisenä uudessa paikassa. Ilman valoa kaikissa huoneessa on vaikea muuttaa sekä sisään että ulos. Mikäli muutat kauas, muistettava on ottaa mukaan hygieniatuotteita (kuten saippuaa ja wc-paperia), vaihtovaatteet sekä eväät, jotka ovat helposti saatavilla. Siten pääset alkuun kunnolla uudessa kodissa, ja sinun ei heti tarvitse penkoa laatikoita. Organisoi pakkaaminen ottamalla huone kerrallaan, ja pakkaamalla asioita samasta huoneesta laatikkoihin. Merkitse ne etupuolelta niin, että voit helposti nähdä mitä niissä on, ja mihin tilaan ne kuuluvat uudessa paikassa. (Jos merkitset ne yläpäälle, teksti ei näy, kuin asetat laatikot toistensa päälle). Muuttolaatikoiden pakkaustapa on tärkeää, jotta laatikoita voidaan pinota päällekkäin. Kolme laatikkoa yleensä riittää kuljettamaan kerralla. Raskain laatikko pitäisi laittaa päällimmäiseksi kuljetuskärryille. Aseta pakatut laatikot tyhjään huoneeseen, tai tilaan jota harvoin käytät, niin, että ne ovat poissa tieltä ennen muuttopäivää. Älä laita laatikoita ullakolle (varastoon), kellariin tai ulos, koska ne, ja niiden sisältö, voi vaurioitua jos on kylmä tai kostea. Jäljempänä on tietoa miten eri työpisteen tavarat pitäisi pakata. Keittiö Keittiössä voit usein aloittaa pakkaamisen aikaisin, saadakseen pois keittiövarusteet joita et käytä usein. Muista säästää muutamat yleisimmistä asioista, jotka tarvitset ruuanlaittoon ja syömiseen viimeisinä päivinä. Lasit, posliini ja muut särkyvät esineet kääritään suojapaperiin tai kuplamuovilla. Muita suosittuja vaihtoehtoja ovat silkkipaperi, sanomalehtipaperi, lakanat, pyyhkeet ja vaatteet, jotka kuitenkin tulee pakata. Sanomalehtipaperi on halpaa, mutta jättää usein jälkiä posliiniin ym., ja sinun täytyy pestä nämä uudelleen ennen käyttöä Lakanat, pyyhkeet ja vaatteet ovat tosin puhtaita, mutta pakkaamisesta voi tulla tehotonta ja ne ottavat paljon tilaa laatikoissa. Ne myös vaikuttavat purkaumista koska vaatteet ja astiat eivät kuulu samaan paikkaan kodissa. Silkkipaperin tai suojapaperin ostaminen on tosin kallista, mutta voi silti olla paras vaihtoehto suojata helposti särkyviin esineisiin.

3 Lautaset pakataan suojapaperin välillä pystyasennossa. Käytä rypistynyttä paperia täyteaineena laatikon pohjalle, ja asioitten väliin, silloin pakkauksesta tulee tukevampi. Lasit tulee pakata erikseen paperiin ja sijoitetaan laatikkoon. Minimoimiseksi, että jotakin rikkoutuu, on hyvä idea pakata pienempiin laatikkoihin (esim. kenkälaatikot) ja laitta ne muuttolaatikkoihin. Toinen vaihtoehto on ostaa ristikon (välipahvin) jonka avulla pahvilaatikko muuntuu lasien ja kuppien pakkauslaatikoksi, (saatavana muuttofirmoilta ja varastointi yrityksiltä) Keittiönkoneet (kahvinkeitin, leipäpaahdin, jne.) pakataan yksittäisin, pienempiin laatikkoihin, jotka sitten kerätään muuttolaatikoihin. Jos sinulla ei ole sopivia laatikoita, kääri ne suojapaperilla tai kuplamuovilla, niin ne suojautuvat rikkomisesta. Jos astianpesukoneeseen, tai muuhun keittiökoneeseen, jotka sisältyvät muuttoon. Ja niissä on kiinteä liittymä, sähkö- ja vesiliitännät tulee olla valmiit ennen siirtoa, nämä asiat on syytä antaa ammattilaisen tehtäväksi. Näin vältetään onnettomuudet ja vakuutus pysyy voimassa. Tarkista varmuuden vuoksi vakuutusyhtiön kanssa miten suhtautua. Olohuone Olohuoneessa voit usein aloittaa pakkaamalla kirjat, videot, koristeet joita et välttämättä tarvitse ennen muuttoa. Kirjat ovat liian raskaita täyttämiseksi koko laatikon, pakkaa siksi laatikkoon puolet kirjoja ja täytä ne kevyempien esineiden kanssa, kuten tyynyt, peitot, verhot ja niin edelleen. Sekoita pokkarit kovakantisien kirjojen kanssa, tasaamaan laatikoiden painoa. Koriste-esineet yms. suojataan hyvin samoin kuin lasi ja posliini, silkkipaperiin tai pakkauspaperiin, ennen niiden pakkaamista muuttolaatikoihin. Taulut, peilit jne. jotka ovat liian isot muuttolaatikoihin, pakataan hyvin esim. kuplamuoviin. (Muuttofirmoilta on saatavilla myös aaltopahvia, kulmasuojia ja pahvisia taululaatikoita) Halvempi vaihtoehto on teipata / sitoa ne yhteen pahvin väliin. Sinun ei pitäisi pakata tauluja liian varhaisessa vaiheessa, jotta ne eivät vahingoitu, sekä siirrä ne pystyasentoon. Virtajohdot ja sen kaltaiset, sinun pitäisi niputtaa ja merkitä huolellisesti tietämään missä niiden pitäisi olla, kun tarvitset niitä uudelleen. Jos virtajohtoa ei ole mahdollista poistaa laitteesta sen pitäisi kääriä ja teipata laiteeseen vahinkojen ehkäisemiseksi.

4 Verhotangot ja vastaavat niputetaan narulla tai teipillä, samoin samankaltaiset, kuten luudat, sukset ja muut vastaavat esineet. Matot pakkaat parhaiten rullaamalla niitä, ja sitomalla niitä narulla. Jos on monta pienempiä mattoja, tätä voi tehostaa rullaamalla useita yhteen. Kirjahyllyistä ja vastaavista huonekaluista, poista irtohyllyt ja paketoi ne nippuun narulla tai teipillä. Muista merkitä ruuvit ja muut liittymät niihin, jotta ne löytyvät helposti löytyy kuin taas tarvitaan ne huonekalujen kokoonpanoon. Kaikki irtain tavara kaapeista ja säilytyskalusteista, laatikot, hyllyt jne. tyhjennetään ja pakataan muuttolaatikoihin. Kaappien ovet ja vetolaatikot jätetään lukitsematta. Jos laatikot tai ovet avutuvat helposti, teippaa ne kiinni, joten ne eivät vahingoitu kuljetuksen aikana. Huonekalut joissa on monta uloketta, on paras purkaa osiin, kuljetuksen helpottamiseksi. Lamput ovat usein isoja ja hankalia muuttaa, erityisesti kattokruunut ja vastaavat. Varmuuden vuoksi on hyvä ripustaa ne muuttoauton kattoon. Täytyy olla tarkkana siitä, että ne eivät voi pudota kuljetuksen aikana. Lamppujen kuvut irrotetaan ja pakataan kuten astiat muuttolaatikkoon. Viherkasvit suojataan teippaamalla esim. aaltopahvia tai solumuovia alhaalta ruukkuun kiinni ja ylhäältä suojamateriaalin ympäri. Kasvit lastataan, varsinkin talvella, muuttoautoon viimeisenä ja puretaan ensimmäisenä lämpimään. Huonekasvit ovat herkkiä ja vahingoittuvat usein siirrettäessä. Useimmat muuttofirmat eivät ota vastuuta huonekasveista, mutta ne voit siirtää itse. Pakkaa ne seisoen avoimessa laatikossa, ja mielellään eristettynä hieman sanomalehtipaperien suojaamaan kylmältä ja tuulelta. Hyvin varustetuista puutarhakeskuksista voi ostaa turvaverkon isoille tuuheille kasveille, jotka helpottavat niiden siirtoa. Makuuhuone Makuuhuoneen tavarat pitäisi alkaa pakata aikaisessa vaiheessa, kuten lakanat, pyyhkeet, ja vaatteet, jotka et tarvitse lähitulevaisuudessa. Mieti myös, jos voit käyttää esimerkiksi pyyhkeet suojaamaan helposti särkyvät esineet muuton aikana, tai täyttämällä raskaita laatikkoja.

5 Vaatteet vaatekaapista voi myös taittaa ja pakata muuttolaatikoihin. Jos useat vaatteet ovat vaateripustimella, ratkaisu on aikaa vievää. Vaihtoehto on että ne pakataan muovisäkkeihin, säkkien suut teipataan hyvin kiinni ja ripustimien koukut jätetään näkyviin, leikkaamalla reikä pussin yläosaan. Muu vaihtoehto on vaatelaatikot, joita voi vuokrata tai ostaa muuttofirmalta. Näillä vaihtoehdoilla vaatteet voivat nyt roikkua siirrossa, ja ne voidaan sujuvasti ripustaa suoraan vaatekaappiin uudessa kodissa. Sijauspatjat rullataan kuten matot, ne sidotaan narulla tai kiristyshihnalla ja suojataan suojamuovilla. Kylpyhuone Kylpyhuone on vaikein tila pakata etukäteen, se sisältää usein asioita jota käytät päivittäin tai viikoittain. Lääkehoito ja vastaavat, eivät sovellu pakata vaikka et tarvitse niitä tällä hetkellä, voit sairastua ennen muuttoa ja sitten niiden on oltava käytettävissä. Kun muutto lähestyy (vähemmän kuin viikon aikaa), on suositeltavaa aloittaa pakkaaminen kylpyhuoneessa. Pakkaa kaikki paitsi useimmiten tarvittavat hygieniatuotteet pakattu viimeksi. Varmista, että sinulla on myös niitä helposti saatavilla, kun saavut uuteen kotiin. Jos sinulla on pesukone, kuivausrumpu ja kaltaiset jotka myös sisältyvät muuttoon, näiden rumpu ja kuljetustuki tulee olla kiinnitettynä ennen siirtoa (ohjeet löydät pesukoneen ohjekirjasta) Sähkö- ja vesiliitännät tulee olla valmiit ennen siirtoa, samoin kuin astianpesukone, nämä asiat on syytä antaa ammattilaisen tehtäväksi. Autotalli / varasto Nämä tilat sopii hyvin pakata aikaisin, koska ne sisältävät usein asioita, joita et käytä liian usein. Näissä paikossa on kuitenkin tavarat usein vaikeita pakata. Koneet ja laitteet on tyhjennettävä polttoaineesta (diesel, bensiini, jne.) ennen kuin ne pakataan. ne pitäisi myös, mikäli mahdollista, pakata laatikoihin ja säilyttää pystyasennossa, estämiseksi nesteiden valumisesta. Jos sinulla on useita tilaa vieviä tavaroita, kuten polkupyörät, ruohonleikkurit, ja puutarhan koneet ym., saatat tarvita ekstra ison muuttoauton, koska nämä ovat vaikeita pakata tehokkaalla tavalla.

6 Muuttoauto Että muuttosi olisi mahdollisimman sujuva, on myös tärkeää organisoida tavaroiden siirto muuttoautoon. Seuraavat asiat sinun tarvitsee harkita, kun pakkaat tavarat muuttoautoon. Aloita isojen huonekalujen ja täytä niiden välinen tila pienemmällä huonekaluilla ja muuttolaatikoilla. Yksi tapa tehdä tilaa, on irrottaa ulkonevat huonekalujen osat huonekalujen osat, kuten niin kuin nuput, pöydänjalat ja vastaavat. Jotta huonekalut eivät vahingoittuisi, ne olisi kiinnitettävä kuljetus- /kiristyshihnoilla tai kaltaisilla. Epäherkät, pehmeät pinnoitteet kuten matot, huovat ja vastaavat voidaan käyttää auton lattialla, seinillä, ja huonekalujen välissä, että tavarat eivät vaurioidu kuljetuksen aikana. Huonekalut jotka kuuluvat samaan huoneeseen, pakataan mielellään yhteen muuttoautoon, helpottamiseksi saapumiseen uuteen asuntoon. Tietääkseen kuinka ison muuttoauton tarvitset, on hyvä tietää, että muuttolaatikko on noin 0,5 kuutiometriä. Autovuokraamojen hinnat riippuvat auton tavaratilan kuutiomäärästä. Lisää siihen myös arvio siitä, kuinka paljon huonekaluja sinulla on. Isommassa autossa on helpompi pakata sisään ja ulos, mikä tietenkin yksinkertaistaa lastausta. Helpointa on vuokrata auto, johon kaikki muuttotavarasi mahtuvat kerralla. Näin et menetä arvokasta aikaa ajelemalla useita kertoja asuntojen välillä. Tarkista myös kuin vuokraat pakettiauton omaan käyttöösi, jos voit ajaa sitä henkilöauton ajokortilla (b-kortti), jos vuokraat kuorma-auton käyttöösi, tämän ajamiseen tarvitaan kuorma-auton ajokortti (c-kortti).

OHJEITA MUUTTOTAVAROIDEN PAKKAAMISEEN

OHJEITA MUUTTOTAVAROIDEN PAKKAAMISEEN OHJEITA MUUTTOTAVAROIDEN PAKKAAMISEEN www.moveria.fi. Katso myös www.moveria.se/blogg Muuton pakkaaminen on vaativa. Tavaroiden pakkaaminen on aikaa vievää työ, ja voi myös olla mentaalisesti vaikeaa käydä

Lisätiedot

Muuttajan muistio Varman vuokra-asujalle

Muuttajan muistio Varman vuokra-asujalle Muuttajan muistio Varman vuokra-asujalle Muuttajan muistio Varman vuokra-asujalle Muutto on suuri elämänmuutos, johon liittyy sekä iloa uudesta kodista että luopumisen haikeutta. Se vie myös voimia, sillä

Lisätiedot

Varman toimitilamuuttajan muistio. Tervetuloa uusiin Varman toimitiloihin!

Varman toimitilamuuttajan muistio. Tervetuloa uusiin Varman toimitiloihin! Varman toimitilamuuttajan muistio Tervetuloa uusiin Varman toimitiloihin! Varman toimitilamuuttajan muistio Kun yrityksenne muuttaa uusiin toimitiloihin, valmistautuminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin.

Lisätiedot

KELAN TOIMEENTULOTUETUT MUUTOT

KELAN TOIMEENTULOTUETUT MUUTOT KELAN TOIMEENTULOTUETUT MUUTOT KOTIMUUTTO-OHJEET Seuraavat seikat ovat muuttajan vastuulla: hyvin ja ajoissa suoritettu pakkaus purettavien tai irrotusta vaativien kalusteiden ja tavaroiden saattaminen

Lisätiedot

Onko tilasi pieni? Ajattele suuria.

Onko tilasi pieni? Ajattele suuria. Onko tilasi pieni? Ajattele suuria. Älä anna pienten tilojen rajoittaa suuria unelmia Oikealla säilytysratkaisulla luot viihtyisän ja inspiroivan ympäristön pieniinkin tiloihin. elfa Utility Home on uusin

Lisätiedot

Järjestystä kodin kaaokseen!

Järjestystä kodin kaaokseen! Järjestystä kodin kaaokseen! Kiire, ylimääräinen tavara ja sekamelska sano ei ja laita arkesi järjestykseen. Pienellä vaivalla saat aikaan suuren muutoksen. Kaiken A ja O järjestyksen hallinnassa on turhasta

Lisätiedot

HUONEKALUT Olohuone Keittiö Kirjasto Erkin työhuone Raijan työhuone Eteishalli & TV Makuuhuone Alakerta asuin Sauna & pukuhukodinhoitohuon Sauna ja pukuhuverstas Autotalli Kylmä varasto Alak. Lämmin varasto

Lisätiedot

PYSTYTYSOHJEET Turvaohjeet

PYSTYTYSOHJEET Turvaohjeet POMPPULINNA Tässä ovat ohjeet pomppulinnan pystytykseen ja pakkaamiseen sekä säännöt pomppulinnan käyttöön. Lue ohjeet huolella läpi ennen kuin alat pystyttämään pomppulinnaa. Muista noudattaa sääntöjä,

Lisätiedot

Metallinen halkovaja. KÄYTTÖOHJE/ asennusohje. Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä ja siihen menee 1 2 tuntia.

Metallinen halkovaja. KÄYTTÖOHJE/ asennusohje. Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä ja siihen menee 1 2 tuntia. Metallinen halkovaja KÄYTTÖOHJE/ asennusohje Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä ja siihen menee 1 2 tuntia. 1 ENNEN TYÖN ALOITTAMISTA Käyttöohje Ennen halkovajan kokoonpanoa tarkista rakennuslaissa säädetyt

Lisätiedot

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Oppitunti 21 - Audio - osa 1. paperikassi paperikassi, ostoskassi

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Oppitunti 21 - Audio - osa 1. paperikassi paperikassi, ostoskassi Oppitunti 21 - Audio - osa 1 1 paperikassi paperikassi, ostoskassi kaksi ostoskassia ostoskärry monta ostoskärryä ostoskori Ostoskori on tyhjä. Ostoskorissa ei ole mitään. laatikko Laatikko on tyhjä. Laatikossa

Lisätiedot

MUISTILISTA MUUTTOSIIVOUKSEEN

MUISTILISTA MUUTTOSIIVOUKSEEN MUISTILISTA MUUTTOSIIVOUKSEEN www.moveria.fi. Katso myös www.moveria.se/blogg Valmistelu Tyhjennä koko asunnon huonekalut, muuttolaatikot ja kaikki tavarat, jotka vielä ovat kaapeissa ja laatikoissa. Muista

Lisätiedot

Missä sinä asut? Minä asun kaupungissa. Asuuko Leena kaupungissa vai maalla? Leena asuu maalla, mutta hän on työssä kaupungissa.

Missä sinä asut? Minä asun kaupungissa. Asuuko Leena kaupungissa vai maalla? Leena asuu maalla, mutta hän on työssä kaupungissa. ASUNTO JA ASUMINEN ASUMINEN 1. Missä sinä asut? Minä asun kaupungissa. Asuuko Leena kaupungissa vai maalla? Leena asuu maalla, mutta hän on työssä kaupungissa. 2. Missä kaupungissa sinä asut? Asun Lahdessa.

Lisätiedot

Työpapereiden hävittämisessä on hyvä muistaa, että jotkut asiakirjat pitää laittaa paperinkeräykseen silppurin kautta.

Työpapereiden hävittämisessä on hyvä muistaa, että jotkut asiakirjat pitää laittaa paperinkeräykseen silppurin kautta. Työhuone Työpaperit Työpapereiden hävittämisessä on hyvä muistaa, että jotkut asiakirjat pitää laittaa paperinkeräykseen silppurin kautta. Karsi pois sellainen materiaali: jossa on tietoa, joka löytyy

Lisätiedot

Näin pakkaat oikein. Olemme koonneet avuksesi pakkaamisohjeita helpottaaksemme lähettämistä. Lue lisää seuraavilta sivuilta.

Näin pakkaat oikein. Olemme koonneet avuksesi pakkaamisohjeita helpottaaksemme lähettämistä. Lue lisää seuraavilta sivuilta. Näin pakkaat oikein Kun lähetyksesi kulkee TNT:llä voit luottaa, että se toimitetaan nopeasti ja turvallisesti määränpäähänsä. Jotta lähetyksesi saapuisi perille myös hyvässä kunnossa, on oikea pakkaaminen

Lisätiedot

Suunnitelmissa mukana mm. näiden yhteistyökumppaniemme tuotteita.

Suunnitelmissa mukana mm. näiden yhteistyökumppaniemme tuotteita. Suunnitelmissa mukana mm. näiden yhteistyökumppaniemme tuotteita. Sisustussuunnitelmasi Hei, Kiitos sisustustilauksestasi, makuuhuoneesi uutta ilmettä oli kiva suunnitella. Lähdin suunnitelmassani kokonaisvaltaisesta

Lisätiedot

Lue asennusohje huolellisesti aina ennen asentamisen aloittamista

Lue asennusohje huolellisesti aina ennen asentamisen aloittamista Lue asennusohje huolellisesti aina ennen asentamisen aloittamista Lamellikisko on koottu valmiiksi, ja pakattu pahviin. Lamellikankaat ja osat on pakattu erilliseen laatikkoon. Kankaissa on valmiina ripustushengarit.

Lisätiedot

Iveco Daily. Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi.

Iveco Daily. Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Iveco Daily Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Olet ostanut pakettiauton, joka voi olla liiketoimintasi tärkein osa pitkänkin aikaa. Pakettiauto on kuitenkin vain kuori, ja sinun tulee miettiä

Lisätiedot

Kuljeta ja siirrä kaapelikelat oikein

Kuljeta ja siirrä kaapelikelat oikein Kuljeta ja siirrä kaapelikelat oikein Kaapeli on arvokas tuote. Kaapelin kuljetuspakkaus on yleensä kela. Paksut laipat voivat vaikuttaa särkymättömiltä, mutta yli neljä tonnia painava kela on suhteellisen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

IVAR. Tarvitsetko apua? Lisätietoja näistä ja muista palveluista saat henkilökunnalta.

IVAR. Tarvitsetko apua? Lisätietoja näistä ja muista palveluista saat henkilökunnalta. IVAR SUOMI HOITO-OHJE Käsittele öljyllä, vahalla, värillä, lakalla tai petsillä kestävän ja helppohoitoisen pinnan aikaansaamiseksi. YMPÄRISTÖTIEDOT Uusiutuvaa materiaalia (puukuitua). Uusiutuvaa materiaalia

Lisätiedot

Muut Sovella tuotteet. Vaatteiden ripustaminen. Verraton varasto KODIN SÄILYTYSJÄRJESTELMÄT. 535,20 (sis. alv 22 %)

Muut Sovella tuotteet. Vaatteiden ripustaminen. Verraton varasto KODIN SÄILYTYSJÄRJESTELMÄT. 535,20 (sis. alv 22 %) Muut Sovella tuotteet Vaatteiden ripustaminen Housunkannatin naulakkoon, kpl pss,0 Tuuletusteline Tamppausteline 0 0 Naulakko, koukkua, 0 Naulakko, koukkua,00, 0, 0 0 Vaatteiden kannatinputki,, sinkitty,0

Lisätiedot

OSTOAPU ELVARLI. -säilytysjärjestelmä SUUNNITTELIJA. TURVALLISUUS Säädettävät pylväät tulee kiinnittää kattoon. Päätytikkaat tulee kiinnittää seinään.

OSTOAPU ELVARLI. -säilytysjärjestelmä SUUNNITTELIJA. TURVALLISUUS Säädettävät pylväät tulee kiinnittää kattoon. Päätytikkaat tulee kiinnittää seinään. OSTOAPU ELVARLI -säilytysjärjestelmä SUUNNITTELIJA Ehlén Johansson TURVALLISUUS Säädettävät pylväät tulee kiinnittää kattoon. Päätytikkaat tulee kiinnittää seinään. Seinä- ja kattokiinnitystarvikkeet (esim.

Lisätiedot

LATE- lajittelijat, lajittelun uusi aikakausi. "Asiakaskeskeiset ratkaisut - Palvelemme paremmin!"

LATE- lajittelijat, lajittelun uusi aikakausi. Asiakaskeskeiset ratkaisut - Palvelemme paremmin! LATE- lajittelijat, lajittelun uusi aikakausi "Asiakaskeskeiset ratkaisut - Palvelemme paremmin!" Useita malleja tarpeiden mukaan LATET "pähkinänkuoressa" Olemme kehittäneet uudenlaiseen ajatteluun perustuvat

Lisätiedot

KOTITYÖT. Sanasto ja lämmittely

KOTITYÖT. Sanasto ja lämmittely Sanasto ja lämmittely 1. Teitkö kotitöitä, kun olit lapsi? 2. Saitko viikkorahaa? 3. Miksi siivoat? 4. Onko sulla kengät jalassa sisällä? 5. Tuuletatko kotona? 6. Mihin viet paperiroskat ja lehdet? 7.

Lisätiedot

KVARTAL S U O M I SUUNNITTELU: MITAT: HYVÄ TIETÄÄ: HOITO: IKEA of Sweden

KVARTAL S U O M I SUUNNITTELU: MITAT: HYVÄ TIETÄÄ: HOITO: IKEA of Sweden S U O M I KVARTAL SUUNNITTELU: IKEA of Sweden MITAT: 1-urainen verhokisko 140 cm, 3-urainen verhokisko 140 cm. Ylä- ja alatukilista 60 cm. HYVÄ TIETÄÄ: Valitse seinä-/kattomateriaaliin sopivat ruuvit/tulpat.

Lisätiedot

VARASTOTELTTA KOKOAMISOHJE L3L4

VARASTOTELTTA KOKOAMISOHJE L3L4 VARASTOTELTTA KOKOAMISOHJE L3L4 0 TIEDOT Leveys: 4 m Pituus: 8 m Korkeus: 4,2 m TÄRKEÄÄ LUE OHJE ENNEN KOKOAMISTA Puutteellinen alueen valmistelu, kokoaminen ja ylläpito voivat vaikuttaa takuuseen ja johtaa

Lisätiedot

Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita

Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita Asuminen vastaanottokeskuksen asunnossa Vastaanottokeskus järjestää sinulle tilapäisen majoituksen

Lisätiedot

Muuttojen sopimusehdot koti- ja yritysmuuttoihin Muuttotalo 2012 2016

Muuttojen sopimusehdot koti- ja yritysmuuttoihin Muuttotalo 2012 2016 23 Muuttojen sopimusehdot koti- ja yritysmuuttoihin Muuttotalo 2012 2016 1. Tilauksen ja sopimuksen syntyminen Tilauksen tekeminen onnistuu sähköpostitse tai puhelimen kautta. Muuttotalon internet sivustoilla

Lisätiedot

Tervetuloa Villa Hillaan!

Tervetuloa Villa Hillaan! Villa Hilla Tervetuloa Villa Hillaan! Olet lämpimästi tervetullut lomailemaan YTYn Villa Hillaan Kittilän Leville. Tutustuthan ohjeisiin huolella ja muista ilmoittaa tuloaikasi avainpalveluumme. Perustiedot

Lisätiedot

LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN. Kiertokapula 2013

LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN. Kiertokapula 2013 Nuukuusviikko 2013 LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN KÄYTTÖ Nuukuusviikko vko 16 TEEMAVIIKKO, JOLLE ON TÄNÄ VUONNA VALITTU TEEMAKSI LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN KÄYTTÖ NUUKUUSVIIKOLLA NOSTETAAN TÄRKEÄÄ KESTÄVÄN

Lisätiedot

Väittämä Jos jätteet lajitellaan oikein, niitä voidaan käyttää uusien tuotteiden valmistamiseen.

Väittämä Jos jätteet lajitellaan oikein, niitä voidaan käyttää uusien tuotteiden valmistamiseen. Väittämä Jos jätteet lajitellaan oikein, niitä voidaan käyttää uusien tuotteiden valmistamiseen. Voisin kuvitella ostavani tavaroita tai vaatteita kirpputorilta. Jos tarvitsen jonkin tavaran jota käytän

Lisätiedot

OSTOAPU BROR. säilytysratkaisu

OSTOAPU BROR. säilytysratkaisu OSTOAPU BROR säilytysratkaisu HOITO-OHJE Pyyhitään puhtaaksi mietoon puhdistusaineliuokseen kostutetulla liinalla. Pyyhitään kuivaksi kuivalla liinalla. LAATU BROR-säilytysjärjestelmä on luotu kestämään.

Lisätiedot

Säilytystilaa kodin kaikkiin tiloihin.

Säilytystilaa kodin kaikkiin tiloihin. Ideakuvastosta saat vinkkeä miten voit rakentaa kodin säilytystilat toimiviksi ja ilmeeltään yhtenäisiksi. Mitä pienempi asunto, sitä tärkeämpää on osata ottaa kaikki tila käyttöön. Mallisto on erittäin

Lisätiedot

AURINKOUUNI. Tarvittavat taidot: Senttimetrien mittaus, askartelutaidot ja taulukoiden käyttö.

AURINKOUUNI. Tarvittavat taidot: Senttimetrien mittaus, askartelutaidot ja taulukoiden käyttö. AURINKOUUNI Tavoite: Tutustutaan aurinkoon uusiutuvana energianlähteenä askartelemalla yksinkertainen aurinkouuni. Havainnollistetaan oppilaille kasvihuoneilmiötä. Tehtävä: Oppilaat jaetaan useaan ryhmään

Lisätiedot

Säilytystilaa kodin kaikkiin tiloihin.

Säilytystilaa kodin kaikkiin tiloihin. Ideakuvastosta saat vinkkeä miten voit rakentaa kodin säilytystilat toimiviksi ja ilmeeltään yhtenäisiksi. Mitä pienempi asunto, sitä tärkeämpää on osata ottaa kaikki tila käyttöön. Mallisto on erittäin

Lisätiedot

1. Tarvikkeet omatoimisiin remontteihin

1. Tarvikkeet omatoimisiin remontteihin 1.9. - 30.11.2016 erikoistarjoukset Etupisteitä voi käyttää kodin kunnostukseen, sisustukseen tai tarvikkeisiin. Kerralla on lunastettava vähintään viisisataa (500) tuhat (1000) pistettä. Kaikissa hankinnoissa

Lisätiedot

OSTOAPU PAX & KOMPLEMENT. Liukuovelliset vaatekaapit & sisusteet

OSTOAPU PAX & KOMPLEMENT. Liukuovelliset vaatekaapit & sisusteet OSTOAPU PAX & KOMPLEMENT Liukuovelliset vaatekaapit & sisusteet SUOMI Lisätietoja takuuvihkosessa TURVALLISUUS Kaapit on kiinnitettävä seinään. Erilaisiin seinämateriaaleihin tarvitaan erilaiset kiinnikkeet.

Lisätiedot

KEITTIÖVALAISIMET OSTOAPU

KEITTIÖVALAISIMET OSTOAPU OSTOAPU SUOMI KEITTIÖVALAISIMET Ruoanlaitto ja muut keittiöpuuhat sujuvat huomattavasti turvallisemmin ja mukavammin, kun työtasoilla on hyvä ja tasainen valaistus. Seinäkaappien valaisemista ja tavaroiden

Lisätiedot

OSTOAPU SKÅDIS. -säilytyssarja

OSTOAPU SKÅDIS. -säilytyssarja OSTOAPU SKÅDIS -säilytyssarja Säilytystilaa koko kotiin SKÅDIS-säilytysjärjestelmä voi vastata todella monenlaisiin säilytystarpeisiin kodin eri huoneissa. Käytä sitä kylpyhuoneessa hammasharjojen ja korujen

Lisätiedot

y Polttonestetoiminen lämmitin 87

y Polttonestetoiminen lämmitin 87 Klimat 5 1 y Polttonestetoiminen lämmitin 87 912-B, 912-D Op. no. 87516 01- Bensiini 30618 095-1 Diesel 3730 340-1 20000 paitsi AT Bensiini 30618 095-1 912-B edustaa lämmittimien uuttaa sukupolvea. Tämä

Lisätiedot

HINNASTO KOTITALOUKSILLE 4/2010 4.11.2010

HINNASTO KOTITALOUKSILLE 4/2010 4.11.2010 HINNASTO KOTITALOUKSILLE 4/2010 4.11.2010 SISÄLLYSLUETTELO: 1. JÄTEASEMIEN VASTAANOTTOHINNAT 3 2. KIINTEISTÖN JÄTEMAKSUT 4-6 Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy Ankkurikatu 8, 06100 Porvoo Asiakaspalvelu, puh.

Lisätiedot

Pala Palalta Anne Ruotsalaisen ja Markus Dannemannin kodissa on 48 neliötä ja yhtä monta fiksua, tilaa säästävää ideaa.

Pala Palalta Anne Ruotsalaisen ja Markus Dannemannin kodissa on 48 neliötä ja yhtä monta fiksua, tilaa säästävää ideaa. Pala Palalta Anne Ruotsalaisen ja Markus Dannemannin kodissa on 48 neliötä ja yhtä monta fiksua, tilaa säästävää ideaa. arja löfström KUVAT katri kapanen K O T I Kaksio Helsingin Pohjois-Haagassa, 48 neliötä,

Lisätiedot

Muuttojen sopimusehdot koti- ja yritysmuuttoihin Muuttotalo

Muuttojen sopimusehdot koti- ja yritysmuuttoihin Muuttotalo 23 Muuttojen sopimusehdot koti- ja yritysmuuttoihin Muuttotalo 2012 2018 Tilauksen ja sopimuksen syntyminen Tilauksen tekeminen onnistuu sähköpostitse tai puhelimen kautta. Muuttotalon internet sivustoilla

Lisätiedot

OSTOAPU SKÅDIS. -säilytyssarja

OSTOAPU SKÅDIS. -säilytyssarja OSTOAPU SKÅDIS -säilytyssarja Säilytystilaa koko kotiin SKÅDIS-säilytysjärjestelmä voi vastata todella monenlaisiin säilytystarpeisiin kodin eri huoneissa. Käytä sitä kylpyhuoneessa hammasharjojen ja korujen

Lisätiedot

Nauti elämästäsi enemmän.

Nauti elämästäsi enemmän. Nauti elämästäsi enemmän. Järjestä ullakkosi, kellarisi ja kaikki siltä väliltä. Jokainen perheenjäsenesi löytää tavarat nopeammin ja hukkaa ne harvemmin, joten kulutat vähemmän aikaa niiden hakemiseen

Lisätiedot

Kaasupullojen käsittely.

Kaasupullojen käsittely. Kaasupullojen käsittely. 2 Turvallinen käsittely Turvallinen käsittely. Kiitos, että valitsit AGAn! Autamme sinua turvallisessa kaasunkäsittelyssä, olitpa sitten aloittelija tai jo kokenut käyttäjä. Tärkein

Lisätiedot

Verkko ja kala (ts+tn)

Verkko ja kala (ts+tn) Verkko ja kala (ts+tn) Verkon kutominen on ikivanha taito. Aluksi verkkoja kudottiin kalaverkoiksi, kasseiksi ja riippumatoiksi. Myöhemmin keskiajalla Euroopassa ruvettiin kutomaan ohuemmalla langalla

Lisätiedot

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennusohje 1. Asennuspohjan valinta Laite painaa noin 30 kg. Seinäkiinnitystä varten Retrojasson takaseinässä on kaksi reikää. Kiinnitykseen käytetään

Lisätiedot

Tynnyrissä on mukavaa! 1

Tynnyrissä on mukavaa! 1 TERRASS + KÄYTTÖOHJE Copyright Ösel Tubs Tynnyrissä on mukavaa! 1 Sisällysluettelo ESITTELY 3 TURVALLISUUS 4 KYLPYTYNNYRIN ASENTAMINEN TERASSILLE 5 KYLPYTYNNYRIN LÄMMITTÄMINEN 8 KYLPYTYNNYRIN HUOLTAMINEN

Lisätiedot

Volkswagen Caddy Transporter Crafter

Volkswagen Caddy Transporter Crafter Volkswagen Caddy Transporter Crafter Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Olet ostanut pakettiauton, joka voi olla liiketoimintasi tärkein osa pitkänkin aikaa. Pakettiauto on kuitenkin vain kuori,

Lisätiedot

KALUSTEESEEN SIJOITETTAVA JÄÄKAAPPI SCANCOOL BIK341A+ ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

KALUSTEESEEN SIJOITETTAVA JÄÄKAAPPI SCANCOOL BIK341A+ ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE KALUSTEESEEN SIJOITETTAVA JÄÄKAAPPI SCANCOOL BIK341A+ ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Vanhojen sähkö-tai elektroniikkalaitteiden käsittely Vanhoissa sähkölaitteissa sisältyy arvokkaita materiaaleja, joita voidaan

Lisätiedot

Tynnyrissä on mukavaa! 1

Tynnyrissä on mukavaa! 1 ÖSEL KÄYTTÖOHJE Copyright Ösel Tubs Tynnyrissä on mukavaa! 1 Sisällysluettelo ESITTELY 3 TURVALLISUUS 4 KYLPYTYNNYRIN ASENTAMINEN 5 KYLPYTYNNYRIN LÄMMITTÄMINEN 7 KYLPYTYNNYRIN HUOLTAMINEN 8 Tynnyrissä

Lisätiedot

Tee itse. 5 helppoa jouluvinkkiä

Tee itse. 5 helppoa jouluvinkkiä Tee itse 5 helppoa jouluvinkkiä Askartele lautasliinarenkaita Onko sinulla vanhoja kuluneita farkkuja, joita et enää käytä? Voit askarrella niistä lautasliinarenkaita ja kattaa pöydän koreasti joulun alla.

Lisätiedot

Työvaatepalvelut Hyvää tyyliä Hyvää fiilistä Parasta työtä

Työvaatepalvelut Hyvää tyyliä Hyvää fiilistä Parasta työtä Työvaatepalvelut Hyvää tyyliä Hyvää fiilistä Parasta työtä TYÖVAATE- PALVELUMME pitää huolta Ihmisistä Turvallisuus on taitolaji. Työstä Paras suoja työllesi. Tyylistä Tyylipuhtaasti töihin. 2 Monta hyvää

Lisätiedot

Autotalliin, kellariin, ullakolle ja ruokakomeroon HEJNEsäilytysjärjestelmä

Autotalliin, kellariin, ullakolle ja ruokakomeroon HEJNEsäilytysjärjestelmä OSTOAPU HEJNE -säilytysjärjestelmä SUOMI HYVÄ TIETÄÄ Hyllylevyjen enimmäiskuormitus: 77 47 cm: 50 kg 77 28 cm: 35 kg Jos yhteen osioon kiinnitetään enemmän kuin kuusi hyllylevyä, hyllylevyjen kantavuus

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. ver. 1.2

KÄYTTÖOPAS. ver. 1.2 KÄYTTÖOPAS ver. 1.2 VAROITUS Tätä tuotetta ei ole tarkoitettu alle kolme (3) vuotiaille lapsille. VAROITUS Emme kanna mitään vastuuta mahdollisista onnettomuuksista tai vahingoista, jotka johtuvat laiminlyönnistä

Lisätiedot

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 HUOM! Lue tämän käyttö- ja turvallisuusohjeen sisältö huolellisesti ennen TL-radiaalipuhaltimen käyttöä turvallisen käytön varmistamiseksi.

Lisätiedot

Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-kylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-,

Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-kylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-, GODMORGON Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-kylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-, NORRVIKEN- ja BREDVIKEN-pesualtaat sekä GODMORGON-lokerikot

Lisätiedot

PALOTURVALLISUUTTA KOTONA

PALOTURVALLISUUTTA KOTONA TURVALLISEEN HUOMISEEN PALOTURVALLISUUTTA KOTONA Kunta/kaupunki: Katuosoite: Ovikoodi: Asukkaan puhelinnumero: HÄTÄNUMERO: 112 Säilytä tämä lehtinen näkyvällä paikalla. 1 Palovaroitin Kiinnitä palovaroitin

Lisätiedot

Kuljetusvahingot maakuljetuksissa. Kai Kultalahti 12.5.2011

Kuljetusvahingot maakuljetuksissa. Kai Kultalahti 12.5.2011 Kuljetusvahingot maakuljetuksissa Kai Kultalahti 12.5.2011 Sisällysluettelo Kuljetusvahingot maatiekuljetuksissa Mitä kaikkea asiakkaan lähetykselle voi sattua Missä tilanteissa kuljetusvahinkoja sattuu

Lisätiedot

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni Huom! Asennusohjeissa olevat kuvat viittaavat monissa kohdin isoon Albatrossiin mm. seinäelementtien ja listojen osalta. Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Lisätiedot

TÄRKEITÄ OHJEITA TAPAHTUMAN JÄRJESTÄJÄLLE KAUPPAKESKUS SKANSSISSA

TÄRKEITÄ OHJEITA TAPAHTUMAN JÄRJESTÄJÄLLE KAUPPAKESKUS SKANSSISSA TÄRKEITÄ OHJEITA TAPAHTUMAN JÄRJESTÄJÄLLE KAUPPAKESKUS SKANSSISSA Lue tämä dokumentti tarkasti ja välitä se Skanssissa paikalla oleville promootiohenkilöille. Ohjeista heitä ottamaan dokumentti mukaan

Lisätiedot

Tervetuloa! Hoidamme kansainväliset lähetykset nopeasti, täsmällisesti ja luotettavasti. Tutustu DHL Express -lähetysten moniin etuihin.

Tervetuloa! Hoidamme kansainväliset lähetykset nopeasti, täsmällisesti ja luotettavasti. Tutustu DHL Express -lähetysten moniin etuihin. Tervetuloa! DHL EXPRESS Hoidamme kansainväliset lähetykset nopeasti, täsmällisesti ja luotettavasti. Tutustu DHL Express -lähetysten moniin etuihin. Tutustu moninaisiin palveluihin ja ratkaisuihin, joita

Lisätiedot

Carrer de Viladomat 89 BHM-3178

Carrer de Viladomat 89 BHM-3178 www.barcelona-home.com info@barcelona-home.com +34 934 231 270 - Carrer de Viladomat 89 BHM-3178 FABULOUS 3 MAKUUHUONEEN HUONEISTO PYSÄKÖINTI, SARRIA-SANT GERVASI kuvaus Hinta per yö alkaen 122 Kuukausittainen

Lisätiedot

1. Tarvikkeet omatoimisiin remontteihin

1. Tarvikkeet omatoimisiin remontteihin 21.12.2016 Etupisteitä voi käyttää kodin kunnostukseen, sisustukseen tai tarvikkeisiin. Pisteitä on lunastettava kerralla vähintään tuhat (1000) pistettä, paitsi astianpesukoneen asennus 500 pistettä.

Lisätiedot

Kovalevyn pika asennusopas

Kovalevyn pika asennusopas Kovalevyn pika asennusopas Tärkeimmät ominaisuudet: Tietokoneen massamuisti Laitteistovaatimukset: Vapaa SATA/PATA portti emolevyllä/ohjainkortissa Vapaa SATA/4 pin virtaliitin HUOM! Muista lukea tämä

Lisätiedot

Kaikki arjen valinnat vaikuttavat ympäristöön. Haluamme oppilaitoksessamme toimia niin, että kuormitamme ympäristöä mahdollisimman vähän:

Kaikki arjen valinnat vaikuttavat ympäristöön. Haluamme oppilaitoksessamme toimia niin, että kuormitamme ympäristöä mahdollisimman vähän: Opiskelemme ja työskentelemme ainutlaatuisen kauniissa ympäristössä. Kun pidämme siitä hyvää huolta, se pysyykin viihtyisänä. Pidetään kunniaasiana sitä, että niin koulun rakennukset kuin piha-alueetkin

Lisätiedot

906 Ohjeita käyttäjälle

906 Ohjeita käyttäjälle 1 Paino: n. 3 kg Tilavuus: n. 85 l Materiaali: PUR-polyesteri Runko: DUR -alumiinia Väri: oliivinvihreä Savotta 906 sopii leveytensä ja rakenteensa puolesta kaikille ruumiinrakenteille. Rinkassa on portaaton

Lisätiedot

Jätelajit E N E M M Ä N O S A A M I S T A. Virpi Lyytimäki 14.12.2011 1

Jätelajit E N E M M Ä N O S A A M I S T A. Virpi Lyytimäki 14.12.2011 1 Jätelajit E N E M M Ä N O S A A M I S T A Virpi Lyytimäki 14.12.2011 1 Metalli KYLLÄ metalliset purkit ja tölkit, kuivat maalipurkit tölkkien kannet, korkit einesten alumiinivuoat lämpö- ja ulkokynttilöiden

Lisätiedot

LED VALON KÄYTTÖSOVELLUKSIA.

LED VALON KÄYTTÖSOVELLUKSIA. LED VALON KÄYTTÖSOVELLUKSIA. PALJONKO LED VALO ANTAA VALOA? MITÄ EROJA ON ERI LINSSEILLÄ? Onko LED -valosta haastajaksi halogeenivalolle? Linssien avautumiskulma ja valoteho 8 (LED 3K, LED 6K ja halogeeni

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

1. Tarvikkeet omatoimisiin remontteihin

1. Tarvikkeet omatoimisiin remontteihin 2.11.2016 1.9. - 30.11.2016 erikoistarjoukset Etupisteitä voi käyttää kodin kunnostukseen, sisustukseen tai tarvikkeisiin. Kerralla on lunastettava vähintään viisisataa (500) tuhat (1000) pistettä. Kaikissa

Lisätiedot

Kestävä kulutus ja kierrätys. Avainsanat: kestävä kulutus, kierrätys, jätteiden lajittelu

Kestävä kulutus ja kierrätys. Avainsanat: kestävä kulutus, kierrätys, jätteiden lajittelu Kestävä kulutus ja kierrätys Avainsanat: kestävä kulutus, kierrätys, jätteiden lajittelu Kulutus Suomessa Suomalainen: Käyttää luonnonvaroja kaksi kertaa enemmän kuin eurooppalainen keskimäärin Tuottaa

Lisätiedot

GODMORGON. GODMORGON_GUARANT_FY13_FI.indd 1 7.8.2012 17.18

GODMORGON. GODMORGON_GUARANT_FY13_FI.indd 1 7.8.2012 17.18 GODMORGON GODMORGON_GUARANT_FY13_FI.indd 1 7.8.2012 17.18 Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGONkylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-, EDEBOVIKEN-

Lisätiedot

Määrittelydokumentti

Määrittelydokumentti Määrittelydokumentti Aineopintojen harjoitustyö: Tietorakenteet ja algoritmit (alkukesä) Sami Korhonen 014021868 sami.korhonen@helsinki. Tietojenkäsittelytieteen laitos Helsingin yliopisto 23. kesäkuuta

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 800W/1200W PTC-lämpöelementti Alhainen melutaso Kaksinkertainen ylikuumenemissuoja Kaatumissuoja Irroitettava ilmansuodatin

Lisätiedot

Tavaroiden kuljetus pyörällä

Tavaroiden kuljetus pyörällä Tavaroiden kuljetus pyörällä Ongelma: Tavaroiden ja lasten kuljettaminen pyörällä Ongelma: Tavaroiden ja lasten kuljettaminen pyörällä Hyödyt Halpa Nopea Ongelmat Rajoittaa ostosten määrää Useamman lapsen

Lisätiedot

TIMCO TIMCO. Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa

TIMCO TIMCO. Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa TIMCO Siirrettävä työpiste, jossa 7 vetolaatikkoa TIMCO Ominaisuudet Tilava siirrettävä työpiste auttaa pitämään työkalut järjestyksessä ja nopeuttaa työntekoa. Kestävät pyörät liikuttavat työpistettä

Lisätiedot

JÄRJESTÖJUHTA MESSUOSASTON KOKOAMISOHJEET

JÄRJESTÖJUHTA MESSUOSASTON KOKOAMISOHJEET 1 JÄRJESTÖJUHTA MESSUOSASTON KOKOAMISOHJEET PERÄKÄRRY ON MTK KESKI-SUOMEN YHDISTYSTEN VARATTAVISSA MAKSUTTA. PERÄKÄRRYN SISÄLLÖSTÄ ON LUETTELO SEURAAVALLA SIVULLA. MYÖS OHJEET PERÄKÄRRYN ERI KOMPONENTTIEN

Lisätiedot

TÄRKEÄT TURVATOIMENPITEET

TÄRKEÄT TURVATOIMENPITEET keraamisen kulhon käyttöohjeet Sisällysluettelo Keraamisen kulhon TURVALLISUUS Tärkeät turvatoimenpiteet...5 keraamisen kulhon käyttö Keraamisen kulhon kiinnittäminen...6 Keraamisen kulhon irrottaminen...7

Lisätiedot

OSTOAPU LIXHULT. Säilytyskaapit. HOITO-OHJEET Pyyhi puhtaaksi mietoon puhdistusaineeseen

OSTOAPU LIXHULT. Säilytyskaapit. HOITO-OHJEET Pyyhi puhtaaksi mietoon puhdistusaineeseen OSTOAPU LIXHULT Säilytyskaapit HOITO-OHJEET Pyyhi puhtaaksi mietoon puhdistusaineeseen kostutetulla liinalla. Kuivaa puhtaalla liinalla. TURVALLISUUS Kaatumisriskin vuoksi kaluste täytyy aina kiinnittää

Lisätiedot

VAIPANVAIHTO. Muista aina tukea kunnolla vauvan päätä, ellei vauva sitä vielä kannattele kunnolla!

VAIPANVAIHTO. Muista aina tukea kunnolla vauvan päätä, ellei vauva sitä vielä kannattele kunnolla! VAIPANVAIHTO Muista aina tukea kunnolla vauvan päätä, ellei vauva sitä vielä kannattele kunnolla! HUOM! Tätä ohjetta ei toisteta joka välissä, tässä on asiasta yleishuomautus. 0. Milloin vaihdetaan? Kun

Lisätiedot

Autotalliin, kellariin, ullakolle ja ruokakomeroon HEJNEsäilytysjärjestelmä

Autotalliin, kellariin, ullakolle ja ruokakomeroon HEJNEsäilytysjärjestelmä OSTOAPU HEJNE -säilytysjärjestelmä HYVÄ TIETÄÄ Hyllylevyjen enimmäiskuormitus: 77 47 cm: 50 kg 77 28 cm: 35 kg Jos yhteen osioon kiinnitetään enemmän kuin kuusi hyllylevyä, hyllylevyjen kantavuus on pienempi

Lisätiedot

Kattospoileri lisäjarruvalolla

Kattospoileri lisäjarruvalolla Ohje nro Versio Osa nro 30664254 1.0 Kattospoileri lisäjarruvalolla M8400560 Sivu 1 / 10 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0000180 A0000214 A0000177 M0000232 M8903187 Sivu 2 / 10 JOHDANTO Lue läpi koko

Lisätiedot

YLEISET SOPIMUSEHDOT KOTIMUUTTOIHIN

YLEISET SOPIMUSEHDOT KOTIMUUTTOIHIN YLEISET SOPIMUSEHDOT KOTIMUUTTOIHIN Kuluttajat, yksityistaloudet Ehtoja noudattavat Suomen Muuttopalveluyritykset ry (SMPY) ja Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:hyn järjestäytyneet muuttopalveluyritykset

Lisätiedot

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen?

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen? 5. Vastaa kysymyksiin (kpl1) Onko sinulla sisaruksia? Asuuko sinun perhe kaukana? Asutko sinä keskustan lähellä? Mitä sinä teet viikonloppuna? Oletko sinä viikonloppuna Lahdessa? Käytkö sinä usein ystävän

Lisätiedot

Kuljetustukien poistaminen

Kuljetustukien poistaminen Pesurumpuun jäänyt kosteus johtuu tehtaalla suoritetusta Tarvikkeet mallista riippuen Turvallisuusohjeet Pyykinpesukone on painava - ole varovainen konetta nostettaessa. Huomio: Jäätyneet letkut voivat

Lisätiedot

Ulkoilma Ihmisestä ja kotieläimistä (hilseet ja mikrobit) Ihmisen toiminta (hajusteet, väärin hoidetut pinnat, kynttilänpoltto, ruuanvalmistus jne )

Ulkoilma Ihmisestä ja kotieläimistä (hilseet ja mikrobit) Ihmisen toiminta (hajusteet, väärin hoidetut pinnat, kynttilänpoltto, ruuanvalmistus jne ) 24.11.2015 Ulkoilma Ihmisestä ja kotieläimistä (hilseet ja mikrobit) Ihmisen toiminta (hajusteet, väärin hoidetut pinnat, kynttilänpoltto, ruuanvalmistus jne ) Rakennus- ja sisustusmateriaalit (tekstiilipinnat,

Lisätiedot

Caverion Suomi esitys. Kierrätyshuoneet

Caverion Suomi esitys. Kierrätyshuoneet 30.10.2014 Caverion Suomi esitys Kierrätyshuoneet Jätteen putkikeräysjärjestelmä Asukasinfo 30.10.2014 Petri Pouttu Järjestelmän toimintaperiaate 1 2 3 4 5 6 Syöttöpisteet voivat sijaita sisällä tai ulkona

Lisätiedot

8-kulmainen viherhuone 4,5m2 Asennusohje

8-kulmainen viherhuone 4,5m2 Asennusohje 8-kulmainen viherhuone 4,5m2 Asennusohje LUE KAIKKI OHJEET HUOLELLA ENNEN ASENNUSTA SÄILYTÄ OHJEET MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Maahantuoja: Horisont Enterprises Ltd Oy Atomitie 5 B, 00370 Helsinki 09-6866720

Lisätiedot

Vuokralainen vastaa ja maksaa itse. Vuokranantaja vastaa ja sisältyy vuokraan

Vuokralainen vastaa ja maksaa itse. Vuokranantaja vastaa ja sisältyy vuokraan asumispalveluyksikköä 1 Vuokranantaja vastaa ja sisältyy vuokraan Vuokralainen vastaa ja maksaa itse KIINTEISTÖYHTIÖN HALLINTO Hallinnollinen isännöinti KiinteistöOy hallinto Kirjanpito ja maksuliikenne

Lisätiedot

104,0 m², 3h, k,

104,0 m², 3h, k, Kohteen ilmoittaja Nimi: Teppo Tuijula Puh: 0500 530 942 Solid House Oy LKV, Turku Eerikinkatu 13, 3 krs. 20100 Turku Puh: 044 282 0038 MAASEUDUN RAUHAA JA VÄLJÄÄ ASUMISTA Tässä paikassa voit yhdistää

Lisätiedot

Kidde Firex KF-sarja

Kidde Firex KF-sarja 4.6.2015 Kidde Firex KF-sarja Yleistietoa palovaroittimista Pelastuslain (468/2003) 29 :n mukaan palovaroitin on ollut pakollinen jokaisessa asunnossa 1.9.2000 lähtien. SM:n asetuksen (239/2009) 3 :n mukaan

Lisätiedot

JOKAPÄIVÄINEN PAPERIMME

JOKAPÄIVÄINEN PAPERIMME JOKAPÄIVÄINEN PAPERIMME Ohjeita näyttelyn ripustukseen Näyttely koostuu kuudesta puoliympyrän mallisesta seinäkkeestä, joissa on tekstejä ja vitriineitä molemmilla puolilla. Elementit (18 kpl) ovat kuljetuksen

Lisätiedot

Henny Penny Poistetun öljyn kuljetin ODS-300.02 ODS-300.03. (Finnish) (Käännetyt asiakirjat saatavilla käsikirjan mukana olevalla CD:llä)

Henny Penny Poistetun öljyn kuljetin ODS-300.02 ODS-300.03. (Finnish) (Käännetyt asiakirjat saatavilla käsikirjan mukana olevalla CD:llä) Model ODS-300 Henny Penny Poistetun öljyn kuljetin ODS-300.02 ODS-300.03 (Finnish) FM07-702-B 11-22-10 (Käännetyt asiakirjat saatavilla käsikirjan mukana olevalla CD:llä) KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA REKISTERÖI

Lisätiedot

PESUUN LÄHETETTÄVIEN TEKSTIILIEN LAJITTELU- / PAKKAUSOHJE. 1. NORMAALIT TEKSTIILIT (valkoiseen pyykkisäkkiin)

PESUUN LÄHETETTÄVIEN TEKSTIILIEN LAJITTELU- / PAKKAUSOHJE. 1. NORMAALIT TEKSTIILIT (valkoiseen pyykkisäkkiin) Rovaniemen Keskuspesula Oy OHJE Lähteentie 18 96400 ROVANIEMI p. 040-7120 340 / 040-7120 341 etunimi.sukunimi@rokepe.fi 1 Lapin Sairaanhoitopiiri Kolpeneen palvelukeskus Rovaniemen Kaupunki PESUUN LÄHETETTÄVIEN

Lisätiedot

Turvallisesti paikallaan!

Turvallisesti paikallaan! Turvallisesti paikallaan! Koira on ihmisen paras ystävä ja ystävistä on pidettävä huolta. Suurin osa ihmisistä kuljettaa koiraansa autossa, mutta vain harva miettii onko koiran kuljettaminen turvallista.

Lisätiedot

PUHDISTUS JA PYYHINTÄ

PUHDISTUS JA PYYHINTÄ Oikeat pyyhetarvikkeet mahdollistavat työn sujuvuuden ja kustannussäästöt PUHDISTUS JA PYYHINTÄ Tarkastele käyttettyjä konepyyhkeitänne. Huomaatko että niistä valtaosa on vain osittain likaisia? Koska

Lisätiedot

HORNADY LOCK-N-LOAD SONIC CLEANER LOCK-N-LOAD MAGNUM SONIC CLEANER KÄYTTÖOHJE

HORNADY LOCK-N-LOAD SONIC CLEANER LOCK-N-LOAD MAGNUM SONIC CLEANER KÄYTTÖOHJE HORNADY LOCK-N-LOAD SONIC CLEANER LOCK-N-LOAD MAGNUM SONIC CLEANER KÄYTTÖOHJE Hornady Lock-N-Load Sonic/Magnum Sonic Cleaner poistaa ruutijäämät hylsyn sisä-ja ulkopuolelta ultraäänienergian ja erityisen

Lisätiedot

DINO 80R Pikaopas. Nostimen rekisteriote ja käyttöohjeet sijaitsevat putkessa puomin tyvessä.

DINO 80R Pikaopas. Nostimen rekisteriote ja käyttöohjeet sijaitsevat putkessa puomin tyvessä. DINO 80R Pikaopas Nostimen rekisteriote ja käyttöohjeet sijaitsevat putkessa puomin tyvessä. Yhteystiedot: 040 6736064 Mikko Jokiranta 050 3171745 Jukka Jokiranta veljeksetjokiranta@gmail.com YLEISET TURVALLISUUSOHJEET

Lisätiedot