Memeo AutoBackupin voi asentaa koneeseen, jossa on jokin seuraavista käyttöjärjestelmistä: Windows 2000, johon on asennettu Service Pack 6.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Memeo AutoBackupin voi asentaa koneeseen, jossa on jokin seuraavista käyttöjärjestelmistä: Windows 2000, johon on asennettu Service Pack 6."

Transkriptio

1 Memeo AutoBackup käyttöohje Memeo AutoBackupin asentaminen Tärkeää: Sinulla on oltava järjestelmänvalvojan oikeudet siihen tietokoneeseen, johon olet asentamassa Memeo AutoBackupia. Memeo AutoBackupia voivat käyttää vain ne käyttäjätilit, joilla on järjestelmänvalvojan oikeudet. Lisätietoja järjestelmänvalvojan oikeuksista löytyy Windowsin Helpistä. Jos tietokonettasi ei käytä kukaan muu, sinulla todennäköisesti on jo järjestelmänvalvojan oikeudet. Memeo AutoBackupin voi asentaa koneeseen, jossa on jokin seuraavista käyttöjärjestelmistä: Windows XP Home Edition Windows XP Professional Edition Windows 2000, johon on asennettu Service Pack 6. Memeo AutoBackupin asentaminen: 1. Aseta Memeo AutoBackup -CD tietokoneen CD-asemaan. TAI lataa Memeo AutoBackup Internetistä. 2. Kaksoisnapsauta Memeo AutoBackup -asennuskuvaketta. Odota kunnes asennus käynnistyy. 3. Asennusohjelman tervetuloa-ikkuna ilmestyy näytölle. Napsauta Seuraava. 4. Lue Käyttöoikeussopimuksen ehdot. Jos hyväksyt ne, napsauta ensin Hyväksyn sopimusehdot ja sitten Seuraava. Huomaa: Voit halutessasi tulostaa käyttöoikeussopimuksen. 5. Kun Memeo AutoBackup ohjelman asennus on valmis, napsauta Valmis. Yleensä asennus kestää alle minuutin. Kun asennus on valmis, Memeo AutoBackupin ohjattu konfigurointi käynnistyy. Nyt voit konfiguroida Memeo AutoBackupin suojelemaan tietojasi.

2 Huomaa: Jos Memeo AutoBackupin täytyy asentaa.netframework koneellesi, asennus saattaa kestää kauemmin kuin minuutin ja saatat joutua käynnistämään koneen uudelleen ennen Memeo AutoBackupin konfigurointia. Asennusohjelma auttaa sinua lataamaan ja asentamaan.net-frameworkin viimeisimmän version Microsoftilta. Microsoftin.NET-frameworkin avulla me Tanagrassa voimme kehittää uudenlaisia tuotteita nopeammin. Se on Microsoftin virallinen tuote, ja yleisesti käytössä. Monet yritykset käyttävät Microsoftin.NET-frameworkia, ja jos asennat sen nyt, sinulla on se jo asennettuna silloin kun muut tuotteet tarvitsevat sitä. Sinun ei tarvitse asentaa sitä myöhemmin uudestaan. Memeo AutoBackupin ostaminen ja rekisteröinti Tarvitset erillisen rekisteröintinumeron kaikille niille tietokoneille, joihin aiot asentaa Memeo AutoBackupin. Jos käytät Memeo AutoBackupin ilmaista kokeiluversiota, jäljellä olevien päivien määrä ja linkki, josta Memeo AutoBackupin pääsee ostamaan, löytyvät Memeo Autobackupin pääikkunasta. Kun napsautat OSTA NYT linkkiä, pääset ostamaan ohjelman verkon välityksellä luottokortillasi. Kun ohjatun ostotoiminnon kaikki vaiheet on käyty läpi, Memeo AutoBackup kopiosi rekisteröidään. Sinulle lähetetään myös rekisteröintinumero (PID-numero) sähköpostilla. Jos ostit Memeo AutoBackupin laatikossa, rekisteröintinumerot löytyvät CD:n kannessa olevasta tarrasta. Jos joskus joudut kirjoittamaan rekisteröintinumerosi uudelleen, napsauta ilmoitusalueelta löytyvää Memeo AutoBackup kuvaketta hiiren oikealla painikkeella, valitse valikosta Rekisteröi ja kirjoita rekisteröintinumerosi. Jos joudut käyttämään Memeo palautus-toimintoa palauttaaksesi varmuuskopioituja tiedostoja, sinun on käytettävä sellaista Memeo AutoBackupin versiota, jossa on sama rekisteröintinumero kuin siinä versiossa, jolla otit varmuuskopiot. Jos hukkaat rekisteröintinumerosi, lähetä sähköpostia osoitteeseen niin me lähetämme rekisteröintinumerosi siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka ilmoitit rekisteröintivaiheessa. Memeo AutoBackupin konfigurointi Memeo AutoBackupin ohjattu konfigurointi ohjaa sinut varmuuskopioiden sijaintipaikan valitsemisen ja sen konfiguroinnin sekä varmuuskopioitavien tiedostojen valitsemisen läpi. Varmuuskopioiden sijaintipaikan valitseminen ja konfigurointi Varmuuskopioitavien tiedostojen valitseminen Tiedostojen jättäminen varmuuskopionnin ulkopuolelle Tiedostot, joita Memeo AutoBackup ei varmuuskopioi Valokuvien jakamistehtävä

3 Varmuuskopioiden sijaintipaikan valitseminen ja konfigurointi Käytä Valitse sijainti varmuuskopiolle -ikkunaa valitaksesi millaisen varmuuskopioiden sijaintipaikan haluat konfiguroida. Huomaa: Jos asensit Memeo AutoBackupin äsken, Valitse sijainti varmuuskopiolle -ikkuna ilmestyy kun napsautat sanaa Seuraava Memeo AutoBackupin ohjatun konfiguroinnin Tervetuloaikkunassa. Konfiguroidaksesi Memeo AutoBackupin muulloin, käynnistä Memeo AutoBackup sovellus ja napsauta Luo uusi varmuuskopiointitehtävä. 1. Valitse yksi seuraavista vaihtoehdoista: Memeo Internet Disk: Tallentaa varmuuskopiot dokumenteistasi Memeo Internet Disk online säilytyspalveluun. Verkkosijainti: Tallentaa varmuuskopiot toiselle lähiverkkoosi liitetylle tietokoneelle. Kiintolevy: Tallentaa varmuuskopiot dokumenteistasi tietokoneesi sisäiselle tai ulkoiselle kiintolevylle. Siirrettävä laite: Tallentaa varmuuskopiot siirrettävälle muistilaitteelle. FTP-palvelin: Tallentaa varmuuskopiot dokumenteistasi FTP-palvelimelle. ipod: Tallentaa varmuuskopiot dokumenteista sekä sähköposteista, kalenterista, muistiinpanoista, yhteystiedoista ja tehtävistä ipodiin. 2. Seuraa valitsemasi varmuuskopioiden sijaintipaikan mukaisia, alla listattuja vaiheita konfiguroidaksesi kohteen. Varmuuskopion tallentaminen Memeo Internet Disk -online säilytyspalvelimelle Napsauta tätä linkkiä, jos haluat lisätietoja Memeo Internet Diskistä. Huomaa: Internet-yhteyden on oltava auki kun varmuuskopioita tallennetaan Memeo Internet Diskiin. 1. Valitse Memeo Internet Disk Memeo AutoBackupin ohjatun konfiguroinnin Valitse sijainti varmuuskopioille ikkunan sijaintilistasta. 2. Kirjoita varmuuskopiointitehtävän nimi. Voit valita minkä tahansa nimen, joka auttaa sinua tunnistamaan varmuuskopiot. 3. Kirjoita Memeo Internet Disk -tilin käyttäjätunnus ja salasana.

4 Huomaa: Jos sinulla ei ole Memeo Internet Disk tiliä, napsauta näytöllä näkyvää linkkiä, josta pääset kirjautumaan palveluun ja saat tilin käyttöösi. Voit käyttää uutta tiliäsi heti. Kirjautumisen jälkeen palaa Memeo AutoBackupiin ja kirjoita äsken luomasi käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. 4. Kirjoita varmuuskopioita varten luotavan Memeo Internet Disk kansion nimi. Huomaa: Voit vapaasti valita kansion nimen. Oletusarvona on nimi Memeo. Näet tämän kansionimen jos käytät tiedostojasi Internetistä. 5. Määritä, kuinka monta versiota Memeo AutoBackup tallentaa kustakin tiedostosta. Huomaa: Mitä enemmän versioita tallennetaan, sitä nopeammin säilytystila täyttyy. 6. Valitse joko Suojattu tai Vapaasti käytettävissä. Jos valitset Suojattu, kukaan muu ei voi nähdä tiedostojesi sisältöä. Ne suojataan uteliaiden katseilta tehokkaalla (128-bittisellä) salauksella. Sinun täytyy käyttää Memeo AutoBackup palautustoimintoa palauttaaksesi tiedostot, jos haluat vielä työstää niitä. Jos valitset vaihtoehdon Vapaasti käytettävissä, näet tiedostojen sisällöt samalla tavalla kuin jos ne olisi vain kopioitu varmuuskopioiden sijaintipaikkaan. Kuka tahansa muu joka pääsee Memeo Internet Disk kansioosi voi myös nähdä tiedostot (mutta hänen on tiedettävä Memeo Internet Disk käyttäjätunnuksesi ja salasanasi päästäkseen käsiksi tiedostoihin). Tiedostojen palauttamiseen voi käyttää Memeo AutoBackup palautus - toimintoa tai voit yksinkertaisesti ladata ne Memeo Internet Diskistä haluamaasi paikkaan, jossa voit sitten työstää niitä. 7. Napsauta Seuraava. 8. Jatka Varmuuskopioitavien tiedostojen valitseminen kohdassa annettujen vaiheiden mukaan. Varmuuskopioiden tallentaminen verkkosijaintiin Seuraa näitä ohjeita tallentaaksesi varmuuskopion kansioon, johon sinulla on verkkoyhteys. Napsauta tätä linkkiä jos haluat lisätietoja varmuuskopioiden tallentamisesta verkkosijaintiin. Tärkeää: Ennen kuin jatkat, luo uusi kansio varmuuskopioita varten siihen koneeseen, johon sinulla on verkkoyhteys. Voit valita kansiolle minkä tahansa nimen. Valitset tämän kansion seuraavan ohjeen vaiheessa 4. Vältä tallentamasta varmuuskopioita tietokoneesi C-asemalle, koska voit menettää varmuuskopiot jos tietokoneesi kaatuu ja kiintolevy tuhoutuu. 1. Valitse Verkkosijainnit Memeo AutoBackupin ohjatun konfiguroinnin Valitse sijainti varmuuskopiolle ikkunan sijaintilistasta.

5 2. Kirjoita varmuuskopiointitehtävän nimi. Voit valita minkä tahansa nimen, joka auttaa sinua tunnistamaan varmuuskopiot. 3. Napsauta sinistä alleviivattua tekstiä, jossa lukee Valitse varmuuskopiokansio. Kansioiden valintaselain aukeaa. Saattaa kestää hetken kun Memeo AutoBackup käy verkkosijaintisi läpi. 4. Valitse tietokone listasta, ja etsi luomasi varmuuskopiokansio. 5. Määritä, kuinka monta versiota Memeo AutoBackup tallentaa kustakin tiedostosta. Huomaa: Mitä enemmän versioita tallennetaan, sitä nopeammin säilytystila täyttyy. 6. Valitse joko Suojattu tai Vapaasti käytettävissä. Jos valitset Suojattu, kukaan ei voi nähdä tiedostojesi sisältöä. Ne suojataan uteliaiden katseilta tehokkaalla (128-bittisellä) salauksella. Sinun täytyy käyttää Memeo AutoBackup palautus -toimintoa palauttaaksesi tiedostot, jos haluat vielä työstää niitä. Jos valitset vaihtoehdon Vapaasti käytettävissä, näet tiedostojen sisällöt samalla tavalla kuin jos ne olisi vain kopioitu varmuuskopioiden sijaintipaikkaan. Kuka tahansa, joka pääsee sinne missä varmuuskopiot ovat, voi myös nähdä ne. Tiedostojen palauttamiseen voi käyttää Memeo AutoBackup palautus -toimintoa tai voit yksinkertaisesti kopioida ne Memeo Internet Diskistä haluamaasi paikkaan, jossa voit sitten työstää niitä. 7. Napsauta Seuraava. 8. Jatka Varmuuskopioitavien tiedostojen valitseminen kohdassa annettujen ohjeiden mukaan. Varmuuskopioiden tallentaminen tietokoneen kiintolevylle Seuraa näitä ohjeita tallentaaksesi varmuuskopiot omalla tietokoneellasi olevaan kansioon. Tärkeää: Luo kiintolevylle uusi kansio varmuuskopioita varten ennen kuin jatkat. Voit valita kansiolle minkä tahansa nimen. Valitset tämän kansion seuraavan ohjeen vaiheessa 4. Älä tallenna varmuuskopioita C-asemalle, koska voit menettää varmuuskopiot jos tietokoneesi kaatuu ja kiintolevy tuhoutuu. Suosittelemme lämpimästi Memeo Internet Disk tilin hankkimista suojataksesi kuvia ja muita korvaamattomia tiedostoja kiintolevyn pettämisen varalta.

6 1. Valitse Kiintolevy Memeo AutoBackupin ohjatun konfiguroinnin Valitse sijainti varmuuskopiolle ikkunan sijaintilistasta. 2. Kirjoita varmuuskopiointitehtävän nimi. Voit valita minkä tahansa nimen, joka auttaa sinua tunnistamaan varmuuskopiot. 3. Napsauta sinistä alleviivattua tekstiä, jossa lukee Valitse varmuuskopiokansio. Kansioiden valintaselain aukeaa. 4. Valitse kansio listasta. 5. Määritä, kuinka monta versiota Memeo AutoBackup tallentaa kustakin tiedostosta. Huomaa: Mitä enemmän versioita tallennetaan, sitä nopeammin säilytystila täyttyy. 6. Valitse joko Suojattu tai Vapaasti käytettävissä. Jos valitset Suojattu, kukaan ei voi nähdä tiedostojesi sisältöä. Ne suojataan uteliaiden katseilta tehokkaalla (128-bittisellä) salauksella. Sinun täytyy käyttää Memeo AutoBackup palautustoimintoa palauttaaksesi tiedostot, jos haluat vielä työstää niitä. Jos valitset vaihtoehdon Vapaasti käytettävissä, näet tiedostojen sisällöt samalla tavalla kuin jos ne olisi vain kopioitu varmuuskopioiden sijaintipaikkaan. Kuka tahansa, joka pääsee sinne missä varmuuskopiot ovat, voi myös nähdä ne. Tiedostojen palauttamiseen voi käyttää Memeo AutoBackup palautustoimintoa tai voit yksinkertaisesti kopioida ne varmuuskopioiden sijantipaikasta haluamaasi paikkaan, jossa voit sitten työstää niitä. 7. Napsauta Seuraava. 8. Jatka Varmuuskopioitavien tiedostojen valitseminen kohdassa annettujen ohjeiden mukaan. Varmuuskopioiden tallentaminen siirrettävälle muistilaitteelle Napsauta tätä linkkiä jos haluat lisätietoja varmuuskopioiden tallentamisesta siirrettävälle muistilaitteelle. Tärkeää: Käytä aina Poista laite turvallisesti kuvaketta Windowsin ilmoitusalueella (tehtäväpalkissa kellon vieressä) ennen kuin irrotat muistilaitteen. Muuten muistilaite saattaa vaurioitua, ja saatat menettää tiedostosi. Jos käytät Poista laite turvallisesti kuvaketta, Windows sulkee laitteessa mahdollisesti auki olevat

7 tiedostot jolloin on pienempi vaara että tiedosto muuttuisi lukukelvottomaksi. 1. Valitse Siirrettävä laite Memeo AutoBackupin ohjatun konfiguroinnin Valitse sijainti varmuuskopiolle ikkunan sijaintilistasta. 2. Kirjoita varmuuskopiointitehtävän nimi. Voit valita minkä tahansa nimen, joka auttaa sinua tunnistamaan varmuuskopiot. 3. Liitä siirrettävä laite tietokoneeseesi, tai valitse aseman kirjain listasta jos laite on jo kytkettynä. Kun liität laitteen tietokoneeseen, aseman kirjain ilmestyy automaattisesti varmuuskopion tekstikenttään. 4. Määritä, kuinka monta versiota Memeo AutoBackup tallentaa kustakin tiedostosta. Huomaa: Mitä enemmän versioita tallennetaan, sitä nopeammin säilytystila täyttyy. 5. Valitse joko Suojattu tai Vapaasti käytettävissä. Jos valitset Suojattu, kukaan ei voi nähdä tiedostojesi sisältöä. Ne suojataan uteliaiden katseilta tehokkaalla (128-bittisellä) salauksella. Sinun täytyy käyttää Memeo AutoBackup palautustoimintoa palauttaaksesi tiedostot, jos haluat vielä työstää niitä. Jos valitset vaihtoehdon Vapaasti käytettävissä, näet tiedostojen sisällöt samalla tavalla kuin jos ne olisi vain kopioitu varmuuskopioiden sijaintipaikkaan. Kuka tahansa, joka pääsee käsiksi muistilaitteeseen, voi myös nähdä tiedostot. Tiedostojen palauttamiseen voi käyttää Memeo AutoBackup palautustoimintoa tai voit yksinkertaisesti kopioida ne varmuuskopioiden sijantipaikasta haluamaasi paikkaan, jossa voit sitten työstää niitä. 6. Napsauta Seuraava. 7. Jatka Varmuuskopioitavien tiedostojen valitseminen kohdassa annettujen ohjeiden mukaan. Varmuuskopioiden tallentaminen FTP-palvelimelle Napsauta tätä linkkiä jos haluat lisätietoja varmuuskopioiden tallentamisesta FTP-palvelimelle. Huomaa: Internet-yhteyden on oltava auki kun varmuuskopioita tallennetaan FTP-palvelimelle. 1. Valitse FTP-palvelin Memeo AutoBackupin ohjatun konfiguroinnin Valitse sijainti varmuuskopiolle ikkunan sijaintilistasta. 2. Kirjoita varmuuskopiointitehtävän nimi.

8 Voit valita minkä tahansa nimen, joka auttaa sinua tunnistamaan varmuuskopiot. 3. Kirjoita käyttämäsi FTP-palvelimen nimi. Huomaa: Saat palvelimen nimen, käyttäjätunnuksen ja salasanan palveluntarjoajalta 4. Kirjoita FTP-tilin käyttäjätunnus ja salasana. 5. Kirjoita FTP-palvelimelle varmuuskopioita varten luotavan kansion nimi. Huomaa: Voit vapaasti valita kansion nimen. Oletusarvona on nimi Memeo. 6. Määritä, kuinka monta versiota Memeo AutoBackup tallentaa kustakin tiedostosta. Huomaa: Mitä enemmän versioita tallennetaan, sitä nopeammin säilytystila täyttyy. 7. Valitse joko Suojattu tai Vapaasti käytettävissä. Jos valitset Suojattu, kukaan ei voi nähdä tiedostojesi sisältöä. Ne suojataan uteliaiden katseilta tehokkaalla (128-bittisellä) salauksella. Sinun täytyy käyttää Memeo AutoBackup palautus -toimintoa palauttaaksesi tiedostot, jos haluat vielä työstää niitä. Jos valitset vaihtoehdon Vapaasti käytettävissä, näet tiedostojen sisällöt samalla tavalla kuin jos ne olisi vain kopioitu FTP-palvelimelle. Kuka tahansa, joka pääsee käyttämällesi FTP-palvelimelle, voi myös nähdä tiedostosi. Tiedostojen palauttamiseen voi käyttää Memeo AutoBackup palautus -toimintoa tai voit yksinkertaisesti kopioida ne varmuuskopioiden sijantipaikasta haluamaasi paikkaan, jossa voit sitten työstää niitä. 8. Napsauta Seuraava. 9. Jatka Varmuuskopioitavien tiedostojen valitseminen kohdassa annettujen ohjeiden mukaan. Varmuuskopioiden tallentaminen ipodiin Napsauta tätä linkkiä jos haluat lisätietoja varmuuskopioiden tallentamisesta ipodiin. ipodin täytyy olla käytettävissä kiintolevynä ennen kuin voit käyttää sitä Memeo AutoBackupin kanssa. Seuraa näitä vaiheita: 1. Liitä ipod tietokoneeseen. 2. Käynnistä itunes. 3. Napsauta Muokkaa ja Asetukset. 4. Napsauta ipod-välilehteä.

9 5. Napsauta Yleistä-välilehteä. 6. Valitse Salli levyn käyttö. Tärkeää: Käytä aina Poista laite turvallisesti -kuvaketta Windowsin ilmoitusalueella (tehtäväpalkissa kellon vieressä) ennen kuin irrotat ipodin. (ipod saattaa näkyä listassa nimellä USB-massamuistilaite.) Muuten ipod saattaa vaurioitua, ja saatat menettää tiedostosi. Jos käytät Poista laite turvallisesti kuvaketta, Windows sulkee ipodissa mahdollisesti auki olevat tiedostot jolloin on pienempi vaara että tiedosto muuttuisi lukukelvottomaksi. Älä koskaan irrota ipodia kun tietoa siirretään. 1. Valitse ipod Memeo AutoBackupin ohjatun konfiguroinnin Valitse sijainti varmuuskopiolle ikkunan sijaintilistasta. 2. Kirjoita varmuuskopiointitehtävän nimi. Voit valita minkä tahansa nimen, joka auttaa sinua tunnistamaan varmuuskopiot. 3. Liitä ipod tietokoneeseesi, tai valitse aseman kirjain listasta jos ipod on jo kytkettynä. Kun liität ipodin tietokoneeseen, aseman kirjain ilmestyy automaattisesti varmuuskopion tekstikenttään. Tämä saattaa kestää hetken. 4. Määritä, kuinka monta versiota Memeo AutoBackup tallentaa kustakin tiedostosta. Huomaa: Mitä enemmän versioita tallennetaan, sitä nopeammin säilytystila täyttyy. 5. Valitse joko Suojattu tai Vapaasti käytettävissä. Jos valitset Suojattu, kukaan ei voi nähdä tiedostojesi sisältöä. Ne suojataan uteliaiden katseilta tehokkaalla (128-bittisellä) salauksella. Sinun täytyy käyttää Memeo AutoBackup palautustoimintoa palauttaaksesi tiedostot, jos haluat vielä työstää niitä. Poikkeuksena sähköposti, kalenterimerkinnät, yhteystiedot ja tehtävät, joita ei suojata ja joita voidaan tarkastella ipodissa. Jos valitset vaihtoehdon Vapaasti käytettävissä, näet tiedostojen sisällöt samalla tavalla kuin jos ne olisi vain kopioitu varmuuskopioiden sijaintipaikkaan. Kuka tahansa, joka pääsee käsiksi muistilaitteeseen, voi myös nähdä tiedostot. Tiedostojen palauttamiseen voi käyttää Memeo AutoBackup palautustoimintoa tai voit yksinkertaisesti kopioida ne varmuuskopioiden sijantipaikasta haluamaasi paikkaan, jossa voit sitten työstää niitä. 6. Napsauta Seuraava. 7. Jatka Varmuuskopioitavien tiedostojen valitseminen kohdassa annettujen vaiheiden mukaan.

10 Varmuuskopioitavien tiedostojen valitseminen Käytä Varmuuskopioitavien tiedostojen valitseminen ikkunaa valitaksesi varmuuskopioitavat tiedostot. Huomaa: Jos käytät Memeo AutoBackupin ohjattua konfigurointia, Valitse varmuuskopioitavat tiedostot ikkuna ilmestyy näytölle sen jälkeen, kun olet konfiguroinut varmuuskopioiden sijainnin. Valitaksesi tiedostoja muulloin, käynnistä Memeo AutoBackup sovellus ja napsauta Valitse varmuuskopiotavat tiedostot ja kansiot. 1. Valitse All documents on my computer ( kaikki dokumentit tietokoneelta ). TAI Valitse Specific items that I choose ( valitsemani tiedostot ) ja valitse tiedostot ja kansiot, joista haluat varmuuskopiot (lisätietoja alla). Näytön alareunassa näkyy kuinka paljon määrätyllä säilytysalueella on tilaa, ja siellä on myös mittari, joka näyttää kuinka suuri osa tilasta on käytössä. Jos varmuuskopioitavaksi valitsemasi tiedostot vievät enemmän tilaa kuin mitä on käytössä, mittari muuttuu punaiseksi. 2. Valitse haluamasi tiedostot ja kansiot (lisätietoja alla) ja napsauta Seuraava. Vahvistussivu aukeaa. 3. Napsauta Takaisin jos haluat tehdä muutoksia, tai Valmis jos olet valinnut halutut tiedostot ja kansiot. Memeo AutoBackupin ohjattu konfigurointi sulkeutuu ja Memeo AutoBackup sovellus aukeaa. Memeo AutoBackup tekee heti varmuuskopiot kaikista valitsemistasi tiedostoista ja kansioista. Ensimmäisen varmuuskopioinnin jälkeen Memeo AutoBackup tekee varmuuskopiot tiedostoista vain, jos niihin on tehty muutoksia. Tärkeää: Ensimmäinen varmuuskopiointi voi kestää melko kauan, etenkin jos valitset kaikki tietyntyyppiset tiedostot tallennettavaksi, koska Memeo Auto Backupin käytävä läpi tietokoneesi kaikki tiedostot. Jos käytät tietokonettasi muuhun työskentelyyn, Memeo AutoBackupilla saattaa kestää kauan ennen kuin se saa tehtyä ensimmäisen varmuuskopioinnin, koska se odottaa kunnes tietokone ei tee muuta. Ensimmäisen varmuuskopioinnin jälkeen varmuuskopiointi on jatkossa huomattavasti nopeampaa, etkä todennäköisesti edes huomaa sitä. Lisätietoja saat kohdasta Optimointi.

11 Kaikkien tietokoneella olevien dokumenttien varmuuskopiointi Jos valitset All documents on my computer (kaikki tietokoneella olevat dokumentit), Memeo AutoBackup varmuuskopioi jokaisen dokumentin koko tietokoneella (lukuunottamatta joitain poikkeuksia). Jos tietokoneella on useita eri käyttäjätilejä, Memeo AutoBackup tallentaa varmuuskopiot kaikkien käyttäjien tekemistä tiedostoista. Huomaa: Tätä vaihtoehtoa ei voi valita jos varmuuskopioiden sijainniksi on valittu ipod. Yksittäisten tiedostojen tai kansioiden varmuuskopiointi Jos valitset Specific items that I choose (valitsemani tiedostot), laita rasti niiden tiedostojen tai kansioiden viereen, joista haluat varmuuskopiot. Voit valita tiedostoja seuraavilla perusteilla: Kansio: Kaikki kansiossa olevat tiedostot ja alikansiot (esimerkiksi Omat tiedostot kansio ja sen alikansiot) Ohjelmistotyyppi: Kaikki tietyntyyppisillä ohjelmistoilla tehdyt tiedostot (esimerkiksi tekstinkäsittelyohjelmat) Tiedostomuoto: Kaikki tiettyä tiedostomuotoa olevat tiedostot (esimerkiksi.doc-tiedostot). Joitain tiedostomuotoja voidaan luoda useammalla kuin yhdelllä sovelluksella (esimerkiksi.txttiedostoja voidaan luoda monella erilaisella tekstinkäsittelyohjelmalla) ja jotkut sovelluket voivat luoda useita tiedostomuotoja (esimerkiksi Microsoft Officen Word voi luoda.rtf-,.txt- ja muita tiedostomuotoja). Tiedostomuoto ja kansio: Kaikki tiettyä tiedostomuotoa olevat tiedostot tietyssä kansiossa ja sen alikansioissa (esimerkiksi kaikki.txt-tiedostot Omat tiedostot -kansiossa) Memeo AutoBackup luo SmartPickin ( Älypoiminta ) niille kansioille ja ohjelmistotyypeille, joita varmuuskopioidaan useimmin. Memeo AutoBackup laskee tiedostojen määrän ja kokonaiskoon jokaiselle SmartPickin (Älypoiminnan) valitsemalle kansiolle, sekä muille sovelluksille ja kansioille joita lisäät listaan. Kun Memeo AutoBackup laskee kokonaismääriä, listan osat näkyvät harmaina; kun kokonaismäärä on laskettu, ne muuttuvat mustiksi.

12 Varmuuskopion tallentaminen sellaisen kansion sisällöstä, joka ei ole valmiiksi listalla: 1. Napsauta Add a folder to this list (Lisää kansio tähän listaan) ja valitse kansio. Memeo AutoBackup varmuuskopioi kansion ja siihen sisältyvien alikansioiden sisällön. Varmuuskopion tallentaminen tiedostoista, jotka on luonut sellainen sovellus, jota ei ole mainittu listalla: 1. Napsauta Add an application to this list (Lisää sovellus tähän listaan). 2. Kirjoita kolmikirjaiminen tiedostopääte (esimerkiksi.doc Microsoft Word - dokumenteille). Kolmikirjaimisen tiedostopäätteen on oltava täsmälleen siinä muodossa, missä se esiintyy tiedostonimessä. 3. Kirjoita tiedostomuodon kuvaus. Kuvaus voi olla minkälainen tahansa. 4. Rajoittaaksesi varmuuskopioinnin tietyssä kansiossa oleviin tätä tiedostomuotoa oleviin tiedostoihin, napsauta Mikä tahansa sijainti -linkkiä Where to look for these files (Mistä tiedostoja haetaan) -tekstin vieressä ja valitse kansio. Tärkeää: Kun valitset minkä tahansa SmartPick (Älypoiminta) - listan oletusvaihtoehdoista, Memeo AutoBackup ei varmuuskopioi tiettyjä tiedostoja. Lue kohta Tiedostot joita Memeo AutoBackup ei varmuuskopioi. Tärkeää: Kun valitset tiedosto- tai ohjelmistotyypin, Memeo AutoBackup varmuuskopioi kaikki sen tyyppiset tiedostot mitä koko koneesta löytyy. Jos tietokoneella on useita eri käyttäjätilejä, Memeo AutoBackup tallentaa varmuuskopiot kaikkien käyttäjien tekemistä tiedostoista. Jos sen sijaan valitset Omat tiedostot tai Omat kuvatiedostot -kansion Memeo AutoBackupin SmartPick (Älypoiminta) -listasta, Memeo AutoBackup tallentaa varmuuskopion ainoastaan siitä kansiosta, joka kuuluu sillä hetkellä aktiiviseen käyttäjätiliin. Varmuuskopioidaksesi toisen käyttäjän Omat tiedostot tai Omat kuvatiedostot kansion, sinun täytyy lisätä ne listaan: napsauta "Add a folder to this list (Lisää kansio listaan) ja valitse haluttu kansio. Tärkeää: Kun valitset jonkin tiedosto- tai ohjelmistotyypin, Memeo AutoBackupin on käytävä koko tietokoneesi läpi ja etsittävä halutunlaiset tiedostot. Tämä on huomattavasti vähemmän tehokasta kuin tietyssä kansiossa olevien tiedostojen varmuuskopioiminen. Jos voit rajoittaa haun tiettyyn kansioon (joko lisäämällä kansion koko sisällön varmuuskopioon tai rajoittamalla ohjelmsitotyypin tiettyyn kansioon) säästät huomattavasti aikaa.

13 SmartPick (Älypoiminta) -tiedostomuodot Seuraavat tiedostomuodot sisältyvät SmartPickin (Älypoiminnan) vaihtoehtoihin: Internet Explorer -suosikit MS Outlook: Sähköposti, tapaamiset, yhteystiedot ja tehtävät MS Outlook Express: Sähköposti Kirjanmerkit: Firefox ja Netscape.url.pst (katso huomautus alla),.msg.dbx.html Jokaisen alla luetellun SmartPick (Älypoiminta) -vaihtoehdon kanssa toimitaan samalla tavalla: napsauta SmartPickin nimeä avataksesi valintaikkunan, josta voit tarkemmin määritellä mistä tiedostotyypeistä haluat tallentaa varmuuskopion. Tekstinkäsittelydokumentit, laskutaulukot ja esitykset Rahankäyttö- ja taloustiedostot Valokuvat ja kuvatiedostot Musiikki- ja äänitiedostot Videotiedostot.doc,.dot,.xls,.xlt,.ppt,.wps,.wpt,.xlr,.wks (Microsoft Office Word, Excel ja PowerPoint, Microsoft Works, Lotus 1-2-3).qdf,.qel,.qph,.qsd,.mny,.tax,.qbw (Intuit Quicken, Microsoft Money, Intuit TurboTax -tiedostot ja Intuit QuickBookit).jpg,.jpeg,.gif,.png,.raw,.tif,.tiff.mp3,.mp4,.m4a,.m4p,.wav.wmv,.mov,.mpg,.mpeg RSS-syötteet (vain jos sijainti on ipod) Valitse yksi tai useampi URL Uusimmat kuvatiedostot (vain jos sijainti on ipod).jpg,.jpeg Jos haluat varmuuskopioida muita tiedostomuotoja, voit valita ne erikseen napsauttamalla Add an application to this list (Lisää sovellus tähän listaan) (lisätietoja edellisestä osiosta). Erityisiä huomautuksia: Sähköpostitiedostot: Microsoft Outlookin.pst-tiedostoja ja Microsoft Outlook Expressin.dbx-tiedostoja kohdellaan erityistapauksina..pst ja.dbx tiedostot varmuuskopioidaan vain 24 tunnin välein. Ne ovat valtavia tiedostoja, ja ne päivittyvät aina kun lähetät tai vastaanotat sähköpostia, luot kalenterimerkinnän jne., eikä nitä olisi siksi järkevä varmuuskopioida jatkuvasti. Poikkeuksena se, kun päivität ipodia sähköpostilla, kalenterimerkinnöillä, muistiinpanoilla jne. (tämä toiminto on saatavilla vain, jos valitset Memeo AutoBackupin sijainniksi ipodin). ipod vastaanottaa päivityksiä joka kerta kun se on liitetään tietokoneeseen, ja lisäksi aina 24 tunnin välin kun se on kytkettynä.

14 RSS-syötteet (vain ipodissa): RSS-syötteet ovat uutisia tai uutistenkaltaista sisältöä, joka on jaoteltu erillisiin osiin (esimerkiksi yksittäisiin uutisiin). Voit vastaanottaa näitä viestejä ipodiisi käyttämällä Memeo AutoBackupia lataamaan ne aina kun ipod on kytkettynä tietokoneeseesi. Valitsemasi RSS-syötteet latautuvat ipodiin kansioon Extras>Notes>Memeo-RSS News. Jokaisella syöttellä on oma alikansio. Uutiset pysyvät ajantasaisina aina kun ipod on ensin kytketty tietokoneeseen. Vanhat uutiset poistuvat muistista ja uusia ladataan niiden tilalle. RSS syötteitä EI päivitetä päivän mittaan ellet irrota ja liitä ipodia uudelleen tietokoneeseen. Napsauta RSS-syötteet-SmartPick (Älypoiminta) -vaihtoehtoa valitaksesi mitä syötteitä ipodiisi ladataan ja asettaaksesi syöttöä kohden ladattavien artikkeleiden määrän. Memeo AutoBackup ehdottaa joitain RSS-syötteitä, joista voit valita haluamasi, tai voit käyttää jotakin Internetin hakukonetta etsiäksesi RSS-syötteitä ja kirjoittaa sitten URL:n RSS-syötteet valintaikkunaan. Niitä tiedostoista, jotka kopioidaan RSS-syöte SmartPickiä (Älypoimintaa) käyttämällä, ei ole tarkoitus varmuuskopioida eivätkä ne siksi ilmesty tallennettujen tiedostojen listaan eikä niitä voi palauttaa Memeo palautus - sovelluksen avulla. Uusimmat kuvatiedostot (vain ipod): Voit ladata uusimpia valokuviasi ipodiin, ja niitä voidaan näyttää valokuva-yhteensopivassa ipodissa. Oletusarvoisesti Memeo AutoBackup kopioi uusimmat 100 valokuvaa Omat kuvatiedostot kansiosta. Napsauta Uusimmat kuvatiedostot SmartPick (Älypoiminta) -vaihtoehtoa valitaksesi eri lähdekansion ja asettaaksesi valokuvien määrän, yhdestä tuhanteen. Kun olet luonut varmuuskopiointitehtävän, joka sisältää Uusimmat kuvatiedostot SmartPickin (Älypoiminnan), Memeo AutoBackup luo Uusimmat kuvatiedostot kansion ipodiisi. Sitten sinun täytyy mennä itunesiin (Apple Computerin ohjelma, jonka sait ipodin mukana) ja seurata näitä ohjeita: 1. Valitse Muokkaa > Asetukset itunesissa ja napsauta ipod välilehteä. 2. Napsauta Valokuvat-välilehteä. 3. Valitse Synkronoi valokuvat sijainnista -valintaruutu ja valitse Uusimmat kuvatiedostot kansio ipodistasi. Sisällytä täystarkkuusvalokuvat kohtaa ei tarvitse valita, koska Memeo AutoBackup kopioi ne ipodiin joka tapauksessa. 4. Napsauta OK. Aina kun Memeo AutoBackup kopioi uusia valokuvia Uusimmat kuvatiedostot kansioon, itunes muuntaa ne siihen tiedostomuotoon, jota ipod käyttää niitä näyttäessään. itunes muuntaa valokuvat automaattisesti aina kun ensin kytket ipodin tietokoneeseen. Jos lisäät uusia valokuvia kun ipod on jo kytkettynä tietokoneeseen, saatat joutua avaamaan itunesin, napsauttamaan hiiren oikealla painikkeella ipodia Lähde-listassa (itunes-ikkunan vasemmassa reunassa) ja valitsemaan Päivitä ponnahdusvalikosta. Niitä valokuvia, jotka kopioidaan Uusimmat kuvatiedostot SmartPickiä (Älypoimintaa) käyttämällä, ei ole tarkoitus varmuuskopioida eivätkä ne siksi ilmesty tallennettujen tiedostojen listaan eikä niitä voi palauttaa Memeo palautus -sovelluksen avulla.

15 Tiedostojen ja kansioiden jättäminen varmuuskopioimatta Saatat joskus haluta jättää joitain tiedostoja varmuuskopiointitehtävän ulkopuolelle. Saatat esimerkiksi haluta varmuuskopioida Omat tiedostot kansion koko sisällön, lukuunottamatta Omat kuvatiedostot kansiota. Tai saatat haluta varmuuskopioida kaiken tietokoneeltasi löytyvän, lukuunottamatta D-aseman sisältöä. Tällaisissa tilanteissa käytä Exceptions (Poikkeukset) -valintaa, joka on SmartPicks (Älypoiminnat)-alueen alla Valitse varmuuskopioitavat tiedostot ikkunassa. Näet samankaltaisen listan asemista ja tiedostotyypeistä kuin SmartPicks (Älypoiminta) -alueella on. Tässä tapauksessa merkityt tiedostot ovat kuitenkin niitä, joita ei varmuuskopioida, riippumatta siitä mitä valitsit Items to include (Sisällytä seuraavat tiedostot) valinnassa. Jotkin tiedostoista on jo valittu, ja voit halutessasi poistaa valinnat jos haluat tallentaa varmuuskopiot sellaisista kansioista ja tiedostomuodoista, joita Memeo AutoBackup ei yleensä varmuuskopioi. Voit esimerkiksi valita, että väliaikaistiedostoista tallennetaan varmuuskopiot, vaikka Memeo AutoBackup ei yleensä varmuuskopioi niitä. Seuraavassa osassa Tiedostot, joita Memeo AutoBackup ei varmuuskopioi on kattava lista tiedostomuodoista, joita Memeo AutoBackup ei yleensä varmuuskopioi. Sellaisen kansion, joka ei ole valmiiksi listalla, sisällön jättäminen varmuuskopioinnin ulkopuolelle: 1. Napsauta Add a folder to this list (Lisää kansio tähän listaan) ja valitse kansio. Memeo AutoBackup ei varmuuskopioi kansiota eikä siihen sisältyvien alikansioiden sisältöä. Sellaisten tiedostojen, jotka on luonut jokin muu kuin jokin listalla mainituista sovelluksista, jättäminen varmuuskopioinnin ulkopuolelle: 1. Napsauta Add an application to this list (Lisää sovellus tähän listaan). 2. Kirjoita kolmikirjaiminen tiedostopääte (esimerkiksi.doc Microsoft Word - dokumenteille). Kolmikirjaimisen tiedostopäätteen on oltava täsmälleen siinä muodossa, missä se esiintyy tiedostonimessä. 3. Kirjoita tiedostomuodon kuvaus. Kuvaus voi olla minkälainen tahansa. 4. Kohdistaaksesi rajauksen tietyssä kansiossa oleviin tätä tiedostomuotoa oleviin tiedostoihin, napsauta Mikä tahansa sijainti -linkkiä Where to look for these files (Mistä tiedostoja haetaan) -tekstin vieressä ja valitse kansio.

16 Tiedostot joita Memeo AutoBackup ei varmuuskopioi Memeo AutoBackup on suunniteltu dokumenttien, ei sovellustiedostojen varmuuskopiointiin. Memeo AutoBackup jättää seuraavat tiedostot automaattisesti varmuuskopiointi-tehtävien ulkopuolelle:.log (sovelluslokitiedostot).tmp (väliaikaistiedostot).vhd (virtuaaliset PC -levytiedostot) Ohjelmatiedostot-kansion tiedostot Tärkeää: Jos haluat minkä tahansa yllä mainituista tiedostoista mukaan varmuuskopioon, napsauta Exceptions (Poikkeukset)- valintaa Valitse varmuuskopioitavat tiedostot ikkunassa ja poista valintamerkki niiden tiedostojen kohdalta, jotka haluat ottaa mukaan. Seuraavia tiedostoja ei koskaan varmuuskopioida: Tiedostot, jotka alkavat "~" (Wordin temp-tiedostot) ntuser.dat (järjestelmätiedosto) Memeo -hakemiston sisällä olevat tiedostot, jotka on luotu varmuuskopion sijaintipaikassa (Memeo AutoBackup - varmuuskopiodataa) Roskakorissa olevat tiedostot System Volume Information hakemistoissa olevat tiedostot (NTFS piilohakemistot) Windows-kansiossa olevat tiedostot Tiedostot, jotka on merkitty piilotettu Tiedostot, jotka on erityisesti salattu Windows-salauksella. (Memeo AutoBackup ei pysty näkemään tiedostoja). Memeo AutoBackup voi varmuuskopioida tiedostoja, jotka on luotu PGP:llä tai muilla kolmannen osapuolen salausohjelmalla. Memeo AutoBackup tiedostoja, joita se käyttää aktiivisesti varmuuskopion luomiseen. (Muuten yrittäisimme jatkuvasti tallentaa omia tiedostojamme samalla kun olemme muuttamassa niitä, mikä johtaisi loputtomaan kierteeseen.)

17 Tiedostot missä tahansa kansiossa, jonka nimi on Palautetut tiedostot tai Palautetut tiedostot.1 jne. (Ne johtaisivat ristiriitaan alkuperäisen lähdetiedoston kanssa.) Suojatut ja vapaasti käytettävissä olevat varmuuskopiot Luodessasi varmuuskopiointi-tehtävän sinun pitää määritellä onko tallennettava data Suojattua vai Vapaasti käytettävissä. Tämä osio selittää näiden vaihtoehtojen väliset erot ja kertoo miten ne tallentavat tietosi varmuuskopioiden sijaintipaikkaan. Suojattu Jos valitset Suojattu, kukaan ei voi nähdä tiedostojesi sisältöä. Ne suojataan uteliaiden katseilta tehokkaalla (128-bittisellä) salauksella. Varmuuskopioiden sijaintikansiossa on Memeo-kansio, jonka sisällä on kaksi muuta kansiota: kansio, jolla on varmuuskopiointitehtävälle antamasi nimi, sekä _store -niminen kansio. Sen kansion, jolla on varmuuskopiointitehtävälle antamasi nimi, kansiorakenne on sama kuin kansioissa, jotka sisältävät varmuuskopioitavat tiedostot. Oikeiden kansioon sisältyvien dokumenttien sijasta näillä dokumenteilla on kuitenkin antamasi tiedostonimi ja tiedostopääte ".dcm". Jos avaat.dcm-tiedoston, huomaat että se sisältää metatietoja dokumentista ja osoittimen, joka osoittaa salatun dokumentin sijainnin _store-kansiossa. _store-kansion polun nimi on erikoinen kirjainyhdistelmä. _store-kansiossa on sarja kansioita, joilla on erikoisia nimiä kuten #aq#qg7. Näiden kansioiden sisältä löytyy dokumentteja, joilla niin ikään on erikoisia nimiä. Nämä dokumentit ovat salattuja versioita alkuperäisistä tiedostoistasi. Voit avata ne tekstieditorissa jos haluat (älä tallenna muutoksia!!!), mutta ne näyttävät siansaksalta. Mukava hyöty, joka salattujen tiedostojen säilytystavasta koituu, on se että jos sinulla on useita kopioita samasta tiedostosta koneellasi, Memeo AutoBackup varmuuskopioi sen vain kerran, ja sen jälkeen osoittaa siihen kaikista alkuperäisistä kansiosijainneista. Tämän ominaisuuden ansiosta tilaa säästyy paljon jos varmuuskopioit useita identtisiä versioita tiedostoista. Sinun täytyy käyttää Memeo AutoBackup palautustoimintoa palauttaaksesi tiedostot, jos haluat vielä työstää niitä. Voidaksesi palauttaa salattuja tiedostoja Memeo AutoBackupin tuotetunnisteen ( PID:n ) on oltava sama kuin siinä Memeo AutoBackupissa, joka loi varmuuskopion. Seuraavia, vain ipodissa esiintyviä tietoja ei koskaan salata: sähköposti, kalenterimerkinnät, yhteystiedot, tehtävät, Uusimmat kuvatiedostot ja RSSsyötteet. Niitä voi tarkastella ipodissa. Vapaasti käytettävissä Jos valitset vaihtoehdon Vapaasti käytettävissä, näet tiedostojen sisällöt samalla tavalla kuin jos ne olisi vain kopioitu varmuuskopioiden sijaintipaikkaan. Kuka

18 tahansa, joka pääsee sinne, voi myös nähdä tiedostosi. Tiedostojen palauttamiseen voi käyttää Memeo AutoBackup palautustoimintoa tai voit yksinkertaisesti kopioida ne varmuuskopioiden sijantipaikasta haluamaasi paikkaan, jossa voit sitten työstää niitä. Varmuuskopioiden sijaintikansiossa on Memeo-kansio, jonka sisällä on kaksi muuta kansiota: kansio, jolla on varmuuskopiointitehtävälle antamasi nimi, sekä _store -niminen kansio. Sen kansion, jolla on varmuuskopiointitehtävälle antamasi nimi, kansiorakenne on sama kuin kansioissa, jotka sisältävät varmuuskopioitavat tiedostot. Dokumenttisi sisältyvät kansioihin, samoilla paikoilla kuin alkuperäisessä tietokoneessa. _store-kansio on tyhjä. Se ei ole käytössä kun varmuuskopiointitehtävä on Vapaasti käytettävissä. Valokuvien jakamistehtävän luominen Kun olet luonut varmuuskopiointitehtävän, voit myös luoda valokuvien jakamistehtävän, joka lataa valokuvat automaattisesti Shutterfly-onlinevalokuvapalveluun. Napsauta tätä linkkiä, jos haluat lisätietoja valokuvien jakamistehtävistä. Huomaa: Internet-yhteyden on oltava auki jos haluat jakaa valokuvia. 1. Valitse Share photos online (Jaa valokuvia) Memeo AutoBackup sovelluksen vasemmasta reunasta. 2. Tervetuloa-ikkuna aukeaa. Napsauta Seuraava. 3. Kirjoita jakamistehtävän nimi. Valitsemasi nimi tulee albumin nimeksi Shutterfly.comiin. 4. Kirjoita Shutterfly-tilin käyttäjätunnus ja salasana. Huomaa: Jos sinulla ei ole Shutterfly tiliä, napsauta näytöllä näkyvää linkkiä kirjataksesi tilin itsellesi. Voit käyttää uutta tiliäsi heti. Kirjautumisen jälkeen palaa Memeo AutoBackupiin ja kirjoita äsken luomasi käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. 4. Napsauta Seuraava. 5. Valitse Valitse jaettavat valokuvat -ikkunassa ne kansiot, jotka sisältävät kuvia jotka haluat ladata Shutterfly-palveluun. Vinkki: Jos haluat lisätä kansioita, napsauta ensin Add a folder to this list (Lisää kansio tähän listaan) -linkkiä ja seuraavassa ikkunassa Selaa-nappia. 6. Napsauta Seuraava. Vahvistussivu aukeaa.

19 7. Napsauta Takaisin jos haluat tehdä muutoksia, tai Valmis jos olet valinnut halutut kuvat ja kansiot. Memeo AutoBackupin ohjattu konfigurointi sulkeutuu ja Memeo AutoBackup sovellus aukeaa. Memeo AutoBackup lataa heti kaikki valitsemasi kuvat Shutterflyhin. Ensimmäisen latauksen jälkeen Memeo AutoBackup lataa uusia kuvia sitä mukaa kun niitä lisätään valittuihin kansioihin. Tärkeää: Lataus voi kestää melko kauan jos lataat paljon kuvia. Jos käytät tietokonettasi muuhun työskentelyyn, Memeo AutoBackupilla saattaa kestää kauan ennen kuin se saa kuvat ladattua, koska se odottaa kunnes tietokone ei tee muuta.

20 Memeo AutoBackup -sovellus Voit käyttää Memeo AutoBackup -sovellusta jos haluat: Tarkastella ja valvoa nykyisiä, odottamassa olevia tai valmiita varmuuskopiointitehtäviä Pysäyttää kaikki varmuuskopiointitehtävät Luoda ja konfiguroida varmuuskopiointitehtäviä Luoda ja konfiguroida valokuvien jakamistehtäviä Vaihtaa nykyisten varmuuskopiointitehtävien asetuksia Poistaa varmuuskopiointitehtävän Palauttaa kaikki varmuuskopioidut tiedostot Memeo AutoBackup sovelluksen avaaminen: 1. Kaksoisnapsauta Memeo AutoBackup -kuvaketta työpöydällä tai

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen Johdanto Memeo Instant Backup on yksinkertainen varmuuskopiointiratkaisu monimutkaiseen digitaaliseen maailmaan. Memeo Instant Backup suojaa arvokkaat tietosi varmuuskopioimalla C-aseman tiedot automaattisesti

Lisätiedot

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi ja kenelle

Lisätiedot

Backup Premium Pikakäyttöopas

Backup Premium Pikakäyttöopas Tietoja Memeo Backup Premium on yksinkertainen varmuuskopiointiratkaisu monimutkaiseen digitaaliseen maailmaan. Automaattisesti varmuuskopioimalla Memeo Backup Premium pystyy palauttamaan arvokkaat ja

Lisätiedot

Windows Vistan varmuuskopiointi

Windows Vistan varmuuskopiointi Vaihtoehtoja varmuuskopiointiin 1 Windows Vistan varmuuskopiointi Sisällysluettelo mikko.kaariainen@opisto.hel.fi Windows Vistan varmuuskopiointi... 2 Ensimmäinen varmuuskopiointi ja asetukset... 2 Seuraava

Lisätiedot

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 Verkkoliittymän ohje F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 F-Secure Online Backup Service for Consumers -verkkoliittymän ohje... 2 Johdanto... 2 Mikä F-Secure Online Backup Service for Consumers

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n asennus ja päivitys Päivitä BIOS, sovellukset ja ohjaimet ja suorita Windows Update Valitse asennustyyppi Asenna Windows 8.1 Käy Samsungin päivitystukisivust

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3

ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3 1(6) ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3 Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi

Lisätiedot

Coolselector Asennusohje

Coolselector Asennusohje MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Coolselector Asennusohje Täydellinen valinta on vain muutaman klikkauksen päässä www.danfoss.fi/kylma Yleiset vaatimukset Windows XP asennus Windows 7 asennus Asennuksen poisto

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Paperiton näyttösuunnitelma

Paperiton näyttösuunnitelma Paperiton näyttösuunnitelma Käyttöohje opettajalle ja työpaikkaohjaajalle Koonnut: Jarkko Lehmuskenttä Turun sivistystoimiala, Suunnittelu- ja kehittämispalvelut 18.10.2015 Versio 2.0 Ohje on koottu OPH:n

Lisätiedot

Innotele Online Backup. usein kysytyt kysymykset

Innotele Online Backup. usein kysytyt kysymykset Innotele Online Backup usein kysytyt kysymykset Ennen asennusta Toimiiko Innotele Online Backup -ohjelmisto muiden tietokoneeseen asennettujen verkkovarmuuskopiointiohjelmien kanssa? Kyllä. Ohjelma ei

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

3.3 Kurssin palauttaminen

3.3 Kurssin palauttaminen 3.3 Kurssin palauttaminen Yleistä kurssin palauttamisesta Kurssipohjan tulee olla luotuna Moodleen ennen kuin sen päälle voi palauttaa varmuuskopion. Yleensä palauttaminen kannattaa tehdä siten, että entisen

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen

Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen s. 1/5 Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen Yleistä Internetissä on paljon hyödyllisiä ilmaisohjelmia, jotka voi ladata ja asentaa omalle koneelle. Osa ohjelmista löytyy suomenkielisiltä sivuilta,

Lisätiedot

BACKUP HD -SARJAN KÄYTTÖOPAS

BACKUP HD -SARJAN KÄYTTÖOPAS BACKUP HD -SARJAN KÄYTTÖOPAS KIITOS että valitsitte ClickFree Backup laitteen. Nämä käyttöohjeet on laadittu avuksi tuotteen käytössä, mutta luonnollisesti toivomme että laitteen käyttö sujuisi intuitiivisesti

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö Moodle opiskelijan opas Verkko oppimisympäristön käyttö Marko Jarva 21.1.2009 Sisällysluettelo 1 Aloitusnäkymä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 2 Kurssin sivu... 4 2.1 Aiheet ja näkymä... 4 3 Omat tiedot...

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON ELSA, ENTÄ MOODLE?... 3 1.1 MITÄ KURSSILLA VOIDAAN TEHDÄ?... 3 2 KURSSILLE KIRJAUTUMINEN... 3 3 KURSSILLE LIITTYMINEN...

Lisätiedot

Ohje: Tiedostot turvaan ja puhdas Ubuntu alle

Ohje: Tiedostot turvaan ja puhdas Ubuntu alle Sivu 1/5 Ohje: Tänään törmäsin tilanteeseen, jossa eräällä Ubuntu-peruskäyttäjällä oli ongelmana, että tietokone käynnistyi jatkuvasti uudelleen, oletettavasti käyttöjärjestelmän vioittumisen seurauksena.

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun.

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. StorageIT 2006 varmuuskopiointiohjelman asennusohje. Hyvä asiakkaamme! Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. Ennen asennuksen aloittamista Varmista, että

Lisätiedot

Febdok 6.0 paikallisversion asennus OHJEISTUS

Febdok 6.0 paikallisversion asennus OHJEISTUS Febdok 6.0 paikallisversion asennus OHJEISTUS Sisällys 1 YLEISTÄ 1 2 ASENNUKSEN VALMISTELUT 2 2.1 VARMUUSKOPIOT 2 2.2 ASENNUSTIEDOSTON LATAUS, WWW.FEBDOK.FI 2 2.3 ASENNUSTIEDOSTON LATAUS, FEBDOK:IN SISÄINEN

Lisätiedot

Kopioi cd-levyt kiintolevylle, niin fyysiset levyt joutavat eläkkeelle.

Kopioi cd-levyt kiintolevylle, niin fyysiset levyt joutavat eläkkeelle. TEE KONEESTA CD-VARASTO: Kopioi cd-levyt kiintolevylle, niin fyysiset levyt joutavat eläkkeelle. Siirrä cd-levysi TIETOJA Kopioi cd-levyt kiintolevylle levykuviksi, niin pääset sisältöön nopeasti käsiksi

Lisätiedot

Ajokorttimoduuli Moduuli 2. - Laitteenkäyttö ja tiedonhallinta. Harjoitus 1

Ajokorttimoduuli Moduuli 2. - Laitteenkäyttö ja tiedonhallinta. Harjoitus 1 Ajokorttimoduuli Moduuli 2 - Laitteenkäyttö ja tiedonhallinta Harjoitus 1 Tämän harjoituksen avulla opit alustamaan levykkeesi (voit käyttää levykkeen sijasta myös USBmuistitikkua). Harjoitus tehdään Resurssienhallinnassa.

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle. 3.2.2015 Esa Väistö

Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle. 3.2.2015 Esa Väistö Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle 3.2.2015 Esa Väistö Sisällysluettelo 2 (8) Office2013 ProPlus asennus opiskelijoille ja opettajille... 3 Asennus Windows työasemaan... 3 Asennus

Lisätiedot

Midland BTNext -päivityssovellus

Midland BTNext -päivityssovellus Midland BTNext -päivityssovellus Kun olet ladannut BTNext-päivityssovelluksen web-sivultamme, kaksoisnapsauta sitä ja seuraa asennusmenettelyä. BTNext-päivityssovellus asentuu automaattisesti "Program"-valikkoon,

Lisätiedot

TIETOTURVA TUTUKSI. SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi

TIETOTURVA TUTUKSI. SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi TIETOTURVA TUTUKSI SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi TIETOTURVAN TUTUKSI 2(9) Avast Antivirus - ilmainen virustorjuntaohjelma Lataaminen Internet

Lisätiedot

Pika-asennusohjeet Suomeksi

Pika-asennusohjeet Suomeksi Pika-asennusohjeet Suomeksi (Virallinen ohje löytyy asennuslevyltä Englanninkielisenä) Tulosta tämä ohje asennuksen avuksi. Ensiksi asennetaan itse ohjelma, sitten rekisteröidytään testerin käyttäjäksi

Lisätiedot

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA Asennusohjeiden sisältö 1. RICA optimointiohjelmoinnin periaate isoftloaderilla... 2 2. RICA isoftloader toimituspaketin sisältö... 3 3. isoftloader Sync-ohjelmiston

Lisätiedot

Järjestelmänvalvontaopas

Järjestelmänvalvontaopas Järjestelmänvalvontaopas Medtronic MiniMed Northridge, CA 91325 USA 800 646 4633 (800-MiniMed) 818 576 5555 www.minimed.com Edustaja EU:n alueella Medtronic B.V. Earl Bakkenstraat 10 6422 PJ Heerlen Alankomaat

Lisätiedot

Send-It ilmoittautumisjärjestelmä (judotapahtumat Suomessa)

Send-It ilmoittautumisjärjestelmä (judotapahtumat Suomessa) Ilmoittautumis järjestelmän otsikko alue Jokaisella tapahtumalla on otsikko-osa joka on samanlainen joka puolella sovellusta. Tämä Judokilpailuissa käytetty otsikko-osa koostuu viidestä linkistä, joita

Lisätiedot

3.2 Kurssin varmuuskopioiminen

3.2 Kurssin varmuuskopioiminen 3.2 Kurssin varmuuskopioiminen Yleisiä asioita kurssien varmuuskopioimisesta Ensisijaisesti opettajien tulee huolehtia omien kurssiensa varmuuskopioinneista itse. Hätätilanteessa voit pyytää apua myös

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman MP3 Manager Software for Sony Network Walkman Käyttöohje WALKMAN on Sony Corporationin kuulokestereotuotteisiin liittyvä rekisteröity tavaramerkki. on Sony Corporationin tavaramerkki. NW- E55/75 2004 Sony

Lisätiedot

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään edupori.fi/office 365 3.10.2013 Porin kaupunki ATK Tuki Sisällys Johdanto... 2 Edupori.fi sähköpostin määrittäminen Office 365:n Outlook-ohjelmaan

Lisätiedot

Anvia Varmuuskopiointi 2.3 Ohjelman käyttöohje

Anvia Varmuuskopiointi 2.3 Ohjelman käyttöohje Anvia Varmuuskopiointi 2.3 Ohjelman käyttöohje www.anvia.fi/varmuuskopiointi varmuuskopiointi.anvianet.fi Sisältö Anvia Varmuuskopiointi palvelun kuvaus ja periaate... 3 Varmuuskopioi... 3 Näytä tiedostoluettelo...

Lisätiedot

TIETOTURVA TUTUKSI. SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi

TIETOTURVA TUTUKSI. SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi TIETOTURVA TUTUKSI SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi TIETOTURVAN ALKEET 2(9) Avast Antivirus - ilmainen virustorjuntaohjelma Lataaminen Internet

Lisätiedot

Tikon Ostolaskujenkäsittely/Web-myyntilaskutus versio 6.4.0

Tikon Ostolaskujenkäsittely/Web-myyntilaskutus versio 6.4.0 Toukokuu 2014 1 (11) Tikon Ostolaskujenkäsittely/Web-myyntilaskutus versio 6.4.0 Päivitysohje Toukokuu 2014 2 (11) Sisällysluettelo 1. Tehtävät ennen versiopäivitystä... 3 1.1. Ohjelmistomuutosten luku...

Lisätiedot

FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö

FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö Versio 1.0 Tiedostonsiirto FTP -menetelmällä Lahden Väriasemoinnilla on käytössä suurempien tiedostojen siirtoa varten oma FTP -yhteys. Tällä menetelmällä saadaan

Lisätiedot

MINI-LEXIA OPAS Versio 4.31

MINI-LEXIA OPAS Versio 4.31 Mini-Lexia-opas 2012 MINI-LEXIA OPAS Versio 4.31 Sisältö Yleistä Lexiasta ja Mini-Lexiasta... 2 Ohjeet Lexian ammattikäyttäjälle: Harjoitusten siirtäminen... 2 Harjoitusten siirtäminen muistitikulla...

Lisätiedot

Online Backup palvelun ohje

Online Backup palvelun ohje Online Backup palvelun ohje Sisältö Johdanto... 3 Anvia Online Backup palvelun kuvaus... 3 Palvelun toimintaperiaate... 3 Palvelun ensimmäinen käyttökerta... 4 Palvelun aktivoiminen... 4 Ensimmäisen varmuuskopioinnin

Lisätiedot

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje 1 Yleistä... 2 2 Kameran kytkeminen verkkoon... 2 2.1 Tietokoneella... 2 2.2 Älypuhelimella / tabletilla... 5 3 Salasanan vaihtaminen... 8 3.1 Salasanan vaihtaminen Windows

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sisällysluettelo VIP Laajennettu raportointi... 3 Luo raportti Laajennetun raportoinnin työkaluilla... 4 Avaa Laajennettu raportointi... 4 Valitse

Lisätiedot

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta Etusivu > Tietohallintokeskus > Ohjeet > Tutoriaalit > Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Ohjeet Microsoft Security Essentials -virustorjuntaohjelman

Lisätiedot

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN -Mene osoitteeseen keskustanuoret.fi/user - Kirjoita saamasi käyttäjätunnus ja salasana - Klikkaa yllä olevaa piirisi logoa niin

Lisätiedot

Asennuksessa kannattaa käyttää asennusohjelman tarjoamia oletusarvoja.

Asennuksessa kannattaa käyttää asennusohjelman tarjoamia oletusarvoja. 1 1 Tivax Laskutus 4.5 1.1 Tivax ohjelman asentaminen TivaxLaskutus version 4.5 asentamiseksi on oltava asennus CD. Asennusohjelma käynnistetään tuplaklikkamalla asennus CD:llä olevaa Tivax45LaskuSetup.exe

Lisätiedot

Opi kuvin: By Choice v.1.4 asennus Asennus järjestelmänvalvojan oikeuksin

Opi kuvin: By Choice v.1.4 asennus Asennus järjestelmänvalvojan oikeuksin Opi kuvin: By Choice v.1.4 asennus Asennus järjestelmänvalvojan oikeuksin Opi kuvin: By Choice 1.4 sisältää ilmaisen, yli 3000 symbolia sisältävän symbolipäivityksen. Uudet kuvasymbolit löytyvät erillisistä

Lisätiedot

1 Tivax siirto uuteen koneeseen

1 Tivax siirto uuteen koneeseen Tivax siirto uuteen koneeseen 1 1 Tivax siirto uuteen koneeseen 1.1 Tivax ohjelman asentaminen Huom. Siirrossa mahdollisesti esiintyvien ongelmien ratkaisu on veloituksetonta ainoastaan asiakkaille, joilla

Lisätiedot

Mac-uudelleenalustusapuohjelman käyttäminen... 1 FreeAgent-ohjelmiston asentaminen... 4 Levyasemien turvallinen poistaminen... 9

Mac-uudelleenalustusapuohjelman käyttäminen... 1 FreeAgent-ohjelmiston asentaminen... 4 Levyasemien turvallinen poistaminen... 9 Käyttöopas Mac Sisällys Aloittaminen... 1 Mac-uudelleenalustusapuohjelman käyttäminen... 1 FreeAgent-ohjelmiston asentaminen... 4 Levyasemien turvallinen poistaminen... 9 Levyasemien hallinta... 10 Ohjelmiston

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE

HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE Vaihe 1, Client manager ohjelmiston ja sovittimen ajureiden asennus Asennuksen vaiheissa saattaa olla sovitin ja käyttöjärjestelmä kohtaisia eroja. Alla olevassa

Lisätiedot

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN Sisäänkirjautuminen ja käytön aloittaminen Jos olet jo kirjautunut organisaation verkkoon, kirjaudu sisään käynnistämällä Lync. 1.Valitse Käynnistä, Kaikki ohjelmat, Microsoft

Lisätiedot

Ohjeet e kirjan ostajalle

Ohjeet e kirjan ostajalle 1 Ohjeet e kirjan ostajalle 1. Ostaminen ja käyttöönotto 1.1. Näin saat e kirjan käyttöösi Lataa tietokoneellesi Adobe Digital Editions (ADE) ohjelma täältä: http://www.adobe.com/products/digitaleditions/.

Lisätiedot

Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen.

Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen. 1 / 50 1. Etusivu Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen. Virtuaali hakemistoihin voi tuoda tiedostoja tietokoneelta tai luoda niitä tällä

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

Moodle-oppimisympäristö

Moodle-oppimisympäristö k5kcaptivate Moodle-oppimisympäristö Opiskelijan opas Sisältö 1. Mikä on Moodle? 2. Mistä löydän Moodlen? 3. Kuinka muokkaan käyttäjätietojani? 4. Kuinka ilmoittaudun kurssille? 5. Kuinka käytän Moodlen

Lisätiedot

Pidä tiedostot aina ulottuvilla

Pidä tiedostot aina ulottuvilla KÄYTÄ PILVIPALVELUA: 7 Gt ILMAISTA LEVYTILAA TIEDOSTOILLE Pidä tiedostot aina ulottuvilla TIETOJA Luo Microsoft-tili ja ota käyttöön SkyDrive-palvelu. TÄTÄ TARVITSET Internet-yhteys TARVITTAVA AIKA 0 minuuttia

Lisätiedot

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Käyttäjän ohje Ohje 0.5 Luottamuksellinen Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta... 3 1.4.

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sisältö 1/14 Sonera Yrityssähköpostin käyttöönotto Outlook 2013 -sovelluksella SISÄLLYS Outlook 2013 asennuspaketin lataus... 2 Outlook 2013 asennus...

Lisätiedot

CCLEANER LATAAMINEN JA ASENTAMINEN

CCLEANER LATAAMINEN JA ASENTAMINEN CCLEANER LATAAMINEN JA ASENTAMINEN Tämän ohjeen avulla lataat ja asennat CCleaner-ohjelman omalle tietokoneellesi. Ohje opastaa sinua vaihe vaiheelta eteenpäin, käytitpä sitten Internet Exploreria, Google

Lisätiedot

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 Copyright 2002 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään 9354501 Issue 2 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650:N ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

4.6 Kurssin palauttaminen

4.6 Kurssin palauttaminen 4.6 Kurssin palauttaminen Yleistä kurssin palauttamisesta Kurssipohjan tulee olla luotuna Moodleen ennen kuin sen päälle voi palauttaa varmuuskopion. Yleensä palauttaminen kannattaa tehdä siten, että entisen

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0 Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 2.0 Sivu 1 / 10 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.1 Tietojen

Lisätiedot

Anvia Varmuuskopiointi 2.3. Usein kysytyt kysymykset. www.anvia.fi/varmuuskopiointi varmuuskopiointi.anvianet.fi

Anvia Varmuuskopiointi 2.3. Usein kysytyt kysymykset. www.anvia.fi/varmuuskopiointi varmuuskopiointi.anvianet.fi Anvia Varmuuskopiointi 2.3 Usein kysytyt kysymykset Ennen asennusta... 4 Toimiiko Anvia Varmuuskopiointi, jos tietokoneeseen on asennettu muita varmuuskopiointiohjelmia?... 4 Onko kaksi verkkovarmuuskopiointiohjelmaa

Lisätiedot

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Softphone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP Softphonen asentamiseksi tietokoneellesi. lla olevat yksinkertaiset

Lisätiedot

Ksenos Prime Käyttäjän opas

Ksenos Prime Käyttäjän opas Ksenos Prime Käyttäjän opas Versio 11.301 Turun Turvatekniikka Oy 2011 Selaa tallenteita. Tallenteiden selaaminen tapahtuu samassa tilassa kuin livekuvan katselu. Voit raahata hiirellä aikajanaa tai käyttää

Lisätiedot

-versiot) Mozilla Firefox Safari Chrome. selaimista. Windows. Windows. Vista. Windows

-versiot) Mozilla Firefox Safari Chrome. selaimista. Windows. Windows. Vista. Windows F-Secure Online Backup - Tekniikkaan liittyviä kysymyksiä ja vastauksia MITÄ KÄYTTÖJÄRJESTELMIÄ F-SECURE ONLINE BACKUP TUKEE? Tuetut käyttöjärjestelmät: Microsoft XP, 32-bittinen: Home- ja Professional-versiot

Lisätiedot

Office365 Tampereen yliopiston normaalikoulussa

Office365 Tampereen yliopiston normaalikoulussa Office365 Tampereen yliopiston normaalikoulussa 7.3.2017 Office365 Tampereen yliopiston normaalikoulussa Office 365 palveluun kuuluvat mm. Office Web Apps-sovellukset o tekstinkäsittelyohjelma Word o taulukkolaskentasovellus

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Kerro kuvin: InPrint 2.8 asennus Asennus järjestelmänvalvojan oikeuksin

Kerro kuvin: InPrint 2.8 asennus Asennus järjestelmänvalvojan oikeuksin Kerro kuvin: InPrint 2.8 asennus Asennus järjestelmänvalvojan oikeuksin Kerro kuvin: InPrint 2.8 sisältää ilmaisen, yli 3000 symbolia sisältävän symbolipäivityksen. Uudet kuvasymbolit löytyvät erillisistä

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto

Sähköpostitilin käyttöönotto Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 1.0 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi Sivu 1 / 16 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.2 Tietojen

Lisätiedot

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon Tämän oppaan sisältö Microsoft Microsoft Outlook 2010 näyttää hyvin erilaiselta kuin Outlook 2003. Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa uuden ohjelman opiskelua. Seuraavassa on tietoja uuden käyttöliittymän

Lisätiedot

Usein kysytyt kysymykset Sonera Nettiarkisto

Usein kysytyt kysymykset Sonera Nettiarkisto ? Usein kysytyt kysymykset Sonera Nettiarkisto Ennen asennusta...3 Toimiiko Sonera Nettiarkisto, jos tietokoneeseen on asennettu muita varmuuskopiointiohjelmia?...4 Onko kaksi verkkovarmuuskopiointiohjelmaa

Lisätiedot

Anvia Varmuuskopiointi 2.3.5 Web-liittymän

Anvia Varmuuskopiointi 2.3.5 Web-liittymän Anvia Varmuuskopiointi 2.3.5 Web-liittymän käyttöohje http://varmuuskopiointi.anvianet.fi Johdanto... 3 Mitä web-liittymällä tarkoitetaan?... 3 Web-liittymään siirtyminen... 3 Web-liittymään kirjautuminen...

Lisätiedot

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla.

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. HUOM! TÄMÄ OHJE ON COMET LAITTEEN ENSIMMÄISTÄ ASENNUSKERTAA VARTEN. Ladataksesi rahaa Comet pysäköintimittariisi

Lisätiedot

Tuo poistetut tiedot takaisin

Tuo poistetut tiedot takaisin PELASTUS VIIME HETKELLÄ: UUSI OHJELMA palauttaa tiedostoja kiintolevyltä cd-levyltä usb-muistilta muistikortilta Tuo poistetut tiedot takaisin TIETOJA VAIKEUSTASO Helppo Keskitaso Vaikea JÄRJESTELMÄ Windows

Lisätiedot

Luku 7 Uusien Mallien Tiedostot

Luku 7 Uusien Mallien Tiedostot Luku 7 Uusien Mallien Tiedostot Kaikki ZoomTextin asetukset voidaan tallentaa ja palauttaa käyttämällä mallitiedostoja. Mallitiedostot kontrolloivat kaikkia ZoomTextin toimintoja mukaan lukien suurennustasot,

Lisätiedot

Aditro Tikon ostolaskujen käsittely versio 6.2.0

Aditro Tikon ostolaskujen käsittely versio 6.2.0 Lokakuu 2012 1 (9) Aditro versio 6.2.0 Päivitysohje Lokakuu 2012 2 (9) Sisällysluettelo 1. Tehtävät ennen versiopäivitystä... 3 1.1. Ohjelmistomuutosten luku... 3 1.2. Aditro Pankkipalvelut yhteensopiva

Lisätiedot

Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta

Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta..1 Tiedoston kytkeminen haluttuun ohjelmaan...2 Pikakuvakkeen luominen...3 Resurssien jakaminen verkossa olevien

Lisätiedot

Asennus- ja aktivointiohje (Päivitetty )

Asennus- ja aktivointiohje (Päivitetty ) Asennus- ja aktivointiohje (Päivitetty 22.2.2012) Organisaation / tietokoneen asennuksista vastaavalle. Sisältö 1. Järjestelmävaatimukset 2. Ohjelmiston asennus 3. Ohjelmiston käyttöohjeet 4. Ohjelmiston

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP

PIKAOPAS MODEM SETUP PIKAOPAS MODEM SETUP Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN MODEEMIKSI...2

Lisätiedot