Memeo AutoBackupin voi asentaa koneeseen, jossa on jokin seuraavista käyttöjärjestelmistä: Windows 2000, johon on asennettu Service Pack 6.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Memeo AutoBackupin voi asentaa koneeseen, jossa on jokin seuraavista käyttöjärjestelmistä: Windows 2000, johon on asennettu Service Pack 6."

Transkriptio

1 Memeo AutoBackup käyttöohje Memeo AutoBackupin asentaminen Tärkeää: Sinulla on oltava järjestelmänvalvojan oikeudet siihen tietokoneeseen, johon olet asentamassa Memeo AutoBackupia. Memeo AutoBackupia voivat käyttää vain ne käyttäjätilit, joilla on järjestelmänvalvojan oikeudet. Lisätietoja järjestelmänvalvojan oikeuksista löytyy Windowsin Helpistä. Jos tietokonettasi ei käytä kukaan muu, sinulla todennäköisesti on jo järjestelmänvalvojan oikeudet. Memeo AutoBackupin voi asentaa koneeseen, jossa on jokin seuraavista käyttöjärjestelmistä: Windows XP Home Edition Windows XP Professional Edition Windows 2000, johon on asennettu Service Pack 6. Memeo AutoBackupin asentaminen: 1. Aseta Memeo AutoBackup -CD tietokoneen CD-asemaan. TAI lataa Memeo AutoBackup Internetistä. 2. Kaksoisnapsauta Memeo AutoBackup -asennuskuvaketta. Odota kunnes asennus käynnistyy. 3. Asennusohjelman tervetuloa-ikkuna ilmestyy näytölle. Napsauta Seuraava. 4. Lue Käyttöoikeussopimuksen ehdot. Jos hyväksyt ne, napsauta ensin Hyväksyn sopimusehdot ja sitten Seuraava. Huomaa: Voit halutessasi tulostaa käyttöoikeussopimuksen. 5. Kun Memeo AutoBackup ohjelman asennus on valmis, napsauta Valmis. Yleensä asennus kestää alle minuutin. Kun asennus on valmis, Memeo AutoBackupin ohjattu konfigurointi käynnistyy. Nyt voit konfiguroida Memeo AutoBackupin suojelemaan tietojasi.

2 Huomaa: Jos Memeo AutoBackupin täytyy asentaa.netframework koneellesi, asennus saattaa kestää kauemmin kuin minuutin ja saatat joutua käynnistämään koneen uudelleen ennen Memeo AutoBackupin konfigurointia. Asennusohjelma auttaa sinua lataamaan ja asentamaan.net-frameworkin viimeisimmän version Microsoftilta. Microsoftin.NET-frameworkin avulla me Tanagrassa voimme kehittää uudenlaisia tuotteita nopeammin. Se on Microsoftin virallinen tuote, ja yleisesti käytössä. Monet yritykset käyttävät Microsoftin.NET-frameworkia, ja jos asennat sen nyt, sinulla on se jo asennettuna silloin kun muut tuotteet tarvitsevat sitä. Sinun ei tarvitse asentaa sitä myöhemmin uudestaan. Memeo AutoBackupin ostaminen ja rekisteröinti Tarvitset erillisen rekisteröintinumeron kaikille niille tietokoneille, joihin aiot asentaa Memeo AutoBackupin. Jos käytät Memeo AutoBackupin ilmaista kokeiluversiota, jäljellä olevien päivien määrä ja linkki, josta Memeo AutoBackupin pääsee ostamaan, löytyvät Memeo Autobackupin pääikkunasta. Kun napsautat OSTA NYT linkkiä, pääset ostamaan ohjelman verkon välityksellä luottokortillasi. Kun ohjatun ostotoiminnon kaikki vaiheet on käyty läpi, Memeo AutoBackup kopiosi rekisteröidään. Sinulle lähetetään myös rekisteröintinumero (PID-numero) sähköpostilla. Jos ostit Memeo AutoBackupin laatikossa, rekisteröintinumerot löytyvät CD:n kannessa olevasta tarrasta. Jos joskus joudut kirjoittamaan rekisteröintinumerosi uudelleen, napsauta ilmoitusalueelta löytyvää Memeo AutoBackup kuvaketta hiiren oikealla painikkeella, valitse valikosta Rekisteröi ja kirjoita rekisteröintinumerosi. Jos joudut käyttämään Memeo palautus-toimintoa palauttaaksesi varmuuskopioituja tiedostoja, sinun on käytettävä sellaista Memeo AutoBackupin versiota, jossa on sama rekisteröintinumero kuin siinä versiossa, jolla otit varmuuskopiot. Jos hukkaat rekisteröintinumerosi, lähetä sähköpostia osoitteeseen niin me lähetämme rekisteröintinumerosi siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka ilmoitit rekisteröintivaiheessa. Memeo AutoBackupin konfigurointi Memeo AutoBackupin ohjattu konfigurointi ohjaa sinut varmuuskopioiden sijaintipaikan valitsemisen ja sen konfiguroinnin sekä varmuuskopioitavien tiedostojen valitsemisen läpi. Varmuuskopioiden sijaintipaikan valitseminen ja konfigurointi Varmuuskopioitavien tiedostojen valitseminen Tiedostojen jättäminen varmuuskopionnin ulkopuolelle Tiedostot, joita Memeo AutoBackup ei varmuuskopioi Valokuvien jakamistehtävä

3 Varmuuskopioiden sijaintipaikan valitseminen ja konfigurointi Käytä Valitse sijainti varmuuskopiolle -ikkunaa valitaksesi millaisen varmuuskopioiden sijaintipaikan haluat konfiguroida. Huomaa: Jos asensit Memeo AutoBackupin äsken, Valitse sijainti varmuuskopiolle -ikkuna ilmestyy kun napsautat sanaa Seuraava Memeo AutoBackupin ohjatun konfiguroinnin Tervetuloaikkunassa. Konfiguroidaksesi Memeo AutoBackupin muulloin, käynnistä Memeo AutoBackup sovellus ja napsauta Luo uusi varmuuskopiointitehtävä. 1. Valitse yksi seuraavista vaihtoehdoista: Memeo Internet Disk: Tallentaa varmuuskopiot dokumenteistasi Memeo Internet Disk online säilytyspalveluun. Verkkosijainti: Tallentaa varmuuskopiot toiselle lähiverkkoosi liitetylle tietokoneelle. Kiintolevy: Tallentaa varmuuskopiot dokumenteistasi tietokoneesi sisäiselle tai ulkoiselle kiintolevylle. Siirrettävä laite: Tallentaa varmuuskopiot siirrettävälle muistilaitteelle. FTP-palvelin: Tallentaa varmuuskopiot dokumenteistasi FTP-palvelimelle. ipod: Tallentaa varmuuskopiot dokumenteista sekä sähköposteista, kalenterista, muistiinpanoista, yhteystiedoista ja tehtävistä ipodiin. 2. Seuraa valitsemasi varmuuskopioiden sijaintipaikan mukaisia, alla listattuja vaiheita konfiguroidaksesi kohteen. Varmuuskopion tallentaminen Memeo Internet Disk -online säilytyspalvelimelle Napsauta tätä linkkiä, jos haluat lisätietoja Memeo Internet Diskistä. Huomaa: Internet-yhteyden on oltava auki kun varmuuskopioita tallennetaan Memeo Internet Diskiin. 1. Valitse Memeo Internet Disk Memeo AutoBackupin ohjatun konfiguroinnin Valitse sijainti varmuuskopioille ikkunan sijaintilistasta. 2. Kirjoita varmuuskopiointitehtävän nimi. Voit valita minkä tahansa nimen, joka auttaa sinua tunnistamaan varmuuskopiot. 3. Kirjoita Memeo Internet Disk -tilin käyttäjätunnus ja salasana.

4 Huomaa: Jos sinulla ei ole Memeo Internet Disk tiliä, napsauta näytöllä näkyvää linkkiä, josta pääset kirjautumaan palveluun ja saat tilin käyttöösi. Voit käyttää uutta tiliäsi heti. Kirjautumisen jälkeen palaa Memeo AutoBackupiin ja kirjoita äsken luomasi käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. 4. Kirjoita varmuuskopioita varten luotavan Memeo Internet Disk kansion nimi. Huomaa: Voit vapaasti valita kansion nimen. Oletusarvona on nimi Memeo. Näet tämän kansionimen jos käytät tiedostojasi Internetistä. 5. Määritä, kuinka monta versiota Memeo AutoBackup tallentaa kustakin tiedostosta. Huomaa: Mitä enemmän versioita tallennetaan, sitä nopeammin säilytystila täyttyy. 6. Valitse joko Suojattu tai Vapaasti käytettävissä. Jos valitset Suojattu, kukaan muu ei voi nähdä tiedostojesi sisältöä. Ne suojataan uteliaiden katseilta tehokkaalla (128-bittisellä) salauksella. Sinun täytyy käyttää Memeo AutoBackup palautustoimintoa palauttaaksesi tiedostot, jos haluat vielä työstää niitä. Jos valitset vaihtoehdon Vapaasti käytettävissä, näet tiedostojen sisällöt samalla tavalla kuin jos ne olisi vain kopioitu varmuuskopioiden sijaintipaikkaan. Kuka tahansa muu joka pääsee Memeo Internet Disk kansioosi voi myös nähdä tiedostot (mutta hänen on tiedettävä Memeo Internet Disk käyttäjätunnuksesi ja salasanasi päästäkseen käsiksi tiedostoihin). Tiedostojen palauttamiseen voi käyttää Memeo AutoBackup palautus - toimintoa tai voit yksinkertaisesti ladata ne Memeo Internet Diskistä haluamaasi paikkaan, jossa voit sitten työstää niitä. 7. Napsauta Seuraava. 8. Jatka Varmuuskopioitavien tiedostojen valitseminen kohdassa annettujen vaiheiden mukaan. Varmuuskopioiden tallentaminen verkkosijaintiin Seuraa näitä ohjeita tallentaaksesi varmuuskopion kansioon, johon sinulla on verkkoyhteys. Napsauta tätä linkkiä jos haluat lisätietoja varmuuskopioiden tallentamisesta verkkosijaintiin. Tärkeää: Ennen kuin jatkat, luo uusi kansio varmuuskopioita varten siihen koneeseen, johon sinulla on verkkoyhteys. Voit valita kansiolle minkä tahansa nimen. Valitset tämän kansion seuraavan ohjeen vaiheessa 4. Vältä tallentamasta varmuuskopioita tietokoneesi C-asemalle, koska voit menettää varmuuskopiot jos tietokoneesi kaatuu ja kiintolevy tuhoutuu. 1. Valitse Verkkosijainnit Memeo AutoBackupin ohjatun konfiguroinnin Valitse sijainti varmuuskopiolle ikkunan sijaintilistasta.

5 2. Kirjoita varmuuskopiointitehtävän nimi. Voit valita minkä tahansa nimen, joka auttaa sinua tunnistamaan varmuuskopiot. 3. Napsauta sinistä alleviivattua tekstiä, jossa lukee Valitse varmuuskopiokansio. Kansioiden valintaselain aukeaa. Saattaa kestää hetken kun Memeo AutoBackup käy verkkosijaintisi läpi. 4. Valitse tietokone listasta, ja etsi luomasi varmuuskopiokansio. 5. Määritä, kuinka monta versiota Memeo AutoBackup tallentaa kustakin tiedostosta. Huomaa: Mitä enemmän versioita tallennetaan, sitä nopeammin säilytystila täyttyy. 6. Valitse joko Suojattu tai Vapaasti käytettävissä. Jos valitset Suojattu, kukaan ei voi nähdä tiedostojesi sisältöä. Ne suojataan uteliaiden katseilta tehokkaalla (128-bittisellä) salauksella. Sinun täytyy käyttää Memeo AutoBackup palautus -toimintoa palauttaaksesi tiedostot, jos haluat vielä työstää niitä. Jos valitset vaihtoehdon Vapaasti käytettävissä, näet tiedostojen sisällöt samalla tavalla kuin jos ne olisi vain kopioitu varmuuskopioiden sijaintipaikkaan. Kuka tahansa, joka pääsee sinne missä varmuuskopiot ovat, voi myös nähdä ne. Tiedostojen palauttamiseen voi käyttää Memeo AutoBackup palautus -toimintoa tai voit yksinkertaisesti kopioida ne Memeo Internet Diskistä haluamaasi paikkaan, jossa voit sitten työstää niitä. 7. Napsauta Seuraava. 8. Jatka Varmuuskopioitavien tiedostojen valitseminen kohdassa annettujen ohjeiden mukaan. Varmuuskopioiden tallentaminen tietokoneen kiintolevylle Seuraa näitä ohjeita tallentaaksesi varmuuskopiot omalla tietokoneellasi olevaan kansioon. Tärkeää: Luo kiintolevylle uusi kansio varmuuskopioita varten ennen kuin jatkat. Voit valita kansiolle minkä tahansa nimen. Valitset tämän kansion seuraavan ohjeen vaiheessa 4. Älä tallenna varmuuskopioita C-asemalle, koska voit menettää varmuuskopiot jos tietokoneesi kaatuu ja kiintolevy tuhoutuu. Suosittelemme lämpimästi Memeo Internet Disk tilin hankkimista suojataksesi kuvia ja muita korvaamattomia tiedostoja kiintolevyn pettämisen varalta.

6 1. Valitse Kiintolevy Memeo AutoBackupin ohjatun konfiguroinnin Valitse sijainti varmuuskopiolle ikkunan sijaintilistasta. 2. Kirjoita varmuuskopiointitehtävän nimi. Voit valita minkä tahansa nimen, joka auttaa sinua tunnistamaan varmuuskopiot. 3. Napsauta sinistä alleviivattua tekstiä, jossa lukee Valitse varmuuskopiokansio. Kansioiden valintaselain aukeaa. 4. Valitse kansio listasta. 5. Määritä, kuinka monta versiota Memeo AutoBackup tallentaa kustakin tiedostosta. Huomaa: Mitä enemmän versioita tallennetaan, sitä nopeammin säilytystila täyttyy. 6. Valitse joko Suojattu tai Vapaasti käytettävissä. Jos valitset Suojattu, kukaan ei voi nähdä tiedostojesi sisältöä. Ne suojataan uteliaiden katseilta tehokkaalla (128-bittisellä) salauksella. Sinun täytyy käyttää Memeo AutoBackup palautustoimintoa palauttaaksesi tiedostot, jos haluat vielä työstää niitä. Jos valitset vaihtoehdon Vapaasti käytettävissä, näet tiedostojen sisällöt samalla tavalla kuin jos ne olisi vain kopioitu varmuuskopioiden sijaintipaikkaan. Kuka tahansa, joka pääsee sinne missä varmuuskopiot ovat, voi myös nähdä ne. Tiedostojen palauttamiseen voi käyttää Memeo AutoBackup palautustoimintoa tai voit yksinkertaisesti kopioida ne varmuuskopioiden sijantipaikasta haluamaasi paikkaan, jossa voit sitten työstää niitä. 7. Napsauta Seuraava. 8. Jatka Varmuuskopioitavien tiedostojen valitseminen kohdassa annettujen ohjeiden mukaan. Varmuuskopioiden tallentaminen siirrettävälle muistilaitteelle Napsauta tätä linkkiä jos haluat lisätietoja varmuuskopioiden tallentamisesta siirrettävälle muistilaitteelle. Tärkeää: Käytä aina Poista laite turvallisesti kuvaketta Windowsin ilmoitusalueella (tehtäväpalkissa kellon vieressä) ennen kuin irrotat muistilaitteen. Muuten muistilaite saattaa vaurioitua, ja saatat menettää tiedostosi. Jos käytät Poista laite turvallisesti kuvaketta, Windows sulkee laitteessa mahdollisesti auki olevat

7 tiedostot jolloin on pienempi vaara että tiedosto muuttuisi lukukelvottomaksi. 1. Valitse Siirrettävä laite Memeo AutoBackupin ohjatun konfiguroinnin Valitse sijainti varmuuskopiolle ikkunan sijaintilistasta. 2. Kirjoita varmuuskopiointitehtävän nimi. Voit valita minkä tahansa nimen, joka auttaa sinua tunnistamaan varmuuskopiot. 3. Liitä siirrettävä laite tietokoneeseesi, tai valitse aseman kirjain listasta jos laite on jo kytkettynä. Kun liität laitteen tietokoneeseen, aseman kirjain ilmestyy automaattisesti varmuuskopion tekstikenttään. 4. Määritä, kuinka monta versiota Memeo AutoBackup tallentaa kustakin tiedostosta. Huomaa: Mitä enemmän versioita tallennetaan, sitä nopeammin säilytystila täyttyy. 5. Valitse joko Suojattu tai Vapaasti käytettävissä. Jos valitset Suojattu, kukaan ei voi nähdä tiedostojesi sisältöä. Ne suojataan uteliaiden katseilta tehokkaalla (128-bittisellä) salauksella. Sinun täytyy käyttää Memeo AutoBackup palautustoimintoa palauttaaksesi tiedostot, jos haluat vielä työstää niitä. Jos valitset vaihtoehdon Vapaasti käytettävissä, näet tiedostojen sisällöt samalla tavalla kuin jos ne olisi vain kopioitu varmuuskopioiden sijaintipaikkaan. Kuka tahansa, joka pääsee käsiksi muistilaitteeseen, voi myös nähdä tiedostot. Tiedostojen palauttamiseen voi käyttää Memeo AutoBackup palautustoimintoa tai voit yksinkertaisesti kopioida ne varmuuskopioiden sijantipaikasta haluamaasi paikkaan, jossa voit sitten työstää niitä. 6. Napsauta Seuraava. 7. Jatka Varmuuskopioitavien tiedostojen valitseminen kohdassa annettujen ohjeiden mukaan. Varmuuskopioiden tallentaminen FTP-palvelimelle Napsauta tätä linkkiä jos haluat lisätietoja varmuuskopioiden tallentamisesta FTP-palvelimelle. Huomaa: Internet-yhteyden on oltava auki kun varmuuskopioita tallennetaan FTP-palvelimelle. 1. Valitse FTP-palvelin Memeo AutoBackupin ohjatun konfiguroinnin Valitse sijainti varmuuskopiolle ikkunan sijaintilistasta. 2. Kirjoita varmuuskopiointitehtävän nimi.

8 Voit valita minkä tahansa nimen, joka auttaa sinua tunnistamaan varmuuskopiot. 3. Kirjoita käyttämäsi FTP-palvelimen nimi. Huomaa: Saat palvelimen nimen, käyttäjätunnuksen ja salasanan palveluntarjoajalta 4. Kirjoita FTP-tilin käyttäjätunnus ja salasana. 5. Kirjoita FTP-palvelimelle varmuuskopioita varten luotavan kansion nimi. Huomaa: Voit vapaasti valita kansion nimen. Oletusarvona on nimi Memeo. 6. Määritä, kuinka monta versiota Memeo AutoBackup tallentaa kustakin tiedostosta. Huomaa: Mitä enemmän versioita tallennetaan, sitä nopeammin säilytystila täyttyy. 7. Valitse joko Suojattu tai Vapaasti käytettävissä. Jos valitset Suojattu, kukaan ei voi nähdä tiedostojesi sisältöä. Ne suojataan uteliaiden katseilta tehokkaalla (128-bittisellä) salauksella. Sinun täytyy käyttää Memeo AutoBackup palautus -toimintoa palauttaaksesi tiedostot, jos haluat vielä työstää niitä. Jos valitset vaihtoehdon Vapaasti käytettävissä, näet tiedostojen sisällöt samalla tavalla kuin jos ne olisi vain kopioitu FTP-palvelimelle. Kuka tahansa, joka pääsee käyttämällesi FTP-palvelimelle, voi myös nähdä tiedostosi. Tiedostojen palauttamiseen voi käyttää Memeo AutoBackup palautus -toimintoa tai voit yksinkertaisesti kopioida ne varmuuskopioiden sijantipaikasta haluamaasi paikkaan, jossa voit sitten työstää niitä. 8. Napsauta Seuraava. 9. Jatka Varmuuskopioitavien tiedostojen valitseminen kohdassa annettujen ohjeiden mukaan. Varmuuskopioiden tallentaminen ipodiin Napsauta tätä linkkiä jos haluat lisätietoja varmuuskopioiden tallentamisesta ipodiin. ipodin täytyy olla käytettävissä kiintolevynä ennen kuin voit käyttää sitä Memeo AutoBackupin kanssa. Seuraa näitä vaiheita: 1. Liitä ipod tietokoneeseen. 2. Käynnistä itunes. 3. Napsauta Muokkaa ja Asetukset. 4. Napsauta ipod-välilehteä.

9 5. Napsauta Yleistä-välilehteä. 6. Valitse Salli levyn käyttö. Tärkeää: Käytä aina Poista laite turvallisesti -kuvaketta Windowsin ilmoitusalueella (tehtäväpalkissa kellon vieressä) ennen kuin irrotat ipodin. (ipod saattaa näkyä listassa nimellä USB-massamuistilaite.) Muuten ipod saattaa vaurioitua, ja saatat menettää tiedostosi. Jos käytät Poista laite turvallisesti kuvaketta, Windows sulkee ipodissa mahdollisesti auki olevat tiedostot jolloin on pienempi vaara että tiedosto muuttuisi lukukelvottomaksi. Älä koskaan irrota ipodia kun tietoa siirretään. 1. Valitse ipod Memeo AutoBackupin ohjatun konfiguroinnin Valitse sijainti varmuuskopiolle ikkunan sijaintilistasta. 2. Kirjoita varmuuskopiointitehtävän nimi. Voit valita minkä tahansa nimen, joka auttaa sinua tunnistamaan varmuuskopiot. 3. Liitä ipod tietokoneeseesi, tai valitse aseman kirjain listasta jos ipod on jo kytkettynä. Kun liität ipodin tietokoneeseen, aseman kirjain ilmestyy automaattisesti varmuuskopion tekstikenttään. Tämä saattaa kestää hetken. 4. Määritä, kuinka monta versiota Memeo AutoBackup tallentaa kustakin tiedostosta. Huomaa: Mitä enemmän versioita tallennetaan, sitä nopeammin säilytystila täyttyy. 5. Valitse joko Suojattu tai Vapaasti käytettävissä. Jos valitset Suojattu, kukaan ei voi nähdä tiedostojesi sisältöä. Ne suojataan uteliaiden katseilta tehokkaalla (128-bittisellä) salauksella. Sinun täytyy käyttää Memeo AutoBackup palautustoimintoa palauttaaksesi tiedostot, jos haluat vielä työstää niitä. Poikkeuksena sähköposti, kalenterimerkinnät, yhteystiedot ja tehtävät, joita ei suojata ja joita voidaan tarkastella ipodissa. Jos valitset vaihtoehdon Vapaasti käytettävissä, näet tiedostojen sisällöt samalla tavalla kuin jos ne olisi vain kopioitu varmuuskopioiden sijaintipaikkaan. Kuka tahansa, joka pääsee käsiksi muistilaitteeseen, voi myös nähdä tiedostot. Tiedostojen palauttamiseen voi käyttää Memeo AutoBackup palautustoimintoa tai voit yksinkertaisesti kopioida ne varmuuskopioiden sijantipaikasta haluamaasi paikkaan, jossa voit sitten työstää niitä. 6. Napsauta Seuraava. 7. Jatka Varmuuskopioitavien tiedostojen valitseminen kohdassa annettujen vaiheiden mukaan.

10 Varmuuskopioitavien tiedostojen valitseminen Käytä Varmuuskopioitavien tiedostojen valitseminen ikkunaa valitaksesi varmuuskopioitavat tiedostot. Huomaa: Jos käytät Memeo AutoBackupin ohjattua konfigurointia, Valitse varmuuskopioitavat tiedostot ikkuna ilmestyy näytölle sen jälkeen, kun olet konfiguroinut varmuuskopioiden sijainnin. Valitaksesi tiedostoja muulloin, käynnistä Memeo AutoBackup sovellus ja napsauta Valitse varmuuskopiotavat tiedostot ja kansiot. 1. Valitse All documents on my computer ( kaikki dokumentit tietokoneelta ). TAI Valitse Specific items that I choose ( valitsemani tiedostot ) ja valitse tiedostot ja kansiot, joista haluat varmuuskopiot (lisätietoja alla). Näytön alareunassa näkyy kuinka paljon määrätyllä säilytysalueella on tilaa, ja siellä on myös mittari, joka näyttää kuinka suuri osa tilasta on käytössä. Jos varmuuskopioitavaksi valitsemasi tiedostot vievät enemmän tilaa kuin mitä on käytössä, mittari muuttuu punaiseksi. 2. Valitse haluamasi tiedostot ja kansiot (lisätietoja alla) ja napsauta Seuraava. Vahvistussivu aukeaa. 3. Napsauta Takaisin jos haluat tehdä muutoksia, tai Valmis jos olet valinnut halutut tiedostot ja kansiot. Memeo AutoBackupin ohjattu konfigurointi sulkeutuu ja Memeo AutoBackup sovellus aukeaa. Memeo AutoBackup tekee heti varmuuskopiot kaikista valitsemistasi tiedostoista ja kansioista. Ensimmäisen varmuuskopioinnin jälkeen Memeo AutoBackup tekee varmuuskopiot tiedostoista vain, jos niihin on tehty muutoksia. Tärkeää: Ensimmäinen varmuuskopiointi voi kestää melko kauan, etenkin jos valitset kaikki tietyntyyppiset tiedostot tallennettavaksi, koska Memeo Auto Backupin käytävä läpi tietokoneesi kaikki tiedostot. Jos käytät tietokonettasi muuhun työskentelyyn, Memeo AutoBackupilla saattaa kestää kauan ennen kuin se saa tehtyä ensimmäisen varmuuskopioinnin, koska se odottaa kunnes tietokone ei tee muuta. Ensimmäisen varmuuskopioinnin jälkeen varmuuskopiointi on jatkossa huomattavasti nopeampaa, etkä todennäköisesti edes huomaa sitä. Lisätietoja saat kohdasta Optimointi.

11 Kaikkien tietokoneella olevien dokumenttien varmuuskopiointi Jos valitset All documents on my computer (kaikki tietokoneella olevat dokumentit), Memeo AutoBackup varmuuskopioi jokaisen dokumentin koko tietokoneella (lukuunottamatta joitain poikkeuksia). Jos tietokoneella on useita eri käyttäjätilejä, Memeo AutoBackup tallentaa varmuuskopiot kaikkien käyttäjien tekemistä tiedostoista. Huomaa: Tätä vaihtoehtoa ei voi valita jos varmuuskopioiden sijainniksi on valittu ipod. Yksittäisten tiedostojen tai kansioiden varmuuskopiointi Jos valitset Specific items that I choose (valitsemani tiedostot), laita rasti niiden tiedostojen tai kansioiden viereen, joista haluat varmuuskopiot. Voit valita tiedostoja seuraavilla perusteilla: Kansio: Kaikki kansiossa olevat tiedostot ja alikansiot (esimerkiksi Omat tiedostot kansio ja sen alikansiot) Ohjelmistotyyppi: Kaikki tietyntyyppisillä ohjelmistoilla tehdyt tiedostot (esimerkiksi tekstinkäsittelyohjelmat) Tiedostomuoto: Kaikki tiettyä tiedostomuotoa olevat tiedostot (esimerkiksi.doc-tiedostot). Joitain tiedostomuotoja voidaan luoda useammalla kuin yhdelllä sovelluksella (esimerkiksi.txttiedostoja voidaan luoda monella erilaisella tekstinkäsittelyohjelmalla) ja jotkut sovelluket voivat luoda useita tiedostomuotoja (esimerkiksi Microsoft Officen Word voi luoda.rtf-,.txt- ja muita tiedostomuotoja). Tiedostomuoto ja kansio: Kaikki tiettyä tiedostomuotoa olevat tiedostot tietyssä kansiossa ja sen alikansioissa (esimerkiksi kaikki.txt-tiedostot Omat tiedostot -kansiossa) Memeo AutoBackup luo SmartPickin ( Älypoiminta ) niille kansioille ja ohjelmistotyypeille, joita varmuuskopioidaan useimmin. Memeo AutoBackup laskee tiedostojen määrän ja kokonaiskoon jokaiselle SmartPickin (Älypoiminnan) valitsemalle kansiolle, sekä muille sovelluksille ja kansioille joita lisäät listaan. Kun Memeo AutoBackup laskee kokonaismääriä, listan osat näkyvät harmaina; kun kokonaismäärä on laskettu, ne muuttuvat mustiksi.

12 Varmuuskopion tallentaminen sellaisen kansion sisällöstä, joka ei ole valmiiksi listalla: 1. Napsauta Add a folder to this list (Lisää kansio tähän listaan) ja valitse kansio. Memeo AutoBackup varmuuskopioi kansion ja siihen sisältyvien alikansioiden sisällön. Varmuuskopion tallentaminen tiedostoista, jotka on luonut sellainen sovellus, jota ei ole mainittu listalla: 1. Napsauta Add an application to this list (Lisää sovellus tähän listaan). 2. Kirjoita kolmikirjaiminen tiedostopääte (esimerkiksi.doc Microsoft Word - dokumenteille). Kolmikirjaimisen tiedostopäätteen on oltava täsmälleen siinä muodossa, missä se esiintyy tiedostonimessä. 3. Kirjoita tiedostomuodon kuvaus. Kuvaus voi olla minkälainen tahansa. 4. Rajoittaaksesi varmuuskopioinnin tietyssä kansiossa oleviin tätä tiedostomuotoa oleviin tiedostoihin, napsauta Mikä tahansa sijainti -linkkiä Where to look for these files (Mistä tiedostoja haetaan) -tekstin vieressä ja valitse kansio. Tärkeää: Kun valitset minkä tahansa SmartPick (Älypoiminta) - listan oletusvaihtoehdoista, Memeo AutoBackup ei varmuuskopioi tiettyjä tiedostoja. Lue kohta Tiedostot joita Memeo AutoBackup ei varmuuskopioi. Tärkeää: Kun valitset tiedosto- tai ohjelmistotyypin, Memeo AutoBackup varmuuskopioi kaikki sen tyyppiset tiedostot mitä koko koneesta löytyy. Jos tietokoneella on useita eri käyttäjätilejä, Memeo AutoBackup tallentaa varmuuskopiot kaikkien käyttäjien tekemistä tiedostoista. Jos sen sijaan valitset Omat tiedostot tai Omat kuvatiedostot -kansion Memeo AutoBackupin SmartPick (Älypoiminta) -listasta, Memeo AutoBackup tallentaa varmuuskopion ainoastaan siitä kansiosta, joka kuuluu sillä hetkellä aktiiviseen käyttäjätiliin. Varmuuskopioidaksesi toisen käyttäjän Omat tiedostot tai Omat kuvatiedostot kansion, sinun täytyy lisätä ne listaan: napsauta "Add a folder to this list (Lisää kansio listaan) ja valitse haluttu kansio. Tärkeää: Kun valitset jonkin tiedosto- tai ohjelmistotyypin, Memeo AutoBackupin on käytävä koko tietokoneesi läpi ja etsittävä halutunlaiset tiedostot. Tämä on huomattavasti vähemmän tehokasta kuin tietyssä kansiossa olevien tiedostojen varmuuskopioiminen. Jos voit rajoittaa haun tiettyyn kansioon (joko lisäämällä kansion koko sisällön varmuuskopioon tai rajoittamalla ohjelmsitotyypin tiettyyn kansioon) säästät huomattavasti aikaa.

13 SmartPick (Älypoiminta) -tiedostomuodot Seuraavat tiedostomuodot sisältyvät SmartPickin (Älypoiminnan) vaihtoehtoihin: Internet Explorer -suosikit MS Outlook: Sähköposti, tapaamiset, yhteystiedot ja tehtävät MS Outlook Express: Sähköposti Kirjanmerkit: Firefox ja Netscape.url.pst (katso huomautus alla),.msg.dbx.html Jokaisen alla luetellun SmartPick (Älypoiminta) -vaihtoehdon kanssa toimitaan samalla tavalla: napsauta SmartPickin nimeä avataksesi valintaikkunan, josta voit tarkemmin määritellä mistä tiedostotyypeistä haluat tallentaa varmuuskopion. Tekstinkäsittelydokumentit, laskutaulukot ja esitykset Rahankäyttö- ja taloustiedostot Valokuvat ja kuvatiedostot Musiikki- ja äänitiedostot Videotiedostot.doc,.dot,.xls,.xlt,.ppt,.wps,.wpt,.xlr,.wks (Microsoft Office Word, Excel ja PowerPoint, Microsoft Works, Lotus 1-2-3).qdf,.qel,.qph,.qsd,.mny,.tax,.qbw (Intuit Quicken, Microsoft Money, Intuit TurboTax -tiedostot ja Intuit QuickBookit).jpg,.jpeg,.gif,.png,.raw,.tif,.tiff.mp3,.mp4,.m4a,.m4p,.wav.wmv,.mov,.mpg,.mpeg RSS-syötteet (vain jos sijainti on ipod) Valitse yksi tai useampi URL Uusimmat kuvatiedostot (vain jos sijainti on ipod).jpg,.jpeg Jos haluat varmuuskopioida muita tiedostomuotoja, voit valita ne erikseen napsauttamalla Add an application to this list (Lisää sovellus tähän listaan) (lisätietoja edellisestä osiosta). Erityisiä huomautuksia: Sähköpostitiedostot: Microsoft Outlookin.pst-tiedostoja ja Microsoft Outlook Expressin.dbx-tiedostoja kohdellaan erityistapauksina..pst ja.dbx tiedostot varmuuskopioidaan vain 24 tunnin välein. Ne ovat valtavia tiedostoja, ja ne päivittyvät aina kun lähetät tai vastaanotat sähköpostia, luot kalenterimerkinnän jne., eikä nitä olisi siksi järkevä varmuuskopioida jatkuvasti. Poikkeuksena se, kun päivität ipodia sähköpostilla, kalenterimerkinnöillä, muistiinpanoilla jne. (tämä toiminto on saatavilla vain, jos valitset Memeo AutoBackupin sijainniksi ipodin). ipod vastaanottaa päivityksiä joka kerta kun se on liitetään tietokoneeseen, ja lisäksi aina 24 tunnin välin kun se on kytkettynä.

14 RSS-syötteet (vain ipodissa): RSS-syötteet ovat uutisia tai uutistenkaltaista sisältöä, joka on jaoteltu erillisiin osiin (esimerkiksi yksittäisiin uutisiin). Voit vastaanottaa näitä viestejä ipodiisi käyttämällä Memeo AutoBackupia lataamaan ne aina kun ipod on kytkettynä tietokoneeseesi. Valitsemasi RSS-syötteet latautuvat ipodiin kansioon Extras>Notes>Memeo-RSS News. Jokaisella syöttellä on oma alikansio. Uutiset pysyvät ajantasaisina aina kun ipod on ensin kytketty tietokoneeseen. Vanhat uutiset poistuvat muistista ja uusia ladataan niiden tilalle. RSS syötteitä EI päivitetä päivän mittaan ellet irrota ja liitä ipodia uudelleen tietokoneeseen. Napsauta RSS-syötteet-SmartPick (Älypoiminta) -vaihtoehtoa valitaksesi mitä syötteitä ipodiisi ladataan ja asettaaksesi syöttöä kohden ladattavien artikkeleiden määrän. Memeo AutoBackup ehdottaa joitain RSS-syötteitä, joista voit valita haluamasi, tai voit käyttää jotakin Internetin hakukonetta etsiäksesi RSS-syötteitä ja kirjoittaa sitten URL:n RSS-syötteet valintaikkunaan. Niitä tiedostoista, jotka kopioidaan RSS-syöte SmartPickiä (Älypoimintaa) käyttämällä, ei ole tarkoitus varmuuskopioida eivätkä ne siksi ilmesty tallennettujen tiedostojen listaan eikä niitä voi palauttaa Memeo palautus - sovelluksen avulla. Uusimmat kuvatiedostot (vain ipod): Voit ladata uusimpia valokuviasi ipodiin, ja niitä voidaan näyttää valokuva-yhteensopivassa ipodissa. Oletusarvoisesti Memeo AutoBackup kopioi uusimmat 100 valokuvaa Omat kuvatiedostot kansiosta. Napsauta Uusimmat kuvatiedostot SmartPick (Älypoiminta) -vaihtoehtoa valitaksesi eri lähdekansion ja asettaaksesi valokuvien määrän, yhdestä tuhanteen. Kun olet luonut varmuuskopiointitehtävän, joka sisältää Uusimmat kuvatiedostot SmartPickin (Älypoiminnan), Memeo AutoBackup luo Uusimmat kuvatiedostot kansion ipodiisi. Sitten sinun täytyy mennä itunesiin (Apple Computerin ohjelma, jonka sait ipodin mukana) ja seurata näitä ohjeita: 1. Valitse Muokkaa > Asetukset itunesissa ja napsauta ipod välilehteä. 2. Napsauta Valokuvat-välilehteä. 3. Valitse Synkronoi valokuvat sijainnista -valintaruutu ja valitse Uusimmat kuvatiedostot kansio ipodistasi. Sisällytä täystarkkuusvalokuvat kohtaa ei tarvitse valita, koska Memeo AutoBackup kopioi ne ipodiin joka tapauksessa. 4. Napsauta OK. Aina kun Memeo AutoBackup kopioi uusia valokuvia Uusimmat kuvatiedostot kansioon, itunes muuntaa ne siihen tiedostomuotoon, jota ipod käyttää niitä näyttäessään. itunes muuntaa valokuvat automaattisesti aina kun ensin kytket ipodin tietokoneeseen. Jos lisäät uusia valokuvia kun ipod on jo kytkettynä tietokoneeseen, saatat joutua avaamaan itunesin, napsauttamaan hiiren oikealla painikkeella ipodia Lähde-listassa (itunes-ikkunan vasemmassa reunassa) ja valitsemaan Päivitä ponnahdusvalikosta. Niitä valokuvia, jotka kopioidaan Uusimmat kuvatiedostot SmartPickiä (Älypoimintaa) käyttämällä, ei ole tarkoitus varmuuskopioida eivätkä ne siksi ilmesty tallennettujen tiedostojen listaan eikä niitä voi palauttaa Memeo palautus -sovelluksen avulla.

15 Tiedostojen ja kansioiden jättäminen varmuuskopioimatta Saatat joskus haluta jättää joitain tiedostoja varmuuskopiointitehtävän ulkopuolelle. Saatat esimerkiksi haluta varmuuskopioida Omat tiedostot kansion koko sisällön, lukuunottamatta Omat kuvatiedostot kansiota. Tai saatat haluta varmuuskopioida kaiken tietokoneeltasi löytyvän, lukuunottamatta D-aseman sisältöä. Tällaisissa tilanteissa käytä Exceptions (Poikkeukset) -valintaa, joka on SmartPicks (Älypoiminnat)-alueen alla Valitse varmuuskopioitavat tiedostot ikkunassa. Näet samankaltaisen listan asemista ja tiedostotyypeistä kuin SmartPicks (Älypoiminta) -alueella on. Tässä tapauksessa merkityt tiedostot ovat kuitenkin niitä, joita ei varmuuskopioida, riippumatta siitä mitä valitsit Items to include (Sisällytä seuraavat tiedostot) valinnassa. Jotkin tiedostoista on jo valittu, ja voit halutessasi poistaa valinnat jos haluat tallentaa varmuuskopiot sellaisista kansioista ja tiedostomuodoista, joita Memeo AutoBackup ei yleensä varmuuskopioi. Voit esimerkiksi valita, että väliaikaistiedostoista tallennetaan varmuuskopiot, vaikka Memeo AutoBackup ei yleensä varmuuskopioi niitä. Seuraavassa osassa Tiedostot, joita Memeo AutoBackup ei varmuuskopioi on kattava lista tiedostomuodoista, joita Memeo AutoBackup ei yleensä varmuuskopioi. Sellaisen kansion, joka ei ole valmiiksi listalla, sisällön jättäminen varmuuskopioinnin ulkopuolelle: 1. Napsauta Add a folder to this list (Lisää kansio tähän listaan) ja valitse kansio. Memeo AutoBackup ei varmuuskopioi kansiota eikä siihen sisältyvien alikansioiden sisältöä. Sellaisten tiedostojen, jotka on luonut jokin muu kuin jokin listalla mainituista sovelluksista, jättäminen varmuuskopioinnin ulkopuolelle: 1. Napsauta Add an application to this list (Lisää sovellus tähän listaan). 2. Kirjoita kolmikirjaiminen tiedostopääte (esimerkiksi.doc Microsoft Word - dokumenteille). Kolmikirjaimisen tiedostopäätteen on oltava täsmälleen siinä muodossa, missä se esiintyy tiedostonimessä. 3. Kirjoita tiedostomuodon kuvaus. Kuvaus voi olla minkälainen tahansa. 4. Kohdistaaksesi rajauksen tietyssä kansiossa oleviin tätä tiedostomuotoa oleviin tiedostoihin, napsauta Mikä tahansa sijainti -linkkiä Where to look for these files (Mistä tiedostoja haetaan) -tekstin vieressä ja valitse kansio.

16 Tiedostot joita Memeo AutoBackup ei varmuuskopioi Memeo AutoBackup on suunniteltu dokumenttien, ei sovellustiedostojen varmuuskopiointiin. Memeo AutoBackup jättää seuraavat tiedostot automaattisesti varmuuskopiointi-tehtävien ulkopuolelle:.log (sovelluslokitiedostot).tmp (väliaikaistiedostot).vhd (virtuaaliset PC -levytiedostot) Ohjelmatiedostot-kansion tiedostot Tärkeää: Jos haluat minkä tahansa yllä mainituista tiedostoista mukaan varmuuskopioon, napsauta Exceptions (Poikkeukset)- valintaa Valitse varmuuskopioitavat tiedostot ikkunassa ja poista valintamerkki niiden tiedostojen kohdalta, jotka haluat ottaa mukaan. Seuraavia tiedostoja ei koskaan varmuuskopioida: Tiedostot, jotka alkavat "~" (Wordin temp-tiedostot) ntuser.dat (järjestelmätiedosto) Memeo -hakemiston sisällä olevat tiedostot, jotka on luotu varmuuskopion sijaintipaikassa (Memeo AutoBackup - varmuuskopiodataa) Roskakorissa olevat tiedostot System Volume Information hakemistoissa olevat tiedostot (NTFS piilohakemistot) Windows-kansiossa olevat tiedostot Tiedostot, jotka on merkitty piilotettu Tiedostot, jotka on erityisesti salattu Windows-salauksella. (Memeo AutoBackup ei pysty näkemään tiedostoja). Memeo AutoBackup voi varmuuskopioida tiedostoja, jotka on luotu PGP:llä tai muilla kolmannen osapuolen salausohjelmalla. Memeo AutoBackup tiedostoja, joita se käyttää aktiivisesti varmuuskopion luomiseen. (Muuten yrittäisimme jatkuvasti tallentaa omia tiedostojamme samalla kun olemme muuttamassa niitä, mikä johtaisi loputtomaan kierteeseen.)

17 Tiedostot missä tahansa kansiossa, jonka nimi on Palautetut tiedostot tai Palautetut tiedostot.1 jne. (Ne johtaisivat ristiriitaan alkuperäisen lähdetiedoston kanssa.) Suojatut ja vapaasti käytettävissä olevat varmuuskopiot Luodessasi varmuuskopiointi-tehtävän sinun pitää määritellä onko tallennettava data Suojattua vai Vapaasti käytettävissä. Tämä osio selittää näiden vaihtoehtojen väliset erot ja kertoo miten ne tallentavat tietosi varmuuskopioiden sijaintipaikkaan. Suojattu Jos valitset Suojattu, kukaan ei voi nähdä tiedostojesi sisältöä. Ne suojataan uteliaiden katseilta tehokkaalla (128-bittisellä) salauksella. Varmuuskopioiden sijaintikansiossa on Memeo-kansio, jonka sisällä on kaksi muuta kansiota: kansio, jolla on varmuuskopiointitehtävälle antamasi nimi, sekä _store -niminen kansio. Sen kansion, jolla on varmuuskopiointitehtävälle antamasi nimi, kansiorakenne on sama kuin kansioissa, jotka sisältävät varmuuskopioitavat tiedostot. Oikeiden kansioon sisältyvien dokumenttien sijasta näillä dokumenteilla on kuitenkin antamasi tiedostonimi ja tiedostopääte ".dcm". Jos avaat.dcm-tiedoston, huomaat että se sisältää metatietoja dokumentista ja osoittimen, joka osoittaa salatun dokumentin sijainnin _store-kansiossa. _store-kansion polun nimi on erikoinen kirjainyhdistelmä. _store-kansiossa on sarja kansioita, joilla on erikoisia nimiä kuten #aq#qg7. Näiden kansioiden sisältä löytyy dokumentteja, joilla niin ikään on erikoisia nimiä. Nämä dokumentit ovat salattuja versioita alkuperäisistä tiedostoistasi. Voit avata ne tekstieditorissa jos haluat (älä tallenna muutoksia!!!), mutta ne näyttävät siansaksalta. Mukava hyöty, joka salattujen tiedostojen säilytystavasta koituu, on se että jos sinulla on useita kopioita samasta tiedostosta koneellasi, Memeo AutoBackup varmuuskopioi sen vain kerran, ja sen jälkeen osoittaa siihen kaikista alkuperäisistä kansiosijainneista. Tämän ominaisuuden ansiosta tilaa säästyy paljon jos varmuuskopioit useita identtisiä versioita tiedostoista. Sinun täytyy käyttää Memeo AutoBackup palautustoimintoa palauttaaksesi tiedostot, jos haluat vielä työstää niitä. Voidaksesi palauttaa salattuja tiedostoja Memeo AutoBackupin tuotetunnisteen ( PID:n ) on oltava sama kuin siinä Memeo AutoBackupissa, joka loi varmuuskopion. Seuraavia, vain ipodissa esiintyviä tietoja ei koskaan salata: sähköposti, kalenterimerkinnät, yhteystiedot, tehtävät, Uusimmat kuvatiedostot ja RSSsyötteet. Niitä voi tarkastella ipodissa. Vapaasti käytettävissä Jos valitset vaihtoehdon Vapaasti käytettävissä, näet tiedostojen sisällöt samalla tavalla kuin jos ne olisi vain kopioitu varmuuskopioiden sijaintipaikkaan. Kuka

18 tahansa, joka pääsee sinne, voi myös nähdä tiedostosi. Tiedostojen palauttamiseen voi käyttää Memeo AutoBackup palautustoimintoa tai voit yksinkertaisesti kopioida ne varmuuskopioiden sijantipaikasta haluamaasi paikkaan, jossa voit sitten työstää niitä. Varmuuskopioiden sijaintikansiossa on Memeo-kansio, jonka sisällä on kaksi muuta kansiota: kansio, jolla on varmuuskopiointitehtävälle antamasi nimi, sekä _store -niminen kansio. Sen kansion, jolla on varmuuskopiointitehtävälle antamasi nimi, kansiorakenne on sama kuin kansioissa, jotka sisältävät varmuuskopioitavat tiedostot. Dokumenttisi sisältyvät kansioihin, samoilla paikoilla kuin alkuperäisessä tietokoneessa. _store-kansio on tyhjä. Se ei ole käytössä kun varmuuskopiointitehtävä on Vapaasti käytettävissä. Valokuvien jakamistehtävän luominen Kun olet luonut varmuuskopiointitehtävän, voit myös luoda valokuvien jakamistehtävän, joka lataa valokuvat automaattisesti Shutterfly-onlinevalokuvapalveluun. Napsauta tätä linkkiä, jos haluat lisätietoja valokuvien jakamistehtävistä. Huomaa: Internet-yhteyden on oltava auki jos haluat jakaa valokuvia. 1. Valitse Share photos online (Jaa valokuvia) Memeo AutoBackup sovelluksen vasemmasta reunasta. 2. Tervetuloa-ikkuna aukeaa. Napsauta Seuraava. 3. Kirjoita jakamistehtävän nimi. Valitsemasi nimi tulee albumin nimeksi Shutterfly.comiin. 4. Kirjoita Shutterfly-tilin käyttäjätunnus ja salasana. Huomaa: Jos sinulla ei ole Shutterfly tiliä, napsauta näytöllä näkyvää linkkiä kirjataksesi tilin itsellesi. Voit käyttää uutta tiliäsi heti. Kirjautumisen jälkeen palaa Memeo AutoBackupiin ja kirjoita äsken luomasi käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. 4. Napsauta Seuraava. 5. Valitse Valitse jaettavat valokuvat -ikkunassa ne kansiot, jotka sisältävät kuvia jotka haluat ladata Shutterfly-palveluun. Vinkki: Jos haluat lisätä kansioita, napsauta ensin Add a folder to this list (Lisää kansio tähän listaan) -linkkiä ja seuraavassa ikkunassa Selaa-nappia. 6. Napsauta Seuraava. Vahvistussivu aukeaa.

19 7. Napsauta Takaisin jos haluat tehdä muutoksia, tai Valmis jos olet valinnut halutut kuvat ja kansiot. Memeo AutoBackupin ohjattu konfigurointi sulkeutuu ja Memeo AutoBackup sovellus aukeaa. Memeo AutoBackup lataa heti kaikki valitsemasi kuvat Shutterflyhin. Ensimmäisen latauksen jälkeen Memeo AutoBackup lataa uusia kuvia sitä mukaa kun niitä lisätään valittuihin kansioihin. Tärkeää: Lataus voi kestää melko kauan jos lataat paljon kuvia. Jos käytät tietokonettasi muuhun työskentelyyn, Memeo AutoBackupilla saattaa kestää kauan ennen kuin se saa kuvat ladattua, koska se odottaa kunnes tietokone ei tee muuta.

20 Memeo AutoBackup -sovellus Voit käyttää Memeo AutoBackup -sovellusta jos haluat: Tarkastella ja valvoa nykyisiä, odottamassa olevia tai valmiita varmuuskopiointitehtäviä Pysäyttää kaikki varmuuskopiointitehtävät Luoda ja konfiguroida varmuuskopiointitehtäviä Luoda ja konfiguroida valokuvien jakamistehtäviä Vaihtaa nykyisten varmuuskopiointitehtävien asetuksia Poistaa varmuuskopiointitehtävän Palauttaa kaikki varmuuskopioidut tiedostot Memeo AutoBackup sovelluksen avaaminen: 1. Kaksoisnapsauta Memeo AutoBackup -kuvaketta työpöydällä tai

Windows Vistan varmuuskopiointi

Windows Vistan varmuuskopiointi Vaihtoehtoja varmuuskopiointiin 1 Windows Vistan varmuuskopiointi Sisällysluettelo mikko.kaariainen@opisto.hel.fi Windows Vistan varmuuskopiointi... 2 Ensimmäinen varmuuskopiointi ja asetukset... 2 Seuraava

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Midland BTNext -päivityssovellus

Midland BTNext -päivityssovellus Midland BTNext -päivityssovellus Kun olet ladannut BTNext-päivityssovelluksen web-sivultamme, kaksoisnapsauta sitä ja seuraa asennusmenettelyä. BTNext-päivityssovellus asentuu automaattisesti "Program"-valikkoon,

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0 Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 2.0 Sivu 1 / 10 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.1 Tietojen

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 Copyright 2002 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään 9354501 Issue 2 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650:N ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys ClassPad fx-cp400 päivitys + Manager for ClassPad II Subscription päivitys Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Opiskelijoiden OneDriveohje Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Opiskelijoiden OneDrive-ohje Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi

Lisätiedot

Adobe Digital Editions -ohjeet

Adobe Digital Editions -ohjeet Adobe Digital Editions -ohjeet Adobe Digital Editions on Adoben e-kirjojen lukemiseen tarkoitettu kevyt erillinen lukuohjelma, joka on ollut käytössä Adobe Reader -ohjelman 8-versiosta alkaen. Ohjelman

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP

PIKAOPAS MODEM SETUP PIKAOPAS MODEM SETUP Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN MODEEMIKSI...2

Lisätiedot

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon Tämän oppaan sisältö Microsoft Microsoft Outlook 2010 näyttää hyvin erilaiselta kuin Outlook 2003. Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa uuden ohjelman opiskelua. Seuraavassa on tietoja uuden käyttöliittymän

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle

Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle Versio 2008.1 15.10.2008 ohje 15.10.2008 Asennus, käyttöönotto ja päätoiminnot Ohjelmiston tarkoitus Ohjelmiston tarkoitus on yhdistää Peltotuki

Lisätiedot

Miten siirrän omat työni Office 365:stä Peda.nettiin sekä jaan sen siellä muille Eija Arvola

Miten siirrän omat työni Office 365:stä Peda.nettiin sekä jaan sen siellä muille Eija Arvola Miten siirrän omat työni Office 365:stä Peda.nettiin sekä jaan sen siellä muille Eija Arvola 16.12.2017 UUDEN SIVUN LUOMINEN OMAAN TILAAN Jos haluat tallentaa omia töitäsi Peda.nettiin, sinun pitää luoda

Lisätiedot

Pidä tiedostot aina ulottuvilla

Pidä tiedostot aina ulottuvilla KÄYTÄ PILVIPALVELUA: 7 Gt ILMAISTA LEVYTILAA TIEDOSTOILLE Pidä tiedostot aina ulottuvilla TIETOJA Luo Microsoft-tili ja ota käyttöön SkyDrive-palvelu. TÄTÄ TARVITSET Internet-yhteys TARVITTAVA AIKA 0 minuuttia

Lisätiedot

F-Secure Mobile Security. Android

F-Secure Mobile Security. Android F-Secure Mobile Security Android F-Secure Mobile Security Sisällysluettelo 3 Sisällys Luku 1:Asennus...5 Asentaminen...6 Aktivointi...7 Luku 2:Luottamuksellisten tietojen suojaaminen...9 Anti-Theftin

Lisätiedot

Aditro Tikon ostolaskujen käsittely versio SP1

Aditro Tikon ostolaskujen käsittely versio SP1 Toukokuu 2012 1 (8) Aditro versio 6.1.2 SP1 Päivitysohje Toukokuu 2012 2 (8) Sisällysluettelo 1. Tehtävät ennen versiopäivitystä... 3 1.1. Ohjelmistomuutosten luku... 3 1.2. Application Pool Identity...

Lisätiedot

4.6 Kurssin palauttaminen

4.6 Kurssin palauttaminen 4.6 Kurssin palauttaminen Yleistä kurssin palauttamisesta Kurssipohjan tulee olla luotuna Moodleen ennen kuin sen päälle voi palauttaa varmuuskopion. Yleensä palauttaminen kannattaa tehdä siten, että entisen

Lisätiedot

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 1 INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 HUOM: Tämä ohje on tarkoitettu yksittäisen koneen päivittämiseen, mikäli InterBase on asennettu serverille ota yhteys DL Software Tukeen. HUOM: Mikäli koneessasi on

Lisätiedot

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Käyttäjän ohje Ohje 0.5 Luottamuksellinen Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta... 3 1.4.

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

Asennus- ja aktivointiohje (Päivitetty )

Asennus- ja aktivointiohje (Päivitetty ) Asennus- ja aktivointiohje (Päivitetty 22.2.2012) Organisaation / tietokoneen asennuksista vastaavalle. Sisältö 1. Järjestelmävaatimukset 2. Ohjelmiston asennus 3. Ohjelmiston käyttöohjeet 4. Ohjelmiston

Lisätiedot

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut Turvallinen veneily -näyttö Kun VesselView käynnistetään sen oltua sammutettuna vähintään 30 sekuntia, näyttöön tulee turvalliseen veneilyyn liittyviä ohjeita sisältävä ikkuna. Jatka painamalla Accept

Lisätiedot

-versiot) Mozilla Firefox Safari Chrome. selaimista. Windows. Windows. Vista. Windows

-versiot) Mozilla Firefox Safari Chrome. selaimista. Windows. Windows. Vista. Windows F-Secure Online Backup - Tekniikkaan liittyviä kysymyksiä ja vastauksia MITÄ KÄYTTÖJÄRJESTELMIÄ F-SECURE ONLINE BACKUP TUKEE? Tuetut käyttöjärjestelmät: Microsoft XP, 32-bittinen: Home- ja Professional-versiot

Lisätiedot

Anvia Varmuuskopiointi 2.3. Usein kysytyt kysymykset. www.anvia.fi/varmuuskopiointi varmuuskopiointi.anvianet.fi

Anvia Varmuuskopiointi 2.3. Usein kysytyt kysymykset. www.anvia.fi/varmuuskopiointi varmuuskopiointi.anvianet.fi Anvia Varmuuskopiointi 2.3 Usein kysytyt kysymykset Ennen asennusta... 4 Toimiiko Anvia Varmuuskopiointi, jos tietokoneeseen on asennettu muita varmuuskopiointiohjelmia?... 4 Onko kaksi verkkovarmuuskopiointiohjelmaa

Lisätiedot

Tärkeimmät toiminnot. Kertausta ja uusia toimintoja Wordistä sekä tiedostonhallinnasta. Tärkeimmät toiminnot jatkuu...

Tärkeimmät toiminnot. Kertausta ja uusia toimintoja Wordistä sekä tiedostonhallinnasta. Tärkeimmät toiminnot jatkuu... Tärkeimmät toiminnot Kertausta ja uusia toimintoja Wordistä sekä tiedostonhallinnasta Kun hiiren jättää kuvakkeen päälle vähäksi ajaksi Word selittää toiminnon Avaa tiedosto Tallenna Kumoa, nuolesta aiemmat

Lisätiedot

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Liite 4 1(19) KEMIN ENERGIA Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Janne Pirttimaa 12.2.2013 Liite 4 2(19) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yhdistäminen bluetoothilla... 3 2. Ongelmatilanteet ja ratkaisut...

Lisätiedot

Ohjelmistojen päivittäminen, varmuuskopioiminen ja palauttaminen

Ohjelmistojen päivittäminen, varmuuskopioiminen ja palauttaminen Ohjelmistojen päivittäminen, varmuuskopioiminen ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ja Windows ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE YKSIKKÖHINTA SOPIMUKSEN TOTEUTUNEET MÄÄRÄT-SOVELLUS CMPRO5 VERSIO 2.8 PÄIVITETTY HEINÄKUU 2010 COPYRIGHT 2010 ARTEMIS FINLAND OY. ALL RIGHTS RESERVED. KÄYTTÖOHJE SIVU 2 (12) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä Nokia Lifeblog 2.5 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa mainitut

Lisätiedot

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö Office_365_loppukäyttäjän ohje 15.5.2015 Esa Väistö 2 Sisällysluettelo Kuvaus... 3 Kirjautuminen Office_365:een... 3 Valikko... 4 Oppilaan näkymä alla.... 4 Opettajan näkymä alla... 4 Outlook (Oppilailla)...

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Sovellussivusto

Käyttöohjeet. Sovellussivusto Käyttöohjeet Sovellussivusto SISÄLLYSLUETTELO Tietoja oppaasta...2 Oppaassa käytetyt symbolit...2 Vastuuvapauslauseke...3 Huomautuksia...3 Mitä sovellussivustolla voi tehdä... 4 Ennen sovellussivuston

Lisätiedot

Webinaariin liittyminen Skype for

Webinaariin liittyminen Skype for Webinaariin liittyminen Skype for Business Web Appin kautta Ohjeet Sähköpostin Liity webinaariin tästä -linkki Kun klikkaat Osallistumisohjeet webinaariin -sähköpostiviestissä olevaa Liity webinaariin

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

Johdatus ohjelmointiin

Johdatus ohjelmointiin Johdatus ohjelmointiin EXAM tentin liitetiedostojen lataaminen, käyttäminen ja palauttaminen Kerro mahdolliset puutteet tai parannusehdotukset: pietari.heino@tut.fi Tällä sivulla on selitetty lyhyesti

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

Siemens Webserver OZW672

Siemens Webserver OZW672 Siemens Webserver OZW67 Climatix IC pilvipalvelu Kytke laite lämpöpumpun ohjaimeen Kytke laite verkkopiuhalla internetiin Mene nettiselaimella Climatix IC palveluun Luo käyttäjätili ja rekisteröi laite

Lisätiedot

Jos haluat uuden Share-työkalun, valitse Pods -> Share -> Add New Share tai jos sinulla on jo auki Share-työkalu, näyttää se tältä:

Jos haluat uuden Share-työkalun, valitse Pods -> Share -> Add New Share tai jos sinulla on jo auki Share-työkalu, näyttää se tältä: Share-työkalu Share-työkalulla voit jakaa Connect-huoneessa tietokoneesi näyttöä, koneellasi auki olevia sovelluksia tai valkotaulun, johon voi piirtää tai kirjoittaa. Jos haluat uuden Share-työkalun,

Lisätiedot

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N76 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa

Lisätiedot

Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

GroupWise Calendar Publishing Host User

GroupWise Calendar Publishing Host User GroupWise 8 Calendar Publishing Host User 8 17. lokakuu 2008 Novell GroupWise Calendar Publishing Host User PIKAKÄYNNISTYS www.novell.com YLEISTÄ Novell GroupWise Calendar Publishing Host User on Web-pohjainen

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Klikkaa sitä Windows-versiota, jonka haluat kopioida USB-tikulle, niin pääset suoraan oikeaan oppaaseen. Windows

Lisätiedot

Asetusten avulla voit säätää tietokoneen suojaustasoja. Suojaustila ilmoittaa tietokoneen senhetkisen tietoturvan ja suojauksen tason.

Asetusten avulla voit säätää tietokoneen suojaustasoja. Suojaustila ilmoittaa tietokoneen senhetkisen tietoturvan ja suojauksen tason. Pikaopas ESET Cybersecurity suojaa tietokonetta haitalliselta koodilta huippuluokan ominaisuuksilla. Palkitussa NOD32-virustentorjuntajärjestelmässä ensimmäisen kerran esiteltyyn ThreatSense -tarkistusohjelmaan

Lisätiedot

https://mazda-eu.naviextras.com/shop/portal - linkki josta Navigaation päivittäminen ja lisäpalveluiden hankinta hoidetaan

https://mazda-eu.naviextras.com/shop/portal - linkki josta Navigaation päivittäminen ja lisäpalveluiden hankinta hoidetaan TEE NÄIN -OPAS: Näin asennetaan Mazda Toolbox KÄYTTÖOPAS: Miten asennetaan Mazda Toolbox? OSX:lle (Mac) TEE NÄIN -OPAS: Näin aloitetaan työkaluohjelman Mazda Toolbox. TEE NÄIN -OPAS: Näin tunnistetaan

Lisätiedot

Prospektini. Usein kysytyt kysymykset SISÄLLYS

Prospektini. Usein kysytyt kysymykset SISÄLLYS Prospektini Usein kysytyt kysymykset SISÄLLYS Prospektini - yleistä 1. Mikä on Prospektini sovellus? 2. Mistä löydän Prospektini sovelluksen ja kuinka voin ladata sen? 3. Millä laitteilla Prospektini sovellus

Lisätiedot

Site Data Manager Käyttöohje

Site Data Manager Käyttöohje Site Data Manager Käyttöohje Sisällysluettelo Sivu Mikä on SDM 2 SDM asennus 2 Ohjelman käyttö 3 Päävalikko 4 Varmuuskopion tekeminen 5 Täydellisen palautuksen tekeminen 6 Osittaisen palautuksen tekeminen

Lisätiedot

Käyttöohje. Energent MagiCAD plugin

Käyttöohje. Energent MagiCAD plugin Käyttöohje Energent MagiCAD plugin Sisältö 1. Yleistä 1 Dokumentin sisältö... 1 Ohjelman asennus... 1 Vaadittavat ohjelmistot... 1 Asennus... 1 Ohjelman käynnistys... 2 2. Toiminnallisuudet 3 Insert Energent

Lisätiedot

Versio 1.1 P/N 137-40340-20. Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Versio 1.1 P/N 137-40340-20. Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. HydraVision Käyttöopas Versio 1.1 P/N 137-40340-20 Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. ATI, kaikki ATI-tuotteiden ja tuotteen ominaisuuksien nimet ovat Ati Technologies Inc:in

Lisätiedot

Salasanojen turvallinen tallentaminen KeePass ohjelmalla

Salasanojen turvallinen tallentaminen KeePass ohjelmalla Salasanojen turvallinen tallentaminen KeePass ohjelmalla KeePass on vapaasti saatavilla oleva, avoimen lähdekoodin ohjelma, jonka tarkoituksena on auttaa salasanojen hallinnassa. Tämä KeePass ohje on päivitetty

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.51a NOKIA 6510 -PUHELIMELLE

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.51a NOKIA 6510 -PUHELIMELLE PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.51a NOKIA 6510 -PUHELIMELLE Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET...1 3. PC SUITE -OHJELMISTON ASENTAMINEN...2

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO)

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO) Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio 22.5.2015 RO) Asio Sanomapalvelinohjelmiston ja viestintäpalvelun käyttö nettiselaimella Kirjautuminen palveluun, Viestin lähetys, Sanomaryhmän luominen

Lisätiedot

1 Tivax Professional 4.5

1 Tivax Professional 4.5 Tivax Professional 4.5 1 1 Tivax Professional 4.5 1.1 Tivax ohjelman asentaminen TivaxProfessional versio 4.5 asennetaan joko CD:ltä tai lataamalla asennustiedosto Internetistä. Asennus CD:ltä: Asennusohjelma

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SHARP MX-M260

Käyttöoppaasi. SHARP MX-M260 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle SHARP MX-M260. Löydät kysymyksiisi vastaukset SHARP MX-M260 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

MultiBoot Käyttöopas

MultiBoot Käyttöopas MultiBoot Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

13673 A6 12pp CIG Bro FIN v5 20/7/05 8:01 pm Page 1 Rekisteröitymisohje

13673 A6 12pp CIG Bro FIN v5 20/7/05 8:01 pm Page 1 Rekisteröitymisohje Rekisteröitymisohje CANON image GATEWAY Pääset mukaan digitaalikuvien maailmaan Internetin kautta CANON image GATEWAY - älykäs ja luova tapa saada paras hyöty Canon-digitaalikamerastasi ja Internetistä.

Lisätiedot

My easyfairs -palvelun käyttö

My easyfairs -palvelun käyttö My easyfairs A palvelun käyttö Page 1 My easyfairs -palvelun käyttö Näytteilleasettajien opas My easyfairs A palvelun käyttö Page 2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 3 LOGON JA OSASTONIMEN LISÄÄMINEN... 5 YRITYSTIETOJEN

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Tiedostot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi työpöydältä raahata

Lisätiedot

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje Mac

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje Mac Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje Mac Fujitsun mpollux DigiSign Client on kortinlukijaohjelmisto, jonka avulla voit kirjautua luotettavasti ja turvallisesti organisaation tietoverkkoon tai sähköiseen

Lisätiedot

MY STANDARD -OHJE. mystandard.hansaworld.com. Standard ERP Pilvipalvelu Sivu 1/6

MY STANDARD -OHJE. mystandard.hansaworld.com. Standard ERP Pilvipalvelu Sivu 1/6 MY STANDARD -OHJE mystandard.hansaworld.com Standard ERP Pilvipalvelu Sivu 1/6 KÄYTTÖÖNOTTO Mikäli Standard ERP -ohjelmistonne on HansaWorldin pilvipalvelimella (hostingissa), teidän on mahdollista hallinnoida

Lisätiedot

Yrityspalvelujärjestelmä

Yrityspalvelujärjestelmä Yrityspalvelujärjestelmä Voit tehdä tyylikkäät nettisivut yrityksellesi YPJ:n sivueditorilla. Sivueditorin avulla on helppoa päivittää ittää ja ylläpitää sivuja silloin, i kun sinulle parhaiten sopii.

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 7" kosketusnäyttö. Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin 3G (optional) Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas

Lisätiedot

JÄRJESTELMÄN TEKNINEN KÄYTTÖOHJE

JÄRJESTELMÄN TEKNINEN KÄYTTÖOHJE JÄRJESTELMÄN TEKNINEN KÄYTTÖOHJE TEKNINEN OHJE OSAAJAPLUS- JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OsaajaPlus -järjestelmä on luotu siten, että sen käyttöön tarvittavat ohjelmat ovat maksutta ladattavissa internetistä.

Lisätiedot

Varmenteiden asentaminen & WLAN Nokian puhelimille

Varmenteiden asentaminen & WLAN Nokian puhelimille Tietohallintokeskus Varmenteiden asentaminen & WLAN Nokian puhelimille Datainfon toimittamiin vakioituihin henkilökunnan Nokian puhelimiin E5, E6 ja E7 on esiasennettu tarvittavat varmenteet, joten yleensä

Lisätiedot

Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin

Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin Tekniikka 11.10.2015 10:45 Olavi Koistinen, Helsingin Sanomat Yhteystietojen siirto Androidista iphoneen kuin Gmail-käyttäjätunnus.

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

Asteri Laskutus (Dos)

Asteri Laskutus (Dos) Asteri Laskutus (Dos) Vuosipäivitys 3.11.2007 Päivityksen asentaminen... 4 Uudelle koneelle siirtäminen... 6 - pikakuvake Vistan työpöydälle... 7 Tulostaminen kun tulostaminen ei onnistu... 11 - tulostaminen

Lisätiedot

Tietokantojen hallinta

Tietokantojen hallinta Tietokantojen hallinta 1. Yleistä Ensimmäinen vaihe ennen Odoo käytön aloittamista, on varmuuskopioiden tekeminen. Se kannattaa tehdä riittävän usein. Kun Odoo toimii omalla koneella, on tietokantojen

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.88. Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.88. Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.88 Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET...1 3. PC SUITE -OHJELMISTON ASENTAMINEN...2 4. KÄYTÖN ALOITTAMINEN...3

Lisätiedot

zotero www.zotero.org

zotero www.zotero.org zotero www.zotero.org Viitteidenhallintajärjestelmä Zotero toimii Firefox-selaimessa. Muita ilmaisia viitteidenhallintajärjestelmiä ovat esimerkiksi EndNote ja Mendeley. Näissä ohjeissa on kuvataan Zoteron

Lisätiedot

Adobe Acrobat Edistynyt käyttö

Adobe Acrobat Edistynyt käyttö Edistynyt käyttö Kari J Keinonen 2008 Asiantuntijaosuuskunta Käyttöoikeustiedot Adobe Acrobat Tämän materiaalin sisältö on suojattu tekijänoikeuslain, muiden asiaa käsittelevien lakien ja kansainvälisten

Lisätiedot

Ohjelmiston käsikirja. HP SimpleSave. Varmuuskopiointiohjelma Käyttöohje. SimpleSave

Ohjelmiston käsikirja. HP SimpleSave. Varmuuskopiointiohjelma Käyttöohje. SimpleSave HP SimpleSave Varmuuskopiointiohjelma Käyttöohje Ohjelmiston käsikirja SimpleSave Jos tarvitset apua Jos tarvitset apua aseman, sen asennuksen tai ohjelmiston kanssa, käytä seuraavia yhteystietoja: HP-asiakastuen

Lisätiedot

QR-koodit INNOSTAVAA HAUSKAA PALJON KÄYTTÖTAPJA HELPPOA ILMAISTA MOTIVOIVAA

QR-koodit INNOSTAVAA HAUSKAA PALJON KÄYTTÖTAPJA HELPPOA ILMAISTA MOTIVOIVAA QR-koodit QR-koodit INNOSTAVAA HAUSKAA PALJON KÄYTTÖTAPJA HELPPOA MOTIVOIVAA ILMAISTA QR-koodi paljon tietoa Koodin avulla pääsee nopeasti halutulle verkkosivulle tai esim. YouTube-videoon ilman osoitteen

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi LIELAHDEN KIRJASTO TIETOTORI Teivaankatu 1, Lielahtikeskus 33400 Tampere

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 419462-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen USB-laitteen

Lisätiedot

Pikakäyttöohje Päivitys I OHJELMAN KÄYNNISTÄMINEN SISÄLLYS

Pikakäyttöohje Päivitys I OHJELMAN KÄYNNISTÄMINEN SISÄLLYS Pikakäyttöohje Päivitys 14.11.2011 SISÄLLYS I. Ohjelman käynnistäminen II. Harjoiteltavan osa-alueen ja tehtäväsovelluksen valinta III. Tehtäväsovellusten käyttö Mallisuoritus ja tehtävän suoritusohje

Lisätiedot

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje - Windows

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje - Windows Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje - Windows Fujitsun mpollux DigiSign Client on kortinlukijaohjelmisto, jonka avulla voit kirjautua luotettavasti ja turvallisesti organisaation tietoverkkoon tai

Lisätiedot

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen:

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: http://www.kamera73.fi/kuukaudenkuvaaja Kukin seuran jäsen voi laittaa

Lisätiedot

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Microsoft Lync 2013 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Microsoft Lync 2013 Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi ja Sirpa Kemppainen

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

Seuraavat Windowsin käyttöjärjestelmäversiot tukevat Novell Filr -työpöytäsovellusta:

Seuraavat Windowsin käyttöjärjestelmäversiot tukevat Novell Filr -työpöytäsovellusta: Novell Filr -työpöytäsovellus lueminut Huhtikuu 2015 1 Tuotteen yleiskatsaus Novell Filr -työpöytäsovelluksella voit synkronoida Novell Filr -tiedostoja tietokoneesi tiedostojärjestelmän kanssa ja muokata

Lisätiedot

PortableApps.com ilmaisohjelmien asennus ja käyttö muistitikulla

PortableApps.com ilmaisohjelmien asennus ja käyttö muistitikulla PortableApps.com ilmaisohjelmien asennus ja käyttö muistitikulla 29.11.2016 mikko.kaariainen@opisto.hel.fi Luennon materiaali PDF-tiedostona: opi.opisto.hel.fi/mikko PortableApps.com Mahdollistaa ilmaisohjelmien

Lisätiedot

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Turvapaketti Asennusohje 04/2016 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://oma.ipp.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Omalta Moodlealueeltasi löydät kurssin materiaalit, tehtävät, uutiset/tiedotteet,

Lisätiedot

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo Sivu 1 / 11 Kuvien siirto kamerasta Lyhyesti Tämän oppaan avulla voit: - käyttää tietokoneen omaa automaattista kopiointiin tai siirtoon tarkoitettua toimintaa kuvien siirtoon kamerasta tai muistikortista

Lisätiedot