Memeo AutoBackupin voi asentaa koneeseen, jossa on jokin seuraavista käyttöjärjestelmistä: Windows 2000, johon on asennettu Service Pack 6.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Memeo AutoBackupin voi asentaa koneeseen, jossa on jokin seuraavista käyttöjärjestelmistä: Windows 2000, johon on asennettu Service Pack 6."

Transkriptio

1 Memeo AutoBackup käyttöohje Memeo AutoBackupin asentaminen Tärkeää: Sinulla on oltava järjestelmänvalvojan oikeudet siihen tietokoneeseen, johon olet asentamassa Memeo AutoBackupia. Memeo AutoBackupia voivat käyttää vain ne käyttäjätilit, joilla on järjestelmänvalvojan oikeudet. Lisätietoja järjestelmänvalvojan oikeuksista löytyy Windowsin Helpistä. Jos tietokonettasi ei käytä kukaan muu, sinulla todennäköisesti on jo järjestelmänvalvojan oikeudet. Memeo AutoBackupin voi asentaa koneeseen, jossa on jokin seuraavista käyttöjärjestelmistä: Windows XP Home Edition Windows XP Professional Edition Windows 2000, johon on asennettu Service Pack 6. Memeo AutoBackupin asentaminen: 1. Aseta Memeo AutoBackup -CD tietokoneen CD-asemaan. TAI lataa Memeo AutoBackup Internetistä. 2. Kaksoisnapsauta Memeo AutoBackup -asennuskuvaketta. Odota kunnes asennus käynnistyy. 3. Asennusohjelman tervetuloa-ikkuna ilmestyy näytölle. Napsauta Seuraava. 4. Lue Käyttöoikeussopimuksen ehdot. Jos hyväksyt ne, napsauta ensin Hyväksyn sopimusehdot ja sitten Seuraava. Huomaa: Voit halutessasi tulostaa käyttöoikeussopimuksen. 5. Kun Memeo AutoBackup ohjelman asennus on valmis, napsauta Valmis. Yleensä asennus kestää alle minuutin. Kun asennus on valmis, Memeo AutoBackupin ohjattu konfigurointi käynnistyy. Nyt voit konfiguroida Memeo AutoBackupin suojelemaan tietojasi.

2 Huomaa: Jos Memeo AutoBackupin täytyy asentaa.netframework koneellesi, asennus saattaa kestää kauemmin kuin minuutin ja saatat joutua käynnistämään koneen uudelleen ennen Memeo AutoBackupin konfigurointia. Asennusohjelma auttaa sinua lataamaan ja asentamaan.net-frameworkin viimeisimmän version Microsoftilta. Microsoftin.NET-frameworkin avulla me Tanagrassa voimme kehittää uudenlaisia tuotteita nopeammin. Se on Microsoftin virallinen tuote, ja yleisesti käytössä. Monet yritykset käyttävät Microsoftin.NET-frameworkia, ja jos asennat sen nyt, sinulla on se jo asennettuna silloin kun muut tuotteet tarvitsevat sitä. Sinun ei tarvitse asentaa sitä myöhemmin uudestaan. Memeo AutoBackupin ostaminen ja rekisteröinti Tarvitset erillisen rekisteröintinumeron kaikille niille tietokoneille, joihin aiot asentaa Memeo AutoBackupin. Jos käytät Memeo AutoBackupin ilmaista kokeiluversiota, jäljellä olevien päivien määrä ja linkki, josta Memeo AutoBackupin pääsee ostamaan, löytyvät Memeo Autobackupin pääikkunasta. Kun napsautat OSTA NYT linkkiä, pääset ostamaan ohjelman verkon välityksellä luottokortillasi. Kun ohjatun ostotoiminnon kaikki vaiheet on käyty läpi, Memeo AutoBackup kopiosi rekisteröidään. Sinulle lähetetään myös rekisteröintinumero (PID-numero) sähköpostilla. Jos ostit Memeo AutoBackupin laatikossa, rekisteröintinumerot löytyvät CD:n kannessa olevasta tarrasta. Jos joskus joudut kirjoittamaan rekisteröintinumerosi uudelleen, napsauta ilmoitusalueelta löytyvää Memeo AutoBackup kuvaketta hiiren oikealla painikkeella, valitse valikosta Rekisteröi ja kirjoita rekisteröintinumerosi. Jos joudut käyttämään Memeo palautus-toimintoa palauttaaksesi varmuuskopioituja tiedostoja, sinun on käytettävä sellaista Memeo AutoBackupin versiota, jossa on sama rekisteröintinumero kuin siinä versiossa, jolla otit varmuuskopiot. Jos hukkaat rekisteröintinumerosi, lähetä sähköpostia osoitteeseen niin me lähetämme rekisteröintinumerosi siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka ilmoitit rekisteröintivaiheessa. Memeo AutoBackupin konfigurointi Memeo AutoBackupin ohjattu konfigurointi ohjaa sinut varmuuskopioiden sijaintipaikan valitsemisen ja sen konfiguroinnin sekä varmuuskopioitavien tiedostojen valitsemisen läpi. Varmuuskopioiden sijaintipaikan valitseminen ja konfigurointi Varmuuskopioitavien tiedostojen valitseminen Tiedostojen jättäminen varmuuskopionnin ulkopuolelle Tiedostot, joita Memeo AutoBackup ei varmuuskopioi Valokuvien jakamistehtävä

3 Varmuuskopioiden sijaintipaikan valitseminen ja konfigurointi Käytä Valitse sijainti varmuuskopiolle -ikkunaa valitaksesi millaisen varmuuskopioiden sijaintipaikan haluat konfiguroida. Huomaa: Jos asensit Memeo AutoBackupin äsken, Valitse sijainti varmuuskopiolle -ikkuna ilmestyy kun napsautat sanaa Seuraava Memeo AutoBackupin ohjatun konfiguroinnin Tervetuloaikkunassa. Konfiguroidaksesi Memeo AutoBackupin muulloin, käynnistä Memeo AutoBackup sovellus ja napsauta Luo uusi varmuuskopiointitehtävä. 1. Valitse yksi seuraavista vaihtoehdoista: Memeo Internet Disk: Tallentaa varmuuskopiot dokumenteistasi Memeo Internet Disk online säilytyspalveluun. Verkkosijainti: Tallentaa varmuuskopiot toiselle lähiverkkoosi liitetylle tietokoneelle. Kiintolevy: Tallentaa varmuuskopiot dokumenteistasi tietokoneesi sisäiselle tai ulkoiselle kiintolevylle. Siirrettävä laite: Tallentaa varmuuskopiot siirrettävälle muistilaitteelle. FTP-palvelin: Tallentaa varmuuskopiot dokumenteistasi FTP-palvelimelle. ipod: Tallentaa varmuuskopiot dokumenteista sekä sähköposteista, kalenterista, muistiinpanoista, yhteystiedoista ja tehtävistä ipodiin. 2. Seuraa valitsemasi varmuuskopioiden sijaintipaikan mukaisia, alla listattuja vaiheita konfiguroidaksesi kohteen. Varmuuskopion tallentaminen Memeo Internet Disk -online säilytyspalvelimelle Napsauta tätä linkkiä, jos haluat lisätietoja Memeo Internet Diskistä. Huomaa: Internet-yhteyden on oltava auki kun varmuuskopioita tallennetaan Memeo Internet Diskiin. 1. Valitse Memeo Internet Disk Memeo AutoBackupin ohjatun konfiguroinnin Valitse sijainti varmuuskopioille ikkunan sijaintilistasta. 2. Kirjoita varmuuskopiointitehtävän nimi. Voit valita minkä tahansa nimen, joka auttaa sinua tunnistamaan varmuuskopiot. 3. Kirjoita Memeo Internet Disk -tilin käyttäjätunnus ja salasana.

4 Huomaa: Jos sinulla ei ole Memeo Internet Disk tiliä, napsauta näytöllä näkyvää linkkiä, josta pääset kirjautumaan palveluun ja saat tilin käyttöösi. Voit käyttää uutta tiliäsi heti. Kirjautumisen jälkeen palaa Memeo AutoBackupiin ja kirjoita äsken luomasi käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. 4. Kirjoita varmuuskopioita varten luotavan Memeo Internet Disk kansion nimi. Huomaa: Voit vapaasti valita kansion nimen. Oletusarvona on nimi Memeo. Näet tämän kansionimen jos käytät tiedostojasi Internetistä. 5. Määritä, kuinka monta versiota Memeo AutoBackup tallentaa kustakin tiedostosta. Huomaa: Mitä enemmän versioita tallennetaan, sitä nopeammin säilytystila täyttyy. 6. Valitse joko Suojattu tai Vapaasti käytettävissä. Jos valitset Suojattu, kukaan muu ei voi nähdä tiedostojesi sisältöä. Ne suojataan uteliaiden katseilta tehokkaalla (128-bittisellä) salauksella. Sinun täytyy käyttää Memeo AutoBackup palautustoimintoa palauttaaksesi tiedostot, jos haluat vielä työstää niitä. Jos valitset vaihtoehdon Vapaasti käytettävissä, näet tiedostojen sisällöt samalla tavalla kuin jos ne olisi vain kopioitu varmuuskopioiden sijaintipaikkaan. Kuka tahansa muu joka pääsee Memeo Internet Disk kansioosi voi myös nähdä tiedostot (mutta hänen on tiedettävä Memeo Internet Disk käyttäjätunnuksesi ja salasanasi päästäkseen käsiksi tiedostoihin). Tiedostojen palauttamiseen voi käyttää Memeo AutoBackup palautus - toimintoa tai voit yksinkertaisesti ladata ne Memeo Internet Diskistä haluamaasi paikkaan, jossa voit sitten työstää niitä. 7. Napsauta Seuraava. 8. Jatka Varmuuskopioitavien tiedostojen valitseminen kohdassa annettujen vaiheiden mukaan. Varmuuskopioiden tallentaminen verkkosijaintiin Seuraa näitä ohjeita tallentaaksesi varmuuskopion kansioon, johon sinulla on verkkoyhteys. Napsauta tätä linkkiä jos haluat lisätietoja varmuuskopioiden tallentamisesta verkkosijaintiin. Tärkeää: Ennen kuin jatkat, luo uusi kansio varmuuskopioita varten siihen koneeseen, johon sinulla on verkkoyhteys. Voit valita kansiolle minkä tahansa nimen. Valitset tämän kansion seuraavan ohjeen vaiheessa 4. Vältä tallentamasta varmuuskopioita tietokoneesi C-asemalle, koska voit menettää varmuuskopiot jos tietokoneesi kaatuu ja kiintolevy tuhoutuu. 1. Valitse Verkkosijainnit Memeo AutoBackupin ohjatun konfiguroinnin Valitse sijainti varmuuskopiolle ikkunan sijaintilistasta.

5 2. Kirjoita varmuuskopiointitehtävän nimi. Voit valita minkä tahansa nimen, joka auttaa sinua tunnistamaan varmuuskopiot. 3. Napsauta sinistä alleviivattua tekstiä, jossa lukee Valitse varmuuskopiokansio. Kansioiden valintaselain aukeaa. Saattaa kestää hetken kun Memeo AutoBackup käy verkkosijaintisi läpi. 4. Valitse tietokone listasta, ja etsi luomasi varmuuskopiokansio. 5. Määritä, kuinka monta versiota Memeo AutoBackup tallentaa kustakin tiedostosta. Huomaa: Mitä enemmän versioita tallennetaan, sitä nopeammin säilytystila täyttyy. 6. Valitse joko Suojattu tai Vapaasti käytettävissä. Jos valitset Suojattu, kukaan ei voi nähdä tiedostojesi sisältöä. Ne suojataan uteliaiden katseilta tehokkaalla (128-bittisellä) salauksella. Sinun täytyy käyttää Memeo AutoBackup palautus -toimintoa palauttaaksesi tiedostot, jos haluat vielä työstää niitä. Jos valitset vaihtoehdon Vapaasti käytettävissä, näet tiedostojen sisällöt samalla tavalla kuin jos ne olisi vain kopioitu varmuuskopioiden sijaintipaikkaan. Kuka tahansa, joka pääsee sinne missä varmuuskopiot ovat, voi myös nähdä ne. Tiedostojen palauttamiseen voi käyttää Memeo AutoBackup palautus -toimintoa tai voit yksinkertaisesti kopioida ne Memeo Internet Diskistä haluamaasi paikkaan, jossa voit sitten työstää niitä. 7. Napsauta Seuraava. 8. Jatka Varmuuskopioitavien tiedostojen valitseminen kohdassa annettujen ohjeiden mukaan. Varmuuskopioiden tallentaminen tietokoneen kiintolevylle Seuraa näitä ohjeita tallentaaksesi varmuuskopiot omalla tietokoneellasi olevaan kansioon. Tärkeää: Luo kiintolevylle uusi kansio varmuuskopioita varten ennen kuin jatkat. Voit valita kansiolle minkä tahansa nimen. Valitset tämän kansion seuraavan ohjeen vaiheessa 4. Älä tallenna varmuuskopioita C-asemalle, koska voit menettää varmuuskopiot jos tietokoneesi kaatuu ja kiintolevy tuhoutuu. Suosittelemme lämpimästi Memeo Internet Disk tilin hankkimista suojataksesi kuvia ja muita korvaamattomia tiedostoja kiintolevyn pettämisen varalta.

6 1. Valitse Kiintolevy Memeo AutoBackupin ohjatun konfiguroinnin Valitse sijainti varmuuskopiolle ikkunan sijaintilistasta. 2. Kirjoita varmuuskopiointitehtävän nimi. Voit valita minkä tahansa nimen, joka auttaa sinua tunnistamaan varmuuskopiot. 3. Napsauta sinistä alleviivattua tekstiä, jossa lukee Valitse varmuuskopiokansio. Kansioiden valintaselain aukeaa. 4. Valitse kansio listasta. 5. Määritä, kuinka monta versiota Memeo AutoBackup tallentaa kustakin tiedostosta. Huomaa: Mitä enemmän versioita tallennetaan, sitä nopeammin säilytystila täyttyy. 6. Valitse joko Suojattu tai Vapaasti käytettävissä. Jos valitset Suojattu, kukaan ei voi nähdä tiedostojesi sisältöä. Ne suojataan uteliaiden katseilta tehokkaalla (128-bittisellä) salauksella. Sinun täytyy käyttää Memeo AutoBackup palautustoimintoa palauttaaksesi tiedostot, jos haluat vielä työstää niitä. Jos valitset vaihtoehdon Vapaasti käytettävissä, näet tiedostojen sisällöt samalla tavalla kuin jos ne olisi vain kopioitu varmuuskopioiden sijaintipaikkaan. Kuka tahansa, joka pääsee sinne missä varmuuskopiot ovat, voi myös nähdä ne. Tiedostojen palauttamiseen voi käyttää Memeo AutoBackup palautustoimintoa tai voit yksinkertaisesti kopioida ne varmuuskopioiden sijantipaikasta haluamaasi paikkaan, jossa voit sitten työstää niitä. 7. Napsauta Seuraava. 8. Jatka Varmuuskopioitavien tiedostojen valitseminen kohdassa annettujen ohjeiden mukaan. Varmuuskopioiden tallentaminen siirrettävälle muistilaitteelle Napsauta tätä linkkiä jos haluat lisätietoja varmuuskopioiden tallentamisesta siirrettävälle muistilaitteelle. Tärkeää: Käytä aina Poista laite turvallisesti kuvaketta Windowsin ilmoitusalueella (tehtäväpalkissa kellon vieressä) ennen kuin irrotat muistilaitteen. Muuten muistilaite saattaa vaurioitua, ja saatat menettää tiedostosi. Jos käytät Poista laite turvallisesti kuvaketta, Windows sulkee laitteessa mahdollisesti auki olevat

7 tiedostot jolloin on pienempi vaara että tiedosto muuttuisi lukukelvottomaksi. 1. Valitse Siirrettävä laite Memeo AutoBackupin ohjatun konfiguroinnin Valitse sijainti varmuuskopiolle ikkunan sijaintilistasta. 2. Kirjoita varmuuskopiointitehtävän nimi. Voit valita minkä tahansa nimen, joka auttaa sinua tunnistamaan varmuuskopiot. 3. Liitä siirrettävä laite tietokoneeseesi, tai valitse aseman kirjain listasta jos laite on jo kytkettynä. Kun liität laitteen tietokoneeseen, aseman kirjain ilmestyy automaattisesti varmuuskopion tekstikenttään. 4. Määritä, kuinka monta versiota Memeo AutoBackup tallentaa kustakin tiedostosta. Huomaa: Mitä enemmän versioita tallennetaan, sitä nopeammin säilytystila täyttyy. 5. Valitse joko Suojattu tai Vapaasti käytettävissä. Jos valitset Suojattu, kukaan ei voi nähdä tiedostojesi sisältöä. Ne suojataan uteliaiden katseilta tehokkaalla (128-bittisellä) salauksella. Sinun täytyy käyttää Memeo AutoBackup palautustoimintoa palauttaaksesi tiedostot, jos haluat vielä työstää niitä. Jos valitset vaihtoehdon Vapaasti käytettävissä, näet tiedostojen sisällöt samalla tavalla kuin jos ne olisi vain kopioitu varmuuskopioiden sijaintipaikkaan. Kuka tahansa, joka pääsee käsiksi muistilaitteeseen, voi myös nähdä tiedostot. Tiedostojen palauttamiseen voi käyttää Memeo AutoBackup palautustoimintoa tai voit yksinkertaisesti kopioida ne varmuuskopioiden sijantipaikasta haluamaasi paikkaan, jossa voit sitten työstää niitä. 6. Napsauta Seuraava. 7. Jatka Varmuuskopioitavien tiedostojen valitseminen kohdassa annettujen ohjeiden mukaan. Varmuuskopioiden tallentaminen FTP-palvelimelle Napsauta tätä linkkiä jos haluat lisätietoja varmuuskopioiden tallentamisesta FTP-palvelimelle. Huomaa: Internet-yhteyden on oltava auki kun varmuuskopioita tallennetaan FTP-palvelimelle. 1. Valitse FTP-palvelin Memeo AutoBackupin ohjatun konfiguroinnin Valitse sijainti varmuuskopiolle ikkunan sijaintilistasta. 2. Kirjoita varmuuskopiointitehtävän nimi.

8 Voit valita minkä tahansa nimen, joka auttaa sinua tunnistamaan varmuuskopiot. 3. Kirjoita käyttämäsi FTP-palvelimen nimi. Huomaa: Saat palvelimen nimen, käyttäjätunnuksen ja salasanan palveluntarjoajalta 4. Kirjoita FTP-tilin käyttäjätunnus ja salasana. 5. Kirjoita FTP-palvelimelle varmuuskopioita varten luotavan kansion nimi. Huomaa: Voit vapaasti valita kansion nimen. Oletusarvona on nimi Memeo. 6. Määritä, kuinka monta versiota Memeo AutoBackup tallentaa kustakin tiedostosta. Huomaa: Mitä enemmän versioita tallennetaan, sitä nopeammin säilytystila täyttyy. 7. Valitse joko Suojattu tai Vapaasti käytettävissä. Jos valitset Suojattu, kukaan ei voi nähdä tiedostojesi sisältöä. Ne suojataan uteliaiden katseilta tehokkaalla (128-bittisellä) salauksella. Sinun täytyy käyttää Memeo AutoBackup palautus -toimintoa palauttaaksesi tiedostot, jos haluat vielä työstää niitä. Jos valitset vaihtoehdon Vapaasti käytettävissä, näet tiedostojen sisällöt samalla tavalla kuin jos ne olisi vain kopioitu FTP-palvelimelle. Kuka tahansa, joka pääsee käyttämällesi FTP-palvelimelle, voi myös nähdä tiedostosi. Tiedostojen palauttamiseen voi käyttää Memeo AutoBackup palautus -toimintoa tai voit yksinkertaisesti kopioida ne varmuuskopioiden sijantipaikasta haluamaasi paikkaan, jossa voit sitten työstää niitä. 8. Napsauta Seuraava. 9. Jatka Varmuuskopioitavien tiedostojen valitseminen kohdassa annettujen ohjeiden mukaan. Varmuuskopioiden tallentaminen ipodiin Napsauta tätä linkkiä jos haluat lisätietoja varmuuskopioiden tallentamisesta ipodiin. ipodin täytyy olla käytettävissä kiintolevynä ennen kuin voit käyttää sitä Memeo AutoBackupin kanssa. Seuraa näitä vaiheita: 1. Liitä ipod tietokoneeseen. 2. Käynnistä itunes. 3. Napsauta Muokkaa ja Asetukset. 4. Napsauta ipod-välilehteä.

9 5. Napsauta Yleistä-välilehteä. 6. Valitse Salli levyn käyttö. Tärkeää: Käytä aina Poista laite turvallisesti -kuvaketta Windowsin ilmoitusalueella (tehtäväpalkissa kellon vieressä) ennen kuin irrotat ipodin. (ipod saattaa näkyä listassa nimellä USB-massamuistilaite.) Muuten ipod saattaa vaurioitua, ja saatat menettää tiedostosi. Jos käytät Poista laite turvallisesti kuvaketta, Windows sulkee ipodissa mahdollisesti auki olevat tiedostot jolloin on pienempi vaara että tiedosto muuttuisi lukukelvottomaksi. Älä koskaan irrota ipodia kun tietoa siirretään. 1. Valitse ipod Memeo AutoBackupin ohjatun konfiguroinnin Valitse sijainti varmuuskopiolle ikkunan sijaintilistasta. 2. Kirjoita varmuuskopiointitehtävän nimi. Voit valita minkä tahansa nimen, joka auttaa sinua tunnistamaan varmuuskopiot. 3. Liitä ipod tietokoneeseesi, tai valitse aseman kirjain listasta jos ipod on jo kytkettynä. Kun liität ipodin tietokoneeseen, aseman kirjain ilmestyy automaattisesti varmuuskopion tekstikenttään. Tämä saattaa kestää hetken. 4. Määritä, kuinka monta versiota Memeo AutoBackup tallentaa kustakin tiedostosta. Huomaa: Mitä enemmän versioita tallennetaan, sitä nopeammin säilytystila täyttyy. 5. Valitse joko Suojattu tai Vapaasti käytettävissä. Jos valitset Suojattu, kukaan ei voi nähdä tiedostojesi sisältöä. Ne suojataan uteliaiden katseilta tehokkaalla (128-bittisellä) salauksella. Sinun täytyy käyttää Memeo AutoBackup palautustoimintoa palauttaaksesi tiedostot, jos haluat vielä työstää niitä. Poikkeuksena sähköposti, kalenterimerkinnät, yhteystiedot ja tehtävät, joita ei suojata ja joita voidaan tarkastella ipodissa. Jos valitset vaihtoehdon Vapaasti käytettävissä, näet tiedostojen sisällöt samalla tavalla kuin jos ne olisi vain kopioitu varmuuskopioiden sijaintipaikkaan. Kuka tahansa, joka pääsee käsiksi muistilaitteeseen, voi myös nähdä tiedostot. Tiedostojen palauttamiseen voi käyttää Memeo AutoBackup palautustoimintoa tai voit yksinkertaisesti kopioida ne varmuuskopioiden sijantipaikasta haluamaasi paikkaan, jossa voit sitten työstää niitä. 6. Napsauta Seuraava. 7. Jatka Varmuuskopioitavien tiedostojen valitseminen kohdassa annettujen vaiheiden mukaan.

10 Varmuuskopioitavien tiedostojen valitseminen Käytä Varmuuskopioitavien tiedostojen valitseminen ikkunaa valitaksesi varmuuskopioitavat tiedostot. Huomaa: Jos käytät Memeo AutoBackupin ohjattua konfigurointia, Valitse varmuuskopioitavat tiedostot ikkuna ilmestyy näytölle sen jälkeen, kun olet konfiguroinut varmuuskopioiden sijainnin. Valitaksesi tiedostoja muulloin, käynnistä Memeo AutoBackup sovellus ja napsauta Valitse varmuuskopiotavat tiedostot ja kansiot. 1. Valitse All documents on my computer ( kaikki dokumentit tietokoneelta ). TAI Valitse Specific items that I choose ( valitsemani tiedostot ) ja valitse tiedostot ja kansiot, joista haluat varmuuskopiot (lisätietoja alla). Näytön alareunassa näkyy kuinka paljon määrätyllä säilytysalueella on tilaa, ja siellä on myös mittari, joka näyttää kuinka suuri osa tilasta on käytössä. Jos varmuuskopioitavaksi valitsemasi tiedostot vievät enemmän tilaa kuin mitä on käytössä, mittari muuttuu punaiseksi. 2. Valitse haluamasi tiedostot ja kansiot (lisätietoja alla) ja napsauta Seuraava. Vahvistussivu aukeaa. 3. Napsauta Takaisin jos haluat tehdä muutoksia, tai Valmis jos olet valinnut halutut tiedostot ja kansiot. Memeo AutoBackupin ohjattu konfigurointi sulkeutuu ja Memeo AutoBackup sovellus aukeaa. Memeo AutoBackup tekee heti varmuuskopiot kaikista valitsemistasi tiedostoista ja kansioista. Ensimmäisen varmuuskopioinnin jälkeen Memeo AutoBackup tekee varmuuskopiot tiedostoista vain, jos niihin on tehty muutoksia. Tärkeää: Ensimmäinen varmuuskopiointi voi kestää melko kauan, etenkin jos valitset kaikki tietyntyyppiset tiedostot tallennettavaksi, koska Memeo Auto Backupin käytävä läpi tietokoneesi kaikki tiedostot. Jos käytät tietokonettasi muuhun työskentelyyn, Memeo AutoBackupilla saattaa kestää kauan ennen kuin se saa tehtyä ensimmäisen varmuuskopioinnin, koska se odottaa kunnes tietokone ei tee muuta. Ensimmäisen varmuuskopioinnin jälkeen varmuuskopiointi on jatkossa huomattavasti nopeampaa, etkä todennäköisesti edes huomaa sitä. Lisätietoja saat kohdasta Optimointi.

11 Kaikkien tietokoneella olevien dokumenttien varmuuskopiointi Jos valitset All documents on my computer (kaikki tietokoneella olevat dokumentit), Memeo AutoBackup varmuuskopioi jokaisen dokumentin koko tietokoneella (lukuunottamatta joitain poikkeuksia). Jos tietokoneella on useita eri käyttäjätilejä, Memeo AutoBackup tallentaa varmuuskopiot kaikkien käyttäjien tekemistä tiedostoista. Huomaa: Tätä vaihtoehtoa ei voi valita jos varmuuskopioiden sijainniksi on valittu ipod. Yksittäisten tiedostojen tai kansioiden varmuuskopiointi Jos valitset Specific items that I choose (valitsemani tiedostot), laita rasti niiden tiedostojen tai kansioiden viereen, joista haluat varmuuskopiot. Voit valita tiedostoja seuraavilla perusteilla: Kansio: Kaikki kansiossa olevat tiedostot ja alikansiot (esimerkiksi Omat tiedostot kansio ja sen alikansiot) Ohjelmistotyyppi: Kaikki tietyntyyppisillä ohjelmistoilla tehdyt tiedostot (esimerkiksi tekstinkäsittelyohjelmat) Tiedostomuoto: Kaikki tiettyä tiedostomuotoa olevat tiedostot (esimerkiksi.doc-tiedostot). Joitain tiedostomuotoja voidaan luoda useammalla kuin yhdelllä sovelluksella (esimerkiksi.txttiedostoja voidaan luoda monella erilaisella tekstinkäsittelyohjelmalla) ja jotkut sovelluket voivat luoda useita tiedostomuotoja (esimerkiksi Microsoft Officen Word voi luoda.rtf-,.txt- ja muita tiedostomuotoja). Tiedostomuoto ja kansio: Kaikki tiettyä tiedostomuotoa olevat tiedostot tietyssä kansiossa ja sen alikansioissa (esimerkiksi kaikki.txt-tiedostot Omat tiedostot -kansiossa) Memeo AutoBackup luo SmartPickin ( Älypoiminta ) niille kansioille ja ohjelmistotyypeille, joita varmuuskopioidaan useimmin. Memeo AutoBackup laskee tiedostojen määrän ja kokonaiskoon jokaiselle SmartPickin (Älypoiminnan) valitsemalle kansiolle, sekä muille sovelluksille ja kansioille joita lisäät listaan. Kun Memeo AutoBackup laskee kokonaismääriä, listan osat näkyvät harmaina; kun kokonaismäärä on laskettu, ne muuttuvat mustiksi.

12 Varmuuskopion tallentaminen sellaisen kansion sisällöstä, joka ei ole valmiiksi listalla: 1. Napsauta Add a folder to this list (Lisää kansio tähän listaan) ja valitse kansio. Memeo AutoBackup varmuuskopioi kansion ja siihen sisältyvien alikansioiden sisällön. Varmuuskopion tallentaminen tiedostoista, jotka on luonut sellainen sovellus, jota ei ole mainittu listalla: 1. Napsauta Add an application to this list (Lisää sovellus tähän listaan). 2. Kirjoita kolmikirjaiminen tiedostopääte (esimerkiksi.doc Microsoft Word - dokumenteille). Kolmikirjaimisen tiedostopäätteen on oltava täsmälleen siinä muodossa, missä se esiintyy tiedostonimessä. 3. Kirjoita tiedostomuodon kuvaus. Kuvaus voi olla minkälainen tahansa. 4. Rajoittaaksesi varmuuskopioinnin tietyssä kansiossa oleviin tätä tiedostomuotoa oleviin tiedostoihin, napsauta Mikä tahansa sijainti -linkkiä Where to look for these files (Mistä tiedostoja haetaan) -tekstin vieressä ja valitse kansio. Tärkeää: Kun valitset minkä tahansa SmartPick (Älypoiminta) - listan oletusvaihtoehdoista, Memeo AutoBackup ei varmuuskopioi tiettyjä tiedostoja. Lue kohta Tiedostot joita Memeo AutoBackup ei varmuuskopioi. Tärkeää: Kun valitset tiedosto- tai ohjelmistotyypin, Memeo AutoBackup varmuuskopioi kaikki sen tyyppiset tiedostot mitä koko koneesta löytyy. Jos tietokoneella on useita eri käyttäjätilejä, Memeo AutoBackup tallentaa varmuuskopiot kaikkien käyttäjien tekemistä tiedostoista. Jos sen sijaan valitset Omat tiedostot tai Omat kuvatiedostot -kansion Memeo AutoBackupin SmartPick (Älypoiminta) -listasta, Memeo AutoBackup tallentaa varmuuskopion ainoastaan siitä kansiosta, joka kuuluu sillä hetkellä aktiiviseen käyttäjätiliin. Varmuuskopioidaksesi toisen käyttäjän Omat tiedostot tai Omat kuvatiedostot kansion, sinun täytyy lisätä ne listaan: napsauta "Add a folder to this list (Lisää kansio listaan) ja valitse haluttu kansio. Tärkeää: Kun valitset jonkin tiedosto- tai ohjelmistotyypin, Memeo AutoBackupin on käytävä koko tietokoneesi läpi ja etsittävä halutunlaiset tiedostot. Tämä on huomattavasti vähemmän tehokasta kuin tietyssä kansiossa olevien tiedostojen varmuuskopioiminen. Jos voit rajoittaa haun tiettyyn kansioon (joko lisäämällä kansion koko sisällön varmuuskopioon tai rajoittamalla ohjelmsitotyypin tiettyyn kansioon) säästät huomattavasti aikaa.

13 SmartPick (Älypoiminta) -tiedostomuodot Seuraavat tiedostomuodot sisältyvät SmartPickin (Älypoiminnan) vaihtoehtoihin: Internet Explorer -suosikit MS Outlook: Sähköposti, tapaamiset, yhteystiedot ja tehtävät MS Outlook Express: Sähköposti Kirjanmerkit: Firefox ja Netscape.url.pst (katso huomautus alla),.msg.dbx.html Jokaisen alla luetellun SmartPick (Älypoiminta) -vaihtoehdon kanssa toimitaan samalla tavalla: napsauta SmartPickin nimeä avataksesi valintaikkunan, josta voit tarkemmin määritellä mistä tiedostotyypeistä haluat tallentaa varmuuskopion. Tekstinkäsittelydokumentit, laskutaulukot ja esitykset Rahankäyttö- ja taloustiedostot Valokuvat ja kuvatiedostot Musiikki- ja äänitiedostot Videotiedostot.doc,.dot,.xls,.xlt,.ppt,.wps,.wpt,.xlr,.wks (Microsoft Office Word, Excel ja PowerPoint, Microsoft Works, Lotus 1-2-3).qdf,.qel,.qph,.qsd,.mny,.tax,.qbw (Intuit Quicken, Microsoft Money, Intuit TurboTax -tiedostot ja Intuit QuickBookit).jpg,.jpeg,.gif,.png,.raw,.tif,.tiff.mp3,.mp4,.m4a,.m4p,.wav.wmv,.mov,.mpg,.mpeg RSS-syötteet (vain jos sijainti on ipod) Valitse yksi tai useampi URL Uusimmat kuvatiedostot (vain jos sijainti on ipod).jpg,.jpeg Jos haluat varmuuskopioida muita tiedostomuotoja, voit valita ne erikseen napsauttamalla Add an application to this list (Lisää sovellus tähän listaan) (lisätietoja edellisestä osiosta). Erityisiä huomautuksia: Sähköpostitiedostot: Microsoft Outlookin.pst-tiedostoja ja Microsoft Outlook Expressin.dbx-tiedostoja kohdellaan erityistapauksina..pst ja.dbx tiedostot varmuuskopioidaan vain 24 tunnin välein. Ne ovat valtavia tiedostoja, ja ne päivittyvät aina kun lähetät tai vastaanotat sähköpostia, luot kalenterimerkinnän jne., eikä nitä olisi siksi järkevä varmuuskopioida jatkuvasti. Poikkeuksena se, kun päivität ipodia sähköpostilla, kalenterimerkinnöillä, muistiinpanoilla jne. (tämä toiminto on saatavilla vain, jos valitset Memeo AutoBackupin sijainniksi ipodin). ipod vastaanottaa päivityksiä joka kerta kun se on liitetään tietokoneeseen, ja lisäksi aina 24 tunnin välin kun se on kytkettynä.

14 RSS-syötteet (vain ipodissa): RSS-syötteet ovat uutisia tai uutistenkaltaista sisältöä, joka on jaoteltu erillisiin osiin (esimerkiksi yksittäisiin uutisiin). Voit vastaanottaa näitä viestejä ipodiisi käyttämällä Memeo AutoBackupia lataamaan ne aina kun ipod on kytkettynä tietokoneeseesi. Valitsemasi RSS-syötteet latautuvat ipodiin kansioon Extras>Notes>Memeo-RSS News. Jokaisella syöttellä on oma alikansio. Uutiset pysyvät ajantasaisina aina kun ipod on ensin kytketty tietokoneeseen. Vanhat uutiset poistuvat muistista ja uusia ladataan niiden tilalle. RSS syötteitä EI päivitetä päivän mittaan ellet irrota ja liitä ipodia uudelleen tietokoneeseen. Napsauta RSS-syötteet-SmartPick (Älypoiminta) -vaihtoehtoa valitaksesi mitä syötteitä ipodiisi ladataan ja asettaaksesi syöttöä kohden ladattavien artikkeleiden määrän. Memeo AutoBackup ehdottaa joitain RSS-syötteitä, joista voit valita haluamasi, tai voit käyttää jotakin Internetin hakukonetta etsiäksesi RSS-syötteitä ja kirjoittaa sitten URL:n RSS-syötteet valintaikkunaan. Niitä tiedostoista, jotka kopioidaan RSS-syöte SmartPickiä (Älypoimintaa) käyttämällä, ei ole tarkoitus varmuuskopioida eivätkä ne siksi ilmesty tallennettujen tiedostojen listaan eikä niitä voi palauttaa Memeo palautus - sovelluksen avulla. Uusimmat kuvatiedostot (vain ipod): Voit ladata uusimpia valokuviasi ipodiin, ja niitä voidaan näyttää valokuva-yhteensopivassa ipodissa. Oletusarvoisesti Memeo AutoBackup kopioi uusimmat 100 valokuvaa Omat kuvatiedostot kansiosta. Napsauta Uusimmat kuvatiedostot SmartPick (Älypoiminta) -vaihtoehtoa valitaksesi eri lähdekansion ja asettaaksesi valokuvien määrän, yhdestä tuhanteen. Kun olet luonut varmuuskopiointitehtävän, joka sisältää Uusimmat kuvatiedostot SmartPickin (Älypoiminnan), Memeo AutoBackup luo Uusimmat kuvatiedostot kansion ipodiisi. Sitten sinun täytyy mennä itunesiin (Apple Computerin ohjelma, jonka sait ipodin mukana) ja seurata näitä ohjeita: 1. Valitse Muokkaa > Asetukset itunesissa ja napsauta ipod välilehteä. 2. Napsauta Valokuvat-välilehteä. 3. Valitse Synkronoi valokuvat sijainnista -valintaruutu ja valitse Uusimmat kuvatiedostot kansio ipodistasi. Sisällytä täystarkkuusvalokuvat kohtaa ei tarvitse valita, koska Memeo AutoBackup kopioi ne ipodiin joka tapauksessa. 4. Napsauta OK. Aina kun Memeo AutoBackup kopioi uusia valokuvia Uusimmat kuvatiedostot kansioon, itunes muuntaa ne siihen tiedostomuotoon, jota ipod käyttää niitä näyttäessään. itunes muuntaa valokuvat automaattisesti aina kun ensin kytket ipodin tietokoneeseen. Jos lisäät uusia valokuvia kun ipod on jo kytkettynä tietokoneeseen, saatat joutua avaamaan itunesin, napsauttamaan hiiren oikealla painikkeella ipodia Lähde-listassa (itunes-ikkunan vasemmassa reunassa) ja valitsemaan Päivitä ponnahdusvalikosta. Niitä valokuvia, jotka kopioidaan Uusimmat kuvatiedostot SmartPickiä (Älypoimintaa) käyttämällä, ei ole tarkoitus varmuuskopioida eivätkä ne siksi ilmesty tallennettujen tiedostojen listaan eikä niitä voi palauttaa Memeo palautus -sovelluksen avulla.

15 Tiedostojen ja kansioiden jättäminen varmuuskopioimatta Saatat joskus haluta jättää joitain tiedostoja varmuuskopiointitehtävän ulkopuolelle. Saatat esimerkiksi haluta varmuuskopioida Omat tiedostot kansion koko sisällön, lukuunottamatta Omat kuvatiedostot kansiota. Tai saatat haluta varmuuskopioida kaiken tietokoneeltasi löytyvän, lukuunottamatta D-aseman sisältöä. Tällaisissa tilanteissa käytä Exceptions (Poikkeukset) -valintaa, joka on SmartPicks (Älypoiminnat)-alueen alla Valitse varmuuskopioitavat tiedostot ikkunassa. Näet samankaltaisen listan asemista ja tiedostotyypeistä kuin SmartPicks (Älypoiminta) -alueella on. Tässä tapauksessa merkityt tiedostot ovat kuitenkin niitä, joita ei varmuuskopioida, riippumatta siitä mitä valitsit Items to include (Sisällytä seuraavat tiedostot) valinnassa. Jotkin tiedostoista on jo valittu, ja voit halutessasi poistaa valinnat jos haluat tallentaa varmuuskopiot sellaisista kansioista ja tiedostomuodoista, joita Memeo AutoBackup ei yleensä varmuuskopioi. Voit esimerkiksi valita, että väliaikaistiedostoista tallennetaan varmuuskopiot, vaikka Memeo AutoBackup ei yleensä varmuuskopioi niitä. Seuraavassa osassa Tiedostot, joita Memeo AutoBackup ei varmuuskopioi on kattava lista tiedostomuodoista, joita Memeo AutoBackup ei yleensä varmuuskopioi. Sellaisen kansion, joka ei ole valmiiksi listalla, sisällön jättäminen varmuuskopioinnin ulkopuolelle: 1. Napsauta Add a folder to this list (Lisää kansio tähän listaan) ja valitse kansio. Memeo AutoBackup ei varmuuskopioi kansiota eikä siihen sisältyvien alikansioiden sisältöä. Sellaisten tiedostojen, jotka on luonut jokin muu kuin jokin listalla mainituista sovelluksista, jättäminen varmuuskopioinnin ulkopuolelle: 1. Napsauta Add an application to this list (Lisää sovellus tähän listaan). 2. Kirjoita kolmikirjaiminen tiedostopääte (esimerkiksi.doc Microsoft Word - dokumenteille). Kolmikirjaimisen tiedostopäätteen on oltava täsmälleen siinä muodossa, missä se esiintyy tiedostonimessä. 3. Kirjoita tiedostomuodon kuvaus. Kuvaus voi olla minkälainen tahansa. 4. Kohdistaaksesi rajauksen tietyssä kansiossa oleviin tätä tiedostomuotoa oleviin tiedostoihin, napsauta Mikä tahansa sijainti -linkkiä Where to look for these files (Mistä tiedostoja haetaan) -tekstin vieressä ja valitse kansio.

16 Tiedostot joita Memeo AutoBackup ei varmuuskopioi Memeo AutoBackup on suunniteltu dokumenttien, ei sovellustiedostojen varmuuskopiointiin. Memeo AutoBackup jättää seuraavat tiedostot automaattisesti varmuuskopiointi-tehtävien ulkopuolelle:.log (sovelluslokitiedostot).tmp (väliaikaistiedostot).vhd (virtuaaliset PC -levytiedostot) Ohjelmatiedostot-kansion tiedostot Tärkeää: Jos haluat minkä tahansa yllä mainituista tiedostoista mukaan varmuuskopioon, napsauta Exceptions (Poikkeukset)- valintaa Valitse varmuuskopioitavat tiedostot ikkunassa ja poista valintamerkki niiden tiedostojen kohdalta, jotka haluat ottaa mukaan. Seuraavia tiedostoja ei koskaan varmuuskopioida: Tiedostot, jotka alkavat "~" (Wordin temp-tiedostot) ntuser.dat (järjestelmätiedosto) Memeo -hakemiston sisällä olevat tiedostot, jotka on luotu varmuuskopion sijaintipaikassa (Memeo AutoBackup - varmuuskopiodataa) Roskakorissa olevat tiedostot System Volume Information hakemistoissa olevat tiedostot (NTFS piilohakemistot) Windows-kansiossa olevat tiedostot Tiedostot, jotka on merkitty piilotettu Tiedostot, jotka on erityisesti salattu Windows-salauksella. (Memeo AutoBackup ei pysty näkemään tiedostoja). Memeo AutoBackup voi varmuuskopioida tiedostoja, jotka on luotu PGP:llä tai muilla kolmannen osapuolen salausohjelmalla. Memeo AutoBackup tiedostoja, joita se käyttää aktiivisesti varmuuskopion luomiseen. (Muuten yrittäisimme jatkuvasti tallentaa omia tiedostojamme samalla kun olemme muuttamassa niitä, mikä johtaisi loputtomaan kierteeseen.)

17 Tiedostot missä tahansa kansiossa, jonka nimi on Palautetut tiedostot tai Palautetut tiedostot.1 jne. (Ne johtaisivat ristiriitaan alkuperäisen lähdetiedoston kanssa.) Suojatut ja vapaasti käytettävissä olevat varmuuskopiot Luodessasi varmuuskopiointi-tehtävän sinun pitää määritellä onko tallennettava data Suojattua vai Vapaasti käytettävissä. Tämä osio selittää näiden vaihtoehtojen väliset erot ja kertoo miten ne tallentavat tietosi varmuuskopioiden sijaintipaikkaan. Suojattu Jos valitset Suojattu, kukaan ei voi nähdä tiedostojesi sisältöä. Ne suojataan uteliaiden katseilta tehokkaalla (128-bittisellä) salauksella. Varmuuskopioiden sijaintikansiossa on Memeo-kansio, jonka sisällä on kaksi muuta kansiota: kansio, jolla on varmuuskopiointitehtävälle antamasi nimi, sekä _store -niminen kansio. Sen kansion, jolla on varmuuskopiointitehtävälle antamasi nimi, kansiorakenne on sama kuin kansioissa, jotka sisältävät varmuuskopioitavat tiedostot. Oikeiden kansioon sisältyvien dokumenttien sijasta näillä dokumenteilla on kuitenkin antamasi tiedostonimi ja tiedostopääte ".dcm". Jos avaat.dcm-tiedoston, huomaat että se sisältää metatietoja dokumentista ja osoittimen, joka osoittaa salatun dokumentin sijainnin _store-kansiossa. _store-kansion polun nimi on erikoinen kirjainyhdistelmä. _store-kansiossa on sarja kansioita, joilla on erikoisia nimiä kuten #aq#qg7. Näiden kansioiden sisältä löytyy dokumentteja, joilla niin ikään on erikoisia nimiä. Nämä dokumentit ovat salattuja versioita alkuperäisistä tiedostoistasi. Voit avata ne tekstieditorissa jos haluat (älä tallenna muutoksia!!!), mutta ne näyttävät siansaksalta. Mukava hyöty, joka salattujen tiedostojen säilytystavasta koituu, on se että jos sinulla on useita kopioita samasta tiedostosta koneellasi, Memeo AutoBackup varmuuskopioi sen vain kerran, ja sen jälkeen osoittaa siihen kaikista alkuperäisistä kansiosijainneista. Tämän ominaisuuden ansiosta tilaa säästyy paljon jos varmuuskopioit useita identtisiä versioita tiedostoista. Sinun täytyy käyttää Memeo AutoBackup palautustoimintoa palauttaaksesi tiedostot, jos haluat vielä työstää niitä. Voidaksesi palauttaa salattuja tiedostoja Memeo AutoBackupin tuotetunnisteen ( PID:n ) on oltava sama kuin siinä Memeo AutoBackupissa, joka loi varmuuskopion. Seuraavia, vain ipodissa esiintyviä tietoja ei koskaan salata: sähköposti, kalenterimerkinnät, yhteystiedot, tehtävät, Uusimmat kuvatiedostot ja RSSsyötteet. Niitä voi tarkastella ipodissa. Vapaasti käytettävissä Jos valitset vaihtoehdon Vapaasti käytettävissä, näet tiedostojen sisällöt samalla tavalla kuin jos ne olisi vain kopioitu varmuuskopioiden sijaintipaikkaan. Kuka

18 tahansa, joka pääsee sinne, voi myös nähdä tiedostosi. Tiedostojen palauttamiseen voi käyttää Memeo AutoBackup palautustoimintoa tai voit yksinkertaisesti kopioida ne varmuuskopioiden sijantipaikasta haluamaasi paikkaan, jossa voit sitten työstää niitä. Varmuuskopioiden sijaintikansiossa on Memeo-kansio, jonka sisällä on kaksi muuta kansiota: kansio, jolla on varmuuskopiointitehtävälle antamasi nimi, sekä _store -niminen kansio. Sen kansion, jolla on varmuuskopiointitehtävälle antamasi nimi, kansiorakenne on sama kuin kansioissa, jotka sisältävät varmuuskopioitavat tiedostot. Dokumenttisi sisältyvät kansioihin, samoilla paikoilla kuin alkuperäisessä tietokoneessa. _store-kansio on tyhjä. Se ei ole käytössä kun varmuuskopiointitehtävä on Vapaasti käytettävissä. Valokuvien jakamistehtävän luominen Kun olet luonut varmuuskopiointitehtävän, voit myös luoda valokuvien jakamistehtävän, joka lataa valokuvat automaattisesti Shutterfly-onlinevalokuvapalveluun. Napsauta tätä linkkiä, jos haluat lisätietoja valokuvien jakamistehtävistä. Huomaa: Internet-yhteyden on oltava auki jos haluat jakaa valokuvia. 1. Valitse Share photos online (Jaa valokuvia) Memeo AutoBackup sovelluksen vasemmasta reunasta. 2. Tervetuloa-ikkuna aukeaa. Napsauta Seuraava. 3. Kirjoita jakamistehtävän nimi. Valitsemasi nimi tulee albumin nimeksi Shutterfly.comiin. 4. Kirjoita Shutterfly-tilin käyttäjätunnus ja salasana. Huomaa: Jos sinulla ei ole Shutterfly tiliä, napsauta näytöllä näkyvää linkkiä kirjataksesi tilin itsellesi. Voit käyttää uutta tiliäsi heti. Kirjautumisen jälkeen palaa Memeo AutoBackupiin ja kirjoita äsken luomasi käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. 4. Napsauta Seuraava. 5. Valitse Valitse jaettavat valokuvat -ikkunassa ne kansiot, jotka sisältävät kuvia jotka haluat ladata Shutterfly-palveluun. Vinkki: Jos haluat lisätä kansioita, napsauta ensin Add a folder to this list (Lisää kansio tähän listaan) -linkkiä ja seuraavassa ikkunassa Selaa-nappia. 6. Napsauta Seuraava. Vahvistussivu aukeaa.

19 7. Napsauta Takaisin jos haluat tehdä muutoksia, tai Valmis jos olet valinnut halutut kuvat ja kansiot. Memeo AutoBackupin ohjattu konfigurointi sulkeutuu ja Memeo AutoBackup sovellus aukeaa. Memeo AutoBackup lataa heti kaikki valitsemasi kuvat Shutterflyhin. Ensimmäisen latauksen jälkeen Memeo AutoBackup lataa uusia kuvia sitä mukaa kun niitä lisätään valittuihin kansioihin. Tärkeää: Lataus voi kestää melko kauan jos lataat paljon kuvia. Jos käytät tietokonettasi muuhun työskentelyyn, Memeo AutoBackupilla saattaa kestää kauan ennen kuin se saa kuvat ladattua, koska se odottaa kunnes tietokone ei tee muuta.

20 Memeo AutoBackup -sovellus Voit käyttää Memeo AutoBackup -sovellusta jos haluat: Tarkastella ja valvoa nykyisiä, odottamassa olevia tai valmiita varmuuskopiointitehtäviä Pysäyttää kaikki varmuuskopiointitehtävät Luoda ja konfiguroida varmuuskopiointitehtäviä Luoda ja konfiguroida valokuvien jakamistehtäviä Vaihtaa nykyisten varmuuskopiointitehtävien asetuksia Poistaa varmuuskopiointitehtävän Palauttaa kaikki varmuuskopioidut tiedostot Memeo AutoBackup sovelluksen avaaminen: 1. Kaksoisnapsauta Memeo AutoBackup -kuvaketta työpöydällä tai

Ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1

Ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 Ohje F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 F-Secure Online Backup Service for Consumers -ohje... 3 Johdanto... 3 Mikä on F-Secure Online Backup Service for Consumers?... 3 Ohjelman toimintaperiaate...

Lisätiedot

Huolto ja optimointi

Huolto ja optimointi OSA VIII Huolto ja optimointi Luku 29 Tietojen suojaaminen varmistuskopioinnilla 605 Luku 30 Rekisterin käyttö 633 Luku 31 Järjestelmän optimointi, ylläpito ja vianmääritys 647 Luku 32 Järjestelmän tarkkaileminen

Lisätiedot

AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö

AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö SISÄLLYS Sisällys... 2 Kurssiaineiston sisältö... 4 Käyttöjärjestelmän mukauttaminen... 4 Tiedostohallinnan asetukset ja pikakuvakkeet... 4 Ikkunoiden hallinta... 4 Tiedoston

Lisätiedot

Usein esitetyt kysymykset (FAQ)

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) TIETOTURVAPALVELU Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Tietoturvapalvelu Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP

Lisätiedot

Webforum Teamwork & Professional

Webforum Teamwork & Professional Webforum Teamwork & Professional Käyttö- ja hallinnointiopas versio 15.1 Viimeisin päivitys: 2015-03-31 Sisällysluettelo Johdanto... 4 Sisään kirjautuminen... 4 Kadotitko tai unohditko henkilökohtaiset

Lisätiedot

Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?...

Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?... F-Secure SecureIT FAQ Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?... 5 Onko kaksi virustentorjuntaohjelmaa parempi

Lisätiedot

Jaana Nuuttila kesä 2010

Jaana Nuuttila kesä 2010 kesä 2010 Sisältö 1 Näppäimistön ja hiiren käyttö...1 2 Käyttöliittymä...2 2.1 Käynnistä-valikko...3 2.2 Tehtäväpalkki...4 2.3 Pienoisohjelmat...5 2.4 Ikkunoiden ja kuvakkeiden käsittely...6 2.5 Valintanauhat,

Lisätiedot

Ohjelmiston asentaminen...2 Ilmaisinalueen Maxtor-kuvakkeen käyttäminen...8 Ilmaisinalueen kuvakkeen palauttaminen...10

Ohjelmiston asentaminen...2 Ilmaisinalueen Maxtor-kuvakkeen käyttäminen...8 Ilmaisinalueen kuvakkeen palauttaminen...10 Sisällys Aloittaminen........................................................1 Ohjelmiston asentaminen........................................2 Ilmaisinalueen Maxtor-kuvakkeen käyttäminen.......................8

Lisätiedot

FirstOffice Johdanto ja asennus

FirstOffice Johdanto ja asennus Johdanto ja asennus Kappale 1: Johdanto ja asennus FirstOffice on integroitu taloushallinto-ohjelma pienyrityksille Windows, Macintosh ja Linux käyttöympäristöihin. Se sisältää laskutuksen, osto- ja myyntireskontran,

Lisätiedot

BlackBerry Link Windowskäyttöjärjestelmään. Versio: 1.2.3. Käyttöopas

BlackBerry Link Windowskäyttöjärjestelmään. Versio: 1.2.3. Käyttöopas BlackBerry Link Windowskäyttöjärjestelmään Versio: 1.2.3 Käyttöopas Julkaistu: 2014-01-20 SWD-20140120094016873 Sisältö Lisäresursseja...5 Aloittaminen... 6 Tietoja BlackBerry Link -ohjelmistosta... 6

Lisätiedot

My Book Live Käyttöopas. Ulkoinen työpöytä

My Book Live Käyttöopas. Ulkoinen työpöytä My Book Live Käyttöopas Ulkoinen työpöytä WD :n toimittama palvelu ja tuki Jos tuotteen kanssa on vaikeuksia, anna meille tilaisuus käsitellä tilanne ennen tuotteen palauttamista. Sivun http://support.wdc.com

Lisätiedot

Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva

Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP -käyttöjärjestelmän 32-bittinen

Lisätiedot

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12 Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12 Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP -käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö...

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö... M-Files 10 Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 3.1 Järjestelmävaatimukset...10 3.2 Automatisoitu asennus ja jakelu...11 3.3 Asennuksen läpivienti...11

Lisätiedot

Varmuuskopiointiohjelma. WD SmartWare. -ohjelma. Käyttöopas Versio 2.4.x. WD SmartWare -ohjelmiston käyttöopas, Versio 2.4.x

Varmuuskopiointiohjelma. WD SmartWare. -ohjelma. Käyttöopas Versio 2.4.x. WD SmartWare -ohjelmiston käyttöopas, Versio 2.4.x WD SmartWare Käyttöopas Versio 2.4.x -ohjelma WD SmartWare -ohjelmiston käyttöopas, Versio 2.4.x Varmuuskopiointiohjelma i WD:n toimittama palvelu ja tuki Jos tuotteen kanssa on vaikeuksia, anna meille

Lisätiedot

TOSHIBA Viewer V2 -käyttöopas

TOSHIBA Viewer V2 -käyttöopas TOSHIBA Viewer V2 -käyttöopas Wordcraft International Limited, ohjelmiston käyttöoikeussopimus OSTOEHDOT Ohjelmiston käyttöoikeus myönnetään sallitun käytön rajoissa. Hyvitystä ei anneta sen jälkeen, kun

Lisätiedot

TEKNISET OHJEET JA VARMUUSKOPIOINTI

TEKNISET OHJEET JA VARMUUSKOPIOINTI TEKNISET OHJEET JA VARMUUSKOPIOINTI Sisällys YHDEN KONEEN VERSION ASENNUS... 4 PERUSVAIHEET... 4 OHJELMAN REKISTERÖINTI YRITYKSELLE... 4 VERKKOVERSION ASENTAMINEN... 6 YLEISTÄ... 6 PALVELIMEN NIMEN ASETTAMINEN...

Lisätiedot

Opas versiolle 8.1. Hannu Matikainen. Päivitetty 11.6.2014

Opas versiolle 8.1. Hannu Matikainen. Päivitetty 11.6.2014 Opas versiolle 8.1 Päivitetty 11.6.2014 Sisältö JOHDANTO... 1 YLEISTÄ... 1 WINDOWS-VERSIOT... 2 MODERN-KÄYTTÖLIITTYMÄ... 3 Aloitusnäyttö... 3 Kaikkien sovellusten näyttäminen... 4 Navigointi käyttöliittymässä...

Lisätiedot

ipod nano Ominaisuudet

ipod nano Ominaisuudet ipod nano Ominaisuudet 1 Sisältö Luku 1 4 ipod nanon perusasiat 5 ipod nano yhdellä silmäyksellä 5 ipod nanon säätimien käyttö 8 ipod nanon säätimien lukitseminen 9 ipod nanon valikoiden käyttö 10 ipod

Lisätiedot

Verkkosovelluksen käyttöopas

Verkkosovelluksen käyttöopas www.novell.com/documentation Verkkosovelluksen käyttöopas Filr 1.1 Heinäkuu 2014 Tekijänoikeustiedot Novell, Inc. ei takaa, että tämän oppaan tiedot ja ohjeet ovat virheettömiä, ja torjuu nimenomaiset

Lisätiedot

PRIMUS W4. Käyttöönotto-opas 4.6.2014. StarSoft Oy www.starsoft.fi sähköposti: tuki@starsoft.fi puh. (06) 320 2500 fax.

PRIMUS W4. Käyttöönotto-opas 4.6.2014. StarSoft Oy www.starsoft.fi sähköposti: tuki@starsoft.fi puh. (06) 320 2500 fax. PRIMUS W4 Käyttöönotto-opas StarSoft Oy www.starsoft.fi sähköposti: tuki@starsoft.fi puh. (06) 320 2500 fax. (06) 320 2599 PRIMUS W4 Sivu 1/36 Primuksen kä yttö ö nöttö-öpäs SISÄLLYS 1 Käyttöönotto ja

Lisätiedot

Alkutoimien pääkohdat

Alkutoimien pääkohdat Alkutoimien pääkohdat Alkutoimet Tobii Communicator Alkutoimien pääkohdat Koskee Tobii Communicator -malleja alkaen versiosta 4.6. Sisältöä voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta. Tarkasta tämän käyttöoppaan

Lisätiedot

Pääkohdat PAINIKKEIDEN MUOKKAAMINEN AJOTILASSA JA MUOKKAUSTILASSA

Pääkohdat PAINIKKEIDEN MUOKKAAMINEN AJOTILASSA JA MUOKKAUSTILASSA PAINIKKEIDEN MUOKKAAMINEN AJOTILASSA JA MUOKKAUSTILASSA Pääkohdat Tobii Communicator 4 Ajotila Tämä on ohjelman käyttötila tai käyttäjän tila, jossa muokattuja ja tehtyjä sivuja voidaan käyttää. Kun painikkeita

Lisätiedot

Published : 2011-03-11 License : None

Published : 2011-03-11 License : None FIREFOX 1 Published : 2011-03-11 License : None Johdanto 1. Johdanto 2. Tietoja tästä ohjekirjasta 3. Ennen kuin aloitat 4. Mikä on FLOSS? 5. Kuinka verkko toimii 2 JOHDATUS FIREFOXIIN Oletamme, että et

Lisätiedot

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE SIVU 1/30 POLKU SIVU 2/30 POLKU JÄSENREKISTERIN LYHYT KÄYTTÖOHJE Julkaisun tiedot: Toimittaja: Päivitys: Kuvittaja: Julkaisija: Laura Kalervo, Suunnittelutoimisto Omena Eero Tuomenoksa, Suomen Partiolaiset

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset...

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset... Opas käyttäjälle 2 Optima Opas käyttäjälle Sisällysluettelo 1 1 Yleistä Optimasta... 7 1.1 Laitteistovaatimukset... 8 1.2 Sisäänkirjautuminen... 8 1.3 Optiman käyttöliittymä... 8 2 Optiman eri objektityypit...

Lisätiedot

PORSCHE DESIGN P'9982 Smartphone. Käyttöopas. Versio: 10.2.1

PORSCHE DESIGN P'9982 Smartphone. Käyttöopas. Versio: 10.2.1 PORSCHE DESIGN P'9982 Smartphone Käyttöopas Versio: 10.2.1 Julkaistu: 2014-05-16 SWD-20140516171441342 Sisältö Määritys ja perustiedot... 7 Uutta tässä julkaisussa...7 Laitteen esittely...9 BlackBerry

Lisätiedot

Windows 7. Hannu Matikainen. Päivitetty 4.7.2014

Windows 7. Hannu Matikainen. Päivitetty 4.7.2014 Windows 7 Hannu Matikainen Päivitetty 4.7.2014 Sisältö WINDOWS-VERSIOT... 1 TYÖPÖYTÄ... 1 KUVAKKEET... 2 Kuvakkeiden ominaisuudet... 3 Pikakuvakkeet... 3 TEHTÄVÄPALKKI... 4 Tehtäväpalkin kuvakkeet... 5

Lisätiedot

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 Sisältö: Sisältö:... 2 Yleistä Moodlesta... 5 Navigointi ja liikkuminen... 5 Ympäristön aloitussivu... 5 Sisäänkirjautuminen... 6 Kurssit ja työtilat... 6 Kurssin aloitussivu...

Lisätiedot

P/I OfficeMail Windows -tulostinajuri. Asennus- ja käyttöohje

P/I OfficeMail Windows -tulostinajuri. Asennus- ja käyttöohje P/I OfficeMail Windows -tulostinajuri Asennus- ja käyttöohje Versio: 3.7 Julkaisupäivämäärä: kesäkuu 2013 Pitney Bowes tarjoaa tämän asiakirjan käyttäjille veloituksetta ohjelmiston kanssa käytettäväksi.

Lisätiedot