Kunnanhallitus. 486 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Eron myöntäminen luottamustehtävistä Olli-Pekka Tuomalalle

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kunnanhallitus. 486 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 243 489 Eron myöntäminen luottamustehtävistä Olli-Pekka Tuomalalle"

Transkriptio

1 PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 19/2007 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai klo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvirasto 486 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 486 Pöytäkirjan tarkastajien valinta Kunnanvaltuuston pidetyn kokouksen päätösten täytäntöönpano Eron myöntäminen luottamustehtävistä Olli-Pekka Tuomalalle 244 * 490 KUUMA-HR-liiketoimintasuunnitelma ja yhteistyö henkilöstöpalveluissa 245 * 492 Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminnan järjestäminen Itä-Uudellamaalla. Yhteistoiminta-alueen muodostaminen Sipoon kunnan kanssa Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueen muodostaminen Mäntsälän kunnan kanssa 247 * 500 Hovi Eeva-Liisa, poikkeamis- ja suunnittelutarveratkaisuhakemusta koskeva lausunto 248 * 503 Haapakoski Liisa, poikkeamis- ja suunnittelutarveratkaisuhakemusta koskeva lausunto 249 * 506 KUUMA-palveluyhteistyö / tietohallinto KUUMA-palveluyhteistyö / talouspalvelut 251 * 511 KUUMA-palveluyhteistyö / hankinnat KUUMA-seutulippu Ilmoitusasiat Pornaisten historiakirjojen hinnasta päättäminen Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus

2 PORNAISTEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto Lempinen Tapani Janhunen Sari Nurmi Keijo Rantala Markku Rusi Tuula Tanner Tuula Virkki Juha KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 19/2007 puheenjohtaja Sivu 486 MUUT SAAPUVILLA OL- LEET (ja läsnäolon peruste) Leivoja Matti Peltoniemi Jouni Yrtti Seppo Haukkasalo Hannu Marttila Seija kunnanvaltuuston pj kunnanvaltuuston I vpj kunnanvaltuuston II vpj kunnanjohtaja hallintojohtaja, pöytäkirjanpitäjä LAILLISUUS JA PÄÄTÖS- VALTAISUUS Kokous todettiin laillisesti kokoonkutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKAS- TUSTAPA (tarkastuspaikka ja aika sekä tarkastajien valinta taikka merkintä edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastamisesta) Pöytäkirja tarkastetaan Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Juha Virkki ja Sari Janhunen. PÖYTÄKIRJAN ALLEKIR- JOITUS JA VARMENNUS Puheenjohtaja Tapani Lempinen Pöytäkirjanpitäjä Seija Marttila PÖYTÄKIRJAN TARKAS- TUSTOIMITUS Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme. Tarkastusaika Pornainen Allekirjoitukset Juha Virkki Sari Janhunen PÖYTÄKIRJA ON OLLUT YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Aika ja paikka Pornainen Virka-asema Hallintojohtaja Seija Marttila

3 Kunnanhallitus KUNNANVALTUUSTON PIDETYN KOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO Khall 242 Kunnanhallitukselle esitellään kunnanvaltuuston pidetystä kokouksesta laadittu pöytäkirja. Kunnanjohtajan ehdotus: Valtuuston tekemien päätösten osalta kunnanhallitus päättää seuraavaa: 91 Leikkipuiston määräraha/valtuustoaloite Otteet: tekninen lautakunta, kirjanpito 92 Koulupihojen viihtyisyyden ja turvallisuuden parantaminen/valtuustoaloite Otteet: tekninen lautakunta, sivistyslautakunta, kirjanpito 93 Hyötinmäen asemakaava Otteet: Uudenmaan ympäristökeskus, tekninen toimisto, aluearkkitehti 94 Vesilaitoksen pääomarahoitus Otteet: kirjanpito, kamreeri 95 KUUMA-kuntien kärkihankkeet Otteet: KUUMA-kunnat, ohjelmajohtaja, perusturvalautakunta 96 Kuntarajat ylittävä yhteistyö KUUMA-kuntien välillä Otteet: KUUMA-kunnat, ohjelmajohtaja, sivistyslautakunta 97 Janne-Pekka Nurmen ja 10 muun valtuutetun valtuustoaloite neuvoa antavasta kuntalaisäänestyksestä koskien paras-hankkeen edellyttämää yhteistyösuuntaa Ote: Janne-Pekka Nurmi 98 KUUMA-palveluyhteistyö/työterveyshuolto Otteet: KUUMA-kunnat, ohjelmajohtaja Valtuuston päätökset eivät mene valtuuston toimivaltaa ulommaksi, eivätkä ole muutoinkaan lakien tai asetusten vastaisia, joten valtuuston päätökset hyväksytään täytäntöönpantaviksi.

4 Kunnanhallitus Khall 242 Tästä päätöksestä antaa lisätietoja kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo, puh. (019) tai Kunnanhallituksen päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti.

5 Kunnanhallitus ERON MYÖNTÄMINEN LUOTTAMUSTEHTÄVISTÄ OLLI-PEKKA TUOMALALLE Khall 243 Olli-Pekka Tuomala pyytää eroa luottamustehtävistä henkilökohtaisiin syiden vedoten jätetyllä kirjeellä. Olli-Pekka Tuomala on seuraavissa luottamustehtävissä: - Kokoomuksen valtuustoryhmän 1. varavaltuutettu - Sivistyslautakunnassa Jaakko Sillanpään henkilökohtainen varajäsen - Perusturvalautakunnassa Ulla Rainion henkilökohtainen varajäsen Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Olli-Pekka Tuomalalle myönnetään ero kunnanvaltuuston varajäsenyydestä sekä sivistyslautakunnan ja perusturvalautakunnan varajäsenyydestä. Lisäksi kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Olli-Pekka Tuomalan tilalle valitaan henkilöt sekä sivistyslautakunnan että perusturvalautakunnan varajäseniksi jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Kunnanvaltuusto toteaa lisäksi, että kokoomus ryhmän 1. varavaltuutetuksi nousee Sakari Pietilä. Tästä päätöksestä antaa lisätietoja kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo, puh. (019) tai Kunnanhallituksen päätös: Kunnanhallitus päätti yksimielisesti esittää valtuustolle, että Olli-Pekka Tuomalalle myönnetään ero kunnanvaltuuston varajäsenyydestä sekä sivistyslautakunnan ja perusturvalautakunnan varajäsenyydestä. Lisäksi kunnanhallitus päätti esittää valtuustolle, että sivistyslautakuntaan Jaakko Sillanpään varajäseneksi valittaisiin Sakari Pietilä ja perusturvalautakuntaan Ulla Rainion varajäseneksi valittaisiin Sakari Pietilä jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Kunnanvaltuusto toteaa lisäksi, että kokoomusryhmän 1. varavaltuutetuksi nousee Sakari Pietilä.

6 Kunnanhallitus KUUMA HR-LIIKETOIMINTASUUNNITELMA JA YHTEISTYÖ HENKILÖSTÖPALVELUISSA Khall 244 KUUMA-HR on henkilöstöpalvelukeskus, josta Keski-Uudenmaan kunnat voivat hankkia kaikki henkilöstöjohtamisen tukipalvelut. Palvelukeskuksen toiminnan tarkoitus on tukea kuntia niiden kuntalaispalveluiden tuottamis- tai järjestämisvelvoitteen hoitamisessa. Tätä tarkoitusta varten HR-henkilöstöpalvelukeskus tuottaa kattavasti henkilöstöhallinnon palvelut, jonka toiminta-ajatuksena on organisaatiopääoman sekä henkilöstöjohtamisen tukeminen. KUUMA-HR-palvelun strategiset tavoitteet ovat työvoiman saatavuuden parantaminen, kustannusten hallinta, laadun ja saatavuuden parantamisen synergiset edut: päällekkäisyyksien poistaminen, erikoistumisen mahdollisuus, voimavarojen yhdistäminen. Säästöjä on arvioitu syntyvän toimialoilla vapautuvista resursseista. Sijaisvälityksestä teetettiin HAUSilla selvitys vuonna 2005, jonka lopputuloksena esitettiin neljää eri vaihtoehtoa sijaistyövoiman hankintaan ja hallintaan. Vaihtoehdot ovat seuraavat: 1. Sähköinen ajantasainen sijaisrekisteri 2. KUUMA-alueella keskitetty sijaisten hankinta- ja hallintaprosessi ja prosessia tukeva tietojärjestelmä 3. Liikelaitos- tai yhtiömalli 4. Ulkopuolinen toimija Liiketoimintasuunnitelmassa on ehdotuksena osakeyhtiön perustaminen KUUMA-HR:n liiketoimintamuodoksi. Sitä tukee alkuinvestointien tarve, kun palvelu alkaa tyhjästä. Myös pitemmällä tähtäimellä yhteistyökumppaneiden saaminen yhtiölle on helpompaa. KUUMA-HR:n tarkoitus ei ole toimia koko palveluvalikoimansa tuottajana itse, vaan suurelta osin ao. palveluiden järjestäjänä seudun kunnille käyttäen monipuolisesti erilaisia yhteistyötahoja. KUUMA-HR-henkilöstöpalvelukeskuksen valmistelu on edennyt siten, että vuoden 2008 alusta lukien esitetään aloitettavaksi sijaisvälitys ja palvelutuotannon uudistamisen tukipalvelut osana Järvenpään kaupungin henkilöstöpalveluja erillisenä tulosyksikkönä. Toiminta laajenee lukien kattamaan liiketoimintasuunnitelman mukaiset HRpalvelut siten, että vuoden 2008 aikana perustetaan osakeyhtiö, jolle ao. toiminta siirretään.

7 Kunnanhallitus Khall 244 Kunnanhallitus on kokouksessaan :ssä 255 päättänyt yhteistyötoimikunnan esityksestä, että kunta suhtautuu myönteisesti KUUMAhenkilöstöpalveluyksikön perustamiseen. Lisäksi kunnanhallitus on edellyttänyt, että ennen päätöksentekoa selvitetään hankkeen taloudelliset vaikutukset. Esityslistan mukana lähetetään kopio HR-palveluiden esittelylomakkeesta sekä liiketoimintasuunnitelmasta. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, ettei Pornaisten kunta lähde tässä vaiheessa HR-henkilöstöpalveluhankkeeseen. Kunta suhtautuu hankkeeseen kuitenkin myönteisesti ja palaa asiaan sen jälkeen, kun on selvitetty mm. perusturvan yhteistoiminta-alueen muodostamisen vaikutukset kunnan henkilöstöhallintoon sekä hankkeen taloudelliset vaikutukset. Tästä päätöksestä antaa lisätietoja kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo, puh. (019) tai Kunnanhallituksen päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti.

8 Kunnanhallitus Perusturvalautakunta SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON YHTEISTOIMINNAN JÄRJESTÄMINEN ITÄ-UUDELLAMAALLA. YHTEISTOIMINTA-ALUEEN MUODOSTAMINEN SIPOON KUNNAN KANSSA Perust.ltk 72 Pornaisten valtuusto on kokouksessaan hyväksynyt sopimuksen koskien seutuyhteistyön kokeilua Kuumakunnissa. Yhtenä kehittämisen alueena on Kuumakuntien sosiaali- ja terveyspalvelut. Pornainen on aloittanut Kuumayhteistyön vuoden 2005 alusta lukien. Kuumakuntia ovat Järvenpää, Tuusula, Kerava, Nurmijärvi, Mäntsälä, Pornainen ja ulkojäsenenä Hyvinkää. Vuodesta 2005 lukien yhteistyö sosiaalitoimen osalta on suuntautunut selkeästi Keski-Uudellemaalle. Kunta on mukana useissa alatyöryhmissä. Alueella on menossa useita hankkeita, joissa kunta on mukana kuten esim. sosiaalipäivystys, aikuissosiaalityö, suuhanke, vammaispalvelut, lastenvalvojapalvelut, päivähoito, päihde- ja mielenterveyspalvelut. Sosiaalialan osaamiskeskus Sosiaalitaito on Kuumakuntien ohella mukana kehittämistyössä. Kunta on jäsenenä yhdessä muiden Kuumakuntien kanssa ko. osaamiskeskuksessa. Valtuusto on hyväksynyt sopimuksen Kuuma-kuntien yhteistoiminnasta sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämiseksi. Yhteistyösopimusta varten on perustettu neuvottelukunta. Neuvottelukunnan valmistelukokoonpanon muodostavat sosiaali- ja terveystoimen johtavat viranhaltijat. Laajennetussa kokoonpanossa ovat mukana toimialan johtavat luottamushenkilöt. Pornaisten ja Mäntsälän kunnilla on yhteinen vetovastuu Kuumayhteistyössä vuonna Vastaavasti terveystoimen osalta yhteistyö on suuntautunut Itä- Uudellemaalle, koska Pornainen kuuluu Porvoon sairaanhoitoalueeseen. Kunta on mukana alueen yhteistyöpäivystyksessä. Ympäristöterveydenhuoltopalvelut, A-klinikkapalvelut ostetaan Porvoon kaupungilta, röntgenpalvelut Porvoon sairaalasta, laboratoriopalvelut Hus-Labilta, fysioterapiapalvelut Sipoon kunnalta jne. Hus:n perussopimuksessa on sovittu kuntakohtaisesti sairaanhoitoaluejaotuksesta. Tämän mukaisesti on tehty myös tulevaisuuden toimintasuunnitelmat ja varsin mittavat investointiratkaisut. Hus:n hallitus on esittänytkin, että sairaanhoitoalueiden välillä tapahtuvista kuntamuutoksista, joilla on merkittävä vaikutus sairaanhoitoalueiden toimintaan ja talouteen tulisi pidättäytyä.

9 Kunnanhallitus Perusturvalautakunta Perust.ltk 72 Vaikka Pornainen on suuntautunut sosiaali- ja terveystoimessa tekemään yhteistyötä kahden seutukunnan kanssa, niin yhteistyö on sujunut hyvin. Kunnanhallituksen tekemällä päätöksellä aloitettiin yhteistyöselvitys Mäntsälän kanssa. Molempien kuntien perusturva kartoitti omalta osaltaan toimintakohtaisesti palvelut, nykyiset voimavarat ja niiden riittävyyden seuraavien viiden vuoden aikana, palvelujen nykyiset organisointitavat sekä yhteistyö muiden toimijoiden kanssa. Koska selvitystyö oli laaja, niin molempien kuntien kunnanhallituksen päätöksellä palkattiin yhteinen konsultti Pornaisten kunnanhallitus päätti tiedustella Tuusulan, Sipoon kunnilta ja Keravan, Järvenpään ja Porvoon kaupungilta halukkuutta yhteistyöhön Pornaisten kanssa sosiaali- ja terveystoimessa. Vastaukset pyydettiin mennessä. Sipoon kunnanhallitus päätti kokouksessaan käynnistää yhteistyöselvityksen tekemisen.. (Liite : Selvitys Sipoon ja Pornaisten perusturvapalvelujen yhteisestä järjestämisestä) Pornaisten valtuusto antoi lausunnon raportista, mikä koski sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä Itä-Uudellamaalla.(= Itä- Uudenmaan sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyöselvitys Ister) Pornaisten valtuusto ilmoitti kannanottonaan, ettei kunta ole mukana Isterraportissa esitetyssä sosiaali- ja terveystoimen liikelaitoskuntayhtymässä mutta on halukas edelleen tekemään yhteistyötä palvelujen kehittämisessä. Samaan aikaan Sipoo-Pornainen perusturvan selvityksen kanssa jatkotyöstettiin Itä-Uudellamaalla konsulttien johdolla ehdotusta sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminnan järjestämiseksi Itä-Uudellamaalla. Tässä ehdotuksessa Sipoo-Pornainen on ehdotettu yhdeksi yhteistoiminta-alueeksi. Ister-alueen kuntien tulee antaa lausunto ehdotuksista mennessä. Ehdotuksessa Itä-Uudenmaan sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoimintajärjestelmäksi sisältää peruslinjaukset sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestämistä varten. Näiden pohjalta voidaan jatkossa suorittaa yksityiskohtaisempi toteutussuunnittelu.

10 Kunnanhallitus Perusturvalautakunta Perust.ltk 72 Ehdotus liitteineen on lähetetty perusturvalautakunnan jäsenille esityslistan mukana. Ehdotukset koskevat A) seudullisten yhteistoiminta-alueiden muodostamista Itä-Uudellemaalle ja B) koko Itä-Uudenmaan sosiaali- ja terveydenhuollon sopimuspohjaista yhteistyötä A) Itä-Uudellemaalle ehdotetaan muodostettavaksi seuraavat kolme yhteistoiminta-aluetta: Loviisan seudun yhteistoiminta-alue, johon kuuluvat Loviisa, Lapinjärvi, Liljendal, Pernaja ja Ruotsinpyhtää Porvoon yhteistoiminta-alue, johon kuuluvat Porvoo ja Askola Sipoon yhteistoiminta-alue, johon kuuluvat Sipoo ja Pornainen Perusperiaatteet: 1) Yhteistoiminnan piiriin kuuluu sosiaali- ja terveydenhuolto kokonaisuudessaan. Yksityiskohtaisemmassa suunnitelmassa jatkossa määritellään lähemmin miten eri toiminnot yhteistoimintaalueella järjestetään. Palvelut jäsennetään lähipalveluihin, seutupalveluihin ja aluepalveluihin. Ister-raportissa on yksityiskohtaisemmin käsitelty edellä mainittua jakoa. Raportti on jaettu perusturvalautakunnan, kunnanhallituksen ja kunnanvaltuuston luottamushenkilöille vuonna ) Yhteistoiminta-alue organisoidaan isäntäkuntamallin pohjalta. Sipoon kunta toimisi isäntäkuntana Sipoo-Pornainen alueella. Toimielimenä on perusturvalautakunta, mikä toimii isäntäkunnan hallinnossa 3) Perusturvalautakunta toimii palvelujen tilaajana ottaen huomioon kuntien näkemykset palvelutarpeista. 4) Yhteistoiminata-alueen palvelutuotanto ehdotetaan toteutettavaksi siten, että kuntien nykyiset sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut kootaan liikelaitosmuotoiseen yksikköön, joka juridishallinnollisesti toimii isäntäkunnassa. Liikelaitos toimii erillisenä palveluntuottajana isäntäkunnan hallinnossa.

11 Kunnanhallitus Perusturvalautakunta Perust.ltk 72 5) Liikelaitoksen talous eriytetään isäntäkunnan kirjanpidossa, siten, että kustannukset eritellään yksiköittäin ja siten, että tarvittavat tilinpäätöslaskelmat, tuloslaskelma, rahoituslaskelma ja tase, voidaan laatia. Palveluille lasketaan suoritekohtaiset yksikköhinnat, joiden perusteella yksikön palveluja käyttäneitä laskutetaan (liite 1 7) Yhteistoiminta-alueen muodostamista varten tarvitaan kuntien välinen yhteistoimintasopimus, mikä on raportin liitteenä 1. Yhteistoiminta Porvoon sairaanhoitoalueen kanssa järjestetään sopimuspohjaisen yhteistoimintajärjestelmän avulla. Alustavasti on keskusteltu, että päivystysaikainen päivystys, ensihoito ja sairaankuljetus, akuuttihoidon jälkeinen kuntoutusyksikkö ja apuvälinekeskus, psykogeriatrinen kuntoutus ja mahdollisesti eräät synnytysvalmennuksen piiriin kuuluvat toiminnot ovat luonteeltaan sellaisia, joiden toteuttaminen keskitetysti Porvoon sairaalan toimesta olisi perusteltua Edellä mainittuja, koko Itä-Uuttamaata koskevia yhteistoimintajärjestelyjä varten ehdotetaan otettavaksi käyttöön raportin liitteen 2 olevaa alueellista yhteistoimintasopimusta. Tähän liittyy Isterneuvottelukunnan perustaminen Perusturvajohtajan ehdotus: Perusturvalautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle lausuntonaan seuraavaa: Ehdotus a) Sipoon ja Pornaisten yhteistoiminta-alueen muodostaminen Pornaisten kunta ei ole mukana muodostamassa yhteistoiminta-aluetta Sipoon kunnan kanssa. Pornainen on sitoutunut erilaisin päätöksin lukien Kuumayhteistyöhön. Seutukunta tulee olemaan merkittävässä asemassa perusturvapalvelujen ohella myös kunnan muiden palvelujen järjestämisessä. Ehdotus b) Sopimus Itä-Uudenmaan yhteistoiminta-alueiden ja Porvoon sairaanhoitoalueen yhteistoiminnasta sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämiseksi. Sopijapuolina ovat tällöin yhteistoiminta-alueiden isäntäkunnat ja Hus/Porvoon sairaanhoitoalue.

12 Kunnanhallitus Perusturvalautakunta Perust.ltk 72 Pornaisten kunta hyväksyy liitteen 2 mukaisen sopimuksen siten, että Pornaisten yhteistoiminta-alueelta on edustus sosiaali- ja terveydenhuollon neuvottelukunnassa. Koska Pornainen kuuluu Porvoon sairaanhoitoalueen piiriin ja sairaalalle on suunniteltu tiettyjä toimintoja keskitetysti hoidettavaksi, niin on tärkeätä, että Pornaisten yhteistoiminta-alueen edustus näkyy myös neuvottelukunnassa. Tästä päätöksestä antaa lisätietoja perusturvajohtaja Arja Tolttila, puh. (019) tai Perusturvalautakunnan päätös: Keskustelun jälkeen Ulla Rainio esitti, että Pornainen muodostaa Sipoon kanssa yhteistoiminta-alueen. Ulla Rainion tekemää esitystä ei kannatettu. Keskustelun jälkeen esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Khall 245 Esityslistan mukana lähetetään Ister-hankkeen ohjausryhmän toimittama ehdotus Sosiaali- ja terveydenhuollon yhdistäminen Itä- Uudellamaalla. Selvitys Sipoon ja Pornaisten perusturvapalvelujen yhteisestä järjestämisestä on toimitettu valtuutetuille ja kunnanhallituksen jäsenille viikolla 34. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että perusturvalautakunnan esitys hyväksytään. Tästä päätöksestä antaa lisätietoja kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo, puh. (019) tai Kunnanhallituksen päätös: Keskustelun kuluessa Sari Janhunen esitti, että päätöstä ei tehdä nyt, vaan esitys siirretään uudelleen valmisteltavaksi ja tuotaisiin käsiteltäväksi lisäinfo-illan jälkeen.

13 Kunnanhallitus Khall 245 Yhteistoimintaa tulisi vielä arvioida uudelleen kokonaisuutena, tulevaisuutta ajatellen, jopa kuntaliitoksen asti. Suunnitelmissa pitäisi edetä toiminnallisen kokonaisuuden ja työssäkäyntialueen pohjalta. Parashanke jatkuu vuoteen 2012 asti, joten kunnalla ei ole kiirettä tehdä päätöstä. Keijo Nurmi kannatti Sari Janhusen tekemää esitystä. Keskustelun jatkuessa Juha Virkki esitti Tuula Rusin kannattamana, että asian käsittelyä jatketaan. Puheenjohtaja totesi, että on tehty kannatettu pöydällepanoesitys, joten kunnanhallituksen tulee äänestää siitä jatketaanko asian käsittelyä. Puheenjohtaja esitti, että suoritettaisiin kädennostoäänestys. Äänestysmenettely hyväksyttiin. Suoritetussa äänestyksessä annettiin ääniä seuraavasti: - Juha Virkin ehdotus asian käsittelyn jatkamisesta 5 ääntä (Virkki, Lempinen, Tanner, Rantala, Rusi) - Sari Janhusen ehdotus asian pöydällepanosta 2 ääntä (Janhunen, Nurmi) Äänestyksen jälkeen äänin 5-2 kunnanhallitus päätti jatkaa asian käsittelyä. Keskustelun jatkuessa Keijo Nurmi esitti Sari Janhusen kannattamana, ettei perusturvalautakunnan esitystä hyväksytä. Puheenjohtaja totesi, että on tehty esittelijän ehdotuksesta poikkeava kannatettu ehdotus, joten asia tulee ratkaista äänestämällä. Puheenjohtaja esitti, että suoritettaisiin kädennostoäänestys. Äänestysmenettely hyväksyttiin. Suoritetussa äänestyksessä annettiin ääniä seuraavasti: - Esittelijän ehdotus: 5 ääntä (Lempinen, Virkki, Tanner, Rantala, Rusi) - Keijo Nurmen ehdotus: 2 ääntä (Nurmi, Janhunen) Äänestyksen jälkeen kunnanhallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen äänin 5-2 valtuustolle esitettäväksi.

14 Kunnanhallitus Perusturvalautakunta SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON YHTEISTOIMINTA-ALUEEN MUODOSTAMINEN MÄNTSÄLÄN KUNNAN KANSSA Perust.ltk 73 Selvitystyö Mäntsälän ja Pornaisten perusturvapalvelujen yhteisestä järjestämisestä. Liite on jaettu tiedoksi kokouskutsun yhteydessä. Perusturvajohtajan ehdotus: Perusturvalautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle, että kunta jatkaa Pornaisten ja Mäntsälän perusturvaselvityksen jatkovalmistelua konsulttiehdotusten pohjalta siten, että Pornaisten ja Mäntsälän perusturvan yhteinen toimintaorganisaatio toteutuu lukien. Tästä päätöksestä antaa lisätietoja perusturvajohtaja Arja Tolttila, puh. (019) tai Perusturvalautakunnan päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti Khall 246 Selvitystyö Mäntsälän ja Pornaisten perusturvapalvelujen yhteisestä järjestämisestä on toimitettu valtuutetuille ja kunnanhallituksen jäsenille viikolla 34. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että perusturvalautakunnan esitys hyväksytään. Tästä päätöksestä antaa lisätietoja kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo, puh. (019) tai Kunnanhallituksen päätös: Keskustelun kuluessa Sari Janhunen esitti, että päätöstä ei tehdä nyt, vaan esitys siirretään uudelleen valmisteltavaksi ja tuotaisiin käsiteltäväksi valtuuston lisäinfo-illan jälkeen.

15 Kunnanhallitus Khall 246 Perusteluinaan esitykselle Sari Janhunen esitti seuraavaa: Sosiaali- ja terveyspalveluiden vienti ulos kunnan omasta organisaatiosta on iso asia. Kunta luovuttaa suurimman osan budjetistaan yhteistoiminta-alueelle. Yhteistoimintaa tulisi vielä arvioida uudelleen kokonaisuutena, tulevaisuutta ajatellen, jopa kuntaliitokseen asti. Suunnitelmissa pitäisi edetä toiminnallisen kokonaisuuden ja työssäkäyntialueen pohjalta. Parashanke jatkuu vuoteen 2012 asti, joten kunnalla ei ole kiirettä tehdä päätöstä. Keijo Nurmi kannatti Sari Janhusen esitystä. Puheenjohtaja totesi, että on tehty esittelijän ehdotuksesta poikkeava kannatettu esitys, joten asia tulee ratkaista äänestämällä. Puheenjohtaja esitti, että suoritettaisiin kädennostoäänestys. Äänestysmenettely hyväksyttiin. Suoritetussa äänestyksessä annettiin ääniä seuraavasti: - Esittelijän ehdotus: 5 ääntä (Lempinen, Virkki, Tanner, Rantala, Rusi) - Sari Janhusen ehdotus: 2 ääntä (Janhunen, Nurmi) Äänestyksen jälkeen äänin 5-2 kunnanhallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen valtuustolle esitettäväksi.

16 Kunnanhallitus HOVI EEVA-LIISA, POIKKEAMIS- JA SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUSTA KOSKEVA LAUSUNTO Khall 247 ASIA Rakentamista koskeva poikkeaminen ja suunnittelutarveratkaisu. Kunnanhallitus antaa ensin lausunnon jätetystä hakemuksesta; päätösvalta asiassa kuuluu Askolan, Myrskylän, Pornaisten ja Pukkilan yhteiselle rakennus- ja ympäristölautakunnalle. HAKIJA Eeva-Liisa Hovi Kyläsepänkuja 2 C HELSINKI puh HAKEMUS Rakennuspaikan sijainti Pornainen, Laukkoski, Vähä-Laukkoskentie, tila Metsä-Hovi RN:o 2:43, pinta-ala 5053 m2. Rakennustoimenpide Omakotitalon (1 asunto, 2 kerrosta ja 236 k-m2) ja varastorakennuksen (1 kerros, 40 k-m2) rakentaminen. Rakentamisrajoitus - Rakennuskielto yleiskaavan laatimista varten: MRL Rakennusluvan erityiset edellytykset suunnittelutarvealueella: 16 ja 137. Hakijan esittämät perustelut ja arvio keskeisistä vaikutuksista Kiinteistö sijaitsee osayleiskaavan (Eteläisten kylien osayleiskaava) luonnoksen mukaisella AT-alueella, jossa uuden rakennuspaikan vähimmäispinta-ala on m2, kun kiinteistö on liitetty vesihuoltoverkostoon. Kiinteistö on muodostettu rakennuspaikaksi v Kiinteistö sijaitsee Vähä-Laukkoskentien varrella, ja alueella on osuuskunnan rakentama vesihuoltoverkosto, johon kiinteistö on liitetty.

17 Kunnanhallitus Khall 247 Naapurien kuuleminen Naapureilla (3 kpl) ei ole huomautettavaa. Lausunnot Uudenmaan tiepiiri on antanut lausunnon , missä tiepiiri katsoo, että liikenneturvallisuussyistä ja tien toimivuuden kannalta on tarpeellista rajoittaa liittymien määrää ja ohjata kulkua yhteisiä liittymiä käyttäen. Kulkuyhteys tiloille 2:43 ja 2:44 tulee järjestää yhteisen liittymän kautta, joka tulee sijoittaa tilojen rajalle, nykyisen metsätalousliittymän kohdalle. Aluearkkitehdin lausunto Alueella ei ole voimassa asemakaavaa eikä yleiskaavaa. Alueella on vireillä eteläisten kylien osayleiskaava; osayleiskaavaluonnoksessa tilan alue sisältyy kyläalueelle (AT), missä rakentaminen edellyttää mitoituksen mukaista uuden rakennuspaikan merkintää. Luonnoksessa tilalle ei ole osoitettu uuden rakennuspaikan muodostamismahdollisuutta. Tarkasteltaessa kiinteistönmuodostusta taaksepäin on tilasta Laurila RN:o 2:20 muodostettu uudet kiinteistöt : hakemuksen mukainen Metsä-Hovi RN:o 2:43 (5053 m2) ja Takamaa 2:22 (38410 m2). Osayleiskaavaluonnoksessa tälle Takamaa-nimiselle tilalle on osoitettu kaksi uutta rakentamismahdollisuutta. Vuonna 1990 tehdyssä lohkomisessa on ollut ajatuksena muodostaa yhdelle suvun jäsenelle rakennuspaikka (=Metsä-Hovi), mutta osayleiskaavan mitoituksessa uudet rakennuspaikat luonnollisesti sijoittuvat suuremmalle tilalle. Takamaa-tilan maaomistajan suostumuksella siirretään yksi rakentamismahdollisuus Metsä-Hovin tilalle suvun alkuperäisen ajatuksen mukaisesti. Tämä siirto tullaan ottamaan huomioon osayleiskaavan edetessä ehdotusvaiheeseen. Haettu rakentaminen liittyy suoraan Vähä-Laukkoskentiehen ja edustaa tavoiteltavaa nauhamaista rakennetta. Rakennuspaikka rajautuu maisemassa luontevasti rakennettuun ympäristöön. Suunniteltu rakentaminen ei näin aiheuta haittaa kaavoitukselle ja alueiden käytön muulle järjestämiselle osayleiskaavan keskeneräisyyden vuoksi.

18 Kunnanhallitus Khall 257 Poikkeamiseen ja suunnittelutarveratkaisuun voidaan suhtautua myönteisesti seuraavin ehdoin: rakennuspaikka liitetään alueelliseen vesihuoltoon pohjavesialueen vuoksi, rakennusten sijoittelussa otetaan huomioon mahdollinen kevyen liikenteen väylän rakentuminen Vähä- Laukkoskentien varteen ja tieliittymän rakentamisessa tiepiirin lausunto sekä lisäksi rakentaminen sovitetaan ympäröivään maisemaan ja rakennuskantaan massoittelun, materiaalien ja värityksen suhteen. Perustelut Rakentaminen ei aiheuta haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle eikä haitallista yhdyskuntakehitystä. Rakentaminen ei vaikeuta luonnonsuojelun eikä rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista. Rakentaminen on sopivaa maisemalliselta kannalta eikä vaikeuta erityisten luonnon- tai kulttuuriympäristön arvojen säilyttämistä eikä virkistystarpeiden turvaamista. Erityinen syy poikkeamiselle on esitetty. Sovelletut oikeusohjeet MRL 16, 38, 137 Tiedoksi ilman liitenumeroa on karttayhdistelmä. Kunnanjohtajan päätösehdotus: Kunnanhallitus päättää antaa seuraavan lausunnon: Kunnanhallitus puoltaa poikkeamisen myöntämistä edellä esitetyin perustein sillä ehdolla, että rakennuspaikka liitetään alueelliseen vesihuoltoverkostoon pohjavesialueen vuoksi, rakennusten sijoittelussa otetaan huomioon mahdollinen kevyen liikenteen väylän rakentuminen Vähä- Laukkoskentien varteen ja tieliittymän rakentamisessa tiepiirin lausunto sekä lisäksi rakentaminen sovitetaan ympäröivään maisemaan ja rakennuskantaan massoittelun, materiaalien ja värityksen suhteen. Tästä päätöksestä antaa lisätietoja kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo, puh. (019) tai Kunnanhallituksen päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti.

19 Kunnanhallitus HAAPAKOSKI LIISA, POIKKEAMIS- JA SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUSTA KOSKEVA LAUSUNTO Khall 248 ASIA Rakentamista koskeva poikkeaminen ja suunnittelutarveratkaisu. Kunnanhallitus antaa ensin lausunnon jätetystä hakemuksesta; päätösvalta asiassa kuuluu Askolan, Myrskylän, Pornaisten ja Pukkilan yhteiselle rakennus- ja ympäristölautakunnalle. HAKIJA Liisa Johanna Haapakoski Sipoontie C JÄRVENPÄÄ puh HAKEMUS Rakennuspaikan sijainti Pornainen, Hevonselkä, Monninkyläntie, määräala Mäkelä -nimisestä tilasta RN:o 6:74 (tilan koko 1,34 ha), määräalan suuruus m2. Rakennustoimenpide Omakotitalo (1 asunto, kerrosluku I½ ja 202 k-m2). Autotalli/varasto (kerrosluku I, 60 k-m2). Rakentamisrajoitus - Rakennuskielto yleiskaavan laatimista varten: MRL Rakennusluvan erityiset edellytykset suunnittelutarvealueella: 16 ja 137 Hakijan esittämät perustelut ja arvio keskeisistä vaikutuksista Suunniteltu asuinrakennus sijaitsee tulevan as.alueen rajalla. Ei vaikeuta alueen suunnittelua. Liittyy vesiosuuskuntaan. Tieyhteydet olemassa. Naapurien kuuleminen Tilan RN:o 7:34 maanomistaja esittää kulkua ko. määräalalle kantatilan

20 Kunnanhallitus Khall 248 6:47 kautta, josta lyhyempi kulku Monninkylätielle. Muilla naapureilla (2 kpl) ei ole huomautettavaa. Aluearkkitehdin lausunto Alueella ei ole voimassa asemakaavaa eikä oikeusvaikutteista yleiskaavaa. Oikeusvaikutuksettomassa, valtuuston vuonna 1993 hyväksymässä Kirkonkylän osayleiskaavassa, tilan alue sijoittuu pientalovaltaiselle asuntoalueelle (kaavassa ei ole tutkittu rakentamisen määrää eikä maanomistajien yhdenvertaista kohtelua lupakäsittelyssä). Alueella on vireillä Kirkonkylän osayleiskaavan tarkistus. Osayleiskaavaluonnoksessa tilan alue sijoittuu uudelle ja oleellisesti muuttuvalle työpaikka-alueelle (TP), mutta rajoittuu kuitenkin osayleiskaavaluonnoksen mukaiseen uuteen ja oleellisesti muuttuvaan pientalovaltaiseen asuntoalueeseen (AP); molempien alueiden rakentaminen on ajateltu tutkittavan asemakaavoituksen kautta. Työpaikka-alue toimii puskurina Monninkyläntien suuntaan ja asuminen voidaan yhdistää yritystilaan kauempana liikennealueesta. Alue sijoittuvat erilleen varsinaisesta taajama-alueesta Monninkyläntien varteen. Alueen asemakaavoitus ei ole ajankohtaista lähivuosina. Poikkeamista haetaan yleiskaavan laatimista varten määrätystä rakennuskiellosta. Alue on lisäksi sekä osayleiskaavan että lain mukaan suunnittelutarvealuetta. Kirkonkylän osayleiskaava on odottanut eteläisten ja pohjoisten kylien kaavaratkaisua mitoituksen osalta; nyt valtuuston periaatepäätöksenä hyväksymiä mitoitusperiaatteita tullaan käyttämään myös Kirkonkylän osayleiskaavassa taajaman ulkopuolisilla alueilla määriteltäessä tilakohtaisesti uusia rakenta-mismahdollisuuksia. Mitoitustyö on käynnissä konsultin toimesta. Konsulttisopimukseen liittyen, joka on päivätty , on neuvoteltu alue, jonka osalta mitoitus tehdään. Hakemuksen mukainen tila on jätetty mitoitettavan alueen ulkopuolelle, koska alue kuuluu asemakaavalla ratkaistaviin alueisiin. Haettu rakentaminen sijoittuu etäälle Monninkyläntiestä ja alueelle, jolle on tarkoitus ohjata tiiviimmin asumista. Määräalan rakentaminen ei vaikeuta mahdollista myöhempää asemakaavan laatimista, mikäli tieyhteys otetaan tilan 6:74 kautta. Tieliittymien määrä Monninkyläntiellä tulee

21 Kunnanhallitus Khall 248 pitää mahdollisimman pienenä liikenteen sujuvuuden ja liikenneturvallisuuden vuoksi. Vireillä olevien osayleiskaavojen tavoitteiden mukaisesti rakennuspaikan koko voi olla hakemuksen mukainen 3000 m2, mikäli rakennus liitetään alueelliseen vesihuoltoverkostoon. Rakennuspaikka sijoittuu maisemassa luontevasti rakennettuun ympäristöön. Suunniteltu rakentaminen ei näin aiheuta haittaa kaavoitukselle ja alueiden käytön muulle järjestämiselle osayleiskaavan keskeneräisyyden vuoksi. Poikkeamiseen ja suunnittelutarveratkaisuun voidaan suhtautua myönteisesti seuraavin ehdoin: rakennuspaikka liitetään alueelliseen vesihuoltoverkostoon ja tieyhteys järjestetään tilan 6:74 alueen sekä olemassa olevan Monninkyläntien liittymän kautta. Perustelut Rakentaminen ei aiheuta haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle eikä haitallista yhdyskuntakehitystä. Rakentaminen ei vaikeuta luonnonsuojelun eikä rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista. Rakentaminen on sopivaa maisemalliselta kannalta eikä vaikeuta erityisten luonnon- tai kulttuuriympäristön arvojen säilyttämistä eikä virkistystarpeiden turvaamista. Erityinen syy poikkeamiselle on esitetty. Sovelletut oikeusohjeet MRL 16, 38 ja 137 Tiedoksi ilman liitenumeroa on karttayhdistelmä. Kunnanjohtajan päätösehdotus: Kunnanhallitus päättää antaa rakennus- ja ympäristölautakunnalle seuraavan lausunnon: Kunnanhallitus puoltaa poikkeamisen sekä suunnittelutarveratkaisun myöntämistä ehdolla, että rakennuspaikka liitetään alueelliseen vesihuoltoverkostoon ja tieyhteys järjestetään tilan 6:74 alueella sekä olemassa olevan Monninkyläntien liittymän kautta. Tästä päätöksestä antaa lisätietoja kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo, puh. (019) tai Kunnanhallituksen päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti.

22 Kunnanhallitus KUUMA-PALVELUYHTEISTYÖ / TIETOHALLINTO Khall 249 Kunnanhallitus on kokouksessaan päättänyt olla mukana mm. tietohallinnon KUUMA-yhteistyöhankkeessa. KUUMA-kuntien tietotekniikkaryhmän valmistelemassa Tietohallintohankkeen liiketoimintasuunnitelmassa esitetään, että KUUMA-kuntien välille toteutetaan tietoliikenneyhteydet ja että kuntien atk-verkot yhdistetään vuoden 2009 loppuun mennessä. Näin luodaan edellytykset KUUMAn strategioissa esitetylle eri toimialojen palveluyhteistyölle ja mahdollistetaan eri palveluyksiköiden käyttämien atk-sovellusten yhdistäminen. Ennen atk-verkkojen yhdistämistä kuntien tietohallintoa kehitetään laatimalla yhteisten periaatteiden mukainen kuntakohtainen kehittämisohjelma yhteisen tietoteknisen arkkitehtuurimäärittelyn pohjalta siten, että kunnan yhdistäminen KUUMAn yhteiseen verkkoon on turvallista. KUUMAn yhteisen tietoteknisen ympäristön hallintaa varten on tarkoitus perustaa KUUMAn tietotekniikkapalvelut liikelaitos, joka on joko osa KUUMAn tukipalvelujen liikelaitoskuntayhtymää tai kuuluu tietotekniikan isäntäkunnan organisaatioon. Liikelaitokseen siirretään toiminnassa mukana olevien kuntien tietohallintoyksiköiden henkilökunta lukuun ottamatta tietohallintopäälliköitä, jotka jatkavat peruskuntien palveluksessa tietohallinnon konsultointi- ja tilaajatehtävissä. Strategiset tavoitteet: Yhtenäinen arkkitehtuuri, joka mahdollistaa palveluyhteistyön, palvelujen tuottavuuden nostamisen ja MAL - suunnitteluyhteistyön Synenergiset edut: Tietohallinnon osaamisen vahvistaminen, tietoteknisten palvelujen kehittäminen, toimialojen palvelujen tehostaminen, sähköisten palvelujen ja asioinnin kehittäminen, päällekkäisyyksien poistaminen Arvioidut säästöt: Kolmen vuoden vakiointivaiheen jälkeen voidaan saavuttaa säästöjä tietohallinnon organisoinnissa. Merkittävimmät säästöt saavutetaan toimialoilla palvelun parantuessa sekä tietotekniikan hyödyntämisessä palveluja ja niiden tuottavuutta kehitettäessä. Aloitus: Aiesopimus heti päätösten jälkeen ja toteutus vaiheittain liiketoimintasuunnitelman mukaisesti.

23 Kunnanhallitus Khall 249 KUUMA hallitus päätti esittää kaupungin/ kunnanhallituksille, että ne tekevät mennessä päätöksen osallistumisesta tietohallinnon yhteistyöhön. KUUMA-hallituksen päätösehdotus: Kunnat - hyväksyvät aiesopimuksen ja - liiketoimintasuunnitelman toimenpide-ehdotukset KUUMA-hallituksen päätösesityksessä mainitut "liiketoimintasuunnitelman toimenpide-ehdotukset" löytyvät Tietohallinto-hankkeen liiketoimintasuunnitelman sivuilla Liiketoimintasuunnitelmaa valmistellut työryhmä esittää, että KUUMA-kuntien palvelutuotantoyhteistyön ja yhteisen palvelutuotannon mahdollisuuksien varmistamiseksi toteutetaan kuntien yhteinen tietotekninen infrastruktuuri seuraavasti: - yhteisen tietoteknisen ympäristön toteuttaminen aloitetaan analysoimalla kuntien nykyiset tietotekniset ympäristöt - rinnan nykytilan analyysin kanssa määritellään KUUMA-alueen tietoteknisen infrastruktuurin keskeiset komponentit - laaditaan kuntakohtaiset aikataulutetut suunnitelmat siitä, millä tavoin kunnat kehittävät verkkojaan ja toimintamallejaan sellaisiksi, että kunnat voidaan liittää KUUMAn yhteiseen verkkoon - luodaan KUUMAn yhteinen tietoliikenne- ja verkkoympäristö, johon liitetään kunnat sitä mukaa, kun ne ovat kehittäneet ympäristönsä KUUMA-tasolle - KUUMAn yhteisen verkkoympäristön ylläpitoa ja muiden atkpalvelujen tuottamista varten perustetaan erillinen liikelaitosmaisesti toimiva KUUMAn tietotekniikkapalveluyksikkö - riittävä tietohallinto-osaaminen kunnissa varmistetaan, sillä että kuntien palvelukseen jätetään tietohallintopäälliköt, jotka muodostavat yhdessä KUUMAn tietohallinnon ohjausryhmän - KUUMAn yhteisen tietoteknisen ympäristön toteuttaminen vastuutetaan kuntien tietohallintopäälliköille. KUUMAn tietotekniikkapalveluyksikkö perustetaan ja sille valitaan vetäjä, joka valmistelee yksikön toimintaa.

24 Kunnanhallitus Khall Henkilökunta siirretään kuntien yhteiseen tietotekniikan palveluyksikköön sen jälkeen, kun kunnat ovat sovitussa aikataulussa kehittäneet järjestelmänsä sovitulle KUUMA-tasolle ja yhteisen KUUMAverkon toteuttaminen voidaan aloittaa. - Uudistukset toteutetaan siten, että kaikkien mukana olevien kuntien tietotekninen henkilökunta saa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa tietää paikkansa myös tulevassa organisaatiossa ja voi vanhan tehtävänsä ohessa valmistautua tulevan tehtävän hoitoon. Esityslistan mukana lähetetään tiedoksi: - KUUMA-tietotekniikkayhteistyön liiketoimintasuunnitelma - Liiketoimintasuunnitelman täydennys - Aiesopimus Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää esittää KUUMA-hallituksen päätösesityksen mukaisesti kunnanvaltuustolle, että Pornaisten kunta hyväksyy tiedoksi lähetetyn Tietotekniikka-hankkeen aiesopimuksen ja liiketoimintasuunnitelman sivuilla mainitut toimenpide-ehdotukset. Pornaisten kunta on mukana aiesopimuksessa mainitussa tarkennetussa selvityksessä. Selvityksen jälkeen päätetään erikseen tietohallinnon yhteistyön sisällöstä ja laajuudesta. Tästä päätöksestä antaa lisätietoja kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo, puh. (019) tai Kunnanhallituksen päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti.

25 Kunnanhallitus KUUMA-PALVELUYHTEISTYÖ / TALOUSPALVELUT Khall Kunnanhallitus on kokouksessaan päättänyt: - hyväksyä KUUMA-talouspalvelujen palvelukeskuksen alustavan projektisuunnitelman - hyväksynyt Tuusulan kunnan projektin ja seudullisen palvelutoiminnan vetäjäksi v alkuun asti - että kunta ostaa tarvitsemansa palvelut KUUMAtalouspalvelukeskukselta. Projektisuunnitelmassa todetaan mm., että palvelukeskus-projektin tarkoituksena on seudullistaa projektiin mukaan lähtevien kuntien seuraavat toiminnot vuoteen 2009 mennessä: 1. peruskirjanpito ja ulkoinen raportointi (isäntäkunta) 2. taloushallinnon järjestelmän/-ien tietotekninen ylläpito ja tuki (palveluosto tietotekniikkayritykseltä) 3. järjestelmän/-ien käyttötuki (järjestelmäkilpailutuksen osana) Projektin ulkopuolelle jätetään palkanlaskenta ja päätöksentekoa tukeva raportointi. Järjestelmäkilpailutus pitää kuitenkin sisällään myös päätöksentekoa tukevan raportointijärjestelmän. Projektisuunnitelmassa on tavoitteena ollut vuoden 2009 alkuun mennessä em. tietojärjestelmäkokonaisuuden kilpailuttamisen lisäksi yhtenäistää projektissa mukana olevien kuntien talousprosessit, yhtenäistää näiden ulkoinen laskentatoimi raportointeineen siten, että seudullinen malli on toimintavalmis vuoden 2009 alkuun mennessä, toteuttaa kuntarajat ylittävät asiakas- ja toimittajatietokannat, mahdollistaa kuntakohtainen taloussuunnittelu ja päätöksentekoa tukeva raportointi kunkin kunnan omien tavoitteiden ja toimintatapojen mukaisesti sekä mahdollistaa hankittavan/-ien järjestelmän/-ien hajautettu sekä kuntarajat ylittävä keskitetty käyttö yhteisiä tietokantoja hyödyntäen. Tuusulan kunta on tarkentanut toimenpiteitä niin, että toiminnot mahdollistetaan seudullisessa yhteistyössä vuoden 2008 alkuun mennessä. Kuuma -komissio on päättänyt esittää, että Kuuma-hallitus hyväksyy taloushallinnon liiketoimintasuunnitelman ja esittää kunnille, että ne päättävät osallistumisesta yhteistyöhön.

26 Kunnanhallitus Khall 250 Liiketoimintasuunnitelma on suunnitelma, jonka pohjalta seudullisen talouspalvelukeskuksen toiminta käynnistyy. Suunnitelman liitteenä on alustava sopimusluonnos seudullisesta taloushallinnon palvelusta. Sen yksityiskohdista sovitaan kuntakohtaisesti ja siitä kunnanhallitus päättää erikseen. Suunnitelman liitteenä oleva johtosääntöluonnos käsitellään Tuusulan kunnan hallintoelimissä, kun on selvillä, mitkä kunnat tulevat talouspalvelukeskukseen mukaan. Johtosääntö valmistellaan yhteistyössä kuntien kanssa. Myös suunnitelman liitteenä olevat prosessikuvaukset voivat muuttua kuntakohtaisten sopimusten perusteella. Talouspalvelukeskusta varten perustetaan Tuusulan kuntaan kirjanpidollinen taseyksikkö vuoden 2008 alusta. Sen toiminta rakentuu tiimiperiaatteelle. Tavoitteena on, että kussakin kunnassa olisi mahdollisuuksien mukaan palvelukeskuksen toimipiste. Palvelukeskuksen henkilöstön muodostavat mukana olevien kuntien henkilöstöstä valitut henkilöt, jotka toimivat tällä hetkellä kunnissa palvelukeskukseen siirtyvissä tehtävissä. Henkilöstömäärä riippuu mukaan lähtevien kuntien määrästä. Talouspalvelukeskuksen arvioidaan kykenevän hoitamaan kuntien palvelun nyt arvioiduilla resurssimäärillä ainakin vuoteen 2011 asti. Kuumassa tehdään vielä yhteinen suositus periaatteista henkilöstön siirrosta kuntien yhteisiä palvelutuotantoja järjestettäessä. Kuuma-hallitus on hyväksynyt liiketoimintasuunnitelman ja esittänyt kunnille osallistumista yhteistyöhön. Seudullinen talouspalvelukeskus aloittaa toimintansa Tuusulan kunnan organisaation osana. Uusien laskentajärjestelmien käyttöönotto alkaa kunnissa loppuvuonna 2007 ja jatkuu vuoden 2008 aikana. Vuoden 2008 alusta lähtien talouspalvelukeskuksen asiakkaina Tuusulan kunnan lisäksi aloittavat Mäntsälän kunta ja Nurmijärven kunta. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että Pornaisten kunta ostaa tarvitsemansa talouspalvelut KUUMA-talouspalvelukeskukselta vuoden 2009 alusta lukien. Tästä päätöksestä antaa lisätietoja kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo, puh. (019) tai Kunnanhallituksen päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti.

27 Kunnanhallitus KUUMA-PALVELUYHTEISTYÖ / HANKINNAT Khall 251 KUUMA-kuntien yhtenä kärkihankkeena on valmisteltu syksystä 2006 alkaen seudullista hankintayhteistyötä. Tavoitteina hankkeessa on KUUMA-hallituksen hyväksymän ja Pornaisten kunnanhallituksen osaltaan hyväksymän KUUMA-hankintastrategian mukaisesti: - tehostaa henkilöresurssien käyttöä hankinta-asioissa - kehittää toimintatapoja - hyödyntää KUUMA-kuntien suurta yhteistä hankintavolyymia - hyödyntää suuren hankintavolyymin tuomaa neuvotteluvoimaa - lisätä yhteistyötä KUUMA-kuntien hankinnoissa - laajentaa yhteistyötä uusiin tavara- ja palveluryhmiin - kehittään ja lisätä hankintaosaamista KUUMA-kunnissa Seudullisen hankintayhteistyön valmistelun aikana ja KUUMAhankintaryhmän usean vuoden aikana tekemän käytännön hankintayhteistyön pohjalta on käynyt selväksi, että ainoa tehokas tapa toteuttaa edellä mainittuja tavoitteita on perustaa seudullinen hankintaorganisaatio hoitamaan sille annettuja hankinta-asioita. KUUMA-hankintaryhmässä on valmisteltu asiaa koskeva liiketoimintasuunnitelma, jonka pohjalta seudullisen hankintapalvelukeskuksen toiminta käynnistetään. Liiketoimintasuunnitelma tulee valmistelun jatkuessa täsmentymään ja täydentymään. Suunnitelmassa selvitetään ja esitetään seudullisen hankintapalvelukeskuksen organisaatiomalli, henkilöstötarve, tehtävät, toimintatapa, arvioita hankintapalvelukeskuksen toiminnallisista ja taloudellisista vaikutuksista KUUMA-kunnissa sekä toiminnan riskejä ja aikatauluja hankkeen toteuttamisessa. Liiketoimintasuunnitelman liitteinä on mm. alustava perussopimus (sopimus seudullisesta hankintapalvelukeskuksesta ja sen tuottamista palveluista) ja hankintapalvelukeskuksen alustava toimintasääntö. Perussopimuksen yksityiskohdista sovitaan vielä tarkemmin sen jälkeen kun tiedetään, mitkä kunnat ovat mukana, ja siitä päättää kunnanhallitus erikseen. Alustava toimintasääntö täsmentyy sen jälkeen kun tiedetään, mitkä kunnat ovat hankkeessa mukana, ja siitä päätetään myös erikseen. Seudullisen hankintapalvelukeskuksen organisaatiomalliksi esitetään ns. isäntäkuntamallia, jossa hankintapalvelukeskus on osa Nurmijärven kuntaorganisaatiota ja sen henkilöstö Nurmijärven kunnan henkilöstöä ja toimipaikka Nurmijärvi. Hankintapalvelukeskuksen henkilöstön

28 Kunnanhallitus Khall 251 muodostavat mukana olevissa kunnissa työskentelevät henkilöt, jotka ovat tehtäviin soveltuvia ja halukkaista siirtymään Nurmijärven kunnan palvelukseen. Jos siirtyviä henkilöitä ei löydy mukana olevista kunnista riittävästi, niin puuttuvat palkataan normaalin hakumenettelyn kautta. Hankintapalvelukeskus on voittoa tavoittelematon kirjanpidollinen taseyksikkö, joka tekee vuosittain nollatuloksen. Mukana olevat kunnat maksavat hankintapalvelukeskuksen kulut asukaslukujen mukaisessa suhteessa. Hankintapalvelukeskus antaa palveluja vain mukana oleville kunnille perussopimuksen, toimintasäännön ja myöhemmin tehtävien päätösten mukaisesti. Kaikki merkittävät toiminnan muutokset, kuten esim. uuden jäsenorganisaation mukaan ottaminen tai palvelurepertuaarin laajentaminen, hyväksytetään mukana olevissa kunnissa siten kuin em. sopimuksissa on todettu. Toiminta käynnistetään Samasta ajankohdasta alkaen KUUMA-hankintaryhmä voidaan tarpeettomana lakkauttaa. Esityslistan mukana lähetetään tiedoksi: - Hankintapalvelukeskuksen liiketoimintasuunnitelman tiivistelmä - KUUMA-hankintayhteistyön liiketoimintasuunnitelma - Sopimus seudullisesta hankintapalvelukeskuksesta ja sen toteuttamista hankintapalveluista - Seudullinen hankintapalvelukeskus - Toimintasääntö Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että Pornaisten kunta ei lähde tässä vaiheessa mukaan hankintapalvelukeskushankkeeseen. Tästä päätöksestä antaa lisätietoja kunnanjohtaja Hannu Haukkasalo, puh. (019) tai Kunnanhallituksen päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti.

29 Kunnanhallitus KUUMA SEUTULIPPU Khall 252 KUUMA liikenneryhmän toimeksiannosta on tehty selvitys KUUMA - kuntien sisäisen seutulipun toteuttamisesta. Selvityksessä ovat olleet mukana myös Sipoo ja Hyvinkää ja ne ovat esittäneet halunsa olla mukana myös toteuttamisvaiheessa. Selvitystyön yhteydessä on käsitelty nykytilanne, taloudelliset vaikutukset sekä käyttömenoihin että verotuloihin, tekninen toteuttaminen ja clearing järjestelmä. Laskelmat perustuvat nykykäytöntöihin ja arvioihin. Lopulliset korvaukset on tarkoitus määritellä liikennöitsijöiden kanssa käytävissä neuvotteluissa. Seutulippuselvitys lähetetään kunnanhallitukselle tiedoksi ilman liitenumeroa. Teknisesti KUUMA-alueen seutulippu olisi mahdollista toteuttaa jo syksyllä 2007, mutta päätöksenteon ja sopimusneuvottelujen kannalta aikaisin toteutusvaihe on vuoden 2008 alussa. Lääninhallitus maksaa oman osuutensa myös uusista seutulipuista. Mikäli rahoitus ei riitä koko läänin alueella, läänin korvausprosentti (48 %) pienenee kaikilta seutulippualueilta. Liikenneryhmä on ehdottanut, että selvityksessä mukana olevissa kunnissa toteutetaan Keski-Uudenmaan sisäinen bussiliikenteen 30 pv:n seutulippu, ja että lipun hinta on kaikissa kunnissa 60 eur/30 pv. Lippu oikeuttaa voimassaoloaikana vapaaseen matkustamiseen seutulippualueen bussiliikenteessä. Selvitystyön yhteydessä on arvioitu, että 60 euron lipun hinnalla pornaislaiset ostaisivat noin 150 lippua vuodessa, jolloin kunnan subventioosuudeksi tulisi euroa vuodessa. Kunnan saaman verohyödyn jälkeen kokonaisvaikutus kunnan talouteen olisi laskelmien mukaan hieman alle euroa plussan puolella. Kuuma komissio käsitteli seutulippuasiaa ja nimesi hankkeen projektipäälliköksi Kyösti Ronkaisen. Projektipäällikön ensimmäisenä tehtävänä on käydä tekniset neuvottelut kuntien, lääninhallituksen, liikennöitsijöiden ja matkahuollon kanssa seutulipun toteuttamisesta vuoden 2008 alusta sekä tehdä lopulliset päätösesitykset kunnille. KUUMA hallitus päätti esittää kunnille, että ne tekevät periaatepäätöksen KUUMA seutulipun toteuttamisesta ja sen hinnasta. Tarkoitus on myös, että kunnat nimeävät edustajansa ohjausryhmään periaatepäätöksen yhteydessä.

30 Kunnanhallitus Khall 252 Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että 1. Pornaisten kunta suhtautuu myönteisesti KUUMA seutulipun toteuttamiseen ja on mukana hankkeen jatkovalmistelussa, että 2. KUUMA seutulipun hinnaksi pornaislaiselle matkustajalle hyväksytään 60 euroa kuukaudessa ja että 3. kunnan edustajaksi ohjausryhmään nimetään hallintojohtaja Seija Marttila. Kunnanhallituksen päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti.

31 Kunnanhallitus ILMOITUSASIAT Khall 253 Kunnanhallitus päättää merkitä tietoonsa saatetuksi: Uudenmaan veroviraston kirje : Ennakkotieto verovuoden veroista, verovuosi Sisäasiainministeriön päätös SM /Ha-43, : Kuntien yhteistoiminta-avustuksen myöntäminen. Etelä-Suomen lääninhallituksen kirje STH714A, ESLH /Va-6, : Äitienpäiväkunniamerkit Agropolis Oy:n kirje : Rahoitushakemus/kuntarahaanomus. Eläkeliiton Pornaisten yhdistys ry:n kirje : Määräraha eläkeläisten terveyden ylläpitoon. Askolan kunnanhallituksen pöytäkirjanote : Jäsenten ehdottaminen verotuksen oikaisulautakuntaan. Keravan kaupunginvaltuuston pöytäkirjanote : KUUMA-palvelustrategia. Mäntsälän kunnanvaltuuston pöytäkirjanote : Konsultin palkkaaminen Mäntsälä-Pornaisten perusturvaselvityksen laatimiseen / loppuraportin esittely / palvelujen yhteisestä järjestämisestä päättäminen. Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen kirje : vuoden 2007 toinen osavuosikatsaus ajalta Palkkatoimikunnan pöytäkirja 1/2007, Teknisen lautakunnan pöytäkirjanote : Talousarvio vuodeksi Teknisen lautakunnan pöytäkirja 6/2007, Kupsenkyläntien hoitokunnan kirje : Avustusanomus Kupsenkylän sillan rakentamiseen.

Kunnanvaltuusto 15.10.2007. Kunnanvaltuuston istuntosali. 102 197 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kunnanvaltuusto 15.10.2007. Kunnanvaltuuston istuntosali. 102 197 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Kokouskutsu 9/2007 Lähettämispäivä Kunnanvaltuusto 15.10.2007 KOKOUSAIKA Maanantai 22.10.2007 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvaltuuston istuntosali 102

Lisätiedot

252 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Mäntsälän ja Pornaisten perusturvan yhteistyöselvitys

252 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Mäntsälän ja Pornaisten perusturvan yhteistyöselvitys PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2006 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 24.4.2006 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 252 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

509 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 309 515 Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus

509 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 309 515 Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 21/2005 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 14.11.2005 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvirasto 509 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

14 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 14 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

14 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 14 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Kokouskutsu 4/2019 Kuntakehitysjaosto KOKOUSAIKA torstai 12.9.2019 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Pornaisten kunnanvirasto, Kirkkotie 176, hallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite

Lisätiedot

Kunnanhallitus. 141 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kunnanhallitus. 141 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 6/2008 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 31.3.2008 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvirasto 141 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Kunnanhallitus. 276 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 134 * 277 Nuutinen Jouni, poikkeamishakemusta koskeva lausunto

Kunnanhallitus. 276 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 134 * 277 Nuutinen Jouni, poikkeamishakemusta koskeva lausunto PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 12/2008 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 2.6.2008 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvirasto 276 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 Tekninen lautakunta Nro 3/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 28.5.2015 klo 17-18.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Kunnanhallitus. 429 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus

Kunnanhallitus. 429 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 16/2007 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 3.9.2007 klo 19.30 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvirasto 429 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 3/2007. Perusturvalautakunta 28.2.2007. 38 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 3/2007. Perusturvalautakunta 28.2.2007. 38 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 3/2007 Päivämäärä Perusturvalautakunta 28.2.2007 KOKOUSAIKA Tiistai 6.3.2007 klo 18.00 21.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 38 Kokouksen

Lisätiedot

Kunnanhallitus. 122 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kunnanhallitus. 122 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Asialista 6/2011 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA Maanantai 28.3.2011 kunnanvaltuuston kokouksen jälkeen Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 122 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Asialista 18/2017 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Lauantai 7.10.2017 KOKOUSPAIKKA Tallinna, Tallink City hotelli KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = ) 382 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

38 RANTA-ASEMAKAAVAN LAATIMINEN OSALLE KANKARINJÄRVEÄ

38 RANTA-ASEMAKAAVAN LAATIMINEN OSALLE KANKARINJÄRVEÄ ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Irja Keskinen Jussi

Lisätiedot

Kunnanvaltuuston istuntosali. 108 167 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kunnanvaltuuston istuntosali. 108 167 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2005 Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai 12.12.2005 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvaltuuston istuntosali 108 167 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

205 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 205 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

205 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 205 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Kokouskutsu 13/2015 Lähettämispäivä Kunnanhallitus 13.8.2015 KOKOUSAIKA Maanantai 17.8.2015 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = )

Lisätiedot

Kunnanhallitus. 49 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kunnanhallitus. 49 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 3/2010 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 1.3.2010 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvirasto 49 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 )

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) Kunnanhallitus 301 03.11.2014 Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) 3564/11.111/2014 KHALL 301 Hakija Nimi Moilanen Jorma Osoite Palokankaantie 45, 92400 Ruukki

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 5/2012 Perusturvalautakunta 13.08.2012

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 5/2012 Perusturvalautakunta 13.08.2012 Perusturvalautakunta 13.08.2012 KOKOUSAIKA 13.08.2012 klo 17.00-18.05 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 15 LAUSUNTOPYYNTÖ ESKOON SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN TOIMINTOJEN KEHITTÄMISESTÄ

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2/2008. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2/2008. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2/2008 Päivämäärä Perusturvalautakunta 27.2.2008 KOKOUSAIKA Tiistai 4.3.2008 klo 18.00 21.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 27 Kokouksen

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007 Päivämäärä Perusturvalautakunta 27.9.2007 KOKOUSAIKA Tiistai 2.10.2007 klo 18.00 21.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 123 Kokouksen

Lisätiedot

Pauli Salonpää Aulis Hämäläinen Raili Linna Kari-Pekka Urpilainen Anita Urpilainen. Virpi Piispanen Manu Toikkanen Juha Urpilainen

Pauli Salonpää Aulis Hämäläinen Raili Linna Kari-Pekka Urpilainen Anita Urpilainen. Virpi Piispanen Manu Toikkanen Juha Urpilainen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 5/2013 1 Kokousaika Ti 9.4.2013 klo 16.00-17.44. Kokouspaikka Kinnulan kunnantalon valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 4/2006. Kunnanvaltuuston istuntosali. 41 80 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 4/2006. Kunnanvaltuuston istuntosali. 41 80 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 4/2006 Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai 29.5.2006klo 18.30 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvaltuuston istuntosali 41 80 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja Keskinen

Lisätiedot

Kunnanvaltuuston istuntosali. 74 139 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kunnanvaltuuston istuntosali. 74 139 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 7/2006 Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai 6.11.2006 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvaltuuston istuntosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 74 139 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodelle 2008

Kunnanhallitus Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodelle 2008 PORNAISTEN KUNTA Kokouskutsu 21/2007 Lähettämispäivä Kunnanhallitus 24.10.2007 KOKOUSAIKA Maanantai 29.10.2007 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvirasto 536 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 -

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 - Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 5/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Maanantai 2.5.2016 klo

Lisätiedot

Kunnanhallitus. 156 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 80 * 157 Kaavamuutoshakemus, Mätikistöntie / Yli-Ollila

Kunnanhallitus. 156 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 80 * 157 Kaavamuutoshakemus, Mätikistöntie / Yli-Ollila PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 7/2008 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 7.4.2008 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvirasto 156 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

143 25.08.2015. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 12-59-POY / Kylmälä 452-2-212

143 25.08.2015. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 12-59-POY / Kylmälä 452-2-212 Rakennus- ja ympäristölautakunta 143 25.08.2015 Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 12-59-POY / Kylmälä 452-2-212 Rakennus- ja ympäristölautakunta 143 Asia Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle

Lisätiedot

Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015

Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015 Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015 Suunnittelutarveratkaisu / Koskimäki / Ohkolan kylä, Eerola-Kortistotie / 505-410-57-5 / Omakotitalon rakentaminen määräalalle 2 /

Lisätiedot

498 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 228 499 Kunnanviraston sulkeminen 27. 29.12.2006 väliseksi ajaksi

498 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 228 499 Kunnanviraston sulkeminen 27. 29.12.2006 väliseksi ajaksi PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 19/2006 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Tiistai 24.10.2006 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvirasto 498 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

135 21.10.2014 158 09.12.2014. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20

135 21.10.2014 158 09.12.2014. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 135 21.10.2014 158 09.12.2014 Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20 Rakennus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

Pöytäkirja tarkastetaan

Pöytäkirja tarkastetaan PORNAISTEN KUNTA Nuorisovaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai 27.11.2017 kello 17.05-17.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvaltuustosali Liu, Iisa

Lisätiedot

Jutta Pasma (sit) Satu Sirviö (sit) Ahti Isojärvi (kesk) Jari Tervo (kesk) Marko Poikela (kesk) Pirkko Hyötylä (kesk)

Jutta Pasma (sit) Satu Sirviö (sit) Ahti Isojärvi (kesk) Jari Tervo (kesk) Marko Poikela (kesk) Pirkko Hyötylä (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 310 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 15/2009 KOKOUSAIKA Perjantaina 04.12.2009 kello 15.00 15.40 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2011. Kunnanvaltuusto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2011. Kunnanvaltuusto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2011 Lähettämispäivä Kunnanvaltuusto 22.8.2011 KOKOUSAIKA Maanantai 29.8.2011 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvaltuuston istuntosali 47 Kokouksen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Kunnanhallitus 12.3.2014. 79 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kunnanhallitus 12.3.2014. 79 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Kokouskutsu 5/2014 Lähettämispäivä Kunnanhallitus 12.3.2014 KOKOUSAIKA Maanantai 17.3.2014 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = 9)

Lisätiedot

147 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 147 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

147 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 147 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Kokouskutsu 6/2019 Lähettämispäivä Kunnanhallitus 21.3.2019 KOKOUSAIKA Torstai 28.3.2019 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = ) 147

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2016 1 (1) 147 Asianro 3125/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-416-8-49 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

Liite 6A, maanomistuskartta ja kaavoituksen käynnistämissopimukset

Liite 6A, maanomistuskartta ja kaavoituksen käynnistämissopimukset Liite 6A, maanomistuskartta ja kaavoituksen käynnistämissopimukset Kunnan maanomistus sinisellä. Yksityisten maanomistajien kanssa tehdään maankäyttösopimukset. i SISÄLLYSLUETTELO KHALL, 4.11.2013

Lisätiedot

Kunnanhallitus. 147 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 91 153 Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus

Kunnanhallitus. 147 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 91 153 Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 7/2009 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 30.3.2009 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvirasto 147 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 8/2007. Perusturvalautakunta Aurinkomäen palvelukeskus

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 8/2007. Perusturvalautakunta Aurinkomäen palvelukeskus PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 8/2007 Päivämäärä Perusturvalautakunta 29.8.2007 KOKOUSAIKA Tiistai 4.9.2007 klo 19.00 22.00 KOKOUSPAIKKA Aurinkomäen palvelukeskus KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20 Kokousaika 21.03.2012 klo 15.00-15.21 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Nro 1. Tiistaina 17.01.2006. klo 18.00. Palokunnan huone

KIVIJÄRVEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Nro 1. Tiistaina 17.01.2006. klo 18.00. Palokunnan huone KIVIJÄRVEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 1 Tiistaina 17.01.2006 klo 18.00 Palokunnan huone KIVIJÄRVEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU 1/2006 Tiistaina 17.01.2006 klo 18.00 Palokunnan huone LIITE

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 (TORSTAI) Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

Kunnanhallitus. 460 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kunnanhallitus. 460 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 20/2008 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 3.11.2008 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvirasto 460 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (1) 158 Asianro 3588/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-26-107 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2013. Kunnanvaltuusto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2013. Kunnanvaltuusto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2013 Lähettämispäivä Kunnanvaltuusto 20.8.2013 KOKOUSAIKA Keskiviikko 28.8.2013 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvaltuuston istuntosali 86

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

Kunnantalo, kunnantalon kahvio Kausi Emmi Tuomala Iida Tanner. Laitinen, Esko (varajäsen)

Kunnantalo, kunnantalon kahvio Kausi Emmi Tuomala Iida Tanner. Laitinen, Esko (varajäsen) PORNAISTEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2018 Nuorisovaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai 12.3.2018 kello 17.40-18.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00. Vesannon kunnanviraston yläsali

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00. Vesannon kunnanviraston yläsali RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Vesannon kunnanviraston yläsali Pöytäkirjan Sivu 57 58 59

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011. Perusturvalautakunta. 29.11.2011 klo 17.30-19.20

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011. Perusturvalautakunta. 29.11.2011 klo 17.30-19.20 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 29.11.2011 klo 17.30-19.20 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo Heinilä

Lisätiedot

Laitinen, Esko (varajäsen)

Laitinen, Esko (varajäsen) PORNAISTEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2018 Nuorisovaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai 5.2.2018 kello 17.30-18.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (1) 186 Asianro 4087/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-471-1-45 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 28.3.2014. 26 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Tekninen lautakunta 28.3.2014. 26 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 4/2014 Päivämäärä Tekninen lautakunta 28.3.2014 KOKOUSAIKA Tiistai 1.4.2014 klo 18.00 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnantoimisto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 26 Kokouksen

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 22 * 35 Liittyminen Kunnan TAITOA Oy:n jäseneksi

Kunnanvaltuusto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 22 * 35 Liittyminen Kunnan TAITOA Oy:n jäseneksi PORNAISTEN KUNTA Asialista 3/2011 Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai 28.3.2011 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvaltuuston istuntosali 21 34 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu Sivistyslautakunta Nro 11/2009. Kunnanvirasto, valtuustosali

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu Sivistyslautakunta Nro 11/2009. Kunnanvirasto, valtuustosali KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu Nro 11/2009 Kokousaika klo 19.00 20.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 220 Asianro 5398/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-510-10-33 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

Hannu Rantala Juhani Heikkilä Reetta Hulmi Jukka Männistö Teuvo Sulin Liisa Yski. Pirjo Kotiranta. Esittelijä-sihteeri Pertti Ollikka

Hannu Rantala Juhani Heikkilä Reetta Hulmi Jukka Männistö Teuvo Sulin Liisa Yski. Pirjo Kotiranta. Esittelijä-sihteeri Pertti Ollikka Viranomainen No 2//2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Tekninen lautakunta Sivu 16 KOKOUSAIKA 16.4.2014 klo 17.00-18.25 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanviraston

Lisätiedot

22 37 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Ylijoen alueen omakotitonttien kampanjahinnoittelu

22 37 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Ylijoen alueen omakotitonttien kampanjahinnoittelu PORNAISTEN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2017 Lähettämispäivä Kunnanvaltuusto 19.4.2017 KOKOUSAIKA Tiistai 25.4.2017 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvaltuuston istuntosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Seuraava

Lisätiedot

Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO

Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO 249/60.605/2011 KHALL 228 Sisko ja Pentti Lunki ovat jättäneet suunnittelutarveratkaisuhakemuksen omakotitalon ja talousrakennuksen

Lisätiedot

Kunnanvaltuuston istuntosali. 89 184 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kunnanvaltuuston istuntosali. 89 184 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 8/2008 Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai 13.10.2008 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvaltuuston istuntosali 89 184 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 218 Asianro 4355/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-409-4-30 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 17.11.2014 kello 18.00-18.20 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 18 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Maanantaina 22.4.2013 klo 9.00 10.00 ja 13.10-13.18. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Maanantaina 22.4.2013 klo 9.00 10.00 ja 13.10-13.18. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ENONTEKIÖN KUNTA Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka PÖYTÄKIRJA Maanantaina 22.4.2013 klo 9.00 10.00 ja 13.10-13.18 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Sari Keskitalo pj olleet jäsenet

Lisätiedot

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Maaseutuelinkeinolautakunta 2/2007 8 KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 79 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) 3390/11.111/2014 KHALL 79 Hakija Nimi Eeva ja Paavo Runtti Osoite Lodentie

Lisätiedot

KOSKEN TL KUNNANVALTUUSTO 21.3.2011 2/2011

KOSKEN TL KUNNANVALTUUSTO 21.3.2011 2/2011 6 KUNNANVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2011 KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Aika: Maanantaina 21. päivänä maaliskuuta 2011 kello 19.00-19.35 Paikka: Kosken Tl kunnantalo, kunnanvaltuuston istuntosali 7 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

Timo Kiviluoma, kunnanjohtaja Sirpa Hartojoki, va. hallintojohtaja Eeva Seppänen, sosiaalijohtaja Mika Karvonen, tekninen johtaja

Timo Kiviluoma, kunnanjohtaja Sirpa Hartojoki, va. hallintojohtaja Eeva Seppänen, sosiaalijohtaja Mika Karvonen, tekninen johtaja Kokouskutsu / Esityslista Nro 1/2018 1 (9) KOKOUSAIKA Klo 9.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 18.8.2010 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.8.2010 klo 16.30 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 3/2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 3/2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012 KOKOUSAIKA 07.06.2012 klo 17.00-17.40 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 9 ILMOITUSASIAT 2 10 YKSITYISTIEAVUSTUKSET 2012 / KORJAUKSIA 3 11 VIEMÄRIVERKON

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 75 76 77 78 79 80 81 82 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnan virasto, kokoushuone. Terhi Niinikoski Hannu Kolehmainen. Markku Rantala

Kunnan virasto, kokoushuone. Terhi Niinikoski Hannu Kolehmainen. Markku Rantala PORNAISTEN KUNTA Leirikeskustoimikunta KOKOUSAIKA Tiistai 16.11.2010 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnan virasto, kokoushuone Seppo Yrtti

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 VALTUUSTO 1.2.2016 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 VALTUUSTO 1.2.2016 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 SISÄLLYSLUETTELO 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 3 3 SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖN JA VALTIOVARAINMINISTERIÖN LAUSUNTOPYYNTÖ

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2013 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2013 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN KOKOUSAIKA Maanantai 22.4.2013 klo 12.00-13.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN Kinnunen Rauno pj. X Vasalampi Maija

Lisätiedot

91 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 91 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

91 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 91 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Asialista 7/2016 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 4.4.2016 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = ) 91 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Vapaa-aikatoimen toimisto PANKKI

Vapaa-aikatoimen toimisto PANKKI PORNAISTEN KUNTA Nuorisovaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai 23.3.2015 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Vapaa-aikatoimen toimisto PANKKI Halla,

Lisätiedot

1 2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 2 3 Valtuuston kokouksien koollekutsuminen kevätkaudella

1 2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 2 3 Valtuuston kokouksien koollekutsuminen kevätkaudella PORNAISTEN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2017 Lähettämispäivä Kunnanvaltuusto 23.1.2017 KOKOUSAIKA Maanantai 30.1.2017 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvaltuuston istuntosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Seuraava

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2010 Kunnanhallitus. Maanantai 3.5.2010 klo 17.00 19.00. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2010 Kunnanhallitus. Maanantai 3.5.2010 klo 17.00 19.00. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2010 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 3.5.2010 klo 17.00 19.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

84 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 84 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

84 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 84 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Asialista 6/2016 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Keskiviikko 30.3.2016 kunnanvaltuuston kokouksen jälkeen KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = ) 84

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro 3/19.4.2011

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro 3/19.4.2011 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 3/19.4.2011 Kokousaika 19.4.2011 klo 19.00 20.18 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x = läsnä -

Lisätiedot

Kunnanvaltuuston istuntosali. 28 60 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 29 61 Kupsenkyläntien tiekunnan takausanomus

Kunnanvaltuuston istuntosali. 28 60 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 29 61 Kupsenkyläntien tiekunnan takausanomus PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 3/2007 Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai 23.4.2007 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvaltuuston istuntosali 28 60 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS Esityslista 3/2007

KUUMA-HALLITUS Esityslista 3/2007 Esityslista 3/2007 Aika Tiistai 17.4.2007 klo 18.00 Paikka Keravan kaupungintalo kaupunginhallituksen kokoushuone 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 18 KUUMA kuntien

Lisätiedot

Kunnanhallitus. 169 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 99 * 170 Lindberg Marju ja Knut, poikkeamishakemusta koskeva lausunto

Kunnanhallitus. 169 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 99 * 170 Lindberg Marju ja Knut, poikkeamishakemusta koskeva lausunto PORNAISTEN KUNTA Asialista 9/2011 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 2.5.2011 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 169 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 4/2016 Kokousaika: 5.9.2016 klo 13.00 15.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 1

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 1 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Torstai 9.1.2014 klo 17.00 17.36 Isonkyrön

Lisätiedot

401 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 401 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

401 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 401 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Asialista 22/2016 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 19.12.2016 kunnanvaltuuston kokouksen jälkeen KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = ) 401

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13. Tekninen lautakunta 15.12.2010

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13. Tekninen lautakunta 15.12.2010 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 Tekninen lautakunta 15.12.2010 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 15.12.2010 klo 16.30 17.15 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Lehtinen

Lisätiedot

Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45. 2 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta

Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45. 2 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2012 Kunnanvaltuusto Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45 Kokouspaikka Valtuuston kokoushuone Käsiteltävät asiat nro Liite nro 1 Kokouksen

Lisätiedot

Pöytäkirja tarkastetaan

Pöytäkirja tarkastetaan PORNAISTEN KUNTA Nuorisovaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai 9.10.2017 kello 17.10-18.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvaltuustosali Liu, Iisa Rinne,

Lisätiedot

Kunnanhallitus. 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kunnanhallitus. 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Asialista 8/2011 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 18.4.2011 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kunnanvaltuusto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Asialista 8/2013 Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 28.8.2013 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvaltuuston istuntosali 86 157 Kokouksen laillisuuden ja

Lisätiedot

Kunnanhallitus. 274 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kunnanhallitus. 274 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 12/2010 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 6.9.2010 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvirasto 274 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 16.5.2016 kello 18.00-19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( )

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( ) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2012 1 (7) 1135 Poikkeamishakemus (Vartiokylä, tontti 45270/17) HEL 2012-006696 T 10 04 01 Rakvv 45-640-12-S Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset, joista poiketaan

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 20 / 2018 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 20 / 2018 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 20 / 2018 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 17.joulukuu 2018 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali 156 Luvan myöntäminen kiinteistöhoitajan toimen täyttämiseen... 260 157 Työsuojelupäällikön

Lisätiedot

14 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 12 15-16 Talousarvion 2011 menojen ja tulojen alitukset sekä ylitykset

14 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 12 15-16 Talousarvion 2011 menojen ja tulojen alitukset sekä ylitykset PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 2/2012 Päivämäärä Tekninen lautakunta 8.3.2012 KOKOUSAIKA Tiistai 13.3.2012 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantoimisto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 14 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 () Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 () Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 () Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 25.1.2016 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

KUNTA- JA PALVELURAKENNEMUUTOKSESTA ANNETUN LAIN MUUTOKSET JA KUNTIEN PÄÄTÖKSENTEKO

KUNTA- JA PALVELURAKENNEMUUTOKSESTA ANNETUN LAIN MUUTOKSET JA KUNTIEN PÄÄTÖKSENTEKO Kunnanhallitus 61 21.02.2011 Valtuusto 23 28.03.2011 Kunnanhallitus 167 06.06.2011 Valtuusto 42 20.06.2011 KUNTA- JA PALVELURAKENNEMUUTOKSESTA ANNETUN LAIN MUUTOKSET JA KUNTIEN PÄÄTÖKSENTEKO KHALL 61 Valmistelija:

Lisätiedot

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala 31, YMP 10.5.2012 17:30 Suunnittelutarvepäätös kiinteistölle 535-404-8-124 Asia Hakija Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Nietula Matti ja Anita Poutakuja 3 B 2 37470 Vesilahti Rakennuspaikka

Lisätiedot