Lapinlahden Erämiehet ry. Historiikki

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lapinlahden Erämiehet ry. Historiikki"

Transkriptio

1 Lapinlahden Erämiehet ry Historiikki Teksti : Veikko Vidgrén Kuvat: Seuran jäsenten arkistoista

2 2 Kuva vuodelta 1965 Hirviporukan ensimmäinen hirvisaalis Henkilöt: Eturivi vasemmalta: Aku Karjalainen, Erkki Lähdesmäki, Ville Pikkarainen, Pekka Savolainen Takarivi vasemmalta: Juhani Nikander, Pentti Kesti, Paavo Ryhänen, Jaakko Heikkinen, Johannes Liimatainen

3 3 Tiedot olen kerännyt pöytäkirjoista ja toimintakertomuksista. Lisäksi olen saanut aineistoa kuuntelemalla seuran jäsenten keskusteluja ja kyselemällä tietoja yhdistyksessä pitkään mukana olleilta henkilöiltä. Erikoisesti kiitän Jaakko Heikkistä, Jouko Kuokkaa, ja Jorma Ruotsalaista, joiden kanssa olen käynyt seuran toimintaa läpi. Kiitos kuuluu myös jokaiselle tarinankertojalle metsästysretkillä. Osa mehevimmistä jutuista ei ole painokelpoisia. Luoja ei laske elinpäiviimme niitä päiviä, jotka vietämme metsällä. Tämäkö lienee ollut ajatuksena, kun Lauri Kaasinen, Reino Tiilikka ja Eino Hynynen perustivat Lapinlahden Erämiehet nimisen metsästysyhdistyksen Yhdistyksen jäseniksi hyväksyttiin perustajajäsenten lisäksi Ville Pikkarainen, Yrjö Rasku, Jaakko Heikkinen, Lasse Broms, Pentti Kaasinen ja Raimo Tiilikka. Tarkoituksena oli päästä metsästämään ja virkistymään mukavan harrastuksen parissa sekä muodostaa seura, joka hoitaa myös riistaa. Johtokunta valtuutettiin vuokraamaan metsästysmaita. Seurakunta myönsikin yhdistyksen jäsenille metsästysoikeuden maillaan. Maita saatiin myös Kymi Oy: ltä, jonka alueet muodostivat metsästysalueen rungon. Yhdistyksen 1. puheenjohtajaksi valittiin Lauri Kaasinen ja sihteeri- rahastonhoitajaksi Reino Tiilikka. Keväällä -64 uusiksi jäseniksi valittiin Artti Pulkkinen, Martti Heininen ja Paavo Ryhänen. Seuran puheenjohtaja ja sihteeri vaihtuivat aluksi lähes vuosittain. Tarkoitus oli, että jokainen joutuisi näin tutustumaan seuran toimintaan tarkemmin. Kaikista pisimmän yhtäjaksoisen urakan on tehnyt Jouko Kuokka. Hän on ollut seuran sihteerinä yhtäjaksoisesti vuodesta - 84 lähtien ja jatkaa edelleen. Jorma Ruotsalainen on toiminut puheenjohtajana useita jaksoja ja on myös nykyinen puheenjohtaja. Jorma on lisäksi toiminut muutamia vuosia seuran sihteerinä sekä useita vuosia hirviporukan johtajana. Erinomaiset hirvikoiratkin Jorma on kouluttanut: Rellu oli ensimmäinen koira, Jerille ammuttiin n. 50 hirveä, Jyskylle suunnilleen sama määrä luvulla Jorma tuli perheineen siihen tulokseen, että koiria pitää olla kolme. Niinpä hän käyttää metsällä vuorotellen Juusoa, Jullea ja Jekkua. Metsästyskauden 2002 loppuun mennessä Juusolle on ammuttu yli 40, Jullelle toistakymmentä ja Jekullekin jo viisi hirveä. Onnistunein hirvipäivä on ehkä syksyltä 2002, jolloin Jorman jokaiselle koiralle ammuttiin hirvi samana päivänä. Jorman puheenjohtajakaudella v. -90 toteutettiin seuran suururakka Piilolan majan rakentaminen.

4 4

5 5 Toiminnan alkuvuodet Seuran perustamisen aikoihin jäniksen jäljet olivat niin harvinaisia, että niitä käytiin katsomassa melkein ihmeenä. Jäniskannan elvyttäminen aloitettiin ruokinnalla. Ville Pikkarainen teki suurimman työn toiminnan organisoinnissa. Seuramme on ollut Lapinlahdella kaiken aikaa erityisen tarkkailun kohteena, mutta toiminta on kestänyt sen. Toiminta on ollut jopa esimerkillistä Lapinlahdella ja laajemminkin. Alkuvuosien toimintaa: - tuhoeläimiä kuten kissoja, kettuja ja kanahaukkoja päätettiin hävittää metsästysmatkoilla. Kymi Oy velvoitti tekemään suunnitelmat riistanhoidosta ja ilmoittamaan saadun saaliin. Metsästysalueen laajentamisessa rajat pyrittiin pitämään selkeinä ja yhtenäisinä. Maiden vuokrauksen yksityisiltä on hoitanut lähes kokonaan Jaakko Heikkinen. - osallistuttiin eräpolku- ja ammuntakilpailuihin Innokkaimmin haulikkokilpailuihin osallistuivat Ville Pikkarainen ja Paavo Ryhänen. - pikkujoulu Iisalmessa - uusia jäseniä otettiin jopa 13 samalla kertaa Heille pidettiin tiedotustilaisuus seuran säännöistä ja toimintaperiaatteista. -metsästysalue jaettiin ruokintalohkoihin ja sovittiin, kuka hoitaa mitäkin lohkoa. Jos ei hoida riistaa, joutuu maksamaan riistanhoitomaksun. - ostettiin yhdistykselle ketunrautoja ja kutsuttiin Antti Haara (ketunpyytäjä Varpaisjärveltä) opettamaan niiden käyttöä. - ostettiin kiekkolinko Pekolammille tehtiin haulikkorata kunnalta vuokratulle alueelle. -aluksi seuraan otettiin jäseniä ehdolla, että tekevät seuran nimiin vuokrasopimuksen vähintään 100 ha alueesta. Esimerkiksi Eino Heikkinen joutui hankkimaan kahden tilan vuokrasopimuksen päästäkseen seuran jäseneksi. -sopimus Pajujärven kalastuskunnan kanssa vesilinnun metsästyksestä ja kalastuksesta (Haapasaari) - hirvenkaatoluvan anominen yhdessä Pentti Kestin ja Aku Karjalaisen kanssa. Hirvilaskenta toteutettiin - tehtiin heinää ja kerppuja jäniksille sekä linnuille rypypaikkoja - jäsenmäärä ylittää 30 rajan 60- luvun lopulla - vuokrattuja metsästysmaita oli v. -68 noin 3800 ha -V. -69 voitiin todeta Kymi Oy: lle menevässä tiedotteessa, että jänisten määrä on lisääntynyt. Tämän katsottiin johtuvan säästeliäästä metsästyksestä ja talviruokinnasta. Lintukanta oli 60- luvulla hyvä ainakin verrattuna nykyiseen - Vuosittain seura valitsi edustajan Lapinlahden metsästysseurojen yhteistoimintaelimeen.

6 6 Hirven metsästys toteutettiin alkuun kimppahommana naapuriseurojen kanssa. Metsästys ei ollut niin kurinalaista kuin nykyään. Pari miestä lähti omille teilleen. Oli vain yhden hirven lupa, jonka seurue myös ampui. Metsästä kuului kuitenkin vielä laukaus, kun yksityisyrittäjät olivat ampuneet oman hirven ja väittivät sitten ampuneensa ensin vaikka useat kuulivat toisin. Eino Heikkisellä oli vähän aikaa hirvikoira. Eino ja Jaakko Heikkinen toimivat ennen hirvikoirien hankintaa usein kahdestaan ajomiehinä. Monet ihmettelivät veljesten paikallistuntemusta, kun he sopivat, minkä puun juurella tapaavat ajon aikana. Joskus ajo suoritettiin ketjuajona.

7 7 Hirven metsästyksessä oli alkuaikoina toisaalta tiukkoja sääntöjä: passissa ei saanut syödä eväitä eikä liikkua yhtään. Jos johtaja näki lumessa ylimääräisiä jälkiä, passimies sai ankarat nuhteet, täällähän on tanssittu. Hirven suolet haudattiin aina maan alle. Joskus sattui mies unohtumaan passipaikalle pitkäksikin aikaa. Näin kävi ainakin Paavo Ryhäselle, Johannes Liimataiselle ja Yrjö Raskulle. He menivät passiin aikaisin aamulla. Klo 16 mennessä kukaan ei ollut tullut hakemaan heitä pois. Oli jo pimeä, joten miehet päättivät jättää passipaikan. Se olikin oikea päätös, sillä hirveä oltiin jo paloittelemassa Kestin pihassa. Tosin ampujalta olivat panokset loppuneet, mutta oli hirven kuntokin jo heikkenemään päin ja nylkyhommiin oli päästy. Kun teitä ei vielä ollut, lihat jouduttiin usein kantamaan säkissä esim. Pirttiahoon. Piti lihoja hieman pestäkin, koska käsittely tehtiin luonnon helmassa. Usein hirvi jätettiin yöksi puiden väliin riippumaan, kun ei ollut lahtivajaa. Aamulla se paloiteltiin ja kannettiin jätesäkeillä tien varteen. Olikohan sama vai eri reissu, kun Yrjö väsähti pitkän päivän päätteeksi pimeässä Mustasaaresta palatessa. Suunnat olivat välillä olleet sekaisin ja reissu oli ollut hyvin rasittava ja pitkä. Voimat eivät millään meinanneet riittää Hukkasuolta tullessa edes ojan ylittämiseen. Kissa- sanan sanojaksi Yrjöstä ei enää ollut. Mutta niin vain saapui sitkeä sissi silläkin kertaa omin voimin Kaisan luo. Erikoisin hirvitilanne lienee, kun Johannes Liimatainen nukahti Hukkasuolla hirvipassiin. Herätessään hän huomasi hirven edessään ja ehti vielä ampuakin. Joku väitti, että Juho Pekkarinen ottaa myös passissa pienet torkut, jos ei ole erikoisempia kiireitä. Hereillä Juho on kuitenkin ollut joka kerran, kun hirvi on tullut hollille. Hirven metsästyksessä pidettiin välivuosia, koska hirviä oli hyvin vähän. Nykyään seuralla on erinomainen lahtivaja ja lihat saadaan ensiluokkaisessa kunnossa emäntien jatkokäsittelyyn. Hirvien paloitteluun löytyy ammattimiehet omasta seurasta. Osan parhaista sisäpaisteista hirvimiehet syövät itse omassa illanvietossaan. Kokkeina ovat jo pitkään toimineet Yrjö Rasku ja Seppo Ryhänen.

8 8 Hirvi on kaatunut ja sitä vedetään tien varteen. Hirviporukan perinteinen juhlaillallinen hirvenmetsästyksen päättyessä.

9 9 Seuran jäsenet perheineen retkellä. Nuori Jorma tarkkana.

10 10 Toiminta luvun alkupuolella Metsäkanalintujen ruokinta jatkuu: tehdään kauralyhteitä, ruokinta- ja rypypaikkoja Jäniksiä saadaan runsaasti ja kanta pysyy hyvänä ruokinnan johdosta. Ketusta ja näädästä maksetaan tapporahaa. Viritellään yhteistoimintaa Luman kanssa ampumaradan ja heitinten käytöstä, linko vuokrataan Lumalle. Pekolammin ampumaradan käyttö lopetetaan ja siirrytään nykyiselle radalle. Ampumakilpailuihin osallistutaan ahkerasti. Peritään sakkoa niiltä, jotka eivät tee sihteerille saalisilmoitusta. Saaliskiintiöt mitoitetaan kannan mukaan. Jos ei ampunut jäniksiä, tilalle sai ampua teeriä. Latvateerien ampuminen ruokinta- automaattien läheltä kielletään. V. -73 jäseniä oli seurassa jo 42. Mainittakoon esimerkkinä ilmoitettu saalis kaudella : jäniksiä 15, teeriä 60, metsoja 9 pyitä 43, riekkoja 7, vesilintuja 79 ja yksi hirvi. Eino Heikkinen saa pokaalin petojen hävittämisestä. Eino on ollut koko seuran toiminnan ajan ylivoimainen petojen torjunnassa, samoin riistanhoitotyössä hän kuuluu aktiivisimpiin. Kiertopalkinto jäi pysyvästi Einon haltuun. Rauhoitusalue 600 ha pienriistalle perustettiin asutuksen lähelle, jotta siellä ei olisi metsästystä, joka voisi aiheuttaa häiriöitä. Reittiarviointi suoritetaan luvun loppupuoli Mainitaan, että riistatilanne oli syksyllä 75 Ylä- Savossa ja koko maassa erittäin heikko. Saaliskiintiöitä pienennettiin rajusti ja metsästysaikoja lyhennettiin. Hirvikanta alkoi lisääntyä. V. -76 kiintiöön kuului vasta yksi hirvi. Seuraavina vuosina hirvilupia saatiin enemmän. Peltoja viljeltiin ojien pientareilla. Lisäksi laitettiin nuolukiviä. Näätiä on saatu 17 eräänä vuonna, Eino mainitaan erikoisesti. Joskus Einon piti lähteä näädän jäljiltä kesken puutavaran ajoon. Eino pyysi Jaakkoa tutkimaan, oliko näätä ylittänyt tietyn tien, jotta hän pääsisi nopeasti seuraavana päivänä jäljille. Näin Jaakko teki, mutta kerran hän innostui niin paljon, että myös jäljitti ja ampui näädän. Vuosittain tehtiin Kymi Oy: lle toimintailmoitus. Kymin edustajat kävivät myös tarkastusmatkalla. Annettiin alue ajokoemaastoksi. Seuran jäsenet alkoivat käyttää koiriaan kokeissa. Riistapellolle talkoisiin tuli kesäkuun alussa yllättäen 15, toisella kertaa 20 miestä. Entiset pellot kunnostettiin ja tehtiin uusiakin. Kylvettiin rehukaalia ja kauraa. Jänikset käyttivät peltoja ahkerasti ja niiden määrä lisääntyi. Tehtiin ruokintakatoksia, lintujen ruokinta- automaatit olivat käytössä. Maanvuokriin meni aikamoinen summa.

11 11 Riistapelto hyvässä kasvussa. Yhteismetsästystä naapuriseuruiden kanssa.

12 12 Hirvikanta lisääntyi edelleen, tilanne oli parempi kuin koskaan aikaisemmin. Hirvimiehet olivat myös voimiensa tunnossa, niinpä seurue haastoi kunnan muut hirviseurueet verenluovutukseen elokuun 24 päivänä 1978 seurakuntatalolle. Olikohan pienenä taka- ajatuksena heikentää naapuriseuruiden miesten kuntoa. Joka tapauksessa Erämiehiltä saatiin hyvälaatuista verta pienehkö tonkallinen eikä kunto siitä huonontunut. Veren lasku kestettiin kunnialla. Suurin osa jäsenistä unohti autuaasti saalisilmoituksen Näätämiehet ovat aina kelin tullen olleet ahkerasti jälkiä haistelemassa, kiviraunioita purkamassa ja puihin tähyilemässä. Seuran alue on lähes näätä ja kettuvapaa. Ehkä ihan kaikkia ei ollut saatu pyydettyä, mutta viimeiset pedot pakenivat kauhuissaan Rautavaaran ja Sonkajärven saloille. Petomiesten maine oli kiirinyt laajalle. Saatiin leijonilta kauralyhteitä ja ne levitettiin maastoon. Jäsenmäärä v. 78 oli jo 58 Ampumalavoja rakennettiin. Hirvimiehen varustukseen kuului hylsy viheltämistä varten. Ilmeisesti kovassa pakkasessa huulet eivät enää taipuneet vihellykseen. Vuoden 1979 vuosikokouksessa päätettiin, että jäsenistö jaetaan hoitoalueisiin. Kilpailutoiminta oli vilkasta. Uutena toimintamuotona otettiin käyttöön hirvihölkkä. Tehtiin päätös, että uusia jäseniä ei oteta, ellei metsästysaluetta saada lisää. Piirihallituksessa on seurastamme ollut edustajia: ainakin Ville Pikkarainen ja Jaakko Heikkinen. Riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtajana seuran jäsenistä ovat toimineet ainakin Jaakko Heikkinen, Ville Pikkarainen ja Erkki Lähdesmäki. Kärenmäen tie rakennettiin v Se helpotti oleellisesti metsästäjien toimia. Kävelymatkat lyhenivät eikä hirven lihoja tarvinnut enää kantaa pitkiä matkoja. Hieta- ahon tie otettiin käyttöön v Maanomistajat luovuttivat alueitaan riistapelloiksi. Heiltä löytyi myös tarvittavat työkoneet ja ladot heinien säilytykseen. Näin järjestelmällinen riistanhoitotyö on ollut mahdollista luvun alku Lintukanta oli melko hyvä, hirviä oli suuresta kaatomäärästä huolimatta runsaasti. Kaadettiin jopa 15 hirveä syksyssä. Kesäkokous pidettiin seurakunnalta metsästysmajaksi vuokratulla Väisälän tilalla. Tehokkainta petotorjuntaa suorittivat Eino Heikkinen, Jaakko Heikkinen, Veikko Kasurinen ja Juhani Nikander. Riistanhoitotyöhön suunniteltiin pistejärjestelmä. Oli sateisia ja kylmiä keväitä monta peräkkäin ja metsäkanalintujen poikuetuotto romahti. Entinen teerikanta oli kuitenkin varsin runsas. Ruokinta- automaateilla havaittiin teeren parvia ( Mustasaaressa ja Livolla). Jäniksiä oli runsaasti. Riistanhoidossa seuraa pidettiin Lapinlahdella ja jopa laajemminkin esimerkillisenä, tästä osoituksena Suomen Metsästäjäliiton myöntämä ansiomerkki riistan hyväksi

13 13 tehdystä työstä luovutettiin Ville Pikkaraiselle, Jaakko Heikkiselle ja Paavo Ryhäselle. Riistalle tarjottiin heiniä, rehurapsia, kauraa, nuolukiviä, suolaa, jänisten ruokintakatoksia lisättiin, haapoja kaadettiin. Riistapeltoja oli Lahdenperällä, Hukkamäessä, Väisälässä, Kymin traktoriuralla ja Rautakorvessa sekä muutamia muita pieniä peltoja. Telkänpöntöt kunnostettiin ja sorsia ruokittiin. Piiri järjesti tempauksen Riistan Hyväksi, siihen osallistuttiin. Järjestettiin 20 vuotisjuhla vuonna Kunnostettiin Kärenmäen kämppä seuran jäsenten, maanomistajien ja muidenkin käyttöön. Maastoja luovutettiin ajokokeisiin. Jäsenmäärä oli hieman alle 60. Hirvipeijaiset järjestettiin vuosittain. Naiset ovat avustaneet niiden järjestelyissä. Onpa metsästäjällä joskus ollut ruokakin kotona odottamassa, vaikka metsästäjä ei tunnetusti osaa sanoa paluuaikaa, koska se vaatisi ennustajan lahjoja. Seuran aktiivisimmat jäsenet valmistivat talvipuhdetyönä kettusiiman. Kettujen mielipidettä ei kysytty. Tämä siima on edelleen toimintakunnossa. Kettumiehet onnistuivat pyynnissä hyvin Paavo Ryhäsen johdolla. Tehtiin supiloukkuja. Metso ja koppelo rauhoitettiin joinakin vuosina. Käytiin Laitialassa riistantutkimuslaitoksella retkellä. Ville Pikkarainen valittiin seuran kunniajäseneksi. Petomiehinä mainitaan esim. Paavo Ryhänen, Eino Heikkinen, Juhani Nikander ja Heikki Taskinen.

14 14 Hirviseurue piti metsästyksen lopettajaiset Kuivamaidon saunalla useina vuosina. Illan ruoka- aineita hankittiin metsästämällä yhdessä jäniksiä. Tästäkin kuormasta riittää ruokaa monelle jänikselle.

15 Lapinlahden Erämiesten alueella toteutettiin valtakunnallinen riistatutkimus, jossa tutkittiin mm. jänisten sairauksia. Kuvissa on tutkimus meneillään. 15

16 luvun loppu Rahat käytettiin maanvuokraukseen, riistanhoitotyöhön ja kilpailutoimintaan. Tuloja saatiin jäsenmaksuista, vierasmaksuista, Haapasaaren lupamaksuista ja puuttuvista riistapisteistä. Kunnostettiin hirven nylkypaikka Viktor Kuokan latoon. Uuteen reittikolmiolaskentaan päätettiin lähteä mukaan. Seuran jäseniä toimii rhy: n ammuntojen valvojina ja metsästäjätutkinnon kouluttajina. Paavo Ryhänen toimi pitkään riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaajana, joten riistanhoitoyhdistyksen terveiset tulivat hyvin perille. Tehtiin opiskelu ja virkistäytymisretki Rautavaaran Metsäkartanoon. Ruokintakatoksia rakennettiin lisää. Maa- alueet luovutettiin ilveksen metsästykseen. Vuosi 1990 Seura rakensi erämajan. Urakasta on tehty erillinen selonteko. Ajatus rakentamisesta tuli hirvipalaverissa Kuivamaidon saunalla v- 89. Ylimääräisessä kokouksessa päätettiin vuokrata Anna Kaarina ja Aulis Kyyröseltä tontti majaa varten 50 vuodeksi ja tehtiin päätös majasta. Vuosikokouksessa maja päätettiin rakentaa kuluvana vuonna vesikattoon. Tavoite kuitenkin ylitettiin roimasti, sillä maja saatiin kyseisenä vuonna asuttavaan kuntoon. Lisäksi tehtiin saunaa ja lahtivajaa. Rakennuksen suunnitteli Seppo Tikkanen. Rakennusprojektin vetäjänä toimi Johannes Liimatainen. Vuoden 1990 aikana rakennusprojektissa tehtiin 2645 miestyötuntia. Osallistujien määrä talkoissa vaihteli yhdestä yli kahteenkymmeneen kerralla työstä riippuen.

17 Metsästysmaja valmistui yllättävän nopeasti käyttökuntoon. 17

18 luku Teeriä on havaittu ruokinnan piirissä hyvin vähän. Jäniksille on tehty runsaasti ruokintakatoksia ( katoksia on n. 300 ) ja hirville suolapaikkoja. Esim. vuonna -91 jäniksiä saatiin 187, metsoja 2, teeriä 6, pyitä 6, hirviä 5. Puheenjohtaja Jorma Ruotsalainen luki majan rakennuskertomuksen vuosikokouksessa Projektin vetäjä Johannes Liimatainen täydensi kertomusta omalta osaltaan. Pidettiin Piilolan tupaantuliaiset. Piilolan saunan, halko- ja lahtivajan rakentaminen saatettiin päätökseen. Maja sähköistettiin. Rakennettiin kaivo ja vesijohdot, siivous ja ylläpitotalkoita oli useita Seuralle luovutettiin piirin Päivä Riistalle- kiertopalkinto. Päivä riistalle tapahtumaan on osallistuttu vuosittain. Erämiesten sijoitus on ollut kilpailussa kärkipäässä Ylä- Savon alueella. Heinää on tehty vuosittain n. viiden ha alalta, joten useita riistanhoitoreissuja on pitänyt tehdä, ennekuin kaikki on maastoon levitetty. Viime vuosina kaikista aktiivisimpia riistanhoitotyössä ovat olleet Eino Heikkinen, Juho Pekkarinen, Paavo Ryhänen jne. Valtaosa seuran jäsenistä on tehnyt vaadittavat riistanhoitotyöt. Paavo Ryhänen on talvisin ajanut moottorikelkallaan riistanruokintareitin jopa kolme kertaa viikossa. Seuran jäseniä oli toimitsijoina SM- hiihdossa. Jäsenistölle perheineen on järjestetty joulun alla tervatuli tapahtuma Karhuahossa. Hirvipeijaiset, hirviporukan illanvietto ja seuran kokoukset on pidetty Piilolan majalla. Seuran alueet on luovutettu ilveksen metsästykseen. Jäniskanta on runsas, kanalintukanta heikko, hirvikanta kohtuullinen. Eino Hynysestä tuli seuran kunniajäsen. Seuramme jäsen Paavo Ryhänen sai Tervon Tervastulitapahtumassa Vuoden Erämies arvonimen vuonna -99. Perusteluja arvonimen saannille olivat: - ollut perustamassa Lapinlahden Erämiehet metsästysseuraa - aktiivisesti mukana metsästysseuratoiminnassa - aktiivisesti mukana kenneltoiminnassa - pitkäaikainen riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja - eri yhdistysten hallituksen jäsen - riistanhoitotyön uranuurtajia Pohjois- Savossa - vaativa ja innostava mies, joka omalla esimerkillään saa muitakin mukaan Seuran jäsenten toiminta ainakin ydinporukan osalta on yksituumaista. Ulospäin pyritään aina toimimaan sovitellen ja eri osapuolten näkemykset huomioiden.

19 19 Kun savolainen rupeaa hommiin, siitä on leikki kaukana. Seuramme riistanhoitotyö on tehokasta ja esimerkiksi kelpaavaa. Pitkäjänteinen ja suunnitelmallinen työ riistan hyväksi on tuottanut tulosta etenkin jäniksen osalta. Rapsi ja riistapeltojen heinä on osoittautunut tuhdiksi ravinnoksi, koska jänikset lisääntyvät voimakkaasti. Amerikassa keksittyä potenssilääkettä Viagraa eivät Lapinlahden Erämiesten alueen jänikset tarvitse vaan paikallinen ravinto riittää pitämään ne hyväkuntoisina. Keväisin tien varsilla ja pelloilla voi jokainen nähdä iloista temmellystä. Alueen jänikset käynevät vierailulla myös naapuriseurojen alueella tuloksia tuottavalla tavalla Lapinlahden Erämiesten toiminta on ollut alusta lähtien hyvin suunniteltua ja pitkäjänteistä. Riistanhoito- ja muuhun työhön on löytynyt riittävästi henkilöitä, kun välillä on vähän asiasta muistuteltu. Seuraan on pyritty mahdollisuuksien mukaan ottamaan vuosittain uusia nuoriakin jäseniä, vaikka tulokkailla ei ole ollut luovuttaa seuralle lisää maita. Seuran jäsenet ovat usein olleet toimitsijoina urheilukilpailuissa. Kesällä -98 jäseniä toimi juusto- ja viinijuhlilla järjestysmiehinä. Kolarihirvien jäljitykseen hirviporukka on lupautunut mukaan, samoin Vapaaehtoiseen pelastuspalveluun. Antti Pekkarinen jatkaa Paavo Ryhäsen työtä riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaajana. Seura avusti Kennelkerhoa koiranäyttelyn järjestelyissä Kesällä -98 Lapinlahden Erämiehet rakensivat korvauksetta kodan ja puuvajan Paavon polun varteen. Projektin päävastaajana oli nytkin Johannes Liimatainen. Jopa Johannes yllättyi talkoomiesten runsaudesta ja hän oli suuresti kiitollinen kaikille talkoisiin osallistuneille. Työtunteja kertyi hulppeat 750. Kota rakennettiin syys- lokakuun aikana. Seuran alueella järjestettiin SM- ajokoe vuonna luku Riistanhoitotyötä jatketaan tehokkaasti. Kiinteitä ruokintakatoksia seuralla on yli 300 ja talvisin riista löytää niistä myös syötävää, pääasiassa heinää. Riistalle viedään purtavaa myös lukuisiin muihin paikkoihin. Jonkinlaisen kuvan toiminnan tehokkuudesta antanee, että Paavo Ryhänen kulutti yhden talven aikana moottorikelkassaan bensiiniä 340 arvosta huolehtiessaan lähes päivittäin heinien levittämisestä maastoon. Muitakin erittäin aktiivisia riistan hoidosta huolehtivia jäseniä seurassamme on useita. Riista löytää maastosta kaadettuja haapoja, nuolukiviä, rapsia ja heinää. Seuran majalla ja Väisälän kodalla tehdään vuosittain tarvittavia huoltotöitä ja kunnostuksia. Keväällä 2003 majalla kunnostettiin keittiön kaappeja, kaivettiin vesijohto routarajan alapuolelle ja rakennettiin ilmava halkovaja. Nämä työt edellyttävät useita talkoopäiviä. Kaikki ei ole kuitenkaan pelkkää työtä, koska mukana on Erkki Lähdesmäki, Yrjö Rasku ja muitakin, jotka keittävät kahvin, lämmittävät saunan ja järjestävät syötävää. Seura saa toimintaansa hieman tuloja, kun sen jäseniä toimii ammunnan valvojina.

20 20 Tervastulitapahtuma joulukuun aamuhämärässä. Hirvipeijaiset, Anja Kuokka ja hänen avustajansa ovat taas kerran valmistaneet erinomaisen keiton.

21 Heinän korjuuta. 21

22 Seuran jäsenillä on koiria, joiden kanssa voi lähteä metsälle tai ajokokeeseen. 22

23 23 Näinkin hyvin voi hoidettu riistapelto kasvaa Hirvitorni valmistumassa

Alavuden metsästysseura ry Kesäkokous 06.08.2015 klo 18:00 Alavuden metsästysseura ry:n majalla Läsnä 22 Jäsentä

Alavuden metsästysseura ry Kesäkokous 06.08.2015 klo 18:00 Alavuden metsästysseura ry:n majalla Läsnä 22 Jäsentä Alavuden metsästysseura ry Kesäkokous 06.08.2015 klo 18:00 Alavuden metsästysseura ry:n majalla Läsnä 22 Jäsentä 2. 1 Kesäkokouksen avaus: Puheenjohtaja avasi kokouksen klo: 18.00 2 Kokouksen puheenjohtajan

Lisätiedot

PERÄ-UURASTEN METSÄSTYSSEURA RY. Perä-Uurasten MS ry:n kesäkokouksen pöytäkirja. 14.8.2015 klo 19.00 Hukkapenkka Kivimäentie 248, Kotala

PERÄ-UURASTEN METSÄSTYSSEURA RY. Perä-Uurasten MS ry:n kesäkokouksen pöytäkirja. 14.8.2015 klo 19.00 Hukkapenkka Kivimäentie 248, Kotala PERÄ-UURASTEN METSÄSTYSSEURA RY Perä-Uurasten MS ry:n kesäkokouksen pöytäkirja 14.8.2015 klo 19.00 Hukkapenkka Kivimäentie 248, Kotala 1 Kokouksen avaus. Seuran puheenjohtaja Ari Tapanainen avasi kokouksen

Lisätiedot

Pöytäkirja. 1 Kokouksen avaus. Seuran puheenjohtaja Vesa Välimäki avasi kokouksen ja toivotti jäsenet tervetulleeksi.

Pöytäkirja. 1 Kokouksen avaus. Seuran puheenjohtaja Vesa Välimäki avasi kokouksen ja toivotti jäsenet tervetulleeksi. Pöytäkirja Jalasjärven Alapään Eränkävijät Ry Vuosikokous 22.02.2009 Aika 13.00 14.20 Paikka Seuran Maja Läsnä 39 jäsentä 1 Kokouksen avaus. Seuran puheenjohtaja Vesa Välimäki avasi kokouksen ja toivotti

Lisätiedot

Yhteensä 46 osanottajaa, liitteenä osanottajaluettelo

Yhteensä 46 osanottajaa, liitteenä osanottajaluettelo KESÄKOKOUS Aika: Paikka: Läsnä: 17.07.2014 klo 18.00 19.20 Kalimen maja Yhteensä 46 osanottajaa, liitteenä osanottajaluettelo 1 KOKOUKSEN AVAUS Matti Roivainen avasi kokouksen 2 KOKOUKSEN TOIMIHENKILÖIDEN

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS vuodelta 2010 (numerotiedot liitteenä, sivu 4)

TOIMINTAKERTOMUS vuodelta 2010 (numerotiedot liitteenä, sivu 4) KAITURIN ERÄ RY. Metsästysseura/seurue TOIMINTAKERTOMUS vuodelta 2010 (numerotiedot liitteenä, sivu 4) Metsästysalueet Ruokolahden kunnassa/kunnissa HALLINTO JA JÄSENET Johtokunta Sihteeri Rahastonhoitaja

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 Riistanhoitoyhdistyksen no ja nimi: 279 Taivalkoski TOIMINTA-AJATUS: Riistanhoitoyhdistys on riistanhoitomaksusta ja pyyntilupamaksusta annetussa laissa tarkoitetun riistanhoitomaksun

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS vuodelta (numerotiedot liitteenä, sivu 4)

TOIMINTAKERTOMUS vuodelta (numerotiedot liitteenä, sivu 4) Metsästysseura/seurue TOIMINTAKERTOMUS vuodelta (numerotiedot liitteenä, sivu 4) Metsästysalueet kunnassa/kunnissa HALLINTO JA JÄSENET Johtokunta Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Jäsenet Sihteeri Rahastonhoitaja

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2012 (numerotiedot liitteenä, sivu 4)

TOIMINTAKERTOMUS 2012 (numerotiedot liitteenä, sivu 4) HIMANGAN METSÄTYSSEURA Metsästysseura/seurue TOIMINTAKERTOMUS 2012 (numerotiedot liitteenä, sivu 4) Metsästysalueet : Himangan kunnassa HALLINTO JA JÄSENET Johtokunta Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Jäsenet

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA vuodelle 2019

TOIMINTASUUNNITELMA vuodelle 2019 Kantosyrjän Erä-Veikot ry Metsästysseura/seurue TOIMINTASUUNNITELMA vuodelle 2019 YLEISTÄ (jäsenistö, kokoukset, maanvuokraus) Sääntöjensä mukaisesti seuran tarkoituksena on harjoittaa 1) järkiperäistä

Lisätiedot

Vuoden 2018 metsästysajat sekä saaliskiintiöt

Vuoden 2018 metsästysajat sekä saaliskiintiöt Vuoden 2018 metsästysajat sekä saaliskiintiöt Metsästysajat Merihanhi ja kanadanhanhi peltoalueella maanomistajan luvalla 10.8. klo 00.00 kauden loppuun. Merihanhi ja kanadanhanhi 20.8 klo 12.00 kauden

Lisätiedot

Alavuden metsästysseura ry Vuosikokous 24.01.2016 klo 17:00 Läsnä 18 jäsentä

Alavuden metsästysseura ry Vuosikokous 24.01.2016 klo 17:00 Läsnä 18 jäsentä Alavuden metsästysseura ry Vuosikokous 24.01.2016 klo 17:00 Läsnä 18 jäsentä 1 Kokouksen avaus: Puheenjohtaja Pertti Lähdevuori avasi kokouksen klo 17.00 toivottaen osallistujat tervetulleeksi. 2 2 Palkitsemiset

Lisätiedot

Alavuden metsästysseura ry Vuosikokous 01.02.2013 klo 18:00 Läsnä 18 jäsentä

Alavuden metsästysseura ry Vuosikokous 01.02.2013 klo 18:00 Läsnä 18 jäsentä Alavuden metsästysseura ry Vuosikokous 01.02.2013 klo 18:00 Läsnä 18 jäsentä 1 Kokouksen avaus: Puheenjohtaja Pertti Lähdevuori avasi kokouksen toivottaen osallistujat tervetulleeksi. 2 2 Palkitsemiset

Lisätiedot

LAPINLAHDEN ERÄMIEHET RY

LAPINLAHDEN ERÄMIEHET RY LAPINLAHDEN ERÄMIEHET RY 1 Historiikki (jatko-osa) 6.10.2013 Teksti: Veikko Vidgrén Mika Rutonen (jousimetsästysosuus) Kuvat: Seuran jäsenten arkistoista Jouko Kuokka, Kimmo Karppinen, Pauli Lappalainen,

Lisätiedot

Alavuden metsästysseura ry Kesäkokous 03.08.2014 klo 18:00 Alavuden metsästysseura ry:n majalla Läsnä 18 Jäsentä

Alavuden metsästysseura ry Kesäkokous 03.08.2014 klo 18:00 Alavuden metsästysseura ry:n majalla Läsnä 18 Jäsentä Alavuden metsästysseura ry Kesäkokous 03.08.2014 klo 18:00 Alavuden metsästysseura ry:n majalla Läsnä 18 Jäsentä 2. 1 Kesäkokouksen avaus: Puheenjohtaja avasi kokouksen klo: 18.00 2 Kokouksen puheenjohtajan

Lisätiedot

STYSSEURA TURHA TOIVO RY. 70 VUOTTA

STYSSEURA TURHA TOIVO RY. 70 VUOTTA METSÄSTYSSEURA STYSSEURA TURHA TOIVO RY. 70 VUOTTA Historiikki vuosilta 1936-2006 Kirjoittanut Tapio Halla Historiikin teosta Edellinen historiikki vuonna 1986, 8 sivua ja liitteet Nyt 104 sivua ja liitteet

Lisätiedot

enttämestari Esko Mansikkaviita

enttämestari Esko Mansikkaviita enttämestari Esko Mansikkaviita Seppo Alakoski P arkanon tutkimusasema metsäntutkimusta 40 vuotta 147 Toimitilojen suunnittelu Harjannostajaiset Tutkimustoiminta laajenee Toimitilojen laajennus Kenttämestari

Lisätiedot

Outokummussa oli yksi ilveksen pyyntilupa ja se käytettiin heti jahdin alussa. Jahti toteutui yhteisjahtina kaikkien metsästys-seurojen kanssa

Outokummussa oli yksi ilveksen pyyntilupa ja se käytettiin heti jahdin alussa. Jahti toteutui yhteisjahtina kaikkien metsästys-seurojen kanssa Outokummun metsästysyhdistys Ry:n jäsentiedote 1/ 2012 Hyvä Outokummun metsästysyhdistyksen jäsen Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 26.2.2012. Kokouksen alussa palkittiin OMY.n kolme parasta pienpetojen

Lisätiedot

3 KOKOUKSEN PÄÄTÖSVALTAISUUS Todettiin, että kokouksesta oli tiedotettu sääntöjen mukaisesti, joten se oli päätösvaltainen.

3 KOKOUKSEN PÄÄTÖSVALTAISUUS Todettiin, että kokouksesta oli tiedotettu sääntöjen mukaisesti, joten se oli päätösvaltainen. KESÄKOKOUS Aika: Paikka: Läsnä: 12.07.2012 klo 18.00 19.50 Ampumarata Yhteensä 43 osanottajaa, liitteenä osanottajaluettelo 1 KOKOUKSEN AVAUS Matti Roivainen avasi kokouksen 2 KOKOUKSEN TOIMIHENKILÖIDEN

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 09.11.2015

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 09.11.2015 HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2016_ 1.Yleistä Vuoden 2016 tärkeimpinä toiminnallisina asioina on saada eri jaokset toimimaan itsenäisesti, järjestää hyviä kilpailuja,

Lisätiedot

OTAVAN ERÄMIEHET ry 60 VUOTTA 4.11.2011

OTAVAN ERÄMIEHET ry 60 VUOTTA 4.11.2011 OTAVAN ERÄMIEHET ry 60 VUOTTA 4.11.2011 KATSAUS OTAVAN ERÄMIESTEN TOIMINTAAN LÄHTÖKOHDAT: Pitkät ja ansiokkaat perinteet metsästyskulttuurin saralla. Seura on perustettu v.1951 ja toiminut aktiivisesti

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 15.2.2002 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 Kulunut vuosi oli kiltamme 37. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 04.11.2013

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 04.11.2013 HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1.Yleistä Vuoden 2014 tärkeimpinä toiminnallisina asioina on saada eri jaokset toimimaan itsenäisesti, kultahippufinaalin onnistunut

Lisätiedot

Vuosikokouksen pöytäkirja 2012

Vuosikokouksen pöytäkirja 2012 1/8 ALA-KEITELEEN RIISTANHOITOYHDISTYS Vuosikokouksen pöytäkirja 2012 Kokouspaikka: kokoustila Majakka, Torikatu 6, Äänekoski Aika: 20.2.2012 Kokous alkoi kello 18.01 1. Kokouksen avaus Rhy:n puheenjohtaja

Lisätiedot

LVE ry sääntöjen mukainen vuosikokous pidettiin Lappeenrannan Upseerikerholla, 10.2.2009 klo 19:00.

LVE ry sääntöjen mukainen vuosikokous pidettiin Lappeenrannan Upseerikerholla, 10.2.2009 klo 19:00. LVE ry sääntöjen mukainen vuosikokous pidettiin Lappeenrannan Upseerikerholla, 10.2.2009 klo 19:00. VUOSIKOKOUS Aika 10.2.2009 klo 19.00 Paikka Lappeenrannan Upseerikerho Kokouksen avaus Seuran puheenjohtaja

Lisätiedot

Kollajanniemen MS:n vuosikokous taukotuvalla

Kollajanniemen MS:n vuosikokous taukotuvalla Kollajanniemen MS:n vuosikokous 28.01.2017 taukotuvalla Läsnä: Vesa Vähäkuopus, Pekka Niemitalo, Aarne Niemitalo, Jari Pikkuaho, Jussi Pönkkö, Arto Ruonakangas, Ville Harjukelo, Erkki Takkinen, Simo Kaukko,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS vuodelta 2015

TOIMINTAKERTOMUS vuodelta 2015 Lietson Erä ry Metsästysseura/seurue TOIMINTAKERTOMUS vuodelta 2015 Metsästysalue Kiteen kunnassa HALLINTO JA JÄSENET Johtokunta Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Jäsenet Kari Havukainen Mika Heikkinen Kaija

Lisätiedot

Rajavartiolaitoksen tilat, Rovaniemi

Rajavartiolaitoksen tilat, Rovaniemi ROVANIEMEN SEUDUN Kokouspäivämäärä 27.3.2001 RIISTANHOITOYHDISTYS JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA AIKA Kello 18.00 PAIKKA SAAPUVILLA Rajavartiolaitoksen tilat, Rovaniemi Hannu Lukkarila Juha Seurujärvi Pentti Hyvärinen

Lisätiedot

PIIRIKIRJE METSÄSTÄJÄLIITON VARSINAIS-SUOMEN PIIRI. den 19 juni 2018 Skriven av: Michaela Poutanen

PIIRIKIRJE METSÄSTÄJÄLIITON VARSINAIS-SUOMEN PIIRI. den 19 juni 2018 Skriven av: Michaela Poutanen PIIRIKIRJE 4-2018 METSÄSTÄJÄLIITON VARSINAIS-SUOMEN PIIRI den 19 juni 2018 Skriven av: Michaela Poutanen PIIRIKIRJE 4-2018 METSÄSTÄJÄLIITON VARSINAIS-SUOMEN PIIRI Toiminnanjohtajan terveiset Nyt on aika

Lisätiedot

Hirvikantojen verotus

Hirvikantojen verotus & Hirvikantojen verotus Kari Nurmi 2 SISÄLLYSLUETTELO ALKULAUSE...3 HISTORIAA...4 HIRVIEN ELINOLOSUHTEET...7 HIRVIKANTOJEN KEHITYS...9 METSÄSTYSMUOTOJEN KEHITYS...10 HIRVIVAHINGOT...11 MUUT VAIKUTTAVAT

Lisätiedot

SALLAN 213 RIISTANHOITOYHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS. Toimintavuodelta 2013. Riistanhoitoyhdistyksen alue käsittää n. 574 000 ha Sallan kunnassa.

SALLAN 213 RIISTANHOITOYHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS. Toimintavuodelta 2013. Riistanhoitoyhdistyksen alue käsittää n. 574 000 ha Sallan kunnassa. SALLAN 213 RIISTANHOITOYHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS Toimintavuodelta 2013 Riistanhoitoyhdistyksen alue käsittää n. 574 000 ha Sallan kunnassa. HALLINTO Hallitus (nimi ja kotipaikka) henkilökohtainen varajäsen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 Riistanhoitoyhdistyksen no ja nimi: 279 Taivalkoski TOIMINTA AJATUS: Riistanhoitoyhdistys on metsästäjäorganisaation paikallistason metsästysviranomainen, jonka tehtävänä

Lisätiedot

SBY Turku 40 vuotta 1965-2005: Bokseriaatetta ja railakkaita retkiä SBY Turun alkuvuodet

SBY Turku 40 vuotta 1965-2005: Bokseriaatetta ja railakkaita retkiä SBY Turun alkuvuodet SBY Turku 40 vuotta 1965-2005: Bokseriaatetta ja railakkaita retkiä SBY Turun alkuvuodet Taina Saarinen (Bokseri 4/2005) Suomen Bokseriyhdistys toimi ensimmäiset pari vuosikymmentään pääyhdistyksen kautta,

Lisätiedot

Merenkulkija 4/2013. Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net. Sisältö:

Merenkulkija 4/2013. Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net. Sisältö: Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net Merenkulkija 4/2013 Sisältö: Johtokunnan yhteystiedot Kommodorin palsta Tärkeät päivämäärät Sähkönkäyttö talviaikana Talvisäilytys ja pukkiaitaus Talvisäilytysmaksut

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN AVAUS Juha Soralahti avasi kokouksen ja toivotti osallistujat tervetulleiksi kokoukseen.

1 KOKOUKSEN AVAUS Juha Soralahti avasi kokouksen ja toivotti osallistujat tervetulleiksi kokoukseen. KELLON METSÄSTYSSEURA RY KESÄKOKOUS Aika: 7.07.2011 klo 18.00 21:00 Paikka: Kalimen ampumarata Läsnä: 58 seuran jäsentä 1 KOKOUKSEN AVAUS Juha Soralahti avasi kokouksen ja toivotti osallistujat tervetulleiksi

Lisätiedot

MYRSKYLÄN POHJOINEN METSÄSTYSSEURA 50-VUOTTA. HISTORIIKKI 17.03.2012

MYRSKYLÄN POHJOINEN METSÄSTYSSEURA 50-VUOTTA. HISTORIIKKI 17.03.2012 1 MYRSKYLÄN POHJOINEN METSÄSTYSSEURA 50-VUOTTA. HISTORIIKKI 17.03.2012 50-vuotta sitten, 19.3.1962, kokoontui Sopajärvellä, Viljo Anttilan kotona, yksitoista metsästäjää perustamaan uutta metsästysseuraa

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA vuodelle 2015

TOIMINTASUUNNITELMA vuodelle 2015 LEPPÄVEDEN METSÄSTYSSEURA r.y TOIMINTASUUNNITELMA vuodelle 2015 YLEISTÄ (jäsenistö, kokoukset, maanvuokraus) Seuran hallituksen kokous pidettiin 19.01.2015 Pertti Parkkosella. Toimintavuoden 2015 vuosikokous

Lisätiedot

(RHY- työjärjestys 3 Riistanhoitoyhdistyksen vuosikokouksessa käsiteltävät asiat)

(RHY- työjärjestys 3 Riistanhoitoyhdistyksen vuosikokouksessa käsiteltävät asiat) 1 Kemijärven riistanhoitoyhdistys (RHY- työjärjestys 3 Riistanhoitoyhdistyksen vuosikokouksessa käsiteltävät asiat) KEMIJÄRVEN RIISTANHOITOYHDISTYS Vuosikokous 2013 Pöytäkirja Aika: 05.02.2013 klo 18.00

Lisätiedot

RATAKORTTI 53. Kemihaaran ampumarata Salla - - - - - Ei tiedossa Paikallinen - - - - - - - - Muuta: Radan tiedot puuttuvat.

RATAKORTTI 53. Kemihaaran ampumarata Salla - - - - - Ei tiedossa Paikallinen - - - - - - - - Muuta: Radan tiedot puuttuvat. 52 RATAKORTTI 52. Yhdistyksen jäsenmäärä: Pintaala: Huoltotilat Ampumakokeita, ei kilpailutoimintaa Sähköverkkoliitäntä ympäristölupaa (ei vaadittu) Savukosken riistanhoitoyhdistyksen ampumarata Savukoski

Lisätiedot

Alavuden metsästysseura ry Kesäkokous klo 18:00 Alavuden metsästysseura ry:n majalla Läsnä 24 jäsentä

Alavuden metsästysseura ry Kesäkokous klo 18:00 Alavuden metsästysseura ry:n majalla Läsnä 24 jäsentä Alavuden metsästysseura ry Kesäkokous 06.08.2013 klo 18:00 Alavuden metsästysseura ry:n majalla Läsnä 24 jäsentä 2 1 Kesäkokouksen avaus: Puheenjohtaja avasi kokouksen klo:18.10 2 Kokouksen puheenjohtajan

Lisätiedot

MARIANKADUN KUMPPANUUSTALON TIEDOTE Numero 2 / 2015 (16.4.2015)

MARIANKADUN KUMPPANUUSTALON TIEDOTE Numero 2 / 2015 (16.4.2015) MARIANKADUN KUMPPANUUSTALON TIEDOTE Numero 2 / 2015 (16.4.2015) Valmisteluryhmän terveiset Kumppanuustalon suunnittelu ja valmistelu etenee 1. Kulmassa toteutettiin suunnitteluilta 10.2.2015. Tilaisuudessa

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 706 Sotkamon riistanhoitoyhdistys TOIMINTA-AJATUS: Riistanhoitoyhdistys on riistanhoitomaksusta ja pyyntilupamaksusta anetussa laissa tarkoitetun riistanhoitomaksun maksaneiden

Lisätiedot

Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen

Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen Maanatai aamuna 2.11 hyppäsimme Ylivieskassa junaan kohti Helsinkiä, jossa olimme puolen päivän aikoihin. Lento Pariisiin lähti 16.05. Meitä

Lisätiedot

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Kummikirje 1-2016 3.5. 2016 Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Olen uusi Venäjän alueen kummityön kordinaattori Ammi Kallio. Tämä on ensimmäinen kummikirje, jonka kirjoitan teille alueelta.

Lisätiedot

Kaija Jokinen - Kaupantäti

Kaija Jokinen - Kaupantäti Kaija maitokaapissa täyttämässä hyllyjä. Kaija Jokinen - Kaupantäti Kun menet kauppaan, ajatteletko sitä mitä piti ostaa ja mahdollisesti sitä mitä unohdit kirjoittaa kauppalistaan? Tuskin kellekään tulee

Lisätiedot

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220.

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. 1 2 3 4 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2013 30.6.2014 YLEISTÄ Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. Toimintaa

Lisätiedot

Liikuntalupaus. 2. Olla aktiivisesti mukana lapsemme liikunnassa. 3. Lisätä koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä.

Liikuntalupaus. 2. Olla aktiivisesti mukana lapsemme liikunnassa. 3. Lisätä koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä. Liikuntalupaus 1. Omassa pihassa, pyörätiellä, metsässä ja missä vielä meidän perhe liikkuu, polskuttelee, kiikkuu. 2. Olla aktiivisesti mukana lapsemme liikunnassa. 3. Lisätä koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä.

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA VUOSIKOKOUS 3.3.2016. Yhdistyksen puheenjohtaja Sirkka Kyrö avasi kokouksen klo 19.06

PÖYTÄKIRJA VUOSIKOKOUS 3.3.2016. Yhdistyksen puheenjohtaja Sirkka Kyrö avasi kokouksen klo 19.06 1 (5) 1. KOKOUKSEN AVAUS Yhdistyksen puheenjohtaja Sirkka Kyrö avasi kokouksen klo 19.06 Kokouksen aluksi lahjoitettiin kolmelle eniten pienpetoja pyytäneelle jäsenelle loukku. Loukun saivat Vesa-Matti

Lisätiedot

16.07.2015 klo 19.30 20.10 Kellon Nuorisoseura Yhteensä 59 osanottajaa, liitteenä osanottajaluettelo

16.07.2015 klo 19.30 20.10 Kellon Nuorisoseura Yhteensä 59 osanottajaa, liitteenä osanottajaluettelo KESÄKOKOUS Aika: Paikka: Läsnä: 16.07.2015 klo 19.30 20.10 Kellon Nuorisoseura Yhteensä 59 osanottajaa, liitteenä osanottajaluettelo 1 KOKOUKSEN AVAUS Matti Roivainen avasi kokouksen, joka pidettiin seuran

Lisätiedot

AUTOJOUKKOJEN OULUN KILTA RY

AUTOJOUKKOJEN OULUN KILTA RY 1 AUTOJOUKKOJEN OULUN KILTA RY 22.2.2012 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2011 1. JOHDANTO Vuosi 2011 oli Killan 46. toimintavuosi. Killan toiminta on tapahtunut vahvistettujen sääntöjen puitteissa, joista tärkeimpänä

Lisätiedot

Metsästysseura Ilo r.y.

Metsästysseura Ilo r.y. Metsästysseura Ilo r.y. TOIMINTASUUNNITELMA 2019 YLEISTÄ Seuratoimintaa pidetään yllä vähintään entiseen tapaan. Jäsenistä pidetään yllä Suomen Metsästäjäliiton jäsenrekisteriä ja huolehditaan rekisteristä

Lisätiedot

ROVANIEMEN SEUDUN Kokouspäivämäärä 26.3.2004 RIISTANHOITOYHDISTYS HALLITUS PÖYTÄKIRJA

ROVANIEMEN SEUDUN Kokouspäivämäärä 26.3.2004 RIISTANHOITOYHDISTYS HALLITUS PÖYTÄKIRJA ROVANIEMEN SEUDUN Kokouspäivämäärä 26.3.2004 RIISTANHOITOYHDISTYS HALLITUS PÖYTÄKIRJA AIKA Kello 18.00 PAIKKA PAIKALLA PUHEENJOHTAJA ESITTELIJÄ PÖYTÄKIRJANPITÄJÄ Sky-hotelli Ounasvaara Juha Seurujärvi

Lisätiedot

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2015

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2015 Sivu 1 / 12 Kuivajärven Eränkävijät ry SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN 2015 Aika klo 10.13-11.27 Paikka Kuivajärventie 195, 89840 Yli-Vuokki (Domnan pirtti) Läsnä Tommi Niskanen puheenjohtaja Mika Karhunen sihteeri Ari

Lisätiedot

Vihdin Yrittäjät - merkkipäiviä 2011-2014, arkisto

Vihdin Yrittäjät - merkkipäiviä 2011-2014, arkisto Vihdin Yrittäjät - merkkipäiviä 2011-2014, arkisto Taru-Kalusteen Tarja Siivonen toiminut yrittäjänä 40 vuotta Nummelan Kenttälässä toimivan Taru-Kalusteen yrittäjä Tarja Siivoselle on kertynyt yrittäjyysvuosia

Lisätiedot

2. Kokouksen järjestäytyminen, Sihteeriksi valittiin Henry Ollila Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Mikko Niemelä ja Kauko Kesälahti

2. Kokouksen järjestäytyminen, Sihteeriksi valittiin Henry Ollila Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Mikko Niemelä ja Kauko Kesälahti KEMIJÄRVEN RIISTANHOITOYHDISTYS 10.5.2010 3 / 2010 Hallituksesta ja toimihenkilöistä läsnä: Esko Törmänen, pj Minna Hamara Kauko Kesälahti Mikko Niemelä, vpj Henry Ollila Pertti Sarajärvi Sauli Särkelä

Lisätiedot

Arvoisa Ville Niinistö,

Arvoisa Ville Niinistö, Arvoisa Ville Niinistö, Olitte haastateltavana TV 2:ssa eräänä iltana. Suoraselkäisesti ja rohkeasti, suorastaan intohimoisesti puolustitte Suomeen tulleitten pakolaisten oikeuksia. Hienoa. Heistä saadaan

Lisätiedot

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION 18. elokuuta kello 14.30 Hki- Vantaan kentällä alkoi tämän vuotinen Twinning vierailumme kaksoiskamariimme Stadeen. Lento lähti 17.30, mutta puheenjohtajamme Jarno

Lisätiedot

ROVANIEMEN SEUDUN RI ISTANHOITOYHDISTYS, (lyhennet tynä rliy) SAARENKYLÄN NUORI SOSEURAN TOIMI TALO

ROVANIEMEN SEUDUN RI ISTANHOITOYHDISTYS, (lyhennet tynä rliy) SAARENKYLÄN NUORI SOSEURAN TOIMI TALO Rhy pöytiikirja. Sivu 1. ( 5) ROVANIEMEN SEUDUN RI ISTANHOITOYHDISTYS, (lyhennet tynä rliy) KOKOUS PÖYTÄKIRJA AIKA: 26.02.2005 kello 12.10-15.20 PA 1 KKA : SAARENKYLÄN NUORI SOSEURAN TOIMI TALO LÄSNÄ:

Lisätiedot

LIITO-ORAVASELVITYS VAMMALAN KUKKURISSA

LIITO-ORAVASELVITYS VAMMALAN KUKKURISSA LIITO-ORAVASELVITYS VAMMALAN KUKKURISSA 2013 LIITO-ORAVASELVITYS VAMMALAN KUKKURISSA 2013 Selvityksen tarkoitus Liito-oravaselvityksessä oli tarkoitus löytää selvitysalueella mahdollisesti olevat liito-oravan

Lisätiedot

Purolan kyläyhdistys ry. PÖYTÄKIRJA 1/2008 Bobäck byaförening rf. Peter Remahl, Kalevi Ala-Karjanmaa, Esko Niemi-Hukkala, Heikki Niemi, Sari Söderman.

Purolan kyläyhdistys ry. PÖYTÄKIRJA 1/2008 Bobäck byaförening rf. Peter Remahl, Kalevi Ala-Karjanmaa, Esko Niemi-Hukkala, Heikki Niemi, Sari Söderman. 14.1.2008 1(5) HALLITUKSEN KOKOUS 13.1.2008 Läsnä: Peter Remahl, Kalevi Ala-Karjanmaa,, Heikki Niemi, Sari Söderman. Asiat: 1. Avaus. Puheenjohtaja avasi kokouksen klo. 18.00. 2. Laillisuus ja päätösvaltaisuus.

Lisätiedot

KOKKOLAN SUUNNISTAJAT RY SYYSKOKOUS 30.11.2008 VESI-VEIJARI, HAKALAHDENKATU TERVETULOA

KOKKOLAN SUUNNISTAJAT RY SYYSKOKOUS 30.11.2008 VESI-VEIJARI, HAKALAHDENKATU TERVETULOA KOKKOLAN SUUNNISTAJAT RY SYYSKOKOUS 30.11.2008 VESI-VEIJARI, HAKALAHDENKATU TERVETULOA -------------------------------------------------------------------------------------------------- ESITYSLISTA 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 19.02.2004 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 Kulunut vuosi oli kiltamme 39. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

"Voiko olla elämää ilman metsiä?" Vuorenmäen koulun 1a luokan ja 1-2 d luokkien ilmiöpohjainen oppimiskokonaisuus Kevät 2015

Voiko olla elämää ilman metsiä? Vuorenmäen koulun 1a luokan ja 1-2 d luokkien ilmiöpohjainen oppimiskokonaisuus Kevät 2015 "Voiko olla elämää ilman metsiä?" Vuorenmäen koulun 1a luokan ja 1-2 d luokkien ilmiöpohjainen oppimiskokonaisuus Kevät 2015 Laaja-alainen oppimiskokonaisuus Laaja-alainen osaaminen vuosiluokilla 1-2 korostaa:

Lisätiedot

PERÄ-UURASTEN METSÄSTYSSEURA RY. Perä-Uurasten MS ry:n kesäkokouksen pöytäkirja klo Hukkapenkka Kivimäentie 248, Kotala

PERÄ-UURASTEN METSÄSTYSSEURA RY. Perä-Uurasten MS ry:n kesäkokouksen pöytäkirja klo Hukkapenkka Kivimäentie 248, Kotala PERÄ-UURASTEN METSÄSTYSSEURA RY Perä-Uurasten MS ry:n kesäkokouksen pöytäkirja 19.8.2016 klo 19.00 Hukkapenkka Kivimäentie 248, Kotala 1 Kokouksen avaus. Seuran puheenjohtaja Ari Tapanainen avasi kokouksen

Lisätiedot

ALA OUNASJOEN ERÄSTÄJIEN VUOSIKOKOUS 2010

ALA OUNASJOEN ERÄSTÄJIEN VUOSIKOKOUS 2010 Ala-Ounasjoen Erästäjät PÖYTÄKIRJA Johtokunta Rovaniemi 17.2.2010 ALA OUNASJOEN ERÄSTÄJIEN VUOSIKOKOUS 2010 AIKA 17.2.2010 klo 18.00 PAIKKA Toimitalo, Erästäjänpolku OSALLISTUJAT Seuran jäseniä 25 liitteenä

Lisätiedot

HAILUODON METSÄSTYSSEURA RY VUOSIKOKOUS 20.3.2016 KLO 13.00 Ampumaradan majalla

HAILUODON METSÄSTYSSEURA RY VUOSIKOKOUS 20.3.2016 KLO 13.00 Ampumaradan majalla HAILUODON METSÄSTYSSEURA RY VUOSIKOKOUS 20.3.2016 KLO 13.00 Ampumaradan majalla PÖYTÄKIRJA Läsnä oli 38 jäsentä. 1 Kokouksen avaus Seuran puheenjohtaja Toni Rantasuo avasi kokouksen ja toivotti osallistuja

Lisätiedot

ETELÄ POHJANMAAN LÄMPÖ-, VESI- JA ILMANVAIHTOTEKNISEN YHDISTYKSEN HISTORIIKKI 50-VUOTISEN TOIMINNAN AIKANA

ETELÄ POHJANMAAN LÄMPÖ-, VESI- JA ILMANVAIHTOTEKNISEN YHDISTYKSEN HISTORIIKKI 50-VUOTISEN TOIMINNAN AIKANA ETELÄ POHJANMAAN LÄMPÖ-, VESI- JA ILMANVAIHTOTEKNISEN YHDISTYKSEN HISTORIIKKI 50-VUOTISEN TOIMINNAN AIKANA Suomessa LVI yhdistystoiminta alkoi Helsingissä jo 1930 luvulla, jolloin oli perustettu Lämpö-

Lisätiedot

Vahdon Metsämiehet ry Esityslista 1 (5)

Vahdon Metsämiehet ry Esityslista 1 (5) Vahdon Metsämiehet ry Esityslista 1 (5) Kesäkokous Paikka Vahdon metsästysmaja Aika 6.8.2017 klo 17.00 Läsnä 1 Kokouksen avaus 2 Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa

Lisätiedot

SRVA-toiminnan ohjeet hirvieläin- ja villisikatilanteita varten. 13/03/12 v2.3 1

SRVA-toiminnan ohjeet hirvieläin- ja villisikatilanteita varten. 13/03/12 v2.3 1 SRVA-toiminnan ohjeet hirvieläin- ja villisikatilanteita varten 2012 13/03/12 v2.3 1 Tapahtuman eteneminen SRVA hälytys Tehtävän Vast.otto Tehtävän suoritus Ruhon käsittely Lihojen myynti Jos eläin oli

Lisätiedot

1. Hokkanen Jaana URMAS Savolainen Päivi KAMS Niskanen Eeva K-SMAS

1. Hokkanen Jaana URMAS Savolainen Päivi KAMS Niskanen Eeva K-SMAS Suomen Metsästäjäliitto Pohjois-Savon piiri Hirvenjuoksun PM-kilpailut IISALMI 21.7.2013 Sarja M Paras aika 21.00 1. Väätäinen Kari URMAS 287 254 594 1135 2. Lemmetty Timo Haapamäen HS 300 272 534 1106

Lisätiedot

Jacob Wilson, 7.10.1846 2.3.1915

Jacob Wilson, 7.10.1846 2.3.1915 Jacob Wilson, 7.10.1846 2.3.1915 Kaivostoimintaa FAMCON:n Suomen kaivoksilla johtanut Jakob Wilson oli syntymänimeltään Jaakko Sjöberg ja lähtöisin pohjanmaalta, Kalajoelta (syntynyt 7.10.1846). Hänen

Lisätiedot

Hirvijohtajien koulutus 2011

Hirvijohtajien koulutus 2011 Hirvijohtajien koulutus 2011 Suomen riistakeskus Lappi Kemijärvi 19.9.2011 21.9.2011 Suomen riistakeskus 1 Metsästyksenjohtajan tehtävät (Ma 23 ) 1. Suunnitella käytännön metsästystapahtumat Passitus,

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

Alavuden metsästysseura ry Vuosikokous 25.01.2015 klo 18:00 Läsnä 19 jäsentä

Alavuden metsästysseura ry Vuosikokous 25.01.2015 klo 18:00 Läsnä 19 jäsentä Alavuden metsästysseura ry Vuosikokous 25.01.2015 klo 18:00 Läsnä 19 jäsentä 1 Kokouksen avaus: Puheenjohtaja Pertti Lähdevuori avasi kokouksen klo 18.00 toivottaen osallistujat tervetulleeksi. 2 2 Palkitsemiset

Lisätiedot

lupamaksu 1700 (10x xx50 ) maksettava lokakuun loppuun mennessä Marttilan Seudun Rhy:n tilille

lupamaksu 1700 (10x xx50 ) maksettava lokakuun loppuun mennessä Marttilan Seudun Rhy:n tilille Hirvijahti 2008 luvat 10 + 10 > Kangas 5 + 5 > Myllykylä 5 + 5 aikuisista enintään puolet uroksia > molemmat seurueet voivat ampua kolme naarasta > ensimmäisen seurueen saatua saaliiksi kolme urosta >>>

Lisätiedot

Wanha Karhunmäki. No terve! Aikahan on se vakiotiistai, 15.5. klo 11.00. Paikka Wanha Karhunmäki Lapualla, osoite Karhunmäentie 923.

Wanha Karhunmäki. No terve! Aikahan on se vakiotiistai, 15.5. klo 11.00. Paikka Wanha Karhunmäki Lapualla, osoite Karhunmäentie 923. Wanha Karhunmäki No terve! Aikahan on se vakiotiistai, 15.5. klo 11.00. Paikka Wanha Karhunmäki Lapualla, osoite Karhunmäentie 923. Netistäkin Wanha Karhunmäki sivut löytää, ja siellä on ajo-ohjekin. Ohjelma

Lisätiedot

25m Pienoispistooli 60 ls sarja H. 25m Pienoispistooli 60 ls sarja H50. 25m Pienoispistooli 60 ls sarja H60

25m Pienoispistooli 60 ls sarja H. 25m Pienoispistooli 60 ls sarja H50. 25m Pienoispistooli 60 ls sarja H60 25m Pienoispistooli 60 ls sarja H 1. ylil Meinander, Ari Kym 95 95 96 97 96 99 578 vänr Alanko, Ville- 2. Veikko E-Häm 94 95 96 91 97 96 569 49 3. ylil Talvitie, Marko E-Poh 93 94 90 97 99 96 569 45 4.

Lisätiedot

Puheenjohtaja avaa kokouksen ja toivottaa osallistujat tervetulleiksi.

Puheenjohtaja avaa kokouksen ja toivottaa osallistujat tervetulleiksi. ROVANIEMEN SEUDUN Kokouspäivämäärä 11.2.2003 RIISTANHOITOYHDISTYS JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA AIKA Kello 18.00 PAIKKA PAIKALLA PUHEENJOHTAJA ESITTELIJÄ PÖYTÄKIRJANPITÄJÄ City- hotelli Hannu Lukkarila Juha Seurujärvi

Lisätiedot

Esitutkimus. Asiakastyöpajat

Esitutkimus. Asiakastyöpajat Suomen käsityön museo selvitti syksyllä 2013 nuorten aikuisten museoissa käymättömyyden syitä ja kehitti palvelumuotoilukoulutuksen avulla omaa toimintaansa vastaamaan paremmin heidän tarpeitaan. Lopputuloksena

Lisätiedot

Jousiammuntaseura Artemis ry eilen, tänään ja ylihuomenna

Jousiammuntaseura Artemis ry eilen, tänään ja ylihuomenna Jousiammuntaseura Artemis ry eilen, tänään ja ylihuomenna 4.2.2017 Sisältö Artemiksen visio ja missio Artemis eilen - miten kaikki alkoi? Artemis tänään mitä olemme tehneet vuoden aikana? Artemis ylihuomenna

Lisätiedot

Yhteystiedot: www.ursa.fi/yhd/planeetta Sähköposti: kajaanin.planeetta@gmail.com

Yhteystiedot: www.ursa.fi/yhd/planeetta Sähköposti: kajaanin.planeetta@gmail.com Julkaisija: Kajaanin Planeetta ry Päätoimittaja: Jari Heikkinen Teksti ja kuvat: Jari Heikkinen, jos ei muuta mainita Ilmestyminen: Kolme numeroa vuodessa (huhtikuu, elokuu, joulukuu) Yhteystiedot: www.ursa.fi/yhd/planeetta

Lisätiedot

TOIMIHENKILÖT Tehtävä Nimi Puhelin Mökki

TOIMIHENKILÖT Tehtävä Nimi Puhelin  Mökki TOIMIHENKILÖT 2017 2017 Tehtävä Nimi Puhelin E-mail Mökki puheenjohtaja@virranniemi.fi 2017 Puheenjohtaja Timo Leppänen 0440-434108 timo.jynkka5@suomi24.fi Kuovi 3 2016-2017 Hallituksen jäsen, varapj Petri

Lisätiedot

Ehdotus: Puheenjohtaja avaa kokouksen ja toivottaa osallistujat tervetulleiksi.

Ehdotus: Puheenjohtaja avaa kokouksen ja toivottaa osallistujat tervetulleiksi. ROVANIEMEN SEUDUN Kokouspäivämäärä 14.5.2002 RIISTANHOITOYHDISTYS JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA AIKA Kello 18.00 PAIKKA SAAPUVILLA PUHEENJOHTAJA ESITTELIJÄ PÖYTÄKIRJANPITÄJÄ Vaattunkiköngäs Hannu Lukkarila Juha

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan Senioripoliisit

Etelä-Pohjanmaan Senioripoliisit Pöytäkirja: Tehty E-P Senioripoliisien kevätkokouksesta Aika: tiistai 15.4.2008 klo 11.00 Paikka: Seinäjoki ABC:n tilat Läsnä: 57 jäsentä, liite osanottajista ohessa. 1 Puheenjohtaja Veli-Jussi Pouttu

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 Riistanhoitoyhdistyksen no ja nimi: 372 RUOVESI TOIMINTA-AJATUS: Riistanhoitoyhdistys on metsästäjäorganisaation paikallistason metsästysviranomainen, jonka tehtävänä

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI Pohjois-Savon terveydenhoitajayhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI YHDISTYKSEN HALLITUS JA TOIMIHENKILÖT HALLITUS Puheenjohtaja Fatima Moursad (Maaninka),

Lisätiedot

Toimikunta valmisteli seuran säännöt, jotka hyväksyttiin.

Toimikunta valmisteli seuran säännöt, jotka hyväksyttiin. Hirvensalmen Eränkävijät ry. 50 v. Ensimmäinen pöytäkirjamerkintä HEK 12.12.1953. Paikalla oli tri Otto Kiiskinen, nimismies Taavetti Heikkinen, kauppias Jaakko Kuitunen, johtaja Otto Kapanen, kirjakauppias

Lisätiedot

Mannerheimin Lastensuojeluliiton. Yhdistyksen puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18.16

Mannerheimin Lastensuojeluliiton. Yhdistyksen puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18.16 Mannerheimin Lastensuojeluliiton Toijalan yhdistys ry Hallituksen kokous Laaksola 9.12.2014 klo 17.30 PÖYTÄKIRJA nettiversio PÖYTÄKIRJA 1. Kokouksen avaaminen Yhdistyksen puheenjohtaja avasi kokouksen

Lisätiedot

Sukuseuran kesäretki Tervakosken Puuhamaassa ja Tervaniemessä

Sukuseuran kesäretki Tervakosken Puuhamaassa ja Tervaniemessä Sukuseuran kesäretki 12.8.2017 Tervakosken Puuhamaassa ja Tervaniemessä Pitkän sateisen jakson jälkeen vihdoin oli luvassa puolipilvistä ja jopa aurinkoistakin säätä. Tätä viikonloppua oli jo odoteltukin

Lisätiedot

Hj-katsastus, Pohjois-Savo

Hj-katsastus, Pohjois-Savo Hj-katsastus, Pohjois-Savo Heinjoki, Kuopio, 11.06.2017 Yksilökilpailut Hirvikävely Hirvikävely (sarjassa on 4 arviota, ei aikapisteitä) Nimi Nro Seura Arviointi Ammunta Pisteet 1. Lemmetty Teemu 80 Haapamäen

Lisätiedot

IitinReserviupseerikerho ry TOIMINTAKERTOMUS 2015

IitinReserviupseerikerho ry TOIMINTAKERTOMUS 2015 IitinReserviupseerikerho ry TOIMINTAKERTOMUS 2015 VER29.3 Hallitus 2015 Pekka Mertakorpi, pj. 040-5176044 Tapani Peltola, vpj 044-2899226 Sami Ahola, siht 040-0859670 Jouni Laurikainen, liik. ups. 040-8451070

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 Ruoveden metsästysseurassa oli vuoden lopussa 109 varsinaista maksanutta jäsentä, joista 13 oli vapaajäsentä. Johtokunnan puheenjohtajana toimi Juhani Sillanpää varapuheenjohtajana

Lisätiedot

Pm-hirvenjuoksut Pohjois-Savo

Pm-hirvenjuoksut Pohjois-Savo Pm-hirvenjuoksut Pohjois-Savo Nilsiä, 16.06.2018 Yksilökilpailut Kävely alle 65 Hirvikävely (sarjassa on 4 arviota pistein -2p/1m, ei aikapisteitä) Nimi Nro Seura Arviointi Ammunta Pisteet 1. Pekkarinen

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2010

Toimintakertomus vuodelta 2010 MANKKAAN ERÄSUDET RY Sivu 1 / 5 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Mankkaan Eräsusille toimintavuosi 2010 oli jälleen aktiivinen toiminnan kannalta. Lippukunnan jäsenmäärä on melko paljon noussut viime

Lisätiedot

Kajaanin Planeetan jäsenlehti Nro 2/201 0

Kajaanin Planeetan jäsenlehti Nro 2/201 0 Kaanin Planeetan jäsenlehti Nro 2/201 0 Tähtitieteellinen yhdistys Kaanin Planeetta ry Julkaisi: Kaanin Planeetta ry Päätoimitta: Jari J.S. Heikkinen Ilmestyminen: Kolme numeroa vuodessa (huhtikuu, elokuu,

Lisätiedot

Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008

Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008 Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008 YLEISTÄ Vuosi 2008 oli Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston 32. toimintavuosi. Ammattiosastomme toiminta on ollut jälleen kuluneena

Lisätiedot

Napapiirin luontokansio

Napapiirin luontokansio Puolipilvistä, sanoi etana ja näytti vain toista sarvea Tutki säätilaa metsässä ja suolla ja vertaa tuloksia. Säätilaa voit tutkia mihin vuodenaikaan tahansa. 1. Mittaa a) ilman lämpötila C b) tuulen nopeus

Lisätiedot

Lumi on hyvä lämmöneriste, sillä vastasataneessa lumessa on ilmaa.

Lumi on hyvä lämmöneriste, sillä vastasataneessa lumessa on ilmaa. Nimeni: Eliöt ja lumi Vastaukset löydät seuraavista paikoista: tammikuu: karhun vuosi karhunpesä hangen suojassa marraskuu: lumisateet lumimuodostumat joulukuu: selviytyminen kylmyydestä Lumi on hyvä lämmöneriste,

Lisätiedot

OU! Kirjaston yö taiteissa

OU! Kirjaston yö taiteissa OU! Kirjaston yö taiteissa Taiteiden yön toinen juhlajulkaisu 22.8.2013 1 Pääkirjoitus Taidetta ja remonttia K eskellä pääkirjaston remonttia vietettiin uuden Oulun kaupungin juhlavuoden taiteiden yötä.

Lisätiedot