KATTELUSSAARI-JÄNKÄSALO OSAYLEISKAAVAN AJANTASAISTAMINEN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KATTELUSSAARI-JÄNKÄSALO OSAYLEISKAAVAN AJANTASAISTAMINEN"

Transkriptio

1 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A TAIPALSAAREN KUNTA KATTELUSSAARI-JÄNKÄSALO OSAYLEISKAAVAN AJANTASAISTAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P15593

2 I (I) Sisällysluettelo 1 Lausunnot Etelä-Karjan liitto Etelä-Karjalan museo Etelä-Karjalan pelastuslaitos Museovirasto Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Liikenne ja infrastruktuuri vastuualue Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Ympäristö ja luonnonvarat vastuualue Lappeenrannan seudun ympäristötoimi Mielipiteet Timo Janhunen, Kari Kakko, Iltaranta ja Aamuranta Esa Kiiskinen, Mäntyniemi Tomas Korpelainen ja Erkki Ahonen, Paarmala Anu Koskela, Teppo ja Liisa Kylmä, Kylmänkangas Lauritsalan Partiotuki ry / Martti Lahikainen, Pulkinlahti Maatalousyhtymä Knuutinen Lilja, Eija, Heikki, Pekka, Knuutinen-Kyckling Leena ja Niemelä Eeva, Riihimäki Kaisa Mäkinen, Kerola Pekka Nupponen ja Marjaleena Ström-Nupponen, Impivaara Mika Riikonen, Matti Salminen Pasi Torri, Tuure Westinen, Niittylahti Maarit Wiklund, T Aunela Jukka Ja Tomi Vuosalmi, Kankaanranta Selma Korhosen perikunta, 3:9 Koivuniemi Finnooa Capital/Juha Tielinen, M601 ja M Eero Niiva, Nokanniemi Antti Rehunen Heidi Taskinen, Ahokkala... 56

3 1 (58) KATTELUSSAARI-JÄNKÄSALO OSAYLEISKAAVAN AJANTASAISTAMINEN 1 Lausunnot

4 2 (58) 1.1 Etelä-Karjan liitto Yleiskaavaluonnos on pääosin maakuntakaavan mukainen mutta Kattelussaaren- Päihänniemen alueella on seuraavia maakuntakaavan merkintöjä, joita tulisi tarkentaa: Salpalinjan alue, arvokas harjualue. Päihäniemen alueen laaja MU -aluevaraus ja siihen liittyvä kaavamääräys eivät tue täysin alueen monipuolisen ja verkottuneen ulkoilun, vapaa-ajan ja virkistyksen käytön tarpeita. MU -merkintää olisi syytä tarkentaa niin, että se sallisi partiotoiminnan kehittämisen pidemmällä aikavälillä. Merkintä voisi olla leirikeskusmerkintä RM-1 tai rajattu MU -alue osoittamaan partiotoiminnan ja siihen liittyvien rakennusten ja rakenteiden kehittämistä alueella. Salpalinjaa ja arvokasta harjualuetta koskevat maakuntakaava varaukset on tuotu esille kaavaehdotuksen selostuksessa. Arvokkaan harjualueen rajausta on tarkastettu kaavaehdotukseen Kaakkois-Suomen ELY:n lausunnon perusteella POSKI-aineiston rajauksia vastaavaksi. Salpalinjan arvokkaiden kohteiden aluerajausta on tarkastettu kaavaehdotukseen muinaismuistoselvityksen perusteella. Parhaiten säilyneet kokonaisuudet on osoitettu merkinnällä km kulttuuriympäristökohde / kulttuuriympäristöalue Partiolaisten tukikohtana toimivan tilan 3:94 alue tullaan kaavaehdotuksessa osoittamaan aluevarauksella RM-1 / 300. Aluevarauksen liittyvässä kaavamääräyksessä alueen käytöstä todetaan seuraavasti: RM-1 LEIRIKESKUS Alueella saa ylläpitää ja kunnostaa olemassa olevaa rakennuskantaa sekä rakentaa toiminnan kannalta välttämättömiä majoitus- ja huoltorakennuksia. Alue muodostaa yhden rakennuspaikan. Luku kaavamerkinnän yhteydessä ilmoittaa suurimman sallitun kerrosalan. RM-1 alueelle voi rakentaa yhteensä 300 km-2 toiminnan kannalta välttämättömiä majoitus- ja huoltorakennuksia. Luku sisältää olemassa olevan rakennuskannan. Tilalle 3:94 kaavaluonnoksessa esitetty erillinen saunan rakennuspaikka poistetaan kaavaehdotuksesta.

5 3 (58) 1.2 Etelä-Karjalan museo Suunnittelualueella sijaitsevan arvokkaan rakennusperinnön osalta yleiskaavamerkinnät tulee ajantasaistaa perustuen riittäviin ja ajantasaisiin selvityksiin (MRL 9 ). Kaavaselostukseen tai erilliseen kulttuuriympäristöselvitykseen tulee koota tiedot alueen rakennetun kulttuuriympäristön historiasta sekä alueella sijaitsevista arvokkaista kulttuurimaisema-alueista, pihapiireistä ja rakennuskohteista perustuen sekä olemassa olevien tietojen päivittämiseen että mahdollisten aikaisemmin tuntemattomien paikallisesti arvokkaiden kohteiden selvittämiseen. Kattelussaari - Jänkäsalo osayleiskaavan alueella on loka-marraskuun vaihteessa 2012 suoritettu rakennetun kulttuuriympäristön inventoinnin täydentäminen. Täydennysinventointi on suoritettu tarkastamalla vuoden 1979 inventoinnissa mainitut kohteet. Lisäksi on käyty tarkistamassa noin 40 vanhaa talonpaikkaa, joiden nimet on poimittu kaavoituksen yhteydessä peruskartoista. Rakennukset on kuvattu ja niistä on laadittu kulttuurihistoriallinen luonnehdinta sekä ehdotus tarvittavaksi kaavamerkinnäksi. Inventoinnin tuloksena on alueelle arvotettu 11 kohdetta. Kohteista 7 kpl on katsottu sekä päärakennuksen että pihapiirin osalta kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi, 2 kpl pihapiirinsä osalta kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi, 1kpl päärakennuksen osalta kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi ja 1 kpl nykyisin asuinkäytössä olevan entisen koulurakennuksen osalta kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi. Kohteet on esitetty kuvauksin ja valokuvin inventointiraportissa. Kohteet on osoitettu kaavaehdotuksessa omilla merkinnöillään. Paikallisen rakennusperinteen mukaiset pihapiirit tai rakennuskohteet on osoitettu merkinnällä s-1: s-1 Säilytettävä alueen osa Alueella tai kohteessa sijaitsee paikallisen rakennusperinteen mukainen pihapiiri tai muu kyläkuvallisesti tai rakennushistoriallisesti arvokas kyläalueen osa. Pihapiiri tai kyläalueen osa on säilytettävä ja rakennuksia kunnostettava muuttamatta olennaisesti rakennusten luonnetta. Jos oleva rakennus korvataan uudella, uuden rakennuksen on ulkoasultaan, julkisivumateriaaleiltaan ja mittasuhteiltaan sovelluttava vanhaan pihapiiriin tai arvokkaaseen kyläalueeseen. Rakennustaiteellisesti tai kulttuurihistoriallisesti arvokkaat kohteet on osoitettu merkinnällä sr: sr Rakennustaiteellisesti tai kulttuurihistoriallisesti arvokas kohde Rakennuksissa suoritettavien korjaus- ja muutostöiden ja käyttötarkoitusten muutosten on oltava sellaisia, että rakennusten rakennustaiteellisesti, kulttuurihistoriallisesti ja maisemakuvan kannalta arvokas luonne säilyy. Suunnittelussa on kiinnitettävä erityistä huomiota siihen, että uudisrakentaminen ja olemassa oleviin rakennuksiin tehtävät muutokset sopeutuvat ympäristöön.

6 4 (58) Maankäyttö- ja rakennuslain :n nojalla määrätään, että rakennusten purkaminen ei ole sallittua ilman lupaa. Alueeseen kohdistuvien toimenpiteiden yhteydessä tulee varata museovirastolle tai maakuntamuseolle mahdollisuus lausunnon antoa varten. Kohteet on luetteloitu kaavaselostukseen ja inventointiraportti on lisätty kaavaselostuksen liitteisiin. Kohteisiin liittyvät kaavamääräykset on esitetty kaavamerkinnät ja määräykset dokumentissa sekä kaavaselostuksessa.

7 5 (58) 1.3 Etelä-Karjalan pelastuslaitos Ei huomautettavaa.

8 6 (58) 1.4 Museovirasto Muinaisjäännöksiä koskevat pohjatiedot kaavaa varten eivät ole riittävät. Jotta kaavan vaikutusta arkeologiseen kulttuuriperintöön voidaan arvioida, kaava-alueella tulee tehdä muinaisjäännösten inventointi, jonka pääpaino tulee olla jo tehtyjen luontoselvitysten tapaan rakennuspaikkojen siirtoihin ja laajennuksiin kohdistuneille alueille. Lisäksi alueella on toisen maailmansodan aikaisen Salpalinjan kenttälinnoitteita, jotka eivät ole kiinteitä muinaisjäännöksiä mutta ne on otettava huomioon historiallisesti merkittävinä rakenteina ja kohteina. Kaavaselostuksesta ei käy ilmi, mihin selvitykseen Salpakohteiden rajaukset perustuvat ja onko niiden osalta tehty maakuntakaavaa tarkentavia selvityksiä. Salpalinjan kohteet tulee tarkistaa muinaisjäännösinventoinnin yhteydessä. Kattelussaari - Jänkäsalo osayleiskaavan alueella on loppusyksystä 2012 suoritettu arkeologinen inventointi muutosalueiden sekä jo tunnettujen muinaismuistojen ja Salpalinjan kohteiden osalta. Inventoinnin tuloksena on alueelle kaavassa osoitettu 8 muinaismuistokohdetta, joista 2 on aiemmin tuntemattomia. Lisäksi inventoinnin yhteydessä löydettiin 39 Salpalinjaan liittyvää kohdetta, joista kaavassa on osoitettu parhaimpina kokonaisuuksina säilyneet (9 kpl). Kohteet on esitetty kuvauksin ja valokuvin inventointiraportissa. Kohteet on osoitettu kaavaehdotuksessa omilla merkinnöillään. Muinaismuistolain rauhoittamat kiinteät muinaisjäännöskohteet tai alueet on osoitettu merkinnällä sm s-1 Säilytettävä alueen osa Alueella tai kohteessa sijaitsee paikallisen rakennusperinteen mukainen pihapiiri tai muu kyläkuvallisesti tai rakennushistoriallisesti arvokas kyläalueen osa. Pihapiiri tai kyläalueen osa on säilytettävä ja rakennuksia kunnostettava muuttamatta olennaisesti rakennusten luonnetta. Jos oleva rakennus korvataan uudella, uuden rakennuksen on ulkoasultaan, julkisivumateriaaleiltaan ja mittasuhteiltaan sovelluttava vanhaan pihapiiriin tai arvokkaaseen kyläalueeseen. sm muinaismuistolain rauhoittama kiinteä muinaisjäännös / muinaisjäännösalue Muinaismuistolain (295/63) rauhoittama kiinteä muinaisjäännös. Alueen kaivaminen, peittäminen ja muu siihen kajoaminen on muinaismuistolain nojalla kiellettävä. Aluetta koskevista toimenpiteistä ja suunnitelmista on kuultava Museovirastoa. Salpalinjan kohteet on osoitettu kulttuuriympäristökohteina ja alueina merkinnällä km:

9 7 (58) km kulttuuriympäristökohde/kulttuuriympäristöalue Alueella sijaitsevat historialliset rakenteet tulee säilyttää. Alueen maankamaraa ja alueen historiallisia arvoja muuttavat toimenpiteet ovat kiellettyjä (MRL 128 ). Kohteet on luetteloitu kaavaselostukseen ja inventointiraportti on lisätty kaavaselostuksen liitteisiin. Kohteisiin liittyvät kaavamääräykset on esitetty kaavamerkinnät ja määräykset dokumentissa sekä kaavaselostuksessa.

10 8 (58) 1.5 Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Liikenne ja infrastruktuuri vastuualue Kaavamääräyksiin tulisi kirjata uusia rakennuspaikkoja koskeva ehto olemassa olevien liittymien ja yhteyksien käytöstä esim: Uusilta rakennuspaikoilta tulee käyttää olemassa olevia pääsyteitä ja liittymiä maanteille. Jos uusia liittymiä on tarpeen tehdä, tulee tarvittavien toimenpiteiden selvittämiseksi olla yhteydessä tienpitäjään. Kattelussaarentie (yhdystie 14797) loppuu Päihänniementien ja Rainionlahdentien liittymään. Kaavamääräyksiin lisätään rakentamista koskeviin yleisiin määräyksiin teksti: Uusilta rakennuspaikoilta tulee käyttää olemassa olevia pääsyteitä ja liittymiä maanteille. Mikäli uusia liittymiä maanteille tarvitaan, tulee tienpitoviranomaiselta hakea niitä varten liittymälupa Kaavaluonnoksessa yksityistielle virheellisesti esitetty yhdystien (Kattelussaarentie) osuus Päihänniementien ja Rainionlahdentien liittymästä eteenpäin poistetaan kaavaehdotuksesta.

11 9 (58) 1.6 Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Ympäristö ja luonnonvarat vastuualue Luonnonarvot: - Kerrosalan nosto pienissä saarissa ei ole suotavaa ja muutoinkin kerrosalat on vedetty yläkanttiin, kun kyseessä on rakentaminen kaukana taajamista ja osa rakennuspaikoista on saarissa. Kaavaluonnoksessa oli osoitettu virheellisesti RA -paikkoina joitakin voimassa olevassa osayleiskaavassa RA-1 -paikkoina osoitettuja rakennuspaikkoja. RA-1 - rakennuspaikkojen määrä on tarkastettu voimassa olevaa osayleiskaavaa vastaavaksi. RA-1 -rakennuspaikkojen suurin sallittu kerrosala on kaavaluonnoksessa esitetystä 100 m 2 :sta laskettu kaavaehdotuksessa voimassa olevan osayleiskaavan mukaiseksi eli 75 m 2 :iin. Kaavamääräys: RA-1 loma-asuntoalue, jolla on ympäristöarvoja Alue on tarkoitettu loma-asuntojen rakentamiseen. Alueella saa säilyttää käytössä olevan loma-asunnon tarvittavine talousrakennuksineen kerrosalaltaan enintään yhteensä 75 m2. Rakennusten tulee olla korkeusasemaltaan, muodoltaan, materiaaleiltaan ja väritykseltään maisemaan sopivia. Voimassa olevassa yleiskaavassa saariin sijoitetut RA paikat on osoitettu kaavaehdotuksessa RA paikkoina. Näiden rakennuspaikkojen osalta rakennusoikeuden nosto tapahtuu kaavaehdotuksessa RA -paikoille esitetyn noston mukaisesti. Kiinteistön merkitseminen kaavaan: - Rakennuspaikat Peräluodon ja Naurissaaren saarissa sekä kyseisen tilan mannerranta kokonaisuudessaan muutetaan valtionkonttorin päätöksen mukaisesti luonnonsuojelualueeksi (SL). Tilan 1:34 esitetyt alueet merkitään kaavaehdotuksessa valtionkonttorin päätöksen mukaiseksi luonnonsuojelualueina (SL). Vaikutukset vesistöön ja pohjaveteen: - Kaava-alueen vesistöt ovat lähes luonnontilaisia, mutta niihin kohdistuu huomattavia paineita, koska ovat erityisen herkkiä ranta-asutuksen ja muun maankäytön aiheuttamalle jätevesikuormitukselle. - Kaavassa ei ole huomioitu kenellä on vastuu ja korvausvelvollisuus jätevesijärjestelmän häiriöiden aiheuttamista vahingoista.

12 10 (58) - Kaavaselostuksen mukainen jätevesien käsittely merkitsee kohdevesistölle rehevöitymisen uhkaa. - Taipalsaaren kunnan tulisi laatia kaavan kohteena oleville vesistöille ympäristönsuojelumääräykset, joilla annetaan tiukemmat vaatimukset jätevesien käsittelylle kuin haja-asutuksen jätevesiasetuksessa. Kaava-alue rajoittuu Saimaan vesistöön. Kaava-alueelle sijoittuu runsaasti olemassa olevia rakennusoikeuksia, sekä voimassa olevassa yleiskaavassa osoitettuja mutta vielä toteuttamattomia rakennusoikeuksia. Rakennusoikeuksien määrä ei lisäänny kaavan ajantasaistamisen myötä. Kaavan vesi- ja jätevesihuoltoa koskevat määräykset vastaavat muiden alueen kuntien rantayleiskaavojen määräyksiä. Määräyksissä on tuotu esille. että jätevedet pitää käsitellä valtioneuvoston siten, kun niiden käsittelystä asetuksessa /209 sekä Taipalsaaren kunnan säädetään. Määräykset tiukentavat kaava-alueella nykyisin voimassa olevia jätevesien käsittelyä koskevia määräyksiä. Tästä syystä rehevöitymisen uhka vähenee. Määräyksissä ei voida ottaa kantaa korvausvelvollisuuteen. Merkitään esitys ympäristösuojelumääräyksien laatimisesta tiedoksi. Tulvariskit, rakentamiskorkeus ja rakentamiskelpoisuus: - Tulvariskejä ei ole riittävästi huomioitu, useita suunniteltuja rakentamispaikkoja sijoittuu osittain tulvariskialueille. Rakennuspaikkojen rajauksia on laajennettu uusien rakennuspaikkojen osalta tulvavaara-alueiden ulkopuolelle siltä osin, kun rakennuspaikkaa voidaan tilan sisällä siirtää tai laajentaa. Kaikkien tulvavaara-alueella sijaitsevien tilojen osalta tämä ei ole mahdollista, sillä koko tila saattaa sijaita tulva-alueella. Olemassa olevien tulvavaara-alueelle sijaitsevien rakennuspaikkojen osalta rakennuspaikkojen kokoa on kasvatettu siltä osin, kun rakennuspaikkaa voidaan tilan sisällä laajentaa. Kaikkien tulvavaara-alueella sijaitsevien tilojen osalta tämä ei ole mahdollista, sillä koko tila saattaa sijaita tulva-alueella. Harjut: - Kaavaluonnoksessa esitetty harjurajaus (Päihäniemi ja Kattelussaari) poikkeaa pieniltä osin POSKI-projektin yhteydessä tarkistetusta rajauksesta.

13 11 (58) Harjualueen rajaus on kaavaehdotuksessa muutettu POSKI-projektin rajauksen mukaiseksi. Lainsäännöksiin viittaaminen: - Viittaaminen lainsäännöksiin on suositeltavaa tilanteessa, joissa viittauksen poisjättäminen aiheuttaisi tarpeen esim. koko säännöksen aukikirjoittamiseen kaavamääräyksissä. Kuitenkin on selvää, että lainsäännöstä ei enää noudateta, jos sen voimassaolo on lakannut. Merkitään tiedoksi Rakennussuojelukohteet ja maisemallisesti merkittävät kohteet - Alueella ei ole varsinaisia rakennussuojelukohteita ja maisemallisesti arvokkaat kohteet on huomioitu kaavoituksen yhteydessä. Merkitään tiedoksi. Rakennusoikeuden lisäys: - Lomarakennuspaikan enimmäisrakennusoikeus on 200 m 2, ympärivuotiseen asumiseen tarkoitetun rakennuspaikan on 350 m 2. - Enimmäisrakennusoikeudesta varattava talousrakennuksia varten 30 % - Jos kunnan rakennusjärjestyksessä on määrätty isommista rakennusoikeuksista, noudatetaan sitä. - Jos rakennuspaikka on pinta-alaltaan pienempi kuin 3000 m 2 tai 5000 m 2 sovelletaan 10 % -sääntöä. - Kari ja Ulla Halmetoja, Paulinniemi, rakennusoikeuden lisäys on hyväksyttävissä, mutta ympärivuotisen asunnon rakentamista ei tule sallia (saarikiinteistö ei tieyhteyttä). Lomarakennuspaikan enimmäisrakennusoikeudeksi on kaavaehdotuksessa osoitettu 250 m 2 ja ympärivuotiseen asumiseen tarkoitetun rakennuspaikan 400 m 2. Kaavamääräykset:

14 12 (58) AO erillispientalojen alue Alue on tarkoitettu ympärivuotisten asuntojen rakentamiseen. Luku A-merkinnän yläpuolella osoittaa alueelle sallitun rakennuspaikkojen määrän. Rakennuspaikan pinta-alan tulee olla vähintään 5000 m2. Rakennuspaikalle sallittu kokonaiskerrosala saa olla enintään 400 m2. Rakennuspaikalle saa rakentaa yhden yksiasuntoisen asuinrakennuksen, jonka kerrosala saa olla enintään 300 m2. Asuinrakennuksen lisäksi saa rakentaa saunan, aitta- ja talousrakennuksia. RA loma-asuntoalue Alue on tarkoitettu loma-asuntojen rakentamiseen. Luku RA -merkinnän yläpuolelle osoittaa alueelle sallitun rakennuspaikkojen määrän. Rakennuspaikan pinta-alan tulee olla vähintään 2000 m2 ja saaressa 5000 m2. Rakennuspaikalle saa rakentaa yhden, enintään yksiasuintoisen lomarakennuksen, jonka kerrosala saa olla enintään 250 m2. Halmetojan osalta kts. kohta Käyttötarkoitusten muutokset. Käyttötarkoituksen muutokset: - ELY-keskus ei missään tapauksessa hyväksy uutta vakituista asumista saarissa, jonne ei ole kiinteää tieyhteyttä. - ELY-keskus suhtautuu kielteisesti seuraavien kiinteistöjen käyttötarkoituksen muutokseen: Virpi ja Unto Ali-Hokka Tylyaho Tuomo Hyyryläinen Jukaranta Tuula ja Heikki Juslin Paastoniemenkärki Ilpo Kolhonen Niemenranta Sirpa Käkelä ja Timo Nykänen Lahtela, Niemelä Jukka Kääpä Matti Laurila Papankallio Kiinteistöyhtymä Anja Martikainen ja Kai Vertanen Jysminniemi Sakari Mäntymaa Itkonvieri Kari ja Heli Nisonen Norriniemi

15 13 (58) Taisto Pitkänen Pitkälä Elma Pulkkinen Suuri Jänkäsalo, Ahokkala Pentti Raatikaisen perikunta J-Kallio Sirkka ja Kari Seittenranta Lehtoranta Matti Suninen Kiviranta Lea Waldén ja Seppo Kervinen Kerniemi Riikka ja Risto Valjakka Levänniemi Ilkka Vertanen Lahdenpohja, Palokangas Antti Virtanen Raimo, Juha ja Timo Honkanen Marjaniemi Lauri Valjakka Saimaranta Esa Särmä Mäntylä Taipalsaaren kunnan kehittämisjaosto on päättänyt, ettei Suureen Jänkäsaloon tai muihin ilman kiinteää tieyhteyttä oleviin saariin osoiteta uutta vakituista asumista (RA-3 tai AO). Kaavaluonnoksessa osoitetut vakituisen asumisen tai loma-asumisen mahdollistaneet rakennuspaikat (RA-3) osoitetaan kaavaehdotuksessa alkuperäisen käyttötarkoituksen mukaisesti loma-asunnon rakennuspaikkoina (RA). Rakennuspaikkojen siirto: - Kari Karhu Saaristo, rakennuspaikan siirto on hyväksyttävissä, mutta ympärivuotisen asunnon kaavoittamista ei hyväksytä (saarikiinteistö ei kiinteää tieyhteyttä). - Tapio Kolhonen Ahoniemi, Mustikkamäki, muutosesityksestä ja siinä olevista kartoista, joissa ei ole rekisterinumeroita, ei voi saada yksiselitteistä selvitystä siitä mitä siirretään mihinkin. Vakituista asutusta ei hyväksytä saarikiinteistöillä, joilla ei ole kiinteää tieyhteyttä. - Pirjo Lensu Lamposaari, vakituista asutusta ei hyväksytä kaavoitettavaksi ilman kiinteää tieyhteyttä olevaan saareen. - Heidi Taskinen Ahokkala, vakituista asutusta ei hyväksytä kaavoitettavaksi ilman kiinteää tieyhteyttä olevaan saareen. Taipalsaaren kunnan kehittämisjaosto on päättänyt, ettei Suureen Jänkäsaloon tai muihin ilman kiinteää tieyhteyttä oleviin saariin osoiteta uutta

16 14 (58) vakituista asumista (RA-3 tai AO). Kaavaluonnoksessa osoitetut vakituisen asumisen tai loma-asumisen mahdollistaneet rakennuspaikat (RA-3) osoitetaan kaavaehdotuksessa alkuperäisen käyttötarkoituksen mukaisesti loma-asunnon rakennuspaikkoina (RA). Kunnan esittämät muutokset ELY-keskus ei hyväksy kunnan esittämää muutosta kiinteistölle Paarmala. ELY-keskus on vuonna 2010 hylännyt rakennuspaikkaa koskevan poikkeamislupahakemuksen ja Hallinto-oikeus vuonna 2010 hylännyt poikkeamisluvan hylkäämisestä tehdyn valituksen. Tilan 1:60 mitoitus on tarkastettu. Voimassa olevassa yleiskaavassa emätilaselvitykseen perustuvan mitoituksen mukainen rakennusoikeus koko tilan 1:60 emätilalle on 3 rakennuspaikkaa. Emätilalla on 5 käytettyä rakennusoikeutta, joista yksi yleiskaavan laatimisaikaisten kiinteistörajojen mukaisella tilalla 1:60. Emätila ja tila 1:60 olivat siis käyttäneet laskennallisen rakennusoikeutensa. Yleiskaavan laatimisaikaisen tilan 1:60 rakennuspaikka on lohkottu vuonna 2001 tilaksi 1:76. Nykyinen tila 1:60 on täten luopunut rakennuspaikastaan ja sillä ei ole oikeutta uuteen rakennuspaikkaan. Tilalle on vuonna 2010 haettu loma-asunnon rakentamiseksi poikkeamislupaa, jonka Kaakkois-Suomen ELY-keskus on hylännyt. Kouvolan hallinto-oikeus on vuonna 2010 hylännyt hakijan kielteisestä poikkeamispäätöksestä tekemän valituksen. Tilalle kaavaluonnoksessa osoitettu uusi loma-asunnon rakennuspaikka RA poistetaan kaavaehdotuksesta.

17 15 (58) 1.7 Lappeenrannan seudun ympäristötoimi Luontoselvityksen lopputulokset tulee viedä kaavakartalle ja luontoselvityksen täydentäminen tulee ulottaa tarvittaessa laajemmalle kuin uusien alueiden osalle. Kaavamääräyksiin on syytä lisätä vaatimus siitä, että maaperästä aiheutuvien radonhaittojen torjunta on huomioitava rakennuksen suunnittelun yhteydessä. Luontoselvityksessä ei Muutoskohteiden alueilla havaittu suojelullisesti arvokkaiden kasvi- tai eläinlajien esiintymiä, uhanalaisia luontotyyppejä tai muutoin luonnon kannalta erityisen arvokkaita kohteita, jotka tulisi huomioida maankäytön suunnittelussa. Kaavaehdotuksessa otetaan huomioon Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen lausunnossaan esille tuomat arvokkaat luonto- ja maisemakohteet. Kaavamääräyksiin lisätään seuraava vaatimus radonhaittojen torjunnasta rakennuksen suunnittelun yhteydessä: Rakennuksen suunnittelun yhteydessä on selvitettävä tarve mahdollisen radonhaitan torjuntaan.

18 16 (58) 2 Mielipiteet

19 17 (58) 2.1 Timo Janhunen, Pyydämme uutta rakennuspaikkaa saunalle sekä vapaa-ajan asunnolle tai ympärivuotiseen käyttöön tarkoitetulle asuinrakennukselle tilalle (liite). Kaavaote mielipiteen kohdasta: Tilalle 3:98 esitetty uusi rakennuspaikka sijoittuu rantavyöhykkeelle. Rantavyöhykkeen suunnittelutarpeesta määritetään maankäyttö- ja rakennuslaissa (72 ) seuraavasti: Meren tai vesistön ranta-alueeseen kuuluvalle rantavyöhykkeelle ei saa rakentaa rakennusta ilman asemakaavaa tai sellaista oikeusvaikutteista yleiskaavaa, jossa on erityisesti määrätty yleiskaavan tai sen osan käyttämisestä rakennusluvan myöntämisen perusteena.

20 18 (58) Voimassa olevassa yleiskaavassa rantavyöhykkeen rakennusoikeus on määritetty emätilaperusteiden mitoitustarkastelun avulla. Yleiskaavan ajantasaistamisessa mitoitustarkastelua ei avata, koska sen perusteella on jo voimassa olevassa yleiskaavassa määritetty kaava-alueen mahdolliset rakennusoikeudet. Tilan 3:98 emätilalle on voimassa olevassa yleiskaavassa osoitettu yksi uusi rakennusoikeus. Rakennusoikeus on osoitettu Oritsalon ja siten tilan 3:98 ulkopuolelle. Tila 3:98 ja sen emätila ovat täten käyttäneet rakennusoikeutensa. Tilalle ei voida rantavyöhykkeellä osoittaa uusia rakennuspaikkoja vaarantamatta maanomistajien tasapuolista kohtelua. Vaikutus kaavakarttaan: Ei vaikutusta

21 19 (58) 2.2 Kari Kakko, Iltaranta ja Aamuranta Tila Iltaranta muuttaminen vakituisen asunnon rakennuspaikaksi AO, jossa rakennusoikeus 300 k-m 2. Lisäksi esitetään rakennusalueen korjaus myönnetyn rakennusluvan mukaiseksi. Tila Aamuranta muuttaminen ympärivuotisen asunnon rakennuspaikaksi AO, jossa rakennusoikeus 300 k-m 2. Rakennuspaikan rajaus pyydetään muuttamaan esitetyn mukaiseksi rakennuspaikan huonon rakennettavuuden perusteella. Kaavaote mielipiteen kohdasta: Kaavoitusta ohjaavana viranomaisena Kaakkois-Suomen ELY-keskus on ottanut kielteisen kannan vakituisen asumisen ohjaamiseen sellaisiin Suuren Jänkäsalon kaltaisiin saariin, jonne ei ole kiinteää tieyhteyttä tai valtion ylläpitää lossiyhteyttä.

22 20 (58) Taipalsaaren kunnan kehittämisjaosto on päättänyt, ettei Suureen Jänkäsaloon tästä syystä osoiteta uutta vakituista asumista (RA-3 tai AO). Kaavaluonnoksessa osoitetut vakituisen asumisen tai loma-asumisen mahdollistaneet rakennuspaikat (RA-3) osoitetaan kaavaehdotuksessa alkuperäisen käyttötarkoituksen mukaisesti loma-asunnon rakennuspaikkoina (RA). Loma-asunnon rakennuspaikkoja ei tästä syystä voida osoittaa vakituisen asunnon rakennuspaikkoina (RA-3 tai AO). Loma-asunnon rakennuspaikan rakennusoikeus on 250 k-m 2. Mielipiteessä esitetyt rakennuspaikkojenrajaukset perustuvat alueellisen maanmittaustoimiston suorittaman lohkomistoimituksen mukaisiin kiinteistörajoihin. Kiinteistötoimituksella ei voida määrittää koko tilan käyttötarkoitusta vaan käyttötarkoituksesta määrätään tässä tapauksessa yleiskaavalla, jossa tilojen rakentamisalueet ja muu maankäyttö on määritelty erikseen. Esitetyt, koko tilojen pinta-alan käsittävät rakennuspaikat hajauttavat rakentamista liikaa ja ovat täten yleiskaavan tavoitteiden vastaisia. Rakennuspaikkojen esitetyn kokoiselle suurentamiselle ei ole perusteita. Alueella on suoritettu maastokäynti. Kummankin tilan rakennuspaikkojen rajausta tarkastetaan suuremmaksi ja rakentamisen paremmin mahdollistavaksi. Rakentaminen on mahdollista kummallakin kiinteistöllä sijoittaa esitettyä pienemmille rakennuspaikoille. Poikkeamis- tai rakennusluvan saaneet rakennukset otetaan huomioon rakennuspaikkojen rajauksessa. Vaikutus kaavakarttaan: 2 x RA -paikan laajentaminen

23 21 (58) 2.3 Esa Kiiskinen, Mäntyniemi Kiinteistön Mäntyniemi muutosta ei ole tehty aivan toiveeni mukaan, perusteena rakennuspaikkojen liiallinen hajaantuminen useaan paikkaan. Tarkoituksena ei ollut hajaannuttaa rakennuksia vaan muodostaa kaksi rakennuskeskittymää olemassa olevien rakennusten yhteyteen. Toivoisin että kaavaa kehitettäessä selvitettäisiin mahdollisuus toteuttaa liitteen 3 mukainen toive rakennuspaikkojen sijoittamisessa. Kaavaote mielipiteen kohdasta: Rakennuspaikat voidaan sijoittaa esitetyn mukaisesti. Vaikutus kaavakarttaan: 2 x RA-paikan siirtäminen

24 22 (58) 2.4 Tomas Korpelainen ja Erkki Ahonen, Paarmala Vastustamme kunnan esitystä osoittaa uusi rakennusoikeus tilalle Muutoksessa ei ole osoitettu kantatilaperiaatteen mitoituksen mukaista uutta rakennuspaikkaa. Täten uutta rakennuspaikkaa ei voi myöntää, koska kantatilaperiaatteen mukainen rantarakennusoikeus on jo käytetty. Kaavaote mielipiteen kohdasta: Tilan 1:60 mitoitus on tarkastettu. Voimassa olevassa yleiskaavassa emätilaselvitykseen perustuvan mitoituksen mukainen rakennusoikeus koko tilan 1:60 emätilalle on 3 rakennuspaikkaa. Emätilalla on 5 käytettyä rakennusoikeutta, joista yksi yleiskaavan laatimisaikaisten kiinteistörajojen mukaisella tilalla 1:60. Emätila ja tila 1:60 olivat siis käyttäneet laskennallisen rakennusoikeutensa.

25 23 (58) Yleiskaavan laatimisaikaisen tilan 1:60 rakennuspaikka on lohkottu vuonna 2001 tilaksi 1:76. Nykyinen tila 1:60 on täten luopunut rakennuspaikastaan ja sillä ei ole oikeutta uuteen rakennuspaikkaan. Tilalle on vuonna 2010 haettu loma-asunnon rakentamiseksi poikkeamislupaa, jonka Kaakkois-Suomen ELY-keskus on hylännyt. Kouvolan hallinto-oikeus on vuonna 2010 hylännyt hakijan kielteisestä poikkeamispäätöksestä tekemän valituksen. Tilalle kaavaluonnoksessa osoitettu uusi loma-asunnon rakennuspaikka RA poistetaan kaavaehdotuksesta. Vaikutus kaavakarttaan: 1 x RA-paikan poistaminen

26 24 (58) 2.5 Anu Koskela, Vaadin että tilan rakennusoikeusasia tarkastellaan Jänkä-Kota tilan osalta uudelleen. Esitetyt perustelut saattavat minut rantatilan omistajana Jänkäsalon muiden maanomistajien kanssa epätasa-arvoiseen asemaan. Tuodaan myös esille, ettei ymmärretä perusteita vaihtoehtona esitetyn rakennusoikeuden siirron estämiselle. Kaavaote mielipiteen kohdasta: Tilalle 2:176 esitetty uusi vakituisen asunnon rakennuspaikka sijoittuu rantavyöhykkeelle. Rantavyöhykkeen suunnittelutarpeesta määritetään maankäyttö- ja rakennuslaissa (72 ) seuraavasti:

27 25 (58) Meren tai vesistön ranta-alueeseen kuuluvalle rantavyöhykkeelle ei saa rakentaa rakennusta ilman asemakaavaa tai sellaista oikeusvaikutteista yleiskaavaa, jossa on erityisesti määrätty yleiskaavan tai sen osan käyttämisestä rakennusluvan myöntämisen perusteena. Voimassa olevassa yleiskaavassa rantavyöhykkeen rakennusoikeus on määritetty emätilaperusteiden mitoitustarkastelun avulla. Yleiskaavan ajantasaistamisessa mitoitustarkastelua ei avata, koska sen perusteella on jo voimassa olevassa yleiskaavassa määritetty kaava-alueen mahdolliset rakennusoikeudet. Mitoitustarkastelun perusteella tila 2:176 ja sen emätila ovat käyttäneet rakennusoikeutensa. Tilalle ei voida rantavyöhykkeellä uusia rakennuspaikkoja vaarantamatta maanomistajien tasapuolista kohtelua. Myöskään purettu rakennus ei oikeuskäytännön mukaan mahdollista rakennusoikeutta vaan ainoastaan rakennusluvalla rakennettu rakennus tai voimassa oleva rakennuslupa. Rakennuspaikka ei voida siirtää tilalta 5:98 tilalle 2:176 esitetyn mukaisesti, koska siirtokohde tila 5:89 ei ole mukana kaavoitettavassa alueessa. Mielipiteen antajalle vuonna 2011 annettu tieto on koskenut Suur-Saimaan osayleiskaavan ajantasaistamista, johon Suuri Jänkäsalo kuului. Koska Suuri Jänkäsalo on siirretty nyt osaksi Kattelussaari-Jänkäsalo osayleiskaavaa ja siirtokohteena sijaitseva rakennuspaikka sijaitsee Suur-Saimaan osayleiskaavan alueelle, ei siirto ole mahdollinen ilman Suur-Saimaan osayleiskaavaan tehtävää muutosta. Vaikutus kaavakarttaan: Ei vaikutusta

28 26 (58) 2.6 Teppo ja Liisa Kylmä, Kylmänkangas Pyydämme että kiinteistön Kylmänkangas käyttötarkoitus muutetaan ympärivuotiseen asumiseen sopivaksi. Lisäksi pyydämme nostamaan rakennusoikeutta nykyistä 150 k-m 2 suuremmaksi. Kaavaote mielipiteen kohdasta: Kaavoitusta ohjaavana viranomaisena Kaakkois-Suomen ELY-keskus on ottanut kielteisen kannan vakituisen asumisen ohjaamiseen sellaisiin Suuren Jänkäsalon kaltaisiin saariin, jonne ei ole kiinteää tieyhteyttä tai valtion ylläpitää lossiyhteyttä. Taipalsaaren kunnan kehittämisjaosto on päättänyt, ettei Suureen Jänkäsaloon tästä syystä osoiteta uutta vakituista asumista (RA-3 tai AO). Kaavaluonnoksessa osoitetut vakituisen asumisen tai loma-asumisen mahdollistaneet rakennuspaikat (RA-3) osoitetaan kaavaehdotuksessa alkuperäisen käyttötarkoituksen

29 27 (58) mukaisesti loma-asunnon rakennuspaikkoina (RA). Loma-asunnon rakennuspaikkoja ei tästä syystä voida osoittaa vakituisen asunnon rakennuspaikkoina (RA-3 tai AO). Loma-asunnon rakennuspaikan rakennusoikeus on 250 k-m 2. Vaikutus kaavakarttaan: Ei vaikutusta

30 28 (58) 2.7 Lauritsalan Partiotuki ry / Martti Lahikainen, Pulkinlahti Toivomme että tila Pulkinlahti merkitään leirikeskuksen toimintaan soveltuvalla merkinnällä, joka mahdollistaa nykyisten rakennusten olemassaolon ja ylläpidon, sekä mahdollistaa nykyisten rakennusten laajentamisen sekä uusien, partiolaisten toimintaa tukevien rakennusten rakentamisen. Kaavaote mielipiteen kohdasta: Partiolaisten tukikohtana toimivan tilan 3:94 alue tullaan kaavaehdotuksessa osoittamaan aluevarauksella RM-1 / 300. Aluevarauksen liittyvässä kaavamääräyksessä alueen käytöstä todetaan seuraavasti:

31 29 (58) RM-1 LEIRIKESKUS Alueella saa ylläpitää ja kunnostaa olemassa olevaa rakennuskantaa sekä rakentaa toiminnan kannalta välttämättömiä majoitus- ja huoltorakennuksia. Alue muodostaa yhden rakennuspaikan. Luku kaavamerkinnän yhteydessä ilmoittaa suurimman sallitun kerrosalan. RM-1 alueelle voi rakentaa yhteensä 300 km-2 toiminnan kannalta välttämättömiä majoitus- ja huoltorakennuksia. Luku sisältää olemassa olevan rakennuskannan. Tilalle 3:94 kaavaluonnoksessa esitetty erillinen saunan rakennuspaikka poistetaan kaavaehdotuksesta. Vaikutus kaavakarttaan: Merkitään tila leirikeskusalueeksi (RM-1)

32 30 (58) 2.8 Maatalousyhtymä Knuutinen Lilja, Eija, Heikki, Pekka, Knuutinen-Kyckling Leena ja Niemelä Eeva, Riihimäki Kiinteistö Riihimäki kahdeksan rakennuspaikan muuttaminen vakituisen asumisen RA-3 paikoiksi. Pyydämme M-1-alueen tarkistamista ja rajaamista uudelleen Tulliniemellä siten, että M- alue ulottuu maantiehen saakka. Pyydämme M-1-alueen tarkistamista ja rajaamista uudelleen myös Uittoniementien varressa siten, että M-alue ulottuu Uittoniementien itäpuolelle kallioihin saakka. Lisäksi pyydämme Tulliniemelle yhden AO-paikan lisäämistä Kattelussaarentien ja Rainionlahdentien väliseen kulmaukseen. Kaavaote mielipiteen kohdasta:

33 31 (58)

34 32 (58)

35 33 (58) Taipalsaaren kunnan kehittämisjaosto on päättänyt, ettei tämän yleiskaavan manneralueiden ranta-alueiden vakituiseen asumiseen liittyviä käyttötarkoituksenmuutoksia tarkastella tässä yleiskaavan ajantasaistamisessa. Mahdolliset käyttötarkoituksen muutoksiin liittyvät pyynnöt käsitellään poikkeamismenettelyn kautta. Kaavaluonnoksessa osoitetut vakituisen asumisen tai loma-asumisen mahdollistaneet rakennuspaikat (RA-3) osoitetaan kaavaehdotuksessa alkuperäisen käyttötarkoituksen mukaisesti loma-asunnon rakennuspaikkoina (RA). Loma-asunnon rakennuspaikkoja ei tästä syystä voida osoittaa vakituisen asunnon rakennuspaikkoina (RA-3 tai AO). Loma-asunnon rakennuspaikan rakennusoikeus on 250 k-m 2. M-1 Alueen rajausta on tarkennettu esitetyn mukaisesti. Tilalle 2:18 esitetty uusi rakennuspaikka sijoittuu rantavyöhykkeelle. Rantavyöhykkeen suunnittelutarpeesta määritetään maankäyttö- ja rakennuslaissa (72 ) seuraavasti:

36 34 (58) Meren tai vesistön ranta-alueeseen kuuluvalle rantavyöhykkeelle ei saa rakentaa rakennusta ilman asemakaavaa tai sellaista oikeusvaikutteista yleiskaavaa, jossa on erityisesti määrätty yleiskaavan tai sen osan käyttämisestä rakennusluvan myöntämisen perusteena. Voimassa olevassa yleiskaavassa rantavyöhykkeen rakennusoikeus on määritetty emätilaperusteiden mitoitustarkastelun avulla. Yleiskaavan ajantasaistamisessa mitoitustarkastelua ei avata, koska sen perusteella on jo voimassa olevassa yleiskaavassa määritetty kaava-alueen mahdolliset rakennusoikeudet. Tilan 2:18 emätilalle on voimassa olevassa yleiskaavassa osoitettu 10 kpl uusia rakennusoikeuksia. Tila 2:18 ja sen emätila ovat täten käyttäneet rakennusoikeutensa. Tilalle ei voida rantavyöhykkeellä osoittaa olemassa olevien rakennuspaikkojen lisäksi uusia rakennuspaikkoja vaarantamatta maanomistajien tasapuolista kohtelua. Maanomistajien kanssa myöhemmin sovitun mukaisesti esitetty vakituisen asunnon rakennuspaikka voidaan kuitenkin osoittaa siirtämällä Läpsysensaaresta pois 2 kpl loma-asunnon rakennuspaikkoja (RA). Vakituisen asunnon rakennuspaikka osoitetaan rantarakennuspaikkana. Vaikutus kaavakarttaan: M-1 alueen rajaus 1 x uusi AO paikka 2 x RA -paikan poistaminen

37 35 (58) 2.9 Kaisa Mäkinen, Kerola Olen hakenut tilani Kerola rakennuspaikan käyttötarkoituksen muutosta loma-asunnosta ympärivuotiseen käyttöön. Hakemukseni osalta todetaan, ettei ympärivuotisen asunnon rakennuspaikkaa voida osoittaa, koska rakennuspaikka sijaitsee alle 1 ha saaressa johon ei ole kiinteää tieyhteyttä tai lossia. Asiassa täytyy olla tältä osin virhe, koska tila sijaitsee Suuressa Jänkäsalossa, joka on suurempi kuin 1 ha ja johon on ympärivuotinen lossiyhteys. Pyydän että virhe korjataan. Kaavaote mielipiteen kohdasta: Kaavamuutoshakemus on kaavaluonnosvaiheessa kohdistettu virheellisesti väärään tilaan. Muutoshakemuksen mukainen tila sijaitsee esitetyn mukaisesti Suuressa Jänkäsalossa.

38 36 (58) Kaavoitusta ohjaavana viranomaisena Kaakkois-Suomen ELY-keskus on ottanut kielteisen kannan vakituisen asumisen ohjaamiseen sellaisiin Suuren Jänkäsalon kaltaisiin saariin, jonne ei ole kiinteää tieyhteyttä tai valtion ylläpitää lossiyhteyttä. Taipalsaaren kunnan kehittämisjaosto on päättänyt, ettei Suureen Jänkäsaloon tästä syystä osoiteta uutta vakituista asumista (RA-3 tai AO). Kaavaluonnoksessa osoitetut vakituisen asumisen tai loma-asumisen mahdollistaneet rakennuspaikat (RA-3) osoitetaan kaavaehdotuksessa alkuperäisen käyttötarkoituksen mukaisesti loma-asunnon rakennuspaikkoina (RA). Loma-asunnon rakennuspaikkoja ei tästä syystä voida osoittaa vakituisen asunnon rakennuspaikkoina (RA-3 tai AO). Loma-asunnon rakennuspaikan rakennusoikeus on 250 k-m 2. Vaikutus kaavakarttaan: Ei vaikutusta

39 37 (58) 2.10 Pekka Nupponen ja Marjaleena Ström-Nupponen, Impivaara Pyydämme että saamme rakennusoikeutta vapaa-ajan asunnolle tilalla Impivaara. Toisen tilamme osalta todetaan kuulemiskirjeessä: Tilan 2:4 rakennuspaikan kokoa voidaan kasvattaa, mutta pohjoispuolen ranta-alue jätetään rakentamiselle vapaaksi MY-alueeksi. Karttaan piirretty tontti on pienempi kuin mitä omistamme. Tontti menee läpi saaren eli se on kaksirantainen pohjois- ja eteläsuunnassa. Pyydämme tarkistamaan tämän asian. Kaavaote mielipiteen kohdasta:

40 38 (58) Tilalle 2:5 esitetty uusi loma-asunnon rakennuspaikka sijoittuu rantavyöhykkeelle. Rantavyöhykkeen suunnittelutarpeesta määritetään maankäyttö- ja rakennuslaissa (72 ) seuraavasti: Meren tai vesistön ranta-alueeseen kuuluvalle rantavyöhykkeelle ei saa rakentaa rakennusta ilman asemakaavaa tai sellaista oikeusvaikutteista yleiskaavaa, jossa on erityisesti määrätty yleiskaavan tai sen osan käyttämisestä rakennusluvan myöntämisen perusteena. Voimassa olevassa yleiskaavassa rantavyöhykkeen rakennusoikeus on määritetty emätilaperusteiden mitoitustarkastelun avulla. Yleiskaavan ajantasaistamisessa mitoitustarkastelua ei avata, koska sen perusteella on jo voimassa olevassa yleiskaavassa määritetty kaava-alueen mahdolliset rakennusoikeudet.

41 39 (58) Mitoitustarkastelun perusteella tila 2:5 ja sen emätila ovat käyttäneet rakennusoikeutensa. Tilalle ei voida rantavyöhykkeellä uusia rakennuspaikkoja vaarantamatta maanomistajien tasapuolista kohtelua. Mielipiteessä esille tuotu tilan 2:4 tonttirajaus perustuu alueellisen maanmittaustoimiston suorittaman lohkomistoimituksen mukaisiin kiinteistörajoihin. Kiinteistötoimituksella ei voida määrittää koko kiinteistön käyttötarkoitusta vaan käyttötarkoituksesta määrätään tässä tapauksessa yleiskaavalla, jossa kiinteistöjen rakentamisalueet ja muu maankäyttö on määritelty erikseen. Voimassa olevassa kaavassa ei ole tästä syystä osoitettu rakennuspaikkaa koko kiinteistön 2:4 alueella, vaan toisella rannalle on jätetty rakentamiselta vapaata rantaviivaa kaavan tavoitteiden mukaisesti. Rakennuspaikan rajausta ei muuteta, koska rakentaminen on mahdollista sijoittaa nykyiselle rakennuspaikalle. Vaikutus kaavakarttaan: Ei vaikutusta

42 40 (58) 2.11 Mika Riikonen, Toivon saavani kiinteistölle rakennusoikeuden asuinrakennukselle. Alueelle on saatu 1990 luvulla rakennuslupa. Lisäksi emätilalle voimassa olevassa kaavasta myönnetyistä rakennusoikeuksista yksi oli alun perin tarkoitettu tilalle 4:24 mutta palautettu kaavaprosessin aikana emätilalle. Kaavaote mielipiteen kohdasta: Tilalle 4:24 esitetty uusi vakituisen asunnon rakennuspaikka sijoittuu rantavyöhykkeelle. Rantavyöhykkeen suunnittelutarpeesta määritetään maankäyttö- ja rakennuslaissa (72 ) seuraavasti: Meren tai vesistön ranta-alueeseen kuuluvalle rantavyöhykkeelle ei saa rakentaa rakennusta ilman asemakaavaa tai sellaista oikeusvaikutteista yleis-kaavaa, jossa on

43 41 (58) erityisesti määrätty yleiskaavan tai sen osan käyttämisestä rakennusluvan myöntämisen perusteena. Voimassa olevassa yleiskaavassa rantavyöhykkeen rakennusoikeus on määritetty emätilaperusteiden mitoitustarkastelun avulla. Yleiskaavan ajantasaistamisessa mitoitustarkastelua ei avata, koska sen perusteella on jo voimassa olevassa yleiskaavassa määritetty kaava-alueen mahdolliset rakennusoikeudet. Mitoitustarkastelun perusteella tila 4:24 ja sen emätila ovat käyttäneet rakennusoikeutensa. Tilalle ei voida rantavyöhykkeellä uusia rakennuspaikkoja vaarantamatta maanomistajien tasapuolista kohtelua. Myönnetty mutta rauennut rakennuslupa ei ole peruste rakennusoikeuden myöntämiselle. Ainoastaan voimassaoleva rakennuslupa tai poikkeamislupa mahdollistaa rakennusoikeuden osoittamisen. Vaikutus kaavakarttaan: Ei vaikutusta

44 42 (58) 2.12 Matti Salminen Kaavakartassa lukuisia merkintävirheitä: punaisella pisteellä merkitty virheellisesti monia jo vuosia sitten rakennettuja rakennuspaikkoja. Esitän, että Olli Krögerille myönnetään hänen hakemansa oikeus ympärivuotiseen, vakituiseen asumiseen omistamallaan kiinteistöllä isänmaallisista erityissyistä johtuen tai ainakin neuvotaan menettely poikkeusluvan saamiseksi. Tieto uusista rakennuspaikoista on merkitty Lappeenrannan kaupungin ylläpitämän, Taipalsaaren kunnan rakennustietokannan mukaisesti. Tietokannassa on todettu virheitä ja tiedot on tarkastettu kaavaehdotukseen rakennuspaikkakohtaisesti yhdessä kunnan rakennustarkastuksen kanssa. Esitetty vakituisen asunnon rakennuspaikka sijaitsee Suuressa Jänkäsalossa. Kaavoitusta ohjaavana viranomaisena Kaakkois-Suomen ELY-keskus on ottanut kielteisen kannan vakituisen asumisen ohjaamiseen sellaisiin Suuren Jänkäsalon kaltaisiin saariin, jonne ei ole kiinteää tieyhteyttä tai valtion ylläpitää lossiyhteyttä. Taipalsaaren kunnan kehittämisjaosto on päättänyt, ettei Suureen Jänkäsaloon tästä syystä osoiteta uutta vakituista asumista (RA-3 tai AO). Kaavaluonnoksessa osoitetut vakituisen asumisen tai loma-asumisen mahdollistaneet rakennuspaikat (RA-3) osoitetaan kaavaehdotuksessa alkuperäisen käyttötarkoituksen mukaisesti loma-asunnon rakennuspaikkoina (RA). Loma-asunnon rakennuspaikkoja ei tästä syystä voida osoittaa vakituisen asunnon rakennuspaikkoina (RA-3 tai AO). Tämän yleiskaavan määräysten ja Taipalsaaren kunnan rakennusjärjestyksen mukaisesti ympärivuotisen asunnon rakennuspaikan pinta-alan tulee olla vähintään 5000 m 2. Koska esitetyn tilan pinta-ala on tätä vaatimusta pienempi, ei tilalle voitaisi osoittaa ympärivuotisen asumisen mahdollistavaa rakennuspaikkaa myöskään tästä syystä. Vaikutus kaavakarttaan: Ei vaikutusta

45 43 (58) 2.13 Pasi Torri, Tilan käyttötarkoituksen muuttaminen RA:sta AO:ksi, ja rakennusoikeuden lisääminen nykyisestä 150 m 2 :stä 300 m 2 :iin. Kaavaote mielipiteen kohdasta: Taipalsaaren kunnan kehittämisjaosto on päättänyt, ettei tämän yleiskaavan manneralueiden ranta-alueiden vakituiseen asumiseen liittyviä käyttötarkoituksenmuutoksia tarkastella tässä yleiskaavan ajantasaistamisessa. Mahdolliset käyttötarkoituksen muutoksiin liittyvät pyynnöt käsitellään poikkeamismenettelyn kautta. Kaavaluonnoksessa osoitetut vakituisen asumisen tai loma-asumisen mahdollistaneet rakennuspaikat (RA-3) osoitetaan kaavaehdotuksessa alkuperäisen käyttötarkoituksen mukaisesti loma-asunnon rakennuspaikkoina (RA). Loma-asunnon rakennuspaikkoja ei tästä syystä voida osoittaa vakituisen asunnon rakennuspaikkoina (RA-3 tai AO). Vaikutus kaavakarttaan: Ei vaikutusta

46 44 (58) 2.14 Tuure Westinen, Niittylahti Esitän, että tilan Niittylahti vanha rakennuspaikka merkitään edelleen vakituisen asumisen rakennuspaikaksi. Kaavaote mielipiteen kohdasta: Yleiskaavan ajantasaistamisessa ei oteta kantaa ranta-alueen ulkopuoliseen rakentamiseen lukuun ottamatta AT-alueita (Kyläalue). Ranta-alueiden ulkopuolella olevia rakennuspaikkoja, kuten esitettyä olemassa olevaa rakennuspaikkaa, ei myöskään osoiteta kaavaehdotuksessa erillisinä maankäyttövarauksina, vaan ne ovat osa kaavan M-aluetta (maa- ja metsätalousvaltainen alue). M-alueella on sallittu maaja metsätalouteen liittyvän rakentamisen lisäksi haja-asutusluontoinen rakentaminen kunnan rakennusjärjestyksen mukaisesti. Vaikutus kaavakarttaan: Ei vaikutusta

47 45 (58) 2.15 Maarit Wiklund, T Aunela Kiinteistö rakennusalue A, luonnoksesta poiketen rakennusalue esitetään siirrettäväksi ja palautettavaksi samaan paikkaan, johon se oli sijoitettu 1990-luvulla laaditussa osayleiskaavassa. Kiinteistö rakennusalue B, luonnoksesta poiketen esitetään rakennusalueen koillisrajaa siirrettäväksi jonkin verran pohjoiseen päin (karttaliite 2). Kaavaote mielipiteen kohdasta: Rakennuspaikkojen sijaintia ei ole muutettu kaavaluonnoksessa. Erot voimassa olevaan, 1990 luvulla laadittuun kaavaan johtuvat pohjakartta-aineistojen tarkentumisesta. Rakennuspaikkojen rajauksia on muutettu paremmin rakentamiseen soveltuviksi. Vaikutus kaavakarttaan: Rakennuspaikkojen rajauksien tarkistaminen

48 46 (58) 2.16 Jukka Ja Tomi Vuosalmi Tilan 1:89 rakennuspaikka on jo rakennettu ja siellä sijaitsee vapaa-ajan rakennus ja saunamökki. Vastustamme tilan Kankaanranta rakennuspaikan siirtoa. Päätöstä tehtäessä kaavoittajalla ei ole ollut riittävää tietoa alueen mökkien määrästä ja sijainnista. Ehdotamme, että rakennuspaikka jätetään alkuperäiseen paikkaansa. Kaavaote mielipiteen kohdasta: Rakennuspaikka merkitään kaavaehdotuksessa olemassa olevana rakennuspaikkana vallitsevan tilanteen mukaisesti.

49 47 (58) Tilan 2:7 rakennuspaikka tullaan palauttamaan voimassa olevan kaavan mukaiselle paikalleen. Kaavaluonnoksessa esitetty paikka on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen antamien tietojen mukaan tulvavaara-aluetta ja täten siirtoa ei voida toteuttaa. Vaikutus kaavakarttaan: Uusi RA-paikka - > olemassa oleva RA-paikka

50 48 (58) 2.17 Selma Korhosen perikunta, 3:9 Koivuniemi 3:9 Koivuniemi, käyttötarkoituksen muutos RA:sta AO:ksi. Kaavaote mielipiteen kohdasta: Kaavoitusta ohjaavana viranomaisena Kaakkois-Suomen ELY-keskus on ottanut kielteisen kannan vakituisen asumisen ohjaamiseen sellaisiin Suuren Jänkäsalon kaltaisiin saariin, jonne ei ole kiinteää tieyhteyttä tai valtion ylläpitää lossiyhteyttä. Taipalsaaren kunnan kehittämisjaosto on päättänyt, ettei Suureen Jänkäsaloon tästä syystä osoiteta uutta vakituista asumista (RA-3 tai AO). Kaavaluonnoksessa osoitetut vakituisen asumisen tai loma-asumisen mahdollistaneet rakennuspaikat (RA-3) osoitetaan kaavaehdotuksessa alkuperäisen käyttötarkoituksen mukaisesti loma-asunnon rakennuspaikkoina (RA). Loma-asunnon rakennuspaikkoja ei tästä syystä voida osoittaa vakituisen asunnon rakennuspaikkoina (RA-3 tai AO).

51 49 (58) Loma-asunnon rakennuspaikan rakennusoikeus on 250 k-m 2. Vaikutus kaavakarttaan: Ei vaikutusta

52 50 (58) 2.18 Finnooa Capital/Juha Tielinen, M601 ja M602 Esitän, että RA-rakennuspaikkani muutetaan sallimaan ympärivuotiseen asumiseen oikeuttavan rakennuksen rakentaminen. Kaavaote mielipiteen kohdasta: Kaavoitusta ohjaavana viranomaisena Kaakkois-Suomen ELY-keskus on ottanut kielteisen kannan vakituisen asumisen ohjaamiseen sellaisiin Suuren Jänkäsalon kaltaisiin saariin, jonne ei ole kiinteää tieyhteyttä tai valtion ylläpitää lossiyhteyttä. Taipalsaaren kunnan kehittämisjaosto on päättänyt, ettei Suureen Jänkäsaloon tästä syystä osoiteta uutta vakituista asumista (RA-3 tai AO). Kaavaluonnoksessa osoitetut vakituisen asumisen tai loma-asumisen mahdollistaneet rakennuspaikat (RA-3) osoitetaan kaavaehdotuksessa alkuperäisen käyttötarkoituksen

53 51 (58) mukaisesti loma-asunnon rakennuspaikkoina (RA). Loma-asunnon rakennuspaikkoja ei tästä syystä voida osoittaa vakituisen asunnon rakennuspaikkoina (RA-3 tai AO). Loma-asunnon rakennuspaikan rakennusoikeus on 250 k-m 2. Vaikutus kaavakarttaan: Ei vaikutusta

54 52 (58) 2.19 Eero Niiva, Nokanniemi Vaadin että omistamalleni tilalle osoitetaan yksi lisärakennusoikeus uuden ympärivuotisen asuinrakentamisen rakentamiselle talousrakennuksineen (RA-3) tai ainakin loma-asunnon rakentamiselle (RA), ja että olemassa oleva rakennuspaikka osoitetaan kaavassa RA-3 paikaksi, ja että tilalle hyväksytään aluevaraus ympärivuotiseen asumiseen rantavyöhykkeen ulkopuolella neljälle asuinrakennukselle (A tai AO). Esitetään myös laskelmat rakennuspaikan toteuttamisen mahdollistamiseksi. Kaavaluonnoskartassa olevien merkintöjen rak (Kurpanniemi ja Kummelniemi) tarkoitus ja merkitys tulee selostaa kaavamerkintäosuudessa. Kaavaote mielipiteen kohdasta:

55 53 (58) Tilalle 1:77 esitetty uusi loma-asunnon rakennuspaikka sijoittuu rantavyöhykkeelle. Rantavyöhykkeen suunnittelutarpeesta määritetään maankäyttö- ja rakennuslaissa (72 ) seuraavasti: Meren tai vesistön ranta-alueeseen kuuluvalle rantavyöhykkeelle ei saa rakentaa rakennusta ilman asemakaavaa tai sellaista oikeusvaikutteista yleiskaavaa, jossa on erityisesti määrätty yleiskaavan tai sen osan käyttämisestä rakennusluvan myöntämisen perusteena. Voimassa olevassa yleiskaavassa rantavyöhykkeen rakennusoikeus on määritetty emätilaperusteiden mitoitustarkastelun avulla. Yleiskaavan ajantasaistamisessa mitoitustarkastelua ei avata, koska sen perusteella on jo voimassa olevassa yleiskaavassa määritetty kaava-alueen mahdolliset rakennusoikeudet. Kaikille maanomistajille tasapuolisesti käytettyjen mitoitusperusteiden mukaisen mitoitustarkastelun perusteella tila 1:77 ja sen emätila ovat käyttäneet rakennusoikeutensa. Tilalle ei voida rantavyöhykkeellä uusia rakennuspaikkoja vaarantamatta maanomistajien tasapuolista kohtelua. rak merkinnällä on kaavaluonnostarkassa osoitettu voimassa olevat rantaasemakaava-alueet, joihin tämä yleiskaava ei ota kantaa. Merkintä on jäänyt virheellisesti pois kaavamerkinnöistä ja määräyksistä luonnosvaiheessa mutta on lisättyä kaavaehdotukseen. Vaikutus kaavakarttaan: Ei vaikutusta

56 54 (58) 2.20 Antti Rehunen Kotasaari on merkitty kaavaluonnokseen MU-alueena, MY sopisi paremmin. Kotasaari voi palvella satunnaisen retkeilyn kohteena, mutta saareen ei sovi samanlainen laaja käyttö kuin vaikkapa Ilkonsaareen, eivätkä ulkoiluun liittyvät rakenteet. Osayleiskaavaluonnos sisältää uuden loma-asunnon rakennuspaikan merkintöjä, joissa rakennuspaikka on ollut käytetty jo vuosikymmeniä. Kaikkien kiinteistöjen kohdalla ei ole selvää, kuuluuko kiinteistölle rakennuspaikka vai onko rakennusoikeus käytetty naapurikiinteistön puolella. Mikäli kartta on epäselvä, rakennuspaikat vaatisivat kiinteistökohtaisen luettelon. Kaavaote mielipiteen kohdasta: Kotasaari on osoitettu Etelä-Karjalan maakuntakaavassa virkistyksen kehittämiskohteena. Merkinnällä on maakuntakaavassa osoitettu virkistyksen ja

KATTELUSSAARI-JÄNKÄSALO OSAYLEISKAAVAN AJANTASAISTAMINEN

KATTELUSSAARI-JÄNKÄSALO OSAYLEISKAAVAN AJANTASAISTAMINEN FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Taipalsaaren kunta KATTELUSSAARI-JÄNKÄSALO OSAYLEISKAAVAN AJANTASAISTAMINEN Muutosesitykset 10.5.2013 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy LIITE 1 Maanomistajien esitysten SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 6 ) RAUTALAMMIN KUNTA SONKARI-KIESIMÄ RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

LAUSUNNOT. KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Tekniset palvelut PL 5, 98100 Kemijärvi. 1. Lapin ELY-keskus

LAUSUNNOT. KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Tekniset palvelut PL 5, 98100 Kemijärvi. 1. Lapin ELY-keskus 1 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Tekniset palvelut PL 5, 98100 Kemijärvi tekninen@kemijarvi.fi 9.10.2015 Liite 5 Ehdotusvaiheen nähtävilläoloaikana (28.8 28.9.2015) saatujen lausuntojen (3 kpl) ja mielipiteiden (5

Lisätiedot

PYHÄSELKÄ TELMONSELÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS

PYHÄSELKÄ TELMONSELÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LIPERIN KUNTA PYHÄSELKÄ TELMONSELÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS EHDOTUS 1.3.2016 Kaavan valmisteluaineisto nähtävillä: 17.12.2015 15.1.2016 Kaavaehdotus nähtävillä:

Lisätiedot

Osallistujat Pirjo Hokkanen Keski-Suomen ELY-keskus. 1 Kokouksen avaus ja järjestäytyminen

Osallistujat Pirjo Hokkanen Keski-Suomen ELY-keskus. 1 Kokouksen avaus ja järjestäytyminen Muistio 1 (5) Reinikainen Kuisma 25.1.2013 JOUTSAN KUNTA JOUTSAN RANTAYLEISKAAVAN OSITTAINEN MUUTTAMINEN EHDOTUSVAIHEEN VIRANOMAISNEUVOTTELU Aika 23.1.2013 klo 12.30 Paikka, Innova 2 Lutakontie 7, Jyväskylä

Lisätiedot

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T E K N IIK K A RAUTALAMMIN KUNTA Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20667 Kaavaselostus Lilian Savolainen Sisällysluettelo

Lisätiedot

vähintään 30 m. Rantaan ulottuvalle AO- alueelle voidaan rakentaa rantaan yksi kerrosalaltaan

vähintään 30 m. Rantaan ulottuvalle AO- alueelle voidaan rakentaa rantaan yksi kerrosalaltaan KARSTULA ITÄISTEN JA LÄNTISTEN VESISTÖJEN OIKEUSVAIKUTTEINEN RANTAOSAYLEISKAAVA MK :0000 MERKINTÖJEN SELITYKSET JA KAAVAMÄÄRÄYKSET : AM AO AO-3 RA MAATILOJEN TALOUSKESKUSTEN ALUE. Alueelle saa sijoittaa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI Päiväys 9.1.2014 KIVIJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SEKÄ LUUMÄEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

LÖYDÖN KARTANON RANTA-ASEMAKAAVA

LÖYDÖN KARTANON RANTA-ASEMAKAAVA LÖYDÖN KARTANON RANTA-ASEMAKAAVA Mikkelin kaupunki (491) Vitsiälän kylä (564) Heikintila 1:114 Loma-Löytö 1:133 (osa) Löytö 1:145 (osa) Kartanonranta 1:177 Kaavaluonnos 22.3.2013 1: 2000 MRL 63 ja 62 :

Lisätiedot

1. Aloite, hakija. 2. Suunnittelualue

1. Aloite, hakija. 2. Suunnittelualue 9 10 Uusikaupunki, Pyhämaa, Kari, Pöylä ym. LIITE 1 Ranta-asemakaava Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n tarkoittama osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kari 895-487-1-66, Eteläranta 895-487-1-11, Pöylä

Lisätiedot

82122815-31 25.6.2012. Rääkkylän kunta. Oriveden rantaosayleiskaava. Mitoitusperiaatteet

82122815-31 25.6.2012. Rääkkylän kunta. Oriveden rantaosayleiskaava. Mitoitusperiaatteet 82122815-31 25.6.2012 Rääkkylän kunta Oriveden rantaosayleiskaava Mitoitusperiaatteet 82122815-31 Rääkkylän kunta Oriveden rantaosayleiskaava Mitoitusperiaatteet 25.6.2012 Viite 82122815 Kirjoittanut Markus

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 164-RAK1503 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa ranta-asemakaavan tavoitteet sekä sen, miten laatimis- ja suunnittelumenettely etenee. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sisältää myös

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS. Alavuden rantaosayleiskaavan 1. osan muutos Seinäjärvi, 10-404-13-31 ja 10-404-13-66. Alavuden kaupunki / Ympäristöpalvelut

KAAVASELOSTUS. Alavuden rantaosayleiskaavan 1. osan muutos Seinäjärvi, 10-404-13-31 ja 10-404-13-66. Alavuden kaupunki / Ympäristöpalvelut KAAVASELOSTUS Alue Alavuden rantaosayleiskaavan 1. osan muutos Seinäjärvi, 10-404-13-31 ja 10-404-13-66 Alavuden kaupunki / Ympäristöpalvelut 12.04.2016 2 Kaavaselostuksen sisällysluettelo: 1 Perus- ja

Lisätiedot

JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava

JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (7) JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava ja ranta-asemakaavan muutos, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis-

Lisätiedot

PARAISTEN KAUPUNKI HAVERÖ-NORRBACKA RANTA-ASEMAKAAVA KAAVASELOSUS

PARAISTEN KAUPUNKI HAVERÖ-NORRBACKA RANTA-ASEMAKAAVA KAAVASELOSUS PARAISTEN KAUPUNKI HAVERÖ-NORRBACKA RANTA-ASEMAKAAVA KAAVASELOSUS Maanmittari Oy Öhman 2016 KÄSITTELYVAIHEET Ilmoitus kaavamuutoksen aloituksesta kuulutettu 11.6.2015 Ympäristölautakunta... Ehdotus nähtävänä

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 1RA, 2RA, 3RA, 4RA, 7RA, 8RA ja 12RA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.4.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 79 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) 3390/11.111/2014 KHALL 79 Hakija Nimi Eeva ja Paavo Runtti Osoite Lodentie

Lisätiedot

Pienvesistöjen rantaosayleiskaava, eteläosa

Pienvesistöjen rantaosayleiskaava, eteläosa SAARIJÄRVEN KAUPUNKI Pienvesistöjen rantaosayleiskaava, eteläosa mielipiteiden vastineet 613-P29372 Ouni Maria Sisällysluettelo 1 mielipide... 1 2 mielipide... 2 3 mielipide... 3 4 mielipide... 4 5 mielipide...

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/reijo Ukura (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/reijo Ukura (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 78 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/reijo Ukura (MRL 137 ja 171-173 ) 3389/11.111/2014 KHALL 78 Hakija Nimi Reijo Ukura Osoite Martikkalantie 42, 92320

Lisätiedot

Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 2, Kokemäen kaupunki, Ehdotusvaihe

Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 2, Kokemäen kaupunki, Ehdotusvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 27.03.2019 Diaarinumero VARELY/2018/2018 Liite 1 kpl Kokemäen kaupunki kokemaki@kokemaki.fi anne.peltonen@kokemaki.fi Viite: Lausuntopyyntö 30.1.2019 Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan

Lisätiedot

TOHMAJÄRVI Jänisjoen ranta-asemakaava, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

TOHMAJÄRVI Jänisjoen ranta-asemakaava, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 7 ) TOHMAJÄRVI Jänisjoen ranta-asemakaava, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1. MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 102

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 102 TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 102 AIKA 20.08.2015 klo 17:00-18:05 PAIKKA Messi KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 51 Kokouksen lainmukaisuus ja päätösvaltaisuus 104 52 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

Lisätiedot

Kaavaehdotus II oli nähtävillä 1.8. 3.9.2012. Kaavaehdotuksesta saatiin 10 lausuntoa. Seuraavassa on lausunnot sekä kaavoittajan vastineet.

Kaavaehdotus II oli nähtävillä 1.8. 3.9.2012. Kaavaehdotuksesta saatiin 10 lausuntoa. Seuraavassa on lausunnot sekä kaavoittajan vastineet. Kiteen kaupunki Oriveden rantaosayleiskaava Kaavaehdotus II oli nähtävillä 1.8. 3.9.2012. Kaavaehdotuksesta saatiin 10 lausuntoa. Seuraavassa on lausunnot sekä kaavoittajan vastineet. Sisällysluettelo

Lisätiedot

Ruotsalaisen rantaosayleiskaava

Ruotsalaisen rantaosayleiskaava ASIKKALAN KUNTA Ruotsalaisen rantaosayleiskaava FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P26024 annettuihin lausuntoihin 1 (10) Reinikainen Kuisma / Auranen Maria Sisällysluettelo 1 Liikennevirasto... 1 2 Tekninen

Lisätiedot

Rautjärven kunta Rautjärven rantayleiskaavan muutos ja laajennus

Rautjärven kunta Rautjärven rantayleiskaavan muutos ja laajennus Rautjärven kunta Rautjärven rantayleiskaavan muutos ja laajennus Kaavaehdotus II oli nähtävillä 23.1. - 24.2.2012. Kaavaehdotuksesta saatiin 2 lausuntoa ja 6 muistutusta. Seuraavassa on lista lausunnoista

Lisätiedot

Sälinkään ja Soukkion osayleiskaavaehdotuksen kaavamerkinnät ja määräykset Mkl 2.6.2015

Sälinkään ja Soukkion osayleiskaavaehdotuksen kaavamerkinnät ja määräykset Mkl 2.6.2015 Sälinkään ja Soukkion osayleiskaavaehdotuksen kaavamerkinnät ja määräykset Mkl 2.6.2015 AT-1 AT-1 a Kyläalueet AT-1 a ja b Alue varataan asumiselle, asumiseen liittyvälle toiminnalle, palveluille, yritystoiminnalle

Lisätiedot

VESMALAN JA PERÄMETSÄN TILOJEN RANTA- ASEMAKAAVA

VESMALAN JA PERÄMETSÄN TILOJEN RANTA- ASEMAKAAVA NOKIA Tilat: Vesmala 536-410-1-7 Perämetsä 536-410-1-31 (osa tilasta) VESMALAN JA PERÄMETSÄN TILOJEN RANTA- ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS 2.12.2015 Teernijärvi RANTA-ASEMAKAAVA RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS, JOKA

Lisätiedot

Maankäyttö- ja rakennuslain poikkeamistoimivallan siirto kunnille. Kaupunginarkkitehti Ilmari Mattila

Maankäyttö- ja rakennuslain poikkeamistoimivallan siirto kunnille. Kaupunginarkkitehti Ilmari Mattila Maankäyttö- ja rakennuslain poikkeamistoimivallan siirto kunnille Kaupunginarkkitehti Ilmari Mattila 13.4.2016 Maankäyttö- ja rakennuslain poikkeamistoimivallan siirto kunnille Poikkeamistoimivallan siirtoa

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN ANTAMAT LÄHTÖKOHDAT MRL 62, 63 ja 64 SEKÄ MRA 30

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN ANTAMAT LÄHTÖKOHDAT MRL 62, 63 ja 64 SEKÄ MRA 30 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) LIPERIN KUNTA PYHÄSELÄN TELMONSELÄN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN

Lisätiedot

KESÄRANNAN RANTA-ASEMAKAAVA

KESÄRANNAN RANTA-ASEMAKAAVA S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A STORA ENSO OYJ KESÄRANNAN RANTA-ASEMAKAAVA FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Vastineet kaavaluonnoksesta annettuihin 1 (8) Maria Auranen / Kuisma Reinikainen Sisällysluettelo

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.11.2002 täyd. 25.9.2003 20.4.2011 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KOSKIEN RANTA-ASEMAKAAVOJEN MUUTOKSIA NUMMI- PUSULAN KUNNASSA SOMERON YHTEISMETSÄN (874:1:0) RANTA- ASEMAKAAVA-ALUEILLA KIVIJÄRVELLÄ,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila (osa) Kaavaehdotus

PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila (osa) Kaavaehdotus PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila 739-421-7-414 (osa) Kaavaehdotus 10.8.2016 1 Osayleiskaavan muutoksen selostus, joka koskee Pien-Saimaan osayleiskaavaa. 1 PERUSTIEDOT

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (6) KONNEVEDEN KUNTA ETELÄ-KONNEVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Maankäyttö-

Lisätiedot

NASTOLA ISO-KUKKASEN, SALAJÄRVEN, Ä RUUHIJÄRVEN Ä RANTAYLEISKAAVA

NASTOLA ISO-KUKKASEN, SALAJÄRVEN, Ä RUUHIJÄRVEN Ä RANTAYLEISKAAVA NASTOLA ISO-KUKKASEN, SALAJÄRVEN, Ä RUUHIJÄRVEN Ä RANTAYLEISKAAVA YLEISKAAVAMERKINNÄT Ä JA MÄÄRÄYKSET Ä AP PIENTALOVALTAINEN ASUNTOALUE Alue varataan pääasiassa asuinpientaloille ja erillispientaloille.

Lisätiedot

Meltauksen osayleiskaava

Meltauksen osayleiskaava ROVANIEMEN KAUPUNKI Meltauksen osayleiskaava Kaavaluonnoksesta annettujen mielipiteiden vastineet FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 0150-P21947 Kaavaluonnoksesta annettujen mielipiteiden vastineet 1 (21)

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 220 Asianro 5398/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-510-10-33 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

KUNINKAANSAARI, NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

KUNINKAANSAARI, NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RAUTALAMMIN KUNTA KUNINKAANSAARI, NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (8) S. Paananen, T. Järvinen Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä... 1 1.1 Kaavaprosessin

Lisätiedot

Poikkeamislupahakemus Juosila Arttu, Virolahti

Poikkeamislupahakemus Juosila Arttu, Virolahti Rakennuslautakunta 25 17.03.2015 Poikkeamislupahakemus Juosila Arttu, Virolahti 162/11.116/2014 Rakla 25 Arttu Juosila hakee poikkeamislupaa (162/11.116/2014) uuden loma-asunnon rakentamiseen tulipalossa

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9. HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 14.4.2015 Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.2014 162 Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto 1. Sisällysluettelo

Lisätiedot

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS Maanmittari Oy Öhman 2014 RANTA-ASEMAKAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Ranta-asemakaavaselostus koskee 2.1.2014 päivättyä ranta-asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO HIRVENSALMEN KUNTA PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO Kaavaselostus 5.9.2012 Kaavan vireilletulo: Tekninen lautakunta 28.2.2012 31 Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta 18.9.2012

Lisätiedot

Viranomaisneuvottelun muistio

Viranomaisneuvottelun muistio 1 (5) Pasi Ronkainen UPM-Kymmene Oyj Jänisjoen ranta-asemakaava, Tohmajärvi UPM-Kymmene Oyj, Kyyrönlammen ja Mäntylammen ympäristöjen ranta-asemakaava, Joensuu Tornator Oyj, Palojärven, Tekojärven ja Ala-Koitajoen

Lisätiedot

Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet

Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet Vastineet luonnosvaiheen palautteeseen: -8kpl lausuntoja -0kpl mielipiteitä? 1. Lapin Elinkeino-,

Lisätiedot

Inari NELLIMÖN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 23 RAKENNUSPAIKKA 1 JA VR-ALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 02.12.

Inari NELLIMÖN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 23 RAKENNUSPAIKKA 1 JA VR-ALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 02.12. Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Inari NELLIMÖN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 23 RAKENNUSPAIKKA 1 JA VR-ALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 02.12.2013 Seitap Oy 2013-2014

Lisätiedot

135 21.10.2014 158 09.12.2014. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20

135 21.10.2014 158 09.12.2014. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 135 21.10.2014 158 09.12.2014 Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20 Rakennus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

ORIVESI ORIVEDEN KAUPUNGIN OIKEUSVAIKUTTEINEN RANTAOSAYLEISKAAVA KAAVALUONNOS 6.11.2013 M K 1 : 1 0 0 0 0 MERKINTÖJEN SELITYKSET JA KAAVAMÄÄRÄYKSET

ORIVESI ORIVEDEN KAUPUNGIN OIKEUSVAIKUTTEINEN RANTAOSAYLEISKAAVA KAAVALUONNOS 6.11.2013 M K 1 : 1 0 0 0 0 MERKINTÖJEN SELITYKSET JA KAAVAMÄÄRÄYKSET ORIVESI ORIVEDEN KAUPUNGIN OIKEUSVAIKUTTEINEN RANTAOSAYLEISKAAVA M K : 0 0 0 0 KAAVALUONNOS 6..203 MERKINTÖJEN SELITYKSET JA KAAVAMÄÄRÄYKSET ALUEVARAUSMERKINNÄT : AM MAATILOJEN TALOUSKESKUSTEN ALUE Alue

Lisätiedot

SONKARI-KIESIMÄ RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILALLE HUJANSAARI 3:100

SONKARI-KIESIMÄ RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILALLE HUJANSAARI 3:100 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RAUTALAMMIN KUNTA SONKARI-KIESIMÄ RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILALLE HUJANSAARI 3:100 Kaavaselostus Hyväksytty..2015 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P24146 Kaavaselostus

Lisätiedot

Lausunto Petsamon ranta-asemakaavasta, luonnosvaihe

Lausunto Petsamon ranta-asemakaavasta, luonnosvaihe LAUSUNTO Diaarinumero VARELY/2925/2017 Varsinais-Suomi 28.11.2017 Uudenkaupungin kaupunki Kaupunkisuunnittelu kirjaamo@uusikaupunki.fi annakaarina.lamminpaa@uusikaupunki.fi Viite: lausuntopyyntö 6.10.2017

Lisätiedot

kohta 10. (Kirjeellä kuultiin maanomistajaa) - Luvun 2 Muistutukset, muistutus 16. (Kirjeillä kuultiin naapurikiinteistöjen maanomistajia)

kohta 10. (Kirjeellä kuultiin maanomistajaa) - Luvun 2 Muistutukset, muistutus 16. (Kirjeillä kuultiin naapurikiinteistöjen maanomistajia) Liite 11 Eurajoen kunnanvaltuusto KAAVAN LAATIJAN VASTINE Eurajoen rantayleiskaavan ja rantayleiskaavan muutoksen ehdotus oli nähtävillä 8.9. 7.10.2014. Lisäksi siitä pyydettiin viranomaislausunnot. Muistutusten

Lisätiedot

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus Nurmeksen kaupungin Pielisen - Kuokkastenjärven rantaosayleiskaavan osittainen muutos (Tetriniemi) Kuva 1: Sijainti Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus NURMEKSEN KAUPUNKI Lieksan ja Nurmeksen tekninen

Lisätiedot

FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy LAUSUNNOT JA MUISTUTUKSET VASTINEINEEN 1 (4) Jonkerin ranta-asemakaavan ehdotus J.Isoherranen 18.11.

FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy LAUSUNNOT JA MUISTUTUKSET VASTINEINEEN 1 (4) Jonkerin ranta-asemakaavan ehdotus J.Isoherranen 18.11. FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy LAUSUNNOT JA MUISTUTUKSET VASTINEINEEN 1 (4) KUHMON KAUPUNKI JONKERIN RANTA-ASEMAKAAVA, EHDOTUKSEN TOINEN NÄHTÄVILLÄOLO 1.10-31.10.2013 Kaavaehdotuksesta saatiin 5 lausuntoa

Lisätiedot

SUUR-SAIMAAN YLEISKAAVAMUUTOKSET 2013

SUUR-SAIMAAN YLEISKAAVAMUUTOKSET 2013 SAVITAIPALEEN KUNTA SUUR-SAIMAAN YLEISKAAVAMUUTOKSET 2013 KAAVAEHDOTUS 3.5.2013 Selostus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Savitaipaleen kunta Selostus I SISÄLLYSLUETTELO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 1 1.1

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 175-RAK1510 1 (8) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa ranta-asemakaavan tavoitteet sekä sen, miten laatimis- ja suunnittelumenettely etenee. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sisältää myös

Lisätiedot

Lausunto Suojarannan ranta-asemakaavan muutos, luonnosvaihe

Lausunto Suojarannan ranta-asemakaavan muutos, luonnosvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 20.3.2018 Diaarinumero VARELY/371/2018 Liite 1 kpl Kustavin kunnanhallitus kustavi@kustavi.fi Viite: lausuntopyyntö Lausunto Suojarannan ranta-asemakaavan muutos, luonnosvaihe

Lisätiedot

LIITE 10 b 1/5 ASIKKALAN KUNTA VESIVEHMAAN OSAYLEISKAAVA LUONNOSVAIHEEN KUULEMINEN

LIITE 10 b 1/5 ASIKKALAN KUNTA VESIVEHMAAN OSAYLEISKAAVA LUONNOSVAIHEEN KUULEMINEN LIITE 10 b 1/5 ASIKKALAN KUNTA VESIVEHMAAN OSAYLEISKAAVA LUONNOSVAIHEEN KUULEMINEN Asikkalan kunnan Vesivehmaan osayleiskaavan ehdotusvaiheen aineisto oli nähtävillä 27.6 17.8.2012 välisenä aikana. Seuraavassa

Lisätiedot

LIITE 9 Kemiönsaaren kunta Dragsfjärdin itäisen saariston rantaosayleiskaavan muutos Kiinteistökohtaiset muutokset

LIITE 9 Kemiönsaaren kunta Dragsfjärdin itäisen saariston rantaosayleiskaavan muutos Kiinteistökohtaiset muutokset LIITE 9 Kemiönsaaren kunta Dragsfjärdin itäisen saariston rantaosayleiskaavan muutos Kiinteistökohtaiset muutokset Aineiston alkuperä: Yhteyden otot, kuntaan sekä kaavoittajaan Taulukko koonti,pvm 18.11.2014

Lisätiedot

Hakemus Vehkataipaleen osayleiskaavan muuttamiseksi

Hakemus Vehkataipaleen osayleiskaavan muuttamiseksi KAAVAMUUTOSHAKEMUS 1 (6) 26.11.2014 Taipalsaaren kunta Hakemus Vehkataipaleen osayleiskaavan muuttamiseksi Hakija Yhteyshenkilöt Lappeenrannan kaupunki Tekninen toimi, Kiinteistö- ja mittaustoimi Villimiehenkatu

Lisätiedot

Marja-Leena Neuvon ym valitus Rantasalmen kunnanvaltuuston päätökseen 25.5.2015 14/ Haukiveden - Haapaselän rantaosayleiskaavan muutos

Marja-Leena Neuvon ym valitus Rantasalmen kunnanvaltuuston päätökseen 25.5.2015 14/ Haukiveden - Haapaselän rantaosayleiskaavan muutos Kunnanhallitus 1.9.2015 Itä-Suomen hallinto-oikeus Marja-Leena Neuvon ym valitus Rantasalmen kunnanvaltuuston päätökseen 25.5.2015 14/ Haukiveden - Haapaselän rantaosayleiskaavan muutos Rantasalmen kunnanhallitus

Lisätiedot

KONNEVESI Pukaranjärven oikeusvaikutteinen rantaosayleiskaava 1:15 000

KONNEVESI Pukaranjärven oikeusvaikutteinen rantaosayleiskaava 1:15 000 Kaavamääräykset 1(5) KONNEVESI Pukaranjärven oikeusvaikutteinen rantaosayleiskaava 1:15 000 MERKINNÄT: A AP Asuinalue. Alue on tarkoitettu ympärivuotisten asuntojen rakentamiseen. Rakennuspaikalle saa

Lisätiedot

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO HIRVENSALMEN KUNTA PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO Kaavaselostus 20.2.2012 Kaavan vireilletulo: Tekninen lautakunta 7.10.2011 39 Kaavan hyväksyminen:

Lisätiedot

KROKSKÄRIN RANTA-ASEMAKAAVA

KROKSKÄRIN RANTA-ASEMAKAAVA PARAINEN KROKSKÄRIN RANTA-ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS Maanmittari Oy Öhman KÄSITTELYVAIHEET Ilmoitus kaavamuutoksen aloituksesta kuulutettu 4.9.2014 Ympäristölautakunta... Ehdotus nähtävänä (MRA 19 ).. Kaavaehdotus

Lisätiedot

ELENIA OY:N LAUSUNTO 6.11.2013 KUKON RANTA-ASEMAKAAVASTA JA RANTA- ASEMAKAAVAMUUTOKSEN LUONNOKSESTA

ELENIA OY:N LAUSUNTO 6.11.2013 KUKON RANTA-ASEMAKAAVASTA JA RANTA- ASEMAKAAVAMUUTOKSEN LUONNOKSESTA ELENIA OY:N LAUSUNTO 6.11.2013 KUKON RANTA-ASEMAKAAVASTA JA RANTA- ASEMAKAAVAMUUTOKSEN LUONNOKSESTA Alueella sijaitsee Elenia Oy:n omistamia maakaapeleita. Maakaapelit kulkevat pääosin olemassa olevien

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI Ympäristölautakunta

TAMPEREEN KAUPUNKI Ympäristölautakunta IX KAUPUNGINOSAN KORTTELIN NO 144 TONTIN NO 66 ASEMAKAAVAN MUU TOSEHDOTUS. KARTTA NO 7264, JOTA EI TARVITSE ALISTAA YMPÄRISTÖMI NISTERIÖN VAHVISTETTAVAKSI. (SILTAKATU 17) Asemakaavan muutoksen selostus,

Lisätiedot

Etelä-Savon seutukaava, joka on vahvistettu ympäristöministeriössä 18.12.2001, koskee koko suunnittelualuetta.

Etelä-Savon seutukaava, joka on vahvistettu ympäristöministeriössä 18.12.2001, koskee koko suunnittelualuetta. SULKAVAN KUNTA PARTALANSAAREN RANTAOSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelualue Oikeusvaikutteinen osayleiskaava on tarkoitus laatia Sulkavan kunnan Partalansaaren ranta-alueille.

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 6 ) RAUTALAMMIN KUNTA SONKARI-KIESIMÄ RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

LAPINLAHDEN KUNTA 1. Onkiveden ja Nerkoonjärven rantaosayleiskaavan muutos 9.5.2012

LAPINLAHDEN KUNTA 1. Onkiveden ja Nerkoonjärven rantaosayleiskaavan muutos 9.5.2012 LAPINLAHDEN KUNTA 1 LAPINLAHTI Onkiveden ja Nerkoonjärven rantaosayleiskaavan muutos 9.5.2012 MERKINNÄT JA MÄÄRÄYKSET: Loma-asuntoalue Alue on tarkoitettu omarantaisten loma-asuntojen rakentamiseen. Rakennuspaikalle

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

LIETVESI - SUUR-SAIMAAN OSAYLEISKAAVA

LIETVESI - SUUR-SAIMAAN OSAYLEISKAAVA LIETVESI - SUUR-SAIMAAN OSAYLEISKAAVA Tämän yleiskaavan perusteella saadaan myöntää maankäyttö- ja rakennuslain 72 :n ja 116 :n mukaisesti rakennuslupa yleiskaavan mukaiseen rakentamiseen ranta-alueella.

Lisätiedot

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 2 Sisällysluettelo: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 4 3. SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

RIRETU RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

RIRETU RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 SALON KAUPUNKI RIRETU RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavamuutos koskee Förbyn kylässä: Nedergård-Övergård ranta-asemakaavaa Koivikon ranta-asemakaavaa Tilaa Riretu

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Poikkeaminen (LTK) / Ryönä, 451-2-26 (Kaarinniementie 150) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35

KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RUOKOLAHDEN KUNTA KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20848 1 (8) P20848 Sisällysluettelo 1 SUUNNITTELUN KOHDE...

Lisätiedot

HANKO, VESTERVIK RANTA-ASEMAKAAVA

HANKO, VESTERVIK RANTA-ASEMAKAAVA 1 MAANMITTARI OY ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 15.11.2013 HANKO, VESTERVIK RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja kaavoitustilanne

Lisätiedot

POHJASLAHDEN KYLÄOSAYLEISKAAVA Kyläyleiskaavoituksen koulutustilaisuus Lieksa Vuonislahti 6.-7.9. 2012 Sirkka Sortti Mänttä-Vilppulan kaupunki

POHJASLAHDEN KYLÄOSAYLEISKAAVA Kyläyleiskaavoituksen koulutustilaisuus Lieksa Vuonislahti 6.-7.9. 2012 Sirkka Sortti Mänttä-Vilppulan kaupunki POHJASLAHDEN KYLÄOSAYLEISKAAVA Kyläyleiskaavoituksen koulutustilaisuus Lieksa Vuonislahti 6.-7.9. 2012 Sirkka Sortti Mänttä-Vilppulan kaupunki POHJASLAHTI sijaitsee Pirkanmaalla Tarjanneveden rannalla

Lisätiedot

Muurikkalan osayleiskaavan 2. vaihe

Muurikkalan osayleiskaavan 2. vaihe S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A MIEHIKKÄLÄN KUNTA Muurikkalan osayleiskaavan 2. vaihe FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P24767 annettuihin lausuntoihin ja muistutuksiin I (I) Reinikainen Kuisma Sisällysluettelo

Lisätiedot

Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Raahen kaupungin 16.kaupunginosan korttelin 64 tontteja 32, 39, 40, 41, 42 ja 43 sekä korttelin 62 tontteja 38 ja 52 koskeva asemakaavan muutos. OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

SULKAVANJÄRVEN ALUEEN RANTAOSAYLEISKAAVA

SULKAVANJÄRVEN ALUEEN RANTAOSAYLEISKAAVA KIURUVEDEN KAUPUNKI 1 KIURUVEDEN KAUPUNKI SULKAVANJÄRVEN ALUEEN RANTAOSAYLEISKAAVA MERKINNÄT JA KAAVAMÄÄRÄYKSET: A/1 Asuntoalue. Alue on tarkoitettu ympärivuotisten asuntojen rakentamiseen. Rakennuspaikalle

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Lampaluodon ranta-asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma (Päivikarin ranta-asemakaava)

Lampaluodon ranta-asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma (Päivikarin ranta-asemakaava) Lampaluodon ranta-asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma (Päivikarin ranta-asemakaava) Pori 609 Lampaluoto 420 SISÄLTÖ 1. Suunnittelualue ja nykyinen maankäyttö 2. Suunnittelutehtävän

Lisätiedot

Saimaanharjun asemakaavan muutos

Saimaanharjun asemakaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A TAIPALSAAREN KUNTA Saimaanharjun asemakaavan muutos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P233-P23333 1 (7) Sisällysluettelo 1 n tarkoitus... 1 2 Suunnittelualueen sijainti...

Lisätiedot

Parikkalan kunta Uukuniemen yleiskaavamuutos

Parikkalan kunta Uukuniemen yleiskaavamuutos Parikkalan kunta Uukuniemen yleiskaavamuutos 4.4. 6.5.2013 nähtävillä olleeseen kaavaehdotukseen tehtiin joitakin muutoksia, joiden johdosta niitä maanomistajia, joita muutos koski kuultiin erikseen. Kuulemisen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA?

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) VIEREMÄN KUNTA VALKEISKYLÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 925-417-4-36 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? 2

Lisätiedot

Hakija: Pasila Petteri ja Minna

Hakija: Pasila Petteri ja Minna Rakennuslautakunta 14 04.02.2015 Kaavoitustoimikunta 15 02.03.2015 Kunnanhallitus 50 09.03.2015 Poikkeamislupa, Pasila Petteri ja Minna 495/10.03.00.02/2015 Rakennuslautakunta 04.02.2015 14 Hakija: Pasila

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy LAUKONSELÄN JA KARTANOALUEEN RANTA- ASEMAKAAVA. Mitoitusraportti

FCG Finnish Consulting Group Oy LAUKONSELÄN JA KARTANOALUEEN RANTA- ASEMAKAAVA. Mitoitusraportti FCG Finnish Consulting Group Oy LAUKONSELÄN JA KARTANOALUEEN RANTA- ASEMAKAAVA Mitoitusraportti 13.2.2012, tarkastettu 14.5.2013 FCG Finnish Consulting Group Oy Mitoitusraportti I P15872 13.2.2012 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

VESANTO POHJOIS-KONNEVEDEN JA KUNNAN LUOTEISOSAN JÄRVIEN JA LAMPIEN RANTAOSAYLEISKAAVA 1:15000

VESANTO POHJOIS-KONNEVEDEN JA KUNNAN LUOTEISOSAN JÄRVIEN JA LAMPIEN RANTAOSAYLEISKAAVA 1:15000 VESANTO POHJOIS-KONNEVEDEN JA KUNNAN LUOTEISOSAN JÄRVIEN JA LAMPIEN RANTAOSAYLEISKAAVA 1:15000 MERKINNÄT: A/1 AP AM ARA/1 RA/1 RA-s/1 Asuntoalue. Alue on tarkoitettu ympärivuotisten asuntojen rakentamiseen.

Lisätiedot

VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA

VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA Liite 2 VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA 28.1.2015 SWECO YMPÄRISTÖ OY TIMO RYSÄ TAINA RIEKKINEN Mänttä-Vilppulan kaupunki, 1. kaupunginosan kortteli 118/osa,

Lisätiedot

Valmistelijat: maankäyttöinsinööri Hannu Koisti, hannu.koisti@salo.fi, 02-7785110, kaavoitusinsinööri Timo Alhoke, timo.alhoke@salo.

Valmistelijat: maankäyttöinsinööri Hannu Koisti, hannu.koisti@salo.fi, 02-7785110, kaavoitusinsinööri Timo Alhoke, timo.alhoke@salo. Kaupunkisuunnittelulautakunta 79 19.04.2016 Poikkeaminen, Kettula 734-725-1-1 716/10.03.00.03/2016 Kaupunkisuunnittelulautakunta 19.04.2016 79 Valmistelijat: maankäyttöinsinööri Hannu Koisti, hannu.koisti@salo.fi,

Lisätiedot

PADASJOKI KASINIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JA OSITTAINEN KUMOAMINEN. Alavirta

PADASJOKI KASINIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JA OSITTAINEN KUMOAMINEN. Alavirta PADASJOKI Alavirta Osa tiloista Metsä-Ansio 576-405-1-264 Pelto-Ansio 576-405-1-311 Karhunsalmi 576-405-1-360 Rimminmutka 576-405-1-277 KASINIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JA OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kuopion kaupunki Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut Asemakaavoitus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KELLOMÄEN PUUTARHA (työnumero 358, asian:o 2931/2015) ASEMAKAAVAN MUUTOS 15.4.2015 OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 11.9.2012 tark. 15.10.2013

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 11.9.2012 tark. 15.10.2013 OAS 1 (6) 15.10.2013 Kirkonkylän asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KULAJOEN ALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 11.9.2012 tark. 15.10.2013 MIKÄ ON OSALLISTUMIS

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 164-RAK1503 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa ranta-asemakaavan tavoitteet sekä sen, miten laatimis- ja suunnittelumenettely etenee. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sisältää myös

Lisätiedot

PARAINEN NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS PRÄSTGÅRDEN, NYGÅRD KAAVASELOSTUS

PARAINEN NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS PRÄSTGÅRDEN, NYGÅRD KAAVASELOSTUS PARAINEN NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS PRÄSTGÅRDEN, NYGÅRD KAAVASELOSTUS Maanmittari Oy Öhman KÄSITTELYVAIHEET Ilmoitus kaavamuutoksen aloituksesta kuulutettu 12.11.2015 Ympäristölautakunta xxxx. Ehdotus

Lisätiedot

VASTINE KUSTAVIN KUNTA VARESNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA 1 / 5

VASTINE KUSTAVIN KUNTA VARESNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA 1 / 5 1 / 5 VASTINE KUSTAVIN KUNTA VARESNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA Varesniemen ranta-asemakaava on ollut kaavaluonnoksena nähtävillä 7.11. 7.12.2016. Kaavaluonnoksesta ei jätetty nähtävilläoloaikana mielipiteitä.

Lisätiedot

PORVOON KAUPUNKI PELLINGIN SAARISTON OSAYLEISKAAVA KAAVALUONNOS 13.11.2012 1:10 000 KAAVAMERKINNÄT JA MÄÄRÄYKSET

PORVOON KAUPUNKI PELLINGIN SAARISTON OSAYLEISKAAVA KAAVALUONNOS 13.11.2012 1:10 000 KAAVAMERKINNÄT JA MÄÄRÄYKSET PORVOON KAUPUNKI PELLINGIN SAARISTON OSAYLEISKAAVA KAAVALUONNOS 13.11.2012 1:10 000 KAAVAMERKINNÄT JA MÄÄRÄYKSET Kyläalue Alueelle saa rakentaa pysyvää asutusta, maa- ja kalastustilojen talouskeskuksia,

Lisätiedot

Lausunnon antaja Lausunnossa esitetty Vastine Fingrid Oy - Ei huomautettavaa kaavaehdotuksesta

Lausunnon antaja Lausunnossa esitetty Vastine Fingrid Oy - Ei huomautettavaa kaavaehdotuksesta Lausunnon antaja Lausunnossa esitetty Vastine Fingrid Oy - Ei huomautettavaa kaavaehdotuksesta - Tiedotus kaavan etenemisestä Fingrid Oyj / Mika Penttilä. Trafi - Ei huomautettavaa kaavaehdotuksesta Ilmatieteen

Lisätiedot

Liite 1 LUONNOS. KOHDE 1 Kortejärvi, kiinteistöt ja Voimassa oleva kaava Muutosluonnos

Liite 1 LUONNOS. KOHDE 1 Kortejärvi, kiinteistöt ja Voimassa oleva kaava Muutosluonnos KOHDE 1 Kortejärvi, kiinteistöt 623-407-2-53 ja 2-51 Nykyisessä kaavassa merkitty kaksi rakennusoikeutta tilalle 623-407-2-51 järven etelärannalla. Tilalle 2-53 ei ole osoitettu rakennusoikeutta. Muutosluonnokseen

Lisätiedot