klo kunnanvirastossa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "29.6.2015 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa"

Transkriptio

1 KUNNANHALLITUS 10/2015 KOKOUSAIKA Maanantai klo KOKOUSKUTSU KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite Liite Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastus Tiedoksi merkittävät asiat Kaupanvahvistajan ilmoitus kiinteistönluovutuksesta Kunnanvaltuuston kokouksen päätösten täytäntöönpaneminen Hallintojohtajan viranhaltijapäätökset Lausunnon antaminen Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle Humppilan tuulivoimaosayleiskaavasta tehtyyn valitukseen Lausuntopyyntö Tyrinselän tuulivoimaosayleiskaava luonnoksesta Vuoden 2015 yhdistysavustukset Yhteistyösopimus Humppilan 4h-yhdistyksen kanssa Hallintojohtaja Tuija Pihlajamäen irtisanoutuminen Osallistuminen matkailun konseptoinnin masterplan -hankkeeseen TVA-järjestelmän hyväksyminen Investointilupa monitoimikenttään Hämeen ammattikorkeakoulun kampussopimuksen hyväksyminen Päiväkoti Koivukummun sisäilmasta johtuvan tilanteen hoitaminen Kunnan talouden tasapainottaminen Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä klo kunnanvirastossa PUHEENJOHTAJA Merk. Anja Syrjälä JULKIPANO- TODISTUS Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle Todistaa: Ilmoitustaulunhoitaja

2 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Khall 136 Kunnanhallituksen päätöksen /9 :n mukaan kokouskutsu esityslistoineen postitetaan kokousta edeltävän viikon torstaina kunnanhallituksen jäsenille ja kunnanvaltuuston puheenjohtajille. Kutsu toimitetaan myös kunnanhallituksen varajäsenille ja valtuuston jäsenille. Kokouskutsu on toimitettu kunnanhallituksen puheenjohtajalle, jäsenille ja kunnanjohtajalle sekä kunnanvaltuuston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajille ja kunnanhallituksen varajäsenille. KuntaL:n 103 :n 2 mom. mukaan kunnanhallitus on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Päätös: Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Khall 137 Kunnanhallituksen päätöksen /8 :n mukaan kunnanhallituksen pöytäkirjat tarkastetaan siten, että tarkastuksen suorittaa kaksi kullakin kerralla valittua pöytäkirjantarkastajaa. Kunnanhallitus on päättänyt, että pöytäkirjantarkastajat valitaan istumajärjestyksen mukaisesti. Kj: Kunnanhallitus päättää valita pöytäkirjantarkastajiksi Pentti Kaupin ja Ritva Savolaisen.

3 2 TIEDOKSI MERKITTÄVÄT ASIAT Khall 138 A. Pöytäkirjat 1. Lounais-Hämeen ammatillisen kuntayhtymän valtuusto, Lounais-Hämeen ammatillisen kuntayhtymän yhtymähallitus, Sastamalan kaupunginhallitus, Hämeen liitto, maakuntavaltuusto, Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän terveysvalvonta, Päiväkodin hyväksymistarkastus. Tilat soveltuvat päiväkodin varatiloiksi. 6. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin ky, valtuusto, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin ky, hallitus, Eteva kuntayhtymän yhtymäkokous, Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä, yhtymähallitus, Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä, yhtymäkokous, Hämeenlinnan kaupunki, pelastuslautakunta, B. Päätökset 1. Oikeusministeriö koskien kunnille suoritettavaa kertakorvausta eduskuntavaalien 2015 vaalimenoista. 2. Aluehallintovirasto koskien työterveyshuollon palvelujen saatavuuden valvontaa. 3. KEHA-keskus koskien korvausta kuntouttavan työtoiminnan järjestämiseen. Maksetaan aktivointisuunnitelmien mukaisesti 1 927, Hämeen Liitto Kanta-Hämeen 2. vaihemaakuntakaava hyväksytty. 5. Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamista koskeva luvan muuttaminen. 6. Ara Asuinrakennusten ja asuntojen korjaustoimintaan myönnettävien avustusten kuntakohtaiset määrärahat. 7. Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus koskien ympäristövaikutusten arviointimenettelyn soveltamisen tarpeellisuutta. Tyrinselän alueen tuulivoimahankkeeseen ei ole tarpeen soveltaa YVAL:n mukaista arviointimenettelyä.

4 3 TIEDOKSI MERKITTÄVÄT ASIAT Khall 138 (jatkoa) C. Kirjeet ja kirjelmät 1. Keva , Valtuuskunnan ja hallituksen päätösten tiedoksianto. 2. Ara , Vuoden 2016 ohjeet Aran erityisryhmien asuntoolojen parantamiseksi myönnettäviksi avustuksiksi. D. Muut asiakirjat 1. Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä, , Yhtymäkokouksen kokouskutsu. 2. Hämeen liitto, , maakuntavaltuuston 1/2015 kokousinfo. 3. Hämeen virkistysalueyhdistys ry, kevätkokouksen esityslista. 4. Hämeenlinnan hallinto-oikeus, vuosikertomus Kj: Kunnanhallitus päättää merkitä edellä esitellyt pöytäkirjat, päätökset, kirjeet ja kirjelmät sekä muut asiakirjat tiedoksi saaduiksi..

5 4 KAUPANVAHVISTAJAN ILMOITUKSET KIINTEISTÖNLUOVUTUKSESTA Khall 139 Kunnalle on toimitettu seuraavaa kaupanvahvistajan kiinteistön luovutusilmoitus: 1. Luovutuslaji Kauppa Luovuttaja Mäkelä Mari Luovutuksen saaja Mäkelä Mika Luovutuksen kohde Humppila Määräosa, ½ Sekä sama luovuttaja ja saaja Luovutuksen kohde Sekä sama luovuttaja ja saaja Luovutuksen kohde Humppila Määräosa, ½ Humppila Määräosa, ½ Luovutuslaji Kauppa Luovuttaja Salminen Veera Luovutuksen saaja Kukkamo Piia-Maria Luovutuksen kohde Humppila Koko kiinteistö, 700 m Luovutuslaji Kauppa Luovuttajat Ahonen Raija Salonen Tarja (Atro Kuusniemen kp:n osakkaat) Luovutuksen saaja Hakala Petteri Luovutuksen kohde Humppila Koko kiinteistö, m

6 5 KAUPANVAHVISTAJAN ILMOITUKSET KIINTEISTÖNLUOVUTUKSESTA Khall 139 (jatkoa) Kj: Kunnanhallitus toteaa, ettei sillä ole etuosto-oikeutta kauppoihin no 1 ja 2 ja ettei se käytä etuosto-oikeutta kauppaan numero 3 sekä merkitsee toteutuneet kiinteistön luovutuksen tietoon saatetuksi.

7 6 KUNNANVALTUUSTON PITÄMÄN KOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖN PANEMINEN Khall 140 Kj: Kunnanhallitus päättää panna täytäntöön pidetyn kunnanvaltuuston kokouksen päätökset, koska päätökset ovat syntyneet laillisessa järjestyksessä eivätkä mene kunnanvaltuuston päätösvallan ulkopuolelle eivätkä muutoinkaan ole lainvastaisia.

8 7 HALLINTOJOHTAJAN VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSIÄ Khall 141 1/15 2/15 3/15 4/15 5/15 6/15 Kj: Kunnanhallitus päättää, että edellä mainitut päätökset eivät anna aihetta KuntaL:n edellyttämiin siirtotoimenpiteisiin. Pöytäkirjaan merkittiin, että Tuija Pihlajamäki oli poissa kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajan.

9 8 LAUSUNNON ANTAMINEN HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE HUMPPILAN TUU- LIVOIMAOSAYLEISKAAVASTA TEHTYYN VALITUKSEEN Khall 142 Humppilan kunnanvaltuusto on kokouksessaan hyväksynyt päivätyn tuulivoimaosayleiskaavan. Kunnanvaltuuston päätöksestä on valittanut Timo Peuhkuri sekä 35 muuta henkilöä. Hämeenlinnan hallinto-oikeus pyytää antamaan lausunnon kaikista valituksesta esitetyistä vaatimuksista ja valitusperusteista sekä esittämään sellaiset perusteet, joilla voi olla merkitystä asian ratkaisemisessa. Lausunnon antamiseen on saatu lisäaikaa asti. Humppilan kunnan hallintosäännön mukaan kunnanhallitus antaa valtuuston puolesta lausunnon valtuuston päätöstä koskevaan valitukseen, mikäli kunnanhallitus katsoo, ettei valtuuston päätöstä ole kumottava. Valitus on esityslistan liitteenä. Lausunto on liitteenä 4. Kj: Kunnanhallitus antaa Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle liitteen mukaisen lausunnon ja vaatii siinä ilmenevin perustein valituksen hylkäämistä ja että oikeudenkäyntikulut jäävät valittajien vastattaviksi. Lisäksi kunnanhallitus pyytää hallinto-oikeutta käsittelemään asian kiireellisenä. Pöytäkirjaan merkittiin, että Jukka Rouhiainen oli poissa kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajan.

10 9 LAUSUNTOPYYNTÖ TYRINSELÄN TUULIVOIMAOSAYLEISKAAVA LUONNOKSESTA Khall 143 Tyrinselän tuulivoimayleiskaavan tarkoitus on mahdollistaa tuulivoimaloiden rakentaminen Tyrinselälle, Jokioisten ja Ypäjän kuntien alueilla. Kuntiin laaditaan oma osayleiskaava, mutta suunnittelu tehdään yhtenä kokonaisuutena. Kaavan tavoitteena on vähentää Suomen energiatuotannon kasvihuonekaasupäästöjä. Suomen ilmastostrategian päivityksessä (2013) tavoitteeksi on asetettu tuulivoimalla tuotetun sähköosuuden nostaminen yhdeksään terawattituntiin vuoteen 2025 mennessä. Tämä tarkoittaa Suomen tuulivoimatuotannon kapasiteetin nostamista noin megawattiin. Tyrinselän tuulivoimayleiskaavan laatija Sito Oy on yhteistyössä Megatuuli Oy:n ja Ypäjän sekä Jokioisten kuntien edustajien kanssa valmistellut kaavahanketta ja Tyrinselän tuulivoimayleiskaava on edennyt luonnosvaiheeseen. Kaavoitettava alue sijaitsee Jokioisten ja Ypäjän kunnan alueella n. 5 km Ypäjän keskustasta pohjois-koilliseen, n. 10 km Jokioisten keskustasta luoteeseen ja n. 5 km Humppilan keskustasta lounaaseen. Kaavaluonnoksessa tuulivoimaloiden kokonaismäärä on 8 kpl, joista Ypäjän puolelle sijoittuisi neljä voimalaa ja Jokioisten kunnan puolelle neljä voimalaa. Voimaloiden kokonaiskorkeus on luonnoksessa esitetty enintään 210 m, yhteisteho on alle 30 MW. Jokioisten ja Ypäjän kunnat ovat asettaneet yleiskaavaluonnoksen nähtäville ja pyytävät kaavaluonnoksesta lausunnot. Tyrinselän tuulivoimayleiskaavaluonnos ja luonnosvaiheen materiaali ovat kokonaisuutena nähtävänä kaavoittajan projektipankissa, osoitteessa Lisäksi luonnosvaiheen materiaali on nähtävänä Jokioisten kunnanviraston teknisellä osastolla ja Ypäjän kunnantalolla sekä kuntien nettisivuilla ( ja Osalliset voivat jättää kirjalliset lausunnot Tyrinselän tuulivoimaosayleiskaava luonnoksesta nähtävilläoloaikana. Kj: Kunnanhallitus esittää lausuntonaan sekä Jokioisten ja Ypäjän kunnille, että vaikka käytettävissä ei vielä olekaan ympäristöministeriön vahvistamaa Kanta-Hämeen 2. vaihemaakuntakaavaa, tulee maakuntavaltuuston jo osaltaan hyväksymä vaihemaakuntakaava huomioida tuulivoimaosayleiskaavan laadinnan kaikissa vaiheissa. Vahvistettavana olevan vaihemaakuntakaavan määräyksin ja rajoituksin voidaan varmistaa eri hankkeiden yhteensopivuus ja mahdollistaa parempi kokonaisvaikutusten arviointi.

11 10 LAUSUNTOPYYNTÖ TYRINSELÄN TUULIVOIMAOSAYLEISKAAVA LUONNOKSESTA Khall 143 (jatkoa)

12 11 KUNNANHALLITUS VUODEN 2015 YHDISTYSAVUSTUKSET Khall 104 Kunnan organisaatiomuutoksen yhteydessä kaikki yhdistysavustukset siirrettiin kunnanhallituksen päätettäväksi. Avustusten jakoperiaatteiden tulisi olla yhtenäiset eri järjestöille. Avustuksen saamisen kriteereinä ovat yhdistyksen toiminnan määrä ja vaikuttavuus kunnan alueella, osallistujien määrä eri tapahtumissa ja toiminnoissa sekä edellisiin osallistuvien lasten ja nuorten ja toisaalta ikäihmisten määrä. Kj: Kunnanhallitus päättää ilmoittaa yhdistysavustukset anottaviksi mennessä. Hakemuksiin tulee liittää tiedot yhdistyksen järjestämistä tapahtumista ja toiminnoista sekä niihin osallistuvien humppilalaisten lasten, nuorten, ikäihmisten ja muiden kuntalaisten määristä. Lisäksi anomuksessa tulee perustella avustuksen tarve yhdistyksen toiminnalle ja käyttötarkoitus. Hakemuksen liitteenä on oltava edellisen vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös. _ Khall 144 Avustusanomus on tullut 11 yhdistykseltä. Avustuksiin on varattu rahaa vuonna euroa. Liitteessä n:o 5 on kooste hakijoista, anotuista summista ja ehdotus myönnettävästä summasta. Kj: Kunnanhallitus päättää myöntää yhdistysavustukset liitteen mukaisesti. Pöytäkirjaan merkittiin, että Anja Syrjälä ja Timo Nikkanen olivat poissa kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajan. Puheenjohtajana toimi Lassi-Antti Haarala.

13 12 YHTEISTYÖSOPIMUS HUMPPILAN 4H-YHDISTYKSEN KANSSA Khall 145 Sopimuksen mukaan yhdistys tuottaa kunnan kuvataideohjauksen sekä tarjoaa kunnan alueella lapsille ja nuorille vapaa-ajan 4Hharrastusmahdollisuuksia. Yhdistyksen toiminnot täydentävät kunnan omaa muuta harrastustarjontaa niin sisällöltään kuin aluekattavuudeltaan. Yhdistys organisoi peruskouluikäisille lapsille ja nuorille kuvataideohjauksen, kaikille avointa kerhotoimintaa ja yleisötapahtumia humppilalaisille. Yhteistyössä kunnan kanssa yhdistys toteuttaa nuorisotila Vaijerin toimintaa ja järjestää lasten ja nuorten kesätoimintaa. Uuden sopimuksen mukaan kunta maksaisi yhdistykselle em. toiminnasta yhteensä euroa/vuosi kahdessa samansuuruisessa erässä ja Yhdistys toimittaa kunnalle tiedot toteutuneesta toiminnasta kaksi kertaa vuodessa. Sopimus sisältää 4H-toimiston ja sen kaluston sekä kuvataideohjaukseen soveltuvan tilan veloituksettoman käyttöoikeuden. Sopimus olisi voimassa Sen sisältöä on mahdollista tarkistaa vuosittain lokakuun aikana. Yhteistyösopimus liitteenä. Kj: Kunnanhallitus hyväksyy sopimuksen Päätös: Asia jätettiin pöydälle.

14 13 HALLINTOJOHTAJA TUIJA PIHLAJAMÄEN IRTISANOUTUMINEN Khall 146 Tuija Pihlajamäen kirje: Virasta irtisanoutuminen Irtisanoudun hallintojohtajan virasta alkaen. Humppilassa Tuija Pihlajamäki Kj: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se hyväksyy hallintojohtaja Tuija Pihlajamäen irtisanoutumisen virastaan alkaen.

15 14 OSALLISTUMINEN MATKAILUN KONSEPTOINNIN MASTERPLAN -HANKKEESEEN Khall 147 Eerikkilän Urheiluopisto on esittänyt Forssan seudun kunnille osallistumista sen toteuttamaan matkailumarkkinoinnin kehittämishankkeeseen. Tavoitteena on kartoittaa matkailun osalta toimintaympäristön tulevaa muutosta ja sen pohjalta määritellä miten yhteistyöllä voidaan kehittää alueen vetovoimaa ja palvelukonseptia. Hankkeen on tarkoitus käynnistyä välittömästi siten, että tuloksena syntyvää masterplania voidaan toteuttaa ja jalkauttaa syksyllä. Hankkeen kokonaiskustannus on euroa, josta Humppilan kunnan osuudeksi muodostuu euroa. Seutuneuvosto käsitteli hanketta ja suositti hankkeeseen osallistumista kunnille. Kj: Kunnanhallitus päättää osallistua Eerikkilän Urheiluopiston hankkeeseen eurolla edellyttäen, että myös seudun muut kunnat osallistuvat ja että hankkeeseen saadaan sitoutettua laajasti seudun matkailuyrityksiä. Lisäksi kunnanhallitus nimeää hankkeen ohjausryhmän jäseneksi Mikko Kylämarkulan.

16 15 TVA-JÄRJESTELMÄN HYVÄKSYMINEN Khall 148 Kunnallinen palkkausjärjestelmä perustuu tehtävien vaativuuteen, jonka perusteella kunkin tehtävän peruspalkka määräytyy. Tehtävien vaativuuden arviointi perustuu tehtävänkuvaukseen, joka kuvaa tehtävän tarkoitusta, olennaista sisältöä ja keskeisiä tehtäväkokonaisuuksia. Tehtäväkuvaus laaditaan yhteistyössä työnantajan edustajan ja asianomaisen työntekijän tai ammattiryhmän edustajan kanssa. Tehtäväkuvauksen vahvistaa työnantaja ja sitä tarkistetaan mikäli tehtävät muuttuvat. Tehtävien vaativuuden arviointijärjestelmää on tehty yhteistyössä työnantajan edustajien ja henkilöstön edustajien kanssa. Pienempi työnantajan edustajien ja työntekijöiden edustajien työryhmä on kokoontunut kaksi kertaa ja sen lisäksi asia on ollut esillä yhteistyöryhmän asialistalla useaan kertaan. Tehtävän vaativuustekijöitä mallissa ovat mm. toiminnan suunnittelu ja kehittäminen, vastuu tietystä osa-alueesta, työvuoroluettelon laatiminen, erityisosaamista vaativa tehtävä ja esimiehen sijaistaminen. Jokaiseen tehtävään on arvioitu kolme eri vaativuustasoa, joihin esimies sijoittaa työntekijät tehtäväkuvauksen perusteella. Tehtäväkohtainen palkka määräytyy näin ollen TVA-järjestelmän ja tehtäväkuvauksen perusteella. Periaatteena on, että samasta tehtävästä maksetaan kaikille samaa tehtäväkohtaista palkkaa. Hinnoittelutunnusten ja tätä kautta eri tehtävien välillä on eroja johtuen työja virkaehtosopimuksen alarajapalkoista, jotka ovat olleet TVAjärjestelmän pohjana. TVA-järjestelmäkuvaus on esityslistan liitteenä. Kj: Kunnanhallitus hyväksyy TVA-järjestelmän käytettäväksi alkaen palkkauksen perusteeksi. Samalla kunnanhallitus päättää, että sopimuskorotukset suoritetaan normaalisti ja että TVA-järjestelmän perusteella tehtävien korotusten aikataulu päätetään syksyllä 2015 talousarvion valmisteluvaiheessa, kun kustannukset on laskettu tarkasti.

17 16 INVESTOINTILUPA MONITOIMIKENTTÄÄN Khall 149 Tekninen toimi hakee investointilupaa monitoimikentän toteutukseen. Kenttä sisältyy vuoden 2015 talousarvioon, jossa sille on varattu euron määräraha. Alustava kokonaiskustannus on noin euroa ja hankkeelle on myönnetty valtionavustus. Kenttä sijoittuu yläasteen pohjoispäätyyn ja tulee sisältämään monipuolisen perusvälineistön. Kentän hankinnan kilpailutus on parhaillaan käynnissä ja asennustyöt on tarkoitus tehdä elokuussa siten, että kenttä on käytettävissä syyskuussa. Kj: Kunnanhallitus myöntää investointiluvan edellä esitetyn mukaisesti.

18 17 HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULUN KAMPUSSOPIMUKSEN HYVÄKSYMINEN Khall 150 HAMK:n kampussopimuksen osapuolet sitoutuvat yhteistyöhön, jolla kehitetään Forssan seudun elinvoimaa. Yhteistyön painopistealueet ovat järkivihreä kiertotalous, hyvinvointi ja elintarvikeala. Yhteistyöllä rakennetaan jatkuvaa, keskinäistä ja monialaista kehittämistoimintaa, jolla edistetään sopijaosapuolten henkilökunnan ja opiskelijoiden yhteistoimintaa, opintojen ja pedagogiikan yhteistoteutuksia, tilojen ja laitteiden yhteiskäyttöä sekä työelämälähtöisyyden yhteistä toteuttamista. Toiminnan tarkoituksena on saada aikaan innovaatioita sopijaosapuolten uuteen työelämäläheiseen toimintamalliin Forssan seudulla. Sopijaosapuolet sitoutuvat vuosittaiseen kampusyhteistyön toimintasuunnitelman suunnitteluun ja toteutukseen. Toimintasuunnitelma linjaa kehittämis-, tutkimus- ja koulutusyhteistyötä sekä yhteistä alueellista näkyvyyttä ja yhteistoimintaa. Sopimuksen mukaista yhteistyötä koordinoi Hämeen ammattikorkeakoulu. Koordinaatiosta aiheutuvien kustannusten jaosta sopijaosapuolet sopivat keskenään. Jokainen sopijaosapuoli osoittaa organisaatiostaan vastuuhenkilön kampusyhteistyöhön. Vastuuhenkilöt muodostavat kampusyhteistyötiimin, jonka tehtävänä on toimia koordinaattorin tukena ja mahdollistaa toiminnan toteutuminen sopijaosapuolten organisaatioissa. Sopimuksen mukaista toimintaa ohjaa sopijaosapuolten yhteinen ohjausryhmä. Ohjausryhmänä toimii Forssan seudun edunvalvontatyöryhmä. Sopijaosapuolten tulee nimetä ja resursoida omasta organisaatiostaan kampusyhteistyön vastuuhenkilö, osallistua toteutussuunnitelman valmisteluun ja toteutukseen, varata tarvittavat resurssit omasta organisaatiostaan toteutussuunnitelman mukaiseen toimintaan, tiedottaa toiminnasta omassa organisaatiossaan, toimittaa tarvittava dokumentointi ja raportointi sekä omalta osaltaan vastata, turvata ja edesauttaa kampusyhteistyön kehittymistä. Sopijaosapuolet osallistuvat sopimuksen mukaiseen yhteistyöhön ja toimintasuunnitelman valmisteluun ja toteutukseen olemassa olevin omin resurssein ja omalla riskillään. Sopimus liitteenä.

19 18 HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULUN KAMPUSSOPIMUKSEN HYVÄKSYMINEN Khall 150 (jatkoa) Kj: Kunnanhallitus hyväksyy Humppilan kunnan osalta kampussopimuksen ja oikeuttaa kunnanjohtajan hyväksymään siihen tarvittavat tarkennukset ja vähäiset muutokset

20 19 KUNNANHALLITUS PÄIVÄKOTI KOIVUKUMMUN SISÄILMASTA JOHTUVAN TILANTEEN HOITAMINEN Khall 129 Koivukummun sisäilman tilaa on selvitelty jo ainakin parin vuoden ajan. Työntekijät ovat saaneet erilaisia terveydellisiä ongelmia, jotka tämän vuoden alusta alkaen on liitetty selkeästi päiväkodin sisäilmasta johtuviksi. Tekninen toimi teetätti laajan tutkimuksen päiväkodin sisäilmasta helmi- maaliskuussa. Tutkimusraportti on esityslistan liitteenä. Raportin mukaan päiväkoti ei sovellu nykyiseen käyttöön. Jotta rakennuksesta saisi nykyiseen käyttöön soveltuvan tilan, se tulisi purkaa runkorakenteisiin asti sekä uusia koko kellarikerros. Terveysvalvonta on antanut luvan toimia tiloissa seuraavaan lämmityskauteen asti, mikäli kiinteistössä toteutetaan välittömästi mm. ilmavuotokohtien tiivistäminen, kellarikerroksen alipaineistaminen, säädetään ilmanvaihtokoneet, poistetaan homeiset materiaalit ja hankitaan ilmapuhdistimia. Ilmanvaihtokoneiden säätäminen kiinteistössä on haasteellinen tehtävä kuten koko kellarikerroksen tiivistäminenkin. Osaavia tekijöitä on ollut vaikea löytää, joten osa vaadituista toimenpiteistä on edelleen tekemättä. Kj: Kunnanhallitus päättää, että - Päiväkoti Koivukummun toiminta siirretään välittömästi toisiin tiloihin, osa toiminnasta ala-asteelle ja osa Lintukodolle. - Tekninen toimi velvoitetaan valmistelemaan Koivukummulle soveltuvien väistötilojen hankinta siten, että päätös voidaan tehdä kunnanhallituksessa ja että tilat ovat elokuun alusta 2015 alkaen käytettävissä. - Tekninen toimi velvoitetaan aloittamaan kokonaissuunnittelu vakituisten päiväkotitilojen hankkimiseksi päiväkodin käyttöön. Hankintavaihtoehdoissa huomioidaan myös täysin uusi päiväkoti. Suunnitelmat ja laskelmat tulee olla valmiina _ Khall 151 Koivukummun toiminnot on siirretty muihin tiloihin viikolla 24. Varsinaisten väistötilojen hankintaa valmistellaan siten, että ne ovat käytettävissä elokuussa.

21 20 KUNNANHALLITUS PÄIVÄKOTI KOIVUKUMMUN SISÄILMASTA JOHTUVAN TILANTEEN HOITAMINEN Khall 151 (jatkoa) Tekninen toimi on selvittänyt väistötilojen sijoittelua seuraaviin vaihtoehtoihin: Kirkonkulman ala-asteen jääkiekkokaukalo Kirkonkulman ala-asteen ja palvelukeskuksen välinen alue Paloaseman viereinen tontti Pallokenttä ja pallokentän parkkialue Pallokentän viereinen tontti Yläasteen takapiha Jokioistentien varressa oleva tyhjä tontti Kunnanviraston takapiha Terveysaseman ja Salen välinen tontti Kauppakulman kiinteistö Kauppakulman ja Lintukodon välinen tila Vaihtoehtoja käydään tarkemmin läpi kokouksessa. Kj: Kunnanhallitus päättää päiväkodin väistötilojen sijoituspaikan. Päätös: Kunnanhallitus päätti valita väliaikaisen päiväkodin sijoituspaikaksi pallokentän ja pallokentän parkkialueen. Lisäksi hallitus päätti valita tehdyn kilpailutuksen perusteella väliaikaistilojen toimittajaksi Cramon.

22 21 KUNNAN TALOUDEN TASAPAINOTTAMINEN Khall 152 Kunnan talouden suuntaa on saatu käännettyä kahtena viime tilikautena siten, että taseessa olleesta alijäämästä on katettu 65 %. Muutos on tehty pääasiassa toimintakuluja supistamalla. Vuoden 2014 toimintakulut olivatkin 5,7 % pienemmät kuin Tämä on edellyttänyt kunnan henkilöstöltä sitoutumista ja venymistä. Kuluvana vuotena kunnan toimintakulut ovat kuitenkin voimakkaassa kasvussa. Huhtikuun 2015 lopussa kulut olivat 6,7 % suuremmat verrattuna edellisen vuoden ensimmäisen kolmanneksen toteumaan. Lisäksi tälle vuodelle on jo nyt tiedossa huomattavia kustannuksia, joihin ei ole varauduttu. Vastaavasti verotulokertymä tammi-huhtikuulta on vain 0,8 % edellä edellisvuotta ja valtionosuudet ovat pienenemässä ennakoidusti kolmisen prosenttia. Tulojen heikko kehitys on kynnyskysymys kunnan talouden kannalta. Kunnan menot ovat aiempina vuosina kehittyneet huomattavasti verotettavaa tuloa nopeammin, mutta erotus on saatu korvattua valtionosuuksien kasvulla. Nyt valtionosuuksien pienentyessä ollaan tilanteessa, jossa verotulojen tulisi kasvaa merkittävästi, jotta palveluiden rahoitus olisi turvattu. Verotulot eivät kuitenkaan ole kasvamassa riittävästi. Uusimman veroennusteen mukaan esimerkiksi vuonna 2016 verotulot eivät kasva ollenkaan ja vuosina keskimääräinen kasvuprosentti on vain 1,5. Absoluuttisina vuosittaisina lukuina tämä on vähemmän kuin esimerkiksi vuodelle 2016 tiedossa oleva Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntamaksun kasvu ja samankokoinen kuin hyvinvointikuntayhtymän vuoden 2016 toimintakustannusten nousun laskennallinen Humppilan osuus. Kuntalain muutos hankaloittaa kunnan talouden tilannetta entisestään. Vuodesta 2017 lähtien kunnan talouden tunnuslukuihin lasketaan mukaan kuntakonsernin luvut. Tällä hetkellä Humppilan konsernitaseen alijäämä ylittää selvästi erityisen vaikeassa asemassa olevan kunnan arviointimenettelyn kriteerien ensimmäisen kynnysarvon 500 euroa asukasta kohti. Lisäksi myös kuntayhtymille tulee alijäämän kattamisvelvollisuus, mikä tarkoittaa, että todennäköisesti kunnat joutuvat tekemään jatkossa varauksia talouteensa tämän velvoitteen täyttämiseksi. Eteenpäin katsovaa strategista näkymää kunnan talouteen ja tulevaisuuteen on käsitelty valtuuston voimin syksystä 2014 lähtien kolme eri

23 22 KUNNAN TALOUDEN TASAPAINOTTAMINEN Khall 152 (jatkoa) kertaa työpajatyyppisesti. Näiden konkreettisimpana tuloksena on ollut lista yhdeksästä toimenpiteestä, joiden realistisuuteen ja toteuttamiskelpoisuuteen perustuva vaikutusarvio on noin euroa. Merkittävimmät sopeutuskohteet valtuutetut ovat listanneet yleishallinnosta, teknisestä toimesta sekä omaisuuden myynneistä. Kunnan toimialoittaisia kustannuksia vertailtiin vuoden 2014 kuntarakenneselvityksessä. Vertailun perusteella Humppilan kunnan yleishallinnon nettomenot ovat 24 % Manner-Suomen kuntien keskiarvoa ja 3 % tuolloisen selvitysalueen keskiarvoa alemmat. Sivistystoimen osalta vastaavat lukemat olivat 13 % ja 5 % alemmat sekä sosiaali- ja terveystoimen osalta 2 % alemmat ja 11 % korkeammat. Muissa palveluissa (ml. tekninen toimi) vertailuluvut olivat 42 % ja 22 % korkeammat. Jotta kunnan palveluorganisaatiosta löytyisi vielä säästöjä toimintaa tehostamalla, tarvitaan rakenteellisia muutoksia itse organisaatioon. Tällöin puhutaan muutoksista työtehtäviin, mahdollisesti joidenkin tehtävien lakkauttamisesta ja muista vastaavista asioista, jotka edellyttävät yhteistoimintalain mukaista menettelyä. Lain mukaan yhteistoiminnassa on käsiteltävä ainakin: asiat, jotka koskevat henkilöstön asemaan merkittävästi vaikuttavia muutoksia työn organisoinnissa, kunnan palvelurakenteessa, kuntajaossa tai kuntien välisessä yhteistyössä taloudellisista tai tuotannollisista syistä tapahtuvia irtisanomisia, lomauttamisia ja osa-aikaistamisia. palvelujen uudelleen järjestämisen periaatteita, jos asialla voi olla henkilöstövaikutuksia, kuten ulkopuolisen työvoiman käyttöä tai liikkeen luovutusta. Käytännössä tehostamiseen saattaa löytyä mahdollisuuksia yleishallinnosta, teknisestä toimesta ja päivähoidosta. Näistä päivähoidon osalta tehostamismahdollisuudet tulevat kartoitetuksi tulevan päiväkotiratkaisun yhteydessä. Yleishallinnon ja teknisen toimen alaisten palveluiden osalta tulee tutkia uusien palvelunjärjestämistapojen ja uudelleen organisoinnin vaikutukset ja mahdollisuudet. Yhteistoimintalain hengen mukaan yt-menettely on käynnistettävä ennen em. kaltaisten selvitysten tekemistä.

24 23 KUNNAN TALOUDEN TASAPAINOTTAMINEN Khall 152 (jatkoa) Kj: Kunnanhallitus päättää käynnistää yhteistoimintalain mukaisen neuvottelumenettelyn yleishallinnon henkilöstön kanssa (ei nuorisotoimi ja pajatoiminta) selvittääkseen toimintojen siirtoa Loimijoen Kuntapalvelut Oy:n hoidettavaksi sekä teknisen toimen ja keskuskeittiön hallinnon henkilöstön kanssa selvittääkseen toimintojen uudelleen organisointia. Lisäksi kunnanhallitus antaa siivous- ja keittiötyötä koskevan rekrytointikiellon.

27.4.2015 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa

27.4.2015 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa KOKOUSAIKA Maanantai 20.4.2015 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 100 101 102 103 104 105 106 107 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastus Tiedoksi merkittävät

Lisätiedot

klo kunnanvirastossa

klo kunnanvirastossa KOKOUSAIKA Maanantai 29.2.2016 klo 18:00 19:50 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 51 52 53 54 55 Liite 10 56 57 58 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastus Tiedoksi merkittävät

Lisätiedot

20.8.2012 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa

20.8.2012 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa HUMPPILAN KUNTA KUNNANHALLITUS 15/2012 KOKOUSAIKA Maanantai 13.8.2012 klo 18.00 KOKOUSKUTSU KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 169 170 171 172 Liite 18 173 Liite 19 174 175 176 Liite 20 177 Liite 21 178 179

Lisätiedot

HUMPPILAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus 14.3.2016

HUMPPILAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus 14.3.2016 KOKOUSAIKA Maanantai 14.3.2016 klo 18:00-19:25 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 62 63 64 65 Liite 12 66 67 68 69 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastus Tiedoksi merkittävät

Lisätiedot

HUMPPILAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus

HUMPPILAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 22.8.2016 klo 18.00 20.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 177 178 179 180 181 Liite 43 182 183 Liite 44 186 Liite 45 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan

Lisätiedot

8.6.2015 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa

8.6.2015 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa KUNNANHALLITUS 9/2015 KOKOUSAIKA Maanantai 1.6.2015 klo 18.00 KOKOUSKUTSU KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 3/2015. KOKOUSAIKA Torstai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT

KUNNANVALTUUSTO 3/2015. KOKOUSAIKA Torstai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT KUNNANVALTUUSTO 3/2015 KOKOUSAIKA Torstai 27.8.2015 klo 18.30 KOKOUSKUTSU KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 19 20 21 22 23 24 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

28.9.2015 klo 9.00 15.00 kunnanvirastossa

28.9.2015 klo 9.00 15.00 kunnanvirastossa KUNNANHALLITUS 14/2015 KOKOUSAIKA Maanantai 21.9.2015 klo 18.00 KOKOUSKUTSU KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 186 187 188 189 190 191 192 193 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00. Teknologiakylän auditorio

Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00. Teknologiakylän auditorio HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Teknologiakylän auditorio Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 25 Kokousaika 25.3.2014 klo 17.30 Kokouspaikka Päiväkoti Kuunari Käsiteltävät asiat 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 8.2.2016 klo 14 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Sari Keskitalo pj olleet jäsenet Jaakko Alamattila

Lisätiedot

23.5.2016 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa

23.5.2016 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa KOKOUSAIKA Maanantai 16.5.2016 klo 18.00 20.25 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 107 108 109 110 Liite 19 111 Liite 20 112 Liite 21 113 Liite 22 114 115 Liite 23 116 117 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

31.8.2015 klo 9.00 15.00 kunnanvirastossa

31.8.2015 klo 9.00 15.00 kunnanvirastossa KUNNANHALLITUS 12/2015 KOKOUSAIKA Maanantai 24.8.2015 klo 18.00 KOKOUSKUTSU KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 164 165 166 167 168 Liite 6 169 170 171 172 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS 23/2018. Kirjastonjohtajan valinta

KUNNANHALLITUS 23/2018. Kirjastonjohtajan valinta HUMPPILAN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS 23/2018 KOKOUSAI- KA Liite Maanantai 17.12.2018 klo 17.00 - KOKOUS- PAIKKA KÄSITELTÄ- VÄT ASIAT 266 267 268 269 Nro Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

9.5.2016 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa

9.5.2016 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa KOKOUSAIKA Maanantai 2.5.2016 klo 18:00-20:15 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 94 95 96 97 98 99 100 Liite 16 101 102 Liite 17 103 Liite 18 104 105 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

klo kunnanvirastossa

klo kunnanvirastossa KOKOUSAIKA Maanantai 18.4.2016 klo 18:00-19:55 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 83 84 85 86 87 Liite 13 88 Liite 14 89 90 91 92 Liite 15 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 75 76 77 78 79 80 81 82 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

HUMPPILAN KUNTA Kokouskutsu 3/2019 KUNNANVALTUUSTO Muut mahdollisesti esille tulevat asiat. Lainvoimainen valitusosoitus annetaan.

HUMPPILAN KUNTA Kokouskutsu 3/2019 KUNNANVALTUUSTO Muut mahdollisesti esille tulevat asiat. Lainvoimainen valitusosoitus annetaan. HUMPPILAN KUNTA Kokouskutsu 3/2019 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 17.4.2019 klo 18.30 KOKOUSPAIK- KA Liite Kunnanvirasto KÄSITELTÄ- VÄT ASIAT 11 12 13 14 15 4 5-7 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto 1 Viranomainen KOKOUSKUTSU 3/2008 HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto KOKOUSAIKA 9.12.2008 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA Verkatehdas, Paasikiventie 2 Hämeenlinna, kokoushuone 1

Lisätiedot

HUMPPILAN KUNTA KOKOUSKUTSU SIVISTYSLAUTAKUNTA 4/2017

HUMPPILAN KUNTA KOKOUSKUTSU SIVISTYSLAUTAKUNTA 4/2017 KOKOUSKUTSU SIVISTYSLAUTAKUNTA 4/2017 KOKOUSAIKA Torstai 7.9.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite 30 31 32 33 1 34 2 35 3 36 4 37 5 38 Kunnanvirasto Asia nro, asia, liite nro Kokouksen

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 91 Kokousaika 16.9.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 Pöytäkirjantarkastajien valinta 52 Esityslistan

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2010 Kunnanhallitus. Maanantai 3.5.2010 klo 17.00 19.00. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2010 Kunnanhallitus. Maanantai 3.5.2010 klo 17.00 19.00. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2010 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 3.5.2010 klo 17.00 19.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 5/2010 Kokousaika 4.10.2010 klo 19.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 5/2010 Kokousaika 4.10.2010 klo 19.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 5/2010 Kokousaika 4.10.2010 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

HUMPPILAN KUNTA Kokouskutsu 1/2019 KUNNANVALTUUSTO Muut mahdollisesti esille tulevat asiat. Lainvoimainen valitusosoitus annetaan.

HUMPPILAN KUNTA Kokouskutsu 1/2019 KUNNANVALTUUSTO Muut mahdollisesti esille tulevat asiat. Lainvoimainen valitusosoitus annetaan. HUMPPILAN KUNTA Kokouskutsu 1/2019 KOKOUSAIKA Torstaina 17.1.2019 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Liite Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 2 3 4 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy 134 Kokousaika Tiistai 28.6.2011 kello 17.50 18.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat nro liite 98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 99 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

14.9.2015 klo 9.00 15.00 kunnanvirastossa

14.9.2015 klo 9.00 15.00 kunnanvirastossa KUNNANHALLITUS 13/2015 KOKOUSAIKA Maanantai 7.9.2015 klo 18.00 KOKOUSKUTSU KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00 Kokousaika 8.2.2016 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 25 26 27 28 29 30 31 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Nuorten kesätyöpaikkatuki

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 (TORSTAI) Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto 2/2014. KOKOUSAIKA 12.6.2014 klo 18.30. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT

Kunnanvaltuusto 2/2014. KOKOUSAIKA 12.6.2014 klo 18.30. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT YPÄJÄN KUNTA Kunnanvaltuusto ASIALUETTELO 2/2014 KOKOUSAIKA 12.6.2014 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Nro Liite 7 6 Toimintavuoden 2013 tilinpäätös 8 8 Vuoden 2013

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 09/2014

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 09/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 09/2014 KOKOUSAIKA 17.06.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 92 93 94 95 96 97 46 98 99

Lisätiedot

Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen.

Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen. Toivakan kunta Pöytäkirja 9/2014 1 / 12 Kunnanhallitus 14.04.2014 Aika 14.04.2014 klo 19:55-20:36 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen. Käsitellyt asiat Otsikko

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 24.05.2015 AIKA 24.05.2015 klo 00:00-20:00 PAIKKA Kaitalankuja, Hailuoto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä Kokousaika 26.1.215 klo 17. Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 224 225 226 227 228 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Kiinteistöveron määrääminen

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 06/2013

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 06/2013 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 06/2013 KOKOUSAIKA 21.03.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 100 101 102 103 104 105 106

Lisätiedot

Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu.

Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu. -3, KV 30.5.2013 18:00 Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu. Huom!!!!! Kokouskin pidetään Niva-Kaijan koululla

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu Sivistyslautakunta Nro 11/2009. Kunnanvirasto, valtuustosali

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu Sivistyslautakunta Nro 11/2009. Kunnanvirasto, valtuustosali KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu Nro 11/2009 Kokousaika klo 19.00 20.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2. Kunnanvaltuusto

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2. Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 21.6.2010 kello 18.00 18.35 Puumilan Taitotalo Mäkipää Lea, puheenjohtaja Björn Risto, I

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali SOSIAALILAUTAKUNTA 29.10.2013 50 KOKOUSKUTSU / ASIALISTA KOKOUSAIKA 29.10.2013 kello 18.00-20.50 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 44 52 Kokouksen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO 9.6.2015 KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO 9.6.2015 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 09.06.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 15.06.2015-16.07.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52 Kokousaika 11.4.2016 kello 18.00 18.55 Kokouspaikka kunnantalo Läsnä Matti Kulmanen Tero Kuosa Pertti Liinoja Heikki Mäkinen, pj. Taru Ojanperä

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76 KOKOUSAIKA Torstai 25.6.2015 klo.16.00 16.40. KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1

SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1 SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1 Ympäristölautakunta Kokousaika: 23.11.2015 ke llo 18.00-18.35 Kokouspaikka: Kunnanhallitukse n kokoushuone Saapuvilla olleet: Jäsenet: Varajäsenet: X Kangas Antti

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 29.9.2011 Kokousaika Torstai 6.10.2011 klo 17.00 Kokouspaikka Konneveden kunnantalo Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2012 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Terveyskeskuksen neuvotteluhuone

Terveyskeskuksen neuvotteluhuone MUHOKSEN KUNTA Sosiaali- ja terveyslautakunta KOKOUSKUTSU A KOKOUSAIKA Keskiviikko 14.9.2005 klo 18.15 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no 84 85 86 87 Terveyskeskuksen neuvotteluhuone Asia Sosiaali-

Lisätiedot

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2016 Kunnanvaltuusto 1. 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2016 Kunnanvaltuusto 1. 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2016 Kunnanvaltuusto 1 KOKOUSAIKA Perjantai 05.02.2016 klo 14.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 2 Pöytäkirjantarkistajien

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 14/2014 KOKOUSAIKA 23.10.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 154 155 156 157 158 159 160

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 27.10.2011, kello 18.00 20.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Jaakko Ilkan koulu Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00. Vesannon kunnanviraston yläsali

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00. Vesannon kunnanviraston yläsali RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Vesannon kunnanviraston yläsali Pöytäkirjan Sivu 57 58 59

Lisätiedot

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.12.2012 klo 13:00 15:00.

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.12.2012 klo 13:00 15:00. RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta 5.12.2012 KOKOUSAIKA Tiistaina 11.12.2012 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 108 75

Lisätiedot

VALTUUSTO 2/2014. Sisällys

VALTUUSTO 2/2014. Sisällys REISJÄRVEN KUNTA VALTUUSTO 2/2014 ASIALISTA Aika: Keskiviikko 26.3.2014 klo 18.00 19.10 Paikka: Kunnantalo, valtuustosali Läsnä: Liite 1 Leppänen Pekka, kunnanjohtaja pöytäkirjantarkastajat: Helena Kinnunen

Lisätiedot

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Ympäristölautakunta 06.02.2014 AIKA 06.02.2014 klo 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Hannu Rantala Juhani Heikkilä Reetta Hulmi Jukka Männistö Teuvo Sulin Liisa Yski. Pirjo Kotiranta. Esittelijä-sihteeri Pertti Ollikka

Hannu Rantala Juhani Heikkilä Reetta Hulmi Jukka Männistö Teuvo Sulin Liisa Yski. Pirjo Kotiranta. Esittelijä-sihteeri Pertti Ollikka Viranomainen No 2//2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Tekninen lautakunta Sivu 16 KOKOUSAIKA 16.4.2014 klo 17.00-18.25 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanviraston

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä.

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä. UTSJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA TARKASTUSLAUTAKUNTA 1/15.5.20089 1 Kokousaika 15.5.2009 klo 9-14 Kokouspaikka Läsnä Kunnanvirasto, Utsjoki Pertti Kujala, pj Säde Guttorm, vpj Raimo-Esa Guttorm, j Seppo

Lisätiedot

Perjantai 7.11.2014 klo 15.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Perjantai 7.11.2014 klo 15.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 4 / 2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Perjantai 7.11.2014 klo 15.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 14 15 16 17 sivu 18 18 19-20 21 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 4.5.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 4.5.2015 klo 9.00-15.00 Sivistyslautakunta 28.4.2015 43 Kokousaika 28.4.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Päiväkoti Kuunari Käsiteltävät asiat 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali Kunnanvaltuusto 11.2.2019 1 Kokousaika Kokouspaikka Kutsutut 11.2.2019 klo 18.00- Kunnantalo, valtuustosali Puonti, Mervi Lisäksi 18 valtuutettua puheenjohtaja Muut osallistujat Hiitiö, Harri Haapala,

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 4/2016 Kokousaika: 5.9.2016 klo 13.00 15.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 VALTUUSTO 1.2.2016 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 VALTUUSTO 1.2.2016 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 SISÄLLYSLUETTELO 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 3 3 SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖN JA VALTIOVARAINMINISTERIÖN LAUSUNTOPYYNTÖ

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANHALLITUS Nro 3 / 2016. KOKOUSAIKA 2.3.2016 kello 16.00-17.00

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANHALLITUS Nro 3 / 2016. KOKOUSAIKA 2.3.2016 kello 16.00-17.00 PÖYTÄKIRJA KUNNANHALLITUS Nro 3 / 2016 KOKOUSAIKA 2.3.2016 kello 16.00-17.00 KOKOUSPAIKKA: KUNNANTOIMISTO Jäsenet paikalla: Varajäsenet: paikalla: Nivala Kirsti, pj. x Keskikorpi Sointu - Sakko Antti,

Lisätiedot

Antero Suonpää Antero Suonpää

Antero Suonpää Antero Suonpää Kokouskutsu Nro Kunnanhallitus 25.8.2016 11 Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Sivu Liite nro 108 181 om. 109 183 110 184 111 185 112 186 Maanantai 29.8.2016 klo 17.00 / Rantabulevardiin tutustuminen

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 20

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 20 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2018 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 20 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) maanantai 16.4.2018 klo 18.00

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä sivu Perusturvalautakunta 18.2.2016 19

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä sivu Perusturvalautakunta 18.2.2016 19 Perusturvalautakunta 19 Kokousaika Torstai Kokouspaikka Kunnanvirasto klo 18.00 Käsiteltävät asiat 19 20 21 22 23 24 25 26 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015. KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015. KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015 KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS SEO huoltoasema Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67 Kunnanvaltuusto 06.08.2014 AIKA 06.08.2014 klo 14:00-14:06 PAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 31 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä 03.06.2012

Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä 03.06.2012 Lemin kunta 5/2012 7 Aika 30.05.2012 klo 20.00-20.10 Paikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanvirasto I Pylkkö Osmo Huttunen Matti Värtö Veijo Lepistö Minttu puheenjohtaja varapuheenjohtaja

Lisätiedot

SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki

SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki -3, KV 14.11.2012 18:30 SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki Kaupunginvaltuusto 14.11.2012 Esityslista 6/2012 -2, KV 14.11.2012 18:30

Lisätiedot

Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi

Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi LIPERIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Tarkastuslautakunta 02.02.2015 Aika 02.02.2015 klo 12:30-13:45 Paikka Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Rakennuslautakunta 2/2012 20. 6. syyskuuta 2012 klo 18.30-19.23. Pirkko Räsänen Kalevi Juntunen. Osmo Korhonen. Pauli Vaittinen Olli Karttunen

Rakennuslautakunta 2/2012 20. 6. syyskuuta 2012 klo 18.30-19.23. Pirkko Räsänen Kalevi Juntunen. Osmo Korhonen. Pauli Vaittinen Olli Karttunen POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Rakennuslautakunta 2/2012 20 nro sivu KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA 6. syyskuuta 2012 klo 18.30-19.23 Kunnanvirastotalo, kunnanhallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Nro 8/2013. Torstai 7.11.2013 kello 17.30-18.15. Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone.

Tekninen lautakunta Nro 8/2013. Torstai 7.11.2013 kello 17.30-18.15. Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone. RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Nro 8/2013 KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 7.11.2013 kello 17.30-18.15. Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite nro Asia nro Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone.

Lisätiedot

3 Talouden seuranta 31.3.2015 / tukipalvelulautakunta

3 Talouden seuranta 31.3.2015 / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Kokouskutsu 1 (11) Aika 06.05.2015, klo 17:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone lahna Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Talouden seuranta 31.3.2015

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 18.8.2010 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.8.2010 klo 16.30 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

HUMPPILAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus 30.5.2016

HUMPPILAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus 30.5.2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.5.2016 klo 18:00-19:10 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 119 120 121 122 123 124 125 Liite 24 126 Liite 25 127 128 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 Tekninen lautakunta Nro 3/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 28.5.2015 klo 17-18.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17 Iitin kunta Pöytäkirja 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2015 Aika Maanantai 27.04.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Saapuvilla Kunnantalo, neuvotteluhuone (1. krs.) Yli-Kaitala Markku puheenjohtaja, esittelijä

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 VALTUUSTO 10.11.2014 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 VALTUUSTO 10.11.2014 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 SISÄLLYSLUETTELO 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 99 33 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 100 34 KIINTEISTÖVEROPROSENTIN MÄÄRÄÄMINEN VUODELLE 2015... 101

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 15. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 15. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2018 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 15 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) maanantai 9.4.2018 klo 17.10-19.11

Lisätiedot

tiistai klo Isonkyrön kunnanvirasto, kokoushuone I toimistosihteeri, pöytäkirjanpitäjä

tiistai klo Isonkyrön kunnanvirasto, kokoushuone I toimistosihteeri, pöytäkirjanpitäjä ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 6/2017 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) tiistai 15.8.2017 klo 18.00

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 2/2014. KOKOUSAIKA 1.4.2015 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE

Tekninen lautakunta 2/2014. KOKOUSAIKA 1.4.2015 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE YPÄJÄN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU 2/2014 KOKOUSAIKA 1.4.2015 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 10 Saapuneet asiakirjat 11 Viranhaltijapäätökset

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 5/2011 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 5/2011 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 5/2011 Kokousaika 19.9.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 9/2015 88 96

Tekninen lautakunta 9/2015 88 96 SIIKAISTEN KUNTA ESITYSLISTA Tekninen lautakunta 9/2015 88 96 Aika Keskiviikko 25.11.2015 klo 18.00 Paikka Kunnanvirasto Läsnä Harju Tero puheenjohtaja Söderbacka Sari varapuheenjohtaja Järvenpää Susanna

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 18 TEKNISEN TOIMEN KATSAUS 3 19 KUNNANJOHTAJAN KATSAUS 3 20 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN

Lisätiedot

Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta 26.6.2014 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 2.7.2014 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 90 69 Metsäliitto osuuskunnan

Lisätiedot

Torstai 10.10.2013 klo 13.00 alkaen kunnanhallituksen kokoushuoneessa. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Torstai 10.10.2013 klo 13.00 alkaen kunnanhallituksen kokoushuoneessa. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU Tarkastuslautakunta 10.10.2013 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA Torstai 10.10.2013 klo 13.00 alkaen kunnanhallituksen kokoushuoneessa. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014 KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014 KOKOUSAIKA Perjantai 18.7.2014 klo 10.00 - KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT: Asia Sivu Liite 1 361 187 Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 7/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 32. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 7/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 32. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 7/2018 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 32 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) maanantai 7.5.2018 klo 18.07-21.35

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 12/2013 Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 12/2013 Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 12/2013 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 27.6.2013 klo 12.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu 218 219

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

Päätös Nro 49/2011/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/135/04.09/2010

Päätös Nro 49/2011/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/135/04.09/2010 Päätös Nro 49/2011/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/135/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.6.2011 ASIA HAKIJA Tieksin pengerrysyhtiö nimisen järjestely-yhtiön sääntöjen vahvistaminen Ilmajoen kunnassa

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 16.12.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 16.12.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 429 Kokousaika 14.12.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 264 265 266 267 268 269 270 271 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot