ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone"

Transkriptio

1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika , kello Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala Jussi, vpj Hannuksela Jyri Koskimies Tarja Mansikka Anna Mård Kirsi Renkola Jari Salama Elisa Poissa Lahtinen Hannu Muut saapuvilla olleet Pentti Luhtala, kunnanhallituksen edustaja Satu Kangas-Kuittinen, rakennustarkastaja, esittelijä Sari Paananen, ympäristöinsinööri, esittelijä (p kohta 1:n jälkeen) Marja Kuusisto, sihteeri Asiat :t 1-12 Pöytäkirjan allekirjoitus Aulis Hahtola puheenjohtaja Marja Kuusisto pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirja on tarkastettu Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Rakennusvalvontatoimistossa Tarja Koskimies Elisa Salama , virka-aikana Ilkanrati, Ilkantie17 Marja Kuusisto toimistosihteeri

2 ILMAJOEN KUNTA Ympäristölautakunta KOKOUSKUTSU/ ASIALISTA Kokousaika , kello Kokouspaikka Ilkanrati, kokoushuone Käsiteltävät asiat Pykälä Pöytäkirjan liitteet Asia Sivu YMP 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 YMP 2 VALITAAN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 2 YMP 3 YMP 4 YMP 5 YMP 6 YMP 7 LAUSUNTO VAASAN HALLINTO-OIKEUDELLE KOSKIEN TIMO LATVA-KOIVISTON YMPÄRISTÖLUVASTA TEHTYÄ VALITUSTA 3 LAUSUNTO VAASAN HALLINTO-OIKEUDELLE, KOSKIEN TIMO LATVA-KOIVISTON RAKENNUSLUVASTA TEHTYÄ VALITUSTA (DNRO 02211/11/4113) 6 POIKKEAMINEN YMPÄRISTÖNSUOJELUMÄÄRÄYKSISTÄ KIINTEISTÖLLÄ HAKONIEMI RN:O 1:44 8 LAUSUNTO ILMASTOSTRATEGIAN TAVOITE- JA TOIMENPIDELUONNOKSESTA 15 MIKA PIHLAJAMÄEN YHDISTELMÄSIKALAN YMPÄRISTÖLUPA 18 YMP 8 ILMAJOEN SEURAKUNNAN RAKENNUSLUPA 20/12: VANHAN MAJOITUSRAKENNUKSEN MUUTOS KOKOONTUMISTILAKSI 19 YMP 9 KIINTEISTÖ OY ILKANRADIN RAKENNUSLUPA 26/12: TOIMISTORAKENNUKSEN MUUTOSTYÖT 21 YMP 10 ILMAJOEN KUNNAN RAKENNUSLUPA 27/12: TEOLLISUUSRAKENNUKSEN OSAN MUUTOSTYÖT 23 YMP 11 TIEDOKSISAATETTAVAT ASIAT 25 YMP 12 ROCK ON WHEELS TMI/ VESA OJALAN RAKENNUSLUPA 29/12: LIIKE- JA TEOLLISUUSRAKENNUS 26 Pöytäkirjan nähtävänäpito Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusosoitus ja valitusosoitus pidetään yleisesti nähtävänä teknisellä osastolla (Ilkantie 17) maanantaina 6. päivänä helmikuuta 2012 virka-aikana klo 9-15.

3 ILMAJOEN KUNTA Ympäristölautakunta KOKOUSKUTSU/ ASIALISTA Puheenjohtaja Ilmajoella 26. päivänä tammikuuta 2012 Aulis Hahtola, merk.

4 Ympäristölautakunta YMP 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Ehdotus: Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. YMP 2 VALITAAN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT Ehdotus: Ympäristölautakunta valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Päätös: Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Tarja Koskimies ja Elisa Salama.

5 Ympäristölautakunta YHT 471/2011/615 YMP 3 LAUSUNTO VAASAN HALLINTO-OIKEUDELLE KOSKIEN TIMO LATVA- KOIVISTON YMPÄRISTÖLUVASTA TEHTYÄ VALITUSTA Ympäristölautakunta on kokouksessaan myöntänyt ympäristöluvan Timo Latva-Koivistolle lihasikalan laajentamiseksi Ilmajoen Jouppilan kylään kiinteistölle Kuussalo RN:o 5:155. Lihasikalan eläinmäärä on laajennuksen jälkeen 982 lihasikaa. Päätöksen antopäivä oli , ja muutoksenhakuaikaa oli saakka. Tapio Piirto sekä Timo Piirto ovat toimittaneet yhteisen valituskirjelmän myönnetyn ympäristöluvan johdosta. Valituskirjelmä on esityslistan oheisliitteenä. Ympäristöinsinöörin ehdotus: Ympäristölautakunta päättää antaa lausuntonaan hallinto-oikeudelle seuraavaa: Valituskirjelmän allekirjoittaneita Timo Piirtoa ja Tapio Piirtoa on kuultu kirjeitse ympäristöluvan vireilläolosta (kirje lähetetty ). Kuulemiskirjeen mukana olleesta kuulutuksesta on ilmennyt, että kaikki ympäristölupahakemusta koskevat asiakirjat ovat nähtävillä Ilmajoen kunnan teknisellä osastolla ajalla Valittajilla on ollut kuulutusaikana mahdollisuus tutustua kaikkiin ympäristölupahakemusta koskeviin asiakirjoihin. Näin ollen sikalan laajennusrakennuksen ja uuden lietesäiliön sijaintipaikat ovat kyllä olleet valittajien tiedossa muistutusta laadittaessa. Valittajien mainitsema karttaliite koskee varsinaista jo annettua ympäristölupapäätöstä, ja se todella on heillä ollut postitettuna , heidän pyydettyään sitä puhelimitse ympäristöinsinööriltä Kartta ja kaikki muutkin varsinaiseen lupapäätöksen liittyvät asiakirjat ovat myös olleet nähtävillä teknisellä osastolla ajalla välisenä aikana. Valittajilla on ollut myös mahdollisuus tutustua kaikkiin varsinaista lupapäätöstä koskeviin asiakirjoihin tänä aikana. Valittajien mainitsema karttaliite lähetettiin heille postitse kotiin, heidän sitä erikseen pyydettyä. Timo Latva-Koiviston lihasikalan voimassaolevan ympäristöluvan (myönnetty ympäristölautakunnan kokouksessa ) mukaan sikalassa saa pitää enintään 880 lihasikaa. Ympäristöluvassa määritellään enimmäiseläinmäärä, se ei kuitenkaan tarkoita sitä että toiminnanharjoittajan on joka hetki pidettävä eläinsuojassa enimmäiseläinmäärää. Näin ollen eläinmäärän lisäys aikaisempaan ympäristölupaan verraten on ympäristölautakunnan päätöksessään mainitsema 102 lihasikaa.

6 Ympäristölautakunta Myönnetyn ympäristöluvan mukainen sikalan laajennusosa on suunniteltu toteutettavaksi niin, että laajennus suuntautuu poispäin häiriintyvistä kohteista. Etäisyyttä olemassa olevasta sikalasta Timo Piirron asuinrakennukseen on noin 160 metriä, ja laajennusosasta etäisyyttä on 190 metriä. Tapio Piirron asuinrakennuksen ja olemassa olevan sikalarakennuksen välillä on etäisyyttä noin 230 metriä, laajennusosasta etäisyyttä on noin 255 metriä. Myönnetyn luvan mukainen uusi lietesäiliö sijaitsisi toteutuessaan noin 130 metrin etäisyydellä Timo Piirron asuinrakennuksesta ja noin 170 metrin etäisyydellä Tapio Piirron asuinrakennuksesta. Uuden lietesäiliön osalta on lisäksi huomioitava, että Timo Latva- Koivisto on annetun lupapäätöksen jälkeen, keskusteltuaan valittajien kanssa hankkeesta, esittänyt siirtävänsä uuden lietesäiliön paikkaa etäämmälle häiriintyvistä kohteista niin, että etäisyyttä Timo Piirron asuinrakennuksen ja uuden lietesäiliön välillä olisi noin 173 metriä. Vastaavasti Tapio Piirron asuinrakennuksen ja uuden lietesäiliön välillä olisi etäisyyttä 185 metriä. Lietesäiliön sijaintipaikan muutoshakemuksesta on liitteenä asiakirjat. Pienten ja keskisuurien eläinsuojien laajennuksissa suositeltava etäisyys lähimmästä häiriintyvästä kohteesta on vähintään 100 metriä (Kotieläintalouden ympäristönsuojeluohje, Ympäristöministeriö, ). Timo Latva-Koiviston sikalahanke on laajennus, ei uusi eläinsuoja kuten valittajat valituskirjelmässään esittävät. Valittajat ovat tuoneet valituskirjelmässään esille uusia eläinsuojia koskevia etäisyyssuosituksia. Mikäli kyseessä olisi yli 2,5-kertainen laajennus, voitaisiin vasta soveltaa suurempia etäisyyssuosituksia (Kotieläintalouden ympäristönsuojeluohje, Ympäristöministeriö, ). Ympäristölautakunta katsoo menetelleensä ympäristönsuojelulain mukaisesti päätöksen antamisessa ja siitä tiedottamisessa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen , ja päätöksen on katsottu olevan kaikkien asianosaisten tiedossa kun se on annettu. Kaikki ympäristölupapäätöstä koskevat asiakirjat ovat olleet nähtävillä Ilmajoen kunnan teknisellä osastolla ajalla Päätöksen antamisesta ja asiakirjojen nähtävillä olosta on erikseen ilmoitettu valittajille Tapio Piirrolle ja Timo Piirrolle. Lisäksi heille on lähetetty erikseen lupapäätös tiedoksi. Tieto päätöksen antamisesta on lisäksi julkaistu Ilmajoki-lehdessä Ympäristölautakunta ei ymmärrä valittajien kommenttia siitä, että lupapäätöksessä ei olisi otettu huomioon Koskenkorvan keskeneräistä yleiskaavatyötä. Eläinsuojan sijoittuminen kyseiselle kiinteistölle kun on molempien kaavaluonnosten mukaista toimintaa. Ympäristölautakunnan näkemyksen mukaan valittajien vaatimukset luvan peruuttamisesta tai uudelleen tutkimisesta ovat aiheettomia. Ympäristölautakunta on lupapäätöstä tehdessään noudattanut ym-

7 Ympäristölautakunta päristönsuojelulakia sekä käyttänyt ympäristöministeriön antamaa kotieläintalouden ympäristönsuojeluohjetta. Ympäristölautakunta esittää hallinto-oikeudelle, että myönnettyä lupaa muutettaisiin vain siltä osin, mitä uuden lietesäiliön paikasta on esitetty muutettavaksi (uusi sijaintipaikka etäämmällä häiriintyvistä kohteista, Timo Piirron asuinrakennukseen etäisyyttä uudesta lietesäiliöstä 173 metriä ja Tapio Piirron asuinrakennuksen ja uuden lietesäiliön välillä etäisyyttä 185 metriä.). Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin. (Lisätietoja: ympäristöinsinööri puh , ja e- mail sari.paananen@ilmajoki.fi)

8 Ympäristölautakunta YHT 8/2012/620 YMP 4 LAUSUNTO VAASAN HALLINTO-OIKEUDELLE, KOSKIEN TIMO LATVA- KOIVISTON RAKENNUSLUVASTA TEHTYÄ VALITUSTA (DNRO 02211/11/4113) Ympäristölautakunta on kokouksessaan myöntänyt rakennusluvan Timo Latva-Koivistolle koskien lihasikalan laajennusta ja lietesäiliön rakentamista Ilmajoen Jouppilan kylään kiinteistölle Kuussalo RN:o 5:155. Nykyisen lihasikalan kerrosala on 1014 m² ja suunnitellun laajennuksen kerrosala on 630 m². Päätöksen antopäivä oli ja muutoksenhakuaikaa oli saakka. Tapio Piirto sekä Timo Piirto ovat toimittaneet Vaasan hallinto-oikeudelle yhteisen valituskirjelmän myönnetyn rakennusluvan johdosta. Valituskirjelmä on esityslistan oheisliitteenä. Vaasan hallinto-oikeus on pyytänyt ympäristölautakunnalta lausuntoa valituksen johdosta. Rakennustarkastajan ehdotus: Ympäristölautakunta päättää antaa lausuntonaan hallinto-oikeudelle seuraavaa: Valituskirjelmän allekirjoittaneita Timo Piirtoa ja Tapio Piirtoa on kuultu kirjeitse ympäristö- ja rakennusluvan vireilläolosta (kirje lähetetty ). Kuulemiskirjeen mukana olleesta kuulutuksesta on ilmennyt, että kaikki lupahakemuksia koskevat asiakirjat ovat nähtävillä Ilmajoen kunnan teknisellä osastolla ajalla Valittajilla on ollut kuulutusaikana mahdollisuus tutustua kaikkiin rakennuslupahakemusta koskeviin asiakirjoihin eli myös valituksessa mainittuun karttaliitteeseen, joka on osakopio laajennushankkeen asemapiirroksesta. Lisäksi valittajilla on ollut myös mahdollisuus tutustua teknisellä osastolla kaikkiin rakennuslupapäätöstä (päätöksen antopäivä ) koskeviin asiakirjoihin. Valittajien mukaan suoranaisen hajuhaitan lisäksi myönnetty rakennuslupa tarpeettomasti haittaa sekä vaikeuttaa heidän kiinteistöjensä sopivaa rakentamista. Lisäksi he toteavat, että rakennusluvassa ei myöskään ole sellaista ehtoa, tai tarpeellista rakennemääräystä, jolla olisi konkreettista vaikutusta uuden sikalan ja lietelantalan hajuhaittojen ehkäisemiseksi. Kuten valituskirjelmässäkin on huomioitu, kuulemisen yhteydessä esitetyt muistutukset kohdistuvat asioihin, jotka ratkaistaan ympäristönsuojelulain mukaisessa ympäristölupamenettelyssä. Tällöin niitä ei käsitellä rakennuslupamenettelyssä. Ympäristölautakunnan mukaan ympäristölupaharkinnassa ei ole tullut esiin sellaisia sikalan sijoittamiseen tai sen varustamiseen liittyviä asioita, jotka olisi tullut

9 Ympäristölautakunta huomioida rakennuslupaa myönnettäessä. Rakennuslupaan liittyvän ehdon mukaan ympäristöluvan tulee olla lainvoimainen ennen sen kohteena olevien tilojen käyttöönottoa. Lisäksi on todettava, että Timo Latva-Koiviston sikalahanke on laajennus, eikä uusi eläinsuoja kuten valittajat valituskirjelmässään esittävät. Valituksessa viitataan myös valmisteilla olevaan Koskenkorvan yleiskaavaan. Valittajien mukaan hajuhaittoihin liittyvät kaavamääräykset vaikeuttavat muiden kuin maatalouteen liittyvien rakennusten rakennuslupien saantia heidän kiinteistöilleen. Ympäristölautakunta kuitenkin katsoo, että laadittavalla yleiskaavalla pyritään turvaamaan olemassa olevan asutuksen edellytykset sekä maatalouden kehittymisedellytykset alueella, eikä osoittamaan merkittäviä uusia alueita asuinrakentamiselle. Uuden lietesäiliön osalta on lisäksi huomioitava, että Timo Latva- Koivisto on annetun ympäristö- ja rakennuslupapäätöksen jälkeen, keskusteltuaan valittajien kanssa hankkeesta, esittänyt siirtävänsä uuden lietesäiliön paikkaa etäämmälle häiriintyvistä kohteista niin, että etäisyyttä Timo Piirron asuinrakennuksen ja uuden lietesäiliön välillä olisi noin 173 metriä. Vastaavasti Tapio Piirron asuinrakennuksen ja uuden lietesäiliön välillä olisi etäisyyttä 185 metriä. Tämä sijaintimuutos tullaan käsittelemään rakennusluvan muutoksena. Ympäristölautakunnan näkemyksen mukaan valittajien vaatimukset rakennusluvan peruuttamisesta tai asian ottamisesta uudelleen tutkittavaksi ovat aiheettomia. Jos ympäristöluvasta tehty valitus hylätään, ympäristölautakunta esittää, että myöskin valitus rakennusluvasta hylätään. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin. (Lisätietoja: rakennustarkastaja, puh , ja satu.kangas-kuittinen@ilmajoki.fi)

10 Ympäristölautakunta YMP 5 POIKKEAMINEN YMPÄRISTÖNSUOJELUMÄÄRÄYKSISTÄ KIINTEISTÖLLÄ HAKONIEMI RN:O 1:44 Katariina Tallgren-Mäki ja Jari Mäki hakevat poikkeusta ympäristönsuojelumääräyksistä koskien käytöstä poistetun öljysäiliön maaperästä poistamista kiinteistöllä Hakoniemi RN:o 1:44 Ilmajoen kunnan Kokkolan kylässä, osoitteessa Koskitie 4, Koskenkorva. Käytöstä poistettu öljysäiliö sijaitsee Mäen liiketalon kiinteistöllä. Säiliö on poistettu käytöstä hakemusasiakirjojen mukaan vuonna Säiliö sijaitsee Salonmäki A:n tärkeällä pohjavesialueella, Salonmäki 5:n, Salonmäki 6:n sekä Mäen vedenottamoiden kaukosuojavyöhykkeellä. Kiinteistön omistaja perustelee hakemustaan öljysäiliön hankalalla sijainnilla (rakennuksen vaurioitumisvaara). Säiliö on esitettyjen asiakirjojen mukaan melko syvällä maaperässä (3 m säiliön pohjasta maanpintaan), ja 1,1 metrin etäisyydellä rakennuksesta (hyväksytyn tarkastajan pöytäkirja). Säiliön olemassaolo tuli esille palotarkastuksen yhteydessä. Ilmajoen kunnan ympäristönsuojelumääräyksien 11 :n mukaan käytöstä poistettu maanalainen öljysäiliö täyttöputkineen on nostettava ylös maaperästä sekä puhdistettava ja toimitettava asianmukaiseen käsittelyyn. Ympäristölautakunnan linjauksen mukaan ympäristönsuojelumääräyksistä on voinut hakea poikkeamispäätöstä. Nämä poikkeamapäätökset on tehty sillä perusteella, että säiliöstä ei sen kunto (hyväksytyn tarkastajan tarkastuspöytäkirja) huomioiden todennäköisesti ole aiheutunut maaperän pilaantumista (säiliö todettu ehjäksi). Lisäksi säiliön poistamisesta aiheutuisi ennalta arvioiden vaurioita rakennuksen perustuksille ja vaurioiden ehkäisemiseksi tehtävät toimenpiteet olisivat kohtuuttomia säiliön poistamisesta saavutettavaan hyötyyn nähden. Perusteena on kuitenkin ollut, että poikkeamisesta ei saa aiheutua ympäristönsuojelumääräysten tavoitteiden syrjäytymistä. ASIAN KÄSITTELY Kiinteistön omistajat tarkastuttivat öljysäiliön hyväksytyllä tarkastajalla. Tarkastuksessa öljysäiliö todettiin rikkinäiseksi. Kiinteistön omistajat ilmoittivat edelleen hakevansa poikkeamapäätöstä ympäristönsuojelumääräyksistä. Ympäristöinsinööri ja rakennustarkastaja kävivät kiinteistöllä katsomassa säiliön sijaintipaikkaa Käynnin tarkoituksena oli arvioida säiliön poistamisesta rakennukselle aiheutuvaa vaaraa. Käynnin ja hyväksytyn tarkastajan laatiman tarkastusraportin pohjalta rakennustarkastaja laati lausunnon säiliön poistamisesta. Lausunnossa mainitaan mm. seuraavaa: Näyttäisi siltä että säiliön kaivamiseen pois ilman perustuksen tukemistoimenpidettä liittyisi riskiä. Jos säiliö on syvemmällä, riski lisääntyy.

11 Ympäristölautakunta Lausunto ja piirros ovat esityslistan oheismateriaalina. Ympäristöinsinööri on pyytänyt ELY-keskuksen lausuntoa siitä, voidaanko lupa säiliön maahan jättämiselle myöntää, vaikka säiliö on todettu rikkinäiseksi. Lausunto saapui , ja siinä mainittiin mm. seuraavaa: Kunnan ympäristönsuojelumääräyksen 11 :n mukaan käytöstä poistettu maanalainen öljysäiliö täyttöputkineen on nostettava ylös maasta ja puhdistettava, sekä toimitettava asianmukaiseen käsittelyyn. Ympäristönsuojelumääräyksistä on voinut hakea poikkeamispäätöstä. Asiassa on otettu huomioon säiliön kunto ja poistosta aiheutuvat vauriot rakennuksille. Perusteena on ollut, että poikkeamisesta ei saa aiheutua ympäristönsuojelumääräysten tavoitteiden syrjäytymistä. Ilmajoen kunnan rakennustarkastaja on arvioinut, että säiliön nostaminen ilman perustuksien tukemistoimenpidettä aiheuttaa rakennukselle riskin. Tukemistoimenpiteellä säiliön poistaminen on mahdollista. Öljysäiliö sijaitsee Salomäki A:n vedenhankintaa varten tärkeällä pohjavesialueella. Pohjavesialueelle on tehty suojelusuunnitelma (Tervahaminan, Salomäki A:n ja B:n sekä Koskenkorvan pohjavesialueiden suojelusuunnitelma, Jaakko Pöyry Infra). Salonmäen harjumuodostuma jatkuu Koskenkorvan muodostumasta Kyrönjoen luoteispuolella kaakko-luode suuntaisena. Alueen kaakkoispää Salonmäki on osin deltamainen ympäristöstään kohoava muodostuma, josta lähtee luoteeseen pääosin peitteellinen kapea harjumuodostuma. Harju on hydraulisesti yhtenäinen 8 kilometrin pituudelta. Maa-aines harjun ydinosassa on soraista hiekkaa ja hiekkaista soraa. Salomäki A:n pohjavesialueella on useita vedenottamoita. Öljysäiliöstä noin 800 metrin päässä luoteeseen on kolme vedenottamoa. Lähimmät käytössä olevat vedenottamot ovat: Salomäki 6 (Koskenkorvan vesiosuuskunta), Salonmäki 5 (Salonmäen vesiyhtymä) ja Mäen vedenottamo. Öljysäiliö sijaitsee vedenottamoiden kaukosuojavyöhykkeellä. Ympäristönsuojelulain pohjaveden pilaamiskielto (YSL 8 ) kieltää pohjaveden pilaamisen ja laadun vaarantamisen. Ympäristön pilaantumisen vaaraa aiheuttava toiminta on mahdollisuuksien mukaan sijoitettava siten, ettei toiminnasta aiheudu pilaantumista tai sen vaaraa ja että pilaantumista voidaan ehkäistä (YSL 6 ).

12 Ympäristölautakunta Ympäristönsuojelulain 7 :n mukaan maahan ei saa jättää tai päästää jätettä eikä muutakaan ainetta siten, että seurauksena on sellainen maaperän laadun huononeminen, josta voi aiheutua vaara tai haittaa terveydelle tai ympäristölle. Ympäristönsuojelulain 75 :n mukaan se, jonka toiminnasta on aiheutunut maaperän tai pohjaveden pilaantumista, on velvollinen puhdistamaan maaperän ja pohjaveden siihen tilaan, ettei siitä voi aiheutua terveyshaittaa tai vaaraa ympäristölle. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus katsoo, että rikkoontunut öljysäiliö voi vaarantaa maaperän- ja pohjaveden laadun ympäristönsuojelulain 7 ja 8 :n vastaisesti. Poikkeamista ympäristönsuojelumääräyksistä ei tule myöntää. Öljysäiliö tulee poistaa maaperästä ja maaperän pilaantuneisuus tulee tutkia poiston yhteydessä. Pilaantuneen maaperän kunnostaminen on luvanvarainen toimenpide. Valvontaviranomainen on Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus (yht. henkilö Ilkka Närhi). Mahdolliset kunnostustyöt on aloitettava mahdollisimman pian. Mikäli hankkeesta aiheutuu kohtuuttomat kustannukset kiinteistön haltijalle, on mahdollista hakea korvausta öljynsuojarahastolta. Öljynsuojarahasto voi hyväksyä tai hylätä korvausvaatimuksen. Lausunto on kokonaisuudessaan esityslistan oheismateriaalina. Kiinteistön omistajilta on pyydetty vastinetta ELY-keskuksen lausunnon johdosta. Vastineessa mainitaan mm. seuraavaa: Olemme joulukuun lopussa 1996 ostaneet ns Hannuksen liiketalon. Olemme remontoineet ja kunnostaneet talossa liikehuoneistoja vuokralaisten tarpeiden mukaan. Myös katto rakennettiin vuosituhannen vaihteessa aumakatoksi. Ympäristö on pyritty pitämään aina siistinä ja viihtyisänä esimerkiksi kesäisin olemme laittaneet edustalle kukkaistutukset. Vuokralaiset ovat ymmärtääksemme olleet toimintaamme tyytyväisiä. Syksyllä 2010 palotarkastaja Ari Kurki oli tarkastamassa liikerakennuksen. Tämän johdosta olemme joutuneet tarkastuttamaan sähköt vain tarkastamisen vuoksi. Jouduimme myös muuttamaan toisen asunnon ikkunoita ja olemme joutuneet asentamaan käynnin johdosta kalliin lisä palo-oven alakertaan. Myös muita kalliiksi tulevia asennuksia joudumme vielä laittamaan rakennukseen. Näistä on sovittu ja neuvoteltu rakennustarkastaja Tervosen kanssa. Eli joudumme päivittämään 1970 luvun alussa rakennetun rakennuksen vastaamaan 2011 vuoden rakentamismääräyksiä.

13 Ympäristölautakunta Käynnillään Kurki löysi rakennuksen takaa vuonna 1995 käytöstä poistetun öljysäiliön. Öljysäiliön olemassaolo oli meillekin yllätys. Tarkastuskäynnillään Kurki tiedusteli, että onko säiliö tarkastettu. Miten sitä kukaan olisi osannut tarkastaa, kun me omistajina emme tienneet koko säiliöstä. Kurki vaati säiliön tarkastamista. Säiliö oli täynnä vettä, jota oli ilmeisesti vuosien saatossa mennyt rännistä tai sadevesiä, lumen sulamisvesiä. Säiliön tyhjennys ei onnistunut heti. Kun saimme Jyri Mäenpään myöhemmin paikalle, oli tullut talvi ja paikat olivat lunta ja jäätä täynnä. Sovittiin että asia siirretään keväälle kun lumet ja routa sulaa. Toukokuun puolivälissä saimme Mäenpään vihdoinkin tyhjäämään säiliön, siten että Seppo Polvisalo sai tarkastaa säiliön. Säiliössä oli vain vettä, ei lainkaan öljyjäämiä. Tarkastuksen jälkeen täytimme säiliön hiekalla. Huolena oli että vanha heikentynyt säiliö saattaisi romahtaa rakennuksen vieressä. Tällöin rakennuksen sisällä seinän takana käytössä olevat öljysäiliöt ovat vaarassa pudota maahan ja näin aiheuttaa öljyvahinkoa. Myös murehdimme että jos samalla yläpuolella olevasta apteekista romahtaa seinä ja samaan sortumaan pääsee kaikenlaisia lääkkeitä, miksaus voisi olla ennalta arvaamaton. Ja liemi valuisi jokeen. Saimme Tukesin hyväksymältä tarkastajalta Seppo Polvisalolta laskun (360 ) sekä kopion tarkastuspöytäkirjasta (kopio liitteenä 1:B, jossa todettiin että säiliössä on reikä/reikiä. Itse ajattelimme että näinhän siinä käy kun säiliö on ollut tyhjänä maassa ja sinne on joutunut vettä ruostuttamaan sitä. Vähän niin kuin Vesikon monttuihin on viety rautaromua ja autonromuja sen jälkeen kun niistä on paras hiekka nostettu ruostuuhan ne sielläkin. Polvisalo on toimittanut meille kopion tarkastuspöytäkirjasta, (alkuperäisen pöytäkirjan olemassa olosta ja paikasta emme ole varmoja, ympäristösihteerillä sitä ei ollut kun sitä tiedustelimme). Olemme selvittäneet että Hannukset ovat tyhjäyttäneet ja puhdistuttaneet säiliön kyseisiä töitä tehneellä liikkeellä 1995 (liite 6). He ovat toimineet sen aikaisten säännösten mukaan oikein. Kaupanteon yhteydessä öljysäiliö oli sen mukaisten säännösten mukaan oikein tyhjätty ja puhdistettu, joten rakennusta tarkastaessamme ostotilanteessa Hannusten kanssa, maanalaisesta säiliöstä ei edes keskusteltu. Vain se todettiin että nykyiset säiliöt ovat sisällä asianmukaisesti ja öljypoltin oli kunnossa ja huollettu asiallisesti. Loppukesästä 2011 Tervonen ja ympäristöinsinööri Peltonen kävivät katsomassa öljysäiliön paikkaa ja Tervonen teki lausunnon rakennuksen vakavasta sortumavaarasta, jos säiliö poistetaan. Saman asian totesi rakennusmestari Juha Rahko, joka on perehtynyt talon rakenteisiin tarkemminkin katon uudistamisen yhteydessä.

14 Ympäristölautakunta Näistä tosiasioista huolimatta Ilmajoen kunnan ympäristösihteeri Peltonen teki meille päätöksen jonka mukaan säiliö on poistettava. Hän oli pyytänyt ELY-keskuksesta lausunnon asiaan liittyen ilmoittamatta lausuntopyynnöstä meille. Lausunnossa vedotaan Salonmäen pohjavesialueisiin. Lausuntopyyntö on selvittämämme mukaan ollut tarpeeton, koska Peltosella on päätäntävalta asiaan. ELYn lausunnossa vedotaan pohjavesialueisiin ja kaukosuojavyöhykkeeseen. ELYn lausunnossa kartasta oli poistettu sekä kaukosuojavyöhyke ja lähisuojavyöhyke sekä pohjaveden kulkusuunta. Kunnasta Peltoselta saadun saman kartan mukaan säiliö sijaitsee pohjavesialueella, mutta ei pohjaveden muodostumisalueella eikä edes kaukosuojavyöhykkeellä. Läheisimmän vedenottamon ja säiliömme välissä on esimerkiksi Shellin ja ABC:n huoltoasemat. Lähempänäkin vedenottamoita on saanut Peltomaan päätöksellä jättää tyhjättyjä, käytöstä poistettuja säiliöitä. Onko varmaa, ettei nämä säiliöt vuoden kahden päästä ole samalla tavalla kulunut maassa rikki kuin oma säiliömme. Miten sitten todetaan ettei vain ole maastoon valunut öljyä vuosia sitten tyhjätyistä säiliöistä. Ilmajoen kunnan sivuilta otetun kartan (liite 2) mukaan säiliö ei siis sijaitse kaukosuojavyöhykkeellä, kuten ELYn asiantuntijat ovat asian ilmoittaneet. Myös on huomattavaa että säiliö ei sijaitse moreeni tai hiekka- ja sora-alueella, jossa pohjavedet muodostuu = pohjaveden muodostumisalue, vaan säiliö ja rakennuksemme on alueella jossa on vahva savikerrostuma (liite 3), joka ei vesiä ym läpäise kovin nopeaan. Sen lisäksi pohjaveden virtaussuunta (liitteessä 2) on lähimmiltä vedenottamoilta rakennukseemme päin, eli on mahdoton yhtälö että säiliömme ympäriltä mitään pohjaveteen voisi joutua. Vedenottamot sijaitsevat maastollisesti ylempänä ja harjun toisella puolella. Pohjavesialueen vedet siis virtaavat vedenjakaja-alueelta jokeen päin liiketalomme kohdalla. Harjun takana meihin nähden sitten sijaitsevat pohjavesialueet, joista virtaama Koskuuslähteelle päin. Suuremmat murheet Salonmäen pohjavesialueilla on avoimet pohjavesilammikot joiden äärelle pääsee autoilla ym kulkuneuvoilla. Näihin lammikoihin on kunnan raporttien mukaan viety vuosien saatossa rautaromua ym. joka aiheuttavat pohjavesille suuremman ongelman kuin tyhjä öljysäiliömme. Myös 3-tiellä liikkunee kaikenlaisia kuljetuksia, joista aiheutuu vaaraa pohjavesialueille. Tutkimuksiemme ja lausuntojen perusteella pyydämme ympäristölautakunnalta, että säiliö voidaan jättää paikalleen. Vastine sekä liitteet ovat kokonaisuudessaan esityslistan oheismateriaalina. Ympäristöinsinöörin ehdotus:

15 Ympäristölautakunta Käytöstä poistettu maanalainen öljysäiliö kiinteistöllä Hakoniemi RN:o 1:44 voidaan jättää maaperään, mikäli maaperätutkimuksin todennetaan, että maaperä säiliön alapuolella/läheisyydessä ei ole pilaantunut. Tätä tarkoitusta varten tulee laatia erillinen tutkimussuunnitelma, joka tulee ennen tutkimuksia hyväksyttää ympäristölautakunnalla sekä Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksella. Mikäli maaperätutkimukset osoittavat, että maaperä ei ole pilaantunut, voidaan säiliö jättää maaperään. Mikäli maaperätutkimuksissa ilmenee, että maaperä on pilaantunut, siirtää ympäristölautakunta asian PIMA (pilaantunut maaperä) -asiana Etelä-Pohjanmaan ELYkeskukselle. Maaperätutkimuksien tulokset tulee olla valmiina ympäristölautakunnan ja ELY-keskuksen käytettävissä tai viimeistään kolmen kuukauden kuluttua poikkeamapäätöksen lainvoimaisuudesta, jollei valitusviranomainen toisin määrää. MUUTOKSENHAKU Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Vaasan hallintooikeuteen. Valitusosoitus on liitteenä. PÄÄTÖKSEN PERUSTELUT Tässä päätöksessään ympäristölautakunta on arvioinut sekä rakennukselle aiheutuvaa riskitekijää että ympäristönsuojelulain vaatimuksia asian suhteen. Kyseinen säiliö on kiistämättä hankalassa paikassa poistamista ajatellen. Toisaalta poistaminen on mahdollista suorittaa erityistoimenpitein. Poikkeamapäätökset ympäristönsuojelumääräyksistä koskien käytöstä poistettuja öljysäiliöitä on tehty edellä mainitun linjauksen mukaan: luvan jättää käytöstä poistettu maanalainen öljysäiliö maaperään on voinut saada vain, mikäli öljysäiliöstä ei ole sen kunto (hyväksytyn tarkastajan tarkastuspöytäkirja) huomioiden todennäköisesti aiheutunut maaperän pilaantumista. Lisäksi säiliön poistamisesta aiheutuisi ennalta arvioiden vaurioita rakennuksen perustuksille ja vaurioiden ehkäisemiseksi tehtävät toimenpiteet olisivat kohtuuttomia säiliön poistamisesta saavutettavaan hyötyyn nähden. Molempien edellytyksien on tullut täyttyä, että luvan on voinut saada. Kyseessä olevan säiliön osalta on pyritty ensin selvittämään, olisiko mahdollista jättää se maaperään tarkastamalla se. Tarkastuksessa säiliö kuitenkin todettiin rikkinäiseksi. Olennaista on, onko säiliö ollut käytöstäpoistohetkellä ehjä. Koska säiliön kunnosta ei ole olemassa tarkastusraporttia käytöstäpoistohetkellä (vuonna 1995), ei ole varmuutta siitä että säiliö olisi ollut ehjä käytöstä poistettaessa. Kiinteis-

16 Ympäristölautakunta tön nykyisten omistajien mukaan öljysäiliö on käytöstä poistettaessa tyhjätty ja puhdistettu kyseisiä töitä tekevällä liikkeellä. Asiasta ei kuitenkaan ole esitetty mitään dokumenttia, mistä ilmenisi säiliön olleen käytöstäpoistohetkellä ehjä. Liitteenä oli vain kiinteistön entisen omistajan lausuma. Ympäristölautakunnan on ympäristönsuojeluviranomaisena varmistuttava siitä, ettei maaperä tai pohjavesi ole pilaantunut öljyllä. Tämä perustuu ympäristönsuojelulain 7 ja 8 :iin. Ympäristölautakunta on tässä päätöksessään esittänyt kiinteistön omistajille, että vaihtoehtona säiliön nostamiselle tehtäisiin maaperätutkimuksia. Maaperätutkimuksilla voitaisiin selvittää, onko maaperä pilaantunut öljysäiliön alla/läheisyydessä. Mikäli maaperä ei ole pilaantunut kuten kiinteistön omistajat selvityksessään esittävät, voitaisiin säiliö jättää maaperään. Mikäli maaperän kuitenkin todetaan pilaantuneen öljyllä, siirtyy asia Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukselle, joka on PIMA-asioissa toimivaltainen viranomainen. PÄÄTÖS TIEDOKSI Katariina Tallgren-Mäki ja Jari Mäki (todisteellinen tiedoksianto, saantitodistus) Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Vesihuolto- ja pohjavesiryhmä (virkakirjeellä) Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Geologi Ilkka J Närhi (virkakirjeellä) Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin. (Lisätietoja: ympäristöinsinööri puh , ja sari.paananen@ilmajoki.fi)

17 Ympäristölautakunta YHT 52/2012/611 YMP 6 LAUSUNTO ILMASTOSTRATEGIAN TAVOITE- JA TOIMENPIDELUONNOKSESTA Ilmajoki on mukana hankkeessa, jossa laaditaan yhteistä ilmastostrategiaa Seinäjoen seudun kunnille. Hankkeen tavoitteena on luoda alueelle yhtenäinen strategia, joka hyväksytään alueen kuntien valtuustoissa. Strategia koostuu tavoitteista, toimenpideohjelmista, toteutussuunnitelmista ja seurannan järjestämisestä. Hanketta varten on perustettu ohjaus-, projekti- ja työryhmiä, joiden tehtävänä on ollut valmistella strategian tavoite- ja toimenpideohjelmaosioita vuoden 2011 aikana. Työryhmät ovat koostuneet seuraavista alakohtaisista ryhmistä: - maa- ja metsätalous sekä elinkeinot - energiantuotanto - kiinteistöt ja rakentaminen - yhdyskuntatekniikka - julkiset hankinnat - yhdyskuntarakenne ja kaavoitus. Hanketta koordinoi Lapuan kaupunki, joka pyytää nyt hankekunnilta lausuntoa Ilmastostrategian tavoite- ja toimenpideluonnoksesta. Strategialuonnos ja toimenpideohjelmat ovat esityslistan oheismateriaalina. Ympäristöinsinöörin ehdotus: Ympäristölautakunta päättää antaa lausuntonaan seuraavaa: Lausunnolla olevat strategialuonnos sekä toimenpideohjelmat on laadittu huomioiden alueen ominaispiirteet. Esimerkiksi yhdyskuntarakenteen osalta on tärkeää, että tarjotaan mahdollisuutta hyvään asumiseen sekä kaupungissa, taajamassa, että kylissä. Maankäytön mahdollisuuksien osalta on oleellista, että keskuskaupunki-, taajama- ja kyläalueiden tiivistäminen tehdään niihin sopivilla konsepteilla kunta- ja tapauskohtaisesti. Elävän ja tuottavan maaseudun toimintaedellytyksien turvaaminen on alueellamme hyvin tärkeää. Maan- ja käytännönläheiset toimenpiteet koetaan hyviksi ja toteuttamiskelpoisiksi. Strategialuonnoksessa sekä toimenpideohjelmissa esitettyjä toimenpiteitä voidaan perustella usein myös muilla kuin ilmastonäkökohdilla. Monilla esitetyistä toimenpiteistä on esimerkiksi kustannuksia alentavia vaikutuksia (esimerkiksi kiinteistöjen energiatehokkuus, kestävät hankinnat).

18 Ympäristölautakunta Toimenpideluonnoksien osalta lautakunta toteaa yleisesti, että alatyöryhmissä oli löydetty hyviä, selkeitä toimenpiteitä ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi. Ainoastaan maa- ja metsätalous sekä muut elinkeinot osioon lautakunta kaipaisi enemmän konkreettisia toimenpiteitä (miten edistetään, millä toimenpitein?). Avoimeksi jäivät esimerkiksi seuraavien toimenpiteiden osalta, miten ne toteutetaan: - Edistetään uusiutuvien energiamuotojen käyttöönottoa kuntien ja yritysten toiminnassa (miten?) - Koulutus pidetään kilpailukykyisenä ja riittävän monipuolisena (miten?) - Edistetään Innovaatio- ja hanketoimintaa (miten?) - Edistetään maatalousyritysten energiatehokkuutta ja kannattavuutta (miten?) - Huolehditaan maatalouselinkeinojen sopeutumisesta ilmastonmuutokseen (miten?) - Tuetaan yritysmäisen metsätalouden harjoittamista (miten?) - Edistetään agroteknologian yritysten kehitys- ja innovaatiotoimintaa (miten?) - Huolehditaan alueen lifestyle-teollisuuden alan kilpailukyvystä ja innovaatiotoiminnan toimintaedellytyksistä (miten?) - jne. Ympäristölautakunta toivoo, että maa- ja metsätalous sekä muut elinkeinot osioon haettaisiin vielä enemmän konkreettisia toimenpiteitä. Yhdyskuntatekniikan osalta on tärkeää edistää puhtaiden ylijäämämaiden, betonin ja tuhkan hyödyntämistä maanrakentamisessa. Näin säästetään neitseellisiä maa-aineksia ja vältetään turhia kuljetuksia sekä hyödyntämiskelpoisen aineksen sijoittamista kaatopaikalle. Julkisten hankintojen osalta lähiruuan käytön edistäminen on tärkeä asia. Hankinnoissa on tärkeää myös, että selvitettäisiin tuotteen alkuperä koko tuotantoketjusta kestävän kehityksen mukaisten laatu-, ympäristö- ja turvallisuuskriteerien toteutumisen varmistamiseksi. Toimenpidesuunnitelman mukainen hankintahanke on tarpeellinen. Hankintahankkeen avulla voitaisiin luoda kunnille työkaluja ja ohjeita hankintojen ympäristö- ja energianäkökohtien huomioimiseksi. Hankkeen puitteissa kuntien hankintoja tekeviä tahoja voitaisiin myös kouluttaa. Vakiintuneiden hankintojen osalta on hyvä tarkastaa millaisilla ympäristökriteereillä hankinnat on aikanaan kilpailutettu, ja korjata kriteerejä tarvittaessa. Esitys kuntien yhteisestä hankintakoordinaattorista on hyvä ja toteuttamiskelpoinen. Kuntien yhteisen hankintakoordinaattorin palkkakulut saataisiin varmasti takaisin järkevästi ja taloudellisesti tehdyillä hankinnoilla saavutetuilla säästöillä. Tällä hetkellä monissa kunnissa hankintatyötä tehdään oman työn ohella, eikä aikaa hankintojen tarkempaan selvittämiseen välttämättä näin ollen aina ole.

19 Ympäristölautakunta Kasvihuonekaasupäästöjen seurannan osalta olisi kuntien hyvä tehdä edelleen yhteistyötä ilmastostrategiahankkeen päättymisenkin jälkeen. Ympäristölautakunta kokee, että esitetyn strategialuonnoksen sekä toimenpideohjelmien mukaiset konkreettiset toimenpiteet voidaan toteuttaa. Tämä edellyttää kunnan kaikkien eri sektorien sitoutumista ilmastotyöhön, sekä strategialuonnoksessa ja toimenpideohjelmissa esitettyjen toimenpiteiden huomioon ottamista kaikessa kunnan toiminnassa. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin. (Lisätietoja: ympäristöinsinööri puh , ja

20 Ympäristölautakunta YHT 44/2012/615 YMP 7 MIKA PIHLAJAMÄEN YHDISTELMÄSIKALAN YMPÄRISTÖLUPA Mika Pihlajamäki hakee ympäristönsuojelulain 28 :n mukaista ympäristölupaa yhdistelmäsikalan laajentamiselle Ilmajoen kunnan Lahdenkylään, kiinteistölle Alanko RN:o 2:308, Saarimaantien läheisyyteen. Lupahakemuksesta on tiedotettu kuuluttamalla Ilmajoen kunnan ilmoitustaululla välisenä aikana. Ilmoituksesta on julkaistu kuulutus Ilmajoki-lehdessä. Eläinsuojan sekä lietesäiliön sijaintipaikan naapurikiinteistöjen omistajille on tiedotettu hakemuksesta. Päätösehdotus ympäristöluvaksi on liitteenä 1. Hakemus ja siihen liittyvät asiakirjat ovat nähtävillä kokouksessa. Ympäristöinsinöörin ehdotus: Ympäristölautakunta päättää myöntää Mika Pihlajamäelle ympäristöluvan yhdistelmäsikalan laajentamiselle liitteen 1 mukaisesti. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin ja lupa myönnettiin liitteen 1 mukaisena. (Lisätietoja: ympäristöinsinööri puh , ja e- mail sari.paananen@ilmajoki.fi)

21 Ympäristölautakunta YMP 8 ILMAJOEN SEURAKUNNAN RAKENNUSLUPA 20/12: VANHAN MAJOITUSRAKENNUKSEN MUUTOS KOKOONTUMISTILAKSI Ehdotus: Lupa myönnetään. Päätös: Lupa myönnettiin. (Lisätietoja: rakennustarkastaja, puh , ja satu.kangas-kuittinen@ilmajoki.fi)

22 Ympäristölautakunta

23 Ympäristölautakunta YMP 9 KIINTEISTÖ OY ILKANRADIN RAKENNUSLUPA 26/12: TOIMISTORAKENNUKSEN MUUTOSTYÖT Ehdotus: Lupa myönnetään. Päätös: Lupa myönnettiin. (Lisätietoja: rakennustarkastaja, puh , ja satu.kangas-kuittinen@ilmajoki.fi)

24 Ympäristölautakunta

25 Ympäristölautakunta YMP 10 ILMAJOEN KUNNAN RAKENNUSLUPA 27/12: TEOLLISUUSRAKENNUKSEN OSAN MUUTOSTYÖT Ehdotus: Lupa myönnetään. Päätös: Lupa myönnettiin. (Lisätietoja: rakennustarkastaja, puh , ja

26 Ympäristölautakunta

27 Ympäristölautakunta YMP 11 TIEDOKSISAATETTAVAT ASIAT Ehdotus: Ympäristölautakunta merkitsee tiedoksi seuraavaa: 1.Ympäristöinsinöörin tiedoksisaatettavat: - Vaasan Hallinto-oikeuden päätös; Valitus ympäristölupa-asiassa, Juha Nikkola 2. Rakennustarkastajan tiedoksisaatettavat: - Rakennusvalvonnan rakentamistilastoa vuodelta 2011 (Esityslistan oheismateriaalissa) - Rakennustarkastajan selvitys tämän hetkisestä tilanteesta, koskien Koskenkorvan rantapenkereen sortuma-asiaa 3.Seuraava ympäristölautakunnan kokous on Päätös: Merkittiin tiedoksisaaduksi. Asian 1 esittelyn jälkeen, ympäristöinsinööri poistui kokouksesta. Asian 2 kohdalla rakennustarkastaja antoi perusteellisen selvityksen Koskenkorvan rantasortuma-asian tämän hetkisestä tilanteesta. Asiasta käytiin myös vilkas keskustelu. Asian 3 kohdalla todettiin, että kokouspäivä olisi hiihtolomaviikolla joten kokous pidetäänkin viikkoa ennen, Tämä pykälä kokonaisuudessaan käsiteltiin heti 7 :n jälkeisenä asiana.

28 Ympäristölautakunta YMP 12 ROCK ON WHEELS TMI/ VESA OJALAN RAKENNUSLUPA 29/12: LIIKE- JA TEOLLISUUSRAKENNUS Ehdotus: Otetaan käsittelyyn esityslistan ulkopuolisena asiana. Lupa myönnetään. Päätös: Lupa myönnettiin. (Lisätietoja: rakennustarkastaja, puh , ja

29 Ympäristölautakunta

30 Ympäristölautakunta

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 24.4.2012, kello 17.30 18.15 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 25.10.2011, kello 17.30 20.20 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Nuorisotalo Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala Jussi,

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 14.8.2012, kello 17.30 18.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 27.3.2012, kello 17.30 18.50 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 9.8.2011, kello 17.30 17.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 10.5.2011, kello 17.30 18.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Hannuksela

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 10.4.2012, kello 17.30 18.20 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 8.3.2011, kello 17.30 18.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Hannuksela

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 11.10.2011, kello 17.30 18.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 28.8.2012, kello 17.30 18.10 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 31.5.2011, kello 17.00 18.12 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 10 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 10 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 10 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 26.6.2012, kello 17.30 19.40 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 8.5.2012, kello 17.30 18.55 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Hannuksela

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 10 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 10 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 10 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 28.6.2011, kello 16.30 18.50 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Haapala Jussi, puheenjohtaja Koskimies

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 6.3.2012, kello 17.30 18.36 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Lakeuden jätelautakunta sivu 1. Westenergy Oy:n jätevoimala, Vaasa

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Lakeuden jätelautakunta sivu 1. Westenergy Oy:n jätevoimala, Vaasa ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Lakeuden jätelautakunta sivu 1 Kokousaika 17.3.2011, kello 14.00 15.30 Kokouspaikka Westenergy Oy:n jätevoimala, Vaasa Saapuvilla olleet jäsenet Ilmajoki: Alavus:

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014

PÄÄTÖS. Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014 PÄÄTÖS Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014 ASIA HAKIJA Veljekset Brandt Nahkatehdas Oy:n ympäristöluvan raukeaminen, Kokkola Etelä-Pohjanmaan

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 16.10.2012, kello 17.30 19.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja i SISÄLLYSLUETTELO RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja -1 Läsnäolijat... 1 1 Rakennuslupa, Teuvan kunta/hammashoitolan väistötilat... 2 2 Ilmoitusasiat, rak.ltk 16.1.2013... 3 9998 Oikaisuvaatimusohjeet

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 27.10.2011, kello 18.00 20.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Jaakko Ilkan koulu Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 ASIA HAKIJAT Laiturin rakentaminen kiinteistön Pohjoiskorvanniemi 140 407 3 153 edustalle Porovedellä, Iisalmi

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101 Etelä-Suomi Päätös Nro 163/2012/1 Dnro ESAVI/125/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 11.10.2012 ASIA Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila.

Lisätiedot

Kohteen maaperän pilaantuminen ei ollut etukäteen tiedossa.

Kohteen maaperän pilaantuminen ei ollut etukäteen tiedossa. Päätös annettu julkipanon jälkeen 14.5.2013 POSELY/166/07.00/2013 Pohjois-Savo ASIA YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN 78 :N MUKAINEN ILMOITUS. PILAANTUNEEN MAAPERÄN PUHDISTAMINEN, IISALMEN PRISMA, PARKATINTIE 2, IISALMI

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 3/2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 3/2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012 KOKOUSAIKA 07.06.2012 klo 17.00-17.40 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 9 ILMOITUSASIAT 2 10 YKSITYISTIEAVUSTUKSET 2012 / KORJAUKSIA 3 11 VIEMÄRIVERKON

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Lakeuden jätelautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Lakeuden jätelautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Lakeuden jätelautakunta sivu 1 Kokousaika 15.11.2011, kello 18.00 19.20 Kokouspaikka Ilmajoen kunta, kunnanhallituksen kokoushuone, Ilkantie 18 Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen Etelä-Suomi Päätös Nro 44/2010/1 Dnro ESAVI/613/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 Kokousaika 14.10.2010 klo 18.30-19.10 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012

Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012 ASIA HAKIJA Vesijohto- ja viemäriverkoston rakentamista Pohjois-Kustavin saariston merialueelle koskevan Länsi-Suomen

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Maaseutulautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Maaseutulautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Maaseutulautakunta sivu 1 Kokousaika 27.9.2011, kello 19.00 19.30 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilmajoen kunnan entisen virastotalon kokoushuone(vanha käräjäsali)

Lisätiedot

Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus 211-462-7-61 osoitteessa Tykkitie, 36240 KANGASALA

Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus 211-462-7-61 osoitteessa Tykkitie, 36240 KANGASALA HAKIJA Rakennusliike Lapti Mannerheimintie 107 00280 HELSINKI KIINTEISTÖ Kangasalan kunnassa kiinteistörekisteritunnus 211-462-7-61 osoitteessa Tykkitie, 36240 KANGASALA VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 23.2.2012, kello 18.00 19.30 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Seppälän nuorisotalo Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 PÄÄTÖS Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 ASIA Boliden Kokkola Oy:n sinkkitehtaan ympäristöluvan (LSY-2003-Y-410) lupamääräyksen 33 mukaiselle

Lisätiedot

SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1

SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1 SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1 Ympäristölautakunta Kokousaika: 23.11.2015 ke llo 18.00-18.35 Kokouspaikka: Kunnanhallitukse n kokoushuone Saapuvilla olleet: Jäsenet: Varajäsenet: X Kangas Antti

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 14.6.2011, kello 17.30 19.33 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 313 Annettu julkipanon jälkeen 27.3.2009

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 313 Annettu julkipanon jälkeen 27.3.2009 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 18/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 313 Annettu julkipanon jälkeen 27.3.2009 ASIA HAKIJA Maalämpöputkiston asentaminen meren pohjaan Pitkäsalmeen Turun Kaistarniemen

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 134/12/1 Dnro PSAVI/68/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 134/12/1 Dnro PSAVI/68/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2012 1 PÄÄTÖS Nro 134/12/1 Dnro PSAVI/68/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2012 ASIA HAKIJA Lassila & Tikanoja Oyj, jätteiden käsittelykeskuksen ympäristölupa, KHO:n palauttama asia, Haukipudas, Punaisenladonkangas

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20 Kokousaika 21.03.2012 klo 15.00-15.21 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 586 05.09.2006 3 Ymp 10193-2006 (235) Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy Ympkaalk 586 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto 25.8.2006/Fredrik

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 (TORSTAI) Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014 PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014 1 ASIA VR-Yhtymä Oy:n Oritkarin yhdistettyjen kuljetusten terminaalin ympäristölupapäätöksen PPO-2003-Y-20-111 rauettaminen,

Lisätiedot

PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA. Annettu julkipanon jälkeen 27.9.2012. Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta

PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA. Annettu julkipanon jälkeen 27.9.2012. Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta Lappi PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA Annettu julkipanon jälkeen 27.9.2012 LAPELY/152/07.00/2012 07.00.03 10/2012 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta ILMOITUKSEN TEKIJÄ AA

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Nro 8/2013. Torstai 7.11.2013 kello 17.30-18.15. Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone.

Tekninen lautakunta Nro 8/2013. Torstai 7.11.2013 kello 17.30-18.15. Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone. RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Nro 8/2013 KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 7.11.2013 kello 17.30-18.15. Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite nro Asia nro Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone.

Lisätiedot

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, liikenne ja infrastruktuuri

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, liikenne ja infrastruktuuri Etelä-Suomi Päätös Nro 1/2011/4 Dnro ESAVI/494/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2011 ASIA HAKIJA Länsi-Suomen ympäristölupaviraston 13.12.2006 antamassa päätöksessä nro 173/2006/3 rakentamistöiden

Lisätiedot

Päätös. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus PL 36 00521 Helsinki

Päätös. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus PL 36 00521 Helsinki Päätös Etelä-Suomi Nro 27/2012/1 Dnro ESAVI/321/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 13.2.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Altia Oyj:n Rajamäen tehtaiden vanhan

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJAT. LUPAPÄÄTÖS Nro 27/2013/1 Dnro PSAVI/123/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.3.2013

ASIA LUVAN HAKIJAT. LUPAPÄÄTÖS Nro 27/2013/1 Dnro PSAVI/123/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.3.2013 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 27/2013/1 Dnro PSAVI/123/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.3.2013 ASIA LUVAN HAKIJAT Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muonio Rajander Sauli ja Jaana Kaalamanniementie

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 46/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 46/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 46/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004 ASIA LUVAN HAKIJA Vesijohdon rakentaminen Punkalaitumenjoen alitse sekä töiden

Lisätiedot

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA 1 (5) Lohjan kaupungin ympäristölautakunta ASIA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Ikaalisten kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 143-1-13-4 osoitteessa Pärkonkatu,

Ikaalisten kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 143-1-13-4 osoitteessa Pärkonkatu, HAKIJA Ikaalisten kaupunki, Tekniset palvelut Kolmen Airon katu 3 39500 IKAALINEN KIINTEISTÖ Ikaalisten kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 143-1-13-4 osoitteessa Pärkonkatu, Ikaalinen VIREILLETULOPERUSTE

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 9/2011 Rakennuslautakunta sivu 119. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 9/2011 Rakennuslautakunta sivu 119. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 9/2011 Rakennuslautakunta sivu 119 Kokousaika 14.12.2011 klo 13.00-13.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

Taulukko 2. Sammalniemen leiri- ja kurssikeskuksen maasuodattamon valvontanäytteiden tulokset vuosilta 2006-2011

Taulukko 2. Sammalniemen leiri- ja kurssikeskuksen maasuodattamon valvontanäytteiden tulokset vuosilta 2006-2011 PÄÄTÖS Nro 139/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/70/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 2.10.2012 ASIA HAKIJA Sammalniemen Leiri- ja kurssikeskuksen jätevesien käsittelyjärjestelmä ja jätevesien

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007 ASIA HAKIJA Paineviemärin rakentaminen Raumanjuovan, Hevosluodonjuovan ja Luotsinmäenjuovan

Lisätiedot

RAKENNUSPAIKKA: Kaupunginosa: 5 Kortteli: 57 Tontti: 15 Osoite: Mäntymäentie 16 Kaava: Voimassaoleva asemakaava (v.1964 )

RAKENNUSPAIKKA: Kaupunginosa: 5 Kortteli: 57 Tontti: 15 Osoite: Mäntymäentie 16 Kaava: Voimassaoleva asemakaava (v.1964 ) Rakennuslautakunta 31 17.06.2015 Rakennuslautakunta 37 26.08.2015 Helsingin hallinto-oikeuden lausuntopyyntö rakennuslautakunnan päätöksestä 31, 17.6.2015 (5.kaupunginosan korttelin 57 tontti 15, Mäntymäentie

Lisätiedot

Suonsaaren Auto-osat autopurkamon lopettaminen ja ympäristöluvan raukeaminen,

Suonsaaren Auto-osat autopurkamon lopettaminen ja ympäristöluvan raukeaminen, PÄÄTÖS Nro 93/2013/1 Dnro ISAVI/69/04.08/2013 Itä-Suomi Annettu julkipanon jälkeen 24.10.2013 ASIA Suonsaaren Auto-osat autopurkamon lopettaminen ja ympäristöluvan raukeaminen, Mikkeli HAKIJA Etelä-Savon

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76 KOKOUSAIKA Torstai 25.6.2015 klo.16.00 16.40. KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Päätös Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 13.12.2011 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Etelä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

Ehdotus Esittelijä: Arja Holopainen, terveysvalvonnan johtaja

Ehdotus Esittelijä: Arja Holopainen, terveysvalvonnan johtaja Mikkeli Ote pöytäkirjasta 4/2015 1 (8) Mikkelin seudun ympäristölautakunta, 28, 12.03.2015 Mikkelin seudun ympäristölautakunta, 57, 04.06.2015 57 Lausunto Itä-Suomen hallinto-oikeudelle Einola -tilan asiassa

Lisätiedot

Tontin pinta-ala: 2082m2

Tontin pinta-ala: 2082m2 Rakennuslautakunta 23 20.05.2015 Rakennuslupahakemus R2-2015 (6. kaupunginosan korttelin 82 tontti 5, Alppitie 10A, olohuoneen ja eteistilan laajennus ja muutos sekä terassin laajennus, lupaa haetaan jo

Lisätiedot

Kaipolan tehtaiden ympäristölupapäätöksen muuttamista koskeva hakemusasia, Jämsä.

Kaipolan tehtaiden ympäristölupapäätöksen muuttamista koskeva hakemusasia, Jämsä. PÄÄTÖS Nro 48/05/1 Dnro ISY-2005-Y-46 Annettu julkipanon jälkeen 18.5.2005 HAKIJA Pekka Leppänen ASIA Kaipolan tehtaiden ympäristölupapäätöksen muuttamista koskeva hakemusasia, Jämsä. HAKEMUS Pekka Leppänen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 16/2015 Kunnanhallitus. Tiistai 27.10.2015 klo 17.00 17.50. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 16/2015 Kunnanhallitus. Tiistai 27.10.2015 klo 17.00 17.50. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 16/2015 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai 27.10.2015 klo 17.00 17.50 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Nastola

Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Nastola Etelä-Suomi Päätös Nro 83/2010/4 Dnro ESAVI/213/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.6.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen

Lisätiedot

Vestia Oy esittää, että vakuuden määrä olisi 312 000 euroa.

Vestia Oy esittää, että vakuuden määrä olisi 312 000 euroa. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 28.8.2008 Dnro PPO 2005 Y 294 111 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee kaatopaikkatoimintaa. Vestia Oy PL 66, 84101

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 23/10/2 Dnro PSAVI/73/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.4.2010 ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 23/10/2 Dnro PSAVI/73/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.4.2010 ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 23/10/2 Dnro PSAVI/73/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.4.2010 1 ASIA LUVAN HAKIJA Oikaraisen sillan rakentamista ja Hanniojan uoman siirtämistä koskevan aluehallintoviraston päätöksen

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2011 Rakennuslautakunta sivu 16. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2011 Rakennuslautakunta sivu 16. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2011 Rakennuslautakunta sivu 16 Kokousaika 23.02.2011 klo 15.15-16.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

Lisätiedot

PÄÄTÖS 4.3.2013 13740/31/2011. A-Louhinta Oy. Rinnetie 70 21840 KARINAINEN. Hakemuksenne 23.12.2011

PÄÄTÖS 4.3.2013 13740/31/2011. A-Louhinta Oy. Rinnetie 70 21840 KARINAINEN. Hakemuksenne 23.12.2011 A-Louhinta Oy Rinnetie 70 21840 KARINAINEN Hakemuksenne 23.12.2011 Asia Kohde ja sen sijainti Päätös Päätöstä koskeva toiminta Räjähteiden pysyvä varastointi, laajennuslupa A-Louhinta Oy Kyrö (Pöytyä),

Lisätiedot

Mänttä-Vilppulan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 508-405-9-472 osoitteessa Uittosalmentie Mänttä-Vilppula

Mänttä-Vilppulan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 508-405-9-472 osoitteessa Uittosalmentie Mänttä-Vilppula HAKIJA Metsä Board Oyj PL 20 02020 METSÄ KIINTEISTÖ Mänttä-Vilppulan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 508-405-9-472 osoitteessa Uittosalmentie Mänttä-Vilppula VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

Piuharjunnevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan muuttaminen Karpatinnevan lisäalueella, toiminnan aloittaminen muutoksenhausta huolimatta, Kyyjärvi

Piuharjunnevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan muuttaminen Karpatinnevan lisäalueella, toiminnan aloittaminen muutoksenhausta huolimatta, Kyyjärvi Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 151/2013/1 Dnro LSSAVI/94/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 23.9.2013 ASIA LUVAN HAKIJA Piuharjunnevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan muuttaminen Karpatinnevan lisäalueella,

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2014 Ympäristölautakunta Sivu 84. Keskiviikko 7.5.2014 klo 18.30 18.55 Isonkyrön virastotalo, kokoushuone 2

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2014 Ympäristölautakunta Sivu 84. Keskiviikko 7.5.2014 klo 18.30 18.55 Isonkyrön virastotalo, kokoushuone 2 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2014 Ympäristölautakunta Sivu 84 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Keskiviikko 7.5.2014 klo 18.30 18.55

Lisätiedot

Ritva Kivisaari Pentti Lemettinen Anne Marjamäki puheenjohtaja 1-7 puheenjohtaja 8-13 pöytäkirjanpitäjä

Ritva Kivisaari Pentti Lemettinen Anne Marjamäki puheenjohtaja 1-7 puheenjohtaja 8-13 pöytäkirjanpitäjä 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 6.1.2015 klo 12.00-13.30 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, tornisali Läsnä: Annala Tarja Hakola Anni Haukkala Pentti Hietala Heikki Holma Jaana Härsilä Maria Ikola Simo Jänikselä

Lisätiedot

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 ASIA Purku & Piikkaus Oy:n purkujätteen käsittelytoimintaa koskevan ympäristöluvan

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 1/2016 1

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 1/2016 1 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 1/2016 1 Kokousaika 20.01.2016 kello 18.00 19.40 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali, Koulutie 2 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja Ilkka

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Maaseutulautakunta sivu , kello 19:00 19:40. Virastotalon kokoushuone (vanha käräjäsali)

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Maaseutulautakunta sivu , kello 19:00 19:40. Virastotalon kokoushuone (vanha käräjäsali) ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Maaseutulautakunta sivu 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 5.4.2011, kello 19:00 19:40 Virastotalon kokoushuone (vanha käräjäsali) Nikkola Antti,

Lisätiedot

Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla, Hamina

Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla, Hamina Etelä-Suomi Päätös Nro 125/2011/4 Dnro ESAVI/334/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 4.7.2011 ASIA HAKIJAT HAKEMUS Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla,

Lisätiedot

Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 3/07/1 vedenottoputken rakentamiselle asetetun määräajan pidentäminen, Hollola

Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 3/07/1 vedenottoputken rakentamiselle asetetun määräajan pidentäminen, Hollola Etelä-Suomi Päätös Nro 118/2010/4 Dnro ESAVI/204/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 2.7.2010 ASIA HAKIJAT Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 3/07/1 vedenottoputken rakentamiselle asetetun

Lisätiedot

Tietoimitusjaosto nro 2/2014 10.6.2014 SISÄLLYSLUETTELO

Tietoimitusjaosto nro 2/2014 10.6.2014 SISÄLLYSLUETTELO nro 2/2014 SISÄLLYSLUETTELO TIETOIMJ 6 Kokouksen järjestäytyminen TIETOIMJ 7 Valitus koskien metsätien rikkomista ja korjaamista. TIETOIMJ 8 Valitus Kalliojärven tiekunnan vuosikokouksesta Sivu 2 Nro 2/2014

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 1 ASIA HAKIJA ON Kuusamo-työhönvalmennuskeskus ry:n ympäristöluvan rauettaminen, Kuusamo Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-,

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Toppilan sataman toiminnan lopettamista koskevan määräajan jatkaminen, Oulu Oulun kaupunki / Oulun

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 70/2004/4 Dnro LSY-2003-Y-224 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2004

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 70/2004/4 Dnro LSY-2003-Y-224 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2004 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 70/2004/4 Dnro LSY-2003-Y-224 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2004 ASIA LUVAN HAKIJAT Laiturin ja rannan täytön pysyttäminen tilan Pajuniemi RN:o

Lisätiedot

PÄÄTÖS 23.4.2015 6641/31/2014. Metarno Oy. Ahteentie 1 C 35300 ORIVESI. Hakemuksenne 12.9.2014 ja lisäselvitykset 15.2.2015

PÄÄTÖS 23.4.2015 6641/31/2014. Metarno Oy. Ahteentie 1 C 35300 ORIVESI. Hakemuksenne 12.9.2014 ja lisäselvitykset 15.2.2015 Metarno Oy Ahteentie 1 C 35300 ORIVESI Hakemuksenne 12.9.2014 ja lisäselvitykset 15.2.2015 Asia Kohde ja sen sijainti Päätös Päätöstä koskeva toiminta Räjähteiden pysyvä varasto, Hämeenlinna Kannila Metarno

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Kunnanhallitus sivu 1. Puhelin/sähköpostikokous

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Kunnanhallitus sivu 1. Puhelin/sähköpostikokous ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 21.1.2013, kello 15.45 16.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Puhelin/sähköpostikokous Haavisto Veli, puheenjohtaja Hautala

Lisätiedot

PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA. Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2012. Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta

PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA. Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2012. Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta Lappi PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2012 LAPELY/145/07.00/2012 07.00.03 2 pitää olla 8/2012 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta ILMOITUKSEN

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 97/11/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011

ASIA HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 97/11/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 97/11/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011 ASIA HAKIJA Ampumarataa koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Tervola Maavoimien Materiaalilaitoksen Esikunta Huolto-osasto

Lisätiedot

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Lassila & Tikanoja Oyj:n Savion jätehuoltoalueen

Lisätiedot

Akaan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 20-444-1-90 osoitteessa Kirkkokatu

Akaan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 20-444-1-90 osoitteessa Kirkkokatu HAKIJA Akaan kaupunki PL 34 37801 AKAA KIINTEISTÖ Akaan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 20-444-1-90 osoitteessa Kirkkokatu 14, 37830 AKAA Kiinteistön omistaa Viialan VPK VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

Päätös 1 (4) Hakija: AA Sakatti Mining Oy (Y-tunnus: 2436768-3)

Päätös 1 (4) Hakija: AA Sakatti Mining Oy (Y-tunnus: 2436768-3) Päätös 1 (4) Annettu julkipanon jälkeen KaivNro 8871, 8875, 9400, ML2013:0018,ML2013:0063, ML2013:0065,ML2012:0190, ML2012:0216,ML2013:0017, ML2014:0118 22.1.2016 AA Sakatti Mining Oy PL38 99600 SODANKYLÄ

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 27/2012/2 Dnro ISAVI/92/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.4.2012

PÄÄTÖS Nro 27/2012/2 Dnro ISAVI/92/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.4.2012 Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 27/2012/2 Dnro ISAVI/92/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.4.2012 HAKIJA Pohjois-Karjalan rajavartiosto ASIA Sillan rakentaminen Koitereeseen laskevan Hiienjoen yli, Ilomantsi

Lisätiedot

SÄÄKSMÄEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o 2 / 2016 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 ( 8) Valkeakosken seurakuntatalo, Valkeakoskenkatu 27, Valkeakoski

SÄÄKSMÄEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o 2 / 2016 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 ( 8) Valkeakosken seurakuntatalo, Valkeakoskenkatu 27, Valkeakoski SÄÄKSMÄEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o 2 / 2016 Sivu 1 ( 8) Kokousaika Tiistai 9.2.2016 kello 18:50 19:05 Kokouspaikka Valkeakosken seurakuntatalo, Valkeakoskenkatu 27, Valkeakoski Läsnä Aalto, Jorma Aaltonen,

Lisätiedot

Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3 / 2012 KOKOUSAIKA Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.3.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Erkin Haussi, Nikkolantie 114 Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Lahti Tapani, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Kunnanhallitus sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Kunnanhallitus sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 8.8.2011, kello 17.00 17.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Haavisto Veli, puheenjohtaja

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Paikka Torstai klo 18.00 Virastotalo LÄSNÄ Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Holppi Hanna- Maria Ääri Anna- Liisa Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru Laakso Arvo

Lisätiedot

Kanalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Somero.

Kanalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 95/2012/1 Dnro ESAVI/33/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.6.2012 ASIA Kanalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Somero.

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.11.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Lahti Tapani,

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet Jaakko Alamattila khall edustaja Paula Alatalo rehtori-koulutoimenjohtaja

Muut saapuvilla olleet Jaakko Alamattila khall edustaja Paula Alatalo rehtori-koulutoimenjohtaja ENONTEKIÖN KUNTA Sivistyslautakunta PÖYTÄKIRJA Kokousaika 28.9.2011 klo 16-16.25 Kokouspaikka Virastotalo Saapuvilla Seppo Alatörmänen pj olleet jäsenet Jyri Hautamäki vpj Mika Vaari vj Sirpa-Liisa Korva

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 16/2014/2 Dnro PSAVI/8/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 12.5.2014

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 16/2014/2 Dnro PSAVI/8/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 12.5.2014 1 PÄÄTÖS Nro 16/2014/2 Dnro PSAVI/8/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 12.5.2014 ASIA HAKIJA Nivalan Padingin ojitusyhteisön sääntöjen vahvistaminen, Nivala Maanmittauslaitos PL 29 84101 Ylivieska 2

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 2/2014. KOKOUSAIKA 1.4.2015 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE

Tekninen lautakunta 2/2014. KOKOUSAIKA 1.4.2015 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE YPÄJÄN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU 2/2014 KOKOUSAIKA 1.4.2015 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 10 Saapuneet asiakirjat 11 Viranhaltijapäätökset

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Lakeuden jätelautakunta sivu 1. Ilmajoen Kestikartano, Kartanontie 5, Ilmajoki

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Lakeuden jätelautakunta sivu 1. Ilmajoen Kestikartano, Kartanontie 5, Ilmajoki ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Lakeuden jätelautakunta sivu 1 Kokousaika 16.2.2011, kello 18.00 20.10 Kokouspaikka Ilmajoen Kestikartano, Kartanontie 5, Ilmajoki Saapuvilla olleet jäsenet Poissa:

Lisätiedot