1(29) 1.2 T Maantien 8300 kevyen liikenteen järjestelyt välillä Markkuuntie Sanginsuuntie, Oulu. Oulu. Tiesuunnitelma

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1(29) 1.2 T 28.2.2014. Maantien 8300 kevyen liikenteen järjestelyt välillä Markkuuntie Sanginsuuntie, Oulu. Oulu. Tiesuunnitelma"

Transkriptio

1 1(29) 1.2 T Maantien 8300 kevyen liikenteen järjestelyt Oulu Tiesuunnitelma

2 Sisältö 3/29 1 HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTELUT Yleistä Suunnittelukohde Aikaisemmat suunnitelmat ja päätökset Muut hanketta koskevat suunnitelmat Nykytilan kuvaus Tieverkko ja liittymät Geometria ja poikkileikkaus Nopeusrajoitukset Liikenneturvallisuus Teiden kunto Kevytliikenne ja joukkoliikenne Tievalaistus Kaavoitustilanne Ympäristö Varusteet ja laitteet Ongelmat ja puutteet 17 2 SUUNNITTELUPROSESSIN KUVAUS 18 3 TIESUUNNITELMAN ESITTELY Hankkeelle asetetut tavoitteet Parantamistoimenpiteet Toimenpiteiden mitoitus Massatalous ja läjitysalueet Tieympäristön käsittelyn periaatteet ja laatutaso Kuivatus Liikennemelu Tievalaistus Liikenteenohjaus Sillat Johto ja laitesiirrot Maankäyttö ja kaavoitus 24 4 HANKKEEN VAIKUTUKSET Vaikutukset liikenteeseen ja turvallisuuteen Vaikutukset kunnossapitoon Vaikutukset maankäyttöön ja kaavoitukseen Vaikutukset ympäristöön Rakentamisen aikaiset vaikutukset Kustannusvaikutukset 26

3 4/29 5 SUUNNITELMAAN SISÄLTYVÄT LUVAT JA SOPIMUKSET 27 6 JATKOTOIMENPITEET 27 7 SUUNNITELMAN LAATIJAT JA YHTEYSHENKILÖT 28

4 4/29 1 HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTELUT 1.1 Yleistä Pohjois-Pohjanmaan ELY- keskuksen liikenne- ja infrastruktuurin vastuualue on laatinut tiesuunnitelman Maantien 8300 (Vaalantie) kevyen liikenteen järjestelyt. Suunnitelma käsittää Vaalantien (mt 8300) kevyen liikenteen järjestelyt Markkuun ryhmäpuutarhan kohdalta Markkuuntieltä ja Sanginsuutielle noin 5 km matkalla. Tiesuunnitelman toimenpiteiden lähtökohtina on vuonna 2013 laadittu hankekortti ja Oulun seudun ja valtion välinen maankäytön, asumisen, liikenteen, palveluiden ja elinkeinojen (MALPE) aiesopimus Tämän aiesopimuksen kävelyn ja pyöräilyn edistämishankkeissa maantien 8300 liikennejärjestelyt ovat tärkeysjärjestyksessä sijalla kolme. Tiesuunnitelman toimenpiteiden tavoitteena on parantaa ajoneuvoliikenteen ja kevyen liikenteen turvallisuutta sekä maantien liikennöitävyyttä ja joukkoliikenteen käyttäjien olosuhteita. Lisäksi suunnitelman mukaisilla liikennejärjestelyillä tuetaan alueen maankäytön kehittymistä. Hankkeen toteuttaminen alkaa vuonna Suunnittelukohde Suunnittelukohde sijaitsee Oulun kaupungin alueella Oulujoen pohjoispuolella. Suunnittelukohteen sijainti on esitetty kuvan 1 kartalla. Kuva 1. Suunnittelukohteen sijainti.

5 5/29 Suunnittelujakso käsittää noin 5,0 kilometrin osuuden Vaalantietä (mt 8300) Markkuuntien liittymästä Sanginsuuntien (mt 18693) liittymään (tierekisteriosoite 8300/1/5810-2/3975). 1.3 Aikaisemmat suunnitelmat ja päätökset Suunnittelukohteen parantamistarpeet ja alustavat toimenpiteet on esitetty hankkeesta vuonna 2013 laaditussa hankekortissa. Suunnittelukohteen liikennejärjestelyt ovat mukana kävelyn ja pyöräilyn edistämishankkeiden investoinneissa MALPE aiesopimuksessa vuosille Edellä mainittujen tarveselvitysten ja aiesopimuksien pohjalta Pohjois- Pohjanmaan ELY- keskus on tehnyt päätöksen hankkeen suunnittelusta. 1.4 Muut hanketta koskevat suunnitelmat Vaalantien eteläpuolella suunnittelualueella on voimassa olevat asemakaavat Markkuun ryhmäpuutarhan kohdalla (Saarelan kaupunginosaa koskeva kaava 504:700) ja Sanginsuussa (Sanginsuun kaupunginosa korttelit 1 ja 2 sekä katu- ja vesialue; 504: 1604,1 ja 504:1604,2). Muulla osalla suunnittelualuetta ei ole asemakaavaa. Tiesuunnitelman mukaisten toimenpiteiden toteuttaminen ei aiheuta asemakaavojen tarkistamista. Suunnittelualueen alkuosalla noin 2 kilometrin matkalla tulee Vaalantien pohjoispuolella maankäytöllisiä muutoksia seuraavan 20 vuoden aikana. Oulun kaupunki on vaiheittain kaavoittamassa Hiukkavaaran uutta asukkaan kaupunginosaa, joka sijoittuu Vaalantien pohjoispuolelle Hiukkavaaran kasarmialueelta Sanginjoentien (mt 8331) eteläpuolelle. Alueen väestönkehityksen kokonaisarvion mukaan Hiukkavaaran alueella on asukasta vuonna Alueen maankäytön kehittämiseen liittyen vuonna 2008 on valmistunut toimenpidesuunnitelma Vaalantien kehittäminen Oulun Hiukkavaaran kaavarungon alueella. Toimenpidesuunnitelmassa on kuvattu Vaalantien liikenneympäristön kehittämisperusteet ja kehittämistoimenpiteet Hiukkavaaran alueen käyttöönoton myötä. Alueella olevia kolmansien osapuolien omistamia laitteistoja joudutaan siirtämään ja/tai suojaamaan uusien rakenteiden alta. Laiteomistajat ovat laatineet tiesuunnitelmaa varten omistamiensa laitteiden alustavat suojaus- ja siirtosuunnitelmat kustannusarvioineen. 1.5 Nykytilan kuvaus Tieverkko ja liittymät Suunnittelualueella yleisiä teitä ovat maantie 8300 (Vaalantie) ja siihen liittyvät maantie 8331 (Sanginjoentie) ja maantie (Sanginsuuntie). Sanginsuuntie johtaa Oulujoen yli. Seuraava Oulujoen ylittävä silta on suunnittelualueen alusta noin 1 km pohjoiseen. Maanteiden liittymät ovat tulppaliittymiä. Alueen tieverkko on esitetty kuvan 2 kartalla.

6 6/29 Suunnittelujaksolla Vaalantiellä on 1 katuliittymä, 18 yksityistieliittymää ja 3 maatalousliittymää. Kuva 2. Suunnittelualueen tieverkko Geometria ja poikkileikkaus Suunnittelujaksolla Vaalantie (Mt 8300) on suhteellisen suora, tasaus noudattaa pääasiassa maanpinnan muotoja ja pituuskaltevuudet ovat pieniä. Sanginsuussa Metsäkouluntien ja Lylyojantien välillä Vaalantie on Mikonkankaan kohdalla leikkauksessa. Vaalantien poikkileikkaus on 8/7 ja päällysteleveys 7,5 m. Suunnittelujaksolla tien liikennemäärä vaihtelee ajon/vrk (KVL 2012), josta raskaita ajoneuvoja on 140 ajon/vrk (KVLrask 2012). Liikenneennusteen mukaan liikennemäärien on arvioitu kasvavan noin 30 % vuoteen 2030 mennessä, jolloin liikennemäärät vaihtelevat ajon/vrk, josta raskaita ajoneuvoja on noin 180 ajon/vrk. Suunnittelualueen liikennemäärien on ennustettu kasvavan hieman normaalia alueen yhdystieverkostoa voimakkaammin alueen tulevan maankäytön kehittymisen johdosta. Suunnittelualueen maanteiden liikennemäärät on esitetty kuvan 3 kartalla.

7 7/29 Kuva 3. Suunnittelualueen teiden liikennemäärät KVL 2012 ja ennuste vuodelle 2030 (Lähde: Liikennevirasto) Nopeusrajoitukset Maantien 8300 (Vaalantie) nopeusrajoitus suunnittelualueella on tiekohtainen rajoitus 80 km/h, joka alennetaan talvella rajoitukseen 70 km/h. Sanginsuun kylän kohdalla 1,1 km matkalla on paikallinen rajoitus 60 km/h, joka alkaa Oulun suunnasta tultaessa noin 635 metriä ennen Sanginsuuntien liittymää. Maantien 8331 (Sanginjoentie) nopeusrajoitus on 80 km/h ja (Sanginsuuntie) nopeusrajoitus on 60 km/h Liikenneturvallisuus Onnettomuusrekisterin mukaan suunnittelujaksolla on tapahtunut viimeisten 5 vuoden ( ) aikana seitsemän poliisin tietoon tullutta liikenneonnettomuutta, joista yksi on johtanut henkilövahinkoihin. Sanginsuuntien liittymässä on sattunut mopedionnettomuus, joka on johtanut henkilövahinkoon. Kolme aineellisiin vahinkoihin johtanutta onnettomuutta on ollut yksittäisonnettomuuksia. Muut aineellisiin vahinkoihin johtaneet onnettomuudet ovat olleet kohtaamisonnettomuus, hirvionnettomuus ja peräänajo-onnettomuus. Onnettomuuksien paikat on esitetty kuvan 4 kartalla.

8 8/29 Kuva 4. Onnettomuuksien sijainnit (Lähde: Liikenneviraston onnettomuusrekisteri) Teiden kunto Suunnittelualueen maantiet ovat suhteellisen hyväkuntoisia Kevytliikenne ja joukkoliikenne Kevyt liikenne Suunnittelujaksolla ei ole maantien varressa erillistä kevyen liikenteen väylää, vaan jalankulkijat ja pyöräilijät joutuvat käyttämään liikkumiseen maantien kapeaa piennarta. Joukkoliikenne Vaalantiellä (Mt 8300) kulkee arkisin kuusi joukkoliikenteen vuoroa Muhokselta Ouluun ja viisi vuoroa Oulusta Muhokselle. Suunnittelujaksolla on 7 pysäkkiparia. joissa varusteena vain pysäkkimerkki. Pysäkeillä ei ole odotustilaa, linja-autoon noustaan ja poistutaan piennaralueelta.

9 9/29 Moottorikelkka- ja ulkoilu-/ hiihtoreitit Suunnittelujaksolla on merkitty moottorikelkkaura J1 paalulla Moottorikelkkaura risteää nykyisellään Vaalantien (mt 8300) Metsäkouluntien liittymän läheisyydessä noin 60 m liittymän itäpuolella. Moottorikelkkaura ei kuitenkaan kuulu yleisiin moottorikelkkareitteihin. Sanginsuussa Vaalantien pohjoispuolella on ulkoilua ja virkistystä palvelevat Sankivaaran Golf ja urheilukeskus sekä Kiekon maja. Ulkoilualueella risteilee useita ulkoilureittejä. moottorikelkkaura Kuva 5. Suunnittelualueella Vaalantien pohjoispuolella on Sankivaaran ulkoilu- ja virkistysalue, jossa on ulkoilureittejä ja latuja, ja golf-alue Tievalaistus Vaalantiellä (mt 8300) on tievalaistus koko suunnittelujaksolla. Vaalantien nykyinen kevyen liikenteen väylä Kuusamontieltä Markkuuntielle on valaistu erillisillä valaisimilla. Sanginjoentie (mt 8331) liittymä on valaistu. Sanginsuuntiellä (mt 18693) on tievalaistus ja Sanginsuuntien kevyen liikenteen väylä on valaistu erillisillä valaisimilla. Vaalantien kevyen liikenteen väylällä Sanginsuuntien liittymästä Muhoksen ja Päivärinteen suuntaan ei ole erillisiä valaisimia Kaavoitustilanne Maakuntakaava Suunnittelualueella on voimassa vahvistettu Pohjois-Pohjanmaan maakuntakaava, joka on tullut lainvoimaiseksi

10 10/29 Pohjois-Pohjanmaan maakuntakaavan uudistaminen on aloitettu syksyllä Kaavan tarkistaminen ja täydentäminen on katsottu tarpeelliseksi mm. jo toteutuneiden ja vireillä olevien lainmuutosten, tarkistettujen valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden, uuden maakuntasuunnitelman ja liiton muiden strategioiden toteuttamiseksi. Meneillään olevassa maakuntakaavan uudistuksessa maakuntavaltuusto on hyväksynyt I vaiheen maakuntakaavan ja se on vahvistettavana Ympäristöministeriössä. II- vaiheen kaavoitus on vireillä. Yleiskaava ja osayleiskaavat Suunnittelualueella on toistaiseksi voimassa vuonna 2007 vahvistettu Oulun seudun yleiskaavan 2020 muutos ja laajennus. Oulun kaupunki on laatimassa uuden kaupungin alueelle yhdistymissopimuksen (viiden kunnan yhdistyminen ) linjausten ja tavoitteiden mukaista yleispiirteistä ja oikeusvaikutteista uuden Oulun yleiskaavaa, joka tulee korvaamaan alueellaan Oulun seudun yleiskaavan, vanhentuneet oikeusvaikutteiset yleiskaavat ja oikeusvaikutuksettomat yleiskaavat. Tuoreet tarkemmat osayleiskaavat, kuten Oulujokivarren osayleiskaava, jäävät voimaan yleispiirteisen yleiskaavan rinnalla. Kuva 6. Ote Oulun seudun yleiskaavasta 2020.

11 11/29 Suunnittelualueella Vaalantien eteläpuolella on voimassa vuonna 2007 hyväksytty Oulujokivarren osayleiskaava. Osayleiskaavassa on Vaalantielle esitetty kevyen liikenteen yhteystarve. Osayleiskaavassa on esitetty myös varauksia kevyen liikenteen ja ulkoilureittien alikuluille. Kuva 7. Ote Oulujokivarren osayleiskaavasta. Asemakaavat Suunnittelualueella Vaalantien eteläpuolella on kahdessa kohdassa voimassa oleva asemakaava. Otteet asemakaavoista ovat kuvissa 8 ja 9 sekä kaavatilannekartoissa 1.8T. Molemmissa kohdissa asemakaavarajan ja nykyisen tien välinen etäisyys on riittävä kevyen liikenteen väylälle. Tiesuunnitelma ei edellytä asemakaavamuutoksia.

12 12/29 Kuva 8. Ote asemakaavasta Markkuun ryhmäpuutarhan kohdalla, Saarelan kaupunginosaa koskeva kaava. Kuva 9 a. Ote asemakaavasta Sanginsuun kaupunginosa korttelit 1 ja 2 sekä katuja vesialue.

13 13/29 Kuvat 9 b. Ote asemakaavasta Sanginsuun kaupunginosa korttelit 1 ja 2 sekä katuja vesialue Ympäristö Ympäristö, maisema ja kulttuurihistorialliset kohteet Suunnittelualueen ympäristö-, suojelu- ja kulttuurihistorialliset arvokkaat kohteet on tarkistettu osayleiskaavoitusta varten tehdyistä luontoselvityksistä, OIVA- tietokannasta ja museoviraston rekisteristä. Nykyisellään Vaalantien (mt 8300) tieympäristö on luonnonmukainen ja tieluiskat ovat nurmetettu. Tieympäristö rajautuu suunnittelujaksolla asuinkiinteistöihin, luonnontilaisiin metsäalueisiin ja viljeltyihin peltoalueisiin. Vaalantien eteläpuolta Oulujokivartta pidetään maisemallisesti arvokkaana alueena. Suunnittelualueella arvokkaiksi maisema-alueiksi määriteltyjä ovat Sanginsuun luonnonmaiseman ja rakennetun ympäristön muodostama kokonaisuus viljapeltoineen ja avoimine näkymineen. Luonnon monimuotoisuuden kannalta erityisen tärkeäksi alueeksi on määritelty Lylynoja ympäristöineen ja Sanginkankaan ja Mikonkankaan välinen vanha tulvauoma. Suunnittelualueella sijaitsevat arvokkaat luontokohteet on esitetty kuvan 10 kartalla.

14 14/29 Kuva 10. Suunnittelualueen arvokkaat maisema- ja luontokohteet sekä muinaismuistot. Sanginkankaan ja Mikonkankaan rinteillä on muinaismuistokohteita, esihistoriallisia keitto- ja pyyntikuoppia, jotka noin 2500 vuotta sitten ovat sijainneet syntyaikanaan meren ranta-alueilla. Maastomittausten yhteydessä kohteet kartoitettiin, merkittiin maastoon ja määritettiin suoja-alue kevyen liikenteen väylän linjauksen suunnittelua varten

15 15/29 Liikennemelu Kaavaselvitysvaiheissa 2000 luvun alkuvuosina tehtyjen meluselvitysten perusteella Vaalantielle on määritelty melualue (ohjearvon 55 db ylitys), jolle ei osoiteta uusia rakennuspaikkoja. Vaalantien varren uusille alueille suunnitellaan riittävät melusuojaukset asemakaavavaiheessa. Suunnittelun yhteydessä Vaalantielle tehtiin meluselvitys laskennallisesti mallintaen käyttäen yhteispohjoismaista tieliikennemelumallia. Kuvissa 11 ja 12 on esitetty tieliikenteen aiheuttama päiväajan keskimelutaso nykyisellä liikenteellä. Selvityksen mukaan 55dB melutason alueelle on 11 asuinrakennusta. Meluselvitys on esitetty tiesuunnitelman osassa 16T. Kuvat 11 ja 12. Nykyisen tieliikenteen aiheuttama keskimelutaso päiväaikaan suunnittelualueella.

16 16/29 Pohjavesialueet Suunnittelukohteessa ja sen vaikutuspiirissä ei sijaitse pohjavesialueita. Maaperä- ja pohjaolosuhteet Suunnittelukohteessa on tehty pohjatutkimuksia syksyn 2013 aikana yhteensä 33 tutkimuspisteessä. Kairauksilla on selvitetty maaperä- ja pohjaolosuhteita uuden kevyen liikenteen väylänkohdalta ja nykyisen Kärpäntien rakennekerroksia sekä pohjamaan kantavuutta ja routivuutta. Suunnittelualue sijaitsee pääosin hiekkakerrostumien alueella ja osittain myös rantakerrostuma- sekä moreenikerrostuma-alueella. Alue on vanhaa ranta-aluetta ja Oulujoen uoma-alueen reunaa. Pohjamaa on pintaosiltaan routivaa hienoa hiekkaa ja osin silttistä hiekkaa. Syvemmällä maapohjassa on löyhiä silttikerrostumia, jotka ovat syntyneet Oulujoen suistoalueella veteen, kun virtaustila on vaihdellut maankohoamisen seurauksena. Maaperäkartan mukaisilla moreenialueillakin pintamaa on pääosin routivaa hiekkaa ja syvemmällä maapohjassa löyhiä silttikerroksia. Väylän loppuosalla Sanginsuussa, joka on Sanginjoen vanhaa suistoaluetta, ollaan silttialueella. Hiekka alueet esiintyvät Oulujoen suuntaisina (luode kaakko) maalajimuodostumina. Moreenia on alueella saarekkeina ja luode kaakkosuuntaisina selänteinä. Alavat alueet ovat soistuneita ja niissä maanpinnassa on turvetta. Lähempänä Oulujokea on siltti ja savimuodostumia. Maaperä uuden kevyen liikenteen väylän kohdalla on pääasiassa routivaa hienoa hiekkaa, silttistä hiekkaa ja moreenia. Kairausten ja näytteiden perusteella hiekka sisältää hienoainesta kuuluen kelpoisuusluokkaan H3 ja H4. Peltoalueilla ja alavahkoilla hiekka-alueilla maaperä on routivaan silttistä hiekkaa ja osin silttiä kuuluen jopa U1 kelpoisuusluokkaan. Sekaliikenneväylän (Kärpäntie) kohdalla, jossa väylä sivuaa moreenimäen reunaa, maaperä on lievästi routivaa hienoa hiekkaa. Vaalantien maaleikkauskohdassa Mikonkankaalla maaperä on routimatonta lajittunutta hienoa hiekkaa ( H2 /H1). Tällä Mikonkankaan hiekkakankaalla rinteessä on suojeltuja museokohteita, kivikautisia tulisijoja, jotka ovat syntyaikoinaan olleet meren ranta-alueella. Sanginsuussa maasto laskee kankaalta silttialueelle, joka on vanhaa Sanginjoen suistoa, missä siltti on kerrostunut veteen. Pehmeiden maakerrrosten paksuus on enimmillään noin 10 metriä. Väylän loppuosalla siltin päällä on routivaa hiekkaa Varusteet ja laitteet Suunnittelualueilla on kolmansien osapuolien omistamia laitteita seuraavasti - Liikenneviraston omistamia tievalaistuksen sähköjohtoja ja - kaapeleita, joiden ylläpidosta vastaa HSK Sähkö Oy. - Oulun Vesi Oy:n omistamia vesi- ja viemärijohtoja - Pikkaralan vesiosuuskunnan omistamia vesi- ja viemärijohtoja - Oulun Energia Siirto ja Jakelun Oy:n omistamia sähköjohtoja ja - kaapeleita - DNA Oyj:n omistamia tietoliikennekaapeleita - Teliasonera Oyj:n omistamia tietoliikennekaapeleita.

17 17/ Ongelmat ja puutteet Suunnittelualueen liikennejärjestelyjen ongelmia ovat mm.: Kevyen liikenteen olosuhteet ovat puutteelliset. Vaalantiellä ei ole erillistä kevyen liikenteen väylää. Jalankulkijat ja pyöräilijät kulkevat vilkkaasti liikennöidyn maantien reunassa, kapealla piennaralueella (päällystetyn pientareen leveys 0,25 m ja sorapientareen leveys 0,25 0,5 m) Vaalantien 80 km/h nopeusrajoitusosuudella, varsinkin Sanginjoentien liittymän kohdalla, jalankulkijat ja pyöräilijät kokevat Vaalantien ylityksen turvattomana. Tieliikenteen aiheuttama melu tiealueen välittömässä läheisyydessä ylittää melutason ohjearvot. Useat tievarren asukkaat kokevat liikenteen melun häiritsevän kovana. Vaalantien linja-autopysäkeillä ei ole odotustilaa, kapea päällystetyn pientareen alue on odotustilana riittämätön. Vaalantien yksityistieliittymissä on osassa liittymiä (Lylynojantie) liian jyrkkä odotustila. Kevyttä liikennettä ei ole rakenteellisesti erotettu maantien ajoradasta. Vaalantielle ei ole tehty rakenteellisia järjestelyjä kevyen liikenteen turvaamiseksi maantien ylityksissä.

18 18/29 SUUNNITTELUPROSESSIN KUVAUS SUUNNITTELUPROSESSIN KUVAUS Pohjois- Pohjanmaan elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskuksen L - vastuualue teki päätöksen Vaalantien kevyen liikenteen järjestelyiden suunnittelun käynnistämisestä kesäkuussa Tiesuunnitelman laatiminen käynnistyi vuoden 2013 syyskuussa. Hankkeen aloittamisesta julkaistiin kuulutus sanomalehti Kalevassa syyskuussa Hankkeen maastotyöt tehtiin syksyn 2013 aikana. Suunnittelutyötä varten perustettiin hankeryhmä, jossa olivat edustettuina tilaaja Pohjois-Pohjanmaan ELY- keskuksen L - vastuualue, Oulun kaupunki, suunnittelukonsulttina toiminut Plaana Oy. Tiesuunnitteluvaiheessa on pidetty kolme hankeryhmän kokousta. Tiesuunnitelmaluonnoksia esiteltiin Sanginsuun koululla pidetyssä yleisötilaisuudessa. Kuulutus yleisötilaisuudesta julkaistiin sanomalehti Kalevassa Yleisötilaisuuteen osallistui 21 henkilöä Pohjois- Pohjanmaan elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY), Oulun kaupungin ja konsulttien edustajien lisäksi. Yleisötilaisuudessa jätettiin kaksi kirjallista palautetta ja sähköpostilla ja kirjeenä kaksi mielipidettä suunnitelmaluonnokseen. Palautteet on käsitelty ja annettu vastine hankeryhmän kokouksessa. Tiesuunnitteluvaiheessa maastokatselmusten yhteydessä on oltu yhteydessä alueen maanomistajiin suunnittelukohdista, jossa väylä sijoittuu liki tonttialuetta tai maanomistaja on pyytänyt katselmointia paikan päällä. Maanomistajille on maastossa osoitettu, miten uusi kevyen liikenteen väylä tulee sijoittumaan ja tiealue laajenemaan heidän omistamallaan maa-alueella. Suunnittelussa on mahdollisuuksien mukaan otettu huomioon maanomistajien toiveita, jonka mukaisena laaditun tiesuunnitelman maanomistajat ovat hyväksyneet. Suunnittelualueella olevista muinaismuistokohteista, esihistoriallisista keittoja pyyntikuopista, on suunnittelun aikana oltu yhteydessä Pohjois- Pohjanmaan Museoon. Museon asiantuntijat ovat merkinneet kohteet maastossa, jotta kohteista on voitu mitata tarkat sijainnit suunnittelulle. Museon arkelologi on ollut asiantuntijana määrittämässä kevyen liikenteen väylän linjauksessa käytettäviä suojaetäisyyksiä muinaismuistokohteisiin. Vuoropuheluaineisto on esitetty tiesuunnitelman osassa 20T-1. Tiesuunnitelma on laadittu Pohjois-Pohjanmaan Museolta saatujen ohjeiden mukaisena. Tiesuunnitelmassa on tehty Vaalantien meluselvitys. Meluselvitys on esitetty tiesuunnitelman osiossa 16T. Suunnittelun aikana oltiin yhteydessä suunnittelualueella olevien laitteistojen omistajiin, joiden kanssa käytiin läpi siirto- ja suojaustarpeet. Laitteistoomistajien kanssa pidettiin pienryhmäpalaveri. Palaverin perusteella laitteisto-omistajat ovat tehneet siirto- ja suojaussuunnitelmat sekä laatineet laitesiirtojen kustannusarviot. Hankkeen tiesuunnitelmaa esiteltiin suunnittelun aikana Pohjois- Pohjanmaan ELY- keskuksen ympäristövastuualueelle. Y- vastuualueella ei ollut huomautettavaa suunnitelman mukaisiin ratkaisuihin. Lausunnossa to-

19 19/29 TIESUUNNITELMAN ESITTELY dettiin suunnitelman ratkaisujen parantavan nykyisiä kevyen liikenteen olosuhteita. Lausunto on esitetty tiesuunnitelman osiossa 20T-2. Hankkeen tiesuunnitelma-asiakirjat valmistuivat vuoden 2014 helmikuussa. Tiesuunnitelman valmistumisen jälkeen hankkeesta laaditaan rakennussuunnitelmat vuoden 2014 kesäkuun loppuun mennessä. Pohjois-Pohjanmaan ELY- keskuksen vuosien tienpidon ja liikenteen suunnitelmassa hanke on esitetty toteutettavaksi vuosien aikana ns. MALPE rahoituksella (Oulun kaupunkiseudun kuntien ja valtion välinen maankäytön, liikenteen, palvelujen ja elinkeinojen aiesopimus). 3 TIESUUNNITELMAN ESITTELY 3.1 Hankkeelle asetetut tavoitteet Hankkeen tavoitteena on täydentää alueen kevyen liikenteen verkkoa ja parantaa näin alueen kevyen liikenteen olosuhteita ja turvallisuutta. Hankkeen toimenpiteillä tuetaan alueen maankäyttöä ja sen kehittämisedellytyksiä. 3.2 Parantamistoimenpiteet Liittymä- ja kevyen liikenteen järjestelyt Suunnitelmassa esitetään rakennettavaksi valaistu kestopäällysteinen kevyen liikenteen väylä J1 maantien 8300 (Vaalantie) varteen Markkuuntien ja Mt (Sanginsuuntie) väliselle osuudelle. Kevyen liikenteen väylällä sallitaan mopoliikenne. Kevyen liikenteen väylä J1 paaluvälillä rakennetaan yhdistettynä ajoneuvoliikenteen ja kevyen liikenteen väylänä eli J1Y1 sekaväylänä, jolla sallitaan ajoneuvoliikenne yksityistielle Y2. Väyläosuus J1Y1 välillä Y1A- Kero-ojantie Y2 on esitetty suunnitelmakartalla 3T-1. Kevyen liikenteen väylä J1 paaluvälillä (nykyinen Kärpäntien yksityistie) parannetaan yhdistetyksi ajoneuvoliikenteen ja kevyen liikenteen väyläksi eli sekaliikenneväyläksi J1Y2, jolla sallitaan ajoneuvoliikenne paaluvälin tonteille ja yksityistielle Y7-Ylikärpäntie. Väyläosuus J1Y2 Kärpäntie on esitetty suunnitelmakartoilla 3T-4 ja 3T-5. Kevyen liikenteen väylän J1 leveys on 3,5 metriä (päällysteleveys 3,0 metriä). Sekaliikenneväylän osuus J1Y1 paaluvälillä on 4,5 metriä (päällysteleveys 4,0 metriä). Kärpäntien sekaliikenneväylän osuus J1Y2 paaluvälillä on 5,5 metriä (päällysteleveys 5,0 metriä). Kevyen liikenteen väylä kuivataan pääosin avo-ojilla. Kärpäntien sekaliikenneväyläosuudelle rakennetaan salaojat, joilla estetään maantien 8300 ja Kärpäntien välissä olevasta rinteestä suotautuvien maavesien kulkeutuminen väylärakenteeseen.

20 20/29 TIESUUNNITELMAN ESITTELY Suunnitelmassa esitetään rakennettavaksi kevyen liikenteen väylältä J1 kuusi uutta kevyen liikenteen väylän yhteyttä J2 J7 maantien 8300 nykyisille linja-autopysäkeille. Lisäksi suunnitelmassa esitetään parannettavaksi maantien 8300 ja yksityistien Y11a (Lylyojantie) liittymän odotustilan tasausta. Suunnitelman mukaiset toimenpiteet on esitetty suunnitelmakartalla 3T-1, 3T-2, 3T-3, 3T-4, 3T-5, 3T-6 ja 3T-7. Teiden hallinnolliset järjestelyt Tiesuunnitelman mukaisin toimenpitein nykyinen yksityistie Y2 noin 90 metrin matkalla siirtyy Liikenneviraston hallintaan osana kevyen liikenteen väylää J1Y1. Nykyinen Kärpäntien yksityistie siirtyy kokonaisuudessaan Liikenneviraston hallintaan osana kevyen liikenteen väylää J1Y2. Tierakenteet Kevyen liikenteen väylän routivan pohjamaan osuuksille rakenneratkaisuksi esitetään LD -masuunihiekkarakennetta ja kantavamman pohjamaan osuuksilla perinteistä kiviainesrakennetta. LD -masuunihiekkarakenteella routanousut pysyvät kohtuullisina ja tasaisina perinteistä suodatinhiekkarakennetta ohuemmalla rakennepaksuudella. Ohut rakennekerrospaksuus vähentää myös painumien muodostumista ja helpottaa kuivatuksen rakentamista. Kevyen liikenteen sekaliikenneosuudelle Kärpäntiellä ja Mikonkankaan hiekkakangasosuudelle esitetään perinteistä suodatinhiekkarakennetta. Kevyen liikenteen väylälle J1 asennetaan yhdistetty tie- ja kevytkaide paaluväleille laskuojan 1 kohdalle ja laskuojan 10 kohdalla. Purettavat ja siirrettävät rakennukset ja rakenteet Suunnitelmaan ei sisälly lunastettavia tai purettavia rakennuksia. 3.3 Toimenpiteiden mitoitus Toimenpiteiden mitoitusnopeuksina maantiellä on suunnitelman mukaisissa ratkaisuissa käytetty nykyisiä nopeusrajoituksia 80 km/h ja Sanginsuun kylän kohdalla 60 km/h. Uusien väylien poikkileikkaukset ovat seuraavat: Tie Yleiset tiet Poikkileikkaus ja päällyste J1, klv plv ,50/3,00 AB J1, klv plv (J1Y1 sekaväylä) 4,50/4,00 AB J1, klv plv ,50/3,00 AB

21 21/29 TIESUUNNITELMAN ESITTELY J1, klv plv (J1Y2 sekaväylä) 5,50/5,00 AB J1, klv plv ,50/3,00 AB J2-J7 kevyen liikenteen yhteydet linjaautopysäkeille 3,00/2,50 AB J8 ja J9 3,50/3,00 AB Kevyen liikenteen väylät kuivatetaan sivuojilla, luiskapainanteilla ja salaojilla. Tiesuunnitelman mukaiset parantamistoimenpiteet on esitetty Tiesuunnitelman kartoilla (3T-1, 3T-2, 3T-3, 3T-4, 3T-5, 3T-6 ja 3T-7), poikkileikkauksissa (4T-1) ja pituusleikkauksissa (5T-1, 5T-2, 5T-3, 5T-4, 5T-5, 5T-6, 5T-7 ja 5T-8). 3.4 Massatalous ja läjitysalueet Hankkeella läjitettäviä ylijäämämassoja on vähän. Läjitettävät massat ovat pääosin pintamaita ja laskuojien raivauksesta ja perkauksesta syntyviä maamassoja. Maaleikkauksen massoja hyödynnetään luiskatäytteissä. Massatalous on alijäämäinen, massoja joudutaan tuomaan hankkeelle pieniä määriä. Suunnitelmassa ei esitetä varattavaksi erillistä läjitysaluetta hankkeen käyttöön. Ylijäämämassat kuljetetaan Oulun kaupungin läjitys- ja maankaatopaikoille, joista sovitaan Oulun kaupungin kanssa urakan kilpailutuksen valmisteluvaiheessa. 3.5 Tieympäristön käsittelyn periaatteet ja laatutaso Tieympäristön käsittely Suunnittelualueen tieympäristö muuttuu rakennettavan kevyen liikenteen väylän vuoksi. Maantien ympäristö on pääasiassa pelto/metsävaltaista ja niiden reunat siirtyvät hieman kevyen liikenteen väylän rakentamisen seurauksena. Tieympäristö on käsittelytasoltaan suunnittelualueen luonnonmukaiseen metsäympäristöön sopiva. Tieluiskat nurmetetaan luokan 1 maisemanurmella. Vaalantien ja uuden kevyen liikenteen väylän välisellä alueella pyritään nykyistä puustoa säilyttämään mahdollisimman paljon. Tienvarsimetsien reunat käsitellään siten, että reunasta muodostuu monikerroksellinen ja vaihteleva. Hyväkuntoisille reunapuille annetaan kasvutilaa. 3.6 Kuivatus Väylien kuivatus hoidetaan pääasiassa avo-ojilla. Kärpäntien sekaliikenneosuudella, jossa piha-alueet ovat jo nykyisellään tienpintaa alempana, kevyen liikenteen väylän pintakuivatus hoidetaan ojapainantein ja sadevesikaivoilla, jotka puretaan sivuojaan. Suunnittelualueelle ei tehdä uusia laskuojia, mutta nykyisiä laskuojia perataan suunnitelman mukaisessa laajuudessa.

22 22/29 TIESUUNNITELMAN ESITTELY Liikennemelu Tiesuunnitelman toimenpiteet eivät vaikuta liikennemeluun. Suunnitelman yhteydessä tarkasteltiin tieliikenteen aiheuttamaa melutasoa ja sen vaikutuksia Vaalantien (mt 8300) ympäristössä. Liikennemelu laskettiin nyky- ja ennustetilanteen (v. 2030) liikennemäärillä. Laskentatuloksen perusteella ohjearvot ylittävälle melutasolle altistuvien asukkaiden määrä hieman kasvaa nykytilanteeseen verrattuna. Tämä johtuu normaalista liikennemäärän kasvusta, ei tämän uuden kevyen liikenteen väylän rakentamisesta. Esitetyillä meluntorjuntatoimenpiteillä, jossa melutorjunnan lähtökohtana on nykyisten asuinrakennusten piha-alueiden suojaaminen, melulle altistuvien määrä pienenee lähes nykyiseen tilanteeseen. Liikennemelulaskentojen perusteella määritettiin eri meluvyöhykkeellä asuvien ihmisten määrä ilman melusuojauksia ja melusuojausten kanssa. Melualueella > 55 db olevien asukkaiden määrät on esitetty seuraavassa taulukossa (taulukko 1) Taulukko 1. Melualueilla asuvien ihmisten määrät nyky- ja ennustetilanteessa ilman melunsuojausta ja melunsuojauksen kanssa Keskiäänitaso päivällä (klo 7 22) L Aeq (db) yli 65 Yhteensä Keskiäänitaso yöllä (klo 22 7) L Aeq (db) yli 60 Yhteensä Nykytilanne Ennustetilanne ilman meluntorjuntaa Ennustetilanne meluntorjunnalla Melunsuojaustoimenpiteillä saadaan ennustetilanteessa suojattua liikennemelulta yhteensä 8 asukasta. Melunsuojausten kustannukset ovat yhteensä noin (alv 0). Tämä tarkoittaa, että suojauskustannukset ovat noin (alv 0) liikennemelulta suojattua asukasta kohden. Koska suunnitelman mukaiset toimenpiteet eivät lisää liikennemelua, voidaan suojauskustannuksia pitää kohtuuttoman suurina verrattuna hankkeen rakentamiskustannuksiin. Liikennemelun suojauksia ei toteuteta tämän hankkeen yhteydessä. 3.8 Tievalaistus Vaalantien (Mt 8300) erillinen kevyen liikenteen väylä valaistaan suunnittelujaksolla. Kevyen liikenteen väylä J1 valaistaan erillisillä valaisimilla paaluvälillä ja paaluvälillä Näillä kevyen liikenteen väyläosilla maantien 8300 tievalaistus ei valaise kevyen liikenteen väylää riittävästi, jotta saavutettaisiin väylän valaistusluokassa (K4) valaistusvoimakkuudelle asetetut ohjearvot.

23 23/29 TIESUUNNITELMAN ESITTELY Hankkeen nykyinen tievalaistus ja uudet valaistukset on esitetty valaistuksen yleissuunnitelmakartalla (11T-1). 3.9 Liikenteenohjaus Liikenteenohjaus pysyy pääosin nykyisellään. Suunnittelualueelle lisätään uusien liikenteen ja pysäkkijärjestelyiden rakentamisen edellyttämiä liikennemerkkejä Sillat Hanke ei sisällä siltojen rakentamista eikä parantamista Johto ja laitesiirrot Parannettavalla suunnittelujaksolla on telekaapeleita, sähköjohtoja sekä vesi- ja viemärilinjoja. Telekaapeleiden omistaja on TeliaSonera Oyj ja DNA Oyj, sähköjohdot ja kaapelit omistaa Oulun Energia. Vesi- ja viemärijohdot omistaa Oulun Vesi Oy sekä Pikkaralan vesiosuuskunta. Laiteomistajien kanssa on pidetty laitesiirtopalaveri tiesuunnitelman laadinnan aikana. Laitteistojen siirrot ja suojaukset on esitetty laitesiirtokartoilla 6T-1-6T-7. Laitteistosiirtojen kustannusjako on esitetty 1.5T-lomakkeella. Telekaapelit TeliaSoneralla ja DNA Oy:llä on suunnittelujaksolla telekaapeleita. DNA Oyj:llä on myös Sanginsuussa valokuitukaapeli vedettynä Sankivaaran golfaluelle: DNA Oy:n laitesiirtojen osalta yhteyshenkilöt ovat: Leonard Karjalainen p Kari Tikkanen p TeliaSonera Oy:n laitesiirtojen yhteyshenkilö on: Henri Matinmikko Sähköverkko Oulun Energia Siirto ja Jakelu Oy:llä on suunnittelujaksolla sähkökaapeleita ja - johtoja. Laitesiirtojen yhteyshenkilö on Jukka Lappalainen p jukka.t.lappalainen@oulunenergia.fi Vesihuolto Suunnittelualueella on Oulun kaupungin ja Pikkaralan vesiosuuskunnan vesi- ja jätevesilinjoja. Oulun kaupungin yhteyshenkilö on

24 24/29 HANKKEEN VAIKUTUKSET Veli-Matti Hyyrynen p Pikkaralan Vesiosuuskunnan yhteyshenkilö on Hannu Paananen p Maankäyttö ja kaavoitus Tiesuunnitelman mukaisten kevyen liikenteen järjestelyiden toteuttaminen edellyttää nykyisen tiealueen laajentamista. Nykyisille asemakaavoille ei tarvitse tehdä muutoksia. 4 HANKKEEN VAIKUTUKSET 4.1 Vaikutukset liikenteeseen ja turvallisuuteen Tiesuunnitelman mukaisilla toimenpiteillä parannetaan kevyen liikenteen olosuhteita ja turvallisuutta, koska merkittävä osa kevyestä liikenteestä saadaan pois maantien kapeilta pientareilta. Toimenpiteiden liikenneturvallisuusvaikutukset arvioitiin liikenneturvallisuusvaikutusten arviointiohjelmalla (Tarva 5.1). Laskelmien mukaan tiesuunnitelman mukaisilla parantamistoimenpiteillä vähennetään seuraavan 30 vuoden aikana henkilövahinko-onnettomuuksia noin 0,3 kappaletta (0,01 kappaletta/ vuosi) ja kuolemia noin 0,018 kappaletta (0,0006 kappaletta/ vuosi). Pysäkkiyhteyksien rakentamisella parannetaan joukkoliikenteen käyttäjien olosuhteita ja kevyen liikenteen turvallisuutta. 4.2 Vaikutukset kunnossapitoon Kunnossapidon kustannukset kasvavat uusien kevyen liikenteen väylien vaikutuksesta. 4.3 Vaikutukset maankäyttöön ja kaavoitukseen Toimenpiteet tukevat alueen maankäytön kehittämistä ja kaavoitusta. 4.4 Vaikutukset ympäristöön Liikennemelu ja pakokaasupäästöt Hankkeen toimenpiteet eivät lisää moottoriajoneuvoliikennettä maantiellä eikä niillä ole merkittäviä vaikutuksia liikennemeluun ja pakokaasupäästöihin. Tilanteessa, jossa toimenpiteet eivät lisää liikennemelua, suojaustoimenpiteiden kustannukset ovat kohtuuttomat suojattua asukasta kohden.

25 25/29 HANKKEEN VAIKUTUKSET Meluselvityksessä esitetyt melusuojaukset siirretään suunniteltavaksi ja toteutettavaksi alueen asemakaavoituksen edetessä. Tieympäristö ja maisemakuva Suunnittelualue sijoittuu metsäiselle ja peltovaltaiselle alueelle. Suunnittelualueella on pientaloasutusta. Suunnittelussa kevyen liikenteen väylän linjaus on sovitettu tieympäristöön ja maastokuvaan sopivaksi. Peltoalueilla kevyen liikenteen väylä on sijoitettu lähelle maantietä, jotta maisemassa säilyvät yhtenäiset peltoaukeat. Metsäisillä alueilla kevyen liikenteen väylän on erotettu leveällä välikaistalla nykyistä puustoa säilyttäen ja hoitaen. Kevyen liikenteen väylän rakentaminen vaikuttaa maisemakuvaan jonkin verran. Tieympäristön käyttö muuttuu selkeämmäksi ja muutokset parantavat alueen käyttäjien turvallisuutta. Rakentamisen yhteydessä tehtävät laskuojien raivaukset ja perkaukset avartavat maisemaa ja ennallistavat maaseutumaista perinnemaisemaa. Ympäristö- suojelu ja kulttuurikohteet Tiesuunnitelmassa on otettu huomioon suojeltavat alueella olevat muinaismuistokohteet. Suunnittelualueella olevat muinaismuistokohteet on kartoitettu maastomittausten yhteydessä. Suunnittelun aikana kevyen liikenteen väylän sijoittamisesta Mikonkankaan muinaismuistokohteiden alueella on oltu yhteydessä Pohjois-Pohjanmaan museoon, jonka toimesta on arvioitu kevyen liikenteen sijoittamiselle käytettävän suojaetäisyyden, jotta muinaismuistokohteet eivät vaarannu rakentamisen aikana. Tiesuunnitelma on laadittu Pohjois-pohjanmaan museon esityksen mukaan. Muinaismuistokohteiden alueella ei ole välttämätöntä tehdä arkeologisia kaivauksia tässä yhteydessä, vaan ne voidaan tehdä myöhemmin, ilman että on pelkoa kohteiden tuhoutumisesta rakentamisen aikana. Väylähankkeen rakentamisajankohtaa ei jouduta muuttamaan. Pohjois-Pohjanmaan ELYkeskus pyytää vielä erillisen lausunnon hankkeen tiesuunnitelmasta. Luonnonympäristö, kasvillisuus ja eläimistö Kevyen liikenteen väylän rakentaminen vaikuttaa alueen luonnonympäristöön. Metsän ja peltojen reuna siirtyy rakentamisen myötä ja puustoa poistetaan kevyen liikenteen väylien tieltä. Hankkeella ei ole vaikutusta eläimistöön. Pinta- ja pohjavedet Hankkeella ei ole vaikutuksia alueen pohja- ja pintavesiin. Elinolosuhteet ja viihtyvyys Hanke parantaa ihmisten elin- ja liikkumisolosuhteita uusien turvallisempien kulkuyhteyksien ja liikennejärjestelyjen selkeytymisen ja turvallisuuden myötä.

26 26/29 HANKKEEN VAIKUTUKSET Maa-ainesvarat Hankkeessa on rakenteisiin kelpaamattomia leikkausmassoja massoja noin m 3 itd. Suurin osa leikkausmassoista on pintamaan poistoa, joita ei voida käyttää rakentamisessa. Hankkeelta ylijäävät maamassat voidaan kuljettaa Oulun kaupungin jät le varatuista alueista sille, jonka kaupunki osoittaa rakentamisaikana. Tiealueen ja laskuoja-alueiden raivauksessa risujäte ja kannot tulee viedä maksulliseen jätehuoltoon. Hankkeessa on pyritty minimoimaan routivan pohjamaan aiheuttamia routanousuja samalla kun on pyritty käsiteltävien maamassojen minimointiin. Rakenteena on pääosalla kevyen liikenteen väylää käytetty LD - masuunihiekkarakennetta. LD masuunihiekka ja tierakenteiden kiviainekset ja muut materiaalit joudutaan tuomaan hankkeen ulkopuolelta. Kiinteistöt Tiesuunnitelmaan ei sisälly lunastettavia rakennuksia. Tiesuunnitelman mukaisten toimenpiteiden toteuttaminen edellyttää nykyisen tiealueen laajentamista. Tiesuunnitelmassa esitetään uutta tiealuetta lunastettavaksi yhteensä m 2. Lunastuksessa maanomistajille maksetaan korvaus tiealueella olevasta puustosta, jotta tieympäristö voidaan säilyttää metsäisenä ilman istutuksia. Maantien ja kevyen liikenteen väylän välikaistalla olevaa metsää ja puustoa säästetään ympäristösuunnitelman mukaisesti. Lunastettavaksi esitetyistä alueista on noin 43 % ( m 2 ) Oulun kaupungin omistamia. Lunastuskustannuksiksi on arvioitu (alv 0). Kustannuksessa on oletettu, että Oulun kaupunki luovuttaa omistamansa maa-alueet tiealueeksi vastikkeetta. 4.5 Rakentamisen aikaiset vaikutukset Vaalantien 8300 kevyen liikenteen väylän rakentaminen aiheuttaa jonkin verran liikennehaittoja. Suurin liikennehaitta aiheutuu kun nykyinen yksityistie Kärpäntie rakennetaan yhdistetyksi ajorata/kevyen liikenteen väyläksi. Lisäksi rakentamisesta aiheutuu jonkin verran melu- ja pöly-, sekä tärinähaittoja aivan väylien varressa oleville kiinteistöille. Haitat ovat kuitenkin lyhytaikaisia. Ennen rakentamista tehdään kiinteistökatselmus tiesuunnitelman mukaisissa kohteissa. Kiinteistökatselmusrajat on esitetty suunnitelmakartoilla 3T-1, 3T-4, 3T-5 ja 3T Kustannusvaikutukset Hankkeen kustannukset Hankkeen arvioidut kokonaiskustannukset ovat (alv 0%, 11/2013 maku indeksi 112,0; 2010=100), josta: rakentamiskustannusten osuus laitteistosiirto- ja suojauskustannusten osuus lunastus- ja korvauskustannusten osuus

27 27/29 SUUNNITELMAAN SISÄLTYVÄT LUVAT JA SOPIMUKSET Laitteistojen siirto- ja suojauskustannuksista omistajien maksettavia kustannuksia on (alv 0 %), ELY - keskuksen maksettavia (alv 0 %) ja Oulun kaupungin maksettavia (alv 0 %). Tarkempi kustannuserittely on esitetty kustannusarvioerittelyssä (asiakirjat 1.5T-1 ja 1.5T-2). Kustannusjako Hankkeen kustannusjako perustuu MALPE aiesopimukseen jossa kustannukset jaetaan tasan valtion ja Oulun kaupungin kesken. Kustannusjako on esitetty tarkemmin Kustannuserittelylomakkeella (1.5T-2) Laitesiirtojen kustannukset jakautuvat tiesuunnitelmassa esitetyn kustannusarvion mukaisesti. 5 SUUNNITELMAAN SISÄLTYVÄT LUVAT JA SOPIMUKSET Laitteistojen siirto- ja suojauskustannukset Rakentamisen vuoksi joudutaan ilmajohtoja ja kaapeleita siirtämään ja suojaamaan. Laitteistojen omistajat siirtävät ja suojaavat omistamansa kaapelit ja laitteet tietyön aikana. Nykyisellä tiealueella olevien laitteiden osalta siirtoja suojauskustannukset jakautuvat voimassaolevien sijoitussopimusten mukaisesti. Kunnossapitovastuut Rakennettava kevyen liikenteen väylä ja siihen sisältyvä sekaliikenneväylä kuuluvat ELY- keskuksen kunnossapitovastuulle. Yksityisteiden kunnossapitovastuu jää edelleen maanomistajalle tai maanomistajien muodostamalle tiekunnalle. 6 JATKOTOIMENPITEET Seuraavaksi Pohjois-Pohjanmaan ELY- keskus pyytää suunnitelmasta lausunnot Oulun kaupungilta sekä eri viranomais- ja sidosryhmätahoilta. Oulun kaupunki asettaa suunnitelman yleisesti nähtäville. Nähtävillä olon aikana asianosaisilla on mahdollisuus tehdä hankkeesta muistutuksia. Tiesuunnitelman nähtävilläolosta kuulutetaan kaupungin virallisissa ilmoituslehdissä. Saatuaan lausunnot kunnalta ja muilta viranomaistahoilta ELY- keskus lähettää tiesuunnitelman Liikennevirastoon hyväksyttäväksi. Tiesuunnitelman valmistumisen jälkeen suunnittelua jatketaan rakennussuunnitelman laatimisella.

28 28/29 SUUNNITELMAN LAATIJAT JA YHTEYSHENKILÖT SUUNNITELMAN LAATIJAT JA YHTEYSHENKILÖT Plaana Oy on laatinut tiesuunnitelman Pohjois-Pohjanmaan elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY) liikenne- ja infrastruktuurin vastuualue toimeksiannosta. Lisätietoja suunnitelmasta antavat: Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) Liikenne- ja infrastruktuurin vastuualue Tie- ja rakennussuunnitteluvastaava Ari Kuotesaho Veteraanikuja 5 /PL OULU puh ari.kuotesaho@ely-keskus.fi Oulun kaupunki Liikenneinsinööri Jorma Heikkinen Solistinkatu OULU puh jorma.heikkinen@ouka.fi Oulussa Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) Liikenne- ja infrastruktuurin vastuualue Plaana Oy Ari Kuotesaho Tie- ja rakennussuunnitteluvastaava Keijo Körkkö Projektipäällikkö

29

Yhdystien 6304 kevyen liikenteen järjestelyt Lanneveden kohdalla, Saarijärvi ALUEVARAUSSUUNNITELMA

Yhdystien 6304 kevyen liikenteen järjestelyt Lanneveden kohdalla, Saarijärvi ALUEVARAUSSUUNNITELMA Yhdystien 6304 kevyen liikenteen järjestelyt Lanneveden kohdalla, Saarijärvi ALUEVARAUSSUUNNITELMA ESIPUHE Työn tavoitteena oli laatia aluevaraussuunnitelma kevyen liikenteen väylän ja siihen liittyvien

Lisätiedot

TIESUUNNITELMASELOSTUS 18.11.2013

TIESUUNNITELMASELOSTUS 18.11.2013 1.2T SUNNANÅN SILTA MAANTIELLÄ 12055, KEMIÖNSAARI 18.11.2013 Varsinais-Suomen ELY-keskus Sisältö 1 HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTELUT... 3 1.1 Hankkeen liittyminen muuhun suunnitteluun; kaavoitukseen

Lisätiedot

Valtatien 15 (Valkealanväylä) kevyen liikenteen järjestelyt Käyräjoen kohdalla

Valtatien 15 (Valkealanväylä) kevyen liikenteen järjestelyt Käyräjoen kohdalla 1(20) 1.2 T 18.6.2015 Valtatien 15 (Valkealanväylä) kevyen liikenteen järjestelyt Käyräjoen kohdalla Tiesuunnitelma Tiesuunnitelmaselostus Tiesuunnitelma Tiesuunnitelmaselostus 18.6.2015 3 Sisältö 1 HANKKEEN

Lisätiedot

Parantamissuunnitelmaselostus

Parantamissuunnitelmaselostus Parikkala Parantamissuunnitelmaselostus Kaakkois-Suomen elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus Kouvola 2013 Parantamissuunnitelmaselostus 2(7) PARANTAMISSUUNNITELMASELOSTUS SISÄLTÖ 1 HANKKEEN LÄHTÖTIEDOT

Lisätiedot

Ylämaantien (mt3864) kevyen liikenteen järjestelyt välillä Harjuntie - Kuuselankaari

Ylämaantien (mt3864) kevyen liikenteen järjestelyt välillä Harjuntie - Kuuselankaari 1(19) 1.2 T 28.6.2013 Ylämaantien (mt3864) kevyen liikenteen järjestelyt välillä Harjuntie - Kuuselankaari Tiesuunnitelma Tiesuunnitelma 28.6.2013 3 Sisältö 1 HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTELUT

Lisätiedot

Maantien (Toijantie) parantaminen välillä Toijansalmi-Vehkataipale, Taipalsaari

Maantien (Toijantie) parantaminen välillä Toijansalmi-Vehkataipale, Taipalsaari 1.3T Liikennevirasto Tieosasto PL 33 00521 Helsinki TIESUUNNITELMAN 15.3.2017 1 (7) Maantien 14813 (Toijantie) parantaminen välillä Toijansalmi-Vehkataipale, Taipalsaari Tiesuunnitelma Suunnitelman esittely

Lisätiedot

RINNAKKAISTIE VÄLILLÄ MAKSNIEMENTIE - PALO- HOVINTIE, SIMO

RINNAKKAISTIE VÄLILLÄ MAKSNIEMENTIE - PALO- HOVINTIE, SIMO 1/9 1.2T RINNAKKAISTIE VÄLILLÄ MAKSNIEMENTIE - PALO- HOVINTIE, SIMO 20.8.2015 Tiesuunnitelma 2/9 1. HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTELUT Hanke perustuu yleissuunnitelmaan 2008 Valtatien 4 keskikaiteellinen

Lisätiedot

Suunnitelman esittely Suunnitelmassa esitetään toimenpiteiksi: maantien (M1) parantaminen, jää edelleen sorapintaiseksi

Suunnitelman esittely Suunnitelmassa esitetään toimenpiteiksi: maantien (M1) parantaminen, jää edelleen sorapintaiseksi 1.3T Liikennevirasto Tieosasto PL 33 00521 Helsinki 1 (6) Maantien 14780 (Mätöntie) parantaminen välillä Ylijärvi - kunnan raja, Lappeenranta Tiesuunnitelma Kaakkois-Suomen ELY- keskuksen liikenteen ja

Lisätiedot

Tiesuunnitelmaselostus

Tiesuunnitelmaselostus 1/14 1.2T Valtatien 8 liittymäjärjestelyt Pyhäjoen keskustan kohdalla 31.12.2012 Tiesuunnitelmaselostus 2/14 SISÄLTÖ 1. HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖTIEDOT JA PERUSTELUT... 3 1.1. HANKKEEN LIITTYMINEN MUUHUN

Lisätiedot

KATUSUUNNITELMASELOSTUS 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA

KATUSUUNNITELMASELOSTUS 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA Sisällysluettelo... 1 Suunnittelukohde:...3 Lähtökohdat ja tavoitteet:...3 Liikenteellinen ratkaisu:...3 Päällysrakenne:... 6 Valaistus:... 6 Vihertyöt:... 6 Kustannusarvio:...7

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 2658/10.03.01/2012 127 Lausunnon antaminen kaupunginhallitukselle tiesuunnitelmasta Vihdintien (mt 120) parantaminen Mariannantien ja Juvanmalmintien kohdalla

Lisätiedot

KARHUNMÄKI, JOENSUU KARHUNMÄEN IV KAAVA-ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEIS- SUUNNITELMA

KARHUNMÄKI, JOENSUU KARHUNMÄEN IV KAAVA-ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEIS- SUUNNITELMA Vastaanottaja Joensuun kaupunki Asiakirjatyyppi Suunnitelmaselostus Päivämäärä 30.11.2015 KARHUNMÄKI, JOENSUU KARHUNMÄEN IV KAAVA-ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEIS- SUUNNITELMA KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA

Lisätiedot

Maantien 19514 Tulppio Ainijärvi lakkauttaminen Savukoski

Maantien 19514 Tulppio Ainijärvi lakkauttaminen Savukoski Maantien 19514 Tulppio Ainijärvi lakkauttaminen Savukoski Tiesuunnitelma Genimap Oy, Lupa L4356 Maantien 19514 Tulppio - Ainijärvi lakkauttaminen, Savukoski Tiesuunnitelman sisällysluettelo Osa A Yleiset

Lisätiedot

VALTATIEN 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T

VALTATIEN 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T VALTATIEN 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T 25.5.2018 2 (9) Valtatie 4 parantaminen Vehniän kohdalla, eritasoliittymän rakentaminen,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASKOLA/MONNINKYLÄ Monninkylän kauppapaikka Päiväys7.9.2011 ASEMAKAAVAN MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN MÄNTSÄLÄNTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Asemakaavan muuttamista

Lisätiedot

Valtatien 6 parantaminen rakentamalla pohjavesisuojaus välille Utti - Metso, Kouvola

Valtatien 6 parantaminen rakentamalla pohjavesisuojaus välille Utti - Metso, Kouvola 25.8.2011 1 (7) Valtatien 6 parantaminen rakentamalla pohjavesisuojaus välille Utti - Metso, Kouvola Tiesuunnitelman ja rakennussuunnitelman laatiminen Poikkileikkausvaihtoehtojen vertailu VE A ja VE D,

Lisätiedot

Nellimintielle on myönnetty 10,4 miljoonan euron rahoitus perusväylänpidon lisärahoituskohteena. Hankkeen toteutus ajoittuu vuosille

Nellimintielle on myönnetty 10,4 miljoonan euron rahoitus perusväylänpidon lisärahoituskohteena. Hankkeen toteutus ajoittuu vuosille Liikennevirasto Tieosasto Opastinsilta 12A 00521 HELSINKI TIESUUNNITELMAN 3.2.2017 Maantien 969 Nellimintien parantaminen, Inari Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus lähettää asiakohdassa mainitun

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila Kaavoitusinsinööri 7.3.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Kantatien 75 parantaminen Porokylänkadun ja Pappilansuoran

Kantatien 75 parantaminen Porokylänkadun ja Pappilansuoran 1(20) 1.2 T 30.11.2018 Kantatien 75 parantaminen Porokylänkadun ja Pappilansuoran liittymässä, Nurmes Tiesuunnitelma Kantatien 75 parantaminen Porokylänkadun ja Pappilansuoran liittymässä, Nurmes 2 30.11.2018

Lisätiedot

Valtatie 8 välillä Parhalahti Hurnasperä (Hanhikiven kohta) Pyhäjoki ja Raahe Tiesuunnitelmaselostus

Valtatie 8 välillä Parhalahti Hurnasperä (Hanhikiven kohta) Pyhäjoki ja Raahe Tiesuunnitelmaselostus 1.2T Valtatie 8 välillä Parhalahti Hurnasperä (Hanhikiven kohta) Tiesuunnitelmaselostus 31.12.2012 2/13 SISÄLTÖ 1. HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖTIEDOT JA PERUSTELUT... 3 1.1. HANKKEEN LIITTYMINEN MUUHUN SUUNNITTELUUN,

Lisätiedot

OLMALAN 1. VAIHEEN ASEMA KAAVOITUKSEN VALMISTELU, YLIVIESKA MELUSELVITYS

OLMALAN 1. VAIHEEN ASEMA KAAVOITUKSEN VALMISTELU, YLIVIESKA MELUSELVITYS Liite 5 Vastaanottaja Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 14.12.2012 Viite 1510000008 OLMALAN 1. VAIHEEN ASEMA KAAVOITUKSEN VALMISTELU, YLIVIESKA MELUSELVITYS RAMB LL OLMALAN 1. VAIHEEN ASEMAKAAVOITUKSEN

Lisätiedot

Haukiputaan Keiskan alueen alustava liikenneselvitys. Oulu

Haukiputaan Keiskan alueen alustava liikenneselvitys. Oulu Haukiputaan Keiskan alueen alustava liikenneselvitys Oulu LUONNOS 15.12.2016 2 Selvitys on valmistunut XXXXkuussa 2016. Selvityksen ovat tehneet Plaana Oy:ssä Juha Raappana, Jorma Hämäläinen ja Riina Isola.

Lisätiedot

Valtatien 3 parantaminen Laihian kohdalla, tiesuunnitelma, Laihia

Valtatien 3 parantaminen Laihian kohdalla, tiesuunnitelma, Laihia 16T-2 Meluselvitys Meluselvitys 1 (2) Valtatien 3 parantaminen Laihian kohdalla, tiesuunnitelma, Laihia 16T-2 Meluselvitys Melulaskennat on laadittu Liikenneviraston maanteiden meluselvityksen maastomallin

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Monnin koulu lähiympäristöineen 2.4.2013, päivitetty 27.9.2013

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Monnin koulu lähiympäristöineen 2.4.2013, päivitetty 27.9.2013 Liite 1 OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Monnin koulu lähiympäristöineen 2.4.2013, päivitetty 27.9.2013 Suunnittelualueen sijainti ja likimääräinen rajaus. 1. Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

Yhdyskuntatekniikan lautakunta 78 10.12.2014

Yhdyskuntatekniikan lautakunta 78 10.12.2014 Yhdyskuntatekniikan lautakunta 78 10.12.2014 Sarvvikinportin (ent. Kurkiranta) asemakaava (hanke 34500), osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkistaminen ja hyväksyminen MRL 62 :n ja 63 :n mukaisesti

Lisätiedot

Vastaanottaja Lapuan kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS

Vastaanottaja Lapuan kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Vastaanottaja Lapuan kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Päivämäärä 03/04/2013

Lisätiedot

Valtatien 20 liittymä- ja kevyen liikenteen järjestelyt Välikylän

Valtatien 20 liittymä- ja kevyen liikenteen järjestelyt Välikylän 1.2 T Valtatien 20 liittymä- ja kevyen liikenteen järjestelyt Välikylän kohdalla, Oulu selostus selostus 1 Sisältö 1 HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTELUT 3 1.1 Yleistä 3 1.2 Suunnittelukohde 3 1.3

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNKI SUOMEN TÄRPÄTTI OY, TISLAAMOHANKE, RAUMA MELUARVIO

RAUMAN KAUPUNKI SUOMEN TÄRPÄTTI OY, TISLAAMOHANKE, RAUMA MELUARVIO Vastaanottaja Rauman kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 15.1.2016 Viite 1510024178 RAUMAN KAUPUNKI SUOMEN TÄRPÄTTI OY, TISLAAMOHANKE, RAUMA MELUARVIO RAUMAN KAUPUNKI MELUARVIO Päivämäärä 15.1.2016

Lisätiedot

REITTITARKASTELU - KESKUSTASTA ITÄÄN 1

REITTITARKASTELU - KESKUSTASTA ITÄÄN 1 REITTITARKASTELU - KESKUSTASTA ITÄÄN 1 KEVYEN LIIKENTEEN REITTITARKASTELUT KESKUSTASTA ITÄÄN - ESISELVITYS 1. Työn sisältö ja tarkoitus Keskustasta itään suuntautuva reitti kulkee Lapinniemestä Rauhaniementien

Lisätiedot

YLEISÖTILAISUUS

YLEISÖTILAISUUS MAANTIEN 16685 PALOKANORREN PARANTAMINEN VÄLILLÄ SAARIJÄRVENTIE - RITOPOHJANTIE, JYVÄSKYLÄ. TIESUUNNITELMA. SUUNNITTELUKOHTEEN SIJAINTI SUUNNITTELU KOHDE SIJAITSEE NOIN 7KM PÄÄSSÄ JYVÄSKYLÄN KESKUSTASTA

Lisätiedot

TOHMAJÄRVI Jänisjoen ranta-asemakaava, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

TOHMAJÄRVI Jänisjoen ranta-asemakaava, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 7 ) TOHMAJÄRVI Jänisjoen ranta-asemakaava, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1. MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA, MAANKÄYTTÖPALVELUT MÄNNIKÖN JATKE, ASEMAKAAVAN YMPÄRISTÖMELUSELVITYS

MÄNTSÄLÄN KUNTA, MAANKÄYTTÖPALVELUT MÄNNIKÖN JATKE, ASEMAKAAVAN YMPÄRISTÖMELUSELVITYS Vastaanottaja Mäntsälän kunta, Maankäyttöpalvelut Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 23.3.2015 MÄNTSÄLÄN KUNTA, MAANKÄYTTÖPALVELUT MÄNNIKÖN JATKE, ASEMAKAAVAN YMPÄRISTÖMELUSELVITYS MÄNTSÄLÄN KUNTA, MAANKÄYTTÖPALVELUT

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3. LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.2014 18.3.2014 Lapuan kaupunki Maankäyttö- ja kiinteistöosasto Poutuntie

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS HUHTALANTIE VÄLI KOULUKATU-TILHENTIE OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 5.10.2015 5.10.2015 Lapuan kaupunki Maankäyttö-

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 15.02.2017 Sivu 1 / 1 4219/2016 10.03.01 20 Lausunnon antaminen tiesuunnitelmasta maantien 120 (Vihdintie) parantaminen maanteiden 1324 ja 11365 liittymän kohdalla Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS POHJOISVÄYLÄN (MT 749) JA YKSPIHLAJAN RADAN ERITASORISTEYS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS POHJOISVÄYLÄN (MT 749) JA YKSPIHLAJAN RADAN ERITASORISTEYS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS POHJOISVÄYLÄN (MT 749) JA YKSPIHLAJAN RADAN ERITASORISTEYS Kokkolan kaupunki Tekninen palvelukeskus Kaupunkiympäristön vastuualue

Lisätiedot

Liite 5. Melunleviämiskartat. Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö.

Liite 5. Melunleviämiskartat. Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö. Melunleviämiskartat Liite 5 Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö. Maanomistus Liite 6 Kunnan omistamat maa-alueet on merkitty

Lisätiedot

Valtuustoaloite aloitteessa nimettyjen teiden ja siltojen korjaamisesta

Valtuustoaloite aloitteessa nimettyjen teiden ja siltojen korjaamisesta Kaupunginhallitus 93 25.03.2013 Tekninen lautakunta 44 14.05.2013 Tekninen lautakunta 79 19.11.2013 Kaupunginhallitus 5 20.01.2014 Kaupunginvaltuusto 3 27.01.2014 Valtuustoaloite aloitteessa nimettyjen

Lisätiedot

VALTATIE 4 JYVÄSKYLÄ OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI - TIKKAKOSKI, JYVÄSKYLÄ TIESUUNNITELMAN MUUTOS KIRRISSÄ PLV

VALTATIE 4 JYVÄSKYLÄ OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI - TIKKAKOSKI, JYVÄSKYLÄ TIESUUNNITELMAN MUUTOS KIRRISSÄ PLV VALTATIE 4 JYVÄSKYLÄ OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI - TIKKAKOSKI, JYVÄSKYLÄ TIESUUNNITELMAN MUUTOS KIRRISSÄ PLV 0-2500 EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T 30.9.2016 2 (5) Valtatie

Lisätiedot

Pajalantien asemakaava-alueen liikenneselvitys

Pajalantien asemakaava-alueen liikenneselvitys 6.3.2014 6.3.2014 1 (8) SISÄLTÖ 1 LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 1.1 Työn lähtökohdat ja tavoitteet... 2 1.2 Suunnittelualue... 2 2 NYKYTILA... 3 2.1 Nykyinen liikenneverkko... 3 2.2 Liikennemäärät...

Lisätiedot

l1 3. U2. 201Z Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Lappeenrannan kaupunki LÄHETEKIRJE 1 (5) 10.2.2012 722/2010/KAS/2 Tiesuunnitelma

l1 3. U2. 201Z Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Lappeenrannan kaupunki LÄHETEKIRJE 1 (5) 10.2.2012 722/2010/KAS/2 Tiesuunnitelma Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus LAPPEENRANNAN KAUPUNKI kaupunginhallitus l1 3. U2. 201Z Lappeenrannan kaupunki LÄHETEKIRJE 1 (5) Tiesuunnitelma Valtatien 6 parantaminen nelikaistaisena tienä Kärjen

Lisätiedot

NILSIÄN KAUPUNKI, TAHKOVUORI

NILSIÄN KAUPUNKI, TAHKOVUORI Nilsiän kaupunki, Tahkovuori 1 (6) NILSIÄN KAUPUNKI, TAHKOVUORI ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 288 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS Asemakaavan muutos koskee Tahkovuoren asemakaava-alueen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/5 1 b KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA 18.3.2010

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/5 1 b KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA 18.3.2010 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/5 1 b 5 EHDOTUS KAUPUNGINHALLITUKSELLE KAHDEN UUDEN SIIRTOLAPUUTARHA-ALUEEN PERUSTAMISESTA Kslk 2008-1354 EHDOTUS Kaupunkisuunnittelulautakunta päättänee ehdottaa kaupunginhallitukselle,

Lisätiedot

Valtatien 12 parantaminen välillä Uusikylä - Mankala -yleissuunnitelma, Iitin kunnan lausunto

Valtatien 12 parantaminen välillä Uusikylä - Mankala -yleissuunnitelma, Iitin kunnan lausunto Tekninen lautakunta 20 07.03.2017 Kunnanhallitus 54 20.03.2017 Valtatien 12 parantaminen välillä Uusikylä - Mankala -yleissuunnitelma, Iitin kunnan lausunto 797/10.03.01.01/2016 Tekninen lautakunta 07.03.2017

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut 5.10.2010 MOTOCROSS ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS ASEMAKAAVA

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut 5.10.2010 MOTOCROSS ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS ASEMAKAAVA 1(5) MOTOCROSS ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 220 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ASEMAKAAVA ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue Suunnittelun

Lisätiedot

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta Vastaanottaja Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215 JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA

VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA Vastaanottaja Valtimon kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 11.10.2011 VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA Päivämäärä 11/10/2011 Laatija Jouni Mikkonen Tarkastaja

Lisätiedot

ASEMAKAAVA 691/AKM MARJATIE Pyhättömän (13) kaupunginosan korttelin 31 tontit 3 ja 10 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.9.

ASEMAKAAVA 691/AKM MARJATIE Pyhättömän (13) kaupunginosan korttelin 31 tontit 3 ja 10 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.9. 691/AK LIITE 1 ASEMAKAAVA 691/AKM MARJATIE Pyhättömän (13) kaupunginosan korttelin 31 tontit 3 ja 10 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.9.2015 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Heinolan

Lisätiedot

Raportti. Kiinteistö Oy Kalevan Airut 8479 asemakaavatyön meluselvitys. Projektinumero: 307797 Donna ID 1 612 072

Raportti. Kiinteistö Oy Kalevan Airut 8479 asemakaavatyön meluselvitys. Projektinumero: 307797 Donna ID 1 612 072 ! Raportti Kiinteistö Oy Kalevan Airut 8479 asemakaavatyön meluselvitys 27.5.2016 Projektinumero: 307797 Donna ID 1 612 072 Sisältö 1. Johdanto... 1 2. Laskentamalli... 1 2.1. Lähtötiedot... 1 2.1.1. Suunnittelualue...

Lisätiedot

JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava

JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (7) JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava ja ranta-asemakaavan muutos, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.1.2013 luonnos OKKOSENRANTA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.1.2013 luonnos OKKOSENRANTA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.1.2013 luonnos OKKOSENRANTA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on maankäyttö- ja rakennuslain (MRL 63 ) mukainen asiakirja, jossa kuvataan

Lisätiedot

Sorkkalan kylän liikenneturvallisuustarkastelu, Pirkkala

Sorkkalan kylän liikenneturvallisuustarkastelu, Pirkkala Sorkkalan kylän liikenneturvallisuustarkastelu, Pirkkala Maantie 13783 eli Sorkkalantie Ominaisuustiedot Pituus yhteensä 4,2 km (mt 3022 / Anian rantatie - mt 308 / Lentoasemantie) Kevyen liikenteen väylä

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 9

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 9 KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 9 Kaavoituspalvelut 05.10.2011 ¹) Täydennetty 29.9.2015 PERUSTIEDOT ALOITE TAI ASEMAKAAVATYÖN

Lisätiedot

VT 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA

VT 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA VT 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA TIESUUNNITELMAN SISÄLLYSLUETTELO KANSIO 1/2 OSA A TIESUUNNITELMAN SELOSTUSOSA Kansilehti Sisällysluettelo Tiesuunnitelman yleisesite

Lisätiedot

Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Raahen kaupungin 16.kaupunginosan korttelin 64 tontteja 32, 39, 40, 41, 42 ja 43 sekä korttelin 62 tontteja 38 ja 52 koskeva asemakaavan muutos. OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

Kehä I välillä Keilaniemessä, 1. rakennusvaihe

Kehä I välillä Keilaniemessä, 1. rakennusvaihe Kehä I välillä Keilaniemessä, 1. rakennusvaihe 19.1.2016 1 Tilaisuuden ohjelma Tilaisuuden avaus Espoon kaupunkitekniikan johtaja Harri Tanska Hankekokonaisuuden esittely Espoon kaupunkitekniikka rakennuspäällikkö

Lisätiedot

KOSKEN Tl KUNTA. Keskustaajaman ja Koivukylän osayleiskaavojen liikenneselvitys LUONNOS. Työ: 26478. Tampere 7.11.2013

KOSKEN Tl KUNTA. Keskustaajaman ja Koivukylän osayleiskaavojen liikenneselvitys LUONNOS. Työ: 26478. Tampere 7.11.2013 KOSKEN Tl KUNTA Keskustaajaman ja Koivukylän osayleiskaavojen liikenneselvitys LUONNOS Työ: 26478 Tampere 7.11.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 453 33101 Tampere Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 001 Y-tunnus

Lisätiedot

LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS 24.2.2014 24.2.2014 YLEISÖTILAISUUS, LUOSTARINKYLÄ

LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS 24.2.2014 24.2.2014 YLEISÖTILAISUUS, LUOSTARINKYLÄ LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS TIESUUNNITELMAN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET Tiesuunnitelma liittyy osana Lakarin teollisuus- ja logistiikkaalueen kehittämiseen. Uusi

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO

SISÄLLYSLUETTELO OSA A TIESUUNNITELMAN SELOSTUSOSA Tiesuunnitelman sisällysluettelo 29.5.2015 Tiesuunnitelmien yleisesite Hankekortit 29.5.2015 1.2T Tiesuunnitelmaselostus 29.5.2015 1.3T Ehdotus tiesuunnitelman hyväksymiseksi

Lisätiedot

Kevätniemen asemakaava-alueen laajennuksen liikenneselvitys ja liikenteellisten vaikutusten arviointi

Kevätniemen asemakaava-alueen laajennuksen liikenneselvitys ja liikenteellisten vaikutusten arviointi S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LIEKSAN KAUPUNKI Kevätniemen asemakaava-alueen laajennuksen liikenneselvitys ja liikenteellisten vaikutusten arviointi Selostus LUONNOS, joka päivitetään kaavan edistyessä

Lisätiedot

IKAALISTEN KAUPUNKI, YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA KESKEISEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS LUONNOSVAIHEEN KUULEMINEN. MIELIPITEET Ohessa mielipiteet tiivistettynä.

IKAALISTEN KAUPUNKI, YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA KESKEISEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS LUONNOSVAIHEEN KUULEMINEN. MIELIPITEET Ohessa mielipiteet tiivistettynä. 1 IKAALISTEN KAUPUNKI, YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA KESKEISEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS LUONNOSVAIHEEN KUULEMINEN MIELIPITEET Ohessa mielipiteet tiivistettynä. Mielipiteen antaja 1. Maria ja Juha Änkö, Tapio Änkö Kuolinpesä,

Lisätiedot

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE Liite 17 / Ymp.ltk 18.2.2014 / 25 KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.2.2014 tark. 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus-

Lisätiedot

HARSUN TYÖPAIKKA-ALUEEN ALIKULKUSELVITYS

HARSUN TYÖPAIKKA-ALUEEN ALIKULKUSELVITYS HARSUN TYÖPAIKKA-ALUEEN ALIKULKUSELVITYS 2.9.2015 2 TOIMEKSIANTO JA SELVITYSALUEEN SIJAINTI Toimeksiannosta olemme laatineet alikulkuselvityksen Harsun työpaikkaalueen kaavaluonnoksen perusteella. Toimeksiantajana

Lisätiedot

SÄKYLÄN KUNTA LUSIKKAOJAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SÄKYLÄN KUNTA LUSIKKAOJAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SÄKYLÄN KUNTA LUSIKKAOJAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Alue ja suunnittelun kohde Asemakaavoitus koskee pääosin Säkylän kunnan Isosäkylän kylässä olevaa rantaaluetta

Lisätiedot

VALTATIE 3 HÄMEENKYRÖ-YLÖJÄRVI LINJAUSVAIHTOEHTOJEN VERTAILU

VALTATIE 3 HÄMEENKYRÖ-YLÖJÄRVI LINJAUSVAIHTOEHTOJEN VERTAILU VALTATIE 3 HÄMEENKYRÖ-YLÖJÄRVI LINJAUSVAIHTOEHTOJEN VERTAILU HÄMEENKYRÖ-YLÖJÄRVI LINJAUSVAIHTOEHTOJEN VERTAILU Tarkastus Päivämäärä 3.4.2010 Laatija Jouni Lehtomaa Tarkastaja Hyväksyjä Kuvaus Valtatien

Lisätiedot

KAUKLAHDENVÄYLÄN KEHITTÄMISSELVITYS, 2007

KAUKLAHDENVÄYLÄN KEHITTÄMISSELVITYS, 2007 Kauklahden alueella on käynnissä useita maankäytön kehittämiseen tähtääviä suunnitelmia. Kauklahdenväylän kehittämisselvitys Länsiväylän ja Kehä III:n välillä on laadittu, jotta maankäytön suunnittelussa

Lisätiedot

HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS

HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS Vastaanottaja Hollolan kunta Asiakirjatyyppi Tilanvaraussuunnitelma Päivämäärä 7.12.2016 Viite 1510030125 HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS Päivämäärä 7.12.2016 Laatija

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA Yksityisteiden perusparannus - Kullaanmäentie - Lauttajärventie - Joupinkuja - Kuruntie - Tuohistonmäentie - Opistontie

ILMAJOEN KUNTA Yksityisteiden perusparannus - Kullaanmäentie - Lauttajärventie - Joupinkuja - Kuruntie - Tuohistonmäentie - Opistontie TYÖSELITYS 3575 14.8.2012 ILMAJOEN KUNTA Yksityisteiden perusparannus - Kullaanmäentie - Lauttajärventie - Joupinkuja - Kuruntie - Tuohistonmäentie - Opistontie SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ 1 1.1 KULLAANMÄENTIE

Lisätiedot

Pirkanmaan tienpidon ja liikenteen suunnitelma 2014 2017

Pirkanmaan tienpidon ja liikenteen suunnitelma 2014 2017 2.4.2014 Pirkanmaan tienpidon ja liikenteen suunnitelma 2014 2017 Toimintaympäristö Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (tekstissä jatkossa ELYkeskus) Tienpidon ja liikenteen suunnitelmassa

Lisätiedot

Janakkalan kunta Turenki 12.9.2014

Janakkalan kunta Turenki 12.9.2014 Janakkalan kunta Turenki 12.9.2014 1 Moisio 1 D:no 287/2014 Asemakaava ja asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ALUEEN SIJAINTI Alue sijaitsee Turengin keskustan itäpuolella ja se rajoittuu

Lisätiedot

Maantien 3051 (Hattulantie) parantaminen rakentamalla kevyen liikenteen väylä välille Männistöntie - Parolannummentie

Maantien 3051 (Hattulantie) parantaminen rakentamalla kevyen liikenteen väylä välille Männistöntie - Parolannummentie 1 Maantien 3051 (Hattulantie) parantaminen rakentamalla kevyen liikenteen väylä välille Männistöntie - Parolannummentie Tiesuunnitelman esittelytilaisuus 11.2.2013 2013 klo 15.00 16.00. 2 Maantien 3051

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI VENESJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS 26.1.2016 OSAYLEISKAAVAN MUUTOS koskee Kankaanpään Venesjärven kylän tiloja 214-423-1-176 Hohkaranta,

Lisätiedot

Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti:

Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti: 1 (6) Valtatien 6 parantaminen välillä Tykkimäki-Kuivala, Kouvola Tiesuunnitelma Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti: 1. MAANTIET:

Lisätiedot

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 2 Sisällysluettelo: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 4 3. SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

Janakkalan kunta Turenki 25.4.2014

Janakkalan kunta Turenki 25.4.2014 Janakkalan kunta Turenki 25.4.2014 1 Taimistotie Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ALUEEN SIJAINTI Alue sijaitsee Turengin keskustassa, Turengintien pohjoispuolella, rautatien molemmin

Lisätiedot

3.11.2015. Maankäyttöpalvelut

3.11.2015. Maankäyttöpalvelut 1(5) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) (MRL 63 ) Maankäyttöpalvelut Asemakaavan muutos (2314) Asemantie 1-3 Asemakaavan muutos koskee 4. keskustan kaupunginosan rautatiealuetta. 3.11.2015 Osallistumis-

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNGIN 17. ALANURMON KAUPUNGINOSAN ASEMA- KAAVAN LAAJENNUS, VIERULANPELTO

LAPUAN KAUPUNGIN 17. ALANURMON KAUPUNGINOSAN ASEMA- KAAVAN LAAJENNUS, VIERULANPELTO 1 LAPUAN KAUPUNKI LAPUAN KAUPUNGIN 17. ALANURMON KAUPUNGINOSAN ASEMA- KAAVAN LAAJENNUS, VIERULANPELTO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnitelman nimi ja suunnittelualue Suunnitelman nimi on ALANURMON

Lisätiedot

Kauniaisten kaupunki Kuntatekniikka. YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KAUNIAISTENTIE Katusuunnitelma

Kauniaisten kaupunki Kuntatekniikka. YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KAUNIAISTENTIE Katusuunnitelma Kuntatekniikka YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KAUNIAISTENTIE Katusuunnitelma Infrasuunnittelu Oy D1010 19.5.2014 YLEISSUUNNITELMA SISÄLLYS YLEISTÄ 1 1 LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET 1 1.1 Kustannusarviot 2 2 MITOITUS

Lisätiedot

GRAANIN RANNAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

GRAANIN RANNAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MIKKELIN KAUPUNKI tekninen toimi / kaupunkisuunnittelu PL 278, 50101 Mikkeli e-mail: etunimi.sukunimi@mikkeli.fi 0058 GRAANIN RANNAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 3.10.2013

Lisätiedot

Jyväskylän seudulla olevien suurten tie- ja liikennehankkeiden priorisointi kaupungin näkökulmasta

Jyväskylän seudulla olevien suurten tie- ja liikennehankkeiden priorisointi kaupungin näkökulmasta 13.10.2011 (Timo Vuoriainen, Tapio Koikkalainen) 27.11.2013 päivitetty Jyväskylän seudulla olevien suurten tie- ja liikennehankkeiden priorisointi kaupungin näkökulmasta Jyväskylän seudulla on useita tärkeitä

Lisätiedot

KOSKI Tl KESKUSTAN JA KOIVUKYLÄN OSA- YLEISKAAVOJEN MELUSELVITYS. Työ: E26478. Tampere, 4.12.2013

KOSKI Tl KESKUSTAN JA KOIVUKYLÄN OSA- YLEISKAAVOJEN MELUSELVITYS. Työ: E26478. Tampere, 4.12.2013 KOSKI Tl KESKUSTAN JA KOIVUKYLÄN OSA- YLEISKAAVOJEN MELUSELVITYS Työ: E26478 Tampere, 4.12.2013 PL 453 33101 TAMPERE Puhelin 010 241 4000 Telefax 010 241 4001 Y-tunnus 0564810-5 Toimistot: Turku, Tampere,

Lisätiedot

Vastaanottaja Laihian kunta. Asiakirjatyyppi Kaavaselostus. Päivämäärä 14.4.2014 LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MAANTIET KADUIKSI

Vastaanottaja Laihian kunta. Asiakirjatyyppi Kaavaselostus. Päivämäärä 14.4.2014 LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MAANTIET KADUIKSI Vastaanottaja Laihian kunta Asiakirjatyyppi Kaavaselostus Päivämäärä 14.4.2014 LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MAANTIET KADUIKSI LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS, MAANTIET KADUIKSI KAAVASELOSTUS Tarkastus

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kuopion kaupunki Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut Asemakaavoitus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KELLOMÄEN PUUTARHA (työnumero 358, asian:o 2931/2015) ASEMAKAAVAN MUUTOS 15.4.2015 OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

Vt 6 parantaminen Kärjen kylän kohdalla ja rinnakkaistiejärjestelyt, Lappeenranta

Vt 6 parantaminen Kärjen kylän kohdalla ja rinnakkaistiejärjestelyt, Lappeenranta Rambøll Finland Oy Tiehallinto/ Kaakkois-Suomen tiepiiri Vt 6 parantaminen Kärjen kylän kohdalla ja rinnakkaistiejärjestelyt, Lappeenranta Tiesuunnitelma Ympäristömeluselvitys 10.7.2009 Vt 6 parantaminen

Lisätiedot

Tiesuunnitelmaselostus

Tiesuunnitelmaselostus välille Aartapolku Alakyläntie, Kotka Tiesuunnitelmaselostus Kaakkois-Suomen elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus Kouvola 2014 Tiesuunnitelmaselostus 2(10) TIESUUNNITELMASELOSTUS SISÄLTÖ 1 HANKKEEN

Lisätiedot

SOKLI JA SAVUKOSKI -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA SAVUKOSKI 2013/08/21

SOKLI JA SAVUKOSKI -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA SAVUKOSKI 2013/08/21 SOKLI JA -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA TYÖN TAVOITTEET JA TEHTÄVÄN KUVAUS Hankkeen tavoitteena on tuottaa Savukosken kirkonkylän liikennejärjestelyjen toimenpidesuunnitelma

Lisätiedot

KESKEISET PERIAATTEET

KESKEISET PERIAATTEET NUMMI-PUSULA IKKALA KAAVARUNKO Luonnos 9.3.2009 KESKEISET PERIAATTEET 1 Suunnittelualue ja nykyinen maankäyttö Suunnittelualue käsittää Ikkalan kylätaajaman keskeisen ydinalueen. Suunnittelualueella sijaitsee

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI /TAAVETTI Marttilantie-Kappakatu-Taavetintie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 21.12.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Suunnittelualue käsittää osan Marttilantiestä sekä Kauppakadun

Lisätiedot

Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut

Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut KAPULIN YRITYSALUEEN III-VAIHEEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TEHTÄVÄ PROJ.NRO 188 Asemakaava OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Alueen ohjeellinen rajaus on

Lisätiedot

Janakkalan kunta Turenki

Janakkalan kunta Turenki Janakkalan kunta Turenki 17.8.2015 1 Kauriinmaa etelä D:no 267/2015 Asemakaava ja asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ALUEEN SIJAINTI Alue sijaitsee Turengin keskustan pohjoispuolella,

Lisätiedot

VT 4 JYVÄSKYLÄ-OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI-TIKKAKOSKI, Jyväskylä ja Laukaa

VT 4 JYVÄSKYLÄ-OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI-TIKKAKOSKI, Jyväskylä ja Laukaa VT 4 JYVÄSKYLÄ-OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI-TIKKAKOSKI, Jyväskylä ja Laukaa TIESUUNNITELMAN SISÄLLYSLUETTELO, OSA A TIESUUNNITELMAN SELOSTUSOSA Kansilehti Sisällysluettelo Tiesuunnitelman

Lisätiedot

ASEMAKAAVA MERENLÄHEISELLE ASUTUKSELLE TACKSAMVIKEN ILLÄ ORAVAISISSA

ASEMAKAAVA MERENLÄHEISELLE ASUTUKSELLE TACKSAMVIKEN ILLÄ ORAVAISISSA VÖYRIN KUNTA VÖYRIN KUNTA ASEMAKAAVA MERENLÄHEISELLE ASUTUKSELLE TACKSAMVIKEN ILLÄ ORAVAISISSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Mustasaaressa 23.10.2012 Kaavoitusalue Asemakaava-alue sijaitsee Oravaisten

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 13.4.2011 KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 13.4.2011 KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(7) KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 223 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE

Lisätiedot

16T-2 Meluselvitys

16T-2 Meluselvitys 16T-2 Meluselvitys 11.11.2014 Meluselvitys 1 (3) Valtateiden 3 ja 18 parantaminen, Laihia 16T-2 Meluselvitys Melulaskennat on laadittu Liikenneviraston maanteiden meluselvityksen maastomallin pohjalta.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NAANTALIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖVIRASTO / SUUNNITTELUOSASTO SANTALANTIEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Asemakaavoitettava alue sijaitsee Naantalin Luonnonmaalla, noin

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Herunen, Valssitie

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Herunen, Valssitie Kaavatunnus 1/7 5-021 Asianumero 471/10.02.03/2015 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Herunen, Valssitie Asemakaavan muutos koskee asemakaavan mukaista puistoaluetta Valssitien alueella. Asemakaavan muutoksella

Lisätiedot

Itä-Immanen Vaihe 2 LIITE 5 ASEMAKAAVOITUKSEEN LIITTYVÄN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA JA MELUSELVITYS SUUNNITELMASELOSTUS

Itä-Immanen Vaihe 2 LIITE 5 ASEMAKAAVOITUKSEEN LIITTYVÄN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA JA MELUSELVITYS SUUNNITELMASELOSTUS LIITE 5 Naantalin kaupunki Ympäristövirasto Yhdyskuntatekniikka 82120192/1 Itä-Immanen Vaihe 2 ASEMAKAAVOITUKSEEN LIITTYVÄN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA JA MELUSELVITYS SUUNNITELMASELOSTUS 03.10.2008

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA EPAALA - PÄLKÄNEVEDENTIE, MELUSELVITYS

PÄLKÄNEEN KUNTA EPAALA - PÄLKÄNEVEDENTIE, MELUSELVITYS Kaavaselostus, liite 2: Epaala-Pälkänevedentie, meluselvitys Vastaanottaja Pälkäneen kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 5.8.2011 PÄLKÄNEEN KUNTA EPAALA - PÄLKÄNEVEDENTIE, MELUSELVITYS PÄLKÄNEEN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MYRSKYLÄ Päiväys 15.6.2015 KOSKENKYLÄNTIEN YRITYSALUE ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan kaavoituksen

Lisätiedot