Kunnanhallitus 6/ (- 272) KOKOUSAIKA Maanantaina 20. huhtikuuta 2009 klo Veli Haaranen. Harri Kaituri Tiina Mustonen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kunnanhallitus 6/2009 226 (- 272) KOKOUSAIKA Maanantaina 20. huhtikuuta 2009 klo 17.30-19.15. Veli Haaranen. Harri Kaituri Tiina Mustonen"

Transkriptio

1 POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 6/ (- 272) KOKOUSAIKA Maanantaina 20. huhtikuuta 2009 klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet MUUT SAAPUVILLA OLLEET nro sivu Polvijärven kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Asko Mustonen Veli Haaranen Harri Kaituri Tiina Mustonen Reijo Mutanen (Esko Tanskasen tilalla) Heli Routa-Mutanen Raija Suvanto Jorma Tanskanen Raili Tanskanen n puheenjohtaja n 1. varapuheenjohtaja Jorma Huttunen Anja Hyvärinen n 2. varapuheenjohtaja Kunnanjohtaja/esittelijä Leila Karttunen Pauli Vaittinen Hallintojohtaja/ pöytäkirjanpitäjä Helena Kaasinen Asiat :t ALLEKIRJOITUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJA ON TARKAS- TETTU Asko Mustonen Helena Kaasinen Aika ja paikka Tiistaina klo 9.00 kunnanvirastolla Allekirjoitukset PÖYTÄKIRJA ON OLLUT YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Harri Kaituri Tiina Mustonen Aika ja paikka Tiistaina klo kunnanvirastolla Todistaa Virka-asema Allekirjoitus Hallintojohtaja Helena Kaasinen

2 227 Kunnanhallitus / KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Khall. 111 Ehdotus Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Khall. 112 Ehdotus Kunnanhallitus päättää valita pöytäkirjantarkastajiksi kunnanhallituksen jäsenet Harri Kaiturin ja Tiina Mustosen. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

3 228 Kunnanhallitus / SIVISTYSLAUTAKUNNAN JÄSENYYDESTÄ SEPPO RÄSÄSELLE ERON MYÖNTÄMINEN Khall. 113 Seppo Räsänen on saapuneella kirjeellään pyytänyt eroa sivistyslautakunnan jäsenyydestä paikkakunnalta poismuuton vuoksi. Ehdotus Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Seppo Räsäselle myönnetään ero sivistyslautakunnan jäsenyydestä ja tilalle valitaan henkilö sivistyslautakuntaan. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

4 229 Kunnanhallitus / EUROPARLAMENTTIVAALIEN 2009 ULKOMAINONTA Khall. 114 Kuntaliitto on lähettänyt kunnille yleiskirjeen europarlamenttivaaleista koskien vaalien järjestelyjä. Europarlamenttivaalien ulkomainonta suositellaan aloitettavaksi niillä alueilla, jotka ovat kunnan hallinnassa ja määräysvallassa, viikkoa ennen ennakkoäänestyksen aloittamista eli Ulkomainospaikkoja valittaessa on otettava huomioon vaalilain säädökset, jotka edellyttävät, että vaalimainoksia ei sijoiteta ennakkoäänestys- tai äänestyspaikalle tai niiden läheisyyteen siten, että niiden voidaan katsoa vaikuttavan äänestäjien vaalivapauteen. Lähtökohtana voidaan pitää sitä, etteivät vaalimainokset näy vaalihuoneistoon taikka sen sisäänkäyntiin. Kunta ei voi määrätä muiden kuin omistuksessaan ja hallinnassaan olevien alueiden vaalimainontapaikoista. Mainonnan aloittamisen ajankohta ja kuntien käyttöön varaamat mainospaikat on syytä saattaa vaaleihin osallistuvien puolueiden, yhteislistojen ja valitsijayhdistysten tietoon. Samalla tulee ilmoittaa niiden henkilöiden yhteystiedot, jotka vastaavat ulkomainonnasta. Ehdotus Kunnanhallitus päättää seuraavaa: - europarlamenttivaalien ulkomainonta niillä alueilla, jotka ovat kunnan hallinnassa ja määräysvallassa, saadaan aloittaa viikkoa ennen ennakkoäänestyksen aloittamista eli kunnan koulukiinteistöille ja niiden tonteille sekä kunnanvirastotalon tontille ei saa laittaa mitään vaalijulisteita.

5 230 Kunnanhallitus / vaalimainosten kiinnittäminen eläviin puihin kielletään. - teknistä toimistoa kehoitetaan asentamaan telineet ulkomainontaa varten paikoilleen huomioiden ko. ajat. - kunta ei vastaa mainoksiin eikä mainostelineisiin mahdollisesti kohdistuvasta ilkivallasta. - kunta päättää, että rakennuskaava-alueella ei ole muita vaalimainospaikkoja ellei tarkoitukseen ole asianmukaista lupaa. - vaalimainokset tulee poistaa mainosten asettajan toimesta ja kustannuksella viimeistään viikon kuluessa vaalin päättymisestä. Mikäli vaalimainoksia ei mainoksen asettajan toimesta ole poistettu annettuun määräaikaan mennessä, poistaa kunta mainoksen asettajan kustannuksella mainokset, joita se ei säilytä. Kunnanhallitus kehottaa teknistä toimistoa nimeämään vaalien ulkomainonnasta vastaavan henkilön. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

6 231 Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta / Kunnanhallitus / VALTUUSTOALOITE SOTKUMAN KOULUN OPPILAIDEN OPISKELUPAIKASTA SYKSYN 2009 JA KEVÄÄN 2010 AIKANA Sivistysltk. 27 Khall. 115 Valtuutettu Veikko Isoniemi on valtuuston kokouksessa jättänyt valtuustoaloitteen Sotkuman koulun oppilaiden opiskelupaikasta syksyllä 2009 ja keväällä Veikko Isoniemi ehdottaa, että oppilaat aloittaisivat syyslukukaudella 2009 Horsmanahon koulussa, koska nykyiset opiskelutilat vapaa-aikatalossa, kahviossa ja neuvottelutilassa, tarvittaisiin vapaa-ajan toimintoihin, esimerkiksi kahvilatoimintaan, eläkeläisten päiväkerhoihin ja muiden ryhmien iltatoimintaan. Horsman-ahon koulun syksyn 2009 oppilasmäärä (18) olisi arvion mukaan niin pieni, että koulutoiminta jouduttaisiin lopettamaan aikanaan tehdyn valtuustopäätöksen mukaisesti. Hallintojohtaja on pyytänyt aloitteesta sivistyslautakunnan lausunnon mennessä. Ehdotus Sivistyslautakunta antaa asiasta kunnanhallitukselle lausunnon liitteen mukaisesti. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

7 Kunnanhallitus / Ehdotus Kunnanhallitus yhtyy asiassa sivistyslautakunnan näkemykseen ja toteaa, että aloite ei anna aihetta enempiin toimenpiteisiin. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite nro 1.

8 Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta / Kunnanhallitus / VALTUUSTOALOITE KOULUJEN SÄILYMISESTÄ MUUTTAMALLA OPPILASMÄÄRÄN LASKEMISEN PERUSTEITA Sivistysltk. 28 Khall. 116 Valtuutettu Veikko Isoniemi on valtuuston kokouksessa jättänyt valtuustoaloitteen oppilasmäärien laskemisen perusteiden muuttamisesta niin, että kyläkoulut säilyisivät mahdollisimman pitkään. Aloitteessaan Isoniemi ehdottaa, että koulun oppilaisiin lasketaan kaikki koulun oppilaaksiottoalueella asuvat oppilaat eli myös oppilaat, jotka ovat saaneet luvan sivistyslautakunnalta käydä toista koulua sekä oppilaat, jotka vammaisuutensa johdosta on jouduttu sijoittamaan heidän tarpeitaan vastaavaan kouluun. Veikko Isoniemi toteaa, että hänen ehdottamallaan muutoksella ehkä pystyttäisiin säilyttämään tällä hetkellä käytössä olevat kyläkoulut mahdollisimman pitkään. Hallintojohtaja on pyytänyt asiasta sivistyslautakunnan lausunnon mennessä. Ehdotus Sivistyslautakunta antaa kunnanhallitukselle lausunnon liitteessä olevan mukaisesti. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

9 Kunnanhallitus / Ehdotus Kunnanhallitus yhtyy asiassa sivistyslautakunnan näkemykseen ja toteaa, että aloite ei anna aihetta enempiin toimenpiteisiin.

10 Kunnanhallitus / Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite nro 2.

11 Kunnanhallitus / Sosiaali- ja terveyslautakunta / Kunnanhallitus / VALTUUSTOALOITE RÖNTGENPALVELUISTA POLVIJÄRVEN TERVEYSKESKUKSESSA Sos. ja terv. ltk 39 Kunnanvaltuuston kokouksessa on tehty valtuustoaloite röntgenpalvelujen saamisesta Polvijärven terveyskeskuksessa (liite). Sosiaali- ja terveyslautakunta on ( ) hyväksynyt uuden terveyskeskuksen huonetilaohjelman. Samassa yhteydessä selvitettiin röntgenpalveluja. Kunnanhallitus on käsitellyt asiaa huonetilaohjelmaa ja röntgen-asiaa 37/ Päätöksessä kunnanhallitus on (äänestyksen jälkeen) esittänyt valtuustolle, että sosiaali- ja terveyslautakunnan esitys hyväksytään. Kunnanvaltuusto on 8/ hyväksynyt huonetilaohjelman kunnanhallituksen esityksen. Hyväksytty huonetilaohjelma ei sisällä röntgentiloja. Röntgentoiminta on Polvijärvellä päättynyt ja Säteilyturvakeskus on lakkauttanut turvallisuusluvan Terveyskeskuksella on sopimus kuvantamispalvelujen ostamisesta Outokummun terveyskeskukselta. Lisäksi sairaanhoitopiirin röntgenliikelaitos ilman erillistä sopimusta hoitaa myös Polvijärven terveyskeskuksen lähettämät tutkimukset.

12 Kunnanhallitus / Polvijärven röntgenissä tehtiin alkuvuoden 2008 aikana 368 röntgentutkimusta ja ostettiin 691 tutkimusta, joista kulut olivat Kunnan omana toimintana röntgenin kustannukset olivat v (nettomenot).

13 Kunnanhallitus / Sosiaali- ja terveyslautakunta / Kunnanhallitus / Ehdotus Johtava lääkäri Lautakunta toteaa selvityksenään kunnanhallitukselle, että valtuustoaloite ei aiheuta enempiä toimenpiteitä. Päätös Sinikka Eronen esitti, että terveyskeskuksen suunnittelussa huomioidaan röntgentilat ja että röntgenpalvelut tuotetaan omassa terveyskeskuksessa. Khall. 117 Käydyn keskustelun jälkeen puheenjohtaja totesi, että on tehty päätösehdotuksesta poikkeava esitys mutta sitä ei ole kannatettu, joten esitys on rauennut. Päätösehdotus hyväksyttiin. Sinikka Eronen jätti asiassa eriävän mielipiteen. Ehdotus Kunnanhallitus hyväksyy sosiaali- ja terveyslautakunnan esityksen. Päätös Käydyn keskustelun aikana Raija Suvanto esitti Veli Haarasen kannattamana, että terveyskeskuksen tilaohjelmaan lisätään röntgentilat ja röntgenpalvelut tuotetaan omassa terveyskeskuksessa. Harri Kaituri kannatti esittelijän esitystä.

14 Kunnanhallitus / Lisäksi Raija Suvanto esitti Heli Routa-Mutasen kannattamana, että sosiaali- ja terveystoimelta pyydetään eritelty selvitys röntgenpalvelujen kustannuksista vuosilta 2007 ja 2008.

15 Kunnanhallitus / Reijo Mutanen, Harri Kaiturin kannattamana esitti, että lisäselvityksiä röntgenpalvelujen kustannuksista ei pyydetä. Päätettyään keskustelun puheenjohtaja ensin totesi, että äänestetään Raija Suvannon tekemästä esityksestä siitä, että terveyskeskuksen tilaohjelmaan lisätään röntgentilat ja röntgenpalvelut tuotetaan omassa terveyskeskuksessa. Puheenjohtajan esityksestä äänestys päätettiin suorittaa kädennostoäänestyksenä siten, että ne, jotka kannattavat esittelijän esitystä äänestävät JAA ja ne, jotka kannattavat Raija Suvannon esitystä äänestävät EI. Suoritetussa äänestyksessä annettiin 6 JAA -ääntä, 2 EI - ääntä ja 1 tyhjää. JAA äänestivät Asko Mustonen, Harri Kaituri, Jorma Tanskanen, Reijo Mutanen, Raili Tanskanen ja Tiina Mustonen. EI äänestivät Raija Suvanto ja Veli Haaranen. Heli Routa- Mutanen äänesti tyhjää. Puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen hyväksyneen esittelijän esityksen. Tämän jälkeen puheenjohtaja totesi, että seuraavaksi äänestetään Raija Suvannon tekemästä esityksestä siitä, että sosiaali- ja terveystoimelta pyydetään eritelty selvitys röntgenpalvelujen kustannuksista vuosilta 2007 ja 2008 ja Reijo Mutasen tekemästä esityksestä, että lisäselvityksiä röntgenpalveluiden kustannuksista ei pyydetä. Puheenjohtajan esityksestä äänestys päätettiin suorittaa kädennostoäänestyksenä siten, että ne, jotka kannattavat Raija Suvannon esitystä äänestävät JAA ja ne, jotka kannattavat Reijo Mutasen esitystä äänestävät EI.

16 Kunnanhallitus / Suoritetussa äänestyksessä annettiin 2 JAA -ääntä, 5 EI - ääntä ja 2 äänesti tyhjää. JAA äänestivät Raija Suvanto ja Heli Routa-Mutanen. EI äänestivät Asko Mustonen, Reijo Mutanen, Harri Kaituri, Raili Tanskanen ja Jorma Tanskanen. Tiina Mustonen ja Veli Haaranen äänestivät tyhjää. Puheenjohtaja totesi, että lisäselvityksiä röntgenpalveluiden kustannuksista ei pyydetä. Liite nro 3.

17 Kunnanhallitus / Sosiaali- ja terveyslautakunta / Kunnanhallitus / ELÄINLÄÄKÄREIDEN PÄIVYSTYSKORVAUKSET Sos. ja terv. ltk 42 Eläinlääkäripäivystys hoidetaan yhdessä Okulin kanssa. Polvijärvellä on kaksi eläinlääkäriä mutta toisen eläinlääkärin työ on osa-aikaista. Päivystysvuorot on jaettu niin, että Polvijärvellä on kahden eläinlääkärin päivystysvuorot vaikka käytännössä työssä on 1½ eläinlääkäri. Näinollen päivystysrasitus on ollut suuri. Kunnanhallitus on hyväksynyt sosiaali- ja terveyslautakunnan esittämän eläinlääkäreiden päivystyspalkkiot. Päätöksen mukaan eläinlääkäreille maksetaan kolminkertainen päivystyspalkkio välisenä aikana ns. ylimääräisistä päivystyksistä ja lisäksi kahdesta ylimääräisestä arkipäivystyksestä ( 30 h) annetaan yksi vapaapäivä. Vapaat annetaan silloin kun toinen eläinlääkäri on työssä. Päätöksen mukaan ei ylimääräisiä vapaapäiviä anneta eikä ylimäärästä korvausta makseta mikäli sijaisia saadaan palkatuksi. Normaali arkipäivystyskorvauskorvaus on 3,15 /tunti ja viikonloppupäivystys 5,42 /tunti. Ehdotus Lautakunta esittää kunnanhallitukselle, että kolminkertainen

18 Kunnanhallitus / päivystyskorvaus maksetaan saakka ns. ylimääräisistä päivystyksistä sekä vakinaisille että sijaisina toimiville eläinlääkäreille. Ylimääräinen vapaapäivä annetaan vakinaiselle eläinlääkärille kahdesta ylimääräisestä päivystyksestä mutta sijaisille vapaita ei myönnetä. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

19 Kunnanhallitus / Khall. 118 Ehdotus Kunnanhallitus hyväksyy sosiaali- ja terveyslautakunnan esityksen. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

20 Kunnanhallitus / Tekninen lautakunta / Sosiaali- ja terveyslautakunta / Kunnanhallitus / AVOTERVEYDENHUOLLON TILOJEN LUONNOSPIIRUSTUSTEN (L2) JA KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN Tekn. ltk. 20 Kunnanvaltuusto on hyväksynyt avoterveydenhuollon tilojen huonetilaohjelman L1-luonnokset sekä tavoitehintakustannusarvion kokouksessaan Hankkeen suunnittelu on edennyt L2-vaiheeseen. Suunnittelun edetessä hankkeen hyötypinta-ala on pienentynyt 10 m 2 ja bruttopinta-ala kasvanut 59 m 2. Bruttopinta-alan suurentuminen johtuu ilmanvaihtokonehuoneen arvioitua suuremmasta tilatarpeesta sekä varavoimakoneen ja sähköpääkeskuksen tilojen suurentumisesta alustavaan tilaohjelmaan verrattuna. Hankkeen kustannusarvio on (alv. 0 %). Esityslistan mukana postitetaan A3 pienennökset pohjapiirustuksista, asemapiirroksesta, leikkauksista sekä kaakon ja lounaan puoleisista julkisivuista sekä rakennetapaselostus. Luonnospiirustukset on nähtävänä teknisessä toimistossa ja niitä esitellään kokouksessa.

21 Kunnanhallitus / Ehdotus Lautakunta hyväksyy avoterveydenhuollon tilojen luonnosasemapiirustuksen, luonnospohjapiirustukset (L2), ARK / ) ja rakennetapaselostuksen sekä kustannusarvion (alv. 0 %) ja esittää ne kunnanhallituksen ja edelleen kunnanvaltuuston hyväksyttäviksi. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

22 Kunnanhallitus / Sosiaali- ja terveyslautakunta / Kunnanhallitus / Sos. ja terv. ltk 40 Ehdotus Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyy teknisen lautakunnan esityksen ja esittää sen kunnanhallituksen ja valtuuston hyväksyttäväksi. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Khall. 119 Ehdotus Kunnanhallitus hyväksyy sosiaali- ja terveyslautakunnan esityksen ja esittää valtuuston hyväksyttäväksi. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite nro 4.

23 Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta / Kunnanhallitus / VALTUUSTOALOITE RUVASLAHDEN JA KINAHMON KOULUPIIRIEN YHDISTÄMISEKSI Sivistysltk. 16 Valtuutettu Timo Reijonen on jättänyt valtuuston kokouksessa aloitteen Ruvaslahden ja Kinahmon koulupiirien yhdistämiseksi niin, että koulun toimipaikaksi tulee Kinahmon koulu. Aloitettaan Timo Reijonen perustelee sillä, että Kinahmon koulun kunto on parempi ja että Kinahmon koululla on sisäliikuntatilat ja erillinen tila teknisiin töihin. Kuljetusten osalta aamuliikenne sopii nykyisellään oppilaskuljetuksiin ajettavan suunnan ja aikataulun puolesta. Ruvaslahden koulun lakkauttaminen ja liittäminen Kinahmon kouluun oli esillä valtuustossa vuonna Tuolloin valtaosa Ruvaslahden koulun oppilaiden vanhemmista halusi kuitenkin, että lapset menevät kirkonkylän kouluun, jos Ruvaslahden koulu lakkaisi. ratkaisi asian, niin, että kouluja ei yhdistetty. Ruvaslahden koulu sai jatkaa, kun siihen liitettiin Martonvaaran alue. n kouluverkkolinjauspäätöksen mukaan lakkautuvan kyläkoulun oppilaaksiottoalue liitetään ensisijaisesti Kirkonkylän koulun oppilaaksiottoalueeseen. Lakkauttaminen laitetaan vireille, kun oppilasmäärä jää pienemmäksi kuin 20.

24 Kunnanhallitus / Koulurakennusten kunto ei ole ollut keskeisin kysymys koulun säilymisen kannalta, vaan se koulu lakkaa, jonka oppilasmäärä jää liian pieneksi. Kaikkien toimivien koulujen tilat pidetään kunnossa. Kirkonkylän koulukeskuksessa on hyvät kunnostetut opetustilat, jonne kaikki Kinahmosta tulevat oppilaat sopivat.

25 Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta / Kunnanhallitus / Ehdotus Sivistyslautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että aloite ei anna aihetta enempiin toimenpiteisiin. Lakkautusasia käsitellään erillisessä pykälässä. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Khall. 120 Ehdotus Kunnanhallitus yhtyy asiassa sivistyslautakunnan kannanottoon. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite nro 5.

26 Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta / Kunnanhallitus / KINAHMON KOULUN LAKKAUTTAMINEN Sivistysltk. 17 on kokouksessaan käsitellyt Polvijärven kouluverkkolinjauksia ja päättänyt hyväksyä koulun säilymisen kaksiopettajaisena, jos koulussa on vähintään 20 oppilasta. Oppilasmäärään lasketaan koulun oman oppilaaksiottoalueen ja toisen koulun oppilaaksiottoalueelta tulleet perusopetuksen ja esiopetuksen oppilaat. Koulun lakkautuessa sen oppilaaksiottoalue liitetään ensisijaisesti Kirkonkylän koulun oppilaaksiottoalueeseen. Oppilasennusteen mukaan Kinahmon koulun oppilasmäärä jää lukuvuoden alusta alkaen selvästi valtuuston päättämää oppilasmäärää pienemmäksi. Lukuvuoden aloittaisi vain 14 oppilasta. Kinahmon koulun oppilasennuste näkyy liitteestä. Liitteessä on myös muiden koulujen oppilasennusteet. on kokouksessaan hyväksynyt vuoden 2009 talousarvion siten, että siinä ei ole varattu määrärahoja Kinahmon koululle syyslukukaudeksi Kinahmon koulun kaikki perusopetuksen oppilaat pystytään sijoittamaan Kirkonkylän kouluun. Erillisestä liitteestä näkyy Kirkonkylän koulun oppilasennuste, jossa on huomioitu Kinahmon ja Horsmanahon koulujen oppilaat ja myöhemmin mahdollisesti

27 Kunnanhallitus / lakkautuvien Hukkalan ja Ruvaslahden koulujen oppilaat. Kirkonkylän koulun luokkakokoja ei ole tarkoitus kasvattaa nykyistä suuremmiksi. Tarvittaessa perustetaan rinnakkaisluokkia ja lisätään jakotunteja.

28 Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta / Kunnanhallitus / Kinahmon koulun esiopetuksen oppilaat menisivät päiväkodin esiopetusryhmään. Liitteenä olevan ennusteen mukaan kaikkien lakkautettavien koulujen esioppilaat sopivat päiväkotiin ainakin lähivuosina. Oppilaiden koulumatkat ja matkoihin ja odotuksiin käytettävä aika pitenevät. Koulumatkojen ei kuitenkaan arvioida muuttuvan niin paljon pidemmäksi, että se heikentäisi lasten koulunkäynnin edellytyksiä. Matkoihin käytettävä aika jää perusopetuslain sallimaa enimmäisaikaa lyhyemmäksi. Aamuisin koululaiset tulevat Kirkonkylän kouluun pääsääntöisesti linja-autolla. Iltapäivisin paluukuljetus tapahtuu taksilla ja linja-autolla. Tarkemmat kuljetussuunnitelmat voidaan laatia vasta kesällä. Kinahmon ja Ruvaslahden koulujen oppilaaksiottoalueiden välisen rajan mahdollinen muuttaminen Kiviniemen kohdalla oli esillä kouluverkkolinjauksista päätettäessä. Kun koulukuljetus kirkon-kylän kouluun pystytään asiallisesti hoitamaan myös Kiviniemestä, ei rajamuutos ole tarpeen, vaan koko Kinahmon koulun oppilaaksiottoalue voidaan liittää Kirkonkylän koulun oppilaaksiottoalueeseen. Kinahmon koulussa on kunnan omana toimintana toteutettavaa harkinnanvaraista iltapäivätoimintaa, jossa on tällä hetkellä 8 koululaista. Koulun lakkautuessa myös iltapäivätoiminta Kinahmossa lakkaisi. Ensi lukuvuodesta lähtien iltapäivätoimintaa tarvitsevat koululaiset voivat osallistua toimintaan kirkonkylässä.

29 Kunnanhallitus / Koulun lakkautumisesta aiheutuvat säästöt ja lisäkulut selviävät liitteenä olevasta arviolaskelmasta. Kokonaissäästö on huomattava.

30 Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta / Kunnanhallitus / Kinahmon koulun vakinaiset työntekijät sijoitetaan vapaina oleviin virkoihin ja tehtäviin. Lakkautettavien koulujen henkilöstön sijoittamisesta laaditaan erillinen suunnitelma, jonka pohjalta sivistyslautakunta tekee tarvittavat erillispäätökset. Ehdotus Sivistyslautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että Kinahmon koulu lakkautetaan alkaen ja että Kinahmon koulun koko nykyinen oppilaaksiottoalue liitetään Kirkonkylän koulun oppilaaksiottoalueeseen. Ennen kunnanhallituksen käsittelyä asiasta järjestetään kuulemistilaisuus Kinahmon koululla. Sivistyslautakunta esittää samalla, että hallintosäännön koululaitosta koskevasta kohdasta sivulta poistetaan Kinahmon koulu. Sivistyslautakunta esittää kunnanhallitukselle myös, että Kinahmon koululla järjestettävä iltapäivätoiminta lopetetaan lukuvuoden alusta alkaen. Päätös Keskustelun kuluessa Päivi Walling esitti, että asia laitetaan pöydälle. Margaretha Kähäri kannatti pöydällepanoehdotusta. Pöydällepanosta äänestettiin puheenjohtajan ehdotuksesta avoimella kättennostoäänestyksellä siten, että ensin nostavat kätensä ne, jotka kannattavat asian pöydällepanoa ja sitten ne, jotka kannattavat asian käsittelyn jatkamista.

31 Kunnanhallitus / Äänin 4-5 lautakunta päätti jatkaa asian käsittelyä. Päivi Wallingin ehdotusta pöydällepanosta kannattivat Päivi Walling, Margaretha Kähäri, Cristiana Harle ja Mikko Kähkönen.

32 Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta /09 24 Kunnanhallitus / Asian käsittelyn jatkamista kannattivat Hannu Antikainen, Urpo Leminen, Reijo Mutanen, Seppo Räsänen ja Rauha Tanskanen. Keskustelun kuluessa Reijo Mutanen ehdotti, että Kinahmon oppilaaksiottoalueesta siirretään Ruvaslahden oppilaaksiottoalueeseen Kiviniemen kohdalla alue, jonka siirtämisestä tehtiin aloite jo aiemmin. Käytännössä se merkitsisi rajan siirtämistä Nuottirannantiellä Kinahmon suuntaan noin kilometrin matkan. Rauha Tanskanen ja Seppo Räsänen kannattivat Reijo Mutasen tekemää ehdotusta. Puheenjohtaja totesi, että asiasta on äänestettävä. Ensin nostavat kätensä ne, jotka kannattavat Reijo Mutasen ehdotusta ja sitten ne, jotka kannattavat esittelijän esitystä. Lautakunta hyväksyi Reijo Mutasen tekemän ehdotuksen äänin 9-0. Reijo Mutasen tekemää ehdotusta kannattivat Reijo Mutanen, Rauha Tanskanen, Seppo Räsänen, Hannu Antikainen, Cristiana Harle, Päivi Walling, Mikko Kähkönen, Urpo Leminen ja Margaretha Kähäri.

33 Kunnanhallitus / Muilta osin lautakunta hyväksyi esittelijän ehdotuksen yksimielisesti.

34 Kunnanhallitus / Khall. 121 Kinahmon koululla on pidetty kuulemistilaisuus Kinahmon koulun mahdollisesta lakkauttamisesta, muistio tilaisuudesta on esityslistan liitteenä. Lisäksi Iiro Reijonen on lähettänyt asian johdosta liitteenä olevan kirjeen mielipiteenään Kinahmon koulun lakkauttamisesta. Sivistyslautakunta on käsitellyt ala-asteen oppilasennustetta ja oppilasennuste on esityslistan liitteenä. Samalla lautakunta on pyytänyt, että kunnanhallitus ottaa koulujen lakkautamisehdotuksia käsitellessään huomioon muuttuneet oppilasennusteet. Sivistyslautakunnan päivittämän oppilasennusteen mukaan Kinahmon koulussa on lukuvuoden alussa 18 oppilasta. Sivistysosaston keskushallinnolle antaman ilmoituksen mukaan Kinahmon koulussa on lukuvuoden alussa 20 oppilasta. Ko. oppilasennuste perustuu sivistysosastolle tulleeseen sähköpostiviestiin kahdesta uudesta oppilaasta. Sivistyslautakunta on käsitellyt uudelleen Kinahmon koulun oppilasennustetta kokouksessaan ja sivistyslautakunnan päätös on liitteenä. Lautakunta on pyytänyt, että kunnanhallitus huomioi muuttuneen oppilasennusteen käsitellessään Kinahmon koulun lakkautusehdotusta. Sivistyslautakunnan päivittämän oppilasennusteen mukaan Kinahmon koulussa on lukuvuoden alussa 20 oppilasta. Ehdotus Kunnanhallitus esittää valtuustolle sivistyslautakunnan toimittaman uuden oppilasennusteen ja valtuuston v koulujen

35 Kunnanhallitus / oppilasrajoista tekemään päätökseen nojautuen, että Kinahmon koulua ei lakkauteta lukuvuoden alusta lukien.

36 Kunnanhallitus / Mahdollinen Kinahmon ja Ruvaslahden koulujen välisen rajan muuttaminen käsitellään myöhemmin sivistyslautakunnan valmistelun jälkeen. Koska kunnan vuoden 2009 talousarviossa ei ole määrärahaa Kinahmon koulun toimintaan syyslukukaudelle 2009 kunnanhallitus tulee valmistelemaan seuraavaan valtuuston kokoukseen esityksen talousarvion tarkistuksesta siinä tapauksessa, että valtuusto hyväksyy kunnanhallituksen esityksen. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite nro 6 ja 7.

37 Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta / Kunnanhallitus / HORSMANAHON KOULUN LAKKAUTTAMINEN Sivistysltk. 18 on kokouksessaan käsitellyt Polvijärven kouluverkkolinjauksia ja päättänyt hyväksyä koulun säilymisen kaksiopettajaisena, jos koulussa on vähintään 20 oppilasta. Oppilasmäärään lasketaan koulun oman oppilaaksiottoalueen ja toisen koulun oppilaaksiottoalueelta tulleet perusopetuksen ja esiopetuksen oppilaat. Koulun lakkautuessa sen oppilaaksiottoalue liitetään ensisijaisesti Kirkonkylän koulun oppilaaksiottoalueeseen. Oppilasennusteen mukaan Horsmanahon koulun oppilasmäärä jää lukuvuoden alusta alkaen valtuuston päättämää oppilasmäärää pienemmäksi. Lukuvuoden olisi aloittamassa 17 oppilasta. Liitteessä on selvitetty Horsmanahon koulun ja muiden koulujen oppilasennusteet. on kokouksessaan hyväksynyt talousarvion vuodelle 2009 siten, että siinä ei ole Horsmanahon koululle määrärahaa syyslukukaudelle Horsmanahon koulun kaikki oppilaat pystytään sijoittamaan Kirkonkylän kouluun. Erillisestä liitteestä näkyy Kirkonkylän koulun oppilasennuste, jossa on huomioitu Horsmanahon ja Kinahmon koulujen oppilaat ja myöhemmin mahdollisesti lakkautettavien Hukkalan ja Ruvaslahden koulujen oppilaat. Kirkonkylän koulun luokkakokoja ei ole tarkoitus kasvattaa nykyistä suuremmiksi. Tarvittaessa perustetaan rinnakkaisluokkia ja lisätään jakotunteja.

38 Kunnanhallitus / Horsmanahon koulun esiopetuksen oppilaat menisivät päiväkodin esiopetusryhmään. Kaikki lakkautettavien koulujen esioppilaat sopivat liitteenä olevan ennusteen perusteella päiväkotiin ainakin lähivuosina.

39 Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta / Kunnanhallitus / Oppilaiden koulumatkat ja matkoihin käytettävät odotusajat pitenevät joillakin oppilailla ja joillakin oppilailla ne lyhenevät. Matkoihin käytettävä aika jää kaikissa tapauksissa perusopetuslain sallimaa enimmäisaikaa lyhyemmäksi. Vaikka matka ja odotusaika lisääntyykin joillakin oppilailla, ei heidän koulunkäyntinsä muutu juurikaan nykyistä rasittavammaksi. Horsmanahon oppilaat tulevat aamuisin Kirkonkylän kouluun lähinnä linja-autoilla. Paluumatka tapahtuu sekä taksilla että linja-autolla. Tarkemmat kuljetussuunnitelmat voidaan tehdä vasta kesällä. Koulun lakkauttamisesta aiheutuvat säästöt ja lisäkulut selviävät liitteenä olevasta arviolaskelmasta. Säästöt ovat selvästi kuluja suuremmat. Horsmanahon koulun vakinaiset työntekijät voidaan sijoittaa vapaina oleviin virkoihin ja tehtäviin. Lakkautettavien koulujen henkilöstön sijoittamisesta laaditaan erillinen suunnitelma, jonka pohjalta sivistyslautakunta tekee tarvittavat erillispäätökset. Ehdotus Sivistyslautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että Horsmanahon koulu lakkautetaan alkaen ja että koulun koko oppilaaksiottoalue liitetään Kirkonkylän koulun oppilaaksiottoalueeseen. Ennen kunnanhallituksen käsittelyä asiasta järjestetään kuulemistilaisuus Horsmanahon koululla.

40 Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta esittää samalla, että hallintosäännön koululaitosta koskevasta kohdasta sivulta poistetaan Horsmanahon koulu.

41 Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta / Kunnanhallitus / Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Khall. 122 Horsmanahon koululla on pidetty kuulemistilaisuus Horsmanahon koulun mahdollisesta lakkauttamisesta, muistio tilaisuudesta on esityslistan liitteenä. Sivistyslautakunta on käsitellyt ala-asteen oppilasennustetta ja oppilasennuste on esityslistan liitteenä. Samalla lautakunta on pyytänyt, että kunnanhallitus ottaa koulujen lakkauttamisehdotuksia käsitellessään huomioon muuttuneet oppilasennusteet. Sivistyslautakunnan päivittämän oppilasennusteen mukaan Horsmanahon koulussa on lukuvuoden alussa 21 oppilasta. Ehdotus Kunnanhallitus esittää valtuustolle sivistyslautakunnan toimittaman uuden oppilasennusteen ja valtuuston v koulujen oppilasrajoista tekemään päätökseen nojautuen, että Horsmanahon koulua ei lakkauteta lukuvuoden alusta lukien. Koska kunnan vuoden 2009 talousarviossa ei ole määrärahaa Horsman-ahon koulun toimintaan syyslukukaudelle 2009 kunnanhallitus tulee valmistelemaan seuraavaan valtuuston kokoukseen esityksen talousarvion tarkistuksesta

42 Kunnanhallitus / siinä tapauksessa, että valtuusto hyväksyy kunnanhallituksen esityksen. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite nro 6 ja 8.

43 Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta / Kunnanhallitus / LAKKAUTETTAVIEN KINAHMON JA HORSMANAHON KOULUJEN HENKILÖSTÖN SIJOITTAMINEN Sivistysltk. 19 Sivistyslautakunta on laittanut vireille Horsmanahon ja Kinahmon koulujen lakkautukset alkaen. Kouluilla työskentelee tällä hetkellä viisi vakituista ja neljä määräaikaista työntekijää. Henkilöstön osalta on tarpeen tehdä erillinen sijoitus suunnitelma. Tavoitteena on turvata työpaikka mahdollisimman monelle. Koulujen henkilöstön sijoittamisesta on tehty liitteestä ilmenevä suunnitelma. Vakituisessa virka- ja työsuhteessa olevat voivat jatkaa vastaavissa tai lähes vastaavissa tehtävissä. Määräaikaisille työntekijöille ei tässä vaiheessa ole tiedossa työtä. Sivistysjohtaja on käynyt alustavat keskustelut jokaisen työntekijän kanssa. Henkilöstösuunnitelma käsitellään yhteistoimintaelimessä ja hyväksytetään kunnanhallituksella. Sen jälkeen sivistyslautakunta tekee päätöksen kunkin henkilön osalta erikseen. Ehdotus Sivistyslautakunta hyväksyy liitteen mukaisen henkilöstön sijoitus- suunnitelman ja esittää sen kunnanhallituksen hyväksyttäväksi. Sivistyslautakunta tekee sen jälkeen erilliset sijoituspäätökset henkilöittäin. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

44 Kunnanhallitus / Khall. 123 Henkilöstön sijoittamisasia on käsitelty yhteistoimintaelimen kokouksessa.

45 Kunnanhallitus / Ehdotus Kunnanhallitus päättää jättää asian pöydälle. Päätös Kunnanhallitus päätti yksimielisesti jättää asian pöydälle. Liite nro 9.

46 Kunnanhallitus / Sosiaali- ja terveyslautakunta / Kunnanhallitus / TERVEYSTARKASTAJA-YMPÄRISTÖNSUOJELUSIHTEERI PÄIVI KARISEN PALKAN VAHVISTAMINEN Sos. ja terv. ltk 38 Terveystarkastaja-ympäristönsuojelusihteerin virka on ollut haettavana Avoimesta virasta ilmoitettiin työvoimaviranomaisille ja ilmoitus julkaistiin Karjalaisessa, Outokummun Seudussa, kunnan ilmoitustaululla ja www- sivuilla Liitteenä on suppea yhdistelmä hakijoista. Haastatteluun kutsuttiin Päivi Karinen, Kaisu Hotinen, Maarit Miskala, Sirkka Penttinen, Anneli Koivunen ja Sampo Vaarala. Haastattelijoina olivat lautakunnan puheenjohtaja, kunnanjohtaja, johtava lääkäri, hallintojohtaja, terveysvalvonnan johtaja ja toimistonhoitaja. Hakemusasiakirjat tuodaan mukaan kokoukseen ja lautakunnan jäsenillä on mahdollisuus tutustua hakemuksiin ennen kokousta sosiaali- ja terveystoimistossa. Ehdotus Terveystarkastaja-ympäristönsuojelusihteerin virkaan valitaan filosofian maisteri Päivi Karinen. Vaali on ehdollinen kunnes valittu on toimittanut hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

47 Kunnanhallitus / Khall. 124 Terveystarkastaja-ympäristönsuojelusihteerin tehtäväkohtainen vähimmäispalkka on palkkaryhmässä II vähintään 1.605,74 euroa/ kk. Polvijärvellä terveystarkastajaympäristönsuojelusihteerin tehtäväkohtainen palkka on ollut euroa.

48 Kunnanhallitus / Ehdotus Kunnanhallitus päättää vahvistaa terveystarkastajaympäristönsuojelusihteeri Päivi Karisen tehtäväkohtaiseksi palkaksi euroa/kk. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

49 Kunnanhallitus / TALOUSARVION TOTEUTUMINEN AJALTA JA VERO- TILITYKSET Khall. 125 Liitteenä on yhdistelmä talousarvion toteutumisesta ajalta ja yhdistelmä verotilityksistä. Ehdotus Kunnanhallitus päättää merkitä selvitykset tietoonsa saatetuiksi. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite nro 10.

50 Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta /09 42 Kunnanhallitus / KUNTALAISTEN KYLÄKOULUALOITE Sivistysltk. 29 Polvijärven kunnanvaltuustolle on sen kokouksessa jätetty 260 henkilön allekirjoittama aloite kyläkoulujen säilyttämiseksi. Allekirjoittaneet toteavat aloitteessaan, että kyläkoulujen kahdenkymmenen oppilaan alaraja on poistettava toistaiseksi ja asia otettava uudelleen valmisteltavaksi ja käsiteltäväksi pedagogi-set, sosiaaliset ja taloudelliset perusteet huomioon ottaen. Aloitteessa viitataan valtuuston viime kesänä tekemän päätöksen jälkeen muuttuneeseen tilanteeseen. Sotkuman koulu on sijoitettu kirkonkylän koulukeskukseen ja vapaaaikatalon tiloihin, mikä jo nyt vaikuttaa koko koulukeskuksen toimintaedellytyksiin. Aloitteen allekirjoittajien mielestä lakkautettaviksi suunnitelluille kyläkoulujen oppilaille ei ole kirkonkylän koulukeskuksessa oppimisen kannalta tarkoituksenmukaisia tiloja. Aloitteessa todetaan lisäksi seuraavaa: Tällä hetkellä toimivien polvijärveläisten kyläkoulujen toiminnan jatko on turvattava muuttuneen tilanteen yli, jonka jälkeen on harkittava koko kunnan alueella toimivaa kouluverkkoa, joka turvaa tasapuolisesti myös syrjäisten alueiden oppilaiden oikeuden lähikouluun. Kyläkoulujen olemassaolon ja säilyttämisen perusteita on tutkittava laajemmasta, myös sosiaalisesta näkökulmasta ja

51 Kunnanhallitus / pidemmällä aikavälillä. Kyläkoulujen monipuolisella käytöllä mahdollistetaan, vahvistetaan ja tuetaan syrjäisten alueiden eri ikäisten asukkaiden palveluja ja kyläyhteisön elinkelpoisuutta. Säästöjen hakeminen esimerkiksi kyläkouluja lakkauttamalla on väärä ja marginaalinen tapa hoitaa kunnan taloutta.

52 Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta /09 43 Kunnanhallitus / Aloiteteksti kokonaisuudessaan ja aloitteen allekirjoittajat ilmenevät liitteestä. Hallintojohtaja on pyytänyt aloitteesta sivistyslautakunnan lausunnon mennessä. Ehdotus Sivistyslautakunta antaa aloitteesta lausuntonsa kunnanhallituk-selle liitteen mukaisesti. Päätös Keskustelun kuluessa Margaretha Kähäri esitti, että lausunnon viimeinen kappale muutettaisiin niin, että sivistyslautakunta toteaa hänen ehdottamallaan tavalla seuraavaa: Horsmanahon ylittäessä vaaditun 20 oppilaan rajan ja Kinahmon ollessa jo vahvistetuilta oppilasmääriltään lähes 20 oppilasta, olisi suotavaa antaa molempien koulujen jatkaa. Sotkuman koulun sijoitus Polvijärvelle aiheuttaa tilojen osalta ongelmia, joten en näe yhteisen edun mukaiseksi siirtää tällä hetkellä edes Kinahmon koulua Kirkonkylän tiloihin. Sivistyslautakunta voi erityistilanteeseen vedoten poiketa valtuuston viimekesäisestä päätöksestä (kesäkuu 2008), sillä Sotkuman koulun sijoitus Polvijärvelle tuli tietoon vasta viime vuoden elokuussa, joten sitä ei le voitu ottaa huomioon tätä päätöstä tehdessä. Tällä hetkellä siirto ei toisi niin paljon etua suhteessa haittoihin mm. ryhmäkokojen, ruokailun, erityisoppilaiden ja tilojen osalta. Olisi siis järkevää odottaa, että olosuhteet vastaisivat siirron tarvetta. Kähärin ehdotusta kannattivat Päivi Walling ja Christiana Harle.

53 Kunnanhallitus / Reijo Mutanen ja Hannu Antikainen ilmoittivat kannattavansa esittelijän esitystä.

54 Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta /09 44 Kunnanhallitus / Khall. 126 Puheenjohtajan ehdotuksesta asiasta päätettiin äänestää kättennostoesityksellä siten, että JAA äänestävät ne, jotka kannattavat esittelijän esitystä ja EI ne, jotka kannattavat Kähärin ehdotusta. JAA äänestivät Reijo Mutanen, Hannu Antikainen, Urpo Leminen, Seppo Räsänen ja Kari Reijonen. EI äänestivät Margaretha Kähäri, Christiana Harle, Rauha Tanskanen ja Päivi Walling. Puheenjohtaja totesi, että äänin 5-4 päätökseksi tuli esittelijän ehdotus. Päivi Walling jätti päätökseen eriävän mielipiteensä. Asia liittyy myös käsiteltävänä oleviin Horsmanahon ja Kinahmon koulujen mahdollisiin lakkauttamisiin ja perustelut kunnanhallituksen esityksille ilmenevät asianomaisissa pykälissä. Ehdotus Kunnanhallitus hyväksyy ja esittää valtuuston hyväksyttäväksi asian sivistyslautakunnan kannanoton mukaisesti. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite nro 11.

55 Kunnanhallitus /

56 Kunnanhallitus / ILMOITUSASIAT Khall. 127 Ehdotus Kunnanhallitus päättää merkitä tietoonsa saatetuiksi seuraavat eri viranomaisilta saapuneet päätökset ja kirjelmät: 1. Viranhaltijapäätöksiä: - kunnanjohtaja Pauli Vaittisen päätös 6/ hallintojohtaja Helena Kaasisen päätökset 10-11/ kunnankamreeri Heikki Hallikaisen päätökset 17-23/2009 ja päätökset henkilökohtaisen lisän vuosisidonnaisesta osasta 8-13/ johtava lääkäri Raili Mönttisen päätökset 28-40/ laitoshoidon esimies Raija Laineen päätökset / terveysvalvonnan johtaja Marja-Leena Ratilaisen päätökset 5-6/ kotihoidon esimies Eeva-Leena Mustosen päätökset 1-96/ rakennuspäällikkö Jarmo Hakkaraisen päätökset 24-27/ yhdyskuntateknikko Jari Pajarisen päätökset 24-26/ kanslisti Arja Lätin päätökset 14-16/ sivistysjohtaja Kauko Kuuselan toimenhoidon keskeytyspäätökset 14-36/th/2009, virkavapauspäätökset 55-82/vv/2009, päätökset 9/2009, 12-16/2009 ja 2009/ Kokouspöytäkirjoja: - Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän hallitus

57 Kunnanhallitus / Kiinteistönluovutusilmoituksia: luovuttajana Aimo Myyry Sotkumasta luovutuksen saajana Heikki Pajarinen Polvijärveltä luovutuksen kohteena määräala Polvijärven kunnan Sotkuman kylässä sijaitsevasta tilasta Lahtela RN:o 6:58. luovuttajana Vilho Rönkkö Joensuusta luovutuksen saajina Jonny Rönkkö ja Marko Rönkkö Haaparannasta luovutuksen kohteena Polvijärven kunnan Kinahmon kylässä sijaitseva tila Kivisaari RN:o 6:34. luovuttajina Erkki Tanskasen kuolinpesän osakas Katri Haataja luovutuksen saajana Esa Tanskanen Helsingistä luovutuksen kohteena Polvijärven kunnan Martonvaaran kylässä sijaitseva tila Pirttiaho RN:o 80:1. Kauko Kannas Solasta ja Auvo kangas luovutuksen saajana Jouko Hirvonen Solasta luovutuksen kohteena määräala Polvijärven kunnan Sotkuman kylässä sijaitsevasta tilasta Ukonnurmi RN:o 141:49. luovuttajina Pasi ja Anna-Maija Nupponen Horsmanahosta luovutuksen saajina Jari ja Paula Hyytiäinen Polvijärveltä

58 Kunnanhallitus / luovutuksen kohteena Polvijärven kunnan Sotkuman kylässä sijaitseva tila Notkola RN:o 57:12. luovuttajana Riitta Tanskanen Hukkalasta luovutuksen saajana Mikko Rissanen Horsmanahosta luovutuksen kohteena määräala Polvijärven kunnan Sotkuman kylässä sijaitsevasta tilasta Päivälehto RN:o 152:13. luovuttajina Otto Kettunen Polvijärveltä, Arto Kettunen Polvijärveltä, Jarmo Kettunen Vantaalta, Enni Koistinen Polvijärveltä ja Ari Kettunen Polvijärveltä luovutuksen saajana Olli Hyttinen Polvijärveltä luovutuksen kohteena Polvijärven kunnan Kaianlahden kylässä sijaitseva tila Kiviranta RN:o 131:0. luovuttajina Pentti ja Terttu Pasanen Polvijärveltä luovutuksen saajina Sari Väänänen ja Jari Nevalainen Horsmanahosta luovutuksen kohteena Polvijärven kunnan Sotkuman kylässä sijaitseva tila Ruohosuo RN:o 128:35. luovuttajana Vilho Taskanen Polvijärveltä luovutuksen saajana Outi Kärki Joensuusta

59 Kunnanhallitus / luovutuksen kohteena määräala Polvijärven kunnan Martonvaaran kylässä sijaitsevasta tilasta Hätäniemi RN:o 13:10 M601. Korjaus koskien vahvistusta : luovuttajana Seija Hietala Polvijärveltä luovutuksen saajana Juha Hietala Solasta luovutuksen kohteena Polvijärven kunnan Sotkuman kylässä sijaitseva tila Paavonpohja RN:o 69:12. luovuttajina Markku ja Maarit Nenonen Joensuusta luovutuksen saajina Erkki ja Riitta Simonen Joensuusta luovutuksen kohteena Polvijärven kunnan Sotkuman kylässä sijaitseva tila Säynesalo 6 RN:o 15:29.

60 Kunnanhallitus / Pohjois-Karjalan Hyvinvointiohjelma 2015, strategiaosa; lausuntopyyntö. 5. Kuntien eläkevakuutuksen ilmoitus koskien eläkeratkaisua. Osa-tk-eläke myönnetty alkaen toistaiseksi. 6. Sisäasiainministeriön kirje koskien hätäkeskusten sijaintipaikkakuntia. 7. Pohjois-Karjalan ympäristökeskuksen poikkeamispäätökset Dnro PKA-2008-L-582 (214) ja Dnro PKA-2009-L-66 (214). Ympäristökeskus myöntää poikkeamiset. 8. Käteiskassatilityksiä: - Hallinto-osasto , ja Tilittäjänä Heikki Sirviö. Tarkastajana Heikki Hallikainen. Ei huomauttamista. - Toripaikkamaksut Tilittäjänä Helena Jääskeläinen. Tarkastajana Heikki Hallikainen. Ei huomauttamista. - Nuorisotoimi/nuorten työpaja Tilittäjänä Sirpa Halonen. Tarkastajana Kauko Kuusela. Ei huomauttamista. Päätös Kunnanhallitus päätti yksimielisesti merkitä ilmoitusasiat tietoonsa saatetuiksi. POLVIJÄRVEN KUNTA Lisäksi kunnanhallitus päätti, että Polvijärven terveyskeskuksen oltua 10. tehokkain Suomessa, henkilöstöä muistetaan kakkukahveilla. LAUSUNTO

61 Kunnanhallitus / Kunnanhallitus Hakemusnumero Hakija Nimi Lähiosoite Postitoimipaikka Saharinen Eine ja Teuvo Kuorevaarantie 14 c POLVIJÄRVI Rakennuspaikka Kunta Polvijärvi Kaupunginosa/kylä Sotkuma RN:o 18:7 Tilan nimi Upukka Rakennuspaikan osoite Mansikkaniementie KUOREVAARA Kaava-alue Pieni-Reuhkan rantavyöhyke Pinta-ala 10000,00 m 2 Rakennustoimenpide Lomarakennuksen rakentaminen ja nykyisen lomarakennuksen muuttaminen saunaksi. Toimenpide eriteltynä rakennuksittain: Käyttötarkoitus Kerrosala m 2 Kerrosluku As.lkm Vapaa-ajan asuinrakennuk. 60, Saunarakennukset 36, Selostus poikkeamisesta Hakemuksen perustelut Lisätiedot Liitteet Rakentaminen rantavyöhykkeelle ilman asemakaavaa tai oikeusvaikutteista yleiskaavaa. Haetaan lupaa lomarakennuksen rakentamiseen jo muodostetulle rakennetulle lomarakennuspaikalle. Hanke ei olennaisesti vaikeuta kaavoituksen toteutumista eikä muutoinkaan huomattavasti muuta nykyisin vallitsevaa tilaa. Tieyhteys on olemassa kantatilan kautta Mansikkaniemen yksityistielle. Rakennukseen ei tule vesikäymälää vaan entinen puucee on käytössä. Rakennukseen tulee kantovesi, kaksiosainen saostuskaivo keittiövesille. - Ympäristökartta - Asemapiirros - Selvitys omistus- ja hallintaoikeudesta - Selvitys kuulemisesta Lausunnot ja naapurien kuuleminen Naapureita on neljä, eikä heillä ole huomauttamista hankkeesta. Lisäksi rakennuspaikan molemmin puolin on yhteistä vesijättöaluetta.

62 Kunnanhallitus / POLVIJÄRVEN KUNTA Kunnanhallitus LAUSUNTO Hakemusnumero Rakennustarkastajan lausunto Rakennuspaikka sijaitsee Pieni-Reuhka järven eteläisellä rantavyöhykkeellä joka on Sotkuman ja Kuorevaaran puolivälissä. Alueella on omakotitaloja ja lomarakennuksia. Alueen rakentamistiheys on väljä. Alueella ei ole voimassa oikeusvaikutteista asematai yleiskaavaa. Rakennuspaikalle on tieyhteys Mansikkaniemen yksityistieltä. Rakennuspaikalla on 36 m 2 :n lomarakennus, sekä pieni varastorakennus. Rakennustarkastaja puoltaa hakemusta. Perustelut: - rakennuspaikka on jo rakennettu vapaa-ajan käyttöä varten eikä sen käyttötarkoitus muutu - rakennuspaikka on kokonsa ja maastonsa puolesta rakentamiseen sopiva - rakentaminen sopeutuu ympärillä olevan asutuksen laatuun - rakennuspaikan tekninenhuolto voidaan järjestää tyydyttävästi. Edellä mainitut seikat huomioiden hakemuksen mukainen rakentaminen ei; - aiheuta haittaa kaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle - vaikeuta rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista - johda vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen; eikä - muutoin aiheuta merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia. Päätösehdotus Päätös Kunnanhallitus puoltaa hakemusta rakennustarkastajan lausunnon mukaisesti. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

63 Kunnanhallitus / POLVIJÄRVEN KUNTA Kunnanhallitus LAUSUNTO Hakemusnumero Hakija Nimi Leskinen Timo Tapio Lähiosoite Korpinkatu 15 Postitoimipaikka KERAVA Rakennuspaikka Kunta Polvijärvi Kaupunginosa/kylä Sotkuma RN:o 64:25 Tilan nimi Riihiranta Rakennuspaikan osoite Hanintie 10 m POLVIJÄRVI Kaava-alue Viinijärven rantavyöhyke Pinta-ala 29100,00 m 2 Rakennustoimenpide Lomarakennuksen rakentaminen palaneen tilalle Toimenpide eriteltynä rakennuksittain: Käyttötarkoitus Kerrosala m 2 Kerrosluku As. Ikm Vapaa-ajan asuinrakennuk. 80, Selostus poikkeamisesta Rakentaminen rantavyöhykkeelle ilman asemakaavaa tai oikeusvaikutteista yleiskaavaa. Hakemuksen perustelut Lisätiedot Liitteet Halutaan rakentaa uusi lomarakennus tulipalossa tuhoutuneen tilalle. Ruokavesi otetaan omasta kaivosta. Rakennukseen ei tule tiskiallasta eikä vesija viemärijohtoja, mutta tehdään valmius niiden asentamiseksi myöhemmin. Peseytyminen saunarakennuksessa. Kompostikäymälä. Maatuvat jätteet kompostoidaan, maatumattomat jätteet toimitetaan kunnalliseen keräilypisteeseen. - Ympäristökartta 1 kpl - Asemapiirros 1 kpl - Selvitys omistus- ja hallintaoikeudesta 1 kpl - Selvitys kuulemisesta 1 kpl - Piirustuksia 1 kpl Lausunnot ja naapurien kuuleminen

64 Kunnanhallitus / Naapureita on kolme eikä heillä ole huomauttamista hankkeesta. Lisäksi rakennuspaikka rajoittuu yhteiseen vesijättöalueeseen, joka on vuokrattu Polvijärven kunnalle venevalkama-alueeksi.

65 Kunnanhallitus / POLVIJÄRVEN KUNTA Kunnanhallitus LAUSUNTO Hakemusnumero Rakennustarkastajan lausunto Rakennuspaikka sijaitsee Viinijärven rantavyöhykkeellä Solan Haninniemessä. Alueella on omakotitaloja ja loma rakennuksia. Alueen rakentamistiheys on väljähkö. Alueella ei ole voimassa oikeusvaikutteista asema- tai yleiskaavaa. Rakennuskohde sijaitsee Pohjois-Karjalan maakunta kaavan (1-vaihe) Solan kylämaisema-alueella. Rakennuspaikalle on tieyhteys Haninniemen yksityistieltä. Rakennuspaikalla ollut lomarakennus palanut Talousrakennukset entiset. Rakennustarkastaja puoltaa hakemusta. Perustelut: - rakennuspaikka on jo rakennettu vapaa-ajan käyttöä varten eikä sen käyttötarkoitus muutu - rakennuspaikka on kokonsa ja maastonsa puolesta rakentamiseen sopiva - rakentaminen sopeutuu ympärillä olevan asutuksen laatuun ja ei aiheuta ristiriitaa maakuntakaavan tavoitteisiin - rakennuspaikan tekninenhuolto voidaan järjestää tyydyttävästi. Edellä mainitut seikat huomioiden hakemuksen mukainen rakentaminen ei; - aiheuta haittaa kaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle - vaikeuta rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista - johda vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen; eikä - muutoin aiheuta merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia. Päätösehdotus Päätös Kunnanhallitus puoltaa hakemusta rakennustarkastajan lausunnon mukaisesti. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

66 Kunnanhallitus / Kunta/kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Polvijärvi Hallitus/lautakunta Kunnanhallitus Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 113, 119, , Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät , , 120, , HallintolainkäyttöL 5 :n/muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet OIKAISUVAATIMUSOHJEET

67 Kunnanhallitus / Oikaisuvaatimusviranomainen ja -aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite, sähköposti Hallitus/lautakunta Polvijärven kunnanhallitus Polvijärventie 18 PL POLVIJÄRVI Sähköposti: polvijarven.kunta@polvijarvi.fi Pykälät , , 120, , Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimusaikaa laskettaessa tiedoksisaantipäivää ei oteta lukuun. Oikaisuvaatimuskirjelmän sisältö ja toimittaminen. Kts. jäljempänä Liitetään pöytäkirjaan

68 Kunnanhallitus / Kunnanhallitus Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Valitusviranomainen, osoite ja postiosoite, sähköposti: Kuopion hallinto-oikeus Maaherrankatu 21 PL KUOPIO Kunnallisvalitus, pykälät Valitusaika 30 päivää Hallintovalitus, pykälät Valitusaika päivää Muu valitusviranomainen, Pykälät Valitusaika päivää osoite ja postiosoite, sähköposti: päivää Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Valitusaikaa laskettaessa tiedoksisaantipäivää ei oteta lukuun.

Kunnanhallitus 4/2005 145 (- 167) KOKOUSAIKA Perjantaina 4. maaliskuuta 2005 klo 18.00-19.25

Kunnanhallitus 4/2005 145 (- 167) KOKOUSAIKA Perjantaina 4. maaliskuuta 2005 klo 18.00-19.25 POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 4/2005 145 (- 167) KOKOUSAIKA Perjantaina 4. maaliskuuta 2005 klo 18.00-19.25 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet MUUT SAAPUVILLA

Lisätiedot

Veli Haaranen Harri Kaituri. Tiina Mustonen Heli Routa-Mutanen Raija Suvanto Esko Tanskanen Jorma Tanskanen Raili Tanskanen.

Veli Haaranen Harri Kaituri. Tiina Mustonen Heli Routa-Mutanen Raija Suvanto Esko Tanskanen Jorma Tanskanen Raili Tanskanen. POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro sivu Kunnanhallitus 13/2010 378 (- 398) KOKOUSAIKA Maanantaina 6. syyskuuta 2010 klo 17.30-18.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet

Lisätiedot

Kunnanhallitus 19/2011 534 (- 552) KOKOUSAIKA Maanantaina 12. joulukuuta 2011 klo 15.00-19.35

Kunnanhallitus 19/2011 534 (- 552) KOKOUSAIKA Maanantaina 12. joulukuuta 2011 klo 15.00-19.35 POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro sivu Kunnanhallitus 19/2011 534 (- 552) KOKOUSAIKA Maanantaina 12. joulukuuta 2011 klo 15.00-19.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KY. Yhtymävaltuusto 29.10.2015

TERVEYDENHUOLLON KY. Yhtymävaltuusto 29.10.2015 MUONION-ENONTEKIÖN ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Kokousaika To 29.10.2015 klo 19.00 19.32 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Muonion kunnasta: Hietala Kosti, I vpj. Kangosjärvi Ulla-Maija

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 3/2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 3/2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012 KOKOUSAIKA 07.06.2012 klo 17.00-17.40 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 9 ILMOITUSASIAT 2 10 YKSITYISTIEAVUSTUKSET 2012 / KORJAUKSIA 3 11 VIEMÄRIVERKON

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet Jaakko Alamattila khall edustaja Paula Alatalo rehtori-koulutoimenjohtaja

Muut saapuvilla olleet Jaakko Alamattila khall edustaja Paula Alatalo rehtori-koulutoimenjohtaja ENONTEKIÖN KUNTA Sivistyslautakunta PÖYTÄKIRJA Kokousaika 28.9.2011 klo 16-16.25 Kokouspaikka Virastotalo Saapuvilla Seppo Alatörmänen pj olleet jäsenet Jyri Hautamäki vpj Mika Vaari vj Sirpa-Liisa Korva

Lisätiedot

Irja Haaranen Leila Karttunen Kati Mononen Asko Mustonen Hanna Mäkinen, klo 12.10-13.00. Arto Sutinen Onni Tukiainen. Jorma Huttunen.

Irja Haaranen Leila Karttunen Kati Mononen Asko Mustonen Hanna Mäkinen, klo 12.10-13.00. Arto Sutinen Onni Tukiainen. Jorma Huttunen. POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro sivu Kunnanhallitus 19/2006 586 (- 595) KOKOUSAIKA Maanantaina 4. joulukuuta 2006 klo 12.00-13.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet

Lisätiedot

Viranomainen Päivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA 7.12.2015 PÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 235

Viranomainen Päivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA 7.12.2015 PÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 235 Kunnanhallitus 235 Aika 7.12.2015 klo 16.00-16.17 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 157 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 158 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 159 Työjärjestyksen

Lisätiedot

Anja Hyvärinen. Leila Karttunen

Anja Hyvärinen. Leila Karttunen POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 2/2010 48 (-79) KOKOUSAIKA Maanantaina 1. helmikuuta 2010 klo 17.30-19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet nro sivu Polvijärven

Lisätiedot

Valtuusto 5/2005 139 (-156) Kunnanvirastotalo, valtuustosali

Valtuusto 5/2005 139 (-156) Kunnanvirastotalo, valtuustosali POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Valtuusto 5/2005 139 (-156) KOKOUSAIKA Tiistaina 15. marraskuuta 2005 klo 19.00-20.10 nro sivu KOKOUSPAIKKA Kunnanvirastotalo, valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET Puheenjohtaja

Lisätiedot

Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen.

Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen. Toivakan kunta Pöytäkirja 9/2014 1 / 12 Kunnanhallitus 14.04.2014 Aika 14.04.2014 klo 19:55-20:36 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen. Käsitellyt asiat Otsikko

Lisätiedot

SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1

SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1 SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1 Ympäristölautakunta Kokousaika: 23.11.2015 ke llo 18.00-18.35 Kokouspaikka: Kunnanhallitukse n kokoushuone Saapuvilla olleet: Jäsenet: Varajäsenet: X Kangas Antti

Lisätiedot

Kunnanhallitus 9/2010 263 (- 279) KOKOUSAIKA Maanantaina 17. toukokuuta 2010 klo 17.30-18.15. Veli Haaranen Harri Kaituri.

Kunnanhallitus 9/2010 263 (- 279) KOKOUSAIKA Maanantaina 17. toukokuuta 2010 klo 17.30-18.15. Veli Haaranen Harri Kaituri. POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 9/2010 263 (- 279) KOKOUSAIKA Maanantaina 17. toukokuuta 2010 klo 17.30-18.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet MUUT SAAPUVILLA

Lisätiedot

Jorma Huttunen. Anja Hyvärinen. Leila Karttunen

Jorma Huttunen. Anja Hyvärinen. Leila Karttunen POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 349) 11/2011 320 (- KOKOUSAIKA Maanantaina 15. elokuuta 2011 klo 17.30-18.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet MUUT SAAPUVILLA

Lisätiedot

Kunnanhallitus 10/2014 267 (-275) Polvijärven koulukeskuksen auditorio

Kunnanhallitus 10/2014 267 (-275) Polvijärven koulukeskuksen auditorio Kunnanhallitus 10/2014 267 (-275) Aika Maanantaina 16. kesäkuuta 2014 klo 17.30-17.40 Paikka Polvijärven koulukeskuksen auditorio SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet Mustonen Asko Haaranen

Lisätiedot

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1. Kunnanvirasto, valtuustosali. 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1. Kunnanvirasto, valtuustosali. 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1 KOKOUSAIKA Perjantai 08.04.2016 klo 10.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen Kokouksen

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja i SISÄLLYSLUETTELO RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja -1 Läsnäolijat... 1 1 Rakennuslupa, Teuvan kunta/hammashoitolan väistötilat... 2 2 Ilmoitusasiat, rak.ltk 16.1.2013... 3 9998 Oikaisuvaatimusohjeet

Lisätiedot

Veli Haaranen Harri Kaituri Tiina Mustonen Heli Routa-Mutanen Raija Suvanto Esko Tanskanen Jorma Tanskanen Raili Tanskanen.

Veli Haaranen Harri Kaituri Tiina Mustonen Heli Routa-Mutanen Raija Suvanto Esko Tanskanen Jorma Tanskanen Raili Tanskanen. POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro sivu Kunnanhallitus 19/2010 562 (- 608) KOKOUSAIKA Maanantaina 13. joulukuuta 2010 klo 17.30-20.25 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 6/2015 89 (-103) Teknisen toimiston kokoustila, Välitie 2, Polvijärvi

Sivistyslautakunta 6/2015 89 (-103) Teknisen toimiston kokoustila, Välitie 2, Polvijärvi Sivistyslautakunta 6/2015 89 (-103) Aika Tiistaina 16.6.2015 klo 18.30 18.55 Paikka Teknisen toimiston kokoustila, Välitie 2, Polvijärvi SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet Kähäri Margaretha

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunta 2/2015 25(36) Terveyskeskuksen kokoushuone

Sosiaali- ja terveyslautakunta 2/2015 25(36) Terveyskeskuksen kokoushuone Sosiaali- ja terveyslautakunta 2/2015 25(36) Aika Torstai 26.02.2015 klo 17.00 18.15 Paikka Terveyskeskuksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet Korhonen Osmo Anttilainen Maiju

Lisätiedot

Jorma Huttunen. Anja Hyvärinen. Leila Karttunen

Jorma Huttunen. Anja Hyvärinen. Leila Karttunen POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro sivu Kunnanhallitus 18/2009 579 (- 593) KOKOUSAIKA Maanantaina 30. marraskuuta 2009 klo 17.30-19.50 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 Kokousaika 14.10.2010 klo 18.30-19.10 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 1/2015 1 (-12) Teknisen toimiston kokoustila, Välitie 2, Polvijärvi

Sivistyslautakunta 1/2015 1 (-12) Teknisen toimiston kokoustila, Välitie 2, Polvijärvi Sivistyslautakunta 1/2015 1 (-12) Aika Tiistaina 13.1.2014 klo 18.30-19.45 Paikka Teknisen toimiston kokoustila, Välitie 2, Polvijärvi SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet Kähäri Margaretha

Lisätiedot

Valtuusto 7/2013 177 (-197) Polvijärven koulukeskuksen auditorio

Valtuusto 7/2013 177 (-197) Polvijärven koulukeskuksen auditorio Valtuusto 7/2013 177 (-197) Aika Keskiviikkona 18. joulukuuta 2013 klo 13.00-16.55 Paikka Polvijärven koulukeskuksen auditorio SAAPUVILLA OLLEET Puheenjohtaja Huttunen Jorma Muut valtuutetut Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kunnanhallitus 18/2015 509 (-527) Teknisen toimiston kokoustila, Välitie 2, Polvijärvi

Kunnanhallitus 18/2015 509 (-527) Teknisen toimiston kokoustila, Välitie 2, Polvijärvi Kunnanhallitus 18/2015 509 (-527) Aika Maanantaina 7. joulukuuta 2015 klo 18.00-20.10 Paikka Teknisen toimiston kokoustila, Välitie 2, Polvijärvi SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet Mustonen

Lisätiedot

Virkamiespäätökset Liikunta-, nuoriso- ja kulttuuriavustusten julistaminen haettavaksi Kirjastonjohtajan virka

Virkamiespäätökset Liikunta-, nuoriso- ja kulttuuriavustusten julistaminen haettavaksi Kirjastonjohtajan virka nro 3/2010 SISÄLLYSLUETTELO SIVLTK 22 SIVLTK 23 SIVLTK 24 SIVLTK 25 SIVLTK 26 Kokouksen järjestäytyminen Taloustilanne Virkamiespäätökset Liikunta-, nuoriso- ja kulttuuriavustusten julistaminen haettavaksi

Lisätiedot

Kunnanhallitus 20/2011 553 (- 569) KOKOUSAIKA Maanantaina 19. joulukuuta 2011 klo 17.30-19.00

Kunnanhallitus 20/2011 553 (- 569) KOKOUSAIKA Maanantaina 19. joulukuuta 2011 klo 17.30-19.00 POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro sivu Kunnanhallitus 20/2011 553 (- 569) KOKOUSAIKA Maanantaina 19. joulukuuta 2011 klo 17.30-19.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 18.8.2010 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.8.2010 klo 16.30 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 2/2014. KOKOUSAIKA 1.4.2015 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE

Tekninen lautakunta 2/2014. KOKOUSAIKA 1.4.2015 klo 18.00. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE YPÄJÄN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU 2/2014 KOKOUSAIKA 1.4.2015 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 10 Saapuneet asiakirjat 11 Viranhaltijapäätökset

Lisätiedot

KOULUTUSKESKUKSEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 52 TOIMINNALLINEN TILANNEKATSAUS 3

KOULUTUSKESKUKSEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 52 TOIMINNALLINEN TILANNEKATSAUS 3 KOULUTUSKESKUKSEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kokousaika 13.9.2012 klo 18.00 19.10 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat C-talon kabinetti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2014 Kokousaika 22.10.2014 klo 18.42 20.20 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Jutta Pasma (sit) Satu Sirviö (sit) Ahti Isojärvi (kesk) Jari Tervo (kesk) Marko Poikela (kesk) Pirkko Hyötylä (kesk)

Jutta Pasma (sit) Satu Sirviö (sit) Ahti Isojärvi (kesk) Jari Tervo (kesk) Marko Poikela (kesk) Pirkko Hyötylä (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 310 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 15/2009 KOKOUSAIKA Perjantaina 04.12.2009 kello 15.00 15.40 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

Kunnanhallitus 5/2011 140 (- 172) KOKOUSAIKA Maanantaina 28. maaliskuuta 2011 klo 17.30-19.45

Kunnanhallitus 5/2011 140 (- 172) KOKOUSAIKA Maanantaina 28. maaliskuuta 2011 klo 17.30-19.45 POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 5/2011 140 (- 172) KOKOUSAIKA Maanantaina 28. maaliskuuta 2011 klo 17.30-19.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet nro sivu

Lisätiedot

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema PELKOSENNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Maanantai 05.07.2010 klo 17.00 19.00 KOKOUSPAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Sivu Asia 59 88 60 88 61 89

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 8/2011 Tekninen lautakunta

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 8/2011 Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta 15.12.2011 KOKOUSAIKA 15.12.2011 klo 17.00-18.42 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 34 ILMOITUSASIAT 51 35 MAA-AINESLUPA, LEMMINKÄINEN INFRA OY 52 36 AMMATTIMIEHEN

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/2012 1 Tekninen lautakunta Aika 13.07.2012 klo 10:00-11:02 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 74 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 51 VESI- JA JÄTEVESIMAKSUN HINNAN TARKISTUS, SEKÄ PERUSMAKSUN MÄÄRÄÄMINEN 3

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 51 VESI- JA JÄTEVESIMAKSUN HINNAN TARKISTUS, SEKÄ PERUSMAKSUN MÄÄRÄÄMINEN 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2014 Kokousaika 4.11.2014 klo 18.00 20.43 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 45 Pöytäkirjantarkastajat 4 46 Lipertek Oy omavelkainen takaus 5

Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 45 Pöytäkirjantarkastajat 4 46 Lipertek Oy omavelkainen takaus 5 LIPERIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 1 Kunnanhallitus 24.02.2014 Aika 24.02.2014 klo 16:30-16:35 Paikka Liperin kunnanvirasto Käsitellyt asiat :t 44-46 Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnanhallitus 15/2007 589 (- 616) KOKOUSAIKA Maanantaina 1. lokakuuta 2007 klo 18.30-19.30

Kunnanhallitus 15/2007 589 (- 616) KOKOUSAIKA Maanantaina 1. lokakuuta 2007 klo 18.30-19.30 POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 15/2007 589 (- 616) KOKOUSAIKA Maanantaina 1. lokakuuta 2007 klo 18.30-19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet MUUT SAAPUVILLA

Lisätiedot

Maanantaina 22.4.2013 klo 9.00 10.00 ja 13.10-13.18. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Maanantaina 22.4.2013 klo 9.00 10.00 ja 13.10-13.18. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ENONTEKIÖN KUNTA Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka PÖYTÄKIRJA Maanantaina 22.4.2013 klo 9.00 10.00 ja 13.10-13.18 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Sari Keskitalo pj olleet jäsenet

Lisätiedot

Sorkkisten koulun lakkauttaminen

Sorkkisten koulun lakkauttaminen Kasvatus- ja opetuslautakunta 67 26.10.2015 Kunnanhallitus 192 02.11.2015 Valtuusto 53 09.11.2015 Sorkkisten koulun lakkauttaminen 250/12.00.00/2015 Kasvope 26.10.2015 67 Euran kunnan kouluverkkosuunnitelmaa

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1 KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1 KOKOUSAIKA Torstai 11.2.2016 kello 15.15 16.10 KOKOUSPAIKKA Kunnantoimisto, Äyräpääntie 2, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kunnanhallitus 12.5.2014. 76. Kuukanniemen koulun korjauksen urakkatarjous ja lisärahoitus...80

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kunnanhallitus 12.5.2014. 76. Kuukanniemen koulun korjauksen urakkatarjous ja lisärahoitus...80 PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kunnanhallitus 12.5.2014 Asialista 76. Kuukanniemen koulun korjauksen urakkatarjous ja lisärahoitus...80 77. Lomautusten täytäntöönpano...82 78. Sivistysjohtaja Pirjo Piiroisen irtisanoutuminen...82

Lisätiedot

Perjantai 29.04.2016 klo 09.00-9.50. Ravitsemiskeskuksen luentotila

Perjantai 29.04.2016 klo 09.00-9.50. Ravitsemiskeskuksen luentotila PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika Kokouspaikka Läsnä Perjantai klo 09.00-9.50 Ravitsemiskeskuksen luentotila Jäsen Uusitalo Merja, puheenjohtaja Keltto Pekka, varapj. Huhtamäki-Kuoppala Minna Kankaanpää Mauri Kuivila

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012 Kokousaika 29.5.2012 klo 17.30-18.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy 134 Kokousaika Tiistai 28.6.2011 kello 17.50 18.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat nro liite 98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 99 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokousaika Torstai 13.6.2013 klo 18.00-18.40 Kokouspaikka Teknisen toimiston kokoushuone, Petäjikönkatu 2 Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä,

Lisätiedot

205 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 205 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

205 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 205 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Kokouskutsu 13/2015 Lähettämispäivä Kunnanhallitus 13.8.2015 KOKOUSAIKA Maanantai 17.8.2015 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = )

Lisätiedot

EVIJÄRVEN KUNTA Aika 23.9.2013 Sivu Kunnanhallitus. Sisällysluettelo: Sivu 196 SABAH SAMALETDININ LÄSNÄOLO KUNNANHALLITUKSEN KOKOUKSISSA...

EVIJÄRVEN KUNTA Aika 23.9.2013 Sivu Kunnanhallitus. Sisällysluettelo: Sivu 196 SABAH SAMALETDININ LÄSNÄOLO KUNNANHALLITUKSEN KOKOUKSISSA... 279 PÖYTÄKIRJA Nro 15/2013 KOKOUSAIKA 23.9.2013 klo 18.00 20.37 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Terhi Kultalahti Niina Alatalo Matti Holm Markus Kattilakoski

Lisätiedot

Rakennuslautakunta 2/2012 20. 6. syyskuuta 2012 klo 18.30-19.23. Pirkko Räsänen Kalevi Juntunen. Osmo Korhonen. Pauli Vaittinen Olli Karttunen

Rakennuslautakunta 2/2012 20. 6. syyskuuta 2012 klo 18.30-19.23. Pirkko Räsänen Kalevi Juntunen. Osmo Korhonen. Pauli Vaittinen Olli Karttunen POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Rakennuslautakunta 2/2012 20 nro sivu KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA 6. syyskuuta 2012 klo 18.30-19.23 Kunnanvirastotalo, kunnanhallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja

Lisätiedot

Tekninen lautakunta nro 5/2010 28.4.2010 SISÄLLYSLUETTELO

Tekninen lautakunta nro 5/2010 28.4.2010 SISÄLLYSLUETTELO nro 5/2010 SISÄLLYSLUETTELO TEKNLTK 40 Kokouksen järjestäytyminen TEKNLTK 41 Marsuddenin alue yleiskaavan muutos, osallistumis- ja arviointisuunnitelma TEKNLTK 42 Golfkartanon pohhjoispuoleisen alueen

Lisätiedot

37 Saapuneet asiakirjat 38 Viranhaltijapäätökset 39 Vuoden 2015 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille 2016-2017

37 Saapuneet asiakirjat 38 Viranhaltijapäätökset 39 Vuoden 2015 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille 2016-2017 YPÄJÄN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU 7/2014 KOKOUSAIKA 8.10.2014 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 37 Saapuneet asiakirjat 38 Viranhaltijapäätökset

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 8/2014 105 (-112) Teknisen toimiston kokoustila, Välitie 2, Polvijärvi

Sivistyslautakunta 8/2014 105 (-112) Teknisen toimiston kokoustila, Välitie 2, Polvijärvi PÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta 8/2014 105 (-112) Aika Tiistaina 2.12.2014 klo 18.30-19.55 Paikka Teknisen toimiston kokoustila, Välitie 2, Polvijärvi SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Sivistyslautakunta Sivu 19 KOKOUSAIKA

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Sivistyslautakunta Sivu 19 KOKOUSAIKA ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Sivu 19 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Torstaina 20.3.2014 kello 18.30 20.58 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunta 4/2014 74(85) Terveyskeskuksen kokoushuone

Sosiaali- ja terveyslautakunta 4/2014 74(85) Terveyskeskuksen kokoushuone Sosiaali- ja terveyslautakunta 4/2014 74(85) Aika Tiistai 20.05.2014 klo 17.00 17.40 Paikka Terveyskeskuksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet Korhonen Osmo Eronen Sinikka

Lisätiedot

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Ympäristölautakunta 06.02.2014 AIKA 06.02.2014 klo 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

26 Tileistä poistettavat saatavat v. 2013 / Rakennuslautakunta

26 Tileistä poistettavat saatavat v. 2013 / Rakennuslautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 5/2015 1 (12) Aika 03.11.2015, klo 16:30-16:50 Paikka Kunnantalo, kaavoittajan huone Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 Pöytäkirjan tarkastus 25 Talousarvio

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 1

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 1 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Torstai 9.1.2014 klo 17.00 17.36 Isonkyrön

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 (TORSTAI) Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

122 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 98 46 123 Opetussuunnitelman muutos / Käyttäytymisen arviointi

122 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 98 46 123 Opetussuunnitelman muutos / Käyttäytymisen arviointi PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 7 / 2009 Sivistyslautakunta KOKOUSAIKA Torstai 26.11.2009 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 122 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TYRNÄVÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2015 117

TYRNÄVÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2015 117 TYRNÄVÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2015 117 Tekninen lautakunta 13.07.2015 AIKA 13.07.2015 15:30-16:39 PAIKKA Tyrnävän kunnantoimisto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN 119 70 VIRANHALTIJAPÄÄTÖSTEN

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2013

PÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2013 91 PÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2013 KOKOUSAIKA 28.10.2013 klo 19.30 21.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto, valtuustosali Seppo Haapasuo, pj Niina Alatalo Juha Alkio,

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 27 UIMAHALLIN KORJAUSVAIHTOEHDOT (LIITE1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 27 UIMAHALLIN KORJAUSVAIHTOEHDOT (LIITE1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Kokousaika 29.04.2013 klo 18.00 18.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016 Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Torstai 28.01.2016 klo 18.00 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Oksanen Annika

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 29.9.2011 Kokousaika Torstai 6.10.2011 klo 17.00 Kokouspaikka Konneveden kunnantalo Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00 17.57 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2017... 77

Lisätiedot

Polvijärven koulukeskuksen auditorio

Polvijärven koulukeskuksen auditorio Valtuusto 3/2015 42 (-55) Aika Torstaina 26. maaliskuuta 2015 klo 19.00-19.56 Paikka Polvijärven koulukeskuksen auditorio SAAPUVILLA OLLEET Puheenjohtaja Huttunen Jorma Muut valtuutetut Pöytäkirjan liite

Lisätiedot

TUUSNIEMEN KUNTA Koulutuslautakunta Pöytäkirja Nro 4/2010

TUUSNIEMEN KUNTA Koulutuslautakunta Pöytäkirja Nro 4/2010 Koulutuslautakunta Pöytäkirja Nro 4/2010 KOKOUSAIKA maanantaina, 27. päivänä syyskuuta 2010 klo 18.00 18.43 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä,

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2011 Rakennuslautakunta sivu 16. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2011 Rakennuslautakunta sivu 16. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2011 Rakennuslautakunta sivu 16 Kokousaika 23.02.2011 klo 15.15-16.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 7/2011 Tekninen lautakunta

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 7/2011 Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta 09.11.2011 KOKOUSAIKA 09.11.2011 klo 17.00-17.17 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 32 ILMOITUSASIAT 48 33 SIIVOUSURAKOITSIJAN VALINTA 49 Tekninen lautakunta 09.11.2011

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00. Teknologiakylän auditorio

Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00. Teknologiakylän auditorio HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Teknologiakylän auditorio Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kunnanhallitus 11/2010 311 (-345) KOKOUSAIKA Maanantaina 14. kesäkuuta 2010 klo 15.00-16.55

Kunnanhallitus 11/2010 311 (-345) KOKOUSAIKA Maanantaina 14. kesäkuuta 2010 klo 15.00-16.55 POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 11/2010 311 (-345) KOKOUSAIKA Maanantaina 14. kesäkuuta 2010 klo 15.00-16.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet MUUT SAAPUVILLA

Lisätiedot

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 14/6.6.2011 250 Kokousaika 6.6.2011 klo 17.00 20.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Maanantai klo 18.00

Maanantai klo 18.00 REISJÄRVEN KUNTA Kasvatus ja koulutuslautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7 /2018 KOKOUSAIKA Maanantai 17.9.2018 klo 18.00 Kisatien koulu Sivunro KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67 Kunnanvaltuusto 06.08.2014 AIKA 06.08.2014 klo 14:00-14:06 PAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 31 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus 18.6.2018 78 Aika 18.6.2018 klo 16.30 16.50 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone 85 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 86 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 87 Työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 1. Joensuun kaupunginhallituksen huone, Rantakatu 20, Joensuu. Sivu 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 1. Joensuun kaupunginhallituksen huone, Rantakatu 20, Joensuu. Sivu 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 Aika 05.06.2014 klo 16:00-18:40 Paikka Joensuun kaupunginhallituksen huone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 44 Kokouksen

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 5/2014 64 (79)

Sivistyslautakunta 5/2014 64 (79) Sivistyslautakunta 5/2014 64 (79) Aika Tiistaina 7.10.2014 klo 18.30-21.20 Paikka Koulukeskus, A-talo, luokka 210 SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet Kähäri Margaretha Antikainen Hannu

Lisätiedot

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Asialista 18/2017 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Lauantai 7.10.2017 KOKOUSPAIKKA Tallinna, Tallink City hotelli KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = ) 382 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Kainuun Jätehuollon kuntayhtymä 1(6) Varastokatu 2 87100 KAJAANI Hallituksen kokous 25.8.2006 nro 7/2006

Kainuun Jätehuollon kuntayhtymä 1(6) Varastokatu 2 87100 KAJAANI Hallituksen kokous 25.8.2006 nro 7/2006 Kainuun Jätehuollon kuntayhtymä 1(6) KOKOUSAIKA Perjantai 25.8.2006 kello 9.00 12.55 KOKOUSPAIKKA Kainuun Jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87100 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00. Vesannon kunnanviraston yläsali

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00. Vesannon kunnanviraston yläsali RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Vesannon kunnanviraston yläsali Pöytäkirjan Sivu 57 58 59

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali.

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali. Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10 Kunnanhallitus 11.06.2015 Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05 Paikka Kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 166 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 167

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/2016 124 13.10.2016 Aika 13.10.2016 klo 11:30-12:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 84 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 126 85

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Kokousaika 19.12.2012 klo 18.00-19.05 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Yhteispalvelupiste KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

Anja Hyvärinen. Leila Karttunen

Anja Hyvärinen. Leila Karttunen POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 364) 12/2012 330 (- KOKOUSAIKA Maanantaina 25. kesäkuuta 2012 klo 17.30-19.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet MUUT SAAPUVILLA

Lisätiedot

Hakija: Pasila Petteri ja Minna

Hakija: Pasila Petteri ja Minna Rakennuslautakunta 14 04.02.2015 Kaavoitustoimikunta 15 02.03.2015 Kunnanhallitus 50 09.03.2015 Poikkeamislupa, Pasila Petteri ja Minna 495/10.03.00.02/2015 Rakennuslautakunta 04.02.2015 14 Hakija: Pasila

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 Kokousaika 8.10.2013 klo 18.00 21.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Kunnanhallitus 18/2010 551 (- 561) KOKOUSAIKA Tiistaina 7. joulukuuta 2010 klo 12.00-14.00

Kunnanhallitus 18/2010 551 (- 561) KOKOUSAIKA Tiistaina 7. joulukuuta 2010 klo 12.00-14.00 POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 18/2010 551 (- 561) KOKOUSAIKA Tiistaina 7. joulukuuta 2010 klo 12.00-14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet MUUT SAAPUVILLA

Lisätiedot

Valtuusto 2/2005 72 (-86) KOKOUSAIKA Keskiviikkona 20. huhtikuuta 2005 klo 19.00-19.25. Kunnanvirastotalo, valtuustosali

Valtuusto 2/2005 72 (-86) KOKOUSAIKA Keskiviikkona 20. huhtikuuta 2005 klo 19.00-19.25. Kunnanvirastotalo, valtuustosali POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2005 72 (-86) KOKOUSAIKA Keskiviikkona 20. huhtikuuta 2005 klo 19.00-19.25 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Puheenjohtaja Kunnanvirastotalo, valtuustosali 2. varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LAPIN JÄTEHUOLTO KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) 04.05.2016

LAPIN JÄTEHUOLTO KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) 04.05.2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) KOKOUSAIKA 02.05.2016 - klo 14.00 KOKOUSPAIKKA OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Sähköpostikokous Maarit Junttila Arto Leppälä Outi Marttila Veikko Virtanen Manu Friman Tuovi Karvonen

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 28.3.2014. 26 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Tekninen lautakunta 28.3.2014. 26 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 4/2014 Päivämäärä Tekninen lautakunta 28.3.2014 KOKOUSAIKA Tiistai 1.4.2014 klo 18.00 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnantoimisto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 26 Kokouksen

Lisätiedot

Kunnanhallitus 13/2009 472 (- 490) KOKOUSAIKA Maanantaina 7. syyskuuta 2009 klo 17.30-18.55

Kunnanhallitus 13/2009 472 (- 490) KOKOUSAIKA Maanantaina 7. syyskuuta 2009 klo 17.30-18.55 POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 13/2009 472 (- 490) KOKOUSAIKA Maanantaina 7. syyskuuta 2009 klo 17.30-18.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet MUUT SAAPUVILLA

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2. Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ENONTEKIÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2. Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ENONTEKIÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2. Kunnanhallitus Kokousaika Tiistai 19.1.2016 klo 14.15-14.50 (puhelinkokous) Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Sari Keskitalo p olleet äsenet

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta Sisällys

LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta Sisällys LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta 4.1.2018 Sisällys Oikaisuvaatimus Juurela...2 Rakennustarkastajan virka / haastatteluryhmän valinta...3 LEMIN KUNTA Esityslista Sivu 1 Tekninen lautakunta Nro 1/2018 KOKOUSAIKA

Lisätiedot

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 1 No 1/2008 KOKOUSAIKA Perjantaina 18.01.2008 kello 13.00-14.00 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanviraston, valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot