KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(32)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(32)"

Transkriptio

1 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(32) Perusturvalautakunta AIKA klo 17:00-20:20 PAIKKA Kaupungintalo, Haapamäen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus 4 3 Työjärjestyksen hyväksyminen 5 4 Kotihoidon kehittäminen 6 5 Voimavarahoitaja -kokeilu kotihoidossa 7 6 Hoivaosasto Tarhialan hoitopaikat 10 7 Vanhuspalvelujen sairaahoitajan toimen täyttölupa 11 8 Veteraanien avustus 12 9 Kuntoutuksen asiakasyhteistyöryhmän nimeäminen Kehitysvammaisten asumisyksikön rakentaminen / 17 nimikilpailu 11 Sosiaalityön ja Navikan myyntihinnat Navikka -toimintakeskuksen korjaukset Perusturvan työpaikkaselvitykset ja 24 työsuojelutarkastukset v Ilmoitus yksityisten sosiaalipalvelujen tuottamisesta / 26 Vehkoon asumis- ja koulutuspalveluyhdistys ry 15 Ketvelrannan vuokravastuut Ilmoitusasiat Muut mahdolliset asiat / tilaisuudet 29

2 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 2(32) Perusturvalautakunta OSALLISTUJAT Nimi Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Kajosmäki Maija puheenjohtaja Huuskola Mika jäsen Kaijanmäki Timo jäsen, varapuheenjohtaja Länkinen Marja jäsen pois 15 (jäävi) Potapoff Antti jäsen pois 15 (jäävi) Röppänen Joonas jäsen Vuolle-Apiala Kastehelmi jäsen Oksanen Harri kaupunginhallituksen edus taja MUU Vanhanen Riitta esittelijä/ perusturvajohtaja pois 6 ja 15 Savela Seija pöytäkirjanpitäjä Itäpuisto Timo vs. vanhustyönjohtaja asiantuntija 4-5 Hallinen Aila hallinnon harjoittelija POISSA Laurila Leena kaupunginhallituksen puheen joh ta ja Louna Timo kaupunginjohtaja ALLEKIRJOITUKSET Maija Kajosmäki puheenjohtaja Seija Savela pöytäkirjanpitäjä KÄSITELLYT ASIAT :t 1-17 PÖYTÄKIRJAN Keuruulla, kuun. päivänä 2015 TARKASTUS Marja Länkinen Antti Potapoff PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ Keuruun perusturvatoimistossa Seija Savela, toimistonhoitaja

3 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 3(32) Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus SOS : Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 4(32) Perusturvalautakunta Pöytäkirjan tarkastus SOS Pöytäkirja tulee tarkastaa välisenä aikana, minkä jäl keen se on yleisesti nähtävänä Pöytäkirjan tarkastusvuorossa ovat jäsenet Marja Länkinen ja Antti Po ta poff. Hyväksyttiin.

5 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 5(32) Perusturvalautakunta Työjärjestyksen hyväksyminen SOS : Työjärjestys hyväksyttiin esityslistan mukaisena. Esityslistan asia Hoivaosasto Tarhialan hoitopaikat käsitellään puheen joh ta jan selostuksen pohjalta.

6 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 6(32) Perusturvalautakunta Kotihoidon kehittäminen SOS Vanhuspalvelulain mukaan kunnan velvollisuus on huolehtia ikäänty neen väestönsä hyvinvoinnin, terveyden ja toimintakyvyn ja it senäi sen suoriutumisen tukemisesta sekä iäkkäiden henkilöiden tar vitse mien sosiaali- ja terveyspalvelujen turvaamisesta. Erityisesti on pai no tet ta va kotona asumista ja kuntoutumista edistäviä toi men pi teitä. Keuruun vanhuspalveluissa on erityisenä kehittämiskohteena ennal ta ehkäisevä työ ja kotona asumisen tukeminen. Kotihoidossa on käy tet tä vis sä ns. kenttätyössä 43,5 vakituisen työntekijän työpanos (sis. 5 varahlöä). Palveluohjauksen lisäksi on haluttu kuluvana vuonna panostaa kotihoidon toiminnanohjaukseen. Vuonna 2015 on tavoit tee na, että kotihoidon henkilöstö tuottaa noin työtuntia, jois ta vähintään 60 % toteutuu välittömässä asiakastyössä. Effica ko ti hoi to optimonti ja Lifecare kotihoito mobiili otetaan Keuruun ko tihoi dos sa käyttöön tammikuussa Järjestelmä laatii työn te ki jöille optimaalisen päivittäisen työsuunnitelman asiakkaiden pal ve lusuun ni tel mien, työntekijöiden työvuorojen, kulkuneuvojen ja osaa misen sekä karttaohjelman pohjalta. Yhteydenpito tapahtuu ns. äly puhe li mel la. Muualta saatujen kokemusten pohjalta toi min nan oh jausjär jes tel mä vähentää sijaisten käyttöä. Perusturvalautakunta on merkinnyt tiedoksi kotihoidon tiimi jaon: Kompassi (Keuruu), Majakka (Lehtiniemi+Seiponranta) ja Haa pa mä ki-pih la ja ve si. Toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönoton yh tey des sä Lehtiniemen alueen työntekijät liitetään Kompassi -tiimiin kuten myös Palvelutalo Seiponranta asiakkaana. Vs. vanhustyön johtaja Timo Itäpuisto esittelee ennen kokousta toimin nan oh jaus jär jes tel mää. Valmistelija perusturvajohtaja Riitta Vanhanen puh ehdotus Perusturvajohtaja Perusturvalautakunta merkitsee toiminnanohjausjärjestelmän käyttöön oton ja kotihoidon tiimijaon tiedoksi. Ehdotus hyväksyttiin.

7 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 7(32) Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Voimavarahoitaja -kokeilu kotihoidossa SOS Keuruun kotihoidossa aloitettiin voimavarahoitaja kokeilu ke sä kuussa Voimavarahoitajaa varten ei ole tarvittu lisäresurssointia, vaan kokeilu on järjestetty sisäisen tehostamisen ja työnjaon kautta. Voimavarahoitajan tehtävänä on ollut kartoittaa asiakkaan pal ve lutar ve huomattavasti perinteistä toimintatapaa kattavammin. Yhdessä asiak kaan kanssa voimavarahoitaja käy läpi asiakkaan päivittäisiä toi min to ja, niihin liittyviä haasteita ja etsii asiakkaan voimavaroista läh te viä selviytymispolkuja. Asiakasta kannustetaan ja motivoidaan it se näi seen toimintaan ja apu täsmätään tarpeeseen. Tarvittava apu voi löytyä yhteisen etsimisen jälkeen myös asiakkaan verkostoista. Voimavarahoitajamallilla on haluttu varautua myös tulevaisuuteen. Ko ti hoi toa halutaan kehittää yksilöllisempään ja kuntouttavampaan suun taan, mihin voimaan astuva vanhuspalvelulakikin velvoit taa. Joulukuun 2012 alkuun mennessä voimavarahoitajalla on ollut kaikki aan 256 käyntiä ja asiakkaita 78. Toiminta on ollut tuloksellista, esim. runsaalla 10 asiakkaalla päivittäinen kotihoidon käynti kor vautui muulla asiakaslähtöisellä ratkaisulla. Voimavarahoitajakokeilusta saadut kokemukset ja tulokset ovat olleet rohkaisevia, toimintamallia on kuvattu myös edistykselliseksi ja in no va tii vi sek si. Vanhuspalvelut toivoo kokeilun jatkuvan ja va kiin tuvan. Etenkin uudessa palvelutalo Seiponrannassa voi ma va ra hoi taja mal li halutaan saada osaksi toimintaperiaatteita. Raportti voimavarahoitajan toiminnasta oheismateriaalina. Valmistelija: vanhustyön johtaja Tuija Koivisto p ehdotus: Perusturvajohtaja Perusturvalautakunta merkitsee raportin voimavarahoitajan toi minnas ta tiedoksi. Perusturvalautakunta päättää, että voimavarahoitajamallin mukaista toi min taa voidaan jatkaa ja toiminnan tuloksia arvioidaan uudelleen jou lu kuus sa Voimavarahoitajamallin toteutus ei saa aiheuttaa li sä resurs soin nin tarvetta.

8 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 8(32) Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta : Keskustelun jälkeen perusturvajohtaja muutti ehdotustaan siten, että tuloksia arvioidaan joulukuussa Tarkistettu ehdotus hyväksyttiin. SOS Yhteenveto voimavarahoitajatoiminnasta Keuruun van hus pal ve luissa vuonna 2013 liitteenä 1. Voimavarahoitajatoiminnalla on pystytty hyvin varmistamaan hei näkuus sa 2013 voimaan astuneen vanhuspalvelulain velvoite iäkkään hen ki lön palvelutarpeen viivytyksettömään arviointiin. Voi ma va ra hoita ja toi min nal la on voitu paremmin myös vastata heinäkuussa an netun Laatusuositus hyvän ikääntymisen turvaamiseksi ja palvelujen pa ran ta mi sek si periaatteeseen, että iäkäs saa oikeat palvelut oi keaan aikaan ja ikäihminen tulee kuulluksi omassa elämän ti lan teessaan. Varsinaista voimavarahoitaja toimintaa ehti kertyä vuonna 2013 noin kah dek san kuukautta, sillä voimavarahoitaja toimi myös pal ve lu ohjaa jan tehtävissä nelisen kuukautta. Varsinaisia voimavarahoitajan Var si nai sia voimavarahoitajan asiakaskontakteja oli 79 eri asiakasta ja heillä noin 400 käyntiä. Voimavarahoitajamalli on toteutettu ilman lisäresurssointia ko ti hoidon sisäisen työnjaon ja tehostamisen kautta. Voi ma va ra hoi ta ja toimin nal la on kuitenkin voitu turvata palveluohjauksen jatkuvuus, mikä on tärkeää sillä uusi vanhuspalvelulaki velvoittaa aloittamaan ikäänty neen palvelutarpeen arvioinnin viivytyksettä. Voimavarahoitajamallista saadut kokemukset ovat olleet rohkaisevia ja toimintamallia on kuvattu edistykselliseksi ja innovatiiviseksi. Malli on nostettu esimerkilliseksi toimintatavaksi Oma tupa, oma lupa hank kees sa. Keuruulla tavoitteena tulee olla, että toimintatapa laaje nee koko kotihoidon kenttään ja toimintaperiaatteisiin. Valmistelija vanhustyön johtaja Tuija Koivisto p ehdotus Perusturvajohtaja Riitta Vanhanen Perusturvalautakunta merkitsee voimavarahoitajatoiminnasta saadun selvityksen tiedoksi. Voimavarahoitajamallin mukaista toimintaa voidaan jatkaa ja sen tulok sia arvioidaan seuraavan kerran tammikuussa 2015.

9 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 9(32) Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta SOS Ehdotus hyväksyttiin. Voimavarahoitajan työstä osa on edellisen vuoden tavoin mennyt pal ve lu oh jaa jan sijaistamiseen. Voimavarahoitaja on omalla työllään vah vis ta nut palveluohjauksen sisältöä ja laajuutta. Työn sisällössä on edellistä vuotta vahvemmin painottunut kotihoidosta pal ve lu asumi seen siirtymisen myöhentäminen. Yhteistyö EPY:n (eri tyis pal ve luyk si kön) kanssa tiivistyi. Omaishoitajien jaksaminen ja kotona asumi sen mahdollistavien palveluiden aloittaminen olivat muita työn sisäl lön painotuksellisia muutoksia vuonna Voimavarahoitajamalli on herättänyt kiinnostusta myös muissa kunnis sa ja Hankasalmi on perustanut vastaavan tehtävän vuo den vaihtees sa. Voimavarahoitajan tehtävät ovat yksi osa palvelutarpeiden ar vioin tia ja määrittelyä, jotka kokonaisuudessaan ovat kehitettävä osa-alue vanhuspalveluissa. Voimavarahoitajan voi ma va ra läh töi syyteen perustuva toimintaideologia luo pohjaa ke hit tä mi sel le. Liite 1: Yhteenveto voimavarahoitajatoiminnasta Keuruun van huspal ve luis sa vuonna 2014 Valmistelija vs. vanhustyönjohtaja Timo Itäpuisto, puh ehdotus Perusturvajohtaja Perusturvalautakunta toteaa, että voimavarahoitajan työ liittyy pal velu tar peen arviointiin. Työtä voidaan jatkaa työn sisältöjä kehittämällä ja tehtäväkuvia tarkentamalla. Varsinainen kokeilu voidaan päättää. Ehdotus hyväksyttiin. Liitteet Liite 1 liite 1, voimavarahoitajan toiminnan yhteenveto Oheisaineisto Voimavarahoitaja -kokeilu kotihoidossa

10 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (32) Perusturvalautakunta Hoivaosasto Tarhialan hoitopaikat SOS Hoivaosasto Tarhialassa on 31 laitoshoitopaikkaa vanhuksille, paikois ta 22 on terveyskeskuksen yhteydessä alakerrassa ja 9 ylä kerras sa sairaalan jatkeena. Henkilöstöä on 22 ja hoi to hen ki lös tö mi toitus 0,63 hoitajaa/asukas. Keski-Suomen seututerveyskeskus on päättänyt lakkauttaa Pe tä jäve den sairaalan alkaen ja lisätä Keuruun sairaalan sairaan si jo ja 32:sta 38:aan petäjävetisten potilaiden hoitamiseksi. Keuruun sairaala tarvitsisi laajennusta varten yhden potilashuoneen ja va ras to huo neen. Palvelurakenteen vaarantumatta Keuruun pe rustur va voi luopua kahdesta Tarhialan hoivapaikasta ja luovuttaa ko. huo neet seututerveyskeskuksen käyttöön. Henkilöstön määrä voi tois tai sek si jäädä ennalleen mitoituksen ollessa 0,67. Van hus po liit tisen strategian päivittämisen yhteydessä palvelu- ja hen ki lös tö ra kenne käydään tarkemmin läpi. Keuruun kaupungin hallintosäännön mukaan toimielin voi erityisestä syys tä päättää, että asia käsitellään puheenjohtajan selostuksen poh jal ta ilman viranhaltijan esittelyä. Perusturvalautakunta päätti, että asia käsitellään puheenjohtajan selos tuk sen pohjalta. Perusturvalautakunta katsoo, että palvelurakenteen vaarantumatta voi daan luopua kahdesta Tarhialan hoivapaikasta laskien hoi to paikko jen lukumäärä 29:ään ja luovuttaa ko. huo neet seu tu ter veys keskuk sen käyttöön. Henkilöstön määrä voi tois tai sek si jäädä ennalleen mi toi tuk sen ollessa 0,67. Van hus po liit ti sen strategian päivittämisen yh tey des sä palvelu- ja hen ki lös tö ra ken ne käydään tarkemmin läpi. Merkittiin, että perusturvajohtaja Riitta Vanhanen poistui es teel li se nä (yh tei sö jää vi) kokoushuoneesta tämän asian käsittelyn ja pää töksen teon ajaksi.

11 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (32) Perusturvalautakunta Vanhuspalvelujen sairaahoitajan toimen täyttölupa SOS Kotihoidossa on vapautunut sairaanhoitajan toimi. Palvelukeskus Leh ti nie mes tä on sairaanhoitaja työskennellyt pitempään ko ti hoi dossa ja on halukas siirtymään ko. toimeen. Siirron jälkeen avoin sairaan hoi ta jan toimi tulisi Lehtiniemen tehostettuun asumisyksikköön. Keuruun kaupungin organisaatiosäännön mukaan kaupunginhallitus an taa kokoaikaisen, toistaiseksi voimassa olevan viran tai työ suhtee seen perusturvan toimen täyttöluvan. Valmistelija perusturvajohtaja Riitta Vanhanen puh ehdotus Perusturvalautakunta pyytää täyttölupaa sairaanhoitajan toimelle, jon ka sijoituspaikka on toistaiseksi Palvelukeskus Lehtiniemen tehos tet tu asumisyksikkö. Kelpoisuusehto on terveydenhuollon ammat ti hen ki löis tä annetun lain 559/1994 mukainen (sairaanhoitaja). Palk kauk sen hinnoittelutunnus on KVTES, liite 3 03HOI030. Ehdotus hyväksyttiin.

12 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (32) Perusturvalautakunta Veteraanien avustus SOS Perusturvan talousarviossa vuodelle 2015 on varattu ve teraa nien kuntoutuskorvauksiin vanhustyön tulosalueelle. Ve te raa nitun nuk sen omaaville veteraaneille korvataan hakemuksesta pe rustur va lau ta kun nan päätöksen mukaisesti tiettyjä etuuksia. Kelan ti laston mukaan Keuruulla oli marraskuussa 2014 yhteensä 46 (1/ ) rintamalisänsaajaa. Vuonna 2014 korvauksia on päätetty suorittaa seuraavasti: 1. lääkärin määräämän kuntoutushoidon tai hammashoidon omavas tuu osuuk sis ta tai silmälasien (omavastuu silmälääkäri, optikko, sil mä la sit) tai turvapuhelimen hankinnasta tai jalkahoidosta (jal ka hoita ja, kosmetologi) yhteensä enintään 200 /veteraani 2. uimahallin vapaa käyttö kuntosaleineen /v 3. Veteraaniavusta työelämään -projektille kahden avustajan palkkaa mi seen 336 /kk/työntekijä palkkatuella työllistetyn avustajan palk kaus ku lui hin 4. asiointi- ja palveluliikenteen omavastuuosuudet lounasseteliä / veteraani/ vuosi sotainvalideja varten vah vis tetun hinnan mukaisesti 6. veteraanien siunaustilaisuudessa laskettavaista havuseppeleistä 57 /seppele Vuoden 2014 kuntoutuskorvausmäärärahaa ( ) on käytetty noin Hakijoita on ollut 23, joista kolme nais ta. Uimahallin käytön osalta tarjous vuodelle 2015 on Kaupungin edustajat ovat neuvotelleet veteraanijärjestöjen edus tajien kanssa etuuksien kohdentamisesta Valmistelija perusturvajohtaja Riitta Vanhanen puh ehdotus: Perusturvajohtaja Perusturvalautakunta päättää vuonna ) suorittaa enintään 250 /veteraani korvauksena lääkärin mää räämän kuntoutushoidon tai hammashoidon omavastuuosuuksista, silmä la sien (omavastuu silmälääkäri, optikko, silmälasit) tai tur va pu heli men hankinnasta, jalkahoidosta (jalkahoitaja, kosmetologi) tai sellais ten arjessa selviämisen apuvälineistä, joita ei muuta kautta myön ne tä (esim. peseytymiseen, pukeutumiseen, liikkumiseen liit tyvät myös "nastakengät", palveluohjaajan tai fysioterapeutin arvion mu kaan)

13 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (32) Perusturvalautakunta ) korvata uimahallille veteraanien Keuruun uimahallin ja kun to sa lin vapaasta käytöstä 3) tukea veteraaniavusta työelämään- projektia kahden Keuruulla työs ken te le vän avustajan palkkaamiseksi 336 /työntekijä/kk 4) korvata veteraanien kaupungin järjestämässä asiointi- ja pal ve lulii ken tees sä syntyvät omavastuukustannukset yrittäjille 5) myöntää 20 lounasseteliä / veteraani sotainvalideja varten vah viste tun hinnan (9 )) mukaisesti, etuus ei koske sotainvalideja, joilla on ilmainen lounasetu. 6) maksaa veteraanien siunaustilaisuudessa laskettavista ha vu seppe leis tä nauhoineen 57 /seppele. Seppeleen laskemisesta huo lehti vat veteraanijärjestöt. Ehdotus hyväksyttiin.

14 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (32) Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Kuntoutuksen asiakasyhteistyöryhmän nimeäminen / /2013 SOS Kuntoutuksen asiakasyhteistyöstä säädetään laissa (497/2003). Lain tarkoituksena on auttaa kuntoutujaa saamaan tarvittavat kuntou tus pal ve lut ja edistää viranomaisten sekä muiden yhteisöjen ja lai tos ten asiakasyhteistyötä. Lain mukaan kunnan on huolehdittava siitä, että sen alueella on toimi va kuntoutuksen asiakasyhteistyöryhmä. Kunta asettaa työ ryh män neljäksi vuodeksi kerrallaan ja tiedottaa asiasta yhteistyötahoille. Kun nat voivat sopia, että niillä on yhteinen asiakasyhteistyöryhmä. Keu ruul la ja Multialla on ollut yhteinen asiakasyhteistyöryhmä. Asiakasyhteistyöryhmän tehtävänä on kehittää ja sopia vi ran omaisten ja palvelujen järjestäjien keskinäisen yhteistyön periaatteista ja me net te ly ta vois ta, huolehtia yhteistyön toteuttamiseksi tarpeellisten tie to jen vaihtamisesta sekä käsitellä muita kuntoutuksen jär jes tä mistä koskevia yhteisiä asioita. Yhteistyöryhmä suunnittelee, edistää ja seu raa asiakkaiden kuntoutuksen toteutumista. Kuntoutuksen asiakasyhteistyöryhmä käsittelee myös yksittäisen kun tou tu jan asiakasyhteistyötä koskevia asioita. Keuruulla yk sit täisen kuntoutujan asioita on käsitelty ns. Pikku-Aspassa, johon on kutsut tu asiakkaan asioista parhaiten perillä olevia tahoja. Pikku-Aspan teh tä vä nä on kuntoutustarpeita vastaavien ratkaisujen etsimiseksi kun tou tu jan palveluvaihtoehtojen arviointi, palvelujen suunnittelu sekä tähän liittyvä tietojen vaihtaminen. Kuntoutuksen asia kas yh teistyö ryh mä on ollut enemmän hallinnollinen ja yhteistyöasioita kä sit tele vä ryhmä. Halutessaan asiakas saa asiansa myös kuntoutuksen asia kas yh teis työ ryh män käsiteltäväksi. Keuruun perusturvalautakunnan nimeämän asiakasyhteistyöryhmän toi mi kau si päättyi vuoden 2012 loppuun. Ryhmä on kokoontunut neljä kertaa vuodessa vuorotellen eri toimipisteissä. Ryhmän toiminta on ollut tiivistä ja se on palvellut hyvin tiedonjakajana ja on gel makoh tien esiinnostajana. Ryhmässä on ollut Keuruun perusturvan ja Multian sosiaalitoimen lisäk si edustus terveydenhuollosta, opetustoimesta, TE-toimistosta ja Ke lal ta. Edellä mainitut tahot ovat lähettäneet ehdotuksensa kun toutuk sen asiakasyhteistyöryhmään vuosille nimettävistä jäse nis tä.

15 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (32) Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Liite 1: Toimintakertomus v ehdotus: Perusturvajohtaja: Keuruun perusturvalautakunta nimeää kuntoutuksen asia kas yh teistyö ryh mään vuosille apulaisylilääkäri Tuomo Reina, Keski-Suomen seututerveyskeskus - sosiaalityöntekijä Tuija Uusoksa, Keski-Suomen seututk - osastonhoitaja Mauri Roivas, Keski-Suomen seututerveyskeskus - asiantuntija Jouko Solmula, Keski-Suomen TE-toimisto, yksilöllisen tuen, ammatillisen kuntoutuksen ja moniammatillisen tuen palvelut - vakuutussihteeri Minna Pokela, Kela - opinto-ohjaaja Kaija Yrjänä-Toivanen, sivistystoimi - kuntoutus- ja toiminnanohjaaja Tuulikki Välimäki, perusturva - sosiaalityöntekijä Riitta Peltonen, perusturva - työllisyyspäällikkö Erja Koivula, perusturva - sosiaalityöntekijä Anna-Lotta Onni, Multian kunta, sosiaalitoimi. Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, sijaiseksi nimetty toimii edus taja na, ellei toisin päätetä. Työryhmän puheejohtajana jatkaa kuntoutus- ja toiminnanohjaaja Tuu lik ki Välimäki ja sihteerinä sosiaalityöntekijä Riitta Peltonen. Työryhmä voi tarvittaessa kutsua asiantuntijoita. : Ehdotus hyväksyttiin. SOS Kuntoutuksen asiakasyhteistyöstä annettu laki ja siihen liittyvät viittauk set muussa lainsäädännössä on kumottu vuoden 2015 alusta. Kun tien lakisääteinen velvoite ylläpitää kuntoutuksen asia kas yh teistyö ryh miä ja velvoite ylläpitää sairaanhoitopiirien alueella kun tou tuksen yhteistyötoimikuntia poistuu siis lainsäädännöstä. Kuntoutuksen asiakasyhteistyötä tehdään kuitenkin ver kos to mai sesti ja monissa laeissa on yhteistyövelvoite. Lisäksi on vahvistettu laki työl lis ty mis tä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta. Mo ni alaisel la yhteispalvelulla tarkoitetaan yhteistoimintamallia, jossa työ- ja elin kei no toi mis to, kunta ja Kansaneläkelaitos yhdessä arvioivat yhteis pal ve lua tarvitsevien työttömien palvelutarpeet, suunnittelevat hei dän tarvitsemansa palvelut työllistymisen kannalta tar koi tuk senmu kai sek si kokonaisuudeksi ja vastaavat yhdessä työttömien työl listy mis pro ses sin etenemisestä ja seurannasta.

16 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (32) Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Keuruulla kuntoutuksen asiakasyhteistyöryhmä on kokoontunut neljä ker taa vuodessa päivittämään yhteistyöhön liittyviä tietoja. Asia kasasiat on käsitelty kulloinkin asiakkaan kannalta tärkeiden yh teis työkump pa nei den kanssa. Kuntoutuksen asiakasyhteistyöryhmä esittää, että voisi jatkaa vapaa eh toi se na asiakastyötä tukevana yhteistyö- ja asian tun ti ja ryh mänä. Liite 2: Kuntoutuksen asiakasyhteistyöryhmän toiminta vv Perusturvajohtaja Riitta Vanhanen puh ehdotus Perusturvajohtaja Perusturvalautakunta päättää, että kuntoutuksen asia kas yh teis työryh mä voi Keuruun perusturvan puolesta jatkaa vapaaehtoisena yhteis työ- ja asiantuntijaryhmänä vuoden 2016 loppuun, koska uuden lain sää dän nön mukaiset toiminnot ovat vasta kehittymässä. Mikäli yh teis työ kump pa nit ovat asiasta samaa mieltä, pyydetään tar kis tamaan ja ilmoittamaan työryhmän puheenjohtajalle mukana olevat jäse net 2015 helmikuun loppuun mennessä. Ehdotus hyväksyttiin. Liitteet Liite 2 liite 2, kuntoutuksen asiakastyöryhmän toiminta Oheisaineisto Kuntoutuksen asiakasyhteistyöryhmän nimeäminen

17 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (32) Tekninen lautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Kehitysvammaisten asumisyksikön rakentaminen / nimikilpailu 97/ /2013 TEK Keuruun kaupungin investointisuunnitelmassa on varauduttu vuo sina kehitysvammaisten asumisyksikön rakentamiseen. Hank keen suunnittelu on käynnistynyt elokuussa Tekninen lau ta kun ta on käsitellyt suunnitelmia kokouksessaan teknisen joh tajan ajankohtaiskatsauksessa. Perusturvalautakunta hyväksyi suun nitel mat kokouksessaan Perusturvalautakunta järjesti avoimen tiedotustilaisuuden hankkeesta valtuustosalissa. Asu mi sen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA on antanut hankkeelle myön tei sen avustuspäätöksen Asumisyksikön pääomaja hoitokulut tullaan kattamaan asukkaiden vuokrilla, vrt. vuokra-asun to yh tiö. Hankkeessa rakennetaan päärakennus, varastorakennus ja va ra voima- jätekatosrakennus. Rakennusten laajuus on yhteensa 1098 brm2. Asuntoja rakennukseen tulee yhteensä 15 kpl, joista 5 kpl sijait see ryhmäkodissa. Hanke toteutetaan jaettuina urakoina siten, että rakennusurakoitsija on päätoteuttaja ja LVIA-, sähkö- ja sprinkleriurakat ovat alistettuja si vu-ura koi ta. Hankinta sisältää myös varavoimakoneen hankinnan. Hilma-ilmoitus julkaistiin , jonka perusteella tarjouspyynnöt lä he tet tiin seuraavasti: rakennusurakka 11 kpl, putkiurakka 7 kpl, Iva-urakka 7 kpl, sähköurakka 6 kpl ja sprinkleriurakka 10 kpl. Urakkatarjousten palautus oli klo ja urakkatarjousten avaus ti lai suus pidettiin samana päivänä klo ( liite 3 ). Ura koiden selonottoneuvottelut pidettiin kaupungintalolla ra kennus-, putki- Iva- urakoiden osalta. Srinkleriurakan se lon ot to neu vot telu pidettiin puhelimitse Selonottoneuvottelussa tarkastetut hinnaltaan edullisimmat urak katar jouk set ovat antaneet seuraavat yritykset: Rakennusurakka: Rakennusliike K ja M Lammi Oy. Orivesi, tar joushin ta (sis alv 0 %) Putkiurakka: Virtain Putkityö Oy, Virrat

18 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (32) Tekninen lautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta tarjoushinta (sis alv 0%) Ilmastointiurakka-automaatiourakka: Peltisepänliike Nykänen Ky, Ve te li, tarjoushinta: (sis alv 0%) Sähköurakka: Sähkö-Kaunisto, Töysä tarjoushinta: (sis alv 0%) Sprinkleriurakka: Aftex Oy/KS-Taltek Oy, Jyväskylä tarjoushinta (sis alv 0%) Hankkeen kokonaiskustannukset ovat urakkakilpailun jälkeen noin (sis alv 0%), joka sisältää rakennuttajan hankinnat ja lisä- ja muutostyövarauksen yhteensä Hankkeen yksikkökustannus on 2272 / brm2 ja paikkaa kohden /paikka. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA on hy väk sy nyt hankkeen em. kustannuksin. Hankkeeseen on saatu erityis ryh mien investointiavustuksen päätös 40%. Käydyn tarjouskilpailun ja selonottoneuvottelujen perusteella eh dote taan, että seuraavat yritykset valitaan urakoitsijoiksi: Rakennusurakka: Rakennusliike K ja M Lammi Oy Putkiurakka: Virtain Putkityö Oy Ilmastointi-automaatiourakka Peltisepänliike Nykänen Ky Sähköurakka: Sähkö-Kaunisto Oy Sprinkleriurakka: Aftex Oy/ KS-Taltek Oy Urakoista laaditaan urakkasopimukset, jotka tekninen johtaja val tuute taan allekirjoittamaan. Kustannukset vaativat ennen rakennustöiden aloittamista kau pungin taloussuunnitelman investointiosan muuttamista vastaa maan todellisia kustannuksia. Valmistelija Matti Kanko ehdotus: Vs. tekninen johtaja Tekninen lautakunta päättää, 1) valita urakoitsijat esityksen mukaisesti: Rakennusurakka: Putkiurakka: Rakennusliike K ja M Lammi Oy Virtain Putkityö Oy

19 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (32) Tekninen lautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Ilmastointi-automaatiourakka Sähköurakka: Spinkleriurakka: Peltisepänliike Nykänen Ky Sähkö Kaunisto Töysä Oy Aftex OY/ KS-Taltek Oy 2) valtuuttaa tekninen johtaja allekirjoittamaan urakkasopimukset, kun kaupunginvaltuusto on hyväksynyt tarvittavat muutokset ta lousar vi oon ja- suunnitelmaan vuosille 2014 ja : Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. SOS Ara on päätöksellään hyväksynyt kohteen ra ken nus suunni tel mat ja korkotuettavat / avustettavat kustannukset e (alv 0 %). Edelleen Ara hyväksynyt hankkeen han ke suunni tel man ja myöntänyt sille avustusta erityisryhmien asunto-olojen pa ran ta mi sek si euroa. Pelkästään kaupungin kus tan netta vak si jää noin euroa sisältäen mm. varavoiman asen ta misen sekä mahdolliset rakennusaikaiset lisätyöt. Oheismateriaali: Aran päätökset ja ehdotus Perusturvajohtaja Perusturvalautakunta merkitsee kehitysvammaisten asumisyksikön ra ken ta mis hank keen tilanteen tiedoksi. Uuden asumisyksikön toimin nan suunnittelua varten perusturvalautakunta nimeää työ ryhmän, mihin tulee edustaja perusturvalautakunnasta, pe rus tur va johta ja, kuntoutus- ja toiminnanohjaaja sekä Vanamokodin vastaava oh jaa ja. Työryhmän tulee vuoden loppuun mennessä laatia suun nitel ma asumisyksikön toiminnasta. Merkittiin tiedoksi. Uuden asumisyksikön toiminnan suunnittelua varten nimettiin työryh mään edustajaksi perusturvalautakunnasta Maija Kajosmäki ja Mar ja Länkinen ja heidän varalleen Kastehelmi Vuolle-Apiala, pe rustur va joh ta ja, kuntoutus- ja toiminnanohjaaja sekä Vanamokodin vastaa va ohjaaja.

20 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (32) Tekninen lautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta SOS ehdotus Kehitysvammaisten asumisyksikön toiminnan suunnittelua varten nimet ty työryhmä esittää perusturvalautakunnalle, että asumisyksikön ni mes tä järjestetään lokakuussa ni mi kil pai lu, joka julkaistaan kaupun gin nettisivuilla ja Suur-Keuruussa. Voittanut nimiehdotus pal kitaan Navikkapuodin 100 euron lahjakortilla. Perusturvajohtaja Perusturvalautakunta päättää kehitysvammaisten asumisyksikön nimi kil pai lus ta. Perusturvalautakunta päätti, että nimikilpailu järjestetään. SOS Asumisyksikön nimikilpailu julkaistiin Suur-Keuruussa ja kaupungin net ti si vuil la. Määräaikaan mennessä saapui 78 eh do tusta. Liite: Saapuneet nimiehdotukset. Valmistelija toimistonhoitaja Seija Savela puh ehdotus Perusturvajohtaja Ehdotus annetaan kokouksessa. Asia päätettiin yksimielisesti siirtää seuraavaan kokoukseen. Merkittiin, että Anneli Vesilahti poistui esteellisenä (intressijääviys) ko kous huo nees ta tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Merkittiin, että tämän asian osalta pöytäkirja tarkastettiin ko kouk sessa. SOS ehdotus Perusturvajohtaja Ehdotus annetaan kokouksessa.

21 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (32) Tekninen lautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Asia päätettiin yksimielisesti siirtää seuraavaan kokoukseen. SOS Perusturvalautakunnan nimeämä työryhmä on laatinut uu del le asumisyksikölle toimintasuunnitelman käytettävissä olevien tie to jen pohjalta. Liite 3: Kehitysvammaisten asumisyksikön toimintasuunnitelma ehdotus Perusturvajohtaja Perusturvalautakunta päättää asumisyksikön nimen kokouksessa an net ta van ehdotuksen pohjalta ja hyväksyy asumisyksikön toi minta suun ni tel man ohjeellisesti noudatettavaksi. Perusturvalautakunta päätti asumisyksikön nimeksi Runokulma. Lisäk si päätettiin, että 100 :n lahjakortti arvotaan kaikkien viralliseen ni mi kil pai luun osallistujien kesken. Toimintasuunnitelma hyväksyttiin. Liitteet Liite 3 liite 3,keva asumisyksikön toimintasuunnitelma

22 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (32) Perusturvalautakunta Sosiaalityön ja Navikan myyntihinnat 2015 SOS Mahdollisia ulkokuntalaisten ostoja varten esitetään vahvistettavaksi seu raa vil le palveluille myyntihinnat. Navikka Asuntola Vanamo Sosiaalityö Perhetyö Hinnat pohjautuvat talousarvion käyttösuunnitelmaan, liite 4 ehdotus: Perusturvajohtaja Vieraskuntalaisista peritään alkaen -- Navikan suoritehintana 62,90 sekä matkakustannukset sopimuksen mukaan. Muista palveluista peritään vieraskuntalaisten osalta alkaen seu raa vat korvaukset: -- Vanamokoti 69,00 /suorite. Mikäli kotikunta perii asiakkaalta kaik ki maksut asuntolan hinta on 86,80 /suorite. -- Sosiaalityö 65,30 /tunti (sis.sosiaalityöntekijöiden ja pal ve lu oh jaajan palvelut) -- Perhetyö 53,00 /tunti Matkakorvaukset peritään kvtes:n mukaisesti Ehdotus hyväksyttiin. Liitteet Liite 4 liite 4,palveluiden myyntihinnat 2015

23 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (32) Perusturvalautakunta Navikka -toimintakeskuksen korjaukset SOS Navikka -toimintakeskuksessa on ilmennyt viime kesänä si sä il ma ongel mia ja tekninen toimi on ryhtynyt korjaustoimenpiteisiin. Ra kennuk sen ympäri kulkeva salaojitus on uusittu ja sokkelikorjauksia jatke taan vielä tänä vuonna. Toimistotiloja on saneerattu ja ilmastointia kor ja taan sekä puhdistetaan. Tekninen toimi tilaa Navikkaan vielä ulkopuolisen kuntokartoituksen ja siihen liittyen mahdollisen korjaussuunnitelman.talousarvion inves toin ti osas sa 2015 Navikan korjauksiin on varattu euroa. Korjausten ajaksi osa asiakkaista ja henkilöstöstä (noin 15) joutuu siir ty mään väistötiloihin. Väistötiloiksi on varattu Kivilouhoksentie 3:sta viiden huoneen solu vuoden alusta, vuokra 500 e/kk sekä ti lapal ve lun käytössä oleva tilaelementti. Valmistelija perusturvajohtaja Riitta Vanhanen puh ehdotus Perusturvajohtaja Perusturvalautakunta merkitsee Navikka -toimintakeskuksen korjaus toi men pi teet tiedoksi ja hyväksyy tarvittavien väistötilojen vuokrauk sen. Perusturvalautakunta hyväksyi ehdotuksen. Lisäksi lautakunta kiireh tii kuntokartoituksen ja korjaustoimenpiteiden suorittamista.

24 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (32) Perusturvalautakunta Perusturvan työpaikkaselvitykset ja työsuojelutarkastukset v SOS Työterveyshuolto Aallon toimesta on tehty seuraavat työ paik ka sel vityk set: Palvelukeskus Lehtiniemi muistiyksiköt , tehostetut asu mis yk si köt , päiväkeskus ja Haapamäen ko tihoi to raportti Aluehallintoviraston työsuojelutarkastukset tehtiin Palvelukeskus Leh ti nie men muistiyksiköissä ja hoivaosasto Tarhialassa , te hos te tuis sa asumisyksiköissä ja Palvelutalo Seiponrannassa ja päiväkeskuksessa Lisäksi Tarkastettiin Keuruun kotihoito sekä Haapamäki-Pihlajavesi kotihoito ja Palvelukoti Met sä täh ti Navikka -toimintakeskuksessa työ suo je lu tarkas tus oli Työsuojelutarkastuksiin liittyi ennen tarkastusta kysely hal lin nolle/työ suo je lul le ja työntekijöille. Aluehallintovirasto edellytti, että tarkas tus koh teis ta oli työterveyshuollon työpaikkaselvitykset. Tarkastuksilla käsiteltiin pääosin seuraavia asioita: - työpaikan perustiedot - työterveyshuollon työpaikkaselvitys - terveystarkastukset erityisen sairastumisen vaaraa aiheuttavassa työs sä - työn vaarojen selvittäminen ja arviointi - väkivallan uhka - häirintä ja epäasiallinen kohtelu - psykososiaalinen kuormitus - käsin tehtävät nostot ja siirrot - sisäilman aiheuttama terveysvaara - muut esille tulevat asiat. Työsuojelutarkastusten tuloksena työnantajaa kehotettiin Leh ti niemen osalta ryhtymään toimenpiteisiin työntekijöiden liiallisen läm pöal tis tu mi sen vähentämiseksi mennessä. Eri vanhustyön yksiköille annetuissa toimintaohjeissa nousi esiin työter veys huol lon tarkastusten tarkempi seuranta, väkivallan uhkaan liit ty vän ohjeistuksien tarkennukset sekä asiakastyössä häirintä ja epä asial li nen käytös, psykososiaalisen kuormituksen seuranta, ergo no mia mm. keittiöissä, valaistus ja säännöllinen työn vaarojen selvit tä mi nen ja arviointi. Navikka toimintakeskuksen tarkastuksessa oh jat tiin henkilösuojainten käyttöön ja tarkempiin ke mi kaa li mer kin töihin. Työsuojelutarkastusten perusteella kaupunki on v ta lous arvios sa varautunut Lehtiniemen viilennykseen ja osastokeittiöiden

25 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (32) Perusturvalautakunta kor jauk siin. Tilapalvelun vastuulla on toteuttaa Lehtiniemen kun to tarkas tuk ses sa esiinnousseita vuosikorjauksia. Talousarvion käyttösuunnitelmassa on varauduttu ergonomiaa ja työs ken te lyä parantaviin pienhankintoihin. Esimiesten tehtävänä on yh teis työs sä henkilöstön kanssa tarkentaa toimintaohjeet ja huo lehtia mm. yksiköissä säännöllinen työn vaarojen ja selvittäminen ja arvioin ti. Psykososiaalisen kuormituksen vähentämiseen on va rau duttu mm. säännöllisellä koulutuksella. Perusturvalautakunnan päätöksen mukaisesti tu losaluei den esimiesten tai muun tahon selvitykset tehdyistä toi men piteis tä toimitetaan perusturvalautakunnalle tiedoksi. Tarkastusasiakirjat ovat kokouksessa nähtävänä. Valmistelija perusturvajohtaja Riitta Vanhanen puh ehdotus Perusturvajohtaja Perusturvalautakunta merkitsee vuonna 2014 suoritetut työ ter veyshuol lon selvitykset ja työsuojelutarkastukset tiedoksi. Pe rus tur va lauta kun ta pyytää tulosalueiden esimiehiltä mennessä sel vityk sen tarkastuksissa esiin nousseiden asioiden hoi dos ta/ti lan teesta. Ehdotus hyväksyttiin.

26 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (32) Perusturvalautakunta Ilmoitus yksityisten sosiaalipalvelujen tuottamisesta / Vehkoon asumis- ja kou lu tuspal ve lu yh dis tys ry 1/ /2015 SOS Vehkoon asumis- ja koulutuspalveluyhdistys ry on toimittanut il moi tuk sen yk si tyis ten sosiaalipalvelujen tuottamisesta Keu ruul la. Yh dis tyk sen kotipaikka on Multia, missä se ylläpitää luvan va rais ta Veh koon hoitokotia. Vehkoon asumis- ja kou lu tus pal ve lu yh dis tys ry / aputoiminimi "Toi- Ko-pal ve lut, toimintaa kotiin" laajentaa toimintaansa ja aloittaa ko tihoi to pal ve lui den tuottamisen. Ko ti pal ve lua tuotetaan tar peen mukaan yksityisille asiakkaille sekä Multian ja lähikuntien so si aa li toi mille. Ilmoituksen mukaan yhdistys tuottaa ko ti pal ve lua ja henkilökohtaista apua vanhuksille, mielenterveyskuntoutujille ja päihdekuntoutujille. Yksityisistä sosiaalipalveluista annetun lain mukaan yksityisten so siaa li pal ve lu jen tuottajan, joka tuottaa muita kuin ympärivuorokautisia so si aa li pal ve lu ja, on tehtävä kirjallinen ilmoitus toiminnasta ennen sen aloittamista tai olennaista muuttamista kunnan toimielimelle siinä kunnassa, jossa palveluja tuotetaan (11 ). Kunnan toimielimen on viipymättä annettava aluehallintovirastolle saa man sa tiedot lukuun ottamatta tietoja sellaisista palvelujen tuotta jis ta, jotka tuottavat ainoastaan sosiaalihuoltolain 17 :n 1 mom 3 koh das sa tarkoitettuihin kotipalveluihin kuuluvia tukipalveluja tai niihin rinnastettavia palveluja taikka yksityistä perhepäivähoitoa (13 ). Ilmoitukseen liittyvät asiakirjat ovat nähtävänä kokouksessa. Valmistelija perusturvajohtaja Riitta Vanhanen, puh ehdotus Perusturvajohtaja Perusturvalautakunta hyväksyy Vehkoon asumis- ja kou lu tus pal ve luyh dis tys ry, aputoiminimi ToiKo-palvelut, toimintaa kotiin il moi tuk sen yk si tyis ten so si aa li pal ve lu jen tuottamisesta ja toi mit taa ilmoituksen Län si- ja Si sä-suo men aluehallintovirastolle re kis te röi tä väk si. Ehdotus hyväksyttiin.

27 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (32) Perusturvalautakunta Ketvelrannan vuokravastuut SOS Ketvelrannassa, os. Juurikkatie 4 Keuruu, on 24 asuntoa ja yh teis tilo ja, joissa on mahdollisuus psykiatriseen tukiasumiseen. Kiinteistön omis taa Y-säätiö / Kiinteistö Oy Keuruun Juurikkaniemi. Keuruun Vuokra-asuntopalvelu on vuokrannut koko kiinteistön alkaen ja hoitaa edelleen vuokrauksen asukkaille. Alunpe rin on Keski-Suomen sairaanhoitopiiri vastannut 1. kerroksen, Keu ruun sosiaalitoimi 2. kerroksen ja Keuruun-Multian ter vey denhuol lon ky 3. kerroksen mahdollisten tyhjien asuntojen vuokrista. Sai raa la toi min nan supistumisen vuoksi Keski-Suomen sai raan hoi topii ri haluaa luopua kuudesta asunnosta ja säilyttää vain kahden asun non vuokrausvastuun. Kaikki asunnot ovat pääsääntöisesti olleet vuokrattuna. Asiasta on pidetty yhteisneuvottelu, jonka tuloksena tode taan, että ko. kuusi asuntoa on perusteltua siirtää toistaiseksi kaupun gin perusturvan vastuulle alkaen. Kokouksessa perusturvajohtaja totesi, että on asiassa yhteisöjäävi. Keuruun kaupungin hallintosäännön mukaan toimielin voi erityisestä syys tä päättää, että asia käsitellään puheenjohtajan selostuksen poh jal ta ilman viranhaltijan esittelyä. Perusturvalautakunta päätti, et tä asia käsitellään puheenjohtajan selos tuk sen pohjalta. Perusturvalautakunta hyväksyi ratkaisun, jonka mukaan Kiinteistö Oy Juurikkaniemen 2. kerroksen asuntojen lisäksi 1. kerroksen kuuden asunnon vuokravastuut ovat alkaen Keuruun pe rus turval la. Merkittiin, että perusturvajohtaja Riitta Vanhanen ja lau ta kun nan jäse net Marja Länkinen ja Antti Potapoff poistuivat es teel li se nä (yh teisö jää vi) kokoushuoneesta tämän asian käsittelyn ja pää tök sen teon ajak si. Merkittiin, että tämän asian osalta pöytäkirja tarkastettiin ko kouk sessa.

28 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (32) Perusturvalautakunta Ilmoitusasiat SOS ehdotus Perusturvajohtaja Merkitään tiedoksi saapunut posti. Merkittiin saapunut posti tiedoksi ja lautakunta päätti olla käyt tä mättä otto-oikeuttaan ottokelpoisiin viranhaltijapäätöksiin. Liitteet Liite 5 ilmoitusasiat, tammikuu

29 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (32) Perusturvalautakunta Muut mahdolliset asiat / tilaisuudet SOS ehdotus Merkitään tiedoksi, että A-Killalla on avoimet ovet Merkittiin tiedoksi.

30 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (32) OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALI TUSOSOITUS Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnal lisvalitusta, kos ka päätös koskee vain valmiste lua tai täytäntöön panoa Pykälät 1-4, 7, 13-14, Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom mukaan kirjallinen oi kaisuvaa timus, seuraaviin pää tök siin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät 5-6, 8-12, 15 Muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valitta malla: Pykälät ja valituskieltojen perusteet Pöytäkirja yleisesti nähtävillä: Aika: OIKAISUVAATIMUSOHJEET Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Pykälät 5-6, 8-12, 15 Oikaisuvaatimusoikeus: Oikaisuvaatimuksen saa tehdä: - se johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä - kunnan jäsen Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään: Keuruun perusturvalautakunta Multiantie 5, Keuruu sähköposti: keuruu@keuruu.fi puhelin (vaihde), faksi aukioloaika ma-pe klo 9 15 Oikaisuvaatimusaika: Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seit se män päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen mer kittynä aikana. Mikäli päätös on anettu tiedoksi asianosaiselle sähköisenä viestinä hänen suostumuksellaan, katsotaan asia kir ja annetun tiedoksi kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tie don, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Oikaisuvaatimusaikaa laskettaessa tiedoksisaantipäivää ei oteta lukuun. Oikaisuvaa ti muksen sisältö Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodos ta. Oi kaisuvaati muksesta on käytävä ilmi päätös, johon haetaan muutosta sekä muutosvaatimus perusteineen. Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oi kai su vaati mus pää tös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähkö pos ti osoi te. Oikaisuvaa timus on toimitettava oikaisuvaa timusvi ranomaiselle ennen oi kaisuvaa ti musajan pää ttymis tä.

31 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (32) VALITUSOSOITUS Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Kunnallisvalitus, valitusaika 30 päivää Pykälät Valitusoikeus Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Hallintovalitus, valitusaika 30 päivää Pykälät Valitusoikeus Päätökseen saa hakea muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, vel vol li suuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen). Valitusviranomainen Hämeenlinnan hallinto-oikeus Raatihuoneenkatu Hämeenlinna puhelin /vaihde faksi sähköposti: hameenlinna.haoikeus.fi aukioloaika ma-pe klo Muu valitusviranomainen, valitusaika 30 päivää Pykälät Valitusviranomainen Valitusaika Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa tiedoksisaannista. Valitusaikaa laskettaessa tiedoksisaantipäivää ei ote ta lukuun. Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen va li tus vi ranomai sen aukioloajan päättymistä. Asiaosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lä het tä mi ses tä tai sähköistä tiedoksiantoa käytettäessä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Valituskirjelmän sisältö ja toimittaminen Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Valituksessa on ilmoitettava: - päätös, johon haetaan muutosta - miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi sekä - perusteet, joilla muutosta vaaditaan Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edus ta jan sa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Lisäksi on ilmoitettava postiosoite, puhelinnumero ja muut tarvittavat yh teystie dot. Jos valitusviranomaisen tiedot voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään il moit ta maan myös sähköpostiosoite. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. Sähköistä asiakirjaa ei kuiten kaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan al ku pe räisyyt tä tai eheyttä ole syytä epäillä. Valitukseen on liitettävä:

32 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (32) - päätös, johon haetaan muutosta, alkuperäisenä tai jäljennöksenä - todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta, sekä - asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle Asiakirjat toimitetaan viranomaisen asiointiosoitteeseen lähettäjän omalla vastuulla. Lisätietoja Hallinto-oikeus voi periä muutoksenhakuasian käsittelystä Tuomioistuinten ja eräiden oi keus hal lin to vi ranomais ten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/193) mukaisen oikeudenkäyntimaksun.

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1(9) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 02.03.2016 AIKA 02.03.2016 klo 16:00-16:45 PAIKKA Kaupungintalo, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 Kokouksen

Lisätiedot

Kehitysvammaisten asumisyksikön rakentaminen / nimikilpailu 97/05.02.12/2013 TEK 07.05.2014 29

Kehitysvammaisten asumisyksikön rakentaminen / nimikilpailu 97/05.02.12/2013 TEK 07.05.2014 29 Tekninen lautakunta 29 07.05.2014 Perusturvalautakunta 67 20.05.2014 Perusturvalautakunta 114 16.09.2014 Perusturvalautakunta 147 18.11.2014 Perusturvalautakunta 153 16.12.2014 Perusturvalautakunta 10

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(11) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 18.02.2015

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(11) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 18.02.2015 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1(11) 18.02.2015 AIKA 18.02.2015 klo 16:00-16:23 PAIKKA Kaupungintalo, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 1(13) PAIKKA Keuruun kaupungintalon Hallituksen huone (kokoushuone 2)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 1(13) PAIKKA Keuruun kaupungintalon Hallituksen huone (kokoushuone 2) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 1(13) Ympäristönsuojelujaosto 20.05.2015 AIKA 20.05.2015 klo 16:30-17:06 PAIKKA Keuruun kaupungintalon Hallituksen huone (kokoushuone 2) KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) Tarkastuslautakunta 19.11.2015 AIKA 19.11.2015 klo 15:00-18:00 PAIKKA Kehitysvammaisten asumisyksikkö Runokulma klo 15, ja sen jälkeen kau pun gin ta lo, kokoushuone

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 1(13)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 1(13) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 1(13) 11.05.2016 AIKA 11.05.2016 klo 16:00-16:55 PAIKKA Kaupungintalo, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 13 Pöytäkirjan

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1(11) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1(11) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1(11) 03.03.2015 AIKA 03.03.2015 klo 16:00-16:50 PAIKKA Kaupungintalo, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 8 Pöytäkirjan

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2015 1(9) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 05.06.2015

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2015 1(9) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 05.06.2015 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2015 1(9) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 05.06.2015 AIKA 05.06.2015 klo 14:00-14:30 PAIKKA Kaupungintalo, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13 Kokouksen

Lisätiedot

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Ympäristölautakunta 06.02.2014 AIKA 06.02.2014 klo 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2016 1(19)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2016 1(19) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2016 1(19) Perusturvalautakunta 12.04.2016 AIKA 12.04.2016 klo 17:00-18:21 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 1 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 51 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 51-53, 58, 60-64 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 39, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 48, 49, 50, 55, 56, 59, 60 ja 62 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 34, 35, 36, 39, 40

koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 34, 35, 36, 39, 40 OIKAISUVAATIMUS JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaati musta ei kä kunnal lisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 146, 147, 148, 150, 151, 152, 153, 155, 156, 160, 162, 163 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2015 1(11)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2015 1(11) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2015 1(11) Tekninen lautakunta 26.08.2015 AIKA 26.08.2015 klo 17:35-19:48 PAIKKA Kaupungintalo, Valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 58 Tarkastuslautakunta AIKA 19.03.2013 klo 08:00-14:10 PAIKKA Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 38 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 31 Vapaa-aikalautakunta Aika 26.05.2016 klo 18:16-18:45 Paikka Kunnantalo, alakerran kokoushuone Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1. Sivu. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 23 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1. Sivu. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 23 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 30.03.2016 klo17:00-19:34 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 23

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 1(9) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 30.09.2015

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 1(9) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 30.09.2015 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 1(9) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 30.09.2015 AIKA 30.09.2015 klo 15:00-15:40 PAIKKA Kaupungintalo, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 22 Kokouksen

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali.

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali. Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10 Kunnanhallitus 11.06.2015 Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05 Paikka Kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 166 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 167

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 1(10) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 1(10) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 1(10) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 12.08.2015 AIKA 12.08.2015 klo 16:00-16:45 PAIKKA Kaupungintalo, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 17 Kokouksen

Lisätiedot

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116 Tarkastuslautakunta1 AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 75 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO :t 39, 40, 41, 43, 44, 45, 47, 48, 49 Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA Teknisen lautakunnan lupajaosto OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet

Lisätiedot

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1 Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1 Tarkastuslautakunta Aika Tiistai 29.04.2014 klo 09:00-15:20 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet et Muut saapuvilla olleet Tommila

Lisätiedot

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). VALITUSOSOITUS,

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUKIELTO Tekninen lautakunta :t 216, 217, 220, 224, 225, 227, 228 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 Maaseutulautakunta 26.04.2011 AIKA 26.04.2011 klo 19:00-19:25 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi

Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi LIPERIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Tarkastuslautakunta 02.02.2015 Aika 02.02.2015 klo 12:30-13:45 Paikka Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valitta malla: Pykälät ja va litus

Muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valitta malla: Pykälät ja va litus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALI TUSOSOITUS Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnal lisvalitusta, koska pää tös koskee

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus :t 90, 92 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kau pun gin hal li tuk sel le.

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUKIELTO Tekninen lautakunta :t 28, 29, 37, 38 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Pykälät: 357-362, 366-367, 369-372, 374. Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta oikaisuvaatimuksella.

Pykälät: 357-362, 366-367, 369-372, 374. Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta oikaisuvaatimuksella. Muutoksenhakuohje Muutoksenhakukiellot Päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, jos päätös koskee kuntalain 91 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa työ- tai virkaehtosopimuksen

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 23.5.2016

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 23.5.2016 Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 23.5.2016 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2013 107 Tarkastuslautakunta AIKA 14.05.2013 klo 08:00-12:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdäkuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta perusteet eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91.

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. , Faksi 013 411 342 Viranhaltija/lautakunta Ympäristölautakunta Päivämäärä 3.2.2016 Pykälä 1-13 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 5.2.2016 Muutoksenhakukiellot :t 1-5, 8, 10-13 Valmistelua tai täytäntöönpanoa

Lisätiedot

Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3. Kärkkäinen Eero jäsen

Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3. Kärkkäinen Eero jäsen Pöytäkirja 2/2015 1 Hallituksen henkilöstöjaosto Aika 23.09.2015 klo 14:06-14:27 Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3 Osallistujat

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2016 1(9) Kaupungintalo, kokoushuone 1 (Haapamäen huone)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2016 1(9) Kaupungintalo, kokoushuone 1 (Haapamäen huone) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2016 1(9) Perusturvalautakunta 29.03.2016 AIKA 29.03.2016 klo 17:00 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 1 (Haapamäen huone) KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 47 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 1. Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, 80100 Joensuu

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 1. Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, 80100 Joensuu JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 Omistajaohjausjaosto Aika 14.03.2016 klo 18:20-18:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, 80100 Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 13 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Otsikko Sivu 27 Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen ja

Otsikko Sivu 27 Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen ja KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 7/2015 1 Koululautakunta Aika 26.08.2015 klo 09:00-12:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59

VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59 VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59 Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätöksiin 6, 9 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen.

Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen. Toivakan kunta Pöytäkirja 9/2014 1 / 12 Kunnanhallitus 14.04.2014 Aika 14.04.2014 klo 19:55-20:36 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen. Käsitellyt asiat Otsikko

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2015 1(14) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 28.10.2015

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2015 1(14) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 28.10.2015 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2015 1(14) 28.10.2015 AIKA 28.10.2015 klo 16:00-16:40 PAIKKA Kaupungintalo, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 27 Pöytäkirjan

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 22 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 06.09.2016 klo 17:15-17:30 Paikka Kaupungintalo Imatrankoski (h.308) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 1(13)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 1(13) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 1(13) Tekninen lautakunta 29.04.2015 AIKA 29.04.2015 klo 17:30-19:30 PAIKKA Kaupungintalo, Haapamäen huone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 76 PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 76 PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 76 Sosiaalilautakunta 02.11.2015 AIKA 02.11.2015 klo 18:00-19:20 PAIKKA PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2010 1

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2010 1 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2010 1 Ammattiopisto Novidan johtokunta 10.08.2010 Aika 10.08.2010 klo 18:00 Paikka Uudenkaupungin ammattiopisto Novida Luettelo käsitellyistä asioista Sivu 21 Kokouksen

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa:

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: Kunnanhallitus 18 11.01.2016 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän ikäsuunnitelma vuosille 2016-2025 Khall 11.01.2016 18 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: "Yhall 28.08.2013 88 "Vanhuspalvelulaki"

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta :t 100, 101 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kaupungin lasten

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.05.2016 klo16:30-19:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 TILOJEN VUOKRAAMINEN TORNION SAIRASKOTISÄÄTIÖLTÄ PÄIVÄKESKUSTOIMINTAA VARTEN/TILOJEN VUOKRAAMINEN VUODELLE 2014/TILOJEN VUOKRAAMINEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 Tarkastuslautakunta 29.04.2016 AIKA 29.04.2016 klo 16:00-19:15 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 44 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

VIITASAAREN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(10) Viitasaaren kaupungintalo kaupunginhallituksen huone

VIITASAAREN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(10) Viitasaaren kaupungintalo kaupunginhallituksen huone Tarkastuslautakunta VIITASAAREN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(10) Aika 09.12.2015 klo 09:00-11:46 Paikka Viitasaaren kaupungintalo kaupunginhallituksen huone Läsnä Suni Hannu puheenjohtaja 9:06-11:46 Pulkkinen

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 5/2014 1 / 11. Tekninen lautakunta 10.12.2014. Aika 10.12.2014 klo 15:00-16:40. Toivakan kirjasto, kirjastosali

Toivakan kunta Pöytäkirja 5/2014 1 / 11. Tekninen lautakunta 10.12.2014. Aika 10.12.2014 klo 15:00-16:40. Toivakan kirjasto, kirjastosali Toivakan kunta Pöytäkirja 5/2014 1 / 11 Tekninen lautakunta 10.12.2014 Aika 10.12.2014 klo 15:00-16:40 Paikka Toivakan kirjasto, kirjastosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 53 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 12.04.2017 klo 18:00-19:25 Paikka Henkilöstöjohtajan työhuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 17 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.01.2019 klo 07:30-10:45 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, Parikkala Käsitellyt asiat

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1. Sivu 35 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 36 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1. Sivu 35 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 36 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1 Joensuun Työterveysliikelaitoksen johtokunta Aika 08.10.2014 klo 17:00-17:35 Paikka Penttilänkatu 7-9, 80220 Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 35 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1 KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1 KOKOUSAIKA Torstai 11.2.2016 kello 15.15 16.10 KOKOUSPAIKKA Kunnantoimisto, Äyräpääntie 2, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91.

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91. MUUTOKSENHAKUKIELTO Liikelaitosten johtokunta :t 68, 69, 70, 72, 73, 74, 75, 76 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91. MUUTOKSENHAKUOHJE

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 45

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 45 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 45 Asiat 15-20, 24-28, 31-35 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 1(16)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 1(16) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 1(16) Vapaa-ajanlautakunta 24.09.2015 AIKA 24.09.2015 klo 19:00-20:30 PAIKKA Keuruun mummola KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2017 475 Kunnanhallitus 30.10.2017 AIKA 30.10.2017 09:00-15:35 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 199 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT Opetus- ja 112 26.08.2015 varhaiskasvatuslautakunta Kunnanhallitus 303 14.09.2015 Valtuusto 64 28.09.2015 TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 53 PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 53 PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 53 Sosiaalilautakunta 08.09.2015 AIKA 08.09.2015 klo 19:00-19:40 PAIKKA PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 Kokousaika 14.10.2010 klo 18.30-19.10 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 1(11)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 1(11) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 1(11) Tekninen lautakunta 27.05.2015 AIKA 27.05.2015 klo 17:30-19:50 PAIKKA Kaupungintalo, Haapamäen huone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 29 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy 134 Kokousaika Tiistai 28.6.2011 kello 17.50 18.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat nro liite 98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 99 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk. 96 17.06.2015 LASTENSUOJELUN AVOPALVELUIDEN HANKINTA

Sosiaali- ja terveysltk. 96 17.06.2015 LASTENSUOJELUN AVOPALVELUIDEN HANKINTA Sosiaali- ja terveysltk. 96 17.06.2015 LASTENSUOJELUN AVOPALVELUIDEN HANKINTA SOTEL 17.06.2015 96 Valmistelu: lapsiperhetyön päällikkö Annika Immonen, puh. 0400 126 151, hankintapäällikkö Tuure Marku,

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 1. Joensuun kaupunginhallituksen huone, Rantakatu 20, Joensuu. Sivu 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 1. Joensuun kaupunginhallituksen huone, Rantakatu 20, Joensuu. Sivu 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 Aika 05.06.2014 klo 16:00-18:40 Paikka Joensuun kaupunginhallituksen huone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 44 Kokouksen

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin liittyvien yksityisoikeudellisten asioiden käsittely kuuluu Helsingin käräjäoikeuden toimivaltaan:

Seuraaviin päätöksiin liittyvien yksityisoikeudellisten asioiden käsittely kuuluu Helsingin käräjäoikeuden toimivaltaan: HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI MUUTOKSENHAKUOHJEET HUS-KUNTAYHTYMÄN HALLITUS Kokouspäivä 21.9.2015 Pykälät 102-108 Sivut 1-21 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Tekninen lautakunta nro 5/2010 28.4.2010 SISÄLLYSLUETTELO

Tekninen lautakunta nro 5/2010 28.4.2010 SISÄLLYSLUETTELO nro 5/2010 SISÄLLYSLUETTELO TEKNLTK 40 Kokouksen järjestäytyminen TEKNLTK 41 Marsuddenin alue yleiskaavan muutos, osallistumis- ja arviointisuunnitelma TEKNLTK 42 Golfkartanon pohhjoispuoleisen alueen

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 69

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 69 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 69 Vapaa-ajan lautakunta 30.11.2015 AIKA 30.11.2015 klo 19:22-19:51 PAIKKA Kunnantalon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 47 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Koulutuslautakunnan päätöksiin 64 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Linda Suokas ja Merja Mälkiä.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Linda Suokas ja Merja Mälkiä. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 111 Koululautakunta Aika 09.12.2015 klo 18:05-19:20 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Otsikko Sivu 54 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 55 Pöytäkirjan tarkastustapa 4 56 Päivähoidon avoimien lastentarhanopettajan ja lastenhoitajan

Otsikko Sivu 54 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 55 Pöytäkirjan tarkastustapa 4 56 Päivähoidon avoimien lastentarhanopettajan ja lastenhoitajan Toivakan kunta Pöytäkirja 6/2015 1 / 10 Sivistystoimenlautakunta 23.06.2015 Aika 23.06.2015 klo 16:30-16:45 Paikka Toivakan kirjasto Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 54 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 55

Lisätiedot

Pykälät: 96, 97, 98, 99, 100, 109, 110, 112, 113, 114, 115, 117, 118

Pykälät: 96, 97, 98, 99, 100, 109, 110, 112, 113, 114, 115, 117, 118 Hyvinvointilautakunta OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 21.8.2018 MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 136 :n mukaan saa tehdä oi kai su vaa timus ta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Kokousaika 19.12.2012 klo 18.00-19.05 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Yhteispalvelupiste KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1(11)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1(11) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1(11) 22.02.2017 AIKA 22.02.2017 klo 16:10-17:00 PAIKKA Kaupungintalo, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Valtuustoaloite paperittomaan kokouskäytäntöön siirtymisestä / Maarit Pekkola ym.

Valtuustoaloite paperittomaan kokouskäytäntöön siirtymisestä / Maarit Pekkola ym. Kaupunginvaltuusto 125 27.08.2012 Kaupunginhallitus 395 10.09.2012 Kaupunginhallitus 94 09.03.2015 Kaupunginvaltuusto 31 23.03.2015 Kaupunginhallitus 129 13.04.2015 Kaupunginhallitus 143 27.04.2015 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33 VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33 Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel

Lisätiedot

LAPIN JÄTEHUOLTO KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) 04.05.2016

LAPIN JÄTEHUOLTO KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) 04.05.2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) KOKOUSAIKA 02.05.2016 - klo 14.00 KOKOUSPAIKKA OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Sähköpostikokous Maarit Junttila Arto Leppälä Outi Marttila Veikko Virtanen Manu Friman Tuovi Karvonen

Lisätiedot

Muutoksenhakukiellot :t 35-36, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91.

Muutoksenhakukiellot :t 35-36, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. , Faksi 013 411 342 Muutoksenhakuohje Viranhaltija/lautakunta Ympäristölautakunta Päivämäärä 12.4.2017 Pykälä 35-46 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 13.4.2017 Muutoksenhakukiellot :t 35-36, 40-46 Valmistelua

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimialan vuoden 2018 talousarvio ja taloussuunnitelma kaupunginhallitus päätti

Sosiaali- ja terveystoimialan vuoden 2018 talousarvio ja taloussuunnitelma kaupunginhallitus päätti Sosiaali- ja terveyslautakunta 109 19.09.2017 Sosiaali- ja terveyslautakunta 118 10.10.2017 Sosiaali- ja terveyslautakunta 124 24.10.2017 Sosiaali- ja terveystoimialan vuoden 2018 talousarvio ja taloussuunnitelma

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1(16)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1(16) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1(16) Vapaa-ajanlautakunta 25.09.2014 AIKA 25.09.2014 klo 17:30-19:30 PAIKKA Haapamäen nuorisotilat KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 15/2014 1(16)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 15/2014 1(16) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 15/2014 1(16) Kaupunginhallitus 01.09.2014 AIKA 01.09.2014 klo 18:00-19:05 PAIKKA Kaupungintalo, Haapamäen huone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 217 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja i SISÄLLYSLUETTELO RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja -1 Läsnäolijat... 1 1 Rakennuslupa, Teuvan kunta/hammashoitolan väistötilat... 2 2 Ilmoitusasiat, rak.ltk 16.1.2013... 3 9998 Oikaisuvaatimusohjeet

Lisätiedot