KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 1(9) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 1(9) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 30.09.2015"

Transkriptio

1 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 1(9) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta AIKA klo 15:00-15:40 PAIKKA Kaupungintalo, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 23 Pöytäkirjan tarkastus 4 24 Työjärjestyksen hyväksyminen 5 25 Talousarvio vuodelle

2 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 2(9) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta OSALLISTUJAT Nimi Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Riikonen Tuomo puheenjohtaja Länkinen Marja varapuheenjohtaja Rapo Markku jäsen Uusoksa Aila jäsen MUU Laulainen Mika esittelijä Kumpulainen Aira pöytäkirjanpitäjä POISSA Mäkelä Tero jäsen ALLEKIRJOITUKSET Tuomo Riikonen puheenjohtaja Aira Kumpulainen pöytäkirjanpitäjä KÄSITELLYT ASIAT :t PÖYTÄKIRJAN Keuruulla, lokakuun 5. päivänä 2015 TARKASTUS Aila Uusoksa Marja Länkinen PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ Todistan, että pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävillä liikelaitoksen toimistossa klo 10:00-15:00 toimistonhoitaja Aira Kumpulainen

3 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 3(9) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus VAL Keuruun Vuokra-asunnot liikelaitoksen johtokunnan ko kous on kutsut tu kool le :n 4 mukaisesti lähettämällä ko kous kutsu ja esi tys lis ta. Kuntalain mukaan johtokunnan kokous on päätösvaltai nen, kun enem män kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Ehdotus: Päätös: Kokous todetaan laillisesti koollekutsutuksi ja päätösval taiseksi. Todettiin.

4 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 4(9) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta Pöytäkirjan tarkastus VAL Ehdotus: Keuruun kaupungin hallintosäännön mukaan toimieli men pöytäkirjaan merkitään laillisuustietoina merkintä pöytäkirjan tarkastuksesta sekä merkintä nähtävänäpidosta, mikäli pöy täkirja on ollut ylei ses ti nähtävänä. Pöytäkirja on pidetty ylei sesti nähtävänä kokousta seuraavana keskiviikkona klo 10:00-15:00 liikelaitoksen toimis tos sa. Liikelaitoksen johtokunnan pöytäkirja hyväksy tään kahden kokouk sessa valittavan pöytäkirjan tar kastajan toimes ta. Pöytäkirjan tarkastusvuorossa ovat jäsenet Tero Mäkelä ja Aila Uusok sa. Päätös: Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Aila Uusoksa ja Marja Länkinen.

5 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 5(9) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta Työjärjestyksen hyväksyminen VAL Ehdotus: Päätös: Lähetetty esityslista hyväksytään kokouksen työ järjes tykseksi. Hyväksyttiin.

6 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 6(9) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta Talousarvio vuodelle 2016 VAL Liitteessä 1 on esitys Keuruun Vuokra-asunnot liikelaitoksen ta lousar viok si vuodelle Vuoden 2016 talousarvion mukaan Keuruun Vuokra-asuntojen lii kevaih to on euroa ja tulos alijäämäinen euroa. Menot jakautuvat toimintamenoihin euroa sekä ra hoi tusme noi hin euroa ja poistoihin ja arvonalentumisiin eu roa. Talousarviossa ei ole varauduttu luottotappioihin. Asuntojen tyh jä nä olosta aiheutuvia vuokranmenetyksiä on varauduttu kat tamaan eurolla. Talousarvion laadinnassa on varauduttu käyttöasteen pa ran nus keinoi hin toimintamenojen osalta eurolla sekä poistojen ja arvon alen tu mis ten osalta eurolla. Rahoituskustannukset on las ket tu nykyisen korkotason mukaan. Talousarvio on laadittu siten, että vuokrankorotuksia ei esitetä vuodel le Vuoden 2016 investointeihin varaudutaan eurolla. In vestoin nit joudutaan ainakin osittain rahoittamaan pitkäaikaisella vieraal la pääomalla. Tästä johtuen lainamäärä pysyy edellisvuoteen ver rat tu na samana tai saattaa vähän kasvaa. Päätösehdotus Päätös Johtokunta hyväksyy Keuruun Vuokra-asunnot liikelaitoksen ta lousar vion vuodelle 2016 laaditussa muodossa, loppusummaltaan euroa ja saattaa sen kaupunginhallitukselle tiedoksi. Samal la johtokunta hyväksyy tulosalueen kuvauksen (liite 2) vuodelle Johtokunta hyväksyi Keuruun Vuokra-asunnot liikelaitoksen ta lousar vion vuodelle 2016 laaditussa muodossa, loppusummalla euroa liitteen mukaisesti. Vuoden 2016 investointeihin varau du taan käyttämään euroa. Johtokunta hyväksyi tulosalueen kuvauksen vuodelle 2016.

7 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 7(9) OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALI TUSOSOITUS Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnal lisvalitusta, koska päätös koskee vain valmiste lua tai täytäntöön panoa Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom mukaan kirjallinen oi kaisuvaa timus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valitta malla: ja valituskieltojen perusteet Pöytäkirja yleisesti nähtävillä: Aika: OIKAISUVAATIMUSOHJEET Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Oikaisuvaatimusoikeus: Oikaisuvaatimuksen saa tehdä: - se johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä - kunnan jäsen Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään: Keuruun Vuokra-asunnot liikelaitoksen johtokunta Multiantie 5, Keuruu sähköposti: keuruu@keuruu.fi puhelin (vaihde), faksi aukioloaika ma-pe klo 9 15 Oikaisuvaatimusaika: Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seit se män päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkitty nä aikana. Mikäli päätös on anettu tiedoksi asianosaiselle sähköisenä viestinä hänen suostumuksellaan, katsotaan asiakirja annetun tiedoksi kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tie don, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Oikaisuvaatimusaikaa laskettaessa tiedoksisaantipäivää ei oteta lukuun. Oikaisuvaa ti muksen sisältö Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Oi kaisuvaati muksesta on käytävä ilmi päätös, johon haetaan muutosta sekä muutosvaatimus perusteineen. Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite. Oikaisuvaa timus on toimitettava oikaisuvaa timusvi ranomaiselle ennen oi kaisuvaa ti musajan pää ttymis tä.

8 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 8(9) VALITUSOSOITUS Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Kunnallisvalitus, valitusaika 30 päivää Valitusoikeus Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Hallintovalitus, valitusaika 30 päivää Valitusoikeus Päätökseen saa hakea muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen). Valitusviranomainen Hämeenlinnan hallinto-oikeus Raatihuoneenkatu Hämeenlinna puhelin /vaihde faksi sähköposti: hameenlinna.haoikeus.fi aukioloaika ma-pe klo Muu valitusviranomainen, valitusaika 30 päivää Valitusviranomainen Valitusaika Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa tiedoksisaannista. Valitusaikaa laskettaessa tiedoksisaantipäivää ei oteta lukuun. Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä. Asiaosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä tai sähköistä tiedoksiantoa käytettäessä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Valituskirjelmän sisältö ja toimittaminen Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Valituksessa on ilmoitettava: - päätös, johon haetaan muutosta - miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi sekä - perusteet, joilla muutosta vaaditaan Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Lisäksi on ilmoitettava postiosoite, puhelinnumero ja muut tarvittavat yhteystiedot. Jos valitusviranomaisen tiedot voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä. Valitukseen on liitettävä:

9 KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 9(9) - päätös, johon haetaan muutosta, alkuperäisenä tai jäljennöksenä - todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta, sekä - asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle Asiakirjat toimitetaan viranomaisen asiointiosoitteeseen lähettäjän omalla vastuulla. Lisätietoja Hallinto-oikeus voi periä muutoksenhakuasian käsittelystä Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/193) mukaisen oikeudenkäyntimaksun.