TAPIOLAN UIMAHALLI, ALAKATTO HANKENUMERO 6001

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TAPIOLAN UIMAHALLI, ALAKATTO HANKENUMERO 6001"

Transkriptio

1 TAPIOLAN UIMAHALLI, ALAKATTO HANKENUMERO 6001 KIRKKOPOLKU ESPOO PURKUTYÖSELOSTUS (Rev. A: Lisätty ohje betonikorjauksista ja katkaistavien kiinnikkeiden korroosionestomaalauksesta) Työ n:o A-Insinöörit Suunnittelu Oy T Satakunnankatu TAMPERE Puh: Fax: Sähköposti: etunimi.sukunimi@ains.fi A-Insinöörit Suunnittelu Oy Bertel Jungin aukio ESPOO Puh: Fax:

2 Purkutyöselostus 1 0 YLEISTÄ TILAAJA Nimi: Espoon kaupunki Tilapalvelut-suunnittelupalvelut Virastopiha 2 C, ESPOO PL6200, Espoon kaupunki Yhdyshenkilö: Heikki Kääriäinen Puhelin: Sähköposti: heikki.kaariainen@espoo.fi Purkusuunnittelu Nimi: A-Insinöörit Suunnittelu Oy Osoite: Bertel Jungin aukio 9, Espoo Puhelin (keskus): Sähköposti: etunimi.sukunimi@ains.fi Yhdyshenkilö: Teemu Lensu Puhelin: Yhdyshenkilö: Perttu Virtanen Puhelin:

3 Purkutyöselostus YLEISSELOSTUS Suuren allashallin alakatto puretaan. Alakatto dokumentoidaan tarkasti ennen purkutöitä. Yleiskuvaa alakatosta Yleiskuvaa huoltosilloista

4 Purkutyöselostus 3 Yleiskuvaa huoltosilloista Kantavat palkit pultattu teräskiinnikkeisiin

5 Purkutyöselostus URAKASSA NOUDATETTAVAT ASIAKIRJAT Urakassa noudatetaan Rakennusurakan Yleisiä Sopimusehtoja YSE Urakkasopimusasiakirjoja Voimassa olevat viralliset määräykset, lait ja asetukset: o Maankäyttö- ja rakennuslaki, maankäyttö- ja rakennusasetus o MaaRYL 2010 Rakennustöiden yleiset laatuvaatimukset o RT STM VM:n päätös rakennustyön turvallisuudesta o RT YM VM:n päätös rakennusjätteistä o RT Rakentamisen jätehuolto Tätä työselostusta liitepiirroksineen Viranomaisten ja asiantuntijoiden työn aikana antamia ohjeita Asiakirjoissa mahdollisesti määrittelemättömien työsuorituksen osalta hyvänä pidettävää rakennustapaa Purkutyöt ohjeita teettäjälle ja tekijälle Infra ry:n tuotos PURKUTYÖ- JA MATERIAALIT Purku-urakka sisältää seuraavat purkutyöt: Alakatto ja huoltosillat puretaan kiinnikkeineen Purkujätteiden lajittelun ja käsittelyn viranomaisohjeiden mukaisesti sekä jätteiden kuljetuksen viranomaisten osoittamalle kaatopaikalle / käsittelylaitokseen tarvittavine lupineen ja maksuineen; purkujätteiden kuljetuksesta ja käsittelemisestä syntyvät kustannukset kuuluvat urakkaan. Urakoitsijan tulee tutustua kohteeseen ennen urakkatarjouksen antamista siinä laajuudessa, että hänelle selviää rakennuksessa käytettyjen eri rakennusmateriaalien laajuus niiltä osin, kuin niitä ei ole mahdollista piirustuksista todeta. Eri materiaalien lajittelu- ja käsittelyvaatimukset tulee huomioida purku-urakkaa laskettaessa. Rakennuttaja purattaa ja kuljettaa urakka-alueelta pois mahdolliset urakkaohjelmassa ja liitteessä mainitut kojeet ja laitteet.

6 Purkutyöselostus TOIMENPITEET ENNEN PURKUTÖIHIN RYHTYMISTÄ Ympäristön suojelu ja jätteenkäsittely Espoon ympäristökeskus Kirkkojärventie 6 B, Espoo PL44, Espoon kaupunki Puhelin: ja Sähköposti: ymparisto@hel.fi Jätteenkäsittelykeskukset Espoo: ÄMMÄSSUON JÄTTEENKÄSITTELYKESKUS Ämmässuontie 8, Espoo puh. (09) avoinna ma - pe klo Ongelmajätelaitos Ekokem Oy Kuulojankatu 1, Riihimäki Puhelin: , faksi: Yleiset toimenpiteet Urakoitsija tekee ennen töiden aloitusta purkutyöstä purkusuunnitelman, jossa esitetään purkumateriaalien määrät ja sijoituspaikka sekä purkutyöstä vastaava työnjohtaja. Suunnitelmat esitetään rakennuttajalle ja jätehuoltoviranomaisille hyväksyttäväksi. Työaikataulua laatiessaan urakoitsijan tulee huomioida jätteiden vaatiman käsittelyn, kuten lajittelun, aikatarve. Lisäksi urakoitsijan on tehtävä pölynhallintasuunnitelma, joka hyväksytetään rakennuttajalla. Ennen rakennuksen purkutöihin ryhtymistä pidetään aloituskatselmus, jossa todetaan ja kirjataan käytettävät koneet ja kuvaus purkumenetelmästä Urakoitsijan hankittavat ja laadittavat viranomaisluvat ja selvitykset Ennen purkutöiden aloitusta urakoitsijan tulee hankkia ja tehdä seuraavat viranomaisluvat ja -ilmoitukset sekä selvitykset: Vastaava työnjohtaja Alkamisilmoitus Ilmoitus mahdollisesti terveyttä vaarantavasta työstä, ns. pölyilmoitus Meluntorjuntalain mukainen ilmoitus, ns. meluilmoitus Määrälaskelmat purettavista materiaaleista romulajeineen viranomaisten vaatimassa tarkkuudessa Ilmoitus paikalliselle ympäristökeskukselle purkujätteen syntymisestä ja sijoituksesta on tehtävä jätelain mukaisesti. Ilmoitus jätehuoltoviranomaisille erilaisista ongelmajätteistä sekä niiden toimittamisesta käsittelylaitoksille.

7 Purkutyöselostus 6 Purkutöiden jälkeen urakoitsijalla tulee olla ajan tasalla oleva kirjanpito tuotetuista jätteistä sekä niiden sijoituksesta. Kirjanpidon tulee sisältää myös kopiot kaikista suoritetuista jätemaksulaskuista HENKILÖ- JA TYÖTURVALLISUUS Hankkeen suorittamista varten urakoitsija laatii työturvallisuussuunnitelman rakennuttajan edellyttämässä laajuudessa. Työturvallisuussuunnitelman tulee sisältää kuvaukset ainakin seuraaviin asiakohtiin: Tarkastukset Työmaa-alue Telinetyöt Putoamissuojaus Suojaus purettavien kappaleiden putoamiseen Sortumavaarojen estäminen Työkoneiden liikkuminen alueella Nostotyöt Kuljetukset Suojaussuunnitelma Rakennusaikaiset asennukset Palosuojelu ja pelastustoimi Pöly ja melu Työmaalla käytettävät suojavarusteet Työturvallisuuteen vaikuttavia seikkoja Urakoitsijan tulee tutustua urakka-alueeseen myös työturvallisuutta silmällä pitäen sekä huomioida niiden kustannusvaikutukset työn aikana Purkutöissä käytettävän kaluston tulee olla asianmukaista ja ko. purkuyöhön tarkoitettuja Purkutyötä tehdään yli kolmen metrin korkeudessa Purkutyö vaatii telineiden, työnaikaisien tuentojen rakentamista, ympäröivien rakennusten ja rakenteiden suojausten rakentamista ja suojakaiteiden rakentamista Purkutyötä suoritetaan ahtaissa paikoissa Purkukohteeseen liittyvät tekniset järjestelmät ovat osittain käytössä 1 RAKENNUSRUNKOON KUULUMATON MATERIAALI Rakennusrunkoon kuulumaton materiaali puretaan rakennuksesta ensisijaisesti ennen muuta purkutyötä TALOTEKNIIKKA LVI-purkutyöt Mahdolliset LVI-purkutyöt tehdään LVI-suunnittelijan purkusuunnitelmien mukaisesti

8 Purkutyöselostus Sähkötekniset järjestelmät Purku-urakkaan kuuluu sähköjärjestelmien purku sähkösuunnittelijan ohjeistuksen mukaisesti. Urakoitsija varmistaa, että sähköjohdot ja -laitteet ovat jännitteettömät ennen purkua. Uudet valaisimet otetaan talteen ja säilötään. Paloilmoittimet säilytetään ja pidetään käytössä myös purkutyön aikana. 2 ALAKATON JA HUOLTOSILTOJEN PURKU Kantavia rakenteita purettaessa urakoitsijan tulee huolehtia riittävästä työn aikaisesta tuennasta ja esitettävä rakennuttajalle ja viranomaisille purku- ja tuentasuunnitelma. Purku rajoitetaan aina yhteen betonipalkkiväliin kerrallaan. Kantavia rakenteita ei saa työn aikana kuormittaa siinä määrin, että turvallisuus vaarantuu Olevat rakenteet Rakennetiedot selviävät liitteenä olevista rakennepiirustuksista Kevyt purku Alakatosta puretaan ensin harvalautaverhoilu ja mineraalivilla kiinnikkeineen yläpohjaholvin alapinnasta, jonka jälkeen yläpohja laserkeilataan ja laajarunkotutkimuksen suorittaja tutkii yläpohjaholvin ja -palkit. Huoltosiltojen kaiteet ja lankut puretaan tutkimusten ja laserkeilauksen jälkeen Kantavien rakenteiden purku Kevyiden rakenteiden purun jälkeen voidaan purkaa alakaton- ja huoltosiltojen kantavat palkit. Alakaton kantavat palkit on vanhojen suunnitelmien mukaan betonipalkkivälin keskellä pultattu kiinni ripustustankoihin ja reunoilla kiinnitetty kiila-ankkureilla betonipalkkeihin. Palkkien irrottamisen jälkeen kiila-ankkurit katkaistaan betonipinnasta ja käsitellään M1- luokitellulla Ferrex Aqua-ruosteenestomaalilla tuotetoimittajan ohjeiden mukaisesti. Myös vanhojen ripustustankojen kiinnikkeet yms. katkaistaan ja käsitellään ruosteenestomaalilla. Vaihtoehtoisesti kiinnikkeet katkaistaan 3 cm syvyyteen betonipinnasta ja laastipaikataan. Urakoitsija irrottaa yhden vuonna 2003 asennetun lyöntiankkurin yläpohjalaatasta kiinniketyypin selvittämistä varten. Rakennesuunnittelija tarkastaa kiinnikkeen. Jos lyöntiankkuri on uimahalliolosuhteisiin soveltuva, 2003 asennettuja lyöntiankkureita ei tarvitse purkaa. Jos ankkurit eivät sovellu kohteeseen, ne poistetaan. Purkutöiden jäljiltä paljastuvat liian pinnassa olevat yläpohjalaatan ja teräsbetonipalkkien raudoitukset käsitellään kohdan 3 mukaisesti. 3 BETONIN KORJAUSTYÖT Vaurioituneen betonin poisto Betonin rapautumavauriot Betonipinnoilta poistetaan piikkaamalla kaikki rapautuma-alueet yms. terveeseen ehjään betoniin saakka. Kaikki irtonainen ja heikko betoni tulee poistaa. Paikka-alueen reunat lovetaan suorakulmaisesti pintaa vasten 15 mm:n syvyisiksi.

9 Purkutyöselostus 8 Teräskorroosiovauriot Kaikki betonipinnoilla havaittavat, ruostuvien teräksien aiheuttamat halkeamat ja lohkeamat yms. avataan mekaanisesti piikkaamalla. Paikka-alueen reunat lovetaan suorakulmaisesti pintaa vasten 15 mm:n / ko. kohdalle tulevan laastipaikkauksen syvyisiksi ja teräs avataan auki ympäri 15 mm. Rakennesuunnittelijan ohjeiden mukaisesti voidaan tarpeettomat teräkset katkaista pois. Raudoitteiden tarpeellisuus / tarpeettomuus tulee todeta paikanpäällä rakennesuunnittelijan toimesta. Rakenteista ei saa poistaa teräksiä ilman rakennesuunnittelijan lupaa! Terästen puhdistus ja korroosionestokäsittely Terästen puhdistus Ruosteiset teräkset puhdistetaan ruosteesta ja muista epäpuhtauksista teräsharjauksella puhdistusasteeseen St 2.0 (SFS 4957) [= Ei näkyvää pölyä, rasvaa tai likaa. Ei heikosti alustassa kiinni olevaa valssihilsettä, ruostetta, maalipinnoitetta tai vieraita aineita. ]. Puhdistus on ulotettava ympäri koko betoniteräksen poikkileikkauksen; myös taustapuolelle. Terästen puhdistuksessa voidaan käyttää myös märkähiekkapuhallusta tai vesipiikkausta. Välittömästi terästen puhdistuksen jälkeen ne suojataan käyttäen korroosiosuojalaastia. Terästen suojaus Ennen terästen käsittelyä korroosionestolaastilla on varmistauduttava, ettei terästen pinnalla ole pölyä ja epäpuhtauksia esim. ruosteenpoiston jäljiltä. Korroosionestolaasti levitetään kuivalle teräspinnalle. Terästen suojaamiseen käytetään polymeerimodifioitua korroosionestolaastia kahteen kertaan siveltynä ( 2 x 1 mm kerros) siten, että suojalaasti muodostaa yhtenäisen pinnan. Terästen pinnalle levitettävän korroosionestolaastin tulee muodostaa yhtenäinen pinta ympäri teräksen. (Korroosionestolaasti weber REP-05) Betoni- ja teräskorroosiovauriokohtien laastipaikkaus Tartuntapintojen puhdistus Alustan puhdistuksen, mekaanisen piikkauksen ja terästen puhdistusten jälkeen korjattavat pinnat (paikkaus kohdat, ylitasoitus pinnat) on puhdistettava tarvittaessa pölystä, liasta, irtoaineksesta, yms. epäpuhtauksista harjaamalla, imuroimalla ja korkeapainepesulla. Korjattavan alustan esikastelu Vuorokautta ennen korjaustoimenpiteisiin ryhtymistä tulee aloittaa korjattavien betonipintojen kastelu. Korjattavat pinnat kastellaan usealla eri kastelukerralla täysin märiksi. Kastelu on toistettava olosuhteista riippuen vähintään 3 kertaa vuorokaudessa. Juuri ennen varsinaista laasti-/betonikorjausta korjattavat pinnat kostutetaan vielä kevyesti sumuttamalla. Korjausta tehtäessä betonin pinnan tulee olla imukykyinen ja kosteudesta tumma, mutta ylimääräistä vapaata vettä ei pinnoilla saa esiintyä. Kastelutarve on arvioitava aina ilmastoolosuhteet huomioiden. Huolellisesti suoritettu alustan esikastelu on oleellisen tärkeä tekijä betonikorjausten onnistumisen kannalta. Ilman huolellista esikastelua ei ole mahdollista saavuttaa kunnollista tartuntaa korjausmassan ja alustan välillä.

10 Purkutyöselostus 9 Tartuntalaastin levitys Korjausta tehdessä ja välittömästi ennen varsinaisen korjauslaastin levitystä levitetään tartuntalaastia yhtenä kerroksena voimakkaasti ristiinharjaamalla korjattavaan, ohjeen mukaan esikostutettuun pintaan; näin varmistetaan laastin tunkeutuminen kaikkiin alustan huokosiin ja tartunta muodostuu hyväksi. Tartuntalaastin harjaus pohjaan kiinni ja varsinaiset laastikorjaukset korjauslaastilla ovat käytännössä samaa työvaihetta eikä tartuntalaastikerros saa missään tapauksessa kuivua ennen varsinaista paikkausta korjauslaastilla. (Tartuntalaasti weber REP-05) Täyttö korjauslaastilla Täyttölaastilla paikataan betoniterästen ympärille avatut roilot, rapautumavauriot yms. kohdat. Korjauslaasti levitetään materiaalivalmistajan ohjeiden mukaisella menetelmällä pinnalle, kun tartuntalaasti on hieman jäykistynyt, mutta ennen kuin se on ehtinyt kuivua ja hierretään solukumilastalla pohjaan kiinni (= tehdään ns. märkää-märälle -menetelmällä). Syvät kolot (yli 30 mm) paikataan kerroksittain siten, että aina alemman kerroksen pintaan tehdään lastalla viiltoja tartunnan parantamiseksi. Seuraava kerros tehdään olosuhteista riippuvan sitoutumisajan sisällä edellisen kerroksen levityksestä "märkää-märälle" - menetelmällä (edellinen kerros ei saa kuivua). (Korjauslaasti weber REP 45) Rakenteiden reunoissa ja kulmissa olevat vauriokohdat on muotitettava tarvittaessa siten, että paikkaustyön jälkeen rakenteen reunat ja kulmat ovat suoria ja ettei paikka valu.

11 Purkutyöselostus 10 Jälkihoito Paikattujen kohtien liian nopea kuivuminen on estettävä, jotta vältettäisiin haitallisten halkeamien syntyminen ja paikan irtoaminen alustasta. Jälkihoito on aloitettava viimeistään 2 3 tunnin sisällä paikkauksen teon jälkeen pintaa vaurioittamatta. Korjatut pinnat pidetään sumutuskostutuksella tai muovittamalla kosteana vähintään 3 vuorokauden ajan. Sumutuskostutus vähintään 3 kertaa vuorokaudessa. Jälkihoidolla on suuri merkitys paikkaan muodostuvien halkeamien estämisen kannalta sekä ennen kaikkea tartuntalujuuden kehityksen kannalta. Erityisen tärkeää on jälkihoidon aloittaminen riittävän nopeasti paikkauksen jälkeen. 4 LIITTEET Liite1: Rakennepiirustus: Alakaton ja huoltosiltojen purku Espoossa A-Insinöörit Suunnittelu Oy Ins. AMK Teemu Lensu RI Perttu Virtanen

VIHDIN YHTEISKOULU, 1958, 1964, 1984

VIHDIN YHTEISKOULU, 1958, 1964, 1984 VIHDIN YHTEISKOULU, 1958, 1964, 1984 NIETOINKUJA 1 03400 VIHTI PURKUTYÖSELOSTUS, URAKKALASKENTAAN 28.4.2017 Työ n:o 2411 756 A-Insinöörit Suunnittelu Oy T Satakunnankatu 23 33210 TAMPERE Puh: 0207 911

Lisätiedot

Betonirakenteiden korjaus - 3-osainen järjestelmä 1 / 6. DIN EN :2004 -sertifioitu järjestelmä

Betonirakenteiden korjaus - 3-osainen järjestelmä 1 / 6. DIN EN :2004 -sertifioitu järjestelmä Betonirakenteiden korjaus - 3-osainen järjestelmä 1 / 6 1. K & H Korroosiosuoja- ja tartuntalaasti Korroosiosuojaus ja tartuntalaasti samassa, raekoko < 0,5 mm Soveltuu myös tiesuolan vaikutuksille alttiisiin

Lisätiedot

Jokirannan koulu A-rakennus purku-urakka, Turvallisuusasiakirja, kokonaisurakka 1. YLEISTÄ Turvallisuusasiakirjan tarkoitus...

Jokirannan koulu A-rakennus purku-urakka, Turvallisuusasiakirja, kokonaisurakka 1. YLEISTÄ Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... TURVALLISUUSASIAKIRJA 16.10.2018 Sivu 1/5 Tilaaja: Ylivieskan kaupunki Tekninen palvelukeskus Kyöstintie 4, 84100 Ylivieska Hanke: Jokirannan koulu A-rakennus purku-urakka Visalantie 5, 84100 Ylivieska

Lisätiedot

Betonirakenteiden korjaaminen 2019

Betonirakenteiden korjaaminen 2019 Betonirakenteiden korjaaminen 2019 PAIKKAUS ILMAN MUOTTEJA (LAASTIPAKKAUS) JA YLITASOITUS JULKISIVUTYÖMAILLA (BY41 Luku 4) 10.4.2019 DI. PETRI SILVENNOINEN CONSTI JULKISIVUT OY 2 LAASTIPAIKKAUS JA YLITASOITUS

Lisätiedot

Parvekkeet. Mitä korjataan ja miksi? Mikä on lähtö tilanne?

Parvekkeet. Mitä korjataan ja miksi? Mikä on lähtö tilanne? Parvekkeet Mitä korjataan ja miksi? -Parvekepieliseinien ja parvekelaattojen korjaus, osana peruskorjausta. Sään rasittamat Betoniparvekkeet ovat alkaneet näyttää kulumisen merkkejä. Pintamaali vaurioita

Lisätiedot

LAASTIPAIKKAUKSET JA YLITASOITUKSET JULKISIVUTYÖMAILLA BY / BETONIRAKENTEIDEN KORJAUS DI. PETRI SILVENNOINEN CONSTI JULKISIVUT OY

LAASTIPAIKKAUKSET JA YLITASOITUKSET JULKISIVUTYÖMAILLA BY / BETONIRAKENTEIDEN KORJAUS DI. PETRI SILVENNOINEN CONSTI JULKISIVUT OY 1 LAASTIPAIKKAUKSET JA YLITASOITUKSET JULKISIVUTYÖMAILLA BY / BETONIRAKENTEIDEN KORJAUS 6.2.2018 DI. PETRI SILVENNOINEN CONSTI JULKISIVUT OY 2 BETONIPAIKKAUKSET 3 Laastipaikkauksilla ja pienimuotoisilla

Lisätiedot

PiiMat Oy FLEXCRETE Sivu 1 BETONIRAKENTEIDEN KORJAAMINEN 20.1.2006 1 ESITYÖT. 1.1 Pintarakenteet

PiiMat Oy FLEXCRETE Sivu 1 BETONIRAKENTEIDEN KORJAAMINEN 20.1.2006 1 ESITYÖT. 1.1 Pintarakenteet PiiMat Oy FLEXCRETE Sivu 1 1 ESITYÖT 1.1 Pintarakenteet Ennen betonikorjaus- tai pinnoitustöiden aloittamista on tilaajan edustajan kanssa käytävä läpi korjattavalla tai pinnoitettavalla alueella olevat

Lisätiedot

KIERTOTALOUDELLA SÄÄSTÖÄ RAKENTAMISEEN

KIERTOTALOUDELLA SÄÄSTÖÄ RAKENTAMISEEN KIERTOTALOUDELLA SÄÄSTÖÄ RAKENTAMISEEN 28.11.2017 INFRA ry 29.11.2017 Juha Laurila Rakennusten purkutöistä kierrätysmateriaaleja - ohjeita tekijöille ja teettäjille INFRA ry 29.11.2017 Juha Laurila Betonimurske

Lisätiedot

Pöytyän kunta KESKUSKEITTIÖ TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA

Pöytyän kunta KESKUSKEITTIÖ TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA Pöytyän kunta Keskuskeittiö 1 Pöytyän kunta KESKUSKEITTIÖ TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA Insinööritoimisto H. Kiiski Oy 20.12.2017 Pöytyän kunta Keskuskeittiö 2 TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA 1 YLEISTÄ 1.1 Työturvallisuusasiakirjan

Lisätiedot

TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA 1. YLEISTÄ. Turun kaupunki. Turun kaupunki, Kiinteistöliikelaitos, Tilapalvelut PL11 20100 TURKU

TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA 1. YLEISTÄ. Turun kaupunki. Turun kaupunki, Kiinteistöliikelaitos, Tilapalvelut PL11 20100 TURKU Turun kaupunki TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA Sivu 1/5 Tilaaja: Turun kaupunki, Kiinteistöliikelaitos, Tilapalvelut PL11 20100 TURKU TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA 1. YLEISTÄ 1.1. Turvallisuusasiakirjan tarkoitus

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA 3.4.2017 Sivu 1/8 Tilaaja: Iisalmen kaupunki / Tekninen toimiala PL 10 74101 IISALMI Hanke: Kauppis-Heikin koulun purku-urakka TURVALLISUUSASIAKIRJA Iisalmen kaupungin Toimitilat Pohjolankatu 14, 74100

Lisätiedot

RENOFIX RT 300 LAATTALAASTI VESIERISTYSTÄ VAATIVIIN KOHTEISIIN TEKNISET TIEDOT

RENOFIX RT 300 LAATTALAASTI VESIERISTYSTÄ VAATIVIIN KOHTEISIIN TEKNISET TIEDOT JOULUKUU 2011 Korvaa T 300-esitteen ENOFIX T 300 LAATTALAASTI VESIEISTYSTÄ VAATIVIIN KOHTEISIIN enofix T 300 on kaksikomponenttinen (T 300 K + T 300 P) laattalaasti, joka kovetuttuaan muodostaa elastisen

Lisätiedot

KOKONAISURAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA

KOKONAISURAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA Tilaaja: Petterinkulma Oy Kirkonsalmentie12 74120 Iisalmi Hanke: Asuinkerrostalojen ikkuna- ja parvekeoviremontti Kannelkuja 4 AB Töyrykatu 4 CDE Töyrykatu 6 ABC Töyrykatu 6 DEF KOKONAISURAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA

Lisätiedot

LVI-työselitys HATTULAN SEURAKUNTA VIRASTO- JA SEURAKUNTATALO. Ulkopuoliset viemäriputket 09.06.2015

LVI-työselitys HATTULAN SEURAKUNTA VIRASTO- JA SEURAKUNTATALO. Ulkopuoliset viemäriputket 09.06.2015 LVI-työselitys HATTULAN SEURAKUNTA VIRASTO- JA SEURAKUNTATALO Ulkopuoliset viemäriputket 09.06.2015 HATTULAN SEURAKUNTA LVI SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ 1 1.1 RAKENNUSKOHDE 1 1.3 SUUNNITTELIJAT 1 1.4 HANKINNAN

Lisätiedot

PYSTYTYSTYÖN JA PURKUTYÖN TURVALLISUUSASIAKIRJA

PYSTYTYSTYÖN JA PURKUTYÖN TURVALLISUUSASIAKIRJA 15.10.2016 Sivu 1/9 Tilaaja: Hausjärven kunta/ tekninen toimiala Keskustie 2-4 12100 Oitti Hanke: Oitin ala-asteen väistötilat 2017 PYSTYTYSTYÖN JA PURKUTYÖN TURVALLISUUSASIAKIRJA Asiakirjan versiopäivitykset

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA 9.5.2017 TURVALLISUUSASIAKIRJA KYYHKYSENKATU 10 IMATRA Purku-urakka Laatija:Wise Group Finland Oy, Riitta Honkalammi Sivu 2/7 SISÄLLYSLUETTELO 0 Yleistä 3 0.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus 3 0.2 Päätoteuttajan

Lisätiedot

Korjattavien pintojen esikäsittelyt

Korjattavien pintojen esikäsittelyt 06.02.2018 1 Betonirakenteiden korjaaminen Esikäsittelyt ja laastipaikkauksen periaatteet 06.02.2018 2 Korjattavien pintojen esikäsittelyt Korjattavien pintojen on oltava puhtaita Lujuudeltaan heikko betoni

Lisätiedot

PURKUSUUNNITTELU Anna-Maria Nieminen

PURKUSUUNNITTELU Anna-Maria Nieminen PURKUSUUNNITTELU 1.11.2017 Anna-Maria Nieminen PURKAMINEN LISÄÄNTYY Miksi rakennuksia puretaan? Tulevaisuuden näkymät MIKSI RAKENNUKSIA PURETAAN? Peruskorjausiässä olevat rakennukset eivät tekniikaltaan

Lisätiedot

PURKUTYÖSUUNNITELMA Räimiskän purkutyöt

PURKUTYÖSUUNNITELMA Räimiskän purkutyöt PURKUTYÖSUUNNITELMA Räimiskän purkutyöt 19.9.2018 Kauhajoen kaupunki / tekninen osasto PL 500 61801 Kauhajoki Kauhajoen kaupunki Purkutyösuunnitelma 19.9.2018 2/6 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2

Lisätiedot

KUUKAUSITIEDOTE MAALISKUU 2015

KUUKAUSITIEDOTE MAALISKUU 2015 18.3.2015 Sivu 1/8 Hämeenlinnan kaupunki Linnan Tilapalvelut liikelaitos PL 84 13101 Hämeenlinna Hanke: Tuomelan koulun peruskorjaus KUUKAUSITIEDOTE MAALISKUU 2015 Tällä tiedotteella pyrimme kuvaamaan

Lisätiedot

TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA

TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA 1.2.2008 Sivu 1/7 Tilaaja: SY-Invest Oy Kalevankatu 56 a A 00180 Helsinki Hanke: KOY Köydenpunoja TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA Sivu 2/8 KOY KÖYDENPUNOJA SISÄLLYSLUETTELO: 1. Yleistä...3 1.1. Turvallisuusasiakirjan

Lisätiedot

Emäkosken silta, katselmus

Emäkosken silta, katselmus 1 (6) Lausunto 31.10.2012 Emäkosken silta, katselmus 11.10.2012 1 Lähtötilanne Tämä lausunto perustuu sillalla 11.10.2012 tehtyyn katselmukseen. Katselmukseen osallistuivat Jouni Saranpää ja Markku Leppänen

Lisätiedot

MÄNTYMÄEN KOULU MÄNTYMÄENTIE 2, KAUNIAINEN

MÄNTYMÄEN KOULU MÄNTYMÄENTIE 2, KAUNIAINEN MÄNTYMÄEN KOULU MÄNTYMÄENTIE 2, 02700 KAUNIAINEN PURKUSELOSTUS KUSTANNUSLASKENTAA VARTEN 27.2.2017 Asiakirja nro 3558.01-102 PONTEK OY MÄNTYMÄEN KOULU 2 (5) 0 RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT 0.1 Rakennushanke

Lisätiedot

TÖRNÄVÄNSAAREN SILTA TYÖTURVALLISUUSLIITE

TÖRNÄVÄNSAAREN SILTA TYÖTURVALLISUUSLIITE SEINÄJOEN KAUPUNKI TÖRNÄVÄNSAAREN SILTA TYÖTURVALLISUUSLIITE 15.2.2016 Tämä asiakirja koskee Seinäjoen Kaupungin Törnävänsaaren sillan rakennustöitä. 1 (5) TYÖTURVALLISUUSLIITE 0. YLEISTÄ 0.1 TURVALLISUUSLIITTEEN

Lisätiedot

PURKUSUUNNITTELU Anna-Maria Nieminen

PURKUSUUNNITTELU Anna-Maria Nieminen PURKUSUUNNITTELU 24.1.2018 Anna-Maria Nieminen PURKAMINEN LISÄÄNTYY Miksi rakennuksia puretaan? Tulevaisuuden näkymät MIKSI RAKENNUKSIA PURETAAN? Peruskorjausiässä olevat rakennukset eivät tekniikaltaan

Lisätiedot

KVR-URAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA

KVR-URAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA 11.4.2014 Sivu 1/6 Tilaaja: Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ky PL 230 13101 Hämeenlinna Hanke: Mustiala Uusi Navetta KVR-URAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ky PL 230,

Lisätiedot

TILAAJAN TURVALLISUUSASIAKIRJA

TILAAJAN TURVALLISUUSASIAKIRJA BERNERIN HALLIN VESIKATTEEN UUSIMINEN TILAAJAN TURVALLISUUSASIAKIRJA Laatija: Osmo Jauhiainen 1 (4) TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA 1. YLEISTÄ 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus Tämä turvallisuusasiakirja on

Lisätiedot

Vetonit-korjauslaastit

Vetonit-korjauslaastit Vetonit-korjauslaastit Työohjeet 6-42 1.10.2005 Korvaa esitteen 3-33.01/1.12.2002 Toimivat, yhteensopivat tuotteet, oikeat työmenetelmät ja -vaiheet ovat ensiarvoisen tärkeitä, jotta betonirakenteiden

Lisätiedot

KAUHAJOEN KAUPUNKI TYÖSELOSTUS. Hämes-Havunen Ison- ja pikkutuvan vesikatot

KAUHAJOEN KAUPUNKI TYÖSELOSTUS. Hämes-Havunen Ison- ja pikkutuvan vesikatot KAUHAJOEN KAUPUNKI TYÖSELOSTUS Hämes-Havunen Ison- ja pikkutuvan vesikatot Kauhajoen kaupunki, tekninen toimiala Työselostus 2/6 SISÄLTÖ 1. YLEISTÄ 3 1.1 Rakennuskohteen erityispiirteet 3 2. NOSTO- JA

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA TURVALLISUUSASIAKIRJA 22.2.2019 Tilaaja: SASKY KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ RATAKATU 36 Hanke: TOIMISTOTILOJEN JÄÄHDYTYSJÄRJESTELMÄT Asiakirjan versiopäivitykset 22.2.2019, Pertti Jalonen, Luotu turvallisuusasiakirja

Lisätiedot

KITTILÄN LUKIO JULKISIVUKORJAUS TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA

KITTILÄN LUKIO JULKISIVUKORJAUS TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA 28.2.2017 KITTILÄN LUKIO JULKISIVUKORJAUS TYÖ 1894 TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1.1 Työturvallisuusliitteen tarkoitus... 2 1.2 Päätoteuttaja... 2 1.3 Töiden yhteensovitus ja työsuojelu...

Lisätiedot

RAKENNUTTAJAN TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA

RAKENNUTTAJAN TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA Sivu 1/7 Julkisivujen ulkomaalaustyö Tilaaja: Rauman kaupunki Isännöintitoimisto Valtakatu 2 A, PL 104 26101 Rauma Hanke: Asuinrivitalon julkisivujen ulkomaalaustyö RAKENNUTTAJAN ASUINRIVITALO 4 HUONEISTOA

Lisätiedot

RAKENNUTTAJAN TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA

RAKENNUTTAJAN TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA 1 ASUIN- JA PIHARAKENNUKSEN PURKU-URAKKA, VILLENTIE 5, NAKKILA RAKENNUTTAJAN TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA 15.1.2015 2 0. YLEISTÄ 0.1 Työturvallisuusasiakirjan tarkoitus Tämä turvallisuusliite on rakennustyön

Lisätiedot

ELEMENTO 5 SUORASIVUINEN PILARILLINEN UMPIKIERREPORRAS

ELEMENTO 5 SUORASIVUINEN PILARILLINEN UMPIKIERREPORRAS Asennusohje 1 (6) ELEMENTO 5 SUORASIVUINEN PILARILLINEN UMPIKIERREPORRAS ASENNUSOHJE YLEISTÄ Elementit asennetaan runkotyövaiheessa kerros kerrallaan asennussuunnitelman mukaisessa järjestyksessä. Tilaaja/työmaa

Lisätiedot

KANNEN PINTARAKENTEET 2.832 PÄÄLLYSTEEN HALKEAMAN SULKEMINEN TYÖKOHTAISET LAATUVAATIMUKSET 1 VAURIO 2 KORJAUSTARVE

KANNEN PINTARAKENTEET 2.832 PÄÄLLYSTEEN HALKEAMAN SULKEMINEN TYÖKOHTAISET LAATUVAATIMUKSET 1 VAURIO 2 KORJAUSTARVE KANNEN PINTARAKENTEET PÄÄLLYSTEEN HALKEAMAN SULKEMINEN TYÖKOHTAISET LAATUVAATIMUKSET TIEHALLINTO, SILTATEKNIIKKA 12/05 (korvaa ohjeen 11/92) 2.832 1 VAURIO Kuva 1. Avonaiset halkeamat muodostavat suuren

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO: 1. YLEISTÄ... 1 2. VAARAA AIHEUTTAVAT RAKENNUSTYÖT... 3 3. RAKENNUSTYÖN SUORITUSVAATIMUKSIA... 3

SISÄLLYSLUETTELO: 1. YLEISTÄ... 1 2. VAARAA AIHEUTTAVAT RAKENNUSTYÖT... 3 3. RAKENNUSTYÖN SUORITUSVAATIMUKSIA... 3 Mäntyharjun päiväkoti Turvallisuusasiakirja 1 / 5 SISÄLLYSLUETTELO: 1. YLEISTÄ... 1 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... 1 1.2 Päätoteuttaja... 2 1.3 Urakoitsijat... 2 1.4 Töiden yhteensovitus ja työsuojelu...

Lisätiedot

TYÖTURVALLISUUSLIITE

TYÖTURVALLISUUSLIITE JOROISTEN KUNTA Mutalantie 2 79600 JOROINEN KIINTEISTÖ OY ENSON METSURITALOT Kisakuja 79600 JOROINEN TYÖTURVALLISUUSLIITE 17.08.2013 Tämä työturvallisuusliite koskee seuraavia urakoita: Pääurakka (Rakennusurakka)

Lisätiedot

KOKONAISURAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA

KOKONAISURAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA 30.6.2015 Sivu 1/8 Tilaaja: Hämeen ammattikorkeakoulu Oy PL 230 13101 Hämeenlinna Hanke: Evo, Asuntola Kivelän saneeraus KOKONAISURAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA Hämeen ammattikorkeakoulu Oy PL 230, 13101

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA 30.5.2018 Sivu 1/9 Tilaaja: Äänekosken kaupunki Tilapalvelut Hallintokatu 4 44100 Äänekoski Hanke: Äänekoski, Kymppitalon purku TURVALLISUUSASIAKIRJA Sivu 2/9 SISÄLLYSLUETTELO: 1. YLEISTÄ... 3 1.1 Turvallisuusasiakirjan

Lisätiedot

09. BETONIPINTOJEN KORJAUSTUOTTEET

09. BETONIPINTOJEN KORJAUSTUOTTEET Tulostettu 25.6.2016 1 / 32 09. BETONIPINTOJEN KORJAUSTUOTTEET Tartuntalaasti TL 2 Valumaton täyttölaasti VTL 5 Korjauslaasti KL 1,2 7 Korjauslaasti KL 3,0 10 Korrogard R 3,0 mm 13 Korjauslaasti KL 40

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, TUPALANKULMA VALAISTUKSEN RAKENTAMISEN TYÖSELITYS 4.5.2015. Järvenpään kaupunki työ 5667 Eltel Networks Oy työ JK-U416

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, TUPALANKULMA VALAISTUKSEN RAKENTAMISEN TYÖSELITYS 4.5.2015. Järvenpään kaupunki työ 5667 Eltel Networks Oy työ JK-U416 JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, TUPALANKULMA VALAISTUKSEN RAKENTAMISEN TYÖSELITYS 4.5.2015 Järvenpään kaupunki työ 5667 Eltel Networks Oy työ JK-U416 SISÄLTÖ 1 VALAISTUS 1.1 Yleistä 1.2 Työselityksen käyttöalue 1.3

Lisätiedot

HATTULAN YHTEISKOULU/LUKION VESIKATTEEN UUSIMINEN

HATTULAN YHTEISKOULU/LUKION VESIKATTEEN UUSIMINEN HATTULAN YHTEISKOULU/LUKION VESIKATTEEN UUSIMINEN TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA TYÖTURVALLISUUS JA YMPÄRISTÖASIAT 3.1 Yleistä Työturvallisuuteen liittyvät asiat ja työsuojeluorganisaatio on esitettävä työmaan

Lisätiedot

VANTAAN KAUPUNKI ULKOVALAISTUSTÖIDEN YLEINEN TURVALLISUUSASIAKIRJA

VANTAAN KAUPUNKI ULKOVALAISTUSTÖIDEN YLEINEN TURVALLISUUSASIAKIRJA VANTAAN KAUPUNKI ULKOVALAISTUSTÖIDEN YLEINEN TURVALLISUUSASIAKIRJA Vantaan kaupunki Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 1 1.1 YLEISEN TURVALLISUUSASIAKIRJAN TARKOITUS... 1 1.2 PÄÄTOTEUTTAJA... 1 1.3 TÖIDEN YHTEENSOVITUS...

Lisätiedot

JAETUN URAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA

JAETUN URAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA 23.2.2015 Sivu 1/9 Tilaaja: Kittilän kunta / tekninen osasto Valtatie 15 99100 Kittilä Hanke: Sirkan koulun laajennus JAETUN URAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA Asiakirjan versiopäivitykset 23.2.2015, Heikki

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA; KVR-URAKKA

TURVALLISUUSASIAKIRJA; KVR-URAKKA 29.3.2018 Sivu 1/10 Projektinumero: HERNEJÄRVI Tilaaja: Iisalmen kaupunki/ Tekninen toimiala PL 10 74101 Iisalmi Hanke: Hernejärven kouluhanke, uudisrakennus TURVALLISUUSASIAKIRJA; KVR-URAKKA Sivu 2/10

Lisätiedot

31.03.2015 VIHTAVUOREN KOULU, A-SIIPI Koulutie 2, 41330 VIHTAVUORI Rakennusurakka = Pääurakka ASIAKIRJALUETTELO Urakkatarjouspyynnön liitteet Urakkasopimuksen liitteet Urakkatarjouslomake pvm. Urakkaohjelma

Lisätiedot

PURKUSUUNNITELMA. Korjausrakentaminen

PURKUSUUNNITELMA. Korjausrakentaminen Korjausrakentaminen PÄIVÄYS PROJEKTI Purkusuunnitelma TILAAJA Huittisten kaupunki KOHDE, Vesitornintie, 32700 HUITTINEN 2(7) SISÄLTÖ 1. YHTEYSTIEDOT... 3 1.1 Kohde... 3 1.2 Tilaaja... 3 1.3 Suunnitelman

Lisätiedot

MÄNTYMÄEN KOULU MÄNTYMÄENTIE 2, KAUNIAINEN

MÄNTYMÄEN KOULU MÄNTYMÄENTIE 2, KAUNIAINEN MÄNTYMÄEN KOULU MÄNTYMÄENTIE 2, 02700 KAUNIAINEN PURKUSELOSTUS VAIN URAKKALASKENTAA VARTEN 13.10.2017 Asiakirja nro 3558.01-102 PONTEK OY MÄNTYMÄEN KOULU 2 (5) 0 RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT 0.1 Rakennushanke

Lisätiedot

RAKENNUSSELOSTUS. KOy Kauttuanpuisto Keskitie 6 PARVEKEREMONTTI

RAKENNUSSELOSTUS. KOy Kauttuanpuisto Keskitie 6 PARVEKEREMONTTI RAKENNUSSELOSTUS KOy Kauttuanpuisto Keskitie 6 PARVEKEREMONTTI Rakennusselostus Sivu 2 / 13 SISÄLLYSLUETTELO: RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT... 3 1 RAKENNUSURAKKA... 5 2 TYÖOHJE... 5 3 VALOKUVIA KORJATTAVISTA

Lisätiedot

Roofing Sikan referenssikortti: Sikaplan VGWT vesikate vanhan

Roofing Sikan referenssikortti: Sikaplan VGWT vesikate vanhan Roofing Sikan referenssikortti: Sikaplan VGWT vesikate vanhan bitumikermivesikatteen päällä Sikaplan -12 VGWT ja Sikaplan -15 VGWT vesikatteet Sikaplan Sarnafil Sikaplan VGWT vesikate vanhan bitumikermikaton

Lisätiedot

Tekninen tietolehti StoCrete GM

Tekninen tietolehti StoCrete GM Korjauslaasti, polymeerimodifioitu, sementtisideaineella, kerrospaksuus 6-30 mm Ominaisuudet Käyttö Ominaisuudet Erikoisominaisuuksia/ huomautuksia Tekniset tiedot muotoiltavana korjauslaastina betonirakenteiden

Lisätiedot

Kauhavan kaupunki Yhdyskuntatekniikka. Päällystystyöt Turvallisuusasiakirja

Kauhavan kaupunki Yhdyskuntatekniikka. Päällystystyöt Turvallisuusasiakirja Kauhavan kaupunki Yhdyskuntatekniikka Päällystystyöt 2019 Turvallisuusasiakirja 2 TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ...3 1.1 Työturvallisuusasiakirjan tarkoitus...3 1.2 Päätoteuttaja...3

Lisätiedot

Soidinpuiston ykk, U-6553 Turvallisuusasiakirja

Soidinpuiston ykk, U-6553 Turvallisuusasiakirja Turvallisuusasiakirja Pornaisissa 28.12.2014 Suunnitellut: Ins. (amk) Heikki Väisänen A-lk:n betonisiltojen korjaussuunnittelija Tarkastanut: Ins. Jyrki Hämäläinen A-lk:n betonisiltojen korjaussuunnittelija

Lisätiedot

RAKENNUSVALVONTA. Juha Järvenpää 27.2.2013

RAKENNUSVALVONTA. Juha Järvenpää 27.2.2013 Juha Järvenpää 27.2.2013 Lähtötilanteen selvitys ja arvon määritys palkataan hankkeelle korjausrakentamiseen pätevöitynyt ammattilainen/pääsuunnittelija toimii rakennuttajan luottohenkilönä huolehtii tarvittavista

Lisätiedot

Työselostus: Purkutyöt. PURKUTYÖT Lopen koulukeskus (7)

Työselostus: Purkutyöt. PURKUTYÖT Lopen koulukeskus (7) 1(7) Työselostus: Purkutyöt PÄIVÄYS PROJEKTI Korjaussuunnittelu ja rakentaminen TILAAJA Lopen kunta KOHDE, Opintie 2-4, 12700 Loppi 2(7) SISÄLLYS 1. YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kohde... 3 1.2 Tilaaja... 3 1.3

Lisätiedot

s I s u s t u s a r k k i t e h t i t o i m i s t o l e n a o h r n b e r g m u s e o k a t u 9 0 0 1 0 0 h e l s i n k i

s I s u s t u s a r k k i t e h t i t o i m i s t o l e n a o h r n b e r g m u s e o k a t u 9 0 0 1 0 0 h e l s i n k i s I s u s t u s a r k k i t e h t i t o i m i s t o l e n a o h r n b e r g m u s e o k a t u 9 0 0 1 0 0 h e l s i n k i KOTI KIVEKÄS R A K E N N U S T A P A S E L O S T U S 25.03.2008 I ESITIEDOT RAKENNUSKOHTEESTA

Lisätiedot

R a k e n n u s t y ö s e l o s t u s

R a k e n n u s t y ö s e l o s t u s Kiinteistö Oy Sampaankallio Tuomolantie 13 26820 Rauma R a k e n n u s t y ö s e l o s t u s RAKENNUSHANKE JA -KOHDE 2 RAKENNUTTAJA JA SUUNNITTELIJAT 2 VIITATUT YLEISET - JA HANKEKOHTAISET ASIAKIRJAT 3

Lisätiedot

RAKENNUSVALVONTA. Krista Niemi 27.2.2013

RAKENNUSVALVONTA. Krista Niemi 27.2.2013 Krista Niemi 27.2.2013 Kosteudenhallinnalla tarkoitetaan niitä toimenpiteitä, joilla pyritään estämään haitallisen kosteuden kertyminen rakennukseen Kosteudenhallinnan tavoitteena on Estää kosteusvaurioiden

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, RESERVIKOMPPANIAN ASEMAKAAVA-ALUE

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, RESERVIKOMPPANIAN ASEMAKAAVA-ALUE JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, RESERVIKOMPPANIAN ASEMAKAAVA-ALUE VALAISTUKSEN RAKENTAMISEN TYÖSELITYS 20.5.2013 Järvenpään kaupunki työ nro 5582 Eltel Networks Oy työ nro JK-U382 SISÄLTÖ 1 VALAISTUS 1.1 Yleistä

Lisätiedot

JAETUN URAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA

JAETUN URAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA 1.3.2016 Sivu 1/8 Tilaaja: Pirkkalan kunta Hanke: Nuolialan yhtenäiskoulu JAETUN URAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA Asiakirjan versiopäivitykset 1.3.2016, Luotu turvallisuusasiakirja suunnittelua varten ALUSTAVA!

Lisätiedot

RAKENNUTTAJAN TURVALLISUUS- ASIAKIRJA, TURVALLISUUSSÄÄNNÖT JA MENETTELYOHJEET

RAKENNUTTAJAN TURVALLISUUS- ASIAKIRJA, TURVALLISUUSSÄÄNNÖT JA MENETTELYOHJEET RAKENNUTTAJAN TURVALLISUUS- ASIAKIRJA, TURVALLISUUSSÄÄNNÖT JA MENETTELYOHJEET HATTULAN VANHAN KUNNANVIRASTON ALUE PURKU-URAKKA VAHANEN RAKENNUSFYSIIKKA OY Linnoitustie 5, 02600 Espoo 2 (7) Sisällys 1 TURVALLISUUSASIAKIRJA

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA. Mattilankatu

TURVALLISUUSASIAKIRJA. Mattilankatu 1 TURVALLISUUSASIAKIRJA Mattilankatu JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka 16.4.2010 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 1.1 1.2 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... 3 Rakennuttaja

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNKI Asuinrivitalo Kiviniemenkatu 12, Rauma. Ulkomaalaus työselostus. URAKKA-ASIAKIRJA Kaupungin vuokrarivitalo kohde 9.2.

RAUMAN KAUPUNKI Asuinrivitalo Kiviniemenkatu 12, Rauma. Ulkomaalaus työselostus. URAKKA-ASIAKIRJA Kaupungin vuokrarivitalo kohde 9.2. RAUMAN KAUPUNKI Asuinrivitalo Kiviniemenkatu 12, Rauma Ulkomaalaus työselostus URAKKA-ASIAKIRJA Kaupungin vuokrarivitalo kohde 9.2.2018 info@instoharripeltonen.fi Puh.0440595654 B.1 RAKENNUSHANKE Rivitalon,

Lisätiedot

Komin ylikulkukäytävä, U-6514 Turvallisuusasiakirja

Komin ylikulkukäytävä, U-6514 Turvallisuusasiakirja Turvallisuusasiakirja Pornaisissa 16.1.2015 Suunnitellut: Ins. (amk) Heikki Väisänen A-lk:n betonisiltojen korjaussuunnittelija Tarkastanut: Ins. Jesse Lindholm A-lk:n betonisiltojen korjaussuunnittelija

Lisätiedot

Kalkkisementtipohjainen polymeerimodifioitu kuituvahvistettu oikaisulaasti, jonka maksimi raekoko on 0,6 mm.

Kalkkisementtipohjainen polymeerimodifioitu kuituvahvistettu oikaisulaasti, jonka maksimi raekoko on 0,6 mm. TIKKURILA TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Kalkkisementtipohjainen polymeerimodifioitu kuituvahvistettu oikaisulaasti, jonka maksimi raekoko on 0,6 mm. Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto- ym. rakennukset.

Lisätiedot

KASAVUOREN KOULU Kasavuorentie Kauniainen

KASAVUOREN KOULU Kasavuorentie Kauniainen Kasavuorentie 1 02700 Kauniainen LIIKUNTASALIN LATTIAN KORJAUS Rakennusselostus 16.2.2017 Vain urakkalaskentaa varten Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Rakennuskohde ja sijainti... 3 1.2 Tilaaja... 3

Lisätiedot

Turvallisuusasiakirja. (VNa 205/2009)

Turvallisuusasiakirja. (VNa 205/2009) Turvallisuusasiakirja (VNa 205/2009) Liikennevirasto Turvallisuusasiakirja, tie-, rata- ja vesiväylähankkeet, versio 20.8.2014 Seuraavia yhteystietoja käytetään vakavissa onnettomuustapauksissa: Yleinen

Lisätiedot

PERINTEISELLÄ SAVILAASTILLA LUOT NÄYTTÄVIÄ, TERVEELLISTÄ ASUMISTA EDISTÄVIÄ SISÄPINTOJA. NYT MYÖS SÄVYTETTYNÄ.

PERINTEISELLÄ SAVILAASTILLA LUOT NÄYTTÄVIÄ, TERVEELLISTÄ ASUMISTA EDISTÄVIÄ SISÄPINTOJA. NYT MYÖS SÄVYTETTYNÄ. PERINTEISELLÄ SAVILAASTILLA LUOT NÄYTTÄVIÄ, TERVEELLISTÄ ASUMISTA EDISTÄVIÄ SISÄPINTOJA. NYT MYÖS SÄVYTETTYNÄ. Juvan teollisuuskatu 21 B Puh. 09-774 2720 www.kivira.fi 02920 Espoo Fax. 09-774 27211 info@kivira.fi

Lisätiedot

Miten sääsuojaukset rakennetaan turvallisesti? RAMIRENT FINLAND OY Jani Bolotin

Miten sääsuojaukset rakennetaan turvallisesti? RAMIRENT FINLAND OY Jani Bolotin Miten sääsuojaukset rakennetaan turvallisesti? RAMIRENT FINLAND OY Jani Bolotin 2014 Ramirent Sääsuoja = usein telineiden varaan rakennettu väliaikainen katto. Runko alumiinia PVC -peite Ei pressuista

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 69. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 69. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 23.03.2017 Sivu 1 / 1 1247/2017 10.03.00 69 Purkamislupa-asia, 2017-158, Espoonlahdenkatu 4 02320 ESPOO, Kiinteistö Oy Lippulaiva c/o Realia Management Oy Päätöspäivämäärä 23.03.2017

Lisätiedot

Tilaaja: Myrskylän kunta Virastotie 5 07600 Myrskylä. Hanke: TERVEYSASEMAN PERUSKORJAUS JAETUN URAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA

Tilaaja: Myrskylän kunta Virastotie 5 07600 Myrskylä. Hanke: TERVEYSASEMAN PERUSKORJAUS JAETUN URAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA Tilaaja: Myrskylän kunta Virastotie 5 07600 Myrskylä Hanke: TERVEYSASEMAN PERUSKORJAUS JAETUN URAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA 2 SISÄLLYSLUETTELO: 1. YLEISTÄ... 3 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... 3

Lisätiedot

KOUKKUTIE, KUMPUTIE, KUNNASTIE, LAALAHDENKUJA JA PEKANKATU

KOUKKUTIE, KUMPUTIE, KUNNASTIE, LAALAHDENKUJA JA PEKANKATU TAMPEREEN KAUPUNKI LIITE 5 TURVALLISUUSASIAKIRJA KOUKKUTIE, KUMPUTIE, KUNNASTIE, LAALAHDENKUJA JA PEKANKATU RUOTULA JA TAKAHUHTI Suunnitelmanumerot:14105, 14104, 14103, 14163, 14164 TAMPEREEN KAUPUNKI

Lisätiedot

1 (5) WEBER KAPILLAARIKATKON INJEKTOINTI

1 (5) WEBER KAPILLAARIKATKON INJEKTOINTI 1 (5) WEBER KAPILLAARIKATKON INJEKTOINTI Tämä työohje on tarkoitettu apuvälineeksi suunnittelijoille, rakennuttajille, urakoitsijoille sekä korjaustyön valvojille. Työselitystä voidaan käyttää sellaisenaan

Lisätiedot

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI. TURVALLISUUSASIAKIRJA Päällysteurakan turvallisuusasiakirja

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI. TURVALLISUUSASIAKIRJA Päällysteurakan turvallisuusasiakirja MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI TURVALLISUUSASIAKIRJA Päällysteurakan turvallisuusasiakirja TURVALLISUUSASIAKIRJA MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI SISÄLTÖ 1. YLEISTÄ...3 1.1 Työturvallisuusasiakirjan tarkoitus...3

Lisätiedot

IISALMEN KAUPUNKI Tekninen keskus Pohjolankatu IISALMI. TURVALLISUUSASIAKIRJA Asfalttipäällystystöiden turvallisuusasiakirja 2017

IISALMEN KAUPUNKI Tekninen keskus Pohjolankatu IISALMI. TURVALLISUUSASIAKIRJA Asfalttipäällystystöiden turvallisuusasiakirja 2017 Pohjolankatu 14 74100 IISALMI Asfalttipäällystystöiden turvallisuusasiakirja 2017 2017 IISALMEN KAUPUNKI SISÄLTÖ 1. YLEISTÄ...3 1.1 Työturvallisuusasiakirjan tarkoitus...3 1.2 Päätoteuttaja...3 1.3 Töiden

Lisätiedot

KITTILÄN YLÄASTE JULKISIVUREMONTTI YHDYSKÄYTÄVÄN JA TAVARAN VASTAANOTON KOHDALLA TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA

KITTILÄN YLÄASTE JULKISIVUREMONTTI YHDYSKÄYTÄVÄN JA TAVARAN VASTAANOTON KOHDALLA TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA 19.3.2015 KITTILÄN YLÄASTE JULKISIVUREMONTTI YHDYSKÄYTÄVÄN JA TAVARAN VASTAANOTON KOHDALLA TYÖ 1611 TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1.1 Työturvallisuusliitteen tarkoitus... 2 1.2 Päätoteuttaja...

Lisätiedot

TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA

TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA Päiväys 12.4.2018 Savonlinnan Vuokratalot Oy / Hilkanhaka 7 ja 8 purku-urakka Kuusniementie 17 B ja 19, 57600 Savonlinna Savonlinnan Vuokratalot Oy Puistokatu 13 57100 Savonlinna

Lisätiedot

T A R J O U S P Y Y N T Ö 28. 1. 2 0 1 1

T A R J O U S P Y Y N T Ö 28. 1. 2 0 1 1 T A R J O U S P Y Y N T Ö 28. 1. 2 0 1 1 SUUNNITTELUN TARJOUSPYYNTÖ Uudenmaan Projektinjohtopalvelut Oy pyytää Teiltä tarjousta (As Oy Mäkärä) -nimiseen rakennuskohteeseen vesikattojen ja yläpohjien peruskorjauksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 219. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 219. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 15.12.2016 Sivu 1 / 1 5104/2016 10.03.00 219 Purkamislupa-asia, 2016-1805, Kirjokansi 1-2 02100 ESPOO, Tapiolan Toimitalo Oy c/o Corbel Oy ym. Päätöspäivämäärä 15.12.2016 Päätös annetaan

Lisätiedot

Monion lukio- ja kulttuuritalon elinkaarihanke

Monion lukio- ja kulttuuritalon elinkaarihanke Monion lukio- ja kulttuuritalon elinkaarihanke Vertailulomake Tilaajan edustajan arviointi ehdokkaan aiemmin toteuttamasta rakennushankkeesta POSTIOSOITE: PL 60, 04301 TUUSULA; KÄYNTIOSOITE: HYRYLÄNTIE

Lisätiedot

Pornaisten koulukeskus Koulutie PORNAINEN. Pääilmanvaihtokoneen lämmöntalteenoton TYÖTURVALLISUUSLIITE TYÖ

Pornaisten koulukeskus Koulutie PORNAINEN. Pääilmanvaihtokoneen lämmöntalteenoton TYÖTURVALLISUUSLIITE TYÖ Pornaisten koulukeskus Koulutie 4 07170 PORNAINEN Pääilmanvaihtokoneen lämmöntalteenoton uusiminen TYÖTURVALLISUUSLIITE TYÖ 13028 10.12.2014 13028 G0 0013 SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä 1 1.1 Turvallisuusliitteen

Lisätiedot

Turvallisuusasiakirja Soveltuvin osin VNa 205/2009 8

Turvallisuusasiakirja Soveltuvin osin VNa 205/2009 8 1 / 6 Turvallisuusasiakirja Soveltuvin osin VNa 205/2009 8 Päällystystyöt 2019 HUITTINEN SEURAAVIA YHTEYSTIETOJA KÄYTETÄÄN VAKAVISSA ONNETTOMUUSTAPAUKSISSA: YLEINEN HÄTÄNUMERO 112 MYRKYTYSTIETOKESKUS HUITTISTEN

Lisätiedot

NAKKILAN KUNNAN KIINTEISTÖJEN ILMANVAIHTOKANAVIEN PUDISTUSURAKKA 2015

NAKKILAN KUNNAN KIINTEISTÖJEN ILMANVAIHTOKANAVIEN PUDISTUSURAKKA 2015 1 TARJOUSPYYNTÖ Rakennusosasto 10.2.2015 NAKKILAN KUNNAN KIINTEISTÖJEN ILMANVAIHTOKANAVIEN PUDISTUSURAKKA 2015 Tilaaja Työkohteet Urakan sisältö Nakkilan kunnan rakennusosasto pyytää tarjoustanne Kirkonseudun

Lisätiedot

KEVÄTLAAKSONKALLION ASE- MAKAAVA-ALUE 481, MASSAS- TABILOINTI

KEVÄTLAAKSONKALLION ASE- MAKAAVA-ALUE 481, MASSAS- TABILOINTI Porvoon kaupunki KEVÄTLAAKSONKALLION ASE- MAKAAVA-ALUE 481, MASSAS- TABILOINTI Turvallisuusasiakirja KEVÄTLAAKSONTIE, NIITTYSYRJÄNTIE, PUISTOKÄYTÄVÄ 2 JA PUISTOKÄYTÄVÄ 6 Viite 1510017110 Versio URAKKALASKENTA

Lisätiedot

LAUTTASAAREN ALA-ASTE MYLLYKALLIONTIE 3 TEKNINEN PERUSKORJAUS

LAUTTASAAREN ALA-ASTE MYLLYKALLIONTIE 3 TEKNINEN PERUSKORJAUS LAUTTASAAREN ALA-ASTE MYLLYKALLIONTIE 3 TEKNINEN PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA 5.9.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Lauttasaaren ala-aste, vesikatteen uusiminen, hankesuunnitelma, 5.9.2013 2 TIIVISTELMÄ

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 98. Rakennuslautakunta 26.06.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 98. Rakennuslautakunta 26.06.2014 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 26.06.2014 Sivu 1 / 1 2833/10.03.00/2014 98 Purkamislupa-asia, 2014-828, Länsituulentie 7 02100 ESPOO, Tapiolan Toimitalo Oy c/o Corbel Oy Päätöspäivämäärä 26.06.2014 Päätös annetaan

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA (7) NAKKILA HARJAVALTA PÄÄLLYSTYSURAKKA TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA (7) NAKKILA HARJAVALTA PÄÄLLYSTYSURAKKA TURVALLISUUSASIAKIRJA TURVALLISUUSASIAKIRJA 2017-2018 1 (7) NAKKILA HARJAVALTA 3.2.2017 PÄÄLLYSTYSURAKKA 2017 2018 TURVALLISUUSASIAKIRJA TURVALLISUUSASIAKIRJA 2017-2018 2 (7) SISÄLTÖ 1. YLEISTÄ... 3 1.1. TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJAN

Lisätiedot

TERÄSELEMENTTIAITOJEN JA -PORTTIEN ASENNUSURAKKA

TERÄSELEMENTTIAITOJEN JA -PORTTIEN ASENNUSURAKKA URAKKAOHJELMAN LIITE Espoo Kaupunkitekniikka- liikelaitos 1130/02.08.00/2013 Rakentaminen 04.06.2013 TERÄSELEMENTTIAITOJEN JA -PORTTIEN ASENNUSURAKKA TURVALLISUUSASIAKIRJA TURVALLISUUSASIAKIRJA 2 (7) Sisällysluettelo

Lisätiedot

11. MINERAALIPOHJAISET JULKISIVUMAALIT

11. MINERAALIPOHJAISET JULKISIVUMAALIT Tulostettu 25.6.2016 1 / 7 11. MINERAALIPOHJAISET JULKISIVUMAALIT Kiviväri KS 2 Kiviväri S 5 Kiviväri KS 2 / 7 KIVIVÄRI KS Tuotekuvaus Fescon Kiviväri KS on kalkkisementtiperusteinen maali, jonka tartuntaominaisuuksia,

Lisätiedot

Valvojan päätäntävallan tarkka määrittely jo urakan alussa (tai ennen) Muutoksia tehtäessä on kysyttävä SUUNNITTELIJALTA, VALVOJALTA JA TILAAJALTA

Valvojan päätäntävallan tarkka määrittely jo urakan alussa (tai ennen) Muutoksia tehtäessä on kysyttävä SUUNNITTELIJALTA, VALVOJALTA JA TILAAJALTA Valvojan rooli ja valvontatyö käytännössä Työmaavalvonnan tarkoituksena on varmistaa rakentamisen laatu saavutetaan haluttu lopputulos sopimuksen mukaisuus hyvän rakennustavan noudattaminen, jos sopimuksia

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA 29.2.2012

TURVALLISUUSASIAKIRJA 29.2.2012 TURVALLISUUSASIAKIRJA 29.2.2012 1(6) SISÄLTÖ 1. YLEISTÄ 3 1.1 Työturvallisuusasiakirjan tarkoitus... 3 1.2 Päätoteuttaja... 3 1.3 Töiden yhteensovitus 3 1.4 Yhdyshenkilöt... 3 2. TYÖALUE JA SEN OLOSUHTEET

Lisätiedot

MSS KRISTALLOINTI BETONIN VESITIIVISTYS KRISTALLOINTIMENETELMÄLLÄ

MSS KRISTALLOINTI BETONIN VESITIIVISTYS KRISTALLOINTIMENETELMÄLLÄ MSS KRISTALLOINTI BETONIN VESITIIVISTYS KRISTALLOINTIMENETELMÄLLÄ MSS KRISTALLOINTI Pysyvä ratkaisu uusprojekteihin vesitiivistää ja suojaa betonin Monikäyttöinen käsittely vanhoille rakenteille korjaa

Lisätiedot

PALOTALLIN PURKAMINEN. Purkutyön työselostus

PALOTALLIN PURKAMINEN. Purkutyön työselostus PALOTALLIN PURKAMINEN Purkutyön työselostus Sisällysluettelo 1. KOHTEEN YLEISTIEDOT... 2 Kohde... 2 Tilaaja... 2 2. HANKKEEN KUVAUS JA KIINTEISTÖN TIEDOT... 2 2.1 Yleistietoja... 2 3. TÄYDENTÄVÄT ASIAKIRJAT...

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 184. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 184. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 01.11.2016 Sivu 1 / 1 184 Purkamislupa-asia, 2016-1409, Itätuulenkuja 8 02100 ESPOO, Kiinteistö Oy Espoon Itätuulentie 8 c/o Corbel Oy 4500/2016 10.03.00 Päätöspäivämäärä 01.11.2016

Lisätiedot

KAALISTEN KAUPUNKI. Torin seudun kehittämishanke. Toinen rakennusvaihe 2012 Kirkkokadun saneeraus TYÖTURVALLISUUSLIITE

KAALISTEN KAUPUNKI. Torin seudun kehittämishanke. Toinen rakennusvaihe 2012 Kirkkokadun saneeraus TYÖTURVALLISUUSLIITE KAALISTEN KAUPUNKI Torin seudun kehittämishanke Toinen rakennusvaihe 2012 Kirkkokadun saneeraus TYÖTURVALLISUUSLIITE 28.3.2012 SIsÄLLYSLUETTEL0 1 YLEISTÄ 1.1 Turvallisuusliitteen tarkoitus 1.2 Rakennuttaja,

Lisätiedot

Hitsausrailon puhtaus ja puhdistus raepuhalluksella

Hitsausrailon puhtaus ja puhdistus raepuhalluksella Sivu 1/6 Hitsausrailon puhtaus ja puhdistus raepuhalluksella Kirjoittaja Seppo Koivuniemi, Finnblast Oy Hyvän tuottavuuden yhtenä kulmakivenä on tehdä kerralla oikeaa laatua niin, että korjauksia ei tarvita.

Lisätiedot

JAETUN URAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA

JAETUN URAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA 29.2.2016 Sivu 1/8 Tilaaja: Hämeen Ammattikorkeakoulu Oy PL 231 13101 Hämeenlinna Hanke: Korkeakoulukeskuksen laajennus JAETUN URAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA Asiakirjan versiopäivitykset 29.2.2016, Janne

Lisätiedot

09. BETONIPINTOJEN KORJAUSTUOTTEET

09. BETONIPINTOJEN KORJAUSTUOTTEET Tulostettu 8.4.2019 1 / 31 09. BETONIPINTOJEN KORJAUSTUOTTEET Tartuntalaasti TL 2 Valumaton täyttölaasti VTL 5 Korjauslaasti KL 1,2 7 Korjauslaasti KL 3,0 10 Korrogard R 3,0 mm 13 Korjauslaasti KL 40 16

Lisätiedot

Rakentamismääräyskokoelman B-sarja sisältö. Materiaalikohtaiset ohjeet B2 Betonirakenteet erityisasiantuntija Tauno Hietanen Rakennusteollisuus RT

Rakentamismääräyskokoelman B-sarja sisältö. Materiaalikohtaiset ohjeet B2 Betonirakenteet erityisasiantuntija Tauno Hietanen Rakennusteollisuus RT Rakentamismääräyskokoelman B-sarja sisältö Materiaalikohtaiset ohjeet B2 Betonirakenteet erityisasiantuntija Rakennusteollisuus RT RakMK luotiin 1970 luvun jälkipuoliskolla Rakennusteollisuus RT ry 2 Rakennusteollisuus

Lisätiedot

KUUKAUSITIEDOTE HEINÄKUU 2015

KUUKAUSITIEDOTE HEINÄKUU 2015 29.7.2015 Sivu 1/9 Hämeenlinnan kaupunki Linnan Tilapalvelut liikelaitos PL 84 13101 Hämeenlinna Hanke: Tuomelan koulun peruskorjaus KUUKAUSITIEDOTE HEINÄKUU 2015 Tällä tiedotteella pyrimme kuvaamaan rakennuskohteen

Lisätiedot