Vastine Lintharjun osayleiskaavaluonnoksesta saatuihin lausuntoihin ja muistutuksiin

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vastine Lintharjun osayleiskaavaluonnoksesta saatuihin lausuntoihin ja muistutuksiin"

Transkriptio

1 Vastine 1 (21) Pasi Ronkainen / Timo Leskinen Suonenjoen kaupunki Kaupunginhallitus Herralantie SUONENJOKI Vastine Lintharjun osayleiskaavaluonnoksesta saatuihin lausuntoihin ja muistutuksiin Lausunnot: Pohjois-Savon ELY/Ympäristö ja luonnonvarat - Ote Saunataipaleen ranta-asemakaavasta on syytä liittää kaava-aineistoon (Vastine on esitetty kursiivilla) Liitetään ote kaava-aineistoon - Viranomaisneuvottelu (MRL 66 ) on tarpeen kaavaehdotuksen nähtävillä pidon jälkeen. Kaavaselostukseen on syytä liittää aloitusvaiheen MRL 66 :n mukaisen neuvottelun muistio. Liitetään neuvottelun muistio kaava-aineistoon. - Kaavaselostuksen sivulla 23 puhutaan ilmeisesti tarpeettomasti kylästä. Korjataan osoitettu kohta. - Selkeyden vuoksi on syytä merkitä kaikki olemassa olevat rakennuspaikat ja rakennukset myös kuivalle maalle. Kaikki kuivan maan rakennuspaikatkin on merkitty. - Myös lomarakennuspaikan (RA) vähimmäispinta-alasta on syytä antaa kaavamääräys. Kaavan sallimat rakennusoikeudet ovat lomarakentamisen kyseessä ollessa liian korkeita, kun ottaa huomioon esim. Saunaniemessä olevat pienet tontit. Kunnan rakennusjärjestyksessä ei ole määritelty pienintä rakennuspaikan vähimmäispinta-alaa. Lisätään yleismääräyksiin alle 2000 m2 rakennuspaikkoja koskeva määräys lisärakentamisen estämisestä ilman lisämaan ostoa. Rakennuspaikan pintaalan mukaan kasvava rakennusoikeus (k-m²) ottaa huomioon tontin pienuuden. - Rakentamista ei saa osoittaa tulvavaara-alueelle. Alin turvallinen rakentamiskorkeus 98,70 (N60) on syytä lisätä kaavamääräyksiin. Lisätään määräys alimmasta rakennuskorkeudesta kaavamääräyksiin, 99,0 (N2000) - Pohjavesialueiden osalta on tarpeen tarkentaa kaavamääräystä ja ulottaa rajausta yli kaavarajan. Osoitetaan pohjavesialueen rajaus katkeamattomana myös kaava-alueen ulkopuolella. Tarkennetaan kaavamääräyksiä. FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Microkatu 1, PL 1199, Kuopio Puh , fax , Y-tunnus Kotipaikka Helsinki

2 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Vastine 2 (21) - MY-alueilla on perusteltua kieltää muu kuin maa- ja metsätaloutta tai virkistyskäyttöä palveleva rakentaminen. Kielletään muu rakentaminen MY-alueilla. - Kaavamääräyksissä ja merkinnöissä yleisosion alussa on merkintöjä, jotka voisivat sisältyä kutakin aluetta koskeviin määräyksiin. Tarkistetaan määräykset. - Voimassa olevassa ranta-asemakaavassa on yhteisrantaisia alueita, joista osa on nyt yleiskaavaluonnoksessa muutettu omarantaisiksi. Kaava-alue on toteutumatta. Jatkossa on mietittävä, onko tarkoituksen kumota ranta-asemakaava, jolloin toteutus menisi suoraan tällä osayleiskaavalla. Jos niin ei tehdä, niin esitetty ratkaisu on ohjeena ranta-asemakaavaa muutettaessa. Rakentaminen alueelle edellyttää tällöin toteutuakseen yleiskaavan mukaisen ranta-asemakaavan muutoksen. Ensisijaisena tavoitteena rantakaavan yhteisrantaisten lomarakennusten alueella on saada aikaan ratkaisu, joka ottaa huomioon voimassa olevan rantakaavan, mutta on paremmin toteutettavissa. Mikäli näin käy, olisi maanomistajan intresseissä rantakaavan kumoaminen. - Yleiskaavan yleismääräyksissä on rakennusten etäisyyksistä määräys rakennusjärjestyksen noudattamisesta. A- ja RA-määräyksissä on erikseen etäisyysvaatimukset, mutta RA-1 määräyksessä etäisyysvaatimuksia ei ole eli kaavamääräykset ovat tältä osin sekavat ja epämääräiset. RA-1-määräyksessä on etäisyysvaatimus osoitettu kartalla rajaamalla alue pois rannasta. - Yleismääräyksissä on suoraan rakennusluvalle toteuttavaksi ajateltu A-, RA- ja PYalueet. PY-alueiden osalta lisärakentaminen tulisi kuitenkin toteuttaa asemakaavalla. Epäselväksi jää toteuttamistapa RA-1 alueiden osalta. PY-alueen eli leirikeskuksen tila on yli hehtaarin kokoinen, ja sinne on tällä hetkellä rakennettu noin 820 k-m 2. Tuhannen k-m 2 :n osoittaminen rakennusoikeudeksi mahdollistaisi pientä leirikeskuksen toimintaan liittyvää lisärakentamista, eikä tarvetta asemakaavalle mielestämme ole. PY-alue ei myöskään ole nähdäksemme riittävän suuri kokonaisuus asemakaavoitettavaksi. RA-1 alueiden osalta tarkoitus on ollut tarkoitus pystyä myöntämään rakennusluvat myös yleiskaavalla. - Selkeyden vuoksi on syytä ottaa mukaan omalla merkinnällään rakennusjärjestyksessä jo määritellyt suunnittelutarvealueet ja todeta ne kaavassa. Kaava-alue kuuluu suurelta osin suunnittelutarvealueeseen, vain eteläosassa on metsäalueita, jotka eivät ole suunnittelutarvealueella. Osoitetaan suunnittelutarvealue kaavassa. Uusi kulttuuri-inventointi on ilmeisesti työn alla. Kulttuuri-inventoinnin tulee olla viimeistään kaavaehdotusvaiheessa mukana. On valmistunut, otetaan inventointi ehdotukseen mukaan. - Natura-alueen raja ei näy kunnolla kaavakartassa, Natura-alueen symboli kaavakartalla on myös erilainen kuin kaavamerkinnöissä.

3 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Vastine 3 (21) Tehdään Natura-alueen symboli paremmin näkyväksi ja yhtenäistetään merkinnät. - Aluevarausten pääperusteluista kaavaselostuksessa puuttuu SL-alueen perustelut. SL-alueen osalta on selkeyden vuoksi syytä käydä perustelujen yhteydessä läpi eri toteuttamistapavaihtoehdot. Lisätään perustelut ja esitetään eri toteuttamistapavaihtoehdot. - SL-alueen rajoja tarkistettava tietyiltä osin. Esim. Metsäntutkimuslaitoksen alue (Ppalvelujen ja hallinnon alue) on ulotettu lammen rantaan, vaikka alueella on harjujen paahdelajistoa ja alue on luonnonsuojelulailla toteuttavaa aluetta. Lammen rantaan ei näin ollen ole perusteltua osoittaa rakentamisaluetta. Osoitetaan SL-alueena ELY-keskuksen linjauksen mukaisesti. - Erilaiset ulkoilureitit eivät erotu kaava-kartalla selkeästi. Selkeytetään merkintöjä. - MY-1 ja MY-2 alueiden välinen raja on merkitty epäselvästi. Korjataan rajamerkintää. - MY-1 ja MY-2 alueiden osalta on kaavamääräys epäselvä. Määräyksestä ei selviä, saako alueille rakentaa vai ei. Perusteltua olisi kieltää rakentaminen kokonaan näillä alueilla. MRL 128 :n mukaista maisematyölupavelvoitetta on syytä harkita myös MY-2 alueelle (ranta-alueita). MY-1 alueen läntisimmät osat on syytä merkitä maakuntakaavan mukaisesti MU-alueeksi. MU-alueella ei MRL 128 :n mukainen maisematyölupa ole välttämätön. Sen sijaan VR-alueilla on MRL 128 :N mukainen maisematyölupa tarpeen. Kielletään rakentaminen. Maisematyöluvan tarve ulotetaan MY-1, MY-2, VR- sekä rantakaava-alueille. - Maa-ainesten oton osalta yleiskaavamääräyksissä todetaan, että maa-ainesten otto on kielletty muualla kuin sille osoitetuilla alueilla. Tässä on syytä viitata MRL 43.2 :ään. Epäselväksi jää, koskeeko kielto myös kotitarveottoa läpi koko kaava-alueen. Viitataan MRL 43.2 :ään, kielto koskee kaikkea ottoa. - Valtakunnallisesti silmälläpidettävän ajuruokosulkasen (perhonen) esiintymispaikan Onkilammen läheisellä hiekkakuopalla tulee merkitä luo-merkinnällä. Samoin Natura-alueen ulkopuolella, EO 2-alueen itäpuolella on ajuruohosulkaesiintymä, jota ehdotetaan pidettävän avoimena alueelta tehdyssä perhosselvityksessä (Faunatica Oy 2006). Kaavamääräys esim: Luonnon monimuotoisuuden kannalta tärkeä alue. Alueella esiintyy paahdeympäristöjen harvinaista lajistoa. Aluetta hoidetaan avoimena paahdeympäristönä. Luo-merkinnät voidaan osoittaa kaavassa. - Ampumarata-alueeseen liittyvää meluselvitystä on syytä referoida ympäristön häiriötekijöissä. Samoin on syytä kertoa Onkilammen haulikkoradan maaperän nykytilanteesta. Referoidaan meluselvitystä ja kerrotaan haulikkoradan nykytilanteesta (osin kunnostettu.)

4 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Vastine 4 (21) Metsähallitus - esittää tilan kaavamerkinnän muuttamista SL-merkinnäksi (suojelualue). Tila 7:25 voidaan osoittaa kokonaisuudessaan SL-merkinnällä. - kiinteistöjen ja osalta kaavamerkinnän muuttamista MY-1-merkinnästä M-1-merkinnäksi. Vaihtoehtoisesti MY-1 kaavamääräykseen tulee kirjata, että käytön rajoitukset eivät koske tieteellistä tutkimustoimintaa. Osa tiloista kuuluu Natura-alueeseen ja harjujensuojeluohjelman alueeseen. MY-1 kaavamerkintä on perusteltu. Tilalle Rn:o 4:92 M-1-merkintää tai vaihtoehtoisesti VR merkinnän kaavamääräykseen kirjausta, että merkintä ei rajoita tieteellistä tutkimustoimintaa. Maisematyölupamenettely koskee kaikkia maanomistajia, muuten merkintä ei rajoita tutkimustoimintaa. - Muilta osin Metsähallitus yhtyy Metlan antamaan lausuntoon. Fingrid toteaa, ettei sillä ole suunnittelualueella johtoja eikä toimintoja, joten sillä ei ole kaavaluonnoksesta huomautettavaa. Savon Voima Oyj pyytää osoittamaan sähkön 110 kv siirtojohdon yleiskaavakartalla. Vastine: Tarkennetaan kaavamääräystä koskemaan 110 kv johtoja ja poistetaan pienempien johtojen merkinnät. Kuopion kulttuurihistoriallinen museo huomauttaa, että kaavamääräyksiin tulisi lisätä tarve olla yhteydessä museoviranomaisiin ennen Saunaniemessä ja Tiikinlahdessa tapahtuvien maanrakennustöiden alkua. Vastine: Kaavamääräystä voidaan muuttaa lausunnon mukaisesti. Pohjois-Savon Liitto huomauttaa, että - Maakuntakaavamerkinnät ja määräykset on mainittava osayleiskaavaselostuksessa. Lisätään maakuntakaavan merkintöjen yhteyteen myös kaavamääräykset. - Yleiskaavakartalla esitetty suojelu- ja Natura-alue rajaus käytäisiin läpi Elykeskuksen kanssa. Käydään läpi rajaukset ELY-keskuksen kanssa. - Maakuntakaavassa ei ole osoitettu maa-ainesten ottoalueita kuin suunnittelualueen kaakkoisosaan (merkintä EO Jauhomäki), koska on oletettu, ettei toiminta enää suuremmassa määrin tulisi jatkumaan.

5 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Vastine 5 (21) Yleiskaavassa on myös muita alueita osoitettu maa-ainestenottoon voimassa olevien ottolupien mukaisesti. - Ulkoilureittien suunnittelussa on hyvä ottaa huomioon käyttäjien turvallinen ja esteetön kulkuyhteys, kun reitti kulkee maa-ainesten ottoalueiden läheisyydessä. Yleiskaavassa on osoitettu ulkoilureitistö ohjeellisena. Tarkemman reittisuunnittelun ja merkitsemisen yhteydessä turvallisuus ja esteettömyys tulevat huomioiduksi reittilinjauksissa esim. liikennemerkein ja huomiokyltein. Sisä-Savon luonnonystävät ry - Akkolampi on kaakkurin pesimälampi. Yhdistys esittää Akkolammen rantavyöhykkeen merkitsemistä SL-alueeksi tai vähintään MY-1-alueeksi. Merkitään Akkolammen ympäristö luo-merkinnällä. Kaavaselostuksen s. 19 oleva uhanalaisten lajien luettelo olisi päivitettävä uusimman tiedon mukaiseksi, luettelosta puuttuu yksi valtakunnallisesti silmälläpidettävä laji ja muutamia alueellisesti uhanalaisia lajeja. Lisätään lajit selostukseen. - Ei tarvetta uusille ulkoilureiteille. Mikäli reittejä lisätään tai täydennetään, sovitettava yhteen luonnonarvojen kanssa. Reittien suunnittelussa huomioidaan luontoarvot. - Ampumaradan meluntorjuntaan kiinnitettävä nykyistä enemmän huomiota. - Ajan myötä on pyrittävä siirtämään ampumaurheilu muualle paikkaan, jossa se ei häiritse melullaan. Ampumaradalla on tehty melua vähentäviä toimenpiteitä ja rata on luvallinen sekä maakuntakaavan mukainen. Ei ole tarkoituksenmukaista siirtää olevaa rataa muualle. - Vakkarsuo ei kuulu käsittelyssä olevaan kaava-alueeseen, joten sitä koskeva teksti on syytä poistaa. Tarkennetaan Vakkarsuota koskevaa osuutta kaavaselostuksessa. Vakkarsuo on samaa Natura-aluetta ja se on hyvä tuoda esille kaavaselostuksessa. Metsänomistajien liitto Järvi-Suomi - Suojelualueiden ulkopuoliset, laajat maa- ja metsätalousalueet tulisi poistaa kaavasta, sillä näiden alueiden poisjättäminen kaavasta ei heikennä maakuntakaavan tai suojelun tavoitteiden toteutumista. Alueiden merkitseminen kaavaan M-1-alueeksi ei rajoita metsätalouden harjoittamista.

6 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Vastine 6 (21) - Metsätalouden harjoittamiselle ei tulisi osoittaa rajoituksia kaavassa. - MY-1 alueille esitetty MRL 128 :n mukainen maisematyölupa on ainakin metsätalouden osalta tarpeeton. Esitämme, että ao. toimenpiderajoitus poistetaan kaavasta. Sama koskee myös metsätalouskäytössä olevia VR-alueita, jos sinne ollaan esittämässä samanlaisia toimenpiderajoituksia. Maisematyölupa on katsottu tarpeelliseksi harjun ydinalueilla, muilla maisemallisesti arvokkailla alueilla sekä alueilla joilla virkistyskäyttö on runsasta. Maisematyöluvan tarve ei kuitenkaan koske esim. harvennushakkuita.

7 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Vastine 7 (21) 1. Lauri, Pekka, Erkki ja Mikko Airaksinen (Saunataival 3:35) ehdottavat osayleiskaavassa otettavan huomioon voimassa olevan rantakaavan siten, että sen 24 yhteisrantaista loma-asuntoa osoitettaisiin kahdeksaksi omarantaiseksi asuinrakennuspaikaksi. Perusteluina esitetään alueen olemassa oleva vakituinen asuminen. Alueelle on myös ulotettu kunnallistekniikan palvelut, eli siltäkin kannalta on järkevää täydentää olemassa olevaa rakennuskantaa. Vastine: Rantakaavan 24 yhteisrantaisen 60m 2 rakennuspaikan muuntaminen kahdeksaksi suuremmaksi on mielestämme perusteltua. Yleiskaavan mitoituksessa oli tilan 3:35 osalta luonnosvaiheessa virhe, jonka vuoksi vain kolme rakennuspaikkaa oli osoitettu omarantaisiksi. Todellisuudessa tilalle kuuluisi yleiskaavan mitoituksessa 6 rantarakennuspaikkaa. Kantatilalla on todellista rantaviivaa 2659 metriä ja muunnettua rantaviivaa 2209 metriä. Mitoituskertoimella 6 rak.paikkaa/muunnettu rantakilometri muodostuu kantatilan rakennusoikeudeksi 13,3 rakennuspaikkaa. Rakennettuja paikkoja on 7. Näin ollen tilalla on yleiskaavan mitoituksen mukaan jäljellä 6 omarantaista rakennuspaikkaa. Tämä sekä voimassa oleva rantakaava ja alueen kunnallistekniikka huomioiden tilalle voidaan osoittaa 6 omarantaista asuinrakennuspaikkaa. Kaksi rakennuspaikkaa voitaisiin osoittaa yhteisrantaisina.

8 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Vastine 8 (21) 2. Jouni Siikasmaa, Harri Siikasmaa, Riitta Patja ja Viivi Siikasmaa Juha Siikasmaan kuolinpesän puolesta toivovat omistamansa tilan, Lintikko 3:56 VR-merkinnän muuttamista EO-merkinnäksi (maa-ainesten ottoalueeksi), siten kuin on Pohjois-Savon seutukaavassa osoitettu. Sininen nuoli oheisessa kartassa osoittaa ko. alueen. Vastine: Yleiskaavaluonnoksessa oli rajattu osa maakuntakaavan mukaisesta maa-ainestenottoalueesta pois, koska ottotoimintaa oli osalla alueesta lopetettu ja alueet maisemoitu. Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt pohjaveden suojelusuunnitelman, jossa ei osoiteta uutta ottamista.

9 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Vastine 9 (21) 3. Antti Lukkarinen esittää - tilan, Sorala Rn:o 3:27 alueella olevan VR-merkinnän muuttamista EO2/VR- merkinnäksi ao. kuvan mukaisella alueella kalliokiviaineksen ottamisen mahdollistamiseksi. Yleiskaavaluonnoksessa oli rajattu osa maakuntakaavan mukaisesta maaainestenottoalueesta pois, koska ottotoimintaa oli osalla alueesta lopetettu ja alueet maisemoitu. Kallion louhinta on ympäristöhäiriöitä (melu, pohjavesien virtausten muutos) tuottavaa toimintaa, eikä sitä ole tarkoitus osoittaa kaavassa VR-alueen, pohjavesialueen ja Natura-alueen läheisyyteen. - Muistuttaja vastustaa mahdollisesti muissa muistutuksissa esitettäviä rajoituksia tai lupakäytäntöjä metsänhoitoon VR-alueilla. VR-alueelle on katsottu tarpeelliseksi maisematyölupamenettely runsaan alueen virkistyskäytön vuoksi. - Kaavaluonnoksessa on osoitettu ulkoilureitiksi myös noin 1 m leveä polku, kun muut reitit ovat useita metrejä leveitä hiihtouria. Ohjeellisten ulkoilureittien osalta polun merkitseminen kaavaan tarkastellaan uudelleen. - Moottorikelkkareitin linjausta on muutettu kaavan itäosassa kaavaluonnoksessa näkyvään linjaukseen nähden Päivitetään uusi linjaus kaavaan.

10 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Vastine 10 (21) 4. Jussi Rossi ehdottaa osayleiskaavaluonnoksessa olevan suojelualueen rajattavan olemassa olevan Lintharju 3 -nimisen luonnosuojelualueen rajauksen mukaisesti Lehtilampi tilalla. Vrt. ao. kartta. Muutetaan rajaus vastaamaan maanomistajan ja ELY-keskuksen sopimia suojelualuerajauksia.

11 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Vastine 11 (21) 5. Mikko Sormusen kp puolesta Jussi Rossi ehdottaa osayleiskaavaluonnoksessa olevan suojelualueen rajattavan olemassa olevan Lintharju 3 -nimisen luonnosuojelualueen rajauksen mukaisesti Honkala Rn:o 1:20 tilalla. Vrt. yo. kartta. Poistetaan SL-merkintä, jolloin kaava on Lintharjun hoito- ja käyttösuunnitelman mukainen.

12 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Vastine 12 (21) 6. Seppo Myöhänen katsoo, että osayleiskaava vaikeuttaa hänen omistamansa tilan, Lintharju Rn:o 6:24 metsätalouskäyttöä. Myös kaavaluonnokseen merkitty suojelualueen koko em. tilalla on ristiriidassa Pohjois-Savon Ely-keskuksen laatiman hoito- ja käyttösuunnitelman kanssa. Lisäksi hän toivoo yleiskaavassa otettavan huomioon yksityisten maanomistajien kannanotot ja tekemään mahdollisesti maanvaihtoja. ELY-keskus neuvottelee maanomistajien kanssa suojelusta, tarjoten erilaisia vaihtoehtoja luonnonsuojelun toteutukselle. Kaavaehdotuksessa on osoitettu SL-aluevarauksella luonnonsuojelualueeksi Natura-alueen luonnonsuojelulailla toteutettavaksi osoitettu osa.

13 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Vastine 13 (21) 7. Pekka Airaksinen, Saunataival tilan osaomistaja huomauttaa, että - osayleiskaavaan rajauksessa tulisi säilyttää Saunaniemen alue ja siellä oleva kesäkoti Saunaniemen alue on tarkoitus pitää kaava-alueessa mukana. - kaavasuunnittelussa tulee huomioida Saunataival tilan voimassa oleva rantakaava. - em. rantakaavan alueelle tulisi osoittaa rantakaavassa jo olevien muiden rakennuspaikkojen lisäksi omarantaisia loma- ja vakituisia asuinrakennuspaikkoja 8-10 kpl. Rantakaava huomioidaan yleiskaavan suunnittelussa ja rantakaavassa osoitettu rakennusoikeus muunnetaan yleiskaavassa muotoon, joka olisi nykypäivänä toteutettavampi vaihtoehto. - maa-ainesten ottoalueita ei sijoitettaisi Lintharjulle ja vanhojen ottoalueiden maisemointia kiirehdittäisiin. Uusia ottoalueita ei ole osoitettu. - Saunataival tilan edustaja voisi olla suoraan yhteydessä osayleiskaavan laatijaan rantakaava-alueen sisältöön liittyvissä asioissa. Kaavoittajaan ja kunnan edustajiin voi olla yhteydessä suoraan.

14 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Vastine 14 (21) 8. Keijo Postari (Syväniemi Rn:o 3:4, Syvälahti Rn:o 3:6 ja Lähteenranta 3:29), Risto Karhunen (Sammalniemi 3:33) ja Leena Paananen (Kalaranta 3:39) - pitävät kaavaluonnoksessa Saunataipaleeseen osoitettua venepaikkaa huonona etäisen sijaintinsa vuoksi. Saunaniemen länsirannalle on varattu tiloille mahdollisuus venepaikkaan. Rasitteet on mainittu maarekisterissä. Yleiskaava ei poista rasitteita, joten venepaikkamahdollisuus säilyy. Pienialaisia muutaman veneen venepaikkoja ei ole tapana osoittaa yleiskaavassa. Mikäli tarvetta on ja kunta/maanomistajat onnistuvat neuvottelemaan suuremman valkaman alueelle, voidaan se merkitä kaavaan. - haluavat tietoa siitä, kuinka ym. asia etenee kaavanvalmistelussa. Kaavan etenemisestä ilmoitetaan kaupungin käytäntöjen mukaan.

15 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Vastine 15 (21) 9. Riitta Heikkilä (Kekkola/Lintharju Rn:o 7:16) vastustaa tilalla olevan Natura-alueen muuttamisen luonnonsuojelualueeksi. - esittää huolensa Kalatien käyttämisestä metsäpalstoille liikuttaessa. Tilan Natura-alueella sijaitseva osa on luonnonsuojelulailla toteutettavaksi osoitettua. ELY-keskus neuvottelee maanomistajien kanssa suojelusta, tarjoten erilaisia vaihtoehtoja toteutukselle. ELY-keskuksen mukaan tarkoitus on ollut että SL-alue rajoittuu Kalatiehen, joten Kalatie rajataan ulos SL-alueesta.

16 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Vastine 16 (21) 10. Riikka Hänninen (Kangasharju 1:36 ja Kankaala 1:41) esittää, että - osayleiskaavassa merkitään merkinnällä SL vain Ely keskuksen ko. tiloille suunnittelema luonnontilainen A-alue tai - Merkintään SL sisällytetään huomiointi alueiden käytön kahdesta eri muodosta ELY:n suunnittelemien A- ja B-alueiden pohjalta. - kysyy kalatien jäämisestä suojelualueen sisään. Vastine: Kaavamääräyksessä rauhoitusmääräysten osoitetaan käyvän ilmi suojelupäätöksestä Kalatie jätetään ehdotuksessa SL-alueen ulkopuolelle.

17 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Vastine 17 (21) 11. Liisa ja Esko Hänninen (Kangaslampi 19:155) - Ehdotamme Kangaslammin SL-alueen poistettavaksi. - Mikäli alueet tulevat metsäkäyttöä rajoittaviksi, vaadimme täyden korvauksen puustosta ja maapohjasta. Natura-rajoitukset ovat riittävät. - Kaavamerkintä MY-1 tulee muuttaa M-1 merkinnäksi, koska alue on tavanomaista metsämaata. - Natura-alueen ulkopuolella oleva M-1 alue Laitilansuolla tulee poistaa tarpeettomana. Vastine: Kangaslammin SL-alue tulee säilymään, sillä Natura-alueen toteutustapana on luonnonsuojelulaki. ELY-keskus neuvottelee maanomistajien kanssa suojelusta, tarjoten erilaisia vaihtoehtoja toteutukselle. Metsäalue muutetaan maakuntakaavan mukaisesti MU-alueeksi, eli maa- ja metsätalousalueeksi jolla on erityisiä ulkoilunohjaustarvetta. MU-alueella ei ole tarvetta maisematyöluvalle. M-1-alueen poistolle ei ole tarvetta, merkintä ei vaikuta metsänhoitoon.

18 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Vastine 18 (21) 12. Asko Kaipainen (Heinolanniemi 3:50) - Pyydän tarkistamaan tilan Heinolanniemi rantaviivan saaren kohdalta, koska saarta ei ole otettu huomioon kaavassa. Paperissa Heinolanniemi tilalle on merkitty 2,8 rakennusoikeutta, mutta kaavassa vain 2. - Miekkaveden puolella on tilalla 2 rakennusoikeutta, Koskelonveden puolelle pitäisi tulla Heinolanniemi 3:50 yksi rakennusoikeus lisää, ostettaessa tilaa vuonna 1992 Koskelonveden puolelle luvattiin rakennusoikeus. Vastine: Kyseessä oleva saari on noin 0,5 hehtaarin kokoinen, joten sille ei voi osoittaa rakentamista eikä sitä näin ollen ole laskettu mitoitukseen mukaan. Mitoitustaulukossa on kantatilan (poikkileikkausvuosi 1969) 3:22 Heinolanniemi alueella rantaviivaa 1878 metriä ja muunnettua rantaviivaa 1707 metriä. Alueen mitoitusvyöhyke on 4 rak.paikkaa/muunnettu rantakilometri. Kantatilan rakennusoikeudeksi muodostuu näin 6,8 rakennuspaikkaa. Neljä paikkaa näistä on käytetty, ja tuo kyseinen 2,8 eli 3 rakennuspaikkaa on jäljellä. Näistä yksi on kuitenkin sijoitettu tilalle 3:49, joka on lohkottu rakennuspaikaksi, mutta sinne ei ole rakennettu. Loput kaksi rakennuspaikkaa on sijoitettu tilalle 3:50 Heinolanniemi. Länsirannalle voitaneen osoittaa toinen jäljellä olevista rakennuspaikoista, mutta muinaisjäännökset on huomioitava rakentamisessa.

19 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Vastine 19 (21) 13. UPM-Kymmene Oyj (Harjulampi ) UPM-Kymmene Oyj on tehnyt esityksen toivomistaan muutoksista yleiskaavaluonnokseen omistamaansa kiinteistöä koskien. - SL alueen voisi muuttaa MY-alueeksi ja osaksi P alueeksi (nro 1). On kohtuutonta laajentaa SL aluetta vain yhden maanomistajan aluetta koskevaksi, etenkin, kun suojelulliset arvot ovat jo perustetulla SL alueella. Vastine: SL-alueet on tarkoitus osoittaa kahdella eri merkinnällä ELYkeskuksen ja maanomistajien välisten sopimusten pohjalta, jonka pohjalta määräytyvät toimenpiteet, joita alueella sallitaan sekä mahdolliset taloudellisten menetysten korvaukset. - Osa harjusta sopisi EO alueeksi (nro 2.)ja jatkossa Tutkimuslaitoksen laajennusalueeksi Vastine: Lintharjun alueella ei ole kaupungin päätöksen mukaisesti tarkoitus avata enää uusia maa-ainestenottoalueita. - Palvelualue raviradan (nro 3.) viereen antaisi mahdollisuudet kehittää ravirata-aluetta Vastine: Ravirata on Suonenjoen taajama-alueiden osayleiskaavassa osoitettu VU-merkinnällä. Sen viereen voidaan osoittaa alue vastaavalla merkinnällä. Ei kuitenkaan Natura-alueelle tai sen välittömään läheisyyteen. Myös muinaisjäännökset on huomioitava sijoittelussa. - Osa harjualueesta muutettaisiin P alueeksi (nro 4.) tulevaisuuden hankkeita varten Vastine: P-alueen laajentamiselle Natura-alueelle ei ole perusteita.

20 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Vastine 20 (21) 14. Metsäntutkimuslaitos - Metsäntutkimuslaitoksen Suonenjoen toimipaikan alue on merkitty pääosin palvelujen ja hallinnon alueeksi. Pienen Palolammen luona osa kiinteistöstä on kuitenkin osoitettu luonnonsuojelualueeksi - Suomen valtion omistama Metlan kiinteistö tulisi merkitä kokonaisuudessaan palvelujen ja hallinnon alueeksi, sillä Pienen Palolammen rannalla on yksikön toimintaan liittyviä rakennuksia. Lammesta otetaan myös kasteluvettä. Vastine: Alue on merkitty SL -varausalueeksi Pohjois-Savon maakuntakaavassa ja luonnonsuojelulailla toteutettavaksi alueeksi Natura-alueen hoito- ja käyttösuunnitelmassa. Alueella on Natura-luontotyyppejä (harjumetsät) ja harjulajistoa (kangasajuruoho, kanervisara, pohjanmasmalo). Suojeluvaraus ei estä rakennusten nykyistä käyttöä tai normaalia vedenottoa lammesta. 15. Senaatti-kiinteistöt Oy - Metsäntutkimuslaitoksen Suonenjoen toimipaikan alue on merkitty pääosin palvelujen ja hallinnon alueeksi. Pienen Palolammen luona osa kiinteistöstä on kuitenkin osoitettu luonnonsuojelualueeksi - Suomen valtion omistama Metlan kiinteistö tulisi merkitä kokonaisuudessaan palvelujen ja hallinnon alueeksi, sillä Pienen Palolammen rannalla on yksikön toimintaan liittyviä rakennuksia. Lammesta otetaan myös kasteluvettä. Vastine: Alue on merkitty SL -varausalueeksi Pohjois-Savon maakuntakaavassa ja luonnonsuojelulailla toteutettavaksi alueeksi Natura-alueen hoito- ja käyttösuunnitelmassa. Alueella on Natura-luontotyyppejä (harjumetsät) ja harjulajistoa (kangasajuruoho, kanervisara, pohjanmasmalo). Suojeluvaraus ei estä rakennusten nykyistä käyttöä tai normaalia vedenottoa lammesta. 16. Yrjö Rusanen, Hannu Rusanen - Haluttaisiin jakaa tila Honkaranta kahteen osaan, siten että molemmilla osilla olisi rakennuspaikka. Ote tilan kohdalta Lintharjun osayleiskaavaluonnoksesta

21 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Vastine 21 (21) Vastine: Tilan rakennusoikeus on osoitettu Saunataipaleen rantakaavassa, joka on hyväksytty Tuossa kaavassa nykytilan 3:43 alueella on vain yksi rakennuspaikka, eikä tilalle voida näin ollen osoittaa vastoin rantakaavaa uutta rakennuspaikkaa. Kuopiossa FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Timo Leskinen ja Pasi Ronkainen

Vastine Lintharjun osayleiskaavaehdotuksesta saatuihin lausuntoihin ja muistutuksiin. Pohjois-Savon ELY/Ympäristö ja luonnonvarat

Vastine Lintharjun osayleiskaavaehdotuksesta saatuihin lausuntoihin ja muistutuksiin. Pohjois-Savon ELY/Ympäristö ja luonnonvarat Vastine 1 (24) Pasi Ronkainen Suonenjoen kaupunki Kaupunginhallitus Herralantie 6 77601 SUONENJOKI Vastine Lintharjun osayleiskaavaehdotuksesta saatuihin lausuntoihin ja muistutuksiin Lausunnot: Pohjois-Savon

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 164-RAK1503 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa ranta-asemakaavan tavoitteet sekä sen, miten laatimis- ja suunnittelumenettely etenee. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sisältää myös

Lisätiedot

FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy LAUSUNNOT JA MUISTUTUKSET VASTINEINEEN 1 (4) Jonkerin ranta-asemakaavan ehdotus J.Isoherranen 18.11.

FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy LAUSUNNOT JA MUISTUTUKSET VASTINEINEEN 1 (4) Jonkerin ranta-asemakaavan ehdotus J.Isoherranen 18.11. FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy LAUSUNNOT JA MUISTUTUKSET VASTINEINEEN 1 (4) KUHMON KAUPUNKI JONKERIN RANTA-ASEMAKAAVA, EHDOTUKSEN TOINEN NÄHTÄVILLÄOLO 1.10-31.10.2013 Kaavaehdotuksesta saatiin 5 lausuntoa

Lisätiedot

Rautjärven kunta Rautjärven rantayleiskaavan muutos ja laajennus

Rautjärven kunta Rautjärven rantayleiskaavan muutos ja laajennus Rautjärven kunta Rautjärven rantayleiskaavan muutos ja laajennus Kaavaehdotus II oli nähtävillä 23.1. - 24.2.2012. Kaavaehdotuksesta saatiin 2 lausuntoa ja 6 muistutusta. Seuraavassa on lista lausunnoista

Lisätiedot

JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava

JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (7) JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava ja ranta-asemakaavan muutos, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis-

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 6 ) RAUTALAMMIN KUNTA SONKARI-KIESIMÄ RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

Viranomaisneuvottelun muistio

Viranomaisneuvottelun muistio 1 (5) Pasi Ronkainen UPM-Kymmene Oyj Jänisjoen ranta-asemakaava, Tohmajärvi UPM-Kymmene Oyj, Kyyrönlammen ja Mäntylammen ympäristöjen ranta-asemakaava, Joensuu Tornator Oyj, Palojärven, Tekojärven ja Ala-Koitajoen

Lisätiedot

Saunataipaleen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen

Saunataipaleen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen SUONENJOEN KAUPUNKI ANNA-LIISA AIRAKSINEN, ERKKI AIRAKSINEN JA PEKKA AIRAKSINEN Saunataipaleen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen Kaavaselostus, FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 549230-P30817 Kaavaselostus,

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (6) KONNEVEDEN KUNTA ETELÄ-KONNEVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Maankäyttö-

Lisätiedot

17/10.03.00.00/2016 Lausunto maa-ainesten ottolupahakemuksesta; Pieksämäki; Syvänsi; Sorala II, 593-450-8-8

17/10.03.00.00/2016 Lausunto maa-ainesten ottolupahakemuksesta; Pieksämäki; Syvänsi; Sorala II, 593-450-8-8 Pieksämäen kaupunki Rakennusvalvonta/ Juhani Ronkainen juhani.ronkainen@pieksamaki.fi 5/2016 Viite: pyyntö 2.2.2016 17/10.03.00.00/2016 maa-ainesten ottolupahakemuksesta; Pieksämäki; Syvänsi; Sorala II,

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 175-RAK1510 1 (8) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa ranta-asemakaavan tavoitteet sekä sen, miten laatimis- ja suunnittelumenettely etenee. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sisältää myös

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS. Alavuden rantaosayleiskaavan 1. osan muutos Seinäjärvi, 10-404-13-31 ja 10-404-13-66. Alavuden kaupunki / Ympäristöpalvelut

KAAVASELOSTUS. Alavuden rantaosayleiskaavan 1. osan muutos Seinäjärvi, 10-404-13-31 ja 10-404-13-66. Alavuden kaupunki / Ympäristöpalvelut KAAVASELOSTUS Alue Alavuden rantaosayleiskaavan 1. osan muutos Seinäjärvi, 10-404-13-31 ja 10-404-13-66 Alavuden kaupunki / Ympäristöpalvelut 12.04.2016 2 Kaavaselostuksen sisällysluettelo: 1 Perus- ja

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 164-RAK1503 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa ranta-asemakaavan tavoitteet sekä sen, miten laatimis- ja suunnittelumenettely etenee. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sisältää myös

Lisätiedot

TOHMAJÄRVI Jänisjoen ranta-asemakaava, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

TOHMAJÄRVI Jänisjoen ranta-asemakaava, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 7 ) TOHMAJÄRVI Jänisjoen ranta-asemakaava, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1. MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

LAUSUNNOT. KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Tekniset palvelut PL 5, 98100 Kemijärvi. 1. Lapin ELY-keskus

LAUSUNNOT. KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Tekniset palvelut PL 5, 98100 Kemijärvi. 1. Lapin ELY-keskus 1 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Tekniset palvelut PL 5, 98100 Kemijärvi tekninen@kemijarvi.fi 9.10.2015 Liite 5 Ehdotusvaiheen nähtävilläoloaikana (28.8 28.9.2015) saatujen lausuntojen (3 kpl) ja mielipiteiden (5

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 14.2.2012

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 14.2.2012 OAS 1 (6) KONNEVEDEN KUNTA PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Hannu Heiskanen OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 14.2.2012 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain

Lisätiedot

Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 2, Kokemäen kaupunki, Ehdotusvaihe

Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 2, Kokemäen kaupunki, Ehdotusvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 27.03.2019 Diaarinumero VARELY/2018/2018 Liite 1 kpl Kokemäen kaupunki kokemaki@kokemaki.fi anne.peltonen@kokemaki.fi Viite: Lausuntopyyntö 30.1.2019 Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan

Lisätiedot

Marja-Leena Neuvon ym valitus Rantasalmen kunnanvaltuuston päätökseen 25.5.2015 14/ Haukiveden - Haapaselän rantaosayleiskaavan muutos

Marja-Leena Neuvon ym valitus Rantasalmen kunnanvaltuuston päätökseen 25.5.2015 14/ Haukiveden - Haapaselän rantaosayleiskaavan muutos Kunnanhallitus 1.9.2015 Itä-Suomen hallinto-oikeus Marja-Leena Neuvon ym valitus Rantasalmen kunnanvaltuuston päätökseen 25.5.2015 14/ Haukiveden - Haapaselän rantaosayleiskaavan muutos Rantasalmen kunnanhallitus

Lisätiedot

Rytkyn rantaosayleiskaava

Rytkyn rantaosayleiskaava FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Kaavaehdotuksen vastineet 1 (7 ) Harjukatu 2 74701 Kiuruvesi Rytkyn rantaosayleiskaava VASTINE KAAVAEHDOTUKSESTA ANNETTUIHIN KANNANOTTOIHIN Lausunnot Pohjois-Savon ELY-keskus

Lisätiedot

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A KAAVIN KUNTA Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P23617 Kaavaselostus 1 (2) Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

KUNINKAANSAARI, NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

KUNINKAANSAARI, NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RAUTALAMMIN KUNTA KUNINKAANSAARI, NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Lisätiedot

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T E K N IIK K A RAUTALAMMIN KUNTA Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20667 Kaavaselostus Lilian Savolainen Sisällysluettelo

Lisätiedot

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO HIRVENSALMEN KUNTA PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO Kaavaselostus 5.9.2012 Kaavan vireilletulo: Tekninen lautakunta 28.2.2012 31 Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta 18.9.2012

Lisätiedot

Lausunto Riihimaan ranta-asemakaavan muutoksesta 5, ehdotusvaihe

Lausunto Riihimaan ranta-asemakaavan muutoksesta 5, ehdotusvaihe LAUSUNTO Diaarinumero VARELY/3452/2017 Varsinais-Suomi 22.12.2017 Kustavin kunnanhallitus kustavi@kustavi.fi Viite: lausuntopyyntö 24.11.2017 Lausunto Riihimaan ranta-asemakaavan muutoksesta 5, ehdotusvaihe

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (8) S. Paananen, T. Järvinen Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä... 1 1.1 Kaavaprosessin

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Juankosken kaupunki 1/6 JUANKOSKEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS Tikanniemen ranta-alueet OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS Asemakaavan muutos koskee Juankosken asemakaava-aluetta Tikanniemessä.

Lisätiedot

Inari NELLIMÖN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 23 RAKENNUSPAIKKA 1 JA VR-ALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 02.12.

Inari NELLIMÖN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 23 RAKENNUSPAIKKA 1 JA VR-ALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 02.12. Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Inari NELLIMÖN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 23 RAKENNUSPAIKKA 1 JA VR-ALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 02.12.2013 Seitap Oy 2013-2014

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (6) KAAVIN KUNTA VIHTAJÄRVI PEUKALONIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 23.2.2015 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö-

Lisätiedot

PYHÄSELKÄ TELMONSELÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS

PYHÄSELKÄ TELMONSELÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LIPERIN KUNTA PYHÄSELKÄ TELMONSELÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS EHDOTUS 1.3.2016 Kaavan valmisteluaineisto nähtävillä: 17.12.2015 15.1.2016 Kaavaehdotus nähtävillä:

Lisätiedot

1 HANKEKUVAUS JA SUUNNITTELUTILANNE

1 HANKEKUVAUS JA SUUNNITTELUTILANNE FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 10 ) JOUTSAN KUNTA JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN OSITTAINEN MUUTTAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 HANKEKUVAUS JA SUUNNITTELUTILANNE

Lisätiedot

SIMO Simojoen yleiskaavan muutos Tila Harjusranta RN:o 14:58 (Lohiranta Oy) Tila Vehkaperä RN:o 48:4 (Simon kunnan tila Hannilassa) Tila RN:o 50:3

SIMO Simojoen yleiskaavan muutos Tila Harjusranta RN:o 14:58 (Lohiranta Oy) Tila Vehkaperä RN:o 48:4 (Simon kunnan tila Hannilassa) Tila RN:o 50:3 SIMO Simojoen yleiskaavan muutos Tila Harjusranta RN:o 14:58 (Lohiranta Oy) Tila Vehkaperä RN:o 48:4 (Simon kunnan tila Hannilassa) Tila RN:o 50:3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) SIMON KUNTA

Lisätiedot

ELENIA OY:N LAUSUNTO 6.11.2013 KUKON RANTA-ASEMAKAAVASTA JA RANTA- ASEMAKAAVAMUUTOKSEN LUONNOKSESTA

ELENIA OY:N LAUSUNTO 6.11.2013 KUKON RANTA-ASEMAKAAVASTA JA RANTA- ASEMAKAAVAMUUTOKSEN LUONNOKSESTA ELENIA OY:N LAUSUNTO 6.11.2013 KUKON RANTA-ASEMAKAAVASTA JA RANTA- ASEMAKAAVAMUUTOKSEN LUONNOKSESTA Alueella sijaitsee Elenia Oy:n omistamia maakaapeleita. Maakaapelit kulkevat pääosin olemassa olevien

Lisätiedot

Uusikaupunki, Raudainen-Koivunen-Kiveistenmaa ranta-asema ja rantaasemakaavan

Uusikaupunki, Raudainen-Koivunen-Kiveistenmaa ranta-asema ja rantaasemakaavan Varsinais-Suomi LAUSUNTO 30.1.2019 Diaarinumero VARELY/1497/2018 Liite 1 kpl kirjaamo@uusikaupunki.fi Viite: Kaavoittajan sähköposti 3.1.2019 Uusikaupunki, Raudainen-Koivunen-Kiveistenmaa ranta-asema ja

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 3.10.2018 Lempyyn osayleiskaavan OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 306-RAK1710 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI SAVIKKAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 13.11.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

TERVON KUNTA ALLAAN TILAN ASEMAKAAVA ( ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 1 Hankekuvaus

TERVON KUNTA ALLAAN TILAN ASEMAKAAVA ( ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 1 Hankekuvaus FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunntelma 1 ( 6 ) TERVON KUNTA ALLAAN TILAN ASEMAKAAVA (844-411-7-1) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Hankekuvaus Asemakaava koskee Tervon

Lisätiedot

Yhdyskuntatekniikan lautakunta 78 10.12.2014

Yhdyskuntatekniikan lautakunta 78 10.12.2014 Yhdyskuntatekniikan lautakunta 78 10.12.2014 Sarvvikinportin (ent. Kurkiranta) asemakaava (hanke 34500), osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkistaminen ja hyväksyminen MRL 62 :n ja 63 :n mukaisesti

Lisätiedot

1. Aloite, hakija. 2. Suunnittelualue

1. Aloite, hakija. 2. Suunnittelualue 9 10 Uusikaupunki, Pyhämaa, Kari, Pöylä ym. LIITE 1 Ranta-asemakaava Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n tarkoittama osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kari 895-487-1-66, Eteläranta 895-487-1-11, Pöylä

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 306-RAK1710 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI RUISSAARI-VARTSAARI RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 22.1.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

NILSIÄN KAUPUNKI, TAHKOVUORI

NILSIÄN KAUPUNKI, TAHKOVUORI Nilsiän kaupunki, Tahkovuori 1 (6) NILSIÄN KAUPUNKI, TAHKOVUORI ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 288 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS Asemakaavan muutos koskee Tahkovuoren asemakaava-alueen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.11.2002 täyd. 25.9.2003 20.4.2011 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KOSKIEN RANTA-ASEMAKAAVOJEN MUUTOKSIA NUMMI- PUSULAN KUNNASSA SOMERON YHTEISMETSÄN (874:1:0) RANTA- ASEMAKAAVA-ALUEILLA KIVIJÄRVELLÄ,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Nilsiän kaupunki, Tahkovuori 1/5 NILSIÄN KAUPUNKI TAHKOVUORI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 184, 185 JA 307 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS Asemakaavan muutos koskee kortteleita 184,

Lisätiedot

Kaavanlaatijan vastineet

Kaavanlaatijan vastineet Pöyry Finland Oy Itkonniemenkatu 13 FI-70500 Kuopio Finland Kotipaikka Helsinki, Finland Kaavanlaatijan vastineet Päiväys 14.1.2014 Sivu 1 (7) Yhteyshenkilö Jorma Harju Aihe: Sotkuman osayleiskaavan laadinta:

Lisätiedot

PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila (osa) Kaavaehdotus

PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila (osa) Kaavaehdotus PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila 739-421-7-414 (osa) Kaavaehdotus 10.8.2016 1 Osayleiskaavan muutoksen selostus, joka koskee Pien-Saimaan osayleiskaavaa. 1 PERUSTIEDOT

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (5) KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

vähintään 30 m. Rantaan ulottuvalle AO- alueelle voidaan rakentaa rantaan yksi kerrosalaltaan

vähintään 30 m. Rantaan ulottuvalle AO- alueelle voidaan rakentaa rantaan yksi kerrosalaltaan KARSTULA ITÄISTEN JA LÄNTISTEN VESISTÖJEN OIKEUSVAIKUTTEINEN RANTAOSAYLEISKAAVA MK :0000 MERKINTÖJEN SELITYKSET JA KAAVAMÄÄRÄYKSET : AM AO AO-3 RA MAATILOJEN TALOUSKESKUSTEN ALUE. Alueelle saa sijoittaa

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA?

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) VIEREMÄN KUNTA VALKEISKYLÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 925-417-4-36 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? 2

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 243-RAK1605 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI SAUKO-MUSTAKARTA-KOIVUNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 25.7.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI HÄMEENTAIPALEEN ITÄRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI)

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI HÄMEENTAIPALEEN ITÄRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 27.2.2014, tark.8.5.14, tark. 8.8.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI HÄMEENTAIPALEEN ITÄRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

Lausunnon antaja Lausunnossa esitetty Vastine Fingrid Oy - Ei huomautettavaa kaavaehdotuksesta

Lausunnon antaja Lausunnossa esitetty Vastine Fingrid Oy - Ei huomautettavaa kaavaehdotuksesta Lausunnon antaja Lausunnossa esitetty Vastine Fingrid Oy - Ei huomautettavaa kaavaehdotuksesta - Tiedotus kaavan etenemisestä Fingrid Oyj / Mika Penttilä. Trafi - Ei huomautettavaa kaavaehdotuksesta Ilmatieteen

Lisätiedot

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS Maanmittari Oy Öhman 2014 RANTA-ASEMAKAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Ranta-asemakaavaselostus koskee 2.1.2014 päivättyä ranta-asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

SYVÄRINRANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SYVÄRINRANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kuopion kaupunki 1/6 KUOPION KAUPUNKI SYVÄRINRANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS alue sijoittuu Tahkovuoren rinnealueen pohjoispuolelle Syvärin rannalle.

Lisätiedot

OAS. SUONENJOEN KAUPUNKI Tekninen osasto IISVEDEN JA MIEKKAVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OAS. SUONENJOEN KAUPUNKI Tekninen osasto IISVEDEN JA MIEKKAVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OAS SUONENJOEN KAUPUNKI Tekninen osasto 17.5.2017 IISVEDEN JA MIEKKAVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitusprosessin riittävän

Lisätiedot

Pienvesistöjen rantaosayleiskaava, eteläosa

Pienvesistöjen rantaosayleiskaava, eteläosa SAARIJÄRVEN KAUPUNKI Pienvesistöjen rantaosayleiskaava, eteläosa mielipiteiden vastineet 613-P29372 Ouni Maria Sisällysluettelo 1 mielipide... 1 2 mielipide... 2 3 mielipide... 3 4 mielipide... 4 5 mielipide...

Lisätiedot

1. Pohjois-Karjalan ELY-keskus 2. 2. Pohjois-Karjalan maakuntaliitto 5. 3. Pohjois-Savon ELY-keskus (liikenne ja infrastruktuuri) 5. 4.

1. Pohjois-Karjalan ELY-keskus 2. 2. Pohjois-Karjalan maakuntaliitto 5. 3. Pohjois-Savon ELY-keskus (liikenne ja infrastruktuuri) 5. 4. Rääkkylän kunta Oriveden rantaosayleiskaava Kaavaluonnos oli nähtävillä 15.8. 20.9.2013. Kaavaluonnoksesta saatiin 10 lausuntoa. Seuraavassa on listattuna lausunnot sekä kaavoittajan niihin antamat vastineet.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 11.9.2012 tark. 15.10.2013

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 11.9.2012 tark. 15.10.2013 OAS 1 (6) 15.10.2013 Kirkonkylän asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KULAJOEN ALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 11.9.2012 tark. 15.10.2013 MIKÄ ON OSALLISTUMIS

Lisätiedot

RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS

RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN PIIPSJÄRVEN KYLÄN TILOJA SOUTULA 46:20 JA SURFIRANTA 46:12 KOSKEVA RANTA-ASEMAKAAVA Kaavan päiväys: 26.6.2012

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9. HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 14.4.2015 Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.2014 162 Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto 1. Sisällysluettelo

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 162-RAK1602 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa ranta-asemakaavan tavoitteet sekä sen, miten laatimis- ja suunnittelumenettely etenee. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sisältää myös

Lisätiedot

KEITURIN-VIHRIÄLÄN ALUEEN ASEMAKAAVA JA MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 16.5.2012. Tark. 30.11.2012

KEITURIN-VIHRIÄLÄN ALUEEN ASEMAKAAVA JA MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 16.5.2012. Tark. 30.11.2012 V I R R A T KEITURIN-VIHRIÄLÄN ALUEEN ASEMAKAAVA JA MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.5.2012. Tark. 30.11.2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY.

Lisätiedot

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI 1 INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N 50170 MIKKELI RYTÖLÄ -RANTAMÄKI RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulosta ilmoitettu 3.10.2015 Tekninen lautakunta hyväksynyt,

Lisätiedot

Liite 1 LUONNOS. KOHDE 1 Kortejärvi, kiinteistöt ja Voimassa oleva kaava Muutosluonnos

Liite 1 LUONNOS. KOHDE 1 Kortejärvi, kiinteistöt ja Voimassa oleva kaava Muutosluonnos KOHDE 1 Kortejärvi, kiinteistöt 623-407-2-53 ja 2-51 Nykyisessä kaavassa merkitty kaksi rakennusoikeutta tilalle 623-407-2-51 järven etelärannalla. Tilalle 2-53 ei ole osoitettu rakennusoikeutta. Muutosluonnokseen

Lisätiedot

KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS

KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 16.12.2014 / KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2014 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

Itäosan rantaosayleiskaava

Itäosan rantaosayleiskaava Vastine 1 (6) Leskinen Timo 25.9.2018 Kunnanhallitus Itäosan rantaosayleiskaava Ehdotukseen tehtyjen muutosten johdosta tulleet maanomistajien esitykset. Esko Iivarinen on esittänyt uuden rakennuspaikan

Lisätiedot

Uuraisten kunta Uuraisten kunnan vesistöjen rantayleiskaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Uuraisten kunta Uuraisten kunnan vesistöjen rantayleiskaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma UURAISTEN KUNTA UURAISTEN KUNNAN VESISTÖJEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. MIKÄ ON OSALLITUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 edellyttää, että

Lisätiedot

Kaavaehdotus II oli nähtävillä 1.8. 3.9.2012. Kaavaehdotuksesta saatiin 10 lausuntoa. Seuraavassa on lausunnot sekä kaavoittajan vastineet.

Kaavaehdotus II oli nähtävillä 1.8. 3.9.2012. Kaavaehdotuksesta saatiin 10 lausuntoa. Seuraavassa on lausunnot sekä kaavoittajan vastineet. Kiteen kaupunki Oriveden rantaosayleiskaava Kaavaehdotus II oli nähtävillä 1.8. 3.9.2012. Kaavaehdotuksesta saatiin 10 lausuntoa. Seuraavassa on lausunnot sekä kaavoittajan vastineet. Sisällysluettelo

Lisätiedot

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen Kunnanhallituksen 61 02.10.2014 Kunnanhallituksen 82 04.12.2014 Kunnanhallituksen 23 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 09.06.2015 Kunnanvaltuusto 36 17.06.2015 Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 162-RAK1602 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI HEIKKALANPÄÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 29.1.2016 10.5.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

NAANTALI, KETTUMAA RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS

NAANTALI, KETTUMAA RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS MAANMITTARI OY ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 21.3.2013 NAANTALI, KETTUMAA RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja

Lisätiedot

Vastine Iso-Valkeisen ranta-asemakaavasta saatuun palautteeseen

Vastine Iso-Valkeisen ranta-asemakaavasta saatuun palautteeseen Vastine 1 (5) Leskinen Timo 27.11.2013 Leppävirran kunta Tekninen lautakunta Iso-Valkeisen ranta-asemakaava Vastine Iso-Valkeisen ranta-asemakaavasta saatuun palautteeseen Pohjois-Savon liitolla ei ollut

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

1 HANKEKUVAUS JA SUUNNITTELUTILANNE

1 HANKEKUVAUS JA SUUNNITTELUTILANNE FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 10 ) HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTTAMINEN JA LAAJENNUS, ISO- VIHTARIN JA SUURI-PÖLLÄKKÄ JÄRVIEN

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 103 03.12.2014

Tekninen lautakunta 103 03.12.2014 Tekninen lautakunta 103 03.12.2014 NURMES, PIELISEN-KUOKKASTENJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS JA -LAAJENNUS (ELLUN ALUEEN MOOTTORIKELKKA- JA KOIRAVALJAKKOURA SEKÄ YHTEISKÄYTTÖ MÖNKIJÄLLE JA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI VENESJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS 26.1.2016 OSAYLEISKAAVAN MUUTOS koskee Kankaanpään Venesjärven kylän tiloja 214-423-1-176 Hohkaranta,

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 120 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 120 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Nilsiä, Tahkovuori 1/5 NILSIÄ, TAHKOVUORI ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 120 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS Asemakaavan muutos koskee Tahkovuoren asemakaava-alueen korttelia 110, 119

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TUUSNIEMEN KUNTA PAHKASALON ASEMAKAAVA. OAS 1 (5) Tuusniemen kunta Pahkasalon asemakaava

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TUUSNIEMEN KUNTA PAHKASALON ASEMAKAAVA. OAS 1 (5) Tuusniemen kunta Pahkasalon asemakaava Leskinen Timo 15.10.2013 OAS 1 (5) Pahkasalon asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TUUSNIEMEN KUNTA PAHKASALON ASEMAKAAVA 1. HANKEKUVAUS Asemakaava koskee tiloja 403-1-92 (Mutalahti), 403-1-93

Lisätiedot

Liite 19 1 (7) 22.3.2016. Marttilan kunta Verhonkulman 3. tuulivoimaosayleiskaavaehdotus Lausunnot ja muistutukset sekä kaavan laatijan vastine näihin

Liite 19 1 (7) 22.3.2016. Marttilan kunta Verhonkulman 3. tuulivoimaosayleiskaavaehdotus Lausunnot ja muistutukset sekä kaavan laatijan vastine näihin Liite 19 1 (7) 22.3.2016 Marttilan kunta Verhonkulman 3. tuulivoimaosayleiskaavaehdotus Lausunnot ja muistutukset sekä kaavan laatijan vastine näihin Sisällysluettelo Marttilan Verhonkulman tuulivoimapuiston

Lisätiedot

Taajama-alueen osayleiskaavan muutos

Taajama-alueen osayleiskaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A HARTOLAN KUNTA Taajama-alueen osayleiskaavan muutos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P21427 annettuihin mielipiteisiin I (I) Reinikainen Kuisma Sisällysluettelo 1 Itä-Hämeen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/7 1 b KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA 15.2.2007

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/7 1 b KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA 15.2.2007 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/7 1 b 7 LAUSUNTO PORVARINLAHDEN ETELÄRANNAN LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISESITYKSESTÄ SEKÄ HOITO- JA KÄYTTÖSUUNNITELMASTA Kslk 2007-56, Ylk 2 9.1.2007 Karttaruudut L6,

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (6) KAAVIN KUNTA RIIHINIEMEN RANTAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 22.4.2014 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö-

Lisätiedot

Kehvonsalon kartanon ranta-asemakaavan kumoaminen. Selostus kv hyväksynyt

Kehvonsalon kartanon ranta-asemakaavan kumoaminen. Selostus kv hyväksynyt Kehvonsalon kartanon ranta-asemakaavan kumoaminen Selostus 8.10.2018 kv hyväksynyt 22.10.2018 23 Sisällys 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 1 1.1 Kaavan nimi... 1 2 RANTA-ASEMAKAAVA-ALUEEN SIJAINTI... 1 3

Lisätiedot

UUSIKAUPUNKI 895 Kammela 480. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

UUSIKAUPUNKI 895 Kammela 480. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma UUSIKAUPUNKI 895 Kammela 480 LEPPÄKARIN RANTA-ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Vainilan tilan 6:9 luoteisrantaa. Naantali 29.5.2012 / 20.12.2012 / 21.11.2013 Juha Erjanti, DI 1. Suunnittelualue

Lisätiedot

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO HIRVENSALMEN KUNTA PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO Kaavaselostus 20.2.2012 Kaavan vireilletulo: Tekninen lautakunta 7.10.2011 39 Kaavan hyväksyminen:

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANMITTARI ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 15.9.2016 PARAINEN KORPPOO, ÖSTERSKÄR-VESTAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue

Lisätiedot

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LEPPÄVIRRAN KUNTA Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen Kaavaselostus, ehdotus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20689 Kaavaselostus, ehdotus 1

Lisätiedot

Ranta-asemakaava koskee Sulkavan kunnan Hasulan kylän tilaa 2:31 ja Koskutjärven kylän tilaa 1:17.

Ranta-asemakaava koskee Sulkavan kunnan Hasulan kylän tilaa 2:31 ja Koskutjärven kylän tilaa 1:17. SULKAVAN KUNTA KÄRKIHARJUNMÄEN JA LÄHIALUEIDEN RANTA- ASEMAKAAVA Kaavaselostus Luonnos 11.1.2012 Ranta-asemakaava koskee Sulkavan kunnan Hasulan kylän tilaa 2:31 ja Koskutjärven kylän tilaa 1:17. Ranta-asemakaavalla

Lisätiedot

Suunnittelualueen pinta-ala on n. 170 ha. Rantaviivaa suunnittelualueelle on n. 11 km ja muunnettua rantaviivaa n. 6,5 km.

Suunnittelualueen pinta-ala on n. 170 ha. Rantaviivaa suunnittelualueelle on n. 11 km ja muunnettua rantaviivaa n. 6,5 km. 1(5) SULKAVAN KUNTA HASULAN JA KOSKUTJÄRVEN KYLÄT KÄRKIHARJUNMÄEN JA LÄHIALUEIDEN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. MIKÄ ON OSALLITUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain

Lisätiedot

Liite 5. Melunleviämiskartat. Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö.

Liite 5. Melunleviämiskartat. Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö. Melunleviämiskartat Liite 5 Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö. Maanomistus Liite 6 Kunnan omistamat maa-alueet on merkitty

Lisätiedot

VARKAUDEN KAUPUNKI JÄRVIALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, Ala-Lylyjärvi (VRK 219/2017)

VARKAUDEN KAUPUNKI JÄRVIALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, Ala-Lylyjärvi (VRK 219/2017) OAS 1 (5) Varkauden kaupunki Järvialueen rantaosayleiskaavan muutos, Ala-Lylyjärvi VARKAUDEN KAUPUNKI JÄRVIALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, Ala-Lylyjärvi (VRK 219/2017) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

JUANKOSKI Pieksän järvien ja Muuruvesi - Karhonvesi roykmuutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

JUANKOSKI Pieksän järvien ja Muuruvesi - Karhonvesi roykmuutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JUANKOSKI Pieksän järvien rantaosayleiskaavan ja Muuruveden Karhonveden rantaosayleiskaavan muutos Rantaosayleiskaavamuutokset koskevat tiloja Haukiniemi 434-1- 129, Venhonranta 434-2-58, Pieksänranta

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy LAUKONSELÄN JA KARTANOALUEEN RANTA- ASEMAKAAVA. Mitoitusraportti

FCG Finnish Consulting Group Oy LAUKONSELÄN JA KARTANOALUEEN RANTA- ASEMAKAAVA. Mitoitusraportti FCG Finnish Consulting Group Oy LAUKONSELÄN JA KARTANOALUEEN RANTA- ASEMAKAAVA Mitoitusraportti 13.2.2012, tarkastettu 14.5.2013 FCG Finnish Consulting Group Oy Mitoitusraportti I P15872 13.2.2012 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

HAUKINIEMI, NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

HAUKINIEMI, NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RAUTALAMMIN KUNTA HAUKINIEMI, NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 220 Asianro 5398/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-510-10-33 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Kaavoitukseen liittyvä aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu pidetään 8.4.2010. Kaava-asiakirjat esityslistan oheismateriaalina.

Kaavoitukseen liittyvä aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu pidetään 8.4.2010. Kaava-asiakirjat esityslistan oheismateriaalina. Tekninen jaosto 35 12.04.2010 Tekninen jaosto 65 16.06.2010 Tekninen jaosto 82 08.09.2010 Kunnanhallitus 230 22.09.2010 Kunnanvaltuusto 39 10.11.2010 Kunnanhallitus 27 11.01.2011 Kunnanhallitus 252 19.12.2011

Lisätiedot

Lausunto Petsamon ranta-asemakaavasta, luonnosvaihe

Lausunto Petsamon ranta-asemakaavasta, luonnosvaihe LAUSUNTO Diaarinumero VARELY/2925/2017 Varsinais-Suomi 28.11.2017 Uudenkaupungin kaupunki Kaupunkisuunnittelu kirjaamo@uusikaupunki.fi annakaarina.lamminpaa@uusikaupunki.fi Viite: lausuntopyyntö 6.10.2017

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy. Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Kaavaselostus. Ehdotus

FCG Finnish Consulting Group Oy. Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Kaavaselostus. Ehdotus FCG Finnish Consulting Group Oy Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Kaavaselostus Ehdotus FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus I SISÄLLYSLUETTELO 1 Tiivistelmä... 1 1.1

Lisätiedot

HANKO, VESTERVIK RANTA-ASEMAKAAVA

HANKO, VESTERVIK RANTA-ASEMAKAAVA 1 MAANMITTARI OY ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 15.11.2013 HANKO, VESTERVIK RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja kaavoitustilanne

Lisätiedot

PARAISTEN KAUPUNKI HAVERÖ-NORRBACKA RANTA-ASEMAKAAVA KAAVASELOSUS

PARAISTEN KAUPUNKI HAVERÖ-NORRBACKA RANTA-ASEMAKAAVA KAAVASELOSUS PARAISTEN KAUPUNKI HAVERÖ-NORRBACKA RANTA-ASEMAKAAVA KAAVASELOSUS Maanmittari Oy Öhman 2016 KÄSITTELYVAIHEET Ilmoitus kaavamuutoksen aloituksesta kuulutettu 11.6.2015 Ympäristölautakunta... Ehdotus nähtävänä

Lisätiedot