ÄLYKÄSTÄ TALOTEKNIIKKAA KIINTEISTÖN KOKO ELINKAARELLE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ÄLYKÄSTÄ TALOTEKNIIKKAA KIINTEISTÖN KOKO ELINKAARELLE"

Transkriptio

1 h

2 MEISTÄ ÄLYKÄSTÄ TALOTEKNIIKKAA KIINTEISTÖN KOKO ELINKAARELLE Toimiva kiinteistö on monen tekijän summa. Kun halutaan energiatehokas, toimiva rakennus, jossa ihmisten on hyvä olla, työskennellä ja asua, älykkäät talotekniikan ratkaisut ovat avainasemassa. Are on suomalainen perheyritys, jolla on yli sadan vuoden kokemus talotekniikasta. Tarjoamme ratkaisuja ja palveluita kiinteistön koko elinkaarelle uudiskohteiden rakentamisesta ylläpitoon ja huoltoon, huollosta modernisointiin ja korjausrakentamiseen. Tahdomme olla talotekniikan suunnannäyttäjä ja siksi kehitämme toimintaamme jatkuvasti. Työskentelemme tiiviisti yhdessä asiakkaidemme kanssa löytääksemme parhaat ratkaisut, oli kyseessä sitten toimisto, hotelli, sairaala tai teollisuuslaitos. Tavoitteena on aina energiatehokkaat tilat ja tilojen käyttäjille miellyttävät sisäolosuhteet, kustannustehokkaasti toteutettuina. Me huolehdimme, että kiinteistössäsi voidaan hyvin. Meillä on noin 3200 työntekijää Suomessa sekä Ruotsissa ja Pietarin alueella Venäjällä. Osaamisen jatkuva kehittäminen sekä työturvallisuuteen ja yhtenäisiin toimintatapoihin panostaminen takaavat palvelumme korkean laadun.

3 UUDISPROJEKTIT ENNAKOIVAA RAKENTAMISTA KESTÄVÄ JA TEHOKAS KIINTEISTÖ Kun kiinteistön elinkaaren eri vaiheet huomioidaan jo uudisrakentamisen suunnitteluvaiheessa, saavutetaan kestävä, energiatehokas ja laadukas lopputulos. Are tarjoaa uudiskohteellesi kaikki kiinteistöjen talotekniset järjestelmät. Meillä on kokemusta ja näkemystä siitä, miten eri järjestelmät sovitetaan yhteen saumattomasti ja miten ne palvelevat kiinteistön tulevia käyttäjiä parhaiten, rakennuksen koko elinkaaren ajan. Tukenasi on kokenut projektinjohdon asiantuntijajoukko, joka johtaa vaativatkin rakennusprojektit aina suunnittelun ohjauksesta toteutukseen ja käyttöönottoon asti, aikataulusta ja budjetista kiinni pitäen. Kun rakennat, Are takaa talotekniikan laadun. 25% säästöä ostoenergiaan ARE SENSUS Älykäs talotekniikkajärjestelmä säästää energiankulutuksessa sisäolosuhteista tinkimättä. Ota kiinteistön ilmaisenergiat käyttöön ja säästä jopa 25% ostoenergiaa.

4 YLLÄPITO JA HUOLTO JOUSTAVAA YLLÄPITOA TYYTYVÄISET KÄYTTÄJÄT Ihmiset viihtyvät hyvin hoidetussa kiinteistössä ja kiinteistö säilyttää arvonsa. Toimivalla talotekniikalla on kokonaisuudessa merkittävä rooli: se varmistaa miellyttävät sisäolosuhteet, turvallisen ympäristön sekä kiinteistön sujuvan toiminnan kustannustehokkaasti. Are tarjoaa kiinteistöllesi asiantuntevat talotekniikan ylläpitopalvelut vuorokauden ympäri. Kartoitamme tarpeet kanssasi ja rakennamme sinulle sopivan palvelukokonaisuuden. Toimintatapamme on ennakoiva: optimoimme energiankulutusta ja kehitämme jatkuvasti kiinteistönhoidon laatua, yhdessä asiakkaan kanssa. Tarvittaessa ehdotamme uusia, energia- ja kustannustehokkaampia ratkaisuja. Are tarjoaa tueksesi asiantuntevat palvelut. Etävalvonta Aren etävalvomo varmistaa kiinteistösi olosuhteet ja energiatehokkaan toiminnan.

5 MODERNISOINTI LAADUKASTA MODERNISOINTIA KIINTEISTÖN KASVAVA ARVO Myös hyvin hoidettu kiinteistö tulee ennen pitkää elinkaarensa päähän. Pinnat kuluvat, tekniikka vanhentuu, vaatimukset tiukentuvat ja ihmisten tarpeet sekä tilojen käyttötavat muuttuvat. Nykyaikaiset talotekniikan ratkaisut pidentävät kiinteistösi käyttöikää. Kun saneerataan ja modernisoidaan vanhaa kunnioittaen mutta käyttäjien uudistuneet tarpeet huomioiden, kiinteistö alkaa jälleen kukoistaa ja sen arvo kasvaa. Are tarjoaa modernisointi- ja saneerauskohteisiin ajanmukaiset, tehokkaat ja kattavat talotekniset ratkaisut. Lisäksi saat meiltä myös rakentamisen palvelut tilamuutoksiin, peruskorjauksiin ja pienempiin remontteihin. Kokeneet projektinjohtajamme varmistavat työn laadun ja koko hankkeen sujuvuuden. Are auttaa sinua säilyttämään kiinteistösi kilpailukyvyn. Työturvallisuus Suhtaudumme työturvallisuuteen vakavasti. Ennakoimme ja keräämme systemaattisesti turvallisuushavaintoja, tartumme poikkeamiin viipymättä ja koulutamme arelaisia jatkuvasti.

6 MONIPUOLISTA TEKNIIKKAA KOKONAISVALTAISTA OSAAMISTA Lämpö-, vesi-, ilmastointi- ja sähköjärjestelmien ohella hallitsemme myös muut talotekniikkajärjestelmät. Siksi pystymme huomioimaan kiinteistön talotekniikan kokonaisuutena, niin asennuksessa kuin huollossakin. LVI Sähkö, UPS ja varavoima Toimitilaturvallisuus Jäähdytys Rakennusautomaatiojärjestelmät Paloturva- ja sammutusratkaisut

7 SÄHKÖ VIRTAA KIINTEISTÖIHIN Palveluvalikoimaamme kuuluvat kaikki kiinteistöjen sähköjärjestelmien ratkaisut. Suomen laajin asennus- ja huoltoverkosto koostuu yli 800 alan ammattilaisesta. Asennus- ja huoltopalvelujen lisäksi saat meiltä sähköverkkojen vika- ja häiriötilannekartoitukset, kuormitusmittaukset sekä sähköjärjestelmien muutokset, laajennukset ja modernisoinnit. Perinteisten sähköratkaisujen ohella suunnittelemme ja toteutamme UPS- ja varavoimaratkaisuja, joilla varmistetaan sähkönsyöttö kriittisissä kohteissa, kuten konesaleissa, sairaaloissa ja kaupan kiinteistöissä. Käytönjohtajapalvelut Ammattitaitoiset käytönjohtajamme varmistavat, että sähkölaitteiston käytössä ja huollossa noudatetaan sähköturvallisuuslakia.

8 LVI ALAN AMMATTILAINEN LVI-ratkaisut ovat keskeistä osaamistamme ja osa yrityksemme historiaa: yli sadan vuoden ajan olemme paitsi urakoineet ja huoltaneet, myös kehittäneet innovatiivia ratkaisuja asiakkaidemme tarpeisiin. Suunnittelemme ja toteutamme kiinteistösi LVI-järjestelmien asennukset, huollot ja korjaukset, merkistä riippumatta. Meiltä saat myös putkistojen kuvaukset, kanaviston nuohoukset sekä kaikki alan mittaus- ja säätötyöt, samoin kuin taloyhtiöiden linjasaneerauspalvelut. Ilmanvaihdon asiantuntijapalvelumme keskittyvät sisäolosuhteiden parantamiseen. Kattavasta palveluvalikoimastamme löytyvät esimerkiksi langaton olosuhdeanturointi sekä merkkisavulla toteutetut ilmanjakomittaukset. Lämmitys, vesi ja ilmavaihto Oikealla ratkaisulla ja säännöllisellä huollolla säästät energiaa ja parannat tilojen viihtyisyyttä.

9 JÄÄHDYTYS VIILEYTTÄ TILOIHIN Ammattitaidolla toteutettu ja asianmukaisesti huollettu jäähdytysjärjestelmä säästää energiaa ja pitää tilat viihtyisinä läpi vuoden, ulkolämpötilasta riippumatta. Olemme Turvallisuus ja kemikaaliviraston hyväksymä kylmälaiteliike. Suunnittelemme ja toteutamme jäähdytysjärjestelmiä kiinteistöihin kymmenien vuosien kokemuksella. Palveluumme kuuluvat lisäksi jäähdytysjärjestelmien saneeraukset, laajennukset ja käyttötarkoitusmuutokset. Perinteisten ilmajäähdytysratkaisujen ohella, meiltä löytyy myös kylmätekniikan osaamista. Ammattimainen huoltomme huolehtii järjestelmien toiminnasta, suorittaen lakisääteiset vuototarkastukset ja määräaikaishuollot. Ennakoiva huolto Kylmälaitoksen säännöllinen huolto ehkäisee vikaantumista ja pidentää käyttöikää. Ammattilaisemme osaavat mitoittaa huolto-ohjelman oikein.

10 PALOTURVA JA SAMMUTUS SUOJAA KIINTEISTÖSI Turva- ja sammutusratkaisut suojaavat kiinteistöäsi sekä sen käyttäjiä. Are on Suomen johtavia paloturvallisuusratkaisujen toimittajia. Toteutamme paloilmoitinjärjestelmiä kaikenlaisiin kiinteistöihin, aina valittuun sammutusratkaisuun integroituina. Äänievakuointijärjestelmän ja merkki- ja turvavalaistuksen avulla varmistamme, että evakuointi ja käyttäjien opastaminen on sujuvaa mahdollisessa vaaratilanteessa. Suunnittelemme ja toteutamme sprinkleri- ja kaasusammutusjärjestelmät kiinteistöösi kymmenien vuosien kokemuksella. Tarjoamme myös savunpoistolaitteiden asennus- ja huoltopalvelut. Olemme merkkiriippumaton toimija, ja asennus- sekä huoltoverkostomme kattaa koko Suomen. Sprinkleri- ja kaasusammutus Sammutusratkaisu räätälöidään kiinteistösi paloturvavaatimusten ja toiminnan luonteen mukaisesti.

11 TOIMITILATURVALLISUUS ENNAKOI JA VARMISTA Sähköiset toimitilaturvallisuuden järjestelmät auttavat ennaltaehkäisemään vahinkoja ja rikollista toimintaa. Are tarjoaa kokonaisratkaisun kiinteistösi turvallisuuden parantamiseksi. Suunnittelemme ja asennamme moderneja integroituja turvajärjestelmiä kiinteistösi tarpeisiin. Saat meiltä myös yksittäiset järjestelmätoimitukset sekä järjestelmien huolto-, ylläpito- ja pääkäyttäjäpalvelut, halutessasi avaimet käteen -toimituksena. Toteutamme älykästä analytiikkaa hyödyntäviä korkealaatuisia kameravalvontaratkaisuja sekä henkilöturvallisuutta ja toiminnan jatkuvuutta tukevia rikosilmoitin- ja kulunvalvontajärjestelmiä. Kulunvalvonnan ratkaisut saat myös varmennettuna pilvipalveluna. Are Connect 24 Viranomaishyväksytty palvelumme siirtää automaattisesti valvottavan kohteen hälytystiedot määritetyile vastaanottajille.

12 RAKENNUSAUTOMAATIO OPTIMOI OLOSUHTEET JA ENERGIATEHOKKUUDEN Rakennusautomaatiojärjestelmän huolellinen suunnittelu ja toteutus säästävät kustannuksia ja ympäristöä. Toteutamme haastavatkin kiinteistötekniikan ratkaisut, huoltoa ja korjauksia unohtamatta. Varmistamme, että kiinteistösi LVIS-prosesseja ohjaavat automaatiojärjestelmät toimivat optimaalisesti ja että järjestelmien investointitarpeet jakautuvat suunnitelmallisesti ja järkevästi kiinteistön koko elinkaarelle. Edustamme alan johtavia automaatiojärjestelmävalmistajia. Toimimme tiiviissä yhteistyössä valmistajien kanssa ja pystymme siksi tarjoamaan kattavan valikoiman varaosia lähes kaikkiin olemassa oleviin automaatiojärjestelmiin. Rakennusautomaatio tukee kiinteistön ylläpitoa Rakennusautomaation tuottaman tiedon analysoinnin avulla voidaan tarkentaa laitteiden säätöä, tehostaa huollon suunnittelua ja korjaustarpeiden kartoitusta. Tämä taas vähentää merkittävästi ylläpidon kustannuksia

13 Aren asiakaspalvelukeskus

PALVELUJA KOKO KIINTEISTÖN ELINKAARELLE

PALVELUJA KOKO KIINTEISTÖN ELINKAARELLE PALVELUJA KOKO KIINTEISTÖN ELINKAARELLE Tarjoamme asiakkaillemme talotekniikan palvelut uudiskohteiden urakoinnista kiinteistön ylläpitoon ja huoltoon sekä korjausrakentamiseen. Yhteistyössä asiakkaan

Lisätiedot

ÄLYKÄS LÄMMÖNJAKOKESKUS

ÄLYKÄS LÄMMÖNJAKOKESKUS ÄLYKÄS LÄMMÖNJAKOKESKUS HELEN HOITAA Lämmönjakokeskus on taloyhtiön lämmitysjärjestelmän tärkein laitteisto, joka tulee uusia säännöllisin väliajoin. Helen tarjoaa huolettoman palvelukokonaisuuden laiteuusintaan,

Lisätiedot

DATAKESKUSTEN JA KRIITTISTEN TILOJEN ELINKAARIRATKAISUT TOIMINTAVARMA TURVALLINEN OIKEIN MITOITETTU ENERGIATEHOKAS

DATAKESKUSTEN JA KRIITTISTEN TILOJEN ELINKAARIRATKAISUT TOIMINTAVARMA TURVALLINEN OIKEIN MITOITETTU ENERGIATEHOKAS Kaipaatko koko elinkaaren kattavaa suunnittelu- ja ylläpito-osaamista? Etsitkö kilpailuetua ympäristöä ja energiaa säästävistä ratkaisuista? Haluatko vaihtoehtoja kiinteistö- ja laitekeskeiselle kehittämiselle?

Lisätiedot

Yksi kumppani kaikki elinkaaripalvelut

Yksi kumppani kaikki elinkaaripalvelut Yksi kumppani kaikki elinkaaripalvelut Schneider Electricin keskitetty Field Services -ylläpitopalvelu kattaa kaikkien teknisten järjestelmiesi elinkaaripalvelut alusta loppuun. Vihdoinkin yksi kumppani

Lisätiedot

LUOTETTAVA KUMPPANI. MISSIOMME on toimittaa toimivia ja energiatehokkaita. luotettavasti ja suunnitellusti tarvikkeista asennukseen.

LUOTETTAVA KUMPPANI. MISSIOMME on toimittaa toimivia ja energiatehokkaita. luotettavasti ja suunnitellusti tarvikkeista asennukseen. JOTTA KOTI TOIMISI ARVOMME ovat luotettava kumppanuus, asiakastyytyväisyys, perheyrityksen yhteisöllisyys sekä laadun ja osaamisen jatkuva kehittäminen. MISSIOMME on toimittaa toimivia ja energiatehokkaita

Lisätiedot

Energiatehokas taloyhtiö Kiinteistövahdilla

Energiatehokas taloyhtiö Kiinteistövahdilla Energiatehokas taloyhtiö Kiinteistövahdilla Tasaista lämpöä jokaiseen asuntoon Lämmitä fiksusti Kiinteistövahti-palvelun avulla taloyhtiöt voivat parantaa asumismukavuutta, optimoida lämmityskustannuksia

Lisätiedot

Kannattavuutta talotekniikan elinkaari- ja ylläpitopalveluilla

Kannattavuutta talotekniikan elinkaari- ja ylläpitopalveluilla Jaakko Vehviläinen Kannattavuutta talotekniikan elinkaari- ja ylläpitopalveluilla Sivu 1 Sivu 2 Sivu 3 Järjestelmä Laitteet + Ohjelmisto Varaosat Ohjelmistot Henkilöstö Sivu 4 Laitteet Varaosat Saatavuus

Lisätiedot

RAKENNUSAUTOMAATIOJÄRJESTELMÄ RAKENNUSAUTOMAATIOJÄRJESTELMÄ HALLITSE KIINTEISTÖSI TALOTEKNIIKKAA WWW.FIDELIX.FI

RAKENNUSAUTOMAATIOJÄRJESTELMÄ RAKENNUSAUTOMAATIOJÄRJESTELMÄ HALLITSE KIINTEISTÖSI TALOTEKNIIKKAA WWW.FIDELIX.FI RAKENNUSAUTOMAATIOJÄRJESTELMÄ RAKENNUSAUTOMAATIOJÄRJESTELMÄ HALLITSE KIINTEISTÖSI TALOTEKNIIKKAA HALLITSE KIINTEISTÖSI TALOTEKNIIKKAA WWW.FIDELIX.FI Fidelixillä on 25 vuoden kokemus Fidelix Oy on luotettava

Lisätiedot

Yksilölliset ja tarpeenmukaiset LVI-suunnitteluratkaisut

Yksilölliset ja tarpeenmukaiset LVI-suunnitteluratkaisut Yksilölliset ja tarpeenmukaiset LVI-suunnitteluratkaisut Asuntotuotanto Pienkiinteistöt ja taloteollisuus Liiketilat ja palvelurakentaminen Korjausrakentaminen Suurkohteet Heatco on huippukumppani LVI-suunnitelmien

Lisätiedot

EKOHUOLTO+ Kustannustehokkaan kiinteistön täysihoito. 1 Lassila & Tikanoja Oyj

EKOHUOLTO+ Kustannustehokkaan kiinteistön täysihoito. 1 Lassila & Tikanoja Oyj EKOHUOLTO+ Kustannustehokkaan kiinteistön täysihoito 1 Lassila & Tikanoja Oyj TAVOITTEENA ENERGIATEHOKKUUS ENERGIATEHOKKUUDEN AVAIN ON ASENTEISSA JA OSAAMISESSA Ennakoiva kiinteistöhuolto: Ekohuolto koulutetut

Lisätiedot

Automaatioratkaisuja yli

Automaatioratkaisuja yli Automaatioratkaisuja yli 40 vuoden kokemuksella 1 Asiakaslähtöisiä tuotantoautomaation ratkaisuja yli 40 vuoden kokemuksella Vuonna 1976 perustettu Sermatech Group on n. 70 henkilöä työllistävä monipuolinen

Lisätiedot

Rakentaja kiristyvien vaatimusten keskellä. 10.12.2014 Tapio Hirvonen laatupäällikkö

Rakentaja kiristyvien vaatimusten keskellä. 10.12.2014 Tapio Hirvonen laatupäällikkö Rakentaja kiristyvien vaatimusten keskellä 10.12.2014 Tapio Hirvonen laatupäällikkö in palvelualueet Projektin toteutus Elinkaarihankkeet ja -palvelut Palveluiden johtaminen Suunnittelu ja hankekehitys

Lisätiedot

Expert in insulation and scaffolding

Expert in insulation and scaffolding Expert in insulation and scaffolding Hyvät asiakkaat Olemme kohta 30 vuotta toiminut perheyritys. Tällä hetkellä kuulumme pohjoismaiden suurimpiin yrityksiin, joka tarjoaa sekä eristystä että telineratkaisuja.

Lisätiedot

Kiinteistöjen ylläpito Talotekniikan kipupisteitä ja hyviä käytäntöjä

Kiinteistöjen ylläpito Talotekniikan kipupisteitä ja hyviä käytäntöjä Kiinteistöjen ylläpito Talotekniikan kipupisteitä ja hyviä käytäntöjä Antti Alanko IV-asiantuntija Rakennusterveysasiantuntija (C-24269-26-18) Ylläpito Ylläpito on jonkin järjestelmän oikean toiminnan

Lisätiedot

KIINTEISTÖPILVI.FI Olosuhteiden helpompaa ja tehokkaampaa säätämistä

KIINTEISTÖPILVI.FI Olosuhteiden helpompaa ja tehokkaampaa säätämistä KIINTEISTÖPILVI.FI Olosuhteiden helpompaa ja tehokkaampaa säätämistä Koska asunto on kallis sekä rahalliselta että tunnearvoltaan, siitä kannattaa pitää erittäin hyvää huolta tavalla, josta nauttivat sekä

Lisätiedot

HANKESUUNNITTELU UUDISRAKENTAMINEN KORJAUSRAKENTAMNEN

HANKESUUNNITTELU UUDISRAKENTAMINEN KORJAUSRAKENTAMNEN HANKESUUNNITTELU UUDISRAKENTAMINEN KORJAUSRAKENTAMNEN www.pakrak.fi Kokonaisvaltaista osaamista Pakrak Group Oy tarjoaa kokonaisvaltaista palvelua asuin-, teollisuus- ja liikerakentamisen tarpeisiin. Konserniyhtiöt

Lisätiedot

Anna kaasunvalvontasi osaaviin käsiin. Elinkaaripalvelu

Anna kaasunvalvontasi osaaviin käsiin. Elinkaaripalvelu Anna kaasunvalvontasi osaaviin käsiin Elinkaaripalvelu Sisällys Kuvaus... 4 5 Palveluprosessi Palvelut...6 7 Laitteet palveluna Etätuki Lähituki Huoltopalvelut...8 Ennakkohuollot Korjaushuollot Pilvipalvelut

Lisätiedot

T o i m i i k o ta l o s i l ä m m i t y s -

T o i m i i k o ta l o s i l ä m m i t y s - T o i m i i k o ta l o s i l ä m m i t y s - l a i t t e i s t o t u r v a l l i s e s t i, e n e r g i a t e h o k k a a s t i j a y m pä r i s t ö ä s ä ä s tä e n? Ky s y n u o h o o j a l t a s i!

Lisätiedot

isot jakeluvarastot ja logistiikkakeskukset, prosessi- ja vedenjäähdytysjärjestelmät sekä jääradat.

isot jakeluvarastot ja logistiikkakeskukset, prosessi- ja vedenjäähdytysjärjestelmät sekä jääradat. Taloudellista ja vihreää kylmää Scancool-kylmäratkaisut Teollisuuskylmän ammattilainen Scancool on elintarvike- ja prosessialan monipuolisten kylmäratkaisuiden pitkänlinjan ammattilainen. Palvelumme kattaa

Lisätiedot

Granlund PLUS kokoaa erikoissuunnittelun. palvelumme. Tutustu osaajiimme ja palveluvalikoimaamme. Kerromme mielellämme lisää!

Granlund PLUS kokoaa erikoissuunnittelun. palvelumme. Tutustu osaajiimme ja palveluvalikoimaamme. Kerromme mielellämme lisää! Granlund PLUS kokoaa erikoissuunnittelun ja -konsultoinnin palvelumme. Tutustu osaajiimme ja palveluvalikoimaamme. Kerromme mielellämme lisää! Arttu Harjula 050 315 2728 arttu.harjula@granlund.fi AV- ja

Lisätiedot

Kiinteistötekniikan ylläpito ja elinkaaren hallinta

Kiinteistötekniikan ylläpito ja elinkaaren hallinta Jaakko Vehviläinen, myyntipäällikkö Kiinteistötekniikan ylläpito ja elinkaaren hallinta Julkinen Siemens Osakeyhtiö 2015. Kaikki oikeudet pidätetään. www.siemens.fi Sivu 2 Järjestelmä Sivu 3 Kokonaisuus

Lisätiedot

JAKELUKISKO- JÄRJESTELMÄT

JAKELUKISKO- JÄRJESTELMÄT JAKELUKISKO- JÄRJESTELMÄT LÄNSIMETRO 2 REFERENSSIESITE ESPOON SAIRAALA KONESALI- TOTEUTUKSET 3 4 2 Länsimetro SKS Connecto toimittaa ja asentaa kiskosiltoja Länsimetroon. Kaikki kiskot valmistetaan Hyvinkäällä

Lisätiedot

Energiatehokas koti asukas avainasemassa. Asuminen ja ilmastonmuutos Ajankohtaisseminaari 12.2.2008 Päivi Laitila

Energiatehokas koti asukas avainasemassa. Asuminen ja ilmastonmuutos Ajankohtaisseminaari 12.2.2008 Päivi Laitila Energiatehokas koti asukas avainasemassa Ajankohtaisseminaari Päivi Laitila Motiva - asiantuntija energian ja materiaalien tehokkaassa käytössä Motiva yhtiönä 100 % valtion omistama valtionhallinnon sidosyksikkö

Lisätiedot

Arandur / Kaivomestarin hanke

Arandur / Kaivomestarin hanke 7.10.2010 Richard Malm Arandur / Kaivomestarin hanke Kaivomestari - ensimmäinen julkisen ja yksityisen sektorin kiinteistöalan kumppanuushanke Suomessa. Elinkaaritoimitus: mitä sopimus sisältää? Substanssipalvelut

Lisätiedot

- STUL Riikka Liedes - Talotekniikkateollisuus Juhani Hyvärinen

- STUL Riikka Liedes - Talotekniikkateollisuus Juhani Hyvärinen Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin muuttamisen kuulemistilaisuus - Rakennusautomaation kommenttipuheenvuoro - STUL Riikka Liedes - Talotekniikkateollisuus Juhani Hyvärinen 1 Lämmitys- ja ilmastointijärjestelmien

Lisätiedot

Koja EXP. Yksi tekee kahden työt. Hybridilämpöpumppujärjestelmä

Koja EXP. Yksi tekee kahden työt. Hybridilämpöpumppujärjestelmä Yksi tekee kahden työt Hybridilämpöpumppujärjestelmä Etevä ja energiatehokas 4. polven lämpöpumppu Viimeisen kymmenen vuoden aikana satoihin kohteisiin ympäri maailman on asennettu Rhoss -järjestelmä ENERGIATEHOKKUUS

Lisätiedot

TURVALLISET KONESALIPALVELUT SUOMESTA

TURVALLISET KONESALIPALVELUT SUOMESTA TURVALLISET KONESALIPALVELUT SUOMESTA Telia Colocation Palvelimesi saavat meiltä luotettavan ja toimintavarman ympäristön. Kotimainen datakeskuksemme tarjoaa sinulle nopean ja turvallisen yhteyden tärkeisiin

Lisätiedot

Icopal Katto Oy - Urakointipalvelut - Huoltopalvelut. ICOPAL KATTO OY Urakointi- ja huoltopalvelut kaikille katoille

Icopal Katto Oy - Urakointipalvelut - Huoltopalvelut. ICOPAL KATTO OY Urakointi- ja huoltopalvelut kaikille katoille Icopal Katto Oy - Urakointipalvelut - Huoltopalvelut ICOPAL KATTO OY Urakointi- ja huoltopalvelut kaikille katoille Katon kokonaisvaltainen kumppani Icopal Katto Oy Icopal Katto Oy Icopal Katto Oy kuuluu

Lisätiedot

Varavoimakoneiden huoltopalvelut

Varavoimakoneiden huoltopalvelut Varavoimakoneiden huoltopalvelut pidämme sen käynnissä! Huolettomuutta toimivalla huollolla Hienoinkaan auto ei säilytä käyttövarmuuttaan ilman säänöllistä, ammattitaitoisesti tehtyä huoltoa. Sama pätee

Lisätiedot

Voiko asukas vaikuttaa kiinteistön energiankulutukseen?

Voiko asukas vaikuttaa kiinteistön energiankulutukseen? Voiko asukas vaikuttaa kiinteistön energiankulutukseen? Matti Hellgrén Asiakaspalvelupäällikkö, energia-asiantuntija Talokeskus Yhtiöt Oy!"#$%&'%(')*+,-.)/0)$1)%$1'&2134)5$%")."25$"")"'3"1.(1,5"6"#7&#(3.")5")$+5&#83'.$5")

Lisätiedot

Taloyhtiön energianhallinta ja käyttö

Taloyhtiön energianhallinta ja käyttö Taloyhtiön energianhallinta ja käyttö Matti Hellgrén Suomen Talokeskus Oy Pihlajistonkuja 4, 00710 Helsinki matti.hellgren@suomentalokeskus.fi p. 050 533 7127 Taloyhtiöiden hallitusforum 2010 18.9.2010

Lisätiedot

KORJAA, ENTISÖI JA MODERNISOI

KORJAA, ENTISÖI JA MODERNISOI KORJAA, ENTISÖI JA MODERNISOI VAATIVAT KOHTEET s.04 TOIMITILOJEN MUUTOSTYÖT s.06 TALOTEKNIIKKA s.08 ASUINTALOJEN PERUSKORJAUS s.09 PUTKIREMONTTI s.09 Pylon on pääkaupunkiseudulla toimiva vuonna 1989 perustettu

Lisätiedot

Suomen teollisuuden kunnossapitäjä

Suomen teollisuuden kunnossapitäjä Suomen teollisuuden kunnossapitäjä PEPT Oy Ab on vuonna 1992 perustettu perheyritys, jonka merkittävintä osaamista ovat teollisuuden eristys- ja telinetyöt sekä LVI-eristäminen. PEPT Oy Ab tarjoaa teollisuudelle

Lisätiedot

Valtakunnallinen asunto- ja yhdyskuntapäivä 2019 Ossi Porri

Valtakunnallinen asunto- ja yhdyskuntapäivä 2019 Ossi Porri Valtakunnallinen asunto- ja yhdyskuntapäivä 2019 Ossi Porri Esitysmateriaalit Leanheat-yritys kahdella sivulla Tekoälysäädön toimintaperiaate Mitä tehdään ja mitä on saatu aikaiseksi? Yhteenveto ja käytännön

Lisätiedot

Aku Korhosentie 10 POHJOIS-HAAGA / HELSINKI. sponda.fi

Aku Korhosentie 10 POHJOIS-HAAGA / HELSINKI. sponda.fi Aku Korhosentie 10 POHJOIS-HAAGA / HELSINKI Toimitiloja luonnon lähellä sijainnista ja huipputeknologiasta tinkimättä Upea Estradi tuo yrityksesi näköalapaikalle Kehä I:n ja Hämeenlinnan väylän varteen,

Lisätiedot

NÄIN SÄÄSTÄT ENERGIAA LOGISTIIKKA- JA VARASTOKIINTEISTÖSSÄ

NÄIN SÄÄSTÄT ENERGIAA LOGISTIIKKA- JA VARASTOKIINTEISTÖSSÄ NÄIN SÄÄSTÄT ENERGIAA LOGISTIIKKA- JA VARASTOKIINTEISTÖSSÄ Sisällysluettelo Johdanto 3 Ota kiinteistösi energiankulutuksen hallinta omiin käsiisi 4 Vieläkö yritykseltäsi puuttuu energiansäästöohjelma?

Lisätiedot

Ota kumppaniksi. A UTC Fire & Security Company

Ota kumppaniksi. A UTC Fire & Security Company Ota kumppaniksi paloturvallisuuden ammattilainen A UTC Fire & Security Company Paloturvallisuus yhteinen asiamme Onko kiinteistön paloturvallisuus varmasti kunnossa? Omistajan ja vuokralaisen asenteet

Lisätiedot

TaloauT omaat io. Jokaiseen kotiin ja budjettiin

TaloauT omaat io. Jokaiseen kotiin ja budjettiin R TaloauT omaat io Jokaiseen kotiin ja budjettiin Zennio tekee kodistasi nykyaikaisen ja mukavan. Samalla säästät nyt ja tulevaisuudessa. Taloautomaatio jokaiseen kotiin ja budjettiin. Oma koti suunnitellaan

Lisätiedot

VIILEÄMPI KOTI ON MUKAVAMPI Hanki kaukojäähdytys taloyhtiöösi

VIILEÄMPI KOTI ON MUKAVAMPI Hanki kaukojäähdytys taloyhtiöösi VIILEÄMPI KOTI ON MUKAVAMPI Hanki kaukojäähdytys taloyhtiöösi KODISTA MUKAVAMPI JA TERVEELLISEMPI JÄÄHDYTYKSELLÄ ASUINMUKAVUUTTA JA PAREMPIA YÖUNIA Toimistot ja ostoskeskukset pysyvät jäähdytyksen avulla

Lisätiedot

Tyrnävä SÄÄSTÖÄ JA MUKAVUUTTA

Tyrnävä SÄÄSTÖÄ JA MUKAVUUTTA Tyrnävä 16.11.2017 SÄÄSTÖÄ JA MUKAVUUTTA Energiamurros on käynnissä Älykäs energia Tarve tehdä jotain! Puhtaan energian tuotanto Älykäs energian hallinta Sähkölämmitystä on joka puolella Pientalot 485.000

Lisätiedot

MITEN PÄÄSEN HELPOSTI KIINNI ENERGIANSÄÄSTÖÖN - MONISTETTAVAT KONSEPTIT. Eero Kokkonen

MITEN PÄÄSEN HELPOSTI KIINNI ENERGIANSÄÄSTÖÖN - MONISTETTAVAT KONSEPTIT. Eero Kokkonen MITEN PÄÄSEN HELPOSTI KIINNI ENERGIANSÄÄSTÖÖN - MONISTETTAVAT KONSEPTIT Eero Kokkonen 3.5.2017 MITEN PÄÄSEN KIINNI ENERGIANSÄÄSTÖÖN Energiansäästötavoitteiden asettaminen sopimuskaudelle Tunnista kiinteistökannastasi

Lisätiedot

KORJAA, ENTISÖI JA MODERNISOI

KORJAA, ENTISÖI JA MODERNISOI KORJAA, ENTISÖI JA MODERNISOI VAATIVAT KOHTEET s.04 TOIMITILOJEN MUUTOSTYÖT s.06 TALOTEKNIIKKA s.08 ASUINTALOJEN PERUSKORJAUS s.09 PUTKIREMONTTI s.09 Pylon on pääkaupunkiseudulla toimiva vuonna 1989 perustettu

Lisätiedot

ENERGIA ILTA IISOY / Scandic Station 23.5.2013

ENERGIA ILTA IISOY / Scandic Station 23.5.2013 ENERGIA ILTA IISOY / Scandic Station 23.5.2013 Energia?! Kiinteistön käyttäjät sekä tekniset laitteistot käyttävät ja kuluttavat energiaa Jokin laite säätää ja ohjaa tätä kulutusta. Ohjauslaitteet keskitetty

Lisätiedot

Suomalaisten tekniikka-alan insinöörien kehittämä tuote Tekniikka puhtaasti Suomalaista käsityötä Suomalaiset sijoittajatahot PILASTER OY

Suomalaisten tekniikka-alan insinöörien kehittämä tuote Tekniikka puhtaasti Suomalaista käsityötä Suomalaiset sijoittajatahot PILASTER OY SUOMALAINEN Suomalaisten tekniikka-alan insinöörien kehittämä tuote Tekniikka puhtaasti Suomalaista käsityötä Suomalaiset sijoittajatahot OTA YHTEYTTÄ Email: info@pilaster.fi Gsm: +358 10 58 34 100 www.pilaster.fi

Lisätiedot

Netel -yritysesittely. Netel on tietoliikenne- ja sähkönsiirtoverkkojen rakentaja ja ylläpitäjä pohjoismaissa.

Netel -yritysesittely. Netel on tietoliikenne- ja sähkönsiirtoverkkojen rakentaja ja ylläpitäjä pohjoismaissa. Netel -yritysesittely Netel on tietoliikenne- ja sähkönsiirtoverkkojen rakentaja ja ylläpitäjä pohjoismaissa. 2017 Netel lyhyesti Mitä teemme Netel suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää tietoliikenne- sekä

Lisätiedot

Koja. SMARTAiR. Ennakoi, mitä tulevaisuus maksaa. Tulevaisuuden ilmankäsittelykone

Koja. SMARTAiR. Ennakoi, mitä tulevaisuus maksaa. Tulevaisuuden ilmankäsittelykone Koja Ennakoi, mitä tulevaisuus maksaa Tulevaisuuden ilmankäsittelykone Koja Säästää syödessäänkin Hyvän sisäilman kustannukset saadaan jo etukäteen selville. Ennakointi, käytön optimointi ja tiedot todellisista

Lisätiedot

Netel -yritysesittely. Tietoliikenne- ja sähkönsiirtoverkkojen asiantuntija Skandinaviassa vuodesta 2000.

Netel -yritysesittely. Tietoliikenne- ja sähkönsiirtoverkkojen asiantuntija Skandinaviassa vuodesta 2000. Yritysesittely 2019 Netel -yritysesittely Tietoliikenne- ja sähkönsiirtoverkkojen asiantuntija Skandinaviassa vuodesta 2000. 2019 Netel lyhyesti Mitä teemme Netel suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää tele-

Lisätiedot

Kaupintie 3 POHJOIS-HAAGA / HELSINKI. sponda.fi

Kaupintie 3 POHJOIS-HAAGA / HELSINKI. sponda.fi Kaupintie 3 POHJOIS-HAAGA / HELSINKI Täyden palvelun talo. Uusinta kiinteistötekniikkaa Kaupintielle suunnitellaan uudenveroista toimitilaa loistavien yhteyksien äärelle. Toimistokiinteistö saneerataan

Lisätiedot

High Class ratkaisu! Joustavat moduuliratkaisut toimistotiloiksi

High Class ratkaisu! Joustavat moduuliratkaisut toimistotiloiksi High Class ratkaisu! Joustavat moduuliratkaisut toimistotiloiksi www.ramirent.fi Korkeat standardit Monipuolisiin High Class moduuleihimme sovelletaan standardeja, jotka ovat lähes yhtä tiukat kuin uusiin,

Lisätiedot

High Class ratkaisu! Joustavat moduuliratkaisut toimistotiloiksi

High Class ratkaisu! Joustavat moduuliratkaisut toimistotiloiksi High Class ratkaisu! Joustavat moduuliratkaisut toimistotiloiksi www.ramirent.fi Korkeat standardit Monipuolisiin High Class moduuleihimme sovelletaan standardeja, jotka ovat lähes yhtä tiukat kuin uusiin,

Lisätiedot

ERP, joka menestyy muutoksessa

ERP, joka menestyy muutoksessa ERP, joka menestyy muutoksessa Se joustavampi ERP Agresso on toiminnanohjausjärjestelmä, joka tukee dynaamisten organisaatioiden kehitystä nopeasti muuttuvassa ympäristössä. Ohjelmistokehityksen tavoitteena

Lisätiedot

KIINTEISTÖLIIKETOIMINNAN KOKONAISPALVELUA

KIINTEISTÖLIIKETOIMINNAN KOKONAISPALVELUA KIINTEISTÖLIIKETOIMINNAN KOKONAISPALVELUA ESITE 2015 Yritys Toimitalo on Suomessa toimiva toimitilakiinteistöjen markkinointiin, ylläpitoon, johtamiseen sekä kehittämiseen erikoistunut palveluyritys. Toimitalon

Lisätiedot

RAKENTAVAA TOIMINTAA JA REIPASTA KASVUA

RAKENTAVAA TOIMINTAA JA REIPASTA KASVUA RAKENTAVAA TOIMINTAA JA REIPASTA KASVUA Laatulattiat Uusimaa Oy tarjoaa monipuoliset ja kokonaisvaltaiset rakennus- ja saneerauspalvelut. Pääasiakkaitamme ovat maamme johtavat rakennusliikkeet, joiden

Lisätiedot

SÄHKÖÄ & KYLMÄÄ COOL PROFESSIONALS

SÄHKÖÄ & KYLMÄÄ COOL PROFESSIONALS SÄHKÖÄ & KYLMÄÄ COOL PROFESSIONALS 2 www.elcool.fi Laitteistot jokaiseen tarpeeseen Maahantuomme korkealaatuisia jäähdytys- ja lämmöntalteenottojärjestelmiä. Tarjoamme maahantuomillemme laitteille aina

Lisätiedot

loistavaa puhtautta TAMMERMATIC -PALVELUT

loistavaa puhtautta TAMMERMATIC -PALVELUT TAMMERMATIC -PALVELUT loistavaa puhtautta Käytössäsi ovat pohjoismaisiin olosuhteisiin kehitetyt tuotteet, jotka soveltuvat ympärivuotiseen käyttöön kaikissa autonpesukoneissa ja vedenkierrätysjärjestelmissä.

Lisätiedot

YHDESSÄ KOHTI PUUNJALOSTUKSEN HUIPPUKAPASITEETTIA

YHDESSÄ KOHTI PUUNJALOSTUKSEN HUIPPUKAPASITEETTIA YHDESSÄ KOHTI PUUNJALOSTUKSEN HUIPPUKAPASITEETTIA PARAS JALOSTUSARVO Asiakkaidemme puunjalostuksen tehokkuuden ja kannattavuuden kehittäminen on ohjannut toimintaamme jo vuodesta 1991. Päätavoite on saada

Lisätiedot

EXP. Hybridilämpöpumppujärjestelmä. Yksi tekee kahden työt

EXP. Hybridilämpöpumppujärjestelmä. Yksi tekee kahden työt Hybridilämpöpumppujärjestelmä Yksi tekee kahden työt Etevä ja energiatehokas 4. polven lämpöpumppu Kylmää ja lämmintä. Yhtä aikaa tai erikseen. Energian tarve jopa 34 % pienempi! Viimeisen kymmenen vuoden

Lisätiedot

Jäähdytysjärjestelmän tehtävä on poistaa lämpöä jäähdytyskohteista.

Jäähdytysjärjestelmän tehtävä on poistaa lämpöä jäähdytyskohteista. Taloudellista ja vihreää energiaa Scancool-teollisuuslämpöpumput Teollisuuslämpöpumpulla 80 % säästöt energiakustannuksista! Scancoolin teollisuuslämpöpumppu ottaa tehokkaasti talteen teollisissa prosesseissa

Lisätiedot

AKSELI KIINTEISTÖPALVELUT OY TALOTEKNIIKKA. Asiakastilaisuus 18.5.2015 Aitiopaikka, Valtion virastotalo

AKSELI KIINTEISTÖPALVELUT OY TALOTEKNIIKKA. Asiakastilaisuus 18.5.2015 Aitiopaikka, Valtion virastotalo AKSELI KIINTEISTÖPALVELUT OY TALOTEKNIIKKA Asiakastilaisuus 18.5.2015 Aitiopaikka, Valtion virastotalo TALOTEKNIIKAN PALVELUORGANISAATIO toiminnon esimies energianhallintapäällikkö Teemu Halenius LVIS-työt

Lisätiedot

AMK-tutkintoon johtava koulutus

AMK-tutkintoon johtava koulutus Tekniikka AMK-tutkintoon johtava koulutus Informaatioteknologia BEng, Information Technology insinööri (AMK), tieto- ja viestintätekniikka tradenomi (AMK), tietojenkäsittely Kulttuuriala medianomi (AMK)

Lisätiedot

Vesikiertoinen lattialämmitys

Vesikiertoinen lattialämmitys Vesikiertoinen lattialämmitys Viihtyisyyttä energiatehokkaasti Vaivaton ja huoltovapaa Lattialämmityksen huonekohtaisten termostaattien avulla saat eri tiloihin valitsemasi lämpötilat vaivattomasti. Ammattilaisen

Lisätiedot

ASIANTUNTEVA KUMPPANISI RUUVILIITOSTEN KOKONAISRATKAISUISSA

ASIANTUNTEVA KUMPPANISI RUUVILIITOSTEN KOKONAISRATKAISUISSA ASIANTUNTEVA KUMPPANISI RUUVILIITOSTEN KOKONAISRATKAISUISSA 24H HUOLTOPALVELUT KONSULTAATIO- JA MITTAUSPALVELUT KALIBROINTIPALVELUT MYYNTI- JA VARAOSAPALVELUT VUOKRAUSPALVELUT KOULUTUS- JA TYÖMAAPALVELUT

Lisätiedot

Rakentamista koskevat linjaukset hallitusohjelmassa

Rakentamista koskevat linjaukset hallitusohjelmassa Rakentamista koskevat linjaukset hallitusohjelmassa -Liikuntapaikkarakentamisen seminaari Säätytalo14.5.2012 Teppo Lehtinen Synergiaa vai törmäämisiä? Liikuntapolitiikan tavoitteet edistää liikuntaa, kilpa-

Lisätiedot

Korjausrakentamisen energiatehokkuusvaatimukset

Korjausrakentamisen energiatehokkuusvaatimukset Korjausrakentamisen energiatehokkuusvaatimukset PIDÄ HUOLTA messuseminaari OMA KOTI messut 12.4.2013 Helsinki Suomen Omakotiliitto Rakennusneuvos Erkki Laitinen Hallitusohjelman ilmasto- ja energia-asioita

Lisätiedot

Rakennusten energiatehokkuus 2.0

Rakennusten energiatehokkuus 2.0 Rakennusten energiatehokkuus 2.0 Rakennusten energiaseminaari 4.10.2017 Tutkimusprofessori Miimu Airaksinen, VTT Johtava tutkija, Pekka Tuomaala, VTT Rakennukset ovat keskeisessä roolissa Ihmiset viettävät

Lisätiedot

TAC - Finland. Energiansäästöpalvelut uusiin ja olemassa oleviin rakennuksiin. We help the best buildings in the world get that way.

TAC - Finland. Energiansäästöpalvelut uusiin ja olemassa oleviin rakennuksiin. We help the best buildings in the world get that way. TAC - Finland Energiansäästöpalvelut uusiin ja olemassa oleviin rakennuksiin We help the best buildings in the world get that way. TAC:n tuotteiden ja palvelujen jakauma TAC:lla me: Kehitämme ja valmistamme

Lisätiedot

Suptek Pumppusi asiantuntija

Suptek Pumppusi asiantuntija 1 Suptek Pumppusi asiantuntija Suptek Oy on teollisuuden pumppujen asiantuntija. Huoltomme pitää laitteesi kunnossa ja prosessisi pyörimässä. Myynniltämme saat nykyisen tai tulevien tarpeidesi mukaisen

Lisätiedot

Moderni kiinteistö tarvitsee innovatiivista teknologiaa

Moderni kiinteistö tarvitsee innovatiivista teknologiaa Matti Helkamo, myyntijohtaja Moderni kiinteistö tarvitsee innovatiivista teknologiaa Julkinen Siemens Osakeyhtiö 2015. Kaikki oikeudet pidätetään. www.siemens.fi Moderni kiinteistö ja sen luomat haasteet

Lisätiedot

Asiakkaan energiatalouden optimointi

Asiakkaan energiatalouden optimointi Asiakkaan energiatalouden optimointi Rakennusautomaatiolla energiatehokkuuteen - teemapäivä 4.6.2009 YIT Kiinteistötekniikka Oy, Kimmo Liukkonen 1 Rakennusautomaatiolla energiatehokkuuteen Sisältö 1. YIT

Lisätiedot

OnePipe-lattialämmitys viihtyisämpi koti!

OnePipe-lattialämmitys viihtyisämpi koti! OnePipe-lattialämmitys viihtyisämpi koti! ENERGIATEHOKAS NÄKYMÄTÖN Asennetaan lattiarakenteisiin, näkyvissä vain huonekohtaiset termostaatit. Helpottaa siivousta sekä sisustamista. Soveltuu melkein mihin

Lisätiedot

Vesikiertoinen lattialämmitys

Vesikiertoinen lattialämmitys Vesikiertoinen lattialämmitys Viihtyisyyttä energiatehokkaasti Vaivaton ja huoltovapaa Lattialämmityksen huonekohtaisten termostaattien avulla saat eri tiloihin valitsemasi lämpötilat vaivattomasti. Ammattilaisen

Lisätiedot

Huollettu varavoimakone turvaa sähkönsaannin jakelukatkon sattuessa. Huolenpitosopimus

Huollettu varavoimakone turvaa sähkönsaannin jakelukatkon sattuessa. Huolenpitosopimus Huollettu varavoimakone turvaa sähkönsaannin jakelukatkon sattuessa Huolenpitosopimus Varmista varavoimakoneen luotettavuus huolenpitosopimuksella Luotettavuuden ylläpitämiseksi tulee varavoimakonetta

Lisätiedot

Energia vie % hoitomenoista mitä asialle on tehtävissä?

Energia vie % hoitomenoista mitä asialle on tehtävissä? Energia vie 30-40 % hoitomenoista mitä asialle on tehtävissä? Taloyhtiö 2016 -tapahtuma 06.04.2016, Helsingin Messukeskus DI Petri Pylsy, Kiinteistöliitto l As Oy kerrostalot, 2014, koko maa l 100 % 90

Lisätiedot

www.kaeser.com SIGMA AIR UTILITY Paineilman toimitussopimus

www.kaeser.com SIGMA AIR UTILITY Paineilman toimitussopimus SIGMA AIR UTILITY Paineilman toimitussopimus SIGMA AIR UTILITY Osta vain paineilmaa Kuvitelkaa tilanne, jossa uusi paineilmajärjestelmä ei edellytä minkäänlaisia investointeja: hankinta ei vaadi sen paremmin

Lisätiedot

Vesikiertoinen lattialämmitys

Vesikiertoinen lattialämmitys Vesikiertoinen lattialämmitys Viihtyisyyttä energiatehokkaasti Vaivaton ja huoltovapaa Lattialämmityksen huonekohtaisten termostaattien avulla saat eri tiloihin valitsemasi lämpötilat vaivattomasti. Ammattilaisen

Lisätiedot

Peruskorjaushankkeen käyttöönotto ja takuu Talotekniikan käyttöönoton haasteet. 9.12.2014 Jyrki Vilmunen

Peruskorjaushankkeen käyttöönotto ja takuu Talotekniikan käyttöönoton haasteet. 9.12.2014 Jyrki Vilmunen Peruskorjaushankkeen käyttöönotto ja takuu Talotekniikan käyttöönoton haasteet 9.12.2014 Jyrki Vilmunen Korjausrakentamisen haasteita talotekniikalle Työmaan toteutusaikataulut ei realistisia Korjausrakentamisessa

Lisätiedot

Ajankohtaisia energia-asioita taloyhtiöihin. Energianeuvoja Tommi Tuomi

Ajankohtaisia energia-asioita taloyhtiöihin. Energianeuvoja Tommi Tuomi Ajankohtaisia energia-asioita taloyhtiöihin Energianeuvoja Tommi Tuomi Kymenlaakson energianeuvonta Energianeuvoja Tommi Tuomi 020 615 7449 tommi.tuomi@kouvola.fi Sähköposti ja puhelin neuvontaa, neuvonta

Lisätiedot

14.4.2014 Ranen esitys. Antero Mäkinen Ekokumppanit Oy

14.4.2014 Ranen esitys. Antero Mäkinen Ekokumppanit Oy 14.4.2014 Ranen esitys Antero Mäkinen Ekokumppanit Oy Energiatehokas korjausrakentaminen Tavoitteena pienentää olemassa olevien rakennusten energiankulutusta Energiatehokkuusvaatimuksilla on vaikutusta

Lisätiedot

OMA ENERGIA. PARAS ENERGIA. GEOENERGIA: HANKKIJAN OPAS SUURILLE KIINTEISTÖILLE

OMA ENERGIA. PARAS ENERGIA. GEOENERGIA: HANKKIJAN OPAS SUURILLE KIINTEISTÖILLE OMA ENERGIA. PARAS ENERGIA. GEOENERGIA: HANKKIJAN OPAS SUURILLE KIINTEISTÖILLE Geoenergiaa on perinteisesti totuttu ajattelemaan omakotitalojen lämmitysmuotona, mutta se on kustannustehokkain lämmitys-

Lisätiedot

KATTAVA MODERNISAATIOPAKETTI ASUIN- JA LIIKEKIINTEISTÖIHIN. KONE RePower

KATTAVA MODERNISAATIOPAKETTI ASUIN- JA LIIKEKIINTEISTÖIHIN. KONE RePower KATTAVA MODERNISAATIOPAKETTI ASUIN- JA LIIKEKIINTEISTÖIHIN KONE RePower Kolme tapaa hissin modernisointiin KONE RePlace Kustannustehokas ratkaisu, jossa vanha hissi korvataan kokonaan uudella. Tämä ratkaisu

Lisätiedot

Edullisin tie energiatehokkuuteen

Edullisin tie energiatehokkuuteen Edullisin tie energiatehokkuuteen Kiinteistöpalvelut Maalämpöjärjestelmät IVT Turku LTO-järjestelmät Kaukolämmönvaihtimet Säätölaitteet IVT Turku - maalämpö Älä polta rahaa Asunto Oy Inkoistenrinne Ostettavan

Lisätiedot

Täyden palvelun turvallisuusalan erikoisliike

Täyden palvelun turvallisuusalan erikoisliike Täyden palvelun turvallisuusalan erikoisliike Enemmän kuin lukkoliike. Arvolukko on oviympäristön mekaanisten ja sähköisten lukitusjärjestelmien myyntiin ja asennuksiin erikoistunut Abloy-valtuutettu lukkoliike.

Lisätiedot

Automaation toiminnallisuus ja energiatehokkuus. Johan Stigzelius, hallituksen puheenjohtaja, KNX Finland ry

Automaation toiminnallisuus ja energiatehokkuus. Johan Stigzelius, hallituksen puheenjohtaja, KNX Finland ry Automaation toiminnallisuus ja energiatehokkuus Johan Stigzelius, hallituksen puheenjohtaja, KNX Finland ry Veijo Piikkilä, lehtori, TAMK Rakennusautomaatio ja ohjaus IHC Rajapinnat ja yhteistoiminnallisuus

Lisätiedot

Rakennusautomaatio ja mallinnuksen hyväksikäyttö energiankulutuksen seurannassa. Mika Vuolle TKK, LVI-tekniikan laboratorio

Rakennusautomaatio ja mallinnuksen hyväksikäyttö energiankulutuksen seurannassa. Mika Vuolle TKK, LVI-tekniikan laboratorio Rakennusautomaatio ja mallinnuksen hyväksikäyttö energiankulutuksen seurannassa Mika Vuolle TKK, LVI-tekniikan laboratorio Rakennussimulointi tänään Simuloinnin käyttö suunnittelussa lisääntyy Olosuhdevaatimukset

Lisätiedot

ENERGIAN- SÄÄSTÖVINKKEJÄ LOGISTIIKKA- JA TUOTANTOTILOILLE

ENERGIAN- SÄÄSTÖVINKKEJÄ LOGISTIIKKA- JA TUOTANTOTILOILLE ENERGIAN- SÄÄSTÖVINKKEJÄ LOGISTIIKKA- JA TUOTANTOTILOILLE KIINTEISTÖN ENERGIA- TEHOKKUUTTA LUODAAN JOKA PÄIVÄ Kiinteistöjen tehokas energiankäyttö on fiksua paitsi ympäristön kannalta, myös taloudellisesta

Lisätiedot

2 364, ,1. 6,3 Tapaturmataajuus, LTIFR huollettavaa kohdetta 15,6. 12 maata. Listattu Nasdaq Helsingissä 93 % ISO 14001

2 364, ,1. 6,3 Tapaturmataajuus, LTIFR huollettavaa kohdetta 15,6. 12 maata. Listattu Nasdaq Helsingissä 93 % ISO 14001 Caverion lyhyesti Caverion Life Cycle Solutions for Buildings and Industries Caverion suunnittelee, toteuttaa, huoltaa ja ylläpitää käyttäjäystävällisiä ja energiatehokkaita teknisiä ratkaisuja kiinteistöille

Lisätiedot

Päätöksenteon kriteerit - miten valita hissitoimittaja. Kalle Sahari, KONE Hissit Oy 6.10.2012

Päätöksenteon kriteerit - miten valita hissitoimittaja. Kalle Sahari, KONE Hissit Oy 6.10.2012 Päätöksenteon kriteerit - miten valita hissitoimittaja Kalle Sahari, KONE Hissit Oy 6.10.2012 KONE Suomessa Suomen johtava hissiyhtiö jo yli 100 vuoden ajan Ainoa kotimainen hissivalmistaja Noin 600 alansa

Lisätiedot

Teline- ja eristystöiden ammattilainen

Teline- ja eristystöiden ammattilainen Teline- ja eristystöiden ammattilainen PEPT on vuonna 1992 perustettu perheyritys, jonka merkittävintä osaamista ovat teollisuuden eristys- ja telinetyöt sekä LVI-eristäminen. PEPT tarjoaa teollisuudelle

Lisätiedot

LEDit ulkovalaistuksessa. Valoisa ja vetovoimeinen kaupunki, Oulu, 22.11.2013 Pauli Tarna, Philips Oy

LEDit ulkovalaistuksessa. Valoisa ja vetovoimeinen kaupunki, Oulu, 22.11.2013 Pauli Tarna, Philips Oy LEDit ulkovalaistuksessa Valoisa ja vetovoimeinen kaupunki, Oulu, 22.11.2013 Pauli Tarna, Philips Oy Liiketoimintamme 24% 2012 41% 35% Philips Healthcare Philips Lighting Philips Consumer Lifestyle 2 2

Lisätiedot

Sisältö Helsinki 2.5.2011

Sisältö Helsinki 2.5.2011 Sisältö Helsinki 2.5.2011 1. GreenBuild Oy 2. Rakentamisen tulevaisuus 3. Passiivitalofilosofia 4. Laskentaesimerkki GreenBuild Oy Suomalainen puupassiivitalotoimittaja Perustettu 2009 Kotipaikka Saarijärvi

Lisätiedot

Kumpulantie 11 VALLILA / HELSINKI. sponda.fi

Kumpulantie 11 VALLILA / HELSINKI. sponda.fi Kumpulantie 11 VALLILA / HELSINKI Toimiva toimistokokonaisuus hyvine palveluineen Modernit tilat, hyvät tavarankuljetusmahdollisuudet sekä alueen monipuoliset palvelut takaavat toimivan kokonaisuuden hyvien

Lisätiedot

Antti Myyryläinen antti.myyrylainen@timbal.fi Timbal Palvelut Oy www.timbal.fi

Antti Myyryläinen antti.myyrylainen@timbal.fi Timbal Palvelut Oy www.timbal.fi Strategia Energiatehokkuus Huoltokirja Seuranta Elinkaari Suunnitelmat Korjaushanke Antti Myyryläinen antti.myyrylainen@timbal.fi Timbal Palvelut Oy www.timbal.fi Timbal Palvelut Oy Timbal palvelu rakennusten

Lisätiedot

OTIS HISSIEN MODERNISOINTI- REFERENSSEJÄ

OTIS HISSIEN MODERNISOINTI- REFERENSSEJÄ OTIS HISSIEN MODERNISOINTI- REFERENSSEJÄ Miksi kannattaa valita OTIS modernisoinnin toteuttajaksi? OTIS osaa hissit. Olemme tehneet hissejä jo vuodesta 1853 saakka ja olemme alan suurin hissiosaaja. Hissin

Lisätiedot

When people and products connect a workplace comes to life.

When people and products connect a workplace comes to life. 130903 Tuotanto: Valentin&Byhr. Paino: Strokirk-Landströms. Paperi: Munken Polar. When people and products connect a workplace comes to life. www.efg.fi Tutustu meihin. EFG on johtava toimisto- ja julkisten

Lisätiedot

Vesikiertoinen lattialämmitys

Vesikiertoinen lattialämmitys Vesikiertoinen lattialämmitys Viihtyisyyttä energiatehokkaasti Vaivaton ja huoltovapaa Lattialämmityksen huonekohtaisten termostaattien avulla saat eri tiloihin valitsemasi lämpötilat vaivattomasti. Ammattilaisen

Lisätiedot

Mini-Suomen tavoitteet malliksi Maksi-Suomelle. Strategian tavoitteet innostaviksi ja toimiviksi

Mini-Suomen tavoitteet malliksi Maksi-Suomelle. Strategian tavoitteet innostaviksi ja toimiviksi Mini-Suomen tavoitteet malliksi Maksi-Suomelle Strategian tavoitteet innostaviksi ja toimiviksi Lähdetään ratkomaan ensimmäistä: Kaksi haastetta: 1) Alueen osat ovat erilaisia. Yksiselitteisiä ohjeita

Lisätiedot

MODERNISAATIO. Edullinen tapa maksimoida suorituskyky ja säästää luontoa. 2010 Konecranes. Kaikki oikeudet pidätetään. 11.5.2011 1 Modernisaatio

MODERNISAATIO. Edullinen tapa maksimoida suorituskyky ja säästää luontoa. 2010 Konecranes. Kaikki oikeudet pidätetään. 11.5.2011 1 Modernisaatio MODERNISAAIO Edullinen tapa maksimoida suorituskyky ja säästää luontoa 11.5.2011 1 Modernisaatio 11.5.2011 2 Modernisaatio MODERNISAAIO ON AVAIN OPIMOINIIN urvallinen ja luotettava nosturi on häiriöttömän

Lisätiedot

UUSIUTUVA ENERGIA HELSINGIN ENERGIAN KEHITYSTYÖSSÄ. 4.11.2014 Atte Kallio Projektinjohtaja Helsingin Energia

UUSIUTUVA ENERGIA HELSINGIN ENERGIAN KEHITYSTYÖSSÄ. 4.11.2014 Atte Kallio Projektinjohtaja Helsingin Energia UUSIUTUVA ENERGIA HELSINGIN ENERGIAN KEHITYSTYÖSSÄ 4.11.2014 Projektinjohtaja Helsingin Energia ESITYKSEN SISÄLTÖ Johdanto Smart City Kalasatamassa Aurinkovoimalan teknisiä näkökulmia Aurinkovoimalan tuotanto

Lisätiedot

Tehoa toimintaan. Aditron laadukkailla HR-palveluilla HR-VAKIO / PALKKAVAKIO / MATKAVAKIO

Tehoa toimintaan. Aditron laadukkailla HR-palveluilla HR-VAKIO / PALKKAVAKIO / MATKAVAKIO Tehoa toimintaan Aditron laadukkailla HR-palveluilla HR-VAKIO / PALKKAVAKIO / MATKAVAKIO HR-tehtävistä 2/3 on perusrutiineja Ulkoistamalla henkilöstöhallinnon rutiinit voitte merkittävästi parantaa yrityksenne

Lisätiedot

SÄHKÖISEN TALOTEKNIIKAN RAKENNUTTAJASEMINAARI TIETOTURVA KIINTEISTÖN- OMISTAJAN KANNALTA

SÄHKÖISEN TALOTEKNIIKAN RAKENNUTTAJASEMINAARI TIETOTURVA KIINTEISTÖN- OMISTAJAN KANNALTA SÄHKÖISEN TALOTEKNIIKAN RAKENNUTTAJASEMINAARI 25.8.2016 TIETOTURVA KIINTEISTÖN- OMISTAJAN KANNALTA SUOMEN SUURIN SUUNNITTELU- JA KONSULTOINTIYRITYS 2100 Asiantuntijaa 350 2100 Strategian mukaista vahvaa

Lisätiedot