-2, KH :00

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "-2, KH 2015-01-22 16:00"

Transkriptio

1 -2, KH :00 Kokouskutsu Torstaina klo 16:00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Markus Granholm Ulla Hellén, I varapuheenjohtaja Pentti Silvennoinen Jarmo Ittonen, II varapuheenjohtaja Anna-Maija Lyyra Mona Vikström Bo Forsman Kenneth Holmgård Marcus Suojoki Maria Lunabba Annica Haldin Owe Sjölund Brita Brännbacka-Brunell Christina Helsing Bjarne Kull Kari Koskela Mervi Rantala Kurt Hellstrand Markus Karlsson Helinä Sipinen Marita Salmu Muut läsnäolijat Mikael Jakobsson, kaupunginjohtaja Anne Ekstrand, kaupunginlakimies Milla Kallioinen, kaupunginsihteeri Carola Sundqvist, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Richard Sjölund, kaupunginvaltuuston I varapuheenjohtaja Eero Luomala, kaupunginvaltuuston II varapuheenjohtaja Asiat Oheisen esityslistan mukaan. Toimeksi saanut: Milla Kallioinen kaupunginsihteeri

2 4, KH :00 KOKOUSKUTSUN LAILLISUUS JA KOKOUKSEN PÄÄTÖSVALTAISUUS

3 5, KH :00 PÖYTÄKIRJANTARKASTUS Pöytäkirja tarkastetaan kaupunginkansliassa torstaina 29. tammikuuta Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus valitsee Helinä Sipisen ja Owe Sjölundin pöytäkirjantarkastajiksi.

4 6, KH :00 ILMOITUSASIAT Asiakirjat ovat nähtävissä kaupunginkansliassa. Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus merkitsee asian tiedoksi.

5 7, KH :00 CFV: 49/2015 ASIOIDEN OTTAMINEN KAUPUNGINHALLITUKSESSA KÄSITELTÄVIKSI Kaupunginjohtajan päätökset: Liite 7 A Kaupunginsihteerin päätökset: Liite 7 B Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää olla käyttämättä otto-oikeuttaan mihinkään edellä mainituissa liitteissä oleviin virkamiespäätöksiin.

6 8, KH :00 CFV: 113/2012 VALTUUTETTU RICHARD SJÖLUND YM.: ALOITE PIETARSAAREN KEHITTÄMI- SESTÄ KULTTUURIKAUPUNKINA Kv Aloite: Liite 10 Päätös Kaupunginvaltuusto: Kaupunginvaltuusto päätti työjärjestyksensä mukaisesti lähettää asian kaupunginhallituksen valmisteltavaksi. Kh Valtuutettu Richard Sjölundin ym:n aloite: Liite 84 Päätös Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus lähettää aloitteen sivistyslautakunnalle lausuntoa varten. Lausunto on toimitettava kaupunginhallitukselle viimeistään Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Sivl Richard Sjölund ym. ovat tehneet aloitteen erilaisten kulttuuripanostusten tekemisestä Pietarsaaren kaupungissa. Aloitteessa mainitaan useita tärkeitä kulttuuri- ja koulutusalan osa-alueita, joita kaupungin on ehdottomasti kehitettävä ja joilla sen on valvottava etujaan. Richard Sjölundin aloite: Aloite on jaettu kolmeen mahdolliseen kulttuuripanostukseen joista kaikki kuuluvat sivistyslautakunnan vastuualueeseen, mutta jotka sisällöltään ja tavoitteiltaan ovat niin laajoja ja koskettavat niin monia eri aloja, ettei yksi ja sama työryhmä voi työskennellä kaikkien noiden kolmen aloitteessa ehdotetun asian parissa. A. Ensimmäistä kohtaa pidämme täysin koulutuspoliittisena asiana, josta on keskusteltava yhdessä Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun ja NO- VIAn sekä kaupungin koulutussektorin kanssa.

7 8, KH :00 CFV: 113/2012 B. Toinen kohta koskee Palokunnantalon käyttämistä näyttämötaiteeseen. Tuo asia on kylläkin jaettava useampaan skenaarioon: - käytetäänkö Palokunnantaloa pelkästään paikallisiin tarpeisiin ja vierailevien teatteriryhmien (esim. alueteatterin) näytäntöihin, tilapäisiin konsertteihin jne. - ja/vai toimiiko Palokunnantalo näyttämötaidekoulutuksen osana - mikä on kampuksen osuus näyttämötaiteen koulutuksessa? C. Kolmas kohta, joka koskee suomenruotsalaisen ja muiden vähemmistökulttuurien kulttuurikeskuksen luomista, ei ole sidottu mihinkään erityiseen rakennukseen; toiminta voi sijoittua Palokunnantaloon tai johonkin muuhun kaupungin käyttämättömään kiinteistöön. Päätös Sivistysjohtaja: Lautakunta ehdottaa, että kaupunginhallitus asettaa kaksi eri painoalueisiin keskittyvää työryhmää mahdollisimman pian: - toinen työryhmä selvittää kaupungin olemassa olevien kiinteistöjen tulevaa käyttöä - toinen työryhmä selvittää, mitä kulttuurikeskuksen luominen voisi merkitä Työryhmissä on oltava päiväkotien ja koulujen 2030 työryhmän edustaja. Sivistyslautakunta: hyväksyttiin. Kh Valtuutettu Richard Sjölundin ym:n aloite: Liite 372 Richard Sjölund ym. ehdottavat aloitteessaan, että kaupunki asettaa työryhmän, jonka tehtävänä olisi työskennellä aloitteessa mainittujen kolmen kulttuuripanostuksen toteuttamiseksi. Sivistyslautakunta ehdottaa vastaukseksi kaupunginhallituksen lausuntopyyntöön, että kaupunki asettaa kaksi työryhmää: toisen työryhmän selvittämään kaupungin olemassa olevien kiinteistöjen tulevaa käyttöä ja toisen sitä, mitä kulttuurikeskuksen luominen voisi merkitä. Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää - asettaa työryhmän, johon kuuluu 3 4 jäsentä ja jonka tehtävänä on selvittää kaupungin olemassa olevien kiinteistöjen tulevaa käyttöä kulttuuripanostuksiin. Työryhmän sihteerinä toimii talonrakennuspäällikkö tai muu hänen nimittämänsä henkilö.

8 8, KH :00 CFV: 113/ asettaa työryhmän, johon kuuluu 3 4 henkilöä ja jonka tehtävänä on selvittää, mitä kulttuurikeskuksen luominen voisi merkitä. Ryhmän sihteerinä toimii kulttuurisihteeri. - että työryhmät antavat kaupunginhallitukselle selvityksen nykyisen toimikauden kuluessa - että työryhmät voivat tarvittaessa päättää lisäjäsenistä itse. Päätös Kaupunginhallitus: Maarit Wik ehdotti keskustelun aikana, että Richard Sjölund valitaan molempien työryhmien puheenjohtajaksi, Kerstin Ström ehdotti, että Mona Vikströmistä tulee ensin mainitun työryhmän jäsen ja Christer Tonbergistä toisen työryhmän jäsen. Jarmo Ittonen ehdotti, että Helinä Sipisestä tulee viimeksi mainitun työryhmän jäsen. Muut kaupunginhallituksen jäsenet kannattivat Wikin, Strömin ja Ittosen ehdotuksia. Kaupunginhallitus teki siten kaupunginjohtajan ehdotuksen mukaisen päätöksen ja että Richard Sjölund, Mona Vikström, Jarmo Ittonen ja Rune Hagström tai tämän valitsema henkilö osallistuvat valmistelussa ensin mainittuun työryhmään ja että Richard Sjölund, Christer Tonberg, Helinä Sipinen ja Päivi Rosnell osallistuvat valmistelussa toiseksi mainittuun työryhmään. Kh Kaupunginsihteerin tietoon on tullut, että Helinä Sipinen ei ole käytettävissä edellä mainitussa päätöksessä asetetun työryhmän jäseneksi. Päätös Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus valitsee Marita Salmun Helinä Sipisen sijalle kulttuurikeskuksen luomista selvittävän työryhmän jäseneksi. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kh Työryhmän raportti: Liite 135 Vt. kaupunginsihteeri: Kulttuurikeskuksen luomisen merkitystä selvittävä työryhmä on antanut raporttinsa kaupunginhallitukselle.

9 8, KH :00 CFV: 113/2012 Alustavan työn tehtyään ryhmä tekee seuraavan ehdotuksen: - työryhmän toimiaikaa pidennetään kevääksi 2013 ja jäsenmäärää laajennetaan esim. 2 3 uudella jäsenellä - työryhmä laatii toimintasuunnitelman ja selvittää mahdollisuudet palkata sisäisesti hanketyöntekijä työllistämisvaroilla lukien tai aikaisemmin - hanketyöntekijän päätehtävänä on kartoittaa kehittämismahdollisuudet ja toimintamuodot ja koota eri tahot ja asiasta kiinnostuneet kulttuurikeskusidean ympärille - hanketyöntekijä koostaa vuorovaikutussuunnitelman kaupungin ja seudun muiden hankkeiden kanssa - hanketyöntekijä laatii suunnitelman tulevaa EU-ohjelmakautta varten ja kartoittaa kaikki ulkoisen rahoituksen mahdollisuudet - hanketyöntekijä suunnittelee työryhmän kanssa ideaseminaarin syksyksi Päätös Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus merkitsee raportin tiedoksi ja päättää - jatkaa työryhmän toimikautta 30. kesäkuuta 2013 asti - että työryhmä voi tarvittaessa päättää itse jäsenmäärän lisäämisestä - että työryhmä selvittää mahdollisuudet hanketyöntekijän palkkaamiseen sisäisesti työllistämisvaroin. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kh Anomus: Liite 353 Kulttuurikeskustyöryhmä anoo toimiajan pidentämistä kuudella kuukaudella vuoden 2013 saakka. Päätös Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää pidentää kulttuurikeskustyöryhmän toimiaikaa vuoden 2013 loppuun saakka. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kh Kiinteistötyöryhmän loppuraportti:

10 8, KH :00 CFV: 113/2012 Liite 377 A Palokunnantalon piirustukset: Liite 377 B Raatihuoneen piirustukset: Liite 377 C Raportti : Liite 377 D Kiinteistötyöryhmä esittelee loppuraporttinsa. Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus keskustelee ehdotuksesta, joka koskee palokunnantalon käyttöä tulevaisuudessa, sekä päättää - antaa henkilöstöjohtajalle tehtäväksi selvittää mahdollisuuksia palkata työllistämisvarojen avulla hanketyöntekijä annetun raportin kuvauksen mukaisesti - antaa kaupunginjohtajalle tehtäväksi selvittää mahdollisuuksia sijoittaa työväenopistojen, kulttuurisektorin, matkailutoimiston ja welcome officen sihteeri/kansliatoiminnot yhteisiin tiloihin raatihuoneella. Päätös Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kh Anomus ja hankesuunnitelma: Liite 545 Kulttuurikeskustatyöryhmä anoo euroa ideaseminaarin toteuttamiseksi hankkeen Kansainvälinen vähemmistökulttuurien kulttuurikeskus yhteydessä. Seminaari on osa hanketta Pietarsaaren kehittäminen kulttuurikaupunkina, joka on lähtöisin Richard Sjölundin aloitteesta Seminaarin talousarvio on euroa. Muuta rahoitusta haetaan Svenska Kulturfondenilta, SÖFukilta ja Eugene, Elisabeth ja Birgit Nygrenin rahastosta. Seminaarin alustava päivämäärä on Runeberginviikon yhteydessä. Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää rahoittaa puolet kustannuksista. Päätös

11 8, KH :00 CFV: 113/2012 Kaupunginhallitus: Kaupunginjohtaja teki uuden päätösehdotuksen, jonka mukaan summa voi olla enintään euroa. Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kh Anomus toimikauden pidentämisestä: Liite 65 Kulttuurikeskustatyöryhmän toimikausi päättyi virallisesti ja suunniteltu ideaseminaari järjestettiin Hankkeen raportoimista ja jatkon mietintää varten työryhmä on sitä mieltä, että toimikautta on jatkettava. Päätös Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää jatkaa työryhmän toimikautta asti. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kh Työryhmän Kulttuuria keskustassa loppuraportti: Liite 409 Työryhmän loppuraportti esiteltiin kaupunginhallitukselle syyskuussa Työryhmän toimikausi päättyi muodollisesti , mutta projektisihteeri sekä työryhmän puheenjohtaja ja sihteeri ovat toimineet vielä tämän jälkeen ja pohtineet jatkoa Kulttuuria keskustassa -hankkeelle sekä jatkon rahoittamista. Hanke on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä kartoitushanketta varten. Hanke Kulttuuria keskustassa päättyy nyt tässä muodossaan. Valtuuston aloitteen ja toivomusten perusteella on muodostettu kaksi työryhmää, jotka ovat olleet aktiivisesti toiminnassa vuodesta 2012 alkaen. Valtuuston aloitteen voitaneen näin ollen todeta olevan loppuun käsitelty. Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus päättää

12 8, KH :00 CFV: 113/ antaa kulttuuritoimistolle ja kulttuurisihteerille tehtäväksi suorittaa kartioitushanke ja integroida Kulttuuria Keskustassa- hanke osaksi kulttuuritoimintaa - ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että aloite julistetaan loppuun käsitellyksi. Päätös Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kv Työryhmän Kulttuuria keskustassa loppuraportti: Liite 82 Päätös Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle: - että aloite julistetaan loppuun käsitellyksi. Kaupunginvaltuusto: Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kaupunginhallituksen ehdotuksen. Kh Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus merkitsee kaupunginvaltuuston päätöksen tiedoksi.

13 9, KH :00 CFV: 835/2014 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN PUHEENJOHTAJAN VALINTA (TOIMI- KAUDEKSI ) Kh Yhteistoimintasopimus: Liite 405 Pietarsaari, Pedersören kunta, Uusikaarlepyy ja Luoto allekirjoittivat kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta annetun lain (169/2007) mukaisesti sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueen muodostamista koskevan puitesopimuksen. Sopijakunnat ovat sopineet, että Pietarsaaren kaupunki on isäntäkunta ja toimii 16-jäsenisen ja 16-varajäsenisen sosiaalija terveyslautakunnan hallintoyksikkönä. Lautakunnan 6 jäsentä ja 6 varajäsentä valitaan Pietarsaaresta, 4 jäsentä ja 4 varajäsentä Pedersörestä ja 3 jäsentä ja 3 varajäsentä Uudestakaarlepyystä ja samoin Luodosta. Yhteistoimintasopimuksen kohdan 6 mukaan sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajuus ja varapuheenjohtajuus kiertävät sopimuskuntien kesken, kuitenkin siten, että isäntäkunnalla on aina joko puheenjohtajuus tai varapuheenjohtajuus. Pietarsaaren kaupungilla oli varapuheenjohtajuus vuosina ja puheenjohtajuus vuosina Kaupunginvaltuusto valitsi kokouksessaan yksimielisesti ryhmäpuheenjohtajien ehdotuksesta sosiaali- ja terveyslautakunnan jäseniksi ja henkilökohtaisiksi varajäseniksi vuosiksi seuraavat: jäsenet Marcus Suojoki Kenneth Holmgård Carola Sundqvist Vesa Suvanto Ulrika Rönnback Eija Ylisaari-Salminen varajäsenet Anna-Maja Henriksson Peter Boström Bo Forsman Mervi Rantala Bjarne Strengell Eija Tamminen Kaupunginvaltuusto valitsi samoin yksimielisesti lautakunnan varapuheenjohtajaksi Marcus Suojoen. Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus ehdottaa, että kaupunginvaltuusto valitsee sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajan toimikaudeksi Kaupunginhallitus päättää pyytää Luodon kuntaa valitsemaan varapuheenjohtajan vuosille

14 9, KH :00 CFV: 835/2014 Päätös Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kv Yhteistoimintasopimus: Liite 83 Päätös Kaupunginhallitus ehdottaa: - että kaupunginvaltuusto valitsee sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajan toimikaudeksi Kaupunginvaltuusto: Kaupunginvaltuusto valitsi yksimielisesti Brita Brännbacka- Brunellin ehdotuksesta Marcus Suojoen sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajaksi toimikaudeksi Kh Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus ilmoittaa kaupunginvaltuuston päätöksestä sosiaali- ja terveyslautakunnalle ja Marcus Suojoelle.

15 10, KH :00 CFV: 866/2014 PÄÄTÖS KATTERNÖN YM. OSAKKEIDEN SIIRTÄMISESTÄ PIETARSAAREN ENERGIA OY:LLE Kh Luovutusasiakirja (ruotsiksi): Liite 414 Pietarsaaren kaupunki on muodostanut kaupungin kokonaan omistaman osakeyhtiön, Pietarsaaren Energia Oy:n, joka on merkitty kaupparekisteriin Kuntalain 2 a :n mukaan liikelaitos Pietarsaaren energialaitos on yhtiöitettävä viimeistään Tätä varten kaupungin on siirrettävä energiantuotantotoimintaa varten tarpeellisia, Oy Katternö Ab:n strategisia osakkeita sekä Oy Herrfors Ab:n, Oy Perhonjoki Ab:n, Oy Katternö Kraft Ab:n ja Katternö Kärnkraft Oy Ab:n tuotantoosakkeita Pietarsaaren Energia Oy:lle vuoden 2014 lopussa. Osakkeet luovutetaan apporttina luovutuksensaajayhtiö Pietarsaaren Energia Oy:lle. Luovutuksen kohde, apporttiomaisuuden arvo ja muut ehdot ilmenevät liitteenä olevasta luovutuskirjasta. Luovutus on hyväksyttävä kaupunginvaltuustossa ja Pietarsaaren Energia Oy:n ylimääräisessä yhtiökokouksessa. Yhtiökokous pidetään , jolloin hallituksen esitys osakeantiin apporttiomaisuutta vastaan on hyväksyttävä. Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että valtuusto hyväksyy Pietarsaaren kaupungin ja Pietarsaaren Energia Oy:n välisen apporttiomaisuuden luovutuskirjan. Kaupunginhallitus valitsee Milla Kallioisen kaupungin edustajaksi Pietarsaaren Energia Oy:n pidettävään ylimääräiseen yhtiökokoukseen, sekä valtuuttaa edustajan merkitsemään kaikki osakeannin osakkeet. Päätös Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kv Luovutuskirja: Liite 84 Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle: - että valtuusto hyväksyy Pietarsaaren kaupungin ja Pietarsaaren Energia Oy:n välisen apporttiomaisuuden luovutuskirjan,

16 10, KH :00 CFV: 866/ että kaupunginvaltuusto päättää tarkastaa pykälän välittömästi. Päätös Kaupunginvaltuusto: Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kaupunginhallituksen ehdotuksen. Kh Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus ilmoittaa kaupunginvaltuuston päätöksestä rahatoimistolle ja Pietarsaaren Energia Oy:lle.

17 11, KH :00 CFV: 867/2014 PIETARSAAREN ENERGIA OY: TAKAUSANOMUS Kh Pietarsaaren Energia Oy:n anomus: Liite 415 Kaupungin kokonaan omistama yhtiö Pietarsaaren Energia Oy anoo kaupungilta takausta euron sekkiluotolle tai muulle rahoitukselle aloittaakseen toimintansa Rahoitusta tarvitaan yhtiön energian hankkimistoimintaan omistajalleen sekä siihen kuuluvaa toimintaa varten. Päätös Kaupunginhallitus ehdottaa, että kaupunginvaltuusto myöntää takauksen Pietarsaaren Energia Oy:n euron sekkiluotolle tai muulle rahoitukselle. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kv Pietarsaaren Energia Oy:n anomus: Liite 85 Kaupunginhallitus ehdottaa: - että kaupunginvaltuusto myöntää takauksen Pietarsaaren Energia Oy:n euron sekkiluotolle tai muulle rahoitukselle, - että kaupunginvaltuusto päättää tarkastaa pykälän välittömästi. Päätös Kaupunginvaltuusto: Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kaupunginhallituksen ehdotuksen. Kh Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus ilmoittaa kaupunginvaltuuston päätöksestä rahatoimistolle ja Pietarsaaren Energia Oy:lle.

18 12, KH :00 CFV: 868/2014 OY KATTERNÖ AB:N YLEINEN OSAKEANTI Kh Oy Katternö Ab:n hallitus esittää Oy Katternö Ab:n yhtiökokoukselle, että kaikki yhtiön omistajat sijoittavat Herrforsin alueverkko-osuuden (Herrforsin B-osakkeet) apporttina Katternöhön sen suuruisena, että rahatransaktioita ei tarvita ja siten, että Esse Elektro Kraftille jää vähintään 5 osaketta Herrforsin B-sarjassa. Tämä tehdään yksinkertaisimmin siten, että uusosakeanti maksetaan Herrforsin B-sarjan osakkeilla. Osakepääoman korotus on 8,1 miljoonaa euroa. Oy Katternö Ab:n hallitus on päättänyt kuulla omistajia ennen kuin yhtiökokous kutsutaan koolle. Transaktio toteutetaan ainoastaan, jos Pietarsaaren energiatoiminnan kauppa toteutetaan. Kaupungin osalta kyseessä on Herrforsin B-osaketta osakeantisummaan ,88 euroa. Kaupunki omistaa yhteensä Herrforsin B-osaketta. Omistussuhde Oy Katternö Ab:ssä ei muutu. Päätös Kaupunginhallitus päättää osallistua Oy Katternö Ab:n uusosakeantiin sijoittamalla yhtiöön B-osaketta apporttina ja toteaa, että transaktio toteutetaan ainoastaan, jos Pietarsaaren energiatoiminnan osto toteutetaan. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Pykälä julistettiin välittömästi tarkastetuksi. Kh Päätöstä tulee tarkentaa siltä osin kuinka Herrforsin B- osakkeiden luovutus Katternö Oy:lle toteutetaan. Tästä syystä valmistelu muutetaan seuraavaan muotoon. Oy Katternö Ab:n hallitus esittää Oy Katternö Ab:n yhtiökokoukselle, että kaikki yhtiön omistajat sijoittavat Herrforsin alueverkko-osuuden (Herrforsin B-osakkeet) apporttina Katternöhön sen suuruisena, että rahatransaktioita ei tarvita ja siten, että Esse Elektro Kraftille jää vähintään 5 osaketta Herrforsin B-sarjassa. Tämä tehdään yksinkertaisimmin siten, että uusosakeanti maksetaan Herrforsin B-sarjan osakkeilla. Osakepääoman korotus on 8,1 miljoonaa euroa. Oy Katternö Ab:n hallitus on päättänyt kuulla omistajia ennen kuin yhtiökokous kutsutaan koolle. Transaktio toteutetaan ainoastaan, jos Pietarsaaren energiatoiminnan osto toteutetaan. Kaupungin osalta

19 12, KH :00 CFV: 868/2014 kyseessä on Herrforsin B-osaketta, jotka luovutetaan sitä vastaan, että kaupunki saa uutta osaketta Oy Katternö Ab:ssä. Luovutettavien Herrforsin B-osakkeiden arvo on ,88 euroa. Kaupunki omistaa yhteensä Herrforsin B-osaketta. Omistussuhde Oy Katternö Ab:ssä ei muutu. Päätös Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että se päättää osallistua Oy Katternö Ab:n uusosakeantiin ja maksaa osakeantihinnan luovuttamalla B-osaketta sitä vastaan, että kaupunki saa uutta osaketta Oy Katternö Ab:ssä. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kv Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle: - että se päättää osallistua Oy Katternö Ab:n uusosakeantiin ja maksaa osakeantihinnan luovuttamalla B-osaketta sitä vastaan, että kaupunki saa uutta osaketta Oy Katternö Ab:ssä, - että kaupunginvaltuusto päättää tarkastaa pykälän välittömästi. Päätös Kaupunginvaltuusto: Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kaupunginhallituksen ehdotuksen. Kh Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus ilmoittaa kaupunginvaltuuston päätöksestä Oy Katternö Ab:lle ja rahatoimistolle.

20 13, KH :00 CFV: 869/2014 OY HERRFORS AB:N TARJOUKSEN HYVÄKSYMINEN Kh Oy Herrfors Ab on tehnyt kaupungille 69,55 miljoonan euron tarjouksen, joka koskee Pietarsaaren Energialaitoksen kaukolämpötoimintaa, verkkotoimintaa ja sähkökauppaa. Luovutukseen sisältyvät kaikki tätä toimintaa varten tarpeelliset sopimukset. Koko Energialaitoksen henkilöstö siirtyy ostajalle vanhoina työntekijöinä. Päätös Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto hyväksyy Oy Herrfors Ab:n tekemän tarjouksen. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kh liikkeenluovutussopimukseksi (luottamuksellinen, jaetaan kokouksessa): Liite 435 A liikkeenluovutussopimukseksi (luottamuksellinen, jaetaan kokouksessa): Liite 435 B Oy Herrfors Ab on kokonaan omistamansa tytäryhtiönsä Herrfors Nät-Verkko Oy Ab:n kanssa tehnyt kaupungille 69,55 miljoonan euron tarjouksen, joka koskee Pietarsaaren Energialaitoksen kaukolämpötoimintaa, verkkotoimintaa ja sähkökauppaa. Luovutukseen sisältyvät kaikki tätä toimintaa varten tarpeelliset sopimukset. Koko Energialaitoksen henkilöstö siirtyy ostajalle vanhoina työntekijöinä. Luovutukseen liittyy kaksi liikkeenluovutussopimusta, joiden luonnokset tulee kaupunginvaltuustossa hyväksyä. Päätös Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto hyväksyy Oy Herrfors Ab:n tekemän tarjouksen. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen.

21 13, KH :00 CFV: 869/2014 Kv liikkeenluovutussopimukseksi (luottamuksellinen, jaetaan kokouksessa): Liite 87 A liikkeenluovutussopimukseksi (luottamuksellinen, jaetaan kokouksessa): Liite 87 B Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle: - että kaupunginvaltuusto hyväksyy Oy Herrfors Ab:n ja Herrfors Nät-Verkko Oy Ab:n tekemän tarjouksen, - että kaupunginvaltuusto hyväksyy ehdotukset liikkeenluovutussopimuksiksi, ja antaa kaupunginhallitukselle valtuudet hyväksyä lopulliset sopimukset, - että kaupunginvaltuusto päättää tarkastaa pykälän välittömästi. Päätös Kaupunginvaltuusto: Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kaupunginhallituksen ehdotuksen. Kh Sopimukset: Liite 435 C (luottamuksellinen) Kaikki kauppaa koskevat sopimukset ovat nyt valmiita liitteineen. Kaupunginvaltuusto antoi kaupunginhallitukselle valtuudet hyväksyä lopulliset sopimukset. Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää hyväksyä seuraavat sopimukset: - Liikkeenluovutussopimus, joka koskee kaukolämpö- ja sähkökauppatoimintaa sekä sähköverkko-omaisuutta Pietarsaaren kaupungin ja Oy Herrfors Ab:n välillä - Liikkeenluovutussopimus, joka koskee sähköverkkotoimintaa Pietarsaaren kaupungin ja Herrfors Nät-verkko Oy Ab:n välillä - Vuokrasopimus, joka koskee Energialaitoksen rakennusta - Sopimus Oy Herrfors Ab:n ja Pietarsaaren kaupungin välillä koskien kiinteistöjä

22 13, KH :00 CFV: 869/2014 Lisäksi kaupunginhallitus valtuuttaa samalla kaupunginsihteeri Milla Kallioisen ja kaupunginkamreeri Jonny Wallstenin allekirjoittamaan yllä mainitut sopimukset. Kaupunginhallitus julistaa pykälän välittömästi tarkastetuksi. Päätös Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kh Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus ilmoittaa kaupunginvaltuuston päätöksestä Oy Herrfors Ab:lle, Energialaitokselle ja rahatoimistolle.

23 14, KH :00 CFV: 899/2014 KAUPUNGINHALLITUKSEN JÄSENTEN JA VARAJÄSENTEN VALINTA TOIMI- KAUDEKSI Kuntalain mukaan kaupunginvaltuusto valitsee kaupunginhallituksen jäsenet ja henkilökohtaiset varajäsenet. Hallintosäännön :n mukaan kaupunginhallituksessa on 11 jäsentä ja 11 henkilökohtaista varajäsentä. Kaupunginhallituksen toimikausi on kaksi vuotta, ellei valtuusto toisin päätä. Uuden kuntalain odotetaan tulevan voimaan vuoden 2015 alussa. Laissa ehdotetaan, että kunnallisvaalit siirretään huhtikuuhun, jolloin valtuuston toimikausi alkaisi kesäkuun alussa. Muutos toteutetaan siten, että seuraavat vaalit siirretään vuoden 2016 lokakuusta vuoden 2017 huhtikuuhun. Koska nykyisten valtuustojen toimikausia ehdotetaan jatkettavan vuoden 2017 toukokuun loppuun asti, myös kaupunginhallituksen toimikautta jatketaan siinä tapauksessa vuoden 2017 toukokuun loppuun. Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus ehdottaa, että kaupunginvaltuusto valitsee kaupunginhallitukseen 11 varsinaista jäsentä ja 11 henkilökohtaista varajäsentä valtuuston jäljellä olevaksi toimikaudeksi ja että kaupunginvaltuusto valitsee varsinaisten jäsenten keskuudesta puheenjohtajan sekä I ja II varapuheenjohtajan.

24 15, KH :00 CFV: 898/2014 KAUPUNGINVALTUUSTON PUHEENJOHTAJAN SEKÄ I JA II VARAPUHEENJOH- TAJAN VALINTA VUOSIKSI Kuntalain mukaan valtuusto valitsee keskuudestaan puheenjohtajan sekä tarvittavan määrän varapuheenjohtajia valtuuston toimikaudeksi, ellei valtuusto ole päättänyt lyhyemmästä toimikaudesta. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat valitaan samassa vaalitoimituksessa. Kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan , 4, että valtuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien toimiaika on kaksi kalenterivuotta. Uuden kuntalain odotetaan tulevan voimaan vuoden 2015 alussa. Laissa ehdotetaan, että kunnallisvaalit siirretään huhtikuuhun, jolloin valtuuston toimikausi alkaisi kesäkuun alussa. Muutos toteutetaan siten, että seuraavat vaalit siirretään vuoden 2016 lokakuusta vuoden 2017 huhtikuuhun. Koska nykyisten valtuustojen toimikausia ehdotetaan jatkettavan vuoden 2017 toukokuun loppuun asti, myös kaupunginhallituksen toimikautta jatketaan siinä tapauksessa vuoden 2017 toukokuun loppuun. Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus ehdottaa, että kaupunginvaltuusto valitsee keskuudestaan puheenjohtajan sekä I ja II varapuheenjohtajan valtuuston jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

25 16, KH :00 TV: 863/2014 KAAVOITUSKATSAUS TL Kaavoituskatsaus: Liite 220 A Kaavoitusosasto on laatinut lakisääteisen kaavoituskatsauksen vuodelle Asemakaava-arkkitehti: Tekninen lautakunta hyväksyy kaavoituskatsauksen ja lähettää sen kaupunginhallitukselle tiedoksi. Päätös Tekninen johtaja: Tekninen lautakunta päättää asemakaava-arkkitehdin ehdotuksen mukaisesti. Tekninen lautakunta: Tekninen lautakunta hyväksyi ehdotuksen. Kh Kaavoituskatsaus: Liite 16 Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus merkitsee kaavoituskatsauksen tiedoksi.

26 16, KH :00 / :s bilaga: Liite 16, kh Planläggningsöversikt och program I STADEN JAKOBSTAD PIETARSAAREN KAUPUNGIN Kaavoituskatsaus ja ohjelma TN TL A Planläggningsavdelningen kaavoitusosasto

27 16, KH :00 / :s bilaga: Liite 16, kh PLANLÄGGNINGSÖVERSIKT KAAVOITUSKATSAUS Förord Enligt Markanvändnings och bygglagens 7 skall kommunen minst en gång om året upprätta en översikt över de planärenden som är anhängiga eller som under den närmaste tiden blir anhängiga i kommunen och förbundet på landskapsnivå och som inte är av ringa betydelse (planläggningsöversikt). I den redogörs kortfattat för planärendena och deras beredningsfaser samt för sådana beslut och andra åtgärder som direkt inverkar på planläggningens utgångspunkter, mål, innehåll och genomförande. Planläggningsöversikten är inte heltäckande, utan i den beskrivs de viktigaste planprojekten som är aktuella då översikten upprättas. Under årets lopp kan det uppstå nya planeringsprojekt och behov, enstaka projekt kan bli stillastående, prioriteringen av projekten kan ändras osv. I denna översikt beskrivs kortfattat de viktigaste planärenden på tre olika nivåer: Alkusanat Maankäyttö ja rakennuslain 7 mukaan tulee kunnan vähintään kerran vuodessa laatia katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava asioista, jotka eivät ole merkitykseltään vähäisiä (kaavoituskatsaus). Siinä selostetaan lyhyesti kaava asiat ja niiden käsittelyvaiheet sekä sellaiset päätökset ja muut toimet, joilla on välitöntä vaikutusta kaavoituksen lähtökohtiin, tavoitteisiin, sisältöön ja toteuttamiseen. Kaavoituskatsaus ei ole kaikenkattava, vaan siinä esitellään tärkeimmät katsauksen tekohetkellä tiedossa olevat ajankohtaiset kaavahankkeet. Vuoden kuluessa syntyy uusia kaavahankkeita ja tarpeita, yksittäiset hankkeet voivat pysähtyä, niiden tärkeysjärjestys voi muuttua jne. Tässä katsauksessa kuvataan lyhyesti tärkeimmät kaavahankkeet kolmella tasolla: A Regional planering (landskapsplan mm.) B Generalplan C Detaljplan A B C Seututason suunnittelu (maakuntakaava ym.) Yleiskaava Asemakaavoitus Som bilaga ingår i översikten en lägesbestämningskarta över olika delprojekt. Delområdenas avgränsningar är instruktiva. För varje delprojekt görs ett program för deltagande och bedömning i vilket beskrivs hur markägare, invånare och andra intressenter kan påverka planeringen. Katsauksen liitteenä on eri osahankkeet osoittava sijaintikartta. Osa alueiden rajaukset ovat ohjeellisia. Jokaista osahanketta varten tehdään osallistumis ja arvioimissuunnitelma, jossa esitetään miten maanomistajat, asukkaat ja muut osalliset voivat vaikuttaa kaavoitukseen. Västra Ringvägen. Illustration Läntinen Rengastie, havainnekuva Pekka Elomaa, stadsplanearkitekt 2 Pekka Elomaa, asemakaava arkkitehti planläggningsavdelningen kaavoitusosasto

-2, KV 2014-12-22 18:00

-2, KV 2014-12-22 18:00 -2, KV 2014-12-22 18:00 Kokoustiedot Aika 22.12.2014 kl. 18.00 Paikka Raatihuone, kaupunginvaltuuston istuntosali Päättäjät Berg, Vesa Lyyra, Anna-Maija Boström, Peter Mäenpää, Tua Brännbacka-Brunell,

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2018-05-02 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 2. toukokuuta 2018 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja

Lisätiedot

Planläggningsöversikt och program I STADEN JAKOBSTAD. PIETARSAAREN KAUPUNGIN Kaavoituskatsaus ja ohjelma. Planläggningsavdelningen kaavoitusosasto

Planläggningsöversikt och program I STADEN JAKOBSTAD. PIETARSAAREN KAUPUNGIN Kaavoituskatsaus ja ohjelma. Planläggningsavdelningen kaavoitusosasto Planläggningsöversikt och program I STADEN JAKOBSTAD PIETARSAAREN KAUPUNGIN Kaavoituskatsaus ja ohjelma 2014 2015 Planläggningsavdelningen kaavoitusosasto Förord Enligt Markanvändnings och bygglagens 7

Lisätiedot

Rubikon, UKI Arkkitehdit

Rubikon, UKI Arkkitehdit Rubikon, UKI Arkkitehdit Förord Enligt Markanvändnings- och bygglagens 7 skall kommunen minst en gång om året upprätta en översikt över de planärenden som är anhängiga eller som under den närmaste tiden

Lisätiedot

Planläggningsavdelningen Kaavoitusosasto

Planläggningsavdelningen Kaavoitusosasto Kuva: St1 Nordic Oy Förord Enligt Markanvändnings- och bygglagens 7 skall kommunen minst en gång om året upprätta en översikt över de planärenden som är anhängiga eller som under den närmaste tiden blir

Lisätiedot

-2, KV 2015-11-16 18:00

-2, KV 2015-11-16 18:00 -2, KV 205--6 8:00 Kokoustiedot Aika 6..205 klo 8.00 Paikka Raatihuone, kaupunginvaltuuston istuntosali Päättäjät Berg, Vesa Luomala, Eero Boström, Peter Lyyra, Anna-Maija Brännbacka-Brunell, Brita Mäenpää,

Lisätiedot

Sandsundin teollisuusalueen asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi:

Sandsundin teollisuusalueen asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: Sandsundin teollisuusalueen asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599406201501 1. Innehåll SANDSUNDIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS... 1 1. SUUNNITTELUALUE...

Lisätiedot

-2, KH :30

-2, KH :30 -2, KH 2016-12-30 11:30 Kokouskutsu Perjantaina 30. joulukuuta 2016 klo 11.30, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Michael

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2018-11-19 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 19. marraskuuta 2018 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, KH 2015-09-01 16:00

-2, KH 2015-09-01 16:00 -2, KH 2015-09-01 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 1.9.2015 klo 16:00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Markus Granholm

Lisätiedot

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6. JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE Kh 25.6.2012 306 Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.2012: Liite 306 Jakobstads skytteförening r.f. anoo, että kaupunginhallitus valitsee

Lisätiedot

-2, KH 2016-05-09 16:00

-2, KH 2016-05-09 16:00 -2, KH 2016-05-09 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 9. toukokuuta 2016 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Michael

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelu Länsi-Vantaan asemakaavayksikkö Asia: ASEMAKAAVAMUUTOS NRO , VAPAALA, LUONNOS

Kaupunkisuunnittelu Länsi-Vantaan asemakaavayksikkö Asia: ASEMAKAAVAMUUTOS NRO , VAPAALA, LUONNOS Vantaa Kaupunkisuunnittelu Länsi-Vantaan asemakaavayksikkö 23.9.2011 Maanomistajat, rajanaapurit, viranomaiset ja osalliset Viite: Vuorovaikutus kaavaa valmisteltaessa MRL 62 mukaisesti Asia: ASEMAKAAVAMUUTOS

Lisätiedot

Planläggningsavdelningen Kaavoitusosasto

Planläggningsavdelningen Kaavoitusosasto Kuva: St1 Nordic Oy Förord Enligt Markanvändnings- och bygglagens 7 skall kommunen minst en gång om året upprätta en översikt över de planärenden som är anhängiga eller som under den närmaste tiden blir

Lisätiedot

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus:

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: Kolpin asemakaavan muutos, korttelit 210-211 ja 221-229 sekä viheralue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 599407201606 2 Sisältö: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

MALAX KOMMUN MAALAHDEN KUNTA

MALAX KOMMUN MAALAHDEN KUNTA 1-1 Dokument / asiakirja BILAGA/LIITE 2 Projekt / projekti Åminne kolonilottsområde utvidgning och ändring av detaljplan Åminnen siirtolapuutarha-alue asemakaavan laajennus ja muutos Datum / päivämäärä

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 6/2011 Kokousaika 17.10.2011 klo 19.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 6/2011 Kokousaika 17.10.2011 klo 19.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 6/2011 Kokousaika 17.10.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Österbottens förbund Pohjanmaan liitto Regional Council of Ostrobothnia www.obotnia.fi

Österbottens förbund Pohjanmaan liitto Regional Council of Ostrobothnia www.obotnia.fi Österbottens förbund Pohjanmaan liitto Österbottens förbund Pohjanmaan liitto En samkommun för de 15 Pohjanmaan maakuntaan kommunerna i landskapet kuuluvien 15 kunnan Österbotten muodostama kuntayhtymä

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2014. viistokuva: MOVA kuvaaja Jari Kokkonen

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2014. viistokuva: MOVA kuvaaja Jari Kokkonen PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2014 viistokuva: MOVA kuvaaja Jari Kokkonen Pyhäjärven kaupunginvaltuusto hyväksynyt..2014 KAAVOITUSKATSAUS 2014 1.5.2014 Maankäyttö- ja rakennuslain 7 :n mukaisesti

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015 KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 205. KAUPUNGINOSAN KORTTELEITA JA OSIA KORTTELEISTA 1, 2, 3, 7, 8, 9, 11 JA 12 SEKÄ NIIHIN

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-03-02 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 2.3.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61 Valtuusto 6 09.09.2013 6 S 19 C Joensuun venesataman asemakaavan hyväksyminen 152/10.02.03/2012 KAAVJAOS 61 Kaavoitusjaosto 12.6.2012 Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Matti Kanerva matti.kanerva (at)

Lisätiedot

Suunnittelualueen likimääräinen sijainti

Suunnittelualueen likimääräinen sijainti OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVATYÖ ISOKYLÄNTIEN PIENTALOALUE Kokkolan kaupunki Tekninen palvelukeskus Kaupunkiympäristön vastuualue Kaavoituspalvelut PL 43, 67101 Kokkola Puh. (06) 828

Lisätiedot

nk project L i i k e k e s k u s - A f f ä r s c e n t r u m Pietarsaari - Jakobstad

nk project L i i k e k e s k u s - A f f ä r s c e n t r u m Pietarsaari - Jakobstad T L i i k e k e s k u s - A f f ä r s c e n t r u m Pietarsaari - Jakobstad hankesuunnittelu - förplanering 2011-01-11 ARCHITECTURE & INTERIORS - SINCE 1991 nk project choraeusgatan 16 choraeuksenkatu

Lisätiedot

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6.

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6. Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Asianro 449/10.02.03/2014 8 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) asemakaavan ja siihen liittyvän tonttijaon sekä Korinpunojankadun katualueen osaa ja suojaviheraluetta

Lisätiedot

NUORIKKALANMETSÄ 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

NUORIKKALANMETSÄ 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI NUORIKKALANMETSÄ 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 0 YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan kaavaa laadittaessa tulee riittävän aikaisessa vaiheessa

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JÄMSÄN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ASEMAKAAVA KOSKEE Jämsän kaupungin 2.kaupunginosan osaa kortteleista 91 ja 92 sekä niiden välistä jalankulkukatua Ekosentie Autokuja

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-08-30 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 30.8.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 41 31.01.2012 7 15.01.2013 Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle Saariston ja rannikon osayleiskaavan hyväksymispäätöksestä jätetyistä

Lisätiedot

TEIKANKAAN KAUPUNGINOSA (13), TEIKANKAAN LÄNSIOSA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

TEIKANKAAN KAUPUNGINOSA (13), TEIKANKAAN LÄNSIOSA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS Liite _ TEIKANKAAN KAUPUNGINOSA (13), TEIKANKAAN LÄNSIOSA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.2.2018. tark 22.10.2018 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2018 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 11. KAUPUNGINOSAN KORTTELIA 1101 Kunnan kaavatunnus:

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS 1 (5) TUUSNIEMEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 8.9.2017 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5194 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 16.5.2017 ASEMAKAAVA Kaukolämpölaitoksen tontin laajennus Kankaanpään kaupungin 6. kaupunginosaa (Koskenoja), osaa kortteleista

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3. LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.2014 18.3.2014 Lapuan kaupunki Maankäyttö- ja kiinteistöosasto Poutuntie

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5197 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.11.2017 ASEMAKAAVA VENETMÄEN ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 5. kaupunginosaa (Järventausta), korttelin osaa 379 koskeva

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Liite 1. 1(8) Kurikan kaupunki Asemakaavamuutos koskien Nummi (3) korttelia 11 sekä virkistysaluetta. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Kuva 1 Asemakaavan muutosalue Nummen kaupunginosassa Liite

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI, TEKNINEN KESKUS, MAANKÄYTTÖPALVELUT 10.4.2018 0 YLEISTÄ Maankäyttö-

Lisätiedot

KANTAKAUPUNGIN YLEISKAAVA / GENERALPLAN FÖR STAMSTADEN

KANTAKAUPUNGIN YLEISKAAVA / GENERALPLAN FÖR STAMSTADEN FCG Planeko Oy Hangon kaupunki / Hangö stad KANTAKAUPUNGIN YLEISKAAVA / GENERALPLAN FÖR STAMSTADEN 0104-C9376 22.9.2009 LUONNOS / UTKAST FCG Planeko Oy Kantakaupungin yleiskaava I SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleiskaava-alue/

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS

KAAVOITUSKATSAUS OULAISTEN KAUPUNKI 13.2.2012 KAAVOITUSKATSAUS 2011-2012 Kunnan tulee vähintään kerran vuodessa laatia katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista,

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 3 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

RAUTION ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

RAUTION ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KALAJOENKAUPUNKI RAUTIONASEMAKAAVAN MUUTOSJALAAJENNUS OSALLISTUMIS JAARVIOINTISUUNNITELMA(OAS) 11.1.2012/18.2.2019 OSALLISTUMIS JAARVIOINTISUUNNITELMANTARKOITUS MRL63 :nmukaankaavaalaadittaessatuleelaatiasuunnitelmaosallistumis

Lisätiedot

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 14.4.2015 / 25 KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNKI, ASEMAKAAVAMUUTOS KAUPUNGINOSISSA 4-5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Laadittu (6)

KRISTIINANKAUPUNKI, ASEMAKAAVAMUUTOS KAUPUNGINOSISSA 4-5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Laadittu (6) 1(6) KRISTIINANKAUPUNKI, ASEMAKAAVAMUUTOS KAUPUNGINOSISSA 4-5 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Laadittu 30.1.2007 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman (OAS) tarkoitus on määritelty Maankäyttö-

Lisätiedot

Kirkonkylän pienet asemakaavan muutokset 2018 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Kirkonkylän pienet asemakaavan muutokset 2018 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma SAVITAIPALEEN KUNTA Kirkonkylän pienet asemakaavan muutokset 2018 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.8.2018 Savitaipaleen kunta Osallistumis- ja arviointisuunnitelma I SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO...

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI SITOMONRAITIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA (OAS) 1. SUUNNITTELUALUE 2. KAAVATILANNE

RAISION KAUPUNKI SITOMONRAITIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA (OAS) 1. SUUNNITTELUALUE 2. KAAVATILANNE RAISION KAUPUNKI SITOMONRAITIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA (OAS) 1. SUUNNITTELUALUE Kaavanmuutosalue sijaitsee Raision 4. kaupunginosassa (Mahittula) Haunisten teollisuus- ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (8) 41 Kaupunkisuunnittelu- ja kiinteistötoimen toimialaan kuuluvien asuntoyhtiöiden edustajien nimeäminen HEL 2017-001827 T 00 01 05 Päätös päätti kehottaa 1 kaupunginkanslian

Lisätiedot

KUNNANHALLITUKSEN KOKOUS 1/2013,

KUNNANHALLITUKSEN KOKOUS 1/2013, KUNNANHALLITUKSEN KOKOUS 1/2013, 7.1.2013 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja kunnanhallitus päätösvaltaiseksi. 2 Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirjan tarkastajiksi

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA)

RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA) RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI, TEKNINEN KESKUS, MAANK YTT PALVELUT 10.9.2013 Osallistumis-

Lisätiedot

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ORIMATTILAN KAUPUNKI LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.9.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI TUOTEKATU ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1. SUUNNITTELUALUE 2. KAAVATILANNE

RAISION KAUPUNKI TUOTEKATU ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1. SUUNNITTELUALUE 2. KAAVATILANNE RAISION KAUPUNKI TUOTEKATU 14-16 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1. SUUNNITTELUALUE Kaavanmuutosalue sijaitsee Raision 4. kaupunginosassa (Mahittula) Haunisten teollisuus-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/97/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARTANO (41.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 17 TONTTI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1657 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi puh. 02 621 1600

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 27.2.2018 ASEMAKAAVA KESKUSPUISTON ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosaa (Keskus), kortteleita 20, 21, 26 ja katualuetta

Lisätiedot

Daterad Radiotien rivitalokortteleiden uudistaminen Länsinummella. Päivätty

Daterad Radiotien rivitalokortteleiden uudistaminen Länsinummella. Päivätty Sivu 1/9 BEREDNINGEN AV ETT DETALJPLANEPROJEKT HAR PÅBÖRJATS FÖR RADHUSEN BELÄGNA INTILL RADIOVÄGEN I STADSDELEN VÄSTERMALM. DETALJPLANEÄNDRINGEN BERÖR FÖR RADHUS PLANERADE DELAR AV KVARTEREN 29 OCH 30

Lisätiedot

Planläggning och landskapsreformen Kaavoitus ja maakuntauudistus

Planläggning och landskapsreformen Kaavoitus ja maakuntauudistus www.obotnia.fi/landskapsplanen Planläggning och landskapsreformen Kaavoitus ja maakuntauudistus Landskapsreformens grundstenar Maakuntauudistuksen peruspalikat Landskapsförbunden, NTM-centralerna och regionförvaltningsverken

Lisätiedot

Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2016

Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2016 1 Kärsämäen kunta Kaavoituskatsaus 2016 Hyväksytty: Valtuusto 29.11.2016 97 2 1. Yleistä kaavoituskatsauksesta Maankäyttö- ja rakennuslaki (MRL) sekä maankäyttö- ja rakennusasetus (MRA) säätelevät kaavoitusta

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS

KAAVOITUSKATSAUS OULAISTEN KAUPUNKI 21.3.2013 KAAVOITUSKATSAUS 2012-2013 Kunnan tulee vähintään kerran vuodessa laatia katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista,

Lisätiedot

NUORIKKALANMETSÄ 3 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

NUORIKKALANMETSÄ 3 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI NUORIKKALANMETSÄ 3 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 0 YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan kaavaa laadittaessa tulee riittävän aikaisessa vaiheessa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Dnro KAUS/1940/2014 VP 64/10.12.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TIILIMÄEN (11.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTI 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1640 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi

Lisätiedot

TARHARANNANTIE (TILA JA SEN YMPÄRISTÖ)

TARHARANNANTIE (TILA JA SEN YMPÄRISTÖ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVATYÖ TARHARANNANTIE 18 26 (TILA 404-8-348 JA SEN YMPÄRISTÖ) Kokkolan kaupunki Tekninen palvelukeskus Kaupunkiympäristön vastuualue Kaavoituspalvelut PL 43,

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 16. kaupunginosa, Syväsenvaara kortteli 3036 tontti 3, Aapatie 10 LUONNOS. Kuva: Blom Kartta Oy

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 16. kaupunginosa, Syväsenvaara kortteli 3036 tontti 3, Aapatie 10 LUONNOS. Kuva: Blom Kartta Oy Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 16. kaupunginosa, Syväsenvaara kortteli 3036 tontti 3, Aapatie 10 LUONNOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kuva: Blom Kartta Oy ROVANIEMEN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5192 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.02.2017 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014 HÄMEENKYRÖN KUNTA OSA KORTTELIA 64, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014 1 Sisältö 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ...2 1 SUUNNITTELUALUE...2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...2 3 KAAVAT ILANNE...2 4 MAANOMISTUS...2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINT I...3

Lisätiedot

-2, KV :00

-2, KV :00 -, KV 07-06-05 8:00 Kokoustiedot Aika 5.6.07 klo 8.00 Paikka Raatihuone, kaupunginvaltuuston istuntosali Päättäjät Aspvik, Matts Kull, Bjarne Björklund, Lars Lunabba, Maria Boström, Peter Luomala, Eero

Lisätiedot

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JÄMSÄN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA Länkipohjan teollisuusalueen asemakaava (55. kaupunginosa) Tampereentie Tampere 65 km Jämsä 27 km Hirsikankaantie Suunnittelualue

Lisätiedot

KESKUSTA, KORTTELIN 0304 JA SEN LÄHIYMPÄRISTÖN ASEMAKAAVAMUUTOS

KESKUSTA, KORTTELIN 0304 JA SEN LÄHIYMPÄRISTÖN ASEMAKAAVAMUUTOS hyväksytty 13.10.2016 LIITE 2. päivitetty 6.3.2017 ORIMATTILAN KAUPUNKI KESKUSTA, KORTTELIN 0304 JA SEN LÄHIYMPÄRISTÖN ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SISÄLTÖ 1. ASEMAKAAVAMUUTOKSEN

Lisätiedot

Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti.

Lisätiedot

VARSANHÄNNÄN Asemakaavan muutos. kaava nro 489 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA

VARSANHÄNNÄN Asemakaavan muutos. kaava nro 489 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 16.11.2015 VARSANHÄNNÄN Asemakaavan muutos kaava nro 489 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS 2015

KAAVOITUSKATSAUS 2015 Rautalammin kunta KAAVOITUSKATSAUS 2015 Kaavoitusjaosto 30.7.2015, 16 1 YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain 7 :n mukaan kunnan tulee vähintään kerran vuodessa laatia katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa

Lisätiedot

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015 30.9.2015 Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2 3

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Dnro KAUS/911/10.02.03/2014 VP 18 /13.5.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VIIKINÄINEN (69.) KAUPUNGINOSA, KORTTELIN 12 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1646 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUUNNITELMA Kaavan nimi: 5. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 540 ASEMAKAAVAN MUUTOS (Pajamäenkatu) Asemakaavan muutos koskee osaa 5.

Lisätiedot

Niittytie 2 Kaavaselostus Liite 1 Ajantasa-asemakaavaote

Niittytie 2 Kaavaselostus Liite 1 Ajantasa-asemakaavaote Kaavaselostus Liite 1 Ajantasa-asemakaavaote 1:1000 15.2.2007 Ajantasakartta 20 m Moottoriajoneuvojen huoltoasemien korttelialue. Tontilla on osoitettava vähintään 5 autopaikkaa jokaista autohuoltopaikkaa

Lisätiedot

Kirkonkylän asemakaavan muutos, Sandåkers, kevyen liikenteen väylä. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus:

Kirkonkylän asemakaavan muutos, Sandåkers, kevyen liikenteen väylä. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: Kirkonkylän asemakaavan muutos, Sandåkers, kevyen liikenteen väylä Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 599406201611 2 Sisältö: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

SAVITAIPALEENTIEN JA LÄHIALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

SAVITAIPALEENTIEN JA LÄHIALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1(6) SAVITAIPALEEN KUNTA SAVITAIPALEENTIEN JA LÄHIALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1. Aloite ja suunnittelualue Osallistumis-

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2017 KOKOUSAIKA 1.3.2017 kello 19.00-20.20 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

Ala-Ähtävän asemakaavan muutos, Langkulla (Malue muutetaan AO-alueeksi) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi:

Ala-Ähtävän asemakaavan muutos, Langkulla (Malue muutetaan AO-alueeksi) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: Ala-Ähtävän asemakaavan muutos, Langkulla (Malue muutetaan AO-alueeksi) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599414201601 2 Sisällysluettelo: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA

Lisätiedot

Tässä katsauksessa kerrotaan kaupungin vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista.

Tässä katsauksessa kerrotaan kaupungin vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista. Tässä katsauksessa kerrotaan kaupungin vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista. Lisätietoja kaava-asioista saa maankäyttöinsinööri Päivi Valkamalta puh. 050-32 95 303 tai maankäyttöteknikko

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄ LILJENDALIN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 1006 JA 1007 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

MÄNTSÄLÄ LILJENDALIN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 1006 JA 1007 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1(5) MÄNTSÄLÄ LILJENDALIN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 1006 JA 1007 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOSALUE PROJ.NRO 242 Asemakaavan muutos Suunnittelualue käsittää Liljendalin yritysalueen

Lisätiedot

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 2 Sisällysluettelo: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 4 3. SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS

RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 5.10.2018 1(6) RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS 5.10.2018 Kuva 1: Kaavamuutosalueen sijainti ilmakuvassa 2 Suunnittelualue Maankäyttö- ja

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TONTTI 120-61-3, RYTIRINNE 1

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TONTTI 120-61-3, RYTIRINNE 1 KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD KAAVOITUSPALVELUT ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TONTTI 120-61-3, RYTIRINNE 1 ASEMAKAAVATYÖN SUUNNITTELUALUE KOKKOLAN KAUPUNKI KAAVOITUSPALVELUT

Lisätiedot

HENNA A197 HENNAN BULEVARDIN KATUALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA

HENNA A197 HENNAN BULEVARDIN KATUALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA Orimattilan kaupunki hyväksytty 21.01.2019 Tekninen toimiala HENNA A197 HENNAN BULEVARDIN KATUALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Orimattilan kaupunki, Tekninen toimiala

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Teollisuusalueen asemakaavan muutos 1 (5) Leskinen Timo 10.4.2018 Teollisuusalueen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SOMERON KAUPUNKI VALIMOTIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: 20600874 PÄIVÄYS: 10.8. 2016, TARK. 10.10. 2016 Sweco Ympäristö Oy SOMERON KAUPUNKI Valimotien

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

MYLLYLÄ KORTTELI 0608

MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.8.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee osaa korttelista 0608.

Lisätiedot

Nurmeksen kaupungin tekninen palvelukeskus

Nurmeksen kaupungin tekninen palvelukeskus 1 Nurmeksen kaupungin tekninen palvelukeskus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ritoniemen 124 kaupunginosan matkailu- sekä katualueita että korttelia 14 koskeva asemakaavan muutos (Bomba - Sotkan ympäristö

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 9

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 9 KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 9 Kaavoituspalvelut 05.10.2011 ¹) Täydennetty 29.9.2015 PERUSTIEDOT ALOITE TAI ASEMAKAAVATYÖN

Lisätiedot

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1(7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) (MRL 63 ) Maankäyttöpalvelut 11.12.2014, päivitetty 1.6.2015 Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Aloite Asemakaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MYNÄMÄEN KUNTA 1.1 KATTELUKSEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E27437 PÄIVÄYS: 8.1. 2015, TARK. 4.9. 2015 Sweco Ympäristö Oy MYNÄMÄEN KUNTA Katteluksen

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :30

-2, SIV-LJ :30 -2, SIV-LJ 2017-03-09 17:30 Kokouskutsu Torstaina 9.3.2017 klo 17.30, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Christer Tonberg, puheenjohtaja Pia Nyman Jaakko

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.6.2010 Muutettu 11.11.2010, 10.2.2012 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kirkonkylä 407 Korttelit osa 175, 186-197 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite tai hakija Euran kunta

Lisätiedot