LOHJA ROUTION KOULU KOSTEUS- JA RAKENNUSTEKNINEN SISÄILMAN KUNTOARVIO KORJAUSTARPEITA VARTEN

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LOHJA ROUTION KOULU KOSTEUS- JA RAKENNUSTEKNINEN SISÄILMAN KUNTOARVIO KORJAUSTARPEITA VARTEN 2.5.2013"

Transkriptio

1 LOHJA ROUTION KOULU KOSTEUS- JA RAKENNUSTEKNINEN SISÄILMAN KUNTOARVIO KORJAUSTARPEITA VARTEN

2 1 YLEISTIEDOT 1.1 Kohde Roution koulu Havumetsäntie Lohja 1.2 Tutkimuksen tilaaja Lohjan kaupunki Kaupunkisuunnittelukeskus / Tilapalvelut Heikki Jauhiainen Karstuntie 4 PL 71, LOHJA 1.3 Kuntoarvion laatija Sisäilmainsinöörit Oy Tapani Kostilainen Luoteisrinne 4 C ESPOO p Lähtötiedot Hankkeena olevan tarveselvityksen tarkoituksena on arvioida lähes 40 vuotta vanhan yksikerroksisen puuverhoilun ja puurunkoisen koulurakennuksen korjaustarpeita laajan peruskorjauksen näkökohdasta. Kohteeseen on tehty sisäilmatutkimus (Sisäilmainsinöörit Oy). Raportin havaintojen perusteella koululla on korjattu terveydenhoitajan tilan ulkoseinärakenne sekä luokkatilojen pesualtaiden ympäristöjä. Liikuntasalin Jalavan puoleista seinärakennetta on korjattua lattiarakennetta avaamalla. Katselmuksen aikana koululla oli käynnissä terveydenhoitajan huoneen hajuhaittakorjaus sekä liikuntasalin varastohuoneen ja sisäänkäyntikäytävän hajuhaittojen rakenneavaukset. Rakennus on yksikerroksinen, loivalla harjakatolla varustettu rakennus, jossa on pitkän päärunko-osa ja sen sisäpihan puolella kaksi sivuosaa luokkatiloja. Rakennusta on laajennettu sivuosilla eri vaiheissa. Vanhojen rakennusosien välillä on yhteyskäytävillä palo-osastoivat tuulikaappi -tyyppiset metalliovilla varustetut liittymäosat.

3 Vanhat ulkoseinärakenteet ovat nykyisin eri rakennusosien välisiä välisieniä. Uusimman osan, Jalavan koulun, liitoskohdissa on väliseinärakenteina vanhaa ulkoseinää liikuntasalin ja sen varastotilojen kohdilla. 2 Havainnot, ulkopuoli Rakennuksen hammashoitolan ja Jalavan sisäänkäynnin kohdalla piha-alueet ovat asfaltoituja ja seinän vierustoilla on erillisiä istutusalueita. Roution koulun vierustoilla on noin 1-1,5 m leveä mukulakiveys alue rakennuksen takaosan asfaltoidun huoltotien kohdilla sekä piha-alueen reunoilla. Roution koulun sokkelirakenne on hyvin matala ja julkisivun puupanelointi on lähellä maanpintaa. Sokkelirakenteissa on suolamuodostumia viitteenä sokkelirakenteen kosteusrasituksesta. Mukulakivialueille kerääntyy talven lumet, kesäisin maanpinta on asfaltoitua tienpintaa matalammalla. Valumavedet jäävät seinän vierustoille. Vesikaton vedet on ohjattu syöksytorvilta rännikaivoille. Sokkelien liitoskohtien elastiset saumaukset ovat saumoistaan halki. Kosteus pääsee alapohjarakenteisiin. Saumausten uusimisen yhteydessä on selvitettävä saumamassojen PCP- ja lyijypitoisuudet. Kuvat 1 ja 2. Seinän vierustalla on mukulakivetyksessä vettä kerääviä painautumia. Elementtisaumauksessa on rakoja. Piha-alueiden mukulakiveyksissä on aukkoja ja painautumia. Sisäpihan kohdalla kiveksessä on suuria irtonaisia irtokiviä, jotka muodostavat käyttöturvallisuusriskin. Rakennuksen kahden eri siiven väliin jää nurmialue, jossa on suuria kiviä, estämässä talvikaudet lumenpoistoa. Sulamisvedet rasittavat rakennuksen sokkelirakenteita ja mahdollistavat kosteuden pääsyn alapohjarakenteisiin. Salaojien toimivuudesta/olemassaolosta ei ollut käytettävissä tietoa. Oletettavaa on, että salaojituksessa on puutteita painumien vuoksi.

4 Kuvat 3 ja 4. Sivuosien välissä on suuria kiviä. Irtokivet muodostavat käyttöturvallisuusriskin. Peruskorjauksen yhteydessä on tarpeen poistaa seinänvierustojen kiveykset ja asentaa tilalla asfaltointi. Osassa Roution koulun sisäänkäyntejä on ovien edustalla tasakattoinen katos. Katosten bitumihuopakatteet ovat reunoiltaan huonokuntoiset. Reunahuovan naulauksia on irti ja kate on rispaantunut. Kattopinnoilla on runsaasti sammalkasvustoa. Osassa katoksia on rännit irti ja vesi valuu katoksien reunoilta maahan rännikaivojen sijaan. Osassa katoksia on puiset sivukaiteet, joissa kaideväli on yli 10 cm. Katoksien erillisten betonitasanteiden ja seinän väliset saumaukset ovat huonokuntoisia ja betonilaatassa on painumia. Roution koulun metallirunkoisten ulkolasiovien sekä tuulikaappiovien ovipumppujen toimivuudessa on puutteita. Ovien puurakenteiset vetimet ovat huonokuntoiset. Ovien pielirakenteissa on vuorilautojen välissä rakoja, joista kosteus pääsee julkivivun puuverhouksen taustapinnoille ja ulkoseinärakenteeseen. Kuvat 5 ja 6. Kaiteiden väli on yli 10 cm. Jumppasalin ulko-ovi on huonokuntoinen. Roution koulun keittiön kohdalla on katoksen reunalla jakeluautojen aiheuttamia vesikaton, aluslaudoituksen ja vesikourujen vaurioita.

5 Keittiön oven kynnysrakenne on tehty pellityksellä ja on ulkopuolen metalliritileikköä korkeammalla. Korjaustoimissa on huomioitava keittiön tavaraliikenne ja rullakoiden esteetön siirrettävyys. Puutyösalin ulko-ovien puinen kynnysrakenne on suojaamaton ulkopuolelta. Kynnysrakenteessa voi olla kosteus- ja lahovaurioita. Korjaustoimissa kynnysrakenne on tarpeen uusia metallirakenteiseksi. Ikkunapellityksissä on useassa kohdin olematon kaato. Ikkunapielien puuosien ja ikkunakarmin välisissä elastisissa saumauksissa on rakoja. Osa alkuperäisistä kaksilasisista ikkunoista on vaihdettu kaksinkertaisiin lämpölasi-ikkunoiksi. Ikkunoiden ulkopuolen pielirakenteiden puuosissa on runsaasti halkeamia ja haristumaa. Roution koulun ikkunarakenteisiin liittyy peruskorjaustyyppisesti ikkunoiden uusimistarve. Kuvat 7 ja 8. Ikkunapielien puuosat ovat huonokuntoisia ja saumauksissa on halkeamia. Pielirakenteissa on rakoja, joista vesi pääsee esteettä rakenteisiin. Useasta koulun piha-alueen rännikaivosta puuttuu kaivonkansi tai se on rikki. Puuttuvat kaivonkannet muodostavat käyttöturvallisuusriskin ja mahdollistavat kaivojen tukkeutumisen. Osa kaivoista on tukossa irtokivien ja roskien vuoksi. Roution koulun eri rakennusosien katoilla on viemärilinjan tuuletusputkia, jotka aiheuttavat toistuvaa viemärin hajua koulun piha-alueille.

6 Kuvat 9 ja 10. Kaivonkansien puuttumine aiheuttaa käyttöturvallisuusriskin.. Viemärilinjan tuuletusputket aiheuttavat toistuvaa hajuhaittaa. 3 Havainnot, sisäpuoli 3.1 Terveydenhoitajan huone Terveydenhoitajan huoneen pesualtaan kohdalta oli lattiarakenne piikattu auki ja viemäriputki uusittu noin ½ m syvyydeltä alapohjan hiekkatäyttökerrokseen asti. Tilassa on koneellinen alipaineistus ja osastointi. Lattiarakenteen avauskohdalla oli viemärimäinen haju korjaustoimesta huolimatta. Maaperän hiekka oli kosteuteen viitaten tummaa. Hiekassa ei kuitenkaan ollut selkeää poikkeavaa hajua, ainoastaan kostean hiekan haju. Pesultaan taustaseinän toisella puolen on siivouskeskus, jossa on aikaisemmin rättipatteri vuotanut vettä alapohjaan. Tilan vesiputket ja lattiarakenteet on uusittu vesivaurion jälkeen. Siivouskeskuksen vesivuodon seurauksena on vesi voinut valu alapohjan EPSeristekerrosten väliin sekä maaperää vasten olevalle muovikalvolle, ja levitä näiden rakenteiden välissä ympäröiviin tiloihin. Osa terveydenhoitajan tilan hajuhaitasta voi olla peräisin vanhasta siivouskeskuksen vesivuodosta. Lattian betonirakenne oli kuiva pintakosteuden ilmaisimella havainnoituna. Terveydenhoitajan huoneen lattian rakenneavauskohtaan asennettiin tiivis kotelorakenne ja siihen erillinen poistoilmanvaihto ja kuivatuslaitteisto toimimaan siivouskeskuksen kautta. Hajuhaitan selvittelyä jatketaan kuivatuksen jälkeen koulun ja terveydenhoitajan toimintaan sopivana ajankohtana.

7 Kuvat 11 ja 12. Terveydenhoitajan huoneen rakenneavauskohta. Terveyden hoitajan huoneen edustalla on käytäväaula ja sen yhteydessä wc-tilat. Wc-ovien kynnysrakenteiden alta on voimakas ilmavirta sisätiloihin päin. Rakenteiden raot on tarpeen tiivistää ilma- ja kaasutiiviiksi rakenteiksi MSpolymeerimassalla. Kynnysrakenteidenkautta voi sisätiloihin kulkeutua maaperän hajuja sekä epäpuhtauksia. Poikkeavat hajut voivat kerääntyä sisätiloihin kohtiin, joissa ilmanvaihtuvuus on heikompaa. 3.2 Luokkatilat Roution koulun luokkatiloissa on lattiapinnoitteena vinyylilaatoitus. Seinäpinnat ovat maalattuja lastulevypintoja avosaumoin. Luokkatiloissa on kiintokalusteita sekä koulun omia kaapistoja, joissa on sokkelirakenne lattiantasoon asti. Sokkelirakenteisin kohdistuu kosteusrasitus pesuvesien ja roiskevesien muodossa. Osassa sokkelirakenteita on kosteuden aiheuttamia vauriojälkiä sekä mahdollisesti mikrobivaurioita. Sokkelirakenteisiin kerääntyy likaa ja pesuvesiä sekä lattiavahaa. Sokkelirakenteiden epäpuhtaudet voivat toimia sisäilman laatua heikentävinä epäpuhtauslähteinä sekä mikrobien kasvualustoina. Luokkatiloissa ja käytävillä on jalkalistoina puulistat, jotka ovat alttiina kosteudelle. Varsinkin luokkatilojen pesualtaiden ja juomapisteiden yhteydessä puiset jalkalistat voivat herkästi kosteus- ja homevarioitua. Kuvat 13 ja 14. Kalustesokkelit keräävät epäpuhtauksia. Sokkelivaurio.

8 Kalustesokkeleita on runsaasti luokka- ja käytävätiloissa. Henkilökunta on ilmoittanut huoltomiehelle käytävällä olevan koulun irtokalusteen takaa tulevan poikkeavaa hajua. Suositellaan rakennuksen kiintokalusteiden sokkelirakenteiden poistamista ja tilalle asennettavan min 10 cm irtojalat, jolloin myös siivoustoimi helpottuu. Irtokalusteiden sokkelien korjaus ja niihin liittyvät hajuhaitat sekä niistä aiheutuvat sisäilmaongelmaepäilyt ovat koulutoimen omia korjaustoimia, jotka eivät liity rakennuksen rakenteisiin. Luokkatiloissa on runsaasti pölyä kerääviä irtotavaroita ja vaikeasti siivottavissa olevia yläpölypintoja. Toistuvan ikkunatuuletuksen seurauksen pinnoilta irtoaa niille kerääntyneitä epäpuhtauksia sekä mikrobeja. Kesäkauden ulkoilman epäpuhtaudet kerääntyvät tasopinnoille ja aiheuttavat sisäilmaongelmia talvikaudella herkimmille ihmisille. Suositellaan koulutoimelle irtotavaroiden säilytystä suojatuissa laatikoissa ja suljettavissa olevissa kaapeissa sekä siivouksen tehostamista yläpölyjen sekä tavanomaista harvemmin siivottavien pintojen osalta. Talvikauden toistuva ikkunatuuletus alentaa hetkellisesti sisäilman hiilidioksidipitoisuutta sekä lämpötilaa energiahukan muodossa. Patteritermostaatit reagoivat lisälämmityksellä ikkunatuuletuksen sekä nostavan sisäilman lämpötilaa tarpeettomasti. Roution koulun alkuperäisten puuikkunoiden tuuletusikkunoiden salpalaitteiden toimivuudessa on puutteita toistuvan ikkunatuuletuksen seurauksena. Pitkäsalpalaitteiden toiminta hankaloituu ja tuuletusikkunat jäävät osin auki. Esim. rehtorin huoneen salpalaite oli osin auki. Tuuletusikkunoiden ulkopinnassa on puusäleikköjen alla hyttysverkko, jonka pinnoilla on kerääntynyt runsaasti ulkoilman epäpuhtauksia. Epäpuhtaudet ja niissä muodostuvat hajut ja mikrobi-itiöt kulkeutuvat ikkunatuuletuksen seurauksena sisätiloihin. Osa hyttysverkoista oli myös rikki. Ikkunoiden pesun yhteydessä olisi tarpeen puhdistaa myös tuuletusikkunoiden epäpuhtaudet. Roution koulun luokkatilojen päätyseinissä on katon rajassa useissa kohdin vesivalumajälkiä. Aikaisemmissa sisäilmatutkimuksissa on lämpökuvauksen yhteydessä havaittu selkeitä ilma- ja lämpövuotokohtia katon ja seinän rajakohdissa. Yläpohjan lämmöneristävyys ei vastaa nykynormeja. Eristeissä voi olla varsinkin kantavien kattorakenteiden kohdilla huomattavia ilma- ja lämpövuotokohtia, joihin liittyy epäpuhtaan yläpohjarakenteen hajujen ja mikrobien kulkeutumisriski sisätiloihin. Sisäilman kosteus pääsee rakenteiden epätiiveyskohtien kautta ulkovaipparakenteisiin painevaihtelujen (ikkunatuuletus ja tuuli) sekä sisätilojen ylipaineen aikana.

9 Kuvat 15 ja 16. Vesivalumajälkiä kattorakenteista luokkien välisillä seinillä. 3.3 Käytävät Roution koulun eri rakennusvaiheen liitoskohdissa on aikaisemmin havaittu hajuhaittaa terveydenhoitajan tilasta luokkatiloihin päin mentäessä. Myös tämän katselmuksen yhteydessä tuli henkilökunnalta hajuhaittailmoituksia vastaavalta kohdin. Lasisen metallioven yläpuolella on IV-kanavia, jotka menevät vanhemmalle rakennusosalle vanha ikkunarakenteen kohdalta. Läpimenokohdassa ei ole palokatkoa. Oven yläpuolella on mahdollisesti puutteita yläpohjan höyrytiiveydessä ja ilmatiiveydessä. Yläpohjan ja vanhan ulkoseinärakenteet epäpuhtauden ja poikkeavat hajut pääsevät lasioven edustalta käytävän sisäilmaan. Ruokalalta terveydenhoitajan tilaan päin mentäessä on ruokalan metalliovien jälkeen käytävällä useita vanhoja korkkipintaisia ilmoitustauluja. Käytävällä on tunkkainen vanhan materiaalin haju. Suositellaan ilmoitustaulujen uusimista. Siivoajien taukotilan kohdalla on tuulikaapissa useita huokoisia ja pehmeitä lattiamattoja, jotka keräävät kosteutta ja muodostavat poikkeavia hajuja. 3.4 Liikuntasali Koulun sisätiloista liikuntasaliin johtavan eteiskäytävän lasimetallioven edustalla on käytävällä voimakas maakellarimainen homeen haju. Oven edustalla on käytävän katossa kaksi poistoilmaventtiiliä. Käytävän liikuntasalin päässä on tuloilman pääteelin, joka on suunnattu koulun puoleiselle ovelle. Käytävän vieressä on siivouskomero oven siirtoilmaraolla. Oviraossa oli ilmavirta siivouskomeroon päin, eli käytävällä ylipaine. Vastaavasti käytävältä oli ilmavirta viereisiin pukuhuonetiloihin päin. Liikuntasalin käytäväovessa on siirtoilmarakoa. Liikuntasalin vastapäisen näyttämön tuloilma suuntautuu käytäväovelle. Liikuntasalin Jalavan puoleisella seinällä on lattiarakenteen tuuletettujen jalkalistojen kohdalla voimakas homeen haju. Liikuntasalin lattiarakenteen hajut leviävät voimakkaan tuloilman välityksellä käytävän päätyyn ja kerääntyvät poistoilmaventtiilin kohdalle. Käytävän lattian rakenneavauksen yhteydessä urakoitsija sulki poistoilmaventtiilit ja seuraavalla käyntikerralla kohdalla ei ollut homemaista hajua korjausalueen osastoinnissa.

10 Käytävän rakenneavauksen kohdalla käytävän metallioven vierusta on vanhaa ulkoseinärakennetta. Lattiassa on pintabetonin alla EPS-eriste ja muovikalvo alapohjan hiekkatäytön päällä. Lattian ja vanhan sokkelirakenteen välissä on EPSeriste ja pintabetonin reunassa bituliittilevy, joka ei ulotu lattiabetonin pintaan. Rakenteet olivat kuivia, bituliitissä ei ollut poikkeavaa hajua. Bituliitistä otettiin mikrobien materiaalinäyte. Kuvat 17 ja 18. Käytävän hajuhaitan selvittelyä rakenneavauksin. Poistoilmaventtiilit ovat käytävän haisevalla kohdin. Liikuntasalin varaston lattiarakenne avattiin hajuhaittojen selvittämiseksi. Lattiarakenne on vastaava kuin käytävällä. Bituliittilevyssä oli homemainen haju. Levystä otettiin mikrobien materiaalinäyte, samoin EPS-eristeestä ja betonipinnasta. Vanhan ulkoseinärakenteen seinän lastulevyn alla oli naulankanta ruosteessa. Lattiarakenteen sokkelin vierustalta voi olla tilan alipaineisuuden (poistoilmaventtiili) vuoksi alipaine, jonka seurauksen osa korvausilmasta tulee lattiarakenteen epätiiveyskohtien kautta ja vanhan ulkoseinärakenteen kautta. Korjausohjeen (tiivistyskorjaus saumamassoilla vai vedeneristeillä tai muu korjausmenetelmä sekä korjaustenlaajuus) edellyttävät mikrobitulosten analysointia Kuvat 19 ja 20. Liikuntasalin varasto hajuhaitan selvittelyä rakenneavauksista.

11 Liikuntasalin katossa on harvalaudoituksen päällä avoin lasivillaeristepinta. Villapinnassa on tummentumia varsinkin reuna-alueilla ja katon puupilarien reunoilla. Tummentumia on runsaammin Roution koulun puoleisen seinustan kohdalla katossa tuloilma suuntautuu vastakkaiselta näyttämön puoleiselta seinältä suoraan vastapäiseen seinään. Osa kattopinnan tummentumista voi liittyä tuloilmavirtaan, mutta riskinä on, että katorakenteessa on ilma- ja lämpövuotoja raportissa on suositeltu erillistä lämpökuvausta talvikaudella. Kuvat 21 ja 22. Liikuntasalin sisäänkäynnin eteistilan katossa on reunoiltaan suojaamattomia ja rikkoontuneita akustiikkavillalevyjä. Kuva 23. Liikuntasalin homeenhajuinen nurkka ja korjausehdotus seinän alareunan erillistuuletuksella. Alipaineistus yleisilmanvaihdosta tai lisäksi erillisellä kanavapuhaltimella.

12 Liikuntasalin eteisen wc-tilassa on ollut usein poikkeavaa hajua. Tilan lattian muovimaton hitsaussaumoissa on repeämiä maton ikääntymiseen liittyvän kutistumisen seurauksena. Tilan materiaalipinnat ovat ikääntyneet ja peruskorjauksen tarpeessa. Hajuhaitta voi liittyä mattopinnoitteiden alle päässeeseen kosteuteen ja mattopinnoitteiden hajuhaittoihin. Yläpuolen IV-konehuoneesta voi ajoittain olla ilmavirta wc-tilan suuntaan. 4 Johtopäätökset Sisäilmakatselmus on tehty nopealla aikataululla ja kaikkia tiloja ei voitu tarkastaa koulun toimista johtuen. Tarkempi ja tilakohtaisesti tehtävä sisäilmakatselmus/sisäilmatutkimus edellyttää mittauksia normaalin koulupäivän ulkopuolella. Sisäilmamittausten toteutuksen perusteena on, että koulutoimi korjaa omaan ylläpitovelvollisuuteensa kuuluvat raportissa esitetyt puutteet ennen rakennuksen sisäilmamittauksia. Sisäilmakatselmuksen ja tehtyjen rakenneavausten perusteella Roution koulun peruskorjaustyyppiset korjaustoimet ovat laajoja. Korjaustoimia on tarpeen tehdä seuraaviin rakenteisiin: 1. Yläpohja ilmatiiveys ja lisälämmöneristys Yläpohjan useat ilmavuodot, hajuhaitat ja seinien vesivalumajäljet viittaavat yläpohjan eriteiden riittämättömyyteen sekä ilmatiiveyden puutteisiin, joiden korjaamisen sijaan eristeet on uusittava, Kattopintaan on saatava uusi kaasutiivis höyrynsulkurakenne. Lämmöneristystä on lisättävä vastaamaan nykyisiä eristysmääräyksiä. 2. Vanhojen ulkoseinärakenteiden, nykyisten väliseinien, ilmatiiveyden ja mahdollisten home- ja hajuvaurioiden korjaaminen Vaurioiden korjaaminen edellyttää minimissään seinärakenteiden alareunojen purkamista sekä seinärakenteiden alaohjauspuiden ja runkopuiden uusimista sekä eri liitoskohtien huolellista ilmatiivistyskorjausta. Vanhoihin puurakenteisiin liittyy talvipuun suojakäsittely sinistymistä vastaan ja siinä käytetyn aineen homemainen haju ikääntyessään. Lattiarakenteiden seinän vierustat voi olla tarpeen piikata auki bitumilevykaistan poistamiseksi ja luotettavan ilmatiivistyskorjauksen tekemiseksi. 3. Lattiarakenteet Rakennuksen vanhojen ulkoseinärakenteiden ja lattian liitoskohtien hajuhaitat, rakennuksen vierustoilta rakennuksen alle pääsevä kosteus sekä nyt ilmennyt terveydenhoitajan huoneen lattiarakenteen hajuhaitta voivat olla osa laajempaa alapohjaongelmaa, joka ei korjaannu mattopinnoitteita uusimalla eikä esim. lattiapintojen diffusiosulkukäsittelyllä. Rakennuksen alapohjan kosteus- ja hajuhaitat voivat olla nykyisellään vasta alkua laajemmille

13 ongelmille. Lattiarakenteiden ongelmia voivat aiheuttaa viemäriputkien ja viemärikanavien painumat ja tilamuutokset. Esim. luokkatilojen käytäväovien kohdilla on halkeamalinjoja betonilattioissa, samoin liikuntasalin käytäväoven kohdalla. Vanhojen vesivuotojen seurauksen kosteutta ja epäpuhtauksia voi olla maaperän lisäksi eristekerrosten ja muovikalvon väleissä. Näistä hajut voivat levitä hallitsemattomasti eripuolille koulua. 4. Pintamateriaalit Luokkatilojen ulko- ja väliseinien levymateriaalina on lastulevy avosaumoin. Lastulevyjen naulakiinnikkeiden ja avosaumojen kautta sisätiloihin kulkeutuu ulkovaipan ja vanhan ulkoseinärakenteiden epäpuhtauksia. Korjaustoimet edellyttävät lastulevyjen ja nykyisten ulkoseinärakenteiden lämmöneristeiden ja höyrysulun uusimista sekä ulkoseinien lämmöneristävyyden parantamista vastaamaan nykynormeja. Villaeristeet voidaan korvata Finnfoam tyyppisillä eristeillä, joiden avulla seinän lämmöneristystä ja ilmatiiveyttä voidaan parantaa ilman sisäpuolen laajempaa lisäkoolausta. Ongelmana on vanha puurunko sinistymisenestoaineineen ja uuden lämmöneristeet kustannukset. 5. Ikkunarakenteet Roution koulun ikkunat ovat ikääntyneitä ja puupinnoiltaan ja tiiveydeltään huonokuntoisia. Tuuletusikkunoiden toimivuudessa on puutteita. Peruskorjaukseen liittyy rakennuksen ikkunoiden uusimistarve. 6. Ilmanvaihto Ilmanvaihdon toimivuutta ei erikseen selvitetty. Ilmavaihdon puutteita ja kuituongelmaa on korjattu poistamalla pääte-elimien villaeristeitä ja puhdistamalla iv-kanavia. Iv-laitteiston ääni on koettu osassa koulua ongelmalliseksi. Korjaustyöt olivat käynnissä iv-koneiden osalta. 5 Yhteenveto Yhteenvetona voidaan sanoa, että rakennuksen peruskorjaus on laajuudeltaan mittava ja korjaustoimet eivät ole sisäilman kannalta luotettavia. Peruskorjaustoimista huolimatta vanhan rakennuksen vanhoihin rakenteisiin liittyy useita riskirakenteita. Rakennuksen purkaminen ja uuden koulurakennuksen rakentaminen on varteenotettava vaihtoehto jo pelkästään elinkaariajattelun perusteella. Rakennus on sisäilmariskien perusteella elinkaarensa loppuvaiheessa.

14

VILLA RUBENIN YLÄKERTA SISÄILMATUKIMUS 19.12.2012

VILLA RUBENIN YLÄKERTA SISÄILMATUKIMUS 19.12.2012 VILLA RUBENIN YLÄKERTA SISÄILMATUKIMUS 19.12.2012 1 YLEISTIEDOT 1.1 Kohde Villa Ruben Myllärinkatu 3 08100 Lohja 1.2 Tutkimuksen tilaaja Lohjan kaupunki Kaupunkisuunnittelukeskus / Tilapalvelut Karstuntie

Lisätiedot

Insinööritoimisto AIRKOS Oy Y. 11108969-6 HYRSYLÄN KOULU RAKENTEIDEN MIKROBINÄYTTEET

Insinööritoimisto AIRKOS Oy Y. 11108969-6 HYRSYLÄN KOULU RAKENTEIDEN MIKROBINÄYTTEET Y. 11108969-6 HYRSYLÄN KOULU RAKENTEIDEN MIKROBINÄYTTEET 30.3.2015 YLEISTIEDOT 1.1 Kohde Hyrsylän koulu Hyrsyläntie 169 09430 SAUKKOLA 1.2 Tilaaja Lohjan kaupunki Tekninen toimi/tilapalvelut Kari Koljonen

Lisätiedot

VILLA RUBEN ILMAVUOTOMITTAUS 28.5.2012

VILLA RUBEN ILMAVUOTOMITTAUS 28.5.2012 VILLA RUBEN ILMAVUOTOMITTAUS 28.5.2012 1 YLEISTIEDOT 1.1 Kohde Villa Ruben Myllärinkatu 3 08100 Lohja 1.2 Tutkimuksen tilaaja Lohjan kaupunki Kaupunkisuunnittelukeskus / Tilapalvelut Karstuntie 4 PL 71,

Lisätiedot

Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012

Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012 Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012 Vihertien leikkipuistorakennus Vihertie / Uomakuja 12 01620 VANTAA 1. YLEISTÄ Kohteen yleistiedot Vihertien

Lisätiedot

Kortepohjan koulu. Kunnostustoimenpiteet koululla 2000-luvulla VAHANEN JYVÄSKYLÄ OY

Kortepohjan koulu. Kunnostustoimenpiteet koululla 2000-luvulla VAHANEN JYVÄSKYLÄ OY Kortepohjan koulu Kunnostustoimenpiteet koululla 2000-luvulla 1 Yleistietoja rakennuksesta Kortepohjan koulu on valmistunut pääosin 1970-luvulla Kohde on rakennettu neljässä vaiheessa, joista ensimmäisessä

Lisätiedot

Kosteus- ja mikrobivauriot koulurakennuksissa TTY:n suorittamien kosteusteknisten kuntotutkimusten perusteella

Kosteus- ja mikrobivauriot koulurakennuksissa TTY:n suorittamien kosteusteknisten kuntotutkimusten perusteella Kosteus- ja mikrobivauriot koulurakennuksissa TTY:n suorittamien kosteusteknisten kuntotutkimusten perusteella Sisäilmastoseminaari 2014 Petri Annila, Jommi Suonketo ja Matti Pentti Esityksen sisältö Tutkimusaineiston

Lisätiedot

Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu. RTA2-loppuseminaari Asko Karvonen

Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu. RTA2-loppuseminaari Asko Karvonen Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu RTA2-loppuseminaari 8.6.2017 Saarijärven Keskuskoulu Lähtötiedot Kohde on valmistunut vuonna 1966. Kerrosala 4 334 m2. Laajamittainen

Lisätiedot

Ala-aulan välioven kohdalla olevan pilarin ja ulkoseinän liitos.

Ala-aulan välioven kohdalla olevan pilarin ja ulkoseinän liitos. LÄMPÖKUVAUS MITTAUSRAPORTTI 1 RUOKASALI Kuva 1 Ala-aulan välioven kohdalla olevan pilarin ja ulkoseinän liitos. -3,8 19,4 Referenssipiste R 15,7 84 - Mittausalue 2 min 13 72 3 Mittausalue 3 min 13,1 73

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 1/7

KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 1/7 KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 1/7 Niinimaantie 691, 63210 Niinimaa Omakotitalon kuntokatselmus 9.12.2015 klo 10.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 2/7 Tilaus 2.12.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto

Lisätiedot

Håkansbölen pyykkitupa Ratsumestarintie 5 01200 VANTAA. Rakennetutkimus Alapohja, ulkoseinärakenteet

Håkansbölen pyykkitupa Ratsumestarintie 5 01200 VANTAA. Rakennetutkimus Alapohja, ulkoseinärakenteet Rakennetutkimus Alapohja, ulkoseinärakenteet Håkansbölen pyykkitupa Ratsumestarintie 5 01200 VANTAA Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 0207 495 500 www.raksystems-anticimex.fi Y-tunnus: 0905045-0 Rakennetutkimus

Lisätiedot

Finnmap Consulting Oy SSM

Finnmap Consulting Oy SSM 1 Idänpuoleinen rakennusosa Liikuntasali Idänpuoleinen rakennusosa Kirjasto Liikuntasali Kuvat 1, 2. Tutkimuksen tarkoituksena on ollut selvittää os. Varistontie 3, Vantaa sijaitsevan koulurakennuksen

Lisätiedot

Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin liittyvä katselmus

Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin liittyvä katselmus 1 Helsingin kaupunki MUISTIO HKR-Rakennuttaja Rakennuttajatoimisto 1 Riitta Harju 9.3.2009 Käpylän peruskoulu Väinölänkatu 7 ja Untamontie 2 00610 HELSINKI Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin

Lisätiedot

VILLA RUBENIN SISÄILMAN MIKROBIMITTAUS 3.4.2013

VILLA RUBENIN SISÄILMAN MIKROBIMITTAUS 3.4.2013 VILLA RUBENIN SISÄILMAN MIKROBIMITTAUS 3.4.2013 Sisäilmainsinöörit Oy Puh. +358 20 7698 440 e-mail: info@sisailmainsinoorit.fi Luoteisrinne 4 C Fax. +358 20 7698 449 internet: www.sisailmainsinoorit.fi

Lisätiedot

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TUOTANTOHALLI JA HUOLTORAKENNUS JUUAN REHU OY LUIKONLAHDENTIE 506 A JA B 83900 JUUKA

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TUOTANTOHALLI JA HUOLTORAKENNUS JUUAN REHU OY LUIKONLAHDENTIE 506 A JA B 83900 JUUKA RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TUOTANTOHALLI JA HUOLTORAKENNUS JUUAN REHU OY LUIKONLAHDENTIE 506 A JA B 83900 JUUKA 25.03.2013 Rakennus A Rakennus B Sisällys Esipuhe... 1 Yleistä kiinteistöstä... 2 Asiakirjat...

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS 1(7) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Matkatalo. Valtakatu 36. 53100 Lappeenranta 24.09.2013

KUNTOTARKASTUS 1(7) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Matkatalo. Valtakatu 36. 53100 Lappeenranta 24.09.2013 1(7) KUNTOTARKASTUS Kiinteistö Oy Matkatalo Valtakatu 36 53100 Lappeenranta 24.09.2013 2(7) 1.YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Kiinteistö Oy Koulutalo Valtakatu 36 53100 Lappeenranta Tarkastuksen tilaaja:

Lisätiedot

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 29.07.13 7809 Joensuu Henri 0458814141 TILAAJA Euran kunta Sorkkistentie 10 27511 Eura Rantanen Markus 044 4224882 TYÖKOHDE Euran kunta Kotivainiontie 3 27400

Lisätiedot

KORJAUSTARVEARVIO 52182.38 17.1.2014

KORJAUSTARVEARVIO 52182.38 17.1.2014 52182.38 17.1.2014 Hämeenlinnan kaupunki Linnan Tilapalvelut -liikelaitos Katja Tähtinen Raatihuoneenkatu 9, 2. krs, PL 84 13101 Hämeenlinna katja.tahtinen@hameenlinna.fi Tutkimuskohde Nummen koulu, Kylätie

Lisätiedot

LÄMPÖKUVAUS MITTAUSRAPORTTI 1 TYÖPAJA, LUOKKATILAN PUOLEINEN OSA

LÄMPÖKUVAUS MITTAUSRAPORTTI 1 TYÖPAJA, LUOKKATILAN PUOLEINEN OSA Kuva Tuulikaappi, ulkoovi. 3,8 23, 4,4 30 3,2 2 2 Tuulikaapin ulkoovesta johtuu viileää ulkoilmaa sisätilaan päin sekä ulkooven reunoilta tapahtuu ilmavuotoa, jotka aiheuttavat liittyvien rakenteiden ja

Lisätiedot

Tarhapuiston päiväkoti, Havukoskentie 7, Vantaa. 24.11.2011 Työnumero:

Tarhapuiston päiväkoti, Havukoskentie 7, Vantaa. 24.11.2011 Työnumero: RAKENNETEKNINEN SELVITYS LIITE 4 s. 1 1 RAKENTEET 1.1 YLEISKUVAUS Tutkittava rakennus on rakennettu 1970-luvun jälkipuoliskolla. Rakennukseen on lisätty huoltoluukut alustatilaan 1999. Vesikatto on korjattu

Lisätiedot

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE JUUKA

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE JUUKA RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE 3 83900 JUUKA 14.02.2011 Sisällys Esipuhe...3 1 Yleistä kiinteistöstä...3 2 Asiakirjat...3 3 Rakenteiden ja järjestelmien

Lisätiedot

Tuuletusluukku (vastaava havainto tehtiin 1. krs. kaikkien tuuletusluukkujen osalta).

Tuuletusluukku (vastaava havainto tehtiin 1. krs. kaikkien tuuletusluukkujen osalta). Kuva Tuuletusluukku (vastaava havainto tehtiin. krs. kaikkien tuuletusluukkujen osalta). 2,4 2,3 00 5 35 Mittausalue 3 min 4 3 Tuuletusluukun reunasta tapahtuu ilmavuotoa, joka saattaa aiheuttaa kosteuden

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo. Kirkkokatu 9. 53100 Lappeenranta 17.12.2009

KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo. Kirkkokatu 9. 53100 Lappeenranta 17.12.2009 1(9) KUNTOTARKASTUS Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo Kirkkokatu 9 53100 Lappeenranta 17.12.2009 2(9) 1.YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo Kirkkokatu 9 53100 Lappeenranta

Lisätiedot

Merenojan koulu, Kalajoen kaupunki

Merenojan koulu, Kalajoen kaupunki Väliraportti, (alustavia käsityksiä rakennuksen kunnosta) 19.4.2017 Työnro 3512584 Ins. Petri Sippola Ins. Henrik Turtinen 2 (34) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...5 1.1 Tilaaja...5 1.2 Tutkimuksen tekijät...5

Lisätiedot

TIIVESTELMÄ HAVAITUISTA ONGELMISTA

TIIVESTELMÄ HAVAITUISTA ONGELMISTA PAIJULAN KOULU Paijulan koulu Nousiaisten kunnassa. Alun perin rakennettu noin 1920 ja laajennus tehty 1970. Rakennuksen kerrosala on noin 528 m² ja huoneistoala noin 470 m². Rakennuksen arvioitu tilavuus

Lisätiedot

Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VANTAA. Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa

Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VANTAA. Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa Lattiarakenteen kuntotukimus Tarkastuskohde: Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VNT Tilaaja: Mikko Krohn Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa Vahinkonumero: Tarkastaja:

Lisätiedot

Wise Group Finland Oy. Käpylän peruskoulu Untamontie 2

Wise Group Finland Oy. Käpylän peruskoulu Untamontie 2 Wise Group Finland Oy Käpylän peruskoulu Untamontie 2 Untamontie 2 1. Tutkimuksen laajuus ja tutkimusmenetelmät 2. Koonti merkittävimmistä havainnoista ja rakenneosittain 3. Koonti toimenpide-ehdotuksista

Lisätiedot

MERKKIAINETUTKIMUS, 14.11.2014 VIERTOLAN KOULU, JOKIRANNAN YKSIKKÖ, PAVILJONKI

MERKKIAINETUTKIMUS, 14.11.2014 VIERTOLAN KOULU, JOKIRANNAN YKSIKKÖ, PAVILJONKI MERKKIAINETUTKIMUS, 14.11.2014 VIERTOLAN KOULU, JOKIRANNAN YKSIKKÖ, PAVILJONKI Sivu 1 / 9 SISÄLLYS: 1. Yleistiedot tutkimuksesta... 2 1.1. Kohde... 2 1.2. Tutkimuksen tilaaja... 2 2. Tiivistelmä... 2 3.

Lisätiedot

Pohjakuva ja rakenteet. Seinä- ja alapohjarakenteiden toteutustavat tarkistettiin rakenneavauksin

Pohjakuva ja rakenteet. Seinä- ja alapohjarakenteiden toteutustavat tarkistettiin rakenneavauksin VANHAINKOTIKÄYTÖSSÄ OLLEEN RAKENNUKSEN RAKENNE - JA SISÄILMASTOTUTKIMUS Lähtötiedot Kohde on rakennettu 1980-luvulla Rakennus on ollut koko historiansa ajan vanhainkotikäytössä Tiloissa tehty pintasaneerauksia

Lisätiedot

VALOKUVAT LIITE 1 1(8)

VALOKUVAT LIITE 1 1(8) VALOKUVAT LIITE 1 1(8) Kuva 1. Keittiön vastaisen seinän rakenteena oli luokan puolella tiilikuori ja keittiön puolella betonikuori, joiden välissä oli mineraalivillaa 40 mm. Seinästä mitattiin rakennekosteuksia

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO, AMBIOTICA-RAKENNUS RAKENNUSTEKNINEN JA SISÄILMA- OLOSUHTEIDEN TUTKIMUS TIEDOTUSTILAISUUS

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO, AMBIOTICA-RAKENNUS RAKENNUSTEKNINEN JA SISÄILMA- OLOSUHTEIDEN TUTKIMUS TIEDOTUSTILAISUUS JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO, AMBIOTICA-RAKENNUS RAKENNUSTEKNINEN JA SISÄILMA- OLOSUHTEIDEN TUTKIMUS TIEDOTUSTILAISUUS 19.8.2014 RAKENNUKSEN PERUSTIEDOT pinta-ala noin 11 784 br-m 2, kerrosala noin 12 103 ke rakennus

Lisätiedot

Mankkaan koulun sisäilmaselvitysten tuloksia. Tiedotustilaisuus

Mankkaan koulun sisäilmaselvitysten tuloksia. Tiedotustilaisuus Mankkaan koulun sisäilmaselvitysten tuloksia Tiedotustilaisuus 24.11.2014 Sisäilmaongelmat ovat monimutkaisia kokonaisuuksia Sisäolosuhteisiin vaikuttavat useat eri tekijät: lämpö-, kosteus-, valaistus-

Lisätiedot

Riskikartoitus ja jatkotutkimussuunnitelma. Tuhkala Pyhäjärventie 7 59800 Kesälahti

Riskikartoitus ja jatkotutkimussuunnitelma. Tuhkala Pyhäjärventie 7 59800 Kesälahti Riskikartoitus ja jatkotutkimussuunnitelma Tuhkala Pyhäjärventie 7 59800 Kesälahti 2/9 Rekkatie 3 80100 Joensuu Tapani Hirvonen Kiteen kaupunki / Tekninen keskus Kiteentie 25 82500 Kitee Kohde Tuhkala

Lisätiedot

VANTAAN KESKUSVARIKKO VALOKUVAT 1 (5)

VANTAAN KESKUSVARIKKO VALOKUVAT 1 (5) 1 (5) Kuva 1. Toimistosiiven itäpää ja korkeamman korjaamosiiven pohjoispääty. Kuva 4. Vesi vuotaa kuvassa keskellä näkyvän kellon päälle. Vuoto on peräisin ylemmältä katolta, ei ylösnostosta. Kuva 2.

Lisätiedot

PUKINMÄEN PERUSKOULU Kenttäkuja 12

PUKINMÄEN PERUSKOULU Kenttäkuja 12 PUKINMÄEN PERUSKOULU Kenttäkuja 12 TUTKIMUSSELOSTUS Liikuntasaliosan ulkoseinien tutkimukset 10.2.2012 HELSINGIN KAUPUNKI RAKENNUSVIRASTO HKR-Rakennuttaja p. 09-310 1661 2 / 14 HELSINGIN KAUPUNKI RAKENNUSVIRASTO

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 1/7

KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 1/7 KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 1/7 Venetie 2, 63100 Kuortane Omakotitalon katselmus 1.6.2016 klo 09.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 2/7 Tilaus 23.5.2016: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite:

Lisätiedot

PÄIVÄKODIN PORTAIKON ALAPUOLISEN VARASTON KORJAUKSEN ONNISTUMISEN TARKASTUS JA KOSTEUSVAURIOT JA LEPOHUONEEN LATTIAN KYLMYYS

PÄIVÄKODIN PORTAIKON ALAPUOLISEN VARASTON KORJAUKSEN ONNISTUMISEN TARKASTUS JA KOSTEUSVAURIOT JA LEPOHUONEEN LATTIAN KYLMYYS Raportti 2014 1(6) Lpk Ågeli Kivalterinpolku 3 00640 Helsinki PÄIVÄKODIN PORTAIKON ALAPUOLISEN VARASTON KORJAUKSEN ONNISTUMISEN TARKASTUS JA KOSTEUSVAURIOT JA LEPOHUONEEN LATTIAN KYLMYYS Taustatietoja

Lisätiedot

TYÖKOHDE. VESIJOHDOT LÄMPÖJOHDOT ALAJUOKSU ULKOSEINÄ ALAJUOKSU VÄLISEINÄ Kupari, alapohja Perusmuurin päällä Lattiapinnan/anturan päällä

TYÖKOHDE. VESIJOHDOT LÄMPÖJOHDOT ALAJUOKSU ULKOSEINÄ ALAJUOKSU VÄLISEINÄ Kupari, alapohja Perusmuurin päällä Lattiapinnan/anturan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 15.10.15 10105 Markku Viljanen 050 9186694 TILAAJA Satakunnan Ulosottovirasto PL 44 28101 Pori kirsi.sjogren@oikeus.fi TYÖKOHDE Enäjärventie 37 28370 Pori VAKUUTUSYHTIÖ

Lisätiedot

Merkkiainetutkimus. Hakunilan koulu Hiirakkotie Vantaa

Merkkiainetutkimus. Hakunilan koulu Hiirakkotie Vantaa Merkkiainetutkimus Hiirakkotie 9 01200 Vantaa 2 Rakenteiden ilmatiiveyden tarkastus merkkiainekaasun avulla 1. Kohdetiedot Jouni Räsänen, Vantaan kaupunki, Vantaa Hiirakkotie 9 01200 Vantaa 2. Tutkijat

Lisätiedot

HAKALAN KOULU SISÄILMATUTKIMUKSET

HAKALAN KOULU SISÄILMATUTKIMUKSET HAKALAN KOULU SISÄILMATUTKIMUKSET Petri Lönnblad RI. RTA 4.9.2017 Tehdyt tutkimukset HUHTIKUU 2006: Asbestikartoitus KESÄ-HEINÄKUU 2017: - Kosteuskartoitus, kosteusmittaukset - Rakenneavaukset, mikrobinäytteenotto

Lisätiedot

HARJURINTEEN KOULU/UUSI OSA. Tapani Moilanen Ryhmäpäällikkö, rakennusterveysasiantuntija, rkm

HARJURINTEEN KOULU/UUSI OSA. Tapani Moilanen Ryhmäpäällikkö, rakennusterveysasiantuntija, rkm HARJURINTEEN KOULU/UUSI OSA Tapani Moilanen Ryhmäpäällikkö, rakennusterveysasiantuntija, rkm 24.1.2017 2 TUTKIMUKSET, syksy 2017 Tutkimusten tarkoitus Tutkimusten tarkoituksena oli selvittää syitä joilla

Lisätiedot

VALOKUVAT LIITE 2 1(6)

VALOKUVAT LIITE 2 1(6) VALOKUVAT LIITE 2 1(6) Kuva 1. Eteisen kohdalla oli alapohjan kannattajien alapinnalla jonkin verran havaittavissa lahovaurioita. Lahovauriot lienevät kuitenkin pääasiallisesti kannattajien alapinnalla,

Lisätiedot

KOULURAKENNUKSEN KOSTEUS- JA SISÄILMATEKNINEN KUNTOTUTKIMUS. Tiina Janhunen Suomen Sisäilmakeskus Oy RTA2

KOULURAKENNUKSEN KOSTEUS- JA SISÄILMATEKNINEN KUNTOTUTKIMUS. Tiina Janhunen Suomen Sisäilmakeskus Oy RTA2 KOULURAKENNUKSEN KOSTEUS- JA SISÄILMATEKNINEN KUNTOTUTKIMUS Tiina Janhunen Suomen Sisäilmakeskus Oy RTA2 KOHTEEN KUVAUS oppilaita 800, opetushenkilöstöä 85 kiinteistössä toimivat lisäksi päiväkoti, kirjasto,

Lisätiedot

Knuuttilantie 5 C, Jalasjärvi. Asuinrakennuksen kuntokatselmus klo 15.00

Knuuttilantie 5 C, Jalasjärvi. Asuinrakennuksen kuntokatselmus klo 15.00 1 8 Knuuttilantie 5 C, 61600 Jalasjärvi Asuinrakennuksen kuntokatselmus 1.8.2017 klo 15.00 2 8 Tilaus 27.7.2017: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Tarkastuksessa

Lisätiedot

Knuuttilantie 5 B, Jalasjärvi. Rivitalorakennuksen kuntokatselmus klo 12.30

Knuuttilantie 5 B, Jalasjärvi. Rivitalorakennuksen kuntokatselmus klo 12.30 1 7 Knuuttilantie 5 B, 61600 Jalasjärvi Rivitalorakennuksen kuntokatselmus 1.8.2017 klo 12.30 2 7 Tilaus 27.7.2017: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Tarkastuksessa

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI. Työ A12076. Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Raportointi pvm: 16.01.2012. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2

ENSIRAPORTTI. Työ A12076. Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Raportointi pvm: 16.01.2012. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2 ENSIRAPORTTI Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Raportointi pvm: 16.01.2012 Työ KOHDE: TILAT: Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Kerrokset 1,2,3,4 ja Iv-konehuone TILAAJA: Anne Krokfors ISÄNNÖINTI: Vantaan kaupunki

Lisätiedot

RAKENNUSTEN HOMEVAURIOIDEN TUTKIMINEN. Laboratoriopäivät 12.10.2011 Juhani Pirinen, TkT

RAKENNUSTEN HOMEVAURIOIDEN TUTKIMINEN. Laboratoriopäivät 12.10.2011 Juhani Pirinen, TkT RAKENNUSTEN HOMEVAURIOIDEN TUTKIMINEN Laboratoriopäivät 12.10.2011 Juhani Pirinen, TkT Homevaurioiden tutkimisessa pääongelma ei liity: Näytteenoton tekniseen osaamiseen (ulkoisen kontaminaation estäminen,

Lisätiedot

MISTÄ SE HOME TALOIHIN TULEE?

MISTÄ SE HOME TALOIHIN TULEE? MISTÄ SE HOME TALOIHIN TULEE? KOSTEUSVAURIOT JA MUUT SISÄILMAONGELMAT Juhani Pirinen 15.10.2014 Hieman kosteusvaurioista Kosteuden lähteet SADE, LUMI PUUTTEELLINEN TUULETUS VESIKATTEEN ALLA TIIVISTYMINEN

Lisätiedot

MAANVAISTEN LATTIA- JA SEINÄRAKENTEIDEN KOS- TEUSMITTAUKSET, VAIHE 1

MAANVAISTEN LATTIA- JA SEINÄRAKENTEIDEN KOS- TEUSMITTAUKSET, VAIHE 1 MAANVAISTEN LATTIA- JA SEINÄRAKENTEIDEN KOS- TEUSMITTAUKSET, VAIHE 1 Uomarinteen koulu, Vantaa Mall: Allmän - Stående - 2003.dot ver 1.0 WSP Finland Oy 1 (3) 1. TUTKIMUKSEN KOHDE JA TEHTÄVÄ 1.1 Kohde 1.2

Lisätiedot

LIITE 1. Rakennuslupapiirustukset

LIITE 1. Rakennuslupapiirustukset LIITE 1. Rakennuslupapiirustukset LIITE 2. Lämpökameran mittauspisteet Lämpökameran mittauspisteet, 1-kerros Lämpökameran mittauspisteet, 2-kerros Lämpökameran mittauspisteet, kellari LIITE 3. Lämpökamerakuvat

Lisätiedot

Lotta Yrjänä ja Sami Rissanen Puustellintie 35 72400 PIELAVESI lotta.yrjana@mittavat.fi jouni.tissari@mittavat.fi

Lotta Yrjänä ja Sami Rissanen Puustellintie 35 72400 PIELAVESI lotta.yrjana@mittavat.fi jouni.tissari@mittavat.fi MittaVaT Oy MUISTIO 1/11 KOHDE TILAAJA TUTKIJA Tervon kunta Opettajain asuntola Tervon kunta Jukka Korhonen Tervontie 4 72210 TERVO MittaVaT Oy Lotta Yrjänä ja Sami Rissanen lotta.yrjana@mittavat.fi AIKA

Lisätiedot

Jatkotoimenpiteet rakenteille on esitetty kohdassa 5.2. Vesa Kontio Gsm 040 7601317 tutkija

Jatkotoimenpiteet rakenteille on esitetty kohdassa 5.2. Vesa Kontio Gsm 040 7601317 tutkija TIIVISTELMÄ Simonmetsän päiväkodissa, Raatetie 25, 01350 Vantaa tehtiin kosteusvauriokartoitus loka-marraskuussa 2004. Tutkimuksen tilaajana oli Vantaan kaupungin tekniseltä toimialalta kaupunginarkkitehti

Lisätiedot

Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio

Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio 25.9.2013 Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio KUNTOARVIORAPORTTI 2 SISÄLTÖ 1 YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kuntotarkastus kohde... 3 1.2 Yhteyshenkilöt... 3 1.3 Kohteen kuvaus... 3 1.4 Kuntotarkastuksen tarkoitus...

Lisätiedot

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Anturan päällä Laatan päällä

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Anturan päällä Laatan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 20.08.15 9935 Kinnunen Vesa 050-9186695 TILAAJA Euran kunta Sorkkistentie 10 27510 Eura markus.rantanen@eura.fi TYÖKOHDE As Oy Kotivainio Kotivainiontie 3 as

Lisätiedot

Kuntokartoitus. Sivuja:1/24. Vastaanottaja: Länsi-Uudenmaan Ulosottovirasto Gun Adamsson. Tammisaarentie 8, 10300 Karjaa. Tutkimus pvm: 16.10.

Kuntokartoitus. Sivuja:1/24. Vastaanottaja: Länsi-Uudenmaan Ulosottovirasto Gun Adamsson. Tammisaarentie 8, 10300 Karjaa. Tutkimus pvm: 16.10. Sivuja:1/24 Vastaanottaja: Länsi-Uudenmaan Ulosottovirasto Gun Adamsson Kuntokartoitus Kohde: Tammisaarentie 8, 10300 Karjaa Tutkimus pvm: 16.10.15 Raportointi pvm: 25.10.15 Läsnä olleet: Omistajat sekä

Lisätiedot

KOSTEUSKARTOITUSRAPORTTI

KOSTEUSKARTOITUSRAPORTTI KOSTEUSKARTOITUSRAPORTTI Puutteenperäntie 3 88470 Kontiomäki 31.12.2014 RI/ PKM Juha Kähkönen KOSTEUSKARTOITUSRAPORTTI 2 YHTEYSTIEDOT: Työkohde: Puutteenperäntie 3, 88470 Kontiomäki Puh: Asiakas: Paltamon

Lisätiedot

VÄLIRAPORTTI MEDIALUKION HALLINTOSIIVEN SISÄILMAONGELMIEN SELVITYS

VÄLIRAPORTTI MEDIALUKION HALLINTOSIIVEN SISÄILMAONGELMIEN SELVITYS HELSINGIN KAUPUNKI RAPORTTI RAKENNUSVIRASTO HKR-Rakennuttaja Marianna Tuomainen 1 (9) 26.6.2012 MEDIALUKIO Moisionkatu 3 00730 HELSINKI VÄLIRAPORTTI MEDIALUKION HALLINTOSIIVEN SISÄILMAONGELMIEN SELVITYS

Lisätiedot

PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE. Välikarintie 62 29100 Luvia

PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE. Välikarintie 62 29100 Luvia PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 13.11.15 10185 Markku Viljanen 050 9186694 TILAAJA Satakunnan Ulosottovirasto PL44 28101 Pori sari.merivalli@oikeus.fi TYÖKOHDE Välikarintie 62 29100 Luvia

Lisätiedot

LÄMPÖKUVAUS MITTAUSRAPORTTI 1

LÄMPÖKUVAUS MITTAUSRAPORTTI 1 LÄMPÖKUVAUS MITTAUSRAPORTTI 1 pvm. 15.3.2011 2. KERROS, YLÄ-AULA Kuva 1 Tuulikaappi, ulko-ovi. -3,8 18,5 Referenssipiste R 12 71 - Mittausalue 2 min 4,4 37 2 Tuulikaapin ulko-ovesta johtuu viileää ulkoilmaa

Lisätiedot

RAKENNUSVALVONTA. Krista Niemi 27.2.2013

RAKENNUSVALVONTA. Krista Niemi 27.2.2013 Krista Niemi 27.2.2013 Kosteudenhallinnalla tarkoitetaan niitä toimenpiteitä, joilla pyritään estämään haitallisen kosteuden kertyminen rakennukseen Kosteudenhallinnan tavoitteena on Estää kosteusvaurioiden

Lisätiedot

Varia Vantaa Tennistie 1 01370 VANTAA. Pintakallistusselvitys

Varia Vantaa Tennistie 1 01370 VANTAA. Pintakallistusselvitys Pintakallistusselvitys Varia Vantaa Tennistie 1 01370 VANTAA Pintakallistusselvitys 2 1. YLEISTÄ Kohteen yleistiedot Varia Vantaa Rivitalorakennus Tennistie 1 01370 VANTAA Tilaaja Tekijä Vantaan tilakeskus

Lisätiedot

T9003 Tutkimusraportti 1(9) Myllypuron ala-asteen sivukoulu ja päiväkoti 23.4.2009 SISÄLLYSLUETTELO

T9003 Tutkimusraportti 1(9) Myllypuron ala-asteen sivukoulu ja päiväkoti 23.4.2009 SISÄLLYSLUETTELO T9003 Tutkimusraportti 1(9) sivukoulu ja päiväkoti 23.4.2009 SISÄLLYSLUETTELO 1 TUTKIMUSKOHDE... 2 2 TUTKIMUSMENETELMÄT... 3 2.1 Rakenteiden tutkimukset... 3 2.2 Mikrobit... 3 2.3 Kosteusmittaukset...

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS 8 Sauna 3 Ärjänsaari Yrityksen/ja tarkastajan yhteystiedot ja pätevyys Tarkastuksen suorittaja(t) Kajaanin ammattikorkeakoulu/rakennustekniikan osasto Antti

Lisätiedot

Kinnunen Vesa PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN. TILAAJA Euran kunta Pl Eura

Kinnunen Vesa PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN. TILAAJA Euran kunta Pl Eura PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 17.04.13 7521 Kinnunen Vesa 050-9186695 TILAAJA Euran kunta Pl 22 27511 Eura TYÖKOHDE Sukkula (kansalaisopisto) Koulutie 2 27510 Eura VAKUUTUSYHTIÖ ISÄNNÖITSIJÄ

Lisätiedot

Kiratek Oy Jyrki Pulkki, puh. 0207 401 011 28.3.2011. Kaivokselan koulu Tilat 213b (kuraattori) ja 216 (koulusihteeri)

Kiratek Oy Jyrki Pulkki, puh. 0207 401 011 28.3.2011. Kaivokselan koulu Tilat 213b (kuraattori) ja 216 (koulusihteeri) Kiratek Oy Jyrki Pulkki, puh. 0207 401 011 28.3.2011 SISÄILMATUTKIMUS Kaivokselan koulu Tilat 213b (kuraattori) ja 216 (koulusihteeri) 2 Sisällysluettelo 1. KOHTEEN YLEISTIEDOT... 3 2. TUTKIMUKSET... 3

Lisätiedot

Kaivosvoudintie 6 01610 Vantaa. Vantaan Kaupunki PL 6007

Kaivosvoudintie 6 01610 Vantaa. Vantaan Kaupunki PL 6007 Vesivahingon kosteuskartoitus Tarkastuskohde: Kaivokselan päiväkoti Kaivosvoudintie 6 01610 Vantaa Tilaaja: Krohn Mikko Vantaan Kaupunki PL 6007 Vahinkonumero: Tarkastaja: Hannu Peltola 040-538 7944 Tarkastuspvm:

Lisätiedot

Tarkastettu omakotitalo

Tarkastettu omakotitalo Tarkastettu omakotitalo Asuinrakennuksen ja varastorakennuksen väli on pieni, jonka vuoksi varasto on tehty julkisivujen osalta kivirakenteisena (paloturvallisuus) Asuinrakennuksen parvekkeen pilareiden

Lisätiedot

Esa Pitkänen KY Käsämäntie 122 as 11 83100 LIPERI puh 040 5649141 www.esapitkanen.fi

Esa Pitkänen KY Käsämäntie 122 as 11 83100 LIPERI puh 040 5649141 www.esapitkanen.fi sivu 1 Kohteen osoite: 1 RAKENTEET Rakenne On korjauksia ja huoltotöitä; Toimenpiteet Korjaus ajankohta n. 1v tarkkuudella 1.1 Rakennuksen vierustan työt (maanpinnan kaltevuuden tai korkeusaseman korjaaminen,

Lisätiedot

Hangon neuvola, Korjaustapaehdotus

Hangon neuvola, Korjaustapaehdotus S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A HANGON KAUPUNKI Hangon neuvola, Korjaustapaehdotus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Sami Heikkilä, Juhani Pirinen Sisällysluettelo 1 Korjaustapaehdotus rakenneosittain...

Lisätiedot

Insinööritoimisto AIRKOS Oy Y. 11108969-6 HYRSYLÄN KOULU LAUSUNTO RAKENNUKSEN KUNNOSTA 10.12.2014

Insinööritoimisto AIRKOS Oy Y. 11108969-6 HYRSYLÄN KOULU LAUSUNTO RAKENNUKSEN KUNNOSTA 10.12.2014 Y. 11108969-6 HYRSYLÄN KOULU LAUSUNTO RAKENNUKSEN KUNNOSTA 10.12.2014 YLEISTIEDOT 1.1 Kohde Hyrsylän koulu Hyrsyläntie 169 09430 SAUKKOLA 1.2 Tilaaja Lohjan kaupunki Tekninen toimi/tilapalvelut Kari Koljonen

Lisätiedot

MARTTI AHTISAAREN KOULU

MARTTI AHTISAAREN KOULU MARTTI AHTISAAREN KOULU YHTEENVETO SISÄILMATUTKIMUKSISTA JA - KORJAUKSISTA 2016 1 Tutkimusten lähtökohdat Tutkimusten alussa, marraskuussa 2015, esille nousi ongelmallisina tiloina erityisesti seuraavat:

Lisätiedot

MEDIALUKION SISÄÄNKÄYNTIEN ALATASANTEIDEN KOSTEUSVAURIOT JA MUUT KOSTEUS- JA SISÄILMAONGELMAT

MEDIALUKION SISÄÄNKÄYNTIEN ALATASANTEIDEN KOSTEUSVAURIOT JA MUUT KOSTEUS- JA SISÄILMAONGELMAT HELSINGIN KAUPUNKI RAPORTTI RAKENNUSVIRASTO HKR-Rakennuttaja Marianna Tuomainen 1 (7) 27.8.2012 MEDIALUKIO Moisionkatu 3 00730 HELSINKI MEDIALUKION SISÄÄNKÄYNTIEN ALATASANTEIDEN KOSTEUSVAURIOT JA MUUT

Lisätiedot

LÄMPÖKAMERAKUVAUSRAPORTTI PAPPILANMÄEN KOULU PUISTOTIE PADASJOKI

LÄMPÖKAMERAKUVAUSRAPORTTI PAPPILANMÄEN KOULU PUISTOTIE PADASJOKI Vastaanottaja: Seppo Rantanen Padasjoen kunta Työnumero: 051321701374 LÄMPÖKAMERAKUVAUSRAPORTTI PAPPILANMÄEN KOULU PUISTOTIE 8 17500 PADASJOKI Kai Kylliäinen 1. KOHTEEN YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kohde... 3

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS 1(8) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Koulutalo. Valtakatu 34. 53100 Lappeenranta 29.08.2013

KUNTOTARKASTUS 1(8) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Koulutalo. Valtakatu 34. 53100 Lappeenranta 29.08.2013 1(8) KUNTOTARKASTUS Kiinteistö Oy Koulutalo Valtakatu 34 53100 Lappeenranta 29.08.2013 2(8) 1.YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Kiinteistö Oy Koulutalo Valtakatu 34 53100 Lappeenranta Tarkastuksen tilaaja:

Lisätiedot

KOSKIMYLLYN PÄIVÄKOTI. TARKASTUSRAPORTTI Pintavesien kallistukset 15.6.2011. Koskenniska 2, 01360 Vantaa

KOSKIMYLLYN PÄIVÄKOTI. TARKASTUSRAPORTTI Pintavesien kallistukset 15.6.2011. Koskenniska 2, 01360 Vantaa TARKASTUSRAPORTTI Pintavesien kallistukset KOSKIMYLLYN PÄIVÄKOTI Koskenniska 2, 01360 Vantaa 15.6.2011 Korjausrakentaminen ja Koskimyllyn päiväkoti, Vantaan kaupunki TARKASTUSRAPORTTI 3.6.2011 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

ITÄ-SUOMEN RAKENNUSKUIVAUS OY

ITÄ-SUOMEN RAKENNUSKUIVAUS OY Vastaanottaja: Oiva Turunen Kohde: 20170025 Sulkavan koulukeskus Koulutie 8 58700 Sulkava Tilaaja: Oiva Turunen p. 044 417 5842 Tilaus pvm: 16.1.2017 Yhteyshenkilö: Oiva Turunen p. 044 417 5842 oiva.turunen@jarvisaimaanpalvelut.fi

Lisätiedot

KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI

KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI Helsinki 25.11.2005 KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI Kuntopuiston päiväkoti Suunnistajankuja 8 01280 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Insinööri (AMK), kuntotutkija

Lisätiedot

Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset

Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset Sanna Pohjola Hanna Kuitunen 1 Lähtökohta ja selvitysten tavoite Ojoisten lastentalon vanha osa valmistunut 1970-luvulla (liikuntasali, keittiö,

Lisätiedot

TERVANOKKA. Alustava kuntoselvitys 18.01.2016. ri Tapani Alatalo Rakennus Oy Uudenmaan SANEERAUSTEKNIIKKA

TERVANOKKA. Alustava kuntoselvitys 18.01.2016. ri Tapani Alatalo Rakennus Oy Uudenmaan SANEERAUSTEKNIIKKA TERVANOKKA Alustava kuntoselvitys 18.01.2016 ri Tapani Alatalo Rakennus Oy Uudenmaan SANEERAUSTEKNIIKKA puh 020-7792 722, 040-7067620 tapani.alatalo@saneeraustekniikka.com Kytkinkatu 4E 04220 KERAVA 1

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUKSEN HAASTATTELUOSA 1/5

KUNTOTARKASTUKSEN HAASTATTELUOSA 1/5 KUNTOTARKASTUKSEN HAASTATTELUOSA 1/5 Kohteen osoite: Omistushistoria: (vähintään vuosi, jolloin kohde on tullut nykyisen omistajan omistukseen) 1 RAKENTEET TEHDYT KORJAUS- JA HUOLTOTYÖT SEKÄ RAKENTEIDEN

Lisätiedot

Anttilan koulu, korjaustapaehdotus rakenneosittain

Anttilan koulu, korjaustapaehdotus rakenneosittain S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LOHJAN KAUPUNKI Anttilan koulu, korjaustapaehdotus rakenneosittain FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Jokelainen Heidi-Johanna Sisällysluettelo 1 Korjaustapaehdotus rakenneosittain...

Lisätiedot

Katriinankuja 4 01760 VANTAA

Katriinankuja 4 01760 VANTAA Rakenteiden kosteuskartoitus Tarkastuskohde: Katriinan sairaala, vanha osa Katriinankuja 4 01760 VANTAA Tilaaja: Tstoarkkit. Mikko Krohn Vantaan Kaupunki Vahinkonumero: Tarkastaja: Jani Streng 040-827

Lisätiedot

Pääskyvuoren koulu alasiipi B2 kesän kunnostustyöt

Pääskyvuoren koulu alasiipi B2 kesän kunnostustyöt Pääskyvuoren koulu alasiipi B2 kesän kunnostustyöt Pääskyvuoren koulun alasiivessä tehtiin entisten tutkimuksien toimenpide-ehdotusten mukaisesti levyulkoseinien purku, jotta ulkoseinän rakenteet nähtiin

Lisätiedot

RÖYLÄN KOULU- JA PÄIVÄKOTIRAKENNUS Terveellisyyden arviointi

RÖYLÄN KOULU- JA PÄIVÄKOTIRAKENNUS Terveellisyyden arviointi LAUSUNTO 1 (5) RÖYLÄN KOULU- JA PÄIVÄKOTIRAKENNUS Terveellisyyden arviointi Tässä lausunnossa arvioidaan Röylän koulu- ja päiväkotirakennuksen nykyinen terveellisyys. Rakennuksissa on tehty sekä kuntoarvio

Lisätiedot

Suomen Sisäilmaston Mittauspalvelu Oy

Suomen Sisäilmaston Mittauspalvelu Oy 1 itäsiipi pohjoi- nen etelä län- Kuvat 1, 2, 3. Rakennuksessa on tehty pohjakuviin merkityillä alueilla sisäilman laatuun vaikuttavien tekijöiden selvittämiseksi rakenneavauksia. Rakenneavausten ja rakennetutkimusten

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS 21 Leirimaja Ärjänsaari Yrityksen/ja tarkastajan yhteystiedot ja pätevyys Tarkastuksen suorittaja(t) Kajaanin ammattikorkeakoulu/rakennustekniikan osasto Antti

Lisätiedot

KUNTOARVIO JA KIINTEISTÖJEN ARVONMÄÄRITYS

KUNTOARVIO JA KIINTEISTÖJEN ARVONMÄÄRITYS KUNTOARVIO JA KIINTEISTÖJEN ARVONMÄÄRITYS Svapa Oy Muurarinkatu 2, 92120 Paavo Koskela p. 050 529 0012, paavo.koskela@svapa.fi www.svapa.fi 1(4) Pikku Soini Tontti 1,, kuntoarvio hinnan määritystä varten

Lisätiedot

Rivitaloyhtiön kiinteistön kosteuskartoitus

Rivitaloyhtiön kiinteistön kosteuskartoitus Satakunnan Rakennekuivaus Oy 11-12.11.2015 Korjaamonkatu 5 28610 Pori Rivitaloyhtiön kiinteistön kosteuskartoitus Kohde: As Oy Kotivainio Tilaaja: Euran kunta / Rantanen Markus Kotivainiontie 3 Sorkkistentie

Lisätiedot

WWW.LAMOX.FI INFO@LAMOX.FI

WWW.LAMOX.FI INFO@LAMOX.FI 1 Perinteinen valesokkelirakenne Termotuote korjattu rakenne Asennus 2 Ennen työn aloittamista on aina tarkistettava päivitetyt viimeisimmät suunnitteluohjeet valmistajan kotisivuilta. Eristämisessä on

Lisätiedot

MYLLYPURON YLÄASTE Yläkivenrinne 4

MYLLYPURON YLÄASTE Yläkivenrinne 4 MYLLYPURON YLÄASTE Yläkivenrinne 4 TUTKIMUSSELOSTUS Liikuntatilojen kosteustutkimukset 9.1.2014 HELSINGIN KAUPUNKI RAKENNUSVIRASTO HKR-Rakennuttaja p. 09-310 1661 2 / 16 HELSINGIN KAUPUNKI RAKENNUSVIRASTO

Lisätiedot

TEOLLISUUSRAKENNUSTEN TOIMISTOTILOJEN ILMAN LAATU (INDOOR AIR QUALITY IN OFFICES ADJACENT TO INDUSTRIAL HALLS)

TEOLLISUUSRAKENNUSTEN TOIMISTOTILOJEN ILMAN LAATU (INDOOR AIR QUALITY IN OFFICES ADJACENT TO INDUSTRIAL HALLS) TEOLLISUUSRAKENNUSTEN TOIMISTOTILOJEN ILMAN LAATU (INDOOR AIR QUALITY IN OFFICES ADJACENT TO INDUSTRIAL HALLS) Liisa KUJANPÄÄ 1, Sirpa RAUTIALA 1, Helmi KOKOTTI 2, and Marjut REIMAN 1,* 1 Finnish Institute

Lisätiedot

Materiaalinäytteenotto ulkoseinistä Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu

Materiaalinäytteenotto ulkoseinistä Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu 1/8 Materiaalinäytteenotto ulkoseinistä 01.10.2015 Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu Jakelu: bengt.lindholm@hanko.fi (PDF) veli-jukka.rousu@hanko.fi (PDF) Sisäilmari Oy, arkisto (PDF) 2/8 Sisällys 1.

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS 14 Päärakennus Ärjänsaari Yrityksen/ja tarkastajan yhteystiedot ja pätevyys Tarkastuksen suorittaja(t) Kajaanin ammattikorkeakoulu/rakennustekniikan osasto

Lisätiedot

Piha-alueiden kuivatus ja salaojat

Piha-alueiden kuivatus ja salaojat Piha-alueiden kuivatus ja salaojat Tommi Riippa Tiimi- ja laatupäällikkö, RTA FCG Suunnittelu ja Tekniikka Oy 3.10.2017 Page 1 HUOM! Aineisto ei ole tarkoitettu pihan kuivatuksen ja salaoja-asennusten

Lisätiedot

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123 04.05.205 /6 Kohteen tiedot Nimi MALLITALO 930 luvun esimerkki Katuosoite Hämeenkatu Postiosoite 00000, Kotikunta Rakennuskunta/maakunta Helsinki, Uusimaa Käyttäjän tiedot Nimi Erkki Esimerkki Katuosoite

Lisätiedot

REMONTTIKUVAUS YLÄKERRAN WC YLÄPOHJAN ERISTEET VESIKATE SAVUPIIPPU

REMONTTIKUVAUS YLÄKERRAN WC YLÄPOHJAN ERISTEET VESIKATE SAVUPIIPPU REMONTTIKUVAUS Kiinteistö: rv. 1954 (laajennusosa 1987). Kiinteistön vanha osa 2krs. Kiinteistöä ei ole aikaisemmin peruskorjattu. Remontti käsittää: - 1. Yläkerran wc:n remontointi, yläpohjan eristeen

Lisätiedot

Kuntotutkimusraportin liite

Kuntotutkimusraportin liite Lämpökuvasivu 1 Liikuntasali,7 C 21 19 17,3 C,1 C 15,9 C 21,0 C Todennäköisimmin ilmavuoto. Lämpökuvasivu 2 Liikuntasali 28,9 C 28 26,0 C,0 C 17,0 C,3 C Mahdollisesti kostunut seinän alaosa. (ei tarkastettu

Lisätiedot

SISÄILMASTOSELVITYS. Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu, teknisen työn luokat. Haagapuisto, Hanko

SISÄILMASTOSELVITYS. Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu, teknisen työn luokat. Haagapuisto, Hanko 1/13 SISÄILMASTOSELVITYS Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu, teknisen työn luokat Haagapuisto, Hanko Jakelu: bengt.lindholm@hanko.fi (PDF) veli-jukka.rousu@hanko.fi (PDF) Sisäilmari Oy, arkisto (PDF) 2/13

Lisätiedot

Kaunialan sotavammasairaala

Kaunialan sotavammasairaala 1/12 1. A- ja B-siiven pääsisäänkäynti, julkisivu itään. 2. A-siipi, julkisivu etelään. Maanpinta viettää rakennukseen päin. 3. A- ja B-siiven vesikatto on huonokuntoinen. Ylimmässä kerroksessa on ollut

Lisätiedot

Jukka Korhonen Tervontie 4 72210 TERVO. Kiinteistön huoltajat, Pekka Ruotsalainen, Jussi Timonen ja Jouni Tissari

Jukka Korhonen Tervontie 4 72210 TERVO. Kiinteistön huoltajat, Pekka Ruotsalainen, Jussi Timonen ja Jouni Tissari MittaVaT Oy MUISTIO 1/6 KOHDE TILAAJA TUTKIJA Tervon kunta Opettaja asuntola Tervon kunta Jukka Korhonen Tervontie 4 72210 TERVO MittaVaT Oy Jouni Tissari ja Jussi Timonen P. 040-7606243 AIKA 26.2.2014

Lisätiedot

Kohde Suomen kasarmit Varastorakennus 20 Vuorikatu, Hämeenlinna

Kohde Suomen kasarmit Varastorakennus 20 Vuorikatu, Hämeenlinna 1 1. KOHTEEN TIEDOT Kohde Vuorikatu, Hämeenlinna Tilaaja Asko Taskila, Senaatti-kiinteistöt Myyntipäällikkö Kehityskiinteistöt PL 237 (Lintulahdenkatu 5 A) 00531 Helsinki gsm. 040 511 2157 2. TEKNINEN

Lisätiedot