LOHJA ROUTION KOULU KOSTEUS- JA RAKENNUSTEKNINEN SISÄILMAN KUNTOARVIO KORJAUSTARPEITA VARTEN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LOHJA ROUTION KOULU KOSTEUS- JA RAKENNUSTEKNINEN SISÄILMAN KUNTOARVIO KORJAUSTARPEITA VARTEN 2.5.2013"

Transkriptio

1 LOHJA ROUTION KOULU KOSTEUS- JA RAKENNUSTEKNINEN SISÄILMAN KUNTOARVIO KORJAUSTARPEITA VARTEN

2 1 YLEISTIEDOT 1.1 Kohde Roution koulu Havumetsäntie Lohja 1.2 Tutkimuksen tilaaja Lohjan kaupunki Kaupunkisuunnittelukeskus / Tilapalvelut Heikki Jauhiainen Karstuntie 4 PL 71, LOHJA 1.3 Kuntoarvion laatija Sisäilmainsinöörit Oy Tapani Kostilainen Luoteisrinne 4 C ESPOO p Lähtötiedot Hankkeena olevan tarveselvityksen tarkoituksena on arvioida lähes 40 vuotta vanhan yksikerroksisen puuverhoilun ja puurunkoisen koulurakennuksen korjaustarpeita laajan peruskorjauksen näkökohdasta. Kohteeseen on tehty sisäilmatutkimus (Sisäilmainsinöörit Oy). Raportin havaintojen perusteella koululla on korjattu terveydenhoitajan tilan ulkoseinärakenne sekä luokkatilojen pesualtaiden ympäristöjä. Liikuntasalin Jalavan puoleista seinärakennetta on korjattua lattiarakennetta avaamalla. Katselmuksen aikana koululla oli käynnissä terveydenhoitajan huoneen hajuhaittakorjaus sekä liikuntasalin varastohuoneen ja sisäänkäyntikäytävän hajuhaittojen rakenneavaukset. Rakennus on yksikerroksinen, loivalla harjakatolla varustettu rakennus, jossa on pitkän päärunko-osa ja sen sisäpihan puolella kaksi sivuosaa luokkatiloja. Rakennusta on laajennettu sivuosilla eri vaiheissa. Vanhojen rakennusosien välillä on yhteyskäytävillä palo-osastoivat tuulikaappi -tyyppiset metalliovilla varustetut liittymäosat.

3 Vanhat ulkoseinärakenteet ovat nykyisin eri rakennusosien välisiä välisieniä. Uusimman osan, Jalavan koulun, liitoskohdissa on väliseinärakenteina vanhaa ulkoseinää liikuntasalin ja sen varastotilojen kohdilla. 2 Havainnot, ulkopuoli Rakennuksen hammashoitolan ja Jalavan sisäänkäynnin kohdalla piha-alueet ovat asfaltoituja ja seinän vierustoilla on erillisiä istutusalueita. Roution koulun vierustoilla on noin 1-1,5 m leveä mukulakiveys alue rakennuksen takaosan asfaltoidun huoltotien kohdilla sekä piha-alueen reunoilla. Roution koulun sokkelirakenne on hyvin matala ja julkisivun puupanelointi on lähellä maanpintaa. Sokkelirakenteissa on suolamuodostumia viitteenä sokkelirakenteen kosteusrasituksesta. Mukulakivialueille kerääntyy talven lumet, kesäisin maanpinta on asfaltoitua tienpintaa matalammalla. Valumavedet jäävät seinän vierustoille. Vesikaton vedet on ohjattu syöksytorvilta rännikaivoille. Sokkelien liitoskohtien elastiset saumaukset ovat saumoistaan halki. Kosteus pääsee alapohjarakenteisiin. Saumausten uusimisen yhteydessä on selvitettävä saumamassojen PCP- ja lyijypitoisuudet. Kuvat 1 ja 2. Seinän vierustalla on mukulakivetyksessä vettä kerääviä painautumia. Elementtisaumauksessa on rakoja. Piha-alueiden mukulakiveyksissä on aukkoja ja painautumia. Sisäpihan kohdalla kiveksessä on suuria irtonaisia irtokiviä, jotka muodostavat käyttöturvallisuusriskin. Rakennuksen kahden eri siiven väliin jää nurmialue, jossa on suuria kiviä, estämässä talvikaudet lumenpoistoa. Sulamisvedet rasittavat rakennuksen sokkelirakenteita ja mahdollistavat kosteuden pääsyn alapohjarakenteisiin. Salaojien toimivuudesta/olemassaolosta ei ollut käytettävissä tietoa. Oletettavaa on, että salaojituksessa on puutteita painumien vuoksi.

4 Kuvat 3 ja 4. Sivuosien välissä on suuria kiviä. Irtokivet muodostavat käyttöturvallisuusriskin. Peruskorjauksen yhteydessä on tarpeen poistaa seinänvierustojen kiveykset ja asentaa tilalla asfaltointi. Osassa Roution koulun sisäänkäyntejä on ovien edustalla tasakattoinen katos. Katosten bitumihuopakatteet ovat reunoiltaan huonokuntoiset. Reunahuovan naulauksia on irti ja kate on rispaantunut. Kattopinnoilla on runsaasti sammalkasvustoa. Osassa katoksia on rännit irti ja vesi valuu katoksien reunoilta maahan rännikaivojen sijaan. Osassa katoksia on puiset sivukaiteet, joissa kaideväli on yli 10 cm. Katoksien erillisten betonitasanteiden ja seinän väliset saumaukset ovat huonokuntoisia ja betonilaatassa on painumia. Roution koulun metallirunkoisten ulkolasiovien sekä tuulikaappiovien ovipumppujen toimivuudessa on puutteita. Ovien puurakenteiset vetimet ovat huonokuntoiset. Ovien pielirakenteissa on vuorilautojen välissä rakoja, joista kosteus pääsee julkivivun puuverhouksen taustapinnoille ja ulkoseinärakenteeseen. Kuvat 5 ja 6. Kaiteiden väli on yli 10 cm. Jumppasalin ulko-ovi on huonokuntoinen. Roution koulun keittiön kohdalla on katoksen reunalla jakeluautojen aiheuttamia vesikaton, aluslaudoituksen ja vesikourujen vaurioita.

5 Keittiön oven kynnysrakenne on tehty pellityksellä ja on ulkopuolen metalliritileikköä korkeammalla. Korjaustoimissa on huomioitava keittiön tavaraliikenne ja rullakoiden esteetön siirrettävyys. Puutyösalin ulko-ovien puinen kynnysrakenne on suojaamaton ulkopuolelta. Kynnysrakenteessa voi olla kosteus- ja lahovaurioita. Korjaustoimissa kynnysrakenne on tarpeen uusia metallirakenteiseksi. Ikkunapellityksissä on useassa kohdin olematon kaato. Ikkunapielien puuosien ja ikkunakarmin välisissä elastisissa saumauksissa on rakoja. Osa alkuperäisistä kaksilasisista ikkunoista on vaihdettu kaksinkertaisiin lämpölasi-ikkunoiksi. Ikkunoiden ulkopuolen pielirakenteiden puuosissa on runsaasti halkeamia ja haristumaa. Roution koulun ikkunarakenteisiin liittyy peruskorjaustyyppisesti ikkunoiden uusimistarve. Kuvat 7 ja 8. Ikkunapielien puuosat ovat huonokuntoisia ja saumauksissa on halkeamia. Pielirakenteissa on rakoja, joista vesi pääsee esteettä rakenteisiin. Useasta koulun piha-alueen rännikaivosta puuttuu kaivonkansi tai se on rikki. Puuttuvat kaivonkannet muodostavat käyttöturvallisuusriskin ja mahdollistavat kaivojen tukkeutumisen. Osa kaivoista on tukossa irtokivien ja roskien vuoksi. Roution koulun eri rakennusosien katoilla on viemärilinjan tuuletusputkia, jotka aiheuttavat toistuvaa viemärin hajua koulun piha-alueille.

6 Kuvat 9 ja 10. Kaivonkansien puuttumine aiheuttaa käyttöturvallisuusriskin.. Viemärilinjan tuuletusputket aiheuttavat toistuvaa hajuhaittaa. 3 Havainnot, sisäpuoli 3.1 Terveydenhoitajan huone Terveydenhoitajan huoneen pesualtaan kohdalta oli lattiarakenne piikattu auki ja viemäriputki uusittu noin ½ m syvyydeltä alapohjan hiekkatäyttökerrokseen asti. Tilassa on koneellinen alipaineistus ja osastointi. Lattiarakenteen avauskohdalla oli viemärimäinen haju korjaustoimesta huolimatta. Maaperän hiekka oli kosteuteen viitaten tummaa. Hiekassa ei kuitenkaan ollut selkeää poikkeavaa hajua, ainoastaan kostean hiekan haju. Pesultaan taustaseinän toisella puolen on siivouskeskus, jossa on aikaisemmin rättipatteri vuotanut vettä alapohjaan. Tilan vesiputket ja lattiarakenteet on uusittu vesivaurion jälkeen. Siivouskeskuksen vesivuodon seurauksena on vesi voinut valu alapohjan EPSeristekerrosten väliin sekä maaperää vasten olevalle muovikalvolle, ja levitä näiden rakenteiden välissä ympäröiviin tiloihin. Osa terveydenhoitajan tilan hajuhaitasta voi olla peräisin vanhasta siivouskeskuksen vesivuodosta. Lattian betonirakenne oli kuiva pintakosteuden ilmaisimella havainnoituna. Terveydenhoitajan huoneen lattian rakenneavauskohtaan asennettiin tiivis kotelorakenne ja siihen erillinen poistoilmanvaihto ja kuivatuslaitteisto toimimaan siivouskeskuksen kautta. Hajuhaitan selvittelyä jatketaan kuivatuksen jälkeen koulun ja terveydenhoitajan toimintaan sopivana ajankohtana.

7 Kuvat 11 ja 12. Terveydenhoitajan huoneen rakenneavauskohta. Terveyden hoitajan huoneen edustalla on käytäväaula ja sen yhteydessä wc-tilat. Wc-ovien kynnysrakenteiden alta on voimakas ilmavirta sisätiloihin päin. Rakenteiden raot on tarpeen tiivistää ilma- ja kaasutiiviiksi rakenteiksi MSpolymeerimassalla. Kynnysrakenteidenkautta voi sisätiloihin kulkeutua maaperän hajuja sekä epäpuhtauksia. Poikkeavat hajut voivat kerääntyä sisätiloihin kohtiin, joissa ilmanvaihtuvuus on heikompaa. 3.2 Luokkatilat Roution koulun luokkatiloissa on lattiapinnoitteena vinyylilaatoitus. Seinäpinnat ovat maalattuja lastulevypintoja avosaumoin. Luokkatiloissa on kiintokalusteita sekä koulun omia kaapistoja, joissa on sokkelirakenne lattiantasoon asti. Sokkelirakenteisin kohdistuu kosteusrasitus pesuvesien ja roiskevesien muodossa. Osassa sokkelirakenteita on kosteuden aiheuttamia vauriojälkiä sekä mahdollisesti mikrobivaurioita. Sokkelirakenteisiin kerääntyy likaa ja pesuvesiä sekä lattiavahaa. Sokkelirakenteiden epäpuhtaudet voivat toimia sisäilman laatua heikentävinä epäpuhtauslähteinä sekä mikrobien kasvualustoina. Luokkatiloissa ja käytävillä on jalkalistoina puulistat, jotka ovat alttiina kosteudelle. Varsinkin luokkatilojen pesualtaiden ja juomapisteiden yhteydessä puiset jalkalistat voivat herkästi kosteus- ja homevarioitua. Kuvat 13 ja 14. Kalustesokkelit keräävät epäpuhtauksia. Sokkelivaurio.

8 Kalustesokkeleita on runsaasti luokka- ja käytävätiloissa. Henkilökunta on ilmoittanut huoltomiehelle käytävällä olevan koulun irtokalusteen takaa tulevan poikkeavaa hajua. Suositellaan rakennuksen kiintokalusteiden sokkelirakenteiden poistamista ja tilalle asennettavan min 10 cm irtojalat, jolloin myös siivoustoimi helpottuu. Irtokalusteiden sokkelien korjaus ja niihin liittyvät hajuhaitat sekä niistä aiheutuvat sisäilmaongelmaepäilyt ovat koulutoimen omia korjaustoimia, jotka eivät liity rakennuksen rakenteisiin. Luokkatiloissa on runsaasti pölyä kerääviä irtotavaroita ja vaikeasti siivottavissa olevia yläpölypintoja. Toistuvan ikkunatuuletuksen seurauksen pinnoilta irtoaa niille kerääntyneitä epäpuhtauksia sekä mikrobeja. Kesäkauden ulkoilman epäpuhtaudet kerääntyvät tasopinnoille ja aiheuttavat sisäilmaongelmia talvikaudella herkimmille ihmisille. Suositellaan koulutoimelle irtotavaroiden säilytystä suojatuissa laatikoissa ja suljettavissa olevissa kaapeissa sekä siivouksen tehostamista yläpölyjen sekä tavanomaista harvemmin siivottavien pintojen osalta. Talvikauden toistuva ikkunatuuletus alentaa hetkellisesti sisäilman hiilidioksidipitoisuutta sekä lämpötilaa energiahukan muodossa. Patteritermostaatit reagoivat lisälämmityksellä ikkunatuuletuksen sekä nostavan sisäilman lämpötilaa tarpeettomasti. Roution koulun alkuperäisten puuikkunoiden tuuletusikkunoiden salpalaitteiden toimivuudessa on puutteita toistuvan ikkunatuuletuksen seurauksena. Pitkäsalpalaitteiden toiminta hankaloituu ja tuuletusikkunat jäävät osin auki. Esim. rehtorin huoneen salpalaite oli osin auki. Tuuletusikkunoiden ulkopinnassa on puusäleikköjen alla hyttysverkko, jonka pinnoilla on kerääntynyt runsaasti ulkoilman epäpuhtauksia. Epäpuhtaudet ja niissä muodostuvat hajut ja mikrobi-itiöt kulkeutuvat ikkunatuuletuksen seurauksena sisätiloihin. Osa hyttysverkoista oli myös rikki. Ikkunoiden pesun yhteydessä olisi tarpeen puhdistaa myös tuuletusikkunoiden epäpuhtaudet. Roution koulun luokkatilojen päätyseinissä on katon rajassa useissa kohdin vesivalumajälkiä. Aikaisemmissa sisäilmatutkimuksissa on lämpökuvauksen yhteydessä havaittu selkeitä ilma- ja lämpövuotokohtia katon ja seinän rajakohdissa. Yläpohjan lämmöneristävyys ei vastaa nykynormeja. Eristeissä voi olla varsinkin kantavien kattorakenteiden kohdilla huomattavia ilma- ja lämpövuotokohtia, joihin liittyy epäpuhtaan yläpohjarakenteen hajujen ja mikrobien kulkeutumisriski sisätiloihin. Sisäilman kosteus pääsee rakenteiden epätiiveyskohtien kautta ulkovaipparakenteisiin painevaihtelujen (ikkunatuuletus ja tuuli) sekä sisätilojen ylipaineen aikana.

9 Kuvat 15 ja 16. Vesivalumajälkiä kattorakenteista luokkien välisillä seinillä. 3.3 Käytävät Roution koulun eri rakennusvaiheen liitoskohdissa on aikaisemmin havaittu hajuhaittaa terveydenhoitajan tilasta luokkatiloihin päin mentäessä. Myös tämän katselmuksen yhteydessä tuli henkilökunnalta hajuhaittailmoituksia vastaavalta kohdin. Lasisen metallioven yläpuolella on IV-kanavia, jotka menevät vanhemmalle rakennusosalle vanha ikkunarakenteen kohdalta. Läpimenokohdassa ei ole palokatkoa. Oven yläpuolella on mahdollisesti puutteita yläpohjan höyrytiiveydessä ja ilmatiiveydessä. Yläpohjan ja vanhan ulkoseinärakenteet epäpuhtauden ja poikkeavat hajut pääsevät lasioven edustalta käytävän sisäilmaan. Ruokalalta terveydenhoitajan tilaan päin mentäessä on ruokalan metalliovien jälkeen käytävällä useita vanhoja korkkipintaisia ilmoitustauluja. Käytävällä on tunkkainen vanhan materiaalin haju. Suositellaan ilmoitustaulujen uusimista. Siivoajien taukotilan kohdalla on tuulikaapissa useita huokoisia ja pehmeitä lattiamattoja, jotka keräävät kosteutta ja muodostavat poikkeavia hajuja. 3.4 Liikuntasali Koulun sisätiloista liikuntasaliin johtavan eteiskäytävän lasimetallioven edustalla on käytävällä voimakas maakellarimainen homeen haju. Oven edustalla on käytävän katossa kaksi poistoilmaventtiiliä. Käytävän liikuntasalin päässä on tuloilman pääteelin, joka on suunnattu koulun puoleiselle ovelle. Käytävän vieressä on siivouskomero oven siirtoilmaraolla. Oviraossa oli ilmavirta siivouskomeroon päin, eli käytävällä ylipaine. Vastaavasti käytävältä oli ilmavirta viereisiin pukuhuonetiloihin päin. Liikuntasalin käytäväovessa on siirtoilmarakoa. Liikuntasalin vastapäisen näyttämön tuloilma suuntautuu käytäväovelle. Liikuntasalin Jalavan puoleisella seinällä on lattiarakenteen tuuletettujen jalkalistojen kohdalla voimakas homeen haju. Liikuntasalin lattiarakenteen hajut leviävät voimakkaan tuloilman välityksellä käytävän päätyyn ja kerääntyvät poistoilmaventtiilin kohdalle. Käytävän lattian rakenneavauksen yhteydessä urakoitsija sulki poistoilmaventtiilit ja seuraavalla käyntikerralla kohdalla ei ollut homemaista hajua korjausalueen osastoinnissa.

10 Käytävän rakenneavauksen kohdalla käytävän metallioven vierusta on vanhaa ulkoseinärakennetta. Lattiassa on pintabetonin alla EPS-eriste ja muovikalvo alapohjan hiekkatäytön päällä. Lattian ja vanhan sokkelirakenteen välissä on EPSeriste ja pintabetonin reunassa bituliittilevy, joka ei ulotu lattiabetonin pintaan. Rakenteet olivat kuivia, bituliitissä ei ollut poikkeavaa hajua. Bituliitistä otettiin mikrobien materiaalinäyte. Kuvat 17 ja 18. Käytävän hajuhaitan selvittelyä rakenneavauksin. Poistoilmaventtiilit ovat käytävän haisevalla kohdin. Liikuntasalin varaston lattiarakenne avattiin hajuhaittojen selvittämiseksi. Lattiarakenne on vastaava kuin käytävällä. Bituliittilevyssä oli homemainen haju. Levystä otettiin mikrobien materiaalinäyte, samoin EPS-eristeestä ja betonipinnasta. Vanhan ulkoseinärakenteen seinän lastulevyn alla oli naulankanta ruosteessa. Lattiarakenteen sokkelin vierustalta voi olla tilan alipaineisuuden (poistoilmaventtiili) vuoksi alipaine, jonka seurauksen osa korvausilmasta tulee lattiarakenteen epätiiveyskohtien kautta ja vanhan ulkoseinärakenteen kautta. Korjausohjeen (tiivistyskorjaus saumamassoilla vai vedeneristeillä tai muu korjausmenetelmä sekä korjaustenlaajuus) edellyttävät mikrobitulosten analysointia Kuvat 19 ja 20. Liikuntasalin varasto hajuhaitan selvittelyä rakenneavauksista.

11 Liikuntasalin katossa on harvalaudoituksen päällä avoin lasivillaeristepinta. Villapinnassa on tummentumia varsinkin reuna-alueilla ja katon puupilarien reunoilla. Tummentumia on runsaammin Roution koulun puoleisen seinustan kohdalla katossa tuloilma suuntautuu vastakkaiselta näyttämön puoleiselta seinältä suoraan vastapäiseen seinään. Osa kattopinnan tummentumista voi liittyä tuloilmavirtaan, mutta riskinä on, että katorakenteessa on ilma- ja lämpövuotoja raportissa on suositeltu erillistä lämpökuvausta talvikaudella. Kuvat 21 ja 22. Liikuntasalin sisäänkäynnin eteistilan katossa on reunoiltaan suojaamattomia ja rikkoontuneita akustiikkavillalevyjä. Kuva 23. Liikuntasalin homeenhajuinen nurkka ja korjausehdotus seinän alareunan erillistuuletuksella. Alipaineistus yleisilmanvaihdosta tai lisäksi erillisellä kanavapuhaltimella.

12 Liikuntasalin eteisen wc-tilassa on ollut usein poikkeavaa hajua. Tilan lattian muovimaton hitsaussaumoissa on repeämiä maton ikääntymiseen liittyvän kutistumisen seurauksena. Tilan materiaalipinnat ovat ikääntyneet ja peruskorjauksen tarpeessa. Hajuhaitta voi liittyä mattopinnoitteiden alle päässeeseen kosteuteen ja mattopinnoitteiden hajuhaittoihin. Yläpuolen IV-konehuoneesta voi ajoittain olla ilmavirta wc-tilan suuntaan. 4 Johtopäätökset Sisäilmakatselmus on tehty nopealla aikataululla ja kaikkia tiloja ei voitu tarkastaa koulun toimista johtuen. Tarkempi ja tilakohtaisesti tehtävä sisäilmakatselmus/sisäilmatutkimus edellyttää mittauksia normaalin koulupäivän ulkopuolella. Sisäilmamittausten toteutuksen perusteena on, että koulutoimi korjaa omaan ylläpitovelvollisuuteensa kuuluvat raportissa esitetyt puutteet ennen rakennuksen sisäilmamittauksia. Sisäilmakatselmuksen ja tehtyjen rakenneavausten perusteella Roution koulun peruskorjaustyyppiset korjaustoimet ovat laajoja. Korjaustoimia on tarpeen tehdä seuraaviin rakenteisiin: 1. Yläpohja ilmatiiveys ja lisälämmöneristys Yläpohjan useat ilmavuodot, hajuhaitat ja seinien vesivalumajäljet viittaavat yläpohjan eriteiden riittämättömyyteen sekä ilmatiiveyden puutteisiin, joiden korjaamisen sijaan eristeet on uusittava, Kattopintaan on saatava uusi kaasutiivis höyrynsulkurakenne. Lämmöneristystä on lisättävä vastaamaan nykyisiä eristysmääräyksiä. 2. Vanhojen ulkoseinärakenteiden, nykyisten väliseinien, ilmatiiveyden ja mahdollisten home- ja hajuvaurioiden korjaaminen Vaurioiden korjaaminen edellyttää minimissään seinärakenteiden alareunojen purkamista sekä seinärakenteiden alaohjauspuiden ja runkopuiden uusimista sekä eri liitoskohtien huolellista ilmatiivistyskorjausta. Vanhoihin puurakenteisiin liittyy talvipuun suojakäsittely sinistymistä vastaan ja siinä käytetyn aineen homemainen haju ikääntyessään. Lattiarakenteiden seinän vierustat voi olla tarpeen piikata auki bitumilevykaistan poistamiseksi ja luotettavan ilmatiivistyskorjauksen tekemiseksi. 3. Lattiarakenteet Rakennuksen vanhojen ulkoseinärakenteiden ja lattian liitoskohtien hajuhaitat, rakennuksen vierustoilta rakennuksen alle pääsevä kosteus sekä nyt ilmennyt terveydenhoitajan huoneen lattiarakenteen hajuhaitta voivat olla osa laajempaa alapohjaongelmaa, joka ei korjaannu mattopinnoitteita uusimalla eikä esim. lattiapintojen diffusiosulkukäsittelyllä. Rakennuksen alapohjan kosteus- ja hajuhaitat voivat olla nykyisellään vasta alkua laajemmille

13 ongelmille. Lattiarakenteiden ongelmia voivat aiheuttaa viemäriputkien ja viemärikanavien painumat ja tilamuutokset. Esim. luokkatilojen käytäväovien kohdilla on halkeamalinjoja betonilattioissa, samoin liikuntasalin käytäväoven kohdalla. Vanhojen vesivuotojen seurauksen kosteutta ja epäpuhtauksia voi olla maaperän lisäksi eristekerrosten ja muovikalvon väleissä. Näistä hajut voivat levitä hallitsemattomasti eripuolille koulua. 4. Pintamateriaalit Luokkatilojen ulko- ja väliseinien levymateriaalina on lastulevy avosaumoin. Lastulevyjen naulakiinnikkeiden ja avosaumojen kautta sisätiloihin kulkeutuu ulkovaipan ja vanhan ulkoseinärakenteiden epäpuhtauksia. Korjaustoimet edellyttävät lastulevyjen ja nykyisten ulkoseinärakenteiden lämmöneristeiden ja höyrysulun uusimista sekä ulkoseinien lämmöneristävyyden parantamista vastaamaan nykynormeja. Villaeristeet voidaan korvata Finnfoam tyyppisillä eristeillä, joiden avulla seinän lämmöneristystä ja ilmatiiveyttä voidaan parantaa ilman sisäpuolen laajempaa lisäkoolausta. Ongelmana on vanha puurunko sinistymisenestoaineineen ja uuden lämmöneristeet kustannukset. 5. Ikkunarakenteet Roution koulun ikkunat ovat ikääntyneitä ja puupinnoiltaan ja tiiveydeltään huonokuntoisia. Tuuletusikkunoiden toimivuudessa on puutteita. Peruskorjaukseen liittyy rakennuksen ikkunoiden uusimistarve. 6. Ilmanvaihto Ilmanvaihdon toimivuutta ei erikseen selvitetty. Ilmavaihdon puutteita ja kuituongelmaa on korjattu poistamalla pääte-elimien villaeristeitä ja puhdistamalla iv-kanavia. Iv-laitteiston ääni on koettu osassa koulua ongelmalliseksi. Korjaustyöt olivat käynnissä iv-koneiden osalta. 5 Yhteenveto Yhteenvetona voidaan sanoa, että rakennuksen peruskorjaus on laajuudeltaan mittava ja korjaustoimet eivät ole sisäilman kannalta luotettavia. Peruskorjaustoimista huolimatta vanhan rakennuksen vanhoihin rakenteisiin liittyy useita riskirakenteita. Rakennuksen purkaminen ja uuden koulurakennuksen rakentaminen on varteenotettava vaihtoehto jo pelkästään elinkaariajattelun perusteella. Rakennus on sisäilmariskien perusteella elinkaarensa loppuvaiheessa.

14

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 29.07.13 7809 Joensuu Henri 0458814141 TILAAJA Euran kunta Sorkkistentie 10 27511 Eura Rantanen Markus 044 4224882 TYÖKOHDE Euran kunta Kotivainiontie 3 27400

Lisätiedot

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE JUUKA

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE JUUKA RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE 3 83900 JUUKA 14.02.2011 Sisällys Esipuhe...3 1 Yleistä kiinteistöstä...3 2 Asiakirjat...3 3 Rakenteiden ja järjestelmien

Lisätiedot

TIIVESTELMÄ HAVAITUISTA ONGELMISTA

TIIVESTELMÄ HAVAITUISTA ONGELMISTA PAIJULAN KOULU Paijulan koulu Nousiaisten kunnassa. Alun perin rakennettu noin 1920 ja laajennus tehty 1970. Rakennuksen kerrosala on noin 528 m² ja huoneistoala noin 470 m². Rakennuksen arvioitu tilavuus

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO, AMBIOTICA-RAKENNUS RAKENNUSTEKNINEN JA SISÄILMA- OLOSUHTEIDEN TUTKIMUS TIEDOTUSTILAISUUS

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO, AMBIOTICA-RAKENNUS RAKENNUSTEKNINEN JA SISÄILMA- OLOSUHTEIDEN TUTKIMUS TIEDOTUSTILAISUUS JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO, AMBIOTICA-RAKENNUS RAKENNUSTEKNINEN JA SISÄILMA- OLOSUHTEIDEN TUTKIMUS TIEDOTUSTILAISUUS 19.8.2014 RAKENNUKSEN PERUSTIEDOT pinta-ala noin 11 784 br-m 2, kerrosala noin 12 103 ke rakennus

Lisätiedot

Pohjakuva ja rakenteet. Seinä- ja alapohjarakenteiden toteutustavat tarkistettiin rakenneavauksin

Pohjakuva ja rakenteet. Seinä- ja alapohjarakenteiden toteutustavat tarkistettiin rakenneavauksin VANHAINKOTIKÄYTÖSSÄ OLLEEN RAKENNUKSEN RAKENNE - JA SISÄILMASTOTUTKIMUS Lähtötiedot Kohde on rakennettu 1980-luvulla Rakennus on ollut koko historiansa ajan vanhainkotikäytössä Tiloissa tehty pintasaneerauksia

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 1/7

KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 1/7 KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 1/7 Venetie 2, 63100 Kuortane Omakotitalon katselmus 1.6.2016 klo 09.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 2/7 Tilaus 23.5.2016: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite:

Lisätiedot

Mankkaan koulun sisäilmaselvitysten tuloksia. Tiedotustilaisuus

Mankkaan koulun sisäilmaselvitysten tuloksia. Tiedotustilaisuus Mankkaan koulun sisäilmaselvitysten tuloksia Tiedotustilaisuus 24.11.2014 Sisäilmaongelmat ovat monimutkaisia kokonaisuuksia Sisäolosuhteisiin vaikuttavat useat eri tekijät: lämpö-, kosteus-, valaistus-

Lisätiedot

Riskikartoitus ja jatkotutkimussuunnitelma. Tuhkala Pyhäjärventie 7 59800 Kesälahti

Riskikartoitus ja jatkotutkimussuunnitelma. Tuhkala Pyhäjärventie 7 59800 Kesälahti Riskikartoitus ja jatkotutkimussuunnitelma Tuhkala Pyhäjärventie 7 59800 Kesälahti 2/9 Rekkatie 3 80100 Joensuu Tapani Hirvonen Kiteen kaupunki / Tekninen keskus Kiteentie 25 82500 Kitee Kohde Tuhkala

Lisätiedot

PÄIVÄKODIN PORTAIKON ALAPUOLISEN VARASTON KORJAUKSEN ONNISTUMISEN TARKASTUS JA KOSTEUSVAURIOT JA LEPOHUONEEN LATTIAN KYLMYYS

PÄIVÄKODIN PORTAIKON ALAPUOLISEN VARASTON KORJAUKSEN ONNISTUMISEN TARKASTUS JA KOSTEUSVAURIOT JA LEPOHUONEEN LATTIAN KYLMYYS Raportti 2014 1(6) Lpk Ågeli Kivalterinpolku 3 00640 Helsinki PÄIVÄKODIN PORTAIKON ALAPUOLISEN VARASTON KORJAUKSEN ONNISTUMISEN TARKASTUS JA KOSTEUSVAURIOT JA LEPOHUONEEN LATTIAN KYLMYYS Taustatietoja

Lisätiedot

Kuntokartoitus. Sivuja:1/24. Vastaanottaja: Länsi-Uudenmaan Ulosottovirasto Gun Adamsson. Tammisaarentie 8, 10300 Karjaa. Tutkimus pvm: 16.10.

Kuntokartoitus. Sivuja:1/24. Vastaanottaja: Länsi-Uudenmaan Ulosottovirasto Gun Adamsson. Tammisaarentie 8, 10300 Karjaa. Tutkimus pvm: 16.10. Sivuja:1/24 Vastaanottaja: Länsi-Uudenmaan Ulosottovirasto Gun Adamsson Kuntokartoitus Kohde: Tammisaarentie 8, 10300 Karjaa Tutkimus pvm: 16.10.15 Raportointi pvm: 25.10.15 Läsnä olleet: Omistajat sekä

Lisätiedot

MISTÄ SE HOME TALOIHIN TULEE?

MISTÄ SE HOME TALOIHIN TULEE? MISTÄ SE HOME TALOIHIN TULEE? KOSTEUSVAURIOT JA MUUT SISÄILMAONGELMAT Juhani Pirinen 15.10.2014 Hieman kosteusvaurioista Kosteuden lähteet SADE, LUMI PUUTTEELLINEN TUULETUS VESIKATTEEN ALLA TIIVISTYMINEN

Lisätiedot

Kiratek Oy Jyrki Pulkki, puh. 0207 401 011 28.3.2011. Kaivokselan koulu Tilat 213b (kuraattori) ja 216 (koulusihteeri)

Kiratek Oy Jyrki Pulkki, puh. 0207 401 011 28.3.2011. Kaivokselan koulu Tilat 213b (kuraattori) ja 216 (koulusihteeri) Kiratek Oy Jyrki Pulkki, puh. 0207 401 011 28.3.2011 SISÄILMATUTKIMUS Kaivokselan koulu Tilat 213b (kuraattori) ja 216 (koulusihteeri) 2 Sisällysluettelo 1. KOHTEEN YLEISTIEDOT... 3 2. TUTKIMUKSET... 3

Lisätiedot

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Anturan päällä Laatan päällä

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Anturan päällä Laatan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 20.08.15 9935 Kinnunen Vesa 050-9186695 TILAAJA Euran kunta Sorkkistentie 10 27510 Eura markus.rantanen@eura.fi TYÖKOHDE As Oy Kotivainio Kotivainiontie 3 as

Lisätiedot

Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio

Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio 25.9.2013 Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio KUNTOARVIORAPORTTI 2 SISÄLTÖ 1 YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kuntotarkastus kohde... 3 1.2 Yhteyshenkilöt... 3 1.3 Kohteen kuvaus... 3 1.4 Kuntotarkastuksen tarkoitus...

Lisätiedot

PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE. Välikarintie 62 29100 Luvia

PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE. Välikarintie 62 29100 Luvia PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 13.11.15 10185 Markku Viljanen 050 9186694 TILAAJA Satakunnan Ulosottovirasto PL44 28101 Pori sari.merivalli@oikeus.fi TYÖKOHDE Välikarintie 62 29100 Luvia

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS 8 Sauna 3 Ärjänsaari Yrityksen/ja tarkastajan yhteystiedot ja pätevyys Tarkastuksen suorittaja(t) Kajaanin ammattikorkeakoulu/rakennustekniikan osasto Antti

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS 21 Leirimaja Ärjänsaari Yrityksen/ja tarkastajan yhteystiedot ja pätevyys Tarkastuksen suorittaja(t) Kajaanin ammattikorkeakoulu/rakennustekniikan osasto Antti

Lisätiedot

LÄMPÖKAMERAKUVAUSRAPORTTI PAPPILANMÄEN KOULU PUISTOTIE PADASJOKI

LÄMPÖKAMERAKUVAUSRAPORTTI PAPPILANMÄEN KOULU PUISTOTIE PADASJOKI Vastaanottaja: Seppo Rantanen Padasjoen kunta Työnumero: 051321701374 LÄMPÖKAMERAKUVAUSRAPORTTI PAPPILANMÄEN KOULU PUISTOTIE 8 17500 PADASJOKI Kai Kylliäinen 1. KOHTEEN YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kohde... 3

Lisätiedot

TERVANOKKA. Alustava kuntoselvitys 18.01.2016. ri Tapani Alatalo Rakennus Oy Uudenmaan SANEERAUSTEKNIIKKA

TERVANOKKA. Alustava kuntoselvitys 18.01.2016. ri Tapani Alatalo Rakennus Oy Uudenmaan SANEERAUSTEKNIIKKA TERVANOKKA Alustava kuntoselvitys 18.01.2016 ri Tapani Alatalo Rakennus Oy Uudenmaan SANEERAUSTEKNIIKKA puh 020-7792 722, 040-7067620 tapani.alatalo@saneeraustekniikka.com Kytkinkatu 4E 04220 KERAVA 1

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS 14 Päärakennus Ärjänsaari Yrityksen/ja tarkastajan yhteystiedot ja pätevyys Tarkastuksen suorittaja(t) Kajaanin ammattikorkeakoulu/rakennustekniikan osasto

Lisätiedot

MARTTI AHTISAAREN KOULU

MARTTI AHTISAAREN KOULU MARTTI AHTISAAREN KOULU YHTEENVETO SISÄILMATUTKIMUKSISTA JA - KORJAUKSISTA 2016 1 Tutkimusten lähtökohdat Tutkimusten alussa, marraskuussa 2015, esille nousi ongelmallisina tiloina erityisesti seuraavat:

Lisätiedot

Materiaalinäytteenotto ulkoseinistä Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu

Materiaalinäytteenotto ulkoseinistä Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu 1/8 Materiaalinäytteenotto ulkoseinistä 01.10.2015 Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu Jakelu: bengt.lindholm@hanko.fi (PDF) veli-jukka.rousu@hanko.fi (PDF) Sisäilmari Oy, arkisto (PDF) 2/8 Sisällys 1.

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8

KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8 KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8 Yli-Vallintie (856), 61720 Yli-Valli Vapaa-ajan asunnon kuntokartoitus 25.11.2015 klo 10.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 2/8 Tilaus 12.11.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto

Lisätiedot

Rivitaloyhtiön kiinteistön kosteuskartoitus

Rivitaloyhtiön kiinteistön kosteuskartoitus Satakunnan Rakennekuivaus Oy 11-12.11.2015 Korjaamonkatu 5 28610 Pori Rivitaloyhtiön kiinteistön kosteuskartoitus Kohde: As Oy Kotivainio Tilaaja: Euran kunta / Rantanen Markus Kotivainiontie 3 Sorkkistentie

Lisätiedot

Kuntotutkimusraportin liite

Kuntotutkimusraportin liite Lämpökuvasivu 1 Liikuntasali,7 C 21 19 17,3 C,1 C 15,9 C 21,0 C Todennäköisimmin ilmavuoto. Lämpökuvasivu 2 Liikuntasali 28,9 C 28 26,0 C,0 C 17,0 C,3 C Mahdollisesti kostunut seinän alaosa. (ei tarkastettu

Lisätiedot

WWW.LAMOX.FI INFO@LAMOX.FI

WWW.LAMOX.FI INFO@LAMOX.FI 1 Perinteinen valesokkelirakenne Termotuote korjattu rakenne Asennus 2 Ennen työn aloittamista on aina tarkistettava päivitetyt viimeisimmät suunnitteluohjeet valmistajan kotisivuilta. Eristämisessä on

Lisätiedot

1 RAKENNNESELVITYS. 9 LIITE 5. s. 1. Korutie 3 Työnumero: 8.9.2011 Ilkka Meriläinen 51392.27

1 RAKENNNESELVITYS. 9 LIITE 5. s. 1. Korutie 3 Työnumero: 8.9.2011 Ilkka Meriläinen 51392.27 9 LIITE 5. s. 1 1 RAKENNNESELVITYS 1.1 TEHTÄVÄN MÄÄRITTELY Selvitys on rajattu koskemaan :ssa olevan rakennuksen 1. ja 2. kerroksen tiloihin 103, 113, 118, 204 ja 249 liittyviä rakenteita. 1.2 YLEISKUVAUS

Lisätiedot

Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset

Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset Sanna Pohjola Hanna Kuitunen 1 Lähtökohta ja selvitysten tavoite Ojoisten lastentalon vanha osa valmistunut 1970-luvulla (liikuntasali, keittiö,

Lisätiedot

SISÄILMASTOSELVITYS. Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu, teknisen työn luokat. Haagapuisto, Hanko

SISÄILMASTOSELVITYS. Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu, teknisen työn luokat. Haagapuisto, Hanko 1/13 SISÄILMASTOSELVITYS Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu, teknisen työn luokat Haagapuisto, Hanko Jakelu: bengt.lindholm@hanko.fi (PDF) veli-jukka.rousu@hanko.fi (PDF) Sisäilmari Oy, arkisto (PDF) 2/13

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS 3 Kivelä Ärjänsaari Yrityksen/ja tarkastajan yhteystiedot ja pätevyys Tarkastuksen suorittaja(t) Kajaanin ammattikorkeakoulu/rakennustekniikan osasto Antti

Lisätiedot

Matarin päiväkoti Ajomiehenkuja VANTAA. Alustatilaselvitys

Matarin päiväkoti Ajomiehenkuja VANTAA. Alustatilaselvitys Alustatilaselvitys Matarin päiväkoti Ajomiehenkuja 11 01400 VANTAA Alustatilaselvitys 2 1. YLEISTÄ Kohteen yleistiedot Matarin päiväkoti Ajomiehenkuja 11 01400 VANTAA Tilaaja Tekijä Vantaan tilakeskus

Lisätiedot

TARKASTUSKÄYNTI Santaholmantie 94, Haukipudas Talo-C, huoneiston C 1 osalta

TARKASTUSKÄYNTI Santaholmantie 94, Haukipudas Talo-C, huoneiston C 1 osalta TARKASTUSKÄYNTI 12.6.2014 Talo-C, huoneiston C 1 osalta 2 Sisällysluettelo 1. YLEISTIETOA TARKASTUKOHTEESTA... 3 2. VAINNOT KOHTEESTA JA TOIMENPIDESUOSITUKSET... 4 2.1. Perustukset, alapohja ja rakennuksen

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 903/2016 1/7

KK-Kartoitus RAPORTTI 903/2016 1/7 KK-Kartoitus RAPORTTI 903/2016 1/7 Virttoontie 64, 62170 Lakaluoma Vapaa-ajan asunnon kuntokatselmus 8.3.2016 klo 13.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 903/2016 2/7 Tilaus: Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto

Lisätiedot

40700 Jyväskylä etunimi.sukunimi@prosolve.fi

40700 Jyväskylä etunimi.sukunimi@prosolve.fi 1(5) KOSTEUSMITTAUSTARKASTUS ASUNTOKAUPPAA VARTEN 2(5) 1 YLEISTIETOA TARKASTUKSESTA Kohde Pienkerrostalohuoneisto Osoite Rakennusvuosi 1989 Käyttötarkoitus Asuinhuoneisto Tarkastuksen tilaaja(t) Tarkastuksen

Lisätiedot

Kuntokartoitus. Sivuja:1/17. Vastaanottaja: Gun Adamsson Länsi-Uudenmaan Ulosottovirasto. Von Julinintie 169, Fiskars. Tutkimus pvm: 21.10.

Kuntokartoitus. Sivuja:1/17. Vastaanottaja: Gun Adamsson Länsi-Uudenmaan Ulosottovirasto. Von Julinintie 169, Fiskars. Tutkimus pvm: 21.10. Sivuja:1/17 Vastaanottaja: Gun Adamsson Länsi-Uudenmaan Ulosottovirasto Kuntokartoitus Kohde: Von Julinintie 169, Fiskars Tutkimus pvm: 21.10.15 Raportointi pvm: 8.11.15 Tutkija: Rakennusmestari Mikael

Lisätiedot

Haddom skola Haddomintie 14, 07945 Kuggom

Haddom skola Haddomintie 14, 07945 Kuggom 1512197 6.1.215 Loviisan kaupunki Haddom skola Haddomintie 14, 7945 Kuggom Ramboll Finland Oy Niemenkatu 73, 1514 Lahti Puh. +358 2 755 611 Sisällys LAADUNVARMISTUS 3 ESIPUHE 4 1. RAKENNUSTEKNIIKKA 5 1.1

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS 13 Marjala Ärjänsaari Yrityksen/ja tarkastajan yhteystiedot ja pätevyys Tarkastuksen suorittaja(t) Kajaanin ammattikorkeakoulu/rakennustekniikan osasto Antti

Lisätiedot

Kirkkokadun koulu Nurmeksen kaupunki Sisäilmatutkimukset 2011-2012

Kirkkokadun koulu Nurmeksen kaupunki Sisäilmatutkimukset 2011-2012 Kirkkokadun koulu Nurmeksen kaupunki Sisäilmatutkimukset 2011-2012 Minna Laurinen, Rakennusterveysasiantuntija Marika Raatikainen, Sisäilma-asiantuntija Kirkkokadun koulu Nurmeksen kaupunki Sisäilmatutkimukset

Lisätiedot

Vanhusten palvelurakennuksen SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN KUNTOTUTKIMUS

Vanhusten palvelurakennuksen SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN KUNTOTUTKIMUS Vanhusten palvelurakennuksen SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN KUNTOTUTKIMUS Kohdetiedot (1/2) - Vaasan seudulla - Rakennettu 1968-69, noin 2250m² - Kantavat rakenteet betonia ja tiiltä - Vesikattorakenne uusittu

Lisätiedot

LÄMPÖKUVAUS MITTAUSRAPORTTI 1

LÄMPÖKUVAUS MITTAUSRAPORTTI 1 LÄMPÖKUVAUS MITTAUSRAPORTTI 1 Kuva 1 Tuulikaappi, ulko-oven ja ovikynnyksen/karmin liitoskohta. Referenssipiste R 23 102-0,95 Mittausalue 2 min -2,4 20 1 0,95 Tuulikaapin ulko-oven ja ovikarmin ja kynnyksen

Lisätiedot

RAKENNUKSEN YLEISTARKASTUS

RAKENNUKSEN YLEISTARKASTUS Tilaaja Kohde Tarkistaja Sivu 1 / 3 Päiväys 20.11.2014 RAKENNUKSEN YLEISTARKASTUS Raahen seudun ulosottovirasto / Kihlakunnanvouti Vähäsantanen Juha Kuusikuja 3, Lampinsaari Markus Liedes KOHTEEN YLEISTIEDOT

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI. Työ 70-1351. Peltoniemenkuja 1 Raportointipäivä 08.06.2012. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2

ENSIRAPORTTI. Työ 70-1351. Peltoniemenkuja 1 Raportointipäivä 08.06.2012. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2 ENSIRAPORTTI Peltoniemenkuja 1 Raportointipäivä 08.06.2012 Työ 70-1351 KOHDE: TILAT: TILAAJA: Peltoniemenkuja 1 4, 01760 VANTAA Kytöpuiston koulun tiloissa toimivan hammashoitolan 2 kerroksen käytävä,

Lisätiedot

LAY A-siipi, korjaukset YTHS

LAY A-siipi, korjaukset YTHS LAY A-siipi, korjaukset YTHS Katariina Laine, Vahanen Oy 1 Miksi korjattiin? Käyttäjät ilmoittaneet sisäilmahaittaan viittaavasta oireilusta Sisäilma- ja kosteusteknisissä kuntotutkimuksissa 29.10-1.11.2012

Lisätiedot

Pirttimäki Tommi PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE

Pirttimäki Tommi PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 24.05.16 10693 Pirttimäki Tommi 045 326 1711 TILAAJA Satakunnan Ulosottovirasto PL 9 32701 Huittinen sanna.paivaniemi@oikeus.fi TYÖKOHDE Antinkuja 2 27710 Köyliö

Lisätiedot

KAAVIN YLÄASTEEN A- JA B-TAKENNUSTEN RAKENNUSTEKNINEN KUNTOTUTKIMUS HELMIKUU 2009 RAPORTIN LIITTEET

KAAVIN YLÄASTEEN A- JA B-TAKENNUSTEN RAKENNUSTEKNINEN KUNTOTUTKIMUS HELMIKUU 2009 RAPORTIN LIITTEET KAAVIN YLÄASTEEN A- JA B-TAKENNUSTEN RAKENNUSTEKNINEN KUNTOTUTKIMUS HELMIKUU 2009 RAPORTIN LIITTEET 6.3.2009 1. Paikantamispiirustus 3 kpl 2. Valokuvia tutkimuksista 6 s. 3. Lämpökuvasivut 1-10 s. 4. Analyysivastaukset

Lisätiedot

02.06.16 10729 Markku Viljanen 050 9186694 PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE

02.06.16 10729 Markku Viljanen 050 9186694 PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 02.06.16 10729 Markku Viljanen 050 9186694 TILAAJA Satakunnan Ulosottovirasto PL 44 28101 Pori pia.hirvikoski@oikeus.fi TYÖKOHDE Tattarantie 288 29250 Nakkila

Lisätiedot

Vantaan kaupungintalo Vantaa

Vantaan kaupungintalo Vantaa Vantaan kaupungintalo Vantaa IKKUNOIDEN KUNNON YLEISSELVITYS 17.6.2011 Korjausrakentaminen ja 1 (9) 1 KOHDE JA LÄHTÖTIEDOT 1.1 Yleistiedot Työn tilaaja Kohde Vantaan kaupunki Tilakeskus, Hankepalvelut/

Lisätiedot

YLIVIESKAN KAUPUNGINTALO PERUSKORJAUS

YLIVIESKAN KAUPUNGINTALO PERUSKORJAUS YLIVIESKAN KAUPUNGINTALO PERUSKORJAUS RAKENNUSTAPASELOSTUS 25.1.2016 Oy Kyöstintie 29 84100 Ylivieska puhelin 08-420 009 faksi 08-420 060 2 D1 Olevat aluerakenteet D10 Oleva maaperä Rakennusalue on rakennettua

Lisätiedot

www.asb.fi 29.5.2008 IV-kuntotutkimus Orvokkitien koulu, ruokalarakennus Orvokkitie 15 01300 VANTAA

www.asb.fi 29.5.2008 IV-kuntotutkimus Orvokkitien koulu, ruokalarakennus Orvokkitie 15 01300 VANTAA www.asb.fi 29.5.2008 IV-kuntotutkimus Orvokkitien koulu, ruokalarakennus Orvokkitie 15 01300 VANTAA www.asb.fi Helsinki email: posti@asb.fi Tampere email: asb-yhtiot@asb.fi PÄÄKONTTORI: Konalankuja 4,

Lisätiedot

KATTOTUTKIMUS MAATULLIN ALA-ASTE KIMNAASIPOLKU 5, HELSINKI

KATTOTUTKIMUS MAATULLIN ALA-ASTE KIMNAASIPOLKU 5, HELSINKI KATTOTUTKIMUS MAATULLIN ALA-ASTE KIMNAASIPOLKU 5, HELSINKI SISÄLLYS: RAPORTTI Nro: 09091 KATTOTUTKIMUS, KIMNAASIPOLKU 5 1. Yleistiedot tutkimuksesta... 2 2. Tiivistelmä... 2 3. Havainnot kohteessa... 2

Lisätiedot

Kosteuskartoitus RS 1

Kosteuskartoitus RS 1 Kosteuskartoitus RS 1 Prästängsgatan 13 E 52 10600 Tammisaari 02.03.2016 Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 030 670 5500 www.raksystems.fi Y-tunnus: 0905045-0 1 RAJAUKSET Keittiön puolelta ei pystytty tarkastamaan

Lisätiedot

RISKIRAKENTEET JA SISÄILMAONGELMAT RTA PÄÄTÖSSEMINAARI KUOPIOSSA 25.02.2015

RISKIRAKENTEET JA SISÄILMAONGELMAT RTA PÄÄTÖSSEMINAARI KUOPIOSSA 25.02.2015 RTA PÄÄTÖSSEMINAARI KUOPIOSSA 25.02.2015 Kuntotutkija Pertti Heikkinen pera.heikkinen@savoraoy.com RTA, mikä on riskirakenne? Rakenne, joka kosteusvaurioituu tilojen ja rakenteiden normaalikäytössä tai

Lisätiedot

Näin lisäeristät 4. Sisäpuolinen lisäeristys. Tuotteina PAROC extra ja PAROC-tiivistystuotteet

Näin lisäeristät 4. Sisäpuolinen lisäeristys. Tuotteina PAROC extra ja PAROC-tiivistystuotteet Näin lisäeristät 4 Sisäpuolinen lisäeristys Tuotteina PAROC extra ja PAROC-tiivistystuotteet Tammikuu 202 Sisäpuolinen lisälämmöneristys Lisäeristyksen paksuuden määrittää ulkopuolelle jäävän eristeen

Lisätiedot

EPÄPUHTAUKSIEN HALLINTA RAKENTEIDEN ALIPAINEISTUKSEN AVULLA

EPÄPUHTAUKSIEN HALLINTA RAKENTEIDEN ALIPAINEISTUKSEN AVULLA TONI LAMMI EPÄPUHTAUKSIEN HALLINTA RAKENTEIDEN ALIPAINEISTUKSEN AVULLA Tutkimuksen taustaa Suomalaisessa rakennuskannassa on paljon korjattavaa, kun samaan aikaan taloudelliset resurssit ovat kaikkialla

Lisätiedot

ASUNTO OY LANKASALPA

ASUNTO OY LANKASALPA KIINTEISTÖTARKASTUS 1 ASUNTO OY LANKASALPA Malmikatu 6 55100 Imatra 30.05.2011 KIINTEISTÖTARKASTUS 2 1. YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Asunto Oy Lankasalpa Malmikatu 6 55100 Imatra Tarkastuksen tilaaja:

Lisätiedot

Sisäilmatutkimus Limingan toimintakeskus

Sisäilmatutkimus Limingan toimintakeskus Kuormatie 9 91900 Liminka Hanke nro: 8964 / 23.2.2015 Inspecta Puh. 010 521 600 Y-tunnus: 1787853-0 Sörnäistenkatu 2 Fa. 010 521 6002 00580 Helsinki asiakaspalvelu@inspecta.com 2 (6) Sisällysluettelo 1

Lisätiedot

Työmaan siivous pintojen ja kalusteiden asennuksen aikana

Työmaan siivous pintojen ja kalusteiden asennuksen aikana KUOPION KAUPUNKI RAKENNUSSIIVOUSOHJE 1(5) Tilakeskus Siivoustoimi 8.2.2006 raksiivohj.doc RAKENTAMISEN AIKAINEN SIIVOUS - Urakoitsijoiden vastuut rakennussiivouksesta ja jätteiden lajittelusta määritellään

Lisätiedot

KUUKAUSITIEDOTE LOKAKUU 2015

KUUKAUSITIEDOTE LOKAKUU 2015 22.10.2015 Sivu 1/8 Hämeenlinnan kaupunki Linnan Tilapalvelut liikelaitos PL 84 13101 Hämeenlinna Hanke: Tuomelan koulun peruskorjaus KUUKAUSITIEDOTE LOKAKUU 2015 Tällä tiedotteella pyrimme kuvaamaan rakennuskohteen

Lisätiedot

Jousenkaaren koulun Sisäilmastotilanne Maija Lehtinen

Jousenkaaren koulun Sisäilmastotilanne Maija Lehtinen Jousenkaaren koulun Sisäilmastotilanne 21.3.2015 Maija Lehtinen Jousenkaaren koulu Valmistunut 1961 Peruskorjattu kahdessa vaiheessa 1996 ja 1998 21.3.2016 2 Kohdekohtainen sisäilmaryhmä Jousenkaaren koululle

Lisätiedot

Raportti Työnumero: 051421400493

Raportti Työnumero: 051421400493 Vastaanottaja: RISTO VILKKI MIKKELIN KAUPUNKI Sivuja:1/24 Raportti Kohde: Toimeksianto: LAUNIALAN KOULU SAIMAANNORPANKATU 1 50190 MIKKELI SISÄILMANLAATUUN VAIKUTTAVIEN TEKIJÖIDEN SELVITYS Tutkimus pvm:

Lisätiedot

PERUSKORJAUSSELVITYKSIÄ, ILMANVAIHDON SELVITYSTYÖ

PERUSKORJAUSSELVITYKSIÄ, ILMANVAIHDON SELVITYSTYÖ Pelimannin ala-aste ja päiväkoti ILMANVAIHDONSELVITYSTYÖ 4.6.2013 1(4) Pelimannin ala-aste ja päiväkoti Pelimannintie 16 Helsinki PERUSKORJAUSSELVITYKSIÄ, ILMANVAIHDON SELVITYSTYÖ 1. TEHTÄVÄ Tarkoituksena

Lisätiedot

Rakennuksen työntekijöillä on esiintynyt oireita, joiden on epäilty liittyvän sisäilman laatuun. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää rakennuksen

Rakennuksen työntekijöillä on esiintynyt oireita, joiden on epäilty liittyvän sisäilman laatuun. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää rakennuksen Rakennuksen työntekijöillä on esiintynyt oireita, joiden on epäilty liittyvän sisäilman laatuun. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää rakennuksen olemassa olevat rakenteet, niiden kunto sekä muita sisäilman

Lisätiedot

RAKENNEKOSTEUSMITTAUSRAPORTTI Työnumero:

RAKENNEKOSTEUSMITTAUSRAPORTTI Työnumero: RAKENNEKOSTEUSMITTAUSRAPORTTI Työ:3503160 Kohde: Kaivokselan koulu, Vantaa Osoite: Kaivosvoudintie 10, 01610 Vantaa Yhteyshenkilö: Juha Leppälä, p. 040 522 4062 juha.leppala@iss.fi Vahinkotapahtuma: Toimeksianto:

Lisätiedot

LÄMPÖKUVAUSRAPORTTI 22.5.2009. Hiekkaharjun vapaa-aikatilat Leinikkitie 36 01350 Vantaa

LÄMPÖKUVAUSRAPORTTI 22.5.2009. Hiekkaharjun vapaa-aikatilat Leinikkitie 36 01350 Vantaa LÄMPÖKUVAUSRAPORTTI 22.5.2009 Leinikkitie 36 01350 Vantaa usraportti 23.5.2009 Sisällys 1 Kohteen yleistiedot... 3 1.1 Kohde ja osoite... 3 1.2 Tutkimuksen tilaaja... 3 1.3 Tutkimuksen tavoite... 3 1.4

Lisätiedot

HOMEKOIRATARKASTUS RAPORTTI

HOMEKOIRATARKASTUS RAPORTTI HOMEKOIRATARKASTUS RAPORTTI Mäkeläntie 2, Pulkkila 17.5.2014 HOMEKOIRATARKASTUS RAPORTTI M Ä K E L Ä N T I E 2, P U L K K I LA Kohde Osia koulurakennuksesta osoitteessa Mäkeläntie 2, 92600 Pulkkila Tilaaja

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 5309/2014 1/7

KK-Kartoitus RAPORTTI 5309/2014 1/7 KK-Kartoitus RAPORTTI 5309/2014 1/7 Kohde: Kämmekänkuja 7 60100 Seinäjoki Tilaus 24.9.2014: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto / Peltoniemi Pasi Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Omakotitalon

Lisätiedot

Palvelutalon kuntotutkimus ja ehdotus korjausmenetelmistä. Tuukka Korhonen Polygon Finland Oy

Palvelutalon kuntotutkimus ja ehdotus korjausmenetelmistä. Tuukka Korhonen Polygon Finland Oy Palvelutalon kuntotutkimus ja ehdotus korjausmenetelmistä Tuukka Korhonen Polygon Finland Oy Kohteen yleiskuvaus Tutkimuskohteena oli vuonna 1988 rakennetut kehitysvammaisille tarkoitetut palvelutalot

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI. Työ A Jokiniemen koulu Valkoisenlähteentie 51, Vantaa. raportointipäivä:

ENSIRAPORTTI. Työ A Jokiniemen koulu Valkoisenlähteentie 51, Vantaa. raportointipäivä: ENSIRAPORTTI raportointipäivä: 22.3.2011 Työ TILAAJA: Vantaan kaupunki / Anne Krokfors LASKUTUSOSOITE: Vantaan kaupunki PL 6007 00021 Laskutus Viite: 153021000/Anne Krokfors VASTAANOTTAJA (T): Anne Krokfors

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS ASUNTOKAUPPAA VARTEN

KUNTOTARKASTUS ASUNTOKAUPPAA VARTEN KUNTOTARKASTUS ASUNTOKAUPPAA VARTEN Omakotitalo - 1 - 1 Yleistietoa tarkastuksesta Kohde Kohteen pinta-ala: 161 / 113 m 2 Omakotitalo Kohteen tilavuus: Kaskistentie 386 Kerrosluku: 1 64700 Teuva Rakennusvuosi:

Lisätiedot

Materiaalinäytteenotto sisäpihan ulkoseinästä Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu

Materiaalinäytteenotto sisäpihan ulkoseinästä Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu 1/6 Materiaalinäytteenotto sisäpihan ulkoseinästä 20.11.2015 Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu Jakelu: bengt.lindholm@hanko.fi (PDF) veli-jukka.rousu@hanko.fi (PDF) Sisäilmari Oy, arkisto (PDF) 2/6 Sisällys

Lisätiedot

Wise Group Finland Oy. Käpylän peruskoulu Väinölänkatu 7

Wise Group Finland Oy. Käpylän peruskoulu Väinölänkatu 7 Wise Group Finland Oy Käpylän peruskoulu Väinölänkatu 7 Väinölänkatu 7 1. Tutkimuksen laajuus ja tutkimusmenetelmät 2. Koonti merkittävimmistä havainnoista ja korjaustarpeista 3. Koonti toimenpide-ehdotuksista

Lisätiedot

SISÄILMATUTKIMUS. Yhteenveto PÄIVÄTUULI KIUKAINEN. I n s i n ö ö r i t o i m i s t o L E V O L A Sivu 1 / 15

SISÄILMATUTKIMUS. Yhteenveto PÄIVÄTUULI KIUKAINEN. I n s i n ö ö r i t o i m i s t o L E V O L A Sivu 1 / 15 L E V O L A Sivu 1 / 15 PÄIVÄTUULI 27400 KIUKAINEN SISÄILMATUTKIMUS Yhteenveto 01.02.2016 L E V O L A Sivu 2 / 15 Tilaaja Euran kunta / Markus Rantanen Toimeksianto Rakennuksen sisäilmatutkimus käyttötarkoituksen

Lisätiedot

KUUKAUSITIEDOTE HEINÄKUU 2015

KUUKAUSITIEDOTE HEINÄKUU 2015 29.7.2015 Sivu 1/9 Hämeenlinnan kaupunki Linnan Tilapalvelut liikelaitos PL 84 13101 Hämeenlinna Hanke: Tuomelan koulun peruskorjaus KUUKAUSITIEDOTE HEINÄKUU 2015 Tällä tiedotteella pyrimme kuvaamaan rakennuskohteen

Lisätiedot

Kuntotarkastus Asuinrakennus

Kuntotarkastus Asuinrakennus 1 (6) Kuntotarkastus Asuinrakennus Talonmiehen asunto Urheilukatu 3 18100 HEINOLA Sisällysluettelo 2 (6) 1 TARKASTUSKOHDE... 3 1.1 Yleistiedot... 3 1.2 Lähtötiedot ja katselmuksen tarkoitus... 3 2 HAVAINNOT...

Lisätiedot

Liite 1. KYSELYLOMAKKEET

Liite 1. KYSELYLOMAKKEET Liite 1. KYSELYLOMAKKEET Lomake 1: Käyttäjäkysely 1. Kuinka kauan olette työskennelleet tässä rakennuksessa? 2. Missä huonetilassa työskentelette pääasiallisesti? 3. Työpisteenne sisäilman laatu: Oletteko

Lisätiedot

LAY D- ja E-siivet, korjaukset

LAY D- ja E-siivet, korjaukset D-siipi E-siipi LAY D- ja E-siivet, korjaukset Katariina Laine, Vahanen Oy Miksi korjattiin? Käyttäjät ilmoittaneet sisäilmahaittaan viittaavasta oireilusta Sisäilma- ja kosteusteknisissä kuntotutkimuksissa

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUKSEN OHJE ja SISÄLTÖ Omakoti- tai paritalo

KUNTOTARKASTUKSEN OHJE ja SISÄLTÖ Omakoti- tai paritalo KUNTOTARKASTUKSEN OHJE ja SISÄLTÖ Omakoti- tai paritalo OHJE Tarkastukseen on hyvä varata aikaa 3-4 tuntia. Kylpyhuoneessa ei saisi kastella lattiaa ja seiniä 2 päivää ennen tarkastusta. Mikäli on amme

Lisätiedot

VESIJOHDOT LÄMPÖJOHDOT ALAJUOKSU ULKOSEINÄ ALAJUOKSU VÄLISEINÄ Kupari, pinta Perusmuurin päällä Rossin päällä

VESIJOHDOT LÄMPÖJOHDOT ALAJUOKSU ULKOSEINÄ ALAJUOKSU VÄLISEINÄ Kupari, pinta Perusmuurin päällä Rossin päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 04.06.15 9705 Markku Viljanen 050 9186694 TILAAJA Satakunnan Ulosottovirasto Pl 9 32701 HUITTINEN TYÖKOHDE As Oy Kauttuan Vanha Kartano Mikolanmäentie 1 as

Lisätiedot

Luokkahuoneen 223 ja ulkovälinevaraston 131 kosteus- ja sisäilmatekninen tutkimus

Luokkahuoneen 223 ja ulkovälinevaraston 131 kosteus- ja sisäilmatekninen tutkimus 1 (4) MUISTIO 16.4.2014 KOTTBY LÅGSTADIESKOLA Pohjolankatu 45 00600 Helsinki Luokkahuoneen 223 ja ulkovälinevaraston 131 kosteus- ja sisäilmatekninen tutkimus Tutkimusajankohta 19.2. 27.3.2014 Tilaaja

Lisätiedot

TALVIKKITIE 37 SISÄILMAN HIILIDIOK- SIDIPITOISUUDEN SEURANTAMITTAUKSET

TALVIKKITIE 37 SISÄILMAN HIILIDIOK- SIDIPITOISUUDEN SEURANTAMITTAUKSET Vastaanottaja VANTAAN KAUPUNKI Maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimiala Tilakeskus, hankevalmistelut Kielotie 13, 01300 VANTAA Ulla Lignell Asiakirjatyyppi Mittausraportti Päivämäärä 11.10.2013

Lisätiedot

Perustiedot on otettu Espoon seudun ympäristöterveyden tarkastuskertomuksesta:

Perustiedot on otettu Espoon seudun ympäristöterveyden tarkastuskertomuksesta: ESPOON KAUPUNKI TARKASTUSKERTOMUS 1(5) Espoon seudun ympäristöterveys 09.09.2016 Aarnivalkean koulu Kohde Aarnivalkean koulu Aarnivalkeantie 9 02100 ESPOO Aika 22.8.2016 klo 14-16 Läsnä vs. terveystarkastaja

Lisätiedot

Koulu- ja päiväkotirakennusten tyypilliset sisäilmalöydökset, CASE

Koulu- ja päiväkotirakennusten tyypilliset sisäilmalöydökset, CASE Koulu- ja päiväkotirakennusten tyypilliset sisäilmalöydökset, CASE Kimmo Lähdesmäki, DI, RTA Dimen Group Taustaa; CASE-kohteet Esitykseen on valittu omasta tutkimusaineistosta 1970-80 luvulla rakennetuista

Lisätiedot

YLÄASTEEN A-RAKENNUKSEN SOKKELIRAKENTEIDEN LISÄTUTKIMUKSET

YLÄASTEEN A-RAKENNUKSEN SOKKELIRAKENTEIDEN LISÄTUTKIMUKSET LAUSUNTO 8.6.2009 Kaavin kunta / tekninen toimisto Ari Räsänen PL 13 73601 Kaavi YLÄASTEEN A-RAKENNUKSEN SOKKELIRAKENTEIDEN LISÄTUTKIMUKSET Kohde Taustaa Aikaisemmat tutkimukset Kaavin yläaste A-rakennus

Lisätiedot

RS-1 KOSTEUSKARTOITUS

RS-1 KOSTEUSKARTOITUS RS-1 KOSTEUSKARTOITUS Ollilantie 1 A 6, 90440 Kempele Kosteuskartoituspäivä 03.12.2014 Paavo Havaksen Tie 5 F FI-90570 Oulu p. 0207 495 674 www.raksystems-anticimex.fi Y-tunnus: 0905045-0 RS-1 KOSTEUSKARTOITUS

Lisätiedot

PÄIVÄKUMMUN PÄIVÄKOTI

PÄIVÄKUMMUN PÄIVÄKOTI 9.5.2007 ALUSTATILASELVITYS PÄIVÄKUMMUN PÄIVÄKOTI Ilosjoentie 11 01420 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Insinööri (AMK) Alustatilaselvitys/ Päiväkummun päiväkoti

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 4907/2016 1/8

KK-Kartoitus RAPORTTI 4907/2016 1/8 KK-Kartoitus RAPORTTI 4907/2016 1/8 Kallionpääntie 11, 62190 Ruha Omakotitalon kuntokartoitus 5.8 ja 11.8.2016 KK-Kartoitus RAPORTTI 4907/2016 2/8 Tilaus 27.7.2016: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite:

Lisätiedot

RAKENNUSOSAN KUNTOTUTKIMUS EVIRAN TOIMITILAT

RAKENNUSOSAN KUNTOTUTKIMUS EVIRAN TOIMITILAT RAKENNUSOSAN KUNTOTUTKIMUS EVIRAN TOIMITILAT KOHTEEN YLEISTIEDOT KOHDE TILAAJA Satamatie 15 90520 Oulu Liikelaitos Oulun Tilakeskus Tekninen isännöitsijä Matias Pirttimaa TUTKIMUKSEN TEKIJÄT Instaro Oy

Lisätiedot

Hyvinvointia sisäympäristöstä

Hyvinvointia sisäympäristöstä Hyvinvointia sisäympäristöstä Mikä sisäilmasto-ongelma? Jari Latvala Ylilääkäri, Työterveyslaitos 11.4.2016 Jari Latvala Milloin sisäilmasto on kunnossa? HAVAITTU/MITATTU SISÄYMPÄRISTÖ Sisäilman laadussa

Lisätiedot

LIITE 1 DOKUMENTOINTI RAKENTEET. Yleistä

LIITE 1 DOKUMENTOINTI RAKENTEET. Yleistä 1 DOKUMENTOINTI LIITE 1 RAKENTEET Yleistä Rakenteet arvioitiin silmämääräisesti 19.3.2009. Asiantuntija-apuna arvioinnissa olivat mukana Pälkäneen kunnan rakennusmestari Asko Valkama ja Pirkanmaan maakuntamuseon

Lisätiedot

ALUSTATILASELVITYS HAKUNILANRINTEEN KOULU HIIRAKKOTIE 18, 01200 VANTAA

ALUSTATILASELVITYS HAKUNILANRINTEEN KOULU HIIRAKKOTIE 18, 01200 VANTAA 21.6.2012 ALUSTATILASELVITYS HAKUNILANRINTEEN KOULU HIIRAKKOTIE 18, 01200 VANTAA DELETE TUTKIMUS OY, HELSINKI Mikko Mäkinen p. 040 584 4688 mikko.makinen@delete.fi SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 3 1.1 TILAAJA...

Lisätiedot

Cygnaeuksen koulu Maariankatu 7, 20100 TURKU

Cygnaeuksen koulu Maariankatu 7, 20100 TURKU Cygnaeuksen koulu, 20100 TURKU SISÄILMASTO- JA KOSTEUSTEKNINEN KUNTOTUTKIMUS JATKOTUTKIMUSSUUNNITELMA 15.3.2010 Raksystems-Antcimex Oy Vähäheikkiläntie 56 B FI-20810 TURKU p. 0207 495 500 20100 TURKU 2

Lisätiedot

Homekorjaushankkeiden sudenkuopat ja ennakkotehtävien käsittely

Homekorjaushankkeiden sudenkuopat ja ennakkotehtävien käsittely Homekorjaushankkeiden sudenkuopat ja ennakkotehtävien käsittely KOULUN JA PÄIVÄKODIN SISÄILMAONGELMA MONIALAINEN RATKAISU Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto 29.10.2014 Tipotien sosiaali- ja terveysasema

Lisätiedot

Lehtisaaren koulukeskus

Lehtisaaren koulukeskus Lehtisaaren koulukeskus Sisäilmatutkimukset Simo Kinnunen Tuomo Kollanen Sisäilmatutkimus Lehtisaaren koulukeskukseen kuuluu 1964 rakennettu yläkoulurakennus A ja 1949 rakennettu alakoulurakennus B. Lisäksi

Lisätiedot

Homekoirakartoitusraportti Länsitie 73 A, Laihia 1/5. Homekoirakartoitusraportti Länsitie 73 A, Laihia. Vekaramänty päiväkoti

Homekoirakartoitusraportti Länsitie 73 A, Laihia 1/5. Homekoirakartoitusraportti Länsitie 73 A, Laihia. Vekaramänty päiväkoti Homekoirakartoitusraportti 17.10.2016 Länsitie 73 A, Laihia 1/5 Homekoirakartoitusraportti Länsitie 73 A, Laihia. Vekaramänty päiväkoti Raportin sisältö: Lakeuden Homekoirat suorittaa homekartoituksia

Lisätiedot

Onnistunut peruskorjaus helsinkiläisessä koulussa Marianna Tuomainen, HKR-Rakennuttaja Susanna Peltola, HKR-Rakennuttaja Marja Paukkonen, Helsingin

Onnistunut peruskorjaus helsinkiläisessä koulussa Marianna Tuomainen, HKR-Rakennuttaja Susanna Peltola, HKR-Rakennuttaja Marja Paukkonen, Helsingin Onnistunut peruskorjaus helsinkiläisessä koulussa Marianna Tuomainen, HKR-Rakennuttaja Susanna Peltola, HKR-Rakennuttaja Marja Paukkonen, Helsingin kaupungin opetusvirasto Juha Juvonen, Helsingin kaupungin

Lisätiedot

HIRSIRAKENNUKSEN LÄMPÖ- JA KOSTEUSTEKNINEN TOIMINTA

HIRSIRAKENNUKSEN LÄMPÖ- JA KOSTEUSTEKNINEN TOIMINTA HIRSIRAKENNUKSEN LÄMPÖ- JA KOSTEUSTEKNINEN TOIMINTA 9.9.2016 Prof. Juha Vinha TTY, Rakennustekniikan laitos Vain hyviä syitä: Julkisen hirsirakentamisen seminaari, 8.-9.9.2016, Pudasjärvi MASSIIVIHIRSISEINÄN

Lisätiedot

KIIKAN UIMAHALLI kuntoarvio- ja kuntotutkimustulosten esittely

KIIKAN UIMAHALLI kuntoarvio- ja kuntotutkimustulosten esittely KIIKAN UIMAHALLI kuntoarvio- ja kuntotutkimustulosten esittely Altaiden betonirakenteet, ympäröivien tilojen rakenteet 05.10.2016 RI (AMK) Kari Lehtola ja Rkm Timo Ekola Esityksen sisältö Kuntoarvio 2012;

Lisätiedot

YHTENÄISKOULU Louhentie 3

YHTENÄISKOULU Louhentie 3 1 Louhentie 3 TUTKIMUSSELOSTUS Rakenne- ja kosteustutkimukset 1.12.2009 HELSINGIN KAUPUNKI RAKENNUSVIRASTO HKR-Rakennuttaja p. 09-310 1661 2 0 HELSINGIN KAUPUNKI RAKENNUSVIRASTO HKR-Rakennuttaja SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

MYLLYPURON YLÄASTE Yläkivenrinne 4

MYLLYPURON YLÄASTE Yläkivenrinne 4 MYLLYPURON YLÄASTE Yläkivenrinne 4 TUTKIMUSSELOSTUS Kosteus- ja rakennetutkimukset 12.1.2011 HELSINGIN KAUPUNKI RAKENNUSVIRASTO HKR-Rakennuttaja 2 / 21 HELSINGIN KAUPUNKI RAKENNUSVIRASTO HKR-Rakennuttaja

Lisätiedot

Palvelukuvaus 1/7 27.11.2012

Palvelukuvaus 1/7 27.11.2012 Palvelukuvaus 1/7 PALVELUKUVAUS Seminaarin koulu Seminaarinkatu 2 Ylläpitosiivous Tuulikaapit Lasipinnoilta tahrojen pyyhintä Oven kahvojen pyyhintä Mattojen imurointi Lattian nihkeä / kosteapyyhintä,(kura-aikoina

Lisätiedot